PDA

View Full Version : alcen / bahçe

Sayfalar : 1 [2] 3 4 5

dağ çiği
01-02-2012, 21:11
Sevgili Alcen,bahçen evin ne kadar güzelmiş.Çiçeklerin çok canlı heralde oraların havasından.Düzenlemelerin harika olmuş(sanatçı eli değdiği belli)resimlerine de bayıldım gerçekten çok güzel.Köpeğinin resmini de yağlı boya tobla sandım.Sonrada resim olduğunu okuyunca kendi kendimee güldümm.

alcen
02-02-2012, 22:51
Sevgili dağ çiği,teşekkür ederim.Esas güzel çiçeklerin içinde siz yaşıyorsunuz,çok şanslı olduğunuzu düşünüyorum sizin oralarda olsam seralardan hiç çıkmam herhalde.
Sevgilerimle sağlıcakla kalın.

kamelyavadisi
03-02-2012, 08:12
Sn. kamelyavadısı,
Çok zarifsiniz,bundan güzel benim için hediye olamaz.hoş geldiniz sefalar getirdiniz.
bahçemi beğenmenize memnun oldum,çok teşekkür ederim.
Sağlıcakla kalın, kdz ereğliden selamlar.

Çiçekler başlı başına bir sanat eserleridir. Bunları siz ve sizin gibilerin sunumlarıyla bir başka güzel oluyorlar. Sizden öğreneceğimiz çok şeyler var. İyiki burdasınız. Teşekkür ederim.

alcen
04-02-2012, 17:54
Sn. kamelyavadi,
Çiçekler kendi basına gerçekten doga harikası sanat eseridir, ne doğru söylemişsiniz.
Çiçek bende çocukluğumdan beri bir tutkudur.Siteyle karşılaşmam, dolayısı ile sizlerle
tanışmam benim için büyük bir şans.
Sizlerden çok şey öğreniyorum, sizde iyiki varsınız.

Yücel Canpolat
05-02-2012, 09:30
Günaydın ablacığım,şubat ayının gelmesiyle beraber soğuk havaları yavaş yavaş gönderiyoruz mart sonu bahçelerimiz de hummalı çalışmalar başlayacak bütün kış inan yatmaktan yorulduk,hem yatmak biz çiçek böcek severlere yaramaz işte bu yüzden baharı heyecanla bekleriz biraz daha dayanalım az kaldı:)
Ablacığım Berrin hocam'ın ve Siz'in resim çalışmalarınızı takip ediyorum inanın böyle bir yeteneğimin olmasını çok isterdim üzgünüm ama yok.
Resimlerinizi teknik olarak değerlendirme yapamam ancak,portre çalışmalarınız harika çok severek yaptığınız caddede ki hareketliliğin resimi fevkalade hele bisikletli kızın çorapları yokmu süper ellerinize emeklerinize sağlık,bundan sonra daha çok resim çalışmaları yapacağınızı biliyorum zira böyle güzel bir bahçede atölyenizin olması kaç ressama nasip olur.Tüm çalışmalarınızda kolaylıklar diliyor ve herkese selam yolluyorum:)

alcen
05-02-2012, 10:20
Sevgili Yücel,sanada günaydın. Evet artık evde Oturmak gerçekten sıktı,nezaman
dışarıya atacağız kendimizi soğuk olmasa yine birşeyler yapılır.
Sende resim yapabilirsin, çünki bahcende yaptığın tasarımlarından belli görsel bakman baya
iyi gelişmiş tekniğini öğrenmek kalıyor geriye onuda yaparsın.
Arkadaşlardan kimseyi görmüyorum, cemoyu iki kere aradım ulaşamadım oda aramadı öyle kaldı görüşürsem selamlarını söylerim.
kendine iyi bak sağlıcakla kal.

Orhan Özbilgiç
05-02-2012, 21:41
Sevgili alcen;
Uzun zamandır görmediğim bahçenizi yarım saattir geziyorum.
Gördüklerim karşısında, bende oluşan kanaat; Sevgili Yücel'in rakip olarak sizi ve Fatma Sunay'ıda ciddiye alması gerektiği.;)

Şaka bir tarafa, yağlı boya resimlerinize hayran oldum. O resimlerden oldukça profesyonel olduğunuz çıkarımına vardım. Sizi kutluyorum.

Bahar geldiğinde çok güzel sunumlarınız olacağından eminim. Sağlık ve mutlulukla keyfini sürmenizi diliyorum.

alcen
07-02-2012, 06:55
Sevgili orhan hocam,ziyaretinize çok memnun oldum hoş geldiniz.
Ben söylediğiniz arkadaşlarla daha yarışacak kadar olmadım,onlar beni yutuverirler hele yücel bey incir ağaçlarını sıraladı kızdırmamak lazım diye düşünüyorum.
Resimlere gelince böyle güzel sözler duyunca, havalara giriyorum vallaha çok teşekkür ederim.
Bende fırsat buldukca sizin bahçenize giriyorum daha bitiremedim.
Yanlız şakayık beni büğüledi.Benimde küçük bir şakayık bahçem var bazıları daha çiçek açmadı renklerini tam olarak bilmiyorum, inşallah bir tanesi sizinki gibidir.
Tekkrar beklerin kendinize iyi bakın eşinize selamlar Sağlıcakla kalın sevgilerimle.

jineop
07-02-2012, 14:23
Hemşom yağlıboyalarına bittim. Kocaman bir nazar boncuğu asıyorum şuraya...

alcen
08-02-2012, 11:52
Sevgili lir,sağ olasın canım çok teşekkürler nazar boncuğu için.
Sözüm olsun bende senın duvarına kocaman bir tablo asacağım hemşondan hatıra.

Çiçeklerin nasıllar soğuktan zarar görmemiştir inşallah, yeni resimlerini bekliyorum
sayfanı sık sık yokluyorum.
Kendine iyi bak sağlıcakla kal canım.

jineop
08-02-2012, 12:29
Böyle hemşoya can kurban, eline yüreğine sağlık. Soğuklardan bahçede çok etkilenen olmuş gibi duruyor. Bahar yeni filizlere gebedir inşallah. Çok öptüm. Ben gidip duvarlarımı boşaltayım;)

Yücel Canpolat
09-02-2012, 21:47
ablacığımın elektrikleri kesik herhalde,yoksa bizi buralarda habersiz bırakmazdı:)

alcen
10-02-2012, 03:30
Kardeşlerin bitanesi,doğru elektrikler sık sık kesiliyor, ama tabi senin haberin yok.
Köydeki evde blaşık makinasının su alan hortumu patlamış.İkinci yağan karda günlerce tazikli su evimi havuza cevirmiş orayla uğraşıyorum bu sogukta.
Eve dönünce yorgunluktan bitap düşüyorum.
Yani bu sene bana iyi vurdu sıkıntı üzüntü üst üste geldi.Neyaplım allah beterinden saklasın,karda sıktı artık yollar kapanıyor bir yere kımıldayamıyorsun ğitti derken yine başladı, işte böyle ablacım.
Sizleri fırsat buldukca takip ediyorum,sağlıcakla kal selamlar.

berrinb
10-02-2012, 09:15
Sevgili alcen ,su basması benimde bitmeyen dertlerimden biridir... Hemde o kadar ki artık bazı evlerde su perisi olduğuna inanıyoruz çocuklarla..Berekettir diyerek kendimizi avutuyoruz ,böyle anlarda......:)))))

Hele de kış kıyamette,ne kadar zorlandığını tahmin edebiliyorum....Tanrı kolaylıklar versin...Kolay gelsin...Sevgiler....:)

alcen
10-02-2012, 23:24
Sorma berrinb hanım, kışta zor ama neyapayım hallettik değişik sebeblerden bu kaçıncı
oldu.Sağ olasın canım çok teşekkür ederim.

Yücel Canpolat
11-02-2012, 04:11
çok geçmiş olsun soğuk havalarda her dem kullanılmayan evlerde su saati ve borular donuyor,tedbir olarak saati yün ve benzeri birşeylerle korumak ve borulardaki suyu boşaltmak alcen kardeş:)

alcen
12-02-2012, 02:05
Su saati içerde bizim boru değil, blaşık makinasının su alan hortumu patlamış
allahtan temiz su.
Hafta sonu diye barkın orda kalıyor biraz soba yanınca kurur hiç olmassa.
Köye giderken fotoraf makinamı ikidir unutuyorum.Kapının önünde köpeklerimi karda nasıl yatmışlar görmenizi isterdim,
sanki poz vermişler aynı bahçedeki çiçekler gibi hepsi yerlerde.
Yani anlayacağın arkadaşım kar bize kendini oynatmadı.

fatma sunay
12-02-2012, 20:37
Sevgili alcen;
Canım çok geçmiş olsun senin bu hallerinden en iyi anlayanlardanım. Evin içinde su patlağı feaket birşey. Gelmeden önce benimde banyo dolabının arkasından devamlı su akıyordu birtürlü yerini bulamadık sucu naz yaptı gelmedi. Bende elime aldım keseri dolabın arkasını olduğu gibi kırdım ki ordaki körtıpa çatlamış dolabın arkasından aşağı akıyor. Vanayı kapattık geldik artık gittikten sonra çaresine bakacağız.

Oturmadığınız zaman mutlaka boşaltki başına daha büyük kişler açmasın.
Selamlar....

alcen
14-02-2012, 08:52
Sevgili fatma,
İki evle uğraşmak gerçekten zor oluyor, hele devamlı oturmayınca sorun hiç bitmiyor
mtlaka biryerden birşey çıkıyor.
Seninde zor tabi uzak olunca sık sık kontrol edemezsin.
Devamlı köyde durmaya cesaret edemiyorum kışın sıkılıveririm diye,insansız duramıyorum
sıkıldığımda oturup kahve içeçek arkadaş arıyorum.
Yazın vakit güzel geçiyor tabi bahçelerde, misafirimde çok oluyor vakit güzel geçiyor.
Neyse çoğu gitti azı kaldı,erik ağaçları tomurcukta yani bahar geliyor hayatım,
kendine iyi bak birdaha hata olma çok öpüyorum.

alcen
16-02-2012, 23:37
Bu gün köye gittim karlar birazcık daha vardı,herhalde sağlam pek birşey kalmamış
bende birdaha soğuğa dayanmayan hiç birşey ekmeme kararı aldım.
Ah yücel arkadaşım seni dinlemedik,şimdi telef olanları seyrediyorum evet ağaçlar tomurcukta ama yine kar geliyormuş dondan sisten zarar görmeden bahara kavuşurlar inşallah.
Senin bahçede birşey yoktur diye düşünüyorum inşallah yoktur.

Yücel Canpolat
16-02-2012, 23:50
Bu gün köye gittim karlar birazcık daha vardı,herhalde sağlam pek birşey kalmamış
bende birdaha soğuğa dayanmayan hiç birşey ekmeme kararı aldım.
Ah yücel arkadaşım seni dinlemedik,şimdi telef olanları seyrediyorum evet ağaçlar tomurcukta ama yine kar geliyormuş dondan sisten zarar görmeden bahara kavuşurlar inşallah.
Senin bahçede birşey yoktur diye düşünüyorum inşallah yoktur.

