View Full Version : farpali / balkon
Nasıl çıtırlar,nasıl güzeller...
Erica
Merhaba,
balkonumdaki diğer bitkilerim
Bu sene çiçek verdi,coştukça coşuyor.
Herhangi bir yaralanmada vb.. Bir dalından küçük bir parçayı enlemesine kesip,jelimsi sıvıyı tahriş olmuş **** yaralanmış bölgeye sürüyorum.Mucizevi bir hızla tedavi edip, yarayı kısa zamanda iyileştiriyor.
Bu kaçıncı kuşak bilmiyorum,annesi uzaklarda!!Yaprakdan yaprağa bana ulaştı:)
Üç yaprakdan bu hale geldi Mayıs ayından bugüne.
Birkaç hafta önce bitti çiçekleri
Buda benim asil çiçeğim ama adını ve bakımını bilmiyorum.Acaba bu çiçeği tanıyan arkadaşlar beni bakımı ve adı konusunda bilgilendirebilirlermi?
Alacazia
SN.Parpali,hoş geldin sayfan hayırlı olsun saksılar çok güzel kaktüslerin küpen harika diyerleride ellerine sağlık.
Sayın farpali, yeni sayfanız hayırlı olsun.
Gözünüzün nuru dediğiniz çiçeğiniz muhteşem görünüyor, onu nereden aldığınızı öğrenebilir miyim?
Sayın farpali, yeni sayfanız hayırlı olsun.
Gözünüzün nuru dediğiniz çiçeğiniz muhteşem görünüyor, onu nereden aldığınızı öğrenebilir miyim?
Merhaba,
Gerçekten muhteşem.Yaklaşık biray önce Koçtaş dan aldım.ancak dün Erenköy Bauhouse da da gördüm,son iki tane kalmıştı hemde Koçtaş ın yarı fiyatına.
Ferzan
SN.Parpali,hoş geldin sayfan hayırlı olsun saksılar çok güzel kaktüslerin küpen harika diyerleride ellerine sağlık.
Hoşbulduk Sayın Sevim4,
Çok teşekkür ederim,beğenmenize memnun oldum.
Ferzan
Buda benim asil çiçeğim ama adını ve bakımını bilmiyorum.Acaba bu çiçeği tanıyan arkadaşlar beni bakımı ve adı konusunda bilgilendirebilirlermi?
Sonunda Sn.jinepop sayesinde çiçeğimin adını öğrendim.
Alocasia Amazonica.
Yeşil yapraklı ve yaprakları üzerindeki beyaz çizgileri ile çok güzel görünen muhteşem çiçektir.
Alocasia bitkisinin yetiştirilmesi, bakımı ve sulanması:
*Doğrudan güneş ışığı isteyen bu bitkiyi güneş ışığına maruz bırakmak yaprakları için çok yararlıdır.
*Güneş ışığını gören kısımlar ışığa doğru bir eğilimde bulunur. Bu eğilmeleri engellemek için çiçeğin gölgede kalan kısımlarını belirli aralıklarla değiştirmeliyiz.
*Çok fazla soğuk ve sıcak havada bırakma çiçeğin yapraklarına ve köklerine zararlıdır.
*Hava akımlarından kolay etkilenen alocasia bitkisini bu etkiden korunmalıdır.
*Her bitki gibi zamanla toraktaki vitamin ve mineralleri tüketen bitkiye yılda en az bir kere vitamin ve mineral desteği sağlanmalıdır.
*Saksı değişimi genellikle sıcak ayların başlangıcı olan nisanda yapılmalıdır.
* Alocasia bulunduğu yerde başka cisimlerle temasta bulunmalıdır.
Sulamada en önemli unsurlar;
-Kış aylarında bitki aşırı soğuktan korunarak çok az sulanmalıdır.
-Yaz aylarında ise bitkinin suya olan ihtiyacı artacağından bitkiye verilen suyun arttırılması gerekmektedir.
-Su toprağın her tarafına ulaştırılmalıdır.
-Bitkiyi sularken kullanılan kap her sulamada aynı ölçüde, sulamalar aynı günde ve aynı miktarlarda su dökülmelidir.
- Alocasiamızda çok büyük bir değişiklik görülmediği sürece sulanmada kullanılan kap, ölçü ve su miktarı değiştirilmemelidir.
* Alocasia bitkisini yetiştirmede en önemli kural kış aylarında oda sıcaklığının 16 °C nin altında olmaması gerektiğidir.
*Bitkiye kış aylarında musluktan aldığımız soğuk çeşme suyunu vermemeliyiz. Verdiğimiz su oda sıcaklığında olmalıdır.
Alocasia Bitkisinin Çoğaltılması:
* Alocasia bitkisinin gelişimi pek hızlı olmaz. Boyu çok fazla uzamaz.
*Çoğaltılması sırasında köklerinden ayrılan alocasia derhal ayrılan köklerinden başka bir saksının içine dikilerek çoğaltılır.
*Bu yönteme kökten ayırma yöntemi denilmektedir. Kökten ayrılan 2.bitkimiz en kısa zamanda büyüyerek çiçek açar ve diğer bitkide tekrar kök vermeye başlar.
* Alocasianın çoğaltılması en uygun zaman mayıs ayıdır.
* Güney Amerika kökenli.
Bu güzelin tohumlarından ektim.
Yaşayan Taş Lithopslara benzer, dikensiz, eşsiz biçimli ve muhteşem pastel renk çiçekli bir sukulenttir. Kaktüs yetiştiricileri arasında değişik tür ve hibrit varyeteleri aranan Arygyroderma'lar, gövde büyüklüklerine nispeten iri çiçekler açarlar . Yumurta şekilli ve kendisini yemek isteyen hayvanlardan kamufle olmak için taş benzeri görüntü sergilerler.
Çiçeklenme sonbahar aylarında gerçekleşir.
Ekim: Tohum ekim dönemleri ilkbahar ve sonbahar aylarıdır. Yağmur suyu çimlenmeyi olumlu etkilediğinden ilk kez yetiştirecekler, ısının 16-22 derece olduğu bu dönemlerde, üretim saksılarını yağmurun hafif hafif yağdığı günlerde dış mekana çıkartmaları tavsiye olunur.
Tohumlar dikildi.2 hafta nasıl beklerim:rolleyes:
Gelişmeleri ilerleyen günlerde paylaşacağım.
Bu kaçıncı kuşak bilmiyorum,annesi uzaklarda!!Yaprakdan yaprağa bana ulaştı:)
Üç yaprakdan bu hale geldi Mayıs ayından bugüne.
Hoş geldiniz Sayın Farpali,
Sayfanız hayırlı olsun.
Su güzeliniz bende de var. Echeveria (http://www.agaclar.net/forum/kaktus-ve-sukulent/4706.htm) cinslerinden biri (http://www.kaktus.web.tr/default.asp?islem=urunler&id=659&catid=1&sayfa=3&kaktus=SUKKULENT).
Çok bereketli bir sukulent. Senede belkide 10-15 tane alttan yavru veriyor. Yaz kış balkonda.
Kolay gelsin, sağlıkla kalın inşallah.
Saygılarımla lütfen.
Hoş geldiniz Sayın Farpali,
Sayfanız hayırlı olsun.
Su güzeliniz bende de var. Echeveria (http://www.agaclar.net/forum/kaktus-ve-sukulent/4706.htm) cinslerinden biri (http://www.kaktus.web.tr/default.asp?islem=urunler&id=659&catid=1&sayfa=3&kaktus=SUKKULENT).
Çok bereketli bir sukulent. Senede belkide 10-15 tane alttan yavru veriyor. Yaz kış balkonda.
Kolay gelsin, sağlıkla kalın inşallah.
Saygılarımla lütfen.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için Sn mrduran.
Herkeze iyi günler.
Bugün sizerle çok cici,ilginç bir ürün paylaacağım.Ben bayıldım umarım sizleride gülümsetır.Bugünlerde hepimizin tebessüme ihtiyacımız var..
Bakın ne buldum netde sörf yaparken
Saksınızın içinde bitkiyi alttan besleyen bir yapay kök bulunur. Sincabın kafası yarım gözükürken su eklenmemiş durumdadır.
2) Saksının yan aşağı tarafındaki kesik daldan su ekleyin. Şimdi sincabın kafası yukarı doğru çıkacaktır.
3) Sincabın kafası çıkabildiği en yüksek seviyeye çıktığında artık daha fazla su doldurmayın. Bu durumda sincabın yüzünü delikten tümüyle görebiliyorsunuz demektir.
4) Bitki su ile beslendikçe sincap tekrar aşağı doğru inecektir. Su bittiğinde en alt pozisyonda olacaktır.
5) Sulamanız gerektiğinde yine aynı işlemi tekrarlarsınız.
