Bağlan

View Full Version : Bugün ne pişirelim?

Sayfalar : [1] 2 3 4 5 6

İklimsiz
17-03-2008, 13:54
Forum dostlarıma bir danışayım dedim. Evde iki genç, birinin yediğini biri yemez, ne pişireceğimi bilemiyorum:(

tijeen
20-03-2008, 10:16
Günaydın hanımlarr
Bu gün bende kıymalı kabak dolması yapacağım ,içinden çıkan kabakları da değerlendirip mücver ,yanınada bir tarhana çorbası ekledim mi akşam ziyafet var demekdir. kikikiik

İklimsiz
22-03-2008, 13:49
Dün, pazarda brüksel lahanası görünce hemen aldım. Lahanaları kesmeden kapuska gibi pişirdim. Gençler dershaneden geldiklerinde kıyamet kopacak biliyorum, ama hergün hergün et, tavuk, börek olmaz değil mi;)

Sebahattin Sargın
22-03-2008, 14:32
Bu konuyu hergün takip ediyorum, yahu bizleri nasıl gösteriyorsunuz öyle. Yeşil yemeyi sevmeyen mız mız çocuklarız sanki ;) Ben brokoliyi çok severim, annem ilk önce haşlar brokolileri sonra üzerine sirke, zeytinyağı, salça sosu ve yoğurt dökerek servis yapar. Enfes oluyor ben çok severim. Ama insanın börekleri, köfteleri görüncede dayanamıyor ve yeşillikler 2. planda kalıyor :D

berduray
22-03-2008, 14:36
Bu tarifin detayını annenize bir sorar mısınız? Salçayı kavuruyor mu? yoksa tüm malzemeyi sadece çırpıp öyle mi döküyor brokolinin üzerine?

İyice öğrenelim ,hemen deneyelim.

İklimsiz
22-03-2008, 14:38
Sebo'cuğum lafım sana değil kesinlikle, kendi beslediğim gençlere:D Bazen öyle zor durumda kalıyorum ki, ne pişireciğimi bilemiyorum. Başlığı açma nedenim de bu.

Haa bu akşam mecburen brüksel lahanası yiyecekler, suratlarını ekşiterek:D Gelecek sitemleri de biliyorum: Haftaiçi olsa anlarız, ama haftasonu evdeyken de bu pişirilmez ki canım:dilli:

Kulaklarımı kapatacağım :cool:

İklimsiz
22-03-2008, 14:40
Eminim Sebo'nun annesi brokoli sosu için salçayı kavuruyordur berduray.

Sebahattin Sargın
22-03-2008, 14:49
Sevgili Berduray;

Annem salçayı kavuruyor, malzemeleri teker teker haşlanmış brokolinin üzerine döküyor.

Güler Hanımcığım güç sizin elinizde, annem hep öyle der. "Bu evde ne pişirse yemek zorundasınız" der, bizde çok yaşa sultanım :D:D

Sevgiler ;)

berduray
22-03-2008, 15:02
Cevaplarınız için teşekkür ediyor, hemen mutfağa kayıyorum.

Oğuzhan
22-03-2008, 15:45
Dün, pazarda brüksel lahanası görünce hemen aldım. Lahanaları kesmeden kapuska gibi pişirdim. Gençler dershaneden geldiklerinde kıyamet kopacak biliyorum, ama hergün hergün et, tavuk, börek olmaz değil mi;)

Güler abla gençlere hak veriyorum.Tadı pek güzel olmuyor. :D

Oğuzhan
22-03-2008, 15:47
Oguzhan bey bu otu görürdüm ama ne olduğunu bilmezdim :)
tarifide kıymalı ıspanak kavurması gibi deyilmi

Evet aynı ama önce biraz haşlıyoruz. :)

Güler
29-03-2008, 18:36
Ne güzel bir başlık açılmış, yeni farkettim. Uzun uzun okuyup, notlar almalıyım. Sevgili limon sen duyma. Kendim için değil, torunlar ve eşim için yapmayı planladım mı demeliyim acaba?

papatyam
27-05-2008, 14:59
Ben geldim, yenek yapmayı ve yemeyi çok seviyorum, bu akşam patlıcan salatası yapacağım kaç gündür aklımda, markete gitmeye üşendiğimden yapamadım ama bu gün pazar var :) yanına da artık uydururum birşeyler :)

İklimsiz
27-05-2008, 15:02
Hımm, patlıcan salatası iyi fikir;)

Tesadüfe bakın bugün bizde de pazar var:D

papatyam
27-05-2008, 15:05
Çok güzel Sevgili İklimsiz, eh beraber gidelim bari ;)

Hmmm, yanına da makarna güzel gider değil mi?

İklimsiz
27-05-2008, 15:16
Tam ben düşünüyordum:p Domatesli makarna iyi gider.

Pazara beraber gidelim tabi, ne güzel olurdu:p

serder
31-05-2008, 00:00
Tavuk şiş Izgara

Tavuk budundan şiş yapacağınızı kasaba söylerseniz size hazırlayıp verecektir. Yanılmıyorsam adına incik deniyor. Sonrada ızgarada pişirin :)) Eğer tavuk seviyorsanız buna bayılacaksınız.

papatyam
01-07-2008, 15:29
Bu gün ne pişirelim, düşünüyorum düşünüyorum bir türlü karar veremedim.

berduray
01-07-2008, 15:34
Malzeme olarak ne var elinizde, belki yardımcı oluruz?

İklimsiz
01-07-2008, 16:29
Taze fasulye, domatesli pilav ve salata nasıl;)

Hem bugün pazarınız kuruldu, geçen sefer beraber alışveriş yapmıştık:D

papatyam
01-07-2008, 16:38
Güzel fikir, pilavı oğlum çok seviyor :) ama taze fasulye yi yeni yedik başka birşey bulmak lazım ;)

18:30 da pazarın girişinde buluşalım mı :p

papatyam
01-07-2008, 16:41
Berduray, pek birşey kalmadı pazara gideceğim katılmak istermisin.

papatyam
02-07-2008, 16:15
Zeytinyağlı biber dolması ve yoğurt ama yanına ne yapmalı :(

Ayşe
02-07-2008, 16:28
Bence dolmanın yanına etli veya sebzeli bir yemek yakışmaz.Çünkü dolma,her ikisini de ihtiva ediyor.En uygunu çorba diyorum.

papatyam
02-07-2008, 16:40
Evet en iyisi güzel bir süzme mercimek çorbası.

Bence dolmanın yanına etli veya sebzeli bir yemek yakışmaz.Çünkü dolma,her ikisini de ihtiva ediyor.En uygunu çorba diyorum.

Güler
11-07-2008, 16:29
Eşim, alınmasın diye sesim pek çıkmıyor, yoksa çoktan isyanları oynayacağım. Ama adamcağız sabahleyin sepetini alıp da yığınla kabakla eve gelirken yüzündeki ifadeyi bir görseniz '' bak ne güzel şeyler yetiştirdim'' der gibi. Ben de onu üzmeye kıyamıyorum.

papatyam
11-07-2008, 16:41
Ay canım ya kıyamam ben olsam bende yerdim :)

zeonka
11-07-2008, 16:46
Sevgili Güler hanım insanın kendi yetişdirdiği sebzeleri yemesi kadar keyifli birşey olamaz herhalde. Budurumda hergün kabak yemek bile eğlenceli ve keyifli oluyordur.
Eşinizde bunun tadını çıkarıyor olmalı ;)
Afiyet şeker olsun :)

Güler
12-07-2008, 17:27
Sevgili zeonka, haklısın. Ben de bu yüzden ses çıkartmadan hergün kabak yemeği çeşitlerini yapıyorum. Ama bıktım desem inan. Gak kabak guk kabak. Arada bir de bunlar irileşmiş diyerek karşı bahçedeki eşeğe atıyorum. Ne kadar azalırsa o kadar iyi misali.
Ah bir kökleme zamanı gelse diye de can atıyorum.
Eşim, tabii bayılıyor. El emeği ya. Sabahları sepeti getirmesi çok hoş. Bir sepet, KABAK, salatalık, biber. Ben içerdeysem, balkondan sesleniyor '' Sabah hasadı bunlar''

nevsune
12-07-2008, 18:10
İnsanın bıktığı halde sırf eşinin yüzündeki ifade adına hergün kabak yemeye katlanması, aşkın bir tanımı olsa gerek.

Sevgili Güler, nice kabak yemekleri diliyorum size:)

Güler
12-07-2008, 18:23
Darısı başınıza, sevgili nevsune. Bol bol kabak yemekli günler.

Kiraz
12-07-2008, 19:39
Güler Hanım, kış gelince kabağı arayacağız ama. Bizim evde de kabak krizi var, kışın yemediğimiz için şimdi acısını çıkarıyoruz.
Ama marketten aldıklarımız, sizinkilerin tadı gibi olamaz tabii ki. Siz haşlayıp yeseniz, çiğ yeseniz de tadı bir başkadır. 6-7 sene önce biz de yetiştirmiştik, tadı hala damağımda. Bizim aldıklarımızsa kimbilir nasıl yetiştirildi, kaç hafta önce toplandı? Gerçekten "Kabak tadı veriyor" kokusu, tadı sizinkilere hiç benzemiyor ama yine de mevsim bitmeden tüketelim diyoruz.

Emine Aktaş
31-07-2008, 10:14
Ne pişireceğimiz konusunda fikri olan yok mu?

Adalet Yağcı
31-07-2008, 10:27
Ne pişireceğimiz konusunda fikri olan yok mu?

Sevgili Emine Aktaş;

Ben bugün ilkbaharda kendi ellerimle topladığım asma yaprağından sarma yapacağım.

Size uyarmı?

Burası oldukça serin, buyüzden yanına güzel bir mercimek çorbasıda iyi gider diye düşünüyorum.

Sevgiyle...

berduray
31-07-2008, 21:26
Az önce bol sarmısaklı mantı yemiş biri olarak; son cümlenize can-ı yürekten katılıyorum.

Unutmadan bugün bir arkadaş ziyaretindeydim.İkram olarak havuçlu patates salatasının üzerine sarmısaklı yoğurt, üzerine salçalı yağ sosu çıkardılar, çok hoşuma gitti.

Belki benim gibi sarmısaklı yoğurt delileri dener diye yazıyorum.

Oğuzhan
02-08-2008, 18:10
Hımmmm.Denemek lazım.:)
Sarımsaklı tatları severim.

