View Full Version : YeniGine / Site bahçesi
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
YeniGine
19-10-2013, 23:32
Bu arada paylaşmadan geçemeyeceğim sardunyalarımın bulunduğu köşeden iki tane sardunyamı almışlar. Bir tanesi beyaz sardunyam idi ve son hali bembeyaz çiçek dolu idi üzeri. :( Saksılarıyla birlikte götürmüşler... Çok üzüldüm bugün onun için. :(
birtanecik
19-10-2013, 23:36
Merhaba çok sordum cevaplayan olmadı. Yaprak güzelini şimdi çelik alsam diksem tutar mı?
Aster öbeklerin muhteşem açmış ablacım, uzun süredir uğrayamadım kusuruma bakma.. soğuk algınlığı, nezle, grip, yataklara düşürdü ailecek hepimizi.. geçmiş bayramın kutlu olsun, öpüyorum çok.. :)
Merhaba çok sordum cevaplayan olmadı. Yaprak güzelini şimdi çelik alsam diksem tutar mı?
Görmemişiz kusura bakma birtanecik, çelik alıp suya koy, iyice köklenince dikerken kesin tutar.. :)
Bu arada paylaşmadan
geçemeyeceğim sardunyalarımın bulunduğu köşeden iki tane sardunyamı
almışlar. Bir tanesi beyaz sardunyam idi ve son hali bembeyaz çiçek dolu
idi üzeri. :( Saksılarıyla birlikte götürmüşler... Çok üzüldüm bugün
onun için. :(
Ah onlara ne demek lazım bilmemki! ya olsun olsunda bir dal kır defol git! ne diye saksıyla alıyosun, utanmaz insan! nasıl sinirleniyorum anlatamam. Çok iyi anlıyorum ablacım seni.. kaçtır beninde başıma geliyor.
o an bi yakalasam yemin ederim tükürcem suratlarına, resmen hırsızlığa giriyor bu..
Neyse, konumuza dönelim:) yıldızların çok güzel açmış ablacım, hepsinin rengi ayrı güzel.. hele hele güller... Nergislerin hareketlenmeye başlamış, çok şaşırdım, erken değil mi gerçekten?
YeniGine
19-10-2013, 23:59
:) Sevgili birtanecik kıyamam neyse sevgili sudenur'umuz sorunu cevaplamış.
YeniGine
20-10-2013, 00:01
Aster öbeklerin muhteşem açmış ablacım, uzun süredir uğrayamadım kusuruma bakma.. soğuk algınlığı, nezle, grip, yataklara düşürdü ailecek hepimizi.. geçmiş bayramın kutlu olsun, öpüyorum çok.. :)
Sevgili Sudenur çok şükür buradasın seni gördüğüme sevindim, geçmiş olsun. Senin de geçmiş bayramın mübarek olsun.
Teşekkür ediyorum sağolasıın.
YeniGine
20-10-2013, 00:07
o an bi yakalasam yemin ederim tükürcem suratlarına, resmen hırsızlığa giriyor bu..
Neyse, konumuza dönelim:) yıldızların çok güzel açmış ablacım, hepsinin rengi ayrı güzel.. hele hele güller... Nergislerin hareketlenmeye başlamış, çok şaşırdım, erken değil mi gerçekten?
Sevgili hira sağolasın; gerçekten inan bugün yanlarına gidip de bir gariplik var derken beyaz ve kırmızı sardunyam gitmiiş. Ama gerçekten ikisi de çok güzel çiçeklenmiş idiler. Kırmızı kırmızımsı idi ama beyazım bembeyaz idi. Dedim ben de bari bir çelik bırakaydınız bana. Çok üzüldüm.
Yıldızları ben de fotoğrafladıktan sonra daha çok sevdim, ne kadar güzel çiçekleri var. Nergisler bugün inceledim daha da bir uzamışlar bana da sanki erkenmiş gibi geliyor ama sanki bulundukları alan daha bir fazla sulanıyor ondan mı acaba ki_
Teşekkür ediyorum, sağolasın sevgili hira'm.
helin-123
20-10-2013, 00:48
sardunyacıklara çok üzüldüm, çiçek severler saksıyla almazlar sadece küçük çelik alır tutmasını dilerler en azından ben habersiz aldığım çelikler için öyle diliyorum
YeniGine
20-10-2013, 00:59
:( Sevgili helin, ben de keşke bana bir çelik bıraksalarmış dedim kendi kendime... Tabi hemen onları yerlerinde göremeyince de teftişe çıktım. Zira komşularımın benden çiçek alıp götürmüşlükleri var. Yine öyle birşey mi acaba dedim. Ama komşulardan da hiç kimsenin bahçesinde göremedim. Yani yabancı birileri alıp gitmiş. :(
s.serdar
20-10-2013, 03:07
Bu arada Kestanenin kuyruğu var Sayın Tolga Özmeral'in de dediği gibi çok hızlı salladığı için fotoğrafta çıkmamış. :)
Teşekkür ediyorum, sağoluun...
Buna çok sevindim. Zira kuyruk kesme işlemini biraz uzaktan da olsa deneyimlemiş olmanın acısını yaşadığım için kestanenin kuyruğunu salladığından dolayı kuyruksuzmuş gibi görünmesi ve bu acıyı yaşamamış olması beni çok memnun etti.
günebakan
20-10-2013, 11:24
Sevgili yenigine sardunyalarinin gitmesine çok üzüldüm millet abartmaya başlamış
Sevgili hira sağolasın; gerçekten inan bugün yanlarına gidip de bir gariplik var derken beyaz ve kırmızı sardunyam gitmiiş. Ama gerçekten ikisi de çok güzel çiçeklenmiş idiler. Kırmızı kırmızımsı idi ama beyazım bembeyaz idi. Dedim ben de bari bir çelik bırakaydınız bana. Çok üzüldüm.
Yıldızları ben de fotoğrafladıktan sonra daha çok sevdim, ne kadar güzel çiçekleri var. Nergisler bugün inceledim daha da bir uzamışlar bana da sanki erkenmiş gibi geliyor ama sanki bulundukları alan daha bir fazla sulanıyor ondan mı acaba ki_
Teşekkür ediyorum, sağolasın sevgili hira'm.
Böyle durumlarda insanın geçmiş olsun demekden başka elinden bir şey gelmiyor.
Geçmiş olsun,Yenileri daha güzel olur inşallah.
YeniGine
20-10-2013, 23:35
Sevgili günebakan, sayın hk50 teşekkür ediyorum; inanın bugün özellikle dışarı çıktım hemen yerlerine baktım hani belki birisi öylesine almıştır da geri getirmiştir düşüncesi ile. Ama maalesef yoklar tabi ki :(
Diyorum bari çeliklerinden bıraksaydınız bana. Tam da ne güzel gübreli su ile sulamaya başlamıştım ve beyaz olan bembeyazdı son durumu çok da güzel olmuşlardı. Neyse nasip kısmet ise seneye yeniden alırım artık.
Bu arada paylaşmadan geçemeyeceğim sardunyalarımın bulunduğu köşeden iki tane sardunyamı almışlar. Bir tanesi beyaz sardunyam idi ve son hali bembeyaz çiçek dolu idi üzeri. :( Saksılarıyla birlikte götürmüşler... Çok üzüldüm bugün onun için. :(
Geçmiş olsun YeniGine;Eşimin babannesinin mezarındanda gülü köküyle çıkarıp almışlar..Bunlar nasıl insan anlayamadım.:confused:
birtanecik
22-10-2013, 21:03
Sevgili YeniGine,
Yenigine çeliği aldım sizce köklenir mi?
YeniGine
23-10-2013, 00:00
Ah sevgili birtanecik ben hiç çelikten köklendirmedim ki, bilemiyorum. :( Geçenlerde bir bahçeden begonya çeliği koparttım o da kurudu gitti birşey olamadı maalesef.
birtanecik
23-10-2013, 12:04
Ağlamak istiyorum.
loveforlife
23-10-2013, 12:18
Sevgili YeniGine,
Yenigine çeliği aldım sizce köklenir mi?
Kökleniyor Sevgili Birtanecik...
loveforlife
23-10-2013, 12:22
Sevgili YeniGine,
Ablacığım bahçen yine tüm güzelliğiyle göz doldurmaya devam ediyor. Özellikle asterlerin tek kelimeyle "harika"! Ah o hırsızlar, hiç uslanmazlar... Böylesine kötü niyetli insanlarla sarılı olduğumuzu düşünmek bile ürkütücü. Saz ekibin kapının önünden biraz uzaklaşsa da senin yanında, kalbinde ya daima; önemli olan bu bence.
Yüreğindeki ve bahçendeki güzellikler hiç eksilmesin...
Sevgi ve selam ile...
YeniGine
23-10-2013, 23:16
Sevgili loveforlife'm hoşgelmişsin, çok teşekkür ediyorum, sağolasıın.
Sardunyalarına çok üzüldüm. Yani şaşıyorum böyle kişilere. Nasıl bir zihniyet. Pes dedirtiyor insana.
Çok geçmiş olsun.
Sardunya çelikleri hazırlayayım ben sana en iyisi. Tabii başta beyaz:)
birtanecik
24-10-2013, 10:16
mutluluktan uçmak istiyorum o zaman. 20 güne geldi hala köklenme yok. Ama olsun beklemeye razıyım ümidim olsun yeter.
YeniGine
24-10-2013, 23:22
Sevgili Sevgi; laf aramızda bu bitki sevdasına ben de ilk çiçeği çalarak başladım; fakat benim aldığım bir tek dal idi. Öyle köküyle, saksısıyla almadım yani. Hiç değilse bana bir çelik koparıp bıraksalarmış diyorum.
Veee evet ben de hep beyaz sardunya aranıyorum fakat önümüz kış olduğu için de pek telaşlı değilim, bahara inşallah alırım bir beyaz diye düşünüyor idim. Fakat teklifin beni çok sevindirdi, şimdiden teşekkür ediyorum, sağolasın, rastgelsin inşallah...
Sayın YeniGine,
Bursa toplantısına gelebiliyor olsanız ben hemen beyaz sardunya sahibi yapabilirdim sizi. İstediğiniz beyaz sardunya olsun bir minik çelikten kolayca büyüyor en zahmetsiz rengi diyebilirim. 2 renk olanlar çok zor tutturması da büyümesi de. O saksıyla alıp gideni de evire çevire döndürmek lazım :mad:
YeniGine
25-10-2013, 00:24
:) Sevgili yağmur, çok teşekkür ediyorum, zaten biliyorsunuz benim bütün çiçeklerim ortak alanlarda şimdiye kadar çok çiçeğim alındı, götürüldü, basıldı, üzerlerinde yatıldı, top kaçtı kırıldı, topu almak için ezildi, ot biçerken biçildi, gece sulaması sayesinde küllenme, mantar, fazla sulamadan dolayı çürüdü vs. vs. yani yok yok. Şimdi önümüz kış nasıl koruyacağım, nereye saklayacağım diye düşünüyorum. Onun için fazlaca bulayım diye bir telaşım yok. Amaa inşallah bahara yeniden demeyi düşünüyorum nasip kısmet. Siz şimdiden bana çelikleyin bahara isterim sardunyalarımı... :o
Çok teşekkür ediyorum, sağolun...
Sizi az da olsa anlıyorum. Bende aynı şeyi binanın önündeki akşam sefalarını ve yan tarafında açan yabani sıklamenleri biçtikleri zaman hissetmiştim. Bahara inşallah beyaz sardunyanız aklımda.
YeniGine
25-10-2013, 23:33
Sağolsun kasımpatlarım sayesinde bahçe daha da bir renklendi...
449692
449693
449694
449695
449696
YeniGine
25-10-2013, 23:35
Sonbahar güzelleri...
449700
449702
449703
449705
YeniGine
25-10-2013, 23:41
449706
449707
449708
YeniGine
25-10-2013, 23:44
Yeni açan güllerim...
449712
449713
449715
449716
bayıldım bayıldım.
kıskanmamak elde değil maşşallah diyeyim.
benim ikicik kasımpatım var onlarda henüz anca tomurcukta.
hemen pazardan çeşitleri almak lazım..
YeniGine
26-10-2013, 00:42
Sevgili efeege, teşekkür ediyorum, sağolasın. :))) Zaten görünce duramıyoruz ki kesin almak lazım deyip alıyoruz ki benim kasımpatlarım var zaten ama komşumun bahçesinde yok, oraya da almak lazım deyip bir iki tane de oraya aldım.
s.serdar
29-10-2013, 03:03
Sağolsun kasımpatlarım sayesinde bahçe daha da bir renklendi...
449695
Nedense kasımpatı gördüğümde bir hüzün çökerdi içime. Uzun süre sebebini araştırdım durdum. Sonuçta çocukluk günlerimden kalma olduğuna karar verdim. Sanırım o dönemlerde şimdi ki gibi zengin çiçek varlığına sahip değildik ve her 10 Kasım'lar da çokça gördüğüm kasımpatının, o büyük insanın kaybından yaşadığım derin hüznü çağrıştırdığı sonucuna vardım.
