View Full Version : alcen / bahçe
Bu mantarları görünce çok beğendim, sizlerle paylaşmak istedim....
gülenyüz
28-01-2013, 11:12
Sn alcen ,bahçenizi gezme fırsatı buldum.Ellerinize emeğinize sağlık.Çok beğendim.Tüm çiçekleriniz harika hele yaprak güzelleriniz ben buradayım diyor.Zaten Ereğli yide çok severim.Yeşilliği ormanı güzeldir.Sevgi ve Saygılar.
Sevgili gülenyüz,
güzel sözleriniz ve ziyaretinize çok teşekkür ederim.İnsanın severek yaptığı herşeyin karşılığıda güzel oluyor.Ereğliye yolunuz düşerse beklerim....
Sevgiler selamlar........
sayın alcen çok güzeller sizin bahçede mi çıkmışlar?
Ablamın bahçesinde çıkmışlar gtatas bey.
Sevğiler selamlar.......
Sayın alcen bahçeniz göz kamaştırıyor. Sıkılmadan baştan sona kadar gezdim. Sizi ayakta alkışlıyorum. Ellerinize sağlık...
Baharla birlikte bende ğeldim, bahçede ilk açan çiçeklerden yaprak döken manolya......Diğeri çiçek açan tek iyne yapraklılardan ismini tam olarak bilemiyorum........
Baharla birlikte bende ğeldim, bahçede ilk açan çiçeklerden yaprak döken manolya......Diğeri çiçek açan tek iyne yapraklılardan ismini tam olarak bilemiyorum........
Hoşgeldinnnn;)
Bir yıldır, burnumun dibindeki bahçene bile gelemedim arkadaşım. Özlemişim inan.
Sen ne aralık aldın diktin bu manolyayı ya. Kıskandım bak şimdi:))
İşleri kolayladın mı?
Kamelya......
Süperr,,,
Sanırım bahcede dikili olduğundan güzel açmış böyle. Benim saksıda kaldı ya daha acamadı.
Gölge yer bulamadık kamelyaya anacım .
Arkadaşım bu sene almıştım sene başında ama güzel açtı çiçekleri, seninde çok işin vardı canım atık yazın keyfini çıkarırız inşallah..........
Hoşgeldin sevgili alcen, keyifle gezinebileceğim bahçende.
Kamelyan muhteşem güzel arkadaşım, ellerine sağlık. Şöyle bir araştırdığımda aşırıcı sıcak havada ve saksıda çok mutlu olmadığını öğrendim. Sizin bahçelerinizde izlemeye karar verdim. Bol bol fotoğraf ekle lütfen.
Sevgiler :)
Sizlerle olmak çok güzel canım, Tabi her açan çiçek koşarak buraya gelicek....
Evet kamelya soğuk iklim bitkisi adanada çok zor,Sağolasın arkadaşım görüşmek özere öpüldün canım........
Bahar iyi ki geldi de sevgili alcen sesinizi duyduk. Hoşgeldiniz. Bahar dalı ile kamelya çok güzeller. Özletmeyin bir daha kendinizi bu kadar uzun süre lütfen :)
Bahçeyi yeni gördüm ve biraz dolaştım. Elinize sağlık... Gerçekten güzel... Güle güle yaşayın oralarda.
Sevgili alcen,
Cemo ve sen, bizlere agaclar.neti tanıtıp sevdirdiniz, bir çok değişik çiçek ve sukulentle tanıştırıp çelikleri ellerimize kollarımıza doldurdunuz. Gönlünüzü ve bahçenizi cömertçe açtınız.
Bu kış tüm agaclar.net gibi biz de sizi özledik. İyi ki varsınız ve buradasınız.
Kamelya muhteşem olmuş, fabrikada ofisin önünde ve lojmanlarda mühendislerin önünde iki tane var, her açtığında bana çığlık attırır. Senin ki de yeni ekmene rağmen çok güzel.
Kamelya da cemo'dan alıp kuruttuğum için içimi çekerek resimlerine baktim, harika açmışlar.
Belediyenin bahçıvanlık kursuna başladık. Senin tatlı telaşlarından dolayı katılamayacağını tahmin ettik. Genelde bizim gibi bahçesi olmayan ama hevesli balkon amatörleri var. Vakit bulursan uğra...
Clematislerden çelik alma zamanını yine kaçırdık mı ?
Sevgiler
fikreteren
12-03-2013, 07:32
Sayın alcen .Büyük bir keyifle bahçenizi gezdim.Bunca zamandır gezmediğim için çok güzellikler kaçırmışım.Elleriniz dert görmesin.
rhepsag67
12-03-2013, 09:40
Nihayet bahar geldi. İyi ki varsınız. Gözlerimiz, gönüllerimiz sizleri hep arıyor.
Not: Eğer bahçeniz için acemi bahçıvan adaylarına ihtiyacınız olursa, her zaman yanınızdayız, çağırmanız yeter :)
Selam ve sevgiler...
feyzagul
12-03-2013, 09:47
Sevgili Alcen,
Bahçeniz, çiçekleriniz, estetik zevkiniz o kadar güzel ki! Tebrik ederim sizi. Ağaçlar.net ailesinde en çok hoşuma giden şey ise o muhteşem bahçelerinin güzelliğini ikinci planda bırakıyor: Karşılıksız saygı,sevgi,cömertlik,sıcacık kalpler...
Biz de Ankara'da bahçeli bir eve yeni taşındık ama bahçe o kadar bakımsız ve yapacak o kadar çok şey var ki...İnşallah birgün bizim de sizinkiler gibi resimleyebileceğimiz, gururlanacağımız bir bahçemiz olur.
Sevgilerimle...
Gerçekten ben aslında dostlarımı özlüyorum, bahçe bahane dostlar şahane hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, burada çok şey öğrendim onuda söylemeden geçersem haksızlık olur........
Hepinizi ayrı ayrı öpüyorum.........
Yalova gezisi hatırası,katlea cinsi bir orkide..........
Çok güzel canım ama çok ama çok zehirli:dilli:
Özlemişim...
Bu sarışında üç yıl ünce eşimin hediye ettiği bir orkide geldiğinde üstünde çiçeği yoktu.....Bu yıl gönlü oldu beş dal verip kendini gösterdi daha tamamen açmadı....
Canım arkadaşım bende çok özledim, mantarlara hiç elimi sürmedim görüntüsü çok hoşuma gitti ilk defa canlısını görmüştüm......
