View Full Version : h_dogan / Bahçe
Sayfalar :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
10
11
12
Begonyanın çiçek salkımı ne kadar da güzel.
Kabakgillerde külleme hastalğı, birazdan ilaçlayacağım. :dilli:
Bu da patlıcandaki mantari hastalık. Mildiyöye benziyor.
Fasulye ve mısırları ottan kurtardım, çok sevinmişler belli ki. ;)
Bunlar da takastan gelen aslanağzılar. Açmaya başladılar 5-6 farklı ton var.
Bunlar da bizde olanlardan ikisi.
Cymbelina
26-05-2013, 18:54
Sayın Doğan, bahçeniz coşmuş, maaşallah;) 995 nolu mesajdaki papatyanız kır papatyası mı? Yoksa büyük beyaz Margaret papatya denen türden mi? Dışarıdan paketli tohum alıp mı ektiniz? Bu Margaret denen papatyanın çiçekli kalma süresi nedir bilemiyorum, bende de var. Çiçekleri kuruyunca tekrar tomurcuk yapar mı acaba?
Sayın Doğan, bahçeniz coşmuş, maaşallah;) 995 nolu mesajdaki papatyanız kır papatyası mı? Yoksa büyük beyaz Margaret papatya denen türden mi? Dışarıdan paketli tohum alıp mı ektiniz? Bu Margaret denen papatyanın çiçekli kalma süresi nedir bilemiyorum, bende de var. Çiçekleri kuruyunca tekrar tomurcuk yapar mı acaba?
Teşekkür ederim Sn. Cymbelina ziyaretiniz için.
Evet paket tohumdu ilk ektiğim zaman çiçekçilik yapan bir arkadaşım vermişti sağolsun yaklaşık 4 sene oldu bizde. Oldukça kolay yetişiyor, bir kere ektiniz mi artık tohumlarını döküp döküp çıkıyor. Yaklaşık 1.5 ay açıyor, çiçeklerini birden açmıyor. Olgunlaşan tomurcuklar açıyor sırayla. Ben hiç bakım yapmadığım için bir de Adana'da sıcaklar bastırdığı için çiçek açma süresi diğer bölgelere göre kısa olabilir.
Kestikten sonra bizim burada pek çiçeklenme olmadı, sizin orada bir deneyin belki de bir daha açar.
Sağlıcakla kalın.
Cymbelina
26-05-2013, 19:26
Kestikten sonra dediğiniz nedir? Çiçeği kuruyan dalı kesecek miyiz? Yoksa tomurcuk vermeden bu uç alma denilen işlem mi yapılacak? Uç alma yapılır bunda da, onu da sormuş olayım?
Bir de sanırım tek bir dal üzerinde tek bir tomurcuk oluyor. Yani bir dal üzerinde yan dal çıkarıp, o yan dalda tomurcuk olmuyor galiba.
Sizinki de Margaret o halde, değil mi?
Bu arada akşam sefalarınızda gözüm kaldı:) Maaşallah diyeyim, nazarım filan değmesin.
Biberi de meşhur ettim. :D
Merhaba Sayın h_dogan,
Biberlerinizde uç alma yapıyor musunuz? Maşallah ne çok vermiş.
Kestikten sonra dediğiniz nedir? Çiçeği kuruyan dalı kesecek miyiz? Yoksa tomurcuk vermeden bu uç alma denilen işlem mi yapılacak? Uç alma yapılır bunda da, onu da sormuş olayım?
Bir de sanırım tek bir dal üzerinde tek bir tomurcuk oluyor. Yani bir dal üzerinde yan dal çıkarıp, o yan dalda tomurcuk olmuyor galiba.
Sizinki de Margaret o halde, değil mi?
Bu arada akşam sefalarınızda gözüm kaldı:) Maaşallah diyeyim, nazarım filan değmesin.
Tek dal değil Sn. Cymbelina. Bir dalda birden fazla tomurcuk oluyor ama hepsi birden açmıyor. Bir sapta birden çok tomurcuk oluyor ilk başta en tepedeki açıyor sonra diğerleri açıyor. Uç alma yapılsa belki sapları daha dayanıklı olacak ama ben yapmadım hiç. :dilli:
Merhaba Sayın h_dogan,
Biberlerinizde uç alma yapıyor musunuz? Maşallah ne çok vermiş.
Sn. jeozuu uç alma yapmıyorum biberlerde. Uç da mı alsaydım ne? :D Ama maşallah çok güzel verdi, hibrit olmamasına rağmen.
Bol çicekli ve bereketli bir sene maşaAllah...
YeniGine
26-05-2013, 23:36
Kabaklarda küllenme, patlıcanda mantar... Çok güzel olmuş bu fotoğraflar Sayın hdoğan teşekkürler. Ben gül yapraklarında demek ki küllenme imiş öyle görünce hemen deyiveriyorum hıh mantar olmuş. Böylece sayenizde küllenme ve mantarı öğrendim, teşekkürler.
Sevgili h_dogan, çok lezzetli bir bahçeniz var. ;)
Üzüm salkımları, yeni dünyalar ağzımı sulandırdı. :)
Hatta bahçenize isim koydum, Lezzetli Bahçe. :p
Bol çicekli ve bereketli bir sene maşaALLAH...
Bahçe sayfama hoşgeldiniz Sn. sonkez. Teşekkür ederim daha iyileri sizin olur inşallah.
Kabaklarda küllenme, patlıcanda mantar... Çok güzel olmuş bu fotoğraflar Sayın hdoğan teşekkürler. Ben gül yapraklarında demek ki küllenme imiş öyle görünce hemen deyiveriyorum hıh mantar olmuş. Böylece sayenizde küllenme ve mantarı öğrendim, teşekkürler.
Sn. YeniGine külleme de mildiyö de mantar ama semptomları farklı. Biri yaprakları kavuruyor gibi diğeri ise üzerine kül serpilmiş gibi oluyor. Birbirine karıştırmamak gerek. Her mantar için aynı ilaç çare olmuyor genelde başka ilaçlar kullanmak gerekiyor.
Sevgili h_dogan, çok lezzetli bir bahçeniz var. ;)
Üzüm salkımları, yeni dünyalar ağzımı sulandırdı. :)
Hatta bahçenize isim koydum, Lezzetli Bahçe. :p
Sn. gilan hoşgeldiniz. Beğeniniz için teşekkür ederim.
Ben çiçeklerden daha çok sebze ve meyve yetiştirmeyi seviyorum. Onun içindir ki meyve yemeği çok severim. Bahçemizin lezzetli olması o yüzden herhalde. :D
Tabi çiçek de az değil hani ama çok yıllıkları bırakıp diğerlerini elemeyi düşünüyorum çünkü hepsine yetişecek fırsatım olmuyor malesef onun için de bahçeyi bir türlü düzene sokamıyorum. :D
Sizin kadar düzenli değilim yani siz küçücük balkona dünyaları sığdırıyorsunuz. :dilli:
h_doğan bey herşey çok güzel de şu sebze hastalığı hepimizin moralini çok bozuyor.
Emekler boşa çıkınca insan üzülüyor.
Bizi böyle engeller asla yıldıramaz mücadeleye devam .
Kolay gelsin kardeşim.
h_doğan bey herşey çok güzel de şu sebze hastalığı hepimizin moralini çok bozuyor.
Emekler boşa çıkınca insan üzülüyor.
Bizi böyle engeller asla yıldıramaz mücadeleye devam .
Kolay gelsin kardeşim.
Malesef Adana'da mildiyö fazla oluyor nemden dolayı. Mücadeleyi biraz geciktirdik mi bitki iki günde haşlanıyor. Özellikle domatesler ve hıyarlar çok hassas bir de kavun tabi ki. Bu hafta iki kez ilaçlama yaptım sebzelere.
