View Full Version : YeniGine / Site bahçesi
Sayfalar :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
YeniGine
16-03-2013, 00:51
Serdar Bey merhaba, hoşgelmişsiniz; teşekkürler. Evet nihayet bugün hüsnüyusufları ektim ve ekerken de kulaklarınızı çınlattım. İnşallah sizden güzel bir anı olarak çimlenir, büyürler diyorum. Sağolun.
s.serdar
16-03-2013, 01:30
maalesef saz ekibime oralarda yatmamaları gerektiğini öğretemedim. Az ileride büyükçe bir yeşil alan var ama ne hikmetse hem benim tarlalara yatıyorlar. Tabi yatmalarından öte çok şükür eşelemeden yatmışlar diyorum. Ve o şekilde üçgen tarlamın bazı yerlerindeki soğanlar, yine birkaç çuham, hercai menekşem de o şekilde heba olup gittiler.
Bu sorunla başa çıkmazsanız emeklerinize yazık olacak. Sanırım kokunuz sindiği için sizin böyle davranıyor olabilirler. Benim de geçmişte sahiplendiğim kontes isimli çoban köpeği terlik veya ayakkabımı çalar, üzerinde yatıp uyurdu.
YeniGine
16-03-2013, 01:36
Evet Sayın s.serdar artık ben de öyle düşünmeye başladım. Çünkü hep benim olduğum yerlerdeler. Diyorum belki de kendilerince bana yardım ediyorlar. :) Orada da yatıyorlar ise ben de sokağa çıktığım an şöyle bir bana bakarlar hemen de kaçıverirler. Yine de; onlar beni ben onları çok seviyorum. Düşünsenize bir bayan ve yanında üç tane sokak köpeği geziyorlar. Çok da hoşuma gidiyor açıkçası.:D
Sevgili YeniGine sizi sahiplendiler artık bırakmazlar,belkide tarlaların bekçileri de olabilirler.:))Tereyağı saksısı harika olmuş,bu görüntüsüyle hiçte ''ben ucuzum''demiyor.Burada böyle bir saksıyı en az 25_30 tl.ye alabilirim.Yılan kaktüsünüzde çok güzel,benim yılan kaktüsünde bugün unlu bite rastladım, ara ara kış boyu su verdim bu yüzden olbir mi?
YeniGine
16-03-2013, 23:50
Teşekkür ediyorum sevgili berçin, ben de beğendim son halini tereyağı saksısının.
Ben hiç su vermedim. Unlu bit neden olmuş olabilir ben de bilemem sevgili berçin; inşallah çözümlersiniz. Sonucu ben de merakla bekleyeceğim.
Sevgiler...
milaca2010
17-03-2013, 00:26
Hoşgeldiniz sevgili Yeni Gine; Yalova geziniz nasıl geçti, kimbilir neler ne güzellikler gördünüz bu gün seralarda, fotoğrafları bekliyorum ve aldığınız bitkileri merak ediyorum açıkçası.
Sevgilerimle...
YeniGine
17-03-2013, 00:33
Sevgili milaca ah sormayın; ne kadar güzel ne kadar güzel, gezi güzel, seralar, bitkiler, çiçekler... Havanın soğuk ve yağışlı olmasına rağmen çok güzeldi gezimiz.
Fotoğraflar;
http://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/30606-4.htm
Konu başlığında sağolsun fotoğraf çeken arkadaşlar paylaşmışlar.
Sağol.
YeniGine
17-03-2013, 00:38
Sevgili milaca özür; o kadar çok alınacak çiçek var ki, ama ben her çiçeği alamıyorum... Karanfil, sardunya ve bir tane de hep istediğim (kırmızı) renkten aldım. Bindiğim taksinin şoförü de ne bu çiçekler böyle bir tane bana versenize deyince gazanyayı kendisine verdim. Çok sevindi, eşine götürecekmiş. :D
Dün geceden uykusuzum ve az daha direneyim yatıp uyuyayım inşallah diyorum.
YeniGine
18-03-2013, 02:08
O kadar güzel ki, o kadar hoşuma gitti ki; düşündüm nerede paylaşabilirim diye. Sonunda YeniGine Site bahçesi geldi aklıma. Sonuçta site bahçesi ve sevdiğim herşeyi paylaşıyorum. Onun için bu güzelliği de sizlerle burada paylaşayım dedim.
Su Değirmenleri Köyü - Akira Kurosawa's Dreams (Yume - 1990) on Vimeo (http://vimeo.com/34415863)
günebakan
18-03-2013, 08:08
Şöför de nasiplenmiş desene Aldığın çiçekler den Yenigine deseydin biz bitki delisiyiz gelsenide yapalım diye. Hepsini de güle güle büyüt arkadaşım:)
mandalinleerik
18-03-2013, 08:30
İnanılmaz güzel bir video. Gerçekten rüya gibi bir köy. Özellikle yaşlı adamın bilgeliğine hayran kaldım.
Herkesin seyretmesi gereken bir video bu kısa videoda ders alınacak o kadar çok şey var ki. İyi ki yayınlamışsınız. Teşekkür ederim.
Su Değirmenleri Köyü - Akira Kurosawa's Dreams (Yume - 1990) on Vimeo (http://vimeo.com/34415863)[/QUOTE]
KAPTANzst
18-03-2013, 11:04
İnanılmaz güzel bir video. Gerçekten rüya gibi bir köy. Özellikle yaşlı adamın bilgeliğine hayran kaldım.
Herkesin seyretmesi gereken bir video bu kısa videoda ders alınacak o kadar çok şey var ki. İyi ki yayınlamışsınız. Teşekkür ederim.
Su Değirmenleri Köyü - Akira Kurosawa's Dreams (Yume - 1990) on Vimeo (http://vimeo.com/34415863)[/QUOTE]
Süper bir yer , Doğal ve doğallığın yaşı. İşte bu. Teşekkürler mandalinleerik.
mandalinleerik
18-03-2013, 11:35
Süper bir yer , Doğal ve doğallığın yaşı. İşte bu. Teşekkürler mandalinleerik.[/QUOTE]
Bana teşekkür etmeyin ben videoyu yinelemek adına tekrar ekledim. Bu güzel videoyu sevgili YeniGine paylaşmış ben sadece yorumda bulundum. Herkesin seyretmesini tavsiye ederim.
YeniGine
23-03-2013, 00:03
Üçü de açtı; soğanlı olsun benim olsun. Seviyorum soğanlıları.
380881
YeniGine
23-03-2013, 00:05
380882
YeniGine
23-03-2013, 00:07
Bu sene güzel oldu bu çiçekliğim; minyatür güllerimle birlikte, yakında başlar güllerde problemler. Şu haliyle yemyeşil çok güzeller.
380883
YeniGine
23-03-2013, 00:10
Minik minik nergisler (İsimlerini bilmiyorum ne nergizi) hepsi toplu halde idiler fakat tarlalarıma kepçe girince tek tek kaldılar bu sene.
380884
YeniGine
23-03-2013, 00:12
Yine birliktelikleri bozulan ve ilk açan lalelerimden bir tanesi.
380885
YeniGine
23-03-2013, 00:14
2 beyaz lalem, açacak olan sümbülüm ve yeni açacak olan diğer lalem.
380886
YeniGine
23-03-2013, 00:17
Yine minik minik açan nergizler, geçen seneden kalan çuhalar ve Edirne gezisinden aldığım sarmaşım gülüm.
380890
YeniGine
23-03-2013, 00:21
Yalova gezisinden aldığım sakız sardunyam, geçen seneden kalan zavallı sardunya zaten geçen seneden kalan sardunyalarımın hepsi zavallı durumda, fotoğraflayacağım inşallah... Yine geçen seneden çeliklediğim gül fidanları, sanırım artık tuttular korkuma hâlâ saksıda tutuyorum.
380891
YeniGine
23-03-2013, 00:23
Yalova gezisinden aldığım karanfillerin bir tanesi, saksısı değişecek. Diğer aldığım karanfiller ve sardunyaları kapı önlerindeki toprağa mı diksem diye de düşünüyorum... Olur mu acaba?
380892
YeniGine
23-03-2013, 01:03
Sevgili milaca teşekkürler, hoşgelmişsin. Evet gördüğün gibi Edirne, Yalova derken; tabi ki alınabilecek o kadar güzel bitkiler var ki :( fakat ben alamıyorum, ancak alabildiğim sardunya, karanfil.
YeniGine
23-03-2013, 01:06
Sevgili milaca dediğim gibi; aldığım karanfil ve sardunyaları (bodurlar) bina ön bahçelerinde boş yerlerim var biliyorsun, oralara dikebilir miyim acaba? Yardımcı olup, fikir verir isen sevinirim.
YeniGine
23-03-2013, 01:26
Sevgili SDurul teşekkürler hoşgelmişsin. Sen de bir fikrin var ise yardımcı olabilirsen sevinirim. Öneri ve yorumlara ihtiyacım var zira...
Yalova gezisinden aldığım sakız sardunyam, geçen seneden kalan zavallı sardunya zaten geçen seneden kalan sardunyalarımın hepsi zavallı durumda, fotoğraflayacağım inşallah... Yine geçen seneden çeliklediğim gül fidanları, sanırım artık tuttular korkuma hâlâ saksıda tutuyorum.
380891
Gül fidanını toprağını dağıtmadan yere indirebilirsiniz geçen yıl çeliklediğinize göre baya bir kök sistemi oluşmuştur.
Bodur çiçekleri yere dikebilirsiniz tabi köpekleriniz onlarla oynamazsa. Küçük oldukları için hırpalanmaları daha kolay.
loveforlife
23-03-2013, 11:30
Sevgili Yeni Gine,
Benimkiler istediğim gibi olmuyor desen de, tüm olumsuzluklara rağmen bu kadar güzelliği paylaşıyorsun. Ne mutlu sana!
Saz ekibine gelince... Biz onlarsız olamayız. Onlar da bizim kokumuzdan vazgeçemiyorlar sanırım. Benim beslediğim pisicikler yüzünden her yıl kaç saksım telef olur bir bilsen! Hele ki Fincan Hanım geldiğinden beri ev içinde baktıklarımdan yaprakları tırtıl girmişe dönmeyen, tepetakla olmayan saksı kalmadı neredeyse... Ama ben ne serden geçiyorum ne de yardan;)
Güzelliklerin daha da çoğalması dileğiyle...
Sevgi ve selamlar...
Sevgi Durul
23-03-2013, 11:46
Sevgili SDurul teşekkürler hoşgelmişsin. Sen de bir fikrin var ise yardımcı olabilirsen sevinirim. Öneri ve yorumlara ihtiyacım var zira...
Sevgili YeniGine, kelin ilâcı olsa....
Fikir verebilecek bilgili ve deneyimli arkadaşlar olacaktır. Sevgiyle...
serkan_istanbul
23-03-2013, 12:55
Sardunyalar kışın donabilirler kaybedersiniz. Saksıda koruma altına alabilirsiniz. Adana istanbula göre kışları daha sıcak geçiyor. izmirde öyle ve antalya. fakat istanbul soğuk ve don olduğunda sardunyalar etkilenecekler unutmayın. gülleri dikkatlice dikebilirsiniz. kolay gelsin
YeniGine
23-03-2013, 23:47
Sayın h.doğan teşekkürler; heyecan yaptım şimdi gülleri toprağa alabilirmişim diye.
Sevgili loveforlife teşekkür ediyorum; çok dağınık dikmişim soğanları işte, hep öbek oluşsunlar istediğim için sonradan beğenmiyorum. Evet haklısın saz ekibimden de vazgeçemem zaten. Çok seviyorum onları. Sağol bitkilerimizin daha çoğalması hepimize olsun inşallah.
Sevgili SDurul, çok teşekkür ediyorum, sağol.
