View Full Version : Sonkez / balkon ve ev
Gülüm nihayet açtı,rengi güzel değilmi..;)
özlemsoylu
20-05-2014, 11:57
Hepinize çokkkk teşekkür ederim....
Menekşelere devam...
hiç bu tonlarda menekşe görmemişdim bende cok severim menekşeleri salonda bi köşem var 8-9 tanede menekşeye sahibim yıllardır bakarım ama sizinkiler maşallah öle değişik ve güzellerkii içim gitti bakarken harikasınızz ...
hiç bu tonlarda menekşe görmemişdim bende cok severim menekşeleri salonda bi köşem var 8-9 tanede menekşeye sahibim yıllardır bakarım ama sizinkiler maşallah öle değişik ve güzellerkii içim gitti bakarken harikasınızz ...
Yavrularlarsa sizede gönderirim.Komşuda pişer,bizede düşer hesabı....Şu an saymadım ama 30 saksı var gibi...Teşekkür ederim..
Yeniden çicekleniyor...:p
Biz işleri beraber yaparız..Çümki çok meraklıyız..Yılbaşım ikinciye çicekleniyor...
Küçük saksılardan hepsi biir araya toplandı..
münevver48
21-05-2014, 12:18
sevgili sonkez,maşallah sizin yıl başı çiçeğiniz açmış.benimki bu yıl şaşırdı.3.çiçeğini açtı. öyle abartılı değil.1 tanecik o bile beni mutlu ediyor eğer birkere daha açarsa sanırım adını değiştirip meşim başı çiçeği dicem.
sizin yardımcı da pek hamarat gibi bakıyor.ehh! size fazla iş kalmıyordur.anı zamanda çok objektif ve sevimli bakışları var.size kolay gelsin.sevgiler...
Pek hamaratta çiceklerimin toprağına tuvaletini yapmaktan bir vazgeçse..Onun yüzünde çok toprağı atmak zorunda kaldım..Birde karnı ağrınca bazı bitkilerin yaprağını yiyor o zaman kapışıyoruz..Ama yinede onu çok seviyorum..
Bunlar bu sene aldığım ve ikisini aynı saksıya diktiğim sardunyalarım..Gün geçtikçe çoşuyorlar..
özlemsoylu
21-05-2014, 16:36
Yavrularlarsa sizede gönderirim.Komşuda pişer,bizede düşer hesabı....Şu an saymadım ama 30 saksı var gibi...Teşekkür ederim..
aman allahım 30 mu :eek: nasıl bakıyorsunuz hepsine bende soranlara çok menekşem var derdim :D sizinkilerden sonra söylemeyim ...inşallah yavrularr diye dua edecem :)
Bu hastalığa yakalanınca insan doymak bilmiyor...Gördüğün her değişikliği,bazen sende olanı unutuyorsun alıp getiriyorsun...Benim hobimde bu..
Arkadaşlar annem yine fenalaştı.Şu an yine yoğun bakımdayız.Dualarınızı,yasinlerinizi bekliyorum..
Allah acil şifalar versin. Dua edecegim.
YeniGine
24-05-2014, 23:26
:( Sevgili sonkez, Rabbim yardımcınız olsun inşallah!..
Sevgili Sonkez, çok geçmiş olsun. Dualarımız hep sizinle, en kısa zamanda her şeyin yoluna girmesi dileğiyle, Allah'tan acil şifalar diliyorum. :(
münevver48
25-05-2014, 06:52
çok geçmiş olsun.allah acil şifalar versin.
Emine Akman
25-05-2014, 08:29
Allah sevgisini merhametini annenizin ve sizin üzerinizden eksik etmesin sevgili Sonkez, umarım iyi haberlerinizi alırız.
özlemsoylu
26-05-2014, 16:18
Sonkez hanım, allah annelerimizi başımızdan eksik etmesin en kısa zamanda acil şifalar versin çok geçmiş olsun...
akçabardak
26-05-2014, 18:00
Çok geçmiş olsun, allah acil şifalar versin dualarımız hep sizinle.
Hepinize ayrı,ayrı teşekkür ediyorum...6 gündür uyutuyorlar...Durumunda hiçbir değişiklik yok..Rabbim yardımcımız olsun inşallah...
Acil şifalar diliyorum. İnşallah kısa zamanda sağlıkla gözlerini açar...
minenine
27-05-2014, 11:52
Allah acil şifalar versin Sonkez abla
Çok geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin.
Geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin.
sevgili sonkez.
geçmiş olsun tez zamanda sağlığına kavuşur anneniz.
geçmiş olsun.. Rabbim teyzemize şifa sizede size de güç kuvvet sabir versin inşallah..
Balkonunuzu gezmeye gelmiştim ama tatsız haberi alınca kaldım :(((
Çok çok geçmiş olsun Sevgili Sonkez.
Allah annenize şifa, size de kuvvet versin.
sevgili son kez geçmiş olsun dualarımız sizinle Allah yardımcınız olsun
asmalıtepe
31-05-2014, 08:14
Arkadaşlar annem yine fenalaştı.Şu an yine yoğun bakımdayız.Dualarınızı,yasinlerinizi bekliyorum..
Allahım annenize acil şifalar ihsan eylesin.
