View Full Version : zenfree - Sukulentler
Bu başlık yani " Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri" altında çok güzel ve çok özel kolleksiyonlar mevcut. Hepsini büyük bir ilgi ve zevkle takip ediyorum.
Buradan öğrendiklerimle ben de bir kaç bitki edindim. Onları sizlerle paylaşmak istiyorum. Önerilerinizle bitkilerimin daha sağlıklı ve mutlu olacaklarını düşünüyorum. İsimlerini kendim tesbit etmeye çalıştım umarım doğrudur.
Çok fazla tür edinmek istemiyorum. Elimdekilere en iyi şekilde bakmak amacındayım.
Bitkilerim çok bilinen türlerden. Bu nedenle sukulentlerle ilgilenen üyelerimizin çoğunda mevcut. Bakım konusunda siz de bilgilerinizi ve tecrübelerinizi yazarsanız çok memnun olurum.
Üçgen yapraklarıyla minyatür görünümde çok şirin bir bitki. Çiçekleniyor. Güneş ışığında yaprak uçları daha kırmızı bir görünüm alıyor. Güneşi seviyor. Toprağı iyice kuruduğu zaman sulamak gerekiyor. Dona karşı korumak gerekiyor.
Eyvah, eyvah zenfree'yi kaptırdık diyeceğim ama hem selenn'den hem de diğer kaktüs ve sukulent düşkünü arkadaşlardan korkuyorum. :D
Sevgili zenfree, başlığın hayırlı olsun. Eminim ki çok güzel bitkiler göreceğiz.
Crassula ailesinden. Adını Tolkien'nin kitabı Yüzüklerin Efendisi kitabındaki karakterlerden almış. Crassula Ovata gibi pembe- beyaz yıldız şeklinde çiçekleniyor. Susuzluğa toleransı yüksek. Az su ile yetiniyor. Donlardan korumak gerekiyor.
Güler Hanım teşekkür ederim. Merak etmeyin diğer bitkilere de devam ediyorum.:)
Çok fazla tür edinmek istemiyorum. Elimdekilere en iyi şekilde bakmak amacındayım.
Herşeye inanırım ama bizim gibi bitki delilerine bu cümleyi kurduklarında pek inanasım gelmiyor :D
Şaka bir yana hayırlı olsun, eminimki güzel bir koleksiyon daha izleyeceğiz.
Sevgili Dudi teşekkür ederim. Koleksiyon demek biraz iddialı olur.:)
Daha önce bitkilerle olan tecrübelerimi düşünerek fazla tür edinmek istemiyorum. Bakalım zaman gösterecek.
Bu sarkık yapraklı sedum türü birkaç metreye kadar uzayabiliyor. Yapraklar mavi- yeşil renkte. Güneşle birlikte pembeye dönüyor. Baharda pembe çiçekler açıyor. Askılı sepetler için ideal bir tür. İç mekanda da rahatlıkla yetişebiliyor. Kuraklığa dayanıklı. Diğer sukulentler gibi kurudukça sulamak gerekiyor. Nemden hoşlanmıyor. Yayılıcı bir tür, yapraklarından çok kolaylıkla üretilebiliyor.
Sırada bir kaktüs var. Büyüleyici bir yapısı var.:) Mammillaria magnimamma olabilir mi?
198133
198134
Yakın çekimde bitki biraz problemli gibi görünüyor. Sarı oluşumlar var.
Mammillaria karwinskiana ssp. nejapensis İsim bulma konusunda yardımlarından dolayı mrmusti ve sarıefe'ye teşekkürler.
Sevgili zenfree
İlk fotoğraftaki sukulentten bende de var. Renk değiştirince cok güzel bir görünümü oluyor.
İnşallah cok güzel gelişirler. Devamını bekliyorum.
Dün sukulentlerimi saksılara aldım aranjman yaptım. Başlıkta eklediğin sukulent aranjmanları aklımı aldı zira:)
Sevgiler
Sevgili Cemo, teşekkür ederim. Sukulent aranjmanlarını ben de çok seviyorum. Hazırladığım bir iki saksı var. Biraz daha gelişsinler buraya fotograflarını eklerim.
Seninkileri merak ettim.
Direk güneşi sevmez tül arkası aydınlığını sever.
Kış dönemi bitkilerindendir, yaz uykusu yapar.Yani bitki sonbaharda uyanır, gelişir, kışçiçeğini açar, ilkbaharda yavaşça uyku dönemine hazırlanır ve yazın sıcaklarda uyur,gelişimini durdurur.
Geçirgen ve süzek toprak yapısını sever, kalınca kökleri vardır.Devamlı ıslak toprak kök çürümesi yapar. Toprak kurudukça su verilmelidir, aşırı susuzda kalmamalıdır.
Don olayından etkilenir.
Ev içinde bakıma uygundur. Dikkat edilmesi gereken yumuşak kış ortamının sağlanmasıdır.Sıcaklık onu uykuya yönlendirir. Aydınlık serin bir yer en uygunudur.Yaz dönemi yine aydınlık ama sıcak olursa bitki uykusunu alabilir.
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=321764&postcount=108
Sevgili zenfree sizi bu başlık altında görmek ne güzel. Sayfanız hayırlı olsun. Gerçi sayıları çok da olsa hepsine iyi bakacağınıza eminim ama "Çok fazla tür edinmek istemiyorum. Elimdekilere en iyi şekilde bakmak amacındayım" düşüncenizde çok hoş. Zaten bitkilerinize ne kadar iyi baktığınız da belli oluyor. Hepsini sağlıkla büyütmenizi dilerim.
Sevgiler...
Sayın zenfree; çok şirinler. :) Özellikle Crassula ve Sedum burrito ' ya bayıldım. Ben de Haworthia'ları çok beğeniyorum, almak istediğim türlerden biri.
Yalnız bu günlerde moralim bozuk. Anladım ki kaktüs bakımı konusunda çok tecrübesizim. 2. kaktüsümü de kaybettim iki gün önce.:o
Tohumdan kaktüs yetiştirme gibi bir girişimde de bulundum. Galiba çok erkenci davrandım. Şimdi yaşatabilecek miyim korkusu sardı. :(
Sizin bakım ve ihtiyaçları konusunda da açıklama yapmanız çok güzel olmuş. Buradan ben ve benim gibilerin yararlanması açısından...:)
Güle güle büyütün hepsini. :)
Sevgilerle...
Sevgili Zenfree tebrikler, çok güzel türler seçmişsin. Darısı başıma, uzun zamandır niyetliyim ama şimdilik elimdekileri tek saksıda toplamakla yetiniyorum.
Arkadaşlar teşekkür ederim.
Diğer sukulentler gibi kurudukça sulanması gerekiyor. Susuzluğa toleranslı. Nemden hoşlanmıyor. Bahar aylarında çiçekleniyor. Kırılgan bir yapısı var. Yaz sıcaklarında yarım gün güneşte kalması tavsiye ediliyor. Dona dayanıklı(- 8).
İsminden emin değilim. (Cylindropuntia Subulata Monstruosa olabilir mi?)
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=539477&postcount=6
Sevgili cellin çok teşekkür ederim. Bitkilerin bakımı konusunda çok bilgi sahibi değilim. Buradan öğrendiklerimi uyguluyorum.:)
Crassula Ovata ( Sevgili selenn'e teşekkürler)
Senecio rowleyanus Güney Afrika kırlarında çalıların arasında toprak üzerinde dallar vererek yayılan küre şeklinde sukulent yaprakları ile ilginç bir tür.Yapraklar buharlaşmayı azaltmak için en az dış yüzeye sahip yani küre şeklinde.Ancak bu durum bitki için olumsuzluk da yaratıyor.Zaten çalılar arasında zorlukla ulaştığı güneş ışığı ile yüzeyi az yaprakların bitkiyi yaşatacak fotosentezi gerçekleştirmesi zor.Çözüm olarak her yaprakta yarık şeklinde şeffaf bir pencere var.Bu şekilde bitki yapraklarının hem içinden hem de dışından fotosentez yapabiliyor.Mükemmel bir çözüm.
S. rowleyanus'un çiçek sapı bitkiye göre çok uzun.Bu şekilde yerde sürünen bitki çiçeklerini görünür kılarak tozlaşmasını sağlayabiliyor.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=6081&highlight=senecio+rowleyanus&page=4
Gölge ve yarı gölge seviyor. -1 dereceye kadar dona dayanıklı.
Sevgili Zenfree, hoşgeldiniz. Sukulentleriniz çok güzeller ve özenle seçilip hazırlanmışlar. Yaprak diriliklerinden de ne kadar güzel bakılmışlar belli oluyor. Bitkileriniz arasında en sevdiğim iki sarkan tür olan Senecio rowleyanus ve Sedum burrito ne kadar güzel gelişmişler. Bendeki Sedum burrito camın iç tarafında ve tavana asılı duruyor. Her sulama işleminde saksıyı indirirken en ufak bir çarpmada yapraklar pıtır pıtır dökülüyor ama neyse ki kolay kökleniyor ve yavruluyor.
Ellerinize sağlık. Teyzem takılmış size ama ne yalan söyleyeyim bu başlığınız beni çok mutlu etti. Darısı aramızda görmek istediğimiz diğer üyelere:))
Bu arada 22 nolu fotoğraftaki bitkiniz Crassula ovata. Kök gelişimi hızlı oluyor ve gövdesi kalınlaşmaya oldukça müsait. Belki saksısını biraz büyütürseniz daha hızlı gelişebilir.
günebakan
23-03-2011, 20:51
Sevgili Zenfree sukulentlerin çok güzelmiş hiççoğaltamam diye düşünme nasıl çoğaltığına sen bile şaşırırsın:)
MAŞALLAH.Hayırlı uğurlu olsun .Hepsi birbirinden güzel.Bu güzellikler hayatınızada güzellikler getirsin.
Saygılar.Selamlar.
