View Full Version : zenfree - Sukulentler
Sevgili zenfree sayfalarınızda gezinmek, fotoğraflarınıza bakıp bitkileri incelemek büyük keyif. Hızla artan bir bitki koleksiyonunuz var. Yalnız marifet bitki sayısını arttırmakta değil. Onlara gerekli ortamı hazırlayabilmek, bakımlarını yapabilmek ve hatta sunabilmek. Siz bunların hepsini çok iyi yapıyorsunuz. Saksı toprak ve bitki üçlüsü olarak özellikle sempervivumlar çok güzel. Ellerinize sağlık.
Zenfee sempervivum red chief .off bu ne güzellik :p
Efecim haklısın. İnsan bu sayfalarda gezerken sadece bu müthiş güzel çiçeklere bakmıyor, Çok sağlıklı gelişmiş kaktüs ve sukulentler ve saksılardaki güzellikler, sunumundaki estetik. Emeklerinize sağlık sevgili zenfree:)
ilhami bayar
20-05-2011, 08:43
Sevgili Cemo, Sevgili MİRBE çok teşekkür ediyorum.:) Ama herşey yolunda gitmiyor malesef. Euphorbia resinifera'ya güneş fazla geldi galiba. Hem de mayıs güneşi. Yaz aylarında daha dikkati olmak gerekecek. Gövdede kızarmalar oluştu. Güneşten olduğunu düşünüyorum. Umarım bitki zarar görmez ve düzelir. Saat 15:00' ten sonra güneş alan bir yere aldım.
213429
213430
Merhabalar.Günaydın.Nasılsınız.Elinize sağlık.Bende güzel bahçeme elinizin emeğiyle yetiştirmiş olduğunuz Kaktüs türleriniden 1 er parça talep etsem size zahmet vermiş olurmuyum.Saygılarımla.
Sayın İlhami Bayar,
Mesajınızdan tam olarak hani bitkiyi kastettiğinizi anlayamadım. Alıntı yaptığınız mesajdaki Euphorbia resinifera'dan mı istiyorsunuz? Yoksa tüm "kaktüs türlerinden 1 er parça" mı talep ediyorsunuz. Açıkçası anlayamadım. Takdir edersiniz ki, kaktüslerden çelik almak mümkün olmuyor. Ancak çoğaldıklarında sizin için ayırabilirim.
Bu başlık bitkilerin tanıtıldığı bir başlık. Paylaşımlarla ilgili mesajlar yazılmaya başlandığında sayfaların içeriği bozuluyor malesef. Sırf bu nedenle forumda, alışveriş ve paylaşım bölümleri var.:) Lütfen isteğinizi özel mesajıma yazar mısınız? Mümkün olduktan sonra bitkilerimi paylaşmaktan memnuniyet duyarım.
Sevgili zenfree sayfalarınızda gezinmek, fotoğraflarınıza bakıp bitkileri incelemek büyük keyif. Hızla artan bir bitki koleksiyonunuz var. Yalnız marifet bitki sayısını arttırmakta değil. Onlara gerekli ortamı hazırlayabilmek, bakımlarını yapabilmek ve hatta sunabilmek. Siz bunların hepsini çok iyi yapıyorsunuz. Saksı toprak ve bitki üçlüsü olarak özellikle sempervivumlar çok güzel. Ellerinize sağlık.
Çok teşekkür ederim:) Elimden geldiği kadar isteklerini karşılamaya çalışıyorum. Aslında düzenleme ve yerleştirme konusunda daha farklı fikirlerim vardı. Ancak bitkilerin ışık istekleri vs. düşünüldüğünde estetik bir ikinci planda kalıyor. Yani nerede yaşayacağını bitki kendisi seçiyor.:)
Kaktüslerimi siyah kare saksılara almak istiyordum. Litops başlığında yapılan çevirilerden birinde siyah rengin köklerin çok ısınmasına neden olduğunu okudum. Ayrıca saksıları da temin edemedim. Yani aslında daha çok eksikler var.:)
Zenfee sempervivum red chief .off bu ne güzellik :p
Sayın iris41 çok teşekkür ederim. Rengi gerçekten güzel. Ama aldığımdan beri hiç gelişmediğini söyleyebilirim. Ya yerini sevmedi ya da diğer sepervivumlardan daha farklı bir gelişim gösterecek.
Efecim haklısın. İnsan bu sayfalarda gezerken sadece bu müthiş güzel çiçeklere bakmıyor, Çok sağlıklı gelişmiş kaktüs ve sukulentler ve saksılardaki güzellikler, sunumundaki estetik. Emeklerinize sağlık sevgili zenfree:)
Sevim Hanım övgüleriniz çok teşekkür ederim.:)
şepşeker
20-05-2011, 15:31
sayın zenfree iyi günler.bu sukulentler fazla sulandığındamı yumuşama olur?
Sempervivumlar çok güzel Sedum da öyle, çok sağlıklı görünüyorlar, yeni tomurcukların açmasını merakla bekliyorum.
Sayın Zenfree sayfanızı baştan sona imrenerek gezdim.Bazıları elimde olan minikler,bazılarından olmasını istediğim çeşitler fakat hepsi çok güzeller ve sunum olarak
harika bilhassa Sempervivum çeşitlerinin güzelliği,açan çiçeklerin göz kamaştırıcı çeşitliği
diyecek bir sözüm kalmadı.Bir söz vardır lafın bittiği yer derler işte buda böyle.Bol bol
çiçekleri görür sağlıklı ve mutlu günlerde bitkilerinizle yaşarsınız.Selamlar.
PlentyPlant
20-05-2011, 19:14
Sayın Zenfree. İki gündür sayfalarınızı hiçbirşey yazmadan keyifle izliyorum. Ne kadar güzel gelişmiş ve sağlıklılar. Emek verdiğiniz belli oluyor. Hele salkım-saçak Burrito'nuzu görünce imrendim doğrusu. (Bu hafta sonu askılı bir saksıya almayı düşünürken görmek daha da hoş oldu.
251. mesajınızdaki fotoğraf, eğer çekimler beni yanıltmıyorsa, düz kesitli pencereleri ve kabarcıklı dokusu ile Frithia Pulchra'ya da benziyor. Gelmekte olan mor çiçek de bu şüphemi biraz daha çoğalttı. (Fenestraria Rhopalophylla Aurantiaca olması muhtemel mi?) Her ne ise, lütfen iyi bakın çünkü çok sık rastlayamazsınız.
Kare siyah saksılar ise hem avantaj, hem de dezavantajlara sahipler. Isınmalarının daha yüksek olduğu doğru. Ancak, özellikle küçük ebatlı kaktüsler için dizilişte büyük kolaylık sağlıyor ve düzgün bir yerleşim sağlıyorlar. Birbirini gölgeledikleri için ısınma sorun olmayabilir ama hava sirkülasyonu konusunda dezavantajlı.
Çok teşekkür ederim:) Elimden geldiği kadar isteklerini karşılamaya çalışıyorum. Aslında düzenleme ve yerleştirme konusunda daha farklı fikirlerim vardı. Ancak bitkilerin ışık istekleri vs. düşünüldüğünde estetik bir ikinci planda kalıyor. Yani nerede yaşayacağını bitki kendisi seçiyor.:)
Kaktüslerimi siyah kare saksılara almak istiyordum. Litops başlığında yapılan çevirilerden birinde siyah rengin köklerin çok ısınmasına neden olduğunu okudum. Ayrıca saksıları da temin edemedim. Yani aslında daha çok eksikler var.:)
Merhaba
MAŞALLAH.Hepsi birbirinden güzel.Çok iyi bakmışsınız.
Alışveriş kısmında Sn. Doğalbahçe 7lik ve 9 luk küçük kare siyah saksılar satıyor.Bilginize ...
sayın zenfree iyi günler.bu sukulentler fazla sulandığındamı yumuşama olur?
Evet fazla sulandığında, yanlış toprak seçimi veya drenajla ilgili problem olduğunda bitki yumuşuyor. Daha detaylı bilgileri aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.
http://agaclar.net/forum/showthread.php?t=1780
Sempervivumlar çok güzel Sedum da öyle, çok sağlıklı görünüyorlar, yeni tomurcukların açmasını merakla bekliyorum.
Sayın nesli6 beğenileriniz için teşekkür ederim.:) Ben de merakla bekliyorum ama bir haftaya yakın evde olamayacağım, sanırım bir kısmını göremeyeceğim.:(
Sayın Zenfree sayfanızı baştan sona imrenerek gezdim.Bazıları elimde olan minikler,bazılarından olmasını istediğim çeşitler fakat hepsi çok güzeller ve sunum olarak
harika bilhassa Sempervivum çeşitlerinin güzelliği,açan çiçeklerin göz kamaştırıcı çeşitliği
diyecek bir sözüm kalmadı.Bir söz vardır lafın bittiği yer derler işte buda böyle.Bol bol
çiçekleri görür sağlıklı ve mutlu günlerde bitkilerinizle yaşarsınız.Selamlar.
Sayın serilaaa, iyi dilekleriniz çok teşekkür ederim. Beğenmenize çok memnun oldum. Ancak sizin türlerinizi düşününce, bendeki bitkilerin lafı bile edilmez.:)Ben daha yeni yeni başlıyorum sayılır. Etoburlar fazla ligi alanıma girmese de bahçenizi, kaktüs ve sukulentlerinizi keyifle takip ediyorum.
Sayın Zenfree. İki gündür sayfalarınızı hiçbirşey yazmadan keyifle izliyorum. Ne kadar güzel gelişmiş ve sağlıklılar. Emek verdiğiniz belli oluyor. Hele salkım-saçak Burrito'nuzu görünce imrendim doğrusu. (Bu hafta sonu askılı bir saksıya almayı düşünürken görmek daha da hoş oldu.
251. mesajınızdaki fotoğraf, eğer çekimler beni yanıltmıyorsa, düz kesitli pencereleri ve kabarcıklı dokusu ile Frithia Pulchra'ya da benziyor. Gelmekte olan mor çiçek de bu şüphemi biraz daha çoğalttı. (Fenestraria Rhopalophylla Aurantiaca olması muhtemel mi?) Her ne ise, lütfen iyi bakın çünkü çok sık rastlayamazsınız.
Kare siyah saksılar ise hem avantaj, hem de dezavantajlara sahipler. Isınmalarının daha yüksek olduğu doğru. Ancak, özellikle küçük ebatlı kaktüsler için dizilişte büyük kolaylık sağlıyor ve düzgün bir yerleşim sağlıyorlar. Birbirini gölgeledikleri için ısınma sorun olmayabilir ama hava sirkülasyonu konusunda dezavantajlı.
Öncelikle saklılarla ilgili verdiğiniz ayrıntılı bilgiler için teşekkür ederim.
Sedum burrito sabahtan öğlene kadar güneş alan bir yerde. Daha doğrusu almaya çalışıyor demeliyim, zira güneş hep bulutların arkasında. Güneşle birlikte rengi daha bir pembe oluyor. Sanırım sıcaklar artınca -iç mekanda bakılmaya uygun olduğu da düşünülürse- daha kuytu bir yere almak gerekecek. Yanlış hatırlamıyorsam bir buçuk ay önce tomurcuklandı. Hala tam açamadı. Kaktüslerim bile o kadar nazlanmadılar.:)
Fenestraria'nın saksısının üzerinde adı yazılı. Ancak etiket biraz kaydığı için sadece " Fenestra" bölümü okunabiliyor. Çiçek rengi belli olmaya başlayınca ben de Frithia Pulchra olabilir mi diye düşündüm. Almanya'dan almıştım. Yanlış etiketlemiş olabilirler mi bilmiyorum.
Tekrar yorumlarınız ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Merhaba
MAŞALLAH.Hepsi birbirinden güzel.Çok iyi bakmışsınız.
