PDA

View Full Version : GÜLSEN_ / balkon

Sayfalar : 1 2 3 4 [5] 6 7

farpali
26-11-2012, 19:16
rc wooll lere tohumlar ekildi beklemeye kouylduk bakalım ne zaman çıkıcaklar :rolleyes: fuşya ve pembe atlas tohumları güzel bebek arabalarında,bebekler bekleniyor ;)

Tohumlar bebek arabasında olma fikrine bayıldım,beni düşündüğün içinde çoooooooooookkkkk teşekkür ederim:)

farpali
26-11-2012, 19:18
Soğuklar başladı ama benim atlaslar sürgün vermeye devam ediyorlar çok sevindim :rolleyes:

Soğuklardada Atlası dış mekandamı tutacaksın Gülsen abla?

GÜLSEN_
26-11-2012, 23:11
Çok güzel arkadaşım ellerine sağlık.

Çok teşekkür ederim sevim4 arkadaşım seninde ellerine emeğine sağlık diğerlerini eklemedim dışarda oldukları için ;)

nazlı hilal
26-11-2012, 23:13
Gülsen ablaaa,Tacinin eşofman çok tatlı süslü saksılar ebruli karanfil harika :)

GÜLSEN_
26-11-2012, 23:20
Sevgili Bay Tömürcek o güzelim menekşelerinden nadide yapraklarını benimle de paylaşma nezaketini gösterdi, ben de onun direktifleriyle diktim, şimdi gözlerinin içine bakıyorum resmen, benim yapraklarımın da böyle yavruları ne zaman olacak acaba;)

Umarım ben de sizin gibi bu sevinci yaşayabilirim, insan bu minicik yavru yaprakları gördükçe nasıl da mutlu oluyor değil mi

sevgili papağan bana yapraklar geleli yaklaşık 2 ay kadar oldu ancak yavruladı ama ali kardeşimin benden önce yavrulamıştı, tömürceğin yaprakları.Artık senin yapraklar ne zaman yavrular bilemem :rolleyes:

GÜLSEN_
26-11-2012, 23:24
Soğuklardada Atlası dış mekandamı tutacaksın Gülsen abla?

rica ederim ablacım benim bir kardeşim var biliyosun oda sensin seni düşünmeyip kimi düşüneyim ;) evet atlaslarda bir gecelik gelinde dışarda kalıcak tıpkı kaktüssler gibi kışlandırılacakve suları kesilicek :p

GÜLSEN_
29-11-2012, 07:37
dün hava günlük güneşlikte (hoş bir kaç gündür aynı sanki kış değilde bahar geliyor) aldım fotoğraf makinamı elime çıktım komşu bahçeleri ziyarete bir kaç resim çektim sizlerle paylaşmak istedim...Bizim sitenin hemen yanındaki küçük parktaki yabani gül sanırım (adını tam bilmiyorum ):rolleyes:

GÜLSEN_
29-11-2012, 07:41
Cotoneaster horizontalis/dağ muşmulası olduğunu öğrendiğim bu çalı formundaki bitkinin kırmızı meyveleri çok güzel duruyordu ama tadı güzel olmayan ve bol çekirdekli bu meyveler kuşları çekermiş ;)

GÜLSEN_
29-11-2012, 07:44
bu da inci çalısı,her yaprak arasında minik minik bordo renkte meyveleri var :p

GÜLSEN_
29-11-2012, 07:46
Komşu sitenin bahçesine resim çekmek için girdiğimde bu domatesi es geçemedim bakarmısınız iki taşın arasında yeşermiş ve üstelik üzerinde domates bile vardı :rolleyes:

GÜLSEN_
29-11-2012, 07:48
Bu gülde domatesli bahçe açmıştı ama biri koparmak istemiş dalı kırmış öylecede bırakmış gülü resimlemek için elimle doğrulttum ama sonrasında kıyamadım öyle bırakmaya koparıp getirdim eve suya koydum :(

GÜLSEN_
29-11-2012, 08:12
Phytolacca Americana/pokeweet/şekerci boyası olduğunu öğrendiğim bu bitki nin üzüm gibi olan meyvesi çok güzel görünüyor.Bu bitki boya yapımında kullanılıyor.Meyveleri çiğ iken zehirli.Halk arasında yemek renklendirici olarak kullanılır.İçerdiği alkolodiler sebebiyle aşırı tüketimi zararlı etkilere yol açan bir bitki olduğunu öğrendim ;)

Denizardacan
29-11-2012, 16:15
Gülsen abla merhaba,
Daha önce yazdığımı düşünmüştüm ama bulamadım, demek yazmadım, öncelikle tebrik ederim nişanınızı, Allah tamamına erdirsin, hayırlı olsun inşallah.

El işlerine yine bayıldım, gerçekten çok kaliteli işler hepsi, lacivert olan bence en güzeli.

Bisikletinize ve bebek arabanıza da birşey denilmez, onlara ancak kıskançlıkla karışık fesat edilebilir.
Son olarak gönderdiğiniz hoya carnosamdan bahara kadar bir hareket beklemiyordum ama sürgün vermiş;), nasıl mutlu oldum anlatamam, ilk aldığım hediyelerdi.
Çok teşekkür ederim tekrar, kolay gelsin.

GÜLSEN_
29-11-2012, 17:00
AAA çok sevindim Denizardacan,sayfamı ziyaretin beni mutlu etti ablacım,hoya carnosanı güle güle büyüt inşallah ablacım :) nişan tebriğin içinde çok teşekkür ederim canım benim darısıda çocuklarına olsun inşallah.El işlerim baya çok bir dala çıkıp bin dal sallarım :)her telden yapmak öğrenmek istemişimdir hep çok şükür hepsindede oldukça başarılı oldum,daha güzelleri sizlerin olsun inşallah.Ankaraya gelicek olursam getireyim sanada bebek arabasıyla bisikletten unutmazsam inşallah :)her cümlenin sonunda inşallah oldu ama öyle denk geldi :)

Denizardacan
29-11-2012, 17:21
İnşaAllah güzeldir, aslında her cümleye öyle başlamak lazım, kim bir dakika sonrasını biliyor ki,
Gönlünün güzelliği yeter ablacım, sağolasın, ama sahi Ankara'ya gelip gidiyordunuz değil mi hatırladım kardeşiniz mi burdaydı.:confused:
Ankara'ya gelirseniz muhakak bir kahve olsun içelim, es geçmeyin lütfen. Hem belki bir iki arkadaşı da toparlarız. Valla bu fikir beni heyecanlandırdı.;) İyi akşamlar.

GÜLSEN_
30-11-2012, 10:04
Arkadaşlar su sümbülüm ve selluka tohumum geldi darısı olmayanların başına :p

GÜLSEN_
30-11-2012, 10:07
orkdemin yavrusu büyümüşmü dostlarım bi bakın :rolleyes: kök gelişimi idare edermi? bebek orkideyi ayırsammi, yoksa baharımı beklesem bilgi rica ediyorum arkadaşlar :confused:

GÜLSEN_
30-11-2012, 10:10
Bir ay önce kök budaması yaptığım orkidemin kök gelişimi beni mutlu etti gayet sağlıklı görünüyorlar ama yeni çıkan yaprağı çilli çıkıyor neden acaba????

GÜLSEN_
30-11-2012, 10:13
Yeni cici saksılarım Gaziantepte hiç ummadığım bir mağazadan buldum ve arkadaş ısrarla hediye aldı bana ;) iç içe olan bu saksıların her boyutta olanı var, bunun dış tel örgülü kısmını orkidelere kullanabiliriz diye düşündüm ne dersiniz olurmu acaba???

nılgun_dogan
30-11-2012, 11:32
Maşşallah Gülsencim orkiden çok güzel yavru büyütüyor yavru ayırmak için ideal zaman saksıların harika bu sefer sen göndericen galiba.

GÜLSEN_
30-11-2012, 12:31
gönderirim arkadaşım ne kadar istersen söylemen yeter :) daha büyükleride vardı farklı renklerde onlardanda alıcam ve sasıyı orkide saksısı olarak çok uygun gördüm içini kullanmadan sadece tel örgülü dış saksıyı ne dersin ???

Denizardacan
30-11-2012, 13:58
Gülsen ablacım öncelikle su sümbülün ve erkenci sellukan hayırlı olsun, sellukalar daha 1. aya kadar bekleyeceklermiş, hadi bakalım bu bahar inşaAllah ben de ekeceğim.

Orkidelerini maşallahı var yalnız hakkatten çok sağlıklı görünüyorlar. Bu nedenle tam olarak neler yaptığını bilmek isterim, ben de başlangıç için bir tane aldım da çoğalacaklar iyice bir öğrenelim.
Şimdi orkide subratını hazır mı aldın, nem ve sulama sıklığın gübre ne sıklıkta. Ben daha hiç gübrelemedim bir ayı geçti benimle sanırım, yağmur suyuyla suluyorum olduğu sürece.
Yavrunun gördüğüm kadarıyla büyükçe bir kökü var, bence ayır yavru yeteri kadar büyümüş, anneyi yormasın. Yavrunun toprağı biraz daha küçük parçalı oluyordu forumlardan hatırladığım kadarıyla.
Son olarak saksıların nefis ya, gördüğüm kadarıyla fiyatı da oldukça uygun.Ben de olsam orkide saksısı olarak kullanırım, tabi boya köklere zarar verir mi blmiyorum, benim hep aklıma takılıyor bu tür durumlarda.
Güle güle sağlıkla büyüt hepsini.
Bu arada bir fotograf daha bekliyorum senden Gülsen ablacım unuttun sanırım yüklemeyi.

nılgun_dogan
30-11-2012, 14:02
Gülsencim orkide saksısı olarak denemaden önce paslanma riski olurmu hemen aklıma o geldi ve arkadaşın dediği gibi boyası zarar verirmi.

GÜLSEN_
30-11-2012, 14:42
Pardon denizardacan evet unuttum senin telgrafı eklemeyi,resmini eklemek istedim çünkü emin değilim bu mu, değilmi, boşuna masraf etmemiş olursun ablacım işte telgirafın resmi ;)

Denizardacan
30-11-2012, 15:39
Değil canım, var bende ondan, neyse sağlık olsun buluruz bir yerlerden.Aslında çok geleneksel bir tür nasıl denk gelmiyorum anlamıyorum doğrusu.:(:rolleyes:

sibelim
30-11-2012, 17:14
gülsen abla senin orkide yavrun baya büyümüş ama onda pek kök görmedim bence biraz daha bekle.. ayrıca orkidenin toprağını aldıktan sonra değiştirdin mi? ben bir kısmını değiştirdim bir kısmınıda daha geçen toprak aldım müsait bir zamanda değişim ve kök durumuna göre budama bakım yapacağım. benim anladığım saksı değişimi değil toprak değişimi daha faydalı oluyor :)

bay tömürcek
30-11-2012, 18:38
Bay tömürcek gönderdiğin yapraklar gönderdiğin söğüt torfunda bebeklerini verdi ablacım bak :p

Gözün aydın gülsen ablacım inşallah çiçekleriyle seni en kısa zamanda mutlu ederler inan senin kadar sevindim ablacım ;)

Bahar
30-11-2012, 19:12
Gülşen hanım çiçeklerinizde saksılarınızda çok güzeller.
Devamını bekleriz.

GÜLSEN_
30-11-2012, 21:06
gülsen abla senin orkide yavrun baya büyümüş ama onda pek kök görmedim bence biraz daha bekle.. ayrıca orkidenin toprağını aldıktan sonra değiştirdin mi? ben bir kısmını değiştirdim bir kısmınıda daha geçen toprak aldım müsait bir zamanda değişim ve kök durumuna göre budama bakım yapacağım. benim anladığım saksı değişimi değil toprak değişimi daha faydalı oluyor :)

Sibelim canım yavru orkidenin çıkan kökünü görüntüledim ona dikkatli bak ablacım yaklaşık 15 cm. kökü uzadı.bu orkidenin toprağını daha değişmedim yeni köklenen orkidemi paylaşmıştım yaa onun kökleri çok kurumuştu kök budaması yapıp toprağını değiştirmişrim onun yeni köklerde kendini gösterdi MAAŞALLAH görmüşsündür ablacım

sibelim
30-11-2012, 23:44
evet taze kökleri gördüm maşallah yapraklar çok güzel olmuş ilk resimden seçemedim sanırım.. benim güzelleride bi ara yüklerim bakarsın sende. orkidelerim yavruladı bu sene çiçeğe biraz geç duracaklar sanırım hayırlısı sağlıklı olsunlarda nasılsa çiçeklenirler hiç acelem yok ( onlar acele etse fena olmaz ama :)

sibelim
30-11-2012, 23:45
bu arada orkide besini kullan memnun kalırsın .

GÜLSEN_
01-12-2012, 08:40
Gülsen ablacım öncelikle su sümbülün ve erkenci sellukan hayırlı olsun, sellukalar daha 1. aya kadar bekleyeceklermiş, hadi bakalım bu bahar inşaAllah ben de ekeceğim.