Yalçın
04-08-2008, 00:04
bende arkadaşımın linkini vereyim.gerçi kendiside siteye üye ama olsun:

http://erkanustadantarifler.blogcu.com

Sebahattin Sargın
09-09-2008, 18:25
Arkadaşlar bu başlıktaki yemekleri not aldım. Malumunuz artık üniversiteli oldum, bayramdan sonra açılıyor okulum. Bizim öğrenci evinde de yemekler bana bakıyor ;) Şimdiden sizden kolay ve pratik yemek tarifleri bekliyorum bol bol ;);)

m ü g e
09-09-2008, 18:32
Öncelikle tebrik ederim.. Elimden geldiğince bende yardım ederim yemek konusunda. Bence bol bol taze sebze al :) Bence en pratik ve kolayı sebze yemekleri :)

Sebahattin Sargın
09-09-2008, 20:55
Annem sağolsun bir sürü konserve, hazır menemenler hazırlamış. Sanırım bir süre bunlar yeter, en iyisi eve yerleşince ilk iş pazarın yerini öğrenmek ;)

Mahmut Leventoğlu
15-10-2008, 08:57
Bugün bu evde mutlaka KABAK TATLISI pişirilmeli :)) Mevsimi geldiya.Sabah sabah yeğenim aradı Kuyubaşından ,dayı 3 ton civarında Kabak geldi,depoya koyuyoruz dedi.Yan komşusu manav.Demekki bu yıl benim çok sevdiğim kabak çekirdeğini bol bol yiyeceğiz. Fakat aklıma düşürdüler eşime söyledim sen al ben akşama fırında yaparım dedi.Üzerinede kavrulmuş fındık **** ceviz rendelendimi yeme yanında yat :))

papatyam
15-10-2008, 11:04
Sipariş üzerine akşam fırında patates yapacağım (kızartma olarak) yanına da dün akşamdan yapmış olduğum zeytinyağlı minicik biber dolması var bir de çorba ve salata yaptımmı tamam dır.

İklimsiz
15-10-2008, 11:15
Salça yapımında kullanılan etli, kırmızı biberlerden çok güzel dolma oluyor. Küçük boylarını seçip yapabilirsiniz.

Hafif etli yapısı, hafif şekerli tadı var. Ailece severek yiyoruz :)

Güler
15-10-2008, 11:33
Kabukları da ne kadar kolayca soyuluyor değil mi?
Benim de torunlar çok seviyor, sık sık yaparım, hele bahçede de bu biberler çok olursa....

m ü g e
15-10-2008, 11:38
Salça yapımında kullanılan etli, kırmızı biberlerden çok güzel dolma oluyor. Küçük boylarını seçip yapabilirsiniz.

Hafif etli yapısı, hafif şekerli tadı var. Ailece severek yiyoruz :)

Çok lezzetli oluyor gerçekten, bizde severek yiyoruz :)

Güler
15-10-2008, 11:39
Yoldayım, Allahın izniyle eve gittiğimde, hemen bu akşama balık yapmayı düşünüyorum.
Boğazın balığını özledim, güzel bir kıraça bulursam, onu alır, bol salata ve sarımsaklı patates ile özlediğim ziyafeti çekeceğim kendime.

papatyam
16-10-2008, 12:49
Akşam ki yapacaklarım:
Tavuk suyuna şehriye çorbası,fırında tavuk, patates püresi ve salata. :mad:

bilce
16-10-2008, 14:14
Akşam ki menü:
domates çorbası, kıymalı karnıbahar yemeği,şehriyeli pilav ve ayran. Afiyet olsun:)

berduray
21-10-2008, 17:04
Ay ben yaptım, tabakları ittiren ittirene..Yüzüne bakan olmadı, bir gün tövbe ettirecekler bana o kadar özeniyorum ağız birliği etmişcesine yemiyorlar.

Neyi mi kıymalı karnıbaharı :(

Mahmut Leventoğlu
21-10-2008, 18:51
Sevgili Berduray sende benim yaptığımı yap.Ertesi gün için yemek yapma,önlerine yine sadece karnıbaharı ver.Taaaki yiyene kadar,bak o zaman ne bulurlarsa nasıl yiyecekler. :)

Yok be ben yaptım büyük kızıma ama seninkilere kıyamam. :)

ulus-barut
21-10-2008, 21:13
ben kızıma bamyada yaptım sekiz senedir hala daha bamya yemiyor.

Vildan Sönmez
21-10-2008, 21:31
Bizim evde yemek seçme olayı yuvada çözüldü.Oğlum 3 yaşına kadar çorba,köfte ve patates kızartması yiyordu.Anneanesi bakıyordu ve hem kıyamadığı için hem de kolayına geldiği için boyun eğiyordu.
Yuvada -sanırım aç kalınca- her şeyi yemeyi öğrendi. Tabii bu arada ben de aklı ermeye başlayınca duygu sömürüsü yaptım biraz.Ben işten gelip uğraşıp yemek pişiriyorsam ne pişirdiysem yenecek diye baskı yaptım.Buna babası da dahil.
Şimdi bizim evde her şey yenir.Bir tek kereviz hariç.Onu da yoğurtlu limonlu terbiyeli çorba yapıp yediriyorum.

papatyam
22-10-2008, 14:52
Ben 30 yaşımdayım bamya, bakla, kereviz, karnabahar ve kabak tatlısını hiç bir kuvvet yediremez bana :)

Akşama annemdeyiz, canım benim herkesin sevdiği bişeyler yapmaya çalışıyormuş, oğlum için köfte, eşim ve küçük damat için fırında patates, benim için mercimekli pilav, ikizim tok gelirim demiş, küçük kardeşim için de patlıcan salatası ve kendisi için özel bir şey yok siz yiyin yeter dedi.
(en iyisi ben de giderken tatlı olarak tavukgöğsü alayım)

Vildan Sönmez
22-10-2008, 14:55
Ne güzel bir buluşma.menü de süper,annenize sevgi ve saygılar,Afiyet olsun,Allah ayırmasın....

Akşama annemdeyiz, canım benim herkesin sevdiği bişeyler yapmaya çalışıyormuş, oğlum için köfte, eşim ve küçük damat için fırında patates, benim için mercimekli pilav, ikizim tok gelirim demiş, küçük kardeşim için de patlıcan salatası ve kendisi için özel bir şey yok siz yiyin yeter dedi.
(en iyisi ben de giderken tatlı olarak tavukgöğsü alayım)

papatyam
04-11-2008, 16:04
Akşama sizde ne var?

Ben henüz karar veremedim, pazar var, pazar demek balık demek :) **** kızartma, ama ben ne yapacağımı düşünüyorum.
19.00 a kadar vaktim var :p

papatyam
05-11-2008, 14:27
Benim canım günlerdir turşu kavurması istiyor kendim için onu yapayım şöyle bol acılı :)
Eşim melemen istedi, eh oğlum da ne bulsa yer (maşallah) bu akşamı da böylece atlatırız :p

berduray
05-11-2008, 17:42
Ben sarmısak krizine girdim, hemen mantı yapacağım.

Kemal Kutlu
05-11-2008, 21:24
Bügün menüde,

Bol soğanlı menemen yanında kuru soğan.

afiyet olsun :D

malina
05-11-2008, 22:49
Bulması daha kolay olsun diye taşıdım:
Hamsili pilav (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=11141)

Orkun Kırcı
05-11-2008, 23:03
Benim canım günlerdir turşu kavurması istiyor kendim için onu yapayım şöyle bol acılı :)
Eşim melemen istedi, eh oğlum da ne bulsa yer (maşallah) bu akşamı da böylece atlatırız :p

Dün arkadaşlar okulda yaptılar turşu kavurması ben pek alışık olmadığımdan sevmedim ama herkes canavar gibi yedi. :))

berduray
05-11-2008, 23:29
Ben yarın kanat ızgaraya niyetliyim; öyle direkt kanadı ızgaraya at, pek yavan gelir bana .

Şöyle soslamalıyım; 3-5 saat marinatta kalmalı kanat ki tadı yerine gelsin değil mi canıım...

Arkadaşlarımın pek beğendiği bir marinad tarifim var ama önerilere açığım:)

Var mı şunu da koy sosta beklet harika dediğiniz bir püf?

Şule68
05-11-2008, 23:51
Berduray hanım önce sizden alsak şu çok beğenilen marinad tarifini.

berduray
06-11-2008, 00:49
Ben mutlaka soğan, bir kaç diş sarmısak rendelerim, karabiber, kimyon, pul biber, biber salçası ruh durumuma göre bazen yoğurt suyu, bazen sirke, nadir da olsa adaçayı...

Misafirin damak tadına, yaşına göre ince bir ayar çekerim.

Malum çok yaşlılara,mide rahatsızlığı olana ağır baharat gitmez.

Genç dostlarım acıyı, baharatı kaldırır, benimki biraz nabza göre şerbet vermek açıkçası...

Güler
06-11-2008, 08:48
Ne derler, ''hastaya çorba sorulmaz''.
Ben de bugün, güzel bir haşlama yapmayı plânlıyorum. Kuzu kol kürekten iri parçalar ve bol sebzeli bir çorba. Hem içimi güzel hem de bol vitaminli. Şu an çok ihtiyacım var.

Cumhur Tonba
06-11-2008, 08:51
Güler Hanım.
Biraz fazla fazla için ki bir an önce sağlığınıza kavuşun. Oğuz bey. Siz nasılsınız?
Sağlıklı günler dileğiyle.

Güler
06-11-2008, 09:01
Sevgili cumhur Oğuz'un bir lâfı vardır: Karım hasta olacağına ben olayım (zira kendisi pek becerikli değildir ev işlerinde) ben öleceğime o ölsün. (işin espri tarafı-esasında bana çok düşkündür, sevgili ağabeyim).

papatyam
06-11-2008, 15:50
Bu akşam yaprak saracağım, yarın pişireceğim cumartesi de yiyeceğiz :) ama bu akşam ne pişirsem bilmiyorum, yokmu fikri olan.

tropikana
06-11-2008, 15:55
Sn. papatyam,
3 gün sonrasının yemeğini bu günden yapıyorsunuz, keşke bu günün yemeğini 3 gün öncesinden yapmış olsaydınız bu gün düşünmezdiniz ne pişirsem diye:DBu akşam yaprak saracağım, yarın pişireceğim cumartesi de yiyeceğiz :) ama bu akşam ne pişirsem bilmiyorum, yokmu fikri olan.

ormanx
06-11-2008, 15:57
Sn. papatyam,
3 gün sonrasının yemeğini bu günden yapıyorsunuz, keşke bu günün yemeğini 3 gün öncesinden yapmış olsaydınız bu gün düşünmezdiniz ne pişirsem diye:D

İşte planlama bu....:D

papatyam
06-11-2008, 15:59
:) Evet ama biliyorsunuz ki yaprak sarması zahmetli , akşam eşim ve oğlum yattıktan sonra saracağım pişmesi de kolay değil en kısık ateşte 2-3 saat kadar pişirmem gerekiyor çünkü özel bir gün için yapıyorum :)

Kiraz
06-11-2008, 16:03
Papatyam, bir öneri, üstelik uğraştırmıyor. Yeşil mercimek (içine küçük hamur parçaları veya erişte ilave ederek), bulgur pilavı, turşu.

berduray
06-11-2008, 16:56
Kazanla mı pişiyor bu sarmalar yahu?

