View Full Version : YeniGine / Site bahçesi
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
[
13]
14
15
16
17
18
19
YeniGine
28-05-2015, 00:06
Sevgili İsmail Kuzucu'dan gelen (Teşekkür ediyorum kendisine) ve geçen seneden kalan çan çiçeklerim; yine komşumun bahçesindeyiz.
555589
555590
555591
555592
555593
YeniGine
28-05-2015, 00:11
Geçen sene yok Ezan çiçeğiydi, değildi derken güneş çiçeği olduğuna karar verdiğimiz güneş çiçeklerim.
555594
555595
555596
555597
YeniGine
28-05-2015, 00:20
:) Bir komşumun bahçesini suladım, sonra başka komşumla birlikte paylaşım yapıp tohumdan çimlendirdiğimiz biber ve domates fidelerini diktim. Ve bu fideleri dikerken çok güzel yağmur yağıyordu. Valla çook güzel bir duygu. Benim bahçem olmasa da çok şükür komşularım sayesinde bu güzel duyguları yaşayabiliyorum...
555598
555599
555600
555601
555602
Hep diyorum ya tarlalarımı bıraktım artık, saksı bahçeciliğine başladım, :D belki de bu komşularım yüzündendir.
YeniGine
28-05-2015, 00:28
Yağmur başladı da ne kadar yağdı ki :( Bulutlar tam tepede toplandı ve ben o an o kadar sevindim ki.. Yağmuru ve sonrasında ki o kokuyu çok seviyorum.. Yağmur yağmaya başladığı an ya camdayım, ya balkonda. Bugünde hemen balkona çıktım ama 2 damla zor düştü. Fotoğraflar hakkında yorumun yok çünkü göremiyorum :o
:( Neden göremezsin fotoğrafları? Ben komşumun bahçesini suladım, fotoğrafları çektim, diğer komşuma fide dikmeye gittim yağmur başladı; çok güzeldi ama hem yağmur yağıyor, hem ben fide dikiyorum. Yok böyle bir güzellik...
Şu anda burada az az da olsa yağmur yağıyor.
Fidelerin bereketlı olsun sevgili Yenigine...
münevver48
28-05-2015, 22:01
sevgili yenigine çan çiçeklerin pek zarif, güneç çiçeğin sarısıyla çan çiçeğin moru çok uyumlu olmuş.sanki site bahçesi değil park gibi görünüyor.sebzelerinizi de güle güle büyütün Allah ağız tadıyla yemesini nasip etsin.
YeniGine
28-05-2015, 23:08
Sevgili sonkez, Sevgili Münevver, çok teşekkür ediyorum, sağolun.
Valla fideler benim değil, bahçeler benim değil (Biran kendimi rençber gibi hissettim) komşularımın bahçesinde kim bir şey ekip dikiyorsa ben oradayım, ortak alanda ekim, dikim oldukça zarar gördüm, şimdi bahçelere giriyorum artık. :p Ama tabi inşallah ürünlerden ben de nasibimi alırım kısmetse...
Hele bir komşum torun bakıyor bu sene evinde değil, her sene evinin önünde sandık saksısı var her sene oraya biber alır diker, bu sene kendisi olmayınca ben ona biber fideleri alıp diktim. Ben de, kendisi de çok memnunuz... Çok şükür...
Sevgili Aliyye çok teşekkür ediyorum sağolasıın. :) Verbanalar komşumun bahçesine dikildi, selluka teklifin için çok teşekkür ediyorum, benim dikebileceğim bir yer yok. Ama önce biz buluşalım sen benim tarlalarımı, ben senin bahçeni bir gezip, görelim. Ondan sonra daha detaylı konuşuruz. Ama nasip ise ben sana verbana alacağım inşallah. :D Hatta araban var ise ben seni seraya bile götürürüm.
Bence de biz bir buluşalım :) Gerçi benim bahçem yeni oluştuğu için sizin bahçenizdeki kadar çiçek çeşidi yok.İlla tohumdan yetiştireceğim diye çabalayınca o minicikleri büyütmek zaman alıyor.İnşallah zaman içerisinde çok güzel olacaklar:D
Ellerinize ve yüreğinize sağlık..
YeniGine
28-05-2015, 23:52
Sevgili Aliyye çok teşekkür ediyorum, sağolasın. E ben de artık 2-3 komşu ile ortak çalışmaya başlayınca çeşitler fazlalaştı mesela bu seneye kadar öyle domates-biber fazlaca girişmemiştim.
Sen de ağaçlar.net ailesine katıldıktan sonra dediğin gibi inşallah zaman içersinde daha güzel olacaklar ve çoğalacaklardır.
Yıllar önce oturduğum apartmanda 5.kattan ortak bahçeyi sulayan bir çiçek sevdalısı(delisi)olan ben aradığımı buldum :)Bu sitede olmaktan çok mutluyum.
YeniGine
29-05-2015, 00:15
:) 5. kattan bahçe sulayan kişi için evet gerçekten ağaçlar.net süper bir aile. Şimdi sen böyle söyleyince şimdi hatırlayamadım bir konu başlığı var, biz delilerle ilgili idi. O sayfada sevgili Adalet Hanım'ın bir fotoğraflı yorumu var, o geldi hemen aklıma.
YeniGine
29-05-2015, 00:21
http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/8436-180.htm
Buldum. Bu konu başlığımız da çok güzeldir, tavsiye ederim.
Sevgili yenigine görüyorumki sebze işinede adım atmışsın kolay gelsin .
meyvelerine yemek nasip olur inşallah. dalından tazecik koparıp yemenin tadı hazzı bir başkadır.
benimde çok isteyip yerimin darlığından çok fazla yetiştiremediklerimden yinede
bazı çeşitlerden ikişer üçer adet dikmeye çalışıyorum tadımlık ta olsa.
kolay gelsin.
YeniGine
29-05-2015, 23:34
Sevgili efeege teşekkür ediyorum, sağolasın. İşte yerim yurdum olmayınca kim ne dikiyorsa ben de onu dikiyorum.
Sağolasın, hepimize nasip olsun inşallah...
YeniGine
29-05-2015, 23:41
Bugün, yeni üyelerimizden sevgili Aliyye'nin bahçesinde idik komşumla birlikte. Maşallah çok güzel bir bahçesi var ve inanıyorum ki ağaçlar nete yeni üye olmuş bundan sonra bahçe daha da güzelleşip, bitki çeşitleri çoğalacak; inşallah.
Hemencecik bahçesinden komşumla bana yememiz için frenk soğanı ve melisa verdi.
556056
Komşuma da dikmesi için köklü melisa, çörek otu, hüsnüyusuf fideleri verdi.
556057
556058
Kendisi ile tanıştığıma çok memnun oldum, teşekkür ediyorum sevgili Aliyye.
Bugün, yeni üyelerimizden sevgili Aliyye'nin bahçesinde idik komşumla birlikte. Maşallah çok güzel bir bahçesi var ve inanıyorum ki ağaçlar nete yeni üye olmuş bundan sonra bahçe daha da güzelleşip, bitki çeşitleri çoğalacak; inşallah.
Hemencecik bahçesinden komşumla bana yememiz için frenk soğanı ve melisa verdi.
556056
Komşuma da dikmesi için köklü melisa, çörek otu, hüsnüyusuf fideleri verdi.
556057
556058
Kendisi ile tanıştığıma çok memnun oldum, teşekkür ediyorum sevgili Aliyye.
Bende sizi tanımaktan çok memnunum sevgili YeniGine.İnşallah o minik fidelerin büyümüş hallerinide birlikte seyrederiz.Şimdilik fasulye fidesinden ayrıt edilmeyen sellukaların büyümüş hallerini görür,kokuları ile tanışırız.
Karanfil fidelerin için çok teşekkür ederim.Hemen iki kökünü bir başka saksıya aktardım umarım yanlış bir şey yapmamışımdır:D
Bahçeme hoş geldin arkadaşım,komşum,her zaman beklerim.
YeniGine
30-05-2015, 23:12
İnşallah sevgili Aliyye inşallah sellukanın, karanfilin, minik fidelerin çiçeklerini hep birlikte seyrederiz.
Karanfili çıkarttın ise hiç köklenme belirtisi var mıydı acaba şimdi ben de merak ettim. Diğerleri ile birlikte gölgede dursunlar, hatta bir iki tanesini bahçe toprağına da diker isen yayılacaktır.
Dün senden geldikten sonra hep düşündüm, senin o güzel bahçen bir sürü çiçeği kaldırır. Hemen ilk aklıma gelenler; alisyum (Kuduz otu), gazanya, kadife, yumrulu begonya, kışa çuha, hercai menekşe zaten daha yenisin ağaçlar neti gezdikçe, gördükçe bundan da bundan da olsun diyeceksin. :)
Zinnialarda uç alma konusuna baktın mı? Onu da unutmayıver.
Rastgelsiin...
Sayın YeniGine; bizler yeni bahçelerde yeni güzellikler görmek istiyoruz:D
O zaman Sayın Aliyye'yi bahçe sayfası açması konusunda yardımcı olma işi size düşüyor;)
YeniGine
31-05-2015, 00:07
:) Sayın telato zaten Sevgili Aliyye'nin bahçesine girer girmez 'Hiç durma hemen sayfa aç' dedim. Kendisi de henüz sitenin acemisi olduğunu az biraz zamana ihtiyacı olduğunu söyledi ben de fazla ısrarcı olmak istemedim, kendisini hazır hissettiğinde inşallah sayfasını açar diye düşünüyorum, bahçesi güzel, çiçekleri güzel.
:D Hatta; site yönetimi biber, domates dikimine sıcak bakmıyormuş, gördüm aralara onları da sıkıştırıvermiş. Sonuçta bitkiyi, çiçeği, böceği seven yeni bir üyemiz.
İnşallah sevgili Aliyye inşallah sellukanın, karanfilin, minik fidelerin çiçeklerini hep birlikte seyrederiz.
Karanfili çıkarttın ise hiç köklenme belirtisi var mıydı acaba şimdi ben de merak ettim. Diğerleri ile birlikte gölgede dursunlar, hatta bir iki tanesini bahçe toprağına da diker isen yayılacaktır.
Dün senden geldikten sonra hep düşündüm, senin o güzel bahçen bir sürü çiçeği kaldırır. Hemen ilk aklıma gelenler; alisyum (Kuduz otu), gazanya, kadife, yumrulu begonya, kışa çuha, hercai menekşe zaten daha yenisin ağaçlar neti gezdikçe, gördükçe bundan da bundan da olsun diyeceksin. :)
Zinnialarda uç alma konusuna baktın mı? Onu da unutmayıver.
Rastgelsiin...
Karanfilde henüz köklenme yoktu ama mahşallah pek canlılar..
İnşallah bahçemde tüm fideler kalıcı olur.Çocuklarının hızlıca büyümesini isteyen anneler gibiyim:p Bu gün yine tohum ektim.Katmerli ipek ve kokulu karanfil tohumlarım toprakla buluştu ve leylak ağacının altına zinnialar ekildi.:)
Yan komşumun bahçesiyle ilgilenmek bana yetmedi tanıştığın diğer komşumun bahçesinede gülhatmi ve heliotropium fideleri diktim..Birileri durdurmazsa her bahçeden sorumlu müdür olacağım.:p
İlgin için teşekkürler sevgili YeniGine...
Sayın YeniGine; bizler yeni bahçelerde yeni güzellikler görmek istiyoruz:D
O zaman Sayın Aliyye'yi bahçe sayfası açması konusunda yardımcı olma işi size düşüyor;)
Sayın telato;bahçe sayfası açmayı düşündüğüm halde iş yoğunluğumdan dolayı bu güne dek erteledim ama sevgili YeniGine'nin yardımları olayı hızlandırabilir;)
YeniGine
01-06-2015, 23:50
Echeveriam çok şüküür açtık...
556637
556638
556639
YeniGine
01-06-2015, 23:54
Su yok, saz ekibim, çocuklar her gün üzerindeler; buna rağmen zıpçıktılarım çiçeklenmeye başladılar...
556640
556641
556642
YeniGine
01-06-2015, 23:57
Sıra kırmızılarda...
556644
556645
556646
YeniGine
02-06-2015, 00:00
556647
556648
556649
YeniGine
02-06-2015, 00:04
Çok mutluyum çok; bu dönemin 2. yavruları; 1 haftaya uçup giderler artık inşallah...
556650
556651
556652
Gördüklerim kumru yavrusu mu?Ah sevgili YeniGine;o saksıya nasıl yuva yaptı anneleri?Bir yöntemi varsa benimle paylaşın lütfen..
Bahçemde bol miktarda karga ve saksağan var.Hatta uçmak yerine benimle birlikte yürümeyi tercih ediyorlar :)Kumrular ara sıra gelselerde bay kargaların izni ile su içebiliyorlar :)
Güllerinin renkleri harika arkadaşım.Her ne kadar kendimize ait bahçelerimiz olmasada bir güle su vermek,onun büyümesini izlemek şanstır bence,inşallah bir gün müstakil bahçelerimizde çeşit çeşit çiçekler yetiştiririz.
