View Full Version : h_dogan / Bahçe
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
9
10
11
12
sorumdaki bilgisizliği mazur görün lütfen
kesmeseniz de kürekle ayırıp dikseniz tutar mı muz?
Tutuyor Sn. ilksenözturk ama ben çoğaltmak istemiyorum temizlemesi sorun oluyor. Daha önce üç ocak vardı bire düşürdüm. Çok fazla dal da bırakmak istemiyorum diğerlerinin gücünü almasın diye. Şimdi her sene için 3 dal bırakıyorum. Bu sefer biraz geciktim kesmekte yeni sürgünleri bayağı uzadılar.
Siyah inciler inci gibi gerçekten. ;)
Zinnialardan bıktırdım ama çok güzeller napayım. :dilli:
Atlantic Dill's Giant'ın son durumu. Bu hafta kopartacağım bakalım kaç kg gelecek. ;)
loveforlife
19-07-2013, 23:50
Zinnialardan bıktırdım ama çok güzeller napayım. :dilli:
Şu kıvırcığın tohumundan mutlaka istiyorum. Böyle de güzel olunmaz ki!
YeniGine
19-07-2013, 23:58
Zaten çok çeşitli bitkilerim yok karınca kararınca ben de fotoğralarken inşallah bıktırmam kimseleri diyorum. Fakat sonra ağaçlar.nette hiçbir üye hiçbir çiçek fotoğrafından bıkmaz diye söyleniyorum kendi kendime. Ve gerçekten o kıvırcık zinnia çok güzel. Bende yok öyle bir zinnia.
Şu kıvırcığın tohumundan mutlaka istiyorum. Böyle de güzel olunmaz ki!
Böyle nasıl çıktı anlamadım ama değişik olduğu için gözümüze çok güzel görünüyor. Zinniaların tohumunu paylaşacağım ama karışık olarak çünkü bu kıvırcıktan tek bitki var. ;)
Zaten çok çeşitli bitkilerim yok karınca kararınca ben de fotoğralarken inşallah bıktırmam kimseleri diyorum. Fakat sonra ağaçlar.nette hiçbir üye hiçbir çiçek fotoğrafından bıkmaz diye söyleniyorum kendi kendime. Ve gerçekten o kıvırcık zinnia çok güzel. Bende yok öyle bir zinnia.
Ben de bu bıktırmama konusunda size katılıyorum ben bitkilerin fotoğraflarını izlemekten sıkılmıyorum hele benim bitkilerse hiç sıkılmam. :D
Sayın h_dogan merhabalar, bahçenizi sessiz gezenlerdenim, bütün bitkileriniz, çiçekleriniz çok güzel, zinnialara bayıldım, hele mor olan bi harika :) Sizin kabaklarınız olmuşta hasat zamanı bile gelmiş, bizim buralarda kabaklar daha minicik. Turuncu kabağa bayıldım, ne kadar koyu bir rengi var, ithal bir tohummu acaba, tohumlarından buralara kadar gelirmiki ... :) Biz bıkmayız lütfen siz fotoğraflayın... Ellerinize, yüreğinize sağlık...
Saygılar, selâmlar...
Sayın h_dogan merhabalar, bahçenizi sessiz gezenlerdenim, bütün bitkileriniz, çiçekleriniz çok güzel, zinnialara bayıldım, hele mor olan bi harika :) Sizin kabaklarınız olmuşta hasat zamanı bile gelmiş, bizim buralarda kabaklar daha minicik. Turuncu kabağa bayıldım, ne kadar koyu bir rengi var, ithal bir tohummu acaba, tohumlarından buralara kadar gelirmiki ... :) Biz bıkmayız lütfen siz fotoğraflayın... Ellerinize, yüreğinize sağlık...
Saygılar, selâmlar...
Sn. aheste teşekkür ederim beğeniniz için.
Koyu turuncu renkli kabaklar da bu son eklediğim fotoğraftaki kabak da takas etkinliğinden gelen Atlantic Dill's Giant. Kabaklarda açılım fazla oluyor rengi de değişik olabiliyor. Takasta tohumlarını paylaşacağım kısmetse ama ne çıkar bilmem. :dilli:
Turuncu ve tonları çıkacaktır büyük ihtimalle çünkü bunlarda tozlanma olduğunda beyaz balkabağımız henüz çok küçüktü.
esemeral
20-07-2013, 10:38
Sayın h_dogan bahçenizde gezerken bitkileriniz sizin onlara olan sevginizi gösterebilmek için yarışa girmiş gibi geldi ve bu çabalarınızı gıpta ile takip ediyorum. Elinizde bulunan bitkileri takasta üyelerle paylaşma isteğiniz üzerine acaba benimde bu bitkiden olur mu diye düşünceler geçiyor. Bol çiçekli ve verimli günler dilerim.
Sayın h_dogan bahçenizde gezerken bitkileriniz sizin onlara olan sevginizi gösterebilmek için yarışa girmiş gibi geldi ve bu çabalarınızı gıpta ile takip ediyorum. Elinizde bulunan bitkileri takasta üyelerle paylaşma isteğiniz üzerine acaba benimde bu bitkiden olur mu diye düşünceler geçiyor. Bol çiçekli ve verimli günler dilerim.
Takasta yeteri kadar tohum alabileceklerimi paylaşacağım Sn. esemeral. Tohum almadığım bir sürü bitki var ama bazılarında az tohum olacağı için paylaşmayacağım. Ama arkadaşların genelde beğendikleri bitkilerin tohumu olacak siz de isteyebilirsiniz tabi ki.
Sağlıcakla kalın. ;)
Tek katmerli petunyam. Pek tohum vermeye niyeti görünmüyor. :o Diğerleri tek kat ve yaşlandılar sanki, ben de budadım onları. İnşallah tekrar açarlar.
Yumurta patlıcanlar çok geç şaşırtılmasına rağmen nurtopu gibi patlıcanları vermeye başladı. Otlardan kurtulamıyorum malesef. Her taraf doldu yine.
Zinnialar tam coştu tabi otlar da coştu. Bu sene evin önünü 3 kez temizlememe rağmen otlar bana mısın demediler yine çıktılar bol bol.
Zinnialarım yıkılmasın diye kamıştan çit yapıp bağladım hepsini.
Bunlar da diğerleri bağlayınca görüntü ilk başta pek güzel durmadı ama daha çok büyüyecekler.
Papatya bu mevsimde 2-3 çiçek açtı. ;)
Yıldız çadırının çiçeğini çekemedim ama tohum kapsülünü çektim. :D
Yediveren üzümün ilk meyveleri olgunlaşmaya başladı.
Tabi kardeşleri de geliyor arkadan.
Arkalarından gelenler de var. ;)
Akşam sefaları öğle uykusunda. ;)
Mercan ağacı tekrar açıyor.
Su kabağına annem kazayağı dikti ve astı. Su kabağının içinde kalan tohumlardan biri çimlenmiş. Ben de bakıp bakıp gülümsüyorum. Yumurta mı tavuktan çıkar tavuk mu yumurtadan hesabı. :dilli:
milaca2010
22-07-2013, 22:12
Sn. h_dogan; Petunyalarınızı budamakla iyi yapmışsınız, çok yakında taze taze filizlenecektir, katmerli petunyalarınızı yakın takibe alın nadiren tohum veriyorlar iyi gözlemlerseniz tohum alabilirsiniz.
