Bağlan

View Full Version : YeniGine / Site bahçesi

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

akçabardak
24-04-2014, 00:16
Bence de vazgeçme, tohumları da ektiğine sevindim, çok iyi etmişsin ama götürülen saksılarına çok üzüldüm, ne insanlar var böylelerine çok kızıyorum, benim de bir tane oxalisim vardı yaprağı üçgen şekildeydi çiçeği ufak ama yaprağı çok hoşuma gidiyordu onu alıp götürmüşler, hiç huzursuz olmuyorlar mı acaba...

YeniGine
24-04-2014, 00:20
Ah sevgili YeniGine,
bu çiçek aşırma işi yüzünden inan ki, öze türlere rağbet etmiyorum artık.
Neler neler gitti bir bilsen,fırça çalımın biri kökünden çıkarılarak alınmıştı bir zaman.
Bu "çalınan çiçek tutar" sözünü kim uydurduysa, dilini eşek arısı soksaydı da söylemez olaydı.
Her şey o kadar güzel ki, eline sağlık. Sarı gülün ve şakayıkların güzel bir tebessüm gibi insanın içini ısıtıyor.Seni izlemeye devam edeceğim.
Sevgilerimle

Sevgili CAN hozat, hoşgelmişsiniz... Tamam hepimiz mutlaka birşeyler aşırmışızdır ama saksısıyla, toprakta olanın 5 tanesini birden alıp götürmenin ne anlamı var ki, ben tamam bu işe aşırma ile başladım ama aşırdığım bir filiz, bir dal idi... Ama çok şükür ki 2 saksıyı bırakmışlar bana...
Beğenileriniz ve güzel yorumunuz için çok teşekkür ediyorum, sağoluun... Benim de işte dediğiniz gibi özel türlere rağbet edemiyorum nacizane olduğu olabildiği kadar...
Çok teşekkür ediyorum, sağolun...

YeniGine
24-04-2014, 00:28
Bence de vazgeçme, tohumları da ektiğine sevindim, çok iyi etmişsin ama götürülen saksılarına çok üzüldüm, ne insanlar var böylelerine çok kızıyorum, benim de bir tane oxalisim vardı yaprağı üçgen şekildeydi çiçeği ufak ama yaprağı çok hoşuma gidiyordu onu alıp götürmüşler, hiç huzursuz olmuyorlar mı acaba...

İşte bazı bazı keyften, güzellikten öte üzülüyor ve sinirleniyor isem öyle ara ara deyiveriyorum. Ben bu işten vazgeçtim, benden başka herkes çiçekçi, bitkici oldu diye söylenip söylenip duruyorum. Gittiii CAnım amarallislerim... :(
Sevgili akçabardakım valla tohumları attım ama bakalım ne olacaklar, çatlamış, yarılmış, taş gibi kurumuş toprağa öylesine atıverdim... Artık kısmet...
Bak şimdi aklıma geldi bugün ben tohum atarken hem atıyorum hem de kendi kendime hep diyorum 'Artık ne gele gele, inşallah çimlenirler', diğer tarafta da başka bir komşum bahçesine tohum atıyor o da söyleniyor 'Bakalım çimlenecekler mi, inşallah çimlenirler' yan tarafta da başka bir komşu bizi duyuyormuş... 'Halinize gülsem mi, acısam mı' deyiverdi... Ama o tohum atan komşumun bahçe kendisinin hortumu var, sulayabilir. Benim bir hortumum bile yok...

münevver48
24-04-2014, 00:53
Sevgili münevver hep diyorum valla biliyorum tüm dostlar benim sorunlarımdan sizler de bıktınız. Ama olsun ben sorunuyla, güzeliyle, kötüsüyle hep birlikte paylaşıyoruz, dertleşiyoruz. Ama işte imkânlarım daha elverişli, güzel olsa, daha da güzelleşebilse. Güllere bu bakımsızlıklarıyla, susuzluklarıyla ben de hayret ediyorum şu hallerine, maşallah durumları iyi şimdilik.
Benim bu bitkileri diktiğim 4-5 sene oldu. O zamanlar bu kadar sorun yoktu. Sulama sistemimiz gayet güzel idi kendi halinde alttan alttan çıp çıp çıp kendi halinde sulanan bir sistem idi. Sonra site yönetimi değişti bilirsiniz her değişiklikte mutlaka birileri kendi bildiğini okur, o sulama sistemini değiştirip bir sürü paralar ödeyip vahşi sulama mı diyoruz sanki dönüm dönüm araziler suluyoruz onlardan yaptırdılar. İşte ondan sonra benim emekler maalesef heba olmaya başladı. E şimdi de hepimizin derdi yağmur yok, su yok. Geçen sene ben zorla bahçe sulamalarını açtırmış idim. Daha nisandayız zaten su da yok mümkün değil açmazlar bu zamanda. Ben susuz susuz bitki yetiştirmeye çalışıyorum. Hadi bakalım ne yaparız, ne ederiz?.. :(

sevgili yenigine, hiç öyle düşünmeyin.sorunlar paylaşıldıkça azalır.siz bu sorunlarla bile böyle harika çiçekler yetiştirebiliyorsunuz.sizi çok iyi anlayabiliyorum.hiç bir sorun biz çiçek sevdalılarını çiçek yetiştirmemize engel olamaz.

YeniGine
24-04-2014, 01:07
Sevgili münevver teşekkür ediyorum, ben de sorun çok, ama işte sizlerle paylaştıkça, paylaşınca rahatlıyorum. Başka kimle paylaşabilirim ki zaten, ne yönetici, ne bina görevlisi, ne yönetim, ne bir komşum, ne çiçeğimi saksısıyla alıp götüren, bahçedeki soğanımı söküp alıp giden... Bir tek sitemizde, beni anlayabilecek sizlerle paylaşıyorum... Çok şükür...

alys
24-04-2014, 04:31
[QUOTE=YeniGine;1274721] Gittiii CAnım amarallislerim... :(

Giden amaryllis olsun sayın YeniGine. Üzülmeyin. Allah başka keder vermesin. Hem Allahü teala birilerini vesile edecektir yeni amaryllisler için...

h_dogan
24-04-2014, 09:51
Maşallah abla hepsi harika görünüyorlar.

Pembe gülde kara leke var mantar ilacı atmalısın bütün yaprakları sarabilir.

Papatyalar benim gülden sonra en çok sevdiğim çiçeklerden biri. Salyangozlar bayılıyorlar papatyaya. O üzerindeki böcek sanırım tozlama işini yapıyor benim papatyalarda da var. Bir zararını görmedim şimdiye kadar.

Ceylan sardunyalar gösterişli, diğer sardunyalar güzel açıyor ama ceylanlar ben burdayım diyor. Geçen bir evde gördüm yoldan geçerken turuncuya benzer bir rengi vardı, çiçekten yaprakları görünmüyordu maşallah.

Son olarak hepsine maşallah. :)

Cumhur Tonba
24-04-2014, 11:14
Tamam hepimiz mutlaka birşeyler aşırmışızdır ama saksısıyla, toprakta olanın 5 tanesini birden alıp götürmenin ne anlamı var ki, ben tamam bu işe aşırma ile başladım ama aşırdığım bir filiz, bir dal idi... Ama çok şükür ki 2 saksıyı bırakmışlar bana...

Sayın YeniGine. Mesajlarınızı şöyle bir taradım. Hem üzüldüm, hem güldüm. Bir taraftan susuluk, bir tarftan sizin azminiz. Bir taraftan üye arkadaşlarımızın verdiği moral, bir tarafatan Aşık Veysel in dizeleri geldi aklıma.
Karnın yardım kazma kazmayınan belinen
Yüzün yırttım tırnağınan elinen
Yine beni karşıladı gülünen

Her türlü zorluğa rağmen uğraşıyorsunuz ve onlarda size armağanlarını veriyorlar.

YeniGine
24-04-2014, 18:00
Sayın alys hepsi de çiçek açacaklardı, gitti koca koca soğanlarım... Güzel sözleriniz için çok teşekkür ediyorum, sağolun...

Sevgili hdoğan çok teşekkür ediyorum, sağolasın... Pembe gül Isparta gülü, çok da güzel kokuyor... Bir sürü biti vardı neyse onları yok edebildim şimdi de kara leke olmuş, hatta bazı güllerimde de bu seneye kadar hiç olmamıştı pas olmuş. Elimde CAPTAN var onunla ilaçlasam olur mu?
Evet bu sene saksılarla uğraşayım dedim ve beni bir sardunya özellikle Ceylan sardunya merakı aldı. 'Pazara gidiyorum, çarşıya gidiyorum birşey istiyor musun' diye sorana hemen 'Sardunya özellikle Ceylan olursa daha makbule geçer' diyorum...

Sayın Cumhur Tonba çok teşekkür ediyorum, sağolun... Evet zaten sorunlarımı hep burada paylaşıyorum sağolsun arkadaşlarımın tesellisi verdikleri moral benim için büyük bir değer sağolsunlar...
Elimden geldiğince birşeyler ekmeye, dikmeye, onları büyütmeye çalışıyorum...

Çok teşekkürler, sağolun...

h_dogan
25-04-2014, 07:22
Olur abla Captan ile ilaçla 100 l suya 300g üzerinden düşün. 10 l su yapacaksan 30g koyacaksın. 10-15 gün arayla 2-3 kez ilaçlama yaparsan iyi olur.

jojoba
26-04-2014, 00:38
Papatyalara bayıldım. Tüm çiçekleriniz çok güzel. su sıkıntısına çare bulursanız kimbilir daha ne güzelliklere imza atarsınız.

YeniGine
26-04-2014, 00:47
Sevgili jojoba merhaba, hoşgelmişsiniz... Güzel yorumunuzla mutlu oldum. Çok teşekkür ediyorum, sağolun...

YeniGine
26-04-2014, 00:58
Hani derler ya, varlığı bir dert, yokluğu yara... Tabi ki benim için su. Şimdi su yok garibim çiçeklerim su su diye bağırıyorlar. Tohum atamıyorum su yok, nasıl çimlenecekler. Ara ara bina görevlisi bana bidonlara su dolduruyor, onlarla da saksıdakileri bina önündeki bitkilerimi az az sulayabiliyorum. Taşıma su ile değirmen ne kadar döner...
Bu sene ondan da pek umutlu değilim site bahçe sularını açacaklar mı? Açsalar yine bana dert, gecenin 23.00'ünde bir 5 dakika, 00.00'da yine 5 dakika, 01.00 gibi yine 5 dakika. Ondan sonra gelsin benim bahçeye ektiğim çiçeklerle birlikte en önemlisi güller... Mantar, küllenme...
Yani işte kısaca varlığı bir dert, yokluğu yara... SU SU SU....
Siteden dışarı çıkarken hep önünden geçtiğim minicik bir bahçe var. Her sene çiçek dikerlerdi, bu sene maydanoz, soğan falan dikmişler. Tabi bahçenin yanlarında da saksılarda sardunyalar, maşallah çok güzel oldular. Oraya gelince tellerin arkasından hep iç geçirerek bakar ve derim; ah keşke şu kadarcık bir toprağım olabilse idi... İnşallah başarabilir isem bir gün fotoğraflayayım keşke bu kadarcık bir toprağım olsa dediğim yeri.

YeniGine
26-04-2014, 23:11
486611

486612

486613

486614

486615

YeniGine
26-04-2014, 23:13
486616

486617

486618

486619

YeniGine
26-04-2014, 23:16
Çok sevdim bu gülümü çok...

486620

YeniGine
26-04-2014, 23:22
Alev çalısı diye biliyorum, genelde çiçekleri pek koklamam, fakat bunu koklamaya bile gerek yok fotoğraflarken kokusunu duydum çok güzel bir kokusu var. Elimde olsa çit gibi sıralarım...

486621

486622

486623

486624

YeniGine
26-04-2014, 23:25
Arslanağızlarım, kışın bile çiçekli idiler, diğerlerinde ise tomurcuk bile yok henüz...

486630

486631

486632

YeniGine
26-04-2014, 23:28
Süsenlerim çok güzel oldular, hepsi açtı... (Genel fotoğraf çok flu çıkmış.)

486633

YeniGine
26-04-2014, 23:32
Bu karanfilimi çok seviyorum, 3-4 yere çoğalttım diğerleri de açacak inşallah tomurcuktalar...

486634

486635

486636

486637

YeniGine
26-04-2014, 23:36
Yalınkat sardunyalarım...

486639

486640

486641

486642

486643

münevver48
27-04-2014, 07:21
Çok sevdim bu gülümü çok...

486620

sevgili yenigine, bende bayıldım bu gülüne ne güzelmiş rengi toz pembeyletoz lila arası kokusuda varmı?

ayrıca diğer gülleriniz ve çiçekleriniz alev ağacınız harika.ellerinize sağlık sevgiler:).....

Sudenur
27-04-2014, 09:46
Güzel ablam ne güzel açmış çiçeklerin. :eek: Güller, papatyalar, aslanağızları, sardunyalar su sıkıntısına rağmen en güzel yüzlerini göstermişler. Çok emek veriyor, yoruluyorsun ama karşılıksız bırakmıyorlar ilgini, sevgini. Karanfiller ve erengüllerinde çok güzel açmış, renklerine bayıldım, emeğine yüreğine sağlık.. :)

Güler
27-04-2014, 10:09
İnanıyorum ki sizden başka biri olsa imkânı yok bunu başaramazdı sevgili YeniGine.
Bu kadar zor şartlar altında (gerek sulama, gerekse etrafın ilgisizliği) kim olsa pess ederdi. Valla sizi kutlarım.
Güller de diğer çiçekleriniz de çok güzel. Tabii olmaz mı; sizin gönlünüz güzel, içiniz güzel.

YeniGine
27-04-2014, 23:17
Sevgili münevver çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Ben nedendir bilmem genelde çoğu çiçeği koklamıyorum, gülümün kokusu var mı yok mu o yüzden bilemiyorum. :( Fakat o gülüm bugün yerinde değildi, kopartmışlar...
Ama artık karar aldım çiçekleri koklayacağım...

Sevgili Sudenur'um çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Şu anda yağmur yağıyor, sulama yok, su yok işte ara ara az da olsa yağan yağmurlar sayesinde çok şükür dediğin gibi şimdiye kadar çiçeklerim güzel geliştiler beni de sevindirdiler... Buna da şükür.

YeniGine
27-04-2014, 23:21
İnanıyorum ki sizden başka biri olsa imkânı yok bunu başaramazdı sevgili YeniGine.
Bu kadar zor şartlar altında (gerek sulama, gerekse etrafın ilgisizliği) kim olsa pess ederdi. Valla sizi kutlarım.
Güller de diğer çiçekleriniz de çok güzel. Tabii olmaz mı; sizin gönlünüz güzel, içiniz güzel.

Sevgili CAN Güler Hanım; merhaba hoşgelmişsiniz. Sizi bahçemde görünce sevindim mutlu oldum, çok teşekkür ediyorum, sağolun.
Güzel yorumunuz, beğeniniz için de ayrıca sağolun. İnsan sevince herşeye katlanıyor, e şartlarımı, zorluklarımı sizlerle de paylaşınca zorluklar moral olarak daha aza iniyor. Buna da şükür elimden geldiğince ekmeye, dikmeye, yetiştirmeye çalışıyorum.
Çok teşekkür ediyorum, sağolun Güler Hanım...

YeniGine
27-04-2014, 23:32
Lale tarlam, geçen senelerde önce belledim, taşları etrafına sıraladım gittim vinca fideleri aldım diktim. Tabi vincalar geçince boş kaldı nisan ayında bir komşum gelmiş benim tarlama aleovera dikmiş. E iyi etmiş dikmiş sağolsun, büyüsün. Etrafı boş ben de yine otlarını temizledim az biraz toprağı kabarttım ve lale soğanlarımı diktim. Bugün bana ne dese beğenirsiniz? 'Ama Sema Hanım olmuyor böyle ben oraya aloe vera diktim siz de getirmişsiniz laleleri dikmişsiniz, aloe vera etrafı boş olsun ister.' Dedim ama ben oraya mevsimlik çiçeklerimi dikiyorum, siz benim alanımı işgal etmişsiniz' dedim. 'Ama ben diktiğim zaman hiçbirşey yoktu boştu.'
Ne diyeyim iyi etmişsiniz diyebildim sadece. Şimdi düşünüyorum ne yapsam diye...

486995

hira
27-04-2014, 23:40
Herşey muhteşem olmuş YeniGine ablacım. Diyecek söz bulamadım valla, gerçekten yok yani:) birazda kıskandım, bana daha bahar gelmedi. Maşallah çiçeklerine.

YeniGine
28-04-2014, 00:08
Sevgili hira'm cansın çok teşekkür ediyorum, sağolasın... İteleye, kakalaya, sinirlene, üzüle, kıza kıza çok şükür birşeyler başarmaya çabalıyorum... Güzel yorumun, beğenin için teşekkür ediyorum, sağolasın... Biliyorsun benim tarlalar geniş alan, açık ve güneşli. Sen az daha sabret, inanıyorum ki bir ayı bile bulmaz sende de ne güzellikler çıkacak ortaya inşallah...
Gönlüne sağlık, herşey gönlünce inşallah!..

