View Full Version : GÜLSEN_ / balkon
Sayfalar :
[
1]
2
3
4
5
6
7
Ağaçlar nette benimde bir sayfam olsun istiyorum olabilirmi acaba?dedim ve sayfamı açtım.Sanırım ben bu işi becerdim arkadaşlar.Yardımcı olan arkadaşlarım AYŞE DERİN sabahlara kadar benim için araştırma yapıp güzel uykusundan oldu,canım arkadaşım çok teşekkür ediyorum ve s.serdar bey onun bir mevlevi ruhuyla herkese kucak açan sayfasından aldığım yardımlar inşallah işe yarar,umarım kabul edilirim herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Ayşe Derin
31-08-2012, 10:21
Ben sizin sayfanızı öyle sabırsızlıkla bekliyordum ki, heyecanla tıkladım.
Hatta kalp-kalbe karşıların akibetini çok merak ediyorum, benimkiler 2 katına çıktı, çiçek sayısı da yapraklarla yarışta.
Artık sayfanızı görmek istiyoruz :))
Gül-bahar
31-08-2012, 10:25
Hayırlı uğurlu olsun, sayfan bol bol çiçeklere donansın sevgili arkadaşım. :)
Ben sizin sayfanızı öyle sabırsızlıkla bekliyordum ki, heyecanla tıkladım.
Hatta kalp-kalbe karşıların akibetini çok merak ediyorum, benimkiler 2 katına çıktı, çiçek sayısı da yapraklarla yarışta.
Artık sayfanızı görmek istiyoruz :))
Ayşecim o kadar şaşırdımki sizleri sayfamı açtığım ilk dakikada karşımda görünce küçük bir şaşkınlık içerisindeyim şuanda :pkalp kalbenin annesi olarak size resim yükleyeceğim çiçeklerim yerini sevdiler biazda ucundan artık sürgün vermeye başladılar çok güzeller çok:ptekrar teşekkür ediyorum arkadaşım:rolleyes:
Hayırlı uğurlu olsun, sayfan bol bol çiçeklere donansın sevgili arkadaşım. :)
çok teşekkürler Gül_bahar arkadaşım hep birlikte olsun inşallah:p
Fulum mis kokulu kızım beni her yaz olduğu gibi, bu yazda mis kokulu çiçekleriyle hem beni hemde komşularımı ihya etti:pçiçeklerinin büyüklüğü nerdeyse küçük bir gül kadar büyüktü:p
Echinopsis lila kaküsüm her yıl dahada çoğalarak açıyor :p
keşke çiçekleri daha uzun ömürlü olsa değil mi bu güzelliğin
Echinopsis lila kaktüsüm gece 9 dan sonra açmaya başlıyor, gecenin yarısına kadar. Bende her anını görüntülemeye çalıştım sizlerle paylaşmak için bu güzelliği:p
Echinopsis subdenudata beyaz kaktüsümü praktiker,den almıştım üzerinde tomurcuğu vardı ama evde bir kaç gün sonra o tomurcuk döküldü başka bir tomurcuk verdi:pve evde aramızda başladık yorumlar yapmaya ne renk çiçek açıcak diye,ama her renk söylendi ama kimsenin aklına beyaz demek gelmedi bize büyük sürpriz oldu:D
Bu karanfili hediye gelen bir buketten çıkardığım dalda filiz olarak gördüm koparıp suda köklendirdim ve ektim, yakşalık 10 cm. kadardı boyu şimdi 1 yaşında ve kocaman oldu güzel kızım:p
Sûz-i Dilârâ
31-08-2012, 11:06
:) Sayfanız hayırlı olsun Gülşen hanım, fullere bayıldım, bayıldım, bayıldım... Benim de var fulüm iki senedir yaşama savaşı veriyor, çiçeklerini bir kere görebildim, kokusu muhteşem, sabunlarda da kullanılan çok ferah bir kokusu var. :) Balkonunuzda görünce o güzel koku burnuma geldi sanki. :) Kokulu çiçek manyağı biriyim ben. :)))
[QUOTE=Sûz-i Dilârâ;1013645]:) Sayfanız hayırlı olsun Gülşen hanım, fullere bayıldım, bayıldım, bayıldım... Benim de var fulüm iki senedir yaşama savaşı veriyor, çiçeklerini bir kere görebildim, kokusu muhteşem, sabunlarda da kullanılan çok ferah bir kokusu var. :) Balkonunuzda görünce o güzel koku burnuma geldi sanki. :) Kokulu çiçek manyağı biriyim ben. :)))[/QT
Teşekkür ederim suz-i ciğim bende kokulu çiçekelere bayılıyorum çok seviyorum :pbol güneş ve su seviyor bu kadar ama arada sıvı gübrede veriyorum:p
Ben ağaç minesinide çok seviyorum, oda akşam oldumu balkona, ful arkadaşıyla beraber mis kokular yayıyorlar :rolleyes:
Sayın Gülsen sayfanız hayırlı olsun.
bozo.0606
31-08-2012, 11:47
Sayfanız Hayırlı olsun Sayın GÜLSEN, görseller harikalar..:D
Bu çiçeği bir arkadaşımda görmüştüm saolsun bir çelik verdi ben ektim benimki onun Episciasından daha büyük oldu, bütün saksıyı doldurmuştu benim kocam saolsun saksıyı düşürünce hepsi kırılmıştı dallarının, yeni yeni toparlanıyor:(
Sayfanız Hayırlı olsun Sayın GÜLSEN, görseller harikalar..:D
Çok teşekkür ederim sn.bozo.0606 arkadaşların ısrarına daha fazla karşı koyamadım:p
Sayın Gülsen sayfanız hayırlı olsun.
Çok teşekkür ederim sn.smnunal, tohum desteklerinizi bekliyorum:p
Hayırlı olsun
Balkonunuz güllerle dolsun
Sayfan hayırlı olsun gülsen hanım.
Sayfanız hayırlı olsun Gülsen Hanım, konu başlıklarından bitkilerinizi takip ediyorduk, toplu halde de izlemek güzel olacak... ;)
Buda benim 13 yaşındaki hoyam, ben izmirdeyken her dalda 12 salkım çiçeği açmış ben görüntüleyemedim. Mum çiçeğimin boyu yaklaşık 5 mt. kadar var, dallarını geri aşağıya bırakmak zorunda kaldım. Siteden bir kaç arkadaşla paylaşmıştım mum çiçeğimden, umarım hepsininde mum çiçeği köklenmiştir:p
Hayırlı olsun
Balkonunuz güllerle dolsun
Çok teşekkür ederim sn.ahmeter sayfamı ziyaretiniz beni onurlandırdı :pinşallah, sizinkiler kadar güzel olmasa bile nacizane güllerimiz olucak :p
Sayfan hayırlı olsun gülsen hanım.
Çok teşekkür ederim sevim hanım ziyaretinizden çok mutlu oldum:p
Arkalarda daha neler var neler? Merakla bekliyorum ;)
Sayfanız hayırlı olsun Gülsen Hanım, konu başlıklarından bitkilerinizi takip ediyorduk, toplu halde de izlemek güzel olacak... ;)
Çok teşekkürler sakdag beni çok mutlu ettiniz:p
Buda bir dalını 4 e bölüp, aylarca suda köklendirmeye çalışmama rağmen sadece bir dalı köklenen ruj çiçeğim:rolleyes: diğer 3 ü köklenmesini beklemeden ekmiştim 4 dalın 3 ü köklendi ve hatta biri bana boyuna bakmadan çiçek bile açtı:p
Kaktüs ve sukulentlere bir başka ilgim var, mesela Ecveria bende farklı bir çeşidi vardı, Gaziantepte adına kızımın kızı derlerdi:pama hiç çiçeği yoktu ben bunu yine site sayesinde tanıdım ve bayıldım:pbunun içinde 1 yıl bekledim, yine çiçek festivali sayesinde kavuştum:rolleyes:çiçeğine bayılıyorum muhteşemler:p
Sayfanız hayırlı olsun.Hepsi, özellikle ruj çiçeğiniz harika, ilk defa gördüm.Hepsini sağlık ve mutlulukla büyütün.
bozo.0606
31-08-2012, 12:38
Sayın Gülsen ;
izinsiz yazıyorum, silebilirim.!!!
Benim yapı marketten aldığım bir bitkinin ( philodentron ) saksısına ruj yaprağı düşmüş. Yaklaşık 40 gün bekledi kurumadı çürümedi. Bnede toprağa sokuverdim. Köklendi ve minicik bir sürgün başlamıştı. Taa ki ben kurcalayana kadar. Dileyenler yaprakdan da çoğalta bilir. Sukulent muamelesi yapabilirler..
BU çiçeği yine bu site sayesinde tanıdım ve aşık oldum çiçeklerine:o 2 yıl aramalarıma, arkadaşlarımdan rica etmeme rağmen kimse bulamadı.Vee muhteşem çiçek festivali sayesinde buna da ulaştım:pben 4 saksı aldım hepsi katmerli 1 saksıda çiçekçi ediye etmişti, ama bir saksım çürüdü kızım çok su verdiği için:(şimdi elimdekileri üretmeye çalışıyorum umarım başarılı olurum. suda köklendirmeyi başaramadım, ne zaman denesem çürüdüler. Umarım yumrularını çoğalta bilirim:p
Sayın Gülsen ;
izinsiz yazıyorum, silebilirim.!!!
Benim yapı marketten aldığım bir bitkinin ( philodentron ) saksısına ruj yaprağı düşmüş. Yaklaşık 40 gün bekledi kurumadı çürümedi. Bnede toprağa sokuverdim. Köklendi ve minicik bir sürgün başlamıştı. Taa ki ben kurcalayana kadar. Dileyenler yaprakdan da çoğalta bilir. Sukulent muamelesi yapabilirler..
Rica ederim sn.bozo.0606 sayfam herkese açıktır, severiz misafiri, misafir perverizdir. Evet ruj çiçeğinin yapraktan ürediğini biliyorum aslında sukulent türü bir çiçek, aynı zamanda hoya da yapraktan üretilebiliyor.(sukulent kalın etsi yapraklı bitki demek)
Sayfanız hayırlı olsun.Hepsi, özellikle ruj çiçeğiniz harika, ilk defa gördüm.Hepsini sağlık ve mutlulukla büyütün.
Çok teşekkür ederim sn.dogef bende bir çok çiçeği bu site sayesinde tanıdım :p
Ayşe Derin
31-08-2012, 13:33
Ayşecim o kadar şaşırdımki sizleri sayfamı açtığım ilk dakikada karşımda görünce küçük bir şaşkınlık içerisindeyim şuanda :pkalp kalbenin annesi olarak size resim yükleyeceğim çiçeklerim yerini sevdiler biazda ucundan artık sürgün vermeye başladılar çok güzeller çok:ptekrar teşekkür ediyorum arkadaşım:rolleyes:
Ben ilk dk. da yakaladığımın farkında değilim, tamamen tesadüf.
Ama bekleniyordunuz.:)))
Ben ilk dk. da yakaladığımın farkında değilim, tamamen tesadüf.
Ama bekleniyordunuz.:)))
Ayşecim ancak bu kadar olur yani:pbeni beklediğini biliyodum arkadaşım ama bu kadar hızlı olabileceğini düşünemedim:p
YeniGine
31-08-2012, 16:12
GÜLŞEN merhabaa; sonunda başardınız, çook sevindim. Sayfanız hayrlı uğurlu olsun, çiçekleriniz çok güzeller. Üyelerin Bahçeleri konulu başlıkta takip edeceğim bir sayfam daha oldu. Fotoğraflara devaam...
GÜLŞEN merhabaa; sonunda başardınız, çook sevindim. Sayfanız hayrlı uğurlu olsun, çiçekleriniz çok güzeller. Üyelerin Bahçeleri konulu başlıkta takip edeceğim bir sayfam daha oldu. Fotoğraflara devaam...