Et mi ki bu 3 saatte... yaprak kalmaz tencerede erir valla :)

Benim mangal köz dökmeye başladı, hadi toplanın gelin.:dilli:

ormanx
06-11-2008, 16:59
[QUOTE=berduray;311582]Kazanla mı pişiyor bu sarmalar yahu?

Et mi ki bu 3 saatte... yaprak kalmaz tencerede erir valla :)

Bravo valla. Sözü ağzımdan aldın.

kaju
07-11-2008, 12:07
Pırasa köftesi

papatyam
07-11-2008, 12:24
Bu akşam kayınvalidemde olacağım :) hazıra konacağım yani.
Mercimek çorbası,nohut, pilav ve salata olacakmış :))

(eve gidince de dolmayı pişireceğim :p)

berduray
07-11-2008, 12:51
Afiyet, şeker olsun.

Ben şimdi bahçemden pazı, kazayağı (yerel dil), rezene, pırasa toplayıp, yıkadım.

Lor da var.

Tüplü sacda gözleme yapacağım.

Paşaya da biraz kıymalı yaparız o pek sebzeli sevmez.

Sizler de ne var bugün?

papatyam
07-11-2008, 13:04
Ohh mis gibi ne güzel, börekler çörekler de yarın bende de olacak çok kalabalık olacağız yemek yapmayı düşünmüyorum. (eşimin doğumgünü)

susam
07-11-2008, 13:19
Bu arada Papatyam eşinin doğum günü kutlu olsun. Uzun uzun yıllar kutlamanız dileğiyle. Hem sen arkadaşlara bakma. Sarmanı yavaş yavaş pişir. Ne kadar yavaş pişerse o kadar leziz olur. Gerçi ben hiç sabredemem, her seferinde dibini tuttururum ama :D...

papatyam
07-11-2008, 14:57
Yemekleri baharatlı ve soslu çok seviyorum ama eşim yüzünden baharat kullanamıyorum ayrıca üzerine atıncada lezzetli olmuyor, sarmayı zeytınyağlı yaptım koca bir tencere hemde sararken boynum ağrıdı parmaklarım yeşerdi :)
ADSL bağlantınıza çok sevindim :) ve bir an önce sağlığınıza kavuşmanızı diliyorum.

papatyam
08-11-2008, 11:40
İşten çıkmama yaklaşık bir saat var, görümcelerim kendi evlerinde kek börek poğaça vs. hazırlıyorlar :) (çok şanslıyım) bende önce alışverişe gideceğim (pazar var) ve yoğun istek üzerine mercimekli köfte ile revani yapacağım.
Yani bu gün yemek pişirmek falan yok :)

berduray
08-11-2008, 16:22
Benim fırında şu anda pastırmalı kuru fasulye pişiyor, bir bakalım ne durumda?

füsunANK
08-11-2008, 16:28
Benim fırında şu anda pastırmalı kuru fasulye pişiyor, bir bakalım ne durumda?

Sebze haşlama, ızgara köfte,tavada patates ;) yapmaya giderken aklım Berdurayın fasulyesine takıldı :(

tropikana
08-11-2008, 19:17
Ben pazı yoğurtlaması yaptım sarımsaklı. ohh geçtim karşısına bir tabağı nasıl bitirdim farkına varmamışım valla:D

Şule68
10-11-2008, 19:22
Sevgili Güler hn.; tarifini verdiğiniz sarımsaklı patatesi ızgara çipuranın yanına yaptım. İnanılmaz bir tat, bayıldım gerçekten. Artık balığın ayrılmaz kankası olarak soframızdaki yerini aldı. Paylaşımınız için teşekkürler...

papatyam
11-11-2008, 16:42
Bu akşam bir arkadaşım gelecek ve ne hikmet se ne zaman bir araya gelsek en büyük zevkimiz makarna salatası ile kısır yapıp yemek :) ben kısırı yaparken o da makarnayı yapar yıllardır bu böyle biz de anlamadık :p

Makarna haşlanır, göbek salata, konserve mısır, konserve ton balığı (bol), salatalık turşusu, hazır tamek garnitür, yoğurt ve mayonez eklenir mis gibi yenir.

malina
12-11-2008, 18:36
Portakallı Kereviz (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=314925&postcount=16) yapmıştım, sonra da portakallı pırasa denedim. İkisi de çok iyi idi...

Yani, limon sıkılması gereken yemeklerde, suya limon sıkmaktansa, sıkılmış portakal suyu kullanmak mümkün... Daha iyi bir lezzet oluyor...
Başka hangi yemeklerde denenebilir?

Kiraz
12-11-2008, 18:42
Belki enginarda.
Ben salatalarda da kullanıyorum.
Beyaz lahanalı salatada denemedim ama sanırım güzel olur.

papatyam
21-11-2008, 12:24
Bu gün tavuklu nohut yemeği, pirinç pilavı ve turşu var :)

berduray
21-11-2008, 16:01
Sebzeli, kemikli et haşlama yapıyorum, kıymalı taze fasulye de hazır.

Oyaman
21-11-2008, 18:00
Bu akşamki menümüz ilginç ve çok güzeldi .Üretimi bana pişirmesi hanıma aittir ;

Sütlü Brokoli çorbası
Etli Tayvan patlıcanı dolması
Peru salatalığı turşusu
İçecek olarakta Kiwanolu soda :D:D

Bu menüye katkıları olan sevgili Ağaçlar.net ' ede ayrıca teşekkürler .

limon
22-11-2008, 18:58
Bu akşamki menümüz ilginç ve çok güzeldi .Üretimi bana pişirmesi hanıma aittir ;

Sütlü Brokoli çorbası
Etli Tayvan patlıcanı dolması
Peru salatalığı turşusu
İçecek olarakta Kiwanolu soda :D:D

Uluslararası bir menü olmuş :)

Sizin brokolileriniz ürün mü verdi? Benimkiler daha yeşil yapraklardan ibaret, brokolinin ancak sarmasını (yapraklarından)yapabiliyorum :)

berduray
25-11-2008, 13:27
Bugün bahçemden pazı, brokoli, ebegümeci toplayıp sarma yaptım.

Kıymalı patates ve tavuklu, tereyağlı keşkek yaptım. Tabi yanına da ayran, bir de domates turşusu çıkardım.

papatyam
25-11-2008, 14:52
Ben bu akşam yemeğe kayınvalidemdeyim :) ızgara balık var(mış).

Koyu yeşil
25-11-2008, 16:04
Ben de bu akşam eğer eve geç kalmazsam lazanya yapmayı planlıyorum. Dün akşamdan küçük beyin özel siparişi. Garfield'ı seyrettiğinden beri ne zaman lazanya pişirsem ''Lazanya, gerçek aşkım'' diye sofraya oturuyor. Ama Garfield ne kadar tombulsa bizimki bir o kadar kürdan :)

İç malzemesini hazırlamak az biraz vakit alsa da, aslında oldukça pratik bir yemek olduğu söylenebilir. Bir keresinde evdeki karidesi değerlendirmek için karidesli lazanya yapmıştım. İnanılmaz güzel olmuştu. Denemenizi tavsiye ederim.

papatyam
26-11-2008, 16:07
Bir an önce çıkış vakti gelse de eve gitsem kıymalı lahana dolması yapacağım misafirim de gelecek.
18:10 da servis hareket ediyor inşallah trafik yoktur, yoksa 18:30 gibi evdeyim 19:00 a kara dolma içini hazırlar lahanayı haşlarım yarım saat te sarsam pişene kadar da salatamı ve mercimek çorbamı yaparım 20:30 civarında da sofram hazır olur (inşallah)

derya Derya
27-11-2008, 17:36
Ben de bu akşam için elbasan tava, yayla çorbası ve bademli pilav yapıyorum.
Tatlı olarak da balkabağı tatlısı..
Herkesi beklerim:D

Güler
04-12-2008, 10:55
Eeee, sevgili dostlar, bugün ne pişireceğiz?
Bazen derim ki ne pişireceğime karar verdiğimde, işimin yarısı bitmiş olur, ne dersiniz?

Güler
04-12-2008, 14:03
Teşekkür ederim, sevgili limon.
Ama bu akşama yemek, dünden kalanlar var (dün gece yemeğe misafirim vardı) yanına ilave birşey yapamadım, daha doğrusu ne pişireceğim düşüncesi.
Siz ne pişirdiniz?

papatyam
04-12-2008, 14:08
Güler Hanım, dolmalar harika görünüyor ellerinize sağlık.

Bu akşam kuru fasulye ile pirinç pilavı yapacağım yanına da karışık turşu ve yoğurt :)

Güler
04-12-2008, 14:12
Sağol ya papatyam.
Bak ben de bu menüyü yarın yapayım. Hem de Balaban fasulyesi ile.....

habibe
04-12-2008, 14:15
Mezgit tava. Mevsim salatası.

papatyam
04-12-2008, 14:19
Süper olur Güler Hanım :)

Habibe Ablacığım, mezgiti çok severim :) dün eşimle balıkçıya gittik ne alalım ne alalım diye yaklaşık yarım saat kadar konuştuk en sonunda hamsi aldık eşim buğlama yaptı kendine bende tava (buğlamayı hiç sevmiyorum işin garibi tadını da bilmiyorum :P)

berduray
04-12-2008, 15:45
Ben karnıyarık ,pilav, yayla çorbası yapıyorum.

Ama pilavı domatesli mi yoksa mantarlı mı yapsam kararsız kaldım.
Kızların mantarla arası limoni...

habibe
04-12-2008, 15:47
Buğulamayı ben de sevmem papatyam.
Balık ya tava olacak ya ızgara.
Mezgitin de havyarlısını seviyorum. Dışardan bakılınca havyarı var mı yok mu anlaşılmıyor malesef.
Turna mezgit de güzel. Fakat tadı balıktan çok tavuk gibi :)

Güler
04-12-2008, 21:45
Mezgit aldığımda genelde fileto çıkarttırır ve tavada yaparım. Buf böreği gibi olur.
Benim favorim sırtı kalın lüferdir. Kıraçayı da çok severim.

