Bağlan

View Full Version : alcen / bahçe

Sayfalar : [1] 2 3 4 5

alcen
28-11-2011, 20:55
Bahçenin bulunduğu şehir: Kdz Ereğli

Bahçenin büyüklüğü : 500 m2

Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları: Tüm gün güneşli, bol rüzgarlı, yağışlı.

Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri : 9

Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb): Hobi evim, hergün gidip ilgileniyorum.

Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? Bahce ailemden bana kaldı, içinde eski bir ev vardı. Ben tadilat yaptırdım.

Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? 10 yıla yakın zaman oldu.

Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? Hayır yapmadım. Yardım almadan her karışıyla kendim ilgileniyorum.

Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz : Yok

Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) Kendim ilgileniyorum.

Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? Bahçede kendi yaptığım süs havuzum, ayrıca küçük bir ev daha yaptırdım içerisine. Kışın çiçeklerimi korumak ve resim çalışmalarımı rahatca yapabilmek için.

Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? Her dem yeşil bir bahce her zamanki idealim.

Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) : Mor salkım, akebia qinata, celamatisler, yasemin çeşitleri. Meysimlik çeşitli çiçekler.

Ağaçlar ise, kiraz, incir, erik, üzüm, elma, armut.

Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? Benim için hepsi özel, ayırdığım özellikli bir bitki yok.

Varsa çok özel bir bitkinizin adı? Yok

Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? Evet, bitkilerimi üretmeyi seviyorum.

Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? Şebeke suyu kullanıyoruz.

Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? Mümkün olduğunca az su kullanmaya çalışıyorum. Sulama sistemi yaptırmak istiyorum.

Toprak özellikleri : Özelliklerini bilmiyorum

Kompost yapıyor musunuz? Evet

Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? Evet, sürekli diktiğim yeri beğenmeyip gezdirdim zavallıları.

İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? İyi ki, babamın evini tadilat yaptırıp bu güne getirdim.
Babamın anısını yaşatmaya çalışıyorum. Çünkü babam da bitkilere cok düşkündü.

alcen
29-11-2011, 00:03
Sanırım yüklendi:))

257382
Bu clematis baharda beni buradan geçirtmeyecek, öylesine sarıldı kapıya:)
257383

Yücel Canpolat
29-11-2011, 00:06
:) bahçeniz ve sayfanız hayırlı olsun çok sevindik hoş geldiniz:)

(cemo tek rakibim sendin bayrağı kaptıracağını anlayınca yanına hemşehrini alıyorsun değil mi ama unutma ki zordur almak bizden kızı:)selamlar.

evet evet yüklendi:)))

alcen
29-11-2011, 00:14
Ben şimdiden yarışı kaybettim:(((
Sağolsun cemo çok uğraştı ve tüm fotoğraflarımı sildi:)) Kadın haset napalım. Buyurun bayrak sizde:))
Elimde kalan bunlar, ben baharı bekliyorum:))
Sayfayı 6 saat uğraşıp açtım, elimde kalanlar bunlar:((
Ben şimdi sizle nasıl yarışayım be kardeşş::))
Makinamdaki tüm foto.ları imha etti kıskançççççççççççç

Yücel Canpolat
29-11-2011, 00:21
Ben şimdiden yarışı kaybettim:(((
Sağolsun cemo çok uğraştı ve tüm fotoğraflarımı sildi:)) Kadın haset napalım. Buyurun bayrak sizde:))
Elimde kalan bunlar, ben baharı bekliyorum:))
Sayfayı 6 saat uğraşıp açtım, elimde kalanlar bunlar:((
Ben şimdi sizle nasıl yarışayım be kardeşş::))

üzülmeyiniz yarın sonbahar resimleri ve makro çekim yaparsınız, bakın o zaman bir sürü seyredeceğimiz resimleriniz olacak:)

alcen
29-11-2011, 00:28
Aaa zaten bunlar sonbahar. Ben ilkbaharı bekliyorum. Çok kötü sabote oldum da:)))
Eee kolay mı bayrak korkusu bu:) Kapacağım, kaptırdığın bayrağı kardeşim, sen üzülme:))

Satı Uğurtan
29-11-2011, 00:35
Bu bahçe ve bu ev, inanmıyorum sevgili alcen, gördüğüm evmi bu? harika olmuş ev tamamen değişmiş çok güzel görünüyor, bahçe görüntüleride güzel ve dahada güzel olacak inan bana yeterki iste azmin elinden hiç bir şey kurtulamaz:)
Ben nasıl kötüydüm fotoğraf yüklemede ve sayfa açmada, sağolsun sevgili dostlarım hepsini öğrettiler şimdi her işimi kendim yapıyorum.
Sende başaracaksın devam:)
Hayırlı uğurlu olsun bahçe sayfan sevgiler.

alcen
29-11-2011, 02:36
bahçemden görüntüler.

alcen
29-11-2011, 02:41
Hepinizi çaya bekliyorum;)

alcen
29-11-2011, 02:52
Sevgilerimle...

mandalinci
29-11-2011, 05:38
Sn. alcen,

Sayfanız hayırlı olsun.

Her şey çok güzel ve bakımlı ama ağaca çıkan bebek ve nilüferlerinize bayıldım.

Bu güzel görüntülerin devamını bekliyoruz.

Sevgiyle kalın.

Güler
29-11-2011, 07:07
Hepsi çok güzel, ellerine sağlık.
Kapıyı saran clematisi çiçek açtığında görmek lazım.
Bu güzellikler içinde hep sağlık ve huzurla otur inşallah.

alcen
29-11-2011, 11:02
Sevgili satı bu ev o ev canım geçen kış bile bahçede çalştım, ortaya biraz birşey çıktı.burada bahçemin adına saklı bahçe koymuşlar,gazeteciler resimlerini çekmek istediler böyle bir yerden ereğliyi mahrum etmeyin herkes görsün istediler izin vermedim.Burası belediye parkımı olmaz dedim.biz orada arkadaşlarımızla birlikte olmayı seviyoruz baharda sizi bekliyorum canım sevgiler öpüyorum canım.

alcen
29-11-2011, 11:17
Sn. arzuakyurek, çok teşekkürler.

Sevgi Durul
29-11-2011, 11:26
Sayın alcen, sayfanız hayırlı uğurlu olsun. Her şey çok güzel. Sağlıkla, sevdiklerinizle tadını çıkarmanız dileklerimle...

alcen
29-11-2011, 11:34
Sevgili Güler hanımcığım, siz beğendiyseniz birşeyler yapmışım demektir. Yalnız resim sıramaları biraz karışık oldu, gecenin dördüne kadar cemoyla uğraştık kafamızda karıştı. Adamlar nerdeyse bizi dövecekti tam bir komediydik.
Canım size cok teşekkür ederim sitede çok emeğiniz var, inşallah siz hep burada kalın çok öpüyorum.

sakdag
29-11-2011, 11:34
Muhteşem, muhteşem... Hayallerimizin evini yaratmışsınız Sayın Alcen... Fotoğraflara bayıldım. Bitkilerinizde çok sağlıklı ve güzeller... Karadeniz Ereğli'nin havasından suyundan mıdır bilinmez ama görsel şölen... Maşallah... Fotoğraflar bizi mest etti, bu arada sayfanız da hayırlı olsun... Yeni fotoğrafları merakla bekliyoruz...

Uzaylı
29-11-2011, 11:58
Sayın alcen; Sayfanız hayırlı olsun... Ereğli'den Cemo ablo bizi çatlatırken, bahçeler iki oldu. Bahçe görüntüleri harika. Şu şu diyemiyorum ki... Tüm kareler dergilik olmuş. Maaşallah. Sonbaharda böyleyse, baharda neler göreceğiz kimbilir...

Sağlıcakla Kalın, Sevgiler...

kuyrukk
29-11-2011, 12:10
Sayın Alcen ;
Bahçenizi gezdim ve bayıldım. İyi günlerde sağlıkla tadını çıkarmanızı dilerim.
Ağaca tırmanan kızınız çok yaratıcı olmuş.. Onunlada tanışmak isterim adı ne ?
İzninizle keyifle ara sıra bahçenize konuk olmak isterim.
Esen kalın.

sabah
29-11-2011, 12:34
Tam bir keyif bahçesi olmuş.

Öncelikle tanıtım bilgilerini eklediğiniz için teşekkürler. Bu tanıtım bilgileri bahçede ne var ne yok anlamak için ilk bakışta anlamak için yararlı oluyor.

Resimle ilgilenen birisinin bahçede gezindiği belli. Zaten agaclar.net'de tuale resim yapamayan üyeler de bahçelerine resim yapıyorlar.:rolleyes:

Kombinasyonlar, düzenlemeler çok hoş. Nilüferlerin arasındaki kayıklı bebekler benim de hoşuma gitti.

Basın haklı. cemo ve sizin bahçeyi Ereğli'dekiler örnek alsınlar diye göstermek gerek.:rolleyes:

Ellerinize sağlık.

nurcanaybay
29-11-2011, 12:44
Çitlere sarılan clematis ve çay masası ...favori karelerim :))

O güzel masa hiç boş kalmasın ,dostlarla dolup taşsın.

alcen
29-11-2011, 13:21
İnatla, tavanda açmaya çalışan gülüm.
257419
257418
257417
257416
257415

alcen
29-11-2011, 13:30
Devam.

Selehattin 67
29-11-2011, 13:32
Sayın alcen yeni açmış olduğunuz bahçeniz hayırlı uğurlu olsun fotoğraflar gerçekten güzelmiş cemo ve sizin bu güzellikleri diğer tüm doğa dostlarına karadenizin ve karadeniz insanının ne kadar çalışkan olduğunu azimle inatla çevrelerini güzelleştirdiklerini bir kez daha ispat ettiniz çok teşekkür ederim çalışmalarınızın devamını dikkatle takip edeceğim salamlar

sevim4
29-11-2011, 15:44
Sayın alcen sayafanız hayırlı olsun resimler harika ellerinize sağlık.

alcen
29-11-2011, 15:45
Yaprak güzellerinin renklerine bayılıyorum, vazgecemiyeceğim bir çiçek.
257439
257440
Benim cam güzelim:p
257441
257442
Balon çiçeklerim çiçeğini tam açamadığından tartı tartamadı:p
257443

alcen
29-11-2011, 16:47
Begonyalar yaz boyu hep çiçekliydi.
257445
Kayınvalidemden çelik olarak aldığım begonyalar.
257446

Cemo nun küflenmiş bunlar diye çiçekçiye iade ettiği rex beğonyaları gidip aldım. Sonra cemo bahceye gelip, niye aldın diğerlerini hasta edeceksin dedi. Ama rexler beni mahcup etmedi. Ama cemo cok mahcup oldu:)))))
257447
Dahlia
257448

Sarkan begonyalarım, gelin damat çiçeği denildiğini de öğrendim. Yaz boyu açtılar ve hala açıyorlar.

