View Full Version : h_dogan / Bahçe
Sayfalar :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Takastan gelen petunyalarda tomurcuk var.
Büyük saksıya aldığım Kalanchoe'ler.
Saksıdaki begonvil, bakalım bu sene ne kadar büyüyecek.
Takastan aldığım goji berrylerin şimdiki durumu.
Saksıdaki rezenelerde baya bir gelişme var.
Saksıdaki domatesimden bir görüntü. ;)
Takastan gelen Red Romanie'ler.
YeniGine
13-04-2013, 00:21
Sayın hdoğan az önce 'Ben neden böyle güzel fotoğraf çekemiyorum' diye serzenişte bulunmuşsunuz gördüm işte son papatya fotoğrafınız gayet de güzel fotoğraflamışsınız, darısı başıma inşallah...
Fideler, bitkiler ve güller; çok şükür gülleri görmeye başladık... Pembe ve beyaz ikisi de çok güzeller. Ben zaten güllerin de tomurcuk hallerini daha çok severim... Güller için de darısı başıma inşallah...
Sayın hdoğan az önce 'Ben neden böyle güzel fotoğraf çekemiyorum' diye serzenişte bulunmuşsunuz gördüm işte son papatya fotoğrafınız gayet de güzel fotoğraflamışsınız, darısı başıma inşallah...
Fideler, bitkiler ve güller; çok şükür gülleri görmeye başladık... Pembe ve beyaz ikisi de çok güzeller. Ben zaten güllerin de tomurcuk hallerini daha çok severim... Güller için de darısı başıma inşallah...
Doğrusunu söylemek gerekirse hala aynı şeyi düşünüyorum Sn. YeniGine. :o
Güller açmaya başladı, darısı sizin güllere. Benim diğer güllerde baya tomurcuk var onları da çekerim bugün. Çok iş var bahçede ama ne kadar yapabilirsem artık. İş biter mi, bitmez... ;)
Asya Ceylan
13-04-2013, 13:41
Çok güzeller hepside gerçekten ayrıca çekimlerinizde ;) profosyenel makineyle stüdyoda ışıkla çekmek pek bi marifet değil önemli olan normal bir makinede dışarda çekmek bence zoru siz başarıyorsunuz :p Farklı açılarla, ışıklarla bol bol çekim yapın sizde inanamayacaksınız bence. kolay gelsin
Çok güzeller hepside gerçekten ayrıca çekimlerinizde ;) profosyenel makineyle stüdyoda ışıkla çekmek pek bi marifet değil önemli olan normal bir makinede dışarda çekmek bence zoru siz başarıyorsunuz :p Farklı açılarla, ışıklarla bol bol çekim yapın sizde inanamayacaksınız bence. kolay gelsin
Teşekkürler Sn. Asya Ceylan.
En sonunda ben de güzel resim çekeceğim ama yavaş yavaş. Benim makine o kadar iyi değil ama idare ediyor en azından. ;)
Ben resimlerde hiç oynama yapmıyorum sadece boyutunu küçültüp yüklüyorum.
Papatyalar....
Papatyanın üzerindeki böcekler tozlanmayı sağlayan böcekler sanırım. Takip ediyorum her sene varlar çiçek açtıkları zaman. Arada bir tane de sinek var o ayrı. :D
Sarı gülüm... Bir türlü çoğaltamadım gitti.
YeniGine
13-04-2013, 23:22
:D Sayın hdoğan yine güldürdünüz beni; çok yaşayın. Genelde ben de dahil hepimiz arılı, kelebekli çiçek fotoğrafları koyuyoruz. İlk defa sinekli çiçek fotoğrafı gördüm. Ellerinize sağlık; papatyalar, aslanağızları çok güzeller ve ve gonca gül. Kendi de, rengi de çok güzel. Çok şükür güllere başladık...
:D Sayın hdoğan yine güldürdünüz beni; çok yaşayın. Genelde ben de dahil hepimiz arılı, kelebekli çiçek fotoğrafları koyuyoruz. İlk defa sinekli çiçek fotoğrafı gördüm. Ellerinize sağlık; papatyalar, aslanağızları çok güzeller ve ve gonca gül. Kendi de, rengi de çok güzel. Çok şükür güllere başladık...
Fotoğrafı çektiğimde farketmemiştim sineği. Üzerindeki böcekleri çekmeye çalışmıştım arada kaynamış o da ünlü olmak istiyor demek ki. :D
Asya Ceylan
14-04-2013, 18:00
Teşekkürler Sn. Asya Ceylan.
En sonunda ben de güzel resim çekeceğim ama yavaş yavaş. Benim makine o kadar iyi değil ama idare ediyor en azından. ;)
Ben resimlerde hiç oynama yapmıyorum sadece boyutunu küçültüp yüklüyorum.
Bende doğallıktan yana olanlardanım.Her hangi bir oynama yapmıyorum sadece ışık.detaylar çok güzel ortaya çıkıyor o zaman.Ayrıca sinek olayı benide güldürdü ;) meşhur oldu :D
Begonyanın çiçekleri çok tatlı.
Sardunyadan görüntüler...
Yakın çekim begonvil...
Daha minicik çiçekleri açmadı.
Nar da açıyor yavaştan...
Günaydın, sizin elemanlar pek çalışkan :) Şöyle bir uğradım şimdi ama sonra sabah kahvesine bahçenizdeyim...
Günaydın, sizin elemanlar pek çalışkan :) Şöyle bir uğradım şimdi ama sonra sabah kahvesine bahçenizdeyim...
Hoşgeldiniz Canan Hanım herzaman bekleriz. Benim elemanlar erkenci, kısmetse erkenden sevindirecekler bizi. ;)
Evet kahvemi bahçenizde içtim, herşey o kadar güzel ve fotolar canlı ki toprak kokusu aldım sanki. Elinize sağlık. Özellikle aslanağzı ve çilli begonya beni çocukluğuma götürdü..
Canlı müzik dinlemeye gidenler sanatçıya peçeteyle istek yapar ya, ben de istek yapacağım. :)
1- Nilüfer havuzu
2- Kimsede görmedim, görünce benimmiş gibi sevineceğim, şarap rengi katmerli begonvil..
Sağlıkla büyütün hepsini...
Evet kahvemi bahçenizde içtim, herşey o kadar güzel ve fotolar canlı ki toprak kokusu aldım sanki. Elinize sağlık. Özellikle aslanağzı ve çilli begonya beni çocukluğuma götürdü..