Geçmiş olsun. Rabbim acil şifalar versin.
gürcan_keskin
05-06-2014, 19:29
Allah yardımcınız olsun sayın sonkez. Acil şifalar.
Ablacığım seni merak ediyoruz! İnşallah hayırlı, iyi haberler verirsin bize.
bay tömürcek
12-06-2014, 13:53
Ablacım Allah acil şifalar versin :(
gokcegokce
12-06-2014, 23:51
Bu mübarek gecede dualarımız sizinle. Rabbim acil şifalar verir inşallah...
İnşallah güzel haberlerle gelirsin ablacım. Merak ediyoruz seni
Malesef haberler iyi değil.Annem hala yoğun bakımda ve durumu iyi değil.İki şehir arasında koşturuyorum.Ama ALLAHtan ümit kesilmez.Rabbim hakkında hayırlısını versin inşallah....Bugün yoğun bakımda 59. günümüz....Çaresizlik çok zor arkadaşlar,Belirsizlik çok zor,beklemek çok zor.......Rabbim bu sıkıntıları kimseye yaşatmasın...Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum..Sağolun...Varolun....Hayırlı geceler,hayırlı ramazanlar....
YeniGine
09-07-2014, 00:24
:( Sevgili sonkez ana sayfada sizi görünce; oh nihayet güzel bir haber geldi diye düşündüm.
Yüce Rabbim yardımcınız olsun inşallah. Sana da hayırlı geceler, hayrlı ramazanlar olsun inşallah.
Keşke iyi haberlerle gelebilseydim güzel arkadaşım ama malesef.....Amin inşallah iyi haberlerde gelir,Allahtan ümit kesilmez...Mevlam neylerse güzel eyler...
YeniGine
09-07-2014, 00:32
İnşallah sevgili sonkez inşallah. Elden bir şey gelmiyor, sadece Rabbim yardımcınız olsun diyebiliyoruz.
Sevgi Durul
09-07-2014, 00:48
Sevgili sonkez,
Allah yardımcınız olsun, beklemek çok zor. Dualarım sizinle. Bir an önce iyi haberlerinizi duymak isterim. Acil şifalar...
Geçmiş olsun sn sonkez. Rabbim şifalar ihsan eylesin inşALLAH
Sevgili sonkez,
Allah yardımcınız olsun, beklemek çok zor. Dualarım sizinle. Bir an önce iyi haberlerinizi duymak isterim. Acil şifalar...
Bir bilseniz iyi haberler duymayı o kadar özledimki.....Çok sağolun....
Geçmiş olsun sn sonkez. Rabbim şifalar ihsan eylesin inşALLAH
Çok teşekkür ederim,inşallah Rabbim o günleride gösterecek....
Size metanet diliyorum. İnsanın ailesiyle imtihanı çetindir. Mükafatı büyük olur inşaallah. Sevgilerle.
İnşallah...Bu sınavdan yüz akıyla çıkmak nasip olur....Teşekkürler,sevgiler,saygılar...
Allahtan acil şifalar diliyorum.Mevlam ne eylerse güzel eyler.dualarım sizlerle..
cörekotu
11-07-2014, 18:57
Sevgili sonker su mübarek günlerde annenize acil sifalar diliyorum Rabbim yardimciniz olsun...
Amin...Amin....Amin inşallah......Hepinizden Rabbim razı olsun....Sağolun...
Sn. Sonkez, acil şifalar diliyorum. Geçmiş olsun.
çok geçmiş olsun sayın sonkez.
Beklemekten ve duadan başka elimizden gelen birşey yok...Rabbim yardımcımız olsun....Sizlerdende Allah razı olsun...
Offfff...Çiceklerle biraz teselli...
Yaprakları çok güneş aldığı içinmi yanık acaba....
Hastalıklarla uğraşırken menekşelerimin çoğunu kaybettim....Kalanlardan sadece açanlar bunlar.. Keşke annem iyileşsede ben yeniden edinirdim...
.....Ve diğerleri...Kimisi çok nazlı,büyüyeceğim diye aklı çıkıyor...
Sn sonkez annenizin son durumu nasıl iyiye doğru gidiyordur İnşALLAH..
Sn sonkez annenizin son durumu nasıl iyiye doğru gidiyordur İnşALLAH..
Çaresiz bir şekilde bekliyoruz.Doktor herşeye hazırlıklı olun dedi...Ama Allahtan umut kesilmez....Teşekkür ederim..
Rabbim yardımcınız olsun, böyle durumlarda eldende bir şey gelmiyor maalesef yapacağımız sadece dua etmek....
Ne yapalım geldik gideceğiz.....İnancımız var çok şükür..Evet sadece dua başka birşey yapamıyoruz....Maalesef öyle..
Sevgili arkadaşım minenine Çok teşekkür ediyorum..Senin gönderdiğin sarı kaynana dili büyüdü,inşallah açtığınıda görürüm..
Dünü....Bugünü....
Sayın Sonkez sayfanızı bir solukta gezdim, çiçeklerinizin neşesine dalmışken, canınızın acısına tanık oldum, Allah tan acil şifalar dilerim, iyi haberlerinizi duymak umuduyla...
Çok sağ olun..Acıyla,çaresizlikle beraber yaşamaya çalışıyoruz....İnşallah diyeyim,Allahtan umut kesilmez....
