View Full Version : Bugün ne pişirelim?
YeniGine
15-03-2015, 23:36
Tarhana çorbası, kıymalı kuru patlıcan ve biber dolması, makarna.
Bugün zahmetli görünen ama çok kolay fıstıklı köfte yaptım..
Tarhana çorbası
Yufkaya sarılı fıstıklı köfte
Zeytinyağlı enginar
Salata
sebze çorbası
tavuk
suyuna pilav
turşu
ayran
Bugün en sevdiğim sebzelerle bir yemek yaptım.
Yeşil mercimekli çorba
Enginar, kuşkonmaz ve iç baklalı tavuk baget
Pilav
Salata
Mutfağa gelen giden yok :)
Enginar görünmeye başladı, haftada iki gün enginar pişecek demektir bizim evde bu :)
Yayla çorbası
Mantarlı kuzu yahni
Zeytinyağlı baklalı enginar
Nane ve rokalı salata
Hava güzel, bahçede iş çok, kolay yemeğe kaçıyoruz sevgili Ozlem A.
İstanbul'dan getirdiğim hazır paket mantıya talim edeceğiz bu gün. (Hazır dediysem öyle pazarda markette satılan değil, kıymasını elden vererek özel olarak hazırlatıyoruz, çok da nefis oluyor.)
tarhana çorbası
kuru fasülye
pilav
salata
bu gün çok kötü bişey oldu,dolabım bozulmuş 2 gündür dışarıdaydık
buzlıktakiler bozulmamıştı ama diğerleri çok kötü:(
Yüksük çorbası portakallı kereviz tandır ve pilav. Bir de ben yiyebilsem :(.
Geçmiş olsun Sayın elve :( bozulanlara mı üzülmeli, dolabın berbat olmasına mı :(
Size de geçmiş olsun Sayın uyap, ben de geçen yıl arka arkaya grip, faranjit, beta, anjin ne varsa geçirmiştim. Bu yıl gluten - kazein diyetine başladığımdan, alerjenler ortadan kalkınca direncim de artmış oldu, şükürler olsun :)
Bu akşam
Şehriye çorbası
Nohut - pilav
Anneanneden zeytinyağlı enginar
Turşu salata
Bahar geldi sebzeler bollaştı.. Yapabildiğim kadar zeytinyağlı yapmaya çalışıyorum. Şu sıra bakla enginar, sultani bezelye, bilimum otlar her yerde.
Bugünün zeytinyağlısı bol yeşil soğan ve dereotlu yeşil bakla
Tarhana çorbası
Fırında tavuk patates
Roka mor lahanalı salata
Kimsa yazmazsa ben yazarım başlığı :) Arada uğrayanlar için gelsin :)
Süzme mercimek çorbası
Zeytinyağlı köy pırasası (satan adam yemin ediyor!)
Evdeki yamyamlara ızgara pirzola!! Naneli taze kişnişli yeşil sos ile.
Salata
İyi ki geçen sene bol bol bezelye, domates, bamya, barbunya gibi sebzeleri derin dondurucuda stoklamışım.
Bahçe işleri yoğun olarak başladı, yemekle uğraşmaya ne vakit var ne de pişirecek güç.
Hemen bir soğanı pembeleştirip, kıymasını da hafifçe pişirdim mi aç bir paket bezelye hooop tencereye.
Yanına da bir pilav, bir de cacık.... valla hayat kurtarıyor.
Akşama da yanına bir domates çorbası da yaptım mı.... değme gitsin.
Merhabalar, çocuk bayramı nedeniyle bu hafta küçük adam menüleri var.
Yeşil mercimekli erişte çorbası
Fırında köfte ve patates
Zeytinyağlı pırasa
Salata
Dün etli biber kabak dolması ve yoğurt vardı. Bu gün makarna ile öğle yemeğine yeter kalan. Akşama küçük canavar perde pilavı istedi dün ama dolmayı yapmıştım bu gün perde pilavı bir de mercimek çorbası menü tamam ;)
Bahçe balkon işleri başlayınca kimse yemek yapmıyor demek ki :). Ben de bütün gün balkon düzenlemeyle uğraşınca yemek yapmadım. Menümüz kavurmalı yumurta, yoğurtlu biber kızartma, domates salatalık ve kahvaltılıktan oluştu.
asilturk1
07-05-2015, 09:05
Kurufasulye - Pilav
Bugün evde ufak çaplı tadilat olduğundan yemekler az ve öz oldu.
Kıymalı bezelye
Pilav
Salata
Nohut, pilav ana yemek. Turşu, salata, yoğurt herkes istediğini yesin.
Kabak, biber dolması
Yoğurt
Acılımı acılı patlıcan yemeği pişmekte, makarna ve domates salatası ekleyeceğim yanına.
Zeytinyağlı taze fasulye, makarna, cacık.
Sergüzen
13-05-2015, 21:30
Bol taze soğanlı oğlak yahni- Balıkotu(Kaldırak veya ıspıt) saplarından bulgurlu yemek-Bahçeden yeşil pazı ve pancar yapraklarından salata- Ev yapımı yoğurt
Bezelye, makarna, karma karışık bir salata ve meşhuur hira tatlısı olan puding vardı bugün bizde.. Ama görseniz puding demezsiniz, kakaolu bisküviyi kuplara toz halinde alıyoruz, üzerine vanilyalı puding ve en üste yine bisküvi.. Saraydan fırlamış sanki, gel gelelim bizim hazır puding :) Ne zor yaptım ben onu diyerek yuttururum artık eşime :)
kelebek çalısı
20-05-2015, 11:09
Nohut
Pirinç pilavı
Çiğ börek
Cacık
Benim bugünkü menüm.
Sevgili hira'dan ve sevgili kelebek çalısı'ndan kopya :). Bezelye pilav ve cacık.
Biberiyeli kabak yemeği
Bol naneli yoğurt
(Bu günlerde kilo vermeye çalışıyorum da.) :)
Domates ve biberden başka sebzemiz yok bugün, he bi tane patlıcanımız var. Herhalde sebzeli bir bulgur pilavı yaparım, yanına yoğurtlu çorba olur ya da tarhana.. Bugün işlerim var evde, fazla ugraşmak istemiyorum yemekle. Sanki hergün börek açıyorum :o
Vicia Ervilia
20-05-2015, 19:17
Ne bulduysam koyduğum ton balıklı salata, ayran ve tam buğday ekmeği 8 tane de etli yaprak sarma :D diyette olunca o sarmaları yememeyi dilerdim. şuanda sabaha da zeytinli ekmek mayalıyorum :D
Japon kadınların zayıf kalma sırrı! (http://www.kadinkahvesi.com/japon-kadinlarin-zayif-kalma-sirri/)
Yarınki menü için faydalı olur diye.. ;)
Vicia Ervilia
20-05-2015, 20:34
Japon kadınların zayıf kalma sırrı! (http://www.kadinkahvesi.com/japon-kadinlarin-zayif-kalma-sirri/)
Yarınki menü için faydalı olur diye.. ;)
Diyabetli olduğum için pirinç tüketmiyorum. Çünkü çok severim öyle küçük porsiyonlar yiyeceğime hiç yemem. Ekmeğimi de kendim yapmaya başladım. Ama onun dışındakiler bana uygun :) bahçem olursa kendi bahçemden besleneceğim az sonra ekmeği fırından çıkartıp fotolayacağım :D
Mutfak şenlenmiş, süper olmuş. Ellerinize sağlık, Bu başlıkta sadece menü verdiğimiz için tarifi ekmek bölümüne taşıyorum, orada devam ederiz :)
http://www.agaclar.net/forum/ekmek/37281.htm
Bahçeden toplanmış bolca taze naneyle hazırladığım harcımla biber dolduruyorum şimdi. Maydonuz yoktu, yüklendik naneye, umarım acılaştırmaz harcı :) Dündende tarhanamız vardı, bi de yoğurt kondururuz sofraya.. Daha ne olsun ki.
Ben bugün evde olduğumdan bol bol yemek yaptım, hafta sonu rahatım :)
Annemin tarhanasından çorba
Zeytinyağlı enginar
Etli türlü
Pilav
Salata
:pKöfte, kaşarlı mantar, biber, domates, soğan hepsi döküm ızgarada. Ev kebapçı gibi koktu ama olsun ;)
selam artık türkiyedeyim
bu gün semiz otu çorbası,menemen..
kelebek çalısı
26-05-2015, 14:19
Bugünün menüsü,
İmam bayıldı
Zerdeçallı Havuçlu pilav
Cacık
Portakallı cevizli kek
Mutfağa marifetli bir kelebek konmuş :)
Ben bugün oğlumun en sevdiği yemekleri yaptım.
