View Full Version : farpali / balkon
Orkidelerimden birinin Biriciği:)
Bir hafta önce ektiğim Sedum Sieboldi tohumlarının son durumu
29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun
Kraliçe tüm çiçeklerini döktü..dökülen çiçeklerin dallarını tam dip kısımdan dikkatliçe kestim..şimdi kesilen yerlerden yeni yapraklar çıkmaya başladı.Seviyorum bu güzelliği ben.
Medinilla nın banyo zamanı:)..10 gün önce çıkmaya başlayan yeni yapraklarının son durumu..
Alçılı ayağımda yandan çıkmış,görüntü kirliliğini engellemek için buzladım:cool:
Balkonlarımız ve pencerelerimiz şanlı bayrağımızın renkleri ve Atamızın resimleriyle şenlendi yine .Ne mutlu Türküm diyene
Bugünkü süpriz adını bilmediğim kaktüsümden geldi ,bir de Gülsen ablamdan:)
Ablacım balkonda benim kaktüsümün aynısı üzerinde adları yazıyor bakar yazarım sana,benim sürprizim neydi valla unuttum işte ablan böyle :ove tüylü bıdıka ve orkidene bayıldım bayıldım bittim çok güzeller çok şirinler ;)vee benim minik echveriam ferzan ablasında uyusunda büyüsün inşallah,sonrada bana el öpmeye gelinsin :p ayağınıda buzlamana gerek yoktu bence :rolleyes: ama bir noktada iyi yapmışsın maaz ALLAH başımıza iş alırdık sonra???? aayy ferzanım canım medinilla çiçeklerinin içinden tohumları oluyormuş toplamayı unutma ablacım:)) bu arada diğer kaktüslerinde çok güzeldi ama kıskançlığımdan söylemedim:))
Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun!!!!
Ablacım balkonda benim kaktüsümün aynısı üzerinde adları yazıyor bakar yazarım sana,benim sürprizim neydi valla unuttum işte ablan böyle :ove tüylü bıdıka ve orkidene bayıldım bayıldım bittim çok güzeller çok şirinler ;)vee benim minik echveriam ferzan ablasında uyusunda büyüsün inşallah,sonrada bana el öpmeye gelinsin :p ayağınıda buzlamana gerek yoktu bence :rolleyes: ama bir noktada iyi yapmışsın maaz ALLAH başımıza iş alırdık sonra???? aayy ferzanım canım medinilla çiçeklerinin içinden tohumları oluyormuş toplamayı unutma ablacım:)) bu arada diğer kaktüslerinde çok güzeldi ama kıskançlığımdan söylemedim:))
Sen bana benim için misafirlikden birşey aldığını söylemiştin ya,güzel bir süprizdi benim için
Medinillanın tohumu çiçek uçlarındamıydı acaba:(..ş.uan sadece yaprak veriyor...
Dikkat ederim tohumlarına.
O kadar beğendimkii,üç sayfamdada paylaştım,fikir güzel..güzel olmasına da; toprak nasıl dökülmüyor,tohumdan mı bu şekilde tasarlanıyor yoksa bitkiler sonradanmı yerleştiriliyor..bilmek isterdim ..Balkon ve terasların duvarları için çok dekoratif..
Artık günümüzde çiçekçilerde,değişik çeşitlerde ve güzellikte birçok çiçeğe rastlamak mümkün. Ve bunları evlerimizde bakmak artık çok daha kolay bir hale geldi. Bunun tabi çok sayıda yöntemi var. Saksıda bakmak,bahçenize dikmek gibi.. Bu tasarım ise oldukça hoş ve ilginç başka bir yöntem daha gösteriyor bize; saksı yerine fincan! Evet evlerimizde çay,kahve içmek için kullandığımız bu fincanlara çiçeklerimizi,bitkilerimizi de koyabiliriz. Görsellik açısından da doyurucu olan bu tasarım,evlerimize bir farklılık getirecek
Hep derim,hiç birşey atılmazzz, mutlaka değerlenir **** değerlendiriliiir:)
Fikir olsun...:)
),pet şişeler nasıl saksıya dönüşüyor..? bir fikirde benden; petleri kesmeden önce spray boya ile dilediğiniz renge boyayın:rolleyes:
alacakaranlik
31-10-2012, 09:08
Sayın farpali, öncelikle geçmiş olsun, yeni bitkileriniz hayırlı olsun .
Alçılı ayagınızı bugu yapmanız olmamış Gülsen hanımın dediği gibi. Agac ailesi olarak oraya not bıraktık ne güzel. Bembeyaz alçı üstünü çizmeden olmaz benim bildiğim :)
saygılar
Sayın farpali, öncelikle geçmiş olsun, yeni bitkileriniz hayırlı olsun .
Alçılı ayagınızı bugu yapmanız olmamış Gülsen hanımın dediği gibi. Agac ailesi olarak oraya not bıraktık ne güzel. Bembeyaz alçı üstünü çizmeden olmaz benim bildiğim :)
saygılar
Teşekkür ederm:))..Notunuz alındı!:);)
Artık günümüzde çiçekçilerde,değişik çeşitlerde ve güzellikte birçok çiçeğe rastlamak mümkün. Ve bunları evlerimizde bakmak artık çok daha kolay bir hale geldi. Bunun tabi çok sayıda yöntemi var. Saksıda bakmak,bahçenize dikmek gibi.. Bu tasarım ise oldukça hoş ve ilginç başka bir yöntem daha gösteriyor bize; saksı yerine fincan! Evet evlerimizde çay,kahve içmek için kullandığımız bu fincanlara çiçeklerimizi,bitkilerimizi de koyabiliriz. Görsellik açısından da doyurucu olan bu tasarım,evlerimize bir farklılık getirecek
Hep derim,hiç birşey atılmazzz, mutlaka değerlenir **** değerlendiriliiir:)
Frezaann ablam ben hayatta kıyıpta bu fincana çiçek ekmem valla aayy çok güzell bir fincanmış,iyiki fincanın bol olduğu bir memleketteyim bizdeki kahve fincanları hiç bir yerde yoktur çeşit olarak:pBirde şu duvara monte edilen yöntemede takıldım sulama yaparken hortumu çekip duvara su tutar gibi çiçekleri sulardık ama aşağılara toprak akarmı bilmem nasıl ekmişler nere saklamışlar o toprakları şaştım valla eve:rolleyes:ve sürprizi şimdi hatırladım :p valla kesin beni bir nörolog paklar ablacım galiba:p
Frezaann ablam ben hayatta kıyıpta bu fincana çiçek ekmem valla aayy çok güzell bir fincanmış,iyiki fincanın bol olduğu bir memleketteyim bizdeki kahve fincanları hiç bir yerde yoktur çeşit olarak:pBirde şu duvara monte edilen yöntemede takıldım sulama yaparken hortumu çekip duvara su tutar gibi çiçekleri sulardık ama aşağılara toprak akarmı bilmem nasıl ekmişler nere saklamışlar o toprakları şaştım valla eve:rolleyes:ve sürprizi şimdi hatırladım :p valla kesin beni bir nörolog paklar ablacım galiba:p
Tek kalan fincanlar olur hepimizin evlerinde,onlar için.. 12 kişilik **** 6 kişilik takımı kullanma sakın:p,,yok ablacım senin nöroluğa falan ihtiyaçın ki niye öyle söylüyorsun..senin nöroloğun; yeni bir sürgün, güzel açan çiçekleriin,elişlerin bak ! Hepside var sende, ne kadar şanslısın..Böyle şeylerden keyif almayanlar başını iki ellerinin arasına alsın, onlar düşünsün:D
Sayın zaferinandikli nın,yaklaşık iki hafta önce köksüz olarak göndermiş olduğu Bİr Gecelik Gelinim sürgün verdi...:)
Teşekkürler Zafer bey..
Medinilla nın banyo zamanı:)..10 gün önce çıkmaya başlayan yeni yapraklarının son durumu..
Alçılı ayağımda yandan çıkmış,görüntü kirliliğini engellemek için buzladım:cool:
Medinilla Magnifica, Bugün...
Bir arkadaşım,kaktüsere olan ilgimibildiği için,,,taaas uzaklardan (ABD).. Komşusunun saksısından kesip ,getirmiş bana.Ne iyi etmişşş:o
Bu Amerikalı yılanlar bakalım ne renk açıcak?