257449

alcen
29-11-2011, 16:54
Bahce girişi ve bahcenin alt kısmına yaptırdığım atölyem.

cemo
29-11-2011, 17:55

Kazara sildim ne yapayım. :mad: Başladık sildiğim dosyayı nasıl bulacağız ne yapacağız diye delirmeye. Nasıl bulacağız resimleri anlamıyoruz ki. :eek:Ondan sonra da Atilla olaya el koydu ama o anlatıyor biz bakıyoruz. :eek: 2 teknoloji özürlü yanyana, sabahın 4 ü oldu tabii.

Bu deliliklerimiz yüzünden kocalarada rahat yok:)) Yakında kendimi kapının önünde bulacağım ben zaten:D:D

Yücel Canpolat
29-11-2011, 17:55
Cemo ablacığım ben yarıştan çekilmeyi düşünüyorum seni bilemem,bakarmısın oniki saatte reyting rekoru kıran alcen'le ringe çıkmak bile bile bir araba sopa yemeye benzer,ancak ringe çıkmamak bize yakışmaz,çıkalım çıkmasınada sen yanında havlu bulundur abondone olursak ringe havluyu atalım aksi takdirde ringe yapıştırır bizi alcen:)öyle gözüküyor:)))

cemo
29-11-2011, 18:04
Sen merak etme Yücel, baktım bayrak ellerimizden kayıyor, Talan ederim bahçesini :)) Daha olmadı, havluyu kafasına atarım ben onun:))

Şaka bir yana bahçe çok değişti alcen in sayesinde. Çok emek verdi bu sene, cok çalıştı.
Sanırım yine bahçeye gitti bu saatte. Benim bit kadar sukulentleri adam eder de, üstüne bir de bayrağı kapar bu:))
Kesin bişeyler yapar o şimdi.
Ben 1 hafta yokum, kimbilir neler yapacak yine aklım kalacak inan.

Yücel Canpolat
29-11-2011, 18:09
Ablacığım sen gönül rahatlığı ile git,benim gözüm bu bahçenin üstünde gelişmeleri sana iletirim:) Tabi alcen'e çaktırmadan:)))

günebakan
29-11-2011, 21:48
Sayfanız hayırlı olsun sevgili Alcen görüntüler harika görünüyor. Ellerinize sağlık:)

gülenmelek
29-11-2011, 22:34
Bahçe sayfanız hayırlı olsun sevgili alcen ;) Fotoğraflar imrenilmeyecek gibi değil, çok güzeller. Bakarsan bağ bakmazsan dağ olur demişler ya sizin ki bağ olmuş bile. Ellerinize sağlık ;)

füsunANK
29-11-2011, 22:51
Bir masal bahçesi daha. Bir yerlerden pamuk prensesle yedi cüceler çıkıverecek gibi. Her şey çok güzel, ellerinize sağlık.

arzuakyurek
29-11-2011, 23:01
Alcen abla, bu muhteşem bahçeyi neden bugüne kadar sakladınız aşkolsun :) rüya gibi maaşallah, sevgiyle kalın.

alcen
29-11-2011, 23:43
Sn.SDurul. çok teşekkür ederim.

alcen
29-11-2011, 23:58
Sn. sakdağ. güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim, inşallah daha güzelleri sizin olur.Sevgiyle kalın.

kasap.94
30-11-2011, 00:10
Alcen hanım: Bahçeniz hayırlı olsun bizlere bu güzellikleri sunduğunuz için size teşekkür ederiz.

Satı Uğurtan
30-11-2011, 00:24
Sevgili alcen, şimdi anladım azmin elinden hiç bir şey kurtulmuyor, arkadaşlar ben alcenin bahçesini geçen yıl görmüştüm, bu yıl bu güzellikleri görünce inanamadım.
Canım eline koluna sağlık sevdiklerinle huzur ve sağlık içinde oturman dileğiyle, davetin için çok teşekkürler bende seni bekliyorum cemoyla gelin sevgiler.

alcen
30-11-2011, 00:36
Sn.Uzaylı. Güzel sözleriniz beni çok mutlu etti, teşekkür ederim.Biliyormusun on yıl önce bu gördüğünüz bahçe orman gibiydi. Cemoyla bahçede çalışırken bizi kene ısırdı,tabi biz yorulunca çimenlere yattık. Ozaman öğrendik kenelerin çimende gezdini.Tekrar teşekkür ederim hoşça kalın her şey gönlünüzce olsun.

alcen
30-11-2011, 00:53
Sn.kuyrukk.Söylediğiniz sözler benim için çok kıymetli ,kızımın bir ismi yok arzu ederseniz adını siz koyun ayrıca bahçeme istediğiniz zaman konuk ölabilirsiniz çok teşekkür ederim hoşça kalın.

alcen
30-11-2011, 01:06
Sn.sabah. sizlerden olumlu sözler duymak gerçekten iyi geliyor, çok teşekkür ederim.

alcen
30-11-2011, 01:15
Sn. nurcanabay. inşallah bir gün çay masamda konuğum olursunz.Çok teşekkürler sağlıkla kalın.

dünyam1
30-11-2011, 06:57
Bahçeniz çok güzel, güle güle oturunuz.

hanndan
30-11-2011, 07:32
Sevgili alcen,
Bahçeniz çok güzel maşallah.Karadenizin yeşillikleri arasında farklı bir huzur pınarı gibi.Emeğinize sağlık.

Periş
30-11-2011, 08:41
Sayfanız hayırlı olsun sevgili Alcen görüntüler tek kelimeyle mükemmel masal gibi bir bahçe begonyalara bayıldım rengarenk maşallah ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler....

gülsu
30-11-2011, 09:04
Sn alcen bahçeniz hayırlı olsun. İnsanın bu bahçede ömrü artar. Bahçe değil buraya irem bağı demek lazım. Atölyeniz de çok şirin görünüyor. Harika bir bahçe ellerinize yüreğinize sağlık. Bahçenizde güle güle oturun İnşallah.

alcen
30-11-2011, 12:07
Sn. Selehattin 67.Hemşehrim bahçeme hoş geldiniz, söyledikleriniz dogrudur.Herkes kapısının önünü süpürse, ayağına takılan çöpü atsa, aman banane demese bırakın çiçek böcek ekmesinler nekadar güzel olur.Ben haftanın belirli günleri çevredeki çöpleri toplar yakarım.Birde inekler başı boş gezmeseler benin bu evim köyde güya mahalle oldu inanırmısınız, kullanılmayan başkalarının bahçelerine meyve ağaçları ekiyorum inekler yediği zaman içim gidiyor. Neyse benim zorumda boş gezen ineklerle hemşehrim bahçemeara sıra misafir olursanız sevinirim hoşca sağlıkla iyi kalın.

alcen
30-11-2011, 12:17
Sn.sevim4. çok teşekkür ederim.Sizin bahçenizde harika sevgiler.

Yücel Canpolat
30-11-2011, 12:17
(Sevgili alcen kardeş hoş geldiniz,Siz'in nandina çiçeklerini kırmızıya döndürmüyor nedenini ben tahmin ediyorum, şimdilik beklemede ve kendi kendine şöyle diyor''sahip bahçe sayfasını forum da yayınlamazsa ben de meyvelerimi kızıllaştırmıycam'' bilirsiniz bendeniz bitki dilinden anlarım bence nandina çok haklı,siz ne dersiniz?(cemo kardeşe müracaat))

alcen kardeş daha önceden yazdığım yukarıda ki cümlelerden ne kadar haklı olduğumu görüyorsunuz zira bu güzel bahçeden arkadaşlarımızı ve bizleri mahrum etmediniz çok teşekkürler emeklerinize ellerinize sağlık,sayfayı açmakla iş bitmiyor sürdürülebilirlik için çooook çalışmak gerekiyor:)

alcen
30-11-2011, 12:27
Sevgili yücel kardeşim neler söylüyorsunuz. Ben kim, bayrak kapmak kim, böyle birşey düşünmek bile hadsizlik olur, sen bizim pirimizsin ablacım.

alcen
30-11-2011, 12:38
Sn.günebakan. çok teşekkür ederim.Bitkilerde bebek gibi bakım istiyor seve seve bakılıyor.Büyüdüğ zaman birde çiçek açarlarsa size inanılmaz mutluluk huzur veriyor.hoşça kalın.

alcen
30-11-2011, 14:10
Sn.gülenmelek.Size yazdığım bu üçüncü mesajım bir türlü gönderemedim sunucu kaynaklı sanıyorum,çok teşekkür ederim mutlu olun sağlıkla kalın.

alcen
30-11-2011, 14:27
Sn.FüsuANK.Sizin sayfanızı zevkle takip ediyorum.Resim yaptığınız, resimlerinizi bizlerle paylaştığınız için çokteşekkürler ederim.Bende kendi çapımda resim yapıyorum.Ayrıca bahçeme konuk olduğunuz için çok teşekkür ederim sağlıçakla kalın.

alcen
30-11-2011, 14:32
Sn.kasap.94.çok teşekkür ederim.

