View Full Version : YeniGine / Site bahçesi
Sayfalar :
1
2
3
4
5
[
6]
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
milaca2010
24-07-2013, 01:05
Sevgili YeniGine; maşallah bahçeniz Emirgan korusu gibi olmuş, son paylaşımlarından vardığım kanaat bu, horoz ibiklerin çok efeli görünüyor, fideden mi tohumdan mı yetiştirdin?
Ellerine emeklerine sağlık.
Sevgiler.
Maşallah ne diyeyim. Zenginlik başa bela.:D
Şaka bir yana takdir edilecek işler yapıyorsunuz. Umarım site sakinleride kıymet bilip teşekkür ediyorlardır.
YeniGine
24-07-2013, 01:20
Sevgili YeniGine; maşallah bahçeniz Emirgan korusu gibi olmuş, son paylaşımlarından vardığım kanaat bu, horoz ibiklerin çok efeli görünüyor, fideden mi tohumdan mı yetiştirdin?
Ellerine emeklerine sağlık.
Sevgiler.
Sevgili milaca; çok teşekkür ediyorum sağolasın. Gerçekten bu güzel yorumlar beni çok mutlu ediyor. Teşekkür ediyorum. Horozibikleri bana fide olarak bir komşum getirmiş idi. Fideler de epey bir vardı. Ben tabi hepsini alınca her yerlere dikiverdim (Her bahçeye, her yere gidebiliyorum çok şükür, kimsenin bir sözü olmaz; hatta iki komşumun bahçesinde biri dişi, biri erkek iki Alman kurtları var, onlar bile hiççç hav demezler bana.) Fakat en güzel fotoğrafladığım ibikler güzel gelişti. Diğerleri açayım mı, açmayayım mı düşünüyorlar hâlâ.
YeniGine
24-07-2013, 01:30
Maşallah ne diyeyim. Zenginlik başa bela.:D
Şaka bir yana takdir edilecek işler yapıyorsunuz. Umarım site sakinleride kıymet bilip teşekkür ediyorlardır.
Sevgili Sevgi teşekkür ediyorum; gerçekten zenginim iki blok alanı hep benim. Zenginlik başa bela. :D Çok şükür takdir eden komşularım var, Cennete çevirdin, ellerine sağlık diyorlar arada bir. Ama inan ki benim için çok da önemli değil, ben bu işi seviyorum, sevdiğim için yapıyorum. Çok şükür, herkese nasip olmaz. :( Ama yine de ah işte engellerim olmasa demeden de edemiyorum. Öbek zinnialarımdan bir çoğunu kopartmış çocuklar. Üçgen tarlam ve dikdörtgen tarlamın etrafında top oynayan çocuklar. Bir sürü dallarını kırmışlar. Sarı can çeliğim tutmuş idi onu kırmışlar, 2 tane çınar fidanı onların dallarını kırmaşlar, zaten lalelerimi mahvettiler, beyaz zıpçıktılar hepsi toptan ezilmiş, asterler hep üst dalları gitmiş, gülümün kaç dalı kırılmış, gazanyalarım hepsinin üstüne top darbeleri falan falan falan... Neyse buna da şükür diyeyim.
Teşekkür ediyorum, sağolasıın.
Ortak alan olunca böyle sorunlar hep olur.
Ama keşke bu kadar çocuk sahibide olmasaydın.:D
YeniGine
24-07-2013, 01:44
Ortak alan olunca böyle sorunlar hep olur.
Ama keşke bu kadar çocuk sahibide olmasaydın.:D
:D Zaten çocukların analarına, babalarına da söyleniyorum nedir bu böyle deyiveriyorum. Bir çocuk annesi de diyor 'Doğur doğur sokağa bırak.' Ne yapacaksın uyum gerek... Yeri geliyor üzülüyorsun; üzülsen de susmalı... :(
Orhan Özbilgiç
25-07-2013, 13:49
Sevgili YeniGine;
Yine güzellikleri sergilemişsin.
Kına çiçeklerini 3-4 yıldan beri, bahçemde gördüğüm her yerden söküyorum. Ama yinede kıyıda köşede göremediklerim oluyor. Onlar yaşamlarını sürdürüyorlar. Beyaz çiçeklisi herkeste yok sanırım. Katmersiz de olsa şanslı sayılırsın. Zira sen bu çiçekleri seviyorsun.
Grevilya' ları görünce içim acıyor. Ama bak! Sizdekilerde yamaçtalar. Yani süzegen topraktalar. Bu bitki topraktaki ve havadaki nemi sevmiyor. Bu yüzden sizinkiler çok sağlıklılar.
İğde ağacınız bayağı güzel gelişmiş. İstanbul'daki bahçemizde vardı. Çok yaşlandığı için kestirttiler. Ben burada dikmedim. Ama çevremdeki bahçelerde var.
Çok kanaatkar bir bitki. En zayıf topraklarda bile gelişmesini sürdürüyor. Yani ne su, ne gübre istemiyor. Bildiğim kadarıyla, baklagiller gibi köklerinde azot biriktiriyor, büyümede kullanıyormuş. Yani, kendi gübresini kendi üretiyor anlayacağınız. :p Bu yüzden, her koşulda hızla büyüyebiliyor.
Selam ve sevgiler. Ellerine sağlık. Kolay gelsin.
YeniGine
26-07-2013, 00:50
Sevgili Orhan Bey; hoşgelmişsiniz... Çok teşekkür ediyorum, sağolun. Evet dediğiniz gibi bu tür çiçekleri seviyorum ben. Hem de site bahçesinde yetiştirilmeye uygunlar.
İğde fidanı hakkında verdiğiniz bilgiler için de teşekkürler. Yani daha iyi gelişebilmesi için budamak falan gerekmez mi diye de merak ediyorum.
Sağoluun.
İğde fidanım nasıl çimlendi? Yakınımızda yüzme havuzu ve bahçesinde iğde ağacı. İki tane koparıp yedim ve çekirdeklerini bina önündeki saksılara ekmiş idim. İkisi de çimlendi fakat bina görevlimiz Hasan bir tanesini ot diye çekmiş kopartmış. :( Nasıl üzüldüm nasıl. Hasan'a 'Hasan hemen yüzme havuzunun oraya gidiyorsun bir tane iğde yiyorsun ve çekirdeğini getirip yine buraya ekiyorsun.' Hasan da :) her dediğimi yapar gibi gitmiş bir tane yemiş ve çekirdeğini ekmiş. Bu fidan da Hasan'ın ektiği iğde fidanı.
bay tömürcek
26-07-2013, 01:16
Ablacım ellerine sağlık çok güzel hepside ;) Kına çiçeklerine bayıldım çok severim kına çiçeklerini zinnialarda çok güzel bu sene yine boydan boya zinnia ektim bostana çok güzel gözüküyorlar ama bi türlü limon sarısından çıkmadı sende sarı da var galiba abla :) Herşey çok güzel ablacım ellerine emeklerine sağlık ;)
YeniGine
26-07-2013, 01:26
Sevgili tömürcek teşekkür ediyorum, sağolasın. Ben de bu sene kınaları çok sevdim gerçekten. :( Bende zinniaların çok çeşitli renkleri mevcut fakat hepsini ekememiş idim. Ama şu anki renkler arasında evet sarısı var.
Sağolasıın.
Merhaba ablacığım, iftar akşamlarım yoğun ve yorucu geçtiğinden uğrayamamıştım uzun süredir, bu gün şöyle bir bakındım, gezindim, tur attım bahçen de.. Kına ve dahlia'larını çok beğendim, emeklerine sağlık, Ankara'dan sevgilerimle.. ;)
elinize saglik cok degisiklik olmus bahcenizde.)))
YeniGine
04-08-2013, 23:56
Teşekkür ediyorum sevgili yağmur; bu sene öbekler oluşturdum ve sevdim, seneye de nasip kısmet olur ise öbekleri daha büyütmeyi düşünüyorum. Bakalım nasip, kısmet...
Sağol.
mandalinleerik
04-08-2013, 23:58
Sevgili Yenigine, görmeyeli çiçeklerin gerçekten çok güzel olmuş. Özlemişim bahçeni gezmeyi.
YeniGine
05-08-2013, 00:30
Sevgili mandalinleerik hoşgelmişsin, ne iyi etmişsin. Nerelerdesin, görünmüyorsun?
Güzel yorumun sevindirdi beni teşekkür ediyorum, sağolasın. Şimdilik hepsi aynı duruyorlar tekrar fotoğraf olmasın diye fotoğraf da paylaşamıyorum. Az biraz yeni açanlar var inşallah onları paylaşabilirim.
Teşekkür ediyorum sevgili yağmur; bu sene öbekler oluşturdum ve sevdim, seneye de nasip kısmet olur ise öbekleri daha büyütmeyi düşünüyorum. Bakalım nasip, kısmet...
Sağol.
insallah sn yenigine obek obek cok guzel gorunuyorlar
emeginizin karsiligini almissiniz.)
Doğa aşkı,çicek aşkı bu olsa gerek...Emeğine,güzel yüreğine sağlık..
Sevgili Yeni Gine, bahçen müthiş renklenmiş. Çok emek verdin, onlarda seni sevindirmiş rengarenk acarak.
Kına çiçekleri, dökülen tohumlardan ikinci kere cıkarak çiçekleniyor ekim ayına kadar burada. İnşallah seninde açarlar ikinci kere. Benim beyaz kınam, sanırım begonyadan döllendi, gül gibi açtı. Ama tohum yapmadı gül gibi acan. Çok üzüldüm. Zahmetsiz bitkileri daha cok seviyorum artık. Zira cok yoruluyorum.
Garavilla mı hala saksıdan toprağa geçiremedim. Ben de Orhan hocamın verdiği bilgilerle, eğimli bir yere dikeyim. Gecen sene birini kurutmuştum cünkü:(
Bu arada güllerin cok sağlıklı görünüyor. Senin de sağlığın hep yerinde olsun ki, böyle güzel kareler izleyelim.
Sevgilerimle.
Yalınkat kınanın yarısı bu şekil katmerli açtı.Aklıma düşürdün, gidip bir daha bakayım tohum olmuş mu:))
YeniGine
05-08-2013, 23:48
Doğa aşkı,çicek aşkı bu olsa gerek...Emeğine,güzel yüreğine sağlık..
Sevgili sonkez hoşgelmişsiniz, çok teşekkür ediyorum, sağolun. Evet gerçekten ben de hep diyorum sevmek gerek. Bir site bahçesinde yoksa hem zorlanıyorum, hem de üzülüyorum. İnsanın kendi bahçesi gibi olamıyor mümkün değil. :) Ama olsun ben çok sevdiğim için büyük zevk alıyorum.
Teşekkürler...
YeniGine
05-08-2013, 23:58
Sevgili cemo, sağolasıın, hoşgelmişsin.
Ben kınaların tohumları dökülsün istemiyorum hergün bakınıyorum toplanabilirler mi diye. İnşallah dökülmeden toplayabilirim. Ve gelelim sizin kınaya; (Öncelikle gözümün önüne geldiniz biran koşup gidip kınaya bakmanız çok hoşuma gitti güldüm) o kına nasıl bir kına öyle Sevgili cemo. Ne kadar güzel açmış maşallah!.. cemo farkı farkediliyor hemen...
Gravillalar maşallah bu sene daha bir geliştiler. O bölgeyi de ayrı bir seviyorum. Güllerim de iyi gidiyor; bu sene hiç gül almadım. Seneye alırım artık inşallah.
Teşekkür ediyorum, sağolun.
YeniGine
06-08-2013, 00:03
Vee!.. İşte de benim hasatım... Komşular bolca dikerken ben de yuvarlak tarlamın bir kenarına dikmiş idim. :D Bugün mahsulü topladım.
432063
YeniGine
06-08-2013, 00:11
Bana miras kaldılar. Komşumun komşusu taşınmış sardunyalar bana geldi. Fazlaca bakımsız ve gövdeleri çok kalınlaşmış geldi bana. Acaba çelik alarak yenilesem mi? Ya da gelişebilmeleri için ne yapmamı önerirsiniz?
432064
432065
432066
YeniGine
06-08-2013, 00:13
Glayölde miras... Son durumu böyle. Çiçek açar mı ki?
432067
432068
YeniGine
06-08-2013, 00:17
Meşhur begonyam, son durumu böyle. Mantar oldu üzerinde yaprak yoktu çiçeği vardı; şimdi çiçeği yok yaprakları güzel gelişti. Çok su vermiyorum artık ve gölgede.
432069
YeniGine
06-08-2013, 00:22
Süper!.. Mavişlerimin çiçekleri çoğalıyor, tomurcukları da var... Ceylanım biri tekrar çiçeklendi fakat diğerinde tomurcuk bile yok.
432070
432071
YeniGine
06-08-2013, 00:26
Zıpçıktılarım tekrar çiçekte...
432072
432073
dağçiçeği
06-08-2013, 00:27
Sevgili YeniGine glayöller 7 yaprak olduktan sonra çiçek açıyorlar. Sizinkilerin çiçeğini görmeye az kalmış sanki ;) ortadaki yaprağı kökten uca doğru sıvayarak kontrol edin. Tomurcuk oluşturmuşsa şişkin oluyorlar.
YeniGine
06-08-2013, 00:35
Akşam sefalarım ve sabah sefam...
432074
432075
432079
YeniGine
06-08-2013, 00:42
Bina girişleri sağolsun...
432080
432081
432082
432083
YeniGine
06-08-2013, 00:47
Kardinal sarmaşığım, fazla rüzgârdan hep yerlerde sarılamıyor elimden geldiğince yardım ediyorum...
432084
Bina girişindeki çiçeklikte kadifelerim.
432085
YeniGine
06-08-2013, 00:50
Bu sene tohumdan yetiştirdiğim hüsnüyusuflar 2-3 saksıya ayırdım. Çok şükür hâlâ hayattalar. Bakalım kışın nasıl koruyacağım?
