View Full Version : GÜLSEN_ / balkon
Sayfalar :
1
[
2]
3
4
5
6
7
aaa sevgili arkadaşım öncelikle bir eldiven edinmen gerek bu kadar kaktüsün dikeni sana zarar vermesin diye,ama bu normal bir eldiven değil beton işlerinde kullanılan bir eldiven olucak.Saksıya bir kaç gün su verme iyice kurusun,sonra bir leğen içine ters çevir, saksıdan çıkar ters çevirince dikenler aşağıda kalır,yılan kaktüsde var onun dibinde sanırım önce onu çıkar ordan sonrada ekeceğin saksının toprağını koy boşalttığımız kaktüsü yine altından tutarak diğer saksıya geçir ve yanlardan toprağını tamamla.Zaten bir kaç tanesini ayırman gerekicek bu şekilde biraz zor olucak sana.Umarım biraz olsun anlatabilmişimdir. Hani bana bıraksan gayet rahat değiştiririm ama uzaktan anlatmak biraz farklı geldi bana.kolay gelsin Yeni Gineciğim:pDeğiştirdiğinde resmini ekle bekliyorum bakalım nasıl yapmışsın:D
Ali_askn
16-09-2012, 20:19
Rica ederim ablacım her zaman elimden geldiği kadar sana destek olucam inşallah :p
Sağolasın ablam :) saksımı, topragımı, gübremi aldım senin yavrular için hazır bekliyor her şey :))
nerden aldın ablacım? saksılarını,toprağını, gübreni? ablacım zaten çoğunu ekilmiş olarak vericem sana, ancak seneye değiştirirsin saksılarını ve topraklarını sadece mum çiçeğini suda köklendirip ekicen bu kadar alicim:p neyse sorun yok ben alırım saksılarını:D
Ali_askn
16-09-2012, 21:35
nerden aldın ablacım? saksılarını,toprağını, gübreni? ablacım zaten çoğunu ekilmiş olarak vericem sana, ancak seneye değiştirirsin saksılarını ve topraklarını sadece mum çiçeğini suda köklendirip ekicen bu kadar alicim:p neyse sorun yok ben alırım saksılarını:D
saksıların bir kısmı evde vardı ablacım eski değişim yaptıklarım 3 tanede çetinkayadan aldım birde 40 lt lik torf aldım gübreyide bu metro yolunda ki peyzajcılardan aldım ben genelde torf,bahçe toprağı,yanmış hayvan gübresi ve kumu karıştırıp dikiyorum ablacım.peki o zaman ablacım ben gelirken getireyim fazla saksıları. çok teşekkürler benim için dikmişsin sana zahmet olmuş ellerinden öpüyorum :)
hayır ablacım ben şaka yaptım getirmene gerek yok teşekkür ederim. Toprak karışımın çok güzel bende aynen öyle hazırlıyorum.Ama gübreden bana alabilirsen sevinirim ablacım çünkü her zaman gerek oluyor bana :))
Ali_askn
16-09-2012, 22:41
Gerçekten ablacım eğer lazımsa hiç sorun değil almışken getireyim. tamam ablacım senin için bir poşet alırım sen yarınmı müsait olacaksın ?
YeniGine
16-09-2012, 23:04
Teşekkür ediyoruum; inşallah başarabilirim...
emeğinize sağlık maşallah çok güzeller..
YeniGine
17-09-2012, 01:08
GÜLSEN immm şimdi aklıma geldi... Yeni saksının toprağını nasıl yapmam gerekiyor??
emeğinize sağlık maşallah çok güzeller..
Teşekkürler sn.elve daha güzelleri hepimizin olsun:o
GÜLSEN immm şimdi aklıma geldi... Yeni saksının toprağını nasıl yapmam gerekiyor??
AAAA sevgili YeniGinem benim, onu unutumuşuz doğru,hayatım normal bahçe toprağının yarısı kadarda kum karıştır, ince kum **** biraz kalın önemli değil maksat geçirgen bir toprak elde edelim, varsa birazda doğal gübre kat tamamdır arkadaşım benim.Ayrıca rica ederim teşekkürlük bişey yapmadım canım:p
fdogru arkadaşım bu çiçeğe binlerin annesi diyorlar (kalonchoe daigremontiana)
teşekkürler :)
Ali_askn
17-09-2012, 15:50
sevgili gülsen ablacığım bu gün yüzyüzede tanışmış olduk gerçekten çok memnun oldum :) ablacım yılan kaktüsünün bir dalı kopmuştu tekrar daldırdım toprağa umarım yanlış yapmamışımdır. :)
Bir kere çiçekler kesinlikle nazara geliyorlar bunu çok yaşadım.İnsanoğluyuz herşeye dilimiz dönüyor gerisini düşünmeden konuşuyoruz.Çalışan bir bayan olman çiçek sevmene engelmidir? neden böyle tuhaf düşünürler anlamam.Ama bunu ancak bizim gibi çiçek sevenler anlar, boş ver arkadaşım bir dahada çiçeklerini gösterme kimselere diycem ama malum ev ortamı herşey ortada oluyor.Kaktüs paylaşımına gelince ,ne demek arkadaşım seve seve paylaşırım echveria bende tek tür var,onunda çiçeğini görmüşsündür sayfamda, istersen sana gönderebilirim bir yavrusunu?
evet bence nazara geldiler. ben de çok inanırım. :)
valla eline geçtikçe yavrularından gönderirsen çook mutlu olurum :)) bendeki çeşitleri görmüştün. onlar haricinde olan herşey olabilir.
teşekkürler...
AAAA sevgili YeniGinem benim, onu unutumuşuz doğru,hayatım normal bahçe toprağının yarısı kadarda kum karıştır, ince kum **** biraz kalın önemli değil maksat geçirgen bir toprak elde edelim, varsa birazda doğal gübre kat tamamdır arkadaşım benim.Ayrıca rica ederim teşekkürlük bişey yapmadım canım:p
doğal gübreden kasıt, yanık koyun gübresi gibi bişey mi yoksa kuş gübresi falan mı?
sevgili gülsen ablacığım bu gün yüzyüzede tanışmış olduk gerçekten çok memnun oldum :) ablacım yılan kaktüsünün bir dalı kopmuştu tekrar daldırdım toprağa umarım yanlış yapmamışımdır. :)
kıyamam sana ablacım, ne demek bende çok memnun oldum seninle yüz yüze tanışmaktan. Her zaman destekçinim unutma.İyi yapmışsın daldır ister tutsun isterse tutmasın ama arsızdır köklenir hemen, yılan kaktüslerin yavruları çok dökülür ablacım bunu engelleyemezsin al dibine koy o yine köklenir merak etme sen:p
fdogru yanık koyun gübreside olabilir, kuş gübreside ama her ikisininde iyice yanmış olmasına ve tam ayarında vermeye dikkat edin, bitkiyi iyi edelim derken yakıp kaybedebilirsiniz.Tamam arkadaşım yavrusu olanlardan ne zaman dersen göndericem sana
Ali_askn
17-09-2012, 17:14
tamam ablacım :) valla senin gibi destekçim olduktan sonra asla sırtım yere gelmez ;) :)
bay tömürcek
17-09-2012, 17:19
Gülsen ablam banada destek çık boynu bükük bırakma yılan kaktüsü konusunda ;):p
Tamam ablacım sanada destek çıkayım, canın saolsun sen iste ben göndereyim sana da :))
bay tömürcek
17-09-2012, 18:24
Gercekten mi gülsen abla yılan kaktüsü gönderecek misin bana da :D:D
ablacım neden göndermeyeyim olan bişeyi sen bana özelden açık adresini yaz göndereyim
Ali_askn
17-09-2012, 19:25
Gülsen abla şeyi soracaktım bu bana verdiğin çiçekleri ektiğin küçük saksıları nereden aldın sürekli lazım oluyorda fideler için?
bay tömürcek
17-09-2012, 20:38
Ali kardeşim lafa atlamış gibi olacağım ama belki yardımım dokunur diye yazmak istedım ben fide için küçük saksı bulamadığımdan plastik pet bardak alıyodum şeffaf olanlardan sonra onlar çok hoşuma gitmedi BİM de 10 lu plastik bardaklar var hemde beyaz toprak falan gözükmüyo aynı da saksı gibi ben onları kullanıyorum artık sanada tavsiye ederim fiyatı da çok iyi 10 tanesi 99 kuruş 1 tl yani ;)
bay tömürcek
17-09-2012, 20:40
Gülsen ablacım çok teşekkür ederim çok mutlu ettin beni gerçekten :)) Adresimi yazıyorum ptt kargoyla mı göndereceksin ablacım :)
Ali_askn
17-09-2012, 20:44
Ali kardeşim lafa atlamış gibi olacağım ama belki yardımım dokunur diye yazmak istedım ben fide için küçük saksı bulamadığımdan plastik pet bardak alıyodum şeffaf olanlardan sonra onlar çok hoşuma gitmedi BİM de 10 lu plastik bardaklar var hemde beyaz toprak falan gözükmüyo aynı da saksı gibi ben onları kullanıyorum artık sanada tavsiye ederim fiyatı da çok iyi 10 tanesi 99 kuruş 1 tl yani ;)
Yok estağfrullah :) ewet ama saksıların yerini tutmuyor bana çok çirkin geliyor pet bardaklarda , yoğurt kovalarında çiçekler ;) Annemde kıyameti koparıyor evi çöplüğe çevirdin diye :D en hayırlısı küçük dekoratif saksılar .
bay tömürcek
17-09-2012, 20:49
Tamam kardeşim benim annem de kızıyor bende ondan o pet bardaklardan vazgeçtim bim dekiler beyaz saksıya benziyor istersen bi bak belki fikrin değişir benim çok hoşuma gitti ;)
alicim o saksılarda baharda laleler almıştım 100 saksı kadar laleleri bahçeye ektiğim için bir sürü saksım oldu onları kullandım istersen boş saksı var onlardan daha verebilirim ablacım. Ayrıca annen haklı birazda görselliğe dikkat etmek gerek bende sevmiyorum öyle dökük saçık görüntüleri. Anlattım sana bugün ne şartlarda saksı aldığımı, sırf görüntü kirliliği olmasın diye. Düzenli olmayı seviyorum her zaman her şeyde...