Canlı müzik dinlemeye gidenler sanatçıya peçeteyle istek yapar ya, ben de istek yapacağım. :)
1- Nilüfer havuzu
2- Kimsede görmedim, görünce benimmiş gibi sevineceğim, şarap rengi katmerli begonvil..
Sağlıkla büyütün hepsini...
Beğeniniz için teşekkürler Canan Hanım.
*Nilüfer havuzu biraz zor gibi hem sucul bitkilerle ilgili hiçbir bilgim yok malesef. :o Bir de Adana'nın sıcağını düşününce biraz zor gibime geliyor.
*Begonvili de eşim çok seviyor o konuda haklısınız, çeşitleri çoğaltabiliriz. Tabi benim tek begonvilim var o da saksıda. :D Katmerlileri bazen görüyorum etrafta, çelik zamanı ister miyim artık yoksa sormadan mı alırım bilmem. Fidan olarak alayım diyeceğim çok istiyorlardı geçen sene. :o
milaca2010
15-04-2013, 12:52
Sn. h_dogan; Bahçeniz çoşmuş, gelincik makroları ve papatyalar süper, emeklerinize sağlık.
Sn. h_dogan; Bahçeniz çoşmuş, gelincik makroları ve papatyalar süper, emeklerinize sağlık.
Teşekkür ederim Sn. milaca. Sizin kadar olmasa da dikkat ediyorum güzel fotoğraflar yüklemeye. ;)
neslihan0602
15-04-2013, 14:09
Sayın h doğan,maşallah diyorum bahçenize, keyifli bir gezinti oldu bana:)
Sayın h doğan,maşallah diyorum bahçenize, keyifli bir gezinti oldu bana:)
Teşekkür ederim Neslihan Hanım. Sizin bahçe de zamanı gelince müthiş olacak. ;)
Sonchus asper- eşek marulu çiçeği
Muzlar güzel yüzünü gösterdi. ;)
Zeytin çiçeklerinden bir görüntü. Bu sene az çiçek var. :o
Yeni sezon portakal ve mandarin adayları görücüye çıkıyor. :D
Bu sene tohumdan yetiştirdiğim sellukalardan bir tanesi.
Takastan gelen şebboylar...
Takastan gelen aslanağzılar...
Takastan gelen petunyalardan biri. Fotoğrafı dün çekmiştim bugün beyaz açtı. ;)
YeniGine
15-04-2013, 23:47
Sayın hdoğan; maşallah, hepsi ayrı ayrı bir güzel. 'Muzlar güzel yüzünü gösterdi', 'Portakal ve mandalin adayları' fotoğraflarınızda ilk kez muzun bu şekilde portakal ve mandalinin bu şekilde büyüdüğünü görüyorum. Teşekkürler...
'Erkenci kayısılar' hepsi tam yenilecek duruma gelmişler; çok güzeller, maşallah!.. Uyku çiçeğinin sarısını da ilk kez gördüm.
Tekrar maşallah; tohumlarınız çimlenmiş fide bile olmuşlar. Çok güzeller, tebrikler...
Sayın hdoğan; maşallah, hepsi ayrı ayrı bir güzel. 'Muzlar güzel yüzünü gösterdi', 'Portakal ve mandalin adayları' fotoğraflarınızda ilk kez muzun bu şekilde portakal ve mandalinin bu şekilde büyüdüğünü görüyorum. Teşekkürler...
'Erkenci kayısılar' hepsi tam yenilecek duruma gelmişler; çok güzeller, maşallah!.. Uyku çiçeğinin sarısını da ilk kez gördüm.
Tekrar maşallah; tohumlarınız çimlenmiş fide bile olmuşlar. Çok güzeller, tebrikler...
Teşekkür ederim Sn. YeniGine beğeniniz için. Büyüdükçe fotoğraflayıp ekleyeceğim foruma, nereden nereye gelmişiz hep beraber karşılaştırırız.
Uyku çiçeğini doğrusunu isterseniz ben ekmedim amcamların bahçesinden benim bahçeye sızmışlar, ben de otları çapaladım sadece onları bıraktım. Bol bol çiçek açıyor şimdilerde. Pembe olanlarını da gördüm ama bende yok. ;)
Erkenci kayısı 1 aya yenilir tahminimce. Bu sene hava sıcak gitti.
Merhaba h_dogan, uyku çiçeği benimde dikkatimi çekti. bende pembe ve beyaz var. Sarı açan kendiliğinden çıkıyor ama normal uyku çiçekleri gibi değil. Onlar yabani yonca çiçekleri sanırım. Ama sizin sarılar çok güzelmiş. :)
Merhaba h_dogan, uyku çiçeği benimde dikkatimi çekti. bende pembe ve beyaz var. Sarı açan kendiliğinden çıkıyor ama normal uyku çiçekleri gibi değil. Onlar yabani yonca çiçekleri sanırım. Ama sizin sarılar çok güzelmiş. :)
Sevgi Hanım hoşgeldiniz.
Uyku çiçeği sanırım kökleriyle yürüyor. Ben tohum bağladığını görmedim. Yaprakları yoncaya benziyor ama yoncanın çiçekleri farklı.
Beyaz olanını hiç görmedim. Sizin sayfanıza bir bakayım, merak ettim.
Sağlıcakla kalın.
Uyku çiçeklerini henüz fotoğraflayamadım. Henüz çiçeklenmediler. Şimdi yer tayini yapmak zorunda kalıyorum. Çiçeklenince eklerim.
Asya Ceylan
16-04-2013, 09:53
:eek: ilk defa zeytin çiçeği,muzun ilk hali ve mandalina portakal çiçeği görüyorum desem ayıp etmiş olurmuyum :(
Çok şanslısınız gerçekten, harikalar maşallah.
Teşekkürler paylaşım için ;)
Asya Ceylan
16-04-2013, 09:54
geçenlerde bi sayfada bu bahçede stajer olmak istiyorum demiştiniz diye hatırlıyorum (yalnış olmasında) bence ustasınız ;)
Benim boyle bir bahceye gelip staj yapmam lazim :)) Emeklerinize saglik.
Sn. nkutsay demişti staja gelecek. :D
:eek: ilk defa zeytin çiçeği,muzun ilk hali ve mandalina portakal çiçeği görüyorum desem ayıp etmiş olurmuyum :(
Çok şanslısınız gerçekten, harikalar maşallah.
