PDA

View Full Version : YeniGine / Site bahçesi

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

YeniGine
21-02-2014, 00:53
:) Sevgili hiraa beyaz çuhalarım 3 senedir hep aynı yerlerindeler ve her sene çoğalarak büyüyor ve açıyorlar, ben de bayılıyorum onlara. Sonraa o laleler üçgen tarlamda, yuvarlak tarlam değil. Ve :( artık oraya hiç soğan, çiçek ekmiyorum, dikmiyorum. Sarı lalelerimi hemen bina önündeki dikdörtgen tarlalarıma diktim. Az az büyüyorlar, az biraz daha büyüsünler fotoğraflayacağım inşallah.
Teşekkür ediyorum, sağolasıın.

YeniGine
21-02-2014, 01:16
Sevgili hira, 58. sayfada saksıdaki kendini gösteren sümbüller beraber aldığımız sümbüller, çok merak ediyorum bakalım nasıl gelişecekler, hergün tek tek gözlemliyor, inceliyorum.

hira
21-02-2014, 01:29
Bende merakla bekliyorum ablacım.. Bakalım renklerde bir karışıklık varmı.. bazen pembe diye alıyorsun, beyaz çıkıyor:) inşallah kocaman kocaman mis kokan çiçekler açarlar:)

YeniGine
26-02-2014, 00:34
3. seneleri sapları iyice uzadı, çiçekleri iyice azaldı.

472460

472461

Bu sümbülüm üçgen tarlamda geçen sene 1 tane idi yavruları da olmuş ve yine bunun gibi 5-6 tane daha çoğalan var ama çiçekleri yok.

472462

YeniGine
26-02-2014, 01:12
Komşumdan bir dal begonya, suya koyayım, çimlensin dedim. Çiçeği çok güzel inşallah başarabilirim, hangi tür begonya olduğunu da bilmiyorum... Begonya sayfasında da soracağım inşallah!..

472464

hira
26-02-2014, 01:17
Bazen istiyoruz ki şöyle bir bahçemiz olsun, rüzgar estikçe sümbüllerin o eşsiz kokusu içimize dolsun ama olmuyor ablacım.. sayfamda gördün, beyaz sümbüllerim toplasan bir sapta herhalde 5-7 tane çiçek oluşturmuş ama napalım onunla yetinicez;) ya hiç açmasalardı diyip mutlu olcan napcan;)

YeniGine
26-02-2014, 01:30
:D Sevgili hira harikasın sağolasın. Ben de hep iyisi, güzeli olsun diye çabaladıkça ne hikmetse olmuyor. Hani yani paylaştığın fotoğraftaki gibi olmasa da hayaller tabi ki güzeli olsun, az biraz kıyısından köşesinden geçiversek.
Ama dediğin gibi çabalıyoruz, olanla yetineceğiz... Ne bileyim belki bir gün az biraz kıyısından köşesinden yakalayıveririz...

cemo
26-02-2014, 05:23
Sümbüllerde hevesim kalmadı hiç. Aldığımızda tombul tombul açıyorlar, ertesi sene cılız cılız.

Küstüm sümbüle:)

hozat
26-02-2014, 05:44
Sevgili Yeni Gine

Bak kuşlardan önce bahçene cemo ile ben girdik.Biraz gezinip öyle yola çıkayım dedim.
Ben bu gün yolcuyum onun için erkenciyim. Sevgili cemo niye bu kadar erkenci anlamadım. Kesin bahçede çalışıyordur şimdi.Bir de belim ağrıyor diyor.. nasıl ağrımasın bu kadar çalışkanlığa.

Sana da kolay gelsin sevgilerimle..

cemo
26-02-2014, 08:56
Hocam,

Gece en az 3 kere uyanıyorum sabah oldu sanarak. Bakıyorum karanlık, yorganı çekiyorum kafama geri:(
Sabah 4.20 de uyandım yine. Orman gölet doldumu acaba, taştı mı acaba diye uyku tutmadı:D Bir daha uyuyamadım tabii. Hava aydınlanır aydınlanmaz gölete koştum. Dolmuşşşş yuppiiiiiii.

Size hayırlı yolculuk dilerim hocam. Yolu yarılamış sınızdır gerçi. Yeni gine uyanana kadar da, siz bahçenizde olursunuz inşallahh.
Bahçenizin durumunu ben de merak içerisindeyim. Foto. lar bekliyoruz.

YeniGine
26-02-2014, 23:50
Sevgili cemo soğanlıları çok seviyorum 2 senedir gayet güzel çiçekleniyorlardı bu sene iyice azalmış çiçekler. Hele bazıları hiç görünmedi bile, çok soğanlım var, üçgen tarlamda laleler ona keza bakıyorum ne kadar da azalmışlar. Olsun seviyorum ne yapayım nasip kısmet olur ise seneye yine alırım.
Yaşasın çook şükür gölet dolmuş ben de çok sevindim. İnşallah dolsun dolsun taşsın her daim. Emeklerin boşa gitmesin, bitkiler susuz kalmasın, suya doysun inşallah...

Sevgili hozat, size iyi yolculuklar olsun inşallah diyememişim :( Üzüldüm... Ama siz artık bahçenize kavuşmuşsunuzdur bile. Evet, sevgili cemo'nun da dediği gibii bahçenizi merak ediyoruz, fotoğraflarını bekliyoruz inşallah...

hira
27-02-2014, 00:09
Bugün evimdeyim ablacım:) anlamadım gitti B.paşa'da yağmur diye birşey yoktu ama bizim burada anladığım kadarıyla seller akmış.. Arap kızı bizzat
şahit olmuş o söyledi:) ha bu arada çiğdemlerimden biri sanırım yarın sabah açar.. Kocamaan olmuş tomurcuğu:D çok mutluyum, ilk çiğdemim bu
benim. Bide dün bahsettiğim karanfil ve yılan kaktüsünü gidip
almaya vakit bulamadım, aklım kaldı valla :)

YeniGine
27-02-2014, 00:23
Sevgili hira zaten 2 gün yağdı yine bitti gitti. Ama buna da şükür en azından toprak sulandı. Doydu mu; doymadı tabi ki. Haydi inşallah çiğdemlerini bekliyoruz heves ve merakla.
:) Zaten aklımız hep çiçek satan yerlerde değil mi? Ben de hep dediğim gibi çevremde, pazarlarımızda hiç çiçek satan yerler yok. Uzun bir süredir de bir yerlere gidemiyorum inşallah mart-nisan gibi gidebilirim diye hayal ediyorum. Nasip, kısmet...

YeniGine
27-02-2014, 22:56
Macro çiçeklerim...

472896

472897

472898

472899

472900

YeniGine
27-02-2014, 23:01
Gravillalar da erkenci bu sene...

472910

472911

472912

472913

YeniGine
27-02-2014, 23:10
Komşumun bahçesindeki geçen sene diktiğim çiçeklerim. Canlanıyorlar yeniden...

472914

472918

472919

472920

YeniGine
27-02-2014, 23:11
472921

472922

472923

YeniGine
27-02-2014, 23:16
Nasıl mutluyum anlatamam, geçen sene çelikten köklendirdim bu sene ocak ayında yerini değiştirdim, tutmuş ve bir tanecik de çiçek bile açmış... :p

472924

472925

YeniGine
27-02-2014, 23:22
Yine mutluyum, çok şükür geçen sene tohumdan çınar fidanlarım 2 tanecik ettiler 4 tane tohumdan çınar fidanım; ocak ayında bu ikisinin de yerini değiştirdim ve canlanıyorlaar... (Minikler, inşallah görebilirsiniz.) :p

472931

472932

YeniGine
27-02-2014, 23:30
Saz ekibim haricinde kedilerim de var tabi; beslenme saatimiz...

472935

472937

472938

;) Ve bir anda bir kavga ki ben bile korktum.

472939

ocak
27-02-2014, 23:52
bahçen coşmuş yeni gine neşen daim olsun

YeniGine
27-02-2014, 23:57
Teşekkür ediyorum sevgili ocak evet bahçe renkleniyor çok şükür... Neşemiz inşallah hepimize daim olsun. Sağolasıın...

gokcegokce
28-02-2014, 23:23
Yeni Gine ablacım, bahçendeki sulama başta olmak üzere komşular, top oynayan çocuklar, saz ekiplerin vb. sorunlara inatla mücadele ediyorsun. Sırf bu yüzden sayfanı çok seviyorum. Her şey güllük gülistanlık bahçeleri görünce kıskançlık krizi geçiriyorum ve düşünüyorum hiç mi sorun yok acaba diye. Çünkü benim küçücük daracık balkonumda her zaman her şey iyi gitmiyor. Sen her halinle bahçeni bize aktarıyorsun dolayısıyla kendimden bir şey buluyorum bu sayfalarda. Her türlü zorluğa rağmen soğanlılardaki ısrarımızı da benzetiyorum ayrıca. Kaç paket lale ektim yalnızca bir paket istediğim performansı verdi. Neyse tüm zorluklara rağmen pes etmek yok! Sizin de tüm sorunlarınıza hemen çözüm bulunması dileğiyle kolay gelsin...

YeniGine
28-02-2014, 23:55
Sevgili gökçe hoşgelmişsin, teşekkür ediyorum, sağolasın. Bahçe ortak alan olunca sorun da çok oluyor tabi. Ama sevince; sorun da yaşasak vazgeçemiyoruz. Elimden geldiğince çabalıyorum ve tabi ki olduğu kadarını da sizlerle paylaşmak hoşuma gidiyor, seviyorum.
Benim sorunlarıma çözüm yok ne yazık ki, olsun her ne kadar üzülsem de, zorlansam da, sinirlensem de olduğu kadar deyip duruyorum...
:) Dediğin gibi soğanlılar ayrı bir güzel benim için. Her sene alıp alıp dikiyorum. O halde vazgeçemeyeceğimize göre olduğu kadar deyip devam inşallah!..

gokcegokce
01-03-2014, 00:14
Ablacım Allah gönlümüze göre bahçeli ve müstakil bir ev nasip eder inşallah bize. O zaman yine sorunlar olacaktır elbet ama inan şimdiki kadar sevinmeyiz açan çiçeklerimize. Çünkü mücadele edince daha anlamlı daha bir kıymetli oluyor her şey. Sevgiler...

YeniGine
01-03-2014, 00:26
Sevgili gökçe evet bence de çok güzel dedin, çok haklısın ben site bahçesinde bir çiçeğimin yanına gidip görünce iç ses 'Oh çok şükür duruyor yerinde, oh çok şükür top gelmemiş, çok şükür üzerine basan olmamış, çok şükür bina görevlisi biçmemiş' oluyor.

YeniGine
01-03-2014, 23:21
Çok seviyorum soğanlıları bir kez daha paylaşayım istedim... ;)

473274

473275

YeniGine
01-03-2014, 23:23
Minyatür güllerim, tırtıl, bit, pas, küllenme yok şimdilik. Hep böyle dursalar ne güzel olurdu... Yakında başlar pas, bit :mad:

473276

473277

473278

YeniGine
01-03-2014, 23:31
Bahçeden toprak alınır.

473279

Pazardan zeytin tenekesi...

473280

Çelikten sardunyalarım çok da güzel köklenmişler. Maşallah!..

473281

:) Bina görevlimizin ricası ile teneke beyaza boyanır, bahçe toprağı ve yanmış gübre ile sardunyalarım dikildi.

473282

Bunlar da budadığım sardunyalardan yeni çelikler, inşallah köklenirler...

473283

hira
01-03-2014, 23:41
O kara kedicikler kardeş mi ablacım? bayıldım onlara ben;) sardunyaları tenekeye dikmenin özel bir nedeni varmı? makro çekime ben zaten bayılıyorum, sende çok güzel çekmişsin çiçekleri...

YeniGine
02-03-2014, 00:06
Sevgili hira ben onları beslerken aynı soruyu bir komşum da sordu. Üç siyah kardeş, anneleri de siyah idi fakat uzun bir süredir görünmüyor. Babaları tek fotoğrafladığım. Aslında 4 tane daha var fakat kavgadan sonra hepsi kaçıştı gitti bir yerlere fotoğraflayamadım onları.
Sorma makro çekim harika başarabildiğim zamanlar tabi. Ve hergün geziniyorum ya tarlalarımı her gün de çekeyim fotoğrafları paylaşayım istiyorum. E paylaştım zaten diyorum ama olsun bugün de çok güzeller yine çekeyim paylaşayım diyorum. :D
Sevgili hira sitede devamlı okuyorum ve zaten eskilerden de bilirim sardunyaları hep tenekelere dikerlerdi. Anladığım kadarı ile sardunyalara derin saksılar, bir de ben belki de nostalji olsun istedim. Bir tane daha var tenekem onu da boyayayım ona da dikeceğim inşallah.
:D Alışırmışım her salı pazardan bir teneke...

hira
02-03-2014, 00:14
Benimde bahçede bir tane kara kedim vardı 'Karaca' koymuştum adını ama ben 2_3 gün evde yoktum, döndüğümde arabanın ezdiğini söyledi komşu kız:( çokta alışmıştı bana

473286

artık yok:(

YeniGine
02-03-2014, 00:18
Benimde bahçede bir tane kara kedim vardı 'Karaca' koymuştum adını ama ben 2_3 gün evde yoktum, döndüğümde arabaların ezdiğini söyledi komşu kız:( çokta alışmıştı bana

:( Tüh, keşke söylemese imiş sana... Benim de bir komşum bana banyo camından oldukça büyümüş ve yere düşmüş 2 tane kumru yavrusunu söyleyince çok üzüldüm çok dedim keşke ben bilmeseydim. Bazı şeyleri bilmemek iyidir.

sumeyra47
02-03-2014, 00:29
Maşallah çuhalar, sümbüller nergisler çok güzel açmışlar. Ellerinize sağlık emeklerinizin karşılığını bol bol çiçeklenmeleriyle alırsınız.

YeniGine
02-03-2014, 00:34
Sevgili sümeyra47 merhaba, hoşgelmişsin. Çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Hepimiz seviyoruz, emek harcıyoruz, istiyoruz olsunlar, güzel olsunlar. İnşallah hep birlikte emeklerimizin karşılığını gönlümüzce alabilelim.
Teşekkürler, sağolasıın...

Orhan Özbilgiç
02-03-2014, 02:18
Sevgili YeniGine;
Gece uyuyamayınca, en yakın bahçe (en üst sırada ;)) seninkini gördüm. Girdim ki, bahar senin bahçene benimkinden önce ilk adımlarını atmış. Sümbüller ve nergisler öyle gösteriyor.
Bugün itibarıyla, burada nergisler yeni yeni açmaya başladılar. Sümbüllerim ise henüz birer yumurta iriliğinde. Hiç açanı yok. Zaten bu akşamki telefon görüşmemizde eşim de, apartmanımızın bahçesindeki sümbüllerin açtığını ve mis gibi kokmaya başladıklarını söyledi.