432086
YeniGine
06-08-2013, 00:54
Beyaz zakkumum ve hemen yanıbaşındaki çam ağacına astığım kuş yuvası. :( Fakat şimdiye kadar hiçbir kuşun girdiğini görmedim.
432087
432088
YeniGine
06-08-2013, 00:59
Bu karanfilimi çok seviyorum şimdiye kadar hiç tohuma bırakmadım. Fakat geçen sene büyük bir kısmı kuruyunca bu sene tohuma bıraktım. Tohumlar oluşmuşmudur ve ne zaman ekmeliyim tohumlarını acaba?
432089
YeniGine
06-08-2013, 01:05
Ve saz ekibimden canlar Postaki ve Kurt. Çok şükür kenelerden kurtulduk, bu ara fazlaca tüy döküyoruz. Postaki ile aramız çok iyi fakat Kurt nedense hâlâ çok korkuyor, hiç yanaşmıyor. Kestane de yok görünürlerde kimbilir nerelerde geziniyor?
432090
432091
YeniGine
06-08-2013, 01:09
Sevgili YeniGine glayöller 7 yaprak olduktan sonra çiçek açıyorlar. Sizinkilerin çiçeğini görmeye az kalmış sanki ;) ortadaki yaprağı kökten uca doğru sıvayarak kontrol edin. Tomurcuk oluşturmuşsa şişkin oluyorlar.
Sevgili dağçiçeği, teşekkür ediyorum, sağolasın. Ben glayöl soğanlarından ektim fakat sanırım ters ektim ki hiçbir tanesi çıkmadı ve çok da üzülmüş idim. Bunlar bana 4-5 gün önce geldiler. :D Miras... Bu 7 yaprak olayı hakkında hiçbir fikrim yok idi hemen bakacağım. Teşekkür ediyorum, sağolasın.
s.serdar
06-08-2013, 02:25
Beyaz zakkumum ve hemen yanıbaşındaki çam ağacına astığım kuş yuvası. :( Fakat şimdiye kadar hiçbir kuşun girdiğini görmedim.
Sayın YeniGine.
5 litrelik pet su şişesinde kuşların su içmesi için suluk yapıp çam ağacının dalına asmıştım. Gelen giden olmadığı içi söküp attım. Sanırım kuşlar çam ağaçlarını pek sevmiyorlar. :(
YeniGine
06-08-2013, 02:32
Sayın s.serdar aynı yuvadan, dut ağacında da asılı. Oraya da gelen giden yok. Bu yuvaları Belgrat Ormanı'ndan almış idim ve oradakiler dolu kuşların biri giriyor biri çıkıyor. Onları görünce dedim aman ben de isterim. Sağolsunlar verdiler. Getirdim bir heves astım. Ama gelen de giden de yok. Görmüşsünüzdür başka iki tane daha yaptırım asmış idim bir tanesi arı kovanı oldu. Var bir hikmet ama ben hâlâ çözebilmiş değilim. :(
s.serdar
06-08-2013, 02:33
Bu sene tohumdan yetiştirdiğim hüsnüyusuflar 2-3 saksıya ayırdım. Çok şükür hâlâ hayattalar. Bakalım kışın nasıl koruyacağım?
Benim bahçede eksi 20-25 derecede kışı geçirebilen hüsnüyusuflar için endişelenmenize gerek yok diye düşünüyorum.
Sizin tohumlar bana çin malı gibi geldi. :D Bu günlerde boyları hala bir karışı geçip çiçek açmamışlar. :D
YeniGine
06-08-2013, 02:38
Eyvaah!.. Sayın s.serdar ben senelerdir hüsnü yusuf der dururum biliyorsunuz siz de. Ama hani ilk tohumdan çiçek açmaz diyorlar diye ben de gayet rahat idim. Tamam kışın birşey olmaz demişsiniz rahatladım derken çin malı deyiverdiniz. :( Yani durumları iyi değil mi diyorsunuz, ne yapmalıyım peki o halde?
s.serdar
06-08-2013, 02:42
Bu yuvaları Belgrat Ormanı'ndan almış idim ve oradakiler dolu kuşların biri giriyor biri çıkıyor. Onları görünce dedim aman ben de isterim. Sağolsunlar verdiler. Getirdim bir heves astım. Ama gelen de giden de yok. Görmüşsünüzdür başka iki tane daha yaptırım asmış idim bir tanesi arı kovanı oldu. Var bir hikmet ama ben hâlâ çözebilmiş değilim. :(
Sayın YeniGine.
Kuş yuvası konusunda pek bilgili değilim. Ancak içinde bulunduğumuz bu günlerde kuşlarımız bu seneki yavrularını çoktan uçurmuşlar veya uçurmaya hazırlanıyorlardır. Dolayısı ile ebeveynlerin bu tarihlerde yuva kurma veya yuva arayışında olacaklarını düşünmüyorum. İmkanınız varsa kavak ve benzeri başka bir ağaca taşımanız halinde gelecek baharda yeni ev sahipleriniz olabilir diye düşünüyorum.
Saygılarımla.
YeniGine
06-08-2013, 02:48
:( Yok bu iki yuva 2 senelik, arıların kovan yaptığı 2 yuva da 4 senelik hiç kuş gelmedi şimdiye kadar. Kavak da yok öyle asabileceğim. Neyse ki yine bir komşumun sardunya saksısına kumru yuva yaptı ve 3-4 gün önce yavrular uçtu, yine aynı yerde diğer komşumun bir sepetinin içinde henüz yumurta üzerinde oturan bir anne daha var. İnşallah onlar da çıkarlar gördüğüm bu sene etti 4 yavru. Çok mutluyum çok. Bu iki komşumun bahçesinde köpekleri var. Sayelerinde kediler de gelemiyor. Yaşasın 4 yavru!..
s.serdar
06-08-2013, 02:50
Ama hani ilk tohumdan çiçek açmaz diyorlar diye ben de gayet rahat idim. Tamam kışın birşey olmaz demişsiniz rahatladım derken çin malı deyiverdiniz. :( Yani durumları iyi değil mi diyorsunuz, ne yapmalıyım peki o halde?
Profesyoneller, çiçek üreticileri 5-6 ayda açtırıyorlar çiçekleri. Dolayısı ile ya tohum da, ya da sizde suç olabilir. Size kusur bulmamak için tohumun menşeinin veya kaynağının çin malı (dandik) olabileceğini gündeme getirdim. :D
YeniGine
06-08-2013, 02:57
:D Anladım. Zaten senesine çiçek açacağını bildiğim için ben gayet rahat idim. E ben zaten profesyonel de değilim, karınca kararınca, elimden geldiğince. Seneye de kalıp da çiçek açmazlar ise işte o zaman tutuşurum, sorar dururum artık.
s.serdar
06-08-2013, 02:58
Yok bu iki yuva 2 senelik, arıların kovan yaptığı 2 yuva da 4 senelik hiç kuş gelmedi şimdiye kadar.
Uygulanabilir olabilir mi, bilmiyorum ama gazeteye ilan vermek geldi birden aklıma. :D
Kuş yuvasına, kuş aranıyor diye. :D
s.serdar
06-08-2013, 03:01
Seneye de kalıp da çiçek açmazlar ise işte o zaman tutuşurum, sorar dururum artık.
Ben olsam tohumu aldığınız yere şikayet ederdim. :p
YeniGine
06-08-2013, 03:01
:D Valla zaten Serdar Bey ben kuş ararken biliyorsunuz görmüşsünüzdür arılar geliverdiler. Bir komşum ısrarla arılara sahip olmak istiyor, ben de ısrarla bilen birilerini arayalım bu arılar ölmesin deyip duruyorum. Bakalım Ağustos 15'e kadar beklemeye karar verdim. Başaramaz ise ben devreye girmeyi düşünüyorum. Nasip, kısmet...
YeniGine
06-08-2013, 03:04
:D Hediyenin şikâyeti mi olur Sayın s.serdar. Ne zamandır istiyor idim değerli bir üyemiz hediye etmiş tohumları sağolsun. Bırakın ne yapalım benim hüsnü yusuf fidelerim de şimdilik böyle olsunlar. İnşallah seneye kalırlar ise onlara bakalım.
s.serdar
06-08-2013, 03:13
:D Valla zaten Serdar Bey ben kuş ararken biliyorsunuz görmüşsünüzdür arılar geliverdiler. Bir komşum ısrarla arılara sahip olmak istiyor, ben de ısrarla bilen birilerini arayalım bu arılar ölmesin deyip duruyorum. Bakalım Ağustos 15'e kadar beklemeye karar verdim. Başaramaz ise ben devreye girmeyi düşünüyorum. Nasip, kısmet...
Şehir içinde bu konuda pek destek bulacağınızı ummuyorum. Şehir dışından da bir oğul alabilmek için gelebilecek arıcı olabileceğini sanmıyorum. Sanırım arılar yeterli bal birikimini yaptılar ise kışı kolayca geçirebilirler. İstanbul için Eylül başında, arıların yakınına bir saksı tabağına şekerli sulu (çok şeker, az su) karışım hazırlayıp koyarsanız büyük bir destek sağlarsınız diye umuyorum.
YeniGine
07-08-2013, 23:57
Sayın s.serdar bugün yine baktım arıların olduğu kafese, kafesin deliği küçülmüş ne yapmışlar anlayamadım tabi. Peki dediğim gibi incecik suntadan yapılmış o kafes soğukta ne olurlar arılar? Ölmezler mi?
Komşum hesapta Edirne'de birileri ile anlaşmış gelip alacaklarmış mış...
Adalet Yağcı
08-08-2013, 14:00
Sevgili güzel insan, YeniGine'ciğim.
Büyük fedakârlıklarla meydana getirdiğin bahçen harika oldu.
Artık burası 'site bahçesi' değil, senin eserin, senin bahçen.
Tohum ekimini sormuşsun, İstanbul için Mart ayının ortaları uygundur, ben Mersin'de Şubat gibi ekiyorum.
Tohumlarını ektikten sonra ısısı 20 °C civarında olan bir yerde(iç mekân)tut, çimlenme başlayınca yavaş yavaş dış mekâna alıştır, her gün bir saat gibi meselâ.
3-5 yaprak çıkardığında daha uzun süreli dış ortamda kalabilir.
Hava sıcaklığı 15 dercelerin altına düşmüyorsa sürekli dış ortamda bırakabilirsin.
Kök yapıları fazla gelişmeden şaşırtmalısın, ilk yaprak(kotiledon)tan sonra 4-6 yaprak çıkarttığında ben şaşırtıyorum.
Kolay gelsin canım.
YeniGine
08-08-2013, 23:51
Sevgili CAN Adalet Hanım, çok teşekkür ediyorum, sağolun. Güzel yorumunuz ve ziyaretinizle beni sevindirdiniz.
Adalet Hanım; tohum açıklamanız için teşekkürler. Ben o karanfilin tohumunu şimdiden eksem olur mu acaba, yoksa ille de mart nisan aylarını mı beklemem gerekiyor?
s.serdar
09-08-2013, 03:00
Sayın s.serdar bugün yine baktım arıların olduğu kafese, kafesin deliği küçülmüş ne yapmışlar anlayamadım tabi. Peki dediğim gibi incecik suntadan yapılmış o kafes soğukta ne olurlar arılar? Ölmezler mi?
Komşum hesapta Edirne'de birileri ile anlaşmış gelip alacaklarmış mış...
Bildiğim kadarı ile dolap ve benzeri imalatlarda kullanılan en ince sunta kalınlığı 8 mm kadar. Eğer kalınlık gerçekten bu kadarsa bence fazlası ile yeterli. En düşük 4 mm'lik suntadan ise durum ne olur pek bilemiyorum. Ancak 4 mm bile olsa İstanbul ortamında içinin petek ve bal dolu olduğunu düşünerek ve içerideki arılarının vücut sıcaklığı ile pek sorun yaratır mı kestiremiyorum. Bu sorunun en doğru ve tutarlı yanıtını, arıcılık ve bal üretimi yapan deneyimli üyelerimiz yanıtlayabilir diye düşünüyorum.
Adalet Yağcı
09-08-2013, 22:36
Sevgili CAN Adalet Hanım, çok teşekkür ediyorum, sağolun. Güzel yorumunuz ve ziyaretinizle beni sevindirdiniz.
Adalet Hanım; tohum açıklamanız için teşekkürler. Ben o karanfilin tohumunu şimdiden eksem olur mu acaba, yoksa ille de mart nisan aylarını mı beklemem gerekiyor?
Bence yumurtaların hepsini aynı sepete koyma YeniGine'ciğim :D
Tohumların bir kısmını Martta ekmek üzere sakla.
Bir kısmını da hemen ek, ektikten sonra toprağın nemini her gün kontrol etmelisin.
Hava sıcak, toprağı kurutursan tohum da ölür.
Yarı gölge, nisbeten serin, hava cereyanı olmayan bir yerde çimlenebilir diye düşünüyorum.
Sen daha önce tohumdan çimlendirdin, bunu da başaracaksın ben eminim ;)
YeniGine
10-08-2013, 00:08
Sevgili CAN Adalet Hanım, tabii hepsini ekmem hatta henüz kopartmadığım tohumlar bitki üzerinde duruyor, bekletiyorum özellikle... Çok teşekkür ediyorum, sağolun verdiğiniz bilgileri uygulayacağım inşallah...
:) Evet çimlendirebildiğim tohumlar oldu çok şükür :D hay Allah aklıma geldi şimdi kaç kere yerlerini değiştirmiştim kediler, bina görevlisi, saz ekibim.
İnşallah başarabilirim, zira çok seviyorum bahsettiğim karanfilimi.
YeniGine
10-08-2013, 00:11
Sayın s.serdar valla ben TEMA'yı aramayı düşünüyor idim fakat komşum ısrarla hayır diyor. Onun için fazlaca karışmaktan vazgeçtim. Bugün yine baktım o ortadaki yuva girişi büyük delik inanın minicik bir delik kalmış evet dediğiniz gibi birşeylerle örmüşler. İnşallah o güzelim arılara birşey olmaz. Artık günah benden gitti.
