PDA

View Full Version : YeniGine / Site bahçesi

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19

Mücevher Çalısı
08-08-2015, 11:42
...

Kına ve kadife dediğiniz gibi çok vefalılar. Sizin ekip uğraşmanıza gerek kalmadan her sene bahçeyi doldururlar:p

Ben özellikle kınalara çocukluğumdan beri bayılıyorum. Sizinkiler de çok güzel görünüyorlar, rengarenkler ellerinize sağlık;)

Adalet Yağcı
08-08-2015, 13:25
Canım YeniGine'ciğim, sayfanı yüzümde kocaman bir gülümseme ile gezdim.
Ve, "keşke" dedim, "keşke Sema'cığım benim komşum olsaydı, bahçemi ellerine teslim etseydim, istediği gibi ekip dikseydi, şu yaz sıcağında birlikte serin serin otursaydık" :(

Bahçe toprağın yeni olduğu için sebzelerin de süper gelişmişler, birkaç sene daha yüzünü güldürürler, sonra toprak yoruluyor.
Gübrelerle ve münavebeli ekimle aynı başarıyı devam ettirebilirsin.

Örneğin; bu sene domates diktiğin bölüme seneye fasulye ekebilirsin.
Sonbaharda, kullandığın alana(tarlana)bakla bezelye ekebilirsin, baharda ürünlerini topladıktan sonra, kalan bitkileri ince ince kıyarak toprağa karıştırırsan Azot yönünden toprağını zenginleştirmiş olursun.

Her zaman olduğu gibi, gayretini ve başarını alkışlıyorum.:eek:

Adalet Yağcı
08-08-2015, 14:12
YeniGine'ciğim, bu (http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/25701.htm)başlığı bir incele istersen, güzel bilgiler var.

YeniGine
08-08-2015, 23:28
Sevgili YeniGineciğim;Sardunyalarına şekerli su verirsen daha iyi açıyor.Bir litre suya iki yemek kaşığı şeker koyup iyice eritiyorum ve 15 günde bir sardunyalarımı besliyorum.:)
Tavsiye ederim arkadaşım.Bol çiçekli sardunyaların olsun inşallah..

Sevgili Aliyye çok teşekkür ediyorum, sağolasınn arkadaşım. Evet sardunyalarıma bir kez şekerli su verdim. Bu zamana kadar gayet güzeldi çiçeklenmeleri fakat işte havaların sıcak gitmesi bir de öğleden sonra saat 13.00 gibi başlayıp saat 17.00'ye kadar direk güneş alıyorlar (mecburi yerleri) sanırım az biraz dinlenmeye geçtiler. :) Dediğin gibi şekerli suyu tekrarlayayım en iyisi ben; çok teşekkür ediyorum, sağolasıın...

YeniGine
08-08-2015, 23:31
Sevgili YeniGine çiçekleriniz çok güzel ama kendini saksıya diken kediye bayıldım. Heykel gibi, kendini bahçe cücesi yapmış :D

Sevgili uyap, merhaba, site bahçeme hoşgelmişsiniz. Teşekkür ediyorum, sağolun... Yemek ve gezinti saatleri dışında hep o saksının üzerinde duruyor Tekir'imiz. Bu sıcaklarda bile o saksıya kıvrılıp uyuyor diğer kedilere bakıyorum sere serpe ohhh geniş geniş, Tekir ise büzülmüş saksıda uyuyor... :)

YeniGine
08-08-2015, 23:33
Kına ve kadife dediğiniz gibi çok vefalılar. Sizin ekip uğraşmanıza gerek kalmadan her sene bahçeyi doldururlar:p

Ben özellikle kınalara çocukluğumdan beri bayılıyorum. Sizinkiler de çok güzel görünüyorlar, rengarenkler ellerinize sağlık;)

Sevgili Mücevher Çalısı, baktım olacak gibi değil artık; onun için, zahmetsizler kadife ve kına diyorum. Bu sene deneme amaçlı idi; e gayet de güzel duruyorlar neden olmasın dedim. Bakalım nasiip, kısmet.
Çok teşekkür ediyorum, sağolasıın...

YeniGine
08-08-2015, 23:44
Canım YeniGine'ciğim, sayfanı yüzümde kocaman bir gülümseme ile gezdim.
Ve, "keşke" dedim, "keşke Sema'cığım benim komşum olsaydı, bahçemi ellerine teslim etseydim, istediği gibi ekip dikseydi, şu yaz sıcağında birlikte serin serin otursaydık" :(

Bahçe toprağın yeni olduğu için sebzelerin de süper gelişmişler, birkaç sene daha yüzünü güldürürler, sonra toprak yoruluyor.
Gübrelerle ve münavebeli ekimle aynı başarıyı devam ettirebilirsin.

Örneğin; bu sene domates diktiğin bölüme seneye fasulye ekebilirsin.
Sonbaharda, kullandığın alana(tarlana)bakla bezelye ekebilirsin, baharda ürünlerini topladıktan sonra, kalan bitkileri ince ince kıyarak toprağa karıştırırsan Azot yönünden toprağını zenginleştirmiş olursun.

Her zaman olduğu gibi, gayretini ve başarını alkışlıyorum.:eek:

Sevgili CAN Adalet Hanım'cığım ah ah ah keşke komşu olsaydık, bilgiler, fikirler, neskafeler sizden, ekip-dikmek, sulamak benden; sonra gelsin mükemmel bir bahçe, otur bahçede serin serin... Gerçekten ne kadar güzel olurmuş. Şöyle bir gözümde canlandırdım valla hayali bile güzel geldi. Ne yapalım kısmet diyelim.
Ayrıca verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum, sağolun. Zaten mümkün olduğunca, elimden geldiğince evdeki sebze-meyve kabuk atıklarını devamlı toprağa gömüyorum. Valla bu işlemi 4-5 senedir site bahçe toprağında uyguluyorum demek ki onun için bütün otlar boyumu geçiyor. :D
Çok teşekkür ediyoruum, sağoluun...

YeniGine
08-08-2015, 23:51
Sundavillam ve unlu bit. Sevgili CAN Güler Hanım'ın önerisi ile oksijenli su ile temizledim. İnşallah kurtarabilirim...

570328

570329

570330

YeniGine
13-08-2015, 23:26
Gardenyam yeniden çiçek açtı...

571154

571155

YeniGine
13-08-2015, 23:31
:) Geçen seneden beri benimle, bu sene meyvesini verdi; süs narım... Bilmiyorum, bu narlar yeniyor mu acaba?

571156

571157

571158

YeniGine
13-08-2015, 23:39
Güllerim; tek tük çiçekliyiz...

571159

571160

571161

571162

571163

YeniGine
13-08-2015, 23:45
571165

571166

571167

571168

571169

YeniGine
14-08-2015, 23:43
Maşallah acı biberlerim bir bereketli bir bereketli hergün hasat komşularım turşu yapmaya bile başladılar... Fotoğrafladıktan sonra komşumla gittik tarlama az biraz daha üzerine takviye için biber topladık...

571314

571315

YeniGine
14-08-2015, 23:48
:) Domateslerim... Çerez gibi koparıp koparıp yiyoruz...

571317

571318

571319

571320

571321

sumeyra47
15-08-2015, 08:25
Maşallah site bahçenizde her şey yolunda görünüyor. Ortakta olsa bir bahçenizin olması ne güzel. Domatesler biberler çok lezzetlidir eminim.

Benimde favorim bu sene kına çiçeğiydi ama ben evde yokken iki dikdörtken saksı kurumuş. Unutmuşum o saksılarda ne olduğunu kara kara düşünüyorum acaba ne ekmiştim ben bu saksılara.

Benimde başım dert bu zararlılarla. Hem unlu bit hemde çok tuhaf kabuklu kene gibi bir şey dadanmış bitkilerimin gövdelerine. Oksijenli suyu nereden aldınız bende tek tük unlu bit oluşan atlaslarımda kullanacaktım.

-Doğadan-
15-08-2015, 11:29
Sayın YeniGine, bahçeniz, çiçekleriniz ve sebzeleriniz çok harika ellerinize sağlık başarılar :)

resimsel
15-08-2015, 12:54
Sn Yeni Gine daha ne olsun turşunuzu bile halletmişsiniz maşallah:)

akçabardak
15-08-2015, 13:03
Sevgili YeniGine domatesler, biberler turşular maşallah ne güzel olmuşlar, ellerine sağlık ağız tadıyla tüketesiniz inşallah komşularınızla birlikte.

YeniGine
15-08-2015, 23:08
Sevgili Sümeyra çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Domateslerim lezzetliler hem de çook, fakat biberler hepsi acıymış; ben hiç yiyemedim ama acı sever komşularım sabah kahvaltısına, yok ne bileyim salatasına, menemenine kullanıyorlar, şimdi de turşusunu yapıyorlar. :)

Oksijenli suyu eczaneden aldım tabi yanında da kulak çubuğu. Oksijenli suyu az biraz sulandırıp kulak çubuğunu değiştire değiştire temizledim bitleri. Sevgili Güler Hanım'ın tavsiyesi.

YeniGine
15-08-2015, 23:10
Sayın Doğadan merhaba, hem ağaçlar net ailesine, hem de site bahçeme hoşgelmişsiniz; ne iyi etmişsiniz. Beğeni ve güzel yorumunuz için çok teşekkür ediyorum, sağolun...

YeniGine
15-08-2015, 23:11
Sayın resimsel merhabaa, site bahçeme hoşgelmişsiniz; sevindirdiniz beni çok teşekkür ediyorum, sağolun...

telato
15-08-2015, 23:15
:) Domateslerim... Çerez gibi koparıp koparıp yiyoruz...]

Maşallah bu çerez domatesler:D çeri domates sanırım...

YeniGine
15-08-2015, 23:15
Sevgili akçabardak'ım çok teşekkür ediyorum evet valla şimdiye kadar pek domates-biber düşünmemiştim, bu sene komşunun toprağını yığınca bir köşeye dedim burası da benim tarlam olsun. Şimdiye kadar neden hiç domates-biber düşünmemişim hayret, zira gerçekten çok büyük bir zevk imiş...
Turşular benim tarlamın biberleri fakat komşular kendilerine yapıyorlar; bizde acı yiyen yok. Ama nasip-kısmet olur ise seneye tatlı biber inşallah diye düşünüyorum... Nasip!..

YeniGine
15-08-2015, 23:22
Sayın telato ben de şüphedeyim işte çeri mi tin tiny (:D Yazamadımmm tinimini hanım diye devam ediyorum) yani işte o domatesten mi? Ama maşallah hem bereketli, hem de çok lezzetliler...

YeniGine
15-08-2015, 23:24
Valla büyük mutluluk, tarlamdan acı biberlerimle turşusunu kuran 'Sema baaak' deyiveriyor bugün de başka komşum turşu yapmış... Sanki ben de komşular bidon bidon turşu kuruyormuş gibi seviniyorum valla... :)

571454

571455

YeniGine
17-08-2015, 23:37
Bu senenin 4. yavruları. Dün yuvalarından çıkıp karşı duvardaki saksıda idiler, bugün uyanınca hemen ilk işim gidip onları kontrol etmek oldu, zira çevrede çok kedi var. :) Nerede ise 1.5 saatlik aramadan sonra yine ikisini yanyana bahçenin dışındaki ıhlamur ağacının dalında gördüm. Uçmaya başlamışlar... Ben de mutlu tabi...

571692

571693

571694

YeniGine
17-08-2015, 23:41
Çok sıcak; bugün komşumun bahçesini suladım tabi sularken taş da yıkandı Tarçın ıslak taşın üzerine kendini sere serpe atıverdi...

571695

571696

571697

telato
17-08-2015, 23:55
bugün uyanınca hemen ilk işim gidip onları kontrol etmek oldu, zira çevrede çok kedi var. :)

Nedense bizim kediler hiç Sayın Loveforlife kedilerine benzemiyor, kediler sahibine benzermiş diye bir söylem var, ama benimkiler hiç bana çekmedi,
vallakine benim kediler onu hapucuk eder...

YeniGine
18-08-2015, 00:02
:) Sayın telato valla zaten zira çevrede kediler var derken sevgili loveforlife ve güzelleri geldi aklıma. Çok haklısınız. Ama işte alışmaya bağlı diye düşünüyorum benim buradaki bütün kedicikler sokakta :( yakalamaya görsünler hapucuk ederler...
Ama neyse çok şükür uçtular artık...

YeniGine
18-08-2015, 00:10
Kaktüslerim... Büyüyoruz maşallah!..