Ali_askn
17-09-2012, 20:50
O zaman yarın bir bakayım arkadaşım dediğin gibi saksıya benziyorsa çok da uyguna gelmiş olur . teşekkür ederim :)
bay tömürcek
17-09-2012, 20:51
Ne demek yardımım dokunursa ne mutlu bana ;)
Gülsen ablacım çok teşekkür ederim çok mutlu ettin beni gerçekten :)) Adresimi yazıyorum ptt kargoyla mı göndereceksin ablacım :)
Benim küçük cadım :p artık sana böyle diycem iznin olursa tömürceğim, sen napıcam ptt kargoylamı başka kargoylamı göndereceğimi,eğer istediğin bi kargo şirketi varsa söyle ama ben arasla çalışıyorum,bugün veriyorum ertesi gün elinde oluyor. itirazın varsa başka kargoya vereyim:D
Ali_askn
17-09-2012, 20:55
Çok haklısın ablacım. Sana eziyet olmak istemiyorum abla hem sonra seninde işine yarayabilir saksılar bir araştırayım bulurum belki satışını yapan birini. Evet düzenli olunca çiçekler daha bir güzel geliyor gözüme :) Ama bizim antepliler ne bulsa içine çiçek eker Geçenlerde binevlerde bir teyze evinin bahçesinde ki eski üçlü koltuğun baza kısmına toprak doldurup çilek ekmişti :))
bay tömürcek
17-09-2012, 21:01
Arkadaşlar öyle demeyin ama benim dışardaki sardunyalar, diğer çiçeklerin çoğuda tenekede ama hepsi aynı boy ve paslı değil :D kötü de gözükmüyo pek ;)
bay tömürcek
17-09-2012, 21:11
Ablacım istediğini diyebilirsin tabi ama bu kız şeysi gibi olmuş ya küçük cadı :p:D
Farketmez ablacım tamam istediğinle gönderebilirsin adresimi falan yazdım özel mesajla ayrıca tekrar tekrar teşekkür ederim gönlü geniş ablam ;)
nılgun_dogan
17-09-2012, 21:16
Olsun gargamel var erkek cadı.
bay tömürcek
17-09-2012, 21:22
Nilgün abla az gülmedim ya :D:D:D o benim hiç aklıma gelmedi :D
Ali_askn
17-09-2012, 21:26
Gerçekten nilgün abla akşam akşam ne güldüm :D :D :D ilk defa duyuyorum erkek cadı :D
nılgun_dogan
17-09-2012, 21:28
Ama varrr çokta severim o çizgifilimi şirinler.
bay tömürcek
17-09-2012, 21:35
Bende severim şirinleri azmanı da severim gargamelin kedisi :D
Babannem de gargamel diyemez de kargamel der o geldi aklıma :D terslik işte normalde bütün k harflerini g söyler bazı şeyleri de ters söylüyo garsona da karson der :D:D
Ali_askn
17-09-2012, 21:38
Valla Gülsen abla bize kızacak sayfasını sohbet alanına çevirdik :D :D :D
günebakan
17-09-2012, 21:38
Sevgili Gülsen hanım çiçekleriniz harika kaktüslerinizin maşallahı var hemşehrim ne kadar marifetli olduğunuzu gloxsia ları köklendirmenizden belli hepsini de güle güle büyütün
bay tömürcek
17-09-2012, 21:46
Aynen gülsen abla kızma bize konu biraz uzadı da ;)
Hepinizin canı saolsun, her zaman başımın üstünde yeriniz var. Bende gülerek zevkle okudum gece gece benide güldürdünüz:))) hem daha önce bizde renkli paslı tenekelerde büyüttük çiçekleri nolucak be ablacım, varsın senin gönlün hoş olsun illada süslü saksılarda olması şart değil güzelim benim en kısa zamanda gönderiyorum yılan kaktüsünü ve kaynana dilini öpüyorum seni :))
bay tömürcek
17-09-2012, 21:56
Saol gülsen ablacım tekrar teşekkür ederim ;) ama tenekede daha güzel gelişiyorlar demir ihtiyacını gideriyorlar :D
Sevgili Gülsen hanım çiçekleriniz harika kaktüslerinizin maşallahı var hemşehrim ne kadar marifetli olduğunuzu gloxsia ları köklendirmenizden belli hepsini de güle güle büyütün
arkadaşım hemşehri olduğumuzu bilmiyordum :pçok sevindim,Güzel görüşlerin için çok teşekkür ederim.Geçtiğimiz kışın içinde 11 yıllık can yoldaşımı kızımı (kedimi) kaybettikten sonra çiçeklere olan ilgimi dahada büyüttüm. bunlar kurusa bile o kadar çok üzülmüyorum, kedimin ölümü beni çok kötü etkiledi.
bay tömürcek
17-09-2012, 22:01
Çok üzüldüm gülsen abla bilirim o acıyı bizimkinin iki haftalık yavruları ortada kalmıştı öldüler onlarda annesi gibi bakamadık :(
nilgüncüm gençlerle sohbetin güzeldi hayatım gülerek okudum paylaşımlarınızı:D her zaman beklerim arkadaşım
kesinlikle evet teneke de çiçekler daha güzel gelişiyorlar buna katılıyorum. Kedin için inan çok üzüldüm ben dayanamıyorum hayvanlara çok üzülüyorum
emre sirin
17-09-2012, 22:09
mum cicegi degilmi bunlar
bay tömürcek
17-09-2012, 22:10
Bizde çok üzüldük hayvan ne çiçeğe benziyor ne de başka bişeye :( şimdi cevdet imiz var kedimiz 6 aylık inşallah onun ömrü uzun olur :)
mum cicegi degilmi bunlar
Öncelikle hoş geldiniz emre bey.Hangileri mum çiçeğimi? emre bey anlayamadım alıntı yaparak sorsaydınız keşke...
nılgun_dogan
17-09-2012, 22:47
Sevgili Gülşencim bende sayfanı gizli gizli hergün takip edenlerdenim senden aldığım pozitif enerjiyle böyle palanpandıras giriverdim sohpetinize herderdin şifası neşe sohpet muhabbet.
Her zaman beklerim sayfamı ziyaretin beni mutlu etti arkadaşım .kesinlikle nilgüncüm ama az önce tömürcekle özelden mesajlaştık dahada koptuk biz sende öğren:))) ben tömürceği başka bir üyeyle karıştırdım oda ankaradan bir genç kızım onunla karıştırdığım için küçük cadı diye yazdım ama yavrum tömürcek abla ben erkeğim demezmi ben koptum koptum anlatamam:)))))
bay tömürcek
17-09-2012, 22:51
Ama nilgün abla ortamı düzeltti gargamelde cadı ama erkek dedi ben yere yattım zaten okuyunca :D:D
nılgun_dogan
17-09-2012, 22:53
Herdaim ortayı bulmak lazım.
Ali_askn
17-09-2012, 22:57
Bende özelden yazdım tömürceğe :D Gülsen abla seni kız sandı diye :D Gargamel olayına tabiri caizse gülmekten yarıldım :D :D
bay tömürcek
17-09-2012, 22:59
Ya tömürcek tomurcuk demek aslında manavız biz bizde tömürcek diyolar buda biraz kız nickine benziyo doğru :D
Ali_askn
17-09-2012, 23:05
Enescim sen bu tömürcekten kurtul kardeşim :)
nılgun_dogan
17-09-2012, 23:06
Gargamel nasıl?
bay tömürcek
17-09-2012, 23:11
Aynen enes yapiyim bari profil adımı :D
gargamel de aklıma geldi de sonrada o yüzüyle burnu aklıma gelince vazgeçtim :D
Ali_askn
17-09-2012, 23:11
hahaha :D :D ilahi nilgün abla :D
alicim ve enescim yavrularım varsa birbirinizin msn ya da facee alın ordan rahat rahat sohbetinizi yapın ablacım bende sizinle bu sitelerden görüşebilirim. Burda sohbetinizden keyif aldım ablacım ama bu siteninde bir amacı var bunu aşmayalım canlarım. sizi seviyorum
dün benim alicim benden çiçeklerini almaya geldiğinde eli boş gelmemiş ablasına çok teşekkür ediyorum ablacım hediyen için
bu kaloncheyide istanbuldan almıştım rengi çok güzel rası turuncu arası bişey ama çiçeklerini artık bitirdi bende kestim dalları gelişsin diye
bu kaktüsüm hala açmaya devam ediyor akşam kapanıp sabah açıyor 4 gün oldu sanırım:p
Ali_askn
18-09-2012, 09:15
Maşallah ablam sabah sabah yine gözlerimiz bayram ettim umarım tez zamanda bende görürüm
kalanşonumun çiçeklerini :) Ruj çiçeğinide güle güle büyüt ablacığım :))
kalonchenin bu rengide çok güzeldi. Kaloncheleri seviyorum uzun süre çiçekleri üstünde kalabiliyor
Maşallah ablam sabah sabah yine gözlerimiz bayram ettim umarım tez zamanda bende görürüm
kalanşonumun çiçeklerini :) Ruj çiçeğinide güle güle büyüt ablacığım :))
Ben teşekkür ederim ablacım ruj çiçeğim için. Görürsün inşallah renkleri çok güzel:p
Ablacım çiçelerinin yeni ortamıyla resimlerini bekliyorum haberin olsun
Ali_askn
18-09-2012, 09:29
Evet en kısa zamanda sayfamın açılışını yapacam inşallah . bu renginden de isterim :D :p
tamam ablacım büyüsün söz bundanda veririm sana:p
hoya ve kızılay çiçeği halen köklenmede
Sn.BAYÇALI Köklenmeler oluştumu acaba merak ettim:rolleyes:
Gülşen hanımcım merhabalar sayfanıza ve çiçeklerinize bayıldım. en çok da kaktüslere. nasıl söylesem kaktüslerle aram pek iyi değil. bir türlü ilgi besleyemiyorum onlara karşı ama kendime de kızıyorum sevmek istiyorum ;) ben de tohum aldım belki tohumdan yetiştirebilirsem aramızda farklı bir bağ olur ve severim diye. sizin çiçekli kaktüsleri de görünce daha çok içim açıldı.şimdi heyecanla tohumlarımın filizlenmesini bekliyorum. sevgiler :)
Öncelikle hoş geldin sayfamı ziyaretin beni mutlu etti ablacım.ben kaktüslerin çiçeklerini daha çok seviyoru.İnşallah tohumlarının filizlenmesinide görürüz.Tohumu nerden aldın ablacım?nasıl bir toprak karışımı kullandın? ne zaman ektin* kaç günde çimlenirmiş bilgin varmı? bunlara cevap alırsam sevinirim ilkenan kardeşim selamlar:))
ablacım teşekkürler tekrar ilgine. tohumları zengarden dan aldım. 7 tane çiçek açan karışık kaktüs tohumu. 5 - 10 gün içerisinde çimlenir yazıyordu. ben pazartesi günü ektim. tamamen amatör olarak sitede bulduğum bilgilerin hepsini birbirine karıştırarak ektim tohumları;) normal toprak biraz orkidemin torflarından biraz çakıl içine ektim. şeffaf dondurma kabında kapağını da kapattım nemini kaybetmemesi gerekir gerekiyor diye okumuştum. ayrıca oturma odasına koydum florasan ışık akşamları 5 - 6 saat açık oluyor iyi olabilir diye düşündüm.
umarım yanlış bişeyler yapmamışımdır:(
ablacım şimdi gooldan baktımda kaktüs üretimine tohumları bir gece suda bekletmek geremiş çimlenmeyi hızlandırmak için ayrıca toprağı odun kömürü tozu turba ve kum eşit miktarda olması gerekirmiş ama aydınlık ve sıcak bir ortam istediğinide belirtiyor. Ben hiç tohumdan yetiştirmediğim için ilgimi çekti bakalım olmazsa bahara bende deniycem inşallah..
Sevgili Gülşen Hanım,
Yılan kaktüsüm bu sabah geldi. İşyerinde 3 arkadaş paylaştık görseniz bayram yeri gibiydi. İlginize nezaketinize paylaşımınıza sonsuz teşekkür ediyoruz.