Bu kadar güzelliğin arasında en çookk, limon sarısı orkideyi beğendim...Her ne hikmetseeee.....:)))) Ne kadar da güzel bir cinsmiş ki üç senede bir açmış ....Güzeller hep böyle nazlı olur...Buda öyle...:))
Selam ve sevgiler.....:)
Berrincim sonradan sonradan rengi çok güzelleşti şimdi bir gurup halinde açıyor tamamen açtığında paylaşacağım......Tabi seninkiler kadar güzel olamaz........
Bugün bahçedeydim, hava çok güzeldi birsürü temizlik yaptım bu arada yeni turfanda çiçeklerimin resimlerini çektim......
Anemonlar......
Anemonların ilk açmaya başladıkları zaman tomurcuklarını bir yaratık yedi soğanlı bitkilerimin açmış hallerini göremeden tomurcuktayken bitirdiler....
Ağaç şakayığımın tomurcuktayken çiçeklerinin çoğunu yok ettiler..........
Kamelya çok yoğun açtı artık artık çiçekleri bitiyor, atlasım sürpriz yaptı tomurcuklanmış bu gün dışarı çıkardım artık......
Sevgili alcen, anemonlarınız harika açmşlar....Salyangoz yemiştir, bence....Çünkü taze ve ince yaprağı çok seviyorlar...:( Kamelya, çok güzel açmış ...Şakayıklar bende de aynı durumdalar....Sıcak göremiyorlarki açsınlar...Beklemedeler...:))
Şu harika echiverayı da ,o yoncadan kurtarınız derim en kısa zamanda..Çünkü saksının en dibine kadar kök salar bu bitki ... Sonra kurtulabilene aşkolsunnn..:))) Sevgiler canım..:)
Orhan Özbilgiç
31-03-2013, 06:45
Baksanıza, bahçeler birer birer renklenmeye başlamışlar. Hatta Kamelya çiçeklenmeyi tamamlamak üzere. Soğanlı bitkilerin büyük bölümüde öyle.
Çiçek olurda sevilmez mi? Bu bitkilerin hepsinden benim bahçemdede olsun istemez miyim? Ama içim gittiği halde almıyorum. Zira ben İstanbul'daa, onlar Samsun'da. Açtıklarını görmeyeceğimki.:(
Yinede dayanamayıp aldıklarım, sevgili arkadaşlarımın gönderdikleri var. Onlarda kendi hallerine açıyorlardır artık. Nitekim sevgili cemo' nun bahçesinde Pieris'i çiçeklenmiş görünce, bendede olduğu için merak edip komşuma sordum. Tanımaz ama yerini tarif ettim, buldu. Bembeyaz çiçeklenmiş söylediğine göre. İnşallah çiçeklerini birkaç hafta daha saklar. Genelde bir aya yakın çiçekli kalıyor ama. Eeee..Sağlık olsun. Az kaldı kavuşma vaktine.:dilli:
Anlayacağınız, siz bahçenize yakınsınız. Sık sık gidip keyfini çıkarın. Baksanıza zehirli bile olsa, o mantarın güzelliği ne öyle ya! İnsan bakmaya doyamaz.
Sağlık ve mutluluk içinde bir sezon geçirmeniz dileğiyle.
Orhan hocam hoş geldiniz safalar getirdiniz,sizi çok iyi anlıyorum bahçenin uzak olması biraz sıkıntı oluyor ama, gittiğinizde pırıl pırıl yeni taptaze yapraklanmış bir bahçe sizi bekliyor olucak........
Ozaman kolları sıvayıp haydi iş başı, valla hocam bizim yaptığımız iyimi kötümü daha çözmüş değilim dün bahçede kendimi öldürüvermişim...
Sefasını sürmeden sonbahar geliyor ben hala bahçede debeleniyorum, ayrı yerlerde olunca iki iş çok zor...... İşte zev alınca katlanıyor insan bu yıl kararlıyım çok kendimi parçalamadan uğraşacağım diyorum, ama hayal......Sağlık olsunda biz yine uğraşalım birde ben başkası el attığı zaman hiç zevk almıyorum kendim yapıcam illaki.... Az kaldı hocam sizinde bahçenize güzel bitkilerinize kavuşmaya, tabi yorulmaya......
SEVGİLER SELAMLAR.......
Adalet Yağcı
01-04-2013, 19:31
...sizi çok iyi anlıyorum bahçenin uzak olması biraz sıkıntı oluyor ama, gittiğinizde pırıl pırıl yeni taptaze yapraklanmış bir bahçe sizi bekliyor olucak.
Hiç de öyle olmuyor alcen'ciğim, Pazar günü sabah erkenden bahçeye gittim, obrizyalar açmış, meyve ağaçları çiçeklenmiş, ağaç şakayığın üzeri tomucuk dolu ha bu gün ha yarın açacak.
Hemen bahçeyi bir kolaçan ettim, her yer üç karış yeşil halı serilmiş gibi, otların temizlenmesi lazım ki toprak bellensin.
Pek çok değerli bitkim saksılarda telef oluyor diye ilk işim onları yere almak olsun dedim ve işe koyuldum.
Ne yemek ne su ne de dinlenme, akşam hava kararmadan da dönmek istiyorum, önce saksıları geçireceğim yerin otunu temizledim, sonra yaş toprağı bir güzel belledim :)
Ardından kocaman gübre çuvallarını sürüye sürüye taşıdım, uygun yerlere çukurları açıp epeyce saksıyı boşalttım.
Ara sıra kendime hatırlatıyorum, "fotoğraf çekeceğim", ama iş bitmiyor.
Bu aşamada yardımcı çağırmak da istemiyorum, otu çöpü çiçeği bir birinden ayıramıyorlar, her şeyi çekip atıyorlar.
Kendime geldiğimde kımıldayacak halim kalmamıştı, güneş batmak üzereydi.
Acele hazırlandım, dönüş yoluna koyuldum.
Epeyce sonra aklıma geldi, ah...! hiç fotoğraf çekmedim :(
Ama, bahçem elimin altında olsaydı, her gün biraz biraz çalışır bu kadar yorulmazdım, hem de elim hep üzerlerinde olurdu.
Diyeceğim o ki, uzak bahçeler zor be alcen, çok zor, Orhan bey'i anlıyorum ben :(
Adalet Yağcı
01-04-2013, 19:35
Kendi derdimi anlatmaktan yazmayı unutmuşum :)
Cymbidium, anemonlar ve kamelyana bayıldım canım.
Orhan Özbilgiç
01-04-2013, 20:44
... ağaç şakayığın üzeri tomucuk dolu ha bu gün ha yarın açacak...