Orkidelerini maşallahı var yalnız hakkatten çok sağlıklı görünüyorlar. Bu nedenle tam olarak neler yaptığını bilmek isterim, ben de başlangıç için bir tane aldım da çoğalacaklar iyice bir öğrenelim.
Şimdi orkide subratını hazır mı aldın, nem ve sulama sıklığın gübre ne sıklıkta. Ben daha hiç gübrelemedim bir ayı geçti benimle sanırım, yağmur suyuyla suluyorum olduğu sürece.
Yavrunun gördüğüm kadarıyla büyükçe bir kökü var, bence ayır yavru yeteri kadar büyümüş, anneyi yormasın. Yavrunun toprağı biraz daha küçük parçalı oluyordu forumlardan hatırladığım kadarıyla.
Son olarak saksıların nefis ya, gördüğüm kadarıyla fiyatı da oldukça uygun.Ben de olsam orkide saksısı olarak kullanırım, tabi boya köklere zarar verir mi blmiyorum, benim hep aklıma takılıyor bu tür durumlarda.
Güle güle sağlıkla büyüt hepsini.
Bu arada bir fotograf daha bekliyorum senden Gülsen ablacım unuttun sanırım yüklemeyi.

Sevgili Denizardacan ablacım bende orkidelere daha yeni başladım ama şimdilik gayet iyi gidiyor inşallah böylede devam ederiz çünkü bendeki orkide sayısıda gün geçtikçe artmaya başladı.Toprağını hazır orkide toprağı olarak alıyorum praktikerden ama torf karışık olduğu için elemek zorunda kalıyorum zira torf kök çürümesi yaparmış.10 Günde bir çiçekcoşturanın sıvı orkide gübresini kullanıyorum ablacım.Sulamayı nerdeyse haftada bir yapıyorum çünkü saksı altlarına çakıl dolu bir tabak olduğu için ordan sürekli nemini alıyor.Saksılara gelince onları kesin orkide saksısı olarak kullanıcam ama içine sprey vernik sıkıcam paslanma ve boya zarar vermesin diye.Bu arada telgraf çiçeği senin istediğinden değilmiş inan çok üzüldüm ne sevinmiştin:( ama aklımda senin için gördüğüm birinden mutlaka alırım istediğin telgraftan *** ablacım ;)

GÜLSEN_
01-12-2012, 08:41
evet taze kökleri gördüm maşallah yapraklar çok güzel olmuş ilk resimden seçemedim sanırım.. benim güzelleride bi ara yüklerim bakarsın sende. orkidelerim yavruladı bu sene çiçeğe biraz geç duracaklar sanırım hayırlısı sağlıklı olsunlarda nasılsa çiçeklenirler hiç acelem yok ( onlar acele etse fena olmaz ama :)

Sibelim resimleri sabırsızlıkla bekliyorum ablacım :p

farpali
01-12-2012, 14:53
Yeni cici saksılarım Gaziantepte hiç ummadığım bir mağazadan buldum ve arkadaş ısrarla hediye aldı bana ;) iç içe olan bu saksıların her boyutta olanı var, bunun dış tel örgülü kısmını orkidelere kullanabiliriz diye düşündüm ne dersiniz olurmu acaba???

Saksılar harika,bana kalırsa orkidelerinin şefaf saksılarından çıkartma,havya ile şeffaf saksıların yanlarına da delikler aç ve tel saksılara o şekilde yerleştir..Hiç vernikle falanda uğraşmazsın Gülsen abla..Ne dersin?:cool:

Denizardacan
01-12-2012, 19:25
Gülsen abla benim de nacizane bir tane orkide var.Benim orkide de sürekli çiçek vermeye çalışıyor, çiçekleri bir geçsin ben de dalı 3. boğumdan kesip dinlenmeye alacağım.
Saksılara gelince aslında Sevgili cemo'nun sayfasında şu an kaçıncı sayfa olduğunu hatırlamıyorum ama çam kozalaklarından yapılmış bir saksı vardı, içinde müthiş sukulentleriyle birlikte;)( Tekrar Maşallah), öyle bir saksı yapıp direk orkideyi içine koymayı düşünüyorum doğal ortamsa doğal ortam işte.

Telgrafa gelince ben o kadar üzülmedim ya, sadece heyecanlanmıştım:eek::p, olsun çok sıradan basit bir tür karşılaşırım belki belli olmaz, sen de üzülme nolacak.

Eğer üşenmem dersen elindeki o saksıların içini tek tek spagnum yosunu ile sarabilirsin, ne zarar kalır, ne ziyan, azıcık çin işkencesi olur ama olursa da güzel olur.:D:D
Görüşmek üzere.

GÜLSEN_
03-12-2012, 11:20
Bu yılbaşını karşı komşuma verdim yazın ekti boyuna posuna bakmadan çiçek açıyor :rolleyes: rengi muhteşem olucak sanırım,çünkü bendeki ana yılbaşı hala tomurcuklanmadı bile :(

sibelim
03-12-2012, 16:55
gülsen abla o nasıl bir toprak sanki kırmızı toz bibere dikmişler yılbaşıyı?

GÜLSEN_
03-12-2012, 17:05
ablacım bizim buraların toprağı böyle kırmızı oluyor komşumda direk o otprağa ektiği için böyle yani bizdeki toprakların orijinal hali böyle hayatım

farpali
04-12-2012, 13:33
Yeni saksıları görelim lütfen:D

GÜLSEN_
04-12-2012, 15:04
işte yeni saksılarım ;) ve daha önce aldığım küçük boyu :rolleyes:

GÜLSEN_
04-12-2012, 15:07
veee bugünkü hediyem kırmızı katmerli kalaonchem ;) diğer kalaonchelerimin yanında yerini aldı bir sürüde tomurcukları var :p

GÜLSEN_
04-12-2012, 15:09
minik kalaonchemin katmerli pembiş çiçeği :rolleyes:

GÜLSEN_
04-12-2012, 15:12
Veee balkonumdaki kaktüslerim sukulentlerim seralandı nasıl olmuş????

olcim
04-12-2012, 15:51
Sayın GÜLSEN ,
Gezdim, gördüm , beğendim , ağzım açık kaldı , imrendim , şok oldum (bir bitkiye 18 yıllık yazılıydı ) İNANIN DAHA ÖNCE SAYFANIZA BAKMADIĞIMA DA PİŞMAN OLDUM , sevgiyle büyütünüz.

GÜLSEN_
04-12-2012, 16:17
Sevgili olcim balkonumu ziyaretiniz beni mutlu etti her zaman beklerim başım üstünde yeriniz var.Evet 18 yıllık çiçeğimin dışında 6 çiçek birden açan Echinopsis kaktüsüm geçen hesapladık eşimle tam 27 yaşındaymış benim ana kraliçem o :)

mmanager
04-12-2012, 16:47
Veee balkonumdaki kaktüslerim sukulentlerim seralandı nasıl olmuş????

İyi günler Gülsen Hanım sizin yaptığınız şey bana da fikir verdi benim de kullandığım sepetli 4 katlı bir rafım var eğer ihtiyaç duyarsam bunun etrafını kaplamayı düşünüyorum .Kaktüsler için koruyucuya ihtiyaç varmı acaba ama sukulentler için olabilir.Ben bazı çiçeklerimi içeri aldım rhipsalislerin 15 derecenin altında sıcaklığa dayanamadığını okumuştum bu yüzden içeriye aldım .Acaba astrophytumları da içeri almak gerekir mi bilemiyorum.Gerçi Adana Gaziantep şehrine göre daha ılıman geçtiği için daha fazla soğuklarda düşünüyorum.Yazık değilmi köşede bir gecelik gelin çiçeğini yarı dışarda yarı içerde bırakmışsınız....

GÜLSEN_
04-12-2012, 17:52
bence içeri alıcanıza dışarda seralama sistemizde kalsın.Zaten dediğiniz gibi adanada buraya göre daha ılıman.Bir gecelik gelin alındı seraya merak etmeyin onu alta yerleştiremedim çubuğu uzun geldi onu sonradan yerleştirdim merak etmeyin ama beni güldürdünüz ne güzel ne kadar dikkatli bakmışsınız buna sevindim Sn.mmanager :)

rukiyeözgür
04-12-2012, 18:47
Gülşen hanım hepsi çok güzel.. Ellerinize sağlık :) Bayıldım..

rukiyeözgür
04-12-2012, 18:53
Gülşen hanım benim de üç dal kalaonchem var bardakta bekliyorlar.Köklenmeye başlamışlar..Sizinkiler çok güzel. Nasıl bir saksı ve toprak kullanmalıyım? Neler yapmalıyım? Müsait olduğunuzda bilgi verirseniz sevinirim :) Sağlıcakla.. Bol çiçekli günler..

GÜLSEN_
04-12-2012, 21:42
Sn.rukiyeözgür bir resmini paylaşsaydınız daha net yardımcı olabilirdim size saksı konusunda ama toprak ben kaktüslere kullandığım toprak karışımından kullanıyorum biraz dere kumu biraz normal bahçe toprağı çok azda torf karıştırıp bunu kullanıyorum ama dere kumuyla normal toprak yarı yarıya olucak..Çiçeklerim için güzel görüşlerinize ve beğenilerinize teşekkür ederim her zaman beklerim :)

GÜLSEN_
05-12-2012, 22:18
Çiçekçimin bugünkü hediyesi kocaman bir yelkenli oldu ;) eve getirdiğimde çok solmuş yaprakları aşağı doğru sarkmıştı meğer çok susuzmuş suyu verince sonradan dirildi yaprakları kıyamam,pırıl pırıl çok güzel yaprakları :p ilk resimle son resim arasındaki farkı anlıycaksınızdır ;)

GÜLSEN_
05-12-2012, 22:44
Sevgili Denizarda kardeşim sen bir telgraf çiçeği arıyodun bak bakalım bumu :rolleyes:

GÜLSEN_
06-12-2012, 19:59
Bilin bakalım bunlar ne :)

farpali
06-12-2012, 21:59
Bilin bakalım bunlar ne :)

:confused: bilemedim :)

nevsune
06-12-2012, 22:04
Müge mi?

GÜLSEN_
06-12-2012, 22:08
evet sevgili nevsuna bildiniz müge rizomları ekilicekler :)

nevsune
07-12-2012, 12:04
Ben birkaç yıl önce 3 yumru dikmiş ama çok oynadığım için öldürmüştüm. Şimdi deliler gibi pişmanım, arayıp bulamıyorum:(

Siz asıl yerlerine diktikten sonra bir daha ellemeyin lütfen:) Bir süre sonra bir yığın mügeleriniz olacak. Güle güle büyütün.

farpali
07-12-2012, 13:05
Çoğalmasını sabırsızlıkla bekliyeceğim Gülsen abla...:D

dilek aydemir
07-12-2012, 14:21
hediye gelen orkidemin yaprağı kıvır kıvır sanki sizcede öylemii??

orkideleri çiçek açtıktan sonra koyu renkli bir saksı içine koyarsanız çiçekleri çok zunu süre dayanır. çiçekleri solduktan sonra çiçeğin dalını kesip tekrar şeffaf saksı ile bırakırsanız şaşırtma onların çok hoşuna gidiyor ve yine çiçek açıyorlar. Sakaryada bu şekilde çok fazla orkide yetiştiğini gördüm.. benimde bir tane vardı denedim ve o şekilde yapınca gayet iyi oldu.

ziraatteknikeri
07-12-2012, 15:11
Çiçekler sevenin elinde mükemmel sevmeyenin elinde rezil olur. Sizi tebrik ediyorum. Elinize sağlık

GÜLSEN_
07-12-2012, 15:25
Ben birkaç yıl önce 3 yumru dikmiş ama çok oynadığım için öldürmüştüm. Şimdi deliler gibi pişmanım, arayıp bulamıyorum:(

Siz asıl yerlerine diktikten sonra bir daha ellemeyin lütfen:) Bir süre sonra bir yığın mügeleriniz olacak. Güle güle büyütün.

Sevgili nevsune banada formdan arkadaşımız hocam100 den geldi sizde özelden bir mesaj yazın görüşün derim eğer hala mügem olsun diyorsanız tavsiye ederim arkadaşım :) dediklerini uygulıycam teşekkür ederim :)

GÜLSEN_
07-12-2012, 15:25
orkideleri çiçek açtıktan sonra koyu renkli bir saksı içine koyarsanız çiçekleri çok zunu süre dayanır. çiçekleri solduktan sonra çiçeğin dalını kesip tekrar şeffaf saksı ile bırakırsanız şaşırtma onların çok hoşuna gidiyor ve yine çiçek açıyorlar. Sakaryada bu şekilde çok fazla orkide yetiştiğini gördüm.. benimde bir tane vardı denedim ve o şekilde yapınca gayet iyi oldu.

Sevgili dilek verdiğin bilgiler için çok Teşekkür ederim kesinlikle uygulıycam arkadaşım :)

GÜLSEN_
07-12-2012, 15:26
Çoğalmasını sabırsızlıkla bekliyeceğim Gülsen abla...:D

Ablacım hiç bekleme hemen göndereyim bir ikisini sana canım benim :)

GÜLSEN_
07-12-2012, 15:27
Çiçekler sevenin elinde mükemmel sevmeyenin elinde rezil olur. Sizi tebrik ediyorum. Elinize sağlık

Çok Teşekkür ederim Sn.ziraatteknikeri güzel görüşleriniz için :)

nevsune
07-12-2012, 20:36
Sevgili GÜLSEN, müge dikim ve bakımı ile ilgili bu yazı size yararlı olacaktır.

Çıplak kök rizomları dikmeden önce ılık ,temiz içme suyuna yatırın.Rizom derhal suyu çekmeye başlayacaktır.Bu onu dikim öncesinde uyandıran bir çalar saat vazifesi göreceğinden hemen ardından dikimi gerçekleştirmelisiniz. Bırakın yaklaşık 1 saat kadar ılık suyun içinde beklesin.

