View Full Version : Bu ağacın adı nedir? (öğrendiklerini yazmayanların bitkileri)
bu ağacın adı nedir? toplu kırmızı orkide gibi çiçek açmış, daha önce fasulye gibi tohum oluşup çatlamış tohum alayım derken dikenleri görmedim elimi parçaladı resmen.sonunda iri siyah tohumları aldım ama elim sızlanıyor şu an:(
bununda bilgisini bekliyorum,bende tohumu var zehirlimi değilmi ona göre ekeyim..
kelebek çalısı
22-08-2012, 20:27
bununda bilgisini bekliyorum,bende tohumu var zehirlimi değilmi ona göre ekeyim..
Erythrina crista-galli, mercan ağacı.
Fotoğrafları uygun ebatlarda yüklemenizi rica ederim.
Güngör Salman
22-08-2012, 22:28
Yol kıyısında bulup diktiğim, elimi deyince nanemsi hos olmayan bir koku çıkaran bu bitkinin adı nedir?
Ruta graveolens ( Sedef otu )
Erythrina crista-galli, mercan ağacı.
Fotoğrafları uygun ebatlarda yüklemenizi rica ederim.teşekkür ederim kelebek çalısı sayenizde öğrendim.
resimleri uygun ebatda yapamadım:(..
emrebakan
23-08-2012, 08:34
Teşekkür ederim Sakaki. Ben de fotoğraflara bakmaya başladım. Öyleye benziyor.
Selam, resimdeki ağaçları 3 yıl önce rize gezimde arkadaşın arsasından söküp istanbulda kendi bahçeme diktim fakat hala ağaçın adını bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler..
Selam, resimdeki ağaçları 3 yıl önce rize gezimde arkadaşın arsasından söküp istanbulda kendi bahçeme diktim fakat hala ağaçın adını bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler..
Doğu Ladini (Picea Orientallis)
kendiliğinden bitiveren ve ağaç olduğunu düşündüğün canlının adı nedir acaba?
Acer Negundo (Dişbudak Yapraklı Akçaağaç)
Bu ağacın adını biliyor musunuz?
İlkbaharda beyaz minik çiçeklerle doluyor dalları. Bu çiçeklerin hafif kendine has da bir kokusu olduğunu söyleyebilirim. Gerekirse çiçeklenmeden sonra oluşan tohumunun fotoğrafını da ekleyebilirim.
330654
330655
Sn kelebek çalısı
Bir ılgın çeşidi olan "Tamarix aphylla"yı bir kontrol edin.
Resimden yapraklarını net göremedim ama ben buna benzettim.
kelebek çalısı
10-09-2012, 15:37
Sn kelebek çalısı
Bir ılgın çeşidi olan "Tamarix aphylla"yı bir kontrol edin.
Resimden yapraklarını net göremedim ama ben buna benzettim.
Teşekkür ederim Sn. Sakaki. Sizin de yönlendirmeniz üzerine yeniden inceledim fakat Ilgın olmadığını düşünmekteyim. Ben de, daha önce genel görünüş bakımından araştırmıştım Tamarix olabilir düşüncesiyle.
Yakından örneklenen Tamarix dallarındaki yaprak formu ile benzerlik göstermiyor. Çiçeklenme şeklini de benzetemedim ve de adını bulamadığım bu ağacın gövdesi kabuksuz, pürüzsüz bir dokuda.
Tohum fotoğrafını da orjinal mesaja ekliyorum.
yoluserkan
21-09-2012, 09:43
Bu ağaçığın adını bilen var mı?
http://www.agaclar.net/forum/976828-post1005.htm
beni bu cevap tatmin etmedi ama arkadaşlar kadar bilgili değilim,biraz araştırdım şöyle bir neticeye ulaştım
333151
daha önce böyle bir cevap almıştım :
Ocimum basilicum - Fesleğen (Reyhan)
fakat şöyle bir bilgiye ulaştım
ismi: Menta-chocolate (Mentha piperita x citrata)
333150
hangisi doğru? bilen var mı arkadaşlar
Yaprakları tüylü değilse ve reyhan gibi kokuyorsa bence aldığınız cevap doğru.