Teşekkürler paylaşım için ;)
Ben de çok değişik bitkiler görüyorum arkadaşların bahçelerinde, iklim farkı bitki çeşitliliğini de etkiliyor doğal olarak. Sizin orada olanlar burda burdakiler orada olamayabiliyor.
Daha görmedğimiz o kadar çok bitki varki!
neslihan0602
16-04-2013, 12:06
Asya Ceylan ,üzülme! biz Ankara'lılar bu konuda şanssızız sadece..Zeytin, muz ağacı var da biz mi görmedik...Burada yetişmiyor ki,biz de ancak güneyli veya egeli üyelerin
bahçelerinde görebiliyoruz bu güzellikleri...
Sayın h doğan sizin hakkınızı da yemek olmaz tabii ki... her bahçe bu kadar bakımlı,bu kadar çeşitli değil,bizim yetiştiremediğimiz bitkileri sizden görüp mutlu oluyoruz...kolay gelsin,yine gözümüzü gönlümüzü şenlendirdiniz..
Asya Ceylan
16-04-2013, 12:18
;) ;) haklısınız
Asya Ceylan ,üzülme! biz Ankara'lılar bu konuda şanssızız sadece..Zeytin, muz ağacı var da biz mi görmedik...Burada yetişmiyor ki,biz de ancak güneyli veya egeli üyelerin
bahçelerinde görebiliyoruz bu güzellikleri...
Sayın h doğan sizin hakkınızı da yemek olmaz tabii ki... her bahçe bu kadar bakımlı,bu kadar çeşitli değil,bizim yetiştiremediğimiz bitkileri sizden görüp mutlu oluyoruz...kolay gelsin,yine gözümüzü gönlümüzü şenlendirdiniz..
Teşekkür ederim beğeniniz için Neslihan Hanım. Biz de yetiştirmediklerimizi sizin sayfalarınızdan görüp keyfini sürüyoruz. ;)
Merhaba
Ben bahçede biber yetiştirdiğinizi gördüm, size danışayım dedim. Tohumlarımdan 3 kök sivri biberim 3. çift yapraklarını verdi, şaşırtmıştım. Şimdi ben onları hangi büyüklükte bir saksıya almalıyım?Boyları ne kadar olacak? Teşekkürler..
Merhaba
Ben bahçede biber yetiştirdiğinizi gördüm, size danışayım dedim. Tohumlarımdan 3 kök sivri biberim 3. çift yapraklarını verdi, şaşırtmıştım. Şimdi ben onları hangi büyüklükte bir saksıya almalıyım?Boyları ne kadar olacak? Teşekkürler..
Ortalama 50-60 cm boylanırlar. Sezom uzun olunca daha fazla da boylanıyorlar. Sizde sivri biber olduğuna göre biraz daha boylanabilir. Meyve uzun bitki de uzun. ;)
Saksı boyutuna gelince siz ne kadar büyümesini istiyorsanız o kadar büyük saksıya dikin. Yani 10-15 litre olursa bence uygundur. Tek kök dikin tabi nasıl olsa doldurur. Ne kadar küçük saksıya dikerseniz o kadar küçük kalacaktır az beslenmeden dolayı.
Romanesco veronica çiçeğe gidiyor.
Takastan gelen Red Robinler...
Sayın Doğan
Maşallah gonca güllerin hepsi mükemmel emeklerinize sağlık.
Selamlar
YeniGine
17-04-2013, 23:34
Sayın hdoğan maşallah güller geliyorlar; gül tomurcukta güzeldir derim, sonra açınca gül açınca güzeldir derim... Yani güller her daim güzeller... Darısı başıma inşallah!..
Sayın Doğan
Maşallah gonca güllerin hepsi mükemmel emeklerinize sağlık.
Selamlar
Teşekkür ederim Sn. adneser beğeniniz için. Güller daha yeni açıyor, çoğu daha kapalı tomurcuk açanları fotoğrafladım. Diğerleri de çok güzel. Hava bozmasaydı bu hafta onları da görürdük sanırım ama daha 4-5 gün yağmurlu görünüyor.
Sayın hdoğan maşallah güller geliyorlar; gül tomurcukta güzeldir derim, sonra açınca gül açınca güzeldir derim... Yani güller her daim güzeller... Darısı başıma inşallah!..
İnşallah Sn. YeniGine sizinkilerin de sırası gelecek. Havalar bir türlü rayına oturmadı o yüzden gecikir biraz yoksa çoktan hepsi çiçeklenirdi burada.
Güller her türlü güzeller bu konuda size katılıyorum.
Saksıya aldığım Red Romanie'ler...
Çin lahanaları kocaman oldu, göbek bağlamadan ortalarında çiçek tomurcuklarını gördüm demek ki Adana'da en iyi ekim tarihi ekim- kasım gibi yoksa göbek bağlaması zor.
Bu sene çeliklediğim begonya tuttu galiba. Bunun gibi 7-8 tane daha var. Yaklaşık 20 tane yapmıştım 7-8 tanesi tuttu. %40 iyi mi sizce?
Geçen sene ekip tohumunu aldığım siyah incilerin çoğu siyah inci çıkmadı. Bu da mor ama acaba meyveleri siyah inci gibi olacak mı ben de merak ediyorum. ;)
Evimizi yaparken aşı üzerinden kesilen Trabzon hurmasının gövdesi zamanla çürüdü. Şu anda dalı tutan kısım sanki kabuğu ama sağlam gibi duruyor.
neslihan0602
19-04-2013, 07:55
Günaydın sayın h-dogan, bordo gül halfeti karası mı?Maşallah güller ne güzel açmış,içim açıldı.
Günaydın sayın h-dogan, bordo gül halfeti karası mı?Maşallah güller ne güzel açmış,içim açıldı.
Günaydın Neslihan Hanım. İnanın çeşitler hakkında bir fikrim yok, çeşitleri bilmiyorum ama rengi bazen siyaha benziyor o yüzden seviyorum. Yalnız fazla dayanmıyor.
ohh ne güzel mevsim farkı böyle bir şey
Domatesim...
Sayın h_doğan çok sanslısınız mı desem beceri mi desem bilmiyorum ama gerçekten harika . Biz daha soğuktan dışarıya çıkamıyoruz. Dört gözle aşıladığım güllerin açmasını bekliyorum. soğuk ve rüzgardan feleğini şaşırdı zavallılar. Bizim domateslerse bu yıl zor yetişirler gibime geliyor. Sağlıkla...