Patlıcanda bile bu sene aşırı, hiç bu kadar olmamıştı. Kabaklardaki külleme ise normal mücadeleyi erken yapmak gerekiyor diğer mantarlarda olduğu gibi.
O kadar uğraştık ama bir de sıcaklar çökünce domatesler ne olacak göreceğiz. Bazı domates çeşitleri şimdiden pusmuş. Yayladan gelen yerli domates, armut çeriler ve kalp pembe domateslerin yaprakları kıvrıldı. Durumlarını beğenmiyorum. Yanyana diktiğim siyah çeriler ise harika görünüyorlar.
Aslında sebzeleri hergün kontrol etmek gerekiyor ama doğal olarak yetişemiyorum görsem de bazen ilaçlamak sorun oluyor. O yüzden de olduğu kadarla yetineceğiz. Sağlık olsun. ;)
Bu sene beni en çok sevindiren ise Atlantic Dill's Giant oldu. 2 kök kabağı yanyana dikmiştim. Tabi üzerlerini örtmüştüm erken diktiğim için şu anda 4 tane kabak tutmuş durumda. Bir kökte 3 diğerinde ise 1 kabak var. Bir tane tutanın maşallahı var gelişimi oldukça hızlı. İki kökte de ilk başta tutmaya çalışan meyveleri kırmıştım. Önce bitkinin büyümesini istedim sonra da kendi haline bıraktım.
Malesef Adana'da mildiyö fazla oluyor nemden dolayı. Mücadeleyi biraz geciktirdik mi bitki iki günde haşlanıyor. Özellikle domatesler ve hıyarlar çok hassas bir de kavun tabi ki. Bu hafta iki kez ilaçlama yaptım sebzelere.
Patlıcanda bile bu sene aşırı, hiç bu kadar olmamıştı. Kabaklardaki külleme ise normal mücadeleyi erken yapmak gerekiyor diğer mantarlarda olduğu gibi.
O kadar uğraştık ama bir de sıcaklar çökünce domatesler ne olacak göreceğiz. Bazı domates çeşitleri şimdiden pusmuş. Yayladan gelen yerli domates, armut çeriler ve kalp pembe domateslerin yaprakları kıvrıldı. Durumlarını beğenmiyorum. Yanyana diktiğim siyah çeriler ise harika görünüyorlar.
Aslında sebzeleri hergün kontrol etmek gerekiyor ama doğal olarak yetişemiyorum görsem de bazen ilaçlamak sorun oluyor. O yüzden de olduğu kadarla yetineceğiz. Sağlık olsun. ;)
Bu sene beni en çok sevindiren ise Atlantic Dill's Giant oldu. 2 kök kabağı yanyana dikmiştim. Tabi üzerlerini örtmüştüm erken diktiğim için şu anda 4 tane kabak tutmuş durumda. Bir kökte 3 diğerinde ise 1 kabak var. Bir tane tutanın maşallahı var gelişimi oldukça hızlı. İki kökte de ilk başta tutmaya çalışan meyveleri kırmıştım. Önce bitkinin büyümesini istedim sonra da kendi haline bıraktım.
Bu sene tam hastalık yılı bitkiler için. İlk sırayı çeken de erikler. Bizim de bahçede erik, kiraz, şeftali hastalık ve bitler yüzünden doğru düzgün meyve yapamadı. Salatalık yapraklarında da tuhaf bir şeyler var, ne olduğunu bilmiyorum. İlaç da kullanmak istemiyorum, bakalım ilerleyen günler ne gösterecek.
Bu sene tam hastalık yılı bitkiler için. İlk sırayı çeken de erikler. Bizim de bahçede erik, kiraz, şeftali hastalık ve bitler yüzünden doğru düzgün meyve yapamadı. Salatalık yapraklarında da tuhaf bir şeyler var, ne olduğunu bilmiyorum. İlaç da kullanmak istemiyorum, bakalım ilerleyen günler ne gösterecek.
Salatalık çok hassas mildiyöye ilaçsız zor yetişiyor malesef. Meyve ağaçlarında da mantar ve iç kurdu olma ihtimali var her zaman önlem almanız gerek. Özellikle iç kurdu için.
Kolay gelsin.
Pembe sardunya. Bu sene çelikten büyütüyorum, inşallah daha güzel olacak.
Yakın çekim kadife çiçeği.
Marullar tohum oluşturmak üzere.
Tam siyah olmasa da siyah çeriler.
Pembe kalp domates. Bitkinin gelişimi zayıf bence yani yaprakları az güneş yanığı fazla oluyor. Ama meyve tutumu süper.
Takastan gelen pembe domates.
Tohumu yayladan gelen yerli domates.
Normal çeri ile armut çerinin bitki gelişimleri arasındaki farka bakın. Armut yapraklarını büzüştürdü diğeri ise çok güzel görünüyor. Armutlar fazla sıcağa gelmiyor.
Domateslerin genel görünümü.
ykaya194
28-05-2013, 19:59
Bu sene tam hastalık yılı bitkiler için. İlk sırayı çeken de erikler. Bizim de bahçede erik, kiraz, şeftali hastalık ve bitler yüzünden doğru düzgün meyve yapamadı. Salatalık yapraklarında da tuhaf bir şeyler var, ne olduğunu bilmiyorum. İlaç da kullanmak istemiyorum,
Bende yarından sonra Biga'daki bahçemi ziyarete gidiyorum, kendimiz için 3 hafta önce ektiğim sebzelerin ayrıca bu sene ürün vermeye başlıyan meyvelerin hali nasıl bakalım, geçen sene bolca kavun, karpuz, domates,biber almıştım bu senede inşallah hastalık olmazda ilaç kullanmadan organik ürün alırız.
iklim farkı işte bizde 2 domateste çiçek gördük sevindik,hepsi çok güzel MAŞALLAH
iklim farkı işte bizde 2 domateste çiçek gördük sevindik,hepsi çok güzel MAŞALLAH
Teşekkür ederim beğeniniz için Sn. kılıç. İklim farkı belli ediyor kendini ama sizin sebzeler daha güzel olur bence çünkü burda sıcaklar bir bastırdımı hepsi birden olgunlaşmaya başlıyor o zaman tat pek iyi olmuyor yavaş yavaş olgunlaşsalar çok iyi olacak. Şimdilik hava 30 derece civarı gidiyor inşallah birden artmaz.
Senelerce balkonda pembe domades süs biberi nane maydonoz yetiştirdim ilk defa bu yıl gercek bir toprakta bahçede nasip oldu inşallah sizinkiler gibi domates ormanım olur.
Senelerce balkonda pembe domades süs biberi nane maydonoz yetiştirdim ilk defa bu yıl gercek bir toprakta bahçede nasip oldu inşallah sizinkiler gibi domates ormanım olur.
İnşallah daha iyileri sizin olur Sn. kılıç. Ben fazla ilgilenemiyorum o yüzden bazen hastalığa kaptırıyorum, fazla zamanım yok tek avantaj erken ekmem.
Sayın h doğan,Umarım bol ve kaliteli ürün alırsınız.Fotoğraflarınız biraz bulanık çıkıyor,sanırım makro çekim ayarında sorun var.Başarılar diliyorum.
Sayın h doğan,Umarım bol ve kaliteli ürün alırsınız.Fotoğraflarınız biraz bulanık çıkıyor,sanırım makro çekim ayarında sorun var.Başarılar diliyorum.
Teşekkür ederim hemşehrim.
Akşam üzeri çektiğim için sanırım resimler net çıkmadı. :dilli: Flaşla çeksem çok parlıyor bazen o yüzden flaşsız çektim.
milaca2010
29-05-2013, 23:48
Domates çeşitleriniz dikkat çekiyor sn. h_dogan; Maşallah diyeyim, Armut ve siyah çeriler, kızarmaya başlamışlar yakında sofranızda tüketmenize az kalmış.
