View Full Version : farpali / balkon
Bu da sevgili çiçekçimden:D
serkan_istanbul
27-12-2012, 16:27
Kocaman bir maşallah . Ne kadar şanslısınız siz. O öiöekçiden bizim sokaklara da gelsin. Yeni bitkilerinizi güle güle büyütün. Onlardan biri sanırım etobur bitki yanlışmı gördüm. Eğer öyleyse onlarla ilgilenen arkadaşlar var.
sevgili farpali allah ne güzel bir çiçekçi nasip etmiş sana :) ah öyle bir çiçekçi bütün forum üyelerine lazım :)
Sayın sibelim ve Sayın Serkan İstanbul,vallahi çok şanslıyım..Hayatda hiç bir şey tesadüf değilir..Bende o çiçek çocuğa,öyle diyorum çünkü genç bir adam..Bitkiler konusunda bildiklerimi anlatıyorum,dükkanında çiçekleri yerleştirme konusunda fikir veriyorum..vbg..Genç adam kar amaçlı,ekmek parası için açmış dükkanını çok efendi..ve bu konuyu öğrenmeye aç.Dün aramızda şöyle bir dialog geçti..dedim ki "senin attıkların çiçek açtı" cevabı çok hoştu.."ablacım korkarım sen bu gidişle onları bana bile satarsın":)))))...Hayır dedim...sana satmıycam,ama sana çiçeği geçti diye bitkileri çöpe atmamayı öğreteceğim".......
Cattleyanın rengi harika,daha çok yavru..Zamanla gelişimini paylaşacağım..Phalenopsislere nazaran toprağını daha kuru sevdiğini ve daha çok ışık gereksinimi olduğunu biliyorum..Sanırım en kısa zamanda toprağını değiştirmeliyim,tabii çiçeği geçtikden sonra.
mesajı tekrar yazdım
Cattleyanın rengi harika,daha çok yavru..Zamanla gelişimini paylaşacağım..Phalenopsislere nazaran toprağını daha kuru sevdiğini ve daha çok ışık gereksinimi olduğunu biliyorum..Sanırım en kısa zamanda toprağını değiştirmeliyim,tabii çiçeği geçtikden sonra.
Merhaba sayın farpali,
türkiyeden mi bu?
Merhaba sayın farpali,
türkiyeden mi bu?
Evet Sayın tarumok,İnternetden aldım Türkiyeden..Kapıya teslim:)
özel mesajla alabilirmiyim site adını:)
Son Dakika!
http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/28622.htm sayfamda da bahsettiğim gibi ,çiçeklerimin nerdeyse herbirinin hikayeleri var..Bu muhteşem Oncidium orkideyi,yıllardır benimle olan Sevgili emektarım bana yılbaşı hediyesi olarak 5 dk. Önce getirdi...Engel olamadım gözyaşlarıma çünkü kazandığı her kuruşa bin düğüm atarak ailesine baktığını,ne zor bir yaşamı olduğunu biliyordum..
Mümkün olsa da bu çiçeğimi dondursam ve uzun yıllar benimle olsa.. Tabii adı artık bizim evimizde "Oncidium Orkide" değil....)!
Bakımı için destekerinizi bekliyorum arkadaşlar.
Tek çiçeğine dikkatlice baktığımda semazene benzettim; geniş eteği;kahverengi yeleği,iki kolunu açmış......haksızmıyım?..hayalmi görüyorum?
Çok güzel bir hediye,
bakımı için ilk bilgi benden olsun.Serin havadan hoşlanan bir orkide türü.Orta derece ışık istiyor...
bozo.0606
27-12-2012, 20:22
Müthiş güzelmiş Sayın farpali, maşallah maşallah iyi günlerde büyütün. Çok değişik..
semazen benzetmesine katılıyorum doğrusu..
Çok güzel bir hediye,
bakımı için ilk bilgi benden olsun.Serin havadan hoşlanan bir orkide türü.Orta derece ışık istiyor...
Çoooookk teşekkürler Sayın tarumok.:)
Bu mevsimde İstanbulun havası 11C civarında...dışarıda mıkalmalı?:(, ya da içmekanda ne yapmalıyım
Sayın Farpali
Çok güzel bir yeni yıl hediyesi, nazar değmesin ve çiçekleri hiç eksik olmasın .
dağçiçeği
27-12-2012, 22:40
Harika bir hediye özellikle manevi yönü çok fazla okuduğuma göre. İnşallah uzun yıllar yaşatır ve çiçeklerini görürsünüz.
Harika bir hediye özellikle manevi yönü çok fazla okuduğuma göre. İnşallah uzun yıllar yaşatır ve çiçeklerini görürsünüz.
Çok teşekkür ederim
Sayın Farpali
Çok güzel bir yeni yıl hediyesi, nazar değmesin ve çiçekleri hiç eksik olmasın .
Teşekkür ederim.
iyi günlerde büyüt sevgili farpali yaşatamadığım bir tür çünki kendisi, ne umutla baksamda bana çok naz yaptı.
iyi günlerde büyüt sevgili farpali yaşatamadığım bir tür çünki kendisi, ne umutla baksamda bana çok naz yaptı.
Teşekkür ederim Sayın sibelim..Valla yorumlar gözümü korkutmaya başladı!..Hazır sağlıklı iken bol bol fotosunu çekeyim bari;)
Nihayet...
Yılbaşını erken kutladık!...:)
Evet tamamlanıyor çiçekleri Ludisia'nın.
Sardunyalarımın çiçeklerinin son günleri herhalde ...
Gerçi bana son gibi gelmiyor ama...
Yaprakları sararmasına rağmen,çin gülümün üzerindeki tomurcuklarından birtanesi...
O ortada görünen ,kaybettiğimi düşündüğüm Müge soğanlarımın rizomu...
Emanet Ruj çiçeğine ,diğer çiçeklerimden daha özenli bakıyorum,hatda kuş bile kondurdum.!;),mavi ye nazar değmezmiş:).
Çiçeklerimin ziyaretçisi,bacadan değil,tavandan iniyor!:D
Yine yıkılıyor farpalinin evi MAAŞALLAH diyelim :p
serkan_istanbul
29-12-2012, 12:26
Maşallah herşey güzel içinizi ferah tutun orkideyle alakalı aynından benimde oldu bakarız sadece çok titremiycem üstüne titredikçe kaybediyorum. Sevgilerimle şimdiden yeni yılda sağlık mutluluklar diliyorum.
Maşallah herşey güzel içinizi fereh tutun orkideyle alakalı aynından benimde oldu bakarız sadece çok titremiycem üstüne titredikçe kaybediyorum. Sevgilerimle şimdiden yeni yılda sağlık mutluluklar diliyorum.
Çok teşekkür ederim serkan_istanbul.Bende size,tüm sevdikleriniz ile beraber , nice mutlu,sağlıklı ve huzur dolu yıllar dilerim.
http://i.imgur.com/sgkOi.jpg Bugün real pratikerde farbalinin aynı çiçekden gördüğüm 2 tane kalmış fiatı 39,99 lira almak isteyenlere duyurulur..
Tam adına yakışır şekilde,tam zamanında açtı çiçeklerini.
Orkidem yalnız kalmasın diye! ;)
rukiyeözgür
30-12-2012, 16:18
Orkideniz çok güzel Sn. Farpali..Güzel günlerde büyütün.
Yılbaşı çiçeğiniz yılbaşının ne zaman olduğunu biliyor olmalı.Benim iki tane minik çeliğim balkon serasında duruyor.Tomurcuklarını büyütüyorlar hala,yılbaşı gelmedi henüz onlara.
Saksı sunumlarınız çok hoşuma gidiyor.