Sevgili Cemo, teşekkür ederim. Sukulent aranjmanlarını ben de çok seviyorum. Hazırladığım bir iki saksı var. Biraz daha gelişsinler buraya fotograflarını eklerim.
Seninkileri merak ettim.
Aranjmanları fotoğrafladım ama yüklerken hata verdi. Sanırım ayarları ile oynandı makinamın.:( Yarın yeniden cekeceğim.
Kaktüsten sukulente doğru kayıyorum yavaş yavaş:)
Sevgili Zenfree, bitkilerinin hepsi birbirinden keyifli, çok beğendim.
Bence de ev içinde yetişebilecek en güzel bitki sukulent ve kaktüs türleri. Saksıları ufak, pencere kenarına rahatlıkla sıralanabiliyorlar, bakımları nispeten kolay, torba torba toprak, gübre taşımaya gerek kalmıyor vb...
Ben de ucundan kıyısından başladım biriktirmeye. Hiç hayal kırıklığına uğratmadılar şimdiye kadar. Bir tanesi yarım metrelik çiçek sapı verip, çiçek açtı. Yetiştirmesi çok zor diye denemelik aldığım ufacık Lithopsum geçen hafta yavruladı. :)
Sukulent ve Kaktüslerin yanına 1 tanecik denemelik Lithops almanı tavsiye ederim.
Sevgili Selen, senin sukulentlerin o kadar güzel ki, bana da ilham oldular. Dönüp dönüp sayfalarına bakıyorum. Burrito söylediğin gibi hemen yaprak döküyor. Ama gerçekten çok güzel bir bitki. Çoğaltıp iç mekanda da denek istiyorum. Senecio rowleyanusu mutfakta tutuyorum. Aldığım yerde devamlı nemli tutulması gerektiği söylediler. Crassula ovatayı önerdiğin gibi büyük saksıya alacağım. Aslında şu anda saksısı çok küçük değil. Diğer ovatam bonsai görüntüsünde ve iki yılda o kadar büyüdü ki gözlerime inanamıyorum. Geç kalmadan onun da saksısını değiştireceğim. Tekrar teşekkürler, seni burada görmek güzel.:)
Sevgili günebakan, saksı çoğaltma konusunda sabıkalıyım.:)) Hangi çiçeği görsem eve getiriyordum. Daha dikkatli olmaya çalışıyorum. Sonra benim için içinden çıkılamaz bir hal alıyor.:)
Sevgili Oğuzhan çok teşekkür ederim.
Sevgili Cemo, sen de bir sukulentler sayfası aç bekliyoruz.:)
Sevgili Limon çok haklısın. Küçük oldukları için bakımları daha kolay.:) Susuzluğa toleranslı olmaları büyük avantaj. Ve çok dekoratifler. Biriktirmeye uygunlar. Yanyana diziyorsun, harika bir görüntü çıkıyor ortaya. Velhasıl sukulentleri çok seviyorum.:) Senin de beğendiğine sevindim.:)
AizoaceaeFAN
24-03-2011, 09:24
Sayın zenfree sayfanız hayırlı olsun. Bol bol bitki ve çiçeklerini görmek nasip olur bizlere. Sedumunuza bayıldım çok güzelmiş.
Sayın AizoaceaeFAN, sizi burda görmek ne güzel. Sizin bitkileriniz o kadar güzel ki, bana ilham oldular. Çok teşekkürler.
Sevgili zenfree sizi sukulentler arasında görmek çok güzel. Hele hele sukulentlerle ilgili bu sevgi sözlerini duymak daha da güzel. Zevkle seçilmiş sukulentlerinizin, sedumlarınızın sayısı kendinizi frenlesenizde bir miktar artacaktır çünkü aldıkça çok daha farklı güzellikler keşfedeceksiniz. Bizlerde burada o güzellikleri görmekten çok mutlu olacağız:)
Sevgili sevim.K, çok teşekkür ederim.:)
Aslında bir kaç tür daha var, onları da yakında yükleyeceğim. Haklısınız frenlemek çok zor.:))
Sevgili Cemo, sen de bir sukulentler sayfası aç bekliyoruz.:)
Sevgili zenfree, sukulent sayfası acmak için cok fazla ders calışmam lazım.
Graptopetalum Paraguayense, diyebilmem mümkün değil:))
Ne bu ismi aklımda tutabilirim, ne de söyleyebilirim:D
Ben bahce sayfasında, ufaktan ufaktan ciziktirmeye devam edeyim.
Sizlerin sayfalarında zevkle dolanıyorum.
Kullanılan bitkiler
Echeveria perle von nürnberg ( yapraktan ürettim)
Sedum rubrotinctum ( Güler Hanım'ın hediyesi)
Echeveria pulvinata
Sedum buritto ( henüz çelik, bakalım tutacak mı?)
Bir tür daha var ismini bulduktan sonra yazarım.
Kullanılan bitkiler
Sedum nussbaumerianum
Sedum treleasei
Sedum burrito
Crassula rogersii (İsim konusunda yardımlarından dolayı Sevgili Selen'e çok teşekkür ederim.)
Sedum burritom tomurcuklandı galiba.:cool:
Sayın zenfree aranjmanlarınız çok güzel.Özellikle saksıları ve sukulentlerin uyumu çok güzel olmuş.Emeğinize sağlık.
Teşekkür ederim Sevgili dileknş.:)
Vildan Sönmez
02-04-2011, 20:25
Eminim kaktüs ve sukulent yetiştirip başlık açmayan başka arkadaşlarımız da var. ( Sevgili limon ipucu verdi bile, bakalım başlığını ne zaman açacak? )
Hepsi çok güzel, saksılar çok güzel, özellikle ilk üçü, crassulalar ve sarkan sedum çok güzel. davamı gelecek değil mi sevgili Zenfree ?
Vildan Hanım çok teşekkür ederim. Sizlerin sayfalarını takip ettikçe devam etmekten başka yol var mı?:)
Sedum nussbaumerianum tomurcukları.
Üzüm koruğu gibi, yiyesi geliyor bunları insanın:)
Uzun aramalara rağmen adını bulamadığım bitkim. Sedum mu crassula mı olduğunu bilsem daha kolay bulabileceğimi düşünüyorum.
Crassula rogersii Sevgili Selen'e çok teşekkür ederim. Adını ondan öğrendim.:)
Bitkilerin, aranjmanların kadar saksıların da çok güzel. İnce zevkine ve ellerine sağlık Zenfree.
Kirazcığım teşekkür ederim.:) Bugün gözlerimiz seni aradı. Kızına çok geçmiş olsun.
Teşekkürler Zenfree, benim de aklım oradaydı ama neyse kızım şimdi daha iyi.
Sukulentleri göstermeye devam et lütfen, böyle güzel aranjmanlar görünce gaza gelirim belki.
Kaktüsümün (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=772857&postcount=9) adını araştırmaya devam ediyorum.:)
201417
Galiba Mammillaria karwinskiana ssp beiselii. (http://www.mammillarias.net/gallery/HIJK/fotbeiselli)
Mammillaria karwinskiana ssp. nejapensis İsim bulma konusunda yardımlarından dolayı mrmusti ve sarıefe'ye teşekkürler.
Kaktüsümün (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=772857&postcount=9) adını araştırmaya devam ediyorum.:)
Artık aramanıza gerek yok sevgili zenfree. Çünkü aynısı bende var. Sayfamdaki 147. mesaja bakabilirsiniz. Adına yaklaşmışsınız. Doğrusu Mammillaria karwinskiana ssp. nejapensis olacak. Sizinkinde de benimkinde olduğu gibi dik olan dikeni saymazsak yana doğru olan diken sayıları 5 (3 aşağı 2 yukarı o.ü.). Linkini verdiğiniz kaktüste ise 7. Küçük bir fark ;)
Sevgili Sarıefe teşekkür ederim. Nihayet adını tesbit ettim. bu gece rahat uyuyabilirim.:)
Sevgili Sarıefe teşekkür ederim. Nihayet adını tesbit ettim. bu gece rahat uyuyabilirim.:)
Sevgili Zenfree bu mesaj beni çok güldürdü. Toplantıda konuşmuştuk adını ve varyeteleri ile birlikte tam öğrenme konusunu:)) Bazen ben de söyleniyorum kendi kendime. Mesela "Mammillaria de ve geç" diye. Yoook olmaz illaki neyin nesiymiş elimde büyüteç diken sayıyorum... Bu nedenle gece rahat uyuma kısmı beni çok güldürdü.
Özellikle Türkiye'de birçok kaktüs ya da sukulent isim etiketsiz satılıyor fakat yurtdışında alt türüne kadar isim etiketi ile satılıyor. Bu kimilerine göre çok da mühim değil ama bence bitkinin yetiştiği iklim şartları ve bakımı açısından oldukça önemli...
Bu arada aranjmanlar ve saksılar çok güzeller. Sedum ve Crassula da ne kadar güzel çiçeklenme yolundalar. Ellerinize sağlık, yine farklı bir güzellik sunmuşsunuz.
Sevgili Selen, benim de aynı. Bir elimde büyüteç, diğer elimde kaktüs saksısı.:) Hatta evdeki büyüteci yetersiz buldum. Gittim daha özel mercekli bir tane aldım. Ben büyüteçle hayret içinde bitkilere bakarken, evdekiler de hayret ve daha çok endişeyle bana bakıyorlar.:))
Bu arada bir karar aldım. Üzerinde etiket olmayan bitkiyi almayacağım. ( Buna kendim de inanmadım ama.)
Bu gün bir olay yaşadım kısaca anlatmak istiyorum.
İşyerime yakın bir yerde işportada sukulent ve kaktüs satan bir yer var. Bu ara sık uğruyorum oraya. Çok perişan durumda bitkiler var. Çok da üzülüyorum.
