View Full Version : zenfree - Sukulentler
Echinopsis bu akşam açmaya başladı. Çok da güzel bir kokusu var. Canlı yayın mı yapsam acaba.;)
Crassula marnieriana sanırım mayıs ayında aranjman saksısına almıştım. Mutlu görünüyor. Öğleden sonra güneş alıyor. Çiçekler güzel ama çok minik, fotografta daha gösterişli duruyor. Ya da büyüteçle bakmak lazım.
Haworthia viscosa Ağaçlar toplantısından evet iki kök. Bir kök için Ferda Hanım'a teşekkür ederim. Diğeri de masada dağıtımda olanların arasında idi. Selenin önerisi ile almıştım. Sarıefe'nin sayfasında Sayın Ankstel'in getirdiğini okudum bugün. Bu vesile ile ona da çok teşekkür ediyorum. Bütün bir yaz hareketsiz kaldıktan sonra nihayet kıpırdanma başladı. Yarı gölgede, öğleden sonra 15:00 civarı bir, birbuçuk saat güneş alıyor.
Sayın zenfree sukulentleriniz her gecen gün dahada güzelleşiyor büyüdükce . Şu dere kumunu hala cözemedim gezmedigim akvaryumcu ve sera kalmadı dere kumu diye deniz kumunu veriyorlar :D:D .
Evet haklısınız. Ben hazır alıyorum.
Echinopsis'im açtı. Harika bir kokusu var.:rolleyes:
Ve bugün.
242161
242162
242163
Muhteşem, Echinopsisime yetişemedim. Mami çılgınım böyle açtı.
Rengi çok güzelmiş. Çiçekler de oldukça büyük. Gözünüz aydın.:)
Rengi çok güzelmiş. Çiçekler de oldukça büyük. Gözünüz aydın.:)
2.yılında ilk defa çiçeklerini gördüm. 3 tane tomurcuk, inanamadım. Hep sahte çiçeklere alışınca bu mhteşem bir deneyim oldu. Ama çabuk bitiyor:(
Evet. Türk Filmi gibi. " Yeter ki gel bana senede bir gün" :))
Vildan Sönmez
22-08-2011, 20:43
Echinopsis çiçekleri açınca o 'Senede bir gün' e senelik izinden bir gün alasım var.
Süper Süper.Mis kokusu geldi bile :)
Evet. Türk Filmi gibi. " Yeter ki gel bana senede bir gün" :))
Yaşamayan anlıyamaz, çok özel bir duygu. Kesinlikle 24 saat seyretmek lazım.
Harika açmış.. Hiç görmedim böylesini.. Hem de kokulu..
Merak ettim dün gece açmaya başladı, bugün tamamladı şimdi solmak üzere mi?
Vildan Hanım bu kadar kısacık ise kesin izin alınmalı:)
Kardeşim İsveç te yaşıyor. Bu yıl bahçeli evlerine geçtiler. Çit olarak leylak kullanılmış. Açtığında arkadaşları neden izin almıyorsun diye sormuşlar, garipsemiştik.. Leylak çitler açtı diye izin kullanıyor demek o bölgede yaşayanlar. Bizde de kaktüsümüz açtı izinleri başlamak üzere:p
Echinopsis çiçekleri açınca o 'Senede bir gün' e senelik izinden bir gün alasım var.
Bence de. Hatta emekli olasım geliyor.;)
Harika açmış.. Hiç görmedim böylesini.. Hem de kokulu..
Merak ettim dün gece açmaya başladı, bugün tamamladı şimdi solmak üzere mi?
Vildan Hanım bu kadar kısacık ise kesin izin alınmalı:)
Kardeşim İsveç te yaşıyor. Bu yıl bahçeli evlerine geçtiler. Çit olarak leylak kullanılmış. Açtığında arkadaşları neden izin almıyorsun diye sormuşlar, garipsemiştik.. Leylak çitler açtı diye izin kullanıyor demek o bölgede yaşayanlar. Bizde de kaktüsümüz açtı izinleri başlamak üzere:p
Feriha Hanım, dün akşam açmaya başladı, iç mekana aldım. Yavaş yavaş şov yaparak açtı. Ve koku hissedilmeye başladı. Öyle ki gidip koklamanıza gerek olmadan duyulabiliyordu. Hayretler içinde izledik. Kısa sürede büyük bir efor sarfederek açtığını hissediyorsunuz. Ve büyüsüne kapılıyorsunuz.:o
Sabah, koku çok fazla yoğun değildi ama çiçeği gün ışığında görmek daha hoş. Detayları daha iyi görebiliyorsunuz. Malesef işe gittiğim için fazla izleyemedim. Akşam geldiğimde solmuştu. Solmuş halinin fotografını çekmeye elim varmadı.:(
Tatilden sonra foruma adapte olmaya çalışıyorum ve dostlarımın sayfasını geziyorum birer birer. Görüyorum ki bu sayfada da şenlik var. Echinopsis muhteşem açmış, sizi kutlarım sevgili zenfree. Bu arada şu alttaki yazınızı gördüm ve düzeltmek isterim. H. viscosa' yı getiren kişi sayın ankstel değil Ferda Hanım' dır. Sayın ankstel, Ferda Hanım' ın kendisine verdiği bitkinin bir parçasını benimle paylaşmıştır. Yani sizin iki kökünüzde aynı kişidendir ve teşekkürlerin hepsi O' na olmalıdır.
...Sarıefe'nin sayfasında Sayın Ankstel'in getirdiğini okudum bugün. Bu vesile ile ona da çok teşekkür ediyorum...
Saygılarımla...
Sevgili Sarıefe, çok teşekkür ederim.:) Ferda Hanım'a tekrar teşekkür ediyorum.
Sevgili zenfree sayfanız tek kelimeyle harika hatta harika ötesi muhteşem. kaktüsleriniz sukulentleriniz ayrı saksıları ayrı güzel
hepsine gerçekten hayran kaldım.
istanbula yolum düşerse mutlaka sizinle tanışmak isterim.
Sevgili musbet, güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Sizin sayfanız çok güzel. Kaktüsler, sedum aranjmanları ve tabi açıp duran kalanşonuz.:)
Ben de sizinle tanışmaktan mutluluk duyarım. Sevgiler.:)
Sayın mrmusti Antalya'a giderken siparişlerim olmuştu. Kendisine çok teşekkür ederim. Paketleri çok özenli hazırlanmışlar. Sağ salim elime ulaştı. Ancak fırsat bulabildim, size yeni türlerimi tanıtmak istiyorum.:)
243009
Sulcorebutia rauschii Mor-Yeşil
243010
Sulcorebutia Zawaletae
Galiba fotograf makinesine sorun var. Net kareler alamadım.
243011
Astrophytum Asterias
243012
Euphorbia Obesa
243013
Tacitus Bellus
243014
Crassula Springtime
243015
Sedum Dasyphyllum ( Çok minik ve malesef ambalajından çıkarırken kırıldı. Umarım büyütebilirim.)
243016
Gymnocalycium Pugionacanthum
243017
Gymnocalycium Quehlianum
243018
Gymnocalycium Ragonesii ( Bu ufaklık bizimle seyahate çıkacak, çiçeklerini kaçırmak istemiyoruz.)
Vildan Sönmez
28-08-2011, 17:09
Güle güle, çiçek aça aça büyüsünler.
Benimkiler de geldi ama şirketteler, sergi bayramdan sonra artık.
Sedum Dasyphyllum tek dal ve en küçüğü de o, dilerim ikimizinki de büyür.
Gymnocalycium Ragonesii geçen yıl almıştım, bu yıl gelin gibi bembeyaz açtı. İkinci tomurcuk ise hala büyümedi. Sende ikisi de açacak . Fotoğraflarını bekliyoruz...
Hepinize iyi yolculuklar...
Vildan Hanım teşekkür ederim. Ne kadar da güzel açıyor.:) Büyüleyici.
Sizinkileri de görmek isteriz.
PlentyPlant
28-08-2011, 18:46
Yeni türleriniz hoş görünüyorlar, Sayın Zenfree. Herkes seyahate çocuklarıyla, köpekleriyle filan giderler. Bizler -bir çiçek açışını görmek için bile- yanımızda çiçeklerle de çıkıyoruz. :)
Sevginiz hiç bitmesin.
Yeni türlerinizde bir harika sizlerin sayesinde hergün yeni türler görüyorum, her seferindede şaşırıyorum bu kaktüs dünyası nasıl bir şey böyle, ne kadar çok çeşit var. Bu bitkilere hayran olmamak elde değil.
sevgili zenfree 426 nolu msjınızdaki 1. fotodaki kaktüsünüzü nerden aldığınız acaba, kendisini çok beğeniyorunda. daha önce baumaxda görmüşdüm neredeyse futbol topu büyüklüğündeydi ee doğal olarak alamadım tabi.
ama dikenleri çok hoş gözüküyor en çok beğendiğim kaktüs türlerinden.
Yeni bebişler hayırlı olsun.tomurcukların resmini bekliyoruz. :))))
Gül Batur
29-08-2011, 22:57
Sn.Zenfree;
Sizi öyle iyi anlıyorum ki :) Ben olsam ben de götürürdüm seyahate...Geçenlerde bir kaktüsüm açmaya başlamıştı. 5-6 saat açık kalıp kapanacaklardı. Acil bir işim çıktı ve mecburen evden çıkmam lazım, bu güzelliği kaçıracağım. Ne yapsam diye düşünmeye başladım. Gideceğim yere götürsem adım deliye çıkacak, zaten deliyiz ama biz birbirimizi anlayan delileriz, gideceğim yer bu deliliği anlamaz....Düşündüm taşındım, bu olayı durdurmam ya da yavaşlatmam lazım dedim kendi kendime ve aklıma parlak bir fikir geldi. Kaktüsü buzdolabının sebzeliğine yerleştirdim ve evden çıktım. 24 saat sonra eve dönebildim. İlk iş olarak kaktüsü buzdolabından çıkardım. Sonuç muhteşem, çiçekler mevcut durumunu korumuş ve kapanmamıştı. Hemen mutfak masamın üzerine aldım. İftarı beraber yaptık, bütün geceyi onu seyrederek geçirdim, sahurda bile hala açıktı. Sahurdan sonra yattım. Sabah 10.00 sularında uyandığımda çiçekler kapanmıştı. Bunu özellikle paylaşmak istedim. Soğuk hava, çiçek açılışını yavaşlattığı gibi, buzdolabının sebzeliği (çekmece) kaktüse zarar vermiyor, bilginize sunarım :)
Sayın zenfree,
Sayın mrmusti nin seçimiyle almış olduğunuz yeni türler oldukça güzeller. Güle güle büyütün ve çiçeklerini görerek bizlerle paylaşın.
Sevgili Zenfree,
bu ufaklık yaşama tutunmuş görünüyor.
Sevgiler.
Yeni türleriniz hoş görünüyorlar, Sayın Zenfree. Herkes seyahate çocuklarıyla, köpekleriyle filan giderler. Bizler -bir çiçek açışını görmek için bile- yanımızda çiçeklerle de çıkıyoruz. :)
Sevginiz hiç bitmesin.