Zinnialarınızın maşallahları var renkleride çok güzel, üzümleri hasat etmeye başlamışsınız, afiyet olsun!
Kudret narı, akşam sefaları, mercan ağacının tekrar çiçeklenmesi ve daha bir çok yazamadıklarım; Ayrık otları haricinde bahçenizde herşey yolunda, emeklerinize sağlık.
Esenlikler dilerim...
YeniGine
22-07-2013, 23:15
Sevgili hdoğan maşallah maşallah!.. Petunyanızın rengi de çok güzelmiş, geçen çiçeklerini kopartmıyor musunuz? Zinnialarınız zaten renkleri ile birlikte çok güzel görünüyorlar. Yıldız çadırınızın tohum kapsülü; ben de bakayım benim Kardinal sarmaşığımda var mı tohum kapsül gibi birşeyler...
Su kabağınıza; susak bayıldım hep olsun da içini oyayım kuş yuvası yapayım istiyor idim olmadı, onu da başaramadım...
dağçiçeği
23-07-2013, 00:03
Sayın h-doğan ,tüm resimler harika .
Üzümlerinizi hasat etmeye başlamışsınız.Hasadınız bol olsun.Zinnialar harika .Petunyalarımı bende budayayım .Demek budanınca tazelenmiş oluyorlar.Bilmiyordum .Yıldız çadırının tohum kapsülünü eklemeniz de benim açımdan çok iyi oldu.Onuda ilk kez sizin resimlerde gördüm.İnşallah bende balkonumda yıldız çadırımın çiçeklerini ve tohum kapsillerini görürüm .Kolaylıklar diliyorum.
Sn. h_dogan; Petunyalarınızı budamakla iyi yapmışsınız, çok yakında taze taze filizlenecektir, katmerli petunyalarınızı yakın takibe alın nadiren tohum veriyorlar iyi gözlemlerseniz tohum alabilirsiniz.
Zinnialarınızın maşallahları var renkleride çok güzel, üzümleri hasat etmeye başlamışsınız, afiyet olsun!
Kudret narı, akşam sefaları, mercan ağacının tekrar çiçeklenmesi ve daha bir çok yazamadıklarım; Ayrık otları haricinde bahçenizde herşey yolunda, emeklerinize sağlık.
Esenlikler dilerim...
Teşekkür ederim Sn. milaca. Petunyayı izliyorum ama henüz tohum göremedim. Bu su ayrığı vb. ile uğraşamayacağım artık en sonunda ot ilacı atacağım çünkü 2 haftada bir ot yolmaktan sıkıldım şahsen. ;)
Sağlıcakla kalın.
Sevgili hdoğan maşallah maşallah!.. Petunyanızın rengi de çok güzelmiş, geçen çiçeklerini kopartmıyor musunuz? Zinnialarınız zaten renkleri ile birlikte çok güzel görünüyorlar. Yıldız çadırınızın tohum kapsülü; ben de bakayım benim Kardinal sarmaşığımda var mı tohum kapsül gibi birşeyler...
Su kabağınıza; susak bayıldım hep olsun da içini oyayım kuş yuvası yapayım istiyor idim olmadı, onu da başaramadım...
Ablacım bunu satın almıştık diğerlerini ise tohumdan yetiştirdim. Bu ilk geldiğinde nerdeyse bir deri bir kemik kalmıştı tek tük açıyordu. Kendine gelince coşmaya başladı. ;) Diğerlerini budadım bazıları çok zayıflamıştı.
Tabi onlardan tohum aldım bir bu katmerli olan kaldı tohum almadığım.
Sağlıcakla kal. :)
Sayın h-doğan ,tüm resimler harika .
Üzümlerinizi hasat etmeye başlamışsınız.Hasadınız bol olsun.Zinnialar harika .Petunyalarımı bende budayayım .Demek budanınca tazelenmiş oluyorlar.Bilmiyordum .Yıldız çadırının tohum kapsülünü eklemeniz de benim açımdan çok iyi oldu.Onuda ilk kez sizin resimlerde gördüm.İnşallah bende balkonumda yıldız çadırımın çiçeklerini ve tohum kapsillerini görürüm .Kolaylıklar diliyorum.
Teşekkür ederim Sn. dağçiçeği. Yıldız çadırı bizde her sene kendiliğinden çıkıyor pek tohum saklamıyoruz. Hatta bu sene abartmış her tarafta çıkmış. En sonunda yabancı ot yerine koyacağız herhalde. :D
Sağlıcakla kalın.
Siyah inciler inci gibi gerçekten. ;)
Bu nasıl bir bitki böyle çok güzelmiş. İnciler kuruyunca nasıl oluyor merak ettim doğrusu.:)
Bu nasıl bir bitki böyle çok güzelmiş. İnciler kuruyunca nasıl oluyor merak ettim doğrusu.:)
Sevgi Hanım bunlar olgunlaşınca kızarıyorlar. Hep siyah değiller malesef ama bitki üzerinde güzel görünüyorlar. Yapraklar siyah, meyveler siyah ve kırmızı renklerde çiçekler de morumsu açıyor ama küçükler. ;)
ayhan219
23-07-2013, 07:51
Bunlar da diğerleri bağlayınca görüntü ilk başta pek güzel durmadı ama daha çok büyüyecekler.
merhaba sayın doğan sizin bahçevan yönünüz çok başarılı
ne canlı çiçekler onlar
fasulye ve bamya için tavsiyelerinizi dinleyeceğim
fasulyeleri bu hafta sulamadık çiçek açıyorlar
haftaya kadar sebzeye dönsün sonra sularız bamya da öyle
yani 15 gün sulamamış olacağız
Aslanağzılar da otlardan nasibini alıyor. :D Bugün akşam biraz ot yoldum ama daha çok var.
Selluka delirmiş gibi büyüyor. Gübre de atmadım sadece suluyorum. Az da olsa çiçek açıyor. Tabi oluşturduğu baklaları da olgunlaştıracak. ;)
Zinnia- kirlihanımda galeri sineği
Bu sene çeliklediğim sakız ve normal sardunya. Hepsi açıyor yavaş yavaş.
Su kabağı da birkaç meyve verdi.
2 numara muz da gelişiyor.
Brugmansianın son durumu. Bu sene tek gövde bıraktım.
Zinnia alttan çekim. Değişik kare olsun dedim. :D
Yine güllerle iyi geceler diyelim.
milaca2010
24-07-2013, 00:01
Teşekkür ederim Sn. milaca. Petunyayı izliyorum ama henüz tohum göremedim. Bu su ayrığı vb. ile uğraşamayacağım artık en sonunda ot ilacı atacağım çünkü 2 haftada bir ot yolmaktan sıkıldım şahsen.
Sağlıcakla kalın.
Sn. h_dogan; ot ilacının diğer bitkilere zararı olmazmı? bizdede aynı sıkıntı var.
Külleme hastalığıda sıkıntı! oluşma sebebi iklimmidir nedir pek bilemiyorum fakat bir dal çelikten üzüm asması tutturmuştum yeni yeni oluşan yapraklarında külleme var sanki benek benek sarardılar.
Güller çok güzel, muzlar oluşmaya başlamışlar, meleklerin borusu ve zinnialarınızda keyifli görünüyorlar.
emeklerinize sağlık.