Fiyatlarını soruyorum, cevap veriyor. Bitkileri inceliyorum.:) Soruyorum. Ertesi gün yine ayın. Adam en sonunda dayanamadı;
- Abla sen fiyat araştırmasına mı geldin, neyi araştırıyorsun, neden bu kadar inceliyorsun dedi.:)))
Yani satıcı ciddi ciddi şüphelendi benden. Ya deli sandı. Ya da ona rakip tezgah açacağımı düşündü.:)
Neyse konuşup anlaştık. Ona resimli bir bitki listesi hazırladım. Sanırım 25-30 tür var. Renkli yazıcıdan çıkardım. Akşam çıkışta uğrayıp verdim. Bunları getirirsen çok satarsın dedim.:)) "Hollanda'dan getirteceğim abla" dedi.
Ben bitkiler konusunda yine anormalleşmeye başladım galiba.:(
Arkadaşımın hediye ettiği yeni kaktüsüm. İki gündür bizimle birlikte yaşıyor.:) Adının Mammillaria Prolifera olduğunu tahmin ediyorum.
202177
202178
Yakından bakıldığında üzerinde köke benzer oluşumlar var.
Mammillaria prolifera Kaktüsün ismini doğrulama konusunda yardımları için Sayın mrmusti'ye teşekkür ediyorum.:)
Bu sarkık yapraklı sedum türü birkaç metreye kadar uzayabiliyor. Yapraklar mavi- yeşil renkte. Güneşle birlikte pembeye dönüyor. Baharda pembe çiçekler açıyor. Askılı sepetler için ideal bir tür. İç mekanda da rahatlıkla yetişebiliyor. Kuraklığa dayanıklı. Diğer sukulentler gibi kurudukça sulamak gerekiyor. Nemden hoşlanmıyor. Yayılıcı bir tür, yapraklarından çok kolaylıkla üretilebiliyor.
çok güzel sayın zenfree,kaç senede bu kadar oldu bu güzel böyle maşallah:eek:
Aldığımda bitki yetişkindi. :) Biraz küçüldü bile.:))
Echeviralar
202179
Bordo olan için cemo'ya çok teşekkür ediyorum. Türü Sempervivum Marmoreum
da olabilir. Sayın PlentyPlant'in sempervivumuna çok benziyor. Cemo sen daha iyi tesibit edebilirsin.
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=591724&postcount=241
PlentyPlant
10-04-2011, 09:07
Yeni sayfanızı bu kadar geç farkettiğim için özür dilerim Sayın Zenfree. Şu sıralar siteye seyrek girdiğim için her açışımda 1000'in üzerinde mesajı görmeye çalışırken atlamışım.
Baştan itibaren tümünü okudum. Çok sağlıklı sukulentleriniz var. Tekrar hoşgeldiniz. Sizi de kaktüs ve sukulent 'familyası'nda görmek güzel.
Verdiğin linke baktım, benziyor. Sn PlentyPlant taki, sanki daha koyu renk. Renk değişimi de olabilir bilemiyorum.
Cok cabuk büyür ve yavruları ile seni sevindirir inşallah.
Yeni sayfanızı bu kadar geç farkettiğim için özür dilerim Sayın Zenfree. Şu sıralar siteye seyrek girdiğim için her açışımda 1000'in üzerinde mesajı görmeye çalışırken atlamışım.
Baştan itibaren tümünü okudum. Çok sağlıklı sukulentleriniz var. Tekrar hoşgeldiniz. Sizi de kaktüs ve sukulent 'familyası'nda görmek güzel.
Sayın PlentyPlant, ziyaretiniz ve yazdıklarınız için çok teşekkür ederim. Sizin gibi ustaların sayfalarından özenerek ve bilgi edinerek bitkilerime iyi bakmaya çalışıyorum. Sizin başlığınız dönüp dönüp okuduklarımdan biri. Ancak sizin sayfalarınızın şöyle bir sakıncası da yok değil; güzel bitkileri gördükçe edinme hevesi artıyor.:)
Sevgili Selen, benim de aynı. Bir elimde büyüteç, diğer elimde kaktüs saksısı.:) Hatta evdeki büyüteci yetersiz buldum. Gittim daha özel mercekli bir tane aldım. Ben büyüteçle hayret içinde bitkilere bakarken, evdekiler de hayret ve daha çok endişeyle bana bakıyorlar.:))
Bu arada bir karar aldım. Üzerinde etiket olmayan bitkiyi almayacağım. ( Buna kendim de inanmadım ama.)
Bu gün bir olay yaşadım kısaca anlatmak istiyorum.
İşyerime yakın bir yerde işportada sukulent ve kaktüs satan bir yer var. Bu ara sık uğruyorum oraya. Çok perişan durumda bitkiler var. Çok da üzülüyorum.
Fiyatlarını soruyorum, cevap veriyor. Bitkileri inceliyorum.:) Soruyorum. Ertesi gün yine ayın. Adam en sonunda dayanamadı;
- Abla sen fiyat araştırmasına mı geldin, neyi araştırıyorsun, neden bu kadar inceliyorsun dedi.:)))
Yani satıcı ciddi ciddi şüphelendi benden. Ya deli sandı. Ya da ona rakip tezgah açacağımı düşündü.
Neyse konuşup anlaştık. Ona resimli bir bitki listesi hazırladım. Sanırım 25-30 tür var. Renkli yazıcıdan çıkardım. Akşam çıkışta uğrayıp verdim. Bunları getirirsen çok satarsın dedim. "Hollanda'dan getirteceğim abla" dedi.
Ben bitkiler konusunda yine anormalleşmeye başladım galiba.:(
Ben de Almanya'ya ilk gittiğimde bir çiçek marketin kaktüs sergilediği bölümde fotoğraf çekerken fena halde azar işitmiştim. Beni rakip firmanın ajanı zannetmişlerdi. O zaman yetersiz Almanca ile derdimi de anlatamamıştım. Neyse gide gele sonradan alıştılar.
Hollanda'dan gelecek türleri merak ettim ama nasıl olsa yakında bu başlıkta yeni sukulent fotoğrafları göreceğiz gibi bir his var içimde sevgili Zenfree.
Anormalleşme bende bahar aylarında daha da yoğunlaşıyor. Havalardan olsa gerek:)
Daha buraya yüklemdediğim bir çok bitki var. Vakit buldukça onları da ekleyeceğim.
Baltalimanı'nda bir fidanlık vardı. Japon Bahçesi'nin hemen yanında. Kapandı. Yerine yeni bir fidanlık açılıyor. Hergün önünden geçiyorum. Dün dayanamadım uğradım. Üç sepervivum, iki adet kaktüsle çıktım. Sempervivumlar sempervivum red chief, laggerri ve jovibarba sobolifera. Kaktüsler Gymnocalycium baldianum sanırım. Üzeri tomurcuk doludu. Umarım iyi bakarım.
202916
Vildan Sönmez
12-04-2011, 23:37
Bu kadar yoğun tomurcuklusunu hiç görmemiştim, görünmeyen tarafta da tomurcuk var mı ?
Benimki geçen sene aynı anda dört çiçek açtı harikaydı. Bu müthiş bir şey olacak. İnan senin kadar merakla bekliyorum açmasını kardeş.
Gymnocalycium baldianum sanırım. Üzeri tomurcuk doludu. Umarım iyi bakarım.
Vildan Hanım, tomurcuklar çektiğim yönde daha büyük. Diğer tarafta da var. Ama çok küçükler. Sanırım bitki tek taraftan güneş almış.:) Daha net fotograflayıp yüklerim. Umarım yanlış bir şey yapmam. Umarım açarlar. Paket yapan bayan elinden düşürdü. :( Alttaki birkaç tomurcuk biraz etkilendi sanki. Şunu da belirteyim, çiçek açmasa bile dikenleri ve simetrisi büyüleyici bir tür.
Daha bir dolu tomurcuklu kaktüs vardı. Aklım onlarda kaldı.:)
Oha falan oldum! O ne tomurcuk öyle? Ergenlik dönemine girmiş bol sivilceli bir kaktüs gibi :D Sevgili zenfree ev içinde güneş gören bir yere koyun ve sulamayın fotoğraftaki 12 tomurcukda açacak gibi duruyor. 10 garanti ;) Hayırlı olsun, güzel bir kaktüs.
Gözlerim yuvalarından fırladı tomurcukları görünce bunun sırrı ne diye sormaya hazırlanırken tomurcuklu aldığınızı okudum. Önce maşallah dedim güle güle büyütün sevgili zenfree:) Bizde bol bol çiçeklerini görelim.
Ama birazda hayıflanmadım değil yani. Benim payıma hiç böyle güzel gelişmiş düşmedi diye;)
Ayşe Yıldız
13-04-2011, 09:32
Görünmeyen taraftaki tomurcuklar küçük sanırım. Hormonlu galiba bu kaktüs. Bende takviyelere başlayayım artık. Burası hala soğuk olduğu için fazla sulamaya başlamadım. Çok az olmakla birlikte iki kere su verdim. Geçen gene vermiştim ama buralara kar havası geri geldi. :)))) Ben bir tek tomurcuk beklerken burda onlarcasını görmekte çok güzel.
günebakan
13-04-2011, 12:04
Oha falan oldum! O ne tomurcuk öyle? Ergenlik dönemine girmiş bol sivilceli bir kaktüs gibi :D Sevgili zenfree ev içinde güneş gören bir yere koyun ve sulamayın fotoğraftaki 12 tomurcukda açacak gibi duruyor. 10 garanti ;) Hayırlı olsun, güzel bir kaktüs.
Sarıefe'ye katılıyorum gözlerime inanamadım bu ne böyle yaa ne kadar çok tomurcuğu var öyle. Benimkileri 11. kattan aşağı atıcam bir tane çiçek vermeye bile üşeniyorlar:mad:Güle güle büyüt arkadaşım çok güzel gerçekten.:)
Ayrıca semperviumların da çok güzel bence ayıp olmazsa fiyatını öğrenebilirmiyim.
Oda ne öyle daha önce bukadar tomurcuğu birarada görmemiştim. Acaba bu kaktüs şaşırıp diken yerine tomurcuk mu çıkarmış;) maşallahı var çiçekli hali nasıl olacak düşünemiyorum, güle güle büyütün.