Sayın Plenty Plant yeni türleri beğenmenize memnun oldum. Tatile bizimle gelen kaktüsümün fotograflarını yükleyeceğim.:)
Yeni türlerinizde bir harika sizlerin sayesinde hergün yeni türler görüyorum, her seferindede şaşırıyorum bu kaktüs dünyası nasıl bir şey böyle, ne kadar çok çeşit var. Bu bitkilere hayran olmamak elde değil.
Ben de sizin gibi düşünüyorum, gerçekten de çok çeşit var. Ama hayran olmakla kalmayıp insan edinmek istiyor. Ama bunun sonu yok. Bir yerde dur demek lazım.:))
sevgili zenfree 426 nolu msjınızdaki 1. fotodaki kaktüsünüzü nerden aldığınız acaba, kendisini çok beğeniyorunda. daha önce baumaxda görmüşdüm neredeyse futbol topu büyüklüğündeydi ee doğal olarak alamadım tabi.
ama dikenleri çok hoş gözüküyor en çok beğendiğim kaktüs türlerinden.
Beşiktaş'taki kaktüsçüden almıştım. Tek idi. Tekrar gelirse sizin için alabilirim.
Yeni bebişler hayırlı olsun.tomurcukların resmini bekliyoruz. :))))
Sevgili Oğuzhan teşekkür ederim. Hayırlısıyla echinopsisleri de alsak iyi olacak.:)
Sn.Zenfree;
Sizi öyle iyi anlıyorum ki :) Ben olsam ben de götürürdüm seyahate...Geçenlerde bir kaktüsüm açmaya başlamıştı. 5-6 saat açık kalıp kapanacaklardı. Acil bir işim çıktı ve mecburen evden çıkmam lazım, bu güzelliği kaçıracağım. Ne yapsam diye düşünmeye başladım. Gideceğim yere götürsem adım deliye çıkacak, zaten deliyiz ama biz birbirimizi anlayan delileriz, gideceğim yer bu deliliği anlamaz....Düşündüm taşındım, bu olayı durdurmam ya da yavaşlatmam lazım dedim kendi kendime ve aklıma parlak bir fikir geldi. Kaktüsü buzdolabının sebzeliğine yerleştirdim ve evden çıktım. 24 saat sonra eve dönebildim. İlk iş olarak kaktüsü buzdolabından çıkardım. Sonuç muhteşem, çiçekler mevcut durumunu korumuş ve kapanmamıştı. Hemen mutfak masamın üzerine aldım. İftarı beraber yaptık, bütün geceyi onu seyrederek geçirdim, sahurda bile hala açıktı. Sahurdan sonra yattım. Sabah 10.00 sularında uyandığımda çiçekler kapanmıştı. Bunu özellikle paylaşmak istedim. Soğuk hava, çiçek açılışını yavaşlattığı gibi, buzdolabının sebzeliği (çekmece) kaktüse zarar vermiyor, bilginize sunarım :)
Sayın Gül Batur, bu içten yazınız için size çok çok teşekkür ediyorum. Eğer müsade ederseniz, yazınızı " Bitki Delileri" başlığına eklemek istiyorum. Çünkü o kadar güzel anlatmışsınız ki, bu sayfayı izlemeyen üyelerimiz mahrum kalmasınlar.:)
Bu arada, sebzelikte bekletme fikri benim çok işime yarayacak.:)) Çok teşekkürler.
Sayın zenfree,
Sayın mrmusti nin seçimiyle almış olduğunuz yeni türler oldukça güzeller. Güle güle büyütün ve çiçeklerini görerek bizlerle paylaşın.
Sayın Skaraca, çok teşekkür ederim. İnşallah sizler gibi iyi bakabilirim. Burda paylaşmadan olmaz zaten. Sizlerin sayfalarındaki güzellikleri görünce çok mutlu oluyorum. Sizlerin de böyle düşündüğünüzden eminim. :))
Sevgili Zenfree,
bu ufaklık yaşama tutunmuş görünüyor.
Sevgiler.
Bu minik harika görünüyor Sevgili lir, tekrar çok teşekkür ederim. Ama heyecanlandım şimdi, ya iyi bakamazsam diye.:)
Tomurcuklu kaktüsüm Gymnocalycium Ragonesii bizimle bayram gezmesine geldi. Çok da mutlu olduğunu düşünüyorum. Zira pazartesi günü açmaya başladı, bugün yani cuma günü hala açmaya devam ediyor.:) Beş gündür çiçeklerini izliyoruz.
243589
243590
243591
243592
243593
Eve döndükten sonra, diğer kaktüslerime siz de açın sizi de gezmeye götüreyim dedim.:) Ragonesii'ye de sen de arkadaşlarına nereleri gezdiğini anlat, belki onlar da heveslenip çiçek açarlar dedim. :o
243594
Sevgili Zenfree,
mukemmel çekim , çiçek mukemmel. Nutkum tutuldu...
Sevgili lir çok teşekkür ederim.:)) Sizin gibi çok güzel fotograflar çeken birinden bunları duymak ne hoş. :cool: Aslında daha iyi çekilebilirdi görüntüler biraz flu . Makina malesef yetersiz kalıyor.
bettyycim
02-09-2011, 21:20
Sevgili Zenfree bir Ragonesii edinmenize sevindim, çok güzel bir çiçekleri yaklaşık bir 10 gün kadar açık kalıyor ;)
İnanmıyorum. Ne güzel bir haber.:) Bettyycim teşekkür ederim.
10 gün mü süper :) Hayırlı uğurlu olsun.
Sevgili Zenfree gezmeyi hakedecek kadar güzel açmış Ragonesii .:p
Güle güle büyütün.
Sevgili Oğuzhan, Feriha Hanım çok teşekkür ederim.:)
günebakan
02-09-2011, 22:21
Bayram gezisi yaramış Zenfree çok güzel çiçekleri:)
Evet Sevgili Günebakan yaradı. :)) Teşekkür ederim.
Meğer kaktüsler araba ile gezmeye çıkmayı severmişde bizim haberimiz yokmuş:D
Sevgili Zenfree,
ultrasonik dalgalar yayarak kuşlar ve diğer zarar verenleri uzaklaştıran cihazla bizim fidanlıkta karşılaştım. Bu büyük türü, sadece kuşlara yönelik olan da var. Sevgiler.
Sayın zenfree Kaktüs sevgisi böyle oluyor demekki.Kaktüsünüzle beraber Bayram seyahatine çıkmanız çok hoş.Fakat kaktüsünüz bu sevgiye çok güzel karşılık vermiş.çiçekler ve çekimler harika sizi tebrik eder,ellerinize sağlık diyerek sağlıklı ve bol çiçekli günler dilerim.
Sevgili Zenfree,
ultrasonik dalgalar yayarak kuşlar ve diğer zarar verenleri uzaklaştıran cihazla bizim fidanlıkta karşılaştım. Bu büyük türü, sadece kuşlara yönelik olan da var. Sevgiler.
Teşekkür ederim, Sevgili lir.
Meğer kaktüsler araba ile gezmeye çıkmayı severmişde bizim haberimiz yokmuş:D
Sayın zenfree Kaktüs sevgisi böyle oluyor demekki.Kaktüsünüzle beraber Bayram seyahatine çıkmanız çok hoş.Fakat kaktüsünüz bu sevgiye çok güzel karşılık vermiş.çiçekler ve çekimler harika sizi tebrik eder,ellerinize sağlık diyerek sağlıklı ve bol çiçekli günler dilerim.
Demek ki arabada gezen kaktüs de oluyormuş; çok hoşuma gitti. Allah heyecanınızı azaltmasın :)
Çok teşekkürler. Hepimize bol çiçekli, sağlıklı kaktüsler.:o
Sonbahara girerken bitkilerim keyifli görünüyor.
Chamaecereus silvestri açmaya devam ediyor. Gymnocalycium mihanovichii de hep tomurcukta. Diğerleri de büyümeye devam ediyor.
bettyycim
03-09-2011, 23:51
Sevgili zenfree, senin bitkilerinde benimkileri aratmayacak şekilde harikalar, buralara yolun düşerse beklerim bebeklerimi yakından görmüş olursun ;)
Bayram gezisine çıkmış kaktüsü de gördüm ya artık ne diyeyim bilemedim. Delikız... ;)
Kurban Bayramında, bu sefere evde kalıp kıskançlıktan çatlayanların hepsi inadına açacak. O zaman ne yapacaksın Sevgili Zenfree? :)
Sevgili zenfree, senin bitkilerinde benimkileri aratmayacak şekilde harikalar, buralara yolun düşerse beklerim bebeklerimi yakından görmüş olursun ;)
Yakından görmeyi çok isterim doğrusu.:) İnşallah diyelim.
Bayram gezisine çıkmış kaktüsü de gördüm ya artık ne diyeyim bilemedim. Delikız... ;)
:o:o
Kurban Bayramında, bu sefere evde kalıp kıskançlıktan çatlayanların hepsi inadına açacak. O zaman ne yapacaksın Sevgili Zenfree? :)
Onlar açsın yeter ki. Ben onları gezmeye götürürüm. Ama Kurban Bayramı'nda İstanbul'dayım. Açanları sana getiririm el öptürmeye.:)))
kırlangıç48
05-09-2011, 19:53
Hepsi çok güzel..... Emeğinize sağlık.....
Gül Batur
05-09-2011, 20:06
Sayın Gül Batur, bu içten yazınız için size çok çok teşekkür ediyorum. Eğer müsade ederseniz, yazınızı " Bitki Delileri" başlığına eklemek istiyorum. Çünkü o kadar güzel anlatmışsınız ki, bu sayfayı izlemeyen üyelerimiz mahrum kalmasınlar.:)
Bu arada, sebzelikte bekletme fikri benim çok işime yarayacak.:)) Çok teşekkürler.
Sevgili Zenfree,
Rica ederim müsaade sizin, bilakis çok memnun olurum "Bitki Delileri" başlığına taşımanızdan. Bu arada son eklediğiniz kaktüs ve sukulentler de çok güzel. Açarsanız sizi de gezmeye götürürüm demişsiniz ya, o hepsinden güzel :) Bol çiçekli günler diliyorum.
Gül Hanım müsade için teşekkür ederim. Paylaştım.:)
Hepsi çok güzel..... Emeğinize sağlık.....
Sayın kırlangıç48, beğenmenize çok memnun oldum. Teşekkür ederim.:)
bettyycim
06-09-2011, 22:12
Rengi ne kadar güzelmiş sevgili Oğuzhan, acaba kokusu var mı ?
Her güzelin bir kusuru varmış.Güzel bir atasözü :) Malesef koku yok.
Sevgili Oğuzhan bu güzelliği sayfamda paylaştığın için teşekkür ederim. Güle güle büyüt, sağlıklar bol çiçekler.:)
Echinopsis'imin ikinci tomurcuğu da açtı. Bir kaç fotograf yüklemeden edemedim.:)
Kokulu sağlıklı bol çiçekler :)
Bir gecelik gelin, sonbahar sürgünleri vermeye başladı. Yaprak ucundaki bir filiz beni heyecanlandırdı. Ama çiçek olma ihtimali yok heralde.
245046
245047
245048
Zafer İnandıklı
11-09-2011, 12:28
Sayın zenfree, seçebildiğim kadarıyla görünen filiz yassı değil yuvarlak, bu da onun çiçek olduğunu gösteriyor.