İlk defa bir menekşeyi açtırdım,çok şükür:))..Tabakdan sulamanın faydası oldu sanırım..
sevgili farpali ilk defada bu kadar çiçeklendire biliyorsan maşallah diyorum şapkam olsa emin ol çıkarırım :)
sevgili farpali ilk defada bu kadar çiçeklendire biliyorsan maşallah diyorum şapkam olsa emin ol çıkarırım :)
İnanın Sevgili sibelim ,bu seneye kadar hep yapraklarını seyrettim.Hani neredeyse başlarına bir iş gelecekti benim tarafımdan!.)..Neyse ki açtılar.
Oncidium Orkideme saksı beğendiremiyorum!..Biraz daha geniş bir saksıya geçirdim..Çünkü,diğer saksının toprağından küf kokusu geliyordu..Sanırım toprak ve kökler yeteri kadar hava almıyordu.Topraklar dökülmesin diye önce metal saksılığı,eskiyen siyah renk tül ,sineklikle tek kat kapladım.
İnanın Ferzan hanım, yaratıcılığınıza hayranım. ;)
İnanın Ferzan hanım, yaratıcılığınıza hayranım. ;)
Takdiriniz için çok teşekkür ederim Sayın Sudenur :).
Ben netden bulduğum bu uygulamayı ,denedim,bilmeyen arkadaşlar ile paylaşmak istedim.Ben gelişmeleri fotoğraflayıp,sayfamda paylaşacağım.
Görsel Net'den alıntıdır.
İç mekanı seven bir tür. 18-26 C. Isı uygun.Toprağı geçirgen olmalı ve daima nemli kalmalı..Ve tabakdan sulanmalı.Çok yavaş büyüyor.Çiçekleri altın renginde.Direkt güneş ışığına maruz kalmaması lazım,yaprakları hemen yanıyor.
http://www.bitkivecicek.com/mikado-cicegi
İç mekanı seven bir tür. 18-26 C. Isı uygun.Toprağı geçirgen olmalı ve daima nemli kalmalı..Ve tabakdan sulanmalı.Çok yavaş büyüyor.Çiçekleri altın renginde.Direkt güneş ışığına maruz kalmaması lazım,yaprakları hemen yanıyor.
tomurcukları açmaya hazır,her an açabilir.
almanyalı
08-01-2013, 21:07
Ayy çok güzelmiş sevgili farpali, güle güle büyütün.
gerçek mi diye iki kere baktım...
gerçekmiş nette baktım gece parlıyor yazmış biri, gerçek mi bilemeyeceğim benim yokki...ama benimde olacak mutlaka.
açelya toprağına dikin yazıyordu,
normal toprak olmuyormuş.bakımı biraz zormuş umarım çabuk alışır.
sevgilerimle
gerçekmiş nette baktım gece parlıyor yazmış biri, gerçek mi bilemeyeceğim benim yokki...ama benimde olacak mutlaka.
sevgilerimle
Burası kar,kıyamet ve bende aynen sizin gibi uzun uzun baktım gerçekmi,sokuğdanmı beynim uyuştu diye,bir müddet anlayamadım..Rabbim neler yaratıyor. .Umarım sağlıkla büyür:)).Sizde alın ,bayılacaksınız.
almanyalı
08-01-2013, 22:02
Alacağım mutlaka, çok değişik bişey..aramaya başladım bile...geceleyin parlıyor mu acaba gerçekten?
Alacağım mutlaka, çok değişik bişey..aramaya başladım bile...geceleyin parlıyor mu acaba gerçekten?
Biraz önce karanlıkta baktım,parlaması yok.Ancak birçok yetiştirici fosfor gibi parladığını söylüyorlar..Ama bugün İstanbul da hava çok kapalı idi,yeterince gün ışığı almadığını düşünüyorum.
sevgilerimle
Mikado Gold (Syngonanthus chrysanthus) | Süs Bitkileri ve Çiçek Bakımı (http://www.bitkivecicek.com/mikado-cicegi)
Ferzan hanım altın çiçeğiniz hayırlı olsun yavaş yavaş altın işine giriyorsunuz anlaşılan....:D...:D...:D güle güle büyütün bol çiçeklerini görürsünüz inşallah :)
Ferzan hanım altın çiçeğiniz hayırlı olsun yavaş yavaş altın işine giriyorsunuz anlaşılan....:D...:D...:D güle güle büyütün bol çiçeklerini görürsünüz inşallah :)
Bakımı zor bir bitki..Her an yeni bir tür ve yeni heyecan!...Altın işinde bu zevki bulmak zor:)...Güzel temennileriniz için teşekkür ederim BAYÇALI.
Bu yaz balkonumda bunu oluşturacağım.
Sevgili Farpali; emeklerinizin karşılığı muhteşem görünüyor elinize sağlık. Bitkilerinizin hepsi güzel maşallah. Sağlıkla keyfini çıkarmanız dileğiyle...
Eklentideki uygulamayı siz yaptınız mı? Resimlerinizde görmedim ama genede sormak istedim.
Sevgilerimle:p
Sevgili Farpali; emeklerinizin karşılığı muhteşem görünüyor elinize sağlık. Bitkilerinizin hepsi güzel maşallah. Sağlıkla keyfini çıkarmanız dileğiyle...
Eklentideki uygulamayı siz yaptınız mı? Resimlerinizde görmedim ama genede sormak istedim.
Sevgilerimle:p
Yok hayır,henüz hiç bir şey yapmadım..,ananas köklendirmek haricinde..O kadar birikti ki Yaz için projeler,bakalım nolucak?..Takdiriniz için de teşekkür ederim Sayın Sevgi.
Yok hayır,henüz hiç bir şey yapmadım..,ananas köklendirmek haricinde..O kadar birikti ki Yaz için projeler,bakalım nolucak?..Takdiriniz için de teşekkür ederim Sayın Sevgi.
seneye ananaslar ferzan hanımdan :D........:D.....:D
Sayın farpali merhaba,
Diktiğiniz ananas gelişmeye devam ediyor mu? Şu anki durumu hakkında bilgi verebilir misiniz?
Köklenme tahmini olarak kaç günde oldu?
Saygılar.
Merhaba Sayın september82.Görsel net'den alıntıdır.Ben henüz köklendirme aşamasındayım..İlk kıpırtıda ,inşallah görselleri paylaşacağım ananasın.
Şimdilik yavru Vanda orkidelerimin keyfi yerinde...Hergün veya gün aşırı,su dolu bir bardağın içerisinde 15 dk köklerini daldırıyorum.Yapraklarına su deymeyecek.Diğer zamanlarda ise,fotoğrafda görüldüğü üzere,vazonun dibine çakıl taşlarının hizasını geçmeyecek su koyuyorum.Doğal nem için..Arada sırada da yapraklarına su pükürtüyorum ve yaprak diplerinde su birikmemesine dikkat ediyorum..Özellikle doğal nem için çakıl taşlarının fonksiyonu oldukça fazla.
Nem seven bitkilerinizin saksılarının altına,saksının çapından biraz daha büyük bir tabağa çakıl taşı koyup,su ilave edin.Saksılarınızı bu tabağın üzerine yerleştirin..Sadece saksının tabanının direkt suyla temas etmemesine dikkat edin.
gülenmelek
12-01-2013, 20:23
Kurbağa bile var yarabbim ;) Çok hoş bir görüntü ;)
Sayın farpali, besini nasıl alıyorlar. Yani bardaktaki suya daldırdığınız zaman suda sıvı besin de oluyor mu?
Kurbağa bile var yarabbim ;) Çok hoş bir görüntü ;)
Sayın farpali, besini nasıl alıyorlar. Yani bardaktaki suya daldırdığınız zaman suda sıvı besin de oluyor mu?
Merhaba. Sayin gulenmelek:)))),
Iki haftada bir daldirma yaptigim suya orkide besini eklyorum,veya sivi besinli su ile sadece koklerine fis fis yapiyorum.
