View Full Version : zenfree - Sukulentler
Sayın Zenfree bu succulentlerin hepsi çok güzeller,renkleri ve formları ile parmak ısırtmakta hangisinden bahsedeyim!!!Sedum burrito ve palmeri,Kalanchoe ve crassula hele sempervivum hangisine bakacağımı şaşırdım.Ellerinize sağlık demekten başka bir şey diyemeyeceğim.
Sedum burrito'nuz harika görünüyor Sayın Zenfree...
günebakan
12-12-2011, 18:36
Hepsi de ayrı ayrı güzel Zenfree kış renklerini giyinmeye başlamışlar baksana:)
Yener Bey teşekkür ederim. Sizin de ellerinize sağlık ben de sizin fotograflarınızı keyifle izliyorum.
Sevgili sakdag beğenmenize memnun oldum.:)
Sevgili günebakan kış renkleri harika ancak donacaklar diye endişe etmekten yoruldum.:) Sempervivumların alt kısımları kurumaya başladı. Kışın böyle oluyor. Diri tutmayı başaramıyorum.
ciceksever70
12-12-2011, 21:39
Hastalik bana da bulasir diye sukulent bölümünü korka korka geziyorum. Cok güzeller sevgili zenfree. Ben zaten bahcede olan birkac ceside bugüne kadar hic bakim yapip gübrelemedim. Ama sizlerin sukulentlerini gördükce biraz daha mi özen göstersem diyorum.
Her gün sizin sayfanızda gezip dolaşıyorum.Hayran, hayran sukulentleri seyrediyorum.Gerçekten çok hoş, çok güzeller sizi canı gönülden kutlarım zenfree hanım nazar değmesin maşşallah.Sağlıçakla kalın.
serkan_istanbul
13-12-2011, 18:08
Bayıldım ne kadar güzel renklenmiş maşallah
Ben de her gördüğümde kıskanarak bakıyorum.. Benimkiler niye yeşil yaa hımmfff :(
Hastalik bana da bulasir diye sukulent bölümünü korka korka geziyorum. Cok güzeller sevgili zenfree. Ben zaten bahcede olan birkac ceside bugüne kadar hic bakim yapip gübrelemedim. Ama sizlerin sukulentlerini gördükce biraz daha mi özen göstersem diyorum.
Sevgili çiçeksever senin bahçede yarattığın güzellikleri düşününce, sukkulentlerin sayısını hemen artırmalısın:) harika kareler göreceğimize eminim. Diğer türlere göre daha az zahmetli olduklarını düşünüyorum. Beğenmene çok memnun oldum. Sevgiler.
Her gün sizin sayfanızda gezip dolaşıyorum.Hayran, hayran sukulentleri seyrediyorum.Gerçekten çok hoş, çok güzeller sizi canı gönülden kutlarım zenfree hanım nazar değmesin maşşallah.Sağlıçakla kalın.
Sevgili alcen, bu güzel sözler için çok teşekkür ederim. Ben de bahçenizi takibe aldım, kutluyorum sizi çok zevkli bir bahçe yapmışsınız.:)
Bayıldım ne kadar güzel renklenmiş maşallah
Serkan Bey teşekkür ederim. Bu bitkilerin güzelliklerini sizlerle paylaşmak ve yorumlarınızı okumak beni mutlu ediyor.:)
Ben de her gördüğümde kıskanarak bakıyorum.. Benimkiler niye yeşil yaa hımmfff :(
Sevgili selis, seninkiler iç mekandalar mı? Dış mekanda güneşin altında olurlarsa kızarıyorlar. Suyun da etkili olduğunu düşünüyorum.
Sevgili sarıefe hoşgeldin. Seni ve bilgi dolu, seviyeli yazılarını özledik. " Foruma karışı ilgisiziliğimi" demişsin lütfen daha fazla ilgisizlik etme.:) Sizler yazmayınca acaba ben de mi yazmasam diyorum. Ama bu suskunluğu benim kaktüsüm için bozduğuna çok memnun oldum. Çok teşekkür ederim. İsmi hemen ekliyorum. Sevgiler.
Sevgili zenfree merhaba;
henüz ne kadar geldiğim tartışılır ama sayenizde bir hoşluk içinde olduğum kesin. Hoşbuldum :) İltifatlarınız için teşekkür ederim.
Sizin bu foruma kattığınız renk ile bitkilerinizdeki güzel renkler arasında büyük paralellik var. Bunu sadece benim gördüğümü de sanmıyorum. O nedenle siz bize bakmayın. Yazamasakta gönlümüz burada, sizlerle.
Son seminerde selamlaşmıştık hatırlarsanız. Sonrasında sizi göremedim. Belki erken ayrıldınız. Bu buluşmalarda nedense birşeyler hep eksik kalıyor. Bu sefer birazda görevli olmamın yoğunluğu vardı. O nedenle sohbet etme imkanımız olmadı. Gelecek toplantılarda umarım fırsat buluruz. Görüşmek üzere. Sevgiler.
Sevgili zenfree, sempervivumların renkleri harika olmuş. Sizin güneşiniz bizimkinden farklı mı ne, benimkiler hala yeşil haldeler kızarmaya niyetleri yok.
Sizdeki burritoyu ilk gördüğümde, bulursam almak için aklımın bir köşesine not etmiştim. Derken, gerçekten bir ay kadar önce Bauhausa geldi. Aman bir hayal kırıklığı bende. Sizinkiyle hiç alakası yok, bir dal o da ayrık ayrık. Valla hiç yüz bile vermeyip geçip gittiydim:p Şimdi sizinkinin gelişmiş halini görünce şoklara girdim. Nasıl güzel gelişmiş. Güle güle büyütün, gerçekten çok güzel olmuş.
Nevsune Hanım teşekkür ederim. Sempervivumlar yağmur ve güneşin altındalar. Burritoyu çimlendirmek bence biraz zor. Ama yetişkin bitkinin çabuk büyüdüğünü söyleyebilirim. Cumartesi günü görüşmek üzere.:)
Sevgili zenfree merhaba;
henüz ne kadar geldiğim tartışılır ama sayenizde bir hoşluk içinde olduğum kesin. Hoşbuldum :) İltifatlarınız için teşekkür ederim.
Sizin bu foruma kattığınız renk ile bitkilerinizdeki güzel renkler arasında büyük paralellik var. Bunu sadece benim gördüğümü de sanmıyorum. O nedenle siz bize bakmayın. Yazamasakta gönlümüz burada, sizlerle.
Son seminerde selamlaşmıştık hatırlarsanız. Sonrasında sizi göremedim. Belki erken ayrıldınız. Bu buluşmalarda nedense birşeyler hep eksik kalıyor. Bu sefer birazda görevli olmamın yoğunluğu vardı. O nedenle sohbet etme imkanımız olmadı. Gelecek toplantılarda umarım fırsat buluruz. Görüşmek üzere. Sevgiler.
Sevgili sariefe, güzel sözlerin için teşekkür ederim. Seminerde erken ayrılmak zorunda kaldım. Malesef kimseyle görüşemedim. Kaktüs ve sukkulent toplantısında ve fuarda gözlerimiz seni aradı. Umarım bundan sonraki toplantılarda görüşme ve bilgi alışverişi fırsatımız olur. Bu arada forumda paylaşımlarını bekliyoruz. Selamlar.:)
Bu hafta sonu yaptığımız toplantıdan (http://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/25751.htm) sonra bir sürü yeni türüm oldu onları yeni saksılarına yerleştirdim, sizlerle paylaşmak istiyorum.
260397
Hatiora salicornioides
Çok sevdiğim bir tür. Kimin getirdiğini malesef bilemiyorum. Kendisine teşekkür ediyorum.:)
260398
Sedum rupestre angelina galiba. Sevgili Selenn'e çok teşekkür ediyorum.
260399
Crassula perforata ve sedum nussbaumerianum. Selen'e çok teşekkürler.
Şimdilik çelikleri kare saksılara aldım, baharda düzenleme yapmayı planlıyorum. Bir çoğu Selen'den. Beni çok mutlu etti.:)
260400
260401
Echeveria Selen'e çok teşekkürler.:)
260402
Kalanchoe longifolia Selen'e teşekkürler.:)
260403
Kalanchoe marmorata Selene çok teşekkürler.:)
260404
Crassula exilis Sayın Güngör Salman'a çok teşekkürler.:)
Sevgili Selen'e teşkkürlerimle.:)
260405
Sansevieria trifasciata 'Golden Hahnii'
260406
Senecio articulatus
Sinocrassula yunnanensis. En sevdiğim türlerden biri. İyi bakabilecek miyim acaba.
260407
Ferda Hanım'a çok teşekkür ediyorum.:)
260408
Sevgili Cemo'o ya çok teşekkür ediyorum.
Anavatanı Çin ve özellikle Çin’in Yunnan bölgesi ile Kuzey Burma’nın yüksek bölgeleri. Bol ışıklı yerleri seviyor ve güneşe dayanıklı bir bitki. Ancak, biraz gölgeli alanlarda da sağlıklı biçimde yaşamını sürdürebiliyor ancak büyümesi daha yavaş gerçekleşiyor. Yapraklarında depolanan su yeterli olduğu için uzun süre susuzluğa dayanabiliyor. Pek çok sukulentte olduğu gibi, yapraklarından tekrar üretilebiliyor.
Sayın PlantyPlant'ın sayfasından bu bilgileri aldım. http://www.agaclar.net/forum/634753-post301.htm
Yeni bitkilerinizi güle güle büyütün Sayın Zenfree, hayvan figürlü saksılarınıza bayıldım ayrıca da, çok şekerler. Kalanhcoe longifolia'nın rengi harikaymış. Soğuklardan dönmüş hali galiba. Bende de Sayın Bettyycim'in hediyesi bir çelik mevcut, ama yemyeşil benim ki, sizinkini görünce çok sevindim benim çiçeğimde böyle olacak diye.