Alışveriş kısmında Sn. Doğalbahçe 7lik ve 9 luk küçük kare siyah saksılar satıyor.Bilginize ...
Çok teşekkür ederim.:) Senin bitkilerini ne zaman göreceğiz? :)
Alışveriş bölümündeki saksıları gördüm. Ancak kaktüsler için uygun mukavemette mi tam anlayamadım.
Biraz da sorunlardan bahsetmek istiyorum.
Bu mesajdaki (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=805726&postcount=241)Euphorbia resinifera'nın gövdesindeki kızarmalar, nisbeten azaldı. Yanık izi kalmamasını umuyorum.
Notocactus haselbergii'yi aldığımda gövdesinde hafif bir şekil bozukluğu vardı. Sanki darbe almış görünümündeydi. Son bir kaç gündür, o bölümdeki oluşumların fazlalaştığını gözlemliyorum. O bölümdeki dikenler dökülme eğilimindeler. Ya da dikenler döküldüğü için daha net görünmeye başladı. Nedeni ne olabilir?
Birkaç fotograf yüklüyorum.
214510
Gövdenin eğimi nedeniyle güneş alamıyor olabilir.
214511
Pamuklu bit olabilir mi diye düşündüm. Sigara dumanı üfledim:), büyüteçle inceledim. Hatta elimle kontrol ettim. Pamuklu bit olmadığını düşünüyorum.
214512
Aldığım yerde sağlıksız bir ortamdaydı. Güneş almayan bir mekan. Acaba mantar olabilir mi?
Çimlenmeler yavaş yavaş başladı.
214518
Graptopetalum paraguayense
214519
Crassula ovata
214521
Corpuscularia (delosperma) lehmanni
214522
Aldığımda üzerinde iğnelerle tutturlmuş çiçekler vardı. Hala izleri duruyor. Uzun süre hareketsiz kaldı. Yeni yapraklar gelmeye başladı nihayet.
Chamaelobivia sp. 'Peanut Cactus' parmağına yüzük takmış.:)
214544
Yüzüğü de kendisi de çok güzel çok...
.....gövdesindeki kızarmalar, nisbeten azaldı. Yanık izi kalmamasını umuyorum.
Notocactus haselbergii'yi aldığımda gövdesinde hafif bir şekil bozukluğu vardı. Sanki darbe almış görünümündeydi. Son bir kaç gündür, o bölümdeki oluşumların fazlalaştığını gözlemliyorum. O bölümdeki dikenler dökülme eğilimindeler. Ya da dikenler döküldüğü için daha net görünmeye başladı. .......
Bu konuda çok derinlere inmişsin:)))
Chamaecereus silvestrii çok güzel.
PlentyPlant
21-05-2011, 10:41
Mantarın yanısıra, Akar'dan da şüphelenmek lazım Sayın Zenfree. Bunun kontrolü için sigara dumanı yetmeyecek. :) Oldukça güçlü bir büyütece de ihtiyacınız olacak.
asumandilek
23-05-2011, 01:09
Nerde bu evin balkonu derhal gösterin bana atacam kendimi :))
Alışveriş bölümündeki saksıları gördüm. Ancak kaktüsler için uygun mukavemette mi tam anlayamadım.
Ben kaktüsleri kare saksılara diktim sevgili zenfree. Onluk ve yedilik saksıları kullandım. On beşlik saksı aldım daha büyükler için orada sorun yaşadım çünkü on beşlik saksıda yükseklik yirmi üç santimetre. Benim için çok gereksiz bir yükseklikti baktım o şekliyle kullanamıyacağım bir arkadaşa rica ettim kestirdim istediğim yükseklikte. En boy boyutu arttığı zaman yükseklikte ona uygun olursa yani kare prizma ya da ona yakın ölçülerde daha iyi olur sanırım.
Sempervivum red chief çok güzel!!! :)
Chamaecereus silvestrii parmağına yüzük takmış.:)
214544
Çok güzel çok bayıldım:dilli:
Yüzüğü de kendisi de çok güzel çok...
Çok teşekkür ederim.
Bu konuda çok derinlere inmişsin:)))
Chamaecereus silvestrii çok güzel.
Derinleşmekten çok gömüldüm galiba:p Kirazcığım.
Nerde bu evin balkonu derhal gösterin bana atacam kendimi :))
Sevgili Asuman, teşekkür ederim. İstanbul'a geldiğinde beklerim.:)
Sempervivum red chief çok güzel!!! :)
Sevgili gilan çok güzel ama hiç büyümüyor.:(
Çok güzel çok bayıldım:dilli:
Sevgili Periş teşekkür ederim.
Ben kaktüsleri kare saksılara diktim sevgili zenfree. Onluk ve yedilik saksıları kullandım. On beşlik saksı aldım daha büyükler için orada sorun yaşadım çünkü on beşlik saksıda yükseklik yirmi üç santimetre. Benim için çok gereksiz bir yükseklikti baktım o şekliyle kullanamıyacağım bir arkadaşa rica ettim kestirdim istediğim yükseklikte. En boy boyutu arttığı zaman yükseklikte ona uygun olursa yani kare prizma ya da ona yakın ölçülerde daha iyi olur sanırım.
Sevim Hanım, tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
Mantarın yanısıra, Akar'dan da şüphelenmek lazım Sayın Zenfree. Bunun kontrolü için sigara dumanı yetmeyecek. :) Oldukça güçlü bir büyütece de ihtiyacınız olacak.
Sayın PlentyPlant, sizin bu mesajınızı telefonumdan okuduğumda, kaktüslerimden 250 km. uzakta idim. İstanbul'a dönünce bavulları eve attım ve ilk işim kaktüsümü alıp bir bilene götürdüm. Neyse ki zedelenmenin dışında bir sorun olmadığını öğrendim. İlginiz için teşekkür ederim.
Kaktüslerim açmaya devam ediyor. Beş gün evde değildim. Altı tane tomurcuğun açtığını göremedim malesef.:(
Chamaecereus silvestri
Gymnocalycium'lar da açmaya devam ediyor.
Arkadaşımın hediyesi Mammillaria Prolifera (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=783046&postcount=58)da açtı.:)
Vildan Sönmez
27-05-2011, 21:27
O ne güzel kırmızı, ne güzel pembei hadi sarıyı da darıltmayalım.
Asuman balkonu soruyor, kımbilir ne sürprizler var o balkonda.
Vildan Hanım teşekkür ederim.
Tomurcuğu iki tane oldu.
217485
Bitkide yumuşama var diye sulamayı kesmiştim. Ancak yumuşama olduğunda su vermek gerektiğini öğrendim. Biraz suladım.
gürkan63
28-05-2011, 00:15
Sayın zenfree çok şanlısınız vallahi hepside bir birinden güzeller,ellerinize sağlık
Çok güzeller sayın zenfree...
Bu arada fenestraria ile ilgili olarak benim sayfamda bir soru sormuştunuz. Ben bitkide hiç yumuşama fark etmedim açıkça. Sulamayı da toprağı kurudukça yapıyorum. Bu güne kadar da bir sorun görmedim.
füsunANK
29-05-2011, 17:06
Niye baktım ki bu sayfaya ( İç ses ) :cool:
füsunANK
29-05-2011, 21:49
Belki biliyorsunuzdur ama ;)
BU SAYFAYI BULUNCA AKLIMA SİZ GELDİNİZ (http://www.cactuspedia.info/index.htm)
Füsun Hanım çok teşekkür ederim bağlantı için. Bu gece sabaha kadar çıkamam artık.:) Ya da en iyisi yarına bırakayım.:)
füsunANK
29-05-2011, 22:01
İSİMLER (http://cactuscooley.com/othermesembs/mesembs.html)
Plant list (http://cactuscooley.com/othermesembs/plants.html)
Ben hemen kaçayım :))
Çok güzeller sayın zenfree...
Bu arada fenestraria ile ilgili olarak benim sayfamda bir soru sormuştunuz. Ben bitkide hiç yumuşama fark etmedim açıkça. Sulamayı da toprağı kurudukça yapıyorum. Bu güne kadar da bir sorun görmedim.
Çok teşekkür ederim Sayın skaraca. Benimki hala yumuşak malesef.:(
Sayın zenfree çok şanlısınız vallahi hepside bir birinden güzeller,ellerinize sağlık
Sayın gürkan63 çok teşekkür ederim. Daha güzellerin sizin olmasını diliyorum.:)
İkinci chamaecereus silvestri kırmızı açtı. Fotografta turuncu gibi duruyor ancak burdaki çiçeklerden (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=811823&postcount=289)daha kırmızı. Malesef ikisi aynı anda açmadı. Yanyana fotograflayamadım.
bettyycim
29-05-2011, 22:11
Tek kelimeyle fevkaledenin fevkinde :D:D
Bettyycim teşekkür ederim.
Bir kaç görüntü. Bitkilerim büyümeye başladılar.
218148
Sayın Güngör Salman'a çok teşekkür ederim. Bu iki minik yeni yapraklar çıkarıyorlar. Soldaki Kalanchoe tubiflora. Sağda kalanchoe mangini.
218149
Kalanchoe tiki bell. Üstteki yaprakların hepsi yeni.:)
218150
Çiçek saplarının hemen altından yaprak çıkartıyor.
Echeveria agavoides büyümeye başladı.
218156
Önceki hali burada. http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=790019&postcount=142
218157
Crassula sp yaprakları yeşile dönüştü. Renkli hali burada. http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=805140&postcount=233
Bir kaç görüntü daha.
218164
Kullanılan Bitkiler
Sedum album
Sedum rupestre ‘Angelina’
Aeonium decorum
Sempervivum gemengd
Crassula marnieriana
218165
218166
218169
Sevgili zenfree tek kelimeyle harika çok güzel çok elinize yüreginize saglık...
Üçgen yapraklarıyla minyatür görünümde çok şirin bir bitki. Çiçekleniyor. Güneş ışığında yaprak uçları daha kırmızı bir görünüm alıyor. Güneşi seviyor. Toprağı iyice kuruduğu zaman sulamak gerekiyor. Dona karşı korumak gerekiyor.
çok güzel bir dal verebilirmisiniz acaba.....
Vildan Sönmez
30-05-2011, 21:46
Hepsi harika, kırmızı çiçekler göz alıcı, bir şey diyeyim; Echeveria agavoides nilifer çiçeği gibi geldi gözüme.
Sevgili periş, Sevgili Oğuzhan teşekkür ederim.
Vildan Hanım ben de nilüfere benzetiyorum.:)
Sayın eslem, teşkkür ederim. Bitki isteğinize gelince lütfen özelden yazalım. :)
Fenestraria açtı. Frithia Pulchra'ya benziyor. Saksının yanlış etiketlendiğini düşünmeye başladım.:)
Sevgili zenfree, Şu resimdeki turuncu olan nedir?
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=218164&stc=1&d=1306704882
Sedum aranjmanlarına renk vermek için süpermiş. :)
Aeonium decorum
http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Aeonium_decorum_P1050447.JPG
Sağ ol. :)
Mor bir echeveriayla çok yakışır gibi geldi. :)
Adını uzun süredir araştırdığım kaktüsümü ananasa benzetiyorum.:) Dikenleri, rengi ve yapısı çok çok güzel. Çiçekleri de öyle.:) Ancak eve geç geldiğim için tam açık halini görüntüleyemedim malesef.
Adının Thelocactus setispinus olduğunu sanıyorum. Sizler ne dersiniz?
Sevgili Zenfree, sürpriz içinden sürpriz çıkmış :) İlgiyle takip ediyorum.
Sayın zenfree, doğru tespit. Thelocactus setispinus.
Adını uzun süredir araştırdığım kaktüsümü ananasa benzetiyorum.:) Dikenleri, rengi ve yapısı çok çok güzel. Çiçekleri de öyle.:) Ancak eve geç geldiğim için tam açık halini görüntüleyemedim malesef.