YeniGine
28-04-2014, 00:36
:) Çok şüküür, hakkıyla gerçekten çok güzel yağmur yağıyor şu an. Ve ben çok mutluyum. Tohum attımdı, atmadım mı, atmayacaktım derken geçen gün 'Aman ne gele gele, ne ola ola' diyerek kına tohumlarımı yuvarlak tarlama atmış idim öylesinee. Bu yağmur inşallah onlara can verecektir diye umut ediyorum... Haydi inşallah!..
:D Hep beraber lütfen haydi inşallah!..

Orhan Özbilgiç
28-04-2014, 04:24
Vangelya (Gelintacı) çiçekleri çok güzel... Çok seviyorum bu çalıyı... Sayın Orhan Özbilgiç bahçesinde 2 kez çiçekleniyor, tabi ben de bir kez... :(

484336

484337

484338

484339

484340

Emin değilim ama Vangelya, galiba serin ve nemli bir yaz seviyor. Zira bu çalının bende, neredeyse yaz boyu, ara ara çiçeklenmesi böyle düşündürüyor.
Bu çalıyı bu yüzden bende çok seviyorum. Sizinkiler de bayağı bir gelişmiş. Ellerinize sağlık.
Sizin bahçede olup ta, benimde çok beğendiklerim var! Örneğin;
leylak.
Sırf açtığı mevsimde burada olmuyoruz diye dikmediklerimden.
Grevilya yı üç kez denedim olmadı.
Yaz kartopu'nu hala niye dikmediğimi düşünürüm. Ama şimdi, yeşil alanımı daraltmamak adına dikemem artık.:(
Alev çalısı da, en gösterişli zamanlarında (Mart), ben İstanbul'da olacağım düşüncesiyle dikmediklerimden. Biliyorsunuz, adını veren kızıl yapraklanma martta olup geçiyor. Ben, çiçeklendiği dönemi değil de, o zamanını çok seviyorum. Çit olarak düşünüldüğünde muhteşem oluyor. Örneğini görmüştüm.

Bu yıl bahçenizde, lalelerin oluşturduğu bölüm de gözalıcıymış. Elinize sağlık. Aslında tüm bitkileriniz çok sağlıklı görünüyorlar. Hele bir de, yağmur yağıyormuş ya! Değmeyin keyiflerine.

Sağlıcakla kalın.

münevver48
28-04-2014, 07:03
Sevgili münevver çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Ben nedendir bilmem genelde çoğu çiçeği koklamıyorum, gülümün kokusu var mı yok mu o yüzden bilemiyorum. :( Fakat o gülüm bugün yerinde değildi, kopartmışlar...
Ama artık karar aldım çiçekleri koklayacağım...[COLOR=".

sevgili yenigine,vallahi ben koparmadım.asllında itiraf edeyim düşünmedim değil ama kıyamadım.tabi canım bu işin espirisi. oysa çiçekler dalında güzel ahh bunu bilseler koparırlar mıydı acaba siz yıne dua edin kökünden söküp götürmemişler.bende şimdi o renk gül arama başladım bile rengi lila ile pembe gibi görünüyor ama bazen objektifler yanıltıyor. ayrıca yağmurun yağmasına sevindim.dün akşamda buraya çok güzel yağdı.şuan bile çişeliyor.

h_dogan
28-04-2014, 10:07
Bu görüntüyü gördükten sonra hala Aloe vera'yı görmek istiyorsa gözlerinde sorun var demek. :)

Lale tarlam, geçen senelerde önce belledim, taşları etrafına sıraladım gittim vinca fideleri aldım diktim. Tabi vincalar geçince boş kaldı nisan ayında bir komşum gelmiş benim tarlama aleovera dikmiş. E iyi etmiş dikmiş sağolsun, büyüsün. Etrafı boş ben de yine otlarını temizledim az biraz toprağı kabarttım ve lale soğanlarımı diktim. Bugün bana ne dese beğenirsiniz? 'Ama Sema Hanım olmuyor böyle ben oraya aloe vera diktim siz de getirmişsiniz laleleri dikmişsiniz, aloe vera etrafı boş olsun ister.' Dedim ama ben oraya mevsimlik çiçeklerimi dikiyorum, siz benim alanımı işgal etmişsiniz' dedim. 'Ama ben diktiğim zaman hiçbirşey yoktu boştu.'
Ne diyeyim iyi etmişsiniz diyebildim sadece. Şimdi düşünüyorum ne yapsam diye...

486995

sonkez
28-04-2014, 10:22
Güller,laleler,sardunyalar kısaca hepsi ne kadar güzeller..Emeklerinize sağlık....Etrafınızda sizin değerinizi bilenler olsun inşallah...

gürcan_keskin
28-04-2014, 20:45
Sevgili YeniGine;
hani başka birşey alınsa çalınsa yani neyse diyeceğimde, üstelik hadi beğendi söylemeden aldı diyelim çünkü bunu bizlerde yapıyoruz e be kardeşim saksıyla alıp götürmekte neyin nesi... Ne kadar ütopyatik bir hırsızmış öyle :p
Hani derler ya emek hırsızı diye al işte ta kendisi..
Birde anlamadığım konu şu sitede size yardım edecek genç arkadaşlar yok mu hiç allah aşkına veya site sakinleri? Ellerini taşın altına koysunlar biraz. Bu nedir ya?
Valla diyorum İstanbul'da bir yerde yakın olsam gelir ben yardım ederdim diye düşünüyorum inanın... Neyse canınızı sıkmayalım daha fazla sizde sıkmayın...
Gelelim çiçeklerinize; ah o güller yok mu güller.. Deli ediyorlar beni. Sardunyalar, karanfiller herşey çok çok güzel.
Emeklerinize sağlık.
Sevgilerle...

YeniGine
28-04-2014, 23:16
Sayın Orhan Özbilgiç, merhaba hoşgelmişsiniz. Beğenileriniz ve güzel yorumunuz için çok teşekkür ediyorum, sağolun.
Zaten vangelya, gravilyalarıma bakarken aklıma hep siz geliyorsunuz.
Leylakların çiçek ömürleri kısa oluyor zaten ama olsun ben çok seviyorum leylakları da. Bahçede 5 tane var. 4-5 senelikler birtanesi hiç çiçek açmadı, bir tanesi de minicik bir çiçek bu sene açtı...
Kartopuna gelince o da güzel bir çalı, bence ne yapıp edip bahçenizde bir yer ayırın kartopuna. Alev çalısı başarabilsem çok güzel çit olur ama tek başıma nerdee; mümkün değil, başaramam.
Yağmur, dün gece başlayıp bugün akşam üstüne kadar çok güzel şöyle layığılya kıştan beri inanın ilk kez böyle güzel yağdı... Çok şükür.
Teşekkür ediyorum, gönlünüze sağlık Sevgili Orhan Bey...

YeniGine
28-04-2014, 23:21
sevgili yenigine,vallahi ben koparmadım.asllında itiraf edeyim düşünmedim değil ama kıyamadım.tabi canım bu işin espirisi. oysa çiçekler dalında güzel ahh bunu bilseler koparırlar mıydı acaba siz yıne dua edin kökünden söküp götürmemişler.bende şimdi o renk gül arama başladım bile rengi lila ile pembe gibi görünüyor ama bazen objektifler yanıltıyor. ayrıca yağmurun yağmasına sevindim.dün akşamda buraya çok güzel yağdı.şuan bile çişeliyor.

:) Sevgili Münevver keşke sen kopartsa imişsin, yeri geliyor ben de koparıp birkaç hatırı sayılır komşuma veriyorum tabi ki güllerden. Beğenin için teşekkür ediyorum, sağolasın, gülün kendi rengi de aynen fotoğraftaki gibi, çok güzel çok. Yeni açanlar ve tomurcukları var üzerinde çok şükür.
:D Bugün çok güzel yağmur yağdı ve benim ağzıma sakız oldu 'Yağ yağ yağmur, teknede hamur, ver Allah'ım ver çok çok yağmur.'

YeniGine
28-04-2014, 23:24
Bu görüntüyü gördükten sonra hala Aloe vera'yı görmek istiyorsa gözlerinde sorun var demek. :)

:D Sevgili hdoğan inceden beğenin için teşekkür ediyorum, sağolasın...
Bir de üstüne üstlük getirmiş aloe verasını benim tarlama dikmiş yani... Derler ya hırsız ev sahibinden üstün...
Neyse ya hiç umursamayacağım ya da bakacağız bir çaresine...

YeniGine
28-04-2014, 23:25
Güller,laleler,sardunyalar kısaca hepsi ne kadar güzeller..Emeklerinize sağlık....Etrafınızda sizin değerinizi bilenler olsun inşallah...

Sevgili sonkez merhaba, hoşgelmişsiniiz... Güzel yorumunuz için çok teşekkür ediyorum, sağolun. Valla böyle güzel yorumlarla çok mutlu oluyorum, gönlünüze sağlık...

YeniGine
28-04-2014, 23:36
Sevgili YeniGine;
hani başka birşey alınsa çalınsa yani neyse diyeceğimde, üstelik hadi beğendi söylemeden aldı diyelim çünkü bunu bizlerde yapıyoruz e be kardeşim saksıyla alıp götürmekte neyin nesi... Ne kadar ütopyatik bir hırsızmış öyle :p
Hani derler ya emek hırsızı diye al işte ta kendisi..
Birde anlamadığım konu şu sitede size yardım edecek genç arkadaşlar yok mu hiç allah aşkına veya site sakinleri? Ellerini taşın altına koysunlar biraz. Bu nedir ya?
Valla diyorum İstanbul'da bir yerde yakın olsam gelir ben yardım ederdim diye düşünüyorum inanın... Neyse canınızı sıkmayalım daha fazla sizde sıkmayın...
Gelelim çiçeklerinize; ah o güller yok mu güller.. Deli ediyorlar beni. Sardunyalar, karanfiller herşey çok çok güzel.
Emeklerinize sağlık.
Sevgilerle...

Sevgili Gürcan merhaba, hoşgelmişsiin. Benim çok çiçeğim, saksım çalındı ve heba oldu maalesef. Bir de keşke saksısıyla alıp götürse saksılarıyla ve bahçede de vardı onları da söküp almışlar. :mad:
:) Bizim burada gençler ellerinde telefonları, daha ufaklar topları ile meşguller. Ama sağolsun bir komşum ve bina görevlimiz var. Hoş bina görevlimiz de bahçede otları biçer biçerken de benim çoğu bitkime zarar verir mesela 1 ay önce otları biçti biçerken vangelyamın ve gravilyaların tüm yan dallarını biçmiş. 4-5 sene önce çekirdekten iğde geçen sene fidandı artık bakıyorum bu sene hiçç yeşillenme, yaprak falan yok, ama şöyle bir dallarını büküyorum kuru da değil. Anlamadım. Bekliyorum yani bakalım ne olacak. Bir metreye yaklaşmış çınarımı kesti attı. Yani hem yardım, hem katletmek anlayacağın.
Bu sene daha çok saksılarla yani sardunyalarla ilgilenmeyi düşünüyorum, bakalım kısmet artık...
:rolleyes: Hay Allah yine hep dertlerimden, sorunlarımdan bahsettim... Ama ne yapayım yaşıyorum, yaşadıklarımı da paylaşıyorum işte.
Senin de nezdinde tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum, gönlünüze sağlık, sağolun; iyi ki varsınız, iyi ki ağaçlar.netteyiz...

YeniGine
29-04-2014, 23:49
Çok güzeller, hepsinin üzerinde yavruları var. Sevgili hdoğan'ın kaktüslerini görünce paylaşayım istedim ben de.

487707

487708

487709

487710

487711

YeniGine
29-04-2014, 23:52
487712

Her sene daha büyüyoruz, üzerimizde bir tane yavrumuz var...

487713

487714

YeniGine
30-04-2014, 00:01
Bu karanfilimi çok seviyorum, rengi fotoğrafta tam yansımıyor maalesef fotoğraftakinin daha koyusu. İlk ikisi üçgen tarlamda..

487715

487716

Bu da üçgen tarlamda idi fakat çocuklar ve toplarından koruyabilmek için saksıya aldım. :( Sonradan da pişman oldum yayılıp genişleyemeyecek, zira isterim ki tüm ağaçlar.net üyelerine bu karanfilimi ulaştırabileyim. Tohumdan çoğaltmak istedim çoğumuz biliyoruz Sevgili İsmail Kuzucu daha iyi biliyor (laf aramızda) meğerse benim ektiklerim karanfilin tohumu değilmiş...Dertlenip duruyordum 2 ay oldu hâlâ hiç görünen birşey yok diye. :o

487717

YeniGine
30-04-2014, 00:07
487718

487719

487720

487721

487722

YeniGine
30-04-2014, 00:15
Öncelikle Sevgili CAN Güler Hanım'a teşekkür ediyorum, yardım ve önerilerinden dolayı. Bir aldığım zaman çok güzel çiçekliydiler bir de bu sene çiçeklerini görebildim. Şimdiye kadar hiç budamamıştım, Sevgili Güler Hanım'ın ters şemsiye budama önerisinden sonra tabi ben korka korka az az budadığım için, daha da budasa imişim belki daha güzel çiçekleneceklerdi. Buna da şükür.

487723

487724

487725

487726

487728

gürcan_keskin
30-04-2014, 00:22
Beyaz gül kırmızı gül
Güller arasından gelir
Yarim giymiş beyaz azya
Cuma namazından gelir
Ben o yarin sazıyam
Sazıyam avazıyam
Eli elimde olsun
Dilenmeye razıyam

Evleri göçtü neylim
Köprüyü geçti neylim
Yüzde dost kalpte hain
Ben böyle dostu neylim.....

Hem resimlerinizi inceledim hemde dilime bu türkü dolandı sayın YeniGine :p
Gülleriniz çok güzeller. Reçel yaptıktan sonra sankim gözüme reçellik görünüyorlar... :p
Sevgilerle...

YeniGine
30-04-2014, 00:43
:) Beyaz gül, kırmızı gül :))) dün de benim ağzıma dolandı idi 'Yağ yağ yağmur, teknede hamur ver Allah'ım ver çok çok yağmur.' :D Ne yapalım işimiz gücümüz, aklımız fikrimiz çiçeklerle. Bence çok normal... (Dermişim de doğrumu gerçekten.)
Reçeli yaptın ellerine sağlık, afiyetle tüketesin inşallah. Ben de 4 tane reçellik gül var, arka bahçede. Bunlar minyatür güller reçel olmazlar Sevgili Gürcan.
Teşekkür ediyorum, sağolasıın...

gürcan_keskin
30-04-2014, 00:52
İlahi Sevgili YeniGine güldürdünüz beni gece gece :p

''Yağ yağ yağmur, teknede hamur ver Allah'ım ver çok çok yağmur.''

Haklısınız içimizde bu çiçek, bitki, doğa sevgisi olduktan sonra çok normal... :p
Teşekkürler.
Sevgilerle...

YeniGine
30-04-2014, 01:10
Yaş 56, hem bu tekerlemeyi söylenip duruyorum dilimde, hem de bu arada nerede saksı çiçeklerim varsa hepsini yağmur alsın diye açık alana çekiştiriyorum... Şöyle kabaca bir hesapladım 7 yer. Bir de benim değil komşumun evinin önündekileri sardunyaları çektim etti 8.
Ama çok şükür, kışın bile böyle yağmur yağmamıştı çok güzel yağdı; maşallah!.. Daim olsun inşallah!..
Bu arada ben de ıslanıyorum tabi.

gürcan_keskin
30-04-2014, 01:54
Şükürler olsun ne mutlu size...
Maşallah diyelim o yağmurda çiçekleriniz sayenizde bayram etti. Sizde ıslandınız ama...
Allah uzun uzun yıllar nasip etsin o güzel yüreğinize sayın YeniGine...

YeniGine
30-04-2014, 02:12
Şükürler olsun ne mutlu size...
Maşallah diyelim o yağmurda çiçekleriniz sayenizde bayram etti. Sizde ıslandınız ama...
Allah uzun uzun yıllar nasip etsin o güzel yüreğinize sayın YeniGine...

Sevgili Gürcan, çok teşekkür ediyorum. Sağolasın, varolasın. O güzel dileklerin inşallah hepimize nasip olsun...

Muallim
30-04-2014, 06:05
Sayın YeniGine,

Kaktüsleriniz, gülleriniz ve karanfilleriniz muhteşem. Ellerinize sağlık.
Hele karanfillerin toprakta oluşu çok güzel. Ben de deneyeceğim.

Bu vesileyle sağlık ve mutluluklar dilerim.

efeege
30-04-2014, 07:31
sevgili yenigine bu sabah yağmurla uyandım çok şükür doğa yağmura doyacak.
elbette bahçelerimizde ....maşşallah diyeyim güllerin ne kadar coşkulu açmışlar.
bende güller tek tek açıyor bir eksikliğimiz var ama çözemedik.
karanfillerinide çok beğendim. yeni çıkan fidelerden yere bendemi diksem demeye başladım.
bol yağışlı bol çiçekli bereketli günler dilerim..

akçabardak
30-04-2014, 10:15
Yaş 56, hem bu tekerlemeyi söylenip duruyorum dilimde, hem de bu arada nerede saksı çiçeklerim varsa hepsini yağmur alsın diye açık alana çekiştiriyorum... Şöyle kabaca bir hesapladım 7 yer. Bir de benim değil komşumun evinin önündekileri sardunyaları çektim etti 8.
Ama çok şükür, kışın bile böyle yağmur yağmamıştı çok güzel yağdı; maşallah!.. Daim olsun inşallah!..
Bu arada ben de ıslanıyorum tabi.