Sevgili sakdag teşekkür ederim. Çelikler bana dün geldi. Selen bitkilerin dışarıda olduğun bahsetmişti. Sizinki içerde ise yeşil kalması normal.:)
Yaaa bende istiyorumm bu yeni cicilerdenn.. Off yine kacırdım gelememekle... :((
günebakan
19-12-2011, 16:36
Yeni sukulentlerini güle güle büyüt Zenfree Hatiora salicornioidesi de Selen getirdi:)
Zenfree,sukkulentlerin çok güzel.Kalanchoe marmoratadan bende de var,nereden aldığımı(arakladığımı ) hatırlamıyorum ama yaklaşık nisan gibi ektiğimi düşünüyorum.Şimdi 40 cm.oldu,yıkılmasın diye de yanında bir de sopası var.Güle güle büyüt .
Hepsi de çok güzel.. Güle güle büyütün.. ;)
Manolya_
19-12-2011, 20:22
Sevgili zenfree,
Hepsi birbirinden güzel. saksılarına da yakışmışlar.
iyi günlerde büyütün.
Yaaa bende istiyorumm bu yeni cicilerdenn.. Off yine kacırdım gelememekle... :((
Üzülmeyin ben de kaçırdım:))) Yücel in saçını başını yolacağım, o nun yüzünden oldu:))
Sevgili Cemo, ben de kaçırmıştım ama Selen sağolsun sonradan verdi bana. Evler biraz yakın ya.:) Toplantıda sadece hatiora salicornioidesi almıştım.
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim. Çok sağolun.:)
Sevgili Cemo, ben de kaçırmıştım ama Selen sağolsun sonradan verdi bana. Evler biraz yakın ya.:) .
Bizim evi oraya mı taşıyayım, yoksa selen in saçını mı yolayım:)))))
Şaka şaka...Güzel güzel büyüsün hepsi. Baktıkça mutlu olurum.
Vildan Sönmez
20-12-2011, 01:24
Sevgili Zenfree yunnanensis zengini olmuşsun, Ben de sana bir minik dal ekmiştim, tutmazsa diye söylemedim. Tutarsa da başka bir arkadaşı sevindiririz artık. Hepsini güle güle büyüt.
Sinocrassula yunnanensis. En sevdiğim türlerden biri. İyi bakabilecek miyim acaba.
260407
Ferda Hanım'a çok teşekkür ediyorum.:)
260408
Sevgili Cemo'o ya çok teşekkür ediyorum.
Anavatanı Çin ve özellikle Çin’in Yunnan bölgesi ile Kuzey Burma’nın yüksek bölgeleri. Bol ışıklı yerleri seviyor ve güneşe dayanıklı bir bitki. Ancak, biraz gölgeli alanlarda da sağlıklı biçimde yaşamını sürdürebiliyor ancak büyümesi daha yavaş gerçekleşiyor. Yapraklarında depolanan su yeterli olduğu için uzun süre susuzluğa dayanabiliyor. Pek çok sukulentte olduğu gibi, yapraklarından tekrar üretilebiliyor.
Sayın PlantyPlant'ın sayfasından bu bilgileri aldım. http://www.agaclar.net/forum/634753-post301.htm
Çok düşüncelisiniz Vildan Hanım teşekkür ederim.:) Taliplilerinin çok olacağına eminim.
AizoaceaeFAN
21-12-2011, 20:44
Sayın zenfree yeni türleriniz çok güzel. Sempervivum ve onun benzeri türlere ilginiz var anlaşılan. Ben de seviyorum fakat sürekli saksıdan taşması malesef düzenli bir yerleşim olanağı sağlamadığından şimdi üçe indirdim elimdeklierin sayısını. Ben kare saksı düzeniyle hepsini yerleştirdiğimden bunun gibi yanlardan genişleyen bitkiler malesef artık yetiştirmiyorum. En çok kışın kızıllaşmasını seviyorum bu türlerin. Güle güle büyütün hepsini.
Satı Uğurtan
21-12-2011, 22:59
Şimdilik çelikleri kare saksılara aldım, baharda düzenleme yapmayı planlıyorum. Bir çoğu Selen'den. Beni çok mutlu etti.:)
260400
260401
Echeveria Selen'e çok teşekkürler.:)
260402
Kalanchoe longifolia Selen'e teşekkürler.:)
260403
Kalanchoe marmorata Selene çok teşekkürler.:)
260404
Crassula exilis Sayın Güngör Salman'a çok teşekkürler.:)
Sevgili Zenfree, bu güzellikleri Yücelin yüzünden kaçırdık, bizi yanda süs eşyası satılan bir dükkana götürünce bu güzellikleri kaçırdık, sağlıkla büyüt çok güzeller, bence Yücele ceza olarak bu güzellerden aldırmalı:)
Sayın zenfree yeni türleriniz çok güzel. Sempervivum ve onun benzeri türlere ilginiz var anlaşılan. Ben de seviyorum fakat sürekli saksıdan taşması malesef düzenli bir yerleşim olanağı sağlamadığından şimdi üçe indirdim elimdeklierin sayısını. Ben kare saksı düzeniyle hepsini yerleştirdiğimden bunun gibi yanlardan genişleyen bitkiler malesef artık yetiştirmiyorum. En çok kışın kızıllaşmasını seviyorum bu türlerin. Güle güle büyütün hepsini.
Sempervivumlara ilgim var evet, ancak sizin bitkilerinizle de çok ilgiliyim. Ama sizin gibi bakyamayacağım için kolay türlerle yetiniyorum.:) Kış renkleri gerçekten inanılmaz, dörk mevsimde dört farklı bitki seyrediyorum sanki.
Sevgili Zenfree, bu güzellikleri Yücelin yüzünden kaçırdık, bizi yanda süs eşyası satılan bir dükkana götürünce bu güzellikleri kaçırdık, sağlıkla büyüt çok güzeller, bence Yücele ceza olarak bu güzellerden aldırmalı:)
Satı Hanım, toplantıdakilere ben de yetişemedim.:) Selen'le evlerimiz yakın daha sonra aldım.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. İnşallah büyüsünler ben de sizlerle paylaşayım.:)
tek kelimeyle muhteşem gûle güle buyusünler çabucak çoğalsınlar:)
PlentyPlant
23-12-2011, 20:29
Uzunca süredir ziyaret edemediğim için ne kadar çok görüntü kaçırmışım Sayın Zenfree. En çok da o kızıllıklara bayılıyorum. Yeni türlerinizi de sağlıkla büyüteceğinizden hiç şüphem yok. Emeklerinize sağlık.
Manolya_
30-12-2011, 22:58
Sevgili zenfree,
sizi tanımak gerçekten güzel. Agaçlar net sayesinde siz ve sizin gibi güzel insanlarla tanışmaktan ziyadesi ile mutluyum.
YENİ SENE'de kalbinizden geçen dileklerin gerçek olmasını diliyorum.
Sağlık, huzur, mutluluk dolu daha nice yeni seneelr diliyorum
Selam ve sevgilerimle
Asu
261985
Echeveria agavoides tomurcuklandı.
261986
Opuntia monacantha ‘variegata’
261987
Daha iyi bakabilecek kimseyi tanımıyorum. Hepsi harika olacaklar. Keyifle büyüt. Mutlu seneler...
günebakan
31-12-2011, 11:09
Sayen de Opuntia monacantha ‘variegata’ nın kardeşi bende çok teşekkür ederim Zenfree'ciğim:) Ayrıca yeni yılınızı kutlar mutluluk,huzur ve sağlık dilerim:)
Mutlu yıllar sevgili zenfree.
ciceksever70
01-01-2012, 08:54
Mutlu yillar sevgili zenfree.
Merhaba sevgili zenfree, 793' in son fotoğrafındaki sihirli fasülye Euphorbia schoenlandii' dir. Mutlu bir yıl diliyorum. Sevgiler...
Sevgili lir, sevgili günebakan, sevgili sevim4 ve sevgili çiçeksever çok teşekkür ederim, ben de sizlerin ve tüm arkadaşların yeni yılını en içten dileklerime kutluyorum, sevgiler...:)
Merhaba sevgili zenfree, 793' in son fotoğrafındaki sihirli fasülye Euphorbia schoenlandii' dir. Mutlu bir yıl diliyorum. Sevgiler...
Sevgili sarıefe bu bitki adı bana yılbaşı hediyesi gibi oldu. Çok teşekkür ederim. Mutlu yıllar.:)
Mustafa Abdal
05-01-2012, 21:57
Sayfalarda-bahçelerde gezdikçe gördüm ki, aynı eskilerin dediği gibi, çok çalışmam lazım çoook.
Emeğinize elinize kolunuza sağlık.
Fenestraria açtı. Frithia Pulchra'ya benziyor. Saksının yanlış etiketlendiğini düşünmeye başladım.:)
fenestria ile frithia arasındaki farkı çözemedim. Ne olaki fark.
Sayın meraklı amatör teşekkür ederim.
Fenestria ile frithia arasındaki farka gelince bildiğim ve tespit edebildiğim kadarıyla yapraklar birbirinden farklı, frithia daha oval fenestraria ise daha yuvarlak. Ve yaprakları daha pürüzsüz. Frithianın yapraklarında küçük noktacıklar var. Çiçekleri de farklı biri pembe diğeri sarı açıyor.
Sevgili zenfree, başlığındaki renk cümbüşü çok hoşuma gitti.
Benim gibi kaktüslerle pek ilgilenmeyen biri de ancak bu kadar yazabilir değil mi?
Ne adını bilirim, ne de türünü. Bana hitabeden renklerin güzelliği, ve çiçekleri. Ama ben böyle yazdım diye kaktüs ve sukulentçi dostlar alınmasın, bakın toplantılarınıza da gelir oldum, bir nevi suçluluk mu hissediyorum nedir? ;)
İnşallah 22 Ocak'da Nezahat Gökyiğit'teyim. :)
Sayın Zenfree doğum gününüzü kutlar,Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.
Sevgili zenfree, başlığındaki renk cümbüşü çok hoşuma gitti.
Benim gibi kaktüslerle pek ilgilenmeyen biri de ancak bu kadar yazabilir değil mi?
Ne adını bilirim, ne de türünü. Bana hitabeden renklerin güzelliği, ve çiçekleri. Ama ben böyle yazdım diye kaktüs ve sukulentçi dostlar alınmasın, bakın toplantılarınıza da gelir oldum, bir nevi suçluluk mu hissediyorum nedir? ;)
İnşallah 22 Ocak'da Nezahat Gökyiğit'teyim. :)
Güler Hanım beğenmenize memnun oldum, çok teşekkür ederim.:)
22 Ocak'ta çalışıyorum malesef. Ben de gelmek isterdim.
Sayın Zenfree doğum gününüzü kutlar,Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.