YeniGine
02-06-2015, 23:09
Sevgili Aliyye, evet kumru yavruları 1 hafta 10 güne kadar uçarlar artık inşallah. Sevgili Aliyye ah o karga ve saksağanlar olmasa zaten kumrular kendiliğinden gelir ve senin o güzel küpeline yuva yaparlar. Karga ve saksağanlar ne yumurta bırakıyor, ne de yavru, senelerce benim balkonumdan da bir sürü kumru uçtu ama artık yapmıyorlar maalesef. :(
Senin bahçen yine çok güzel sevgili Aliyye sana müstakilmiş gibi. Benim öyle bir şansım da yok. Ama inşallah dediğin gibi bir gün inşallah bir gün müstakil bir bahçemiz olur.
milaca2010
05-06-2015, 19:19
Sevgili YeniGine; Maşallah, saz ekibine minik pisiciklerde eklenmiş, çiçeklerin yine göz kamaştırıcı güzellikteler, pembe karanfil muhteşem görünüyor, emeklerine ellerine sağlık...
YeniGine
05-06-2015, 23:32
Sevgili milaca hoşgelmişsiin, çok teşekkür ediyorum, sağolasıın. Benim zaten binanın arka bahçesinde kedilerim, ön bahçede de saz ekibim var, o pisicikler benim değildi, zaten artık iyice de büyüdüler.
Pembe karanfilim; evet milacam hem kokusu, hem görüntüsü hem de maneviyatı açısından çok önemli benim için. Çok komşuma da dağıttım yayıldıkça yayılıyor çok şükür.
:( Eskisi kadar da bahçeyle ilgilenmiyorum desem yeridir haziran ayı geldi hâlâ sulama sistemlerimizi açmadılar, her taraf ot içinde, tarlalarım üçgen tarlam çocukların toplarından, saz ekibimden hiççç çiçek kalmadı hepsi kırıldı, ezildi, kurudu gitti, yuvarlak tarlam susuzluktan kupkuru, açan çiçeklerimi koparıyorlar, çalıyorlar yani kısaca bahçelere karşı artık eski hevesim, şevkim kalmadı. :(
:) Ama ben size hep diyoruum, sitede en sorunlu üye benim...
YeniGine
05-06-2015, 23:37
Echeveriam çok güzel çiçeklendi bir çiçek dalı daha geliyor... Maşallah!..
557504
557505
YeniGine
05-06-2015, 23:41
Zakkum maşallah hem boylandı, hem de üzerinde çiçekten geçilmiyor...
557506
557507
557508
557509
YeniGine
05-06-2015, 23:53
Genel görünüşümüzü unutmuşum...
557510
YeniGine
05-06-2015, 23:56
Daha fazla güneş aldıkları için açan ilk güngüzellerim...
557511
557512
557513
557514
YeniGine
06-06-2015, 00:02
557515
557516
557517
YeniGine
06-06-2015, 00:06
İlk çiçeklenen ortamcam... Arka bahçedeki garibimlerde henüz tomurcuk bile yok. :( Onlara gün aşırı bidonla su taşıyorum, sular açılıncaya kadar. Ama çok şükür şu anda hafiften de olsa yağmur yağıyor...
557518
557519
milaca2010
06-06-2015, 19:23
Ortancalarına bayıldımsevgili YeniGine, taşıma suylada çok emek veriyorsun arkadaşım, inşallah bol bol yağmur yağarda toprak suya kanar, sevgiler...
YeniGine
06-06-2015, 23:16
Ortancalarına bayıldımsevgili YeniGine, taşıma suylada çok emek veriyorsun arkadaşım, inşallah bol bol yağmur yağarda toprak suya kanar, sevgiler...
Sevgili milaca, teşekkür ediyorum, sağolasıın... İki elimde 5 litrelik su bidonu arka bahçede 2 taneler, bir 5 birine, bir 5 birine... :p
Bugün yağmur yağdı ve şu anda da yağıyor tabi ben çok mutluyum... Maşallah!..
Bu mesajıma yarım saat sonra ek: :D Şu anda fıskiyeler bahçeyi suluyor, açmışlaaar ve aynı zamanda yağmur da şakır şakır yağıyor...
YeniGine
07-06-2015, 00:01
Geçen sene; yine komşumun bahçesine diktiğim freyzam çiçeklendii...
557739
557740
557741
YeniGine
07-06-2015, 00:07
Petunyalarım...
557742
557743
557744
YeniGine
07-06-2015, 00:08
557745
557746
557747
YeniGine
07-06-2015, 00:17
Çan çiçeklerimin son halleri, üzerimizde tomurcuklarımız da dolu... Maşallah!..
557748
557749
557750
557751
YeniGine
07-06-2015, 00:29
Üçgen tarlamda geçen sene açan gül hatmim.
557752
Bu sene merakla çiçeğini bekliyordum, maşallah üzerinde bir sürü tomurcuğu vardı...
:( Kopartmışlar, çocuklar...
557753
557754
YeniGine
07-06-2015, 00:35
Bir de çocukların topları gelmesin diye topun geleceği tarafa tel alıp germiş idim. Yani üçgen tarlam bana ait değil artık... :(
557755
557756
557757
milaca2010
07-06-2015, 09:28
Site bahçesinin sularının açılmasına çok sevindim sevgili YeniGine, artı allahın bereketi çok faydalı her türlü vitamini var, çan çiçeklerin çok güzel açmışlar,keyifle seyret arkadaşım.
Üçgen bahçene üzüldüm, hatmininde canına okumuşlar:( bu konularda canın sağolsun demekten başka söyleyecek söz bulamıyorum sevgili YeniGinem, sevgiler.
Sevgili YeniGinem bahçeniz çoşmuş maşallah.Hiç üzülmeyin, açan çiçeklerin keyfini çıkarın. Zakkum çoşmuş,çan çiçekleri harika,hepsi çok güzeller. Bu arada çan çiçekleri tohum yapıyor mu:). Sevgiler.
Sûz-i Dilârâ
07-06-2015, 21:55
Çan çiçeklerinin genel fotoğrafını eklemeniz mümkün mü?
celalim01
07-06-2015, 23:03
Echeveriam çok güzel çiçeklendi bir çiçek dalı daha geliyor... Maşallah!..
557504
557505
Böyle hoş bir çiçeği görmek ,gözümüz kalmasın ,nazar değmesin çok hoşuma gitti ama maşallahı var çiçeğinizin. Böyle bir çiçeği bulmak isterdim doğrusu. Ahengi çok hoş.Nazarlardan uzak kalsın çiçeğiniz.
YeniGine
07-06-2015, 23:26
Sevgili milaca, sevgili aleydi beğenileriniz, güzel yorumlarınız için çook teşekkür ediyorum, sağolun.
Sevgili milaca'm bütün tarlalarım gitti artık ben de yapabildiğim kadarıyla saksıdaki bitkiler, komşumun bahçesindeki çiçekler diyerek birşeyler yapmaya çalışıyorum.
Sevgili aleydi'm çan çiçeklerim geçen senede çiçek açtılar kurudukları zaman topladım üzerlerinde kalanları mayıs ayında attım toprağa fakat hiç çıkan bir şey olmadı. Zaten dikkat edersen beyaz olanı katlı onu da sevgili İsmail fide olarak göndermişti bana sağolsun. Çan çiçekleri ilk tohumdan ekildiği sene çiçek vermiyorlar.
Sevgili Sûz-i Dilârâ tabi ki genel fotoğraflarını paylaşabilirim. Yalnız yarın evde yokum inşallah nasipse salı günü fotoğraflayabilirim...
YeniGine
07-06-2015, 23:37
Böyle hoş bir çiçeği görmek ,gözümüz kalmasın ,nazar değmesin çok hoşuma gitti ama maşallahı var çiçeğinizin. Böyle bir çiçeği bulmak isterdim doğrusu. Ahengi çok hoş.Nazarlardan uzak kalsın çiçeğiniz.
Sayın öğretmenim celalim merhaba; site bahçeme hoşgelmişsiniz. Mutlu oldum, teşekkürler.
Echeveria, ağaçlar nette birçok üyemizde mevcut, yanlış değil ise sukulent türü, bana da sevgili Güler Hanım gönderdi. Hani yaprağını toprağın üzerine bırakıyorlar, çimlenenlerden.
Ben tabi ki size seve seve yaprağından gönderebilirim.
Teşekkür ediyorum.
celalim01
08-06-2015, 13:57
Hoşbulduk sevgili arkadaşım. Sizin sayfanızda gördüğümde öğrendiğim bir çiçek ,araştırdım hemen sukulent türüymüş ve çok farklı çeşitleri varmış aynı sukulent'in.
Evet ,Güler hanımdan hepimiz çok farklı çiçekler almışız ,elleri dert görmesin,hepimizi az çok mutlu etmiş. Uygun olduğumda göndermenizden memnuniyet duyarım. Şuan bahçede çeşitli düzenlemeler ,yeni alanlar oluşturma ,elimde olan tohumları ,fideleri ekme uğraşındayım.
Malum yıl sonu ,karne ,notları bitirdim. Okul kapanınca biraz dinlenme zamanımız olacak ve bahçeye daha fazla zaman ayırabileceğim. Görüşmek dileğiyle işlerinizde kolaylıklar diler güzel çiçeklerinizi görmek umuduyla başarılar dilerim.
YeniGine
08-06-2015, 23:19
Çan çiçeklerim sevgili Sûz-i Dilârâ uzaktan çektim fotoğraflarını...
558045
558046
558047
YeniGine
09-06-2015, 00:07
Karanfillerim...
558060
558061
558062
558063
558064
YeniGine
09-06-2015, 00:14
Küpelim... Rengini merak ediyorum.
558065
Mavişim, hiç çiçek belirtimiz yok henüz.
558066
Dondu deyip çok üzülmüştüm, yeniden yeşeriyoruz yılbaşı çiçeğim...
558067
Bodur dediler hemen aldım begonvillerim, saksıları değişecek inşallah.
558068
558069
Sûz-i Dilârâ
09-06-2015, 07:47
Çan çiçeklerim sevgili Sûz-i Dilârâ uzaktan çektim fotoğraflarını...
558045
558046
558047
Çok teşekkür ederim, çok güzeller, iyi bakılmışlar belli;) Bu yıl ben de düşündüm, hâlâ da düşünüyorum almayı ama yer konusunda sıkıntı olduğu için alamıyorum, baharda gaza gelip bir sürü çiçek aldım, asıl istediklerimin zamanlarını bekleyemedim. Bu yaz bitkilerde seyreltmeye gideceğim, özellikle bahçe bitkilerini ve yayılarak büyümeyi sevenleri saksılarda eziyet etmemek adına akrabalarımın bahçelerine götüreceğim, çalı grubundan bazıları da gidecek.:( Soğanlılar da zaten bir uyuyup bir uyanıyorlar işgalleri geçici yani sıkıntı olmuyorlar;) Böylece istediğim bitkiler için yer açılacak biraz. :o Bu sene çok kararlıyım, istediklerim hariç bitki almayacağım da kabul etmeyeceğim de:o
Daha sonbaharda kasımpatılar gelecek balkonuma:D yer açmam lâzım:D
Sevgili YeniGine,bahçe coşmuş :)Ruhlara ilaç olmuş. Begonvilinde ne güzel açmış.Benim begonvilim henüz alttan yeşermeye çalışıyor,sanırım yeterince güneş göremedi.
O güzel karanfilde bana verdiğin fidelerin annesi olsa gerek :)Güzelliği görünce heyecanlandım.Ektiğim yerlere bakıp büyümüş hallerini gözümde canlandırdım.
Ellerine,yüreğine sağlık arkadaşım.
YeniGine
09-06-2015, 23:51
Çok teşekkür ederim, çok güzeller, iyi bakılmışlar belli;) Bu yıl ben de düşündüm, hâlâ da düşünüyorum almayı ama yer konusunda sıkıntı olduğu için alamıyorum, baharda gaza gelip bir sürü çiçek aldım, asıl istediklerimin zamanlarını bekleyemedim. Bu yaz bitkilerde seyreltmeye gideceğim, özellikle bahçe bitkilerini ve yayılarak büyümeyi sevenleri saksılarda eziyet etmemek adına akrabalarımın bahçelerine götüreceğim, çalı grubundan bazıları da gidecek.:( Soğanlılar da zaten bir uyuyup bir uyanıyorlar işgalleri geçici yani sıkıntı olmuyorlar;) Böylece istediğim bitkiler için yer açılacak biraz. :o Bu sene çok kararlıyım, istediklerim hariç bitki almayacağım da kabul etmeyeceğim de:o
Daha sonbaharda kasımpatılar gelecek balkonuma:D yer açmam lâzım:D
Sevgili Sûz-i Dilârâ rica ederim ne demek zevkle... Beyaz olan hariç (Sevgili İsmail Kuzucu'dan ve o katlı), diğer ikisi bu sene 3. seneleri ilk sene çiçek açmadılar.