Deniz börülcesi salatası (tarif burada (http://www.agaclar.net/forum/sebze-yemekleri/32311.htm#post1185724))
Dünden zeytinyağlı enginar
Fırında tavuk ve taze patates
Cacık
Mantarlı tavuk sote, pilav ve semiz otu salatası. Keyfim yerinde olursa çayın yanına da un helvası.
Un helvası yapıldı:). Dün kavurmalı pide yendi. Bu gün anne yemeğine dönüş. Etli taze fasulye pilav cacık.
Bugün hafif menü var
Fırında mücver
Zeytinyağlı börülce fasulye
Cacık
Salata
bu gün
orman kebabı
salatalık
yoğurt
işim vardı bu kadar
YeniGine
31-05-2015, 23:42
Fırında karnıyarık, pilav, cacık.
Bezelya, pilav, cacık
Trileçe
Beş çayına sigara böreği eşlik etti.
Kuzu tandır, kürt pilavı, yoğurt, salata, karpuz, üstüne burma kadayıf ;). Pazarın menüsü buydu, bu gün kabak mücver, patates kızartması ve mercimek çorba. Yoğurt salata fix zaten ;)
Vicia Ervilia
01-06-2015, 12:13
Lütfen benim için de bir dilim karpuz kesiniz :(
Lütfen benim için de bir dilim karpuz kesiniz :(
Diabetlilere yasak değil mi :(. Benim de sınırda olduğu için ben de çok fazla tüketemiyorum.
Bugün oyunlu menü var.
Kumpir ve üzeri için: haşlanmış bezelye, doğranmış salatalık turşusu, zeytin, haşlanmış mısır, kapari çiçeği ve ev yapımı humus, haydari
Naneli anne ayranı
Havuç ve mor lahana salata
Bizde de anne hamburgeri var ;). Bir gün benim yemeğim bir gün onların.
kelebek çalısı
05-06-2015, 18:13
Bu akşam bizde,
Hünkâr beğendi ve mevsim salata ;)
Zeytinyağlı patlıcan yemeği, kuzu kavurma,salata ve yoğurt. Tembellik yaptım :D.
kelebek çalısı
06-06-2015, 17:34
Mutfağa yeni giriyorum, pişireceğim bugünkü menüm,
Karnıbahar graten
Fırında baharatlı patates
Sebzeli erişte
Kuzu fleminyon
Tavuklu kabak yemeği ve salata.
Sebze severlere (ben) kabaklı, et severlere (ailenin geri kalanı) kıymalı saç böreği. Tatlı niyetine haşhaşlı katmer.
Bahçeden toplanan bol tazae naneli patlıcan, kabak, yeşil dolma biberi ve kapya biberden oluşan karma dolma ve cacık.
B e t ü l
09-06-2015, 14:26
Mercimek çorbası(en ufak oğluma)
Etli biber dolması(ikizlere)
Îmâm bayıldı(eşime)
Cacık
Canım o kadar balık çekti ki dayanamadım dün Bandırma'ya gidip kıraça aldım. Çok da tazeydi.
Bugün yan komşularımızı da balık yemeğe çağırdık, onlarda inşaat var, hazır yemek eminim ki çok hoşlarına gidecek.
Menüde kıraça , kırmızı soğan bol limonlu-söğüş-, karışık mevsim salatası, tahin helvası var.
Bahçedeki sarmalık yapraklar da çok güzel oldu, onlardan da toplayıp etli yaprak dolması sarmayı düşünüyorum yarın için. Akşam TV.seyrederken sarmayı plânlıyorum zaten TV ye uzun süre bakamıyorum bu arada dolma işi de biter.
Yoğurtlu ve dereotlu soğuk buğday çorbası, tavuk ciğeri ve yeşil salata.
Domates soslu biftek, patates püresi, salata.
Baklalı zeytinyağlı enginar
Mantarlı tavuk sote
Cacıklı ayran :)
Salata
Etli taze fasulye, bulgur pilavı, cacık, karpuz.
Etli taze fasulye, bulgur pilavı, cacık, karpuz.
Sen yap yap böyle güzel yemekleri sevgili uyap, ben burda peynir ekmeğe talim :(
Sen yap yap böyle güzel yemekleri sevgili uyap, ben burda peynir ekmeğe talim :(
Ben sana paket yapar gönderirim ;).
İlk iftar menüsü: mercimek çorba, etli yaprak sarma, makarna, yoğurt, söğüş domates soğan, karpuz ve bol su :)
Kabak mancarı, İstanbul ıspanağı ve kabak çiçeği dolması, cacık, taze soğan, kırmızı marul.
Yoğurtlu erişteli tavuk çorbası, patates kavurması, Bol baharatlı ezme salata, cacık.
tavuk suyuna sebze çorbası
yaprak sarma
biftek
pilav
salat
Hani paket sevgili uyap, gözlerim kargoyu gözlemekten yoruldu. Bak bu gün ayın 23 ü. Sen yollayacağım dedin diye ağzıma bir lokma koymadım 17 sinden beri :)
Kabak mancarı, İstanbul ıspanağı ve kabak çiçeği dolması, cacık, taze soğan, kırmızı marul.
Sayın sakagun,
Kabak mancarı dediğiniz nasıl bir yemek acaba? Belki bildiğimiz bir yemektir ama ilk defa bu ismi duyuyorum. Ufak bir tarif verebilirseniz çok sevinirim. Afiyet olsun.
mazda_ozan
23-06-2015, 09:33
Ben Şile'den evlendim, ilk defa bende orada duydum bu mancar kelimesini. Ispanak, Pazı gibi birşey. Ben böreğini yemiştim (mancarlı börek) . Güzel ama yeniyor :D
Bizimkiler pazı ve ıspanagın kavurmasına pancar der ama konu hem kabak hemde "m"ancar olunca bilemedim bende :o
Bizde dolma pişiyor bugün, çorba ve cacık eklersem tamamdır.
mazda_ozan
23-06-2015, 14:03
Bizde de ayran aşı çorbası, fırında tavuk patates, barbunya, pilav.
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Hani paket sevgili uyap, gözlerim kargoyu gözlemekten yoruldu. Bak bu gün ayın 23 ü. Sen yollayacağım dedin diye ağzıma bir lokma koymadım 17 sinden beri :)
Oburiksim kabakulak oldu sevgili milla onunla uğraşıyorum kaç gündür :( yoksa aklımdasın. Yemek gönderemesem bile söz verdiğim fasulyeden gönderirim hem pişirirsin hem ekersin ;)
Bende bu gün yemek yok, pestil durumdayım. İpek hanımdan kolim geldi de yardımıma yetişti. Peynir, ekmek (yufkaaaa) ne bulursak artık :D
Bir daha aç karna sipariş vermeyeceğim yalnız ne kadar peynir ekmek çeşidi varsa hepsinden istemişim, bir koli peynir geldi :dilli:
bu gün mercimek çorba
fasülye
pilav
sac kavurma
salata
ayran
Merak edenlere kabak mancarının tarifi..
http://www.agaclar.net/forum/467313-post101.htm
Mancar yemek anlamında (mangia'dan türetilip değiştirilerek) dile yerleşmiş, muhacir bölgelerde kullanılıyor anladığım kadarıyla.
tarhana
patlıcan yemeği
pilav
ayran
salata
Sebzeli şehriye çorbası
Fırında köfte patates
salata
İlerleyen saatlerde de haşlama mısırımız vardı
serkan_istanbul
26-06-2015, 08:37
şehriye çorbası
biber dolması kendi biberlerimden
cacık
şeker pareeeeeeeeee
Bugün erkenden hazır yemekler :)
Zeytinyağlı enginar
Biber dolması
Makarna
Salata
Oburiksim kabakulak oldu sevgili milla onunla uğraşıyorum kaç gündür :( yoksa aklımdasın. Yemek gönderemesem bile söz verdiğim fasulyeden gönderirim hem pişirirsin hem ekersin ;)
Bende bu gün yemek yok, pestil durumdayım. İpek hanımdan kolim geldi de yardımıma yetişti. Peynir, ekmek (yufkaaaa) ne bulursak artık :D
Bir daha aç karna sipariş vermeyeceğim yalnız ne kadar peynir ekmek çeşidi varsa hepsinden istemişim, bir koli peynir geldi :dilli:
Oburiks'e çok geçmiş olsun sevgili uyap. Ben fazla yaklaşmayayım çünkü kabakulak geçirmedim :)
Fasulyeni özlemle bekleyeceğim. Hem yemek hem ekmek için.