Sevgili Sonkez sizi ve çiçeklerinizi görmek bizi sevindirdi.
Hepimizin hakkında hayırlısı ne ise o olsun, Allah'ın izni ile herşey yoluna girer.
İnşallah...Sevgili lusoari inşallah...
Balon çiceğim....Bakımı hakkında pek bir bilgim yok...
Sellukam...Büyümesini,ilerki zamanki halini merak ediyorum..Acaba bu sene çicek açacakmı...
Sn sonkez sellukanızın saksısı küçük gibi geldi, eğer öyle ise onbeş yirmi litrelik bir
saksıya alın diyeceğim amma bu saatten sonra olmaz diyede düşünmekteyim, birazda güneş görürse açar inşallah..
Evet saksı küçük,hiç sarsmadan değiştirsem olurmuki....:(
Sn sonkez sellukanız kaç yaşında
Sn sonkez sellukanız kaç yaşında
Sayın TRAKLI; Geçen sene Şeyma çicekçiliğin yaptığı çekilişte kazanmıştım...Herhalde bir senelik...
Sayın TRAKLI; Geçen sene Şeyma çicekçiliğin yaptığı çekilişte kazanmıştım...Herhalde bir senelik...Gövde kalınlığından doğru tahmin etmişim, kök gelişimini fazlasıyla tamamlamış ve toprağını iyice sarmıştır bir iki gün su vermezseniz toprak kendini sıkar, o zaman saksı kenarlarından ince bir teneke veya esneyebilen bir meteyal ile kenarlardaki köklere zarar vermeden çıkartabilirseniz büyük bir saksıya almanıza sellukanızda sevinecek size çiçekleriye teşekkür edecektir. Ben vileda türü temizlik kovasını tercih ettim
üstünden ağız kısmını 5 santim kadar kısaltarak, fazla su tahliyesi için altına kalın tornavidayı ısıtıp delikler açtım, 5 aylık mutlu ve mesut gövde dalları incecik boyu hala uzuyor :D
Bilgiler için çok teşekkür ederim sevgili TRAKLI; yarın ilk işim büyük bir yere geçirip rahatlamasını sağlamak olacak..İnşallah dediğiniz gibi çicek açarda bende yakından görmüş olurum...Saygılar...
Sevgili minemine arkadaşımın iki yaprak olarak gönderdiği barış çiceği gelişmeye başladı...Teşekkürler arkadaşım...Heryer barış olsun,kötülükler son bulsun inşallah..
Dua çiçeği bu yanılmıyorsam ablacım:)
Dua çiçeği bu yanılmıyorsam ablacım:)
Arkadaşımız bariş çiceği demişti,biraz daha büyüsün belli olur...
Sevgili minemine arkadaşımın iki yaprak olarak gönderdiği barış çiceği gelişmeye başladı...Teşekkürler arkadaşım...Heryer barış olsun,kötülükler son bulsun inşallah..
Bu güzelliğin ismi ctenanthe. Gerçektende çok güzel bir çiçektir, ellerine sağlık ablacığım. :D
Teşekkür ederim sevgili lusoari, adınıda öğrendim sayende...Çicek,bitki olsun benim için farketmez,ben yeşile sevdalıyım...
Yaşama mutluluk katar sevgi çiçekleri. Hayatın rengi değişir, ruha anlam katar sevgi çiçekleri.Kimine acı tattırır, kimi makam... Kimi de sevgi ve huzur ikliminde hayatına kaldığı yerden devam eder. Kimide mutluluklara hasrettir, gülmemiştir hayatta.
Derdi , kederi dağ gibi binmiştir omuzlarına. Uykusuz geçen geceleri dost olmuştur ona.
Çocukluğu, gençliği , ‘ne güzeldi o günler, keşke hiç büyümeseydik, hep çocuk kalsaydık ! ‘ diye mırıldanır kendi kendine.
Her geminin bir rotası , bir kaptanı vardır. Her canlının da yaşayacağı bir kaderi , bir ömrü vardır. Kiminin kaderi mutlu sonla, kimininki acı bir hüsranla biter, kimine de arkası yarın der , hayata kaldığı yerden devam eder.
Kimi milyonerdir, kimide gariban , fakirdir. Kiminin işi vardır, aşı vardır, kimi işsizdir ,yiyecek ekmeği yoktur.
Sevgi çiçekleri ekildiyse gelecek nesiller sevgiden mahrum kalmaz. Sevgi çiçekleri solduysa , sevginin yerini kin, nefret, öfke, intikam alır...
Sevgi çiçeği hiç solmasın, yüzlerde gülümsemeler eksik olmasın. Gönüller sevgiyle, imanla dolsun. Toplum huzur bulsun, sevgi ve barışla ülkemiz hep var olsun , savaşlar olmasın, çocuklar ölmesin,geleceğimiz aydın olsun.
Herşey gönlümüzce , hayırlı ve bol sevgi çicekleriyle dolu olsun....
Son derece haklısın ablacığım. Hepsini iyi günlerde büyüt. :)
...Hep beraber inşallah..:p
Mutlu Hayatın Yolu Çiçeklerden geçer .
Begonyam...
Gözlerimle büyüttüm seni, güvenemedim ellerime,
Yeter ki sen uzun yaşa,
Ben bir ömür, gönüllü bakıcın olurum senin...