Sevgili YeniGine, bu gün zar zor arkadaşların sayfalarını gezmeye çalıştım. Malum bayram, çocuklar neyse de evin en büyük çocuğu evden dışarı adım atmayınca her şey daha zor:)) Eser demek istiyorum senin yaptıklarına bundan sonra, başka bir örnek ne gördüm ne duydum, bu durumda sen ünik bir esersin (Yani eşi benzeri görülmemiş) kimse hayrına bu kadar zahmetli işler yapmıyor. Eğer ödüller kategorisi olsaydı, En İyi Özveri dalında tek olurdun hemde rakipsiz...Sayfayı dolaşırken yetiştirdiklerin değil, o bitkileri yetiştirme mücadelen canlandı hep gözümde...Ellerinden öpülesi insan...
Sevgili YeniGine, komşunu dinleme istersen; Benim çocukluğumda arılarımız vardı, uyanıklar bizim kovanların oğullarını çalarlardı, bahar gelince rahmetli nenem kovanları gözlerdi. Arıların kovan girişini küçülttüklerini söylediğinize göre kışa hazırlanıyorlar. Bu vakitte müdahale ancak profesyonel bir ekip tarafından yapılabilir, aksi halde arılar dağılır ve yeniden toparlanıp kovan hazırlamaları mümkün olmaz ve ölümlerine sebep olur. Arıların doğa ile bağlantısını düşünürsek, bilinçsiz komşunu dikkate almamanı rica ederim. Sevgi ve saygım daima...
YeniGine
12-08-2013, 00:48
Sevgili berçin; çok teşekkür ediyorum hem sevindim, hem gurur duydum, hem mutlu oldum, hem de utandım o güzel sözlerin karşısında. Sağolasın senin gönlünün güzelliği takdir edilmek, kıymetin bilinmesi kadar güzel birşey yok çok teşekkür ediyorum. Bugün baktım komşu beylerden birisi almış çiçekleri suluyor. Dedim Allah Allah inanamıyorum ben değil de başka birisi bahçeyi suluyor. Cevap: 'Çok özür dileyerek' e e... değiliz ya arada bir yardım etmek lazım.
Ve arılara gelince evet o giriş deliği minicik bir delik olmuş kesin kapatıyorlar. Çok haklısın yarın ben TEMA'yı bir arayayım sonradan keşke deyip pişman olmaktansa.
Çok teşekkür ediyorum, sağolasın.
YeniGine
12-08-2013, 23:18
Minik kumrumuz... :( Anne baba terketti 2 yumurta idiler diğer yumurtadan çıkan olmadı. 3 gündür bizimle, komşumla beslemeye çalışıyoruz ilk gün süt verdik olmaz süt vermeyin denilince dün su ile bebe bisküvi verdik, bugün su ile ekmek verdik. Bakalım inşallah yaşatabiliriz...
433142
433143
433144
433145
YeniGine
12-08-2013, 23:31
Yine komşumun bahçesi bugün Kont ve Şanslı ileydim. Kont erkek, Şanslı dişi. İkisi de komşular.
433147
433148
433149
433150
YeniGine
12-08-2013, 23:35
Meyveleri üzerinde ağaçlarımız...
433151
433152
433153
mandalinleerik
12-08-2013, 23:38
Merhaba ablacığım;
Sanırım yine dayanamadan yardım elini uzattın, çokta iyi ettin. Yavru biraz zayıf düşmüş. Süt vermek nereden aklınıza geldi bilmiyorum ama süt vermeyin :)
Forumda seninde bildiğin gibi bu yavruların beslenmesiyle ilgili yazılar mevcut. Yavruyu büyük bir şırınga yardımıyla besleyebilirsiniz. Bunun için araştırdığım kadarıyla buğday, arpa ve bir miktar ekmek lapa yapılıp veriliyormuş ve kursağı dolu olması gerekiyormuş. Bir de ısı önemli yani sıcaklık 25° - 30° olması gerekiyormuş.
Bunlar benim sadece netten araştırdığım bilgiler. "Yavru kumru nasıl beslenir?" diye arama yaparsan bu bilgilere ulaşabilirsin.
Umarım yaşar.
YeniGine
12-08-2013, 23:40
Kınalarım artık iyiden iyiye tohumdalar. Çiçekleri tek tek kaldı.
433154
433155
433156
YeniGine
12-08-2013, 23:47
Zinnialarım, ikisinin üzerinde kuş kovanından arılar. Bu arada bugün TEMA'yı aradım fakat artık arıcılıkla ilgilenmediklerini söylediler. :( Açıkçası üzüldüm.
433159
433160
433161
433162
433163
YeniGine
12-08-2013, 23:51
Kadife öbeklerimden bir tanesi ve yuvarlak tarlamdaki kadifelerim.
433164
433165
YeniGine
12-08-2013, 23:56
Oya ağacım; bu ilkbaharda komşum budamış ve ben de üzülmüştüm. Şimdi de iyi ki budamış diyorum. Şimdilik bir sorun yok her sene böyle oluyor nasıl ki çiçek açmaya başlıyor hemen ardından küllenme. Tomurcuklar gayet güzel görünüyor.
433166
433167
433168
YeniGine
13-08-2013, 00:02
Sevgili mandalinleerik; çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Yavru daha en fazla 10 günlüktür. Bayram dolayısı ile ancak bugün bir şırınga alabildik çok şükür evet onunla daha iyi besleyebiliyoruz. Evet dediğin gibi ilk gün süt verdik fakat olmaz dediler biz de kestik. Bakalım inşallah başarabiliriz, bilgiler için teşekkürler, sağool.
YeniGine
14-08-2013, 23:35
Kohleriam çiçeğini açtı. Rengi de çok güzelmiş; maşallah!..
433666
433667
YeniGine
14-08-2013, 23:41
433679
433680
433681
YeniGine
14-08-2013, 23:46
Güllerim.
433682
433683
433684
433685
YeniGine
14-08-2013, 23:51
Horozibiklerim...
433686
433687
433688
433689
Ablacım çok güzel görünüyorlar.
Daldım pc ye uyumadım yine ama gidip yatayım en iyisi sabah iş var. ;)
Kohlera çok şirin görünüyor.
YeniGine
15-08-2013, 00:18
Teşekkür ediyorum, sevgili hdoğan, sağolasın. Tüh burada imişsin ve son anda kaçmışsın. :D İyi geceler.
ailesi tarafından terkedilen şanssız kumrucuk ne kadar şanslıymış ki senin ellerinde bulmuş kendini ablacım..
sen büyütürsün onu sonsuz sevgin ve ilginle.
YeniGine
15-08-2013, 00:48
Sağolasın sevgili hira; kumrucuk aslında komşumun bahçesinde idi onun için daha çok onlar sahiplendiler tabi ben yardımcı. Cumartesi günü tatile çıkıyorlar dedim aman ben bakamam bir de Allah korusun ölür falan ondan sonra vicdan azabı, çok üzülürüm. Onun için dedim koyun bir kutunun içinde götürün. Bakalım inşallaah götürürler.
bay tömürcek
15-08-2013, 12:07
Yenigine ablam herşeyin maşallahı var gene ;) Ama ben o alacalı kına çiçeğiyle kohleraya bayıldım :p Ellerine sağlık ;)
YeniGine
15-08-2013, 23:30
Teşekkür ediyorum sevgili tömürcek, sağolasıın... Kınalar iyice tohumdalar artık, inşallah toplayabilirim tohumlarını. Kohleria da tam olarak ne ister onu da pek bilemiyorum.
Merhaba ablam Kohleran çok güzel açmış, Kına ve güllerin sen de bir başka güzel emeklerine sağlık.. Kumru'n nasıl oldu? Tutunabildi mi yaşama? :)
YeniGine
16-08-2013, 23:22
Sevgili Sudenur'um teşekkür ediyorum, sağolasın. Evet Kohlera çiçek açtı çok mutlu oldum tabi, fakat tam olarak ne ister bilemiyorum şimdilik komşumun bahçesinde sabah güneşi alan bir yerde duruyor.
:( Kumrumuz tatile gitmiş idi fakat yaşayamamış sevgili Sudenur'um. Sorma çok üzüldüm çok.
mandalinleerik
17-08-2013, 20:39
Sevgili ablacığım, sayfana uğramadan gitmek beni rahatsız ediyor, kendi sayfamdan çok seninkine yazmışımdır :). Hoşgörüne sığınarak yazıyorum.
Kumruyu merak ettim son durumu nasıl?
YeniGine
17-08-2013, 23:42
Teşekkür ediyorum mandalinleerik, yaz tabi ben memnun oluyorum sağolasın.
:( Kumruyu kaybettik sevgili mandalinleerik maalesef, olmadı yaşatamadık.
YeniGine
27-08-2013, 00:58
Bu sene oya ağacım daha bir güzel, maşallah.
436372
YeniGine
27-08-2013, 01:00
436373
muhammed3450
28-08-2013, 23:33
ablacım güllerin çook güzeller
YeniGine
28-08-2013, 23:46
Teşekkürler sevgili Muhammed hoşgelmişsin, sağolasın.
Yavru kumruya üzüldüm, :( bende arıları merak ettim sevgili YeniGine, ne oldular hala bahçedeler mi? Oya ağacı yaz sonunda açmaya başlayıp sonbahara ne güzel renk katıyor zarif çiçekleriyle, bizim buralarda da park ve bahçelerde yaygın bir süs ağacı.
Ne güzel sevgili YeniGine, nasıl etkilemişsen komşunu, kayıtsız kalamamış senin verdiğin mücadeleye, bu yolda kazanılmış bir kişi bile olsa gelecek için umuttur...Sevgiler...
YeniGine
29-08-2013, 01:05
Sevgili berçin hoşgelmişsin, ne iyi etmişsin de gelmişsin, ben de dertleşecek bir dost arıyor idim. Teşekkür ediyorum. Bu aralar çiçeklerimden paylaşamıyorum. :( Çünkü çoğunluğu yanlış sulama, sulanmama, otların arasında kalmışlar, güllerim hepsi hasta, hani hep derdim bina girişleri sağolsun bir girişe yeni birileri taşındı 'Sen bunları kendi girişine koy' diyor sanki benim girişim varmış gibi. Yani kısaca bir sürü sorun, ilgisizlik aldı başını gidiyor ve ben de ay lanet olsun deyip; benim balkonum güneş görmüyor ne kadar güneş sevmeyen bitkim var ise hepsini az az toplayıp balkona yığmaya başladım.
Arılar; valla TEMA'yı aradım 'Biz artık arıcılıkla ilgilenmiyoruz' dediler. B.Çekmece Belediye aradım 'Arıcılıkla ilgilenmiyoruz' dediler, K.Çekmece aradım yine aynı cevap. Gelip gidip bakıyorum o büyük delik iyice yok oldu. Ona da aman ya bir tek ben mi varım başkaları ilgilensinler deyiverdim. Amaaa çiçeklerimin üzerinde de gördükçe onları içim de acımıyor değil.
:( Evet o 10 günlük yavruyu kurtaramadık. Ve yine aynı komşumun bahçesinde sağolsunlar bir vakitler Eminönü Çiçek Pazarı'ndan 'Abla bu yuva tam kumrular için' diyerek 3 sene önce 25 TL'ye aldığım yuvaya bu sene yine o komşumun bahçesinde bir kumru oturdu ve 2 yumurtası var. O komşumun bahçesinde sardunya saksısından 2 yavru uçurduk çok şükür, bakalım şimdi bu benim 3 sene önce aldığım yuvadan beklentim var.
Yani site bahçesinden olumsuzluklar ve olumlu birşeyler. Artık bakalım YeniGine ne yapar?
Sevgili berçin hoşgelmişsin, ne iyi etmişsin de gelmişsin, ben de dertleşecek bir dost arıyor idim. Teşekkür ediyorum. Bu aralar çiçeklerimden paylaşamıyorum. :( Çünkü çoğunluğu yanlış sulama, sulanmama, otların arasında kalmışlar, güllerim hepsi hasta, hani hep derdim bina girişleri sağolsun bir girişe yeni birileri taşındı 'Sen bunları kendi girişine koy' diyor sanki benim girişim varmış gibi. Yani kısaca bir sürü sorun, ilgisizlik aldı başını gidiyor ve ben de ay lanet olsun deyip; benim balkonum güneş görmüyor ne kadar güneş sevmeyen bitkim var ise hepsini az az toplayıp balkona yığmaya başladım.
Arılar; valla TEMA'yı aradım 'Biz artık arıcılıkla ilgilenmiyoruz' dediler. B.Çekmece Belediye aradım 'Arıcılıkla ilgilenmiyoruz' dediler, K.Çekmece aradım yine aynı cevap. Gelip gidip bakıyorum o büyük delik iyice yok oldu. Ona da aman ya bir tek ben mi varım başkaları ilgilensinler deyiverdim. Amaaa çiçeklerimin üzerinde de gördükçe onları içim de acımıyor değil.
:( Evet o 10 günlük yavruyu kurtaramadık. Ve yine aynı komşumun bahçesinde sağolsunlar bir vakitler Eminönü Çiçek Pazarı'ndan 'Abla bu yuva tam kumrular için' diyerek 3 sene önce 25 TL'ye aldığım yuvaya bu sene yine o komşumun bahçesinde bir kumru oturdu ve 2 yumurtası var. O komşumun bahçesinde sardunya saksısından 2 yavru uçurduk çok şükür, bakalım şimdi bu benim 3 sene önce aldığım yuvadan beklentim var.
Yani site bahçesinden olumsuzluklar ve olumlu birşeyler. Artık bakalım YeniGine ne yapar?
Bir çoğumuzda aynı sıkıntı mevcut sevgili dost, bahçede biraz daha kolaydır diye düşünüyordum ama sonuç hüzün olunca hepsi aynı...