Sayın Serkan aslında çok haklısınız ki bir kez deneyimim de oldu. Hatta bu kış saksıdaki sardunyalarım bile mahvoldular. Yine saksıya dikeyim ben onları.
Yardım, ilgi ve fikirleriniz için çok teşekkür ediyorum; sağolun.
Ablacığım, kızımın performans ödevleri nedeniyle çok yoğunum bir kaç gündür, uğrayamadım.. :o Yalova seralarından çok güzel çiçekler almışsın güle güle büyüt. Sakız sardunyanı bahçeye ekme bana kalırsa, sarkan cins olduğundan yüksekte olursa daha güzel gelişir, normal sardunyalara göre daha hassaslar ayaz vurursa ölebilirler..
YeniGine
24-03-2013, 00:20
Teşekkür ediyorum sevgili Sudenur'um ödevlerde başarılar inşallah öncelikle. Sonra evet maalesef ancak sardunya ve karanfil alabildim neler vardı neler :( Zaten sakızı saksıya diktim fotoğrafı var. Ben diğer bodur sardunya ve karanfili diksem mi diye sormuş idim. Ama sonuçta saksıya dikmeye karar verdik sağolsun yardımcı olan arkadaşlarla.
YeniGine
25-03-2013, 01:40
:) Acaba benim gibi dönüp dönüp çiçeklerini özleyip, tekrar bahçe sayfasına bakan var mıdır? Ben genelde dönüp dönüp çiçeklerime bakıyorum, özlüyorum onları, tekrar görünce de tekrar seviyorum onları.
akçabardak
25-03-2013, 07:28
Olmaz mııı... aynen bende dönüp dönüp bahçe sayfalarıma bakarım, ondan sonra da kıyaslama yaparım ay bu çiçek 3 gün önce böyle imiş, şimdi böyle, ya da bukadar mış, nekadar büyümüşler derim.
Çiçeklerini açtıktan sonra üzerlerinde ne kadar çiçekli kalır, takip ederim.
almanyalı
25-03-2013, 07:51
:) Acaba benim gibi dönüp dönüp çiçeklerini özleyip, tekrar bahçe sayfasına bakan var mıdır? Ben genelde dönüp dönüp çiçeklerime bakıyorum, özlüyorum onları, tekrar görünce de tekrar seviyorum onları.
merhaba,
Ilahi sevgili yeni yine,
Eminim bunu birçok arkadaşımız yapıyordur en başta ben :D
tekrar sayfaları en baştan gezince görüyorum ki o minicik tohumlar, çelikler kocaman olmuş da açıvermiş..zaman tüneli gibi oluyor :p
Arasıra mutlaka yapmak lazım, insana keyif ve heves veriyor doğrusu.
karanfile bayıldım çok güzel, güle güle büyütün.
sevgilerimle
günebakan
25-03-2013, 10:03
Sevgili Yenigine 266. mesajdaki taş çiçeklik bölümüne acem halısıda ekseydin diye düşünüyorum pembe pembe çiçek açtığında süper bir görüntü olur bence:)
Sevgili Yenigine, ortak alanlardaki emeğinizi hayranlıkla izliyorum. Azimle oraları güzelleştirmek icin çaba harcıyorsunuz:) Keşke site komşu olan birkaç hanım arkadaşınız size yardım edecek olsaydı işiniz daha kolay olurdu hemde birlikte güzel vakit geçirip yaptığınız düzenlemeler kimse bozmaya cesaret edemezdi:)
B ence sevimli dostların ektiklerinize zarar vermemesi için güllere ağırlık verinki istediğiniz çiçekli bitkileride onların arasına dikebilirsiniz. Kolay gelsin:) Sevgilerimle.
Sevgili YeniGine, artık emekler karşılığını vermeye başlamış. Güle güle keyfini çıkarın. Yeni sardunya ve karanfilinizide sağlıklı büyüsünler.
Geçen sene top sardunyalarımı bahçeden sökmedim. Şimdi tekrar filizlendiler. Ama sakız sardunya yetiştirmedim o yüzden yorum yapamıyorum. Bir komşumun anneside bahçede olan sardunya ve küpelilerin üzerlerini 5 litrelik pet şişeleri kesip kapatarak koruyormuş. Baharda tekrar yola devam.
Sevgilerimle.:)
milaca2010
25-03-2013, 21:55
Güzellikleri kim seyretmezki sevgili Yeni Gine; bir de o kadar zahmet ve emek verirse insan her daim döner kendi bahçesini seyre dalar:)
Sardunyalarını biraz daha şımartman gerek Yeni Gine'cim.
Karanfilin rengi çok güzel, kokusu varmı?
Genelde klasik karanfil bulmak zor, geçen hafta Migros'a gelen karanfillerin etiketinde kokulu yazıyordu lakin kokudan eser yoktu, o yüzden almadım.
Yeni çiçeklerin iyi günlerde büyüsünler uzun yıllar bol bol çiçeklenerek seni çok çok mutlu etsinler, sevgili arkadaşım.
Sevgilerimle...
karanfillerin rengide çok hoşmuş ablacım:) maşallahh:) galiba benimde artık karanfillerim var, 8 ocakta bir saksıya daldırıvermiştim 4-5 çelik, tuttular sanırım:)
YeniGine
26-03-2013, 00:10
Sevgili akçabardak teşekkür ediyorum; demek ki tek değilmişim hepimiz bakıyormuşuz...
Sevgili almanyalı; dediğiniz çok doğru ben de mesela üçgen tarlamın ilk fotoğraflarına bakıyorum :) diyorum ki 'Bu fotoğrafı neden sayfaya koymuşum ki, hiçbirşey yokmuş burada.)
Sevgili günebakan; sormayın dediğiniz gibi o taş çiçekliklerin ikincisinde vardı acem halısı 2 senedir ve yere doğru 1 metre kadar uzamıştı sağolsun bir komşum kış başı kurumuş deyip sökmüş atmış onu oradan... Bu şekilde birkaç bitkim, ağaç yok oldu. Kurumuş akasya ağacı vardı geçtiğimiz yaz sabah sefası ile sardırmıştım onu. Bu seneye daha fazla sardırmayı düşünüyor idim, sağolsun bina görevlisi kökünden kesmiş yok etmiş ağacı. :(
Sevgili Fatoş; çok teşekkür ediyorum, hoşgelmişsiniz... Evet bu sene biraz daha fazla geniş düşündüğüm için (O düşünceler de tabi yine site bahçesine) dediğiniz gibi birkaç bayanı tarlalarıma sokmayı düşünüyorum. Benim komşular sağolsunlar daha çok para günü yapsınlar, çöpçatan programları izlesinler daha çok seviyorlar. Düzenlemeler heba olmasın diye ah belli bir bölgeye tel çektirebilsem. Zira polis lojmanları ile ortak alandayız; :( çocuklar... Geçen sene az buçuk öğretmiştim çoğuna çiçeklere zarar verilmez diye ama yaz sonu çoğu görevlinin tayinleri çıktı, yerlerine yeni çocuklar geldi...
Sevgili Sevgi teşekkür ediyorum; karanfilleri toprağa diktim, sardunyaları korkuma saksılara diktim. Ama dediğiniz gibi deneyebilirim de. Sağool...
Sevgili milaca teşekkür ediyorum; sardunyaları nasıl şımartmalıyım? Ve sevgili milaca inan ol ben çiçekleri hiç koklamam sümbülleri bile koklamıyorum ama uzaktan da olsa onların mis, enfes kokularını duyuyorum... Evet nedense bir tek leylak koklarım. O da şimdi aklıma geldi. İyi dileklerin için sağol sevgili milaca...
Sevgili hira, teşekkürler; ben karanfilin bu şekillerini seviyorum öyle uzayıp aşşağılara doğru sarkmaya başladı mı düzen bozuluyor gibi geliyor bana. Budanır mı, nasıl budanır onu da bilmiyorum. Bakalım bu karanfili (3 tane daha var geride) bodur diye aldım, nasıl olacaklar merakla bekliyorum. Sağol sevgili hira.
karanfil
sarkıncada güzel duruyor bence :) anneme gittigimde karsı
apartmanlardan birinin cam kenarında var, beyaz sarkan karanfil, ordan
gecerken yukarı bakarak geciyorum hep:) görende yanlış anlar diyorum bir yandan da kendime:)
s.serdar
26-03-2013, 07:52
Annemin de babamın da beni çok çok sevdiklerinden fazlası ile eminim. Ancak bir gün dahi olsa kucaklarına oturtup sevdiklerini pek hatırlamıyorum. Bu nedenle Çiçekleri fazla şımartmamak gerek diye düşünüyorum. :D
YeniGine
26-03-2013, 23:19
Sayın s.serdar teşekkür ediyorum; ama işte elde değil ki gözümü açar açmaz hemen aklıma düşüyorlar. Gidip bakmalı açan var mı, solan var mı ne durumdalar? Elimizde olmadan da şımartıyoruz...
YeniGine
26-03-2013, 23:20
Bugün de lalelerim açmış...
382187
YeniGine
26-03-2013, 23:23
Geçen sene tohumdan çıkan şebboyum; hep bu rengini istiyor idim.
382191
YeniGine
26-03-2013, 23:25
Arka bahçede defne yapraklı kartopu. 3-4 tane daha var en güzel bu çiçeklenmiş.
382192
YeniGine
26-03-2013, 23:28
Yuvarlak tarlam çok karışık ve toprak eklemem gerek; onun için fideleri söküp toprak ve gübre ekleyerek bellenecek inşallah.
382193
YeniGine
26-03-2013, 23:29
Çıkarttığım fide öbekleri...
382194
Arka bahçede defne yapraklı kartopu. 3-4 tane daha var en güzel bu çiçeklenmiş.
382192
Sayın YeniGine
Kartopu çok güzel çiçeklenmiş, eminim yuvarlak tarlada harika olacak, elinize emeginize sağlık.
Saygı ve selamlar
YeniGine
27-03-2013, 00:05
Teşekkür ediyorum Sayın adneser; evet kartopu(lar) güzel çiçeklendiler kokuları da etrafa yayılıyor.
Yuvarlak tarlamdan daha çok aster fidelerini çıkarttım, mevsimlik yabani menekşeler de nasiplerini aldılar onları başka yerlere diktim. Önce bir belleyeyim sonra da birkaç komşuma sorup yardım isteyerek birşeyler dikmeyi düşünüyorum. Kısmet bakalım.
Sağolun.
YeniGine
27-03-2013, 00:11
Sayın melih500; hoşgelmişsiniz... Beğenileriniz için teşekkürler.
YeniGine
27-03-2013, 01:39
Açmaya devam...
382314
ligustrum
27-03-2013, 04:12
Bu alan yanımızdaki bloğa ait; :D beni burada görmekten pek hoşnut değiller fakat ben az az bu tarlaya da girmeye başladım ......
Sayın YeniGine; Bahçeniz hayırlı olsun.
"At binenin kılıç kuşananın" atasözü gibi, tarla-bahçede ekenin, göz-kulak olanın
diyeceğiz.. Yayılın. Bedava bahçıvandan herkes hoşnuttur. Siz rahat olun.
Bir de bahçenize Defne ve Biberiye dikseniz! Tüm site sakinleri faydalanır nimetlerinden.
Kolay gelsin efendim.
YeniGine
27-03-2013, 12:15
Sayın ligustrum hoşgelmişsiniz, teşekkürler...
:) Zaten dediğiniz gibi ufak ufak yayılıyorum... Haklısınız bir defne biberiye olabilir... Teşekkür ediyorum, sağolun...
Kekik de sıkıştırın araya lazım olur. :D
YeniGine
27-03-2013, 12:45
Kekik de sıkıştırın araya lazım olur. :D
:D O zaman tere, roka, maydanoz... Güldürdünüz beni Sayın hdoğan...