Ben de evin ilk gerçek yemeğini evvelsi gün yaptım. Etli kuru fasulye ve turşu. Eşim resmen aş eriyordu :)
Bence de aç karnına sipariş vermemek gerekiyor. Ben de Kars'tan peynir falan getirtiyordum ama gelince kendi kendime ''yok artık'' diyordum :)
Çok geçmiş olsun.. Ben de neden sevgili Uyap çiçek paylaşmıyor diyordum.. Kısa zamanda atlatır umarım.. Sevgiler..
Pazı ve yaprak sarması, tarhana ve haşlanmış pazı köklerinden cacık diyim... Annem borani diyor.
Mercimek çorbası, zeytinyağlı fasulye, haşlama ve bulgur pilavı.
Tarhana corbasi
Kiymali taze fasulye
Enginara devam
Yemek sonrasi yakindaki dondurmaciya yuruyus
Sn. Uyap simdi okudum. Gecmis olsun, yazin hastalik ayri zor :(
Teşekkür ederim sevgili Özlem A. neyse ki çabuk atlattık.
Bu gün çocukların menüsü : kanat ızgara, patates kızartması, salata. Ekstralar yani dünden kalıp başıma kalanlar ezogelin çorbası, patlıcanlı menemen, sebzeli bulgur pilavı.
kelebek çalısı
08-07-2015, 17:43
Bugün akşam soframızda,
Ezo gelin çorba
Zeytinyağlı bamya
Yoğurtlu makarna salatası
Ekmek pizzası
Herkese afiyet olsun. :)
Mercimek çorbası, kaşarlı yumurtalı ev pidesi.
YeniGine
11-07-2015, 00:09
Ezogelin çorba, ızgara köfte, patlıcan-biber-domates börttürme (diye bilirim başka bir ismi var mıdır ya da doğrusu nedir merak da ederim), Sarımsaklı yoğurtla (site bahçesinden topladığım) semizotu.
Börtletme = közleme diye bilirim :)
Kırmızı mercimek çorba , patlıcan dolma , mantı , salata yoğurt.
Buğdaylı yoğurtlu soğuk çorba,
patlıcan yemeği,
peynirli erişte,
kırmızı erikten komposto.
İlk defa ıtır yapraklarını içecekte kullanıyorum, bahsettikleri kadar varmış, çok hoş bir aroması var.
Ben bu konuda hep şuradaki sitelerden yardım alıyorum. Sizde de tavsiye ederim. Bugün Ne Pişirsem Diye Düşünenlere Öneriler - Hayro.la (http://hayro.la/bugun-ne-pisirsem-diye-dusunenlere-oneriler/)
Biz de buradan yardım alıyoruz :)
Sevgili hiradan buğdaylı yoğurtlu çorba ama bizimkiler soğuk içmez toyga yapayım ben. Anne hamburgeri, patlıcan közleme, taze fasulye salatası.
thisisme
13-07-2015, 15:47
Sevgili hiradan buğdaylı yoğurtlu çorba ama bizimkiler soğuk içmez toyga yapayım ben. Anne hamburgeri, patlıcan közleme, taze fasulye salatası.
hayretler ettim bizim bugünkü menüye çok benzer :p. fasülye salatamız yok:D.
sütlü kırık mısır çorbası, ev hamburgeri, közlenmiş patlıcan salatası, muzlu böğürtlenli mangolia (bunu oğlum yaptı)
Sevgili hiradan buğdaylı yoğurtlu çorba ama bizimkiler soğuk içmez toyga yapayım ben. Sıcak günlerde vazgeçilmez yöresel çorbamızdır. Annem, haşlanmış nohut, kuru fasülye, yoğurt ve buğdaydan yapar, kayınvalidemse: Bugday, mısır, dereotu ve yoğurt.. Bense kafama nasıl eserse, hepsini bile karıştırabilirim, hira'yım ben, bana serbest :o Şaka bir yana da, mutfakta katıp karıştırmaktan çook zevk alırım.. Tarif üzerine ilk kez yapacağım bir yemekte mutlaka ama mutlaka degişiklik yaparım.
hayretler ettim bizim bugünkü menüye çok benzer :p. fasülye salatamız yok:D.
sütlü kırık mısır çorbası, ev hamburgeri, közlenmiş patlıcan salatası, muzlu böğürtlenli mangolia (bunu oğlum yaptı)
Aslında fasulye gaynatması o, İstanbul'a gelince salata oldu :D.
Bugün çorba, mantı ve patates salatamız vardı.
Sıcak havada insan ne yapmak ne de yemek istiyor.. Oğlum düzgün yesin diye hafif bir şeyler yapacağım..
Tarhana çorbası (çivi çiviyi söker mantığıyla)
Cacık
Bol naneli çoban salatası
Izgara köfte ve patates püresi
Mine Pakkaner
30-07-2015, 16:47
Bizde balık ekmek ve piyaz var. Üzerine de karpuz.
Üç dört günlük kaçamak yapıp döndük. Bahçede yığınla sakız kabağı olmuş, Oğuz toplayıp getirdi.
Bir kısmı ile ( on tane) etli kabak dolması yaptım. 4-5 tanesi ile tereyağlı kabak sote. İrice birini dilimleyip akşama kızartacağım. 3-4 tanesi le de kabak salatası yapıyorum.
....:D :D :D, benim bu menüyü gören şaşırır herhalde.
Geride kalan 5-6 tanesini de komşuya yolladım, belki kalye yapar.
Üç dört günlük kaçamak yapıp döndük. Bahçede yığınla sakız kabağı olmuş, Oğuz toplayıp getirdi.
Bir kısmı ile ( on tane) etli kabak dolması yaptım. 4-5 tanesi ile tereyağlı kabak sote. İrice birini dilimleyip akşama kızartacağım. 3-4 tanesi le de kabak salatası yapıyorum.
....:D :D :D, benim bu menüyü gören şaşırır herhalde.
Geride kalan 5-6 tanesini de komşuya yolladım, belki kalye yapar.
Kabak tatlısı yok mu menüde aa bak olmadı şimdi :D
Kayınvalidem sakız kabağından reçel yapmıştı. Kabak olduğu belli olmuyordu ve görüntü muhteşemdi.
Bizim menü etli bamya, pilav, köfte, vişne kompostosu ve salata. Köfte opsiyonel bamya yemeyenler yemeğe gelmezse vaz geçebilirim.
Şu saate kadar yemek yapmadım, domates ve patlıcandan başka sebzem yok, bugün pazar var ama gitmeye mecalim yok. Dipfrizde uskumru var, çorba ve salata eklersem başkada birşey yapmam. Sabahın 10undan bu yana yediğimle duruyorum, iştahım yok, inanamıyorum :o :o bu duyguyu tattım sonunda :D 'Yemek yemiycem, canım istemiyor' diyenlere hayretle bakardım :p
Ezogelin çorba, menemen, yeşil salata ve puding vardı bugün.
Şehriye çorbası, yanık biber dolması :o yoğurt, salata.
Patlıcan kebabı, bulgur pilavı, yoğurt.
kıymalı karışık sebze kavurması
yoğurt
biber kızartma
salatalık söğüş
hep sebze oldu bu gün:)
Seyahat dönüşü dolap tamtakır, öğlen oğluma bol domates sarmısak ve zeytinli makarna yapıp kendim de peynir ekmek ile geçiştirdim.
İşlerden ve sıcaktan alışveriş yapamayınca da akşam yemeği dışardan geldi :)
Bugün yine sıcak nedeniyle az öz yemekler.
Kabak - biber dolma
Domatesli sarmısaklı makarna
Bol naneli çoban salata
Yoğurtlu soğuk çorba,
sarmısaklı domates soslu karışık kızartma,
yeşil salata.