571700

571701

571702

Geçen sene saksı ve toprağını değiştirdim çok da güzel üşüdü, umutlu idim çiçek açar diye... Fakat vazgeçtim çiçek açmasından, ne büyüyor, ne de yavrusu var. :(

571703

B e t ü l
19-08-2015, 00:25
Bence yeri geniş olunca şımarmış. Dikin bir pet bardak gibi ufacık bir kaba azıcık toprakla bakalım ne yapacak?

YeniGine
19-08-2015, 00:32
Sevgili Betül yoktun, hoşgelmişsiin. Evet ya, dediğin de doğru teşekkür ediyorum, sağolasın. Aslında saksısı küçüktü geçen sene aldım bu saksıya, yanında birkaç kaktüs daha vardı onlar tabi geçtiğimiz kış dondular.
Ama saksı, toprak değişimi ne zaman yapılabilir?
Çok teşekkür ediyorum.

B e t ü l
19-08-2015, 11:35
Hoşbulduk:))
Saksı toprak değişimi için en uygun zaman Mart Nisan ayları. Ama şimdi de köklerini zedelemeden değiştirebilirsiniz. Kumlu,taşlı, geçirgen(nemliyken avucunuza alıp sıktığınızda yapışmayacak) bir toprak hazırlayın. Kaktüsü çıkardıktan sonra 1-2 gün gölge bir yerde tutup, hazırladığınız kuru toprak karışımımıza dikin. 1 hafta hiç su vermeyin. Sonra da azar azar sulayın. Ben böyle yapıyorum. Belki arkadaşların farklı fikirleri vardır.:))sevgiler..

loveforlife
19-08-2015, 16:04
Nedense bizim kediler hiç Sayın Loveforlife kedilerine benzemiyor, kediler sahibine benzermiş diye bir söylem var, ama benimkiler hiç bana çekmedi,
vallakine benim kediler onu hapucuk eder...

Benimkiler bambaşka çocuklar Sayın Telato... Evdekiler bir yana bahçede baktıklarımın bile hiç kimseye zararı yok. Hatta civcivlerim kedi mamasına fena takmış durumda. Pisiciklerimi dövüp (ciddiyim!) bir güzel afiyetle kedi maması yiyorlar. Aynı kaptan makarna yeyip su içiyorlar sonra kardeş kardeş. Hepsi için etsu tablet ile koca bir tencere makarna pişiriyorum. Değmeyin keyiflerine...

YeniGine
19-08-2015, 23:32
Sevgili loveforlife evet hepimiz biliyoruz senin kediciklerinin ne kadar akıllı, uslu olduklarını. Maşallah onlara. Demek ki ben başaramıyorum, 3 sokak köpeğimi nerede ise 4 senedir tarlalarıma yatmamaları gerektiğini öğretemedim, maşallah 3'ü de çiçeklerimin üzerinde yatıyorlar; ortada çiçek falan da kalmadı. :(

telato
19-08-2015, 23:42
Bende başaramıyorum Sayın YeniGine;

Peki Sayın Loveforlife bu işin sırrı ne?

Benim kediler cicivle oynıyayım derken hiç biri sağ kalmaz..

Bende sevgiyle yaklaşıyorum kedilere...

YeniGine
19-08-2015, 23:57
Benim saz ekibim kedilerle birlikte aynı kaptan mama yiyip su içiyorlar. Fakat komşumun Şanslı'sı mümkün değil asla affetmez. Ben Şanslı'yı salacağım zaman önce kedileri yok ediyorum çevreden.
:) Bu konuda sevgili loveforlife'den öğrenmemiz gereken çok şey var gibi.

uyap
20-08-2015, 15:07
Sevgili A_Nomad'ın sayfasında okudum kumru istediğinizi. Bizim sitedekileri size doğru uçurayım bundan sonra :). Sitede ciddi bir kedi, kumru ve karga nüfusumuz var :). Yalnız söyleyeyim kedi almayana kumru yok :D.
Kedilerimiz fazla bakımdan biraz azgınlar ama pazarlığı ona göre yapalım sonra kedileri geri alın arabaları çiziyorlar, yemek vermeyeni geçirmiyorlar demeyin. Bazen içlerine kaplan filan kaçtığını düşünüyorum :rolleyes:.

YeniGine
20-08-2015, 23:23
Sevgili uyap aslında arkadaşlar haklılar benim balkonumda çiçek yetişmediği için hiç çiçeğim yok, onun için kumrular gelsinler üresinler, çoğalsınlar gitsinler istiyorum. Fakat işte kargalar izin vermiyorlar artık; sizin oralarda da kedi ve karga-saksağan var ise kumruların pek şansı kalmamış demektir. :( Bizim burada da çok kedilerimiz var ama sizinkiler kadar azgın değiller çok şükür.
Teşekkür ediyorum, sağolasın.

Resulgur
21-08-2015, 12:53
Valla büyük mutluluk, tarlamdan acı biberlerimle turşusunu kuran 'Sema baaak' deyiveriyor bugün de başka komşum turşu yapmış... Sanki ben de komşular bidon bidon turşu kuruyormuş gibi seviniyorum valla... :)

571454

571455

Çok güzel görünüyor sn. YeniGine ellerinize sağlık , nasıl yaptınız tarifini de yazar mısınız neler var içinde ;)

YeniGine
21-08-2015, 22:58
Sayın Resulgur teşekkür ediyorum. Turşuyu ben yapmadım komşum yapmış, içinde bildiğim bir tek benim tarlamın acı biberleri var...

Resulgur
22-08-2015, 01:27
Sayın Resulgur teşekkür ediyorum. Turşuyu ben yapmadım komşum yapmış, içinde bildiğim bir tek benim tarlamın acı biberleri var...
Hmm . tamam o zaman. [emoji4]

sinbas
22-08-2015, 15:36

571454

571455

Acı sevenler için iştah kabartıcı güzel bir manzara olsa gerek. :)

YeniGine
22-08-2015, 23:41
Sayın sinbas, ben hiç acı sevmem, ama benim için bile gerçekten çok güzel bir manzara... Teşekkür ediyorum, sağolun.

Acı biberlerimin 3. turşusu kuruluyor...

572173

572174

572175

Bugün domates hasatım... :p

572176

572177

sinbas
23-08-2015, 00:43
Sayın sinbas, ben hiç acı sevmem, ama benim için bile gerçekten çok güzel bir manzara... Teşekkür ediyorum, sağolun.

572173

572174

572175

572176

572177
Yiyemediğim halde Sarı acı biberlerden geçen sene iki kök diktim, toplamayla başedemedim.
Vişne toplamaktan zor desem yeridir, en azından vişne ayakta toplanıyor, bunu eğilerek toplamak yorucu oluyor. :)

YeniGine
23-08-2015, 00:55
:) Olsun ben çok mutluyum onları toplarken. Hatta bugün hava karardı, toplayalım turşu yapalım dedik komşumla koparırken bir tanesi düştü yere, karanlıkta el yordamı ile araya araya buldum çok şükür. Bahçe işleri yorulmadan da olmuyor zaten Sayın sinbas.

akçabardak
23-08-2015, 14:09
Sevgili YeniGine bu sene sen de hasat etme duygusunu tatmış oldun ne güzel, bizler hasat ettiğimizde çok sevdiğini, sevindiğini yazardın hep, kendinizin dikip yetiştirdiklerinizin dalından koparıp tüketmeniz insanı nasıl mutlu ediyor değil mi?

Şimdi ben de senin adına çok mutlu oluyorum sen hasat ettikçe, bu sene yetiştirdiklerin sebzeler çok güzel oldular, ellerine sağlık ağız tadıyla tüketmek nasip olsun inşallah.

Seneye boş saksılarına da Tiny Tim Saksı domatesi (Çeri) dikmeni tavsiye ederim, çok lezzetliler ve kahvaltılık çok güzel oluyor. Sevgiler

YeniGine
23-08-2015, 23:19
:) Evet sevgili akçabardak'ım gerçekten domates-biber dikmek çok güzel bir duyguymuş, hasatı başka bir güzel. Diyorum şimdiye kadar neden ekmemişim; öyle birkaç fide biber-domates dikmiştim fakat bu seneki kadar ilgilenmemiştim onlarla. Artık seneye nasip-kısmet olursa bakalım isterim valla biber-domates.
Zaten tarlamdaki domatesler çeri domates değiller mi sevgili akçabardak'ım. Ya da Tiny Tim de başka çeri domates mi oluyor?..
Teşekkür ediyorum, sağolasın...

akçabardak
23-08-2015, 23:28
Tiny tim dediğimiz bodur türü saksılık olanıdır, saksılarda çok rahat yetiştirebilirsin diye dedim, sırık falan istemez, her ikisi de çeri sayılır. Kolay gelsin.

Bal Kaktüs
23-08-2015, 23:49

572173

572174

572175

572176

572177

Bayıldım ben bunlara.

YeniGine
24-08-2015, 00:04
Tiny tim dediğimiz bodur türü saksılık olanıdır, saksılarda çok rahat yetiştirebilirsin diye dedim, sırık falan istemez, her ikisi de çeri sayılır. Kolay gelsin.

Şimdi anladım sevgili akçabardak'ım çok şükür... Evet inşallah ondan da nasip olsun, şimdi zaten sırık olanlarından bir iki domates bırakayım tohumluk olsun diyorum. :dilli: İnşallah bakalım. Sağolasıın...

YeniGine
24-08-2015, 00:07
Sayın Bal Kaktüs merhaba, hoşgelmişsiniz, ne iyi etmişsiniz. Sormayın bu sene de biber-domates merak-heves ve mutluluğu sardı beni. Tarladaki bütün biberler acı valla sevinç ve mutluluğumu gören komşular bile Sema'ya seneye tatlı biber fidesi alalım diyorlarmış; sağolsunlar.
Çok teşekkür ediyorum, sağoluun...

loveforlife
24-08-2015, 06:55
Ben de başaramıyorum Sayın YeniGine;

Peki Sayın Loveforlife bu işin sırrı ne?

Benim kediler civcivle oynayayım derken hiç biri sağ kalmaz..

Bende sevgiyle yaklaşıyorum kedilere...

Benim kayıp kızım Fincan, nasıl da şefkatle bakardı civcivlere....http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/426429d1373812952-img_2460.jpg
Onlar senin kardeşin, diyordum. Git kardeşine bak, kardeşin kaçmasın dediğimde de resmen bir çocuğun kardeşiyle ilgilenmesi gibi bekliyordu. O zamanlar terasta idi civcivler. Ağabeyimin çiftliğe götürülmek için yetiştirilen civcivlerdi. Bir gün bir tanesi kaçmış, merdivenlere. Fincan, düşmüş peşine başka yere gitmesine izin vermemiş, iki kat aşağıda olan evin aralık kapısından içeri sokup götürmüş annemi yanına....

Şimdi evdekiler de kuşlarla beraber yaşıyor. Zaman zaman salıyorum kuşları da, kardeşleri olduğunu söylüyorum sürekli. Belki de hepsi birarada büyüdükleri ve karınları hep tok olduğu içindir bu kardeşlik durumu.

Bahçede artık anne tavuklar büyütüyor civcivlerini, sıkıysa kötü niyetli biri yaklaşsın! Bahçede şu an 7 (8 idi bir tanesi yeni melek oldu) yerleşik pisi var. Gidip gelenler de oluyor. Dut dallarını mesken tutmuş bir dolu da kumru. Bazen beslenmeye indiklerinde sayıyorum bahçede. 20'ye yakın oluyorlar.

En sevmediklerim kargalar. Kedi mamalarını çalmaya geliyorlar onlar. Ama onların bağırışları çok ürkütüyor beni. Birkaç ay önce iki yavrularını arka tarafta bir yere düşürmüşler. Çılgınca bağırıştılar onlar uçana kadar. İşin kötü tarafı, oraya bir kedi yavrulamıştı. Anne kediyi günlerce sokmadılar yavrularının yanına. Sonra bir gün yavruları alıp bir bir komşunun bahçeye atmışlar. Annecik perişan halde yavrularını toparlamaya uğraşıyordu. Gittim baktım ki, ne göreyim? Yavruların gözlerini oymuşlar! 4 yavrucuktan sadece birini yaşatabildim. O bir hayvanseverin bahçesinde duruyor şimdilik. Bir gözünü tedaviyle biraz düzeltebildim. Az da olsa görüyor tek gözüyle şükür ki... Ne istediler o zavallı canlardan?

Bir de doğanın dengesi bozulunca yolunu şaşırıp şehir göbeğine taşınan martılar var ki, onlar da çok üzüyor beni. Kumruların baş düşmanları! Hayvanları yakalayıp çatır çatır yiyorlar! Karşı çatıda kumru yerlerken kaç kez çaresizce çırpındım...