Sağolun...
Şaka bir yana sonuçta dayanıklı bitkiler onun için söylemiştim. Hem de baharat olarak kullanılır nasıl olsa. :dilli:
Hakkı Şen
29-03-2013, 10:31
Sevgili YeniGine baştan sona bütün sayfaları inceledim. Görünen o ki güzelleştirmek istediğiniz alanlarla tek başına yetmeniz oldukça zor. Yine de çok güzel işler yapmışsınız ellerinize sağlık. Ama benim gözüm korktu açıkçası :)
Size bir çok arkadaşımız çok güzel tavsiyelerde bulunmuşlar, ben de katılıyorum. Her yıl yeni baştan masraf edip emek vermek yerine ertesi yıl dökülen tohumlardan yenilenen bitkileri tercih etmek çok doğru bir seçim olur. En azından masraf etmeyip en fazla çıkan fidelerle yeni düzenlemeler yaparsınız diye düşünüyorum. Saygılar, sevgiler..
YeniGine
29-03-2013, 23:16
Sayın Hakkı Şen; hoşgelmişsiniz, teşekkürler...
Ne yapayım benim kendime ait bahçem de yok, terasım da yok... :) Evet dediğiniz gibi ben zaten öyle çok bitkim, çiçeğim yok olanlardan da tohum alıyorum. Ama bu sene biraz daha geniş düşünmek istedim (Ağaçlar nette göre göre) tabi başarabilir isem, ne kadar başarabilirim onu da bilmiyorum; bakalım deneyeceğim inşallah.
Aslında bazı bazı da çevre olumsuzlukları, imkânlarımın olmaması, bazı komşuların olumsuzlukları canımı da sıkmıyor değil. Mesela bina yöneticisine bir gübre aldıramadım, 2 senedir arka bahçeyi bölmek için tel istiyorum umurlarında bile değil. Çiçekler açmaya başlayınca çocuklar başlayacaklar kopartmaya. :( O zaman da üzülüyorum...
Neyse sonuçta ben çiçeklerle, toprakla uğraşmayı da seviyorum. :D Sağolun...
denizcem
30-03-2013, 07:09
382191
ohh misss....
YeniGine
30-03-2013, 23:35
Boş alanları da dolduruyorum yavaş yavaş çok şükür...:D
383845
YeniGine
30-03-2013, 23:37
Renk sırasını bilememişim...
383846
Sevgili Yeni Gine ben sayfanızı fark edinceye kadar onbir sayfa olmuş arkadaşlar bana söyleyecek cümle bırakmamışlar, bahçeniz hayırlı uğurlu olsun ne güzel bir site bahçesi imrendim doğrusu inanın ben bu kadarını beklemiyordum çok güzel çokkk.
Üçgen tarlan, gece mızıkacıları çok güzel çok.
Sizde bu şevk var oldukça başka sitelerin bahçelerine de el atacağınızdan şüphem yok, yakında el feneriyle sümüklü böcek aramaya çıkarsan hiç şaşmam ağaçlar net üyesiysen bu gayet normal karşılanır oldu bilesin. :)
Eline yüreğine sağlık ne ektiysen hepsi çok güzeller.
Her şeyin gönlünüzce olmasını dilerim.
YeniGine
30-03-2013, 23:50
Sevgili Lilium çok yaşayın siz e mi?.. Hoşgelmişsiniz, ne iyi etmişsiniz, sevindim sizi gördüğüme. Teşekkürler.
Açıkçası geçen senelerde daha nacizane bir uğraş içersinde idim. Fakat dediğiniz gibi ağaçlar.net üyesi olduktan sonra bunu da yapayım, bunu da dikeyim, bunu da alayım demeye başladım ve tekrar dediğiniz gibi ben gecenin 23.50 sinde kesinlikle tarlalarımı incelerim hep. Ondan sonra eve.
Bugün aslında canım sıkkın(dı) dedim tamam bundan sonra hiçbirşey dikmem de ekmem de ama bir yandan da hep aklımda ağaçlar.net...
Sitenin çocukları top oynayacakmış, enerjilerini boşaltacaklarmış. Her yerden kovuldular en sonunda geldiler benim tarlaların yanına. E ben ses çıkaramayacağıma göre, öyle annelerle babalarla kavga edemeyeceğime göre :( sanırım kaybeden ben olacağım.
Ama sizin yorumunuz beni sevindirdi, rahatlattı. Teşekkür ediyorum. Sağoluun...
Ablacığım, kartopun ne güzel açmış öyle, eline emeğine sağlık, lalelerin de sahibeleri gibi zarif ve asil.. ;)
YeniGine
31-03-2013, 00:50
Canım Sudenur'um teşekkürler; kurtarmaya çalışırken tabi nereden bileyim hangi soğan ne renk bilemediğim için...
Evet bahçede defne yaprağından kartopular çok güzel çiçeklendi bu sene. Geçen sene az biraz budamış idim.
Teşekkürler...
akçabardak
31-03-2013, 09:48
Yuvarlak olan tarlanız çok hoşuma gitti, düzenlendikten sonra, çok daha güzel olacak Belki biraz yorulacaksınız ama ;) çiçekler açınca o yorgunlukların hepsi de geride kalır. Boş olan yerleri yavaş yavaş dolduruyorum demişsiniz, iyi ki de dolduruyorsunuz, nasıl güzel açmış laleler çiçekler.
Sevgili Lilium çok yaşayın siz e mi?.. Hoşgelmişsiniz, ne iyi etmişsiniz, sevindim sizi gördüğüme. Teşekkürler.
Açıkçası geçen senelerde daha nacizane bir uğraş içersinde idim. Fakat dediğiniz gibi ağaçlar.net üyesi olduktan sonra bunu da yapayım, bunu da dikeyim, bunu da alayım demeye başladım ve tekrar dediğiniz gibi ben gecenin 23.50 sinde kesinlikle tarlalarımı incelerim hep. Ondan sonra eve.
Bugün aslında canım sıkkın(dı) dedim tamam bundan sonra hiçbirşey dikmem de ekmem de ama bir yandan da hep aklımda ağaçlar.net...
Sitenin çocukları top oynayacakmış, enerjilerini boşaltacaklarmış. Her yerden kovuldular en sonunda geldiler benim tarlaların yanına. E ben ses çıkaramayacağıma göre, öyle annelerle babalarla kavga edemeyeceğime göre :( sanırım kaybeden ben olacağım.
Ama sizin yorumunuz beni sevindirdi, rahatlattı. Teşekkür ediyorum. Sağoluun...
Dikenli gül dikeceksiniz o zaman bol bol :D
milaca2010
31-03-2013, 21:02
Boş alanları da dolduruyorum yavaş yavaş çok şükür...:D
383845
Yok yok bu canım bahçeye çocuklar asla zarar vermezler sevgili Yeni Gine, sen hiç üzülme.
Çok beğendim çok, görünüm müthiş güzelleşmiş kıyamazlar çocuklar bu güzelliklere kıymaya.
Emeklerine sağlık, sevgilerimle...
YeniGine
31-03-2013, 23:33
Sevgili akçabardak; hoşgelmişsiniz laf aramızda yuvarlak tarlayı hâlâ belliyorum... İnşallah bitecek. Teşekkürler.
Sayın hdoğan; evet çok doğru iyi demişsiniz; güldürdünüz beni yine. Orada işte üçgen tarlam hepte lale, sümbül ve nergislerim var orada. Bir tane ortada gülüm var. :D Evet seneye soğanları sökmeyi düşünmüyordum fakat gül dikilmeli oraya; haklısınız... Teşekkürler.
Sevgili milaca; inan ol çocuklar annelerinden daha anlayışlı. Sema teyze kaleyi geriye aldık diyorlar. :( Ama sonuçta top işte ister istemez geliyor.
Güzel düşüncen, yorumun için teşekkürler...
YeniGine
01-04-2013, 01:38
Nihayet, az buçuk çimlenmeye başladılar...
384195
YeniGine
01-04-2013, 01:40
:( Tohumları aldım aldım; ah bir de ne ektiğimi hatırlayabilsem...
384196
milaca2010
01-04-2013, 01:51
Yıldızlı 10 sevgili Yeni Gine'cim; ne güzel çimlenmişler, birkaçyaprak çıktığında tanırsın neolduklarını, saksılara etiket yapıştır arkadaşım.
Sağlıkla büyüsünler inşallah.
Sevgiler...
YeniGine
01-04-2013, 02:01
CAN milaca; çok teşekkür ediyorum sağol. Sorma saksılara etiketleri yapıştır dedin de ben ektim ektim etiketler doğruu çöpe. Deneyim işte; ilk kez (Ağaçlar.net sayesinde) tohum alıp alıp ekiyorum. :( Ve gerçekten de ne ektiğimi unuttum. Hele özellikle bir sarılıcı var kırmızı kırmızı açıyor çiçekleri; yıldız sarmaşığına benziyor idi. Dahi bakalım ismi ne idi?
milaca2010
01-04-2013, 02:07
Sn Hakkı şen'in teras bahçesinde görmüştüm tarif ettiğin gibi bir sarmaşık, yaprakları kuşkonmaza benziyor kırmızı yıldız şeklinde çiçekleri var, bir bak istersen.
YeniGine
01-04-2013, 02:09
Sağol, sevgili milaca bakayım hemen.
Sevgi Durul
01-04-2013, 02:10
Sevgili YeniGine, ben daha tohumlarımı ekmedim, sizinkiler güzel çimlenmiş. Etiketlediğim halde bazen ben de karıştırabiliyorum.:)
O sarmaşık, yıldız çadıırı ya da kardinal sarmaşığı olabilir mi acaba?;)
YeniGine
01-04-2013, 02:15
Sevgili SDurul (uzun yazmak yasak olmasa diyeceğim ki uzunca bir evet) Çok teşekkür ediyorum evet Kardinal Sarmaşığı.... Tabi ya gerçekten Kardinal Sarmaşığı.
Sevgili SDurul peki gördüğünüz o filizler Kardinal Sarmaşığı mı yani?
(Aman nasıl rahatladım.)
Sevgili YeniGine,
Emeklerinizle bahçeniz çok güzel olacak,şimdiden her şey harika görünüyor.Eminim çevrede yaşayanlar da bu durumdan memnunlardır.Sizi görünce ben de apartmanın bahçesiyle ilgilensem mi diye düşünmeye başladım. :) Gerçi bizim bahçe de balkonlar gibi küçücük. :) Çoğu yeri taş,yeşillik çok az.Zamanım da yok,ne yazık ki. :( Evdekilere ve balkondakilere zor yetişiyorum.
Haftasonu da sınav okumam gerekiyordu,oysa saksı değişim işleriyle uğraştım.
Sevgili YeniGine, maşallah tohumlarınız çimlenmiş. Sağlıklı büyüsünler, Rabbim emeklerinizi boşa çıkarmasın. :)
ben etiketle artık uğraşmıyorum, bir cd kalemi ile hemen ekim yaptığım kapların üzerine yazıyorum çok pratik oluyorsizede öneririm. o çocuklara 'burada helvacı dede yatıyor vallahi çarpılırsınız tepinmeyin buralarda' gibi şeyler söyleseniz ablacım:)
Sevgi Durul
01-04-2013, 17:34
Tabi ya gerçekten Kardinal Sarmaşığı.
Sevgili SDurul peki gördüğünüz o filizler Kardinal Sarmaşığı mı yani?
(Aman nasıl rahatladım.)
Çok küçükler daha, belli olmuyor, sevgili YeniGine.
YeniGine
01-04-2013, 22:47
Sevgili Tika; teşekkür ediyorum. Apartman bahçeniz de küçükmüş ne kadar güzel işte bence oraya da bir el atın; emek verdikçe, ilgilendikçe güzelleşecektir...