Siz diğer yandan bir kısım steril torfu aynı şekilde ılık suyla nemlendirin. 1 saat sonra sudan aldığınız yumrularınızı bu torfun içine dikim yaparmış gibi yerleştirip bir naylon torbanın içinde 1-2 saat bekletin. Torbanın ağzını kapatmanıza gerek yok. Yumru kökleriniz ve sürgünün tamamı torfun içinde kalsın yeter.

Göreceksiniz rizom kökleriniz bu süreçte suyu iyice çekmiş ve sertleşmiş olacaklar. Dikimden önce kök kısmında kuruyan kısımlar varsa, temiz , keskin bir makas ya da bıçakla bu uçları temizleyin. Artık hazırsınız bekletmeden hemen dikimi gerçekleştirin.

Müge yumru kökleri toprağa yatay konumda dikilir. Sürgün ucu yukarı doğru gelecek şekilde toprağa yatırın ve üzerini 3-4 cm kalınlığında kaliteli torfla örtüp, elinizle yavaş yavaş bastırarak torfun oturmasını sağlayın. Bolca sulayın.

Müge bol humuslu, geçirgen, nem tutumu yüksek, verimli topraklarda , gölge, yarı gölge ya da ılıman bölgelerde koyu gölgede yetişir. Yapı marketlerden alacağınız herhangi bir kaliteli bitki yetiştirme torfu yetiştirmeniz için yeterli bir toprak olacaktır.
Kaynak (http://www.zengardentr.com/index.php?do=catalog/product&pid=1848)

GÜLSEN_
07-12-2012, 20:56
çok teşekkür ederim nevsune arkadaşım kesin gerek olucak bu bilgi mügesi olan herkes için :)

farpali
08-12-2012, 00:06
Ablacım hiç bekleme hemen göndereyim bir ikisini sana canım benim :)

Çok teşekkür ederim,senin elinde çok daha iyi büyür ve çoğalırlar, o zaman isterim Gülsen ablacım.

Toprak dolu saksımın içerisinden toprak almak isterken,daha önce ektiğim ancak çürüdüğünü düşündüğüm müge köklerini buldum,kökler canlı hatda birinin üzerinde yeşil sürgünü var Sayın Nevsunenin verdiği bilgi dahilinde yeniden ektim..Sanki hazine buldum:)),inşallah tutar benim mügeler:))

mugem
08-12-2012, 11:32
konu müge rizomları olurda müge yazmaz mı ? ablacım ektiysen fotolarınıda görelim. Bende birazdan başlayacağım rizomları ekmeye...

GÜLSEN_
08-12-2012, 14:05
Ablacım çok özür dilerim ektim ben rizomları ama resimlemeyi unuttum iyimi :(

ilkenan
11-12-2012, 10:08
gülşen ablacım merhaba, bir zamanlar seninle kaktüs tohumları hakkında yazışmıştık. hatırlar mısın acaba? ne zamandır vakit bulamadım yazmaya. kaktüs tohumları bir türlü çimlenmedi :(
ben de umudumu kaybettim artık. gittim minik kaktüsler aldım. sayfamda görebilirsin. ama daha önce kaktüs yetiştirmediğim için korkuyorum. acaba bu mevsimde su vermeli miyim ve ne kadar vermeliyim. tavsiyelerine ihtiyacım var :)

GÜLSEN_
11-12-2012, 16:05
evet ilkenan hatırlıyorum ablacım tohumdan herkes üretemiyor kaktüsü bunun için hiç sıkma canını,en güzelini etmişsin bak yetişmiş hazır kaktüslerin olmuş.Şuanda artık kaktüslerin suyu tamamen kesilmeli aslında ama seninkiler çok küçükse çoookk az verilmeli 15 günde bir defa ve mümkünse dışarda kalsın ama soğuktan etkilenmiycek bir ortam olmalı kapalı bir ortamda ,eğer öyle bir yerin yoksa karton kutu içersinde yağmur kar gelmiycek şekilde serin bir yerde tutmalısın.Ne zaman istersen sorularını sorabilirsin nacizane bilgilerim doğrultusunda cevaplarım ablacım,kaktüslerini güle güle büyüt şimdi sayfana girip bakıcam resimlerine .

GÜLSEN_
11-12-2012, 16:19
Eveett orkidelerim iyice büyüyp saksıyıa sığmaz oldukları için değişik ve büyük saksıya ihtiyaçları olduğunu düşünüp bugün pazarda ne alabilirim diye gezinirken bunları buldum :p

GÜLSEN_
11-12-2012, 16:22
vee bugün durduğu yerde kendini taşıyamayan çiçekli orkidem düşünce canım gitti çiçek dalı katlandı tomurcuğun biri kırıldı düzeltmeye çalıştım ama umarım çiçek dalına bişey olmaz:( mecbur bu aldığım derin kendinden delikleri olan kaba aldım :rolleyes:ve yeni yaptırdığım cam sehpaya yerleştirdim ...Düşen çiçekli orkidem son resimdeki küçük çiçekli phalanopsis inşallah bişey olmaz çiçek dalına :(

GÜLSEN_
11-12-2012, 16:24
orkidelerim yeni tomurcuklar veriyor ucundan ucundan :D

GÜLSEN_
11-12-2012, 16:27
bu sukulentim dışarda seradaydı ama baktım dün boynunu bükmüştü içeri aldım cam önüne bugün baktımki tomurcuklarını büyütüyor:pboyuna posunada bakmıyor şeker şey :rolleyes:

GÜLSEN_
11-12-2012, 16:28
bunlarda minik yapraklardan üretmeye çalıştığım sukulentler :p

farpali
11-12-2012, 17:43
Eveett orkidelerim iyice büyüyp saksıyıa sığmaz oldukları için değişik ve büyük saksıya ihtiyaçları olduğunu düşünüp bugün pazarda ne alabilirim diye gezinirken bunları buldum :p

Harika bulmuşsun ...süzgeç galiba ama formları çok güzel..süper

sibelim
11-12-2012, 19:46
gülsen abla bunlar beraber aldığımız orkideler değil di mi? maşallah üstleri ne kadar çiçekli.

GÜLSEN_
11-12-2012, 20:06
sibelim yok hayatım seninle aldığımız bunlar değiller bunlar 1 ay önce hediye gelmişti bana.Seninle aldığımız orkideler baya büyüdüler artık normal saksılarında duramıyorlardı sürekli bir tarafa yatıyorlardı bende bunu gördüm baktım güzel büyük,köklerin hava alması için formu güzel aldım geldim ve gerçektende çok güzel oldular diğerlerini değiştiremedim evde orkide toprağım kalmadı onlrda değişecek inşallah ablacım.İlk resim seninle aldığımız orkidlerden biri yaprakları kocaman oldu

GÜLSEN_
11-12-2012, 20:10
Harika bulmuşsun ...süzgeç galiba ama formları çok güzel..süper

Evet ferzancım en uygun bunları buldum birde bir arkadaşım orkidenin saksısı geniş olunca daha çok yavru verdiğini söyleyince hemen bunları aldım ve işte gördüğünüz gibi:rolleyes: süzgeçlerin aklına bile gelmezdi bir orkideye saksı olucakları değilmi :D

Tuğçe
11-12-2012, 20:50
Orkidelerine bayıldım Gülşen ablacım, maşallah, hepsi birbirinden güzel :)

farpali
11-12-2012, 22:57
Gülsen ablacım bu sayfayı da ihmal etme,arada bir ziyaret et bence..;)

http://www.agaclar.net/forum/el-yapimi-urunler/28094.htm#post1065933

GÜLSEN_
12-12-2012, 17:47
Açıkçası böyle bir sayfanın varlığından habersizdim ferzancım teşekkür ettim ve çok şaşırdım benim süzgeç orkide saksısıda o sayfada yerini almış bile :)

GÜLSEN_
12-12-2012, 17:48
VEEEEE bugün gelen güzellerim ;) 3 farklı tür orkidelerim :p

GÜLSEN_
12-12-2012, 17:51
cambria çok güzel oldukça sağlıklı ve bir çok dal olumuş hatta yeni sürgünleri bile vardı şimdilik çiçeğimiz yok ama inşallah ilerde olucak :rolleyes:

GÜLSEN_
12-12-2012, 17:53
Bu da oldukça sağlıklı ve uzun dalları çok güzel:p ve bununda yeni dal sürügünü var ;)

GÜLSEN_
12-12-2012, 17:57
cattleyayı çok istiyordum ve sonunda benimde bir cattleyam oldu inşallah çiçeğinide görürüz hep birlikte:rolleyes: işte en alttakide çiçeği ;)

farpali
12-12-2012, 18:08
cattleyayı çok istiyordum ve sonunda benimde bir cattleyam oldu inşallah çiçeğinide görürüz hep birlikte:rolleyes: işte en alttakide çiçeği ;)

:eek:bayıldımmmm,hepsi birbirinden güzel ve sağlıklı,maşallah..En kısa zamanda çiçeklerini gör inşallahhh..yer açsammı acaba,hele o çiçeği açarsa ....tu tu tu maşşallah:D

farpali
12-12-2012, 18:09
Açıkçası böyle bir sayfanın varlığından habersizdim ferzancım teşekkür ettim ve çok şaşırdım benim süzgeç orkide saksısıda o sayfada yerini almış bile :)

Süpriiiiz!:D

serkan_istanbul
12-12-2012, 18:12
Orkidekideleriniz hayırlı olsun. Satınmı aldınız nerden ve kaç tl. Sevgiler güle güle büyütün.

Denizardacan
12-12-2012, 18:33
Gülsen ablacım iki gün bakmayınca neler yapmışsın yine maşallah. Öncelikle süzgeç saksıların harika geçen hafta ben de alacaktım baktım biraz büyük geldi benim orkideye bıraktım ama senin saksıların:) ölçüleri ve formları gerçekten güzel. Bence çok iyi olmuş, güle güle otursunlar yeni saksılarında:D
Veeee nasıl oldu da o orkideler bu kadar hızlı eline geçti anlamadım ama çok sevindim maşallah, çok çok güzeller ve sağlıklı görünüyorlar. İyi bir alışveriş olmuş;), iyi günlerde büyütmen dileğiyle, çiçeklerini de göreceğinden eminim.;)
Ellerine sağlık.

GÜLSEN_
13-12-2012, 09:17
Orkide ve cattleyamı aldığım sitenin adını soran arakadaşlarım,sitenin adını burdan vermemde bir sakınca varmı bilmiyorum onun için burdan yazamadım isteyenler bana özelden mesaj yazarlarsa ****** paylaşırım hepinizinde böyle güzellikleri olsun isterim sevgiler...

vehibe
13-12-2012, 11:28
Gülsen'cim verdiğin linki inceledim. Gerçekten ucuzmuş.

missmenas
13-12-2012, 11:30
Kaç zamandır uğramıyordum başlığına. Neler beceriyorsun, hayran hayran bakıyorum yaratıcılığına...
Harika Hünerler bunlar.

Orkidelerini sağlıcakla büyütmeni dilerim.

Bayıldım doğrusu süperler....

nılgun_dogan
13-12-2012, 13:41
Gülsencim episkadan ümitsizdin ama utandırdı seni galiba :)
http://lh3.googleusercontent.com/-WoZs2BTQX2A/UMnJNByxumI/AAAAAAAAA08/iai9wnkF1aI/s640/IMG_4267.JPG

GÜLSEN_
13-12-2012, 14:06
Kaç zamandır uğramıyordum başlığına. Neler beceriyorsun, hayran hayran bakıyorum yaratıcılığına...
Harika Hünerler bunlar.

Orkidelerini sağlıcakla büyütmeni dilerim.

Bayıldım doğrusu süperler....

Teşekkürler canım missmenasım benim sen orkidelerden hangisinden istersen biride bende olsun sana arkadaşım söylemen yeter ;)

GÜLSEN_
13-12-2012, 14:07
Gülsencim episkadan ümitsizdin ama utandırdı seni galiba :)
http://lh3.googleusercontent.com/-WoZs2BTQX2A/UMnJNByxumI/AAAAAAAAA08/iai9wnkF1aI/s640/IMG_4267.JPG

Kıyamam ben bunaaa evet büyümüş annesinin güzeli :pne sevindim anlatamam ama güle güle büyüt canım benim :o

rukiyeözgür
13-12-2012, 18:35
Maşallah hepsi çok güzel ama orkideleriniz ve bardak menekşeleriniz ayrı güzeller :) Elinize sağlık Sayın Gülşen..

rukiyeözgür
13-12-2012, 18:37
Orkide ve cattleyamı aldığım sitenin adını soran arakadaşlarım,sitenin adını burdan vermemde bir sakınca varmı bilmiyorum onun için burdan yazamadım isteyenler bana özelden mesaj yazarlarsa ****** paylaşırım hepinizinde böyle güzellikleri olsun isterim sevgiler...

Bana da özelden bilgi verir misiniz:confused:

GÜLSEN_
13-12-2012, 21:08
benim episkiyamda böyle büyüyecekmiydi gülsen abla:(.