Sayın h_doğan çok sanslısınız mı desem beceri mi desem bilmiyorum ama gerçekten harika . Biz daha soğuktan dışarıya çıkamıyoruz. Dört gözle aşıladığım güllerin açmasını bekliyorum. soğuk ve rüzgardan feleğini şaşırdı zavallılar. Bizim domateslerse bu yıl zor yetişirler gibime geliyor. Sağlıkla...
Teşekkür ederim beğeniniz için. İlk başta tüm fidelerim örtüaltındaydı sonra yavaş yavaş dışarı aldım. Tabi hava acaip dengesiz bu aralar. Bodur domatesler daha meyve tutmadı kendi kendine çıkan hariç. :) O kadar çiçek var bakalım tutacak mı?
Güllerin keyfi yerinde hızla açmaya başladılar.
Bunun şerefine fotoğraflara devam. :D
Renge bakar mısınız? Sanırım havaların soğuk gitmesinden. ;)
Cam güzeli...
Bir ara ortadaki dalları çürüyordu suyu kestim şimdi iyi görünüyor inşallah düzelmiştir.
Son olarak eşek marulunun tohumları. Güzel görünüyor. Gördüğünüz beyaz tüyler tohumun havada sürüklenmesini sağlıyor bu şekilde taşınıyor kolayca.
Haftasonu bahçede iş yapabilirim diye düşünmüştüm ama bugün de yağmur yağınca iş yapamadım pek. Ancak fotoğraf çektim her yer çamur.
Saksılardaki domateslerde koltuk alma işlemi yaptım buradan bakabilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/1142452-post53.htm
neslihan0602
21-04-2013, 17:07
Sayın h doğan çok güzel olmuş
bahçe canlanmaya başlamış ,darısı başımıza:)
Sayın h doğan çok güzel olmuş
bahçe canlanmaya başlamış ,darısı başımıza:)
Yavaş hava ısınacak artık kısmet olursa herkesin bahçesi şenlenir umarım. ;)
Gece gece yüzümüz gönlümüz açılsın. ;)
YeniGine
22-04-2013, 00:51
Sayın hdoğan; güller!.. Maşallah rengi, kendi çok güzel ellerinize sağlık. Darısı başıma inşallah!..
cok guzel guller rengide oyle tablo gibi
Elinize saglik .)))
milaca2010
22-04-2013, 10:56
Sn. h_dogan; Bahçenizin maşallahı var.
Petunyaları tohumdanmı yetiştirdiniz?
Lavanta renkli ve diğer gülleriniz çok güzel ve sağlıklı görünüyorlar, emeklerinize sağlık. Mevsimin tadını çıkartmanız dileğiyle.
Esenlikler dilerim...
Sayın hdoğan; güller!.. Maşallah rengi, kendi çok güzel ellerinize sağlık. Darısı başıma inşallah!..
Güller yavaş yavaş sizin orda da coşacak inşallah. Havalar ısınacak diyor meteoroloji ama bakalım. ;)
cok guzel guller rengide oyle tablo gibi
Elinize saglik .)))
Beğeniniz için teşekkürler Yağmur Hanım. Yavaş yavaş öğreneceğim güzel fotoğraf çekmeyi. :D
Sn. h_dogan; Bahçenizin maşallahı var.
Petunyaları tohumdanmı yetiştirdiniz?
Lavanta renkli ve diğer gülleriniz çok güzel ve sağlıklı görünüyorlar, emeklerinize sağlık. Mevsimin tadını çıkartmanız dileğiyle.
Esenlikler dilerim...
Sn. milaca ziyaretiniz için teşekkür ederim. Sizin bahçe daha güzel bence. Henüz hiçbir şeyi düzenleyemedim sayılır. Ya benim vaktim olmuyor ya da yağmur izin vermiyor.
Bu petunyalar takas şenliğinden gelenler. Şimdilik 2 renk açtı bakalım diğerleri ne renk olacak. Erkenden ayırsaydım belki de daha erken açarlardı bir de mevsim bir sıcak bir soğuk gidince şaşırdılar garipler. ;)
Ben bitkilerimi hazır almayı pek sevmiyorum tohumdan ya da çelikten yetiştirmek daha çok hoşuma gidiyor. Tabi bazen beni sevmeyenler de oluyor. Ne yapsam büyümüyorlar:D
Sağlıcakla kalın.
Beğeniniz için teşekkürler Yağmur Hanım. Yavaş yavaş öğreneceğim güzel fotoğraf çekmeyi. :D
Ben maalesef resim cekme konusunda basarisizim
insallah bende yavas yavas ogrenirim:D
Yavaş yavaş morarıyor. Bu sene diktiğim yavrulardan biri.
Mor fesleğen (reyhan). Bu her sene evin bahçesinde kendi kendine çıkıyor. Diğerlerine özeniyoruz ama bu daha güzel büyüyor.
Aynı safa çiçeği. Bu çiçek de her sene kendi kendine çıkıyor bahçede.
1. fotoğraf küçük hali.
Muzlar belli olmaya başladı. ;)
YeniGine
22-04-2013, 23:43
Sayın hdoğan; maşallah gülünüz çok güzel. Fotoğraf çekimleriniz de gayet güzel gidiyor. Ellerinize sağlık.
Muz ağacınıza bayıldım.Minik minik muzları belirmiş,hoş bir görüntü oluşturmuş. Bu maalesef Samsunda bizzat yaşayamayacağımız bir görüntü. Neyse muzların resimleri de sizden olur :)
Sn. Yenigine öğreneceğim daha güzel resim çekmeyi inşallah tabi zaman lazım.
Güllere gelince sizinkilere de baktım gelişimleri iyi demek ki sert budama daha iyi. ;) Bir daha rahatça sert budarsınız değil mi? Ben budadığımda gördünüz ne kadar aşağıdan kestiğimi şimdi bazıları o kadar uzamış ki devriliyor dallar. :D
Sn. perimar hoşgeldiniz, herzaman beklerim. Bu muz ağacı biraz erken çıkarttı salkımını onun için pek bir beklentim yok doğrusunu isterseniz. 2 tane daha var yanında onlar haziran gibi çıkarırsalar salkımları harika olur. Hem salkım daha iyi gelişiyor hem de meyveler daha iri oluyor.