Ama evdekiler, balkondakiler deyip geçmemek gerek; bir sürü çiçek var oralarda. Çok da güzeller maşallah.
Saksı değiştirmek sınav kâğıtlarını okumaktan daha zevkli olmuştur; ellerinize sağlık.
YeniGine
01-04-2013, 22:50
Sevgili Sevgi teşekkür ediyorum; inşallah sağlıklı büyürler, sağol.
Sevgili hira hiç aklımın ucundan bile geçmedi ki, düşünmüş olsa idim en azından paketlerini atmazdım. :(
Tamam sevgili SDurul; büyütebilirsem anlayabilirim inşallah ilerde. Sağol.
almanyalı
01-04-2013, 23:08
merhaba,
Sevgili Yeni gine, ne güzel çıkmış tohumlarınız elinize sağlık.
Bazı tohumların ne tohumu olduğunu ayırt etmek biraz güç oluyor helede benim gibi geçen yıldan kalan tohumları karışık olarak topladı ve öylece ekti iseniz..:o şimdi heryerden ne olduğunu bilemediğim tohumlar çıkıyor.
Sanırım en güzeli paketlerini dikerken saksıya yapıştırıp emin olmak.
sizinkiler dört yaprak olunca ne tohumu oldukları hemen belli olur.
YeniGine
02-04-2013, 00:27
Sevgili almanyalı teşekkür ediyorum. :( Ben bırak saksıya yapıştırmayı o gün ektim ektim ve o CAnım güzelim poşetleri doğru attım çöpe. :( Tabi şimdi diyorum ah şimdiki aklım olsaydı... Ama iş işten geçti. Allah'ım ömür verirse seneye atmam artık tabi. Zaten her sene oldukça pişmanlıklar yaşıyorum. Bunun adı da: Cehalet, bilmemek.
İnşallah dört yapraklı olduklarını görür isem anlarız hep birlikte.
Sağol.
YeniGine
03-04-2013, 00:14
Lalelerim geliyorlar.
384815
YeniGine
03-04-2013, 00:17
Sağolsun; komşularımdan biri fotoğraflar konusunda yardımcı olmaya çalıştı bana.
384816
YeniGine
03-04-2013, 00:24
Sümbülüm ve kelebek.
384817
YeniGine
03-04-2013, 00:26
Hercailerimîn hâlâ maşallahı var!..
384818
YeniGine
03-04-2013, 00:28
Arka bahçedeki papatyalar...
384819
YeniGine
03-04-2013, 00:29
Bu sene hepsi ayrı ayrı yerlerde, tek tek açtılar. Geçen seneki toplu halleri daha güzel idi... İsimlerini bilemiyorum.
384820
YeniGine
03-04-2013, 00:32
Gravilla (Yanlış telaffuz ediyor olabilirim) gittikçe güzelleşiyorlar.
384821
YeniGine
03-04-2013, 00:51
:( Bu da benim fotoğraf makinemden ve hemen balkonumdan görünen komşumun kiraz ağacı. Bembeyaz; maşallah...
Karga ve saksağanlardan bizler kiraz yiyemiyoruz.
384822
YeniGine
03-04-2013, 00:54
Kiraz ağacının hemen altı; komşumun fakat bu bahçe ile de az buçuk ben ilgileniyorum sağolsun sevdiğimi bildiği için, hem de kendisi rahatsız onun için bahçesini bana açtı; benim için aldığı Yeni Gineler...
384823
YeniGine
03-04-2013, 00:58
İşte en güzeli de bu; bina görevlisi bütün otları biçti, mis gibi ot kokusu etrafta, etraf tertemiz oldu, bana meydan açıldı. Budadığım ve filizlenen güllerim, geçen seneden komşumun kırılan, çöpe atarken yakaladığım küpü. İnşallah lobelya tohumu ekmeyi düşünüyorum. Ama oraya tohumu atar isem kim su fısfıslayacak kara kara onu düşünüyorum.
384824
YeniGine
03-04-2013, 01:02
Bu da canım Postakim (Çocuklar taktı ismini Postaki diyorlar) ki hiç arka bahçelerde gezinmez ama ben orada olduğum için benimle. Benim işim bitene kadar bekler beni nasıl işim biter hadi gidiyoruz derim hemen kalkar bir geriniir sonra düşer yamacıma; birlikte binanın ön tarafına gideriz. Hiç yalnız bırakmaz beni.
384828
YeniGine
03-04-2013, 01:06
Bu arada binanın ön tarafındaki lalelerim de çok güzel açıyorlar.
384831
YeniGine
03-04-2013, 01:08
Çiçeği geçmek üzere olan soğanlıları hemen çiçek saplarını kökünden kesiyor ve yamacına açtığım çukurlara yanmış koyun gübresi dolduruyorum.
KAPTANzst
03-04-2013, 09:20
Selam sayın YeniGine
Ortak alan olan site bahçesinde böyle bir görevi üslenmek ve başarı ile yürütmek beceri ve cesaret ister.
Sizi tebrik ederim.
Güzel çiçekler yetiştiriyorsunuz.
Çiçek bitince gelecek seneye sağlıklı soğan elde etmek için yaptığınız uygulamayı çoğu kişi bilir ama uygulamaz. Mesela ben :p ASLINDA ZAMANIM DA OLMAZ.
Tekrar tebrik ederim. Kolay gelsin.
Sayın Yenigine
Elleriniz dert görmesin pırıl pırıl bir bahçe, pırıl pırıl fotoğraflar maşallah, maşallah :D her şey çok güzel daha ne denilirki komşular sizi el üstünde tutmalı.
Saygı ve selsamlar
YeniGine
03-04-2013, 16:20
Sayın KAPTANzst teşekkür ediyorum... Doğayı seviyorum, nacizane elimden geldiği kadar sevdiğim çiçekleri yetiştirmeye çalışıyorum. Evet gübreliyorum çiçeğini kestiğim soğanlıyı; ben de yeni öğrendim. :)
Sağolun...
Sayın adneser; teşekkür ediyorum. Elimden geldiği kadar başarmaya çalışıyorum.
Komşular sağolsunlar çok güzel çok güzel deyip duruyorlar; biraz da yardım etseniz deyince de yok ben anlamam deyip kaçıveriyorlar... :)
Sağolun...
Bence de gayet iyisiniz. (Biraz gaz vermek gibi oldu)
İlk fotoğraflara bakınca bayağı bir mesafe katettiniz. Elinize sağlık.
İş konusunda genelde herkes öyledir canınızı sıkmayın. Çok güzel çok güzel derler, gel biraz yardım et deyince de mırın kırın ederler.
YeniGine
03-04-2013, 16:46
Teşekkürler Sayın hdoğan... Evet ben de ilk fotoğraflara bakınca bu fotoğrafı neden siteye koymuşum ki acaba diye kendi kendime soruyorum... :D
Komşular; aman yardım etmesinler, gölge de etmesinler. Daha önce de bahsetmiş polis lojmanları ile ortak alanda oturuyoruz. Bakalım ne zararlar verecekler çiçeklerime. Şimdiden onları düşünmeye başladım kara kara...
Yaşasın sabah tohum atmış idim onları kim fısfıslar diye de düşünürken şu anda bir yağmur yağıyor ki süper!.. Tohumlar sulandı...
Sayın YeniGine Çalışmalarınızın gayretlerinizin karşılığını almanız,hayal ettiğiniz güzel bahçenizi gerçekleştirmeniz dileğimle.Kolay gelsin.
loveforlife
03-04-2013, 18:37
Sevgili YeniGine, ben daha tohumlarımı ekmedim, sizinkiler güzel çimlenmiş. Etiketlediğim halde bazen ben de karıştırabiliyorum.:)
O sarmaşık, yıldız çadırı ya da kardinal sarmaşığı olabilir mi acaba?;)
Ben de Sevgili SDurul ile aynı şeyi yazacaktım...:p
Ben de etiketledim ama etiketler zamanla düşüyor ne yazık ki. Saksının üzerine keçeli kalemle yazmıştım bazılarını da. Onlar da ıslanınca dağılmış. CD kalemi en sağlıklısı olurdu herhalde. Yapılan hatalar doğruyu bulmamıza önemli katkıda bulunuyor.
Bence keçeli kalemi denemelisiniz Sevgili YeniGine...
Cd kalemi en iyisi su değse de silinmiyor. Ben plastik kaşıkların üzerine yazmıştım ne nedir diye. Silinmediler ama kaşıklar nedense çok kalitesiz çıktı hemen parçalanıyorlar. ;)
YeniGine
03-04-2013, 23:27
Sayın Adil, teşekkür ediyorum; sizlerin bahçelerinin yanında benim nacizane tek tük çiçeğim lafı bile olmaz. Güzel temenniniz için çok teşekkür ediyorum; sağolun.
Sevgili loveforlife; hiç düşünemedim ki, oysaki site sayfalarında da bolca görüyorum hep isimleri yazıyor arkadaşlar. Şimdi hep gözümün önünde tohumları diktikten sonra etrafı toplarken o poşetleri avuçlayıp avuçlayıp çöpe attığım. :( Çok şükür çıkıyor birşeyler ben öyle onlara bakıyorum, onlar da bana bakıyorlar. Bir de üstelik ne aldığımı da unuttum. Neyse artık büyürler ise öğrenirim inşallah.
Teşekkürler.
Sayın hdoğan; nasip, kısmet olur ise seneye inşallah tohumlardan önce ilk iş CD kalemi ve kaliteli plastik kaşık almak olsun.
Teşekkürler.
Canım ablam bunlar karanfil mi? http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/384831d1364943931-p1010057a.jpg Renk muhteşem! Lalelerinle çok uyumlu.. çöpe atılmak üzereyken yakaladığın kırık küpünü de pek beğendim, keşke böyle kırk küp kırkının da kulpu kırık küp, bir de ben bulsam.. :dilli: Öperim sevgiyle.. :) ;)
YeniGine
04-04-2013, 00:29
Evet onlar karanfillerim. Bakalım inşallah sulama sisteminden kurtarabilir isek daha da iyi olurlar inşallah.
:) Valla sorma o küp bana piyango oldu. İstesem vermezlerdi; kırılıp çöpe atarken yakaladım. Dedim ne yapıyorsunuz o bir servet :D Garip garip baktılar bana. Bir kış boyu sakladım onu. Şimdi de içinden dışarıya doğru toprak ekleyerek lobelya tohumu attım bu sabah. Ama bilemiyorum o tohum poşetinin içinde lobelya tohumu var mıydı yok muydu?.. Tuz gibi az biraz birşeyler vardı, ilk kez deneyeceğim. Üzerine de güzel bir yağmur yağınca çok da sevindim.
Sağol Sudenur'um...
tekomusti
07-04-2013, 07:50
sn yeni gine ellerinize sağlık
saygılar
milaca2010
07-04-2013, 22:58
Sevgili Yeni Gine; tüm güzellikler birbiri ardına sıralandılar, size bahçesiyle ilgilenmeniz için açan güzel insana çok teşekkürler; Verdiğiniz emeklerin karşılığı bu olmalı, bizler kişisel bahçelerimizde kendi egolarımıza harcadığımız enerjimizi siz tek başınıza çabaladınız emekler verip yoruldunuz büyük bir sitenin güzelleşmesi için, netice takdire şayan, hiç kolay bir iş değil yaptığınız, sizi kutlarım, ilk sayfalarınızla bugünkü arasında çok çok fark var ve ilerleyen zamanlarda daha da fark edeceğinden eminim, karşılık beklemeden verdiğiniz sevginin eseri bahçenizin güzelliklerinin tadını çıkartmanın zamanıdır artı sizin için alınan Yeni Gineler ödül gibi.
Bitki sevdalısı güzel arkadaşım kanaatimce karşılık beklemeden paylaşım bu olmalı.