Ama kedi çocuklarım hiç öyle değil şükürler olsun ki!!! İşin sırrını tam olarak bilemiyorum aslında ama iyi ki böyleler... Şükürler olsun!

telato
24-08-2015, 21:26
Ne denebilirki, inanılır gibi değil...
Bende kedi besliyorum ve kedilere söz geçirebilmenin ne kadar zor olduğunu biliyorum. Size vallaki bravo;)demek istiyorum.

Ama köpek öyle değil, bizim ayryetten köpeğimizde var, köpeğe diyoruz, bu kedi bizim kedimiz oldu, ona birşey yapma diyoruz,
o anlıyor bütün kedileri kovalarken bizim kedileri görmezden geliyor:D İnanın ki, bizim kedileri görmemek için başını diğer tarafa çeviriyor:D

YeniGine
25-08-2015, 00:01
Sevgili loveforlife'ciğim Fincan :( bilmezmiyim ne kadar akıllı bir kedicik olduğunu ve senin bütün sahiplendiğin canlıların onun kardeşleri olduğunu... :( Tabi çok iyi hatırlıyorum.
Senin de kumrulara olan düşkünlüğünü biliyorum, dediğin gibi biz insanlar doğanın dengesini bozdukça nesilleri tükenecek; karga ve saksağanlar yüzünden artık balkonumdan kumru yavruları uçuramıyorum. :(

:) Zaten senin bakımını üstlendiğin canlılarına maşallah, herşey gönlünce olsun inşallah sevgili loveforlife.

YeniGine
25-08-2015, 00:35
Bugün domateslerim... Henüz kızarmayanlar için diyorum; bunlar ne zaman kızaracaklar artık. Komşum da kızarmazlarsa turşusunu yaparız üzülme...

572500

572501

572502

572503

YeniGine
25-08-2015, 00:38
Maşallah her gün hasat... Bugünkü hasatım.

572504

572505

sinbas
25-08-2015, 01:06
Bugün domateslerim... Henüz kızarmayanlar için diyorum; bunlar ne zaman kızaracaklar artık. Komşum da kızarmazlarsa turşusunu yaparız üzülme...

572500

572501

572502

572503

Bu sene alışılagelmişin dışında bir kızarma sorunu var gibi. benimkilerde hemen hemen aynı durum söz konusu.

YeniGine
25-08-2015, 01:09
Ben de bundan sonra zor kızarırlar diye düşünüyorum sayın sinbas. :) Ama olsun kızarmasalar bile komşum turşu olabileceklerini söyledi. :)

sinbas
25-08-2015, 09:10
Ben de bundan sonra zor kızarırlar diye düşünüyorum sayın sinbas. :) Ama olsun kızarmasalar bile komşum turşu olabileceklerini söyledi. :)

Bu sene geç kaldılar ancak önümüzde koskoca Eylül ayı ve peşinden Ekim var sorun olmaz,olgunlaşma bir başlarsa tüketmeye yetişemezsiniz.
Ayrıca Kırağı düşünceye kadar sağ kalsınlar üzerinde ki küçükleri büyütsünler yeterli.

Kızarmayanları Kırağı düşmeden ne var ne yok topluyoruz sonra onu gölge ve serin bir yere seriyoruz sırayla kızarmaya başlıyorlar dalından kopmuş kadar sulu olmuyor ama yinede pazarda satılanlardan lezzetli oluyorlar.

Bu arada komşunuz turşuyu ve turşu yapmayı çok seviyor galiba. :) Biz de de bol bol salatalık turşusu kuruluyor. kışın pilavların yanında iyi gidiyor.

Resulgur
25-08-2015, 21:01
Sizlerde tam turşucuymuş sunuz ya valla şöyle acılı eşkili olsa da yesek canım çekti be :D

YeniGine
25-08-2015, 23:22
:) Valla tansiyon sorunu yok ise turşuyu kim sevmez ki, ben de çok severim ama acı olmayacak. O turşuları komşularım yapıyorlar 3 komşum yaptı şimdi büyüyenleri de başka bir komşum yapmak istiyor. Nasip, kısmet...

Resulgur
26-08-2015, 12:34
Bu sayfaya her baktığımda nedense ağzım sulanıyor .:-)

YeniGine
29-08-2015, 00:06
Oya ağacım, çok şükür bu sene de çiçeklendik...

573089

573090

573091

YeniGine
29-08-2015, 00:11
Akşamsafası yolum. Seneye inşallah daha da çoğalıp daha güzel bir yol olacak. Tam bana göre çiçekler.

573092

573093

573094

YeniGine
29-08-2015, 00:20
Vefakâr zinnialarım... Dökülen tohumlarından can bulup çiçeklendiler...

573095

573096

573097

573098

573099

sinbas
29-08-2015, 00:26
Sayın YeniGine akşamsafaları'nın kendine has bir kokusu olduğu söyleniyor kokuyorlar mı?

YeniGine
29-08-2015, 00:40
Evet Sayın sinbas, benim genelde çiçek koklamak gibi bir huyum yok nedense, fakat akşam üzere çiçekleri açınca yanlarından geçerken hoş, güzel bir kokuları var.

sinbas
29-08-2015, 00:43
Evet Sayın sinbas, benim genelde çiçek koklamak gibi bir huyum yok nedense, fakat akşam üzere çiçekleri açınca yanlarından geçerken hoş, güzel bir kokuları var.

Teşekkürler Sayın @YeniGine

YeniGine
31-08-2015, 00:00
Komşumun çiçeğinin köklerinden bir tanesi benim oldu. Yalnız ismini unuttum.

573258

573259

A_NOMAD
31-08-2015, 00:03
...Yalnız ismini unuttum...

http://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/1224.htm

YeniGine
31-08-2015, 00:04
Gardenyam yeniden çiçeklendik.

573262

573263

573264

YeniGine
31-08-2015, 00:13
:) Bundan sonra nasip-kısmet her yere kadife...

573265

573266

573267

573268

573269

YeniGine
31-08-2015, 00:26
http://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/1224.htm

:) Çook teşekkür ediyorum sevgili A-NOMAD çiçeği aldığımdan beri abo-abu deyip duruyordum. Zaten hep derim nerede acil bir yardım A-NOMAD orada... Sağolasın.

sinbas
31-08-2015, 00:30
:) Bundan sonra nasip-kısmet her yere kadife...

573265

573266

573267

573268

573269

Çocukluğumun kadifeleri,ne de çok olurdu bizim bahçede bunlar.
Çok güzeller. Elinizi sağlık, çocukluğuma götürdünüz beni.

YeniGine
31-08-2015, 00:34
:) Sağolun sayın sinbas, ne yapayım ortak alan olunca bundan sonra çiçeklerim bunlar; inşallah bakalım.

Cumhur Tonba
31-08-2015, 23:51
3307. Hasadınız çok bereketli. Hem de her gün.
İnsanın iştahını açıyor. Afiyet olsun.

YeniGine
01-09-2015, 00:32
Sayın Cumhur Tonba, merhabaa, hoşgelmişsiniz; ne iyi etmişsiniz; sağolun.

:D Çok teşekkür ediyorum, sağolun.

YeniGine
10-09-2015, 23:43
:( Baktım güllerim gitti gidiyor; kuruyan dallar, pas-küllenme yapraklar, ama ne hikmetse hiç tırtıl, bit yok. 1 ay önce gibi hepsini budadım. Bugünkü çiçeklerimiz...

574603

574604

574605

574606

574607

YeniGine
10-09-2015, 23:59
574608

574609

Echeveriam, sevgili loveforlive saksı değişimi yapmayacakmış, ben de yapmayayım dedim.

Yine sevgili loveforlife'nin hatırası sedum palmerim.

574614

574610

İsmini bilmiyorum, ah bir de düz büyüyebilse, ilk diktiğimde minicikti.

574611

YeniGine
11-09-2015, 00:05
Geçtiğimiz kış komşum cemakânına almıştı sağ salim kalabildi çok şükür.

574615

Bu yılbaşım da üzerinde bir sürü tomurcuğu ile donmuştu çok şükür yeniden yeşerdi.

574616

YeniGine
11-09-2015, 00:12
Yılan kaktüslerim.

574617

574618

574619

574620

Kalan bir tanecik aloeveram.

574621

YeniGine
11-09-2015, 00:27
3 sene önce rahmetli komşumun bahçesinde kendiliğinden minicik bir fide, incir; alıp yine ortak alanda bir yere dikmiş idim. 3 sene sonra gerçekten benim için yok böyle bir güzellik, üzerimizde bir sürü incirimiz var bir de lezzetli. Bütün komşular koparıp koparıp yedik bugün üzerinde kalanlar.

574622

574623

574624

574625

574626

Aliyye
12-09-2015, 09:07
Sevgili YeniGineciğim;İncir çok iştah açıcı gözüküyor.:)Bu ara iş yoğunluğumdan forma bir bakıp kaçsamda sayfanı takipteyim.:)Bol hasatların olsun arkadaşım.

hira
13-09-2015, 01:04
Yılbaşının tekrar yeşermesi beni çok şaşırttı ablacım. Maşallah :)

Yılan kaktüslerin çok güzeller, bende bu ara çoğaltmayı deniyorum çünkü saksımın biri nedenini anlayamadan buruş buruş oldu ve cansızlaştı. Yedek olması lazım bi köşede :)

İncirleri göremedim ama eminim güzellerdir. En sevdigim meyveler listesinde zaten :)

YeniGine
13-09-2015, 01:19
Sevgili YeniGineciğim;İncir çok iştah açıcı gözüküyor.:)Bu ara iş yoğunluğumdan forma bir bakıp kaçsamda sayfanı takipteyim.:)Bol hasatların olsun arkadaşım.

Sevgili Aliyye ben de seni merak ediyordum, nerelerdesin diye.
Çok teşekkür ediyorum arkadaşım, sağolasın; incirim 3 yaşında ve gerçekten çok da lezzetli bunu sadece ben söylemiyorum zira çoğu komşularıma nasip oldu çok şükür. Ve bu sene tarlamın hasadının da maşallahı vardı.

YeniGine
13-09-2015, 01:23

Yılan kaktüslerin çok güzeller, bende bu ara çoğaltmayı deniyorum çünkü saksımın biri nedenini anlayamadan buruş buruş oldu ve cansızlaştı. Yedek olması lazım bi köşede :)

İncirleri göremedim ama eminim güzellerdir. En sevdigim meyveler listesinde zaten :)

Sevgili hira çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Yılbaşım gerçekten tamamen donmuş ve toprak yüzeyinde hiçbir şey kalmamıştı çok şükür yeşerdi de büyüyor.
Yılanın neden öyle olmuş şimdi ben de merak ettim, benim de 2 yılanım çok umutlu idim bu yaz dolu dolu çiçek açar diye ama bir tanesinde hiç bir tanesinde de 2 tanecik çiçek açtı.
:( İncirlerimi göremediğine üzüldüm, görmeni isterdim. Ben pek incir yemem ama benim incirlerimi valla bayıla bayıla yedim. Maşallah. :)

günebakan
13-09-2015, 16:31
Ah ah o incirler yenmezmi valla yakın olsaydık kızlarla ağaçları talan ederdik Yenigineciğim:)

YeniGine
13-09-2015, 23:19
:) Sevgili günebakan'cım üzerinde hâlâ incirler var, gelin buyrun hep birlikte yiyelim.

YeniGine
14-09-2015, 00:20
Yukamın yavruları.

574942

574943

574944

YeniGine
14-09-2015, 00:27
Sakız sardunyalarım yeniden çiçeklenmeye başladılar...

574945

1 aylık çelikten dikmiş idim.

574946

574947

574948

574949

sinbas
14-09-2015, 00:38
Sakız sardunyalarım yeniden çiçeklenmeye başladılar...

574945

1 aylık çelikten dikmiş idim.

574946

574947

574948

574949

Bu arada bal arısı tombik te iş başında. :)

YeniGine
14-09-2015, 00:42
:) Farkedilebilir mi acaba diye de düşünmüştüm...

:( Sayın sinbas bu seneye kadar o kadar çok arı, hatta bombus arıları, kelebek vardı ki bir anda sanki bir şey oldu, bu yaz hiç görmedim desem yeridir. :(

sinbas
14-09-2015, 00:55

:( Sayın sinbas bu seneye kadar o kadar çok arı, hatta bombus arıları, kelebek vardı ki bir anda sanki bir şey oldu, bu yaz hiç görmedim desem yeridir. :(

Aşırı sıcaklardan veya birileri tarafından çevreye yapılmış yanlış ilaçlamadan olabilir.