Esen kalınız...
milaca2010
24-07-2013, 00:11
Sn. h_dogan; Sellukalar ne kadar güzel gelişmişler, hem çiçek hemde tohum vermeye başlamışlar maşallah, ben sn ahmeter hocamın gönderdiği tohumları Şubat'ta tohumdan çimlendirdik henüz ufak yani, sizin sellukanız kaç yıllık tek kökmüdür, saksıdamı yoksa bahçedemi, ipemi sardırdınız, kışın nasıl koruyacaksınız diye bir kaç soru sorarak bilgilenmek istedim...
YeniGine
24-07-2013, 01:12
Yine güllerle iyi geceler diyelim.
Maşallah güller harika, sevgili hdoğan sana da iyi geceler olsun. :D Yine diyeceğim ki; yine sinekli bir gül fotoğrafı. Harikasın... :D Valla ben bile aman şu sinek gitse de Bombus arısı gelse de fotoğraflasam diye düşünmüyorum desem yalan olur.
Gönlüne sağlık, herşey gönlünce olsun inşallah.
Teşekkür ederim Sn. milaca. Petunyayı izliyorum ama henüz tohum göremedim. Bu su ayrığı vb. ile uğraşamayacağım artık en sonunda ot ilacı atacağım çünkü 2 haftada bir ot yolmaktan sıkıldım şahsen.
Sağlıcakla kalın.
Sn. h_dogan; ot ilacının diğer bitkilere zararı olmazmı? bizdede aynı sıkıntı var.
Külleme hastalığıda sıkıntı! oluşma sebebi iklimmidir nedir pek bilemiyorum fakat bir dal çelikten üzüm asması tutturmuştum yeni yeni oluşan yapraklarında külleme var sanki benek benek sarardılar.
Güller çok güzel, muzlar oluşmaya başlamışlar, meleklerin borusu ve zinnialarınızda keyifli görünüyorlar.
emeklerinize sağlık.
Esen kalınız...
Atacağınız ot ilacına bağlı Sn. milaca. Eğer sadece dar yapraklı yabancı otlar için bir ilaç kullanacaksanız geniş yapraklı bitkilere etki etmez. Ama genel bir ot ilacı kullanacaksanız (Roundup gibi) ölmesini istemediğiniz bitkilere bu ilacı değdirmemeniz gerekir.
Külleme yaz mevsiminde çokça görülen bir hastalık sadece asmalarda değil kabakgillerde, güllerde, şeftalilerde, süs bitkilerinde genelde olur. Külleme genel olarak düşük nemi seviyor. Bizim asmalarda da bolca külleme var 2 haftada bir ilaç atıyorum ama bana mısın demiyor her hafta da ilaç atmaya üşeniyorum. :)
Selluka 4 yaşına girecek. İki kök yanyana dikmiştim o zamanlar birisi 2 m anca gelir ama diğeri gördüğünüz gibi 10m uzadı. Şimdilik tabi daha sezon sonuna çok var. Gövdesi de bayağı kalınlaştı. 1. fotoğraftaki bitkinin görünen kısmı bir de balkonun ön tarafına doğru uzantısı var. Geçen gün balkonun havasını kesiyor diye bir kısmını budadım.
Bu sene saksılara ektiklerim de var ama pek bakamadığım için o kadar canlı değiller ama boyları 2m oldu onların da. Saksıda açarlar mı merak ediyorum.
Yere diktiğim yaklaşık 4 yaşındaki sellukayı kışın korumak için bir şey yapmıyorum. Genel olarak her sene don olunca yeşil kısmı kuruyor, bahara girerken buduyorum tekrar filizleniyor. Hem daha fazla büyüyor her sene. Sanırım her sene kalınlaşan gövde miktarı arttığı için yakında soğuklara daha dayanıklı bir hal alacak.
Sağlıcakla kalın.
Maşallah güller harika, sevgili hdoğan sana da iyi geceler olsun. :D Yine diyeceğim ki; yine sinekli bir gül fotoğrafı. Harikasın... :D Valla ben bile aman şu sinek gitse de Bombus arısı gelse de fotoğraflasam diye düşünmüyorum desem yalan olur.
Gönlüne sağlık, herşey gönlünce olsun inşallah.
Teşekkür ederim ablacığım. İnan ben uğraşmıyorum kendileri meşhur olmak istiyorlar. :dilli: Ben böcekle çekmek istesem yakalayamam herhalde.
Sağlıcakla kal. ;)
Balkabağını hasat ettim.
Yanındaki ne kadar minik görünüyor ama. :D
Küçük olan 13.4 kg gelmişti. Dev kabağımız da 55.9 kg geldi tabi baskül yanlış tartmadıysa yani benim tahminim de 50-60 kg arasıydı.
Bitki çabuk hastalandığı için kabak son zamanlarda oldukça yavaş büyümüştü. Hasat ettiğimde bitkiden eser kalmamıştı. Bitkiyi sağlıklı tutabilseydim en az 80 kg olurdu. Bir de çok fazla gübre vermedim onun da etkisi var diye düşünüyorum.
Seneye tekrar denersem yine erken dikeceğim ama bitkiyi her hafta ilaçlayacağım ve bol gübreleme yapacağım. Yine de kocaman kabak yetiştirmek keyifliydi. ;)
Dolmalık patlıcanın çiçeği. Fotoğrafa dikkatli bakılırsa dişicik tepesi erkek organlardan uzun. (Sarı olanlar erkek, yeşil uçlu olan dişi çiçek) Etrafta başka çeşit patlıcan varsa ve arılar da aktifse yabancı tozlaşma oranı yükselir doğal olarak.
Yumurta patlıcanlar vermeye başladılar, bitkiler zayıf olmasına rağmen erkenden meyve verdiler.
Kudret narı kızardı kızım bırakmadı tabi hemen kopartıp yedi.
Bu da hiç bakım yapamadığım pepino.
Budadığım petunyalardan ikisi tekrar açtı ama bitkiler çok zayıf.
Domateslerimden son görüntüler. Tuta bayağı zarar yaptı söküyoruz artık.
Budadığım bodur domatesim tekrar çiçeklendi. Bakalım meyve tutacak mı?
dağçiçeği
29-07-2013, 22:17
Hepsine maşallah . Kırmızı mısır ve domatesler harika görünüyor. Hasaydınız bol olsun. Kolay gelsin.
YeniGine
29-07-2013, 23:58
Sevgili hdoğan; ben de domates yetiştirmek istiyorum artık sizde göre göre maşallah ne kadar güzel görünüyorlar öyle. 1564 nolu mesajın en sonundaki 3 tane çeri domates dediğiniz cinsten mi?
Hepsine maşallah . Kırmızı mısır ve domatesler harika görünüyor. Hasaydınız bol olsun. Kolay gelsin.
Sn. dağçiçeği teşekkür ederim. Artık sonuna geldik hasadın. ;)
Sevgili hdoğan; ben de domates yetiştirmek istiyorum artık sizde göre göre maşallah ne kadar güzel görünüyorlar öyle. 1564 nolu mesajın en sonundaki 3 tane çeri domates dediğiniz cinsten mi?