Dilerim ki site sakinleri sizin değerinizi anlarlar.
Günlerin Yılların bol çiçekli geçsin.
Sevgilerimle...
YeniGine
07-04-2013, 23:24
Sevgili milaca; çok teşekkür ediyorum evet komşum sağolsun eskiden sadece bahçesini suluyor idim şimdi ufak ufak oraya da girer oldum. O da memnun, ben de... Ben geçen seneki yenigineme iyi bakamadım (avatarımdaki fotoğrafı) kurudu; onun için şimdi yeniden almaya cesaretim yok kendisine söylemiştim o da sürpriz yapıp benim için almış. Aslında çok seviyorum verbana, Bodrum, Çeşme papatyaları ama hep kuruttuğum için :( üzülüyorum onun için de almaya cesaret edemiyorum. (Şimdilik tabi.)
Güzel yorumun, güzel dileklerin için çok teşekkür ettim Sevgili milaca. Sağol.
YeniGine
07-04-2013, 23:25
Minyatür gülüm, çiçekleri kesilen sümbüllerim ve rengi çok hoşuma giden lalem.
386989
YeniGine
07-04-2013, 23:27
Üzüm sümbülüm.
386991
YeniGine
07-04-2013, 23:29
Kırmızı rengi çok güzel. Bu sene topraktan çıkartmayacağım inşallah çoğalırlar.
386992
YeniGine
07-04-2013, 23:31
Üçgen tarlam; çiçekleri geçmişler, çiçekliler ve açacaklar...
386993
günebakan
08-04-2013, 07:06
Laleler yüzünü göstermiş Sevgili Yenigine bahçe canlanmaya başlamış hadi bismillah:)
YeniGine
09-04-2013, 23:49
Leylaklarım açıyor.
387953
YeniGine
09-04-2013, 23:50
387954
YeniGine
09-04-2013, 23:52
3 sene sonra nihayet açtı.
387955
YeniGine
09-04-2013, 23:55
:( Gazanyalarımın nesi var?
387959
YeniGine
09-04-2013, 23:57
:( Ne yapmam gerek sizce?
387960
YeniGine
10-04-2013, 00:01
Yuvarlak tarlamdaki süsenim de açtı, yerini değiştirememiştim; yerini değiştirdiklerimde bir hareket yok henüz.
387961
Sevgili YeniGine, her şey çok güzel gidiyor eline sağlık resimden iyi görülmüyor ama mevsim itibarıyla Gazanyalarınız da gülleriniz de bit olabilir yapraklarına dikkatli bakın.
Birde nacizane bir önerim: resimlerinizi her mesaja tek tek değilde 4-5 adet olarak koyabilirsiniz, hem aradığınız zaman daha çabuk bulabilirsiniz.
YeniGine
10-04-2013, 01:07
Sevgili Lilium, hoşgelmişsiniz, ne iyi etmişsiniz; teşekkürler... O halde gözlüğümü takıp bakmam gerekecek gazanyalara; sağolun.
Ayrıca, evet ben de farkındayım en azından 2 tane koyabilsem diye düşündüm ve bu gece denedim :( yine başaramadım... Haklısınız, uyarınız için teşekkürler, öğreneceğim inşallah. :D
Sağolun.
(:( Fotoğraf makinem kaliteli değil, kendimce makro çekim yaptım üstelik.)
Buraya beş adet fotoğraf yükleyebilirsin.
http://www.agaclar.net/forum/newattachment.php?t=30294&poststarttime=1365549797&posthash=11da2216dd64a005a0a55dd0fe006e16
Önce dosya seçe tıklıyorsun yükleyeceğin resimleri tıklıyor ardından "seç" tıklıyorsun, resimleri yüklemen için "yükle" tıklıyorsun.
Artından eklentiler butonunu tıklayarak resimleri sayfaya yüklüyorsun.
YeniGine
10-04-2013, 01:36
:D Sevgili Lilium çok sağolun, başarabilmem için denemem gerek. Öğretinizi okuya okuya deneyeceğim inşallah. Sağolun.
KAPTANzst
10-04-2013, 07:28
Leylaklar muhteşem.
Ben de aldım bu sene ama daha fide. Çok güzel kokuyordur oralar şimdi.
Adilin bahçede var 3-4 m olmuş. çiçek yapısıyla kokusuyla çok güzel.
Site bahçesindeki çalışmalarınızı takip ediyorum.
Size başarılar dilerim.
YeniGine
10-04-2013, 23:18
Sayın KAPTANzst teşekkür ediyorum; evet leylakları ben de çok seviyorum ve tek kokladığım çiçek diyebilirim. Bir tanesi 3 sene sonra açtı, henüz açmayan 2 tane daha var, şimdilik 3 tanesi açtılar. Herhalde belli bir yaşa gelmeleri gerekiyor.
Teşekkürler, sağolun...
YeniGine
11-04-2013, 00:26
Erengül; bakımı nasıldır bilmiyorum fakat çok da sevip beğendiğim için en azından 3 tane alayım demiş idim.
389038
Sevgili ablacığım, yerinden oynattığım süsen soğanlarımı küstürdüm galiba, bir milim bile büyümediler. :( Seninkiler çok güzel açmış maşallah. :) Leylağın formunu, kokusunu ben de çok seviyorum, eşime elletmeden bu sene, geçen yıl çok keskin budamıştı üç beş çiçek açtı soldu, bu yıl budama yaptırmadım kısa zamanda benimki de çiçeklenir inşallah, daha uzun süreli çiçekli kalabilselerdi muhteşem olurdu.. :)
YeniGine
11-04-2013, 00:34
Sevgili Sudenur'um ben de şubat ayı idi sanırım etraftan topladığım bütün süsenleri bir öbek şeklinde yer değişikliği yaptım, :( tabi çoğu hiç banamısın demedi çıkmadı, ama diğerleri güzel fakat tomurcukları yok henüz ama inşallah yayılacağını düşünüyorum. Yer değişikliği yapmadığım süsenler tomurcukta açacaklar inşallah; bekliyorum.
Leylak nasıl budanır ben de bilmiyorum ama açanların çiçekleri geçsin ilgileneceğim inşallah. Ben dediğim gibi 3 senedir belki de 4 olmuştur öyle çiçeksiz bekliyor idim ama bu sene çok şükür çiçeklendi çok da sevindim. İnşallah sen de görürsün leylaklarının çiçeklendiğini.
Leylak budanmayı sevmeyen bir bitkiymiş ablacığım, çiçeklenme genç sürgünlerden ve dal uçlarından oluyormuş. Bizimki çalı formunda büyüyor, dipten bir sürü sürgün vermiş, genç dalların çoğalmasını bekleyip, odunlaşan dalları budayacağım vakti gelince.. ;) Çiçeklerini koklamak mümkün olmayacak yoksa.. :rolleyes:
Sevgili Sudenur'um ben de şubat ayı idi sanırım etraftan topladığım bütün süsenleri bir öbek şeklinde yer değişikliği yaptım, :( tabi çoğu hiç banamısın demedi çıkmadı, ama diğerleri güzel fakat tomurcukları yok henüz ama inşallah yayılacağını düşünüyorum. Yer değişikliği yapmadığım süsenler tomurcukta açacaklar inşallah; bekliyorum.
Leylak nasıl budanır ben de bilmiyorum ama açanların çiçekleri geçsin ilgileneceğim inşallah. Ben dediğim gibi 3 senedir belki de 4 olmuştur öyle çiçeksiz bekliyor idim ama bu sene çok şükür çiçeklendi çok da sevindim. İnşallah sen de görürsün leylaklarının çiçeklendiğini.
Süsenlerin yerini değiştirdiğiniz yıl çiçeklenmiyorlar. Ben de süsenin yerini değiştirmiştim geçen sene tomurcuk vermedi, bu sene açar inşallah. :o
382191
sizinkide benim şebboy cinsinden çok güzell... bahçe işlerini çok seviyorsunuz sanırım diğer çiçeklerde hele hele de karanfile bayıldım.onu tohumdanmı ektiniz
YeniGine
11-04-2013, 12:48
Teşekkürler sevgili şebboy, ben de bu şebboy cinsini ve bahçe işlerini çok seviyorum. Karanfilimi Yalova gezisinde almış idim.
Sevgiler...
nergisin yanındaki çiçeklerin adı ne onlar daha çarpıcı duruyolar
Minik minik nergisler (İsimlerini bilmiyorum ne nergizi) hepsi toplu halde idiler fakat tarlalarıma kepçe girince tek tek kaldılar bu sene.
380884
bunlar
heyyamola
11-04-2013, 21:24
Erengül; bakımı nasıldır bilmiyorum fakat çok da sevip beğendiğim için en azından 3 tane alayım demiş idim.
389038
Rüzgardan korunaklı bir yere diktiğiniz iyi olmuş. Susuz bırakmayın yeter.
Ticari amaçla üretildiklerinden, çiçekleri geçince büyük ihtimalle yorgun düşüp, sarsılacaklar. (Doping yapılan sporcu misali) Şoku atlatabilirlerse yeni tomurcuklar verip, biraz daha küçük çiçek açabilirler. Üretim safhasında çok fazla zorlanmadılarsa (bir an önce büyüyüp iri çiçek açmaları için, aşırı besin ve hormon uygulanmadıysa) iki ay boyunca 4-5 parti daha çiçeklerini sunacaktır.
Siz de bu doğa sevgisi ve azim oldukça tüm zorlukların üstesinden gelirsiniz.
Bol çiçekli güzel günlere... Sağlıcakla kalınız.
YeniGine
11-04-2013, 23:37
Sevgili şebboy teşekkürler; o bitkiler çuha...
Sayın heyyamola teşekkürler; dikerken çukurlara yanmış hayvan gübresi koydum. Başka bir besin vermeme gerek var mı peki?
Merhaba sevgili YeniGine :)
Sonunda bahçelerinizi bizimle paylaşmışsınız, çok güzel olmuş. Hayırlı olsun. :)
"Tek tük dağınık oldu" diyorsunuz ama açan her çiçeğiniz ayrı bir güzel. Hepsi bir neşe kaynağı. Her sene tecrübe kazandıkça daha da uyumlu düzenlemeler yaparsınız hiç merak etmeyin.
O lale-sümbül karışık soğanlı saksısı ne güzel olmuş öyle. ;)
serkan_istanbul
13-04-2013, 09:57
Ellerinize sağlık ne kadar güzel çiçekler, sevgiler ablacım.
YeniGine
13-04-2013, 23:27
Merhaba sevgili gilan hoşgelmişsin, ne iyi etmişsin. Seni gördüğüme sevindim. Nihayet Sayın malina sayesinde site bahçesi sayfam oldu. Ben de nacizane yetiştirmeye, paylaşmaya çalışıyorum. Güzel yorumun için teşekkür ediyorum, sağol.
Sevgili serkan-istanbul sizin çiçeklerin yanında benimkiler sönük kalıyor... Teşekkür ediyorum sağol.
YeniGine
13-04-2013, 23:33
Keçi sakalları.
390097
YeniGine
13-04-2013, 23:33
390098
YeniGine
13-04-2013, 23:48
Özene, bezene yanmış hayvan gübresi ile gübreleyerek diktiğim aynısafa, ilk kez arka bahçeye diktim artık bundan sonra yayılırlar inşallah.
390100
YeniGine
13-04-2013, 23:51
Leylaklarım, bugün tam yanlarında kadife tohumu ektim mis gibi kokuları var gerçekten, harikalar. Keşke daha uzun ömürlü çiçekli kalabilseler.
390101
YeniGine
13-04-2013, 23:52
390102
YeniGine
13-04-2013, 23:55
Bahçede dışarıya dikemeyeceğim için (ertesi gün sökerler yerinden) komşumun bahçesine diktiğim açelya. Rengi çok hoşuma gitti, almadan edemedim ne yapayım.
