View Full Version : farpali / balkon
Ağaç parçasının üzerine sarılmış ,üstündeki iri Ascocentrum a asılı olan,Yavru Ascocentrumun bazı yaprakları ömrünü tamamlıyor sanırım.
Tohumdan ürettiğim Nakkaş Sarmaşığımın ilk çiçeği..pirinç tanesi kadar..Orkide çiçeğine benzemiyormu sizcede ?:D
Minyatür Vandaların keyfi yerinde....
Çelikten ektiğim ,Euphorbia Milii sanırım tuttu ve sürgünler gözükmeye başladı..
Bu da benim ürettiğim !!..Hybrid Orkidem! :p
Mikado Gold çiçeklerini açıyor ...
Geçen sene soğanını sakladığım Sıklamenim tomurcukta,her bir yaprağı elimden büyük oldu...
Oncidium Orkidenin tomurcukları
Ludisia'nın yeni açan çiçekleri
Nihayet...haraketlenme başladı...
Biliyorum tekrar oluyor ama bu güzellikleri görmek ,herkesin hakkı.
Maşallah ne güzel açmışlar. Güle güle keyfini çıkarın.:p
Bol bol fotoğraflarını bekleriz biz sıkılmayız.
rukiyeözgür
13-02-2013, 20:58
Hepsi çok güzel elinize sağlık..
Özel olan gün değil sevgilimiz, sevdiğimizdir sevdikllerimizdir ve onlar her zaman ayın on dördü gibi değerlidir. En karanlık anlarda gönüllerimize doğan onlardır. Sadece 14 Şubat'ta değil her ayın on dördünde onlara en güzel çiçekleri alsak bile az gelir. Hep güler yüzle ve asla boşluk kalmayacak şekilde sevelim onları. Hep hoşgörülü, hep anlayışlı olun onlara karşı.Hep yanlarında olacağını hissetirin onlara. Bizim sevgimiz bir günlük değil. Bu güne inanmış olanlar inanın sevginin, aşkın kutsallığını idrak edememiş olanlardır. Bu gün de sevdiğinize en güzel çiçekleri alın, bu gün de onlara, onları ne kadar çok sevdiğinizi söyleyin ama 14 Şubat olduğu için değil fani dünyanın onlarla fena olmayacağını, onlarla güzelleşeceğini anlamak ve anlatmak için. Gönlünüzde sevgi eksik olmasın
Sevgili farpali 766. mesajınızdaki resime bayıldım ayılınca ne kadar güzel olduğunu her bakanın maşallah demesi gerektiğini söyleyeceğim :)
Sevgili farpali 766. mesajınızdaki resime bayıldım ayılınca ne kadar güzel olduğunu her bakanın maşallah demesi gerektiğini söyleyeceğim :)
:))))
rukiyeözgür
14-02-2013, 20:02
Zaten sn. Farpali'nin orkidelerine hayran olmamak elde mi sn. Ayhat! Hepsine kocaman maşallah:)
Zaten sn. Farpali'nin orkidelerine hayran olmamak elde mi sn. Ayhat! Hepsine kocaman maşallah:)
Çok teşekkürler Sn. rukiyeözgür :).
Kuş bile kondurdum mutlu olsunlar diye :D
almanyalı
15-02-2013, 19:25
merhaba,
Vandalar çok hoş sevgili farpali güle güle büyütün,orkideler deseniz başka güzel..elinize emeginize sağlık bolca çiçek görün, bizede gösterin inşallah.:D
sevgilerimle
merhaba,
Vandalar çok hoş sevgili farpali güle güle büyütün,orkideler deseniz başka güzel..elinize emeginize sağlık bolca çiçek görün, bizede gösterin inşallah.:D
sevgilerimle
Teşekkür ederim sevgili almanyalı..:)
Yeni gelen orkidelerim...
Milim milim uzuyor yavru yapraklar...
Sedumun yavrularının şirinliği....
Haworthianın çiçeklerini çok merak ediyorum..sadece birini fotoladım..yapraklarının içerisi tomurcuk dolu...
Kışı bir geçirebilirsek çok iyi olacak..keyifsiziz :(
Sayın Farpali . Sempervivumları fazla suya maruz bırakmayın kök cürügü olmuşlar gibi :( Soguktan etkilenmiyorlarda fazla su dedinmi kötü oluyor , birde bol güneş bu ayda biraz zor ama ne kadar ışık okadar iyi .
Baharda coşarlar merak etmeyin sadece topragı vıcık vıcık camur olmasın .
Sayın farpali Krasula yazmışınız ama sempervivumları fazla suya maruz bırakmayın kök cürügü olmuşlar gibi :( Soguktan etkilenmiyorlarda fazla su dedinmi kötü oluyor .