YeniGine
29-10-2013, 23:35
Sayın s.serdar evet dediğiniz gibi benim de hâlâ kasımpat denilince aklıma hep sarı renk, 10 Kasım ve büyük insan Mustafa Kemal Atatürk gelir.
Ablacığım, kasımpatının bu kadar renkleri olduğunu hiç bilmiyordum. Ne kadar muhteşem bir çiçekmiş o öyle. Bendekiler sarı açtı sadece. senin için yarın kırmızı ve beyaz sardunya çelikliyorum..
Eminönü'nde ne zaman toplanıyoruz?
Bende müsait olduğum bir gün olursa gelmek isterim...
Bayramdan sonra demiştik fakat tarih verilmemişti, hava iyice soğumadan organize olalım..
Ne güzel olur:)
YeniGine
30-10-2013, 23:22
Sevgili hira evet kasımpatlar gerçekten sonbaharın güzelleri çok güzeller ah fazlaca dikebilecek alanlara sahip olabilsem.
Çiçek pazarı için evet konuştuk ve öyle de kaldık. Ben cuma günü orada idim oradaki çalışmalar da bitmiş gibi görünüyordu. Evet havalar daha da soğumadan gün kararlaştırıp gidelim inşallah...
Bahçen, güllerin çok güzel.
Ellerine sağlık.
Sevgili YeniGine nereden başlasam bilmiyorum, aster öbekleri mi sardunyalar mı? Galiba asterlerden başlayacağım,ne kadar görkemli ve güzeller bayıldım (birde ben çiçek bakmasını bilmiyorum diyorsun, gel de inan :) ) sarunyaların çeşitleri çoğalmış ne güzel renkleri var öyle, tabii son yaşadığın hırsızlığa gerçekten üzüldüm. Bu sene benim başıma da geldi apartman içerisinde, ama ben çalana üzüldüm,çünkü yaprak güzelleri unlu bitle doluydu:).Kasımpatılar almış başını gitmiş, renk cümbüşü adeta, diğer arkadaşlar gibi beni de özendirdin mevsimi geçmeden renk renk almalıyım...
s.serdar arkadaşımızın bir mesajı beni çok güldürdü, ama doğru tespit vallahi bu gidiş hayra alamet değil, sen İstanbul'u işgal edeceksin:))) ( birde şakasız yorum ekleyeyim; Keşke bütün istilacılar senin gibi olsa)
Çok sık ziyaret edemiyorum sayfanı kusura bakma, ama geldiğimde de doya doya zevk yapıyorum, eline emeğine gönlüne sağlık YeniGinem...
YeniGine
04-11-2013, 00:22
Sevgili berçin; sağolasın, varolasın... Çok teşekkür ediyorum. Evet iki tane sardunyam yer değiştirmiş maalesef, ama bir tane açmayan vardı meğerse o da beyazmış ona çok sevindim. :D Sen de beni güldürdün unlu bit dolu çiçeği alıp gitmiş, almasaymış iyi olmuş ona, uğraşsın dursun artık. Evet gerçekten Sayın s.serdar'ın da dediği gibi yavaş yavaş iyice bulduğum boş alanları doldurmaya çalışıyorum. Aslında şu sulama sistemimiz doğru dürüst olsa hiç boş alan bırakmayacağım ama işte sitenin sulama sistemi çok kötü. Bugün de saksıda köklenmiş lantana çalı minesi komşum saksıları temizlemiş atıyordu dedim bu hazine atılır mı elinden kaptığım gibi diktim iki ayrı yere, inşallah tutarlar, birşey olmazlar.
Güzel yorumların için çok teşekkür ediyorum, sağolasın; ayrıca bizler arasında kusur, özür olmaz, sen gönlünü ferah tut gönlüne sağlık...
Sen de beni güldürdün unlu bit dolu çiçeği alıp gitmiş, almasaymış iyi olmuş ona, uğraşsın dursun artık. .
Her şeyin bir bedeli vardır. ;)
YeniGine
04-11-2013, 23:57
Bahçen, güllerin çok güzel.
Ellerine sağlık.
Sayın Muallim gönlünüze sağlık, çok teşekkür ediyorum; sağoluun.
gürcan_keskin
05-11-2013, 12:09
Şu güller mest ediyor beni.O kadar şanslılarki sayenizde :) emeklerinize sağlık.
YeniGine
05-11-2013, 22:28
Sevgili gürcan keskin çok teşekkür ediyorum, sağolasın... Benim de başarılı olduğum söylenemez güllerin bakımında... Çoğunlukla açmış gül budamalarında zarar veriyorum. :(
gürcan_keskin
05-11-2013, 23:25
O kadarda olacak artık dert etmeyin :)
YeniGine
09-11-2013, 23:52
453031
453032
453033
453034
YeniGine
09-11-2013, 23:53
453035
453036
453037
YeniGine
09-11-2013, 23:57
Komşumun minicik saksıdaki e.millisinin saksısını değiştirdim, balkonda idi başka komşumun batıya bakan camekânına koydum. İnşallah birşey olmaz; güzel gelişir.
453038
YeniGine
10-11-2013, 00:01
Beslenme saatimiz, bina arkasındaki kediciklerden...
453039
453040
453041
YeniGine
11-11-2013, 00:39
Yazın diktiğim yılbaşı çiçeğim maşallah tomurcuklandı. 2 saksı mavişim üçünü de kapalı balkona aldım güneş görmüyor fakat aydınlık bir balkon inşallah yerlerini severler.
453219
453220
YeniGine
11-11-2013, 00:46
Küpelimin son hali, hâlâ açık balkonda duruyor havalar iyice soğuyunca bakalım nerede saklayacağım.
453221
YeniGine
11-11-2013, 02:13
Yine küpelimle aynı balkonda kohleram :( durumu hiç iyi değil yaprakları büzüşmüş, uçlarından sanki kuruyor gibi. Kohleriamı da maviş ve yılbaşımın olduğu kapalı, güneş almayan aydınlık balkonuma alsam... :((
453222
YeniGine
11-11-2013, 23:10
Nihayet begonyam çiçek açıyor... Çok şükür!..
453453
YeniGine
11-11-2013, 23:17
Diğer kasımpatlarım...
453454
453455
453456
453457
bay tömürcek
11-11-2013, 23:37
Yenigine ablacım yılbaşılarını içeri almışsın sanırım onlar için ısı gerekli değil hatta sıcak yerde tomurcuklarını döküyorlar aydınlık ve serin bir odaya koydun mu sorun çıkarmadan çiçek açarlar. :) Kohleran balkonda olduğundan öyle oldu. Ben de balkona çıkardım 1 ay balkonda durdu yaprak uçları kurumaya başladı büzüştü. Güneşten ve sıcaktan çok hoşlanıyor kohlera. Mümkünse sıcak ve güneşi gören bir pencereye al. Kuru yapraklarını temizle içerde taze yapraklar vericek zaten ablacım. Seninki biraz küçük bahara doğru dibinden yeni bolca sürgün verir kolayca çoğaltırsın aslında çok zahmetsiz bi çiçek istekleri bol güneş, ısı ve su ;)
YeniGine
11-11-2013, 23:44
Sevgili tömürcek çok teşekkür ediyorum, sağolasııın... Yılbaşı çiçeğim güneş almayan pencere önünde ve o balkon camekânlı ama soğuk. Kohlerayı o halde komşumun camekanına götüreyim orası batıya bakıyor. Sağolasın tömürcek...
bay tömürcek
11-11-2013, 23:58
Sevgili tömürcek çok teşekkür ediyorum, sağolasııın... Yılbaşı çiçeğim güneş almayan pencere önünde ve o balkon camekânlı ama soğuk. Kohlerayı o halde komşumun camekanına götüreyim orası batıya bakıyor. Sağolasın tömürcek...
Sen de sağol ablacım inşallah kohlera bu değişiklikten memnun kalır ;) Yılbaşılar da yerlerinde kalsınlar tomurcuklarını döküyor yerini oynatınca bazen :p
YeniGine
12-11-2013, 00:02
:D O camekan gayet güzel batıya bakıyor çok da çiçeğim var orada biliyorsun; kohlera memnun kalacak da :D komşumun halini düşünemiyorum... Hatta camekândan onun bazı çiçeklerini bile dışarı koydum. Ama dışarıda olması gereken bir bitki mesela sıklamen ne işi var kapalı camekânlı yerde. Yakında beni de çiçeklerimi de koyacak kapının önüne...
Tamam yılbaşı çiçeğinde anlaştık. Çok teşekkür ediyorum sevgili tömürcek, sağolasıın...
s.serdar
12-11-2013, 00:27
Ne güzel bahçe çiçekleriniz hala çok canlı ve diri.
Biz artık çiçeklerimizi eski fotoğraflara bakıp yad ediyoruz.
YeniGine
12-11-2013, 00:29
:) İstanbul havası diyeyim Sayın s.serdar, teşekkür ediyorum, sağoluun...
YeniGine
12-11-2013, 00:39
Sardunyalarımın son durumları. Geçen sene de bu durumda iken hava birden soğuyup da kar yağınca üzerlerine hepsi donmuş idi... :( İnşallah aynı şeyi yaşamam...
453466
453467
453468
453469
YeniGine
12-11-2013, 00:45
Sardunyaları her sene olduğu gibi garaja koyacağım da bu kadar uzamış sakız sardunyayı nasıl saklayacağım onun derdindeyim... Yardımcı olunur ise de ayrıca sevineceğim...
4 tane idi sakız sardunyam 2 tanesini komşum kış bahçesine aldı çok şükür onlar kurtuldu. Ben de kaldı 2 tane. 2 tane için öneri, yardım lütfen...
YeniGine
12-11-2013, 00:48
Başkaları tarafından alınan beyaz sardunyalarıma çok üzülmüş idim. Neyse ki çok şükür bir tane daha varmış bende... Çok sevindiim...
453470
453471
453472
Sayın Yenigine,
Annem hep açık balkonda bakar sardunyalarına onunkiler hep daha güzel olmuştur. Kar yağınca napıyor derseniz tepelerine poşet geçiriyor, bazı yaprakları soğuktan etkilense de bitkinin kendisine bir şey olmuyor. Tabi onunkiler normal sardunya, sakız değil.
YeniGine
12-11-2013, 01:20
Sevgili yağmur; çok teşekkür ediyorum sağolasın ben her sene üstü kapalı bir garajımız var oraya saklıyorum ama işte uzamış sakızları nereye nasıl saklayacağımı henüz bilemiyorum. Sağolasın, gönlüne sağlık.
Çok güzel olmuş sardunyalar ablacım. Ben geçen kış tesadüf camdan bir baktım ki, kar başlamış.. O an hemen çıktım kapının önünden aldım çiçekleri, taaa çatıya çıkarttım:) bu sene bodrum katta ki boş daireye indireceğim.
günebakan
12-11-2013, 12:48
Sardunyalar harika görünüyor Yenigine havalarda pek soğuyacağa benzemıiyor şimdilik genede hava durumunu takip etmek gerek:)
serkan_istanbul
12-11-2013, 18:15
Yınede sardunyalar için yerleri hazırda tutun bence. Ben kapalı alanda tutuyorum nolur nolmaz dıye
YeniGine
12-11-2013, 23:19
Sevgili hira; sevgili günebakan, sevgili Serkan çok teşekkür ediyorum, sağoluun...
Üzeri kapalı garajın ta en dibine koyuyorum orada ışık da almıyorlar geçen sene üzerlerine kar yağdıktan sonra yine oraya almış idim onun için dondular sanıyorum. Mecburen yine oraya koyacağım; bakalım hayrlısı inşallah...
fatihsonmez
17-11-2013, 18:19
Bir çok kişinin yaşadığı yerde bu kadar çeşitli çiçek yetiştirmek gerçekten büyük başarı tebrikler..
YeniGine
17-11-2013, 23:13
Sayın Fatih Sönmez; merhaba, hoşgelmişsiniz... Güzel yorumunuz beni sevindirdi, çok teşekkür ediyorum, sağolun... Elimden geldiğince birşeyler başarmaya çalışıyorum...
fikreteren
18-11-2013, 08:23
sayın yenigine, çicekleriniz çok güzel. güle güle büyütün.
Sevgili YeniGine kendi çapınızda site bahçesinde bile bişeyler yapmaya çalışmışsınız ne kadar güzel...ayrıca sardunyalarınızda çok güzeller....
İnşallah üşümezler kıyamam bol yeşilli günler....
YeniGine
18-11-2013, 23:26
Sayın Fikret Eren; merhaba hoşgelmişsiniz; çok teşekkür ediyorum, sağolun...