Bu mevsimde halaa cicekliler.
Abartısız,iki aydan beri,her sabah aynı saatlerde sıklamenlerimi ziyarete geliyor "Arı Maya"!.Sabah kahvemi pencere önünde içerken,pembeden kırmızıya geçişlerini izlemek çok keyifli..Bugüne kadar bir gün bile gelmemezlik yapmadı.
Abartısız,iki aydan beri,her sabah aynı saatlerde sıklamenlerimi ziyarete geliyor "Arı Maya"!.Sabah kahvemi pencere önünde içerken,pembeden kırmızıya geçişlerini izlemek çok keyifli..Bugüne kadar bir gün bile gelmemezlik yapmadı.
Sevgili Ferzan Hn. Maşallah çok güzel sıklamenleriniz. Yazın durumları nasıl oluyor. Ne yapıyorsunuz:confused: Tekrar yaşamaları için. Bende bu sene 6 saksı aldım ama halen saksıdalar. Nasıl onları korurum ne yaparım halen düşünüyor ve araştırıyorum.:D
Sevgili Ferzan Hn. Maşallah çok güzel sıklamenleriniz. Yazın durumları nasıl oluyor. Ne yapıyorsunuz:confused: Tekrar yaşamaları için. Bende bu sene 6 saksı aldım ama halen saksıdalar. Nasıl onları korurum ne yaparım halen düşünüyor ve araştırıyorum.:D
Merhaba,
Yazın çok sıcaklar bastırmadan ,soğanlarını kuru ve serin bir yere alın,saklayın.Ben öyle yapıyorum.Tekrar Eylül 'de ekiyorum..Çok da sağlıklı gelişim gösteriyorlar.3.senemiz:).
Merhaba,
Yazın çok sıcaklar bastırmadan ,soğanlarını kuru ve serin bir yere alın,saklayın.Ben öyle yapıyorum.Tekrar Eylül 'de ekiyorum..Çok da sağlıklı gelişim gösteriyorlar.3.senemiz:).
Yani lale ve sümbül soğanları gibi mi:confused:
Sayın farpali,
vandalar,köklerine gübre temasından hoşlanmaz.Yapraklarına gübreli su fıslarsanız daha yararlı olur.Bu arada cattleyanız iyileştimi?
Sayın farpali,
vandalar,köklerine gübre temasından hoşlanmaz.Yapraklarına gübreli su fıslarsanız daha yararlı olur.Bu arada cattleyanız iyileştimi?
Uyarınız için teşekkür ederim Sayın tarumok..Cattleya size bahsettiğim gündeki gibi..Ayynıııı..! Ama dün çok ufak yeni bir kök ucu gördüm.Yaprakları hala buruşuk.Buruşmada artışda yok azalmada.NPK kullanmadım hiç..Bir de ona başlayacağım.NPK 5-5-5 nerden bulabilirim Sayın tarumok..Veya bana ,olumlu tecrübe ettiğiniz bir besin markası adı verebilirmisiniz rica etsem?
Yani lale ve sümbül soğanları gibi mi:confused:
Aynen öyle..Çiçeklenmesi bitip,yaprakları da cılızlaşıp azalınca buduyorum.Soğanı serin ve kuru bir yerde saklıyorum.Bugüne kadar hep böyle yaptım.
Aynen öyle..Çiçeklenmesi bitip,yaprakları da cılızlaşıp azalınca buduyorum.Soğanı serin ve kuru bir yerde saklıyorum.Bugüne kadar hep böyle yaptım.
Tekrar ne vakit ekiyorsunuz Ferzan hanım? :) Topraktan çıkarıp saklayacağınız zaman ilaçlama vs yapıyormusunuz? Teşekkürler.. :)
Tekrar ne vakit ekiyorsunuz Ferzan hanım? :) Topraktan çıkarıp saklayacağınız zaman ilaçlama vs yapıyormusunuz? Teşekkürler.. :)
Hayır,hayır hiç birşey yapmıyorum..Eylül'ün ilk haftası gibi ekiyorum..Çok da sağlıklı,bol iri yapraklı ve çiçekli çıkıyorlar..Toprağınıda kurumaya yakınken bol suluyorum.
Sevgili farpali balkonunuz ayrıntılarıyla çok zevkli, elleriniz dert görmesin, Bu güzellikleri bizlerle paylaştığınız içinde çok teşekkür ediyorum.Ayrıca el sanatlarınız konusunda da hayli marifetlisiniz, Bu güzelliklerin devamını dilemek sanırım hakkımız.
Kolaylıklar ve mutluluklar....
Sevgili farpali balkonunuz ayrıntılarıyla çok zevkli, elleriniz dert görmesin, Bu güzellikleri bizlerle paylaştığınız içinde çok teşekkür ediyorum.Ayrıca el sanatlarınız konusunda da hayli marifetlisiniz, Bu güzelliklerin devamını dilemek sanırım hakkımız.
Kolaylıklar ve mutluluklar....
Çok teşekkür ederim Sayın TuRaÇ..Paylaşımlarım elbette devam edecek:)..Sevgiyle kalın.
Uyarınız için teşekkür ederim Sayın tarumok..Cattleya size bahsettiğim gündeki gibi..Ayynıııı..! Ama dün çok ufak yeni bir kök ucu gördüm.Yaprakları hala buruşuk.Buruşmada artışda yok azalmada.NPK kullanmadım hiç..Bir de ona başlayacağım.NPK 5-5-5 nerden bulabilirim Sayın tarumok..Veya bana ,olumlu tecrübe ettiğiniz bir besin markası adı verebilirmisiniz rica etsem?
Merhaba,
geç cevap için özür dilerim.Neden 5-5-5 ? Bitkiyi köklenmesi için yosuna sarmalısınız.Sıcak ve iyi ışık alan bir yerde durmalı.Ancak bu şekilde iyileşecektir.Yani bir nevi sera şartları sağlamalısınız.Gübrenin şu aşamada bir faydası olmayacaktır...
Coştu "orkide şekerlerim"..
almanyalı
16-01-2013, 14:31
Merhaba,
Sevgili farpali, biri sarı biri beyaz çok güzel görünüyorlar,ludisianız çok güzel açmış elinize sağlık.
ludisianız geniş bir saksıdamı?
Merhaba,
Sevgili farpali, biri sarı biri beyaz çok güzel görünüyorlar,ludisianız çok güzel açmış elinize sağlık.
ludisianız geniş bir saksıdamı?
Teşekkür ederim Sevgili almanyalı..Evet Ludisia mı özellikle geniş bir saksıya koydum,çoğalsın ve yayılsın diye.
Boşuna "Doğa ana" dememişler..O kadar bonkörki;ben yok uygun oda sıcaklığı,su miktarı,sulama sıklığı,uygun toprak,uygun gübre vbg..bir sürü çabalarda bulunurken, Kendi kendine doğada yetişen bu bitkiye , Oskar ile yürüyüşte rastladım ve hayran oldum.
Erenköy ,Bauhouse' dan aldığım Cattleyalarım.
almanyalı
22-01-2013, 20:51
merhaba,
Güle güle büyütün sevgili farpali, ikinci cattleyanın rengi çok güzelmiş maşallah.
sevgilerimle
Erenköy ,Bauhouse' dan aldığım Cattleyalarım.