Teşekkür ederim Sevgili Sarıefe. 10 garanti :) lafını tuttum. Yazdıklarını uygulayacağım. Tekrar teşekkürler.
Gözlerim yuvalarından fırladı tomurcukları görünce bunun sırrı ne diye sormaya hazırlanırken tomurcuklu aldığınızı okudum. Önce maşallah dedim güle güle büyütün sevgili zenfree:) Bizde bol bol çiçeklerini görelim.
Ama birazda hayıflanmadım değil yani. Benim payıma hiç böyle güzel gelişmiş düşmedi diye;)
Sevim Hanım, evet tomurcuklu aldım. Yani emek verip tomurcukları hakettiğimi söyleyemem. Ama en iyi şeklide bakmaya çalışacağım. İyi dilekleriniz için teşkkürler.
Sizin sayfalarınızı keyifle takip ediyorum. Bu fotografa (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=684222&postcount=108)bayılıyorum mesela.:) Ve tabi bu fotograf (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=691668&postcount=162).:))
Görünmeyen taraftaki tomurcuklar küçük sanırım. Hormonlu galiba bu kaktüs. Bende takviyelere başlayayım artık. Burası hala soğuk olduğu için fazla sulamaya başlamadım. Çok az olmakla birlikte iki kere su verdim. Geçen gene vermiştim ama buralara kar havası geri geldi. :)))) Ben bir tek tomurcuk beklerken burda onlarcasını görmekte çok güzel.
Ayşe Hanım, görülmeyen taraftaki tomurcuklar çok küçükler, hatta küçük oluşum halinde olduğu söylenebilir. Zaman buluduğumdan fotograflarını ekleyeceğim. Söylediğiniz gibi ben de hormonlu olabileceklerini düşündüm.
Sarıefe'ye katılıyorum gözlerime inanamadım bu ne böyle yaa ne kadar çok tomurcuğu var öyle. Benimkileri 11. kattan aşağı atıcam bir tane çiçek vermeye bile üşeniyorlar:mad:Güle güle büyüt arkadaşım çok güzel gerçekten.:)
Ayrıca semperviumların da çok güzel bence ayıp olmazsa fiyatını öğrenebilirmiyim.
Sevgili günebakan teşekkür ederim.:)) Senin bitkilerin çok güzeller. Takip ediyorum.Ben o fiyattan almasam da sempervivumlar 10 TL.'den satılıyor.
günebakan
13-04-2011, 13:16
Teşekkür ederim Zenfree semperviumlar oldukça pahalıymış. Sen güle güle büyüt canım:)
Oda ne öyle daha önce bukadar tomurcuğu birarada görmemiştim. Acaba bu kaktüs şaşırıp diken yerine tomurcuk mu çıkarmış;) maşallahı var çiçekli hali nasıl olacak düşünemiyorum, güle güle büyütün.
Sayın nesli6, çok teşekkür ederim.
Sizin sayfalarınızı takip ediyorum. Euphorbia submammillaris f. pfersdorfii (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=723909&postcount=15)çok çok güzel. Bu mesajdaki (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=729211&postcount=59)türleri ben de çok beğeniyorum.:)
Sinocrassula yunnanensis (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=753004&postcount=86), benim en sevdiğim ve edinmek istediğim türlerden biri. Siz de güle güle büyütün. :)
Teşekkür ederim Zenfree semperviumlar oldukça pahalıymış. Sen güle güle büyüt canım:)
Teşekkür ederim. Oldukça gelişkinler. Fotograflarını ilk fırsatta yükleyeceğim.
Teşekkür ediyorum o fotoğrafa bende bayılıyorum:) Şimdiki görüntü öyle değil maalesef. Önde küçük saksılardaki sukulentlerim yok:(. Ama stapelialar yine pencere önünde:)
Sayın nesli6, çok teşekkür ederim.
Sizin sayfalarınızı takip ediyorum. Euphorbia submammillaris f. pfersdorfii (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=723909&postcount=15)çok çok güzel. Bu mesajdaki (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=729211&postcount=59)türleri ben de çok beğeniyorum.:)
Sinocrassula yunnanensis (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=753004&postcount=86), benim en sevdiğim ve edinmek istediğim türlerden biri. Siz de güle güle büyütün. :)
Teşekkür ederim sayın zenfree, yunnanensis'i bende çok beğeniyorum ve yapraktan çoğaltmaya çalışıyorum birkaç tanesi gelişip sonradan kurudu, elimde bir tane yavru kaldı, baharda anaç biraz gelişsin tekrar deneyeceğim çoğaltmayı başarılı olursam paylaşırım sizlerlede, birde nette çiçekli halini gördüm, benimkinde tık yok, hiç öyle açıcakmış gibi falan durmuyor pek nazlı ;) bari kendisini geliştirse bu yaz.
Önce hoşgeldiniz...Bitkileriniz bibirinden güzeller...Ellerize sağlık...Çiçekli günlerinide sabırsızlıkla bekliyoruz...
Teşekkür ediyorum o fotoğrafa bende bayılıyorum:) Şimdiki görüntü öyle değil maalesef. Önde küçük saksılardaki sukulentlerim yok:(. Ama stapelialar yine pencere önünde:)
Kayıplarınıza çok üzüldüm. Yeni gelen miniklerle eskisinden daha güzel olacaklarını düşünüyorum.:)
Teşekkür ederim sayın zenfree, yunnanensis'i bende çok beğeniyorum ve yapraktan çoğaltmaya çalışıyorum birkaç tanesi gelişip sonradan kurudu, elimde bir tane yavru kaldı, baharda anaç biraz gelişsin tekrar deneyeceğim çoğaltmayı başarılı olursam paylaşırım sizlerlede, birde nette çiçekli halini gördüm, benimkinde tık yok, hiç öyle açıcakmış gibi falan durmuyor pek nazlı ;) bari kendisini geliştirse bu yaz.
Sayın PlentyPlant'ın yunnanensisi de çiçeklenmişti. Ve harikaydı. :)
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=711080&postcount=525
Önce hoşgeldiniz...Bitkileriniz bibirinden güzeller...Ellerize sağlık...Çiçekli günlerinide sabırsızlıkla bekliyoruz...
Sayın bıcırık teşekkür ederim. Sizin bitkilerinizi ve kedilerinizi takip ediyorum.:)
Kaktüsümün diğer tarafını görüntüledim. Fotograflar flu çıktı. Galiba makinada bir problem var.
Ayşe Yıldız
13-04-2011, 23:27
Maşallah...Bir hafta sonra şenlik var desenize.
Umarım şenlik iki hafta sonra olur. Malesef haftaya yokum.:)
Size sempervivumlarımı tanıtmak istiyorum.
Sempervivum Red Chief
Sempervivum Laggerri
İnternetten arama yapınca "lageri" ile daha çok sonuç alınıyor. Ancak etiketinde laggerri yazıyor.
Bayılıyorum şu Sempervivumlara... Rengarenk rozetleri çok hoş duruyorlar. Almanlar uğur getirdiklerine inanıyorlarmış.
Almanlar öyle diyorlarsa bir bildikleri vardır, diyelim. Biz de öyle kabul edelim.:)
Bitkilerle ilgli bu tür küçük notları seviyorum. Teşekkürler Selenciğim.
vaavv:eek: Sempervivum Red Chief bir harika
Vildan Sönmez
14-04-2011, 02:10
Vallahi yanında götür diyeceğim, ya da sağlam bir yere emanet bırak fotoğraf çeksin. Bak biz kaç kişiyiz ? Buralarda bekleşiyoruz..
Geçen yıl ben izne çıkarken Huerniamı işyerine bıraktım, bir hafta sonra geldiğimde açmamış beni bekliyordu.
Umarım şenlik iki hafta sonra olur. Malesef haftaya yokum.:)
Vildan Sönmez
14-04-2011, 02:12
Neredeyse aynısın yazacakmışım, tek fark ; vaavv yerine obaaa.
Bu güne kadar neredeydin sevgili zenfree ?
vaavv:eek: Sempervivum Red Chief bir harika
Sevgili zenfree, Sempervivum Red Chief kızıl güzellik midir tanrım:) Maaşallahhhh.
Sağlıkla büyüsünler, cok güzel hepside.
günebakan
14-04-2011, 10:59
Gerçekten de Sempervivum Red Chief çok güzelmiş harikalar . Güle güle büyüt sevgili Zenfree:)
Arkadaşlar çok teşekkürler. Umarım iyi bakarım.:)
Vildan Hanım, yanımda götürsem kimse garipsemez galiba. Konu bitkiler oldu mu benden herşeyi beklerler.:))))
Bence de yanınızda götürün.. Zira 2 hafta beklemeyecekmiş gibi duruyor :)
Sizler böyle yazdıkça ciddiye alıyorum ama.:))
Satı Uğurtan
15-04-2011, 00:55
Daha buraya yüklemdediğim bir çok bitki var. Vakit buldukça onları da ekleyeceğim.
Baltalimanı'nda bir fidanlık vardı. Japon Bahçesi'nin hemen yanında. Kapandı. Yerine yeni bir fidanlık açılıyor. Hergün önünden geçiyorum. Dün dayanamadım uğradım. Üç sepervivum, iki adet kaktüsle çıktım. Sempervivumlar sempervivum red chief, laggerri ve jovibarba sobolifera. Kaktüsler Gymnocalycium baldianum sanırım. Üzeri tomurcuk doludu. Umarım iyi bakarım.
Sevgili zenfree, ne kadar hoş ve ilginç görünüyor, çok güzel sağlıkla büyütün.
Satı Hanım çok teşekkür ederim. Kaya bahçenizi ve diğer başlıklarınızı takip ediyorum. Sedum sieboldiinizi (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=712661&postcount=78) hala unutamıyorum.:)) Bende de var ama sizinki gibi bir forma sahip değil malesef. Güler Hanım'ın deyimi ile "kıl kuyruk" gibi.;)
Satı Uğurtan
15-04-2011, 11:24
Sevgili zenfree, çok teşekkürler sedum sieboldi güneşi çok seviyor güneşte tutun güneşi görünce canlı ve çok güçlü dallara sahip oluyor, isterseniz gönderebilirim sevgiler.