Haydaaaa...:p
Ağaç Şakayık dediniz, benimde aklıma düşürdünüz.:confused:
Sevgili Alcen'de görüp özenmiş ve Büyükdere Fidanlığı'nda bulunca, dünya para verip, güya sarı renk çiçeklisini almıştım. Şubatta gitmeden kargoya verip gönderdim. Gidincede dikmiştim.
Mart başında sürgünler vermeye başlamıştı. Ancak tomurcuk falan yoktu. Eğer varsa, şimdilerde belirginleşmiştir. Gerçekten sarı mı? Merak ediyorum.
Neyse öğrenmenin bir yolunu arayacağım artık.:p
Adalet Yağcı
01-04-2013, 21:09
Ağaç şakayıkların tam zamanı Orhan bey, sürprizlere hazırlıklı olun :)
Yalova gezisinde orkide almak istediğimi duyunca, evdeki kıskançlığından açmaya karar verdi.......
Sayın Alcen
Orkidenizin çiçeklerini açınca muhteşem olmuş eliniz emeklerinize sağlık.
Saygı ve selamlar
Çukulata sarmaşığı salkım saçak açıyor...........
Sevgili adaleyciğim, ****** içinde oturmaya benzemiyor inan her bahçeye gittiğimde belimi tutamaz oluyorum. Ben sizi anlamaz olurmuyum çok iyi anlıyorum nekadar yorulduğunuzu biliyorum hergün gidiyorum hergün aynı iş bitmiyor.... Birtarafın otunu temizlerken arkamdakiler büyüyor işte o güzel bahçeler durup dururken olmuyor...........
Çok yorulmuşsun ama epey iş çıkarmışsın nerden başlıyacağını sapıtmışsındır, sağlık olsunda yorulalım yapabildiğimiz kadar....
Çooooooooook öpüyorum canım.........
Orhan hocam belki şakayıklara yetişebilirsiniz çünki daha tam açmadılar tomurcuk süreside baya uzun oluyor......Artık şansınıza inşallah yetişirsiniz....
Selamlar sevgiler.......
Sevgili adneser,
Çok teşekkür ederim şimdi tamamen açtılar.......
Sevgiler selamlar.......
Orhan Özbilgiç
01-04-2013, 22:33
Orhan hocam belki şakayıklara yetişebilirsiniz çünki daha tam açmadılar tomurcuk süreside baya uzun oluyor......Artık şansınıza inşallah yetişirsiniz....
Selamlar sevgiler.......
Ağzınıza sağlık! Beni iyiden rahatlattınız.:D
Bir saattir sizin bahçe sayfanızda geçen nisan-mayıs aylarına mı bakmadım. Google'dan Ağaç ve çalı şakayık diye mi bakmadım.
Genellikle nisan ortalarında açmaya başlıyorlar, haziran ortasında bitmiş oluyor. Sadece Adalet Hanım'ın bahçesindeki beyaz çiçeklisi nisan başında çiçekleniyor.
Benim soğanlılardan ikisi mayıs sonlarında çiçeklenmişlerdi. Diğer ikisi geçen yıl çiçeklenmemişlerdi.(İlk yıllarıydı!)
İnşallah bu yıl götürdüğüm odunsu gövdeli çalı şakayık, Adalet Hanım'ınkilere özenip erken açmaz.:D
Tekrar teşekkürler.
Ağaçların tomurcukları irileşti fakat yumrulu olanların daha çok minik, havalar soğuk gittiği için hemen açamazlar..
Sevgiler selamlar........
almanyalı
01-04-2013, 23:18
merhaba,
Sevgili alcen, ne güzel bir bahçeniz var elinize emeğinize sağlık.
Çikolata sarmaşığınız çok güzel maşallah, hayran kaldım doğrusu.
Kışın korumaya aldınız mı? bende edinmek istiyorum fakat bahçede kışı atlatır mı bilemiyorum.
bir tane çiçeğinın yakından resmini de eklermisiniz rica etsem.
sevgilerimle
Sevgili almanyalı kışa dayanıklı, yakından bir resmi olacaktı sayfalarda ama hangisinde bilmiyorum bakar söylerim size, teşekkür ederim...
Sevgilerimle....
Şakayıklarım şakımaya başladı........
Obrezyalarda şölende............
Havuz kenarlarıda faliyette, yabani agujalarım açıyor.......
Anemonlar açmaya devam ediyor...........
Astilbelerde topraktan başını uzattı, inşallah çiçeklerinide görürüm........
Papatyanın sarısıda ayrı bir güzel........
İlksen abla ben geldim, annem bana iyi bakabilmişmi.....
İlksencim teşekkür ederim canım bu güzelliği bana yaşattığın için.......
neslihan0602
08-04-2013, 22:25
Sevgili alcen,ellerinize gönlünüze sağlık,ne güzel renkler bunlar... Yazı düşünemiyorum,bahçe bir şölene dönüşecek eminim..
Sevgili alcen hepsi de harika görünüyor. Yalnız çukulata sarmaşığına bayıldım. Nasıl güzel büyümüş. Bol bol çiçek açmış. Kokusu varmı. Ellerine sağlık . Ben de yetiştirmek istiyorum. Bizim iklime uygun galiba..
ayhan219
12-04-2013, 08:38
Gerçekten harika
ben en çok mor salkıma bayıldım
ellerinize sağlık ne güzel yeşil bir bahçe oluşmuş
ne de güzel kokuları vardır şimdi kimbilir...
İlksen abla ben geldim, annem bana iyi bakabilmişmi.....
İlksencim teşekkür ederim canım bu güzelliği bana yaşattığın için.......
Sevgili alcen,
Aşkın gözyaşları değil mi o ? Ne kadar güzel çiçek açmış. Bizde de var bundan ama çiçek açtığı yok. Yaz kış dışarıda mı bıraktın ?
Kamelya, mor salkım, çukulata sarmaşığı ve sarı orkide hepsi harika...
Senin elinde bu bitkilere bir şeyler oluyor...
Sevgiler
KAPTANzst
12-04-2013, 09:21
Güzel bahçe çiçekler daha güzel..
Şakayıklarınız çiçek açmış , kıskandım. Bizimkilerde yeni tomurcuklar görünmeye başladı.
Bol çiçekli güzel günler dilerim.
:eek: :eek: Bak bak doyamıyor insan, bahar geldi hoş geldi.. :) ;)
Harikalar ellerinize sağlık .:D
Sevgili KAPPTANzst,
Sevgili sudenurcum,
Sevgili olcim çok teşekkürler ederim sağolun, daha gözel olsun diye çalışmalara devam ediyorum...
Sevgilerimle........
