PDA

View Full Version : GÜLSEN_ / balkon

Sayfalar : 1 2 3 4 5 [6] 7

GÜLSEN_
02-01-2013, 20:51
Gülsen ablacım maşallah yılbaşılar nekadar güzel ;) O balkondaki sediri demek sen çaktın ha abla :D Bukadar el işi, ev işi, çiçek bakımının dışında birde keser ustalığın varmışta haberimiz yok oldu mu şimdi bu gülsen abla :D:D

Evet ablam valla her şeyi tek başıma yapmaya alışkınım ben elektirik işi tamir işi aa böyle çivi çakma bunlar bişey değil yaparım yani :D

serkan_istanbul
02-01-2013, 21:02
Ellerinize sağlık inşallah hepsi güzel güzel gelişirde sizi üzmezler. Sevgiler

bay tömürcek
02-01-2013, 22:59
Evet ablam valla her şeyi tek başıma yapmaya alışkınım ben elektirik işi tamir işi aa böyle çivi çakma bunlar bişey değil yaparım yani :D

Maşallah gülsen ablacım ya ben sediri çaktım falan deyince şakadan takılıyosun zannettim :D Hadi çivi keser ustalığına da alıştık diyelim şimdi bide tamir elektrik işi çıktı iyi mi :D Valla abla çok marifetli çok neşeli bi insansın Allah hepsini daim etsin ;)

GÜLSEN_
03-01-2013, 10:33
Ellerinize sağlık inşallah hepsi güzel güzel gelişirde sizi üzmezler. Sevgiler

Çok teşekkürler serkan bey inşallah üzmezler hep beraber görücez artık :p

GÜLSEN_
03-01-2013, 10:35
Maşallah gülsen ablacım ya ben sediri çaktım falan deyince şakadan takılıyosun zannettim :D Hadi çivi keser ustalığına da alıştık diyelim şimdi bide tamir elektrik işi çıktı iyi mi :D Valla abla çok marifetli çok neşeli bi insansın Allah hepsini daim etsin ;)

Ne yapayım ablacım,ben ir iş için kimseye minnet etmem, kendime minnet ederim.O zamanda böyle her işte parmağın oluyor iyi böyleyim ama. Çok büyük tamirat işleri olmazsa kendim hallederim. AMİİİİNNN İNŞALLAH ablacım güzel dileklerin için çok teşekkür ederim :D

bay tömürcek
03-01-2013, 13:49
Ne yapayım ablacım,ben ir iş için kimseye minnet etmem, kendime minnet ederim.O zamanda böyle her işte parmağın oluyor iyi böyleyim ama. Çok büyük tamirat işleri olmazsa kendim hallederim. AMİİİİNNN İNŞALLAH ablacım güzel dileklerin için çok teşekkür ederim :D

Valla çok iyi bişey abla ellerine sağlık ayrıca :D Her yiğidin harcı değil bu işler eniştem keseri tutup çivi bile çakamıyo :D:D

Papağan
03-01-2013, 14:40
Valla çok iyi bişey abla ellerine sağlık ayrıca :D Her yiğidin harcı değil bu işler eniştem keseri tutup çivi bile çakamıyo :D:D

Tömürcek çok ayıp,duymasın enişte;)

Sudenur
03-01-2013, 17:56
Karar verdim Gülsen abla, sen orkidelerin PİRİ'sin. :))

Tika
03-01-2013, 19:12
Balkonda yan yana dizdiğiniz saksıların düzeni çok hoşuma gitti.Çiçek,saksı bolluğunu seviyorum.
Evin içine almışsınız sanırım bir kısmını,yılbaşı çiçeklerini seviyorsunuz.Bende de iki minicik tomurcuklanan çelik var.Balkon serasında duruyorlar.
Orkideleriniz de çok güzel.Saksı-toprak değişimi fotoğraflarınız çok bilgilendirici olmuş.Ben orkidelerle şimdilik iyi anlaşamıyorum.Bir tane orkidem var;ama iyi bakamadığım için çiçek sapı kurudu.Kökleri de iyi durumda olmadığından toprağından çıkarıp diatomite diktim.Hayata tutunur umarım.

GÜLSEN_
03-01-2013, 21:10
Balkonda yan yana dizdiğiniz saksıların düzeni çok hoşuma gitti.Çiçek,saksı bolluğunu seviyorum.
Evin içine almışsınız sanırım bir kısmını,yılbaşı çiçeklerini seviyorsunuz.Bende de iki minicik tomurcuklanan çelik var.Balkon serasında duruyorlar.
Orkideleriniz de çok güzel.Saksı-toprak değişimi fotoğraflarınız çok bilgilendirici olmuş.Ben orkidelerle şimdilik iyi anlaşamıyorum.Bir tane orkidem var;ama iyi bakamadığım için çiçek sapı kurudu.Kökleri de iyi durumda olmadığından toprağından çıkarıp diatomite diktim.Hayata tutunur umarım.

sevgili tika keşke resimleyip yardım alsaydınız,orkidenizi diatomite ekerken çürümüş kökleri, sterilize edilmiş bir makasla temizlemeniz gerekti bunu yaptınızmı acaba ??? yoksa orkideniz ölebilir :(

sadecegeçen
03-01-2013, 21:13
çok güzel yaa imrenerek baktım çiçeklerine :)

GÜLSEN_
03-01-2013, 22:45
çok teşekkürler sadecegeçen umarım bir gün sizinde imrendiğiniz bu çiçeklerden olur, balkonumu ziyaretin beni mutlu etti her zaman beklerim :)

günebakan
04-01-2013, 12:04
Valla orkide deneyimlerinize bayıldım Gülsen hanım maşallahınız var umarım hepside tutarlar:)

GÜLSEN_
04-01-2013, 16:32
teşekkürler sn.günabakan inşallah köklenirler hepside :)

GÜLSEN_
05-01-2013, 10:20
çiçekçinin bitkin halde verdiği barış çiçeği canladı şimdide güzel çiçekler açıyor ;)

GÜLSEN_
05-01-2013, 10:31
hydroton da köklendirme çalışmalarına başladım inşallah başarılı olursam diğer çiçek çeliklerinde deniycem,ilk deneme dendrobiumda başladım,hadi hayırlısı :rolleyes: önce bir ped şişeyi resimde gördüğünüz gibi kestim,sonra ped şişenin taban kısmına 3 parmak yukardan 4 delik açtım,yıkadığım hydrotonları şişenin taban kısmına doldurup altdaki delik yere kadar su dolduruyoruz ve içine ekeceğimiz çeliği ekip şişenin diğer parçasını kapatıp bantlayıp bir poşete koydum Ocak 15 de açıp gözlemliycem tabi sizlerlede paylaşıcam ;)

GÜLSEN_
05-01-2013, 10:41
yılbaşı çiçeklerim hala açamadılar ama eli kulağında artık ;)

GÜLSEN_
05-01-2013, 10:43
buda episkiyam güzel kızım :p

GÜLSEN_
05-01-2013, 10:45
buda çok sevdiğim arap fulum can arkadaşım göndermişti saolsun işte küçüktü ama büyüdü yaza çiçeğinide görürüm inşallah :D

GÜLSEN_
07-01-2013, 16:59
veee işte beklenen an geldiii ;)

GÜLSEN_
07-01-2013, 17:04
SN.Ahmeter beyin gönderdiği selluka tohumu ekildi içini açıp baktığımda 3 büyük olan tohumu ektim inşallah filizlenir,Diatomite ekip streçle kapattım :rolleyes:

GÜLSEN_
07-01-2013, 17:10
ruj çiçeğimde tomurcuk verdi şimdi açıyomu ruj çiçeği :rolleyes:

GÜLSEN_
07-01-2013, 17:11
yine çiçekçimin çiçeği bittiği için bana verdiği kalanchoe 1 ay geçmeden yine çiçekle doldu :p

GÜLSEN_
07-01-2013, 17:14
Bay tömürcek in bana gönderdiği menekşe yapraklarımın yavruları :p

bay tömürcek
07-01-2013, 17:28
Gülsen ablacım maşallah menekşelerin ne güzel yavrulamışlar inşallah kayıpsız büyütüp açtıklarını da görürsün ;) O ruj çiçeğini de kıskanmadım değil hani :D Benimki anca kendine gelmeye başladı kargoda hasar görmüş zavallı ama şimdi yaprak aralarından sürgün uçları gözükmeye başladı darısı benimkinin başına :p

ıldır
07-01-2013, 22:39
yine çiçekçimin çiçeği bittiği için bana verdiği kalanchoe 1 ay geçmeden yine çiçekle doldu :p

Çiçekler sizi seviyor..Sizinde onları cok sevdığiniz resımlerden bellı..Elinize saglık.. Balkonunuzu gezmek zevklı oluyor....

sadecegeçen
07-01-2013, 22:47
Güzel çiçekleriniz ve camii manzaranız var;)

Tika
08-01-2013, 08:28
Ellerinize,emeklerinize sağlık.
Barış çiçeğiniz çiçek bile açmış,harika.Kalanchoe'da aynı şekilde.Çiçekçiniz görmesin,kıskanacak. :)
Yılbaşı çiçekleriniz için de gözünüz aydın.Bu mevsim sanırım ruj çiçeklerinin çiçeklenme zamanı,bendeki iki tür de çiçeklenmeye başladı.
Menekşeleriniz de sağlıklı bir şekilde köklenmiş.Köklendirme aşamasında nasıl bir toprağa dikiyorsunuz? Toprak yüzeyinde turuncu renkler hakim.Ben de sukulentlerimi köklendirmeye çalışıyorum;ama bazıları köklendikleri halde kurudu;acaba yeterince nemli mi tutamadım da böyle oldu?