YeniGine
18-11-2013, 23:29
Sevgili habiş, merhaba hoşgelmişsiniz... Çok teşekkür ediyorum, sağolun; evet inşallah sardunyalarım üşümezler. Şimdilik hâlâ yerlerinde duruyorlar, üzeri kapalı garaja saklayacağım inşallah sardunyalarımı...
İnşallah hepimize bol yeşilli günler olsun, teşekkürler...
s.serdar
18-11-2013, 23:40
ben her sene üstü kapalı bir garajımız var oraya saklıyorum ama işte uzamış sakızları nereye nasıl saklayacağımı henüz bilemiyorum. Sağolasın, gönlüne sağlık.
.
Sayın YeniGine.
Evde yer yok mu parmak kadar sardunyalara :confused:
YeniGine
19-11-2013, 00:29
Sayın s.serdar benim sardunyalarım parmak kadar mı ki? :D 10 saksım bir girişte, 4 saksım başka bir girişte, 3 saksım daha başka bir girişte. (Giriş dediğim binadaki kapı önleri.) Olmadı diğer binanın birkaç girişinin önünde.
Yani evde onları koyabilecek bir yerim yok. :(
s.serdar
19-11-2013, 00:42
Sayın s.serdar benim sardunyalarım parmak kadar mı ki? :D 10 saksım bir girişte, 4 saksım başka bir girişte, 3 saksım daha başka bir girişte. (Giriş dediğim binadaki kapı önleri.) Olmadı diğer binanın birkaç girişinin önünde.
Yani evde onları koyabilecek bir yerim yok. :(
Sayın YeniGine.
Alınmayın ama sizde fazla yayılmışsınız.:D Kışın nasıl muhafaza edileceğini belirlemeden ya da garantiye almadan çoğaltmak hata olmuş gibi. Apartman giriş içleri müsaitse bina içine almak mümkün değil mi. Kışın sardunya nın fazla güneş istediğini sanıyorum. Aparman kapı giriş içlerinde kışı rahatlıkla geçirebileceğini umuyorum.
YeniGine
19-11-2013, 00:50
:) Sayın s.serdar zaten benim nasıl yayıldığımı siz de çok iyi biliyorsunuz. Diyorum ya yakında çiçeklerimi koyacaklar bir kamyonetin arkasına beni de öne oturtup güle güle diyecekler bu gidişle. :D
Ve eveet bina görevlilerini ikna edebilir isem apartman girişlerine koyabilirim inşallah sardunyaları. Ben bunu hiç düşünmemiş idim. Denemeye, ikna etmeye değer gerçekten. Teşekkür ediyorum.
s.serdar
19-11-2013, 01:06
Ve eveet bina görevlilerini ikna edebilir isem apartman girişlerine koyabilirim inşallah sardunyaları. Ben bunu hiç düşünmemiş idim. Denemeye, ikna etmeye değer gerçekten. Teşekkür ediyorum.
Hediyedir, anısı hatırası vardır demeyi deneyin. Olmadı bahşiş de çözebilir bu durumu. Pembe yalanların cezasının pek ağır olmadığını düşünüyorum. :D
Sevgili habiş, merhaba hoşgelmişsiniz... Çok teşekkür ediyorum, sağolun; evet inşallah sardunyalarım üşümezler. Şimdilik hâlâ yerlerinde duruyorlar, üzeri kapalı garaja saklayacağım inşallah sardunyalarımı...
İnşallah hepimize bol yeşilli günler olsun, teşekkürler...
hoşbuldum teşekkürler :) görüşmek üzere....
YeniGine
22-11-2013, 23:41
Nergislerim çok erkenci bu sene; şubat mart aylarında açarlardı. Ne oldu bunlara böyle?..
456086
YeniGine
22-11-2013, 23:44
Kohleram komşumun camekânına gidince çok şükür kendine gelmeye başladı. Alt kötü yaprakları koparacağım peki o zaman gövdesi ne olacak?
456087
YeniGine
22-11-2013, 23:47
Bu gece fotoğraf yükleyemiyorum bir gariplik var diğer güllerimi yükleyemedim sadece bu güzeli yükleyebildim...
456088
YeniGine
22-11-2013, 23:52
Yükleyebildiklerim... Bu kaktüsüm maşallah güzel gelişti ve çok seviyorum...
456089
Bu kaktüsü de camekânını paylaştığım komşuma aldım kendisinde daha fazlaları var böyle minik minik. Nedir bu miniğin adı bilmiyorum.
456090
YeniGine
22-11-2013, 23:56
Fazla sulamadan çürümeye yüz tutmuş idiler, maşallah çiçek açıyorlar. Yine komşumun camekânı tohumları düşer korkusu ile yerlerinden oynatamıyorum öyle yerde kaldılar...
456091
456092
YeniGine
23-11-2013, 00:02
Camekân içi benim çiçeklerimin bir kısmı. Camekândan kovulmama az kaldı :D
456093
Camekân dışı benim çiçeklerimin bir kısmı. Neyse ki dışarıda kovulmak gibi bir sorunum yok şimdilik.
456094
Sayın YeniGine,
Çiçekleriniz pek güzel maşallah. Komşunuzda merhametliymiş camekanı sığınmacılara açmış :D
Komşunuza aldığınız kaktüs Gymnocalycicum'a benziyor ama hangi türü bilmiyorum. Bendeki gymnocalycicum baldanium pembe açıyor, çiçek açtığında daha iyi anlaşılır sanırım.
YeniGine
23-11-2013, 01:33
Sevgili yağmur teşekkür ediyorum. Sayfamda hep paylaşmış ve demişimdir komşum sağolsun hem camekânını hem de bahçesini bana açmıştır ve hep derim az kaldı çiçeklerimle birlikte beni atacak camekânından. :D E işte ben de atmasın beni diye arada bir kendisine güzellikler yapmaya çalışıyorum. Hmm çok güzel aldığım kaktüs çiçek açıyor ise ciddi ciddi ilgilenmem gerekiyor o halde. Teşekkür ediyorum, sağolasın...
YeniGine
23-11-2013, 01:36
Sevgili yağmur, şimdi baktım eğer gerçekten vermiş olduğun isimdeki kaktüs ise harika, süper. Şimdi minicik bir saksının içersinde sanırım artık uykudalar saksısını baharda az biraz büyütmek gerekiyor. Peki bu halde iken çiçek açar mı, çiçek açması için ne yapmam gerekiyor?.. Şimdideen çok teşekkür ediyorum, gönlüne sağlık.
(İnşallah bahsettiğimiz kaktüstür.)
Bu gece fotoğraf yükleyemiyorum bir gariplik var diğer güllerimi yükleyemedim sadece bu güzeli yükleyebildim...
456088
Sevgili YeniGine ben sarı güle meftun oldum. Alınacak çeliği var ise talibim.:)
Arenaparkta bir buluşma ayarlıyalım. Çeliklerinizide getirmiş olurum. :)
Benim avatar resmimdeki kaktüs resmi bu seneki çiçeği sayın YeniGine. Bende geçen sene satın almıştım başka bir kaktüsle beraber. Alır almaz sadece azıcık büyük başka bir saksıya geçirdim. Sonra diğer kaktüste meğer unlu bit varmış bu garibime de bulaştı. Her ikisini de topraklarından çıkarıp kökleri de dahil yıkadım bitler gitsin diye. Sonraki 1 hafta boyunca fısfısla sirkeli su sıktım bitlerin üstüne(köklere değdirmeden) 1 hafta kartonun üstünde gölgede öylece durdu. Diğeri kurtulamadı ancak bu azimliymiş. Sonra hemen tekrar diktim. 1 aya kalmadı baktım ki üstünde tomurcuk var, bütün yaz boyunca 9 çiçek açtı. Çokta güzeldiler. Şimdi bu sene bu işkenceyi yaşamayınca umarım yine çiçek açar. Saksıyı büyütünce gövdesini geliştirip çiçek açmıyor diye okumuştum ama bende bu sene göreceğim bakalım. Bütün kışı dışarıda balkonda geçirecek, baharda da 1 boy büyük saksıya dikeceğim. Benim kaktüste ancak sizinki kadar umarım sizdeki de çiçek açar doya doya izlersiniz. Kaktüs çiçekleri apayrı bir güzellik.
Bir de şunu yaptım; nisandan itibaren kaktüsler için olan sıvı gübre kullanmıştım.
YeniGine
23-11-2013, 23:40
Sevgili YeniGine ben sarı güle meftun oldum. Alınacak çeliği var ise talibim.:)
Arenaparkta bir buluşma ayarlıyalım. Çeliklerinizide getirmiş olurum. :)
Sağolasın sevgili Sevgi... Arenapark ile evim yakın konuşalım sen benim site bahçeme gel, ben de çok sevinirim, sen de çeliğine bakarsın. Zira biliyorsun ben öyle çelik almak, budamak falan bilemiyorum. :(
YeniGine
23-11-2013, 23:41
Sevgili yağmur; çok teşekkür ediyorum bilmeden güzel bir kaktüs almışım çok sevindim; inşallah ben de çiçeğini görebilirim. Ama sanırım saksı değiştirme işlemini baharda yapacağım...
Teşekkür ediyorum, sağolasın...
ah ah bir kuş olsamda uçup sizlerin buluştuğu mekanlara konsam.
Sayın Yenigine, tüm sayfalarınızı ilk baştan en sonuna kadar gezdim inceledim. Siz çöllerde yemyeşil bir alan oluşturdunuz hem de tüm olumsuzluklara rağmen, engellere rağmen. Sizi kutlarım, bu üstün çabanız ve doğa sevginiz bütün engelleri aşmış. İlk sayfanızda, buradan birşey olmaz diyen fotoğraflarınız sonradan burada her şey olabilir şekline döndü. Yılmadan usanmadan güzel bir aşamaya geldiniz, sadece biraz bilgi eksikliği bazı bitkileri kaybetmenize sebep olmuş, biraz araştırırsanız tüm bitkilerden istediğiniz gibi yetiştirmek mümkün. Size kolay gelsin, başarınızın devamını dilerim....
YeniGine
29-11-2013, 00:05
Sayın Yaylacı; evet kaç gündür farkındayım ısrar ve sabırla site bahçemin ilk sayfasından son sayfasına kadar gezdiniz... Siteye ilk üye olduğum zamanlarda ben de aynı şeyi yapıyor idim. Bıkmadan, usanmadan bahçe sayfasını büyük bir zevk ile bitirmek. Ben sizin bu sabrınızdan dolayı memnunum ve çok teşekkür ediyorum, sağolun...
Güzel yorumunuz beni sevindirdi. Ve evet ne yazık ki bilmediğim çok şey var. Onun için de araştırmaktan daha çok durmadan soru soruyorum.
Çok teşekkür ediyorum, sağoluun...
YeniGine
30-11-2013, 23:30
Bugün güllerimin dipleri bellendi, çok şükür...
458201
458202
458203
YeniGine
30-11-2013, 23:34
Çalı minem tuttu yeni yeni çiçekleri oluştu, inşallah kışın birşey olmaz da büyüyüp güzel bir çalı olduğunu görebilirim...
458204
Yuvarlak tarlamı da temizledim... Bugün çok çalıştım...
458205
YeniGine
30-11-2013, 23:36
Yuvarlak tarlamdaki süsenleri, bu zamanda söküp başka bir yere dikebilir miyim acaba? Zira tarlam çok karışık oldu, herşey içiçe...
YeniGine
30-11-2013, 23:41
:) Onlar açtıkça ben mutlu oluyorum. Maşallah çiçeklerime...
458206
458207
458208
458209
YeniGine
30-11-2013, 23:43
Siklamenim de açacak mı acaba?
458210
Begonyanız nasıl odu? Maşallah bi sürü çiçek açmış ama yapraklarını seçemedim, geçti mi o küfler?
YeniGine
01-12-2013, 00:16
Sevgili yağmur; yapraklarda hâlâ ufak ufak o beyazlıklar var çiçekler de henüz tam olarak açmış değiller. :( Tam olarak ne yapmam gerektiğini de bilemiyorum fazlalaşmadığı için de öyle huzursuz huzursuz bakınıyorum.
İlk fotoğrafta sağ taraftaki yaprakta az biraz belli oluyor yağmur.
Benim begonyamda da olduğunu yazmıştım. Sildim yaprakların altını üstünü sildim ve eski rüzgarlı yerine koydum. Sildiğim yapraklarda tekrar oluşmadı. Ufak henüz açılmamış olanlarda var hala. Onları da açılır açılmaz sileceğim.