Çok teşekkürler arkadaşım :pöğrendim serdar beyin ve AYE DERİN arkadaşımın sayesinde:pçok kolaymış aslında arkadaşım senide bekliyoruz aramıza sabırsızlıkla h
aberin olsun:p
daha çiçeklerimi eklemeye yeni başladım bunlar demir başlarım kaktüslerimi daha paylaşmadım onlarıda en kısa zamanda huzularınıza sunucam arkadaşım
Hepsi cok guzel de,Agac minesi ayri bir guzel geldi bana.Daha once hic gormemistim,ne kadar guzel cicekleri varmis oyle.Harika gorunuyor!
Bu arada guzel ciceklerinizi paylastiginiz icin tesekkurler.
YeniGine
31-08-2012, 16:19
Kısmet bakalım artık Gülşen. Zaten hep derim 'S.Serdar gönlü bol', yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum kendisine.
Hepsi cok guzel de,Agac minesi ayri bir guzel geldi bana.Daha once hic gormemistim,ne kadar guzel cicekleri varmis oyle.Harika gorunuyor!
Bu arada guzel ciceklerinizi paylastiginiz icin tesekkurler.
Teşekkürler Tika çok güzel zahmetsiz bol çiçekli bir bitkidir akşamları mis kokusu balkona yayılıyor:paçmaya başladığında sarı açıyor sonra yeni açanlar sarıyken daha önce açmış olanların rengi fuşya oluyor derken hepsi birden fuşya oluyor reng cümbüşü halinde mis kokulu çiçekleri:p
Kısmet bakalım artık Gülşen. Zaten hep derim 'S.Serdar gönlü bol', yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum kendisine.
Kesinlikle katılıyorum serdar bey ve eşi eli gönlü bol insanlar ALLAH hep kendileri gibi kişilerle karşılaştırsın onları:o
sn.Gülsen sayfanız hayırlı olsun inşaallah bizlerede nasip olur böyle güzellikleri sergilemek bol çiçekli ve sağlıklı günler dilerim...........:)
fulumun çiçekleri o kadar büyüktü ki dalı taşıyamıyordu bazen
Kaktüslerimden bazıları ustalarım beni bağışlasın, türkçe isimleri unutuyorum kaldı ki latince isimleri aklımda tutmam mümkün değil:p
bu kaynana topuzum lila açan kaktüsümün yavrusu ve onun etrafındaki yavruları:p
Echinopsis..bu anne kaynana topuzu yaklaşık 18 yaşında
hala tomurcukları var açıcak
Echveria yı bu yaz izmirden almıştım ama eve geldiğimde halamın bana verdiği Echveria da aynı çiçek açmış görünce kızım o benim diye el koydu :p
ve hala çiçek açıyor çok güzeller ama:o
bu da benim Echveriam benimki çiçeklerini açtı bitirdi bir sürü de bebekler verdi bana:psanırım baharda çoğaltacağım:p
umarım yanlış yazmamışımdır bir tek bu kaktüsün adını not almıştım sizlerede yazayım dedim:Dçok severek almıştım bu kaktüsü kıvır kıvır yelpaze gibi çok güzel ama şimdi böyle çıkıntılar verdi sanırım büyüme evresinde:rolleyes:
bu kaktüslerimin adını bilmiyorum,:o bilen ustalarımdan öğrenirsem yazarım :p
silvestrii yeni açıcak tomurcuk veriyo:p
bu kaktüsümün dikeleri kendinen büyük oldular:(
aslında bu kaktüsü aşılama yapmak için almıştım kıyamıyorum kesmeye, ama denemek istiyorum
geçen yaz bu kaktüsümü aldığımda ceviz büyüklüğündeydi, şimdi bir greyfurt kadar oldu,umarım çiçeğinide görürüz yakında Kaktüsümün adı Notocactus Magnificus
bunu aşılama için almıştım
bu kaktüsüm kışın ortasında, karda kıyamette balkondaydı bir gün baktım tomurcuk vermiş içeri aldım birkaç gün sonra açmıştı :psaksısıyla aynı renk çiçek açıyor. yanlardan verdiği yavrular, aldığımda kuru çiçekler vardı silikonla yapışırılmış onları çıkarmak isterken biraz zedelendi ama o zedelenen yerlerden bir çok yavru verdi bana
minyatür kaynana dili, miki mausum benim:D
Miki mausumun adını öğrendim
Bunny Ears Cactus
bu kaktüsümüde izmirden çiçek festivalinden almıştım küçüktü ama baya büyüdü:oüstündeki örümcek şeklindeki diken yapısı çok hoşuma gitmişti:p
bu kaktüsümüde izmirden almıştım alt taraflarından çıkan pembe çiçekleri vardı
sn.Gülsen sayfanız hayırlı olsun inşaallah bizlerede nasip olur böyle güzellikleri sergilemek bol çiçekli ve sağlıklı günler dilerim...........:)
Çok teşekkür ederim sn.BAYÇALI inşallah sizleride görürüz bu güzelliklerle:payrıca aldıklarınızı sayfamda paylaşmanızı bekliycem bakalım nasıl bakılıyorlar çocuklarım:obol çiçeklerini görürüz inşallah:p
GÜLSEN_ hanım fulünüze bayıldım muhteşem güzellikte bendeki minnacık acıyor nasıl böyle kocaman actıra bildiniz şaşırdım bir kere daha sayenizde fule aşık oldum :) güle güle koklayın
Sn.İris41 çok teşekkür ederim ama inanın özellikle yaptığım bir işlem yok büyük çiçek açsın diye.Bol güneş ve su arada sıvı gübre,onuda bu yıl çok nadir verdim 3 defa kadar.Güneşi ve suyu seviyo arkadaşı ağaç minesi gibi
fulun dibinde nasıl çıktı anlamadım cardinal climber sarmaşığım çıkmış bende karışmadım büyüdü şimdi çiçek açıcak:p
Atlas çiçeği benim gençlik yıllarımda çevremde hep gördüğüm bir çiçekti. Ama maalesef artık Gaziantepte hiç görmüyorum bu çiçeği. Babaannem ciddi bir çiçek meraklısıydı rahmetli. Ben 3 yaşımdan sonra bana babaannem baktığı için sanırım bu çiçek merakı ondan bana geçti:pbüyük bir bahçesi vardı ve olmayan çiçek yoktu. Şimdi halalarım öyleler:psanırım bendende kızıma geçicek:o atlas bana çocukluğumu hatırlatan bir çiçek olarak bulmak isterken, sevgili can arkadaşım gülerde görünce,dayanamadım rica ettim saolsun arkadaşım ricalarımı kırmayıp gönderdi.Tekrar çok teşekkür ederim güler hanım :pson resimdeki parça kesilip BAYÇALIya gönderildi.Güle güle büyütün bol çiçeklerini görün inşallah:p
Sonraa bu güzellik fazla dayanamadı çiçeğini açtı:p
Ve atlasım kestiğim yerden böyle yeni filizler verdi:rolleyes:
bu atlasımda yine siteden bir arkadaşım göndermişti ama çok yavaş büyüyor nedenini anlamadım geldiğinde bir parmak kadardı tek parça halinde, şimdi kendisi gibi iki yaprak daha verdi o kadar.bu 1 yıllık bir gelişim.
Çok teşekkür ederim sn.BAYÇALI inşallah sizleride görürüz bu güzelliklerle:payrıca aldıklarınızı sayfamda paylaşmanızı bekliycem bakalım nasıl bakılıyorlar çocuklarım:obol çiçeklerini görürüz inşallah:p
pek yakında sizin sayfanızda gülsen hanımın katkılarıyla bayçalı ve çiçekleri:D
GÜLSEN hanım, sayfanız hayırlı olsun.
Sizin adınıza çok sevindim çiçekleriniz çok güzel hele fulünüze bayıldım.
çiçeklerini çoğaltmakta İnşallah benimde katkım olur...
Estağfirullah sn.BAYÇALI nasıl oldu çiçekleriniz sağ salim elinize geçti umarım.gelişmeleri paylaşırsanız sevinirim :ogüle güle büyütün hepsinide bol çiçeklerini görün inşallah:patlasınızı nerden kesip gönderdiğimi gördünüz sanırım:p
GÜLSEN hanım, sayfanız hayırlı olsun.
Sizin adınıza çok sevindim çiçekleriniz çok güzel hele fulünüze bayıldım.
çiçeklerini çoğaltmakta İnşallah benimde katkım olur...
Çok teşekkürler vehibe hanım. Çiçeklerimi çoğaltmama yardımlarınızı asla geri çeviremem:ogönlüm bütün çiçeklere, arkadaşlarıma ve dostlarıma açık:p ama sizin pembe atlasınıza bayılıyorum biliyorsunuz:p
Pembe atlasım maalesef hastalandı ve yarısı çürüdü şimdi kalan yarısını kurtarmaya çalışıyorum...
kıyamam.. ciddimisiniz çok üzüldüm aman kurtulsunda ben sizde görmeye razıyım vehibeciğim
Sevgili Gülsen hanım sayfanız hayırlı olsun. Çiçeklerinize bayıldım bol çiçekli olsunlar.İyi günlerde büyütün sevgiler.
GÜLSEN hanım göndermiş olduğunuz çiçekler için çok çok teşekkülerimi sunarım atlası dün akşam toprakla buluşturdum sanki beni biran önce toprağa dik dermiş gibi bir hali vardı umarım büyütüp sizin gibi bende isteyen arkadaşlara gönderirim:D slivestrii de saksısına diktim kaynana topuzunuda dediğiniz şekilde diktim şimdi sabırla köklenmelerini bekliyeceğim kızılay ve hoya halen suda köklenmelerini bekliyorum tohumları bahardamı dikeyim yoksa buaralar diksem olurmu fotolarını çekip sayfanızda paylaşacağım.:)
Sevgili Gülsen hanım sayfanız hayırlı olsun. Çiçeklerinize bayıldım bol çiçekli olsunlar.İyi günlerde büyütün sevgiler.
Teşekkür ederim eoe1234 bol çiçekli günler hepimizin olsun inşallah:p
GÜLSEN hanım göndermiş olduğunuz çiçekler için çok çok teşekkülerimi sunarım atlası dün akşam toprakla buluşturdum sanki beni biran önce toprağa dik dermiş gibi bir hali vardı umarım büyütüp sizin gibi bende isteyen arkadaşlara gönderirim:D slivestrii de saksısına diktim kaynana topuzunuda dediğiniz şekilde diktim şimdi sabırla köklenmelerini bekliyeceğim kızılay ve hoya halen suda köklenmelerini bekliyorum tohumları bahardamı dikeyim yoksa buaralar diksem olurmu fotolarını çekip sayfanızda paylaşacağım.:)
Sn.BAYÇALI tohumları nakkaş sarmaşığını ekin o arsızdır, çabuk yeşerir.Aslında ne tohumu gönderdiğimi bile unuttum desem bana gülmeyin:pbu aşırı unutkanlık benim başımın belası:odiğerlerini de ekebilirsiniz bence çünkü artık sonbahar. Zaten tohumların hepsini ekmeyin biraz şimdi ekin olmadı diğer kalanını baharda ekim yaparsınız . Fotoğraflarını sabırsızlıkla bekliyor olacağım :p
Ayşe Derin
01-09-2012, 15:57
Ağaçlar nette benimde bir sayfam olsun istiyorum olabilirmi acaba?dedim ve sayfamı açtım.Sanırım ben bu işi becerdim arkadaşlar.Yardımcı olan arkadaşlarım AYŞE DERİN sabahlara kadar benim için araştırma yapıp güzel uykusundan oldu,canım arkadaşım çok teşekkür ediyorum ve s.serdar bey onun bir mevlevi ruhuyla herkese kucak açan sayfasından aldığım yardımlar inşallah işe yarar,umarım kabul edilirim herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Sevgili Gülsen;
Çiçeklerinin güzelliğinden bu ilk mesajda adımın geçtğini farketmemişim.
Benim kadar bu site kullanımına acemi birinin ne kadar yardımı olursa artık.