Nasıl?...Çok eğlenceli değilmi?:)
Çimlenmeye başlayınca,fotoları paylaşacağım.
Çiçek sularken etrafı ıslatma derdine son:)
Sn. farpali, sayfanız hayırlı olsun.
Oldukça güzel ve bir o kadarda titizlikle bakımları yapılmış bitkileriniz var.
Son saksınız hoşuma gitti. :). Çok eğlenceli.
Sn. farpali, sayfanız hayırlı olsun.
Oldukça güzel ve bir o kadarda titizlikle bakımları yapılmış bitkileriniz var.
Son saksınız hoşuma gitti. :). Çok eğlenceli.
Teşekkür ederim Sayın Tura.
Sayın farpali sayfanız hayırlı olsun.
Teşekkür ederim Sayın smnunal
sn.farpali hoş geldiniz sayfanız hayırlı olsun sayfayı açarken sanki geçiyormuşunuzda uğramış gibi olmuş ziyanıyok iyiki burdasınız :D çiçeklerinizi güle güle büyütün.
sn.farpali hoş geldiniz sayfanız hayırlı olsun sayfayı açarken sanki geçiyormuşunuzda uğramış gibi olmuş ziyanıyok iyiki burdasınız :D çiçeklerinizi güle güle büyütün.
Merhaba BAYÇALI,
Hoşbulduk."Sayfanız hayırlı olsun sayfayı açarken sanki geçiyormuşunuzda uğramış gibi olmuş" size bunu hissettiren nedir?Çokmu abuk subuk olmuş?:(
Burada olmakdan çok mutluyum.İyi dilekleriniz içinde ayrıca teşekkürler.
Çiçekleriniz çok güzeller.
Orkideniz umarım kurtulur.Alocasia'nıza bayıldım.Nereden aldınız?Ben de arıyorum;ama bulamadım.Ankara'da annemde var;ama onunki de çok cılız.Yavrusu olsa ayırıp alacağım ama henüz yok.
Çiçekleriniz çok güzeller.
Orkideniz umarım kurtulur.Alocasia'nıza bayıldım.Nereden aldınız?Ben de arıyorum;ama bulamadım.Ankara'da annemde var;ama onunki de çok cılız.Yavrusu olsa ayırıp alacağım ama henüz yok.
Merhaba Sayın Tika,
İnşallah iyileşir.Alocasia bana hediye geldi iki ay önce..Büyük ihtimalle Çengelköydeki bir sera dan alındı diye hatırlıyorum.Beylerbeyi,Çengelköy,Emirgandaki sera larda çok süpriz ve çeşitli bitkiler ve tabii Alocasia bulmanız ihtimali yüksek.
Çok güleryüzlü..Mor Salkımım ve Sardunyalarım bayılıyorlar ona!:D,tabii bende
Çok güleryüzlü..Mor Salkımım ve Sardunyalarım bayılıyorlar ona!,tabii bende
Kaktüs bahçemi yeniden düzenledim.Sanırım bu yılın son çiçeklerini sunuyorlar bana.
Çin gülümün fanatiği, hiç bırakmıyorlar birbirlerini!:D!!!
Merhaba BAYÇALI,
Hoşbulduk."Sayfanız hayırlı olsun sayfayı açarken sanki geçiyormuşunuzda uğramış gibi olmuş" size bunu hissettiren nedir?Çokmu abuk subuk olmuş?:(
Burada olmakdan çok mutluyum.İyi dilekleriniz içinde ayrıca teşekkürler.
amacım sizi üzmek değil sn.farpali sizi üzdüysem özürdilerim sayfanın girişi diğer sayfalara bakarak biraz garip geldi okadar bol çiçekli günlerdilerim.....:)
amacım sizi üzmek değil sn.farpali sizi üzdüysem özürdilerim sayfanın girişi diğer sayfalara bakarak biraz garip geldi okadar bol çiçekli günlerdilerim.....:)
Yok hayır şaşırdım sadece.Acemiyim forumu kullanmakda,girişi değiştirmeyide denediysemde beceremedim açıkcası.Siz tecrübeli üye dostların desteği ile öğreneceğim inşallah.Güzel bir hafta sonu geçirmenizi dilerim Sayın BAYÇALI:).
Ferzan
Yine balkonumun bir sakini ama ben yine adını bilmiyorum bu güzelliğin....
Ağaçlar net ailesine hoşgeldiniz.Bitkilerinizi güle güle büyütün,Çin gülünüzün formunu çok beğendim,siz mi şekillendirdiniz yoksa böyle mi aldınız.Esen kalın.
Ağaçlar net ailesine hoşgeldiniz.Bitkilerinizi güle güle büyütün,Çin gülünüzün formunu çok beğendim,siz mi şekillendirdiniz yoksa böyle mi aldınız.Esen kalın.
Hoşbulduk Sayın berçin.
Uzun zaman önce bu şekilde aldım , formu korumak içinde arada sırada minik budamalar yapıyorum.
İyi günler dilerim.
Hiç bir şeyinizi atmayın , mesela bakın güzel olmamışmı?
Hiç bir şeyinizi atmayın , mesela bakın güzel olmamışmı?
Olmamış olurmu. Hemde çok güzel olmuş.
Beğenmekle kalmayıp bir de yazayım dedim.
gilanlar çoğalıyor.
Olmamış olurmu. Hemde çok güzel olmuş.
Beğenmekle kalmayıp bir de yazayım dedim.
gilanlar çoğalıyor.
Çok teşekkür ederim Sayın Tura:)))).sayfamı ziyaret etmenize çok memnun oldum.
Ayşe Derin
06-10-2012, 16:01
Size misafir olmak çok keyifliydi, ellerinize sağlık, sefanız olsun.
Size misafir olmak çok keyifliydi, ellerinize sağlık, sefanız olsun.
Çokkkk teşekkür ederim Sevgili Ayşe hanım,
Herzaman beklerim.
Sevgiler
5 aydır benimle ama bu kadar adıyla müstesna "mum" gibi öylece duruyor, ne bir ekstra sürgün, ne bir çiçek...Sanırsınız yapay çiçek..Neden acaba ? Kendini küstüm çiçeği mi sanıyor;),,bir fikri olan varmı acaba:confused:
dağçiçeği
06-10-2012, 16:27
Sayfanız hayırlı olsun Sayın Farpali.Hoş geldiniz.
Sayfanız hayırlı olsun Sayın Farpali.Hoş geldiniz.
Çokk teşekkür ederim Sayın dağçiçeği:).Hoşbulduk.
Coştu.....
Nasıl güzel...
Yine balkonumun süpriz misafirlerinden biri.Sardunyalarımın arasında buldum,ve başka bir saksıya taşıdım...Mini mini çiçeker açmaya başladı.Adını bilmiyorum ama ben ona Tanrı misafiri diyorum:)
Bu nasıl bir güzelliktir, nasıl bir doğa harikasıdır.sırt sırta vermiş iki ördek yavrusu!!!bir orkide çeşidi dir herhalde.tanıyan varmı:eek::confused:
Bu yeni haftada benim doğa aşığı ,çiçek delisi olduğumu bilen dostlarım bana yeni bitkiler yollamışlar..yolda geliyorr...sabırsızlanıyorum kavuşmak için..Tabii hepsinide sayfamda paylaşıp bakımlarını tecrübeli arkadaşlardan soracağım..
Beyaz gelinim nasıl güzel "Günaydın" dedi bu sabah bana.
Rahmetli anneannem "çaldığın çiçek daha iyi tutar" derdi:)),Bende bugün yolumun üstünde , gördüm ve bir dal aldım, yine izinsiz aldığım için çiçekli dalına kıyamadım,çiçeksizinden kırdım,eve getirdim ve suya koydum, kök vermesi ümidi ile.Ama adını bilmiyorum, çelik ile suda kök verirmi?...Tanıyan varsa beni bilgilendirsinler lütfen.Çok güzel lila-mor çiçekleri var.
Adını bilen varmı:confused:
Adını bilen varmı:confused:
Sayın selis den geldi cevap,"Ağaç Menekşesi" imiş..Teşekkür ederim
Yarından itibaren hava sıcaklığı 10 derece düşecekmiş..Yani son bol güneşli günler.Bugünde öyle bir gündü ve bende Balkonumda güneşi fotoğrafda dondurdum..Soğuk günlerde bakıp ısınmak için :)))!
Ve "çaldığım " dalın görseli:)
Web den alıntı.
gokcegokce
07-10-2012, 21:11
Bu da benim duranta erectam sn. farpali. İzmir Kemeraltından Unutma Beni çiçeği diye satın almıştım ama ağaç menekşesi olduğunu öğrenmiştim. Dediğiniz gibi uzantılarından çok güzel minik mavi çiçekler açıyor. Ancak suda kökleneceğini sanmıyorum çünkü benimki yaşlı bir daldan köklendirilmiş bir bitki. Uzman olmamakla beraber bence direkt toprağa dikilmeli. Yine de bir araştırın diyorum, sevgiler...
