View Full Version : YeniGine / Site bahçesi
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
[
10]
11
12
13
14
15
16
17
18
19
YeniGine
05-06-2014, 23:26
Bahçeye diktiğim diğer begonyalarım...
499936
499937
499938
499939
499940
YeniGine
05-06-2014, 23:28
Asterler bu sene çok erkenci ağustos-eylül çiçekleniyorlardı.
499941
YeniGine
05-06-2014, 23:29
499942
YeniGine
05-06-2014, 23:32
Küpelim...
499943
499944
Sevgili YeniGine yine diyecek söz yok, geçen yıllara göre elinin değdiği her bitkide olağan üstü gelişmeleri zevkle izliyor ve imreniyorum. Site yönetimine karşı verdiğin mücadelenin başarılı bir şekilde devam etmesine çok sevindim:).
Bende güllerini kıskandım maşallah ne güzel açmışlar, ya sardunyalar, bu yıl saplantılı hastasıyım bu güzellerin:).
Özellikle saz arkadaşlarımıza sahip çıktığın için çok teşekkür ederim:). (Onlarsız hayat siyah beyaz gibi.).:)
YeniGine
05-06-2014, 23:45
Sevgili berçin merhaba, hoşgelmişsin. Güzel yorumun, beğenilerin için çok teşekkür ediyorum, sağolasın.
Evet maşallah güllerim bu sene çok güzel oldular, bu seneye kadar hiç bu kadar fazla ve hep birden çiçeklendiklerini görmemiştim. Sevindirdiler beni.
Sardunyalar zaten 2-3 tane edindin mi istiyorsun daha fazla olsunlar ben de fazlalaştırayım diyorum ama işte yer sorunu. Bahçeye bir kez diktim o sene de kış fazla olunca hepsi dondu bir daha da dikmedim fakat bu sene budadıkça, elime geçtikçe şöyle bir öbek yapmayı düşünüyorum, nasip kısmet.
:) Saz ekibim, onları çok seviyorum çok şükür onlar da beni. Artık bazı komşular da benimsediler onlar da doyuruyorlar... :D Sonra da bana sevineyim diye söylüyorlar saz ekibini doyurdum bugün, yok su verdim, yok tavuk aldım verdim. Sağolsunlar.
sevgili yenigine.
bitkilerin çiçeklerin maşşallahı var hepside çok coşkulular.
gözüme çarpan soğanlı begonyalar.
yere toprağa dikmişsin yerde oluyolarmı öğrenmek istedim.
eline emeğine sağlık.
Küpelim...
499943
499944
Selam Sevgili YeniGine; Yine birbirinden güzel paylaşımlarınızla bizi çok mutlu ettin eline, gönlüne sağlık anlaşılan sitenin bahçesinde tam anlamıyla bahar coşkusu var.
Ayrıca ben küpe çiçeğini çok beğendim, dün öğle tatilini fırsat bilip bende bentderesindeki çiçekçileri gezmeye gittim, tabi gidincek dayanamadım ve sarkaç içinde küpe çiçeği aldım evimizin girişindeki sundurmaya asmak için.
Henüz çiçek açmamış daha yeni, yeni goncaları var heralde 10 gün içinde üzeri çiçek dolar diye düşünüyorum ve en kısa zamanda resmini çekip sizlerle paylaşıcam herşey gönlünüzce olsun.
YeniGine
06-06-2014, 23:37
sevgili yenigine.
bitkilerin çiçeklerin maşşallahı var hepside çok coşkulular.
gözüme çarpan soğanlı begonyalar.
yere toprağa dikmişsin yerde oluyolarmı öğrenmek istedim.
eline emeğine sağlık.
Sevgili efeege böyle güzel yorumlar beni mutlu ediyor çok teşekkür ediyorum, sağolasın.
Begonyalar evet geçen sene Florya'da görmüş idim öbek öbek yapıp yerlere dikmişlerdi. Ben 2-3 tanesini de saksıya diktim.
Çok teşekkür ederim, sağolasın.
YeniGine
06-06-2014, 23:42
Selam Sevgili YeniGine; Yine birbirinden güzel paylaşımlarınızla bizi çok mutlu ettin eline, gönlüne sağlık anlaşılan sitenin bahçesinde tam anlamıyla bahar coşkusu var.
Ayrıca ben küpe çiçeğini çok beğendim, dün öğle tatilini fırsat bilip bende bentderesindeki çiçekçileri gezmeye gittim, tabi gidincek dayanamadım ve sarkaç içinde küpe çiçeği aldım evimizin girişindeki sundurmaya asmak için.
Henüz çiçek açmamış daha yeni, yeni goncaları var heralde 10 gün içinde üzeri çiçek dolar diye düşünüyorum ve en kısa zamanda resmini çekip sizlerle paylaşıcam herşey gönlünüzce olsun.
Sevgili 06dilek hepimiz paylaşmayı da seviyoruz, izlemeyi de seviyoruz gerçekten mutlu oluyoruz. Çok teşekkür ediyorum, sağolasın.
Küpelim geçen seneden 2 tane idiler komşumun bahçesinde duruyorlardı birini kendi balkonuma getirdim, diğerini de bir komşum istedi ona verdim.
Senin de küpelin hayrlı, bol çiçekli olsun inşallah. Havadar ve gölgeyi seviyorlar. Fotoğraflarını bekliyoruz, ne renk açacak acaba? Evet inşallah çiçek dolsun.
Teşekkür ediyorum, sağolasın.
YeniGine
10-06-2014, 23:30
Zıpçıktılarım. Ben çoğalacaklarını beklerken bu sene daha azalmışlar. :(
501281
501282
Gazanyalarım maşallah biri soluyor biri açıyor. Bu sene çok güzel çiçeklendiler.
501283
501284
YeniGine
10-06-2014, 23:33
Ortancalarım 2 senedir bir türlü büyüyemediler.
501285
501286
501287
YeniGine
10-06-2014, 23:35
Ceylanım maşallah güzel çiçeklendi.
501289
Gazanyalar muhteşem olmuş ablacım ya.. Ceylan desen, onun yeri ayrı zaten. Zıpçıktıları ne zaman ekmiştin? Topraktan çıkarttınmı hiç soğanlarını? kısacası lale, sümbül gibimi bakımı?
YeniGine
11-06-2014, 00:22
Sevgili hiracık teşekkür ediyorum, sağolasın. Zıpçıktılar benden öncesi başka bir yerdelerdi hem beyazı, hem pembesi. 3 sene olmuştur ben onları o yerlerinden alıp üçgen tarlama diktim. Dikerken aman ne kadar çok soğan vardı, hele beyazlarda. Ve hiç çıkartmadım bir daha yerlerinden. :( İyice azaldılar.
Ben lale ve sümbülleri de bir kez yerlerinden çıkarttım sağlıklı bir şekilde saklayamadım kayıplarım çok oldu ondan sonra dedim bir daha çıkartmam. (2 sene önce çıkartmış idim.)
tarla kuşu
11-06-2014, 01:13
Sevgili YeniGine, çiçeklerin muhteşem görünüyor. Ama pembe zıpçıktıların çok güzel. Beyazı var bende de ama pembesini henüz bulamadım. Çok güzel çiçek. Sevgiyle emekle bakıldıkları her hallerinden belli.....
Sevgili YeniGine; Senin çiçeklerinin en çok yaşama azimlerini beğeniyorum, onca susuzluğa karşı senin onlara verdiğin sevgi o kadar büyük ki onlar da seni güzel çiçekleriyle ödüllendiriyorlar. Her zaman daha güzellerini yetiştirmen dileğiyle. :D
sevgili yenigine. zıpçıktıların sezonu açmış bol çiçekli yaz dilerim.
ben bu yıl saksısını boşaltıp iki saksıya bölmüştüm tam toparlanamadılar henüz.
çiçeklenme yoktu boş olan yerlerinede latin tohumu ekmeştim latinler saksıya istila etmişler.
ayırsam latinler ölürmü bilmem. bu gidişle bu sezon pembe zıpçıktılarımın çiçeğine hasret kalıcam.
beyazını bulamadım yer değiştirecek olursanız benim için beyaz yedekleyebilirmisiniz bir tanecik.
çiçekli günleriniz bol olsun...
YeniGine
11-06-2014, 23:30
Sevgili tarla kuşu, sevgili lusoari, sevgili efeege hoşgelmişsiniz; güzel yorumlarınız, beğenileriniz için çok teşekkür ediyorum, sağoluun...
Zıpçıktı çiçekleri çok güzel ama işte 1-2 gün çiçekli kalıyorlar. Bu sene çoğalacaklar daha güzel bir görsel sergileyecekler diye düşünürken :( azalmışlar. Lale soğanlarım da azalmıştı.
Sevgili efeege beyazdan gönderebilirim tabi ki, öğrenelim ne zaman sökülme zamanları ona göre göndereyim.
sağ olasın sevgili yenigine. aciliyeti yok herhangi bir zaman saksı veya yer değiştirdiğinde bir soğan olsa yeter gerisini çoğaltırız.
en azından yazı geçirmek gerek şimdi tam çiçeklenme zamanları başladı. kökleri oynamaması lazım...
YeniGine
12-06-2014, 00:13
Az önce sevgili Esin'in sayfasında gördüm gelin-damat da derlermiş. Biri katmerli diğeri yalınkat. Ben de fotoğraflarken düşündüm Allah Allah neden bir çiçek böyle de, diğeri böyle diye.
501535
501536
Hayırlı kandillerin olsun YeniGine ablacim.. ;)
YeniGine
12-06-2014, 23:14
Sevgili ngr33 çok teşekkür ediyorum, sağolasın; senin de Kandilin mübarek olsun inşallah.
Zıpçıktılarım. Ben çoğalacaklarını beklerken bu sene daha azalmışlar. :(
501281
501282
Gazanyalarım maşallah biri soluyor biri açıyor. Bu sene çok güzel çiçeklendiler.
501283
501284
Ayyyy Sayın YeniGine; Zıpçıktıların rengi nekdar güzeller bayıldım resimlerine bakarken içime mutluluk doldu. Birde birşey öğrenmek istiyorum nasıl çoğaltılır bunlar soğanlı bitkilerden galiba?
Gazanyalarınızında gerçekten maşallahı var.
YeniGine
13-06-2014, 23:26
Sevgili 06dilek merhaba, hoşgelmişsiin... Beğenin ve güzel yorumun için çok teşekkür ediyorum, sağolasın.
Zıpçıktılar evet soğanlı, diğer soğanlılar gibi yavrulayarak çoğalıyorlar. Ama ne hikmetse benim bu sene azalmışlar maalesef. :(
Gazanyalarım bu sene maşallah bir açtılar sırayla biri soluyor biri açıyor.
Teşekkür ediyorum, sağolasıın...
YeniGine
14-06-2014, 02:06
:( Biliyorsunuz benim kendime ait bir bahçem yok, balkonum yok çok yerde baktığım, suladığım, budadığım, ektiğim, diktiğim, ilaçladığım, gübrelediğim çook bitkim çiçeğim var. İki gündür de yoğundum komşumun camekânının önündeki kaktüsüm tomurcuklanmış çiçek açmış :( çok üzüldüm ben bu son halini fotoğraflayabildim. (Fotoğraflarken de olsun bu halini de fotoğraflayayım ağaçlar.net ailesi saygı ve çiçek, bitki severliklerinden dolayı bu halimizi bile beğenirler diye düşündüm.) E buna da şükür hiç görmeyebilirdim de...
501934
501935
501936
asmalıtepe
14-06-2014, 04:24
Sevgili YeniGine öncelikle hayırlı sabahlar olsun.
Kaktüsünüzün çiçeklenmesini kaçırdınız sa da kaçırmadığınız o kadar güzel emekleriniz ve çiçekleriniz var ki. Ellerinize ve yüce gönlünüze sağlık.
Marangozun kapısı sırımla bağlı olurmuş. Yani topluma çalışırken, kendinizinkini ihmal etmek ve ya ona yetememek.
Biz öğretmenler de öyleydik. Sınıflarda, hatta özel derslerimizde sayılarca öğrenci ile uğraşır, yetiştirir ama kendi çocuklarımıza vakit bulamazdık ta biz de başkalarından dersler aldırırdık.
Bütün çiçekleriniz çok güzel. Allahım size de bahçelerin balkonların en güzelini versin. sevgiler..
YeniGine
14-06-2014, 23:12
Sevgili asmalıtepe, çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Açmış halini gördüm fakat o anda yanımda makinem yoktu fırsat bulunca da aldım makinemi çekeyim diye bu sefer de çiçekler solmuş. Ne yapayım buna da şükür dedim...
Teşekkür ediyorum, sağolasın; amiin hepimizin gönlüne göre versin Rabbim inşallah!..
YeniGine ablacım, kaktüsün çokta güzel çiçeklenmiş fakat üstüme vazife değil ama o yoncalar işi bozmuyormu?
YeniGine
15-06-2014, 22:55
:) Sevgili hira çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Yoncaları da bugün akşam üzeri temizledim ne kadar temizlersem temizleyeyim yeniden çıkıyorlar zira kökleri kalıyor dikenlerden dolayı tam sökemiyorum. Ve bir zararları var mıdır yok mudur onu da bilmiyorum açıkçası.
YeniGine
16-06-2014, 23:17
Hergün bir sürü salyangoz toplayıp çöpe atıyorum :mad: bitmediler yıldızlarımı da yemişler. Sadece iki tane yıldızım çiçeklendi diğerlerinde hiçbir hareket yok maalesef.