yapraklar tüylü değil ama koku nane gibi kokuyor
yapraklar tüylü değil ama koku nane gibi kokuyor
....Afrikan mavisi reyhanda (http://web.ogm.gov.tr/birimler/merkez/odundisiurun/Dkmanlar/bitkisel_urunler_sube_mudurlugu/BITKISEL%20URUNLER/FESLE%C4%9EEN.pdf) keskin bir nane kokusu vardır......
Saygılarımla lütfen.
Mustafa Abdal
03-10-2012, 17:08
Fotografı bugün çektim. Üzerindeki meyvalar kıpkırmızı olacak bir iki hafta sonra. Minik meyvaların sekli ve tadı alıç'a benziyor. İcindeki çekirdekler de alic çekirdeği gibi.
Ağaç Kabatas sahilindeki Park'ta. 2 ağaç yanyana. Bu ağacın adı nedir? Teşekkürler.
Cotoneaster lacteus-Taş Elması 'na benziyor.
limon_sever
03-10-2012, 17:11
http://www.agaclar.net/forum/976828-post1005.htm
beni bu cevap tatmin etmedi ama arkadaşlar kadar bilgili değilim,biraz araştırdım şöyle bir neticeye ulaştım
333151
daha önce böyle bir cevap almıştım :
Ocimum basilicum - Fesleğen (Reyhan)
fakat şöyle bir bilgiye ulaştım
ismi: Menta-chocolate (Mentha piperita x citrata)
333150
hangisi doğru? bilen var mı arkadaşlar
Çok yıllık yayılıcı fesleğen.
İkinci saksıdakiler yüklenmemiş; buraya ekliyorum.
İkinci saksıdakiler yüklenmemiş; buraya ekliyorum.
Sanırım Sakız Ağacı (Pistacia lentiscus)
Mustafa Abdal
09-10-2012, 19:41
Uzun zamandır, adını öğrenmek istediğim bu ağaçcığın fotoğrafını, ancak yükleyebildim.
Adını bilen arkadaşa şimdiden teşekkür ederim.
337677
337678
Catalpa bignonioides - Katalpa - Sigara ağacı
Orhan Özbilgiç
09-10-2012, 20:04
Catalpa bignonioides - Katalpa - Sigara ağacı
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Ama Catalpa değil. O ağacı çok iyi tanıyorum. İstanbul'daki sokağımızda birkaç tane var.
Uzun zamandır, adını öğrenmek istediğim bu ağaçcığın fotoğrafını, ancak yükleyebildim.
Adını bilen arkadaşa şimdiden teşekkür ederim.
337677
337678
Broussonetia papyrifera
herbaryum
17-10-2012, 09:07
Arkadaslar adanada toplanan bu bitkiyi taniyormusunuz/?
Brachychiton populneus sanırım.
Brachychiton populneus sanırım.
Haklısınız sn herbaryum.
Biz burada Japon kavağı diyoruz :)
Fotografı bugün çektim. Üzerindeki meyvalar kıpkırmızı olacak bir iki hafta sonra. Minik meyvaların sekli ve tadı alıç'a benziyor. İcindeki çekirdekler de alic çekirdeği gibi.
Ağaç Kabatas sahilindeki Park'ta. 2 ağaç yanyana. Bu ağacın adı nedir? Teşekkürler.
pyracantha coccinea
Merhaba,
Yazın uç yaprakları kırmızı, diğerleri yeşil olan ve yaprak büyüklüğü 4-5 cm gibi görünen bu acer'in türünü öğrenebilir miyim?
Teşekkürler
339377
Merhaba,
Yazın uç yaprakları kırmızı, diğerleri yeşil olan ve yaprak büyüklüğü 4-5 cm gibi görünen bu acer'in türünü öğrenebilir miyim?