Rica ederim ablacım, güle güle büyütün çok sevindim 3 kişi paylaşmanıza:))
ablacım şimdi gooldan baktımda kaktüs üretimine tohumları bir gece suda bekletmek geremiş çimlenmeyi hızlandırmak için ayrıca toprağı odun kömürü tozu turba ve kum eşit miktarda olması gerekirmiş ama aydınlık ve sıcak bir ortam istediğinide belirtiyor. Ben hiç tohumdan yetiştirmediğim için ilgimi çekti bakalım olmazsa bahara bende deniycem inşallah..
bakalım ne olacak gelişmeleri seninle paylaşırım ablacım teşekkürler. artık olmazsa ben de hazır büyümüşlerinden alıcam napalım:(
Rica ederim ablacım bişey yapmadım. Ama kaktüsün toprağı geçirgen olması lazım torf kaktüs için uygun bir toprak değil su tutma özelliği olduğu için kaktüslerde çürümeler olabiliyor.Sayfanda resimlerini bekliycem ablacım. sağlıkla bol çiçekli günler diliyorum:))
Rica ederim ablacım bişey yapmadım. Ama kaktüsün toprağı geçirgen olması lazım torf kaktüs için uygun bir toprak değil su tutma özelliği olduğu için kaktüslerde çürümeler olabiliyor.Sayfanda resimlerini bekliycem ablacım. sağlıkla bol çiçekli günler diliyorum:))
hepimize bol filizli bol çiçekli günler :D sevgiyle kal ablacım
ben birşey sormak istiyorum. benim resimdeki yılbaşı çiçeğim canlılığını yitirdi. pörsümüş gibi oldu. acaba nedendir. ne yapmam gerekir.
sevgili fdogru suyunu azaltman lazım artık acaba suyumu fazla oldu? içerdemi dışardamı duruyor yılbaşın? içerdeyse biraz dışarı koy gölge bir yere yelden biraz kurur ve bir kaç gün su verme. Aslında gayet sağlıklı duruyor ama :))
melek yüzlü
19-09-2012, 17:03
Merhaba Gülsen ablacığım,
Gönderdiğin çiçeklerin durumu şimdilik iyi gibi. Hafta sonu senden öğrenip fotoğraflarını yükleyeceğim. Atlası artık balkona çıkarayım mı? Tül perdenin arkasına koydum direk güneş gelmemesi için. Çok teşekkür ederim ablam beni hem atlas he de yılan kaktüs sahibi yaptığın için. Büyüdüklerinde be de senin gibi insanlarla paylaşacağım.
bay tömürcek
19-09-2012, 17:20
Gülsen ablam tömürcek geldii sayfana:D:D
Ablacım ne mübarek insansın ya herkesle paylaşmışsın çiçeklerini özellikle de yılan kaktüslerini ;)
Kargom yarı yoldaymış yarın sabah gelir dediler dershaneden çıkınca alcam inşallah :)) A gülsen abla sende atlasta mı vardı :( Valla bilseydim bi çelikte ondan koy derdim çok heves ediyorum ben ona ama olsun başka zaman artık :)
Gönderdiğin çiçeklerin durumu şimdilik iyi gibi. Hafta sonu senden öğrenip fotoğraflarını yükleyeceğim. Atlası artık balkona çıkarayım mı? Tül perdenin arkasına koydum direk güneş gelmemesi için. Çok teşekkür ederim ablam beni hem atlas he de yılan kaktüs sahibi yaptığın için. Büyüdüklerinde be de senin gibi insanlarla paylaşacağım.
Rica ederim ablacım güle güle büyüt inşallah güzel çiçeklerini gör. Atlası henüz çıkarma dışarı olduğu yerde kalsın bahara kadar artık:pevet fotoğraf yüklemesini öğrenmen lazım en kısa zamanda:p
gulsen abla ben senin evindeki saksilarin sayini cok merak ettim.her sey cok guzel o kadar cok cesit var ki hayran olmamak elde deyil vallahi.kutluyorum seni.saygilar hurmetler ablacim.
Gülsen ablam tömürcek geldii sayfana:D:D
Ablacım ne mübarek insansın ya herkesle paylaşmışsın çiçeklerini özellikle de yılan kaktüslerini ;)
Kargom yarı yoldaymış yarın sabah gelir dediler dershaneden çıkınca alcam inşallah :)) A gülsen abla sende atlasta mı vardı :( Valla bilseydim bi çelikte ondan koy derdim çok heves ediyorum ben ona ama olsun başka zaman artık :)
Tömürceğim hoş geldin,elimde olanı paylaşırım ablacım,herkesin gönlü şen olsun.Hadi gözün aydın kavuşuyosun kaynanadiline ve silvestrii ne ama atlasım kalmadı maalesef be ablacım.Son küçük bir parça kaldı onuda alişime söz verdim. Büyüsün inşallah veririm ablacım kökü sağlam olsun yeter :p
gulsen abla ben senin evindeki saksilarin sayini cok merak ettim.her sey cok guzel o kadar cok cesit var ki hayran olmamak elde deyil vallahi.kutluyorum seni.saygilar hurmetler ablacim.
Türkancım gel birgün misafirim ol gözlerinle gör:pgüzel görüşlerin için çok teşekkür ederim ablacım,daha güzelleri sizlerin olsun inşallah.Sayfamı ziyaretin beni mutlu etti:p
bay tömürcek
19-09-2012, 20:43
Tömürceğim hoş geldin,elimde olanı paylaşırım ablacım,herkesin gönlü şen olsun.Hadi gözün aydın kavuşuyosun kaynanadiline ve silvestrii ne ama atlasım kalmadı maalesef be ablacım.Son küçük bir parça kaldı onuda alişime söz verdim. Büyüsün inşallah veririm ablacım kökü sağlam olsun yeter :p
Hoşbulduk ablacım :) Allah gönlüne göre versin ablam valla bazen burda komşudan iki dal çiçek istiyoruz havalara atlıyo aa olmaz ondan dal veremem benimkide bozulur sonra bilmem ne vermeye canı istemeyen bahaneyi de hazırlıyo. Ama kiminden de dal istersin tutar saksıyı verir böyle insanlar da var :))
Atlasa da üzüldüm diyemem çünkü yılan kaktüsünü de çookk seviyorum bide ali ye gitcekmiş madem hiç üzülmedim :) Ali de çok iyi bir arkadaş hemen kaynaştık bu sabah ona bi kutu dolusu çiçek gönderdim dediğin gibi ablam elimde ne varsa paylaştım;) o da bana elindekilerden bi paket yaptı yarın seninkiyle beraber burda olcak inşallah :p
nılgun_dogan
19-09-2012, 20:48
Gargamel ay pardon tömürcek ben sana 1 tane balık kılçı olan atlastan vereyim olurmu.
bay tömürcek
19-09-2012, 20:50
Gargamel :D:D Olur ablacım çok mutlu olurum ;)
bay tömürcek
19-09-2012, 20:59
Nilgün abla elden alma şansım var mı nerde oturuyosun bende sana ozaman şu arayıp ta bulamadığın söğüt gübresinden getireyim :p
Sen beni sevindirdin bende seni sevindireyim dimi ama ;)
Ali_askn
19-09-2012, 21:29
İyi dileklerin için teşekkürler enescim :) bundan sonra yeni sloganımız '' Al ver çiçek sevdasına can ver'' :D :D
bay tömürcek
19-09-2012, 21:31
Aaa tuttum ben bu sloganı kafiyeli de olmuş :D:D
YAAA BEN SİZİ SEVMEMMİ İŞTE NE GÜZEL BİR DOSTLUĞA VESİLE OLMUŞUM FARKINA VARMADAN:)nilgüncüm teşekkürler arkadaşım gençlerin gönlünü gördün yine ama senden bir ricada bulunucam,Alişimede gönder bunun ikiside birbirinden sakınmıyor bak en sevdikleri çiçekleri bile paylaşıyorlar.Enescim söz ablacım önümüzdeki bahara atlasım büyümüş olur sana gönderirim ondanda ablam tamammı?AFFERİN size enesim ve alişim:))
Gargamel ay pardon tömürcek ben sana 1 tane balık kılçı olan atlastan vereyim olurmu.
nilgüncüm balık kılçığı atlası çiçek açıyormu?
nılgun_dogan
19-09-2012, 22:04
Sevgili Gülşencim Aliyede özelden onun sesi çıkmadan yazdım dikdiklerim tutarsa göndericem eğer tutarsa 1 tane tutmuş vardı.
bay tömürcek
19-09-2012, 22:05
Çok teşekkür ederim ablacığım inşallah çabuk büyür atlasın :)
Gerçekten abla çok büyük dostluklara vesile oldun ali kardeşimi sayfan sayesinde tanıdım nilgün ablam yine o da burada gördü atlas istediğimi ve bana cumartesi günü balık kılçığı atlasından verecek;)
Herşey gönlünüze göre olsun ablacım bizi de aranıza alıp birşeyler paylaştığınız için :p
Ali_askn
19-09-2012, 22:06
Ablacığım sağolsun nilgün ablam sen yazmadan banada mesaj atmış istersen gönderebilirim diye ;) sizlere nasıl teşekkür etsem azdır :) Ayrıca bizde sizleri çok seviyoruzzz ;)
nılgun_dogan
19-09-2012, 22:07
Evet ama biraz büyümesi lazım.
nılgun_dogan
19-09-2012, 22:09
Dikdiklerim tutarsa sizede gönderirim.
gülsen ablacığım çok teşekkür ederim kargo ulaştı. 3 üni diktim 2 si suda köklensin biraz kendine gelsin inşallah hepsi tutar yolda biraz kendilerini bırakmışlar kıyamam şirin şirin şeyler . ellerin dert görmesin.
YeniGine
19-09-2012, 23:23
332830
GÜLSEN imm zor oldu amaa bak bakalım başarabilmişmiyim. Diktiğim toprak çamur idi iki üç gün beklesin ondan sonra saksısını da temizleyeceğim inşallah.
sevgili fdogru suyunu azaltman lazım artık acaba suyumu fazla oldu? içerdemi dışardamı duruyor yılbaşın? içerdeyse biraz dışarı koy gölge bir yere yelden biraz kurur ve bir kaç gün su verme. Aslında gayet sağlıklı duruyor ama :))
Valla aslında pek de fazla sulamıyorum ama dışarı gölge bi yere koymayı deneyeyim. ayrıca bu fotoğraf sağlıklı zamanlarından. yeni halini henüz fotoğraflayamadım. ama yükliycem. çok sağolun.
gülsen ablacığım çok teşekkür ederim kargo ulaştı. 3 üni diktim 2 si suda köklensin biraz kendine gelsin inşallah hepsi tutar yolda biraz kendilerini bırakmışlar kıyamam şirin şirin şeyler . ellerin dert görmesin.
Çok sevindim ablacım, rica ederim,güle güle büyüt, inşallah hepside tutarlar.Yolda bozulmaları normaldir,biraz suya bırakınca canlanır onlar tekrar,eşine ve ailesine selamlar ablacım:p
332830
GÜLSEN imm zor oldu amaa bak bakalım başarabilmişmiyim. Diktiğim toprak çamur idi iki üç gün beklesin ondan sonra saksısını da temizleyeceğim inşallah.