YeniGine
14-09-2015, 01:00
:( İnşallah aşırı sıcaklardandır. Yoksa zaten devamlı sivrisinek mücadelesi diye ilaçlanıp duruyoruz... :(

Bal Kaktüs
14-09-2015, 03:46
Sayın Bal Kaktüs merhaba, hoşgelmişsiniz, ne iyi etmişsiniz. Sormayın bu sene de biber-domates merak-heves ve mutluluğu sardı beni. Tarladaki bütün biberler acı valla sevinç ve mutluluğumu gören komşular bile Sema'ya seneye tatlı biber fidesi alalım diyorlarmış; sağolsunlar.
Çok teşekkür ediyorum, sağoluun...

Hoş buldum Sayın YeniGine. Geç cevap yazıyorum ama mesajınızı şu anda okudum. Ben sitede çok zaman geçiremiyorum. Sadece arasıra giriyorum. Yayınlayacağım resimler varsa onları yüklüyorum ve çıkıyorum. Onun için okumakta geç kalıyorum. Benim kusuruma bakmayın lütfen.

Bal Kaktüs
14-09-2015, 03:57
Benim kayıp kızım Fincan, nasıl da şefkatle bakardı civcivlere....http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/426429d1373812952-img_2460.jpg
Onlar senin kardeşin, diyordum. Git kardeşine bak, kardeşin kaçmasın dediğimde de resmen bir çocuğun kardeşiyle ilgilenmesi gibi bekliyordu. O zamanlar terasta idi civcivler. Ağabeyimin çiftliğe götürülmek için yetiştirilen civcivlerdi. Bir gün bir tanesi kaçmış, merdivenlere. Fincan, düşmüş peşine başka yere gitmesine izin vermemiş, iki kat aşağıda olan evin aralık kapısından içeri sokup götürmüş annemi yanına....

Olur şey değil. Benim "Biyaz Kızım" tam bir haydut. Bu yıl kendi kızı ile birlite doğurdu. Kendi kızının bebeklerine bakmıyor. Hatta istemiyor bile. Onları bahçenin kendi yaşadığı tarafına almıyor.
Benim bahçe tüm sokak kedilerinin ve komşuların kedilerinin uğrak yeri. Geldiklerinde Biyaz Kızım'ın kendine ayırdığı bölgeye yaklaşamazlar. Yemek yerler ve hemen giderler.
İsmini "Biyaz Kızım" diye Yanlışlıkla değil, bilerek öyle yazıyorum. Çünkü ismi Biyaz Kızım.

Bal Kaktüs
14-09-2015, 04:04
574608

574609

Echeveriam, sevgili loveforlive saksı değişimi yapmayacakmış, ben de yapmayayım dedim.

Yine sevgili loveforlife'nin hatırası sedum palmerim.

574614

574610

İsmini bilmiyorum, ah bir de düz büyüyebilse, ilk diktiğimde minicikti.

574611

Sorduğunuzun ismi "Opuntia subulata". "Cylindropuntia subulata" olarakta isimlendirilir. Literatürde her iki ismde kullanılıyor.

Bal Kaktüs
14-09-2015, 04:08

Yılan kaktüselerine bir şey olursa. ben minik minik saksılarda bir hayli ürettim. Gönderebilirim.

Aliyye
14-09-2015, 09:01
Sevgili YineGineciğim,fırsat buldukça siteyi takip etmeye çalışıyorum ama yoğunum bu aralar.İnşallah sakin dönemlerim olacak :)Benimde 3 yaşında incirim var.Üzerinde tek bir inciri var.Merakla bekliyorum.:)
Görüşmek dileğiyle canım..

YeniGine
14-09-2015, 23:35
Hoş buldum Sayın YeniGine. Geç cevap yazıyorum ama mesajınızı şu anda okudum. Ben sitewde çok zaman geçiremiyorum. Sadece arasıra giriyorum. PYayınlıyacağım resimler varsa onları yüklüyorum ve çıkıyorum. Onun için okumakta geç kalıyorum. Benim kusuruma bakmayın lütfen.

:) Estağfurullah Sayın Bal Kaktüs kusura bakılacak bir durum yok, siz rahat olun lütfen.

Teşekkür ediyorum, sağolun.

YeniGine
14-09-2015, 23:39
:) Sevgili Aliyye incirim maşallah bereketli idi bu sene, darısı başına olsun inşallah!.. Hatta dün bir komşum toplamış iki-üç komşuya da vermiş; senin de vereceğini düşündüğüm için verdim helal et diyor. :)

celalim01
15-09-2015, 07:53

Benim bahçede bulunan bir kovan arıda bile hareketlilik azaldı. Hatta ortalıkta vızıldayarak gezen arı sayısında azalma oldu. Bazı günler hiç arı göremiyorum.Sabahları dışarıda vızıldayarak gezinmeye başladılar. Öğlen sıcakları başlayınca çekiliyorlar.

YeniGine
15-09-2015, 23:43
Sayın öğretmenim inşallah dediğiniz gibi sıcaklarla ilgilidir diyeceğim fakat havalar serinledi ama yine de asterlerimin üzerinde hiç arı yok. Geçen sene üzerleri arı kaynıyordu. :(

577586

577587

577588

577589

YeniGine
15-09-2015, 23:51
Hep bekliyorum keşke hepsi birden açsa diye ama kısım kısım açıyor asterlerim, üzerleri de tomurcuk dolu.

577594

YeniGine
15-09-2015, 23:59
Kardinal sarmaşığım, her yere sarılmaya çalışıyor...

577595

577596

577597

577598

YeniGine
16-09-2015, 00:03
Japon fenerim, tohumlarını alacağım artık inşallah...

577599

577600

577601

YeniGine
16-09-2015, 00:07
Çiçekleri üzerinde ama meyvesi yok, aldı başını gidiyor... :p

577604

YeniGine
16-09-2015, 00:17
:) Çok şükür tarlamın bugünkü hasatı...

577607

577608

577609

Ve tabi ki acı biber hasatımın yine turşusu... :) Acı macı, yiyemem ama bu turşulardan birinden ille de bir tane yemeliyim diyorum...

577610

577611

Resulgur
16-09-2015, 07:18
OOO yine turşu :) Bence siz o tepsidekileri kuşbaşı et alın patlıcan tavası yapın fırına verin yanına da bulgur pilavı cacık ha bide turşu :D afiyet olsun

YeniGine
16-09-2015, 23:34
Zıpçıktılarım... Şartlarım uygun olsa idi şimdi bu tarla bembeyaz olması gerekiyor idi... Kıyamam, yine vefakârlar o kadar zorluğa çiçeklendiler.

577715

577716

577717

577718

577719

YeniGine
16-09-2015, 23:42
Çalı minem geçen kış bütün dalları dondu; tekrar yapraklarının yeşerdiğini görünce çok sevindim 10-15 gün öncesine kadar çiçeği yoktu üzerinde hem çiçek açmadı diye hayıflanırken hem de olsun tekrar yeşerdi ya bu da yeter diye düşünürken çiçeklendik...

577720

577721

577722

577723

577724

h_dogan
17-09-2015, 07:25
Abla senin Japon küçük kalmış bendekileri görsen canavar gibiler. :)

577599

577600

577601

celalim01
17-09-2015, 14:06
Bizde halem sıcak hava devam etmekte. Genede havayı kaplayan toz bulutları ve o yanık kokusuyla dumanlar kayboldu, biraz rahatladık ,sanırım bitkiler açısından zararları oldu.
Ağaçların renkleri bile değişti.

aleydi
17-09-2015, 22:16
Turşular kurulmuş bile afiyet olsun:). Bu yıl o kadar çok arı var ki bizde. Geçen gün bir tanesi parmağımı soktu. Çocukken sokmuştu en son. Felaket bir açıymış unutmuşum. 2 gün geçmedi. Bu sene arılar kelebekler çok diye seviniyorum. Yaşam kaynağı onlar. Sanırım bizde çok yağmur yağdığı için çoğaldılar. Yağmur bereket.

Ağaç minesi , tatilde sokakta görüp bir dal koparmıştım. Öylesine kaya bahçesine ekmiştim. Ben farketmeden büyüyüp çiçek açmış. Kışın korumam lazım. -20 lere dayanamaz herhalde. İstanbul iklimi bize göre biraz daha ılıman. Asterler çok güzel olmuşlar. Sevgilerimle.

YeniGine
17-09-2015, 23:11
Sevgili aleydi'ciğim sıcak havalardandır diye düşünmek istedim, havalar çok şükür serinledi ve ben kaç gündür gözlerim arı-kelebek arıyor. :( Fakat yoklar göremiyorum; ben görebilmek için beklemeye devam. Değilse şimdi asterlerimin üzeri arı kaynıyor olmalıydı.
Çalı mineme çok sevindim geçtiğimiz kışlarda bir şey olmamıştı fakat işte geçtiğimiz kış beni fazlasıyla korkuttu gerçekten.
Teşekkür ediyorum, gönlüne sağlık...

YeniGine
17-09-2015, 23:14
Abla senin Japon küçük kalmış bendekileri görsen canavar gibiler. :)

Sevgili hdoğan Japonları her sene tohumdan tekrar ekiyorum, hep aynı büyüklükte oluyorlar(dı), yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum diye de düşünüyorum. Senin Japonlarını görmüş idim sanki aynı büyüklükteler gibi de. :D

h_dogan
18-09-2015, 06:57
Bitki olarak demiştim. :D

Sevgili hdoğan Japonları her sene tohumdan tekrar ekiyorum, hep aynı büyüklükte oluyorlar(dı), yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum diye de düşünüyorum. Senin Japonlarını görmüş idim sanki aynı büyüklükteler gibi de. :D

YeniGine
18-09-2015, 23:40
Bitki olarak demiştim. :D

:D Pardon sevgili hdoğan, senin Japonlarını görmüş idim, döndüm tekrar baktım 'E aynılar işte' dedim. :) Evet bitki küçük kaldı sanırım fazla sulanamadığı için olsa gerek garibim.

YeniGine
18-09-2015, 23:45
Haziranda sardunyalarımı aldım, ne çok olmuş 2.5-3 aydır hiç çiçek almamışım, iyi sabretmişim. :eek: Komşumla bugün soluğu yine çiçekçide aldık. Yeni sezon, yeni çiçekler...

578081

578082

YeniGine
18-09-2015, 23:50
Tabi, hemen diktim.

578083

578084

578085

:) Ortadaki boş saksı da gübre saksısı... Onu da fotoğraflamışım, yeni farkettim.

akçabardak
18-09-2015, 23:52
Yeni aldığın çiçeklerini güle güle büyüt sevgili YeniGinem, çok güzeller hayırlı olsun.

YeniGine
18-09-2015, 23:55
Bir heves, heyecan kaloncheleri de bahçe toprağına diktim, fakat sonradan geçen sene dışarıda olup donan kalonchem geldi aklıma. :(

578086

578087

578088

578089

578091

YeniGine
19-09-2015, 00:09
:) Çok teşekkür ediyorum, sevgili akçabardak'ım sağolasın.

YeniGine
19-09-2015, 00:28
:o Şebboy diye aradım sonuç yok dedi. :o (Yine başaramadım)
Şebboylarımın tohumlarını alacağım artık, budamasını da yapmalı mıyım?

578098

578099

h_dogan
19-09-2015, 07:12
:D Pardon sevgili hdoğan, senin Japonlarını görmüş idim, döndüm tekrar baktım 'E aynılar işte' dedim. :) Evet bitki küçük kaldı sanırım fazla sulanamadığı için olsa gerek garibim.

Toprak sığdır abla, ben de 1 aydır sulamıyorum nerdeyse 4-5 m oldu boyu.

Aliyye
19-09-2015, 10:02
Sevgili YeniGineciğim,ben şebboylarımı tohumlarını aldıktan sonra budadım.Elimde bol miktarda mor şebboy tohumum var.İsteyene verebilirim.Senin şebboyun ne renk?
Yeni çiçeklerin pek bir güzel gözüküyor.Güle güle büyüsünler canım.Ellerine yüreğine sağlık..

sinbas
19-09-2015, 13:05

578098

578099

Tohum olan dallarını alt kuruma noktalarından kesiniz veya o dalların yeşil bölümlerinden 2-3 göz bırakarak budayınız yeniden yeşermeye ve tomurcuklanmaya başlayacaktır ben bu yöntemle 3 yıl yaşattım.

aynı zamanda tohumlarını da almış olursunuz.

YeniGine
19-09-2015, 23:13
Sevgili YeniGineciğim,ben şebboylarımı tohumlarını aldıktan sonra budadım.Elimde bol miktarda mor şebboy tohumum var.İsteyene verebilirim.Senin şebboyun ne renk?
Yeni çiçeklerin pek bir güzel gözüküyor.Güle güle büyüsünler canım.Ellerine yüreğine sağlık..