Gözünüz aydın, selâmlar...
Ne güzel bir haber. Zafer Bey çok teşekkür ederim.:)
Çiçek gibi görünüyor. Hadi yine iyisin :)
Bu kadar kısa sürede tomurcuklanmasına inanamadım. Umarım gelişip açar. Teşekkür ederim Sevgili Oğuzhan.:)
günebakan
12-09-2011, 22:40
Gözünaydın Zenfree çok şanslısın :)
Sevgili günebakan çok teşekkür ederim.
Begonyam
19-09-2011, 00:08
Bu sarkık yapraklı sedum türü birkaç metreye kadar uzayabiliyor. Yapraklar mavi- yeşil renkte. Güneşle birlikte pembeye dönüyor. Baharda pembe çiçekler açıyor. Askılı sepetler için ideal bir tür. İç mekanda da rahatlıkla yetişebiliyor. Kuraklığa dayanıklı. Diğer sukulentler gibi kurudukça sulamak gerekiyor. Nemden hoşlanmıyor. Yayılıcı bir tür, yapraklarından çok kolaylıkla üretilebiliyor.
Beendede bir tane bu bitkiden var fakat taneciklerinin uckisimlari sivri ve rengide yesil hicbir pembe renk belirtisi ise yok Acaba bendeki farkli cinsi olabilirmi?
Begonyam
19-09-2011, 00:21
Sonbahara girerken bitkilerim keyifli görünüyor.
Bu ilk resimdeki agac gorunumlu olani cok sevdim adi nedir Acaba soylermisiniz?
Begonyam
19-09-2011, 00:26
243013
Tacitus Bellus
243014
Crassula Springtime
243015
Sedum Dasyphyllum ( Çok minik ve malesef ambalajından çıkarırken kırıldı. Umarım büyütebilirim.)
Evet bundan bendede var ve cok cabuk taneleri dokuluyor belki Tutar diye taneleri topraga sapladim ama tutmadi nasil cogaltabilirim
Begonyam
19-09-2011, 00:35
Kalanchoe'lerim de keyifli.
Bu kalancohe lariniz Gun boyu gunestemi duruyor benimkiler ciceklerini doktu ve Habire yaprak buyutuyorlar Cicek yüzüne hasret kaldim ve yapraklarida aldigimdaki olan yapraklarin aksine kucuk kucuk bu konuda bir bilginiz varmi Acaba nerde yanlis yaptim bilemedim
Bu ilk resimdeki agac gorunumlu olani cok sevdim adi nedir Acaba soylermisiniz?
Crassula Ovata Hobbit. Ayrıca o fotografta arkada görünen diğer tür de crassula ovata.:)
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=772837&postcount=4
Evet bundan bendede var ve cok cabuk taneleri dokuluyor belki Tutar diye taneleri topraga sapladim ama tutmadi nasil cogaltabilirim
Bu türü ben de yeni aldım. Tanelerden çoğaltabileceğinizi düşünüyorum. Biraz sabırlı olmak gerekiyor galiba.:)
Bu kalancohe lariniz Gun boyu gunestemi duruyor benimkiler ciceklerini doktu ve Habire yaprak buyutuyorlar Cicek yüzüne hasret kaldim ve yapraklarida aldigimdaki olan yapraklarin aksine kucuk kucuk bu konuda bir bilginiz varmi Acaba nerde yanlis yaptim bilemedim
Sayın Begonyam, bitkiler gün boyu güneşte değiller. Hatta gölgede olduklarını söyleyebilirim. Sadece iki saat kadar sabah güneşi alıyorlar. Şu an bendekiler de çiçekli değiller. Kalanchoe başlığını gördünüz mü? Sanırım orada yazılanlar çok işinize yarayacak. Size sağlıklı bitkiler ve bol çiçekler diliyorum.:)
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=4210
Crassula Moonglow , tepesine küçük bir kule oluşturmaya başladı. Bu normal mi, yoksa ışık mı yetersiz kaldı anlayamadım.
Sevgili zenfree, Crassula Ovata Hobbit kışı nasıl bir ortamda geçirdi?
Soğuktan etkileneceği kesin.
Isıtmalı odalarda cam kenarını sever mi dersin?
Yoksa ısıtmasız cam balkon mu?
Güneş mi gölge mi derken sıra kışın nasıl muhafaza edeceğimize geldi..;)
Işıktan değildir .Zamanla parçalar büyüyebilir.Ama sanki çiçek tomurcuk yapmaya hazırlanıyor gibi.:)
Sevgili zenfree, Crassula Ovata Hobbit kışı nasıl bir ortamda geçirdi?
Soğuktan etkileneceği kesin.
Isıtmalı odalarda cam kenarını sever mi dersin?
Yoksa ısıtmasız cam balkon mu?
Güneş mi gölge mi derken sıra kışın nasıl muhafaza edeceğimize geldi..;)
Feriha Hanım, co hobit bu yıl ilk defa kışı bizimle geçirecek.:)
Ancak diğer crassula ovata yanılmıyorsam beşinci kışını bizimle yaşayacak. Hep dış mekanda kalıyor. Sadece don tehlikesi olduğunda bir kaç hafta içerde ısıtılmayan mekanda kalıyor. Sanırım co hobit de aynı şekilde bakılabilir. Daha doğrusu ben öyle yapacağım.:)
Işıktan değildir .Zamanla parçalar büyüyebilir.Ama sanki çiçek tomurcuk yapmaya hazırlanıyor gibi.:)
Sevgili Oğuzhan teşekkür ederim. Çiçek olabileceği benim de aklıma geldi. Ancak haftalardır uzamaya devam ediyor.:)
Sevgili Zenfree bu sukulent midir? Ve sende var mı veya nerden buluruz? Bayıldım çiçeklerine.
Lewisia cotyledon
246905246906
Lewisia rediviva
246908
Lewisia tweedyi
246909
Evet sukulent. Ve olağanüstü güzel.:)) Nereden bulursun böyle güzellikleri bilmiyorum. Hemen aramaya başlayalım.:)
Sonbaharla birlikte sukulentlerin renkleri değişmeye başladı.
247648
247649
247650
247651
247652
bettyycim
23-09-2011, 23:26
İlk sukulentine bayıldım sevgili zenfree, sanırım Graptopellum ailesinden doğrumudur acaba ?
Bettyycim teşekkür ederim . Bitki aeonium kiwi (http://www.agaclar.net/forum/806346-post242.htm). Renkleri sonbaharla birlikte değişti.
bettyycim
23-09-2011, 23:46
Resimde farklı çıkmış ya da algı farkı bende de var Aeonium Haworthii ama kiwisi yok oda edinilecek türler arasında ;)
Sevgili zenfree,
sukulentlere kızarmak çok yakışmış. Saksı altında çilek taşlar mı var?
Evet sukulent. Ve olağanüstü güzel.:)) Nereden bulursun böyle güzellikleri bilmiyorum. Hemen aramaya başlayalım.:)
Lewisiayı günümün sayfasında ilk görmüştüm. Yurtdışından getirmiş. Ama taşınma sırasında kaybetmiş. Bulursam almayı çok istediklerimden.
Haworthia truncata
248036
248037
acemifüsun
26-09-2011, 19:10
Sevgili Zenfree bu sukulent midir? Ve sende var mı veya nerden buluruz? Bayıldım çiçeklerine.
Lewisia cotyledon
246905246906
Lewisia rediviva
246908
Lewisia tweedyi
246909
Bak şimdi bu fotoğraflar biz delilere gösterilir mi sevgili limon:) Çok güzeller:) Aklım gitti şimdi:))
Sevgili zenfree bitkilerinizin her biri ayrı güzel ve sağlıklı:) Ellerinize, yüreğinize sağlık. Sizin sayfalarınızda gözlerimiz bayram ediyor:)
acemifüsun
26-09-2011, 20:00
Ortak sipariş ile Tohumlarını alalım bari, yetiştiririz:)
Bu linkte tohumlar satılıyor
Lewisia Cotyledon Galaxy Mixed 1 packet (25 seeds) (http://www.growsonyou.com/shop/product/35870)
Off bu renk değişimi..insanın aklını alıyor yahuuuu.
Şeker gibiler şeker. Yer gök sukulent diyorum artık, sayende:))
Sevgili cemo haklısın, akıl bırakmıyor insanda.:))
Bak şimdi bu fotoğraflar biz delilere gösterilir mi sevgili limon:) Çok güzeller:) Aklım gitti şimdi:))
Sevgili zenfree bitkilerinizin her biri ayrı güzel ve sağlıklı:) Ellerinize, yüreğinize sağlık. Sizin sayfalarınızda gözlerimiz bayram ediyor:)
Ortak sipariş ile Tohumlarını alalım bari, yetiştiririz
Bu linkte tohumlar satılıyor
Lewisia Cotyledon Galaxy Mixed 1 packet (25 seeds)
Sevgili acmifüsun çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi tohum alıp yetiştirebiliriz. :)
İlk geldikleri dönemdeki hallerinin linkini ekledim.:) Çok değiştiler gerçekten.
248256
Jovibarba sobolifera
http://www.agaclar.net/forum/785524-post91.htm
248257
Sempervivum laggerri
http://www.agaclar.net/forum/785527-post92.htm
248258
248265
Sempervivum red chief
http://www.agaclar.net/forum/785521-post90.htm
248259
Senecio Rowleyanus
http://www.agaclar.net/forum/772992-post21.htm
PlentyPlant
26-09-2011, 22:11
Sukulentlerinize hayran kalmamak mümkün değil Sayın Zenfree. Bir türlü mutlu edemedim bendekileri böyle. Emeklerinize sağlık.
Sayın Zenfree
Hepsi birbirinden güzel elinize sağlık
Vildan Sönmez
26-09-2011, 23:21
Sevgili Zenfree saksıda senin, bahçede Cemo'nun sukulentleri rakipsiz, muhteşem.
(Aynı mesajı Cemo'ya da kopyalıyorum)
sn zenfree kaktüs ve suklulentleriniz çok güzeller. Emeklerinize sağlık.
Sayın Zenfree succulentlerin hepside birbirinden güzeller.Bilhassa Senecio Rowleyanus'un bu kadar gelişme göstermesi çok hoş.Ellerinize sağlık.
Sukulentlerinize hayran kalmamak mümkün değil Sayın Zenfree. Bir türlü mutlu edemedim bendekileri böyle. Emeklerinize sağlık.
Sayın PlantyPlant, çok teşekkürler sizin nadir türlere nasıl baktığınızı sayfalarınıza gıptayla izliyoruz. O bitkiler bende olsa halleri nice olur bilmem.:)
Sayın Zenfree
Hepsi birbirinden güzel elinize sağlık
Beğenmenize çok memnun oldum. Saygılarımla.:)
Sevgili Zenfree saksıda senin, bahçede Cemo'nun sukulentleri rakipsiz, muhteşem.