Mexican Hat..tohumdan yeni çıktı:)
Mexican Hat..tohumdan yeni çıktı:)
Mexican Hat,Binlerin Anası; büyüyecekde böyle olucak inşallah:)
ferzanım canım benim,senin atlasın nerden geldi ablacım farklı bir atlas türü.VE orkide yavrun çok şirin güle güle sağlıklı büyür inşallah ama sanırım o yavru değil çiçek dalı olsa gerek..Amerikadan gelen kaktüslerin Aporocactus Flagelliformis fuşya çiçeği var.O binlerin annesi bir büyürse var yaa başa çıkamazsın bir sürü yavrucukları her yerden bitiverirler..Medinillaa çok güzel ama yerim olmadığı için alamıycam kusuruma bakmasın artık :)) sanırım yılan kaktüsün bu ablacım diken rengi yapısı ve inceliğinden bu olduğunu tahmin ediyorum ama yanılıyorda olabilirim :rolleyes:
ferzanım canım benim,senin atlasın nerden geldi ablacım farklı bir atlas türü.VE orkide yavrun çok şirin güle güle sağlıklı büyür inşallah ama sanırım o yavru değil çiçek dalı olsa gerek..Amerikadan gelen kaktüslerin Aporocactus Flagelliformis fuşya çiçeği var.O binlerin annesi bir büyürse var yaa başa çıkamazsın bir sürü yavrucukları her yerden bitiverirler..Medinillaa çok güzel ama yerim olmadığı için alamıycam kusuruma bakmasın artık :)) sanırım yılan kaktüsün bu ablacım diken rengi yapısı ve inceliğinden bu olduğunu tahmin ediyorum ama yanılıyorda olabilirim :rolleyes:
İnşallah bu fotoğrafdakidir:)..
sürpriz yaptı hem köklenmiş hem çiçek açmaya çalışıyor bu kadar olur yani...
Yılbaşı çiçeğim tomurcuk doldu..Balkonumda ,açık havada duruyor..Malum havalar soğumaya başladı,tecrübeli arkadaşlar ın desteğine ihtiyacım var..İç mekana almalımıyım?..yoksa balkonda kalırmı?
Bir yaprak ondan,bir dal bundan...şirin oldu
Sukulentlerimden bazıları
bisikletli aranjman harika olmuş ellerine sağlık .
demircool
08-11-2012, 00:33
evet bisiklletli olan harika görünüyor..
henüz yılbaşı çiçeğini içeri alma SN.ferzan bırak kalsın çok aşırı soğuklar yok henüz,yerineden oynatıcak olursan bütün tomurcuklarını döker şimdilik biraz daha büyüyene kadar tomurcuklar kaldın SN.ferzan :)))))
çok yaratıcı fikirler. buraya üye olmakla ne kadar doğru bir iş yaptığımı şimdi daha iyi anladım. paylaşımlarınıoz çok güzel:)
çok yaratıcı fikirler. buraya üye olmakla ne kadar doğru bir iş yaptığımı şimdi daha iyi anladım. paylaşımlarınıoz çok güzel:)
Hoş geldiniz Sayın mltmzfr.
Sayın bay Tömürcek in gönderdiği hediye menekşe yaprakları yerlerini buldu.Teşekkürler Sayın bay tömürcek.
Sayın farpali 54 mesajınızdaki Tanrı misafiriniz anladığım kadarıyla süs domatesi ya da domates biberi olarak bilenen benimde çok sevdiğim bir bitki.
Ayrıca çiçekleriniz çok güzeller. Bunun yanı sıra görselliğe önem vermeniz ve değişik görsellikler katmanız çok hoş olmuş. Elinize sağlık diyorum.
Bir takipçi daha kazandınız. ;)
Sayın farpali 54 mesajınızdaki Tanrı misafiriniz anladığım kadarıyla süs domatesi ya da domates biberi olarak bilenen benimde çok sevdiğim bir bitki.
Ayrıca çiçekleriniz çok güzeller. Bunun yanı sıra görselliğe önem vermeniz ve değişik görsellikler katmanız çok hoş olmuş. Elinize sağlık diyorum.
Bir takipçi daha kazandınız. ;)
Çokk teşekkür ederim Sayın resul22..iyi hafta sonları..
Böylesine yağmurlu ve soğuk bir havada,sardunyalarım renkleri ve güzellikleri ile içimi ısıttılar,onları izlerken kısa bir molada hiç üşümedim.
Sayın bay Tömürcek in gönderdiği hediye menekşe yaprakları yerlerini buldu.Teşekkürler Sayın bay tömürcek.
Birkere bu menoşların altındaki uğur böcekli yapraklı saksı altı çok gıcık durmuş, çıkar onu at bana doğru ben çöpe atıcam onu :p birde o balkondaki kaktüslerin olduğu ferforje sehpada öyle hiç hoş değil,ne o öyle çıkar o saksıları ondan beni sinir edip duruyosun zaten ;) SAYIN FERZANIN DİKATİNE ;)
sevgili ferzan bende menekşelerin konduğu keçeye bayıldım uğurböcekli pek şirin bir çit. nerden aldığınızı sorabilir miyim?
Avize çiçeği tohumu ulaştı elime...eksemmi?,tutarmı....hadi biraz destek lütfen:o
Baharı filan bekleyemem...:p
Sayın farpali
Avize çiçeğinin tohumu için destek benden, baharı beklemeyin ekin bahara kadar 5-6 yaprak olur.
sevgili ferzan bende menekşelerin konduğu keçeye bayıldım uğurböcekli pek şirin bir çit. nerden aldığınızı sorabilir miyim?
Aslında keçe aksesuar,benim ekmek dilimlerim ,**** kağıt peçetelik olarakda yazın kullandığım bir üründü:),plastik saksı fobim ! olduğu için feda ettim..Paşabahçe mağazalarında bulabilirsiniz..Ben ordan almıştım.
Sayın farpali
Avize çiçeğinin tohumu için destek benden, baharı beklemeyin ekin bahara kadar 5-6 yaprak olur.
Çok iyi bir haber.Desteğiniz için teşekkürler Sayın adneser.
..güzel olmasına da; toprak nasıl dökülmüyor,tohumdan mı bu şekilde tasarlanıyor yoksa bitkiler sonradanmı yerleştiriliyor..bilmek isterdim ..
Cevabı agaclar.net'de var::rolleyes:
Dikey Bahçe, Yeşil Duvar (http://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/15141.htm)
Bu sabah,Sonbaharın son güneşli günlerinden biriydi sanırım..Balkonumdan baktığımda bu manzara beni mest etti;yasemin sarmaşığın üzerinde keyiflice güneşlenen sarman!..gamsız,dertsiz keyif içerisinde.:)
Pazardaki çiçekci bu çiçeğin adını sorduğumda "Cennetin Kapısı" dedi bana,valla ben onun yalancısıyım.
Pazardaki satıcı yayılan bir çalı trü dedi çıktı işin içinden...
Sakız sardunyalarım ve diğerleri bu yıl beni hiç üzmedi...
Pembeli
Pembe desem pembe değil,kırmızı hiç değil
Pembe desem pembe değil,kırmızı hiç değil
Alacalı ve katmerli
Lila ve katmerli
Lila ve katmerli
Halaa tomurcuklanmaya devam
Top sardunyam
Şapkalı kızın saksısında ,Fulümün dibine besin olsun diye gömdüğüm domateslerimden çıkan filizler var.:)
Çilek tohumları ekildi...demleniyorlar!...birkaç karışık tohumda serpildi boş yerlere..
Nakkaş sarmaşık tohumlarıda hızla çimlendi ve büyüyorlar.
Sayın farpali,
Çiçekleriniz güzel, saksilariniz ve aksesuarlariniz ayrı bir güzel. Hep ozenmisimdir, ciceklerle ve aksesuarlarla yapılan kompozisyonlara. Siz çok güzel başarıyorsunuz bu işi. Tebrik ederim. Eğer sakıncası yoksa çilek tohumlarını ektiğiniz saksinizi nerden edindiğinizi öğrenebilir miyim?
Sayın farpali,
Çiçekleriniz güzel, saksilariniz ve aksesuarlariniz ayrı bir güzel. Hep ozenmisimdir, ciceklerle ve aksesuarlarla yapılan kompozisyonlara. Siz çok güzel başarıyorsunuz bu işi. Tebrik ederim. Eğer sakıncası yoksa çilek tohumlarını ektiğiniz saksinizi nerden edindiğinizi öğrenebilir miyim?
Teşekkür ederim Sayın züleyha..Saksımı Şeyma çiçekçilikden aldım..internetde online satışı var.İyi günler dilerim.
Sevgili farpali bütün çiçeklerinizi kelebek misali gezdim, hangisini sevdim? Tabiyki hepsini, çok güzeller, ve uğur böcekli saksı süslemenize bayıldım, heykeller ve ferforje askılıkta iyi fikir, ince bir zevkiniz olduğu anlaşılıyor, kahvemi içtim çiçeklerinizle sizi çekiştirdik, onlarda sizi çok seviyormuş :)
Sevgili farpali bütün çiçeklerinizi kelebek misali gezdim, hangisini sevdim? Tabiyki hepsini, çok güzeller, ve uğur böcekli saksı süslemenize bayıldım, heykeller ve ferforje askılıkta iyi fikir, ince bir zevkiniz olduğu anlaşılıyor, kahvemi içtim çiçeklerinizle sizi çekiştirdik, onlarda sizi çok seviyormuş :)
:)Ziyaretiniz ve beğeniniz beni memnun etti,çok teşekkür ederim.Keyif kahvenizle beraber hoş vakit geçirmenize çok sevindim.Herzaman buyrun ve keyfinize bakın Sayın ayhat..İyi günler.