Yener Bey çok teşekkür ederim, sağolun.:)
günebakan
08-01-2012, 22:15
Sevgili Zenfree doğum günün kutlu olsun daha nice senelere arkadaşım. İyiki varsın,iyiki doğdun:)
Sevgili günebakan teşekkür ederim, sevgiler.:)
Çiçeklerini beklediklerim.:)
263163
263164
263165
Tacitus bellus'un ortasında bir hareketlenme var. Çiçek olmasını umuyorum.
bettyycim
08-01-2012, 23:05
Oooo süpermiş, arkadaşım soğukta gözüm yemedi sabah ilk işim benim Tacitus Bellusuma bakmak olacak :D
Maşşallah supanallah, bu ne, sayfaların yarısına geldim gözlerime inanamadım ellerin dert görmesin süpersin.
Sevgili Zenfree, çok güzel çiçeklenmişler, ellerinize sağlık.
Kış günlerinde nasıl bir moral kaynağı oluyorlar hepimize. Sağolun, ellerinize sağlık. Tacitus kesin çiçek açacak, demedi demeyin;)
Sevgili zenfree bunlar çoktandır mı sizdeler? Hadi biri çiçeklense neyse de ama üçü birden olunca eh insan hafiften şöyle bir kıskanmıyor da değil yani:p
Çiçeklenmeleri için özel birşey yapıyor musunuz merak ettim. Şimdiye dek hep içerde tutuyordum. Bu yıl kaktüs-sukulent ne varsa çok minikler hariç yavruları bile kapalı balkona attım soğuklansınlar diye. Sürekli saksılarıyla oynadığım için bozulmazlarsa gelecek yıl ne yapacaklar meraktayım.
Vildan Sönmez
09-01-2012, 19:49
Oy oy oy....
Sevgili zenfree hep beraber bekliyoruz..
Benimkiler biraz daha küçük, kapalı balkondalar ama ısı mı düşük geliyor acaba ?Çiçeklerini beklediklerim.:)
263163
263164
263165
Tacitus bellus'un ortasında bir hareketlenme var. Çiçek olmasını umuyorum.
günebakan
09-01-2012, 20:28
Zenfree bu güzeller kapalı balkondamı yoksa sende dışarımı attın. Çok güzeller Crassula 'Moonglow' bende de var ama hala yerinde sayıyor neyse seninkinin çiçeğini görürüz bizde:)
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.
Bitkiler son bir aydır iç mekanda. Ama iç mekanın iki duvarı tamemen cam ve çok aydınlık. Ayrıca mekanın kaloriferini kapattım ve mutlaka hergün havalandırıyorum.
Crassula Moonglow (http://www.agaclar.net/forum/778627-post43.htm)'u geçen yıl şubat ayında almıştım. Eylül ayında tepsinde küçük bir kule oluşturmaya başladı (http://www.agaclar.net/forum/860963-post591.htm). Çiçekleneceğini düşündüm ama kule uzadıkça uzadı.;) Baharda üstteki bölümü ayırıp çelik yapmayı düşünüyordum, iç mekana alınca tomurcuklandı. Ve çok mutlu oldum.
Tacitus Bellus ve Crassula Springtime'ı ağustos ayında Taner Bey'den almıştım. Geldiklerinde tomurcuk yoktu. (http://www.agaclar.net/forum/853497-post526.htm) Ve C.Springtime daha dış mekandaydaken tomurcuklandı. (http://www.agaclar.net/forum/885381-post741.htm) T.Bellus ise yeni yeni hareketleniyor. Umarım çiçeklenir. Ama sanırım uzun süre beklemek gerekecek.
Bir de kötü haber dün Aeonium Kiwi'nin iki rozetinin altında pamuklu bite rastladım. Nasıl paniklediğimi anlatamam. Elle temizledim. Ama şansa bırakmak istemedim, bitkiler iç mekanda ve hepsi bir arada. Mine Hanım'ın da onayı ile Basudin 60 EM ile ilaçladım. Yine Mine Hanım'ın önerisi ile beyaz alkol ve suluboya fırçası ile gördüklerimi temizleyeceğim. Umarım bir daha görmem. Mine Hanım'a buradan teşekkürlerimi gönderiyorum.
Bu arada kalancholerimde de yaprak bitli görmeye başladım. Onlarla da mücadele devam ediyor.
Hay Allah, davetsiz misafirler... Çok sinir bozucular, umarım çabuk kurtulursunuz.
Selenciğim teşekkür ederim, umarım kurtulurum. Yakın takipteyim.:)
günebakan
11-01-2012, 09:35
Benim sukulentlerin birkaçında geçen sene unlu bit olmuştu. Eşimin bir seradan aldığı ilaç sayesinde kurtuldum. Umarım sende kurtulursun Zenfree:)
Davetsiz misafirler dün bize geldi sevgili Zenfree. Hoya'mın dalları arasında gördüm. Kulaklarınızı çınlattım. Sinir bozucu.
AizoaceaeFAN
13-01-2012, 20:13
Sayın zenfree, crassula larınız çok güzel tomurcuklanmışta bana kalırsa hiç açmasalar daha iyi. Çiçeksiz halleri daha güzel (hele 'C. buddhas temple' ). Çünkü çiçekleri çok güzel ama kokuları stapeliadlardan daha kötü. Hangi crassulam açtıysa balkonu girilmez hale getirdi. Kolaylıklar diliyorum.
Sevgili günebakan ilacın adı nedir acaba, merak ettim?
Selenciğim umarım bir an önce kurtulursun. Ben temizleme ve ilaçlamadan sonra bir daha görmedim. Sık sık kontrol ediyorum. Yine de bir kaç gün sonra tekrar ilaçlayacağım.
Sayın AizoaceaeFAN, daha önce açan crassula türlerinin çiçekleri koklamıştım, herhangi bir kötü koku yoktu. Sizin yazdıklarınızı okuyunca c.springtime'i tekrar kokladım, şimdilik kokmuyor. Tabi tamamen açınca ne olur bilemiyorum.:)
Tomurcuklananlara devam.:cool:
264504
Echeveria agavoides
264505
Gymnocalcium mihanovichii
264506
Gymnocalcium mihanovichii
264507
Echinopsis ( nam-ı diğer Salvador ;))
264510
Chamaecereus silvestrii
Benim sukulentlerin birkaçında geçen sene unlu bit olmuştu. Eşimin bir seradan aldığı ilaç sayesinde kurtuldum. Umarım sende kurtulursun Zenfree:)
Sevgili Günebakan, o ilacın ismini vermeni ben de çok isterim. Çünkü yaz boyunca temizle temizle bitiremedim. Bir ilaç kullandım. İki bitkim öldü :(
Kış soğukta ölürler dedim ama ölmeye hiç niyetleri yok. Üstelik sürekli başka bitkilere yayiliyorlar. :mad:
264511
kalanchoe manginii
264512
kalanchoe manginii
264513
kalanchoe
264514
Türünü tam belirleyemedim echeveria sp diyorum.:)
264516
Mammillaria prolifera, çok tomurcuğu var, onlarca diyebilirim.:)
264517
Sedum Palmeri ( şu an karın altında umarım zarar görmez)
264518
Sevgili Cemo'nun hediyesi sempervivum'da da hareketlenme var, sanırım tomurcuk.
Kar yağarkan açan çiçekleri izlemek de ayrı bir zevk.:cool::cool
264519
264520
264514
Türünü tam belirleyemedim echeveria sp diyorum.:)
Sevgili Zenfree hepsi birbirinden güzeller ;) Nazarlar değmesin...
fotoğraflarda bir o kadar güzel ama en çok bu saksıya bayıldım. Ahşap ... Nerelerden bulunur bunlar acep :confused:
zafer1326
16-01-2012, 18:59
Bu kara kışta baharı yaşıyorsunuz tebrik ediyorum. Ne mutlu size. Bizimkiler daha kış uykusundalar. Ellerinize sağlık.
Zafer Bey teşekkür ederim. Sevgili Emily14 Kireçburnu'nda yol kenarında saksı ve bahçe aksesuarları satan bir mağaza var. Saksılarımı genellikle oradan alıyorum.
Zafer Bey teşekkür ederim. Sevgili Emily14 Kireçburnu'nda yol kenarında saksı ve bahçe aksesuarları satan bir mağaza var. Saksılarımı genellikle oradan alıyorum.
teşekkürleeerrr...
ordan alacağım ilk ahşam saksı için en sevdiğim sukulentimi solo ekip adını Zenfree koyacağım ;) Eminim çooook güzel olacak :p
Avrupa yakasından bir haber olan ben hemen atladım ama bakınca Kireçburnu'nun bir mahalle olduğunu gördüm. Bu bahsettiğiniz yol üstü sahil yolu üstü müdür?
Manolya_
16-01-2012, 22:46
Sevgili zenfree,
Birkaç güne kadar çiçek şöleni yaşayacağız anlaşılan. Ne hoş.
İşte mutluluğun ayak sesleri. Bu güzellikleir yaşatan ellerinize yüreğinize sağlık.
Merakla çiçekli günleri bekleyeceğim.
Selam ve sevgiler
Asu
Sevgili zenfree,
Birkaç güne kadar çiçek şöleni yaşayacağız anlaşılan. Ne hoş.
İşte mutluluğun ayak sesleri. Bu güzellikleir yaşatan ellerinize yüreğinize sağlık.
Merakla çiçekli günleri bekleyeceğim.
Selam ve sevgiler
Asu
Asu Hanım güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Aşağıda alıntıladığım mesajınızı atlamışım malesef. Sanırım aynı anda sayfaya fotograf yüklediğim için görmemişim. Kusura bakmayın lütfen.:( Geç de olsa ben de size iyi seneler diliyorum. Sevgiler.:)
Sevgili zenfree,
sizi tanımak gerçekten güzel. Agaçlar net sayesinde siz ve sizin gibi güzel insanlarla tanışmaktan ziyadesi ile mutluyum.
YENİ SENE'de kalbinizden geçen dileklerin gerçek olmasını diliyorum.
Sağlık, huzur, mutluluk dolu daha nice yeni seneelr diliyorum
Selam ve sevgilerimle
Asu
Manolya_
16-01-2012, 23:07
Sevgili zenfree,
Bunlar minik detaylar, fakat farkedip telafi etme zerafetiniz son derece şık bir davranış.