Ellerine sağlık sevgili Aliyye'cim, benim şebboyum kırmızılı-sarılı renkte idi. Senden alırım tohum inşallah, istersen ben de sana verebilirim.

:) Komşuma söyledim kalonche benim geçen sene dondu diye, baktık havalar soğuyacak o zaman saksılara alırız deyince rahatladım. Teşekkür ediyorum, sağolasıın...

YeniGine
19-09-2015, 23:15
Tohum olan dallarını alt kuruma noktalarından kesiniz veya o dalların yeşil bölümlerinden 2-3 göz bırakarak budayınız yeniden yeşermeye ve tomurcuklanmaya başlayacaktır ben bu yöntemle 3 yıl yaşattım.

aynı zamanda tohumlarını da almış olursunuz.

Sayın sinbas teşekkür ediyorum, sağolun. İnşallah hem tohumlarını alayım, hem de budayayım. Havalar soğuyacak ama budayınca yeniden tomurcuklanır mı ki?

Sevgi Durul
19-09-2015, 23:20
Haziranda sardunyalarımı aldım, ne çok olmuş 2.5-3 aydır hiç çiçek almamışım, iyi sabretmişim. :eek: Komşumla bugün soluğu yine çiçekçide aldık. Yeni sezon, yeni çiçekler...

YeniGine'cim, güle güle büyüt, yeni bitkilerini. Tanıyamadım ve merak ettim , ilk fotoğraftaki minik çiçekli bitkinin adı nedir?

Ayrıca zıpçıktılarına ve ağaç minene im-ren-dim. Saksıdaki zıpçıktılarımdan beyaz sadece bir çiçek açtı. Pembelerde tık yok, sarısını almıştım iki üç sene evvel, hiç açmadı, yaşayıp yaşamadığını bile bilemiyorum.

Ellerine emeklerine sağlık. Sevgiler...

sinbas
19-09-2015, 23:28
Sayın sinbas teşekkür ediyorum, sağolun. İnşallah hem tohumlarını alayım, hem de budayayım. Havalar soğuyacak ama budayınca yeniden tomurcuklanır mı ki?
Budadığınız sürece yeni yeni sürgünler (filiz) verecektir, her sürgün yeni tomurcuk ve yeni tohum anlamına gelecektir.

Bol Güneş gören ılıman bir bölgede bu süreç 2-3 yıl devam edecektir.

YeniGine
20-09-2015, 00:09
YeniGine'cim, güle güle büyüt, yeni bitkilerini. Tanıyamadım ve merak ettim , ilk fotoğraftaki minik çiçekli bitkinin adı nedir?

Ayrıca zıpçıktılarına ve ağaç minene im-ren-dim. Saksıdaki zıpçıktılarımdan beyaz sadece bir çiçek açtı. Pembelerde tık yok, sarısını almıştım iki üç sene evvel, hiç açmadı, yaşayıp yaşamadığını bile bilemiyorum.

Ellerine emeklerine sağlık. Sevgiler...

:) Sevgili SDurul'um gelmişsin bahçeme teşekkür ediyorum, sağol. Tanıyamadığın bitki tomurcuk halindeki kasımpat.
:( Zıpçıktılarım, pembesi de beyazı da çoktu üçgen tarlamda ama gel gör tarlam elden gidince yine garibimler o kadar zahmete karşı çiçeklendiler.
Teşekkür ediyorum, sağolasın.

YeniGine
21-09-2015, 00:00
Açtık...

578411

Açıyoruz...

578412

Bal Kaktüs
23-09-2015, 23:22

577599

577600

577601

Alttaki kahverengi olanlar tohumluk olmuş. Bir tanesini iki parmağının arasında hafifiçe sıkıştırarak patlatıver. Eline minik topçuklar gelirse tohumları oluşmuş demektir.

Bal Kaktüs
23-09-2015, 23:28
:) Çok şükür tarlamın bugünkü hasatı...

577607

577608

577609

Ve tabi ki acı biber hasatımın yine turşusu... :) Acı macı, yiyemem ama bu turşulardan birinden ille de bir tane yemeliyim diyorum...

577610

577611

Maşiallah Allah bereket versin.

YeniGine
23-09-2015, 23:32
:) Çok teşekkür ediyorum Sayın Bal Kaktüs, sağoluun.
Bu sene iyi ki biber-domates dikmişim diyorum gerçekten büyük bir zevk imiş hele komşular turşu da yapınca büyük mutluluk...

aleydi
23-09-2015, 23:33
Yeni çiçeklerini güle güle sevgili Yeniginem. Bayıldım çok güzel dizayn etmişsiniz. Ellerinize sağlık, iyi bayramlar:).

YeniGine
23-09-2015, 23:35
:) Çok teşekkür ediyorum sevgili aleydiciğim, sağolasın. Sana da iyi bayramlar olsun inşallah!..

Bal Kaktüs
23-09-2015, 23:36

578098

578099

Ben çok az buduyorum. Ama bildiğim bir şey yok. Budama gerekir diye düşündüğümden buduyorum.

Bal Kaktüs
23-09-2015, 23:48
:) Çok teşekkür ediyorum Sayın Bal Kaktüs, sağoluun.
Bu sene iyi ki biber-domates dikmişim diyorum gerçekten büyük bir zevk imiş hele komşular turşu da yapınca büyük mutluluk...

Sebze ekimi oldukça büyük bir zevktir. Ben uzun süre sebze ekimiştim. O zaman bahçe çiçeklerini de yetiştiriyordum (Ama sizinkiler kadar güzel olmuyorlardı)

Sebze üretiminde topraksız tarım, sebze adalarında kardeş btkiler gibi. Bir kaç farklı bir üretim metodu denedim. Çok iyi sonuçlar aldım.

Sağlık sorunlarım artınca yapamaz oldum. Hem sebzeden, hem çiçekten vazgeçtim. 3 yıldır sadece kaktüs, sukulent üretiyorum.

YeniGine
23-09-2015, 23:57
Sebze ekimi oldukça büyük bir zevktir. Ben uzun süre sebze ekimiştim. O zaman bahçe çiçeklerini de yetiştiriyordum (Ama sizinkiler kadar güzel olmuyorlardı)

Sebze üretiminde topraksız tarım, sebze adalarında kardeş btkiler gibi. Bir kaç farklı bir üretim metodu denedim. Çok iyi sonuçlar aldım.

Sağlık sorunlarım artınca yapamaz oldum. Hem sebzeden, hem çiçekten vazgeçtim. 3 yıldır sadece kaktüs, sukulent üretiyorum.

Sayın Bal Kaktüs, çok teşekkür ediyorum, sağolun, varolun çok incesiniz. Benim de artık çiçeklerim pek güzel, istediğim gibi olmuyor; ilk başladığımda küçük bir alan ile başladım o zaman iyiydi, sonradan her yere dağılınca toparlanamaz oldum. :o E sonrası dağıldığım alanlarda çok zarar gören, yer değiştiren çiçeklerim oldu, ilk başladığım küçük alana da dönemedim, olduğu kadar deyip, sağolsun 2-3 komşum da bahçesini bana açınca baktım domates-biber dikiyorlar ben de uydum onlara. Güzel de oldu, sevdim.
Sizin de çok sevdiğinizi ve başardığınızı görüyorum, yetiştirdiğiniz kaktüs ve sukulentler harika. İnşallah Rabbim tekrar nasip etsin istediğinizi dikip yetiştirin. Acil şifalar diliyorum Sayın Bal Kaktüs, teşekkür ediyorum, sağolun.

YeniGine
29-09-2015, 00:05
Dün benim için çok güzel bir gün idi, hem sevgili CAN Adalet Hanım ile birlikte idim, hem de hediyelerimi aldım kendisinden. Solanumum ve atlas çeliklerim; kendisine tekrar çok teşekkür ediyorum.

579241

579242

Dua edin de başarabileyim inşallah arkadaşlar!..

YeniGine
29-09-2015, 00:12
Diyorum ya; bir sürü alan, her yere bir şey dikiyorum sonra ya unutuyorum, ya zarara uğruyor. Nasılsa bir önceki yaz komşumun bahçesine diktiğim göçgöçlerim sevindirdi beni.

579243

579244

YeniGine
29-09-2015, 00:15
Yukam, bu sene de çiçeklendik; çok şükür...

579246

579247

579248

579249

Resulgur
29-09-2015, 06:28
Yukam, bu sene de çiçeklendik; çok şükür...

579246

579247

579248

579249

Sn. YeniGine çok güzel çiçekler gerçekten elinize sağlık. Size bir sorum olacak
Resim çekilen yer neresi acaba ?

YeniGine
29-09-2015, 23:38
:) Çok teşekkür ediyorum Sayın Resulgur. Fotoğraf çekilen yer İstanbul - Halkalı (Yeni ismi ile Atakent Mahallesi).

Adalet Yağcı
02-10-2015, 23:34
Sevgili YeniGine'ciģim, sen hiç merak etme, bu azim bu yürek sende oldukça ölü bitkiler bile canlanir.

Canım telefondan yazmak hayli meşakkatli olduğu ićin takipte zorlanıyorum.
Selâm ve sevgilerimle.

YeniGine
02-10-2015, 23:38
:) Çok teşekkür ediyorum, sağolun sevgili CAN Adalet Hanım. Çeliklerimi diktim, atlas çiçeği sayfasındalar... İnşallah başarırım çiçeklerini görebilirim.

YeniGine
08-10-2015, 23:59
Geçen sene sevgili A-NOMAD'ın bana hediyesi göçgöçümün ilk çiçeğini gördüüm... Maşallah çok güzel çok...

580454

580455

:) Tekrar teşekkür ediyorum sevgili A-NOMAD'ım, sağol.

YeniGine
09-10-2015, 00:04
Bugün sardunyalarım...

580456

580457

580458

580459

YeniGine
09-10-2015, 00:07
580460

580461

A_NOMAD
09-10-2015, 00:07
Geçen sene sevgili A-NOMAD'ın bana hediyesi göçgöçümün ilk çiçeğini gördüüm...

Bu gerçekten çok hoş bir duygu, içim tuhaf oldu :rolleyes:

Yerlerine alışmışlar demek ki... Seneye iyice yayılırlar oraya, daha nice çiçeklerini görürsün inşallah ;)

YeniGine
09-10-2015, 00:12
Bu gerçekten çok hoş bir duygu, içim tuhaf oldu :rolleyes:

Yerlerine alışmışlar demek ki... Seneye iyice yayılırlar oraya, daha nice çiçeklerini görürsün inşallah ;)

:) Sağol sevgili A-NOMAD'cım. İlk çiçeklenen göçgöçlerim tam ağaç altı ve kuzeye bakan taraftalardı. Senin gönderdiklerin bina önünde, güneye bakıyor ve çiçeği daha büyük. Diğerleri de açacaklar inşallah. :) Sağonlarımın geldiği günkü gibi bugün de aynı heyecanı yaşadım, sağol.

YeniGine
09-10-2015, 00:17
Gazanyalarım. Bu senenin artık son çiçekleri sanırım; seneye tekrar nasip diyelim...

580462

580463

YeniGine
09-10-2015, 00:25
:( Geçtiğimiz kış aloeveram donunca, sevgili Güler Hanım bana tekrar aloevera göndermişti. :) Şimdi yavrularımız bile var maşallah!.. Sevgili Güler Hanım'a tekrar teşekkür ediyorum. Bu kış inşallah blok toplantı salonuna taşınmayı düşünüyoruz. (:rolleyes: İnşallah beni binadan atmazlar ise.)

580465

580466

580467

akçabardak
09-10-2015, 00:33
Sardunyaların maşallah coşmuşlar, renkleride pek güzeller. Aloe veranın dibinde sanki iki yerde Kala çiçeine benzettiğim iki kök var gibi YeniGinem.