GÜLSEN_
08-01-2013, 08:30
Gülsen ablacım maşallah menekşelerin ne güzel yavrulamışlar inşallah kayıpsız büyütüp açtıklarını da görürsün ;) O ruj çiçeğini de kıskanmadım değil hani :D Benimki anca kendine gelmeye başladı kargoda hasar görmüş zavallı ama şimdi yaprak aralarından sürgün uçları gözükmeye başladı darısı benimkinin başına :p

Teşekkür ederim ablacım biraz geç yavruladılar ama olsun sonuçta yavruladırlar,senin ruj çiçeğini bir resimlede bakayım inşallah senin ruj çiçeğide tomurcuktur ;)

GÜLSEN_
08-01-2013, 08:32
Çiçekler sizi seviyor..Sizinde onları cok sevdığiniz resımlerden bellı..Elinize saglık.. Balkonunuzu gezmek zevklı oluyor....

Çok teşekkür ederim sn.ıldır balkonumu ziyaretiniz beni mutlu etti her zaman beklerim bol çiçekli günler diliyorum

GÜLSEN_
08-01-2013, 08:38
Ellerinize,emeklerinize sağlık.
Barış çiçeğiniz çiçek bile açmış,harika.Kalanchoe'da aynı şekilde.Çiçekçiniz görmesin,kıskanacak. :)
Yılbaşı çiçekleriniz için de gözünüz aydın.Bu mevsim sanırım ruj çiçeklerinin çiçeklenme zamanı,bendeki iki tür de çiçeklenmeye başladı.
Menekşeleriniz de sağlıklı bir şekilde köklenmiş.Köklendirme aşamasında nasıl bir toprağa dikiyorsunuz? Toprak yüzeyinde turuncu renkler hakim.Ben de sukulentlerimi köklendirmeye çalışıyorum;ama bazıları köklendikleri halde kurudu;acaba yeterince nemli mi tutamadım da böyle oldu?

Teşekkür ederim tika arkadaşım,menekşe toprağım söğüt torfuna biraz bizim bahçe toprağından birde hazır menekşe toprağı karışımı almıştım bu üçünü karıştırdım,kuruyan sukulentleriniz neden kurudu anlamadım sanırım dediğiniz gibi kuruduysa eğer susuzluktandır yok kökler çürüyerek ölüyorsa fazla sulamadandır arkadaşım

GÜLSEN_
08-01-2013, 08:40
Bu sabahın 2 sürpriziyle karşılaştım balkona çıktığımda, 3gündür yağmur yağıyodu bu sabah kalktım baktım güneşli hava dışardaki serayı açayım çiçekler güneşlensin diye dışarı çıktığımda bu manzarayla karşılaştım :D

GÜLSEN_
08-01-2013, 08:41
Karla karşılaşınca çok şaşırdım ve çiçeklerin olduğu tarafa gidince bir şok daha yaşadım karanfil bu karda kıyamette açmış :rolleyes:

fdogru
08-01-2013, 10:53
1. toprak karışımını bir türlü tutturamayacağım sanırım.
2. o koliden ben de istiyoruuuummm :)))))
3. değişik ve ucuz saksıları nereden buluyorsunuz anlamadım. Ya benim karşıma çıkmıyorlar ya da ben yeterince gezmiyorum.

Maşallah diyorum bitkilerinize, mutluluklar diliyorum kızınıza ve size de sevgilerimi sunuyorum. Takdire şayan bir sabrınız var.. Bravo

Bayçalı
21-01-2013, 16:19
Merhaba Gülsen hanım epeydir yazmıyorsunuz sayfanıza mühim birşey yoktur umarım:( sizi gaziantep de ararken izmir de bulduk orkide ve etobur toplantısında görüldünüz detayları yazarsınız bizde sayenizde bilgi sahibi olmuş oluruz umarım faydalı olmuştur sevgiler :D:D:D

ıldır
21-01-2013, 18:51
Evet Gülsen hanımı İzmir e transfer ettik..Arayanlara duyurulur....

GÜLSEN_
23-01-2013, 14:14
Merhaba Gülsen hanım epeydir yazmıyorsunuz sayfanıza mühim birşey yoktur umarım:( sizi gaziantep de ararken izmir de bulduk orkide ve etobur toplantısında görüldünüz detayları yazarsınız bizde sayenizde bilgi sahibi olmuş oluruz umarım faydalı olmuştur sevgiler :D:D:D

Selam sn.BAYÇALI evet uzun zaman sayfamla ilgilenemedim rahatsızlığımdan dolayı doktora gittim izmire ben ordayken etobur ve orkide toplansıtısı olunca katıldım arkadaşımla ama inanın hiç bir bilgi verilmedi **** benim bildiklerimin dışında bir bilgi paylaşımı olmadı diyeyim,etobur bitkiler hiç yoktu zaten orkidelerdede bildiklerimin dışında bir bilgi verilmedi.İzmirdeki arkadaşlarla bizde toplandık o gün çok güzeldi bütün arkadaşlar bir sürü çiçeklerle gelmişlerdi hepimiz paylaştık çok güzel sohbetler bilgiler paylaşıldı herkes çok mutlu bir şekilde ayrıldı :D bütün paylaşımlarımız resimlendi sizlerle paylaşmak için :)

GÜLSEN_
23-01-2013, 14:34
İzmirdeki arkadaşlarla toplandığımızda gelen çelikleri paylaştık benim aldıklarımı bu sabah ektim :D paylaşımlarımız arasında arkadaşımın kendi doğal kompostlarla yetiştirdiği kocaman bal kabağı ve kurutulmuş mısır bile vardı :p

GÜLSEN_
23-01-2013, 14:37
bu orkidelerimide etobur beyden aldım bizzat kendisi eve kadar zahmet edip getirdi çok teşekkür ediyorum kendisine cymbidium ve 2 phalanopsisler

GÜLSEN_
23-01-2013, 14:40
Maalesef eve döndüğümde bütün yılbaşılarımın tomurcuklarını susuzluktan kuruduğunu görünce çok ama çok üzüldüm :(

GÜLSEN_
23-01-2013, 14:49
Bu phalanopsis beyaz fuşya çizgili orkideyi kızımın evinin yanındaki çiçekçide gördüm bayıldım ama maalesef çiçekçiyle fiyat konusunda anlaşamadığımız için alamadım

GÜLSEN_
23-01-2013, 14:50
İzmir orkide toplantısına getirilen cattleya çiçekleri kokuluydu

GÜLSEN_
23-01-2013, 14:52
İzmirde ünal beyin kaktüs serasına gittik arkadaşımla bir kaç resim sizler için

GÜLSEN_
23-01-2013, 14:54
Gaziantebe döndüğümde bu sürprizle karşılaştım;)31 Aralıkta ektiğim kaktüs tohumlarım fizilenmeye başlamış :p

GÜLSEN_
23-01-2013, 14:56
Bu boyu küçük sukulentimde boyuna bakmadan sarı sarı minik güzel çiçekler açmış çok şekerdi :p

GÜLSEN_
23-01-2013, 14:58
bunu bir arkadaşım hediye getirdi ama adını bilmiyorum öğrenir öğrenmez yazıcam sanaırım crassula türü bir sukulent :rolleyes:

Bayçalı
23-01-2013, 15:00
Gülsen hanım rahatsızlığınız için geçmişolsun allah şifa versin yeni bitkileriniz hayırlıolsun:) yılbaşı çiçeğiniz için üzüldüm:( mevlüt kandiliniz kutluolsun.

GÜLSEN_
23-01-2013, 15:04
Gülsen hanım rahatsızlığınız için geçmişolsun allah şifa versin yeni bitkileriniz hayırlıolsun:) yılbaşı çiçeğiniz için üzüldüm:( mevlüt kandiliniz kutluolsun.

Çok teşekkür ederim sn. BAYÇALI napalım kökü sağlam çok şükür bir dahaki yılı bekliycem artık açmaları için bu yıl ilk defa açıcaklardı dört gözle bekliyordum ama kısmet değilmiş ne diyelim :( sizinde kandiliniz kutlu olsun

Sudenur
23-01-2013, 23:04
Hoşgeldiniz Gülsen abla. Rahatsızmışsınız geçmiş olsun. :)) Yeni bitkilerinizi sağlıklı günlerde yetiştirmenizi diliyorum, Ünal beyin serasından aldığınız kaktüsleri göremedim? ;) :))

GÜLSEN_
23-01-2013, 23:30
Hoşgeldiniz Gülsen abla. Rahatsızmışsınız geçmiş olsun. :)) Yeni bitkilerinizi sağlıklı günlerde yetiştirmenizi diliyorum, Ünal beyin serasından aldığınız kaktüsleri göremedim? ;) :))

Hoş gördüm sudenur ablacım,teşekkür ederim evet biraz rahatsızım tedavim için gittim izmire.Ünal beyin kaktüs serasından bişey almadım çünkü istediğim türler yoktu ablacım

GÜLSEN_
23-01-2013, 23:32
Bu çiçeği nejade arkadaşım sayesinde tanıdım adının peperomia olduğunu öğrendim, inşallah bakımı hakkındada bilgi edinip bu güzel hediyemi yaşatırım

Denizardacan
25-01-2013, 19:14
Hoşgelmişsin Gülsen abla iyisin umarım.
Yılbaşılara üzüldüm ama olmuşla ölmüşe birşey yapılmazmıi canın sağolsun.Bu arada getirdiğin bitkilere bayıldım çok güzeller, en son karedeki nasıl bir bitki bir orkide türü mü. Hepsini iyi günlerde büyüt ablacım .

beka
26-01-2013, 15:34
az önce suda köklendirdiğim gloxinia yapraklarını ektim:rolleyes:inşallah üretmeyi başarabilirsem gloxinia isteyen arkadaşlara gidicekler:p

Gülsen'cim senin elinde de yeşermeyen çiçek yok. Bir çiçekçi bana ev de üretilmesi zor demişti. Görüyorum ki sevgine hiçbir çiçek karşı koyamıyor.

beka
26-01-2013, 16:04
hediye gelen orkidemin yaprağı kıvır kıvır sanki sizcede öylemii??