Ürünleriniz sorunsuz ve bereketli olsunlar
Bu arada külleme için topas aldım sn. h_dogan.
Saygılar esen kalınız...
Domates çeşitleriniz dikkat çekiyor sn. h_dogan; Maşallah diyeyim, Armut ve siyah çeriler, kızarmaya başlamışlar yakında sofranızda tüketmenize az kalmış.
Ürünleriniz sorunsuz ve bereketli olsunlar
Bu arada külleme için topas aldım sn. h_dogan.
Saygılar esen kalınız...
Teşekkür ederim beğeniniz için Sn. milaca.
Topas uygundur gül, kabakgiller ve asma için ruhsatlı ama nerde külleme varsa kullanılıyor normalde.
Sağlıcakla kalın.
Kendi sayfama da yazdım burayada yazayım
Sayın h doğan ,bu gün manifesto nickli E...... isimli arkadaşla tanıştım.Epey sohbet ettik.Sağolsun hem bilgili hem bilgisini esirgemeyen hemde gözü gönlü geniş bir kardeşimiz.Bana red rubin .karanfil kekik ve dometes şeklinde meyve veren biber fideleri verdi.Sizden de epeyce bahsetti.Haberiniz olsun bir gün baskına geleceğiz.
Biz telefonla görüşüyoruz bazen ama görüşemedik yüzyüze henüz kısmet olmadı. Yakın zamanda inşallah tanışırız. Karanfil bonsaisini alacağım dermişim. :D
Orhan Özbilgiç
30-05-2013, 20:42
Sevgili h_dogan;
14.05.2013 tarih ve 909 no'lu mesajınızda, Mercan Ağacı çiçeklerini paylaşmıştınız.
Benim Mercan ağacımda, tomurcukta.(Fotoğrafı dün oradan ayrılmadan önce çektim!) Ama ne yazıkki ben 7-8 günlüğüne, dün İstanbul'a geldim. Orada kalsaydım, (ne kadar zaman sonra tam açar bilmiyorum ama.) ilk kez çiçeklenmesini görecektim.:(
Siz gözlemlediniz mi? Çiçeklenme ve çiçeklerin dalda kalma süresi ben döndüğümde, onları görmeme izin verecek kadar yeterli mi?
Selam ve sevgilerimle.
412283
Sevgili h_dogan;
14.05.2013 tarih ve 909 no'lu mesajınızda, Mercan Ağacı çiçeklerini paylaşmıştınız.
Benim Mercan ağacımda, tomurcukta.(Fotoğrafı dün oradan ayrılmadan önce çektim!) Ama ne yazıkki ben 7-8 günlüğüne, dün İstanbul'a geldim. Orada kalsaydım, (ne kadar zaman sonra tam açar bilmiyorum ama.) ilk kez çiçeklenmesini görecektim.:(
Siz gözlemlediniz mi? Çiçeklenme ve çiçeklerin dalda kalma süresi ben döndüğümde, onları görmeme izin verecek kadar yeterli mi?
Selam ve sevgilerimle.
412283
Pek dikkat etmedim Orhan Abi ama bitkilerin çiçeklenme süreleri bölgelere göre değişir. En önemli kriter sıcaklık. Sıcaklık normal değerlerde ise rahatlıkla çiçekleri görürsünüz. Hem de birkaç gün bizim burada bile 5-6 kalıyor çiçekler. Tabi hepsini tek seferde açmadığını da düşünürseniz kısmet olursa göreceksiniz çiçeklerini merak etmeyin.
sayın h_dogan; Atlantic Dill's Giant ne alemde tozlama yaptınız mı? epeydir resim koymadınız, biz de örnek alalım
Ben tozlamayı doğal haline bıraktım. Başka kabak vardı ama balkabağı olarak sadece Atlantic Dill's Giant diktim.
Doğrusu bu kadar hızlı büyümesini beklemiyordum oluşan kabakların. 2 kök kabağı yanyana dikip örtmüştüm naylonla çünkü erkenden toprağa indirmiştim.
Şu anda 2 kök kabakta 4 adet kabağım var. 1 kökte 1 adet diğer kökte 3 adet kabak var. 3 kabak olan kökte 2 büyük dal var birinde arka arkaya 2 kabak var diğer dalında 1 kabak var. Arka arkaya olan kabaklar nerdeyse aynı gün tutmalarına rağmen köke yakın olan çok daha fazla büyüdü. Diğer dalda tutan kabak da nerdeyse aynı zamanda tutmasına rağmen 2 kabak olan daldaki 1. meyve daha hızlı gelişiyor.
Diğer kökte oluşan kabağım ise müthiş bir hızla büyüyor, ben hayranlıkla izliyorum her gün.
İki kök arasında ancak 25-30 cm var.
Bugün fotoğraf çekip yükleyeyim son halini ve önceden çektiğim fotoğrafları.
Ben tozlamayı doğal haline bıraktım. Başka kabak vardı ama balkabağı olarak sadece Atlantic Dill's Giant diktim.
Diğer kökte oluşan kabağım ise müthiş bir hızla büyüyor, ben hayranlıkla izliyorum her gün.
İki kök arasında ancak 25-30 cm var.
Bugün fotoğraf çekip yükleyeyim son halini ve önceden çektiğim fotoğrafları.
merakla bekliyorum,:eek:
Rezene çiçekleri değişik açılardan.
Gelincikler nerdeyse ölecek ama hala çiçek açıyorlar.
Akşam sefasının aynı bitkide değişik renkte açması gerçekten müthiş. Bir de sürekli renk değişikliği oluyor açan çiçeklerde.
Güller tek tük yine açıyor.
Sıfırdan kestiğim Burgmansia'nın şimdiki hali.
Minik kırmızı açan kalanchoe'nin biten çiçeklerini budamıştım. Budadığımda yaprakları kırmızıydı ama yeni çıkan yapraklar yemyeşil.
Biçtiğim pazılar yine büyüyor. ;)
Saksıdaki bodur domateslerden görüntüler.
Domateste mildiyö oluyor ne kadar ilaçlasam da.
Fasulyeden siftah yaptım bir avuç topladım. :D
6 kök karpuzda yaklaşık 10 adet karpuz var büyüklü küçüklü. Yeri rahat olmadığı için pek vermedi.
Mısırlar da coştu. Sıcak en çok onlara yarıyor.
Hıyarları ekmekte çok geç kaldım normalde çoktan toplamam lazımdı ama olsun.
Erkenci kayısılar bitti şimdi diğerleri olgunlaşıyor. ;)
Dev kabaklardan görüntüler...
Karpuzla yanyana olan tahminimce 15-20 kg civarında 2. ve 3. fotoğraftaki ise 30-40 kg arası bir ağırlıkta olduğunu düşünüyorum. Hergün büyümesini zevkle takip ediyorum. ;)
Son olarak da güzelimiz sonunda güzel yüzünü gösterdi. :rolleyes:
Son olarak da güzelimiz sonunda güzel yüzünü gösterdi. :rolleyes:
Maşallah Sn Doğan maşallah akşam sefasından, sellukaya kadar hepsi mükemmel olmuşlar, emeklerinize sağlık.
Selamlar
Dev kabaklardan görüntüler...
Karpuzla yanyana olan tahminimce 15-20 kg civarında 2. ve 3. fotoğraftaki ise 30-40 kg arası bir ağırlıkta olduğunu düşünüyorum. Hergün büyümesini zevkle takip ediyorum. ;)
maşallah büyütüyorsun devi
Maşallah Sn Doğan maşallah akşam sefasından, sellukaya kadar hepsi mükemmel olmuşlar, emeklerinize sağlık.