Selehattin 67
15-11-2012, 17:52
sakız sardunyaları uzun saksı içine birkaç kök dikerek güzel bir görüntü elde edebilirsiniz çok hoş gözüküyor
bayıldım sardunyalara maşallah hepsi çok güzel çiçeklerinizin farpali
bayıldım sardunyalara maşallah hepsi çok güzel çiçeklerinizin farpali
Teşekkür ederim Sayın heva.
Denizardacan
16-11-2012, 23:49
Sevgili Farpali,
Maşallah bitkilerinizin hangi birini saysam, ellerinize sağlık hepsi de oldukça sağlıklı ve bol çiçekliler.
Fulunüz, kaktüs ve sukulentleriniz, kediniz, o incecik zevk ve yarttığınız detaylar muhteşem.
Çok keyifliydi.
İyi günlerde sağlıkla büyütün inşallah.
Sevgili Farpali,
Maşallah bitkilerinizin hangi birini saysam, ellerinize sağlık hepsi de oldukça sağlıklı ve bol çiçekliler.
Fulunüz, kaktüs ve sukulentleriniz, kediniz, o incecik zevk ve yarttığınız detaylar muhteşem.
Çok keyifliydi.
İyi günlerde sağlıkla büyütün inşallah.
Sayın Denizardacan,çok teşekkür ediyorum bu içten beğeni ve temennilerinize.Keyif almanızada çok sevindim.Sağlıcaka kalın ..
Bahçemde yıllardır duran Çınar Ağacınıda gülümsetebildim nihayet:)!..komşularıma süpriz olucak:)
harika nasıl oldu bu:)
Çocuklar için satılan renksiz oyun hamurundan yaptım:)..Gözlerede pinpon topu koydum:)..ve fosforlu boya ile boyadım topları,karanlık olunca parlıyorlar:)
Çınar ağacınız çok güzel gülümsüyor sayın farpali. Umarım ağacınızın ağzına kuşlar yuva yapmaz. ;)
Çınar ağacınız çok güzel gülümsüyor sayın farpali. Umarım ağacınızın ağzına kuşlar yuva yapmaz. ;)
Ağız kısmını çanak gibi çalıştım,kuş yemi koyabilmek için..Yuva da yapabilirler:)
Çocuklar için satılan renksiz oyun hamurundan yaptım:)..Gözlerede pinpon topu koydum:)..ve fosforlu boya ile boyadım topları,karanlık olunca parlıyorlar:)
harika..inanın böyle yaptıgınız aklıma gelmedi agacın kabarmıs yerlerini falan değiştirdiniz gibi duruyor harika...
gülenmelek
17-11-2012, 17:22
Tam tabiri ile kırk yıl düşünsem aklıma gelmez :D Öyle güzel olmuş ki Sn. farpali, ellerinize, düşüncenize sağlık ;) Çok beğendim ;)
Teşekkür ederim beğenileriniz için.
Top sardunyam
Sardunyalarımın diğerleri.
Güllerim..
Bugün hala çiçekleri devam eden sarmaşık gülüm..
4-5 sene önce oğlumun yediği bir adet malta eriği çekirdeğiniden ortaya çıkan nimet ,bugünkü halinden ve çiçeklerinden görüntüler..Bu sene çiçek verdi ,önümüzdeki sezon meyvasını görmeyi bekliyorum.
Sardunyalarımın yaprakları arasındaki,tanımadığım 3 adet yaprağı yoldum ancak atmaya kıyamamıştım.iyiki de* kıymamışım..Ortaya şahane bir kasımpatı çıktı.
Bir kaç sene evvel bahçe köşesine serptiğim Tohumdan maydonozlarım giderek yayılıyor.
Bugün hala çiçekleri devam eden sarmaşık gülüm..
Sarı gülümün artık son çiçekleri...solmaya başladı ama yine de kokusu ve görüntüsü çokkk güzel.
5 litrelik zeytinyağ tenekesi,temizlendi,bir güzel bej rengi sprey boya ile boyandı,uğur böcekleride yerlerine kondu ful çiçeğime nazar değmesin diye,sardunyalarımın sararıp kopmaya yüz tutmuş yapraklarıda uğur böceklerin arasına serpiştirildi...ana ful den çelikle tutturuldu ve teneke kutuda fullerin en sevdiği yer olduğu için şuan keyfi yerinde.
Zeytinyağı tenekesi ne kadar güzel olmuş,elinize sağlık.Tüm bitkileriniz çok güzel,iki sayfanızı da beğeniyle takip ediyorum.
Hangi pazardan bitki alışverişi yapıyorsunuz?Hiç gidebileceğimi sanmıyorum;ama meraktan soruyorum.:)
Zeytinyağı tenekesi ne kadar güzel olmuş,elinize sağlık.Tüm bitkileriniz çok güzel,iki sayfanızı da beğeniyle takip ediyorum.
Hangi pazardan bitki alışverişi yapıyorsunuz?Hiç gidebileceğimi sanmıyorum;ama meraktan soruyorum.:)
Her Pazartesi Feneryolunda ,Özgürlük parkının hemen yanında pazar kurulur..(umarım kaldırılmaz)..Orada iki çiçekçi var;biri aç gözlü,küstah bir adam...diğeri pazarın en ücra köşesinde ufacık bir bölümde kendi yeiştirdikleri bitkileri yok pahasına satan bir satıcı..Tabiiki ben bu mülayim ve bitkileri sevenden arasıra alışveriş yapıyorum..Beğenileriniz için de ayrıca teşekkür ederim Sayın Tika
sevgili farpali fulun tenekesi süper olmuş ellerine sağlık yıldızlı tebrikler :)
Bahçemde yıllardır duran Çınar Ağacınıda gülümsetebildim nihayet:)!..komşularıma süpriz olucak:)
ALLAH iyiliğini versin emi ben gece görsem bu ağacı korkarım birde gece gözler parlıyor aman ALLAHım tam aklımı yitirmeye bire bir :D ne ara geldi bu cin fikir aklına sen beni delirtmeye devam et bakalım bir gün başarıcaksın kesin :D
ALLAH iyiliğini versin emi ben gece görsem bu ağacı korkarım birde gece gözler parlıyor aman ALLAHım tam aklımı yitirmeye bire bir :D ne ara geldi bu cin fikir aklına sen beni delirtmeye devam et bakalım bir gün başarıcaksın kesin :D
:D 30 gün sende otur kıpırdamadan. (Allah korusun),gör bakalım aklına neler geliyor!:))
sevgili farpali fulun tenekesi süper olmuş ellerine sağlık yıldızlı tebrikler :)
Teşekkür ederim:)
nılgun_dogan
20-11-2012, 00:14
Zaten pek kıpırdayamıyor gülsencim
Zaten pek kıpırdayamıyor gülsencim
Yaaa evet öyleymiş maalesef,hiç dikkat etmiyor kendine şu bitkilerine gösterdiği ilginin birazını kendinede gösterse keşke değilmi Nilgün hanım?
nılgun_dogan
20-11-2012, 00:22
Ben artık ona birşey demicem bildiğini yapmazsa çıldırır.
Sevgili farpali gülen ağacınız çok güzel sadece bir şey merak ettim, renksiz oyun hamuru demişsiniz, o hamuru ağaca nasıl tutturdunuz? Düşmemesi için ne yaptınız? Teneke saksınız çok ince bir zevkin eseri olmuş, ne kadar sade o kadar güzel, çiçekçi seçimlerimizde aynı, benimde o tarzda çiçekçilerim var, ukala insan isterse dünyanın en güzelini satsın, hiç problem değil, almam (yinede büyük konuşmayalım tabi :)))) )
Sevgili farpali gülen ağacınız çok güzel sadece bir şey merak ettim, renksiz oyun hamuru demişsiniz, o hamuru ağaca nasıl tutturdunuz? Düşmemesi için ne yaptınız? Teneke saksınız çok ince bir zevkin eseri olmuş, ne kadar sade o kadar güzel, çiçekçi seçimlerimizde aynı, benimde o tarzda çiçekçilerim var, ukala insan isterse dünyanın en güzelini satsın, hiç problem değil, almam (yinede büyük konuşmayalım tabi :)))) )
Hamura şekil verdikden sonra arka kısmına duvar çerçevelerinin asmak için tırtıklı bir aksam olur ya,onu ekledim ve ağacın üzerine çivi ile tutturdum...Beğenileriniz için teşekkür ederim Sayın ayhat...Evet aslında büyük konuşmamak lazım ya aradığnız bir ürün,bitki vs ...bir tek o satıcıda ise?...ne fena bir his..İnşallah denk gelmez:)))..Sevgiler
Bugün , Sayın Gülsen den bir kargo geldi; açtıkça mutlu oldum...Neredeyse bütün çiçeklerini paylaşmış benimle..Matruşka gibiydi kargo kutusu...Çooooooookkkk teşekkür ediyorum kendisine.Çok mutlu oldum.ama birde kutudan el emeği göz nuru ,harika birde atkı çıkınca......Eline ,emeğine,güzel,zengin gönlüne sağlık.Çok teşekkür ederim.