YeniGine
01-12-2013, 00:27
Yani dışarıya mı çıkarmak gerekiyor bilemiyorum ki. Bütün yaz dışarıda durdu, istermiş gölge, istemezmiş fazla su. Tamam onları da yaptım bir türlü çiçek yok, az biraz daha güneş gerek galiba diye düşünürken havalar soğuyunca aldım yine komşumun camekânına götürdüm orada çiçeklendi bu seferde yapraklarda bu beyazlıklar :(
Çıktıkça pamukla silin umulur ki geçer. Dışarıya da konulmaz ki bu havada, ya kar yağarsa temelli ölür bu güzel şey :( Bu bitki milleti pek şımarık, sevdin ilgi gösterdin diyelim hemen bir naz bir hastalık :D
YeniGine
01-12-2013, 00:37
:) Sorma sevgili yağmur hep derim zaten çok arsızdır derler bana gelince bir asil, bir naz... Teşekkür ediyorum, sağol evet pamukla sileyim bakayım.
akçabardak
01-12-2013, 08:26
Sevgili YeniGine kış hazırlıklarını yapmışsın ellerine sağlık, güllerin diplerini bellemişsin, hazır bellenmiş biraz da çiftlik gübresi koyarsan diplerine kışı sıcacık geçirirler hemde bahara daha canlı uyanırlar.
Begonyan ve yılbaşı çiçeklerine de maşallah, bu yumrulu begonyaların dilini bir türlü çözemedim gitti. Sağolsun Kamil bey lisilerle beraber bana da göndermişlerdi ama ben onları yaşatamadım. Okadar da çok seviyorum begonyaları ama olmuyor, çok üzülüyorum yaşatamadım diye, bari birirsi yasaydı ya...:( Dilerim senin kilere
bir şey olmaz, o lekeler de geçer inşallah.
Sana kolay gelsin, sağlıkla kal.
fikreteren
01-12-2013, 13:06
Sevgili yenigine ;
Çok güzeller. Bizi de mutlu eden onların çiçek açması değil mi ? Ayrı bir mutluluk ve huzur buluyor insan. Elleriniz dert görmesin.
YeniGine
01-12-2013, 23:31
Sevgili akçabardak teşekkür ediyorum sağolasıın... :( Çok doğru diyorsun gübre gerekli fakat elimde gübrem yok; aslında benim de aklımdan geçti ama, geçen sene koymuş idim.
Begonyam ben de çok seviyorum onu; hatta yanına da bir kırmızı (kırmızıları da çok güzel) alayım istiyorum fakat işte hem yer yokluğu hem de baksana geçen sene mantar oldu bu sene bir türlü açamadı, yapraklarındaki son durum. Cesaret edemiyorum onun için. Dediğin gibi inşallah birşey olmaz. Sağolasın.
YeniGine
01-12-2013, 23:37
Sayın Fikret Eren, sağolun, teşekkür ediyorum. Sormayın zaten çiçeklerin bir fide hallerini, bir de çiçek açmış hallerini çok seviyorum. Onları izlemek, takip etmek gerçekten dediğiniz gibi büyük mutluluk ve huzur veriyor.
Bugün sardunyalarımın yaprakları delik deşik olmuştu 2 saate yakın tırtıl aradım tek tek yaprakları inceleyerek. 6-7 tane kocaman olmuşlar yakaladım. Amman nasıl bir mutlu oldum bilemezsiniz...
Mutlu, huzurlu, bol çiçekli günler inşallah Fikret Bey...
YeniGine
04-12-2013, 23:43
Sevgili Sevgi, bugün çeliklerimi diktim... Çok şükür bir kıyıda saksılarım varmış bulunca çok sevindim.
458840
Saksıları da, bloğun toplantı salonuna cam kenarına koydum. İnşallah tutarlar da hep seni hatırlarım. Tekrar teşekkür ediyorum, sağolasın... Seni tanıdığıma çok memnun oldum.
458841
YeniGine
04-12-2013, 23:48
Yaprakları sarardı, mevsimsel mi acaba?
458842
Bu kasımpatım bu sene güzel çiçeklendi...
458843
Erkenci nergislerim açmaya devam...
458844
YeniGine
04-12-2013, 23:51
Üçgen tarlam da temizlendi. Temizlendi diyorum ama yüzeysel tabi ki, yoksa bütün bitkiler içiçe girdi, karmakırışık oldu tarlam. :mad:
Şimdi inşallah lalelerimin açmasını bekleyeceğim... Tabi top oynayan çocuklardan, saz ekibimden kalırlarsa... :(
458845
YeniGine
04-12-2013, 23:58
:D Üçgen tarlamdaki çiçekler: Kayısı fidanı, yukka, ismini bilmediğim bir ağaçcık, zakkum, zıpçıktılar, gazanyalar, gül ve yaşamaya çalışan bir gülcük daha, (Zira gelen toplardan daima darbe yiyor), kınalar, aynısafa, şimşir, çuha, karanfil, asterler, şebboy veee toprak altında soğanlarım. :( Çok karıştı, hepsi birbirine girdi... Sözde geçen sene düzenlemiş idim.
Sevgili Yeni Gine....Bahçenizi gezdim....Maşallah...Üçgen tarla...Beşgen tarla derken...ortalığı yıkıp geçirmişsiniz..:)) ..Bu ne güzellik böyle ...Gözlerime inanamadım gerçekten....
Sizi tebrik ederim...harika olmuş gülleriniz , kasımpatları..bilhassa üçgen tarlaya gerçekten bayıldım....:) Bütün çiçekleriniz çok güzel ve sıhhatliler ..Ellerinize salık canım.... Bu gidişle daha da neler göreceğiz neler...:)
Selam ve sevgiler......:)
YeniGine
05-12-2013, 00:59
Sevgili Berrin Hanım, hoşgelmişsiniiz, sizi görünce inanın sevindim... Sağolun. Yuvarlak tarlam, dikdörtgen tarlalarım da var. Tabi ki sizin bahçeleriniz gibi olması mümkün değil, ama işte ben de nacizane az biraz da olsa birşeyler yapmaya çalışıyorum...
Sevgili Sevgi, bugün çeliklerimi diktim... Çok şükür bir kıyıda saksılarım varmış bulunca çok sevindim.
458840
Saksıları da, bloğun toplantı salonuna cam kenarına koydum. İnşallah tutarlar da hep seni hatırlarım. Tekrar teşekkür ediyorum, sağolasın... Seni tanıdığıma çok memnun oldum.
458841
Ellerine sağlık, inşallah tutarlar da yüzünü güldürürler.
Bende çok memnun oldum. Daha önceden de belirtmiştim senin işin çok zor diye. Ama bizzat gördüm zoru başardığını. Tekrar tebrikler ve kolay gelsin.
Sevgilerimle.:)
YeniGine
10-12-2013, 23:22
Bugün kendime hediye alayım; ben beni sevindireyim istedim...
459832
Kırmızılı bir siklamen... (Benim siklamenim hâlâ çiçek açmadı.)
459833
Bir de elwodii imiş ismi... Komşumun camekânının önünde büyük boş bir saksı var, inşallah baharda o saksıya dikerim diye düşündüm...
459834
Bazen kendini de şımartman gerekiyor....Bende yapıyorum ve kendimi çok mutlu hissediyorum...
akçabardak
11-12-2013, 10:14
Çok güzel bir köşe olmuş sevgili YeniGine, huzurla mutlulukla seyreyle yeni bitkilerini.
Çok güzel yapmışsınız sevgili YeniGine. Sondaki bitkinin ismini merak ediyordum, elwodii imiş demek. Sıklemen başlığında görmüştüm; sayın Ozlem A sıklemeni bu elwodii'yi bir de başka buna benzer bitkiyi aynı saksıya dikmişti. Kısmet olursa ona benzer bir kombinasyon bende yapacağım.
Soguk kış gününde huzur veren bir köşe olmuş.
Maşallah görkemli çiçek almışlar. Sıklameni bende seviyorum yakın zamanda edineceğim..
Son resimdeki bitkiyi ilk defa duydum süpürge çiçeğine benziyor ama elwodiymiş..sanırım her dem yeşil bir bitki...
Kainat bir bahçe gibi gerçekten..
sumeyra47
11-12-2013, 21:45
Çok iyi yapmışsınız, ben de arada bir kendi kendime hediye alıyorum. Özellikle mutsuz olduğum zamanlarda çok iyi geliyor. Sıklamen çiçeğiniz çok güzel. Yeni çiçeklerinizi iyi günlerde büyütün.
YeniGine
11-12-2013, 23:23
Sevgili sonkez, akçabardak, yağmur, habiş, sümeyra47, sayın hk50 çok teşekkür ediyorum, sağolun beğenilerinizle de beni mutlu ettiniz... Nedense bu sene pek fazla çiçek almadım, işte tohumdan, elimde olanları çoğaltarak geçti bu yaz. Hatta hâlâ lale soğanı bile almadım. Sanırım biraz da onun sıkıntısıyla yeter artık kendimi mutlu etmek için benim çiçek almam gerek deyip gittim aldım. Ve gerçekten de kendimi çok iyi hissettim. Yaşasın çiçek almak!.. :)
Sevgili yağmur evet sevgili Özlem A nın bahsettiğiniz çiçeklerini gördüm, güzel bir kombinasyon olmuş deneyin derim haklısınız...
:D Şimdi aklıma düştü gidip lale soğanı da almak gerek...
Köşen muhteşem olmuş ablacım şimdi orada alıcaksın kahveni sigaranı (tepki
toplayacağım yine ama napalım,böyle bi manzara karşısaında ilk aklıma
gelen bunlar oluyor:D) çiçeklerini izleyerek keyif yapacaksın..
Geçtiğimiz yılbaşında bende almıştım o elwodii dediğinden ama ismini senden öğrendim. Bakamadım kurudu gitti, iç mekanda tutmuştum, 2 ay kadar önce öldü.
Eğer sana yakın yerde a101 varsa bi git bak derim, Asya lale'nin bir pakette karışık renklerde lale soğanları vardı, eğer hala varsa tabii.. 5 soğan 3 tl idi..
YeniGine
12-12-2013, 23:37
Sevgili hira; çok teşekkür ediyorum, sağolasın. O dediğin keyfi yapıyorum zaten hemen bir neskafe ve zaten 2 fotoğraftada belli olmuş hemen yakmışım bir tane hem içmişim, hem de fotoğraflamışım.
Elwodii yi camekân dışında büyükçe bir saksı var baharda ona dikerim düşüncesi ile aldım inşallah kurumaz.
:mad: İşin kötü tarafı ne yazık ki çiçek satan hiçbir yer bana yakın değil. Pazarlarımıza bile çok ender çiçekçiler geliyor.
Sağolasıın...
gürcan_keskin
20-12-2013, 12:53
Sayın YeniGine yeni çiçekleriniz hayırlı olsun.
Bu arada üçgen tarlayı tekrar düzenlemişsiniz.Biz oraya ''bermuda şeytan üçgeni'' desek iyi olur heralde :) çünkü çocuklardan fırsat kalsa iyi olacakta :))
YeniGine
20-12-2013, 23:15
Sevgili Gürcan_Keskin merhabaa, hoşgelmişsin; teşekkür ediyorum...
Üçgen tarlayı düzenlemedim sadece temizledim, asterleri kestim artık o kadar. Üçgen tarlamda yok yok, aslında düzenleyebilsem ne kadar güzel olacak fakat hep lale soğanları var onun için elleyemiyorum da. Ve evet dediğin gibi top oynayan çocuklar ve bir de üzerine devamlı yatan saz ekibim... :(
Teşekkür ediyorum, sağolasıın...
gürcan_keskin
20-12-2013, 23:30
Teşekkürler.
Sağlık olsun artık.Ama her türlü güzel.Bitki ve çiçek olmamasından daha iyi hiç olmazsa ve üstelik sizin gösterdiğiniz emek...
Ah bitki sevenlerin şöyle güzel, büyük bahçeleri (arzuya göre tarlaları, dönümleri :D ) olacak ki canları ne çekiyorsa eksinler,diksinler.
YeniGine
20-12-2013, 23:58
Ahh sevgili yağmur'um ah... Ben büyük-küçükten de vazgeçtim ah kendime ait bir bahçem olsa imiş ne güzel olurmuş... Var çok şükür üçgen tarlam, dikdörtgen tarlam, yuvarlak tarlam deyip deyip duruyorum amaa sonuçta benim değil işte. Mesela bak geçen ay güllerin dipleri bellendi gübrelenecek ben imkânım olmadı gübre almaya bulamadım öyle gübresiz kaldılar. Yine sonunda ben alacağım inşallah gübreyi... E kızıyorum tabi doğal olarak ama kendi bahçem olsa... Neyse buna da şükür diyorum kendimi avutuyorum...
Sevgili YeniGine;
Evrene mesaj yolla sana döner diyorlar ya (sanırım dua et demenin modern hali oluyor :D) ben inanıyorum eninde sonunda o bahçeler bizim olacak!! O nedenle şimdiden "şöyle bir bahçem olsaydı şurasına şunu yapardım" diye planlamaya başlamak lazım :) Nihayetinde ömrümüz madden sahip olmaya yetmez ise hayalimizde "tam planlanmış" muhteşem bir bahçemiz olur. O zamana kadar bulduğumuz tüm toprak parçacıklarıyla yetinmeye devam.