Adının Thelocactus setispinus olduğunu sanıyorum. Sizler ne dersiniz?
Sevgili Kiraz çok teşekkür ederim.:)
Sayın mrmusti yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Size chamaecereus silvestri ile ilgili birşey daha sormak istiyorum. Aşağıdaki fotograftaki kaktüsün tomurcukları, tomurcukların gövdeden çıkma şekli diğer chamaecereus silvestri'ye göre farklı. Sizce farklı bir varyete ya da tür olabilir mi?
220084
220085
Chamaelobivia sp. 'Peanut Cactus'
19-12-2011 tarihinde isim eklendi.
Hayır Sayın zenfree, Dalların sıkışık olduğu yerinden tomurcuklandığı için, çiçeklerini gösterebilmel için uzanmış.
Sevgili Kiraz çok teşekkür ederim.:)
Sayın mrmusti yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Size chamaecereus silvestri ile ilgili birşey daha sormak istiyorum. Aşağıdaki fotograftaki kaktüsün tomurcukları, tomurcukların gövdeden çıkma şekli diğer chamaecereus silvestri'ye göre farklı. Sizce farklı bir varyete ya da tür olabilir mi?
Çiçek yapısı farklı gibi.Farklı varyete olabilir. Rengi çok güzel.
Güngör Salman
03-06-2011, 21:57
Sevgili zenfree, güle güle büyütün. Sayfanızı ilgiyle takip ediyorum sevgiler.
Sayın mrmusti yardımlarınız için teşekkür ederim.
Sevgili Oğuzhan, evet diken ve çiçekleri daha farklı.
Sayın Güngör Salman, sizi sayfamda görmek ne güzel.:) Takip etmenizden çok mutlu oldum. Size durmadan açan silvestrimin çiçeklerini gönderiyorum.:))
Kesinlikle farklı bir tür.Farkı anlamak için benimkini izninizle yüklüyorum.Sonra silersiniz.
220770
Sayın Uyar'ın aşağıdaki başlıkta eklediği melez türlere benziyor.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2504
Çiçeklerin çok güzel. Sayfama renk kattı.:)
Kaya Bahçem :)
Sayın Tekin'e kaya saksı için teşekkür ediyorum. Harun Bey'in yaptıklarının yanında benimki biraz komik oldu. Saksının fazla derinliği olmadığı için başka türler eklemeye cesaret edemedim. Bonsai saksısı olarak tasarlanmış. Bu kadarcık bir alanda ağaçlara bakmanın ne kadar zor olacağını tahmin edebiliyorum. :) Şimdilik sedum ve sempervivum diktim. Uygun bitki bulup değiştireceğim.
Vay, vay, vay... :) Şahane ...
Aman tanrım, kıskandım ben bu kaya bahcesini:)) Çok güzel olmuş Zenfree.
Sedumları bir süre sonra yolman gerekebilir, çok işgalciler:) Saksıdaki sedumları aldım, bahceye diktim. Sukulentleri boğacaklardı yahu:)))
Vay, vay, vay... :) Şahane ...
Ciddi misin? Vay vay'lık mı olmuş. ;) Beğendiğine sevindim. Teşekkürler.
Aman tanrım, kıskandım ben bu kaya bahcesini:)) Çok güzel olmuş Zenfree.
Sedumları bir süre sonra yolman gerekebilir, çok işgalciler:) Saksıdaki sedumları aldım, bahceye diktim. Sukulentleri boğacaklardı yahu:)))
Sevgili Cemo sen 20 cm2'yi kıskandıysan, ben senin bahçeni görünce ne yapıyorum düşün artık.:p
Sedumlar konusunda haklısın. Hem de suyu çok seviyorlar.
PlentyPlant
06-06-2011, 14:07
Ne kadar sürede büyürler, 20 cm2 ne kadar yeter bilemiyorum ama görüntü enfes olmuş, Sayın Zenfree. Ellerinize sağlık.
Wowwwwwwwww... Çok güzel olmuş.
Fevkaladenin Fevkide
Kaya ve taşlar gerçekten güzzel oluyor.
Sevgili Cemo sen 20 cm2'yi kıskandıysan, ben senin bahçeni görünce ne yapıyorum düşün artık.:p
Sedumlar konusunda haklısın. Hem de suyu çok seviyorlar.
Senin bir bahcen olacak...offf olacaz gör bak.
Bugün bir rüzgar cıktı, benim saksıdaki aranjman yerlerde:(
Ama bunlar pek dayanıklılar, derledim topladım diktim yeniden.
Sedumlara, cok su verirsen yemyeşil oluyor. Az su ise, küçültüp renk veriyor.
Gözlemim budur:)
Ne kadar sürede büyürler, 20 cm2 ne kadar yeter bilemiyorum ama görüntü enfes olmuş, Sayın Zenfree. Ellerinize sağlık.
Çok teşekkür ederim.:) Sedumları Abant yaylalarından almıştım. Ben de nasıl büyüyeceklerini merak ediyorum.
Wowwwwwwwww... Çok güzel olmuş.
Fevkaladenin Fevkide
Kaya ve taşlar gerçekten güzzel oluyor.
Teşekkür ederim.:)
Senin bir bahcen olacak...offf olacaz gör bak.
Bugün bir rüzgar cıktı, benim saksıdaki aranjman yerlerde:(
Ama bunlar pek dayanıklılar, derledim topladım diktim yeniden.
Sedumlara, cok su verirsen yemyeşil oluyor. Az su ise, küçültüp renk veriyor.
Gözlemim budur:)
Bahçe dileklerin için teşekkür ederim. Ama " inşallah" mı desem, " mazallah" mı desem bilemedim. Senin bahçe serüvenlerini izlerken yoruluyorum. Kendimi o halde düşünemiyorum.:p Şaka bir yana inşallah diyelim.
Sedumlarla ilgili gözlemlerini yazdığın için teşekkürler.
Ben on birinci sayfada kalmış durumdayım. Dönüp dönüp mini kaya bahçesine bakıyorum. Çok güzel olmuş sevgili zenfree:) Emeklerinize sağlık
Çok güzel olmuş, Tebrikler...
Sevim Hanım ve Sayın mtmusti beğenmenize çok memnun oldum.:) Teşekkürler.
Güngör Salman
07-06-2011, 21:34
Silvestri çiçekleri için teşekkür ederim, kaya saksınız çok hoş olmuş.
Güngör Hanım, çok teşekkür ederim efendim.:)
Sevgili zenfree kaya saksınız çok hoş. Sayın Tekin' in bahçesini ziyaret ettiğimde bir kaya saksıda bana vermişti. Bende onu değerlendirmek için kafa yoruyordum. Güzel fikir verdiniz. Yalnız ben ufak bir de bonsai düşüyorum. Hatta belkide iki mame bonsai. Size de tavsiye ederim.
Evet ben de kafa yormaya devam ediyorum. Aslında bu saksıda kullanmak üzere Portulacaria afra variegata almıştım. Ancak köklerini görünce kayada yaşatamayacağımdan korktuğum için dikemedim.
Yan dallardan yetiştirdiğim küçük bir crassula ovata fidesi var. Onu dikmeyi düşünüyorum. Sedum ve sempervivumlarla başlarsam hayal etmem daha kolay olur diye düşündüm.:)
Portulacaria afra variegatanın fotografını ekliyorum. Bunu mu diksem acaba?
AizoaceaeFAN
08-06-2011, 12:21
Sayın zenfree, kaya üzerine sukulentler çok güzel olmuş. Toplu çekim resimleriniz de öyle. 311 nolu mesajdaki bitki, yazdığınız gibi Frithia Pulchra.
günebakan
08-06-2011, 20:07
Sevgili Zenfree kaya saksılı sukulentler çok güzel olmuş sen iyice sardın bu kaktüs ve sukulentlere:)
Sayın zenfree, kaya üzerine sukulentler çok güzel olmuş. Toplu çekim resimleriniz de öyle. 311 nolu mesajdaki bitki, yazdığınız gibi Frithia Pulchra.
Sayın AizoaceaeFAN beğendiğinize çok memnun oldum.:) Frithia Pulchra için de teşekkürler. Demek ki saksıyı yanlış etiketlemişler.
Bence üst kısma dikebilirsiniz.Güzel görüntü olur.Bonzai olan bir tür bence yaşatırsınız.
Sevgili Zenfree kaya saksılı sukulentler çok güzel olmuş sen iyice sardın bu kaktüs ve sukulentlere:)
Günebakancığım " sarmak" konusunda çok haklısın.:o
Aslında 2007'den beri hep ilgi alanımdalar. Hatta 2008 yılında başarısız bir denemem olmuştu. Fotografı bu. (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=212853&postcount=133) Zira oturduğum ev sukulentler için uygun değildi. Şimdi bir yıldır yeni bir evdeyim. Geçen yaz, güneşi, rüzgarı vs. gözlemledim. Bunları hesaplamadan bitki edinince işkence oluyor. Özellikle bitkilere. Linkteki düzenlemdeki üç bitkiyi kaybettim. Sağ arkadaki mincik crassula ovata ise kocaman bir ağaç oldu.:) Fotografını ekliyorum.
Yani kısacası dört yıldır bu bitkileri bekliyordum.:)
Sevgili Oğuzhan teşekkür ederim. Alt kısımdan çıkan sürgünlere müdahale ettim. Başka bir şey yapmadım.
Gymnocalycium mihanovichii'in çiçeklerini ancak bu kadar görüntüleyebildim.
Sabah kalktığımda ve akşam eve geldiğimde ilk yaptığım şey kaktüslere bakmak. Çok uzun süre tomurcukta kaldı. 3 Haziran'da akşamüstü eve geldiğimde aşağıdaki fotografı çektim. Tam açmadıklarını düşündüm. Ancak o gün açmış olmalılar. Zira bu halinden sonra tomurcuklar bozulmaya başladı. Çok üzüldüm.:(
Oysa çiçekleri kaçırmamak için akşam gezme tekiflerini geri çevirerek hergün eve koştum.:o
222136
222137
Aynı kaktüsün alt kısmında yaralanmaya benzer kısımlar var. Umarım ileride sorun olmaz.
bettyycim
08-06-2011, 23:01
Ben de tam açmış halini yakalayamadım Sevgili zenfree :(
Umarım diğer tomurcukları yakalarız.
bettyycim
08-06-2011, 23:09
Benim evle iş arası 10 metre günde 4-5 posta geliyorum eve beceremedim :D
Ayşe Yıldız
08-06-2011, 23:58
Sürpriz yumurtalar gibi. Tomurcuk pembe görünüyor ama yeşil çiçek açıyor. Bendekide böyle olur inşallah. Çok güzel gerçekten. Ve bir sürüde tomurcuğu var.
Evet ben de kafa yormaya devam ediyorum. Aslında bu saksıda kullanmak üzere Portulacaria afra variegata almıştım. Ancak köklerini görünce kayada yaşatamayacağımdan korktuğum için dikemedim.
Yan dallardan yetiştirdiğim küçük bir crassula ovata fidesi var. Onu dikmeyi düşünüyorum. Sedum ve sempervivumlarla başlarsam hayal etmem daha kolay olur diye düşündüm.:)
Portulacaria afra variegatanın fotografını ekliyorum. Bunu mu diksem acaba?
Bildiğiniz gibi sayın Tekin bu kayalara ağaç dikiyor. O nedenle siz de isterseniz Portulacaria afra dikebilirsiniz diye düşünüyorum ;) Eğer büyük köklü bir bitki diye olmayacağını düşündüyseniz bonsai teknikleri uygulanarak kökler saçaklandırılabilir ve dikime uygun hale getirilebilir belki. Diğer yandan bitkiniz çok güzel gözüküyor. Güle güle büyütün. Ayrıca variegata olduğu için çevresine koyu renkli bitkilerle kontrast yaparsanız çok daha da güzel duracaktır kanısındayım. Merakla takip edeceğim. Bakalım ne güzellikler oluşturacaksınız.