Sevgili YeniGine hadi gözün aydın diyeyim önce, yağmura kavuştuk çok şükür bizim buralarda da kaç gündür hava yağmurlu, inşallah bereketi bol olur sizin adınıza da sevindim.
Bir yandan da sizin tekerlemelerinize gülmekten kendimi tutamadım, çiçekler uğruğna nelere katlanıyoruz değil mi?... ama olsun böyle mutlu oluyorsak varsın ıslanmak ta oluversin, yeter ki üşütüp hasta olmayalım ona da dikkat etmemiz lazım.
Şimdi biraz hikaye gibi olacak ya yağmurdan başladık madem.....

Ben yağmurda ıslanmayı çok severim ama artık yaşım ilerlediği için üşüteceğim diye korkuyorum, önceleri yağmur yağmaya başlar başlamaz kendimi dışarı atardım, ne de olsa ben anne ve babanın ilk çocuğum ya büyüklerin inancına göre öyleymiş... bereketli olurmuş ailenin ilk çocuğu yağmurda ıslanınca... demek ki kuraklıklar çok çok eskiden beri varmış ki annem bana küçükken yağmur başlayınca hep derdi gel yavrum biraz ıslan da bereket yağsın sen benim ilk çocuğumsun... şimdi düşünüyorum da hiç bir anlam veremiyorum.

Diyeceğim o ki... eğer siz de ailenin ilk çocuğu iseniz e ozaman yaşadınız demek ıslandığınıza göre bereketli olacak inşallah... hikayenin sonu geldi nihayet
Rabbim bol yağmurlar versin hayırlısıyla inşallah.

Sudenur
30-04-2014, 16:29
Ablam gözümüz aydın yağmura doyacağız inşallah.. :) Saksıları kenara çektim az evvel, bu gece de yağacakmış, ne olur ne olmaz, çürümesinler de sonra. Bir kaç kova da stok yaptım, kaktüslerimi, ev bitkilerimi suladım, ıslanmış toprak ve leylak kokusuna doyamadım.. :)

ngr33
30-04-2014, 18:13
Gözünüz aydın arkadaşlar çok sevindim adınıza. .
Ben siirtteyim masallah nisan inanılmaz yagmurlu gecti burda sıcaklar geliyooo hazırlıklı olun der gibiydi burda hava ; )
Sevgili Yenigine birsey merak ettim.. minyatür güllerine uyguladığın budamayı anlatabilir misin..birtane kırmızı minyatür gülüm var boceklendi garip bişiler oldu budadım bende ama baya sert budadım simdi yaprak fiskiriyor..

Soyledigin budamayida ogrenmem lazim seviyo bu fistiklar budamayi;)

İsmail Kuzucu
30-04-2014, 20:33
Bu karanfilimi çok seviyorum, rengi fotoğrafta tam yansımıyor maalesef fotoğraftakinin daha koyusu. İlk ikisi üçgen tarlamda..

Bu da üçgen tarlamda idi fakat çocuklar ve toplarından koruyabilmek için saksıya aldım. :( Sonradan da pişman oldum yayılıp genişleyemeyecek, zira isterim ki tüm ağaçlar.net üyelerine bu karanfilimi ulaştırabileyim. Tohumdan çoğaltmak istedim çoğumuz biliyoruz Sevgili İsmail Kuzucu daha iyi biliyor (laf aramızda) meğerse benim ektiklerim karanfilin tohumu değilmiş...Dertlenip duruyordum 2 ay oldu hâlâ hiç görünen birşey yok diye. :o

Yerli kokulu bir karanfil çeşidi :) Diğer karanfillerden çok daha parlak bir çiçeği var. Köklenmesi diğer karanfiller gibi kolay olsada bakımı oldukça ilgi isteyen bir tür.

Birde yer saksımı ayrımı yapmaz. Yerde nasıl gelişiyor ise geniş saksıdada aynı verimi veriyor. Bu türün 2-3 sene önce bir anaçlığı vardı daha onun kadar anaçlık elde edemedim :)

Ben yan dallar gelişsin diye çıkan çiçekleri yolduğum için tohum yerine çelikleme yapıyorum. Bayağı karanfil oldu, tohumlukta bıraksam olur aslında. Acaba tüm çiçeklerde tohum oluşumu sağlanıyor mu?

YeniGine
30-04-2014, 23:26
Sayın Muallim merhaba, hoşgelmişsiniz. Evet karanfilim toprak alanda olunca çok güzel gelişti. İşte çocuklar üzerine basmasın diye iki taneler birini aldım saksıya diktim sonra da pişman oldum zira gelişleyecek alanı kalmadı, fakat yanlara sarkar mı onu da bilemiyorum. Neyse bu sene bakıp, öğreneceğiz inşallah...
Teşekkürler, sağlık ve mutluluk hepimize olsun inşallah!..

Sevgili efeege, merhaba hoşgelmişsin. Evet çok şükür 2 gün güzel yağmur yağdı ve tabi ben mutlu. Saksıları devamlı bir yağmura, bir kuytuya çektim durdum. Yağmurla birlikte valla etraf daha bir yeşillendi, ağaçların, otların tozları gitti. İlk yağdığı gün zaten fotoğraflarıma da yansıdı çamur yağdıydı. Çok şükür temizlendiler. Karanfiller bahçe toprakta daha güzel gelişiyorlar, bir iki fideni dene. Benimkiler daha güzel olacaklar da saz ekibim üzerlerinde eşelenmeseler. :mad:
Teşekkür ediyorum, sağolasın...

Sevgili Sudenur'um hoşgelmişsiin... Çok şükür yağmur yağdı ve ben hem sevindim, hem de rahatladım gerçekten. Çok iyi yapmışsın yağmur suyunu stoklamakla. :( Maalesef benim öyle bir imkânım yok...

YeniGine
30-04-2014, 23:37
Sevgili ngr33 merhaba, hoşgelmişsin... Maşallah nisan ayınız yağmurlu geçmiş, çok şükür. Ve evet sıcaklar geliyor, bakalım neler yapacağız?
Sevgili ngr33 ben size Sevgili Güler Hanım'ın sayfamdaki yardım konusunu link vereyim http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/30294-60.htm siz en iyisi Sevgili Güler Hanım'ın ellerinden, o güzel bilgileri okuyun.
Sayfa 60-61 sonrasında da benim başarımı :p takip edin.
Başaramı derken tabi ki latife, bence siz daha başarılı olmuşsunuz, zira ben hep korkuma fazla budayamadım. :o
Teşekkür ediyorum, sağolun, rastgelsin inşallah...

YeniGine
01-05-2014, 00:09
Yerli kokulu bir karanfil çeşidi :) Diğer karanfillerden çok daha parlak bir çiçeği var. Köklenmesi diğer karanfiller gibi kolay olsada bakımı oldukça ilgi isteyen bir tür.

Birde yer saksımı ayrımı yapmaz. Yerde nasıl gelişiyor ise geniş saksıdada aynı verimi veriyor. Bu türün 2-3 sene önce bir anaçlığı vardı daha onun kadar anaçlık elde edemedim :)

Ben yan dallar gelişsin diye çıkan çiçekleri yolduğum için tohum yerine çelikleme yapıyorum. Bayağı karanfil oldu, tohumlukta bıraksam olur aslında. Acaba tüm çiçeklerde tohum oluşumu sağlanıyor mu?

Sevgili İsmail işte bu karanfilim için 2 aydır uğraşıyorum, çimlensin diye. E ben tohum ekmez isem karanfil nasıl çimlensin. :D
Ama gerçekten çok güzel bir rengi var, rengi ve görünüşü ile çok seviyorum bu karanfilimi. Ama neyse tohumdan başaramasam da önerin üzerine bir tane çelik alıp ilk anaç karanfilin yanına sokuşturmuş idim şimdi o da çiçek açıyor çok şükür. Şu anda 2 saksıda, bir de toprakta mevcut. İnşallah çoğaltmayı düşünüyorum. Zamanı mıdır, geçti mi bilemiyorum tabi çelik alsam tutar mı? Öyle bakımı ile ilgili de özel birşey yapmıyorum, ilgi isteyen bir tür demişsin.

İsmail Kuzucu
01-05-2014, 19:59
Sevgili İsmail işte bu karanfilim için 2 aydır uğraşıyorum, çimlensin diye. E ben tohum ekmez isem karanfil nasıl çimlensin. :D
Ama gerçekten çok güzel bir rengi var, rengi ve görünüşü ile çok seviyorum bu karanfilimi. Ama neyse tohumdan başaramasam da önerin üzerine bir tane çelik alıp ilk anaç karanfilin yanına sokuşturmuş idim şimdi o da çiçek açıyor çok şükür. Şu anda 2 saksıda, bir de toprakta mevcut. İnşallah çoğaltmayı düşünüyorum. Zamanı mıdır, geçti mi bilemiyorum tabi çelik alsam tutar mı? Öyle bakımı ile ilgili de özel birşey yapmıyorum, ilgi isteyen bir tür demişsin.

Çıkmasını beklemekte güzel bir duygu :)

Ben karanfillerde genelde ilk önce uç alması yapıp yan dalları geliştiriyorum. Daha sonra tepeye giden bir dalı bırakıp tekrar budamasını yapıyorum. Böylece saksıyı doldurmuş olan karanfil tek dal ile kocaman çiçek açıp daha gösterişli duruyor. Bu çiçek kuruduğu zamanda yan dalların hepsi birden çiçekleniyor.
488324

Çelik için bir zaman yok. Isı ve nem sağlandığı zaman köklenme oluyor. Bu çeşit köklendirirken çok ilgi istiyor. Sonra zaten kendi alıp başını gidiyor. Mesela diğer çeşitlerde çelik derine gömülse bile tutarken bu çeşitte hemen çürüme yapıyor.

Bu yüzden diğer çeşitlerden 250 adet varsa bundan 50 adet var.

s.serdar
02-05-2014, 10:29
Sayın YeniGine.

Çiçeleriniz çokkkkk güzel.
Ancak şunu hemen belirteyim ki fotoğraf çekim, pozlama ve görüntüleme beceriniz fazlası ile artmış. Kıskandım vallaaa. :D

YeniGine
02-05-2014, 23:52
Sayın s.serdar merhabaa, hoşgelmişsiniz. Bu sene evet maşallah gerçekten özellikle güllerim çok güzel oldular. İlgilenmeyen komşularım bile ne yaptın da bunlar böyle güzel oldular Sema deyip duruyorlar... Bahçe an itibarı ile resmen gül bahçesi. Ben tabi çok mutlu. Çok şükür, çok şükür.
Tabi su olmayınca, tohum ekip dikemediğim için ben de olanlarla yetinmeye çalışırken daha bir ilgi gördüler.
Güzel dikkatiniz ve yorumunuz için de ayrıca teşekkür ederim...
Sağolun Sayın s.serdar.

YeniGine
03-05-2014, 23:23
Bugün Sayın alys beni çok sevindirdi, kendisine çok teşekkür ediyorum. Emeklerinize, gönlünüze sağlık Sayın alys.
Benim amarallislerimin yer değiştirdiğini, bende sadece 2 tane saksı kaldığını öğrenince Sayın alys sağolsun beni amarallissiz bırakmak istememiş bugün kargom geldi. Kargomu komşularımla birlikte açtık komşularım kargonun hazırlanışına mest oldular, bayıldılar. Tabi ben de hem kargom, hem de komşularımın beğenisi karşısında hem gurur duydum, hem de çok sevindim çok. Ve tabi hemen bugün de diktim yapraklı olanlar fotoğraflandı, yapraksız olanlar toprak altında. Ve sonradan çok pişman oldum kargonun fotoğraflarını, yine üzerlerini toprakla kapatmadan fotoğraflamadığıma. Ama o anda hem sevinçli hem de biran önce dikeyim ve sulayayım derdinde idim. :(

489228

489229

489230

Sayın alys; ince ve nazik düşünceniz için çok teşekkür ediyorum, emeğinize, gönlünüze sağlık...

YeniGine
03-05-2014, 23:29
489233

489234

YeniGine
03-05-2014, 23:35
489235

489236

489237

489238

YeniGine
03-05-2014, 23:39
Öncelikle güllerim için yardımlarından dolayı Sevgili Güler Hanım'a, sonraa hep sorduğum, devamlı yardım istediğim, o muydu, bu muydu dediğim ve her seferinde bıkıp usanmadan bana yardımcı olmaya çalışan Sevgili hdoğan'a çok teşekkür ediyorum. Sağolun, gönlünüze sağlık...

489239

489240

489241

489242

YeniGine
03-05-2014, 23:46
Geçen sene sırf pembe dikmiş idim, bu sene mor-pembe diktim...

489245

489246

489247

489248

YeniGine
03-05-2014, 23:52
Cam güzelleri tekrar alındı ve dikildi...

489249

489250

489251

489256

YeniGine
03-05-2014, 23:59
489258

489259

489260

489261

YeniGine
04-05-2014, 00:02
489262

489263

serpil ocak
04-05-2014, 01:46
hepsi ço güzel güllerin hepsinden is ti yo rummmmmmmm

milaca2010
04-05-2014, 20:10
Süsenlerin renkleri çok hoş sevgili YeniGine, karanfillerin tomurcuk yoğunluğuna ayrıca maşallah, yeni amaryllislerin güle güle sağlıkla büyüsünler, güllerinin güzelliğine diyecek yok sevgili YeniGine, benim güllere hastalık vurdu, goncalar pamucuk gibi yapraklar kavruklaştı.
Herşey çok güzel, sevgiler...

mandalinleerik
04-05-2014, 22:29
Sevgili Yenigine çok uzun zaman oldu sayfanı gezmeyeli şöyle bir kaç sayfa geri dönüp baktım da yine hiç boş kalmamışsın.
Bak yine saz ekibi geldi aklıma. Nasıllar kendileri?

YeniGine
04-05-2014, 22:58
hepsi ço güzel güllerin hepsinden is ti yo rummmmmmmm

Sevgili Serpil Ocak merhaba, hoşgelmişsiniz. Teşekkür ediyorum, sağoluun. Tabi neden olmasın, çelik alma mevsimi inşallah size gönderirim inşallah. Nasip, kısmet olsun.

YeniGine
04-05-2014, 23:05
Süsenlerin renkleri çok hoş sevgili YeniGine, karanfillerin tomurcuk yoğunluğuna ayrıca maşallah, yeni amaryllislerin güle güle sağlıkla büyüsünler, güllerinin güzelliğine diyecek yok sevgili YeniGine, benim güllere hastalık vurdu, goncalar pamucuk gibi yapraklar kavruklaştı.
Herşey çok güzel, sevgiler...

Sevgili milaca hoşgelmişsin. Güzel yorumun için çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Karanfillerim daha güzel olacak da saz ekibim gelip gelip üzerlerinde eşeleniyorlar dallarını koparıyorlar. Amarallislerimin de çiçeklerini görebilirim inşallah, sağolasın.
Güllerinin fotoğraflarını koy sayfana mutlaka yardım edecek üyelerimiz vardır. Ben yok arapsabunu, yok olmadı ilaç, yok o da olmadı yine arapsabunu deneye deneye çok şükür şimdilik durumları iyi, bir sıkıntım yok güllerden dolayı. Benim de sulama sistemi açılınca başlayacak problemler. :(
Çok teşekkür ediyorum, sağolasıın...

YeniGine
04-05-2014, 23:10
Sevgili Yenigine çok uzun zaman oldu sayfanı gezmeyeli şöyle bir kaç sayfa geri dönüp baktım da yine hiç boş kalmamışsın.
Bak yine saz ekibi geldi aklıma. Nasıllar kendileri?

Sayın mandalinleerik merhabaa, hoşgelmişsiniz. Bizleri iyice unuttunuz, nerelerdesiniz?
Yine bildiğiniz gibi çok şükür boş kalmayıp elimden gelebildiğince birşeyler yapmaya çalışıyorum. :) Saz ekibim onlar da bildiğiniz gibi çok şükür hâlâ benimle birlikteler. Kene ilaç zamanları geliyor yine, bakalım bu sene ne yapacağız...
Arayı böyle fazla uzatmayın, teşekkür ediyorum, sağoluun.

tarla kuşu
05-05-2014, 08:30
Sevgili YeniGine , sayfalarına baktıkça azmine hayran kalıyorum... Sağlıkla , sevgiyle kal...

YeniGine
05-05-2014, 23:53
Sevgili tarla kuşu merhabaa, hoşgelmişsin. Çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Fazlaca mücadele veriyorum; ortak alan hiç kolay değil. Ama işte sevince, gönül verince çok şükür bu kadarını da olsa başarabiliyorum.
:D İki gün evvel bir anım; komşudan çıktım yürüyorum tam o anda karşımda siteden 2 çocuk birinin elinde makas kesti gülüüü ve beni gördüler. :D O an yüzlerindeki ifadeyi hiç unutamam. Ve ben onlara hiççç birşey demeden yürüdüm gittim. Arkamdan birisi 'Allah Allah Sema teyze hiçbirşey demedi' dediğini duydum. Yani e ne diyeyim kesmiş gülü ve çiçeklere zarar verirlerse Sema teyze kızacak, birşey söyleyecek biliyorlar. Birşey de demedim çünkü zira hepsinin beni cadı gibi görmelerine az kaldı. Üzerlerinde öyle bir intiba yaratmak da istemiyorum açıkçası.
Ben de olay çok, yine düştü çenem.
Sağolasın, sen de sağlık ve sevgiyle kalasın inşallah sevgili tarlakuşu; teşekkür ediyorum.