Ah o kargo kutusu şaşırıpta Sakarya ya gelmez ki :) Güle güle büyütün çiçeklerinizi.
Orkidelerin yeri bir başka.çiçekleri hiç bitmesin istiyor insan.
Sahip olduğum ilk hoya.Sevgili Gülsen hanım göndermişti bana.Hayvanlar sahiplerine benzer diye bir inanış var..Bence zamanla bitkilerde sahiplerine uyum sağlıyor.Bu hoya geldiğinden beri uyuyor,benim gibi uykucu sanırım.!;)
Bu bitkimde uykuda sanırım..
Sayın zaferinandikli nın,yaklaşık iki hafta önce köksüz olarak göndermiş olduğu Bİr Gecelik Gelinim sürgün verdi...:)
Teşekkürler Zafer bey..
Sayın zaferinandıklı nın gönderdiği Bir gecelik gelinin bugünkü hali.
Çelikde olan hoyalarımın son durumu...(adlarını bilmiyorum:cool:)
sakız sardunyaları uzun saksı içine birkaç kök dikerek güzel bir görüntü elde edebilirsiniz çok hoş gözüküyor
Tavsiyenize uydum,sanırım baharda daha güzel görüntü alabilirim.
"Birazda benimle ilgilen,kulağım çok ağrıyor:(,hep bitkilerin hep bitkilerin"...bakışı:).
Kalanchoe Daigremontiana -Bryophyllum daigremontianum ( Aşkın Gözyaşları )
Çok enteresan sukulent türü bir bitki . Bakımı kolay , su isteği az. Aydınlık ortam ve geçirgen toprakta sorunsuz bir şekilde hızla gelişiyor.
Uzun yapraklarının kenarlarında sıralanmış damla şeklindeki minicik yavruları yapraktan dökülüp toprağa düşerek ana bitkinin tıpatıp benzeri yeni filizler oluşturmasını sağlıyor. Bitkinin üremesi bu tomurcuklar sayesinde oluyor.
Bendeki biraz keyifsiz,bakımında birşeyi yanlış yapıyorum ..Tavsiyeniz?
sevgili farpali zafer abinin bereketli eli epiphyllum gelişmiş yerinden memnun anlaşılan inşallah çiçekli halinide görürüz.
Tam benlik...tüm çiçek seven bayanlara gitsin.
Şeffaf saksı,özenle! Orkide saksısına dönüştürüldü..Havya ile saksının üzerine delikler açtım...Biraz daha delikleri genişletilebilirdim daha iyi olurdu...
Bugün , Sayın Gülsen den bir kargo geldi; açtıkça mutlu oldum...Neredeyse bütün çiçeklerini paylaşmış benimle..Matruşka gibiydi kargo kutusu...Çooooooookkkk teşekkür ediyorum kendisine.Çok mutlu oldum.ama birde kutudan el emeği göz nuru ,harika birde atkı çıkınca......Eline ,emeğine,güzel,zengin gönlüne sağlık.Çok teşekkür ederim.
Hepsinide güle güle büyüt ferzancım,sadece kaynana topuzu biraz küçüktü ama inan en büyük yavruyu seçmeye çalıştım senin için,benim kaynana topuzum bana hediye edilen bir çiçeğin dibinde nohutun yarısı kadardı inan bana, ama şimdi 27 yaşında bir koca kafa oldu inşallah seninkide öyle olur ablacım.Hiç önemli değil lafı bile olamaz hepsini güle güle büyüt,fularınıda güle güle kullan :o
İstanbulda hava bugün güneşli ve Kasım ayı için oldukça sıcak.Böyle oluncada kaktüslerimin büyük bir kısmı son kez sulandılar ve havalanıp güneşleniyorlar.
Adenium Black iyice yapraksız kaldı...uyuyor.
çiçekdostu
25-11-2012, 14:37
Çiçekleriniz hele şu çınar ağacınız harika.Ellerinize sağlık.Birde acemiyim demişsiniz bana hiç de öyle gelmedi sayın Farpali.:D
Çiçekleriniz hele şu çınar ağacınız harika.Ellerinize sağlık.Birde acemiyim demişsiniz bana hiç de öyle gelmedi sayın Farpali.:D
Vallahi acemiyim,özellikle bu platformdaki üstadları ,neler yaptıklarını okuyunca daha emeklediğimi anladım..Sadece çok ama çok seviyorum doğayı;tüm canlıları ama bitkilerin yeri ayrı..Bu platformu aktif olarak kullanmaya başladıkdan sonra çiçeklerime daha dikkat eder oldum oysa bu zamana kadar "anneannemin eli" var sanırım bende tamamen içsel olarak ,zamanında sulayıp ,topraklarını tazeleyerek...ya da ne bilimm rahmetli anneannem sebze yıkar suyunu,çayın geri kalan demini,kurban bayramında iki üç gün önceden gelen kurbanın dışkısını minicik balkonundaki muhteşem çiçekletine katardı.....ben sadece çok sevdim...hepsi bu kadar:)))
Beğenilerinize teşekkür ederim Sayın çiçekdostu.Sizinde üyeliğiniz hayırlı olsun.
çiçekdostu
25-11-2012, 15:06
Teşekkür ederim Sayın Farpali.Bende sizlerden çok şey öğreniyorum bu sitede.Meğer çok şeyi bilmiyormuşum,yanlış yapıyormuşum.Bu yüzden birçok çiçeğimi yaşatamadım.Sizlerin sayesinde şimdi daha dikkatliyim.Ama yinede beceremiyorum.2 hafta önce aldığım onbirayım gözlerimin önünde eridi gitti.Ne yaptıysam olmadı.Siz anneanemin eli var demişsiniz ya evet çok doğru.Herhalde benim ellerimde bir sorun var.Ne alırsam ölüyor.
Teşekkür ederim Sayın Farpali.Bende sizlerden çok şey öğreniyorum bu sitede.Meğer çok şeyi bilmiyormuşum,yanlış yapıyormuşum.Bu yüzden birçok çiçeğimi yaşatamadım.Sizlerin sayesinde şimdi daha dikkatliyim.Ama yinede beceremiyorum.2 hafta önce aldığım onbirayım gözlerimin önünde eridi gitti.Ne yaptıysam olmadı.Siz anneanemin eli var demişsiniz ya evet çok doğru.Herhalde benim ellerimde bir sorun var.Ne alırsam ölüyor.
:)güldürdünüz beni...Bu platformu takip edin...Sizinkilerden de mutlaka iyi sonuc alirsiniz...
çiçekdostu
25-11-2012, 15:25
İnşallah ilerde benimde sizinkiler gibi güzel çiçeklerim olur.Durmak yok yola devam.Ama yaşadığım ilçe küçük olduğu için çiçek bulmak zor oluyor.Bu sitede hep birbirleriyle paylaşımda bulunan arkadaşlar sayesinde bende çoğaltacağım inşallah.
Vur deyince öldürmek böyle oluyor herhalde:(..11 çeşit atlas çeliği göndermiş Almanyadaki arkadaşım:))).Gözlerime inanamadım:eek: !..Allah yardımcım olsun...bu sabah bir adet baygın bir Atlas çeliğim varken....
Bazı çelikler ters mi dikilmiş, bana mı öyle geldi?
nılgun_dogan
26-11-2012, 19:52
Kimisi ters olmuş farpali.
Teşekkür ederim uyarılarınız için.:).Bende sonradan farkedip düzeitmiştim.Ama fotosunu sonra düzeltirim.:)
hayırlı olsun farpali inşallah büyüdüklerini görürüzde istemeye geliriz :)
Üç tanesi de bu gün yola çıkıyor:)
Yanında sürprizleriyle:)
Atlasara bayılırım, koçtaştan yılbaşı çiçekleri almıştım, çok güzelleri ama onlar atlasın yerini tuttmuyor.. Gördüğüm yerde atlas da alacağım ama malesef hala göremedim :rolleyes:
Atlaslarınızı güle güle büyütmenizi, onların renk renk çiçeklerini büyük bir keyifle seyretmenizi dilerim
Üç tanesi de bu gün yola çıkıyor:)
Yanında sürprizleriyle:)
Oleyyyy ne kadar şanslıyım...benimkilerde çelik alabilecek duruma gelirlerse inşallah,çeliklerimden göndereceğim arkadaşlarımın listesi oluşmaya başladı şimdiden..;)
Hepinize iyi dilekleriniz için teşekkürler:)
hayırlı olsun farpali inşallah büyüdüklerini görürüzde istemeye geliriz :)
"Bin kişi ister bir kişi alır" demişler:))!Şaka tabii büyüsünler,gelişsinler. Bekleriz:o.!
haklısın canım kısmet nerde nasıl bilemeyiz. ama o vakte kadar( şu aralar ciddi bir şekilde kafayı taktığım atlaslara) atlaslarına çok çok iyi bak :)
haklısın canım kısmet nerde nasıl bilemeyiz. ama o vakte kadar( şu aralar ciddi bir şekilde kafayı taktığım atlaslara) atlaslarına çok çok iyi bak :)
Büyüsün paylaşacağız...;)
Yola çıktı bile...
