PDA

View Full Version : Bugün ne pişirelim?

Sayfalar : 1 2 3 4 5 [6]

Yeşilhayat
21-09-2018, 09:26
Peynirli makarna :D

Güler
22-09-2018, 00:09
Yaz kış çorbayı severim, havalar da hafiften soğumaya başladı, akşam yemeğine çorba güzel bir seçenek.

Hazır taze tarhana da çıkardık,.....

Tarhana çorbası
Kıymalı taze fasulye
Pilav
cacık.

elifaydin
24-09-2018, 09:15
Güler abla, şu yukarıdaki ayvalı kerevizin tarifini istesem, portakallısını yapıyorum da ayvalısını merak ettim. Şimdiden teşekkür ederim...

Güler
05-12-2018, 10:50
Sevgili elifaydin yukarıdaki mesajını ancak gördüm, geç cevap verdiğim için çok özür dilerim.
Ayvalı yaptığın zaman ayvayı da aynen kereviz dilimleri gibi yapıyorsun, ancak ayva daha çabuk piştiği için ayva dilimlerini daha sonra ilave et.
Portakal suyu ile kerevizi önce pişir, kerevizler hafifçe yumuşamaya başlayınca aralarına ayva dilimlerini ilave et.

Güler
05-12-2018, 10:54
Bu gün de kereviz pişirdim ama portakal sulu ve ayva dilimli değil. Normal sade zeytinyağlı kereviz.

Evde kestiğimiz eriştelerden de bol soslu, fesleğenli bir erişte yaptım.

Akşam yanına ezogelin çorbası ilave edeceğim.

684768

TCM
05-12-2018, 14:31
Kerevizin kendi yaprakları maydanoz-fesleğen-nane gibi bilinen aroma veren bitkilerden daha güzel tat-koku veriyor. Tabi bana göre :) @ Güler, akşamki çorbanın içerisine eğer yaprakları atmadıysanız deneyin..

Güler
05-12-2018, 15:19
Yaprakları da çoğu kez kullanırım ama bu sefer çok pişmişler görüntüleri güzel değildi o yüzden kullanmadım.;)

Güler
12-12-2018, 18:13
İyi ki domates suyu konservesi yapmışım, öyle işimi kolaytlaştırıyor ki.
Hemen bir kavanoz açtım, şipşak domates çorbası hazır.

Domates çorbası
Terbiyeli ekşili köfte
Bulgur pilavı
Kabak tatlısı.

Fistiyen_Bahçe
25-03-2020, 09:55
Korona günlerinde buzluğa dadanmak zorunda kaldım. Annemin elinden 2 içli köftem kaldı. Buna da şükür.

Güler
25-03-2020, 16:40
Sevgili Fistiyen_Bahçe, ben de aynı sizin durumdayım; derin dondurucunun içinde fink atıyorum. Dün bir poşet bezelye çıkarıp pişirdim. Bu gün makarnanın yanına derin dondurucudan çıkardığım köfteler ve dondurulmuş vişneden yaptığım komposto eşlik etti.

derin35
11-08-2020, 17:14
Herkese merhabalar, yemek derdine düşünce sık sık bu sayfaya bakıyorum. Ev halkının yemek seçmesi, anne için çok ama çok zor bir durum.

Ben sebzenin her türüne bayılırım. Ama pişirince, 2-3 gün üst üste benden başka yiyen olmayınca, insanın pişiresi de gelmiyor. Kuru bakliyatla da araları yok.

Yemek yapmaktan çok ''ne yapsam'' düşüncesi yoruyor. İmreniyorum her istediğini pişirenlere. Evinde yemek seçilmeyenlere.

Yıllar sonra bugün etli biber dolması pişirdim. Yoğurtla misss. Bakalım kaç gün yiyeceğim?

Herkeslere afiyetler olsun.

tropikalist
11-08-2020, 17:46
ben de bu gün türlü gibi kabak yaptım pek de güzel oldu etle acı biberle kavurdum ekmekle mükemmel oldu pilava gerek yok diye düşündük tavsiy ederim :D

Güler
11-08-2020, 19:19
Sevgili derin 35, çok haklısın. Ben de ne pişireceğime karar verdiğimde sanki işin yarısı bitti gözüyle bakıyorum.
Fazla pişirdiğim yemek olduğunda günlerce yememek için kapaklı bir kutuya aktararak derin dondurucuya atıyorum.
Bahçede çalışıp da çok yorulduğumda hemen derin dondurucudan çıkarıp, yanına ufak bir ilave eşliğinde o öğünü atlatıyoruz.