Bu arada tam açmamış dediğiniz Gymnocalcium' un çiçek formu bence o şekilde. Aynı çiçek formuna sahip bir bitki benim sayfamda da var. Linki; http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=22580&page=6 ve mesaj numarası 202.
Sevgili zenfree,nazar deymesin emeklerine sağlık.
Ayşe Hanım,Sevim Hanım çok teşekkürler.:)
Sevgili Sarıefe, bir dönem forumdaki bütün bonsai başlıklarını, büyük bir ilgi okumuştum. Köklerine müdahale gerekmeyecek bitki lazım bana.:) Önerilerin için teşekkürler. Portulacaria'yı dikmek en iyisi.
Aşağıdaki kaktüsüm Parodia Werneri (http://www.cactuseros.com/Detalles/Identificado/5100/Parodia_werneri.html)olabilir mi?
Bence doğru tespit. Sağlıkla büyütün ;)
Teşekkür ederim Sevgili Sarıefe. Notocactus Submammulosus olmasından da şüpelenmiştim.:)
Rebutianın üzeri tohumlarla dolu. Bir taraftan da tomurcuklanıp çiçek açmaya devam ediyor. Tohum kapsüllerinin bitkinin üzerinde kalması çiçeklenmeyi etkiler mi? Bu konuda bilgisi olan var mı?
Bitki tohum kapsüllerine çalışacağı için tomurcuklanma azalabilir.Ama düzenli olarak kaktüs gübresi verirseniz çiçeklenme zamanı devam edebilir.Sürekli açan türler olmadıkları için normaldir.
Teşekkür ederim Sevgili Oğuzhan. Bu cevapla tohum kapsüllerinden birini hakettin.:))
Sorun yaşadığım bitkiler.
223647
Crassula ovatanın yeni çıkan yapraklarının bazılarında şekil bozukluğu var.
223648
Bazı yapraklarda da siyah lekeler oluştu.
223649
Graptopetalum paraguayensenin bir kaç yaprağı sümüklü böcekler tarafından yenmiş malesef.
223650
Daha doğrusu sümükü böcek olduğunu tahmin ediyorum.
Cumhur Tonba
12-06-2011, 22:54
Merhaba Sayın Zenfree,
Sayın sevim.K'nin dediği gibi 11 nci sayfa bambaşka bir dünya. Ben de baktım baktım durdum. Şaştım şaştım durdum. Harika bir dünya. Elinize sağlık.
Cumhur Bey, beğenmenize memnun oldum. Sayfama hoşgeldiniz.:) Teşekkürler.
Bugünün çiçekleri.
223658
Sedum Album
223659
Sedum Rupestre 'Angelina'
223660
Rebutia krainziana
223661
Gymnocalycium baldianum
223662
Gymnocalycium baldianum
Çiçekler çok güzel. Özellikle de Thelocactus setispinus.
Sayın skaraca, Sayın periş teşekkür ederim.:)
bettyycim
14-06-2011, 10:36
Yakın çekim ne kadar güzel, güneş gibi ;)
Cumhur Tonba
14-06-2011, 22:08
Fotoğraflar sanki birer tablo. Harikasınız. Teşekkürler.
Cumhur Bey ve bettyycim teşekkür ederim.
Bu sarışın kaktüsümün simetrisi ve dikenleri o kadar güzel ki çiçek açmasa da olur.:)
Adını onbeş gündür araştırıyorum. Echinocactus grusonii intermedius
Süper süper :)
Konuşuyor sayfa :)
Bu sarışın kaktüsümün simetrisi ve dikenleri o kadar güzel ki çiçek açmasa da olur.:)
Birisi "simetri" mi dedi :confused::eek::o Ehh işte, güzelmiş. Sağlıkla büyütün sevgili zenfree.
Bu arada sizin Beşiktaş geçit altındaki çiçekçi beni çok güldürüyor. Pleiospilos' a bu titanopsis diyor. Beyin kaktüsü diyor. Haworthialar 20 tl ama 10' a düşürdüm diyor (%100 indirim :)). Yinede azmi ve çabası güzel. Sizin pozitif anlamda etkilediğnizi düşünüyorum. Kaktüslere ağırlık veren bir çiçekçi olması bile mutluluk verici.
Sayın zenfree Kaktüslerin çiçekleri müthiş güzel açmışlar.Çok hoş bir görsel şölene dönüşmüşler.Bu fotoğrafların paylaşımları için teşekkür eder,bol çiçekli günler dilerim.
Birisi "simetri" mi dedi :confused::eek::o Ehh işte, güzelmiş. Sağlıkla büyütün sevgili zenfree.
Bu arada sizin Beşiktaş geçit altındaki çiçekçi beni çok güldürüyor. Pleiospilos' a bu titanopsis diyor. Beyin kaktüsü diyor. Haworthialar 20 tl ama 10' a düşürdüm diyor (%100 indirim :)). Yinede azmi ve çabası güzel. Sizin pozitif anlamda etkilediğnizi düşünüyorum. Kaktüslere ağırlık veren bir çiçekçi olması bile mutluluk verici.
Eh işte mi? Kaktüsüme sadece eh işte mi diyorsun? :p :cool:
Kaktüsçüm ile birlikte kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Artık kaktüs toprağı bile satıyor. Yakında kare saksılar gelecek.:p
Sayın zenfree Kaktüslerin çiçekleri müthiş güzel açmışlar.Çok hoş bir görsel şölene dönüşmüşler.Bu fotoğrafların paylaşımları için teşekkür eder,bol çiçekli günler dilerim.
Çok teşekkür ederim.:)
PlentyPlant
17-06-2011, 11:32
Harika kaktüsler, harika çiçekler, harika çiçekler. Emeklerinize sağlık Sayın Zenfree.
Bu arada, müşteri memnuniyetini önemseyen Beşiktaşlıma da saygılarımı iletin. Bir de sorun lütfen, 0-5 mm arası pumice de getirebilir miymiş? :))
İlahi "beyin kaktüsü", "titanopsis" benide güldürdü baya, aklıma geldikçe gülerim artık ben bunlara :D:D:D
Beşiktaştaki cicekci harbiden güzel her şeyi hak ediyor insanlıgı bile bence
10 numara bir keresinde sadece bakınacaktım meraktan 2 saksıyla ugurladı :D
yılardır eminönünden alış veriş yaparım hala insanları nasıl kazıklarım mantıgı yürüten cok satıcı var bence beşiktaştaki arkadaş destegi hak ediyor .
zenfree kaktüslerin cok hoş ve saglıklı güle güle büyüt
Cumhur Tonba
18-06-2011, 00:18
En iyisi beşiktaş'da bulunan çiçekçiyi buraya üye yapın. Biz de tanıyalım.
''Kaktüsçüm ile birlikte kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Artık kaktüs toprağı bile satıyor. Yakında kare saksılar gelecek.'' Sayın Zenfree gibi bir müşterisi varsa zaten sırtı da yere gelmez. agaçlar.net kaktüscüsü ilan ederiz onu. (Yazdıklarım ciddi) Hiç olmazsa o da ciddi ciddi bu işe daha iyi el atar.
Eh işte mi? Kaktüsüme sadece eh işte mi diyorsun? :p :cool:
Kaktüsçüm ile birlikte kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Artık kaktüs toprağı bile satıyor. Yakında kare saksılar gelecek.:p
O "eh işte " biraz hasetlikten ;)
Hadi hayırlısı olsun. İki kere akşam üstü bakmıştım toprak dikkatimi çekmemişti. Çok ihtiyacım var bu sıralar. Güzergahı yine ordan geçireceğiz demek ki.
Sevgili zenfree,
kaktüs ve sukkulentlerinizin hepsi çok güzel. Beni onlardan çok onları anlatımınızdaki sıcaklık ve sevgi etkiledi. Ayrıca saksı seçimleriniz çok zevkli. Sayfalarınız baştan sona güzelliklerle dolu. Bu sayfalardan öğrenilecek çok şey var. Teşekkür ederim.
Ahhhh aaahhhh, en sevdiğim sayfalardan biri:) Sevgili zenfreee keyifle ama bir o kadarda sevgiyle izliyorum sayfaları eklediğiniz fotoğrafları, o güzelim kaktüsleri. Güle güle büyütün bol çiçeklerle:)
Harika kaktüsler, harika çiçekler, harika çiçekler. Emeklerinize sağlık Sayın Zenfree.
Bu arada, müşteri memnuniyetini önemseyen Beşiktaşlıma da saygılarımı iletin. Bir de sorun lütfen, 0-5 mm arası pumice de getirebilir miymiş? :))
Çok teşekkür ederim. Sizin için sorarım.:)
Beşiktaştaki cicekci harbiden güzel her şeyi hak ediyor insanlıgı bile bence
10 numara bir keresinde sadece bakınacaktım meraktan 2 saksıyla ugurladı :D
yılardır eminönünden alış veriş yaparım hala insanları nasıl kazıklarım mantıgı yürüten cok satıcı var bence beşiktaştaki arkadaş destegi hak ediyor .
zenfree kaktüslerin cok hoş ve saglıklı güle güle büyüt
Sevgili iris41 teşekkür ederim. Evet çiçekçi iyi bir satıcı.:)
En iyisi beşiktaş'da bulunan çiçekçiyi buraya üye yapın. Biz de tanıyalım.
''Kaktüsçüm ile birlikte kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Artık kaktüs toprağı bile satıyor. Yakında kare saksılar gelecek.'' Sayın Zenfree gibi bir müşterisi varsa zaten sırtı da yere gelmez. agaçlar.net kaktüscüsü ilan ederiz onu. (Yazdıklarım ciddi) Hiç olmazsa o da ciddi ciddi bu işe daha iyi el atar.
:)))) agaclar.net kaktüsçüsü iyi fikir.
O "eh işte " biraz hasetlikten ;)
Hadi hayırlısı olsun. İki kere akşam üstü bakmıştım toprak dikkatimi çekmemişti. Çok ihtiyacım var bu sıralar. Güzergahı yine ordan geçireceğiz demek ki.
Ünal Kaktüs'ün toprağını satıyor. Kendisi söylemedi ama ben tanıdım.:)
Sevgili zenfree,
kaktüs ve sukkulentlerinizin hepsi çok güzel. Beni onlardan çok onları anlatımınızdaki sıcaklık ve sevgi etkiledi. Ayrıca saksı seçimleriniz çok zevkli. Sayfalarınız baştan sona güzelliklerle dolu. Bu sayfalardan öğrenilecek çok şey var. Teşekkür ederim.
Sayın lir teşekkür ederim. Beğenmenize çok memnun oldum.:)
Ahhhh aaahhhh, en sevdiğim sayfalardan biri:) Sevgili zenfreee keyifle ama bir o kadarda sevgiyle izliyorum sayfaları eklediğiniz fotoğrafları, o güzelim kaktüsleri. Güle güle büyütün bol çiçeklerle:)
Sevim Hanım çok teşekkür ederim . Sizler beğendikçe daha bir güzelleşiyorlar.:)) Sizin için devamlı çiçekler açan rebutianın bugün açan çiçeklerini yüklüyorum.
Genel görüntüler.
226059
Bu üçüzler yoğun bakımda. Aldığımda çok kötü görünüyorlardı. Son iki aydır daha iyiler.
226060
Bu grubun keyfi yerinde.
226064
Başka bir açı.:)
Cumhur Tonba
18-06-2011, 22:01
KAKTÜS
siz kaktüs sever misiniz?
ben severim!
zordur kaktüs sevmek
ellenmez okşanmaz
binlerce dikeni vardır
ama çiçeği güzeldir
koklanmaz
korur çiçeğini kaktüs
yalnız arılara serbesttir
onların da ömrü kısadır
kaktüs sabır demektir
azla yetinmektir
dayanıklılıktır
inattır
yaşama sıkı sıkı sarılmaktır
kaktüs yaşamaktır
Halil Çelikkıran
Bu kaktüs dünyası bence bambaşka. Sanki büyülü. Fotoğraflara dalınca çıkamıyorum bir türlü. Yakında başlıyacağım galiba ben de.