Teşekkürler
339377
acer platanoides
kelebek çalısı
18-10-2012, 18:21
merhaba Arkadaslar yardimlariniz icin tesekureder ikinci bitkiyide kafkasyada cektim ama Irandan gelmis bakalim kim bilicek
Gardenia sp.
justicia carnea
bu guzel cicegi bilen varmi ?>
tschevre
05-11-2012, 15:41
Çiçekleri farklı farklı evrelerden geçip en son ekteki fotoğraftaki hale gelen, bahçemizdeki bu ağacın adı nedir acaba? (Yaprağı da aynı fotoğrafta.) Şimdiden teşekkürler...
sn tschevre
Fotoğraf eklemeyi unutmuşsunuz sanırım.
tschevre
05-11-2012, 22:39
dosya boyutu çok büyüktü, o yüzden eklememiş...
herbaryum
06-11-2012, 08:09
Çiçekleri farklı farklı evrelerden geçip en son ekteki fotoğraftaki hale gelen, bahçemizdeki bu ağacın adı nedir acaba? (Yaprağı da aynı fotoğrafta.) Şimdiden teşekkürler...
Clerodendrum bungei - Pembe çiçekli Kısmetağacı
Kısmet ağacı...
Bu bitkiye ağaç mı sarmaşık mı demek daha doğru bilemediğim için hem gövde hem dal fotoğrafı koyuyorum. Adı nedir?
Sanırım Hanımeli Çiçeği (Lonicera periclymenum)
naztoprak
28-11-2012, 13:30
Bir sorum olacak arkadaşlar hangi bölüme soracağımı bilemedim cevabını bilen varsa yanıtlasın lütfen...
SORU: Bitkilerin bilimsel isimlendirilmelerinde neden Latince veya Eski Yunanca kullanılır?
Bu bitkiye ağaç mı sarmaşık mı demek daha doğru bilemediğim için hem gövde hem dal fotoğrafı koyuyorum. Adı nedir?
Bitkiniz büyük ihtimalle (Trachelospermum jasminoides) Pervane çiçekli yasemin
herbaryum
10-12-2012, 08:42
Bu ağacın adı nedir?
Fraxinus syriaca muhtemelen.
herbaryum
10-12-2012, 08:44
Bu ağacın adı nedir?
Ficus lyrata olabilir.
Bu ağacın adı nedir?
Bu ağacın resmini mayıs ayında çekmiştim.
352913
Fraxinus angustifolia
almanyalı
18-12-2012, 08:26
Uzun zamandır aradığım bu ağaç türünün türkçe adını bilen veya yetiştiren varmı(en azından tadını bilen varmı? Latince ismi:
Decaisenea Fargasii 355616
355617
355618 meyve içini,çiçeğin şeklini ve ağacını gören yerel ismini bilen varsa çok sevinirim.
Orhan Özbilgiç
18-12-2012, 08:36
Merhaba,
Uzun zamandır aradığım bu ağaç türünün türkçe adını bilen veya yetiştiren varmı(en azından tadını bilen varmı? Latince ismi:
Decaisenea Fargasii 355616
355617
355618 meyve içini,çiçeğin şeklini ve ağacını gören yerel ismini bilen varsa çok sevinirim.
Ölü Adamın Parmakları.
almanyalı
18-12-2012, 08:44
Teşekkür ederim,latince ismi buldum fakat kırmızı yapamıyorum bir türlü.
Siz yediniz mi tadını merak ediyorum?dikmek istiyorum bende.
Nazlı N92
19-12-2012, 11:03
arkadaşlar merhaba bu bitkinin ismi nedir ilgilenebilir misiniz acaba benim için çok önemli (çünkü bir peyzaj'çıyım fakat tanımıyorum o yüzden önemli diyorum.)
Nazlı N92
19-12-2012, 11:05
:((
Nazlı N92
19-12-2012, 11:13
arkadaşlar gerekli yardımlarınızı bekliyorum
:((
Fotoğraflar çok net olmamakla birlikte ağacın taflan olduğunu düşünüyorum.