YeniGine
09-10-2015, 00:47
:) Sevgili akçabardak'ım ben çoğunluk paylaşımları beğenirim sonra yapılan yorumları da okuyunca, 'Allah Allah ben de baktım nasıl görmüşler ben görmedim' deyip tekrar o fotoğrafa bakarım.
:) Diyorum ya hep yer yok, yurt yok, imkân yok; sorun çok ben de. O saksıda kala vardı geçtiğimiz yaz büyük saksı diye düşünerek ben onları ayırıp başka bir saksıya aldım yerine kasımpat fideleri diktim. Fakat saksının altı delik değilmiş tabi bina görevlimiz de bol bol sulayınca kasımpat fideleri de çürüdü, saksı boş kaldı ben altını deldikten sonra da aloveraları diktim ve geçenlerde farkettim demek ki kalaların kökleri kalmış toprakta, yeşerdiler.
Diğer saksıya aldığım kalalarda şu an yemyeşil oldular zira ben onları yazın güneş alan bir yerde tutmuşum, şu anki halleri maşallah gayet güzeller.

gürcan_keskin
09-10-2015, 05:52
Sevgili YeniGine merhaba.
Uzun zaman oldu. Maşallah rengarenk çiçekler daha da bir güzelleşmiş eliniz değdikçe.
Tarla gördüm sanki :)
sebze meyve almış başını gidiyor maşallah. Domatesler, patlıcanlar, biberler.
Çok sevindim.
Emeklerinize ellerinize sağlık.

YeniGine
10-10-2015, 01:23
Sevgili Gürcan merhaba, hoşgelmişsin, arayı bir daha bu kadar uzatma lütfen.

:) Benim bütün ektiğim, diktiğim tarla bana göre. Şimdiye kadar hep çiçeklerden yana idim, fakat bu sene sokakta kalıp da komşuların bahçesinde biber-domates ekimlerine yardım edince e ben de şuracığa bir ilişip yerleşeyim deyince, çok da zevkli ve güzel oldu. Bundan sonra nasip-kısmet devam edeyim diye düşünüyorum inşallah...
Teşekkür ediyorum, sağolasıın...

YeniGine
13-10-2015, 23:38
Kardinal sarmaşığım...

580962

580963

580964

580965

Aliyye
14-10-2015, 09:07
Sevgili YeniGineciğim,kardinal sarmaşığın çok güzel olmuş.Bahçemde nereden geldiğini bilmediğim bir bitki vardı.Bende yapraklarını kardinal sarmaşığına benzettiğim için küçük bir saksıya aktardım.Umarım bu sarmaşıktır.
Sarmaşık dona dayanıklı mıdır?Zira kışın korunmaları benim içinde sorun oluyor.Saksıların bir kısmını işyerine taşıyorum,bir kısmını bende blok yönetim odasına taşıyorum.Çiçekseverlerin ortak kaderleri :)
Her şeye rağmen bol çiçekli yarınlarımız olsun :)

Jakin
14-10-2015, 09:38
Kardinal sarmaşığım...

580962

580963

580964

580965

Sevgili YeniGine, sarmaşığınıza maşallah, coşmuş, şahane olmuş, güle güle seyredin. Selamlar.

YeniGine
14-10-2015, 23:19
Sevgili YeniGineciğim,kardinal sarmaşığın çok güzel olmuş.Bahçemde nereden geldiğini bilmediğim bir bitki vardı.Bende yapraklarını kardinal sarmaşığına benzettiğim için küçük bir saksıya aktardım.Umarım bu sarmaşıktır.
Sarmaşık dona dayanıklı mıdır?Zira kışın korunmaları benim içinde sorun oluyor.Saksıların bir kısmını işyerine taşıyorum,bir kısmını bende blok yönetim odasına taşıyorum.Çiçekseverlerin ortak kaderleri :)
Her şeye rağmen bol çiçekli yarınlarımız olsun :)

Sevgili Aliyye'ciğim çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Kardinal sarmaşığı tek yıllık diye biliyorum ben, sabah sefası gibi, yeni yeni tohumlarını toplamaya başladım.
:) Sen çiçeklerini hemen bina girişine koyamıyor musun? Orası çok güzel hem gözünün önünde olurlar, hem de korunurlar. Ben de alacağım inşallah bir yerlere bakalım ama şimdilik havalar iyi gidiyor, ne kadar uzun süre gözümün önünde olurlarsa o kadar iyi diye düşünüyorum. :)
Çiçek sevip de yeri yurdu olmayanların kaderi. Yine buna da şükür.

YeniGine
14-10-2015, 23:22
Sevgili YeniGine, sarmaşığınıza maşallah, coşmuş, şahane olmuş, güle güle seyredin. Selamlar.

Sevgili Jakin merhaba, hoşgelmişsiniz. Telefonum güzel fotoğraf çekmiyor; sarmaşık, fotoğrafından da güzel görünüyor. Sardırabileceğim bir yer olmadığı için kendi alanında yayıldı garibim.
Beğeni ve yorumunuz için çok teşekkür ediyorum, sağolun.

YeniGine
21-10-2015, 23:19
Kasımpatlarım...

581984

581985

581986

581987

581988

sevgihoca
22-10-2015, 19:44
Maşallah.kasımpatılarınız çok güzel,özellikle beyaz olanı harika görünüyor.Kış için çalışmalarınız var mı?Neler yetiştirmeyi planlıyorsunuz?Bu konuda çok bilgim yok.Oyüzden sordum.Teşekkürler.

YeniGine
22-10-2015, 23:14
Merhaba sevgihocam, çok teşekkür ediyorum, sağolun. Kışın ben bir şey yetiştirmiyorum, sıklamenlerim var, bir ara hercai menekşe ekip-dikmiştim olanlarla, fazla mı sulanmış, nereye koysam, elimde saksılarla bir oraya, bir buraya, (Elimde saksılarla dolandığımı gören komşularıma da çiçeklerimi gezdiriyorum, havalandırıyorum diyorum) soğanlıları takip ederim.

Bu sene farklı olarak marul ve soğan tohumu ektim, bakalım kısmet ise bugünlerde merakla onları bekliyorum.
Teşekkür ediyorum, sağoluunn...

sevgihoca
22-10-2015, 23:51
Marul yetiştirmeyi ben de istiyorum.Saksıda mı yetiştireceksiniz?Biraz araştırmak lazım.Maşallah genç üyeler bu konuda çok becerikli.Bir üyemiz de plastik bardaklarda yetiştirmişti.Fotoğraflarsanız ben de bir fikir alabililrim.Belki cesaretlenirim.Sevgiler.

YeniGine
22-10-2015, 23:58
:) İnşallah sevgihocam ben bu seneye kadar hep çiçek ek-dik taraftarı idim, fakat geçtiğimiz baharda domates-biber fidelerini dikince ne kadar büyük bir zevk, güzellik olduğunu yaşadım. Onun için marul tohumu ektim; aslında ıspanak, turp da istiyordum kısmet değilmiş.
Ekeceğim alanda hâlâ domates ve biberler olduğu için şimdilik dikdörtgen saksılara ektim tohumu, şimdilik yeşeren birşeyler göremiyorum. Fakat sevgili Dongyul'un bahçe sayfasından takip edebilirsiniz. Rastgelsin inşallah!..

telato
24-10-2015, 09:45
Kardinal sarmaşığım. Tohumlarımız yeni yeni oluşmaya başladı. Etkinlikte paylaşayım istedim Sayın Meyvelitepe yardımcı olur iseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

580966

Ee hadi:D paylaşımda bulununda talepde bulunayım...

Ben soğansız çiçek yetiştirmiyorum ama sizin ilk paylaşımınıza talepsiz kalamazdım:D sizi bekliyorum.. Eğer sayfa açamadınızsa yardımcı olabilirim...

YeniGine
25-10-2015, 00:28
:( Tohum talep edebilmek için tohum göndermek gerek. Ama benim de öyle paylaşabileceğim kaliteli tohumlarım yok. Bir tek kardinal sarmaşığımın tohumları olabilir diye düşündüm, sayın telato.
:) E sayfa açmayı da bilmiyorum. Tamam zaten sayfada paylaştım yardımınız için de şimdiden teşekkür ediyorum, gönlünüze sağlık.

malina
28-10-2015, 10:45
Boşuna mı yazdık bunları?

SIK SORULAN SORULAR / FORUM KULLANMA KILAVUZU (http://www.agaclar.net/forum/sik-sorulan-sorular-forum-kullanma-kilavuzu/)
Yeni konu nasıl açılır? (http://www.agaclar.net/forum/sik-sorulan-sorular-forum-kullanma-kilavuzu/6254.htm)

Aliyye
30-10-2015, 19:13
Sevgili YeniGineciğim,güzel olan toprağa dokunmak bence :) Bende her yıl üç kök biber ekiyorum çiçeklerin arasına ve o biberlerin tadı bir başka güzel oluyor.
Ellerine ve yüreğine sağlık arkadaşım,ürünün bol olsun..

celalim01
31-10-2015, 17:29
sayın YeniGine bende bilmiyordum işin açıkçası ,baktım ,okudum. Denedim birde baktım olmuş. Başarmışım yani. Deneyin sizde yaparsınız . O kadar çiçekler böcekle uğraşıyorsunuz konu açmak ne demek size vız gelir bence.

Selehattin 67
31-10-2015, 21:01
sardunyalar çok güzel gözüküyor

YeniGine
31-10-2015, 22:46
Sevgili YeniGineciğim,güzel olan toprağa dokunmak bence :) Bende her yıl üç kök biber ekiyorum çiçeklerin arasına ve o biberlerin tadı bir başka güzel oluyor.
Ellerine ve yüreğine sağlık arkadaşım,ürünün bol olsun..

Sevgili Aliyye çok haklısın, zaten çoğunluk derim ben toprağa dokunmadan edemiyorum, mutlaka bir yerinden, bir köşesinden ya dikerim, ya sökerim, ya temizlerim ya da şöyle bir bakmışım farkında olmadan parmaklarım toprağın üzerinde gezer durur.

Biliyorum bahsetmiştin sebze ekmek yasakmış sizin orada, görmüştüm biberlerini çok da güzellerdi. Allah'tan bizde öyle yasak yok, çok şükür.
Çok teşekkür ediyorum, sağolasın, senin de bahçenin, bitkilerinin güzelliği daim olsun inşallah!..

YeniGine
31-10-2015, 22:50
sayın YeniGine bende bilmiyordum işin açıkçası ,baktım ,okudum. Denedim birde baktım olmuş. Başarmışım yani. Deneyin sizde yaparsınız . O kadar çiçekler böcekle uğraşıyorsunuz konu açmak ne demek size vız gelir bence.

:) Çok teşekkür ediyorum sayın öğretmenim, şimdi ben okumayı sevmiyorum, okusam da anlamıyorum diyeceğim Sayın malina kızacak bana. :o Bahçe sayfamı Sayın malina açtı, Türkiye'de Gündem sayfasını açtım, gitmişim Üyelerin Balkon ve Terasları konu başlığında açmışım... :o :dilli:

YeniGine
31-10-2015, 22:51
sardunyalar çok güzel gözüküyor

Sayın Selehattin67 merhaba, bahçeme hoşgelmişsiniz, çok teşekkür ediyorum, sağolun...

YeniGine
31-10-2015, 23:00
Kasımpatım bu sene çok güzel oldu, fakat o daha koyu kırmızı ve daha parlak rengini bir türlü yakalayamadım. :(

583407

583408

YeniGine
31-10-2015, 23:05
Saksıları değişenler...

583409

583410

583411

583412

YeniGine
31-10-2015, 23:10
Yerleri değişenler...

Geçen sene üzerindeki tomurcuklarıyla donan yılbaşım tekrar yeşerdi. Bu sene de aynı şeyi yaşamak istemediğim için başladım çiçeklerimi komşulara dağıtmaya. Yılbaşımı bir komşum camekânına kabul etti.

583413

583414

583415

583416

sumeyra47
31-10-2015, 23:14
Kasımpatıların çok güzel maşallah kaktüsler de büyümüş keşke benimde geçen kış donan bitkilerimde canlansaydı.

YeniGine
31-10-2015, 23:26
Kasımpatıların çok güzel maşallah kaktüsler de büyümüş keşke benimde geçen kış donan bitkilerimde canlansaydı.

Sevgili sümeyra'cığım hoşgelmişsin, çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Çok şükür işte birkaç kaktüs ve şimdilik durumları iyi. Geçen kış benim de çok bitkim dondu bir tek yılbaşı tekrar yeşerdi, diğerleri maalesef gitti.

sumeyra47
31-10-2015, 23:33
Sağlık olsun gidenlerin yerine daha güzelleri gelir inşallah .

asmalıtepe
01-11-2015, 06:34
Günaydın Sevgili Yenigine. Kasımpatılar çok güzel,bugünlerde kasımpatı avına çıkacağım..Seralarda, yollarda parklarda arayacağım onları.
Yılbaşı gerçekten ne kadar güçlü bir çiçek. Ben de geçen yıl bir minik fide dikmiştim soğukta kurudu, sıcakta yandı derken şimdi yine canlanmış..
sevgiler..

samur
01-11-2015, 12:46
Bordo renkli kasimpatina bayildim cok guzelmis, Yilbasi epey buyumus actigindaki guzeliigini dusunemiyorum bile, benim ki daha minicik😊

YeniGine
01-11-2015, 22:23
Günaydın Sevgili Yenigine. Kasımpatılar çok güzel,bugünlerde kasımpatı avına çıkacağım..Seralarda, yollarda parklarda arayacağım onları.
Yılbaşı gerçekten ne kadar güçlü bir çiçek. Ben de geçen yıl bir minik fide dikmiştim soğukta kurudu, sıcakta yandı derken şimdi yine canlanmış..
sevgiler..