Not: 10. yıl toplantısına adınızı yazacağınızı umuyorum. Umarım tanışmak kısmet olur.
YeniGine
21-12-2013, 23:05
:) Sevgili yağmur; çok teşekkür ediyorum, evrene mesajımı yolluyorum zaten hep...
10. yıl toplantısına kısmet inşallah diyeyim sevgili yağmur. Evet inşallah tanışmak kısmet olur sevgili yağmur...
Sağool...
İyi geceleer ablacım :)
lalelerini ektinmi? :)
YeniGine
22-12-2013, 01:40
Sevgili hira; tam çıkıyor idim... Sen gelmişsin. Hoşgelmişsiiin... Laleleri henüz dikmedim, çünkü cuma günü bina görevlisi kapıların önlerini yıkamış ve bütün toprak olmuş sana balçık. O yüzden dikemedim... Fakat sümbülleri yine komşumun camekânının önündeki büyük saksıya diktim ve o dikimi fotoğraflamadığım için de pişmanım... :(
Sen kaktüslerini ne yaptın peki? Bana göre çok güzel kaktüsler alışverişi yaptın; harika... Sabırsızlıkla fotoğraflarını bekliyorum...
Keşke fotoğraflasaydın bakardık ablacım. sende cok güzel soğanlar aldın. bazen bende yapmadıklarım için pişmanlık duyuyorum. mesela o göl soğanlarından bir tane bile almadığım için pişmanım şuan:(
kaktüslerin bir tanesini büyük saksıya aldım, diğerleri aynı duruyor.
kısmetse yarın eklerim.
keşke vaktimiz daha fazla olsaydıda oturup muhabbet edebilseydik:)
YeniGine
09-01-2014, 23:57
Komşumun camekânındaki ve dışarıdaki çiçeklerimin son halleri...
464069
464070
464071
YeniGine
10-01-2014, 00:03
Zaten havalar bahar gibi İstanbul'da, mavişlerimin durumları iyi çok şükür...
464072
Sevgili loveforlife'min sedumu, nerdeyse 1 aydır tomurcukta açacak inşallah...
464073
Nergislerim çok güzel çiçek açtılar bu sene, bütün komşulara 3-4 sap kesip kesip verdim, hâlâ da çiçeklerimiz mevcut. (Bir kendime almadım, nedense.)
464074
YeniGine
10-01-2014, 00:09
Hercailerim, toprak altında lale soğanlarım var. :( Çuhalarım 2 tane değil idi fakat saz ekibimden artık hangisi ise verdiğim tavukları yememiş getirmiş oraya saklamış, saklarken de çuhalarımı parçalamış maalesef...
464075
Ben de kalanları başka tarafa diktim...
464076
KAPTANzst
10-01-2014, 07:53
Sayın YeniGine çuhaları tek yıllık olarak mı yetiştiriyorsunuz. Seneye kalıyorlar mı. ?
Ben doğal olanlardan diktim yarısı kayboldu. Üstelik tavuklardan da uzak :)
YeniGine
10-01-2014, 23:08
Sayın KAPTANzst merhaba; hoşgelmişsiniz... Çuha çiçeğini ben geçen sene de dikmiş idim fakat diktiğim yer yazın çok fazla güneş alıyor diye onları aldım bir başka komşumun bahçesine daha gölge bir yere diktim; orada da bu yaz sağolsun bina görevlileri biçti. Şimdi devamlı kontrol ediyorum onları hani kökleri kaldı ise kökten tekrar yeşerirler diye. Şimdilik birşey yok. Fakat daha önceki senelerde 3-4 tane dikmiş idim üçgen tarlama maşallah onlar tekrar yeşillendiler. Başka bahçelerde görüyorum tek yıllık değiller tekrar yeşeriyor ve üstelik çoğalarak yeşeriyorlar...
Sevgili YeniGine, bakamıyorum, beceremiyorum diyorsun ama gayet güzel toparlamışsın herşeyi. Yalnız istilacı tarafınız bu sefer beni bayağı güldürdü, zaten yazın ufaktan başlamıştın komşunun camekanını istila etmeye, bence onlar seni değil, sen komşunu kapının önüne koyacaksın bu gidişle:D Şaka bir tarafa böyle komşuların varlığı gerçekten çok değerli geçen kış bende sevdiğim bir komşunun bolkonunu gasp etmiştim, bu yıl küçük serayı yapınca komşum kurtuldu:).
Sıklamen ve begonyalı köşen göz dolduruyor, sevgili hira açıkça demiş ama ben sadece ima edeceğim bu köşede neyin iyi gideceğini kahve ... yeşilaycı arkadaşları kızdırmayalım...:o Yine keyifle gezdim sayfalarını emeklerine sağlık, sevgi ve selamlar...
YeniGine
14-01-2014, 23:32
:) Sevgili berçin hoşgelmişsin... Yorumunu okuyunca ben de güldüm kendime, valla gerçekten her yeri istila ettim gibi. :D Bina içinde merdiven boşluğunda çiçeklerim var, bloğun toplantı salonunda çiçeklerim var, binanın garajında çiçeklerim var, bina görevlisi de kovacak beni az kaldı her yeri istila ettin be abla deyip duruyor zaten. :D
Zaten uyanınca hemen komşumun camekânına bir fincan nes, bir o dediğinden sonra otur hepsini izle gerçekten büyük keyf...
Napalım Berçin ablacım, çiçekli bir köşe görünce aklıma hemen nikotin geliyor:)
Sema abla hiç üşenmedinmi bu soğukta çuhaları taşımaya:) Bu arada bende dört gözle soğanlılarımın açacagı günü bekliyorum, ne yapayım kış günü bir onlarda umut var:(
YeniGine
15-01-2014, 23:06
Sevgili hira, birlikte aldığımız sümbül ve lalelerden hiç bir belirti yok henüz... Hoş toprakta olanlardan da pek bir kıpırtı yok.. Sanırım yağmur yok onun için geciktiler... Ben de sabırsızlıkla bekliyorum soğanlılarımı.
Meteoroloji perşembe yağmur var diyor bakalım:) bekleyeceğiz napalım.. geçen kıştan kalan sümbül soğanlarından biri tomurcuk gösterdi ama zayıf olacak galiba çiçeği:(
YeniGine
15-01-2014, 23:43
Perşembe, yani yarın inşallah!.. Aman yağsın kıştamıyız, baharda mıyız belli değil; bitkiler aç susuz kaldılar... :( Zayıf olacaksa iyi beslenmemiş demek ki sevgili hira, topraktan çıkart mışmıydın? Ben işte bir sene bütün üçgen tarlamdakileri çıkarttım da pişman oldum çıkarttığıma, o sene hiç doğru dürüst çiçek açmadılar. Bu sene sabırsızlıkla bekliyorum... Bekliyorum beklemesine de top oynayan çocuklar ne yapacak kara kara onu da düşünmekteyim. :(
Bende saksıdan çıkartmıştım soğanları ablacım, ama bu kez öylece kalsınlar bırakacağım toprakta kalsınlar ya ekim zamanını bile kaçırdım bence geç kaldım:( top oynayan çocuklar için çözüm; burada yatır var, helvacı dede yatıyor, çarpılırsınız de gitsin:D
YeniGine
16-01-2014, 00:00
Demek ki sen de benim gibi topraktan çıkarınca iyi saklayamadın; onun için ben bu sene bahçede toprakta bıraktım, saksıda olanları çıkartmış idim bakalım bu sene ne yapacaklar, diyorum ya sabırsızlıkla bekliyorum.
:D Top oynayan çocuklar öyle yatır, dede, teyze falan anlamıyorlar valla. E bir de saz ekibi???? Yani kısaca en iyisi ben üçgen tarlamdan pek ümitli olmayayım da iyi olursa sevineyim. Yoksa gerçekten hem üzülüyorum, hem de sinirleniyorum. Hayrlısı inşallah...
:) Sevgili berçin hoşgelmişsin... Yorumunu okuyunca ben de güldüm kendime, valla gerçekten her yeri istila ettim gibi. :D Bina içinde merdiven boşluğunda çiçeklerim var, bloğun toplantı salonunda çiçeklerim var, binanın garajında çiçeklerim var, bina görevlisi de kovacak beni az kaldı her yeri istila ettin be abla deyip duruyor zaten. :D
Zaten uyanınca hemen komşumun camekânına bir fincan nes, bir o dediğinden sonra otur hepsini izle gerçekten büyük keyf...
Senin gibi istilacılar baş üstüne YeniGinem, hatta senden daha fazla olmalı diye düşünüyorum, maddi hesapların peşinden koşan insanlara inat...:) Bir fincanda benim için iç, ama ikisi bir arada olsun:D...
YeniGine
18-01-2014, 01:03
:) Benim gibi 2-3 komşum var ama onların kendilerine ait bahçeleri var. Onlar kendi bahçeleri için bir yerlere giderken hemen atlayıveriyorum arabalarına doğru peyzaja. İşte aradaki fark onlar bahçelerine ben bahçelere. Olsun, sonuçta seviniyorum.
İkisi bir arada derken hangileri? Zira ben nes ve bir minik şeker atıyorum. Sonra bir o yasaklıdan ohhh değme keyfime... O bölümde büyük bir saksıda sümbüllerim var toprak altı, hâlâ hiçbir görüntü yok az biraz eşeleye eşeleye bakınıyorum. Ama ı ıh hiçç gelen birşey yok. Sabırsızlıkla bekliyoruum...
Meteoroloji perşembe yağmur var diyor bakalım:) bekleyeceğiz napalım.. geçen kıştan kalan sümbül soğanlarından biri tomurcuk gösterdi ama zayıf olacak galiba çiçeği:(
Evet bugün yağmur vardı ama tanrı istediği yere gönderdi:), şehir merkezine yağdı benim oturduğum yer hala kurak:(, aradaki mesafe iki km. sevgili hira:):
YeniGine
18-01-2014, 01:15
Çok şükür perşembe günü az biraz da olsa benim tarlalara da yağmur yağdı. İnşallah devamı gelir, zira soğanlara yağmur gerek şimdilik... Yaza daha çok gerekecek. Çok kurak geçiyor bu kış bahar gibi gerçekten. Perşembe az biraz döktürdü bugün sanırsın bahar ayındayız.
:) Benim gibi 2-3 komşum var ama onların kendilerine ait bahçeleri var. Onlar kendi bahçeleri için bir yerlere giderken hemen atlayıveriyorum arabalarına doğru peyzaja. İşte aradaki fark onlar bahçelerine ben bahçelere. Olsun, sonuçta seviniyorum.
İkisi bir arada derken hangileri? Zira ben nes ve bir minik şeker atıyorum. Sonra bir o yasaklıdan ohhh değme keyfime... O bölümde büyük bir saksıda sümbüllerim var toprak altı, hâlâ hiçbir görüntü yok az biraz eşeleye eşeleye bakınıyorum. Ama ı ıh hiçç gelen birşey yok. Sabırsızlıkla bekliyoruum...
Ne demiş atalarımız;(Ev alma komşu al.),böyle komşular dostlar başına...
Yasaklı dan bahsediyorum YeniGinem, ne yapalım çevreye zarar vermediğimiz sürece buda bizim özelimiz:).Haksızmıyım:confused::D...
YeniGine
18-01-2014, 01:26
:D Sorma o yasaklı yüzünden kaç komşum bana kızar kızar da durur, hatta kovanlar bile var. Sevgili berçin şimdi yazayım sonra bir ara bu mesajı sileyim. Belkiii komşum görebilir korkusu ile.
Hani hep bahsediyorum ya komşumun bahçesi, camekânı içi dışı... Sorma çok üzgünüm çok. O komşum doğa sever, çiçek, böcek delisi. Ve 3 senedir kanserle boğuşuyor. 2 sene başardı, yok etti onları. Geçtiğimiz mayıs ayındaki sonuçlarda yok olmuş gitmişti. Fakat 2 ay önce kadar tekrar doğdular ve çoğaldılar. Karaciğer, kemik yoğun. En son 15 gün önce beyine metastas yapmış. Bakalım Sağlık Bakanlığı'nın ödemediği bir tedavi 6 bin lira kendisi ödedi. 1 ay sonra tekrar MR çekilip belli olacak. Yani o camekanı, önünü kendi bahçesini mutlu olsun, beğensin diye hep ona yönelik ekiyorum, dikiyorum. Elimden geldiğince onu mutlu etmeye çalışıyorum işte.
YeniGine
18-01-2014, 01:28
Hı yani işte diyeceğim o ki ben o yasaklıyı içtiğim zaman aslaa ve asla elimi, yüzümü yıkamadan, kolonyalanmadan almaz beni evine.