Yaz hazırlıklarını ben bitirdim sayılır. Gördüğüm kadarıyla sende öyle.
Sardunyalar budanmış. Topraklar yenilenmiş. Fotoğraflardan oldukça sağlıklı görünüyorlar. Sağlık ve mutluluk içinde sefalarını süreriz inşallah.

Grevilyaları görünce içim ''cız'' ediyor. Ne kadar keyifli gelişiyorlar. Ben burada bir türlü yaşatamadım. İstisnasız yılın her gecesi inen çiğ den (Burada çise diyoruz.) hiç hoşlanmadı. Saksıda da deneyip, güney cepheye koydum ki, nemden fazla etkilenmesin. Ama nafile. Olmadı. Sağlık olsun deyip, yakasını bıraktım bende.:D

Velhasıl, yine ortalığı cennete çevirmeye başladın. Deminde belirttiğim üzere, her şey çok sağlıklı görünüyor. Dilerim, susuzluk olmaz da, bakım konusunda sıkıntın olmaz. Yoksa, sen bu azimle çıkabilecek tüm sorunları aşarsın.

Yazmadım, yazmadım, bu seferde işin suyunu çıkardım. Keşke her arkadaşımızın bahçe ve balkonlarına da bu kadarcık uğrayabilsem. Bir sene idare ederdim artık. :D
Selam ve sevgilerimle, canım kardeşim.

Güler
02-03-2014, 11:00
Sevgili YeniGine, önce azmine hayran olduğumu belirtmek isterim.
Bitkiyi sevmek budur işte. Balkonlardaki saksılarında, site içi kendi tabirin olan; adalarında onlara hayat vermek için adeta çırpındığını görüyorum. Karşılaştığın zorluklara rağmen yılmadan tek başına mücadeleni sürdürüyorsun.
Sana kolaylıklar dilerim.

Soğanlı bitkileri sevdiğini biliyorum. Sümbüllerin eski senelere nazaran dolu dolu açmadığından şikâyet ediyorsun. Sana kendi bahçemdeki uygulamalarımdan kısaca bahsedeyim.

Ben de sümbül ve nergis soğanlarını kışın yerlerinden sökerek muhafaza etmiyorum.
Çiçeklenmeleri tamamen bitince sadece çiçek saplarını dipten kesiyor, yapraklarına hiç dokunmuyorum. Hatta onları buket gibi yaparak bağlıyorum kendi kendilerine iyice sararıp gitmelerini bekliyorum. Bu arada sulamayı azaltıyorum ama ertesi sene soğan gücünü - besinini bu yapraklardan alacağı için az az sulama suyuna güçlendirici soğan gübresi veriyorum ki bütün marketlerde çeşitli markalarda bulabilirsin.

2 veya 3 senedebir soğan çukurunu açarak ana soğanın doğurduğu yavruları ayırıyorum, bırakırsan bu yavrular anayı yerler, ana güçsüzleşir çiçekleri azalır. Çukurlarına taze topraklı gübreli karışım koyarak ana soğanları ekiyor, yavrular için de ayrı çukurlar hazırlıyorum.

Gelelim güllerine.
Güllerini inceledim. Çok yapraklı olmuşlar veya ben fotoğrafta öyle görüyorum. Budama yaparken dikkat edeceğin şey, gülün her dalının rahat güneş almasını sağlamak. Aynen kullandığımız yağmur şemsiyesini ters çevir, işte budanmadan sonraki şekil öyle olmalı.

Yapraklarının sıkış sıkış olması bitkinin yeterli hava almasına da engel olur. Güller gün boyu güneş ve hava almayı severler.
Sulama yaparken suyun yapraklara gelmemesine dikkat etmelisin, yaprak üzerinde kalan su lekeleri güneşle beraber yanıklar yapabilir. Mümkünse güllerini sabah erken saatlerde sulamaya gayret et ki bitki geceye kuru girsin. Bu durum mantarı ve küllemeyi nisbeten azaltır.

Ben güllerin yeni yeni yapraklanmaya başlaması sırasında kükürt ve 10-15 gün sonra da bakırlı bir ilaç yaparım. Kara leke ve pas hastalığının ilk mücadelesi olur.

Yaprak ve filizlerin çoğalması ile hemen hemen koloniler halinde yaprak bitlerini görürsün bu durum gül tomurcuklarının gelişmesini durdurur. Yeşil yeşil her tarafta görürsün. Bunun için de mutlaka 15 gün ara ile en az iki defa böcek (insektisit) ilacı kullanman gerekir. Kullanma dozu ve nasıl olacağı mutlaka şişe veya kutu üzerinde yazar. Aynı ilacı devamlı kullanma bu sefer örneğin Arrivo kullanmış isen ikinci sefer başka bir insektisit dene ki bağışıklık kazanmasınlar 3. veya 4. sefer yine Arrivo kullanırsın. Değiştire değiştire kullanmakta fayda var.

Güllerde pas-kara leke ve külleme de büyük derttir. Başta önlem almazsanız zorlanırsınız.

Ben bunlarda da yine münavebe ile değişik ilaçlar kullanırım ki bağışıklık kazanmasınlar.

Gül yapraklarında hatta sürgün ve tomurcuklarında çok rastlarız külleme hastalığına.
Hastalıklı yapraklarda solgun renklere rastlarız, kıvrılmalar ve sertleşmeler olur. Beyazlaşma olur bazen de hafiften kızarırlar.
Böyle durumla karşılaştığında sulamayı azaltmalı eğer yapıyorsan sisli sulamayı mutlaka kesmelisin. Hastalıklı kısımlar çok yayılmış ise budamalısın.
Ben ilaç olarak Topas veya Cosavet kullanıyorum.

Pas hastalığında yaprak arkalarında portakal renginde noktalar görürsün, daha sonra bunlar hızla yayılır. Böyle yaprakları mutlaka bitkiden toplaman ve yakman gerekir.
Bunun için de kullandığım ilaç Antrocaol WP70. Bu ilacı karaleke için de kullanabilirsin.

Güllerde rastladığın tırtıllar için de Delfin kullan. Tesirli ve zehirsizdir.

Bazen yapraklarda bir yapış yapışıklık görürsün. Ellediğinde bu yapışkanlık eline bile gelir, onu da yapan bir zararlıdır. Bu durumda insektisit kullanmalısın.

Gül ortalarına dadanan, ve spermleri yiyerek gülün açmasına mani olan, goncaların açmadan büyümelerini engelleyen benim de dozdoz diye adlandırdığım uçan, başbarmağınızın tırnağı büyüklüğünde böcekler vardır. İşte onlar tam bir başbelâsıdır.
Ne ilaç fayda eder, ne de sarsarak gülden uçmasını sağlamanız. Tek tek topayarak elle mücadele etmek zorundasınız.

Sizin güllere baktım. Yerinizde olsam yaprakların bir kısmını alırdım.
Bitkinin orta dallarından biraz alın, bitki fazla ışık ve hava alsın.

Yaşlı dalların ucunda en fazla 2 adet tek yıllık sürgün bırakın.

Bazı dal gövdelerinde sararma veya kahverengileşme görünür. Buradan bıraz kestiğinizde kesim yerinin beyaz olması gerekir. İçi boş ise veya kesim yeri beyaz değilse, beyaz yere gelene kadar kesmeniz gerekir.

Açması hemen hemen bitmiş, solmuş çiçekleri mutlaka bitkiden ayırmak gerekir. Biliyorum ki çoğumuz acırız, kıyamayız bunu yapamayız ama, yapalım ki bitki daha çok güç toplasın.

Bitkiye zaman zaman gübre takviyesi yapılmalıdır.
Bitkinin büyümesi durmuş ise, yavaşlamış ise, sürgün boyları kısa ise buna ihtiyaç hisseder.
Cılız bir görünüm sergiliyorsa sararma başlamış ise azot eksikliği vardır, azot eksik değil ise yapraklar yemyeşildir.
Azot fazla ise, yapraklarda-bitki saplarında gevşeklik hissedersiniz, bu durumda potasyumla takviye etmeniz gerekir.

Bitkinizde potasyum eksik ise yapraklar daha erken dökülmeye başlar ve yaprak formları bozuktur. Uçlardan başlayan kenarlara doğru sararma görürsünüz.

Sevgili YeniGine, aklıma gelenleri paylaştım, yine de sormak istediğin şeyler varsa sor, bildiklerimi paylaşırım. Yine de belirtmek isterim ki ben bu işin eğitimini almadım. Burada paylaştıklarım kendi bahçemde tatbik ettiklerimdir.

YeniGine
02-03-2014, 23:13
Sevgili Orhan Bey merhaba, hoşgelmişsiniz... Yorumunuzu okuyunca ilk anda 'Demek ki dün gecenin şanslısı benmişim' diye geçirdim... Çok teşekkür ediyorum, sağolun.
Aslında siz de bilirsiniz bu sene kış olmadığı için sanki bahar ayındayız onun için 1 ay erkenciyiz bu sene. Hayrlısı olsun inşallah, dediğiniz gibi su çok önemli inşallah bu yaz susuz kalmayız. :D Komşularıma da hep aynı dertten söylenip duruyorum 'Su olmazsa ben ne yaparım.' Onlar da bana 'Hiç üzme kendini su bulamazsan sen kaktüs dikersin' diyorlar.

Ve Orhan Bey inanın, gravilyaları her gördüğümde, fotoğraflarını çekerken bile hep siz geliyorsunuz aklıma. :( Ne yapalım canınız sağolsun, sizin çalılarınız muhteşem, harika... Maşallah!..

Sevgili Orhan Bey, çok teşekkür ediyorum, sağoluun. Herşey gönlünüzce inşallah!..

YeniGine
02-03-2014, 23:35
Sevgili CAN Güler Hanım ilginize, yardımınıza, emeğinize çok teşekkür ediyorum, sağolun.

Soğanlıları az biraz da olsa ne isterler öğrendim gibi, çoğunlukla soğanlıların çiçeklerini devamlı takip ediyorum ve solmaya başladıkları an dipten kesip, komşulara dağıtıyorum. (Çok da mutlu oluyorlar.) Ve yapraklarını hiç ellemiyorum kuruyana kadar duruyor. Sayfanızda bağladığınızı görmüştüm zaten, onun için özellikle karaburun nergislerimi ben de öyle bağlıyorum artık. Şimdiye kadar da hiç soğan gübresi vermedim. Teşekkür ediyorum sevgili Güler Hanım.

Sevgili Güler Hanım doğru görmüşsünüz çok yapraklılar, ben de çok yaprağı var diye seviniyor idim. Güllerde sulama; inşallah tabi suyumuz olur ise yönetimden rica edeceğim sulama saatlerinin değiştirilmesini.

:( Zaten yakındır güllerde problemler ki her sene yaşıyorum, gülleri sadece bu dönem çiçekleri olmasa da sağlıklı görebiliyorum. Ondan sonrası hiç güzel olmuyorlar zaten.

Sevgili CAN Güler Hanım emeğinize sağlık, çok teşekkür ediyorum inşallah önerilerinizi uygulayacağım bu sene. Sağoluun...

Güler
03-03-2014, 00:28
Sevgili YeniGine, size damlalıklı hortum sözüm var, ne oldu konuşayım demiştiniz?

YeniGine
03-03-2014, 00:46
Konuştum Güler Hanım fakat o bizim burada olmaz dediler. :( Yani onun için ben en son başarabilir isem fıskiyelerin açılım saatlerini değiştirebilir isem ne mutlu bana.

efeege
04-03-2014, 00:58
sevgili yenigine güler hanımın önerilerini okudum.
soğanlıalra dikkate alacağım... ama güller konusunda şüpheye düştüm bizim buralar çok sıcak oluyor yazın açmıyor diye akşam güneşi gören yere taşımıştım. buyıl deneme olacak olmassa seneye tekrar yer değiştiririm....

YeniGine
04-03-2014, 01:04
Sevgili efeege Sevgili Güler Hanım'ın soğanlılar önerisi kesinlikle çok doğru, uyguladığımız zaman soğanlılardan gayet güzel sonuçlar alacağız besbelli.
Ve tabi ki güller için de çok belirgin güzel öneriler. Fakat tabi ki sizin oralarla İstanbul mümkün değil bir olamaz. Ne yapalım hep öyle değilmiyiz zaten deneme, sonrası öğrenme.

ocak
04-03-2014, 23:31
sevgili yeni gine güler hanımın bahçesinde dolaşırken sizin güler hanımın bahçesinde ilk dolaştığınız sayfalara denk geldim siz ne kadar tatlı nekadar heyecanlı cıvıl cıvıl bır insansınız enerjinize hayran kaldım çok yazı yazmayı sevmem her akşam siteyi sessiz sessiz dolaşırım ama sizdeki heyecana dayanamaıp yazayım dedim istanbulun hangi semtinde oturuyorsunuz istanbula geldiğimde sizi ziyaret edip bu pozitif enerjinizden biraz depo etmek isterim

Lilium
04-03-2014, 23:59
Bu üstadı hiç bırakma.

http://www.agaclar.net/forum/1255371-post1787.htm

YeniGine
05-03-2014, 00:08
Sevgili ocak, çok teşekkür ediyorum sağolun. Siteye üye olduğum zaman ilk Sevgili Adalet Hanım'ın bahçesini gezmiştim, sonra Sevgili Güler Hanım'ın bahçesi, sonra birçok üyenin bahçesini gezdim ve hâlâ da aksatmadan geziniyorum.
Ve benim sitede büyük ilkelerimden birisi verilen emeklere saygı göstermek, dolayısı ile iç sesimi emek sahibi ile paylaşmak. O kadar büyük güzellikler görüyorum ki bana göre sadece Beğen tuşunu tıklamak yetmiyor...
Sonra yine bir üyemiz yorumuma yorum yazmış, bahçe sayfamda diğer üye yine iç sesini benimle paylaşmış cevaplayamaz isem kendilerine saygısızlık etmiş gibi hissediyorum kendimi.
Onun için mümkün olduğunca sadece Beğen(eyim) desem de yine de emeğe saygısızlık olacakmış gibi sessiz kalamıyorum.
Sevgili ocak tekrar teşekkür ediyorum, sağolun İstanbul'a geldiğiniz zaman ben de sizinle görüşmek isterim, inşallah.
:D Ayrıca İçimizden Biri konu başlığında da söylemiş idim 'Ben okumayı sevmem, fakat yazmayı seviyorum...'
Herşey gönlünüzce inşallah...