(Aynı mesajı Cemo'ya da kopyalıyorum)
Vildan Hanımcığım, sukulentleri sizin sayfalarınızda göre göre hayran oldum. Başlıklarınızı kaç defa baştan sona okudum inanın bilmiyorum. Sizden bunları duymak ne kadar güzel, ama lütfen bu kadar mütevazı olmayın. Sizin terasınızdakileri örnek almaya çalışıyorum.:)
sn zenfree kaktüs ve suklulentleriniz çok güzeller. Emeklerinize sağlık.
Sayın gülsu, çok teşekkür ederim. Sizlerin beğenileri beni daha da heveslendiriyor.:)
Sayın Zenfree succulentlerin hepside birbirinden güzeller.Bilhassa Senecio Rowleyanus'un bu kadar gelişme göstermesi çok hoş.Ellerinize sağlık.
Sayın serilaaa, teşekkür ederim. S.Rowleyanus iyi gelişti, ancak ne zaman çiçek açacak merak ediyorum. Türlerim sizinkiler gibi günden güne artıyor ben de sizin gibi raf almayı düşünüyorum. Düzenlemeniz bana fikir verdi.:)
Sayın zenfree Senecio Rowleyanus çok güzel görünüyor, benimde isteyip bir türlü denk getiremediğim bir tür çok sevimli, ayrıca bir Haworthia ve truncatakolik olarak 614. mesajdaki truncatanın yakından görünüşünü merak ettim doğrusu;)
Sevgili nesil6, teşekkür ederim. Haworthia truncatanın fotografını ekliyorum. Bu kare pek net değil. Akşam eve geldiğimde ışık kaçmış oluyor malesef.:)
248725
nurcanaybay
29-09-2011, 20:02
Sevgili Zenfree ;
dün kulaklarınız çınladı mı bilmiyorum ,epeyce adınızı andım :)))
Kaktüslerim den birinin saksısını değiştiriyordum ,işimi bitirip yerine koyuyordum ki olan oldu....şu an vücudumun üst kısmı diken dolu ,göremiyor çıkaramıyorum.İşte o an dan beri
sık sık aklıma geiyorsunuz :)))
Nurcan Hanım çok geçmiş olsun. Zeytin yağı sürerek çıkarmayı denediniz mi? Bazen işe yarıyor. Bu arada kaktüslerin ve dikenlerin beni hatırlatması çok hoşuma gitti.:))
nurcanaybay
29-09-2011, 21:12
Suculent ve Kaktüs = Zenfree
Pehlivanlar gibi yağlandım :))
Sevgiler
Sn.zenfree,
Mevsim değişim dönemlerini en çokda sukulentler için seviyorum kendimi balkondan alamıyorum:)
Senecio Rowleyanus bende de var geldiğinde tek köktü yeni bir tane daha görünmeye başladı balkonda duruyor hala çözemedim güneş, ışık, su ihtiyacını?
Sayın MİBRE, ilk aldığımda kurudukça suluyordum. Daha sonra aldığım seraya tekarar gittiğimde, çok büyük bir s.rowleyanus gördüm. Seranın üst kısmından sızan su ile nemli kaldığını öğrendim. Ve daha sık su vermeye başladım. Miktar çok değil, yazın iki günde bir suladım. 15 günde bir kaktüs besini veriyorum. Aydınlık bir mekanda, güney cephede ve sadece bir saat güneş alıyor. Yazın 12 gün bırakıp gittiğimde tamamen gögeye aldım. Bir zarar görmedi. Artık daha az sulamaya başladım. Gübreyi kestim.
Sevgili zenfree normalde hiç kıskanç biri değilimdir ama sizin kaktüslerinizi sukulentlerinizi gördükçe insanın çıldırası geliyor. çok güzeller çokkkkk akıl kaçırtacak türden bu bitkiler.
ellerinize sağlık ve kocaman bir maşallahhh.
Vildan Sönmez
29-09-2011, 21:58
Bir gün bileğimin üstünde bir siyah nokta dokundukça acıyor. Terramycin sürdüm hiç değilse diye. Bir süre sonra sıkmadım, sadece hafifçe bastırdım etrafından. sert ve kalın bir diken fırlayıverdi. Meğer hiç farketmeden benim Orhan Abi kaktüsüme çarpmışım, dimdik girmiş, Diken olduğu hiç belli değildi, sadece siyah bir nokta gibiydi.
Dediğin gibi zeytinyağı da olur, kayganlaşması çıkmasını kolaylaştırıyor. Gülü seven de kaktüs seven de dikenine katlanır.
Hele böyle güzel olduktan sonra....
Nurcan Hanım çok geçmiş olsun. Zeytin yağı sürerek çıkarmayı denediniz mi? Bazen işe yarıyor. Bu arada kaktüslerin ve dikenlerin beni hatırlatması çok hoşuma gitti.:))
Ben de sizin gibi düşünüyorum, gerçekten de çok çeşit var. Ama hayran olmakla kalmayıp insan edinmek istiyor. Ama bunun sonu yok. Bir yerde dur demek lazım.:))
Beşiktaş'taki kaktüsçüden almıştım. Tek idi. Tekrar gelirse sizin için alabilirim.
Sevgili zenfree mesajınızı okuyalı çok uzun zaman olmuştu ama sizi yormamak için alın diyememiştim. şimdi forumunuzu yeniden inceleyince kaktüs aşkım depreşti:)
o güzel kaktüsten benim için alırsanız çok sevinirim istanbula geldiğimde hem sizi görür hemde kaktüsü sizden alırım tabi sizde isterseniz.
Suculent ve Kaktüs = Zenfree
Pehlivanlar gibi yağlandım :))
Sevgiler
Nurcan Hanım umarım dikenler çıkmıştır.:)
Sevgili zenfree normalde hiç kıskanç biri değilimdir ama sizin kaktüslerinizi sukulentlerinizi gördükçe insanın çıldırası geliyor. çok güzeller çokkkkk akıl kaçırtacak türden bu bitkiler.
ellerinize sağlık ve kocaman bir maşallahhh.
Çok teşekkür ederim. Ben se sizinkileri görünce yakın şeyler hissediyorum.:)) Akıl kaçırtmaları konusunda haklısınız.:)
Sevgili zenfree mesajınızı okuyalı çok uzun zaman olmuştu ama sizi yormamak için alın diyememiştim. şimdi forumunuzu yeniden inceleyince kaktüs aşkım depreşti:)
o güzel kaktüsten benim için alırsanız çok sevinirim istanbula geldiğimde hem sizi görür hemde kaktüsü sizden alırım tabi sizde isterseniz.
Sevgili musbet, bahsettiğiniz kaktüsten şimdiye kadar bir tane gördüm onu da aldım. İşyerime yakın olduğu için sık sık uğruyorum. Gelirse sizin için mutlaka alırım. Hatta fotografını göstereyim bulabilirse getirsin. İstanbul'a geldiğiniz zaman mutlaka haberim olsun, buluşalım lütfen. Size kaktüsü gönderebilirim de ancak kargo gönderme konusunda çok tembelim.:( Bu konuda mutlaka kendimi eğitmem lazım, arkadaşlarıma karşı çok mahçup oluyorum. Sevgili günebakan'a üç aydır bir çeliği gönderemedim gitti. Bu vesile ile kendisinden de özür diliyorum.
Bir kaç kare daha.
248888
248889
248890
248891
248892
nurcanaybay
30-09-2011, 18:00
Nurcan Hanım umarım dikenler çıkmıştır.:)
:))) Maalesef hepsi çıkmadı.O kaktüsün bir metre den fazla yanına yaklaşmıyorum ,gördüğüm de de kötü kötü bakıyorum :))) Ama sizin ki lere
güzel güzel bakıyorum :)
Jelibom şekerler gibi.Tadı nasıl ki :)
Sevgili zenfree bu bitkileri gerek canlı gerekse fotoğraftan defalarca gördüm ama sizin sayfalarınızda bir başka güzel gözüküyorlar. Bunun sizinle bir alakası olduğu çok açık. Siz bu güzelliklere güzellik katıyorsunuz. Tebrik ederim.
Saygılarımla...
Sayın MİBRE, ilk aldığımda kurudukça suluyordum. Daha sonra aldığım seraya tekarar gittiğimde, çok büyük bir s.rowleyanus gördüm. Seranın üst kısmından sızan su ile nemli kaldığını öğrendim. Ve daha sık su vermeye başladım. Miktar çok değil, yazın iki günde bir suladım. 15 günde bir kaktüs besini veriyorum. Aydınlık bir mekanda, güney cephede ve sadece bir saat güneş alıyor. Yazın 12 gün bırakıp gittiğimde tamamen gögeye aldım. Bir zarar görmedi. Artık daha az sulamaya başladım. Gübreyi kestim.
Çok teşekkür ederim..Ellerinize emeğinize sağlık sizin gibi üstadlar sayesinde ben de öğreneceğim püfleri ama durmadım çeşitlerle birlikte yola devam:)
Çok teşekkür ederim. Ben se sizinkileri görünce yakın şeyler hissediyorum.:)) Akıl kaçırtmaları konusunda haklısınız.:)
Sevgili musbet, bahsettiğiniz kaktüsten şimdiye kadar bir tane gördüm onu da aldım. İşyerime yakın olduğu için sık sık uğruyorum. Gelirse sizin için mutlaka alırım. Hatta fotografını göstereyim bulabilirse getirsin. İstanbul'a geldiğiniz zaman mutlaka haberim olsun, buluşalım lütfen. Size kaktüsü gönderebilirim de ancak kargo gönderme konusunda çok tembelim.:( Bu konuda mutlaka kendimi eğitmem lazım, arkadaşlarıma karşı çok mahçup oluyorum. Sevgili günebakan'a üç aydır bir çeliği gönderemedim gitti. Bu vesile ile kendisinden de özür diliyorum.
Kargo konusunda bende hiç iyi değilim ayrıca kargoda çiçeklere yazık ediyorlar perişan oluyor çiçekler.
Kız kardeşim mecidyeköyde oturuyor normalde, şuanda şehir dışında bahara doğru dönecek.o döndükten sonra bende istanbula gelmek istiyorum bakalım ama nasip kısmet.
Eğer gelirsem mutlaka sizinle tanışmak istiyorum.
günebakan
30-09-2011, 22:44
Çok sağlıklı gözüküyorlar sevgili Zenfree :)
Sevgili nesil6, teşekkür ederim. Haworthia truncatanın fotografını ekliyorum. Bu kare pek net değil. Akşam eve geldiğimde ışık kaçmış oluyor malesef.:)
248725
Sayın zenfree merakımı giderdiğiniz için teşekkür ederim;) Truncatanız çok güzel üstelik iki kökmüş, tohum almayı deneyebilirsiniz.
AizoaceaeFAN
01-10-2011, 12:55
Crassula gollum çok güzel büyümüş. Kırmızılıklarını hiç bu kadar canlı görmemiştim. Gerçekten hem parlaklığı hem de canlı kırmızılıklarıyla muhteşem olmuşlar. Elinize sağlık.
Jelibom şekerler gibi.Tadı nasıl ki :)
Sevgili Oğuzhan, ablam da bitkiyi görünce reçeli güzel olur demişti.:) Demek sende de yeme hissi uyandırdı. Uzak durun bitkilerimden.:mad:
Çok sağlıklı gözüküyorlar sevgili Zenfree :)
Teşekkür ederim. Çok sık kontrol ediyorum mantar ya da başka bir zararlı var mı diye. Şimdilik sorun görünmüyor. Ancak havalar soğudukça endişeleniyorum, koruma amaçlı ilaçlama yapsam mı bilmiyorum. Bir bilene danışmak lazım.