502671
502672
502673
502674
YeniGine
16-06-2014, 23:21
Begonyalar maşallah güzel çiçekleniyoruz...
502675
502676
502677
YeniGine
16-06-2014, 23:27
Su damlacıklı fotoğrafları çok beğeniyorum ya hercaim. :dilli:
502678
502679
Kasımpatım da ne hikmetse açtı. 2-3 kasımpatım da çiçek açmak üzereler.
502680
502681
Bahçede kendiliğinden çıktı, yaprakları kasımpatına benziyor.
502682
YeniGine
16-06-2014, 23:31
Bu sakızlarımı çok seviyorum. Maşallah çiçekleri ve renkleri çok güzel açıyor.
502683
502684
502685
Bu sene kasımpatılarda bir acaiplik var, herkes bu mevsimde açmasından şikayetçi değilde hayret ediyor, vardır bir hikmeti..
YeniGine
16-06-2014, 23:33
Şeker begonyalarım da maşallah pek şeker oldular...
502686
502687
502688
YeniGine
16-06-2014, 23:40
Sardunyalarım...
502689
502690
502691
502692
502693
Çiçeklerin yine çok güzeller ablacım, özellikle şekerler harika olmuş. Yağmur varmıydı bugün orada?
YeniGine
16-06-2014, 23:45
Sardunyalarımdaki zararlılar.
502694
İyi de yuva yapmış kendisine nasıl yiyor peki sardunyaları?
502695
Bu zararlılar da sağolsun komşular çok şükür, Allah razı olsun iki dal bırakmışlar bana. :mad:
502696
Fotoğrafta daha güzel gördüm, kaç yerinden koparıp koparıp gitmişler. :(
YeniGine
16-06-2014, 23:51
502697
:( Bütün orta dalları gitmiş, yani elinsaf... Fotoğrafları görünce şimdi daha da üzüldüm gerçekten.
Ayy komşuların kırdığı bir üst fotoğraftaki ceylangöz mü? Daha önce de bir fotoğrafını paylaşmıştınız, çok güzeldi gözümü alamamıştım. Güzel olan tüm şeylerin başına gelen aynı oluyor, insanlar üstüne atılıp o güzellik kalmayıncaya dek onu tüketiyorlar. :( Çok da hoyratça kırılmış dalları galiba, çok üzüldüm ben de şimdi. İnşallah yine toparlanıp eski görkemine kavuşur...
YeniGine
17-06-2014, 00:29
Bu sene kasımpatılarda bir acaiplik var, herkes bu mevsimde açmasından şikayetçi değilde hayret ediyor, vardır bir hikmeti..
Sayın TRAKLI merhaba, hoşgelmişsiniz. Evet her sene temmuz-ağustos aylarında tomurcuklanırlardı ve ben de hepsini cimdikleme usulü topluyordum. Fakat bu sene bu ayda tomurcuklanmaya başlayınca dedim 'Tamam rahat bırakayım bakalım ne istiyorlar, ne olacak.' Valla çiçek açtılar işte. Sarı kasımpatlarımda da tomurcuklanma var, onları da bıraktım kendi hallerine. Vardır bir hikmeti...
YeniGine
17-06-2014, 00:33
Çiçeklerin yine çok güzeller ablacım, özellikle şekerler harika olmuş. Yağmur varmıydı bugün orada?
Sevgili hira tekrar çok teşekkür ediyorum, sağolasıın... Bugün sabah 11.00 gibi bir rüzgâr bir fırtına, sonra da saat 14.00 bardaktan boşanırcasına bir yağmur, sonra ara ara çiselemeler ve 15.30 gibi de güneş kendini gösterdi. Sonrası ve hâlâ devam ediyor bir nem bir nemli hava ki sorma. Haziran böyle geçerse temmuz-ağustos ne oluruz düşünmek bile istemiyorum valla.
YeniGine
17-06-2014, 00:44
Ayy komşuların kırdığı bir üst fotoğraftaki ceylangöz mü? Daha önce de bir fotoğrafını paylaşmıştınız, çok güzeldi gözümü alamamıştım. Güzel olan tüm şeylerin başına gelen aynı oluyor, insanlar üstüne atılıp o güzellik kalmayıncaya dek onu tüketiyorlar. :( Çok da hoyratça kırılmış dalları galiba, çok üzüldüm ben de şimdi. İnşallah yine toparlanıp eski görkemine kavuşur...
Sevgili Esin evet ya maalesef o ceylangöz maşallah ortayı tamamen temizlemişler. İstediler dedim 'Ben onları yaza doğru hepsini budadım, hepsi yeni filiz alınmaz, almayın alsanız bile tutmaz.' Yok olmamış sen vermezsen biz alırız demişler ortayı tamamen yok etmişler. Ben de çok üzüldüm ve ben bu tür üzüntüleri çook yaşıyorum çok. Ben solan bir yaprağını koparamazken neler gitmiş neler... :(
YeniGine
17-06-2014, 00:51
YeniGine de değişiklik... Balkabağı imiş. Minicik 3-4 fidan getirdi komşum 'Sema buraya diksek olur mu diye sordu. E ben de o minicik fidanlara hayır diyebilir miyim diyemem tabi ki. Diktik şimdilik bu haldeler sonrasını bilemiyorum.
502702
502703
502704
YeniGine
17-06-2014, 00:54
Hep imrenirim ya bahçedeki sebze fidelerinin meyvelerine bunu da çeri domates diye alıp dikmiş idik. 1 tanecik.
502705
502706
YeniGine
17-06-2014, 00:56
Salatalık olacaklarmış. Haydi inşallah.
502707
502708
YeniGine
17-06-2014, 00:59
Geçen sene kadife yolumun az birazını komşumun isteği e biraz da benim hevesim biber fideleri diktik.
502709
YeniGine
17-06-2014, 01:01
Ben tarlalarımı sularken komşunun sebze merakı ricasını da hiçe saymadan sularım, sardunyalarımdan da vazgeçemem.
502710
s.serdar
17-06-2014, 09:35
Sayın YeniGine.
O kadar ot içerisinde sebze yetiştirmeye yönelmek pek doğru değil gibime. Ayrıca sebze bol çapa ister.
Sevgili YeniGine,
Her çiçeğini ayrı bir zevkle seyrettim.
İnsafsızca koparılan sardunyana inan ki, senin kadar üzüldüm.
Böcek ve salyangoza çare var ama, bu iki ayaklıların verdiği zararı önleyemiyoruz.
Benden de koparılan sardunyaları bir kısmı kel kadı.
Canım arkadaşım,gönderdiğin fidelerden haberler:
Sarı çiçek çok güzel açtı ve bitti.Onun tohumunu mu alacağım?
Aster iki çiçeğini gösterdi durumu iyi.
Ne yazık ki, 3 kök karanfilimin ikisini bir böcek kesmiş, bir kök kaldı büyüyor şimdilik
Kınalarımı yerlerine aldım,açınca fotoğraflarını paylaşacağım.
Her şey gönlünce olsun,selam ve sevgiler..
edelvays58
17-06-2014, 10:52
Sevgili YeniGine, çiçeklerinize bayıldım. Belli ki çok emek verilmiş. Yumrulu begonyaların (gelin damat çiçeği , )bahçede olabileceklerini bilmiyordum. Nasıl bir yere ektiniz. Ben de onları çok seviyorum ama benimkiler saksıdalar.
münevver48
17-06-2014, 14:08
sevgili yenigine maşallah yıldızların, sardunyaların,şekerlerin,hercailerin çok güzel olmuş. kasımpatılar gerçekten şaşırdılar nerde görsem çiçek açmış haldeler. benimkilerde tomurcukta bu sene galiba kasımpatıların yılı olacak kasım ayında da inşallah çiçeklenmeye devam ederler.bizleri hüsrana uğratmazlar.begonyalarına hayranım.çok güzel açıyorlar.gelin damat çiçeği denilen begonya bunlar mı? benimde olsun istiyorum. öyle ise büyük marketlerde yumrulu begonya diye satın alabilirim.ehhh...elin sebzelere değmiş birde tadına bakarsan,bundan sonra mutlaka sebzelerede yer ayıracaksın.inşallah ürünlerini tatmak nasip olur.bir zararlı tarafından yok edilmez.sardunyan için üzüldüm.sanki şiddet görmüş bir hal almış.saçınıbaşını yolarcasına,kelaynak'a döndürmüşler içimden elleri kırılasacalar diyesim geldi. bazen bizde yapıyoruz. ama çiçeğe zarar vemeden böyle şiddet görmüş gibi değilen kısa zamanda kendisini toparlar da size daha güzel çiçekler açar. dilerim çiçekleriniz hiç solmasın,siz bunu en çok hak edenlerdensiniz.tabi hiç birimizinki sevgilerimle.......
mormenekşe
17-06-2014, 15:10
Sevgili Yeni Gine, çiçeklerine, sebzelerine bayıldım maşallah emeğini inkar etmemişler. Ellerine, emeğine sağlık, komşular tarafından acımadan budanan ceylanına üzüldüm ama dua et iki dal bırakmışlar. Benim tavus kuşu orkidelerimi ve bir çok çiçeğimi saksısıyla götürmişlerdi :(
Ben şimdi Urla'da tekrardan bahçe düzenliycem, arazi büyük, toprak kötü, elde doğru dürüst çiçek kalmadı ne yapıcam diye kara kara düşünüyorum hayırlısı bakalım inşallah yakında ben de sizlerle güzellikler paylaşırım sevgiyle kalın.
tarla kuşu
17-06-2014, 16:48
Sevgili YeniGine, maşallah sebzeler, çiçekler harika görünüyor. Hele şeker begonyalar , gerçekten şeker gibi , insanın yiyesi geliyor :)
YeniGine
17-06-2014, 23:36
Sayın YeniGine.
O kadar ot içerisinde sebze yetiştirmeye yönelmek pek doğru değil gibime. Ayrıca sebze bol çapa ister.
Sayın s.serdar :( maalesef bahçemiz hep ot, ben zaten sebze ile ilgilenmiyorum, ben çiçekçi. Hep özenirim arkadaşların üzerinde sebzeleri olan fotoğraflarına e komşum da rica edince dikiverelim dedim ve zaten 5-6 tane fideyi diktik. E az az başlarım otları yolmaya, diplerini de çapalarım inşallah...
Teşekkür ediyorum, sağoluun.
YeniGine
17-06-2014, 23:41
Sevgili YeniGine,
Her çiçeğini ayrı bir zevkle seyrettim.
İnsafsızca koparılan sardunyana inan ki, senin kadar üzüldüm.
Böcek ve salyangoza çare var ama, bu iki ayaklıların verdiği zararı önleyemiyoruz.
Benden de koparılan sardunyaları bir kısmı kel kadı.
Canım arkadaşım,gönderdiğin fidelerden haberler:
Sarı çiçek çok güzel açtı ve bitti.Onun tohumunu mu alacağım?
Aster iki çiçeğini gösterdi durumu iyi.
Ne yazık ki, 3 kök karanfilimin ikisini bir böcek kesmiş, bir kök kaldı büyüyor şimdilik
Kınalarımı yerlerine aldım,açınca fotoğraflarını paylaşacağım.
Her şey gönlünce olsun,selam ve sevgiler..
Sevgili CAN hozat çok teşekkür ediyorum, sağolun. :( Evet maalesef zaten iki ayaklıların zararları çok oluyor bana.
Sarı çiçeğin artık dibinden yeni minik minik fideleri oluşacak, ben tohum almamıştım geçen sene, fidelerden kendiliğinden büyüyorlar. Aster de çok güzel kendiliğinden yayılıyorlar. Tutmuş olmasına sevindim. Karanfil inşallah kalan 1 tane tutar da yayılır ve seneye çiçeklerini görürsünüz. Olmaz ise ben tekrar gönderirim size, canınız sağolsun. Henüz kınalarda benim de çiçeklenme yok, bekliyoruz bakalım.
Çok teşekkür ediyorum, sağolun sizin de inşallah herşey gönlünüzce olsun. Sevgiler...
YeniGine
17-06-2014, 23:45
Sevgili YeniGine, çiçeklerinize bayıldım. Belli ki çok emek verilmiş. Yumrulu begonyaların (gelin damat çiçeği , )bahçede olabileceklerini bilmiyordum. Nasıl bir yere ektiniz. Ben de onları çok seviyorum ama benimkiler saksıdalar.
Sevgili edelvays58; çok teşekkür ediyorum, sağolun. Elimden geldiğince ilgileniyorum nacizane başarabildiğim kadar. Ben gelin-damat çiçeğini geçen sene belediyenin Florya'da parklara diktiklerini görmüş idim. Bana gelen bu çiçekler de sanırım yine belediyeden geldi büyük ihtimal. Dışarı ortak alana dikemedim onun için komşumun sabah güneşi alan bahçeye diktim. Bir tane de uzunca saksıya diktik. Şimdilik durumları iyi güzel çiçekleniyorlar maşallah...
Teşekkür ediyorum sağoluun.