Evet ablacığım hepsi çeri domates. Minik boydan küçük erik boyuna kadar tipler var. O dediğin küçük erik kadar gelir. ;)
chimaera32
30-07-2013, 14:55
Sevgili H doğan bizim burada bu tuta yüzünden domatestes açık alanda neredeyse yetişmiyor artık siz bi çaresini buldunuz mu acaba yoksa sizinde aynımı
Sevgili H doğan bizim burada bu tuta yüzünden domatestes açık alanda neredeyse yetişmiyor artık siz bi çaresini buldunuz mu acaba yoksa sizinde aynımı
Ben tuta için mücadele yapmadım. İlaçlar pahalı olduğu için ne kadar olursa bana yeter dedim. ;)
Normal kurt ilaçları belli süre idare etti ama en sonunda çoğaldı ben de söküyorum yenisini ekeceğim güzlük. Adana'da sezon daha bitmedi nasılsa. :)
sayın h_dogan tuta size de zarar verdiyse biz napalım artık, ne bu tuta'dan çektiğimiz?
Ben pek ilaçlama yapmadım Sn. attar. İlaçlama yapsaydım belki kurtarırdım ama bir de bu yönden baktım. İri domatesler çok sıcakta zaten tutmuyor ve tuta çerilerde iri domatesler kadar zarar yapmıyor benim gözlemlediğim kadar. Yani her türlü çerileri yiyebiliyoruz. Tabi en sonunda yapraklarda fazla zarar oldu sıcak da bastırınca artık meyveler de kalitesizleşti ve tadları o kadar güzel olmuyor. En iyisi sökmek ve yeniden ekmek. Her çeriden 1-2 kök ekersem fazlasıyla yeter bize. ;)
Sayın h doğan
Tuta nasıl bir hastalıktır. Benim domateslerimin alt kısımları yumuşuyor. Siyah leke olmadan yanlızca yumuşama var. Fideleri aldığımız köylülere sorduğumda sıcaklar bastırdığı için olduğunu söylüyor. Geçen hafta 5 kilo kadar domatesi atmak zorunda kaldım. Çünkü yiyene hastalık bulaştırır diye korktum.
Resimini ekledim. Bu nasıl bir hastalık olabilir. Bu domatesleri yememiz hastalık yapar mı?
Sayın h doğan,
Tuta için domateslerde düzenli olarak toz kükürt serperseniz böcek olmuyor bilginize ucuz ve doğal ilaç.
tuta absoluta - Google'da Ara (http://www.google.com.tr/search?q=tuta+absoluta&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=z834UeqsMIXXPJCJgJAM&sqi=2&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=824&bih=566) Bu linkten görsellere bir bakın yakın çekimleri var. Sizinkilerin biraz da hasat zamanı geçmiş gibi geldi. Tabi yumuşamalar zarar olduğunun göstergesi. Kokusu kötü olanları ve suyu akanları yemeyin, delik olanların yenilebilen kısımları olabilir.
Sayın h doğan
Tuta nasıl bir hastalıktır. Benim domateslerimin alt kısımları yumuşuyor. Siyah leke olmadan yanlızca yumuşama var. Fideleri aldığımız köylülere sorduğumda sıcaklar bastırdığı için olduğunu söylüyor. Geçen hafta 5 kilo kadar domatesi atmak zorunda kaldım. Çünkü yiyene hastalık bulaştırır diye korktum.
Resimini ekledim. Bu nasıl bir hastalık olabilir. Bu domatesleri yememiz hastalık yapar mı?
Sayın h doğan,
Tuta için domateslerde düzenli olarak toz kükürt serperseniz böcek olmuyor bilginize ucuz ve doğal ilaç.
Acaba toz olarak atıldığı için mi? Su ile karıştırılıp atılanlar aynı işlevi görür mü acaba?
Toz kükürdü bulmak zor, atması da benim için zor. :o
Acaba toz olarak atıldığı için mi? Su ile karıştırılıp atılanlar aynı işlevi görür mü acaba?
Toz kükürdü bulmak zor, atması da benim için zor. :o
Sn h doğan,
Toz kükürtde zirai mücadale ilaçları satıcılarında paket halinde veriliyor.Bildiğim kadarı ile açık satışlar yapılmıyor.Ançak Adana sıcağına hangi karışınlı kükürt ister onu bilemiyorum.
Normalde hiçbirinin açık satılmaması lazım ama satılıyor. Toz kükürdü kullanmadım hiç hep sulandırılarak atılanı kullanıyorum. Denemek lazım.
Toz kükürt külleme ve kırmızı örümceğe karşıda etkili ve ucuz. Domateslerde bitki üzerine serpme şeklinde uygulanıyor ve tuta zararlısına karşı çok etkili böcek meyve üzerine kesinlikle yumurta bırakmıyor.
chimaera32
01-08-2013, 09:41
Biz ısparta'da toz kükürdü üzüm bağlarında sam rüzgarı zarar vermemesi için atarız
TaşevliBahçe
01-08-2013, 10:04
Toz kükürt külleme ve kırmızı örümceğe karşıda etkili ve ucuz. Domateslerde bitki üzerine serpme şeklinde uygulanıyor ve tuta zararlısına karşı çok etkili böcek meyve üzerine kesinlikle yumurta bırakmıyor.
Ben bu yıl hem sprey şeklinde yaprağına hemde sulama suyu ile köküne uyguladığım gülleci bulamacından (http://www.agaclar.net/forum/757277-post71.htm) oldukça memnun kaldım . özellikle domates ve patlıcan üzerinde çok etkisi oldu. kırmızı örümcek veya herhangibir hastalıkla karşılaşmadım.
Ben bu yıl hem sprey şeklinde yaprağına hemde sulama suyu ile köküne uyguladığım gülleci bulamacından (http://www.agaclar.net/forum/757277-post71.htm) oldukça memnun kaldım . özellikle domates ve patlıcan üzerinde çok etkisi oldu. kırmızı örümcek veya herhangibir hastalıkla karşılaşmadım.
Kükürt bir çok hastalık için ideal aslında. Ama tutayı da engellemesi çok ilginç ama sevindirici tabi.
Yeniden birkaç kök domates ekeceğim ve kükürdün etkilerini gözlemleyeceğim.
Hem pembe hem de çerilerden birkaç fide yapayım bu hafta. ;)
chimaera32
02-08-2013, 10:21
Sayın h dogan kükürt deneyiminizi buradan paylaşırsanız bizlerde sonucu öğrenmiş oluruz
Kısmet olursa paylaşacağım tabi ki. ;)
botanik83
03-08-2013, 14:19
dört gözle paylaşımınızı şahsen bekliyorum...
Tek kolyozumdan fotoğraflar. Küçücük saksısını değiştirmedim ama bayağı büyüdü.
Bu çiçeğin adını bilmiyorum öğrenince düzeltme yaparız. Bir akrabamızdan aldım, şu anda tomurcuklar tam belli. Bayağı geç çelik almama rağmen tomurcuk verdi.
Açılım gösteren siyah inci ve normal siyah inci.
Yumurta patlıcanlardan bir hasat. ;)
Bodur domatesten yeni fidem.
Zinniaların her hali güzel.
Meşhur kıvırcık da artık tohum veriyor biraz tohum topladım zinnialardan.
İlk başta tek kat açan zinnia kaç gün sonra aynı çiçekte tekrar açtı. :)
Kıvırcıkla beraber en gözde zinnialarım. ;) Avuç içim kadar büyükler güller şu anda yanında bebek gibi kalıyorlar.