Merhabalar Ferzan hn. Cattleyalarınız kokulu mu :confused: birde kaça aldınız:confused:
Şimdiden teşekkürler.:p
Merhabalar Ferzan hn. Cattleyalarınız kokulu mu :confused: birde kaça aldınız:confused:
Şimdiden teşekkürler.:p
Hafif kokuları var.19.80 ytl. sayın Sevgi
merhaba,
Güle güle büyütün sevgili farpali, ikinci cattleyanın rengi çok güzelmiş maşallah.
sevgilerimle
Teşekkürler sevgili almanyalı..bende sizden özendim bir adet tomurcukta amarelis aldım..Rengini bilmiyorum..Ama sizden bakımı konusunda yardım almalıyım..Hiç bir bilgim yok çünkü.Yardımcı olursanız memnun olurum.
almanyalı
22-01-2013, 22:21
merhaba,
Amaryliss' inizi güle güle büyütün, ben soğan olarak aldım maalesef renkler beklediği gibi olmuyormuş...
kaloriferli sanırım eviniz, ben kalorifer üstüne camın önüne koydum, burda sardunya toprağı diye satılan lifli ve suyu çabum geçirgen bir toprak var onunla diktim.
ortasına şu değmemesi gerek yoksa göbeği çürüyormuş, sık sık sulayın ılık şu ile az az, dibi delik bir saksıya dikin. genelde küçük saksı içinde ve kalitesiz toprakla satılıyor burada. devamını sayfamdan bakabilirsiniz, malum ameliyat yapar gibi adım adım takip ettim ve resimledim...şimdi tohum yapıyoruz..
( delimiyim neyim..ben diyorum bazen kendime ilk defa yetiştirdiğim bütün çiçekleri göz hapsine alıyorum.)
merhaba,
Amaryliss' inizi güle güle büyütün, ben soğan olarak aldım maalesef renkler beklediği gibi olmuyormuş...
kaloriferli sanırım eviniz, ben kalorifer üstüne camın önüne koydum, burda sardunya toprağı diye satılan lifli ve suyu çabum geçirgen bir toprak var onunla diktim.
ortasına şu değmemesi gerek yoksa göbeği çürüyormuş, sık sık sulayın ılık şu ile az az, dibi delik bir saksıya dikin. genelde küçük saksı içinde ve kalitesiz toprakla satılıyor burada. devamını sayfamdan bakabilirsiniz, malum ameliyat yapar gibi adım adım takip ettim ve resimledim...şimdi tohum yapıyoruz..
( delimiyim neyim..ben diyorum bazen kendime ilk defa yetiştirdiğim bütün çiçekleri göz hapsine alıyorum.)
Çok teşekkür ederim Sevgili almanyalı....delilik değil bunun adı aşk!:)
Sevgili Almanyalı'nın sayfasında göre göre ,Bauhouse da bulunca bir tane hadi bende alayım dediğim Amarilis..Rengi açınca belli olacak.
Hoyalar,atlaslar adım adım büyümeye çalışıyor...Kaplumbağ gibiler...!
Beni en çok sevindirenler,çok fazla anlamasamda bakımlarından, Orkidelerim...Acemi şansı!
Tomurcuğu da açtı,bir tomurcuk kaldı.
Bu da üzdü beni bu sabah,yapraklarında kara noktalar çıktı.:((....Bu hali ile de güzel ama birşeyler yapmam lazım...Yardım lütfen.
Orkideler konusunda tecrübeli bir arkadaşın önerdiği bir tedavi yöntemini uyguladım;Toz halindeki mantar ilacını ,su ile yoğun bulamaç haline getirdim..Suluboya fırçası yardımı ile "kara leke" görülen yapraklara,lekenin üzerine ve altına bulamaçı sürdüm..Yarından itibaren,sabah erken saatlerde,hafif su püskürteceğim..Gelişmeyi paylaşırım.
sevgili farpali sağlıkla büyüt inşallah. atlaslar ne renk , hoyaların ne tür ve nerden aldığını yazarmısın rica etsem.
sevgili farpali sağlıkla büyüt inşallah. atlaslar ne renk , hoyaların ne tür ve nerden aldığını yazarmısın rica etsem.
Atlasların rengini vallahi bilmiyorum,bir kaç arkadaş göndermişti bana..Hoyaları ise buradan Yeşillim arkadaşım gönderdi,Hoya cornosa,hoya tricolor,bir adetde koyu mor kokulu adını unuttum ...yeşillim hoya çelik gönderiyor...
Cymbidium orkidem epey yol kat etti,yaprakların gelişimi harika,umarım en kısa zamanda çiçeklerini de görürüm..Bakalım ne renk açacak?...
Karman,çorman bitkiler ama böyle daha doğal bir arada....
Bu da üzdü beni bu sabah,yapraklarında kara noktalar çıktı.:((....Bu hali ile de güzel ama birşeyler yapmam lazım...Yardım lütfen.
Orkideler konusunda tecrübeli bir arkadaşın önerdiği bir tedavi yöntemini uyguladım;Toz halindeki mantar ilacını ,su ile yoğun bulamaç haline getirdim..Suluboya fırçası yardımı ile "kara leke" görülen yapraklara,lekenin üzerine ve altına bulamaçı sürdüm..Yarından itibaren,sabah erken saatlerde,hafif su püskürteceğim..Gelişmeyi paylaşırım.
...
Günün süprizi, Oncidium'un tomurcuklarıydı.
ve tabii Ludisia'nın tomurcukları...
Gel de koklama!,gel de alma!..İnsan bu mis kokuluya nasıl arkasını döner ve gider..Bende gidemedim ve aldım bir adet sümbül...Daha benim soğanlarımın rizomları ancak çıktı..Şimdilik bununla idarece;)
Sayın zaferinandikli nın,yaklaşık iki hafta önce köksüz olarak göndermiş olduğu Bİr Gecelik Gelinim sürgün verdi...:)
Teşekkürler Zafer bey..
Sayfalarınızı gezerken gördüm bu mucıze haberı... 2 haftada nasıl surgun verdı Bir Gecelik Gelininiz.. Özel bır bakım vitamın toprak kullandınızmı..Benımki 2 ay oldu..Hala geldıgı gıbı duruyor..Sizınkinin ısı ışık durumu nedır...Ne cok sordum degılmı....
Sayfalarınızı gezerken gördüm bu mucıze haberı... 2 haftada nasıl surgun verdı Bir Gecelik Gelininiz.. Özel bır bakım vitamın toprak kullandınızmı..Benımki 2 ay oldu..Hala geldıgı gıbı duruyor..Sizınkinin ısı ışık durumu nedır...Ne cok sordum degılmı....
Güney penceresinde,bol ışıkta ,kalorifer üzerinde ve kaktüs toprağında duruyor..çok nadir ,hafif suluyorum.haftada 1 kez..ve hiç oynatmıyorum yerinden..Extra besin vermedim..Sabredin Sayın ıldır,mutlaka sürgün verecektir..Geldiği gibi bozulmadan duruyorsa keyfi yerinde ,uyuyordur. :)
Gel de koklama!,gel de alma!..İnsan bu mis kokuluya nasıl arkasını döner ve gider..Bende gidemedim ve aldım bir adet sümbül...Daha benim soğanlarımın rizomları ancak çıktı..Şimdilik bununla idarece;)
Sakin sakin,tek tek açıyor tomurcuğunu...açarken etrafa yaydığı mis kokusu da bonusu!
Sevgili Almanyalı'nın sayfasında göre göre ,Bauhouse da bulunca bir tane hadi bende alayım dediğim Amarilis..Rengi açınca belli olacak.
İkinci tomurcuk görüldü....
Nasıl dipsiz bir kuyudur Doğa...ve daha nice güzellikler saklıdır bilmediğimiz..İşte yine bugün rastladığım ve daha önce hiç görmediğim bir bitki daha....alıp götürüyor güzelliği ile...çocukken bir karanfil bilirdik bir gül,bir de kırdaki papatyaları..internet çıktı,kafalar doldu taştı vallahi...kör olmak ,sağır olmak ,hissiz olmak lazım bu güzellikler karşısında tepkisiz kalabilmek için.. Kısacası "ruhsuz" olmak lazım...
almanyalı
29-01-2013, 19:47
merhaba,
Sevgili farpali, bu nee..!!!
sukkulent mi? gerçekmi? yoksa naylon çiçek mi?diye epey baktım....uzun ve karışık ismine bakınca anladım gerçek olduğunu...
yine yapmışsınız yapacağınızı...bir güzellik daha gördü gözlerimiz.