YeniGine
06-05-2014, 00:00
Sayın pria'nın site bahçesindeki gülü görünce ben de benim aynı renkteki gülümü fotoğraflayayım istedim; ama benim gülüm az biraz daha açıkmış rengi. Bu sene güllerimle gurur duydum. Maşallah!..

489800

489801

489802

YeniGine
06-05-2014, 00:06
489804

489805

489806

489807

Minyatür gülüm...

489808

YeniGine
06-05-2014, 00:11
489809

489810

489811

YeniGine
06-05-2014, 00:14
Elimde kalan iki amarallisimden ikincisi, çok şükür o da çiçeklendi, henüz açmamış bir tomurcuğu daha var. İnşallah açmış çiçeklere yetişir o da...

489812

489813

YeniGine
06-05-2014, 00:26
Yuvarlak tarlamın son hali, fotoğraf makinem çok da gerçek renklerini, hallerini yansıtamasa da balkonumdan görüntüsü çok güzel. Yakınına gittiğim zaman daha da güzel çok şükür yağan yağmurlar sayesinde minicik minicik filizlenen kınalar, yıldızlar, arslanağızları var... İnşallah büyürler ve çiçeklerini görebilirim...

489820

hozat
06-05-2014, 01:22
Sevgili Yeni Gine
Güllerinle ne kadar gurur duysan yeridir,bu sene sayfalarda başka sitelerde gül çok popüler galiba,
Bende iki kök var zaten gül Bodrumun yakıcı sıcağını pek kaldıramıyor.
Gelelim ezan çiçeğine:İmkanı yok bu çiçek benimle buluşmak istemiyor,Tohum ektim hepsi horoz ibiği çıktı,gönderen karıştırdı her halde bende yoktu çünkü.

Ayrıca ezan okumama da gerek kalmadı canım.Senden gelenler anlı şanlı tuttu ve pembe çiçekler açma yolunda ilerliyor .Ne olduğunu bilmediğimiz bir tür geliyor.açınca göreceğiz ne olduğunu.
karanfiller nazlanıyor ama aster yerine çabuk alıştı havadisler bunlar.
Oralara yağmur yağdıkça senin adına mutlu oluyorum,daha çok yağar inşallah
Bu hıdırellez gecesinde tüm dileklerinin yerine gelmesini bende diliyorum arkadaşım

YeniGine
06-05-2014, 23:17
Sevgili CAN hozat hoşgelmişsiniz. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ediyorum, sağolun. Mevsime göre şimdiye kadar çiçeklerim beni üzmediler sağolsunlar sevindirdiler. Bundan sonrası ne olur bilemiyorum.
Sevgili hozat benim gönderdiğim Ezan çiçeği olup olmadığını da bilmiyorum demiştim fakat çiçekleri sarı idi. Aman karanfiller nazlanmasın tutsunlar inşallah, çünkü gerçekten çok güzeller. Ama ne yapalım tutmazlar ise de kök alır gönderirim bu sefer de. Asterler arsızdır ama olsun belli mi olur tutmuş olmasına sevindim.
Peki kına tohumlarından hiç bahsetmemişsiniz, onların durumları nasıl merak ettim.
Sormayın çok şükür yağmur 5-6 gündür çok güzel yağdı, zaten yağmuru gören buradaki komşularım da 'Hadi gözün aydın yağmur yağdı' diyorlar bana. Çok şükür.
Sağolun, gönlünüze sağlık, teşekkür ediyorum, hep birlikte olsun inşallah sevgili hozat.

tarla kuşu
07-05-2014, 08:58
Sevgili YeniGine , o güller ne öylee... Bayıldımmmm... Coştukça coşmuşlar. Ellerine sağlık.

YeniGine
07-05-2014, 23:04
Teşekkür ediyorum, sevgili tarla kuşu, maşallah çok güzel oldu bu sene güllerim. Senin de gönlüne sağlık, sağolasıın...

hozat
07-05-2014, 23:33
Sevgili YeniGine,
Şimdi sana fıkra gibi bir olay anlatayım.Konu yine ezan çiçeği

Hani sana gönderdiğin fideler pembe açacak dedim ya..Bu gün baktım o pembelik yok,daha yakından inceledim,çiçek yapmaya hazırlanıyor ama, renk henüz belli değil.
O gördüğüm pembe rengin sırrını da çözdüm bu arada.Fideleri ektiğim yerin çok yakınında uzun boylu pembe açan bir çalı var, rüzgâr esince o pembe çiçeğin taç yaprakları gelip fidelerin üzerine düşmüş.
Yakından inceleyince durum ortaya çıktı.Yani bizim fidelerin ne olduğunu çiçek açmada anlamayacağız anlaşılan
Hikayenin sonunda görüşmek üzere şimdilik durum bu.
Sevgilerimle..

YeniGine
08-05-2014, 00:36
:) Hikâyenin ismi: Ezan çiçeği. Konu: Renk. Sonu: Haydi hayrlısı inşallah. Ve en önemlisi: Çok şükür her gün beni anıyorsunuz, bu da beni çok sevindiriyor sevgili CAN hozat...
Sevgili hozat merak ediyorum, bu arada kına tohumları ne oldu? Ben size gönderdikten sonra, hesapta su yok, yağmur yok bu sene atmayacağım derken yine duramadım ne gele gele diyerek öylesine serpiştirdim ve arkasından çok şükür 3 gün yağmur ve minik minik çimlendiler. Sizde durum nedir onu merak ediyorum.

hozat
08-05-2014, 09:24
onlar inatla çıkmadı gibi duruyorlar,farklı yerlere atmıştım bir gölgede çimlenme göründü
sonucu bekliyorum. Sen de yeni attığına göre demek ki, geç kalmamışım.

Sonuç rapor edilecektir

elif elif
08-05-2014, 18:29
ben de bir sardunya severim...çiçeklerinize bayıldım...

YeniGine
08-05-2014, 23:43
Sevgili elif elif merhaba, öncelikle sitemize, sonra da sayfama hoşgelmişsiniz, ne de iyi etmişsiniz.
Beğeniniz için çok teşekkür ediyorum, gönlünüze sağlık...

YeniGine
08-05-2014, 23:49
Şu an 3 değişik yerdeler, fakat aklıma geldikçe bir fide koparıp elimin altında nere varsa dikiyorum. İnşallah daha da çoğaltabilirim...

490948

490949

490950

490952

490955

YeniGine
08-05-2014, 23:55
490960

490961

490962

490963

YeniGine
08-05-2014, 23:59
Tüm tomurcukların açmasını bekleyemeden fotoğraflıyorum sonra da tekrar gibi oluyor. :o Ne yapayım duramıyorum...

490964

490965

YeniGine
09-05-2014, 00:04
490968

490969

490970

YeniGine
09-05-2014, 00:11
Net değiller, hesapta makrolar... :(

490977

490978

490979

490980

YeniGine
09-05-2014, 00:14
Çelikten köklendirdiğim alacalım, daha bebek hemen birisi istedi bir çelik ben de saksıyı alıp götürmesinler diye kesiverdim yeni dalından bir sürgün verdim. :(

490981

490982

YeniGine
09-05-2014, 00:19
491000

491001

491002

491003

491004

YeniGine
09-05-2014, 00:29
Binadan çıktım sardunyalarımı fotoğraflayayım derken bir anda yanımda gördüm, korkmadım desem yalan olur. 'Bismillah' deyivermemle kaçmam bir oldu. Kaçtım geldi yanıma, sağa gittim o da sağa, sola gittim o da sola. Baktım yüzüme bakıp kuyruk sallıyor anladım aç ve susuz hemen saz ekibimin kenardaki mamalarından ve sularından verdim; yedi ve kana kana suyunu içti. Bir yandan da keşke kalsa çok güzel diyorum ama bir yandan da saz ekibim kabul etmezler bunu, hem onlara da haksızlık olur mu acaba diye düşündüm. Akşam üzeri gördüm sonra bir daha görmedim. Bakalım gelir mi, gelmez mi? Ama çok da güzel...

491005

491006

491007

491008

münevver48
09-05-2014, 08:05
sevgili yenigine,maşallah çiçekleriniz coşmuş.karanfilinize hayran oldum. kokusunu duyar gibiyim ohhh......misafirinizde gerçekten çok sevimli ve sakin,akıllı görünüyor.aklıma 10 kasım günü kaybettiğim köpeğimiz tarçın geldi.ele avuca sığmayan saksılarımı kendisine oyuncak eden. kovaları kulpundan tutup bir sağa bir sola sallayan,enerji dolu sevgili tarçınım off bir anda hüzünlendim.neyse ben çiçeklerinizin güzelliğini tekrar dile getirmek istiyorum.hercaileriniz ve gülleriniz.....tabi benim favori gülüm yine güzelliği ile 1 numara borda bir gülünüz var.onudanda güzel olduğunu söylemeden geçemicem.kokulu olduğunu tahmin ediyorum benimde öyle bir gülüm var kokusu muhteşem güzel henüz açmadı.....sevgiler canınım.

Cumhur Tonba
09-05-2014, 09:48
Hayvanlarda çok ileri bir hissetme kabiliyeti var. Sevenleri, sevgi gösterenleri çabucak hissediyorlar.

Adalet Yağcı
09-05-2014, 11:39
Sevgili YeniGine'ciğim,
Bir süredir bahçeleri ziyaret edemiyordum, yavaş yavaş turlamaya başladım.

Senin gayretinle site bahçesi gerçekten bahçeye dönüşmüş durumda, verdiğin mücadeleyi, emeği, maddi katkıları tüm dostların gibi ben de takdir ediyorum.

Biliyorum çok yoruluyorsun, su konusu bile başlı başına büyük sorun.
Ama senin yüreğin öyle kocaman ki, içindeki doğa, insan, hayvan sevgisi her şeyin önüne geçiyor.

Bahçen çok güzelleşti, papatyalarına bayıldım, ama ben o salyangoza izin vermezdim, öyle çabuk çoğalıyorlar ki sonra baş edemez hale gelirsin.
Güllerin de her zamanki gibi şahane, kıyabilirsen kokulu pembeden gül şurubu yap biraz.

Her yönü ile CAN olan sevgili arkadaşım, sana her konuda kolaylıklar diliyorum.
Bu senen geçtiğimiz seneden daha güzel olsun inşallah.
Sevgilerimle.

ngr33
09-05-2014, 18:16
Yenigine ablaaa bayildim sardunyalarina golgede mi duruyorlar benim de 3 mini fidem oldu dayanamadim zenfideden aldim balkonda kuytuda duruyolar simdilik insallah sagsalim buyurler..aheste ablanin gonderdigi sardunya celikleri çürüdü birtane bile tutturamadim o kadar üzüldüm ki :(
Karanfilinde yakiyor o ne havali bir guzel oyle masallah..birsuru karanfil fidecigim oldu bim tohumundan cimlendirdigim benimkilerde boyle olur mu acep..

akçabardak
09-05-2014, 19:26
Sevgili YeniGine önce maşallah diyerek başlamak istiyorum ki nazar değmesin, karanfilin muhteşem rengi de çok harika ortalığı yakıp geçiyor o ne güzellik öyleee bayıldım...
Sardunyalar, ceylanlar, ercailer, güller hepsine de kocaman bir maşallah ellerine, emeklerine
yüreğine sağlık ellerin dert görmesin, bukadar mücadeleye rağmen sonuç ortada, seni tebrik ediyorum.

YeniGine
09-05-2014, 23:17
sevgili yenigine,maşallah çiçekleriniz coşmuş.karanfilinize hayran oldum. kokusunu duyar gibiyim ohhh......misafirinizde gerçekten çok sevimli ve sakin,akıllı görünüyor.aklıma 10 kasım günü kaybettiğim köpeğimiz tarçın geldi.ele avuca sığmayan saksılarımı kendisine oyuncak eden. kovaları kulpundan tutup bir sağa bir sola sallayan,enerji dolu sevgili tarçınım off bir anda hüzünlendim.neyse ben çiçeklerinizin güzelliğini tekrar dile getirmek istiyorum.hercaileriniz ve gülleriniz.....tabi benim favori gülüm yine güzelliği ile 1 numara borda bir gülünüz var.onudanda güzel olduğunu söylemeden geçemicem.kokulu olduğunu tahmin ediyorum benimde öyle bir gülüm var kokusu muhteşem güzel henüz açmadı.....sevgiler canınım.

Sevgili Münevver hoşgelmişsin. Güzel sözlerin için çok teşekkür ediyorum, sağolasın. :( Ama Tarçın'a ben de çok üzüldüm ve ne kadar çok üzüldüğünü tahmin edebiliyorum. İnanır mısın dünkü misafirim bugün hiç yoktu gelmemiş. Ben gelmemesine bile üzüldüm. Neyse belli mi olur belki gelir yine.
Ben çiçek koklamıyorum nedense fakat artık karar aldım kokluyorum. Evet güllerimin çoğu çok güzel kokuyormuş da benim haberim yokmuş.
Teşekkür ediyorum, sağolasın.

YeniGine
09-05-2014, 23:19
Hayvanlarda çok ileri bir hissetme kabiliyeti var. Sevenleri, sevgi gösterenleri çabucak hissediyorlar.

Sayın Cumhur Tonba merhaba, hoşgelmişsiniz. Evet geldi, beni korkuttu, gözümün içine baktı, kuyruğunu salladı, karnını doyurdu, suyunu içti ve gitti. Valla fotoğraflarını çekmemiş olsa idim bugün acaba rüyamıydı diye de düşünürdüm.
Belli mi olur belki yine gelir. Bugün göremedim aslında bekledim ama yok. Üzülmedim desem yalan olur.
Teşekkür ediyorum, sağoluun...

YeniGine
09-05-2014, 23:25
Sevgili YeniGine'ciğim,
Bir süredir bahçeleri ziyaret edemiyordum, yavaş yavaş turlamaya başladım.

Senin gayretinle site bahçesi gerçekten bahçeye dönüşmüş durumda, verdiğin mücadeleyi, emeği, maddi katkıları tüm dostların gibi ben de takdir ediyorum.

Biliyorum çok yoruluyorsun, su konusu bile başlı başına büyük sorun.
Ama senin yüreğin öyle kocaman ki, içindeki doğa, insan, hayvan sevgisi her şeyin önüne geçiyor.

Bahçen çok güzelleşti, papatyalarına bayıldım, ama ben o salyangoza izin vermezdim, öyle çabuk çoğalıyorlar ki sonra baş edemez hale gelirsin.
Güllerin de her zamanki gibi şahane, kıyabilirsen kokulu pembeden gül şurubu yap biraz.

Her yönü ile CAN olan sevgili arkadaşım, sana her konuda kolaylıklar diliyorum.
Bu senen geçtiğimiz seneden daha güzel olsun inşallah.
Sevgilerimle.

Sevgili CAN Adalet Hanım merhaba, hoşgelmişsiniz. Evet özlettiniz kendinizi.
Sevgili Adalet Hanım valla bugün komşularla aramızda muhabbeti oldu 'Sema sayende bahçe gül bahçesi oldu' dediler ben de şöyle bir bahçeye baktım evet çok şükür tek başıma gayretimle bahçe gerçekten demeyeyim de nispeten güzel oldu. Çok şükür.
Güzel sözleriniz, beğenileriniz için çok teşekkür ediyorum. :) Salyangoz o gün alamadım oradan ama sonrası artık tek tek toplayıp çöpe atıyorum. Ve gerçekten topla topla bitmiyor çok çoğaldılar ki bu seneye kadar bu kadar çok yoktu.
Ben değil de bir komşum topladı Isparta güllerinden reçel yapayım dedi. Bilmiyorum ne yaptı.
Sevgili CAN Adalet Hanım güzel sözleriniz, güzel yorumunuz, güzel dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum, sağolun. İnşallah hepimize olsun. Sağolun.

YeniGine
09-05-2014, 23:31
Yenigine ablaaa bayildim sardunyalarina golgede mi duruyorlar benim de 3 mini fidem oldu dayanamadim zenfideden aldim balkonda kuytuda duruyolar simdilik insallah sagsalim buyurler..aheste ablanin gonderdigi sardunya celikleri çürüdü birtane bile tutturamadim o kadar üzüldüm ki :(
Karanfilinde yakiyor o ne havali bir guzel oyle masallah..birsuru karanfil fidecigim oldu bim tohumundan cimlendirdigim benimkilerde boyle olur mu acep..

Sevgili ngr33 merhaba, hoşgelmişsin. Yeni fide almış isen az biraz evet gölgede kalsınlar. Sevgili aheste normal sardunya mı göndermişti bilemiyorum fakat ceylan ise evet onlar zor kökleniyorlar. Ben de 10 tane fide diktim 2 tanesi şansa tuttu sanıyorum. Benim sardunyalar yazın bu kadar güzel olmuyorlar zira saat 11.00 - 18.00 arası devamlı güneşteler başka koyabileceğim yerim yok. Şu aralar havalar serin ve kapalı olduğu için güzeller ve tomurcukları açtıkça daha da güzelleşiyorlar çok şükür.
Karanfilim gerçekten çok güzel oldu zaten cinsi güzel, önceki yorumumda da belirttim ah keşke mümkün olsa bütün ağaçlar.net ailesine bu karanfilden gönderebilsem. Ben bu karanfili tohumdan çimlendiremedim minik minik fidelerden ve devam ediyorum fide alıp alıp dikmeye.