AAA YeniGinem olmuş hayatım ellerine sağlık, ama neden o garibim kaktüs saksısını hep birileriyle paylaşmak zorunda anlamadım:(onu tek bir saksısaya diksen başka çiçeklerle birlikte olmasın.bence sardunyayı çıkar ordan YeniGinem benim.
sardunya suyu sever ama kaktüsler az sulanır nolucak peki şimdi?
işyerinde öğle yemeğinden sonra arkadaşlarla oturup sohbet ettiğimiz bir kantinimiz var. arka bahçesi yeni düzenlendi. ve bir sürü de sardunya vardı. ben de bu renkleri çok beğendim ve iki dal "çaldım" :D
inşallah köklendirebilirim.
köklenir ablacım köklenir tam zamanıdır :)))çiçek çalmanın günah olmadığını biliyorum bende arada yapmıyor değilim ama önce güzellikle isterim baktım inatlaşıyo sonrasında operasyon başarıyla tamamlanır:)) keşke bizi bu duruma düşürmeseler nolucak sanki bir dalla çiçek eksilicekmi tam tersi bir kopardığın yerden RABBİM 2_3 dal veriyor yanii her zaman veren el, alan elden üstün oluyor bunu öğrenin.....
Türkancım gel birgün misafirim ol gözlerinle gör:pgüzel görüşlerin için çok teşekkür ederim ablacım,daha güzelleri sizlerin olsun inşallah.Sayfamı ziyaretin beni mutlu etti:p
ablacim keske mumkun olsaydida gelseydim.ama gelip gormus kadar oldum.davetin icin cooook tesekkur ederim.seni hep izliyor olucam.saglicakla kal.saygilar
bay tömürcek
20-09-2012, 14:26
Gülsen abla ellerin dert görmesin kargomu aldım paket yeğlı ekmek gibi dümdüz olmuş ama hiç ezilme falan yok :D:D
Hakkını helal et ablam valla bi mesaj yazmayla tamam dedin bana verdiğinin binlercesini nasip etsin rabbim sana ;) Kaynanamın da ne dili varmış gülsen abla öle kocamann ama suyu çekilmiş gibi biraz olsun kaktüse birşey olmayacağını biliyorum ve senin yaptığın gibi bahçe toprağıyla kumu karıştırıp dikeceğim :p
hemen ekme ablacım o büyük kaynana dilinide küçüğüde, pazar gününe kadar açıkta bırak kesilen yeri iyice kurusun hiç bişey olmaz sonra ek ama yine aktikten sonrada 4-5 gün su verme hiç tamammı ablacım yılan kaktüsünü kesmedim kökten çıkardım onu ekebilirsin ama ona su verme bir kaç gün.Güzel dileklerin dularaın bana yeter işte ablacım dünyada ne kalıyorki geriye hakkım varsa helal olsun ablacım güle güle büyüt bol güzel çiçeklerini gör inşallah:))
ablacım ben sana kendi sayfamda sorduğun soruyla ilgili cevap yazmıştım ama sen onu unuttun galiba:(
Ali_askn
20-09-2012, 14:51
Enes bu arada kaynana ile pek münasebette bulunma valla çok feci batıyor hemde gerçek kaynanalar gibi hissettirmeden batıyor :D gülsen ablanın bana verdiğine arada dokunuyordum sonra bir kaç saat sonra bir yanma oldu sonra dikkat ettim ki elini çok hafifi değdirsen bile dikenleri elinde kalıyor :) kaç gündür gözle zor görülen dikenleri cımbızla temizliyorum ama bitmiş değil :D
merhaba Gülsen hanım yılbaşı çiçeklerinin bir kaçını fazla sulamaktan kaybettim çok üzüldüm :( ama diğer yılbaşı çiçekleri tutup tutmadığını bilmiyorum beklemedeyim diğerçiçeklerde problem yok kızılay çiçekleri köklendi şuan saksıda mumçiçekleri halen köklenmede gönderdiğin tohumları ektim fakat hiçbiride çimlenmedi çimlenmeleri için neyapmalıyım.
bay tömürcek
20-09-2012, 15:13
Tamam ablacım çok teşekkür ederim dediklerini uygulayacağım ;)
Bu kynana dilinde hiç diken yok abla sarı açandan bide bu dimi?:p
köklenir ablacım köklenir tam zamanıdır :)))çiçek çalmanın günah olmadığını biliyorum bende arada yapmıyor değilim ama önce güzellikle isterim baktım inatlaşıyo sonrasında operasyon başarıyla tamamlanır:)) keşke bizi bu duruma düşürmeseler nolucak sanki bir dalla çiçek eksilicekmi tam tersi bir kopardığın yerden RABBİM 2_3 dal veriyor yanii her zaman veren el, alan elden üstün oluyor bunu öğrenin.....
valla ben zarar vermemeye dikkat ederek çalıyorum arada bir :) çalınan çiçek daha iyi tutuyo :)
ayrıca bizde "çiçek çalmak sevaptır" derler. ne demekse :)))
suya koydum şimdi, biraz köklenince saksıya ekicem. doğru değil mi?
bay tömürcek
20-09-2012, 15:16
Ali kardeşim hiç kıskanma demekki gülsen abla beni daha çok seviyo çünkü benim kaynana dilinde hiç diken yok diken yeri var ama diken yok temizledi mi gülsen abla ne ;):p
Tabi ki şaka yapıyorum ali kardeşim gülsen ablanın beni daha çok sevmesi konusunda ;) ama diken konusu şaka değil gerçekten kaynanamın dikeni yok :D:D uysal kaynana benimki damatseven cinsten galiba :D:p
Ali_askn
20-09-2012, 16:11
:D damat seven haa :D ya diken dediklerim tüyümsü yapıda zaten gözle zor görülüyor parmağının ucuyla dokun ve aydınlık bi ortamda parmagına bak :D tarantula tüyü gibi diycem onuda bilmiycen şimdi :D :D
Echinopsis subdenudata kaktüsümün son tomurcuğu açtı artık seneye yaza kadar göremiycez bu güzelliği:(:(
bu kaktüsüm 1 haftadır böyle bu kadar uzun süren bir kaktüs çiçeği görmemiştim :rolleyes:
ilkenan ablacım orkidelerin resimlerini bak göreceksin çiçeğin hemen altından yeni bir sürgün vermiş sanki ben yanılıyormuyum acaba?:rolleyes:
:D damat seven haa :D ya diken dediklerim tüyümsü yapıda zaten gözle zor görülüyor parmağının ucuyla dokun ve aydınlık bi ortamda parmagına bak :D tarantula tüyü gibi diycem onuda bilmiycen şimdi :D :D
Alicim,enese büyük kaynana dilinden gönderdim hani inciri olan kaktüsden sana verdiğim minyatürden de göndermiştim, sen o minyatüre elini sürmüşsün anlaşılan:( öbür büyük kaynana dilinde diken yerleri belli parmağınla tutabileceğin açık dikensiz yerleri var,ama ablacım hiç bir kaktüsü çıplak elle tutmayın muhakkak bir bez **** eldiven kullanın hatta benim kullandığım eldiven beton işlerinde kullanılan bir eldiven
Ayşe Derin
20-09-2012, 16:38
Gülsen ellerin dert görmesin hepsi muhteşem.
Tamam ablacım çok teşekkür ederim dediklerini uygulayacağım ;)
Bu kynana dilinde hiç diken yok abla sarı açandan bide bu dimi?:p
Ablacım büyük olan kaynana dili kaktüs inciri deriz yaa ondan çiçeklerini açtıktan sonra meyveleri olur ondan gönderdiğim kayanana dili. Küçüğü bende daha yeni getirdim izmirden sanada gönderdim alişe verdiğim küçük olandan:poda elini sürmüş yavrum:(
Ali_askn
20-09-2012, 16:40
hımmmm şimdi anladım ablacım ben diyorum :D enes nasıl farketmedi :)
Gülsen ellerin dert görmesin hepsi muhteşem.
Teşekkür ederim ayşem,seninde dillerin dert görmesin arkadaşım özlettin kendini haberin olsun ;)
Ali_askn
20-09-2012, 16:42
Gülsen abla valla sayende ben sevmem dediğim her türlü çiçek açan kaktüse aşık oldum resmen maşallah şu güzelliğe bak :)
az önce suda köklendirdiğim gloxinia yapraklarını ektim:rolleyes:inşallah üretmeyi başarabilirsem gloxinia isteyen arkadaşlara gidicekler:p
Gülsen abla valla sayende ben sevmem dediğim her türlü çiçek açan kaktüse aşık oldum resmen maşallah şu güzelliğe bak :)
Ablacım keşke bugün gelseydinde son çiçeğini gözlerinle canlı görebilseydin tüh pişman oldum keşke çağırsaydım seni:(çünkü canlı olarak görünce dahada aşık olurdun bunlara eminim:rolleyes:
Ali_askn
20-09-2012, 17:06
Kısmet değilmiş ablacım bende çok isterdim :) bu arada gloksinyalarda başarılı olursan ben birine talibim :D sende her nane ye talipsin diycen ama :) :p
Nerelere gidem ben senin elinden :)) vereyim ablam canın saolsun
ama sen üniversiteye gidince nolucak bu çiçekler onu merak ediyorum:))
melek yüzlü
20-09-2012, 17:22
Gülsen ablacım atlas çiçeğinin tutup tutmadığını kaç günde anlarız. İki tane menekşe yaprağım var iki aydan beri öyle duruyorlar. Ne yavru çıkarıyor ne büyüyor öylece duruyor. Tuttu mu tutmadı mı anlamadım. Kaktüsün tutup tutmadığını kaç günde anlarız.
ilkenan ablacım orkidelerin resimlerini bak göreceksin çiçeğin hemen altından yeni bir sürgün vermiş sanki ben yanılıyormuyum acaba?:rolleyes:
ablacım fotoğrafları görünce çok sevindim çünkü o yeni sürgün dediğin belki de bir keiki olabilir. yani yavru orkide. bazen çiçek saplarından yeni küçük orkideler olabiliyor. dalda kökleniyor sonra biraz büyüyünce ayrı bir saksıya dikiliyor. biraz daha büyümesi lazım anlamak için sanırım ama çok heyecanlandım. merakla bekliyorum gelişmesini :D
Ali_askn
20-09-2012, 17:32
Nerelere gidem ben senin elinden :)) vereyim ablam canın saolsun
ama sen üniversiteye gidince nolucak bu çiçekler onu merak ediyorum:))
:D aman hiç bir yere gitme ablam zar zor buldum seni zaten :) abla zaten fikrim antepte bir üniversite artık :)
Gülsen ablacım atlas çiçeğinin tutup tutmadığını kaç günde anlarız. İki tane menekşe yaprağım var iki aydan beri öyle duruyorlar. Ne yavru çıkarıyor ne büyüyor öylece duruyor. Tuttu mu tutmadı mı anlamadım. Kaktüsün tutup tutmadığını kaç günde anlarız.