Ablacığım hiç meraklanmayınız bundan sonraki kar bitkilere zarar vermez,benim Siz arkadaşlarıma ısrarla çalı ve uygun ağaçlar önermem çok fazla akademik düzeyde bilgim olduğundan değil, bahçe mi oluştururken rehber kitap olarak ''doğa severler için rehber kitap AĞAÇLAR marmara bölgesi doğal egzotik ağaç ve çalıları''adlı tema'nın kitabını rehber edindim çok güzel bir kitap Sizlerede bulur ulaştırırım:)kitap yazarı:Tuğrul Mataracı.
İklim olarak benzer kuşaktayız:)

alcen
17-02-2012, 08:57
Sevgili yücel, bu sabah gözümü açtım her yerde kar var lapa lapa yağıyor
artık istediği kadar yağabilir.Bahçelerde olan oldu zaten.
Tamam artık dayanıklı bitkiler alacağım,bukadar sıkıntıya gerek yok.
Senin yardımlarına ihtiyaç vaçip oldu, yardımlarını bekliyorum.

kamelyavadisi
17-02-2012, 09:08
Sevgili yücel, bu sabah gözümü açtım her yerde kar var lapa lapa yağıyor
artık istediği kadar yağabilir.Bahçelerde olan oldu zaten.
Tamam artık dayanıklı bitkiler alacağım,bukadar sıkıntıya gerek yok.
Senin yardımlarına ihtiyaç vaçip oldu, yardımlarını bekliyorum.

Kar, her nekadar zarar veriyorsa da genelde yağmasını seyretmek seviliyor. Bazı bitkilere zarar verdiği gibi, bazılarına da çok faydalı oluyor. İşte doğanın dengesi bu. Umarım her şey gönlünüzce olur.

Yücel Canpolat
17-02-2012, 09:16
moralinizi hiç bozmayın baharla beraber öldü sandığınız bitkilerin bir çoğu yeniden can bulacak ,ağaç ve çalılarda zaten sıkıntı olmaz.
Havalar düzelip toprak tavına geldiği zaman oturma grubunuzun olduğu bir yere veya uygun gördüğünüz bir köşeye bir kaya bahçesi ve hafif bir toprak tepesi yaparsınız bodur ibreliler ve uygun bitki grupları ile destek verip güzel bir alan oluştururuz,ayrıca havalar biraz açınca bahçe zeminine biraz kompoze gübre atın çim alan daha bir yeşil olsun, gerisi kolay gözünüz korkmasın:)

fatma sunay
17-02-2012, 15:36
Sevgili alcen;

Üzülme benim gibi mevsimlik çiçeklere yönelirsin olur biter. Bende önce heves edip çok çiçek götürdüm diktim ama hep hüsrana uğradım.
Yücel'in dediği gibi çalı formuna ağırlık vermek lazım . Bundan sonra kardeş sözü dinleyeceğiz.

Selamlar...

alcen
17-02-2012, 17:27
Üzülmüyorum fatmacım,yücel resimleri yükleyip,yükleyip havasını atıyor
eee haklıda söz dinlemedik.
Demekki kışlar artık sert geçecek ona göre bizde gardımızı alırız.

alcen
17-02-2012, 17:35
Sevgili kamelyavadisi,
doğru söylüyorsunuz bazı bitkilere soğuk yarıyor, bence siz çeşitleri çoğaltın kıştan etkilenmeyen bitkilerle.
Kamelyaların açmasını bekliyorum,sizi tekrar kutluyorum selamlar.

Manolya_
17-02-2012, 18:02
Üzülmüyorum fatmacım,yücel resimleri yükleyip,yükleyip havasını atıyor
eee haklıda söz dinlemedik.
Demekki kışlar artık sert geçecek ona göre bizde gardımızı alırız.

Sevgili alcen,
Son dakikada hızlanır yarışı acık ara fark ile tamamlarsın.
Yücel bey yarış boyunca hızlı koşup, sonlara dogru yorulacaktır:p
Koşularda hep bunu izledim, en sondakiler bir hamle ile bayrağı kaıp götürüyor, :D
Sevgi dolu selamlar

Yücel Canpolat
17-02-2012, 18:16
Sevgili alcen,
Son dakikada hızlanır yarışı acık ara fark ile tamamlarsın.
Yücel bey yarış boyunca hızlı koşup, sonlara dogru yorulacaktır:p
Koşularda hep bunu izledim, en sondakiler bir hamle ile bayrağı kaıp götürüyor, :D
Sevgi dolu selamlar

karakolda doğru söyler mahkemede şaşar:D

Manolya_
17-02-2012, 18:22
karakolda doğru söyler mahkemede şaşar:D
Ayyy, bakarmısınız gelip mesajımı bile okumuş:p

alcen
17-02-2012, 19:01
Yani manolyacım sende nerde saf tuttuğuna karar ver,
taraf olmayan bertaraf olur biliyorsun değilmi.

Uzaylı
17-02-2012, 19:22
Ben de fikrimi söyliyeyim bari... Sayın alcen çok zevkli ve sanatçı ruhlu olduğu için ne yapar yapar Yücel Bey'i "yok artık..!" dedirtecek fikirler bulur, havasını da atar...

Asıl ben ne yapacağım kara kara düşünüyorum...:(

fatma sunay
17-02-2012, 19:39
Manolya'cığım ne o çarkmı ettin haberim yok.

Alcen sen bu işin üstesinden geleceksin bak daha zamanımız çok doğru adım atarsak doğru yere oluruz.
Çaktırmadan Yücel'in bahçesindeki bitki türlerinden edindikmi bu iş tamamdır.

Manolya_
17-02-2012, 23:22
Yani manolyacım sende nerde saf tuttuğuna karar ver,
taraf olmayan bertaraf olur biliyorsun değilmi.
Sevgili alcen galiba haklı, bu gidişle bertaraf olacağım:p

kelebekçalısı
18-02-2012, 17:29
Sevgili alcen,Çok güzel bir bahçeniz şirin de bir eviniz var.Süslemeleriniz renk ahenginiz harika güle güle oturunuz.Arkanızı dağlalara dayamışsınız.Mühteşem görüntü.Babanızın ocağını şenlendirmeniz insana, ne mutlu dedirtiyor.Gözlerimi tablolarınızdan alamadım hayran kaldım ellerinize sağlık ,ayrıca bizlerle bu eserlerinizi paylaştıdığınız için teşekkür
eder, görüşmek dileğiyle sevgiler.

Manolya_
18-02-2012, 18:32
Manolya'cığım ne o çarkmı ettin haberim yok.

Alcen sen bu işin üstesinden geleceksin bak daha zamanımız çok doğru adım atarsak doğru yere oluruz.
Çaktırmadan Yücel'in bahçesindeki bitki türlerinden edindikmi bu iş tamamdır.
(ne ettiğimin farkındamıyım sanki fatma hanımcıgım):D

alcen
18-02-2012, 18:59
Sevgili uzaylı,
hoş gelmişin sefalar getirmişsin,aah siz ne diyorsunuz yücelle baş etmek kolaymı
sazı aldığı zaman eline insanı sapıttırıyor.
Ama tabi birlik olup bizde boş durmayacağız.Şimdilik iyi geçinmekte fayda var,
bilgilerinden faydalanmak lazım diye düşünüyorum.
İşimiz zor biriciliği kaptıracak gibi görünmüyor.Laf aramızda haksızda değil
bakacağız çaresine.
Sizi takip ediyorum, önceleri anlayamamıştım ben sizin yanınızdayım,zaten erkeklerin
sözü geçer kadının dediği olur.
Sevgiler selamlar...

alcen
18-02-2012, 19:04
Sevgili fatma,
bende aynı fikirdeyim şimdilik aramızı yücelle iyi tutalım,güzel bitkilerinden kopyaları
cekelim diyorum.
Sonra süprizlerimizi görür.

alcen
18-02-2012, 19:08
Manolyacım,
sen aslında bertaraf falan olmazsın canım,ancak tanpon bölgede durabilirsin
yapın itibariyle kimselere kıyamadığın için.

alcen
18-02-2012, 19:19
Sevgili kelebekçalısı,
Kalp kalbe bukadarmı karşı karşıya olur,bu gün bahçenizi gezdim tam mesaj hazıcaktım
arkadaşım geldi akşam yazarım dedim.
Arkadaşların böyle güzel sözleri beni daha çok birşeyler yapmaya itiyor,çok teşekkür ederim sağ olunuz.
Sizinde evinizi bahçenizi çok beğendim,bahçenize konuk ılacağım tekrar teşekkür ederim
sağlık ve sevğiyle kalın.

alcen
20-02-2012, 21:00
Ganimetimden taşımla başlıyorum.

Manolya_
21-02-2012, 00:26
Ne hoş dekoratif bir taş alcen'cim.
Yücel bey görmesin bunu:p

Manolya_
21-02-2012, 09:50
Günaydın Alcen'cim,
Bir solukta nefesimi tuttum ve okudum.
Çünkü yavru köpeklerden bahsediyordun.
Ellerine yüreğine sağlık canımsın. Merhamet dolu yüreğinden öperim ben senin.
Ne güzel beslemiş ısıtmış ve bakımevine yerleştirmişsin. Umarım orada iyi bakılır. Barınaklar konusunda pek pozitif düşünemiyorum da.
Eşinede ayrıca selam ve teşekkürlerimi iletirsen sevinirim allah ondan da razı olsun.
Gerçektende yavrularla ilgilenmenin mükafatı bu buldugun antika hazine.
Annenin ak sütü gibi helal olsun en iyi günlerde kullan canım.
Hadi artık fazla meraklandırma antikalarını merak ediyorum, yola resimleride görelim.
Kucak dolusu sevgi ve selamlarımla

alcen
21-02-2012, 10:25
Biraz sonra köye gideceğim, hesini resimleyemedim ceker akşama yüklerim canım.

Yücel Canpolat
21-02-2012, 11:24
Ne hoş dekoratif bir taş alcen'cim.
Yücel bey görmesin bunu:p

işte şimdi kalbim sıkıştı:)hemen bir dil altı gönderin:)

Manolya_
21-02-2012, 12:52
işte şimdi kalbim sıkıştı:)hemen bir dil altı gönderin:)
Aman allah korusun kendinize dikkat edin.
Dil altı ilacınız her daim yanınızda bulunsun zira alcen daha bir parça antika eser koydu sayfaya, ya diğerlerini görünce ne olacak:p

Adil
21-02-2012, 16:46
Alcen Hanım .
Köpek yavrularıyla ilgili yazınızı okudum.Bu güzel davranışınızdan dolayı sizi tebrik ediyorum.Eşinizinde size yardım etmesi ayrı bir güzellik.Çünki bazı eşler böyle şeylere tepki verebiliyorlar.Eşinize de teşekkür ediyorum bu konuda.Ailece hayvan severliğinize hayran kaldım.Allah kalbinizdeki bu güzelliği asla eksiltmesin.
Ailenize ve size saygılar selamlar.

alcen
21-02-2012, 18:03
Güzel dilekleriniz için çok sağolun adil bey,eşim sabaha kadar yavrulara süt içirmek için
uğraştı. oda hayvanlara hiç kıyamaz.

alcen
21-02-2012, 18:43
Evet şimdide sıra beşiğimde.

Yücel Canpolat
21-02-2012, 20:43
ablacığım senin adına çok seviniyorum her parçası tek ağaçtan yapılmış çok harika şu an hiç bir şey yapmayın sadece toz temizliği yapın yeter:)

günebakan
21-02-2012, 21:25
Beşik muhteşemmiş sevgili Alcen çok beğendim:)

alcen
22-02-2012, 10:54
Sevgili günebakan, bende görünce çok beğendim.

Çok teşekkürler sağolasın canım.

Uzaylı
22-02-2012, 11:49
Sayın alcen; Beşik çok güzel. Maaşallah diyeyim, nazar değmesin... Ben böyle bir beşik bulsam, sanırım o an mutluluktan hem yerimde duramaz, hem de ağlardım. İnşallah çok güzel değerlendirirsiniz.