Eski hali,epeyce büyümüş..Büyümeyede devam etsin...;)
Benim Leş Kaktüsüm..Hiç açmaya niyeti yok...
münevver48
06-08-2014, 13:07
sevgili sonkez, leş kaktüsünüzün biraz büyümeye ihtiyacı var dicem, ama o ne küçücük bir tomurcukmu yoksa yeni bir filizmi?
Sevgili münevver48,yeni bir filize benziyor...Keşke tomurcuk olsa:( Ama inşallah o günlerde gelecek...:p
"Niye bütün aksilikler üst üste geliyor",
Acaba bendemi bir terslik var , yoksa tüm aksilikler üst üste gelmek zorunda mı?
Sabah sakin,sakin yolculuk yaparken yolda,hemde şehirler arası otobüste insan hem telefonunu,hemde parasını çaldırırmı ya..?
YeniGine
07-08-2014, 23:29
Acaba bendemi bir terslik var , yoksa tüm aksilikler üst üste gelmek zorunda mı?
Sabah sakin,sakin yolculuk yaparken yolda,hemde şehirler arası otobüste insan hem telefonunu,hemde parasını çaldırırmı ya..?
:( Sevgili sonkez geçmiş olsun, otobüste mi bırakmıştınız ki cüzdan ya da çantanızı? Üzüldüm...
Ah çok geçmiş olsun. :( Çalanlara da haram zıkkım olsun :mad:
Sn sonkez yanınıza oturan birinden bir şey alıp yedinizmi ? Geçmiş olsun çok üzüldüm.
Geçmiş olsun ablacım, sana birşey olmamış ya..
Sevgili Sonkez çok büyük geçmiş olsun. Siz iyisiniz ya önemli olan bu.
:( Sevgili sonkez geçmiş olsun, otobüste mi bırakmıştınız ki cüzdan ya da çantanızı? Üzüldüm...
Çok teşekkür ederim arkadaşım...
Ah çok geçmiş olsun. :( Çalanlara da haram zıkkım olsun :mad:
Sevgili suara; çok sağ ol..
Sn sonkez yanınıza oturan birinden bir şey alıp yedinizmi ? Geçmiş olsun çok üzüldüm.
Sevgili TRAKLI; teşekkür ederim...Hiç kimseden birşey yemedim..
Geçmiş olsun ablacım, sana birşey olmamış ya..
Çok sağol sevgili hiracım....Cana geleceğine mala gelsin ...
Sevgili Sonkez çok büyük geçmiş olsun. Siz iyisiniz ya önemli olan bu.
Teşekkür ederim sevgili lusoari; çok şükür bende birşey yok..Giden gittiğinle kaldı...
Benim annem Edirnede yoğun bakımda yatıyor.Haftada ziyarete bazen 1, bazen 2 kere gidebiliyorum...Yine ziyaret etmek için sabah yola çıktım.Selimpaşa,da benim yerimi bir başkasınada vermişler ..Orada bir karışma oldu.Gelenler anne,kız olduğu için mecburen ben başka koltuğa geçmek zorunda kaldım.Ne olduysa o an veya daha sonra oldu.Daha Edirne,de toprağa ayak basar,basmaz eşimi aramak istedim telefon yoktu.Muavinle beraber arabayı aradık ama yoktu...Dönüşte yine aradım o karışıklıkta belki düşmüştür diye..Ama para ve gözlükte kutusuyla birlikte yoktu... Epey canım sıkıldı...İçim zaten karamsar.Birde olumsuzluklar üst,üste gelince bulanıyorsun...Ne yapalım kısmetten çıkmış...Ama artık güzel birşeyler yaşamak istiyorum...İyice bunaldım....
emirhancolak55
08-08-2014, 10:21
cok gecmis olsun
Teşekkür ederim sağolun...
akçabardak
08-08-2014, 10:58
Sevgili sonkez çok geçmiş olsun.
Sevgili sonkez çok geçmiş olsun.
Çok teşekkür ederim sevgili akçabardak.....
resimsel
08-08-2014, 12:07
Çok geçmiş olsun umarım her şey yoluna girer.
Çok sağolun...İnşallah herşey artık yoluna girer...İnanınki bende o günleri özledim...
Çok geçmiş olsun sevgili sonkez
Geçmiş olsun sn. Sonkez. İnşallah yakın zamanda her şey istediğiniz gibi olur.
Çok geçmiş olsun sevgili sonkez
Sevgili ahsenn; çok teşekkür ederim...
Geçmiş olsun sn. Sonkez. İnşallah yakın zamanda her şey istediğiniz gibi olur.
Çok sağolasın sevgili uyap;İnşallah dediğiniz gibi herşey yoluna girer....
münevver48
09-08-2014, 21:31
sevgili sonkez,başınıza gelenlere üzüldüm.geçmiş olsun. sizinkine benzerini bende yaşamıştım. bir süre üzerinizden şoku atamıyorsunuz o günden sonra çantamın sapından sımsıkı tutma alışkanlığı oldu.canınıza gelmesin. ayrıca allah annenize şifa versin.
Sevgili arkadaşım münevver48,teşekkür ederim ..Ne diyelim cana geleceğine,mala gelsin.İnşallah annemin o günlerinide görebiliriz...Teşekkür ederim..