Beni uykusuz bırakan sana yardımın yanında asıl ağaçlar.net in cazibesi.O nedenle müsterih ol lütfen.Sevgilerimi ve emeklerine hayranlığımı gönderiyorum.
Mineyi bir defa aldım bir ay sonra kurumuştu aslında hayranlkıkla izledigim bitkiler arasında yeri var nerede görsem bakımı zor oldugu yerleşmiş geri duruyorum sizdekinede maşallah .
Füle gelince sayesinde kabak sever oldum :) bir ayda yarım kilo kabagı midesine indiriyor banamısın demiyor cicege gelince sadece bir adet actı .
Sevgili Gülsen;
Çiçeklerinin güzelliğinden bu ilk mesajda adımın geçtğini farketmemişim.
Benim kadar bu site kullanımına acemi birinin ne kadar yardımı olursa artık.
Beni uykusuz bırakan sana yardımın yanında asıl ağaçlar.net in cazibesi.O nedenle müsterih ol lütfen.Sevgilerimi ve emeklerine hayranlığımı gönderiyorum.
Çok teşekkür ederim can arkadaşım Ayşem, ben senin emeğini asla inkar edemem benim sayfa açmam için oturup gece 4 lere kadar uykusuz kalıp, sonra oturup uzun uzun bana özel mesajlarında böyle yap, böyle yap diye yazan sensin arkadaşım,bu kadar emeği mümkün değil es geçemem benim için yapılan bütün emeklere asla duyarsız kalamam.Sağol varol can arkadaşım;)iyiki bu ağaçlar nete üye olmuşum sizin gibi bir çok çiçek dostlarım, can dostlarım oldu ne mutlu bana. Hepinize Sevgi ve Selamlarımla
Mineyi bir defa aldım bir ay sonra kurumuştu aslında hayranlkıkla izledigim bitkiler arasında yeri var nerede görsem bakımı zor oldugu yerleşmiş geri duruyorum sizdekinede maşallah .
Füle gelince sayesinde kabak sever oldum :) bir ayda yarım kilo kabagı midesine indiriyor banamısın demiyor cicege gelince sadece bir adet actı .
Sn.iris41 hiç çekinmeyin çok zahmetsiz bir çiçek sadece bol güneş ve suyu seviyor:p ful çiçeğime gelince inanın ne kabak ne domates verdim sadece oda güneş ve suyla bu hale geldi:o Ha ama en doğal gübrem sevgim bunuda fazlasıyla alıyorlar benden, bunu söylemeden geçemiycem:D
bu kaktüsümde Stenocactüs (mrmusti sayesinde):p
bu kaktüsümde öbürüne çok benziyor ama aynı değiller sanki diken yapıları farklı:rolleyes:
ilk resimdeki kaktüs benim, ikinci resimdeki kaktüs komşumun emanet bakılıyor:p
bu sukulentleri acemifüsun arkadaşım vermişti:oama ne büyüdüler nede kurudular :(umarım sağlıkla büyürler:p
İzmir, şakrandan getirdiğim iki farklı aloaveralarım:rolleyes:
merdivendeki kaktüsler ve leş kaktüsleri siteden bir arkadaşımızın hediyeleri:oçok teşekkür ediyorum bir kez daha kendisine:ohepsi isimleri yazılmış liste yapılmış olarak geldiler bende hepsini tek tek isimleri yazıp etiketledim:D
Nakkaş şarmaşığım yaz boyunca açtı, fazla güneşten kurumuştu narin yaprakları kökten kesip temizlemiştim:pşimdi tekrar yeşeriyor:rolleyes:
arkadaşlar küpe çiçeğini ne kadar çok seversem seveyim yinede kuruyor :(bu küpelim de kurudu maalesef:(
Flamingo çiçeğimle yeni ekilmiş yılbaşı çiçeklerim :pşimdi bu yılbaşılar büyüdüler tabi:p
sevgili selis arkadakileri görmek istiyordun, işte arkadakiler bunlardı
Bir gecelik gelini tesadüfen eşimin, bir kasap arkadaşının dükkanının önünde büyük teneke kutuda gördüm:pçelik istediğimde istediğim kadar istediğim yerinden alabileceğim söylendi,tabi ben kıyarmıyım 2 küçük çelik aldım.İkiside suda köklendi ve birini ektim.Ektiğim çelik tuttu yeni sürgün vermişti havalar ısınırken bir güneş alsın diye balkona koydum ve ben onu balkonda unuttuğum için sabah kalktığımda donmuştu ve ben çok üzülmüştüm:(sonra sudakini ekerim diye düşünüp sudan çıkardığımda yaprağın hem köklenip, hemde çürüdüğünü gördüm.Eşimin arkadaşının dükkanında gidip tekrar rica ettiğimde, onlarda koca tenekedeki bir gecelik gelini dışarda bıraktıkları için hepsini don vurmuş ve ölmüş olduğunu duyunca daha çok üzülmüştüm. Eve gelip suda köklenen, çeliği çürüyen yerden kesip direk toprağa dayadım ekmedim ve öylece büyüdü yeni yapraklar verdi:Dbunlar eski anlattıklarım yeni halini sizie resimleyip ekliycem:rolleyes:
bu şimdi yaşatmayı başardığım çeliğin eski hali:D
bozo.0606
01-09-2012, 22:05
Samimi söylüyorum çok dokunaklıydı, şimdi kasapta sizden çelik alsın. Kasaptaki gelnin nesli devam ediyor.
missmenas
02-09-2012, 06:46
Canım Arkadaşım,
sayfan hayırlı olsun. Büyük bir keyifle gezinti yaptım sayfanda.
İzmir'deki toplantıya bizzat kendim getirip elden teslim edeceğim hediyelerinde bunlar, Hoya nummularoides ve Hoya lacunosa.
Eminim sen bunlarada çiçek açtırıp sayfana şenlik katacaksın.;) özellikle minik yapraklı ve sarkan türleri seçtim çok yer kaplamaz. Gelecek yıl düşenimiyorum balkonuyun halini, yavaş yol almanı tavsiye ederim:D Yeni türlere yer açmak için bazılarını elden çıkartmak zorunda kalabilirsin...
Acele etme yavaş adımlarla ilerle bakımı kolay nadir türlere yönel daha hoş bitkilerin olur ;) bu konuda gilanın balkonu cok güzel .
benim balkonu görsen karman curman elden cıkarmak cok zorlaşıyor kıyamıyorsun
Canım Arkadaşım,
sayfan hayırlı olsun. Büyük bir keyifle gezinti yaptım sayfanda.
İzmir'deki toplantıya bizzat kendim getirip elden teslim edeceğim hediyelerinde bunlar, Hoya nummularoides ve Hoya lacunosa.
Eminim sen bunlarada çiçek açtırıp sayfana şenlik katacaksın.;) özellikle minik yapraklı ve sarkan türleri seçtim çok yer kaplamaz. Gelecek yıl düşenimiyorum balkonuyun halini, yavaş yol almanı tavsiye ederim:D Yeni türlere yer açmak için bazılarını elden çıkartmak zorunda kalabilirsin...
Benim can arkadaşım missmenasım:Dçok teşekkür ediyorum,sayfamı ziyaretin beni mutlu etti.Umarım izmirde görüşmek nasip olur ve senin o bereketli ellerinden alırım hediyelerini ama bellamıda unutma olurmu? İyiki varsınız sizleri çok seviyorum:o
Acele etme yavaş adımlarla ilerle bakımı kolay nadir türlere yönel daha hoş bitkilerin olur ;) bu konuda gilanın balkonu cok güzel .
benim balkonu görsen karman curman elden cıkarmak cok zorlaşıyor kıyamıyorsun
Sn.iris41 inanın acele etmiyorum evimde balkonumda ne varsa sizlerle onları paylaşıyorum sadece:oAma elimden çıkarabileceğim bir çiçeğim yok şuanda hep az olsun öz olsun demişimdir.Kaktüsleri ve bir kaç sedumları çoğaltmak istiyorum şimdilik:pAa tavsiyeleriniz için de teşekkür ederim arkadaşlar:ove bu tavsiyelerinizi her zaman istiyorum;)
işte çürüyen yerden kesip ektiğim, bir gecelik gelinin şimdiki hali:p
Bir gecelik gelinin yanındaki silvestrii komşumun emaneti, eşine karaciğer nakli yapıldı 3 aydır malatyadalar ALLAH acil şifalar versin inşallah. Onun için bir kaç çiçeğini bana bırakmak zorunda kaldı.Önce evindeydi ama bir gün gittiğimde hepsi sıcaktan ve havasızlıktan haşlanmışlardı :(alıp hepsini bana getirdim şimdi kurtarabildiklerim bunlar:p
Ayşeciğim canım benim işte kalp kalbe çiçeğin minik kızın artık sügün vermeye başladı :p ve otpraktan çıkan bu küçük filizde sanırım yumrudan çıkanlar:p acemi füsun arkadaşım bana verdiğinde saksıya yuvarlayıp öyle ekmemi istemişti bende senin gönderdiklerinide öyle ektim arkadaşım filizleri her taratan çıksın diye
çiçeğimin adı Euonymus Alata
buda kızılay çiçeği diye bildiğim çiçeğim, dalları çok uzamıştı. dalları uzayınca çiçek açmadığını okumuştum ağaçlar.netten bende kestim ve kestiğim dallarını suda köklenmeye bıraktım. O kadar çabuk köklendilerki ektim ve yeni filizler vermeye başladılar bile:pkestiğim daldan sn. BAYÇALI **** gönderdim umarım oda çabuk köklenir:p
Bu mavi kelebek çiçeğimide sevgili arakadaşım Göndag hediye etti Antebe biraz zor alıştı ama başardım onuda büyütüyorum yeni filizler vermeye başladı:D
Tanıştırayım, Ahtapot kaktüsüm:D
Can arkadaşım Acemifüsun un bana verdiği menekşe yapraklarından hepsinide suda köklendirmiştim ama ekince sadece bu 3 yaprağım yavru verdi diğerleri kurudu:(
Evet arkadaşlar, bunlarda bu yaz bütün arkadaşlarımın,tek sorunu olan, bütün loplarını döktü diye dertlendiği yılbaşılarım ve paskalyalarım yeni yavrular vermeye başladılar.S anırım gayet iyi görünüyorlar :D umarım yılbaşında çiçeklerinide paylaşırım sizlerle:p
Ayşe Derin
02-09-2012, 13:55
Ayşeciğim canım benim işte kalp kalbe çiçeğin minik kızın artık sügün vermeye başladı :p ve otpraktan çıkan bu küçük filizde sanırım yumrudan çıkanlar:p acemi füsun arkadaşım bana verdiğinde saksıya yuvarlayıp öyle ekmemi istemişti bende senin gönderdiklerinide öyle ektim arkadaşım filizleri her taratan çıksın diye
Sevgili Gülsen;
Ben sadece ve çok acemice zarfa koydum, maharet sana ait.Yine elinin değdiği herşey gibi bereketlenmiş görünüyor.Tamamdır, ama tutmazsa diye endişe etmiştim, kendimi sorumlu hissedecektim gönderim hatamdan dolayı.
Güle güle büyüt...
acemifüsun
02-09-2012, 14:26
Gülsenciğim tüm bitkilerin çok sağlıklı ve güzel:) Ellerine sağlık canım:)
serkan_istanbul
02-09-2012, 14:42
sayfanız hayırlı olsun bol çiçekli günler sevgiler.