Massonia echinata , akşam akşam yapılır mı sevgili farpali? sayfanı ziyaret eden herkes bu gece nereden bulurum bu güzelliği, buda mı varmış, daha neler göreceğiz gibi sorular silsilesi ile boğuşup uyuyabilecek mi? oldu mu şimdi?
Massonia echinata , akşam akşam yapılır mı sevgili farpali? sayfanı ziyaret eden herkes bu gece nereden bulurum bu güzelliği, buda mı varmış, daha neler göreceğiz gibi sorular silsilesi ile boğuşup uyuyabilecek mi? oldu mu şimdi?
:))),..imece yaparız işte ne güzel.Bulan bulamayan/lar için de destek olur..Olmazmı? :)
Nasıl dipsiz bir kuyudur Doğa...ve daha nice güzellikler saklıdır bilmediğimiz..İşte yine bugün rastladığım ve daha önce hiç görmediğim bir bitki daha....alıp götürüyor güzelliği ile...çocukken bir karanfil bilirdik bir gül,bir de kırdaki papatyaları..internet çıktı,kafalar doldu taştı vallahi...kör olmak ,sağır olmak ,hissiz olmak lazım bu güzellikler karşısında tepkisiz kalabilmek için.. Kısacası "ruhsuz" olmak lazım...
iyiki internet varki bu güzellikleri siz çiçeksever dostlarımız sayesinde bizlerde bu güzellikleri görme şansı buluyoruz yeni çiçeğiniz hayırlı olsun güle güle büyütün :)
iyiki internet varki bu güzellikleri siz çiçeksever dostlarımız sayesinde bizlerde bu güzellikleri görme şansı buluyoruz yeni çiçeğiniz hayırlı olsun güle güle büyütün :)
Ben çok beğendiğim için sizlerle paylaştım sadece.Umarım bir gün benim de olur ve isteyen herkesin Sayın BAYÇALI :).
Avize çiçeğim ,oğlumun köpeğinin saldırısına uğramış bu gece :((((....haline bakın...umarım toparlar.çok üzüldüm,çoookkk.
Bu saksıya,neler ektim neler..ben bile unuttum..Çiğdem,lale,sümbül,bir sürü tohum..Pandora'nın kutusu gibi..Baharda göreceğim.
Ben çok beğendiğim için sizlerle paylaştım sadece.Umarım bir gün benim de olur ve isteyen herkesin Sayın BAYÇALI :).
sizde bu sevgi, merak, ilgi ve azim olduktan sonra en nadide çiçekler sizde olacağına inanıyorum en nadide ve güzel çiçeklerin sizlerin olması dileğiyle :)
Tohumdan çıkan Nakkaş sarmaşığı.
Bir dal sedum çeliğinin yavrusu ve yanında yabani bir ot.sedum Bruto dan dökülenler.
Sıklamenler soğuk havayı seviyorlar.Birazdan sulayacağım..
Lila ,katmerli sakızlar çiçeğe devam...
gokcegokce
30-01-2013, 10:38
Sn. Farpali, ne güzel çiçeklenmiş bitkileriniz öyle, maşallah diyorum. :)
gülenyüz
30-01-2013, 10:58
Sn farpali günaydın, Sn almanya lının dediği gibi yine yapmışsınız yapacağınızı.........Harika imece usulu bulan bulamayana paylaştırır.Herkese Sevgi ve Saygılar.............
Medinilla magnifica nın agac olmuş halini gören biri olarak kendimi şanslı hissediyorum sizde bekleyin cok daha güzel olacak ;)
Gelişimini sık sık yazarsanız beni cok mutlu edersiniz .
Medininilla magnifica,bol yaprak verdi...bu bitkinin yaprak vermesi için,çiçekleri solduktan sonra,solan çiçeği çiçek dalı ile birlikte en dipten keskin bir makasla kesmek gerekiyor.Çünkü yeni yapraklar sadece çiçek dalının kesildiği yerden çıkabiliyor..Tabii daha sonra ,yeni yaprakların içerisinden çiçek açıyor..Aksi takdirde,Üç-dört yaprak kalır,zamanlada çiçek gelişemiyor ve kaybediyorsunuz bitkinizi.
Sn farpali günaydın, Sn almanya lının dediği gibi yine yapmışsınız yapacağınızı.........Harika imece usulu bulan bulamayana paylaştırır.Herkese Sevgi ve Saygılar.............
Sevgiler :)
hepsi çok güzel ellerinize sağlık
hepsi çok güzel ellerinize sağlık
Teşekkür ederim.
Sayın farpali,
Tek kelime ile tüm çiçekleriniz muhteşem.
Ellerinize sağlık.
almanyalı
30-01-2013, 12:48
Avize çiçeğim ,oğlumun köpeğinin saldırısına uğramış bu gece :((((....haline bakın...umarım toparlar.çok üzüldüm,çoookkk.
merhaba,
Sevgili farpali, o nasıl bir köpek öyle? resmen budanmış çiçek. zavallının haline bakılırsa bunu yapan büyük bir köpek :eek: direk galiba resimdeki o çukurudamı kazmış? galiba köstebek veya fare görmüş diyeceğim ama....o da pek mümkün değil gibi.
neyse geçmiş olsun, bikinizin etrafını sarın bari de birdaha ellemesin yaramaz.
sevgilerimle
merhaba,
Sevgili farpali, o nasıl bir köpek öyle? resmen budanmış çiçek. zavallının haline bakılırsa bunu yapan büyük bir köpek :eek: direk galiba resimdeki o çukurudamı kazmış? galiba köstebek veya fare görmüş diyeceğim ama....o da pek mümkün değil gibi.
neyse geçmiş olsun, bikinizin etrafını sarın bari de birdaha ellemesin yaramaz.
sevgilerimle
Pitbull, 6 aylık..Oğlumun ...Ama bugün gönderdim isteyen bir dostuma...Canıma yetmişti zaten..2 köpek,bir kedi...korkuyorum oğlum yakında Anakonda getirecek diye....
...çiçeklerinin rengine ve yaprak dokusuna hayranım ama adını bilmiyorum maalesef....
Calathea crocata Tassmania
almanyalı
30-01-2013, 16:25
merhaba,
Hiii, eğer altı aylıkken bu kadar güçlü ise büyüyünce...amannn iyiki gitmiş.
avize çiçeği oldukça sert bir bitki, burda yol kenarında bir tane kocaman görmüştüm yazın, birsürü yavru vardı dibinde sökmek için baya uğraştım ama olmadı..çok sertti.
bitkiniz çabuk toparlar umarım, çok güzel bir çiçeği oluyor yazın.
bu arada son resimdeki bitkinizde pek şirin turuncu turuncu çiçekli.
adı nedir acaba?
sevgilerimle
merhaba,
Hiii, eğer altı aylıkken bu kadar güçlü ise büyüyünce...amannn iyiki gitmiş.
avize çiçeği oldukça sert bir bitki, burda yol kenarında bir tane kocaman görmüştüm yazın, birsürü yavru vardı dibinde sökmek için baya uğraştım ama olmadı..çok sertti.
bitkiniz çabuk toparlar umarım, çok güzel bir çiçeği oluyor yazın.
bu arada son resimdeki bitkinizde pek şirin turuncu turuncu çiçekli.
adı nedir acaba?
sevgilerimle
Evet bende avize çiçeğini çok severim,büyüdükçede yayılır,beyaz çiçekleri harikadır..
Arkadaşlara sordum çiçeğin adını,öğrenince fotoğrafa ekleyeceğim.Hem çiçeği,hem de yaprak dokusu çok güzel..