YeniGine
05-03-2014, 00:14
Bu üstadı hiç bırakma.

http://www.agaclar.net/forum/1255371-post1787.htm

Sayın Lilium ah o üstad sitede her üyeye gerek. Gerçekten sağolsun üşenmeden, bıkmadan, usanmadan her birimizle ayrı ayrı uzun uzun paylaşıyor (Hem bilgi, hem bitki), anlatıyor, izah ediyor. Bizlerde emeği çok sağolsun, varolsun.
Tabi ki o üstad hiç bırakılır mı, bırakılmaz da ben kendisine saygım sonsuzdur ya bir de bıktırır kaçırır isem diye korkuyorum. Onun için o güzel yorumundan beri her gece okuyorum gece okuyorum, gündüz dışarı çıkar çıkmaz hemen minyatür güllerimin başına gidiyorum ben onlara bakıyoruum, onlar bana bakıyor.
Emeğine, yüreğine sağlık Sevgili CAN Güler Hanım'ın...

Size de öneriniz için teşekkür ediyorum, sağoluun...

hira
05-03-2014, 00:18
Ben YeniGine ablacığımla tanışma şerefine nail olduğum için şanslı
hissediyorum:) Çok eğlenceli sıcak bi insan. Ben hemen samimiyet kuramayan biriyimdir ama YeniGine ablayı sanki yıllardır tanıyor gibiydim:)

YeniGine
05-03-2014, 00:24
:) Sevgili hira çok teşekkür ediyorum, sağolasın... Hmm ben senin hemen samimiyet kuramam yönünü hiç anlayamamışım. Allah razı olsun, sağol.

hira
05-03-2014, 01:11
Senin sıcaklığından kaynaklnıyor ablacım:)

Yoksa ben daha 1 yaşında bile yokken komşu teyze beni bed kız diye seviyormuş:) anamda soğuksun der bana:)

YeniGine
05-03-2014, 01:37
Valla o halde çok şüküür, ne mutlu bana sevgili hira... Sana öyle diyenler de utansın. Sağol.

ocak
05-03-2014, 21:44
Ben YeniGine ablacığımla tanışma şerefine nail olduğum için şanslı
hissediyorum:) Çok eğlenceli sıcak bi insan. Ben hemen samimiyet kuramayan biriyimdir ama YeniGine ablayı sanki yıllardır tanıyor gibiydim:)

ben şahsen tanımadım ama dediğiniz gibi insanda yıllardır tanıyor hissi veriyor

YeniGine
06-03-2014, 23:26
Şimdi fotoğraflara bakınca yine kıyamadığımı anlıyorum, görüyorum. :( Bu kadar budayabilmişim. Yarın az biraz daha mı budasam acaba?
Böyleydi,

474241

Bu kadar budayabilmişim :(

474242

YeniGine
06-03-2014, 23:29
:( Sanırım bu da az daha budanmak istiyor ki hepsinden de ne kadar çok budadım, yok ettim diye düşünüyor idim.

474243

474244

YeniGine
06-03-2014, 23:31
Valla övünmek gibi olmasın bu güzeli de budadım...

474245

YeniGine
06-03-2014, 23:36
Üçgen tarlamın son hali.

474246

474247

474248

hozat
06-03-2014, 23:47
Sevgili Yeni Gine,
Üçgen tarlan bu sene çok güzelleşti eline sağlık.
Azim ve enerjiye heykel dikilse benim oyum senin olurdu,
bak seçim yaklaşıyor ya artık oy lafına yalnız kulağımız değil ağzımızda alıştı.

YeniGine
06-03-2014, 23:59
Sevgili CAN hozat çok teşekkür ediyorum, sağolun aslında üçgen tarlamın renkleri daha bir canlı canlı fakat benim makinem iyi olmadığı için ancak bu kadar.

Oyunuz için sağolun, varolun, teşekkür ediyorum.
Ama seçim oyu, seçimler inanın hep birlikte gerçekten bıktık. Seçim yaklaşıyor benim için gereksiz, hiçbir değeri olmayan zorunluluk.

gürcan_keskin
07-03-2014, 18:23
Bahçeden toprak alınır.

473279

Pazardan zeytin tenekesi...

473280

Çelikten sardunyalarım çok da güzel köklenmişler. Maşallah!..

473281

:) Bina görevlimizin ricası ile teneke beyaza boyanır, bahçe toprağı ve yanmış gübre ile sardunyalarım dikildi.

473282

Bunlar da budadığım sardunyalardan yeni çelikler, inşallah köklenirler...

473283

Yeni sardunyaların hayırlı olsun sevgili YeniGine...

YeniGine
07-03-2014, 23:33
Teşekkür ediyorum sevgili Gürcan, sağolasın. Daha dikilmeyi bekleyen sardunyalarım var, bakalım kısmet artık.

ocak
08-03-2014, 00:45
hercailerin çok güzeller benim en sevdiklerm arasındalar amaçok çabuk bitleniyorlar birkaç sefer tohumdan ektim belki daha sağlıklı daha dayanıklı olur diye onlarıda büyütemedim

hira
08-03-2014, 01:04
Menekşeler harika olmuş ablacım, soğuk kış gününde güneş gibi doğmuşlar bahçene. Keyfini çıkart.

İsmail Kuzucu
08-03-2014, 15:04
Üçgen tarlanız şimdiden rengarenk olmuş :) Yaza kadar hiç boş alan kalmayacak sanırım :p

YeniGine
08-03-2014, 23:04
:) Evet sevgili İsmail Kuzucu yazın da hepsi birbirinin içine girmiş vaziyette oluyorlar. Hiç düzen, nizam, intizam kalmıyor maalesef...

serkan_istanbul
09-03-2014, 10:48
Sayın yenigine vallahi hayranım her toprak parçasını değerlendirip yeşertiyorsun. Helal olsun. Sevgiler.

YeniGine
09-03-2014, 23:34
Sevgili Serkan teşekkür ediyorum, senin terasının başarısı kadar olmasa da eh işte ben de elimden geldiğince ekmeye-dikmeye çalışıyorum. Sağolasıın.

YeniGine
13-03-2014, 23:13
476000

476001

476002

476003

YeniGine
13-03-2014, 23:17
476005

476006

Benekli yapraklı ilk açan lalem...

476007

YeniGine
13-03-2014, 23:24
Maşallah çok güzel yeşillendik.

476008

:( Neden boynumuz böyle büküldü?

476009

Alt yaprakları kurudu, temizlemek gerekiyor mu, yoksa kendi doğal haline mi bırakmam gerekiyor?

476010

Hep beğendiğim, imrendiğim için ben de Bismillah deyip aranjman yapıyorum...

476011

YeniGine
13-03-2014, 23:28
Renklerini ve çiçeklerini çok seviyorum, maşallah tomurcuklarımız da yoğun...

476012

476013

476014

YeniGine
13-03-2014, 23:32
:( Bu soğuk havada Isparta gülümde bitler... :mad: Bismillah dedik bakalım!..

476015

476016

YeniGine
13-03-2014, 23:41
Beşiktaş, bayan.

476017

Gözlerimiz yemyeşil bay.

476018

hira
13-03-2014, 23:52
Ablacım pembe saksıdaki
sukulentin kuruyan yapraklarını sakın kopartma!! aynı şeyi bende yaptım, o yüzdenmi bilmiyorum ama çok kötü bir hale geldi zavallıcık :(

benlm güllerimde bitlendi bu kış gününde, şaştım kaldım. Onları öyle görünce bi kaşıntı başlıyor bende :( arap sabunu, pulbiber ve zaytinyağı spreyi hazırla. Ben denedim, hepsi bitti gitti.

YeniGine
14-03-2014, 00:41
Bu durumda pulbiber şart mı acaba? Geçen sene yapmış idim fısfısı tıkadı kullanamadım. :mad:
Teşekkür ediyorum sevgili hira...

hira
14-03-2014, 07:09
Bilmiyorum şartmı ama muhakkak gereklidir herhalde. O zaman ayrıca bir bardak suda biberi beklet, özü iyce çıkınca süzerek sprey şişeye aktar ablacım. kolay gelsin.

yağmur
14-03-2014, 08:45
Çiçekler çok güzel olmuş. Yalnız o bitler yine mi hısım,akraba sizin gülleri buldu?

akçabardak
14-03-2014, 17:24
Sevgili YeniGine bitlerin maşallah çok ta güzel beslenmişler iri iri o ne öyle şaşırdım görünce, hiranın dediği gibi pul biberi koyup ben bir gece çalkaladıktan sonra bekletmiştim bir tane de sigara tütünü koymuştum sonra da dört kat tülbentten süzüp spreyledim, işe yaradı.

berçin
14-03-2014, 22:05
Sevgili YeniGine, aylardır sosyal paylaşım sitelerinde memleket kurtarıyoruz, ve sinir sistemlerimiz bitab düştü, bugün bir ara verip dostların balkon ve bahçelerini gezeyim istedim.
Öncelikle komşunuzun durumuna çok üzüldüm, sizin duyarlılığınıza da duygulandım, komşunuz aynı zamanda şanslı senin gibi bir dostu olduğu için. Allah şifalar versin umarım iyileşir ve sağlığına kavuşur.
Bütün olumsuzluklara rağmen bahçende işler yolunda görünüyor,sümbüller, nergisler, sardunyaları çoğaltmışsın sonra zambaklar yolu yarılamış neredeyse, kaktüsleri de unutmamak lazım iyice üşümüşler su bekliyorlar herşey bahara hazır görünüyor. Hepsinin de bol çiçeklerini görürsün inşallah emeklerine sağlık YeniGinem, sevgiler...

YeniGine
14-03-2014, 23:22
Sevgili yağmur, çok teşekkür ediyorum sağolasın ilk başta sümbüllerimin hakkını yemişim meğer, işte tahammülümüz yok ya hep güzel olsun istiyoruz çok güzel bakmışım demek ki soğanlarıma çok güzel çiçeklendiler maşallah!.. (Azıcık övündüm!..)

Sevgili akçabardak çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Evet ya bitlerim maşallah hem çoklar hem de besili, ne zaman geldiler ne zaman o kadar oldular ben de anlayamadım. Bugün sadece arapsabunu ve yağ uyguladım, bir iki gün sonra bakacağım tekrar olmadı mecburen acı biber, sigara tütünü uygularım artık. Geçen sene yaptım :) fakat kullanamadım kaç tane öyle fısfısı tıkattım.

Sevgili berçin, çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Daha ekilmeyi bekleyen yeni köklenmiş sardunyalarım var saksı almam gerekiyor. Bu sene tohum işine girmedim, saksılara yöneldim hani su olmazsa bahçelerde diye. Şimdilik nergis ve sümbüllerim mutlu ettiler beni, şimdi sıra bakalım lalelerde onları bekliyorum...

Teşekkür ediyorum sağolun, inşallah hepimiz emeklerimizin karşılığını alırız da bol çiçeklerini görürüz bitkilerimizin...

gürcan_keskin
15-03-2014, 01:44
Sevgili YeniGine;
maşallah sümbüller, laleler, nergisler... Ne güzel açmışlar öyle. Benim geçenlerde diktiğim nergislerde yavaş yavaş büyümüye başladılar.Özellikle içeride saksının dibine diktiğim 2 tane nergis soğanı çok çabuk büyüdü şaşırdım doğrusu.
O beşiktaşlı kedicikte ne kadar tatlıymış öyle. :p

hira
15-03-2014, 14:31
Ben arap sabunu, zeytinyağı ve pul biber speyini sadece 1 kez kullandım böcük möcük kalmadı Sema abla, ısrarla öneriyorum! gerçi arkadaşlar 2 kez fıslat diyorlardı ama ben güllere bu karışımla banyo yaptırdım bitlere olan sinirimden:D

İsmail Kuzucu
15-03-2014, 19:44
Sülbüllerin maşallahı var, harikalar. Şu güllerdeki bitler insanı deli etmede 1 numaralar :) Gül nerde bit orda hemen bitiyor. Havaların sıcak gitmesi onların hemen gelmesine sebep oldu.

Ben arap sabunu, zeytinyağı ve pul biber speyini sadece 1 kez kullandım böcük möcük kalmadı Sema abla, ısrarla öneriyorum! gerçi arkadaşlar 2 kez fıslat diyorlardı ama ben güllere bu karışımla banyo yaptırdım bitlere olan sinirimden:D

İçine kekikte eklerseniz kokusu çok güzel oluyor. Ayrıca kekik, pul piberden daha çok keskin olduğu için uzaklaştırması hemen oluyor. (Kekik türünü çiğneyince acılık veren türlerden kullanın yoksa işe yaramıyor.)

milaca2010
15-03-2014, 22:09
Bahçenin maşallahı var sevgili YeniGine, üçgen tarlandaki çiçekler, sümbüllerin, laleler, hepsi nefis görünüyor içim açıldı arkadaşım, tombiş kedin nasılda yuvarlanıyor ve bilinçli olarak pozunuda veriyor:) Güllerindeki bitleri görünce üzüldüm kendiliğinden oluşuyor sanırım, şu an belkide hepsini ekarte etmişsindir, yarın bende güllerimi kontrol edeyim bakalım bizdede özel konuklar var mı. Sevgili YeniGine bende geçen sene bitleri Matador isimli (insektisit böcek ilacını kullandım, 1 litre suya 7 - 8 damla katıp çalkala ve fısfısla, tavsiye ederim, kesin sonuç.
Herşey çok güzel görünüyor emeklerine ellerine sağlık.
Sevgiler selamlar...

YeniGine
15-03-2014, 23:10
Sevgili hira, sevgili İsmail Kuzucu çok teşekkür ediyorum sağoluun, geçen gün sırf zeytinyağ ve arapsabunu karışımı yapmış idim. Bugün gittim baktım azalmışlar fakat az azalmışlar anlaşılan acı biberlisi daha işe yarayacak.
Sağoluun...

YeniGine
15-03-2014, 23:17
Sevgili milaca, yine uzun bir aradan sonra hoşgelmişsin; ne iyi etmişsin. Çok teşekkür ediyorum arkadaşım ilk başta sanki sümbüllerim cılız cılız açacaklarmış gibi geldi bana. Fakat sonra utandırdılar beni güzel çiçeklendiler bu sene çok şükür.
Evet maalesef güllerde Bismillah bitler başladı arapsabunu uyguladım bu gün kontrol ettim çok az bir azalma olmuş, ama çoğunluk duruyor. Yarın da inşallah karışıma biber de ekleyeyim onu da uygulayayım. Baktım olmadı söylediğin gibi ilaç almalı...
Teşekkür ediyorum, sağolasıın...

berçin
16-03-2014, 20:07
İyi düşünmüşsün sevgili YeniGine saksı senin için daha iyi rahat olacaktır. Yaz aylarını da stressiz geçirmiş olursun diye yazarken kendimde inanmıyorum ama neyse:))) Bende saksı arayışı içindeyim, perakendeler pahalıya geliyor toptancıları araştırıyorum şu sıralar, sana da tavsiyem toptancılara bakman yönünde. Sevgiler:)

YeniGine
18-03-2014, 23:16
Hem kızdım, hem de üzüldüm. :( Alt komşumun annesi tam onların kapılarının önünde duruyordu sevgili Loveforlife'mizin sedumu ve yanında da gelişmekte olan sedumum vardı. Benim sedumu ot diye sök at saksıyı al boşluklara hercai menekşe dik ve kendi bahçesine koy. O ottu onun için söküp attım, orada duracağına burada dursun dedi ve vermedi saksımı. :mad:

476858

Güler
18-03-2014, 23:24
Aaaaa, seni yumuşak yüzlü bulduklarından cesaretleniyorlardır böyle bir şey yapmaya.