Ablacım atlasın önce biraz buruşur gibi olur ama zamanla geri topralar köklenince.hiç belli olmaz bırak onu kendi haline üstüne düşüp gidip gelip taciz etme çiçeği:pmenekşe yaprakların kurumadıysa birgün mutlaka yavrusunu vericektir köklenmeyi tamamlıyordur. Kaktüsler çabuk köklenir sabırsız güzelim benim:D 2 ya da 3 günde bir az su ver o kadar unut gitsin zamanla sana yavrularını gösterir:p
ablacım fotoğrafları görünce çok sevindim çünkü o yeni sürgün dediğin belki de bir keiki olabilir. yani yavru orkide. bazen çiçek saplarından yeni küçük orkideler olabiliyor. dalda kökleniyor sonra biraz büyüyünce ayrı bir saksıya dikiliyor. biraz daha büyümesi lazım anlamak için sanırım ama çok heyecanlandım. merakla bekliyorum gelişmesini :D
Benide heyecanlandırdın şimdi bak :Dbakalım bir kaç gün daha bekleyeyim bende tomurcuk dalı sandım ama görücez artık:rolleyes:
:D aman hiç bir yere gitme ablam zar zor buldum seni zaten :) abla zaten fikrim antepte bir üniversite artık :)
ALLAH gönlüne göre versin ablacım inşallah Gaziantep olur :p
bay tömürcek
20-09-2012, 18:25
:D damat seven haa :D ya diken dediklerim tüyümsü yapıda zaten gözle zor görülüyor parmağının ucuyla dokun ve aydınlık bi ortamda parmagına bak :D tarantula tüyü gibi diycem onuda bilmiycen şimdi :D
Tarantulayı bilmicek ne var gocuman örümcek işte :D Cahil miyim ben :D Hem çok severim belgesel seyretmeyi biliyom yani tarantulayı ;)
bay tömürcek
20-09-2012, 18:26
Gülsen ablam diktim yılan kaktüslerini bol kumlu topağa hiç sulamadım diğer kaynana dillerini de bekletiyorum dediğin gibi pazar dikcem ;)
gulsen ablacim kaynana topuzun muhtesem bendede var aynisindan.2 tanesi tomurcuk vermisti bir kac ay once ama oyle oldugu gibi duruyo ne uzuyo ne bisiy.acmiycakmi acaba.yardimina ihtiyacim var napmam lazim?
hadi hayırlı olsun gülsen abla orkiden yeni dal çıkarıyor
gulsen ablacim kaynana topuzun muhtesem bendede var aynisindan.2 tanesi tomurcuk vermisti bir kac ay once ama oyle oldugu gibi duruyo ne uzuyo ne bisiy.acmiycakmi acaba.yardimina ihtiyacim var napmam lazim?
Ablacım güneş almıyormu olduğu yerden biraz güneşe bırak malum havalar serinledi eskisi gibi yakıcı sıcaklar kalmadı biraz güzeş görünce açıcaktır sanıyorum.Ama tomurcuklar üstünde kurumuşta olabilir beni kaç tanesi üstünde kurudu düştü.Bir kaç aydır böyle diyorsun eğer dediğin gibiyse üstünde kurumuştur tomurcukları:(
hadi hayırlı olsun gülsen abla orkiden yeni dal çıkarıyor
Teşekkür ederim sibelim seninkilerde bi değişiklik yokmu ablacım?:p
Ablacım güneş almıyormu olduğu yerden biraz güneşe bırak malum havalar serinledi eskisi gibi yakıcı sıcaklar kalmadı biraz güzeş görünce açıcaktır sanıyorum.Ama tomurcuklar üstünde kurumuşta olabilir beni kaç tanesi üstünde kurudu düştü.Bir kaç aydır böyle diyorsun eğer dediğin gibiyse üstünde kurumuştur tomurcukları:(
cok gunes alan bi yerde abla.kurumusa benzemiyo.neyse gelicek yil insallah salikli acar
ümidini yitirme o zaman açacaktır mutlaka:)))
YeniGine
20-09-2012, 23:23
GÜLSEN im teşekkür ediyorum; inşallah o kaktüse birşey olmaz. Toprak çok çamurlu olduğu için e dikenlerden de kaça kaça etrafını bastırdım. Sardunya ya gelince; o saksının dibindeki delikleri bile açık değilmiş. O yüzden sardunya garibim çürümüş, onu budayıp başka bir saksıya alacağım bakalım kurtulur ise artık.
demircool
21-09-2012, 00:12
ahh ne kadar güzeller bunlar böyle ablacım ya..harikalar maşallah
Günaydın arkadaşlar, sabah balkona çıktım kaktüslerimi bir gözden geçirmek için, kaktüsümün biri hafif bir tarafa eğilmişti ne var diye elime aldığımda maalesef çürümüş olduğunu gördüm ve hemen cerrahi müdaheleye giriştim bütün yavrular tek tek ayrıldı gövededen daha sonrada çürümüş olan yeri kesip bir güzel temizledim bakalım iyice bir kurusun hepsi tek tek ayrı saksılara ekilicek. Bu kaktüsüm büyük kaktüslerimdendi çok üzüldüm,Birde diken yapısı balık oltası gibi olan kaktüsler diğerlerine göre biraz daha sorunlu olur yüzden eldivenimle hiç bir yerimi acıtmadan hallettim. İnşallah kurtarabilirim :(
Sevgili YeniGinem canım düzelicektir, bak hepimizin başına geliyor çürüme olayları kurtulur inşallah ellerine sağlık.Ama kaktüsüne kesinlikle su vermiyosun madem o kadar çamurdu keşke biraz toprağı kurutup ekseydin kaktüsleri:rolleyes:
Teşekkürler ablacım demircoolum daha güzelleride senin olur inşallah:))
bunlarda yaklaşık bir ay önce ektiğim haseki tohumları.Hepsini aynı gün ekmeme rağmen bakın farklı boydalar hatta birini sabah yeni filizlenmişti gördüm:rolleyes:
bu kaktüsümde büyüklerin arasında şekli çok güzel büyümeside öyle ama adını bilmiyorum:(
lila kaktüsümün son 3 tomurcuğu inşallah açar:p
ablacım inşallah kaktüslerin bir an önce kendine gelir. ama ben eminim senin elin değdikten sonra bişeycik olmaz onlara :)
İsteyen arkadaşlarla paylaştığım atlasımın son hali tek dal kaldı bana umarım seneye büyür idğer arkadaşlarımlada paylaşırım:p
İsteyen arkadaşlarla paylaştığım atlasımın son hali tek dal kaldı bana umarım seneye büyür idğer arkadaşlarımlada paylaşırım:p
o zaman büyüyünce ben de isterim ;)
Ayşecim kalp kalbe karşı çiçeğim güzel gelişiyor bak annesi kızın çok şeker :D
Kaktüse operasyon yaptığım için elimde eldiven var:p
o zaman büyüyünce ben de isterim ;)
İnşallah ablacım büyüsün sağlıkla isteyen bütün arkadaşlarımla paylaşırım. İyi dileklerin için teşekkür ederim ablacım. Sabah sabah benimle olman beni mutlu etti teşekkür ederim ilkenanım
nakkaş sarmaşığım iştahlandı:Dyazın baya büyüyüp çiçeklerini açtıktan sonra aşırı sıcaklardan kurumuştu yaprakları bende kökten tamamen kesip bıraktım bir gölgeye bakın yine aynı şirinliğiyle bana günaydın dedi:rolleyes:
Paskalyalarım gayet iyiler maaşallah bir sürü yavruları oluyor :p
bugün son olarak dün gece bitirdiğim patiğimi göstereyim dedim:Dbizim burda yeni evlenen kızlar, evlerine bütün yaptıkları çeyizi sergilerler ve gelin görmeye gidilir.Çalıştığım dernekten sekreter kızımız evlenmişti ona gelin görmeye gittik arkadaşlarla. Onun çeyizinden olan bu patiğin modelini gördüm, bana sanki balerin pabuçları gibi geldi çok şekerdi hemen model alındı ve bir gecede örüldü ve işte:p
İnşallah ablacım büyüsün sağlıkla isteyen bütün arkadaşlarımla paylaşırım. İyi dileklerin için teşekkür ederim ablacım. Sabah sabah benimle olman beni mutlu etti teşekkür ederim ilkenanım
ne demek ablacım :) o zaman heyecanla büyümesini bekliyorum. :D
merhaba Gülsen hanım yılbaşı çiçeklerinin bir kaçını fazla sulamaktan kaybettim çok üzüldüm :( ama diğer yılbaşı çiçekleri tutup tutmadığını bilmiyorum beklemedeyim diğerçiçeklerde problem yok kızılay çiçekleri köklendi şuan saksıda mumçiçekleri halen köklenmede gönderdiğin tohumları ektim fakat hiçbiride çimlenmedi çimlenmeleri için neyapmalıyım.
Pardon çok özür dilerim sizin sorunuzu farketmedim sn.BAYÇALI.benim bugün eklediğim resimlerdede dile getirdim,aynı gün ekmeme rağmen 1 aydır filizlenen tohumları gördünüz biraz sabır gerekiyor sn.BAYÇALI:rolleyes:
Ayşe Derin
21-09-2012, 10:33
[QUOTE=GÜLSEN_;1021493]Ayşecim kalp kalbe karşı çiçeğim güzel gelişiyor bak annesi kızın çok şeker :D
Kaktüse operasyon yaptığım için elimde eldiven var:p[/QU
Çok sevindim ziyansız ulaşıp-tutmasına, senin elinde güzel büyüyecek eminim.
Çürüyen kaktüsüne içim gitti umarım toparlar.
umuyorum arkadaşım çünkü büyük kaktüslerimden biriydi nasıl olduda farkedemedim diye kızıyorum kendime:(((
Pardon çok özür dilerim sizin sorunuzu farketmedim sn.BAYÇALI.benim bugün eklediğim resimlerdede dile getirdim,aynı gün ekmeme rağmen 1 aydır filizlenen tohumları gördünüz biraz sabır gerekiyor sn.BAYÇALI:rolleyes:
ben kendikendime Gülsen hanım bizi unuttu diyordumki sorumu cevapladınız :p
sabırsızlık ettiğim den değilde acaba ben yanlış birşeymi yapıyorum onun derdindeydim tohumları ekeli iki haftayı geçti henüz bir çimlenme yok tohumları torf kullanarak ektim ve üzerine şeffaf naylon gerdim sera etkisi yapsın diye hani havalarda ankara da akşamları artık serin oluyor bu yüzdende çimlenmede gecikme olmuş olabilirmi nedersiniz Gülsen hanım......:) buarada sayfanızda şenlendikçe şenleniyor emeğinize sağlık patiklerde süper olmuş hanım görmesin hemen modelini ister.:D
estağfirullah sn.BAYÇALI mesajın sonunda yazmışsınız soruyu ben anlamakta biraz geç kaldım:)sera etkisi yapmanız iyi olmuş hatta ankara fazla serindir şimdi içerde pencere önünde bir yere bırakabilirsiniz.Sabahki resimdede görmüşsünüzdür ben tohumları ekeli 1 ay olduğu halde daha sabah filizlenmiş tohum gördüm diğerleriyle aynı günde ekilmesine rağmen farklılık olabiliyor. Bekleyelim bakalım olmazsa eğer baharda tekrar deneyin.Patikler için çok teşekkür ederim, modelini isterse
seve seve veririm eşinize yeterki istesin:))
Arkadaşlar dün boyu yaklaşık 6 metreyi bulan hoya carnosamı budadım isteyen arkadaşlara karşı ödemeli gönderebilirim
Gülşen Abla,
Nereden başlasam bilmiyorum. Uzun süredir yorum yazayım diye giriyorum ama bugüne kısmetmiş yorum yazmak. Her şey çok güzel ellerine sağlık.