Samsun'da sizin ordaki sıcaklıklar sıfırın altına çok düşmüyorsa deneyin yetiştirmeyi. Kısa süreli soğuklarda yapraklar ölüyor ama baharda tekrar filizleniyor. Kıyıya yakınsanız yetişebilir diye düşünüyorum.
Sağlıcakla kalın.
Bu sene diktiğim kalancho hala açıyor diktiğimden beri çiçekli. ;)
Küçük yapraklı fesleğen. Tohumlardan fazla çıkmadı 5-6 kök var bu en büyüğü diğerleri daltonlar gibi. :D
Red Romanie marul. Bu türün tohumları çok az çimlendi sadece 4 kök var hepsini saksıya diktim tohuma bırakacağım umarım çiçeklenirler.
Rezeneler. Saksıya 4 adet dikmiştim. Yetiştiriciliği hakkında hiçbir bilgim yok. Güllerin arasına da baya diktim, onlar şu anda çok hızlı gelişiyorlar ,. İlk başta saksıdakiler daha iyi gelişiyordu. Demek ki yağmurlar yerdekilere daha çok yaradı.
Pazıları da güllerin arasına diktim güller biraz gölge yapsın diye şu anda yenecek kıvama geldiler. Börek mi yapsak acaba. :D
Bir şey daha var. Pazıyı tazeyken kopartıp yemek yapın, fazla bırakırsanız vücutta kireçlenmeye neden olur fazla tüketilmesi.
Pazıları da güllerin arasına diktim güller biraz gölge yapsın diye şu anda yenecek kıvama geldiler. Börek mi yapsak acaba. :D
Bir şey daha var. Pazıyı tazeyken kopartıp yemek yapın, fazla bırakırsanız vücutta kireçlenmeye neden olur fazla tüketilmesi.
Sayın Doğan
Afiyet olsun taze taze yiyin.
Selamlar
Maşallah Adana ya yaz gelmiş sayılır. Ama yazdan çok Adana da bu mevsimi seviyorum. Ne sıcak ne soğuk. Yaz alışmayana zor geliyor.
Güller harika olmuş. Muzlar kendini göstermiş. Bol bereketli günler dilerim.
Sayın Doğan
Afiyet olsun taze taze yiyin.
Selamlar
Teşekkürler Sn. adneser. Umarım herkes için hayırlı ve bereketli bir yıl olur.
Maşallah Adana ya yaz gelmiş sayılır. Ama yazdan çok Adana da bu mevsimi seviyorum. Ne sıcak ne soğuk. Yaz alışmayana zor geliyor.
Güller harika olmuş. Muzlar kendini göstermiş. Bol bereketli günler dilerim.
Teşekürler Sevgi Hanım.
Yaz gelmedi ama hava ısınacakmış bu hafta. :D
Ben sıcağı sevdiğim için yazı daha çok seviyorum, üşümeyi sevmiyorum.
Güller ve muz kendini gösterdi muz erken davrandı ama olsun daha iki ağaç var onlar erken davranmaz inşallah.
Sağlıcakla kalın.
Limon ağacı en başta çiçeklenmeye başladı hala çiçek var üzerinde maşallah. Portakallar ve mandalinalar bitirdi çiçeklenmeyi. ;)
İyi geceler...
Bu papatyayı seviyorum çok kanaatkar hem de tohumdan kolayca çoğalıyor.
Bu arada davetsiz misafir var çiçeğin üzerinde. ;)
Bu sene böcekler benim fotoğraflarıma girmek için çok çabalıyor. :D
Bu da duvarla yerdeki beton arasındaki minicik çatlakta tohumdan çıkıp büyüyen papatya. Bu kadar alanda güzel bir çiçek açtı ve devamı da var çiçeklerin.
Mısırlar...
Bu sene kurtlar erken faaliyete geçtiler.
Patateste de tomurcuk var. Onun da çiçeğini göreceğiz kısmetse. ;)
Karpuzlar da gelişiyor. Erkek çiçekleri yakından çektim henüz dişi çiçek yok üzerinde ama haftaya onları da görürüz tahminimce.
Atlantic Dill's Giant kabağı.
Erkek ve dişi çiçekleri resimledim sonra da dişi çiçeği koparttım bitki biraz daha büyüsün kendini yormadan. ;)
Bodur domatesler...
1.sinde mildiyö var ama ilaçlamadım daha bakalım nasıl olacak. Çok kötü olursa ilaçlayacağım. Normalde hızlı yayılması lazım ama yayılması yavaş.
Böğürtlenler de çiçeklenmeye başladı, kızım çok sevinecek. ;)
Trabzon hurması beni unutmayın diyor, çiçekleri de çok güzel kokuyor. Bu sene iyi çiçek var.
Şeftaliler yavaş yavaş kendini belli ediyor.
Gel beni ye diyor ama biraz daha sabredeceğim, kızarsın iyice. :D
sayin h Dogan bahcenizde hersey yetismis
bol hasatlar hele kaysilar :D cok guzeller elinize saglik.))
sayin h Dogan bahcenizde hersey yetismis
bol hasatlar hele kaysilar :D cok guzeller elinize saglik.))
Teşekkürler yağmur Hanım. Erkenci çeşitler hızlı büyüyorlar mayıs ayında şeftali ve kayısı yiyeceğiz kısmetse. Tabi yenidünyayı da yemeğe başlarız artık. :D
Maşallah maşallah Sn Doğan bahçede meyvalar şenlenmiş,bakım güzel olunca doğa'da verimli oluyor,emeklerinize sağlık.
Selamlar
Maşallah maşallah Sn Doğan bahçede meyvalar şenlenmiş,bakım güzel olunca doğa'da verimli oluyor,amaklarinize sağlık.
Selamlar
Teşekkürler Sn. adneser, sizin bitkileriniz de harika takipteyim sizi, aşırmaya geleceğim. :D
Fazla vaktim yok malesef yoksa daha güzel olurdu, bahçeyi yine otlar kapladı. Sadece haftasonum var onda da dinlenemiyorum. :o
Teşekkürler Sn. adneser, sizin bitkileriniz de harika takipteyim sizi, aşırmaya geleceğim. :D
Fazla vaktim yok malesef yoksa daha güzel olurdu, bahçeyi yine otlar kapladı. Sadece haftasonum onda da dinlenemiyorum. :o
Sayın Doğan
Aşırınca daha güzel gelişiyormuş :D derler.