Gönüller bir olsun bu bana ziyadesi ile yeterli.
Yüklediğiniz fotoğraflar bana yeni yıl hediyesi gibi geldi zaten :))
Selam ve sevgilerimle
Tomurcuklarınıza çok sevindim Sayın Zenfree, böyle soğuk günlerde içimizi ısıttı vallahi... Bİr an evvel çiçekleri açar inşallah. Chamacerus silvestrii'nin bu dönemde tomurcuğa kalkmasına ilk kez şahit oluyorum. Bende uzun zamandır var bu kaktüs, gerek içerde, gerek dışarda bırakarak değişik denemeler yapmıştım ama çiçeklenme zamanı hep haziran başları olmuştur.. Ben de çiçeğinizi merakla bekleyenlerdenim şu an...
Bir de Echeveria agavoides'in yaprak diplerinde minik siyah karartılar görüyorum, ne olduğunu tam anlayamadım, dikkatinizden kaçtıysa bakar mısınız? Bitki zararlısı olabilir.
Selamlar...
günebakan
17-01-2012, 16:08
Sevgili Zenfree ve Emily14 benim kullandığım dekagard diye bir ilaç 1 litrelik suya 1 kaç damla sulandırıp kullanmıştım. Seracı çok zehirli olduğunu ve evde kullanılmaması gerektiğini söylemiş eşime. Ben faydasını gördüm İnşallah siz de faydasını görürsünüz:)
Sevgili Zenfree ve Emily14 benim kullandığım dekagard diye bir ilaç 1 litrelik suya 1 kaç damla sulandırıp kullanmıştım. Seracı çok zehirli olduğunu ve evde kullanılmaması gerektiğini söylemiş eşime. Ben faydasını gördüm İnşallah siz de faydasını görürsünüz:)
Teşekkürler Sevgili Günebakan... Umarım işe yarar, dün iki çiçeğime daha geçmişler :(
günebakan
17-01-2012, 19:43
İnşallah:)
Kar yağarkan açan çiçekleri izlemek de ayrı bir zevk.:cool::cool
264519
264520
Sevgili zenfree, yine çok güzel fotoğraflar yüklemişsin, hele ki buna bayıldım. Eminim kar yağarken seyretmek çok keyif vermiştir.
Bütün çiçekleri açtığında görünümüne herhalde doyum olmaz.
Keyfin daim olsun.
glacier_
17-01-2012, 21:29
herkese iyi akşamalar...bende sizlerle succelent ve cactuslerimi paylaşmak isiyorum.en yakın zamanda resimleri yükleyeceğim.umarım burada size görsel bir şov yaşatırım :))
Tomurcuklarınıza çok sevindim Sayın Zenfree, böyle soğuk günlerde içimizi ısıttı vallahi... Bİr an evvel çiçekleri açar inşallah. Chamacerus silvestrii'nin bu dönemde tomurcuğa kalkmasına ilk kez şahit oluyorum. Bende uzun zamandır var bu kaktüs, gerek içerde, gerek dışarda bırakarak değişik denemeler yapmıştım ama çiçeklenme zamanı hep haziran başları olmuştur.. Ben de çiçeğinizi merakla bekleyenlerdenim şu an...
Bir de Echeveria agavoides'in yaprak diplerinde minik siyah karartılar görüyorum, ne olduğunu tam anlayamadım, dikkatinizden kaçtıysa bakar mısınız? Bitki zararlısı olabilir.
Selamlar...
Sayın sakdag teşekkür ederim. C.silvestrii ben de endişelendirmedi değil. Zamansız tomurcuklandı galiba. İç mekanda olması sera etkisi yaptı diye düşünüyorum. Tomurcuğun olgunlaşıp çiçek vermesi uzun sürebilir veya kuruyup düşer (tabi bunu hiç dilemiyorum). Daha önce de "bir gecelik gelin" zamansız tomurcuklanmıştı, malesef tomurcuk kurudu.
E.Agavoides'in alt kısmındaki siyahlıkların toprak kalıntıları olduğunu düşünüyorum, sanırım sularken bu tür sıçramalar oluyor. Zararlı konusunda bu ara çok titiz ve amansız bir takipteyim.:) Sizin yazınızı okuyunca hemen gidip baktım, zararlı gibi görünmüyordu.
Sevgili zenfree, yine çok güzel fotoğraflar yüklemişsin, hele ki buna bayıldım. Eminim kar yağarken seyretmek çok keyif vermiştir.
Bütün çiçekleri açtığında görünümüne herhalde doyum olmaz.
Keyfin daim olsun.
Sayın ozbey, beğenileriniz için çok teşekkür ederim. Selamlar.:)
herkese iyi akşamalar...bende sizlerle succelent ve cactuslerimi paylaşmak isiyorum.en yakın zamanda resimleri yükleyeceğim.umarım burada size görsel bir şov yaşatırım :))
Sevgili glacier, kaktüs ve sukkulentlerinizi çok merak ettim. Görsel şovunuzu bekliyorum.:)
dokuzuncu
19-01-2012, 21:31
Üye olduğum günden beri kaktüs ve sukulentleri araştırıyorum. Meğersem içimde uyuyan gizli bir kaktüs ve sukulent aşkı varmış. Evde dekorasyon değişikliği yapıp, oluşturacağım koleksiyonuma acilen yer açmak istiyorum.
Sayfanız beni gayet haycanlanırdı. Çiçekleriniz büyüleyici, gözlerimi alamadım desem yeridir.
MaaşAllah...
İnsanlar iyi bakıldıklarında,mutlu ölduklarında nasıl kendilerini iyi hisseder.
Enerjileri yükselir ciltleri bile parlar,işte bu güzel kızlara sahibi cok güzel bakmış, onlar o yüzden zamansız açmışlar.
Hepsi harika ellerine,emeklerine sağlık hep mutlu güzel yaşasınlar inşallah.
Sevgili alcen, hep beraber, çok teşekkürler.:)
Üye olduğum günden beri kaktüs ve sukulentleri araştırıyorum. Meğersem içimde uyuyan gizli bir kaktüs ve sukulent aşkı varmış. Evde dekorasyon değişikliği yapıp, oluşturacağım koleksiyonuma acilen yer açmak istiyorum.
Sayfanız beni gayet haycanlanırdı. Çiçekleriniz büyüleyici, gözlerimi alamadım desem yeridir.
MaaşAllah...
Sayın dokuzuncu, sayfamı beğenmenize çok memnun oldum. Siz de aramıza hoşgeldiniz. Ben de sizin düzenlemelerinizi ve bitkilerinizi heyecanla beklemeye başladım. Bir an önce bizlerle paylaşın lütfen.:)
Kar altında kalan bitkilerim. Bu akşam içeri aldım.
266499
266500
Bu da crassula springtime'ın tam açmış hali. :cool:
266501
Sayın AizoaceaeFAN, daha önceki mesajlardan birinde crassulaların kötü koktuğundan bahsetmişti. Evet biraz kötü rutubet kokusuna benzer bir koku aldım ancak hemen duyulan bir koku değil. Burnunuzu yaklaştırıp kokladığınızda farkedeceğiniz bir koku.
Bu da crassula sprinptime'ın tam açmış hali. :cool:
Süper görünüyor Maşallah sevgili Zenfree...
Çok sevdiğim bir tür henüz denk gelemedim.
Bulur bulmaz bu güzellikle müşerref olacağım.
Taner Angay Bey'den almıştım. Teşekkür ederim.
Vildan Sönmez
29-01-2012, 22:34
Kara rağmen diri görünüyorlar. Benim kayıplarım hem kar hem fırtına etkisi olabilir. Sizinkiler rüzgardan etkilenmedi mi acaba ?
Sipringtime süper açmış, ben gelecek yılı bekliyeceğim bu güzel çiçekler için....
Doğrusu;Taner Bey'in web sayfasındakinden daha güzel ve gözalıcı bir fotoğraf olmuş.görse
Kar altında kalan bitkilerim. Bu akşam içeri aldım.
266499
266500
Evet Vildan Hanım, diri görünüyorlar ancak biraz etkilendiler umarım kaybetmem. Güneye bakan balkondalar ve fazla rüzgar alamıyorlar. Ancak aynı balkonda daha kar yağmadan ( bu (http://www.agaclar.net/forum/900278-post826.htm) mesajdaki ilk fotograf) kalanchoe manginiiyi malesef kaybettim. Üstü tamamen tomurcukluydu. Bütün tomurcukları yanı ve tüm yapraklar döküldü. Ne kadar üzüldüğümü anlatamam.
Springtime gerçekten çok güzel çiçekleniyor beklemeye değer. Övgüleriniz için teşekkürler.
o kadar güzeller ki, her mevsimde başka bir melodi dinler gibi oluyor insan.
Baharda gözallıcı oluken,
yazın taze gelin gibi coşkulu,
sonbaharda hazan rüzgarına sevdalı,
kış gelince ürkek ama yine edalı
işte senin sukulentlerini özeti bu. Onlara ayrıca iltifat etmeyeceğim.yetiştiren ellerine sağlık.
Satı Uğurtan
30-01-2012, 01:08
Bu da crassula springtime'ın tam açmış hali. :cool:
266501
Sayın AizoaceaeFAN, daha önceki mesajlardan birinde crassulaların kötü koktuğundan bahsetmişti. Evet biraz kötü rutubet kokusuna benzer bir koku aldım ancak hemen duyulan bir koku değil. Burnunuzu yaklaştırıp kokladığınızda farkedeceğiniz bir koku.
Her güzelin bir ayıbı olurmuş, bu güzelin ayıbıda rutubet kokusu olsun çok güzel:)
işte senin sukulentlerini özeti bu. Onlara ayrıca iltifat etmeyeceğim.yetiştiren ellerine sağlık.
Sayın Hozat, bu ne güzel bir şiir böyle. Çok teşekkür ederim efendim.:)
Satı Hanım zaten kokunun duyulması çok zor. Size de teşekkür ediyorum.:)
Sayın Hozat, bu ne güzel bir şiir böyle. Çok teşekkür ederim efendim.:)
Satı Hanım zaten kokunun duyulması çok zor. Size de teşekkür ediyorum.:)
ardabora
30-01-2012, 18:49
Sayfana gidip gelip çiçekli halinin resmini yükledin mi diye bakıyordum. Muhteşem çiçeklenmiş...Ama adını crassula wintertime yapmak lazım sanırım...