Selamlar
Teşekkür ederim Sn. adneser. Uğraşıyoruz yapabildiğimiz kadar ama zaman yetmiyor malesef. Olduğu kadar diyorum ben de. O kadar çeşitle uğraşmak istiyorum ama zamanım yok malesef. En iyisi çeşitleri azaltmak ama dayanamıyoruz işte. ;)
maşallah büyütüyorsun devi
Büyümesini izlemek harika bir şey darısı sizin kabaklara.
Bugün 4. kabağı zayıf gelişiyor diye kopardım bir de ne göreyim alttan çürüyormuş meğer. Yani koparmam isabet olmuş. Şimdi 3 kabağım var şu anda bakalım sonuçta ne olacak. Hedefim 60-70 kg umarım ulaşır. Sıcaklar bastırınca büyümesi yavaşlar diye düşünüyorum bir de külleme çok oluyor bu aralar ne kadar ilaçlasam da yine var hem de fazla miktarda bakalım kurtarabilecek miyim.
Petunyalar büyüyor ve bolca çiçek açıyor.
Büyük saksıdaki bodur domates.
Daha küçük saksılardaki denemem.
Saksıda kırmızı armut çeri.
İkisi bir arada. Armut çeriler hastalığa ve sıcaklığa diğer çeşitlere göre daha hassas. Benim ektiklerim öyle en azından.
Rezenelerin bu kadar büyüyeceklerini tahmin etmemiştim güller görünmüyor ama çiçeklenmesi çok güzel oldu.
Güllerim tek tük de olsa açıyor yine.
Yeni sürgünlerin içinde çok güzel açmış.
Emine Akman
05-06-2013, 21:52
Yani....... rezene çiçeğinin resmi.... çiçeğin kendi değil çekenin becerisi beni hayrette bıraktı...Müthiş...
Bu da sonuna gelmiş beneklenmiş.
Bol bol patlıcanımız olacak artık. ;)
Kiraz domatesten biraz büyük olan domates. Kokteyl denen bu herhalde.
İşte kirazlar. Minik minik meyveleri var ama oldukça çok meyve var salkımda.
Pembe kalp domates. Yaprakları az olduğu için güneş yanığı oldu meyvelerde.
Sarı çeri rengi için bile yetiştirilir.
akçabardak
05-06-2013, 22:06
Bu rezene dediğiniz dere otu mu acaba? gerçek rezene ise nerede kullanılıyor,
merakımı bağışlayın lütfen. Ben de ekiyorum ama dereotu olarak biliyorum ve sizin kilere çok benziyor teşekkürler. Bol hasatlar diliyorum
Bu kırmızı kokteyl dediğim çeri domatesim. Bana hastalıklara biraz daha dayanıklı gibi geldi yapraklanması da iyi yani meyveleri sıcaktan koruyor.
Bu da normal domatesimden biri, birkaç tür daha var ama adları karıştı. :dilli:
Havuç çiçeğine ne dersiniz?
Su kabağının erkek çiçeği.
Akşam akşam akşam sefaları :D
akçabardak
05-06-2013, 22:14
Havucun çiçeği çok güzelmiş, ilk defa görüyorum sizin sayenizde teşekkür ederim.
Sellukanın çiçekleri artmaya başladı. Akşam üzeri çektiğim için makro çekim yapamadım bir türlü.
Yani....... rezene çiçeğinin resmi.... çiçeğin kendi değil çekenin becerisi beni hayrette bıraktı...Müthiş...
Bahçe hoşgeldiniz Emine Hanım beğeniniz için teşekkür ederim. Kendimce değişik açılardan fotoğraflıyorum benim hoşuma gitti çiçeklenmesi. Bir de dokununca kokuyor olması ayrı bir güzel.
Sağlıcakla kalın.
Bu rezene dediğiniz dere otu mu acaba? gerçek rezene ise nerede kullanılıyor,
merakımı bağışlayın lütfen. Ben de ekiyorum ama dereotu olarak biliyorum ve sizin kilere çok benziyor teşekkürler. Bol hasatlar diliyorum
Sn. akçabardak inanın ben de takas etkinliğinden almıştım tohumları tam olarak ben de bilmiyorum kullanım alanlarını. Sadece çay olarak içiliyor diyebilirim şimdilik ama araştıracağım, sizin de sayenizde öğreneceğim.
Havuç çiçeği yakın çekim güzel.
Zaten rezene, dereotu, havuç ve maydonoz aynı aileden dikkat ederseniz hepsinin çiçeklenmesi aynı. Onun için de birbirlerine benzemesi normal. ;)
Angels Sour
05-06-2013, 22:31
Sayın h_doğan, ağaçlar, meyveler, sebzeler, çiçekler hepsi çok güzeller.
Hemen hemen hergün, bu güzellikleri takip ediyorum.
Ellerinize, emeğinize sağlık.
Sayın h_doğan, ağaçlar, meyveler, sebzeler, çiçekler hepsi çok güzeller.
Hemen hemen hergün, bu güzellikleri takip ediyorum.
Ellerinize, emeğinize sağlık.
Teşekkür ederim beğeniniz için Sn. Angels Sour. Zamanımız oldukça uğraşıyoruz bitkilerle. Daha düzenli yapmak istiyorum ama yetişemiyorum. Yine de fena sayılmaz, tabi bir şey beğenmeyen biri olarak söylüyorum kendim için. Sağlıcakla kalın. Sizin balkonu takipteyim. Daha güzel olacak zamanla.
B u sene hasat bol. Maşallah. Güle güle yiyiniz.
B u sene hasat bol. Maşallah. Güle güle yiyiniz.
Sn. gülsu çok teşekkür ederim daha iyileri sizin olur inşallah.
Sağlıcakla kalın.
Sevgili h doğanhem sebze , hemde çiçekler, harikaydı...1093.mesajdaki foto mükemmel çıkmış....Hayırlı ve bol ürünlü mevsimler dileği ile selam ve sevgiler..:)
tekomusti
06-06-2013, 16:47
H_dogan hocam maşallah her şey çok güzel özellikle domateslere bayıldım bir avuç tuz alıp baslarına oturup yiyesim geldi ellerinize sağlık
Sevgili h doğanhem sebze , hemde çiçekler, harikaydı...1093.mesajdaki foto mükemmel çıkmış....Hayırlı ve bol ürünlü mevsimler dileği ile selam ve sevgiler..:)
Berrin Abla çok teşekkür ederim beğenin için. O fotoğraftaki gülün bu sene 2. kez açışı. Yeni çıkan sürgünler morumsu çıktı, gül de açınca fotoğrafta hoş bir görüntü oldu.
İklimden dolayı sizlerden önce görüyorum bitkilerin gelişimini ama sizin bitkiler de coşmaya başladı havalar ısınınca.
Sağlıcakla kalın. Saygılar ablacığım.
H_dogan hocam maşallah her şey çok güzel özellikle domateslere bayıldım bir avuç tuz alıp baslarına oturup yiyesim geldi ellerinize sağlık
Sn. tekomusti çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Daha iyileri sizin olsun inşallah. Domatesleri dalından toplayıp da yemek gerçekten çok güzel. Kızım keyfini sürüyor çerilerin büyükleri istemiyor. ;)
Sağlıcakla kalın. Saygılar.
Bu sene aşırı derecede mantar var bitkilerde. Patlıcan, domates, biber, kabak, asmalar farketmiyor.
Patlıcanda hiç bu kadar mantar olduğunu hatırlamıyorum. Domateslerin yapraklarında sararma gördüm bugün ama bütün çeşitlerde yoktu.