Ne yapalım yerimiz dar oynayamıyoruz. Ama yine de o da olsun, bu da olsun deyip duruyoruz, gözümüz doymuyor. Ben de bu sene bahçeleri bıraktım saksılarla ilgileniyorum artık. Fakat yine de elimde fideler oraya buraya sokuşturuyorum. Hemen bina giriş önlerindeki dikdörtgenlere valla bakasım bile gelmiyor, ot ve pislik içersinde. Yine işte biraz biraz birşeyler yapmaya çalışıyorum.
Sana da rast gelsin inşallah sevgili Sûz-i Dilârâ, teşekkür ediyorum.
YeniGine
09-06-2015, 23:56
Sevgili YeniGine,bahçe coşmuş :)Ruhlara ilaç olmuş. Begonvilinde ne güzel açmış.Benim begonvilim henüz alttan yeşermeye çalışıyor,sanırım yeterince güneş göremedi.
O güzel karanfilde bana verdiğin fidelerin annesi olsa gerek :)Güzelliği görünce heyecanlandım.Ektiğim yerlere bakıp büyümüş hallerini gözümde canlandırdım.
Ellerine,yüreğine sağlık arkadaşım.
Sevgili Aliyye çok teşekkür ediyorum, sağolasıın... Begonvilleri yeni aldım, bodurmuşlar, uzamayacaklarmış; zira uzayacak olsa öyle sardırabileceğim bir yer yok. :(
Sana verdiğim karanfil fideleri yanlardan cep çıkmış gibi toprak saksı var ya onda ki karanfilden. Dediğim gibi toprağa yani bahçede güneş gören bir yere diker isen yayılıyor.
Rastgelsin, görüşürüz inşallah, teşekkür ediyorum sağolasın arkadaşım.
YeniGine
10-06-2015, 00:02
Sevgili Aliyye 2 sene önce sendeki fideler gibi bir fide de üçgen tarlama dikivermiştim, şimdiki hali (Çok belirgin olmasa da eh az biraz belli oluyor) artık çiçekleri de geçiyor...
558254
Şimdi aklıma geldi; geçen gün komşunu gördüm dedim Aliyye sizin bahçeye de dikmeye başlamış. :D Her yere dikiyor her yere, dedim ağaçlar netle yeni tanıştı bundan sonra kimse tutamaz Aliyye'yi.
Kolay ve rastgelsin inşallah...
YeniGine
10-06-2015, 00:07
Tohumdan çimlendirdiğim haseki küpe fideciklerim. Sevgili Aliyye'ye hediye etmeyi, zira onun bahçesinde daha güzel gelişebileceklerini düşünüyorum.
558255
YeniGine
10-06-2015, 00:19
558256
558257
558258
558259
Tohumdan acı biber fidelerim, komşumun bahçesine ekilecekler inşallah.
558260
Tohumdan çimlendirdiğim haseki küpe fideciklerim. Sevgili Aliyye'ye hediye etmeyi, zira onun bahçesinde daha güzel gelişebileceklerini düşünüyorum.
558255
Hiç bir tohuma,çiçeğe hayır diyemem:p.Rengi umarım mor değildir.Bende sana mor renkli haseki küpesi veririm arkadaşım.Bir sürü mor haseki küpesi fidem var hatta başka arkadaşlardanda isteyen olursa gönderirim.
Verdiğin karanfil fideleri kimisi saksıya kimisi bahçeye dikildi.Her sabah başuçlarındayım.:rolleyes:
Komşuma çiçek için yer hazırla dedim.O hazırlamayınca bende eşime kazdırıp kadife çiçeği ve zinnia ektim.Hüsnü Yusuf ve haseki küpesi fideleri biraz daha büyüyünce yanlarına arkadaş gidecekler:p
Sabah 7'de bahçedeyim.İşe gitmeden bir saatimi bahçeye ayırabiliyorum.Sürekli evde olsaydım,halim ne olurdu bilemiyorum.:p
İyi ki varsınız..İyi ki siteden haberdar oldum,sizleri tanıdım.
Sağol arkadaşım.
celalim01
11-06-2015, 00:12
Sayın Aliyye sanırım YeniGine sayesinde sizi tanımış olduk. Bu azminizin devam etmenizi temenni ederim.
Sayın YeniGine karanfil benimde vazgeçemediğim çiçeklerden gördüğüm her farklı renk karanfili almaya çalışıyorum. Hatta olmadı şimdi Çin karanfillerini almaya başladım.
Güzel çiçekler karanfiller.
YeniGine
11-06-2015, 00:13
Bodur begonvillerimi gören komşum çok beğenmiş, gitmiş o da yine bir begonvil ve sundavilla almış.
Saksılarını değiştim...
558477
Sundavilla nasıl bakılır hiççç bir fikrim yok.
558478
Sulandılar...
558479
Yerlerini aldılar...
558480
Sayın Aliyye sanırım YeniGine sayesinde sizi tanımış olduk. Bu azminizin devam etmenizi temenni ederim.
Sayın YeniGine karanfil benimde vazgeçemediğim çiçeklerden gördüğüm her farklı renk karanfili almaya çalışıyorum. Hatta olmadı şimdi Çin karanfillerini almaya başladım.
Güzel çiçekler karanfiller.
Sayın celalim01;Sağlığım bozulmadığı sürece azmim devam edecektir.Yıllar önce 5.kattan apartmanın bahçesini sulayan kişi olarak çiçeğe zaafım hiç azalmadı :)
Sevgili YeniGine ile aynı sitede oturduğumuzu anlayınca buluşup,tanıştık ve ben onu tanımaktan son derece mutluyum.Sizleri tanımaktan da mutluyum,iyi ki bu sitenin varlığından haberdar oldum.
celalim01
11-06-2015, 10:57
Valla n ediyim 5. kattan bahçe sulamak )).
Sayın YeniGine o mor begonviller muhteşem çiçekleriyle insanı mutlu etmeye bayılırlar. Benimki bodur değil ve yılın uzun zamanı çiçeklidir. Ama diğer renkleri aynı şekilde güzel ve bol çiçekler vermiyorlar.
YeniGine
11-06-2015, 23:59
Sayın celalim ben bahçeleri bıraktıktan sonra saksılara ağırlık vermeye başladığım için ilk kez begonvil aldım o da bodurmuşlar onun için aldım. (Daha önce de komşumun vardı begonvili onu ilkbaharda yine komşumun bahçesine diktik) Pek bir fikrim yok, bakalım henüz yeniler ilerleyen zamanlarda nasıl olacaklar.
YeniGine
12-06-2015, 00:03
Bugün 4 fide çeri domatesi aldım ve komşumun bahçesine diktim...
558741
558742
558743
558744
YeniGine
12-06-2015, 00:22
Güllerimden bugün...
558746
558747
558748
558749
558750
bay tömürcek
12-06-2015, 01:04
YeniGine ablacım sundavilin harika bayıldım 41 kere maşallah. Çok istiyorum ama almaya cesaret edemiyorum bakamam diye. Bakalım sendeki nolucak eğer kolaysa bende alıcam bi tane ;)
YeniGine
12-06-2015, 01:18
Sevgili tömürcek'im valla komşum almış gelmiş ben saksısını değişip şimdilik hazır karışım toprağa, yanmış gübre ekleyip karıştırarak diktim ve suladım, yeri sabah 11.0'den öğlen 15.00'e kadar güneş görecek. Bundan sonrasını gelişmeleri bekleyeceğiz bakalım.
Aslında sevgili Berçin'e sormalı, kaç senedir terasında kendisi yetiştiriyor.
bay tömürcek
12-06-2015, 01:33
Sevgili tömürcek'im valla komşum almış gelmiş ben saksısını değişip şimdilik hazır karışım toprağa, yanmış gübre ekleyip karıştırarak diktim ve suladım, yeri sabah 11.0'den öğlen 15.00'e kadar güneş görecek. Bundan sonrasını gelişmeleri bekleyeceğiz bakalım.
Aslında sevgili Berçin'e sormalı, kaç senedir terasında kendisi yetiştiriyor.
Ben de şimdi sundavilla sayfalarını hatmettim yetiştirebilen çok kolay çok arsız demiş yetiştiremeyen çok nazlı demiş ;) Ama yakmayacak güneşten hoşlanıyormuş ve 15 günde 1 çiçekli bitkiler için olan sıvı besinden verilmesi gerekiyormuş :p Umarım sorun yaşamazsın abla :cool:
YeniGine
12-06-2015, 01:41
:) Sağol tömürcek'im teşekkür ediyorum, dediğin gibi inşallah sorun yaşamam. Sağol.
celalim01
12-06-2015, 17:27
Begonviller çok güzel, benimki kocaman ağaç gibi oldu. Bahçenin güney tarafında giriş kapısının yanında çok harika duruyor. O güzel çiçeklerini açınca 3 adet farklı renklerini aldım. Tabi dediğiniz gibi balkon olunca bazı çiçeklerden feragat etmek durumunda kalıyorsunuz.
YeniGine
12-06-2015, 23:36
Sayın celalim, artık okullar tatile girdi, rahatlamışsınızdır, onun için bahçenizi, bitkilerinizi bizler de görebilsek inşallah...
Benim balkonumda çiçek yetişmiyor, hiç güneş almıyor, havadar bir balkon değil. Olur diye küpeli aldım 1 haftada böceklendi. :(
YeniGine
12-06-2015, 23:42
Nihayet kaktüsüm ilk çiçeğini açtı... Ne kadar uzun sürdü tomurcuklu hali sabırla bekledim, ama beklediğime de değdi çok güzel çiçeği varmış...
558919
558920
558921
celalim01
13-06-2015, 21:49
Gerçekten çok tatlı ve kendisinden beklenmeyecek güzellikte bir çiçek açmış.
YeniGine
13-06-2015, 23:23
Küpelim bugün, çiçeklerimizi açtık...
559055
YeniGine
13-06-2015, 23:26
Komşumun bahçesindeki fazla toprakları bahçe dışına atmıştık. Bugün o toprağı düzleştirip biber fidelerini diktim. Yarın gidip yine biber ve domates fidesi alıp dikeceğim inşallah...
559056
559057
559058
YeniGine
13-06-2015, 23:52
Bugün 4 fide çeri domatesi aldım ve komşumun bahçesine diktim...
558741
558742
558743
558744
:rolleyes: Şimdi de aklıma takıldı, ben bu çerileri dikerken toprakta çukur açtım öyle diktim yani toprağı hiç bellemeden. Peki bu domateslerin kökleri o sert toprakta nasıl gelişip yayılacaklar?
Tekrar çıkarıp belleyip öyle mi diksem acaba? Yardım lütfen...
celalim01
13-06-2015, 23:55
Tekrar çıkarmaya çalıştığınızda bitki zarar görebilir.Bitkiye değmeden çevresini bellemeye çalışsanız olur sanırım.
YeniGine
14-06-2015, 00:28
:( Hata yaptım işte. Teşekkür ediyorum öğretmenim...
Sayın Celalim01'in düşüncelerine saygı duyuyorum ama ben çevresindeki toprağı havalandırmanın pek faydalı olacağını düşünmüyorum, ben sizin yerinizde olsaydım
kalan sağlar benimdir deyip söker, toprağı havalandırır tekrar dikerdim.
Eğer tutmazsa benim tohumdan çıkarttığım domatesler var, 3 gün içersinde bana söylerseniz size onlardan topraklı gönderirim.
Bu komşumun bahçesi dediğiniz Sayın Aliyye'nin bahçesi mi?
YeniGine
14-06-2015, 00:59
Teşekkür ediyorum Sayın telato. Yarın hemen komşunun bahçesine inmem gerekiyor o halde.
:) Hayır Aliyye'nin bahçesi değil. Aliyye ve ben nerede komşu bahçesi var ise, nerede toprak var ise saldırıp, ekip dikenlerdeniz.
Benim şu an ekip diktiğim 3 komşu bahçem var. 1 komşum çeri domateslerini diktiğim komşu tamamen sebzeci, bir komşum var hem az çiçek, çok sebze diken Şanslı'nın sahibinin bahçesi, 1 komşum da çoğunluk çiçek ağırlıklı bahçe. Bugün toprağı düzenleyip biber fidesi, yarın da domates fidesi alıp dikeceğim bahçe yani.
:D Bilmem ne kadar izah edebildim.