Limonum...Meyve ve çicekte...İnşallah çicek ve meyvelerini dökmez...:)
"Çekirdekten yetiştirdim" dediğin limon mu bu ablacım?
Yok canım bu değil,bunu yeni aldım..Çekirdekten yetiştirdiğimi aşılamak lazım meyve vermesi için...
Kendimi sevindiriyorum bu sıralar...
Daha önce hediye olarak geldi fakat yaşatamadım...İnşallah bu orkideyi yetiştirmeyi becerebilirim...
Orkidemin türü Phalaenopsis Baldan's Kaleidoscope 'Golden Treasure' mış...
Arkadaşımıza Bilgilendirdiği için teşekkür ederim....
Yok canım bu değil,bunu yeni
aldım..Çekirdekten yetiştirdiğimi aşılamak lazım meyve vermesi
için...
Bende onun için çok şaşırdım:) Orkidende çok güzelmiş, inşallah ömrü uzun olur.
Bende onun için çok şaşırdım:) Orkidende çok güzelmiş, inşallah ömrü uzun olur.
İnşallah canım,inşallah...Yaşayıp,göreceğiz....:(
Dün Edirne,ye annemi ziyarete gitmiştim.Yolda bu çiceği saran kadını görünce dayanamadım aldım..Biraz bakınsızdı,yoldada biraz hırpalandı..İnşallah iyi olacağız..
Kırmizimda azda olsa açmaya devam ediyor..
Anjelik çekirdeği ektim,bakalım çıkacakmı...:confused:
Sabırdan başka birşey yok şu sıralar hayatımda sevgili arkadaşım...Bekleyip göreceğiz...
Sabırdan başka birşey yok şu sıralar hayatımda sevgili arkadaşım...Bekleyip göreceğiz...
Yapacak birşey yok. Herkes aynı durumda inan. Sabretmek çok güzel hem. Aceleci davrandıkça Deli oluyorum ben.
Annemin yanlız ve bakımsız kalan çiceği sahiplenildi...Zavallı bakımsız halinde bile açmaya çalışıyor...;)
Malesef unlu bitten kurtaramadım..:(
günebakan
07-09-2014, 21:20
Off milliler muhteşem hele açık renk olana bayıldım:)
Biraz daha büyüsün seninle paylaşabilirim...
Kışlıklara tarhanadan başladım..Aslında rengi daha kırmızı ama burada açık çıkmış..
Ve yakında babanne oluyorum...Birazda ona çalışmak lazım...Nede olsa kış bebeği olacak değilmi..;)
Allah sağlıklı doğum nasip etsin. Bebişin resimlerini bekleriz zaman içinde. Ördükleriniz çok güzel elinize sağlık.Tebrik ederim.
Teşekkür ederim.Sağ ve sağlım yüzünü görelim inşallah sevincimizi arkadaşlarla paylaşırım..
münevver48
08-09-2014, 12:20
sevgili sonkez, patikler çok şeker,diğer örgülerinizde güzel olmuş ellerinize sağlık.inşallah hayırlısıyla kucağınıza alırsınız.şimdiden sağlıklı bahtı açık olsun.
tarhana yapılmış kurutulmayı bekliyor. güle güle ağız tadıyla yenmesini nasip etsin.sevgiler.....
Hayırlı bir evlat olur inşallah. Şanslı bebek, daha doğmadan babaanne hazırlamış kıyafetleri:)
sevgili sonkez, patikler çok şeker,diğer örgülerinizde güzel olmuş ellerinize sağlık.inşallah hayırlısıyla kucağınıza alırsınız.şimdiden sağlıklı bahtı açık olsun.
tarhana yapılmış kurutulmayı bekliyor. güle güle ağız tadıyla yenmesini nasip etsin.sevgiler.....
Sevgili münevver48;güzel dilekleriniz içim teşekkür ederim.Vatana,millete hayırlı evlat olur inşallah...Amin...
Hayırlı bir evlat olur inşallah. Şanslı bebek, daha doğmadan babaanne hazırlamış kıyafetleri:)
Çok teşekkür ederim canım...İnşallah bu mutluluğu Rabbim sanada nasip eder...
YeniGine
08-09-2014, 23:05
Sevgili sonkez, Rabbim hayrlısı ile kucağınıza almayı nasip etsin torununuzu. Ellerinize sağlık patikler (Özellikle 1.) ve battaniye çok güzel olmuş. Güle güle kullansın inşallah bebiş.
Çok teşekkür ederim sevgili arkadaşım YeniGine,Rabbim her isteyene nasip etsin inşallah...
Küçücük boyuna bakmadan açıpta beni sevindiren millim...
gokselcetin
11-09-2014, 11:48
Sn. sonkez tüm sayfaları dolaşıp bitkilerinizi inceledim. Menekseleriniz çok güzel. Japon kupelileri ve özellikle hoyalarınız ilgimi çekmeye yetti.
Ellerinize sağlık bitkilerinizi çok güzel bakıyorsunuz. Hoyaların son durumları nedir? Yanlış görmediysem üç farklı çeşit hoyanız var.