YeniGine
17-06-2014, 23:51
sevgili yenigine maşallah yıldızların, sardunyaların,şekerlerin,hercailerin çok güzel olmuş. kasımpatılar gerçekten şaşırdılar nerde görsem çiçek açmış haldeler. benimkilerde tomurcukta bu sene galiba kasımpatıların yılı olacak kasım ayında da inşallah çiçeklenmeye devam ederler.bizleri hüsrana uğratmazlar.begonyalarına hayranım.çok güzel açıyorlar.gelin damat çiçeği denilen begonya bunlar mı? benimde olsun istiyorum. öyle ise büyük marketlerde yumrulu begonya diye satın alabilirim.ehhh...elin sebzelere değmiş birde tadına bakarsan,bundan sonra mutlaka sebzelerede yer ayıracaksın.inşallah ürünlerini tatmak nasip olur.bir zararlı tarafından yok edilmez.sardunyan için üzüldüm.sanki şiddet görmüş bir hal almış.saçınıbaşını yolarcasına,kelaynak'a döndürmüşler içimden elleri kırılasacalar diyesim geldi. bazen bizde yapıyoruz. ama çiçeğe zarar vemeden böyle şiddet görmüş gibi değilen kısa zamanda kendisini toparlar da size daha güzel çiçekler açar. dilerim çiçekleriniz hiç solmasın,siz bunu en çok hak edenlerdensiniz.tabi hiç birimizinki sevgilerimle.......
Sevgili Münevver çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Valla kasımpatlar her sene temmuz-ağustos tomurcuklanırlardı ben de çimdikleye çimdikleye tek tek hepsini koparıyor idim. Baktım bu sene haziran dedim bırakayım bakayım ne olacaklar. Ve gayet de güzel açtılar. 2 tane de sarı kasımpatım var onlar da açıyorlar. Açsınlar bakalım.
:) Sebzeler; ah yerim olsa ben de şöyle bol bol dikebilsem. Arkadaşlar paylaştıkça fotoğrafları içim gidiyor hele o hasat dönemi sorma nasıl içim gider nasıl. E komşu da almış gelmiş fideleri diktik bakalım, ne olacaklar?
:mad: Sardunyama ben de çok üzüldüm sorma halbu ki dedim şimdi tutmaz almayın budayacağım zaman veririm zaten. Yolmuşlar kaç tane dalını.
Teşekkür ediyorum, sağolasın; inşallah hiçbirimizin çiçekleri solmasın.
YeniGine
17-06-2014, 23:57
Sevgili Yeni Gine, çiçeklerine, sebzelerine bayıldım maşallah emeğini inkar etmemişler. Ellerine, emeğine sağlık, komşular tarafından acımadan budanan ceylanına üzüldüm ama dua et iki dal bırakmışlar. Benim tavus kuşu orkidelerimi ve bir çok çiçeğimi saksısıyla götürmişlerdi :(
Ben şimdi Urla'da tekrardan bahçe düzenliycem, arazi büyük, toprak kötü, elde doğru dürüst çiçek kalmadı ne yapıcam diye kara kara düşünüyorum hayırlısı bakalım inşallah yakında ben de sizlerle güzellikler paylaşırım sevgiyle kalın.
Sevgili mormenekşe merhaba, hoşgelmişsiniz. Beğeni ve güzel yorumunuz için çok teşekkür ediyorum, sağolun.
:D Evet çok şükür ki iki dalını bırakmışlar bana sağolsunlar. Hep istediler de ben vermedim, sanırım onlar da sen vermezsen biz de böyle yaparız dediler. :mad:
Urla da yeni bahçe; haydi bakalım hayrlısı olsun rastgelsin inşallah. Arazi büyük, toprak kötü bence onları düşünün, elde doğru dürüst çiçek kalmadı kısmını bence hiç dert etmeyin ağaclar.net ailesi kesinlikle yardımcı olacaktır size.
Herşey gönlünüzce olsun inşallah, kolaylıklar diliyorum; güzellikleri paylaşmak nasip olsun inşallah.
YeniGine
18-06-2014, 00:00
Sevgili YeniGine, maşallah sebzeler, çiçekler harika görünüyor. Hele şeker begonyalar , gerçekten şeker gibi , insanın yiyesi geliyor :)
Sevgili tarlakuşu beğenilerin ve güzel yorumun için çok teşekkür ediyorum, sağolasın.
Benim bitkilerim de hepimizde olduğu gibi emek var, ama senin bahçendeki huzur yok maalesef. :(
s.serdar
18-06-2014, 02:07
Sayın s.serdar :( maalesef bahçemiz hep ot, ben zaten sebze ile ilgilenmiyorum, ben çiçekçi. Hep özenirim arkadaşların üzerinde sebzeleri olan fotoğraflarına, komşum da rica edince dikiverelim dedim ve zaten 5-6 tane fideyi diktik. Az az başlarım otları yolmaya, diplerini de çapalarım inşallah...
Teşekkür ediyorum, sağoluun.
Bizim orta anadolu da bir söz vardır. Bir su iki çapa diye. Sebzeyi duruma göre 7-10 günde bir sulayacaksın. (Vahşi sulama) Bu sürede iki kere toprağını çapalayıp yumuşatıp gevşekleştirip aynı zamanda yabani otlardan arındıracaksın diye.
Bu sene her gün yağmur yağdığı için sebze fidelerini ektiğimden bu yana hiç ilave su vermedim. ama 5-6 kere çapaladım. Sebze bantlarımda tek bir yabani ot yok. Ancak havalar çok yağışlı gittiği için ortalıkta hiç arı ve dolayısı ile tozlaşma göremedim. Sebzelerdeki çiçekler meyveye dönüşecek mi pek bilemiyorum.
Yolunan kel budak bırakılan sardunyana gerçekten çok üzüldüm. Ne yazık ki hepimizin ortak derdi, diyebilirsin ki ''senin terasın var ne alaka''. Şöyle ki; Komşu bir sene önce bir fide getiriyor ve bırakıyor, daha sonra ne arıyor ne soruyor. Sende diğer bitkilerinden ayırt etmeyip bakımını, saksı değişimini, besinini ihmal etmiyorsun. Komşu bir sezon sonra ziyarete geliyor, bende emanetlerini ne kadar iyi koruduğumu ve baktığımı göstererek sevgili komşuma gösteriyorum... İki gün sonra komşum ''bu saksıyı köydeki evin merdiven başına götüreceğim'' diyor... :(
Zıpçıktı'nın rengi ve çiçek kalitesi çok güzel,her ne kadar azaldı desende çok görkemli maşallah;). Sebze yetiştirmeye de başlamışsın, her ne kadar komşu etkisi de olsa sebzelerin gelişip koparma anı geldiğinde yaşayacağın mutluluk bir başka olacak:D...
YeniGine
19-06-2014, 00:51
Sevgili berçin sorma ceylan sardunyamı koparmışlar da koparmışlar. :mad: Bakınıyorum bu sardunya neresinden, nasıl filizlenir. :D Söylediklerinde çok haklısın çok benim amarallislerim de öyle gitti ya zaten. Bana bir tane saksıda amarallis verdiler sen onları besle, büyüt ondan sonra da bana hiçbirşey demeden saksılarıyla al götür, olmadı yetmedi bahçedeki soğanları bile sök al. Sendeki de aynı şey işte. :( Hayret yani verilen fide geri istenir mi? :( Sen fide ver, çiçeği al götür. :mad:
:D Bakalım sebze ne olacak, ne kadar başarılacak. Ama gerçekten koparma anından geçtim şu an çiçekleri var üzerlerinde o bile heyecan veriyor. Nasiiip, kısmet.
CAN berçin, çok teşekkür ediyorum sağolasın.
Seabert74
19-06-2014, 08:33
Eskiden komşuluk demek paylaşım demekti.. Kimse ne verdiğini hesap etmez, daha cok vermek için uğraşırdı.. Zamanla komşuluk da öldü, insanlık da.. Okuduklarım ne kadar çıkarcı, hesapçı ve yüzsüz bir toplum haline geldiğimizi farkettirdi.. Yazık..
Sevgili berçin sorma ceylan sardunyamı koparmışlar da koparmışlar. :mad: Bakınıyorum bu sardunya neresinden, nasıl filizlenir. :D Söylediklerinde çok haklısın çok benim amarallislerim de öyle gitti ya zaten. Bana bir tane saksıda amarallis verdiler sen onları besle, büyüt ondan sonra da bana hiçbirşey demeden saksılarıyla al götür, olmadı yetmedi bahçedeki soğanları bile sök al. Sendeki de aynı şey işte. :( Hayret yani verilen fide geri istenir mi? :( Sen fide ver, çiçeği al götür. :mad:
:D Bakalım sebze ne olacak, ne kadar başarılacak. Ama gerçekten koparma anından geçtim şu an çiçekleri var üzerlerinde o bile heyecan veriyor. Nasiiip, kısmet.
CAN berçin, çok teşekkür ediyorum sağolasın.
Daha neler varda anlatmaya utanıyorum, zaman zaman bizlerde küçük haylazlıklar yapıyoruz ama bitkiyi saksısıyla ve ya köküyle kaldırıp götürmüyoruz, zamansız çelik almıyoruz...
Eminim sebzelerde diğer bitkilerin gibi emeğinin karşılığını vereceklerdir:), sevgilerimle...
Eskiden komşuluk demek paylaşım demekti.. Kimse ne verdiğini hesap etmez, daha cok vermek için uğraşırdı.. Zamanla komşuluk da öldü, insanlık da.. Okuduklarım ne kadar çıkarcı, hesapçı ve yüzsüz bir toplum haline geldiğimizi farkettirdi.. Yazık..
Sevgili Seabert hala öyle komşular var ama bizlere rastlamadı **** sayıları azaldı. Şükürler olsun ki sanalda olsa gerçek komşular burada;). Bu arada sayfa açmayı düşünmüyormusun:). Sevgiler...
Seabert74
19-06-2014, 13:45
Ahhh sevgili Berçin....
Burada gezdiğim sayfalardan sonra benim sayfam için henüz çok erken..
Sabah kalk, evi (çiçekleri) havalandır, akşam eve gir, yemekten önce bir bak çiçekler ne durumda..
Yemekten sonra yine aynı durum.. Sanki aradan geçen 1 saatte değişen birşey olacakmış gibi :)
Büyümelerini cm cm izliyorum desem yeridir. Ama henüz sayfa açmak için yeterince çeşidim yok.. Üstelik çok da minişler :)
Ben biraz daha bekleyeyim bence :)
gürcan_keskin
19-06-2014, 16:51
Sevgili YeniGine;
çiçeklerden sonra domates, biber, salatalık, bal kabağı...
Çok sevindim :p desem yeridir.
Emeklerine sağlık...
YeniGine
19-06-2014, 23:14
Sevgili Seabert; ben elimden geldiğince paylaşıyorum tabi ki ama yine de komşuların sözü 'Sema'dan canını iste verir ama çiçeklerini iste vermez.' Valla abartı hiç de doğru değil. Zaten sayfamda görüyorsunuz yok o komşumun camekânı, yok bu komşumun bahçesi, komşum rica etti (:D Bahçemi diyeyim ama tabi kesinlikle benim bahçem değil ortak alan biliyorsunuz) toprağıma alanıma sebzelerini diktik, e şimdi kaldı onlar bana tabi. Yani tohum veriyorum, fide veriyorum. Ceylandan istediler dedim ben onları budadım bu çıkanlar filiz ve çiçeklendiler versem tutmaz. Yok olmamış biz alırız demişler ve kaç tane dal kopartmışlar :mad: zaten fotoğraflarını da paylaştım. Öyle kaç çiçeğim saksım gitti. Düşünsene lalelerimi açtığı dönem soğanlarıyla birlikte söküp götürdüler.
Demek ki sayfa açmayı düşünüyoruz; daha erken deme ben de hep açsam ne paylaşabilirim ki diye düşünüyordum bir türlü cesaret edemedim ama sağolsun Sayın malina derdimi anladı ve sayesinde bir sayfam oldu. Sen de dene bence. Güzel olacak merak etme.
Teşekkür ediyorum sağolasıın...
YeniGine
19-06-2014, 23:20
Sevgili YeniGine;
çiçeklerden sonra domates, biber, salatalık, bal kabağı...
Çok sevindim :p desem yeridir.
Emeklerine sağlık...
Sevgili Gürcan teşekkür ediyorum sağolasın. Geçen sene de birkaç çeri domates dikmiş idim zaten. :( Ama tabi başarı kocaman bir SIFIR. :D Hatta bu da benim hasatım diye fotoğraflamış idim. (Görür isen gülmek yok ama.)
Komşum hem çiçekçi, hem de sebzeci. Almış getirmiş Sema bunları da dikelim, nereye dikelim deyince e hadi vira Bismillah deyip benim bahçeme :dilli: dikelim dedim. Diktik, büyüyorlar. Salı günü de pazardan domates fideleri aldık onları da diktik. Artık bakalım, ne olacak, nasıl olacak?
YeniGine
20-06-2014, 00:03
Dayanamadım geçen seneki hasatımı tekrar görmek, sizlerle de paylaşmak istedim.
503538
iyi yapmışsın YeniGine ablacım:) Başka fotoğrafın yokmu bugün? Hem biz hani Eminönü'ne gidiyorduk? ben senden haber bekliyorum.
YeniGine
20-06-2014, 23:11
:) Teşekkür ediyorum sevgili hira, sağolasın. Su yok diye bu sene tohum atmadım ya onun için şimdilik fotoğraf yok. Birkaç soğanlı bitkim var onları bekliyorum açarlar da inşallah çiçeklerini hep birlikte görebiliriz. (Mesela bir tanesi glayöl.)
:( Eminönü gideceğiz inşallah şimdi de eşim İstanbul dışında, onun gelmesini bekliyorum inşallah!..