Sevgili Neslihan, sevgili gülsu, sevgili ayhan219, Sevgli syuksek bahçeme hoş geldiniz sefalar getirdiniz.......Bu aralar bahçe çalışmaları çok yoğun gidiyor, bir yandan temizlik bir yandan gübreleme biryandan tohum ekme sebze çiçek duracak hiç vakit yok.....
Fakat emekler inkar edilmiyor karşılığını veriyor, heryer mis gibi bahar havası bir başka..Semacım benim binlerin annesinin yavrusundan alırsın yaşı dolmadan açar canım merak etme..... Hepinize çoook teşekkürler ederim sevgiler selamlar........
neslihan0602
14-04-2013, 22:26
'Ultra beğen','Bayıl' ikonları yok maalesef... gezdiğim en güzel, en özenli bahçelerden biri.. Elleriniz dert görmesin, görsel bir ziyafet yaşadım..
Çok teşekkür ederim gözel sözlerinize Neslihan hanım, böyle sözler duyunca daha gayrete geliyorum yakında güzel fotolar olacak.....
sevgiler.........
rhepsag67
15-04-2013, 14:19
Bahçenin herbir köşesi birbirinden güzel. Böylesine güzel ve itinalı bahçeleriniz sayesinde bizlerde seyrederek işyeri yorgunluğumuzu, stresimizi bir nebze de olsa atmış oluyoruz. Ellerinize, emeklerinize sağlık.
Sağlıcakla kalın...
Selam ve Sevgilerimle...
Sevgili rhepsag fotoğraf makinemin kablosunu kaybettim resim koyamıyorum bu aralar, bahçe engüzel zamanlarını yaşarken birden kış geri döndü tabi açan çiçeklerim hepsi bozuşacak yağmurdan sanırım.......
Ama tabi arkadan gelenler moralimi düzeltecek eminim, havalar düzelince bekliyorum canım çapa yapmaya........
SEVGİLEEER......
Bu arada geçen yıl yolladığın leylak tuttu canım.........
Elimde hazır olan birkaç saksı çiçeğim............
Kışında bunlarla idare ettim......
Sardunyanında güzelliği çok başka...........
YeniGine
16-04-2013, 23:31
Sevgili alcen; maşallah, hem ördünüz, hem de işlediniz yani?..
Sardunyanız gül sardunya sanırım, kendisi de rengi de çok güzel. Ellerinize sağlık.
Kışında bunlarla idare ettim......
...derken sen mi işledin yoksa ?
Evet arkadaşlar kendim işledim, daha menekşelere işledim..........
Bu çiçeklerin yapraklarını beğenip yurt dışından almıştım, kırmızı yapraklısını Yalova toplantısında görmüştüm ismini bilmiyorum....
Bu yıl clematis montana evin üstüne çıktı artık, oralarda arzı endam ediyor.........
Yaprak güzelleri bu yıl pek güzel değiller belki güzellerini buluruz...
Bu gülü çok budanmış sevmiyorum, yakında gelinliğini giyecek inşallah........
Alt bahçedeki montana bu yıl üst bahçedekini geçti.........
Çukalata sarmaşığı iyice coştu çiçekleride hala açmakla meşkul......
Çok azğında olsa Cezayir menekşesini seviyorum.........
Biraz değişik, karma..........
Bu çiçeklerin yapraklarını beğenip yurt dışından almıştım, kırmızı yapraklısını Yalova toplantısında görmüştüm ismini bilmiyorum....
İsmi heucera:) Sefan olsun:))
İsimleri aklımda tutamıyorum arkadaşım, sağolasın.........
dağçiçeği
19-04-2013, 19:09
Sevgili Alcen bahçen yine muhteşem . O kadar güzel kareler eklemişsin ki. Kışın yaptığın güzellikler de ayrı bir güzel. Ellerine sağlık.
Sevgili dağçiçeği
Bugün alcan bahcedeydim, süper süper herşey. Yağmur canını sıkmış arkadaşımın ama, görsel ziyafet oldu gönlümüze.
Sebze bahçesi işini hallatsin arkadaşım, bayılacağız görüntülere:)
Fotoğraf çekmeyi unutmuşum:( Bitkilere bakmaktan aklıma gelmemiş ki:)
Güzel arkadaşlarım dağçiçeği ve cemocum,
Hoş gelmişiniz sefalar getirmişiniz bahçeye köye bekliyorum yardıma sık sık öpüyorum ikinizide.........
Falox, çok sevdim bu çiçeği baya neşeli bir bitki..........
Bahçemi yağmurdan toparlıyamadığım için genel resim koyamıyorum....
En çok astilbeleri yaşattığıma seviniyorum..........
dağçiçeği
19-04-2013, 22:05
Sevgili Alcen her zaman yardıma hazırım. Zaten bahçivanlık kursunu kaçırdım. Ustalardan bir şeyler öğrenirim bu vesile ile.
Bahçen genelini göstermese de her haliyle yeterince güzel. Cemo bile resim çekmeyi unuttuysa düşün artık. :)
Bu arada sormadan edemedim o dut yediveren cinsten mi ? Yoksa erkenci mi. Bence senin elinde bitkiler ne yapsak ta kendimizi göstersek diye mevsimleri şaşırıyorlar. Dut ta aynen böyle olmuş :)
Sevgili dağ çiçeği, gerçekten yağmur çamur bahçede çalışamadım azıcık derleyip toplamak istiyor dağınık resim çekmeyi sevmiyorum......
Havalar azıcık ısınsa çok güzel olacak, dut yediveren diye biliyorum bu yıl birde meyve dikme hevesi geldi heryer meyve oldu........
Sebzeler başlamadan çiçeklerin bakım işlerini bitirmek istiyorum, çok işim var çooooooook.
Sevgiler selamlar canım......
Böyle çiçeği olan beğonya ilk defa gördüm, hemen aldım........
Beyaz çiçeklerin bulunduğu bir köşe..........
Begonya gerçekten müthiş açmış ben de olsam alırdım. :D
Bahçede her açan bitkiyi paylaşmak istiyorum.........
Kızlarım çok mutlular, kış boyu kulübelerinde birkerebile yatıramadım........
Bahçe yeşerip renklenince, benimde yoğunluğum gidiveriyor.........
Montana klematisin en hırslısı, çatıya tırmandı........
Tabi baklalarım bezelyelerim ve çileklerimide ihmal etmiyorum..........
Kardeşimin bahçesinden.........
YeniGine
22-04-2013, 00:48
Sevgili alcen; her zamanki gibi herşey hâlâ mükemmel... Ellerinize sağlık. Çok güzeller çok. Maşallah...