Teşekkür ederim sayın gokselcetin,hoyaları çok seviyorum.Hoyalarla annem sayesinde tanıştım.Çok güzel vede bol çicekli hoya cornosamız vardı.Hatta evlenirken benninle birlikte hoyada gelmişti.Ama bu kadar çeşidini bu site sayesinde öğrendim.Hiç bu kadar çeşidi olacağını düşünmemiştim.Sadece cornasayı biliyordum vede adınıda mum çiceği olarak...Sizler sayesinde hergün yeni birşeyler öğrenmek çok güzel...
Benim şu anda bildiğim 5 çeşit hoyam var.İkisinin adını bilmiyorum..
Hoya kerrii
Hoya verticillata
Hoya nummularoides
Hoya obscura
Hoya carnosa
Bunların hangi hoya olduğunu malasef bilmiyorum...
1. Hoya carnosa.
2. Hoya australis.
gokselcetin
13-09-2014, 14:47
Ben de hoylarla bu site sayesinde tanıştım hem de sadece bir yıl önce. ☺ Şimdi onları düşünmeden vakit geciremiyorum. Daha önceden özellikle dış mekan süs bitkileri ile ilgileniyordum.
Hoyalarınız çok sağlıklı. Maşallah diyeyim nazar değmesin. Çeşitleriniz de çok güzel türler. Umarım kısa vadede hızla gelişir ve çiçeklenirler.
günebakan
13-09-2014, 14:53
Torununuz için çok sevindim allah analı babalı büyütüsün:)
Ben de hoylarla bu site sayesinde tanıştım hem de sadece bir yıl önce. ☺ Şimdi onları düşünmeden vakit geciremiyorum. Daha önceden özellikle dış mekan süs bitkileri ile ilgileniyordum.
Hoyalarınız çok sağlıklı. Maşallah diyeyim nazar değmesin. Çeşitleriniz de çok güzel türler. Umarım kısa vadede hızla gelişir ve çiçeklenirler.
Çok teşekkür ederim.İnşallah açtıklarınıda görüp sizlerle paylaşırım.
Torununuz için çok sevindim allah analı babalı büyütüsün:)
Amin..İnşallah....
Dua çiceğim yerini sevdi...:p
akçabardak
17-09-2014, 08:34
Oooh keyfe bakın siz, çok tatlı oyun oynuyor sanırım, bayılıyorum ben bu miniklerin oyunlarına.
Bende çok severim kedileri... Nedense çok komik ve şirin geliyorlar bana:)
Sonkez ablacım, ismi ne bu şekerliğin:)
Oooh keyfe bakın siz, çok tatlı oyun oynuyor sanırım, bayılıyorum ben bu miniklerin oyunlarına.
Bende çok seviyorum..Yaklaşık on senedir bizde ama şu an veterinerde bakımda.Belden aşağı tamamen egzama gibi yara oldu.Ağır bir kokuda var,insana geçme olasılığı varmış.Bakıma,tedaviye alındı..İnşallah kurtulur bu hastalıktan...:(
Bende çok severim kedileri... Nedense çok komik ve şirin geliyorlar bana:)
Sonkez ablacım, ismi ne bu şekerliğin:)
Hiracım boncuk ama ben kızım gibi sevdiğim için hep kızım diye çağırıyorum...
Sundavilla güzelliklerini sergilemeye devam ediyor..
Feshanede memleketimin...Balıkesir....günleri vardı ama son güne kalınca pek birşey kalmamıştı..Seneye kısmet ...
Balıkesir günlerinden birkaç kare...
Hoyalarıma dört çeşit daha eklendi...Bakalım tutturabilecekmiyim..Gelişmeleri beraberce göreceğiz...
Hoya pubicalyx Red
Hoya camphorifolia
Hoya diversifolia
Hoya carnosa
Çillim çok çabuk büyüyerek beni çok sevindirdi...:p
Sayın aydındeniz beyin gönderdiği kurdela çiçeği...
tekrar teşekkür ederim.
İyi gelişme gösterdi...:p
Menekşelerim yavaş,yaveş canlanıyorlar...:p
gokselcetin
29-09-2014, 18:23
:pTeşekkür ederim...Bu arada Hoya australisı yaşatmayı beceremedim .Dört ay hep yerinde saydıktan sonra malesef bizi terketti...:(
Hoyanız için üzüldüm. Güzel bir tür.
Ben de kolleksiyonuma yenilerini ekliyorum bu ara. Çoğunu çelik olarak istediğim için umarım köklendirebilirim diyorum. Sıcaklıklar epey düştü Bu nedenle artık köklendirme süreci daha riskli hale geldi. Bakalım başarılı olabilecek miyim.
Yeni güzellerimle biraz kendime gelmeye çalışıyorum..
Tek başına kalırsın bazen
Öyle hoyrat, öyle garip, öyle ortada
Oturduğun sandalyenin bile köşesine ilişirsin
Sanki ;
Sırtını dayasan, ihanet edeceksin
Bu garip yalnızlığa...
Farkında olmadan büyümüşte kocaman olmuş....Büyüyeceğim dedikten sonra benim çiceğim gibi.bakmasanızda,görmesenizde büyür,kocaman oluverir...
Küçücük saksıda iki çicek...
Aşkın gözyaşları...
Büyümekle kalmamış bir sürü kardeşte yapmış kendine...
İsteyen olursa verebilim..
Yeni yerlerine alındılar...