Ama yarın Kuru fasulye pilav var menüde. Buyrun.....

papatyam
05-12-2008, 10:43
Dün kurufasulye ve pilavı yapamadım, bu gün yapacağım inşallah.

Mine Pakkaner
07-04-2011, 21:55
Karar vermek başlamanın yarısıdır derler ya kesinlikle doğru. Eğer ne pişireceğimi biliyorsam kendimi yemeği de yapmış sayarım. Ama bilemediysem, mutfakta başı kesik tavuk gibi dolanırım.

Annemle, kardeşimle, arkadaşımla konuşurken hep sorarız birbirimize bugün ne pişirdin? Amaç birbirimizden fikir almak.

-Yalancı işkembe çorbası yaptım anne.
-Aa, çoktandır yapmadım, ben de yapayım yarına.

Eşime oğluma sorarım ne pişireyim, genellikle " sen bilirsin" derler. E, bilsem sorar mıyım, bari canınızın çektiği birşeyleri söyleyin :) .
Ben bugün şunları pişirdim;

Yoğurtlu ısırgan çorbası,
Fırında kıymalı karnıbahar,
Naneli arpa şehriye pilavı.
Bir gün önceden de bir kase zeytinyağlı kabak çentmesi vardı.

Yarına da yemeğim var. Öbür gün için sizden fikir alırım :)

Lütfen burada sadece liste yazın, tarifler için kullanmayalım :)

Hatice Tarhan
07-04-2011, 23:07
Ne güzel bir konu hepimizin en önemli sıkıntılarından. Ben bugün domates çorbası,brokoli salatası,yaptım dünden de biraz karnıyarık ve pilav vardı.

maybach
07-04-2011, 23:09
yoğurtlu makarna yanında soslu makarna ana yemek olarak fırında makarna

oznur
08-04-2011, 00:10
Iki kisi olmamiza ragmen hergun sasip kaliyorum ne pisirsem bugun diye,,,sozde rejimdeyim,yesen bi turlu yemesen bi turlu...nefhsime hakim olamiyorum kahretsin:eek:
Ben de

endonezya pilavi yaptim (pirinc bizim pirinc sadece sos endonezyalilarin) soya soslu,
yanindada salata.

Mine hanim zahmet olmazssa bana Firinda kiymali karnibaharnasil yaptiniz yazarmisiniz?

oznur
08-04-2011, 00:11
yoğurtlu makarna yanında soslu makarna ana yemek olarak fırında makarna

:pmakarnayi cok seviyosunuz sanirim

maybach
08-04-2011, 00:56
:pmakarnayi cok seviyosunuz sanirim

hakikaten en sevdiğim yemek oluyor her öğünde seve seve yiyorum

Mine Pakkaner
08-04-2011, 11:58
...bana Firinda kiymali karnibaharnasil yaptiniz yazarmisiniz?

Karnabahar Graten (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=781980&postcount=12)

Güler
08-04-2011, 18:16
Karnabaharı hiç çiğ çiğ yediniz mi? Sos ile nefis mi nefis oluyor.

Mine Pakkaner
08-04-2011, 18:21
Salataya doğrarım ama sosu bilmiyorum. Siz ne pişirdiniz bugün Sevgili Güler Hanım?

Güler
08-04-2011, 18:56
Dün komşunun bahçesinden çok körpe nefis ıspanak topladık, evde de henüz folluktan aldığımız yumurtalar vardı hemen yumurtalı ıspanak kavurması yaptık.
Yanında bahçeden topladığımız taze marullardan ve soğanlardan karışık bir yeşil salata. Süt gibi taze sarmısaklar da cabasıydı.
Haşlama çorbamız da vardı.
(Hava güneşli olduğu için bahçede çalıştık, yemek hususunda biraz tembel takıldık)

Bugün yolda olduğumuz için Bursa yolu üzerinde Hacıbey'de İskender yedik.

Yarın, Süper Fresh bezelye, tereyağlı pirinç pilavı ve elma kompostosu olacak menüde.

Güler
08-04-2011, 19:03
Sevgili Mine Hanım " Karar vermek başlamanın yarısıdır derler ya kesinlikle doğru. Eğer ne pişireceğimi biliyorsam kendimi yemeği de yapmış sayarım. Ama bilemediysem, mutfakta başı kesik tavuk gibi dolanırım. " demişsiniz ya, çok doğru.

Evvelce bu konuya şöyle bir yol bulmuştum.
Mutfakta not aldığım bir not tahtası var. Aklınıza gelen, hangi yemeğin pişmesini istiyorsanız yazın diyordum.
Oğuz da oğlum da akıllarına estikçe yazıyorlardı, ben de sıraya koyarak yapmaya gayret ediyordum.

Mine Pakkaner
08-04-2011, 20:44
Güler Hanım bu fikre bayıldım. Yarından tezi yok dolaba not kağıdı asıyorum. Tabi başına da suistimal etmeden ne istiyorsanız yazın diye gülücüklü bir not da düşeceğime emin olun :)

Yarına ne yapacağımı belirlemeye çalışıyorum, pilavım kesinleşti :) yanına hoşaf yapacağım. Sizin elma kompostosundan esinlendim, kuru üzümüm var bolca, bir hoşaf yapayım.

Aslında Hatice Hanım' ın yaptığı gibi karnıyarık yapsam ne güzel olur ama el alır şimdi. Yarın onu yapamam. Bezelye güzel fikir. Donuk olursa ayıklama derdi de yok, doğru tencereye.

Bakalım, yarın yapınca yazarım :)

cemal.S
08-04-2011, 21:43
Bizede ağzı sulanıp tüm bunları okumak düşer. Acıktım mı ne?

Ayseeeeel.

arimayam
08-04-2011, 22:28
cok güzel bir köse olmus,artik menülerimizi burdan bakip hazirlariz:)
bende karnabaharin böregini yapiyorum,cok begeniyor cocuklar .....

Mine Pakkaner
08-04-2011, 23:00
Mücverini yapıyorum ama böreğini bilmiyorum. Karnıbahar Yemekleri (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=11707) başlığında tarif etseniz de öğrensek :)

malina
09-04-2011, 00:34
Derin dondurucuyu işlevsel kullanmak, acil yemek yapma süresini çok kısaltıyor.
Yararlanıyor musunuz?

lalebruli
09-04-2011, 01:10
Ben dun Peynirli borek yaptim , yaninda cay ve yogurtla yedik.
Bugun bu saatten sonra yemek yapamayacagimi fark ettigim icin sandvice talimiz:)
Ben de genelde yemek kitaplarimi (zaten topu topu 2-3 taneler, Oktay usta ve Leman Cilizoglu) gozden gecirirken "Aa bu ne kolay bir yemekti, neden uzun suredir yapmamistim, dur sunu da haftaya deneyeyim " derken elimde bir liste olusuyor. Buzdolabinin ustune asip canim istedikce, aklima geldikce yapiyorum.

Aslinda canim cok kizartma istiyor ama oglum ne patates ne patlican kizartmasi yer, kocam da rejimde.

Yarin kararliyim taze bakla-enginar yapip, yanina da sutlac konduracagim...

MeyveliTepe
09-04-2011, 01:34
Bezelye, barbunya, haşlanarak dondurulmuş nohut, rendelenmiş sakız kabak, sonbaharda kesilen bildik bir hayvandan birer yemeklik hazırlanmış muhtelif et ve evde çekilmiş kıyma (bir sene yetiyor), 15-20 iri uskumru (palamutlar yeni bitti), kıyılarak doldurulmuş kırmızı etli tatlı biberler, sap kerevizler (hoş tazesi de her daim var), kurutulmuş domates, konserve edilmiş domates sosları, insanın kulağından duman çıkartan acı sos, bahçeden köküyle sökülüp içi su dolu bir kapta her daim hazır 3-5 kıvırcık ve taze soğan, beş dakikada nefis salata olabilen brokoliler ve kırmızı lahanalar, yabanisi kültürü pırasalar, brüksel lahanaları (brüksel lahanalı pilavın çok güzel olacağını tahmin etmezdim), son baharda kavanoza girmiş ispir fasulyeleri, ıspanaklar, pazılar her daim canlı, armudun dibindeki ve cevizin altındaki rokalar, saymayı unuttuğum başka bir sürü ot, haftada bir komşunun ineğinden gelen sütten küçük kaplarda mayalanmış ve bir ay bile dursa ekşimeyen yoğurtlar, tereyağı ve süt, komşunun her gün dağa gidip gelen keçilerinden peynir, yine komşunun (şimdilik) kümesinden yumurta. Dışarıda çalışamıyacak kadar berbat bir kış havasında geçen hafta sonunda yapılmış erişte, zeytinlerden yağ, tatlı yapılmaya hazır soyulmuş kestane kabağı, Vakumlanmış kuru hurma, zeytin. Son kavunu geçen hafta kestik. Marketten alınan pirinç, şeker, limon, tuz.

Bunlardan bir şeyler çıkıyor, genelde de doğaçlama oluyor. Bir tek kurufasulye ve barbunyanın önceden planlanması gerekiyor.

Bir de yine bahçede bir iş yoksa ve keyfim yerindeyse fırın muhabbeti oluyor.

Biz bayağı köylü olmuşuz galiba :)

mayısgülü
09-04-2011, 07:54
yazın kurutuğum patlıcanlarla kuru patlıcan dolması yaptım tarife uygun olarak ev halkı bayıldı kuru yemekleri sevmezlerdi ama bu harika oldu ben etli yaptım ve suyuna kemik suyu koydum
http://www.facebook.com/note.php?note_id=186491791386313&comments

Jezebel
09-04-2011, 08:00
Derin dondurucuyu işlevsel kullanmak, acil yemek yapma süresini çok kısaltıyor.
Yararlanıyor musunuz?

Ben fazlasıyla dondurulmuş gıdalar için kullanıyorum.
Hazır köfteler ve yazın limonlu suda haşlayıp bir yemeklik paketlediğim bamyalarım için,
barbunyalarım için ve çekirdekleri çıkarılmış vişnelerim için:p
Bu icadın varlığına şükrediyorum çünkü 24 saat dondurma yeme şansı veriyor:D
Bazen köy ekmeği de donduruyorum, kocaman köy ekmeğini kim bir hamlede yiyebilir:confused:dörde bölüp,
çeyrek çeyrek çıkarıp çözülmesini bekliyorum.

Mine Pakkaner
09-04-2011, 13:04
Dondurucu harika birşey. Ben de et, tavuk balık vs. den başka, çorbalık ve pilavlık olarak et ve tavuk haşlama suyu, buz kalıbında dondurulup paketlenmiş limon suyu küpleri, muhtelif çiğ ve haşlanmış sebze, nohut ve artan yemekleri donduruyorum. Ama aklınızda olsun, pirinç donmaya gelmiyor.