Etsiz taze fasulye
Dünkü kabakların içlerinden mücver
Pilavsız yemeğe oturamayan ev halkı için pirinç pilavı
Cacık
resimsel
18-08-2015, 15:26
Kim ne pişirir bilemem ama akşam yiyecek hiçbirşey yok evde:)
acaba dışardan ne alsam? Restoran yemeklerinden gına geldi.:)
Ben böyle durumlarda kahvaltılıklara başvuruyorum :)
resimsel
18-08-2015, 16:19
Sorun şu ki evde birşey yok derken; kahvaltılıklar dahildi:)
Ben en iyisi bahçedeki sebzelere, meyvelere ve kümese bir müracaat edeyim:)
Sorun şu ki evde birşey yok derken; kahvaltılıklar dahildi:)
Ben en iyisi bahçedeki sebzelere, meyvelere ve kümese bir müracaat edeyim:)
Bahçeden sebze meyve+kümes=menemen ya da kümes+yoğurt=çılbır :D. Yanında çayla ikisi de iyi gider bence ;)
resimsel
18-08-2015, 17:12
Bahçeden sebze meyve+kümes=menemen ya da kümes+yoğurt=çılbır :D. Yanında çayla ikisi de iyi gider bence ;)
Sevgili uyap teşekkür ederim gerçekten menemen çok iyi fikir, çay yapmak nasılsa kolay:) o halde bugün ne pişirelime katkı sağlayayım.
Menemen
çay
ekmek:)
Bir şey satınalmadan ürettiklerinizle pişirmek marifetlerin en büyüğü.. Harika, ellerinize sağlık.
Bu arada hem ekip dikmeye ve beslemeye, hem de mutfağa aynı derecede meraklı arkadaşlara çok beğendiğim River Cottage (3 seri) adlı programı tavsiye etmek isterim, youtube dan bulunabilir.
resimsel
18-08-2015, 21:45
Bir şey satınalmadan ürettiklerinizle pişirmek marifetlerin en büyüğü.. Harika, ellerinize sağlık.
Bu arada hem ekip dikmeye ve beslemeye, hem de mutfağa aynı derecede meraklı arkadaşlara çok beğendiğim River Cottage (3 seri) adlı programı tavsiye etmek isterim, youtube dan bulunabilir.
Daha önce denediğim bu güzel akşam yemeğinin malzemeleri ve üretimi bana,
fikri ise sizlere ait çok teşekkür ederim:)
Ayrıca River Cottage zaten favorilerim arasındaydı, zaman zaman yenilikler yapmayı düşündüğümde başucu kitabı gibi elimin altında tutuyorum.
Özlem hanım, sizin tavsiyenizi yinelemek adına gerçekten çok özel proğramlar
olduğunu ilgi duyan herkesin izlemesi gerektiğini düşünüyorum.:)
Fesleğenli soğuk domates çorbası,
Tavuklu makarna ve ayran vardı bizde bugün.
bulgur pilavı
sac kavurma
salta ayran
resimsel
19-08-2015, 21:20
Akşam simidi (bol susamlı)
Çay (bergamot aromalı)
şimdi de yoğurt (kendim yaptım)
Plan hazır, sıra icraatta:
Sebzeli soslu tavuk sac kavurma
Erişte
Cacık
Tembelim bugün çoook tembel.
Sigara böreğini kaşar peynirli sardım
Böreğin yanına çay da yapmayacağım soğuk karpuz iyi gider.
(ama akşam kahvehaneye muzlu rulo pasta ve parfe getireceğim)
resimsel
20-08-2015, 15:10
Akşam yemeğini şimdiden planlayanlardanım.
Soğuk yayla çorba
Erişte pilavı
kasap köfte
büyük bir tabak salata(bahçeden)
Çay ve kahvaltıdan kurtuldum
annem bir hafta bende:)
Kuru fasülye, bulgur pilavı ve salatamız vardı bugün.
Sıcakta gidermi gitmezmi diye tereddüt ettim ama kaç zamandır aklımdaydı.
Bizim okul açıldı, normal yemek düzenine döndük.
Kıymalı yeşil fasulye
Zeytinyağlı barbunya (bu da fasulye oldu ama şikayet eden olmadı :)
Fesleğen ve kekikli makarna
Cacık
tavuk suyuna sebze çorbası
kabak kavurma
ayran
hepsi sebze gibi görünüyor ama çorbada ki sebzeler çok arklı,
türkiyede bulunmaz belki maydanoz kökü, kereviz ve çok sebzeler var çok az makarna
kısaca muhteşem bize göre..
İki yıl öncesine kadar çalışma hayatım hep plaza ofislerde oldu. Özellikle son döneminde plaza ve cafe yemeklerine sağlıklı yemekleri tercih ettiğimden evden pratik birşeyler hazırlayarak ya da akşam yemeğinden artanları güzel aranje edip işe götürmeye başlamıştım.
Şimdi işyerimizin bulunduğu yerde ev yemekleri, sağlıklı ve hatta organik alternatifler bulmak mümkün. Ancak evde yapılan kadar temiz, güvenilir kendi damak tadımıza uygun ve ekonomik yiyecek olabilir mi :) sıkça işe evden yiyecek götürüyorum ben de..
Bu sabah ta çok erken kalkınca kocaman güzel bir bol otlu çoban salata yaptım. Üzerine beyaz peynir ve zeytin ekledim. Dolapta unuttuğum mısırları da haşlayıp yanıma alınca süper bir öğün oldu.
Bu konunun müdavimlerinden gelecek önerileri de beklerim :)
Dün bir kaçamak yapıp Erdek'te oturan bir arkadaşa gittik. Habersiz gittiğimiz için önce Bandırma İskender Kebapçısında güzel bir cassss kebap yedik. (Bu tabir benim torunun tabiridir, İskender üzerine sonradan getirip de tereyağını döküyorlar ya çıkardığı cass sesinden dolayı adına casss kebap demeye başladı) daha sonra da çay içerken yanında yeriz diye kek ve tuzlu kurabiyeler alarak gittik.
Dönüşte hayli toktuk akşam bir salata yetti.
Tembelliğe bu gün devam, derin dondurucuda mantı var, bu gün de o yasak savar, yarına Allah kerim. ;)
Sevgili Ozlem A, pembe domateslerden öyle nefis çoban salatası oluyor ki anlatamam. Sulu sulu bol malzemeli yaptığımda kaşıkla girişiyorlar.
Bir kase yetmeyip de ikincisini bile dolduranlar oluyor. " Güler abla hiç bir şey yapmasan bu bile yeter bize " diyorlar.
Off, eminim nefistir Güler Abla.. Ben geçen sene getirdiğiniz pembe domatesten yaptığım menemeni hala unutamıyorum :)
Bugün de işe çoban salata ile önceki günden kalan zeytinyağlı barbunyayı getirdim.
Akşama plan
Köfte patates
Pilav
Cacık
Sevgili Özlem A,
Bu gün hemen hemen pişti olmuşuz. Bizde de menü;
Köfte
Patates
Salatalık, domates söğüştü :)
Tavuklu mantar, pilav ve yoğurttu bizim menü.
bizde menü
biber kızartma domatesli
etli yumru köfte
ayran
çok yapmışım oğluşum la bitiremedik sanırım yarın akşam da yiyeceğiz..:(
YeniGine
03-09-2015, 23:52
Yaz bitti bitiyor deyip bol bol domates soslu kabak, patlıcan, biber kızartma.
Bugün çok güzel ve özel olmasını istediğim bir doğum günü pastası yapacağım, mutfak diğer faaliyetlere kapalı :)
Bezelye, makarna ve mor lahanadan yoğurtlu salata yapacağım sanırım.
kelebek çalısı
04-09-2015, 19:16
İki yıl öncesine kadar çalışma hayatım hep plaza ofislerde oldu. Özellikle son döneminde plaza ve cafe yemeklerine sağlıklı yemekleri tercih ettiğimden evden pratik birşeyler hazırlayarak ya da akşam yemeğinden artanları güzel aranje edip işe götürmeye başlamıştım.
Şimdi işyerimizin bulunduğu yerde ev yemekleri, sağlıklı ve hatta organik alternatifler bulmak mümkün. Ancak evde yapılan kadar temiz, güvenilir kendi damak tadımıza uygun ve ekonomik yiyecek olabilir mi :) sıkça işe evden yiyecek götürüyorum ben de..
Bu sabah ta çok erken kalkınca kocaman güzel bir bol otlu çoban salata yaptım. Üzerine beyaz peynir ve zeytin ekledim. Dolapta unuttuğum mısırları da haşlayıp yanıma alınca süper bir öğün oldu.