Bizim buradaki, daha önce bahsettiğim çatı aktarımından sonra sayıları azalsa da güvercinlerin üremesi iyi geçmişe benziyor. Terasa konuk olan yavru güvercinleri görünce mutlu oluyorum. Senin için resimlemeye çalışırım, nasıl bekliyorlar onlar için doldurduğum su kaplarını görmeni isterdim. Sıra sıra diziliyorlar, Zeus gelmeden önce olsaydı ne resimler olurdu şimdi...
Terazi bir aşağı bir yukarı, bakalım. Ben şahsım adına, insanlığın yaptıklarına karşın doğanın bize yapacaklarından endişe ediyorum:( .
Selehattin 67
29-08-2013, 22:24
sayın yeni gine kumru nasıl oldu inşallah yaşatmışsınızdır selamlar saygılar
Selehattin 67
29-08-2013, 22:26
:(yavruyu kurtaramamışsınız üzüldüm kumrular çok güzeldir :(:(
YeniGine
30-08-2013, 00:12
Sayın Selehattin67 merhaba, hoşgelmişsiniz. :( Evet maalesef o yavru kumruyu yaşatamadık olmadı. Evet ya ben de kumruları çok seviyorum. Üresinler, çoğalsınlar istiyorum az biraz da olsa elimden geldiği kadar birşeyler yapmaya çalışıyorum kendimce. Bu sene mart ayından beri 2 kez bir komşumun balkonundan, bir kez yine komşumun bahçesinden yavruları uçurttuk. Yine komşumun bahçesinde bir kumru şu an yumurtaların üzerinde yatıyor. İnşallah onları da uçurabiliriz.
Sağolun.
çok güzel çiçekleriniz var, ellerinize sağlık. sefasını sürün sağlıklı huzurlu inşallah.
Sevgili YeniGine, yavru kumrucuğa üzüldüm bende kumruları çok seven biri olarak, artık bizim buralarda kumrular yaşamıyor, kargalar bastı bizim köyü, keşke kumrular gelip benim çiçek saksılarına yuva yapsalar, ne zaman bir kumru sesi duysam beni çocukluğuma götürür, çok seviyorum onların seslerini, Bergamaya gittiğimde bol bol dinliyorum, orda bari varda...
Çiçeklerinize de üzüldüm, güllerinizede, gülleri ilaçlayabilirsiniz arılar farkedecektir ilaçlı olduğunu, keşke yakın olsaydık, babam arıcılık yaptı senelerce, onları hiç rahatsız etmeden alabilirdi, yakınlarınızda hiç arı malzemeleri satan yerler yokmu, size oradan yardım edebilecek birilerini bulabilirdiniz belki. Herşeyin bir çözümü bulunur bu kadar üzmeyin kendinizi. Sevgiler...
Bazen insanın her şeyden uzaklaşası geliyor. Her şey sıkıcı oluyor. :o
YeniGine
30-08-2013, 23:27
çok güzel çiçekleriniz var, ellerinize sağlık. sefasını sürün sağlıklı huzurlu inşallah.
Sevgili jojoba merhaba, hoşgelmişsiniz. Çok teşekkür ediyorum, sağolun, hepimize sağlıklı, huzurlu olsun inşallah. Evet çok seviyorum doğayı; ama ah bir de çiçeklere nasıl bakılır, ne isterler bir öğrenebilsem...
YeniGine
30-08-2013, 23:34
Sevgili YeniGine, yavru kumrucuğa üzüldüm bende kumruları çok seven biri olarak, artık bizim buralarda kumrular yaşamıyor, kargalar bastı bizim köyü, keşke kumrular gelip benim çiçek saksılarına yuva yapsalar, ne zaman bir kumru sesi duysam beni çocukluğuma götürür, çok seviyorum onların seslerini, Bergamaya gittiğimde bol bol dinliyorum, orda bari varda...
Çiçeklerinize de üzüldüm, güllerinizede, gülleri ilaçlayabilirsiniz arılar farkedecektir ilaçlı olduğunu, keşke yakın olsaydık, babam arıcılık yaptı senelerce, onları hiç rahatsız etmeden alabilirdi, yakınlarınızda hiç arı malzemeleri satan yerler yokmu, size oradan yardım edebilecek birilerini bulabilirdiniz belki. Herşeyin bir çözümü bulunur bu kadar üzmeyin kendinizi. Sevgiler...
Sevgili aheste hoşgelmişsiin, teşekkür ediyorum sağolasın. Evet kumruları ve o ötüşlerini ben de çok seviyorum ve benim de çocukluğumdan kaynaklanıyor bu sevgi. Hep üresinler, çoğalsınlar diye gayretlerdeyim. Benim balkonumda artık olmuyor, onun için komşuları seferber ettim.
:( Evet çiçeklerim öncelikle güller bir garip oldular genellikle diplerinden suluyorum fakat canım o kadar sıkıldı ki durumlarına dün hepsini baştan aşşağı hortumla sulayıverdim artık. Arılar için de dediğim gibi birçok yeri aradım fakat ne acıdır ki maalesef :( arılarla ilgilenen bir mercii kalmamış.
Sağolasın.
YeniGine
30-08-2013, 23:36
Bazen insanın her şeyden uzaklaşası geliyor. Her şey sıkıcı oluyor. :o
Sevgili hdoğan hep söylüyorum tamam ekmeyi, dikmeyi öğrendim fakat anladım kii ben çiçeklere bakmayı bilmiyorum. Ve başaramadığım için de sıkılıyorum ve üzülüyorum. :(
Sevgili hdoğan hep söylüyorum tamam ekmeyi, dikmeyi öğrendim fakat anladım kii ben çiçeklere bakmayı bilmiyorum. Ve başaramadığım için de sıkılıyorum ve üzülüyorum. :(
Bence çok önemsediğiniz içindir. O kadar önemsemezseniz hem bitkiler hem de siz üzülmezsiniz. Ben o cümleyi genel anlamda kullandım ablacığım insanlar bazen bıkkınlık veriyor.
Sağlıcakla kal.
YeniGine
31-08-2013, 23:25
Güllerim hasta kuruyorlar galiba. :(
437555
YeniGine
31-08-2013, 23:28
:(
437565
YeniGine
31-08-2013, 23:32
437574
YeniGine
31-08-2013, 23:41
437592
YeniGine
31-08-2013, 23:45
437598
YeniGine
31-08-2013, 23:55
Oyam bu sene beni sevindirdi, hiç bu kadar çiçeğini görmemiştim.
437619
güllerine üzüldüm ablacım, ancak yardımım olamaz. Kelin ilacı olsa başına sürermiş, çiçeklerimin başına bi iş geldimi ben napacağımı bilemiyorum.
Bilgili arkadaşlarımız yardım ederlerde, güllerin sağlığına kavuşur inşallah..
YeniGine
01-09-2013, 00:01
Asterlerim, maşallah iyice çiçeklenmeye başladılar; pembe renkli asterim yoktu bu sene bir tanesi renk değiştirmiş çok da güzel olmuş... Maşallah!..
437629
437630
437631
437635
YeniGine
01-09-2013, 00:06
:( Şimdi bu gülüm hasta olursa, kurursa hepimiz üzülmezmiyiz, biliyorum hepimiz çok üzülürüz... Bu da hastalanmaz inşallah!..
437640
Kardinal sarmaşığım ben hep akşam üzeri fotoğraflayabildiğim için pek çiçeklerinin açmış halini fotoğraflayamıyorum.
437646
YeniGine
01-09-2013, 00:10
Her sene yine iki taşın arasında sabah sefam ve geçen sene bina görevlisinin dibinden söküp attığı zakkumum yeniden hatta çiçeğini bile açtı. :)
437655
437656
YeniGine
01-09-2013, 00:13
Kadife yolum ve yuvarlak tarlamda tek kök kadifem... Çok güzel oldular.
437662
437663
YeniGine
01-09-2013, 00:15
Benim begonyam çiçek açmayınca ben de açmış halinden bir tane daha aldım.
437667
YeniGine
01-09-2013, 00:49
güllerine üzüldüm ablacım, ancak yardımım olamaz. Kelin ilacı olsa başına sürermiş, çiçeklerimin başına bi iş geldimi ben napacağımı bilemiyorum.
Bilgili arkadaşlarımız yardım ederlerde, güllerin sağlığına kavuşur inşallah..
Sevgili hira; sorma ben de çok üzülüyorum. Dediğin gibi çiçeklerin başına birşey geldi mi ben de ne yapacağımı bilemiyorum. Onun için de ben çiçek bakmayı bilemiyorum diyorum. Bakalım inşallah iyileştirebiliriz.
Sağolasın.
s.serdar
01-09-2013, 01:04
Sayın Yeni Gine.
Merhabalar. Güller genelde oldukça dayanıklı ve uzun ömürlü çiçeklerdir. Siirt/Tillo'da yaklaşık 300 yıl gül ağacını görünce gözlerim fal taşı gibi açılmıştı. Gübreyi ve budamayı severler. Çok sulamadan rahatsız olurlar. Sararma olan ve açmadan kuruyan goncaların bulunduğu dallarda genellikle gül iç kurdu zararlısına rastlanır. O dalı sarama yaşaşan yaprakların olduğu bölümün altından kestiğinizde içinin boş ve delik olduğu görülürse o dal en dipten budanır. O deliğin içinde yaklaşık 1 cm boyunda solucan türevi bir yaratık vardır ve diğer dallara atlamaması için hastalıklı dalın sıfır ortasından kesilip ortamda uzaklaştırmak yerinde olacaktır. Bu zararlının ilacı da var ama ben hiç kullanmadım. Yapraklarına çokça su değer ise küllenme görülebilir.
Bunun dışında fazla sorun yaratmayan gül için çok edişe edilmemesi gerekir diye düşünüyorum.
YeniGine
01-09-2013, 01:24
Sayın s.serdar merhabaa; hoşgelmişsiniz... Zaten etrafta, orada, burada kendi hallerinde açmış gülleri görünce önlerinde duruyorum ve Allah Allaah şimdi bu güle kim bakıyor, kim itina ediyor da bu gül böyle güzel durumda deyiveriyorum kendi kendime. Sonra da ben acaba fazla mı suluyorum diye düşünüyorum. Tamam teşekkür ediyorum valla zaten en son çare kendimce (bildiğimden değil) budayayım diye düşünüyorum. Evet maalesef hep söylerim, söylenirim sitenin fıskiyelerle gece sulaması meşhur. Sabah erken saatlerde sulama olsa derim ama tabi beni dinleyen de yok.
Teşekkür ediyorum, sağoluun.
helin-123
01-09-2013, 02:22
gülleriniz hasta olmaz inşallah insan sanki kendi hasta olmuş gibi hissediyor bu duygu bütün çiçek severlerde var heralde
Kara leke denilen mantari hastalık ablacığım.
http://www.agaclar.net/forum/1169100-post392.htm şuraya bir bak. ;)
serkan_istanbul
01-09-2013, 20:39
Kolay gelsin güle üzüldüm. Begonya güzelmiş. sevgiler.
Selehattin 67
01-09-2013, 21:05
zakkumun olmadık yerden çıkması bana pek garip gelmedi bende bir acem borusu vardı samimiyetimle söylüyorum hiç olmadık yerlerden yeni filiz vermeye başlıyordu kes arkadaşlara ver yine çıkıyordu hala olmadık yerlerden çıkıp filiz veriyor
YeniGine
01-09-2013, 23:24
Sevgili helin-123 çok teşekkür ediyorum evet inşallah hasta olmazlar, sağolasın.
Sevgili hdoğan işte bir tanesi dediğim gibi tomurcuk üzerinde kuruyor. Diğeri de kalınca bir dal kaldı sadece diğer dallar kurudum kuruyorum diyor. :( Teşekkür ediyorum sağolasın.
Sayın serkan-istanbul :( evet ya ben de güllerime çok üzülüyorum inşallah birşey olmazlar. Teşekkürler, sağolasıın.
Sayın Selahattin 67 teşekkür ediyorum geçen sene bina görevlisi 2 tane idi zakkumlar orada ikisini de kırmış atmış çok şükür bir tanesi yeniden filizlendi beni memnun etti.
Güllerin için fazlaca kendini üzmene gerek yok,( üzmene gerek yok diyen sanki senden farklı :).) senin güller toprak anaya bağlı, güzel bir budama, mevsimde geçiyor ama güller için olan sıvı besin, ilk soğuklara kadar açabilir. Olmadı önümüz bahar küllerinden yeniden doğarlar...
Kadife yolun çok güzel görünüyor, ayrıca 1355. mesajdaki her kare muhteşem görünüyor. ''Ben bitkilere bakmayı bilmiyorum'' diye kendine haksızlık ediyorsun, zaten aster ve kadifelerin seni yalanlamaya yetiyor da artıyor...:) Çok güzeller çoook...
YeniGine
10-09-2013, 00:38
:) Sevgili berçin, sağolasın evet hepimiz yok birbirimizden farkımız seviyoruz işte ne yapalım ve inşallah dediğin gibi olur küllerinden yeniden doğarlar. Moral verdin bana teşekkür ediyorum.
:D İşte olumsuzluklar yaşadıkça ben de kendi kendime diyorum demek ki ben çiçek bakmayı bilmiyorum. (Ama laf aramızda gerçekten bilmiyorum) Evet kadife yolum gerçekten çok güzel, asterlerim ona keza 5-6 öbeğim var. İnşallah nasip kısmeet seneye öbekleri büyütmeyi planlıyorum. Biliyorsun çoğu olay benim dışımda. Mesela geçen gün farkettim bir iğde fidanım var görmüşsündür bina görevlisi otları biçerken garibim onu da kök yakınından biçmiş yaralanmış bakalım yaralı kısmı bezle bağladım ama ne olur bilmiyorum tabi. Neyse olduğu kadar diyebilmeyi öğrenmem gerekiyor sanırım (Başarabilir isem inşallah) karınca kararınca.