Aynen ablam böyle büyüycekti aah bu kargoyu ALLAH nasıl bilirse öyle etsin inşallah, bahara gönderirim yine iremsılam benim sen üzülme hayatım ;)

GÜLSEN_
14-12-2012, 14:52
4 Kasımda diatomite ektiğim semracımın gönderdiği yapraklara daha fazla dayanamadım ve ditomitten çıkarıp baktım vee evet hepsi köklenmişler ama daha yavru yok onunda eli kulağındadır sanırım ;)

GÜLSEN_
14-12-2012, 14:55
bunlarda köklenmeleri için suda beklettiğim Gloxinialar artık köklenmiş,yumru oluşturmuş ve hatta yavruları bile çıkmaya başlamış :p

GÜLSEN_
14-12-2012, 14:57
İşte artık saksılarındalar ve diğer arkadaşlarıyla birlikte güneşli havanın tadını çıkardılar :rolleyes:ön tarafdaki pet bardaktakiler menekşe yaprağı ;)

GÜLSEN_
14-12-2012, 15:01
bugün hava çok güzeldi sanki kış değilde bahar geliyor :(karşımdaki boş arazıdeki otlar yeşermeye başlamış her taraf yemyeşil görünüyordu,ama bu havadan en çok mutlu olanlar ****** kaktüslerim ve diğer çiçeklerimdi :p

GÜLSEN_
14-12-2012, 15:03
ve diğerleri

GÜLSEN_
14-12-2012, 15:04
yılbaşımın tomurcukları yavaşmı büyüyor banamı öyle geliyor :rolleyes:sanırım açması için sabırsızlanıyorum :p

farpali
14-12-2012, 15:21
yılbaşımın tomurcukları yavaşmı büyüyor banamı öyle geliyor :rolleyes:sanırım açması için sabırsızlanıyorum :p

Bu sene benimkilerinde tomurcukları o kadar yavaş büyüyorki...anlamadım gitti.

GÜLSEN_
14-12-2012, 15:28
aynen farpalim benimkilerde çok yavaş büyüyor neden bilmem,ya da bizemi öyle geliyor acaba diyede düşünüyorum :)

nevsune
14-12-2012, 16:35
bunlarda köklenmeleri için suda beklettiğim Gloxinialar artık köklenmiş,yumru oluşturmuş ve hatta yavruları bile çıkmaya başlamış :p

Gloxinialarınız ne kadar zaman suda durduktan sonra böyle kök ve yumrular yaptı?

Ben kırmızı gloxiniamı kışın dinlensin diye sulamayıp yapraklarını kurumaya bırakmıştım. Şimdi sizinkileri görünce keşke yaprak köklendirmeyi deneseydim dedim:)

GÜLSEN_
14-12-2012, 16:52
Gloxinialarınız ne kadar zaman suda durduktan sonra böyle kök ve yumrular yaptı?

Ben kırmızı gloxiniamı kışın dinlensin diye sulamayıp yapraklarını kurumaya bırakmıştım. Şimdi sizinkileri görünce keşke yaprak köklendirmeyi deneseydim dedim:)

Nevsune arkadaşım bende benimkileri kış uykusuna yatırdım onun için kurumalarına içim el vermedi kestim kökten bütün dalları koydum kaynamış soğumuş suya, sanırım 2 aydır sudalar, sende böyle yapabilirsin bence kuruycaklarına üretebilirsin nevsunecim :p

nevsune
14-12-2012, 17:09
2 ay sabredilecek bir süreymiş. Ben sanki denemiştim de becerememiş miydim diye düşünüyorum. İyi oldu sizde gördüğüm. Gelecek yıla ölmeden çıkarsa ben de yaprak üretimi yaparım sizin gibi:)

Güle güle büyütün:) Çok güzel görünüyorlar.

rukiyeözgür
14-12-2012, 18:01
bugün hava çok güzeldi sanki kış değilde bahar geliyor :(karşımdaki boş arazıdeki otlar yeşermeye başlamış her taraf yemyeşil görünüyordu,ama bu havadan en çok mutlu olanlar ****** kaktüslerim ve diğer çiçeklerimdi :p

Sayın Gülşen şu son resimdeki sıra sıra toplar nedir acaba açıyor mu:confused: Çok tatlı görünüyor:rolleyes: Ama çok merak ettim ;)

GÜLSEN_
14-12-2012, 18:55
rukiye hanımcım bir kaktüs türü Senecio Rowleyanus çiçek açıyor ve çiçeğinin çok güzel koktuğunu söylediler arkadaşlarım ama ben daha yeni ektim 2ay kadar oldu yaza inşallah bende çiçeklerini koklarım

rukiyeözgür
14-12-2012, 19:04
rukiye hanımcım bir kaktüs türü Senecio Rowleyanus çiçek açıyor ve çiçeğinin çok güzel koktuğunu söylediler arkadaşlarım ama ben daha yeni ektim 2ay kadar oldu yaza inşallah bende çiçeklerini koklarım

Hımm hemen araştırmalıyım:eek:

Tika
15-12-2012, 18:13
Mutfağınızı çok seviyorum.Raflar ve bitkiler çok güzel.Bana da böyle raflar lazım.
Bugün hava her yerde iyiydi herhalde.İstanbul'da güneşliydi.
Sukulentleriniz,kaktüsleriniz,atlasınız hepsi çok hoş görünüyor.
Umarım kışı kayıpsız atlatırız.
Ben sukulentlerin birçoğunu içeri taşıdım yine,soğuğa dayanıklı olan dışarıda kaldı.

GÜLSEN_
15-12-2012, 21:49
Mutfağınızı çok seviyorum.Raflar ve bitkiler çok güzel.Bana da böyle raflar lazım.
Bugün hava her yerde iyiydi herhalde.İstanbul'da güneşliydi.
Sukulentleriniz,kaktüsleriniz,atlasınız hepsi çok hoş görünüyor.
Umarım kışı kayıpsız atlatırız.
Ben sukulentlerin birçoğunu içeri taşıdım yine,soğuğa dayanıklı olan dışarıda kaldı.

Teşekkürler sevgili tika.mutfağımı bende çok seviyorum hem çiçekler istedikleri nemide rahatlıkla alıyorlar ışıkda bol daha ne isterlerki :p inşallah kışı kayıpsız geçiririz arkadaşım bende alırım bir kaçını içeri ama daha havalar güzel şimdilik ;)

YeniGine
15-12-2012, 23:56
Sevgili GÜLSEN ben de isterim 'Gloxinia'larından, çok güzellermiş. Saksılar gittikçe çoğalıyor; yakında siz eve de sığmazsınız gibi geliyor bana canım arkadaşım. Ellerine sağlık herşey mükemmel.

farpali
16-12-2012, 00:14
Teşekkürler sevgili tika.mutfağımı bende çok seviyorum hem çiçekler istedikleri nemide rahatlıkla alıyorlar ışıkda bol daha ne isterlerki :p inşallah kışı kayıpsız geçiririz arkadaşım bende alırım bir kaçını içeri ama daha havalar güzel şimdilik ;)

Hangi cinsleri içeri alacaksınız ?

GÜLSEN_
16-12-2012, 11:00
Sevgili GÜLSEN ben de isterim 'Gloxinia'larından, çok güzellermiş. Saksılar gittikçe çoğalıyor; yakında siz eve de sığmazsınız gibi geliyor bana canım arkadaşım. Ellerine sağlık herşey mükemmel.

Teşekkürler sevgili YeniGinem benim istersen göndereyim hayatım ama kargo parasına sen istanbuldan alırsın be arkadaşım,yoksa canın saolsun lafı bile olmaz hemen göndereyim ;)

GÜLSEN_
16-12-2012, 11:05
Hangi cinsleri içeri alacaksınız ?

Farpalim hergün bakıp kontrol ediyorum kimler dayanıyo kimler zorlanıyor soğuğa ona göre alıcam içeri, öyle belli bunlar bunlar diyemiyorum duruma göre yapıcam sanada bilgi veririm tabi ablacım :p

GÜLSEN_
16-12-2012, 11:36
toprakla gelen güzellikler :p crasulla campfire, Echinopsis türü diye düşündüğüm kaktüs ve sedum burrito ;)

GÜLSEN_
16-12-2012, 11:39
ve topraktakları temizlenip yüzleri gözleri açılınca, yeni saksılarında yeni evlerinde umarım mutlu olurlar :o kaktüsü Echinopsis olarak yazdım ama sonra biraz çelişkide kaldım sanki mammilaria gibi geldi hocama sorum doğru ismini yazıcam sizlere arkadaşlar ..Evet arkadaşlar hocamdan öğrendim kaktüsümün adını Echinopsis Atacanamensis ssp.Pasacana..yani ben yinede bilmişim echinopsis türü olduğunu, sevindim ben bu işi öğreniyorum sanırım :D

GÜLSEN_
18-12-2012, 13:24
farpaliiii işte atlasımın ilk filizi ablacım :D

sakdag
18-12-2012, 13:48
Gülsen Hanım, fotoğrafları bir an tel kadayıf sandım... ;) ;) Nedir bu taş yünü mü?

sevim4
18-12-2012, 14:03
Bende merak ettim.

GÜLSEN_
18-12-2012, 17:56
sevgili arkadaşım sakdag ne güldüm tel kadayıfa benzettim deyince ama evet arkadaşlar roc wool yani taş yünü :)

GÜLSEN_
18-12-2012, 18:44
bunlarda sn.yaylacının gönderdiği mor katmerli daturalar

rukiyeözgür
18-12-2012, 19:22
Sayın Gülşen gloxinialardan ben de isteyebilir miyim tabi fazlaysa..Benim burda bulmam imkansız sadece yapma çiçekle bir kaç yapraklı salon bitkisi satıyorlar gitsem gloxinia desem o ne derler :(

Tika
18-12-2012, 19:27
Yeni bitkilerinizi güle güle büyütün.
Taş yününü ilk kez duydum;ama sanırım işe yarıyor.Filizlenmeler başlamış.

GÜLSEN_
18-12-2012, 19:59
Sayın Gülşen gloxinialardan ben de isteyebilir miyim tabi fazlaysa..Benim burda bulmam imkansız sadece yapma çiçekle bir kaç yapraklı salon bitkisi satıyorlar gitsem gloxinia desem o ne derler :(

arkadaşım keşke daha önce söyleseydin artık havaların biraz ılımasını bekliycez inşallah bahara gönderirim ama lütfen hatırlatın unutkanlık ciddi boyutlarda ;)

GÜLSEN_
18-12-2012, 20:02
Yeni bitkilerinizi güle güle büyütün.
Taş yününü ilk kez duydum;ama sanırım işe yarıyor.Filizlenmeler başlamış.

sevgili tika güzel dilekleriniz için teşekkür ederim,evet taş yünü tohum filizlendirmede sürekli ıslak kaldığı için iyi sonuçlar elde edebiliyoruz bende ilk defa denedim ve sonuçlarını sizlerle paylaşmaya devam edicem

Sudenur
18-12-2012, 23:53
Sevgili Gülsen hanım, sayfanızı baştan sona gezdim, gördüm, inceledim. Mutfak raflarınız, bitkileriniz, özellikle orkide ve ecverialarınız, el emeği göz nuru tüm el işleriniz başımı döndürdü. :eek: Maşallah size, kocaman kocaman maşallah. Sağlıkla ve mutlu kalın. ;)

ilkenan
19-12-2012, 12:35
evet ilkenan hatırlıyorum ablacım tohumdan herkes üretemiyor kaktüsü bunun için hiç sıkma canını,en güzelini etmişsin bak yetişmiş hazır kaktüslerin olmuş.Şuanda artık kaktüslerin suyu tamamen kesilmeli aslında ama seninkiler çok küçükse çoookk az verilmeli 15 günde bir defa ve mümkünse dışarda kalsın ama soğuktan etkilenmiycek bir ortam olmalı kapalı bir ortamda ,eğer öyle bir yerin yoksa karton kutu içersinde yağmur kar gelmiycek şekilde serin bir yerde tutmalısın.Ne zaman istersen sorularını sorabilirsin nacizane bilgilerim doğrultusunda cevaplarım ablacım,kaktüslerini güle güle büyüt şimdi sayfana girip bakıcam resimlerine .

gülşen abladım teşekkürler bilgi için. minik kaktüslerime haftada bir, bir damla su verdim aldığımdan beri. kapalı bir balkonum var orda duruyor. yeterince soğuk.
büyük kaktüs ise sadece torf içindeymiş. biraz normal toprak ekle dediler ne yapmalıyım sence?

tohumlarımdan biri çıkmıştı biliyor musun ablacım? hatta çok heyecanlandım gözüm gibi baktım ama sonradan öldü. :( neyse artık...