Merak ettiğim şu kare saksıları nereden edindin? Toprak saksı gibi gözükmesinden soruyorum. Bol çiçekli günler. :)
Teşekkür ederim fatih kardeşim güzel görüşlerin için.Kare saksıları alacakaranlıktan istemiştim iletişim bilgilerini özelden göndereyim istersen ablacım
melek yüzlü
22-09-2012, 13:20
Merhaba Gülsen Ablacığım,
Kaktüslerle alakası yok ama sana bir şey sormak istiyorum. 20 tane Afrika Menekşesi yaprağından beş tane kalmıştı. Neredeyse iki buçuk aydan beri bekliyordum. Bugün baktım yapraklardan bir tanesi yavru veriyor. Küçük plastik bardağın içinde. Daha çok küçük. Sence başka saksıya dikeyim mi biraz büyümesini mi bekleyeyim. Ayrıca bakımını nasıl yapacağım. Menekşe toprağı var içinde. Bana engin tecrübelerinden bilgi verirsen sevinirim.
ablacım çok teşekkür ediyorum ama beni bu kadarda engin bilgi sahibi diye adlandırmayın beni mahçup ediyorsunuz..daha henüz saksı değişimi yapma artık bahara bırak biraz büyüsün ondan sonra değiştir henüz çok küçüktür o şimdi.O menekşe toprağındaymış zaten bişeycikler olmaz sulamasına dikkat et yeter birde perde arkadasından ışık alsın mütlaka..Umarım yardımcı olabilmişimdir ablacım :)))
melek yüzlü
22-09-2012, 13:55
Suyunu ne kadar sıklıkla vereyim ablacığım. onu fazla ayarlayamıyorum.
suyunu toprağı iyice kurudukça ver babaannem rahmetli adı afrika menekşesi, adıüstünde afrika demek sıcaklık kurak demek suyu çok az vericeksin,ışığı bol derdi...
melek yüzlü
22-09-2012, 14:51
Gülsen ablacığım resimleri bu akşam yüklemeye çalışacağım. Sen ne yapacağımı bana söyle akşam uğraşacağım resimleri yüklemek için.
melek yüzlü
22-09-2012, 18:06
Yeni aldığım kaktüs
bay tömürcek
22-09-2012, 22:06
Gülsen abla mum çiçeğini neden budadın kök çürümesi falan mı oldu yoksa öylesine tazelensin diye mi?
Ali_askn
22-09-2012, 22:10
Bu soruyu sormasan iyiydi kardeşim :D kazaya kurban gitti güzelim hoya :(
bay tömürcek
22-09-2012, 22:13
Hadi yaa nekadar üzüldü kimbilir gülsen abla valla karnım yandı şimdi :( Üzülme gülsen abla bak onca insanı sevindirip dua aldın yenisini dik bak gör bunlar 6 değil 16 metre olur skın üzülme ablacım ;)
alişşş mahvettim seni:) yok ablacım enes düzenlemek için alişi çağırdım beraber açtık yere yatırıp en son tam bitirdik derken küçük bir dal gördüm bunu keseyim burdan ne duruyo derken ben o dalı kesince farkettimkii.... o küçük dalın gerisi baya hemde bayaaa büyük bir dalmış, gitti giden ama hala duruyor gerisi ablacım merak etme sadece biraz seyreldi dalları iyi oldu kaldıramıyodu artık:)))
bay tömürcek
22-09-2012, 22:43
Oldu olacak gırıldı kör nacak der babannem üzülmeye değmez yani ablacım napalım artık :) daha güzel büyür belki seyrelince ;) abla hep ali'yi çağırıyosun bende gelicem aliyle :p
Ali_askn
22-09-2012, 22:50
:D Gülsen ablam bu söğüt gübresi olayını duydunmu acilen söğüt bulup gübresini almamız lazım :) napsak abla :)
bay tömürcek
22-09-2012, 22:52
Gülsen ablayı da ortak ettin demek :D gülsen abla afrika menekşesi saksı harcı başlığına bak orda mesajlarım fotolar var blki sen bulabilirsin söğüt gübresini tabi menekşe seviyosan ablacım ;)
Gel enescim sende gel ablacım ne zaman istersen kapım açık.Bakalım bakim neymiş bu söğüt gübresi afrika menekşesini seviyorumda bakamıyorum neden se bende olmuyor yaa..Ama bu söğüt gübresi sadece afrika menekşelerinemi iyiymiş?
Ali_askn
23-09-2012, 10:38
Hoyalarda da denemiş ablacım enes ondada gayet iyiymiş zaten konudaki menekşeleri gördüysen harikalar.
bay tömürcek
23-09-2012, 11:26
Menekşelerim de coşmuş durumda tam yatağımın karşısındalar her sabah uyanınca onları görmek her güne mutlu başlamamı sağlıyo ;)
Gülşenciğim merhaba bakıyorum hepimize yetişiyorsun, ben de aradan gireyim. Benim küpe kuş kadar kaldı ama şu anda tomurcuklu, çelik için söylediklerini yapacağım ama çiçeklerin geçmesi 15-20 günü bulur sanıyorum, aslında çiçekleri küçük açacak belli, güneşsiz bırakmışım. Çiçekli dalları çelik yapsam ne olur? Çok mu sarsılır acaba?
hiç bişeycik olmaz hayatım ama çiçek tomurcuk dallarını koparmalısın. şimdilik iki dalı dene çokda kuşa çevirme garibimi:))taze uç dallrından 6 yapraklı koparıp alt 2 yaprak koprıp atılıcak gerisini kaynamış soğumuş suya koyucaksın ama sana bişey diycem canancım bardağın dibine değmiycek dalın ucu yani suyun içinde olucak ama bardağın dibine dalın ucu değmiycek ok?
hiç bişeycik olmaz hayatım ama çiçek tomurcuk dallarını koparmalısın. şimdilik iki dalı dene çokda kuşa çevirme garibimi:))taze uç dallrından 6 yapraklı koparıp alt 2 yaprak koprıp atılıcak gerisini kaynamış soğumuş suya koyucaksın ama sana bişey diycem canancım bardağın dibine değmiycek dalın ucu yani suyun içinde olucak ama bardağın dibine dalın ucu değmiycek ok?
Teşekkür ederim, bu kadar detaydan sonra tutturmam lazım. Bilgilendiririm.
MAMMİLLARİA PLUMOSA..Arkadaşım sakdaga teşekkür ediyorum,herkese günaydınlar:D işte dün aldığım dondurma külahım,adını böyle koydum ama siz bakmayın dondurma külahı dediğime pamuk gibi görünüyor ama dokununca haif sertler kendileri:rolleyes:yeni aldığım maskotumla birlikte dondurma külahım.Diken yapısı çok güzel fıskıyenin ortası gibi açılmış :pilginç geldi :o
arkadaşlar bu kaktüs burdan nasıl çıktı anlayamadım:eek:bu saksıda çileklerim vardı başka saksıya aldım ama dün bu görüntü beni şok etti sanırım tohumdan çıktı ama bu tohum nerden geldi bilmiyorum:(işte kendiliğinden çıkan bu kaktüs türüne diye şimdide onu merak ediyorum:rolleyes:
bu kaktüsümde migrosa kaktüs bakmaya gitmiştim baktım kocaman kocaman kaktüsler var ama hemen hemen hepside kırılmışlar bende kırık olan bir dalını rica ettim verdiler getirdim ektim tek yaprak olan 1 ayda böyle yavrular verdi:p
sabah balkonumdaki güzellikleri sizler için görüntüledim:pkaranfilim hala tomurcuk veriyor
Cardinel climberde sabah sabah neşeliydi arkadaşı karanfille birlikte:p
Bunlarda lopları düşen paskalyalar düşenleri saksıların dibine öylece bırakıyorum işte böyle oluyorlar:D
acem halım çok güzel büyüyor ama naptıysam bu kara bitlerden kurtulamadım :(arkadaşların sigara izmaritinden yaptığı ilacı denedim geçiyor ama tekrar başlıyor bir çare lütfen:(ne yapabilirim bu konuda yardım rica ediyorum:( arkadaşım YeniGine yine o parmaklar bak bakalım aynımı?:D
buda beyaz paskalyam lopları dökülmüştü ama çekmedim kökten tekrar yavrular vermeye başladı:p
Ayşe Derin
24-09-2012, 09:24
Teşekkür ederim, bu kadar detaydan sonra tutturmam lazım. Bilgilendiririm.
Sorma Canan, benim de cadde inşaatından ilk firem küpe oldu, minicik bir dal kurtardım gibi.
Ali_askn
24-09-2012, 09:29
Maşallah ablacım hepside çook güzeller evet kaktüs gerçekten çok değişikmiş bende görmüştüm praktikerde güle güle büyüt eminim senin sevginle kısa zamanda serpilip çiçeklenecek :)
tekzen'den 4 tane kaktüs aldım. 1'i çiçekliydi. paylaşmak istedim diğerlerini de çekince yollıycam. ben de bi sayfa mı açsam ne :)
Sorma Canan, benim de cadde inşaatından ilk firem küpe oldu, minicik bir dal kurtardım gibi.
Kurtarırsın ayşecim kaynamış soğumuş suda aynen dediğim gibi bekletirsen köklenir hemen.
tekzen'den 4 tane kaktüs aldım. 1'i çiçekliydi. paylaşmak istedim diğerlerini de çekince yollıycam. ben de bi sayfa mı açsam ne :)
Kaktüsün çok şeker ablacım güle güle büyüt inşallah,****** sende sayfanı açabilirsin görelim sendeki güzelleride..
İremsıla
24-09-2012, 21:41
Merhaba gülsen hanım balkonunuzu sıcacık çay eşliğinde gezdim.maşallah çiçeklerinizin hepsi ayrı güzel,ellerinize,emeğinize sağlık.özelliklle 86 nolu mesajınızdaki kaktüsünüz,paskalya yılbaşılarınızve kızılay çiçeğinize hayran kaldım.
Aynı kaktüsten geçenlerde bir apartmanın zemin katında gördüm ama muhteşemdi daha uzun ve uç yaprakları daha biraz daha büyüktü sahibinden ücreti karşılığında 1 dal istedim ama ne mümkün.benimde kırmızı küçük paskalya yılbaşı çiçeğim vardı malesef bu yazı atlatamadı.sevgilerimle...