Atlantic kabağının yeni sürgünlerinde de sararma ve beneklenmeler var malesef. O kadar da ilaçlama yapıyorum ama yine var. Yeterince büyümeyecek kabağım malesef. Bitki hastalanırsa doğal olarak verime de yansır.
Nasıl bu kadar hızlı sararma oldu anlayamadım daha hafta sonu ilaçlamıştım.
En çok Atlantic kabağına üzüldüm. Gelişimi çok iyi gidiyordu, duraksayacak. :o
Merhaba Sayın h_doğan,
Domateslerinize bayıldım, darısı benimkilere. Bir şey soracağım yine :)
Benim de 2 tane sellukam var, henüz 1 karışı geçemedi boyları. Çok yavaş büyüyorlar, halbuki seradalar. Saksıları da gayet büyük. Bu aşamada hızlı büyümeleri için bir öneriniz var mıdır?
Beğeniniz için teşekkür ederim.
Ne zaman ekmiştiniz Sn. jeozuu. İlk başlarda yavaş büyüyor ondan sonra coşuyor. Benim bu sene tohumdan yetiştirdiklerim 1m yi geçti. Hiç özel bir şey yapmıyorum saksıları da 3-4 lt ancak. Toprak olarak bahçe toprağı ve benim yaptığım kompostu kullandım hiçbir suni gübre kullanmadım şimdiye kadar.
Orhan Özbilgiç
07-06-2013, 07:21
Tebrik ederim Sevgili h_dogan;
Sellukayı bu kadar erken açtıranını görmedim. Demekki en güzel şartları hazırlamışsınız.
Güle güle sefasını sürün.
Tebrik ederim Sevgili h_dogan;
Sellukayı bu kadar erken açtıranını görmedim. Demekki en güzel şartları hazırlamışsınız.
Güle güle sefasını sürün.
Güzel sözlerin için teşekkür ederim Orhan Abi. Geçen sene bu zamanda az tomurcuk vermişti ama bu yıl maşallahı var. Yakın çekim yapamadım bir görseniz sonbaharda verdiği kadar tomurcuk verdi. Hava da biraz serin gidince coştu. Benim selluka 4. yılına girdi, budama dışında pek bir şe yapmadım sadece mantara ve böceklere karşı ilaç attım ama yine de bu sene mantar çok var.
Saygılar.
Minik çeri bir salkımda 30 adet var, yukarıdaki salkımların daha fazla tutması gerek.
Pembe kalp domateslerim de kızardı, toplanmayı bekliyor.
Sellukanın çiçekleri artmaya başladı. Akşam üzeri çektiğim için makro çekim yapamadım bir türlü.
Tebrikler Sn doğan
Sellukanın çiçekleri açmış maşallah nazar değmesin.
Domateslerde tam kahvaltılık olmuş, afiyet olsun.
Selamlar
Tohumu yayladan gelen yerli domatesim.
Bunlar da takastan gelen pembeler. Aynı zamanda ekilmesine rağmen kalp şeklindeki pembe domates daha erken kızardı ama diğer pembe domates daha iri ve bitkisi daha sağlıklı görünüyor, yaprakları daha canlı.
Bunlar da kemer patlıcanlar.
Biberlerim de olmaya başladı.
5-6 tane böğürtlen olgunlaşmıştı kızım afiyetle yedi. Daha olsaydı keşke demez mi? :D
Hep güzel resim olmaz değil mi?
Domateste mildiyö.
415125
Kavunda mildiyö.
415126
Dev kabaklarım büyüyor bakalım ne kadar büyüyecekler.
Küçük limon ağacında birkaç tane meyve var büyüyorlar. ;)
Pazıların bazıları biçtiğim zamanki hallerini yakaladı. ;)
Bu güzele ne demeli, akşamları mis gibi kokuyor.
Sonunda birkaç yakın çekim yapabildim.
Tebrikler Sn doğan
Sellukanın çiçekleri açmış maşallah nazar değmesin.
Domateslerde tam kahvaltılık olmuş, afiyet olsun.
Selamlar
Teşekkür ederim Sn. adneser. Sonunda biraz yakın çekim yaptım ama benim gibi acemi ancak bu kadar yapar. :D
İlaç işini ne yaptınız bu arada?
Bugün kızımla patates sökümü yaptık sevinci görülmeye değerdi. Sırf onun için seneye tekrar ekeceğim kısmetse. Toplamda 15-20 kök falan ektim. Neredeyse hiç gübre kullanmadım. 2-3 kez suladım, 1-2 kez de ilaçlama yaptım. Çok az gübre kullandığım için ve pek boğaz doldurması yapmadığım için meyveler küçük kaldı. Ama hiç de fena değiller.
Bunlar danaburnunun zarar verdikleri. Aslında biraz da bu yüzden erken topladık.
Bugün hasat yapmışken abarttım mı ne. :D
Patlıcan ve biberler.
Domateslerden de biraz topladım. Hep dalda olmaz değil mi fotoğraflar. :D
Hasatlar bir arada. Tam pazar yeri gibi oldu. ;)
Limonum ilk çiçeklerden çoğunu dökmüştü ama şimdi tekrardan çiçekleniyor.
Sarıkız fasulyenin maşallahı var.
Sn Heyyamola'nın takasa gönderdiği tohumlardan büyüyen fasulyeler. Adana şartlarında sanki mantara sarıkıza göre daha erken yakalanıyor.
Mısırın koçanı ve püskülü beliriyor artık.
Patates sökümü hakikaten çok zevkli, ben de kızınız kadar sevinirim patates sökerken :) Afiyetle, huzurla, mutlulukla yiyin ürünlerinizi. Ayrıca bol bereket :)
Greçkanın tohumları. Bitki pek gelişmedi sanırım daha erken ekmek lazım Adana koşullarında.
Siyah inci biber tabi farklı bir şey çıkmazsa. ;)
Yediveren üzümün ilk çiçeklenenleri bayağı büyüdü. Şimdi 3. kez çiçekleniyor. Onları fotoğraflayamadım tabi. ;)
Horozibiğini sevmeye başladım daha çok. Geçen sene bu kadar güzel püskül vermemişti.
Bir tanecik kızım ve dev kabağımız. Kızım tutturdu üstüne çıkacağım diye ama sapı aşağıda kaldığı için çıkmasına izin vermedim. Koparttıktan sonra üstüne çıkacak öyle ikna ettim dediği dedik. ;)
Bugün az da olsa yağmur yağdı. Gül fotoğraflamamak olmazdı. ;)
Birinci çiçekten sonra güllerin açan çiçeklerini budamıştım şu anda çoğunda yeni tomurcuklar var. Tek sorun var bu sene mantar fazla var tüm bitkilerde özellikle lila güllerin ikisi de hastalandı gidici gibiler.
Patates sökümü hakikaten çok zevkli, ben de kızınız kadar sevinirim patates sökerken :) Afiyetle, huzurla, mutlulukla yiyin ürünlerinizi. Ayrıca bol bereket :)
Güzel dilekleriniz çok teşekkür ederim.
Gerçekten de çok zevkli topraktan bir şeyler çıkarmak. Bizim ufaklık sabahtan akşama kadar sökecek olsam yanımdan ayrılmazdı herhalde.
Sağlıcakla kalın.
YeniGine
08-06-2013, 23:47
Sayın hdoğan, maşallah hasatınız çok güzel, izlerken ben bile mutlu oldum, özenmedim desem yalan olur. Afiyet olsun inşallah. Balkabağına da maşallah ne kadar büyümüş öyle, çok güzel görünüyor gerçekten. Gülünüzün rengi de, kalitesi de maşallah; ellerinize sağlık.