Ayşe Yıldız
18-06-2011, 22:03
KAKTÜS
ben severim!
zordur kaktüs sevmek
ellenmez okşanmaz
binlerce dikeni vardır
ama çiçeği güzeldir
koklanmaz
korur çiçeğini kaktüs
yalnız arılara serbesttir
onların da ömrü kısadır
kaktüs sabır demektir
azla yetinmektir
dayanıklılıktır
inattır
yaşama sıkı sıkı sarılmaktır
kaktüs yaşamaktır
Halil Çelikkıran
Bu kaktüs dünyası bence bambaşka. Sanki büyülü. Fotoğraflara dalınca çıkamıyorum bir türlü. Yakında başlıyacağım galiba ben de.
Bu iyi bir haber gibi geldi bana.;)
Cumhur Bey şiir için teşekkürler. Bence hemen başlayın. Sizi aramıza bekliyoruz.:)
Kaya saksım tomurcuklandı.:)
Diğerleri de büyümeye devam ediyor.
Zenfree, kaya saksına bittim, harika olmuş.
Aranjmanlar çok şık duruyor. Bir saksıda birkaç bitki, göze daha hoş geliyor.
Daha da büyüdüklerinde, saksı ve kaya görünmez olacak. O zaman ne yapacağız bakalım.:))
Sedum çok yayılınca sökmüştüm ben. Şimdi de sukulentler birbirine girmeye başladı.
Sonbaharda budar, yeni saksılar düzenleriz:))
Hepside çok güzel Sayın zenfree, Ellerinize sağlık.
Sevgili zenfree, kaldığım yerden devam ettim. Onca güzel çiçekleri o kadar güzel fotoğraflamışsın ki, dönüp dönüp tekrar baktım.
Ellerine sağlık, ne kadar çok emek verdiğin belli, bu işi bilen arkadaşlar da sık sık vurgulamışlar zaten.
Bütün bunların arasında kenardan köşeden gördüğüm sakız sardunya da hoşuma gitmedi değil hani. Ama evvelce sardunya ve mavişlerini fotoğraflıyordun. Şimdi harika ve renk renk sukulent ve kaktüslerini.
Anlatımın da o kadar zevkli ki, her bir mesajı tek tek okumak gerekiyor. Hem bilgilendirici hem de insanı şaşırtacak kadar güzel fotoğraflar. İnan nefesimi tutup, tutup inceliyorum.
Her defasında da maşallahı çekiyorum.
Sen evvelden birkaç bitkin için salonundaki kanepeleri bile balkona atıyordun, şimdi bu kadar çok (evet küçük şeyler bile olsa) bitki için neler yapıyorsun merak ediyorum.
Hepsi çok ama çok güzel ve özel, ellerine sağlık. Kutlarım.
Zenfree, kaya saksına bittim, harika olmuş.
Aranjmanlar çok şık duruyor. Bir saksıda birkaç bitki, göze daha hoş geliyor.
Daha da büyüdüklerinde, saksı ve kaya görünmez olacak. O zaman ne yapacağız bakalım.:))
Sedum çok yayılınca sökmüştüm ben. Şimdi de sukulentler birbirine girmeye başladı.
Sonbaharda budar, yeni saksılar düzenleriz:))
Cemo teşekkür ederim. Aranjmanlar istediğim gibi değiller, crassula rogersii çok fazla yayılıyor. Budamaya da kıyamıyorum. Sukulent düzenlemeleri başlığında eklediğimiz fotograflar ve senin bahçendekilerinin yanında benimkiler komik kalıyor:)
Söylediğin gibi devamlı budamak lazım. Küçük bitkiler dikip saksının dolmasını beklemek yerine, istediğiniz görüntüde düzenleyip, zaman zaman budama yaparak bitkilerin formlarını aynı şeklide tutmak daha mantıklı gibi görünüyor.
Hepside çok güzel Sayın zenfree, Ellerinize sağlık.
Sizin gibi bir ustanın beğenisi benim için çok önemli. Teşekkür ederim.:)
Sebahattin Sargın
19-06-2011, 21:54
Vaoovvv diyorum :D
Fotoğraflara baktıkça yoğun bir emek ve sevgi görüyorum ben. Elinize emeklerinize sağlık hepsi çok şirinler. Fotoğraf paylaşımına ara vermeyin sakın...
Sevgiler ;)
Vildan Sönmez
19-06-2011, 22:18
Sevgili Zenfree, senin aranjmanları gördükçe, biraz da yer kazanmak için bende toparlasam diyorum.
394 nolu mesajda arkada görünen tomurcuklu, sayfanın başlarındaki Sedum Burrito mu ?
Mrmusti'nin son mesajlarındaki Sedum morganianum'a benzettim .
Sevgili zenfree, kaldığım yerden devam ettim. Onca güzel çiçekleri o kadar güzel fotoğraflamışsın ki, dönüp dönüp tekrar baktım.
Ellerine sağlık, ne kadar çok emek verdiğin belli, bu işi bilen arkadaşlar da sık sık vurgulamışlar zaten.
Bütün bunların arasında kenardan köşeden gördüğüm sakız sardunya da hoşuma gitmedi değil hani. Ama evvelce sardunya ve mavişlerini fotoğraflıyordun. Şimdi harika ve renk renk sukulent ve kaktüslerini.
Anlatımın da o kadar zevkli ki, her bir mesajı tek tek okumak gerekiyor. Hem bilgilendirici hem de insanı şaşırtacak kadar güzel fotoğraflar. İnan nefesimi tutup, tutup inceliyorum.
Her defasında da maşallahı çekiyorum.
Sen evvelden birkaç bitkin için salonundaki kanepeleri bile balkona atıyordun, şimdi bu kadar çok (evet küçük şeyler bile olsa) bitki için neler yapıyorsun merak ediyorum.
Güler Hanım, bu kadar yoğunluk içinde sayfama gösterdiğiniz ilgiye çok teşekkür ederim.:) Övgüleriniz için de teşekkür ederim.
Sardunylarım, mavişim yine var.:) Hatta tohumdan yetiştirdiğim bir kaç kök petunya ve latinlerim de var. Sizin için bir kaç fotograf ekliyorum.
Kanepeleri dışarı atıyordum evet.:) İnanın şimdi de ne anormallikler yapıyorum. Elimde saksılar, aşağı - yukarı memkik dokuyorum.:) Bu ara koltukları dışarı atmıyorum ama, geçen hafta odanın şeklini değiştirdim. Kışın, yılbaşı çiçeklerimi ve paskalyamı yerleştireceğim pencerenin önünü açmak için.:)
Her akşam bir kaktüsü veya sukulenti seçip küçük bir tepsinin içine alıyorum ve salona getiriyorum. Bir elimde büyüteç, diğer elimde pc! İşin kötüsü önceleri evdekiler bu durumu yadırgardı. Şimdi onlara da sıradan geliyor.:o
226390
Mavişi kuşlar hiç rahat bırakmıyorlar. Geçen aylarda her akşam eve geldiğimde en az iki-üç filizi yerde buluyordum. Kuşları uzak tutmak için mavi suluk koydum saksıya. Bir de küçük biblo. Galiba faydası oldu. Artık kopmuş filiz görmüyorum. Bu nedenle çiçeklenmeyecekler diye endişelenmiştim ama tomurcuklar görünmeye başladı.
226391
Emektar sardunyam. Bosani adayı olabilir.:)
226392
Bu da çok güzel bir turuncu. İnanılmaz çok çiçekleniyor. Çiçek yapraklarındaki sarı kısımlar güneşin yansıması. Fotografta oynama yok, böyle çıkıyor.
226393
Terastakilere güneş fazla geliyor malesef. Gölge yapmaya çalışıyorum.
226394
Vaoovvv diyorum :D
Fotoğraflara baktıkça yoğun bir emek ve sevgi görüyorum ben. Elinize emeklerinize sağlık hepsi çok şirinler. Fotoğraf paylaşımına ara vermeyin sakın...
Sevgiler ;)
Sevgili Sebahattin teşekkür ederim.:) Fotograflara devam. Sizlere paylaşmasam birşeyleri eksik yapmışım gibi geliyor.:)
Sevgili Zenfree, senin aranjmanları gördükçe, biraz da yer kazanmak için bende toparlasam diyorum.
394 nolu mesajda arkada görünen tomurcuklu, sayfanın başlarındaki Sedum Burrito mu ?
Mrmusti'nin son mesajlarındaki Sedum morganianum'a benzettim .
Vildan Hanım, o bitki sedum burrito.
Yer kazanmak için bitkileri aynı saksıya toplamak güzel bir çözüm. Hem de çok hoş görünüyorlar. Ancak bir araya geldiklerinde keyfileri bozulur mu diye düşünemden edemiyorum.:)
Satı Uğurtan
19-06-2011, 22:59
Sevgili zenfree, Kaya saksına bayıldım çok güzel bitkileri aynı saksıda toplamak banada çok mantıklı geliyor, hem yer az tutuyorlar hemde çok hoş görünüyorlar.
Yalnız sen ve cemonun dediği gibi bitki çoğaldıkça kayalar saksılar kayboluyor benim kaya bahçesi örneği gibi, kesmeye, sökmeye kıyamıyorum fakat kaya bahçem başka bir şey oldu bitki yoğunluğundan:)
Satı Hanım teşekkür ederim.
Bence devamlı budamak lazım.:) Zaten çok yayılanlar budamaya da uygun türlerdir diye düşünüyorum.:)
Sevgili zenfree hepsi birbirinden güzel ellerinize saglık...
Yaa ben sizin sayfanızı görmekten sakınır oldum, çünkü rüyalarıma giriyorlar, kaya saksınız mesela, muhteşem görünüyor,
Ellerinize, emeklerinize, yüreğinize sağlık...
asumandilek
20-06-2011, 15:53
Özellikle kaya saksısına ve onu süsleyen sukulentlere hayran kaldım. Bi kaya bulamadım ben ama ya. :) Ne yapsam gidip Cemo'nun havuzun kenarından mı çalsam. :)
Sevgili zenfree hepsi birbirinden güzel ellerinize saglık...
Sevgili Periş beğendiğine çok memnun oldum. Teşekkürler. :)
Yaa ben sizin sayfanızı görmekten sakınır oldum, çünkü rüyalarıma giriyorlar, kaya saksınız mesela, muhteşem görünüyor,
Ellerinize, emeklerinize, yüreğinize sağlık...
Sayın livadi, daha güzel bir rüya düşünemiyorum.:) Güzel sözleriniz için teşekkürler. Daha güzelleri sizlerin olsun.:)
Özellikle kaya saksısına ve onu süsleyen sukulentlere hayran kaldım. Bi kaya bulamadım ben ama ya. Ne yapsam gidip Cemo'nun havuzun kenarından mı çalsam. :)
Sevgili Asuman, teşekkür ederim. Sizler beğenince çok mutlu oluyorum.:) Cemo'nun kayalarını hemen yürüt bence. Ama Paşa'yı unutma.;)
Kaya saksı çok güzel olmuş.Taşlar başka bir güzel oluyor.Her geçen zaman daha bir güzelleşiyorlar.
Bir haftadır bitkilerimden uzaktaydım. Bir kaç tane kaktüsümün çiçek açmasını malesef kaçırdım. Ama Echinopsis subdenudata bize hoşgeldin sürprizi yaptı ve açtı.:)
Kaktüsün gövdesi ile çiçek büyüklüğü o kadar orantısız ki, gerçeküstü bir tablo gibi izledik.:) Tuhaf, çarpıcı, hayret uyandırıcı ve mükemmel. Bu kaktüsüme artık Salvador ismini veriyorum.:)
Salvador çok güzel :) Hele arkada kalmış kaktüsün büyüklüğü ya da çiçeğe göre küçüklüğü görününce parmak ısırtıyor:)
Evet Sevim Hanım. Diğer bitkilerin arasındaki halini de yükleyeyim. Fotografı çekerken artık solmuştu.