SEVGİLİ İREMSILA SAYFAMI ZİYARETİNİZ BENİ MUTLU ETTİ ARKADAŞIM.Güzel görüşlerin için çok teşekkür ediyorum.Maalesef bazı insanlarımız bu çiçek vermede çok katılar,neden bilmem nolucak bir dal versen yani?istersen ben göndereyim arkadaşım hiç sorun değil.İnsanları sevindirmek mutlu etmek benim için daha önemli.Birde ücret karşılığı istemişsin...yazık çok yazık bu tür insanlara çok üzülüyorum,bir dal küçücük bir dal için karşılarındaki insanın kalbini kırdıklarını biliyorlarmı acaba?Ve bir kalp kırmanın... neyse yaa ALLAH öyle insanların kalbine merhamet versin.Çok kızıyorum böyle insanlara. Bencillikten başka birşey değil yaptıkları...ALLAHım bana versin ben herkesle paylaşayım...
Ayşe Derin
24-09-2012, 22:23
Kaktüsün çok şeker ablacım güle güle büyüt inşallah,****** sende sayfanı açabilirsin görelim sendeki güzelleride..
Sağol Gülsen, diğer çiçeklerin çelikleri için de kaynamış soğumuş su mu kullanacağız? Bunu hiç bilmiyordum.
Deme ya Ayşe, çok üzüldüm. Adamlar yaparken yıkıyor, nasıl iş bu. Sıkma canını çeliği tutturursun hemen büyür.
Merhaba efendim,
Becerileriniz, hiç sevmediğim kaktüsler hakkında ön yargılı olduğumu anlamama ve beğen butonunu kullanmama neden oldu:))).
Adile abla gibisiniz (teyze değil), hep verimkâr, maşallah.
Şu kadar kısa zamanda şu kadar sayfa, gene maşallah efendim.
Geç farkettiğim bir sayfa, hayırlı olsun, çok çok kolay gelsin, sağlıkla kalın inşallah.
Saygılarımla lütfen.
YeniGine
25-09-2012, 00:04
Merhaba efendim,
Becerileriniz, hiç sevmediğim kaktüsler hakkında ön yargılı olduğumu anlamama ve beğen butonunu kullanmama neden oldu:))).
Geç farkettiğim bir sayfa, hayırlı olsun, çok çok kolay gelsin, sağlıkla kalın inşallah.
Saygılarımla lütfen.
Evet mrduran çook haklısınız. Bende kaktüslerle pek ilgilenmez idim. Fakat nasıl GÜLSEN i tanıdım; bende başladı bir kaktüs merakı. Hatta uzun bir süredir küçücük bir saksının içinde kiiii direnaj delikleri bile yok imiş. GÜLSEN den sonra aklıma geldi bu saksıyı nasıl değiştirebilirim diye. Sağolsun kendisi bana da yetti, yardımcı oldu.
Sağol Gülsen, diğer çiçeklerin çelikleri için de kaynamış soğumuş su mu kullanacağız? Bunu hiç bilmiyordum.
Ayşecim kaynamış soğumuş her zaman daha güvenilir ve gerçektende deneyimlerimde gördüm faydasını,bütün çiçeklerde kullanabilirsiniz ayşecim,bende su arıtma cihazı var ama yinede kaynamış soğuk su derim.Deneyin sizde farkediceksiniz arkadaşım.Küpelin için üzüldüm ama yapıcak bişey yok arkadaşım inşallah suda kalan çeliği köklendirebilirsin:p
Merhaba efendim,
Saygılarımla lütfen.
SN.mrduran sayfamı ziyaretinizden çok mutlu oldum hoş geldiniz efendim,beğen butonunu kullanan parmaklarınız dert görmesin inşallah, sayfam yormuş o parmakları sanırım:)güzel görüşleriniz için çok teşekkür ederim,paylaşmayı seviyorum bende olan herkeste olsun istiyorum.Balkonumdan misafirliğinizi eksik etmeyin her zaman başımın üstünde yeriniz var:oSağlıkla bol çiçekli günler hepimizin olsun inşallah:D
Evet mrduran çook haklısınız. Bende kaktüslerle pek ilgilenmez idim. Fakat nasıl GÜLSEN i tanıdım; bende başladı bir kaktüs merakı. Hatta uzun bir süredir küçücük bir saksının içinde kiiii direnaj delikleri bile yok imiş. GÜLSEN den sonra aklıma geldi bu saksıyı nasıl değiştirebilirim diye. Sağolsun kendisi bana da yetti, yardımcı oldu.
Aaayy!! YeniGinem benim, ben naptım arkadaşım,yardımcı olmaktan,güzel ilginiz,alakanız ve güzel görüşleriniz beni çok mutlu ediyor,bu da bana yetiyor işte:o
Canancımm nolur arkadaşım bu profilindeki resmi kaldır daha sevimli bir resim koy arkadaşım çoookk rica ediyorum hayatım:))))
melek yüzlü
25-09-2012, 17:47
Biliyorsun bu işlerim çok yoğun. Eşim de ameliyat olduğundan sık giremiyorum. Yeni aldığın kaktüsün de harika. Çok değişik bir kaktüs. İnşallah onun da görüntüsü gibi muhteşem çiçekleri olur ablacığım.
Hankısı ? Bunu mu beğenmedin? Daha şirini ben değilim herhalde :) Ne istediğinin farkında değilsin :) Hadi yüzüne söyle ... (gerçekten rahatsız olduysan kaldırayım)
ALLAH iyiliğini versin emi gülmekten öldürdün beni:D valla söyledim kusura bakmasın hiç sevimli değil dua ediyorum rüyama girmesin ödüm patlar:D:Daayyy arkadaşım yaa valla akşam akşam çok güldüm.seninde yüzün gülsün inşallah:pvalla kaldır canancım yaa...
Ayşe Derin
25-09-2012, 19:36
Sahi Gülsen'in bitkileri hızla tüm ülkeye dağılıyor.Canan biz de elimizi çabuk tutup ganimetten pay kurtaralım kendimize.
Ayşecim,Canancım ALLAH sizin yüzünüzden gülümsemeyi eksik etmesin arkadaşlar, yaa misafirim var pci açık bir ara geldim baktım yazdıklarınıza gülmekten kendimi tutamıyorumki içeri misafirin yanında gideyim:))) salona girdim bu defa cevap yazmak için sabırsızlanıyorum misafir gitsede yazsam diye,valla o önceki resimdeki yaratığı tanımıyorum arkadaşım istersen bana cahil de:)) ama canancım yazdıklarını silmişsin sanırım aşkolsun:))valla deli cevat daha güzeldi o yaratıktan..iyiki varsınız sizleri seviyorum arkadaşlar, hepinize iyi geceler...
Ayşecim,Canancım ALLAH sizin yüzünüzden gülümsemeyi eksik etmesin arkadaşlar, yaa misafirim var pci açık bir ara geldim baktım yazdıklarınıza gülmekten kendimi tutamıyorumki içeri misafirin yanında gideyim:))) salona girdim bu defa cevap yazmak için sabırsızlanıyorum misafir gitsede yazsam diye,valla o önceki resimdeki yaratığı tanımıyorum arkadaşım istersen bana cahil de:)) ama canancım yazdıklarını silmişsin sanırım aşkolsun:))valla deli cevat daha güzeldi o yaratıktan..iyiki varsınız sizleri seviyorum arkadaşlar, hepinize iyi geceler...
Canım benim tabi ki böyle saçma sapan şeyleri niye ve neden bileceksiniz? O kısmı da elbette ki espriydi... Zaten şaka kaldırabildiğin için şımardım senin başlığında... Misafirlerinde Gülşen ne kadar güleryüzlü ağırlıyor diye düşünüp, rahat etmişlerdir :) Ne kolay gülüyorsun, hep gül....
tabi arkadaşım sen şımar ben çekerin senin nazını:))güzel temennilerin için çok teşekkür canancım..ama hayat benden o kadar çok şeyimi aldıki az kalsın gülmemide kaybediyordum çok şükür bir tek onu kurtarabildim kendim için...artık gülüyorum çünkü gülmeyi unutmuştum sizlerin sayesinde tekrar gülmeyi hatırladım deminde dedim ya iyiki varsınız ve iyiki sizler benim can arkadaşlarımsınız:))hep birlikte gülmeyi nasip etsin RABİM...
tabi arkadaşım sen şımar ben çekerin senin nazını:))güzel temennilerin için çok teşekkür canancım..ama hayat benden o kadar çok şeyimi aldıki az kalsın gülmemide kaybediyordum çok şükür bir tek onu kurtarabildim kendim için...artık gülüyorum çünkü gülmeyi unutmuştum sizlerin sayesinde tekrar gülmeyi hatırladım deminde dedim ya iyiki varsınız ve iyiki sizler benim can arkadaşlarımsınız:))hep birlikte gülmeyi nasip etsin RABİM...
Tamam o zamaaaaan, arada Deli Cevat olarak gelebilirim, tabi tabi.
Hekese günaydınlar lila Echinopsisin son 3 tomurcuğu bekliyorum açmasını:p
Echinopsis subdenudata son açtığı 3 çiçek tohum oluşturuyor:p
Hekese günaydınlar lila Echinopsisin son 3 tomurcuğu bekliyorum açmasını:p
Fotoğrafı görünce, ne işi var benim kaktüsün burda dedim... ;) Benim echinopsiste son üç tomurcuğunu açacak ve tomurcuklar aynı boyda. Görünüş olarakta benziyorlardı... :D
Echveria saksısı değiştikten sonra dahada büyüdü 1 hafta içinde:rolleyes:
Fotoğrafı görünce, ne işi var benim kaktüsün burda dedim... ;) Benim echinopsiste son üç tomurcuğunu açacak ve tomurcuklar aynı boyda. Görünüş olarakta benziyorlardı... :D
Hadi bakalım hangimizin daha önce açıcak, görüntüle lütfen olurmu arkadaşım:p
bu çürüyen kaktüsüm 5 gündür kurumadaydı artık toprakla buluşma zamanı geldi iyice kurudu kestiğim yerler...
Hadi bakalım hangimizin daha önce açıcak, görüntüle lütfen olurmu arkadaşım:p
Hemen görüntüleyip geldim, Gülsen hanımcım; sanırım benim ki üçünü de aynı anda açmayıp 2+1 yapacak... ;)
Bu arada el işleri harika, ellerinize sağlık...
334445
Evet biri bu akşam açıcak sanki resimlemeyi unutma arkadaşım :p
Maşallah GÜLSEN hanım, on parmağında on marifet ellerine sağlık.
Teşekkürler vehibecim:)))
Gülşeeeen o nasıl el emekleri arkadaşım, onlar sanat eseri resmen. Şimdi anlaşıldı bitkilerinin sırrı, elinde sihir var senin. Kızını da güzel yapmışsın, yaptığın herşey güzel....
herkese günaydınlar:D işte dün aldığım dondurma külahım,adını böyle koydum ama siz bakmayın dondurma külahı dediğime pamuk gibi görünüyor ama dokununca haif sertler kendileri:rolleyes:yeni aldığım maskotumla birlikte dondurma külahım.Diken yapısı çok güzel fıskıyenin ortası gibi açılmış :pilginç geldi daha önce hiç görmedim adını bilen varsa rica ediyorum:o
Mammillaria Plumosa...
Gülşeeeen o nasıl el emekleri arkadaşım, onlar sanat eseri resmen. Şimdi anlaşıldı bitkilerinin sırrı, elinde sihir var senin. Kızını da güzel yapmışsın, yaptığın herşey güzel....