Taş üzerinde bizim evde ailecek yorum yaptık. Ben taşın üzerinde ok gibi bir şekli ve omurga gibi sıralı bir bağlantılı şekil görünce, bu fosil filan olabilir mi? diye evdekileri çağırıp gösterdim. Sanmam dediler. Ama ben halâ ısrarla orada bir şekil görüyorum. Acaba taşın büyüklüğü ne kadar? Oğlum "bu arada o tarz şekil efsanevi ejderha kuyruğunda var, dinazor gibi bir şey değil yani..." dedi. Gör bak, bir taşa bakıp, neler konuşuyoruz. Üstüne de bu beşik tuz biber oldu. :rolleyes:;)

Adalet Yağcı
22-02-2012, 12:17
Ganimetimden taşımla başlıyorum.

Sevgili Alcen;
Ben bu taşa bayıldım, sanki özel olarak form verilmiş.
Lütfen değişik açılardan bütün ve detay olarak çekip yükler misin?
Bana çok enteresan geldi.
Sevgiler.

yesavas
22-02-2012, 12:53
Beşik mi daha güzel, yoksa taş mı hangisine baksam onu beğeniyorum galiba ikiside birbirinden güzel:)

Uzaylı
22-02-2012, 13:41
Sevgili uzaylı, bende beşiği görünce şok oldum şaşırdım,sevindim mutlu oldum
beşik deyince normal köylerde olan beşiklerden diye düşündüm.İçine çiçekler yerleştiririm dedim O niyetle almaya gittim.
Taşa gelince çok büyük değil , yirmi otuz santim falandır fosil deği canım.
Uğradığın için teşekkürler canım, eşine ve sana başarılar diliyorum selamlar..

Teşekkür ederim. Benim hayâl gücüm, fena atağa geçmiş demek... Olmadık şeyler görüyorum.:D

Bunu, Yücel bey'i geçmek için fırsata çevirmek lazım. Ama nasıl?:rolleyes::p:p

Yücel Canpolat
22-02-2012, 19:44
size bahçe sayfam da sürprizim olacak sıkı durun:)

alcen
22-02-2012, 22:14
Sevgili yesavaş ******* ikiside güzel, teşekkürler yine beklerim.

fatma sunay
22-02-2012, 22:29
Sevgili Alcen;
Bahçeni bu gün gezmefırsatı buldum keşke gezmez olaydım gözlerimi beşik ve taştan alamadım. Gerisini görmeye herhalde Yücel gibi benimde kalbim dayanmayacak. Taş acaba eski rum evlerinin duvarlarıda bulunurdu öyle birşey olmasın.
Bizim ordaki ermeni evlerinin duvarlarında da değişik şekilli taşlar var herbirinin anlamı başkaynış.
Beşiğe sakın başka bir işlem yapma ceviz beşik olduğu için ancak gomalak cila yapmak gerekir ki o da senin için zor olur.
Yücel'in dediği gibi tozunu al öyle bırak harika bir beşik bayıldım.

Hepsini iyi günlerde sağlıkla kullan bizleride bu güzel objelerden mahrum etme..

kelebekçalısı
22-02-2012, 23:17
Sevgili Alcen,beşiğiniz bahçenize çok yakışmış.İyi günlerde kullanınız.Bir de içinde uyuyan bebeği hayal ettim.Ne güzel bir tablo.selamlar

Orhan Özbilgiç
23-02-2012, 06:03
Özellikle beşik güzel bir dekor olacak.
Taş, yazın bahçede, doğanın ve sizin bezemeleriniz yanında sönük kalabilir ama beşik daha bi gösterişli duracak gibi.

Yalnız, beşik sürekli açıkta kalacaksa, nemden korumak için, en azından geceleri üzerini örtmeniz gerekir diye düşünüyorum.

Dün Bauhaus' ta gördüğüm, bahçe salıncağı örtüleri gibi bir örtü olabilir. Bir fikir olsun diye yüklüyorum.;)

Büyük ebatlısı 32.80 tl, küçüğü 28.90 tl.
Selam ve sevgiler.

270330

270329

alcen
23-02-2012, 20:49
Sevgili kelebekçalısı, beşiği resim cekmek için bahçeye çıkardım.Havaların durumu
malum yazın içine güzel çiçeklerle doldurup,herhalde bahçede gezdiririm diye düşünüyorum.
Bebeğimiz olmadığı için çiçek bahçesi olacak,
tabi zarar görmesin diye önlem almak şart.
selamlar yolluyorum.....

alcen
23-02-2012, 21:10
Sevgili orhan hocam,
ilginiz için çok teşekkür ederim, beşigi kötü havalarda dışarda bırakamam herhalde.
Şalıncak örtüleri çiçekleri korumak için çok güzel minik sera olur diye düşündüm,
istanbula geldiğim zaman alırım.
Bu gün on kasa çuha, hercai menekşe aldım bahcem azıçık renklensin diye,sabahtan beri onlarla uğraştım tabi ekme işi bitmedi yarın devam edeceğim.
Bahçeyle uğraşmak ne güzelmiş, azıcık moralim düzeldi, siteye girdim anlamadan yücel kardeş sayesinde kendimi yarışmada buldum.Ne yapalım hocam çok çalışmamız lazım çok.
Neyseki bunlar güzel uğraşlar,kendinize iyi bakın bahar geldi artık yücel kardeş şizide
yarışa sokar anlamadan.
Saygılar,selamlar

Yücel Canpolat
24-02-2012, 19:38
Köye gelirken komşunun odunlarının arasında bir kütük gördüm şimdi motorlu testereyle bir heykeltraş edasıyla yonttum dört küçük saksı konulacak şekle getirdim görünce kesin yarıştan kaçacaksınız:)bütün amazonlara duyurulur:D:D

jineop
25-02-2012, 09:57
Sevgili hemşom, beşik pek hoşmuş. Benim beşiğimi görmüştüm dedemlerde... Aynısı:p
Dış mekan mat, tahta verniği ile dayanıklılığını çok arttırabilirsin. Üstü ne çok saksı alır. Sarkıcılar nefis olur. Koluna beyaz suzan pek yakışır. Merakla bekliyorum.

jineop
25-02-2012, 10:26
Hemşommmmm iyi ki doğdun. İçindeki taşan insan sevgisi ve yaşam sevinci hiç bitmesin. Hep güzellikler seninle olsun. Uzun, sağlıklı ve mutlu nice yaşlara...

mandalinci
25-02-2012, 15:08
Ganimetleriniz gerçekten çok güzeller.

Gomalak cilayı, mobilya tamircisi döşeme ustalarından temin edebilirsiniz diye biliyorum. Mutlaka bilirsiniz, eski ceviz eşyalarda kullanırlar hani.

Evinizin başına gelenler çok üzücü, hele ki şu kış kıyamette, Allah yardımcınız olsun.

alcen
25-02-2012, 18:24
Sevgili jineop,
önce çok teşekkür ederim, Allah hepimize sağlıklı uzun ömür nasip etsin inşallah
bu gün düzceye kendime doğum günü hediyesi almaya gittim seraya
Arabanın arkasını, bagajı rengarenk ağaç şakayıklarla, yani bende olmayan renklerle
doldurup geldim.
Beşik ******* dediğin gibi çok hoş olur.
Ama beyaz suzan hiç gürmedim, zenğardende varsa alır dediğin gibi yaparım canım.
Sevgiler selamlar.

Orhan Özbilgiç
25-02-2012, 20:13
Ağaç Şakayığı dedinizde, bende giderken en azından bir tane götürmek istiyorum. Bendede çok koyu pembe (Kırmızı desemde olabilir.) var. Onun yanına açık pembe veya krem renkli açan bir tane daha dikmek istiyorum.

Yakında yapı marketlerde arz-ı endam etmeye başlarlar. Seralardada tabi.;)

Güle güle büyütün.

Yücel Canpolat
25-02-2012, 20:48
bir ağaç şakayığım bile yok:(

Orhan Özbilgiç
25-02-2012, 22:27
bir ağaç şakayığım bile yok:(

Bizimde, dekoratif çam dalımız yok. N'olcek yani?:p

alcen
25-02-2012, 22:29
Sevgili Orhan hocam,
ben bu gün sarı,beyaz,narçiçeği rengi birde koyu eflatun şakayık aldım.Pembenin tonları
bende var, bazıları açmadığı için renklerini bilmiyorum.
Bilseydim gitmişken bir tanede beyaz **** sarı size alırdım.Benimkiler büyüsün
yavrulasın hepsinden size ayırırım.
Saygılar sevgiler.

Orhan Özbilgiç
25-02-2012, 22:39
Çok incesin be arkadaşım!
Benim şakayıklara ayırabileceğim yerim sınırlı. Ancak bir, hadi iki kök daha dikilebilir. Biliyorsunuz, bunlar her yıl yayılıyorlar. O nedenle çok geniş yer ayırmak gerekiyor.
Yinede, teklifin için teşekkür ederim. :)

alcen
27-02-2012, 00:16
Yücel kardeş, dil altını hazırladınmı.

alcen
27-02-2012, 00:22
Tek,tekmi göstersemki...

alcen
27-02-2012, 00:35
Devam ediyorum...

alcen
27-02-2012, 01:01
Devam ediyorum.....

alcen
27-02-2012, 01:04
Bir tane daha.....

alcen
27-02-2012, 01:08
Hadi bu günlük bu son olsun, devamı sonra...

alcen
27-02-2012, 01:19
Bahcivanım acaba elinde ne tutuyor....

jineop
27-02-2012, 09:16
Bahcivanım acaba elinde ne tutuyor....

Ay pek şirin. Su fışkırtıyordur bu...

jineop
27-02-2012, 09:19
Sevgili Orhan Hocam, bu basit salıncak örtüsü çok işe yarıyor. 2 Sene sera olarak kullandım. Bu sene aynı düzeneği yapmadığıma çok pişman oldum. Seneye yine uygulayacağım.

selis
27-02-2012, 11:20
Sanırım dil altı hepimize lazım :p
Hepsi birbirinden güzel..
352'deki objeye bayıldım.. İçine ne dikiklecek acaba? Hayâl etmek istiyorum ;)

alanur
27-02-2012, 11:58
Bence de, hepimiz birer dil altı alıp bu eserleri yerinde görmeliyiz.:D
O zaman, sizede bir dil altı gerekecek sayın alcen.:D

Sayfanızı hep takip ediyorum. Beşikten sonra diğer parçaları, ha bu gün, ha yarın, bekle dur. Kurdeşen dökecektim....:p:D:D Çok şükür kavuştuk.
Hepsi birbirinden güzel, baharda daha güzel olacakları kesin. Ellerinize sağlık.
Hep sevgiyle kalın.

Yücel Canpolat
27-02-2012, 13:02
Devam ediyorum.....

ne dilaltı ne de dilüstü hapları fayda etti,aha ben öldüm.:p

jineop
27-02-2012, 13:18
ne dilaltı ne de dilüstü hapları fayda etti,aha ben öldüm.:p

Allah korusun. Uzun ömürler dilerim.

Yücel Canpolat
27-02-2012, 13:46
Sevgili jineop,
o bahcivanın eline ben yücelin teslim bayrağını asacağım.

Allah iyiliğini versin emi güldüm ya:p

alcen
27-02-2012, 13:51
Yücel kardeşim,
Hep senmi bizi taşlıyacaksın,Nehaber objeler nasıl güzelmi....

Adalet Yağcı
27-02-2012, 14:34
Sevgili alcen, nereden buluyorsun bu güzellikleri.
Bahçedeki yerlerini aldığında da görmek isteriz.

Beşiğin içine çiçek dikmeyi düşünüyormusun?
Bir de kırmızıya boyanmış küçük bir el arabası(ahşap) yaptır, içine petunyalar dik, harika olur.

fatma sunay
27-02-2012, 15:03
Bu parçaları gördükten sonra hakikaten yirmidört saat eskicilerin peşinden gezmem lazım.