Güler
30-11-2011, 14:33
Bu ne hız böyle sevgili alcen, bir gece fotoğraf yükleyeceğim diye uykusuz kaldın-sabahladın. Şimdi de mesajlara cevap vermek için sabahlıyorsundur herhalde. :D

Her şey çok güzel, ve olacak da. Hiç merak etme.

alcen
30-11-2011, 14:35
Sn.dünyam1.Çok teşekkürler ederim.

alcen
30-11-2011, 14:41
Sevgili hanndan. çok teşekkür ederim.Türkiyenin her yeri güzel ama karadenizin yeşili başka.

alcen
30-11-2011, 14:49
Sıcak memleketin sıcak insanları. Sevgili Periş güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim daha güzeli sizlerin olsun inşallah sevgiler.

alcen
30-11-2011, 15:00
Sevgili gülsu. bahcemle ugraşırken hiç yorulmuyorum. Ama evde bütün işler sanki üstüme yürüyor.dediğiniz doğru ben bahçemde mutluyum,güzel sözleriniz ve bahçeme geldiğiniz için çok teşekkür ederim sevğiler.

nevsune
30-11-2011, 15:08
Alcenciiiim merakla beklenen o güzelim bahçeni sonunda gördük. Ellerine sağlık canım. Çok emek harcamışsın belli ama emeklerinin karşılığı haydi haydi ortada. Çok beğendim çoook.

Evin, havuzun, bahçen ve içindeki bebekleri ilk gördüğümde, bana çocukken okuduğum masallarla hayalimde yaşattığım ortam canlanıverdi. Sanki peri evi gibi. Komik bir benzetme oldu ama bende uyandırdığı izlenim aynen böyle:) Bir fırsat düşerse işte aynı böyle bir masal evi yapmak isterim ben de.

Fotoğrafların çoğu kaybolsa da gelecek baharda bol bol çiçek fotoğrafı çekeceksindir nasılsa. Görünen köy kılavuz istemiyor zaten. Gördüklerimiz göreceklerimizin teminatı olmuş bile;) Clematisler, ortancalar nasıl coşmuş. Dilim tutuluyor bunları böyle görünce.

O atölyede neler yaptığını merak ettim. Kimbilir neler çıkıyordur oradan.

Artık baharda oraya gelmek ve hayallerimdeki eve bakarak o bahçede, o masada bir çay içmek ve atölyeni eşelemek fena halde farz oldu:)

cemo
30-11-2011, 15:26
Artık baharda oraya gelmek ve hayallerimdeki eve bakarak o bahçede, o masada bir çay içmek ve atölyeni eşelemek fena halde farz oldu:)
Sen baharda bir gel, ben eşelenecek yerleri sana gösteririrm:))
Kadın kirli çıkı gibi, neler var neler. El işi mi dersin, resim mi dersin...Sadece, ev işi demeyin kendine. Veee tabii bana:)) Tüm Necla lar böyle mi acaba:))

Sevgili Güler, sabaha kadar oturup resim yükledik ya, bu böyle sürer artık. Güzelim, şimdi de konuklarına msj yazmak için uyuyamıyor. Kaça bölünsün yazıkk.
Bir yandan da bahçe işleri var. Birde sebze bahçesi yapmak için arsa aldı. Yaza iş cokk.

serkan_istanbul
30-11-2011, 16:35
hayırlı olsun sayfanız.

alcen
30-11-2011, 18:22
Satıcığım, gercekten gecen kış çok uğraştım ,nerde ne varsa söktüm üstüne birde ustalarla uğraş kışı hep sokaklarda geçirdim.Ağır işlerimi bitirdim şimdi keyif aldığım işleri yapıyorum.

alcen
30-11-2011, 18:33
Sevgili Yücel, ben sizin tavsiyelerinizi uygulamaya çalıştım.Bahçenin kalabalıklarını kaldırdım. şimdi sayfamıda açtım, bakalım cennet çalısı nezaman kızaracak.Çok işim var haklısın.

fatma sunay
30-11-2011, 18:50
Sevgili alcen bahçe sahifeniz hayırlı olsun aramıza hoş geldiniz. Bahçe dekorlarını çok sevdiğim için sizin bebekler hemen seneye kopyalanacak Umarım izin verirsiniz yoksa hırsızlığa gelirim. Hele Cemo'yuda yanıma alırsam senin bahçeni birgüzel talan ederiz.
Şaka bir tarafa bahçeniz gerçekten çok güzel emeğinize sağlık artık gezecek ve fikir alacak bir bahçemiz daha oldu. Sevgiler....

alcen
30-11-2011, 19:16
Nevsuneciğim teşekküler canım. ben pek cesaret edemedim ama cemonun desteği ile aranızdayım bitanem. Bahçemi beğendiğine sevindim, bende zahten bahçede evcilik oynuyorum.Keşke gelseniz beraber oynasak , sana mesaj yazıcaktım bahcemi açtım ziyarete gel diye ama sen görmüşsün canım.Baharda, yazda bekliyorum öyle bir günlüğüne değil tamammı. Atölye çiçeklerim için yapıldı çiçekler orda kışın iyi olmadı,başka yer yapıldı onlara.Atölyenin içinde minik banyo,güzel bir mutfak küçük bir salon var canım çok çok öpüyorum canım.

alcen
30-11-2011, 19:26
Sn.serkan istanbul. çok teşekkür ederim.

alcen
30-11-2011, 19:34
Güler hamımcığım köye gidecegim, orada internet çekmiyor o yüzden canım acelem.

Vildan Sönmez
30-11-2011, 20:33
Hayırlı, bol çiçekli, mutlu haberler alacağımız bir başlık olmasını diliyorum, şimdilik, yaprak güzeli ve begonyalar önde gidiyor, bakalım sonradan hangi çiçekler atak yapacak.
Ha bir de ben bir sahilinizi o kocaman tertemiz parkı ve kuzenlerin oturduğu sokağı biliyorum ya, meğer Ereğli'nin en güzel yerleri senin ve Cemo'nun bahçesiymiş;););)

feriha
30-11-2011, 21:03
Sevgili alcen bahçe sayfan hayırlı olsun..
Keyifle gezdim inan hayran kaldım.. Ellerine sağlık.. Nasıl güzel, nasıl bakımlı.. Tertemiz, zevkli, keyifli..
Şöyle elimle tavana dayanan güzel gülünü kurtardım, çanağın yanından güneşe bakıyor artık.. Kocaman nilüfer yapraklarında çocukluğumda okuduğum ilk resimli çizgi romandaki Aslan kardeşleri gördüm, yaprakları sal yapmış havuzunda geziyorlardı.. Hazırladığın masada çayımı içtim başım yukarda yemyeşil dağları izleyerek.. Clematisler açmışlar gelen harika çiçek kokuları onlardan mı diye merak ettim yoksa hangisi dersin?

Düş müydü gerçek mi bilemedim arkadaşım süpersin... Buz gibi havalarda gezecek bahçe sayfası açtın bizleri mutlu ettin sen de çok mutlu ol inşallah.. Başka düşler için devamını bekliyorum. ;) Sebze bahçende bakalım ne hayaller gerçekleşecek..

cemo
30-11-2011, 21:47
Sebze bahçende bakalım ne hayaller gerçekleşecek..
O sebze bahcesinde, pembe domates ve biberler olacak. Olmazsa ,olmazlarrr:))

Sonra biz baharda hep beraber yan gelip yatacağız bu bahçede.

Ben yıllarönce bir yattım. Kolumda kene ile kalktım..Benden söylemesi:))

cemo
30-11-2011, 21:49
O bahceden 2 tane erik fidanı söküp aldım. Bakalım bende erik verecek mi:)

alcen
01-12-2011, 20:59
Sevgili fatma. Siz yeterki gelin, ne isterseniz burada beraber yaparız, izin ne demek mutlu olurum. Sizin bahçenizin yanında bunlar neki esas siz harikalar yaratmışsınız.Misafirliğe geldiğiniz çok teşekkür ederim hep sağlıklı mutlu olun sevgilerle.

alcen
01-12-2011, 21:17
Sevgili vildan.Güzel temennilerin için çok teşekkür ederim.İnşallah baharda yeni sezon açılışı yaparız.Ereğliye birdaha gelirseniz mutlaka beklerim, kimbilir kuzenlerinizi belki tanıyoruzdur sağlıkla kalın sevgilerle.

alcen
01-12-2011, 21:34
Ferihacığım.Keşke haber verseydin bende olsaydım beraber içseydik çayımızı.Ben anlamıştım zahten birilerinin geldiğini,gül tavandan kurtulmuş.Ferihacığım beğenmenize çok sevindim canım,daha güzelleri sizlerin olsun inşallah baharda **** yazın mutlaka bekliyorum.Seni çok çok öpüyorum sevgilerle.

berrinb
02-12-2011, 10:21
Sabah,sabah, girdiğim bu harika bahçeden ayrılmak istemedim..:) Evinizin ve bahçenizin görüntüleri ,bir tablodan farksız...Bilhassa atölyenin bulunduğu manzara ..Al eline fırçaları dedirtiyor....çiçekler fevkalade sıhhatli ve gözalıcı şekilde gelişmişler...Muz ağacınız ayrı bir alem.....Kayaların dizaynı ve su sümbülleriniz beni mest etti....

Sonbahardaki görüntüler bunlarsa,yazın mutlaka bayrak gitti gider derim ben Sevgili Cemo ve Yücel kardeşim e..:)))) .....Ellerinize sağlık, güle güle keyfinizi çıkarınız....Bilhassa o; kapak resmi olurcasına güzel harika çay masanızda.....Benim içinde bir fincan çay içer misiniz:))))))) Sevgiler,selamlar.....

alcen
02-12-2011, 12:27
Sevgili berrinb hanımcığım.sabah güne böyle güzel sözlerlele başlamak,beni çok mutlu etti teşekkürler ederim.Sizin için seve,seve çay içerim keşke beraber içebilsek,sizin bahçenizde ömre bedel, her baktığımda bahçeden denize atlıyorum.Çiçekler bahçeniz cennet gibi. Birde ressam olduğunuzu öğrendim, bu beni ayrı heyecanlandırdı sizden çok şey öğreneceğim konuğum olduğunuz için tekrar teşek ederim.Sağlıkla sevgiyle kalın.

ardabora
02-12-2011, 12:45
Rengarenk çiçeklerle bezenmiş bahçelerde en beğendim şey: Beyaz ferforje masa-sandalye...Çok şık duruyor.

Sayfanız hayırlı olsun..

alcen
02-12-2011, 12:52
Çok teşekkürler ardabora.

adneser
02-12-2011, 12:59
Sn. Alcen,

Sayfanız hayırlı olsun,her şey çok güzel nazar değmesin.

jineop
02-12-2011, 13:18
Sevgili hemşo, nefis bir bahçeniz var. Keyifle oturun. Sevgiler.

alcen
02-12-2011, 18:09
Sevgili Lir,hemşehri olduğumuza sevindim.Ayrıca misafirim olduğunuz için çok teşekkür ederim sevgilerimle.

alcen
02-12-2011, 18:12
Sn adneser,güzel temennilerinize çok teşekkür ederim sağlıkla kalın.