Çok güzel izah etmişsin ablacım ;) insanın kafadar komşularının olması ne güzeldir kim bilir. Fide olarak aldığım çeri domateslerden hiç hayır görmedim ben, ot gibi duruyorlar, yolup atasım geliyor. Sundavilla ve begonviliniz çok şık bu arada :cool:
YeniGine
14-06-2015, 23:32
Çok güzel izah etmişsin ablacım ;) insanın kafadar komşularının olması ne güzeldir kim bilir. Fide olarak aldığım çeri domateslerden hiç hayır görmedim ben, ot gibi duruyorlar, yolup atasım geliyor. Sundavilla ve begonviliniz çok şık bu arada :cool:
Sevgili hira'cık çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Bugün yine iki komşumla seraya gittik fide alayım diye, hiç fide kalmamış ne yazık ki. :( 5-6 tane kırmızı biber fidesi varmış, ben de illa alacağım ya onları aldım diktim, bir komşumun bahçesinden de iki domates fidesi buldum diktim.
Yalnız biraz sık dikiyormuşsunuz gibi görünüyor. Bir de sıraları düz yapın, yarın çapa yaparken zorlanırsınız. :)
gürcan_keskin
15-06-2015, 17:42
Sevgili YeniGine;
Uzun zamandır ziyaret edememiştim sayfanızı.
Bahçeniz yine çiçeklenmiş. Komşularla iş birliği içindesiniz bu yıl ne güzel.
Emeklerinize ellerinize sağlık.
B e t ü l
15-06-2015, 21:59
Vallahi sizin komşular çok şanslı. Resmen arı gibi bir o bahçede bir diğerinde bir burda. Maşallah size. Nazar değmesin.
Annemlerin de bir komşusu var üstelik de ziraat mühendisi ama ne çiçeğini ne de bilgisini paylaşır. Hiç hoşlanmam.
Benim biberler ve domatesler ile bakışım duruyoruz. Gübre de verdim ama hiç bir değişiklik yok. Havalar çarptı galiba.
Bol ürününüz olur inşallah.
Sevgiler...
YeniGine
15-06-2015, 23:48
Sevgili Gürcan, Sevgili Betül çok teşekkür ediyorum, sağolun... :) Yaz geldi komşular tatile gittikçe bahçeleri bana emanet. Bu komşum sırf çim dikti bu sene, tatile gittiler; çimleri sulamak bana kaldı.
559453
YeniGine
15-06-2015, 23:53
Sevgili hdoğan çok teşekkür ediyorum, sağolasın.
Artık fide kalmamış ben de kalan 6-7 fideyi aldım dün diktim.
559454
YeniGine
15-06-2015, 23:58
Opuntiam. Çok güzel bir çiçeği varmış gerçekten...
559455
559456
559457
Teşekkür ediyorum Sayın telato. Yarın hemen komşunun bahçesine inmem gerekiyor o halde.
:) Hayır Aliyye'nin bahçesi değil. Aliyye ve ben nerede komşu bahçesi var ise, nerede toprak var ise saldırıp, ekip dikenlerdeniz.
Benim şu an ekip diktiğim 3 komşu bahçem var. 1 komşum çeri domateslerini diktiğim komşu tamamen sebzeci, bir komşum var hem az çiçek, çok sebze diken Şanslı'nın sahibinin bahçesi, 1 komşum da çoğunluk çiçek ağırlıklı bahçe. Bugün toprağı düzenleyip biber fidesi, yarın da domates fidesi alıp dikeceğim bahçe yani.
:D Bilmem ne kadar izah edebildim.
:)Kulaklarım neden çınlıyormuş şimdi anladım:p
Bahçemin merak ediliyor olması beni mutlu etti,sanırım bir an önce dersimi çalışıp bir sayfa açmalıyım :)
Sevgili YeniGineciğim,ektiğin fidelerden bol ürünler alırsın inşallah.Gerçi onları yemekten çok seyretmekten haz alırsın gibime geliyor;)
Kolay gelsin arkadaşım,ellerine yüreğine sağlık..
YeniGine
16-06-2015, 23:40
Teşekkür ediyorum sevgili Aliyye, dediğin gibi ekeyim, dikeyim, sulayayım, gelişmelerini izleyeyim öyle üründe falan pek gözüm yok. Bir sene bina önünde 3-4 kök domates, 2-3 kök patates çıkmıştı (Mutfak artıklarını toprağa gömdüğüm için) inan ol bir tane bile yiyip tadına bile bakamamıştım.
YeniGine
16-06-2015, 23:44
Yeniginelerim; bugünkü hallerimiz...
559752
559753
559754
YeniGine
16-06-2015, 23:50
Şeker begonyalar, gelişimleri maşallah çok iyi gidiyor...
559757
YeniGine
16-06-2015, 23:55
Hatmi çiçeğini çok seviyorum, geçen seneki katlılar çıkmadı bu sene. Daha açmamış tomurcuklular var inşallah onlar katlıdır...
559759
559760
559761
akçabardak
17-06-2015, 00:25
Yeniginelerin ve şeker begonyalarına maşallah, çok güzel gelişmişler, oldukça iştahlılar.
YeniGine
17-06-2015, 00:30
Çok teşekkür ediyorum sevgili akçabardak'ım sağolasın.
Yalnız orta göbekteki minelerin çiçekleri geçti, üstlerinden az biraz budadım inşallah tekrar çiçeklenirler...
Teşekkür ediyorum sevgili Aliyye, dediğin gibi ekeyim, dikeyim, sulayayım, gelişmelerini izleyeyim öyle üründe falan pek gözüm yok. Bir sene bina önünde 3-4 kök domates, 2-3 kök patates çıkmıştı (Mutfak artıklarını toprağa gömdüğüm için) inan ol bir tane bile yiyip tadına bile bakamamıştım.
Tahminimde yanılmamışım,bende de aynı durum söz konusu:p .Su bidonuna oyuklar açarak ektiğim çilekleri tüm komşularıma tattırdım sonra bir hatırladım ki ben tatmaya unutmuşum.:rolleyes:Bahçe sevdalısı olmak böyle bir şey sanırım.Yemeğe kıyamıyoruz.
Dünkü yağmura benim çiçekler çok sevinmişti.Sabah başuçlarına gittiğimde pek bir mutlu gözüküyorlardı.:rolleyes:Senin bahçende de aynı mutluluk olduğundan eminim.:rolleyes:
günebakan
17-06-2015, 12:41
Çiçeklerin harika görünüyor Yenigineciğim opuntianın çiçeği de çok güzel benimkide utandı beni kandırmaya birtanecikte olsa çiçek tomurcuğu verdi ama hala açmasını bekliyorum gerçi bu sene bir kaç kaktüsüm yatmaktan sıkılıp çiçek vermeye karar verdi :)
YeniGine
17-06-2015, 23:19
Çok teşekkür ediyorum sevgili günebakan'ım. Kaynana dilim güzel çiçeklendi, bugün de rahmetli komşumun kapısının önündeki kaynana topuzum tomurcuklanmış, belki yarın çiçeğine yetişemem diye tomurcuk halini paylaşayım istedim...
559965
559966
559967
YeniGine
17-06-2015, 23:23
Benim asıl büyük bir istek ve merakla çiçek açmasını istediğim kaktüsüm 3 senedir benimle geçen sene saksısını ve toprağını değiştirdim; çiçek açmaya da hiçç niyeti yok...
559971
YeniGine
17-06-2015, 23:31
Benim tohumdan çimlendirdiğim acı biber fidelerini acı sever komşularımın bahçelerine bugün diktim. Bir bahçede komşumun ortancısını da sizlerle paylaşmak istedim...
559977
559978
559980
559981
münevver48
18-06-2015, 09:24
sevgili yenigine, şeker begonyaları gerçekten şeker gibi görünüyor. yeni gine çiçekleriniz de bu yıl daha bir coşkulu açmış gibi geldi. ellerine sağlık çok çalışıp emek vermenin karşılığında bu güzellikler sizi ödül gibi sevindirip mutlu ettiğinden eminim.
kaynana topuzu da maşallah tomurcuktan yıkılıyor. yoncalarla da pek yakışmış. komşunuzun ortancası da bütün güzelliği ile görselliğini sergilemiş doya doya seyredip keyfini yaşayın sevgiler.
YeniGine
18-06-2015, 23:19
Sevgili Münevver çok teşekkür ediyorum, sağolasıın... Yeniginelerim evet bol yanmış hayvan gübresi ile toprağını değiştirince, yerlerini de sevince coştular maşallah...
Kaynana topuzumun çiçeklerini de yakaladım, az önce fotoğrafladım.
560234
560235
YeniGine
20-06-2015, 00:38
Petunyalarım son hallerimiz...
560478
560479
560480
560481
560482
YeniGine
20-06-2015, 00:41
560483
560484
560485
560486
YeniGine
21-06-2015, 00:01
İlk kez bir komşumdan sakız sardunya çeliği istedim ve sağolsun kendisi gönül rahatlığı ile üç sakızdan çelikleri koparıp verdi. Hem katlı hem de çok güzel renkleri var, inşallah tutarlar...
560669
İsmail Kuzucu
21-06-2015, 02:35
Maşallah diyorum, ziyaret etmeyeli bahçeniz coşmuş. :) Komşular emanet edeceklerini kişiyi iyi biliyormuş. :) Tekrar görüşmek dileğiyle..
celalim01
23-06-2015, 17:14
Emanetçi komşu bulmak kolay değil. Herkese lazım oluyor. Özellikle tatile gidildiğinde gözün arkada kalmıyor. Nasıl olsa özenle bakacak biris var diyorsun.
Sevgili YeniGine,mor sakız sardunya fidesi sözümü unutmadım :)İstediğin zaman alabilirsin.
Hatta Komşumun sardunyalarından da beğendiğini alabilirsin.İki ay boyunca bahçeden sorumlu komşuyum :) Nedendir bilmiyorum ama sakız sardunyalar eski yıllardaki gibi çok gelişmiyor.Dilerim seninkiler çabucak dallanıp budaklanır.
YeniGine
23-06-2015, 23:37
Emanetçi komşu bulmak kolay değil. Herkese lazım oluyor. Özellikle tatile gidildiğinde gözün arkada kalmıyor. Nasıl olsa özenle bakacak biris var diyorsun.
Sayın öğretmenim, :) komşular mutlu, ben mutlu. Zaten rica etmeseler bile ben sulamadan durabilir miyim? Yazık üzülürüm ya bir de kururlarsa.
YeniGine
23-06-2015, 23:40
Sevgili YeniGine,mor sakız sardunya fidesi sözümü unutmadım :)İstediğin zaman alabilirsin.
Hatta Komşumun sardunyalarından da beğendiğini alabilirsin.İki ay boyunca bahçeden sorumlu komşuyum :) Nedendir bilmiyorum ama sakız sardunyalar eski yıllardaki gibi çok gelişmiyor.Dilerim seninkiler çabucak dallanıp budaklanır.
Çok teşekkür ediyorum sevgili Aliyye. Bu aralar yine senin müsait olduğun bir gün gelirim bahçene inşallah. Geçtiğimiz kış dondu dediğim sakızlarım yeşerdiler yeşermesine de hiç çiçek açmaya da niyetleri yok. İnşallah şu komşudan aldıklarım tutarlar diye dua ediyorum.
YeniGine
23-06-2015, 23:48
Glayöllerim...
561360
561361
561362
561363
YeniGine
23-06-2015, 23:54
:( Nerde benim eski gazanyalarım?.. Hepsi dondu, inşallah bu yeni aldıklarım da gün gelir eskiler kadar coşkulu açarlar...
561364
561365
561366
561367
YeniGine
23-06-2015, 23:58
Sümbülteber midir acaba?
561368
561369
YeniGine
24-06-2015, 00:01
Sardunyalarım da hiç çiçek kalmadı; ne yapacağız bakalım bundan sonra?
561370
Laleci_03
24-06-2015, 00:27
Glayöllerim...
Maşallah YeniGine ablam, renk renk, çok güzel açmışlar glayöllerin ellerine sağlık amma seninkilerin acelesi mi var benimkiler mi tembel teneke bilemedim yani :D:o Bu sene ilk defa yetiştirdiğim için çok merak ediyorum çiçeklerini her halde o yüzden çok nazlılar. Kısmetse pembiş pembiş açacaklar ;) :D
YeniGine
24-06-2015, 00:32
Sevgili Laleci çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Benim glayöller geçen seneden sadece sarı ve kırmızı renkte idiler. Hâlâ 6 yapraklılar, tomurcukta olanlar var bu 3 tanesi aceleci davranmışlar. İnşallah senin de pembişlerini görürüz... :)
Harikalar yzratmissin sevgili Yeni Gine emeklerine saglik
YeniGine
24-06-2015, 01:34
Sevgili sonkez eskisi kadar olmasa da yine nacizane, elimden geldiğince ekip-dikmeye, uğraşmaya çalışıyorum. Bakalım bu sene de böyle geçiyor. Çok teşekkür ediyorum, sağolasın.
celalim01
26-06-2015, 11:05
Sayın YeniGine benim glayöllerde açtı. Sanırım bazı renkler aceleci davranıyorlar. Kırmızı ve açık kırmızı ile yavru ağzı arası renkler açtı. Diğerlerinin açmasını bekliyorum ama sizin o sarı güzelmiş o rengi bulamamıştım aldığım yerde. Diğerleri açma aşamasında bir kaç güne kadar açarlar. Aslında hepsi aynı yerde aynı koşullarda olmasına rağmen farklı davranıyorlar ama böylesi daha iyi.