Bak şimdi tırıstım ne olacak benim halim..

alcen
27-02-2012, 15:10
Sevgili adalet hanım,
İşin en zor kısmı bahçeye nasıl yerleştireceğim,el arabası birtane oğlum yapıyordu
tahtalardan yarım kaldı, belki tamalar yaza yerini alır.
Artık yerleştirme aşamasında yardımlarınızı bekleyeceğim.
Selamlar sevgiler...

alcen
27-02-2012, 15:22
Sevgili fatma,
Sen tırsma senle özel görüşecegim arkadaşım,seninkilerin yanında bunlar neki.
Selamlar...

Uzaylı
27-02-2012, 15:47
Ne olacak şimdi bizim halimiz..! Hakikatten sol şeridi bırak, yukardan uçmaya başladın. Şimdi ne bulacağız diye düşünürken uykularımız kaçacak. Ben dayanamayacağım. Gidip çıkaracağım şu kilimi... Başka ne bulsam ki?
Eski olmayanları da eskitip mi koysak bahçeye acep? Nasıl olsa teknik biliyoruz. Mış gibi gösteririz bizde.

Hakikatten hazine, hatta define bulmuşsun... İzmir'deki Açık Hava Müzesi'ne benzemiş. Güle güle kullan. Bunlardan çok güzellikler çıkarılır.

Süper süper diyorum başka da söyleyecek şey bulamıyorum. Ama o beşiğe çiçek koymaya acırım ben... Kendisine bebek gibi bakarım, sen çiçek koyacak daha çok şey bulursun.

haa bu arada..! Rum evinden bunlar çıktıysa, kesin gömüde vardır orada... Dedemin Rum tanıdıkları giderken hep tarif etmişler, dönmezsek sen al diye... Dedem başına iş alır diye almamış. Ben olsam şansımı denerdim.;)

alcen
27-02-2012, 16:10
Sevgili uzaylı bunlar rum evinden değil,başka bir yerden sonra söyliyeceğim canım.

Tabi siz oralarda baharı yaşıyorsunuz, biz buralarda kıştan başımızı daha kaldıramadık
yarın yine kar geliyormuş.
Bahçe işlerimiz yatıyor, dün biraz güneş gördük soluğu köyde aldım bahçe temizliyeceğim
diye canımı çıkardım.
Bu gün hiç bir yerimi oynatamıyorum.
Meyvelerini dikmişsin negüzel güle,ğüle büyüt canım.
Senin bahçen eminim çok güzel olacak,herşey gönlünce olsun.
Yinede sağa sola gittiğinde gözün etrafta olsun,hiç ummadıgın yerden ğüzel şeyler
bulabiliniyor.
selamlar sevgiler...

Yücel Canpolat
27-02-2012, 18:15
Bu parçaları gördükten sonra hakikaten yirmidört saat eskicilerin peşinden gezmem lazım.

Bak şimdi tırıstım ne olacak benim halim..

Ablacığım halimiz oldu duman daha ne olsun,alcen bize baharı göstermeden başımıza eğin karı yağdırdı inan gözüm kamaştı ne muhteşem el yapımları:)

alcen
27-02-2012, 18:26
Sevgili kardeşim yücel,
arabana hayran oldum taşlarla değişebilirim,senle yarışılmaz anlamışım onu....

fatma sunay
27-02-2012, 18:51
Siz ikinizde yarışa çok hızlı başladınız Uzaylı kardeş biz çok gerilerdeyiz bir ışınlama yapalım yoksa halimiz harab.

alcen
28-02-2012, 23:29
Sevgili fatma, sen merak etme hızlı koşan tez yorulur.

Senin o güzel evin yeter.Bahçelerde birşey olmayınca taş,tahta ne bulursak onla

avunuyoruz.

Sen içini serin tut,hepimizi önune katarsın canım.

Yücel Canpolat
28-02-2012, 23:40
Sen içini serin tut,hepimizi önune katarsın canım.[/QUOTE]

ben hariç:)

aburcuburs
29-02-2012, 12:07
sn alcen merhaba, bahçeniz misafeir olma sebebim su sümbülleri paylaşında :)) ve bahçenize adımımı atar atmaz içimden bir kahkaha koptu tavanda açmaya çalışan gülünüzle birlikte, daha sonra ağaca tünemiş abla ile bahçıvanlık yapan abi çok şirin. Siz mi yaptınız ve adları nedir? Bir de 173. mesaj daki sarmaşığın adı nedir?

umarım su sümbülleri çok donmamıştır:))

alcen
29-02-2012, 12:27
Sevgili aburcubur,

Bahçeme hoş geldiniz,ağaçtaki teyzeye isim koyamadım bahcivan amca ise

gerçekten bahçeyi bekliyor. Uzaktan görenler bahcede insan var zannediyor,

bahçeye girenlerde bir irkiliyor bu kim diye.

173 deki şarmaşık mor salkım.Su sümbülleri zannederim bu yıl dondu, bir tane bile

yaşayan olursa çok arsız bir bitki hemen çoğalıyor hemen dağıtırım.

Uğradığınız için teşekkürler her zaman buyurun.

selamlar esen kalın...

aburcuburs
29-02-2012, 13:18
dudu abla ile nuriş amca olsunlar mı:)))

alcen
29-02-2012, 13:54
Tamam olsunlar,bende beğendim.

alcen
01-03-2012, 14:03
Diyorumki, hani küçük odun arabası benim kulubedeki sobamın
yanına daha çok yakışmazmıydı.......

alcen
01-03-2012, 14:07
Birde yandan görelim........

Satı Uğurtan
01-03-2012, 14:21
Sevgili alcen, beşik, soba ve diğer mermerden olan tarih yüklü eserleri iyi koru çok değerli şeyler, kolay kolay bulunan şeyler olmadığı için çok dikkatli korumak lazım çok güzeller, canım sağlıkla keyfini sür.

alcen
01-03-2012, 14:35
Sevgili satı,

Bende senin gibi düşünüyorum,ama sobayı kulubede kullanacağım bunun gibi bir antik soba

daha var köyde bir arkadaşta sözünü aldım.Onuda alıp köydeki eve kuracağım, o daha değ

işik güzel.Eskileri seviyorum.

Çpk,çok,çok öpüyorum canım...........

olcim
01-03-2012, 14:43
Hayırlı olsun...HARİKA GÖRÜNTÜLERDİ,,,BAYILDIIIIIM,,,acaba krdnz mi taşınsammmm

alcen
01-03-2012, 14:47
Hemen gel,

çok teşekkürler sevgili olcim..........

alcen
01-03-2012, 15:31
Düşünüyorum, düşünüyurumda sesimi kimse duymuyor zannettim

benim kardeşim sesimi duymuş. Eeeeee nezaman geliyor arabam......

rhepsag67
01-03-2012, 15:46
Merhabalar Sevgili Alcen, bahçenizi seyretmek gerçekten insana keyif veriyor, dinlendiriyor. Yeni objeleriniz de gerçekten çok güzeller , bahçenizde çok güzel değerlendireceğinize eminim. Objeler de çok şanslı bu arada, sizin gibi kıymetini bilen, değer veren birinin olmuşlar:))

Sevgiyle kalın, hoşça kalın...

alcen
01-03-2012, 15:57
Aman benim hemşerim gelmiş, hoş gelmiş sefa gelmiş,aynı yerde oturuyoruz.

Bahçelerin keyfini beraber süreriz inşallah rhepsag67. teşekkür ediyorum

her zaman beklerim. sevgiler........

Adil
01-03-2012, 17:36
alcen hanım,
Tarihi eserlerinizi sergilemeye devam ediyorsunuz.Kolay gelsin.Bu işlerle baya ilgilisiniz.
Beşik, sifeksler,sütunlar,soba gayet güzel işler çıkarmışsınız.Tebrikler.
Kolay gelsin.
Trabzondan saygılar selamlar.

alcen
01-03-2012, 22:40
Adil kardeşim hoş geldiniz,benim ekiye tarihe merakım çoktur,

kışın yapacak birşey olmayınca onlarla oyalanıyoruz..

Biz sahilde oturuyoruz ama kar bizi terk edemedi, gitti derken tekrar geliyor

hafta sonuna kadar yağiş devam edecekmiş.

Baharı görmeden yaz gelecek herhalde.......

Uzaylı
01-03-2012, 22:52
Sayın alcen; Soba da harikaymış. Yalnız siz bunları sergiledikçe benim içim gidiyor. Vaktiyle annemlerin denemediği soba çeşidi kalmamıştı. Off şimdi görünce giden sobalara içim yanıyor. Her sene bu olmadı deyip başka alırlardı. Dökümlüsü, taşlısı, talaşlısı, ne istersen. Dış görünüşleri şahane olanlar vardı. Tüh gittiii. Şimdiki aklım olsaydı onlara engel olurdum. Bağ evini tam döşeyecek kadar eşyam olurdu.:(

mandalinci
02-03-2012, 06:26
O sobayı görünce neler neler geldi aklıma, yaşlandıkça insan (bu ben oluyorum), bazı şeylerin kıymetini anlıyor, gençken eski şeyleri beğenir miydik böyle, beğensek de öylesine.

Şimdi gözümüz parlıyor resmen.

İyi günlerde kullanın.

alcen
02-03-2012, 12:08
Sevgli mandalinci,
nekadar haklısınız neyin kıymetini bildikki,belkide yaş ilerledikçe geçmişe özlem duyuyoruzdur kimbilir.
Zamanında kalabalık evden gitsin diye, dağıtıp atıverdi büyüklerimiz.
Uğradığın için teşekkürler ederim.

mrduran
02-03-2012, 12:21
Merhaba sayın Alcen;

Çok güzel ev, bahçe ve meraklarınız ile şahane sonuçlar sunmaktasınız biz balkon sefacılarına efendim.

Resim çalışmalarınız da ilave bir güzellik.

Aileniz ve dostlarınız ile cümleten sağlıkla yaşayın inşallah.

Samimi anlatım ve kareleriniz için teşekkürler.

Saygılarımla lütfen.

Uzaylı
02-03-2012, 12:37
Bence insanlık olarak teknolojinin büyük etkisi ile kolaya alıştık. Mobilyacılar artık fabrikasyon düzdüz mobilyalar üretiyorlar. Eskiden ağaç mobilyaydı. Şimdi mdf üzerine kaplama... Zamanında sanatçı erbabı bu işi tekelinde tutup, çırak yetiştirmemiş. Tam yetiştireyim diye düşündüğünde de gençler köyden,kasabadan şehire temiz pak az iş, çok güvence deyip kaçmış. Az olunca da bu sefer ortaya çıkan güzellikler inanılmaz fiyatlara gitmeye başlamış. Tabi sıradan vatandaş artık o şaşalı mobilyaları istese de evine koyamıyor. Varsa atadan kalma bir şeyler atlıyoruz, aman son kalanları kurtaralım diye... Eskiye özlem biraz da ondan bence... Hepimizin evlerinde pek çok güzellikler vardı. Şimdi evler dümdüz, teknolojik ve hemen hemen aynı... Bize has şeyleri hatırlattığından kalanları kurtaralım diyoruz sanırım.

Meselâ annemlerin benim çoculuğumda bir sürü dergi karıştırıp, şunun şurası şunun da şurası diye bir sürü işçiliği bir araya getirtip, yaptırdıkları büyükçe bir gümüşlük var. Annem oymalı koltukları saf dışı bırakınca, şimdi o gümüşlükte gözü, "bunun yerine bir yaşam ünitesi mi alsak?" diyor. Hazır tetikte bekliyorum. Eğer öyle bir şey yapmaya kalkarsa bu sefer işi sağlama alıp el koyacağım. O kabartmalarla süslü gümüşlük, muhteşem bir kütüphaneye dönüşür. Halbuki perde önlerindeki kabartma desenli lambirilerle gümüşlük ve kotuklar takımdı. Artık hiç bir şeyi attırmaya niyetim yok...