Sanırım vitamin eksikliği olabilir

GÜLSEN_
03-02-2013, 11:11
Gülsen'cim senin elinde de yeşermeyen çiçek yok. Bir çiçekçi bana ev de üretilmesi zor demişti. Görüyorum ki sevgine hiçbir çiçek karşı koyamıyor.

sevgili arkadaşım beka sanırım bazı kişiler insanları olumsuz yönde etkiliyorlarki bişeyleri üretmesinler, gayette güzel üretiliyor ev ortamında evet başta bir kaç yaprak çürüttüm suda köklendireyim derken ama deneye deneye öğreniyor insan bişeyleri.Orkideler içinde öyle demişlerdi bir zamanlar bana, bakımı çok zor aman hiç almayın diye ama şimdi benim gayet sağlıklı ve güzel orkidelerim var bakımıda hiç zor değil kaktüsler gibi çok su vermiycen sadece nem ve ışık istiyor.Sizinde dediğiniz gibi sevginin çekim gücüne hiç bir canlı karşı koyamıyor :D

GÜLSEN_
03-02-2013, 11:12
yeni güzelim peperomia tomurcuk vermiş :D

GÜLSEN_
03-02-2013, 11:14
hoyacı dostum missmenas dan öğrendiğim kadarıyla tricolor zor köklenme sağlayan bir hoya türüymüş ama benim triolor çeliğimi ben hydrotonda 1 ayda köklendirdim ;) artık hoya karışımı toprağına ve yeni saksısına alma zamanı gelmiş :p

GÜLSEN_
03-02-2013, 11:17
yine bir arkadaşımdan gelen yeni minklerim adlarını henüz öğrenemedim öğrenince hepsi ayrı ayrı yazılıcak :rolleyes:

GÜLSEN_
03-02-2013, 11:19
bunlarda saksıya ekilip yeni evlerindeki yerlerini almaya hazır halleri :rolleyes:

GÜLSEN_
03-02-2013, 11:20
bunlarda yeni aldığım kaktüslerim :p

alacakaranlik
04-02-2013, 20:49
Takip ediyorum, not ediyorum hepsini :D :D
Abla su iki sukkulent ( biri siyah biri boru tipli ). benim önceki satıs listelerinde vardı bakarsın ;)

Nevzat
05-02-2013, 08:51
Maşallah GÜLSEN hnm. yok yok yani.... tebrikler.:o

GÜLSEN_
05-02-2013, 11:12
teşekkürler nevzat bey :D

GÜLSEN_
05-02-2013, 11:13
samet ablam onlar halil beyden geldi sende görmedim ben :)

GÜLSEN_
05-02-2013, 21:39
katmerli kalanchoelerim katmerleri gittikçe uzuyor ama görüntü çok güzel ;)

GÜLSEN_
05-02-2013, 21:41
Hoya Tricolor hydrotonda köklendi ve hydrotondan çıkarıp hyoa karışımı toprağına ekildi ve rafda diğerlerinin yanında yerini aldı :rolleyes:

GÜLSEN_
05-02-2013, 21:55
suya köklenmesi için koyduğum turuncu kalanchoe suda çiçek açtı :rolleyes:

GÜLSEN_
05-02-2013, 21:57
buda değişik bir atlas türü izmirden bir arkadaşım getirmişti suda köklendirdim ekime hazır ;)

farpali
05-02-2013, 23:42
suya köklenmesi için koyduğum turuncu kalanchoe suda çiçek açtı :rolleyes:

Fesüphanallah!!!....Sayın GÜLSEN...siz bence çiçekler için bir bakımevi açın..köklenen,suda çiçek açan......tam yeşil parmaksınız..Maşallah..

YeniGine
06-02-2013, 00:20
Sevgili GÜLSEN; bence sizin ne toprak, ne vitamin, ne gübre hiçbirşeye ihtiyacınız yok maşallah. Yeter ki eliniz değsin.
Gerçekten hayran kaldım, tebrikler... Maşallah!..

nılgun_dogan
06-02-2013, 02:03
Gülsencim inşallah bana gelince ellerini sımsıkı tutacam onunla uyuyacam ellerinin yeşilliği bulaşsın banada :)

berçin
07-02-2013, 02:10
Bu gece sayfanıza davetsiz misafir;İlk sayfadan itibaren tekrar gezdim dolaştım,elişi göz nuru işlemeleriniz dahil herşey emeğin ispatı...Kızınıza ömür boyu mutluluklar diliyorum,Allah mutluluğunu daim etsin...Sevgiler.

h_dogan
07-02-2013, 15:15
Allah nazardan saklasın hepsi çok güzel ellerinize sağlık. Bazı kişilerin bitkilerle uyumu gerçekten iyi ne dikseler tutuyor. Misal Sn. GÜLSEN ;)

GÜLSEN_
07-02-2013, 20:18
Fesüphanallah!!!....Sayın GÜLSEN...siz bence çiçekler için bir bakımevi açın..köklenen,suda çiçek açan......tam yeşil parmaksınız..Maşallah..

teşekkürlersn.farpali :rolleyes: çiçekler için bakımevi değilde bir sera açmayı düşünüyorum inşallah arkadaşım, o zaman bütün arkadaşlarımı serada toplayıp çalıştırıcam :D

GÜLSEN_
07-02-2013, 20:49
Sevgili GÜLSEN; bence sizin ne toprak, ne vitamin, ne gübre hiçbirşeye ihtiyacınız yok maşallah. Yeter ki eliniz değsin.
Gerçekten hayran kaldım, tebrikler... Maşallah!..

Teşekkürler YeniGine ;)

GÜLSEN_
07-02-2013, 20:54
Gülsencim inşallah bana gelince ellerini sımsıkı tutacam onunla uyuyacam ellerinin yeşilliği bulaşsın banada :)

İnşallah nilgünüm ALLAH kısmet etsin ben bir geleyim yanına sen sıkı sıkı tut ellerimden :D

GÜLSEN_
07-02-2013, 20:55
Bu gece sayfanıza davetsiz misafir;İlk sayfadan itibaren tekrar gezdim dolaştım,elişi göz nuru işlemeleriniz dahil herşey emeğin ispatı...Kızınıza ömür boyu mutluluklar diliyorum,Allah mutluluğunu daim etsin...Sevgiler.

Hoşgeldiniz sn.berçin safalar getirdiniz balkonumu ziyaretiniz beni mutlu etti her zaman beklerim güzel görüşleriniz ve dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum arkadaşım :o

GÜLSEN_
07-02-2013, 20:58
Allah nazardan saklasın hepsi çok güzel ellerinize sağlık. Bazı kişilerin bitkilerle uyumu gerçekten iyi ne dikseler tutuyor. Misal Sn. GÜLSEN ;)

Teşekkürler sn.h_doğan sayfamı ziyaretiniz beni mutlu etti,Severek gönülden yapılan her işte başarı kaçınılmazdır :o

GÜLSEN_
07-02-2013, 21:00
sn.Alacakaranlıktn aldığım budah ve yeni siyam ikizi kaktüsüm :D

İremsıla
08-02-2013, 09:14
Gülsen ablacığım yeni güzellerin harika ellerine sağlık.kızımın tatil başında bademcik ameliyatı nedeniyle,bu aralar uzak kaldım döndümki maşallahın var.kısmetse ev aldık baharda naçizane çiçeklerimle benide bekleyin canım sevgilerimle.

GÜLSEN_
08-02-2013, 11:53
Çok geçmiş olsun sevgili iremsılam ameliyatmı olmuş acil şifalar dilerim ablacım. ALLAH hayırlı etsin evini canım güle güle sağlıkla mutlulukla oturmayı nasip etsin inşallah .Dört gözle bekliycem güzel bahçenin görüntülerini ablacım.

İremsıla
11-02-2013, 08:59
Teşekkür ederim canım ablam,nihayet ev sahibi olucaz inşallah.site tarzı olsada 100 metrekare bahçemiz ve çiçeklerle süsleyebileceğim kadar hobi alanları var.müstakil istiyordum ama kısmet değilmiş,vardır bundada bir hayır diyorum.
1 aya kadar taşınıyoruz kısmetse o zaman fikirlerinizi almak istiyorum üstadlarım,haydi elimden tutun bende yeşil parmak olmak istiyorum.sizi seviyorum.saygılar.

farpali
11-02-2013, 12:56
Gülsen ablacığım yeni güzellerin harika ellerine sağlık.kızımın tatil başında bademcik ameliyatı nedeniyle,bu aralar uzak kaldım döndümki maşallahın var.kısmetse ev aldık baharda naçizane çiçeklerimle benide bekleyin canım sevgilerimle.