Önde zinnialar ve arkada güzeller güzeli selluka. Sellukanın arka tarafta da uzantısı var. ;)
akçabardak
04-08-2013, 22:46
Zinnialarınızın maşallahı var, renkleri de muhteşem.
dağçiçeği
04-08-2013, 23:08
Sayın h-dogan zinnialar ve akşam sefaları sizin bahçeyi o kadar çok sevmiş ki size bunu hissettirebilmek için şekilden şekile , renkten renge girmişler. :D
YeniGine
05-08-2013, 00:24
Sevgili hdoğan zinniaların gerçekten maşallah çok güzel geliştiler; renkleri de ayrıca bir güzel... Akşam sefalarının renkleri, güller maşallah!..
Hep söylüyorum tarla, bahçe ürünlerinin hasatı çok sevmişimdir çok. Mısırlar toplanmış maşallah!.. Ben bu sene hiç mısır yemedim valla, görünce aklıma geldi pazardan alayım da haşlayıp yiyeyim bari. ;)
Zinnialarınızın maşallahı var, renkleri de muhteşem.
Teşekkür ederim Sn. akçabardak, inşallah seneye daha fazla rengim olacak.
Sayın h-dogan zinnialar ve akşam sefaları sizin bahçeyi o kadar çok sevmiş ki size bunu hissettirebilmek için şekilden şekile , renkten renge girmişler. :D
Teşekkür ederim Sn. dağçiçeği. Bahçeyi seviyor haklısınız. Akşam sefalarından birkaçı bunlar, bir sürü renk karışımı var.
Sevgili hdoğan zinniaların gerçekten maşallah çok güzel geliştiler; renkleri de ayrıca bir güzel... Akşam sefalarının renkleri, güller maşallah!..
Hep söylüyorum tarla, bahçe ürünlerinin hasatı çok sevmişimdir çok. Mısırlar toplanmış maşallah!.. Ben bu sene hiç mısır yemedim valla, görünce aklıma geldi pazardan alayım da haşlayıp yiyeyim bari. ;)
Evet ablacığım maşallahı var bu sene.
Mısırları seviyorum ama bu sene ben de pek yemedim. Benim ektiklerimi tohuma bıraktım.
Çok güzelleeeer maşallah, ellerinize sağlık...
Çok güzelleeeer maşallah, ellerinize sağlık...
Sn. ahesteçok teşekkür ederim beğeniniz için. Tohumları takasta paylaşacağım oradan isteyenler talepte bulunabilirler.
cok guzel Yine cicekleriniz seneye bende daha cok ekicem
bu yil denemistim 3 renkti zinnialarim zinnia nin cicekleri kuruyunca
Tohum oluyormu .merak ettim yoksa heryil hazir tohummu almam gerekecek.
cok guzel Yine cicekleriniz seneye bende daha cok ekicem
bu yil denemistim 3 renkti zinnialarim zinnia nin cicekleri kuruyunca
Tohum oluyormu .merak ettim yoksa heryil hazir tohummu almam gerekecek.
Tohum oluyor her çiçekte belli miktarda ben bir kısmını topladım. Fotoğraflayabilirsem yakından fotoğraflarım tohumlarının resmini. ;)
Tomurcuk hali buydu şimdi ise açtı. ;) İsmini bilen varsa memnun olurum.
http://www.agaclar.net/forum/1187084-post1590.htm
Siyah inciler oldu kırmızı inci. :rolleyes:
Budadığım petunyalardan biri yine boyundan büyük iş başardı. Bazıları kurudu tabi.
Tohumları çıkarırken yıkamıştım bazılarının döküleceğini bildiğimden saksının dibine süzmüştüm dökülen tohumların neredeyse hepsi çıkmış. Yanlış hatırlamıyorsam siyah çeriydiler.
Bu da yeni mahsül bodur çeri.
Popüler zararlımız Tutanın domates yaprağındaki zararı.
Küçük yapraklı fesleğenin minik çiçeği ancak bu kadar yakından çekebildim. :eek:
Yeni mahsül selluka tohumları. :rolleyes:
Tohum oluyor her çiçekte belli miktarda ben bir kısmını topladım. Fotoğraflayabilirsem yakından fotoğraflarım tohumlarının resmini. ;)
tesekkurler Ben bilmiyordum zahmet olmazsa sevinirim.:p
Hypoestes, kolyoz ve adını bilmediğim çiçeğim.
Biberlerden birkaç fotoğraf.
Çilli begonyalar açmaya devam.
Beyaz gülle noktalayalım.
İyi geceler...
dağçiçeği
06-08-2013, 23:48
Tomurcuk hali buydu şimdi ise açtı. ;) İsmini bilen varsa memnun olurum.
http://www.agaclar.net/forum/1187084-post1590.htm
İlk kez görüyorum. Çok güzel bir çiçekmiş. Çelikle mi üretiliyor ?
İsmini ben de merak ettim.
İlk kez görüyorum. Çok güzel bir çiçekmiş. Çelikle mi üretiliyor ?
İsmini ben de merak ettim.
Evet Sn. dağçiçeği çelik almıştım. İsmini aldığım kişi de bilmiyordu. ;)
Nar tek tük yine çiçek açtı. Meyve tutumu bu sene çok iyi. Ağaç küçük olduğu için meyveler ağırlaştıkça yere değiyorlar. Meyvelerde güneş yanığı var.
Gün batarken güllerle iyi geceler herkese...
akçabardak
15-08-2013, 12:49
Su kabakları, lif kabakları, turunçgiller maşallah
çok güzel görünüyorlar.
Su kabakları, lif kabakları, turunçgiller maşallah
çok güzel görünüyorlar.
O lif kabağını kopardım, kabuklarını da soydum dün. Biraz güneşte kurusun tohumlarını çıkaracağım sonra da banyo kesesi yapacağım. :D
Diğer keseler bu lif kabağının yerini tutmuyor, belki de biz alışkın olduğumuz içindir.
Sayın h doğan,
Ellerinize sağlık meyveleriniz çok güzel. Lif kabağı ve su kabaklarınızda öyle tohumlarını almayı unutmayınız lazım olabilir.
akçabardak
15-08-2013, 19:55
Geçen sene ben de 2 tane lif kabağı yetiştirdim ama tohumları tam olgun değildi ama lifi kuruyunca gayet güzel oldular, kullanmaya da kıyamadım doğrusu. Belki de sizin de dediğiniz gibi alışık olmadığımızdan dolayı kullanmak aklıma gelmedi.
Sayın h doğan,
Ellerinize sağlık meyveleriniz çok güzel. Lif kabağı ve su kabaklarınızda öyle tohumlarını almayı unutmayınız lazım olabilir.
Tabi ki tohumlarını alacağım. Lif kabağının tohumları tamam ama su kabakları biraz gecikir.
Takastan gelen tohumlardan yetiştirmeye çalıştığım goji berryler. Bakım yapamıyorum, sadece sulama yapıyorum. Bu sefer azıcık şeker gübresi vermeyi düşünüyorum. En sondaki bir tanecik begonvilimiz. Şu anda çiçeksiz.
Etrafa savrulan tohumlardan çıkan bir Çin lahanası.
Aslanağzılar açıyorlar ama zinniaların yanında çok sönükler.
Selluka bu sene 2. kez tomurcuklanıyor.
Kadife çiçeği açmaya devam ediyor ama sezon başındaki gibi büyük açmıyor artık.
Güllerin dibinden yolduğum otları bu sefer kurutup diplerine serdim. Bakalım bu sefer ne kadar ot çıkacak. ;) Çivi çiviyi sökecek mi bakalım.