Sayın Doğan
Evet katılıyorum. Şimdiden alıştırma yapıyorum sonra kızmayın. :D
Allah bereketini versin. Her şey çok keyifli gözüküyor.
Sizin iklime bakıyorum Sapancanın iklimine bakıyorum ne kadar çok fark ediyor. Siz domatesleri, şeftalileri yemeğe başlayacaksınız biz sebze fidelerini yeni dikmeye başlıyoruz buradaki meyve ağaçlarının çoğu çiçekte sizler kısmetse yakında hasata başlayacaksınız.
Afiyetle kalın.
Allah bereketini versin. Her şey çok keyifli gözüküyor.
Sizin iklime bakıyorum Sapancanın iklimine bakıyorum ne kadar çok fark ediyor. Siz domatesleri, şeftalileri yemeğe başlayacaksınız biz sebze fidelerini yeni dikmeye başlıyoruz buradaki meyve ağaçlarının çoğu çiçekte sizler kısmetse yakında hasata başlayacaksınız.
Afiyetle kalın.
Teşekkür ederim Sn. tturt.
İklim farkı çok belirgin, bir de şeftali erkenci bir çeşit olduğu için hızlı büyüyor. Sebze ocak sonunda ekip örtüaltına almıştım. Hem havanın ılık gitmesi hem de örtüaltında olmaları nedeniyle erkenci oldular.
Son olarak da yeni aldığımız küpe çiçeği. ;)
neslihan0602
25-04-2013, 22:19
Eee pes ! 5 yıldızı hakettiniz şimdi:)
Eee pes ! 5 yıldızı hakettiniz şimdi:)
Teşekkür ederim. ;)
Sizin bitkileriniz de harika.
loveforlife
26-04-2013, 11:22
Sevgili h_dogan,
Benim de sizin bahçeden epey şey aşırasım, hatta bahçeyi talan edesim var:D Çatlatıyorsunuz insanı ama!
Sevgili h_dogan,
Benim de sizin bahçeden epey şey aşırasım, hatta bahçeyi talan edesim var:D Çatlatıyorsunuz insanı ama!
Yeter ki talan edecek kişi bitkilerin kıymetini bilsin sorun yok benim için. Eğer sadece talan edecekse bozulurum o zaman. ;)
loveforlife
26-04-2013, 17:48
Yeter ki talan edecek kişi bitkilerin kıymetini bilsin sorun yok benim için. Eğer sadece talan edecekse bozulurum o zaman. ;)
Benim gibi bir bitki delisinin sadece talan edeceğini mi sandınız ki?:o
çok beğendim , çok çok beğendim bir solukta gezdim bahçenizi..
Benim gibi bir bitki delisinin sadece talan edeceğini mi sandınız ki?:o
Tabi ki sizin talan etmeyeceğinizi biliyorum Sn. loverforlife. Benim demem başka anlamdaydı. ;)
çok beğendim , çok çok beğendim bir solukta gezdim bahçenizi..
Beğeniniz için teşekkür ederim Sn. hüzün. Herzaman bekleriz. ;)
Şeftaliler bu sene daha tam olmamasına rağmen lezzetli. Havalar sıcak gidince tadı daha güzel oldu.
Güllerde külleme var ne de hızlı yayıldı.
Angels trompet- melekler borazanı
Diğer begonya tomurcuklandı.
Son olarak bodur domatesler...
milaca2010
30-04-2013, 22:51
Gülleriniz çok güzel sn. h_dogan; muhakkaki bir çaresi tedavisi vardır külleme hastalığının, bir an önce tedavi edin, yazık olmasın o güzelim güllerinize.
Şeftaliler olmuş bile sizin memleket çok bereketli büyük bir fark var arada.
Bereketli ürünler dilerim, esen kalınız...
Gülleriniz çok güzel sn. h_dogan; muhakkaki bir çaresi tedavisi vardır külleme hastalığının, bir an önce tedavi edin, yazık olmasın o güzelim güllerinize.
Şeftaliler olmuş bile sizin memleket çok bereketli büyük bir fark var arada.
Bereketli ürünler dilerim, esen kalınız...
Teşekkür ederim Sn. milaca.
Bu hafta ilaçlayacaktım ilaçlayamadım, sıcaklar da birden bastırınca hızla yayıldı külleme yarın atabilirsem atacağım. Çiçekler bitince hafif bir budama yapacağım güllere.
Şeftaliler erkenci, hava da sıcak gidince kızardılar erkenden.
Sağlıcakla kalın.
YeniGine
30-04-2013, 23:27
Sayın hdoğan; maşallah herşey yolunda, bitkiler çok güzel... Kınanız çiçeğini bile açmış benim kınalar henüz fide bile olamadılar... Güllerinizin hepsi açmış, ne kadar güzel, 691 nolu mesajınızdaki ilk gül maşallah çok güzel. Kaktüsleriniz çokmuş ve çiçek açmış. Çok güzel, ellerinize sağlık...
Son olarak bodur domatesler...
Sayın Doğan
Bodur domatesleri bir hafta-10 güne kadar yersiniz heralde, Afiyet olsun.
Saygı ve selamlar.
Sn. Doğan; bahçenizin keyif zamanı gelmiş. Bugün 5 çayına sizdeyiz.:)
MAŞALLAH, tam bir gül bahçesi olmuş. Papatyalar ve gelinciklerin görüntüsüne söyleyecek söz bulamıyorum.
Meyveler ve sebzeler gene öyle.
Sağlıklı günlerde keyifle yaşayınız.
Sayın hdoğan; maşallah herşey yolunda, bitkiler çok güzel... Kınanız çiçeğini bile açmış benim kınalar henüz fide bile olamadılar... Güllerinizin hepsi açmış, ne kadar güzel, 691 nolu mesajınızdaki ilk gül maşallah çok güzel. Kaktüsleriniz çokmuş ve çiçek açmış. Çok güzel, ellerinize sağlık...
Teşekkürler Sn. YeniGine. Kına çiçeği kendi kendine tohum döküp çıkıyor. Biraz kalabalıklar aslında ayırmamız lazım. Sadece bir renk var değişik renk bulmak lazım. :D
691 nolu mesajdaki ilk gül çok güzel bence de. Hem tomurcuk fazla hem de açanı fazla. Bir de uzun süre açık kalıyor bozulmadan.
Kaktüsleri ekip bırakmışız, ilgilendiğimiz yok. Ben kaktüslere pek ilgili değilim annem getirmişti o kaynana topuzlarını, bayadır bizdeler. ;)
Sağlıcakla kalın.