Bana yapacaklardı da görürlerdi günlerini. Komşu ise komşuluğunu bilmeli, komşuluk tek taraflı mı olur. Hiç çekinmez aynı şeyi ben yapardım ona, menekşelerini söküp saksımı geri alırdım. Maksat bir saksı değil, davranış hoş değil.

hira
18-03-2014, 23:27
A-A-A-AA yüzsüzlüğe bak!! valla yolardım o kadının saçlarını! ot diye yoldum der çıkardım işin içinden.

Sevgi Durul
18-03-2014, 23:31
Sevgili YeniGine, saz ekibi ve çocuklardan sonra şimdi de komşunun annesi.:mad: Bence de saksını geri almalısın.:)

Aslında benim de farkım yok; eş faktörü.:) Çapa makinasıyla, hiç acımadan her yeri alt üst ediyor.:rolleyes:

YeniGine
18-03-2014, 23:55
:( Ne bileyim 1 haftada bir sürü olumsuzluk yaşadım ve gerçekten hem korktum, hem iyice bir umutsuzluğu kapıldım, hem de canım çok sıkıldı. :( O otu nereye attınız diye sordum şöyle attım işte dedi arandım fakat bulamadım da. Bir de yine tam kapılarının önünde ufak bir sardunya saksım var almış onu da götürmüş başka bir yere koymuş. Ben de tekrar aldım eski yerine koydum. Artık duruma bakacağım tekrar götürür ise başka bir yere kızıyla konuşacağım.
:) Bu gece durmadan öfleyip, püfleyip, kaşınıp duruyorum, bir yandan da başka hangi komşumun kapısının önüne, bahçesine, camekânına çöreklenebilirim diye düşünüyorum.

loveforlife
19-03-2014, 06:28
Böyle insanlar beni çileden çıkarıyor! Pes gerçekten de... Sedum palmeriyi de mi atmış? Ne de güzel gelişmiş.:( Ama böylelerinin karşısında dik durmamız lazım, unutma. Al saksını geri. söküp alsın, nereye koyuyorsa koysun kendi çiçeğini. Sema onların çocuklarına, torunlarına bir karış yeşil gösterebilmek adına çırpınıp dursun; onlar emeğe saygısız olsun. Oh ne âlâ memleket! Sen üzülme ablacığım, eğer palmeriyi de söktüyse İstanbul toplantısında telafi ederiz. Hem ben sana başka sedumlardan da getiririm, aranjman olur...

Sevgi ve selamlarımla...

hira
19-03-2014, 06:41
Onlar ne anlar çiçekten böcekten? Yeşili görse ne oluur, görmese ne olur? En bildikleri çiçek, maydanoz işte.

h_dogan
19-03-2014, 07:30
Abla ben olsam daha kötüsünü yaparım. Tuzlu su dök sen o saksıya. :)

Seabert74
19-03-2014, 07:40
Amaç ne olursa olsun size ait birşeyi sahiplenircesine almak, kullanmak, bir de yüzsüzce kendini haklı göstermek kabul edilir değil.. Kaldı ki bu tür insanlarla mücadelede en az onlar kadar cesur olmalıyız ki, gelecekte daha da güçlenmesinler..

Bir memlekette, namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur.”

Bence tavrınızı koyun Sn Yenigine..

yağmur
19-03-2014, 09:02
Sitede yaşamak ne kadar zor. Yaşadıklarınızın benzerini benim annemin arkadaşı da yaşıyor. Kadıncağız bir minik üzüm asması dikmiş, herkes yapraklarından sarma yapmak için kavga ediyor. İnsanlarla bir arada yaşamak zor zanaat.

Güler
19-03-2014, 09:04
Bak sevgili YeniGine, olaya bozuk atan sadece ben değilmişim.
Senden yüz bulmuş o komşun, dersini de ver ki tekrarlamasın.

Sana mini bir olayımı anlatayım.
Her sene nisan ayında sardunya saksılarımı boşaltır, kök temizliği, ayrımı yapar, dezenfekte ettiğim saksılara taze toprak ilave ederek yeniden bitkiyi dikerim.

Bu arada kırılan dalları veya ayırdığım kökleri de ayrı ayrı saksılara dikerim ki isteyen eşe dosta vereyim.

Ana saksıya da bitkiyi dikerken güzel bir form vermeye de özen gösteririm. Bu durumda haberim olmadan kırılan bir dalı bile anlamak çok kolay olur benim için.

Saksılarımı temizledim, balkona sıraladım, karşılarındaki salıncağa da oturup, zevkle keyifle seyretmeye başladım.
Dile kolay 19 tane koskocaman 506-508 lik saksılar. O sırada bir komşu geldi, buyur ettim.
" Gel gel, balkon toprak içinde ama diğer salıncağa geç ben sana hemen şuradan bir nescafe hazırlayayım" dedim.

Çiçekleri inceledi, şu çok koyu siyahi sardunyadan bir dal versene bana dedi. Baktım ki ayırdığım saksılar içinde ondan hiç yok.

" Ondan hiç ayırmamışım ama bak hemen hemen hepsinden ayrılmış saksılar var, onlardan al istersen. İlerde ondan da ayırırsam sana veririm dedim.

Biraz oturup kahvelerimizi içtik sonra ben balkondaki toprakları süpürmek, balkonu yıkamak için kalkınca ben sana yardım edeyim diyerek hortumu elimden aldı.

Ben süpürdüm o yıkadı. Sonra ben kahve fincanlarını mutfağa götürüp geldiğimde elinde koyu sardunyadan (istediği çeşitten) bir dal gördüm.

" Güler galiba süpürürken bu dalı kırmışsın" diye bana uzattı.
Ne iş se, kırılan dal da balkondan aşağı sarkan bölümden koparılmış, balkona doğru olan bir dal değil ki kopsun. Yani boşluğa doğru inen bir daldan kopmuş ki süpürmeyle yıkamayla hiç alası yok.
Ben aptalım ya... anlamam ya..., hemen aptallığa yatıp, " ayyy öyle mi, ver onu o zaman hemen yanına daldırayım da orada köklensin" diyerek elinden alıp toprağa soktum.

cörekotu
19-03-2014, 14:14
:))) Güler hanim sonrasinida merak ettim dogrusu :)))

Güler
19-03-2014, 18:56
Sevgili çörekotu alemsin valla, merak edecek ne var ki çeliği vermedim işte. :D

Bu sene İstanbul yolu gözükmüyor mu?

Adalet Yağcı
19-03-2014, 20:32
Ah benim naif Yeni Gine'ciğim, bu komşunun annesi nasıl bir vicdan sahibi ki, üç kuruşluk bir saksıya tenezzül edip içindekileri de söküp atacak kadar gözü dönmüş.
Bu bayanın bitki sevgisinden anladığı bumuymuş.

Çok üzüldüm, ama sen bir daha onun kapısına gitme bence, bu kadar basitleşebilen biri seni başka türlü daha çok üzebilir.
En iyisi bahçe haricindeki bitkilerini bir araya toplayıp balkonuna al.
Bu gün Kipa'da gördüm, üst üste yerleştirilen üçlü saksılar var çok güzel renklerde.
Yer darlığına çok iyi birçözüm bence.

Bununla geçmiş olsun canım, kaybettiklerini en kısa zamanda yeniden toparlayacağından eminim, bak sevgili loveforlife hemen harekete geçmiş bile.

YeniGine
19-03-2014, 23:22
Sevgili loveforlife, sevgili hira, sevgili hdoğan, sevgili Seabert, sevgili yağmur, sevgili Güler Hanım, sevgili Adalet Hanım hepinize ayrı ayrı çook teşekkür ediyorum, sağolun,; bugün kapıya gittim fakat zili çalamadım. :o Görürsem kendilerini isterim dedim göremedim de.
Fakat yarın inşallah sizlerin vermiş olduğunuz desteğinizle zili çalarım isterim saksımı inşallah!..
Akşam üzeri benim balkondan öyleee baktım saksıma bahçelerinde duruyor, sevgili loveforlife Allah'tan palmeriyi sökmemiş üzerinde çiçeği var ya onun için herhalde. Diğerinde çiçek falan yok tabi ot sanmış onu, onun için söküp atmış yanlara da hercai menekşe dikmiş.
:( Yani kısaca benim işlerim iyice zorlaştı. Bina görevlisi bidonlara bana su ayırıyor o suları bile kullanıyorlar, bana kalıyor boş bidonlar...
Sevgili Adalet Hanım ah balkonum güneş alsa hiç insanlarla karşı karşıya kalmama gerek olmayacak. Ama hiç güneş almıyor, geçen sene deneyeyim diye iki tane sardunya saksı koydum hiçbir gelişme gösteremediler maalesef. Bu sene inşallah 2'şer saksı mavişim ve küpelimi alacağım balkona.
Çok teşekkür ediyorum, sağoluun...

hira
19-03-2014, 23:48
Hala söyleyipte alacaktım diyosun ablacım! ben olsaammm, abartısız o menekşeleri söker, tam kapılarının önüne fırlatır, saksımı kucaklayıp getirirdim. Ha bide ekstradan onlardan bir saksı alırdım.

Ben galiba çok edepsizim:D

YeniGine
19-03-2014, 23:54
:D Sen harikasın bence sevgili hira...

cörekotu
19-03-2014, 23:58
Sevgili çörekotu alemsin valla, merak edecek ne var ki çeliği vermedim işte. :D

Bu sene İstanbul yolu gözükmüyor mu?

Güler hanim olay gözümde canlandi bir an, siz celigi saksiya soktugunuz an film koptu :D Ben yapamazdim vallahi ama siz iyi yapmissiniz bir daha böyle birsey yapmasina engel olmak adina...
Bu sene esasinda izin yoktu planda fakat 1,5 ay önce babacigim bir kalp krizine bagli olarak bypass ameliyati gecirdi. oglumun okulu sebebiyle gidemedim, 12 nisanda burda paskalya bayrami basliyor bu sebeple 2 hafta tatil var... Bende bu firsatti degerlendirip biletleri aldim nasipse gidiyorum ama bu sefer memleketim Giresun'a ...

cörekotu
20-03-2014, 00:05
Sevgili YeniGine gecmis olsun,******* saksinizi almaliydiniz, en azindan birbaskasina daha böylebir hareket yapmasini engellemis olurdunuz... Fakat bir yandan da sevgili Adalet hanima katilmadan edemiyorum, kendi yanlisini görmeyip sizin bes kurusluk bir saksi pesine düstügünüzü zannederek sizi ayiplayadabilir :( Acaba ciceklerinizi mi söküp alsaniz ??? Bilemedim...

YeniGine
20-03-2014, 00:12
Sevgili çörekotu; zaten ben de onun için bugün zillerini çalamadım. Ama anladığım kadarı ile o komşular pek öyle ince düşüncelli yapıya sahip değiller, zira benim saksılarımın bulunduğu alanı kendi kapı önleri sayıp saksılarımı orada bile istemiyorlar ki o alan ortak alan. Ben bunun iddiasını kazanırım sonuçta fakat onlar için değmez diye düşünüyorum. Ben onlardan saksımı alırım gerekirse gider başka bir yere koyarım.
Bakalım inşallah yarın saksımı alma girişimine başlayacağım ve kararlıyım alacağım. (Tabi inşallah.)

münevver48
20-03-2014, 07:10
sevgili yenigine senin adına çok üzüldüm.ama böyle kişiler her yerde var.hepimizin başına gelebiliyor. bu kişileri yaptıkları çirkin davranışları yanlarına bırakmamalı.rencide etmeliyiz ki bir daha edemesinler.madem çok sesinizi çıkartamıyorsunuz,o zaman size ait saksılarınızın görünmeyen bir yerine, küçük işaret koyun ki saksı onunmu sizinmi görür.sizde bunu güzelce sitedeki komşularınıza söylersiniz.bir tek sizin değil başkararının karşısında da küçük düşürmüş olursunuz.ayrıaca siz çiçekleriniz için üzülmeyin.istediğini çiçek olsun her zaman çiçeklerimi paylaşabilirim.çiçekler paylaştıkça çoğalır.saygı ve sevgilerimle

YeniGine
20-03-2014, 23:08
Canım saksım, sedumum hercai menekşe dikilmiş haliyle geri geldi çok şüküür...

477245

Komşunun kapısının önünde duruyordu; bakalım inşallah yerini değiştirmezler...

YeniGine
20-03-2014, 23:11
Bu hafta gergin geçti, rahatlamak için kendime kaktüs ve şirin bir cüce aldım, komşumun camekânındalar tabi...

477246

477247

477248

Eski kaktüsümü bu kış dışarıda tuttum iyice üşüdü su da vermedim dün artık onu da içeri alıp az biraz su verdim. İnşallah çiçek açar (mı?)

YeniGine
20-03-2014, 23:18
Açmalarını bile bekleyemeden hemen fotoğraflayayım dedim, zira yarın hiçbiri dalında, hatta soğanıyla birlikte yerinde olmayabilir...

477249

477250

477251

477252

477253

YeniGine
20-03-2014, 23:28
Bahar geldi çok şükür uyanıyoruz, yeşilleniyoruz, çok güzeliz çok... :p

477254

477255

477256

477257

477258

hira
20-03-2014, 23:35
:D Sen harikasın bence sevgili hira...

Bence sende harikasın ablacım. Ha bu arada, saksını geri almana çok sevindim. Sakın geri adım atma! insan eğildikçe sırtına çıkmaya çalışıyor millet. Ama haksızlığa uğradığında, ezilmez ve bağırıp çağırırsan bir daha kimse yanına yaklaşamaz. Adını edepsiz koysunlar ama ezmeye çalışmasınlar.

hira
20-03-2014, 23:39
Bu arada lalelerin, çuhaların ve kaktüsün çok güzel:) bugün ben yine dayanamayıp bi torba çiçekle Bayrampaşa pazarından döndüm:D ne olacak benim bu halim? elimde ne kadar para varsa çiçeğe gidiyor yine bu ara:D benim lalelerimde tomurcuktaydı ama ben dünden bu yana evde yokum, annemdeyim:( yarın evime gideceğim inşallah,.