Ben hata yapmadım mı sanki; çoook... Kullanması zor oluyor diye yıllar önce bütün dantelleri kaldırdım. Yerini boncuklu, jajanlı örtüler aldı. Suyun altına tutunca leke kalmıyor ya kolayımıza geldi. Mutfağı yatırdıktan sonra o canım el emeklerini artık örtecek yer bulamamıştım. Hatta eski ne var, bakalım diye sandığı bu hafta açtığımızda dantellerin simlerle dikildiği saten yatak takımları ortaya çıkınca eşim gülümsedi. Bir zamanlar amma kullanıyordun bunları diye... Oysa ne güzeldi. şimdi kolaya kaçıyoruz. kolalanmayan, çabuk yıkanan, hatta ütü istemeyen şeyleri kullanmaktan her ev birbirinin benzeri olmaya başladı. İnşallah bağ evinde bütün hepsi yaşama kaldığı yerden devam edecek... Bağ evini önce bahçe, sonra da bu bakımdan heyecanla bekliyorum. İnşallah kısmet olur.

fatma sunay
02-03-2012, 18:19
Alcen gene gündeme bomba gibi bir sobayla düşmüşsün. Ya vallahi niyeti bozuyorum yaknda Ereğliye yerleşme planları yapayım diyorum.
Belki birkaç parça da ben bulurum nedersin arkadaşım.
Baksana Uzaylıda beni solluyor Cemo'nun silahları hepimizi sindirdi.
Daha neler göreceğiz neler.
Çok öpüyorum canım kendine iyi bak.

alcen
02-03-2012, 22:33
Sayın mrduran, sizi sayfamda görmekten çok mutlu
oldum.
Eğer güzel birşeyler yapabiliyorsam, ne mutlu bana bende sizin yazılarınızı
keyif alarak takip ediyorum, sizden bir sürü şey öğrendim.İnşallah hayalinizdeki bahçenize
kavuşur istediğiniz herşeyi gerçekleştirirsiniz.
Çok teşekkür ederim.Sağlıcakla kalın.......

alcen
02-03-2012, 22:41
Sevgili uzaylı, doğru söyluyorsunuz malesef hepimiz aynı şeyleri yaptık
iş işten geçtikten sonra ah vah diyoruz.
Hiç olmazsa şimdiden sonra dikkat edip, değerlendirmek lazım
bence annenin gümüşlüğünü, mobilya değiştirirlerse ziyan olmasına izin verme..

alcen
02-03-2012, 23:04
Sevgili fatma, eğini bırakıpta ereglide ne işin var.Seninkilerin yanında bunlar neki.
Sobayı istanbuldan horhor antikacılar çarşısından aldım.
Gramafona taş plak almaya gitmiştim,sobayı yüklenip geldim.Orada aradığın herşeyi bulabilirsin.
Gitmişken yaşlı antikacı bir teyzeye evlatlık oldum, kızım yok sen benim kızım ol dedi
şimdi telefonla görüşüyoruz.

Orhan Özbilgiç
03-03-2012, 06:57
Sevgili alcen;
Taşlar ve soba bahçenize ve evinize ayrı bir hava verecek. Bu belli oldu.;)

Ne güzel. Yaşadığınız ortamı baştan aşağı, kendi zevkinize göre düzenliyorsunuz. Bu nedenle biz bahçe sahipleri çok şanslıyız. Maalesef evlerde bu denli bir düzenleme yapma şansı olmuyor. Şu aldıklarınızı, şehirdeki evinize koymaya kalksanız, ev 5 oda bir salon bile olsa, ı-ıhh...Zaten ev, ev olmaktan çıkar, müzeye dönüşür.

Ama şimdi öyle mi ya? İnanıyorum, siz onları öyle yerlere yerleştireceksiniz ki, seyredenler için görsel bir şölen olacak.

Sağlık ve huzur içinde keyfini sürmeniz dileğiyle.

Doğayla Barış
03-03-2012, 09:01
Sevgili alcen merhaba,
Doğal güzellikler, sanat, tarih ve estetik iç içe...Evinizi, bahçenizi, çiçekleri çok beğendim, çoooook...
Ağaca zıplayan güzel kız ve bahçevan benim de bahçemde olmasını istediklerimden. Araştıracağım.
Bu arada antikalar... özellikle beşik, belki ahşabı çok sevdiğimden, çok güzel. Yarışmada başarılar diliyorum.
Aslında yarışan bütün bahçeler sevgiyi ve dostluğu öyle güzel paylaşıyorlar ki bence hepsi birinci...Sevgilerimle. :-))

tturt
03-03-2012, 09:39
Sayın Alcen,

Bahçenizi yeni gezebildim, her şey çok keyifli ve güzel bahçenizde sağlık içersinde keyifli günler geçirmenizi temenni ederiz.

alcen
03-03-2012, 12:36
Sevgli orhan hocam,
sürekli oturduğum evde söylediğiniz gibi, kullandığımızdan fazla birşey koyamıyorum.
Hem yer yok, hemde onların tozu pası derken bir sürü iş çıkıyor. Onun için köyde evcilik oynar gibi istediğimi yapıyorum.
Bahçeye gelince, bakalım nasıl yerleştireceğim bende bilmiyorum iş yerleştirmekte olacak.
Çiçek, böcek ne kaldı bahçede onuda bilmeyince, sıkıntıdan bunlarla avunuyoruz.
Saygılar selamlar.

alcen
03-03-2012, 12:49
Sevgli doğayla barış,
Sizin gibi doğa düşkünu bir arkadaşımdan, böyle övgü dolu sözler duymak
çok güze.
Ağaca zıplayan kızımı,bahcivanımı kendim yaptım canım.
Sende kendin çok rahat yapabilirsin.
Bende sizin bahcenize hayran kaldım.Yeri, amaçları harikasınız yaptıklarınız taktire şayan.
Bahçeme her zaman beklerim,herşey gönlünce olsun.Sağlıcakla kal.....

alcen
03-03-2012, 12:59
Sayın tturt,

Sizi bahçemde görmek çok güzel,
Sizlerden daha çok şey öğrenmem lazım,nazik ziyaretiniz için çok teşekkü ederim.
Yakışıklı egeye ve eşineze selamlar.Güzel günler dileği ile

alcen
03-03-2012, 15:08
Size dayımın düğününden bir foto paylaşmak istedim.
Atın sol tarafındaki dedem, sağ tarafındaki dedemin bacanağı canakkale
şehitliklerindeki heykeli dikilen dünyanın en yaşlı gazisi eniştem.
Eskilerden giderken size sunmak istedim.

Adil
03-03-2012, 17:13
Bu vatanın sevenleri onlara minnettardır.
Eski düğünler ne güzeldi insanlar daha bir içten ve daha hoş sohbetti,paylaşımcıydı.
Şimdi düğün salonları var ve insanlar düğün salonlarında bu geleneklerden mahrum.Daha sıradan oluyorlar.Düğünlerimiz davulla zurnayla halaylarla horonlarla açık havada kaynaşıp güzel gelenek ve görenekleriyle yaşarlardı.Ne güzeldi o günler.
Şimdi bu gelenek ve görenekler kaybolmaya doğru gidiyor.
Yeni nesil'' sizin zamanınızda öyleydi şimdi böyle'' diyor.Üzülsekte maalesef gerçekler bunlar.Bizimde mücadelemiz bir yere kadar.:)

alcen
03-03-2012, 19:15
Adil kardeşim, ne dogru söylüyorsunuz birde o salon düğünleri ne sıkıcı oluyor.
Allah izin verirse bir evladımız var, Biz çocuğumuzun düğününü davullu zurnalı
sere serpe köyde yapmak istiyoruz.Tabi kız tarafı istemezse onada bi salon düğünü yaparız artık.
Bu resmi, ereğli müzesinde görünce şaşırdım. Nerden bulduklarını sorunca, çok eski bir fotoğrafcının filimlerinden bulduklarını öğrendik. 60 yılından fazla çekildiği tarih.
Selamlar ereğliden.....

aburcuburs
05-03-2012, 06:48
O kadar duygulandım ki....
Bu resmi bizimle paylaşmanız ne kadar güzel oldu. Sağolun...

KAPTANzst
05-03-2012, 07:28
O güzellikler nerdeee
Şimdi istesenizde o ortamı yaratamazsınız. siz isteseniz karşı taraf illede salon diye tutturacak. Bu zamankı bu yozluktan kurtulamayız
Hayalimde o düğünleri canlandırdımda......İnşallah siz hayalinizi gerçekleştirirsiniz.

alcen
05-03-2012, 08:22
Sevgili aburcuburs,
çok teşekkür ederim, onlar bizim gönlümuzün bir köşesinde tahtların oturuyorlar,
sevgiler selamlar.........

alcen
05-03-2012, 08:31
Sevgili KAPTANzst,
İnşallah allah hatır gönül bilenlerle karşılaştırır,bizde hayalimizi gerçekleştiririz.
Salon isterlersede onuda yaparız neyapalım, evlat söz konusu olunca akan sular duruyor.
Bu arada hoş geldiniz.
Selamlar.....

syuksek
23-03-2012, 09:39
Sevgili alce,
Bahçe fotograflarını yeni gördüm. Bir de Ereğli'de begonvil ve muz ağacını gördüm ya seni tebrik ediyorum. Atölye de süper olmuş, bahçe, ağaçlar, masa ne diyeyim, harika.
Sevgiler

berrinb
02-05-2012, 10:51
Sevgili alcen...Öyle merak ediyorum ki...O güzelim gülleri, harika clematisi , kaya bahçelerinizi ....Clematis muhakkak açmıştır...Bizlere o güzellikleri göstermeden nasıl içiniz rahat ediyor .:)))
Ben sizi en kısa zamanda görmek istiyorum...Yoksaa gece gece o bahçede ne var ne yoksa yolar yolar kaçarım...:)) Sevgi ve selamlar canım...:)

alcen
04-05-2012, 21:02
Merhaba arkadaşlarım,
hepimizin olduğu gibi benim bahçeminde yüzü güldü,ilk açan en çok sevdiğimden başlamak istedim.....

alcen
04-05-2012, 21:10
montanalarım açtılar.......

alcen
04-05-2012, 21:17
bu yıl baya çoşkulu açtılar....

alcen
04-05-2012, 21:24
Kartopumun rengi daha tam beyazlamadı.

günebakan
04-05-2012, 21:28
Bu ne buuu clematis mi bu ağzım açık kaldı muhteşem görünüyor sevgili alcen ne kadar güzel çiçeklenmiş maşallah:)))) ayrıca son resimdeki mavi biktiler nedir acaba?

acemifüsun
04-05-2012, 21:30
Sevgili alcen montana çıldırmış:) Hasekiler harika:) Devamını sabırsızlıkla bekliyoruz:)

Hülya
04-05-2012, 21:47
montanalarım açtılar.......

Sayın Alcen ,
Muhteşem bir görüntü..Çok beğendim ve merak ettim ,kaç yılda bu boya geldiğini.

Keyifli ve sağlıklı günler diliyorum.
Selamlar.

berrinb
04-05-2012, 21:49
Amaaaannn .....Alcenciğim, geç geldiniz ama değdi doğrusu....Şakayık harika....Clematis çıldırmış çıldırmışşş..:))....O hasekiler o nasıl şeyler öylee..Pembe olanda haseki küpesi mi...Vallahi tohumundan isterim ben ..Hiç anlamam arkadaşım ..Şahane bir cinsiymişş..