Sayın Doğan
Bodur domatesleri bir hafta-10 güne kadar yersiniz heralde, Afiyet olsun.
Saygı ve selamlar.
Teşekkürler Sn. adneser. Aslında hava dengesiz olmasaydı belki de yerdik şimdiye kadar. :D
Meyveleri iri olan geçen sene düşen tohumlardan kendiliğinden çıktı, meyveleri diğerlerine göre sanki biraz iri ama bitki çok zayıf kaldı belki de yerini erken değiştirmedim diyedir. Yapprakları aşırı yağmurdan hastalanmıştı, ilaçlama yapmadım ama toparladı. Demek ki dayanıklı birazcık. :D
Sağlıcakla kalın.
Sn. Doğan; bahçenizin keyif zamanı gelmiş. Bugün 5 çayına sizdeyiz.:)
MAŞALLAH, tam bir gül bahçesi olmuş. Papatyalar ve gelinciklerin görüntüsüne söyleyecek söz bulamıyorum.
Meyveler ve sebzeler gene öyle.
Sağlıklı günlerde keyifle yaşayınız.
Teşekkürler beğeniniz için Sevgi Hanım. 5 çayına bekleriz. ;)
Papatya ve gelinciklerin birlikte açmaları harika bence de. Kırmızı-beyaz çok güzel bir görüntü.
Sağlıcakla kalın.
Ah bir de bahçede çıkan otları bir görseniz!
akçabardak
01-05-2013, 11:03
Tek sözle; Muh- te- şem... ellerinize sağlık.
Fagus Sylvatica
01-05-2013, 11:19
Her şey çok güzel sayın h_dogan. Bahçeniz müthiş. Özellikle lila gülünüz çok güzel. Bir de melekler borazanı müthiş. (sayenizde adını öğrendim benim de var ama adını unutmuştum bakım bilgilerini bulamıyordum) Onu yetiştirmek çok meşakkatli benim için. Kışın içeri, yazın dışarı pek etkileniyor. Ama sonunda o kokuyu duyunca hepsine değdiğini düşünüyor insan :)
Tek sözle; Muh- te- şem... ellerinize sağlık.
Çok teşekkür ederim Sn. akçabardak. Ama sizin bahçeniz daha düzenli, inşallah ben de bir düzen oturtabilirim.
Sağlıcakla kalın.
Her şey çok güzel sayın h_dogan. Bahçeniz müthiş. Özellikle lila gülünüz çok güzel. Bir de melekler borazanı müthiş. (sayenizde adını öğrendim benim de var ama adını unutmuştum bakım bilgilerini bulamıyordum) Onu yetiştirmek çok meşakkatli benim için. Kışın içeri, yazın dışarı pek etkileniyor. Ama sonunda o kokuyu duyunca hepsine değdiğini düşünüyor insan :)
Teşekkürler Sn. Fagus sylvatica.
O gülün rengi gerçekten ilginç ben de çok seviyorum. Değişik renkli olanlar benim ilgimi çekiyor. Tabi sadece gül değil diğer bitkiler için de geçerli.
Melekler borazanını kışın içeri alma lüksüm yok her sene kışın üst kısmı donuyor baharda tekrar sürüyor. Ben biraz fazla olan dalları budadım. Kökleri gelişmiş olduğu için çok fazla sürgün verdi. Korunaklı yerlerde gördüğüm borazanlar kışın bile çiçekliydi. Çiçekleri çok gösterişli ve akşamları da çok hoş bir koku yaydıkları için seviyorum. Bu sene beyazını da buldu sağolsun komşumuz. Bakalım ikisi nasıl anlaşacaklar. :D Tabi yanyana olmayacaklar çünkü diğerinin yanında güller var. ;)
Sağlıcakla kalın.
maşallah söze gerek yok seyir yetiyor
maşallah söze gerek yok seyir yetiyor
Teşekkürler Sn. attar beğeniniz için. İnşallah sizin fideler de kısa zamanda kendine gelir, siz de keyifle izlersiniz büyümelerini.
Dün sebzeleri salma sulama ile suladım. Hepsinin yaprakları büzüşmeye başlamıştı. Hava dün 39 dereceydi :dilli:
Gülleri dün ilaçladım. Çare olur mu göreceğiz. ;)
Kullanılan ilaçlar:
Külleme için; Penconazole EC 100 g/l 100L suya 25 cc öneriliyor ama ben fazla koydum.
Yaprak biti için; Acetamiprid SP %20 güle ruhsatı yok sırt pompasına 10-20g arası koydum. Göz kararı. ;)
Güllerinize bayıldımmmm....Hepsi harika , ama narçiçeği rengindeki kıvırcık yapraklı olanı hiç görmemiştim....Domates çiçeğinin bu kadar güzel olduğunu da çekilen yakın plan kare den görmüş oldum.... İkliminizin sıcaklığı size öncelik tanıyor...Bizdeki ağaçlar daha bazıları çiçekte ,siz meyveleri görüyorsunuz.....Hepsi çok çok güzeller ve bakımlılar...
Ellerinize sağlık...İyi günlerde keyfini çıkarınız.....Selam ve sevgiler sevgili h dogan.....:)
Güllerinize bayıldımmmm....Hepsi harika , ama narçiçeği rengindeki kıvırcık yapraklı olanı hiç görmemiştim....Domates çiçeğinin bu kadar güzel olduğunu da çekilen yakın plan kare den görmüş oldum.... İkliminizin sıcaklığı size öncelik tanıyor...Bizdeki ağaçlar daha bazıları çiçekte ,siz meyveleri görüyorsunuz.....Hepsi çok çok güzeller ve bakımlılar...
Ellerinize sağlık...İyi günlerde keyfini çıkarınız.....Selam ve sevgiler sevgili h dogan.....:)
Teşekkürler Berrin Abla. Senin kadar ilgilemesem de bir şeyler yapmaya çalışıyorum tabi yetiştiremiyorum hepsine o ayrı konu. :D Bazen gece 10'a kadar saksılardan ot yolduğum oluyor. :D Görseler bu deli ne yapıyor akşam akşam der. :D
Sonuç olarak beğeniyorlar ama önemli olan o. Ama daha çok işi var bahçenin. Bu sene ağaçları kireçle badana yapacağım kısmet olursa. ;)
Şeftali ve yenidünya yetişti yiyoruz artık, inşallah herkes için bereketli bir sene olur.