YeniGine
09-05-2014, 23:34
Sevgili YeniGine önce maşallah diyerek başlamak istiyorum ki nazar değmesin, karanfilin muhteşem rengi de çok harika ortalığı yakıp geçiyor o ne güzellik öyleee bayıldım...
Sardunyalar, ceylanlar, ercailer, güller hepsine de kocaman bir maşallah ellerine, emeklerine
yüreğine sağlık ellerin dert görmesin, bukadar mücadeleye rağmen sonuç ortada, seni tebrik ediyorum.

Sevgili akçabardak'ım hoşgelmişsin. Evet karanfilim gerçekten çok güzel. Diğer yorumlarımda da yazdım durmadan fideleyip fideleyip artık nere denk gelirse dikiyorum. İnşallah tutarlar da isteyen dostlarımla paylaşabilirim diye de düşünüyorum.
:D Tam şimdi geldi aklıma inşallah diktiğim yerleri unutmam.
Güzel yorumun, dileklerin için çok teşekkür ediyorum, sağolasıın...

Sudenur
10-05-2014, 01:31
Sevgili ablam, yağmur çok yaramış çiçeklerine, hepsi coşkuyla açmışlar maşallah. :)

asmalıtepe
10-05-2014, 07:51
sevgili YeniGine sizin uğraşınız hakikaten saygıya değer.siz kendinizden başkalarına da hizmet ediyorsunuz. site bahçesi demek genelin müştereği demek. sizin diğergamlık duygunuzu çabalarınızla birleştiriyor olmanız bence takdire şayandır kardeşim.
sizi takdir ediyorum.

YeniGine
10-05-2014, 23:51
Sevgili ablam, yağmur çok yaramış çiçeklerine, hepsi coşkuyla açmışlar maşallah. :)

Sevgili Sudenur'um, hoşgelmişsin... Allah'ıma şükürler olsun, çok şükür yağmur yağıyor. Ve ben ne kadar mutluyum ne kadar bilemezsin. (Yok bilirsin; o lafın gelişi işte).
Biliyorsun benim sardunyalarım yağmur almıyor üzerleri kapalı onun için dışarıya çıkma saatim 14.00 bir kısmını, eve girme saatim 16.00 sulananları yerine diğer kalanları yağmur altına. Tekrar dışarı çıkma saati 19.30 gibi sulananları tekrar yerlerine. Saksıdaki soğanlıları hep yağmur almayan köşelere çektim. Yağmur gerçekten yüzümü güldürdü keşke hep böyle hava olsa. Yağmurlu ve serin.

YeniGine
10-05-2014, 23:55
sevgili YeniGine sizin uğraşınız hakikaten saygıya değer.siz kendinizden başkalarına da hizmet ediyorsunuz. site bahçesi demek genelin müştereği demek. sizin diğergamlık duygunuzu çabalarınızla birleştiriyor olmanız bence takdire şayandır kardeşim.
sizi takdir ediyorum.

Sevgili asmalıtepe, merhaba... Hoşgelmişsiniz. Güzel sözleriniz, yorumunuz için çok teşekkür ediyorum sağolun.
Sevmek böyle birşey, site bahçesi, ortak alan, zor da olsa elimden geldiğince, ağaçlar nettende öğrendiklerim kadarıyla birşeyler yapmaya çalışıyorum. İsterdim daha da güzel şeyler yapabilmek, kendi bahçem olsun. Neyse buna da şükür.

YeniGine
12-05-2014, 23:36
Binada 6 girişe de dikmiş idim, bu sene hepsi açtı akşam üzeri sokağa girildiği an hepsinin kokusu çevrede. Çevremiz hanımeli kokuyor. Maşallah!..

492082

492083

492084

492085

YeniGine
12-05-2014, 23:41
Bu sene daha çok çiçekliyiz... Maşallah!..

492086

492087

492088

492089

492090

YeniGine
12-05-2014, 23:46
3-4 senedir ille de hüsnüyusufum olsun deyip durdum. Çok şükür geçen sene Sayın s.serdar'ın gönderdiği tohumların hepsi çimlendi seyrelteyim deyip başka bir saksıya aldım güneşin altında da o güzelleri unutunca :( (O hatayı nasıl yaptım hâlâ kızarım kendime) 4 tanesi çok şükür bu seneye kaldılar ve harika bir şey bugün çiçeğini gördüm. Çok şüküür!..
Teşekkürler Sayın s.serdar.

492091

492092

gürcan_keskin
13-05-2014, 00:06
Gazanyalar çok güzel görünüyor sevgili YeniGine...

akçabardak
13-05-2014, 11:23
Gazanyaların coşmuş coşmuş maşallah YeniGineciğim, çok güzel görüntü sergilemişler.
Hüsnüyusufların da hayırlı olsun, çok güzel kokuları vardır.

hira
13-05-2014, 11:40
Sardunya, gazanya diyince akan sular duruyor.. Maşallah çok güzel çiçeklenmişler ablacım.. Ben böyle görüntüleri görünce fotoğraf eklemeye utanıyorum yeminle:(

YeniGine
13-05-2014, 22:55
Sevgili Gürcan, sevgili akçabardak, sevgili hira çok teşekkür ediyorum, sağolun.
Gazanyalarım da güzel oldular bu sene geçen seneki fotoğraflarla kıyaslayınca maşallah gelişmeleri hüsnüyusufumla birlikte mutlu ettiler beni.

Sevgili hira'm aynı şeyi ben de düşünürüm; yok güllerim, yok sardunyalarım diye övünürken başka bir üyemizin sayfasında daha çoşkuluları, çokları görünce ben de sardunyalarımla övünüyorum hesapta derim. Hem utanılacak ne var ki seviyoruz, yetiştirmeye çalışıyoruz, çabalıyoruz, uğraşıyoruz. Biz bu işi çok seviyoruz ve paylaştıkça da mutlu oluyoruz.

YeniGine
13-05-2014, 23:01
Ayrıca; yine paylaşmadan geçemeyeceğim... Kardeşim anneler günü için bana sordu 'Abla neye ihtiyacın var, ne istersin onu alayım'. Ben de hiç düşünmeden 'Gübre' dedim.
Çok şükür pazar günü gübrelerim geldi. :D Valla çok değerli benim için başka birşey alsa bu kadar sevinemezdim.
(Ama yanında yine de güzel bir hediyem geldi.) Sağolsun.
Benim tarlalar uzak aralı, fazla olduğundan e gübre de hepsine yetmeyeceği için şerbet yapıp yapıp onunla sulamayı düşünüyorum. Doğru mudur arkadaşlar? Yardımcı olursanız sevinirim.

hira
13-05-2014, 23:21
Gübre şerbeti konusuna cevap verecek kadar bilgiye sahip değilim ama şöyle birşey söyleyeyim, bende bir gübre çeşidi var ama nasıl birşey
anlamadım, düşün ki bir kalemi makasla keserek küpler haline
getiriyorsun Ve ben o gübreyi suda bekleterek o suyla çiçekleri
suluyorum. ölçü falan yok, tamamiyle sallıyorum kafadan:D Bu arada geçen gün annemdeyken komşum aradı "pazardayım birşey istiyormusun" dedi, çiçek al dedim, telefonu kapadı:D

YeniGine
13-05-2014, 23:27
Zaten öyle pazara giderken soran komşulara kesinlikle çiçek siparişi veriyorum. :D Hoş şimdiye kadar bir tane sardunya geldi. Ona da şükür!..
Sevgili hira 19 Mayıs; paralanmaya az kaldı. İnşallah Eminönü gidersek bakacağız artık.

asmalıtepe
14-05-2014, 06:52
sevgili YeniGine size cevap mesajımı kendi sayfama yazmışım. Ben forumda yeniyim ya öğrenecegim tabiiki.oradan okursanız sevinirim.

tarla kuşu
14-05-2014, 08:30
Sevgili YeniGine, çiçekleriniz coşmuşlar da coşmuşlar... Ellerinize sağlık. Saz ekibi ne alemde? :)

YeniGine
14-05-2014, 22:58
Sevgili asmalıtepe merhaba, hoşgelmişsiniz. Ben eskidim de ne oldu, hâlâ yanlışlar yapıyorum, hâlâ soruyorum. Sitemiz derin bir kuyu, öğrenebildiğimiz kadar. Sayfanızda mesajıma bakacağım.

Sevgili tarla kuşu; yarım saat önce saz ekibime çok güzel bir ziyafet çektim. Gündüzden gelen kuzu, koyun kemiklerini kaynattım suyunu aldım, tekrar içine su ve ekmek koyup az biraz daha kaynattım. Amman ne zevkle yediler, doydular sonra da sularını verdim eve çıktım. Bu gece de onlar tok, ben huzurlu çok şükür.

Huzurlu dedim ama bir anda vicdanım sızladı, maden emekçilerimiz çok üzgünüz çok. Hepimizin başı sağolsun.
:( :( :(

tarla kuşu
14-05-2014, 23:16
Sevgili YeniGine, sokak hayvanlarına olan duyarlılığınız beni çok duygulandırdı.
Evet ,tüm Türkiye nin başı sağ olsun. Çok üzücü bir olay.

YeniGine
15-05-2014, 00:00
Sevgili tarla kuşu ben onlara sokak köpekleri demiyorum artık. Onlar benim saz ekibim. Ben onları çok seviyorum ve inanır mısınız onlar da beni. Ve sevmekten öte onlarla gurur duyuyorum. Saz ekibimle ilgili geri kalmış sayfalarımda çok paylaşımlarım var. Gün içersinde ben 15.00 gibi dışarı çıkarım yarım saat sonra gelmezlerle endişe duyarım, yola bakarım nerde kaldı bunlar diye. Saat 15.00'e kadar gelmezler buraya çünkü ben yokum biliyorlar. Ve gece 00.00'a kadar. :) Yine beni beklerler bilirler ben o saat yine dışardayım. Beni eve gönderirler ve ondan sonra yine artık nereye gidiyorlarsa giderler.

YeniGine
15-05-2014, 00:10
Güneşte hepsi birden açtığında görüntü muhteşem, seyrine doyum yok... Fakat ben o saatleri fotoğraflayabilmek için yetişemiyorum.

492773

492774

492775

492776

492777

YeniGine
15-05-2014, 00:25
492779

492780

YeniGine
15-05-2014, 00:28
492781

492782

492783

YeniGine
15-05-2014, 00:30
492784

s.serdar
15-05-2014, 22:43
3-4 senedir ille de hüsnüyusufum olsun deyip durdum. Çok şükür geçen sene Sayın s.serdar'ın gönderdiği tohumların hepsi çimlendi seyrelteyim deyip başka bir saksıya aldım güneşin altında da o güzelleri unutunca :( (O hatayı nasıl yaptım hâlâ kızarım kendime) 4 tanesi çok şükür bu seneye kaldılar ve harika bir şey bugün çiçeğini gördüm. Çok şüküür!..
Teşekkürler Sayın s.serdar.

492091

492092

Güzelliklerinize, çoban armağanı çam sakızı bir katkım olabildiyse ne mutlu bana. Kokmayın hüsnüyusuflar oldukça arsızdır. Yarın bütün bahçeyi sardılar şeklinde şikayet gelir diye kokuyorum. :D

s.serdar
15-05-2014, 22:50
Bizde güller henüz tomurcuk bile vermedi. Çok kıskandım bu yüzden.
Emek ve sevgi ile büyütülen çiçekleriniz çokkkk güzeller.

YeniGine
15-05-2014, 23:00
Sayın s.serdar, merhaba, hoşgelmişsiniz. Sayenizde çok şükür senelerdir istememe rağmen bu sene hüsnüyusuflarım oldu ve çiçek bile açtılar. 2 tanesi çiçekli şu an 1 tanesi fotoğrafladığım, diğer açan da daha daha koyusu. Ha gayret inşallah kırmızı da açar.
Yorumunuz ve beğeniniz için çok teşekkür ediyorum, sağolun.

YeniGine
18-05-2014, 22:58
493897

493898

493899

493900

493901

YeniGine
18-05-2014, 23:00
493902

493903

493909

493910

493911

YeniGine
18-05-2014, 23:02
Aslanağzım; bu sene daha bir güçlü... Maşallah!..

493913

493914

YeniGine
18-05-2014, 23:07
Çok şükür bu sene de çiçeğini görebildim... Rengine bayılıyorum. Saksı değişimi yapmam gerekiyor artık, çiçekleri geçince yapılabiliyor mu?

493916

493917

493918

493919

YeniGine
18-05-2014, 23:13
Geçen sene fideleri gelmiş idi bana, çiçeklerini bu sene gördüm, maşallah çok da güzelmişler. :( Fakat çiçeğin ismini bilmiyorum.

493926

493927

493928

493929

tarla kuşu
18-05-2014, 23:28
Kocaman MAŞALLAH diyorum. Yoncalar harika görünüyor, sardunyalara ne demeli.... Bütün hepsi şahane... Ellerine sağlık sevgili YeniGine....

münevver48
18-05-2014, 23:31
[QUOTE=YeniGine;1285198]Geçen sene fideleri gelmiş idi bana, çiçeklerini bu sene gördüm, maşallah çok da güzelmişler. :( Fakat çiçeğin ismini bilmiyorum.

çan çiçeği gibi geldi bana. çok güzeller.

hira
18-05-2014, 23:45
Bende çan çiçeği olduğunu düşünüyorum ablacım. Bu arada yine rengarenksin:)

YeniGine
19-05-2014, 00:15
Sevgili tarlakuşu, sevgili Münevver, sevgili hira çok teşekkür ediyorum, gönlünüze sağlık.
Evet ben de çan olabilir mi diye düşündüm ama yine de emin değil idim. Sağolun. 3 fide gelmiş idi birisi mor, birisi beyaz, diğeri henüz açmadı rengini bilmiyorum. Çok da hoşuma gitti çoğaltmakta fayda var diye de düşünüyorum. Nasip, kısmet.

Yani, yine nacizane, elimden geldiği kadar!.. Buna da şükür.

akçabardak
19-05-2014, 10:39
Sevgili YeniGine gözün aydın çökertmeni sonunda ben de görebildim, çok güzel açmış, çan çiçeklerin de çok güzel hele beyazına bayıldım, bu sene ben de tohumlarından ektim ama sadece bir tanesni yaşatabildim şu anda kocaman bir fide oldu ama çiçeğini kısmetse seneye görürüm rengi de sürpriz olacak inşallah beyaz çıkar.

YeniGine
19-05-2014, 22:50
Sevgili akçabardak teşekkür ediyorum, sağolasın. Senin yılanını görünce anladım ki benim saksısı küçük geliyor çiçekleri geçince değiştirebilirim sanırım.
Çan çiçeğime de çok sevindim geçen sene ne olduğunu bilmeden fidelerini dikmiş idim, mor-beyaz bir tane daha var o henüz açmadı, bakalım ne renk?

gürcan_keskin
19-05-2014, 23:55
Sevgili YeniGine;
O yoncalar ne kadar güzel coşmuş öyle maşallah ki ne maşallah...
Gülleri gördükçe ben yine aynı şeyi söyleyeceğim ''ah o güller yok mu o güller'' süper...
Sardunyalar çok güzel açmış özellikle 2138 nolu fotoğraflardan 3.-4.-5. fotoğraflar sanki yağlı boya ile yapılmış sardunya resimleri gibi gözüküyor. :)
Çok güzel fotoğraflamışsınız.
Sevgilerle...

YeniGine
20-05-2014, 00:04
Sevgili Gürcan o yoncalar komşumun bahçesinde daha çok güneş vurduğu zaman ki ben ancak balkondan izleyebiliyorum bütün bahçe pembeye boyanıyor, çok güzel bir görüntü.
Güller gerçekten çok güzel oldular bu sene maşallah. Artık geçmişlerini budama zamanı bile geldi.
:) Sardunyalar; biri ceylan, diğer ikisi sakız. Kendi renkleri çok güzel biri mor, diğeri daha koyu.
Teşekkür ediyorum, sağolasııın...

Sudenur
20-05-2014, 00:24
Sevgili ablam kaktüs saksını sonbahara doğru değiştirmeni tavsiye ederim, dinlenme dönemine girmeden evvel. Çiçeklenmesi bitince bol bol yavru verecek, şimdi ellersen kök gelişmeye harcar gücünü. :) Tüm bitkilerin çok güzel gelişmiş, sardunyaların muhteşem açmışlar ellerine emeklerine sağlık, özellikle çan çiçeğine bayıldım. Zengardenden aldığım tohumlarını ben de ekmiştim ama çimlenmedi, bu yıl tekrar deneyeceğim kısmetse. :)

YeniGine
20-05-2014, 23:21
Sevgili Sudenur'um çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Tamam kaktüsler sonbaharda değiştireyim saksılarını. Bilmiyordum.
Garibimler gerçekten susuz susuz çiçek bile açıyorlar. Nerdeyse 1 haftayı geçti en son yağmur yağalı o zamandan beri hissediyorum su su diye inim inim inliyorlar. Neyse ki çok şükür bugün bina görevlisi hortumu çıkarttı da çiçeklerim sulandı. Bu gece huzurluyum o yüzden.
Çan çiçeklerine ben de çok sevindim geçen sene fidelerini diktim merak ediyordum ne açacak bunlar acaba diye ama böyle güzellik sunacaklarını tahmin etmiyordum. İnşallah çoğaltabilirim.

sonkez
21-05-2014, 09:22
Hangisine güzel desem diğeri kıskanacak...Hepsi muhteşem....Verdiğin emeklerin karşılığını böyle almışsın.Tebrikler...

yağmur
21-05-2014, 14:18
Yoncalar harika görünüyor ama senin çekiminde harika olmuş sevgili YeniGine. Masaüstü resmi olmak için çekilmiş gibi.