Baharda coşarlar merak etmeyin sadece topragı vıcık vıcık camur olmasın .
Uyarılarınıza çook teşekkür ederimm Sayın iris41.
"Bakarsan bağ ,bakmazsan dağ olur"..diye boşuna dememişler...Bol ışık,nem arada bir ödül vitamin ve gönül dolusu sevgi....işte karşılığı.
gülenyüz
20-02-2013, 15:36
Sn farpali nerelerdeydeniz hoş geldiniz.
Sn farpali nerelerdeydeniz hoş geldiniz.
Hoşbulduk,:)..Annem ve kardeşim aynı anda taşınıyorlar...Destek olmaya çalışıyorum her ikisinede..Alakanıza çok teşekkür ederim Sayın gülenyüz,çok teşekkürler.
Oncidiumun yeni çiçekleri geliyor :)
Açtı ,açacak çiçeği.
Clivia Miniata (http://www.bitkivecicek.com/clivia-miniata-kafir-zambak)
Sayın farpali Agac.a.ş de kızıl kordilin gelmiş kırmızı bitkilere olan merakınızdan haber vereyim dedim ben 2 saksı aldım cok güzeller ;)
Sayın farpali Agac.a.ş de kızıl kordilin gelmiş kırmızı bitkilere olan merakınızdan haber vereyim dedim ben 2 saksı aldım cok güzeller ;)
Teşekkür ederim,sağlıkla büyütün.
Açtı ,açacak çiçeği.
Açıyor
Gözalıcı bir rengi var...Tüm kış çiçeği üzerindeydi...
zencefil cicegi
27-02-2013, 15:37
Sevgili farpali
Yeni mesajlar arasinda hic atlamadigim gibi büyük zekle ve begeniyle takip ediyorum sayfanizi.
Hele hele orkidelerden haberler alinca zaten degmeyin keyfime:)
Ben sizin sayfanizi gezmeden önce saksi aliminda pek secici degildim.
Ama fotograflarinizi gördügümden beri fellik fellik farkli saksilar arar oldum :D
Güle güle büyütün ciceklerinizi saglik ve mutlulukla insallah.
(orkidelerin fotograflarindan mahrum etmeyin bizi :) )
Sevgili farpali
Yeni mesajlar arasinda hic atlamadigim gibi büyük zekle ve begeniyle takip ediyorum sayfanizi.
Hele hele orkidelerden haberler alinca zaten degmeyin keyfime:)
Ben sizin sayfanizi gezmeden önce saksi aliminda pek secici degildim.
Ama fotograflarinizi gördügümden beri fellik fellik farkli saksilar arar oldum :D
Güle güle büyütün ciceklerinizi saglik ve mutlulukla insallah.
(orkidelerin fotograflarindan mahrum etmeyin bizi :) )
Çok teşekkür ederim Sayın zencefil çiçeği.
Paskalyalarım,turuncu olan tez canlı,aynı saksıdaki beyaz çok nazlı..açıcak ***...
gülenyüz
01-03-2013, 08:19
Günaydınlar Arkadaşım,Nasılsın.Hepsi coşkularını sunmuşlar bize.Muhteşem.Saygılar..
Günaydınlar Arkadaşım,Nasılsın.Hepsi coşkularını sunmuşlar bize.Muhteşem.Saygılar..
Teşekkür ederim Sevgili gülenyüz. ..Sevgiler :)
Sayın farpali kafir zambağı dediğiniz bitki harikaymış.
Açtı ,açacak çiçeği.
Nihayet açtı çiçeklerini :))
elkadifri
16-03-2013, 20:53
:(:(
Bu güzelin tohumlarından ektim.
Yaşayan Taş Lithopslara benzer, dikensiz, eşsiz biçimli ve muhteşem pastel renk çiçekli bir sukulenttir. Kaktüs yetiştiricileri arasında değişik tür ve hibrit varyeteleri aranan Arygyroderma'lar, gövde büyüklüklerine nispeten iri çiçekler açarlar . Yumurta şekilli ve kendisini yemek isteyen hayvanlardan kamufle olmak için taş benzeri görüntü sergilerler.
Çiçeklenme sonbahar aylarında gerçekleşir.
Ekim: Tohum ekim dönemleri ilkbahar ve sonbahar aylarıdır. Yağmur suyu çimlenmeyi olumlu etkilediğinden ilk kez yetiştirecekler, ısının 16-22 derece olduğu bu dönemlerde, üretim saksılarını yağmurun hafif hafif yağdığı günlerde dış mekana çıkartmaları tavsiye olunur.