Manolya_
05-12-2011, 21:36
Sevgili alcen merhaba,
Ben kendime şöyle bir ilke edindim. HERGÜN BİR BAHÇE GEZİSİ.
Bugün sıra sizin bahçenizdeydi.
Havalar soğuk olmasına rağmen bahçeniz (yazdıgınız o güzel sözlerinizle) sıcacıktı.
Emeğinize ellerinize gönlünüze sağlık.
sonra kendime en keyifli köşeyi seçtim:)) masa sandalyeler hazırdı, oracıkta azıcık dinlenmek amaçlı soluklanayım dedim ve seyre daldım. Hatta şarkılar mırıldandım.
ve bu arada cemo'mun komşusu oldugunuzu öğrendim. Pozitif duygular hep birbirini çekiyor sanırım.
Bu güzel bahçeleri dolaşırken huzur doluyor insan.
Güzellikler hep sizinle olsun
sevgilerimle
Asuman

alcen
06-12-2011, 09:50
Sevgili Asuman, bu aralar hiç güzel ev saipliği yapamıyorum. Misafirlerim ben evde yokken geliyorlar.Asumancığım biz cemoyla sadece komşu değiliz 40 seneyi aşan arkadaşlığımız var,isimlerimiz bile aynı çılgınlıklarımızda.Ziyaretime geldiğiniz için çok teşekkürler sevgiyle kalın.

Selehattin 67
06-12-2011, 10:05
Hemşerim alcen bahçeyi yine gezdim çok güzel cemo ve sen birbirinize yakın oluşunuzun değerini kullanın çiçek, tohum, fide vb takası ile ikinizde çok güzel bahçeler yapaçaksınız [ olan güzellikleri daha güzel hale getirerek ] biz karadenizlilerin çalışma azmini becerisini birkez daha ispat edeceksiniz selamlar ,sevgiler

cemo
06-12-2011, 10:15
Canım, az önce Tuna yı ziyarete gittim döndüm odama. Bahcene birkaç fotoğraf yükliyeyim istedim.

Bahcede dikili küpe çiçeğin ağaç olma yolunda ilerliyor. Bakalım benimkiler bu yıl gövde yapacak mı.

Galaları topraktan cıkarmadın değil mi. Baharda yeniden serpilecekler. Seninkiler bahcede olduğundan yapraklar daha irice olmuş, kıskandımmm:))

cemo
06-12-2011, 10:28
Bak, baharda bu çilli canna dan istiyorum unutma.:))

cemo
06-12-2011, 10:32
Bahçeden güzellikler.

cemo
06-12-2011, 10:38
Devam..

cemo
06-12-2011, 10:44
Saklı bahçe artık saklanamaz, tüm kareler elimde:)) Abutulion un tam çiçekli halini bulamadım. Bu sene yıkıldı çiçekten. Ben de çok kıskandım tabiii;)

cemo
06-12-2011, 10:50
biri bizi gözetliyor;)
258408

cemo
06-12-2011, 10:53
cemo çanağın da epey gelşmiş hani;) Birde bit kadar diye kızıyorsun verdiğimde. Bak elinde nasıl da serpilmişler:))

Selehattin 67
06-12-2011, 10:58
Havuz nüliferler, ve su sümbülleri çok güzel gözüküyor

cemo
06-12-2011, 10:59
Buyurun 5 çayına dostlar.

Cumartesi bu masayı hazırla şekerim, geleceğim:))

günebakan
06-12-2011, 11:04
Off Cemo'cuğum siz sevgili Alcen le yarışıyorsunuz gibi görünüyor ikinizin de bahçesi muhteşem gerçekten. Teşekkürler bu güzellikleri gizlemediğin için:))

Bu güzel yaprak güzelleri tohum oluşturursa tohumundan rica edebilirmiyim acaba?

cemo
06-12-2011, 11:08
Günebakan, kıskandığım için en güzel kareleri yüklemiyorum:))))))))))
Bayrağı zor kaptım Yücel den zaten, verirmiyim alcen e:))

cemo
06-12-2011, 11:10
Bu güzel yaprak güzelleri tohum oluşturursa tohumundan rica edebilirmiyim acaba?

Tohum için kargoya gitmeye değmez canım ya. Fide almak en iyisi.

Selehattin 67
06-12-2011, 11:14
Hemşerim sen bayrağı kaptım diyorsun lakin yücel abi senin karsta donduğunu söyleyerek bayrağı buzlar çözülene kadar [ bahar ] garanti altında olduğunu söyüyor [ nasıl dedi kodu ] :D :D :o

Yücel Canpolat
06-12-2011, 11:14
yükleme ya şu resimleri yeter yeter hasetimden aha şimdi orta yerimden yarılacam:mad::mad:

Selehattin 67
06-12-2011, 11:16
Yücel abi biraz seni çekiştiriyoruz idare et bizi abi :D :D

Yücel Canpolat
06-12-2011, 11:29
selehattin kardeş cemo dost mu düşman mı valla belli değil ya:)

Sayın cemo sen yükle resimleri görürsün sonra bayrağı uzaktan,gücüme giden,alcen ferforje masaya oturacak çayını yudumlarken senle ikimiz bayrak direğinin dibinde ipi çekerken bize bağrarak ''aheste çekin yahu şu bayrağımı''diyecek :)
Tabi biz bayrağı kaybettiğimizden ancak direk gibi esas duruşta bekleyeceğiz:)
Şimdi anladın mı niye yükleme diyorum,akibetimizi yukarıda anlattım:)

alcen
06-12-2011, 15:40
Ah yücel ne bayrağı benim bahçe almış başını gidiyor.Her yer yaprak ben temizlik için epey mesai harcarım,çok iş var çok.

Yücel Canpolat
06-12-2011, 16:02
ablacığım sana bir kolaylık,çim biçme makinasını yüksek ayara getir bahçede dolaştır bak yarım saatte tertemiz:)
aslında sıkı rakiplerimden birisin bu sırları vermemem gerekiyor ama kıyamam ben dostlarıma rakibin dahi olsalar:)))

berrinb
06-12-2011, 16:22
Sevgili Cemo ..Çok saf kalplisin.. Kendi ellerin ile bayrağı vermek olur mu??...Oldu vallahi..Bu kış bayrak ; Böyle harika karelerle birlikte sevgili Alcen in ....

sayende bende bu bahçeye akxam akşam sağlam girip kafadan ve kalbimden çatlaklarla çıktım....Daha da girmem:)))) ...Son olsun ..Ben bu kadar güzelliğe dayanabilir miyim:))

Hele o küçük atölye manzarası varya ...Ah ahhh o bir ömre bedel.....Vallahi elleriniz dert görmesin Alcen ...Fevkaladenin fevkindesiniz..gözlerim ve ruhum bayram etti...Sevgiler :)))

peyyide
06-12-2011, 18:41
Sayın Alcen,
Bahçenizde gezinirken büyülendim. Ellerinize, emeğinize sağlık. Ben de bu işe yeni gönül verenlerdenim. Umarım sizin kadar başarılı olurum.

alcen
06-12-2011, 19:17
yücel kardeşim.Kaç kere yüksele söyledim,makinayla olur yapıver diye ama nerde işe ben deniz işciye hiç saygısı yokki birde sendikacı olacak.

alcen
06-12-2011, 19:32
Sevgili berrinb.Elim mahkum cemoya neisterse koyuyor elinde olanlar bunlar.Resim yüklemeyi bilmiyorum onla iyi geçinmem lazım,gelsin değişik fotolar yükleriz bence ara sıra uğrayın misafirimiz olun.Bende sizin bahçenize hayranım hep söylüyorum gözel sözlerinizeçok teşekkürler sevğilerimle.

cemo
06-12-2011, 21:41
Sevgili berrinb.Elim mahkum cemoya neisterse koyuyor elinde olanlar bunlar.Resim yüklemeyi bilmiyorum onla iyi geçinmem lazım,.
Tabii iyi gecin sen benle, yoksa yapraklar dökük sacık foto. ları eklerim haaa:))
Bekle canım ,yeni fotolar cekeriz ben gelince, tabii gelebilirsem buralardan:))

ciceksever70
06-12-2011, 22:58
Nefis resimler, masal evi gibi cok cok güzel.

sevgice
06-12-2011, 23:04
[QUOTE=cemo;885676]Tabii iyi gecin sen benle, yoksa yapraklar dökük sacık foto. ları eklerim haaa:))

Sn.cemo biraz kıskanç çekemez gördüm sanki sizi :p :D
Ama ben daha kıskancım :mad:.Her ikinizin bahcesine girip bi güzel talan edesim var :eek: :p

fatma sunay
07-12-2011, 20:03
Cemo oturmuş alcen'in bahçesine
Resim yükler güzel sitesine
Bir kafile geldi kondu bahçeye
Önde bayrak arkada Yücel nefes nefese.....<<<

alcen
07-12-2011, 22:10
Harikasınz fatma hanım Çok güldürdünüz beni.

Yücel Canpolat
07-12-2011, 23:20
aşık yücel'i der hep önde koşarım
ben de vardır küheylan nefesi,
önümüze kurulsada tuzak kafesi
bayrağı kapacak gafillere
her dem vardır atacak sillesi:)))

alcen
10-12-2011, 23:43
Ben bu halk ozanlarına bayılıyorum. cok mersi canlarım.

Yücel Canpolat
11-12-2011, 01:51
atışmalar devam edecek merak etmeyin:)))

Adalet Yağcı
11-12-2011, 14:36
Sevgili alcen, harika bahçenizi yeni farkettim, ilk yüklenen fotoğrafları kaçırdığım için eski halini göremedim ama yeni hali ile çok beğendim.

Belli ki, düşünüp tasarlayan çok zevkliymiş, ince espriler katmış bahçesinin orasına burasına.

Bitkileriniz de çok güzel, havuzdaki nilüfer ve su sümbüllerine bayıldım, çok yakışmışlar.
Clematisleriniz ise çok mutlu görünüyorlar, belli ki yerini sevmişler.