Muallim
21-05-2014, 17:23
Sayın YeniGine,

Çiçeklerin çok güzel,resim çekme becerin mükemmel...

Selam ve sevgiler.

YeniGine
21-05-2014, 22:54
Sevgili sonkez, sevgili yağmur, Sayın Muallim merhabalar beğenileriniz ve güzel yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum, sağolun.

Beğeniler ve güzel yorumlar karşısında inanın çok mutlu oluyorum, gönüllerinize sağlık.

YeniGine
21-05-2014, 22:59
Yine bana, yeniden yağmur gerekiyor. Çiçeklerim ve çiçek fidelerim ölecek hâlâ site suyunu açmadılar bugün yönetime gittim konuşayım da açsınlar diye; 'Henüz açamayacağız çünkü insanlar kapı önlerini yıkıyor, bahçelerine diktikleri sebzeleri, çiçeklerini suluyor kimse İSKİ suyunu kullanmıyor' dediler. :( Yani olan bana olacak bu durumda. :mad:

aheste
22-05-2014, 10:56
Sevgili Yeni gine çiçeklerin coşmuş maşallah, aldın başını gidiyorsun, kendine ait bi bahçen olsaydı daha neler yapardın kimbilir, ellerine, yüreğine sağlık.
Ceylan gözüne, sardunyalarına maşallah, yonca çiçeklerin gerçektende göz alıcı, çan çiçeklerine bayıldım, tohumlarını kaçırma :) Yılan kaktüsün ne güzel çiçeklenmiş öyle, benim ki sürekli yavru veriyor pıtır pıtır, tomurcuk momurcuk yok görünürde, suyunu az mı veriyosun?

günebakan
22-05-2014, 10:56
Sevgili Yenigine çiçeklerin harika görünüyor ceylanlara ve yoncaya bayıldım çok güzeller. Emeklerini boşa çıkarmıyorlar bence arkadaşım:)

YeniGine
22-05-2014, 23:12
Sevgili Yeni gine çiçeklerin coşmuş maşallah, aldın başını gidiyorsun, kendine ait bi bahçen olsaydı daha neler yapardın kimbilir, ellerine, yüreğine sağlık.
Ceylan gözüne, sardunyalarına maşallah, yonca çiçeklerin gerçektende göz alıcı, çan çiçeklerine bayıldım, tohumlarını kaçırma :) Yılan kaktüsün ne güzel çiçeklenmiş öyle, benim ki sürekli yavru veriyor pıtır pıtır, tomurcuk momurcuk yok görünürde, suyunu az mı veriyosun?

Sevgili aheste beğenin ve güzel yorumun için çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Valla beğeniler de beni çok mutlu ediyor, çiçeklerimi gezerken yok bundan kopartmışlar, yok bunu ezmişler, yok bunu biçmiş, bu susuz diye dert edinirken, akşam siteye gelip de yorum ve beğenileri de görünce oh benden mutlusu iyisi yok...
Kaktüsün çiçek açması için kışın üşümesi ve susaması gerekiyormuş. Bütün kış tepsinin içinde bir dışarı, bir garaja götürdüm getirdim. Hiç su vermedim. 3 senedir de çiçeklerini açıyorlar çok şükür. Evet suyunu az veriyorum haftada bazen 10 günü falan bulduğu da oluyor ve az birşey veriyorum zaten saksısı küçük benim yılanın. Bu sene nasip kısmet olur ise saksısını da değiştirmeyi düşünüyorum.

YeniGine
22-05-2014, 23:16
Sevgili Yenigine çiçeklerin harika görünüyor ceylanlara ve yoncaya bayıldım çok güzeller. Emeklerini boşa çıkarmıyorlar bence arkadaşım:)

Sevgili günebakan merhaba, hoşgelmişsin. Nerelerdesin? Beğeni ve yorumunu görünce çok sevindim, teşekkür ediyorum, sağolasın.
:) Elimden geldiğince, başarmaya çalışıyorum. Çok şükür yüzümü kara çıkartmıyor çiçeklerim de.
Sevgili günebakan görüşmek üzere inşallah diyeyim.

ngr33
23-05-2014, 11:41
YeniGine abla site bahçesini o zor şartlarda bu hale getirdin birde bahcen olsa nasil olacak bilemiyorum ;)

aahh sardunyalar ...
maşallah masalah ;)

Adalet Yağcı
23-05-2014, 19:14
Canım YeniGine'ciğim, seni kıskanmaya başladım, haberin olsun.
Güllerin zaten bir ömürdü, yonca çiçeğinle aklımı başımdan aldın, hele sardunyaların süper.
Senin özel bahçen olmalı, kimsenin elleşmeyeceği, istediğin gibi ekip dikebileceğin.
Sen istemem diyorsun belki ama, ben senin için diledim canım.

bay tömürcek
23-05-2014, 20:05
Ablacım maşallah gezmediğim yerlerden itibaren gezdim sayfalarını her şey çok güzel :) Her zaman senin azmini imrenerek izlemişimdir yenigine ablam. Çocuklar bi yandan saz ekibin bi yandan sürekli bi zarar verme durumu. Ama sen yılmadan ve daha bi azimle her şeyi yeniliyosun :)

Buraya geldiğimden beri durumum seninkinden farksız ablacım. Ben böyle rüzgar böyle fırtına görmedim :( Az bi hava bozsun apartman temelden oynuyor fırtınadan :( Balkonda çiçeklerim bazen kırılıyor bazen devriliyor ve daima toprakları uçuyor. Ondan sonra tömürcek elinde süpürge baştan aşağı balkon süpürüyor. Her şeyi yeniden yerleştirşyor kimini tekrar dikiyor :( Sanırım senin kadar azimli değilim abla. Tömürcek bırakıyor galiba balkon bahçeciliğini :( Her seferinde üzülüyorum her seferinde hevesim kırılıyor evdekilerle idare edip yetinmesini öğrenmem lazım sanırım :(

YeniGine
23-05-2014, 23:01
Canım YeniGine'ciğim, seni kıskanmaya başladım, haberin olsun.
Güllerin zaten bir ömürdü, yonca çiçeğinle aklımı başımdan aldın, hele sardunyaların süper.
Senin özel bahçen olmalı, kimsenin elleşmeyeceği, istediğin gibi ekip dikebileceğin.
Sen istemem diyorsun belki ama, ben senin için diledim canım.

Sevgili CAN Adalet Hanım hoşgelmişsiniz. Beğenileriniz ve güzel yorumunuz için çok teşekkür ediyorum, sağolun.

Sevgili Adalet Hanım o güzel dileğiniz için de sağolun, isterim tabi kendi bahçem olsun, ama yok tabi için buna da şükür diyorum.
Teşekkür ediyorum, gönlünüze sağlık sevgili Adalet Hanım.

YeniGine
23-05-2014, 23:12
Ablacım maşallah gezmediğim yerlerden itibaren gezdim sayfalarını her şey çok güzel :) Her zaman senin azmini imrenerek izlemişimdir yenigine ablam. Çocuklar bi yandan saz ekibin bi yandan sürekli bi zarar verme durumu. Ama sen yılmadan ve daha bi azimle her şeyi yeniliyosun :)

Buraya geldiğimden beri durumum seninkinden farksız ablacım. Ben böyle rüzgar böyle fırtına görmedim. Az bi hava bozsun apartman temelden oynuyor fırtınadan :( Balkonda çiçeklerim bazen kırılıyor bazen devriliyor ve daima toprakları uçuyor. Ondan sonra tömürcek elinde süpürge baştan aşağı balkon süpürüyor. Her şeyi yeniden yerleştirşyor kimini tekrar dikiyor :( Sanırım senin kadar azimli değilim abla. Tömürcek bırakıyor galiba balkon bahçeciliğini :( Her seferinde üzülüyorum her seferinde hevesim kırılıyor evdekilerle idare edip yetinmesini öğrenmem lazım sanırım :(

Sevgili tömürcekim merhaba, hoşgelmişsin. Güzel beğenilerin, yorumun için çok teşekkür ediyorum, sağolasın.
:( Seni anlayabiliyorum tömürcek hele hele bahçeden, bol topraklı alandan sonra apartman dairesi ve balkon. Haklısın hiç kolay değil. Ek-dik, itina göster sonradan yaşanılan olumsuzluklar ister istemez tabi ki hevesini kırıyordur çok doğal. Peki balkonuna rüzgârdan korumak için mesela branda gibi birşey ya da ne bileyim hazır satılan naylon gibi birşeylerle koruyamaz mısın çiçeklerini? Yani balkonda yetişen bitkiler de ayrı bir güzel oluyor biliyorsun.
Neyse ne diyeyim, gönlüne göre olsun inşallah. Teşekkür ediyorum, sağolasıın...

YeniGine
23-05-2014, 23:15
Sayın alys'ten gelen amarallisim çiçek bile açtı. Çok da güzel, değişik renkli amarallisim oldu sayesinde. Çok teşekkür ediyorum kendisine.

495746

495747

YeniGine
23-05-2014, 23:21
Hiç koklamaya gerek yok etrafında dolaştıkça kokusunu duyabiliyorum. Harika kokuyor...

495753

495754

495755

495756

495757

YeniGine
23-05-2014, 23:33
495769

495770

495771

495772

YeniGine
23-05-2014, 23:37
495777

495778

495779

495780

495781

YeniGine
23-05-2014, 23:41
Sedumum (Fakat ne sedumu olduğunu bilmiyorum.) Saksıda fakat komşumun bahçesine de diktim çok güzel yayılıyor, sapsarı.

495786

495787

YeniGine
23-05-2014, 23:45
Hüsnüyusuflarım. Maşallah güzel çiçekleniyorlar. Kaç senedir olsun olsun istedim, çok şükür oldu... Şimdi de inşallah sevgili SDurul'un hüsnüyusufu gibi olurlar diyorum.

495788

495789

495790

YeniGine
23-05-2014, 23:49
Kohleriam.

495791

Delos...??:o

495792

YeniGine
23-05-2014, 23:54
İmrendim ben de yapmış idim aranjman; maşallah çok güzel oldular büyüyoruz... Yılanımın ikinci saksısı da çiçeklendi. Maşallah!..

495793

495794

495795

495796

YeniGine
23-05-2014, 23:57
Kışın üşüdük, susuz kaldık. Sanki 20 gün önce üzerinde değişik birşey görür gibi oldum istiyoruz ya çiçek açsın tomurcuk mu ola kii diye düşündüm. Ama sonrasında başka bir değişiklik yok. :( Demek ki tomurcuk değilmiş ben yanılmışım.

495797

495798

YeniGine
24-05-2014, 00:02
495799

495800

495801

495802

YeniGine
24-05-2014, 00:09
Nasıl girmiş o tırmığın aldına bilemedim, uyuyoruz.

495807

Tırmığı alayım da rahat uyusun dedim yavaşça tırmığa dokundum kendisi şöyle bir oynadı iyice girdik tırmığın altına.

495808

Tırmığa bir kez daha dokundum uyandı, gerindi ve tekrar uykuya daldı. Demek ki böyle rahat deyip ben de bıraktım.

495809

s.serdar
24-05-2014, 00:43
Hüsnüyusuflarım. Maşallah güzel çiçekleniyorlar. Kaç senedir olsun olsun istedim, çok şükür oldu... Şimdi de inşallah sevgili SDurul'un hüsnüyusufu gibi olurlar diyorum.

Olur olur... Okunmuş üflenmiştir kendileri... :D

gürcan_keskin
24-05-2014, 00:53
Sevgili YeniGine mis zambağın kokuları buraya kadar geldi. Hüsnüyusuf çiçeği ne kadar güzelmiş öyle maşallah. Sardunyalar coşmuş. Kohleria, delos, gazanyalar süper. Bu gazanyaları çok sevmeye başladım ben :)
Şu kedinin keyfine bak hele. Paşazade :p
Sevgilerle...

s.serdar
24-05-2014, 00:54
Bu kedilerden gün geçtikçe korkar oldum. Yaklaşık bir aydır Ankara'dan firar edip bahçede kalıyoruz. Son 15 gündür bizim yerleşkede bir tilki dolaşıyor. Kediler için bırakılan yem ve mamalara dadandı sanıyorum. Bizim kedilerin bir kaç defa tilkiye diklenip kovaladıklarına şahit oldum ancak fotoğrafa almayı beceremedim. Kedi deyince bir kere durup on kere düşüneceksin... :D

YeniGine
24-05-2014, 01:06
Olur olur... Okunmuş üflenmiştir kendileri... :D

Sayın s.serdar merhabaa, hoşgelmişsiniz. Nasıl bir duygudur, 2 sene önce tohum gönder, 2 sene sonra da çiçeklerini gör. Ve ben 3-4 senedir ille de hüsnüyusuf der dururum. Çok teşekkür ediyorum sayenizde hüsnüyusufum oldu da çiçek bile açtı. Ve inşallah dediğiniz gibi sevgili SDurul'un hüsnüyusufu gibi de olurlar.
Tekrar çok teşekkür ediyorum, sağolun.

YeniGine
24-05-2014, 01:13
Sevgili YeniGine mis zambağın kokuları buraya kadar geldi. Hüsnüyusuf çiçeği ne kadar güzelmiş öyle maşallah. Sardunyalar coşmuş. Kohleria, delos, gazanyalar süper. Bu gazanyaları çok sevmeye başladım ben :)
Şu kedinin keyfine bak hele. Paşazade :p
Sevgilerle...

Sevgili Gürcan merhabaa. Evet mis zambak harika bir kokusu var ki ben çok çiçekleri koklamam. Ama bunu koklamaya bile gerek yok kenarında köşesinde bile olsan o kokuyu duyuyorsun. Harika bir kokusu var.
Gazanyalar ilk sene fide tek tük çiçek hatta ara ara neden açmıyorlar sorusu, geçen sene az biraz çiçek bu sene maşallah!.. Bol güneş alan bir yere dik aklına geldikçe sula ama gübre şerbetli su ile arada bir.
:) Ben sakız sardunyamın fotoğrafını çekiyordum son anda farkettim kediyi. O tırmık altına nasıl girmiş yatmış bilmiyorum. :) Son hali yine o tırmığın altında uyurken bıraktım.

YeniGine
24-05-2014, 01:20
Bu kedilerden gün geçtikçe korkar oldum. Yaklaşık bir aydır Ankara'dan firar edip bahçede kalıyoruz. Son 15 gündür bizim yerleşkede bir tilki dolaşıyor. Kediler için bırakılan yem ve mamalara dadandı sanıyorum. Bizim kedilerin bir kaç defa tilkiye diklenip kovaladıklarına şahit oldum ancak fotoğrafa almayı beceremedim. Kedi deyince bir kere durup on kere düşüneceksin... :D

Sayın s.serdar zaten sizin ilk bahçe sayfanızı izlerken tilki ile başlamıştım. Demek ki bu tilkiler sizin bahçeyi seviyorlar. Evet bence de mamalara dadanmışlardır bu gidişle sizin bahçede üremeye de başlayacaklardır.
Çok haklısınız kedi deyip geçmemek gerek hele bir de özellikle anne kedi. Ama yine de kendine, kendi gücüne göre. Zira geçen sene yaşadığım bir olay, kendisini köpekten korumak isteyen bir kedi :( maalesef başaramadı.

Sevgi Durul
24-05-2014, 01:26

Seninkilerin rengi daha güzel, sevgili YeniGine.

Her şey yine çok güzel, emeklerinin karşılığını vermişler.:)

Ben de diyorum ki, gazanyalarım ne zaman YeniGine'nin gazanyaları gibi bol çiçeklenecekler?

YeniGine
24-05-2014, 01:37
Sevgili SDurul kaç senedir hüsnüyusuf istedim çook şükür Sayın s.serdar sayesinde oldu. Ammaa senin o maşallah diyeyim güzeller güzeli hüsnüyusufunu görünce de benimkiler de öyle olsun demeye başladım. Bakalım, nasip, kısmet... İnşallah!..
Sevgili SDurul'um çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Benim gazanyalar 3. senesi. Bahçesi olan üyelere tavsiye ediyorum. Güneş gören bir yeri seçin, öbek halinde aralıklı dikin, gübre şerbetli suyu ara ara vererek seneyi bekleyin. Ben yapamadım ama siz mutlaka güneş gören bir yere öbek yapın.

Sudenur
24-05-2014, 01:57
Sevgili ablacığım, gazanyalarına çok imrendim. Güneşi gördükçe coşan bu bitki güzel bitki keşke dona dayanıklı olsaydı da öbekler yapabilseydim. ;) Ankara'da mevsimlik fide olarak yetiştirilebiliyor, tohumdan üretmeyi beceremedim, geçen sene gönderdiğin onca tohumdan bir fide bile elde edemedim. Ceylanlarına bayıldım, dolespermanı kırıp kırıp saksılara sokuşturursan bir sürü dolesparman olur önümüzde ki sezon. Çiçeği geçtikçe koparmayı unutma, hüsnüyusufunu benim için de kokla.. sevgilerimle..

Not: Pisi pisicik nasıl da kıvrılmış öyle sepete, bak bak doyamadım.. ;)

hozat
24-05-2014, 21:57
Sevgili Yenigine

Güzel gönüllü arkadaşım, sana biraz havadis vereyim dedim, önce yetiştirdiğin bitkilere takılıp kaldım.Ne güzeller sarmış her yanı bak bak bitmiyor.