Sevgili Zenfree crassula springtime'ın rengi ve çiçeklerin top formu çok güzelmiş. Ellerine sağlık...
Sevgili ardabora, sevgili lir çok teşekkür ediyorum. Çiçekler hala üzerinde, çok da dayanıklı çiçekleri olduğunu söyleyebilirim.:)
Sevgili ardabora, sevgili lir çok teşekkür ediyorum. Çiçekler hala üzerinde, çok da dayanıklı çiçekleri olduğunu söyleyebilirim.:)
Verdiğiniz bilgi sayesinde artık benim de oldu bir spingtime'ım :p
çoook teşekkürler sevgili Zenfree...
Çok memnun oldum, diğer türlerinizi de sayfanızda gördüm hepsi çok güzeller, güle güle büyütün.:)
Çok memnun oldum, diğer türlerinizi de sayfanızda gördüm hepsi çok güzeller, güle güle büyütün.:)
;)
sağolun çiçeklerini de paylaşmak nasip olsun inşallah ...
demircool
07-02-2012, 01:36
herbir güzellikleri teker teker inceledim ve yazmadan geçemedim sizi tebrik ederim harika görünüyorlar.sanırım başka söylenecek söz yok muhteşem herşey
Sayın demircool, beğenmenize çok memnun oldum. Teşekkür ederim.:)
Bugün sabah karla uyandık. Öğleden sonra güneş yüzünü gösterdi. Bir kaç kare fotograf çektim sizlerle paylaşmak istedim.
268630
268631
268633
268632
Sevgili zenfree,
Okadar güzeller ki, defalarca açıp baktım hepsine.
Sende görünce adını bilmediğim ama, bana çiçeğini sunan bu güzelin fotoğrafını ekledim, zaten iznin vardı. İnşallah seninki de aynı gayreti gösterir ve bu muhteşem güzelliği sergiler.
268639
günebakan
10-02-2012, 20:21
Çok güzel görünüyorlar Zenfree Aeonium arboreum da herhalde güneş gördüğü için hala koyu renkte. Benimki yeşil oldular :)
Tülay Hanım, estağfirullah izin ne demek. Harika bitkiniz sayfaya renk kattı. Çok güzel çiçeklenmiş. İnşallah ben de böyle iyi bakıp çiçeklendirebilirim.
Evet Sevgili Günebakan, öğleden sonra güneş alıyor. Tabi güneş çıkarsa.Ayrıca a.arboreum'ların bir çok alt türü var. Belki de sendeki farklıdır. Ama suyu sevdikleri kesin.:)
Kar altında kalan ve buz tutan palmerinin renk cümbüşü devam ediyor. Tomurcuklar da açmak üzere.
269033
269032
Sevgi Durul
13-02-2012, 23:50
Sayın zenfree, bunu yazdığınız iyi oldu. Şimdi çıkarsam olmaz, seneye palmeri dışarı çıkacak. Yapraklarının rengi ne de güzel olmuş.:cool:
Bir an önce sukkulentlerime kavuşmak istiyorum.
Onların kurtuluşu oldun sevgili zenfree, bu güzellikleri paylaşman vijdan yaptırdı bana.
Onların adına teşekkür ediyorum sana.
Beğenileriniz için asıl ben sizlere teşekkür ederim. Sevgili SDurul, sokak seviyorlar. " Sokak Kızı İrma" diyorum artık onlara.:))
Sayın Zenfree palmerinizin çiçeksiz hali bile övgüleri hak ediyor bence...
Hem güzel renkleri, hem bitkinizin dolgunluğu onu gösterişli yapıyor.
Palmerinin tomurcuk dalını çok seviyorum ben, bir noktadan 3 dalcık uzanıyor hoş bir açıyla... Ama sizin palmeri de 4 dalcıklı bir tomurcuk yakadım, bugün şanslı günüm sanırım...(4 yapraklı yoncaya atıfta bulunarak..:))
Kar altında kalan ve buz tutan palmerinin renk cümbüşü devam ediyor. Tomurcuklar da açmak üzere.
269033
269032
Bayıldım sokak kızınıza. Ben de büyütmek istiyorum bundan, hem de balkonumda...
Sevgili zenfree
sizin sayenizde birşey daha öğrenmiş oldum, benimde palmerim dışarda ama seramsı bir naylonun altında :)
Bu arada sukulentlerinize hayranım, ellerinize sağlık.
Sevgiler.
Sayın sakdag, elta ve musbet teşekkür ederim. Ben de sizlerin bitkilerini keyifle izliyorum.
Sukkulentlerim şu an iç mekandalar. Her gün havalandırıyorum. Mantara sebebiyet vermemek için devamlı kontrol ediyorum. Keyfileri yerinde sanırım bir hafta içinde dışarıya çıkartacağım. Tabi hava durumundan emin olduktan sonra.:)
269880
Echeveria pulidonis
269881
Crassula Ovata
269882
Echeveria setosa
269883
Haworthia retusa
269884
Haworthia'lar ve euphorbia tirucalli bu mevsim hızlı büyümedeler.
269885
269886
Bu da yeni yaptığım aranjman. Gelişmesini bekliyorum. Saksıyı dolduracak büyüklükte ve çeşitte bitki bulamıyorum malesef. Şu an saksı dış mekanda.
269891
269887
269888
269889
Bu senenin ilk kaktüsü de açtı.:) Bir rebutia. Umarım diğer türlerin de bol çiçeklerini görürüz. Diğer bitki titanopsis calcarea.
269897
269898
Muhteşemler, tebrikler, sevgiler...
Manolya_
19-02-2012, 17:57
Sevgili Zenfree,
Her biri, ayrı güzellikteler, coşturmuşsun yine bitkilerini.
Görsel şölen için teşekkürler.
İzlemeye doyum olmuyor. ellerinize sağlık.
Selam ve sevgilerimle
Sayın livadi, Sayın Manolya bitkilerim adına teşekkür ederim.:) Beğenmenize memnun oldum.
Vildan Sönmez
19-02-2012, 19:09
Kışı gayet iyi atlatmışlar, hem de çiçek bile açmış. Hepsi çok güzel havalar ısınınca coşar bunlar ...
Sevgili Zenfree,
Sukulentleriniz ve çiçek açan kaktüsünüz harika, özellikle crassula ovata'nıza bayıldım, ona kocaman bir maşallah diyorum...
Ellerinize sağlık.
Sevgiler...
Vildan Hanım, Sevgili musbet teşekkür ederim. Kışı umarım atlatmışızdır. Kar daha başlamadan iki çeşit kalanchoeyu kaybettim malesef. Tamamen yaprak döktüler. Ancak bir tanesinde yeniden yapraklana başladı, çok sevindim. Bu olumsuzluğu yaşadığım için şimdi iç mekandakileri dışarı alma konusunda çok kararsızım.
Çok güzel fotoğraflar, içim açıldı baktıkça... Ellerinize sağlık.
Yine çok güzel görüntüler. Saksılarla bitkilerin uyumu çok güzel. İnsanın içinden sizin bitkiniz olası geliyor.:o;)
Manolya_
20-02-2012, 15:28
Yine çok güzel görüntüler. Saksılarla bitkilerin uyumu çok güzel. İnsanın içinden sizin bitkiniz olası geliyor.:o;)
Sevgili Lir Hanım
Duygularıma tercüman olmuşsunuz:D
Selam ve sevgiler
Sayın Zenfree bitkilerinizin güzelliğini teker teker saysam sayfanızda yer kalmaz.Fakat bu güzellikleri görünce derin bir aaah çekmekten başka bir şey elimden gelmiyor.Sedum palmerinize kar altında iken göz koymuştum.Crassula ovata ise yeşim ağacı olmuş. titanopsis calcareanın çiçeği ise çok güzel.Aranjmanlarını ise tek kelime!! Harika
Fazla söz aşık usandırır derler.En güzel çiçekler sizin olsun.
Selamlarımla.
Çok güzel fotoğraflar, içim açıldı baktıkça... Ellerinize sağlık.
Sayın elta teşekkür ederim. Sizin de sayfanız hayırlı olsun.
Bu ne güzel bir iltifat böyle. Lirciğim teşekkür ederim. Asıl senin bahçende bitki olmak lazım.:)
Sayın Zenfree bitkilerinizin güzelliğini teker teker saysam sayfanızda yer kalmaz.Fakat bu güzellikleri görünce derin bir aaah çekmekten başka bir şey elimden gelmiyor.Sedum palmerinize kar altında iken göz koymuştum.Crassula ovata ise yeşim ağacı olmuş. titanopsis calcareanın çiçeği ise çok güzel.Aranjmanlarını ise tek kelime!! Harika
Fazla söz aşık usandırır derler.En güzel çiçekler sizin olsun.
Selamlarımla.
Yener Bey, çok teşekkür ederim efendim.:) Ben de size bol çiçekler sağlıklı bitkiler diliyorum.:)
nuray topcu
23-02-2012, 07:39
her bir detay harika,çok beğendim.
MKurtoglu
26-02-2012, 17:12
Crassula Ovata muhteşem bir fornda. Sayın Zenfree acaba kaç yıılık bitki olduğunu öğrenebilirmiyim.
Teşekkürler..
Nuray Hanım teşekkür ederim. Beğenmenize çok memnun oldum :)
Sayın MKurtoglu, crassula ovatayı 4 sene önce küçük bir fide olarak migrostan almıştım. O kadar çabuk büyüdü ki. Ben de hala gözlerime inanamıyorum.:)
Doğayla Barış
03-03-2012, 08:22
Sevgili zanfree merhaba,
Günlerdir zarif bitkileriniz, şık saksılar ve muhteşem çiçekler arasında dolaşıp duruyorum. Hayran kaldım. isim hafızam pek yok :-( Sık sık sayfalar arasında dolaşıp belleğime kaydetmeye çalışıyorum. Hepsi çok sağlıklı ve arajmanlar çok hoş.