Sevgili zenfree bu bitkileri gerek canlı gerekse fotoğraftan defalarca gördüm ama sizin sayfalarınızda bir başka güzel gözüküyorlar. Bunun sizinle bir alakası olduğu çok açık. Siz bu güzelliklere güzellik katıyorsunuz. Tebrik ederim.
Saygılarımla...
Crassula gollum çok güzel büyümüş. Kırmızılıklarını hiç bu kadar canlı görmemiştim. Gerçekten hem parlaklığı hem de canlı kırmızılıklarıyla muhteşem olmuşlar. Elinize sağlık.
Sayın sarıefe ve Sayın AizoaceaeFAN,
Beğenileriniz ve güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Bitkiler o kadar güzel ki, sadece doğru ışığı yakalamaya gayret edip deklanşöre basıyorum.:)
Bendeki C.Gollum'un yaprakları mevsime göre biraz değişse de uçları hep renkli idi (İlk sayfada mart ayında çekilmiş fotografı var). Sonbaharla birlikte iyice kızardı, sanki sucul bitkileri andırıyor. Çatıda tamamen açık mekanda öğleden sonra tüm gün güneşte. Kuzey batıdan rüzgar aldığını da söyleyebilirim. Bu nedenle dallardan biri tamamen yana yattı. Geçen sene c.ovata bütün bir kışı orada geçirdi sadece kar yağdığında ve don olacağı zaman içeriye aldım. Çiçeklendi ve çok güzel gelişti. Aynı aileden olduklarını düşünerek ikisini aynı mekanda tutuyorum.
[/CODE]
Sayın zenfree merakımı giderdiğiniz için teşekkür ederim;) Truncatanız çok güzel üstelik iki kökmüş, tohum almayı deneyebilirsiniz.
Sevgili nesli uyarı için teşekkürler. Takibe alıyorum. Ancak becerebileceğimden çok emin değilim.:)
Sevgili zenfree,
Adının "sukulent" olduğunu bilmeden çok sevdiğim bu bitkiler, sizin ellerinizde görsel bir şölene
dönüşüyor.
O kadar güzeller ki, onları sevmeye devam etme isteğimi atırdığınız için çok teşekkür ederim.
Sevgilerimle...
Sayın Hozat, sayfama hoş geldiniz. Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. :) Saygılarımla.
Sevgili Oğuzhan, ablam da bitkiyi görünce reçeli güzel olur demişti.:) Demek sende de yeme hissi uyandırdı. Uzak durun bitkilerimden.:mad:
Benim bile yiyesim geldi bu güzelliği:))
bende bende:))
Böyle mi güzel çekilir bunlar ya. Böyle güzel de bakılmaz ki. Dost çatlatanlara bak yahu:))
Zehirli, zehirli uzak durun:rolleyes::D
Bu kızın açtığı başlıklarda zehirli zaten. Yine uyutmıyacak bizi yahuu:))
Gece gece ABD sukulentlerine bak dur şimdi:)) Madem 1 ay önce açsaydın da getirtseydik:((
Valla aklımı sıyırtacam ve sebebi sensin:))
Zenfree keşke haber verseydin uyku hapı falan getirseydik.. ;) Ben de kilitlendim oraya :(
Astrophytum ornatum
250180
250181
250182
Yeni aldığım bir kaç kaktüs. İsmilerini ekleyeceğim.
250408
250409
250410
250411
Bu kaktüsü boyamışlar. Satıcı yeni çıkan dikenlerin de pembe çıktığını söyledi. Bence doğal renginde çıkacak. Çok merak ettim ve aldım. Üsteki dikenler beyaz çıkmaya başladı gibi.
Mammillaria gracilis cv. Arizona ( İsim için Sevgili Sarıefe'e teşekkür edeiyorum.)
250413
250414
Ah şu satıcılar :D Yeni çıkanların rengi burdan gördüğüm kadarıyla ap ak ;)
Bu kaktüsü boyamışlar. Satıcı yeni çıkan dikenlerin de pembe çıktığını söyledi.
]
Bu kızın saçları ağarmış ve pembe çok yakışmış. Aylık saç boyası lazım buna:p:D
Satmak için allayıp pulluyorlar, deli olmak içten bile değil.
Elleri kırılasılar diyeceğim, diyemiyorum.
Bu kaktüsü boyamışlar. Satıcı yeni çıkan dikenlerin de pembe çıktığını söyledi. Bence doğal renginde çıkacak. Çok merak ettim ve aldım. Üsteki dikenler beyaz çıkmaya başladı gibi.
250413
250414
PlentyPlant
12-10-2011, 18:31
Hangi satıcı sadece dikenlerini tek tek boyayacak zamanı ayırmak ister? Maliyeti artmış, zarar etmiştir bunu satan. :)
nurcanaybay
12-10-2011, 20:37
Sevgili Zenfree ;
2 saatte 14. sayfaya kadar gelebildim ,paylaştığınız her kareyi zevkle seyrettim.
Verdiğiniz bilgilerle birlikte görsel bir şölen ...bayıldımmm ,bu ara da bazı kaktüslerimin de
ismini öğrenmiş oldum :))
Teşekkürler.
Pembeli konusunda yazdıklarınıza katılıyorum. En azından silikon ya da iğne ile işlem yapılmadığı için sevinebilirim. Hatta bayanlar da saçlarını boyatıyor ya, değişiklik olsun diye.:))) Umarım fazla zararı olmuyordur. Zamanla renk çıkacak mı merak ediyorum.
Sevgili Zenfree ;
2 saatte 14. sayfaya kadar gelebildim ,paylaştığınız her kareyi zevkle seyrettim.
Verdiğiniz bilgilerle birlikte görsel bir şölen ...bayıldımmm ,bu ara da bazı kaktüslerimin de
ismini öğrenmiş oldum :))
Teşekkürler.
Nurcan Hanım ilginize çook teşekkür ederim. Beğenmenize ne kadar memnun olduğumu anlatamam. Bahçesini rüya gibi güzelliklerle süsleyen birisinden bunları duymak ne hoş. Sevgiler.:)
Kuşların mesaileri devam ediyor malesef. Sempervivumu kökünden çıkarıyorlar. Çok ama çok kızıyorum. :mad:
251085
Bu (http://www.agaclar.net/forum/805140-post231.htm) mesajdaki crassulanın yapraklarında temmuz ayında lekeler oluşmaya başlamıştı. (http://www.agaclar.net/forum/837293-post454.htm) Ağustos ayında problem bütün bitkiyi sardı. Yapraklarda ve bazı dallarda çürümeler çoğaldı. Aşağıdaki görüntü oluştu.
251110
251111
Bitkiyi kaybettiğimi düşünmeye başladım. Ve tüm yapraklarını ve çürüyen dallarını budadım. Yeniden sürgün çıkarmaya başladı. Çok sevindim. Umarım eski güzel görüntüsüne kavuşur.
251112
nurcanaybay
13-10-2011, 17:51
Nurcan Hanım, çiçeğiniz harika görünüyor. Sayfama güzellik kattı. O kadar güzel ki bir gün bile görmek yetiyor bence.:) Çok da romantik, " Yeter ki Gel Bana Senede Bir Gün" şarkısı gibi.:)
Salvador'umu görmüş müydünüz?
agaclar.net - View Single Post - zenfree - Sukulentler (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=830989&postcount=412)
Ben bu kaktüsü ,haziran ayın da tansaş'tan almıştım.Hani minicik plastik saksılar da satılanlar dan ,onunla birlikte 2 farklı türü de alıp toprak yoğurt kabına dikmiştim.4-5 hafta da 3 'ü de o kadar hızlı büyüdü ki ...deyim tam da yerin de ağzım açık kaldı :))) . Bir de yılan gibi uzayıp giden çiçek sapını görünce resmen hayran kaldım .
Bir kaç hafta önce pazar da görünce bir tane daha aldım ,üstelik 2 tl :))
Sevincimi tahmin edersiniz.
Vildan Sönmez
13-10-2011, 19:43
Sevgili Zenfree sesim çıkmıyor ya bu günlerde, sadece çiçek olmayışından değil, ben de de kayıplar var. En son Taner Bey'den aldıklarımda bile kayıp oldu. Üzülüyoruz tabi ama sağlık olsun, denemeye devam.....
Bu (http://www.agaclar.net/forum/805140-post231.htm) mesajdaki crassulanın yapraklarında ]
Çok canlı görünüyor, ellerine sağlık.
Sevgili lir çok güzeldi ama fotograflardaki gibi bozuldu. İnşallah bahara eski halini alır.:)
Ben bu kaktüsü ,haziran ayın da tansaş'tan almıştım.Hani minicik plastik saksılar da satılanlar dan ,onunla birlikte 2 farklı türü de alıp toprak yoğurt kabına dikmiştim.4-5 hafta da 3 'ü de o kadar hızlı büyüdü ki ...deyim tam da yerin de ağzım açık kaldı :))) . Bir de yılan gibi uzayıp giden çiçek sapını görünce resmen hayran kaldım .
Bir kaç hafta önce pazar da görünce bir tane daha aldım ,üstelik 2 tl :))
Sevincimi tahmin edersiniz.
Sevincinizi tahmin ediyorum. Ancak kaktüs hastalığını yakalandığınızı da tahmin ediyorum Nurcan Hanım.;) Yazdıklarınız hiç iyiye alamet değil benden söylemesi.;)
Sevgili Zenfree sesim çıkmıyor ya bu günlerde, sadece çiçek olmayışından değil, ben de de kayıplar var. En son Taner Bey'den aldıklarımda bile kayıp oldu. Üzülüyoruz tabi ama sağlık olsun, denemeye devam.....
Malesef kayıplar oluyor. Özellikle kayıpları bu sayfadan paylaşmayı önemsiyorum. Tecrübelerimizi yazarsak, sonrasında daha az hata yaparız.
nurcanaybay
14-10-2011, 17:14
Sevincinizi tahmin ediyorum. Ancak kaktüs hastalığını yakalandığınızı da tahmin ediyorum Nurcan Hanım.;) Yazdıklarınız hiç iyiye alamet değil benden söylemesi.;)
Siz benim öyle sızlanmalarıma bakmayın :)
Ben kaktüsleri severim ,çok meraklı olmadığım halde 20 den fazla çeşitim var.
Ama, şeklini beğenip alırdım ,ne ismini ne de çiçeğini merak ederdim.Şimdi sayeniz de bilimsel takılıyorum :))
Sevgiler
bettyycim
14-10-2011, 20:28
Bu (http://www.agaclar.net/forum/805140-post231.htm) mesajdaki crassulanın yapraklarında temmuz ayında lekeler oluşmaya başlamıştı. (http://www.agaclar.net/forum/837293-post454.htm) Ağustos ayında problem bütün bitkiyi sardı. Yapraklarda ve bazı dallarda çürümeler çoğaldı. Aşağıdaki görüntü oluştu.