Avize çiçeğinize geçmiş olsun diyorum,dayanıklı bir bitkidir bahara kendini toparlamış olur.Almanyalı arkadaşa katılıyorum iyiki gitmiş,hayvan severim ama cinsten çok korkarım.
Pandora'nın kutusu renk cümbüşü sunacak size,bende çok severim farklı soğanlardan oluluşan aranjmanlar.Emeğinize sağlık,sevgiler.
Avize çiçeğinize geçmiş olsun diyorum,dayanıklı bir bitkidir bahara kendini toparlamış olur.Almanyalı arkadaşa katılıyorum iyiki gitmiş,hayvan severim ama cinsten çok korkarım.
Pandora'nın kutusu renk cümbüşü sunacak size,bende çok severim farklı soğanlardan oluluşan aranjmanlar.Emeğinize sağlık,sevgiler.
Teşekkür ederim Sn.berçin...Sizin de çiçekleriniz harika..Sizin de emeğinize,ellerinize sağlık.Sevgiler.
Dört ayaklı dostlarımız çok oldular artık:mad:....Sabah avize çiçeğim,biraz öncede,patilerinden zor kurtardığım ,narin Vriesea..Sonunda muradına erdi Puffy ,çiçek düşmanı!,muzur şey...Sonunda ona da bir yol gözükecek bu gidişle..:cool: Çiçeğimin önceki hali böyle idi..(net'den alıntı foto) ,bu akşam ki haline bakın..İçim acıdı resmen..:mad:
almanyalı
30-01-2013, 21:41
merhaba,
Ayyy ne olmuş böyle sevgili farpali, kedicik çok sıkılmış olmalı.
ama üzülmeyin zaten çiçeği solunca yeni yavrular çıkaracak ve anaç bitki ölecekti...diyeceğim ama çok kötü parçalamış sizin minik...kimbilir belki kıskanmıştır sizi çiçeklerinize ilgi gösteriyorsunuz diye.
sanırım bugün şanssız bir gününüzdesiniz, umarım başka yaralanan bitkiniz olmaz.
sevgilerimle
gülenyüz
30-01-2013, 22:02
Sn farpali,bende size bu sukulenti hediye ediyorum.Sevgi ve Saygılar.
Aaaa hayırrr...Onu göndermeyin,o daha çok küçük.Kediler köpeklere göre daha kolay eğitilebilirler,daha zekiler kıskanç olabilirler ama sizin sevdiğiniz başka şeylerinde olabileceğini kavrayabilek akla sahipler.O'na biraz zaman verin sevgiler.
gokcegokce
30-01-2013, 23:32
Geçmiş olsun sn. farpali nazar değirdik size bugün, maşallah da demiştim ama... Minik dostlar yeşillere musallat olunca can sıkabiliyorlar ama yine de seviyoruz hepsini. Benim erkek muhabbet kuşum da yelken çiçeğinin yapraklarını yer hep :P
Sn farpali,bende size bu sukulenti hediye ediyorum.Sevgi ve Saygılar.
Çok teşekkür ederim Sn gülenyüz.Aldım,kabul ettim.Sevgiler benden.
Aaaa hayırrr...Onu göndermeyin,o daha çok küçük.Kediler köpeklere göre daha kolay eğitilebilirler,daha zekiler kıskanç olabilirler ama sizin sevdiğiniz başka şeylerinde olabileceğini kavrayabilek akla sahipler.O'na biraz zaman verin sevgiler.
Vallahi benimki çok muzur birşey,tam savaşcı..Nasıl yola gelecek bilmiyorum:(
Geçmiş olsun sn. farpali nazar değirdik size bugün, maşallah da demiştim ama... Minik dostlar yeşillere musallat olunca can sıkabiliyorlar ama yine de seviyoruz hepsini. Benim erkek muhabbet kuşum da yelken çiçeğinin yapraklarını yer hep :P
Teşekkür ederim gokcegokce..çok canımı sıktı bir günde iki taciz!...çok muzur çokkkkkk..öyle böyle değil...
Sayın farpali ilk defamı kedi besliyorsunuz .
Benim kız 12 yaşında ve hala bebek ilgi alaka sevgi ve bolca sabır ;)
Sayın farpali ilk defamı kedi besliyorsunuz .
Benim kız 12 yaşında ve hala bebek ilgi alaka sevgi ve bolca sabır ;)
Evett ilk defa besliyorum..Oğlumun ,tabii o getiriyor bana kalıyor:))..Ama çok seviyorum.
Emanet çiçeğe iyi bakıyorum herhalde ki tomurcuklandı
Hoyalarımın keyfi yerinde ama ağardan alıyorlar!...
İkinci tomurcuk ve yapraklar hergün gelişiyor
Gelin kızımız uyuyor..ilerleme durdu.
Ludisia orkidemin yeni tomurcukları
Cattleyam alıştı yeni evine
Yeni yavru tomurcuk yolda!
Telgrafımın uykusu derin..Top gibi duruyor saksıda,henüz bir ilerleme yok.
Her zamanki gibi güzel sunumlarınızla her şey çok güzel. Güle güle büyütün.
Dua çiçeğimin renkleri müthiş. Calathea crocata Tassmania,Dua çiçeği nin bir türü.güzel bakılınca müthiş çiçekler açıyor.bakımı için gerekli bilgileri alttaki linkde bulabilirsiniz.
Dua çiçeği – Maranta, Calathea, Stromanythe | Süs Bitkileri ve Çiçek Bakımı (http://www.bitkivecicek.com/dua-cicegi-maranta-ve-calathea)
Çiçek rengi ve formu harika.
Her zamanki gibi güzel sunumlarınızla her şey çok güzel. Güle güle büyütün.
Çok teşekkür ederim Sn Esin.Beğenmenize memnun oldum.
gülenyüz
01-02-2013, 08:19
Çiçeklerimizden yeni tomurcuklar çıkınca insan nasıl seviniyor değilmi.
Çiçeklerimizden yeni tomurcuklar çıkınca insan nasıl seviniyor değilmi.
Hem de nasıl. :)
sevgili farpali rujun çiçeklenmesinde bolca sevgiden başka vitamin **** başka birşey verdin mi?
sevgili farpali rujun çiçeklenmesinde bolca sevgiden başka vitamin **** başka birşey verdin mi?
Daha bugüne kadar, hiç bir vitamin vb.. vermedim..Bol ışık alıyor ve toprağı nemini kaybettiği zaman suluyorum.Hepsi bu Sn Sibelim.
Bir gecelik gelin uzayınca devrilmeye başladı..Bende mecbur yeni saksısına geçirdim.
Arkadaşlarımın gönderdiği Leş kaktüsler ;hayata tutundular sanırım..Yavaş yavaş kıpırdanmalar başladı olumlu yönde.
gokcegokce
01-02-2013, 15:56
Sizin zevkli saksı seçimlerinize en az bitkileriniz kadar hayranım. Çok şık saksılarınız var acaba nerelerden edindiğinizi bizimle paylaşır mısınız?
Sizin zevkli saksı seçimlerinize en az bitkileriniz kadar hayranım. Çok şık saksılarınız var acaba nerelerden edindiğinizi bizimle paylaşır mısınız?
Son fotodaki,bir gecelik gelinin saksısı ;Migrosdan aldığım yoğurtun kabı...İçerisine yerleştirdiğim cüce ise 17 yaşındaki oğlumun bebeklik oyuncaklarından bir parça.Üçlü saksımıda geçen sezon Bauhouse'dan almıştım Sayın gokcegokce..Beğenmenize memnun oldum.Sevgiler.
gokcegokce
01-02-2013, 18:08
Cüceye bayılmıştım zaten ve sizin yaratıcılığınız olduğunu öğrenince daha çok sevdim. Sevgiler...