Gerçekten çok küçücük bir kaktüste kocaman çiçekmiş salvador sevgili zenfree. Önce maşallah diyeyim nazarım değmez ama sonrada ben bu raflarda takılı kaldım diyeyim:p Çok güzeller, çok bakımlılar, sağlıklılar. Ellerinize sağlık, emeklerinize:)
Koklamadım deme sakın :)
Bu türler değişik kokulara sahipler.Bazı türler sabah tekrar açıyor..
Harika bir kokusu vardı. Gece açarken duymadım. Ancak sabah tamamen açtığında çok güzel kokuyordu. Limon çiçeği kokusuna benzettim. :)
Sevgili zenfree ne kadar da güzel sıralamışsın bitkilerini. Zaten zevkini hep beğenirim. Mavişinin de maşallahı var.
Sayılı kaktüsçülerin arasında seni de saymak çok keyifli oluyor, ellerine sağlık.
Güler Hanım teşekkür ederim. Beni sayılı kaktüsçülerin arasına kattığınız için de ayrıca teşekkür ederim. :) Ama daha çok yeniyim. Tabiri caizse daha kaç fırın ekmek yemem lazım kimbilir.:)
Merhaba sn. zenfree. Çiçekleriniz yine harika. Geçen gün bir türü araştırırken aşşagıdaki siteye rastladım. Sizler le de paylaşmak istedim. belkide görmüşşünüzdür ve uygun yermidir.Acaba foruma eklenebilir mi burdaki türler
http://www.lapshin.org/succulent/family.php?id=tax&s=gen,Crassula
Sayın sevgice teşekkür ederim. Verdiğiniz link benim de çok sık ziyaret ettiğim bir adres.:)
Kalanchoe'ları HAZİRAN AYI'NIN BİTKİSİ ilan ediyorum. Zira çok güzel geliştiler.:)
Daha önceki hali burda. (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=812808&postcount=301)
Hakikaten ne güzel gelişmişler. Ayrıca yine saksılara değineceğim, çok şık gözüküyorlar.
Sevgili Selen teşekkür ederim. :)
Sevgili Sarıefe'nin sayfasında açtığı sergilere özendim. Ben de ilk temalı sergimi açmaya karar verdim. :)
231161
Serginin adı lütfen yanlış anlaşılmasın. Kaktüslerimin dikenlerinden söz ediyorum. Serginin teması dikenler.:)
231163
Echinocactus grusonii intermedius
231164
Notocactus haselbergii
231165
Mammillaria karwinskiana ssp. nejapensis
231166
Rebutia
231167
Echinopsis subdenudata morado
231168
Chamaecereus silvestri
231169
mammillaria prolifera
231170
Thelocactus setispinus
231171
Euphorbia enopla
231172
Notocactus
231173
Aloe aculeata
231174
Gymnocalycium mihanovichii
İyi seyirler.:)
Çok güzeller hepsi maşallah serginize hayran kaldım ellerinize sağlık
PlentyPlant
05-07-2011, 09:45
Biz onlara yine de dokunalım Sayın Zenfree. Hepsi bir başka güzellik.
Hatta daha da ileri gidelim, "diken fotoğrafları" sergisi/yarışması/sayfası açalım. :)
Güzel sergi Tebrikler.Kırmızı olana bayıldım.:)
Çoktan dokunduk ve yandık zaten sevgili Zenfree. Bulaşıcı üstelik bu dikenlerin güzelliklerinin hastalığı. Zaten sizin kareleriniz de bunu ispatlar güzellikte. Çok güzel, ellerinize sağlık.
Bu dikenli, pek de güzel görünmeyen kaktüs bitkilerinin nasıl olup da muhteşem çiçekler açmasını hiç aklım almaz. Gerçekten kimileri tablo gibi çiçeklerle donanıyorlar. Hele "Echinopsis subdenudata" denilen afeti gördükten sonra aklım başımdan gitti. Nasıl muhteşem bir çiçek açmış ve iyi ki açmak için sizi beklemiş. Yoksa hepimiz bu güzellikten mahrum kalacaktık. Oğuzhan'ın da aklı gitmiştir, kokusundan:)
Sevgili zenfree, kaya saksınız tek kelimeyle harika. Hadi saksı harika da içindekiler ne? Parmak ısırttınız, ellerinize ve zevkinize binlerce sağlık:)
Haziran ve temmuz kaktüslere yaradı depardalar büyüdüklerini görmek cok heyacan verici .echeverialarım yavrulamaya başladı :p kaktüslerin dikenleri elime batsada kızamıyorum
O güzel dikenlerin arasından fışkıran harika çiçekleride izlemek apayrı bir zevk.
Herkese çok teşekkür ederim.:)
Bu dikenli, pek de güzel görünmeyen kaktüs bitkilerinin nasıl olup da muhteşem çiçekler açmasını hiç aklım almaz. Gerçekten kimileri tablo gibi çiçeklerle donanıyorlar. Hele "Echinopsis subdenudata" denilen afeti gördükten sonra aklım başımdan gitti. Nasıl muhteşem bir çiçek açmış ve iyi ki açmak için sizi beklemiş. Yoksa hepimiz bu güzellikten mahrum kalacaktık. Oğuzhan'ın da aklı gitmiştir, kokusundan:)
Sevgili zenfree, kaya saksınız tek kelimeyle harika. Hadi saksı harika da içindekiler ne? Parmak ısırttınız, ellerinize ve zevkinize binlerce sağlık:)
:) evet mi desem.Ama bende var aynından :)
Sayın Zenfree, Dokunan Yanar isimli kaktüs diken temalı serginiz çok güzel. Aslında kaktüslerin çiçekleri yanında isimlendirmede belirleyici özelliklerden birisi de doğal olarak dikenleri oluyor. Bu nedenle tema konusu oldukça can alıcı bir noktaya temas etmiş.
Sayın skaraca beğenmenize memnun oldum. Teşekkürler.
Bitkilerim ve kendi adıma size teşekkür ediyorum.:) Echinopsis subdenudata'nın tomurcuğu açmaya başlayınca sanırım ipnotize oluyorsunuz ve çiçekten gözlerinizi alamıyorsunuz. En azından bana öyle oldu. :))
Oğuzhan'a gelince, onda öyle türler var ki asıl benim aklım gidiyor.:)
Herkese çok teşekkür ederim.:)
Biz teşekkür ederiz sevgili zenfreee:p Harika bir sunum.
233187
Bu saksıya ipek çiçeği eklemiştim, açınca güzel oldu.:)
233188
Jovibarba sobolifera çiçek açtı.
233189
233190
Bir de kuşlar rahat bıraksa daha iyi olacak.
Bir kaç aydır köklenen bir çok türe ait yaprakları malesef söküyorlar. Bir çoğunu saksıda bulamıyorum.
Gymnocalycium mihanovichii'nin açmış halini nihayet görüntüleyebildim.
Bu Gymnocalycium'un rengi çok çok güzel. Sabah işe giderken bu kadar açmıştı. Akşam geldiğimde ise kapanmıştı. Malesef tam açık halini yakalayamadım. Bu çiçekten önce iki tomurcuk daha açmıştı. Onları da göremedim malesef.
Son açanlar oldukça güzel sayın zenfree, özellikle de ilkez gördüğüm Jovibarba sobolifera değişik ve güzel bir forma sahipmiş. Güle güle büyütün.
günebakan
12-07-2011, 11:14
Çok güzeller sevgili Zenfree hele Jovibarba sobolifera çok hoş görünüyor:)
Harikasınız sevgili Zenfree. Yine çok güzel kareler yüklemişsiniz. Bitkilerin sunumu çok hoş gerçekten. Ellerinize sağlık.
Gymnocalycium mihanovichii limonata gibi çok güzel.Pastel beyaz ise eşsiz :)
Uzak çekilen fotoğraflarda pek belli olmuyordu, Jovibarba'nın çiçekleri beklediğimden daha güzelmiş. Pek severim böyle saçaklı saçaklı şeyleri:) Bu aralar sempervivumlara dadanıyorum galiba. Bu da oldukça güzel bir cins.
Gymnocalycium'un çiçeğini tam açık göremesek bile güzelliği ortada. Kaktüslerin çiçekleri birbirinden güzel ama beyaz çiçek en çok yakışan sanki. Beyazın asilliği bir başka.
Toprak saksılar sukulentlerde daha mı iyi oluyor sizce? Bir süre önce ekmek yapmak amaçlı bir toprak kap almıştım ama sırsız olduğu için sukulent/kaktüs bahçesi:p yaptım. Ne olacak diye düşünürken sizinkileri gördüm. İçindeki bitkiler gayet iyi durumda. Sorun yok galiba, değil mi?
Nevsune Hanım beğenmenize memnun oldum. Jovibarba'nın çiçeği uzaktan bakınca; söylediğiniz gibi çok gösterişli değil. Ancak detayları çok zarif.
Sizi de yavaş yavaş sukulentçiler ailesine dahil ediyoruz diye düşünüyorum.:) Kimbilir ne güzellikler sergilersiniz.:) Beyaz çiçeğin asilliği konusunda size ve Oğuzhan'a hak veriyorum. Gerçekten çok güzel,çok zarif ve büyüleyici.
Toprak saksılara gelince, sırlı olmayanlarda gayet iyi sonuç aldığımı söyleyebilirim. Ayrıca sukulentlerin moda deyimle " vintage" yani eski, yıpranmış,eskimiş ve kullanılmış objelerle mükemmel uyum sağladığını düşünüyorum.:)
Porselen saksılar için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Sırlı oldukları için sanki bitkinin gelişimini olumsuz etkiliyor gibi. Porselen saksıdaki sukulentlerimi uygun mevsimde başka saksılara almayı planlıyorum. Dış saksı olarak kullanmak veya suyu daha çok seven türler için kullanmak daha akılcı gibi.
Bu arada sukulent/kaktüs bahçenizi merak ettim.:))
Günebakan, Selenn ve Oğuzhan çok teşekkür ederim. Beğenmenize çok memnun oldum.:)
Crassula sp'de problem var malesef. Yapraklarında pas rengi oluşumlar var.
Umarım sizin dediğiniz gibidir.
234403
Bu kakatüsümde 3 tane tomurcuk var. Bakalım nasıl açacak. Heyecanla bekliyorum. Bir hafta yokum umarım ben yokken açmaz.
234404
Rebutia muscula'yı iki üç ay önce Koçtaş'dan almıştım. Aldığımda tepesinde kocaman yapma çiçekler vardı. Çiçekleri çıkardım ama üst kısımlardaki bütün dikenler kopmuştu. Şimdi yeni dikenler çıkmaya başladı. Ve çok büyüdü.
234405
Çiçeğin formu ve rengi notocactus haselbergii'ye çok benziyor.
İlkbaharda çimlenmeleri için aynı saksıya diktiğim sukulentler büyüdüler, aranjman oluşturdular. Sonbaharda ayrı saksılara almayı planlıyorum.
236418
Sedum Palmeri
Sedum Sieboldi
Sedum Rubrotinctum
Güzel bir arajman olmuş bence kalsınlar.Hem yerden de tasarruf olur.
Oğuzhan teşekkür ederim. Bu saksıda kalırlarsa büyüyenleri budamam gerekecek.
234403
Bu kakatüsümde 3 tane tomurcuk var. Bakalım nasıl açacak. Heyecanla bekliyorum. Bir hafta yokum umarım ben yokken açmaz.