Vehibe hanım,çooookkk teşekkür ederim herbiri için ayrı ayrı..Elimden geldiğince severek bakacağım hepsine..
Numaraladığım çelikler ve tohumların adları konusundada yardımınızı rica ediyorum.Tekrar teşekkürler,sevgiler.
Bir adet ,bir gecelik gelin çiçeğimin çeliğini şansa köklendirdim..Ancak atlas çeliklerimi şansa bırakmak istemiyorum.Köklendirmek için üretim saksılarına yerleştirdiğim Atlas çeliklerimi içinde bulunduğumuz mevsimi göz önünde bulundurarak iç mekandamı yoksa dış mekandamı bulundurmalıyım..Ve sulaması nasıl olmalı?..Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum lütfen.:confused:
Güle güle büyüt sevgili farpali.
Bitkilerin isimleri;
1-Bonsai yapılan sukullent. adını bilmiyorum ama ilerde forumda mutlaka karşına çıkacak.
2- İleride büyüdükten sonra yılbaşı çiçeğini onun üzerine aşılayacaksın.
nasıl aşı yapacağını ben sana öğretirim.
3- O da bir sukkulent.
4-Çok güzel bir kaktüs, tam tepesinden çiçek açar.
5- ve 6- üç çeşit leş kaktüsü.
7-Mentol bitkisi.
8-Yine sukulent. Sanırım pembe açar ama bende daha açmadı.
9-Siyah olan tohum kum zambağı. Kusura bakma ötekilerini unuttum:D
Çünkü iki koli daha hazırlamıştım, hangisine ne tohumu koyduğumu hatırlamıyorum.
resimlerini yakından çekersen belki yardımcı olurum.
10- Kırmızı yılbaşı çiçeği ve turuncu ve kırmızı kalanşohe.
NOT; Sukkulent ve kaktüs üstatları beni bağışlasın çünkü isimlerini ezberlemekte acemiyim:)
350163
Güle güle büyüt sevgili farpali.
Bitkilerin isimleri;
1-Bonsai yapılan sukullent. adını bilmiyorum ama ilerde forumda mutlaka karşına çıkacak.
2- İleride büyüdükten sonra yılbaşı çiçeğini onun üzerine aşılayacaksın.
nasıl aşı yapacağını ben sana öğretirim.
3- O da bir sukkulent.
4-Çok güzel bir kaktüs, tam tepesinden çiçek açar.
5- ve 6- üç çeşit leş kaktüsü.
7-Mentol bitkisi.
8-Yine sukulent. Sanırım pembe açar ama bende daha açmadı.
9-Siyah olan tohum kum zambağı. Kusura bakma ötekilerini unuttum:D
Çünkü iki koli daha hazırlamıştım, hangisine ne tohumu koyduğumu hatırlamıyorum.
resimlerini yakından çekersen belki yardımcı olurum.
10- Kırmızı yılbaşı çiçeği ve turuncu ve kırmızı kalanşohe.
NOT; Sukkulent ve kaktüs üstatları beni bağışlasın çünkü isimlerini ezberlemekte acemiyim:)
350163
Çok teşekkür ederim Vehibe hanım.
Kum zambağı nesli tükenen çok hoş kokulu br çiçek diye biliyorum.Hiç yetiştirmedim,siz tohumdan ürettinizmi hiç?..
ferzancım gelen atlasları kesinlikle diatomite ek ve içerde olsunlar ama çok sıcak olmasın ortam kesinlikle köklenicektir ablacım,hepsini güle güle büyüt inşallah :)
1 numara yeşim ağacı olarak geçiyor.
2 numara da Selenicereus hamatus. Çiçekleri çok güzel. Hele birde üzerine yapılan aşılar çiçeklendimi daha güzel bir görüntü.
Isimlerini hatırladıklarım şimdilik bunlar.
Iyi günlerde büyütmeniz dileklerimle.
Bende onu yeşim ağacı olarak biliyorum fatih ablacım doğru söyledin
1 numara yeşim ağacı olarak geçiyor.
2 numara da Selenicereus hamatus. Çiçekleri çok güzel. Hele birde üzerine yapılan aşılar çiçeklendimi daha güzel bir görüntü.
Isimlerini hatırladıklarım şimdilik bunlar.
Iyi günlerde büyütmeniz dileklerimle.
Teşekkür ediyorum Sayın Fatih ve Gülsen ablacım.
4- Numaralı kaktüslerin ilerde böyle çiçek açacak:)
Sevgili farpali, buda leş kaktüslerin den sadece bir tanesi:)
350258
Fatih'inde Bahsettiği bu, ilerde bu aşıyı yapmanı öğretecem.
Gerçi bu çiçek şu an fatihin evini süslüyor:)
350259
Senin balkon sayfana bu kadar resim yüklediğim için kusura bakma, sana gönderdiğim çiçeklerin ilerde nasıl olacaklarını görmen içindi...
Senin balkon sayfana bu kadar resim yüklediğim için kusura bakma, sana gönderdiğim çiçeklerin ilerde nasıl olacaklarını görmen içindi...
Estağfurullah kusur olurmu Vehibe hanım ..çok iyi yapmışssınız ,benimde fikrim oldu,çok memnun oldum.Teşekkür ederim..
Eve gündeliğe gelen kadın çöp zannedip tabakda ayırdığım tohumları ,meyva çekirdeği artığı sanıp çöpe atmış,özellikle kum zambağı tohumlarıma çooook üzüldüm,gözümden yaş geldi:((( resmen....Çöpde gitmiş tohumlarım:((:(
Eve gündeliğe gelen kadın çöp zannedip tabakda ayırdığım tohumları ,meyva çekirdeği artığı sanıp çöpe atmış,özellikle kum zambağı tohumlarıma çooook üzüldüm,gözümden yaş geldi:((( resmen....Çöpde gitmiş tohumlarım:((:(
Bu kadar üzülme canım, bakarsın onların yerine bir gün kum zambağının kendisi gelir belli mi olur:)
Tohumlar çöpe gidince ne olduklarını hatırladım:D
1- dilimli tatlı kabak tohumu.
2- Samandağ biberi.
Sevgili Farpali,
Bu bana gelen aş (http://www.agaclar.net/forum/1057678-post1267.htm)ı. Tekrardan teşekkürler Vehibe Abla.
Maşallahınız var sevgili farpali, elinizin değdiği her şeyi güzelleşiyor. ;)
Arajmanlarınız, sunumlarınız, aksesuarlarınız harika. Sağlıklı günlerde çeşitlendirmenizi diliyorum bitkilerinizi. :))
Şeffaf orkide saksınızı bu denli muntazam nasıl delebildiniz merak ettim? :o
Elinize, emeğinize sağlık. Sayfanızda olmak büyük keyifti. ;)
Maşallahınız var sevgili farpali, elinizin değdiği her şeyi güzelleşiyor. ;)
Arajmanlarınız, sunumlarınız, aksesuarlarınız harika. Sağlıklı günlerde çeşitlendirmenizi diliyorum bitkilerinizi. :))
Şeffaf orkide saksınızı bu denli muntazam nasıl delebildiniz merak ettim? :o
Elinize, emeğinize sağlık. Sayfanızda olmak büyük keyifti. ;)
Sayfamı ziyaretinize ve beğenilerinize çok teşekkür ederim Sayın Sudenur..
Şeffaf saksımı havya ile max. 5 dk. da deldim..çok zor değil inanın.Sevgiler.
Arkadaşımın bahçesinden aldığım Manolya ağacının tohumları.
Adını bilmiyorum ama çok beğendim.Kokine ye benziyor.
Çalının adı "İlex Aqufolium 'Silver Queen' mış...teşekkürler Sayın sakdağ.
Sevgili farpali, daha detaylı fotoğraflarını görmeyi çok isterdim bahçenizin. :o :))
Sevgili farpali, daha detaylı fotoğraflarını görmeyi çok isterdim bahçenizin. :o :))
Sevgili Sudenur ,bahçe çok yakın bir arkadaşıma ait..Sık sık gidip,terapi olduğum bir mekan bu bahçe:))
Çok güzelmiş. :))
Sizin balkonunuzun da bahçeden aşağı kalır yanı yok maşallah. ;)
Adını bilmediğiniz çalıyı Anıtkabir ziyaretimiz esnasında ben de gördüm çok beğendim. "Bu bitkinin adı nedir?" bölümünü taradım lakin bulamadım veya ben göremedim. :confused:
Yaprak şekilleri ve alacalı rengi çok güzel.
350981
Not:Görüntü kirliliği yaratmış isem lütfen uyarın, derhal kaldırabilirim fotoğrafı.:o
Çok güzelmiş. :))
Sizin balkonunuzun da bahçeden aşağı kalır yanı yok maşallah. ;)
Adını bilmediğiniz çalıyı Anıtkabir ziyaretimiz esnasında ben de gördüm çok beğendim. "Bu bitkinin adı nedir?" bölümünü taradım lakin bulamadım veya ben göremedim. :confused:
Yaprak şekilleri ve alacalı rengi çok güzel.