Sevgili alcen,
Ereğli'de kaç gündür güneşi göremiyoruz, şimdi anladım senin bahçende saklanmış galiba :)
Sabahın bu saatinde içim ışıdı.. Bahçen ne güzel olmuş..Clematisler harika açmış yine...
Ben 2. clematis denememi balkonda yapıyorum bakalım ne kadar başarılı olacağım...
İlkini hatırlarsın birlikte almıştık Yalova'dan. Dikili'de başarılı olmadı, sıcaktan kavruldu...İzmirliler nasıl başarıyorlar clematis yetiştirmeyi bravo doğrusu...
Beyaz bank yeni galiba, bahçende gördüğümü hatırlamıyorum, çok güzelmiş...
Senin bahçene beyazlar çok yakışıyor zaten...
Kardeşinin bahçesi de çok güzel görünüyor, burası da Balı köyümü ? Demek aile boyu yetenekli ve sanatçı ruhlusunuz sevgili arkadaşım...
Sevgiler
Sevgili sema, benim bahçe vallaha güneş falan saklamıyor burası buz gibi azıcık ısınsak rahat çalışacağız bahçelerde gariban çiçeklerim kendi kendine mücadele veriyor......
Bank yeni değil onlar ahşaptı ben onlara makyaj yaptıp beyazladı canım......
Abimin bahçeside köyde sizi götürürüm geldiğinizde sora bizim bahçelere uğramazsınız, bahçesinin herşeyini kendi yapıyor gelinde çiçeklere çok meraklı......
Köseağzına sukulent ekmeye giderken uğrarız orayada canım çoooooook öpüldün......
Selamla sevgiler .........
Bu gün kardeşcimin yolladığı alaca yapraklı sakız sardunyalarım.......
Bahçendeki clematisler ve diğer çiçekler çok güzel gelişmiş, ellerine sağlık arkadaşım..:)
Begonyanın çiçeği de farklı, güle güle büyüt..
Kardeşten gelen sardunyanın yaprakları kokuyor mu merak ettim.
Sağlıkla, huzurla vakit geçirmek nasip olsun, sevgiler..;)
Sevgili ferihacım, hoş geldin canım, bahçeler yavaş yavaş neşelenmeye başladı canım..
Sardunyanın yapraklarını koklamak hiç aklıma gelmedi yarın ilk iş koklıyacağım, senin terasta kimbilir nasıl olmuştur güzelliğini tahmin ediyorum........
Sevgilerimi yolluyorum kucak dolusu..........
Bu gün sardunyalarımı ektim..........
Saksılarda çiçek istemiyordum, elimin çarptığı yer saksı oldu........
Bu gün bahçede temizlik yaptım, bikaç resim çekmek istedim üç dört fotodan sonra makinemin şarjı bitiverdi............
Bukadarcık çekebildim berrinciğimin yolladığı bitkilerimide ektim..........
Havuzu görünce dayanamadım herhalde su derinliği 50 cm var ideal olanı
Havuz etrafına siyaha yakın koyu kayrak taşı
Ayrıça ufak bir fıskıye havuz suyunu devamlı havalandıracak az yosun ve berrak su oluyor
Yakın plan havuz resimlerini beklerim
Yosun önlemek için kırılmamış mangal kömürü havuza atabilirsiniz
Selamlar
Sevgili ahmeter,
evet havuzun derinliği elli santimden daha fazla nilüferler derin olursa daha sağlıklı büyüyor.....Dediğiniz taşlardan buralarda bulmak çok zor, hatta bulamazsınız havuzda daha hiç yosunlanma olmadı fıskiye olursa çok iyi olur... Söylediklerinizi dikkate alacağım teşekkür ederim.......
Bu küpenin rengine bayıldım, görünce almadan duramadım...........
Bahçede genel görüntü alayım dedim ama, güneş okadar çoktuki pek iyi olmadı......
Alcencim,
Maket çok güzel, nasıl desem biraz senin havan var :)
Peruğu nerden buldun merak ettim...
Ayakkabılarına da bittim bu arada...
Klematis istediğim gibi açmayınca ben açtırdım........
Çiçekler yavaş yavaş açmaya başladı.........
Bahçemin en kıymetli çiçekleri kızlarım........
Semacım, ben o peruğu birde siyahını belçikadan aldım bu kızlar için......Ayakkabılarıda annemin bodrumunda bulmuştum yıllar önce canım........
rhepsag67
25-04-2013, 16:23
Bahçe yine ışıl ışıl, pırıl pırıl. Salıncaktaki sarı saçlı bayan da çok şeker olmuş.
Alt bahçeye inen merdivenin başındaki boş perforjeyi aşağıdaki gibi hayal ettim birden:)
395291
Sevgilerimle...
Canım, merdivenlerdeki tellerein dbine klematis, birde yediveren sarmaşık güller ektim yılın 9 ayı çiçek açıyor dediler........
Yani rheprağcım hayalindeki gibi olacak orası..........
Üçüde birertane açtı ama tourcukları çok var......
Anemonlar hala çiçek açıyor.........
dağçiçeği
28-04-2013, 19:23
Muhteşem muhteşem daha nasıl ifade etsem bilemedim. Ellerin dert görmesin canım Alcencim.
Bu gün bahçede birazcık yoruldum,
Karışık birkaç foto........
Taze taze yeni açanlar...........
Havalar ısındıkça çiçekler coşuyor........
Miyatür gleyörüm.......İsmini bilmediğim için ismini minik glöyör koyduk.........
Çiçekler açtıkça içim içim açılıyor.........
Kulübemin önü yakında rengarenk olıcak.......
Karışık ..........Hepsi taptaze.........
Muhteşem çok beğendim.evinizde çok güzel tam istediğim gibi .elinize sağlık çok çok güzel bahçeniz.
beyaz akasya
09-05-2013, 09:23
nilüfer havuzuna özellikle bayıldım :) elinize emeğinize sağlık :)
Bu yıl karışıp açıcaklar.........
Kampanunalar açmaya başladı.........
Sardunyalar küplerden sarkmaya başladı............
Yumrulu şakayıklarda tomurcuk çok ama çiçek yapısı güzel değil......
Bu klematisin çiçekleri çok büyük.....
Bu yıl karışıp açıcaklar.........
Sn. alcen; bahçenizin keyfini sağlıklı günlerde çıkarınız. Her şey çok güzel ve düzenli emeklerinize sağlık.
Clematisleriniz ayrı bir güzeller. Birde mavi olana bayıldım. MAŞALLAH
dağçiçeği
09-05-2013, 20:48
Sevgili Alcen her şey mükemmel görünüyor ama küpelilere hele ki hasekilerine bayıldııııım.