Teşekkür ediyoruum, sağolasııın.
Sevgili Yeni Gine,
Hayatın her alanında bazı olumsuzluklar oluyor,önemli olan bunları en az hasarla atlatmayı becerebilmek.
Senin sevgin, çaban ve yılmayan azmin, güzellikleri devam ettirmeye yetecektir.
başardığın her güzelliği ilgiyle izlemekteyim,ellerine sağlık.
Adalet Yağcı
10-09-2013, 13:42
Sevgili YeniGine'ciğim, hiç bir bitki için üzülme, neler kaybediyoruz yerine yenisi konmayacak olan.
Güller senin de bahsettiğin gibi bazan en olmadık zamanlarda hastalanabiliyorlar, önümüzdeki Mart ayında derince budama yaparsan yeniden canlanacaklarını düşünüyorum.
En azından pas hastalığı, yaprak bitleri ile uğraşmıyorsun, bu da bir şeydir.
Asterlerin çok güzel tomurcuklanmış, Kasımpatıları andırıyor, hepsi çiçeklendiğinde aklına mukayyet ol :)
Bir yıl gibi kısa bir sürede çok şey başardın, tecrüben arttı, dostların çoğaldı, e daha ne olsun, ısrarla gitmek isteyene de kapıyı gösteriver, böylece daha az üzülürsün.
Şimdi diyeceksin ki, "sen öyle mi yapıyorsun", evet tam da böyle yapıyorum, elimden geldiğince koruyup gözetiyorum, baktım ki olmuyor, "sana da bye bye" deyip beni üzmeyecek yeni bitkiler araştırıyorum :cool:
Demek ki neymiş, yeri doldurulabilecek kayıplar için üzülmemek gerekiyor(muş).
Sonuçta bir tecrübe kazandırıyor bize.
Her şey, her zaman, tam istediğin gibi olsun temennisiyle...
YeniGine
10-09-2013, 23:03
Sevgili Yeni Gine,
Hayatın her alanında bazı olumsuzluklar oluyor,önemli olan bunları en az hasarla atlatmayı becerebilmek.
Senin sevgin, çaban ve yılmayan azmin, güzellikleri devam ettirmeye yetecektir.
başardığın her güzelliği ilgiyle izlemekteyim,ellerine sağlık.
Sevgili hozat, merhaba hoşgelmişsiniz; yine sevindirdiniz beni. Güzel sözleriniz için çok teşekkür ediyorum, sağolun. Benim biliyorsunuz genelde mevsimlik bitkiler hoşuma gidiyor onları seviyorum ve tabi bir de site bahçesi olduğu için tabi. Güllerimi çok seviyorum onlara birşey olacak diye ödüm kopuyor onun için de olumsuzluklar elimde olmadan üzüyor beni.
Çok teşekkür ediyorum, sağolun, varolun.
YeniGine
10-09-2013, 23:08
Sevgili YeniGine'ciğim, hiç bir bitki için üzülme, neler kaybediyoruz yerine yenisi konmayacak olan.
Güller senin de bahsettiğin gibi bazan en olmadık zamanlarda hastalanabiliyorlar, önümüzdeki Mart ayında derince budama yaparsan yeniden canlanacaklarını düşünüyorum.
En azından pas hastalığı, yaprak bitleri ile uğraşmıyorsun, bu da bir şeydir.
Asterlerin çok güzel tomurcuklanmış, Kasımpatıları andırıyor, hepsi çiçeklendiğinde aklına mukayyet ol :)
Bir yıl gibi kısa bir sürede çok şey başardın, tecrüben arttı, dostların çoğaldı, e daha ne olsun, ısrarla gitmek isteyene de kapıyı gösteriver, böylece daha az üzülürsün.
Şimdi diyeceksin ki, "sen öyle mi yapıyorsun", evet tam da böyle yapıyorum, elimden geldiğince koruyup gözetiyorum, baktım ki olmuyor, "sana da bye bye" deyip beni üzmeyecek yeni bitkiler araştırıyorum :cool:
Demek ki neymiş, yeri doldurulabilecek kayıplar için üzülmemek gerekiyor(muş).
Sonuçta bir tecrübe kazandırıyor bize.
Her şey, her zaman, tam istediğin gibi olsun temennisiyle...
Sevgili Adalet Hanım, sağolun evet sanırım kayıplar için üzülmemeyi de öğrenmem gerekiyor.Ama işte güllere kıyamıyorum geçen sene bu zamanda beni çok sevindirmişlerdi yazın açmadıkları kadar çok çiçekleri olmuş idi. Neyse artık ne yapayım :) 'Yenisini alırım' diye düşüneyim bari.
Eveet asterlerim gün geçtikçe açıyorlar ve çok da güzel görünüyorlar gözüme. Çoğu açtı gibi zaten.
Çok teşekkür ediyorum sağolun inşallah hepimize herşey, her zaman, tam istediğimiz gibi olsun Sevgili Adalet Hanım.
ayseozen
11-09-2013, 20:52
Sayın YeniGine merhaba, yıllarca apatrman bahçeleriyle uğraşan biri olarak sizi çok iyi anlıyorum,ve tebrik ederim. Her şey çok güzel. ellerinize sağlık.Güllerinizdeki sorun hakkında birşeyler söylemek istiyorum. Aynı hastalık benim güllerimde de vardı;Hastalıklı yaprakları tamamen temizleyip, bazı dalları dipten budayarak damlamayla sulamaya devam ettim.Tatil dönüşü beni çok güzel bir süpriz bekliyordu.Hasta güllerimin hepsi yeni sürgünler vermiş.İnşallah geçkalmamışımdır.Sizede faydası olur.
YeniGine
11-09-2013, 23:19
Sevgili AyşeÖzen merhaba, hoşgelmişsiniz teşekkür ediyorum. Sizin gülleriniz sizi sevindirmişler ne kadar güzel ben de sevindim maşallah güllerinize... Yeni sürgünler inşallah benim de başıma diyeyim. :( Maalesef benim damlamayla sulama imkânım yok, fıskiyelerle sanki çok geniş bir alan sulanıyormuş gibi çar çar çar ve yine maalesef gece sulaması yapılıyor. :(
YeniGine
13-09-2013, 00:39
Üç sene sonra nihayet aldığım kafeste iki tane yavru, çok mutluyum. İnşallah bunları da uçurabilir isek komşumun bahçesinden bu yaz 4 yavru uçurmuş olacağız. İnşallaah!.. Maşallah onlara, çook tatlılar çok. (Boyum yetmediği için ancak bu kadar görüntüleyebildim.)
441160
YeniGine
13-09-2013, 00:48
Yine bir komşumun bahçesinde sabah sefam; çam ağacı ondan, sefa benden çok güzel oldu.
441161
Fazla sudan çürümeye yüz tutmuş, bütün yaprakları kendiliğinden kopmuş idi yaprakları tekrar diktim sanırım şimdilik gayet iyiler. Fakat emin değilim böyle bu saksıda bıraksam mı onları, yoksa tek tek başka saksılara mı alsam?
441162
Siklamen garibim o da fazla sudan çürümeye yüz tutmuş idi saksı ve toprağını değiştirdim; son durumu böyle.
441163
Kohleria maşallah çok çiçeklendi hâlâ üzerinde tomurcukları mevcut. Rengini, kendisini çok sevdim. İnşallah kurutup, çürütmem.
441165
YeniGine
13-09-2013, 00:56
Aster öbeklerim, maşallah çok güzel oldular çok da seviyorum onları.
441170
441171
441172
441173
441174
akçabardak
13-09-2013, 10:27
Asterlere maşallah çok güzel olmuşlar, kumrular da çok sevimliler. Güle güle büyüp uçsunlar inşaallah.
ayseozen
13-09-2013, 11:14
Sayın YeniGine, sizinle zevklerimiz aynı kadifeler, güller,asterler hepsi çok güzel ellerinize sağlık.
Sayın YeniGine;
Yıldızlarımda kırmızı örümcek var demiştiniz, kurtuldunuz mu? Benimkiler gayet iyi durumda.
Meşhur begonyam, son durumu böyle. Mantar oldu üzerinde yaprak yoktu çiçeği vardı; şimdi çiçeği yok yaprakları güzel gelişti. Çok su vermiyorum artık ve gölgede.
432069
Benim de begonyam büyüdükçe büyüdü, sürekli yaprak açtı. Ben de kompoze gübreyle karıştırdığım toptağa diktim. Bir süre sonra çiçek açmaya başladı. Direkt güneş almayan aydınlık bir yerde duruyor.
YeniGine
13-09-2013, 23:45
Asterlere maşallah çok güzel olmuşlar, kumrular da çok sevimliler. Güle güle büyüp uçsunlar inşaallah.
Sevgili akçabardak merhabaa; evet asterlerim çok güzel oldular ve hâlâ da açıyorlar. :) Kumrular evet ya gerçekten bayılıyorum onlara şimdilik tek korkum karga ve saksağanlar görmesinler. Eğer onlar da görmezler ise uçar giderler inşallah.
Teşekkür ediyorum sağolasın.
YeniGine
13-09-2013, 23:48
Sayın YeniGine, sizinle zevklerimiz aynı kadifeler, güller,asterler hepsi çok güzel ellerinize sağlık.
Sevgili ayseozen, hoşgelmişsiniz. Evet ben daha çok bu tür bitkileri, sardunya, kasımpat, kına ve en çok da çiçek ömürleri kısa süreli olsa da özellikle soğanlılardan lale, sümbül ve nergiz çok seviyorum.
Teşekkür ediyorum, sağolasın.
YeniGine
13-09-2013, 23:53
Benim de begonyam büyüdükçe büyüdü, sürekli yaprak açtı. Ben de kompoze gübreyle karıştırdığım toptağa diktim. Bir süre sonra çiçek açmaya başladı. Direkt güneş almayan aydınlık bir yerde duruyor.
Sevgili Emine :( maalesef en son yıldızları budadım öylece duruyorlar şimdilik, zaten topraktan çıkartmayı da düşünmüyorum. Bakalım artık seneye nasip, kısmet.
Begonyam hep yaprak açıyor, hâlâ çiçeği yok ben zaten mantar olduğu için, fazla sudan çürümeye yüz tuttuğu için saksı değişimi yaparken gübreli toprağa dikmiş idim. Ve evet fazla güneş almıyor aydınlık yerde balkonumda öyle bol yapraklı bir şekilde duruyor bakalım.
Merhaba ablacığım, bu ara pek sık uğrayamadım, uğrasam da yazamadım ama takipteyim. ;) Aster öbeklerin harika olmuş eline sağlık, öyle hayranım ki azmine.. :)
YeniGine
14-09-2013, 23:46
Sevgili Sudenur merhaba evet hoşgelmişsin, nerelerdesin? Asterlerim güzel oldular teşekkür ediyorum; azmime gelince valla galiba 4 senedir uğraşıyorum fakat artık bizim buralar iyice bozuldu. Site idik ve artık gerçekten mahalle olduk onun için az biraz kendimi çektim. Bakalım artık seneye nasip kısmet!..
YeniGine
22-09-2013, 22:15
Kardinallerimin son halleri, çok güzel çiçeklenmeye başladılar maşallah!..
443599
443600
443601
YeniGine
22-09-2013, 22:23
Gazanyalarımın son halleri...
443602
443603
Beyaz zıpçıktılarım...
443604
Erkenci kasımpatım.
443605
YeniGine
22-09-2013, 22:26
En büyük çiçekli açan yıldızım...
443611
443612
YeniGine
22-09-2013, 22:31
Sardunyalarım yeniden çiçeklenmeye başladılar gübreli su ile sulamayı başardım çok şükür.
443613
443614
443615
YeniGine
22-09-2013, 22:35
443621
443622
443623
Sevgili Yeni Gine,
Sadece bu sayfaya bakmak bile güzelliklerin alıp başını gittiğini gösteriyor.
Ben kardinali cılız bir şey sanırdım, gelişince
bayağı gösterişli oluyormuş, beni hevese getirdi.
Zıpçıktılara gelince:Yerde olunca ne kadar güzel açmışlar, benimkiler koca bir saksıda açmak şöyle dursun ot gibi duruyorlar,bu durum da hevesimi kaçırdı.
Gazanyalar vefalı çiçekler herkesi mutlu ediyorlar açarak.
Yeni güzelliklerde buluşmak üzere. sevgilerimle :)
akçabardak
22-09-2013, 23:00
Sevgili Yeni Gine, maşallah sarmaşıklar, beyaz zıpçıktılar nasıl da güzel zıplayp açmışlar
bayıldım onlara, sardunyalar hepsi de çok güzeller ama benim dikkatimi lila renkli
dahlia çekti, dikkatli bakınca sanki ortasında iki dudağı var ve o dudaklar bir şeyler
fıssıldıyor gibi, mesela var mı benden güzeli gibi felan, rengi de kendisi de çok hoş,
doya doya seyret onları ;)
YeniGine
22-09-2013, 23:17
Sevgili hozat; harikasınız çok teşekkür ediyorum, sağolun. Evet Kardinal sarmaşık gerçekten çok hoş bir bitki. Ben 4 yere birden diktim şu ara hepsi gayet güzel çiçeklenmeye başladılar. Ve ben onları layığı ile sardıramadım başarabilse idim daha güzel bir görüntü sergileyeceğine inanıyorum.
Zıpçıktılarıma gelince saz ekibim (Siz belki bilmezsiniz saz ekibim 3 tane sokak köpeğim) üzerlerinde yatmasa idi daha gösterişli olacaklardı fakat üzerlerinde yata yata çoğunu ezip çürüttüler.
YeniGine
22-09-2013, 23:23
:) Sevgili akçabardak sağolasın, teşekkür ediyorum. :( Fotoğraf makinem bozuk, bilgisayarım bozuk aslında zıpçıktılarımı geç fotoğraflayabildim bir de ah saz ekibim çoğunu ezip çürüttüler.