GÜLSEN_
19-12-2012, 12:52
Sevgili Gülsen hanım, sayfanızı baştan sona gezdim, gördüm, inceledim. Mutfak raflarınız, bitkileriniz, özellikle orkide ve ecverialarınız, el emeği göz nuru tüm el işleriniz başımı döndürdü. :eek: Maşallah size, kocaman kocaman maşallah. Sağlıkla ve mutlu kalın. ;)

sevgili sudenur arkadaşım ziyaretin beni çok mutlu etti her zaman beklerim,güzel görüşlerin ve dileklerin içinde çok teşekkür ederim,daha güzelleri her zaman sizlerin olsun inşallahh :o

GÜLSEN_
19-12-2012, 12:56
gülşen abladım teşekkürler bilgi için. minik kaktüslerime haftada bir, bir damla su verdim aldığımdan beri. kapalı bir balkonum var orda duruyor. yeterince soğuk.
büyük kaktüs ise sadece torf içindeymiş. biraz normal toprak ekle dediler ne yapmalıyım sence?

tohumlarımdan biri çıkmıştı biliyor musun ablacım? hatta çok heyecanlandım gözüm gibi baktım ama sonradan öldü. :( neyse artık...

ilkenan cım ablam o torf içinde olan kaktüsünü hemen çıkar ve köklerini fazla zedelemeden o torfdan temizle fazlasını temizle hepsini temizleyemezsin zaten, sonrada benim dediğim normal bahçe toprağı ve yarı yarıya katılmış kumla hazılardığın bu karışıma ek tekrar.Ve diğer kaktüslerinede artık suyu tamamen kes hiç verme ok.Tohumdan çıkan kaktüsün neden öldü anlamadım sulamamı yaptın acaba,neyse canın saolsun böyle böyle öğreniceksin ablacım kolay gelsin ;)

ilkenan
19-12-2012, 13:07
ilkenan cım ablam o torf içinde olan kaktüsünü hemen çıkar ve köklerini fazla zedelemeden o torfdan temizle fazlasını temizle hepsini temizleyemezsin zaten, sonrada benim dediğim normal bahçe toprağı ve yarı yarıya katılmış kumla hazılardığın bu karışıma ek tekrar.Ve diğer kaktüslerinede artık suyu tamamen kes hiç verme ok.Tohumdan çıkan kaktüsün neden öldü anlamadım sulamamı yaptın acaba,neyse canın saolsun böyle böyle öğreniceksin ablacım kolay gelsin ;)

iyi ki torftan bahsetmişim :) ilk fırsatta dediğin gibi yapayım o zaman ablacım. diğer kaktüslerimden de suyu kesiyorum. baharda mı sulamaya başlamak gerekiyor acaba?
aslında tohumları nemli tutuyordum sadece kapalı bir kapta. şu an için elimdeki kaktüslere iyi bakmayı öğreneyim;)

dr.arif
19-12-2012, 13:07
Bu çiçeği bir arkadaşımda görmüştüm saolsun bir çelik verdi ben ektim benimki onun Episciasından daha büyük oldu, bütün saksıyı doldurmuştu benim kocam saolsun saksıyı düşürünce hepsi kırılmıştı dallarının, yeni yeni toparlanıyor:(

bu bitki kohleria değilmi?

dr.arif
19-12-2012, 14:30
sevgili gülsen merhaba.çiçeklerinize bayıldım doğrusu.bu konudaki maharetinize de diyecek yok.maşallah tan başka.merak ettim eviniz de size de yaşam alanı kaldı mı?:))) antepi çok seviyorum çok güzel bir şehir ablam uzun yıllardır rada öğretmenlik yapıyor .nasip olur yakınlarda antepe gelebilirsem ablam ile birlikte ziyeretinizde bulunmak ve mümkünse gloxinialarınızdan birer yaprak almak isterim.kolaylıklar diliyorum.

GÜLSEN_
19-12-2012, 15:56
sevgili gülsen merhaba.çiçeklerinize bayıldım doğrusu.bu konudaki maharetinize de diyecek yok.maşallah tan başka.merak ettim eviniz de size de yaşam alanı kaldı mı?:))) antepi çok seviyorum çok güzel bir şehir ablam uzun yıllardır rada öğretmenlik yapıyor .nasip olur yakınlarda antepe gelebilirsem ablam ile birlikte ziyeretinizde bulunmak ve mümkünse gloxinialarınızdan birer yaprak almak isterim.kolaylıklar diliyorum.

Sn.dr.Arif bey öncelikle balkonumu ziyaretiniz beni mutlu etti hoş geldiniz.Güzel görüşleriniz ve dilekleriniz için çok Teşekkür ederim.Evde yaşam alanım çok,çiçeklerimin çoğu balkonda kalmaları gerekiyor türlerinden dolayı.Ayrıca kız kardeşinizle bende tanışmayı çok isterim ne zaman gelmek isterseniz kapım her zaman açıktır misafiri severim.Gaziantep ten selamlar...

O bitki kohlera değil Episcia dır :)

GÜLSEN_
19-12-2012, 16:54
Sn.dr.arif bey sizin için yükledim kohlera bu

GÜLSEN_
19-12-2012, 16:55
bu da episkiya

dr.arif
19-12-2012, 17:53
yakın akraba gibi durmuyorlar mı? :)

farpali
19-12-2012, 20:03

Rockwool da çimlenme çok hızlı ve sağlıklı oluyor..çok sevindim

GÜLSEN_
19-12-2012, 22:34
Rockwool da çimlenme çok hızlı ve sağlıklı oluyor..çok sevindim

evet ferzancım şimdilik çok iyi gidiyor ben siyah poşete koydum ama onun faydası oldu ;)

GÜLSEN_
20-12-2012, 18:45
Phalanopsis minik çiçekli orkidemin açan her çiçeğin rengi diğerinden farklı acaba neden :confused:

GÜLSEN_
20-12-2012, 18:48
Bugün yağmurla gelen bereketlerdi bunlar sabah gözümü kargoyla açtım ve kargodan bu minikler çıktı :p ve gelir gelmez hepside saksılarında topraklarına kavuştular ;)

GÜLSEN_
20-12-2012, 18:51
Phalanopsis iri çiçekli güzelim yeni tomurcuk veriyor MAAŞALLAHH :cool: çiçeğin büyüklük çapı 9 cm.

sibelim
20-12-2012, 19:08
gülsen abla her şey yine bir güzel görünüyor ki sorma :) ciğercinin kedisi gibi mırlayacağım az kaldı kohleranı ve yaşatamadığım episca yı gördükçe ... ay bakmamam lazım sayfana :p maşallah

GÜLSEN_
20-12-2012, 19:57
gülsen abla her şey yine bir güzel görünüyor ki sorma :) ciğercinin kedisi gibi mırlayacağım az kaldı kohleranı ve yaşatamadığım episca yı gördükçe ... ay bakmamam lazım sayfana :p maşallah

sibelim ablacım kohlera ve episkya benim çiçeklerim değil onları dr.arif bey için netten yükledim, benim episkiyam bu kadar büyük olsa ooo hiç bi saniye durmam sana gönderirim koca bir dalını ;)

Druppel
20-12-2012, 21:18
Ablacım bu nasıl bir sayfadır böyle, Doğa sevgisi sende, el emeği sende, göz nuru sende, paylaşım çabası sende.. Sayfalarını gez gez bitiremedim ve hiç de sıkılmadım, her sayfanda yepyeni bir gün vardı sanki, evine misafir olmuş değil de, sanki aileden birisiyim duygusunu yaşattın bana, boncuk işlerin olsun, örgülerin olsun bitirdi beni, hele kızının nişanını paylaşman yok mu.. Allah mutluluklarını daim etsin, tez zamanda miniş miniş torunlar sevesin inşallah.

GÜLSEN_
20-12-2012, 21:29
Ablacım bu nasıl bir sayfadır böyle, Doğa sevgisi sende, el emeği sende, göz nuru sende, paylaşım çabası sende.. Sayfalarını gez gez bitiremedim ve hiç de sıkılmadım, her sayfanda yepyeni bir gün vardı sanki, evine misafir olmuş değil de, sanki aileden birisiyim duygusunu yaşattın bana, boncuk işlerin olsun, örgülerin olsun bitirdi beni, hele kızının nişanını paylaşman yok mu.. Allah mutluluklarını daim etsin, tez zamanda miniş miniş torunlar sevesin inşallah.

Çok teşekkürler sn.Druppel güzel görüşlerin ve beğenilerin için.Evet balkonumu ziyaret eden bütün dostlarım benim ailem gibi değerlidir,her zaman beklerim balkonumu ziyaretin ben mutlu etti ablacım.Kızım için güzel dilerine teşekkür ederim.Ayrıca kızım büyük çocuğum ama onun küçüğü oğlum evli ve ben ALLAH nasip ederse temmuz ayında babaanne olucam.ALLAH bütün dostalarıma yaşatsın böyle bir duyguyu inşallah.Hepinizi seviyorum.(Size bey mi? yoksa hanımmı? diye hitab edicem bunuda belirtirseniz memnun olurum);) GAZİANTEPTEN sevgi ve selamlar bütün dostlarıma :D

Druppel
20-12-2012, 21:45
Ablacım walla çok sevindim, bana da kızım diyebilirsin, beni mutlu eder, Temmuz.. Cinsiyet tahmini için henüz çok erken, bu haberi yeni almış olmalısın, Allah sağlık sıhhat versin, sevgi dolu bir babaanne elinde büyücek ne de olsa :p Bu çiçekler nasıl bu kadar güzel oluyor, sırrın nedir, benim batırdığım yapraklar neden seninkiler gibi olmuyor.??? Sukulent sevdam hep içimde kalıyor, lütfen sırrını benimle paylaşşır mısın

sibelim
20-12-2012, 21:56
canımsın ya sağolasın valla geçen sefer kaybettiğim için üzüldüm, bir daha bitkiye öyle eziyet edemem yolu kaldıramadı zavallı :(

GÜLSEN_
20-12-2012, 22:37
bütün çiçeklerin sevgiye ışığa suya vitamine ve ilgiye ihtiyaçları vardır bunları verdiğin zaman sana öyle güzellikler sunarki şaşarsın ama kaktüsler suyu pek sevmezler bunu belirteyim ablacım.Sukulentlere neden bakamıyosun sorunun **** sıkıntın ne oluyor.Benim düşüncem fazla su vermekten çürütüyorsun sanırım doğrumudur???

Druppel
20-12-2012, 22:49
Bilmiyorum ki.. Ben yayılan, sarkan tipleri seviyorum daha ziyade, bi de atlaslar :p Atlas bitkisini sevmeyen bir kaktüssever olamaz diye tahmin ediyorum :p Atlası bulmak zaten bir mesele. Güler Hanım sitede paylaşmış bir dönem, sağolsun çoğu kişide Güler Atlası adıyla var.. Bir sonraki paylaşım zamanını dört gözle bekliyorum desem yeridir..
Taner Beyin sitesinde kaktüs bakımı bölümünü dikkatle okudum. Sulamada ben Saksıyı su dolu bir kaba oturturum, yaklaşık bi 15-20 dk bekledikten sonra altını siler yerine koyarım, bence toprak iyice kupkuru olmadan da sulamamaya dikkat ederim, hatta bazen yapraklar hafiften buruşmaya bile başşlar :p ondan sonra ne oluyorsa oluyor, ilk zamanlar toparlayan yağraklarım bir bakmışım yumuşamış sonra da .... Burdur zaten küçük memleket çoğu çiçek türünü bulamıyorum ki, hele bi de sukulent, bazı çiçekçiler zanki çok değişik bir şey söylüyomuşum gibi bakıyor yüzüme :D internet üzerinden alışveriş yapıyorum, onları da katledince, böyle sizlerin sayfanızdakilerle avunuyorum. En son Senecio rowleyanus aldım, Taner Beyin sitesinden, onu da öldürürsem .....

GÜLSEN_
20-12-2012, 23:19
Evet Druppel ablacım sulamadi hatan yüzünden kaybediyosun sukulentlerini,su dolu bir kaba 20 dk oturtmak bence sakıncalı fazla su alıcaktır birde toprağın torf karışımı ise yandın ki ne yandın.Şimdi en baştan başlıym ablacım..
Sukulentin toprak karışımı kaktüslerle aynı olmalı yani geçirgen bir toprak karışımı olmalı asla torf kullanılmamalı, ben normal bahçe toprağına iri **** ince farketmez kum ve doğal koyun gübresi katıp bu karışıma ekiyorum ve sukulentlerin toprağı nemli olsun yeter öyle su dolu kapta bekletmek öldürür sukulentleri..
Sen yemeği ye ye ye iyice patlayana kadar sonrada 1 hafta yemek yeme olmaz, vurdunmu öldürüyosun az vericen suyunu dibi kurudukça vericen olay budur tamammı ablacım.Senecio Rowleyanus ada dikkat et ve mümkünse soğuk ama don olayı yaşamıycağı bir yere koy ve mümkünse suyu ayda bir azıcık ver yeterli kış uykusundalar şuanda bitin bitkiler...BOL ÇİÇEKLİ GÜNLER DİLİYORUM ABLACIM ...

Druppel
20-12-2012, 23:29
Yanıtını bekliyodum ablacım:p Çok teşekkür ediyorum önerin için, bakalım bu sefer nasıl olcaklar, eğer bu seneciomu yaşatabilirsem, dile benden ne dilersen :p Peki bu durumda suyu üstten mi vermeliyim, yaprağına su değmesi bitkiye zarar vermez mi, ıslak toprakla temas eden yüzeyde çürüme olmaz mı.?

GÜLSEN_
20-12-2012, 23:31
umarım bütün bitkilerin güzel sağlıklı yaşar :)
herşey gönlünce olsun

Sudenur
21-12-2012, 00:19
Benim de ablam olur musun Gülsen abla? :o 38 yaşındayım uygun mudur? :)) Öyle içten ve samimi, öyle doğal bir sayfa ki burası resmi olacağım diye çabalayıp daha fazla kasamayacağım kendimi, burada olmaktan büyük keyif alıyorum. 356311

GÜLSEN_
21-12-2012, 09:21
Ne demek sudenur ablacım bende 48 yaşındayım,istemen yeterli seninde ablanım her zaman.İnsanlarla fazla resmiyetten hoşlanmıyorum özümde neysem öyle davranıyorum ve sanırım bunu burdaki yazılarımda da yansıtıyorum ki, siz bendeki bu sıcaklığı alabiliyorsunuzki, bunu istiyorsunuz ben çok mutlu olurum sizlere ablalık etmekten :))

GÜLSEN_
21-12-2012, 10:25
Yanıtını bekliyodum ablacım:p Çok teşekkür ediyorum önerin için, bakalım bu sefer nasıl olcaklar, eğer bu seneciomu yaşatabilirsem, dile benden ne dilersen :p Peki bu durumda suyu üstten mi vermeliyim, yaprağına su değmesi bitkiye zarar vermez mi, ıslak toprakla temas eden yüzeyde çürüme olmaz mı.?