Şakayıklar ve kampanula çok iştahlı açıyorlar........
Klematislerden açanlar..........
Bu bahçeye bir daha girermiyimmmm...?? Kaalbim çatlayacaktı ,güzelliklerdenn..Neredeyse zamansız mefta olacaktımm ,güzel arkadaşım yaaa....:)))
Nereye bakacağımı şaşırdım...Resimlerden bu kadar heyecanlandım: İyi ki yakınlarımda değil bu bahçe..... Tehlikeli.....Gezilmeeezzzz...:)))
Bu bahçeye bir daha girermiyimmmm...?? Kaalbim çatlayacaktı ,güzelliklerdenn..Neredeyse zamansız mefta olacaktımm ,güzel arkadaşım yaaa....:)))
Nereye bakacağımı şaşırdım...Resimlerden bu kadar heyecanlandım: İyi ki yakınlarımda değil bu bahçe..... Tehlikeli.....Gezilmeeezzzz...:)))
Allah korusun Berrin abla dur ne meftası. :) Daha ne güzellikler göreceğiz. Bu Clematisler sizden başka kimsede var mı Alcen Hanım. Dikkat edin yürümesinler. :D
Ellerinize sağlık müthiş açmışlar. Geçen mesajlarınızda bir tanesini zorla açtırmıştınız bunlar da korkmuşlar mı ne? :)
Canım berrincim, sağğol güzel arkadaşım ben senin bahçene hayranım esas güzel gözle baktığın için güzel geliyor.....
Teşekkür ederim canım arkadaşım........
Sevgili hdoğan bu klematislerden köyde başka yerde yok ama ereğlide cemo arkadaşımda var.....
Açtırmaya çalıştırdıklarım hala açmadılar tomurcuktalar inşallah bir haftaya kadar açarlar, arada yürüyen çiçeklerim oluyor ama görmemezlikten geliyorum.....
Sağlıcakla kalın sevgiler.........
Yalova gezisi hatırası şebboylarım.......
Bu gün çok güzel bir gün geçirdik,sevgili tturt eşi nilgün ve yakışıklı egemiz eregliye ziyaretimize geldiler bizi çok mutlu ettiler.......
Önce cemonun bahçesine gittik..........
Cemoda kahvaltımızı yaptık, bitkileri dolaştıktan sora bizim bahçeye gittik.....Biraz oturup serinledikten bitkileri inceledikten sonra köseağzına indik,Orada akşam yemeğimizi deniz kenarında yedik ve geri dönüş saati geliverdi......Günün nasıl geçtiğini anlamadan bitiverdi ve arkadaşlarımızı hafif bir burukluk içerisinde yolcu ettik........
Sevgili alcen, güzel bahçende dolaşmak çok keyifli oldu.
Clematislere, küpe çiçeklerine bayıldım. Her tarafta apayrı bir güzellik var. Dediğin gibi uğraşmadan olmuyor bunlar. Yoruluyoruz ama güzellikleri gördükçe de değiyor bu yorgunluğa değil mi?
Sağlıkla, huzurla doya doya tadını çıkar arkadaşım.
Sevgili güler ablacım,
sayfama hoş geldin safalar getirdin, bu yıl çok bahçemle ilgilenemedim eşim rahatsızdı ama bahçem beni mutlu etmek için baya çabaladı.......
Uğraşmayınca olmuyor tabi şimdi tadını çıkarma zamanı ama sebzeler başladı bu gün domates fidelerimi daha yeni ekeceğim inşallah.....
Çoooooookkkk çoooooooookk öpüyorum kendine iyi bak canım..........
Bahçenizi gezdim girdiğim kapıyı kaybettim .bana yardımcı olurmusunuz
Hepsi fevkalade tebrikler iyi günler
Sevgili ahmeter, keşke ben evdeyken gezseydiniz biraz karışık gelmiş olabilir aslında çok dolaşık değil yollar, ama ziyaretinize çok sevindim, sizler kadar olamayız tabi çok yolumuz var çok. Sağolun varolun herzaman beklerim sevgiler saygılar.......
Yeni açan şakayıklarım, taze taze bu clematiside bu yıl ektim kırmızı diye almıştım ilk çiçeklerini açtı.......
Küpelilerde faliyette, fideden yetiştirdiklerim daha gelişemediler ...........
merhaba sevgili alcen.bahçenizi gezme imkanım yeni oldu.herşey mükemmel.geçen yıl kayınvalidenizden aldığınız sarkan begonyalarınıza bayıldım dersem yalan olmaz.Geçen yıl bende de vardı o kadar güzeldiler ki.Altı saksı begonyam birden kurudu malesef:( Ankara'da gezmediğim sera kalmadı bir türlü bulamadım.İnşallah sizinkilere birşey olmamıştır.Güle güle büyütün bütün bitkilerinizi...
Dün sevgili Cemo'nun bahçe sayfasında Cumartesi günü Ereğli ziyaretimizi anlatmış ve fotoğraflar eklemiştim. Bugün de Ereğli gezimizin 2. Bahçesindeki misafirliğimzden bahsedeceğim.
Sevgili Alcen sana ve sevgili eşine çok teşekkür ediyoruz. Eşinin hastalık telaşı arasında bizlerle tüm gün ilgilenme inceliği gösterdiniz. Yüksel bey hastalığına rağmen bizlerle ilgilendi. Hele Ege Yüksel amcasının yanından omzundan hiç ayrılmadı. Eşinizde Ege ile çok ilgilendi sağolsun. Yüksel Bey'e bir torun gerekiyor artık :)
Sevgili Alcen bu sene bahçesi ile çok ilgilenemediğini söylesede bahçesi Ereğli'de adeta saklı bir cennet. Bahçeye ilk girişimizde hemen Erik ağacından erik yemeye başladım.
Bahçede sohbet çok güzeldi. Çekebildiğim kadar fotoğraf çektim. Birazdan eklemeye başlayacağım. Sevgili Alcen'e bahçesi yetmemiş sebze bahçesi için yan tarafta bir yer almış burada da sebzelerini yetiştirmeye başlamış.
Sevgili Alcen 5 sokak köpeğinede ev sahipliği yapıyor onlara bakıyor. Bu köpeklerden iki tanesi de bize ev sahipliği yaptı.
Hem sevgili Cemo'nun hemde Sevgili Alcen'in bahçesinde çok çeşit var. Sevgili Alcen'den de ganimetlerimizi alıp, hep birlikte Köseağzına gittik. Orada yemek yiyip sohbet ettik. Sevgili Cemo'nun bahçesinden de dönüşte ganimetlerimizi aldıktan sonra bize Ereğlinin içine kadar eşlik ederek yolcu ettiler.