Sardunyalarım yeniden çiçeklenmeye başladılar ve ben ilk kez 10 gündür suyun içinde beklettiğim gübrenin suyunu çiçeklerime verebilmeyi nihayet başarabildim çok şükür. Bundan sonra sık sık sularım artık o suyla inşallah.
:) Yıldızıma gelince yorumundan sonra tekrar baktım fotoğrafına sanki 'Benden güzeli yok' diyor gibi o dudaklarla. Zira yıldızlarımın bütün çiçekleri minik minik açtı bir bu böyle büyük açtı ve ben de çok sevdim onu.
YeniGine
23-09-2013, 23:32
443955
443956
443957
443961
YeniGine
23-09-2013, 23:36
Kadifelerim, artık tohumlarını toplamaya başlamam gerekiyor inşallah.
443965
443966
YeniGine
23-09-2013, 23:39
Asterlerim, maşallah çok güzel oldular. Keşke bütün bahçeyi bunlarla donatabilsem.
443973
443974
443975
YeniGine
23-09-2013, 23:43
Asterimin güneşli haline ve kardinallerimden bir tanesine haksızlık etmeyeyim onları da paylaşayım istedim.
443984
443985
akçabardak
24-09-2013, 00:15
Asterlere kocaman maşallah, bukadar çok çiçek açtıklarını ilk defa görüyorum.
Ellerine sağlık.
Sevgili Yeni Gine,
İnan ki, her şey çok güzel,Hele asterlerine bayıldım,derhal uygulayacağım.
Asteri nasıl üretiyorsun?Tohumla mı ürettin? Ve tohumunu nasıl elde ettin?
Böyle güzellikler sunarsan, sorulara da cevap verme gibi durum oluyor haliyle :)))
sevgilerimle..
YeniGine
24-09-2013, 00:25
Sevgili akçabardak, Sevgili hozat çok teşekkür ediyorum, sağolun.
Bana hep derler ki 'Aman bu çiçek arsız, hemen büyür, çimlenir' ben de hep derim ki 'Aman o arsız çiçekler bana gelince bir asil bir asil olurlar.' Zira acem halısını bile başaramadım. :(
Fakat asterler gerçekten ne hikmetse beni çok sevindirdiler, çok sevdim onları. Sevgili hozat asterleri ben çiçeklerini bile hiç görmeden bahar ayında birkaç fide getirip dikmiş idim. Ve maşallah gerçekten bir arsız bir arsız çok güzel yayıldılar sonrası tabi ben tohumlarını topluyorum ve yeşil olup çiçeklendikleri sürece de minik minik fideleri oluşuyor. Yani ilk fideden sonrası tohumdan.
Sevgili akçabardak, Sevgili hozat çok teşekkür ediyorum, sağoluun.
Bana gelince asil oluyorlar lafına çok güldüm.
Gerçekten öyle,bende bakımsız ve sahipsiz komşu bahçelerdeki çiçeklerin nasıl okadar açtıklarına hayretle bakıyorum.Bakım görenlerden daha iyi görünüyorlar..
YeniGine
24-09-2013, 00:40
Evet gerçekten öyle sevgili hozat ve ben de hep söylerim aynı şeyi mesela belediyelerin diktiği çiçekler, güller maşallah hepsi birbirinden güzel, güneş altında, öğlen saatinin sıcağında sulanırlar, etrafta görürüm bir gül maşallah üstü çiçek dolu, derim hep 'Ha şimdi bunun açmış geçmiş güllerini kim buduyor, kim suluyor, kim yok tırtıldı, yok yeşil sinekti kim ilaçlıyor' hiç kimse. Peki benim güllerime ne oluyor? :( Yine aklıma geldi, güllerim hasta geçen sene bu zamanlar bir sürü çiçek açmışlardı.
Sevgi Durul
24-09-2013, 16:54
Sevgili YeniGine, herkes gibi ben de asterlerine bayıldım. Renk tonları ve sıklıkları çok güzel. Tohum Takas Etkinliğinde paylaşıma açmayı düşünmez misiniz? Sevgiyle...
Adalet Yağcı
24-09-2013, 22:08
YeniGine'ciğim, bunlar ne böyle, asterleri çıldırtmışsın :)
Yukkaya kırmızı çiçekler açtırmışsın, havaların serinlemesi ile bahçe coşmuş.
Ellerine sağlık canım, asterleri merak ettim, açıklı koyulu görünüyorlar, iki renk mi?
Sevgili Adalet,
Bir şey değil, ben arap saçını düzelteyim derken,Yeni Gine beni (bizi) yeni türlere astere bulaştıracak.
Hadi hayırlısı
YeniGine
24-09-2013, 23:11
Sevgili YeniGine, herkes gibi ben de asterlerine bayıldım. Renk tonları ve sıklıkları çok güzel. Tohum Takas Etkinliğinde paylaşıma açmayı düşünmez misiniz? Sevgiyle...
Sevgili SDurul merhaba, hoşgelmişsin artık seni merak etmeye başlamış idim. Çok şükür geldin. Evet maşallah asterlerime ben de bayılıyorum. Bütün komşularda beğenilerini dile getirdikçe bende ki mutluluğu bir gör. Tabi ki büyük bir zevkle Tohum Takas Etkinliğinde paylaşmayı isterim. Kısmet inşallah...
YeniGine
24-09-2013, 23:20
:) Nasıl mutlu oldum nasıl çok teşekkür ediyorum Sevgili Adalet Hanım ve sevgili hozat; asterlerim sitede de gurur kaynağım oldular gerçekten. İki renk idiler mor ve eflatun bu sene bazıları renk değiştirip pembe oldular Sevgili Adalet Hanım. Ve hep diyorum makinem kaliteli bir makine değil tam olarak renklerini yansıtamıyor.
Kardinalimi ilk başlarda özen gösterdim bir sopası var idi ona sarsın diye yukaya pek dolandırtmadım tabi sopası çalınınca dedim hür bırakayım nereye isterse oraya sarsın bilsem böyle güzel olacağını ilk baştan müdahale etmezdim. Tohumlarını topluyorum tohumları da aynı sabah sefası tohumları gibi imiş. Nasip kısmet seneye hiç karışmam nereye isterse oraya sarsın. :)
Sevgili hozat aster hem arsız hem de güzel çiçekleri var, sonbahar bitkisi inşallah bahçenizde olsun derim. Ben pişman oldum daha geniş bir alana yayamadığım için.
Teşekkür ediyorum, sağoluun...
asterler muhteşem olmuş ablacığım, çalı formuna bürünmüşler resmen:) aynen söylediğin gibi aster ve zinnialara ağırlık ver bence seneye. zıpçıktılarda harika bir görünüm oluşturmuş, aman nazarım değmesin maşallah
YeniGine
25-09-2013, 00:10
Sevgili hira, teşekkür ediyorum, sağolasın. Bakalım seneye nasip kısmet evet en azından asterleri genişletebilirsem ne mutlu bana. Bu sene öbeklere ağırlık vermeye çalıştım daha güzel görünüyorlar. Allah'ım ömür verir ise inşallah bakalım.
sardunyalara zaten diyecek birşey yok, ne kadar sevdiğimi anlamışsındır:) sende gübre olayını hakkıyla tamamlayınca çok güzel çiçeklenmişler.. taşlara meydan okuyan sabah sefanda çok şirin görünüyor.. yine bir YeniGine klasiği olmuş kısacası, her zamanki hoş görüntüler:)
YeniGine
25-09-2013, 00:24
:) Sağol sevgili hira'm... Bu sene başı genelde çiçekleri hep gübreli toprağa dikince nedense hiç öyle vitaminmiş, coşturanmış falan düşünmedim. Ama nasıl ki sardunyaların çiçekleri bitti gitti dedim neden (Sanıyorum adı gübre şerbeti oluyor) gübreli su yapıp öyle sulamıyorum. Bakalım ilk kez denedim inşallah başarabilmişimdir.
İşte ne olursa olsun insanın kendi bahçesi gibi olmuyor. Buna şükür, olduğu, başarabildiğim kadar diyorum...
Adalet Yağcı
25-09-2013, 22:22
Sevgili Adalet,
Bir şey değil, ben arap saçını düzelteyim derken,Yeni Gine beni (bizi) yeni türlere astere bulaştıracak.
Hadi hayırlısı
Ya bakar mısın, hem de iki renkmiş, bi de renk değiştiriyormuş :)
YeniGine'ciğim kargo paketi yapmaktan yorulacak ama n'apalım, kendi suçu, göstermeyecekti bize bu güzellikleri :)
Adalet Yağcı
25-09-2013, 23:03
:) Nasıl mutlu oldum nasıl çok teşekkür ediyorum Sevgili Adalet Hanım ve sevgili hozat;
Sevgili YeniGine'ciğim;
Bu sene forumdaki en güzel asterleri sen yetiştirdin, kutluyorum seni.
Bak o kardinalleri kendi kafalarına göre bırakırsan her yeri istila ederler karışmam :)
Sana Solanum Rantonetti fideleyeceğim, bayılacaksın.
YeniGine
25-09-2013, 23:24
Gönlü güzel sevgili CAN Adalet Hanım, çok mutlu ettiniz beni çok teşekkür ediyorum, sağoluun.
İnşallah tohum yapsınlar büyük bir zevkle gönderirim elbette. İşte kardinali ilk başta yukkaya engellemese idim şimdi bütün yukka kırmızı çiçeklerle donatılacaktı. :)
Evet şimdiden teşekkür ediyorum Solanum Rantonettiyi çok beğendim Sevgili Adalet Hanım.
YeniGine
30-09-2013, 23:49
Benim balkonum hiç güneş görmüyor onun için devamlı yok arka bahçe, yok ön bahçe, yok bina girişleri karınca kararınca ekmeye, dikmeye çalışıyorum. Ama yine de işte sevmek bu ya balkonda olabilirler düşüncesi ile bir iki saksı çiçeğim. Mavişler gölgede olurmuş diyerek.
445467
445468
YeniGine
30-09-2013, 23:52
Anneleri bahçede fazla sulamadan, birde üstüne yağmurdan dolayı çürürken ayırıp diktiklerim tuttular gibi yılbaşı çiçeğim. İnşallah!..
445469
YeniGine
30-09-2013, 23:55
Küpe çiçeğim iki taneler yazı komşumun bahçesinde geçerdiler birini ben aldım balkonda, diğeri de yine komşumun camekânında. Balkona aldıktan sonra sanki daha bir kendine geldi gibi. Kışın nereye koyacağım öyle budamam falan gerekiyor mu acaba?
445470
445471
milaca2010
30-09-2013, 23:56
Sevgili YeniGine; Mavişlerin çok güzel gelişim göstermişler, malum güneş narin yapraklarını yakma olasılığı fazla gölge yaramış mavişe, fotoda ucu görünen filtrenin eşliğinde keyfini çıkar mavişinin:)))
YeniGine
30-09-2013, 23:59
Israrla ben çiçek açmayacağım yeni yeni yapraklar yapacağım diyen begonyam. :( Maalesef bu yaz çiçeğini göremedim.
445472
445473
milaca2010
01-10-2013, 00:00
Sevgili YeniGine; Yılbaşı çiçeklerim fazla sulanmaktan bütünüyle çürüdü, kaybettim, yeniden yılbaşı arayışındayım, suyu pek sevmedikleri bir gerçek...
YeniGine
01-10-2013, 00:09
Sevgili milaca çok şükür gelebildin, hoşgeldin... Bugün dışarı çıkamayınca dedim yani 2 de olsa 3 de olsa balkonumda da çiçeklerim var, övünmek gibi olmasın. Onları paylaşayım istedim. Ah az biraz güneş görse hiç sitenin bahçesine gerek kalmadan balkonumda mutlu ederdim kendimi. Ama güneş görmüyor. :(
Evet dediğin gibi ucu görüneni yanında da çay eşliğinde keyifle içiverdim. Yılbaşı çiçeğim komşumun bahçesinde idi biliyorsun oraya da ekiyorum, dikiyorum kendisi memnun ben memnun filtrenin az ilerisinde aşşağıda da o bahçe görünmüş zaten. Bir ben sulamışım, bir gelen misafirleri sulamış e üzerine bir de yağmurlar yağınca çürüdü yaprakları kendiliğinden baktım kopuvermiş. Neyse minik minik ayırıp saksılara alınca ki yine komşumun camekanında da varlar tuttular gibi çok şükür. Amaa çiçek açarlar mı onu da bilemiyorum.
mavişler bu halleriyle çiçeklendilerse benim mavişimden kestiğim umuda sarılmam lazım tekrardan:) küpelilerin rengi harikaymış ablacığım, onlarla ilgili merak ettiklerimi sen sormuşsun.. sana verilecek cevap benimde işime yarayacak.
balkon konusuna gelince; benimde kendime ait, kimsenin erişemeyeceği bi balkonum olsunda varsın güneşsiz olsun... evden bir kaç gün ayrılsam çiçeklerimin başına bi iş gelecek diye, canım burnumda oluyor..herkesin kolayca ulaşabileceği, el altında biryerdeler.
Israrla ben çiçek açmayacağım yeni yeni yapraklar yapacağım diyen begonyam. :( Maalesef bu yaz çiçeğini göremedim.
445472
445473
Ablacım kulaklarını çek biraz şımarmış bu begonya. :D
Kendini yeşil aksama vermiş suyunu azalt varsa fosfor içerikli bir yaprak gübresi fısfısla biraz.
Küpe çiçeğim iki taneler yazı komşumun bahçesinde geçerdiler birini ben aldım balkonda, diğeri de yine komşumun camekânında. Balkona aldıktan sonra sanki daha bir kendine geldi gibi. Kışın nereye koyacağım öyle budamam falan gerekiyor mu acaba?