O kartopu çok güzel, de altındakilerde ondan aşağı kalır tarafları yok hanii...:)) Çok teşekkürler bu harika görüntüler için...Ellerin dert görmesin canım...Bu bukadarla kalmaz ...
Kimbilir daha neler var neler de ....Meraktan çatlatmadan inşallah paylaşırsınız...:))

seni seviyorum arkadaşım....tekrar ellerine gönlüne sağlık...Görüşmek üzere...Kucak dolusu selam ve sevgiler...:)

Adalet Yağcı
04-05-2012, 22:00
Sevgili Alcen, iyi ki bu clematislerle tanışmışız, inanılmaz bir güzellik olmuş, yabancı dergilerdeki görüntülere benziyor, muhteşem.

Benim clematis hastalığımı biliyorsun, bin çeşit olsa binbirinciye hayır demem :)
Montana yerini çok sevmiş, bayıldım ben bu görüntüye, ne olurdu şöyle Ağustos sonuna kadar çiçekli kalsaydı.

Pembe hasekilerden tohum için sıraya giriyorum, hem iri hem yoğun açmışlar.
Bende iki kök var ama farklı bir tür, çiçekleri çok küçük.

Ağaç şakayığın bu rengini çok seviyorum, rüya gibi, çok romantik.
Ellerine sağlık canım, diğer güzellikleri merak ediyorum ben de.

jineop
04-05-2012, 22:06
Hemşom,
Montanalı kareyi hemen arka plan yaptım. Sonra hepsine kocaman maşallah çektim. Çok güzel...

elifnaz
04-05-2012, 22:36
Bahçenizi baştan sona gezdim. Söyliyecek söz bulamıyorum. Nutkum tutuldu. Rüyalarımdaki bahçe diyebilirim.Sizi tebrik ediyorum ellerinize sağlık.

alcen
05-05-2012, 11:03
Sevgili günebakan,
bu yılki kara kış bahçelere yaradı sanırım,alttaki mavi bitkileri doğadan söktüm ajuga
gecen gün cemoyla pembesinide bulduk ektik. Bende seviyorum grup halinde kalabalık durunca.

Sevgili acemifüsün,
ara ra devam edicem resim yüklemeye, birde sebzeye başladım çok yoğun çalışıyorum
sormayın.

Sevgili hülya,
montanalar çok arsız heralde, bu yıl üçüncü yılı ama ilk ektiğim yıl bu boya ulaşmıştı.

Sevgili berrinb,
ben sizi kırarmıyım bahçeyi yollarım size tohum neymiş, arkadaşın çok sıkı çalışıyor bu yıl.
Birde sebze ekiyorum artık, kamyonmu yüklerim sebze bahçemedem bilmiyorum biraz abarttım sanırım. onlarıda paylaşırım büyüsünlerde.

Sevgili Adalet,
evet canım klematisleri bende çok seviyorum, montananın dibine birde yazın açanlardan ektim.
Gelişimi montana kadar hızlı değil sanırım, bende seninkilere hastayım,haseki tohumlarını severek yollarım, birde pembelerin aynı cinsinin moru var o daha tam açmadı ondanda yollarım.

Sevgili jineop,
senin soğanlı bitkilerin bende açacak,çiçekleri geçtikten sonra hemen kargoya bindirip yola cıkacak canım.
Senin klematislerin yanında benimkilerin lafımı olur hele duvada panoda olan mor bitiyorum ona.

Sevgili Elifnaz,
çok sağ ol canım, inşallah senin daha güzelleri olur rüyaların gerçekleşir.

acemifüsun
05-05-2012, 11:18
Sevgili alcen Hasekilerin tohumlarına ben de sıradayım:) Sebze bahçenizde, tüm işlerinizde kolay gelsin:)

alcen
05-05-2012, 11:21
Sevgili acemifüsun,
seve seve canım.

jineop
05-05-2012, 11:34
Sevgili acemifüsun,
seve seve canım.

Ben de istiyorum ama tamamını yani evi, bahçeyi...:D

badboy27
05-05-2012, 11:35
Bahçeniz bir harika aynı alana sahip yeni bir evim var. Şu an içiyle uğraşıyorum ama bahçede sizden ilham ve heves aldım biraz daha büyük bir oturma alanı olacak sadece. Bir de güneydoğu anadolu iklimine göre bitkiler.

Elinize sağlık sabır ve sevginin sonuçları bunlar. Tekrar tebrikler.

Sudenur
05-05-2012, 11:51
Form'da bahçesini paylaşan herkesin elinde sihir var sanırım. :eek: Az biraz bana da bulaşır inşallah, çok imrendim, keyifle gezdim bahçenizi. :eek: :o

Sevgili alcen, elinize emeğinize sağlık efenim. :oÇiçekleriniz kadar sebzeleriniz de güldürür umarım yüzünüzü, buzdolabınız dolsun taşsın, afiyette kalınız.. Saygılar, selamlar..

alcen
05-05-2012, 11:53
Canım hemşom,
feda olsun hepsi sana...

alcen
05-05-2012, 12:43
havuz basından bir bölüm.

alcen
05-05-2012, 12:46
kanayan kalplerim hala çiçegini dökmedi.

alcen
05-05-2012, 12:49
Buda jineop arkadaşımın bendeki emaneti, ismini bilmiyorum dagdan aldım soğanlarını.

redsonia
05-05-2012, 13:12
bahçenizi gezerken içimden resim gibi çizilmiş demiştim... daha sonraki sayfalarda tablolarınızı görünce zaten dedim bu kadar güzel bir bahçe ancak bir ressamın ellerinden çıkardı...:)) tablo gibi bahçenizde mutlu bir ömür diliyorum...:))

jineop
05-05-2012, 13:17
Buda jineop arkadaşımın bendeki emaneti, ismini bilmiyorum dagdan aldım soğanlarını.

Çiçekleri olsa ne olduğunu bulurduk:confused:

acemifüsun
05-05-2012, 13:18
Sevgili alcen havuz başı da tablo gibi Maşallah:)

jineop
05-05-2012, 13:22
Sevgili alcen havuz başı da tablo gibi Maşallah:)

Gerçekten nefis, demirleri sevmedim ama:o

alcen
05-05-2012, 21:52
Sevğili badboy27,
eviniz ve bahçeniz gönlünüzce olsun inşallah,çok teşekkürler....

alcen
05-05-2012, 21:54
Sevgili sudenur,
size bulaşmış bile bahçe sevdası, bitkilere düşkünlükle başlıyor.....

alcen
05-05-2012, 21:56
Sevgili redsonia,
çok teşekkürler daha güzelleri sizlerin olsun inşallah....

alcen
05-05-2012, 22:02
Sevgili acemifüsun,
tüm resmini çeker koyarım bir ara havuzun teşekkürler..

alcen
05-05-2012, 22:07
Hemşom,
çiçekleri lilyuma benziyor,hemen gönderemedim yapraklanıverdiler ama lilyum kadar iri değil
çiçeklenince resmini koyarım, çiçekler bitince yollarım pembe renk açıyorlar....

alcen
05-05-2012, 22:32
Çukulata sarmaşıgımda baya keyifli çiçeklendi..

alcen
05-05-2012, 22:45
Bikaç tanede çeşni olsun.....

alcen
05-05-2012, 22:56
Bahçemin büyükce bir kısmı doğadan aldığım çiçekler açtıkca sizlerle paylaşacağım...........

cemo
05-05-2012, 23:06
Ben de istiyorum ama tamamını yani evi, bahçeyi...:D

Hemşo; sen gel beraber bahceye el koyarız. Alcen in o evde kaldığı yok nasılsa. O süsler, biz keyfini yaparız:))
Sebze bahceside tamam, yer içer yan gelip yatarız:))

jineop
05-05-2012, 23:11
Çukulata sarmaşıgımda baya keyifli çiçeklendi..

Senin Akebia quinata değil hemşom. Diğer türü. Meyve alabilmemiz için ikisini beraber olması gerekiyor.

jineop
05-05-2012, 23:12
Hemşo; sen gel beraber bahceye el koyarız. Alcen in o evde kaldığı yok nasılsa. O süsler, biz keyfini yaparız:))
Sebze bahceside tamam, yer içer yan gelip yatarız:))

Can hemşom Temmuzda düşerim:p İki deli kim tutar bizi:o

alcen
05-05-2012, 23:13
Ah cemo ne güzel olur demi, siz gelirseniz ben gelmeden durabilirmiyim....

alcen
05-05-2012, 23:17
Nediyorsun hemşom,
Taaa belçikalardan akabia quinata diye geldi, çiçekleride bidik bidik zaten bunun.......

cemo
05-05-2012, 23:19
Senin Akebia quinata değil hemşom. Diğer türü. Meyve alabilmemiz için ikisini beraber olması gerekiyor.
Adını bile söylemeyi zor öğrendiğimiz bu sarmaşık akebia quinata değil mi şimdi:))) Koptummm.:eek:

Biz, adını söylemeyi becermedik meyve neyimize:))
Zaten sevmedim çiçeğide bit kadar:))

cemo
05-05-2012, 23:21
Ah cemo ne güzel olur demi, siz gelirseniz ben gelmeden durabilirmiyim....

Canım sen anahtarı vereceksin, seni belki kabul ederiz:))
sana kal orda diyorum kalmıyorsun. Hemşomla ben kalacam orda sen ölecen:))

alcen
05-05-2012, 23:34
Ben aşadaki kulubede kalsam olmazmı.......

jineop
05-05-2012, 23:39
Akebia ama quinata değil . Akebia trifoliata bu:)

alcen
05-05-2012, 23:53
Ne olacak şimdi, quinatayıdamı bulucaz.......

cemo
05-05-2012, 23:55
Ben aşadaki kulubede kalsam olmazmı.......

Ha ha ha..kulube bizim:))

Hemşo; akabiası tuutmuş ya, boşver gerisini.:)) Bendekini sök al senin olsun.

cemo
05-05-2012, 23:56
Ne olacak şimdi, quinatayıdamı bulucaz.......
Dersine iyi çalışacan bulacan kardeş:))

Adalet Yağcı
06-05-2012, 10:48
Kızlar çok hoşsunuz, yalnız bir şey, şu "hemşo" lafına sinir oluyorum ya...:mad:
Kendimi dışlanmış hissettiriyor bana :(

Şaka bir yana, vallahi hepinize de bayılıyorum, Karadenizin havasından mı, suyundan mı, toprağından mı nedense, harikasınız.
Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum, sevgi dolu yüreğinizden öpüyorum.

alcen
06-05-2012, 11:31
Sevgili adalet,kıskanma seni seviyoruz buda senin için.....

sakdag
06-05-2012, 11:35
Maşallah, maşallah, maşallah...

Yüksek dozda beğeni ve hayranlıkla; bir iki doz kıskançlık hissettim valla... ;)

jineop
06-05-2012, 13:36
havuz basından bir bölüm.

Ben böyle hayal ettim.:o Say say paraları:D

jineop
06-05-2012, 13:40
Adını bile söylemeyi zor öğrendiğimiz bu sarmaşık akebia quinata değil mi şimdi:))) Koptummm.:eek:

Biz, adını söylemeyi becermedik meyve neyimize:))
Zaten sevmedim çiçeğide bit kadar:))

Meyvesi çok güzelmiş. Çiçeğinden çok meyvesi için yetiştirmeli :p

Adalet Yağcı
06-05-2012, 15:05
Sevgili adalet,kıskanma seni seviyoruz buda senin için.....