Lila güllerim malesef öldüler. Başka tarafa bir kaç çelik dikmiştim inşallah onlara bir şey olmaz.
bay tömürcek
17-08-2013, 23:07
Hypoestes, kolyoz ve adını bilmediğim çiçeğim.
h_dogan abicim son resimdeki adını bilmediğin çiçek topçu çiçeği :) Google den bakabilirsin :)
Kına çiçeği açıyor ama tek tük.
h_dogan abicim son resimdeki adını bilmediğin çiçek topçu çiçeği :) Google den bakabilirsin :)
Teşekkür ederim Tömürcek. Bir de açıyormuş ama ben daha açtığını görmedim hiç. Bende yeniler ama başka yerde de sadece yeşil olarak görmüştüm. Bakalım açacak mı ileriki zamanlarda. ;)
bay tömürcek
17-08-2013, 23:18
Teşekkür ederim Tömürcek. Bir de açıyormuş ama ben daha açtığını görmedim hiç. Bende yeniler ama başka yerde de sadece yeşil olarak görmüştüm. Bakalım açacak mı ileriki zamanlarda. ;)
Rica ederim abicim :) Evet çiçekli bir bitki, belki istekleri karşılanırsa açar araştırmak lazım abi :)
Bu sene çelikten büyüttüğüm brugmansiayı kurtlar delik deşik etti. Bir tane tomurcuğu var.
Akşam sefaları her açışta farklı açıyorlar.
Akşam sefaları devamı, son fotoğraftaki de tohum. ;)
Zinnia 3.
Hepsi aynı gibi görünse de çiçeklerin göbekleri hepsi farklı neredeyse.
Zinnia 4.
Karışımın uzunluğu 25 cm. Çiçeklerin boyutu baya büyük.
Zinnia 5.
Herkese iyi geceler.
YeniGine
17-08-2013, 23:52
Sevgili hdoğan maşallah bahçen çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık.
:( Benim aslanağızlarımın birkaç tanesi kurudu gitti. Tamam ben de yolduğum otları güllerin dibine koyacağım. Zinniaların zaten maşallahı var öbeklerde renk renk görüntüleri çok güzel oluyor fakat şimdi fotoğraflarına baktığımda aynı renklerin bir arada olması da güzel görüntü.
Gönlüne sağlık.
Sevgili hdoğan maşallah bahçen çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık.
:( Benim aslanağızlarımın birkaç tanesi kurudu gitti. Tamam ben de yolduğum otları güllerin dibine koyacağım. Zinniaların zaten maşallahı var öbeklerde renk renk görüntüleri çok güzel oluyor fakat şimdi fotoğraflarına baktığımda aynı renklerin bir arada olması da güzel görüntü.
Gönlüne sağlık.
Aslanağzılar bende de bir sürü kayıp var ama tohumlarını aldım. Bir de artık aslanağzıları o kadar ekmeyeceğim. Zinnia ekeceğim hem daha gösterişli hem de çiçek fazla açıyor.
Kimde varsa tohum istiyorum o yüzden. :D
loveforlife
18-08-2013, 00:17
Kimde varsa tohum istiyorum o yüzden. :D
Mesaj alınmıştır...;)
YeniGine
18-08-2013, 00:55
:D Tamam bende de bir sürü zinnia tohumu var. Zaten Tohum Takas Etkinliğinde benim yastık kılıfı ile gönderdiğim zinnia tohumları ünlüdür.
Evet aslanağızlarım kurudu gitti fakat tohumlarını da kaptırmadım.
Hypoestes minik çiçeklerini gösterdi. ;)
Kudret narları olgunlaşıyor.
Sayın H_doğan,
Bahçenizi bir süredir gezememiştim. Sebzeler, meyveler, çiçekler çok güzel. Sağlıkla tüketin. Sağlıkla bahçenizin keyfini çıkarın.
Sayın H_doğan,
Bahçenizi bir süredir gezememiştim. Sebzeler, meyveler, çiçekler çok güzel. Sağlıkla tüketin. Sağlıkla bahçenizin keyfini çıkarın.
Teşekkür ederim Sn tturt beğeniniz ve ziyaretiniz için. Sebzelerin çoğu bitti, bahçe de otlara teslim durumda. Bazı çiçekler ve biberle patlıcanlar var. Fırsatım olursa kışlık sebzelerin fidesini yapacağım ama biraz zor gibi. ;)
Sağlıcakla kalın.
Selluka yeniden açmaya hazırlanıyor.
Güllerin altından yolduğum otları kurutup tekrar altlarına sermiştim. Yeni ot çıkışını bayağı engelledi.
Güllerin altından yolduğum otları kurutup tekrar altlarına sermiştim. Yeni ot çıkışını bayağı engelledi.
Sayin h dogan, öncelikle bahcenizi cok begendigimi belirtmek isterim. Birseyi merak ettim, yoldugunuz otlari kopattiktan sonra farkli bir yerdemi kurutup tekrar serdiniz, yoksa yolunca oldugu yeremi biraktiniz?
Brugmansialar açıyor. Beyaz olan çelikten büyüttüğüm ilk defa açıyor. ;)
Narlar irileşmeye başladı yavaş yavaş.
Sayin h dogan, öncelikle bahcenizi cok begendigimi belirtmek isterim. Birseyi merak ettim, yoldugunuz otlari kopattiktan sonra farkli bir yerdemi kurutup tekrar serdiniz, yoksa yolunca oldugu yeremi biraktiniz?
Sn f.okan beğeniniz için teşekkür ederim.
Otları yolup altları kuru olacak bir yerde kuruttum daha çabuk kurumaları için. Gülleri salma sulamayla suladığım için oldukları yerde bırakırsam yeniden tutuyorlar suyu görünce. Yolup kökleri ıslanmayacak bir yerde kurutun öyle tekrar serin. Bir de semizotunu yolup da tekrar sermeyin 1 hafta da kurumaya bıraksanız kolay kolay ölmüyor.
Sn f.okan beğeniniz için teşekkür ederim.
Otları yolup altları kuru olacak bir yerde kuruttum daha çabuk kurumaları için. Gülleri salma sulamayla suladığım için oldukları yerde bırakırsam yeniden tutuyorlar suyu görünce. Yolup kökleri ıslanmayacak bir yerde kurutun öyle tekrar serin. Bir de semizotunu yolup da tekrar sermeyin 1 hafta da kurumaya bıraksanız kolay kolay ölmüyor.
Tesekkür ederim Sayin h dogan, bu uygulamayi bahcemin kenarlarindaki egimli kisimda kullanmayi düsündüm, kazilip taslanma islemi bir daha ki yil yapilacagi icin otlarda büyüyünce cok kötü bir görüntü oluyor, ben güllerimin altlarina agac kabugu kirintilari serdim, sonuc cok iyi. Hem ot cikmiyor hemde cabuk kurumuyor, böylece sulama zamani biraz daha uzamis oluyor.
Bahçeniz güzelliklerini sergilemeye devam ediyor..Kıskanmamak elde değil...:p
Bahçeniz güzelliklerini sergilemeye devam ediyor..Kıskanmamak elde değil...:p
Teşekkür ederim Sn. sonkez. Daha güzelleri sizin olur inşallah.