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/323266d1344008943-dsc_0261.jpg
Ali_askn
07-10-2012, 21:14
maşallah sn farpali çiçekleriniz ve balkonunuz harika ellerinize , emeklerinize sağlık :)
[QUOTE=gokcegokce;1028669]Bu da benim duranta erectam sn. farpali. İzmir Kemeraltından Unutma Beni çiçeği diye satın almıştım ama ağaç menekşesi olduğunu öğrenmiştim. Dediğiniz gibi uzantılarından çok güzel minik mavi çiçekler açıyor. Ancak suda kökleneceğini sanmıyorum çünkü benimki yaşlı bir daldan köklendirilmiş bir bitki. Uzman olmamakla beraber bence direkt toprağa dikilmeli. Yine de bir araştırın diyorum, sevgiler...
Teşekkür ederim Sayın gokcegokce..Bir iki gün suda dursun bakalım, aratırmaya devam:)...Yarın tekrar geçersem bir dal daha alıp direkt ekicem..
Sevgiyle kalın.
maşallah sn farpali çiçekleriniz ve balkonunuz harika ellerinize , emeklerinize sağlık :)
Çok teşekkür ederim Sayın Ali_askn..
Bol çiçekli günler.
5 aydır benimle ama bu kadar adıyla müstesna "mum" gibi öylece duruyor, ne bir ekstra sürgün, ne bir çiçek...Sanırsınız yapay çiçek..Neden acaba ? Kendini küstüm çiçeği mi sanıyor;),,bir fikri olan varmı acaba:confused:
Benimki mum çiçeği değilmi acaba , sitede bakıyorumda Mum çiçeklerine, çiçekleri benimkinden çok farklı:eek:
gokcegokce
07-10-2012, 21:38
Benimki mum çiçeği değilmi acaba , sitede bakıyorumda Mum çiçeklerine, çiçekleri benimkinden çok farklı:eek:
Bu çiçek madagaskar yaseminine benziyor, bir göz atın isterseniz foruma...
Sn. Farbali bence duranta erectayı köklendirmek için uğraşmayın.. Bulabiliyorsanız satın alın..
Ya da baharda çelik almaya çalışın.. Zor köklenen bir bitki..
Bu arada madagaskar yasemini (http://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/8377.htm)nizde ne çok tomurcuk var.. Maşşallah :)
Sn. Farbali bence duranta erectayı köklendirmek için uğraşmayın.. Bulabiliyorsanız satın alın..
Ya da baharda çelik almaya çalışın.. Zor köklenen bir bitki..
Bu arada madagaskar yasemini (http://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/8377.htm)nizde ne çok tomurcuk var.. Maşşallah :)
Evet yaseminim coştu, ne ek gıda ne birşey..sadece zamanında su. Benim tüm çiçeklerim öyle hiç ek besin yok çünkü acemiyim bir bilgim yok bakım konusunda zamanında sularım ve çok severim. Hepsi bu
Sevgiyle kalın
Herkeze güzel bir hafta olsun..ağaç minem de sabah yine poz verdi bana.
Kaktüse benzer bi hali yok...ilerleyen günlerde anlıyacağım
Toprak aldığım sera dan poşet içinde hediye verdikleri tohumdan çıkanlar:))Horoz ibiğimi ?
Bir çiçek daha:))) yaşasın..ama adını bilmiyorum halaaa
Yine balkonumun bir sakini ama ben yine adını bilmiyorum bu güzelliğin....
sanırım ismi verbena çok güzel çiçekleri var.........:)
Bahçemizin ağırbaşlı sakini "Baybağ":)
sanırım ismi verbena çok güzel çiçekleri var.........:)
Çok teşekkür ederim BAYÇALI
Avize çiçeği tohumu ulaştı elime...eksemmi?,tutarmı....hadi biraz destek lütfen:o
Baharı filan bekleyemem...:p
Çok teşekkür ederim Sn smnunal.
Sevgili Gülsen hanımın gönderdiği çelikler toprakla buluştu..
Kendisine çok teşekkür ediyorum.
Sevgili Ayşe Derin hanımefendinin yolladığı güzellikde hoşgeldi:).
Kendisine teşekkür ediyorum
Canım arkadaşımın gönderdiği "geçmiş olsun" çiçeğim.
Avize çiçeği....Adam's Needle
Hiç bir hediye beni çiçek kadar sevindirmiyor hele birde saksıda olunca:).Kuzenimden geçmiş olsun çiçeğim.
gülenmelek
10-10-2012, 22:00
Sn. farpali, bir mesajda tesadüfen gördüm, çok çok geçmiş olsun.
En kısa zamanda eski sağlığınıza kavuşmanız dileğiyle ;)
Sn. farpali, bir mesajda tesadüfen gördüm, çok çok geçmiş olsun.
En kısa zamanda eski sağlığınıza kavuşmanız dileğiyle ;)
Duyarlılığınıza çoook teşekkür ederim ,sağolun varolun Sayın gülenmelek:).
Ne şirin bir familya:)))...sanki hep bana gülüyorlarmış hissi veriyorlar.
Bu minik büyüyecekde bende göreceğim inşallah.
Ayşe Derin
11-10-2012, 10:36
Ferzan Hanım;
Geçmiş olsun, umarım büyük bir kırık değildir.
Çeliklerin elinize geçtiğini tahmin etmiştim, güle güle büyütün.Şu sıra çok telaşlıyım, biraz ihmalim olabilir.
İlk resimdeki avize çiçeği ile size gelen aynı değil, Benim bahçemde var ama çok büyükler, ola ki, minik yavru verirse gönderirim, selamlar.Acil şifalar diliyorum.
Ferzan Hanım;
Geçmiş olsun, umarım büyük bir kırık değildir.
Çeliklerin elinize geçtiğini tahmin etmiştim, güle güle büyütün.Şu sıra çok telaşlıyım, biraz ihmalim olabilir.
İlk resimdeki avize çiçeği ile size gelen aynı değil, Benim bahçemde var ama çok büyükler, ola ki, minik yavru verirse gönderirim, selamlar.Acil şifalar diliyorum.
Merhaba Ayşe hanımcım,
Dün MR a girdim, kırık olsa daha iyi dedi doktorum,mini bir kırık artı hiç kopmaması gereken bir bağ ve diğerleri kopmuş:((((.Geçecek inşallah.Teşekkür ederim...
Öylemi ben avize çiçeği sanmıştım arkadaşım yolladığında ....neyse sizinkinin yavrusu olursa talibim o zaman:)))
Sevgiyle kalın.
Hiç bir şey atılmaz bence,ufak tefek çok maliyeti olmayan dokunuşlar ile ,paha biçilmez güzelliklere dönüştürülebilir.
Bu fotoyu da bu düşünceme örnek teşkil ettiği için siz çiçek sever arkadaşlar için paylaştım.
Ferzancım çok geçmiş olsun canım benim.Ama sen bana abla benim bir sayfam var buyur bir balkonuma misafir ol demedin aşkolsun valla :((ablacım tesadüfen gördüm sayfanı ellerine sağlık bütün çiçeklerin çok güzeller amaaaa... saksıların daha güzeldi be ablacım:))bendede saksı hastalığımı var nedir??dana sonra detaylı bir şekilde çiçeklerin konusunda konuşmak isterim içerde işçiler kimi duvar deliyor,kimi fayansları döşüyor,evin her tarafından ayrı sesler geliyor,kum,çimento,kesilen tahtaların talaşları tozları aldı başını gidiyor...sana acil şifalar dilerim ferzancım :)))
Ferzancım çok geçmiş olsun canım benim.Ama sen bana abla benim bir sayfam var buyur bir balkonuma misafir ol demedin aşkolsun valla :((ablacım tesadüfen gördüm sayfanı ellerine sağlık bütün çiçeklerin çok güzeller amaaaa... saksıların daha güzeldi be ablacım:))bendede saksı hastalığımı var nedir??dana sonra detaylı bir şekilde çiçeklerin konusunda konuşmak isterim içerde işçiler kimi duvar deliyor,kimi fayansları döşüyor,evin her tarafından ayrı sesler geliyor,kum,çimento,kesilen tahtaların talaşları tozları aldı başını gidiyor...sana acil şifalar dilerim ferzancım :)))
Gülsen hanımcım,acemiliğime verin ,kusuruma bakmayın .:)
Size de çok kolay gelsin evin içinde yaşarken tadilat çok külfetli ve sıkıcıdır..
İyi dilekleriniz için de ayrıca teşekkür ederim ve hep gelin balkonuma lütfen," bu olmuş , bu olmamış." Vb tavsiye ve yorumlarınızı dört gözle bekliyorum..