Lalebruli, bakla enginar sütlaç bu ne dayanılmaz menü.

Mayısgülü hiç kuru patlıcan pişirmedim tarife göz atayım.

Bugün kıymalı bezelye pişirdim, üzüm hoşafından vazgeçip kayısı hoşafına çevirdim. Akşama bir de pilav yapacağım.

MİRBE
09-04-2011, 13:20
Kemikli et-patates-soğan-sarmısak karışımlı güveç, beyaz pilav (pirinç pilavı), cacık..

Kek yapacağım neli olsun karar veremedim.

Jezebel
09-04-2011, 13:24
...
Kek yapacağım neli olsun karar veremedim.

Elmalı tarçınlı kek leziz ve hafif oluyor deneyin;)

selis
09-04-2011, 15:51
İlk defa kuru patlıcan dolması yapmıştım lastik gibi oldu, içlerini yedik sadece.. Önceden haşlamak gerekiyormuş :p

MİRBE
09-04-2011, 16:07
Elmalı tarçınlı kek leziz ve hafif oluyor deneyin;)

Yaptım yaaptım zebra kek..Kakao, pekmez, tahin koyarak güzel oldu.

Güler
09-04-2011, 21:01
Sayın MeyveliTepe, maşallah sizin de derin dondurucunuz benimkinden aşağı kalmıyor. :)

Çocuklar bana her gelişlerinde takılıyorlar " anne kıtlık mı olacak, savaş mı var" diye.
Halbuki biliyorlar ki biz aklımıza her estiği anda Manyas'a gidiyoruz. Çoğu kez beraberimizde misafir de oluyor.
Gecenin bir yarısında gidince, derin dondurucu imdadımıza yetişiyor.

Ben de, mutlaka kol kürek parça et, balaban fasulye, taze barbunya fasulye, İkea İsveç köftesi bulundururum. Bunlar yasak savar. Yanında bir makarna, bir erişte veya pilav çok iş görür.

Olmazsa olmazım bir de dondurmam ve vişne ile kızılcık sorbem hep vardır.

Yani aniden gelirseniz, korkmayın aç kalmazsınız dostlar. :D

Yarınki menüm.

Cızbız köfte, lor+cevizli erişte, zeytinyağlı enginar.

Güler
09-04-2011, 21:06
Sevgili Mine Hanım, ben bu pano işini mutfakta kullandığım gibi genç kızlığımda evde de yapardım.

Doğum günüm yaklaştığında oda kapımın arkasına ihtiyacım olan şeylerin listesini yazardım.
Gerek ev halkı, gerekse yakın arkadaşlarım bütçelerine göre alacaklarını seçer ve yanına işaret koyarlardı ki başkaları aynı şeyi almasınlar.

Hatice Tarhan
09-04-2011, 23:34
Ben derin dondurucu da özellikle mantı donduruyorum.İşe gitmediğim gün komşumla birlikte bir gün ona bir gün bana mantı yapıyoruz.Tüm gün yaptığımız için oldukça fazla oluyor yemek yapmak istemediğim günler mantı veya mantılı çorba yapıyorum oldukçada seviliyor,oğlum utanmasa kahvaltıda bile mantı isteyecek.

Güler
10-04-2011, 09:15
Sevgili Hatice Tarhan, nohutlu mantı denediniz mi hiç? Tavsiye ederim.
Tam emin değilim ama galiba Mutfak başlığında tarif vermiştim.

Hatice Tarhan
10-04-2011, 12:17
Sayın Güler nohutlu mantı denemedim fakat benim yaptığım mantı çorbasındada nohut var.Aşurelik buğday kuşbaşı etle pişiriliyor, içine haşlanmış nohut konulup en son mantı atılıyor,üzerine pul biberli yağ dökülüyor,tavsiye ederim.

Güler
10-04-2011, 12:22
Ben yemeklerimi hazırladım, hatta tadlarına bile baktım.

Cızbız köfteyi akşama ilave edeceğim.

Sevgili malina, ıspanaklı erişte hem çok lezzet verdi hem de görselliğini daha hoş yaptı.
Genelde erişteyi lor peyniri ve ceviz ilâvesi ile servis yapardım ama yeşil yeşil ıspanaklı erişte çok güzel durunca sadece ceviz ilavesi yaptım.
İyi ki hepsini almışım, biraz da utandım ama, iyi sükse oldu. Teşekkür ederim.

Ispanaklı Erişte ve Zeytinyağlı Enginar.

202226

202227

202228

202229

acemifüsun
10-04-2011, 13:06
Nefis görünüyorlar:) Ellerinize sağlık Güle hanım:)

Birden açıktığımı hissettim:)

cetasule
10-04-2011, 13:07
Güler Hanım elinize sağlık Nefis bir görüntü eminimki tadı da enfestir.
Afiyet olsun :)))

loveflower
10-04-2011, 13:58
Güler hanım harika görünüyorlar ,afiyet olsun.Şu ıspanaklı eriştenin tarifini istesem ayıp olur mu?Az çok tahmin etmeye çalıştım ama yine de ustasının tarifi eminim daha faydalı olur:)

malina
10-04-2011, 15:47
Renkli Makarnalar (ıspanakla, pancar vb) (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=24057)

Güler
11-04-2011, 08:57
Benim bu günkü menüm: Banvit kalça şişden tavuk yahni (bol soğanlı), domatesli pilav ve cacık.

TV. saati için de karışık meyve salatası (soğuk, soğuk ne güzel gidiyor, birer koca kase yiyoruz tv. seyrederken.)

arimayam
11-04-2011, 11:02
Mücverini yapıyorum ama böreğini bilmiyorum. Karnıbahar Yemekleri (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=11707) başlığında tarif etseniz de öğrensek :)

sevgili mine pakkaner isteginiz üzere tarifi ekledim,simdidien afiyet olsun...

sebnem&mircan
11-04-2011, 23:59
Mine hanim bu topigi acmaniz gercekten cok iyi olmus. Malum biz ev hanimlari her gun ayni dertten muzdaribiz. Iki yetiskin olunca idare ediliyoda kucuk cocuk olunca her gun ne pisirsem diye dusunmek bazen cok bunaltici oluyor. Boyle bir baslik actiginiz icin sizi tebrik ederim.

Bu aksam bizde mercimek corbasi, kiymali kapuska ve sehriye pilavi, dunden bir tabak kadar beyaz ve karalahana dolmasi eh bide coban salata olduda bitti maasallah :))

umutyolcusu
12-04-2011, 10:12
Zeytinyağlı kuru barbunya
Havuçlu bulgur pilavı
Sarımsaklı cacık. olacak bu akşam yemekte inşaallah.

Mine Pakkaner
12-04-2011, 11:24
sevgili mine pakkaner isteginiz üzere tarifi ekledim,simdidien afiyet olsun...

Teşekkürler :)

Mine Pakkaner
12-04-2011, 11:26
Tavuk suyuna terbiyeli tel şehriye çorbası,
Kabak kalye,
Bulgur pilavı :)

MİRBE
12-04-2011, 15:16
Yoğurt çorbası,
Tavuk kuşbaşı sote,
Şehriyeli pirinç pilavı,
Çoban salata.

Güler
12-04-2011, 15:24
Dünden kalanlarla bugün idare ettik.

Yarın, balık bakacağım. Yanına bol yeşil salata ve tahin helvası.
(Helvam da taaa Mersin'den geldi, sevgili Adalet Yağcı, tekrar teşekkür ederim)

hozat
12-04-2011, 18:41
Bodrum'dayım,ege yemekleri ağırllıkta oluyor.

Kuzu etli şevketi bostan,
Turp otu salatası,
pilav,eşliğinde taze portakal suyu.

loveflower
12-04-2011, 18:49
Bodrum'dayım,ege yemekleri ağırllıkta oluyor.

Kuzu etli şevketi bostan,
Turp otu salatası,
pilav,eşliğinde taze portakal suyu.

Sevgili hozat harikasınız.Bizim oralara gitmişsiniz:)Hem de en sevdiğim yemekler yapmışsınız,ellerinize sağlık,afiyet olsun.Benim için de yermisiniz biraz:)

sebnem&mircan
12-04-2011, 18:51
Merhaba Guler hanim
Enginar cok guzel gozukuyor ellerinize saglik. Cok sevdigim bir sebzedir. Ama ben sizin gibi beyaz yapamiyorum nedense. Limonlu suda bekletsemde sonuc gene ayni. Rica etsem bu konunun puf noktasinida yazarmisiniz.

sebnem&mircan
12-04-2011, 18:56
Yemegimi yazmayi unutmusum :)
Salatalik ve domates esliginde pirasali carsaf boregi,ayran.
Cocuklar icinse brokoli corbasi.

Eser İlhan
12-04-2011, 19:07
Bugün oğlumun doğum günü.Dolayısıyla onun sevdiği yemekleri pişirdim bugün.

Mantar çorbası
Kestaneli pilav
Kabak graten
Üzerine de doğumgünü pastası :))

yeşil sevdalısı
12-04-2011, 19:19
Bugün oğlumun doğum günü.Dolayısıyla onun sevdiği yemekleri pişirdim bugün: Mantar çorbası -Kestaneli pilav - Kabak graten .

Oh oh afiyet olsun :D
Oğlunuzun da doğum günü kutlu olsun, Allah bağışlasın :)

Mine Pakkaner
12-04-2011, 23:50

Mantar çorbası
Kestaneli pilav
Kabak graten

Ellerinize sağlık. Oğlunuzun yeni yaşı kutlu olsun. Mantar çorbasına benim oğlum da bayılır. Ben de sıraya alıyorum :)

lalebruli
13-04-2011, 02:01
Dun
Mucver
Somon baligi
lahana salatasi

bugun
Fava
Baba Gannush (yogurlu,tahinli, kozlenmis patlican)
Misir ekmegi
Firinda tavuklu patates

Yarin
Ben soya soslu tofu ve mantar pisirmek istiyor
ama esim baska birsey pisirecekmis, ona birakiyorum.

Akkiz (sevketi bostan, akdiken) burada bulabilirmiyim, yetistirebilirmiyim diye cok ugrastim ama olmadi. Pisirenlere afiyet olsun...
Hepinizin eline saglik bu arada

Güler
13-04-2011, 09:24
Sevgili Eser İlhan ben de oğlunuzun doğum gününü kutlarım.

Yemekler müthiş.
Bizde de adettir, doğum günlerinde en sevilenler pişer, ama olmazsa olmazı Çerkez Tavuğudur.