Sizlere çok teşekkür ediyoruz. Sizler gibi değerli dostlarımız olduğu için çok mutluyuz.
Sevgili Alcen'in bahçesinden fotoğraflara Ege ve Yüksel amcası ile başlayalım. Keyifli sohbetlerin yakalanmış bir anı ile devam edelim.
407622
407623
407624
Sevgili Alcen'in bahçesinden fotoğraflar.
407630
407626
407627
407628
407629
407631
407632
407633
407634
407635
407636
407637
407638
407639
407640
407641
407642
407643
407644
407645
407646
407647
407648
407649
407650
407652
407653
407654
407655
407656
Sevgili Alcen'in bahçesinden de son fotoğraflarımız clematislerden.
407657
407658
407659
407660
407661
Sevgili tturt,
bizi gelmekle çok mutlu ettiniz hele hazır resimler yüklenmesi sayfaya ne güzel oluyormuş çok teşekkürler arkadaşım........
Sevgili Nilgüne ve göz bebeğimiz egeye selamlar çok öptüğümü iletin lütfen, yükselinde çok selamları var.....
Herzaman bekliyoruz sevgiler.........
Sevgili Alcen'in bahçesinden de son fotoğraflarımız clematislerden.
407657
407658
407659
407660
407661
Harika fotoğraflar.
2. ve 4. fotoğraftaki clematislerin isimleri nedir acaba?
Sevgili uzman16 ,
çok teşekkür ederim isimlerini bilmiyorum........
Clematisler şölene devam ediyor.......
Sukulentlerde sevenler için.........
Yeni açanklematis..........
Bir türlü tam açamadı.........
Taze yeni çiçekler.......
YeniGine
04-06-2013, 02:12
Clematisler şölene devam ediyor.......
Sevgili alcen tabi ki bahçen her zamanki gibi harika. Ellerine gönlüne sağlık. Sevgili alcen bu begonyaya ne yapıyorsun? Benim bir tanecik begonyam 2 ay kadar önce bir mantar oldu ilaçladım, :( ne yazık ki hâlâ kendine gelemedi. Tamam üzerinde güzel çiçekleri var fakat yapraklar yok denecek kadar az. Önerilerine bekliyorum inşallah!..
Sevgili yeniğine,
hoş geldin canım benim çiçeklere özel yaptığım bir şey yok...Sadece topraklarını güzel olsun istediğim için orman çürüntüsü ve koyun gübresini karıştırıp bitkileri öyle ekiyorum....
Sevgiler selamlar.........
Astilbeler açmaya başladı.......
Memleketimdende birkaç foto...........
edelvays58
06-06-2013, 22:30
Bahçeniz harika. Emeğinize ve yüreğinize sağlık . Clematislerinize bayıldım. Çok çiçek açmışlar. Kaç yıllıklar acaba?. Bir de 944 nolu mesajdaki pembe çiçeğin adı ne? Çok güzel.
Toprağınızın çürüntü olduğunu yazmışsınız. Nereden alıyorsunuz? Sanırım dağdaki yaşlı ağaçların altından.
Sevgili edelvays58,
Klematislerin bazıları üç yıllık bazıları bir yıllık, pembe çiçeği berrinb nin hediyesi ismini hatırlıyamadım teşekkürler selamlar.........
Sayın alcen,
Çiçekleriniz coşmuş durumda pembe çöpleme çiçeğiniz astibelbeler çok güzel ellerinize sağlık.
Çiçekleriniz emeğinizin karşılığını ne güzel veriyor. Nazar boncuğu lazım bahçenize :)
Sn.alcen merhaba,
Yeşil-morlu kolyozunuzu nereden tedarik ettiniz?
Saygılar.
Bu sukulentin çiçeği harika açtı......
Geçen yıl ektiğim küpeliler daha yeni açmaya başladılar....
Sevgili kelebek, kolyozlarımı buradaki çiçekçim getirdi, zannederim yalovadan getiriyorlar.....
Camlarımda açtırdığım güllerim........
Geçen yıl ektiğim küpeliler daha yeni açmaya başladılar....
Sn.alcen. Enson karedeki sukullentin adı nedir acaba.
Teşekkurler
sevgili sevgice, sorduğunuz sukulentin ismini maalesef bilmiyorum.......
Güzel küpeciklerim........
Selehattin 67
29-06-2013, 21:56
hemşerim harikalar yaratmışsın yine memleketimden manzaralar tüm site sakinlerine gitsin karadenizin güzelliğini herkes görsün selamlar saygılar daima YEŞİL VE MAVİ İLE KALIN
Selehattin 67
29-06-2013, 21:58
ha bu arada diğer hamşerimede görüşürsen çok selam söyle [ cemo ] ben uzun süredir siteden uzak kalıyorum
Sevgili seleattin 67,
Kardeşim bende merak ediyordum sizi uzun zamandır göremeyince.. İnşallah yaramaz bir şey yoktur, çok sağolasın cemoya selamlarını iletirim fırsat buldukça uğra selamlar........
Bu gün bahçede makine elimden düşmedi.........
Bu gün bahçede makine elimden düşmedi.........
Alcencim, ne zamandir siteye pek ugrayamiyordum. Bu fotolari gorunce sizleri ve bahceyi ne kadar ozledigimi hissettim. Bu mesajda ki hostadan sonra gelen 3.fotoda ki kirmizi sahane cicek nedir?sevgiler
Semacım,
hoş geldin canım bende seni özledim gelde bahçede bir kahve içelim canım, kırmızı çiçeğin adını bilmiyorum soğanlı bir bitki biliyorsun hiç isim takıntım yoktur ...Zaten aklımdada tutamıyorum sökeriz soğanlarından sana......
Çok öpüyorum sevgiler..........
Adalet Yağcı
11-07-2013, 21:14
Canım alcen'ciğim;
Cemo ile sen beni delirtmeye kararlısınız anlaşılan.
Bu ne kardeşim, her bitki mi bu kadar güzel olur, ne yapıyorsun bunlara efsunluyor musun yoksa.
Öyle bir şey yapıyorsan bi zahmet benim bahçeye de üfleyiver ara sıra :)
Vallahi dilim tutuldu, mükemmel bir bahçe oldu.
Artık ıcık cıcık yapma ne olur, bu hali çok güzel.
Şu astilbeleri rengarenk nereden buldun?
Akşam saatlerinde bir kaç poz fotoğraflarını çekip Astilbe (http://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/15324.htm) başlığına yüklersen çok sevinirim.