Sn.Doğan bahçenizi gezdim hemde büyük bir zevkle, ne güzel sebzeler, çeşit bol ürün bol Allah daha çok versin. Emeklerinize, ellerinize sağlık. Sebzeleri afiyetle yiyiniz, tamamen doğal ürünler damak tadı bırakır.
Darısı başımıza, kolay gelsin saygılar selamlar efendim....
akçabardak
09-06-2013, 10:37
Sayın h_doğan maşallah hasada başladınız bile, benim sebzelerim daha büyümeye çalışıyorlar.
Bal kabağına bayıldım maşallah nasıl güzel büyümüş, hepsi de çok harika kolay gelsin bol hasatlar olsun. Kızınız haklı tabi o kabağın üzerine çıkılmaz mı? Ben de çocukların sevindiğini görünce çok mutlu oluyorum, onlar bizim en tatlı varlıklarımız, hep onlar için uğraşıyoruz, benim kızım bile (Gülenmelek) büyük olmasına rağmen patates sökmeye bayılır.
Size bol hasatlar, sağlıkla kalın.
Fagus Sylvatica
09-06-2013, 12:24
Sayın h_dogan, görmeyeli bahçedeki her şey olgunlaşmış. Hepsi çok lezzetli görünüyorlar. Hem de bizden 1-2 ay önde gidiyorsunuz. :p
Teşekkür ederim Sn. adneser. Sonunda biraz yakın çekim yaptım ama benim gibi acemi ancak bu kadar yapar. :D
İlaç işini ne yaptınız bu arada?
Dediğiniz gibi mildiyö için tarımcı'da doğruladı şimdilik hastalıkta bir ilerleme yok sizin dediğiniz ilac yedekte bekliyor eldekileri kullanıcağım bitsin.
Not Bu karışım ilaçlar veya tek olarak su ile karıtırdıktan sonra ne kadar zamanda tüketilmelidir.
Selamlar
Sayın hdoğan, maşallah hasatınız çok güzel, izlerken ben bile mutlu oldum, özenmedim desem yalan olur. Afiyet olsun inşallah. Balkabağına da maşallah ne kadar büyümüş öyle, çok güzel görünüyor gerçekten. Gülünüzün rengi de, kalitesi de maşallah; ellerinize sağlık.
Çok teşekkür ederim Sn. YeniGine. Ben de sizin küçücük alanda yaptıklarınızı büyük bir zevkle takip ediyorum. Ufacık bir yer bulsanız orayı yeşillendirmeye çalışmanız takdire şayan. Keşke herkes sizin gibi düşünse etrafımız daha güzel olsa. İnsanlar betonların arasına tıkılıp kalmış yerlerinden kalkmak istemiyorlar malesef.
Yakında sizi de sebze grubuna dahil edeceğiz, sebzeleri yetiştirip tadına bakmanın keyfi bir başka. Kabağı çok erken dikmiştim, şu anda en büyük kabak bende ama en büyüğü bende olmayacak o kesin. Bitkinin uçları hastalandı ben de kırptım mecburen. Umarım fazla duraksamaz.
Güllerim 2. kez açtı 1. açımdan sonra açan çiçekler geçince onları kesmiştim şimdi çoğu yeniden tomurcuklanıyor.
Sağlıcakla kalın.
Sn.Doğan bahçenizi gezdim hemde büyük bir zevkle, ne güzel sebzeler, çeşit bol ürün bol Allah daha çok versin. Emeklerinize, ellerinize sağlık. Sebzeleri afiyetle yiyiniz, tamamen doğal ürünler damak tadı bırakır.
Darısı başımıza, kolay gelsin saygılar selamlar efendim....
Sn. Yaylacı çok teşekkür ederim beğeniniz için efendim. Allah herkese bu güzellikleri nasip etsin, Allah herkesin mahsülünü bereketli kılsın. İnsanın kendi yetiştirdiğini tüketmesi çok ayrı bir zevk. Ama ben onların tohumdan büyümelerini izlemeyi daha çok seviyorum. Bir noktadan dev bir varlığa dönüşmeleri gerçekten müthiş bir şey.
Hayırlısıyla siz de daha iyisini göreceksiniz inşallah.
Sağlıcakla ve bitkilerle kalın. ;) Herzaman bahçemize bekleriz efendim.
Sayın h_doğan maşallah hasada başladınız bile, benim sebzelerim daha büyümeye çalışıyorlar.
Bal kabağına bayıldım maşallah nasıl güzel büyümüş, hepsi de çok harika kolay gelsin bol hasatlar olsun. Kızınız haklı tabi o kabağın üzerine çıkılmaz mı? Ben de çocukların sevindiğini görünce çok mutlu oluyorum, onlar bizim en tatlı varlıklarımız, hep onlar için uğraşıyoruz, benim kızım bile (Gülenmelek) büyük olmasına rağmen patates sökmeye bayılır.
Size bol hasatlar, sağlıkla kalın.
Sn. akçabardak hoşgeldiniz. Ben erkenciyim, bizim iklimin güzelliği de bu. :)
Balkabağının büyüme hızı müthiş biraz hastalansa da bitki iyi ki erkenden dikmişim. Kızım her gördüğünde elliyor tabi üstüne de çıkmak istiyor. Sapı aşağıda kaldğı için çıkmasına izin vermedim ama olgunlaşınca oturtacağım üzerine fotoğraflayacağım üzerinde. :D
Bitkiler benim en büyük zevkim şimdi kızımla beraber daha da zevkli. Büyüdüklerini beraber görüyoruz, o da çok seviniyor. Çok beğendiklerini kimseyle paylaşmıyor, özellikle de minik çerileri kimseye vermiyor. :dilli: O tam bir bitkici olacak sayemde. :D
Sayın h_dogan, görmeyeli bahçedeki her şey olgunlaşmış. Hepsi çok lezzetli görünüyorlar. Hem de bizden 1-2 ay önde gidiyorsunuz. :p
Beğeniniz için teşekkürler Sn Fagus Sylvatica. Evet sizden öndeyim benim sebzeler bitsin sizin oraya geleceğiz. :D Yazın burda pek domates, fasulye falan olmaz sizden toplayacağız. :D
Şaka bir yana daha güzelleri sizin olur inşallah. Adana iklimi diğer yerlere göre baya erkencilik sağlıyor, tabi bu ova için geçerli yüksek kesimler sizden farklı değil. Biz Çukurova'nın keyfini sürüyoruz.
Sağlıcakla kalın.
Dediğiniz gibi mildiyö için Tarımcı'da doğruladı şimdilik hastalıkta bir ilerleme yok sizin dediğiniz ilac yedekte bekliyor eldekileri kullanıcağım bitsin.
Not Bu karışım ilaçlar veya tek olarak su ile karıştırdıktan sonra ne kadar zamanda tüketilmelidir.
Selamlar
Sn. adneser ilaçların suyla karıştırıldıktan sonra yarılanma ömrü var bildiğiniz gibi. En iyi şart ilaç hazırlandıktan sonra hemen kullanılması. Süre geçtikçe ilacın etkisi düşer. Hele su kireçliyse ilacın yarılanma süresi ilaçlara göre değişmekle birlikte 10 dk ya kadar düşebiliyor.
Selamlar.
YeniGine
09-06-2013, 23:35
Sayın hdoğan takdir ve güzel yorumlarınız beni sevindiriyor teşekkür ediyorum. Sayın hdoğan geçen gülleri budarken yine çok da olmasa derin mi buduyorsunuz? Gülleri budadığım dönem ikinci budamamda bir dal uzun kalmış ama olsun o kadar demiştiniz; o dalı ben şimdi görüyorum. Ve o dalı her görüşümde Sayın hdoğan ın kastettiği dal bu demek ki diyorum.
Ve ayrıca domates ve patateslerimi de görmüşsünüzdür yani hiç olmazsa 2-3 dal domatesim şimdiden var. :D Artık seneye Allah kerim bakalım nasip, kısmet!..