Üçgen bahçe, yuvarlak bahçe, yan bahçe, arka bahçe, duvar dibi, kapı önü, dikdörtgen bahçe, komşu bahçe, arkadaş bahçe ha bide garajdaki ler maşallah size Bahçeler Fatihi diyorum, emeklerinize saygı duyuyorum kolay gelsin sevgili YeniGine.
YeniGine
18-01-2014, 23:07
Sevgili ahsenn, çok teşekkür ediyorum, sağolasın... Eh işte elimden geldiğince ekiyorum, dikiyorum... İnsanın kendi bahçesi gibi olmuyor ama buna da şükür...
Zaten paylaşmak istiyordum; bugün çocuklar top oynamışlar üçgen tarlamdaki nergislerimi kopartmışlar. :( Biraz daha açsınlar fotoğraflamayı düşünüyor idim ama kısmet değilmiş...
Senin gibi istilacılar baş üstüne YeniGinem, hatta senden daha fazla olmalı diye düşünüyorum, maddi hesapların peşinden koşan insanlara inat...:) Bir fincanda benim için iç, ama ikisi bir arada olsun:D...
Burada perşembe günü yağmur yağdı Berçin ablacığım..
vallahi çok sabırlısın Sema ablacım, ben olsam çocukları sopayla kovalarım yeminle:)
YeniGine
19-01-2014, 00:22
:D Eveet biliyorum yemin etmene gerek yok. Ne yapayım ben çocukları da seviyorum onların beni kötü, lanet bir teyze olarak görmelerine, benden nefret etmelerine de gönlüm razı gelmiyor...
Artık bu sene de böyle geçer; nasip kısmet olur ise seneye boşaltırım üçgen tarlamı diye düşünüyorum...
Adalet Yağcı
20-01-2014, 20:54
Sevgili YeniGine'ciğim, kocaman yürekli gece kuşum.
Bahar yaklaşıyor, bu sene daha ustasın artık, neler göreceğiz bahçende bakalım.
Epeyce tohum da biriktirmişsindir, ben tembel tembel oturuyorum hâlâ, aylardır yaylaya çıkamadım.
Çuhalar bahçeye çok yakışıyorlar, nergisler, sukkulentler, mavişler harika görünüyorlar.
İnşallah baharda bolca yağmur yağar da bitkilerimiz coşar bu sene de.
Sana kolaylıklar diliyorum canım.
YeniGine
20-01-2014, 23:51
Sevgili CAN Adalet Hanım, merhabaa, hoşgelmişsiniz.
Bu sene fazla tohum almadım, yazdan kalan edindiğim tohumlar var elimde. Geçen sene çok tohum almıştım fakat başarılı olamadım ve iyice de bir bocaladım. Onun için yine bahçedeki çiçeklerin tohumlarını topladım. Onun için değişik bir çiçeğim olmayacak. Geçen sene bir gül hatmi ektim değişik bir çiçek olarak onu bile yerinde barındıramadım. Biliyorsunuz ortak alan. Laf aramızda hâlâ da usta olabilmiş değilim :(
Evet, çuhaları ben çok seviyorum. Onun için vazgeçilmezlerim; demişken soğanlılar yağmur yok onun için fazlaca bir gelişim gösteremediler. Tek tük çıkıyorlar ve tabi ben her gün hepsini büyük bir zevkle takip ediyorum tek tek. Yine dayanamadım bu sene lale ve sümbül soğanı aldım diktim bakalım neler çıkacak. Dediğiniz gibi yağmur şart, şimdiye kadar kurak geçti inşallah bundan sonra gelir yağmurlar.
Teşekkür ediyoruum, sağoluun...
YeniGine
22-01-2014, 00:24
:) Yaşasııın çok şükür yağmur başladı. Benim daha doğrusu tarlalarımın bu yağmura ihtiyacı vardı... En son 31 Aralık'ta yağmur yağdı o zamandan beri yağmur yoktu. Maşallah, çok güzel oldu bu yağmur, inşallah soğanlılarım sevinecekler...
akçabardak
22-01-2014, 09:53
Sabah kalktığımda Ankara'da da yağmur yayıyordu, aman yağsın yağsın gerçekten de
çok ihtiyacımız var, barajlarda sular azalmış, tarlalara ekilen ekinler en çok ta çifçilerin
yüzü gülsün, aslında kar yağsa çok daha iyi olacak mikroplar kırılır, grip aldı başını gidiyor
ama buna da şükür YeniGineciğim, bitkilere ilaç gibi gelecek bu yağmur.
Adalet Yağcı
22-01-2014, 13:22
En kısa zamanda darısı Mersin'e olsun inşallah.
Yaylaya da kar yağmaz oldu, ne yaptık biz doğaya böyle :(
Sevgi Durul
22-01-2014, 13:38
:) Yaşasııın çok şükür yağmur başladı.
Sevgili YeniGine, akşamdan beri bizim burada da yağmur var.:) Bereketi bol olsun.
En kısa zamanda darısı Mersin'e olsun inşallah.
Yaylaya da kar yağmaz oldu, ne yaptık biz doğaya böyle :(
Doğayı katlettiğimizi sanıyoruz ama halbuki kendimizi katlediyoruz haberimiz yok. Doğa nasılsa kendini yeniler biz kendi derdimize yanalım!...
Erzurum da bile kar yağmıyor , bu yıl biri erken olan ; toplamda 3 kez yağdı , umarım hafta sonu yağar . :(
YeniGine
22-01-2014, 23:06
Dün gece aman bir anda şakır şakır bir başladı çok şükür deyiverdim sonra hızı azaldı 1 saat kadar yağdı. Durdu :(
Gerçekten doğayı mahvettik, kardan vazgeçtim hiç değilse yağmur yağsa. Çok kurak geçiyor bu kış. Sanki nisan-mayıs ayı gibi bir hava var İstanbul'da. İnşallah bundan sonra yağsın yağmur.
vanda aynı şekilde bu mevsimde bol bol kar yağardı ama bu sene yok
dün gece kar yok deniştim ama bu gece lapa lapa kar yağıyor ama fazla kalacağa benzemiyor
YeniGine
24-01-2014, 00:46
Sevgili ocak, çook sevindim, maşallaah; olsun fazla kalmasa da yağması çok güzel. Haydi inşallah kar da, yağmur da yağsın bereketimiz olsun. :( İstanbul'da yine hiçbirşey yok. Gözüm devamlı gökyüzünde, bulutlarda. Ama ı ıh hiçbir belirti yok. Hep gözüm gökyüzünde dedim ya bugün başka bir güzellik gördüm, sığırcıkların dansı. O da ayrı bir güzellik idi benim için.
Bu böyle olmayacak toplayacağım bütün komşuları yağmur duasına çıkaracağım hepsini en sonunda...
dünyayı okadar çabuk tüketiyoruzki sonrada ah vah ediyoruz
YeniGine
24-01-2014, 23:56
:( Maalesef sevgili ocak yakınen bildiğim; doğayı, yeşili mahvettik. Duyuyoruz, okuyoruz, görüyoruz ormanlar, yeşil alanlar, parklar AVM, rezidans, site, konaklar, villalar, köprü yapabilmek için dünyanın ağacını kestiler de kestiler. Valla İstanbul'da sahil yolunda çook geniş bir alanda denizi doldurdular. :( Yani denizi bile kapatıyorlar. Bu durumda da Allah yardımcımız olsun inşallah.
gözü kara kullarına daha ne kadar yardımcı olsun yeterince sinyaller veriyor ama bunlar başlarına taş yağmasa akıllanmaz
YeniGine
25-01-2014, 00:23
:( Yani sonuçta hepimiz biliyoruz yağmur yok, kar desen hiç yok, mevsim normallerini yaşamıyoruz... Sitemizin de sloganı gibi 'Siz onu umursamazsanız, doğa sizi hiç umursamaz.' İnşallah dilerim bundan sonra az biraz da olsa doğayı umursasınlar... Artık taş yığını sefertaslarını dikmesinler, doğaya dokunmasınlar. İnşallah!..
serkan_istanbul
25-01-2014, 07:36
Şuanda yağmur yağıyor. Allaha şükür . hayırlı günler sn yenigine
YeniGine
25-01-2014, 23:31
Sevgili Serkan aman yağsın inşallah!.. Yoksa bu yaz yandık!.. Susuz ne yaparız bizler? Hele ben geçen bahar su sıkıntısı olmamasına rağmen kuyu sularını zorla, rica minnetle açtırdım. Su olmaz ise mümkün değil açmazlar. :( Valla düşünmek bile istemiyorum. Allah korusun, yardımcımız olsun inşallah...
önümüzdeki 3 gün yağmurluymuş ablacım:) sonrasında da kar varmış
YeniGine
26-01-2014, 00:44
Amman inşallah sevgili hira... Ne güzel bir haber bu. İnşallah öyle de olur. Yağmurlu diyorlar ben pek bir yağmur göremiyorum, karlı diyorlar hiç göremiyorum. Tabi ki hep takipteyim. Biz buralara taşınmadan önce 1994 seneleri aman nasıl kar yağar, nasıl yağmurlar yağardı. :( Ama tabi o zamanlar buralarda bu kadar taş yığınları, betonlar, sefertasları yoktu. Boş, yeşillik, ağaçlık araziler. E doğayı umursamadılar, doğa da bizi hiç umursamayacak tabi ki. :(
Sevgili YeniGine yağmur ve kar meğer ne büyük nimetmiş kışın nasıl geçtiğini anlayamadım.. Ne tuhaf bi kış oldu bahar havasında kış geçiyor neredeyse.. hani şu bilim kurgu filmlerinde hiç toprak olmuyor ya korkuyorum 50-100 yıl sonra Türkiye de böyle olacak :(
gulcingiller
26-01-2014, 12:16
Kendinize boyle bir amac edinip bikmadan usanmadan emek vermeniz umut verici.
sevgili habiş dogru söylüyorsun çocuklarımızı torunlarımızı nasıl bir gelecek bekliyor Allah bilir biz paçayı sıyırırızda ama onlar için durum ne olacak Allah yardımcıları olsun
sevgili yenigine istambulda yağmurdan nehaber hava durumunda yağmurlu gösteriyordu
YeniGine
26-01-2014, 23:24
Sevgili habiş, sevgili ocak yaşasın çok şükür bugün İstanbul'a yağmurla birlikte kış geldi... Durmadan dışarı bakıyorum 'Oh oh oh çok şükür, çok şükür, maşallah, maşallah' deyip duruyorum, gerçekten sevindim...
Sevgili gulcingiller; merhaba, hoşgelmişsiniz... Çiçeği, toprağı, doğayı sevince bıkılmıyor zevkle elimden geldiğince birşeyler yetiştirmeye, ilgilenmeye çalışıyorum.
Sevgili ocak İnşallah bizde onlara doğa bitki hayvan sevgisini aşılayalımki onlar devam ettirsinler..
Sevgili YeniGine senin adına sevindim evlere şenlik haliniz.. Ankaraya bir iki çiseledi ama karı göremedik darısı bize olsun İnşallah
vandada akşamdan beri şakır şakır yağmur yağıyor aslında bu mevsimde vanda yağmur değil kar yağması lazımdı ama bunada şükür bu gidişle yenigine senin sayfayı hava durumu tahmin sayfasına çevireceğiz
YeniGine
27-01-2014, 23:31
:) Teşekkür ediyorum sevgili habiş, ocak ne yapalım topraktı, bitkiydi, çiçekti seviyor isek bizlere yağmur, kar lazım... Hava durumunu konuşa konuşa çok şükür sonunda yağmuru gördük. İnşallah böyle devam eder artık mevsim normallerinde. Bir de kar yağdı mı değmeyin keyfimize...
Herşey gönlümüzce inşallah...
yağmur ve kar yağarken bitkilerin seyrinede doyulmuyor inşallah karda yağmurda bereket olacak kadar yağar fazlası zarar
Darısı Ankara ya inşallah.
Sevgili YeniGine.....
" Ama ben kıskanarak, hayıflanarak, imrenerek takip ediyorum. Bu arada tabi ki Sevgili Güler Hanım'ı da kıskandım.
Sayın pria evet bahçemin ilk ziyaretçilerinden olmuşsunuz öncelikle özür diliyorum; ondan sonra da bir daha hiç uğramamışsınız. Bugün gezmişsiniz bahçeyi teşekkür ediyorum, hani bana da yardımcı olur, fikirler verirsiniz inşallah!.. "
satırlarınızı sayın pria'nın site bahçesinde okuyunca, hem üzüldüm, hem de mahçup oldum.
Ama size söz veriyorum en kısa zamanda bütün bahçenizi yeniden dolaşıp inceleyecek olabilirse yardımcı olmaya çalışacağım.
Bugün bir işim var, akşama da bir misafirliğe gideceğiz.
İsterseniz yarın akşam için sözleşelim, ben de uyumam sizinle beraberce bahçenizi dolaşırız. Siz bana mesaj numarası vererek sorarsınız ben de yardımcı olurum.