Bu konunun müdavimlerinden gelecek önerileri de beklerim :)
Vallahi konunun gayet de müdavimiyim ama bu aralar mutfağın müdavimi hiç değilim.:p
Ellerine sağlık sevgili Ozlem A. Sen benden eminim çok daha iyi biliyorsun ama ben İngiliz kahvaltılıklarını çok severim mesela, hem öğle yemeği gibi olduğu için sanırım. Fasulye, ızgara mantar, elma dilim patates kızartması (biz onu malum fırında yapıyoruz), göz yumurta, tereyağlı ekmek, bir iki dilim kızarmış bacon ve çay. Benden gelen tavsiye sana gayet aşinadır zaten. Bu arada şu anda canımın bunları çekmiş olmasının etkisiyle de yazıyorum, mazur görün artık.:D
Sevgiler. Pasta yapımında kolaylıklar..;)
Ne iyi edip gelmişsin Sevgili kelebek çalısı, ve ayrıca İngiliz kahvaltısını madem canın çekti, hemen aksiyon alalım :)
Dün pasta için öyle detaylı bir tarif yaptım ki, dekorasyonunu planladığım gibi yapmaya zaman kalmadı, acele ve stres altında saçma bir şeyler yaptım. Ama tadı ve içi şahane oldu övünmek gibi olmasın.
Eşim uğraşmasana falan diyor ama evde katkısız ve kaliteli malzemelerle pasta yapınca hele de beğenilirse içim rahat ediyor ve mutlu oluyorum.
Pastamızın keki limonlu, kreması mavi yemiş likapalı, ara dolgusu ev yapımı fıstık krokan ve çilekli oldu :) üzerini de böğürtlen ve çilekle süsledim.
Balık sezonu açıldı, mevsim balıklarını taze bulmak için çok iyi bir zaman.
Oğlum yeniden balık sevmeye başladığından ben de haftanın bir gününü balık günü yaptım.
Sebzeli sarı mercimek çorbası (Sevgili kelebek çalısı'nın sebze fırın tarifinin çorba versiyonu)
Hamsi kuşu
Zeytinyağlı enginar
Roka turp kırmızı soğan
bu günün
tarhana , oğlum biraz üşütmüş te
fasülye
kuzu kapama
söğüş
ayran
s.serdar
12-09-2015, 03:01
Aspava'yı aradım. Çift pideli döner, patates kızarma, soğan-sumak, mangal da sarımsak söyledim. Cacık ve irmik helvası yanında hediye geldi.:D
Çorba sezonunu biz de bizim ufaklığın hastalanması neticesinde resmi olarak açtık.
Yayla çorbası
Biber dolması
Dünden fırın mücver
Çoban salata
lahana çıktı bande sarma yaptım
salata
ayran
Ispanak, makarna, tavuk köftesi
Bu gün soslu ev eriştesi eşlik etti ızgara tavuk butlarına. Son zamanlarda yediğim en güzel kavundu Oğuz'un getirdiği.
Eğer Bandırma'ya gidersek akşam için sardalya balığı alacağım. Mangalda saldalyanın tam da zamanı, Yanına bol bir salata ve tahin helvası iyi gider.
Tahin helvası dedim de aklıma geldi, Bandırma'nın Hasan Çavuş helvasının tadına hiç baktınız mı? Nefis bir helva. Hasan Çavuş ufacık ama tarihî bir dükkan. Ürettikleri hakikaten nefis.
Tahin helvası dedim de aklıma geldi, Bandırma'nın Hasan Çavuş helvasının tadına hiç baktınız mı? Nefis bir helva. Hasan Çavuş ufacık ama tarihî bir dükkan. Ürettikleri hakikaten nefis.
Evet Güler hanım,
Gerçekten tarihi. Sanırım şu anda 4. jenerasyon helva üretimini devam ettiriyor. Çocukluğumda Hasan ustayı tanımıştım. Daha sonra çocukları Ozar ların büyük bonmarşe mağazasının yanındaki dükkanı ikiye böldüler. 10-15 sene önceki gittiğimde 3. jenerasyon işbaşında idi. İnanılmaz lezzette helva yaparlardı. Balık ve özellıkle palamut mevsiminde vazgeçilmez yemek sonu tatlısı idi. Beni memleketimden insan manzaraları nostaljisine götürdünüz.
Teşekkürler.
Herşey gönlünüzce olsun.
selam
bu gün etli pide, söğüş, ayran iş yaptım yorgunum .böyle oldu
Biz üç aydır ailece karbonhidratı (tahıl, şeker ve fazla meyveden alınanı) kaldırdık, artık ekşi mayalı ekmek de yapmıyorum. Kilolar hızlı gidiyor ve tahliler oldukça iyi çıktı. Eşimde ve bende diabet riski olduğu için isabetli bir karar aldığımızı düşünüyorum. Artık sık sık acıkmadığım için çok da mutluyum:)
Bu akşam kuru fasulye, salata, ev turşusu ve çocuklar isterse az bulgur. Biz işte yiyeceğimiz için ( akşam yemeğini de erken saate aldık) menü farklı; cömertçe kullanacağım zeytinyağı ile bol salata, avokado, kavrulmuş et ve yoğurt.
Ben de iki haftadır karbonhidrat ve şekeri kestim. Kendimi çok iyi hissediyorum.
Un, pirinç, makarna yerine yararlı karbonhidratlarla besleniyorum.
Sabah yemeği:
Karışık salata, ev yapımı salçalı 2 yumurta kızartması (sızma yağla), peynir, badem, ceviz
Öğlen yemeği:
Tavuk haşlama, mercimek çorbası, patlıcan kızartma (az sızma yağda), domates, salatalık
Akşam yemeği:
Kapuska, tavuk haşlama, salata
Ara öğünlerde: Ayva, elma, badem, ceviz
Sadece sızma yağ, mercimek, peynir ve bademi dışarıdan aldım. Diğer hepsi bahçemden.
Sizi tebrik ederim Sayın sakagun. Hem sağlıklı diyet hem de bahçe uğraşlarınız için.
Ben de yaz aylarına kadar intoleransım olan buğday ve gluten içeren tahılları ve de süt ve süt ürünlerini kesmiştim, ne kadar iyi geldiğini anlatamam. Bu kış yine aynı diyeti uygulamayı düşünüyorum.
Bahçem olmasa da elimden geldiğince sebze ağırlıklı yemeklere yer veriyorum. Akşama
Kereviz sarı mercimek çorbası
Havuçlu semiz otu yemeği
Etoburlar için de baharatlı mantarlı tavuk
Tavuk konusunda köy tavuğu bulma imkanımız olmadığından mutlaka organik tavuk alıyorum, onu da 81 günde yetiştirmeleri çok makul gelmediğinden en fazla ayda bir kez yapıyorum.
Bezelye, bulgur pilavı ve sütlaç var.
Vicia Ervilia
23-10-2015, 14:55
Bugün eski diyetime başladım. İnşallah yine işe yarar :) akşama zeytinyağlı kereviz yaptım :) Kereviz sevmeyen herkes benimkini sever :) haydi afiyet olsun!
Domates çorbası, tas kebabı, patates püresi, zeytinyağlı barbunya.
Ayva tatlısı
(Akşama misafir var)
Dünden kalan patates yemeği ve makarnanın yanına kaşarlı fırın köfte ekledim bugün
eneskrky
24-10-2015, 19:34
Evet bir öğrenciyim ama yemek yapmanında yanından geçmişliğim var :D Bugün herşeyini kendim yaptığım (hamuru ve açmasıda dahil) yiyenlerin beğendiği bir karışık pizza yaptım.
Yanına da yoğurtla dere otlu karışık aparatifler kattım :))
-Resim yüklemek sakıncalı diye düşünere yüklemedim ,izin olursa paylaşırım .
...-Resim yüklemek sakıncalı diye düşünere yüklemedim ,izin olursa paylaşırım .
Fotoğraflı tarifini şurada (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/) paylaşabilirsiniz, gayet de hoş olur ;)
merhaba
bu gün zeytinyağlı biber dolması yoğurt salata..
Evet bir öğrenciyim ama yemek yapmanında yanından geçmişliğim var :D Bugün herşeyini kendim yaptığım (hamuru ve açmasıda dahil) yiyenlerin beğendiği bir karışık pizza yaptım.
Yanına da yoğurtla dere otlu karışık aparatifler kattım :))
-Resim yüklemek sakıncalı diye düşünere yüklemedim ,izin olursa paylaşırım .
Elinize sağlık.. Resim yüklemek sakıncalı değil, bilakis zahmet olmazsa diyerek istediğimiz bir şey, ki okuyanlar tarifi uygulamak isterlerse görsellerden yararlansınlar.
Sevgili A_NOMAD, bilgi verdiğin için çok teşekkürler :)
eneskrky
25-10-2015, 00:16
Tamam bir dahaki tariflerimde uygulamaya başlarım tekrardan :) bilgilendirme için teşekkürler Ozlem A ve aynı zamanda A_NOMAD :))
Günaydın, havayı güneşli görünce hamaratlaştım sanki, erkenden etli kuru fasulyeyi pişirdim bile, pirinci ıslattım, pilav yapacağım.