Ayşeciğim sen o kadar emek verip güzel bir mektupla birlikte göndermiştin, hatan yoktu arkadaşım gayet sağlıklı geldiler sadece biraz solmuşlardı 2 gün suda bekletince geri dirildiler... Acemifüsun, Serkan_istanbul çok teşekkür ederim sayfamı ziyaretiniz beni mutlu etti arkadaşlar, bol çiçekli günler hepimizin olsun selamlar
alacakaranlik
02-09-2012, 20:54
Sayfanız hayırlı olsun ...
sevgili gülsen hanım bitkiler balkon harika. özellikle ilk sayfada paylaşdığınız ful ve çiçekli kaktüslerin resimleri muhteşemdi. 41 kere maşallah emeğiniz çiçeklenmiş bitkilerinizde ne güzel. imkan olsa ful'ünüzden isterdim( yetiştirmeyi çok isterdim). katmerli çiçeği ve kokusunu düşündükçe baş köşeyi hakettiği ortada.
gokcegokce
02-09-2012, 22:28
Merhaba Gülsen hanım, fulünüze bayıldım umarım benimki de o kadar güzel büyür. Kaktüslerinize de hayran olmamak elde değil. Ben de opuntia vestita cristata aldım. Sizdeki acaba hiç çiçek açtı mı? Çiçeğini çok merak ediyorum.
bay tömürcek
02-09-2012, 22:33
Gülsen abla öncelikle sayfan hayırlı ve bir okadar da bereketli olsun ;) çiçeklerine bayıldım valla beğen tuşunu göçerttim basa basa hele yılan kaktüsün beni baştan çıkardı saksıyı doldurmuş bayıldım bayıldım 3 4 kere beğencektim ama malesef bi kere basılıyo BEĞEN beyefendiye :D:D
sevgili gülsen hanım bitkiler balkon harika. özellikle ilk sayfada paylaşdığınız ful ve çiçekli kaktüslerin resimleri muhteşemdi. 41 kere maşallah emeğiniz çiçeklenmiş bitkilerinizde ne güzel. imkan olsa ful'ünüzden isterdim( yetiştirmeyi çok isterdim). katmerli çiçeği ve kokusunu düşündükçe baş köşeyi hakettiği ortada.
Çok teşekkürler sibel hanım, güzel görüşleriniz için.:oBudama zamanında çelikleriden üretebilirsem sizin içinde bir çelik ekerim. İnşallah köklendirmeyi ve üretmeyi başarırım:p
Merhaba Gülsen hanım, fulünüze bayıldım umarım benimki de o kadar güzel büyür. Kaktüslerinize de hayran olmamak elde değil. Ben de opuntia vestita cristata aldım. Sizdeki acaba hiç çiçek açtı mı? Çiçeğini çok merak ediyorum.
sevgili gokçegokçe inşallah sizinde fulünüzü böyle güzel çiçeklerle görebiliriz;)opuntia vestita cristata kaktüsün çiçeği yok maalesef bunun kendine has kıvır kıvır tüylü volanlarını seyretmekle yetinicez arkadaşım:D
buda kızılay çiçeği diye bildiğim çiçeğim, dalları çok uzamıştı. dalları uzayınca çiçek açmadığını okumuştum ağaçlar.netten bende kestim ve kestiğim dallarını suda köklenmeye bıraktım. O kadar çabuk köklendilerki ektim ve yeni filizler vermeye başladılar bile:pkestiğim daldan sn. BAYÇALI **** gönderdim umarım oda çabuk köklenir:p
GÜLSEN hanım bana gönderdiğiniz çiçeklerin sonhali mümkün olduğunca hepsini sağlıklı tutmaya çalışıyorum bu arada sayfanız muteşem anlaşılıyorki sevgi ve ilgi herşeye güzellik katıyor:D sağlıklı bol çiçekli günlerdilerim çiçeklerdeki gelişmeleri sizlerle paylaşacağım..........:)
GÜLSEN hanım yıl başı çiçeklerinin üst parçaları kendiliğinden koptu kopanları tekrar toprağa diktim umarım tutar ve diğer çiçekler.
GÜLSEN hanımın katkıları ile atlas çiçeğim
kaynana topuzu ve silivestrii
hoya ve kızılay çiçeği halen köklenmede
Çok teşekkürler sibel hanım, güzel görüşleriniz için.:oBudama zamanında çelikleriden üretebilirsem sizin içinde bir çelik ekerim. İnşallah köklendirmeyi ve üretmeyi başarırım:p
sevgili gülsen hanımcığım , şimdiden müteşekkirim. hayalini kurmaya başladım bile ful un. bu aralar aklımda ful , atlas çiçeği, epiphyllum var . inşallah bunları bir şekilde bulup yetiştirmek nasip olur. hoş her gördüğüm bitkiye iç geçirip bakıyorum sahip olmak istiyorum o ayrı bir mesele.çiçek delisi mi çiçek heveslisi miyim onu bilmiyorum ama her gördüğüm çiçeklenmiş (özelliklede kokulu ise) bitkinin hayranıyım :)
hevesli meraklı
03-09-2012, 17:38
hepsi muhteşemler.
GÜLSEN hanım bana gönderdiğiniz çiçeklerin sonhali mümkün olduğunca hepsini sağlıklı tutmaya çalışıyorum bu arada sayfanız muteşem anlaşılıyorki sevgi ve ilgi herşeye güzellik katıyor:D sağlıklı bol çiçekli günlerdilerim çiçeklerdeki gelişmeleri sizlerle paylaşacağım..........:)
Sn.BAYÇALI çiçekler gayetsağlıklı bir şekilde geçmiş elinize buna sevindim. yılbaşı çiçeklerini toprağa dayayıp bırakın saksının kenarına dayayıp toprağın üstüne değsin alt tarafı yeterli kopan lopları ekmeyin öyle yapın, dayayın saksıya ucu değsin toprağa hepsi tutarlar serin bir ortamda tutun :Dçok mutlu oldum hepsi yerini bulmuşlar :oellerinize emeğinize sağlık, umarım büyütür bol çiçeklerini görürsünüz.En üstteki gül biber tohumunu ekersiniz diye gönderdim.Lale şeklinde aşağı aşağı bakan biberler oluyor aynı zamanda turşuyada kullanabilirsiniz acı seviyorsanız ******:p
Bitkilerinin hepside çok güzeller. İtina ile baktığın belli oluyor,
83 ve 84 nolu mesajındaki kaktüsler Stenocactus, eski ismiyle Echinofossulacactus.
mustafa bey sayfamı ziyaretiniz beni onure etti, çok teşekkür ediyorum yardımlarınızı bekliyorum, özellikle isim ve bakımları hakkında sizin gibi ustalarımdan öğrenmem gereken çok şey var. Kakaktüslerimin isimlerinden dolayı teşekkür ederim. Saygılar.
Bütün bitkilerinizi çok beğendim Gülsen hanım, özellikle paskalya ve yılbaşılarınızın pırıl pırıl, sağlıklı görüntülerinin hayranıyım. (Yılbaşı ve paskalyalarını kaybetmiş biri olarak)
Bir de kimi kaktüslerinizin kırmızı toprağı dikkatimi çekti, çok sert görünüyor. Bir sorun yaratmıyor mu acaba?
teşekkür ederim sakdag arkadaşım,üzüldüm inanın bütün arkadaşların ortak sorunuydu bu yaz, paskalya ve yılbaşıların kaybı.Benimde gitti beyaz paskalyam ama lopları toprak üzerine koydum bir kaçı sağlıklı umarım tutturabilirim.ama gerisi çok sağlıklı çok şükür.Bizim buraların toprağı böyle kına gibidir sakdag, dere kumuyla karıştırıp ekiyorum şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım göründüğü gibi sert değiller geçirgen oluyorlar kum katınca
Ali_askn
04-09-2012, 09:48
Sevgili gülşen hanım sayfanızı uzun zamandır takip ediyorum ve nihayet yazma cesareti buldum :) maşallah çiçekleriniz ve kaktüsleriniz harika aslında tüm üyelerimizn balkon ve bahcelerini gezerken büyük keyif alıyorum ama balkonunu gezdiğin bir hemşerin olunca daha da keyifli oluyor :D Gaziantebimizde böyle bir koleksiyon bulundurmanız mükemmel ellerinize sağlık
Ablacığım, sayfan çiçeklerin balkonun ve sen hepiniz süpersiniz. ELine emeğine sağlık. Kaktüslerine bayıldım. Bendede kaktüs merakı başladı ve şuan 2 kaktüsüm + sukkulentim var sana bahsettiğim fotoğrafı yüklüyorum şimdi. fotoğraftaki sardunyayı birinden aldım köküyle nerdeyse yolarcasına saksıdan çekip bana verince bende hemen toprağa diktim fakat şuan o canlı hali kalmadı birçok yaprağı çiçekle beraber kuruyup koptu. :( yaşama şansı varmı sence?
teşekkür ederim Ali bey balkonumu ziyaretiniz beni mutlu etti, sizin çiçeklerinizide görmek isteriz neler var neler yok bakalım:))
Ablacığım, sayfan çiçeklerin balkonun ve sen hepiniz süpersiniz. ELine emeğine sağlık. Kaktüslerine bayıldım. Bendede kaktüs merakı başladı ve şuan 2 kaktüsüm + sukkulentim var sana bahsettiğim fotoğrafı yüklüyorum şimdi. fotoğraftaki sardunyayı birinden aldım köküyle nerdeyse yolarcasına saksıdan çekip bana verince bende hemen toprağa diktim fakat şuan o canlı hali kalmadı birçok yaprağı çiçekle beraber kuruyup koptu. :( yaşama şansı varmı sence?
Mügecim çok teşekkür ederim ablacım sayfamı ziyaretinden çok mutlu oldum hayatım :pkaktüslerin alttaki küçük olan gerekli ihtiyaçalrını karşılarsan( kış uykusuna yatırmak, yani kışın karın yağmurun değmediği. don olmayan bir serin yerde bekletmek ve kesinlikle bahara kadar hiç su vermemek) benim beyaz kaktüsümden çiçek açıcaktır:rolleyes:uzun olan kaktüsünün çiçeği yok sanırım teyzemde var aynısı ama aynı türdenmi bilmiyorum uzayıp gidiyor yıllardır hiç çiçek açmadı. Kaktüs suyu çok sevmez az su bol güneş başka bişeye ihtiyacı yok mügecim.Sardunyan yeni ekim yapıldığı için solabilir yapraklarını ve çiçeklerini dökebilir ama fazla su vermekten kaçın çürüyebilir, varsın solsun yaprakları ve çiçekleri biraz bekle zamanla eğer tuttuysa yeni yapraklar vericektir:Dkaktüslerine 3_4 günde çok az su ver
Ali_askn
04-09-2012, 10:41
Bende çiçeklerimi sergilemek isterdim ama henüz daha minicik çelik çoğu şu an sadece 5 yıllık bir potos sarmaşığım var :) sizde göremedim potos dilerseniz köklenmiş olarak elimde var yavrusndan onu size hediye etmek isterim lütfen kebul edin :)
Şu sukkulent (sanırım) olanın bakımı hakkında fikrin varmı. O da köküyle topraktan zalimce çekilerek çıkartıldı sardunyayla birlikte onuda hemen diktim sanırım fazla su sevmiyor ama ısı güneş gübre vs konuları hakkında pek bilgim yok.