Satı Hanım, çok teşekkür ederim. Bende bu bitkiden mevcut. Crassula ovata ile aynı saksıda yaşıyordu. Fotografı burada. (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=37027&c=member&imageuser=11935) Şimdi saksısını ayırdım. Sizin önerilerinizi de uygulayarak büyümesini bekleyeceğim.:)
acemifüsun
15-04-2011, 21:18
Sevgili zenfree sizde ne güzeller varmış:) Nazar değmesin, hepsini güle güle büyütün:)
Füsun Hanım teşekkür ederim. Ben de sizin balkonunuz ve sukulentlerinizi takip ediyorum. Hatta yanlış hatırlamıyorsam arkadaşınızın oğlunun bitkileri akvaryuma attı mesajınızı okuyunca şok olmuştum.:eek: Neyse şimdiki sukulentleriniz de harikalar.:)
Kaktüsümün diğer tarafını görüntüledim. Fotograflar flu çıktı. Galiba makinada bir problem var.
Çok güzeller.Açmış hallerinide bekleriz.Maşallah ne kadar çok tomurcuk var.Güzel bir türmüş.
Size sempervivumlarımı tanıtmak istiyorum.
Sempervivum Red Chief
Vavvv çok güzel. Şarap gibi :)
Oğuzhan teşekkür ederim.
Bu sabah biraz güneş alabildi bitkilerim nihayet.
Hasır koltuğun üzerindeki ağaç saksılara bayıldım, çok güzel. İçindekilerde tabi. Düzenlemeler çok hoş olmuş:)
acemifüsun
16-04-2011, 13:08
Sevgili zenfree benimkilerin bazıları daha küçücükler:) Yine çok güzel sunumlar, teşekkür ederiz:)
PlentyPlant
16-04-2011, 14:08
Sukulentlerin kendi güzellikleri ile yetinmeyip, ayrı bir güzellikle sunmuşsunuz. Zevkinize sağlık Sayın Zenfree. (Sempervivumların yerini ise ayrı tutuyorum.)
Zenfree, harikasın. Bunca zamandır durdun durdun da, turnayı gözünden vurdun :) Sunuşun da gerçekten güzel.
Sevgili kiraz teşekkür ederim. Aslında daha farklı bir yerleştirme düşünüyordum. Ancak güneş ve yön kısıtlıyor. Bir de kargalar. :)
Terasa koyduğum sedum sieboldi ve sedum palmeriyi kargalar kökünden çıkartmış. Bitkiler yerlere saçılmış. Ne kadar üzüldüğümü anlatamam. Tekrar diktim ve balkona almak zorunda kaldım. Sardunyala, gazanyalara dokunmamışlar. Yeni çimlenen phloxlar sağlam. Onlar için endişelenmeye başladım.
Eski evimdeki balkonda, acem halısını serçeler rahat bırakmıyordu, herhalde bu türlerin tadı güzel.
Benim büyütmediğim, üzerinde tomurcukları ile satın aldığım kaktüsümün (Gymnocalycium baldianum) tomurcuklarından biri açmış bugün. Sabah evden çıkarken baktığımda tomurcuk biraz açılmıştı. Akşam eve geldiğimde daha da açılmış. Yarın işe gitmesem mi acaba.:o
Malesef fotograflar çok net değil.
Çok güzel... Rengi de çok hoş. Ne de çok tomurcuğu var. Yarını bilmem de haftaya bir yere gitme bence sevgili Zenfree. :)
Vildan Sönmez
17-04-2011, 20:52
En azından sevgiyle bakmak için alıyoruz. Tomurcuklarıyla bile bazı insanların hiç dikkatini çekmiyorlar. Onlar daha çok zavalı Meksikalı kaktüslerle ilgileniyor, ne şirin şeyler diye...:mad::mad::mad:
Bu arada renk çok güzelmiş....
Benim büyütmediğim, üzerinde tomurcukları ile satın aldığım kaktüsümün (Gymnocalycium baldianum) tomurcuklarından biri açmış bugün.
Lütfen çiçek tam açılıncaya kadar fotoğraflayın. Harika bir görünümü olacak. Hele iki üç tanesi birden açınca.:) Bütün tomurcuklar birlikte açılsa yaşanacak güzelliği düşünemiyorum bile:)
Ayşe Yıldız
18-04-2011, 08:01
:))) Açılma başlamışya bence işede götürüp getirecek bitkiyi. Ya da işe konsantre olamayacak götürmesse. Acaba açtı mı? Ne kadar açtı? Ayyy iş bitsede eve gitsem. Fotoğraf makinasını merdivenlerden çıkarken ayarlayıp kapıdan girdiği an şipp şakkk. :)))) Gaymnocalcium Mihanovichiyi ilk aldığımda bolca tomurcukluydu ve kaktüslerin çiçeklerini daha önce hiç görmemiştim. Yazın bitkilerimin hepsi annemlere taşındı bense arada kayınvaldemlere gidiyorum. Aklım hep kaktüste. Telefonda annemlere önce Aloo demeden açtımı açtımı? Bak resim çekmeyi unutmayın. Bana sinir olmuşlardı. Bazen can çekiştirmesi yapıyorlardı açmadan tumurcuk düştü diye. Güzel bir heyecan. Sürpriz yumurta gibi acaba nasıl açacak, ne renk olacak,..Bu arada renk muhteşem görünüyor.
Hımmm çok güzel yanında götür.Yakında güzel bir renk şöleni yaşarsın. :)
Sevgili Zenfree, Tekin Bey'in hediyesi kaya saksı için şöyle bir uygulama da düşünebilirsin.
204267
Fotoğrafı Jezebelin minyatür bahçelerde verdiği linkten aldım.
Eh arkadaşım, bunu (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=788323&postcount=8) da sordun ya, halinden endişe etmeye başladım :))
Geçmişte, evde bitkilerle ilgili sakarlıklarını okumuştum, aman kaktüslerle dikkatli ol, bu sefer affetmezler :)
Çok güzel ama:) ben çok sevdim kaktüs pastayı;)
Bitkiler, saksılar, taşlar, dekorasyon, hepsi çok çok güzel. :)
Özellikle Sedum Burrito (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=772849&postcount=8)'yu, Sedum Treleasei (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=778643&postcount=45)'yi ve Graptopetalum Paraguayense (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=772963&postcount=17)'yi o kadar beğendim ki bu sevdaya da kapılmaktan çok korkuyorum. :p
Sevgili Zenfree, Tekin Bey'in hediyesi kaya saksı için şöyle bir uygulama da düşünebilirsin.
204267
Fotoğrafı Jezebelin minyatür bahçelerde verdiği linkten aldım.
Çok güzel, fikir verdi bana. Teşekkür ederim. :)
Eh arkadaşım, bunu (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=788323&postcount=8) da sordun ya, halinden endişe etmeye başladım :))
Geçmişte, evde bitkilerle ilgili sakarlıklarını okumuştum, aman kaktüslerle dikkatli ol, bu sefer affetmezler :)
:)))
Biliyorsun deliler listesinde ilk 10'dayım.:cool:
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=224118&postcount=109
Çok güzel ama:) ben çok sevdim kaktüs pastayı;)
Sevim Hanım ben de sizin gibi düşünüyorum.:)
Bitkiler, saksılar, taşlar, dekorasyon, hepsi çok çok güzel. :)
Özellikle Sedum Burrito (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=772849&postcount=8)'yu, Sedum Treleasei (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=778643&postcount=45)'yi ve Graptopetalum Paraguayense (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=772963&postcount=17)'yi o kadar beğendim ki bu sevdaya da kapılmaktan çok korkuyorum. :p
Sevgili Gilan, çok teşekkür ederim. Sizin bahçenizde echeveria ve sedumları hatırlıyorum. Güzel aranjmanlarınız vardı. Bence korkmayın. Devam edin lütfen. Sizin elinizden çok estetik şeyler çıkıyor.:) Biz de sizden fikirler alırız.
Tomurcukların efendisi bu Gymnocalycium:) Rengi ne kadar güzel.
Sempervivum
204956
204957
Bu rozetin gelişimi biraz farklı. İçten yeni sürgünler veriyor.
Opuntia monacantha ‘variegata’
Haworthia Viscosa
Ferda Hanım'a çok teşekkür ediyorum.
Echeveria mı sempervivum (http://www.google.com.tr/search?q=sempervivum&hl=en&prmd=ivns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=enmwTc-6AsnYsgaX3rz5Cw&ved=0CC4QsAQ&biw=1280&bih=608) mu? :)
Echeveria agavoides
204961
Rozet çıkarmak yerine büyüyor. İki veya üç yılda bu saksıyı kaplamasını ümit ediyorum.
204962
Bu sukulentime iyi bakmam lazım. Limon'a aynı zamanda aldık. O bitkilerine çok iyi bakar. Benimki geri kalmasın.:))
Echeveria mı sempervivum (http://www.google.com.tr/search?q=sempervivum&hl=en&prmd=ivns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=enmwTc-6AsnYsgaX3rz5Cw&ved=0CC4QsAQ&biw=1280&bih=608) mu? :)
Gilan teşekkür ederim çok haklısın.:) Hemen düzelteyim.:)
Gymnocalycium. Devamını ekleyeceğim.:)
Bu kaktüsümü Koçtaş'tan üç dört ay önce almıştım. Üzerinde silikonla yapıştırılmış yapma çiçek vardı. Bir operasyonla çiçekten ve silikondan temizledim. Sonra saksısını ve toprağını değiştirdim. Çok minik.
204963
Üzerindeki oluşumları tomurcuğa benzettim. Bir yandan da inanamıyorum. Çünkü tam o kısımlarda silikon vardı.