390103
YeniGine
13-04-2013, 23:56
390104
YeniGine
13-04-2013, 23:58
Hemen yanına da, kadife ve cam güzellerini diktik.
390105
YeniGine
14-04-2013, 00:47
Kalan son sümbülüm, bu da çok güzel bana göre, mor ve uçları yeşil... Değişik.
390106
YeniGine
14-04-2013, 00:52
390107
390108
390109
YeniGine
14-04-2013, 00:57
:( Koparılmış ve top gelerek kırılmış lalelerimden sonra kalanlar. Seneye nasip ise üçgen tarlama lale dikmemeye karar verdim. Kısmet!..
390110
390111
YeniGine
14-04-2013, 01:11
Geçen sene üçgen tarlamda bütün soğanları çıkartmış idim ve bu sene çok da iyi bir verim alamadım, sanırım iyi saklayamadım. Onun için bu sene asla sökmem diye düşünüyor idim. Fakat, çocuklar top oynuyor artık hemen yakınında gelen topla kırılan lalelerim, yoldan gelen geçenin lale çiçeklerini kopartması :( beni hem üzdü, hem de sinirlendirdi. Onun için asla sökmem sözümden vazgeçtim. Kesinlikle onları oradan almam gerek. İnşallah zamanı gelince, nasip olur ise yardım alacağım ve soğanları çıkaracağım oradan. :D Ve Sayın hdoğan ın dediği, tavsiye ettiği gibi üçgen tarlama artık gül dikeceğim... İnşallah!..
Açelya gölgede değil mi? Güneşte kalırsa yazın kavrulur, kuru gider, aman dikkat.
Gelen geçenin laleri koparması ne kötü. :mad: İstanbul'un her yeri zaten lale, sanki hiç görmedikleri bir şey... Ama çocukların toplarının çarpmasına kızamıyorum. Şimdiki çocuklar bizlerin yarısı kadar bile sokakta oynayamıyorlar, varsın biraz oynasınlar. Bile isteye zarar vermesinler yeter... Siz seneye duruma uygun, daha dayanıklı çiçekler bulursunuz oraya. :)
YeniGine
14-04-2013, 23:30
Sevgili gilan açelya sabah güneşini alıyor sonrası gölge... :) Tamam peki çocuklar oynasınlar bakalım, inşallah seneye nasip ise gül dikeyim diye düşünüyorum şimdilik bakalım.
Teşekkürler, sağol.
Sayın Yenigine sayfanızı yeni farkettim , hayırlı olsun. Tabi bir de geçmiş olsun..
Herşey çok güzel, elinize sağlık. Açıkçası ben olsam bu şartlarda asla yapmazdım, sizi haketmiyorlar.. Keşke benim komşum olsaydınız :)
Ben de birşey önermek istiyorum ; bildiğimden değil, siz daha fazla yorulup hırpalanmayın diye. Ballıca gibi arsız birşeyler ekseniz, köpeklerde başkaları da zarar veremez, en azından elinizin çok ulaşmadığı atıl yerlere.
Postaki bence de özel bir hayvan var, yüzünde hiçbir köpekte görmediğim bir ifade, değişik bir bakışı var..
Tekrar hayırlı olsun, elinize sağlık..
YeniGine
15-04-2013, 23:24
Sevgili Canan teşekkür ediyorum; ah keşke hepimiz hepimize komşu olsak, ben de hep derim. Sevgili Canan, Ballıca dediğiniz bitki Alisyum ya da Kuduz Otu dediğimiz bitki mi oluyor? Onlar ise zaten ondan da almayı düşünüyorum inşallah...
Evet Postaki; resmen anlıyor beni gerçekten özel, çok seviyorum onu.
Teşekkürler, sağolun...
YeniGine
21-04-2013, 23:45
Şebboylarım büyüyorlar maşallah.
393668
YeniGine
21-04-2013, 23:48
Tohumdan yetiştirdiğim hercailerim; bu sene Sevgili gilan sayesinde hercaileri çok sevdim.
393669
YeniGine
21-04-2013, 23:55
Üçgen tarlamın son hali ve yapılan tadilatta ziyan oldular diye düşündüğüm nergizim açmışlar ve çok mutlu oldum.
393681
393682
YeniGine
21-04-2013, 23:59
Yerini değiştirdiğim süsenlerim çiçeklenmediler, gelin tacım bir tane daha çelikten büyüttüm onun çiçekleri yok henüz.
393689
YeniGine
22-04-2013, 00:00
Açıyorlar çok şükür...
393698
YeniGine
22-04-2013, 00:04
Güllerim ve lobeyla tohumu ekmiş idim olmadı ben de yerlerine yer minesi fideleri alıp diktim. Sanki sık mı oldular?
393705
Sayın YeniGine
Maşallah ellerinize sağlık her şey mükemmel olmuş Azmin neticesi.
Boşuna dememişler Bakarsan bağ bakmazsan dağ olur diye
Saygı ve selamlar
YeniGine
22-04-2013, 00:06
Yuvarlak tarlamda aslanağızlarım.
393711
YeniGine
22-04-2013, 00:09
Belgrat Ormanları'ndan alıp getirdiğim kuş yuvalarımdan bir tanesi. :( Ama hiç kuş girmedi şimdiye kadar. Bunlardan 2 tane daha var...
393713
Sevgili yeniğine, bukadar heves ve segiye allah inşallah size ait özel bir bahçe verir.....
Selamlar sevgiler........
YeniGine
22-04-2013, 00:15
Komşuma alıp bahçesine diktiğim ve onun bahçesinden benim ortak alana genel bir görüntü.
393714
393715
393716
YeniGine
22-04-2013, 00:17
Aldım ve komşumun bahçesine dikilecekler inşallah; karanfili çok seviyor zira inşallah başarabilirim.
393719
YeniGine
22-04-2013, 00:22
Sayın YeniGine
Maşallah ellerinize sağlık her şey mükemmel olmuş Azmin neticesi.
Boşuna dememişler Bakarsan bağ bakmazsan dağ olur diye
Saygı ve selamlar
Sayın adneser hoşgelmişsiniz; çok teşekkür ediyorum, sağolun. Elimden geldiğince nacizane.
YeniGine
22-04-2013, 00:24
Sevgili yeniğine, bukadar heves ve segiye allah inşallah size ait özel bir bahçe verir.....
Selamlar sevgiler........
Sevgili alcen; hoşgelmişsin, teşekkür ediyorum. Evet çok seviyorum, elimden geldiğince uğraşıyorum (Bir de üstüne su yok :D) İmkânlarım dahilinde bu kadar başarabiliyorum. Sağolasın.
YeniGine
22-04-2013, 00:31
Yine komşumun bahçesinin hemen demirlerin önüne diktiğimiz güller, kasımpatlar.
393738
YeniGine
22-04-2013, 00:35
Yuvarlak tarlamın son halleri, tohum atıldı fakat su yok şimdilik bekliyorum ne olacaklar diye.
Ve komşumun ikizleri; hep soruyorlar bu bahçeler senin mi diye... :D
393739
393740
s.serdar
22-04-2013, 00:51
Özene, bezene yanmış hayvan gübresi ile gübreleyerek diktiğim aynısafa, ilk kez arka bahçeye diktim artık bundan sonra yayılırlar inşallah.
390100
Sayın YeniGine
Aynısafa'nın oldukça arsız ve kolay yayılan bir çiçek olduğunu biliyorum. Bir zaman nereden temin ettiğimi bilemediğim tohumlardan çoğalıp, ertesi sene bütün çiçek çiçek bantlarını işgal etmişlerdi. Yolmakla başa çıkamadığımız için yabani ot ilacı kullanmak durumunda kalmıştım.
Bu çiçekten bazı cilt hastalıklarına iyi gelen ilaç yapıldığını duymuş ve tarifini de almıştım. Ama hiç deneme imkanım olmadı.
YeniGine
22-04-2013, 01:29
Sayın s.serdar; bahçemdeki aynısafa nın hikâyesi; Sayın Nuri Murvet'in bahçe sayfasında 'Bahçemdeki yabani bitkiler' fotoğrafları arasında aynısafaları da görünce ben de 'yabani bitki mi; oysa ben de özene bezene, gübreleyerek bahçeye dikmiş idim' oldu. Onun üzerine öyle yorum yaptım aynısafalar için.
Ama olsun, ben onları çok seviyorum ve bizim site bahçesi arka tarafta hiç yoktular ve olması gerek diye düşündüm, diktim. Şimdi tohum yapıyorlar ve özellikle tohuma bırakıyorum ki bahçeye yayılsınlar diye.
YeniGine
22-04-2013, 01:32
Çok istediğim birşey de ağaç dallarına saksılar akabilmek. Yer minesi ile bir tane başarabildim gerisi de gelir inşallah.
393782
s.serdar
22-04-2013, 01:43
Şimdi tohum yapıyorlar ve özellikle tohuma bırakıyorum ki bahçeye yayılsınlar diye.
:D
Yarın bir gün o yabani ot ilacının ismini isterseniz hiç şaşırmam... :D
YeniGine
22-04-2013, 01:52
Sayın s.serdar; tamam kabul. Zaten arka bahçenin tamamı yabani otlarla dolu. Eminim ister isem de kesinlikle sizin ot ilacının ismini vereceğinizden.
Orhan Özbilgiç
22-04-2013, 21:15
Sevgili YeniGine;
Maşallah sen;
'' Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner aşarım;
Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.''
Diyorsun.:D
Allah, sana bahçe değil, dönümlerce tarla versin!
Senin diktiğin çiçeklerden çoğu bende hiç yok! Vardı, vardı da; her yıl ilkbahar da geldiğimde bölgenin endemik bitkileri onları boğup öldürdü. Nitekim geçen yıl üç tür olan Haseki küpesi'nin sadece bir türü kalmış.:(
Şebboy, Kadife, Hercai menekşe, aslanağzı, karanfil... Bunların hepsi yok oldu.
Haaa...Bir var o yok olmaz diyordum. O da sizler ömür. Eşim çok seviyordu. Ben habire tırpanlıyordum. Nihayet kökü kurudu. Sanıyorum!
Ne mi?
Portakal nergisi. Hani şu senin dibine gübre döktüğün.:D
Çok arsız bir bitki. Tam senlik. Olaki, bahçe ile uğraşmaktan, perişan olup ''pes'' dediğinde, imdadına yetişecek. Çünkü hiç bakım gerektirmiyor. Hem ilkbahardan yaza, hemde sonbahardan kışa hep açacak.
Selam ve sevgilerimle...
Sevgili YeniGine,ben ağaçlar nete uğramayalı site bahçen ne kadar değişmiş ve güzelleşmiş,azmine hayran kaldım.Herşey çok ama çok güzel, ayrıca ne şanslı komşunuz var.Ve seninde kocaman bir kalbin...Herşey gönlünce olsun,sevgiler...
YeniGine
22-04-2013, 23:13
Sayın Orhan Özbilgiç, hoşgelmişsiniz güzel yorumlarınız için çok teşekkürler; mutlu oldum... Sağolun... Genelde ben daha nacizane bahçe bitkilerini hem seviyorum, hem de onları yetiştirmek zorundayım. Mesela bir kamelya çok seviyorum fakat alıp bahçeye dikemem, yer minelerinden diktim onu bile 50 kere söylemişimdir sanıyorum 'İnşallah çocuklar kopartmazlar' diye. Açelyayı komşumun bahçesine diktim mesela.
Sayın Orhan Özbilgiç :D evet portakal nergizi (Bu ismini bilmiyor idim) aynısafa diye biliyorum çok sevdiğim bir bitki bir özen, bir itina ile diktim bahçeye. Yayılır artık.
Çok teşekkür ediyorum, sağolun.