Bende çiçeklerimi sergilemek isterdim ama henüz daha minicik çelik çoğu şu an sadece 5 yıllık bir potos sarmaşığım var :) sizde göremedim potos dilerseniz köklenmiş olarak elimde var yavrusndan onu size hediye etmek isterim lütfen kebul edin :)
çok teşekkür ederim ali bey bende vardı ben pek sevmiyorum çiçeksiz bitkiyi arkadaşıma hediye ettim:pyinede nazik düşünceniz için teşekkürler:o
Şu sukkulent (sanırım) olanın bakımı hakkında fikrin varmı. O da köküyle topraktan zalimce çekilerek çıkartıldı sardunyayla birlikte onuda hemen diktim sanırım fazla su sevmiyor ama ısı güneş gübre vs konuları hakkında pek bilgim yok.
mügecim o çiçeğin ne olduğunu bilmediğim için net bir bilgi veremiycem hayatım ama umarım arkadaşlardan görüp yardımcı olabilen biri bulunur:p
Sn.BAYÇALI çiçekler gayetsağlıklı bir şekilde geçmiş elinize buna sevindim. yılbaşı çiçeklerini toprağa dayayıp bırakın saksının kenarına dayayıp toprağın üstüne değsin alt tarafı yeterli kopan lopları ekmeyin öyle yapın, dayayın saksıya ucu değsin toprağa hepsi tutarlar serin bir ortamda tutun :Dçok mutlu oldum hepsi yerini bulmuşlar :oellerinize emeğinize sağlık, umarım büyütür bol çiçeklerini görürsünüz.En üstteki gül biber tohumunu ekersiniz diye gönderdim.Lale şeklinde aşağı aşağı bakan biberler oluyor aynı zamanda turşuyada kullanabilirsiniz acı seviyorsanız ******:p
GÜLSEN hanım bende bu neyin tohumu diye düşünürken siz cevapladınız :Dsn. Ayşe Derin e dediğimgibi siz çiçek severleri tanıdıkça yeni yeni dünyalar keşvediyorum hepinize teşekkür ederim bu arada turşuda acı biber olmazsa olmazlardan biri zaten.....:)
sevindim o zaman BAYÇALI tam yerine gitmiş biberler, kalınca dallarında kırmızı lale gibi oluyorlar ama siz turşuya yeşil ken kullanın.inşallah turşusunu yapıp yemeyi nasip etsin...:)
Pulmeriam ağaçlar netten bir arkadaşımızın hediyesi, bir yaprağı güneşe maruz kadldığı için yanmıştı hemen gölgeye aldım ama halinden pek memnun :Dgittikçe yaprağı çoğalıyor inşallah çiçeğinide görebilirim:p
Gülsen Hn. merhaba, Balkonunuzu çok hızlı bir şekilde gezdim. Çiçeklerinizin hepsi çok güzel. Kardinal sarmaşığınız ne kadar sürede o kadar büyüdü? Bir de full'ünüzün çiçeklenme süresi ne kadar?
Bu arada sayfanızda çok yeni olmasına rağmen dolu dolu:)) tebrik ederim. Episcia'yı farketmedim zannetmeyin; çoook güzellll!
teşekkür ederim beka, sayfamı ziyaretiniz beni mutlu etti her zaman beklerim arkadaşım. Kardinal sarmaşığım yaklaşık 2 haftada o boya geldi. fulümün çiçekleri 1 aydır açmakta ve çiçeklerinin ömrü 2 gün sonra kuruyorlar, ama hala tomurcukları var daha 1 ay kadar sürer çiçeklenmesi.episkam daha dolu doluydu saksıda. Saksısı hiç görünmüyordu ama dediğim gibi eşim düşürünce zavallı çiçeğimde kol kanat kalmadı :((neyseki gayet güzel gelişimi
missmenas
04-09-2012, 23:05
Sevgili Gülsen,
Plumeria ya gelecek yıl çiçeklenir diye düşünmekteyim. Sende bu azim olduktan sonrada çiçekte açar, tohum bile alırsın:p
hadi inşallah can arkadaşım benim. Elimden geleni yapıyorum bilgilerim doğrultusunda ama daha öğrenicek çok bilgiler var :))))
cardinel climber sarmaşığım açmaya başladı:D
Gülsen Hanım sarmaşığınız müthiş olmuş.. Benimki bahçede ve fazla sulamaktan sürekli uzuyor.. Saksıya dikmekle en güzelini yapmışsınız. Elinize sağlık. :)
demircool
05-09-2012, 10:48
Ablacım sayfan hayırlı olsun harika olmuş..sabah sabah gözlerim bayram etti..bayıldım bayıldım
seliscim valla ekmedim hayatım yaa kendiliğinden çıktı bende karışmadım :p
Ablacım sayfan hayırlı olsun harika olmuş..sabah sabah gözlerim bayram etti..bayıldım bayıldım
Canım benim çok teşekkür ederim sayfamı ziyaretin beni çok mutlu etti :oama Ankaraya gelirsem ne istersen başım üstüne ablacım:D
yenibahçe
05-09-2012, 11:12
Sayfanız hayırlı olsun Gülsen Hanım,
Bu kadar güzel sukkulent çeşidi olduğunu bilmiyordum. Teşekkürler...
Ben teşekkür ederim yenibahçe sayfamı ziyaret ettiğiniz için.Ama bunlar bu sukulentler bir şey değil daha:)) Daha alıcaklarım var:))
ipektuğçe
05-09-2012, 21:10
Sevgili Gülşen hanım,öncelikle böyle güzel bir sayfa açtığınız için teşekkür ederim, hayırlı bol bol çiçekli olsun inşallah.Sayfanız nasıl olmuşta gözümden kaçmış deyip ilk sayfanıza baktım ki,henüz 5 gün olmuş açalı,maşallah bir gelip pir gelmişsiniz.;) Bütün bitkileriniz muhteşem görünüyorlar,emeklerinize gönlünüze sağlık.Sevgilerimle...
Gülsen Hn., adres ve Tlf.numu özelden paylaştım. Sevgiler...
Sevgili Gülsen_; biz geldik. Bana gönderdiğiniz tohumları hatırlıyormusunuz? Kızlarım elinizi öpecekler.;)
sevgili gülsen hanım.bu haberi size vermek istedim 2 gün önce sizin ful un güzelliğine dayanamayıp netten sipariş verdim. ve 2 adet ful sahibi oldum. az önce geldi kargo. hoş birinin pek keyfi yoktu. onları saksıya dikip çiçeklenmesini büyümesini zevkle bekleyeceğim.bu arada ikisini aynı saksıya dikmeyi düşünüyorum, cılız görünümü sevmiyorum sizin fikriniz nedir.? resimde katmerli gül şeklinde olanı sipariş ettim bakalım gerçekten o mu? 2 gündür baya bir heyecanladım. bu sabah rüyama bile girdiler. sağ salim gelmeleri yetti. bu arada bilmek isteyene tanesini 8.90 tl den aldım. kargo ücretide izmir istanbul arası 7 tl idi.
Sevgili Gülşen hanım,öncelikle böyle güzel bir sayfa açtığınız için teşekkür ederim, hayırlı bol bol çiçekli olsun inşallah.Sayfanız nasıl olmuşta gözümden kaçmış deyip ilk sayfanıza baktım ki,henüz 5 gün olmuş açalı,maşallah bir gelip pir gelmişsiniz.;) Bütün bitkileriniz muhteşem görünüyorlar,emeklerinize gönlünüze sağlık.Sevgilerimle...
İpektuğçe arkadaşım rica ederim, sayfamı ziyaret ettiğiniz için ben teşekkür ederim, hoş geldiniz:o elimde evimde olan çiçeklerimi paylaştım:pzaten uzun yıllardır çiçek hastası biriyim ama az ve öz olmasını seviyorum kuru kalabalık sevmiyorum;)evet sayfamı daha yeni açtım ama çiçeklerimi görmek isteyen bir kaç arkadaşım beni teşvik ettiler saolsunlar onların sayesinde, bendeki bebişlerim bunlar şimdilik:D
Sevgili Gülsen_; biz geldik. Bana gönderdiğiniz tohumları hatırlıyormusunuz? Kızlarım elinizi öpecekler.;)
canım arkadaşım hoş geldiniz safalar getirdiniz beni çok mutlu ettiniz:Dbayıldım ellerine emeğine sağlık kızım çok güzel olmuş:oişte tohumdan mine çiçeğini yetiştiremiyorum diyenlere canlı örnek:Dhaseki küpesi göndermişmiydim ben sana almiracım?eğer göndermemişsem hemen ondanda göndereyim bu yıl ekersen seneye çiçeklerini açar sana :pyaa çok mutlu oldum arkadaşım yine beklerim resimlerini sayfamda paylaşabilirsin selamlar:o
sevgili gülsen hanım.bu haberi size vermek istedim 2 gün önce sizin ful un güzelliğine dayanamayıp netten sipariş verdim. ve 2 adet ful sahibi oldum. az önce geldi kargo. hoş birinin pek keyfi yoktu. onları saksıya dikip çiçeklenmesini büyümesini zevkle bekleyeceğim.bu arada ikisini aynı saksıya dikmeyi düşünüyorum, cılız görünümü sevmiyorum sizin fikriniz nedir.? resimde katmerli gül şeklinde olanı sipariş ettim bakalım gerçekten o mu? 2 gündür baya bir heyecanladım. bu sabah rüyama bile girdiler. sağ salim gelmeleri yetti. bu arada bilmek isteyene tanesini 8.90 tl den aldım. kargo ücretide izmir istanbul arası 7 tl idi.
Canın benim hayırlı olsun fullerin:Dçok sevindim,ben olsaydım ayrı saksılarda bırakırdım, zaten zamanla dallanıp budaklanıp doldurucaktır saksıyı:rolleyes:tabi sen sabırsızlandığın için aynı saksıya ekmek istiyorsun, bol güneş alan bir yere koy onu ama direk güneş ışığı almaması gerek yakar.Gayet uygun bir ücret karşılığı almışsınız:Dgüle güle büyütüp benimki gibi bol çiçeklerini gör inşallah arkadaşım:p
gülsen hanımcığım inşallah güzel temennileriniz gerçekleşirde bende güzel kızımın mutluluğunu yaşarım. dün akşam eşim her kaybolmamda sesleniyordu nerdesin diye cevap pek tabi balkonda fulun başında geliyordu.çoçuklar gibi şenim. fullerden biri pek keyifsiz demiştim akşam doya doya suyu içince kendine geldi.dediğim gibi saksıdaki yoğun görüntüyü seviyorum.sabırsızlıkda eklenince ikisi bir saksıya girsin. çelikleme ile çoğaltmaya cesaret edebilirmiyim bilmiyorum, kesipde başaramamak var birde. sizin ful gibi kocaman bir ağaç olsun dileğim :) balkonum öğlene kadar güneş alıyor. kapalı olduğu içinde kışın sorun olmaz. tabi bulunduğum mevkide istanbulun geneline göre 3-4 derece hava farkediyor. karadeniz iklimi desem daha doğru olur. fotoğraf yüklemeyi becerebilsem balkonum manzarasını paylaşmış olurdum sizinle. sizin ful kaç yaşında ve kesip daldırma işlemine hangi aylarda yapıyorsunuz ?
sibelim şuanda bende istanbuldayım, arkadaşım hangi semttesin belki görüşmek kısmet olursa görüşebilirim:)
canım arkadaşım hoş geldiniz safalar getirdiniz beni çok mutlu ettiniz:Dbayıldım ellerine emeğine sağlık kızım çok güzel olmuş:oişte tohumdan mine çiçeğini yetiştiremiyorum diyenlere canlı örnek:Dhaseki küpesi göndermişmiydim ben sana almiracım?eğer göndermemişsem hemen ondanda göndereyim bu yıl ekersen seneye çiçeklerini açar sana :pyaa çok mutlu oldum arkadaşım yine beklerim resimlerini sayfamda paylaşabilirsin selamlar:o
Sevgili Gülsen_; hasekileri çimlendirdim ama sanırım bu yıl Mersin'de havalar çok sıcak gittiği için fideleri yaşatamadım. Üçüncü yapraklarını çıkarırken öldüler. Tohumlara hayır demem ve çok mutlu olurum. Benim için arkadaşlardan gelen tohum ve bitkilerin özel bir yeri var. Onları daha çok seviyorum. Bu kızım da ellerini öpmeye geldi. İki kök inanılmaz tohum verdi. :D
almiracım ellerine sağlık arkadaşım, çok güzel olmuşlar. hasekiler tohumdan çıktıktan sonra yerlerini değiştirdinmi?Eğer değiştirmedin aynı saksıda kuruduysa sorun yok, sen suyunu vermeye devam et,o tekrar yeşerir.Balon sarmaşığında kışa doğru kurur,onuda kökten kes kışın ben hiç su vermediğim halde bahara saksıya suyu vermeye başlayınca tekrar yeşerdi.Anlıycan kökü ölmüyor.Bu defa sana renkli hasekiler göndereyim arkadaşım.SEVGİYLE BOL ÇİÇEKLİ GÜNLER DİLERİM ARKADAŞIM
Arkadaşlar ben geldim:) 4 günlük bir İstanbul, Çorlu, Muratlı,Tekirdağ gezisini tamamlayıp evime döndüm çok şükür. Tabii istanbulda siteden 2 arkadaşımla tanışma fırsatım oldu bu beni en mutlu eden olaydı:))eminönü çiçek pazarınıda berbaber gezdik sevgili yenigine ve sibelimle iki harika çiçek dostum daha oldu. Yenigine arkadaşım çok şeker cana yakın sempatik bir insan,canım benim seni gördüğüme çok memnun oldum arkadaşım.Ama en güzeli bir kızkardeşimde oldu bu arada:))Sibelim canım kardeşim herşey için tekrar teşekkürler ablacım. İnşallah Gaziantebe gelme imkanınız olurda, bende sizi beni ağırladığınız gibi ağırlamak isterim. Sizleri tanımaktan çok mutlu oldum.Sibelcim eşine ve ailesine çok selamlar ablacım:))
melek yüzlü
10-09-2012, 20:51
Gülsen ablacığım. Sayfan hayırlı olsun. Uzun zamandır siteye bakamamıştım. Balkonun tam anlamıyla muhteşem. Anladım ki senin elinde keramet var. Senin evine gelen çiçekler coştukça coşuyor. Emeklerine sağlık. Şu zamana kadar bana da göstermiş olduğun iyi niyet için çok teşekkür ederim.