251110
251111
Bitkiyi kaybettiğimi düşünmeye başladım. Ve tüm yapraklarını ve çürüyen dallarını budadım. Yeniden sürgün çıkarmaya başladı. Çok sevindim. Umarım eski güzel görüntüsüne kavuşur.
251112
Sevgili Zenfree, crassula rattrayinizin haline üzüldüm size benimkiyle ziyarete geldim ama benim de Adromischus Cooperim lekelendi nedendir acaba :confused:
AizoaceaeFAN
15-10-2011, 11:04
Sayın zenfree eğer dikenleri gerçekten pembe olsaymış çok müthiş olurmuş. Harika bir görüntüsü var şimdiden. Güle güle büyütün hepsini.
asumandilek
17-10-2011, 23:28
250413
250414
Bende de mor ve sarısı mevcut. :) İlk gördüğümde özellikle mor haline aşık olmuştum. Lakin son halleri mor - beyaz. Yaşlandılar diyoruz biz evde onlara. Ak düştü saçlarına. Aldığımda ufak beyaz dikenler çıkmaya başlamıştı yeni yeni sarı olandan. Bu işi sadece ticaret zihniyetiyle yapan satıcılardan biriydi bizimki de. O beyaz dikenleri çiçek sanıyordu kendisi. Israrla anlatmama rağmen pek inanmadı onların diken olduğuna.
Sevgili asuman seninkini hatırlıyorum. Rengi de çok güzel görünüyordu. Satıcın numara yapmış olabilir. Bendeki de dip boya istiyor.:)))
Sevgili Zenfree, crassula rattrayinizin haline üzüldüm size benimkiyle ziyarete geldim ama benim de Adromischus Cooperim lekelendi nedendir acaba :confused:
Bettyycim rattrayi çok güzel görünüyor. Umarım bendeki de böyle güzelleşir.:) Adromischus'un lekesi güneş yanığı olabilir mi acaba?
Echeveria agavoides'i (http://www.agaclar.net/forum/790019-post142.htm) nisan ayında almıştım. İki üç senede ancak saksıyı kaplayabilir demişlerdi. Çok büyüdü. Galiba daha erken kaplayacak.
252441
252442
Sayın Zenfree Echeveria agavoides'in 6 ay gibi bir zamanda bu hale gelmesi çok iyi,tabii bakım ve sizin elinizin değmeside buna katkıda bulunmuştur.Şu anda çok güzel gözükmekte çiçeklerinide görmenizi dilerim.Selamlar.
Sedum aranjmanımın çiçekleri nihayet açtı.:)
253237
253238
253239
Sevgili zenfree,
çok güzel bir arajmanla yine gözlerimizi parlattın.
Bir şey sormak istiyorum:
Her iksinden de bende var (tabiiki öksüzler)
Öndekinin Latince olmayan ismi, yeşim ağacı mı?
Teşekkür ederim.
Sayın hozat, teşekkür ederim.
Önde açan çiçeğe para çiçeği veya anne çiçeği dendiğini forumda görmüştüm. Ancak internet aramalında pek sonuç vermiyor. Latincesi sedum sieboldi. Belki bilen arkadaşlar bizdeki adını yazabilirler.
Çiçek açan o mu? Eğer böyle güzel bir çiçeğe sahipse, bayramda onu biraz özel bakıma alacağım.
Zaten senin bu sayfanı okudukça, sukulent sevgim iyice depreşmeye başladı.
Sedum sieboldi çok yakışmış saksıya. Ben hata edip bahceye diktim tek başına. Yarın söküp saksıya almazsammmm:)))
Vildan Sönmez
29-10-2011, 21:17
Sevgili Zenfree,
Satı Uğurtan arkadaşımız bahçe başlığını açtığında ilk sayfada sedum seiboldi fotoğrafını ekledi :
Balkonumda ki güzelliklere devam,
Gözbebeğim ilk olan çok zarif,değil mi?
Ben de ona bir mesaj yazdım.
Gözbebeğim dediğiniz sukulenti çok eskiden annemde vardı. Uçlarında top top top pembe çiçekler açtığında harika olacak
Satı'dan cevap :
Sayın Vildan hanım gerçekten göz bebeğim çünkü 8 yıl önce kaybettiğim annemin çiçeğiydi demekki anne çiçeğiymiş
Daha sonra da bazı mesajlarda böyle andık aramızda ona anne çiçeği dedik. Böylece sedum yeni bir isim aldı sanki.
Forumda da farkettim bazı arkadaşlar da farketmeden bu adı kullandı.
Yakıştı ama değil mi ?
Sayın hozat, teşekkür ederim.
Önde açan çiçeğe para çiçeği veya anne çiçeği dendiğini forumda görmüştüm. Ancak internet aramalında pek sonuç vermiyor. Latincesi sedum sieboldi. Belki bilen arkadaşlar bizdeki adını yazabilirler.
Vildan Hanım hatırlattığınız için teşekkürler. Ve haklısınız çok yakıştı.:))
Çiçek açan o mu? Eğer böyle güzel bir çiçeğe sahipse, bayramda onu biraz özel bakıma alacağım.
Zaten senin bu sayfanı okudukça, sukulent sevgim iyice depreşmeye başladı.
Sayfalarım sizin sukkulent sevginizi artırıyorsa ne mutlu bana.:)
Sedum sieboldi çok yakışmış saksıya. Ben hata edip bahceye diktim tek başına. Yarın söküp saksıya almazsammmm:)))
Sevgili cemo, sieboldi sarkan bir tür. Toprağa diktiğin zaman sarkacak alan bulamıyor bence. Yerden biraz yüksekte olsun ki rahat rahat sarksın. Şimdi sen ne güzel düzenlemeler yaparsın. Bekliyorum.:)
Sevgili cemo, sieboldi sarkan bir tür. Toprağa diktiğin zaman sarkacak alan bulamıyor bence. Yerden biraz yüksekte olsun ki rahat rahat sarksın. Şimsi sen ne güzel düzenlemeler yaparsın. Bekliyorum.:)
Tevekkel yapışıp kaldı toprağa benimkisi. Çiçeği geçsin hemen saksıda.
ardabora
30-10-2011, 12:54
Zenfree senin sieboldiin de güzel çiçeklenmiş.
Benimkisi ev içinde,kuşlar falan tırtıklamıyor ama yaprakları aynı senin bitkininki gibi oldu.Toprağını mı beğenmiyor,sularken yapraklarına su değmesin mi istiyor acaba,anlamadım. Sevgili Satı Uğurtan'ın sieboldiisini görünce,bendeki 3 minik dalın resmini ekleyesim gelmedi foruma :)
Ayrıca,anne çiçeği aslında sedum spectabile için kullanılıyor. Fakat para çiçeği ile ilgili farklı sonuçlar çıkıyor. sedum sieboldii için genelde 3 başlı dam koruğu ismi kullanılıyor.
sedum spectabile (http://tureng.com/search/sedum%20spectabile)
çiçek yetiştiriciliği (http://www.cicekyetistiriciligi.com/2008/09/dam-koruu-sedum-yetitiricilii.html)
www.agri.ankara.edu.tr (www.agri.ankara.edu.tr/peyzaj/1360__btktandeg4.doc)
ninova.itu.edu.tr (http://ninova.itu.edu.tr/tr/dersler/mimarlik-fakultesi/579/pem-232/ekkaynaklar?g45888+Sedum+spectabile+(anne+%C3%A7i% C3%A7e%C4%9Fi)%3B&ct=clnk)
Sevgili ardabora öncelikle verdiğin linkler için çok teşekkürler. Ne güzel bilgiler var.
İsimler konusunu aydınlattığın iyi oldu. Yanlış isimler söylemeyelim. :) Sendeki bitkinin yaprakları da bendeki gibi olduğuna göre belki de kuşlar yapmamıştır. Ben artık her olumsuzluğu kuşlara maletmeye başladım galiba. Sendeki üç dal da olsa çok iyi göründüğünden eminim. Yükle lütfen.:)
ardabora
30-10-2011, 14:44
E buyur o zaman..
sedum sieboldii (http://www.agaclar.net/forum/874636-post37.htm)
Sevgili Oğuzhan yine mi yiyeceğe benzettin? :)) Ama gerçekten benziyor.
E buyur o zaman..
sedum sieboldii (http://www.agaclar.net/forum/874636-post37.htm)
Tahmin ettiğim gibi çok şık görünüyor. Ama nasıl oluyor da dik duruyorlar anlayamadım.:)
ipektuğçe
04-11-2011, 00:35
Sn zenfree,sayfanızı geziyorum,yarı yoldayken dayanamayıp yazıyorum.Sayfa 9'da Gymnocalycium mihanovichii ve Sedum Burrito'ya bayıldım,bittim resmen.Üzüm salkımı gibi,harika bakmışsınız emeklerinize sağlık.
Sayın ipektuğçe güzel sözleriniz için teşekkür ederim.:) Beğenmenize memnun oldum.
Hayran olduğum sukulentlerin güzel sahibi; bütün içtenliğimle kurban bayramınızı kutlarım, sevgilerimle:)
Benimde bahçede açtı .Yağmurlardan etkilenmedi .Saksıda duruyor.Yine de içeri almak gerekir diye düşünüyorum
Arkadaşlarımın bayramını da bu vesile ile kutluyorum .
Hayran olduğum sukulentlerin güzel sahibi; bütün içtenliğimle kurban bayramınızı kutlarım, sevgilerimle:)
Sevim Hanım bu güzel sözleriniz çok teşekkür ederim.:) Size de iyi bayramlar,sevgiler.
Benimde bahçede açtı .Yağmurlardan etkilenmedi .Saksıda duruyor.Yine de içeri almak gerekir diye düşünüyorum
Arkadaşlarımın bayramını da bu vesile ile kutluyorum .
Hatice Hanım ben geçen kış sadece kar yağdığında içeri almıştım. Ben de sizin ve tüm forum üyelerinin bayramını kutluyorum. Selamlar.:)
Problemler...:(
254495
Bu echinopsiste (http://www.agaclar.net/forum/850308-post496.htm) malesef kabuklu bite benzer oluşumlar var.
254497
254496
Malesef sedumdaki bu bitlerden kurtulamıyorum.:(
Neyse biraz da güzelliklerden bahsedelim.:)
254498
Yılbaşı çiçeğimde tomurcuklar var. Bakmasını bir türlü beceremedim. Ölümlerden döndü. Şimdi bulunduğu yeri temizlemek için bile kımıldatmıyorum.:) Bu bitki için Sevgili Sarıefe'ye teşekkür ederim. Kendisi bitkilerine o kadar özenli bakıyor ki, biraz stres yaptım galiba.:)))
254499
Astrophytum myriostigma tomurcuklu. Açacak mı bilemiyorum. Salvador isimli echinopsisimde de tomurcuk vardı, dış mekandaydı malesef kurudu. Aynı akibete uğramasın diye içeri aldım. Doğru mu yaptım bilemiyorum, belki de uyumasına izin vermeliydim.
Yeniler... :)
254500
Aeonium arboreum, saksısını değiştirdim, daha mutlu gibi.