445470
445471
Balkonda bırakacaksan, yapraklarını dökecektir. Baharda yeni filizler vermeye başladığında buduyorum ben.
günebakan
01-10-2013, 10:51
Ah bu küpeleri bir türlü yetiştiremiyorum nedense her seferin de ölüyor. Seninkiler harika görünüyor sevgili Yenigine:)
YeniGine
01-10-2013, 23:28
mavişler bu halleriyle çiçeklendilerse benim mavişimden kestiğim umuda sarılmam lazım tekrardan:) küpelilerin rengi harikaymış ablacığım, onlarla ilgili merak ettiklerimi sen sormuşsun.. sana verilecek cevap benimde işime yarayacak.
balkon konusuna gelince; benimde kendime ait, kimsenin erişemeyeceği bi balkonum olsunda varsın güneşsiz olsun... evden bir kaç gün ayrılsam çiçeklerimin başına bi iş gelecek diye, canım burnumda oluyor..herkesin kolayca ulaşabileceği, el altında biryerdeler.
Sevgili hira mavişlerin üçüncüye çiçeklenmesi çiçeksizken güneşli yani bina girişinde duruyorlardı çiçeklenmeye başlayınca balkona aldım maşallah şimdilik iyi gidiyorlar.
:) Balkon konusuna gelince güzel ama dediğim gibi hiç güneş almıyor e zaten benim de bütün çiçeklerim el altındalar biliyorsun bina girişleri, kapı önlerinde duruyorlar. Bir sardunyam var balkonda ı ıh hiç gelişmedi garibim. Tabi ki ben de öyle kapı önlerinden kurtarmak isterim çiçeklerimi ama işte sadece fotoğrafladıklarım gölge sevenler diye aldım getirdim.
Teşekkürler, sağolasıın.
YeniGine
01-10-2013, 23:31
Ablacım kulaklarını çek biraz şımarmış bu begonya. :D
Kendini yeşil aksama vermiş suyunu azalt varsa fosfor içerikli bir yaprak gübresi fısfısla biraz.
Sevgili hdoğan evet maalesef inatçı bir begonyam var açmam da açmam. Suyunu zaten azalttım. Elimde de öyle bir gübre yok, sadece geçen seneden kalan bir çiçek coşturanım var 2 kere onunla suladım. Sanırım bundan sonra da mevsim itibarı ile çiçek açmaz di mi?
Teşekkür ediyorum sağolasıın.
YeniGine
01-10-2013, 23:34
Balkonda bırakacaksan, yapraklarını dökecektir. Baharda yeni filizler vermeye başladığında buduyorum ben.
Sevgili ceMO merhaba, hoşgelmişsiniz... Balkonum kuzeye bakıyor bırakabilirsin derseniz bırakırım. Tamam o halde ben de baharda budarım inşallah nasipse.
YeniGine
01-10-2013, 23:37
Ah bu küpeleri bir türlü yetiştiremiyorum nedense her seferin de ölüyor. Seninkiler harika görünüyor sevgili Yenigine:)
Sevgili günebakan merhabaa hoşgelmişsin. Valla bütün yaz esintili, gölge (Sabah güneşi aldılar), havadar bahçede kaldılar. 15 gün kadar olmuştur balkona alalı sanki balkonda daha bir güzelleşti gibi de.
Darısı başına olsun inşallah; teşekkürler, sağolasıın.
Gazanyalar çok güzel. Çiçeklerini sevdim.
Sevgili hdoğan evet maalesef inatçı bir begonyam var açmam da açmam. Suyunu zaten azalttım. Elimde de öyle bir gübre yok, sadece geçen seneden kalan bir çiçek coşturanım var 2 kere onunla suladım. Sanırım bundan sonra da mevsim itibarı ile çiçek açmaz di mi?
Teşekkür ediyorum sağolasıın.
Benim çilli begonyam tek tük açıyor hala belki seninki de açar belli mi olur. ;)
YeniGine
03-10-2013, 23:11
Sevgili Sevim.K merhaba, hoşgelmişsiniz... Evet gazanyaları ben de çok seviyorum çiçekleri, renkleri çok güzel. :( Yalnız işte benim saz ekibim hep üzerlerinde yatıyor dallarını kırıyorlar.
Teşekkür ediyorum, sağoluun.
YeniGine
03-10-2013, 23:13
:) Sevgili hdoğan evet belli mi olur, belkii açar. Benim balkonum hiç güneş görmüyor ya onun için onu komşumun camekânına götürmeye karar verdim. :D Hoş komşum Sema artık çiçek getirme camekânımda yer kalmadı deyip duruyor ama olsun ben götüreceğim inşallah!..
YeniGine
10-10-2013, 23:45
Güllerimin keyfi yok, bir iki tanesinde çiçeği mevcut... Geçen sene bu zamanlar çok güzel açmışlardı... :(
447107
447108
YeniGine
10-10-2013, 23:53
Kasımpatlarım...
447114
447115
447116
YeniGine
10-10-2013, 23:54
447117
447118
YeniGine
11-10-2013, 00:00
Komşumun camekânındaki çiçeklerim.
447122
447123
447124
447125
447126
YeniGine
11-10-2013, 00:03
Bir tane de çaydanlığa dikmiş idim fakat onu fotoğraflamayı unutmuşum. Yakında komşum çiçeklerimle birlikte beni kapının önüne koyacak.
447132
YeniGine
11-10-2013, 00:08
Kapı önleri...
447133
447134
YeniGine
11-10-2013, 00:14
447135
447136
447137
447138
447139
YeniGine
11-10-2013, 00:19
Zavallı üçgen tarlam, zor şartlara rağmen yine de güzel çiçeklendi...
447140
447141
447142
447143
helin-123
11-10-2013, 00:25
sevgili yeniGine sizi komşunuz kapı önüne koyacak, ama beni eşim bir gün kapı önüne bırakacak saksılarla birlikte, bende onun az çıktığı balkonu kullanarak çiçekler az gibi gösteriyorum, ayrıca sardunyalarınız bu mevsimde çok güzel açmışlar, iyi geceler.
YeniGine
11-10-2013, 00:28
:D Evet bu sevda yüzünden kapı önüne konacağız; komşum hep mır mır mır söyleniyor getirme artık Sema yer kalmadı camekânda deyip duruyor. Bakalım 5-6 saksı daha var onları nasıl koyacağım oraya bilemiyorum.
Sardunyalarım evet sanki çiçekleri daha bir büyük açtı gibi geliyor bana da. Maşallah onlara...
Teşekkür ediyorum, sağolasın sevgili helin.
YeniGine
11-10-2013, 00:39
Minyatür güllerim bir tek yeni aldığım zaman çok güzel çiçekli idiler. Ondan sonra 3 belki 4 senedir her mevsim hep böyleler.
447144
447145
447146
447147
YeniGine
11-10-2013, 00:42
Bu tomurcuğu unutmuşuum...
447148
üçgen tarlan harika olmuş ablacım, saz ekibinin çiçekli döşeği:) bu arada saz ekibinden hiç bahsetmez oldun, ne alemdeler?
sardunyalara zaten maaşallahtan başka birşey diyemem, hepsi birbirinden güzel.
YeniGine
11-10-2013, 01:15
Teşekkür ediyorum sevgili hira'm... Üçgen tarlam çocukların toplarına maruz, saz ekibimin dediğin gibi yatakları, yemekhaneleri, bazı bazı tuvaletleri bile. Öldürcem onları... Evet senin de dikkatini çekmiş saz ekibimin rahatı kaçtı zira benim alt ve yan bahçe katlar boştu ve hep onların kapının önünde yatıyorlardı fakat 2 daireye de insanlar taşınınca pek yatamaz oldular oralarda artık. :( Onun için sadece ben dışarı çıkınca hemen bizim oralara geliyorlar. Ama sonuçta iyiler çok şükür. Evet fotoğraflayayım onları ben yine inşallah aklıma getirdin.
Sardunyalarıma iki keredir gübreli su veriyorum sanki daha bir güzel oldular gibi de geliyor bana.
Teşekkür ediyorum, sağolasıın...
Zavallı üçgen tarlam, zor şartlara rağmen yine de güzel çiçeklendi...
447140
447141
447142
447143
Zavallı hali buysa, iyi olsa kimbilir nasıl olacak. :)
YeniGine
11-10-2013, 23:06
Sevgili hdoğan, çok teşekkür ediyorum sağolasıın. Yani saz ekibim oradaki birçok çiçeğimin üstünde yata yata ezdi ve yok etti. Sonra çocukların toplarına maruz kalıyor, top kaçtı mı üzerlerine basarak kırıyorlar. Yani yine çok şükür kalan çiçeklerim güzel açtılar.
Teşekkürler, sağolasıın.
Zevkiniz renklere, hayalleriniz gerçeğe, emekleriniz şölene dönüşünce,
BU sevda bitmez sevgili Yeni GİNE
Adınız gibi bu bahçede hep YENİ güzellikler göreceğimden eminim.
Sonbahar bahçene sevgi yağmurları getirsin..
Sevgilerimle..
YeniGine
11-10-2013, 23:57
Sevgili hozat; çok teşekkür ediyorum, sağolun. Ah hayallerim, çok şeyler var fakat hani derler ya yerim dar oynayamıyorum... İmkânlarım kısıtlı, tarlalarım açık alanlarda, şahsıma ait bir yerim yok; çok sevdiğim istediğim bitkiler var maalesef ekemiyorum, dikemiyorum. Baharda tek başıma uğraşırken, daha sonra komşularım Sema keşke bunlardan daha çok ekseydin, Sema keşke şunları daha çoğaltsaydın, Sema keşke buraya bunu dikmeseydin, Sema ben bu çiçeği sevmiyorum keşke şundan dikseydin :D der dururlar... Yani kendimce, başarabildiğim kadar karınca kararınca birşeyler yapmaya çalışıyorum. Dediğiniz gibi bu bir sevda, vazgeçmek zor. :D Zaten bina görevlileri de benden şikâyetçi tamam seneye yapmayacağım artık diyorum, yok sen duramazsın yaparsın yine diyorlar... :D Nasip, kısmet...
Çok teşekkür ediyorum, sağoluun...
Sevgili Yeni Gine,
Canım ülkemin insanları neden bir emeğe, güzeli arıyan, çevresine duyarlı insanlara olumsuz tavır alır hiç anlamıyorum.
Yabancı bir ülkede, sizin yaptıklarınızı ve çevreye olan katkınızı övmek şöyle dursun,inanın sizi bahçe dergilerine KAPAK yaparlardı.
Bir banka müdürüne teşekküre gittim. Elemanlarınız çok iyi çalışıyor dedim.Hayretle yüzüme baktı:Ben şikayet edeceksiniz sandım dedi.Müşteri hep şikayet eder takdir etmez çünkü.
Bir mağazada iş yeri sahibine bayan elemanınız bana çok yardımcı oldu, o elemanınız çok iyi çalışıyor bilin istedim dedim.Adam,dalgamı geçiyorsunuz der gibi yüzüme baktı.Hep şikayet gelmiş çünkü.
Onun için tüm olumsuzluklar karşısında dik durup, onlara iyi güzel ve doğrunun önemini belirtmek gerekiyor ki, bunun ülkemizde ne kadar zor oduğunu biliyorum.
Yılma ne olur, ben de, komşularımla ağaçlar yüzünden problem yaşıyorum.Bir karış yerden denizi görecek diye on yaşındaki fıstık çamını ben yokkek kesip kuşa döndürmüş o derece yani. sevgilerimle....
YeniGine
12-10-2013, 00:39
Sevgili hozat, beni ne kadar onurlandırdınız, sevindirdiniz bilemezsiniz. Bu güzel sözleriniz için inanın can_ı yürekten teşekkür ediyorum size; sağolun.
Ben severek, isteyerek, zevkle yapıyorum gölge etmesinler başka da birşey istemem. Yani demek istediğim hem ilgilenmezler, yardım etmezler ondan sonra da bol bol istekler.
:) Ama tabi bunların yanında bugün akşam üstü bir komşum Sema abla sana hediye aldım deyiverdi. Şaşırdım hayrolsun ne hediyesiymiş o. :))) Bir kutunun içinde makara ip ve kutunun kapağında minik bir delik kutunun içindeki ipi delikten dışarı çıkarınca oh istediğin bitkiyi kolaylıkla bağla. Görünce hemen aklıma sen geldin deyip benim için almış. Çok hoşuma gitti ve sevindim tabi. Sağolsun sitenin bahçevanını düşünmüş.
Ben çiçeği, böceği, kuşu, saz ekibimi (sokak köpeklerim) yani doğayı seviyorum. Çok şükür...
Takdir edip anlayan bir kişi bile olsa, bu iyiye işarettir.Bazı insanlar güzeli görmemek için direnirler.Hele kendisi yapamıyorsa bu direnç başkalarına zarar verir hale geliyor.
Bir şey soracağım, sende ezan çiçeği tohumu var mı?O çiçeği çok seviyorum, bir kere denedim başaramadım yeniden denemek istiyorum.
YeniGine
12-10-2013, 01:02
Sevgili CAN hozat :D herşeyden önce bende Ezan çiçeği var mı onu bilemiyorum. Zira öyle bir çiçeğim var paylaşmış idim hatta. Ama o kadar takip etmeme rağmen hiçbir Ezan vakti açmadı. O çiçeğin de tohumları yok fakat kendiliğinden diplerinden hep filizler verdi. Eğer isterim der iseniz size o filizleri, kına ve asterlerin tohumlarından yollayabilirim.
teşekkür ederim o kadar meşgalenin arasında bir de bu işi yüklenmene gönlüm razı olmaz.
YeniGine
12-10-2013, 01:07
Sevgili CAN hozat, zaten size kına ve aster tohumu sözüm var. Ne olacak ki bir de hiçbir Ezan vakti açmayan Ezan çiçeği mi değil mi bilemediğim o fidelerden yollayabilirim. Zevkle, severek...