Ali_askn
10-09-2012, 21:36
Hoşgeldiniz gülşen hanım :)
Rica ederim ne demek melek yüzlü.Sayfamı ziyaretin beni çok mutlu etti, çok teşekkür ederim güzel görüşlerin için:))Hepimizde insanız sonuçta yüreği güzel olan bütün insanları seviyorum. Hayvanları, doğayı,çiçeği,böceği herşeyi ayrı ayrı çok seviyorum iyiki sizleri tanıyorum, çiçek dostluğu ap ayrı bir dostluk, muhteşem.Hepinizi çok seviyorum iyiki varsınız :))
Hoşgeldiniz gülşen hanım :)
Teşekkürler ali bey:pen kısa zamanda çeliklerinize kavuşacaksınız inşallah:o
Ali_askn
10-09-2012, 22:38
Teşekkürler ali bey:pen kısa zamanda çeliklerinize kavuşacaksınız inşallah:o
İnşallah :):)
YeniGine
10-09-2012, 23:47
Merhaba GÜLSEN; evine hoşgelmişsin. Güzel sözlerin için çok teşekkür ediyorum... Ben de senin gibi güler yüzlü, yardımsever, içten bir dostum olduğu için çok mutluyum. İyi ki tanıştık. Haydi pazar günü saat 13.00 te bekleyeceğim seni Eminönü Çiçek Pazarındaa...
Evet arkadaşlar İstanbul tatili bitti yine biz çiçekçiler gittiği yerden çiçeksiz dönermi? dönmeeez! İşte bu yenigine kaktüsüm:D çok teşekkür ederim arkadaşım. Adını bilen arkadaşlarımdan yardım bekliyorum:o
Arkadaşım sakdag ın katkılarıyla ismini öğrendim kaktüsümün.Aloe aristata
Bu daa sibelim :pcanım kardeşim tekrar sana ve eşine herşey için çok teşekkür ediyorum:o
İstanbula giderken yılan kaktüsümün tomurcukları çok küçüktü:rolleyes:, acaba açmasına yetişebilirmiyim diye endişe ettim ama neyseki daha açmamış, ama eli kulağında ilk çiçeğini merakla bekliyorum kaktüsümün:D
ben İstanbula gideceğim gün alacakaranlık arkadaşımdan kare saksı sipariş etmiştim, onlar geldi eve bıraktım yola çıktım. Döner dönmez saksılarımı değişime koyuldum bugün sabah 7 den 10 kadar bu kadar saksı değişimi yaptım geriside yarın sabah inşallah.Ama gelen saksıların hiç birinde su çıkıcak delik yoktu matkapla her saksıya ayrı ayrı 4 er delik açmakta baya zamanımı aldı yani:p
kaktüsümün biri yapışık ikizlerdi:p ben onları küçük bir operasyonla ayırdım :o
ama iki kaktüsde aynı kök üzerindeydi,onları ayırmamdan bir zarar görmeden umarım yaşarlar :o
Bu arada saksı değişimi için boşalttığım kaktüsümün birinin çürümüş olduğunu gördüm :(85 nolu resimdeki ikinci kaktüsüm maalesef çürümüştü, çürüyen yerini temizleyip bıraktım bir kenara bakalım iyice kurusun tekrar ekicem olursa inşallah:(
Bu da ailemize yeni katılanlardan turuncu katmerli kalaonche:p
Orkideleride çok severdim ama hiç almamıştım :partık 3 orkidem var biri beyaz ikisi fuşya bakalım bunların bakımınıda başarabilicekmiyim:D
sağolasın ablacığım bizde çok keyif aldık seninle vakit geçirmekten. koşturma içinde seni yorduk biraz ama kısıtlı zaman bunada şükür diyoruz. sana bir hafta dinlenme yok anlaşılan saksı değişimine başladıysan... bende dün değişimleri yaptım şimdi ful un seni ful kadar güzel olması için gelip gidip rahatsız etmek var.. salih eve geldikten sonra orkideleri gelip gidip sevmeye iyi ki aldık demeye koyuldu. bilmiyorum ali bey seni eli kolu dolu görünce iyiki almışsın gülsenciğim dedimi merak ediyorum ? hoş alışkındır benimkide laf... yine beklerim başımız üstünde yerin var sevgili ailene selamlar.
nihayet suda köklendirmeyi başardığım gloxinyalarım:D
sağolasın ablacığım bizde çok keyif aldık seninle vakit geçirmekten. koşturma içinde seni yorduk biraz ama kısıtlı zaman bunada şükür diyoruz. sana bir hafta dinlenme yok anlaşılan saksı değişimine başladıysan... bende dün değişimleri yaptım şimdi ful un seni ful kadar güzel olması için gelip gidip rahatsız etmek var.. salih eve geldikten sonra orkideleri gelip gidip sevmeye iyi ki aldık demeye koyuldu. bilmiyorum ali bey seni eli kolu dolu görünce iyiki almışsın gülsenciğim dedimi merak ediyorum ? hoş alışkındır benimkide laf... yine beklerim başımız üstünde yerin var sevgili ailene selamlar.
Canım benim valla alıştı artık ali gittiğim yerden elim kolum çiçeklerle dolu gelememe.Bunları nerden aldın dedi arkadaşların hediyesi dedim:Dama izmire gidemiyorum missmenasımla görüşemiycem ona çok üzüldüm sibelim,eşim biraz rahatsızlandı :(Gördünmü getirdiklerimin son halini ablacım:p nasıl olmuşlar? fulunu rahat bırak gidip gelip taciz etme:Dsenin elinin bereketi varken hepsi güzel olucak ablacım :psalih orkidelerin sende fulun dibinden ayrılmazsınız artık:Dbaşın gözün sağolsun ablacım sizi tanıdığıma çok memnun oldum.
köklenmesi için suda bekleyen diğer çiçekler
yeni kaktüslerim ve yeni saksıları:p
bunlarda yeni saksılarında:p
ali abiye çok geçmiş olsun . bak yalnız bıraktın ondan hastalandı, şimdi nazlanıyordur sana . resimler çok güzel allah bitkilerinin bereketini arttırsın ( sayıya değil öze baktığını biliyorum) izmire gidememene üzüldüm ama canın sağ olsun inşallah bir dahakine gidersin . belki toplu bir görüşmeyi kaçırmış oluyorsun ama her işte bir hayır vardır.
sn.GÜLSEN hanım yeni kaktüsleriniz hayırlı olsun eşinizede geçmiş olsun....:)
ali abiye çok geçmiş olsun . bak yalnız bıraktın ondan hastalandı, şimdi nazlanıyordur sana . resimler çok güzel allah bitkilerinin bereketini arttırsın ( sayıya değil öze baktığını biliyorum) izmire gidememene üzüldüm ama canın sağ olsun inşallah bir dahakine gidersin . belki toplu bir görüşmeyi kaçırmış oluyorsun ama her işte bir hayır vardır.
Teşekkür ederim sibelim,kesinlikle nazlanıyo ama napalım hayırlısı olsun:(
sn.GÜLSEN hanım yeni kaktüsleriniz hayırlı olsun eşinizede geçmiş olsun....:)
Teşekkür ederim BAYÇALI hem çiçeklerim için hem eşimin rahatsızlığı için.
bayıldıımmm.... hepsi mükemmeller..
benim de yaklaşık 20-25 tane kaktüs ve bitkim vardı. hepsi hallerinden memnunken birden çoğunda bi bakımsızlık söz konusu oldu ve sanırım bir kaçını kaybettim. en acısı orkidemde oldu. yavruyken hediye edildi bana ve bana denildiği aralıklarda ve miktarda suladım. bir defa beyaz bi çiçek açtı ve sonrasında sararıp öldü. çok üzüldüm.
inşallah sizinkiler hep böyle sağlıklı olurlar. maşallah.
Ali_askn
11-09-2012, 17:55
Maşallah gülşen hanım yeni kaktüsleriniz çok güzel ayrıca yılan kaktüsü açınca bizlere sunmayı unutmayın :)
bayıldıımmm.... hepsi mükemmeller..
benim de yaklaşık 20-25 tane kaktüs ve bitkim vardı. hepsi hallerinden memnunken birden çoğunda bi bakımsızlık söz konusu oldu ve sanırım bir kaçını kaybettim. en acısı orkidemde oldu. yavruyken hediye edildi bana ve bana denildiği aralıklarda ve miktarda suladım. bir defa beyaz bi çiçek açtı ve sonrasında sararıp öldü. çok üzüldüm.
inşallah sizinkiler hep böyle sağlıklı olurlar. maşallah.
arkadaşım fdogru keşke 2 gün önce yazsaydın bana tekirdağdaydım seninle tanışma şansım vardı:(ama kısmet işte .kaktüslerinin ve diğer çiçeklerinin resimlerini paylaşmanı dilerim, o güzellikleri paylaş bizimle. Orkidene üzüldüm ama napalım her canlının bir ömrü vardır bitince bitiyor işte :(teşekkür ettim iyi dileklerin için sayfamı ziyaretin beni mutlu etti arkadaşım bol çiçekli günler hepimizin olsun:p
Ali kardeşim kesinlikle silvestriim açar açmaz resmi paylaşılıcak merak etme:p
bunlarda İstanbula gitmeden kuruttuğum dolmalık kabak ve biberlerim:D
bu miniği sokakta çocukların elinde perişan bir halde buldum. Her tarafı pislik içinde çocukların elinde mahvolmuştu, eve getirdim oğlumla yıkadık temizledik 15_20 gün kadar baktık beni annesi yerine koymaya başlamıştı artık:Dama daha fazla alışmamam gerektiği için kuzenime verdim bakıyor. şimdi kocaman bir kedi.
Evet arkadaşlar İstanbul tatili bitti yine biz çiçekçiler gittiği yerden çiçeksiz dönermi? dönmeeez! İşte bu yenigine kaktüsüm:D çok teşekkür ederim arkadaşım. Adını bilen arkadaşlarımdan yardım bekliyorum:o
İsmi Aloe Aristata Gülsen Hanım.
Silvestriiniz beni şaşırttı doğrusu güz silvestrisi olmuş. ;) Olsun, güzel her mevsimde güzeldir.