Yeşil taflan
Mehmet
arkadaşlar merhaba bu bitkinin ismi nedir ilgilenebilir misiniz acaba benim için çok önemli (çünkü bir peyzaj'çıyım fakat tanımıyorum o yüzden önemli diyorum.)
Kamelya diyesim var ama emin değilim.
http://www.agaclar.net/forum/calilar/3389.htm
Mehmet
Sayın nazlı bence Alev Çalısı gibi gözüküyor. Diğer ağacınız ise şimşir olabilir.
Nazlı N92
19-12-2012, 13:05
Fotoğraflar çok net olmamakla birlikte ağacın taflan olduğunu düşünüyorum.
Yeşil taflan
Mehmet
çok küçük bir 50 cm , genişlik ise 30 cm falan ve yaprakları çok küçük daha önce hiç görmedim dikeni var bide ve yaprakları çok sığ
Taflanda diken yoktur.Şimşirde de olduğunu sanmıyorum.Dikenli olduğuna emin misiniz ? Aşağıdakilerle karşılaştırın.
Şimşir - Buxus sempervirens
355855
Yeşil Taflan - Euonymus Japonica
355856
Mehmet
Nazlı N92
19-12-2012, 14:20
evet evet bu o çok teşekkür ederim aydınlattığınız için.
dikeni başkasıyla karıştırıyorumdur buxux sempervirens doğrudur aynısı evet
çok teşekkür ederim ya :)
Dünkü trekking sırasında rastladım bu çalıya.Ne olduğunu öğrenebilirsem ondan bi bonsai yapmayı düşünüyorum.Bu konuda bana yardımcı olabilecek kimse varmı ?
355927
355928
Emin değilim ama bir Berberis (kadıntuzluğu) türü (Berberis verruculosa) olabilir sn merlict. Google'dan resimleriyle karşılaştırın bir.
herbaryum
19-12-2012, 21:46
Dünkü trekking sırasında rastladım bu çalıya.Ne olduğunu öğrenebilirsem ondan bi bonsai yapmayı düşünüyorum.Bu konuda bana yardımcı olabilecek kimse varmı ?
Calicotome villosa - Azgan
jacaranda
25-12-2012, 01:40
Merhaba,
Bu akçaağaç hangi tür, Acaba çınar yapraklı olabilir mi?
357026
jacaranda
25-12-2012, 01:43
Bu akçaağacın yaprakları diğerinden daha farklı. Bu ağacın türü nedir?
357027
alimallah
01-01-2013, 16:50
Bu ağacın adını bilen var mı?
Bu arkadaş, Kadıköy Bahariye Caddesi boyunca dikilmiş.
5 - 6 metre boyunda, herdem yeşil.
Tacı, aşılı akasyaya benziyor.
Yardımcı olabilirseniz çok sevineceğim.
Selamlar
Bu yabani ağacın adı nedir?
359036
Sanırım "Barut Ağacı" (Rhamnus Frangula)
Merhaba. Anıtkabir bahçesinde gördüğüm bu ağacın adı nedir? Yoksa çalı mı? :o Teşekkürler.
359038
Merhaba. Anıtkabir bahçesinde gördüğüm bu ağacın adı nedir? Yoksa çalı mı? :o Teşekkürler.
359038
Bu kadar uzak çekimden anlaması çok zor :(
Daha yakın bir çekim fotoğrafı var mı acaba, özellikle yapraklarının?
Maalesef yok. :mad: Çimlere basılmasına izin vermemişlerdi fotoğraflarken. :confused:
bonsaialpay
03-01-2013, 01:05
alev agaci
herbaryum
03-01-2013, 10:19
Bu yabani ağacın adı nedir?