Bundan sonra takibimdesiniz, güle güle oturun bu güzel mekanda.
Mutlulukla...

alcen
11-12-2011, 17:14
Çok teşekkürler adalet hanım.Bahçemin her yeri kendi elimden geçti, kendim yapınca mutlu oluyorum ne mutlu bana beyendiyseniz sevgilerimle.

Yücel Canpolat
11-12-2011, 17:23
övgü dolu sözleri tabi ki siz alacaksınız,düzenleme, bitki yerleşimi,atölyeniz ferforje masa daha niceleri,bizde cemoy la karşıdan melül melül izleyelim hasetimiz den çatlıyoruz da haberiniz yok sizin:))

cemo
11-12-2011, 17:42
bizde cemoy la karşıdan melül melül izleyelim hasetimiz den çatlıyoruz da haberiniz yok sizin:))

Hasetimden en güzel kareleri eklemiyorum:D:D:D
Gelip gözünüzle görün diye:))

Yücel Canpolat
11-12-2011, 17:50
Hasetimden en güzel kareleri eklemiyorum:D:D:D
Gelip gözünüzle görün diye:))

ekleme ekleme baksana formula yarışçısı gibi geldi geçti bizi bizim reytingler taban yaptı:D

alcen
11-12-2011, 18:01
Biraz sonra becere bilirsem, size nasıl bir görsel şölen sunacağım. görürsünüz siz.

cemo
11-12-2011, 22:16
Tebriklerr:)))
Ereğli eşittir sukulent. İlk fotoğrafta görüldüğü gibi:)
Devamını bekliyorum memleketimin.

alcen
11-12-2011, 22:20
manzalara devam:))

alcen
11-12-2011, 22:28
3 fotoğrafı aynı yüklemişim acemiliğime geldi:D

alcen
11-12-2011, 22:35
Arkası yarın.

alcen
11-12-2011, 22:54
Nasıl cekmişim.Gün batımına dayanamadım makinayı aldım elime.

cemo
11-12-2011, 23:06
Kızarmış ekmek ve hamsi offf..Gecenin bu vakti karnımı acıktırdın alcen.:)
Festivali unutmuşum ben. Umarım güzel geçmiştir.
Çınaraltını da özlemişim hani.

cemo
12-12-2011, 16:19
Arkası yarın.
Eee hadi bekliyoruzz:)))

alcen
12-12-2011, 18:17
Daha çok beklersin.Can kurtaranlarım gelmedi.

Manolya_
12-12-2011, 20:46
Sevgili alcen,
Ellerine sağlık. Bu ne muhteşem manzaralar böyle.
Bizimle paylaştığın için çok teşekkürler
Canım cennet Türkiye'm hayranım sana.
Selam ve sevgilerimle kalınız sevgili alcen.

musbet
12-12-2011, 23:48
Of of of bahçenize bayıldım ellerinize sağlık. Nasıl olmuşta bugüne kadar ben bu güzellikleri görmemişim. gebzede otururken en sevdiğim kapı komşumun eşi ereğliliydi ve onlar 2 sana önce ereğliye taşındılar bu yaz kısmet olursa onu ziyerete gidicem. Eğer kabul ederseniz sizi görmek ve bahçenizi ziyaret etmek isterim.
Sevgiyle kalın.

alcen
13-12-2011, 17:18
Sevgili musbet önce bahçeme hoş geldiniz diyorum. Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.Ziyaret ederseniz seve, seve buyurun beklerim memnun olurum.Ereğlili arkadaşınızlada tanışmak isterim sağlıcakla kalın.

ciceksever70
13-12-2011, 19:33
Cok güzel resimler. Özellikle hamsiler buralarda bulunmadigi icin daha bir güzel göründü gözüme.

loveflower
13-12-2011, 20:47
Her şey çok güzel görünüyor sevgili alcen, ellerinize sağlık, mutlu günlerde oturun güzel eviniz ve güzel bahçenizde.

alcen
13-12-2011, 22:44
Segili loveflower.Çok teşekkürler ederim.

fatma sunay
14-12-2011, 20:31
Sevgili alcen keşke hamsi şenliğinde Ereğlide toplansaydık ne eğlenceli olurdu. Bu arada bende kendime çaktırmadan gezecek yer arıyorum...Selamlar...

alcen
15-12-2011, 00:20
Fatmanımcım hamsiye gerek yok,her zaman gelebilirsiniz.

Yücel Canpolat
20-12-2011, 10:03
Fatmanımcım hamsiye gerek yok,her zaman gelebilirsiniz.

Fatma ablacığım bu çağrıya kulak verelim bence(hamsi mevsimi geçmeden)

fatma sunay
20-12-2011, 20:57
Haklısın kardeşim hamsi bahane Ereğli'ye gitmek şahane olur.

Ama bende öğretmenler evinde kalacağım....Ha ha ha .......

ayhan219
22-12-2011, 11:02
çok güzel resimler
şu an yemek vakti ve hamsiler olan resim sanki en güzel resimmiş gibi geliyor bana
ayrıca eviniz ve bahçeniz de çok hoş
sağlıklı günler dilerim

Orhan Özbilgiç
23-12-2011, 22:23
Sevgili alcen;
Ben bu bahçe sayfasını daha yeni açtığınızda hayranlıkla izlemiştim. Ama işlerimin en yoğun olduğu döneme geldiği için bir türlü yazamadım. Epeyce geciktiğimin farkındayım.

Bahçede dikkatimi çeken en önemli şey, saksıların bile özenle seçilmiş olmaları, yer yer sepiştirilmiş figüratif objeler, süs havuzu ve sevimli ve sıcak görüntüsüyle eviniz olmuştu. Aslında herşey bir bütünlük ve sadelik içinde. Sizi kutluyorum.

Biraz önce baştan sona fotoğraflara bir daha baktım. Hakikaten çok güzel ve özenli bir mekan. Sağlık ve mutluluk içinde yaşayın.

alcen
26-12-2011, 01:00
Ornan bey.Önce bahçeme hoş geldiniz demek istiyorum,bahçem için söylediğiniz güzel sözlerinize çok teşekkürler ederim.Sizlerin bahçelerinin yanında lafı bile olmaz, her zaman
buyurun beklerim sağlıcakla kalın.

alcen
26-12-2011, 01:08
Ayhan bey, inşallah gelirsiniz hep beraber hamsi partisi yaparız. Daha guzel evler bahceler inşallah sizlerin olsun. Güzel kızlarınız ve eşinizle beraber çifliğinizde mutlu yaşarsınız.Sağlıklı güzel günler dileği ile.

alcen
26-12-2011, 01:26
Fatmacığım, istanbuldan döndüğümden beri yazmaya fırsat bulamadım canım. Ereğli istanbula benzemiyor şekerim,bir uçtan öbür uca isterse insan yürüyebiliyor,öğretmen evi falan unut canım.İstanbulda ulaşım kolay olsaydı seve seve sende olurduk,Zaten cemo sana gelemediği için çok üzüldü bana kızıp durdu kusura bakma tatlım.Seni gerçekten cok
evdim sağlıcakla kal.

Manolya_
30-12-2011, 22:55
Szevgili alcen,
YENİ YIL tüm ailenize uğur, mutluluk,sağlık ve huzur dolu günlerle gelsin
gönlünden geçen tüm dileklerinin yeni senede gerçekleşmesi dileklerimle.
Selam ve sevgilerle
Asu

gulbirsen
31-12-2011, 18:43
Mutlu yıllar Alcen

fatma sunay
31-12-2011, 20:32
2012 yılının size sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum..

ciceksever70
31-12-2011, 20:33
Sevgili alcen, size ve ailenize mutlu bir yil dilerim.

sevim4
31-12-2011, 21:59
Sevgili alcen,mutlu yıllar.

alcen
01-01-2012, 20:06
Sevgili, manolya,gulbirsen,fatma,çiçeksever70,sevim4 çok teşekkürler ediyorum.
hepinizin yeni yılını kutlar,sağlıklı.huzurlu,mutluluklar dilerim.

jineop
01-01-2012, 22:25
Nasıl cekmişim.Gün batımına dayanamadım makinayı aldım elime.

Nasıl özlemişim, çok teşekkürler...
Mutlu yıllar...

Yücel Canpolat
13-01-2012, 18:41
bahçe sahibi bizleri unuttu galiba, sonbaharla karışık kış görüntülerini bekliyoruz:)

alcen
13-01-2012, 19:09
Sevgili yücel, bu gün köye gittim bahçe uykuda. Geçen gittiğimde birkaç resim çektim
onları yarın inşallah koymayı düşünüyorum.

Manolya_
13-01-2012, 23:14
yaşasın yeni resimler geliyor :)))

selenn
13-01-2012, 23:50
Sevgili alcen, bugün bahçenizi dolaştım. O kadar keyifli fotoğraflar gördüm ki kendi kendime ne iyi etmişsiniz de babanızın hatırasına sahip çıkmışsınız dedim. Ellerinize sağlık, her yerde emek harcanmış belli ki. Kır sofralarını andırdı bahçenize kurduğunuz çay keyfi masası. Hele üzerindeki o kalp şeklindeki pasta harika gözüküyor.

Sukulentler de harikalar. Ne güzel gelişmiş Cemo çanağı ve Tredescantialar ve Echeverialar.

En son Karadeniz Ereğli'nin fotoğraflarına, özellikle de denize yansıyan ışıklara, bayıldım. İnşallah gelmek ve doya doya oraları görmek kısmet olur. Sevgiler, herşey çok keyifli ve güzel. Yeni fotoğrafları ben de bekliyorum:)

alcen
14-01-2012, 01:04
Selencim, bahçeme misafir gelmişsin keşke haberim olsaydı,hiç olmassa bir kahve ikram etseydim.Deli kızın çeğizi gibi aynı resimleri dündürüp durduk,başka resimleride var bahardan kalma onları koymak istiyorum kısmet olursa yarın.Keşke gelsenizde beraber gezsek hele bahar **** yaz olursa çok güzel olur.
Benide sukulentler sarmaya başladı inşallah yaza onlarıda koyarım.
Canım bende senin sayfanı dolaştım gerçekten çok beğendim, güzel sözlerine teşekkür ederim canım seni kocaman öpüyorum kendine iyi bak.

alcen
14-01-2012, 01:11
Manolyacım, inşallah yarın. Sen neler yapıyorsun, balkon sayfası açmayı düşünmüyormusun buralardan istediğin, yani bahçeden çekinmeden yazabilirsin sevgilerimle.