YeniGine
26-06-2015, 23:17
Sayın celalim teşekkür ediyorum, hâlâ çiçek sapı çıkarmaya devam edenler, tomurcukta olanlar mevcut.
Tomurcuktaki halleri de bir başka güzel.
562092
YeniGine
26-06-2015, 23:21
Kalonchoem, sarısı yoktu :( bulursam alacağım inşallah.
562093
562094
YeniGine
26-06-2015, 23:24
Begonyalarım bugünkü hallerimiz...
562095
562096
562097
YeniGine
26-06-2015, 23:26
562098
YeniGine
27-06-2015, 00:24
:) Bugün komşum ilk hıyar hasadını yaptı, çok çalıştığım için bu da benim hakkımmış. :D
562125
Laleci_03
27-06-2015, 00:27
:D bu kadarcık mıymış o kadar çalışmanın hakkı? :D bence devamı gelmeli...Bununla da iftara bir cacık yapıp yiyeydin YeniGine ablam :D
YeniGine
27-06-2015, 00:29
Kalanlar. :) Bu bahçenin bir tanesi, çalıştığım 3 bahçe daha var. :D Kazancımı artık siz düşünün...
562126
562127
562128
YeniGine
27-06-2015, 00:39
:D bu kadarcık mıymış o kadar çalışmanın hakkı? :D bence devamı gelmeli...Bununla da iftara bir cacık yapıp yiyeydin YeniGine ablam :D
:D Sevgili Laleci, dur bu daha ilk hasat... Devamı gelecek inşallah; daha domates var, biber var, patlıcan var.
Laleci_03
27-06-2015, 00:41
Heh tamam şimdi oldu, oldu da devamı varsa biz de gelelim bir ziyaretine o vakit :dilli: :D
YeniGine
27-06-2015, 00:47
Heh tamam şimdi oldu, oldu da devamı varsa biz de gelelim bir ziyaretine o vakit :dilli: :D
562130
562131
:) Daha dur benim tarlam var; sen benim tarlama gelirsin inşallah.
Laleci_03
27-06-2015, 00:55
Ooo tamamdır YeniGine ablam seve seve gelirim inşallah, şimdiden ellerine sağlık.;)
YeniGine
27-06-2015, 00:59
Ooo tamamdır YeniGine ablam seve seve gelirim inşallah, şimdiden ellerine sağlık.;)
:) Teşekkür ediyorum sevgili Laleci, gerçekten çok zevk veren güzellikler bunlar, hıdır bulunan budur, buna da şükür, senin de gönlüne sağlık.
Şimdi ağaçlar.net üyeleri başlayacaklar yavaş yavaş hasat toplamaya, topladıkları hasatı değerlendirmeye yine diyeceğim en sevdiğim dönem. (Zaten her dönemi seviyorum, sevmediğim hiçç bir dönem yok.)
serkan_istanbul
27-06-2015, 08:44
ellerinize sağlık. Çiçekleriniz, yaptıklarınız çok güzel. Maşallah. Bu arada sardunyalara şekerli su verin arada çok değil 1 litreye 1 yk karıstırın sulayın.Sevgiler kolay gelsin.
İlk kez bir komşumdan sakız sardunya çeliği istedim ve sağolsun kendisi gönül rahatlığı ile üç sakızdan çelikleri koparıp verdi. Hem katlı hem de çok güzel renkleri var, inşallah tutarlar...
560669
Çiçeklerini kopartmanı şiddetle tavsiye ediyorum ablacım.. Kıyamıyorsun ama onlar şu aşamada işi zorlaştırıyor.. Bende geçen gün katlı sakız çeligi diktim, acımadım valla koparttım cicegini.. Hele tutsunda daha ne çiçekler açar inşallah :)
YeniGine
27-06-2015, 23:25
ellerinize sağlık. Çiçekleriniz, yaptıklarınız çok güzel. Maşallah. Bu arada sardunyalara şekerli su verin arada çok değil 1 litreye 1 yk karıstırın sulayın.Sevgiler kolay gelsin.
Sevgili Serkan hoşgelmişsin, hem yorumun, hem de vermiş olduğun faydalı bilgin için çok teşekkür ediyorum. Böyle ara sıra uğra bahçeme lütfen...
YeniGine
27-06-2015, 23:27
Çiçeklerini kopartmanı şiddetle tavsiye ediyorum ablacım.. Kıyamıyorsun ama onlar şu aşamada işi zorlaştırıyor.. Bende geçen gün katlı sakız çeligi diktim, acımadım valla koparttım cicegini.. Hele tutsunda daha ne çiçekler açar inşallah :)
:) Sevgili hira'cık aslında kopartmam gerektiğini biliyordum fakat işte kıyamadım o güzel renklerine. Fakaat bugün koparttım çiçeklerini. Dediğin gibi inşallah tutsunlar öyle güzel çiçeklerini açsınlar. Çok teşekkür ediyoruum, sağolasıın...
Sevgi Durul
28-06-2015, 23:55
560669
Sevgili YeniGine, ben de aynen sen gibi çiçekli çeliklerin çiçeklerini koparmaya kıyamıyorum. Hatta çeliğin birinde tohum bile oluştu.:) Biraz geç de olsa tuttular.:rolleyes:
Katmeri hatmilerinin çimlenmediğine üzülme, bak seni ziyarete geldi.:) Bu sene tohum daha bol olacak, muhakkak açacak bu çiçek bahçende. Bu başlangıç olsun.:) Sevgiyle...
562805
YeniGine
29-06-2015, 00:06
:) Sevgili SDurul koparılması gerektiğini biliyorum ama işte elin varsın da gel kopar derken 1 hafta öyle kaldılar sonunda dün mecburen istemeye istemeye de olsa koparttım.
Ama şimdi bak şu güzelliği kim sevmez, kim istemez, ne kadar güzel bir görüntü, bir de kırmızı kırmızı katlı katlı. Az önce sevgili sevoş'un bahçesinde de yazdım 2 ay oldu ben hâlâ hatmi fidesi aranıyorum bahçede ama sankiii 4-5 gün önce minicik bir şey gördüm dua edip duruyorum inşallah bu hatmidir diye.
:) Ama bir daha tohum alabilir iseem kesinlikle saksıya ekeceğim inşallah!..
YeniGine
29-06-2015, 00:20
Sevgili SDurul senin bahçende gördüğümden beri merak sardım çok da sevdim katlı hatmileri. 2 sene evvel tabi ki karışık renkli tohumundan aldım geçen sene de, bu sene de sadece beyazı mevcut, tomurcuktaki beyaz, açan beyaz. E ne yapayım buna da şükür!..
562808
562809
562810
562811
bay tömürcek
29-06-2015, 03:09
Abla bu kadar güzelliğin içinde ne gözüme çarptı biliyor musun? Yerdeki o yalın kat cam güzelleri. Ne kadar güzel olmuş abla onlar öyle 41 kere maşallah. Yıllardır nedendir bilmem cam güzellerim olmuyor. Yıllar önce tohumdan ekerdim evin önüne her yere tenekelere şaşırtırdım baştan başa rengarenk katsız cam güzelleriyle dolu olurdu kapının önü. Hatta tohum yetiştirdiğim tenekedeki şaşırtılmayan fideler bile çılgınlar gibi çiçeklenirlerdi. Sonra ne oldu bilmiyorum bir daha cam güzeli yetiştiremedim ne katlı ne katsız. Tohum ektim bitmedi, bitenleri şaşırtınca gitti, saksılı aldım uçları bi tuhaf oldu kurudu çok tuhaf değil mi ablacım? :(
Tilki Mete
29-06-2015, 03:46
Kalanlar. :) Bu bahçenin bir tanesi, çalıştığım 3 bahçe daha var. :D Kazancımı artık siz düşünün...
562126
562128
Eeeee hıyarrr ama bu haksızlık :( :/ :mad: ben daha yeni çiçek görüyorum siz şimdi onu ramazan ramazan karşımda yiyiyorsunuz olmaz ki :/ neyse tesellim sizinkiler bitince bizimkilerin olacağı :o
Kalonchoem eminönün de her rengi var var hatta şuralarda bir fotosu olucaktı ..
kırmızıma sarı olurmusun bakışı atıyor zaten :D
562837
Bu turuncuymuşta olsun biz bunun rengini açarız :D
YeniGine
29-06-2015, 23:19
Sevgili tömürcek, sağolasıın... Bu cam güzellerini 1 ay kadar önce alıp diktik komşumla, ondan önce de yine cam güzelleri vardı orada fakat hepsi alındıktan sonra 1 aya kalmadı hepsinin yaprakları çiçekleri yok oldu sırf dal kaldılardı. O bölge gölgede kaldığı için biz de gittik tekrar cam güzelleri aldık ve diktik. Maşallah bunlar güzel gelişiyorlar...
YeniGine
29-06-2015, 23:24
Ama Mete ben hıyarı iftar ile sahur arasında yedim, inşallah sen de bizlerden sonra yersin... :)
Sevgili Mete, geçen sene benim kalonche donunca bir daha almayayım diye düşünmüş idim Eminönü'nde gördüm tabi fakat bizim buradaki seraya gidip de böyle kırmızı kırmızı görünce dayanamadım ve aldım. :o
Seninkinin rengi de maşallaah çok güzelmiş... Gönlüne sağlık.
YeniGine
29-06-2015, 23:31
Bugün yine sevgili Aliyye'nin bahçesinde idim ilk gittiğimden sonra çeşitlerini daha da çoğaltmış. E tabi çok doğal ağaçlar.net ailesi ile tanıştı. :) Müsadenizle hemen bir-iki fotoğraf yenilerden hemen 2 saksıya nilüferleri kondurmuş. :) Çok mutlu çok...
562996
562997
Yine hemen bir kuş yuvası ve sellukası. Bir merakla çiçeğini bekliyor.
562998
562999
YeniGine
29-06-2015, 23:38
:D Komşuları çöpe atacakları şeyleri önce sevgili Aliyye'ye sorup öyle atıyorlarmış. Bu iki sepet komşusu atmadan önce sormuş sevgili Aliyye'ye sen saksı olarak kullanır mısın diye tabi hemen havada kapmış ve tohumdan çimlendirdiği karanfillerini dikmiş...
563000
563001
:D Tam ben oradayken de bir komşusu bu zeytinyağ tenekesini getirdi sevgili Aliyye tabi yine hemen kaptı ve ben şimdi bunu keser, biçer, boyar çiçek dikerim deyiverdi.
563002
Gerideki güzellikleri de inşallah kendi bahçe sayfasında paylaşacaktır...
Tilki Mete
30-06-2015, 00:10
Ama Mete ben hıyarı iftar ile sahur arasında yedim, inşallah sen de bizlerden sonra yersin... :)
Sevgili Mete, geçen sene benim kalonche donunca bir daha almayayım diye düşünmüş idim Eminönü'nde gördüm tabi fakat bizim buradaki seraya gidip de böyle kırmızı kırmızı görünce dayanamadım ve aldım. :o
Seninkinin rengi de maşallaah çok güzelmiş... Gönlüne sağlık.
Bu kırmızıyı kahvede paylaşmıştım, ne yazıkki balkonumda kalonşhe barınamıyor . Tam alıyorum çiçek açıcakken hop bir bakıyorum gitmiş . iki kere aldım ikiside birine hediye edilince , var bunda bişi dedim artık almıyorum :) :D
YeniGine
30-06-2015, 00:13
Sayın hocam100 de onaylamış sümbülteber imiş bu güzel.
Hiç aklım almadı, hâlâ merak ediyorum; Sayın telato'nun gönderdiği sümbülteberim geldiğinde sırf bir soğan idi güzelce toprağını hazırlayıp diktim sonra bir gün bir baktım harikaa minicik bir yeşillik yeşeriyoruz tabi hergün kontrol büyüyor dedim az biraz daha büyüsün fotoğraflayayım sayın telatoya teşekkür edeyim. Yine bir kontrolde aa sümbülteber yok saksısında :( nasıl üzüldüm nasıl, kim söktü bunu burdan, ne isterler şu minicik şeyden ne olduğu bile belli değil :( derken eyvah Sayın telato'ya nasıl izah edeceğim?.. Tabi kendisine hiçbirşey diyemedim. Valla işte 20 gün önce başka bir yerde farkettim ve şüpheye düştüm tabi bu sümbülteber mi, benim sümbülteberim mi? Evet çok şükür Sayın telato'nun bana gönderdiği sümbülteberim yer değiştirerek büyüyor.
563006
Çok teşekkür ediyorum sayın telato... İnşallah çiçeğini görebilirim.