Çok geçmiş olsun..Acil şifalar dilerim minik yavrunuza.

GÜLSEN_
11-02-2013, 15:16
Teşekkür ederim canım ablam,nihayet ev sahibi olucaz inşallah.site tarzı olsada 100 metrekare bahçemiz ve çiçeklerle süsleyebileceğim kadar hobi alanları var.müstakil istiyordum ama kısmet değilmiş,vardır bundada bir hayır diyorum.
1 aya kadar taşınıyoruz kısmetse o zaman fikirlerinizi almak istiyorum üstadlarım,haydi elimden tutun bende yeşil parmak olmak istiyorum.sizi seviyorum.saygılar.

Sevgili iremsılam canım hayırlı uğurlu olsun yeni evin sağlıkla mutlulukla oturmayı nasip etsin inşallah,sen evine bahçene kavuş hayırlısıyla sen ne dersen ben seninleyim hiç merak etme ablacım her zaman ablan yanında ve destekçindir unutma.İremsılayı öpüyorum umarım iyileşmiştir ablacım.Selamlar....

GÜLSEN_
11-02-2013, 15:17
Miltoniam yeni yavru veriyor hadi bir yavru daha bebeğim 4 e tamamlamam lazım :p

GÜLSEN_
11-02-2013, 15:20
Dendrobium tomurcuk diye bekledim ama meğer yavru veriyormuş çok tatlılar :p

GÜLSEN_
11-02-2013, 15:21
kaktüs tohumlarım MAAŞALLAH çok güzel gelişiyorlar :rolleyes:

İremsıla
12-02-2013, 09:32
Çok geçmiş olsun..Acil şifalar dilerim minik yavrunuza.

Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için sevgili farpali.;)

GÜLSEN_
12-02-2013, 23:20
alacakaranlıktan gelen turuncu çiçekli kaktüsümün çiçekleri 4 günlük kargo eziyetine dayanamayıp bütün çiçekleri ve tomurcukları üstüne dikenlere yapışıp solmuşlardı ertesi sabah uyandığımda kaktüsümün bir çiçeği çok rahatlamış olucakki bana hafif gülümsedi :D

GÜLSEN_
12-02-2013, 23:22
bugün kafkas gülüm geldi taaa trabzonlardan gönderen abime çok teşekkür ediyorum.Gelir gelmez hemen saksısına ekildi,umarım o güzel çiçeklerini açar bende o miss kokuyu alırım :p

GÜLSEN_
12-02-2013, 23:25
suda köklenmesi için bıraktığım atlas türü çeliğim sudaki köklenmesi yetmemiş üsttende havai kök oluşturmaya başlamıştı kii artık daha fazla kök salmasını beklemeden ekeyim dedim :rolleyes:

GÜLSEN_
12-02-2013, 23:26
Dün gittiğim praktikerden çektiğim bir kaç çiçek ve fiyatları ;)

GÜLSEN_
12-02-2013, 23:27
en ucuz açelyalardı

GÜLSEN_
12-02-2013, 23:28
orkideler 19.90 dı tek dallı olanlar,hepside çok kötü olmuşlardı çiçekleri soluktu sadece bu beyaza bayıldım

Denizardacan
12-02-2013, 23:39
O beyaz ortası fuşya aranan orkideler arasındaydı alındı mı acaba:confused:
Bir de Gülsen abla bazen ne söyleyeceğimi şaşırıyorum, atlası suda köklendirmek de neyin nesi. Nasıl oluyor bu işler hiç anlamıyorum.
Maşallah diyorum, iyi geceler diliyorum.

GÜLSEN_
13-02-2013, 12:55
sevgili Denizardacan sadece kaynamış soğumuş suda bekletiyorum mutfakta rafda köklenincede ekiyorum ablacım özel bişey yapmıyorum :D yok be ablam henüz alamadım o orkideyi :)

GÜLSEN_
13-02-2013, 12:56
bu sabah İstanbuldan gelen orkidelerim :rolleyes:

GÜLSEN_
13-02-2013, 12:57
çiçeklerin yakın görüntüsü

GÜLSEN_
13-02-2013, 13:00
sabah kaltığımda hava çok güzeldi seramı açtım biraz güneşlensinler diye ;)

milaca2010
13-02-2013, 13:04
Orkideleriniz maşallah çok güzeller; uzun seneler çiçekleriyle sizi mutlu etsinler Gülsen hanım.
Esen kalınız. Saygılar...

GÜLSEN_
13-02-2013, 13:04
çileklerim olmaya başlamış bile :p

GÜLSEN_
13-02-2013, 14:19
çok teşekkürler sn.milaca2010 daha güzelleri sizlerin olsun. Selamlar ....

farpali
13-02-2013, 15:18
bu sabah İstanbuldan gelen orkidelerim :rolleyes:

Harikalar..İyi günlerde büyütün.

İremsıla
13-02-2013, 18:41
çileklerim olmaya başlamış bile :p[/QUOTE]

Maşallah gülsen abla çileklerinde senin gibi her dem çiçekli bahar tazeliğinde pırıl pırıllar.sevgilerimle.

GÜLSEN_
13-02-2013, 23:11
çok teşekkürler sevgili farpali ve sevgili iremsılam :D

GÜLSEN_
15-02-2013, 13:08
sevim arkadaşımın gönderdiği sihirbaz gülüm tutmuş arkadaşlar :)

GÜLSEN_
16-02-2013, 11:44
peperemo diye bildiğim ama daha sonrada hosta olduğunu öğrendiğim çiçeğim açtı arkadaşlar :p

Sevgi Durul
16-02-2013, 11:57
Bence bitkiniz hosta değil, sevgili GÜLSEN. Buradaki (http://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/8357.htm) bitkilerle karşılaştırın isterseniz. Ama çiçeği çok güzelmiş.:)

gokcegokce
16-02-2013, 14:06
Maşallah sevgili Gülsen elinizden hiç bir bitki tutmamazlık, açmamazlık yapmıyor. Keşke benim de böyle bir kabiliyetim olsaydı. Sevgiler...

kezba-n
16-02-2013, 15:27
Sevgili Gülsen Abla, kış boyunca çiçeklerini defalarca izledim.Bayıldım tek kelimeyle.Ellerinize sağlık,emeğinize sağlık,gönlünüze sağlık.Yaşadığım yer itibarıyla öyle büyük yapı marketlere ulaşamıyorum.Sera zaten hak getire.Bütün cesaretimi toplayarak bazı çiçek filizlerine talip olmak istiyorum.Henüz erken biliyorum ama içim kıpırdıyor her sayfaya girdiğimde.

GÜLSEN_
17-02-2013, 09:44
Bence bitkiniz hosta değil, sevgili GÜLSEN. Buradaki (http://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/8357.htm) bitkilerle karşılaştırın isterseniz. Ama çiçeği çok güzelmiş.:)

Sevgili arkadaşım bendeki hostayı ege botanikten bir arkadaşım almış bana hediye etti sanırım minyatür hosta ege botanikten hosta olduğunu söylediler kii botanik bahçesindekiler bu konuda oldukça bilgili kişiler ona güvenerek hosta olduğuna eminim çiçek ve yaprak şeklide çok benziyor ama bendeki minik bişey,verdiğiniz sayfadaki hostalar bahçede olan hostalar onlarıda biliyorum bahçemde var ve çok güzel kokuyor beyaz olan maalesef bendeki bu hostanın çiçeği kokmuyo :)

GÜLSEN_
17-02-2013, 09:46
Maşallah sevgili Gülsen elinizden hiç bir bitki tutmamazlık, açmamazlık yapmıyor. Keşke benim de böyle bir kabiliyetim olsaydı. Sevgiler...

sevgili gokcegokce bu kabiliyet işi değil gönül işi bence severek yaptığın hiç bir işte başarısız olmazsın arkadaşım denemeni tavsiye ederim, sende en az benim kadar severek yaptığını biliyorum kesin başarılı olursun ;)

GÜLSEN_
17-02-2013, 09:47
Sevgili Gülsen Abla, kış boyunca çiçeklerini defalarca izledim.Bayıldım tek kelimeyle.Ellerinize sağlık,emeğinize sağlık,gönlünüze sağlık.Yaşadığım yer itibarıyla öyle büyük yapı marketlere ulaşamıyorum.Sera zaten hak getire.Bütün cesaretimi toplayarak bazı çiçek filizlerine talip olmak istiyorum.Henüz erken biliyorum ama içim kıpırdıyor her sayfaya girdiğimde.

Kezbancım doğuda maalesef dediğin gibi büyük yapı marketler yok bizlerde arkadaşlardan gelenlerle idare ediyoruz,benden istediğin ne varsa çelik verebileceğim mutlaka gönderirim için rahat olsun sevgiyle kal :p

kezba-n
17-02-2013, 19:39
Kezbancım doğuda maalesef dediğin gibi büyük yapı marketler yok bizlerde arkadaşlardan gelenlerle idare ediyoruz,benden istediğin ne varsa çelik verebileceğim mutlaka gönderirim için rahat olsun sevgiyle kal :p

Hani içim kıpır kıpır demiştim ya mesajı görünce çok mutlu oldum.Uygun zamanlamayı bekliyorum malum kış aylarındayız.Baharla beraber yine yazarım ben güzellerin adını.