Manolya_
14-01-2012, 11:38
Sevgili alcen,
Yarın dedin (merakla bekledim)
Yarın oldu burada :)))

İyiyim çok teşekkürler alcen'cim.
tek isteğim önce canının sağlıgı ailenizin sağlıgı, sonrada bitkilerinizin.
Bu içtenliğin için gerçekten çok teşekkür ederim.
Teklif etmen bile büyük nezaket. Rabbim o güzel gönlünden geçen ne varsa gerçekleştirsin..
Selam ve sevgilerimle

alcen
14-01-2012, 14:01
Manolya bu oğlanı evde bulmak çok zor.Evde olupta adam gibi resim yüklemeyi bana öğretemedi sözü var bu akşam için.Bende yanlış birşey yapmaktan korkuyorum canım.

alcen
14-01-2012, 21:40
Devam:)

alcen
14-01-2012, 21:42
Devam:))

alcen
14-01-2012, 22:00
Devam.

alcen
14-01-2012, 22:03
Devam;)

alcen
14-01-2012, 22:05
Bitti:) sooooonnn:))

Manolya_
14-01-2012, 22:12
Sevgili alcen,
Sahidenmi bunlar yeni resimler:p
Okudunmu üfledinmi neler yaptın sen bu bahçeye.
Gözlerime inanamıyorum. Bu ne güzellikler böyle aman tanrım.
Tüüü tüüü tüüüüü maşallah 41 kere.
Eh dolayısı ile bayrak sendedir.
Jüri olarak ben diyorum ki bayrak alcende kalsın:D
Selam ve sevgiler

alcen
14-01-2012, 22:21
manolya,keşke yeni olsalar bahardan kalma resimler canım.
Daha çok var ama oglan paydos etti.baharda daha güzellerini göreceksin.

Manolya_
14-01-2012, 22:28
ah şu senin oğlan nasılda naz yapıyor.
yapacak birşey yok madem bu güzel görsel şöleni oğluşun sayesinde seyredebiliyoruz, mecburen suyuna akacagız.
Sen yeni resim ekleyeceğim dediğin için bende şaşırdım, bu mevsimde bu ne diye.Hani miamide falan yaşasan normal diycem :))
Bahara ne kaldıki, resim çektim yükledim diyene kadar bahar gelecek.
Kimbilir o bahçeyi yine nasıl coşturacaksın.

alcen
14-01-2012, 22:39
yeni resimlerde vardı, inşallah haftaya onlarıda yükleriz şekerim.
Ondan öğrensem çok iyi olacak resim yüklemeyi fırsat bulup yanında oturamıyorum.
Yine kapıda arkadaşları bekliyordu.

Manolya_
14-01-2012, 22:49
Gençlik böyle birşey işte. Bırak yaşasın gençliğini. en doğal hakkı elbette.
Olsun yinede sağolsun fırsat buldukça yüklüyor en azından.
Ah keşke yakın olsaydık, ben kapris yapmazdım büyük bir zevkle yüklerdim bu güzellikleri herkesin görmesi lazım.
Hayallerim gerçek olur bakarsın komşu oluruz :))) sayısaldan haber bekliyorum

alcen
14-01-2012, 22:56
İnşallah, allah büyüktür neden olmasın daha güzelleri senin olsun inşallah.

Yücel Canpolat
15-01-2012, 02:57
mutlu bir istanbul dönüşü gecenin saat dördünde böyle güzel çiçekler görmek hangi kula nasip olur ki!!
emeği geçen arkadaşımıza ve resimleri yükleyen delikanlıya kucak dolusu teşekkürler:)

berrinb
16-01-2012, 00:13
Kış kıyamet,nerden bu güzellikler..Sakın yeni çekildi demeyiniz de ,tası tarağı toplayıp KRD.Ereğlisine evi nakil etmeyeyim....:))

vallahi gece gece içim açıldı ..Ruhum da bayram etti..Ah..ahh..O clematislerin güzelliği harika sarmışlar...Güller de aynen.. Resimleri böyle depolayıp da ,kışın bizlere sunmanız fevkalade.... Ellerinize gönlünüze sağlık....

Selamlar sevgiler...:))

alcen
16-01-2012, 00:31
Yok,yok berrinb hanıncım,bunlar bahardan.
Ama inşallah bu bahar daha güzel olacaklar,birde bahçede köstebekmi,faremi bilmiyorum
birtanesi geziyor.Bitkilerimin köklerini yiyor, koparıyor onlar olmasa daha iyi olacak.
Sevgilerimle canım.

berrinb
16-01-2012, 00:36
Sevgili alcen..benimde bir sene güllerimi hiç bırakmadılar kökünden gitmiş şekilde baharda bulduk...Dana burnu diye büyük bir toprakaltı böceği var ..O yapıyor.. Aman her yere zirai bir ilaç koyun..Yoksa tanrı korusun çok üzülürsünüz..Fare ve köstebek bitki yemez biliyorum ben ...
Biz böyle sabahı bulacağız galiba ,ben size siz bana...İyi bir raslantı oldu...Sevindim...öpüyorum sizi....İyi geceler...:))

ilksenozturk
16-01-2012, 15:42
ne kadar da mütevaziymişsiniz benim sayfama bakıp benimkilere 'güzel' diye yazarken...
ben de ne kadar yolun başındaymışım meğerse.
elleriniz dert görmesin...

Yücel Canpolat
16-01-2012, 16:54
.Dana burnu diye büyük bir toprakaltı böceği var ..O yapıyor.. Aman her yere zirai bir ilaç koyun..Yoksa tanrı korusun çok üzülürsünüz..Fare ve köstebek bitki yemez biliyorum ben ...
[/QUOTE]

Berrin hocam doğru söylüyor dana burnu sebze ve bitki köklerini yer fare ve köstebek yumrulu (soğan sarımsak turp v.s)bitkilri yerler.
Çare olarak ziraatçiden alacağınız bir böcek ilacını un ile karıştırıp hamur yapın nohut büyüklüğünde bitkilerin yöresine atın,geceleri toprak yüzeyine çıkarlar ve yerler:)

alcen
16-01-2012, 17:28
Merhaba yücel,onlar bitkilerin altlarına tunel yapıyor tunellerin içinede koymak gerekirmi.
Pekmez nasıl çok tatlı maşşallah.
Bu gün yine bir sürü saksı degiştirdim, yaza hazırlanıyorum haberin olsun .İyi akşamlar.

Yücel Canpolat
16-01-2012, 17:52
yapacağınız misket hamurlarını akşam üzeri toprağın üstüne atıyorsunuz,danaburnu hava kararınca toprak üstüne çıkar ve koyduğunuz hamurları yer:)
Yaza hazırlık yapıyomuşsunuz galiba anlaşılan bayrağın peşinden koşacaksınız,benim size tavsiyem;
bıkakın saksıları, Siz şimdiden başlayın kırk fırın ekmek yemeye:)))

alcen
16-01-2012, 17:59
Ekmek yiyemem çok kilo aldım.

Yücel Canpolat
16-01-2012, 18:43
mümkün olduğunca büyük baş hayvan gübresi kullanmayınız danaburnu çok oluyor,ben bahçem de koyun gübresi kullanıyorum çok nadiren gördüm fakat büyükbaş hayvan gübresi kullanan komşularım danaburnundan çok şikayetçiler.

alcen
16-01-2012, 20:08
bu yıl bir kamyonet yanmış koyun güresi aldım.Havalar düzelincemi vereceğim.

Yücel Canpolat
16-01-2012, 21:59
bu yıl bir kamyonet yanmış koyun güresi aldım.Havalar düzelincemi vereceğim.

Hemen bitki altlarına koyunuz bahara kadar toprağıda çözer yumuşacık yapar:)

Güler
17-01-2012, 05:29
Sevgili Yücel Canpolat'ın mesajına mini bir ilave yapacağım.
Yanık hayvan gübresini öyle üsten koyma, faydasını azaltır. O gübreyi toprakla karıştır, veya koyacağın bitkinin altını biraz çapala karıştırarak koy. Azotu kaçmasın derler bizim köylüler.

alcen
17-01-2012, 13:49
Tamam güler abkacım,kar kalksın ilk işim ğübrelemek olaçak çok sagol öpüyorum.

alcen
20-01-2012, 07:05
İlksencim ,ben seni nasıl kaçırmışım sırada ne olur kusuruma bakma.Canım senin bahcen güzel olmazmı, bütün bahçelerin kendine has bir güzelligi var.
Misafirliğin için çok teşekkürler canım.Her zaman beklerim....

selenn
20-01-2012, 09:04
Baharı getirmişsiniz sayfanıza. Bu soğuk, puslu kış günlerinde Clematis çiçeklerini görmek çok iyi geldi. Özledim ben baharı galiba:)

canannuman
20-01-2012, 10:00
Begonyalar yaz boyu hep çiçekliydi.
257445
Kayınvalidemden çelik olarak aldığım begonyalar.
257446

Cemo nun küflenmiş bunlar diye çiçekçiye iade ettiği rex beğonyaları gidip aldım. Sonra cemo bahceye gelip, niye aldın diğerlerini hasta edeceksin dedi. Ama rexler beni mahcup etmedi. Ama cemo cok mahcup oldu:)))))
257447
Dahlia
257448

Sarkan begonyalarım, gelin damat çiçeği denildiğini de öğrendim. Yaz boyu açtılar ve hala açıyorlar.