Sevgiler :))
Ben bu çeliği köklenmiş şekilde sokakda buldum ve hemen evde ektim....
Ama adını bilmiyorum...Bilen varmı acaba?
Bu çiçek madagaskar yaseminine benziyor, bir göz atın isterseniz foruma...
:))))gülüyorum çünkü yıllardır evimde mum çiçeği diye baktığım çiçeğim meğer madagaskar yaseminiymiş..:)))..evet bir sürü çiçeğim var evet çok seviyorum çiçeklerime zaman ayırmayı..amatörüm...takii bu siteyi daha aktif kullanana kadar..Mum sanıyorum ya çiçeğimi , buradaki üylerin Hoya larına bakıyorum,onlar mumsa benim ki ne ?? Diye yedim kendimii:))))çok komikdi çok..
Gelin buketi veya gelin mumu çiçeği de denir. gelin mumu (madagaskar yasemini) bitkisinin dalları ve yaprakları mum çiçeğini hatırlatır, çiçekleri yasemin çiçeğine benzer (çok daha iridir), yaprak şekli kauçuk yapraklarının minyatür şekli gibidir, meyveleri avokado meyvesine benzer. Çiçeklerinin şekli ve kokusu yasemini hatırlatsa da yasemin bitkisi ile hiçbir akrabalığı yoktur. Çiçekleri mumdan yapılmış gibidir, uzun süre solmaz, güzelliğini korur.
Stephanotis floribunda – Gelin mumu çiçeği (Madagaskar yasemini) ev içinde yetiştirilmeye uygun, hem dekoratif yapraklı hem güzel kokulu çiçek açan, sarılıcı – tırmanıcı bir süs bitkisidir.
Geçmiş olsun.
Kaplumbağanıza bayıldım.Çok ama çok sevimli oluyorlar.
gülenmelek
11-10-2012, 19:25
Sevgili farpali ;) çok detaylı sorup yormayacağım sizi, sadece Medinilla'nın bakımı kolay mıdır ya da onun için ekstra yapılması gereken bir şey var mıdır desem ?
Bir yerde rastlamıştım, çok sevdiğim bir bitki. Ama üzerinde unlu bit vardı, görünce almaktan vazgeçmiştim. Tekrar bulursam alsam mı sizce?
Sevgili farpali ;) çok detaylı sorup yormayacağım sizi, sadece Medinilla'nın bakımı kolay mıdır ya da onun için ekstra yapılması gereken bir şey var mıdır desem ?
Bir yerde rastlamıştım, çok sevdiğim bir bitki. Ama üzerinde unlu bit vardı, görünce almaktan vazgeçmiştim. Tekrar bulursam alsam mı sizce?
Ben çiçeklerime çok profosyonelce bakıyorum desem yalan olur.Medinilla harika bir bitki,hafta da bir saksısının sıgacağı bir kabı su ile doldurup , saksıyı içine oturtup 20-25 dk kadar suya doymasını bekliyorum,sonrada çıkartıp saksının dipde kalan faza suyunun süzülmesini.bol ışık ama direkt güneş ışığı değil..2-3 günde birde sadece yaprakarına su püskürtüyorum.bu kadar.Bakımı zor değil bence alın,ben bir sonraki çiçek zamanını bekliyorum..
İyi günler dilerim Sayın gülenmelek:).
Geçmiş olsun.
Kaplumbağanıza bayıldım.Çok ama çok sevimli oluyorlar.
Teşekkür ederim Sayın Tika:).
Adını unuttum bu kaktüsümün:(.
Bunny Ears Cactus müş...
Bit kadar tohumlardan bu güzellikler çıkarsa, "pes"!:).ya sabır!:)
Ben bu çeliği köklenmiş şekilde sokakda buldum ve hemen evde ektim....
süsene benziyor
Bu güzelliğe bayıldım ve sizlerle paylaşmak istedim...muhteşem
sn.farpali çok geçmiş olsun gülsen hanımın sayfasını ziyaret ederken ayağınızın kırıldığını öğrendim allah şifa versin sağllıcakla kalmanız dileğiile.:)
sn.farpali çok geçmiş olsun gülsen hanımın sayfasını ziyaret ederken ayağınızın kırıldığını öğrendim allah şifa versin sağllıcakla kalmanız dileğiile.:)
Alakanıza çok teşekkür ederim Sayın BAYÇALI.
İyi haftasonları dilerim.
çok geçmiş olsun çok beğendim çiçeklerinizi
ferzancım canım sayfandakiler çok güzeller ama benim bir batasıca huyum var saksılara çok dikkat ederim seninde duvardaki pembe saksılarına bittim yanii bir gün aniden yok olurlarsa benden bilme ona göre:))))birde su verince başını uzatan sincap saksın bayıldım hayatım yaa güle güle kullan inşallah içinde güzel çiçeklerin olsun:)))sen biran önce iyileş gerisi önemli değil ablacım:))
ferzancım canım sayfandakiler çok güzeller ama benim bir batasıca huyum var saksılara çok dikkat ederim seninde duvardaki pembe saksılarına bittim yanii bir gün aniden yok olurlarsa benden bilme ona göre:))))birde su verince başını uzatan sincap saksın bayıldım hayatım yaa güle güle kullan inşallah içinde güzel çiçeklerin olsun:)))sen biran önce iyileş gerisi önemli değil ablacım:))
Gülsen ablacım senin zevkin detaylarda gizli bence,hemde güzel bir huy bence..bende caanım çiçekleri çirkin pilastiklerde görmeye tahammül edeömiyorum..benimde berbat huyum bu:).
Ablacım sen bana özelden açık adresini lütfen gönder,ben sana ayağa kalkar kalkmaz hepsinden gönderirim.Tabbi biraz beklemen gerekicek...Alçı bir ay kalıcak ayağımda:(((...:o
çok geçmiş olsun çok beğendim çiçeklerinizi
Çok teşekkür ederim Sayın heva:).
İyi günler dilerim
gülenmelek
13-10-2012, 21:18
Bu nasıl bir güzelliktir, nasıl bir doğa harikasıdır.sırt sırta vermiş iki ördek yavrusu!!!bir orkide çeşidi dir herhalde.tanıyan varmı:eek::confused:
Bir yerde gördüm ama nerde, derken, aradım ve buldum ;)
Flying Duck Orchid imiş ;)
Bir yerde gördüm ama nerde, derken, aradım ve buldum ;)
Flying Duck Orchid imiş ;)
******* öyle olmalıydı adı...Harika
Teşekkürler Sayın gülenmelek.
Balkonumdan ufak bir detay:)
Sayın farpali,
Çiçekleriniz çok güzel ve bakımlı. Özellikle madagaskar yasemininize bayıldım. Lütfen benim yerimede bol bol koklayın. Ellerinize sağlık...
Sayın farpali,
Çiçekleriniz çok güzel ve bakımlı. Özellikle madagaskar yasemininize bayıldım. Lütfen benim yerimede bol bol koklayın. Ellerinize sağlık...
Teşekkür ederim..M.yaseminim uykuda sanırım bugünlerde..çiçek açar açmaz koklıyacağım:)).
İyi günler
milaca2010
13-10-2012, 23:50
çok geçmiş olsun sayın. farpali, allah şifalar versin...
çok geçmiş olsun sayın. farpali, allah şifalar versin...
Çokk teşekkür ederim ,sağolun Sayın milaca2010
İyi günler dilerim.
Günaydın olsun,
Bu çiçeklere bayıldım, adı nedir acaba?çelikden üretimleri kolaymıdır??
Günaydın olsun,
Bu çiçeklere bayıldım, adı nedir acaba?çelikden üretimleri kolaymıdır??
Günaydın ferzancım bu üst resimdeki atlas çiçeği bende kırmızısı var bunun rendi yavruağzı gibi..Alt resimdeki bir gecelik gelin haberim olsaydı aradığından gönderirdim sana yılankaktüsle birlikta ablacım..Üretimleri kolay,,tabi bana göre:D bir yapraktan hatta yarım yapraktan bile üretilebilirler ferzancım :p
Günaydın ferzancım bu üst resimdeki atlas çiçeği bende kırmızısı var bunun rendi yavruağzı gibi..Alt resimdeki bir gecelik gelin haberim olsaydı aradığından gönderirdim sana yılankaktüsle birlikta ablacım..Üretimleri kolay,,tabi bana göre:D bir yapraktan hatta yarım yapraktan bile üretilebilirler ferzancım :p
İyi pazarlar Gülsen ablacım..Nasılsınız??