Mantar çorbası benim de yapılacaklar listesine girdi.

sizin gibi beyaz yapamiyorum nedense. Limonlu suda bekletsemde sonuc gene ayni. Rica etsem bu konunun puf noktasinida yazarmisiniz.Enginar yemekleri bölümüne yazdım:

http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=785028&postcount=30

Eser İlhan
13-04-2011, 09:34
Sevgili yeşil sevdalısı, sevgili Mine Hanım, sevgili Güler Hanım iyi dileklerinize çok teşekkür ederim. Mantar çorbası için de şimdiden afiyet olsun ;)

sebnem&mircan
13-04-2011, 10:32

Mantar çorbası
Kestaneli pilav
Kabak graten

Oglunuzun dogum gunu kutlu olsun. Allah sevdikleriyle birlikte hayirli uzun omurler versin.
Mantar corbasini bizde de ben cok severim. Alisveris listesine yazayim unutmadan :) Ellerinize saglik

malina
13-04-2011, 10:47
Enginar pişirmeyle ilgili bilgileri taşıdım:
Enginar Yemekleri (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=8873)

Arkadaşlar buraya sadece yemek isimlerini yazın. Enginar pişirecek kişi gider Enginar Yemekleri (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=8873) başlığına bakar, buraya bakmaz ki :)

sebnem&mircan
13-04-2011, 11:38
Sayin Guler hanimin yaptigi enfes gorunumlu enginari burada gormesem inanin unutmus gitmistim. Malum Turkiye'de semt pazarlarinda mevsimi geldikce gormek mumkun, burada ise gozden irak olan agizdan da irak oluveriyor :) Acikcasi resmi gorunce arastirmak yerine gercek yapan kisiye sormak daha cazip geldi:o

malina
14-04-2011, 12:15
Ben de tam bunu diyorum :)
Kendinize müslüman olmayın, başkalarına da fayda sağlayacak biçimde düşünmeliyiz :)

selis
14-04-2011, 12:20
Konunun üzerinden zaman geçti ama derin dondurucuya aklına eseni koyanlardanım.. Artan yemeklerden tutun da kuru-taze sebzeler, meyvelere kadar.. Tek cesaret edemediğim yiyecek BALIK.. Pişirip dondurucuya attıktan sonra istediği zaman ısıtıp yiyenleri duyuyorum..Çok seviyorum ama bir türlü cesaret edemiyorum

MİRBE
14-04-2011, 15:18
Mısır unlu Mercan balığı kızartma,
Marul-roka salatası,
Tahin helvası.

sebnem&mircan
14-04-2011, 15:38
Mantar corbasi,
Firinda besamel soslu, tavuklu ispanak (sarimsakli yogurtla harika oluyor)
Makarna

Güler
14-04-2011, 17:14
Ben de tam bunu diyorum :)
Kendinize müslüman olmayın, başkalarına da fayda sağlayacak biçimde düşünmeliyiz :)

Sayın malina, suç bende. Arkadaşların bir suçu yok. Onlar sordular, ben de boş bulundum ve cevabını burada yazdım.

Haklısınız, özür dilerim.

Bu arada ıspanaklı plakalardan almadığıma pişman oldum, çok güzel bir şey öğrendim. Eğer varsa o plakalardan rica edeceğim.

acemifüsun
14-04-2011, 17:46
Elbasan tavası,
salata,
zeytinyağlı enginar dolması.

acemifüsun
14-04-2011, 17:52
Konunun üzerinden zaman geçti ama derin dondurucuya aklına eseni koyanlardanım.. Artan yemeklerden tutun da kuru-taze sebzeler, meyvelere kadar.. Tek cesaret edemediğim yiyecek BALIK.. Pişirip dondurucuya attıktan sonra istediği zaman ısıtıp yiyenleri duyuyorum..Çok seviyorum ama bir türlü cesaret edemiyorum
Sevgili selis balığı çiğ olarak bir kaç gün dondurucuda bekletebilirim ama pişmiş olarak hem lezzet hem de sağlık açısından uygun olacağını düşünmüyorum:)

limon
14-04-2011, 18:43
-Kıymalı Sultani Bezelye
-Şehriyeli pirinç pilavı
-Ev yapımı yoğurtla cacık
-İç baklalı zeytinyağlı enginar
-Meyvesi çok bol, çilekli limon aromalı pasta

Pazara gitmeyi çok severim. Size haftalık pazar raporu yazayım. :) Tazecik sebzeler, otlar, meyveler... Hele yöresel pazarların keyfi bambaşka olur. Çeşit çeşit peynirler, bizim tarafta (Ege tarafında) zeytinyağlar-zeytinler, bahçeden yeni sökülmüş yeşillikler... Şu sıra bizim pazara çiçekçiler ve tohumcular da gelmeye başladı. Tohumları çay bardağıyla ölçerek veriyorlar.

Dün pazarda en çok satılan ürünler Enginar, İç Bakla, Çilekti. Sultani Bezelye bu hafta tezgahlardaydı. Taze baklanın son günleriymiş diyorlar. (Ben Onların yalancısıyım) Kaşık Marullar bu hafta çok güzeldi.

sebnem&mircan
14-04-2011, 19:41
Sayın malina, suç bende. Arkadaşların bir suçu yok. Onlar sordular, ben de boş bulundum ve cevabını burada yazdım.

Haklısınız, özür dilerim.

Bu arada ıspanaklı plakalardan almadığıma pişman oldum, çok güzel bir şey öğrendim. Eğer varsa o plakalardan rica edeceğim.

Bence sizin tek sucunuz harika gorunumlu enginar yapmaniz. Gorunumlu diyorum lezzetini tatmadigim icin ama eminim lezzetide goruntusu kadar guzeldir. Hepimizin aklini basindan aldi enginar :p

Güler
14-04-2011, 21:17
Bugün idare ettik.

Yarın ne pişirmeli, ne pişirmeli diye kafa yordum. Ve işin kolayına kaçtım.

Kıymalı taze patates
Pirinç Pilavı
Öncesinde de ya mantar çorbası ya da yayla çorbası.

Nergis
14-04-2011, 23:00
Ekşili köfte
Yumurtalı ıspanak
Taze soğan ve yoğurt
Domates ve kekikli makarna
Sütlaç

malina
14-04-2011, 23:06
Avakadolu enginar pişiren yok mu? :)

Mine Pakkaner
15-04-2011, 01:42
Avakadolu enginar...
Hiç duymadım, yemedim. Sen yapıyorsan tarif etsene. :)

Ben de bunları pişirdim;
Tarhana çorbası,
Fırında sebzeli beşamelli tavuk,
Sade pirinç pilavı,
Zeytinyağlı semizotu boranisi,
Meyveli krema.

Ayrıca 3 kilo sütten de yoğurt mayaladım. Arkadaşımın çiftliğinden 5 kilo günlük süt gelmişti. Yoğurt ve krema yaparak değerlendirdim.

lalebruli
15-04-2011, 04:14
Koftenin yanina ne yapsam diyordum ki Limon'un listesi imdadima yetisti.
Izgara kofte
Cacik
Sehriyeli pirinc pilavi.

Fava'yi bir orduya yetecek kadar yapmisim hala bitmedi.

Turkiye'deki bezelye cinsinin Ingilizcesini (veya latincesini) bilen var mi? Buradakiler tatli bezelye diye geciyor, tadi nerdeyse misir gibi. Zeytinyagli yemegini yaptigimda tadi yakismiyor.

mandalinci
15-04-2011, 06:09
Dün akşam, ıspanak yatağında, hindi kuşbaşı sote. Makarna ile servis yaptım.
Çok beğenildi.
(bildiğimiz ıspanak yemeği ama yağsız, kıymasız)

Güler
15-04-2011, 09:09
Arkadaşlar, bahsettiğiniz yemekler, başlığımızda tarif edilmemişse yazmanız gerekir. Boşu boşuna ağzımız sulanmasın.

Mine Pakkaner
15-04-2011, 12:26
Meyveli krema (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=786414#post786414) tarifi burada

malina
15-04-2011, 13:51
Avakadolu Enginar (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=24124) tarifi burada :)

malina
15-04-2011, 14:10
Ispanak (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=48338&postcount=1) mevsimi bitmeden, bu yöntemle yeşil rengini koruyarak pişirmeyi henüz denemediyseniz, ihmal etmeyin...

Güllaç'ı sadece Ramazanda yemiyorsunuzdur umarım. Acil tatlı için en pratik olanlardan biri :)

Mine Pakkaner
15-04-2011, 15:39
...
Turkiye'deki bezelye cinsinin Ingilizcesini (veya latincesini) bilen var mi? ...
Yemeklik bezelye: Pisum sativum ssp. sativum .

MİRBE
16-04-2011, 13:02
Tas kebabı,
Bulgur pilavı,
Z.yağlı barbunya,
Cacık,
Salata,
ilerleyen saatlerde dondurma.

Müjgan
16-04-2011, 13:39
Mercimek çorba
Zeytinyağlı enginar dolma (hazırlandı, akşama pişecek)
Yoğurt
%70 kakaolu bitter çikolata, yanında portakal dilimleri.

MİRBE
18-04-2011, 08:58
Şehriye çorbası,
Tavuk incik patatesli,
Z.yağlı pırasa,

Güler
18-04-2011, 09:10
İstanbul'da yağışlı ve bir o kadarda soğuk hava var.
Sıcak bir çorba iyi olur.

Kremalı domates çorbası
Patlıcan oturtma kuşbaşı etli
Bademli pirinç pilavı
elma kompostosu.

malina
18-04-2011, 22:02
Sosisli makarnaya ne dersiniz?

204215

Sevgi Durul
18-04-2011, 22:08
Mercimek çorbası,
Zeytinyağlı barbunya,
Çakşırlı bulgur pilavı,
Erik kompostosu.

Güler
18-04-2011, 22:18

Benim ufaklıllar bayılır buna, nereden de bulursunuz bu orjinal şeyleri sayın malina?

Güler
18-04-2011, 22:20
Sevgili SDurul, İlk defa duyuyorum " Çakşırlı bulgur pilavı," nasıl bir şey, nasıl yapılıyor tarif verebilir misiniz başlıkta?

zenfree
18-04-2011, 22:29
Sosisli makarna çok orijinal.:) Deneyeceğim.

Güler
18-04-2011, 22:32
Ben de yarın pişireceğim makarnanın içinde bu güzel figürleri kullanacağım.

Ellerinize sağlık. İlk defa pancarlı makarna yiyeceğim. Ispanaklısı çok güzel olmuştu.

204231

trida
18-04-2011, 23:07

Ben de yapıyorum bu şekilde, bizim çocuklar da bayılıyor. Süzdükten sonra bir parça tereyağ veya z.yağ ile çevirdiğinizde çok daha lezzetli oluyor.