Bitkiler söz konusu olunca tedavi edilmez bir oburluk hissediyorum. Hepsi, hepsi bende de olsun... bir gün şifa bulurmuyum dersiniz. :)
Keyifle dolaştım, tekrar gezeceğim. Yüreğinize sağlık.
nurcanaybay
05-03-2012, 15:27
Sevgili Zenfree ,
bu başlığı 3 kez baştan sona okudum ,zevkle izledim.Bitkiler ,saksılar ve güzelliklerine güzellik kattığınız çekimleriniz ...özellikle kaktüslerin çiçekli hali.Ben olsam o fotoğrafları
bastırıp çerçevetirdim ,kaktüslerin bulunduğu duvara da asardım .
İsimlerini belirlemek ne zormuş ,işin içinden çıkamadım pes ediyorum :)
MKurtoglu
05-03-2012, 19:45
Nuray Hanım teşekkür ederim. Beğenmenize çok memnun oldum :)
Sayın MKurtoglu, crassula ovatayı 4 sene önce küçük bir fide olarak migrostan almıştım. O kadar çabuk büyüdü ki. Ben de hala gözlerime inanamıyorum.:)
Görenler bonsai zannedebilir. Maşallah, nazar değmesin.
Sevgili zenfree yine hayran hayran baktırdınız bana. Crassula ovataya bayıldım. Ben tepeden hesmek zorunda kaldım benimkini bir türlü unlu bit salgınından koruyamayınca. Şimdi yapraklanmaya başladı yine. Bu yaz büyüdüğünü görürüm sanırım..
Echeveriadaki çiçek tomurcuğu güzel. Bende de var öyle bir tomurcuk açtı açacak diye bekliyorum.
Kaktüs çiçeğine bayıldım. Rebutianın çiçeği çok güzel.
Sukulent arajmanı da. Bu yaz kabı doldururlar gibi geliyor bana. Ben yaptım çok minicik sukulentler kullandım bakalım baharda ve yazın gelişmeleri nasıl olacak:)
Sayın Doğayla Barış aynı oburluk bende de var. Bence bu işin şifası yok.:) Güzel sözlerinize teşekkürler, ben de sizin sayfanızı keyifle takip ediyorum.
Nurcan Hanım ilginize teşekkür ederim. İnanın ben de sizin bahçenizde sık sık dolaşıyorum.:) İsim konusuna gelince pes etmekte haklısınız. Özellikle sukkulentler dört mevsimde de o kadar farklı renk ve formlara bürünüyorlar ki, tespit etmek çok güç.
Sayın MKurtoğlu aslında ben de onu bonsai gibi görmeye başladım. Bir kaç hafta içinde saksı değişikliği yapacağım. Büyük bir saksıya almaya karar verdim.
Sevim Hanım teşekkür ederim. C.Ovata oldukça dayanıklı bir tür. Bence nasıl toparlandığına siz bile inanamayacaksınız. Umarım aranjmanlarımız bir an önce büyür.:) Herkese sevgiler.
Çiçeklenenler.
Kalanchoe ve haworthia çiçekleri.
273044
273045
Sempervivum red chief her an değişiyor. Aynı bitki olduğuna inanmakta güçlük çekiyorum.
Daha önceki görüntülerine liklerden bakabilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/785521-post90.htm
http://www.agaclar.net/forum/863452-post612.htm
Ve bugün.:)
273048
Sempervivum çok güzel. Mart çıksın diye bekliyorum. Nisanda bende alacağım değişik renklerde sempervivum. Çok güzel arajmanlar oluyor ve çok beğeniyorum ben.
Sempervivum benimde çok isdediğim türler harika.
Tomurcuklarını şubat ayı başlarında gösteren echeveria pulidonis nihayet çiçeklerini gösterdi.
275623
Echeveria pulidonis
275624
Echeveria pulidonis
275625
Bu bitkinin adını bir türlü belirleyemedim. Çiçeklerini açtı, sanırım bulmak daha kolay olacak.
Palmeri çok güzel açtı. Bir kaç yaprağında " yaprak biti" gördüm. Hafta sonu ilaçlama yapmıştım. Yakın takipteyim. Periyodik olarak ilaçlamaya devam edeceğim.
275626
275627
275628
nurcanaybay
22-03-2012, 19:26
Sedum pachyphyllum olabilir mi ?
Ben yazana kadar araya mesaj girmiş :))
İsmini belirleyemediğiniz sedum için yazmıştım.
Nurcan Hanım yardımlarınız için teşekkürler. Sedum pachyphyllum'a benziyor. Bende o tür de var. Bu biraz farklı sanki, ancak o kadar değişik şekiller alıyorlar ki gerçekten belirlemek zor. Pachyphyllum veya pachyveria türlerinden biri olduğu kesin.:)
MKurtoglu
22-03-2012, 20:20
Fotograflar öyle canlı ki, bu bakımlı olduklarını, ilgi ve alakanızla, emeğinize saygı gösterdiklerinin kanıtı. Ellerinize sağlık.
Vildan Sönmez
22-03-2012, 20:41
Yaprakları mı yoksa çiçekleri mi daha güzel karar veremedim. Kırmızılık sanki çiçeklerin rengini de etkilemiş. Genellikle daha sarı olur.
Yok yok sen bunları boyuyorsun kardeş:D:D:D
Palmeri çok güzel açtı. Bir kaç yaprağında " yaprak biti" gördüm. Hafta sonu ilaçlama yapmıştım. Yakın takipteyim. Periyodik olarak ilaçlamaya devam edeceğim.
275626
275627
275628
günebakan
22-03-2012, 20:43
Off off sedum palmeri gerçekten muhteşem görünüyor Zenfree'ciğim bence de sen boyuyorsun bunları:)
Çok teşekkürler. Evet boyuyorum.:)
Dikkat ederseniz çiçekler tam açmadı ve tomurcuklar bordo renginde. Fotograflarda kesinlikle manipülasyon yok. Akşam güneşinde çekildi.:)
Paskalya. Geçen yıl tüm saksı dolu idi. Ancak yaprakları tamamen döküldü. Çelikten ürettiğim çiçeklenmeye başladı. Rengi kırmızı-fuşya ebruli diyebilirim. Bir türlü yetiştirmeyi beceremediğim türlerden biri. Kaktüs toprağında, sanırım toprağını sevmiyor. Bir daha bulamayacağım bir renk. Yurtdışından almıştım. Ama malesef çok nazlı.
275656
bettyycim
22-03-2012, 22:08
İsterim ben güzelden sevgili zenfree :D
Sedum palmerine bayıldım. Bu ne güzellik, maşallah...
Paskalya'nın rengi de çok güzelmiş. Benim geçenlerde annemden aldığım paskalya yeni yaprak filizleri ve tomurcuklar vermeye başladı. Annemin paskalyasında hareket yokmuş. Benim pencere önünü ve toprağını sevdi galiba. Nokta kadar olan tomurcukların olgunlaşıp çiçeklenmesini dört gözle bekliyorum.
Vildan Sönmez
23-03-2012, 12:04
Hayır ben fotoğrafta oynama demedim, sanki bitkinin kendi boyanmış gibi dedim. Ama şaka tabiii.
Çok teşekkürler. Evet boyuyorum.:)
Dikkat ederseniz çiçekler tam açmadı ve tomurcuklar bordo renginde. Fotograflarda kesinlikle manipülasyon yok. Akşam güneşinde çekildi.:)
Harika açmışlar Zenfree bitkileriniz. Hele palmeri maşallah coşmuş, yaprakları nerede? Çiçeklerden göremiyorum da:)
Teşekkürler Selenciğim, evet yapraklar bordo olunca çiçek daha baskın görünüyor.:)
Rebutialar devamlı açıyorlar.:) İç mekandalar, düzenli sulamaya başladım.
276050
276051
276052
Rhipsalidopsis. Renkler inanımaz güzel. Yüklemeden edemedim.:)
276053
276054
PlentyPlant
25-03-2012, 20:07
Bu güzelim tablolarla bize baharın geldiğini ne kadar hoş gösteriyorsunuz, Sayın Zenfree. Bol çiçekli bir bahar diliyorum hepimize.
zafer1326
25-03-2012, 20:32
Rebutiaların çiçeklerine bayıldım. çok bereketli görünüyorlar üzerlerinde daha tomurcuklar mevcut. İnşallah bol çiçekli bir yıl geçirirsiniz.
Ben de herkese bol çiçekler diliyorum. Sayın PlentyPlant sizin bitkilerini göremiyoruz artık.:)
Sayın Zenfree
Sayfanızı hayırlı olsun. Bol fotoğraflı ve bol çiçekli günler dileği ile.
ardabora
25-03-2012, 22:46
275625
Bu bitkinin adını bir türlü belirleyemedim. Çiçeklerini açtı, sanırım bulmak daha kolay olacak.[/QUOTE]
Çiçeğinin yakın plan resmini çekebilir misin? Aynısı bende de var ya, buluruz belki ismini...
Bir de "tüm konu başlığını tümden beğen" diye bir buton yok mu? Tüm çiçeklerini beğenmek istiyorum da :)
bettyycim
25-03-2012, 23:18
Sevgili ardabora ben yardımcı olayım çiçeğinizin adı Sedum pachyphyllum, bir de sayfa başında rating yazan bir yer var ordan toptan beğenebilirsiniz :D
Bettyycim bahsettin bitki ardaboranın bir önceki mesajda link verdiği mi? Öyle ise onun sedum pachyphyllum olduğunu sanmıyorum, zira çiçekleri sarı değil. Sedum pachyphyllum da var. Bu http://www.agaclar.net/forum/913961-post884.htm mesajda görebilirsin. En sondaki fotograf yakından görüntüsü.
Ardabora'nın sorduğu pachyphyllum veya pachyveria türlerinden birisi olduğunu düşünüyorum, ancak türünü bir türlü tespit edemedim.:)
Crassula moonglow çiçeklerini açtı. Ancak bitki çiçeği taşıyamadığı için yana doğru yattı formu bozuldu.
276670
276671
276672
Kalanchoe bu sene renk değiştirdi. Geçen yıl koyu kırmızı idi.:)
Vildan Sönmez
26-03-2012, 21:10
İlk anda çiçeği gördüm, a dedim zenfree bizim Yuannisi de açtırmış. Moonglowu sonradan farkettim. Çiçek sapı geçince kesecek misin, acaba sonra ana bitki yeni dallar mı verecek, bilgi var mı ? Takipteyiz...