Merhaba
Sizin balkonunuzda Beğen sekmesi bana yetmedi, herşey harika. Fakat orkidelerin toplu fotoğrafı bambaşka..Bu balkon ayaküstü bakılacak bir balkon değil, yavaş yavaş, kahvemi de alıp öyle bakacağım. Elinize sağlık, harikalar...
Merhaba
Sizin balkonunuzda Beğen sekmesi bana yetmedi, herşey harika. Fakat orkidelerin toplu fotoğrafı bambaşka..Bu balkon ayaküstü bakılacak bir balkon değil, yavaş yavaş, kahvemi de alıp öyle bakacağım. Elinize sağlık, harikalar...
Teşekkür ederim beğeniniz için,:)))..
Sayın farpali çiçekleriniz,saksılarınız ve bekçileriniz çok hoş.Henüz tüm sayfalara bakamadım.Siteye girdikçe uğruyorum.sAYGILAR.
Geçen sene sakladığım soğandan,bu sene daha çok verim aldığım Sıklemenim...
Çekirdekten yetiştirdiğim Malta eriği ağacımın ilk meyvaları :)
Miss kokulu yaseminim tomurcukta...
Bahar ağacımın ilk çiçekleri
Seyrine doyamadığım Mor Salkım...
serkan_istanbul
14-04-2013, 14:57
seyrine doyamadığım salkım söğüt
salkım söğüt deil mor salkım. Sevgiler kocaman maşallah
salkım söğüt deil mor salkım. Sevgiler kocaman maşallah
Uyarınız için teşekkür ederim.
Sayın Farpali
Çilekler, malta eriği, morsalkım ve yasemin hepsi çok güzeller maşallah nazar değmesin emeklerinize sağlık.
Saygı ve selamlar
sardunaki
14-04-2013, 20:03
Yine balkonumun bir sakini ama ben yine adını bilmiyorum bu güzelliğin....
Merhaba,Mine çiçeği olarak biliyorum umarım yanılmıyorumdur
Sayın Farpali
Çilekler, malta eriği, morsalkım ve yasemin hepsi çok güzeller maşallah nazar değmesin emeklerinize sağlık.
Saygı ve selamlar
Teşekkür ederim Sayın adneser.
Tekrar açıyor...nazlılar çok
Nihayet Bugün bahar geldi...
Kokulu,Beyaz ballıcalarım,Süs yoncası ve Zambak..üçü bir arada :)
Sardunyalar en vefalı çiçeklerimden.
Yeğenlerimin hediyeleri,karanfilim ve alacalı sardunyam.
Oğlum ilkokula başladığı gün ,minicik bir fidanken diktiğim sarmaşık güllerim...Oğlum şimdi 18 yaşına bastı. :D
Bğürtlenin çiçekleri ve güller..birbirlerine dolanmışlar
Bu da tek bir çekirdekten kök salan Malta eriği ağacım.
...echeveria nın toprağına,menekşe tohumu karışmış..
Yarından itibaren hava sıcaklığı 10 derece düşecekmiş..Yani son bol güneşli günler.Bugünde öyle bir gündü ve bende Balkonumda güneşi fotoğrafda dondurdum..Soğuk günlerde bakıp ısınmak için :)))!
tek kelimeyle harika.bide şu dikkatimi çekti.doğal güzellikler yanına sizde benim gibi ince detaylı şirinlik katmayıda seviyosunuz.saksılarda kullandığınız objelere bayıldım....çok zevkli...
tek kelimeyle harika.bide şu dikkatimi çekti.doğal güzellikler yanına sizde benim gibi ince detaylı şirinlik katmayıda seviyosunuz.saksılarda kullandığınız objelere bayıldım....çok zevkli...
Çok teşekkürler :)
Rengini bilmeden ekmiştim soğanını...çok güzel bir rengi var.
rengi gerçekten çok güzelmiş maşallah ona
Zerrin Torun
27-06-2013, 13:40
Sn. Farpali Mikado Gold bitkiniz ne durumda paylaşırsanız sevinirim.
Sn. Farpali Mikado Gold bitkiniz ne durumda paylaşırsanız sevinirim.
Maalesef kaybettim :(
Bir türlü adını öğrenemediğim bitkim.
YeniGine
15-07-2013, 01:35
Sevgili farpali uzun süredir göremiyordum sizin balkon sayfanızı şimdi görünce sevindim. Hoşgelmişsiniz diyeyim.
Bitkiyi maalesef ben de bilmiyorum fakat yine görselliği ile birlikte çok güzel. :D Görsellerinizi özlemişim!..
O kadar güzelki ancak adını unuttum :(
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.