Alıntıdaki kaktüsümün bir tomurcuğu ben yokken açmış malesef. Bir diğeri de düşmüş. Şimdi tek tomurcuk kaldı. Onun açmasını bekliyorum. Solmuş çiçeğinden anladığım kadarıyla beyaz açacak.
Sempervivumlarımdan bir kaç görüntü.
236727
Sempervivum gemengd'i kuşlar hiç rahat bırakmıyor. Hemen hergün bir kaç kök söküyorlar. Sağ alt köşede sakıyı oydukları belli oluyor.
236729
Bu türün adını bilmiyorum. Echeveria setosa ile aynı saksıda. Yakında ayıracağım. Çok büyümeye başladı.:)
236730
Bir sürü civcivi var.:)
236728
İpek çiçeği kendiliğinden çıktı.
Sevgili zenfree, Sempervivumlar çok güzeller civ civlerden birertane düşmezmi bizede.:D
Ellerine sağlık.
Sevim Hanım biraz büyüsünler memnuniyetle.:)
Songül Ateş
27-07-2011, 19:48
Sayın Zenfree, bu büyük saksıdaki sukulentleri hangi aralıklarla suluyorsunuz?
Bu mesajdaki (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=807486&postcount=275) (3 ve 4. fotograftaki) bitkim çiçek açtı. Adını uzun süreden beri araştırıyorum. Çiçeklenince tesbit etmesi daha kolay ama malesef bulamadım. Taner Angay Bey'in satışını yaptığı Machaerophyllum brevifolium ya da Drosanthemopsis salarius olabilir mi? Sizler ne dersiniz?
Corpuscularia / delosperma lehmanni (30 ekim 2011'de eklendi.)
Sevgili zenfree yine göz gönül şenliği olmuş. Bitkilerinize bayılıyorum çok güzeller de, saksılar da gözden kaçmıyor hani:) Hele bu kare saksıya hayran kaldım. Nerelerden buluyorsunuz bunları? Gerçekten çok şıklar. Ben de yeni sempervivumlar için geçenlerde mudoya baktıydım ama sadece sizin karışık sempervivumlu beyaz saksıdan vardı. O da içi her ne kadar sırsız olsa da dışı sırlı diye tam aklıma yatmamıştı. İşe yeni başlamışken olur da suyu kaçırıp çürütürüm diye korktum.
Sempervivumlarınız çok güzel, utanmasam kıskandım diyeceğim:rolleyes: Ben hemen hemen 1,5 ay öncesine dek sempervivum diye bir bitkinin varlığını bile bilmiyordum. Bir sera gezintisinde yeni çiçeklenmeye başlamış olan Arachnoideum'u görünce yeni takıntım başladı. Şimdi hepsinden olsun istiyorum ama 2 m2'lik balkonum izin vermiyor. Artık sizinkileri görmeyle yetineceğim.
Söz sempervivumdan açılmışken, görmüşsünüzdür mutlaka ama yine de sempervivum, sedum ve çeşidi az olsa da sukulent isimleri ve fotoğrafları için Sedum Photos (http://www.sedumphotos.net/main.php?g2_page=2) sizi bekliyor;)
Nevsune Hanım çok teşekkür ederim. Beğenmenize çok memnun oldum.
Saksıları Kireçburnu'nda bahçe aksesuarları satan bir yerden alıyorum. Dün de o kare saksılardan almak için uğramıştım ancak malesef bitmiş. İki boyu var. Tekrar geleceğini söyledi. İsterseniz sizin için alıp, gönderebilirim. Ayrıca bunu yapmaktan da çok mutlu olurum.:) Merkezleri Ege'de imiş. Ankara'da satış yapıyor olabilirler, onu da sorarım. Mudo'ya hiç uğramıyorum zira fiyatlar çok abartılı.
Euphorbia enopla dikenlerinin ucundan çiçeklenmeye başladı. Çiçek çok küçük, fotograf makinesi yetersiz kaldı.
Zenfee sukulent ve kaktüslere hangi topragı kullanıyorsun .Ben ithal kaktüs topragı aldım levent deki seradan pek memnun kalmadım .tavsiye verecegin bir yer varmı .
Kaktüs toprağı benim için de büyük sorun. Rumelikavağı'ndaki Ünal Kaktüs'ün toprağını kullanıyorum.
nurcanaybay
30-07-2011, 11:58
Alıntıdaki kaktüsümün bir tomurcuğu ben yokken açmış malesef. Bir diğeri de düşmüş. Şimdi tek tomurcuk kaldı. Onun açmasını bekliyorum. Solmuş çiçeğinden anladığım kadarıyla beyaz açacak.
Sevgili Zenfree ;
bu kaktüsün adı Echinopsis Subdenudata .Ben de sn.Selis'ten öğrenmiştim.
Çiçeğini gece açıyor ,sabah 1-2 saat açık görebiliyorsunuz..Çok güzel ,limoni bir kokusu var .Maalesef çiçek ömrü bir gecelik.
Satı Uğurtan
30-07-2011, 13:11
Sevgili zenfree, çok güzel gözlerimiz bayram etti, benim kaktüslerin toprağını yalnışlıkla normal bitki toprağı koymuşum sanıyorum ondan çok gelişip açmadılar bu yıl, çiçeklenme dönemi geçsinde topraklarını değiştireyim.
Nevsunenin dediği gibi saksılarda bitkinin güzelliğine güzellik katıyor sağlıkla keyfini çıkar.
Sayın Zenfree, bu büyük saksıdaki sukulentleri hangi aralıklarla suluyorsunuz?
Songül Hanım mesajınızı yeni farkettim kusurabakmayın lütfen. Sorunuza gelince malesef size bir periyot yazamayacağım. Sedumları daha sık suluyorum mesela. Senecio rowleyanus suyu seviyor iki üç günde bir suluyorum. Bulunduğu saksı ve güneşe konumları da önemli tabi.
Beylik bir söz var ya " kurudukça sulamak" diye. Kurudukça suladığımı söylemeyeceğim, bu tabirden hoşlanmıyorum.:)) Toprak o kadar geçirgen ki aynı gün kuruyor. Ama toprağın nemini parmağıma kontrol ediyorum mutlaka.
Sevgili Zenfree ;
bu kaktüsün adı Echinopsis Subdenudata .Ben de sn.Selis'ten öğrenmiştim.
Çiçeğini gece açıyor ,sabah 1-2 saat açık görebiliyorsunuz..Çok güzel ,limoni bir kokusu var .Maalesef çiçek ömrü bir gecelik.
Nurcan Hanım, çiçeğiniz harika görünüyor. Sayfama güzellik kattı. O kadar güzel ki bir gün bile görmek yetiyor bence.:) Çok da romantik, " Yeter ki Gel Bana Senede Bir Gün" şarkısı gibi.:)
Salvador'umu görmüş müydünüz?
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=830989&postcount=412
Sevgili zenfree, çok güzel gözlerimiz bayram etti, benim kaktüslerin toprağını yalnışlıkla normal bitki toprağı koymuşum sanıyorum ondan çok gelişip açmadılar bu yıl, çiçeklenme dönemi geçsinde topraklarını değiştireyim.
Nevsunenin dediği gibi saksılarda bitkinin güzelliğine güzellik katıyor sağlıkla keyfini çıkar.
Satı Hanım güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Sizlerin beğenmesi beni çok mutlu ediyor.:)
Bir çok yerde geçirgen toprağın sukulentler için çok önemli olduğu yazıyor, malum. Ancak forumda bir yerde çiçeklenmesi için kışın soğuk görmesi gerektiği, toprak ve besinin çok da önemli olmadığı yazıyordu. Yine de forumdaki ustalarımız bu konuyu daha iyi bilirler.
nurcanaybay
30-07-2011, 20:11
Siz güzelliğini ben den önce görmüşsünüz , tereciye tere satmaya kalkmışım :))
Çiçeğin büyüklüğü beni de şaşırtmıştı bir de kokulu olduğunu farkedince daha çok sevdim.:))
Nurcan Hanım, ben mi tereciyim.:)) Sabahlara kadar bitkilerin isimlerini araştırıyorum. Sonra bulduğuma emin oluyorum. Aradan zaman geçince yanlış isim olduğunu farkediyorum.:) Yani çok acemiyim. O kadar çok fotograf yüklüyorum ki görmemeniz çok normal. Ama Salvador'u görün istedim.:))
Çiçeğin büyüklüğü ve açma şekli o kadar çekici ki, bulabildiğim echinopsis türlerini edinmeyi düşünüyorum.
Songül Ateş
30-07-2011, 23:38
Songül Hanım mesajınızı yeni farkettim kusurabakmayın lütfen. Sorunuza gelince malesef size bir periyot yazamayacağım. Sedumları daha sık suluyorum mesela. Senecio rowleyanus suyu seviyor iki üç günde bir suluyorum. Bulunduğu saksı ve güneşe konumları da önemli tabi.
Beylik bir söz var ya " kurudukça sulamak" diye. Kurudukça suladığımı söylemeyeceğim, bu tabirden hoşlanmıyorum.:)) Toprak o kadar geçirgen ki aynı gün kuruyor. Ama toprağın nemini parmağıma kontrol ediyorum mutlaka.
Ben en küçük saksıdaki kaktüslerimi ve suklentlerimi haftada bir suluyorum. Yalnız şu günlerde Antalya çok sıcak. Sukulentlerimden sedum türlerinden birini kaybetmek üzereyim, onu biraz daha sık sulamaya başlasam iyi olacak galiba. Bitkilerin köklerinin nemli olup olmadığını anlamak zor geliyor bana.
Teşekkür ederim, hoşçakalın...
Sukulentleri güneş sever sanırdım. Bendekilerin hiç biri güneşi sevmiyor, 1 gün güneşte kalanın yaprakları yanıyor. Pencere önüne dizerim diye düşünüyordum ama güneş fazla geldi... Tarafımdan her gün en büyük tepsiye dizilip yerleri değiştiriliyor, yer beğendiremedim gitti... Sıkıntı yaratmaya başladı bende bu minik saksılar, her an bir iyilik düşünebilirim. :)
Ben bütün minik saksıları ortak uzun balkon saksısına geçirmiştim sevgili limon. Etiketlerini kenarlarına saplamıştım.Güneybatı tarafındaki cama koymuştum. Çok toprağı gören sukulentler sevinçten delirmişlerdi. Taşınırken arkadaşıma verdim. O da güneye bakan camın önüne koymuş. Geçen gün ziyaretine gittim. Boynum büküldü üzüntüden. O sukulentler ne olmuş öyle. Her bir echeveria kafam büyüklüğünde abartısız.
Sözün kısası dikiverin ortak saksıya.
Sevgili zenfree bayıldım düzenlemelerinize. Sizin sayfanız hareket gördü müydü balıklama atlıyorum güzelliklere. Keyifle büyütün hepsini.
Farklı sukulentleri aynı saksıya dikmek görünüş olarak hoş fakat geliştikce sorunlar cıkıyor. Echeverialar tek başına bile oldukca geniş yer kaplıyor . bende kalonceler ve echeverialar büyük saksılarda hepsi ayrı ayrı dikili .
Sukulentleri güneş sever sanırdım. Bendekilerin hiç biri güneşi sevmiyor, 1 gün güneşte kalanın yaprakları yanıyor. Pencere önüne dizerim diye düşünüyordum ama güneş fazla geldi... Tarafımdan her gün en büyük tepsiye dizilip yerleri değiştiriliyor, yer beğendiremedim gitti... Sıkıntı yaratmaya başladı bende bu minik saksılar, her an bir iyilik düşünebilirim. :)
Senin düşündüğün iyilik beni endişelendiri doğrusu. Ne yapacaksın zavallıcıkları atacak mısın yoksa?:eek:
Sukulent ve kaktüs yetiştirmeyi bir kaç maddede tanımlamak istiyorum. Sonra aklıma geldikçe eklerim.;)
1- Her zaman saksısı değişecek bir kaç bitki
3- Her zaman toprağı değişmesi gereken bir kaç saksı
2- Her zaman yerini beğenmeyen bitkiler
4- Her an elinde şu cam senin bu balkon benim dolaşan saksılar
5- Her an yere dökülen topraklar, daha doğrusu kumlar
6- Her sulamadan sonra eline batan dikenler,
7- Her zaman köklenmeyi bekleyen minik minik saksılara dikili yapraklar
8- Vee kuşlar çok çok kızmak demek.