Tamam, anlaştık, akan sular durdu :o

ciceksever70
06-05-2012, 15:19
Sevgili alcen, forumda birkac bahce var ki hakkiyla tadina varabilmek icin resimlere tekrar tekrar bakmak istiyorum. Baktikca da yeni detaylar kesfediyorum. Sayfani actigin ilk günden beri o masallardan cikmis evleri andiran evin, tablo gibi cay sofran beni senin bahyece abone etti. Sen ve sevgili arkadaslarin bahcelerine baktikca bahce calismasindan yeni eve girmis bile olsam tekrar cikip calisasim geliyor. Eline saglik sevgiyle tadini cikar arkadasim...

nardane
06-05-2012, 15:48
Sevgili alcen , bu harika bahçeyi yeni keşfettim ve müthiş beğendim.
Hele eviniz , bahçeniz birçok insanın düşlediği şekilde.
İyi günlerde hayrını görün.

alcen
06-05-2012, 22:29
Sevgili sakdağ,
sakın kıskanma senin içinde yükleyeceğim resimler var, o zaman artık bilmiyorum canım...

alcen
06-05-2012, 22:34
Sevgili jineop,
demirler hakkında haklısın, ama mecburen öyle yaptık oralar sarmaşıklarla hep kapanacak
ama koyduğun ahşaplar harika aklım kaldı şimdi.
çukulata sarmaşıgından hemen dal gömeyim toprağa belki çillenir sende bana ğömersen belki meyvesini görürüz.

alcen
06-05-2012, 22:38
Sevgili çiçeksever70,
arkadaşım ben senin bahçene hayranım, hele evine maşşallah
biz zaten bahçelerden eve ğirmez olduk ne olacak bu halimiz bilmiyorum.......

alcen
06-05-2012, 22:42
Sevgili nardane,
bahçeme hoş geldiniz insan bir şeyi gerçekten isterse başarabiliyor canım,
bahçemde herşeyi kendim yaparsam mutlu oluyorum daha güzelleri sizlerin olsun inşallah....

rhepsag67
07-05-2012, 14:15
Merhabalar Sevgili Alcen, ne kadar güzel bir bahar açılışı olmuş, bayıldım. Yakından da görme şansına nail oluruz inşallah :) EvBahçe dergisi almama gerek kalmıyor artık, sizin gibi renkli, cıvıl cıvıl, neşeli, insana huzur ve mutluluk veren bahçeleri gördükçe inanın.

Sevgilerimle...

syuksek
07-05-2012, 16:09
Sevgili Alcen,
Bahçen ne kadar güzel olmuş, hangi resime bakacağımı şaşırdım. Ama tabii clematisler beni benden aldı. Doğadan aldığım çiçekleri bahçene dikmen gerçekten bahçeyi çok doğal ve sıcak yapmış. Havuz da çok güzel görünüyor...
En kısa zamanda seni ve bahçeni ziyaret etmek ümidi ile..
Sevgiler...

Orhan Özbilgiç
07-05-2012, 19:19
Sevgili Alcen;
Bu ne nefis bahçe böyle!
Şakayık çok güzel çiçeklenmiş. Benimkilerde bu güzel görüntüyü yakalamak bir kaç yılımı alacak. Dört şakayığım var. Sadece biri geçen yıldan. Onda dört tomurcuk var. Birisi gonca, diğerleri daha tomurcuk.
Diğer üçü yumrudan martta dikildi. Sadece birind tomurcuk var.
Siz Düzce'den, başka ağaç şakayıkları almamış mıydınız? Yoksa onlar düğün çiçeği miydi?

Montana rüya gibi. Bu yıl ben dahil birçok arkadaşımız hep clematislere yöneldik. İyiki yönelmişiz. Baksanıza şu güzelliğe!

O Dahlia kılıklı pembe hasekilerde ne öyle?:D İlk defa görüyorum. Çok güzel.

Havuzunuzu dogallığı ile çok beğendim. Harika olmuş.

Çikolata sarmaşığıda çok enteresan ve bir o kadarda güzel.

Kanayan Kalpleri, sevgili ciceksever70' in bahçesindede gördüm. O da çok hoş.

Özetle;
Herşey mükemmel. Ellerine sağlık. Güle güle sefasını sür arkadaşım.

alcen
08-05-2012, 09:43
Sevgili orhan hocam,
hoş geldiniz, şakayıklar dikildiği yıl açmıyorlar hele yer değiştiriyorlarsa bende gördüğünüz pembe ikinci yerinde, birtane var 3 yıl oldu aldım gezdirmekten daha çiçeğini göremedim.
Bu yıl ağaç şakayıklar aldım ama birtek sarısı açtı birtanecik öbürlerinde tık yok,yumrulu olanlarda hep tomurcuktalar.
Geçen yıl yumrulular yalınkat açtı,bu yıl heralde katlı açıcaklar goncaları daha iri.

Klematislerde fena değiller, montana arsız hızlı büyüyor öbürlerininde çiçekleri geçen yıllara göre daha iri bu yıl.
Bize soğuga dayanıklı bitkiler lazım artık bu yıl sınavdan geçti bahçeler kalanlarla devam artık.
Hasekilerimi 10 yıl oldu tohumdan yetiştirmiştim, bende bu türünü çok beğeniyorum morlarıda açtı aynı türün resim yüklerim.
Ben size bilseydim beyeneceğinizi ,dün eşim samsundaydı yollardım ondan birkaç tane yine yollarım hocam.
Siz bilmiyorsunuz birde sebze ekiyorum bu yıl, sebze bahçem ayrı yani bahçelarden çıkamıyorum.
Çiçeklerimi beyenmeniz beni mutlu etti, çok teşekkürler..

alcen
08-05-2012, 09:53
Sevgili syüksek,
arkadaşım havalar açtı, bi hafta sonu atlayın gelin öyle uzaktan olmaz.Mesela bi sabah kahvaltısı çok güzel olur. Bizim işler artık azaldı,birazda sefasını sürelim semacım bekliyorum
çok öptüm.

alcen
08-05-2012, 10:04
rhepsağ67,
Canımya sağ olasın emanetlerini aldım çok teşekkür ederim.
Niye gelmiyorsunuz, atlayın gelin bir gün söz hiç bahçe işi yaptırmıycam. Tamda şimdi fide ekme zamanı ne güzel olurdu gelseniz, bekliyorum arkadaşım bi hafta sonu.
Çok öptüm.

jineop
08-05-2012, 11:14
Sevgili Hemşom, eminim şarmaşıkların büyüyecek ve demirler görünmeyecek.
Demirin dayanıklılığı elbette tartışılmaz. Ama evin o beyaz dokusu aklımı başımdan aldı. Tüm suç o güzel beyaz evde:cool:
Akebiayı daha önce su da köklendirmeyi başarmıştım. Köklü köklü toprağa ektiktan sonra kurudular. 2 hafta önce bizim meşhur kedi kumu diomite çelikledim. Hala pek keyifli, bakalım ne olacak.

Çok ama çok öptüm, güzel evinde mutlu yaşa...

alcen
08-05-2012, 20:01
Sevgili Hemşomcum,akebianın dalını kesmeden toprağa gömsem çillenirmiki bir tane öyle deniyeyim bikaç tanede perlite koysam belki çillenir denerim.
Ne yalan söyliyim ahşap çok güzel bayıldım ama, geç kaldım.
Hemen dalları kesiyorum bu mevsim uygunmu.
Bende çok öpüyorum canım.

alcen
08-05-2012, 20:05
Pembelerden sonra morlarıda açtı, karışık ekmişim ama ben böylede seviyorum.

alcen
08-05-2012, 20:08
Mor salkım artık dökülmeye başladı...

alcen
08-05-2012, 20:13
Acemlerde tüm güzelliklerini sergiliyor....

Dudi
08-05-2012, 20:49
Bu acem halılarınza bayılıyorum. Ayrı bir havaları var :)

jineop
08-05-2012, 21:57
Sevgili Hemşomcum,akebianın dalını kesmeden toprağa gömsem çillenirmiki bir tane öyle deniyeyim bikaç tanede perlite koysam belki çillenir denerim.
Ne yalan söyliyim ahşap çok güzel bayıldım ama, geç kaldım.
Hemen dalları kesiyorum bu mevsim uygunmu.
Bende çok öpüyorum canım.

Kes hemşom, nasıl olsa arsız her mevsim her şekilde şansımızı denemeli:p

Orhan Özbilgiç
08-05-2012, 22:22
Acemlerde tüm güzelliklerini sergiliyor....

Gerçekten muhteşemler...

Bu sene, benimkiler köküne kadar donup kurumuş.:( Köyde bir arkadaşıma vermiştim. O da bayağı gelişmiş. Ondan koparıp çelikleyeceğim artık.

alcen
08-05-2012, 23:36
Hemşom hemen yarın kesiyorum gerçekten çok arsız,elbet biri olmazsa biri olur..

alcen
08-05-2012, 23:39
Orhan hocam, çeliktende hemen büyüyor....

Sudenur
08-05-2012, 23:47
Dönüp dolaşıp burda buluyorum kendimi. Kuş olup uçup bahçenize konmak geçiyor içimden. ;)

rhepsag67
09-05-2012, 07:49
rhepsağ67,
Canımya sağ olasın emanetlerini aldım çok teşekkür ederim.
Niye gelmiyorsunuz, atlayın gelin bir gün söz hiç bahçe işi yaptırmıycam. Tamda şimdi fide ekme zamanı ne güzel olurdu gelseniz, bekliyorum arkadaşım bi hafta sonu.
Çok öptüm.

Gelmek istemez miyiz o güzel bahçeyi ve seni görmeye, hem de bayıla bayıla:)
Havalar da kötü gitti, en kısa zamanda toparlanıp geliriz, yine küçük bir toplantı yaparız inşallah. Varsa iş de yaparız elbette diyeceğim ama malum o kadar çeşit ve güzel çiçekleriniz var ki, tek tek bakmaktan zamanın nasıl geçtiğini anlayamayabiliriz:)
O güzel bahçeyi en yakın zamanda görmek ümidiyle...
Sevgilerimle...

sevim4
09-05-2012, 09:48
Ellerinize sağlık çok güzeller.

syuksek
10-05-2012, 09:30
Mor salkım artık dökülmeye başladı...

Sevgili alcen,
O ne güzel mor salkım öyle...Onu ağaca mı sardırdın ?
Clematis ve mor salkım'dan birer çelik istesem ayıp olur mu sevgili arkadaşım ?

alcen
10-05-2012, 10:43
Sevgili sudenurnur,
ankara çok uzak değil atla gel canım.

alcen
10-05-2012, 10:46
Sevgili rhepsağ67,resimlere çok aldanma canım şöyle bir bakar geçersin,sonra işbaşı......

alcen
10-05-2012, 10:49
Sevgili sevin4,bende senin çan çiçeklerini merak ediyorum çok güzeller.
Teşekkürler sevgilerimle.

alcen
10-05-2012, 10:54
Sevgili syuksek,
mor salkımı yabani bir erikağacına sardırdım, ağaç büyük tepelerine kadar çıktı.
Herek yapmak istiyordum bu sene kısmet olmadı.
İstediğin yerinden çelik alabilirsin klematistende arkadaşım...

alcen
10-05-2012, 11:01
Sarı ağaç şakayığım bitanecik açtı, onuda bağladım boynunu büktüğü için.