Dostlarından haber var:
Ezan çiçeği yine başka bahara kaldı.
Onun yerine ikizi kadar benzeyen ama, ezana duyarsız bir güzellik geldi.Çok teşekkür ederim,fideler çok güzel açtılar.

496115

496116

Kına çiçekleri beni yüreklendirdi,
ilk defa bir tohum yüzümü güldürdü.Hiç nazlanmadan güzel güzel çimlendi bir iki güne kadar yerlerine geçecekler.
hepsi selam eder ellerinden öperler.(devamı gelecek)

496117

496118

akçabardak
24-05-2014, 22:47
Sevgili YeniGine maşallah çiçeklerin konuşuyorlar, hepsi nekadar güzel açmışlar ellerine emeklerine sağlık

YeniGine
24-05-2014, 23:07
Sevgili ablacığım, gazanyalarına çok imrendim. Güneşi gördükçe coşan bu bitki güzel bitki keşke dona dayanıklı olsaydı da öbekler yapabilseydim. ;) Ankara'da mevsimlik fide olarak yetiştirilebiliyor, tohumdan üretmeyi beceremedim, geçen sene gönderdiğin onca tohumdan bir fide bile elde edemedim. Ceylanlarına bayıldım, dolespermanı kırıp kırıp saksılara sokuşturursan bir sürü dolesparman olur önümüzde ki sezon. Çiçeği geçtikçe koparmayı unutma, hüsnüyusufunu benim için de kokla.. sevgilerimle..

Not: Pisi pisicik nasıl da kıvrılmış öyle sepete, bak bak doyamadım.. ;)

Sevgili Sudenur'um maşallah evet gazanyalarım çok güzel oldular. Ben de bak bak mest oluyorum hallerine. Dona dayanıklı olmadığını bilmiyordum. Zaten geçtiğimiz kış öyle soğuk da olmadı. Ankara'da da kışın saksılara alsan korunaklı bir yerde muhafaza etme imkânın yok mu?
Dolespermayı geçen sene minicik fideydiler diktiğimde çiçek açmamışlardı. Bu sene çiçeğini de görebildim çok güzelmiş. Tamam az biraz daha büyüsünler dediğin gibi yaparım inşallah. Hüsnüyusufu da koklamadım senin için koklayacağım.

YeniGine
24-05-2014, 23:15
Sevgili hozat merhaba ben size de demiştim Ezan çiçeği midir değil midir bilmiyorum, hiç Ezan vakti açtığını görmedim. Emin değildim yani ve siz de onayladınız doğruymuş demek ki Ezan çiçeği değilmişler. :( Ama olsun nihayetinde güzel sarı sarı çiçekleri var. Benimkiler de açmak üzereler.
Kınalara sevindim, çimlenmişler büyüyorlar çok sevindim hem kendi adıma hem de sizin adınıza. Sevgili hozat kınaların çimlenenleri bu kadar mı? İnşallah çiçeklerini de görürsünüz. Güzel renkliler denk gelmiştir inşallah sevgili hozat.
Ellerinize, gönlünüze sağlık...

YeniGine
24-05-2014, 23:18
Sevgili YeniGine maşallah çiçeklerin konuşuyorlar, hepsi nekadar güzel açmışlar ellerine emeklerine sağlık

Sevgili akçabardak çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Toprakla uğraşmak, ekmek-dikmek gerçekten çok güzel, hepimiz de çok seviyoruz bu uğraşı. Sonunda da emeklerimizin karşılığında böyle güzellikler kazanabiliyorsak değmeyin keyfimize, mutluluğumuza...
Çok şükür!..

Sevgi Durul
25-05-2014, 00:17
Sevgili SDurul'um çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Benim gazanyalar 3. senesi. Bahçesi olan üyelere tavsiye ediyorum. Güneş gören bir yeri seçin, öbek halinde aralıklı dikin, gübre şerbetli suyu ara ara vererek seneyi bekleyin. Ben yapamadım ama siz mutlaka güneş gören bir yere öbek yapın.

Sevgili YeniGine, gazanyalarının üçüncü senesi demek. Ben her yıl yeni fide alıyordum ve kışın ölüyorlardı. İlk kez geçen sene aldıklarım kışı sağlam çıkardılar. Bahçedeki inşaat çalışmaları dolayısıyla yerlerini değiştirdim ve yine de tomurcuklandılar, açmaya başladılar.

Ama nerede YeniGine'nin gazanyaları (http://www.agaclar.net/forum/1287547-post2176.htm), nerede SDurul'unkiler:confused:

Gayretinin azminin sonuçları ortada, bize de tebrik etmek düşer. Emeklerine sağlık.

496160

Daha sonra bu mesajımı silerim.

YeniGine
25-05-2014, 00:35
Sevgili SDurul çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Ben gazanyaların dona dayanıklı olmadıklarını bilmiyordum. E zaten İstanbul'da da öyle çok soğuklar, kış olmuyor, hele özellikle geçtiğimiz sene, sonbahar mevsimi gibi kış geçirdik. (Ama maalesef :( yağmursuz tabi.)
Ben de az evvel ilk ektiğim hallerinin fotoğraflarını bulayım istedim ama tabi yine bulamadım :o Önce minik minik saksılardaydılar ilk kışı öyle geçirdiler, sonra baharda üçgen tarlama aldım gazanyalarımı minik minik cılız fidelerdi ben yeni öğrendim ve her çiçeğime oh ne rahat koyuyorum yanmış gübreyi üzerine su o suyla sulayabildiğim çiçeklerimi suluyorum.
Cansın sevgili SDurul, güzel yorumun ve takdirin için çok teşekkür ediyorum, sağolasın.
Hmm beyaz gazanya da almak gerek çok güzelmiş beyazı da...

YeniGine
25-05-2014, 00:43
Bu arada yine derdim SU. Eğer 3 gün hadi en fazla 5 gün içersinde arka bahçede yani ortak alanda suları açmazlar ise yuvarlak tarlamdaki bir sürü kına tohumlarım gidecek. :( Derdim büyük. Yuvarlak tarlamda çok var, az biraz ilersi daha fazla güneş alıyor kendiliğinden çimlenmişler vardı bugün baktım kurumuşlar. :( :(
Ortak alan sulaması, herkes kendi bahçesinde yetiştirdiği sebze, çiçek sulamasını, kendi kapı önlerini yıkamaları bu sudan yaptıkları için yönetim suyu açmıyor. Bu gidişle olan bana, benim fideciklerime olacak. :(

h_dogan
25-05-2014, 21:04
Hem uyuyor hem sırtını kaşıyor abla rahatını bozmayaydın keşke. :)

Nasıl girmiş o tırmığın aldına bilemedim, uyuyoruz.

495807

Tırmığı alayım da rahat uyusun dedim yavaşça tırmığa dokundum kendisi şöyle bir oynadı iyice girdik tırmığın altına.

495808

Tırmığa bir kez daha dokundum uyandı, gerindi ve tekrar uykuya daldı. Demek ki böyle rahat deyip ben de bıraktım.

495809

YeniGine
25-05-2014, 23:20
Sevgili hdoğan çok doğru demişsin gerçekten belki de sırtını kaşıyordu, onun için o kadar da derin uykudaydı. :D İki hamlemde de uykusuna devam etti zaten.

günebakan
26-05-2014, 09:50
Sevgili Yenigine birşeyler yazmasam da hep burdayım takipteyim yani.İnşallah görüşürüz:)

YeniGine
26-05-2014, 23:15
Güllerimin çiçekleri artık kuruyor, yapraklarını döküyor. Geçmiş gülleri budamaya başlamam gerekiyor.

496721

496722

496723

YeniGine
26-05-2014, 23:17
496724

496725

496726

YeniGine
26-05-2014, 23:18
496728

496729

496730

YeniGine
26-05-2014, 23:23
Unutmuşum; paylaşmadan da edemedim...

496732

YeniGine
26-05-2014, 23:26
Mis zambağım hepsi açtı, bir-iki tomurcuğumuz kaldı. Çok güzel oldular maşallah...

496733

496734

YeniGine
26-05-2014, 23:30
Ezan çiçeği diye heveslendik, fakat gördük ki hiçbir Ezan'da açmadı. İsmini bilemiyorum, ama olsun çok güzel çiçekleri var...

496735

496736

496737

akçabardak
27-05-2014, 00:02
Sevgili YeniGine bu çiçek çok güzel bir çiçek, ezan çiçeğine çok benziyor ama ikisi arasında biraz farklılık var sanki.
Bu çiçek ezan çiçeği gibi 2 yıllık mı... yoksa bir yıllık mı? iki sene evvel ezan çiçeğinin tohumunu ekmiştim birinci yılında çiçek açmadı, ikinci senesinde çiçek açtı, çiçekleri bitince de kurudu gitti ama dökülen tohumlardan bu sene tekrar çimlendiler ancak seneye çiçeklenir.

Senin bu çiçeğin de bu şekilde mi merakımdan soruyorum, ben bu çiçeği çok sevdim sonra fazla boylanmıyor harika bir çiçekmiş.

Doya doya seyret ve keyfini çıkart bu güzelliklerin.

hira
27-05-2014, 00:02
Ezan çiçeğine çok benziyor ama değil ablacım. Hem ezan çiçekleri henüz açmadı... Hadi bendekiler gölgede diye yavaş gelişiyorlar desem ama çevre bahçelerde de gördüklerim çiçeklenmediler daha.. Akşam ezanında açıyorlar ayrıca:D

zambak muhteşemm gözüküyor maşallah.

YeniGine
27-05-2014, 00:23
Sevgili YeniGine bu çiçek çok güzel bir çiçek, ezan çiçeğine çok benziyor ama ikisi arasında biraz farklılık var sanki.
Bu çiçek ezan çiçeği gibi 2 yıllık mı... yoksa bir yıllık mı? iki sene evvel ezan çiçeğinin tohumunu ekmiştim birinci yılında çiçek açmadı, ikinci senesinde çiçek açtı, çiçekleri bitince de kurudu gitti ama dökülen tohumlardan bu sene tekrar çimlendiler ancak seneye çiçeklenir.

Senin bu çiçeğin de bu şekilde mi merakımdan soruyorum, ben bu çiçeği çok sevdim sonra fazla boylanmıyor harika bir çiçekmiş.

Doya doya seyret ve keyfini çıkart bu güzelliklerin.

Sevgili akçabardak zaten senin Ezan çiçeğinin geçen sene Ezan vakti açtığı videonu gördükten sonra tamam demek ki bu Ezan çiçeği değil diyemedim. Hani gönül Ezan çiçeği olsun ister ya o yüzden.
Bu bitki geçen fideden dikmiş idim çiçeklerini gördüm, bu sene de tekrar açtı.
Ve en güzel halleri yine dün gece gördüm Sayın Pria'nın Site Bahçesi'nde çok güzel değerlendirmişler, harika olmuşlar.

YeniGine
27-05-2014, 00:26
Ezan çiçeğine çok benziyor ama değil ablacım. Hem ezan çiçekleri henüz açmadı... Hadi bendekiler gölgede diye yavaş gelişiyorlar desem ama çevre bahçelerde de gördüklerim çiçeklenmediler daha.. Akşam ezanında açıyorlar ayrıca:D

zambak muhteşemm gözüküyor maşallah.

Sevgili hira, geçen seneden beri Ezan'mı değilmi derdindeyim. Ama bu sene kabul ettim ki Ezan çiçeği değil.
:D Tamam, teşekkür ediyorum zira geçen sene her Ezan'da yanına gidiyordum açacak mı açmayacak mı diye. Akşam Ezan'ı olduğunu da bilmiyordum.

Mis zambağım harika oldu, hele bir de kokusu muhteşem. Koklamana gerek yok yeter ki çevresinde dolaş gerçekten adı gibi mis bir koku.
Teşekkür ediyorum, sağolasıın.

akçabardak
27-05-2014, 00:41
O zaman sevgili YeniGineciğim senin kisi çok yıllık demek ki, öyle olunca bence daha iyi kışın kaybolur herhalde öyle düşünüyorum baharda tekrar patlıyor ve çiçekleniyor.
Ezan çiçeğini ise çiçeğini görmek için iki sene beklemek gerekiyor.

YeniGine
27-05-2014, 00:46
Evet geçen sene fidede idi çiçek açtı ve yine geçen sene dökülen tohumlarından çimlenmişler bu sene şu anda onlar da çiçekli.
O halde bu çiçekler daha iyiymiş, bir tek farkları biri Ezan saati açıyor, diğeri açmıyor. Artık yaşlandık 2. seneyi beklemek zor geliyor bizlere.

YeniGine
27-05-2014, 00:54
Sevgili çiçekseverler, canlar, arkadaşlarım unuttum sizlerle paylaşmayı. Çok şükür yine bahçe sularının açılmasını başardım ve bugün suları açtılar. Sular açıldıktan yarım saat sonra hortum bende idi. Ve demiş idim sizlere yağmur sayesinde çimlenen fideciklerim ya 3 gün en fazla 5 gün dayanırlar diye. Ve gerçekten kuramaya yüz tutmuşlardı. Çok şükür bugün çimlenen fidelerimi sulayabildim. O yüzden bu gece rahat ve huzurluyum.

hira
27-05-2014, 06:15
Ezan çiçeklerinin 2 yıllık olduğunu da ben akçabardak abladan öğrendim ve üzüldüm açıkcası:( geçen yaz bir komşu 3 tane fide yollamıştı hemen bahçeye diktim, 2 tanesi büyüdü hemen çiçeklendi ve kışın öldü ben, yazın tekrar çıkar köklerinden dedim ama yok:( geri kalan bir taneside bu sene büyüyor:) kışın soğukta durdu öylece bahçede.

hira
27-05-2014, 06:18
Şimdi düşündüm de, suları açtıktarında geçen o yarım saat ne kadarda uzun gelmiştir sana:) Hortumu ele bi geçirebilsem diye aklın kalmıştır:D neyse... sonuçta sulamışsın bahçeni.. Bizler için mutlu olmak ne kadar kolay değil mi? çiçeklerin mutluysa sende mutlusun:D

münevver48
27-05-2014, 07:21
sevgili yenigine, maşallah maşallah güllerinize, mis zambağınıza, kokusu buralara kadar geliyor.güneş damlası çok güzel açmış.bu çiçiğin adı biraz belirsiz kalmış. ezan çiçeğimi yoksa başka bir adımımı var diye (bu çiçeğin adı ne bölümünden öğrendim.güneş damlası) bu adı çok yakıştırdım.galiba doğrusuda bu. ezan çiçeği olmadığı anlaşılmış verilen bilgilerde.sizde bir göz atabilirsiniz.suların açılmasına da çok sevindim.bundan sonra kim tutar sizi hadi hayırsı olsun .hiç bir çiçek susuzluktan kurumasın canım.sevgilerimle....

emel262
27-05-2014, 08:24
kesinlikle mis zambağınıza bayıldım... hele gülleriniz :) elleriniz dert görmesin...

asmalıtepe
27-05-2014, 08:40
Sevgili YeniGine müthişş çiçeklerinize aklım gitti. Hele o zambaklar, sarı Ezan Çiçekleri..hepsi hepsi bir gönül ürünü kardeşim, ustam. ellerinize sağlık.

akçabardak
27-05-2014, 11:16
Ezan çiçeği diye heveslendik, fakat gördük ki hiçbir Ezan'da açmadı. İsmini bilemiyorum, ama olsun çok güzel çiçekleri var...

496735

496736

496737

Sevgili YeniGine şu ezan çiçeği ile onun diğer benzeri hatta tıpatıp ikiz eşi diyeyim :D muhabbeti artık arkadaşların yazdıkları bilgilere göre kesinleşmiştir.

Gerçek ezan çiçeği tam ezan saatinde çiçeğini açıyor ve 2 yıllık bir bitkidir, ilk senesinde tohumları ekildikten sonra bitki kendini geliştiriyor, güçleniyor bir daha ki seneye hazırlıyor, kışı ölmeden geçiriyor ve ilk baharda yavaş yavaş çiçek sapını oluşturuyor, yaz boyunca sürekli açıyor çiçeklenmesi bitince kuruyor, yani çiçeğini her sene görmek istersek eğer her sene tohum ekilecek.

Diğeri ise Tam tersi ezan saatinde kapandığını yazmış Sayın Pria arkadaşımız ve
Nihayet adını öğrenmiş olduk :)

Merak eden arkadaşlar için paylaşmak istedim ayrıca ben de çok merak ediyordum, senin bu çiçeğinin adı Oenothera Fruticosa (Güneş Damlası) imiş.

http://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/17088-10.htm#post1288466

Bu arada sularının açıldığına çok sevindim, gözün aydın artık rahatlamışsın, fideciklerin kurtuldular çok şükür. Kolay gelsin

Adalet Yağcı
27-05-2014, 23:07
Canım YeniGine'ciğim,
Önce suyuna kavuştuğun için gözlerin aydın olsun :)

Canım, harika tarlalarında şahane güzellikler yaratıyorsun, güllerine bayılıyorum.
Güllerin çiçekleri solduğunda ilk beşli yaprağın hemen altından budama yap ki tekrar tomurcuklansınlar.

Beyaz zambaklar çok güzel açmışlar, kokusu harikadır.