350981
Not:Görüntü kirliliği yaratmış isem lütfen uyarın, derhal kaldırabilirim fotoğrafı.:o
Ne münasebet,fotoğrafınızla renk kattınız sayfama.Teşekkür ederim.
Bütün engellerin kalktığı bir dünya dileğiyle...
Unutmayalım ki; hepimiz birer engelli adayıyız.
(3 Aralık Dünya Engelliler Günü)
Kitap almak için çıktım..hem kitabımı aldım hemde turuncu yılbaşı çiçeğimi.Yanındada çiçekcinin bozuldu diye çöpe atacağı koyu pembe-beyaz yılbaşını kurtardım!:)
almanyalı
08-12-2012, 17:31
Merhaba farpali,sizinde var galiba bu leş kaktusu ciceğinden hakikaten pis kokuyormu?bende edinmek istiyorum da.ayrıca çiçeklerinizin hepsi çok güzel maşallah güle güle büyütün sevgilerimle.
Merhaba farpali,sizinde var galiba bu leş kaktusu ciceğinden hakikaten pis kokuyormu?bende edinmek istiyorum da.ayrıca çiçeklerinizin hepsi çok güzel maşallah güle güle büyütün sevgilerimle.
Valla banada bir arkadaş çelik göndermiş sağolsun,bende bilmiyorum ama leş kokuyormuş...bakalım görücez.. henüz parmak kadarlar.Teşekkür ederim Sayın almanyalı.
Mutlu Kutlu
08-12-2012, 19:57
Çiçek açtığında büyük karasinek ve bırakacağı kurtcuklara katlanabilecekmisiniz. Çürümüş et kokacağı için sinekler larva bırakmaya geliyorlar, bazan çok larva oluyor. Galiba bu larvalar beslenebilecekleri bir çürük et olmadığı için ölüp bitkiye besin oluyor. Valla banada bir arkadaş çelik göndermiş sağolsun,bende bilmiyorum ama leş kokuyormuş...bakalım görücez.. henüz parmak kadarlar.Teşekkür ederim Sayın almanyalı.
Çiçek açtığında büyük karasinek ve bırakacağı kurtcuklara katlanabilecekmisiniz. Çürümüş et kokacağı için sinekler larva bırakmaya geliyorlar, bazan çok larva oluyor. Galiba bu larvalar beslenebilecekleri bir çürük et olmadığı için ölüp bitkiye besin oluyor.
Eyvah...!çiçeğini görmeden antipati oluştu bende:(,larvalar falan:(:dilli:.....
Haklısınız çok iğrenç duruyor.:dilli:
352755
352757
24 Ekim de ekilen Atlas tohumlarımın bugünkü durumu
Haklısınız çok iğrenç duruyor.:dilli:
352755
352757
Nasıl temizliyorsunuz peki bir çaresi yokmu?:(....
Temizlemeye gerek yok zaten. çiçeğin ömrü iki gün, sonra solup gidiyor.
Mutlu kutlunun dediği gibi sanırım larvalar çiçeği besliyor...
Temizlemeye gerek yok zaten. çiçeğin ömrü iki gün, sonra solup gidiyor.
Mutlu kutlunun dediği gibi sanırım larvalar çiçeği besliyor...
Aman neyse......ilk defa üzülmeyeceğim galiba,bitkimin çiçeğinin ömrü çok kısa diye:o...
Bunlar bana günün en güzel süprizi oldu..iki farklı renk yavru Vanda..Hiç yetiştirmedim bugüne kadar,ancak her gördüğümde satıcılardan ufak ufak bilgiler almıştım bakımı konusunda..Biraz bilgi kırıntılarımı uyguladım,bana kolay gelsin...
Vandaların köklerinin hergün daldırma yöntemi ile yapraklarına su değmeyecek şekilde ,15 dk suda bekletilmesi gerekli352999
Bunlar bana günün en güzel süprizi oldu..iki farklı renk yavru Vanda..Hiç yetiştirmedim bugüne kadar,ancak her gördüğümde satıcılardan ufak ufak bilgiler almıştım bakımı konusunda..Biraz bilgi kırıntılarımı uyguladım,bana kolay gelsin...
Vandaların köklerinin hergün daldırma yöntemi ile yapraklarına su değmeyecek şekilde ,15 dk suda bekletilmesi gerekli352999
Su mutlaka dinlenmiş su,**** yağmur suyu olmalı..Ve sudan çıkartıp,köklerdeki su iyice süzülmeli..Sonra Cam **** hava geçiren bir objenin,saksının içerisine topraksız olarak yerleştirilir..bazı yetiştiriciler,cam vazolara koyup,hiç bir şekilde köklere su temas ettirmeden,vazonun dibine su koyduklarını ,su buharlaşarak, Vandaların nem ihtiyacını karşıladıklarını da söylediler.Gübrelemeyide,su ile karıştırılıp ,yapraklara fısfıs ile uygulanması daha uygun.
Gelişmeleri paylaşırım...
Evde kullanılmayan plastik,şeffaf bardak Vanda orkide için ,havya ile delinerek orkide saksısı olma yolunda ilerliyor,henüz bitmedi;)
Kardelene sormuşlar; bütün çicekler sıradan yerlerde açıp insanlara yakın dururken sen neden böyle yüksek dağlarda ve özellìkle uçurum kenarında açarsın demişler. Kardelen şöyle cevap vermiş. ''Gülü seven dikenini, menekşeyi seven rengini, beni seven ölümü göze alır."
423 nolu mesaja bayıldım, ne huzur ama
Kardelene sormuşlar; bütün çicekler sıradan yerlerde açıp insanlara yakın dururken sen neden böyle yüksek dağlarda ve özellìkle uçurum kenarında açarsın demişler. Kardelen şöyle cevap vermiş. ''Gülü seven dikenini, menekşeyi seven rengini, beni seven ölümü göze alır."
Ama bunlar crocus. Bakınız kardelen (http://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/2240.htm)
Ama bunlar crocus. Bakınız kardelen (http://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/2240.htm)
Uyarınız için teşekkür ederim Sayın resul22.Hemen düzelttim:).
Bu nasıl bir güzelliktir,emanet bana bir müddet...Arkadaşım yurt dışından gelene kadar emanete hıyanet etmiyeceğim ama döndükden sonra göz hakkımı isteyeceğim.:o.Müthiş.
Elma Kurdu
11-12-2012, 18:19
Yorum yok...:eek:
Güzel bir aranjman olmuş bir saksıda bir çok canlı. :D
sevgili farpali ben ruj çiçeği dediğinizi hoya sandım. gerçekten çok güzel. göz hakkını fazlası ile isteyiniz :)
2008 senesinde aldığımda , abartısız bir elden biraz küçüktüler,2-3 adet kuş teleği gibi yaprakları vardı.,en küçük boy,yumurtalık ebatında saksıdaydılar,iki adet aldım...Bugün bu boyuttalar..
Bu nasıl bir güzelliktir,emanet bana bir müddet...Arkadaşım yurt dışından gelene kadar emanete hıyanet etmiyeceğim ama döndükden sonra göz hakkımı isteyeceğim.:o.Müthiş.
Sayın farpali,
Ruh çiçeği olduguna emin mısınız. Yaprak yapısını pek benzetemedim ben. Fotoğraftan bu çiçeğin yaprakları kıvrımlı gibi görünüyor. Yanılıyorsam duzeltin lutfen
sayın züleyha bende ilk gördüm hoya ya benzettim ama evet bir tür ruj çiçeği ve yaprakları harika. aeschynanthus radicans diye ararsanız farklı türleri görürsünüz. ben en çok pembe olanını beğendim :)
Sayın farpali,
Ruh çiçeği olduguna emin mısınız. Yaprak yapısını pek benzetemedim ben. Fotoğraftan bu çiçeğin yaprakları kıvrımlı gibi görünüyor. Yanılıyorsam duzeltin lutfen
Ruj çiçeği olduğuna eminim,yaprak yapısının farklılığı sizi çelişkiye düşürdü sanırım..Aeschynanthus Twister ..
Cinsini bilmeden ,yaprak dokusunu beğenip aldığım çiçeğim meğer bir orkideymiş :(...
AAA evet ferzancım bu bir orkide türü daha sende ilk gördüğümde biliyordum ama sen biliyosundur diye düşünmüştüm çok güzel ablacım bu orkide güzel çiçeklerini görücez inşallah yakında harikalar MAAŞALLAH..Ayrıca leş kakürüsünü çiçek açtığında dışarda kalırsa sinek larvalarını bırakır ama içerde de çok kötü kokar artık bakarsın sen bir hal çaresine ablacım :D
AAA evet ferzancım bu bir orkide türü daha sende ilk gördüğümde biliyordum ama sen biliyosundur diye düşünmüştüm çok güzel ablacım bu orkide güzel çiçeklerini görücez inşallah yakında harikalar MAAŞALLAH..Ayrıca leş kakürüsünü çiçek açtığında dışarda kalırsa sinek larvalarını bırakır ama içerde de çok kötü kokar artık bakarsın sen bir hal çaresine ablacım :D
Titizlik başa bela,sinek ilacı sıkarmışım:p!..Tecrübe edelim bakalım..Dayanamazsam hediye gider;)..