Canan
18-02-2013, 20:40
Ne zamandır uğramamıştım oh gözüm gönlüm açıldı, eline sağlık, hepsi harikalar...

Ayşe Derin
19-02-2013, 10:02
Gülsen yokluğumda ne çok değişiklik olmuş.
Selam ve sevgilerimle...

GÜLSEN_
19-02-2013, 23:01
Ne zamandır uğramamıştım oh gözüm gönlüm açıldı, eline sağlık, hepsi harikalar...

evet canan hanım epeydir sizleri göremiyorum hoş geldiniz safalar getirdiniz balkonumu şenlendirdiniz arkadaşım güzel görüşleriniz için teşekkür ederim ;)

GÜLSEN_
19-02-2013, 23:02
Gülsen yokluğumda ne çok değişiklik olmuş.
Selam ve sevgilerimle...

evet arkadaşım uzun zaman oldu görüşemedik selamın başım üstüne bendende selamlar sevgiler ayşecim

GÜLSEN_
20-02-2013, 12:40
hosta çiçeğimin ikinciside açtı :rolleyes:

GÜLSEN_
20-02-2013, 12:41
kaktüs bebeklerimin son halleri ;)

GÜLSEN_
20-02-2013, 12:43
Marketten aldığım armutların dış fileleri çok hoşuma gidince nerde değerlendirebilirim diye düşündüm ve dervişin fikri neyse zikri o olurmuşya bakın bunlara güzel kılıf oldular :D

GÜLSEN_
20-02-2013, 12:47
Artık benimde kafkas gülüm var taaaa Trabzondan geldi misler gibi kokuyo kokusu nasıl derseniz ful,sümbül,leylak ve zambağı toplamış bir demet yapmışsınız farz edin muhteşem bir koku herkes bir kafkas gülüne sahip olmalı bence ;)

GÜLSEN_
20-02-2013, 12:49
bunlarda sevgili arkadaşım berrinbb hanımdan gelen lisi tohumlarım filizlendiler umarım büyütüp çiçeklerinide görürüm :rolleyes:

GÜLSEN_
20-02-2013, 12:50
Atlaslarım seralarında bir sürü yeni sürgün veriyorlar :D

farpali
20-02-2013, 15:19
Hepsine topluca kocaman bir Maşallahhhh !...Bu sayfaya yakışırrr...Müsadenizle ...

GÜLSEN_
20-02-2013, 17:26
AAAYYY canım benim çoook teşekkürler :)

Sudenur
21-02-2013, 00:10
:eek: Çok yaratıcısın Gülsen abla. Ne eksen tutuyor, ne yapsan, ne giysen, ne diksen harika oluyor. ;)

GÜLSEN_
21-02-2013, 10:58
teşekkürler sudenur ablacım senin güzel bakışından :)

GÜLSEN_
21-02-2013, 20:31
arkadaşlar bu sabah bu sürprizle karşılaştım miltonia orkidemi böcekler istila etmişti hemen balkona laıp ilaçladım ve akşama kadar balkonda kaldı,akşam aldım içeri yapraklarını sildim böceklerden temizledim,çiçek dalının bağlı olduğu çubuğa baktım boydan boya küf olmuştu,hemen çıkardım ve baktım saksının içinde olan kısımda yine böceklenmeler vardı hemen toprağını boşalttım bir kaba ama toprağı temizdi ama toprakta farklı bir maddeyle karşılaştım,çiçekçilerin dal çiçek için kullandıkları yeşil renkli bir çeşit süngerlerden vardı içinde parçalanmış şekilde onları ayıkladım temizledim neyse bu arada baktım iki kök boşaltmışken böldüm ikiye ve birerde yeni sürgün vermişlerdi :(

GÜLSEN_
21-02-2013, 20:32
akşam içeri aldım ölü böcekleri temizledim :p

GÜLSEN_
21-02-2013, 20:34
içindeki yeşil süngerimsi maddeleri seçtim çıkardım olmadı makarna süzgeciyle eledim işte görüntüler :mad:

GÜLSEN_
21-02-2013, 20:36
ve sonra köklerini dikkatli bir şekilde ayırdım ;)

GÜLSEN_
21-02-2013, 20:37
bu sabah bir sürprizle daha karşılaştım :D hoya lacunosam tomurcuk vermişti :D

GÜLSEN_
21-02-2013, 20:39
Dendrobiumu ayırmıştım yaklaşık 1 buçuk ay önce sonradan bir sürü yeni sürgünler vermeye başladı ve bu sabah birde bu sürgünün altındaki çıkıntıyı gördüm acaba bu dendrobiumun yeni filizinden çıkan köklenme olabilirmi???

GÜLSEN_
21-02-2013, 20:41
her zamanki gibi benim suda köklendirme yaptığım turuncu kalancheo ler suda köklendiler atlas çaliğiyle birlikte :rolleyes:

gokcegokce
21-02-2013, 20:42
Gülsen Ablacım, sen cidden efsunlusun. Hoyayı da açtıracaksın ya, maşallah diyorum nazarım değmesin sana. Bu arada orkiden için üzüldüm ama biliyorum ki senin elinde her şey hayat bulur, düzelecektir. Sevgiler.

Denizardacan
22-02-2013, 23:04
bu sabah bir sürprizle daha karşılaştım :D hoya carnosam tomurcuk vermişti :D

Hoya lacunosa olmasın o tomurcuğun sahibi Gülsen ablacım;), bu arada müjde evet o yandan çıkan uzantı da dendrobium filizinin kökü.
Efsunlusun bence de maşallah kırkbin kere maşallah;)

GÜLSEN_
24-02-2013, 22:33
Teşekkür ederim can kardeşlerim gokçegokçe ve denizardacan efsunlu falan değilim ama sanırım tanrı vergisi bir şey bu,evet hoya lacunosa tomurcuklandı ,ayrıca hoya bella diatomitte yaprakları sararmaya başlayınca hoya toprağına almıştım herkes diatomitten toprağa geçirirsen yaşamaz dediler ama ben evvelgün çok güzel bir yeni sürgün gördüm bellamda,o kadar çok sevindimki anlatamam :D

Denizardacan
24-02-2013, 22:49
Gözün aydın;)
Ben o sürgünü göremedim aslında yakın çekim mümkün müdür:confused:

melek yüzlü
25-02-2013, 14:48
Merhaba Gülsen Ablacım,
Facebook şifremi karıştırdım açamıyorum bir türlü. Çiçeklerin harika senin elinden geçen bütün çiçekler canlanıyor. Bu güzel çiçeklerini bizimle paylaştığın için çok ***. ederim. Kıskanıyorum vallahi seni.

melek yüzlü
25-02-2013, 14:49
Merhaba Gülsen Ablacım,
Facebook şifremi karıştırdım açamıyorum bir türlü. Çiçeklerin harika senin elinden geçen bütün çiçekler canlanıyor. Bu güzel çiçeklerini bizimle paylaştığın için çok ***. ederim. Kıskanıyorum vallahi seni.

bay tömürcek
25-02-2013, 19:53
Gülsen ablamm ;) Herşey çok güzel yine maşallah artık bu suda çimlendirmeye gülsen tekniği denecek heralde ablacım suda çimlendirmede sınır tanımıyosun atlasları bile suda çimlendiriyosun tü tüü maşallah:p Gülsen abla gözüme bişey çarptı 1383. mesajında carnosam tomurcuk vermiş yazmışsın ya hani o hoya lacunosa değil mi ki?:)

GÜLSEN_
25-02-2013, 20:18
teşekkürler melek yüzlü kıskanma ablacım ilerde sende böyle olucan inşallah :D

GÜLSEN_
25-02-2013, 20:21
Gülsen ablamm ;) Herşey çok güzel yine maşallah artık bu suda çimlendirmeye gülsen tekniği denecek heralde ablacım suda çimlendirmede sınır tanımıyosun atlasları bile suda çimlendiriyosun tü tüü maşallah:p Gülsen abla gözüme bişey çarptı 1383. mesajında carnosam tomurcuk vermiş yazmışsın ya hani o hoya lacunosa değil mi ki?:)

bay tömürcek kardeşim inanki sen uyarana kadar farketmedim lacunosaya carnosa yazmışım çok teşekkürler ablacım hemen düzelttim :o.. Suda köklendirmeyi herkes yapıyor ablacım bir tek ben değilim sanırım :p

alacakaranlik
25-02-2013, 23:02
Bir rivayete göre kullanılan su aslında kutsal su imiş :D :D

GÜLSEN_
26-02-2013, 18:02
ALLAH iyiliğini versin emi ne güldüm okuyunca alacakaranlık kardeşim :D

GÜLSEN_
26-02-2013, 18:04
veee bugün taylanddan gelen minyatür orkidelerime kavuştuumm :rolleyes:

GÜLSEN_
26-02-2013, 18:07
havalar 2 gündür günlük güneşlik ve balkondaki çiçeklerim bayram havası yaşıyorlar ;)

GÜLSEN_
26-02-2013, 18:08
ters lalelerim filizlendiler biri mor diğeri turuncu :p