Cananımm teşekkür ederim hayatım daha neler var neler bir bilsen onları görsen naparsın bilmem artık:oağaçlar nette üyelerin hobileri diye bir sayfa var orda kendi sayfamı açabilrsem eğer hepsini orda paylaşmayı düşünüyorum bu sayfada paylaşmam sorun yaratırmı bilmiyorum:rolleyes:
Mammillaria Plumosa...
Aaa çok teşekkür ederim sevgili sakdag arkadaşım:o
Cananımm teşekkür ederim hayatım daha neler var neler bir bilsen onları görsen naparsın bilmem artık:oağaçlar nette üyelerin hobileri diye bir sayfa var orda kendi sayfamı açabilrsem eğer hepsini orda paylaşmayı düşünüyorum bu sayfada paylaşmam sorun yaratırmı bilmiyorum:rolleyes:
Kardeşim orayı bilmem ama burada o kadar üfürük şeyler ithal diye acaip fiyatlara satılıyor ki, seninkiler onların yanında Tacmahal yani. Yeni başlık aç, orada ve GG gibi sitelerde satışını da yap bence, gerçekten güzeller...Mesela iç mekan için süslü saksılar yaparsan çerez gibi gider burada. Bende İstanbul bayiliğini alayım, finans müdürün olayım, köşe olalım :) O kadar diyorum yani.
OOLLEEYY..yaşasın o zaman finans müdürüm bilem oldu artık biz ihracata başlıyoruz ayşeciimm nerdesinn:)))cananımm o kadar çok uğraşım ve ilgi alanım varki ben tek başıma yetişemiyorum...çiçekler,örgüm.dikişlerim,ahşap boyamalar,yağlı boya tablolar,makinada nakış işleme,yaa ne bileyim bunları normal her insan gibi yapmıyorum ama artık profösyonel çalışmalarım,burda bir belediyenin el sanatları kursuna hocalık yapmamı istediler ama almanyadan lise terk olduğum için lise diplomam olmadığından öğretmenlik yapamadım.Artık o kadar sabrımda kalmadı zaten kendimi oyalıyorum şimdilik):)
OOLLEEYY..yaşasın o zaman finans müdürüm bilem oldu artık biz ihracata başlıyoruz ayşeciimm nerdesinn:)))cananımm o kadar çok uğraşım ve ilgi alanım varki ben tek başıma yetişemiyorum...çiçekler,örgüm.dikişlerim,ahşap boyamalar,yağlı boya tablolar,makinada nakış işleme,yaa ne bileyim bunları normal her insan gibi yapmıyorum ama artık profösyonel çalışmalarım,burda bir belediyenin el sanatları kursuna hocalık yapmamı istediler ama almanyadan lise terk olduğum için lise diplomam olmadığından öğretmenlik yapamadım.Artık o kadar sabrımda kalmadı zaten kendimi oyalıyorum şimdilik):)
Gülşen şaka bir yana sadece gördüklerim üzerinden söylüyorum ki bunlar bence çok profesyonel işler. Farkında değilsen farket ciddi bir değer yaratıyorsun. Buna yazık etmemek lazım. Planlarını bilemiyorum ama bahsettiğin çalışmalar bir atelye ve birkaç çırak hakediyor, kadın girişimcilere çok uygun krediler var ki sanırım bulunduğun bölge itibariyle krediden öte hibe bile alman mümkün olabilir.
İstanbul'a gelir numunelerinle bir piyasa araştırması yaparsın, en kötü gezmiş olursun. Bak dış ticaret eğitimimde var. Finans ve İhracat Müdürün hazır :)
yesilgiresun
26-09-2012, 14:33
sayfan hayirli olsun.ciceklerin cok güzel.eline ve emegine saglik.ziyaretim gec oldu ama ciceklere bayildim.güle güle büyüsünler.hersey gönlünce olsun
Ali_askn
26-09-2012, 17:11
Ellerin dert görmesin ablacım el işleri çok güzel gerçekten canan ablamın hakkı var çok güzeller . bu işi ilerletebilirsin benide şirketin bişeyleri yapmayı unutma :D
bu arada kaynana topuzu açtığında beni çağırırsın artık.:D enes iyice kıskanıcak ama neysee ;) :D
bay tömürcek
26-09-2012, 18:46
Görün siz ben bi antebe gelip adam akıllı başınızı ağrıtıyım sizin de beni kıskandırmak neymiş görürsünüz :D 1 ay kalıyım da gör sen alicim (ama 1 ay kalmak için bi kamyonda çiçek getirmem lazım yoksa müsait olmayabilirsin :D:D ben çok güldüm bu lafına ya :p:D)
Ayrıca kardeşim benim kocamaaan bi kaynana yumruğum var bu sene 4 posta açtı 5. posta da hazır tomurcuklar büyüyo habarın olaa :D
Ali_askn
26-09-2012, 19:15
Yani kardeşim bak öğrenmişsin :D :D kamyonu hazırla gel başımın üstünde yerin olur o zaman :D :D haa bu arada gelirken kaynana yumruğunun saksısıyla almayı da unutma :D :D
Gülşen şaka bir yana sadece gördüklerim üzerinden söylüyorum ki bunlar bence çok profesyonel işler. Farkında değilsen farket ciddi bir değer yaratıyorsun. Buna yazık etmemek lazım. Planlarını bilemiyorum ama bahsettiğin çalışmalar bir atelye ve birkaç çırak hakediyor, kadın girişimcilere çok uygun krediler var ki sanırım bulunduğun bölge itibariyle krediden öte hibe bile alman mümkün olabilir.
İstanbul'a gelir numunelerinle bir piyasa araştırması yaparsın, en kötü gezmiş olursun. Bak dış ticaret eğitimimde var. Finans ve İhracat Müdürün hazır :)
AAHH.. arkadaşım ah..benim yarama öyle bir bastın ki,yıllardır eşimin dışında herkes aynı konuda bana destek çıkmak adına çok çırpındılar ama ben ne kadar çırpındıysam hep olduğum yerde saydım çünkü biraz da olsa maddiyat lazım bunada eşim el atmıyor maalesef bende kendi dünyamda evde yıllarca dışarı hiç fiyatına işler yaptım. artık birazda kızım için çalışayım dedim. oda bitti şimdi örgü örüp oturuyorum yok hiç bir destekçim yok tek başımada kalkışamadım ama artık sayende bu konuyu kesinlikle düşünücem dur bakalım Ayşecimin düşüncelerini alayım 3 ümüz ortak bir noktada karar verelim arkadaşım...
sayfan hayirli olsun.ciceklerin cok güzel.eline ve emegine saglik.ziyaretim gec oldu ama ciceklere bayildim.güle güle büyüsünler.hersey gönlünce olsun
Hoş geldin safalar getirdin sayfama can arkadaşım, beni çok mutlu ettin.Güzel görüşlerin için çok teşekkür ediyorum her zaman başımın üstünde yeriniz var,selamlar sevgiler arkadaşım:p
bay tömürcek
26-09-2012, 19:22
Yani kardeşim bak öğrenmişsin :D kamyonu hazırla gel başımın üstünde yerin olur o zaman :D haa bu arada gelirken kaynana yumruğunun saksısıyla almayı da unutma :D
Kamyonu hazırla diyo ya :D tırla gelcem ben tıır :D kaynana yumruğumda tenekede beğenmezsin sen onu şimdi :D
Ellerin dert görmesin ablacım el işleri çok güzel gerçekten canan ablamın hakkı var çok güzeller . bu işi ilerletebilirsin benide şirketin bişeyleri yapmayı unutma :D
bu arada kaynana topuzu açtığında beni çağırırsın artık.:D enes iyice kıskanıcak ama neysee ;) :D
Alicim teşekkür ederim ablacım, eğer şirketim olursa seni müdür yapıcam :Dtamam ablacım açınca kaktüsüm seni çağırıcam bu defa:p
Görün siz ben bi antebe gelip adam akıllı başınızı ağrıtıyım sizin de beni kıskandırmak neymiş görürsünüz :D 1 ay kalıyım da gör sen alicim (ama 1 ay kalmak için bi kamyonda çiçek getirmem lazım yoksa müsait olmayabilirsin :D:D ben çok güldüm bu lafına ya :p:D)
Ayrıca kardeşim benim kocamaaan bi kaynana yumruğum var bu sene 4 posta açtı 5. posta da hazır tomurcuklar büyüyo habarın olaa :D
Tamam ablacım sen gel ne zaman istersen başımın üstünde yerin var :p
bay tömürcek
26-09-2012, 19:27
Saol ablam aliye de bişe de boş gelirsen müsait olmam bak diyo bana :D (şaka tabi takılıyoruz birbirimize ;))
AAHH.. arkadaşım ah..benim yarama öyle bir bastın ki,yıllardır eşimin dışında herkes aynı konuda bana destek çıkmak adına çok çırpındılar ama ben ne kadar çırpındıysam hep olduğum yerde saydım çünkü biraz da olsa maddiyat lazım bunada eşim el atmıyor maalesef bende kendi dünyamda evde yıllarca dışarı hiç fiyatına işler yaptım. artık birazda kızım için çalışayım dedim. oda bitti şimdi örgü örüp oturuyorum yok hiç bir destekçim yok tek başımada kalkışamadım ama artık sayende bu konuyu kesinlikle düşünücem dur bakalım Ayşecimin düşüncelerini alayım 3 ümüz ortak bir noktada karar verelim arkadaşım...
Kimsenin desteğine ihtiyacın yok zaten, korkma... Sendeki beceri bende olsaydı çoktan gözümü karartıp dalmıştım. Açıkçası hibe ve kredi konularına vakıf değilim ama eğer istersen hem ben hem hocalarım üzerinden araştırırız. Bu arada dostlar fikir versinler, sen de boş vakitlerinde KAGİDER ile ilgili birşeyler oku. Riske girmeden küçük küçük başlamanın yolları var.. Sonra sana onları anlatırım. Ne gidip koftiden bir yere üç kuruşa öğretmenlik yapacakmışsın, diplomaymış, hadisinler ordan :)
tamam hayatım çok teşekkür ederim, okuycam KAGİDER le ilgili yazıyı.Aynen risk almadan ufak ufak bir yerden başlanması gerek.Eğer sende bişeyler öğrenirsen bana bildirirsin canancım:))arkadaşım özele yazdım:))
Günaydın Gülsen hanım ikigün nete girmedim bursa da işleilgili kursa gitmiştim döndüğümde sayfanızda çok güzel elsanatları yaptığınızı gördüm yani on parmakta on marifet maşallah diyelimde nazar değmesin sayfanızı vakit buldukça takip etmeye devam edeceğim hep şen kalmanız dileği ile..........:)
Çok teşekkür ederim sn.BAYÇALI el sanatlarıyla küçüklüğümden beri ilgileniyorum desem yeridir ve çok severek yapıyorum bütün stresimi onları yaparken atıyorum.İnsanın kendi el emeğiyle yaptığı bir güzelliği bunu ben yaptım demesi çok güzel bana göre.Yıllarca kendi el emeğimle yüzümü ağarttım buda bana yetiyor.Tüm güzellikler hepimizin olsun selamlar...
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.