Sağlıcakla kalın.
Güller salkım salkım açtı. ;)
Diğerlerinden bir görüntü.
Fagus Sylvatica
03-05-2013, 22:09
Bunlar gülse bizimkiler ne sayın h_dogan :D Bir tane açtı diye seviniyorum ben ;)
akçabardak
03-05-2013, 22:31
Hepsi de çok güzel ama şu bembeyaz arslanağzına bayıldım doğrusu, pamuk gibi rengi var
maşallah diyeyim de nazar değmesin, çok hoşuma gitti çünkü.
Saygılar.
milaca2010
03-05-2013, 22:48
İmrendim vallahi, nedir bu işin sırrı sn. h_dogan: Gülleriniz kıskandıracak güzellikteler maşallah öbek öbek açmışlar, özelliklede pembe renklisi.
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/399170d1367611409-dsc07354.jpg
Yorgunluk hissetmez insan bu bahçede, çalışmakta güzel bir köşesinde oturup çay yudumlamakta:)
Aileniz ve sevdiğiniz dostlarınızla sağlıkla tadını çıkartmanızı dilerim.
YeniGine
03-05-2013, 23:54
Sayın hdoğan, maşallah maşallah küpeler, kınalar, aslanağızları, papatyalar, gelincikler, sardunyalar hepsi harikalar...
Ve yanlış hatırlamıyor isem gülleriniz için; etrafını temizledim bu kadar, az gübre belki onu bile vermem demiş idiniz; peki bu güller nasıl böyle bu kadar güzel oldular ki?..
Ellerinize sağlık...
Bunlar gülse bizimkiler ne sayın h_dogan :D Bir tane açtı diye seviniyorum ben ;)
Teşekkür ederim beğeniniz için. Bu sene şimdiye kadarki en iyi senesi diyebilirim güllerin. ;)
Hepsi de çok güzel ama şu bembeyaz arslanağzına bayıldım doğrusu, pamuk gibi rengi var
maşallah diyeyim de nazar değmesin, çok hoşuma gitti çünkü.
Saygılar.
Aslanağzıları dayanıklı oldukları için ben de seviyorum. Renk seçenekleri de fazla, peyzaj için uygun bir tür bence. Hem çiçekleri budadıkça da yeni sürgün verip açıyor.
Bunların tohumlarını takas şenliğine eklerim böylece çoğalmış olurlar. Ben bu sene takastan da almıştım bakalım onlar hangi renk olacaklar.
Aslanağzılar bodur değil, ben bodurları pek sevmiyorum ama bir tane de bodura benzeyen var. :D
İmrendim vallahi, nedir bu işin sırrı sn. h_dogan: Gülleriniz kıskandıracak güzellikteler maşallah öbek öbek açmışlar, özelliklede pembe renklisi.
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/399170d1367611409-dsc07354.jpg
Yorgunluk hissetmez insan bu bahçede, çalışmakta güzel bir köşesinde oturup çay yudumlamakta:)
Aileniz ve sevdiğiniz dostlarınızla sağlıkla tadını çıkartmanızı dilerim.
Teşekkür ederim Sn. milaca. Çiçekler çok güzel açıyor bu sene ama otlarla başım belada. Her tarafı sardılar benim de pek vaktim olmadığı için büyüyor hızlıca.
Bitkiler beni seviyor, onun için beni mutlu ediyorlar. :D Şaka diyeceğim ama gerçekten de sevdiğim için neredeyse hangi bitkiyi eksem tutuyor diyebilirim. Güller bu sene 5. yılına girdiler, kökleri iyi geliştiği için daha iyi sürgün veriyorlar tabi ben de sert buduyorum, zayıf dal bırakmıyorum. Bu sene hiç gübre kullanmadım.
Sağlıcakla kalın.
Sayın hdoğan, maşallah maşallah küpeler, kınalar, aslanağızları, papatyalar, gelincikler, sardunyalar hepsi harikalar...
Ve yanlış hatırlamıyor isem gülleriniz için; etrafını temizledim bu kadar, az gübre belki onu bile vermem demiş idiniz; peki bu güller nasıl böyle bu kadar güzel oldular ki?..
Ellerinize sağlık...
Evet sadece budadım ve çapaladım diplerini Sn. YeniGine. Geçen hafta ilk kez suladım salma sulama ile. Tabi hayvan gübresi kullanıyorum 2 senede bir. Bizim bahçenin toprağı oldukça süzek, iyi gelişiyorlar. Tek sorun fazla susuyorlar. Çiçek açımı bitsin çiçek saplarnı budayacağım biraz da gübre vereceğim. Bakalım nasıl olacaklar. ;)
Görmemişin küpe çiçeği olmuş paso fotoğraflarını çekiyor. :D
Saksı altlığını koydum suyu oradan veriyorum genelde, hava çok sıcak.
Kışın düşüp kırılan Aeonium yeniden filizleniyor bakalım nasıl olacak garibimde dal kalmadı.
Takastan gelen petunyalar 3 renk çıktı. İki tanesinin fotoğrafları. ;) Pembe olanda 3-4 küçük yaprak var ama çiçeğe bakın maşallah. :D
Yaprak güzeli
399326
Ateş çiçeği
399327
Bu da Sn. ddmk'nın hediye ettiği sukulent adını bilmiyorum öğreneceğiz. ;)
399328
Portulacaria'yı evin girişine aldık Ficus'un yanına dışarıda şimdiye kadar çok iyi gelişti.
Cam güzeli
399330
Çıtlık- kadife çiçeği
399331
Evin girişinden bir görüntü. Çin lahanaları çiçeklendi. Papatyalar çok fazla çıkmıştı koparmadığım için her yeri sardılar ben de açtıkları için bıraktım çiçekleri bitince sökeceğim hepsini.
Kalanchoe'lerin çiçekleri bitti gibi...
Alttan filizlenmeye de başladılar...
Çin lahanasının da çiçeği yakın çekim çok güzel.
Bodur domateslerde renk dönüşümü var.
Bahçedeki domateslerden görüntüler. Hepsini kamışa bağlıyorum.
2. fotoğraftaki domatesi sanırım danaburnu küçükken kesmiş havalar aşırı ısınınca soldu.
Aşılı karpuz da tutmaya başladı.
Asmalarda üzüm salkımları belli oluyor.
Karabuğday daha çok küçük ama tomurcuk var.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.