GÜLSEN_
26-02-2013, 18:09
sümbüllerim açmaya başladılar ;)

bay tömürcek
26-02-2013, 20:21
bay tömürcek kardeşim inanki sen uyarana kadar farketmedim lacunosaya carnosa yazmışım çok teşekkürler ablacım hemen düzelttim :o.. Suda köklendirmeyi herkes yapıyor ablacım bir tek ben değilim sanırım :p

Ne demek ablacım önemli değil benim de resmin üstündeki yazıyı okunca gözüme çarptı terslik ;) Ablacım suda köklendirmeyi herkes yapıyor ama belli başlı şeylerde yapıyoruz sen sınır tanımıyorsun diye dedim :p Alacakaranlığın da dediği gibi su kutsal su bence:dilli: Aaa gülsen abla işin sırrını bulduuumm zemzem suyuu :D:D

alacakaranlik
26-02-2013, 21:31
bu balkon da ne cay içilir şimdi :D :D

rukiyeözgür
26-02-2013, 21:35
Bayıldım bayıldım maşallah:) Onlar ne güzel sümbüller öyle:)

GÜLSEN_
27-02-2013, 11:08
bu balkon da ne cay içilir şimdi :D :D

Buyrun can dostlarım hepinizi beklerim çayın lafı bile olmaz sizleri balkonumda görmekten çok mutlu olurum her zaman ;) alacakaranlık ablacım ne zaman istersen buyur çayın hazır bil ;)

Asya Ceylan
27-02-2013, 11:15
ama ama bende isterim ;)

GÜLSEN_
27-02-2013, 11:17
Bayıldım bayıldım maşallah:) Onlar ne güzel sümbüller öyle:)

Teşekkürler rukiye hanım geçen yıl daha çokdu sümbüllerim isteyene verdim verdim bunlar kalmış elimde,beyaz bir tane kalmış şimdi açınca gördüm :p

berçin
27-02-2013, 15:35
Ne güzel sıralamışsınız sümbülleri,çok güzel görünüyorlar maşallah.Bu sene biraz erkenciler ama güzelliklerinede doyum olmuyor.

YeniGine
27-02-2013, 23:58
Sevgili Gülsen; maşallah sümbüller ne kadar güzel olmuşlar; eski soğanlardan mı, yeni mi aldınız soğanlarını?
Çok güzel olmuşlar, imrendim gerçekten, ellerine sağlık.

melek yüzlü
28-02-2013, 23:15
Gülsen ablacım anthirum çiçeği hakkında bilgin var mı? Toprağı nasıl olmalı?

GÜLSEN_
01-03-2013, 09:38
ama ama bende isterim ;)

Sevgili arkadaşım Asya Ceylan uzun zamandır görünmüyorsunuz,merak ettim..Balkonuma her zaman beklerim arkadaşım çay,kahve ne içmek istersen başım üstünde yeriniz var arkdaşlar ;)

GÜLSEN_
01-03-2013, 09:40
Sevgili Gülsen; maşallah sümbüller ne kadar güzel olmuşlar; eski soğanlardan mı, yeni mi aldınız soğanlarını?
Çok güzel olmuşlar, imrendim gerçekten, ellerine sağlık.

Hoş geldin sevigli YeniGine sümbüllerimi geçen baharda almıştım arkadaşım geçen yıldan kalan soğanlarımız bu yılda sağlıkla güzelliklerini paylaştılar :p

GÜLSEN_
01-03-2013, 09:43
Gülsen ablacım anthirum çiçeği hakkında bilgin var mı? Toprağı nasıl olmalı?

Melek yüzlü kardeşim anthurium benimde vardı geçen yıl bilinçsiz bakımdan kaybettim başlrda çok güzel gidiyordu o kadar güzel parlak ve büyük yaprakları ve kırmızı çiçekleri olduki anlatamam sonra evdeki diğer çiçeklere verdiğim sıvı besinden verince kurtaramadım kurudu sonradan arştırdığıma göre anthurium lara orkide besini vermek gerekirmiş,toprağı genelde torf oluyor kökleri fazla sıkmaması lazım ablacım :p

GÜLSEN_
01-03-2013, 14:52
Sümbüllerim :)

melek yüzlü
01-03-2013, 17:18
Sümbüllerin harika olmuş Gülsen Ablacım. Zaten senin bütün çiçeklerin bir harika. Geçen yıl bana gönderdiğin atlası yaşatamadım. Çok üzüldüm. Bence o senin elinin kerametinden çiçekler bu kadar güzel oluyor. Yılan kaktüs duruyor. Daha büyümedi havalar çok güzel gidiyor güneşlensinler diye kaktüslerimi dışarı çıkardım.

melek yüzlü
01-03-2013, 17:22
Bu arada Gülsen ablacım. Ben burda geçen yıl orkide besini bulamadım. Çiçekli bitkiler için Ayvalı diye bir besin buldum. Onu orkideme koydum. Açtıkça açtı görenleri hayran bıraktı. Aldığımdan daha güzel oldu. Bu sene besin veremedim gene açtı ama geçen yılki kadar çok çiçeği yok. Facebook'u açabilirsem sana resmini yollarım. Yani bu besinlerin hepsi bence aynı gibi geliyor.

GÜLSEN_
01-03-2013, 22:03
Sümbüllerin harika olmuş Gülsen Ablacım. Zaten senin bütün çiçeklerin bir harika. Geçen yıl bana gönderdiğin atlası yaşatamadım. Çok üzüldüm. Bence o senin elinin kerametinden çiçekler bu kadar güzel oluyor. Yılan kaktüs duruyor. Daha büyümedi havalar çok güzel gidiyor güneşlensinler diye kaktüslerimi dışarı çıkardım.

Ablacım atlasın tutmadıysa üzülme elimde bir çelik var suda köklendirdiğim istersen gönderebilirim sana,besinlerin orkidler içereği aynıdır yaramış demek orkidelerine sevindim resimlerini bekliyorum melek yüzlü ;)

melek yüzlü
02-03-2013, 00:55
Sağol Gülsen ablacığım. Çok teşekkür ederim yine yüce gönüllü olduğunu gösterdin. Vallahi ablacım atlası nasıl suda köklendirdin. Bence sende biraz tutsun öyle alayım ablacım. Sanki bana gelince bozulacak gibi hissediyorum. Bozulunca da üzülüyorum. Bu arada orkidem 3 senelik yeni aldığımda bir tane dalı vardı. En kısa zamanda resimlerini yollayacağım. Geçen yıl coştukça coştu eşimin ark. dalga geçi bunu satalım iyi para kazanırız diye. İstersen o besinden sana da yollayabilirim. Orkidelere iyi geliyor.

GÜLSEN_
02-03-2013, 22:54
sevinirim ablacım o besinden gönderebilirsen çok teşekkür ederim ayrıca bendeki suda köklendirdiğim atlası ben küçük bir saksıya ekerim senin için köklendikten sonra korkmana gerek yok ablacım rahat ol, kaktüslerin bakımı gibi toprağı geçirgen olucak iyice kurudukça su vericeksin o kadar :)

melek yüzlü
02-03-2013, 23:57
Gülsen ablacım çok oluyorum ama episca ve full çiçeğinden de bir parça gönderebilirsen sevinirim. Sen besinin yanında Ankaradan başka bir şey istersen göndereyim. Nasılsa kargo gelecek.

rukiyeözgür
03-03-2013, 21:05
Merhabalar Gülşen hanım ;) Sizin gloxinialardan istemiştim hatırladınız mı :confused:Havalar ısınınca hatırlatmamı söylemiştiniz.. Havalar şimdilerde uygun mu değil mi bilemiyorum yine de heyecanıma yenik düşüp hatırlatmak istedim işte :pCevabınız ne olursa olsun çok teşekkürler şimdiden..Kendinize iyi bakın.. saygı ve sevgilerimle..

Asya Ceylan
05-03-2013, 14:14
Sevgili arkadaşım Asya Ceylan uzun zamandır görünmüyorsunuz,merak ettim..Balkonuma her zaman beklerim arkadaşım çay,kahve ne içmek istersen başım üstünde yeriniz var arkdaşlar ;)

Çok teşekkür ederim inanın içmiş kadar oldum. ;) iş yoğunluğundan dolayı çok giremiyorum çoğu arkadaşımı eskisi kadar takip edip ziyaret edemiyorum :(

Asya Ceylan
05-03-2013, 14:16
sümbüllerin mavi olanına,mora birde pembeye aslında beyaza da yani hepsine bayıldımm ;) ;) ;)

Bayçalı
07-03-2013, 12:18
merhaba GÜLSEN hanım yeni orkideleriniz hayırlı olsun sümbüllerde açmış misler gibi kokuyordur balkonunuz güle güle büyütün :)

melek yüzlü
17-03-2013, 13:56
Merhaba Gülsen Ablacığım,
Engin bilgilerine ihtiyacım var. Babam bugün bana 4 sümbül getirmiş. Çiçekleri var. İkisi beyaz, biri pembe, diğeri mor. Küçük siyah saksıda. Benim sorunum bu sümbülleri toprağa ekeyim mi. Ekeceğim saksı senin balkonundaki gibi bir saksı. Yaz kış balkonda duracak Ankara'nın soğuğunu biliyorsun ya da içerde tut diyorsan içeri alayım ve sümbüllere nasıl bakayım, ne zaman ekeyim beni bilgilendirirsen sevinirim. Yabani sümbülle yerli sümbülü nasıl ayırabilirim.