257449

Sayfayı incelemeye yeni başladım çok güzel begonyalar. Maaşallah. İnsan figürleride çok şirin, Dağlar yeşillikler arasında huzur. Yeriniz çok güzelmiş Maaşallah. Benimde begonyamı evde çocuklar kırmıştı. Çiçeği ile yerde buldum sapını kıyamadım koydum suya atamadımda baktım hala yaşıyor. Hiç çelikten begonya yapmamıştım. Hep yumruluydular. Çok sevindim şimdi çelikten ürediğini okuyunca. Bakalım benimki kök verecekmi suda. Yoksa saplasamıydım toprağa. Suda kalsa çürürmü ki? Deneme aşamasındayım bende begonya çeliğini.

alcen
20-01-2012, 17:30
Sevğili selen, bende baharı özledim. Bu gün köye gittim her yer kar altında kalmış, bakalım bahara neler sağlam kalacak merak ediyorum.Ama sukulentlerimi koruma altına almıştım gördüğüm kadar onlara birşey olmamış gibi görünüyor, ama bahçe dümdüz ortalıkta hiç bişey görünmüyor canım.
Aracıkta uğra kahve içelim, öpüyorum papatyam kendine iyi bak.

alcen
20-01-2012, 17:40
Sevgili canannuğman, bahçeme hoş ğeldiniz.
Ben begonyaları seviyorum,çelikten çok kolay tutuyor çillendirmeden direk toprağa ekiyorum.Soğukta kalmazsa hemen tutar.
Bahçeler kar altında kaldı ,eğer donmazlarsa seneye bir sürü begonyamız olur sevgilerimle...

Yücel Canpolat
21-01-2012, 19:23
bu bahçeyi çok kıskanıyorum derhal sekiz on köstebek görevlendireyim:p

fatma sunay
21-01-2012, 19:35
Bu bahçeye kösebek de yetmez en iyisi resim yükleme tekniğini değiştirelim ki zorlansınlar..

alcen
21-01-2012, 19:39
Fatmacım, bu tekniği o kadar rahat yapıyorum sorma gisin, başka tekniğe gerek yok canım.

cemo
21-01-2012, 20:05
Canım, benim bahce tarumarrr. Kar bir metre, umudum sensin artık, zira bende hasar çok:((

alcen
21-01-2012, 20:12
Ah arkadaşım, benim bahçede hiç bişey görünmüyor kar her yeri kapatmış altından sağlam ne çıkar bilmıyorum.Senin balkon kapandımı.

Yücel Canpolat
21-01-2012, 20:21
şaka bir yana hiçbir şey olmaz merak etmeyin ben geçen sene _19 dereceyi gördüm, yinede bayrağı size vermedim;)

cemo
21-01-2012, 20:21
Ahh sorma kardan arabalar cıkamadı ki..Camlar gelmiş ama gelip takamadılar. Ekmek bile bulamadık biz:( Ne balkonu canım ya. 36 saat elektirik gelmedi..dün gece yine gitti elektirikler. Ati kepengi kapamış mı birde, kaldık mağara gibi evin içinde:((
Hala kar dolu bahce, sebze bahcemin tel kapsını acamıyorum bile kardan. Durum kötü yani.

Kışt kışt diyorum karlı bulutlara..gidin Yücel e doğruuu:)))

cemo
21-01-2012, 20:23
şaka bir yana hiçbir şey olmaz merak etmeyin ben geçen sene _19 dereceyi gördüm, yinede bayrağı size vermedim;)
Dikmiş çalıları -19 diyor:)) Biz sukulent diktik kardeşşşşş

alcen
21-01-2012, 20:33
Sukulentlerde birşey varmı bakabildinmi.
Hayallah,ekmeksiz kaldık deyince üzüldüm.O camcıda bir hafta önceden gelemedi.

Yücel Canpolat
21-01-2012, 20:38
bakkala söyliyeceğim size ekmekte yok, daha dur yarış yeni başladı:D

alcen
21-01-2012, 20:47
Çok sevinme,kar gidiyor bizde seraların yolunu tutarız yakında.

fatma sunay
21-01-2012, 21:47
Canlarım benim halikopterle size tepeden erzak yardımı getiriyorum az daha dayanın...

Ya da siz eniyisi buraya gelin bizde kar yok sıcacık otururuz. Hep beraber bahçelerin yasını tutarız..

alcen
21-01-2012, 22:42
Ah canım, bıraz geç kalmadınmı afet yerine,bizim durumlar kötü kar bir kalksın telef olanları bir görelim ondan sonra yardımlara açığız canım.

Yücel Canpolat
21-01-2012, 22:48
[QUOTE=alcen;bizim durumlar kötü kar bir kalksın telef olanları bir görelim ondan sonra yardımlara açığız canım.[/QUOTE]

ablacığım benim yazdıklarım tabi ki latife,Siz hiç üzülmeyin ben daha ölmedim hızır gibi buradan desteği veririm en az otuz çeşit bitki:);)

alcen
21-01-2012, 22:55
Sağol canım kardeşim,hiç şüpham yok.

nazbahçe
21-01-2012, 23:51
Emek verilmiş,çok zevkli bir bahçe.Ereğli'ye yerleşesim geldi.Gülegüle oturun.

alcen
22-01-2012, 00:03
Çok teşekkür ederim, sevgili naz buyurun misafirim olun memnun olurum.

fatma sunay
24-01-2012, 19:30
Canım durumlar nasıl iyimisiniz.

alcen
24-01-2012, 19:42
Ah fatma durumlar berbat, şimdi köyden geldim kar kalkmış her şey yerlerde kırık kırpık olmuş.
Biraz zor adam olur bahçe,donanlar donmuş, cemonun bahçesini hiç düşünmek istemiyorum oraya kar daha çok yağıyor kimbilir ne oldu.
Yani durumlar böyle canım.

Manolya_
24-01-2012, 20:39
Alcen'cim,
Çok üzüldüm canım benim, evet emek verdin çabaladın ve kar mahvetti acı bir durum.
Ancak canın sağolsun. Sağlıgımız herçeyden daha önemli. Tekrar daha iyisini yaparsın eminim.
Doğa böyle birşey olsa gerek, bir yandan güzellikler verirken, bir yandanda alıp götürüyor. Yapacak birşey yok.Elden birşey gelmiyor maalesef :((
Allah yardımcınız olsun canım.
Selam ve sevgilerimle

ilksenozturk
25-01-2012, 11:54
alıp götürüyor ki yeniden yapalım diye.
tekrar çabalayalım diye,
umutla bekleyelim diye,
hep bir hevesimiz, emelimiz olsun diye,
tecrübelerimiz artsın diye...

ne güzel ki her kışta her taşınmada çiçeklerimizin başına gelenleri söylüyoruz ve birçok kişi yardım teklif ediyor karşılıksız.
yeni arkadaşlar kazanıyoruz.
ne güzel...
benden çok fazla çeşit çıkmaz sizinkiler yanında ama havalar ısınınca ben de varım bahçeniz için yardıma.

alcen
25-01-2012, 23:39
Sevgili ilksen,düşünmen bile yeter canım.Malesef kar bizi kötü vurdu ama, çok fazla hasar yok gibi. Sen benim miniklerime küçük annelerime iyi bak çok,çok öpüyorum.

alcen
27-01-2012, 16:32
Bende,sizlerle bir kaç yağlı boya çalışmamı paylaşmak istedim.

alcen
27-01-2012, 16:44
Devam ediyorum, birde ereğli manzarası sunuyorum sizlere.

alcen
27-01-2012, 16:49
Birtanede çok severek yaptığım yağlı boyam.

Güler
27-01-2012, 17:49
Resimlerin güzel, ellerine sağlık. Sadece yağlı boya mı çalışıyorsun, sulu boya resmin hiç yok mu? Nedense ben sulu boya resimleri daha dinlendirici bulurum.

alcen
27-01-2012, 18:40
Güler ablacım.hiç sulu boya çalışmadım.Bende sulu boya seviyorum ama tekniği farklı,belki sonra denerim.

feriha
27-01-2012, 19:01
Sevgili Alcen ellerine sağlık, nasıl güzel resimler öyle!

Bilsen nasıl imreniyorum senin gibi resim yapabilen arkadaşlara..

Merak ederim şimdi.. Kaç tablo çalıştın? Nasıl başladı bu merak, kendi kendine mi çalıştın kurs-atölye gibi yerlere devam ettin mi? Yoksa Allah vergisi doğuştan yetenekli misin?

alcen
27-01-2012, 19:30
Sevgili feriha,sağ olasın canım.Kaç tablo çalıştığımı hatırlamıyorum ama epeyce oldu sanırım.
Resim benim hep içimde olan, bir türlü zaman ayıramadığım hobimdi. Ne zaman oğlum üniversiteye gitti,artık kendime zaman ayırmanın zamanıda geldi.Bir iki ay özel ders aldım
ve resim hayatıma girmiş oldu canım.

alcen
27-01-2012, 20:06
Dün bahçede açan kış ortancam.

alcen
27-01-2012, 20:11
Buda benim dünyalar tatlım leydi.

Yücel Canpolat
27-01-2012, 20:44
Buda benim dünyalar tatlım leydi.

Abla bu yağlıbaya çalışma mı yoksa gerçek mi!!!:D

Yücel Canpolat
27-01-2012, 20:45
kürkünün desenleri ne harika ya:)

alcen
27-01-2012, 21:32
Hızımı alamıyorum, Yüklemeyide öğrendim artık yandınız :)))

alcen
27-01-2012, 21:37
Sıra sıklamenlerimde.

feriha
27-01-2012, 22:15
Bergenya na maşallah..

Adı üstünde kış ortancası. Benimkinde bu sene tık yok sebebini anlamadım. Saksı değiştirmiştim rahat etsin diye memnun kalmadı ki açmadı.

Bize böyle bitkiler lazım ama dayanamıyoruz ki ille her gördüğümüz bitkiyi yetiştireceğiz. Sonra da üzülüyoruz.

Gülleri de yeni çektim dersen kıskanmam gerekecek ona göre Alcencim.