YeniGine
20-03-2014, 23:58
Teşekkür ediyorum sevgili hira, sağolasın. Çiçeğimi bina görevlisine istettim. Şimdiki yerinde durmasını da istemiyor o komşu, onların kapısının önünde ya. Bakalım sonuç ne olacak?
:D Valla laleler henüz tomurcukta ama işte yarın yerinde olmayabilirler sen en iyisi fotoğrafla dedim. Hep diyorum ki şöyle bir öbeğim yok darmadığınık her yere herşeyi dikmişim tek tek. Moralim düzelsin diye görünce aldım o minik kaktüsü.
:D Ama ne yapalım sevgili hira çiçek görünce kendimizi zaptetmeye çalışsak da başaramıyoruz. Yeni çiçeklerini güle güle büyüt inşallah... Dert etme nisan-mayısta da alırız ondan sonra aldıklarımızı büyütmeye, yok çiçek açtı-açmadı, yok tırtıllandı, yok böceklendi yok kurudu başlayacağız nasıl olsa.

hira
21-03-2014, 00:15
Napalım ablacım çiçekleri görünce dayanılmıyorki... hep diyorum, bizi başka kimse anlamıyor. Bugün anamda dedi; delimisin kızım, zaten bir sürü çiçeğin vardı diye:D onada bir tane küpeli aldım ama eminim su vermeyi bile unutacak ve ben her telefon konuşmamızda çiçeğe su ver diyeceğim:D resimlerini bile çekip ekleyemedim. Yarın inşallah.
lalelerine umarım birşey olmazda doya doya seyredersin. benim evim bahçe katında olduğu için ve güneş alan penceremde bahçeye değilde sokağa baktığı icin saksılarım orada. Bende çok endişeliyim, her an başlarına bir iş gelebilir. hain bir el uzanabilir:D bi görürsem kırarım valla o eli :D

YeniGine
21-03-2014, 00:27
aaa sokağa bakıyor ise evet haklısın endişe içersinde olman gayet normal. :D Aman ne çiçeklerinin başına bir iş gelsin, ne hain bir el uzansın, ne de sen inşallah, el-kol kırma...
Ne diyeyim Allah'ım gönlümüze göre versin inşallah...

YeniGine
21-03-2014, 01:34
28 Şubat 2013 2 yaşında.

477262

8 Mayıs 2013 iyice yeşermiş.

477263

Eklediğimden beri 1861 nolu mesajımdaki çınar fidanına bakıp duruyorum. Neden paylaştım, neden bakıp duruyorum. Onu çok seviyorum, çok önemli benim için, tohumdan yetiştirdim. 3 yaşında. Hemen yanında bir akranı daha var.

Yine yanlarında şimdi 1 yaşında 2 tane daha var fakat onları top oynayan çocuklar yüzünden zarar görecekler diye başka bir alana taşıdım Ocak ayında daha önce fotoğraflamış idim. Onlar da tutmuşlar. Çok şükür yani bu zor şartlar altında 4 tane çınar fidanım mevcut ve ben 3 yaşındaki çınar fidanımı eklediğimden beri bakııp bakıp duruyorum.

aheste
21-03-2014, 21:23
Sevgili Yenigine saksını geri alabilmene çok sevindim. Çuhaların çok güzel çiçeklenmiş, lalerinde çok güzel olacak. Çınar fidanları çok güzel gelişmişler ama onlar hep orda mı kalacak, dahada büyüdüklerinde sorun olmazmı?

YeniGine
21-03-2014, 23:04
Teşekkür ediyorum sevgili aheste, sağolasın... Çınarlarım maşallah güzel gelişiyor o dikdörtgen tarlamın dibi genişleyen toprak zemin. En fazla duvarı patlatır dediler ben de hiç önemli değil patlasın o duvar dedim. Zaten biz o duvarı da hiç sevmiyoruz. O duvarın arka tarafı tamamen bizim yeşil alanımız idi 633 tane çam ağacımız vardı. Ama o yeşil alan 1 gecede Avrupa Konutları TOKİ'ye tahsis edildi. :(

YeniGine
23-03-2014, 23:46
478024

478025

YeniGine
23-03-2014, 23:52
Unutmuşum özür, fakat paylaşmam gerek idi...

478027

YeniGine
23-03-2014, 23:57
Sümbüllerim; hep diyorum ki neden şöyle bir öbek yapamıyorum ben, e her yere birşey dikersem öbek olamıyormuş.

478028

478029

478030

478031

478032

YeniGine
24-03-2014, 00:05
Çok güzel canlandık, renklendik; çok şüküür...

478037

478038

478039

478040

478041

YeniGine
24-03-2014, 00:10
Sevgili gilan'da gördükten sonra geçen sene ve yeniden bu sene yine aynı saksıma hercailerimi diktim... Dikerken de ağaçlar net üyeleri kimbiliir neler yapıyor, ekiyor, dikiyor diye düşündüm...

478051

478052

YeniGine
24-03-2014, 00:12
Bugünden; ben de bu senenin son nergisi... Diğerlerinin çiçekleri geçti ve çiçek sapları anında koparıldı...

478053

gürcan_keskin
24-03-2014, 00:17
Maşallah ki maşallah. Nazar değmesin inşallah.
Bahar geldi renk cümbüşü başladı. Ne kadar güzel açmış çiçekleriniz.
1873. resimlerden 3 ve 4. resimdeki çiçekler ne kadar güzel öyle öbek öbek.
Nedir onlar ismi nedir sevgili YeniGine?

YeniGine
24-03-2014, 00:18
Demek ki ben hiçbir zaman öbek yapamayacağım... Ne kadar öbek yapayım desem de sonuç ortada.. :D Hepsi ayrı bir yerde...

478054

478055

478056

478057

478058

YeniGine
24-03-2014, 00:23
Sevgili Gürcan, çok teşekkür ediyoruum, sağolasın. Ben kendi bahçem olsa bunların hepsini bir arada toplayabilirim elbette ve bana göre çok daha da güzel olur. Ama işte gecekondu misali olunca bir orada bir burada. Nereyi bulabilir isem...
O çiçeklerin adı onbir ay çiçeği benim bildiğim...

YeniGine
24-03-2014, 00:29
Valla zorlansam da, uğraşsam da, sinirlensem de, üzülsem de, bunlara da çok şükür...

478059

gürcan_keskin
24-03-2014, 00:31
Verdiğiniz emeklerin karşılığını alıyorsunuz sevgili YeniGine. Birde ziyan edilmese. Olsun varsın siz o kadar çaba göstermeseniz kuru bir bahçeden başka geriye ne kalır. Hakkınızı kimse ödemeyez valla.
Çok çok hoşuma gitti o çiçekler. Ne kadar güzelmiş. Teşekkürler.

YeniGine
24-03-2014, 00:39
Sağolasın sevgili Gürcan, ah keşke hep çiçeklerle uğraşabilsem; ne kadar güzel, ne kadar hoş... Fakat insanlarla uğraşmak gerçekten çok zor. Mesela bu sene hiç tohum bile atmadım. Az biraz geride kalayım diye düşünüyorum. Yoksa gerçekten ben kötü oluyorum, benim sinirlerim oynuyor.
Evet o çiçekler gerçekten çok güzel, başka bir adı var mıdır bilemiyorum, ben 11 ay çiçeği diye biliyorum.

ngr33
24-03-2014, 10:25
Allahım inşallah kendinize ait güzel bir bahçe nasip eder size keyfinize göre ekip bicersiniz..sizi çok iyi anlıyorum insanlarla uğraşmak zor ve sinir bozucu..
Emeklerinizin karsiligini görebilmek çok güzel bahceniz çok güzel renklenmis maşallah..;)

akçabardak
24-03-2014, 19:38
Sevgili YeniGineciğim, maşallah ne güzel renklenmiş bahçen, laleler, sümbüller menekşeler nergisler hepsi de çok güzel açmışlar, benim lalelerim bu sene sadece bir tanesi açtı, lale soğanlarım oldukça çok idi ama her halde ben onları terk edip gidince bana küsmüşler :D o yüzden sadece bir tanesi açtı bununla yetin der gibi :) sümbüllerim açmış ama ben yetişemedim :( dolayısıyla kokularını koklayamadım hepsi solmuş. Sana iyi seyirler diliyorum benim yerime de kokla sümbüllerini.

YeniGine
24-03-2014, 22:55
Sevgili ngr33 çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Rabbim herkesin gönlüne göre versin inşallah... Evet hem de nasıl zor çok haklısın ve şaşkınım fotoğrafladığım laleler, sümbüller bugün de yerlerinde duruyor idi... :) Çok şükür.

Sevgili akçabardak teşekkür ediyorum, sağolasın. Tek açan laleni gördüm rengi de güzelmiş keşke hepsi açabilse imiş... Benim de geçen sene lalelerim yoğundu bu sene azalmışlar, çoğu yok olmuş; sümbüllerim çoğalmış bu sene. Çoğu çiçeklenen laleler bu sene diktiklerim. Tuhaf!.. Sümbüllerimi bol bol kokladım ve komşulara dağıttım hepsine diyorum 'Sana Cennet'in kokusunu getirdim.' Bayıldılar komşularım da...

hozat
24-03-2014, 23:34
Senin doğa sevdan ve verdiğin mücadele,komşularını memnun etmeye bilir ama,
sen mutlu oluyorsan, duygularını paylaşabildiğin bizler varsak, sen bu yolda hep yürüyeceksin demektir.

Bazı insanlar eserleriyle
bazıları insanlar sözleriyle
bazı insanlar da azmiyle, takdir görürler,
Bir de bunları görmezden gelen,fak etmek istemeyen insanlar vardır ki,
onlar da, bu özelliklerden yoksun olmanın çaresizliği ile, duygularına kilit vurma yolunu seçerler.
Çevrende ki kapalı kilidi,sevgin ve azminle aşacağından asla şüphem yok
Ağaçlar.net seni seviyor,özelliklerini fark ediyor ne mutlu sana...

YeniGine
24-03-2014, 23:55
Sevgili CAN hozat, çook teşekkür ediyorum, sağoluun, varolun. Beni ne kadar mutlu ettiniz anlatamam. Çok teşekkür ediyorum, sağolun.
Benim bu mücadelemi yine de çok şükür 3-4 komşum farkediyor sağolsunlar. Geçen gün yine çiçeği, toprağı seven komşumla birlikte çiçek dikiyoruz eşi sizi sitenin bahçıvanı yapsınlar bari deyince, komşum; zaten Sema sitenin bahçıvanı dedi. İnanır mısınız bu söz bile beni mutlu ediyor.
Fazlası ile zorlansam da, üzülsem de, dert etsem de yine de sonuçta tekrar çok teşekkür ediyorum ağaçlar.net ailesine, zaten bu aile olmasa idi belki bu kadar dayanamazdım; pes ederdim.
Size ve ailemize çok teşekkür ediyorum, ben de sizleri çok seviyorum.
Ben yine maşallaah diyeyim de...
(Şimdi tam sırası idi bir çiçek Smilies).

efeege
27-03-2014, 20:07
sevgili yenigine babanız rahatsızmış geçmiş olsun amaliyatınızı sağlıkla atlatınız..

YeniGine
27-03-2014, 23:23
Çok teşekkür ediyorum sevgili efeege, sağolasın. Çok şükür çarşamba günü ameliyat oldu. 15 gün hastanede kalacak; işte ondan sonrası önemli, yaşı 78 bakalım vücut uyum sağlayacak mı? Önemli olan o imiş. Rabbim inşallah babamla birlikte hepimizin yardımcısı olsun inşallah!..

YeniGine
27-03-2014, 23:28
Yeni bahardalım. 2 sene önce çelikten, rengi diğer bahardallarımdan farklı. Çok güzel maşallah!.. Henüz fidan.

479015

479016

479017

YeniGine
27-03-2014, 23:33
Sevgili hira; birlikte aldığımız sümbüllerim.

479018

479019

Fotoğrafladıktan sonra doğru komşumun camekânına.

479020

YeniGine
27-03-2014, 23:41
Bu sene lalelerimde garip bir şekilde azalma mevcut. :( Halbuki hayalim üçgen tarlamın lalezar tarlası olması idi. Bugün şimdilik açan lalelerim.

479021

479022

479023

479024

479025

YeniGine
27-03-2014, 23:45
Küpelim; yaprakları maşallah çok güzel son hali ile. Fakat üç dal üzerinde sadece, dipten hiçbir sürgünü yok. Gelişmesi için yapmam gereken nedir arkadaşlar?

479026

YeniGine
27-03-2014, 23:47
:( Elwodimin saksısını değiştirmiş idim, :( kuruyor... Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar...

479027

hira
28-03-2014, 00:00
lalelerin renkleride harika yani:) elwodiyi bende yaşatamamıştım ablacım, çok hassas.

hira
28-03-2014, 00:18
Bu arada bugün aklıma sen geldin ablacım. sorun sadece senin etrafındaki insanlarda değil, benimde yan dairede oturan komşum kafadan çatlak, daha evvelde bahsetmistim hani:) oğluyla kavga ediyorlar, olan benim çiçeklere oluyor, çuharım bugün sağlam bi tekme yemiş

YeniGine
28-03-2014, 00:20
Sevgili hira; senin nezdinde devamlı dikkatimi çekiyor sitede. Ben yapmamaya çaba gösteriyorum, şu anda benim sayfam en son 64, çoğu arkadaşımız 64. sayfaya bakıyor kalıyor. Ama 63. sayfada yeni bir paylaşım var mı çoğu arkadaşımız bakmıyor. Ve ben kesinlikle özellikle buna çok dikkat etmeye çalışıyorum. Ve bunu devamlı sitede uyarmaya, izah etmeye niyetli idim, senden çok özür dileyerek sana denk geldi.
63. sayfadaki sümbüllerimi de görmeni isterim.

Canımsın çok teşekkür ediyorum, sağol çok lalem vardı, çok güzel renkleri vardı ne hikmetse bu sene çoğu yok. :(

YeniGine
28-03-2014, 00:24
Valla sevgili hira, çok haklısın zaten insanın olduğu yerde sorun bitmez, hele bir de genişçe ortak alanda isen. Ben daha ne sorunlar yaşıyorum da hepsini paylaşıp dostlarımın da canını sıkmak istemiyorum.

hira
28-03-2014, 00:32
Evet ablacım bir önceki sayfalar genelde gözden kaçıyor, yapacak birşey yok napalım:) sümbüllerine bakıcam birazdan.