Sevgili asmalıtepe çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Kasımpatlar zahmetsiz bitkiler, çiçekleri, renkleri ile çok güzeller, yalnız işte senede bir kez 1 ay çiçekli oluyorlar ama olsun yeşil yaprakları ile de gayet güzeller.
Geçen sene yılbaşım üzerindeki tomurcuklarla donunca tedbiri elden bırakmamak gerek dedim, sağolsun komşumun camekânına yerleşti bakalım.

YeniGine
01-11-2015, 22:26
Bordo renkli kasimpatina bayildim cok guzelmis, Yilbasi epey buyumus actigindaki guzeliigini dusunemiyorum bile, benim ki daha minicik😊

Ah sevgili samurcum aslında gerçek rengini yakalayamadım kahverengimsi ve soluk çıkıyor fotoğrafında, daha parlak ve bordo bir rengi var.
Yılbaşım maşallah güzel gelişti, inşallah çiçeklerini de görebilirim.
Çok teşekkür ediyorum, sağolasıın...

sevgihoca
02-11-2015, 17:46
Keşke komşunuz olsaydık sevgili YeniGine.Bütün çiçeklerinizi benim balkona koyardınız.Ben de karşılarında zevkle çayımı içerdim.

YeniGine
02-11-2015, 22:15
Keşke komşunuz olsaydık sevgili YeniGine.Bütün çiçeklerinizi benim balkona koyardınız.Ben de karşılarında zevkle çayımı içerdim.

Ah keşke sevgili sevgihoca'm, ne yapalım İstanbul gibi yerde buna da şükür diyorum. Olduğu, yapabildiğim kadar... Aman bu kış inşallah geçen kış gibi zararlarımız olmasın...

celalim01
03-11-2015, 14:55
Ne diyeyim. Bir şey diyemedim bu açıklamanız sonrasında.

YeniGine
06-11-2015, 23:08
Sardunyalarım bugün...

584181

584182

584183

584184

YeniGine
06-11-2015, 23:11
584185

584186

584187

YeniGine
06-11-2015, 23:18
Nergislerim büyüyorlar...

584190

584191

:( Üçgen tarlamdaki nergislerim ve saz ekibim üzerlerinde yatıyorlar. Dikebileceğim yer arıyorum...

584192

584193

YeniGine
06-11-2015, 23:24
Komşumun sakız sardunyaları... :) Bana da sadece bakıp bakıp imrenmek ve kurumuş dallarını, yapraklarını temizlemek kalıyor...

584194

584195

584196

İsmail Kuzucu
06-11-2015, 23:25
Ah keşke sevgili sevgihoca'm, ne yapalım İstanbul gibi yerde buna da şükür diyorum. Olduğu, yapabildiğim kadar... Aman bu kış inşallah geçen kış gibi zararlarımız olmasın...

Bu sene soğuklar erken geldi. Geçen sene sabahlar dahi sıcak oluyordu, bu sene sabahlar soğuk oluyor. Böyle giderse aşırı soğuklar olmayabilir.

Yinede bunu düşünmeden çiçeklerin keyfini çıkarmak gerekli. ;)

YeniGine
06-11-2015, 23:32
Adına yakışan, yeni yeni çiçeklenen kasımpatlarım...

584197

584198

584199

584200

584201

YeniGine
06-11-2015, 23:39
584207

584208

584209

584210

584211

aleydi
06-11-2015, 23:50
kasımpatları çok güzeller YeniGinem, emeğine sağlık. Nergisler için erken değil mi. Benim soğanlılarımın da bir kaç tanesi filizlenmiş. Daha bahara çok var. Kışın donmazlar mı? Sevgilerimle.

YeniGine
06-11-2015, 23:54
Yeni bir begonyam oldu, komşumun balkonunda imiş. Budama yapmam gerekiyor mu acaba? Ya da ne yapmam gerekiyor çalışkan üyeler... :o

584219

584220

YeniGine
06-11-2015, 23:58
Bu sene soğuklar erken geldi. Geçen sene sabahlar dahi sıcak oluyordu, bu sene sabahlar soğuk oluyor. Böyle giderse aşırı soğuklar olmayabilir.

Yinede bunu düşünmeden çiçeklerin keyfini çıkarmak gerekli. ;)

Sağol sevgili İsmail, ama ben yine de saklamaya çalışayım değil mi çiçeklerimi?.. Ne oluuur, ne olmaz valla geçen sene ki kayıplar hâlâ gözümün önünden gitmiyor. :( Sardunyalarımın hepsi... Hele o aloevera, kalonche, yılbaşım... Ay ay kâbus gibiydi valla... :eek:

YeniGine
07-11-2015, 00:02
kasımpatları çok güzeller YeniGinem, emeğine sağlık. Nergisler için erken değil mi. Benim soğanlılarımın da bir kaç tanesi filizlenmiş. Daha bahara çok var. Kışın donmazlar mı? Sevgilerimle.

Ekim ayında birkaç kasımpatım çiçeklenince dedim eyvah kasımı çiçeksiz geçireceğiz. Ama neyse ki zamana uyan kasımpatlarım yeni yeni çiçeklenmeye başladılar...

Nergisler bu seneyle beraber 3 senedir bu zamanda filizleniyorlar aleydi'm. Fakat soğuklarla birlikte gelişimleri duruyor. Yani erken değil artık...
Teşekkür ediyoruuum, sağolasııın...

aleydi
07-11-2015, 00:31
Gecenin bu vakti ayakta ben varım galiba:D.Aşağıdaki bilgiyi buldum. Mine Pakkaner hanımda aspirini onaylamış.

Merhaba bizimde çilli begonyamız var.Annem kendi begonyasını her yıl topraktan 10 cm mesafede buduyor.Sonbaharda genelde budadığını fark ettim.Her yılda 1 metreye yakın boylanıyor.Dibine sadece güneşte kurutulmuş yumurta kabuğunu toz haline getirerek verdiğini ,çürümüş bitki artığı ve sigara külü koyduğunu hatırlıyorum.

Sigara külünün böcekleri öldürdüğünü söylerdi annem.Birde begonyayı direk güneş almayan ışıklı yerlerde tutuyor .Anneminkiler biraz iri yapraklı olduğu için yaprak silme yapıyor annem.Soğuğa dayanmıyorlar ve genel olarak sıcak aydınlık yerleri seviyorlar.Direkt güneş ışığı yaprak kenarlarında kararmaya,kurumaya yol açıyor ..

Üretimi çeliklerini birkaç gün suda beklettikten sonra çok kolay ...Ben denemedim ama annem çeliğini aldığı bitkilere birer asprin veriyor..

Bu da Mine hanımın başka bir üyeye yazdığı mesaj
Sadece dalları kaldıysa, budayın, suyu azaltın, sıcak bir yerde tutmaya devam edin. Eğer hastalığı yoksa yeniden sürecektir.

Not: Ev çiçekleri konusunda pek bilgim yok. Yine de bir bilene danışın:)

YeniGine
07-11-2015, 01:30
:) Canımsın çok teşekkür ediyorum, sevgili aleydi'm. Bak ben sana yarın yazılı var, git dersini çalış dedimdi... :dilli:

sinbas
10-11-2015, 00:44
Yeni bir begonyam oldu, komşumun balkonunda imiş. Budama yapmam gerekiyor mu acaba? Ya da ne yapmam gerekiyor çalışkan üyeler... :o

584219

584220

Benim olsalardı 15-20 cm yükseklikten budar çıkan dalları da çelik yapardım. :)

YeniGine
10-11-2015, 00:50
Teşekkür ediyorum Sayın sinbas, sağolun.

sinbas
10-11-2015, 01:05
Sardunyalarım bugün...

584181

584182

584183

584184

Sardunyalar kaloriferli ortamlarda yeteri kadar hava, ışık ve nem alamazlarsa cılızlaşıyorlar o görkemli havaları kayboluyor.

Daha önce evin içinde denedim netice hoşuma gitmedi onun için ben sardunyaları bizim merdiven boşluğuna kapının önüne pencerenin dibine (camla aynı hizada) koyuyorum haftada bir merdivenler yıkandığı için yeteri kadar nem alıyorlar, dış kapının açılıp örtülmesi (ikinci kattayız soğuk etkilemiyor) veya açık unutulması cam aralarında giren hava bol oksijen sağlıyor, ısı yaklaşık 15-20° arasında ve sabah güneşini de bir miktar alıyorlar.

Şu sıralar yer değişikliğinin biraz sarsıntısını yaşıyorlar balkonda çıkarmış oldukları yaprakları sararıp dökülürken, çiçek açmaktan da geri durmuyorlar. sararan yapraklarını koparıyorum, bir müddet sonra yeni yapraklar ve bol tomurcuk çıkarmaya başlayacaklar.
virmolin sıvı sardunya besini aldım onu 8-10 günde bir sulama suyu ile takviye olarak veriyorum.

Budama işine gelince merdivenden inip çıkanlar çaktırmadan buduyorlar zaten. :D çiçeklenme olmayan dallarında üzerinde 4-5 göz bırakarak budama yapıyorum.

Şimdilik bu kadar.

Aklıma gelenleri yazdım umarım yeterli olmuştur, çalıştığım konulardan sorular gelirse cevaplamaya çalışırım. :D

Bu arada sardunyalarınız ve diğer çiçekleriniz can yakıyor.

YeniGine
10-11-2015, 23:46
:) Sayın sinbas beğeni ve vermiş olduğunuz bilgi için çok teşekkür ediyorum, sağolun...

YeniGine
10-11-2015, 23:55
Büyüyoruz maşallah!..

584885

584886

584887

584888

584889

YeniGine
10-11-2015, 23:59
584890

584891

584892

584893

584894

YeniGine
11-11-2015, 00:05
Havalar serinleyince maşallah hostam kendine geldi...

584895

584896

İsmini bilmiyorum, bu çiçeğim de toparladı kendisini. Çok güzel oldular maşallah!..

584897

584898

YeniGine
11-11-2015, 00:07
Atlas çeliklerim köklendiler mi acaba?..

584901

Jakin
11-11-2015, 11:01
Sevgili YeniGine maşallah hepsi coşmuşlar, nazar boncukluk olmuşlar.. :)
Sevgiler.. :)

Mücevher Çalısı
11-11-2015, 11:04
...

İsmini bilmiyorum, bu çiçeğim de toparladı kendisini. Çok güzel oldular maşallah!..

584897

584898

Sevgili Yenigine, adı "Galla Çiçeği (http://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/4175.htm)" olması gerekir...

A_NOMAD
11-11-2015, 14:06
Atlas çeliklerim köklendiler mi acaba?..

İşaretlediğim çelikler pek iyi görünmüyor, acaba fazla sulamış olabilir misin?

Elinle bir yokla bakalım onları, yumuşama ya da kuruma var mı?
584932

YeniGine
11-11-2015, 23:12
Sevgili YeniGine maşallah hepsi coşmuşlar, nazar boncukluk olmuşlar.. :)
Sevgiler.. :)

:) Sevgili Jakin, çok teşekkür ediyorum, sağolasın... Havalar serinleyince çok şükür kendilerine geldi çiçeklerim de...

YeniGine
11-11-2015, 23:14
Sevgili Yenigine, adı "Galla Çiçeği (http://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/4175.htm)" olması gerekir...

Sevgili Mücevher Çalısı, çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Evet ya galla olabilir 2 sene önce gibi vardı bende. :( Hiç çiçeğini görmediğim için unutmuşum. Çok teşekkür ettiim...

YeniGine
11-11-2015, 23:18
İşaretlediğim çelikler pek iyi görünmüyor, acaba fazla sulamış olabilir misin?

Elinle bir yokla bakalım onları, yumuşama ya da kuruma var mı?
584932

Sevgili A-NOMAD yarın bakayım inşallah. Ben daha çok yapraklarına su fısfıslıyorum. Ertesi gün bakıyorum bina görevlisi sulamış ki eminim çok suluyor. Kaç kez ikaz ettim sulama bunları. Ama nafile bugün de sulamış, hatta bugün yılan kaktüsüme baktım kendi kendime bunlar çürümezler inşallah dedim, toprağı resmen çamur. :(
Çok teşekkür ediyorum, sağolasın, emeğine sağlık.