Sayın hdoğan takdir ve güzel yorumlarınız beni sevindiriyor teşekkür ediyorum. Sayın hdoğan geçen gülleri budarken yine çok da olmasa derin mi buduyorsunuz? Gülleri budadığım dönem ikinci budamamda bir dal uzun kalmış ama olsun o kadar demiştiniz; o dalı ben şimdi görüyorum. Ve o dalı her görüşümde Sayın hdoğan ın kastettiği dal bu demek ki diyorum.
Ve ayrıca domates ve patateslerimi de görmüşsünüzdür yani hiç olmazsa 2-3 dal domatesim şimdiden var. :D Artık seneye Allah kerim bakalım nasip, kısmet!..
Sn. YeniGine bu sefer derin budamıyorum geçen çiçeklerin 15-20 cm altından buduyorum. Bazen salkım şeklinde olanların sadece geçmiş çiçeklerini kopartıyorum hem görüntü bozulmasın hem de diğer tomurcuklar açsın diye. ;)
Ateş çiçeği tekrar açtı. Bitki de biraz büyüdü çiçekleri daha güzel olacak inşallah.
Bir gecelik gelin her geçen gün daha da güzelleşiyor.
Ben bu menekşeyi sevdim. Aldığımdan beri çiçeklerini görmek çok güzel. En sonunda minicik saksısından biraz büyük saksıya aldım yine tomurcuklanıp açmaya başladı.
Begonyalar da büyüyor ve çiçek açmaya devam ediyor. Yakından fotoğraflayayım dedim.
Saksıdaki bodur çerinin çoğu meyvesi kızardı. Görüntüsü çok güzel. Bunun saksısı biraz büyük olduğu için meyvesi de fazla oldu.
Bu güzel yapraklı çiçeğin adını bilmiyorum.
Son olarak selluka. Çiçeklerinin gün be gün renk değiştirmesini çok seviyorum.
YeniGine
10-06-2013, 23:34
Sayın hdoğan; domatesler çok şiriin ve çok güzeller maşallah maşallah!.. Afiyetle yiyesiniz inşallah...
Kalanchoe budadıktan sonra tekrar açıyor ama az.
Kına çiçeğinde hem çiçek hem tohum kapsülleri var.
Zinnialar çiçeklerini büyütüyor. Bitkiler tam büyüsün güllerle yarışacak çiçekleri.
Kırmızı gül ben daha bitmedim dedi.
Pembe gülle rezene güzel aranjman oldu.
Bu güle bir şey yazmama gerek yok yine müthiş açıyor.
Fesleğenim de büyüdü çiçek açıyor.
Brugmansia çiçeğe devam ediyor. Bu sene geçen senelerden farklı olarak 2 gövde bıraktım sadece. Geçen senelerde gövdeleri ellemiyordum hepsi ne kadar gelişirse bırakıyordum. Bu sene böyle deneyeyim dedim.
Yabani dikenli horozibiği.
Balkondaki petunyayı aşağıdan çektim.
Beyaz gülle fotoğrafları bitirelim.
Angels Sour
13-06-2013, 22:05
Bu güzel yapraklı çiçeğin adını bilmiyorum.
Çiçeğinizin ismi "hypoestes"
İki resimde aynı çiçeğe mi ait?
Bir tanesini budamışsınız, kesilen dalı ne yaptınız?
Ben kavanoz bahçede köklendiriyorum. Belki denersiniz....
Çiçeğinizin ismi "hypoestes"
İki resimde aynı çiçeğe mi ait?
Bir tanesini budamışsınız, kesilen dalı ne yaptınız?
Ben kavanoz bahçede köklendiriyorum. Belki denersiniz....
Sn. Angels Sour. Teşekkür ederim çiçeğin ismini sayenizde öğrendim.
Ben bunları birinden aldım. Büyük olanın kökü ve biraz da toprağı vardı. Diğerinin ise kökü pek yoktu ben de uzun ve solmuş diye budayıp öyle diktim. İkisi de tutmuş görünüyor. Köklendirmeyi denemedim ama getiren kişi arsız olduğunu söyledi.
Saygılar.
Tohumlarını amcamın getirdiği yayla domatesi.
Atlantik kabakları farklı renkte oldular bir köktekinin rengi diğerlerine göre daha açık.
Üç kabağın birlikte görünümü
417728
Bu da en büyük kabağın yakından çekimi. Bana çok büyümüyor gibi geliyor ama orta boy olanın büyüklüğünü göz önüne getirince bayağı büyümüş diyorum. ;)
417729
Çeliklediğim begonyaları çoktandır resimlemiyordum. 8 tanesi tam tuttu 1 tanesi de tutmaya niyetli. Yaklaşık % 50'sini tutturdum, ama özel bir uygulama yapmadım ve bahçe toprağı kullandım çeliklediğimde. Torf kullansam belki de %90'ı tutacaktı. Bu da bir başarı diyelim kendimizi avutalım. ;)
sayın hdoğan.. bey bahçenizin emeğinizin mükafatı domatesler olgunlaşmış. afiyetle yiyin yanlız sıcak memleketin derdi sıcak yanığı oluyor. bizlerdede aynı sorun . ama genede herşeye değer tüm güzelliklere ellerinize emeğinize sağlık...
sayfanızın takipçisiyim tecrübelerinizden. bilgilenmek için. iyi akşamlar..
sayın hakan bey bahçenizin emeğinizin mükafatı domatesler olgunlaşmış. afiyetle yiyin yanlız sıcak memleketin derdi sıcak yanığı oluyor. bizlerdede aynı sorun . ama genede herşeye değer tüm güzelliklere ellerinize emeğinize sağlık...
Teşekkür ederim Sn. efeege beğeniniz için. Adana'da güneş yanığı fazla oluyor hem meyvelerde hem sebzelerde. Bu kadar sıcağa karşılık normal. ;)
Adım Hakan değil ama. :dilli:
:(günaydın.... sayın hdoğan ..özür dilerim soy isminize istinaden yakıştırmışım. yaşlılıktan olsa gerek yazımı düzelttim.
Rica ederim Sn. efeege. Ortada özür dilenecek bir durum yok bence. Saygılar. ;)
Petunyanın bu kadar güzel gelişeceğini düşünmemiştim. Bir saksıda tek kök olanlar bunun kadar gelişmedi. Hepsine teker teker dikmiştim bir bu saksıya 3 tane diktim. Hem hepsi farklı renk çıktı hem de müthiş açtı. İzlemeye doyamıyorum desem yeridir. ;)
Kışın ektiğimiz tohumlar 1 ayda bu kadar büyümezken şimdi 10 günde ne hale geldiler.
Kolyozu eşim bir ara pek ışık almayan bir yere koymuştu yaprakları çürüdü. Sonra tekrar balkona aldım düzeldi.
Bodur domatesi toplamaya kıyamıyorum nerdeyse hepsi kızaracak. Yalnız meyveleri dayanıklı henüz yumuşama yok meyvelerde. Bitki meyvelerden dolayı zayıf ama kıpkırmızı meyvelerin görüntüsü yetiyor. Böyle giderse sadece meyveler kalacak bitkide. ;)
Bunlar da bizim patateslerin son hali. ;)
Sellukadan karelerle herkese iyi geceler.
YeniGine
16-06-2013, 00:03
Sayın hdoğan, kolyoza hiç bulaşmayayım demiştiniz ama varmış zaten. Ve patateslerinizin son hali harika, nefis görünüyor. Afiyet olsun...
Sayın hdoğan, kolyoza hiç bulaşmayayım demiştiniz ama varmış zaten. Ve patateslerinizin son hali harika, nefis görünüyor. Afiyet olsun...