Sayın h_doğan,
Bahçen hem çok güzel hem de bir okul gibi, güzellikleri izlerken verdiğiniz bilgiler de bir o kadar değerli.Ellerinize sağlık teşekkürler sayın doğan.
Sayın h_doğan,
Bahçen hem çok güzel hem de bir okul gibi, güzellikleri izlerken verdiğiniz bilgiler de bir o kadar değerli.Ellerinize sağlık teşekkürler sayın doğan.
Öğretmenim çok teşekkür ederim beğeniniz ve değerli görüşleriniz için. Birilerine bir yardımımız dokunursa ne mutlu bize.
Sağlıcakla kalın.
Selehattin 67
29-08-2013, 22:18
sayın h-dogan tohum zamanı lif kabakları ve su kabaklarının tohumlarından tohum isterim şimdiden bilgilerinize sunarım saygılar:D:D
sayın h-dogan tohum zamanı lif kabakları ve su kabaklarının tohumlarından tohum isterim şimdiden bilgilerinize sunarım saygılar:D:D
Lif kabağı tohumları hazır ama su kabakları yetişir mi bilmem takasa. ;)
Selehattin 67
29-08-2013, 22:30
kısmet nasipsiz insan dayak bile yiyemez :D
Yıldız çadırı asmadan fazla büyüdü. :D
Selehattin 67
29-08-2013, 22:35
asma yalnız yıldız çadırı için değil sanırım
asma yalnız yıldız çadırı için değil sanırım
Nasıl yani?
Çardak asmanın normalde yıldız çadırını da üzerine çıkardık bayağı gelişti.
Selehattin 67
29-08-2013, 22:43
birbirlerinin güneş almasını engellemiyorlarmı
birbirlerinin güneş almasını engellemiyorlarmı
Engellese de yapacak bir şey yok. ;) Başka gideceği yer yok.
Selehattin 67
29-08-2013, 22:48
Gerçi adana çok güneş alan bir yerdir
Lif kabağı dişi çiçeklerin gelişmiş hali ve erkek çiçek.
Gerçi adana çok güneş alan bir yerdir
Çardağın 1/5' ini anca doldurmuş. Asma için pek sorun olacağını sanmıyorum aslında çünkü yaprakları küçük yıldız çadırının.
Selehattin 67
29-08-2013, 22:57
diktiğim kivi üzüm asmamı boğup kurutunca insanın kafasın ister istemez takılıyor sizinde başınıza gelmesini istemedim selamlar
Kivi daha kuvvetli gelişir aynı asma gibi o yüzden kurutmuştur. Yıldız çadırı zaten tek yıllık kışa kurur. ;)
Muzu kopartıp olgunlaştırdım.
Ayrıntılar burada http://www.agaclar.net/forum/bitkiler-hakkinda-genel-konusmalar/32333-2.htm#post1194375
Evimin önünün damdan görünüşü.
YeniGine
30-08-2013, 00:23
Sevgili hdoğan yıldız çadırı maşallah güzel gelişmiş bende de Kardinal var ve bu iki sarmaşığı da sevdim. Nasip kısmet olur ise seneye inşallah tekrar. Ama hiç tohum yaptı mı ona da bakmadım.
Bu arada :( güllerim hasta yaprakları bir garip oldu, gonca halinde iken kuruyor açmıyor, tırtıllar ilaç da kullanamıyorum şu kuş yuvasındaki arılar hep onların üzerlerindeler ölürler diye korkuyorum. Hele bir gülüm kökten tek kalın bir dal üzerinde kaldı diğer dalları kurudu gitti. Olur ise önerilerin, yardımın sevinirim.
Merhaba Sayin h dogan, bahceniz gercekten cok güzel, ellerinize saglik. Muzlarda kullandiginiz klimakterik teknigini bende Aechmea ciceklerimde uyguluyorum cicek acmalari icin. Ananas gibi yetisen bitkilerde de kullaniliyor, bilmek isteyen olabilir diye söyliyeyim istedim.
Eger tohumlarindan bulabilirsem lif kabaklarindan bende denemek istiyorum, yetistirmek icin uygun kosullar nelerdir acaba ?
Son olarak da domateslerim bu sene dev gibi oldular, domates agaci diyebiliriz, dallari cok gelisti fakat az domates verdi, gecen yil sebzelige ekmistim acik alanda, bu yil seranin icine ektim, izin dönüsü bir baktim ki seranin ici amazona dönmüs, yaprak aralarindan sonradan cikan dallari temizlesemde hic faydasi olmadi, sizce neden böyle olmus olabilir ?
Sevgili hdoğan yıldız çadırı maşallah güzel gelişmiş bende de Kardinal var ve bu iki sarmaşığı da sevdim. Nasip kısmet olur ise seneye inşallah tekrar. Ama hiç tohum yaptı mı ona da bakmadım.
Bu arada :( güllerim hasta yaprakları bir garip oldu, gonca halinde iken kuruyor açmıyor, tırtıllar ilaç da kullanamıyorum şu kuş yuvasındaki arılar hep onların üzerlerindeler ölürler diye korkuyorum. Hele bir gülüm kökten tek kalın bir dal üzerinde kaldı diğer dalları kurudu gitti. Olur ise önerilerin, yardımın sevinirim.
Güller gonca şeklinde açmadan kuruyorsa mantardır büyük ihtimalle. Sen ilgili yere fotoğraf koyarsan yardımcı olmaya çalışırız ablacığım.
Bir de o dalları kuruyanı da fotoğrafla bendeki lila gül aynı dediğin gibi kökten kurudu. O da bir mantar çeşidi ama mücadelesi biraz zor. 2 gülden biri öldü diğeri de gitmeye niyetli.
Merhaba Sayin h dogan, bahceniz gercekten cok güzel, ellerinize saglik. Muzlarda kullandiginiz klimakterik teknigini bende Aechmea ciceklerimde uyguluyorum cicek acmalari icin. Ananas gibi yetisen bitkilerde de kullaniliyor, bilmek isteyen olabilir diye söyliyeyim istedim.
Eger tohumlarindan bulabilirsem lif kabaklarindan bende denemek istiyorum, yetistirmek icin uygun kosullar nelerdir acaba ?
Son olarak da domateslerim bu sene dev gibi oldular, domates agaci diyebiliriz, dallari cok gelisti fakat az domates verdi, gecen yil sebzelige ekmistim acik alanda, bu yil seranin icine ektim, izin dönüsü bir baktim ki seranin ici amazona dönmüs, yaprak aralarindan sonradan cikan dallari temizlesemde hic faydasi olmadi, sizce neden böyle olmus olabilir ?
Teşekkür ederim Sn. f.okan.
Lif kabakları diğer kabakgiller gibi sıcağı seviyor. Uzun bir yetiştirme periyodu var. Kuvvetli gelişiyor sardırmanız ya da bir çardak yapmanız gerek. Hiç büyümese 10 m'lik bir yeri kaplayabilir. Saksı için uygun değil. Tohumunun çimlenmesi için diğer kabakgillerden biraz daha yüksek sıcaklık istiyor ve biraz daha geç çimleniyor. Biz erken çıkması için önce ıslak bir bezin içinde çimlendiriyoruz sonra viyollere ekiyoruz. Fideler yeterince büyüyünce de yerlerine alıyoruz.
Domatese gelince;
Çok sulama yapılmış ve bitki gölgede kalmış olabilir mi?