Benim pembe glayölüm açıyor sonunda:) Yere paralel olsada çiçeğini göreceğim nihayet:) darısı başına ablacım. Peki, ben haber bekleyeceğim o zaman.
s.serdar
20-06-2014, 23:42
Eminönü gideceğiz inşallah şimdi de eşim İstanbul dışında, onun gelmesini bekliyorum inşallah!..
Eminönü çok pahalı değil mi? Ankara fiyatları bile Eminönü kadar değil.
s.serdar
20-06-2014, 23:47
Dayanamadım geçen seneki hasatımı tekrar görmek, sizlerle de paylaşmak istedim.
503538
Umarım geçen senenin hasatını hala buzdolabında saklamıyorsunuz dimi? ;)
YeniGine
20-06-2014, 23:48
Sayın s.serdar haklısınız, zaten Eminönü eskisi gibi değil her çiçeği bulamıyorsunuz özellikle ben. Biliyorsunuz ben her çiçeği alamıyorum. Artık orası da iyiden iyiye işi ticarete dökmüşler.
Ama yine de oraya gidip gezmek, o güzelim çiçekleri izlemek tadına doyum olmuyor açıkçası. Hem de işte arada bir hira ile buluşuyoruz, hira ile birlikte olmak, orada gezmek açıkçası benim hoşuma gidiyor.
YeniGine
20-06-2014, 23:52
Umarım geçen senenin hasatını hala buzdolabında saklamıyorsunuz dimi? ;)
:D Sayın s.serdar sormayın sebzelerin, meyvelerin tam hasat zamanı salçalar yapılıyor, turşular yapılıyor, kavanozlara domatesler konuyor harika harika güzellikler paylaşılıyor sayfalarımızda. Ve ben oldum olası çok severim, bayılırım hasatın toplanması, kış için hazırlıkların yapılması.
Bir komşum da bir çeri, bir de biber fidesi vermiş idi bana, diktim yuvarlak tarlama. E o can_ı yürekten izlediğim hasat döneminde baktım e benim de hasatım var. Topladım ve paylaşmaz mıyım... Nacizane paylaşmış idim.
Fotoğrafladıktan sonra beyaz peynir ile ekmek arası yiyivermiştim bile.
Hem de işte arada bir hira ile buluşuyoruz, hira ile
birlikte olmak, orada gezmek açıkçası benim hoşuma gidiyor.
Eyvallah ablacım:)
Sevgili YeniGine ve Hira; Ben de her İstanbul'a gelişimde mutlaka gider dolaşırım, ama hatırlıyorum da bundan 10-12 sene önce daha bir güzeldi Eminönü. Mısır çarşısında babamın dükkanı vardı biz küçükken her hafta sonu babamın elinden tutup, dükkana diye gider sonrada beni çiçekçileri dolaştırması için yalvarırdım hey gidi eski günler heeey. :D
Sizden rica etsem, eğer fırsatınız olursa oranın deniz manzarasını ve çarşıdaki çiçek, böceklerin resimlerini çekermisiniz?
Çok ama çok özledim İstanbul'u. :(
Sizden rica etsem, eğer fırsatınız olursa oranın deniz manzarasını ve
çarşıdaki çiçek, böceklerin resimlerini çekermisiniz?
tabi ki gittiğimiz zaman fotoğraf çekeriz lusoari:)
Begonyalar maşallah güzel çiçekleniyoruz...
502675
502676
502677
http://imagizer.imageshack.us/v2/320x240q90/822/tzwr.jpg (https://imageshack.com/i/mutzwrj)
Sevgili YeniGine ,
Hoşgeldiniz bahçeme...
Bahçemin ilk konuğu olarak Nazar boncuğum oldunuz.
İyi dilekleriniz için teşekkürler...
Sevgili YeniGine,
Bir iade-i ziyaretide size yapayım dedim. Biraz önce sevgili Tarlakuşu´nun bahçesinde kahvemi içtim.
Biliyorsunuz siz benim nazar boncuğum oldunuz. Sizin bu mutlu çiçeklerinizi görünce çok sevindim. Belki o ellerinizde ki sihir ve yüreğinizde ki bitkilerin aşkı bana da geçebilir diye düşünüyorum.
Begonyalarınızı görünce hele yerimden zıpladım neredeyse. Aynı begonyalardan ben de alıp evimin camlarının önündeki saksılara dikmiştim. Henüz yeni başlarını gösteriyorlar. Çiçeklerini merak ediyordum. Şimdi o kadar mutlu oldum ki. Öyle bir güzellik bende de olacak. Umarım becerebilirim bakmayı.
Sevgiyle kalın, saygılarımla...
Not; Nazarboncugumuzu da ekledim buarada.:)
YeniGine
22-06-2014, 00:14
Sevgili scpr merhaba... Çok teşekkür ediyorum, sağolasın, hoşgelmişsin. Az biraz önce aklımdan sizin tellere neler olabilir diye düşünüyordum ki; Amerikan sarmaşığı geldi. Yazın yeşil, sonbaharda kızarıyor.
Nazar boncuğu konusunda daha çok bereketimle gelmiş olayım daha çok. İnşallah hayrlı uğurlu gelmişimdir. (Evet inşallah. Başka türlü de düşünmek istemiyorum zaten.)
Begonyalar gelin-damat da diyorlar. Çiçekleri çok güzel ve sizin bahçe ilk giriş mavişlerin arka sıralarına çok güzel giderler.
Nazar boncuklarım çok güzel, teşekkür ediyorum, sağolasın.
:) Kalbimiz birmiş o zaman begonyalar konusunda. Varlar zaten ;) Sıra halinde değil ama mavişlerin arkasında başlarını gösterdiler begonyalarım.4 Tane dikmiştim. Hoş büyük kızım sümüklü böcek temizleyeceğim diye üstlerine basmış ama ben onları sevgiyle ektim. Güçlüler bence. Bakalım nasıl olacaklar. Sırayla mı dikseydim acaba? Sezonu bitmediyse buralarda onu da listeme alayim hemen.
Evet o teller için ben de kara kara düşünüyorum. Yan bahçem deki o çirkin görüntüyü nasıl kapatacağım diye. Orman sarmasığı büyük yapraklı mı oluyor. Öyle kırmızı yapraklı bir sarmaşık kışın bahçemizi çok romantik yapar gibi. Hemen araştırayım o sarmasığı.
Teşekkür ederim...
YeniGine
22-06-2014, 00:48
:) Sevgili spcr dikte nasıl dikersen dik... Ama ben öbekleri daha çok severim.
Orman sarmaşığı diye bilemiyorum ben, bildiğim hedera, sevdiğim Amerikan sarmaşığı. Ama yine de acele etme, siteyi gezdikçe, dolaştıkça çok çeşitli ve güzel şeyler göreceksin. Siteyi gez, dolaş; zamana bırak derim ben.
YeniGine
22-06-2014, 23:01
15 gün kadar önce tohum keseleri ile birlikte bulduğum lale soğanları. Kurumaya bıraktım.
504125
Kuruyunca tohum kesesi kendiliğinden açılıverdi.
504126
YeniGine
22-06-2014, 23:07
Mavişlerim :( durumları hiç iyi değil 3-4 gündür yapraklarına su fısfıslıyorum.
504127
504128
Bunda dallarında siyah siyah ne olduğunu bilmediğim birşeyler var, deterjanlı su ile fısfıslıyorum.
504129
Bu halimizde çiçek bile açtık.
504130
YeniGine
22-06-2014, 23:15
Küpelimi de beyaz sinekler bastı. Arapsabunlu su ile fısfısladım galiba arapsabununu fazla kaçırmışım yaprakların çoğu kurudu ve döküldü. İnşallah toparlanacağız.
504136
sumeyra47
22-06-2014, 23:32
Yenigine ablacım, küpe çiçeğine ve mavişine çok üzüldüm. Moralini bozma inşallah hemencicik toparlar kendini. Maşallah sebzeler, çiçekler harika görünüyor.
YeniGine
22-06-2014, 23:46
Sevgili sümeyra merhaba, hoşgelmişsiin... :( Sorma ne oldu gayet iyi giderken birden bire ben de anlayamadım. İnşallah toparlarlar kendilerini.
Beğenin ve güzel yorumun için teşekkür ediyorum, sağolasın...
tarla kuşu
22-06-2014, 23:50
Havalar ısındıkça çiçeklere böcekler doluyor sevgili YeniGine. Keşke olmasalar :(
YeniGine
22-06-2014, 23:59
Havalar ısındıkça çiçeklere böcekler doluyor sevgili YeniGine. Keşke olmasalar :(
Balkonum akşam üzeri sadece belki bir yarım saat şöylesine bir güneş alıyor. Güneşi sevmedikleri için maviş ve küpelim var balkonumda sadece. Balkonumda güneş yok, esinti de yok, havadar değil yani. Sanırım ondan oldu bu böceklenmeler. Bakalım birkaç gündür su fısfıslıyordum, şimdi de çok az bir deterjanlı su ile fısfıslıyorum. Balkonun içi hergün simsiyah artık ne ise onlarla doluyor. Ben de her gün balkonu yıkar oldum bu yüzden. İnşallah kurtarabilirim maviş ve küpelimi.
Azminize, becerinize ve sabrınıza hayran kaldım.. Adaşız galiba?
Kapı kapı gezmeyeceğim diyorum, yok beceremiyorum.. Pazar gününü saymazsak 2 gündür çıkamadım sizin bahçeden.. Sitenizin ön ve arka bahçelerini muhteşem özverinizle cennete dönüştürmüşsünüz.. Maşaallahınız var gerçekten, şiarınız "bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur".. Tekrar tebrik ediyorum.. 32. sayfaya geldim içim içimi kemiriyor tabii :) (ben henüz soğanlı bitki yetiştirmediğimden) sayfalarınız arasında kayboldum. Feyz oldunuz bana, müteşekkirim.. Unutmadan saz ekibinize kocamaaaann sevgi ve öpücükler.. Her şey gönlünüzce olsun, bitkilerinizden böcek, zararlılar, hastalıklar uzak dursun, kaybolsun bir daha da gelmesinler İnşaallah..
Sevgiyle kalın..
Seabert74
23-06-2014, 14:37
Mavişlerim :( durumları hiç iyi değil 3-4 gündür yapraklarına su fısfıslıyorum.
504127
504128
Bunda dallarında siyah siyah ne olduğunu bilmediğim birşeyler var, deterjanlı su ile fısfıslıyorum.
504129
Bu halimizde çiçek bile açtık.
504130
Sevgili yenigine..
Az evvel münevver hanım'ın sayfasında gördüm, aklıma siz geldiniz.. 81 nolu mesajında Münevver hanım mavişleri serinletme yolu bulmuş, çok hoşuma gitti..
Ben de denemeyi düşünüyorum, umarım sizinkiler de toparlanır, sevgiler
http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/34156-3.htm
YeniGine
23-06-2014, 23:04
Azminize, becerinize ve sabrınıza hayran kaldım.. Adaşız galiba?
Kapı kapı gezmeyeceğim diyorum, yok beceremiyorum.. Pazar gününü saymazsak 2 gündür çıkamadım sizin bahçeden.. Sitenizin ön ve arka bahçelerini muhteşem özverinizle cennete dönüştürmüşsünüz.. Maşaallahınız var gerçekten, şiarınız "bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur".. Tekrar tebrik ediyorum.. 32. sayfaya geldim içim içimi kemiriyor tabii :) (ben henüz soğanlı bitki yetiştirmediğimden) sayfalarınız arasında kayboldum. Feyz oldunuz bana, müteşekkirim.. Unutmadan saz ekibinize kocamaaaann sevgi ve öpücükler.. Her şey gönlünüzce olsun, bitkilerinizden böcek, zararlılar, hastalıklar uzak dursun, kaybolsun bir daha da gelmesinler İnşaallah..
Sevgiyle kalın..
Sevgili Semace; adaşım merhaba, hoşgelmişsiniz. Güzel yorumunuz, beğenileriniz için çok teşekkür ediyorum, sağolun.
Kendime ait bir bahçem olmadığından, ben de doğayı, bitkileri, hayvanları çok sevdiğim için elimden geldiğince, başarabildiğim kadarıyla kâh alıyorum, kâh yetiştiriyorum, kâh kurutuyorum-solduruyorum, kâh kızıyorum-sinirleniyorum, kâh üzülüyorum, kâh seviniyorum mutlu oluyorum. Birşeyler yapmaya çalışıyorum. Böyle güzel yorumlar aldıkça da benden mutlusu yok tabi.
Saz ekibim ;) çok seviyorum onları, sağolsunlar onlar da beni. Çok tatlılar çok. Ben bir yere giderken peşime takıldılar mı, gittiğim yerde oturup beni beklemeleri harika bir duygu.
Çok teşekkür ediyorum, sağolun, amiin inşallah hep birlikte gönlümüzce olsun.
YeniGine
23-06-2014, 23:07
Sevgili yenigine..
Az evvel münevver hanım'ın sayfasında gördüm, aklıma siz geldiniz.. 81 nolu mesajında Münevver hanım mavişleri serinletme yolu bulmuş, çok hoşuma gitti..