204964
Minikliğini anlamanız için diğer kaktüsle görüntüledim.
Echinopsis subdenudata morado
204966
Ponpon kızım.:)
204967
Ponponları, dikenleri ve rengi büyüleyici. Daha çok minik.
notocactus haselbergii
İsmi belirlememde yardımcı olan Sayın mrmusti'ye çok teşekkürler.
204970
Üst kısmı basık. Çok estetik bir görüntüsü var.
204971
Tomurcukları günden güne büyüyor.:)
Rebutia albiflora
Bu kaktüsüm henüz bebek. Çok küçük.
Kalanchoe
Etiketinde Kalanchoe tiki bell yazıyor. Ama sanırım manginii. Kızımın hediyesi.:)
Aslında bu türü Sayın Güngör Salman bana göndermişti. Onu da daha sonra ekleyeceğim. Kendisine çok teşekkür ederim.
204973
Formu çok güzel. Bu formda tutmaya çalışacağım.
204974
Çiçekler çok zarif. Renk harika.
Gymnocalycium baldianum'un açan çiçekleri
AZ SONRA....:)))
Arkası yarın mı yoksa? :D
Echeveria agavoides çok güzelmiş.
Echinopsis subdenudata morado da çoook çok ilginç. Noel baba gibi. :)
MAŞALLAH .... :)
Tam gaz ilerliyoruz.
Gymnocalycium baldianum'un açan çiçekleri
AZ SONRA....:)))
Eeee "AZ SONRA" olmadı mı? :D
Gymnocalycium baldianum
Önce iki çiçek açtı. Üçüncü tomurcuk tam olarak açılmadı.
Akşama doğru o da açtı.:cool:
Gerçekten büyüleyici. Neyse gitmeden üç çiçeğini bana gösterdi.:)
mandalinci
21-04-2011, 22:23
204997
204998
Çok güzeller, beklediğinize değmiş.
Bununla da yarışmaya katılayım dedim.:) (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=38955&catid=newimages)
Vildan Sönmez
21-04-2011, 22:26
İyi demişsin zenfree. Bak yola çıkmadan çiçeklerini gösterdi sana. çok güzel, çok.
Renk tonuda çok güzelmiş. Bendeki uyusun daha... Bir getireyim de sizin GB yi göstereyim. Belki utanırda bir tane de olsun tomurcuklanır. (Maşaallah)
Maşallah sevgili zenfree,ne kadar güzel açmış.
Zenfree, bu harika bir şeymiş. Henüz kaktüslere sukulentler kadar ısınamadım ama bunun gövdesi de tomurcukları da çok güzel, iyi bak ona. Çiçeklenme süresini ve zamanını biliyor musun?
günebakan
22-04-2011, 09:27
Harika görünüyorlar gerçekten Zenfree:)
Oy.. oy.. bu ne güzellik. Rengide bir harika. Tam aşık olunacak bir çiçek:) Kaktüs olsun birinci olsun:))
Zenfree, bu harika bir şeymiş. Henüz kaktüslere sukulentler kadar ısınamadım ama bunun gövdesi de tomurcukları da çok güzel, iyi bak ona. Çiçeklenme süresini ve zamanını biliyor musun?
Kiraz, kaktüslerin tüm yaz çiçek açan türleri varmış. Ben aldım bir kaç tane. :)
Zenfree, çiçekler şahane, rengi de değişik. Ama fotoğrafların da çok güzel.
PlentyPlant
22-04-2011, 11:18
Bununla da yarışmaya katılayım dedim.:)
Katılmaya değecek güzellikte bir fotoğraf, Sayın Zenfree. Ben de oylayayım dedim ve oyladım. :)
Bende destekliyorum, katılın..
Bununla da yarışmaya katılayım dedim.:) (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=38955&catid=newimages)
Sevgili zenfree maşallah harika bir çiçek elinize saglık..
acemifüsun
22-04-2011, 21:53
Sevgili zenfree hem çiçekler, hem de fotoğraflar çok güzel:)
Sayın zenfree, Echinopsis subdenudata morado yu çok beğendim daha önce rastlamadığım bir tür ponponları çok sevimli.
Ahh sevgili zenfree ah.
Kaktüs ve sukulent başlığını açtığında sayfana girmiştim. Ondan sonra orada yazılan mesajlar başlık olarak gözüme hep çarptı ama kendi kendime "şimdi alel acele olmaz bol bir vaktin olduğunda girersin Güler" deyip durdum.
Aşağı yukarı bir saatten fazla bir zamandır, başlığının ilk mesajından başlıyarak hem okudum hem harika fotoğrafları inceledim.
İnan selenn görse hiç de hayra yormazdı. Bilir ki ben onun kaktüslerine hep kendimce ad takarım.
Seni kutlarım, zaten ben emindim ki elini buna da attın ya, başarırsın sen diye.
Pek anlamam ama hem arkadaşlar yazmışlar hem de görünen köy kılavuz istemez derler ya o misal canlı canlı, diri diri yaprakları ile çok güzel bakmışsın bitkilerine.
Ah canım ahh, sen de bayağı üşüttün ha, elinde büyütecle diken sayıyorsun ha. Allah sonunu hayr etsin ne diyeyim. :D
İşin esprisi bu tabii, ama şu kaktüs çiçeklerinin güzelliği de bir başka oluyor hani.
Bu heyecanla açmasını beklediğin türün çiçeği de çok güzelmiş. Belki bu işi bilenlere saçma gelecek, artık cahilliğime versinler ama benim atlasın çiçeklerine benzettim ben.
O kadar sık ve çok çiçek veriyor ki şaşarsın. Bugün Manyas'dan döndüm, balkona bir çıktım ki yine coşmuş.
Güzel bir dalından sana yetiştireceğim ki balkonunu daha da şenlendirsin.
Sevgili zenfree, sağlıkla, huzur içinde hep bu güzelliklerle olmanı dilerim.
(sana atlasımdan bugün öğleden sonra çektiğim fotoğrafları yüklüyorum)
205618
205624
Güler abla senin atlasın maşallahı var çok güzeller çok...
Ahh sevgili zenfree ah.
Kaktüs ve sukulent başlığını açtığında sayfana girmiştim. Ondan sonra orada yazılan mesajlar başlık olarak gözüme hep çarptı ama kendi kendime "şimdi alel acele olmaz bol bir vaktin olduğunda girersin Güler" deyip durdum.
Aşağı yukarı bir saatten fazla bir zamandır, başlığının ilk mesajından başlıyarak hem okudum hem harika fotoğrafları inceledim.
İnan selenn görse hiç de hayra yormazdı. Bilir ki ben onun kaktüslerine hep kendimce ad takarım.
Seni kutlarım, zaten ben emindim ki elini buna da attın ya, başarırsın sen diye.
Pek anlamam ama hem arkadaşlar yazmışlar hem de görünen köy kılavuz istemez derler ya o misal canlı canlı, diri diri yaprakları ile çok güzel bakmışsın bitkilerine.
Ah canım ahh, sen de bayağı üşüttün ha, elinde büyütecle diken sayıyorsun ha. Allah sonunu hayr etsin ne diyeyim. :D
İşin esprisi bu tabii, ama şu kaktüs çiçeklerinin güzelliği de bir başka oluyor hani.
Bu heyecanla açmasını beklediğin türün çiçeği de çok güzelmiş. Belki bu işi bilenlere saçma gelecek, artık cahilliğime versinler ama benim atlasın çiçeklerine benzettim ben.
O kadar sık ve çok çiçek veriyor ki şaşarsın. Bugün Manyas'dan döndüm, balkona bir çıktım ki yine coşmuş.
Güzel bir dalından sana yetiştireceğim ki balkonunu daha da şenlendirsin.
Sevgili zenfree, sağlıkla, huzur içinde hep bu güzelliklerle olmanı dilerim.
(sana atlasımdan bugün öğleden sonra çektiğim fotoğrafları yüklüyorum)
205618
205624
Güler Hanım, bitkilerime gösterdiğiniz ilgiden dolayı size çok teşekkür ederim. Gerçekten çok zarifsiniz. Güzel dilekleriniz için de ayrıca çok teşekkürler. Bilmukabele efendim.
"Sen de bayağı üşüttün ha, elinde büyütecle diken sayıyorsun ha. Allah sonunu hayr etsin ne diyeyim" demişsiniz.;) Sizleri örnek alıyorum.;) Derler ya üzüm üzüme baka baka kararır.:o
Atlas çiçeğiniz için ne söyleyebilirim ki. Şahane! Yüklediğiniz fotograflara dönüp dönüp bakıyorum.:) Toplantıda küçük bir çelik almıştım, üçgen formadaki yaprakların bir lobunda kırılma ve hafif yumuşama vardı. Uzun süre kuru bir yerde beklettim. Yaklaşık 15 gün önce toprağa diktim. Sizin tabirinizle kıl kuyruk gibi. ;) Bakalım tutacak mı? Siz benim için yeriştireceğinizi yazmışsınız. Bunu okuyunca sevinicimi ve heyecanımı anlatamam. Tekrar çok çok teşekkürler.
Sedum spathulifolium purpureum
206847
Diğer sedum türlerinden farklı bir bakımı yok. Tam güneş veya yarım gün güneş istiyor. İyi drenajlı kumlu toprakta daha iyi gelişiyor.Kuraklığa, neme ve rüzgara dayanıklı. Yamaçlara dikimi uygun. Kaya bahçelerinde kullanılabilir.Tuz toleransı var. Sahillerde bu nedenle tercih edilebilir. Bahar ve sonbaharda hızlı büyüyor. Yazın büyümesi biraz duraklıyor. Küçük rozetler küre şeklinde kümeleniyor. Güzel bir form oluşturuyor. Sarı çiçek açıyor. Gri-mavi, yeşil ve bordo yaprakları var. Mat görünümlü renklerle bitki daha da gösterişli duruyor. Yaprakları zehirli. Bu nedenle dikkat edilmesi gereken bir tür. Kelebekleri çekiyor. Malesef salyangoz ve sümüklü böceklerin tercih ettiği bir bitki.