Vallahi Gülsen abla zahmet olmazsa yine gönderebilirsin:))),hatda ruj çiçeğin varsa ondan bir çelikde eklersen ne iyi olur..çok arsızım ama dimi:))
Ablacım yurt dışından bir arkadaşım gelecek önümüzdeki günlerde,benim için bir sürü sukulent ve farklı kaktüs tohumları almış..bende hepsinden teşekkür için sana gönderirim:)))
İyi pazarlar:),Sevgiler
Sanada iyi pazarlar ablacım ben ekeyim senin için köklenince göndereyim olurmu yoksa şimdi hemen öyle gönder ben köklendiririm diyorsan öyle göndereyim ablacım.Hem biliyorsun ben kimseden karşılık beklemeden gönderiyorum istediklerini,sizler istediğiniz bir çiçeğe kavuştuğunuzda nasıl seviniyorsanız, bende sizler kadar seviniyorum birilerini mutlu ettim diye:))) ama tohumlarına hayır demem tabii:))
Sanada iyi pazarlar ablacım ben ekeyim senin için köklenince göndereyim olurmu yoksa şimdi hemen öyle gönder ben köklendiririm diyorsan öyle göndereyim ablacım.Hem biliyorsun ben kimseden karşılık beklemeden gönderiyorum istediklerini,sizler istediğiniz bir çiçeğe kavuştuğunuzda nasıl seviniyorsanız, bende sizler kadar seviniyorum birilerini mutlu ettim diye:))) ama tohumlarına hayır demem tabii:))
Ablacım köklendirmek çokmu zor??ben çiçek delisi biri olarak her aşamasında emeğim olsun istiyorum..çok da amatörüm ama galiba iyi bakıyorum..çok memnun olurum gönderirseniz..birde balık kılçığı bitkisi çiçek açıyormu ve sizde varmı....tamam tamam sustum valla:))))):D
Çok sevgili GÜLSEN hanımın torunlarından biri:)..poz vermeye bayılıyor!:)
Sardunyalarımız halaaa yaz mevsimindelermiş gibi....
Çok güzel bir hafta dilerim :)
Bu güzelliğe niye "yılan" kaktüs denirki?!...:)
Arkadaşlar Daha önce sevgili GÜLSEN hanımada bahsettiğim gibi bir arkadaşım yurt dışından tohumlar almış benim için..daha henüz gelmedi ama merakdan öldüm arkadaşımda fotosunu gönderdi aldığı bir tohumun.diğerleri süprizmiş.. Çok merak ediyorum..
Benim sizlerden ricam bana yardım edin ,malum acemiyim.,bilgilendirin ki fotosunu koyduğum muhteşem kaktüsümüzü (Aloe polyphylla - spiral aloe). birlikte fire vermeden yetiştirip ve sonrada büyütüp, vedeeee paylaşalım.olmazmı??
Desteğinizi bekliyorum:D
BEE çiçek güzelimm o tohumların bir gelsin önce..Sonra o getiren arkadaşın o tohumun arkasındaki nasıl ekileceği kısmını sana bir güzel tercüme etsin (çünkü yabancı yazıcak arkasında neler yapmamız gerektiğini) Hatta beni arasanda direk bana okusa dahada net bilgim olur sanada yardımcı olurum tabi ki seve seve ablacım..Heyecanını çok iyi anlıyorum:))))
BEE çiçek güzelimm o tohumların bir gelsin önce..Sonra o getiren arkadaşın o tohumun arkasındaki nasıl ekileceği kısmını sana bir güzel tercüme etsin (çünkü yabancı yazıcak arkasında neler yapmamız gerektiğini) Hatta beni arasanda direk bana okusa dahada net bilgim olur sanada yardımcı olurum tabi ki seve seve ablacım..Heyecanını çok iyi anlıyorum:))))
:)))Anlaştık
Balkon mobilyalarımın yerini bahçe eşyaları almış durumda..yakında bu mini serada yetmiyecek gibi:p
Sayın SDurul un gönderdiği minnoş sukulentler yeni yuvalarında yerlerini buldular:).Teşekkür ederim Sayın SDurul.
Yasemin halaa uyuyor,o da benim gibi uykucu! E uyan artık!
Fulümün yavrusuda uyuyor.uyusunda büyüsün!
İkiiiiiii....bu mevsimde:eek:
Kalanchoe ler huzurlu...iyi tutununda benimde huzurum tamamlansın
Gözümün nuru Medinillam
Kraliçe tüm çiçeklerini döktü..dökülen çiçeklerin dallarını tam dip kısımdan dikkatliçe kestim..şimdi kesilen yerlerden yeni yapraklar çıkmaya başladı.Seviyorum bu güzelliği ben.
toprak kız
16-10-2012, 11:33
çiçekelriniz çok güzel harika fikirler ediniyoruz görsellerinizden bende hayranlıkla bakıyorum umarım bende böyle güzelliklere kavuşurum sabredebilirsem geçmiş olsun
çiçekelriniz çok güzel harika fikirler ediniyoruz görsellerinizden bende hayranlıkla bakıyorum umarım bende böyle güzelliklere kavuşurum sabredebilirsem geçmiş olsun
Çokk teşekkür ederim,çok memnun oldum balkonumu ziyaretinizden.Böyle güzel övgüler alınca daha da örseleniyorum daha ne yapabilirim diye.Ben çok acemiyim buradaki ustaları tanımaya başlayınca bunu anladım.Ama evet bol sabır,sevgi gerekli tüm ilişkilerde olduğu gibi.İsterseniz elbetde kavuşursunuz..sevgi neyi canlandırıp,yaşatmazki.
İyi dileğiniz için ayrıca çok teşekkür ederim Sayın toprak kız:)).
Sayın SDurul un gönderdiği minnoş sukulentler yeni yuvalarında yerlerini buldular:).Teşekkür ederim Sayın SDurul.
FERZAAANN .. Kızz bu neee :Danacım sen beni öldürürsün bak bu bisiklet aldı aklımı şimdi:p valla ablacım süpersin hiç bişey demiyorum artık:rolleyes:ellerin dert görmesin inşallahh.. tez zamanda ayağın iyileşsin inşalllahh:p
Sevgi Durul
16-10-2012, 19:30
Minnoşlar şanslıymışlar, süslü saksılara ne de güzel kurulmuşlar. Kısa zamanda saksıyı doldurup taşarlar umarım. Aman dikkat, fazla sulamayın sayın farpali. Size söylüyorum ama çok sulamaktan kendi kayıplarım çok oluyor maalesef.
Çok az ve küçücükler, çünkü benim sukulentlerimin hepsi bebekler henüz. Kargo gitmişken atlas çeliklerinin yanında bu minikler de size gelmek istediler. Güzel günlerde büyüsünler.
Sayfanız hayırlı ve bol bitkili olsun, bu arada. Sevgiler...
Balkon sayfanız hayırlı olsun Ferzan Hanım, tüm bitkilerinizi çok beğendim. Bir de heyecanınızı sevdim. Bir de ordan burdan çıkan uğur böceklerinizi de çok sevdim. ;) Kısacası çok güzel, keyifli bir balkonmuş burası. Ara sıra çaya gelmek isterim...
Minyatür kaktüs bahçenizdeki ortadaki kaktüsünüzün(bordo renkli) formu çok güzelmiş, yakın fotoğrafını yüklemeniz mümkün mü acaba? Çok ilginç geldi bana. ;)
FERZAAANN .. Kızz bu neee :Danacım sen beni öldürürsün bak bu bisiklet aldı aklımı şimdi:p valla ablacım süpersin hiç bişey demiyorum artık:rolleyes:ellerin dert görmesin inşallahh.. tez zamanda ayağın iyileşsin inşalllahh:p
:)))))........:D amiiin gülsen ablaammm:)) amiiiinnn
Minnoşlar şanslıymışlar, süslü saksılara ne de güzel kurulmuşlar. Kısa zamanda saksıyı doldurup taşarlar umarım. Aman dikkat, fazla sulamayın sayın farpali. Size söylüyorum ama çok sulamaktan kendi kayıplarım çok oluyor maalesef.
Çok az ve küçücükler, çünkü benim sukulentlerimin hepsi bebekler henüz. Kargo gitmişken atlas çeliklerinin yanında bu minikler de size gelmek istediler. Güzel günlerde büyüsünler.
Sayfanız hayırlı ve bol bitkili olsun, bu arada. Sevgiler...
Hoşgelmişler,nede iyi etmişler:).çok imtina ile bakılacaklar..Buradaki siz ve sizin gibi çiçek seven arkadaşların gönderdikleri ,inanın satın alınanlardan daha kıymetli.Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim Sayın SDurul.
Sevgiler .
Balkon sayfanız hayırlı olsun Ferzan Hanım, tüm bitkilerinizi çok beğendim. Bir de heyecanınızı sevdim. Bir de ordan burdan çıkan uğur böceklerinizi de çok sevdim. ;) Kısacası çok güzel, keyifli bir balkonmuş burası. Ara sıra çaya gelmek isterim...