İkinci çiçeğini de açtı..Kokusu muhhteşemm.
Rengi belli olmaya başladı..şimdilik Kırmızı açacağa benziyor.
Rengi belli olmaya başladı..şimdilik Kırmızı açacağa benziyor.
Son gönderimden 5 saat sonra..sanırım bir anda üç adet alacalı çiçek açmaya hazırlanıyor.Altındaki tomurcuğu hariç.
Tohumdan çıkan Nakkaş sarmaşığım çok hızlı büyüyor.
Euphorbia Milii yapraklanıyor nihayet.
Ektiğim tek bir çelikden çıkan Sedum yavruları..
Çiçekçinin artık ölüyor diye attığı güllerim.
Saksıdan çıkan galiba Beyaz Ballıca..
gülenyüz
02-02-2013, 17:29
Sn farpali,itiraf edeyim ben galiba size hırsızlığa gireceğim.Dayanamıyorum.Ankara dan bu gece binmeyi düşünüyorum.Büyük bir çuvalla.Gelip ne var ne yok toplayacağım:D
Sn farpali,itiraf edeyim ben galiba size hırsızlığa gireceğim.Dayanamıyorum.Ankara dan bu gece binmeyi düşünüyorum.Büyük bir çuvalla.Gelip ne var ne yok toplayacağım:D
Buyrun gelin misafirim olun Sevgili gülenyüz...:)
Arkadaşlarımın gönderdiği Leş kaktüsler ;hayata tutundular sanırım..Yavaş yavaş kıpırdanmalar başladı olumlu yönde.
İçindekiler kadar bu saksılara hayran kaldım. Dönüp tekrar bakıyorum. Kaktüsler geliştiğinde ki görüntü nasıl olacak merak ediyorum. Kaktüslerden çok sukulentler ilgimi çekiyor ama sizde maşallah yok yok. Tüm bu güzellikler içinde sevgiyle kalın.
İçindekiler kadar bu saksılara hayran kaldım. Dönüp tekrar bakıyorum. Kaktüsler geliştiğinde ki görüntü nasıl olacak merak ediyorum. Kaktüslerden çok sukulentler ilgimi çekiyor ama sizde maşallah yok yok. Tüm bu güzellikler içinde sevgiyle kalın.
Bende farketmedim ,ne ara bu kadar çoğaldıklarının:)))
Galiba ben Baharı özledim ,bu fotoğrafı bulunca anladım.
almanyalı
02-02-2013, 22:59
merhaba,
Sevgili farpali, bu fotoğrafı görünce...bahar gelmiş gibi gibi oldu, ne güzel..elinize sağlık güzel bir kare yakalamışsınız yine.
sevgilerimle
Son gönderimden 5 saat sonra..sanırım bir anda üç adet alacalı çiçek açmaya hazırlanıyor.Altındaki tomurcuğu hariç.
Ve bugün...:)
Canlannmaya başladı..
Yıllardır benimle,hiç çiçek açtığını bilmiyordum...Galiba bunlar çiçek tomurcukları:eek:...
Baharın müjdecisi yeni sürgün ve tomurcuklar...
gülenyüz
03-02-2013, 12:06
Sn farpali itiraf ediyorum.çok güzeller.Hepsi birbirinden güzeller.685 resimdeki çiçeklerin kenarları boyamı.Sevgi ve Saygılar...
Sn farpali itiraf ediyorum.çok güzeller.Hepsi birbirinden güzeller.685 resimdeki çiçeklerin kenarları boyamı.Sevgi ve Saygılar...
Teşekkür ederim..Evet maalesef boya..Yurt dışından böyle gelmiş.,İstanbuldaki çiçek fuarından almıştım.satmak için böyle gariplikler yapıyorlar.Zamanla atacak üstündeki boya,bende zarar vermeden ,yavaş yavaş temizliyorum boyaları.
Ve bugün...:)
Son dakika :)
küpeli çok güzel , ama tırnakdaki desen de harika :)
küpeli çok güzel , ama tırnakdaki desen de harika :)
:)..oje reklamı gibi oldu
yeşillim
03-02-2013, 21:16
Sevgili farpali,
Amaryllis'in takipçisiyim, boy boy fotoğrafları için sabırsızlanıyorum.
sevgiler..
...renklerr
Sevgili farpali, küpelinizin rengi muhteşem. Bu bahar marketlerde bulamazsam eğer bana çelik verir misiniz:confused:
Sevgili farpali, küpelinizin rengi muhteşem. Bu bahar marketlerde bulamazsam eğer bana çelik verir misiniz:confused:
Maalesef bu geçtiğimiz yaz çekmiştim fotoyu,şuan can çekişiyor.Toparlarsa seve seve gönderirim.
...
4 adet çiçek tomurcuğu :D
Sabah yürüyüşüm de gördüğüm,zakkum ağacının tohumları...
Mikado Gold (Syngonanthus chrysanthus) | Süs Bitkileri ve Çiçek Bakımı (http://www.bitkivecicek.com/mikado-cicegi)
Gittikçe çoğaldı çiçekleri...
gülenyüz
04-02-2013, 10:21
vay vay vay çok güzel
alacakaranlik
04-02-2013, 20:44
Arka sayfada bir alisyum gordum sanki :)
Hangi mesajda? :)
Sinek kapan.
Biraz keyifsiz ama düzelecek inşallah..
Keyifli hali, keyif veriyor....!
Sarracenia leucophylla ile aynı familyadan.
Sabah yürüyüşüm de gördüğüm,zakkum ağacının tohumları...
İlk defa tohumlarını görüyorum.
4 adet çiçek tomurcuğu :D
Galiba Nazar değdirdim Amarilise..Tomurcuklar sanki soluyor,tomurcuk diplerinde sararma var..Galiba başaramıyacak..Nerde yanlış yaptım:(:(...:confused:
almanyalı
05-02-2013, 00:11
merhaba,
Ilahi sevgili farpali, ne güzel açacak işte..
az kalmış birkaç saat sonra açar amarylissiniz, açmadan önce tomurcuk biraz sarkıyor yanıltmasın sizi.
benimkiler de sarktı evet çok hafif bir sarılık oluyor.
Ama bu geceyi uyumadan çiçeğin açmasını bekleyerek geçireceksiniz gibi geliyor bana...açtığı an çok güzel umarım o hızlı süreci kaçırmazsınız.
sevgilerimle
merhaba,
Ilahi sevgili farpali, ne güzel açacak işte..
az kalmış birkaç saat sonra açar amarylissiniz, açmadan önce tomurcuk biraz sarkıyor yanıltmasın sizi.
benimkiler de sarktı evet çok hafif bir sarılık oluyor.
Ama bu geceyi uyumadan çiçeğin açmasını bekleyerek geçireceksiniz gibi geliyor bana...açtığı an çok güzel umarım o hızlı süreci kaçırmazsınız.
sevgilerimle
Sevgili almanyalı,içimi rahatlattınız ,çok çok teşekkür ederim. :)
YeniGine
05-02-2013, 00:26
Sizin 'Beyaz Ballıca' dediğiniz bitki için.
Evet doğru gördünüz Sayın alacakaranlık..Allyssum--Ballıca çiçeği.
Mikado Gold çok dekoratif bir bitki.
Serracenia'nız da düzelir umarım. O da yapay çiçek gibi duruyor uzaktan bakınca. ;)
almanyalı
05-02-2013, 07:36
Günaydın,
Sevgili farpali, bir gelişme var mı?
son durum nedir acaba merakla bekliyoruz.
sevgilerimle
alacakaranlik
05-02-2013, 08:24
ben biraz isim özürlüyümdür. İlk öğrendiğim isimle devam ediyorum, :)
ben biraz isim özürlüyümdür. İlk öğrendiğim isimle devam ediyorum, :)
Gönderdiğiniz güzelliklere teşekkürler :).mavişler çok güzeller.
alacakaranlik
05-02-2013, 11:34
Umarım begenmişsinizdir. Mavi olanların fiyatını durumlarından oturu baya bir indirdim
Saygılar
Umarım begenmişsinizdir. Mavi olanların fiyatını durumlarından oturu baya bir indirdim
Saygılar
Özelden alabilirmiyim "son durumu""?Beyaz olanları minyatür gül diye satıyorlar.Maviş cinsi oldugunu bilmiyordum.