Benim yılbaşılar çiceklenmeye başladılar..
Maşallah, ne kadar erken. Benimkilerde hala tık yok :mad:
Belkide açık balkonda olduğu içindir...
Sadece bir tanesinin crassula türü olduğunu biliyorum..Sevgili sakdağ göndermişti..
Sevgili Sonkez, sarı çiçekli yılbaşı çiçeği ne alemde?
Şimdiki hali...İsmini bilen varnı..
Havalar soğudu...Limonumu camın önüne aldım..İnşallah bozulmaz..
Millilerim ikisi aynı yerde artık baharda ayrılacaklar..Kardeş,kardeş yaşamaya devam..
Sevgili Sonkez, sarı çiçekli yılbaşı çiçeği ne alemde?
Sevgili lusoari;yılbaşılar çiceklerini büyütmekle meşguller...
Tabii içlerinden bir tanesi sizin...;)
Aaa yanlış anlamadıysam bana vereceğin saksının içine değişik renklerden oluşan aranjman yapmışsın, gözlerime inanamadım. O saksı benim yanımdaymış gibi acaba hangisi ne renk açacak diye heyecanlandım. :D
Ellerine, yüreğine sağlık ablacığım ne kadar çok teşekkür etsem azdır.
Havalar soğudu...Limonumu camın önüne aldım..İnşallah bozulmaz..
Perdenin arkasında kalmış yeterince ışık alamaz bu durumda. İçeri almanız iyi ama ışıklı bir yer olması lazım. ;)
Perdenin arkasında kalmış yeterince ışık alamaz bu durumda. İçeri almanız iyi ama ışıklı bir yer olması lazım. ;)
Ama alacak yerim yok gibi..Yinede bir çare bulmaya çalışacağım...Çok sağ ol sevgili h_dogan.teşekkür ederim..
Aaa yanlış anlamadıysam bana vereceğin saksının içine değişik renklerden oluşan aranjman yapmışsın, gözlerime inanamadım. O saksı benim yanımdaymış gibi acaba hangisi ne renk açacak diye heyecanlandım. :D
Ellerine, yüreğine sağlık ablacığım ne kadar çok teşekkür etsem azdır.
Açıkçası bende merak ediyorum.Bekleyip göreceğiz..:)
İnşallah sonkez ablacığım, çiçeklendikleri zaman ki resimlerini sabırsızlıkla bekleyeceğim. :D
Sevgili sonkez,
Müjdeli habere daha çok var mı :))
Şu an resimlerdeki gibiler..Bakalım ne zaman yüzlerini gösterecekler..
Sanki biraz renk değiştirmiş gibi....ben güzel çekememişte olabilirim..:(
Biz doğuştan babamız gibi fanatik oluruz.....
sumeyra47
08-12-2014, 12:06
Yılbaşının rengi değişmiş kavun içiydi sanki pembeye dönüşmüş çiçekleri muhteşem ben çok seviyorum yılbaşı çiçeğini maşallah çok güzeller..
Yanında pembe yılbaşı var ona özenmiş..Çicekleri geçsin birbirinden uzaklaştıracağım...:)
Ellerine sağlık yılbaşıların yine harikalar, ışığın etkisine göre renkleri çok az açılıp, koyulaşabilir ama endişelenecek bir durum değil yılbaşı çiçekleri kendi renklerini koruyabilen türlerdir, mesela benim ki ilk aldığımda pembeli beyazlı açıyordu ve hala öyle. Sende ki sarı olana dikkatlice bakınca renginin yine sarı olduğunu anladım, pembe olan ise ayrı bir güzel. Ben bu ikisine de bayıldım desem yeridir Sonkez ablacığım. :D
Yelek ile patiklere diyecek söz bulamıyorum hepsine 10 üzerinden 10.
Teşekkür ederim sevgili lusoari, o zaman yerlerinde sabitmi kalsınlar....
Birlikte müthiş görünüyorlar bana inan. ;) Yeri biraz serin olursa çiçeklerinin ömürleri bir iki gün daha uzun ömürlü olur, sıcak mekanda ise beş altı gün içinde soluyor haberin olsun.
sinan yavuzz
10-12-2014, 20:14
Maşallah çok renkli bir sayfanız var bakınırken hiç çıkasım gelmedi desem yeridir :p Menekşelerinize ve çilli begonyalarınıza bayıldım güle güle büyütün ;)
Çok teşekkür ederim sayın sinan yavuzz, çok naziksiniz..Bu çicek sevgiside bir hastalık..Keşke yerlerimiz müsait olsada bol,bol yetiştirebilsek..
İsterseniz yaza doğru beğendikleriniz varsa paylaşım yapabilirim..Saygılar..
Birlikte müthiş görünüyorlar bana inan. ;) Yeri biraz serin olursa çiçeklerinin ömürleri bir iki gün daha uzun ömürlü olur, sıcak mekanda ise beş altı gün içinde soluyor haberin olsun.
Daha henüz balkondan içeri almadım..Keyifleri yerinde görünüyor..
sinan yavuzz
11-12-2014, 16:46
Çok teşekkür ederim sayın sinan yavuzz, çok naziksiniz..Bu çicek sevgiside bir hastalık..Keşke yerlerimiz müsait olsada bol,bol yetiştirebilsek..