Güneş damlası olarak isimlendirilen çiçeğinin bir çok adı ve türü var, topluca Ezan çiçeği deniyor hepsine de.
Bende pembemsi beyazı var görmüşsündür, Gece mumu olarak yazıyorum hep, ona çok benzettim, bana gönderen arkadaşın verdiği isim buydu.
Kendiliğinden yayılıyor nane gibi toprak içinden sürüyor kökleri.

Ellerine sağlık canım, dilerim bir gün site yönetimi senin bu emeklerini takdir eder de sana yardımcı olur.

YeniGine
27-05-2014, 23:50
Sevgili hira, sevgili akçabardak, sevgili münevver48, sevgili emel262, sevgili asmalıtepe, sevgili Adalet Hanım beğenileriniz, güzel yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum, sağolun.

Çok şükür sularımız açıldı ve ilk sulamayı dün yaptım. Sulamayı bitirdikten yarım saat sonra fideciklerime şöyle bir baktım eh tabi bazıları kurumuş gitmiş fakat kendini toparlayanları görünce de çok mutlu oldum. Fidelerim dediğim de kınalarımın fideleri, bu sene su sıkıntısı çekeceğimizi düşündüğüm için fazlaca tohum atamadım. :(

Ve güneş damlası dedik, çok da güzel çiçekleri var, geçen seneye göre bu sene çiçekleri daha bir büyük açtı. Çoğaltıp ya bir öbek (Zaten aklımda çiçekleri hep bir öbek yapabilmek) ya da şöyle bir yol boyu dikebilmeyi arzuluyorum, nasip kısmet.
Sevgili Adalet Hanım ben de sizdeki o pembe gecemumunuza hep hayran kalmışımdır. Çok beğenirim.

Miszambaklarım geçen sene de üç tane idiler bu sene de yine üç taneler. Çoğalırlar diye bekliyordum fakat çoğalmamışlar. :(

YeniGine
30-05-2014, 00:11
Küpelim kışın hiçbir yaprağını dökmediği için budayamadım tek tük çiçeklenmeye başladık.

497682

497683

YeniGine
30-05-2014, 00:13
497700

YeniGine
30-05-2014, 00:17
Çok şükür, bahçede bana bıraktıkları amarallisim...

497706

497707

497708

YeniGine
30-05-2014, 00:22
Geçen senenin minicik fidesi çalı minem.

497714

497715

497716

497717

YeniGine
30-05-2014, 00:25
Hemen bugünden iki tanecik gülüm.

497728

497729

YeniGine
30-05-2014, 00:31
Be gon ya... Bir komşuma gelmiş o da bana verdi nasıl mutlu oldum anlatamam ilk önce hemen bunu diktim fotoğrafladım diğerlerini de komşumun bahçesine diktim fakat dikene kadar hava karardı ve fotoğraflayamadım... Çok sevindim bugün.

497732

497734

497735

YeniGine
30-05-2014, 00:37
Yine bugünden, sakızım, ceylanım...

497749

497750

497751

497752

497753

münevver48
30-05-2014, 07:19
sevgili yenigine,maşallah sakızların ceylanların çok güzeller. ama beni mest eden begonyaların çok güzel harika ,sanırım yumrulu begonya türü. benim olmadı hani bir şeker birde onun katlısından var.fırtına balkondan düşürmüş yeni yeni kendine geliyor.neyse sizinkilerin bakımları kolaymı? şeker begonyayla bakımı arasında ne gibi fark var.sizin tecrübeniz olduğunu düşünüyorum.birde begonyalar çok sıcaklarla arası nasıl?soğukdan koruyabiliyorum ama sıcak biraz zor oluyor.sevgilerimle diğerlerininde fotoğraflarını bekliyorum....

aheste
30-05-2014, 13:18
Sevgili Yeniginem, sardunyalarına, amarlisine, güllerine, ağaç minesine bayıldım hepsine, ama en çok beni mest eden beyaz sakız kızın maşallah çok güzel, ellerine yüreğine sağlık. Begonyalarını da güle güle büyüt, benimkiler anca yapraklandılar. Ağaç minesinin çiçekleri çok hoşuma gidiyor, Sevgi hanım göndermişti tohumlarından ama çimlendiremedim :(. Birde arka sayfadakiler varmış onları sonra farkettim, o sarı çiçeğe bayıldım, çok güzel, tohum oluşturursa toplayabirmisin?
Sevgiler...

peyker
30-05-2014, 16:48
Merhaba YeniGine,

Ortak kullanım alanı olan bir bahçe için yaptıklarınız, uğraşınız, emekleriniz takdire şayan gerçekten. Bizim gibi, site yönetiminin de sizi tebrik ve takdir etmesini beklerim :p

Ayrıca;

Sedumum (Fakat ne sedumu olduğunu bilmiyorum.) Saksıda fakat komşumun bahçesine de diktim çok güzel yayılıyor, sapsarı.

495787
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/495787d1400881247-p5230665a.jpg

Dün Zengarden'da bakınırken rastladım bu seduma; yanılmıyorsam adı "Sedum Sexangulare"... bkz. >>burada >> (http://www.zengardentr.com/Sedum-tohumu-yenebilir-varyete-sedum-sexangulare,PR-4674.html)

Tubay
30-05-2014, 20:37
Elinize emeğinize sağılık. Her çiçek ayrı bir güzeldi .Sepet ve kedi görünce kahkahalara boğuldum çünkü bizde de durum aynı yarın fotoğrafı çekip göstereyim ne demek istediğimi anlarsınız :))

-Esin-
30-05-2014, 21:48
Merhaba YeniGine,

Ortak kullanım alanı olan bir bahçe için yaptıklarınız, uğraşınız, emekleriniz takdire şayan gerçekten. Bizim gibi, site yönetiminin de sizi tebrik ve takdir etmesini beklerim :p

Ayrıca;

Dün Zengarden'da bakınırken rastladım bu seduma; yanılmıyorsam adı "Sedum Sexangulare"... bkz. >>burada >> (http://www.zengardentr.com/Sedum-tohumu-yenebilir-varyete-sedum-sexangulare,PR-4674.html)

Sedumunuz gerçekten çok güzel açmış Sn. YeniGine, maşallah diyelim :) Türünü bilmiyorum ben de, malum sedumun yüzlerce türü var. Fakat sedum sexangulare değil. Sn. peyker sanırım çiçeklerini benzetti ama sedumların hepsinin çiçekleri hemen hemen aynıdır. Önemli olan yaprak yapıları ve diziliş şekilleri.

peyker
30-05-2014, 22:33
Dün Zengarden'da bakınırken rastladım bu seduma; yanılmıyorsam adı "Sedum Sexangulare"... bkz. >>burada >>

Sedumunuz gerçekten çok güzel açmış Sn. YeniGine, maşallah diyelim :) Türünü bilmiyorum ben de, malum sedumun yüzlerce türü var. Fakat sedum sexangulare değil. Sn. peyker sanırım çiçeklerini benzetti ama sedumların hepsinin çiçekleri hemen hemen aynıdır. Önemli olan yaprak yapıları ve diziliş şekilleri.

Çok haklısınız Sn. Esin, yapraklarının alakası yok. Sanırım sarı renk çiçekler algıda seçicilik yaşattı ve iki sedumu bağdaştırdım birbirine :p

YeniGine
30-05-2014, 23:28
sevgili yenigine,maşallah sakızların ceylanların çok güzeller. ama beni mest eden begonyaların çok güzel harika ,sanırım yumrulu begonya türü. benim olmadı hani bir şeker birde onun katlısından var.fırtına balkondan düşürmüş yeni yeni kendine geliyor.neyse sizinkilerin bakımları kolaymı? şeker begonyayla bakımı arasında ne gibi fark var.sizin tecrübeniz olduğunu düşünüyorum.birde begonyalar çok sıcaklarla arası nasıl?soğukdan koruyabiliyorum ama sıcak biraz zor oluyor.sevgilerimle diğerlerininde fotoğraflarını bekliyorum....

Sevgili münevver48 çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Begonyaları bir komşum getirmiş çok sevindim çok. Ama onları ortak alana dikemeyeceğimi düşündüm, onun için hemen yine komşumun bahçesine dikiverdim. İki tane saksıda begonyam var birisi 2 senelik, birisi 1 senelik. Park ve bahçelerde hep görüyorum maşallah coşmuş da coşmuşlar, fakat benimkiler ne hikmetse yaprak üzerinde beyaz beyaz birşeyler oluştu birini budadım, birini de ilaçladım çok şükür daha yeni kendilerine geliyorlar. Komşumun bahçesi sabah güneşi alıyor az biraz da daha bir kuytuya diktim. Diğerlerini de fotoğraflayacağım inşallah.

YeniGine
30-05-2014, 23:34
Sevgili Yeniginem, sardunyalarına, amarlisine, güllerine, ağaç minesine bayıldım hepsine, ama en çok beni mest eden beyaz sakız kızın maşallah çok güzel, ellerine yüreğine sağlık. Begonyalarını da güle güle büyüt, benimkiler anca yapraklandılar. Ağaç minesinin çiçekleri çok hoşuma gidiyor, Sevgi hanım göndermişti tohumlarından ama çimlendiremedim :(. Birde arka sayfadakiler varmış onları sonra farkettim, o sarı çiçeğe bayıldım, çok güzel, tohum oluşturursa toplayabirmisin?
Sevgiler...

Sevgili aheste çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Beyaz sakızım geçen seneden kışı yine komşumun camekânında geçirdi. :D Valla kış yaklaşınca nerede camekân var oraya konduruyorum çiçeklerimi, sağolsunlar.
Begonyalar yeni geldi çok sevindim bakayım onlara nasıl bakacağım sabah güneşi alan ve bahçede daha kuytu, birisini de direk sabah güneşi alan yerde saksıya diktim. Ağaç minesi geçen sene yine bir komşumun saksısında çimlenmiş bana vermiş idi ben filiz olarak diktim.
O sarı çiçekli, yok Ezan çiçeği dedik, yok başka ne olabilir ki dedik en sonunda öğrendik ki güneş damlası imiş. Tohum almadım fakat çevresinde kendiliğinden çimlendiler geçen sene. İnşallah çimlenirlerse gönderirim mutlaka.

YeniGine
30-05-2014, 23:43
Merhaba YeniGine,

Ayrıca;

Merhaba peyker, sitemize, ailemize, sitemin bahçesine hoşgelmişsiniz. Çok teşekkür ediyorum, sağolun. Site yönetimi değil fakat çok şükür ki komşularım takdir, teşekkür ederler. Aman etmeseler de ben çok seviyorum çiçekti, böcekti, ağaçtı, kuştu (Özellikle kumrular), sokak köpekleriydi, zaman zaman üzülsem de, kızsam da, sinirlensem de, bazı bazı tamam uğraşmayacağım artık vazgeçtim desem de yok olmuyor, bir tanesi çiçek açınca hepsini unutup mutlu oluyorum.
Öyle çok sedumum, kaktüsüm yok, sedumlar 5-6 olsa, kaktüslerim de daha çok 10 tane olsa tahminim. Vermiş olduğunuz bilgi için çok teşekkür ediyorum, sağolun.

YeniGine
30-05-2014, 23:46
Elinize emeğinize sağılık. Her çiçek ayrı bir güzeldi .Sepet ve kedi görünce kahkahalara boğuldum çünkü bizde de durum aynı yarın fotoğrafı çekip göstereyim ne demek istediğimi anlarsınız :))

Sevgili Tubay; merhaba, sitemin bahçesine hoşgelmişsiniz, çok teşekkür ediyorum sağolun.
Tamam yarın inşallah fotoğraflarınızı bekliyorum, zira ben de merak ettim.
Sağolun.

YeniGine
30-05-2014, 23:51

Sevgili Esin, sedum, kaktüs ustası çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Benim öyle fazla sedumum, kaktüsüm olmadığı için zaten pek isimlerine takılmıyorum. Ama tabi bu da sevmiyorum anlamına gelmiyor. Sitemizde göre göre e ben de istiyorum, özeniyorum, yetiştirmeye çabalıyorum . Benim için önemli olan biliyorsunuz artık ortak alan ne yetişebilir, ne sağlıklı kalabilir, saksıda, toprakta olsun yayılsın çiçek açsın, yaşasın, gelişsin, nacizane başarmaya çalışıyorum.

YeniGine
30-05-2014, 23:56
Çok haklısınız Sn. Esin, yapraklarının alakası yok. Sanırım sarı renk çiçekler algıda seçicilik yaşattı ve iki sedumu bağdaştırdım birbirine :p

Sevgili peyker, beğenine, ilgine çok teşekkür ediyorum. Bana göre; izah ettim zaten sedum ve çok güzel çiçek açtılar, saksıyı kapladılar komşumun bahçesinde e toprağa da diktim yayılmalarını bekliyorum.
Sağolasın...

-Esin-
31-05-2014, 00:01
Sevgili YeniGine,
Daha ustalığa çok var, gerçek ustalara ayıp olmasın :) Yine de teşekkür ederim, bir yandan da gülümsetti bu sedum kaktüs ustası lafınız beni :) İsimler önemli olmasa da yanlış bilgi olmasın diye düzelteyim demiştim. Zaten sedumlar yerini bulmuş, çok güzel yayılıp açmışlar bile. Diğer güzel çiçekleriniz gibi.. Çalı minesi ve ceylan sardunyaya da ayrıca bayıldığımı söylemeden geçemeyeceğim.
Sevgiler..

YeniGine
31-05-2014, 00:09
Sevgili YeniGine,
Daha ustalığa çok var, gerçek ustalara ayıp olmasın :) Yine de teşekkür ederim, bir yandan da gülümsetti bu sedum kaktüs ustası lafınız beni :) İsimler önemli olmasa da yanlış bilgi olmasın diye düzelteyim demiştim. Zaten sedumlar yerini bulmuş, çok güzel yayılıp açmışlar bile. Diğer güzel çiçekleriniz gibi.. Çalı minesi ve ceylan sardunyaya da ayrıca bayıldığımı söylemeden geçemeyeceğim.
Sevgiler..

:D Peki gerçek ustalara ayıp olmasın haklısın valla. O halde ustalığa çeyrek kala diyeyim. Ama ne yapayım sayfanda öyle çeşit bol, hepsi maşallah sağlıklı gördükçe ve hepsini de ayrı ayrı beğenirim. Emeklerine, gönlüne sağlık. Evet bence de çok güzel çiçeklendiler bu sene, geçen sene dikmiş idim çiçeğini görmemiştim.
ağaçlar.netten yine okumadan sora sora evet gerçekten çok yollar katettim. Her sene daha farklı güzelleşiyor çiçeklerim çok şükür.
Teşekkür ediyorum, gönlüne sağlık.

ocak
31-05-2014, 00:17
sevgili yeni gine ne zamandır bahçeleri dolaşmıyordum bugün senin bahçeni dolaşayım dedim maşallah coşmuşta coşmuş

A_NOMAD
31-05-2014, 00:21

495786

495787

Sevgili YeniGine, bitkinin ismi ''Sedum lineare'' çok hızlı yayılacaktır, sevgiler ;)

YeniGine
31-05-2014, 00:36
sevgili yeni gine ne zamandır bahçeleri dolaşmıyordum bugün senin bahçeni dolaşayım dedim maşallah coşmuşta coşmuş

Sevgili ocak farkındayım, zaten merak da ediyor idim, 'Sevgili ocak mutlaka uğrardı ama nerelerde acaba' diyor idim. Seni gördüğüme sevindim, hoşgelmişsin, çok teşekkür ediyorum, sağolasın... Gönlüne sağlık.

YeniGine
31-05-2014, 00:38
Sevgili YeniGine, bitkinin ismi ''Sedum lineare'' çok hızlı yayılacaktır, sevgiler ;)

Sevgili A_NOMAD merhaba, hoşgelmişsin. Geçen sene dikmiş idim, çiçeğini görmedim; sedum diyordum da işte Sedum lineare diye bilmeden. Ve bu sene çok güzel çiçeklendi. Bakalım bahçeye de diktim, onlar ne olacak?..

Yaprak Güzeli
31-05-2014, 13:24
Sevgili YeniGine, benim de amaryllisim varmış da haberim yokmuş. Hem de sizinkinin aynı. Ben onu yıllarca zambak olarak bilmişim. Sayenizde biraz araştırdım da öğrendim. ;)

Çiçekleriniz de çok güzeller maşallah. Ellerinize sağlık.
Sevgiler... ;)

YeniGine
31-05-2014, 23:32
Sevgili Yaprak Güzeli merhaba, sitemin bahçesine hoşgelmişsiniz. :) Ben de ağaçlar netten öğrendim iris-süsen, lilium, amarallis, güngüzeli, miszambak; hepsine zambak diyordum.
Beğenin ve güzel yorumun için teşekkür ediyorum, sağolasın.
Sevgiler...

gürcan_keskin
05-06-2014, 19:46
Ceylanlar ve güller çok güzel açmış sevgili YeniGine. Maşallah.
Emeklerinize sağlık.
Sevgilerle.

Tubay
05-06-2014, 20:49
Tabi keyfini bozacağım sandı uyanıp bir ton söylendi bana :)))499887

YeniGine
05-06-2014, 23:12
Sevgili Tubay :) kedi ve sepet. Kediniz çok güzelmiş, maşallah ona!..

YeniGine
05-06-2014, 23:15
Güngüzellerim.

499923

499925

499926

YeniGine
05-06-2014, 23:20
Üzerlerinde su damlacıkları olan çekimleri çok beğeniyorum, ben ancak bu kadarını başarabildim. :p

499932

499933

499934

499935