Cerasus mahalep muhtemelen.
heyyamola
03-01-2013, 19:35
Sanırım "Barut Ağacı" (Rhamnus Frangula)
Çok benziyor. Ancak verdiğiniz cevap üzerine biraz araştırınca ''Barut Ağacı'' olmadığını anladım. (Meyve yapısı farklı)
Farklılığı belirginleştirmek için mesajıma ilave resim yükledim. (Keşke baştan yapsaydım)
herbaryum
04-01-2013, 08:19
Selamlar
Ya Ligustrum ya da Oya ağacı gibi duruyor.
alimallah
04-01-2013, 10:49
Ya Ligustrum ya da Oya ağacı gibi duruyor.
Teşekkür ederim ilginize Sn herbaryum.
Ligustrum'a yaprakları, oya ağacına formu benziyor.
Yapraklarının nispeten belli olduğu ekli fotoğrafa bakarak tekrar görüş bildirebilir misiniz?
Selamlar
herbaryum
04-01-2013, 13:30
Teşekkür ederim ilginize Sn herbaryum.
Ligustrum'a yaprakları, oya ağacına formu benziyor.
Yapraklarının nispeten belli olduğu ekli fotoğrafa bakarak tekrar görüş bildirebilir misiniz?
Selamlar
Emin olamadım, resim büyütülünce de netlik problemi olmuş, eğer daha net ve yakın bir resim üstünden bakabilirsek tanımlayabiliriz sanırım.
alimallah
04-01-2013, 14:14
Emin olamadım, resim büyütülünce de netlik problemi olmuş, eğer daha net ve yakın bir resim üstünden bakabilirsek tanımlayabiliriz sanırım.
Tez zamanda Bahariye'ye gidip yakından fotoğraflayıp, tekrar sizi rahatsız edeceğim.
Selamlar
vergatol
05-01-2013, 23:25
Görüntüsü çok ama çok güzel. Sanırım çamgiller familyasına ait. Şimdiden çok teşekkürler. :D
Görüntüsü çok ama çok güzel. Sanırım çamgiller familyasına ait. Şimdiden çok teşekkürler. :D
Arokarya (Arocaria)
alimallah
06-01-2013, 16:23
Tez zamanda Bahariye'ye gidip yakından fotoğraflayıp, tekrar sizi rahatsız edeceğim.
Selamlar
Biraz daha iyi fotoğrafları aşağıda.
Yardımlarınızı rica edeceğim.
Selamlar
alimallah
06-01-2013, 16:26
On yıl kadar salonumuzu süslemişti.
Evimize gelenler, "bu gerçek mi" sözü ile birlikte arkadaşı elliyorlardı:)
Taşınırken en üst dalını kırdılar işçiler ve öldü.
Gerçekten çok güzel.
Adem Keskin
06-01-2013, 18:57
Büyük olasılıkla yabani bir meyva
herbaryum
06-01-2013, 22:04
Biraz daha iyi fotoğrafları aşağıda.
Yardımlarınızı rica edeceğim.
Selamlar
Ligustrum japonicum 'Variegatum' sanırım.
hatipali74
12-01-2013, 21:33
Burada üretici pazarında "Hurma " adıyla satılan bu bitkinin cinsini ve yetişme koşullarını merak ediyorum. 361190
361191
361192
Bu da tohumları361193
Orhan Özbilgiç
23-01-2013, 18:07
Farklı kaynaklarda farklı isimler çıkıyor karşıma nedir bu ağaç?
Cercis Siliquastrum (Erguvan).
Orhan Özbilgiç
23-01-2013, 18:17
Okul bahçesinde bir de bu var. Yalancı Akasya deniyor ama kesin emin olamadım.
Büyük olasılıkla, Sophora japonica (Japon Padoga Ağacı)
Büyük olasılıkla, Sophora japonica (Japon Padoga Ağacı)
Sophora japonica (Japon Padoga Ağacı) nı inceledim ama değil. Okulda plastik bardakta yeni filizlenen bir tohum var onun fotosunu da göndereyim gerekirse. Bu arada teşekkür ederim.
Sophora japonica (Japon Padoga Ağacı) nı inceledim ama değil. Okulda plastik bardakta yeni filizlenen bir tohum var onun fotosunu da göndereyim gerekirse. Bu arada teşekkür ederim.