Sn. YeniGine vallaha ben bulaşmadım hediye getirdiler. :D
Bakımları pek yok başka çeşitlerini de alacağım bu gidişle. ;)
çok hoş bir rengi varmış maşallah..petunyaların hepsi sarkıcı özelliğe sahipmidir?
Portulacaria afra hızlı büyümeye başladı.
çok hoş bir rengi varmış maşallah..petunyaların hepsi sarkıcı özelliğe sahipmidir?
Bendekiler 4 renk açtı. Beyaz ve mor-beyaz renkli olan sarkıyor. Pembe ve açık kırmızı olan sanki daha az sarkmaya meyilli diğerlerine göre. Bir tane de kırmızı-beyaz aldık o da pek sarkacak gibi durmuyor. ;)
Dahlialar büyüyor, tomurcukları da artıyor.
Kırmızı renk açan Kalanchoe'nin yaprakları da kırmızıydı. Budaıktan sonra çıkan yapraklar yeşil çıkıyor. Güzel bir görüntü oldu istesem böyle olmazdı herhalde.
Diğer bodur domateslerden bir görüntü bunların meyvesi biraz iri. Bugün topladım tohumlarını çıkardım. ;)
Cumartesi günü karpuzlardan birini kopardım. Tadı fena değildi. Pek ilgilenmediğim için ve de kabak aşılı olduğu için ahım şahım bir tadı yok ama piyasada satılanlara göre iyi. Ben ne o kadar suladım ne de gübre verdim.
Benim geçen sene tohumunu aldığım Zinniaların hepsi pembeydi ama bu sene çıkan fidelerden biri bu. Bana kırmızı gibi geliyor bir de yaprakların sapla birleştiği yerde siyahlık var.
akçabardak
16-06-2013, 22:38
Domatesler maşallah çok güzel, karpuz da nefis görünüyor, afiyet bal şeker olsun.
Bildiğim kadarıyla zinniyalarda aldığınız tohumlar ertesi sene ekildiğinde renk teğiştirebiliyor.
Geçen sene ben de pembe zinnia tohumundan ekmiştim, bir sürü çimlendiler, hiç şaşırtma yapmadan aralarından çekerek seyrelttim nasılsa pembe olacak diye, ama açtıklarında
katmerli katmersiz değişik renkler çıktı.
YeniGine
16-06-2013, 23:36
:( Bu sene zinnia tohumlarına fazla ağırlık veremedim. Şimdi onun için üzülüyorum pişmanım. Peki şimdi atsam olur mu acaba?
Domatesler maşallah çok güzel, karpuz da nefis görünüyor, afiyet bal şeker olsun.
Bildiğim kadarıyla zinniyalarda aldığınız tohumlar ertesi sene ekildiğinde renk teğiştirebiliyor.
Geçen sene ben de pembe zinnia tohumundan ekmiştim, bir sürü çimlendiler, hiç şaşırtma yapmadan aralarından çekerek seyrelttim nasılsa pembe olacak diye, ama açtıklarında
katmerli katmersiz değişik renkler çıktı.
Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Ben de tek renk ekmiştim geçen sene katmerli de vardı katmersiz de. Hepsi pembe ve tonlarıydı ama nasıl olduysa kırmızı da çıktı. :D Demek komşuların birinde varmış arılar iyi iş yapmışlar fazladan bir renk Zinnia daha oldu daha ne isteyeyim. :D
Birkaç renk daha alıp diksem seneye bir sürü rengim olur demek ki :D
:( Bu sene zinnia tohumlarına fazla ağırlık veremedim. Şimdi onun için üzülüyorum pişmanım. Peki şimdi atsam olur mu acaba?
Bence hiç beklemeyin tohumları direk yerine ekin Sn. YeniGine. 40-45 güne açar bile.
Ne desem bilemedim. Çok çok çok güzeller.. Maşallah! Ve de afiyetler olsun yenebilir her bitkiniz için :))
Ne desem bilemedim. Çok çok çok güzeller.. Maşallah! Ve de afiyetler olsun yenebilir her bitkiniz için :))
Teşekkür ederim Sn. Sevalem ziyaretiniz ve beğeniniz için. Daha güzelleri sizlere nasip olur inşallah.
Sağlıcakla kalın.
loveforlife
17-06-2013, 08:35
Diğer bodur domateslerden bir görüntü bunların meyvesi biraz iri. Bugün topladım tohumlarını çıkardım. ;)
Sayın h_dogan,
Bodur domateslerde koltuk alımı yaptınız mı? Benim de var ya ben ne yapsam bilemedim...
maşallah hasada başladınız, afiyetle keyfini sürün
Sayın h_dogan,
Bodur domateslerde koltuk alımı yaptınız mı? Benim de var ya ben ne yapsam bilemedim...
Sn. loveforlife bodur domateslerde koltuk alımı yapılmaz, sadece deforme olmuş yaprakları alsanız kafidir.
maşallah hasada başladınız, afiyetle keyfini sürün
Teşekkürler Sn. attar. Sizin sebzelerin de gelişimi iyi gidiyor takip ediyorum sizi. ;)
Menekşenin fazla bakım istediğini düşünüyordum ama öyle değilmiş. Ya da bana mı öyle geliyor? Bunun diğer renklerini de alacağım. :D
Begonyanın maşallahı var.
Siyah incinin açılım gösterdiğinin kanıtı. Bunlar renkleri birbirine yakın olanlar daha açık renkli bitkileri seçip şaşırtmadım.
Küçük yapraklı fesleğen. Biz burda sinek kanadı deriz bu fesleğene.
Sellukada bol çiçek ve tomurcuk var. İnşallah poyrazdan hepsini dökmez. :dilli:
Geçen sene bu zamanda açtığında tohum bağlamamıştı ama bu sene bağlıyor gibi.
Sellukada bol çiçek ve tomurcuk var. İnşallah poyrazdan hepsini dökmez. :Dilli:
Geçen sene bu zamanda açtığında tohum bağlamamıştı ama bu sene bağlıyor gibi.
Sayın Doğan
Selluka gelişimi harika inşallah dediğiniz gibi poyraz yemez, benimkinin gelişmemesinin sebebide devamlı aldığı hava akımı olsa gerek.
Selamlar
Olabilir Sn. adneser. Bugün hafif poyraz vardı gündüz ama şimdi hızlandı. Yarın da 38 derece gösteriyor internette baktığımda. Yani bu tomurcuklara elveda diyebilirim 1-2 gün içinde. Aşırı sıcak gelmiyor sellukaya.
Sağlıcakla kalın.
TaşevliBahçe
21-06-2013, 18:58
Küçük yapraklı fesleğen. Biz burda sinek kanadı deriz bu fesleğene.
Bende fesleğenin küçük yapraklı olanının çok daha yoğun kokuya sahip olduğunu bu yıl öğrendim. Kokusu yoğun olduğundan sinek kovmakta daha etkili . her sebze arıklarının başına birer fesleğen diktim . sulama yaparken biraz elleştiğimde hem mis gibi kokuyor hemde sivri sineklere av olmamızı engelliyor.
Zinniaların hem bitkileri hem de çiçekleri hızla büyüyor. Avucumun içini dolduracak kadar büyüyor çiçekleri yani yazın açan güller kadar neredeyse.
Güllerim 2. açımını da bitiriyor artık darısı 3. ye :D
Ağaç minesini ben ekmedim ama bahçede çıktı kendiliğinden kuşların işi büyük ihtimalle.
Limon hızlı büyüyor hem de çiçek açıyor.
Takastan gelen kavunlardan biri meyve tuttu. ;)
Çoğu yer çiçeğini görmedi ama ben tohumunu da alacağım erkenden. ;)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.