YeniGine
22-04-2013, 23:16
Sevgili berçin hoşgelmişsin, ne iyi etmişsin; sağol... Bahçeyi, toprağı, çiçekleri seviyorum onlara emek vermek emeğin karşılığını almak beni çok mutlu ediyor.
Mesela bugün arka bahçede 4-5 yere tohumlar atmış idim :( yağmur yok, su da yok; ön taraftan elimde bidonlarla su taşıdım arka bahçeye. Eh tam istediğim gibi olmasa da az biraz su gördü garibimler.
Teşekkür ediyorum, sağolasın...
YeniGine
28-04-2013, 00:12
:( Üçgen tarlamdaki soğanlılar ve saz ekibimin marifetleri; bütün gece bir güzel üstlerinde uyumuşlar ve bütün yaprakları kırmışlar. Şimdi bu soğanlar nasıl gelişecekler acaba?
396387
396388
YeniGine
28-04-2013, 00:14
Üçgen tarlamın diğer köşesindeki sarı papatyalarım.
396391
YeniGine
28-04-2013, 00:17
Sardunyalarımın bir kısmı; maşallah hepsi güzel yapraklandı inşallah çiçek de açarlar... Gübreleri tamam, sularını da, hergün ilgimi de eksik etmiyorum ama neden çiçek açmazlar onu da merak ediyorum.
396394
Sardunyalarımın bir kısmı; maşallah hepsi güzel yapraklandı inşallah çiçek de açarlar... Gübreleri tamam, sularını da, hergün ilgimi de eksik etmiyorum ama neden çiçek açmazlar onu da merak ediyorum.
396394
Sayın Yeni Gine
Bu kadar ilgi ve gıda aldıklarından sonra birazda nazlanıyorlar biraz daha sabır.
Saygı ve selamlar
YeniGine
28-04-2013, 00:31
Bu olumsuzluklarla birlikte 'Yok olmayacak birşeyler yapayım derken daha çok sinirlerim bozuluyor, ortak alanlarla, insanlarla uğraşmak zor kendimi hırpalıyorum ben bu işten vazgeçeyim' diye düşüne düşüne bahçeyi gezerken, dedim git yönetime konuş... Ve gittim şansıma yönetimden birisi ile karşılaştım. Dedim; mesken tuttum kendime burayı, kendisi tabi her zaman buyrun gelin. Geliyorum gidiyorum fakat birşey elde edemiyorum, sorun nedir dedi. Sorunum; su... E daha 1 hafta önce yağmur yağdı şu an suya ihtiyacınız yok zaten açamayız suları... Ben de dedim ben kendi bahçem için uğraşmıyorum ortak alandaki bitkiler için çabalıyorum, müsait iseniz bir gidelim bahsettiğim alana. Neyse kabul ettiler ve geldiler. Ben daha bahçeye ilk girişte tohum attığım yerleri gösterince hemen telefon açıp sular açık mı, açık değil ise hemen açın suları deyiverdi. Ve yarım saat sonra sitenin ortak alan bahçesi suları geldi. Ve ben akşam üzeri 3 saate yakın bütün ektiğim, diktiğim çiçekleri sulayabildim. Ve çok mutlu oldum, rahatladım çok şükür. Sonunda başardım. İnşallah nerede ise 1 aya yakın zaman önce ektiğim tohumlar artık çıkarlar.
Tam artık vazgeçeyim, sinirlerim bozuluyor, üzülüyorum (Bir de üstüne binanın ön tarafında diktiğim sarmaşık gülümün 3 tane tomurcuğunu kopartmışlar) derken suları açtırınca vazgeçme, yeniden devam et deyiverdim...
YeniGine
28-04-2013, 00:37
Sayın Yeni Gine
Bu kadar ilgi ve gıda aldıklarından sonra birazda nazlanıyorlar biraz daha sabır.
Saygı ve selamlar
Sayın adneser; teşekkür ediyorum. Bütün bu olumsuzluklar karşısında ben de olumsuz düşünmeye başladım açıkçası... Sardunyalar güney cephede, sabahtan başlayıp akşam üzerine kadar çok fazla güneş alıyorlar acaba fazla güneş mi etkiliyor diye merak ediyorum.
YeniGine
28-04-2013, 00:41
Minyatür güllerimden beyazı üzeri tomurcuk dolu ve açmaya başladı; onlar da tüm gün sardunyalarım gibi güneş altındalar. Fazla güneş de zarar mı veriyor ki acaba?
396411
Sayın adneser; teşekkür ediyorum. Bütün bu olumsuzluklar karşısında ben de olumsuz düşünmeye başladım açıkçası... Sardunyalar güney cephede, sabahtan başlayıp akşam üzerine kadar çok fazla güneş alıyorlar acaba fazla güneş mi etkiliyor diye merak ediyorum.
Sayın Yeni Gine
Bu günlerde aldıkları güneşin fazla zararı olmaz merak etmeyin vede olumsuz düşünmeyin illaki sizi takdir edenler çıkacaktır.
Saygı ve selamlar
YeniGine
28-04-2013, 01:01
Sayın adneser, çok teşekkür ediyorum sağolun; tabi ki lafta, sözde takdir edenler çok zaten dediğim gibi suyu açmaları için yönetim binasını mesken tuttum, ilk gittiğimde evet sizi gıyabınızda tanıyoruz ve adınız çok geçiyor dediler. Ama işte icraat yok. Ben zaten takdir falan beklemiyorum, yeter ki gölge etmesinler...
Saygılar...
YeniGine
28-04-2013, 01:25
Komşumdaki petunyam.
396412
iyi geceler.. ablacım bahçe işinden sakın vazgeçme,bu azminle sen kazanırsın kesin, bakacaklar ki bu kadın vazgeçmiyor,teslim olmaktan başka çarelerimiz yok diyecekler:) ama senin bahçenin düşmanı az değil ki, ne güzel marifet etmiş o saz ekibi:( onları da kaçırman gerekiyor bi şekilde.
akçabardak
28-04-2013, 10:23
Sevgili Yeni Gine, bence de vazgeçmeyin sonuçta ortak olan her yerde bu tür olumsuzluklar oluyor maalesef.
Bir zamanlar ben de Ankara'da iken böyle sizin gibi çok uğraştım, çabaladım hep mani oldular ama hiç pes etmedim, başa çıkamayacaklarını anlayınca da, bu sefer bize de öğretsene demeye başladılar,
hay hay dedim ertesi sene tohum ekme işinden başlayarak, her şeyi gösterdim onlara, şimdi görseniz, hani derler ya çırak ustayı geçti diye :D aynen öyle oldu.
Şimdi bütün apartman sakinleri çiçekti sebzeydi, her şey ekiyorlar. Apartman otlardan, pisliklerden arınmış oldu sonunda, bu durum beni çok mutlu etmişti.
Umarım bir gün size de anlayış gösterirler. hoşça kalın, kolay gelsin.
Sevgili YeniGine,asla vazgeçmeyin evet anlıyorum insanlara birşeyleri anlatmak,anlamalarını sağlamaya çalışmak gerçekten çok zor.Hemde sadece tüketen ve bencil bir topluma dönüştüğümüzden beri daha zor.Çok güzel işler başardınız,bence sitenin yönetimi de çabalarınızın sonuçlarını gördüğünde uyanacak size her türlü kolaylığı sağlayacak :)) Merakla takibe devam edeceğim sevgiler.
YeniGine
28-04-2013, 23:22
Sevgili hira, sevgili akçabardak, sevgili berçin çok teşekkür ediyorum; sağolun... Gerçekten bahçe sularını açtıramasaydım zaten susuz ne yapılabilir ki vazgeçmeyi düşünüyor idim. Ama çok şükür bahçe sularını da açtırabildim. 2 gündür, mutluyum çiçeklerimi, attığım tohumları sulayabiliyorum.
Yazınızdan anladığım kadarıyla suyun devamının teminatını almışsınız,çok sevindim...
Merhaba ablacığım, uzun süre ara verince bir tutukluk, bir durgunluk çökmüştü ki üstüme sorma gitsin.. Canlanmaya çalışıyorum şu ara. :o İki kelam etmeden geçip gitmek istemedim, eline emeğine sağlık, çok yoruldun, didinip durdun ama fazlasıyla almışsın maşallah emeklerinin karşılığını.. ;)
Fagus Sylvatica
28-04-2013, 23:58
Önceki sayfaları gecenin bu saatinde karıştırmaya üşendim de, unutunca sorayım deim. Bu saz ekibi sizin lalelerinize top atıp duran çocuklar mıydı??? :p
YeniGine
29-04-2013, 00:12
Sevgili berçin; eveet yönetimden binasından yöneticilerden birisini alıp bahçeye getirip gösterince zaten kendisi anında telefon edip suları açın komutunu verdi. Ve çook şükür 2 gündür bitkilerimi sulayabiliyorum.
Teşekkürler, sağol.
petunya tohumlarından ne haber ablacım?
YeniGine
29-04-2013, 00:16
Sevgili Sudenur'um hoşgelmişsin, sevindim. Evet ara verdin bu aralar... Valla sinirlenip sinirlenip, üzülüp üzülüp başarmaya çalışıyorum birşeyler. Ve bu aralar herkesle kavga eder oldum. :D Ama olsun kavga da etsem çiçeklerime, emeklerime birşey olmasın razıyım. Güzel yorumun için teşekkür ediyorum, sağol.
YeniGine
29-04-2013, 00:17
Ah sevgili Fagus top atanlar ayrı, saz ekibim ayrı... Saz ekibim çok çok sevdiğim 3 tane sokak köpeğim. Mesken tuttu 2 tanesi benim üçgen tarlamı. Ve bir gece tamamen kendilerini yayıp orada uyuyunca gitmiş bütün lalelerim.
YeniGine
29-04-2013, 00:19
Canım hira; :( petunya tohumları maalesef yok olmadı; onun için ben de kendilerini aldım, komşumun bahçesine diktim fotoğraflayacağım inşallah.
Sağol.
milaca2010
29-04-2013, 00:22
Sevgili Yeni Gine; Gözünaydın!!! sulama problemin giderildiği için senin adına çok mutlu oldum, bitkilerde bayram edeceklerdir, bol bol suya doysunlar güzel güzel gelişsinler arkadaşım.
Sevgiler selamlar...
bende üzerlerine toprak serdim ama çıktılar :) ama anladım ki bunun bir önemi yok:( tohumu çimlendirmekten ziyade, hayatta kalmasını sağlayabilmek zor olan:( ve bende bunu başaramıyorum,yakında ölür giderler uğursuz ellerimde:(
Fagus Sylvatica
29-04-2013, 00:30
Başınızdaki belalar az değil YeniGine! Hem de en kötüleri, tatlı belalar. Hangi birine kıyarsınız o köpeklerin, ya da çocukların :)
Fagus Sylvatica
29-04-2013, 00:32
Hira, vallahi petunya tam bir bela benim için. Daha doğrusu tek yıllık çiçekler. Bir türlü beceremiyorum. Koca paket tohumdan 2-3 tane çıkıyor, sonra hepsi ölüyorlar. Ben de bu sene petunyayı hazır, saksısında büyümüş aldım. 1-2 haftadır verandada asılıydı, bugün çarpıp düşürdüm! Asıl ben uğursuzum!
YeniGine
29-04-2013, 00:38
Sevgili milaca; teşekkür ediyorum valla nerede ise 2 haftadır yönetim binasını mesken tuttum gidiyorum izah ediyorum tamam yarın, tamam yarın deyip deyip duruyorlar ama yarın sonuç; su yok... En sonunda cumartesi olması nedeni ile umudum olmayarak gittim yine fakat çok şükür başarabildim.