Orkide türü olmasına rağmen araştırdığım kadarıyla klasik orkide toprağında değil,çok kaliteli toprak-torf karışımında yaşıyormuş:confused: Ne dersiniz?
almanyalı
13-12-2012, 00:48
Merhaba,bende de var bu orkide türünden,minik minik açıyor.adı ludusia orchid,balkon sayfamda resmi var şimdi tomurcuk halinde bir iki güne açacak,benimkinin de toprağı kaliteli idi alırken sordum,normal toprak olmaz dedi ama orkide toprağı da olmazmış fidan toprağına dik dedi satıcı bende öyle yaptım şimdi gayet canlı inşallah çiçekli halini de görürsünüz garip bir kokusu var hafif duyuluyor ben yapraklarını çok beğenmiştim sevgilerimle.
Merhaba,bende de var bu orkide türünden,minik minik açıyor.adı ludusia orchid,balkon sayfamda resmi var şimdi tomurcuk halinde bir iki güne açacak,benimkinin de toprağı kaliteli idi alırken sordum,normal toprak olmaz dedi ama orkide toprağı da olmazmış fidan toprağına dik dedi satıcı bende öyle yaptım şimdi gayet canlı inşallah çiçekli halini de görürsünüz garip bir kokusu var hafif duyuluyor ben yapraklarını çok beğenmiştim sevgilerimle.
Evet hatırladım,bende düşünüyordum hangi arkadaşımın sayfasında görmüştüm acaba diye..Teşekkürler
Çok beğendim,paylaşmak istedim...Bir daha olmaz:o...
Somon rengi yılbaşı çiçeğim açıyor tomurcuklarını yavaş yavaş.
Crassula coccinea nın keyfi yerine geldi sonunda.
10 gün öncede ilk defa kendim için deneme amaçlı sarmaşık gül çeliği ekmiştim..Tuttu ve sürgün veriyor:)..
Canım oğlum sonunda annesinin çiçek sevdasını kabullenip,çok güzel bir Sedum Burrito ile katkıda bulundu..Artık benim en gözde çiçeğim elbetdeki bu.:)..Ancak kendiliğinden dökülürse yaprakları ,çoğaltmak için ekerim..Başka türlü dokunmaya bile kıyamam:rolleyes:
Çok güzel çok..sedum burrito başka açıdan çekimi
Balkonumun en bonkörleri..Sakız sardunyalarımdan biri;tomurcuk ve çiçeklenmeye devam.
Sukulentler güneşe bayıldılar
Sırası ile adları;
1-Crassula sarcocaulis-kırmızı olan
2-Nananthus ssp.broomii
3-Anacampseros variegata
4-crassula pyramidalis
Bahçenin bir köşesinde duran bu bitki bu sene canlandı..Adını bilmiyorum,inci çiçeği olabilir ,emin değilim.
Bahçenin bir köşesinde duran bu bitki bu sene canlandı..Adını bilmiyorum,inci çiçeği olabilir ,emin değilim.
Çok canlı
İstanbul bugün günlük güneşlik bir gün yaşıyor.Kaktüs ve sukulentlerimin bir kısmını güneşlendiriyorum.Bu hava kaçmaz
Tam güneş banyosu zamanı:)
İç mekandaki orkidelerim ve hoyalarda bugünkü sabah güneşinden nasiplerini aldılar,artık gölge zamanı.Emanet ruj çiçeğinede fena alışmaya başladım:o!...
Çok zevklisiniz sevgili farpali. ;) Sunum ve yaratıcılığınıza hayranım. Özendiriyor, imrendiriyor, göz okşuyor ve az birazcık ta kıskandırıyorsunuz diye dip not düşsem yanlış anlaşılmam umarım. ;) :o Hasetlik değil yemin ederim, umsuruk oldum sadece. :)) :D
Çok zevklisiniz sevgili farpali. ;) Sunum ve yaratıcılığınıza hayranım. Özendiriyor, imrendiriyor, göz okşuyor ve az birazcık ta kıskandırıyorsunuz diye dip not düşsem yanlış anlaşılmam umarım. ;) :o Hasetlik değil yemin ederim, umsuruk oldum sadece. :)) :D
Çok çok çok ...teşekkür ettim:)
Çok güzel çok..sedum burrito başka açıdan çekimi
Sayın farpali,
Bu succulent'e bayıldım.siz yalnız tercih etmissiniz ama aranjmanlarda da harika duruyor. Böyle giderse koyduğunuz fotograflar sayesinde bende iflah olmaz bir succulent ve kaktüs sevdalısına dönüşeceğim galiba ;)
Adını bilmiyorum ama çok beğendim.Kokine ye benziyor.
Merhana Sayın farpali,
Haber vermeden balkonda ve arkadaşınızın bahçesinde kısa bir gezinti yaptım, umarım kızmazsınız.
Bahçede ki çalının ismi sanırım Osmanthus, alacalısı dışında yeşil yapraklı çeşitleride var.
Saygılarımla
Çalının ismi: İlex Aqufolium 'Silver Queen'
Ben de burada bir parkta görünce Osmanthus sanmıştım ama değilmiş, ama yine de görselliği çok fazla olan bir tür.
Sayın Farpalı, sedum burrito harika görünüyor, nereden temin ettiğinizi öğrenebilir miyiz acaba? ;)
Çalının ismi: İlex Aqufolium 'Silver Queen'
Ben de burada bir parkta görünce Osmanthus sanmıştım ama değilmiş, ama yine de görselliği çok fazla olan bir tür.
Sayın Farpalı, sedum burrito harika görünüyor, nereden temin ettiğinizi öğrenebilir miyiz acaba? ;)
Teşekkürler Sayın sakdag bilgilendirdiğiniz için..Sedum Burrito yu oğlum Anadolu yakasında bir yerden almış,annem bayılıcak buna diye,ama adını bilmiyor..
Merhana Sayın farpali,
Haber vermeden balkonda ve arkadaşınızın bahçesinde kısa bir gezinti yaptım, umarım kızmazsınız.
Bahçede ki çalının ismi sanırım Osmanthus, alacalısı dışında yeşil yapraklı çeşitleride var.
Saygılarımla
Ziyaretinize memnun oldum,neden kızayım..Bilgi verdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim.
Sayın farpali,
Bu succulent'e bayıldım.siz yalnız tercih etmissiniz ama aranjmanlarda da harika duruyor. Böyle giderse koyduğunuz fotograflar sayesinde bende iflah olmaz bir succulent ve kaktüs sevdalısına dönüşeceğim galiba ;)
Oğlum bu şekilde getirmiş bana ,zamanla düşen yapraklar aranjmanlarda çok işime yarıyacak..Daha sevdalanmadınızmı yoksa?...sevgiler:)
15.12.2012-18.12.2012 Çicekçilik Flower Show : İstanbul Süs Bitkileri, Peyzaj ve Yan Sanayileri İhtisas Fuarı
Yarın son günmüş,burayı ziyaret etmeyi düşünüyorum....
FuarTakip.com, DNYA icekilik FUARLARI, sektr fuarlar takvimi, fuar rehberi (http://www.fuartakip.com/fuarlar/fuartakvimi.asp?yer=&sektorkod=cicek)
sevgili farpali emanet ruj panjura nasıl yakıştı anlatamam ebedi yurdu orası gibi :) hani arkadaşınıza beni geç görselleri gören ağaçlar.net üyelerini bu güzellikten nasıl mahrum edeyim mukabilinde bir dizi yakarışlarda bulunmak şart oldu :) ellerine sağlık her şey yine çok güzel.
sevgili farpali emanet ruj panjura nasıl yakıştı anlatamam ebedi yurdu orası gibi :) hani arkadaşınıza beni geç görselleri gören ağaçlar.net üyelerini bu güzellikten nasıl mahrum edeyim mukabilinde bir dizi yakarışlarda bulunmak şart oldu :) ellerine sağlık her şey yine çok güzel.
:))..ne içten bir yorum bu,çok teşekkür ederim Sevgili sibelim..Meşhur oldu rujun diyeceğim.)...
rukiyeözgür
16-12-2012, 14:09
Sayın Farpali çiçekleriniz ayrı saksılarınız ayrı ağacınız apayrı güzel :) Sevdiğiniz beğendiğiniz daha çok çeşit bitki sizinle olsun.. Sevgiler..
YeniGine
16-12-2012, 17:37
Çok güzeller sevgili farpali güle güle büyütün.
Sevgili farpali İstanbul da nerede oturuyorsunuz?