254501
Kalanchoe thyrsiflora. Henüz saksısını değiştirmedim, nasıl bir saksıya dikmeliyim karar veremedim. Beşiktaş'daki kaktüsçüye her uğradığımda en az iki saksıyla eve dönüyorum.:( Bu da oradan. Ama sanırım her giden birşeyler alıyor. Değil mi Ferda Hanım.;)
254502
Echeveria setosa. Bu da Beşiktaş'tan.
254503
Euphorbia flanaganii. Yani öyle olmasını ümit ediyorum desem daha doğru.:)
Bunları da bayram şekeri diye kabul edin lütfen.:)
Sonbaharla birlikte renkler daha bir belirginleşti. Aranjmanlarımın keyifleri yerinde.
254508
254509
254510
ardabora
05-11-2011, 21:33
bu resimde (http://www.agaclar.net/forum/876887-post704.htm), ilk saksıdaki sedum rubrotinctumun üstünde duran gri-yeşik sukulentin adı ne?
Aynısı bende de var ve günlerdir adını arıyorum,acayip sevindim sende de olduğunu görünce...
Hepsi birbirinden güzel.Hayırlı uğurlu olsun. İyi Bayramlar ..
Vildan Sönmez
05-11-2011, 23:25
İyi bayramlar sevgili zenfree, aranjmanlar çok güzel ama da saksı da çok hoş.
bu resimde (http://www.agaclar.net/forum/876887-post704.htm), ilk saksıdaki sedum rubrotinctumun üstünde duran gri-yeşik sukulentin adı ne?
Aynısı bende de var ve günlerdir adını arıyorum,acayip sevindim sende de olduğunu görünce...
Sevgili ardabora, malesef ben de uzun süredir araştırıyorum. Benzettiğim bir kaç tür var ama emin değilim.
Vildan Hanım, Sevgili Oğuzhan teşekkür ederim sizlere de iyi bayramlar.:)
Güngör Salman
07-11-2011, 18:09
Sevgili zenfree,
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/249246d1317584372-img_4520.jpg
Size bu kaktüsten iki tane aldım istediğiniz zaman gönderirim sevgiler.
Güngör Hanım beni çok mahçup ettiniz. Size nasıl teşekkür edebilirim bilmiyorum. En güzel bayram hediyesi oldu bana.:) Sevgili musbet'in sayfasına yazdıklarımı unutmamışsınız. Çok zarifsiniz. Sevgiler...
Ferda Ülkümen
07-11-2011, 22:39
Beşiktaş'daki kaktüsçüye her uğradığımda en az iki saksıyla eve dönüyorum.:( Bu da oradan. Ama sanırım her giden birşeyler alıyor. Değil mi Ferda Hanım.;)
Sorma zenfree, aklım hala orada.
Kaktüsçü tezgahını daha da genişletecekmiş. İlginç projeleri var.:) Birgün birlikte gidelim. Benim de büyük echeverialarda aklım kaldı. Sizin türleri ne zaman görebiliriz. Foruma yükleyin lüfen.:)
254628
Bundan bende de var. Kıbrısta arkadaşımın bahçesinde, bonsai formunu almış bir saksıda duruyordu.(arkadaşım yoğun çalıştığından hiç ilgilenmiyor, sulamayı bile unutuyor) Tam döneceğimiz gün oğlu bisikletle çarpınca 2 tanesi yere düşmüş, görünce aldım. Suya koy 3 günde kökleniyor dedi, dediğini yaptım, daha ilk gün kök salmaya başlayınca çok şaşırdım. :) Diktiğimde yumurta büyüklüğünde 2 yumruydular, büyük saksıya diktim, toprağı güzeldi, sadece suladım, lahana gibi açılmaya başladılar. Ben top top halini daha çok seviyordum ama benimkiler kocaman yapraklı, lahanamsı oldular. :)
Bir de seninki gibi gövdesi yok tabii, tepeden kopanları alıp diktiğim için. Onunki de uzun gövdeye sıralanmış şekildeydi. Şimdi yeni sürgünleri nereden nasıl verecek diye merakla bekliyorum.
Vildan Sönmez
09-11-2011, 19:47
Beşiktaş'taki kaktüsçüye gitmek farz oldu ;););)
Sevgili Limon bence bu merakını Vildan Hanım giderebilir. Kendisinin çok güzel bir a.arboreum'u var. :)
Vildan Sönmez
09-11-2011, 23:12
Keşke olsaydı, bu son fotoğraflarından biri. Yapraklar alttan döküldü, kıvrım kıvrım oldu ve kaybettim. Ama Kasım sonu Datça'dayım, kısmette, annesinden bir iki yumru alıp yine ekeceğim, çünki çok güzel gerçekten. Forumda bazı arkadaşlara yollamıştım dilerim onlarınki yaşıyordur...
Sevgili Limon bence bu merakını Vildan Hanım giderebilir. Kendisinin çok güzel bir a.arboreum'u var. :)
Çok üzüldüm. Yanlış hatırlamıyorsam daha önce de yapraklarını döküp, sonra yeniden sürgünler vermişti. Belki yine canlanır.
ardabora
10-11-2011, 15:02
Sevgili ardabora, malesef ben de uzun süredir araştırıyorum. Benzettiğim bir kaç tür var ama emin değilim.
Vildan Hanım, Sevgili Oğuzhan teşekkür ederim sizlere de iyi bayramlar.:)
Bu sukulentin bir Pachyphytum olduğunu düşünüyorum,sen hangi türler arasında kaldın merak ettim.
Pachyphytumların çoğu birbirine benziyor,işin içinden çıkamadım...Dipsiz bir kuyu gibi...İşin kötüsü insanda hastalık yapıyor (en azından bu isim bulma işi bende hastalık yaptı) Bitki de küçük olunca nedir ne değildir anlayamıyorum.
Ama bizimkisine benzeyen bir kaç çeşit kestirdim gözüme.Çiçek açmadan çoğunun türü anlaşılmıyor. Bir iki yabancı forum buldum,bilir kişiler soruları cevaplıyor. Orada bile melez türlerin isimlerini bulabilmek için "çiçeğini görmemiz lazım" diyorlar.
Pachyphytum sp. (http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=Pachyphytum+clavifolium&safe=active&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1360&bih=646&sei= VNK7TuzTGMS2hQf3p5nGBw#um=1&hl=tr&safe=active&tbm=isch&sa=1&q=Pachyphytum+sp.&pbx=1&oq=Pachyphytum+sp.&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=e&gs_upl=399719l400729l0l400940l3l3l0l1l0l0l529l787l 2-1.5-1l2l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=aaf17a1bd1ce6c71&biw=1360&bih=646)
Pachyphytum glutinicaule (http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=Pachyphytum+glutinicaule&safe=active&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1360&bih=646&sei= vdS7TqvlC8rcsgamvsxW)
Alttaki ikisi aynı tür aslında...
Pachyphytum clavifolium (http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=Pachyphytum+clavifolium&safe=active&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1360&bih=646&sei= _Ni7TqPpD5DNswaM9aBR)
pachyveria clavifolia (http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=Pachyphytum+clavifolia&safe=active&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1360&bih=646&sei= n9e7TuTtMYaPswbxzIHUBg#um=1&hl=tr&safe=active&tbm=isch&sa=1&q=pachyveria+clavifolia&pbx=1&oq=pachyveria+clavifolia&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=s&gs_upl=142886l142886l0l144420l1l1l0l0l0l0l624l624l 5-1l1l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=aaf17a1bd1ce6c71&biw=1360&bih=646) (Synonym: Echeveria clavifolia, Pachyphytum clavifolium)
Gerçekten tespit etmek çok zor. İsim bulma hastalığından ben de muzdaribim.:)) Graptosedum 'Francesco Baldi' (http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=xGRAPTOSEDUM+Salmon&gs_sm=e&gs_upl=1014l1014l0l1673l1l1l0l0l0l0l174l174l0.1l1l 0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&biw=1093&bih=521&wrapid=tlif132094284856510&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi#um=1&hl=tr&tbm=isch&sa=1&q=graptosedum+%27Francesco+Baldi%27+&oq=graptosedum+%27Francesco+Baldi%27+&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=e&gs_upl=638302l640364l1l640660l3l3l0l0l0l0l0l0ll2l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=92a6fe4ca4b99f2a&biw=1093&bih=521)de olabilir. Ya da PACHYVERİA 'Scheideckeri’ (http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=PACHYVER%C4%B0A+'Scheideckeri%E2%80%99&gs_sm=e&gs_upl=1451l1451l0l2024l1l1l0l0l0l0l393l393l3-1l1l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&biw=1093&bih=521&wrapid=tlif132094277627810&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi) de olabilir. Ama yaprak uçları pachyverialar gibi sivri değil. Ancak bu bitkiler mevsimlere göre inanılmaz değişiklik gösteriyorlar.
Sayın zenfree arajmanları yeni görüyorum, harikalar:) sukulent arajmanları çok hoş oluyor, sizde çok güzel düzenlemişsiniz elinize sağlık;)
ardabora
11-11-2011, 08:41
Evet dediğin doğru,özellikle kış aylarında renkleri açılıyor,yazın gerçek formunu buluyor bu sukulent ailesi.
Demek ki yaza kadar beklememiz lazım,hem bitki gelişecek hem de çiçeğini gösterecek.Yoksa daha çok arar dururuz.
şenol dalkıran
13-11-2011, 10:20
Sayın zenfree 704 nolu mesajın son fotodaki sukulentin adı nedir acaba,bende de var ama ismine daha ulaşamadım.Echeveria setosa **** bayıldım,güle güle büyütün.
Şenol Bey teşekkür ederim. Sorduğunuz linkteki bitkiyse sedum treleasei.
http://www.agaclar.net/forum/778643-post45.htm
Sevgili zenfree merhaba, nette gezinirken 656 numaralı mesajınızdaki bitkinizi gördüm ve uzun zamandır foruma karşı olan ilgisizliğimi bu bitkinin ismini sizinle paylaşmak için bozdum. Uzun lafın kısası belki siz de biliyorsunuzdur ama bitkiniz Mammillaria gracilis cv. Arizona Snowcap ;) Selamlar...
Sevgili sarıefe hoşgeldin. Seni ve bilgi dolu, seviyeli yazılarını özledik. " Foruma karışı ilgisiziliğimi" demişsin lütfen daha fazla ilgisizlik etme.:) Sizler yazmayınca acaba ben de mi yazmasam diyorum. Ama bu suskunluğu benim kaktüsüm için bozduğuna çok memnun oldum. Çok teşekkür ederim. İsmi hemen ekliyorum. Sevgiler.
Vildan Hanım'ın geçen hafta Eminönü'nden aldığı Sinocrassula yunnanensis (http://www.agaclar.net/forum/881746-post1117.htm)uzun süredir edinmek istediğim bir türdü. Dün zamanım oldu. Cemo ve bana almak için Eminönü'ne gittim. Vildan Hanım'ın tarif ettiği çiçekçiyi hemen buldum. İki adet bitki vardı. Tabi çok sevindim. Fiyatını sordum, 45 TL. yanıtını alınca inanamadım.:) Tekrar tekrar sordum, yanlış bitkiyi işaret ettiğimi düşündüm. Ama fiyatta israr ediyordu.