Çünkü yetersiz güneşlenme (ışıklanma) ve fazla sulama bitkinin vejetatif gelişimini teşvik eder. İlk baştan terbiye etmekte fayda var. Domatesiniz belli ki sırık. Koltuk sürgünleri çıkmaya başladığı zaman düzenli alırsanız hem daha iyi meyve tutar hem de daha kaliteli meyve alırsınız.
Sn h_doğan, geçen hafta sonu yoktum, nete girememiştim, ne güzellikler sunmuşsunuz yine bizlere, bahçeniz coşmuş Maşallah, ellerinize sağlık.
Sn h_doğan, geçen hafta sonu yoktum, nete girememiştim, ne güzellikler sunmuşsunuz yine bizlere, bahçeniz coşmuş Maşallah, ellerinize sağlık.
Teşekkür ederim Sn. aheste kendi çapımızda bir şeyler yapmaya çalışıyorum işte ne kadar yapabilirsem. Tek başıma ancak bu kadar. Bahçe bir düzene girmedi gitti malesef.
YeniGine
01-09-2013, 00:45
Güller gonca şeklinde açmadan kuruyorsa mantardır büyük ihtimalle. Sen ilgili yere fotoğraf koyarsan yardımcı olmaya çalışırız ablacığım.
Bir de o dalları kuruyanı da fotoğrafla bendeki lila gül aynı dediğin gibi kökten kurudu. O da bir mantar çeşidi ama mücadelesi biraz zor. 2 gülden biri öldü diğeri de gitmeye niyetli.
Sevgili hdoğan; başarabildim iseee http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/30294-45.htm site sayfa bahçemde :( benimde makinem bozuldu ve komşunun telefonu ile görüntülemeye çalıştık. Bir bakabilir isen sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Yeni mahsul horozibikleri. Kendiliğinden savrulan tohumlardan saksılarda çıktılar. Gojiberrylerle beraber kalacaklar sınırlarını zorlamazsalar.
YeniGine
04-09-2013, 23:30
Aloelere maşallah çok güzel görünüyorlar sevgili hdoğan. Benim de saksıda ağaç minem vardı gece sulamasından zarar görmesin diye bahçede az biraz gölge bir yere diktim şimdilik durumu iyi inşallah sever yerini.
Aloelere maşallah çok güzel görünüyorlar sevgili hdoğan. Benim de saksıda ağaç minem vardı gece sulamasından zarar görmesin diye bahçede az biraz gölge bir yere diktim şimdilik durumu iyi inşallah sever yerini.
Ablacığım gölgede pek çiçek açmaya meyilli değiller. Güneşi seviyor. Selukanın altında da bir tane çıkmıştı tek tük açıyor ve yavaş büyüyor. Diğer yerde çıkanlar güneşi iyi aldığı için arsız büyüyor ve daha çok çiçek açıyorlar.
Aloe'leri parktan çelik olarak almıştım. :D 3 çelik de tuttu ve alttan yavruluyorlar. ;) Boyları da 25-30 cm oldu.
Güller açmaya devam ediyor...
YeniGine
05-09-2013, 23:35
Teşekkür ediyorum sevgili hdoğan, sağolasın; güllerinin, sardunyalarının maşallahı var. Ben zaten aloelere güzel görünüyor maşallah derken yavrularını gördüm de çok hoşuma gitti. Şimdi hadi bakalım ağaç minesini nereye dikeceğim zaten dikerken de yeri içime sinmemiş idi hani sana sordum belki orada da olur abla deyiverirsin diye. Güneşe alsam gece sulamasından nasibini alacak. Neyse artık tekrar bir yer bakınacağım. Gönlüne sağlık.
Sen de sağol ablacığım. Güllerin 2 tanesi dışında durumları iyi. Lila renkliler kurudu diğerleri açıyorlar. Sardunyaları bu sene dikmiştim saksıya, yapraklarındaki sorun dışında 2-3 kez oldu açıyorlar. Saksıları küçük bakalım nereyi ayarlayacağım onlara.
Sağlıcakla kal.
Bahçenizin,çiceklerinizin maşallahı var...
Bahçenizin,çiceklerinizin maşallahı var...
Teşekkür ederim Sn. sonkez inşallah daha iyileri sizlerin olur. Artık sezon sonu kalanlarla idare ediyoruz. ;)
Trabzon hurmaları yavaştan kendini belli ediyor.
Sinekkanadı fesleğen minik minik açıyor.
Atlantic Dill's Giant tohumları...
Kına çiçeği tohum kapsülleri...
loveforlife
07-09-2013, 23:13
Atlantic Dill's Giant tohumları...
Kabağı yediniz mi arkadaşım? Denediyseniz tadı nasıl? Benimkileri kışa kesmeyi düşünüyoruz. Benim minik dev kabaklarımı! :o:p
YeniGine
07-09-2013, 23:39
Sevgili hdoğan, kınaların tohumları bu haldeyken toplanabilir mi? İnşallah toplanabilir dersin zira kediler maşallah hepsini dökmeye başladı, bana tohum kalmayacak...
Kabağı yediniz mi arkadaşım? Denediyseniz tadı nasıl? Benimkileri kışa kesmeyi düşünüyoruz. Benim minik dev kabaklarımı! :o:p
Kabağın bir kısmı yemek bir kısmı da reçel yapıldı. Meyve eti beyaz balkabağına göre bir daha yumuşak. Reçeli de biraz yumuşak oldu ama lezzetli. Yemeğini teyzem yaptı tadı beyaz balkabağıyla aynı dedi ben yemeğini sevmem. :)
Bir de bu kabaklar bizim yerli beyaz balkabakları kadar depolamaya dayanıklı gibi gelmedi bana. Kabağı kestiğimizde tohumların çoğu çimlenmişti kabağın içinde, fazla tohum alamadım. :o
Sevgili hdoğan, kınaların tohumları bu haldeyken toplanabilir mi? İnşallah toplanabilir dersin zira kediler maşallah hepsini dökmeye başladı, bana tohum kalmayacak...
Kapsüllerin dışı sarıya döndü mü içindeki tohumlar kahverengileşmiş yani yeterince olgunlaşmış oluyor. Bu zamana ulaşmışsa toplayabilirsin ablacığım. kapsüller sararmışsa ne dokunursa dokunsun patlıyorlar. ;)
Harika bir üretim ve bunun yanı sıra, çok güzel görselliklerle bahçenize girmek benim için bir zevk oluyor. Ellerinize emeklerinize sağlık.
Harika bir üretim ve bunun yanı sıra, çok güzel görselliklerle bahçenize girmek benim için bir zevk oluyor. Ellerinize emeklerinize sağlık.
Hozat öğretmenim çok teşekkür ederim beğeniniz ve güzel sözleriniz için. Ben bitkilerle uğraşmayı çok seviyorum, en büyük hobim bu. Zamanım elverdiğince de bir şeyler yapmaya çalışıyorum.
Sağlıcakla kalın. Saygılar.
Begonvili balkondan aşağıya indirdim güneşi fazla görünce daha çok çiçek açtı.
Akşam akşam yumurta patlıcanları çektim ne güzel parlıyorlar. :D
Portakallar ve mandarinler büyüyor ama daha zaman var tüketebilmek için.
441566
441567
441568
441569
Akşam sefaları her açışta değişik bir renk açıyor.
Sellukayı hazır açmışken bol bol fotoğrafladım. :D
Ağaç minesi ne kadar da güzel görünüyor.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.