YeniGine
30-06-2015, 00:19
Bu kırmızıyı kahvede paylaşmıştım ne yazıkki balkonumda kalonşhe barınamıyor . Tam alıyorum çiçek açıcakken hop bir bakıyorum gitmiş iki kere aldım ikisindede birine hediye edince var bunda bişi dedim artık almıyorum :) :D
:D Sevgili Metee valla anlamadım, balkonunda kalonche neden barınmıyor, iki kere aldın ikisinde de birine hediye edince??? :D
Tilki Mete
30-06-2015, 00:23
:D Sevgili Metee valla anlamadım, balkonunda kalonche neden barınmıyor, iki kere aldın ikisinde de birine hediye edince??? :D
Gerekli düzeltmeyi yaptım araya ek yazı yazınca karışmış :)
YeniGine
30-06-2015, 00:40
Mavişim üzerindeki tomurcukları da açsın öyle paylaşayım istedim fakat bugün ikisinin görüntüsü hoşuma gidince paylaşmadan duramadım...
563016
Resulgur
30-06-2015, 06:54
:D Komşuları çöpe atacakları şeyleri önce sevgili Aliyye'ye sorup öyle atıyorlarmış. Bu iki sepet komşusu atmadan önce sormuş sevgili Aliyye'ye sen saksı olarak kullanır mısın diye tabi hemen havada kapmış ve tohumdan çimlendirdiği karanfillerini dikmiş...
563000
563001
:D Tam ben oradayken de bir komşusu bu zeytinyağ tenekesini getirdi sevgili Aliyye tabi yine hemen kaptı ve ben şimdi bunu keser, biçer, boyar çiçek dikerim deyiverdi.
563002
Valla Süpersiniz hanımlar [emoji4] Sabah sabah güldürdünüz beni .. [emoji4]
Sayın hocam100 de onaylamış sümbülteber imiş bu güzel.
Hiç aklım almadı, hâlâ merak ediyorum; Sayın telato'nun gönderdiği sümbülteberim geldiğinde sırf bir soğan idi güzelce toprağını hazırlayıp diktim sonra bir gün bir baktım harikaa minicik bir yeşillik yeşeriyoruz tabi hergün kontrol büyüyor dedim az biraz daha büyüsün fotoğraflayayım sayın telatoya teşekkür edeyim. Yine bir kontrolde aa sümbülteber yok saksısında :( nasıl üzüldüm nasıl, kim söktü bunu burdan, ne isterler şu minicik şeyden ne olduğu bile belli değil :( derken eyvah Sayın telato'ya nasıl izah edeceğim?.. Tabi kendisine hiçbirşey diyemedim. Valla işte 20 gün önce başka bir yerde farkettim ve şüpheye düştüm tabi bu sümbülteber mi, benim sümbülteberim mi? Evet çok şükür Sayın telato'nun bana gönderdiği sümbülteberim yer değiştirerek büyüyor.
563006
Çok teşekkür ediyorum sayın telato... İnşallah çiçeğini görebilirim.
Rica ederim, bu sene bende çok çiçeğini görmeye hevesliyim ama, ana sümbülteberi erken bahçeye çıkardığımdan dolayı yaprakları zarar gördü ve bir türlüde toparlanamıyor,
şu an bendeki için yapacak birşey yok.
Ama sizdeki adına sevindim artık bu sene sizin bahçedekine bakacağım:D
563000
563001
563002
Sevgili YeniGine;Sayfa açtığımda mikser kabındaki sardunyalarımı da ben görüntüleyeyim ki ne kadar eskici olduğum anlaşılsın:p
Bahçemi ağaçlar.net ailesi ile tanıştırdığın için teşekkür ederim canım,her zaman beklerim.
Valla Süpersiniz hanımlar [emoji4] Sabah sabah güldürdünüz beni .. [emoji4]
Aramızda kalsın,o gördüğünüz kuş evi de üniversitede okuyan kızımın 8 yaşında iken gece lambası idi hatta kuş evinin sopası da bir başka komşumun eskimiş hamağının sopası:p
Eskisi değerlendirmekten bir kişi mutlu olabilir mi?Tuhaf ama ben mutlu oluyorum.:rolleyes:
günebakan
30-06-2015, 12:31
Yaa bu mavişlerin bu haline ölüyorum inşallah benimkide böyle olur çok güzel görünüyor Yenigineciğim:)
celalim01
30-06-2015, 15:53
Sayın YeniGine Gülhatmiler (biz eşefatma diyoruz burada) katlı olan kırmızı rengi ,diğer renkler katlı değil. Sanırım elimde şuan 6-7 renk var. Tohum yapmalarını bekliyorum. Tohumları oldukça alıyorum. Bende olmayanları da çevrede olanlara söyledim. Onlar tohumlarını biriktirecekler benim adıma. Birde içi ile dışı farklı renklerde olanlar var. İki renk gibi çok hoş duruyorlar.
YeniGine
30-06-2015, 23:54
Yaa bu mavişlerin bu haline ölüyorum inşallah benimkide böyle olur çok güzel görünüyor Yenigineciğim:)
Sevgili günebakan'ım 2 saksı mavişim 2 senedir çiçekleniyorlar; geçen sene ikisi de balkonumda idi doğru dürüst çiçeklenemeden nerede ise kuruyorlardı.
Bunu bu sene bina girişine koydum güzel çiçeklenecek inşallah.
563216
Bu da yine balkonumda idi hemen bunu da bina girişine indirdim bugün. Yani yerini de sevmeleri gerekiyor demek ki!..
563217
YeniGine
01-07-2015, 00:01
Sayın YeniGine Gülhatmiler (biz eşefatma diyoruz burada) katlı olan kırmızı rengi ,diğer renkler katlı değil. Sanırım elimde şuan 6-7 renk var. Tohum yapmalarını bekliyorum. Tohumları oldukça alıyorum. Bende olmayanları da çevrede olanlara söyledim. Onlar tohumlarını biriktirecekler benim adıma. Birde içi ile dışı farklı renklerde olanlar var. İki renk gibi çok hoş duruyorlar.
Sayın öğretmenim hatmi çiçeğini ben çok seviyorum. Hele katlı, hele bir de kırmızı olur isee bayılıyorum. Şimdiye kadar neden bir yerlere ekmemişim açıkçası pişmanım. 2 sene önce tohum ekmiştim çok da iyi yapmışım. Siz de toplayın tohumlarınızı, lazım olacaktır kesin...
Yeni çiçeklenen hatmim. Tam katlı değil ama yine de güzelmiş...
563221
563222
563223
münevver48
01-07-2015, 09:14
:)sevgili yenigine benimde ektiğim katlı gülhatmi bu sene açacak diye bakarken tomurcukları iyice belirmişti. eşim ot biçme makinesiyle bir güzel ebedi yolculuğa göndermiş sanırım :( dün bir baktım acaba dibinden yeşer me var mı diye henüz bir tık yok. bazen kızıyorum böyle önüne ne gelirse biçip geçiyor.inşallah sizin hatmilerin başına bir şey gelmez de keyfini sürersiniz.
günebakan
01-07-2015, 09:33
Yerlerini sevmeleri konusunda haklısın peki güneş alma durumları nedir güneşi çok sevmiyorlar diye biliyorum
YeniGine
02-07-2015, 00:12
Sevgili münevver seni çok iyi anlıyorum; zira benim devamlı yaşadığım bir durumdur çiçeklerimin biçilmesi, koparılması, ezilmesi, çalınması... :( Kaç kez uyarmama, ikaz etmeme rağmen bina görevlisi benim iki tane (50 cm.'lik olmuşlardır kesin) tohumdan yetiştirdiğim çınar ağacımı biçti, yok etti, geçen sene gözünün önündeki 4 tane çeri domatesimi biçti. :( Hatmilerin olduğu bölgedeki kaç tane hatmimi biçti, yok etti neyse ki 5 gün önce yine bahçe otlarını biçti çok şüküür hatmilerim yerinde duruyor.
YeniGine
02-07-2015, 00:16
Yerlerini sevmeleri konusunda haklısın peki güneş alma durumları nedir güneşi çok sevmiyorlar diye biliyorum
Sevgili günebakan'ım evet güneşi sevmiyorlar diyerek balkonuma koydum güneş görmedi hali içaçıcı değil, diğer güzel olup çiçek açan bina giriş önünde ve saat 14.00 - 15.00 arası güneş görüyor.
YeniGine
02-07-2015, 00:24
Komşular sayesinde eh az biraz ben de sebzecilerden oldum. :p Artık bir kızarsalar da komşum benim de hakkımı verse...
563394
563395
563396
563397
563398
YeniGine
02-07-2015, 00:31
Bugün bir tane yedim, ama daha hakkım varmış... ;)
563399
563400
563401
563402
563403
Laleci_03
02-07-2015, 00:42
İşte budur YeniGine ablam, emeği geçen herkesin ellerine sağlık özellikle de senin, salkım salkım versinler sana bunlardan ;)
Benimkiler daha büyüyüp adam olacak da ben de onları yiyeceğim ama nirdee? Sayfamda görmüşsündür, daha yeni meyve tuttular keratalar :D :D
YeniGine
02-07-2015, 00:48
:) İnşallah sevgili Laleci inşallah, bu paylaştıklarımı nisan ayında fide olarak dikmiştik maşallah bereketleri gayet güzel. Seninkiler de meyve tutmuş çok şükür gerisi adam olup büyürler inşallah.
:( Benim 20 gün önce yaptığım tarlamda bir şey yok henüz... :D Bir tanecik biber oluşmuş sanırım o da acı bibeer, ama gözünün içine bakıyorum valla...
asmalıtepe
02-07-2015, 04:10
Domateslerde bir türlü kızaramama durumu var evet. Temmuz sıcaklarını bekliyorlardır.
Benimkiler de öyle. Bir haftadan beri kızaran arıyorum..Şimdilik yok.
Sebzeciliğiniz de çok başarılı ellerine sağlık.
Emek harcadığınız bir sebzenin meyvesini yemek, ne kadar farklı, ne kadar lezzetli oluyor değil mi?
YeniGine
02-07-2015, 23:03
Sevgili asmalıtepe çok teşekkür ediyorum, sağolun. Domatesleri ektiğimiz tarlalarımız sabah güneşi alıyor, doğru dürüst güneş göremediler sizin de dediğiniz gibi temmuz sıcaklarını bekliyorlar.
:) Sebzecilikte bahçe sahipleri ile bahçeyi gübreleyip belleyip fideleri dikerken yardımcı oldum, sulamalarına az biraz, arapsabunlu-sirkeli su sıktım :D ben pek bir şey yapmadım diyecektim ama e daha ne yapayım baya birşeyler yapmışım işte sonuçta...
YeniGine
02-07-2015, 23:07
Sayın telato çok haklısınız; emek vermişsiniz, dalından koparıp yiyorsunuz hem lezzeti bir başka oluyor hem de gerçekten çok güzel bir duygu.
Bir de çiftçinin, yetiştiricinin emeğini, başarısını, zorluklarını daha iyi anlayıp, ne çok emekler verdiğini anlayabiliyoruz. Gerçekten zoru başarıyorlar.
celalim01
03-07-2015, 19:51
Ben güzel güzel yemeye başladım. Sizinde kısa zamanda sebzelerinizi afiyetle yersiniz umarım.
Adalet Yağcı
03-07-2015, 20:13
Sevgili YeniGine'ciğim, sana nasıl gıpta ediyorum bilemezsin.
İçindeki doğa sevgisine, emeğini esirgemeden karşılık beklemeden çalışmana hayranım.
Ellerine sağlık canım, güllerin glayöllerin ve diğerleri her zamanki gibi şahane.
Gücün ve başarıların daim olsun.
Sevgiyle...
YeniGine
03-07-2015, 23:48
Sevgili CAN Adalet Hanım'cım çok teşekkür ediyorum, sağolun. Çok seviyorum ekeyim, dikeyim, sulayayım, onları izleyeyim, bayılıyorum. :( Fakat 2 senedir artık tarlalara pek ekip-dikemiyorum. İmkânlarım elverdiğince çabalıyorum.
Hepimizin gücü, başarısı daim olsun inşallah sevgili Adalet Hanım'cım.
Sağoluun.
YeniGine
03-07-2015, 23:58
Echeveriam; büyüdük, yavruladık, çiçek açtık, saksıya da sığmıyoruz artık. Çiçeklerini kesmem gerekir mi artık, saksısını değişme zamanı nedir?
563801
563802
563803
YeniGine
04-07-2015, 00:09
Açmaya devam eden glayöllerim...
563805
563806
Kadifelerim...
563807
Yılan kaktüsüm bu sene bir tane çiçek tomurcuğu yaptı, onun da açtığını göremedim... :(
563808
YeniGine
05-07-2015, 00:36
Komşumun ricasıyla tohuma bıraktığım maydanoz tohumunda bugün farkettim ve 3-4 senedir tırtıllarla hep mücadele ettim fakat ilk kez böyle güzelini gördüm ve hiç dokunmadım, merak edip gece tekrar baktım aynı yerinde duruyor. Şimdi bu tırtıl kelebek mi olacak yani?