206846
206848
günebakan
28-04-2011, 15:09
Sevgili Zenfree sedum spathulifolium purpureum çok güzelmiş ama saksıları daha da bir güzelmiş:)
Sedum spathulifolium purpureum çok güzel renk olarakta saksılarıda unutmamak lazım.
Sevgili zenfree ellerine saglık çok güzeller saksılar harika...
Sevgili sevim4 ve burak alkan çok teşekkür ederim.:)
206847
Diğer sedum türlerinden farklı bir bakımı yok. Tam güneş veya yarım gün güneş istiyor. İyi drenajlı kumlu toprakta daha iyi gelişiyor.Kuraklığa, neme ve rüzgara dayanıklı. Yamaçlara dikimi uygun. Kaya bahçelerinde kullanılabilir.Tuz toleransı var. Sahillerde bu nedenle tercih edilebilir. Bahar ve sonbaharda hızlı büyüyor. Yazın büyümesi biraz duraklıyor. Küçük rozetler küre şeklinde kümeleniyor. Güzel bir form oluşturuyor. Sarı çiçek açıyor. Gri-mavi, yeşil ve bordo yaprakları var. Mat görünümlü renklerle bitki daha da gösterişli duruyor. Yaprakları zehirli. Bu nedenle dikkat edilmesi gereken bir tür. Kelebekleri çekiyor. Malesef salyangoz ve sümüklü böceklerin tercih ettiği bir bitki.
206846
206848
Sayın zenfree zuzulu saksıya bayıldım harika, zuzu çok sevimli bakıyor;). Sedum da değişik ve güzel, renkli oluşundan dolayı arajmanlara yakışıcak bir tür, sedumların mat yapraklıları baya güzel geliyor bana. Ayrıca bilgi için teşekkürler.
Euphorbia tirucalli
207177
Bu türü çok seviyordum. Nihayet buldum. Dal uçları renklenince harika görünecek. :) Bu fotograftaki gibi (http://www.flickr.com/photos/texbuckner/4049433910/). Henüz düzenlemesini yapmadım. Zehirli bir tür olduğunu öğrendim. Bakım bilgilerini daha sonra ekleyeceğim.
Sedum spathulifolium purpureum çok çok güzel. :)
Sedum spathulifolium 'cape blanco' yaygın burada ama bunun yaprakları daha iriymiş. Çok hoş.
Tabii sunumu, saksıları, kuzucuklar da çok hoş. :)
Sevgili Nesli6 ve Sevgili Gilan güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Sedum spathulifolium 'cape blanco' daha güzelmiş. Onun da peşine düşeyim bari.:)
nuribulduk
29-04-2011, 14:01
Daha önce hiç görmediğim bitkiler gördüm gerçekten çok güzeller. Bu bitkileri benim yaşadıgım yerde görmeniz pek mümkün değildir.
Sayın nuribulduk teşekkür ederim.
Bu mesajın ilk fotografındaki tomurcuklar (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=790026&postcount=144)gelişmeye devam ediyor. Kaktüs iç mekanda çok aydınlık bir konumda.
207288
Gymnocalycium keyifli. Yarın güneşli olursa galiba üç ya da dört tane aynı anda açacak gibi.:cool:
207289
206847
206846
206848
Şeker gibi çok güzel. REnkler çok hoş..
Şeker gibi çok güzel. REnkler çok hoş..
Bu sayfa yüzünden, sukulent manyağı oldum:)
Cezbediyor Abla :)))
Bende bu sayfalar yüzünden Taner abiden bir kutu dolusu kaktüs ve succulent siparişi verdim. :)Allah sonumuzu hayır etsin. Artık sayfalara bakmamayı bile düşünüyorum.:)Yoksa bunun sonu yok :)
Selamlar Sevgiler ...
Bu sayfa yüzünden, sukulent manyağı oldum:)
Katılmamak elde değil. :p
Sayın zenfree, bu güzellik karşısında ne yazacağımı şaşırdım inanın. Siz ve kaktüs seven arkadaşlar sayesinde yeni yeni bu başlığa odaklanmaya başladım. Bu kadar ilgi duyabileceğim hiç aklıma gelmezdi.
Bu harika güzellikleri paylaşan ellerinize sağlık.
Sevgili zenfree Gymnocalycium çok tatlı maşallah...
Sayın zenfree, bu güzellik karşısında ne yazacağımı şaşırdım inanın. Siz ve kaktüs seven arkadaşlar sayesinde yeni yeni bu başlığa odaklanmaya başladım. Bu kadar ilgi duyabileceğim hiç aklıma gelmezdi.
Bu harika güzellikleri paylaşan ellerinize sağlık.
Sayın ozbey, çok teşekkür ederim.:) Ben de sizin bahçenizi hayranlıkla izliyorum. Bu ara işlerinizden dolayı bahçenizle ilgili gelişmeleri paylaşamıyorsunuz ama, merakla beklendiğinizi bilin lütfen.:)
Sayın burak alkan teşekkür ederim.
Ve Gymnocalycium açtı.:cool:
207553
207554
Ayşe Yıldız
30-04-2011, 20:36
Süper ötesi bir güzellik. Beşincide açarsa gövdesi görünmeyecek. İkiside çok güzel.
Ve hayran hayran fotograf çekerken yemeği yaktım.:o
Ayşe Yıldız
30-04-2011, 20:40
Büyük düşün diye boşuna dememişler. Ailecek resimlerin bir ucundan yersiniz :))) Sıradaki çiçeklileride görmüş olduk bu arada.
Dört çiçek açtı. Bir tanesinin rengi daha pembe.
Çiçek yaprakları güneşte ipeksi veya saten görünümünde. Gölgede daha farklı. Mucize gibi.
207560
Gölgede böyle görünüyor.
Büyük düşün diye boşuna dememişler. Ailecek resimlerin bir ucundan yersiniz :))) Sıradaki çiçeklileride görmüş olduk bu arada.
Yanan yemeği de ekleyeceğim.:))
207561
207562
Akşama doğru yapraklar tekrar kapanmaya başladı.
hayranlıkla baktım resimlere,maşallah
İşte bu! Mükemmel bir bitki. Sevgili zenfree ne mutlu size, kaktüsünüz çok güzel çiçeklenmiş. Bende de 18 tomurcuklu bir Sulcorebutia var. Merakla çiçeklerin açılmasını bekliyorum. Haydi hayırlısı.
Şahaneler sevgili Zenfree. Ne güzel, yemek yakma pahasına fotoğraflarını çekebiliyorsun.
Bense seninle birlikteyken aldığım üzerinde çiçek tomurcuğu olan kaktüs günlerce güzel çiçeğini sergilediği halde, ha bugün ha yarın diyerek solana kadar erteledim. Ama o bana bir sürpriz yaptı ve başka tomurcuğu yok sanırken bir tomurcuk daha patlattı. Daha açmadı ama bu kez kaçırmam. :)
Hele bir tüylü minik vardı ya, onun büyüme hızına inanamazsın. Her gün görmemize rağmen biz bile şaşırıyoruz. Her yanından ahtapot gibi kollarını uzatıyor.
Sayın zenfree kaktüsünüz hakikaten inanılmaz..çok güzel çiçeklenmiş ve çiçeklenecek birsürü tomurcuğu var..inşallah hepsini sağlıkla açar.ben de bulsam öyle bir tane kaçırmayacağım ama bulamıyorum.:(:(
Sevgili zenfree muhteşem bir güzellik güneşte farklı gölgede farklı bu güzellikleri paylaştıgın için çok teşekkür ederim of of of hayran kaldım....
Sayın zenfree sonunda açmış kaktüsünüz beşinci tomurrcuk da bugün açmıştır herhalde çok güzel olmuş.
Vildan Sönmez
01-05-2011, 21:08
Beklediğimiz fotoğraflar geldi sonunda. Beklemeye de yemeği yakmaya da değer. Yeni bir tencere yemek daha yapmak hemen, ama bu kaktüsün yeniden açması daha uzun zaman alacak Canın sağolsun kaktüslerin sağolsun...
Tomurcukların efendisi çiçekten taç takmış gibi:) Harika fotoğraflar, hayran hayran tüm kareleri inceledim. Büyüteç altındaki ayrı bir güzeldi. Teşekkürler.
AizoaceaeFAN
02-05-2011, 12:02
Sayın zenfree gymno.lar harika görünüyor. Bizler bir seferde bu kadar çok çiçek açtıramıyoruz. Sizi tebrik etmek lazım.
Herkese çok teşekkür ederim. En güzel çiçekler sizlerin olsun.;)
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=39122&c=585
Bu mesajdaki (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=790031&postcount=146) notocactus haselbergii açtı.:cool:
210006
210007
Maşallah hepsi çok güzeller ellerinize sağlık.Çiçekleri üstlerinden eksik olmasınlar.
Parodia ve Rebutia çiçekleri ne güzel bir canlılık katıyor bitkinin genel görünütüsüne. Ellerinize sağlık sevgili Zenfree. Harikalar.
Hepside çok güzel Sayın zenfree, her geçen gün sayılarının arttığını görmekte güzel..
QUOTE=zenfree;800091]210013
210014
210015[/QUOTE]
Sevgili zenfree hepside çok güzeller elinize saglık
Beğenileriniz için çok teşekkür ederim. Bitkilerimin fotograflarını sizlerle paylaşınca daha da güzelleşiyorlar.:)
Bunlar nasıl bir güzelliktir. Sukulentler ayrı, kaktüsler ayrı güzellikteler. Kaktüslerin çok güzel açtığını bilirdim de sizinkiler tablo görünümü almışlar artık. Gerçekten elinize sağlık.
Haa, ben bu güzellikler için tencereyi bile yakmaya razıyım;)
Orkun Kırcı
10-05-2011, 10:48
Ellerinize sağlık, hepsine birer maşallah. Kalem kaktüsünüze ayrıca duble maşallah.
gürkan63
10-05-2011, 10:53
İnanılmaz bir şey,ellerinize sağlık.