Sn Alp Er,
Ağaç bence de bir sofora.
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/559560_10151232714465851_734855439_n.jpg
Turunçgil kokulu bu bitkinin Ağacının yaprakları gövdesi bile sankı portal ağacı
Kalın kabuklu bişey merakediyorum ismini bilen var mı
Yardımcı olursanız memnun olurum
Sn Alp Er,
Ağaç bence de bir sofora.
Ağacın dal yapısı, gövde yapısı ve tohumdan filizlenmiş halinin fotoğraflarını sırası ile gönderdim. Tohumu buruşmuş kapsüllerin içinde jelimsi bir şeyle kaplı durumda. Yanlış bir isim yazmak istemiyorum.
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/559560_10151232714465851_734855439_n.jpg
Turunçgil kokulu bu bitkinin Ağacının yaprakları gövdesi bile sankı portal ağacı
Ağaca ait fotoğrafın görünmüyor.
kelebek çalısı
25-01-2013, 01:02
Sorduğunuz ağaç, Maclura pomifera ya da bilinen adı ile yalancı portakal ağacı.
Çok teşekkür ederim Orhan Bey.
Selamlar
Bu ağaç ligustrumdur, yani yaprağını dökmeyen büyük yapraklı kurt bağrı
Orhan Özbilgiç
26-01-2013, 15:24
Sayın Tutmos;
Ağacınız çok büyük olasılıkla; Celtis (Çitlembik).
Sayın Tutmos;
Emin değilim...
Bizim buralarda çok var ama bunun yaprakları sanki daha farklı bildiğim Celtis'e göre.
Sn Tutmos,
Meyvelerini görüntüleme şansınız var mı veya meyvelerini hiç gördünüz mü, neye benziyor?
Adem Keskin
28-01-2013, 07:18
adı nedir acaba
adı nedir acaba
Adem bey,
İlk sorduğunuzda da bayağı bir kafa yormuştum ama bir türlü çıkaramadım.
Türkiye'nin Ağaçları ve Çalıları adlı bir kitap var bende, akşam ona bakayım iyice.
Adem Keskin
28-01-2013, 14:28
teşekkür ederim şimdiden sayın sakaki :)
Sayın Tutmos;
Andırıyor ancak kızılcık kiraz ya da ispirya da olabilir. Bir çiçek ya da meyve kesin sonua götürür bizi...
Adem bey
Söz verdiğim gibi her bir ağacı tek tek gözden geçirdim ama tam olarak hiçbir ağaca benzetemedim şu anki fotoğraftan.
Aslına bakarsanız iki çenekliler (dicotyledonae) sınıfına girdiğine neredeyse eminim (familya olarak da büyük ihtimal rosaceae); gövde şekli, rengi ve kabuk çatlak şablonu olarak tibet dağ muşmulası (cotoneaster franchetti), çakal eriği (prunus spinosa), mamık (prunus sp.), yaban eriği (prunus divaricata), muşmula (mespilus germanica) gibi türlerin gövdelerine benzerlik gösteriyor. Sanırım meyve veren yabani ağaç türlerine odaklanmak lazım.
Önümüzdeki bahar yaprak dizilimini daha net gösteren bir fotoğraf yüklerseniz daha iyi olabilir. Çiçek veya meyvesini görsek net olarak anlayacağımızdan şüphem yok.
Adem Keskin
30-01-2013, 07:06
Sayın Sakaki teşekkür ederim zahmet verdim . Artık en kötü ihtimal bekleyip göreceğiz :) Ama çiçekli ağaçları sevdiğim için, olma ihtimali olanlardan hangisi olursa olsun sevdim ben bu ağacı. :D saygılarımla görüşmek üzere ..
herbaryum
30-01-2013, 08:07
Degerli arkadaslar forumun kurallarina uygun olarak bu bitkinin resimini koyuyorum yardimci olmanizi dilerim
Spiraea cantoniensis'e benzettim, kontrol edebilir misiniz?