564068
564069
564070
YeniGine
05-07-2015, 00:43
Asterlerim; yine erkenciyiz, çiçeklenmeye başladık...
564078
564079
564080
564081
YeniGine
05-07-2015, 23:49
:) Sağolasın sevgili sonkez...
Mavişim, tek tük kalan tomurcuklar hariç bu sene güzel çiçeklendi maşallah ve ben ne kadar güzel bir çiçek olduğunu yeni anlayabildim...
564265
564266
Hakikaten çok güzel olmus.Emeklerine sağlık
günebakan
06-07-2015, 00:47
Survivor tırtılı senin bahçeye gelmiş Yenigineciğim gözün aydın:)
YeniGine
06-07-2015, 00:54
Fotoğraf fluu hareket halinde idi.
Bugün yine aynı yerinde duruyordu sevgili günebakan'cım.
564305
YeniGine
06-07-2015, 23:28
Ceylanlarım, yeniden çiçeklendik; maşallah!..
564479
564480
564481
564482
YeniGine
06-07-2015, 23:33
564483
564484
564485
564486
Laleci_03
07-07-2015, 00:05
Ooo maşallah maşallah YeniGine ablam, ceylanlar renklenmiş, güzelleşmiş yine ;) Bende iki çeşit renk var sadece biliyorsun ama o kadar bol çiçekleniyorlar ki çeşit azlığını hissettirmiyorlar, sağ olsunlar :D Gerçi yerim olsa, birkaç renk daha katıp o şekilde açtırabilsem süper olur da işte, neyse buna da şükür :o ;)
YeniGine
07-07-2015, 00:13
Yer yokluğu, yer sıkıntısı, benim bu ceylanlarım 2 tanesi bina görevlimizin kapısının hemen önünde, üç tanesi de bir komşumun bahçesinin önünde. :( Uzunca bir balkonum var fakat ne güneş görüyor, ne de havadar 2 maviş saksımın arasındaki farktan da belli zaten balkonda çiçek yetişmiyor maalesef. :( Dediğin gibi, neyse buna da şükür!..
Laleci_03
07-07-2015, 00:20
Ah ah sen benden daha da dertlisin YeniGine ablam yaa, ne olacak bizim bu halimiz? :(
Ama ben senin onca emeğine , her şeye ve herkese rağmen çalışıp çabalamana, illaki bir şeyler yapmama hayranım ablacım, ellerin emeklerin hiç dert görmesin, Allah sana güç kuvvet versin ki daha iyilerini yap inşallah...;)
YeniGine
13-07-2015, 00:24
İnsanın yeri yurdu, imkânı olunca; sakin sakin dikiyorsun, ekiyorsun, büyümesini, çiçeklenmesini, meyvesini bekliyorsun. Valla süpermiş. Komşumun bahçesinden tohumdan yetiştirdiğimiz süs kabağı, inşallah meyvesini de görebiliriz. Merakla bekliyor, her gün inceliyorum.
565726
565727
Yine tohumdan salatalık, üzeri maşallah çiçek dolu.
565728
565729
YeniGine
13-07-2015, 00:29
:) Domatesler. Maşallah, kızardıkça koparıp koparıp çerez gibi yiyoruz...
565730
565731
Çeriler sabırsızlıkla bekliyoruz, kızarsınlar saksıyı ortamıza alıp koparıp koparıp yiyeceğiz inşallah...
565732
565733
YeniGine
13-07-2015, 00:35
:D Hakkımmış; üzümlerim, e sopalara bağladık, köklerini çapaladık, devamlı da suluyorum, gözüm gibi bakıyorum 15-20 gün daha dayanayım artık her geliş-geçişte bir tane koparır koparır yerim inşallah...
565734
565735
565736
YeniGine
13-07-2015, 00:43
Sevgili sonkez'in face adresinde paylaştığı sayfasından öğrendiğim; balıktan sonra insan sağlığı için çok önemli omega içeren bitki semizotu imiş. Doğal ortamdan kökleyip yine komşumun bahçesinde bir saksıya diktim, ilk ben biçtim, zeytinyağ-limon sıkıp afiyetle yedik. Bekliyoruz bundan sonrası da büyüsün komşumun inşallah.
565737
YeniGine
13-07-2015, 00:48
Mevsimlik çiçekler, bahçe çiçekleri, saksı tarlacılığı derken, bu sene de iyiden iyiye sebze tarlacılığını da çok sevdim ben. Harika bir güzellik. Bu da benim tamamen kendi şahsıma ait tarlamın bugünkü hali. :D Valla domatesimin bir tanesinin üzerinde 2 tane minicik minicik domatesler bile var...
565738
565739
565740
zehra evin
13-07-2015, 00:56
Evet abla gerçek bir omega deposudur semizotu.Bende leğende yıkandıktan sonra sularını çiçeklerime dökerim.Tohumlu olanlar çimleniyor herhalde.Şimdi hemen her saksımda semizotu vardır.
YeniGine
13-07-2015, 01:01
Sevgili Zehra hoşgelmişsin. Ben semizotu pişirince bereketsiz diye hiç almazdım. Fakat yeni öğrendim dediğin gibi omega deposu olduğunu ve sitenin bahçesinde çok yerde görüyorum fakat kedi-köpek diyerek hiç bakmıyordum bile. Öğrendikten sonra hemen yine bahçeden kökleyip diktik bakalım saksılara. :) Demek ki bundan sonra gördüğüm yerde kökleyip saksılara dikmek gerekiyor.
zehra evin
13-07-2015, 01:25
Çok hoşbuldum ablacım.Bende balkonumu sizlerle paylaşmak istiyorum ama bir türlü beceremiyorum.Ben bu ağaçlar.netten ayrilamiyorum hiç.Semizotuna gelince. Birde yapraklarından sarımsaklı ekşili zeytinyağlı salatasını yemeni tavsiye ederim. Yine yapraklarından sarımsaklı yoğurtlu zeytinyağlı da çok güzel olur. Biz ailecek çok severiz.Ayrıca yemekte zararlı bir şey varsa mesela kızartma gibi onunda vücuda zararını yok ediyor.Yanı her derde devadır.
YeniGine
13-07-2015, 01:47
:) Çok haklısın sevgili Zehra, ağaçlar.net bir üniversiteden daha fazla eğitici-öğretici-paylaşımcı bir aile birliği. Zaten ayrılma da.
Zehra ben de sayfa nasıl açılır bilemiyorum, açabilmek için çok yanlışlar yaptım en sonunda Sayın malina açtı benim site sayfamı, sağolsun. Sen de başaramıyor isen moderatörlerimizden Sevgili Güler Hanım sana seve seve yardımcı olur.
Semizotu konusunda tavsiyelerine uyacağım inşallah, teşekkür ediyorum.
Tilki Mete
13-07-2015, 13:06
ilk kez böyle güzelini gördüm ve hiç dokunmadım, merak edip gece tekrar baktım aynı yerinde duruyor. Şimdi bu tırtıl kelebek mi olacak yani?
564068
564069
564070
Bu koza haline geldi mi hemen cecik bana kargoluyorsun abla tamam mı ? :D benim kelebeğe ihtiyacım var . :D buralarda hiç göremiyorum .. :(
Bir ayakkabı kutusuna yuva yap bence :D öyle hemen uçup gitmesin . ( önce balkonun tadına baksın değil mi )
Allah ne de güzel yaratmış di mi ? önce sürüngen gibi hayvan eline deyse tik sinirsin , ama bir zaman sonra kanatları olan muazzam bir canlı Tefekkür etmek lazım ...
YeniGine
13-07-2015, 23:59
Çok haklısın sevgili Mete Rabbim neler yaratmış; dediğin gibi bir tırtıl kelebek oluyor. O güzel tırtıl 3 gün kaldı maydanozun üzerinde, 4. gün baktım yoktu; bir daha da görmedim. :(
Sevgili sonkez'in face adresinde paylaştığı sayfasından öğrendiğim; balıktan sonra insan sağlığı için çok önemli omega içeren bitki semizotu imiş. Doğal ortamdan kökleyip yine komşumun bahçesinde bir saksıya diktim, ilk ben biçtim, zeytinyağ-limon sıkıp afiyetle yedik. Bekliyoruz bundan sonrası da büyüsün komşumun inşallah.
565737
Sayın @YeniGine bir iki dalını bırakın tohum yapsın her yıl o saksıda çıkacaktır hatta o saksının toprağını nereye dökerseniz dökün sizi omega zengini yapacaktır. :)
Mevsimlik çiçekler, bahçe çiçekleri, saksı tarlacılığı derken, bu sene de iyiden iyiye sebze tarlacılığını da çok sevdim ben. Harika bir güzellik. Bu da benim tamamen kendi şahsıma ait tarlamın bugünkü hali. :D Valla domatesimin bir tanesinin üzerinde 2 tane minicik minicik domatesler bile var...
565738
565739
565740
Maşallah Sayın YeniGine domateslerinizin yaprakları çok sağlıklı gözüküyor, yapraklar bu işin aynası, sadece alt yapraklar toprağa değecek gibi gözüküyor, biraz yayvan duruyor, alt yapraklardan biraz kopartıp boya gitmesini sağlarsanız iyi ürün alırsınız gibi geliyor bana...
bol ve bereketli ürün almanız dileğiyle.
YeniGine
14-07-2015, 00:33
Sayın sinbas merhaba, site bahçeme hoşgelmişsiniz. Zaten köklediğim yerde birkaç dal bıraktım; vermiş olduğunuz bilgi için de ayrıca teşekkür ediyorum, sağolun...
YeniGine
14-07-2015, 00:37
Maşallah Sayın YeniGine domateslerinizin yaprakları çok sağlıklı gözüküyor, yapraklar bu işin aynası, sadece alt yapraklar toprağa değecek gibi gözüküyor, biraz yayvan duruyor, alt yapraklardan biraz kopartıp boya gitmesini sağlarsanız iyi ürün alırsınız gibi geliyor bana...
bol ve bereketli ürün almanız dileğiyle.
Sayın telato, çok teşekkür ediyorum; alt dallardan koparttım 2-3 tane, hatta onları da toprağa diktim; oldukça hevesli, meraklı ve heyecanlıyım yardımınız için teşekkürler...
:) Her hafta sopalarını değiştiriyorum; bu kısa gelecek olmadı, daha uzununu ara bul dik, yok bu da kısa gelecek daha uzununu bul dik. :)
YeniGine
14-07-2015, 00:48
Bu görüntüye bayılıyorum. Saksılarda, domates-biber-patlıcan; hemen yanlarına oturup bir sigara-bir çay; oturunca sanki orman.
565975
565976
565977
565978
565979
YeniGine
14-07-2015, 00:51
Oturduğum zaman böyle güzel bir görüntü...
565980
YeniGine
14-07-2015, 00:59
565981
565982
565983
565984
Her hafta sopalarını değiştiriyorum; bu kısa gelecek olmadı, daha uzununu ara bul dik, yok bu da kısa gelecek daha uzununu bul dik. :)
Artık sopa değiştirme işini bırakabilirsiniz sayın YeniGine zira bitkiler saçak köklerini yapmıştır sizin her sopa değiştirme eyleminiz onların o narin köklerine zarar verecektir, ayrıca kullanacağınız sopalardan bitkilere bulaşıcı etmenler geçebilir.
sopa uzatma yoluna başvurun yani ucuna yeni bir sopa ekleyip tel veya sağlam ipi sıkıca bağlayarak uzatınız.
Kolay gelsin.
YeniGine
14-07-2015, 23:28
Ceylanlarım bugün; maşallah bu sene hiç çiçeksiz kalmadılar...
566173
566175
566176
566177
YeniGine
14-07-2015, 23:39
Echeveriam; maşallah maşallah kocaman oldu, çiçek açtı, yavruları var. Saksısına sığmıyor artık, saksı değişimi ne zaman yapılır acaba?
566186
Maşallah çok güzel olmus,
YeniGine
20-07-2015, 23:46
Arka bahçeden; sardunyalarım.
567203
567204
567205
YeniGine
20-07-2015, 23:53
Sıcaklarla birlikte çoğu petunyam kurudu, şimdilik kalan sağlar.
567206
567207
567208
567209
567210
YeniGine
20-07-2015, 23:58
Süs kabağı diye tohumunu aldım, bir tanesi çimlendi, şaşırtıldı, büyüdü bir sürü çiçek verdi; tam artık kabak olmayacak diye düşünürken; böyle bir süs kabağı büyümeye başladı bakalım...
567215
567216
YeniGine
21-07-2015, 00:10
Çook güzel çok... Valla minicik boş bir toprak yığını görünce; ille de tarla yapacağım deyince, yoklukta ne fidesi bulunca, ille de dikince, böyle güzellikler çıktı ortaya. Tarlamın biber kısmında çiçeklenenler, nasıl biber olacaklar hiçbir fikrim yok. Ama olsun inanın çok güzel bir duygu.