Nevsune Hanım sizi burada görmek ne güzel. Teşekkür ederim.:) Tencere yandı zaten, üç günde zor temizledim.:) Sizin için rebutia senilislerin fotograflarını yüklüyorum.
Sayın Orkun Kırcı ve Sayın Gürkan63 sizlere de çok teşekkür ederim.
211239
211240
Bu iki kaktüsü Gymnocalycium baldianum'ları aldığım serada görmüştüm. Aşırı sulamışlardı. Bir kaç gün sonra gittiğimde yine sulanmıştı ve kaktüsün dokusunda buruşmalar başlamıştı. Dayanamadım ve aldım. Eve geldikten sonra topraktan çıkarttım, iki gün bekletip, yeniden diktim. Bazı tomurcukları soldu,ama bir kaç tanesi açabildi. Seradaki diğer kaktüsler ise malesef çürümeye devam ediyorlar. Hatta bir kaç tanesinin içleri tamamen boşalmıştı.:(
Bu mesajdaki (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=800060&postcount=218) kaktüsün ismini parodia (notocactus) chrysacanthion (http://www.google.com.tr/search?um=1&hl=tr&biw=1345&bih=555&tbm=isch&sa=1&q=parodia+chrysacanthion&btnG=Ara&aq=f&aqi=&aql=&oq=)olarak belirlemiştik. Ancak açtıktan sonra Notocactus haselbergii (http://www.google.com.tr/search?um=1&hl=tr&biw=1345&bih=555&tbm=isch&aq=f&aqi=&oq=&q=Notocactus%20haselbergii)e daha çok benzedi sanki.
Sizler ne dersiniz?
Evet Sayın zenfree, Notocactus haselbergii.
Bu mesajdaki (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=800060&postcount=218) kaktüsün ismini parodia (notocactus) chrysacanthion (http://www.google.com.tr/search?um=1&hl=tr&biw=1345&bih=555&tbm=isch&sa=1&q=parodia+chrysacanthion&btnG=Ara&aq=f&aqi=&aql=&oq=)olarak belirlemiştik. Ancak açtıktan sonra Notocactus haselbergii (http://www.google.com.tr/search?um=1&hl=tr&biw=1345&bih=555&tbm=isch&aq=f&aqi=&oq=&q=Notocactus%20haselbergii)e daha çok benzedi sanki.
Sizler ne dersiniz?
Sizin için rebutia senilislerin fotograflarını yüklüyorum.
(
Teşekkür ederim. Çiçeklerin güzellikleri, gözümü gönlümü şenlendirdi.
Bu aralar Bauhausa hep ya çiçekli ya da tomurcuklu kaktüsler geliyor. Gözüm ve aklım kalıyor ama yersizlikten kaktüs işine hiç girmiyorum.
Bu arada Bauhausa gittikçe sizin kullandığınız sepet saksıları görüp kulağınızı çınlatıyoruz:)
Hepsi güzel... Çiçekliler, çiçeksizler... Hele E.Trucalli (kalem kaktüs). Ne güzel gelişmiş öyle... Benim ki boyuna gidiyor durmadan.
Crassula sp.
213122
213123
Yine muhteşem bir parça. :)
PlentyPlant
17-05-2011, 19:20
Bitkilerinizin güzelliğini, saksılarınızdaki dekorasyonu, birbirinin ışığını kesmeyecek biçimde altlı üstlü yerleşimlerini zevkle izliyorum Sayın Zenfree. Çok estetik görünüyorlar ışık altında.
Crassula erosula campfire
213122
213123
Sevgili Zenfree, bugün sorduğum sukulent bu da olabilir, gelişmesi bekleyip tekrar karşılaştıracağım. Problemim güneşe mi koyayım, gölgeye mi, cinsinden emin olmadığım için hangisi doğru bilemiyorum.
Sayın PlentyPlant övgüleriniz için teşekkür ederim.:)
Sevgili gilan beğenmene sevindim. Sukulent düzenlemeni hala yüklemedin. Bekliyorum.:)
Sevgili Kiraz sendeki sukulentin yaprakları daha küçük. Ve yıldız şeklinde. Crassula erosula campfire ise oldukça etli yapraklı, yaprak dizilimi farklı. Sendekini seduma benzettim. Doğrusunu Selen bilir bence.
Sağol Zenfree, haklısın tespitlerinde. Selenn'e yazayım.
Nutkum tutulduğu için yazamıyacağım:))
Di yeter, öleceğim şuracıkta.
Şaka bir yana, her bitki birbirinden güzel. Düzenlemeler, saksılar zevkine hayranım.
Zevkini çıkarasın inşllahhhhhhh
Bu sayfalara bu güzelliklere baktıkca bakasım geliyor hasetliğim artıyor:)
Ellerinize sağlık hepsi de çok güzeller maşallah..
Sevgili Cemo, Sevgili MİRBE çok teşekkür ediyorum.:) Ama herşey yolunda gitmiyor malesef. Euphorbia resinifera'ya güneş fazla geldi galiba. Hem de mayıs güneşi. Yaz aylarında daha dikkati olmak gerekecek. Gövdede kızarmalar oluştu. Güneşten olduğunu düşünüyorum. Umarım bitki zarar görmez ve düzelir. Saat 15:00' ten sonra güneş alan bir yere aldım.
213429
213430
Sevgili Zenfree, sukulent herkes bakabilir ama onlara şık bir ortamda, zevkli düzenlemeler yaparak ve bitkiye uygun güzel saksıyı yakıştırarak bakmak bir zevk işi. Ellerinize sağlık. Ne yalan söyleyeyim bazen bitkiden çok saksılarınıza gözüm takılıyor. Bende bir de saksı hastalığı var:) Bit pazarlarında dolaşıp eski seramik saksıları topluyorum.
Bu arada Crassula erosula campfire ne güzel bir renk almış. Harika... Yani ne diyeyim uzun lafın kısası; iyi ki bu başlığı açtınız.
Selenn'le hemfikirim, bir şey de ben ekleyeyim, fotoğraf çekimleri de çok güzel.
Sevgili Kiraz, Sevgili selenn çok teşekkür ederim.
Sizi Aeonium Kiwi haworthii ile tanıştırmak istiyorum. Bitkinin adı konusunda bir karışıklık var galiba bazı yerlerde "Aeonium haworthii", bazılarında ise "Aeonium Kiwi" şeklinde geçiyor. Veya üç isim de kullanılıyor.
Ben de Aeonium kiwi olarak biliyorum, çok güzel renkleri var. Harika bir bitki. Kökleri de bonsai'yi anımsattı bana.
Sevgili Selen isim konusunda yardımlarından dolayı teşekkür ederim. Aeonium kiwi'yi ben de ilk gördüğümde bonsaiye benzediğini düşünmüştüm.:) Bu arada saksı hastalığından ben de muzdaribim.:(
Üzerinde silikonla yapıştırılmış yapma çiçekle aldığım Gymnocalycium baldianum açtı.
Daha önceki fotografları aşağıdaki linklerde.
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=790026&postcount=144
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=794744&postcount=187
214144
Fuşya renginde açtı. Çok güzel.:)
214145
bettyycim
19-05-2011, 21:14
Harika açmışlar Sevgili zenfree, bende de üç rengi var krem rengi d çok gösterişli ;)
Teşekkür ederim Bettyycim. Krem rengi gerçekten çok asil duruyor. Gelin gibi.:) Ama bende yok malesef. Parantez içinde "şimdilik yok" diye ekiyorum.:o
Tomurcuklu kaktüslerimi sizlere göstermek istiyorum. Daha önce çiçeklerini eklediğim Gymnocalycium baldianum'lar açmaya ve tomurcuklanmaya devam ediyorlar. Onları tekrar yüklemiyorum.
214172
Chamaecereus silvestrii
214173
Chamaelobivia sp. 'Peanut Cactus'
214174
Thelocactus setispinus
214175
Bu kaktüsüm aldığımda çok mutsuzdu. Şimdi keyfi yerinde.:) Parodia werneri
İnanılmaz...Çok güzel...Açınca çiçekten görülmeyecek....
214204
Gymnocalycium mihanovichii
214205
Gymnocalycium mihanovichii
214206
Echinopsis subdenudata
214207
Echinopsis subdenudata olduğunu düşünüyorum.
Fenestraria, çok sevdiğim bir tür. Biraz yumuşama var malesef. Bana ulaşması biraz olaylı oldu. Üç hafta kadar fazla sulanmış olabilir. Bir arkadaşta emanette kalmıştı. Umarım yaşatmayı başarırım.
214208
214209
Mor kısım tomurcuk mu acaba?
bettyycim
19-05-2011, 22:53
Oy oy orda bir hazine saklı :D
Sedum Burrito'nun keyifi yerinde. Bitkilerim keyifli olunca ben de keyifli oluyorum.:)
bettyycim
19-05-2011, 22:55
Pardon sizin ev neredeydi, bir koşu ödünç çalmaya gelsem :D
Kalanchoe'lerim de keyifli.
Ve sempervivumlar.
214223
jovibarba sobolifera
Tam küre şeklinde kümelendi. Kirpiye benziyor.:)
214219
sempervivum red chief
214221
sempervivum gemengd
214220
sempervivum laggerii
Pardon sizin ev neredeydi, bir koşu ödünç çalmaya gelsem :D
:p Beklerim. Çok da memnun olurum.
bettyycim
19-05-2011, 23:14
Valla gelirim en kısa süre de, semt neresi idi acaba ;)
Sevgili bettyycim beni de al giderken...:D bu güzellikler kaçmaz...
bettyycim
19-05-2011, 23:26
Tamam en kısa süre de, sevgili bıcırık bu hafta sonu olmaz ama öbür hafta sonu sizi de seve seve alırım ve bu güzelleri gözlerimizle görürüz ;)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.