Ben de denemeyi düşünüyorum, umarım sizinkiler de toparlanır, sevgiler
http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/34156-3.htm
Sevgili Seabert, çok teşekkür ediyorum, sağoluun. Baktım sevgili münevver'in serinletme şekline. :D Aklıyla bin yaşasın. Evet biz de uygulayalım bakalım. Ama ben de siyah siyah minicik böcek gibi birşeyler var. Öncelikle onlardan kurtulmam gerekiyor sanırım.
Yardımın için tekrar teşekkür ediyorum, sağolasın.
Sevgili YeniGine,
Ciçekleriniz için çok üzüldüm. Geçmiş olsun. Umarım biran önce sağlıklarına kavuşurlar. Küpe çiçeğini çok tanımıyorum ama mavişler konuşun da araştırma yapmıştım. Mavişlerin en büyük zararlıları sümüklü böcek ve bitlermiş. Sanırım siz bitlerle (tabi o bahsettigin böcekler bitse) mücadelenizi arapsabunuyla yapıyorsunuz. Zaten çiçekleriyle size göz kırpıyor. Onu duyuyor gibiyim. "Sen kendini fazla üzme , ben iyiyim ve daha iyi olacağım" diyor.
Evet bu zararlıların yanı sıra iki hastalığa yakalanma riski yüksekmiş. Birincisi pas ikincisi mantar.
Pas hastalığı için;Pas yaprakların alt tarafında toz, kırmızımsı kahverengi ya da turuncu püstüller gibi görünüyormuş. Bu yaprakları bitkiden uzaklaştırıp tekrarını önlemek için bir sonraki büyüme mevsiminin başında ıslanabilir kükürt ile bitkiyi tedavi etmek gerekirmiş.
Mantar için; eğer ki bitkinin kökünde siyahlıklar ve çürüme varsa toprakta yaşayan mantarlardan kaynaklı olabilirmiş. Bunun için toprağın kontrol edilmesiyle başlanılmalıymış. Sulama suyunun tahliye kontrolünü yapıp topraktaki bu mantarları temizlemek gerekirmiş. Aynı zaman da bitkideki hastalıklı görünen çiçek ve dallarında temizlemesi gerekiyormuş...
Bunlar benim yaptığım araştırmadan anladığım kadarıyla aktardığım bilgiler. Pas ve Mantardan kurtulmak için de detaylı bir araştırma yapmak da gerekir.
Yüzünüzde gülümseme eksik olmasın.
Sevgiyle kaıln...
YeniGine
24-06-2014, 22:44
Sevgili scpr verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum, ellerinize sağlık, sağolun. Çok şükür öyle mantar falan yok sizin de dediğiniz gibi bol miktarda bit var. Her gün deterjanlı su fısfıslıyorum ve her gün aynı miktarda siyah siyah dökülüyorlar. Bakalım nereye kadar ama sanki daha bir düzeliyorlar gibime de geliyor. İnşallah düzelirler.
İlgi ve yardımınıza çok teşekkür ediyorum, sağolun...
YeniGine
24-06-2014, 22:47
Bir tanemiz açtık, maşallah çok da güzeliz...
504527
504528
YeniGine
24-06-2014, 22:49
Gelin-damat-begonya pembe rengimiz de açtı. Maşallah!..
504529
YeniGine
24-06-2014, 22:52
504530
504531
YeniGine
24-06-2014, 22:53
:mad: Yine salyangozlar...
504532
YeniGine
24-06-2014, 22:59
Gülhatmim çok güzeel, geçen sene bordo ve pembe idi bu sene beyaz açtı.
504533
504534
504535
YeniGine
24-06-2014, 23:06
Hep katlı gülhatmim olsun istiyor idim, tomurcukta olduğunu görmüş idim fakat bugün açınca bana çok güzel bir sürpriz olduuu...
504536
504537
504538
504539
504540
YeniGine
24-06-2014, 23:09
:) Sayın s.serdar'ın önerisi üzerine biberlerin diplerini temizledim ve çapaladım.
504541
504542
münevver48
24-06-2014, 23:19
:mad: Yine salyangozlar...
504532
sevgili yenigine, acaba eminmisiniz salyangozların yediğine bence etrafı bir kolaçan edin çekirdeler yemesin.benim yıldızlarıda çekirdeler aynen sizinki gibi yemişmişler.ayrıca üzerleri beyaz benekli bir böcekte yer minelerimin çiçeklerini bir güzel traşlamışlar.tesadüfen her iki suçluyuda su üstü yakaladım. ama doğadaki börtü böceğede zarar vermek istemiyorum.
maşallah gelin damat begonyanıza,çok beğendiğim bir begonya türü.ellerinize sağlık yerlerinide sevmişler.saksıdaki begonyalarınız mı yoksa yerdeki begonyalarınızmı daha sağlıklı?tecrübelerinizi ilerleyen zaman içinde paylaşırsanız bizlerde faydalanırız. sevgiler...
YeniGine
24-06-2014, 23:51
Sevgili Münevver ben bir zamanlar küllenmeye de, pasa da, karalekeye de hep mantar olmuş mantar olmuş diyordum. Şimdi de yenmiş ne görürsem salyangozlar diyorum. Bugün komşularımın 3 bahçesi, benim tarlalar, güller hepsini suladım. Ve sularken tabi hep bakınıyorum yine hep salyangoz topladım, başka da bir zararlı görmedim. Belki de sadece salyangoz arayışında olduğum içindir. Çekirgeleri gündüz görebilir miyim acaba zira gece zararlı arayamam, biliyorsun özel bahçem yok. :(
Tamam, gelin-damat nasipse inceleyeceğim, fotoğraflayacağım şu anda 3 saksıda ve 3 yerde de bahçede ve an itibari ile 2 yerde de mutlu gibi görünüyorlar.
Katlı gülhatmi harikaymış, gelin gibi. Maşallah maşallah :)
YeniGine
25-06-2014, 00:28
Katlı gülhatmi harikaymış, gelin gibi. Maşallah maşallah :)
Sevgili Esin merhaba, hoşgelmişsin. Valla sorma senelerdir katlı gül hatmi dedim durdum. Geçen sene diğer seneden tohumdan çimlendirdiğim hatmilerim açtı yalın kat idiler olsun çok da sevdim onları.
2 gün önce gördüm tomurcukta idiler bugün tekrar bahçeye indiğimde görünce ben de inanamadım ve şok oldum, diyorum 'Allah Allaah benim katlı gülhatmim nasıl oldu böyle?'. Çok sevindim çok ve gerçekten gelin gibiler.
münevver48
25-06-2014, 15:15
sevgili yenigine gündüz avlayacaksınız.benim bahçemi gezdiyseniz margiret papatyasının üzerinde olan çekirde ve küçük böcekler.özellikkle küçük böceklerbenim kokulu gülleriminde goncalarını yemişlerdi.akşam üzeri 5,den sonra bakabilirsiniz.yeşil ve kahve renkli oluyar,bu çekirdeler......size kalay gelsim.
özlemsoylu
25-06-2014, 17:44
Hep katlı gülhatmim olsun istiyor idim, tomurcukta olduğunu görmüş idim fakat bugün açınca bana çok güzel bir sürpriz olduuu...
504536
504537
504538
504539
504540
bu nasıl bir güzellikdir yarabbim ,maşallah...
Gülhatmi, begonya, dahlialar, lilyum ne kadar güzel açmışlar. Özellikle begonyanın rengine bayıldım;) sevgili YeniGine.
Zararlılar hiç bitmiyor ki her sene farklı zaralılarla uğraşıyoruz, bu yıl kendi adıma salyangoz en çok zarar verenlerden, ne kadar salyangoz topladım bilmiyorum hemde teras ortamında, bahçeleri düşünemiyorum bile:confused: Şimdi de tırtıllar başladı,beyaz sinek ve bahsettiğin siyah bitler kronik artık, araya unlu-kabuklu bitler girince diğer faktörler de eklenince bir anda herşey kabusa dönüşebiliyor maalesef:(
YeniGine
25-06-2014, 23:10
bu nasıl bir güzellikdir yarabbim ,maşallah...
Sevgili özlemsoylu; merhaba, hoşgelmişsiniz. Haklısınız ben zaten hatmi çiçeğini çok severim hele bir de böyle sürpriz yapıp katlı açınca inanın çok mutlu oldum.
Teşekkür ediyorum, sağolun...
YeniGine
25-06-2014, 23:15
Gülhatmi, begonya, dahlialar, lilyum ne kadar güzel açmışlar. Özellikle begonyanın rengine bayıldım;) sevgili YeniGine.
Zararlılar hiç bitmiyor ki her sene farklı zaralılarla uğraşıyoruz, bu yıl kendi adıma salyangoz en çok zarar verenlerden, ne kadar salyangoz topladım bilmiyorum hemde teras ortamında, bahçeleri düşünemiyorum bile:confused: Şimdi de tırtıllar başladı,beyaz sinek ve bahsettiğin siyah bitler kronik artık, araya unlu-kabuklu bitler girince diğer faktörler de eklenince bir anda herşey kabusa dönüşebiliyor maalesef:(
Sevgili berçin çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Sorma şu bitkiler aleminde zararlılar olmasa imiş ne kadar da güzel olurmuş. Ben de hemen hemen her gün salyangoz toplayıp toplayıp çöpe atıyorum. Bitmedi, bitmiyorlar. :mad: Bitlerle başladım, salyangozla devam dediğin gibi sıra tırtıllara geldi. Beyaz sinek küpelimde, siyah bit ilk kez gördüm onlar da mavişlerde. Bakalım işte hergün arapsabunlu suyla fısfıs yapıyorum. İnşallah bitirebilirim.
Sağolasıın...
YeniGine
25-06-2014, 23:17
sevgili yenigine gündüz avlayacaksınız.benim bahçemi gezdiyseniz margiret papatyasının üzerinde olan çekirde ve küçük böcekler.özellikkle küçük böceklerbenim kokulu gülleriminde goncalarını yemişlerdi.akşam üzeri 5,den sonra bakabilirsiniz.yeşil ve kahve renkli oluyar,bu çekirdeler......size kalay gelsim.
Sevgili Münevver çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Yarın inşallah salyangoz harici zararlıları aranacağım.
Sayın Yenigine,
Benim pazardan büyümüş halde aldığım küpeli de aynen sizinki gibi oldu. Yapraklarına sanırım kırmızı örümcek dadandı ve pas gibi görünen tüm yapraklarını döktü tomurcuklarını da. Bende onu neemazal ile ilaçladım, ardından hava akımı olan ve günde ancak bir saat (akşam üzeri 4-5 gibi) güneş alan gölgeye koydum. Bir hafta sonra minik yeni sürgünler ve tomurcuklar verdi. Bu çiçeklerinizi şimdilik güneşten tamamen çekip, gelen hava akımını alabilecekleri bir yere yerleştirin. Hatta asabiliyorsanız gölge bir köşede duvara vs asın. Bu zararlılar hava alamayan nemli ortamlarda daha hızlı çoğalıyor gibime geliyor. Yalnız küpeliyi tam gölgeye alınca çürütmeyecek şekilde sulayın. Umuyorum ki kurtulurlar. Çok nazlı bir çiçek küpeli. Bende korka korka bakıyorum her gün. Sıcaklarda artacakmış, bakalım sonumuz hayrola.
YeniGine
26-06-2014, 23:22
Sevgili yağmur merhaba, hoşgelmişsiin. Dediğin gibi benim de yapraklar kurudu ve döküldü, tomurcuklar da döküldü. :( Benim balkonum zaten güneş almıyor yani gölgedeler ama hava akımı da yok balkonda tabi. Ben de arapsabunu karışımı ile fısfıslıyorum. İnşallah kurtulurlar.
Çok teşekkür ediyorum, sağolasıın...
YeniGine
27-06-2014, 23:16
;) Domatesim-biberim...
505208
505209
505210
505211
YeniGine
27-06-2014, 23:22
Yan binamızın önüne koymuşlar susuzluktan kurumak üzere idi, çok güzel yeşillendi çok şükür. İsmini bilmiyorum, çiçek açar mı acaba?
505215
Geçen sene hiç çiçek açmadı, bu sene çiçeklendik.
505216
505217
Yine vakitsiz çiçeklenen kasımpatım.
505218
YeniGine
27-06-2014, 23:29
Kaç gündür tomurcuktayız, inşallah açacaklar da ben de göreceğim. İnşallah, zira çok merak ediyorum rengi, tomurcuklar küçük çiçekleri de küçük mü açacak?..
505219
505224
Genelde meyve çekirdeklerini toprağa gömdüğüm için fide asmalarım oldu. :)
505225
YeniGine
27-06-2014, 23:53
Kınalarım... Maşallah çiçeklenmeye başladık...
505238
505239
Saz ekibim üzerlerine yatmasın!..
505240
YeniGine
27-06-2014, 23:56
Akşam sefalarım, çok şükür öbek haline gelebildiler...
505241
505242
tarla kuşu
28-06-2014, 00:06
Maşallah, domatesler, çiçekler müthiş. Domatesler yakında kızarmaya başlar sevgili YeniGine. Afiyetle yemeniz dileğiyle....
YeniGine
28-06-2014, 00:18
Sevgili tarla kuşu'muz merhaba, hoşgelmişsiin... 4-5 kök domates-biber. Geçen sene de binanın ön tarafında kendiliğinden çıkmıştı domatesler ama bana bir tanesini bile yemek nasip olmadı. Onun için bunlar binanın arka tarafında, bakalım inşallah nasip olur.