YeniGine
11-11-2015, 23:29
Kadifelerim...

584982

584983

584984

584985

YeniGine
11-11-2015, 23:31
584986

584987

584988

YeniGine
11-11-2015, 23:34
Sevgili CAN Adalet Hanım'ın hediyesi solanumum büyüyoruz, inşallah o mor mor güzel çiçeklerini de görebilirim...

584989

A_NOMAD
11-11-2015, 23:47
...Ben daha çok yapraklarına su fısfıslıyorum. Ertesi gün bakıyorum bina görevlisi sulamış ki eminim çok suluyor. Kaç kez ikaz ettim sulama bunları. Ama nafile bugün de sulamış...

Bu mevsimde (yaza kadar) yapraklarına su fısfıslama artık, toprak kurudukça toprak yüzeyine fısfıs yap sadece.
Bence sen o saksıyı bina görevlisinin ulaşamayacağı bir yere al yoksa çeliklerinin hayatı tehlikeye girecek, çürüyüp giderler böyle :(

YeniGine
12-11-2015, 00:03
:( Çok haklısın sevgili A-NOMAD, diyorum ya hep komşum vefat edince kaldık sokaklarda. :(
Neyse inşallah bugünkü sulamadan çürümezlerse, bakalım nerelere gideriz... Çok teşekkür ediyorum, sağolasın.

sinbas
12-11-2015, 14:04
Ya da o bina görevlisini bahara kadar kazan dairesine kilitleyin, dışarı çıkmasını yasaklayın.
Öyle bazı işgüzarlar vardır yapma dedikçe yaparlar.
Hiç unutmam Turhal da iken benim masamın dibinde ki misafir orta sehpasında yapma çiçek var idi bir gün baktım sehpa ıslanmış ertesi gün baktım sehpa yine ıslanmış üçüncüye de olunca durumu anladım, odamdaki çiçekleri sulayan elemanı çağırdım naylon çiçeği gösterdim "sen bu çiçeği hiç sulamıyor musun Avni" dedim "Vallaha suluyorum şefim" deyince diğer elamanlar dahil hepimiz gülmekten kırıldık, bu arada Bizim Avni de tam Avni oldu. :D
ondan sonra da bizim sehpa ıslanmaktan kurtuldu.

YeniGine
12-11-2015, 23:50
:) Benim de bir komşum plastik olan orkidesini bir müddet öyle sulamış sayın sinbas...

Evet bugün atlas çeliklerime baktım tam da sevgili A-NOMAD'ın işaretlediklerinde yumuşama var. :(
Bugün tekrar söyledim bina görevlisine sulama bunları diye :D sonra da bir güzel kızdı bana. 'Ne bileyim abla sende bir sula diyorsun bir sulama diyorsun, karar ver artık' demez mi... En sonunda yine artık benim çiçekleri sulamayacak diye kararlaştırdık. :) Bu kaçıncı?..
Şimdi yumuşayanlar sulanmazlar ise kurtulabilirler mi acaba?

A_NOMAD
12-11-2015, 23:57
O yumuşayanları topraktan çıkartıp sağlam olan kısma kadar keserek birkaç gün havalandırmanı, daha sonra tekrar dikmeni öneririm ama yumuşama yaygın haldeyse kurtulma ihtimalleri zayıf demektir (yine de topraktan çıkararak birkaç gün havalandırıp şansını denemen iyi olur) :(

YeniGine
13-11-2015, 00:21
:( Yumuşama çeliklerin bütününde var sevgili A-NOMAD. :( Bugün saksıyı daha dışarı ön plana doğru çıkardım ki hani daha iyi güneş alır da toparlanırlar diye düşündüm.

Yarın bir daha inceleyeyim bakayım. Çok teşekkür ediyorum, sağolasın.

:( Yılan kaktüsüm de öyle vıcık vıcık çamur içinde toprağı. :(

A_NOMAD
13-11-2015, 00:27
Güneşe koyma bence, daha da kötüleştirir...

Kaktüsünün toprağını havalandırmaya çalış ve altında tabak varsa çıkart, inşallah hepsi kurtulur.

Ne görevliymiş arkadaş ya adam resmen ölüm saçmaya gelmiş, tövbe tövbe :(

YeniGine
13-11-2015, 02:13
Benim bitkilerimi hem de? Tövbe tövbe...

İnşallah sevgili A-NOMAD'ım inşallah. Sağoool...

sinbas
13-11-2015, 15:29
:( Yumuşama çeliklerin bütününde var sevgili A-NOMAD. :( Bugün saksıyı daha dışarı ön plana doğru çıkardım ki hani daha iyi güneş alır da toparlanırlar diye düşündüm.

Yarın bir daha inceleyeyim bakayım. Çok teşekkür ediyorum, sağolasın.

:( Yılan kaktüsüm de öyle vıcık vıcık çamur içinde toprağı. :(

Saksıların delikleri alt kısımda ise Sayın NOMAD ın dediği gibi altlıklarını alın ve alt yanlarına dışa bakacak şekilde şişi kızdırıp delikler açın zira alt deliklerden yeterli havalanma olmuyor.

Bu tip durumlarda ve diplerinin karıştırılmasını seven çiçekler için evde kullanmadığınız sevmediğiniz bir kaşığınız var ise bel gibi kullanarak kök olabilme ihtimali yerlerine fazla yaklaşmadan topraklarını belleyin.

YeniGine
13-11-2015, 23:42
:) Teşekkür ediyorum Sayın sinbas, sağolun. Zaten ben saksıların altlarına tabak koymuyorum, bina görevlisi suladığı için. Bugün de zaten alttaki delikleri biraz daha zorlamış idim.
Sağoluun...

YeniGine
13-11-2015, 23:50
Bugün kasımpatımın geçen çiçeklerini temizlerken bu güzeli farkettim, nasıl da mutlu oldum. Tek bir dal üzerinde, hiç yaprağı da yok. Nerden gelmiş, ilk bu sene açtı. Göçgöç çiçeği mi oluyor?

585374

585375

A_NOMAD
13-11-2015, 23:59
...Göçgöç çiçeği mi oluyor?

Nur topu gibi bir çiğdemin olmuş, hoş sürpriz bence ;)

http://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/5731.htm

YeniGine
14-11-2015, 00:28
:) Çiğdem soğanları ektim ama o ektiğim soğanlar ilkbaharda çiçekleniyorlar... Bir de akşam üzeri gördüm hem sevindim hem de üzüldüm tüh keşke güneşli halini görse idim diye.

YeniGine
14-11-2015, 00:33
:) Sonradan baktım verdiğin linke sevgili A-NOMAD evet aynısı... Valla harika. Ve şimdi geldi aklımaa, sevgili Güler Hanım aloevera göndermişti banaa, bir tane de soğan çıkmış idi kargodan. Demek ki o soğan bu güzel imiş...
Hay Allah nasıl mutlu oldum şimdi, çok sevindim valla. Sevgili Güler Hanım'a da çook teşekkür ediyorum. Sürpriz diye buna denir işte... :) Çok mutlu oldum.

Mücevher Çalısı
14-11-2015, 08:10
...
Bu tip durumlarda ve diplerinin karıştırılmasını seven çiçekler için evde kullanmadığınız sevmediğiniz bir kaşığınız var ise bel gibi kullanarak kök olabilme ihtimali yerlerine fazla yaklaşmadan topraklarını belleyin.

Aklın yolu birdir:cool:
Benim de bir kaşığım var öyle saksıların içinde ıvır zıvır işlerimi görüyor. Ama çok korkuyorum birisi görecek birşey diyecek diye:D İşim bitince güzelce yıkayıp saklıyorum:o:o:D

YeniGine
14-11-2015, 23:16
:D Sevgili Mücevher Çalısı, kim ne diyecek ki; kaşık senin, toprak senin, saksı-çiçek senin.
Ben saksılarımın yerlerini değiştirirken gören komşulara çiçeğimi gezdiriyorum, havalansın biraz diyorum. Beni gören artık öyle diyor Sema abla yine çiçeğini havalandırıyor... :) Kimbilir daha neler diyorlardır?..

YeniGine
14-11-2015, 23:21
Sevgili SDurul'um bak bugün ne buldum?.. Yaz boyu hep gözlerim aradı hatmi filizlerini, bugün komşumun bahçesini temizlerken gördüm. 2 tanecik filizlenmişler... İnşallah kışın donmazlar...

Maşallah maşallah 2 gündür çiçeklerim sürpriz yapıp beni sevindirdiler...

585498

585499

YeniGine
14-11-2015, 23:25
Bu kasımpatımı da çok seviyorum... Bu sene güzel çiçeklendi maşallah!..

585500

585501

585502

Mücevher Çalısı
14-11-2015, 23:29

585500

585501

585502

Sevilmeyecek gibi değil Sevgili YeniGine... Renkleri çok güzelmiş;)

Baktım baktım doyamadım:) Erken de kalktım bugün, ben gideyim yarın gelir tekrar bakarım:D

YeniGine
14-11-2015, 23:46
Sevilmeyecek gibi değil Sevgili YeniGine... Renkleri çok güzelmiş;)

Baktım baktım doyamadım:) Erken de kalktım bugün, ben gideyim yarın gelir tekrar bakarım:D

:) Sana iyi geceler, iyi uykular olsun sevgili Mücevher Çalısı. Teşekkür ediyorum, sağolasın, ne zaman istersen gel buyur...

ibocandan
15-11-2015, 16:56
Sayın YeniGine,bu kasımpatıların renkleri muhteşemmiş maşallah eğer tohum olursa tohum etkinliğinde paylaşırsanız sevinirim.

İsmail Kuzucu
15-11-2015, 17:02

Geçen sene bizimkiler alıp bahçeye ekmiş. Bu sene bir harika açtılar. Daha çok alın dedim. :p

YeniGine
15-11-2015, 23:14
Sayın YeniGine,bu kasımpatıların renkleri muhteşemmiş maşallah eğer tohum olursa tohum etkinliğinde paylaşırsanız sevinirim.

Sayın ibocandan, merhaba hoşgelmişsiniz; çok teşekkür ediyorum, sağolun... Şu anda çiçekliler tohum oluşturur ise tabi ki gönderirim size...

YeniGine
15-11-2015, 23:16
Geçen sene bizimkiler alıp bahçeye ekmiş. Bu sene bir harika açtılar. Daha çok alın dedim. :p

Sevgili İsmail Kuzucu, kasımpatlar gerçekten çok güzel bitkiler, ben kokularını da çok seviyorum. Ama işte senede bir-bir buçuk ay kadar çiçekli kalıyorlar. Ama olsun yeşil yapraklı halleri de çok güzel oluyor...

YeniGine
15-11-2015, 23:39
:mad: Hay Allah'ım Yarabbim bütün yaz çiçeklerimi sulamayan komşumun aklına bugün çiçekleri sulamak gelmiş ve atlasım, kaktüslerim dahil olmak üzere sulamış... İnadıma mı yapıyor ne? Çok canım sıkıldı valla. Ben de aldım kapımın önüne koydum. :( Fazlaca ışık göremeyecekler, ne yapayım olduğu kadar artık dedim... :(

585624

585625

sinbas
16-11-2015, 08:37
:mad: Hay Allah'ım Yarabbim bütün yaz çiçeklerimi sulamayan komşumun aklına bugün çiçekleri sulamak gelmiş ve atlasım, kaktüslerim dahil olmak üzere sulamış... İnadıma mı yapıyor ne? Çok canım sıkıldı valla. Ben de aldım kapımın önüne koydum. :( Fazlaca ışık göremeyecekler, ne yapayım olduğu kadar artık dedim... :(

585624

585625

Çiçeklerinizi eski yerine koyun ekli resimden çıktı alın bir çıtanın üzerine zımbalayıp sulanmaması gereken saksıların dibine dikin kesin anlayacaklardır.

Işıksız ortamda çok kötü olurlar belki ölmezler fakat yaz boyu da kendilerine gelemezler.
NOT:
Yabancı dilde uyarıları google translete yaptı hata var ise google ye ait.

585636

sevgihoca
16-11-2015, 19:01
Sakınan göze çöp batarmış.Sonunda öldürecekler çiçeklerinizi.Atlasınıza yazık olacak vallahi.Daha geçen görevli sulamıştı.:mad:

sinbas
16-11-2015, 23:14
Sakınan göze çöp batarmış.Sonunda öldürecekler çiçeklerinizi.Atlasınıza yazık olacak vallahi.Daha geçen görevli sulamıştı.:mad:
Ver coşkuyu,
Yamultsun komşuyu. :D :D