Senin ezan çiçekleri belki de ezanın Türkçe okunmasını istiyordur,Arapçayı anlamıyor olabilir..gecenin esprisi olsun bu da :)
YeniGine
12-10-2013, 01:12
:)))))) Çok güldürdünüz beni, ne bileyim belki de... Hayır sevgili akçabardak paylaştı sayfasında valla tam Ezan vakti o güzelim sarı sarı çiçekler açıverdi gördüm. E benimkiler bakıyorum zaten açıklar, Ezan vakti falan tınladıkları yoktu. Onun için bilemiyorum işte Ezan çiçekleri mi, değil mi?
Olsun öyle ya da değil, ben size aster, kına ve o sarı çiçeklerin fidelerinden (zira tohum göremedim) yollayacağım inşallah.
Tamam canım adresimi yazarım özeline
Sen de beni güldürdün hem de çok, bu işi bir çözüme kavuşturalım acaba Hocanın sesini mi beğenmiyor anlamak şart oldu
sevgilerimle
YeniGine
12-10-2013, 01:23
Tamam sevgili hozat; siz yazın inşallah göndereceğim.
enderdus
12-10-2013, 10:20
Hepsi çok güzelmiş
serkan_istanbul
12-10-2013, 22:13
vallahi hayranım sana ablacım ya maşallah . sevgilerimle serkan takipte ;)
Herşey cok güzel maşallah.
YeniGine
12-10-2013, 23:05
Sayın enderdus, Sayın jojoba hoşgelmişsiniz, çok teşekkür ediyorum sağoluun...
YeniGine
12-10-2013, 23:07
Sevgili Serkan hoşgelmişsin, teşekkür ediyorum, sağolasın. Elimden geldiğince işte birşeyler başarmaya çalışıyorum. Sen de az biraz bilgiler verip yardımcı olur isen sevinirim.
Sağolasıın...
bay tömürcek
12-10-2013, 23:24
Maşallah ablacım fotoların konuşuyor gene ;) Bayılıyorum senin şu çiçeklerine bir de en çok sana büyük bir bahçe diliyorum içimden resimlere bakarken yerin olmadığı halde bunları yetiştiriyosan yerin olsa kimbilir ne güzellikler sunacaksın bizlere :)
Ablacım sen bana komşu ol lütfen ben hiç mır mır mır söylenmem bütün çiçeklerini benim evime koyabilirsin ev küçük müçük ama memnuniyetle ev sahipliği yaparım onlara ;) Küpe çiçeğine, sardunyalara ve zıpçıktılara bayıldım hepsi arasından favorilerim onlar oldu ha bir de cardinal sarmaşıkla asterler :p
YeniGine
12-10-2013, 23:47
Ah canımsın tömürcek; sağolasın, çok teşekkür ediyorum, gönlüne sağlık. Evet gerçekten ben de kendime ait bir bahçem olsun çok istiyorum. Kısmet diyelim!..
:) Bakma komşum da çok seviyor çiçekleri camekânını ve bahçesini bana tahsis etti sağolsun. Farkındayım kendisi de memnun. Ama gerçekten camekânda yer kalmadı hatta bazı bazı diyorum şu saksıyı dışarı çıkarabiliriz :D kızıyor bana...
Buna şükür deyip, sana teşekkür edip herşey gönlünce olsun inşallah sevgili tömürcek.
bay tömürcek
13-10-2013, 00:25
Ah canımsın tömürcek; sağolasın, çok teşekkür ediyorum, gönlüne sağlık. Evet gerçekten ben de kendime ait bir bahçem olsun çok istiyorum. Kısmet diyelim!..
:) Bakma komşum da çok seviyor çiçekleri camekânını ve bahçesini bana tahsis etti sağolsun. Farkındayım kendisi de memnun. Ama gerçekten camekânda yer kalmadı hatta bazı bazı diyorum şu saksıyı dışarı çıkarabiliriz :D kızıyor bana...
Buna şükür deyip, sana teşekkür edip herşey gönlünce olsun inşallah sevgili tömürcek.
İnşallah kendine ait, hiç yer sıkıntısını dert etmeyeceğin bi bahçen olur ablacım :) Şöyle çiçeklerin bir yanda postakiyle kestane bir yanda ohh ;) İnan ablacım o komşunun yerinde olup çiçeklerine ev sahipliği yapmak isterdim ;) Biliyosun çiçek sevgimin ne denli büyük olduğunu yenigine ablam :p
YeniGine
13-10-2013, 00:34
Bilmez miyim, biliyor ve seni her zaman takdir ediyorum Sevgili tömürcekim. Valla hep kendime ait bir bahçe hayalim var amaa hiç kestane, postaki ve bir de kurtum var onları bahçede hiç düşünmemiştim. :o Şimdi sen söyleyince onlar adına üzüldüm inan. Evet haklısın bir yanda da onlar olmalı. :D Seninle de komşu olmalı... Gönlüne sağlık tömürcekim.
mandalinleerik
13-10-2013, 20:47
Sevgili Yenigine geriye dönüp paylaştığınız fotoğrafların çoğuna baktım. Ellerinize sağlık. Saz ekibi dostlarınız nasıl?
YeniGine
13-10-2013, 23:00
Sevgili mandalinleerik, merhaba, hoşgelmişsin... Nerelerdesin, görünmüyorsun?.. Teşekkür ediyorum, sağolasın.
Saz ekibim az biraz keyifleri kaçmakla birlikte çok şükür iyiler. Alt katım boştu devamlı o kapının önünde yatıyorlardı fakat ev satılıp da insanlar taşınınca orada yatamaz oldular artık maalesef. :(
mandalinleerik
13-10-2013, 23:09
Çokta yakın olmasınlar canım özellikle kene olayından sonra :)
YeniGine
13-10-2013, 23:21
:) Yook keneleri çözümledik ya sevgili mandalinleerik, çok şükür onlar da rahatladı, ben de rahatladım. Kapıdan çıkınca hemen onları görmek beni mutlu ediyordu artık göremiyorum ve inan üzülüyorum. Rahatlarını bozdular saz ekibimin. :D Şimdi daha çok gidip gidip üçgen tarlamda yatacaklar... Bu sene onun için şimdiden üçgen tarlamdaki lalelerden umudu kestim...
YeniGine
14-10-2013, 23:40
447809
447810
447811
447812
YeniGine
14-10-2013, 23:42
447813
447814
447815
447816
YeniGine
14-10-2013, 23:43
447817
447818
447819
YeniGine
14-10-2013, 23:50
447820
447821
447822
YeniGine
14-10-2013, 23:56
447823
447824
447825
447826
YeniGine
14-10-2013, 23:57
447827
447828
447829
447830
YeniGine
15-10-2013, 00:04
Geçen senenin çekirdeğinden bu sene ki malta fidanım.
447831
Nergizlerim erkenci mi?
447832
Karanfilim yeniden çiçeklendi.
447833
Sağolsun ceylangözüm de...
447834
YeniGine
15-10-2013, 00:08
447835
447836
447837
YeniGine
15-10-2013, 00:11
Ve sevgili, canım Kestanem... Çok susamış, ben çiçekleri fotoğraflarken bir bana bir su bidonlarına koşup duruyor o zaman anlıyorum ki susamış. :D Kuyruğu çıkmamış zira öyle ki seri bir şekilde bir sağa, bir sola sallayıp duruyor.
447838
gokcegokce
15-10-2013, 18:50
Maşallah YeniGine Ablam bahçe yine bereketli. Bayramın kutlu olsun :)
YeniGine
15-10-2013, 23:25
Teşekkür ediyorum sevgili gökçe, senin de bayramın mübarek olsun, daha nice bayramlara inşallah... Sağolasın.
gürcan_keskin
17-10-2013, 22:42
Merhaba sevgili YeniGine.
Yine çiçekler ellerinizle buluşmuş.Çok güzeller.
Güllerin de asaleti bir başka oluyor.Severim gülleri...
Bu arada hayırlı bayramlar...
YeniGine
17-10-2013, 23:34
Sevgili Gürcan Keskin teşekkür ediyorum, sağolasın. Gülleri ben de çok seviyorum fakat işte bakmasını bilmek gerekiyor.
Senin de bayramın mübarek olsun...
gürcan_keskin
17-10-2013, 23:45
Teşekkürler.
Sizde çok iyi bakmışsınız güllere.İzmir'de ablamlara giderken oturdukları mahallede evlerin önüne hep sarmaşık gül dikmişler ve sarmaşık koca binaları öyle bir sarmışki hemen hemen her evde sarmaşık gül var neredeyse.O güller açmaya bir başladımı 2-3 katlı evler rengarek güller ile mahallede bir cümbüş yaratıyor adeta.Bende hoşuma gidince bu yıl fidancıdan kırmızı sarmaşık gül almıştım.Evin önüne diktim ve boy atmaya başladı.
Yukarı doğru sardırmaya başladık.İlerki zamanlarda fotoğraflarını paylaşırım. :)
YeniGine
18-10-2013, 00:06
Sevgili Gürcan benimde bir tane sarmaşık gülüm var öyle de bir yere dikmişim ki sadece yanına uzunca bir sopa koymuş idim onu saracak sanarak, fakat aldı başını gidiyor gerisinde nereye sardıracağım hiçbir fikrim yok ve senin sarmaşık gülünün fotoğrafını merakla bekliyorum.
Çok güzel, çok güzel :) Üşenmeden arka arkaya onlarca çok güzel yazabilirim, emeklerine sağlık. Güller çok güzel sarı gülleri severim. Bir ara fide alıp bahçeye diktirmiştim. söküp götürmüşler. Sağlık olsun dedim artık giden gitti yapacak birşey yok :)
YeniGine
18-10-2013, 23:09
Sevgili Sevim.K merhaba, hoşgelmişsiniz... Güzel sözleriniz için çok teşekkür ediyorum, sağoluun...
s.serdar
19-10-2013, 07:45
Komşumun camekânındaki çiçeklerim.
447122
447123
447124
447125
447126
Aman Allahım.
Tüm sitenin bahçesini ele geçirdiğiniz gibi şimdi de komşuların camekanları birer birer düşmeye başlamış... :D Bu gidişle seneye yan siteler ve diğer komşu camekanları da işgale uğrayacak gibi gözüküyor. Ateş Ünal Erzen beyi MAİS Genel Müdürlüğünden biraz tanırım. Bir ara arayıp haber vereyim de, park ve bahçelerin de bir tedbir alsın, YeniGine yayılmasına önlem olarak. :D
Sayın YeniGine. Şaka bir yana tarif edilemez bahçe, çiçek ve hayvan sevginize hayranım. Bitmeyen, tükenmeyen hatta giderek artan emek ve çabalarınıza...
Üçgen tarlam çocukların toplarına maruz, Öldürcem onları...
Daha iyi bir çözüm.
448279
Ama sakın benim ismimi vermeyin... :D
Ve sevgili, canım Kestanem... Çok susamış, ben çiçekleri fotoğraflarken bir bana bir su bidonlarına koşup duruyor o zaman anlıyorum ki susamış. :D Kuyruğu çıkmamış zira öyle ki seri bir şekilde bir sağa, bir sola sallayıp duruyor.
Bu arada size üzücü bir açıklamada bulunayım. Kestanenin kuyruğu çıkmamıştan ziyade, yavru iken kesilmiş gibi görünüyor. Birazı elimden, yüzlercesi gözlemimden geçmiş çok sayıda köpek yavrusu ile haşır neşir olmuşluğum var. Körü, topalı, sakatı, hastalıklısını vs. deneyimledim ama kuyruğu çıkmayanını ilk defa duyuyorum ...
Tolga Özmeral
19-10-2013, 12:21
Bu arada size üzücü bir açıklamada bulunayım. Kestanenin kuyruğu çıkmamıştan ziyade, yavru iken kesilmiş gibi görünüyor.
Sayın S.Serdar,
Kestane kuyruğunu çok hızlı salladığı için fotoğraf karesinde çıkmamış diye anladım ben.
Sayın YeniGine,
Sayfanıza ve çiçeklerinize bayıldım bu arada.
İyi günler dilerim.
Çicekleriniz çoşmuş...Güllerinizin rengine bayıldım...Çok güzeller...
YeniGine
19-10-2013, 23:25
Sayın s.serdar merhaba, hoşgelmişsiniz. :) Güldürdünüz beni, çok teşekkür ediyorum, sağolun... Evet valla dediğiniz gibi site bahçesi, yan sitenin yeşil alanı, komşunun camekânı, bina girişleri, kapı önleri derken diyorum ya yakında siteden atacaklar beni...
:D Bugün tam kapının önüne geldim çocuklar top oynuyorlardı bir ara baktım elleri arkada bana garip garip bakıyorlar. Dedim ne oldu neden bakıyorsunuz öyle bana. Yooo birşey yok Sema teyze diyorlar ama belli ki birşey var söylemediler arkamı dönünce baktım topları benim üçgen tarlanın içinde, oraya kaçmış. Bakalım benim laleler orada nasıl çıkıp da büyüyecekler.
Bu arada Kestanenin kuyruğu var Sayın Tolga Özmeral'in de dediği gibi çok hızlı salladığı için fotoğrafta çıkmamış. :)
YeniGine
19-10-2013, 23:29
Sayın Tolga Meral merhaba hoşgelmişsiniz. Evet dediğiniz gibi Kestanenin kuyruğu hızlı hareket ettiği için fotoğrafta çıkmamış.
Sayfanızdaki kuş yuvalarına sonradan tekrar baktım gerçekten çalı çırpı doldurmuşlar hem sevindim hem de az biraz kıskandım. Benim kaç senedir astığım yuvalar içleri hâlâ boş duruyor. Sadece bir tanesine arılar gelip kovan yaptılar kendilerine. Gerçekten kuş yuvalarınız için önce kızınız sağolsun, çok hoşuma gitti tebrikler.
Sağoluun...
YeniGine
19-10-2013, 23:30
Sevgili sonkez, merhaba hoşgelmişsiniz. Güllerimi bende çok seviyorum, ah biraz da şu bakımlarını, budamasını öğrenebilsem.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.