Çok teşekkür ediyorum, sağolasın.
loveforlife
28-06-2014, 08:50
Sevgili YeniGine,
Maşallah yine bahçenin bereketiyle imrenilecek güzellikler paylaşıyorsun. Hele o gül hatmiye bayıldım. Tek başına bu kadar işi başarabiliyorsun ya, helal olsun ablacığım sana... Hep mutlu etsin seni doğa ana! ;)
Vakitsiz çiçeklenmiyor abla, haziran ayında bu tür genelde açar. Bizde de beyazı var.
Yine vakitsiz çiçeklenen kasımpatım.
505218
YeniGine
28-06-2014, 23:04
Sevgili loveforlife merhabaa, hoşgelmişsin. Güzel yorumun, beğenilerin için çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Gülhatmiyi zaten çok seviyorum bir de katlı açınca ben de çok sevindim.
Teşekkür ediyorum, sağolasın; doğa ana hepimizi mutlu etsin, sevindirsin Sevgili loveforlife'm.
Ben her sene çimdikleyerek tüm tomurcukları topluyordum sevgili hdoğan. Bu sene merak ettim toplamayayım bakalım ne olacaklar dedim. :) Çiçeklendiler. Kasımda da tekrar açıyorlar mı acaba?
YeniGine
28-06-2014, 23:11
Ceylanlarım; son hallerimiz...
505458
505459
505460
505461
505462
YeniGine
28-06-2014, 23:19
505468
505469
505470
505471
YeniGine
28-06-2014, 23:20
505472
505473
505474
505475
YeniGine
28-06-2014, 23:25
505476
505477
YeniGine
28-06-2014, 23:31
Güllerimin mayıs ayındaki güzelliği kalmadı. :(
505478
505479
505480
YeniGine
28-06-2014, 23:33
Bir çiçeğimiz daha açacak inşallah, bu sefer de açmadan yakalayabildim.
505481
505482
YeniGine
28-06-2014, 23:38
Kadifelerim.
505483
Asterler ağustos-eylül gibi açıyorlardı. Açtılar ama geçen seneki gibi coşkulu değiller.
505484
505485
YeniGine
03-07-2014, 23:42
Yumrulu begonya saksıdaki son halimiz... Maşallah iyi gidiyoruz.
506661
YeniGine
03-07-2014, 23:45
Bahçedeki begonyalar. Şimdilik biz de iyi gidiyoruz... (Rüzg^ar ve renklerimizden dolayı çok net değiliz.)
506662
506663
506664
506665
YeniGine
03-07-2014, 23:48
İlk sarıdan, sonra ikinci zambağım da beyaz imiş...
506666
506667
YeniGine
03-07-2014, 23:52
2 senedir glayöl dikiyorum geçen sene hiç çiçeğini göremedim, bu sene de yine çokça soğan diktim çok şükür bir tanesi çiçeğini gösterdi. Ama değdi. Darısı inşallah diğer 5 yapraklıların olsun...
506668
506669
506670
YeniGine
03-07-2014, 23:56
2-3 kasa şeker begonyamız oldu, durur muyuz hemen 2 kardeş komşum ile diktik...
506672
506673
YeniGine
04-07-2014, 00:03
Kıymetli kınalarım, tohumu attıktan sonra fazlaca susuz kalıp o susuzluğa rağmen yine de büyüyüp de çiçek bile açmış olmaları çok mutlu oldum. Yuvarlak tarlamdakiler çimlendi fakat maalesef susuzluktan büyüyemediler. Hâlâ minik minik fide halindeler. :(
506674
506675
506676
506677
506678
YeniGine
04-07-2014, 00:13
İki taşın arası diyerek zakkumlarım... Zakkumlar çok bahçemizde ama benim diktiklerim ve en önemlisi iki taşın arasından çıkan zakkumum 2 sene önce 2 tane idiler bina görevlileri kendilerince kökünden yok etmişler. :mad: ama bir tanesi yine yeniden deyip bu sene çiçeklendi.
506683
506684
506685
506686
506687
YeniGine
04-07-2014, 00:16
506688
506689
506690
506691
506692
YeniGine ablacığım ellerine sağlık, sitenin kalbi sensin. :D
Zakumlarından paylaştığın son resimdeki vişnemsi, bordo renge mi sahip, birde katmerli mi?
Geçenlerde bir çiçekcide yumrulu begonya gördüm son anda almaktan vaz geçtim ama içime dert oldu, suyu biraz fazla kaçtı mı hemen çürüyor. Sen de zaman zaman yumrulu begonyalardan şikayet ediyorsun, sakıncası yoksa nasıl bir bakım uyguluyorsun diye sormak istedim.
Sevgili Yenigine'ciğim, maşallah bütün çiçeklerin coşmuş, ama ençok yumrulu gül begonyalarına bayıldım, ceylanlarında çok güzel çiçeklenmişler, ellerine emeklerine sağlık. Bu arada zakkumları pek sevmiyorum, çünkü evimizin tam karşısında koskocaman ev büyülüğünde zakkum ağacı var, tohumları her tarafa saçılıyor, bahçemin, saksılarımın içlerinden yola yola bıkıyorum, sadece hani koyu kırmızı katlısı var ya gül gibi o biraz cazip geliyor, çok büyük bahçeler için güzel ama bana hiç uygun değil...
YeniGine
04-07-2014, 23:04
YeniGine ablacığım ellerine sağlık, sitenin kalbi sensin. :D
Zakumlarından paylaştığın son resimdeki vişnemsi, bordo renge mi sahip, birde katmerli mi?
Geçenlerde bir çiçekcide yumrulu begonya gördüm son anda almaktan vaz geçtim ama içime dert oldu, suyu biraz fazla kaçtı mı hemen çürüyor. Sen de zaman zaman yumrulu begonyalardan şikayet ediyorsun, sakıncası yoksa nasıl bir bakım uyguluyorsun diye sormak istedim.
Sevgili lusoari, çok teşekkür ediyorum, sağolasıın... Zakkumun rengi daha bir kırmızımsı ama ama fotoğraftakiyle de uyumlu diyebilirim. Katmerli değil o zakkum maalesef.
Begonya valla şimdilik topraktakiler gayet sağlıklı büyüyorlar nasılsa maşallah!.. Zaten daha yeni diktim toprağa dikerken çukurlarına yanmış hayvan gübresi koymuş idim. Saksıdaki begonyalarımda dediğin gibi sorun yaşıyorum yapraklarının üzeri beyaz beyaz un gibi birşeyler oluyor ve bol bol yapraklanıyor çiçek zar zor geçen sene açtı ve bir daha da çiçek yok maalesef.
Demek ki doğru dürüst bir bakım uygulayamıyorum. :o
YeniGine
04-07-2014, 23:09
Sevgili Yenigine'ciğim, maşallah bütün çiçeklerin coşmuş, ama ençok yumrulu gül begonyalarına bayıldım, ceylanlarında çok güzel çiçeklenmişler, ellerine emeklerine sağlık. Bu arada zakkumları pek sevmiyorum, çünkü evimizin tam karşısında koskocaman ev büyülüğünde zakkum ağacı var, tohumları her tarafa saçılıyor, bahçemin, saksılarımın içlerinden yola yola bıkıyorum, sadece hani koyu kırmızı katlısı var ya gül gibi o biraz cazip geliyor, çok büyük bahçeler için güzel ama bana hiç uygun değil...
Sevgili aheste çok teşekkür ediyorum, sağolasıın... Senin ceylanların, sardunyaların kadar olmasa da eh işte güzel çiçeklendiler.
Zakkumlar, ben de sitede oturduğumdan, sitelerin de vazgeçilmezi biliyorsun zakkumlar. Ama benim fotoğrafladıklarım benim diktiğim zakkumlar. Alan geniş olduğu için zakkumları kaldırabiliyor 3 sene önce dikmiş idim, biz de arada bir biçildiği için bahçeler öyle kendiliğinden çıkan, çoğalan zakkum yok. :)
asmalıtepe
05-07-2014, 10:14
Sevgili Yenigine yine bahçenizi gezdim. Tek kelime mükemmel. Sizin ellerinizi ilginizi çok seviyor bitkiler. Hele o kaktüsler, sardunyalar,begonyalar herşey çok güzel olmuş.
Sizin sitenizde oturanlar, bu güzellikleri görenler çok şanslı. Dualarımdasınız Rabbim size bahçeli evler verecek inşaAllah.
Sevgili lusoari, çok teşekkür ediyorum, sağolasıın... Zakkumun rengi daha bir kırmızımsı ama ama fotoğraftakiyle de uyumlu diyebilirim. Katmerli değil o zakkum maalesef.
Begonya valla şimdilik topraktakiler gayet sağlıklı büyüyorlar nasılsa maşallah!.. Zaten daha yeni diktim toprağa dikerken çukurlarına yanmış hayvan gübresi koymuş idim. Saksıdaki begonyalarımda dediğin gibi sorun yaşıyorum yapraklarının üzeri beyaz beyaz un gibi birşeyler oluyor ve bol bol yapraklanıyor çiçek zar zor geçen sene açtı ve bir daha da çiçek yok maalesef.
Demek ki doğru dürüst bir bakım uygulayamıyorum. :o
Benim zakkumlarda çiçeklendiklerinde senin için resimlerini paylaşırım ablacığım. :D
Begonyaların sorunu senden kaynaklanmıyordur, onların bakımı bir tuhaf. :(
Sevgili YenGine, herşey yine çok güzel görünüyor, özellikle sardunya ve gül begonyalar harika ceylanın hala coşkulu şekilde açmasına hayran oldum benim ceylan maalesef tek tük açıyor. Ne yazık ki tırtıllar bu sene güller de dahil çoğu bitkiye zarar verdi, glayöller de bende üç sene boyunca başarılı olamadım, bu yıl nihayet yüzüm güldü belkide glayöl yılıdır ne dersin sevgili YeniGine:)... Sevgiler...
münevver48
05-07-2014, 18:24
sevgili yenigine,maşallah, maşallah,41 kere maşallah.nazar değmez inşallah.yumrulu (gelin damat) begonyana çok güzel açmışlar.glayölüne bayıldım. çiçekleri orkide formuna çok benziyor. lilyumlar da harika beyazı çok kibar açmış.eline emeğine gönlüne sağlık çiçeklerin hiç solmasın.sevgilerimle ............
YeniGine
05-07-2014, 23:51
Sevgili Yenigine yine bahçenizi gezdim. Tek kelime mükemmel. Sizin ellerinizi ilginizi çok seviyor bitkiler. Hele o kaktüsler, sardunyalar,begonyalar herşey çok güzel olmuş.
Sizin sitenizde oturanlar, bu güzellikleri görenler çok şanslı. Dualarımdasınız Rabbim size bahçeli evler verecek inşaAllah.
Sevgili asmalıtepe, çok teşekkür ediyorum, sağolasıın... Allah razı olsun yüreğine sağlık, Rabbim hepimizin gönlüne göre versin inşallah!..
YeniGine
05-07-2014, 23:56
Sevgili YenGine, herşey yine çok güzel görünüyor, özellikle sardunya ve gül begonyalar harika ceylanın hala coşkulu şekilde açmasına hayran oldum benim ceylan maalesef tek tük açıyor. Ne yazık ki tırtıllar bu sene güller de dahil çoğu bitkiye zarar verdi, glayöller de bende üç sene boyunca başarılı olamadım, bu yıl nihayet yüzüm güldü belkide glayöl yılıdır ne dersin sevgili YeniGine:)... Sevgiler...
Sevgili berçin, çok teşekkür ediyorum, sağolasıın... :( Biliyorsun bir ceylanımın ki onu çok seviyorum ortasında dal bırakmamışlar. Sadece iki yanda kalmış dalları.
Bir kez ilaçlama yapmış idim gülleri şu aralar tek tük tırtıl görmeye başladım tekrar ilaç gerekiyor sanırım. Geçen seneki glayölüm yine cılız cılız o saksıda, bu açan glayölüm bu sene dikmiş idim soğanını böyle açacağını da hiç umut etmemiştim. Ben de çok beğendim ve mutlu oldum tabi. Bakalım 5 yapraklılar var onlar açacaklar mı?..
YeniGine
06-07-2014, 00:05
sevgili yenigine,maşallah, maşallah,41 kere maşallah.nazar değmez inşallah.yumrulu (gelin damat) begonyana çok güzel açmışlar.glayölüne bayıldım. çiçekleri orkide formuna çok benziyor. lilyumlar da harika beyazı çok kibar açmış.eline emeğine gönlüne sağlık çiçeklerin hiç solmasın.sevgilerimle ............
Sevgili Münevver hoşgelmişsin, çok teşekkür ediyorum, sağolasıın... Begonyalar şimdilik iyi gidiyorlar biliyorsun onları dışarı dikemeyeceğim için komşumun bahçesine diktim. Bir tanesi güzel güneş görüyor o daha bir güzel gibi oldu maşallah!..
Sen söyleyince glayölüme tekrar baktım evet orkide formunda onu da çok sevdim 2 senedir uğraşıyorum açınca da mutlu oldum.
Amiin hiçbirimizin çiçekleri solmasın inşallah sevgili Münevver, sağolasın.
gürcan_keskin
09-07-2014, 01:14
Sevgili YeniGine maşallah ne güzel açmış öyle begonyalar, asterler, rengarek sardunyalar, zakkumlar...
Domates ve biberler de çok iyi. Domateslerden tohumluk ayırabilirmisin ?
Sevgilerle...