Druppel ablacım suyu çok az vericen için üstten vermenin hiç bir sakıncası yok ,sadece saksı içindeki toprağın yüzeyi vericen suyla ıslanınca yeterli olucaktır merak etme toprağa gelen kısımlarda çürüme olmaz suyu çok vermediğin sürece.Ve toprağın yüzeyi iyice kurumadan su vermiyceksin bu kadar

Sudenur
21-12-2012, 11:06
Ne demek sudenur ablacım bende 48 yaşındayım,istemen yeterli seninde ablanım her zaman.İnsanlarla fazla resmiyetten hoşlanmıyorum özümde neysem öyle davranıyorum ve sanırım bunu burdaki yazılarımda da yansıtıyorum ki, siz bendeki bu sıcaklığı alabiliyorsunuzki, bunu istiyorsunuz ben çok mutlu olurum sizlere ablalık etmekten :))

Kesinlikle Gülsen ablam, sıcacıksın, çok tatlısın. Yaş farkımız çok değilmiş esasen lakin ben yine de abla diyeceğim, ne hissediyorsam o.. ;)

ıldır
21-12-2012, 14:05

Sayfalarınızı zevkle gezdım.. Her cıcegınız dıgerınden daha guzek ve bakımlı.. Benım sorum Atlas tohumlarını nereden aldınız. Internette satan bır sıteye rastlamadım.. Daha önce denedınızmı ilk kezmı bu tur ekım yapıyorsunuz.. Elinize kolunuza saglık. Bol cıceklı gunler dılerım...

GÜLSEN_
21-12-2012, 16:36
Sayfalarınızı zevkle gezdım.. Her cıcegınız dıgerınden daha guzek ve bakımlı.. Benım sorum Atlas tohumlarını nereden aldınız. Internette satan bır sıteye rastlamadım.. Daha önce denedınızmı ilk kezmı bu tur ekım yapıyorsunuz.. Elinize kolunuza saglık. Bol cıceklı gunler dılerım...

Sevgili ıldır atlas tohumları Amerikadan geldi ve daha önce bir çok tohum çimlendirdim ama, evet ben ilk defa atlas tohumu ektim inşallah başarılı olurum.Güzel görüşleriniz ve dilekleriniz için çok teşekkür ederim balkonumu ziyaretiniz beni memnun etti

Papağan
21-12-2012, 18:39
Aman da aman, ne güzel, sıccacık bir ortam kurulmuş burda, ben de ben de ben de girmek istiyorum ailenize, ben de abla demek istiyorum size, benim de ablam olur musunuz :p

Sayfanızı çok beğeniyorum sevgili Gülşen Abla, sanki bütün yaşantınızı katıyorsunuz, çok teşekkür ederim ederim beni de bu yaşantının samimi ortamına dahil ettiğiniz için

GÜLSEN_
21-12-2012, 23:13
Teşekkür ederim papağan kardeşim hoş geldin ziyaretin beni mutlu etti,balkonum mevlana gibi her gelene açıktır yeterki gönüller bir olsun.Artık papağanında bir ablası var :)

dağçiçeği
22-12-2012, 00:57
Sevgili Gülşen hanım çiçekleriniz bile sizin sıcaklığınızı hissediyor ki bu kadar güzel karşılık veriyor size. Emin olun yazınıza da yansıyor bu samimi ve sıcak kanlı yanınız.
Atlas fidelerinin büyüyüş macerasını merakla takip edeceğim.

Papağan
23-12-2012, 20:31
Çok teşekkür ediyorum Sevgili Gülsen Abla, sayfanızı zaten ilgiyle takip ediyordum, sizden öğrenecek çok şeyim olduğunu biliyorum, artık çok daha rahat takılabilirim:D

GÜLSEN_
24-12-2012, 21:38
dün aldığım yeni orkidem rengine bayıldım bunun ;) MİLTONİA

GÜLSEN_
24-12-2012, 21:41
Balkonun kenarına koyduğum boş saksılara yağmur suları alıyorum çiçekler bayılıyor :rolleyes:

Denizardacan
24-12-2012, 22:01
Yeni aldığın orkidenin rengine bayıldım Gülsen abla, iyiden iyiye orkideci olmaya başladın yalnız;), çok da iyi yaptın fikrimce. Sayıları onu buldu mu Gülsen abla takip edemedim son zamanlarda.
Bu arada yağmur sularında gözüm kalmadı:, kana kana içsinler bari, benim balkon damla düşürtmeyen cinsinden. Ben de şemsiye açıyorum, şemsiyelerim kırıldı parçalandı, yeni alacağız artık, kaç gündür yağmur da yağmıyor ya neyse.
Çok çok çok sevindim babanne olacağına, eminim genç ve yaşam enerjisi dolu bir babaanne olacaksın.Sağlıkla inşaAllah, görüşmek üzere, yine gelirim:D:D:D

rukiyeözgür
24-12-2012, 22:15
Yeni orkideniz çok güzelmiş bayıldım ;) sizin orkidelerinizi gördükçe bu gidişle ben de orkide aşığı olacağım Gülşen ablacım sayenizde maşallah maşallah çok tatlılar :D

bozo.0606
24-12-2012, 22:19
Orkidelerinize bayıldım Sayın Gülsen, çok cezbediciler ve güzel bir rengi var. Yazmadan edemedim.

Yağmur suyu özellikle ilkbahar yağmurlarının suları benimde uyguladığım bişeydir. Bahar yağmurlarının suları inanılmaz bir ilaç ya da şifalı bir şurup gibi geliyor bitkilere. Gözle görülür farklar sağlıyor. Senede birkez onları doğanın gerçek yağmurlarıyla buluşturmanın faydalı olacağını düşünüyorum.

İlgilenenlere ..

Saygılarımla ..

GÜLSEN_
25-12-2012, 10:00
BU SABAH GÜNEŞ AÇINCA BALKONDAKİ SERAYI AÇAYIM BİR GÜNEŞLENSİNLER DEDİM AMA SERANI ÜSTÜNDE AÇIKTA DURAN ÇİLEĞİM BENİ ŞAŞIRTTI BAKIN :eek:

GÜLSEN_
25-12-2012, 10:50
karanfilimde kışa umursamaz davranıp çiçek açmaya çalışıyor ve bir kaçda tomurcuk geliyor ;)

GÜLSEN_
25-12-2012, 10:52
atlaslarım bir çok syeni sürgün veriyor MAAŞALLAH :rolleyes:

GÜLSEN_
25-12-2012, 10:53
bu çiçeği sevim4 göndermişti adı ne acaba arkadaşlar??ben çok seviyorum bu beyaz renkli minik yaprakları ;)

GÜLSEN_
25-12-2012, 10:56
güneşli bir sabahda güneşlenen kaktüslerim sedumlarım,semperviviumlarım,crassulalarım ,stapelialarım ve diğer sukulentlerim :p

Bayçalı
25-12-2012, 14:46
maşallah Gülsen hanım çeşit üstüne çeşit bu işin sonu nereye varacak merak ediyorum şöyle hayal ediyorum:D evin balkonunda kocaman afiş Gülsen uluslar arası çiçekçilik fuarına hoşgeldiniz :dilli: şaka tabi:D çiçekleriniz helede son aldığınız orkide süper sağlıkla bol çiçeklerini görmeniz dileğiyle :)

incii
25-12-2012, 16:48
Masallah Gülsen hanim, ne kadar cok cesitiniz var böyle. G.antep de hava sartlarini tam olarak bilmiyorum, ama soguktur diye tahmin ediyorum, bunlarin hepsi disarida balkondami duruyor kis dönemleri? Umarim kayip yasamadan güzel bir kis dönemi gecirirsiniz, Sevgiler....

GÜLSEN_
25-12-2012, 18:08
maşallah Gülsen hanım çeşit üstüne çeşit bu işin sonu nereye varacak merak ediyorum şöyle hayal ediyorum:D evin balkonunda kocaman afiş Gülsen uluslar arası çiçekçilik fuarına hoşgeldiniz :dilli: şaka tabi:D çiçekleriniz helede son aldığınız orkide süper sağlıkla bol çiçeklerini görmeniz dileğiyle :)

Ayy çok teşekkürler sn.BAYÇALI valla GÜLSEN uluslar arası çiçek fuarı değilde GÜLSEN seracılık olsun çok istiyorum inşallah eşim bu konuda destek verirse sera açmayı çok isterim.Son orkidemin rengine vuruldum ben mor ve mürdüm renklerine bayılırım :) daha güzelleri sizlerin olsun dilerim :)

GÜLSEN_
25-12-2012, 18:11
Masallah Gülsen hanim, ne kadar cok cesitiniz var böyle. G.antep de hava sartlarini tam olarak bilmiyorum, ama soguktur diye tahmin ediyorum, bunlarin hepsi disarida balkondami duruyor kis dönemleri? Umarim kayip yasamadan güzel bir kis dönemi gecirirsiniz, Sevgiler....

Öncelikle balkonuma hoş geldiniz incii hanım,ziyaretiniz beni mutlu etti.G.antepte havalar soğuk değildir, yıllardır bütün kaktüs ve sukulentlerim hep balkonda kalırlar kış boyunca.Ayrıca evim 4 cü kat ön taraf tamamen açık arazi olmasına rağmen çok şükür şimdiye kadar kaybım olmadı inşallah bundan sonrada olmaz .Teşekkürler :p

sibelim
25-12-2012, 18:13
yeni orkideyi görür görmez şöyle dedim nananaaaa.... bu kadar güzel olmak yasaklanmalı :) tü tüütü hadi bir kez öyle vurdun yüreğimden ama abla hani bana her şeyi de de atlas deme :) ay yasak koyuyorum kendime girmemem lazım senin sayfana. hop nefesini tut sibel bakalım gülsen ablanın sayfasından ne çıkacak :) maşallah 41 kere olandan.

GÜLSEN_
25-12-2012, 20:59
Sibelim yazdıklarını okurken yüzümdeki tebessümü görmen lazımdı ablacım, ne diyeyim her zaman söylerim daha iyileri sizlerin olsun inşallah, bu bambaşka bir sevda :)

bay tömürcek
25-12-2012, 21:02
Gülsen ablam herşey harika yine maşallah kırk bir buçuk kere bizde öle derler bende öle diyeyim :D Ben dedim ya sana ablacım beni orkideye azmettirmekten içeri atcaklar seni yakında :D Şu aralar acayip dişimi sıkıyorum orkide almamak için biraz da birikmişim var cebimde rahat durmuyo bu güzellikleri gördükçe ;):p

GÜLSEN_
25-12-2012, 22:49
Gülsen ablam herşey harika yine maşallah kırk bir buçuk kere bizde öle derler bende öle diyeyim :D Ben dedim ya sana ablacım beni orkideye azmettirmekten içeri atcaklar seni yakında :D Şu aralar acayip dişimi sıkıyorum orkide almamak için biraz da birikmişim var cebimde rahat durmuyo bu güzellikleri gördükçe ;):p

Teşekkürler ablacım dillerin dert görmesin,orkideye azmettirdiklerim bir sen değilsin ablam, ben mutlu oluyorum bende olanlar dostlarımda da olsun, hatta daha güzelleri dostlarımın olsun nasıl olsa resimleri paylaşıyoruz ben sizlerde gördükçe mutlu oluyorum, inan bana ablacım.Sen orkide alacaksan nilgün ablandan yardım iste bence, o sana bu konuda yardımcı olucaktır eminim.

bay tömürcek
26-12-2012, 00:32
Teşekkürler ablacım dillerin dert görmesin,orkideye azmettirdiklerim bir sen değilsin ablam, ben mutlu oluyorum bende olanlar dostlarımda da olsun, hatta daha güzelleri dostlarımın olsun nasıl olsa resimleri paylaşıyoruz ben sizlerde gördükçe mutlu oluyorum, inan bana ablacım.Sen orkide alacaksan nilgün ablandan yardım iste bence, o sana bu konuda yardımcı olucaktır eminim.