Güler
11-08-2020, 19:22
Kabak çok oluyor bahçede, hemen hemen her çeşidini denedim. Çorbasını hiç yapmamıştım, bir deneyin çok kolay ve harika oluyor. (Tatlı kabak değil, dolmalık sakız kabağından)

derin35
13-08-2020, 11:23
Terbiyeli sulu köfte
Domatesli, tereyağlı makarna.,
Yoğurt, salata.

Afiyet olsun.

derin35
13-08-2020, 11:26
Kabak çok oluyor bahçede, hemen hemen her çeşidini denedim. Çorbasını hiç yapmamıştım, bir deneyin çok kolay ve harika oluyor. (Tatlı kabak değil, dolmalık sakız kabağından)

Tarifini rica etsem?

derin35
19-08-2020, 00:06
Bu akşamki pizzamız. Tarife göre 3 tepsi çıkıyor.
Yanına patates de kızarttım. Silip süpürdüler. Tabii ki bende yedim.

Sağlıklı bir yemek değil ama, dışarıda yapılanlardan iyidir diye avutuyorum kendimi. Ayrıca kalori deposu. :(

tropikalist
19-08-2020, 09:07
Tabi ki evde yapmak daha sağlıklı ama dediğiniz gibi kalori deposu ben de arada sırada yaparım herkesin hoşuna gider

elifaydin
19-08-2020, 09:45

Hiç denemedim tarifini verebilir misiniz Güler abla.

Kabakları küp kavurup yumurtalısını denedim geçenlerde o da çok güzel oldu.

derin35
19-08-2020, 16:27
Tarifini rica etsem?

Bende istemiştim.

derin35
19-08-2020, 23:35
Bu günkü menümüz İzmir köfte, pilav, salata. cacıktı.

Yine bayılarak yediler. Hep kızartmalı. hep zararlı gıdalar olmuyor ama. Bugün semiz otu ve kabak aldım. Semizotunun yemeğini yaparım. Güler hanım yazarsa kabak çorbasını denerim. Bakalım ne kadar beğenir, yerlerse.

Neyse, bugün doyurduk, yarını da kotardık. Herkese afiyet olsun. ;)

tropikalist
20-08-2020, 09:28
Bu günkü menümüz İzmir köfte, pilav, salata. cacıktı.

Yine bayılarak yediler. Hep kızartmalı. hep zararlı gıdalar olmuyor ama. Bugün semiz otu ve kabak aldım. Semizotunun yemeğini yaparım. Güler hanım yazarsa kabak çorbasını denerim. Bakalım ne kadar beğenir, yerlerse.

Neyse, bugün doyurduk, yarını da kotardık. Herkese afiyet olsun. ;)

derin35 belki biliyorsunuzdur semizotunu mercimekle pişirip sonra sarımsaklı yoğurda katarlar azıcık ta sulandırırlar çok güzel olur biliyor musunuz bilmiyorum ama bilmiyorsanız deneyin güzel olur;) ismide boranı soğuk şekilde yerseniz güzel olur

derin35
20-08-2020, 10:25
Boraniyi ıspanaklı bilirdim. Semizotu ile ilk sizden duydum. İyi fikirmiş. Teşekkürler tropikalist.

Semizotumun 8-10 dalını saksıya ekeceğim. Çılgınca coğalıyorlar. Bir saksımda kendi kendine çıkmış. Pek bereketli ot.

tropikalist
20-08-2020, 11:30
Ben de ıspanağı yeni duydum pancar yaprağı da olabilir onun yerine

Güler
22-08-2020, 20:47
derin35 belki biliyorsunuzdur semizotunu mercimekle pişirip sonra sarımsaklı yoğurda katarlar azıcık ta sulandırırlar çok güzel olur biliyor musunuz bilmiyorum ama bilmiyorsanız deneyin güzel olur;) ismide boranı soğuk şekilde yerseniz güzel olur

Ben de deneyeceğim ama yarın için Oğuz taskebabı istedi, kuşbaşı eti çıkardım derin dondurucudan.