Crassula moonglow çiçeklerini açtı. Ancak bitki çiçeği taşıyamadığı için yana doğru yattı formu bozuldu.
276670
276671
276672
Kalanchoe bu sene renk değiştirdi. Geçen yıl koyu kırmızı idi.:)
Bu konuda ben de meraktayım.:) Ana gövde yana doğru yattı. Üstte daha küçük bir kule oluştu. Bu mesajda http://www.agaclar.net/forum/897169-post809.htm ikinci fotografta var. Ancak tomurcuk o kadar büyük ki bitki taşıyamadı ve yana yattı.
Çiçeklenme bittikten sonra üstteki kısmı kesip kesmemeye karar vereceğim. Tabi o zamana kadar, kaynakları araştırıp nasıl yapmam gerektiğini öğrenmeliyim.:)
Sedumlar güneşle birlikte büyümeye başladılar.
279849
Sedum herbstfreude
279850
Sedum spurium
279851
Sedum sieboldii
279852
sedum spathulifolium purpureum
Sedum spurium geçen yıl yaprak bitlerinin istilasına uğramıştı. Tamamen budadım. Ve düzenli olarak ilaçlamaya devam ediyorum. Şu an sorun yok.
Sedumlar spathulifolium hariç kışı dışarıda geçirdiler. Kar yağdığında saksılar karın altında kaldı.
Kaktüsler açmaya başladı bir çoğunda tomurcuk var.
279854
Mammillaria prolifera
279855
Rebutia albiflora
Rebutia albifloranın geçen seneki hali. Çok büyüdü. http://www.agaclar.net/forum/790038-post141.htm
Tacitus bellus açtı. :)
279856
Sevgili Zenfree, kaktüs ve sukkulent çiçeklerinizi gördükçe benim boşalan saksılar ve açmayan ve de gelişme göstermeyen kaktüslerim aklıma geldikçe kendime çok kızıyorum. Sizi kutluyorum. Sağlıcakla...
Teşekkürler ama "boş saksılar " sözüne bir türlü inanasım gelmedi. Hele bahçendeki güzellikleri gördükten sonra.:)
çok güzeller, seyrinden büyük keyif alıyorum.
Ellerine, emeklerine sağlık arkadaşım
günebakan
04-04-2012, 21:00
Hepsi de çok güzel Zenfree ama Tacitus bellus'un çiçeği daha güzelmiş:)
Vildan Sönmez
04-04-2012, 22:34
Aynen Günebakan'ın dediği gibi, Tacitus harikaymış...
Hepsi de çok güzel Zenfree ama Tacitus bellus'un çiçeği daha güzelmiş:)
Vildan Sönmez
04-04-2012, 22:37
Autumn joy'a ne kadar benziyor, yanılıyor muyum?
Sedumlar güneşle birlikte büyümeye başladılar.
279849
Sedum herbstfreude
Aaa şimdi fark ettim, "herbstfreude" zaten Almanca tam anlamıyla Autumn joy demek. ;)
Herbst : sonbahar
Freude : neşe
Bu arada, sevgili zenfree, her zamanki gibi bitkilerin de fotoğrafların da harika. Akşam güneşi güzellere vurmuş. :)
Herkese çok teşekkürler. Vildan Hanım evet gilan'ın da söylediği gibi autumn joy. Sevgili gilan hoşgeldin. Özledik seni.:)
279855
Rebutia albiflora
Rebutia albifloranın geçen seneki hali. Çok büyüdü. http://www.agaclar.net/forum/790038-post141.htm
Birkaç ay önce Coyote'nin aklıma düşürmesiyle neredeyse deli gibi her yerde Rebutia albiflora arayıp durdum. İki gün önce Bauhausa yeni gelmiş kaktüslerin arasında şeklini benzettim ama tomurcukları pembe-pembe görünce "bu da değişik bir cinsi zahir" diye küçük bir saksıyı aldım. Eve gelip de hemen Coyoteye fotoğraf gönderdim veee aldığımın albiflora olduğunu öğrendim. Şimdi benden mutlusu yok. Hele ki sizinkinin 1 yıllık gelişmesini görünce mutluluğum ikiye katlandı:)
Yalnız ben mi yanlış görüyorum, sizin tomurcuklar açık renk mi?
Nevsun Hanım, evet açık renk daha doğrusu beyaz. Ancak tomurcukken ucunda hafif bir pembelik oluyor. Bildiğim kadarıyla zaten "albiflora" beyaz çiçek anlamına geliyor.
Rebutialar çiçek konusunda çok cömertler nerdeyse bütün yaz açıyorlar. Suyu da diğerlerine göre biraz daha çok seviyorlar. Aslında tüm türlerinden edinmek lazım.:)
Tomurcuk renk farklarına şaşırdım. Benimkiyle arasındaki farkı görmenizi istediğim için sayfanızı işgal edeceğim:) Açınca ne olacak ben de meraktayım. 280192
Rebutialar konusunda sizinle aynı fikirdeyim. Çok güzel çiçek açıyorlar ve bu kadar hızlı gelişmeleri de bir avantaj. Kolleksiyon yapmaya değecek bir tür. Suyu sevdiklerini bilmiyordum. İyi olmuş yazdığınız, teşekkür ederim.
Bence beyaz olacak.:) Çok çok güzel görünüyor. Nevsun Hanım sulama konusunda yanlış birşey söylemek istemem. Mesela diğer türleri kışın hiç sulamadım ama rebutiaları bir iki kez az da olsa suladım. Şimdi ise diğer türleri on günde suluyorsam rebutiaları haftada bir suluyorum. ( Bitkiler iç mekanda)
Sevgili sonerordo link için teşekkür ederim.
Aslında senin rebutiaların o kadar güzel ve bakımlı ki. Bize bakım konusunda tecrübelerini yazar mısın? :)
AizoaceaeFAN
06-04-2012, 17:16
Sayın zenfree, çiçeklenmeler başlamış, artık keyifle izleme zamanı. Sizin rebutialar çiçeklenmiş , Erzurum'da daha tomurcukları yeni olgulaşıyor. Aramızda 15 günlük iklim farkı var.
nurcanaybay
06-04-2012, 17:59
Sevgili Zenfree ,
tomurcuk ve çiçeklenme dönemin de suyu azaltmak mı gerekiyor ya da sulama aralığı
nasıl olmalı bilgi verebilirmisiniz.
Bu arada kışı dışarıda geçiren kaktüslerimin çoğun da tomurcuk var :)
Sayın AizoaceaeFAN, sizin çiçeklerinizi sabırsızlıkla bekleyenlerdenim.:)
Nurcan Hanım, tomurcuklanan kaktüslerde suyu keseme konusunu forumda bir başlıkta okumuştum ancak şu an bulamıyorum. Sevgili sarıefe bu konuda beni uyarmıştı. http://www.agaclar.net/forum/784933-post67.htm
Ancak gymnocalycium'lar daha sulamaya başlamadan tomurcuklandılar. Ben önce fısfıs yaparak, daha sonra da sulayarak onları uyandırdım.:) Zira ekim ayından beri sulamamıştım. Tomurcuklar irileşinceye kadar sulamaya devam etmeyi düşünüyorum.
selamlar biraz büyükçe olan kaktüslerin de saksılarını değiştirirken köklerindeki toprağı iyice temizlemek gerekir mi yoksa öylece saksıya koyup etrafını toprak harcıyla doldursak yeterlimi
http://www.agaclar.net/forum/34514-post1.htm burada yazılmış.
Kaktüslere su verilmeye dinlenme döneminin bittiği Şubat-Mart aylarında seyrek olarak (yaklaşık 15 günde bir) başlanır. Ancak çiçeklenecek bitkilere tomurcuklar iyice irileşinceye değin su verilmemelidir.
Ben de tam bugün sulamıştım, tuh, tuh:( Peki bunun mantığı ne acaba?
Bu mesaj cevap veriyor. Benim uygulamak istediğimin tam tersiymiş.:) Tomurcuk dökülmesi olabileceğinden ötürü irileşinceye kadar suyu kesemek gerekiyormuş.
http://www.agaclar.net/forum/412341-post129.htm
Kaktüsler baharla birlikte hareketlendiler. Gymnocalyciumların hemen hepsi tomurcuklandı. İlk defa açacak olanları aşağıya yüklüyorum.
283253
Sulcorebutia Zawaletae
283254
Gymnocalycium Quehlianum
283255
Gymnocalycium ( çok minik )
283256
Gymnocalycium ( Bu da çok minik ama üç tane tomurcuk var. )
Çiçekler ise açmaya devam ediyor.
283257
Rebutia muscula
283258
283259
Tacitus Bellus'un çiçekleri çok uzun ömürlü.
283260
Bence en fotojenik çiçekler kaktüs çiçekleri... Dikenlerin arasından çıkan mucize renkler. Bize göre her dikenlinin adı "kaktüs" ama hiç birinin çiçeği diğerine benzemiyor. Yukardaki turuncu çiçekliye bayıldım derken sayfayı kaydırdım ve zarif mi zarif pembe çiçeğe rastladım. Nasıl bir güzelliktir, nasıl güzel fosforlu renkler bunlar... Ba-yıl-dım...
Bazen de beğen butonu yetersiz kalıyor:) Çok güzeller çoook.
Rebutia renkleri müthiş. Çiçeklenme süreleri gerçekten sezon boyunca sürüyor mu?
Coyote'nin T. bellus'u aylardır tomurcukta, bir türlü açamadı. Sizin geçmişe baktım, ilk tomurcuk haberinden itibaren 3 ay geçmiş. Amma nazlı açmış, hoş çiçekleri görünce değmiş diyorum nazlanmasına:)
MKurtoglu
15-04-2012, 22:25
Kaktüsün çiçeklenme nazı, bize sabrın ne olduğunu öğretiyor. Evin demirbaş bir kaktüsü var. 11 yıl sonra çiçek vermişti. Ertesi yıl 8-9 adet çiçek verdi. Ona sormuştum: neden bunca yıldan sonra çiçek açtın? Cevap yok. Bu işin sonunu botanikçiler çözer...
zafer1326
15-04-2012, 22:49
Tacitus bellus'un çiçek renkleri harika görünüyor. Rebutiaların çiçekleri ise favorim. Ellerinize sağlık.