Teşekkür ederim gülsen ablacım iyi niyetin zaten yazdığın mesajlara yansıyo ;) Allah her daim gönlüne göre versin bizlere dilediğinin fazlası kadar da senin olsun ablacım :p Zaten nilgün ablam orkideye hevesliyim dediğimde şimdi alma biraz bekle ben bi öğreniyim bu işi sonra alırsın dedi zaten yardımcı olucak nilgün ablam bana saolsun hiç bi konuda yardımını esirgemiyo ;) Sanırım biraz zahmetli bu orkide işi istekleri çokmuş galiba hiç bi fikrim yok araştırmadım ama sağdan soldan duyduklarımı söylüyorum :)

GÜLSEN_
26-12-2012, 17:39
bay tömürcek ablacım, bana dilediğin bütün güzel dileklerine çok teşekkür ederim ALLAH zaten kullarının kalbine göre veriyor, yeterki dürüstlükten şaşma ablacım,seninde gönlünde ne varsa RABBİM onu nasip etsin inşallah

GÜLSEN_
27-12-2012, 09:27
yine kendimce orijinal orkide saksısı aldım ama bu tam saksı versiyonunda :rolleyes:

Papağan
27-12-2012, 10:54
Sevgili Gülsen Abla (bakın ne güzel söyledim:p ) Orkidelerinizin rengi süpermiş, eminim sizin eliniz değdiğinde daha da parlak açacaklardır, ben de severim mavili morlu renkleri çiçeklerde, benimde menekşelerim var, şimdi dikkat ettim de daha ziyade mor menekşe varyasyonlarını toplamışım ;)
Yağmur suyunu biriktirme şeklinizi tuttum, ben de çiçekleri suladığım bir aparatım var, şu ucunda ibrik gibi uzantısı olanlardan, onu tutuyorum balkonda, haftada bir onunla suluyorum güzellerimi
Yeni aldığınız saksıları sanıyorum yeni orkidelerinizde kullanacaksınız, şöyle bir hayal ettim de ... Pek şık duracak, güle güle kullanmanızı dilerim

Cymbelina
27-12-2012, 11:16
Sayın Gülsen, arada ziyaret ettiğim yerler arasında sayfanız.

İlginiz, emeğiniz çok kıymetli gözümde. Ayrıca, yağmur suyunu ne güzel biriktirmişsiniz öyle:) Birşey daha, balkonunuzu itiraf edeyim kıskandım, gayet geniş ve uzun. Şu an ki balkonumuz çok minik. Eskisi sizinkine benziyordu. O yüzden imrenmemi mazur görün:)

Bayçalı
27-12-2012, 11:59
yine kendimce orijinal orkide saksısı aldım ama bu tam saksı versiyonunda :rolleyes:

Gülsen hanım çamaşır asdığımız mandal sepeti değilmi o:D Gülsen hanımın sepete küçük bi uygulamayla saksıya dönüştürmüş bravo güzeldüşünce:D

Sudenur
27-12-2012, 14:35
:eek: Ablacığım ne güzel saksılar onlar öyle. :)) Çok sevdim vallahi, sayenizde etrafımda ki her objeyi saksıya çevrilebilir mi çevrilemez mi gözüyle inceler oldum. :))

bay tömürcek
27-12-2012, 20:09
Gülsen abla saksıların hayırlı olsun :p Acaba onlar mandal sepeti mi :D Bir de merak ettiğim bişey var o aralardan torpak dökülmüyo mu su falan sızmıyo mu su akarsa yukardan aşağıya saksının dışı pislenir :D Cahilliğimi bağışlayın galiba orkide okadar sulanmıyodur yani sağdan soldan su taşacak kadar :D

GÜLSEN_
28-12-2012, 11:29
Sayın Gülsen, arada ziyaret ettiğim yerler arasında sayfanız.

İlginiz, emeğiniz çok kıymetli gözümde. Ayrıca, yağmur suyunu ne güzel biriktirmişsiniz öyle:) Birşey daha, balkonunuzu itiraf edeyim kıskandım, gayet geniş ve uzun. Şu an ki balkonumuz çok minik. Eskisi sizinkine benziyordu. O yüzden imrenmemi mazur görün:)

Çok teşekkür ederim,güzel dileklerinizden dolayı sn.cymbelina inşallah gönlünüzdeki geniş balkona kavuşursunuz ;)

GÜLSEN_
28-12-2012, 11:30
Gülsen hanım çamaşır asdığımız mandal sepeti değilmi o:D Gülsen hanımın sepete küçük bi uygulamayla saksıya dönüştürmüş bravo güzeldüşünce:D

Evet sn.BAYÇALI mandal sepeti ama orkide saksısı için çok ideal çünkü orkidenin kökleri hava alması ve ışık alması lazım bu mandal sepeti tam uygun,Teşekkür ederim güzel görüşleriniz için :D

GÜLSEN_
28-12-2012, 11:32
:eek: Ablacığım ne güzel saksılar onlar öyle. :)) Çok sevdim vallahi, sayenizde etrafımda ki her objeyi saksıya çevrilebilir mi çevrilemez mi gözüyle inceler oldum. :))

Her zaman çevremdeki bütün eşyaları başka nerelerde kullanabilirim düşüncesi vardır sudenur ablacım,değişikliği seviyorum artık sanırım bu çevremdeki kişileri de etkiliyor buna sevindim :D

GÜLSEN_
28-12-2012, 11:37
Gülsen abla saksıların hayırlı olsun :p Acaba onlar mandal sepeti mi :D Bir de merak ettiğim bişey var o aralardan torpak dökülmüyo mu su falan sızmıyo mu su akarsa yukardan aşağıya saksının dışı pislenir :D Cahilliğimi bağışlayın galiba orkide okadar sulanmıyodur yani sağdan soldan su taşacak kadar :D

Evet bay tömürcek bunlar mandal sepeti ablacım.Orkidenin toprağı bildiğimiz normal toprak değil bay tömürcek çam kabuları iri iri oluyor bunlarda saksıdan dökülmüyor ve delikli olması saksının köklerin hava ve ışık alması için gerekli olduğu için bu mandal sepetide oldukça uygun olur diye düşündüm ve ustalarımdan baya olumlu tepkiler aldım bu konuda.Orkidenin suyunu su dolu bir kovaya batırım çıkarıyoruz,fazla suyu süzülüp sonrada içi çakıl dolu tabağına alıyorum ve 15 günde bir bunu yapıyoruz,yani sulama diye bir sorun olmuyor ablacım ;)

GÜLSEN_
28-12-2012, 11:41
Dün can dostum yüreği güzel arkadaşımdan gelen kargomda ne varsa sizlerle paylaşmak istedim, ve kargo gönderirken nasıl paket yapılacağına lütfen dikkat edin çünkü gelen kargoda bir yaprak bile kırılmamıştı sizlere örnek olur amacıyla paylaşmak istedim ;)
5 lt. çimlendirme torfu,cam süt şişesinde diatomitte köklendirilmiş madagaskar yasemini,büyük ped şişede pasiflora ve pembe yazsemin çelikleri,küçük ped şişede köklendirilmiş 2 renk burgmensialar,vardı..

GÜLSEN_
28-12-2012, 11:47
ve şişerlerdeki paketlemeye dikkat lütfen

GÜLSEN_
28-12-2012, 11:48
....

GÜLSEN_
28-12-2012, 11:50
ıslak kağıt havluya sarılı kökler daha sonra aliminyum folyoyla kapatılmıştı,pasiflora ve pembe yasemin çiçeği,gayette diri ve sağlıklıydılar..

GÜLSEN_
28-12-2012, 11:53
Hoya Diversifolia da aynı şekilde sarılmışrı ve azıcıkda köklenmişti :D

GÜLSEN_
28-12-2012, 11:56
Vee esrarengiz köpük kutudan çıkanlar :p

vehibe
28-12-2012, 12:04
Gülsen' cim sayfana uğramayalı ne harikalar edinmişsin, güle güle büyüt canım.
Özellikle hoya Diversifolia çoktandır hayalini kuruyorum, İnşallah bir gün benimde olur:)

gülenmelek
28-12-2012, 15:26
Çok...güzel...bir...koli :cool:
Ba...yıl...dım :cool:

(Biraz zaman geçti) Şimdi ayıldım ;)
Koliye bayılmıştım ama, içindekilerine değil yani :D

Şimdi sadede gelelim, hepsi öyle güzel ki. Güle güle büyüt sevgili GÜLSEN_
Leş kaktüsleri umarım çabuk çoğalır ve bir an önce çiçek açar :p
Gönderen üye kimse ellerine sağlık. Hasarsız gönderebilmek de marifet ;)

GÜLSEN_
28-12-2012, 16:22
Çok...güzel...bir...koli :cool:
Ba...yıl...dım :cool:

(Biraz zaman geçti) Şimdi ayıldım ;)
Koliye bayılmıştım ama, içindekilerine değil yani :D

Şimdi sadede gelelim, hepsi öyle güzel ki. Güle güle büyüt sevgili GÜLSEN_
Leş kaktüsleri umarım çabuk çoğalır ve bir an önce çiçek açar :p
Gönderen üye kimse ellerine sağlık. Hasarsız gönderebilmek de marifet ;)

Sevgili gülen melek çok teşekkür ederim arkadaşım,kargoyu her açıdan resimleyip, özellikle paylaştım bilmeyen arkadaşlar faydalansın diye.Stapelialarım sanırım 20 çeşit oldu inşallah çiçeklerinide görürüz hep birlikte ;)

GÜLSEN_
28-12-2012, 16:24
vee gelenler acilen saksılarına ekilip diğer arkadaşlarının yanına seraya kondular :p

GÜLSEN_
28-12-2012, 16:26
bu hoya diversifolia diatomite ekilip mutfaktaki rafa kaldırıldı ;)

tuya
28-12-2012, 16:27
bütün hepsi çok güzel sayın gülsen güle güle büyütün

siz büyütün sizin sayenizde bizlerinde olsun inşallah:))
kargoyu gönderen arkadaşın ellerine sağlık harika bir iş çıkarmış bayıldım vallahi yanlız bir şey dikkatimi çekti o kaktüslerin yanında sanki maydonaza benzer bir şey gördüm maydonozmu yoksa bir çiçekmidir o?:))))

Bayçalı
28-12-2012, 17:06
Gülsen hanım hayırlı olsun cici çiçekleriniz güle güle büyütün :)

GÜLSEN_
28-12-2012, 17:43
bütün hepsi çok güzel sayın gülsen güle güle büyütün

siz büyütün sizin sayenizde bizlerinde olsun inşallah:))
kargoyu gönderen arkadaşın ellerine sağlık harika bir iş çıkarmış bayıldım vallahi yanlız bir şey dikkatimi çekti o kaktüslerin yanında sanki maydonaza benzer bir şey gördüm maydonozmu yoksa bir çiçekmidir o?:))))

Çok teşekkür ederim sn.tuya,son yazdıklarını okuyunca güldüm ve çok sevindim benim kadar dikkatlisiniz, sn.tuya evet o stapelia ların yanındaki 2 dal frenk maydanozu arkadaşım onuda koymuş köpük kutuya tadına bakayım diye çünkü tohumunu göndermiş ekmem için hoşuna giderse ek diye tadımlık 2 dal da frenk maydanozum geldi :D

nılgun_dogan
28-12-2012, 18:18
Bizim köyde buna kargo değil nakliye kamyonu derler.

Sudenur
28-12-2012, 18:24
Ablacığım koliye de bayıldım, içindekilere de.. :eek: Elin de pek hızlı maşallah, hemen de ekivermişsin. ;) Sağlıkla günler de büyütür, kayıpsız tutturursun inşallah bitkilerini. 20 çeşit leş kaktüsümü dedin?! :eek: Ooo, anladım ki benim daha kırk fırın ekmek yemek lazım. :D

gülenmelek
28-12-2012, 18:25
http://www.agaclar.net/forum/914155-post309.htm
http://www.agaclar.net/forum/1076906-post391.htm ;)

Papağan
28-12-2012, 18:44
Bizim köyde buna kargo değil nakliye kamyonu derler.

Bence de nakliye kamyonu pek güzel bir benzetme olmuş:p Hazırlayan arkadaşımın ellerine sağlık, bitkilere ne kadar değer verdiği belli, hiçbirinin incinmesini istememiş, kendisi gibi bitkileri gerçekten seven, onlara değer veren bir güzel ablaya ancak gönderilebilirdi. Sevgili Gülsen Abla güle güle büyüt, gerçekten pek güzel çiçekler

Druppel
28-12-2012, 18:52
Ohooo
Ablacım ne güzel hediyeler almışsın öyle sen, güle güle büyüt olur mu, kaç gündür ben de arıyorum, hala birşey çıkmadı, bakalım, hayırlısı artık, belki seninkiler güzel güzel büyür de sen paylaşırsın benimle
En güzel çiçekler, en parlak renkler, en dayanıklı sukulentler senin olsun, sen de benim ablam kal::D

hazan-z
28-12-2012, 19:21
Sevgili Gülsen,yeni orkide saksılarına bayıldım.Tasarım budur işte.Hazır orkide saksısını herkes alıp kullanır.Önemli olan sıra dışı olanı keşfetmek.
Yeni bitkilerin de hayırlı olsun.Ne ara saksılara yerleşti o minikler anlayamadım.Tez canlı arkadaşım ellerine ve emeğine sağlık.

ilkenan
28-12-2012, 19:55
gülşen ablacım minik fidelerin hayırlı olsun, senin elin değince hepsinin yaprağa çiçeğe doyacağından eminim :)

ben de bugün bir leş kaktüsü almıştım hevesle, senin 20 çeşit olduğunu duyunca kendimi pek bir toy hissettim :) çok merak ediyorum bu çiçek sevgisi ne zamandan beri var, kaç yılda bu kadar çok çeşit edinebildin :)

Sudenur
28-12-2012, 20:09
Sayın ilkenan'ın sorusunu ben de bir çok kez düşündüm.. bunca emek, birikim kaç yılda edinildi heves ediyor insan.. ;)

GÜLSEN_
28-12-2012, 22:18
http://www.agaclar.net/forum/914155-post309.htm
http://www.agaclar.net/forum/1076906-post391.htm ;)

gülenmelek arkadaşım su sümbüllerini paylaşmana sevindim,bende üzülüyodum benim su sümbülüm ölüyo diye,yani şimdi bahara tekrar canlanıcakmı? dışarda değil içerde ama serin bir ortamda neler yapmam gerekiyor bana bu konuda bilgi verirseniz sevinirim

sevim4
28-12-2012, 22:49
Bende çok istiyorum su sümmülü.;)

GÜLSEN_
28-12-2012, 22:57
Bence de nakliye kamyonu pek güzel bir benzetme olmuş:p Hazırlayan arkadaşımın ellerine sağlık, bitkilere ne kadar değer verdiği belli, hiçbirinin incinmesini istememiş, kendisi gibi bitkileri gerçekten seven, onlara değer veren bir güzel ablaya ancak gönderilebilirdi. Sevgili Gülsen Abla güle güle büyüt, gerçekten pek güzel çiçekler

Papağan çok teşekkür ederim ablacım daha güzelleri sizlerin olsun inşallah.