İsterseniz yaza doğru beğendikleriniz varsa paylaşım yapabilirim..Saygılar..
Asıl ben teşekkür ederim, bizlere bu kadar güzelliği bir sayfa altında toplayarak paylaşmanıza ;) evet insan bir kere bulaşınca bir daha her ne olursa olsun bırakamıyor, yaşım daha çok büyük değil ama ömrüm yettiğince çiçeklere ve doğaya merakım son bulmaz sanırım ;) Çok memnun olurum, sizin gibi güzel insanları bu sitede bulduğum için çok mutluyum :)
Kışa direnerek açmaya çalışıyoruz..
Açacak yakında inşallah..
Maşallah, rengi de pek güzelmiş Sayın Sonkez :rolleyes:
Bende cok begendim rengini. Baska biryerde de görmedim açıkcası. Maşallah
Teşekkür ederim sevgili Hiracım...
Yılbaşı çiçeği kraliçesi Sonkez. :D
Teşekkür ederim sevgili lusoari...O sizin gönlünüzün güzelliği...
Sayın Göksel beyin gönderdiği hoya cv.chouke beni güzel yapraklarını çıkararak beni mutlu etti.:p
TEŞEKKÜRLER GÖKSEL BEY...
Sevgili Sonkez, 714. mesajındaki ilk resimde bulunan bitkinin adı efe püskülü mü? Bakımını nasıl yapıyorsun, nereden bulabilirim bu güzellikten? Gerçekten çok hoşuma gitti, güle güle büyütmen dileğimle. :)
adıma yaraşır bu efe çiçeğini benimde bulmam şart oldu.:o:
Benden bulabilirsin :))
Sevgili Milla, sende de yok yok maşallah. :D Çok ama çok teşekkür ederim. :D
Rica ederim, bak nasıl çabuk bulundu :))
Sayın efeege,
Şu anda bir anaç ve bir yavru var. Baharda çıkacak olan ilk yavruyu da isterseniz size ayırabilirim :))
Bu arada sayın sonkez'in sayfasına da el koyduk resmen :))
Efe püskülünü sayın Zafer İnandıklı bey göndermışti.Ama açmadı,sadece yavrulayıp büyüdü..Sevgili Milla arkadaşımız veririm demiş ama isterseniz yılbaşı çiceğiniz ile beraber gönderebilirim...
Sayfama güzellikler getirmışsınız....Hoşgelmışsınız....
Bende birkaç tane yavru var isterseniz havalar ısınınca gönderebilirim...:p
Ablam inan hanginize, ne kadar çok teşekkür etsem azdır. Dileyin benden ne dilerseniz. :D
Sağlığın sevgili kardeşim...Ne isteyebilirimki..
Soğuk hava geleceğini duyunca içeri çekmece üstüne istiflendi...;)
sevgili sonkez nazik teklifin için teşekkür ederim.
çok sevinirim şimdiden sağolun.
Paylaşmak çok güzel bir duygu..Sizde sağolun...
Paylaşmak çok güzel bir duygu..Sizde sağolun...
bende olanlardan isteğiniz olursa seve seve paylaşırım.
Buda başka bir yığınak...
Ben bu soğukları çok şükür kayıpsız atlattim...Çok fazlada çiceğimde yok,koyacak yerimde.Yaz gelince yer bulunuyorda ,kışın biraz zor...:(
Ama....Soğuklar gelmeden millimi kaybettim çok üzüldüm..
Ama....Soğuklar gelmeden millimi kaybettim çok üzüldüm..
Bu defa da ben size gondereyim baharda
İnşallah ne renkler var acaba...:confused:
Aslinda yazin daha koyu pembe ama herhalde gunes az oldugu icin bu renkte.
Güzelmış..Havalar birazcık ısınsın...
Balkon ve ev gezintisi cok guzeldi.Firsat oldukca bu ara balkon, bahce geziyorum.Bu kis gununde iyi geliyor.En cok da menekselere bayildim.Superrr acmislar masaallah,ellerinize sağlık
Hoşgelmişsiniz...Bu soğuklarda yapılacak en güzel şey güzellikleri doya,doya seyretmek...Teşekkür ederim...
Bu arada torundan ne haber, bir kaç gündür aklımda, hal hatır sorayım dedim
Çok teşekkür ederim..Sağ olun çok iyi.Bugun otuzsekiz günlük oldu...Büyümeye uğraşıyor..Göğüs uzmanıydınız değilmi...Size özelden eşimle ilgili birşeyler sorabilirmiyim :confused:
Maşallah, sağlıkla büyütün inşallah, kuzucugu öpün benim yerime, tabii bekliyorum mesajınızı
Mesaj biraz gecikecek malesef.Torunum rahatsızlandı,hastaneye yatırdık.İlerki bir zamanda sorarım inşallah.Sağolun..
Laleci_03
29-01-2015, 16:00
Geçmiş olsun Sonkez ablacım, çok kötü bir şey yoktur inşallah? :(
Allah şifasını versin...
Geçmiş olsun sevgili sonkez, en kısa zamanda sağlığına kavuşur inşallah.
akçabardak
29-01-2015, 17:19
Geçmiş olsun sevgili sonkez, inşallah en kısa zamanda iyileşip tekrar evinizi neşelendirir.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.