Şaka bir yana, Koçtaş'tan ferforje bir saksılık almıştım. Küçük saksılarımı ona diziyorum, hem güzel görünüyor hem de sularken ve yer değiştirirken pratik oluyor. Fotografını ekliyorum. Bu fotografı çok önce çekmiştim. Şimdi aynı stantta sukulentlerim var, son halini de eklerim.
Sevgili zenfree bayıldım düzenlemelerinize. Sizin sayfanız hareket gördü müydü balıklama atlıyorum güzelliklere. Keyifle büyütün hepsini.
Seni burda görmek ne güzel. Çok teşekkür ederim. Beğenmene memnun oldum.
Farklı sukulentleri aynı saksıya dikmek görünüş olarak hoş fakat geliştikce sorunlar cıkıyor. Echeverialar tek başına bile oldukca geniş yer kaplıyor . bende kalonceler ve echeverialar büyük saksılarda hepsi ayrı ayrı dikili .
Sevgili İris haklısın kalanchoe pek güneşe gelemiyor, echeverialarla aynı saksıda olacaklarını sanmıyorum.
Fakat bazı türler aynı saksıda olabilir. Sedumlar aynı istekte olan bitkiler mesela. Geliştikçe budama yapıp form vermek lazım yoksa karışık bir görütü oluşuyor.
Kendi saksılarıyla büyük bir saksıya geçirilebilirler. O kadar para verdim atar mıyım hiç? ;)
Ama çeşidi arttırmayacağım, bu işi sana bırakıyorum. Bahçemi eşelesem yeter bana, evin içine toprak taşımak istemiyorum. :)
günebakan
02-08-2011, 11:36
Sevgili Zenfree sen çok sardın bu işe valla hepimizi geçeceksin:) Hepsi de çok güzel.
Kendi saksılarıyla büyük bir saksıya geçirilebilirler. O kadar para verdim atar mıyım hiç? ;)
Ama çeşidi arttırmayacağım, bu işi sana bırakıyorum. Bahçemi eşelesem yeter bana, evin içine toprak taşımak istemiyorum. :)
Çok haklısın. Bahçem olsa ben de senin gibi yapardım. Şu an evin içinde sadece tek saksı var.
Sevgili Zenfree sen çok sardın bu işe valla hepimizi geçeceksin:) Hepsi de çok güzel.
Günebakancığım teşekkür ederim. Seni geçmek mümkün mü, sende çok değişik türler var. Hepsi de çok güzeller.:)
Euphorbia enopla dikenlerinin ucundan çiçeklenmeye başladı. Çiçek çok küçük, fotograf makinesi yetersiz kaldı.
Sayın zenfree, İstanbul' da yaşamanız kaktüs kolleksiyonu için bir avantaj.
Bu kaktüsünüzün dikenlerinin rengi çok güzel ve ucunda çiçeğini vermesi çok ilginç geldi. Sizi ilgiyle takip ediyorum. Ellerinize sağlık.
Merhaba,
tatilde karşılaştığım bir ev sizi çağrıştırdı. :p
PlentyPlant
19-08-2011, 14:55
Kaktüs ve sukulent yetiştiriciliğine ilişkin tanımların tümüne bayıldım, Sayın Zenfree. Birkaç madde daha eklemek mümkün ama son maddeyi çıkartmanız şartıyla. :)
Vildan Sönmez
19-08-2011, 21:52
Sevgili zenfree'nin kuşlardan canı yanmış belli.
Benim terasımda sürekli kumru ve güvercin ziyaretçiler var, bir kap buğday ve bir kapta su. Bitişik terasta da sayısız güvercin. Bugüne kadar hiç zarar vermediler pislikleri saymazsak. Sadece boş kapları ters çeviriyorlar.:mad::mad:
Kaktüs ve sukulent yetiştiriciliğine ilişkin tanımların tümüne bayıldım, Sayın Zenfree. Birkaç madde daha eklemek mümkün ama son maddeyi çıkartmanız şartıyla. :)
Benim güvercinler yamyam gibi..
Özellikle sukulentleri fena halde didikliyorlar.. Koparıp oraya buraya atıyorlar.
Köklenmesini beklediğim küçük bitkileri ordan burdan buluyorum.
Saksılardaki bitkilerin üstüne resmen oturuyorlar.Kıyısına tutunup durmak felan yok. Sizinkiler pek kibar Vildan hanım nasıl duruyorlar maşallah:p Benimkiler o sedumu koparıp atmışlardı çoktan..
Bahçeye su koyuyoruz ama onlar saksıları karışmayı seviyorlar.
Klimanın üzerine yaptıkları yuvanın trafiğinden kurtulmak için o kısmı cam balkonla kapatmak zorunda kaldık. Bahaneyle sera yapılmış oldu.:)
Sayın zenfree, İstanbul' da yaşamanız kaktüs kolleksiyonu için bir avantaj.
Bu kaktüsünüzün dikenlerinin rengi çok güzel ve ucunda çiçeğini vermesi çok ilginç geldi. Sizi ilgiyle takip ediyorum. Ellerinize sağlık.
Sayın ozbey, çok teşekkür ederim. :)
Merhaba,
tatilde karşılaştığım bir ev sizi çağrıştırdı. :p
Ne kadar güzel görüntüler, çok teşekkür ederim. Ayrıca beni hatırlamanıza da çok memnun oldum.:) Sevgiler.
Sayın PlentyPlant mümkün olan bir iki maddeleri merak ettim ekler misiniz lütfen? :) Son maddeyi değiştirerek " nefret etmek" yerine " kızmak" fiilini kullanıyorum.:))
Sevgili zenfree'nin kuşlardan canı yanmış belli.
Benim terasımda sürekli kumru ve güvercin ziyaretçiler var, bir kap buğday ve bir kapta su. Bitişik terasta da sayısız güvercin. Bugüne kadar hiç zarar vermediler pislikleri saymazsak. Sadece boş kapları ters çeviriyorlar.:mad::mad:
Vildan Hanım, sizin kuşlar eğitimli demek ki.:)) Ve çok şekerler.
Benim güvercinler yamyam gibi..
Özellikle sukulentleri fena halde didikliyorlar.. Koparıp oraya buraya atıyorlar.
Köklenmesini beklediğim küçük bitkileri ordan burdan buluyorum.
Saksılardaki bitkilerin üstüne resmen oturuyorlar.Kıyısına tutunup durmak felan yok. Sizinkiler pek kibar Vildan hanım nasıl duruyorlar maşallah:p Benimkiler o sedumu koparıp atmışlardı çoktan..
Bahçeye su koyuyoruz ama onlar saksıları karışmayı seviyorlar.
Klimanın üzerine yaptıkları yuvanın trafiğinden kurtulmak için o kısmı cam balkonla kapatmak zorunda kaldık. Bahaneyle sera yapılmış oldu.:)
Feriha Hanım, ben de sizin yaşadıklarınızı yaşıyorum. Sedumları hiç rahat bırakmıyorlar. Graptopetalum Paraguayense'i (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=772963&postcount=17)n iki rozetini kopardılar ve yapraktan filizlenenleri yerlere attılar. Evde olmadığım için hemen müdahale mümkün olmuyor. Akşam geldiğimde görüyorum ve çok üzülüyorum.
Spathulifolium purpureum'un (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=793962&postcount=174)bir saksını tamamen söküp götürmüşler. Sanırım kargalar yapıyor.:)
Sevgili zenfree, Spathulifolium purpureum için üzüldüm..
Hem saksılarını hem de bitkiyi çok beğenmiştim. Kalan diğerini koruyabilirsiniz inşallah..
Bizim kuşları Vildan hanımın kuşlarının yanına kursa göndermek lazım..:p
Sevgili zenfree, Spathulifolium purpureum için üzüldüm..
Hem saksılarını hem de bitkiyi çok beğenmiştim. Kalan diğerini koruyabilirsiniz inşallah..
Bizim kuşları Vildan hanımın kuşlarının yanına kursa göndermek lazım..:p
;) Gönderelim kursa.;)
Spathulifolium purpureum'u yurtdışından almıştım. Diğerine iyi bakmaya çalışıyorum. Kaynaklar bitkinin yapraklarının zehirili olduğunu yazıyor. Zehir bile kuşları durduramıyor demek ki. Her yere misinalar gerdim. Ben bile zor ulaşıyorum.:) Umarım kuşlar da ulaşamaz.
Vildan Sönmez
20-08-2011, 00:36
Üzülmekte de kızmakta da çok haklısınız. Kargalar konusunda da size katılıyorum, sanırım onlar daha çok zarar veriyor.Görümcemin balkonuna dadanmışlar, saksılara ceviz saklıyorlar. Neyse ki bizde karga yok.
................................
Akşam geldiğimde görüyorum ve çok üzülüyorum.
Spathulifolium purpureum'un (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=793962&postcount=174)bir saksını tamamen söküp götürmüşler. Sanırım kargalar yapıyor.:)
Evet, dut,erik, kiraz vs. meyveleri taşıyorlar. Geçenlerde terastaki sardunya saksılarından birinde yarım bir kurabilye bulduk. İnanamadık.
Açmasını heyecanla beklediğim Echinopsisim. Vildan Hanım'ın cefakar kaktüsünün (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=850295&postcount=1051)uzaktan akrabası sanırım.:)
Merhaba,
Vildan Ablanın yöntemine ek olarak bahçelerde kargaları kaçırma yöntemlerini neden balkon ve teraslarda kullanmıyorsunuz sorusu aklıma takıldı. Örneğin açık bir radyo, CD bağlamak, rüzgar gülü, yine değişik renklerden oluşan parlak flash tape denilen şeritleri bağlamak. Misinalarınıza uygun renklerde 10-15cm uzunlukta bağlayabilirsiniz. Ama sonrasında dilek ağacı zannedip kapınızı çalanlar olabilir:D
Yurt dışında karga ve diğer kuşları kaçıran akustik dalga yayan aletlerde varmış. Öncelikle CD ve şerit denemeye değer. Misinalara bir CD, araya şerit...
:D
Kuşların korkuluğu baykuşmuş. İyi bir baykuş korkuluğu işe yarayabilir, hele hareketliyse...
Vildan Ablanın ikinci resmi çok güzelmiş. Belirtmeden edemedim.
Sevgili Lir öneriler için teşekkür ederim. CD'yi denedim, sonuç alamadım. Radyoyu denemek lazım. Bir de baykuş bulayım.:)
Crassula marnieriana çiçek açtı.
Sedum palmerim de size görünmek istedi. Çiçek açmadan seni yükleyemem dedim ama, küser diye korktum, yüklüyorum.:o
haworthia viscosa'da hareketlenme başladı. Hem yeni filizleri var, hem de çiçek sapı uzatıyor.
241881
Bu arada Taner Angay Bey'den sipariş ettiğim türler geldi. Çok güzeller, kendisine ve Sayın mrmusti'ye çok teşekkür ediyorum.
Vildan Sönmez
21-08-2011, 20:25
Echinopsis'in benimkinin hısımı olur Zenfree :)
Crassula marnieriana sanırım 3 yıl oldu bende ama hiç açmadı. Çok zarifmiş çiçekleri..
Sedum palmeri çok güzel kendi çiçek gibi zaten ve kış sonlarına doğru açıyor..
Haworthia viscosa Ağaçlar toplantısından sanırım. Benimkşnde hiç hareket yok, gözüm üstünde olacak...
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.