GÜLSEN_
18-04-2013, 11:43
Arkadaşlar uzun zamandır sayfamda paylaşım yapamadım eşimi rahatsızlığından dolayı 2 aydır İzmirdeyim evden ve çiçeklerimden uzakta,inşallah evime dönünce sizlerle paylaşımıma devam edicem...SELAMLAR...

h_dogan
18-04-2013, 16:19
Geçmiş olsun. Umarım tez zamanda sağlığına kavuşur. Sağlık her şeyden önemli.

gokcegokce
18-04-2013, 18:08
Allah acil şifalar versin Gülsen Hanım...

YeniGine
18-04-2013, 23:16
Sevgili Gülsen; geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum, en kısa zamanda görüşürüz inşallah...

Bayçalı
19-04-2013, 11:21
Gülsen hanım ALLAH acil şifalar versin eşiniz tez zamanda sağlığına kavuşur inşallah

Canan
19-04-2013, 13:12
Gülsen geçmiş olsun, arada bir yaz, habersiz bırakma..

milaca2010
19-04-2013, 14:21
Eşinize acil şifalar dilerim Gülsen Hanım...

ilkenan
24-04-2013, 15:54
umarım çok ciddi bir durum değildir Gülşen abla. merakla bekliyoruz haberlerini.

smnunal
24-04-2013, 16:27
Geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin.

tturt
24-04-2013, 17:16
Geçmiş olsun, Allahtan acil şifalar diliyorum.

vehibe
24-04-2013, 17:48
Eşinize geçmiş olsun. Allah'tan acil şifalar dilerim.

Yaylacı
26-04-2013, 23:30
Geçmiş olsun, dilerim eşiniz iyileşmiştir. Allahtan acil şifalar dilerim...

loveforlife
27-04-2013, 08:01
Geçmiş olsun Gülsen Hanım. Eşinize acil şifalar, size de kolaylıklar dilerim.

Tuğçe
27-04-2013, 20:14
Çok geçmiş olsun Gülşen ablacığım, umarım tez vakitte sağlığına kavuşur..

GÜLSEN_
06-05-2013, 10:01
Bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ederim geçmiş olsun dilekleri için en kısa zamanda görüşmek üzere selamlar

shenile
06-05-2013, 17:06
gülsen hanim ellerinize kollariniza emeyinize saglik vallah ciceklerinizin hepsi birbirinden güzel.
orkidelerinize bayildim vallah renklerine size bol bol cicek versinler :) sevgilerimle.
ve cok gecmis olsun dileklerimi umarimm kabul edersiniz en kisa zamanda iyilesmesi dileyi ile saygilarimla

yenerr
07-05-2013, 22:39
Gülşen Hnm.
Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.Allah şifalar versin.
Çiçeklerin hepisine 41 kere maaşallah . Çok ender türlerde çok alımlı çiçekleriniz var. Tekrar tekrar maaşallah. Benim aradığım çiçekte sizde mevcut. Episcia arıyorum ama bir türlü bulamadım. Nereden temin edebilirim acaba bilginiz varmı?
Selamlar.

GÜLSEN_
13-05-2013, 19:58
Yener bey çiçeklerimle ilgili güzel görüşlerinize çok teşekkürler,episkiyaya gelince yaklaşık 3 aydır evde değilim çiçeklerim ne oldu bilmiyorum inşallah bu gece yola çıkıyorum yarın öğleye evde olurum Episkia ma bişey olmamışsa bir küçük dalcık göndereyim size

Tuğçe
13-05-2013, 20:03
İyi yolculuklar GÜLSEN ablacım. Eve döndüğünde o güzel çiçeklerini tekrar görmeyi bekliyor olacağım. Merak içerisindeyim :)

yenerr
13-05-2013, 23:28
Gülşen hanım Umarım yolculuğunuz iyi geçmiştir. inşaallah umduğunuz gibi bulmuşsunuzdur çiçeklerinizi ve bir güzel hasret gidermişsinizdir.
Selamlar.

GÜLSEN_
23-05-2013, 21:23
Hepinize iyi geceler arkadaşlar..Öncelikle geçmiş olsun mesajlarınıza çok çok teşekkür ederim, nihayet 3 aylık bir ayrılıktan sonra evimdeyim ve çiçeklerimle birlikteyim HADİ KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDELİM :) EVE DÖNDÜĞÜMDE PASKALYALARIM COŞMUŞDU :p

GÜLSEN_
23-05-2013, 21:26
İzmirden A101 den sırf tomurcuklu diye aldığım kaktüsün çiçeği muhteşem açtı ;)

GÜLSEN_
23-05-2013, 21:39
işte çiçek açan bir başka Rebutia kaktüsümün çiçekleri birazı açmış ve geçmişti ama beni görüncede bir kaç çiçeğini sundu benim için :rolleyes:

GÜLSEN_
23-05-2013, 21:50
Sarışın güzelim Mammilaria Surculosa ;)

GÜLSEN_
23-05-2013, 21:59
Güzel Echveriam güzel çiçeklerini açıyor ;)

köylükadın
23-05-2013, 22:03
Merhaba Gülsen hanım.çiçekleriniz çok güzelmiş.MAŞALLAH.İyi akşamlar.

GÜLSEN_
23-05-2013, 22:46
Merhaba Gülsen hanım.çiçekleriniz çok güzelmiş.MAŞALLAH.İyi akşamlar.

Çok teşekkürler arkadaşım,daha güzelleri sizlerin olsun inşallah :)

bay tömürcek
23-05-2013, 22:48
Gülsen abla maşallah ya paskalyalarla a101 kaktüsüne bayıldım ;) Ayrıca gözüm şu beyaz paskalyaya takıldı o minik nezaman büyür de eşe dosta çelik verirse ilk taliplisi ben olmak isterim :p

YeniGine
24-05-2013, 00:26
Sevgili Gülsen tekrar merhaba, hoşgelmişsin. Büyük geçmişler olsun, neyse ki tekrar tüm güzelliklerinle birlikte gelmişsin. Devam inşallah!..

Tika
24-05-2013, 06:49
Sevgili GÜLSEN_
Hoşgeldiniz,paskalyalarınız ve kaktüslerinizin çiçekleri göz şenlendiriyor.A101'den aldığınız şahaneymiş,kaçırdım ben o satışı. :(
Benim geçen yıl Migros'tan aldığım paskalyam,bir dolu tomurcuk çıkardığı sırada bir gün tüm yapraklarını döktü.Birkaçını yeniden diktim;bir kısmı bozuldu diğer bir kısım köklenir umarım.Neden böyle olduğunu hiç anlamadım. :(

SUDEM
24-05-2013, 12:58
Echinopsis lila kaktüsüm gece 9 dan sonra açmaya başlıyor, gecenin yarısına kadar. Bende her anını görüntülemeye çalıştım sizlerle paylaşmak için bu güzelliği:p
ne kadar güzel bir çiçek..ilk defa görüyorum..

Sevgi Durul
24-05-2013, 13:02
İzmirden A101 den sırf tomurcuklu diye aldığım kaktüsün çiçeği muhteşem açtı ;)

Ben bunu çok sevdim.:)

Sevgili GÜLSEN, öncelikle geçmiş olsun. Yokluğunuzda ben bile endişelenmiştim, bitkileriniz adına. Uzun bir süre çünkü. Onlar sizi özlemle beklemişler ve güzelliklerini gelir gelmez size, dolayısıyla bizlere sunmuşlar.:)

SUDEM
24-05-2013, 13:06
bayıldım sayfanıza...bu kadar çiçek açmış kaktüsü bir arada hiç görmedim ben..maşallah...

h_dogan
24-05-2013, 15:09
Bizim buradaki A101'lere niye böyleleri gelmiyor. :o

GÜLSEN_
24-05-2013, 16:09
arkadaşlar İzmir karşıyakadan A 101 den aldığım kaktüsü aldığımda böyleydi

GÜLSEN_
24-05-2013, 16:13
İzmirde kızımın ve damadımın benim için aldıkları Phalanopsis orkidelerim :rolleyes:

GÜLSEN_
24-05-2013, 16:15
Buda giğer rengi

GÜLSEN_
24-05-2013, 16:17
bu fuşya Paskalyayı arkadaşıma hediye almıştım :o

GÜLSEN_
24-05-2013, 16:18
İzmirdeki komşu bahçedeki bodrum papatyaları :p

GÜLSEN_
24-05-2013, 16:21
Avrupa çiçekçilik Gönül hanımın Sardunya serasından görüntüler

GÜLSEN_
24-05-2013, 16:22
gönül hanımın serasından

GÜLSEN_
24-05-2013, 16:27
Gülsen abla maşallah ya paskalyalarla a101 kaktüsüne bayıldım ;) Ayrıca gözüm şu beyaz paskalyaya takıldı o minik nezaman büyür de eşe dosta çelik verirse ilk taliplisi ben olmak isterim :p

Ablacım beyaz paskalyam geçen yıl 3 köktü ama hepsi gitti bir kökten bu gördüğün 2 yaprak kaldı büyüsün söz ablacım göndereyim sana