Minyatür kaktüs bahçenizdeki ortadaki kaktüsünüzün(bordo renkli) formu çok güzelmiş, yakın fotoğrafını yüklemeniz mümkün mü acaba? Çok ilginç geldi bana. ;)
Herzaman buyrun ,keyfinize bakın lütfen Sayın sakdag.
Bordo renkli nerden baksanız beş yaşında en az. Toparlak alt kısmında sapı olan sıradan bir kaktüsdü..Yıllar boyunca sapı taşıyamaz oldu eridi gitti,doğura doğurada bu hale geldi,form değiştirdi.Şaşırttı beni ama çiçekleri ile de mutlu etti.Yakın fotosunu kısa zamanda yüklerim,malum ayak kırık ve hareketsizim
İyi günler dilerim.
Sayın farpali sayfanız hayırlı ugurlu olsun bol cicekli ;).
Yasemin yazdıgınız bitki hoya karnosa .
Kıraliceniz Medinilla magnifica işte bunun bütün sırlarını paylaşmanızı rica edicem
nasıl bakıyorsunuz nelerden hoşlanıyor nasıl bir yerde şimdi resimlerle süsleyerek uzun uzun anlatırsanız daha güzel olur .
Gecmiş olsun .
Sayın farpali sayfanız hayırlı ugurlu olsun bol cicekli ;).
Yasemin yazdıgınız bitki hoya karnosa .
Kıraliceniz Medinilla magnifica işte bunun bütün sırlarını paylaşmanızı rica edicem
nasıl bakıyorsunuz nelerden hoşlanıyor nasıl bir yerde şimdi resimlerle süsleyerek uzun uzun anlatırsanız daha güzel olur .
Gecmiş olsun .
Merhaba,
Medinilla Magnificam bol ışık alan (direkt güneş ışığı değil ) bir yerde, gün aşırı **** aklıma geldikçe yapraklarına su püskürtüyorum,çiçeklerine gelmeyecek şekilde,toprağı tam kurumaya yakın duruma geldiğinde saksısını su dolu bir kabın içerisinde 15-20 dk bekletip,daha sonra fazla suyu süzüldükden sonra yerine alıyorum,saksı dibinde su birikmemeli.çiçekleri solunca,çiçek dalını tam dibinden kesip alıyorum;ki kesilen yerden yeni yaprakları çıksın diye...ve tabiii bol sevgi:)..gelişimini ilerleyen günlerde fotoğraflarla paylaşırım.
Bende uzun süre madagascar yaseminime Hoya muamelesi yaptım,ta ki bu platformda diğer hoyaların çiçeklerini görüp tereddüte düşene kadar.Sağolsun buradaki deneyimli çiçek severler beni bilgilendirdiler...
İyi dilekleriniz içinde ayrıca teşekkür ederim Sayın iris41.
Medinilla Magnifica mın çiçeği...1 gün önce son çiçeğide soldu...artık yeni çiçeklerini bekleyeceğim.
Medinilla magnifica
Doğa harikası
Sevgili farpali sayfanız hayırlı olsun. Sabah sabah gözüm gönlüm açıldı. Ellerinize emeğinize sağlık. Çiçekleriniz çok muhteşem görününüyor. Saksılar da öyle. Medinilla Magnifica çiçeklerinizin kraliçesi olarak görüyorum. Bu çiçeği nasıl nereden temin ettiniz. Tohumdan yetişiyor mu? Çok güzel çiçekleri var. Forumdaki arkadaşların birisinde vardı ama hangisinde bilmiyorum. Bol çiçekli günler diliyorum.
Geçmiş olsun sayın farpali.Şimdi size çok zor geliyordur, hareket kısıtlılığı. Umarım hemen iyileşir ve alçıdan kurtulursunuz. Bu arada son resim gerçekten çok güzel. Bitki tropik bir bitki mi? 'medinilla magnifica'
Sevgili farpali sayfanız hayırlı olsun. Sabah sabah gözüm gönlüm açıldı. Ellerinize emeğinize sağlık. Çiçekleriniz çok muhteşem görününüyor. Saksılar da öyle. Medinilla Magnifica çiçeklerinizin kraliçesi olarak görüyorum. Bu çiçeği nasıl nereden temin ettiniz. Tohumdan yetişiyor mu? Çok güzel çiçekleri var. Forumdaki arkadaşların birisinde vardı ama hangisinde bilmiyorum. Bol çiçekli günler diliyorum.
Merhaba:),
Balkonumda iyi vakit geçirmenize memnun oldum.
Medinilla ,Kuzey Amerika kökenli bir bitki.2012 Ocak ayında,en sevilen çiçekli bitki ödülünü almış.Bitkiler konusunda bir çok kitabı olan yazar Rob Herwig,bu muhteşem çiçek için "the Rolls Royce of the houseplants";iç mekan bitkilerinin Rolls Royce u demiş..
Tohumdan yetiştirildiğini duymuştum..Ama mutlaka uzmanlar bir şekilde çelikdende üretirler..Ben iki yapı marketdede rastladım,Koçtaş ve Bauhouse da..Koçtaş da görünce resmen aşık oldum Medinilla ya:))).
Güzel övgü ve temennileriniz için çok teşekkür ederim Sayın gülsu..Hayatımızda hep çiçekler olsun...
Geçmiş olsun sayın farpali.Şimdi size çok zor geliyordur, hareket kısıtlılığı. Umarım hemen iyileşir ve alçıdan kurtulursunuz. Bu arada son resim gerçekten çok güzel. Bitki tropik bir bitki mi? 'medinilla magnifica'
Çok haklısınız ,çok sıkıntılı bir dönem içerisindeyim.Teşekkür ederim. Geçecek inşallah Allahımın izni ile:).
Son foto "Medinilla Magnifica"mın birnkaç fotosundan biri.Güney Amerika kökenli bir bitki.
İyi günler dilerim Sayın züleyha.
yeşillim
17-10-2012, 10:42
Sevgili farpali, 158 numaralı bitkinizin başka görsellerini eklemeniz de mümkün müdür?
Dikkatimi çekti, ne kadar güzelmiş!
Sevgili farpali, 158 numaralı bitkinizin başka görsellerini eklemeniz de mümkün müdür?
Dikkatimi çekti, ne kadar güzelmiş!
Elbette mümkün Sayın yeşillim:)
Büyük foto yurt dışında,bir botanik bahçede çekildi..keşke bu kadar büyütebilsem...:)
medinilla harika umarım bol çiçekleri ile sizi hep mutlu eder :) çok geçmiş olsun allah tan acil şifalar dilerim ...
medinilla harika umarım bol çiçekleri ile sizi hep mutlu eder :) çok geçmiş olsun allah tan acil şifalar dilerim ...
Çoookkk teşekkür ederimmm,inşallah:)
Muhabbetle kalın Sayın sibelim.
Ben bu kaktüsü bir türlü bulamadım.:((minik bir yavrusu bile olur...:(
ECHINOCEREUS PECTINATUS COAHUILA Kaktüs
Medinilla magnifica nın agac olmuş halini gören biri olarak kendimi şanslı hissediyorum sizde bekleyin cok daha güzel olacak ;)
Gelişimini sık sık yazarsanız beni cok mutlu edersiniz .
Medinilla magnifica nın agac olmuş halini gören biri olarak kendimi şanslı hissediyorum sizde bekleyin cok daha güzel olacak ;)
Gelişimini sık sık yazarsanız beni cok mutlu edersiniz .
Ağaç halini tahmin edebiliyorum,adı gibi muhteşemdir mutlaka.Gelişimini paylaşırım elbetde :)
Balkonumdan bir köşe..(gülsen abla,naaaapim seviyorum ben çiçeklerimi,kuru kuru plastik saksılarda izlemekden hoşlanmıyorumm:D)...
Sayın sakdag,isteğiniz üzere bordo kaktüsümün yakın detay fotosu.