Tohumcu Nılgun
30-01-2013, 13:53
Spiraea cantoniensis'e benzettim, kontrol edebilir misiniz?
Sayin herbaryum, ben de kac gundur bu sorunun cevabini ariyorum. Ben genellikle cali turlerini arastirmistim. Yasadigim yerdeki parklardan birinde gordugumu saniyorum.Hatirladigima gore dallari cok esnek, yapraklari cok yumusak ve hafif tuylu. Ama agac mi yoksa bir cali turumu onu bilmiyorum. Sizin yazdiginiz turun fotograflarini inceledim, bazi fotograflari cok benzettim. Saygilar...
Günay_61
30-01-2013, 16:02
Kısmet ağacı Cleodendron thomsaniae
Tohumcu Nılgun
30-01-2013, 17:18
Kısmet ağacı Cleodendron thomsaniae
Sayin Gunay_61, ismini yazdiginiz ture baktim ama ne yaprak, nede dallarini benzetemedim.
En güzel sonuç çiçek ya da meyve ile ortaya çıkar, ancak ispirya türü olması yoğun ihtimal
kelebek çalısı
04-02-2013, 14:06
Adana'da gördüğüm bu ağacın adı nedir?
Yaprakları oval ve bütün olmasına rağmen verevli dalgalı olduğu için dilimli gibi görünüyor.
Ceratonia siliqua, keçiboynuzu.
Arkadaslar, fotografini bugun cektigim, kisin yaprak dokmeyen bu tur Cali mi, Agac mi, ismi nedir?
Büyük ihtimal "Viburnum Rhytidophyllum"
Arkadaslar, dun fotografini cektigim, bu mevsimde cicek acmis olan bu agacin adi nedir?
Resim pek net değil, çiçekleri tam değil hiç anlayamadım :) ama bu mevsimde bu şekilde açtığını söylediğiniz için ve ince dallarından yola çıkarak:
Kış yasemini (Jasminum nudiflorum) olabilir ama:
Dediğim gibi çiçekleri hiç anlayamadım. İkinci resimde altlardaki çiçekler ise yasemine hiç benzemiyor :)
Daha net bir fotoğraf var mı?
kelebek çalısı
11-02-2013, 01:03
Arkadaslar, dun fotografini cektigim, bu mevsimde cicek acmis olan bu agacin adi nedir?
Cornus mas olabilir mi?
Arkadaslar, bu cam agacinin adi nedir? 2. fotograf agacin dal ve yapraklari.
Mavi Ladin (Picea Pungens)
Ama bana sanki üstte görünen ağaçlar mavi ladin gibi görünmedi.
Yaprakların üstteki ağaçlara ait olduğundan emin misiniz?
Tohumcu Nılgun
12-02-2013, 17:30
Mavi Ladin (Picea Pungens)
Ama bana sanki üstte görünen ağaçlar mavi ladin gibi görünmedi.
Yaprakların üstteki ağaçlara ait olduğundan emin misiniz?
Sayin Sakaki, evet ikiside ayni agac, ilk fotografi uzaktan, 2. yi de agacin yanina gidip cektim. O gun hava kapali ve pusluydu belkide o yuzden fotograflar farkli gibi gorunuyor. Kozalaklari ince uzun olup 9-10cm. civarlarindaydi.
ali ekber
12-02-2013, 21:15
Nilgün Hanım fotoğraftaki ağaç Mavi Ladin ağacıdır. :)))
Arkadaslar, yapraklari Cam Agaci gibi kokan bu agacin adi nedir?
Ardıç (Juniperus)
(Tohumunun fotoğrafı var mı elinizde - tam türünü tahmin için?)
Sn.Lunaaa elinizdeki meyveyi kesmeye çalıştığınızda aşırı kıvamlı ve neredeyse çam ağacı salgısı gibi yoğun bir balzamik sıvıyla cebelleşmek zorunda kalacaksınız. Kestiğiniz bıçak ya da alette malesef kullanılmayacak duruma gelecek ve yapış yapış bir hal alacak. Ellerinize bulaştırmanızı ise hiç tavsiye etmem, zira çıkarması oldukça güç. Kolay gelsin..