YeniGine
09-07-2014, 01:20
Sevgili Gürcan merhaba, çok teşekkür ediyorum, sağolasıın. Domates ve biberler hâlâ aynen fotoğrafladığım gibi duruyorlar ve ben ha bire suluyorum. Tohumluk ayırmak sanırım bir tanesini üzerinde bırakmak olsa gerek. Eğer öyle ise tabi ki ayırabilirim. Bakmışsın seneye Allah ömür verir ise ben hiç çiçek ekip dikmemişim sadece domates biber dikmişim. Olur mu olur!..
gürcan_keskin
09-07-2014, 01:32
Sevgili Gürcan merhaba, çok teşekkür ediyorum, sağolasıın. Domates ve biberler hâlâ aynen fotoğrafladığım gibi duruyorlar ve ben ha bire suluyorum. Tohumluk ayırmak sanırım bir tanesini üzerinde bırakmak olsa gerek. Eğer öyle ise tabi ki ayırabilirim. Bakmışsın seneye Allah ömür verir ise ben hiç çiçek ekip dikmemişim sadece domates biber dikmişim. Olur mu olur!..
Evet fidenin üzerinde iyice büyümüş ve olgunlaşmış özellikle ilk çıkan domatesi kesip çekirdeklerini ayırıp kurutuyorsun.
Allah uzun uzun ömürler versin inşallah.
Seneye gelsin o zaman domates ve biber satışları :)
YeniGine
17-07-2014, 23:34
Yuvada yatan anne kumruyu fotoğraflayayım derken korktu ve kaçtı :( ben de yumurtaları fotoğraflayabildim. Lütfen dua edin bunları kargalar yemesin inşallah.
509580
YeniGine
17-07-2014, 23:43
Postaki
509581
YeniGine
17-07-2014, 23:51
Şimdilik nihayet az bir çiçekle açan glayölüm. Darısı inşallah 5 yapraklılara.
509587
509588
YeniGine
17-07-2014, 23:59
509589
509590
509591
509592
509593
YeniGine
18-07-2014, 00:03
Şimdilik iki yıldızım, diğerleri tomurcukta onlar da açarlar inşallah...
509594
509595
YeniGine
18-07-2014, 00:06
Çiçekleri soluyor artık... :(
509596
509597
YeniGine
18-07-2014, 00:16
Yukam ilk defa çiçek açacak inşallah!..
509602
YeniGine
18-07-2014, 00:22
Topraksız kadifem; çatlamış betonun arasından çimlenmiş, büyümüş bir de üstüne çiçek açmışız; ama hep suluyorum... Maşallah!..
509603
YeniGine
18-07-2014, 00:42
3 senedir bende ilk kez çiçek açtık...
509604
509605
509606
YeniGine
18-07-2014, 00:45
Bu senenin çok güzel, bakıyorum bakıyorum çiçek içinde çiçek diyorum...
509607
509608
Semacığım, görmeyeli bahçen coşmuş. Gerçekten çok şaşırdım. Ellerine sağlık, kolay gelsin. Demek ki neymiş: Bakarsan bağ oluyormuş.
YeniGine
18-07-2014, 23:19
Sevgili egülnur'um, merhaba hoşgelmişsin. Beğenilerin ve güzel yorumun için çok teşekkür ediyorum, gönlüne sağlık...
akçabardak
22-07-2014, 15:10
Hepsi de çok güzel sevgili YeniGine ama yukaya gerçekten maşallah, önce sümbülteber zannettim mesajı okuyunca anlaşıldı durum, kendimi o kadar kaptırmışım ki sümbültebere bu günlerde her kesin sümbülteberi tomurcuklanmış benim ki iki senelik hala tembel tembel ha bire yaprak büyütüyor, yukanın tam açmış hali ne kadar güzel olur kimbilir.
YeniGine
22-07-2014, 23:18
Sevgili akçabardak çok teşekkür ediyorum, sağolasın. İnşallah yukanın açmış halini bekliyorum. Boyu da uzadı maşallah çok güzel oldu, fotoğrafladım fakat onları yükleyemedim. Artık açmış haline nasip inşallah.
Kaç gündür aklımda son halini fotoğraflayayım diyorum fakat :( biliyorsunuz komşum rahatsızdı cumartesi günü kaybettik kendisini. :( :( Toparlanayım inşallah aklımda.
akçabardak
22-07-2014, 23:40
Bilmiyordum, yeni öğrenmiş oldum şimdi, canım başın sağ olsun ne denir ki bu durumlarda hay allah, rahatsızlığı varmıydı... neyse biraz toparlanınca inşallah, tekrar başınız sağ olsun, kendine dikkat et.
YeniGine
22-07-2014, 23:46
Hani hep komşumun bahçesindeki, camekânındaki çiçeklerim diye paylaşıyordum ya. İşte o komşum :( :( sevgili akçabardak'ım.
Sağolasın, dostlar sağolsun.
Başınız sağolsun Sn Yenigine ALLAH rahmet eylesin.
YeniGine
22-07-2014, 23:59
Sağolun Sayın TRAKLI, dostlar sağolsun.
sevgili yenigine başınız sağolsun.allah geride kalanları sabır sağlık versin.
münevver48
23-07-2014, 12:40
sevgili yenigine, komşunuz için üzüldüm. allahtan rahmet diliyorum. başınız sağolsun.
Sayın YeniGine,
Başınız sağ olsun. Allah rahmet eylesin.
YeniGine
24-07-2014, 00:42
Sağolun arkadaşlar, dostlar sağolsun...
YeniGine
24-07-2014, 01:16
Yukam, çiçekleniyoruz. Harika bir görüntü, çok sevdim ben...
510666
510667
510668
Yukanın çiçek açtığını hiç bilmiyordum, ne kadarda hoş çiçekleri varmış, müge'ye benziyor:)
akçabardak
24-07-2014, 08:55
Yukaya tek kelimeyle maşallah.
Yukka muhteşem görünüyor sevgili YeniGine, çiçekler kokulu mu? :)
münevver48
24-07-2014, 22:15
sevgili yenigine,yukkanız ne güzel açmış maşallah.avize çiçeğide deniliyor.bende bahçeme diktim.nezaman çiçeklerini açacak bilmiyorum.sizin yukanız kaç yıllık gerçekten çiçekleri çok zarif ve kibar görünümlü.benimkide inşallah sizin yukanızdandır. sevgiler.
YeniGine
24-07-2014, 23:25
Yukamın tomurcuklu hali de çok güzeldi çiçeklenince daha bir güzel oldu maşallah!.. Beğenileriniz için çok teşekkür ediyorum dostlar.
Diktiğimde 1 yaşında olsa şimdi 4 yaşında. İlk kez çiçeklendi. Kokusu var mı yok mu bilemiyorum, koklamaya kalksam dikenleri asla izin vermez. :)
Çok teşekkür ediyorum arkadaşlar.
YeniGine
24-07-2014, 23:32
510791
510792
510793
510794
YeniGine
30-07-2014, 01:21
Sevgili sonkez çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Yukam tamamen çiçeklendi ah bir elim varsa da fotoğraflayabilsem... Kanalarım maşallah açıyorlar ah bir elim varsa fotoğraflayabilsem.
Şu aralar iyice bir zorlardayım, komşumu kaybettim; fazlası ile etkisindeyim, bahçesinde camekânında çiçeklerim duruyor düşünüyorum kara kara onlar ne olacak, ben alabilir miyim? Alsam nereye koyacağım? Bayram tatili girdi bina görevlileri gitti memleketlerine hava aşırı sıcak benim çiçekler susuzluktan iyice boyunlarını büktüler, yandılar, kavruluyorlar. :( :(
Artık akışına bıraktım inşallah!.. ( Diyorum amaaa yarın başarabilir isem bina görevlisinin hortumunu da dışarı çıkartmayı düşünüyorum bir yandan.)
Dua edin inşallah başarabileyim.
Başınız sağ olsun..Siz herşeyi başarırsınız...Ellerinize,kollarınıza sağlık..Sizin başardıklarınızı kolay kolay kimse başaramaz..Sevgi bu olsa gerek....Sevgiler....
Yukam, çiçekleniyoruz. Harika bir görüntü, çok sevdim ben...
510666
510667
510668
bence de harika bir görüntü. Sn YeniGine ben bu yıl bir yumru diktim daha çok küçük. Böyle çiçek açması için ne kadar bekleyeceğim acaba?
YeniGine
01-08-2014, 22:58
Sevgili emel teşekkür ediyorum, sağolasın. Hesabıma göre 4 yaşında.
YeniGine
01-08-2014, 23:19
:( Küpelimin durumu hiç iyi değil. Yine de çiçek açmaya çalışıyor.
511611
YeniGine
01-08-2014, 23:22
Mavişlerim eh az biraz toparlanıyorlar gibi...
511612
511613
YeniGine
01-08-2014, 23:27
Vee deee... Haydi inşallah, maşallah!.. Bu sefer inşallah uçacaklar ümidindeyim. Bir 10 gün daha karga ve saksağanlar görmezler ise inşallah uçarlar... Çok mutluyum fakat hâlâ endişe duyuyorum.
511614
511615
Adalet Yağcı
02-08-2014, 19:18
Canım YeniGine'ciğim, uzun süredir bahçeni ziyaret edemedim.
Aslına bakarsan kendi bahçeme bile uğramıyorum dermişim :)
Bahçen çiçeklerin fevkalade güzelleşmiş, ilk günlerini hatırlıyorum da, nereden nereye geldin bak, kendinle ne kadar gururlansan az.
Bu sene yaylaya int. almadım vınn ile idare etmeye çalışıyorum.
O kadar yavaş ki, bazan dakikalarca dönüp duruyor bir sayfayı açmak için, sonunda açmıyor da fotoğraf yüklemek ise kesinlikle imkansız.
İşte böyle olunca benim bahçem de sesiz kaldı :(
Canım, senin için fidelediğim Solanum Rantonettii'ler tuttu, beş kök, ister ayrı yerlere istersen hepsini aynı yere dikebilirsin.
Sonbaharda İstanbul düşünüyorum kısmetse, gelirken getiririm.
YeniGine
02-08-2014, 23:25
Sevgili CAN Adalet Hanım merhaba, hoşgelmişsiniz. Beğenileriniz ve güzel yorumunuz için çok teşekkür ediyorum, sağoluun.
Aslında bu sene artık pek bahçeyle uğraşmıyorum, doğru dürüst tohum bile atmadım. Olanlarla idare etmeye çalışıyorum, onlara bakıyorum, suluyorum. 2 sene olmuştur sanırım tohumdan çimlendirip kasım ayında başka yere diktiğim 2 çınar fidanım düşünün 4 belki 6 kez biçildi. :( Bugün yine şöyle bir bakayım dedim görevli bayramdan önce tatile gitmeden otları biçmiş idi :mad: çınarları yine biçmiş, ona keza altın çan çalısı çelikten tutturmuştum onu da biçmiş. Arka bahçeye giriyor ot biçmeye ne var ne yok onları da biçiyor. Üçgen tarlam çocukların top alanında kupkuru oldu gitti. :( Yani kısaca emeklerimden öte ektiğime, diktiğime üzülüyorum. Bayramda görevli gitti tatile çiçeklerim susuz kaldı mı, hepsi boynunu büktü mü perşembe günü hortumu çıkarttım ben suladım bütün binanın bitkilerini. (Ne dertliymişim beni anlayacak birini bulunca döktürüverdim.)
Solanum a çoook sevindim çok. Şimdiden çok teşekkür ediyorum, ellerinize gönlünüze sağlık.
Ve İstanbul düşüncenize de ayrıca çok sevindim. Gel sonbahar gel.
Görüşmek üzere inşallah sevgili CAN Adalet Hanım, herşey gönlünüzce olsun inşallah.
YeniGine
03-08-2014, 23:34
511945
511946
511947
511948
YeniGine
03-08-2014, 23:41
511949
511950
511951
511952
511953
YeniGine
03-08-2014, 23:50
511954
511955
511956
511957
511958
YeniGine
03-08-2014, 23:54
511959
511960
YeniGine
04-08-2014, 00:02
Halbuki hepsi bir anda açsa...
511961
511962
511963
511964
YeniGine
04-08-2014, 00:09
Sıradakiler...
511968
511969
YeniGine
04-08-2014, 00:11
Yağmurda fotoğrafladım su damlacıklı çok sevdim.
511970
Söylenecek sözler az geleceği için seyretmekle yetiniyorum....
YeniGine
04-08-2014, 23:15
Teşekkür ediyorum sevgili sonkez, gönlüne sağlık...
Yine rengarenk olmuş bahçen ablacım. Glayöllerinde açmış sonunda! senin adına sevindim:)
münevver48
05-08-2014, 08:35
sevgili yenigine o kadar çırpındın ki kına çiçeklerin tohumlarını filizlendirmek için bak ne güzel açmışlar. benimde bahçemde kına çiçeklerinden var.seninkiler gibi sağlıklı değil bunun nedeni galiba kavurucu sıcaklar dan kaynaklanıyor. glayöllerde çok güzel.emeklerine ellerine yüreğine sağlık.
YeniGine
06-08-2014, 01:11
Sevgili hira, glayöllerim açtı açmasına fakat o kadar çok soğan dikmiştim ki çiçeklene çiçeklene şimdilik sadece 5-6 tanesi çiçeklendi. Çoğu saz ekibim üzerlerine yattı, fazla sulama, kınalarla birlikte fazla iç içe olmaları heba oldu açmadılar.