Ben susup kalmıyorum valla ablacım, bugün binayı salladım
çığlıklarımla:) hemen bana aynı saksıdan alıp getireceksiniz diye yıktım ortalığı, saksıyı alıp getirdiler lanet olsun diyerek. Benim bütün çabam, onlar saksılarıma futbol topu gibi bi tekme sallasınlar diye
değil. Pişman ederim adamı:D

YeniGine
28-03-2014, 00:37
:D Sevgili hira valla harikasın. Seni tanıdığımdan beri hem çok sevmişimdir, hem de takdir etmişimdir. Hak edene hakkını vermek gerek.

yağmur
28-03-2014, 13:02
Sevgili Yenigine,

Sümbülleriniz harika, orada oturup çay içmek isterdim. Maşallah dolu dolu açmışlar. Elwodiinin toprağı bana çok kuru geldi. Bende 2 aydır bakıyorum, kurumadan sulamak gerekiyor. Bakın haftasonu yağmur geliyor - hatta burada yağıyor şimdi- çıkarın bir güzel ıslansın. Bence canlanacaktır.

YeniGine
28-03-2014, 23:15
Sevgili yağmur, çok teşekkür ediyorum, sağolasın son sümbüllerim idi, artık bitti. Kısmet nasip seneye inşallah diyelim...
Elwodim zaten tam da dediğin gibi yağmur alacak şekilde dışarı çıkardıktan sonra fotoğrafladım. Komşumun camekânında duruyor idi. Bakalım inşallah dediğin gibi canlanır.
Teşekkür ediyorum.

YeniGine
01-04-2014, 23:13
480164

480165

480166

480167

YeniGine
01-04-2014, 23:17
Bir sürü lalem var, :( fakat işte ne yazık ki hepsi başka başka yerlerdeler. Açmaya başladıklarında gördüklerimi hemen fotoğraflıyorum ki zira ertesi güne kalmayabiliyor... :mad:

480168

480169

YeniGine
01-04-2014, 23:22
Arka bahçeden lalelerim; çocuklar henüz burayı keşfetmediler hepsi açınca fotoğraflamak isterdim fakat ne olur ne olmaz korkuma açtıkça paylaşıyorum. Halimden anlıyorsunuz zaten biliyorum...

480170

480171

480172

YeniGine
01-04-2014, 23:26
480173

480174

480175

akçabardak
01-04-2014, 23:28
Sevgili YeniGine lalelerin çok tatlılar, peki ertesi güne kalmayacaklarsa kesip vazoya alsaydınız keşke en azından bir kaç gün daha seyrederdiniz güzelliklerini hem de biz de görmüş olurduk vazodaki hallerini, bu sene benim kiler de açmadılar hasret kaldım şu anda sadece bir tane lalem var bir haftadır ona bakıp duruyorum.

İsmail Kuzucu
01-04-2014, 23:30
Çay + çiçekler + fotoğraf makinesi :) Bu 3lüyü her zaman sevmişimdir.

http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/480166d1396386785-p1010010a.jpg

Sanırım böcek ilacı alma zamanı gelmiş :(

akçabardak
01-04-2014, 23:31
Sarılar katmerliymiş nefis, harika

YeniGine
01-04-2014, 23:31
Arka bahçeden ispiryam 5 sene olmuştur, hem görüntüsü hem de kokusunu çok seviyorum. Keşke çiçekli halleri çok daha uzun süreli olsa imiş.

480176

480177

480178

480179

YeniGine
01-04-2014, 23:39
Leylaklarım da açmaya başladılar, keşke onların da çiçekli halleri uzun süreli olsa imiş...

480185

Gravvillalar maşallah hem çok güzel büyüdüler hem de çiçekleri sanki oya oya işlenmiş...

480186

Süsenlerim bu sene çoğaldılar üzerlerinde de tomurcuklarımız var. Açmış hallerini de yakalayabilir isem paylaşacağım inşallah...

480187

Papatyalar maşallah...

480188

Nasılsa yaşayan arslanağzım üzerimiz de tomurcuk dolu, rengimiz de çok güzel maşallah...

480189

YeniGine
01-04-2014, 23:43
Arka bahçeden komşumun hemen kapısının önünde, maşallah hem çok lezzetli bir meyvesi var, hem de mahsulü bereketli. Ekmek ayvası dediklerinden sanırım. Yine maşallah çiçekleriyle şu hali harika...

480190

YeniGine
01-04-2014, 23:53
Sevgili akçabardak'ım hep derim ya şöyle öbek öbek olsun bütün çiçeklerim, yapamadığım için istiyorum galiba. Çok soğanlı bitkim var nerde görsem toplarım her sene mutlaka almaya çalışırım, birilerinden isterim. Valla sitede her yerde soğanlı bitkilerim mevcut.
Kopartamıyorum işte, hani kimse koparmazsa hepsi açarsa öbek olarak görsel bir şölen görebilirim derdindeyim. Ama tabi pek de başaramıyorum açıkçası... Neyse buna da şükür en azından açtıklarını görüyorum seviniyorum, mutlu oluyorum sizlerle paylaşmaya çalışıyorum.

YeniGine
01-04-2014, 23:58
Sevgili İsmail, teşekkür ediyorum, sağolasın. Valla böcekleri ben de şimdi fotoğrafta gördüm. (:D Artık yakını göremiyoruz ya...)
Benim de işte en büyük zevkim, elimde fincanım, sigaram, fotoğraf makinem vee daha da güzeli çiçeklerimin olduğu yerlerde dolanmak, onları incelemek. Çok şükür, gerçekten çok keyf alıyorum.

İsmail Kuzucu
02-04-2014, 00:12
:) Şu böceklerde işlerini biliyor, nerde güzel bitki hemen orada bitiyorlar. Benim seraya gelmiş, sabah ilk iş onlarla uğraşmak olacak.

YeniGine
02-04-2014, 00:22
Sevgili İsmail :) sağolasın, teşekkür ediyorum. Amman serana dikkat et, rastgelsin inşallah... Peki sen onlara ne yapacaksın?
Ben valla inanır mısın ne çevremde, ne yakınımda böcek ilacı satan yer bulamıyorum. :( Halbuki ne kadar yakınımızda Ziraat Mektebi var idi. Onu bile paralı üniversite yaptılar.

İsmail Kuzucu
02-04-2014, 00:41
İlçenin en çukur kısmında serayı bulan böcekler bizi yanlız bırakmıyor malesef. Normalde sadece Roa Plus kullanıyorum. Bunun hakkında çok söylentiler olsada ben tam verim alanlar arasındayım. Bu sene daha sipariş veremedim.

Elimde insektisit 25 Wp ilacı var, onu kullanmayı düşünüyorum. Ziraat odalarında 1 paketi 8-10 lira civarındaydı geçen sene. İsterseniz sizede gönderebilirim.

O paralı bölümden çıkan öğrencileri işe almak yerine belgelerini işe alıyorlar, kötü tarafı bu. Sistemde kayırma olduğu sürece ceza ve denetimlerde işe yaramıyor malesef.

münevver48
02-04-2014, 08:13
sevgili yenigine,bu sabah bahçeni gezmekten,çok mutlu oldum. güne senin güzel çiçeklerinle merhaba diyorum.hepsi bir birinden güzel,ama en çok senin bahçendeki ispirya çalısı beni mutlu etti.çok istediğim bir çalı çok aradım bulamadım. eh artık arkadaşlarda olması demek, benimde bahçemde olur demektir inşallah. ayrıca lalerin harika özellikle somon rengi olan ve katmeliler çok çok güzel,elerin dert görmesin.boş ver lalelerin için üzülme bir gün bile olsa güzeliklerinin keyfini çıkar.burdan ben bile seyrine doyamıyorum.varsın dağınık açsınlar böylede güzeller.sevgilerimle çiçeklerin hiç solmasın......

YeniGine
02-04-2014, 23:17
Sevgili münevver48 çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Lale, sümbül, nergis çok seviyorum onun için soğanlılarım çok. Katmerli lalelerimi ben de çok sevdim geçen sene söküm zamanı soğanlarını toplamış idim. Nasıl açacaklarını ben de bilmiyordum çok da güzel açtılar maşallah!.. İyi ki toplamışım.
İspirya evet şu anda bembeyaz bir çalı ama işte çiçekleri daha uzun süreli kalsa çok daha güzel olurmuş. Kokusunu da çok seviyorum. Çelik alma zamanı ne zamandır bilmiyorum istersen sana gönderebilirim...

milaca2010
06-04-2014, 03:26
Bahçen coşmuş sevgili YeniGine, Üçgen bahçendeki lalelerin renklerine bayıldım özellikle sarı kırmızılısı ve pembe beyazlı ebruli lalelerine, hepsine maşallah.Sarı katmerli lalende çok etkileyici.
Arkadaşım beğenmiyorsun ama üçgen bahçen oldukça Lalezar olmuş, kaplumbağalarla mumları eksik:) Sümbüllerinde çok güzel açmış uyarı almadan peşin söyleyeyim dedim.
İspiryaların harika, çelikten yetiştirmek için bu günlerde alabilirsin sıcaklar bastırmadan tam zamanıdır, geçtiğimiz ay ne diktiysek tuttu sevgili YeniGine.
Elwodini iyice bir buda belki kurtarabilirsin, en çok sevdiğim süs agaçlarından olan Leylak çok güzel açmış süsenler büyümüş çiçeklenmeye başlamışlar, ne söyleyeyim arkadaşım herşey herzamanki gibi çok güzel görünüyor imrendim doğrusu, emeklerinin karşılığını almak çok keyif verir insana sende bol bol keyfini çıkar bu güzelliklerin, herşey gönlünce olsun bol çiçekli zamanlar dileğiyle...

YeniGine
06-04-2014, 23:44
Sevgili milaca çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Çok şükür bu sene de az biraz birşeyler başarabildim. Başardıkça mutlu oluyor, seviniyorum inan.
Bu şartlarda ancak bu kadar oluyor, ekilmeyi bekleyen kına, zinnia, kadife, cosmos, sarmaşık tohumlarım var. Ama işte ne yağmur var, ne de su :( onun için bu sene bakalım hâlâ düşünüp duruyorum.
Elwodiyi yarın budayayım inşallah yeşerir yeniden, çok üzülüyorum kuruyor diye.
Leylaklarım hemen hemen hepsi açtı ben de çok seviyorum, süsenlerim de tek tük açıyorlar. Şu an itibari ile çok şükür mevsimin bitkileri yüzümü kara çıkartmadı.

gürcan_keskin
10-04-2014, 00:35
Sevgili YeniGine ne kadar güzel laleler öyle. Renkli olanları ise bambaşka maşalllah. Emeklerine sağlık.

YeniGine
10-04-2014, 00:52
Sevgili Gürcan çok teşekkür ediyorum, sağolasıın... Soğanlıları çok seviyorum. Ve evet böyle güzel güzel açınca daha da çok seviyorum onları. Çiçek ömürleri kısa olsa da bana göre ilk topraktan çıkış ve yapraklar kuruyana kadar uzun bir ömür...

h_dogan
10-04-2014, 07:44
Bir de salyangozlar yoksa tabi. :)

Bizde önceden çok miktarda amariyllis vardı salyangozlar kökünü kuruttu. :)

YeniGine
10-04-2014, 23:40
Sevgili hdoğan, salyangozlar lale soğanlarını da yok ederler mi, zira üçgen tarlamda bir sürü lalem vardı çoğu yok olmuş.

YeniGine
10-04-2014, 23:55
482448

482449

482450

482451

YeniGine
11-04-2014, 00:01
:( Maalesef su yok, şu an az biraz yağmur yağıyor daha da çok yağsın inşallah diye dua ediyorum...

482452

482453

482454

Tomurcuğumuz da yanımızda...

482455

YeniGine
11-04-2014, 00:08
482456

482457

482458

YeniGine
11-04-2014, 00:11
Ön bahçeden lalelerimin son halleri...

482459

482460

482461

482462

482463

efeege
11-04-2014, 00:20
sevgili yenigineciğim. leylakların ve lalelerin maşşallahı var.rengarenk gözlerimizi şenlendiriyor.
bende soğanlılarda hüsrana uğruyorum.
burada sıcaklar bastırınca çiçekleri çok kısa zaman kalıp hemen soluyorlar.

YeniGine
11-04-2014, 00:25
Sevgili efeege çok soğanlım var sitenin hemen hemen her yerinde ama saksıda, ama toprakta. Dediğim gibi ne hikmetse ben aldıkça onlar azalıyor. :) Zaten lalelerin çiçek ömürleri kısa. Leylakların ona keza... Ama olsun ben seviyorum onları.
Teşekkür ediyorum, sağolasın sevgili efege.

YeniGine
11-04-2014, 00:31
Aman Allah'ım 1928 nolu mesajınımın 2. lale fotosunun hemen arkasında benim için, benim adıma yöneticimiz toprak getirtmiş... Ve hemen kapımın önüne yığdırmış. :D Gözünü toprak doyursun dercesine... Töbe Bismillah her sene güllere ilacını, gübresini kendim alırım ama bu sene dedim neden hep ben bina alsın diye düşünerek yöneticimizden gübre istemiş idim. O da sağolsun bana yığın halinde toprak getirtmiş.
Ben diyorum ki gübre lazım, bit ilacı, mantar, küllenme ilacı gerek. Benim için bana gelen toprak yığını...
Olsun gelen toprak da güzel 4 karışımmış sağolsun. Belim ağrıyor, şimdi ben bu toprağı ne yapmalıyım, nasıl kullanmalıyım yardımlarınızı, önerilerinizi lütfeeen!..

efeege
11-04-2014, 00:59
şebboyların tohumunu almak istiyorsanız olgunlaşmasını bekleyin.
olgulaşınca tohumdan yaprak bitişiğine kadar olan kısmı budayın.
yaz boyunca su vermeyi ihmal etmeyin.seneye daha büyük minik ağaççık olurlar.

TRAKLI
11-04-2014, 01:02
Demekki işler rayına oturuyor, toprak getirdiklerine göre sınır yok her yer size açık
Dün ağaç aş'ye gittik bir abiyle bir iki fidan bakmaya iri yapılı bir bey geldi,4 lü karışım toprak istedi söylenen fiyatı duyunca yüzünü görmeliyidiniz aldı nihayet yönetici göndermiş olabilir size gelmiş olabilir kıymetlidir o toprak güle güle kullanın:D:D

YeniGine
11-04-2014, 01:07
şebboyların tohumunu almak istiyorsanız olgunlaşmasını bekleyin.
olgulaşınca tohumdan yaprak bitişiğine kadar olan kısmı budayın.
yaz boyunca su vermeyi ihmal etmeyin.seneye daha büyük minik ağaççık olurlar.

Sevgili efeege çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Sulamaya gelince biliyorsunuz sulama benim elimde değil. Ama inşallah dediğiniz gibi olurlar. Teşekkür ediyoruum...