284426
Gymnocalycium Baldianum
284427
Rebutia muscula
Euphorbia milii bize yeni katıldı.:)
284428
günebakan
18-04-2012, 19:54
Harika görünüyorlar euforbia milli de çok şirin maşallah:)
284426
Gymnocalycium Baldianum
284427
Rebutia muscula
Sevgili Zenfree, yine coşmuşlar kaktüs ve sukulentler. Bu mesajdaki Gymno geçen seneki çiçeklerin efendisi değil miydi:) ?
Selenciğim bu o değil. Ama kardeşi diyebiliriz.:) Bu gün tamamen açtı.:cool:
284723
Vildan Sönmez
19-04-2012, 22:09
Beğen butonu kesmedi. Gymnocalycium özellikle rengi mükemmel...
Vildan Hanım teşekkür ederim.:)
Vay, vay, vay... Sen bu işi biliyorsun diyorum, başka da bir şey demiyorum.
Beğenin yanına çoooook beğendim tuşu gerek oluyor bazen :)
Limoncuğum teşekkür ederim.:) Diğerleri teker teker açacak gibi. Tomurcuklar birlikte büyüse bile birbirlerinin açmasını bekliyorlar sanki. Geçen yıl bu kaktüsümün açmasını görememiştim. Bana şov yaptı galiba.:)
Selenciğim bu o değil. Ama kardeşi diyebiliriz.:) Bu gün tamamen açtı.:cool:
284723
Çiçeklerin efendisi 2 oldu o halde bu da :)
Bu güzel fotoğrafların gazıyla biraz önce gittiğim Bauhaus dan hiç düşünmediğim halde görünce dayanamadığım, üzerleri tomurcuk dolu bir sürü kaktüs aldım. Biri yukarıdakinin aynısı (kıskançlığın bu kadarı...) Onun çiçek formuna bayılıyorum. :)
Eve gidene kadar zarar görmesinler diye minik saksıları arabanın tüm kapı içlerindeki bölmelere yerleştirdim.
Heheheheh!:cool:
Daha kıskanacağın çoook çiçekler olacak.:p
Süperlerrrr.... demeden geçemiyeceğim.
Gercekten, çiçeklerin efendisi olmayı hak etmiş coklu açarak.
Diğerlerini merakla takipteyim, şov bitmez bu güzelliklerde.
Kedi Tırnağı
22-04-2012, 01:44
Bu güzel fotoğrafların gazıyla biraz önce gittiğim Bauhaus dan hiç düşünmediğim halde görünce dayanamadığım, üzerleri tomurcuk dolu bir sürü kaktüs aldım. Biri yukarıdakinin aynısı (kıskançlığın bu kadarı...) Onun çiçek formuna bayılıyorum. :)
Eve gidene kadar zarar görmesinler diye minik saksıları arabanın tüm kapı içlerindeki bölmelere yerleştirdim.
Sn Limon hangi Bauhaus' tan aldınız Kozyatağı mı? Ben de perşembe günü gittim ve epey aldım ama kaktüslerin hali içler acısıydı çoğunlukla.:mad:
PlentyPlant
04-05-2012, 15:37
Hakikaten, bazen "beğen" tıklaması yetersiz olabiliyor. "Acaip beğen", "Kıskan" filan gibi tıklamalar da olması lazım.
Hakikaten, bazen "beğen" tıklaması yetersiz olabiliyor. "Acaip beğen", "Kıskan" filan gibi tıklamalar da olması lazım.
Tamamen katılıyorum size:)
Gül Batur
04-05-2012, 15:46
Ben de aynen katılıyorum size gençler :)
kaktüs_35
04-05-2012, 19:40
çok güzeller darısı basımıza :)
Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.:)
Evet, aynen çok beğeniyorum, kıskanmıyorum desem yalan olur. Çok güzeller, muthiş bir bakım ve sevgi bu.
sevil_24
10-05-2012, 18:30
Sayın Zenfree,
Kaktüs ve sukkulentleriniz harika.
Açanlar.:)
296921
296922
Bu çiçek ikiz gibi açtı. Yani tek tomurcukta iki çiçek var gibi.:)
296923
296925
Gymnocalycium Quehlianum
296926
296927
Sarı gymno mihanovichiilerinizi çok beğeniyorum, daha önce bu rengini hiç görmedim.
Bu güzelleri nereden bulabiliriz acaba Sayın Zenfree?
Sevgili Zenfree, vallahi kıskanmıyorum. Senin bitkilerine bayılıyorum. Nasıl bir bakım bu, lütfen doğru söyle ne yapıyorsun bunlara :p
Hepsi birbirinden güzel, çok ama çok çok beğendim. Ellerine , kollarına , gözlerine, beynine ve güzel yüreğine sağlık.
günebakan
17-05-2012, 22:09
Ben kıskanıyorum sevgili Zenfree ben daha hiç çiçeklerini görmedim:( seninkilerin maşallahı var harika gidiyorlar:)
Asya Ceylan
18-05-2012, 10:53
Bütün bir sayfanıza tek solukta baktım baktım öldüm.Bende istiyorummm bayıldım harika süper yetmiyor bence bu kelimeler en kısa zaman da bende alacağım çook kıskandım :)
ardabora
18-05-2012, 23:26
Valla ben kıskanmıyorum. ;)
Aksine, böyle güzel bitkilerin, böyle usta ellerde yaşaması çok güzel...
Satın aldığım veya sahip olduğum sukulentlerin neredeyse çeyreğini sürekli kaybeden biri olarak, Zenfree'nin bitkileri adına seviniyorum, çok şanslılar....
Herkese çook teşekkürler.:) Ancak bütün bitkiler iyi durumda olmuyor.Kaybettikleriöi ve problem yaşadıklarımı da yakında paylaşırım.
Sarı gymno mihanovichiilerinizi çok beğeniyorum, daha önce bu rengini hiç görmedim.
Bu güzelleri nereden bulabiliriz acaba Sayın Zenfree?
Beşiktaş'taki kaktüsçüden, yani Kaya Bey'den almıştım. Hatta geldiği gün hepsi bitmişti. Pembe renkli olanı almamıştım malesef. Ertesi gün gittiğimde hiç kalmamıştı. Hala ona üzülüyorum. :rolleyes:
Yaza girmeden önce bitkilerimin durumlarını size göstermek istiyorum. Önce tomurcuklarla başlamak istiyorum.
298763
Günlerdir güneşi bekliyor.
298764
Bu da öyle günlerdir güneşi bekliyor. Açamadan solacak diye korkuyorum. İlk çiçeğini malesef kaçırdım.
298765
Bu da bir kaç gün önceki fırtınayı yağmurun altında geçirdi. Tomurcuklarını dökmesinden korktuğum için iç mekana aldım. Geçen yıl aldığımda üzerinde kabuklu bitler vardı. Periyodik olarak ilaçlıyorum. Sanırım artık kurtuldu.
Echinopsisler
298767
Geçen yıl da birden fazla tomurcuğu vardı. Ancak biri açtı diğerleri döküldü. Daha sonra tomurcuklanıp yeniden açtı. Bakalım bu sene de aynı mı olacak?
298768
Nam-ı diğer " Salvador" ! Hiç büyümedi. Ama tomurcuğunu da ihmal etmedi.:)
298769
Echinopsis subdenudata morado. Aldığımda bordo rengindeydi. Ve çok küçüktü.http://www.agaclar.net/forum/790028-post145.htm Bu sene ilk kez açacak. Heyecanlıyız.:)
Rebutialar o kadar cömertçe tomurcuklanıyorlar ki, tüm çeşitlerini almak gibi bir çılgınlığı aklıma getiriyorlar.:o
298770
298771
Bunu civcive benzetiyorum.:)
Gymnocalyciumlarda tomurcuklanma performansı oldukça iyi. Ancak bir türde çiçek açarkan diğer tomurcuk kurudu. Çok üzüldüm. Yanlış hatırlamıyorsam Sonerordo Nevsun Hanım ve Vildan Hanım'la konuşmuştuk bu konuyu.İlgili başlıkta detaylıca konuşmak en iyisi.:)
298777
Gymnocalycium ragonesii. Bu geçen yıl bizimle bayram tatiline gelen kaktüsümüz. Sanırım bu yıl da gezmeye hazırlanıyor.:)
298778
Bu çeşit de ilk kez açacak.
298779
298786
Thelocactus setispinus, geçen yıl bütün bir yaz, hatta sonbahar açtı. Üzerinde hep çiçek ve yetişmeyi bekleyen bir tomurcuk vardı. Bu sene de tomurcuklar gönünmeye başladı. İlk çiçek açtı, ancak sanırım güneşsizlikten formu biraz bozuktu, daha doğrusu tam açamadı.
298787
Opuntia, kışı kar altında geçirdi. Kuşlar rahat bırakırsa açacak. Kuşların en çok tercih ettiği türlerden biri. Devamlı saksısını düşürüyorlar. Çözüm bulamıyorum. :(
Büyümeyi bekleyenler.
298795
298796
298797
298798
298799
Bu saksıda crassula perforata, sedum nussbaumerianum ve kalanchoe manginii var. Geliştiklerinde saksılarını ayırmayı planlıyorum.
298800
298801
Kalanchoe longifolia biraz büyümeye başladı. Ama kalanchoe marmorata bir türlü gelişemedi. Selen'den biraz bilgi almam lazım.:)
298802
Bu da gözünün içine baktığım euphorbia flanagani. Çok uzun süre kurduğunu düşündüm. Kahverengi bir görünümdeydi. Ama yeniden filizlendi. Büyümesini en çok beklediğim bitkim.:) Adı Jineop!
Kaya saksıma geçen yıl sedum ve semperviumlar dikmiştim. Sedumlar uzun süre çok güzel görüntü sergilediler, ama sonra hepsi bozuldu. Kargalar da sempervivumları bir türlü rahat bırakmadılar. Bu sene kaya saksımıdaha korunaklı bir yerde tutuyorum. Ayrıca saksıyı dizayn etmek yerine bir kaç tür dikerek büyümelerini uzun vadede gözlemlemek istiyorum. Bakalım hangi bitki iyi cevap verecek. " Zen takılıyorum" yani.:)
298810
Crassula ovata
298811
Üç çeşit sempervivum, üç çeşit sedum
298812
Sedum
298813
298814
Crassula ve sempervivum
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.