Bahçeyi yeniden bir teftiş etmiş oluruz.
Benim bahçemden istediğiniz her çiçekten size de göndereceğim. Böylece ihmalimi ki anlıyorum sizi üzmüşüm, telâfi ederiz olur mu?
YeniGine
30-01-2014, 23:30
Sevgili CAN Güler Hanım şimdi ben de üzüldüm gerçekten... Niyetim tabi ki sizi üzmek değil. Ve kesinlikle sizin ihmaliniz diye birşey de söz konusu değil, hiç olur mu öyle şey. İşte benim kıskançlığım... Yoksa ben bilmiyor muyum sizin ne kadar paylaşımcı, yardımsever, sorulara açık olduğunuzu. Biliyorum elbette...
Şimdi tabi bir de Sayın pria'nın site bahçesini de kıskandım, (Ne kadar da kıskancım) eminim ki büyük güzellikler çıkacak o bahçeden. Ben kaç senedir uğraşıyorum başaramadım zaten başarabilmem de zor, şartlar hiç mi hiç uygun değil. Kendimce, elimden geldiğince işte birşeyler yapmaya çalışıyorum.
Ben biliyorum ki Sevgili Güler Hanım'dan ne zaman soru sorsam cevaplayacak, yardım istesem yardımcı olacak, çiçek, bitki istesem gönderecek.
Sizi istemeden de olsa üzdüğüm için tekrar özür diliyorum...
Şimdi tabi bir de Sayın pria'nın site bahçesini de kıskandım, (Ne kadar da kıskancım) eminim ki büyük güzellikler çıkacak o bahçeden...
Sizin kıskançlığınız yıkıcı bir kıskançlık değil sayın YeniGine..
Hani bazı insanlar, kıskanırlar ya gördüklerini, hem nazar değidirirler, hem kuruturlar o bahçeyi bakışlarıyla..Sizin kıskançlığınız öyle kem gözle değil yani..
İstiyorsunuz, çırpınıyorsunuz güzel şeyler yapmak için..Ama, sadece sizin istemenizle olmuyor bir türlü..Çaresizlik hissediyorsunuz sanki..
Benim de, site sakinleri istekli olmasa yapacağım fazla birşey olmazdı..
Tek başına zor ve zahmetlidir bu işler.
Söz..Ara ara gireceğim sayfanıza..
YeniGine
31-01-2014, 00:03
Sayın pria merhaba, hoşgelmişsiniiz... Sizi görünce ve beni anlayabildiğiniz için gerçekten sevindim...
Hatta geçen gece 'Acaba Sayın pria nerede oturuyor hem gitsem çalışmaları izlesem, birşeyler öğrensem, hem de az biraz da olsa yardımcı olsam' diye de geçti aklımdan...
:( Evet gerçekten çırpınıyorum ve çaresiz kalıyorum. Zira hem bilmiyorum hem de şartlar zor, tek başımayım.
:) Teşekkür ediyorum, sayfaya girdikçe şartları daha iyi anlayacak, daha çok hak vereceksiniz.
Teşekkür ediyorum, sağolun...
Sevgili YeniGine, ben geldim sizi bekliyorum.
YeniGine
01-02-2014, 00:16
CANIM Güler Hanım hoşgelmişsiniz, valla hemen yine heyecan yapıverdim.
YeniGine
01-02-2014, 00:20
Güler Hanım benim site bahçem Sayın pria nın site bahçesi gibi bir ortam değil. Benim bahçede sorun bitmek tükenmek bilmez, hatta aklı başında birisi oralarda çiçek yetiştirmeye bile kalkışmaz. Ama işte ben sevdiğim, gönül verdiğim için çabalıyorum, didinip duruyorum.
Eveeet, nereden başlıyoruz?
Hiç sorun değil, hangi sayfa hangi mesaj?
YeniGine
01-02-2014, 00:26
Yani benim site alanındaki en büyük sorun sulama sistemi. Bu sulama sistemi ile bahçede hiçbir çiçek yetişmez, yetişmiyor da zaten.
Valla bende o kadar çok sorun var ki hangisini yazsam, sorsam diye şaşırdım.
YeniGine
01-02-2014, 00:32
Güler Hanım tamam öncelikle bahçedeki güllerde sulama sistemi yüzünden açmayan goncalar, küllenme, zararlılar hâlâ çözüm nedir bilmiyorum.
Sonra minyatür güllerim 4 sene olmuştur alalı ilk aldığımda gayet güzel çiçekli idiler ama ondan sonra ne doğru dürüst çiçek açtıklarını, ne de şöyle güzel güzel yapraklarını göremedim.
Bir de ben biliyorsunuz devamlı kuyu suyu kullanıyorum mecburen.
Su tuzlu su değildir umarım. Sulamayı nasıl yapıyorsun?
Hangi sayfada görebilirim?
YeniGine
01-02-2014, 00:40
Yok tuzlu su değil, içmişliğim var. Sulama yazın gece 01.00 gibi başlayıp belirli aralıklarla 3-4 kez fıskiye ile bahçe.
Görevli kapı önlerini yıkarken diktörtgen tarlalarım sulanıyor benim için ayrıca bidonlara aynı sudan dolduruyor aralarda ben de onlarla tekrar sulama yapıyorum, saksılara.
Sulama benim elimde değil maalesef... :(
Güllerin fıskıye ile mi sulanıyor? Bu durumda gülleri hastalıktan kurtarman zor. Gülleri sularken yaprakları ıslanırsa külleme ile baş edemezsin. Ayrıca gece bitki kuru toprakla geceye girse daha iyi olur.
Kaç kök gülün var?
Bu arada başka bir sekme açtım bahçe sayfana geçmiş sayfaları da okuyorum.
YeniGine
01-02-2014, 00:54
:( Evet işte ben de bunun farkındayım zaten Güler Hanım gece sulamasından hem güller hem de diğer bitkiler zararlı bir şekilde nasibini alıyor. Öbek öbek hem zinnia hem de kadifeler ektim onlar bile çiçeklerini açamadan çürüyüp gittiler.
Arka bahçenin bir sağı, bir solu 30 gülüm var, her sene yeni gül alıp dikiyor idim bu sene baktım olmuyorlar hiç gül bile almadım. :( :(
Peki bu sulamayı fıskıye şeklinde yapmasalar olmaz mı?
Yakınlarda sulama için musluk yok mu?
Mesela hani diyorsun ya yuvarlak tarlam, üçgen tarlam diye aşağı yukarı kaç metre kare her biri?
Onlar hortumla sulanamaz mı?
Gördüğüm kadarı ile bitki ekimin karışık, düzgün ekilmiş olsalardı sana 30 m kadar damlalıklı hortum verirdim bunları döşerdin ve sulamayı daha kolay ve daha doğru yapardın.
YeniGine
01-02-2014, 01:01
Sevgili Güler Hanım, yani en azından bu fıskiyelerin kaç gibi açılması iyi olur onu bile bilmem benim için güzel bir bilgi olacak. Yönetimle gidip bunu konuşabilirim en azından. Tabi beni dinlerler ise...
Bak sana ne diyeceğim.
Sana 30-40 m damlalıklı hortum göndereyim.
Bir çuval da yanık hayvan gübresi getireyim. Bunları İstanbul'dan alabilme imkânın olur mu?
Yok olmaz dersen başka bir yol da düşünürüz. Belki ayarlayabilirsem buluşur senin site bahçene de gideriz.
YeniGine
01-02-2014, 01:07
Yuvarlak tarlamı, üçgen tarlamı kendim sulayabiliyorum, yani bina görevlisi kapı önlerini yıkarken hortumu yakaladığım gibi tarlalarıma. Fakat arka bahçe tamamen fıskiye yöntemi ile yönetim tarafından sulanıyor. :(
Eveet zaten neden kıskandım sizi bitki ekimim karman çorman. :) Ama yine de işte alan çok ekilecek alan yok şu fıskiyeler yüzünden. Birşey dikeceğim buraya fıskiye gelmez dik, buraya uzak oraya da dik. Hepsi karıştı birbirine. :( Bir nizam, intizam, görsellik, güzellik kalmadı. :( Hepsini birbirine karıştırdım. Yani yardım edenim de, ilgilenenim de yok sonuçta.
Güllerden bahsediyorsak fıskıyeli sulamayı unut.
Gülleri sularken su yapraklarını ıslatmamalı. Çok sıcaklarda haftada iki veya 3 defa sulama dipten yeter, ama bol bol verilmeli.
Ben güllerime haftada iki defa bol su veririm.
Fıskıyeyi çim alanlarda kullanıyoruz, bazen de dereotu-maydanoz, nane adalarında.
Diğer bölümler damlalıklı sulama veya hortumla oluyor bizde.
Sulama işi sabah erken saatlerde yapılırsa, güneş çıktıktan sonra toprak yavaş yavaş kurur ve bitki geceye kuru toprakla girer bu da mantarî hastalıkları önler.
YeniGine
01-02-2014, 01:14
Bak sana ne diyeceğim.
Sana 30-40 m damlalıklı hortum göndereyim.
Bir çuval da yanık hayvan gübresi getireyim. Bunları İstanbul'dan alabilme imkânın olur mu?
Yok olmaz dersen başka bir yol da düşünürüz. Belki ayarlayabilirsem buluşur senin site bahçene de gideriz.
Sevgili Güler Hanııım, inanın CANSINIZ ama ben size hiççç kıyamam. Kıyayamadığım için de ben kendi kendime debelenir dururum. Mümkün değil size kıyamam ben.
4 sene önce sulama sistemimiz daha iyi idi fakat yok peyzaj dediler, yok bahçevan dediler getirdiler bize bu fıskıye sulamayı yaptılar. Şimdi yönetim hepten elini eteğini çekti bizim bahçelerden, herkes kendi işini kendileri görsün diyorlar. Blok yöneticilerine kaldı bütün mesele. Benim üçgen tarlam var tamamen şu anda soğanlılarla dolu ve etrafında maalesef sitenin çocukları top oynuyor dün baktım bütün lalelerimin başları kopmuş gelen toplar sonucunda, 3 tane sokak köpeğim var gelmişler, hem soğanlıların hem de gazanyalarımın üzerine yatmışlar mahvetmişler. Diyorum şuraya bir tel lütfen. Hiçç kimsenin umru bile değil.
Yani diyeceğim BEN SİZE KIYAMAM, onun için hasbelkader, birşeyler başarmaya çalışıyorum. Sizi zaten çok seviyorum, bir kez daha çok sevdim, KISKANDIM, siz sağolun...
YeniGine
01-02-2014, 01:16
Sevgili Güler Hanım, o halde gideyim konuşayım, rica edeyim (Tabi beni dinlerler ise) yazın mesela sabah 05.00 gibi açın desem doğru mu?
Gerçekten bu öneriniz benim için önemli olacak.
Bak sevgili YeniGine, sanki biraz ezbere yazışıyoruz gibi oluyor.
İstersen sen sormak istediğin şeyleri bir tesbit et, ben de bu arada hızlıca da olsa bahçene bir göz gezdireyim adalarını-tarlalarını ve bitkilerini bir göreyim ondan sonra soru-cevap gibi yazışalım olur mu?
YeniGine
01-02-2014, 01:20
Tamam, olur... Siz nasıl derseniz ben çok teşekkür ediyorum size CAN Güler Hanım, sağoluun...
Tabii sabah beşte ideal olur.
Benim için sorun değil sevgili YeniGine elimde bol miktarda damlalıklı hortum var, yeter ki siz bana evet ben onunla halledebilirim deyin.
Yani o damlalıklı hortumları tarlaya döşeyecek ve normal hortumu da sulayacağınız zaman kısık açacaksınız. Döşediğiniz damlalıktan su damlalar halinde bitki diplerine damlayacak. Başında durmaya da hiç gerek yok. Sonra gidin bir saat sonra -yarım saat sonra kapatın suyu.
O zaman siz sorularınızı hazırlayın. Ben de bahçe sayfalarınızı dolaşayım tekrar yazışırız.
Pazartesi akşamı buluşalım mı?
YeniGine
01-02-2014, 01:26
Sevgili Güler Hanım işte ah keşke sizin dediğiniz gibi damlalıklı hortumlu olsa daha ne isterim. Ama sulama sistemi yani fıskiyeler tamamen yönetime ait. Ama fıskiye sistemini kaldırtıp da damlama sistemini gerçekten kurturabilirsem ah keşkeee daha ne isterim.
Valla süper olur. Eğer fıskiye sistemi kaldırılıp yerine damlama konulabiliyor ise ben konuşayım bina yöneticimiz ile. Evet inşallaah diyeyim. Gerçekten harika olur.
YeniGine
01-02-2014, 01:27
Ben size kıyamamakla birlikte tamam inşallah diyeyim...
CANSINIZ, sağoluuun...
gürcan_keskin
09-02-2014, 23:51
İnşallah sulama ile ilgili sorunlarınızı halledersiniz sevgili YeniGine.