Güneşle bronzlaşmaya! devam!!:D
Bu minik de sizlere bir "merhaba"desinde,rahatlasın yoksa beni başka türlü çiçeklerimle,forum la ilgilenmem için rahat bırakmıyacak!!
gömlekleri mahvedilen erkeklerin intikamı :)
Adın ne senin?...balkonumun en miniği:)
Parodia Mairanana
Bu minik de sizlere bir "merhaba"desinde,rahatlasın yoksa beni başka türlü çiçeklerimle,forum la ilgilenmem için rahat bırakmıyacak!!
yaaa ferzaann yerim ben bu miniki seninmi:Dölürüm ben bunaa çok şirinn..ablacım evet valla çok güzel yapıyorsun ben senin bu huyuna bayılıyorum kuru kuru plastik saksılarda hiçde göze hitap etmiyorlar ama bayılıyorum bu senin saksılık zevkine ellerine sağlık hayatım..Ayrıca eski çantalar fikride saksı olarak fena değildi yanii:perkekler her ne kadar intikam alsalarda güzel fikirdi:rolleyes: haa o boyanmış kömür kovasıda dikkatimden kaçmadı yanii haberin ola:)))
yaaa ferzaann yerim ben bu miniki seninmi:Dölürüm ben bunaa çok şirinn..ablacım evet valla çok güzel yapıyorsun ben senin bu huyuna bayılıyorum kuru kuru plastik saksılarda hiçde göze hitap etmiyorlar ama bayılıyorum bu senin saksılık zevkine ellerine sağlık hayatım..Ayrıca eski çantalar fikride saksı olarak fena değildi yanii:perkekler her ne kadar intikam alsalarda güzel fikirdi:rolleyes: haa o boyanmış kömür kovasıda dikkatimden kaçmadı yanii haberin ola:)))
:)))evet benim,birde Oskarım var 5 yaşında bir Cavalier.
Senden kaçarmı Gülsen ablacım..Seninde el yeteneklerin maşallah çok güzel..Kullanmadığın bir sürü kupa,mug,nescafe bardakları,tek kalmış kahve fincanlarını el becerinle birleştirip ,hatta teneke konserve kutularını muhteşem saksılara çevirebilirsin...;)
Bir ayaklansamda bu miniklerimi geçici yerlerinden (tea light şamdan bir müddet saksı vazifesini görüyor:),) asıl saksılarına yerleştirsem.
Sukulentlerimin yeri de ayrı
Merak içerisindeyim,yarın bir gelse:)
İç Mekandakiler henüz uyanamadılar...Biraz kıskandırim dedim uyuyanları!:o
Yaa ferzancım bayıldım resimdeki gösteriye o kuşun korkusu şaşkınlığı ne öyle gülmekten öldüm burda.. haa bu arada o kaktüsünden bir minik yavru ekersin,bir minik saksıya değilmi ablan için:o
Yaa ferzancım bayıldım resimdeki gösteriye o kuşun korkusu şaşkınlığı ne öyle gülmekten öldüm burda.. haa bu arada o kaktüsünden bir minik yavru ekersin,bir minik saksıya değilmi ablan için:o
Ablacım yakın çekim foto, o kadar küçük ki.serçe parmağı kadar nerdeyse..büyüsün biraz hepsinden göndereceğim ablama ve tohumlarda bonusu:o
Yaşasın uzun zamandır beklediğim sukulentime kavuştum sonunda:)
Arka planda, sukulentin çiçeği.
Bu yaz balkonumda bunu oluşturacağım.
Kaçırdım çiçeğini:(Pygmaeocereus Akersi)
Merhaba;
Sayfanızı gezdim. Çiçeklerinize; sardunyalarınıza, kalanchoelarınıza ve kaktüslerinize bayıldım.
Ufak detaylarınızı da çok sevdim. Özellikle de balkonunuzun o rengarenk görüntüsü çok güzel. Emeğinize sağlık. :)
Kolay gelsin :)
mandalinci
21-10-2012, 19:11
Merhaba,
Çiçekleriniz çok hoş, değişik fikirler sunan resimler de öyle.
Ben madagaskar yasemenimi açtıramadım bir türlü, sizin ki harika görünüyor:)
Merhaba;
Sayfanızı gezdim. Çiçeklerinize; sardunyalarınıza, kalanchoelarınıza ve kaktüslerinize bayıldım.
Ufak detaylarınızı da çok sevdim. Özellikle de balkonunuzun o rengarenk görüntüsü çok güzel. Emeğinize sağlık. :)
Kolay gelsin :)
Çok teşekkür ederim Sayın Tuğçe..Bol çiçekli günler dilerim.
Merhaba,
Çiçekleriniz çok hoş, değişik fikirler sunan resimler de öyle.
Ben madagaskar yasemenimi açtıramadım bir türlü, sizin ki harika görünüyor:)
Teşekkür ederim Sayın mandalinci..Benimkide yavaş yavaş uykuya geçti şu aralar..Sizinkide uyuyordur muhtemelen..;)
O kadar tadımıza baktın,kavanoz kavanoz reçelimizi yaptın,bizi izledin keyif aldında ;bir bizim fotomuzu koymadın ya sayfana aşkolsun dediler bana...Yayınlıyorum böğürtlenlerimi yoksa mazalah seneye küserler ve o muhteşem meyvelerini vermezler falan!...:p
Bence dünyanın en güzel kokan çiçeklerinden biri Ful.Yine bugün mest etti beni.
Süs narı mı değilmi üç senedir anlayamadım..Bol çiçek başka birşey yok..Yinede ayrı güzel
Rahmetli anneannecigimin yadigari,mis kokulu Zakkum cicegim
Minik misafirlerim icin ,Kus Evi:))..Bird House..Sorfe meraklilarda:)!
resimler nefis ellerinize sağlık . böğürtlenlere bayıldım allah nazardan saklasın maşallah ne bereketli üzüm salkımı gibi. ful zakkum hepsi ayrı ayrı güzel.
milaca2010
21-10-2012, 21:23
Minik misafirlerim icin ,Kus Evi:))..Bird House..Sorfe meraklilarda:)!
minikler mutlu olacaklar sn. farpali,çok şirin ve renkli bir yuva,cıvıl cıvıl yani:)))
Sevgili farpali, bu güller sizin mi? harika görünüyorlar.
Sayın farpali, bütün bu çiçekler, ahududu balkonda mı?
Sayın farpali, bütün bu çiçekler, ahududu balkonda mı?
Bütün çiçeklerim balkonda,ahu dudumu ve güllerimi yan bahçemin bir köşesine ekmiştim Sayın züleyha:)
Sevgili farpali, bu güller sizin mi? harika görünüyorlar.
Bu gülleri oğlum yuvaya başladığında onun için dikmiştim yan bahçeme,şu anda oğlum 17 yaşında ve güller oğlumun Sayın vehibe:)
resimler nefis ellerinize sağlık . böğürtlenlere bayıldım allah nazardan saklasın maşallah ne bereketli üzüm salkımı gibi. ful zakkum hepsi ayrı ayrı güzel.
Teşekkür ederim Sayın sibelim:).
Güzel bir güne,bereketli ve hayırlı bir haftaya Günaydın...
kedi sizin mi sayın farpali çok şirin ya peluş oyuncak misali, duruşundan pek maskara olduğunu düşünüyorum :) not: kediye köpeğe yaklaşamıyorum korkudan ama kedi öyle şirin ki yazmasam hatrı kalır dedim :)
kedi sizin mi sayın farpali çok şirin ya peluş oyuncak misali, duruşundan pek maskara olduğunu düşünüyorum :) not: kediye köpeğe yaklaşamıyorum korkudan ama kedi öyle şirin ki yazmasam hatrı kalır dedim :)
Evet ,ben çok büyük konuşmuştum asla kedi eve almam diye.Bir gün oğlum ,sokaktaki diğer kedi ve köpeklerin saldırısından kurtarmış ,eve getirdi..şimdi evimizin en tatlısı oldu bu yaramaz:)))..
Doğa her an şaşırtmaya devam ediyor beni..Bu güzelliğin adını bilen varmı?
Sayın kelebek çalısından cevap geldi..Bir ara fotomontaj olduğunu bile düşünmüştüm..
Bu güzelliğin adı "psychotria elata"..Muhteşem .
Doğa her an şaşırtmaya devam ediyor beni..Bu güzelliğin adını bilen varmı?
Sayın kelebek çalısından cevap geldi..Bir ara fotomontaj olduğunu bile düşünmüştüm..
Bu güzelliğin adı "psychotria elata"..Muhteşem .
AAAA Ablacım bu çok güzelmiş nerden bulacağız acaba bunu biz şimdi :rolleyes:
fulun,zakkumun,güllerin kokusu taa buralara geldi ablacım ellerin dert görmesin.O kuş yuvasınada bayıldım, kuş olup oraya gelesim geldi:))kedicine zaten aklım gidiyor,eriyorum bitiyorum eşşeğe oyyy ben onu bir mıncıklayıp öpsem öpsem oyy:))
AAAA Ablacım bu çok güzelmiş nerden bulacağız acaba bunu biz şimdi :rolleyes:
Eveet Gülsen abla,nasıl güzel bir bitki ,düşünsene 10 larca açtığını,saksıda 10 larca öpücük,nekadar keyifli ...Bulmamız lazımmmmmm mutlaka:)
fulun,zakkumun,güllerin kokusu taa buralara geldi ablacım ellerin dert görmesin.O kuş yuvasınada bayıldım, kuş olup oraya gelesim geldi:))kedicine zaten aklım gidiyor,eriyorum bitiyorum eşşeğe oyyy ben onu bir mıncıklayıp öpsem öpsem oyy:))
Teşekkür ederim...