Teşekkür ederim sevgili sakdag, silvestrimi şimdi faceede bir arkadaşım sordu kaç yaşında diye? silvestriim henüz 1 yaşında geçen yaz kuş parmağımın yarısı kadardı ektiğimde ama hiç çiçek açmamıştı ilk defa açıcak bakalım kırmızımı turuncumu merak ediyorum:D
YeniGine
11-09-2012, 23:31
Sevgili GÜLSEN im; görüyorum ki bitkilerini çok özlemişsin. Döner dönmez hemen geçmişsin başlarına. Benim de 3 tane yılan kaktüsüm var. 2 ay kadar önce çiçeklerini açtılardı. Şimdi bakıyorum (kiii sanıyorum senin sayfandan sonra daha çok bakacağım) bir iki dalı upuzuun oldular, üzerlerinde yavruları oluştu fakat yavrular kopup düşüyor. Ne tavsiye edeceksin bana?
Günaydın arkadaşım.Yavrularda kopmalar dökülmeler oluyor bu engelenemez bir durum maalesef. ama suyunu her zaman söylediğim gibi az ama çok az verin ve bol güneş, inanın benim yaptığım özel bir bakım yok arkadaşım, ya beni seviyorlar, ya da balkonumu seviyorlar artık bilmiyorum:Ddünden beri arkadaşlarımın çoğu bunu soruyor.Silvestriimin bakımını. inanın arkadaşlar özel bir şey yapsam paylaşırım ama yok. Az önce çıktım baktım balkona tomurcuk açmışmı diye açmaya başlamış onu resimliyorum arkadaşlar birazdan görebilirisiniz açmış halini. Bu arada onu resimlemek için çıktığımda beyaz kaktüsüm ondan önce kıskançlık yapıp açmış onuda resimledim:D
Veee eveeett herkese günaydıınn:D
buda kıskanç kızım beyaz kaktüsüm:D çiçeklerin biri doğuya diğeri batıya doğru açtığı için ayrı ayrı çekmek zorunda kaldım:p
bu kaktüsümde sibelimin hediyelerinden biri buda dün açmıştı tam açmasını bekliyorum ama açarmı bilmem
Veee eveeett herkese günaydıınn:D
İnşallah benim yılan kaktüsüm de ılerde bu renk açar
wellness
12-09-2012, 13:03
Merhaba Gülsen Hanım,
gönderdiğiniz mum çiçeği çeliklerinden 1 adedini köklendirmeyi başardım. Sizin burada sayfanız olduğunu bilmiyordum. Şu an için kaktüsler ile de ilgilenmediğimden bu bölüme hiç girmemiştim. Gerçi bundan 15 yıl kadar önce benimde kaktüs sevdam vardı. Hatta o zaman bir kaktüsüm vardı ki görülmeye değerdi. Kaktüsüm sizide de olan kaynana topuzundandı ve boyu yaklaşık 70 cm yi bulmuştu. Boya gitmesi için sağından solundan çıkardığı yeni yavrularını hep koparıyordum. İnanın ABD nin çöllerinde yetişen ulu kaktüslere benziyordu.:D O zamanlar Ankara'da idim. O kaktüsümü orada ki site bahçesine ekmiştim. Şuan yaklaşık 3 yıldır Düzce'deyim. Ankara ile bağlarımız koptu. Şuan Kaktüsüm ne durumdadır bilmiyorum. Sosyal hayatımda yaşamış olduğum problemler ve sorunlar sebebi ile uzun süre çieçeklerden ayrı kaldığımdan kaktüs sevdamda sona erdi. Şimdi 1-2 yıldır tekrar çiçekler ile ilgilenmeye başladım. Ama kaktüslere ilgim yok. Herneyse ben sizin sayfanız olduğunu bilmediğimden köklendirdiğim mum çiçeğini http://www.agaclar.net/forum/1014740-post5807.htm sayfasına eklemiştim. Aşağıda eklentinin de adresini veriyorum.
Gösterdiğiniz ilgiye çok teşekkür eder selam ve sevgilerimi sunarım.
329320
Dilek Sarıkaya
12-09-2012, 13:11
Sayfanız hayırlı olsun Gülsen Hanım...Siz geç bile kalmışsınız bence sayfa açmakta. Yolladığınız tohumlardan japon fenerini ekmiştim, çok çabuk ve hızlı bir şekilde ne bulursa sarılarak büyümeye devam ediyor. Diğerlerini martta ekeceğim. Tekrar teşekkürler.
Sayfanız hayırlı olsun .Çiçeklerinize bayıldım .İyi günlerde büyütün
Ali_askn
12-09-2012, 14:15
maşallah ne güzelmiş yılan kaktüsünün rengi :):) beyazda mükemmel harika görünüyorlar iç açıcı :)
wellness
12-09-2012, 14:39
Gülsen Hanım tekrar merhaba,
konu kaktüsten açılmışken haddim olmayarak size bir tavsiyede bulunayım. Kaktüsler fazla ilgiden hoşlanmazlar. Onlara ilgisiz davranırsanız güzelleşirler. Toprağı ise öyle ahım şahım bir toprak olmasın. Gelişigüzel kumlu çakıllı bahçe toprağını severler. Sulamayı ise yaz sıcaklarında haftada ya da 10 günde bir, kışın ise unutun gitsin. Ayda bir ya da 2 ayda bir sulama yapın kışın ise.
arkadaşım fdogru keşke 2 gün önce yazsaydın bana tekirdağdaydım seninle tanışma şansım vardı:(ama kısmet işte .kaktüslerinin ve diğer çiçeklerinin resimlerini paylaşmanı dilerim, o güzellikleri paylaş bizimle. Orkidene üzüldüm ama napalım her canlının bir ömrü vardır bitince bitiyor işte :(teşekkür ettim iyi dileklerin için sayfamı ziyaretin beni mutlu etti arkadaşım bol çiçekli günler hepimizin olsun:p
ayyy bunu duyduğuma nasıl üzüldüm bilemezsiniz. tekrar gelirseniz mutlaka haberim olsun sizi misafir etmek isterim. engin bilgilerinizden yararlanmak da cabası :)
İnşallah benim yılan kaktüsüm de ılerde bu renk açar
inşallah arkadaşım dilediğin gibi olsun, en kısa zamanda çiçeklerini birlikte görelim arkadaşım:p
Merhaba Gülsen Hanım,
gönderdiğiniz mum çiçeği çeliklerinden 1 adedini köklendirmeyi başardım. Sizin burada sayfanız olduğunu bilmiyordum. Şu an için kaktüsler ile de ilgilenmediğimden bu bölüme hiç girmemiştim. Gerçi bundan 15 yıl kadar önce benimde kaktüs sevdam vardı. Hatta o zaman bir kaktüsüm vardı ki görülmeye değerdi. Kaktüsüm sizide de olan kaynana topuzundandı ve boyu yaklaşık 70 cm yi bulmuştu. Boya gitmesi için sağından solundan çıkardığı yeni yavrularını hep koparıyordum. İnanın ABD nin çöllerinde yetişen ulu kaktüslere benziyordu.:D O zamanlar Ankara'da idim. O kaktüsümü orada ki site bahçesine ekmiştim. Şuan yaklaşık 3 yıldır Düzce'deyim. Ankara ile bağlarımız koptu. Şuan Kaktüsüm ne durumdadır bilmiyorum. Sosyal hayatımda yaşamış olduğum problemler ve sorunlar sebebi ile uzun süre çieçeklerden ayrı kaldığımdan kaktüs sevdamda sona erdi. Şimdi 1-2 yıldır tekrar çiçekler ile ilgilenmeye başladım. Ama kaktüslere ilgim yok. Herneyse ben sizin sayfanız olduğunu bilmediğimden köklendirdiğim mum çiçeğini http://www.agaclar.net/forum/1014740-post5807.htm sayfasına eklemiştim. Aşağıda eklentinin de adresini veriyorum.
Gösterdiğiniz ilgiye çok teşekkür eder selam ve sevgilerimi sunarım.
329320
sn.wellness sayfamı ziyaretiniz beni memnun etti teşekkür ederim.hoyanızın köklenmesine sevindim,olaki olmazsa yine gönderirim. Hoya sayfasında paylaştığınızdan bilmiyordum siz link verince gördüm ama, ana sayfadanda bakıcam yine. rica ederim çok büyük bişey değildi yaptığı, elimdekini herkesle paylaşmayı seviyorum, bende ne varsa herkeste de olsun istiyorum.Kaktüslerin bakımı hakkındaki bilgileriniz içinde teşekkür ediyorum evet biliyorum kaktüs bakımını, çünkü yıllardır kaktüslerleyim. her zaman sayfamı ziyaretinizi beklerim selamlar GAZİANTEPTEN
Sayfanız hayırlı olsun Gülsen Hanım...Siz geç bile kalmışsınız bence sayfa açmakta. Yolladığınız tohumlardan japon fenerini ekmiştim, çok çabuk ve hızlı bir şekilde ne bulursa sarılarak büyümeye devam ediyor. Diğerlerini martta ekeceğim. Tekrar teşekkürler.
Sevgili Dilek Sarıkaya arkadaşım, teşekkür ederim ziyaretin beni memnun etti.Sanırım sayfamda görmüşsünüzdür almira arkadaşımda göndermişim bir kaç tohum oda resimlerini paylaştı sayfamda. İnanın çok mutlu oluyorum bu güzellikleri görünce.Kimlere gönderdiğim aklımda kalmıyor o kadar çok kişiye farklı çiçek ve tohum gönderiyorumki aklımda tutamıyorum.İnşallah diğer tohumlarında filizlenir onlarında güzel haberlerini alırım arkadaşım .
ayyy bunu duyduğuma nasıl üzüldüm bilemezsiniz. tekrar gelirseniz mutlaka haberim olsun sizi misafir etmek isterim. engin bilgilerinizden yararlanmak da cabası :)
üzülmeyin fdogru kısmet değilmiş birdahaki geldiğimde inşallah.Senin öğrenmek istediğin her ne olursa olsun yazman yeterli arkadaşım hiç çekinme lütfen. Çok bilgili değilim ama tecrübeliyim
Sayfanız hayırlı olsun .Çiçeklerinize bayıldım .İyi günlerde büyütün
Teşekkürler hatice hanım sayfamı ziyaretiniz ve güzel sözleriniz için.sizi tanımak isterdim ama inşallah birdahaki tekirdağ ziyaretim kısmet olursa;)
maşallah ne güzelmiş yılan kaktüsünün rengi :):) beyazda mükemmel harika görünüyorlar iç açıcı :)
Ali kardeşim çok teşekkür ederim, istersen yılan kaktüsden sana verebilirim
ipektuğçe
12-09-2012, 23:42
Gülşen hanımcığım,yeni kaktüsleriniz de çok güzeller hayırlı olsun.Bol bol çiçeklerini de görürsünüz inşallah.Silvestrii niz muhteşem görünüyor,çiçekleri de çok güzel.Echinopsis oxygona nızında her zamanki gibi muhteşem çiçekleri var,emeklerinize gönlünüze sağlık.Sevgilerimle...
YeniGine
13-09-2012, 00:03
331223
YeniGine
13-09-2012, 00:03
331224
http://www.agaclar.net/forum/kaktus-ve-sukulent/4401-27.htm#post961262 bağlantısında 27. sayfadaki 785-788 arası mesajlarda bitkilerimi paylaşmıştım. yeni hallerini de zaman bulunca sizlerle paylaşırım. ayrıca kaktüslerimde torf kullanıyordum. şimdi hepsinin toprağını kendi hazırlayacağım geçirgen toprakla değiştireceğim. umarım ayarını tutturabilirim.