YeniGine
10-02-2014, 00:02
Sevgili Gürcan valla sulama ile ilgili problem mümkün değil çözülmez. Zira benden başka ilgilenen diken, eken yok (Tabi bu site bahçesi için geçerli.)
:( Bugün de zaten üçgen tarlamın kenarında top oynayan çocuklar yeni yeni filizlenen lalelerimin üzerine basıp birçoğunu kırmış, ezmiş, zaten yağmur da yok sulanmıyorlar.
Çok canım sıkıldı bugün, onun için negatifim kendi kendime sen sadece saksılara ek dik diyorum sabahtan beri.
YeniGine
10-02-2014, 01:11
Negatif bir gün sonunda yaşasııınnn çok şüküüür şu anda şakır şakır yağmur yağıyor (Maşallah maşallah devam etsin inşallah) soğanlılarım sulansın.
Eşim de ne kadar üzüldüğümü bildiği için geldi hemen camı açıverdi sağolsun. Yağmur sesi.
Oh çok şükür, nihayet... İnşallah devam eder. Ben de az biraz moral bulurum.
Ablacığım bence sen arsız bitkileri ek şu site bahçesine. Saksılara da çok özendiğin bitkileri ekersin.
Bence çocukların oynadığı yere mine ekebilirsin ne kadar tepeleseler yine de gelişir. Çalı istiyorsan da ağaç minesi dik o da arsız. Hem seni yormaz hem de kolay kırılmaz.
YeniGine
10-02-2014, 23:12
Sağol sevgili hdoğan, bakalım artık bu sene zaten öyle tohum işine de girişmedim, şimdilik sadece bakınıyorum... Yaz sonunda da laleleri söküp üçgen tarladan göç etmek niyetindeyim nasip, kısmet... :D
Seabert74
11-02-2014, 08:40
Sayın Yenigine merhaba..
Bahçenizin nereden nereye geldiğini ilk halinden bu yana izledim.. Bu günlerde moraliniz bozuk olsa da, geçmişte neler başardıgınızı bir hatırlayın ve umudunuzu yitirmeyin lütfen.. Kendi sayfalarınızı yeniden gezin ve kendinizi tebrik edin lütfen..
Ellerinize saglık, harika işler başarmışsınız.. Bol renkli bahçeleriniz olsun, sevgiler..
YeniGine
11-02-2014, 23:27
Sevgili Seabert74 merhaba, hoşgelmişsiniz... O güzel sözleriniz için çok teşekkür ediyorum, sağolun. :) Eski sayfalarıma bakınca 'Eskiden daha iyiymişim' deyip eski bahçenin hallerine imreniyorum ben de. Son günlerde su yok toprak kurudu iyiden iyiye, üçgen tarlamda soğanlılarım çıkmaya başladılar çocuklar topları ile birlikte üzerinde tepiniyorlar. İster istemez benim de canım sıkılıyor, moralim bozuluyor.
Artık akışına bıraktım ben de.
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum, sağolun.
İsmail Kuzucu
12-02-2014, 22:13
Sayın YeniGine site bahçeniz harika olmuş. Her çeşit bitki var. Keşke tüm site bahçeleri standart bitkilerin dışına çıkabilse. Özellikle güllerinizin maşallahı var :)
Umarım su sorununu çözersiniz. Bu sene bitkiler çok su isteyecek gibi duruyor. Böcekleri düşünmek bile istemiyorum.
Nisan, mayıs aylarında hatırlatırsanız size karanfil fideleri gönderebilirim, bahçeye renk katarlar ;)
YeniGine
13-02-2014, 00:39
Sevgili İsmail Kuzucu merhabaa, hoşgelmişsin. Yani bir site bahçesinde yani ortak alan olabilecek çiçekleri elimden geldiğince ekmeye, dikmeye başarmaya çalışıyorum. Evet su sorunu derken susuzluğu kastetti isen inşallah yağmur yağar ise; yok bahçe sulamadaki suyu kastetti isen o zor.
Evet Sevgili İsmail karanfil isterim tabi, zaten sayfana ilk baktığımda karanfillerin dikkatimi çekmiş idi.
Teşekkür ediyoruum, sağolasıın.
gürcan_keskin
14-02-2014, 01:22
Sevgili YeniGine;
bence bu yerlere yani çoçuklardan sürekli zarar gören (üçgen,dörtgen tarla) alanlara mesala;
burdaki örnek gibi çim ekilebilir.En azından daha iyi olur gibi veya;
469464
buz çiçeği (aptenia cordifolia) ekilebilir.Yoğun bir şekilde olursa belki çiğnemezler.
469465
kaz ayağı(crpobrotus edulis)
469466
kedi tırnağı(delosperma cooperi)
469467
acem halısı(lampranthus roseus) bu yer örtücü bitkiler yoğun bir şekilde ekilirse en azından fayda sağlar gibi sevgili YeniGine.
469468
Sevgili YeniGine, sen üzülme ben sana damlalıklı hortum yollayacağım bana adresini özelime yaz.
Ancak, arkadaşlar da sana yazmışlar, biliyorum toprakla uğraşmak onu mıncıklamak hoşuna gidiyor ama yap yap kıymet bilinmiyorsa üzücü olur, görüyorum ki çok da üzülüyorsun. Top oynanan yerde çiçek mi olur. Çiçek sapları da kırılır, bitki de ezilir.
İstersen sen bu soğanlı bitkileri saksılarda -balkonda-pencere önlerinde büyütmeye gayret et. O adaların için de sana fare kulağı, buz çiçeği gönderebilirim. Hızla yayılıcı olduklarından örterler toprağı. Tabii yine de sen bilirsin.
YeniGine
14-02-2014, 23:13
Sevgili Güler Hanım, tekrar hoşgelmişsiniz teşekkür ediyorum, sağolun. Hem üzülüyorum, hem de sinirlerim oynuyor gerçekten... Zaten bakalım nasip kısmet yaz sonu soğanlıları oradan sökmeyi düşünüyorum, başarabilir isem...
Güler Hanım sağolun damlalıklı hortum olur mu bilemiyorum çünkü fıskiyelere gelen sular yer altından borularla uzak bir kuyudan merkezi sistem olarak geliyor. Ah keşke olsa ne kadar güzel olur. Ama ben yine de birilerine bir danışayım.
Çok teşekkür ediyorum sağoluun.
YeniGine
14-02-2014, 23:19
O kadar soğanlı içinde açan iki tanecik çiğdemim.
469641
469642
YeniGine
14-02-2014, 23:26
Çuhalarım. Yavaş yavaş diğerleri de tomurcuktalaar.
469643
469644
469645
469646
469647
YeniGine
14-02-2014, 23:30
Sümbüllerim de geliyor...
469648
469649
469650
YeniGine
14-02-2014, 23:33
Kıyamadım, sümbüllerimin bu pozları da güzelmiş, minyatür gülüm de çıkmış.
469651
YeniGine
14-02-2014, 23:38
Üçgen tarlamda çocukların toplarına maruz kalan soğanlılarım büyümeye başladılar.
469652
469653
YeniGine
14-02-2014, 23:45
Diğer lalelerim, iki gündür güzel yağmur yağıyor çok şükür daha iyi gelişirler artık inşallah.
469655
469656
469657
469658
YeniGine
14-02-2014, 23:51
Nergislerim...
469659
469660
469661
469662
YeniGine
14-02-2014, 23:58
Maşallah, küpelimin yaprakları çok güzel oldu...
469663
Kaktüs tepsim bir garaja, bir dışarı...
469664
Mis zambaklarım, geçen sene de üç tane idiler.
469665
Tüm arkadaşların sedumları coşmuş maşallah; benimki de coşar inşallah.
469666
YeniGine
15-02-2014, 00:41
Güllerimin son halleri böyle, yeni yaprak filizleri var bolca ocak başında az biraz budama yapmış idim şimdi şubat sonu gibi yine derin budama yapmam gerekiyor mu?
469668
469669
gürcan_keskin
15-02-2014, 03:43
Sevgili YeniGine çuhalar ne kadar güzel görünüyorlar öyle.Sümbül desen öyle ve nergisi çok iyi fotoğraflamışsın şahane gözüküyor.
Kaktüsler serviste yine :)
Güller için şu bilgileri paylaşabilirim sizinle umarım faydalı olabilirim.
Güllerin budanması güller için en önemli işlemdir.Bu sayede güller gençleşir ve ömrü uzar.Düzenli olarak her yıl budama yapılmalıdır.Sürekli açan güller iklime göre Ocak ve Mart ayları arasında budanır.Bir kez açanlar ise çiçekleri geçtikten hemen sonra yazın budanmalıdır.
Budamaya başlarken öncelikle kuru,hastalıklı ve zayıf ve çok ince dalları dipten kesilmelidir.Bitki çalılaşmışsa hava alması için orta kısımdan bir kaç dal alınir. Bunlar düzgün olmayan çapraz dallar olabilir.Gülleriniz üç yıllık olunca her yıl eski dallardan üçte biri kesilmelidir.Gül budarken daima dalın dış yüzeyindeki bir gözün yarım cm. üzerinden ve gözün aksi yönünden 45 derecelik bir eğimle kesilmelidir.
Yeni dikilmiş güller kuvvetlenmesi için ilk yıl derin budanır.Aşı yeri üzerinden 15 cm. yani 3-5 göz üzerinden budanmalıdır.
Yetişkin melez çay ve demet güller her dal 5-6 göz üzerinden budanır.
Çalı gülleri yüksekliğinin yarısı kadar kesilir.Kuru ve bozuk dallar ayıklanır.Derin budanmaz.
Sarmaşık güller ilk yıllarda şekil verilmek için budanır.Daha sonraları yalnızca kuru, bozuk ve hastalıklı dalları ayıklanır.
Minyatür güller daha çok normal bir makasla hafifçe budanır.Kuru ve hastalıklı dalları ayıklanır.
Gül bitkisi için hijyen çok önemlidir.Budama sırasında çıkan bütün artıklar yakılarak yok edilmeli veya derhal bahçeden uzaklaştırılmalıdır.
Yaz Budaması
Bahar ve yaz aylarında gül keserken her dalın üzerinde 4-5 göz bırakmaya dikkat edilir.Böylece dal körleşmez.Kalan gözlerden yeni tomurcuklar verir.Yeni dikilen güllerden vazo için gül kesilmemelidir.Yalnızca solan güller gül makasıyla temizlenir.
Bazen gül dalları körleşir açmaz.Bunlar birkaç göz altından kesilirse yeni tomurcuk verir.Solmuş güller ve hastalıklı kuru dallar açma mevsiminde de ayıklanmalıdır.
Sevgilerle...
akçabardak
15-02-2014, 11:35
Sevgili YeniGine maşallah çuhalar, sümbüller nergisler çok güzel açmışlar. Bahar gelmiş diyeceğim ama daha kış ortasındayız, yalancı bahar olsa gerek bizi yanıltıyor erikler de
çiçeklendiler, kış geri dönüp te zarar vermez inşallah, bu sene yağmur da yağmıyor halimiz ne olacak böyle.
Dün gece Ankara'da biraz yağmur yağdı, sizde de yağmış az da olsa buna da şükür bitkilerinize iyi gelir ve daha iyi gelişirler, kuraklığa rağmen gene de çok güzel açmışlar, sizi mutlu etmişler. Sağlıkla büyüsünler
Sevgili Yenigine, nergizlerin , sümbüllerrin, çuhaların ne güzel açmışlar, ellerine sağlık, ben nergizleri açtırmayı başaramıyorum bir türlü :( Kuraklık burada da aynı
Rabbim yardımcımız olsun.
Sevgiler...
YeniGine
15-02-2014, 23:25
Sevgili Gürcan, güzel sözlerin, beğenin için çok teşekkür ediyorum, sağolasın...:D Evet kaktüsler aynen öyle tam bir çay servisi edasıyla garaja, dışarıya...
Ayrıca gül budaması için vermiş olduğun bilgilere de çok teşekkürler, emeğine sağlık...
Sevgili akçabardak çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Evet Aralık-Ocak kurak geçti o kuraklığa rağmen birkaç soğanlım açtı, 2 gündür yağmur var toprak güzel ıslandı daha da gelişirler umarım artık... İnşallah tabi...
Sevgili aheste bu açan nergislerimi hiç topraktan çıkartmıyorum, bahçedeler devamlı, çiçekleri geçtikten sonra yaprakları kendiliğinden kuruyup düşüyor az biraz da yanmış gübre veriyorum. Sağolsunlar çok şükür çoğalarak açıyorlar.
Ve evet :( kuraklık, rabbim yardımcımız olsun...
Yine herşey muhteşem olmuş ablacım, ama ben özellikle çuhalara bayıldım beyaz olanı harika. Yuvarlak tarladakiler sarı laleler mi?
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.