GÜLSEN_
28-12-2012, 22:59
Bende çok istiyorum su sümmülü.;)

Sevim4 arkadaşım inşallah baharda ölmezde sağ kalırlarsa sanada gönderirim canım benim

GÜLSEN_
28-12-2012, 23:02
Ablacığım koliye de bayıldım, içindekilere de.. :eek: Elin de pek hızlı maşallah, hemen de ekivermişsin. ;) Sağlıkla günler de büyütür, kayıpsız tutturursun inşallah bitkilerini. 20 çeşit leş kaktüsümü dedin?! :eek: Ooo, anladım ki benim daha kırk fırın ekmek yemek lazım. :D

sudenur çok teşekkürler ablacım daha güzelleri sizlerin olsun inşallah.Bu kadar çeşidim 2 yıl içinde oluştu arkadaşım darısıda sizlere olsun ;)

GÜLSEN_
28-12-2012, 23:09
gülşen ablacım minik fidelerin hayırlı olsun, senin elin değince hepsinin yaprağa çiçeğe doyacağından eminim :)

ben de bugün bir leş kaktüsü almıştım hevesle, senin 20 çeşit olduğunu duyunca kendimi pek bir toy hissettim :) çok merak ediyorum bu çiçek sevgisi ne zamandan beri var, kaç yılda bu kadar çok çeşit edinebildin :)

Çok teşekkürler sevgili ilkenan,ablacım bu çiçek sevgisi hep vardı bende,evimden hiç çiçeğim eksik olmazdı ama ****** bu kadar çok olmamıştı şimdiye kadar.2yıl önce bir kedim vardı 11 yıllık can yoldaşımdı onu kaybedince kendimi tamamen çiçeklere verdim, ben 2 yılda inanılmaz güzel dostlar edindim ve o dostlarımın sayesinde bu güzelliklerle tanıştım.Hepinizi çok seviyorum iyiki varsınız iyiki benim dostlarımsınız :o ALLAHım herkesin gönlünde ne varsa onu versin hepinizede :)

GÜLSEN_
28-12-2012, 23:12
Ohooo
Ablacım ne güzel hediyeler almışsın öyle sen, güle güle büyüt olur mu, kaç gündür ben de arıyorum, hala birşey çıkmadı, bakalım, hayırlısı artık, belki seninkiler güzel güzel büyür de sen paylaşırsın benimle
En güzel çiçekler, en parlak renkler, en dayanıklı sukulentler senin olsun, sen de benim ablam kal::D

Teşekkür ederim druppel daha güzelleride sizlerin olsun inşallah ablacım,yalnız anlayamadım kaç gündür ne arıyorsun da çıkmadı????

GÜLSEN_
28-12-2012, 23:17
Sevgili Gülsen,yeni orkide saksılarına bayıldım.Tasarım budur işte.Hazır orkide saksısını herkes alıp kullanır.Önemli olan sıra dışı olanı keşfetmek.
Yeni bitkilerin de hayırlı olsun.Ne ara saksılara yerleşti o minikler anlayamadım.Tez canlı arkadaşım ellerine ve emeğine sağlık.

Çooookk teşekkür ederim can dostum, yüreği güzel arkadaşım benim, güzel görüşlerin ve her şey için çok çok çok teşekkür ederim iyiki benim can dostumsun her zaman herşey gönlünce olsun inşallah :o

ilkenan
29-12-2012, 10:08
Çok teşekkürler sevgili ilkenan,ablacım bu çiçek sevgisi hep vardı bende,evimden hiç çiçeğim eksik olmazdı ama ****** bu kadar çok olmamıştı şimdiye kadar.2yıl önce bir kedim vardı 11 yıllık can yoldaşımdı onu kaybedince kendimi tamamen çiçeklere verdim, ben 2 yılda inanılmaz güzel dostlar edindim ve o dostlarımın sayesinde bu güzelliklerle tanıştım.Hepinizi çok seviyorum iyiki varsınız iyiki benim dostlarımsınız :o ALLAHım herkesin gönlünde ne varsa onu versin hepinizede :)

maşallah ablacım senin içinde gizli bir yetenek varmış zaten. yoksa 2 yılda olacak şey değil. :D darısı tüm çiçek sever arkadaşlarımın başına diyor sana sevgilerimi gönderiyorum;)

GÜLSEN_
29-12-2012, 10:11
veee 4 kasımda ekilen yapraklar sonunnda yavrularını gösterdi,şimdilik 2 yaprak yavruladı ama gerisi gelicektir ;)

farpali
29-12-2012, 10:40
Dün can dostum yüreği güzel arkadaşımdan gelen kargomda ne varsa sizlerle paylaşmak istedim, ve kargo gönderirken nasıl paket yapılacağına lütfen dikkat edin çünkü gelen kargoda bir yaprak bile kırılmamıştı sizlere örnek olur amacıyla paylaşmak istedim ;)
5 lt. çimlendirme torfu,cam süt şişesinde diatomitte köklendirilmiş madagaskar yasemini,büyük ped şişede pasiflora ve pembe yazsemin çelikleri,küçük ped şişede köklendirilmiş 2 renk burgmensialar,vardı..

Gözün aydn..çok itinalı hazırlamış gönderen,ellerine sağlık..Güle güle büyüt.Hazie sandığı resmen.

GÜLSEN_
31-12-2012, 21:58
bugün can dostum hazan-z nin ve sn.ankstel hocamın gönderdiği kaktüs tohumlarını ektim ve sizler için resimledim ;) zengarden dan aldığım çimlendirme torfunu aldığım strafor kutuya koyup üzerini elimle hafif bastırarak düzelttim,torfun üzerine kuartz kum serpip üzerine tohumlarımı yerleştirdim ve tekrar üzerlerini kapatıcak şekilde kuartz kumla kapattım. 7 ayrı kaktüs tohumu ekeceğim için kutunun içine dosyadan kestiğim plastik parçalarıyla böldüm ve her bölüme ektiğim tohumların isimlerini kutunun dış kısmına yapıştırdım :p

GÜLSEN_
31-12-2012, 22:02
bugün teyzemi bir ziyaret edem dedim :rolleyes: anaamm bir gittim yılbaşılar menekşeler hep açmış dayanamadım sizler için görüntüledim ;)

GÜLSEN_
31-12-2012, 22:05
ve menekşeler:p

GÜLSEN_
31-12-2012, 22:10
küçük balkonuma güneş gelmediği için küçük balkonumdaki yılbaşı ve paskalyaları dün büyük balkona taşıdım,komşunun kırık sedirini alıp kırık yerlerini çakıp yılbaşılara seralık ortam hazırladım ama saksının biri devrilince balkon çamur oldu öylecede resimledim artık kusuruma bakmayın :o

İremsıla
01-01-2013, 10:46
Günaydın gülsen abla,yeni bir yılın sabahına teyzenizin çiçekleriyle uyanmak güzeldi.hepsinin maşallahı var,yılbaşılar hep balkondamı duracak merak ettim...sevgilerimle...

hazan-z
02-01-2013, 00:05
Sevgili Gülsen,yeni yıl hediyesi olarak gelen nakliye kamyonunu seninle paylaşmak istedim.Gönderen arkadaşım en az senin kadar sevdiğim bir dost.Mutluluğumu sayfanda paylaşmak istedim canım.Sevgili Nilgün arkadaşım umarım bu nakliye kamyonundan sana da gelir.:D:D

Druppel
02-01-2013, 17:43
Ablacımm, nice mutlu yıllaraa, içindeki sevgiyle, ailenin huzuruyla, sağlıkla mutlulukla nice mutlu yıllara..

Benim senecio öldü.. Zaten küçüktü, şimdi bakıyorum bakıyorum, belki kendini toparlar diye, hava da sanki inat etmiş gibi, güneşi parlatmıyor kaç gündür, azzıcık güneş olsa hemen koyuvericem önüne ama..

Taner Bey internet üzerinden satış yapmıyor artık, sitedeki üyelerden bazı isteklerde bulunmuştum, güzel dileklerde bulunan güzel arkadaşlarımın desteği oldu sadece.. Hala bitki yok ama olsun benim ümidim var :D bi gün bir yanıt gelecek :D o yüzden yazmıştım onları

Abla ne diyorsun seneciom toparlar mı kendisini:confused:

GÜLSEN_
02-01-2013, 18:50
Ablacımm, nice mutlu yıllaraa, içindeki sevgiyle, ailenin huzuruyla, sağlıkla mutlulukla nice mutlu yıllara..

Benim senecio öldü.. Zaten küçüktü, şimdi bakıyorum bakıyorum, belki kendini toparlar diye, hava da sanki inat etmiş gibi, güneşi parlatmıyor kaç gündür, azzıcık güneş olsa hemen koyuvericem önüne ama..

Taner Bey internet üzerinden satış yapmıyor artık, sitedeki üyelerden bazı isteklerde bulunmuştum, güzel dileklerde bulunan güzel arkadaşlarımın desteği oldu sadece.. Hala bitki yok ama olsun benim ümidim var :D bi gün bir yanıt gelecek :D o yüzden yazmıştım onları

Abla ne diyorsun seneciom toparlar mı kendisini:confused:

Canım yeni yıl dileklerin için çok teşekkür ederim hep birlikte sağlıklı huzurlu bol paralı ve bol çiçekli yıllar diliyorum hepimize..

ablacım şuanda bitkilerin uykuya geçtiği dinlenme dönemi olduğu için kimse çiçek paylaşımı pek yapmıyor çünkü gönderilen çiçekler tutmuyor ölüyorlar maalesef.seneiconu görmedim bir resim eklersen bakayım ümit varmı yokmu

GÜLSEN_
02-01-2013, 18:54
Sevgili Gülsen,yeni yıl hediyesi olarak gelen nakliye kamyonunu seninle paylaşmak istedim.Gönderen arkadaşım en az senin kadar sevdiğim bir dost.Mutluluğumu sayfanda paylaşmak istedim canım.Sevgili Nilgün arkadaşım umarım bu nakliye kamyonundan sana da gelir.:D:D

Sevgili can dostum hazan-z gelen nakliye kamyonundaki bütün çiçekleri güle güle büyüt sağlıkla bol çiçeklerini görelim inşallah :D

GÜLSEN_
02-01-2013, 19:42
bugün pazar gününden beri kedinin ağzında yavrusunu gezdirdiği gibi yılbaşılrımı nereye koyucamı şaşırdım :rolleyes:balkona komşunun sedirini alıp çaktım çakıştırdım baktım gece soğuk oluyor kıyamadım dışarda tomurcukları büyüdü açmadan solarsa çok üzülürdüm ve tekrar içeri aldım ;)

bay tömürcek
02-01-2013, 19:53
Gülsen ablacım maşallah yılbaşılar nekadar güzel ;) O balkondaki sediri demek sen çaktın ha abla :D Bukadar el işi, ev işi, çiçek bakımının dışında birde keser ustalığın varmışta haberimiz yok oldu mu şimdi bu gülsen abla :D:D

GÜLSEN_
02-01-2013, 19:56
bugün camprea orkidemi saksı değişimi için boşaltınca, baktım bir sürü ayrılması gereken kökleri var, bende büyük bir itina ile tek tek kökler tel kadayıf gibi ellerimle ayırarak ayrı saksılara adlım inşallah sağlıkla büyürler :cool:

GÜLSEN_
02-01-2013, 19:57
bütün aşamaları sizin için görüntüledim faydalanabilirsiniz diye ;) kuru ve çürük kök yoktu çok şükür gayet sağlıklıydı kökleri :p

GÜLSEN_
02-01-2013, 20:00
vee işte sonunda böyle 4 güzel saksı campream oldu :p

GÜLSEN_
02-01-2013, 20:04
şimdi campreyı ayırmışken birde dendrobiuma el atayım dedim ;) Dendrobiumun soldaki dalı kesilip 2 ye bölünüp 2 ayrı çelik olarak perlite ektim köklenir inşallah

GÜLSEN_
02-01-2013, 20:07
ve işte perlitte ekilen Dendrobium çelikleri:p

GÜLSEN_
02-01-2013, 20:10
Dendrobiumlar birbirlerine öyle kenetlenmişlerdiki o kökler tek tek incinmeden öyle ayırdımki anlatamam :p

GÜLSEN_
02-01-2013, 20:12
Vee dendrobiumu ayırırken bir filiz vermişti gördüm veeeee ;)

GÜLSEN_
02-01-2013, 20:21
sanırım buda çiçek tomurcuğu :rolleyes: inşallah öyledir ;)