YeniGine
11-04-2014, 01:09
Demekki işler rayına oturuyor, toprak getirdiklerine göre sınır yok her yer size açık
Dün ağaç aş'ye gittik bir abiyle bir iki fidan bakmaya iri yapılı bir bey geldi,4 lü karışım toprak istedi söylenen fiyatı duyunca yüzünü görmeliyidiniz aldı nihayet yönetici göndermiş olabilir size gelmiş olabilir kıymetlidir o toprak güle güle kullanın:D:D

Sayın TRAKLI valla ben dediğim gibi yanmış gübre istemiş idim güller için. Gelen 4'lü karışım imiş. O halde ben güllere de kullanabilirim demek ki inşallah... Teşekkür ediyorum.

h_dogan
11-04-2014, 07:00
Sevgili hdoğan, salyangozlar lale soğanlarını da yok ederler mi, zira üçgen tarlamda bir sürü lalem vardı çoğu yok olmuş.

Hiç lale ekmedim ama soğanlı bitkileri seviyor salyangozlar.

aheste
11-04-2014, 10:25
Sevgili Yenigine lalelerin coşmuş maşallah, ellerine sağlık, sende her rengi mevcut sanırım, çok güzeller:)..

günebakan
11-04-2014, 10:38
Laleler harika görünüyor sevgili Yenigine rengarenkbayıldım görüntülerine:)

YeniGine
11-04-2014, 13:46
Sevgili aheste, sevgili günebakan teşekkür ediyorum, sağoluun... Seneye nasip isee inşallah pembe de alacağım... :)

gürcan_keskin
12-04-2014, 01:00
Aman Allah'ım 1928 nolu mesajınımın 2. lale fotosunun hemen arkasında benim için, benim adıma yöneticimiz toprak getirtmiş... Ve hemen kapımın önüne yığdırmış. :D Gözünü toprak doyursun dercesine... Töbe Bismillah her sene güllere ilacını, gübresini kendim alırım ama bu sene dedim neden hep ben bina alsın diye düşünerek yöneticimizden gübre istemiş idim. O da sağolsun bana yığın halinde toprak getirtmiş.
Ben diyorum ki gübre lazım, bit ilacı, mantar, küllenme ilacı gerek. Benim için bana gelen toprak yığını...
Olsun gelen toprak da güzel 4 karışımmış sağolsun. Belim ağrıyor, şimdi ben bu toprağı ne yapmalıyım, nasıl kullanmalıyım yardımlarınızı, önerilerinizi lütfeeen!..

'' Gözünü toprak doyursun dercesine '' :p güzeldi. Ardından ''tövbe bismillah'' :p o da güzeldi... :p
Bence bu yıl farklılık yaratmalı sevgili YeniGine. Orta boy taş, kaya parçalarından site bahçesinin belli yerlerine öbekler yapıp içini toprakla doldurmalı, küçük ama güzel görünümlü peyzajlar oluşturabilirsiniz. Öbeklere yine istediğiniz gibi mevsimsel çiçekler dikebilirsiniz. Diye düşünüyorum.
Sevgilerle.

YeniGine
12-04-2014, 01:10
Ahhh Sevgili Gürcan aaahhh; ben senelerdir yok kaya bahçesi, yok kütük bahçesi düşünür düşünür dururum... Ama maalesef başaramadım, olmadı. :( Tabi o toprakları el arabasına ben doldurup taa arka bahçeye taşır isem olur. Ama bende de nerdeee o güç, kuvvet.
Ama yine de iyi dedin, yine aklıma soktun o fikirleri. Sonuçta belki maddiyata bakıyor.
:D Gece gece sayende yine çoştum bakalım. İnşallah başarabilirim...

gürcan_keskin
12-04-2014, 01:40
Ahhh Sevgili Gürcan aaahhh; ben senelerdir yok kaya bahçesi, yok kütük bahçesi düşünür düşünür dururum... Ama maalesef başaramadım, olmadı. :( Tabi o toprakları el arabasına ben doldurup taa arka bahçeye taşır isem olur. Ama bende de nerdeee o güç, kuvvet.
Ama yine de iyi dedin, yine aklıma soktun o fikirleri. Sonuçta belki maddiyata bakıyor.
:D Gece gece sayende yine çoştum bakalım. İnşallah başarabilirim...

Siz yaparsınızda olmaz mı? Üstesinden geleceğinize inanıyorum sevgili YeniGine... :p

Sudenur
19-04-2014, 00:10
Merhaba ablam ben geldim.. :o Daha sonra yine uğrayacağım, yorum yazacağım ama şimdi canım sıkıldı, Aysel hanıma çok üzüldüm.. Selam vermeden gitmek istemedim, hürmetlerimle ablam, ellerine, emeğine sağlık, lalelerin enfes açmış.. :)

YeniGine
19-04-2014, 00:13
:( Sevgili Sudenur'um hoşgeldiiin. Evet bu gece benim de hiç birşey paylaşasım, beğenesim yok, sevgili jineop'un durumu beni çok etkiledi, çok üzüldüm.
Sağolasın, gönlüne sağlık, teşekkür ediyorum çok haklısın bu gece üzgünüz.
Sonra yine gel inşallah.

YeniGine
19-04-2014, 23:41
Lalelerim artık geçiyor, çoğunun çiçek sapı kesildi bile... Kalan lalelerim...

484325

484326

484327

484328

484329

YeniGine
19-04-2014, 23:45
Süsenlerim geçen seneye nazaran daha fazlalaştılar. Çocukluğumun çiçekleri, çok da severim o yüzden...

484334

Tomurcuktalar...

484335

YeniGine
19-04-2014, 23:53
Vangelya (Gelintacı) çiçekleri çok güzel... Çok seviyorum bu çalıyı... Sayın Orhan Özbilgiç bahçesinde 2 kez çiçekleniyor, tabi ben de bir kez... :(

484336

484337

484338

484339

484340

YeniGine
19-04-2014, 23:57
Kartopum; 3 yaşında. Bir tane daha var o komşumun cemakânının önünde saksıda çiçeği yok, sadece yaprak üretiyor...

484342

484343

YeniGine
20-04-2014, 00:01
Arka bahçeden...

484344

484345

484346

YeniGine
20-04-2014, 00:04
Arka bahçeden diğer fotoğraf ile aynı fakaat bunu da paylaşmadan geçemedim...

484347

YeniGine
20-04-2014, 00:14
Ön bahçenin yine ilk gülleri...

484353

484354

YeniGine
20-04-2014, 00:21
Biliyorsunuz bende sorun çok... Saz ekibim eşelenip eşelenip wc niyetine kullanıyorlar... :mad:

484356

484357

484358

484359

YeniGine
20-04-2014, 00:52
Yaprakları soldu, toprak üzerinden dalı ipince oldu, kesmeyi düşündüm, kesemedim. Çok şükür son durumu bir yavrusu oldu ve çiçek açtı...
Sevgili egülnur'a teşekkür ediyorum...

484363

YeniGine
20-04-2014, 00:56
Yeni yeni filizlenenlerim... İnşallah çiçeklerini de görürüm...

484364

484365

484366

YeniGine
20-04-2014, 01:13
Hercailerim...

484368

484369

484370

484371

484372

Sudenur
20-04-2014, 01:24
Hepsi çok güzel ablacım. Miniş hercailerin yeni fide sanırım, tek tük açıyorlar.. ;) Sizlerden özenip iki saksı gelin tacı da ben dikmiştim geçen sonbahar başı fakat kışı atlatamadılar.. :( Ortancalarım dahil hepsi dondu.. :mad:

YeniGine
20-04-2014, 01:31
Sevgili Sudenur'um tekrar hoşgelmişsin, ne iyi etmişsin... Bu seneki hercailerim geçen senenin tohumlarından çook şükür... Başarabildim çok da mutluyum o yüzden.
Bendeki gelin tacı da fazla sudan nerede ise çürümeye yüz tutmuş idi yok su verme, yok güneş alan yere koy derken çok şükür kurtuldu...
:( Ortancalarına üzüldüm, yazık olmuş... Neyse ne yapalım canın sağolsun yeniden ortanca edinmek gerek o halde...
Bu sene İstanbul'da kış olmadığı için tabi ki üzülerek donan bir bitkimiz olmadı... Keşke kış olsaydı da ben bitkilerimi donmasınlar diye korumaya alsa idim... :(
Ve hâlâ yağmur yok İstanbul'da... Kış; kış olmadı, nisan; nisan olmadı... :( Çok kötü...

Sudenur
20-04-2014, 01:36
Sulama problemin olduğu için yağmur konusunda haklısın ablacım. Ankara'ya da pek yağmur düşmedi fakat nüfusa göre su sıkıntımız yok çok şükür. Yine de dikkat etmek lazım, foşur foşur su akıtmayı epeydir bıraktım. Devir ekonomi devri, Allah hakkımızda hayırlısını versin.. :)

YeniGine
20-04-2014, 01:42
Bu sene tohum bile atmıyorum Sudenur'um. Zaten bahçede su yok ama en azından yağmur vardı. E yağmur da yok. Artık bu sene inşallah olanlarla yetinmeye, onları kurtarmaya çalışacağım. Allah hakkımızda hayrlısını versin...

akçabardak
20-04-2014, 10:10
Sevgili YeniGine maşallah bahçelerin çok güzel renklenmiş hele o lalelere ne demeli, her çeşidinden var ne güzel çiçek açmışlar öyle maşallah, yağmur yok su yok susuzlukta bu kadar güzel olurlarsa acaba su olunca kim bilir nasıl coşarlar, karanfiller de çok güzeller biraz suya ihtiyaçları var gibi sanki ya da bana mı öyle geldi, menekşelere de haksızlık etmeyeyim hepsi de çok güzeller.

Kohlerianın kurtulduğuna sevindim benim kiler ne yazık ki kurtulamadılar 3 saksım vardı bir tanesinde toprağın içinden üç sm. lik bir kök çıktı onu tekrardan toprağa gömdüm tek ümidim onda, bakalım hala beklemedeyim hala bir tık yok.

YeniGine
21-04-2014, 00:07
Sevgili akçabardak hoşgelmişsin... Güzel beğenin ve yorumun için teşekkür ediyorum, sağolasın. Biliyorsun lalelerin çiçek ömürleri kısa ama son görüntülediklerim hâlâ maşallah gayet güzel duruyorlar... Zaten az biraz daha dursunlar ki doyabilelim güzelliklerine.
Bu sene benim bütün çiçeklerim susuz yağmur yok, bahçe suyunu mayıs sonu gibi açarlar, (Bu sene onu da açarlar mı meçhul) bina görevlisi de gönlü gelecek de kapı önlerini yıkamak için hortumu çıkaracak suyu açacak da benim çiçekler sulanacak. :( Evet seninde gördüğün gibi suya ihtiyaçları var, bir de saz ekibim görmüşsündür paramparça olmuş karanfilimin oraya gelip eşelenip eşelenip wc niyetine kullanıyorlar.
Kohleria evet keseyim mi, kesmeyeyim mi derken canlandı ama hâlâ tam toprak üstü kısmı incecik bir dal, ama Allah'tan yavruladı. İnşallah sen de o kökü canlandırıp yaşatabilirsin sevgili akçabardak...

milaca2010
21-04-2014, 10:16
İyi günler sevgili YeniGine;Bahar iyiden iyiye hissettirmeye başladı kendini, doğa canlanıyor maşallah YeniGinemin bahçeleri güllük gülistanlık.
Karanfillerin maşallahı var arkadaşım, gayet keyifli görünüyorlar, lillium ve glayörlerin gayet iyi olması gereken boydalar neden dersen? Benimkilerde aynı boylarda seyrediyorlar, renk renk açmış hercailerin kimbilir ne güzel kokular sarmıştır bahçeyi.
Ön bahçenide güller süslemeye başlamış, su konusunda herhangi bir yorumda bulunamayacağım,üzme kendini arkadaşım allah kerimdir.
Herşey gönlünce olsun.
Sevgiler selamlar...

YeniGine
21-04-2014, 23:37
Sevgili milaca hoşgelmişsin, çok teşekkür ediyorum, sağolasıın... Beğenin ve güzel yorumun için sağol...
Biliyorum artık tüm üyeler benden bıktı, sorun sorun sorun... Ama ne yapayım gerçekten ciddi sorunlar yaşıyorum. Yok çocuklar, yok komşular, yok saz ekibi derken işte en büyük sorun ile karşı karşıyayım; su yok!.. Onun için bu sene tohum atmadım elimdeki saksılarla, yani kapı önlerindekilerle kendimi mutlu etmeye çalışayım diyorum. Zira en azından onlara kendi evimden su taşıyabiliyorum... Buna da şükür...

A_NOMAD
22-04-2014, 00:38
Dayanamadım hazır 64.sayfaya kadar gelmişken son sayfaya bir bakıvereyim dedim iyi ki bakmışım, onlar ne güzel güller ne güzel karanfiller maşallah ;) Ellerine emeğine sağlık, hepsini çok güzel yetiştirmişsin...

YeniGine
22-04-2014, 00:41
Sevgili A-NOMAD çok teşekkür ediyorum elimden geldiğince dedikten sonra; senin de gönlüne sağlık inşallah...
Sağol...

A_NOMAD
22-04-2014, 00:41
Gece gece mest oldum desem abartmış olmam; laleler, leylak, hercailer off off saymakla bitmez hepsine bayıldım ;)

YeniGine
22-04-2014, 00:53
Sevgili a-NOMAD, güzel yorumun, beğenilerin için çok teşekkür ederim sağolasın. Hep derim, zorluklarla nacizane, elimden geldiği kadar...

Aysis
22-04-2014, 12:31
Uzun zamandır sitenizin bahçesini takip ediyorum. Sizi canı gönülden kutluyorum. Şu sizin yaptığınızı hiç kimseler yapmaz. Tüm olumsuzluklara rağmen bahçeyi cennete çevirdiniz. Elinizde imkan olsa tabiat ana müsaade etse kim bilir neler yapacaksınız.

Güller, laleler, ispiryalar, leylaklar, kartopları, hercailer her daim güzel çiçekleriyle size teşekkür ediyorlar. Hiç vazgeçmeden bıkmadan usanmadan onlara hayat vermeye devam etmenize nasıl teşekkür etmesinler.

Kutluyorum iyi ki varsınız. Benden veya bahçemden istediğiniz herhangi bir şey olursa bir mesajınız yeterli.:rolleyes:

hira
22-04-2014, 20:29
Yeni çiçeklerinin hepsini gördüm ablacım çok güzeller.