Sevgi Durul
18-04-2011, 23:13
Sevgili SDurul, İlk defa duyuyorum " Çakşırlı bulgur pilavı," nasıl bir şey, nasıl yapılıyor tarif verebilir misiniz başlıkta?

Sevgili Güler Hanım, bu mevsimde burada köylüler ormandan bir ot toplayıp getirip satıyorlar. Çok şifalı bir otmuş. Eşim hafta sonu almış, bugün pilavını yaptım.

Burada asıl çaşır diyorlar. Çaşırın a sı uzatılarak söyleniyor. Ben bunu ağaçlar.net'te sorarım, deyince eşim; burada öyle söylenildiğine bakma, asıl adı çakşır dedi. Fotoğrafını çektim, bu bitkinin adı nedir bölümünde sorup aslını öğrenecem.

Renkli makarnalarınız çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.

sebnem&mircan
18-04-2011, 23:20

204215

Bende yaparim bunu buyuk oglum (4 yas) bayilir bu makarnaya. her gun pisirsem her gun yer.

Eksili enginar corbasi
Mantarli et sote
Bulgur pilavi
Cacik

Aslinda zeytinyagli enginar olucakti ama elektirikli ocakta kisik ates pisirilmesi hep dibi tutmus yemeklerle son buldugundan,ya da benim beceriksizligim diyelim son anda atmasyon ama leziz bir corbaya donuverdi :)

hozat
18-04-2011, 23:46
Halâ Bodrum'dayım ve Ege yemeklerini soframdan eksik etmiyorum.

Keşkek,(tavuk etli)

Taze bakla kızartması (yeni öğrendim)
sarmısaklı yoğurt
Kuru incir tatlısı

iki yemeği de ilk defa denedim çok güzel oldu, çok beğenildi.

Keşkek
204245

taze bakla kızartması
204246

sebnem&mircan
19-04-2011, 01:13
Sevgili hozat ordan bakinca bakla gibi gozuksede burdan bakinca hamsi gibi gorunuyo :))
Domates soslu bamya kizartmasini yaparim da baklasini ilk defa gordum. Tarifini yazarsaniz bunuda denemek isterim. Sanirim sarimsakli yogurt bakla icin

Mine Pakkaner
19-04-2011, 01:36
...
Domates soslu bamya kizartmasini yaparim da...
E, sebze yemeklerinde anlatın o zaman, ben bilmiyorum örneğin :)

Benim menüm şöyleydi;
Tarhana çorbası,
Sucuklu kuru fasulye,
Bulgur pilavı,
Karnıbahar kızartması,
Tahin helvası.

tamaşa
20-04-2011, 11:36
Sayın hozat ,baklaları yumurtaya bulayıp da mı kızarttınız?:confused:

lalebruli
20-04-2011, 15:33
Taze bakla burada bulamiyorum, pisirenleri esefle kiniyorum... Saka saka, hepinize afiyet olsun. Bakla benim seneye ekilecekler listemde, taze ic bakla buluyorum da citir citir olani bahcemden gelmezse bulamam.

Sn Hozat, keskek hanidir aklimda, bir firsatini bulup yapsam diyordum artik farz oldu. Keskek, pilav nohut bu haftanin olmazsa olmazlarindan...

Kocam hala rejimde, 5 kilo verdi, biz az ceside devam...

Kozlenmis patlican salatasi
Soya soslu tofu (dilimlenmis tofu hafif yagda kizartilir, tabakta uzerine soya sos dokulur.)
Marul salatasi.

ankdemir
20-04-2011, 15:48
Hozat, keşkeği nasıl yaptınız?
Hep duyuyorum ama hiç tatmadım. Merak ediyorum tadını ve yapılışını...

aer
20-04-2011, 18:22
Bu gün evdeyim ve menüm şöyle;
1- Şehriye çorbası
2- Hodan (kaldirek, ispit) yaprağı sarması (bulgurlu)
3- Yoğurtlu semizotu
4- Fırında sebze kızartması

Mine Pakkaner
20-04-2011, 18:46
Mantar çorbası,
Karnıyarık,
Pilav,
Zeytinyağlı ayşekadın fasulye,
Brokoli salatası yaptım.

Geçen gün mantar çorbası, brokoli salatası ve karnıyarık- pilav fikrini siz sevgili arkadaşlarımdan almıştım, ancak yeni uyguladım :)

Master şef programında krem brüle yaptılar, tarifi kaçırdım. Akşam tekrarını verirse alacağım ve acilen yapacağım :)

Güler
20-04-2011, 19:18
Master şef programı Türkiye'de yapılan mı?
Home TV. de olanı zevkle seyrediyorum ama bir defa Türkiye'de şef ahçı seçimini seyrettim, inanın dengem bozuldu.
Hayatımda böyle hakaret içeren bir program seyretmedim; yapılan yemeği olduğu gibi eviyeye boşaltmak, yemeğin tuzuna baktı diye eliyle kaşığa vurma, senin kafan basmıyor mu, anlamıyor musun? gibi hakaret içeren sözler.
İçimden al tavayı indir kafasına diye geçti. İnanın ben olsam böyle yapardım.
İnsan bilmiyor olabilir, bir şeyi yanlış yapar ama böyle yaptı diye bunca hakaret edilir mi?
Saygısızlığın dik alâsı. Programı seyretmek bile beni boğuyor. Boşver Allahaşkına.
(Biliyorum sayın malina bu serzenişin yeri burası değil diyecek ama kusura bakmasın kendimi tutamadım. :))

Günümüz yolda geçti. Yolda da İskender yemiştik. O yüzden akşam için hafif kahvaltıyı tercih ettik.

Mine Pakkaner
20-04-2011, 21:22
Master şefte bir ders bölümü var bir de yarışma. Yarışma kısmını benim de sinirim kaldırmıyor ama ders bölümleri gerçekten güzel.

lalebruli
20-04-2011, 21:33
Yemeklik bezelye: Pisum sativum ssp. sativum .

Cok tesekkur ederim Mine Hanim. Ingiliz bezelyesi diye geciyormus, onun bir alt cesitlerinden bir-iki tanesini ekip deneyecegim seneye...
Ebru

Nergis
20-04-2011, 21:44
Sayın Hozat,
Bakla kızartmasını yaparken, önceden haşlanıyormu?

Bugünkü yemek listemiz;

Karalahana sarması
Yoğurt
Tarhana çorbası
Sarmaşık otu kavurması

Karalahana sarmasını ilk defa yaptım. Bitkisiylede ilk defa tanışmış olduk böylece...

Hangi kanalda tam bilemiyorum fakat Soframız diye bir yemek programında yöresel ev yemekleri ev hanımları tarafından anlatılıyor.

acemifüsun
20-04-2011, 21:54
Kıymalı, yoğurtlu makarna
Zeytinyağlı, pirinçli semizotu yemeği

(Güler hanıma katılıyorum, Master şef proğramının yarışma kısmını benim de sinirlerim kaldırmıyor, seyredemiyorum. Elleri ceplerinde, devamlı yarışmacıları aşağılayan master şefler(miş).)

Mine hanımcığım krem brüle'ye internette baktım, Oktay ustanın tarifi de var. Yıllardır Krem karamel olarak adını biliyordum. Demek zamanla adı değişmiş.

Mine Pakkaner
20-04-2011, 22:21
Ah, diyorsunuz ki birinin şekeri altta, birinin üstte :))

hozat
20-04-2011, 22:44
İlginize teşekkür ederim,

sevgili ankdemir, bende keşkeği yeni öğrendim sayılır, bu ikinci uygulamam.

Gerçekten güzel oldu.Biraz uğraştırıyor ama sonuç memnun edici.
Ege'de düğün yemeği olarak yapılıyor.

tarifini forumun yemek sayfasına yazayım oradan takip edin.
sevgilerimle

MİRBE
26-04-2011, 15:13
Fırında patates ve tepsi köftesi,
Z.yağlı pırasa,
cacık,
Revani.

Dudi
26-04-2011, 15:24
Sakala çarpan çorbası ve patlıcan yemeği ;)

Sevgi Durul
26-04-2011, 15:32
Mercimek çorbası,
Ciğer sarma,
Bol soğanlı karışık salata,
Meyve

lalebruli
26-04-2011, 16:15
Beyaz peynirli Spagetti Kabagi
Balik fileto
Salata

mandalinci
26-04-2011, 18:02
Tavuk sinitzel
Makarna
Salata

limon
26-04-2011, 18:55
-Kuzu İncik
-Pilav

Kuzu İnciğin yapımı çok basit. Bildiğiniz herhangi bir sulu yemek mantığında pişirilir. Soğan kuşbaşı doğranır, inciklerle beraber kavrulur. Domates salçası ilave edilip, tane karabiber, (istenirse defne yaprağı) etleri geçmeyecek ölçüde su eklenip pişirilmeye bırakılır. Etler lokum olmaya yakın ufak boyda patateslerin kabuğu soyulup bütün halde yemeğe eklenir. Patatesler pişince yemek hazırdır. Püf noktası suyunun çok konulmaması ve sos gibi hafif yoğun kıvamda olmasıdır.

uzman16
26-04-2011, 21:52
Beyaz peynirli Spagetti Kabagi
Balik fileto
Salata

Merhaba,
Bu sene spagetti kabak tohumu aldım. Fide haline getirdim.
Yemek olarak nasıl hazırladığınızın tarifini verebilir misiniz?
Teşekkürler.

Mine Pakkaner
27-04-2011, 12:33
Zeytinyağlı iç bakla,
Etli terbiyeli enginar,
Sütlaç.

lalebruli
27-04-2011, 16:19
Merhaba,
Bu sene spagetti kabak tohumu aldım. Fide haline getirdim.
Yemek olarak nasıl hazırladığınızın tarifini verebilir misiniz?
Teşekkürler.

Tabii ki seve seve;
2-4 kilo arasindaki kabagi ortadan ikiye kesin, cekirdeklerini cikarin. (iki-uc yerinden delip direk olarak da pisirebilirsiniz ama biz kesip cekirdeklerini cikardik, firindan alip pisip pismedigini kontrol etmek kolay oluyor.) Duz tepsiyi hafif yaglayip ters bir bicimde kabak yarimlarinizi yerlestirin, firina (190 C)koyun. (Burada kurabiye icin yanmayan parsomen gibi bir kagit var ben onu kullandim tepsi tabanina, yag dahi surmeme gerek kalmadi).
45 dk sonra ters cevirip bir 20 dk daha pisirin. Ben azicik diri severim sebzeleri , siz arzunuza gore daha cok pisirebilirsiniz. Firindan alinca catalla icini cukur bir tabaga alin uzerine kasar rendesi veya beyaz peynir,eksi lor (cokelek?)falan koyarak deneyebilirsiniz.
Biz bizim oglan da yesin diye icine azicik kizartilmis sosis te ekleyince yag eklememize gerek kalmadi ama sirf peynirli olursa icine tereyagi veya zeytinyagi da yakisiyor.