Galiba Nazar değdirdim Amarilise..Tomurcuklar sanki soluyor,tomurcuk diplerinde sararma var..Galiba başaramıyacak..Nerde yanlış yaptım:(:(...:confused:
Toparladı çok şükür.."nazlı hanım"!...
Toparladı çok şükür.."nazlı hanım"!...
Nihayet :))..
Kuş bile kondurdum! :D
Ev-vet! :)
Nihayet :))..
Dördüzlerden!,üçü açtı :)
Renk cümbüşü orkidelerim;Phalenopsisler, Cambria, Ludisia....
Vanda diye yutturdukları , "Ascocenda ' nın çiçeği düştü...
Bu da benim ürettiğim !!..Hybrid Orkidem! :p
gülenyüz
08-02-2013, 08:49
Hepsi birbirinden güzeller.Ne söyleyeyim.Ellerinize sağlık.....
Dördüzlerden!,üçü açtı :)
Geçirgen toprağını,azar azar soğanına değmeyecek şekilde hergün suladım..Soğanına su gelirse,soğan çürüyormuş..Ve tabii bol ışık..(sevgili almanyalı'nın desteği sayesinde)..
Geçirgen toprağını,azar azar soğanına değmeyecek şekilde hergün suladım..Soğanına su gelirse,soğan çürüyormuş..Ve tabii bol ışık..(sevgili almanyalı'nın desteği sayesinde)..
...
Renk cümbüşü orkidelerim;Phalenopsisler, Cambria, Ludisia....
...
Maşallah çok güzeller emeğinize sağlık. Bol çiçekli günler dilerim.
Sağlıcakla ve hoşçakalın.:p
Maşallah çok güzeller emeğinize sağlık. Bol çiçekli günler dilerim.
Sağlıcakla ve hoşçakalın.:p
Teşekkür ederim Sayın Sevgi..Sizede nice sağlıklı,güzell günler dilerim.
serkan_istanbul
08-02-2013, 13:12
Ne kadar güzel bir pencere ve kocaman bir maşallah ne güzel orkideler, ellerinize sağlık sevgiler.
Ne kadar güzel bir pencere ve kocaman bir maşallah ne güzel orkideler, ellerinize sağlık sevgiler.
Beğendiğinize sevindim.Teşekkür ederim
Çiçekler sizi seviyor.
Güzel bir düzenleme,ellerinize sağlık.
özge6444
08-02-2013, 19:25
Çiçekleriniz çok güzel.bendede yeni başladı çiçek merakı.Sizinkileri görünce dahada heveslendim,ellerinize sağlık
almanyalı
08-02-2013, 19:44
merhaba,
Sevgili farpali, ne güzel açmış maşallah amaryliss' iniz.artık serin bir odaya alın da çabucak solmasın, sıcak ortamda bir buçuk hafta,
soğuk ortamda en az onbeş gün çiçeği solmuyor.bende öyle oldu ordan biliyorum :D
kulak çubuğu ile döllenme yaptım bir çiçeği, diğerini yapmadım şimdi biri tohumda biri kurudu..;)
orkidelere bayıldımm...:eek: bir çiçek çiçek delisine sorulmaz ama..kaç tane orkideniz var? demek istiyorum..maşallah pek güzel ve sağlıklılar.
sevgilerimle
merhaba,
Sevgili farpali, ne güzel açmış maşallah amaryliss' iniz.artık serin bir odaya alın da çabucak solmasın, sıcak ortamda bir buçuk hafta,
soğuk ortamda en az onbeş gün çiçeği solmuyor.bende öyle oldu ordan biliyorum :D
kulak çubuğu ile döllenme yaptım bir çiçeği, diğerini yapmadım şimdi biri tohumda biri kurudu..;)
orkidelere bayıldımm...:eek: bir çiçek çiçek delisine sorulmaz ama..kaç tane orkideniz var? demek istiyorum..maşallah pek güzel ve sağlıklılar.
sevgilerimle
Sevgili almanyalı, evet sonunda sizinde desteğiniz ile açtı..Hemen aldım soğuk ortama..Teşekkür ederim desteğiniz için.
Orkidelerim,yarın itibarı ile muhtelif türlerde, 27 adet ...Farklı türler den 5 adet daha bekliyorum..Naaapim çok seviyorum..Bu arada Almanya iki den gelen türlerde bağzı üreticilerde var İstanbul da..sizde temin edebilirsiniz dilerseniz..iyi günler.
Çiçekleriniz çok güzel.bendede yeni başladı çiçek merakı.Sizinkileri görünce dahada heveslendim,ellerinize sağlık
Hoşgeldiniz,hayırlı olsun Sayın özge6444..Eyvah size de bulaştı demek bu mis kokulu,rengarenk merak! :)).Teşekkürler.
Çiçekler sizi seviyor.
Güzel bir düzenleme,ellerinize sağlık.
Teşekkür ederim Sayın hberbul..
almanyalı
08-02-2013, 22:39
merhaba,
Sevgili farpali, güle güle büyütün orkidelerinizi, hepsi birbirinden güzel maşallah.
Öneriniz için teşekkür ederim, lakin benim merakım sırf bir türe değilki..:o
her türden değişik türler olsun istiyorum, eee yerde kalmadı...yoksaa bu güzellikleri gördükçe içim bir tuhaf oluyor,
hadi hemen almalıyım diyorum...ama söz verdim bir kere...:( biri gitti kaldı iki ay...iki ay sonra özgürüm...:D kimse beni tutamaz...!!!!:D:D
sevgilerimle
merhaba,
Sevgili farpali, güle güle büyütün orkidelerinizi, hepsi birbirinden güzel maşallah.
Öneriniz için teşekkür ederim, lakin benim merakım sırf bir türe değilki..:o
her türden değişik türler olsun istiyorum, eee yerde kalmadı...yoksaa bu güzellikleri gördükçe içim bir tuhaf oluyor,
hadi hemen almalıyım diyorum...ama söz verdim bir kere...:( biri gitti kaldı iki ay...iki ay sonra özgürüm...:D kimse beni tutamaz...!!!!:D:D
sevgilerimle
Bende sizinle aynı durumlardan muzdaribim,söz vermek hariç:D...
Sevgiler
Yeni gelen orkidelerim...
serkan_istanbul
09-02-2013, 18:25
yeni gelen orkidelerim...
maşallah kıskanmadım desem yalan güle güle büyütün. Sevgiler
maşallah kıskanmadım desem yalan güle güle büyütün. Sevgiler
Teşekkür ederim
Mum ışığında orkidelerim..phal ve Cambria
Kaç gündür susuz,topraksız tutunuyor hayata...
Gece,yeni düzenleme...hasır saksılığın tabanı çakıl taşları ile dolu..çiçeklerin kökleri değmeyecek kadarda yumşak su var nemi sağlamak için.Havaların yağışlı olmasından dolayı yağmur suyu çok işe yarıyor,spreyleme ve sulamada.
Dendrobium'un rengi çok gözalıcı.flash etkisi ile olduğundan açık çıkmış rengi.
Cambrianın taç yapraklarındaki dokusu müthiş..
Sarı renkli phalim bu sene çok bereketli..
...
Amarilis,ilk dalda çiçeklerini tamamladı..şimdi sıra yanındaki yavruda.
Somon phal de sarı ile yarışta..
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.