Adalet Yağcı
10-05-2012, 11:07
Sarı rengini ilk defa görüyorum, harikaymış, tek çiçek açtığına göre yaşı küçük olmalı, seneye çok güzel olur, çiçekleri giderek artıyor.
Sahi, nereden buldun bu güzelliği Alcen'ciğim?

alcen
10-05-2012, 11:16
Sevgili adaletcim,bu yıl dört farklı renk şakayık buldum düzcede bir seradan aldım italyadan getiriyorlarmış.
Bendekiler pembe tonlarındaydı, kaç yıldır daha çiçeğini göremediğim şakayıklarım var
bekliyorum.
Sarı durdukca rengini daha açtı çok tatlı bir sarıya döndü.Beyazını,narçiçeğini birde koyu lilasını buldum.İnşallah seneye onlarda çiçeklenir.
öpüyorum selamlar...

Ufuk Apak
10-05-2012, 11:19
Sn Alcen;
çok şahane bir bahçeniz var içine bu kadar sevgi katılmış bir bahçe görmemiştim,
mor salkımlara ve acem halısına bayıldım
çok sefalı bir bahçe olmuş, insanın ömrü artar burada
hayırlı günler.

alcen
10-05-2012, 11:25
Sevgili adaletciğm,bu yıl düzcede bir serada dört farklı rengini buldum ağaç şakayığın
birtek sarısı açtı.Beyazını,narçiçeğini birde koyu lilasını buldum.
Sarısı durdukca rengini daha açtı çok tatlı bir sarıya döndü.
Yumrulu olan şakayıklarım daha açmadı tomurcuktalar, yumrulular aldığım zaman resimleri katmerliydi ilk yıl yalınkat açtı gelinçik gibi bakalım bu yıl nasıl açıcaklar merak ediyorum.
Selamlar arkadaşım çok öpüyorum..

alcen
10-05-2012, 11:34
Sn ufuk akpak,
çok teşekkür ederim, bütün vaktim bahçede geçiyor desem yalan olmaz severek yapmasanız uğraşılmaz çünki baya yorucu oluyor.
Daha güzelleri sizlerin olsun inşallah.
Bu arada hoş geldiniz, selamlar....

gülsu
10-05-2012, 12:46
Sevgili alcen bu ne güzelliktir. Hayran hayran bahçeni izledim. Harika bir bahçe. Klematisin güzelliği nedir öyle gelin gibi. Clematis çeliklerim vardı hepsi kurudu. Bu güzellikleri görünce klematis aşkım daha da fazlalaşıyor. Ellerinize sağlık, güzel bahçenizde güle güle oturun. Sevgilerimle....

Sudenur
10-05-2012, 13:04
Sevgili alcen, hiç çıkmak istemezsem ne olacak? :o Kendimi kaybederim ben orda. Dönüp dönüp tekrar bakıyorum inanın. Hatta dün akşam kızıma da gösterdim "Anne böyle bir güzellik ancak filmlerde olur." diye boyundan büyük bir laf etti miniğim. "Bizim bahçe asla öyle olmazmış çünkü korkuluk asacak bir ağacımız bile yokmuş. :p " Haklı çocuk. ;)

Keyifle çıkarın inşallah o güzelliklerin tadını. Sizlerden feyz alıp her hafta sonu seraları gezmeye zorluyorum artık eşim ve kızımı. Her türlü bitkiyi çok sevmiş ve bir kaç mevsimlik çiçek te yetiştirmiştim zaman zaman bahçemde ama dağınık bir düzende ektiğim için fidelerini, gösterişli halleri geçince sökerek çıkarmıştı hep köklerini eşim topraktan.

Şimdi düşünüyorum da, ben de eşim de çok küçük tutmuşuz hayallerimizi, bir kaç gül ağacı yetiyordu bize, leylaklarımızı kokluyor, sevindirik oluyorduk kasımpatlarımız patlayıp, hanımellerimiz açtıkça. Ama bu yaz dibinden kuruyunca gözüne baktığım hanımelim ne yaptuysam yaşatamadım, elektirik kablolarına dolanan kökünü kesmiş elektrik trafosunu tamir eden tekniker. Kış başından beri hasarlıymışta fark edememişiz. :(

Günlerce üzüldüm vah vah ettim ama giden gitti ne çare? İşte o zaman kalan sağlar bizimdir diye düşünerek gül ağaçlarıma vermiştim ki tüm ilgimi bir şeyler araştırmak için girdiğim formumuzda siz değerli üyelerin yarattığı mucizeleri görünce dank etti kafam! Aman tanrım bunlar gerçek mi?! diye iç geçirmeden edemedim.:eek:

İtiraf ediyorum bir doz da kıskançlık hissettim sevgili alcen, :o ;) çünkü isteyince neler yapılabileceğini sizler sayesinde öğrenmiş oldum. Bahçe dergilerinde gördüğüm muhteşem dizaynların aynısıydı gördüklerim ve emek verilince kat kat fazlasını hediye ettiğini görmüş oldum toprak ana'nın.

İşte o vakit harekete geçme zamanı olduğuna karar verip bir şeyler yapmaya koyuldum kendimce. Bahçem bahçem deyip durduğuma bakmayın ama siz, 50 mt karelik mütevazi bir alandan söz ediyorum ama hep elim üzerinde olacak inşallah bundan böyle.. Belki bir gün sergilemekten gurur duyacağım güzelliklere ben de kavuşabilirim..

Sevgilerimle..

alcen
10-05-2012, 21:51
Sevgili gülsu,
teşekkür edereim klematisi bende seviyorum, hem bizim iklimimizede uygun hemde
görkemli bir bitki.
Çelikten hiç denemedim,bu yıl bende deniyeceğim..
Selamlar.......

alcen
10-05-2012, 22:06
Sevgili sudenur,
Gözel sözlerin beni mutlu etti, hemen dinlendim sanki çok teşekkür ederim
bahçende saydığın bitkilerin hepsi benim ençok sevdiklerimden.
50 metre karede olsa o senin bahçen istediğini yapabilirsin,azıcık uğraşla ortaya ne güzellikler çıkarırsın.
Kızına söyle hemen bir ağaç eksin,onun ağacı olsun beraber büyürler korkulukta yapabilir o zaman.
Hanım eline üzülme, çok arsız bir bitki tekrar ekersin onun kısmeti okadarmış.
Tekrar teşekkür ederim. sevgiler selamlar....

alcen
10-05-2012, 22:14
Birazda güllerimi paylaşmak istedim.......

alcen
10-05-2012, 22:24
Sakdağ ve sukulent sevenler için.....

berrinb
10-05-2012, 22:31
484.mesajdaki son gülün kokusu,Beylerbeyine kadar geldi....Yanılmıyorsam benim en sevdiğim kokulu güldür O.....Harika açmışlar canım..ellerinize sağlık...

Sukulentler geçen seneden mi ..Bu sene mi aldınız...kışı dışarıda geçirebildiler mi diye soruyorum...Sevgiler sevgili Alcenciğim...:))

alcen
10-05-2012, 22:42
Sevgili berrin,
oralara kadar geldimi kokusu,sukulentler geçen yıldan sağlam kalanlar berrin
çok sayıda sukulenttim gitti sağlam kalanlar soğuğa dayanıklı olanlar .
Kalanların hepsini bahçeye ektim,evde bakmak çok zor oldu köyde. Sulamadım kurudu suladım çürüdü. Bazılarınıda yeni saksılara geçirdim canım.
Selamlar çok öptüm....

KAPTANzst
11-05-2012, 10:30
Sarı ağaç şakayığım bitanecik açtı, onuda bağladım boynunu büktüğü için.

Harika .
Sarısını ilk defa görüyorum.

http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/293430d1336640240-1336226932000.jpg

alcen
11-05-2012, 10:58
Sevgili KAPTANzst,
Bende ilk gördüm sarıyla beraber görmediğim beyazı,narçiçeği birde sıklamene yakın bir rengini aldım bu yıl ama onlar açmadı...

alcen
11-05-2012, 11:24
Gelin tacı gelin olmuş durumda,pompom güllerimde çok zarif yumrulu şakayıklar açma gayretindeler........

Orhan Özbilgiç
11-05-2012, 11:32
Bunca güzellik arasında bende, sarı şakayığı tek geçiyorum.;)

Duyanda at yarışları ile ilgilendiğimi sanacak. Hayatım boyunca bir kez oynadım. 'Tek geçtiğim' at birinci geldi. Ama üçte kaldım.:D

alcen
11-05-2012, 12:18
Sevgili orhan hocam,
Kış kıyamaet düzcelere gittiğime değmiş değilmi,ama öbürlerinde tık yok sarı durdukca rengini açtı daha güzel oldu.
Çok teşekkür ederim,selamlar...

yesavas
11-05-2012, 12:43
Ya herşey gerçekten çok güzel, hayran hayran bakıyorum, ama benim fasulyelerim salatalıklarım hiç görünmüyorlar başlarına birşey gelmedi di mi:):)

alcen
11-05-2012, 20:53
Sevgili ysavaş,
Senin salatalıkların gayet iyi durumdalar, fasulyelere gelince daha yeni çıkıyorlar biberlere gelince bir kısmı çiçek açıcak.
Diğerlerini söylemiyorum, bu gün onlarla ilgilendim resimlerini çekemedim ama yarın birgün
podyumda olurlar.
Ssevgiler selamlar.......

alcen
12-05-2012, 19:55
Montanalardan sonra açan klematislerim, bu yıl çok büyük açtılar......

alcen
12-05-2012, 20:00
Yumrulu şakayıklar, çok katlı açmadı.......

alcen
12-05-2012, 20:03
Bu yumrulu şakayığın rengi farklı sanırım, çiçeğide farklıdır inşallah.....

alcen
12-05-2012, 20:09
havuz başından sedumlar......

alcen
12-05-2012, 20:20
Sevgili yesavaş,
Bunlar senin sebzelerin, daha hepsi burada değil yanlız dikkatini çekerim, biberler çiçekte salatalıkların botu kısa ama üstünde salatalıkları var......

berrinb
12-05-2012, 20:59
Ahh..aaaahhh...Bahçe yine yıkılıyorr....Şakayıklar,gelin tacı ,sarı güller harika açmışlar..Clematislere hiç diyecek yok doğrusu....Bahçeni ve stilini çok beğeniyorum canım....Tanrı nazardan saklasın...Sebzelerde dikmişsiniz...:))

Güle güle tadını çıkarınız..Kucak dolusu sevgiler alcenciğim..:))

alanur
12-05-2012, 21:25
Sevgili alcen;

Bahçe harika olmuş. Güllere bayıldım, climatisler beni uçuruyor, şakayıkları görünce tutuklu kalıyorum, sebzeler başka güzel, bu güzellikleri paylaştığın için bütün istediğin bitkiler ve istediğin kadarı bahçende olsun dilerim.

alcen
13-05-2012, 11:17
Sevgili berrincim,
bu yıl çok yoruluyorum sebze ile bahçe nefes aldırmadılar bana inan sebze işi daha yorucu,
belki çiçekleri çok sevdiğim için onlarda yorulmuyorum.
Sebze işini biraz abarttım galba, gelen arkadaşlara toplayın demekte çok zevkli oluyor
insan havalara giriyor.
Çiçeklerim bu yıl keyifli, çimleri biçmem lazım ondan sonra aşadan yukarı bütün bir resim çekicem, yani bahçenin bütününü.
canım çok sağolasın sevgiler çok öpüyorum...

alcen
13-05-2012, 11:22
Sevgili alanur,
ne güzel dileklerde bulunmuşsun inşallah daha güzelleri senin olsun canım,
çok teşekkür ederim......
Selamlar sevgiler...

yesavas
13-05-2012, 14:12
Evet arkadaslar benim sebzelerim guzelce buyuyorlar, buradan herkese duyuruyorun kim gelirse toplayip gidebilir degil mi sn alcen:)

Masallah diyelim bol bol...

Ya benim salataliklar cicek dokuyorlar kimse heveslenmesin oradakilr ancak bana yeter duyurulur...