Bununla ilgili tarifler cok var. (butun kabagi sagdan soldan delip suyun icinde 20-30 dk suda pisirmek, az bir suyla yine delinmis kabagi cam bir kaba koyarak mikrodalgada 12-14 dk pisirmek gibi). Benim her zaman tercihim firindir, ustelik iki yarim halinde kesiginizde icine fircayla zeytinyagli sarimsak (bazi baharatlar vs...) falan da surerek degisiklik yapabilirsiniz. Benim esim rejimde, ben de kiloma dikkat etmek zorundayim o yuzden bizim evde genelde sade pisiyor, sonra icine birseyler ekliyoruz.

Güler
27-04-2011, 17:45
Kuzu incik kapama (marullu)
Pilav
Krem karamel. ( köy yumurtası ile de bir başka oluyor)

Mine Pakkaner
27-04-2011, 18:16
Marullu kapamaya bayılırım, bol taze soğan da koyarım, elinize sağlık :)

Güler
30-04-2011, 18:24
Evet, bol taze soğanın yanında bol da dereotu ilave ediyorum, evdekiler bayılıyor. :)

Güler
30-04-2011, 18:27
Bugün...
Külbastı, patatesli
Çakşırlı bulgur pilavı (teşekkür ederim sevgili S.Durul)
cacık.

Akşam TV. karşısı için de dondurmalı irmik helvası.

Mine Pakkaner
01-05-2011, 12:49
Etli nohut, pilav, cacık.

MİRBE
01-05-2011, 12:52
Fırında çipura patatesli, soğanlı,
Bol yeşil salata,
Fırında helva.

Güler
01-05-2011, 14:41
Niyetim etli kurufasulye ve pilav pişirmekti. Yanında da şekerli-zeytinyağlı biber turşusu. Ama Oğuz " onları salı günü pişir de, gittiğinde bana yemek olsun" dediği için şimdilik vaz geçtim.

Etli kabak dolması + yoğurt
Fesleğenli makarna
komposto

MİRBE
02-05-2011, 12:01
Karışık dolma,
Z.yağlı taze fasulye,
Yoğurt, salata,
Dondurma.

acemifüsun
02-05-2011, 19:44
Fırında sebzeli türlü , yoğurt eşliğinde
Zeytinyağlı enginar dolması
Salata

tamaşa
03-05-2011, 10:51
Buğdaylı ayran aşı
Etli taze fasulye
Makarna
Salata

Güler
03-05-2011, 10:57
Bugün yemek memek yok. Kısmetse yarın yolcuyum o yüzden bu akşam Oğuz'la dışarıda yemek yeriz.

Yemek memek yok dediğime bakmayın siz, gidiyorum diye Oğuz'a etli kuru fasulye, pilav ve zeytinyağlı enginar yapıp dolaba koyacağım.
Isıtıp, ısıtıp yer artık.
(Ah fıkrası da geldi ama burada da yazılmaz ki)

bettyycim
03-05-2011, 11:00
Etli Karalahana Sarması
Yoğurt
Arpa Şehriye Pilavı

Müjgan
03-05-2011, 11:50
Bugün yemek memek yok. Kısmetse yarın yolcuyum o yüzden bu akşam Oğuz'la dışarıda yemek yeriz.

Yemek memek yok dediğime bakmayın siz, gidiyorum diye Oğuz'a etli kuru fasulye, pilav ve zeytinyağlı enginar yapıp dolaba koyacağım.
Isıtıp, ısıtıp yer artık.
(Ah fıkrası da geldi ama burada da yazılmaz ki)

Sizin fıkranız neydi bilmiyorum ama benim aklıma geliveren fıkrayı yazayım. Buraya sizin fıkranız kadar olmasa da uyacağını düşünüyorum.:D

"Zengin aile kızı, züğürt sevgilisiyle evlenmek için ailesine diretir.
Ailesi " Olmaz kızım, yapamazsın, nasıl yaşayacaksınız, yürümez bu evlilik" dediyse de kızcağız, " biz birbirimizi çok seviyoruz, aşkımız bize yeter" diye direttikçe de diretir.
Ailesinin rızası olmayınca da delikanlıya kaçar. İlk günler oğlan tarafının takdığı altınları, bilezikleri satarak çok mutlu yaşarlar.
Gün gelir paralar biter.
Delikanlı " sevgilim bu böyle olmayacak, ben gidip de iş arayayım" diye evden çıkar. Bütün gün dolaşır ama iş bulamadan akşam üzeri eve döner.
Genç karısı da oturdukları eski iki katlı ahşap binanın üst kat penceresinde eşinin dönüşünü beklemektedir.
Eşini görünce, koşa koşa aşağıya iner kapıyı açar. Bakar ki eşi üzgün, anlar iş bulamadığını.
Hemen eşinin boynuna sarılır, yanaklarından öper, teselli etmeye çalışır; gel canım üzülme, gel sevişelim" der.
Güle oynaya sevişirler.
Ertesi gün oğlan yine iş bakmaya gider ama yine eli boş döner, kız yine öperek, sevişme teklif eder. Bu durum aşağı yukarı 4-5 gün sürer.

Kız yine camda eşini bekler ama her ikisinin de açlık iyice başlarına vurmuştur.
Kız bakar ki eşi üzgün bakışlarla geliyor, koşa koşa gider kapıyı açar ama bu sefer boynuna sarılacağına nefes nefes yukarı kata çıkar, trabzanlara biner hooop aşağı kayar.Yine merdivenleri tırmanır, trabzanlara binerek aşağı kayar.Tekrar merdivenlere yönelince kocası şaşkın şaşkın bakışlarla kızın koluna yapışır, " sevgilim ne oldu, aklını mı kaçırdın?" der.
Kızcağız gayet sakin bir tavırla," yok hayatım, akşam yemeğini ısıtıyorum" der.

Güler
03-05-2011, 12:49
Oooo, sevgili Müjgan, sizin fıkranız daha güzelmiş. :)

CEBECİ
03-05-2011, 14:17
Karnıyarık
Pilav
cacık

Müjgan
04-05-2011, 09:04
Yaprak ciğer kızartma
Mikrodalgada pişirilecek olan brokoli salatası
Çilek kompostosu
Kefirli ekmek:)

Mine Pakkaner
06-05-2011, 12:08
...
Kefirli ekmek:)

Çok enteresan kefirin tadını sevmem ama ekmeği güzel mayalıyor olabilir.

Karışık etli dolma,
Semizotu borani,
Cacık.

lalebruli
06-05-2011, 16:10
Keskek
Pilav
etli nohut

Dugun de yok su aralar ama benim dugun yemegi yapacagim tuttu...

lalebruli
06-05-2011, 16:48
Çok enteresan kefirin tadını sevmem ama ekmeği güzel mayalıyor olabilir.

Karışık etli dolma,
Semizotu borani,
Cacık.
Cok saglikli bir menu, aklim kaldi.
Semizotu yetistirmeyi bir turlu beceremedim, simdi cikanlarin gozune bakiyorum buyusunler diye. Yetisir yetismez boraniyi deneyecegim semizotuyla.
Afiyet olsun

CEBECİ
10-05-2011, 16:04
Arpa Şehriye Çorbası(Tavuk suyu)
Fırında tavuk pirzola
Pilav
Salata

mandalinci
10-05-2011, 18:00
Hindi but sote
Pilav
zeytinyağlı kabak
salata

Mine Pakkaner
21-05-2011, 00:32
Yumurtalı girit kabağı,
Domatesli çubuk makarna,
Semizotlu cacık,
Vanilyalı krema.

yağ-mur
21-05-2011, 01:54
bezelye
pilav
salata
ayran

Mine Pakkaner
21-05-2011, 23:06
Peynirli börek,
Ayran,
Sütlaç.

(Vay canına süt ürünleri günü olmuş :) )

yağ-mur
22-05-2011, 00:43
mantı(ev yapımı):p

Mine Pakkaner
23-05-2011, 23:20
mantı(ev yapımı):p

Oy oy oy, ellerinize sağlık :)

Zeytinyağlı pazı borani, üzerine yoğurt,
Brokoli salatası,
Kuskus pilavı.

yağ-mur
23-05-2011, 23:52
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi yağ-mur Mesajı Göster
mantı(ev yapımı)
Oy oy oy, ellerinize sağlık

keşke elimden gelebilseydi, annem yaptı Mine Hanım

zeytinyağlı kuru patlıcan ve biber dolması

ciceksever70
12-06-2011, 10:49
Arkadaslar bugün Avusturya`da Babalar Günü. Esim cok sevdigi icin bugün ona kiymali börek acacagim. Bunun yanina yakisir bir menü fikri verebilir misiniz? Mücver ve salata ya da cacik ilk aklima gelenler ama belki daha yaratici bir fikri olan vardir.

Güler
08-07-2011, 16:04
Sanki hiç işim yokmuş gibi mutfaktada en el oyalıyıcı işlere girişiyorum.
Evvelki gün bahçeden topladığım asma yapraklarından koca bir tencere etli yaprak dolması sardım.
Gönen pazarında gördüğüm güzel bamyalar ve dolmalık biberleri de yüklenince onları da pişirmek zorunda kaldım.
Dün akşam da zeytinyağlı biber dolmasını pişirince yine bahçe çiçeklerine müracaat etmem gerekti, çünkü dolmaları süslemek adet haline geldi artık.
(sadece süslenmesi değil tadı da güzel oldu) :)

Sizlere de ikram etmek istiyorum. B u y r u n a f i y e t o l s u n.

232500

gelin mumu
14-07-2011, 15:47
arkadaşlar ben bu konu başlığına bayıldım.
bazen aptal aptal düşünüyorum ne yemek yapsam diye. hoş şimdi kızımın bakıcısı yemek yapıyor ama ona da ben söylüyorum bugün bu yemeği yapalım diye. hafta sonları mutfak beni bekliyor ****** ve birde yemeklerle arası pek iyi olmayan kocam var . o yemek yerken sinir oluyorum. bir lokmacık yemek yiyor.
bugün bizdeki menü;
zeytinyağlı biber dolma
kahramanmaraş usulü tarhana çorbası
patates salatası ve yoğurt

Güler
14-07-2011, 19:18
Ben bugün domatesli pilav, cızbız köfte ve patlıcan-biber kızartması yaptım. Sarımsaklı yoğurt eşliğinde.

Bir de irmik helvası.