YeniGine
22-04-2014, 23:19
Sevgili Aysis merhaba, hoşgelmişsiniz, sevindim, ne iyi etmişsiniz... Beğeniniz ve güzel yorumunuz için çok teşekkür ediyorum, gönlünüze sağlık...
Sorunlarla, zorluklarla mücadele etmeye devam, çünkü ne yapayım elimde değil doğayı seviyorum o yüzden elimdeki olanakları olduğunca kullanmaya çalışıyorum... Bazen minicik bir bahçe görürüm ve derim ki şu kadarcık bir yerim bile olsa razıyım... En azından benim olur. Alan geniş ama yerim dar oynayamıyorum... :) Buna da şükür...
Sevgili Aysis çok teşekkür ediyorum, sağolun...

YeniGine
22-04-2014, 23:21
Sevgili hira'm gönlüne sağlık, çok teşekkür ediyorum, sağolasın...

pria
22-04-2014, 23:37
Siz de ben de ömür tükettiğimiz sitelerimizin güzelleşmesi için çırpınıp duruyoruz.

Kolay gelsin sn. YeniGine..

YeniGine
22-04-2014, 23:55
Merhaba Sayın pria, hoşgelmişsiniz... Evet gerçekten dediğiniz gibi çırpınıp duruyoruz... Bize başarılar diliyorum...
Size de kolay gelsin inşallah Sayın pria, çok teşekkür ediyorum, sağoluun...
:D Valla bahsetmeden geçemeyeceğim hep diyorum ya bu sene tohum atmıyorum, su yok, yağmur yok... Ama işte yine sevda, yine gönül vermek; bugün bina görevlimiz yarın kapı önlerini yıkayacağım abla dedi... Ben gecenin tamı tamına saat 23.30 sulayacağı yerlere yani bina önündeki dikdörtgen tarlalarıma kına tohumu atıverdim... İnşallah yarın Hasan sular, e Allah büyüktür ertesi gün de bir yağmur, e sonrası ben şöyle bir sularsam belkii kınalar çimlenir...

pria
23-04-2014, 00:04
İstanbul yarından sonra 4 gün yağmurlu, diyor meteoroloji..

İnşallah gök delinircesine yağar..

Köyde evvelki gün yağmış bardaktan boşanırcasına..Öylesine sevindim ki..

Hep zeytinlerimin tam çiçeklenme dönemi öncesi ah bir güzel yağmur yağsa diyordum..Şükür, oldu bu da..

Bende bugün 3 bahçevanla birlikte yaz çiçeklerini diktim..
Baştan kısıtlı ekmekti niyetim ama coştukça coştum..doldurdum çoğu yeri..
Çöpe atacak değilim ya fideleri.. :))

YeniGine
23-04-2014, 00:13
Amman Sayın pria valla ağzınızdan bal damlıyor... 4 gün yağmur hadi inşallah... Valla benim bildiğim Nisan ayında 40 ikindi yağmurları derler, bu sene hani nerede, hoş kış da olmadı... İnşallah Rabbim yüzümüze gülsün. 4 gün yağmur ise ben az biraz daha kına tohumu atayım... İnşallah dediğiniz gibi gök delinircesine yağar... İnşallah!.. Evet gözümün önüne öyle bir yağmur geldi, inşallah!..
Köyde yağmur, inanın sizin sevincinize ben de ortak oldum, sizin kadar ben de sevindim... Maşallah diyelim.
Sayın pria ah keşke benim 3 değil de bir bahçevanım olsa. Ama bahçevan da ben, eken, diken de ben. Yaz çiçekleri derken neler diktiniz?
:D Sayın pria bu işe başlayınca kısıtlı ekmek diye bir düşünce inanın söz konusu değil. Coşuyoruz da coşuyoruz valla... Ben mesela bu sene tohum atmayacağım dedim ama işte yine sulama lafını duyunca atıverdim az biraz bu gece. Amaan inşallah yağmur da yağarsa kesin çimlenir benim kınalar. Haydi inşallaah!..

sonkez
23-04-2014, 09:11
O kadar haklısınki sevgili YeniGine,gözümüz doymak bilmiyor.İnşallah yağmur yağarda çiceklerin dahada çoşarlar....Hepsi birbirinden değerli ve güzeller....

Laleci_03
23-04-2014, 09:39
Sn. YeniGine laleler, güller, karanfiller, hercailer her şey yine çok güzel maşallah :rolleyes: Benim bir de sorum olacak, güllerde oluşan bitler için ne tür ilaçlar kullanıyorsun acaba? Ben ne zaman gül yetiştirmeye yeltensem hemen bitler hevesimi söndürüyorlar, her seferinde bitlere karşı yeniliyorum :( Tekrar o güzellikler için ellerine sağlık Sn. YeniGine, güzelliklerin devamını bekliyorum :rolleyes:

Cumhur Tonba
23-04-2014, 18:26
Sayın YeniGine,
Bahçenizde bol bol dolaştım. Çok harika.

Sayın Laleci_03, Buraya (http://www.agaclar.net/forum/dis-mekan-bitkilerinde-hastalik-ve-zararlilar/5983-14.htm) da bir göz atarmısınız. Tabii ki sayın YeniGine'nin tecrübeleri de çok önemli. O gelinceye kadar işinize yarar bir şeyler bulabilirsiniz belki

Laleci_03
23-04-2014, 21:18
Sayın Cumhur Bey çok teşekkür ederim sağ olun ama bende hata zaten oraya bakmam gerekirdi kusuruma bakmayın :o

Cumhur Tonba
23-04-2014, 21:58
Sayın Laleci_03.
Olur mu? Arkadaşların tecrübeleri, deneyimleride çok önemli. Burada herkes deneyimlerini anlatıyor, tecrübe ettiklerini bizlere aktarıyor. Bizlerde bilgi sahibi oluyoruz. Lütfen hatalıyım diye bir duyguya kapılmayın. Şimdi ben de inanın bu mesajı yazdım diye üzüldüm. Bu gece bana uyku yok. Dilerim beni yanlış anlamamışsınızdır.

YeniGine
23-04-2014, 23:10
Sevgili sonkez merhaba, hoşgelmişsiniz... Güzel yorumun ve beğenin için çok teşekkür ediyorum, sağolasın...

Sevgili Laleci, merhaba hoşgelmişsin... Çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Hiç sorma ben de güllerdeki negatif oluşumlardan hiç hoşnut değilim. Öyle şimdiye kadar belli bir ilaç alıp kullanmadım açıkçası. Eminönü'ne gittiğim zamanlar diyordum işte bit, mantar hastalığı için ilaç. Ama bu sene ne hikmetse inat ettim almadım, site alsın istedim. Bir komşum gitmiş almış güllerdeki zararlılar için yazıyordu üzerinde sadece elimde de CAPTAN vardı onunla ilaçladım. :( Çoğunun üzerindeki filiz yapraklar soldular gibi. :( Az biraz üzerlerinden yine budama yaptım. Zaten bu ilaçlar çevreye de zararlı. Genellikle arapsabunu+sıvı yağ+acı pul biber suyunu sıkıyorum. Bitler az ise faydasını gördüm... Zaten sağolsun Sayın Cumhur Tonba da size konu başlığını vermiş...

Sayın Cumhur Tonba merhaba, hoşgelmişsiniz. İçin için diyordum Sayın Cumhur Tonba çoğu bahçeyi gezer, yorum yapar nedense bir benim bahçeme gelmedi... Sizi bahçemde görmek sevindirdi beni. Güzel yorumunuz ve beğeniniz için çok teşekkür ediyorum, sağolun...

YeniGine
23-04-2014, 23:14
Arka bahçeden papatyam üzerindeki salyangozu atmaya kıyamadım. Az biraz daha yesin nasıl olsa çiçeğimiz bol diye düşündüm...

485678

485679

YeniGine
23-04-2014, 23:21
Arka bahçeden...

485680

485681

Yeni dikildi, çok hoşuma gitti bu minişler...

485682

Cumhur Tonba
23-04-2014, 23:22
Salyongoz da çok yakışmiş oraya. Bir de salyangozon üzerindeki papatyada bir misafir var galiba.

YeniGine
23-04-2014, 23:23
Arka bahçeden şakayıklar... Çok güzel çiçeklendiler maşallah!..

485683

485684

485685

485687

YeniGine
23-04-2014, 23:30
Maşallah güllerimin üzeri tomurcuk dolu... Harikalar...

485690

485691

485692

485693

münevver48
23-04-2014, 23:32
sevgili yenigine,şakayıklarınız harika açmış.ellerine sağlık.kuruyunca soğanlarını topraktan çıkarıyormusunuz?

YeniGine
23-04-2014, 23:34
Bir dönem bolca bitli arapsabunu+sıvı yağ+acı pulbiber suyu karışımı uygulamış idim çok şükür an itibari ile bitlerden kurtuldular. :( Ama bu sene maalesef ne dipleri bellendi, ne de gübre verildi, ne de su ya da yağmur yok... :(

485698

485699

YeniGine
23-04-2014, 23:37
Bina ön tarafa geldik... Amarallisim. :( Daha çok amarallislerim vardı fakat kim aldı bilinmez, 2 tane saksıyı çok şükür bırakmışlar bana... Hatta arka bahçede toprak alanda da vardı, maalesef onları bile tomurcukta idiler yerlerinden söküp götürmüşler... :mad:

485702

YeniGine
23-04-2014, 23:43
Ceylanlarımın ilk çiçekleri... Maşallah çok sevimliler!..

485710

485711

485712

YeniGine
23-04-2014, 23:45
Gelin telimin çiçekleri, gerçekten çok narin ve zarifler...

485714

YeniGine
23-04-2014, 23:47
Komşumun camekânında iki saksıda idiler. Dün çok şükür onları da ayırdım...

485716

YeniGine
23-04-2014, 23:52
Minyatür güllerimden beyazı... Diğerleri de tomurcuk yapsak mı yapmasak mı diye düşünüyorlar, zira su yok tabi... Bir tek bu beyaz minyatürüm tomurcuk yapıverdi...

485722

485723

485724

YeniGine
23-04-2014, 23:55
Salyongoz da çok yakışmiş oraya. Bir de salyangozon üzerindeki papatyada bir misafir var galiba.

Sayın Cumhur Tonba ben fotoğrafı salyangozu görünce özellikle çekmiş idim o misafiri ben de fotoğrafladıktan sonra gördüm... :)
Sanırım fotoğraf çekerken de artık yakın gözlükleri takmak gerekiyor...

YeniGine
23-04-2014, 23:57
sevgili yenigine,şakayıklarınız harika açmış.ellerine sağlık.kuruyunca soğanlarını topraktan çıkarıyormusunuz?

Sevgili münevver çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Kırmızı olan şakayık yeni aldım fakat sarı kırmızılı 3. senesi bu sene yok hiç dokunmuyorum soğanına.

akçabardak
23-04-2014, 23:57
Harika harika hepsi de çok harika maşallah sevgili YeniGine ...

Susuzluklara ve bazı aksiliklere katlanarak hiç yılmadan, pes etmeden bütün çabalarına karşı sana geri dönen emeklerinin karşılığı gözle görünecek şekilde ortada ellerine yüreğine emeklerine sağlık.
Güllerin de gayet sağlıklı ve canlılar, her şey gönlünce olsun dilerim.

YeniGine
24-04-2014, 00:03
Sevgili akçabardak'ım işte hep zaten böyle oluyor. Kızıyorum, sinirleniyorum, üzülüyorum, hayal kırıklığı yaşıyorum, zorlanıyorum 'Tamam artık vazgeçtim, ben en iyisi bu işten vazgeçeyim (Vazgeçeyim derken de tabi bahçeden sadece saksılarla uğraşayım) diyorum ama gel gör emeklerimin karşılığını da böyle güzel bir şekilde alınca hadi gel de vazgeç diyorum... Tohum atmayacağım su yok diyordum, yine dayanamadım bugün tohum attım bakalım, kısmet...
Elimde bahçede 5 tane olsa, giden saksıda da 2 tane belki yavrusu da vardı 7 tane amarallis soğanım yok olmuş gitmiş, çok şükür ki 2 saksımı bırakmışlar bana... Artık işte gerisini sen düşünüver... :mad:

münevver48
24-04-2014, 00:06
sevgili yenigine,güller susuzluğa dayanıklı olduklarını söyleyebilirim.susuzluk çiçek kalitesini düşürür. pek çok çalı türü bitkilerde buna dahil sadece çiçeklenme döneminde biraz verimsiz ve düşük kalite oluyor.senin adına ve doğadaki suya ihtiyacı olan tüm canlılar için yağmurların yağması için dua ediyorum.

ben şahsen bahçeme yeni bir çiçek dikmeden önce,isteklerini araştırıyorum.kuraklığa dayanıklı çalı türlerini tercih etmeye çalışıyorum.tabi seçim yaparken de zolanıyorum.o kadar güzel çiçekler var.sizde tahmin edersinizki insan hepsine sahip olmak istiyor canım...sevgiler.

hozat
24-04-2014, 00:14
Ah sevgili YeniGine,
bu çiçek aşırma işi yüzünden inan ki, öze türlere rağbet etmiyorum artık.
Neler neler gitti bir bilsen,fırça çalımın biri kökünden çıkarılarak alınmıştı bir zaman.
Bu "çalınan çiçek tutar" sözünü kim uydurduysa, dilini eşek arısı soksaydı da söylemez olaydı.
Her şey o kadar güzel ki, eline sağlık. Sarı gülün ve şakayıkların güzel bir tebessüm gibi insanın içini ısıtıyor.Seni izlemeye devam edeceğim.
Sevgilerimle

YeniGine
24-04-2014, 00:15
Sevgili münevver hep diyorum valla biliyorum tüm dostlar benim sorunlarımdan sizler de bıktınız. Ama olsun ben sorunuyla, güzeliyle, kötüsüyle hep birlikte paylaşıyoruz, dertleşiyoruz. Ama işte imkânlarım daha elverişli, güzel olsa, daha da güzelleşebilse. Güllere bu bakımsızlıklarıyla, susuzluklarıyla ben de hayret ediyorum şu hallerine, maşallah durumları iyi şimdilik.
Benim bu bitkileri diktiğim 4-5 sene oldu. O zamanlar bu kadar sorun yoktu. Sulama sistemimiz gayet güzel idi kendi halinde alttan alttan çıp çıp çıp kendi halinde sulanan bir sistem idi. Sonra site yönetimi değişti bilirsiniz her değişiklikte mutlaka birileri kendi bildiğini okur, o sulama sistemini değiştirip bir sürü paralar ödeyip vahşi sulama mı diyoruz sanki dönüm dönüm araziler suluyoruz onlardan yaptırdılar. İşte ondan sonra benim emekler maalesef heba olmaya başladı. E şimdi de hepimizin derdi yağmur yok, su yok. Geçen sene ben zorla bahçe sulamalarını açtırmış idim. Daha nisandayız zaten su da yok mümkün değil açmazlar bu zamanda. Ben susuz susuz bitki yetiştirmeye çalışıyorum. Hadi bakalım ne yaparız, ne ederiz?.. :(