Salatalık turşusu var ama turşu tansiyon çıkartıyor o yüzden yanlarına komposto yapsam daha iyi olacak gibi.
Sizi bilmem ama Güler Abla kuru fasulye pilava kalın kalın doğrsnmış kırmızı soğanı da pek yakıştırırım, hem kışın bağışıklığı arttırıcı :)) yedikten sonra kimseyi öpmüyoruz tabii :D
Mutlaka çok güzel olur sevgili Ozlem A, bu gün denerim.
Kırmızı soğanı biz de çok tüketiriz bilhassa balık yanında.
Soğanı soyduktan sonra dörde böl ve parçalara ayır, kayık kayık olan her parçanın iç zarını çıkartıp çukurca bir kaseye koy ve üzerlerine bol limon suyu ilave et. Limon sulu sulu her parça leblebi gibi yeniyor ve balık yanına da çok yakışıyor.
İnanmayacaksın bak şu an öyle istedi ki canım, ağzımın suyu aktı. Hiç üşenmeden bir iki dakikada hazırlayacağım, dedim ya leblebi gibi yeniyor, hem yazar hem de yerim.
Bir kaç dakika sonra fotoğrafı da gelir..... dermişim. :D :D
582569
(birdenbire masadan kalkıp da mutfağa girip soğan soyduğumu gören eşim, başladı gülmeye " valla sen normal değilsin" diyor.
Hehh heee yeni mi anlamış.)
afiyet olsun herkese
bu gün bizim yöreye ait kömbe yanına başka bir şey istemez çayla yedik.
Ay kömbeye bayılırım. Çocuklar küçükken onlara bakan bir teyzemiz vardı, o yapardı. Siz yaptıysanız, tarifini biliyorsanız rica etsem? Sn. elve nerelisiniz? (Hamur işleri, Tatlılar, Çerezler bölümünde paylaşsanız çok sevinirim.) Afiyet olsun size.
Dün Bandırma'ya inmiştik güzel hamsi bulunca aldık. Yanına 4 lüfer, iki kilo da kıraça ilave ettik. Bu demektir iki 3 gün balık yiyeceğiz.
Hiç denemedim ama Oğuz bir yerde yemiş hamsileri fırın torbasında buğulama yap diye tutturdu, deneyeceğim. Bileniniz var mı?
Yarın akşama lüfer yaparız, 4 tane bize fazla gelir, sanırım komşu davet ederiz.
Hamsi buğulama
limonlu kırmızı soğan
karışık salata
Hasan Çavuş tahin helvası
Fırın torbasında hafif mısır unu serptikten sonra kelebek şeklinde açılmış balıkları hafif kızarıncaya kadar pişiriyorum. Hiç yağ koymuyorum, kendi yağı yetiyor. Buğulama hiç denemedim. (Sevmediğimden..)
Teşekkür ederim Jakin, ben de fırın torbasında ilk defa deneyeceğim, ne olur olmaz diye hamsiyi ikiye böldüm yarısı ile kendi bildiğimiz usulden tepside yapacağım yarısını da fırın torbasında.
Fırın torbasında olan için şöyle deniyorum.
Hamsilerin orta kılçıkları da çıkartıldı. Çukur bir kase içine konup üzerine pul biber, tuz, karabiber, kekik ve zeytinyağı ilave edilerek biraz karıştırıldıktan sonra hazırlanan fırın torbasına yerleştirildi. Kasede kalan malzemeden de üzerine ilave edilerek bir iki top karabiber konulduktan sonra torba sıkıca bağlandı.
180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişecek.
(Bu bilgiyi selenn'den aldım o Almanya'da denemiş ama tadı nasıl olmuştu hatırlamıyormuş) :D
Güler hanım, torbayı bir makasla küçük küçük kesikler yaparak hava delikleri açıp hava almasını sağlayınız. Patlamasın. Bir de hamsi için kaç derecede pişirmek gerektiğini bilmiyorum ama ben hep 230-250 derece arasında pişirdim şimdiye kadar.
Pişince görüntüyü paylaşır mısınız?
Afiyet olsun şimdiden.. :)
Dün içli köfte yaptım. Bir gecedir dolapta bekletiyorum. Bu gün akşama ziyafet var :) Yanına da bol yeşillik , domates, salatalık söğüş, ayran, şalgam.
bu gün menü
mercimek çorba
lahmacun
turşu
ayran
Ben haftada en az bir gün balık yapmaya gayret ediyorum. Bugün de balık günü oldu.
Tarhana çorba
Limon suyu ve zeytinyağında marine levrek
Fırında sarımsak, soğan ve biberiyeli patates
Bol yeşillik ve kırmızı soğan
Evde deniz ürünleri benden sorulur. Bu sabah biraz erken kalkınca uyku da tutmadı bende akşam yemeğini sabahtan yapayım dedim :)
Dün pazardan çam mantarı almıştım yarım kilo, yarım kiloda temizlenmiş karides. Geçenlerde mantarsız yaptım oğlum sevmişti (her şeyi yemez siylim) bu kez mantarlı denedim.
Dört beş orta boy bahçemizin biberini tereyağ+zeytinyağda hafif kavurdum, içerisine karidesleri attım, biraz birlikte çevirdikten sonra mantarları da ekleyip suyunu çekene kadar kavurmaya devam ettim. Şimdi aklıma geldi, tam o aşamada bir tutam kereviz yaprağı veya maydanoz eklesem iyiydi çok güzel tat ve koku veriyor. Son aşamada iki orta boy domatesi kabuklarını soyup doğrayarak ekledim ve suyunu çekinceye kadar kısık ateşte beklettim. Ocaktan almadan önce kaya tuzu, karabiber, kimyon, kırmızı biber, kekik attım. O sırada oğlan kalktı, kahvaltı niyeti küçük bir tabak yedi. Sakın dedim sabah sabah ne yediğini söyleme, kimin yaptığı ise hiç söyleme :D
Eşim malzemeyi küçük güveç kaplarda buzdolabına kaldırdı, akşama nasip olursa, üzerine kaşar döküp fırında eriterek ufaklıklarla yeriz, hanım yemez...
Bugün işim kolay, takviye aldım :))
Kereviz çorbası
Yaprak sarma (anneanne)
Zeytinyağlı pırasa
Salata
bu gün ki mönüm
tarhana
barbunya z yağlı
köfte
Oğlumun sevdiklerini yaptım bugün.
Erişteli yeşil mercimek çorba
Köfte - fırın patates
Bol yeşillikle salata
mercimek çorba
etli dolma
ayran
bu gün
çorba
barbunya
balık
salata
Bol kıymalı karnıbahar (kıymanın hatrına eşim burun kıvırmadan yer umarım)
nohutlu pilav,
salata.
ceydoruk
24-11-2015, 19:13
Ne güzel bir başlıkmış yeni keşfettim artık hergün bakarım fikir almak için harikasınız. B
Zerdeçallı mercimek çorbası
Pazı sarma
Buharda hafif haşlanmış limon sarmısak zeytinyağı soslu brokoli
Sarmısak ve limonla ezilmiş avokado püresi
sevgihoca
30-11-2015, 21:36
Özlemcim bu,bugünkü menü mü?Sanki hepsi sebze olmamış mı?Brokoli,avokado,pazı...
Evet :) Ben ailemi sebze ağırlıklı beslemeye gayret ediyorum, akşam yemekleri için hafif oluyor. Çeşit sevdikleri için de azar azar birşeyler yapıyorum. Tabii bugün benzer olduğundan yemekler, ev sarmısak kokusundan yıkıldı :)
sevgihoca
30-11-2015, 21:51
Yani ben de sebze severim de,biraz fazla sebze olmuş.Afiyet olsun,sarımsak da iyidir.Sayenizde sitede bu sayfayı da öğrenmiş oldum.İyi akşamlar.
bu gün
pastırmalı kuru fasülye
pilav
turşu, soğan
ayran
Yarın için portakallı ayvalı kereviz hazırlanıyor
Yanına et şinitzel, püre eşliğinde
kabak tatlısı
588170
Yarın için portakallı ayvalı kereviz hazırlanıyo...
Ayıptır sorması, o havuçları kerevizlere nasıl monte ettiniz?
Zavallı kerevizler (kerevize karşı iyi bir şey hissedebileceğim de varmış) tövbe estağfurullah :D :D
Ayıptır sorması, o havuçları kerevizlere nasıl monte ettiniz?