331223
ama bunlar çok şeker arkadaşım, teşekkür ederim paylaştığın için.Biz dün sabah ilk çiçek heyecanı yaşadık :D henüz çiçek açmamıştı ilk çiçeğimizdi. arkadaşım arkadaki beyaz gülmü?:p gözümüzde hep detaylarda yanii:o sevgili yenigine senin açmış olduğun sayfanın konusu neydi unuttum arkadaşım bana link gönder **** başlık ismini yaz lütfen
http://www.agaclar.net/forum/kaktus-ve-sukulent/4401-27.htm#post961262 bağlantısında 27. sayfadaki 785-788 arası mesajlarda bitkilerimi paylaşmıştım. yeni hallerini de zaman bulunca sizlerle paylaşırım. ayrıca kaktüslerimde torf kullanıyordum. şimdi hepsinin toprağını kendi hazırlayacağım geçirgen toprakla değiştireceğim. umarım ayarını tutturabilirim.
fdogru ama senin kaktüslerinde harikalar yanii, biliyorum takip ediyorum :p kesinlikle torfdan çıkarmalısın kaktüslerini arkadaşım, normal bahçe toprağı ve kum ben bu karışıma ekiyorum hep, kaktüslerimide yılbaşı ve paskalyalarımıda.
fdogru ama senin kaktüslerinde harikalar yanii, biliyorum takip ediyorum :p kesinlikle torfdan çıkarmalısın kaktüslerini arkadaşım, normal bahçe toprağı ve kum ben bu karışıma ekiyorum hep, kaktüslerimide yılbaşı ve paskalyalarımıda.
onları daha önce yüklemiştim. o zamanlar güzeldi. kaktüsler güneşi sever diye balkonumda 1-2 saat sabah güneşi gören yere koydum. 3-5 tanesi güneş yanığı oldu. hatta biri tamamen kurudu sanırım. hemen yerlerini değiştirdim. ışık alan bir yerdeler şimdi. bazılarında büyüme var. dedim ya nazar mı değdi desem ne desem bilemiyorum :) her evime gelen "çalışan bayansın nasıl bakıyosun bu çiçeklere, bi de ev hanımı olsan ne olacak kim bilir" diye diye soldurdurlar çiçekçiklerimi :D havalar soğumadan topraklarını değiştirmeliyim. çok fazla çeşidim yok. özellikle echeveria'm olsun çok istiyorum. kırmızı olanları çok şık duruyo. fırsat oldukça Tekin Bey'den alış-veriş'e devam :)
paylaşacak kaktüsleriniz olursa benimle de paylaşabilir misiniz acaba?
bu succulentin adını bilen var mı acaba?
bu succulentin adını bilen var mı acaba?
fdogru arkadaşım bu çiçeğe binlerin annesi diyorlar (kalonchoe daigremontiana)
onları daha önce yüklemiştim. o zamanlar güzeldi. kaktüsler güneşi sever diye balkonumda 1-2 saat sabah güneşi gören yere koydum. 3-5 tanesi güneş yanığı oldu. hatta biri tamamen kurudu sanırım. hemen yerlerini değiştirdim. ışık alan bir yerdeler şimdi. bazılarında büyüme var. dedim ya nazar mı değdi desem ne desem bilemiyorum :) her evime gelen "çalışan bayansın nasıl bakıyosun bu çiçeklere, bi de ev hanımı olsan ne olacak kim bilir" diye diye soldurdurlar çiçekçiklerimi :D havalar soğumadan topraklarını değiştirmeliyim. çok fazla çeşidim yok. özellikle echeveria'm olsun çok istiyorum. kırmızı olanları çok şık duruyo. fırsat oldukça Tekin Bey'den alış-veriş'e devam :)
paylaşacak kaktüsleriniz olursa benimle de paylaşabilir misiniz acaba?
Bir kere çiçekler kesinlikle nazara geliyorlar bunu çok yaşadım.İnsanoğluyuz herşeye dilimiz dönüyor gerisini düşünmeden konuşuyoruz.Çalışan bir bayan olman çiçek sevmene engelmidir? neden böyle tuhaf düşünürler anlamam.Ama bunu ancak bizim gibi çiçek sevenler anlar, boş ver arkadaşım bir dahada çiçeklerini gösterme kimselere diycem ama malum ev ortamı herşey ortada oluyor.Kaktüs paylaşımına gelince ,ne demek arkadaşım seve seve paylaşırım echveria bende tek tür var,onunda çiçeğini görmüşsündür sayfamda, istersen sana gönderebilirim bir yavrusunu?
YeniGine
13-09-2012, 15:06
:)) Teşekkür ediyoruum. Evet o beyazlar minyatür gülüm. (Reklama girecek ama) Kütükler Bahçede Nasıl Değerlendilir?.. Sokak Köpekleri... Farklı Malzemelerle Kuş Yuvaları Yapımları... Gül Yetiştirme... Buralara bakacak idin GÜLSEN im.
Dilek Sarıkaya
14-09-2012, 00:49
Sevgili Dilek Sarıkaya arkadaşım, teşekkür ederim ziyaretin beni memnun etti.Sanırım sayfamda görmüşsünüzdür almira arkadaşımda göndermişim bir kaç tohum oda resimlerini paylaştı sayfamda. İnanın çok mutlu oluyorum bu güzellikleri görünce.Kimlere gönderdiğim aklımda kalmıyor o kadar çok kişiye farklı çiçek ve tohum gönderiyorumki aklımda tutamıyorum.İnşallah diğer tohumlarında filizlenir onlarında güzel haberlerini alırım arkadaşım .
Gülsenciğim bir gelmişsin, pir gelmişsin. Çiçeklerinin hepsine bayıldım. Özellikle hoyana ve nakkaş sarmaşığına. Nazar değmez umarım. Ben maalesef nakkaş tohumlarının hepsini ekmeme rağmen, hiç birini çimlendiremedim. Sarmaşıklar benim bu sene ömrümü yediler. 2 ay sabah sefasıyla kafayı yemiştim. Her yerden kendiliğinden çıkıp büyüyen bitkiyi ben yetiştiremedim. Neyseki arkadaşlar sayesinde kurtarabildim de; az da olsa çiçeklerini görüp 6 tane tohum bile aldım. Seneye bir daha nakkaş sarmaşığını deneyeceğim. Bakalım yetişecek mi?? Senden gelen balon sarmaşığı çok kolay büyüdü, ondan memnunum. Belirtmeden geçmeyeyim dedim.
Günaydın dilekcim, güzel görüşlerin için çok teşekkür ederim arkadaşım. Sen hiç canını sıkma ben nakkaşı filizlendirir öyle gönderirim sana, eğer istersen, halbuki çok arsız bir bitkidir tohumunun düştüğü yerden hemen filizlenir nasıl olmamış?başka istediğin varsa yine gönderirim arkadaşım hiç sorun değil :p
Dilek Sarıkaya
14-09-2012, 09:36
Günaydın dilekcim, güzel görüşlerin için çok teşekkür ederim arkadaşım. Sen hiç canını sıkma ben nakkaşı filizlendirir öyle gönderirim sana, eğer istersen, halbuki çok arsız bir bitkidir tohumunun düştüğü yerden hemen filizlenir nasıl olmamış?başka istediğin varsa yine gönderirim arkadaşım hiç sorun değil :p
Bak işte bu sabah sabah çok iyi bir haber. Uğraşırda gönderirsen çok sevinirim. Dediğim gibi bu arsız sarmaşıklar beni sevmiyor.
331224
Bunlar halk arasında yılan kaktüsü denen cinsler mi. Eğer onlar ise ben de yetiştirmek istiyorum. Lütfen....
Evet adacık aynen dediğin gibi halk arasında yılan kaktüs diye biliniyor yakınlarında varsa bir çelik alıp ekebilirsin yoksada sana gönderebilirim arkadaşım
Ben çocukken annem yetiştirirdi ön balkondan aşağı salardı konu komşuya nispet olsun diye-))) yakın çevremde hiç göremiyorum. Gönderebilirseniz çok sevinirim.
tamam adacık o zaman bana özelden açık adresini adını ve soyadını yaz göndereyim başka istediğin çiçek varsa onuda yaz arkadaşım
Merhaba Gülşen ablacığım,
Sayfanızı henüz gezebildim. Kaktüslerinize bayıldım. Maşallah hepsi birbirinden güzel. Daha önceleri kaktüslerin bu kadar güzel açtıklarını bilmezdim. Sizlerin sayesinde görmüş oldum. Emeğinize sağlık :)
Çok teşekkür ablacım sayfamı ziyaretin beni mutlu etti:pevet kaktüslerin çiçeğini bende çok seviyorum görmüş olmanada sevindim :o
Bayıldım.elinize yüreğinize sağlık.Benim de büyükce bir balkonum var .Sonbahar ve kışın ne bitgi dikeceğim arayış içindeyim.Bu arada ismim Nur.
hoş geldiniz nur hanım memnun oldum:)) balkonunuzu gelişi güzel çiçekleri değil istediğiniz sevdiğiniz çiçekleri ekin.Sayfama olan güzel görüşleriniz için teşekkür ederim:o
Silvestriim (yılan kaktüs) diğer iki tomurcuğuda açtı
bu kaktüsümün adını bilmiyorum adını bilen usatlarımdan rica ediyorum :o
buda minik fuşyam çok şeker:p
melek yüzlü
16-09-2012, 01:04
Iyi akşamlar gülsen ablacığım,
yolladığın atlas ve yılan kaktüsü torfla karışık toprağa diktim. Bahçe toprağı çok kötü. Inşallah ikisi de tutar. çok teşekkür ederim. Bu arada yeni bir tane daha kaktüs aldım. Türünün ne olduğunu bir türlü bulamadım çok merak ediyorum. çiçek nasıl açıyor. Resim yüklemesini bilmediğim için sana da soramadım ama tek üzüldüğüm nokta tepesinde yapma çiçek var ve çıkmıyor. Inşallah çiçeğe bir zara vermez. Bu arada yeni kaktüsün de çok güzelmiş ama neden bütün saksılarda taş var?
ablacım keşke torfla karışık toprağa dikmeseydin, ben torf olsaydı söylerdim zaten sana.Torfun su tutma özelliği olduğu için çürüte bilir bitkileri dikkat et, ben bahçe toprağı ve kum **** çakıl olursa iyi olur diyorum yinede, umarım yaşatabilirsin ablacım.Benim saksılardaki çakıllar suyun geçirgenliğini sağlıyor , ayrıca görsel olarak da benim hoşuma gidiyor, altta normal toprak ve kum karışımı var sadece üst yüzey kısmına çakılları koydum. Bu düzenlemeyi sn.ankstel arkadaşımdan feyz alarak yaptım.Arkadaşımızın kaktüsleri, kare saksı içinde ve üstlerinde küçük mermer parçalarıyla kapatılmıştı, bu görüntü çok hoşuma gitmişti hem düzenli hem temiz bir görüntü vardı, bende ustama uyum sağlamaya çalıştım kedimce:o
Ali_askn
16-09-2012, 11:02
Maşallah ablacım yine cıvıl cıvıl kaktüs çiçeklerin valla bu kaktüsler seni seviyor benden söylemesi :)
Ablacım senide sevecekler emin ol. Hiç bir canlı sevginin çekim gücüne karşı koyamaz.Büyük kanıtı işte bunlar:pçiçeklerin bir kaç kaktüsün hazır ablacım :p
Asya Ceylan
16-09-2012, 11:59
Oy oy maşallah sayfa açmışsınız çiçeklerinizde açmış çook güzeller bu aralar pek giremiyorum siteye ne çok şey kaçırmışım.tek solukta baktım sayfanıza maşallah maşallah diyorum :) her biri birinden güzel...
Ali_askn
16-09-2012, 14:23
İnşallah ablacım :) çok çok teşekkürler :)
Oy oy maşallah sayfa açmışsınız çiçeklerinizde açmış çook güzeller bu aralar pek giremiyorum siteye ne çok şey kaçırmışım.tek solukta baktım sayfanıza maşallah maşallah diyorum :) her biri birinden güzel...
Teşekkür ederim Asyam Ceylanım,sayfamı ziyaretin beni çok mutlu etti arkadaşım. Elimizden geldiği kadar bişeyler yapmaya çalışıyoruz hep birlikte:p
İnşallah ablacım :) çok çok teşekkürler :)
Rica ederim ablacım her zaman elimden geldiği kadar sana destek olucam inşallah :p
YeniGine
16-09-2012, 18:01
331846
GÜLSEN imm bu kaktüsün saksısını nasıl değiştirebilirim??
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.