YeniGine
16-12-2012, 17:44
:( Olmadı; ben Halkalı da oturuyorum. İstanbul Toplantısı için sormuştum. Yakın oturuyor isek beni de götürürsünüz diyecektim. Teşekkürler.
sevgili farpali bugün flowershow da idik ve emanet ruj dan saksı saksı vardı kulakların çınladımı bilmem. fiyatı 50 tl idi almak isterdim ama bence pahalı kaçtı içim giderek standı terketmek zorunda kaldım :( kadıköy de yeri hollanda dan ithal geliyor dedi görevli. iletişim bilgisini almak isteyen mesaj atarsa firmanın iletişim bilgilerini verebilirim.
sevgili farpali bugün flowershow da idik ve emanet ruj dan saksı saksı vardı kulakların çınladımı bilmem. fiyatı 50 tl idi almak isterdim ama bence pahalı kaçtı içim giderek standı terketmek zorunda kaldım :( kadıköy de yeri hollanda dan ithal geliyor dedi görevli. iletişim bilgisini almak isteyen mesaj atarsa firmanın iletişim bilgilerini verebilirim.
Bende bugün oradaydım ve gördüm ruj ları ve fiyatlarını:)..Bana da yüksek geldi fiyatları.
Elma Kurdu
17-12-2012, 17:54
Bunlar bugün ,sokağımdaki çiçekçiden kurtardıklarım..çiçekleri geçti diye çöpe atarken yakaladım.:o
Böyle bi çiçekçide bana lazım :D
Böyle bi çiçekçide bana lazım :D
:))...Etrafınızdaki çiçekci dükkanlarına tembihleyin,rica edin,veriyorlar..
nılgun_dogan
17-12-2012, 18:43
Dış saksısı harika orkide saksısı olur nerden aldınız acaba.
Dış saksısı harika orkide saksısı olur nerden aldınız acaba.
Bende o niyetle satın almıştım:),catlleyanın saksı değişim zamanı geçireceğim bu saksıya:)...İçindeki bildiğimiz plastik saksı,fincan şeklindeki ferforje olan Paşabahçe mağazasından almıştım Nilgün hanım.yosunla biraz boşlukları doldurmak gerekmezmi?
nılgun_dogan
17-12-2012, 23:14
Yosunla sarılabilinir ama ben olsam hiç sarmazdım.
nılgun_dogan
19-12-2012, 11:12
Sayın farpali bahsettiğim ferforje saksının fiyatı nedir acaba.
Sayın farpali bahsettiğim ferforje saksının fiyatı nedir acaba.
26-28 tl yanlış hatırlamıyorsam;30 tl bile değil..bugünlerde indirimli fiyatı Sayın nılgun_dogan
Cattleyanın rengi harika,daha çok yavru..Zamanla gelişimini paylaşacağım..Phalenopsislere nazaran toprağını daha kuru sevdiğini ve daha çok ışık gereksinimi olduğunu biliyorum..Sanırım en kısa zamanda toprağını değiştirmeliyim,tabii çiçeği geçtikden sonra.
Herzamanki gibi gönlüm el vermedi bu kırık saksıda durmasına.Cattleya yı saksısından çıkarttım,çok yoğun bir küf kokusu geldi toprağından.Çürümüş köklerini steril makasla temizledim.Akan suyun altında kökleri eski topraklarından arındırdım.1saat köklerdeki suyun süzülmesini bekledim,kağıt havlu ile kuruladım..Köklerine mantar ilacı sıktım ve daha önceden hazırlamış olduğum orkide toprağı ile beraber yeni saksısına geçirdim.Acele ettim ,çiçeğin geçmesini beklemeliydim ama....;)
Ve İstanbul da kış yüzünü iyice gösterdi,kar yağışı gittikçe hızlanıp artıyor..Pencereden baktığım tek sıcaklık çiçeklerim.
serkan_istanbul
20-12-2012, 12:19
Hayırlı günler o pencerenin önündeki yılbaşı çiçeği ise onu içeriye alın soğuktan donar yoksa. Sevgiler
Hayırlı günler o pencerenin önündeki yılbaşı çiçeği ise onu içeriye alın soğuktan donar yoksa. Sevgiler
Bir sürü yılbaşı çiçeğim balkonda şuan,üzeri tomurcuk dolu..ısı farkından dolayı tomurcuklar açmadan dökülmezlermi?
serkan_istanbul
20-12-2012, 14:30
fakat soğuklar yılbaşı çiçeklerine göre deil donarlar kapalı deil sanırım balkonunuz. eğer bitkim donacaksa varsın çiçeklerini döksün diyerek ben olsam alırdım içeriye. sevgiler yinede siz bilirsiniz.
Sayın farpali,
Daha önceki konuşmalarda yılbaşı cicekleriyle ilgili eğer tomurcuklar belirli bir büyüklüğe ulaştıysa, yer değiştirmenin çok etkisinin olmadıgının söylendiğini hatırlıyorum. Ama küçükse tomurcuklar dökülür diye konuşulmuştu. Bu arada ben gecen yıl bir tane yılbaşımı balkonda denemek maksatlı bırakmıştım. Balıkesir şartlarında donmadı. Çok soğuk gecelerde çiçeklerin üzerinde bulunduğu rafın üzerine kumaş parçası örttüm. ;) acil ve ani çözüm onu uretebilmistim o zaman.
sn. farpali sedumunuz hayırlı olsun çok güzel orkidenizde ayrı bir güzellik katmış güle güle büyütün :)
Bence bu orkidemin yapraklarının dokusu ve görünüşü,çiçeklerinden çok daha güzel.
Bu Kalanchoem,minyatür denilecek kadar ufak,ama güzelliği farklı yaprakları ve renginde.
Bir aydan uzun bir süredir tomurcukda,o kadar yavaş büyüyorki tomurcukları Yılbaşı çiçeğimin.Normalmi?
Sokağımızdaki çiçekçiden kurtardığım Afrika menekşesi çiçek açtı:))
Boyuna postuna bakmadan yavruladı..Ana bitki,gazoz kapağından biraz büyük.
almanyalı
26-12-2012, 00:15
Bence bu orkidemin yapraklarının dokusu ve görünüşü,çiçeklerinden çok daha güzel.
merhaba,farpali hanım,
sizin ludusia'nız pembe mi?benim ki minik ve beyaz açıyor.
sizin ludusianızın rengi çok güzelmiş,eğer pembe ise hemen aramaya başlayacağım..:rolleyes:
merhaba,farpali hanım,
sizin ludusia'nız pembe mi?benim ki minik ve beyaz açıyor.
sizin ludusianızın rengi çok güzelmiş,eğer pembe ise hemen aramaya başlayacağım..:rolleyes:
Merhaba,
Henüz tomurcukda,sanırım beyaz açıcak.Yanındaki Catleyanın çiçeği de çıkmış.
almanyalı
26-12-2012, 00:53
Merhaba,
Bende sevinmiştim pembesi de varmış diye...Dcattleya da iyi ludusia takliti yapmış ama ;)
Merhaba,
Bende sevinmiştim pembesi de varmış diye...Dcattleya da iyi ludusia takliti yapmış ama ;)
Ben de siz sorunca tekrar baktım fotoğrafa,Ludusia'nın çiçeği gibi görünüyor gerçekten:).
rukiyeözgür
26-12-2012, 20:05
Merhaba Sayın Farpali bellusunuz açtı mı hiç acaba? Ben de sipariş ettim bekliyorum umarım bulunur çiçekleri resimdekiler gibi gösterişli mi?
Merhaba Sayın Farpali bellusunuz açtı mı hiç acaba? Ben de sipariş ettim bekliyorum umarım bulunur çiçekleri resimdekiler gibi gösterişli mi?
Merhaba Sayın rukiyeözgür..Yakın çekim olduğu için gösterişli duruyor Tacitus Bellus,o kadar küçük ki,yavaş gelişiyor..Henüz hiç çiçek açmadı.,yavrularını görünce bile şaşırdım.Çiçek için bir hayli büyümesi gerek herhalde...
Bir aydan uzun bir süredir tomurcukda,o kadar yavaş büyüyorki tomurcukları Yılbaşı çiçeğimin.Normalmi?
Nihayet...
Ay ben buna nasıl bakacağım şimdi:(...Benim sokağımdaki çiçekçi gibisini Allah tüm bitki dostlarına nasip etsin..;çiçekleri geçen satışdaki bitkilerini ya atıyor,ya da bana rastlarsa hediye veriyor:)..Bu da onlardan biri ama bakımı zor diye biliyorum.Özellikle külah şeklindeki çiçeklerini;uygun şartlar sağlanmadıkça tekrar açmadığını ve bitkinin zamanla öldüğünü maalesef.:(
Menekşelerin yeri de bir başka...
Son günlerdeki İstanbulun güneşli günlerinin etkisi olsa gerek.Ludisia da açıyor tomurcuklarını.Bu arada ,Akvaryum suyunun Orkidelere çok faydalı olduğunu duydum..Bilginize arkadaşlar..
ferzan hanım sanırım büyüyünce bu şekilde olabilir eee tabi bizler de yavrularından nasipleniriz kısmet olursa:D
ferzan hanım sanırım büyüyünce bu şekilde olabilir eee tabi bizler de yavrularından nasipleniriz kısmet olursa:D
İnşalllahh:)..Mükemmel çiçekler..Elbetde ,hayat paylaşınca güzel Sayın BAYÇALI.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.