Sevgili münevver teşekkür ediyorum, sağolasıın. Kınalarımın çoğu susuzluktan çimlenemedi, çimlenenler büyüyemedi. Neyseki az biraz çimlenip büyüyenlerden binanın ön tarafına sulanan yere diktim de çiçeklenebildiler. Çok şükür.
Ne zamandır bahçe sayfalarını gezemiyordum. Bayram, yaz tatili derken. Komşunuz vefat etmiş, başınız sağolsun. Camekandaki çiçeklerin teyzesiydi. Allah rahmet eylesin.
Küpelerin durumu benimkilerden iyi, tamamen kuruyanlar var bende. Havalar serinleyince belki yeşerirler diye ümit ediyorum. Glayöller harika görünüyor. Emeklerinize sağlık.
YeniGine
07-08-2014, 23:03
Sevgili yağmur çok teşekkür ediyorum, sağolasın. :( Komşumu kaybettik maalesef; sağol dostlar sağolsun.
Komşum yalnız yaşıyor idi evi şimdilik hâlâ kapalı duruyor, kardeşine bir müddet böyle kalsın hiç değilse diye vasiyet etmiş. Onun için anahtarı hâlâ bende duruyor, çiçekleri suluyorum ve çiçeklerimi koyacak yerim de yok bilemiyorum ne yapacağım o çiçekleri? :(
Benim de küpelim hâlâ aynı şekilde duruyor, ben de havaların serinlemesini bekliyorum bakalım ne olacaklar? İnşallah kurtarırız.
başınız sağ olsun sayın yeni gine. komşunuza allah rahmet eylesin.
kına çiçeklerinizi şimdi gördüm. arkadaşım hollanda'dan tohum getirmişti ama ben onları çok geç ektim daha yeni çiçeklendiler. günlerdir araştırıyordum bu çiçekler ne diye. cam güzeline benzetmiştim meğer kına çiçeğiymiş. gözümün önündeki şeyi görmemişim arayıp duruyorum :o
YeniGine
12-09-2014, 23:11
Sevgili glcn06 merhaba, hoşgelmişsin. Dostlar sağolsun, teşekkür ediyorum.
Kınaların tohumlarını ben nisan-mayıs gibi atıyorum. Fakat işte ben de bu sene komşumdan ve de su sorunundan dolayı ilgilenemedim. Bütün tohumlar bir arada çimlendiler seyreltemedim ve hâlâ yeni yeni çiçeklenenler var. Fakat çoğunluğunun tohumlarını topladım.
Evet sizin bahçenize öbek halinde kına ve gazanyalar güzel durur. Hoş zaten bence bütün çiçeklerinizi öbek öbek yapın zira henüz bahçeniz düzen açısından yolun başında. Rastgelsin inşallah!..
bahtiyar02
12-09-2014, 23:21
Sevgili glcn06 merhaba, hoşgelmişsin. Dostlar sağolsun, teşekkür ediyorum.
Kınaların tohumlarını ben nisan-mayıs gibi atıyorum. Fakat işte ben de bu sene komşumdan ve de su sorunundan dolayı ilgilenemedim. Bütün tohumlar bir arada çimlendiler seyreltemedim ve hâlâ yeni yeni çiçeklenenler var. Fakat çoğunluğunun tohumlarını topladım.
Evet sizin bahçenize öbek halinde kına ve gazanyalar güzel durur. Hoş zaten bence bütün çiçeklerinizi öbek öbek yapın zira henüz bahçeniz düzen açısından yolun başında. Rastgelsin inşallah!..
Sevgili YeniGine;
Başınız sağolsun. Komşunuzun yeri mekanı cennet olsun.
YeniGine
12-09-2014, 23:33
Sayın bahtiyar02 dostlar sağolsun, çok teşekkür ediyorum, sağolun.
Laleci_03
13-09-2014, 09:19
Başın sağ olsun Sevgili YeniGine, komşunuza Allah rahmet eylesin inşallah... :(
YeniGine
13-09-2014, 23:03
Sevgili Laleci, teşekkür ediyorum, dostlar sağolsun. Sağol... :(
Başınız sağolsun. Komşunuzun yeri mekanı cennet olsun.
YeniGine
13-09-2014, 23:21
Sayın Muda teşekkür ediyorum, sağolun, dostlar sağolsun.
gokcegokce
14-09-2014, 11:22
Başın sağolsun Yeni Gine Ablam. :(
Başınız sağ olsun Sayın YeniGine
YeniGine
14-09-2014, 23:00
Sevgili Gökçe, sevgili gulveben çok teşekkür ediyorum, sağolun; dostlar sağolsun.
YeniGine
14-09-2014, 23:10
:( Komşum buradaki evi merdivenli olduğu için mayıs ayında düz ayak daha rahat deyip diğer evine taşındı. Biliyorsunuz benim saksı içindeki birçok çiçeğim hem camekânında hem de bahçesinde idi ve bu durumdan kendisi de çok memnundu, ben çiçeklerimi oraya götürdükçe, ekdikçe, diktikçe çok mutlu oluyordu, seviniyordu. Zira kendisi de doğa, toprak, ağaç, bitki severdi. :( :(
Mayıs ayında onun bizim buradan taşınması ile bir anda benim çiçek böcek düşkünlüğüm de bir anda onunla gidiverdi. Hem zaten yağmur yok, sulama sistemimiz yok. Komşumu temmuz ayında da kaybedince ben çiçeklere bile bakamaz oldum. :( :( Yeri bende önemli idi ve 3 senedir rahatsızdı ve ben hep onunla birlikte idim. :( :( Evinin anahtarı hâlâ bende. 1 hafta önce çiçeklerimi toparlayıp başka bir komşumun evinin önünde (Ama camekân yok hepsi dışarda) toparlamaya başladım.
YeniGine
14-09-2014, 23:15
Yeni yerimiz...
517502
YeniGine
14-09-2014, 23:22
Son hallerimiz...
517503
517504
517505
517506
YeniGine
14-09-2014, 23:26
Belli ki büyük bir sıkıntısı var alacalı sardunyamın... Ne ister acaba?..
517507
517508
YeniGine
14-09-2014, 23:30
Sanki diplerden çürüyor gibi yılbaşı çiçeğim...
517509
YeniGine
14-09-2014, 23:44
517510
517511
YeniGine
14-09-2014, 23:59
Yine bir komşumun limonu... Flaşlı fotoğraf oldu; arkadaşlar bu nedir, ne yapılabilir; yardım ve önerileriniz ve yardımlarınız gerekiyor...
517512
517513
YeniGine
15-09-2014, 00:06
517514
517515
serkan_istanbul
15-09-2014, 07:00
Başınız saolsun. çiçekler yine çok güzeller ellerinize sağlık
sevgili yenigine başınız sağolsun sevenlerine sabırlar diliyorum.
bu yaz neredeyse dünyayla bağlantım kesikti sizlerle paylaşımım iletişimim olamadı.
buradaki dostluğu arkadaşlığı özledim. bakıyorum çiçekleriniz yine güzelliklerini eksik etmemiş.
bol çiçekli mutlu günler dilerim.
Fotoğraf net değil ama unlu bit olabilir. Net bir fotoğraf olsa iyi olur.
Yine bir komşumun limonu... Flaşlı fotoğraf oldu; arkadaşlar bu nedir, ne yapılabilir; yardım ve önerileriniz ve yardımlarınız gerekiyor...
517512
517513
Başın sağolsun ablam, bu yaz bana da bir haller oldu, sulamak ve genel bakımını yapmak dışında ilgilenemedim bahçemle. :( Rabbim katlamayacağımız dertlerden sakınsın hepimizi. Öperim sevgiyle.. :)
YeniGine
15-09-2014, 22:51
Sevgili Serkan, sevgili efeege, sevgili Sudenur'um teşekkür ediyorum, sağolun; dostlar sağolsun.
Sevgili hdoğan, teşekkür ediyorum; ben de unlu bit diye düşündüm. Sağolasın.
YeniGine
16-09-2014, 23:16
Son hallerimiz maşallah iyi gidiyor; yalnız kaynana dilini geçen sene de eğri olduğu için düzeltmiş idim, bu sene yine eğrildik...
517804
517805
517806
YeniGine
16-09-2014, 23:22
:( Her zamanki sardunyalarım... Öyle çiçeksiz çiçeksiz geçirdik yazı...
517810
münevver48
17-09-2014, 07:20
Son hallerimiz maşallah iyi gidiyor; yalnız kaynana dilini geçen sene de eğri olduğu için düzeltmiş idim, bu sene yine eğrildik...
517804
517805
517806
sevgili yenigine, acaba ışığı o yöndenmi alıyor. arada bir saksılarını yönlerini ışığa doğru döndürmüyormusun?
münevver48
17-09-2014, 07:22
:( Her zamanki sardunyalarım... Öyle çiçeksiz çiçeksiz geçirdik yazı...
517810
bizinkiler kış sardunyası, bekle kışın ne güzel açacaklar.
akçabardak
17-09-2014, 08:49
Sevgili YeniGine kaktüslerin güzel gelişmişler ellerine sağlık, kaynana dilinin eğrilmesi ağırlığından, üst tarafta ki dalları ağırlık yapıyor, saksıya sağlam bir çubukla destek yapabilirsin ya da saksıyı büyütmen lazım ama ozaman da saksı büyüdükçe kaktüs daha fazla büyüyecek, fazla büyümesini istemiyorsan o saksıda kalabilir ama dediğim gibi bir sopa ile desteklenmesi iyi olur, desteksiz olduğu için yana yatıyor.
YeniGine
17-09-2014, 22:53
Sevgili münevver dediğin doğru evet hiç yönlerini değiştirmiyorum hep aynı yönde duruyorlar. Sağolasın, yönünü değiştireyim o halde. Sardunyalar da kaç senedir bendeler hiç kışın açtıklarını da görmedim. Teşekkür ediyorum, sağolasıın...
Sevgili akçabardak çubukla destek yapsam ya kırılırlar ya da kökü yerinden oynar diye korkuyorum. Ama dediğin gibi az biraz denemekte de fayda var. Teşekkür ediyorum, sağolasıın...
YeniGine
20-09-2014, 22:46
1 hafta odu, saksımızı değiştirdim. Çoğu komşumun bahçesine yayıldık çiçeklerimle. Bu da az biraz sabah güneşi alan komşumun bahçesinde. İnşallah bir hata yapmamışımdır da büyüdüklerini görebilirim...
518168
518169
518170
YeniGine
20-09-2014, 22:50
Yine aynı komşumun bahçesinde. Dipten yeni yavrularımız geliyor, ana dalı budasam mı?
518173
518174
1 hafta odu, saksımızı değiştirdim. Çoğu komşumun bahçesine yayıldık çiçeklerimle. Bu da az biraz sabah güneşi alan komşumun bahçesinde. İnşallah bir hata yapmamışımdır da büyüdüklerini görebilirim...
518168
518169
518170
İyi görünüyorlar, toprak bol çakıllı, geçirgen duruyor. Toprak saksıya da geçmişler. Görev başarıyla tamamlanmış :) Güneşli bir yerde, suyu fazla kaçırmadan vererek bu arkadaşları daha da mutlu edebilirsin sevgili YeniGine :)
YeniGine
20-09-2014, 23:11
Sevgili Esin hocam merhaba hoşgelmişsin. Çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Toprak saksı da bir başka komşumun güveci kapının önüne koymuş dedim ki 'Bu güveçte bir daha yemek yapılmaz benim saz ekibi gelip bunu yalamıştır, en azından koklamışlardır, kılı tüyü düşmüştür, sen ver en iyisi bunu bana.' Aldığım gibi doğruuu kaktüsleri dikmeye.
Tamam bir de güneşli bir komşu kapısı buldum mu :D olacak o halde. Çok teşekkür ediyorum, sağol.
Heheh, bir nevi saz ekibiyle ortak çalışıyorsunuz diyebiliriz o zaman :D Alemsin sevgili YeniGine, güldürdün beni :D Ayrıca rica ederim, ne demek.
YeniGine
22-09-2014, 00:24
Asterim
518337
YeniGine
22-09-2014, 00:27
518338
518339
Asterlerim bile bu sene çoşkulu değiller. :(
Sevgili YeniGine acını tazelemek istemesem de senin değerli bir arkadaşındı, acı kaybına çok üzüldüm başın sağolsun öncelikle. Hayat herkese faklı davranıyor, herkesin payına farklı üzüntüler, farklı sevinçler dağıtıyor ama hayat akmaya devam ediyor. Önemli olan dağılmadan tekrar hayata tutunmak ve sevgili arkadaşım; kaçırdığım dört sayfada ufak bir açık la harikasın, çiçeklerin, postaki, yuvada ki kumrular, küçük minnaklar (kediler) hayatı seyrin ve anlamlandırma yetin o kadar güzel ki :))...
YeniGine
03-10-2014, 23:10
Sevgili berçin teşekkür ediyorum, dostlar sağolsun.
Güzel yorumun ve beğenilerin için çok teşekkür ediyorum, gönlüne sağlık. Elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyorum. Çiçeklerim artık camekânlı bir yerde değil açıktalar şimdiden başladım kara kara düşünmeye nasıl, ne şekilde korumaya alabilirim diye. Yeni yerimiz dediğim komşumun kapısının önündeler artık, o komşumda çekeriz bir köşeye bir şey olmazlar diyor. Bakalım; ne yapacağım?..
Teşekkür ediyorum, sağolasıın.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.