Pazartesi işim var ama salı günü yaparım inşallah.

tropikalist
22-08-2020, 22:00
Nefis Semizotu Borani Tarifi İçin Malzemeler:

2 büyük demet semizotu

4-5 kepce yoğurt

1 tutam tuz

3 diş sarımsak

Nefis Semizotu Borani Tarifi Yapılışı
Semizotu yaprakları ayıklanır ve temizce yıkanıp bir tencereye alınır. Üzerine su ilave edilmez. Çünkü zaten sulanacaktır. Altı kısık ateşte 10-15 dk haşlanır ve suyu süzülüp bir kaba alınır. Yoğurt,sarımsak ve tuz eklenip karıştırılır. Servise hazırdır yemeklerin yanında nefis olur. Afiyet olsun…

semizotu yerine pancar yaprağı veya ıspanak kullanılabilir sarımsak ve tuz miktarında oynama yapılabilir nasıl olsa damak tadi kişiye özel :D ve son olarak yoğurdunuz ekşiyse benimki öyle biraz mayonez katıp yumuşatabilirsiniz

afiyet olsun :D

Güler
23-08-2020, 07:22
Nefis Semizotu Borani Tarifi İçin Malzemeler:

2 büyük demet semizotu

4-5 kepce yoğurt

1 tutam tuz

3 diş sarımsak

Nefis Semizotu Borani Tarifi Yapılışı
Semizotu yaprakları ayıklanır ve temizce yıkanıp bir tencereye alınır. Üzerine su ilave edilmez. Çünkü zaten sulanacaktır. Altı kısık ateşte 10-15 dk haşlanır ve suyu süzülüp bir kaba alınır. Yoğurt,sarımsak ve tuz eklenip karıştırılır. Servise hazırdır yemeklerin yanında nefis olur. Afiyet olsun…

semizotu yerine pancar yaprağı veya ıspanak kullanılabilir sarımsak ve tuz miktarında oynama yapılabilir nasıl olsa damak tadi kişiye özel :D ve son olarak yoğurdunuz ekşiyse benimki öyle biraz mayonez katıp yumuşatabilirsiniz

afiyet olsun :D

Ooohh, ne de güzel olur, yanına evde koyun sütünden yaptığım taş gibi de yoğurt var.

Güler
23-08-2020, 21:45
Ben bu akşam için taskebabı, pilav ve vişne kompostosu yaptım.

712278

(Patates bahçeden, pirinç icardaki tarladan, et komşunun kestiği kurbandan, vişne de bahçeden toplayıp koyduğum derin dondurucudan)

derin35
26-08-2020, 00:19
Ben bu akşam için taskebabı, pilav ve vişne kompostosu yaptım.

712278

(Patates bahçeden, pirinç icardaki tarladan, et komşunun kestiği kurbandan, vişne de bahçeden toplayıp koyduğum derin dondurucudan)

Ellerinize sağlık Güler hanım,
Tas kebabınız harika görünüyor, patatesleri ayrı kızarmış gibi gördüm. Tarifini rica etsem?

Bir de kabak çorbası tarifiniz vardı. Rica etmiştim yukarıda, ama görmediniz sanırım. Mümkün mü ikisinin de tarifini vermeniz acaba?

elifaydin
26-08-2020, 08:42
Tas kebabınız harika görünüyor, patatesleri ayrı kızarmış gibi gördüm. Tarifini rica etsem?

Bir de kabak çorbası tarifiniz vardı. Rica etmiştim yukarıda, ama görmediniz sanırım. Mümkün mü ikisinin de tarifini vermeniz acaba?

Sayın derin35, kabak çorbası için Güler abla şöyle tarif vermişti,

http://www.agaclar.net/forum/aperitifler-corbalar-salatalar-soslar/44259.htm

ben denedim harika oldu, kendisine sizin vesilenizle bir daha teşekkür etmek isterim.

derin35
26-08-2020, 10:12
Çok teşekkürler elifaydın. Hemen deneyeceğim.

Güler
26-08-2020, 11:17

Evet patatesleri ayrı kızarttım.

Kabak çorbası tarifini paylaşmıştım. Çorbalar bölümünde.

derin35
26-08-2020, 20:53
Kabak çorbası için evdekilerin yorumu ''efsane''.

Bayıldılar. Çok teşekkürler.