Zavallı kerevizler (kerevize karşı iyi bir şey hissedebileceğim de varmış) tövbe estağfurullah :D :D
Kerevizi elma gibi soy, sonra elmanın çekirdek kısmını çıkaran alet ile oy, buna göre incelttiğin havucu kalem gibi içine sok, sonra kerevizi ortadan ikiye böl.
Bende iki tane var, istersen birini sana postalarım. ;)
588182
...havucu kalem gibi içine sok...
Başka bir şeydir, göz yanılması yaşamışımdır diye ummuştum ama hakikaten kerevizlerin içine havuç sokmuşsunuz :D
Vallahi çok değişikmiş, görsel olarak da (her ne kadar beni gülme krizine soksa da :D) oldukça hoş olmuş, elinize sağlık ;)
Benim kerevizle aram pek iyi değil ama patates ile havuç gibi ikililerde pekala kullanılabilir bu yöntem...
(Teşekkür ederim. Postalamaya gerek yok, inşallah görüşebileceğimiz zaman bu aleti hatırlatırım, fazlaymış madem:rolleyes:)
Sevgili A_NOMAD portakallı kereviz muhteşem bulduğum bir lezzet, tavsiye ederim.
Ayva ile daha da hoş olmuştur. Sn. Güler hanım, tarifini yemek tariflerinde paylaşsanız zahmet olmazsa rica edebilir miyim? Denemek isterim.
sevgihoca
09-12-2015, 00:38
Ayvayla da güzel olur,kesinlikle tavsiye ederim.Sayın Güler,elinize sağlık.Pişmiş halini de görürsek iyi olur.
Bugün portakallı kereviz yapacaktım ben de. Sizinki çok hoş olmuş, havuçları böyle yapmayı deneyeceğim, ellerinize sağlık Güler Abla. Bu aletten var bende de:)
Ayvayla da güzel olur,kesinlikle tavsiye ederim.Sayın Güler,elinize sağlık.Pişmiş halini de görürsek iyi olur.
Neden olmasın...;)
Su yerine bir bardak portakal suyu koyunca rengi biraz sarımsı olsa da tadı harika oluyor.
Başlığa bakayım, arkadaşlar paylaşmamışlarsa yazarım tarifini (düdüklü tencerede 10 dakikada pişiyor)
588245
çiçeksever
09-12-2015, 09:33
Güler Abla afiyet olsun.
Neden olmasın...;)...
Kereviz denince bile yüzünü buruşturan biriyim ama şu görüntüye gerçekten şapka çıkartıyorum, ellerinize sağlık ;)
Evin altındaki markete çok güzel süt gibi ayşekadın fasulye gelmiş. İnsanın çiğ çiğ yiyesi geliyor neredeyse. Bu arada bir tane de karnabahar aldım. Belki graten de yaparım.
Kıymalı ayşekadın
Pilav
cacık
Dünden kalan kabak tatlısı da var.
Etli kuru fasulye
Pirinç pilavı (Tosya)
Turşu
Bu gün tembellik yapacağım
Yayla çorbası
karnabahar graten
un helvası (üşenmezsem, çünkü ütüm birikti)
Yayla çorbası
Zeytinyağlı kereviz
Turşu
Domatesli sarmısaklı penne makarna
Pastırmalı kuru fasulye
Çeşitli balık kızartma (Kendi tuttuklarımdan :) )
Domatesli marul salata
Şalgam
Bugün evde kalanlar bitirilecek. Yarına davetim var, menü balık üzerinden.
Salata faslı, zeytinyağlı ve tatlı bugünden hazırlanacak.
sevgihoca
11-12-2015, 12:04
Sayın Milla en güzel menü.Afiyetle yiyiniz.
Erişteli mercimek çorba
Ev yapımı (pizza taşında) lahmacun
Ev yapımı yoğurttan ayran
Bol salata
Tarhana çorba
mercimekli bulgur pilavı
salata
ayran
incir tatlısı
Brokoli, havuç, mantar, patates ve bol baharat karışımlı fırında tavuk.
Yoğurt.
Resulgur
12-12-2015, 11:48
Akşama Adana kıyma kebabı yapacam .. :D
Yanında soğan salatası, ezme salata, yeşillik eşki limon soğuk ayran adana acı şalgam ..
Pişmiş domates soğan biber .. tandırda pişmiş yufka ekmek
Resim atmak istemem canınız çeker :P
sevgihoca
12-12-2015, 17:29
Adana kebabını evde nasıl yapıyorsunuz Sayın Resul?Ben Adana'da Hasan usta'da yedim.Çok beğendim.eşim de yapıyor ama sizden bir tarif alsaydık.Hatta aşamalarıyla resimleseniz daha iyi olurdu.
herkese afiyet olsun.
akşam
dünden kalan tarhana
keşkek
nohut
ayran salata.
Resulgur
13-12-2015, 06:48
Adana kebabını evde nasıl yapıyorsunuz Sayın Resul?Ben Adana'da Hasan usta'da yedim.Çok beğendim.eşim de yapıyor ama sizden bir tarif alsaydık.Hatta aşamalarıyla resimleseniz daha iyi olurdu.
Sn. sevgihoca ileriki zamanlarda paylaşabilirim tabi ki de neden olmasın. :)
yoğurt çorbası
patesli içli köfte
söğüş salata
ayran
Pırasa kereviz çorbası
Fırında kuru köfte patates
Mor lahana marul salata
Tarhana çorbası
Etli pazı sarma - yoğurt
Su muhallebisi - Oğuz'a gülsuyu + pudra şekerli, benimki kaymak dondurmalı.
Fırında patatesli tavuk (Domates, biber, kekik ve bol baharatlı )
Yoğurt (Kendi yaptığım :) )
sizlere afiyet osun.
sulu lahana köftesi
turşu
ayran
...sulu lahana köftesi...
Nedir ki bu? :rolleyes:
sevgihoca
17-12-2015, 20:57
Ben de hiç duymadım.Küçük köftelerle ,lahanalı bir yemek mi acaba.
''Sulu lahana köftesi'' ismi bana 'lahana yapraklarıyla sarmalanmış köftelerin sulu bir yemek şeklinde pişirilmesini' çağrıştırdı ama o kadar fantastik bir şey olmayabilir de... :D
Akşama yabancı bir arkadaşımız yemeğe geliyor, hem Türk usulü olsun hem de pek evlerde yapılmayan birşeyler yapmak istedim.
Çorba (Ezogelin ya da tarhana, karar veremedim)
Ev yapımı bakır tencerede tantuni - lavaş acur turşusu eşliği ile
Şekerpare kayısılı ve fıstıklı zeytinyağlı yerelması
Yabani pirinçli çilav
Vegan cheesecake (bizim tatlılar çok zahmetli, kolaya kaçıyorum)
Birçoğunu ben yiyemeyeceğim maalesef :)
Bu kadar uğraşmanın üzerine mutfağı hafta sonu kapatırım artık :)
Sevgili Özlem A, sana kolay gelsin.
Dedim ya ben de ipini koparmışlar gibi sokağa kaçıyorum, bu gün de yine sokaktayım. Akşama ya yasak savmak için soğanlı yumurta aşı yaparım ya da bir telefon Dominos karışık Pizza + ziro cola, salata.
Nedir ki bu? :rolleyes:
Tam da benim kafamdan geçen soru :)
Sevgili dostlar fikirlerinize ihtiyacım var yeni yıla giriyoruz misafirim geliyor ilk defa gelecekler oğlumun evlenmeyi düşündüğü kızımızın ailesi hem tanışma yemeği olacak, ailede Tekirdağ lı hindi hariç
herturlü et olabilir.Saygılar
Sevgili dostlar fikirlerinize ihtiyacım var yeni yıla giriyoruz misafirim geliyor ilk defa gelecekler oğlumun evlenmeyi düşündüğü kızımızın ailesi hem tanışma yemeği olacak, ailede Tekirdağ lı hindi hariç
Misafirler ağır, siz her ihtimale en iyi bildiğinizi yapın.
sevgihoca
20-12-2015, 22:14
Bence köfteli Alinazik yapın.Fırına baharatlı patates sürün.Buzlukta taze barbunya varsa zeytinyağlı olarak barbunyayı pişirin.Şöyle süslü bir tavuklu pilav yapın.Tencereyi ters çevirin,tavuk eti görünsün.Bir de güzel bir börek yapın.Naneli mercimek çorbası ve salata.Afiyet olsun,Pınarcığım.İşin zor,Allah kolaylık versin.