Ben de Vildan Hanım'a telefon ederek bitkiyi ne kadara aldığını sordum. Kendisi aynı bitkiyi 15 TL'ye almış.:)) Tabi satın almadım. Ancak fiyatlar konusunda nasıl dolandırıldığımızı görmemiz açısından buraya yazmak istedim. Aynı çiçekçi Vildan Hanım'a bitkilerin Ediz Hun tarafından getirildiğini söylemişti. Orada çiçek satan bir kaç esnafla görüştüm, dükkan sahiplerinin asla böyle bir şey yapmayacağını, seyyar satış yapanların böyle yaptığını söyledi. Eminönü'ne giderseniz aklınızda bulunsun.:)
Manolya_
29-11-2011, 11:32
Hey allahım, ne zaman dürüst olacagız biz sevgili zenfree, esnaflık bumudur allahaşkına, offf ya offf (içimden daha neler geçiyor ama yazamıyorum) ne kadar üzücü bir durum değil mi :((
sevgili Zenfree, Paylaşımınız içincok teşekkürler.
Bende eminönüne bitki almaya gideceğim. Bilgi için teşekkürler iyiki paylaşmışsınız bizlerle, dikkatli olalım.
sevgiler...
Vildan Sönmez
29-11-2011, 17:06
Ankstel arkadaşımız Ediz Hun'u tanıyormuş , kendisinin bu yönde ticari hiçbir faaliyeti olmadığını söyledi.
Fiyata gelince, 25 - 20 derken 15 Tl'ye indiler. Ama kesinlikle 45 TL demedi. Sanıyorum akşam saati fiyatları bilmeyen biri sattı bana.
Vildan Hanım'ın geçen hafta Eminönü'nden aldığı Sinocrassula yunnanensis (http://www.agaclar.net/forum/881746-post1117.htm)uzun süredir edinmek istediğim bir türdü. Dün zamanım oldu. Cemo ve bana almak için Eminönü'ne gittim. Vildan Hanım'ın tarif ettiği çiçekçiyi hemen buldum. İki adet bitki vardı. Tabi çok sevindim. Fiyatını sordum, 45 TL. yanıtını alınca inanamadım.:) Tekrar tekrar sordum, yanlış bitkiyi işaret ettiğimi düşündüm. Ama fiyatta israr ediyordu.
Ben de Vildan Hanım'a telefon ederek bitkiyi ne kadara aldığını sordum. Kendisi aynı bitkiyi 15 TL'ye almış.:)) Tabi satın almadım. Ancak fiyatlar konusunda nasıl dolandırıldığımızı görmemiz açısından buraya yazmak istedim. Aynı çiçekçi Vildan Hanım'a bitkilerin Ediz Hun tarafından getirildiğini söylemişti. Orada çiçek satan bir kaç esnafla görüştüm, dükkan sahiplerinin asla böyle bir şey yapmayacağını, seyyar satış yapanların böyle yaptığını söyledi. Eminönü'ne giderseniz aklınızda bulunsun.:)
Manolya_
30-11-2011, 09:22
O halde siz şanslısınız sevgili vildan hanım :))
Sukkulentlerde kış renklerini çok seviyorum.
258147
kalanchoe thyrsiflora
258148
sedum sieboldi, sedum palmeri
258149
crassula rupestris
258150
sedum burrito
ipektuğçe
04-12-2011, 17:27
Sn.zenfree,yine eklediğiniz bütün bitkileriniz mükemmel.Sedum burrito'ya bayıldımEmeklerinize sağlık,sevgilerimle...
Sayın Zenfree iyi akşamlar dilerim.Son sukulentlerinizin hepsi çok güzeller,fakat kalanchoe thyrsiflora renk ve form olarak harika ellerinize sağlık.
Yener Bey çok teşekkür ederim.:) Sevgili ipektuğçe beğenmenize memnun oldum sevgiler.
PlentyPlant
04-12-2011, 19:04
Biz de sizin renk renk sukulentlerinizi seviyoruz, Sayın Zenfree. Ama şu Burrito'lara hep imreniyorum. Benimki, kimse dokunmadığı halde, kuşlar tarafından taneleri yenmiş kel üzüm salkımları gibi. Çözemedim bir türlü sırrını.
Ellerinize, emeklerinize sağlık.
Sevgili zenferee,ağzım açık seyrediyorum çok güeller.
Sevim Hanım teşekkür ederim.
Sayın PlentyPlant, size de teşekkür ederim. Kuşlardan ben de muzdaribim malesef. Kaya saksımı tamamen dağıttılar. Burrito'yu kuşların ulaşamadığı bir konumda tutuyorum.
Sonbaharla birlikte sarkan dallardaki yapraklar seyrekleşmeye başladı, daha doğrusu yapraklar arasındaki dallar uzadı. Sanırım ışık yetersiz kaldı. Ayrıca yapraklar dokunulduğu anda pıtır pıtır dökülüyor bu da suyun yetersiz kaldığını gösteriyor sanırım.Fotografladığım kısım göbek bölümü. Yeni büyüyenler daha sağlıklı. Son bir ayda bitkiyi daha ışıklı bir yere aldım. Sarkan uzun dalların ucunda yapraklar yeniden sıkılaşmaya başladı. Bir ara fotograf eklerim.
Sardunyalarımın dibine diktiğim çelikler hem dayanıklı hem de daha diriler ve haftada bir sulanıyorlar.
Kısacası bitkinin genel görünümü yaz aylarındaki gibi keyfili değil. Sanrım budama yapmam gerekecek.
Kış renkleri ne kadar güzel offf.
Ayrı kaldım bu renklerden diye üzülmüyorum, siz dostların renkleri ile sevinmelerdeyim.
Burino mu neydi adı, düşen yapraklarını daldırdım ben de, bakalım sürgün verecek mi.
Dağlara baktım burada, ne sedumu ot bile yok şu an:))
Sevgi Durul
04-12-2011, 20:56
Sayın zenfree, bitkilerinizin tümü çok sağlıklı ve güzeller. Ellerinize sağlık. :)
Küçücük bir, yeni dikilmiş burrito sahibi olarak, sizinkinin ne kadar zamanda bu hale geldiğini merak ettim.:) Bir de, kışı dışarıda mı geçirecek? :)
Sevgili Cemo sürgün vermesi biraz zaman alıyor, ama mutlaka kökleniyor.:)
Sevgili SDurul, burritoyu yetişkin bir bitki olarak almıştım. Fotografı burada.http://www.agaclar.net/forum/772849-post8.htm
On ayda iki katı büyüdüğünü söyleyebilirim. Ayrıca çok fazla çelik de aldım. Yabancı sitelerden takip edebildiğim kadarıyla; -1 ve -2 'ye kadar dayanıklı olduğu yazıyor ancak genellikle dondan korunması gerektiğini yazan siteler çoğunlukta. Hava durumunu takip ediyorum donlar başladığında içeri alacağım.
Don olayı başladığında içeri alırsan elveda demek zorunda kalırsınız. Başlamadan içeri almakta fayda var.
Eve döner dönmez en güzel yere yerleştireyim bende .
Sağolasın mrmusti kardeşim.
Mustafa Bey çok haklısınız risk almamak lazım. Kaktüslerimi de alayım en iyisi. Çok teşekkürler.:)
Taner Angay Bey'den aldığım crassula springtime tomurcuklandı. Bitkinin üzerinde beyaz un gibi oluşumlar var. Seradan ilk geldiğinde de böyle idi. Büyüteçle takip ediyorum unlu bit değil. Umarım hastalık belirtisi değildir.
258359
Küllemeye benziyor, bir araştır istersen. Seralarda da hastalıklı bitkiler satılabiliyor. Bahçede bu oluşumu gördüğümüzde, diğer bitkilere bulaşmasın diye, hastalıklı yaprakları veya bitkiyi ortamdan uzaklaştırın derler.
Sevgi Durul
06-12-2011, 12:49
Sevgili SDurul, burritoyu yetişkin bir bitki olarak almıştım. Fotografı burada.http://www.agaclar.net/forum/772849-post8.htm
On ayda iki katı büyüdüğünü söyleyebilirim. Ayrıca çok fazla çelik de aldım. Yabancı sitelerden takip edebildiğim kadarıyla; -1 ve -2 'ye kadar dayanıklı olduğu yazıyor ancak genellikle dondan korunması gerektiğini yazan siteler çoğunlukta. Hava durumunu takip ediyorum donlar başladığında içeri alacağım.
Bilgiler için teşekkür ederim.:) Soğuklar geliyormuş, hepsini içeri aldım.:)
Sevgiyle...
Küllemeye benziyor, bir araştır istersen. Seralarda da hastalıklı bitkiler satılabiliyor. Bahçede bu oluşumu gördüğümüzde, diğer bitkilere bulaşmasın diye, hastalıklı yaprakları veya bitkiyi ortamdan uzaklaştırın derler.
:(:(:(
Mustafa Bey'in serda çektiği fotograftaki bitki de aynı görünümde. http://www.agaclar.net/forum/765368-post925.htm Açıkçası serada fotograflanmış bir bitkideki görüntünün hastalık olabileceğini düşünmemiştim.
Mustafa Abdal
10-12-2011, 21:00
Bende küçük beyin yılbaşı hediyesi, akvaryum siparişi için gittim. tabi kasap önündeki kedi gibi 4 döndüm, kıyıda köşede birşey varmı diye. banada 25 dediler. 3 yerde vardı. hiçbiri tek kuruş düşmedi.
Vildan Sönmez
10-12-2011, 22:57
Zenfree yakın zamanlarda aldık, benimkinin yaprakları yemyeşil, pırıl pırıl ama tomurcuklanmadı...Taner Angay Bey'den aldığım crassula springtime tomurcuklandı. Bitkinin üzerinde beyaz un gibi oluşumlar var. Seradan ilk geldiğinde de böyle idi. Büyüteçle takip ediyorum unlu bit değil. Umarım hastalık belirtisi değildir.
258359
Vildan Hanım benimki öğlene kadar güneş alan bir yerde. Ama dün artık iç mekana aydınlık bir yere aldım. Keşke yapraklar pırıl pırıl olsaydı da tomurcuk olmasaydı diyorum. :)
Bende küçük beyin yılbaşı hediyesi, akvaryum siparişi için gittim. tabi kasap önündeki kedi gibi 4 döndüm, kıyıda köşede birşey varmı diye. banada 25 dediler. 3 yerde vardı. hiçbiri tek kuruş düşmedi.
Bu bilgi için teşekkürler. Diğer satıcılar geleceğini söylemişti. 45'e göre 25 daha insaflı bir fiyat.:)
Kaktüsleri ve dona dayanıksız sukkulentleri iç mekana aldım. Mekan ısıtılmıyor ve çok aydınlık.
259259
259260
259261
Palmeri ve kalanchoe tikibell tomurcukta. Crassula rupestris açtı.
259262
259263
259264
Jovibarba soboliferadaki renk cümbüşü devam ediyor.
259265
259266
259267
Palmeri ve kalanchoe tikibell tomurcukta. Crassula rupestris açtı.
Sen bunları neyle boyadın:)) Bayım bayım bayıldımmm:))
751 nolu mesaj, yanlış alıntalamışım:(
Sevim Hanım teşekkür ederim. Sevgili cemo seninkileri kıskandım, fırçayla boyuyorum.:)) bu da diğer sempervivum.
259269
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.