Bendeki tek kök(Jineop göndermişti)pembe kurudu.
Bir de affına sığınarak bir öneride bulunacağım;
Fotoğrafları sabah çok erken saatlerde çek ya da akşam hava kararmadan 45 dk. önce.
Çok daha canlı görünecekler.
Bir gün canlı canlı bu bahçeyi görmek umudu ile.
Öpüyorum.
Adaletcim canım sağol bitanem, aslında bu yıl bahçemle pek ilgilenemedim yükselin rahatsızlığı nedeniyle.....
Gittim suladım geldim allah bana acıdı çiçeklerim bozulmadan büyüdü,resim konusunda haklısın fırsat buldukça gittiğim için rasgele çektim mecburen.....
Astilbeleri belçikadan aldım canım rengarenk, ama şimdi çiçekleri bozuldu çeksemde sadece yaprak, sen benim sayfadan alıpta astilbe sayfasına yükleyebilirsen yükleyiver çünki ben beceremiyorum canım...
Seni çok özledim, selamlar sevgiler çooooooook öptüm bitanem........
Hızımı alamadım.........
Zaten almaman gerekir. Alma da bizleri bu güzelliklerden mahrum etme. ;)
Ellerine sağlık, herşey yerli yerinde ve çok güzel.
Hostadan sonra yüklediğin çiçeğin adı crocosmia, bahçesi geniş olanlar mutlaka birkaç kökü bir arada ekmeliler. Salkım salkım çiçekleri ile çok güzel görüntü verirler.
Canım güler ablacım,
beni böyle hızlandıran sizin bahçeleriniz oldu, gördükçe içim açıldı birşeyler yapmaya çalıştım çiçeğin ismi için çok teşekkürler ederim....
Sevgilerimi yolluyor çoooook öpüyorum......
30 Ağustos Zafer Bayramında Ereğli agaclar grubu olarak Köse ağzında keyifli bir kahvaltı buluşması yaptık.
Kahvaltı sonrasında sevgili Alcenimiz bizi abisinin evine davet etti, domates ve incir hasatı yaptık. Sana ve senin gibi canayakın ve cömert abine ve geline tekrar teşekkürler...
soldan sağa
Syuksek, Cemo, Zekiye, Alcen, Gelin, Deniz, Rhepsağ67, Sonic
Canım arkadaşlarım, sizden sonra köse ağzına gidip sukulentlerin diplerini temizledim bahçeden muz söküp muzları ektim.......
Birde unutmadan yazayım kahvaltıda yediğimiz kazığı söylemeyi unutmadan söyledim kaptana sizleri yeniden telafi etmek için çağırdı ve hesabı geldiğinizde benden başkasına ödemeyin deyip, çok üzüldü..........
Bahçe sayfama nezamandır resim yükliyemiyorum makinemi bozdum, telefonum çok güzel resim çekiyor ama ondaki resimleride buraya yükliyemiyorum.......
Hepinizi seviyorum...........
Denemek için yükledim............
Fotolar düz ama neden yamuk çıkıyor anlayamadım...........
Neden yan çıkıyor bir bilen varmı..........
altintasna
19-10-2013, 18:35
Ne güzel bitkiler, ne güzel çiçekler var şu dünyada. Fotoğraflar için teşekkürler Sayın alcen. =)
Alcen, hibiscus yağmurda çiçeklerini kararttı benim. Güneş acınca yeni tomurcuklar güzel açıyor. Yağmurdan hepsi birden acamadı ki, şöyle pespembe olsun ağaç:(
Teşekkürler, ya anlıyamıyorum b u resimler düz ama niye yan oluyor nasıl düzelticem sen biliyormusun cemo.......
Bunları yağmurdan hemen önce çekmiştim...........
bakalım bu nasıl düzmü.........
Evet sonunda başardım.........
Kendi kendine büyüyen sedum.........
Sukulentler kızarınca daha bir güzel oluyor..........
birtanecik
19-10-2013, 23:28
Merhaba yaprak güzelini şimdi çelik alıp diksem tutar mı? Ayrıca herşey fevkaledenin fevkinde.
Tutar zannediyorum........
helin-123
20-10-2013, 01:15
sevgili alcen çiçekleriniz o kadar canlıki ellerinize sağlık, ayrıca kendi kendine büyüyen sedum da çok güzeller iyi geceler
YeniGine
20-10-2013, 01:16
Sevgili alcen, kendi kendine büyüyen seduma maşallah... Ne kadar güzel olmuş!.. Çok güzel görünüyor...
Birkaç değişik açan çiçeklerden..........
Bunlar kadar güzel çiçek görmedim, bütün yaz boyu sürekli çiçekteler fotoları yeni çektim........
Birtanede sukulent ekliyelim........
Kapari, bu bitkiyi bozca adada çektim, çok dikkatimi çekti doğada kendi yetişiyor ve sayısız faydası olduğunu söylediler.......
YeniGine
20-10-2013, 01:39
448578
Sevgili alcen, hâlâ tam olarak ismini bilmiyorum fakat benimde komşumun bahçesinde vardı, kurudu gitti. Ve gerçekten çok güzel bir çiçek idi, ne istedi de ben sağlayamadım acaba?
Bunlar kadar güzel çiçek görmedim, bütün yaz boyu sürekli çiçekteler fotoları yeni çektim........
Alcen, bunları ne zaman buduyoruz:)) Senden aldığım çelikler tuttu.
Boşalan saksıları, bu güzelle doldurmamız gerek:)
Toprak hazırlayıp bahcede ucacağım bugün.:dilli:
O kendi büyüyen sedum varya çok arsız heryeri sarıyor dikkat et. Yolmaktan bıktım onu.:eek:
Sevgili yeniğine,
bu bitki tam güneş sevmiyor alacalı güneşte duruyor toprağı kurudukça su veriyorum başşkada bakımı yok.........
Cemocum, sen nezaman dersen budarız bende çelik yapmadım daha üç rengindende bolca çelik yapabiliriz.........
Kapari, bu bitkiyi bozca adada çektim, çok dikkatimi çekti doğada kendi yetişiyor ve sayısız faydası olduğunu söylediler.......
Çok arsız 2. katta ev çatlaklarında bile yetişiyor nasıl yaşayabiliyor hayret bir şey. Bu kırmızı kendi çiçekleri mi, bizim burada gördüklerim daha çok beyaz renk ağırlıktaydı.
Evet kırmızı kendi karpuzunun açılmış hali,çiçekleri uçuk eflatunla beyaz karışımı sevgili
h doğan........
Pembe acem borusu.........
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.