Mine Pakkaner
21-12-2015, 00:09
Bugün yayla çorbası ve etli patates kapama, yanında marul salatası yapacağım. Dünden de kuskusum var. Tatlı yok, mandalina ne güne duruyor?
Resulgur
21-12-2015, 04:12
Konu yemek olunca gecesi gündüzü yok her daim akla geliyor. :D
Fasulye çorbası
Şehriyeli firik pilavı
Turşu (Jalapeno, benim yaptığım :) )
Hafta sonu yemek yapmamanın acısını çıkarıp iki gündür mutfakta yaşıyorum diyebilirim.
Bugün tavuk suyu yapıp birazını stokladım (köy tavuğu bulamadığım için organik tavuk). En az 2 saat kaynatıp kolajen dokunun suya geçebilecek kadar pişmesi öğütleniyor. Kış sebzeleri, zencefil, defne ve baharatlar eşliğinde kısık ateşte uzun uzun pişirdim.
Erişteli tavuk çorbası - Uzakdoğu usulü yaptım.
Zeytinyağlı pırasa
Şu tarifteki (http://www.agaclar.net/forum/bebekler-ve-cocuklar-icin/33998.htm) tartın brokoli ve ıspanaklısı
Bol turplu yeşil salata
Sayın Pinar59 aşağıdaki yemeği yiyen herkes pek etkileniyor, vaktiniz müsaitse bunun gibi bir şey önerebilirim.
http://www.agaclar.net/forum/et-yemekleri/35912.htm
Fasulye çorbası
Şehriyeli firik pilavı
Turşu (Jalapeno, benim yaptığım :) )
Sevgili Milla, tarifleri de paylaşsanız, özellikle çorbanın tarifini merak ettim.
Bizim tahinli kuru fasulye çorbamız vardır, onun gibi bir şey mi acaba? ;)
Özlem hanım verdiğiniz tarif çok lezzetli görünüyor buranın kuzuları hiç kokmaz kuşkonmazı denememiştim bir de aleydi hanımın haşhaşlı pidesi aklımda ilginiz için teşekkür ederim iyi geceler .
Sevgili Milla, tarifleri de paylaşsanız, özellikle çorbanın tarifini merak ettim.
Bizim tahinli kuru fasulye çorbamız vardır, onun gibi bir şey mi acaba? ;)
Sevgili Jakin,
Bu Bulgaristan'da göçmenlerin sık yaptığı bir fasulye. Ben de onlardan öğrenmiştim. Eşim etli kuru fasulye sevmediği için bundan ister, ben de ona yaparım. Ben yemem, ben bol kemikli etle yapılanı çooook severim :)
Zeytinyağında sırasıyla; soğanı, biber salçasını, biberi, domatesi, önceden ıslanıp haşlanmış kuru fasulyeyi kavuruyorsunuz. Sonra suyunu tuzunu ekleyip pişiriyorsunuz. Bu kadar basit aslında ama çok sevilen bir yemek olduğunu söylemeliyim. Bir de bu yemeğin diğerine göre daha fazla sulu olması gerekiyor. hafif olduğu için yazın dahi yenilebiliyor. Bir deneyin derim :) Afiyet olsun.
Misafir var;
Kadınbudu köfte
Bol baharatlı elma dilimli fırın patates
Domates ve baharat soslu makarna
Marul, havuç, domates, turp, karalahana turşusu (Kendi yaptığım :) dan) oluşan limonlu zeytin yağlı bol salata.
Sevgili Jakin,
Bu Bulgaristan'da göçmenlerin sık yaptığı bir fasulye. Ben de onlardan öğrenmiştim. Eşim etli kuru fasulye sevmediği için bundan ister, ben de ona yaparım. Ben yemem, ben bol kemikli etle yapılanı çooook severim :)
Zeytinyağında sırasıyla; soğanı, biber salçasını, biberi, domatesi, önceden ıslanıp haşlanmış kuru fasulyeyi kavuruyorsunuz. Sonra suyunu tuzunu ekleyip pişiriyorsunuz. Bu kadar basit aslında ama çok sevilen bir yemek olduğunu söylemeliyim. Bir de bu yemeğin diğerine göre daha fazla sulu olması gerekiyor. hafif olduğu için yazın dahi yenilebiliyor. Bir deneyin derim :) Afiyet olsun.
Sevgili Milla tarif için çok teşekkür ederim. Mutlaka en yakın zamanda deneyeceğim. Sevgiler.. :)
Bugünkü menünüz de güzelmiş, afiyet olsun.. :)
Yazılarınızdan canım çekti, bugün kuru fasulye pişirdim :)) Altını kapatırken de üzerine çemenlerini aldığım pastırmaları koyuverdim.
Tarhana çorba
Kuru fasulye
Pilav
Turşu
Salata
güzel fikirler teşekkürler.
bu gün mönüm
semiz otlu mercimek
ciğer sote
turşu ,salata.turp soğan
ayran
kabak tatlısı
geçen günki sulu lahana,yemeği lahanayı haşlayıp bizim yöreye ait yarma var o ıslatılır salça baharat konur yuğrulur .lahana küçük sarılır rulo gibi,kavurmalı salçalı su hazırlanır kaynayınca sarılmış lahanalar konur pişer ağır ateşte
bana göre çok lezetlidir.
Bahçede işim çok işin kolayındayım mantı ve meyve
(mantıyı ablam yaptırıyor, ona özel hazırlıyorlar ve özenle paketleniyor, hiç de dışarıda satılanlara benzemiyor, içinin malzemeleri nohut gibi, kime ikram ettiysem bayıldı. Aslında vaktim olduğunda ben de evde açıyorum ama bu yasak savmalar çok hoşuma gidiyor)
Sevgili Milla tarif için çok teşekkür ederim. Mutlaka en yakın zamanda deneyeceğim. Sevgiler.. :)
Bugünkü menünüz de güzelmiş, afiyet olsun.. :)
Rica ederim sayın Jakin, size de afiyet olsun. Sevgilerimle...
Antrikot ızgara
Marullu, domatesli bol salata.
sevgihoca
24-12-2015, 11:53
Sevgili Elve ,Lahanalı yemeğiniz bence çok güzel oluyordur,bu tarifi bir daha yaptığınızda resimlerseniz sevinirim.Çünkü yöresel değişik bir şey.Teşekkürler.
sevgili sevgihoca bir daha yaparsam resimini paylaşırım.
bu gün
dünden kalan çorba
etli pide
yoğurtlu ıspanak
salata turşu
Ben bugün balık düşünüyorum. Güzel hamsi bulursam, fırında hamsi yaparım.
Balık
Mercimekli erişte çorbası (bacaklı diyor eşimin ailesi)
Turp mor lahana havuçlu yeşil salata
Zeytinyağlı kereviz
Mercimekli erişte çorbası (bacaklı diyor eşimin ailesi) Sivas'lıyız ve bizimkilerde bacaklı aş diyorlar. Sn. Ozlem.A, merak ettim eşinizin memleketini :)
Bizde bugun erişteli yoğurt çorbası,
yumurtalı ıspanak tava, makarna ve sütlaç vardı.
bende bu gün
mercimek köfte
yoğurt çorbası
meyve suyu
turşu.
yaptım..
Güzel sarıkanat buldum, en güzel mevsim balığı bana göre.
Anne tarafı Amasya hiracığım, onlar bacaklı diyorlar.
İşleri kolayladım artık biraz mutfağa döneyim.
Yarın semt pazarımız var, taze güzel sebzelere bakarım. Ispanağın da tam zamanı.
Kıymalı ıspanak yapabilirim veya ıspanaklı börek de olabilir.
Kilerde bol miktarda domates suyum var, bir de domates çorbası.....
Mercimek çorbası, yaprak sarma ve yoğurt.
Ben de mercimek çorbası yaptım, bizimkilerin sıtızbiye dediklerinden yani içinde erişte, biraz kıyma ve sarımsak olan yeşil mercimek çorbası.
Semizotu + yoğurt
Un helvası (kaşık helvası)
Bugün mutfakta epey zaman geçirdim. Biraz bugüne birazı da yarına kalır ümidiyle ama, bizimkiler çok acıkmış :S
Yine erişteli mercimek çorbası
Mini sigara börekleri
Ağır ateşte arpacık soğanlı, mantarlı kuzu külbastı
Zeytinyağlı pırasa
Yabani pirinçli çilav
Havuç rendeli roka salata
sevgihoca
04-01-2016, 21:38
Böyle bir mönü kaçmaz Ozlem A.Afiyetle yenir,yarına tekrar pişirilir.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.