Ellerin, dert görmesin canım.. Güzel bitkiler yetiştirsin.. Güzel resimler yapsın..;)

Manolya_
27-01-2012, 22:31
Sevgili alcen,
Meğer bilmediğim daha ne hünerlerin varmış.
Yağlı boya çalışmaların harika, ellerine sağlık,
Resim yüklemeyide öğrenmişsin ve eminim oğlun bu işe çok sevinmiştir.
Artık delikanlıyı resim yüklemek için alıkoymayacaksın, kendi işini kendin yapabilmenin tadını doya doya yaşa.
Eee tabi ki bizlerde son derece mutluyuz bu durumdan. O güzel resimler anında bizlere ulaştırılacak ve bunun zevkini yaşamak ta bizi mutlu edecek.Çok çok teşekkürler
Azim ve istemek herşeyin başlangıcıdır sanırım.
Gerisi kolay kendiliğinden geliyor zaten.
Güzel çiçeklerinle sayfanı coşturmuşsun, ellerine sağlık.
Karlar altında bu manzaralar olabiliyorsa, baharda ne güzellikler olacak kimbilir.
Başarılar ve en güzel günler diliyorum.
Selam ve sevgilerimle
Asu

alcen
28-01-2012, 00:24
Maolyacım,beğendiğine sevindim canım.
Güller yeni değil canım, bahçede açanlar vardı.Meğer resim yüklemek çok kolaymış, neyse
hallettim öğrenmem on dakika sürmedi.
Hayatım daha bu sayfada neler göreceksin el ev yapımı.
kış ortancalarını yeni cektim bir kaç tane daha var onlarıda yakında eklerim.
Sevgiler kendine iyi bak.

alcen
28-01-2012, 00:35
Sevgili ferihacım,güller yeni değil kış ortancası yeni, gerçi güllerinde üstünde çiçekler vardı.
Kamelyamda açmış sonra onlarıda eklerim,uğradıgın için çok teşekkürler canım.
Kocaman öpüyorum.

alcen
28-01-2012, 04:18
Devam ediyorum.

mandalinci
28-01-2012, 07:04
Sevgili alcen,

Maşallah diyorum, sizin on parmağınızda on marifet varmış, bu seferde resimlere hayran oldum. Ellerinize sağlık.

nevsune
28-01-2012, 11:22
Alcencim iyi ki fotoğraf yükleme işini halletmişsin. Artık bol bol güzellikler görürüz senden.

Resim çalışmalarını merak ediyordum. Çok güzellermiş, ellerine sağlık:) Arada yaptıklarını yine görelim isterim. İyi ki çocuklar büyüyorlar da bizler kendimize zaman ayırabiliyoruz. Ben de çok isterdim resim yapabilmeyi ama tam ahşap, cam vs. boyamaktan resime geçme aşamasındayken hevesim sönüverdi, belki de korktum becerememekten. Evde hala boyalar, kitaplar, fırçalar duruyor. Bir gün belki yeniden heveslenirim diyerek tutuyorum, bir gaza geliversem keşke.

Kış ortancana ben de bayıldım. Benimki kışa girerken tomurcuk verdi çiçeklerini açmaya çalıştı, birden -16 ları görünce korkudan pıstı. Belki ilkbaharda o güzel çiçeklerini bana gösterir umudundayım. Sıklamenlerin ne kadar güzel gelişmiş. Hatırladın mı Beşiktaş'taki ağaç diplerindeki minik sıklamenleri:) Gözlerimi alamamıştım bir sıklamen delisi olarak.

Güzel leydin de pek bir zarif poz vermiş. Bir mıncır benim için:)

alcen
28-01-2012, 16:11
Sevgili mandalinçi,çok teşekkürler ediyorum kendi çapımda birşeyler yapmaya çalışıyorum
Sevgilerimle.

alcen
28-01-2012, 23:06
Sevgili nevsuneciğim,sizlerden güzel sözler duymak bana moral oluyor resimleri beğenmene sevindim arkadaşım.
kış ortancası kaç yıldır acmıyordu, bu yıl açtı seninki bahara doğru açabilir.
nesuneciğim, hazır boyan fırçan varken resim çalışmalarını başlat canım.Nasıl olsa cam ahşap boyadığın için sen bu işi yaparsın.
İstanbulu hiç sorma, hatırlamazmıyım o geceyi ne yorulmuştum o gün.Güzel anı olarak kaldı .Leydim cok tatlıdır, kibarcık duruşuna bakma tepemizden inmiyor, seni çok kocaman öpüyorum bitanem kendine iyi bak.

berrinb
29-01-2012, 01:56
Sevgili Alcen...Bahçenize ancak bu gece girebildim...Ahhh canım resimleriniz harika ..Siz devam ediniz, sakın bıramayınız..Ben çok beğendim hepsi çok güzeldi portre olana bayıldım..:)

Vallahi siz beni basıp da geçmişsiniz... Ben bu resimlerin sahibiyle yarışma ya felan girişemem doğrusu...Renkleri çok beğendim.. Tebrikler ...

Köpeğiniz de çok orjinal bir desene sahip...Vazodaki güller; sakın taze demeyiniz ...düşer bayılırım.:))) Benim arka bahçede bir tek gül açmış karların içinde ...Onu da kar prensesi olarak resimledim...Müzelik gibi ...:)))))

Selamlar sevgiler canım...:))

alcen
29-01-2012, 11:19
Bu gün çektiğim gülüm,kar yine başladı.

Adil
29-01-2012, 11:26
Sayın aclen.
O güzel Evinizi ve bahçenizi ziyaret etme şansını buldum sayenizde.Herşey harika.Hazır kurulmuş masanıza ortak oldum.:)Çaylarımızı içtik ve bahçenizdeki o güzel düzenlemeleri, renk kombinasyonlarını bitki uyumluluğunu o güzel çiçeklerinizi hayranlıkla izledim.Allah sağlık sıhhat içinde sevdiklerinizle birlikte uzun yıllar yaşamayı nasip eylesin.Güle güle oturun İnşallah..
Trabzondan saygılar selamlar.

alcen
31-01-2012, 18:42
Sevgili berrinb, resimlerimin güzel oldugunu sizin gibi arkadaşlardan duymak beni mutlu etti.
Yanlız ben sizlerle yarışacak kadar olmadım daha, hayatım ben haddimi bilirim.
Canım, vazodaki güller taze değil yazdan kalma,karda birtanecik çektim,
leydinin kürkü ilkgördügümde benimde cok hoşuma gitmişti,hava burada berbat sabaha kadar kar yağdı hala yağıyor soğuk felaket,allah garibanlara yardım etsin.
Ördeklerine bayıldım,limonları donmadan kurtarmışşındır inşallah, kendine iyi bak çok öpüyorum.

alcen
31-01-2012, 18:51
Adil bey,bahçeme ğelmenize çayımı içmenize çok memnun oldum.
Keşke evde olsaydık sizi daha güzel ağırlardım,güzel sözlerinize,temennilerinize çok teşekkür ederim.Her zaman beklerim sağlıcakla kalın.
kdz ereğliden selamlar.

emily14
31-01-2012, 19:49
Sevgili Alcen,

uzun zamandır size yazacağım fırsat bulamadım bir türlü
bahçeniz muhteşem...

bulabileceğim her türlü ilginç ve güzel bitkiden sizi haberdar edeceğimden kuşkunuz
olmasın. :D

Bu arada yağlı boyalar da süper. Hayalimdeki yaşamın içindesiniz. Gerçekleştirmek nasip olursa sizlerle keyifle paylaşacağım inşallah...

Bu arada sevgili Cemo size de burdan merhaba demek istedim :)
Sizin bahçenize de misafir olacağımdır en kısa zamanda.

Sevgiler

EMEL

Yücel Canpolat
01-02-2012, 08:18
Günaydın alcen ablacığım,kış'ı bana gönderdin heryer kar altında fırtınayla beraber yağıyor yolum bir metreden fazla kar altında son ekmeklerimide zavallı kuşlar kediler köpeklere verdim ben ekmeksiz kaldım:)birazdan yarıbelime kadar yolda kar üstünde yürüyerek hayvanların akşam yemeklerini hazırlamak üzere köy bakkalına gideceğim,bahçede durumu hemüz kontrol etmedim umarım ciddi bir durum yoktur.

fatma sunay
01-02-2012, 16:28
Sevgili Alcen

Sen bu resimlerle sergi bile açarsın bayıldım. Sevgili berrinb'den sonra böyle güzel resimlerinle bizlere inanılmaz göz ziyafeti çektin seni kutluyorum.

Resimler sahici gibi çok canlı senin işin kolay bahçende çekecek birşey bulamazsan yapbir resim koy biz sahici gibi bakar iç geçiririz.

Artık resim yüklemesini öğrendin ya ben yandım donmuş bahçemle sizlere nasıl yetişeceğim bilmiyorum.

Afaganlar basıyor en iyisi ben köşeme çekilip oturayım.
Hoşcakal sevgiyle kal...

alcen
01-02-2012, 17:04
Sevgili emel,

Bahçeme misafir olmuşsun,çok sağolasın canım, allah sizlere daha güzellerini
kısmet etsin inşallah.
Güzel bitki haberlerini bekleyeceğim,bahçe bitkileride olursa sevinirim
biz buralarda mahrumiyet bölgesindeyiz desem yeri var,bitki almak için istanbul,yalovaya gitmemiz gerekiyor.
Selamlarlar sevgiler canım.

alcen
01-02-2012, 17:16
Sevğili yücel kardeşim,umarım bakkaldan dönebilmişindir kar buradada hiç durmadı evlerde kalakaldık.
Bahcende inşallah birşey yoktur,benim yeni yetişen çiçek ağaçlarım hep kırıldı
bazıları dondu, tabi benimde hevesim kırıldı.
Neyse canımız sağ olsun yapacak birşey yok.Hayvancıkları doyuruyorsunya çok sevap alıyorsun,abimler benle dalga geçiyorlar öbür tarafta sen yırtın diye.
sağlıcakla kal selamlar ablacım.

kamelyavadisi
01-02-2012, 17:16
Bahçene şöyle bir gezinti yaptım. Gerçekten güzel tasarımlarınız var. Emeklerine sağlık.

kamelyavadisi
01-02-2012, 17:20
Bahçene çam sakızı çoban armağanı hediyem..

alcen
01-02-2012, 17:32
Sevgili fatma,
Sen nasıl o kadar marifetle köşene çekileceksin,olurmu öyle şey arkadaşım.Resimleri beğenmeniz beni mutlu etti,üç tane sergim var hayatım ama hemen hemen bir yıldır elime fırça almadım.
Belki bu akşam küçük birşey yaparm sizin için,bizim bahçelerde perişan durumda
gözüne baktığım bitkilerim gitti sağlık olsun neyapalım.
kendine iyi bak canım kocaman öpüyorum.

alcen
01-02-2012, 17:49
Sn. kamelyavadısı,
Çok zarifsiniz,bundan güzel benim için hediye olamaz.hoş geldiniz sefalar getirdiniz.
bahçemi beğenmenize memnun oldum,çok teşekkür ederim.
Sağlıcakla kalın, kdz ereğliden selamlar.