Bir de ne gördüm; alt katlarda oturan komşular hepsinin bahçeleri var ve hemen hemen hepsi ekili, dikili... Ama onlar evlerinden sulayabiliyorlar, öyle bir şansları var. Ama su açılınca gördüm ki meğerse hepsi benden daha fazla ortak alan suyunu bekliyorlarmış. 4-5 komşudan sonra hortumu alabildim nihayet.
YeniGine
29-04-2013, 00:40
Sevgili hira; haksızlık etme kendine lütfen, deme öyle. :( Neden uğursuz olsun ki ellerin bak sonuçta ben hiç çimlendiremedim bile sen yine çimlendirebilmişsin çok şükür. Ve yakında ölür giderler diyorsun; demek ki hâlâ yaşıyorlar. Çok güzel, o halde fısfıslayarak sulamaya devam et. Ne biliyorsun belki büyüyecekler. Rastgelsin inşallah...
YeniGine
29-04-2013, 00:44
Hira, vallahi petunya tam bir bela benim için. Daha doğrusu tek yıllık çiçekler. Bir türlü beceremiyorum. Koca paket tohumdan 2-3 tane çıkıyor, sonra hepsi ölüyorlar. Ben de bu sene petunyayı hazır, saksısında büyümüş aldım. 1-2 haftadır verandada asılıydı, bugün çarpıp düşürdüm! Asıl ben uğursuzum!
Sevgili Fagus evet hep deriz elde hikmet, senin elin bitkisever, sen dikersen olur vs. vs. Doğru ben inanıyorum buna. Benim de tohumlarım olmadı ama kendime de uğursuzum demiyorum. Sizler de kendinize haksızlık etmeyin. Sonuçta hepimiz çabalıyoruz, olsun istiyoruz ne yapalım olduğu olabildiği kadar...
Hepimize bol bitkili, çiçekli bahçeler olsun inşallah...
fagus bende mor bir petunya almıştım 1 tane çiçeği vardı üzernde, sonra baktım yandaki dalda geçmiş bir çiçek var,onu koparmalıyım diye düşündüm tohumla uğraşmasın diye:) ve kopardım, gün geçtikçe kopardıgım yerde müthiş bir gelişim meydana geldi veee yoluk açan bir petunyam oldu:) deli miyim ne:) ama solmuş gibiydi yaa:) nasıl tomurcuktu o öyle:)
ablacım ektiğim tohumlar hep hüsran oldu:( hüsnü yusuflar,mineler,karanfiller ben üzerlerine titredikçe hep bir bir öldü:( yemin ederim sinirlerimi bozdular.. bunlarda ölecek eminim:(
Fagus Sylvatica
29-04-2013, 01:11
Petunya işi çok iyi. Ben de deneyeceğim yoluk petunyayı :p Zaten ben de artık tek yıllıkları fide olarak alıyorum. Tohumdan hepsi oluyor. Sayın YeniGine, doğru söylüyorsunuz. Uğraşırsak bizim elimizin de uğuru gelir belki ;)
YeniGine
29-04-2013, 01:12
Sevgili hira; e ne yapalım benim de ektiğim tohumların çoğu çıkmadı hüsran. Tabi ki sonuç hüsran olunca üzülüyoruz. Yine de petunyalar çimlenmiş ölecekler diye düşünme al bir fısfıs onunla sula bakalım. Nereye kadar, ne olacaklar?
YeniGine
29-04-2013, 01:16
:D Gerçekten sevgili Fagus; kiminin elinin bereketi, kiminin elinin de hüsranı... Sonuçta bizler bu işi seviyoruz, olsun istiyoruz deneye deneye...
dene fagus dene,görüntü muhteşem ötesi:) vallahi ablacım tohum çimlendirmeyi her noktasına kadar ezberledim ama elimin ayarı yok demekki:( halbuki ben o tohumları karlı günlerde her canım sıkıldığında (çiçekler uyuduğundan:D) ne ümitlerle almıştım:(
YeniGine
29-04-2013, 01:31
Sevgili hira; evet aynı şekilde ben de ne umutlar, ne ümitler, neler hayal ederek tek tek her gittiğim yerden topladım, aldım. Ama maalesef ben de başaramadım. Ve artık bundan sonra bildiğim tohumlar haricinde tohum almama kararı aldım kendi kendime.
Camgüzeli sayfasında sevgili tömürcek in paylaştığı camgüzeli tohumlarını gördüm ve benim ektiğim tohumlar (tuz gibi idiler) onlar da hiçbirisi çimlenmedi. Onun için en güzeli fidelerini almak.
aslanağzıda öyle tuz gibi yani.. onlarıda ektim ses seda yok, canıma tak etti gittim 4 tane fide aldım,tohumlarda çimlendi, umutsuzca:( sadece fesleğeni tutturdum neyseki:)
Fagus Sylvatica
29-04-2013, 18:20
Bir tek büyük tohumlar oluyor. Kadife çiçeği falan yani. Bir de ben o mesajda oluyor demişim, ölüyor olacaktı, aksi mümkünmüş gibi :D Bir tomar aslanağzından da 3-4 tane tuttu benim. Dilenciye sadaka verir gibi. Halbuki kendi kendine çıkmasını biliyorlar fayansların aralarında, orada burada. Ama olsun, bu da bir şeydir.
YeniGine
29-04-2013, 23:38
Gelintacım çok güzel çiçeklendi, çok seviyorum bu bitkiyi.
397343
YeniGine
29-04-2013, 23:41
Aslanağzı iki rengini de sevdim.
397344
397345
YeniGine
29-04-2013, 23:44
Arka bahçede yuvarlak tarlamda yıldızım, diğerleri tomurcukta açacaklar inşallah.
397347
YeniGine
29-04-2013, 23:48
Komşumun bahçesine diktiklerimiz.
397349
397350
YeniGine
29-04-2013, 23:50
397355
397356
YeniGine
29-04-2013, 23:52
Renkleri çok güzel pembe fakat fotoğrafta pek belli olmamış yer minelerim.
Arka bahçede.
397358
YeniGine
29-04-2013, 23:56
Ve güllerim açmaya başladılar çok şükür.
397360
397362
YeniGine
29-04-2013, 23:58
397363
397364
Fagus Sylvatica
30-04-2013, 00:09
Şu güller o kadar güzeller ki! Aslında çok bulunduğu için insan zamanla ilgi göstermiyor ama kış gelince de hemen özleniyorlar. İşte biz insanlar böyleyiz, biraz yüz verince önemsemiyoruz :mad: Bak laleye 15 gün yüzünü gösteriyor da kraliçe muamelesi gösteriyoruz :D Gül hep yanımızda, hep bize çiçek veriyor, ilgi yok. Olacak şey mi!
YeniGine
30-04-2013, 00:42
:D Sevgili Fagus çok güzel demişsin, haklısın. Ben hep derim soğanlı olsun benim olsun. Şimdi güller adına utandım gerçekten. Ama güller için de hep derim ki goncada ise gonca gülü severim, açınca da açmış gülü severim. Yani yine de bizler hepsini severiz!..
milaca2010
30-04-2013, 01:39
Sevgili yenigine; güllerin çok güzel bayıldım güzelliklerine helede pembe çift göbeklisi harika, arasıra otur karşılarında kahveni yudumla, emeklerine sağlık...
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/397360d1367272504-p1010251a.jpg
milaca2010
30-04-2013, 01:39
Fotoğraf çekimlerinde fevkalade kutlarım seni...
YeniGine
30-04-2013, 01:45
Sevgili milaca çok teşekkür ediyorum, sağol... İlk gül İsparta gülü mis gibi de kokuyor... Daha fazlaca güllerim var inşallah onlar da açarlar.
Ayrıca fotoğrafları beğenmene de çok sevindim. Zira makinem kaliteli değil, güzel fotoğraf çekemiyorum diye hayıflanıyordum. Teşekkür ederim, sevindirdin beni... Sağol.
YeniGine
30-04-2013, 01:53
[QUOTE=milaca2010;1146865]Sevgili yenigine; güllerin çok güzel bayıldım güzelliklerine helede pembe çift göbeklisi harika, arasıra otur karşılarında kahveni yudumla, emeklerine sağlık...
Sevgili milaca; kahveni yudumla demişsin ya... :D Zaten ben arka bahçeye geldiğim an ille de bir komşum hemen neskafemi yapar sağolsunlar. Ve ben ille de bir elimde neskafem, bir elimde sigaram bütün bitkilerimi şöyle bir gezerim. Onlar bitince iş başı...
Sonra ön bahçeye geçerim güneş anca çekiliyor; o zaman da bina görevlimiz ille yapar neskafemi, orada da yine aynı şöyle bir gezerim sonra işbaşı...
Arada sırada kızıyorum, sinirleniyorum, üzülüyorum ama sonuçta büyük keyf ve zevk alıyorum.
milaca2010
30-04-2013, 02:04
Ve ben ille de bir elimde neskafem, bir elimde sigaram bütün bitkilerimi şöyle bir gezerim. Onlar bitince iş başı...
Sonra ön bahçeye geçerim güneş anca çekiliyor...
Kendimi gördüm sende benmiyim acaba Yeni Gine'mi dedim:))
kötü örneğiz...
milaca2010
30-04-2013, 02:06
Ay ay ay!!! Arkadaşım senin güllerde bitlenmiş, ilaçladınmı?
YeniGine
30-04-2013, 02:06
:D Tabi ki kötü örneğiz... Ama çok şükür, Allah'tan Sayın malina da sigara kullanıyor. Sayın malina sigara kullanmıyor olsa idi kesin yandıydık... Ama o zaman da sigaramızı söylemezdik.
YeniGine
30-04-2013, 02:07
:D Tabi ilaçlıyorum, zaten o fotoğraftakiler ilaçlandıktan sonraki halleri...
YeniGine
30-04-2013, 02:18
:( Işığı arkama alınca gölgem çıkıyor, fazla ışıkta fotoğraf parlak oluyor. Onun için daha çok üzerlerinden güneş çekilince fotoğraflayabiliyorum. O halleri (Gül fotoğraflarında da olduğu gibi) daha iyi çıkıyor gibi.
Hatta bugün komşumun fotoğraf makinesini deneyeyim dedim çektim onu da pc kabul etmedi CD istiyor. O da olmadı yani.
yine muhteşemm çiçeklerin ablacım..eline sağlık
Sayın Yeni Gine
Elleriniz dert görmesin emeklerinize sağlık, tarlayı sonunda cennete çevirdiniz.
Site yönetimi sizi baş tacı yapmalı, onların çevre ve bahçe düzenlemesi gibi görevleri var, bunu siz üstlenmişsiniz.
Saygı ve selamlar
YeniGine
30-04-2013, 23:14
Sevgili hira; çdk teşekkür ediyorum, sağolasın...
Sayın adneser; çok teşekkür ediyorum, sağolun... Site yönetimi maalesef artık bahçeymiş, çiçekmiş, bitkiymiş bihaber, hiç ilgilenmiyorlar artık...
Ben de işte elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyorum. Sağolun.
Resimleri ben de beğendim.Üçüncü resimin kompozisyonu çok iyi sayılabilir.Başarılarınızı sürdürmenizi diliyorum.
YeniGine
01-05-2013, 00:02
Sayın ondar bahçeme hoşgelmişsiniz; beğenileriniz için teşekkürler. Makinem öyle kaliteli bir makine değil, e ben de rastgele basıyorum elimden geldiğince. İyi dileğiniz için teşekkürler, inşallah!..
Sevgili YeniGine, kış boyu bahçe sorunlarıyla uğraşırken nihayet güzellikler ortaya çıktı. Tebrik ederim herkesin yapacağı işler değil.
Güller çok güzel, keza çekimlerinizde çok güzel olmuş ellerinize ve emeklerinize sağlık.
Sevgilerimle.:)
Pembe gülün yapraklarında kahverengi leke var. Mantara benziyor yayılmadan önlem alın. ;)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.