Dediğin gibi tam eşşşşek,bir muzur bir o kadarda duygusal,günün büyük bölümü alçımın üzerine yatarak ve patisi ile okşayarak geçiriyor...Can o bana...
Sayın farpali fotograf 3 d cekilmiş o yüzden öyle cıkmış sanırım.
Bana itici geldi ;)
Hiç bir şey atılmaz bence,ufak tefek çok maliyeti olmayan dokunuşlar ile ,paha biçilmez güzelliklere dönüştürülebilir.
Bu fotoyu da bu düşünceme örnek teşkil ettiği için siz çiçek sever arkadaşlar için paylaştım.
Bir örnek daha...
Bu sukulentleri nasıl bu kadar büyütüyorlar anlamış degilim formunu bozmadan .
Agaca sarılmış kurbagayı sizdemi görmüştüm farpali
Bu sukulentleri nasıl bu kadar büyütüyorlar anlamış degilim formunu bozmadan .
Agaca sarılmış kurbagayı sizdemi görmüştüm farpali
Bu kurbağacık ise sormuş olduğunuz,evet benim balkonumdan Sayın iris41:)
Nereden aldıgınızıda sölerseniz daha mutlu olacagım ;) .
Teşekkürler .
Nereden aldıgınızıda sölerseniz daha mutlu olacagım ;) .
Teşekkürler .
Bauhouse dan almıştım.Bahçe malzemeleri bölümünden temin edebilirsiniz.
sayın farpali güzel paylaşımlar için teşekkürler kültürümüz artıyor :) ve ayrıca ben buna bayıldım ya psychotria elata nasıl birşey nerden buldunuz . çiçeklerimi ben öperdim bir gün bir bitkininde dudakları olacak da beni öpecek :) gülerim ve ayrıca bu bitkiden isterim . istiyorummmm ! aklımıza düşürdünüz sayın farpali vebali ne olacak şimdi :) akşam eşime göstereyimde bakalım ne tepki verecek :) allah ım neler yaratıyorsun!
sayın farpali güzel paylaşımlar için teşekkürler kültürümüz artıyor :) ve ayrıca ben buna bayıldım ya psychotria elata nasıl birşey nerden buldunuz . çiçeklerimi ben öperdim bir gün bir bitkininde dudakları olacak da beni öpecek :) gülerim ve ayrıca bu bitkiden isterim . istiyorummmm ! aklımıza düşürdünüz sayın farpali vebali ne olacak şimdi :) akşam eşime göstereyimde bakalım ne tepki verecek :) allah ım neler yaratıyorsun!
:))).Sayın sibelim ,bulmadıııııımmmm ki....:))bende arıyorum
Bu da bana günün en güzel süprizi oldu.
Uzun zamandır arıyordum,bunu bilen canım arkadaşım bana geçmiş olsun hediyesi olarak getirmiş,:))).Üşenmemiş tüm seyahati boyunca elinde taşımış...
sayın farpali inşallah psychotria elata yolunuz yolumuz çakışır çok sevdim şirin şey :) belki oda geçmiş olsuna gelir sizi belli mi olur ?
sayın farpali inşallah psychotria elata yolunuz yolumuz çakışır çok sevdim şirin şey :) belki oda geçmiş olsuna gelir sizi belli mi olur ?
İnşallahhh:)),.yolumuz çakışsın.Bana da çok ilginç ve şirin geldi
..Gelsin gelsin çok memnun olurum..::)
Sevgiler
Biraz düşünülürse daha bunun gibi neler yapılabilir...Basit ama yaratıcı ..Çok beğendim.
Bildiğimiz plastik alçı malzemesi ile yaprağın kalıbı alınıyor..
Nice mutlu,sağlıklı,barış dolu,huzurlu bayramlar dilerim.
Ve tabii bol çiçekli:)...:D
5 i bir yerde..5 farklı renk sakızlarım.Beyaz ve kırmızı görünmüyor.
Aloe Rauhii mi yoksa Haworthia Tuberculata mı?.... Emin değilim:)
:))
Geri dönüşüm böyle daha güzel;)
Bir örnek daha...
YAA bak döğüş dava böyle şeylerden çıkar ferzan olmaz ama bul buluştur bu güzellikleri sonrada nerden bulucaz stresi yaşıyorum hadi sen buldun bak ben buralarda mahhsur kalıyorum burası Antep İstanbul değil bir aradığını he deyince bulamıyorsun bak hasta olucam yine sonunda olmaz yanii.:Dşaka bir yanada ablacım ben bu sandelyenin içindeki sarkan kaktüsden arıyorum ama, kahretsin gerçekten Antepte bişey bulamıyorum, yok yanii bulmam imkansız, o zaman bende böyle sıkıntı stres yapıyorum :(
YAA bak döğüş dava böyle şeylerden çıkar ferzan olmaz ama bul buluştur bu güzellikleri sonrada nerden bulucaz stresi yaşıyorum hadi sen buldun bak ben buralarda mahhsur kalıyorum burası Antep İstanbul değil bir aradığını he deyince bulamıyorsun bak hasta olucam yine sonunda olmaz yanii.:Dşaka bir yanada ablacım ben bu sandelyenin içindeki sarkan kaktüsden arıyorum ama, kahretsin gerçekten Antepte bişey bulamıyorum, yok yanii bulmam imkansız, o zaman bende böyle sıkıntı stres yapıyorum :(
Hiiiiçççç strese gerek yok,mahsur falanda değilsin..istanbulda bir kardeşin daha var artık eğer kabul edersen..Sen söyle ben sana gönderirim Gülsen ablacım.
Bu fotoğraftakimi istediğin?sedum bunlar...???
Sedum Photos (http://www.sedumphotos.net/main.php).
http://www.sedumphotos.net/v/sedum-a/Sedum+album+Bella+d_+Inverno+_1_.jpg.html
Ablacım yukarıda verdiğim linklerdeki fotoğraflara bak adını tam bilelim sukulentin mutlaka bulur gönderirim ben size..Bende yok çünkü... Ya da ; olan arkadaşlar mutlaka bizimle paylaşır diye düşünüyorum:cool:
Hiiiiçççç strese gerek yok,mahsur falanda değilsin..istanbulda bir kardeşin daha var artık eğer kabul edersen..Sen söyle ben sana gönderirim Gülsen ablacım.
Bu fotoğraftakimi istediğin?sedum bunlar...???
Sedum Photos (http://www.sedumphotos.net/main.php).
Sedum album 'Bella d' Inverno' (1) (http://www.sedumphotos.net/v/sedum-a/Sedum+album+Bella+d_+Inverno+_1_.jpg.html)
Ablacım yukarıda verdiğim linklerdeki fotoğraflara bak adını tam bilelim sukulentin mutlaka bulur gönderirim ben size..Bende yok çünkü... Ya da ; olan arkadaşlar mutlaka bizimle paylaşır diye düşünüyorum:cool:
ablacım benim aradığım sedum burrito bu resimdeki
ablacım benim aradığım sedum burrito bu resimdeki
Buldum desem:)))??!!!
Nereden buldun diye sorsam? :) söyler misin acaba? bende belki bulurum :))
Bu arada bayramın mübarek olsun, nice bayramlara İnşallah...
Nereden buldun diye sorsam? :) söyler misin acaba? bende belki bulurum :))
Bu arada bayramın mübarek olsun, nice bayramlara İnşallah...
Elbetde söylerim Vehibe hanımcım,Antalyada,Taner beyin serasında var.
Kakts Ticaret-+90 (242) 4173128, 0532-7153130-+90 (242) 4173128---kakts, kaktus, taner angay, lithops, yaayan ta, sukkulent, aloe, ariocarpus, echeveria, hoodia, lophophora, turbinicarpus, crassula, radyasyon, mammillaria, kakts tohumu, kakts bakm, c (http://www.kaktus.web.tr/). Burada.
Sizinde bayramınız mübarek olsun.Sevgiler
"Hayat küçük şeylerden oluşur. Eğer sen seversen büyük olurlar"...
Bugünkü süpriz adını bilmediğim kaktüsümden geldi ,bir de Gülsen ablamdan:)
Cevap yine Gülsen ablamdan
Bu bir " Mammilaria Gracilis " miş..teşekkürler :)
Bu miniğinde adını bilmiyorum.o kadar minikki ancak kamera ile zoom yapınca alt kısımlardaki renginin güzelliğini farkettim ve şaşırdım. Adını bilen arkadaşlar lütfen beni bilgilendirsinler.
Bilin bakalım ben kimim?:)
Bir adsız daha...:cool: Yani acemi annesi bilmiyor
Bu minik echeveria...Büyüyünce Gülsen annesine el öpmeye götüreceğim!:):o
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.