567217
567218
567219
YeniGine
21-07-2015, 00:16
Diğer biberlerim... Fideleri için acı biber demişlerdi; dedim olsun önemli olan tarlaya dikmek. 5-6 tane koparıp acı seven komşuma verdim; meğerse acı da değillermiş...
567220
567221
567222
567223
YeniGine
21-07-2015, 00:21
Tohumu için Alman fasulyesi demişlerdi, 3 kök büyüyor, çiçeği ve 2 tanecik de fasulyesi. İnşallah türlü yapmaya niyetliyim...
567224
567225
567226
567227
YeniGine
21-07-2015, 00:30
:) Koparıp koparıp yiyorum, maşallahları var; fakat bir yandan da bitiyorlar diye hem kaygılıyım, hem de üzülüyorum...
567230
567231
567232
567233
567234
Sevgili YeniGineciğim,biberler,domatesler pek bir güzel olmuşlar.Köklerine aspirin koymuşmuydun?
Benim biberlerde çok etkisini göremedim.
Ellerine,yüreğine sağlık arkadaşım..
YeniGine
21-07-2015, 23:21
Sevgili Aliyye teşekkür ediyorum, sağolasın... Evet o verdiğin aspirinleri, sonradan yeniden aldık bir de onlardan koyduk fakat dediğin gibi pek bir etkisi olmadı maalesef.
celalim01
23-07-2015, 21:53
Bende kurtaramadım petunyalardan bazılarını. Çok sıcak yerde değiller. Gölgeli yerdeler ama yinede kurtaramadık.Tohumda alamadım. Tohumları döküldüğü yerden yenileri çıkarsa ne ala ,çıkmazsa o renkleri tekrar aramamız lazım.
Sıcaklar çabuk geçmezse ,bahçelerde işler kötü gidecek.
YeniGine
23-07-2015, 23:19
Sayın öğretmenim benimkiler de gölgedeler, zaten son 2 haftada çiçekleri soldu, kurumaya yüz tuttular. Ben devamlı geçen çiçekleri koparttığım için tohum alabilme şansım zaten yok. Artık ne yapalım olduğu kadar nasip...
celalim01
24-07-2015, 07:00
Demek ki gariplerim hava sıcaklıklarına dayanamadılar. Biraz hassas çiçek. Seneye yenilerini alır , bu sefer saksıda yetiştiririm. Saksıda olanların üstlerine fidan örtüsü yapmıştım. Onlar şuan sağlıklı görünüyorlar.
Ben geçen çiçeklerini hiç koparmadım ama tohum alamadım.Tohum dökülmüş olmasını umuyorum.
YeniGine
30-07-2015, 00:00
Süs kabağım maşallah bir sürü kabak veriyor, şimdilik 2 çeşit.
568792
İlk açan ve şu an en büyüğü; daha büyüyecek mi acaba, olup olmadığını nasıl anlayabileceğim??
568793
568794
568795
568796
YeniGine
30-07-2015, 00:07
Glayöllerim kırmızının güneş ve sıcaktan rengi bile değişti sona kalan 3-4 çiçeği.
568798
568799
568800
568801
YeniGine
30-07-2015, 00:13
:p Komşu bahçeden hasatım, hakkımmış...
568802
Valla çok da tatlı, çok büyük bir zevk gerçekten.
Bir de kendi tarlamdaki domatesleri hasat edebilsem, biberlerimi topluyorum da fotoğraflamak aklıma gelmemiş. :D Bir komşum tarlama bakıp bakıp diyormuş 'Sema'nın tarlası hep acı biberle dolu, seneye inşallah ona sürpriz yapıp kahvaltılık kıl biber fideleri alalım.' :) İnşallaaah!..
YeniGine
01-08-2015, 23:29
:) Komşumun bahçesinden çıkan toprağı yığdık bir yere; sonra sonra ben bu toprağı düzeltirsem bana güzel bir tarla olur dedim. Düzelttim, diktim tarlamın son hali...
569350
569351
569352
YeniGine
01-08-2015, 23:35
Domateslerim... Valla; yok böyle bir güzellik... Büyüyorlar, inşallah kızarırlar da...
569353
569354
569355
569356
569357
YeniGine
01-08-2015, 23:45
:) Tarlayı sonradan bulunca, ekmeyi dikmeyi sevince, elde kalan ne varsa toplayıp dikilince; hiç acı sevmeyen, yiyemeyen ben tarlam ne kadar acı biber varsa maşallah hepsini dikmişim... :)
569358
569359
569360
569361
569362
YeniGine
01-08-2015, 23:55
:) Acı mı acılarmış, zehir gibi diyor yiyen komşularım. Ama kalanları; yine acı seven bir komşum turşusunu yaparım diyor.
569363
569364
569365
569366
Yine acı, bugünkü hasatım. Maşallah maşallah bir de bereketli oldu, daha önce toplananlar, bugün toplananlar, daha sonra toplanacak olanlar; gerçekten büyük bir zevk...
569367
günebakan
02-08-2015, 10:00
Hasat bol olmuş Yenigineciğim süper valla:)
Afiyetle tüketin sevgili YeniGinem.Ben yine çiçek aşkıyla :)gözüm sardunyalarda kaldı maşallah. Benim sardunyalar pek keyifsiz. Önce yağmurlardan çiçek açamadılar. Sonra güneş yaktı. Allah'tan çelik alıp bahçeye diktiklerim minik halleriyle çiçek açıp sevindirdiler beni.
YeniGine
02-08-2015, 22:59
:) Teşekkür ediyorum sevgili günebakan'cım, aleydi'cim sağolun...
Sardunyalarımın da çiçekleri pek kalmadı, ufak ufak geçmiş çiçeklerini koparıyorum artık.
YeniGine
04-08-2015, 23:36
Aldıktan sonra üzerindeki çiçekleri döküldü, kısa bir süre sonra yeniden çiçeklenmeye başladı diye sevinirken; sundavillamda unlu bit oluştu. :( Bir kez ilaçlandı fakat pek işe yaramış gibi görünmüyor; hâlâ bitler duruyor, yapış yapış. :(
569712
569713
YeniGine
04-08-2015, 23:58
Tarla bahçeciliğinden vazgeçip, saksı bahçeciliğine dönünce kınalarım da saksıda. Ne yapayım zarar gördükleri için üzülmekten, sinirlenmekten iyidir. Bu senede böyle olsun bakalım.
569716
569717
569718
569719
569720
YeniGine
05-08-2015, 00:05
:) Suluyorum, geçen seneki tohumlardan taşların arasından çıkıvermişler, büyüyorlar...
569726
569727
569728
569729
569735
YeniGine
05-08-2015, 00:15
Tohumdan çimlendirip çoğu saksılarda, çoğu komşu bahçelerde büyüyen çuşka biberim; çook acıymış çok. :) Zaten ilaç için bir tane bile tatlı biberim yok. Boşa dememişler sona kalan; dona kalır...
569736
569737
569738
asmalıtepe
06-08-2015, 06:44
Sevgili YeniGine; Canımsın özür dilerim . Gerçekten o verem otu musibeti yüzünden adeta şapşallaştım. Takdir edersiniz kolay olmadı.5-6 saksı yetişmiş kızarmayı bekleyen meyveleri üstünde domatesleri imha ettim, hatta sonra pişman oldum acaba temizlesemiydim diye...Neyse gittiler zaten. Sağlık olsun.
Red Robin sorunuzu aslında anlayamadım da ondan sanırım atladım.
Verem otlu saksı karesinin tam üstünde; 722. mesajda 2.,3.,4. karede gördüğünüz domatesler Red Robinler. 5. karedeki de cheri'dir.
İki meyveli Red Robinim, iki de cherim kaldı elimde. Onar saksıdan...
Başgöz üstüne sana seneye tohum göndereceğim inşallah. Yakınlarımda olsaydın saksının birini de sana verirdim inan.
Sonuç olarak R.R lerin yaprak yapısı çok farklı zaten bakınca da bilirsiniz.
Gecikmeden dolayı tekrar özür dilerim. Sevgiler kardeşim.
Sevgili YeniGine; Canımsın özür dilerim . Gerçekten o verem otu musibeti yüzünden adeta şapşallaştım. Takdir edersiniz kolay olmadı.5-6 saksı yetişmiş kızarmayı bekleyen meyveleri üstünde domatesleri imha ettim, hatta sonra pişman oldum acaba temizlesemiydim diye...Neyse gittiler zaten. Sağlık olsun.
Red Robin sorunuzu aslında anlayamadım da ondan sanırım atladım.
Verem otlu saksı karesinin tam üstünde; 722. mesajda 2.,3.,4. karede gördüğünüz domatesler Red Robinler. 5. karedeki de cheri'dir.
İki meyveli Red Robinim, iki de cherim kaldı elimde. Onar saksıdan...
Başgöz üstüne sana seneye tohum göndereceğim inşallah. Yakınlarımda olsaydın saksının birini de sana verirdim inan.
Sonuç olarak R.R lerin yaprak yapısı çok farklı zaten bakınca da bilirsiniz.
Gecikmeden dolayı tekrar özür dilerim. Sevgiler kardeşim.
Merhabalar;
5-6 saksının verem (küsküd) otu temizliği sorun olmamalıydı sadece başı boş bırakmayın yeterlidir bir daha hırslanıp ta böyle bir şey yapmayın.
neyse geçmiş olsun...
YeniGine
06-08-2015, 23:59
Sevgili asmalıtepe canımsın, sen de özür dileme lütfen; özür dilenecek bir durum yok ortada. Zaten farkındayım verem otu seni fazlası ile tedirgin etti, haklısın da. Bir daha da karşılaşmayasın inşallah...
Vermiş olduğun bilgiler, tohum sözün ve kesinlikle inanıyorum domatesi saksısıyla vermeyi düşünmen çoook sağolasın, gönlüne sağlık, herşey gönlünce olsun inşallah.
Çok teşekkür ediyorum, sağolasın.
YeniGine
07-08-2015, 23:39
Sardunyalarım; çiçeklerimiz iyice azaldı...
570191
570192
570193
570194
570199
YeniGine
07-08-2015, 23:45
Bundan sonra nasip, kısmet olur ise ekeceğim-dikeceğim çiçekler kına ve kadife. Baktım bana en uyan çiçek bunlar, zahmetsiz, kendi güzel, kadifelerin kokularına da bayılıyorum...
570200
570201
570202
570203
570204
Sardunyalara devam ama inşallah!.. Bir de domates-biber ektim mi tamam inşallah!..
YeniGine
07-08-2015, 23:51
570213
570214
570215
570216
570217
YeniGine
07-08-2015, 23:58
:) Kızarıyorlar, tarlamın domatesi (İşte ben bu domatesin ne olduğunu merak ediyorum) 2 tanesini kopardım yedim, çok mu çoook lezzetli...
570218
3. biber hasatım. Acı seven komşular duydukça tarlama geliyorlar; Sema sende acı biber varmış; var mı? :D Büyük bir zevk gerçekten olanları koparıp koparıp acı seven komşulara veriyorum.
570219
YeniGine
08-08-2015, 00:06
Bunlar da diğer canlar... 4.'ye uçacaklar inşallah. Pek belli olmasa da 2 taneler; kafesin içi karanlık olduğu için flaşlı çekim oldu, onun için başka çekemedim, rahatsız olmasınlar diye.
570220
Bu güzel de bir sürüden bir tanesi. Tekir, saksıyı mesken tuttu.
570221
570222
Bir anne kedimiz de yavruladı 3 tane yavrusu var, yaklaştırmıyor; onun için fotoğraflayamadım.
Bunlar da diğer canlar... 4.'ye uçacaklar inşallah. Pek belli olmasa da 2 taneler; kafesin içi karanlık olduğu için flaşlı çekim oldu, onun için başka çekemedim, rahatsız olmasınlar diye.
570220
570221
570222
Bir anne kedimiz de yavruladı 3 tane yavrusu var, yaklaştırmıyor; onun için fotoğraflayamadım.
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/570222d1438984967-ku2.jpg
Bu kadar güzel çiçeğin arasında komplekse girmiş olmalı ki kendine bir saksı kapmış.:D
YeniGine
08-08-2015, 00:25
:) Sayın sinbas çok teşekkür ediyorum, sağolun. Valla kedilerimiz 20 tane kadar varlar sanırım. Ama bu Tekir, mama verilince mamasını yer, az biraz gezer dolaşır sonra yine gelir saksısına ya oturur, ya yatar. O saksı onun. :)
Sevgili YeniGineciğim;Sardunyalarına şekerli su verirsen daha iyi açıyor.Bir litre suya iki yemek kaşığı şeker koyup iyice eritiyorum ve 15 günde bir sardunyalarımı besliyorum.:)
Tavsiye ederim arkadaşım.Bol çiçekli sardunyaların olsun inşallah..
570220
570221
570222
Sevgili YeniGine çiçekleriniz çok güzel ama kendini saksıya diken kediye bayıldım. Heykel gibi, kendini bahçe cücesi yapmış :D
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.