Tika
24-05-2013, 16:55
Sardunya serası ne kadar güzel görünüyor.
Orkidelerinizin renklerine bayıldım.
Ben de ne zamandır sera,Bauhaus,fidanlık vs gezmedim.Fotoğrafları görünce ne var ne yok diye keşif gezisine çıkma isteğim geldi. :)

Bayçalı
24-05-2013, 16:59
GÜLSEN hanım hoş geldiniz tekrar geçmiş olsun sizde iyisinizdir inşallah sayfayı yine rengarenk yapmışsınız ellerinize sağlık

dağçiçeği
24-05-2013, 19:19
Hoş gelmişsiniz Gülşen hanım. Çok geçmiş olsun. Umarım her şey yolundadır.
Balkonunuz tam anlamıyla muhteşem yine. Paskalyaların renkleri de harika. Bol bol çiçeklerini görün inşallah.

bay tömürcek
24-05-2013, 21:02
bu fuşya Paskalyayı arkadaşıma hediye almıştım :o

Ooofff gülsen abla paskalya çok güzel ama o yanındaki tatlı kalbura bastı mı nee :eek::D Hemen yapmam lazım yarın çok güzel görünüyor tatlı krizim tuttu gene :dilli::D

bay tömürcek
24-05-2013, 21:03
Ablacım beyaz paskalyam geçen yıl 3 köktü ama hepsi gitti bir kökten bu gördüğün 2 yaprak kaldı büyüsün söz ablacım göndereyim sana

Teşekkür ederim ablacım inan buralarda kimsede yok olsa kırmızımın yanına çok yakışacak ;)

GÜLSEN_
25-05-2013, 11:04
bu sabah çilek hasılatım miss gibi kokuyor ve lezzeti muhteşem :p buyrun beraber yiyelim ;)

GÜLSEN_
25-05-2013, 11:06
Bu çiçeği kışın fide olarak göndermişti bir arkadaşım adını bilmiyorum ama yüksük çiçeği olduğunu söyledi bir arkadaşım

GÜLSEN_
25-05-2013, 11:08
2 yaprağın birinde 3 çiçek açtı beyaz paskalyam kırmızıyla muhteşem uyumu harika :p

dağçiçeği
25-05-2013, 11:15
Çilekler çok nefis görünüyor. Afiyet olsun. Paskalyaların renkleri çok güzel. Renk uyumu da muhteşem gerçekten. Bol çiçeğini görün inşallah

köylükadın
25-05-2013, 22:19
Merhaba gülsen hanım.sizden mümkünse fikir almak istiyorum. Çamlı köyünde yaşıyorum.evimin önünde köy tezgahım var.Dogal kendi yaptıgım ürünler var.kara dut reçeli.bitki çayları buralarda bol.tezgahımın herkesinkinden farklı olması için neler yapa bilirim. isterseniz yarın fotografını yükleye bilirim.Yardıcı olurmusunz şimdiden teşekkürler

GÜLSEN_
26-05-2013, 20:01
Merhaba gülsen hanım.sizden mümkünse fikir almak istiyorum. Çamlı köyünde yaşıyorum.evimin önünde köy tezgahım var.Dogal kendi yaptıgım ürünler var.kara dut reçeli.bitki çayları buralarda bol.tezgahımın herkesinkinden farklı olması için neler yapa bilirim. isterseniz yarın fotografını yükleye bilirim.Yardıcı olurmusunz şimdiden teşekkürler

Size özel mesaj gönderdim okurmusunuz lütfen

kandil13
26-05-2013, 21:04
Resimlerinizi görünce hayran kalmayan yoktur zannederim ben de resmen aşık oldum bazı çiçekleriniz benim bitki literatürüme altın harflerle girdi inşallah en kısa zamanda edinmek istiyorum ve sizi büyük bir zevkle takip edeceğim. Çalışmalarınız için tebrik ve teşekkürü borç bilirim. Saygılarımla.

SUDEM
27-05-2013, 07:53

bende isterim..bi sözde ben istiyorum...:D

GÜLSEN_
30-05-2013, 13:28
Sudem CİM İNŞALLAH BÜYÜSÜN HEPİNİZLE PAYLAŞIRIM

GÜLSEN_
30-05-2013, 16:48
Kırmızı çiçekli gymnocalcium yok diyordum meğer geçen yıl aldığım kaktüsüm kırmızı çiçekliymiş Teşekkürler ALLAHım

GÜLSEN_
30-05-2013, 16:49
Kılçık atlasımı geçen yıl ekmiştim yeni sürgünlerini vermeye başladı ;)

GÜLSEN_
30-05-2013, 16:52
bu menekşem neden açmıyo :mad:

GÜLSEN_
30-05-2013, 16:54
3 parmak boyundaki sakız sardunyam boyuna posuna bakmadan böyle güzel çiçek açtı :rolleyes:

GÜLSEN_
30-05-2013, 16:56
Adının Penstemon çiçeği olduğunu öğrendiğim çiçeğim

GÜLSEN_
30-05-2013, 16:58
Arap fulumu geçen yaz sonu ekmiştim ilk çiçeğini açtı missler gibi kokuyor :p

GÜLSEN_
30-05-2013, 17:00
Orkidelerimin son çiçekleri

GÜLSEN_
30-05-2013, 17:03
Saksıya dökülen tohumlardan kendiliğinden çıkan aslan ağzı

bay tömürcek
30-05-2013, 18:52
bu menekşem neden açmıyo :mad:

Gülsen ablam alt sıradaki yapraklarını kopar ve sabah güneşini alan pencere önüne al ;) Bende yakınıp duruyordum nezamandır tomurcuk yok diye güneşi görünce ve biraz da budayınca tomurcuklandılar :p Şimdi açmaya başladılar ;) Ha bir de ablacım 20 günde 1 hafif limon tuzlu suyla sula ben öyle yapıyorum ama çok ekşi olmasın hafif ekşi ;)

GÜLSEN_
30-05-2013, 22:41
Tamam ablacım teşekkürler :)

mandalinleerik
30-05-2013, 22:44
Çiçekleriniz muhteşem. Hangi birini yazayım bilemedim, hele Kılıç Atlas'ı ilk defa görüyorum. Umarım en kısa zamanda çiçek açar çok merak ettim. Umarım kaçırmam :)

GÜLSEN_
31-05-2013, 12:25
İnşallah çiçeğini görürüz hep beraber :)

Yaylacı
08-06-2013, 21:20
Gülsen hanım hoş geldiniz, çiçeklerinizden uzun zamandır ayrı kalmıştınız ama yine muhteşem görünüyorlar. Echveriam çiçeğinden geçen gün eşim aldı iyi ki almış gerçekten çok güzel bir çiçek, biraz araştırdım farklı renklerinin de olduğunu gördüm. Orkideler birer harika, ellerinize sağlık. Umarım eşiniz iyileşmiştir, tekrar geçmiş olsun. Saygılarımla....

hira
13-06-2013, 02:07
Çiçekleriniz muhteşem. Hangi birini yazayım bilemedim, hele Kılıç Atlas'ı ilk defa görüyorum. Umarım en kısa zamanda çiçek açar çok merak ettim. Umarım kaçırmam :)

tamamıyle katılıyorum

GÜLSEN_
18-06-2013, 20:13
Gülsen hanım hoş geldiniz, çiçeklerinizden uzun zamandır ayrı kalmıştınız ama yine muhteşem görünüyorlar. Echveriam çiçeğinden geçen gün eşim aldı iyi ki almış gerçekten çok güzel bir çiçek, biraz araştırdım farklı renklerinin de olduğunu gördüm. Orkideler birer harika, ellerinize sağlık. Umarım eşiniz iyileşmiştir, tekrar geçmiş olsun. Saygılarımla....

Yaylacı abim balkonumu ziyaretiniz beni çok mutlu etti, güzel görüşleriniz için çok teşekkür ediyorum..Echveria türlerini çok seviyorum çünkü hepsi ayrı güzellikte çiçek sunuyorlar bize..Orkidelerimide çok seviyorum baya tür oluşturdumşuanda 12 Phalanopsis,4 cattleya,4Dendrobium,1 Camprea,2 Miltonia,4 de minyatür orkidelerim var arasında vanda orkide dem var şimdilik iyi gidiyorum umarım dahada iyi olucak..Phalanopsislerde 2 yavru oluştu Miltoniada tohum kapsülü oluştu şimdi bunları O.D.T.Ü de bir hocayla irtibat halindeyiz ona göndericem tohumları inşallah bize labaratuar ortamında üretip göndericek :) Eşim daha iyi inşallah dahada iyi olucak,geçmiş olsun dileklerin için çok teşekkür ederim abicim :)

GÜLSEN_
18-06-2013, 20:14
tamamıyle katılıyorum

Teşekkürler sn.hira :)

GÜLSEN_
18-06-2013, 20:36
Taze kaktüs çiçeklerim vaarr :) şimdi çektim ve sizlerle paylaşıyorum ;)

GÜLSEN_
18-06-2013, 20:37
durmak yok açıl susam açıııll :p

GÜLSEN_
18-06-2013, 20:40
Bu minik Paskalya kargoyla uzun yoldan geldi tepesinde tomurcuğuyla pek umutlu değildim açıkçası tomurcuğunu dökeceğini düşünürken açıvardi beni şaşırttı :rolleyes:

GÜLSEN_
18-06-2013, 20:43
Gymnocalycium baldianum kaktüsüm son tomurcuğunu açtı ;)