Tohumcu Nılgun
13-02-2013, 14:43
Ardıç (Juniperus)
(Tohumunun fotoğrafı var mı elinizde - tam türünü tahmin için?)
Sayin Sakaki, malesef tohumlari yok bende:( Fotograflari 3-4 gun once cekmistim, Agactada hic tohum gorememistim.:(
ali ekber
13-02-2013, 19:56
Nilgün Hanım fotoğrafını gönderdiğiniz ağacın türü ELWODİ diye geçer. Mazı türlerinde olduğu gibi bir gelişim gösterir. Daha çok top mazıya benzer gelişim gösterir. Fazla boylanma gösteremez, enine ve boyuna bir gelişimden bahsedilebilir. Orman olarak fazla rastlanmaz, peyzaj amaçlı kullanılır. Bahçe sınırlarını belirlemek için, set oluşturmak için kullanılabilir. Çok hoş bir görünüm ve gelişim gösterir. Birden fazla gövde oluşturabilir. Herdem yeşil kalır.
kalabak peyzaj
13-02-2013, 23:51
Arkadaslar, bu Agacin adi nedir :confused:
Ağlayan çam (Pinus wallichiana), çamgiller (Pinaceae) familyasına ait süs bitikisi olarak değerli olan bir çam türüdür. Yaprakları önceleri mavimsi parlak sarı-yeşil, sonraları kirli sarıya döner ve aşağı doğru püskül gibi sarkar.
Tohumcu Nılgun
14-02-2013, 02:03
Arkadaslar, bu bir Agac mi:confused: Cali mi:confused: adi nedir acaba:confused:
Bu limon fidanını annemin bahçesinden 2 ya da 3 bahar önce alarak sakısya geçirdim. Kiracıları saksı ile almışlar, aldıkları zaman üzerinde limon varmış, sonra bahçeye dikmişler o zamandan beri limon vermemiş ve bahçede harap olmuş. Özellikle geçen bahar ile birlikte iyi bir mesafe aldık, yapraklandık, yeni gürbüz bir sürgün bile büyüttük,bu sene çiçek açmasını umuyorum.
Ama türü hakkında hiçbir bilgim yok, bana limonumun hangi cins olduğunu söyleyebilir misiniz ?
Salkım şeklinde pembe/kırmızı ve beyaz renkte çiçekleri var,
Bir tür sarmaşık gibi... Adını biliyor musunuz?
Begonvil
Meyvesini hiç göremediğim minik dikenli limonumun cinsini hala merak ediyorum, bkz. 100 nolu mesaj ;)
gokselcetin
19-02-2013, 08:10
Bu ağacın adı nedir?
Fotoğraflardan çok net çıkaramamakla birlikte eğer yeşil sürgünler dallar dört köşeli ise çalı formlu bir bitki olan jasminum primulinum - sarı yasemin olabilir.
mstfylcn
21-02-2013, 14:41
Bu ağacın adı nedir? Avokado olabilir mi? :mad:
mstfylcn
24-02-2013, 16:33
Bu ağacın adı nedir? Avokado olabilir mi? :mad:
Bu ağacın adı nedir ki acaba :) ;)
kelebek çalısı
25-02-2013, 14:33
Bu ağacın adı nedir?
373020
Gardenia sp.
mstfylcn
25-02-2013, 15:41
Bu siyah küçük meyveleri olan ağacın adı nedir?
mstfylcn
25-02-2013, 15:44
Bu ağacın adı nedir?
ermanimer
27-02-2013, 18:59
Cupressus Macrocarpa Goldcrest, Limoni Servi Olabilir mi ? (Referans : Google)
gokselcetin
27-02-2013, 19:04
Baku`de yasiyorum. Bu agaci bu aksam bir cicekcide gorup aldim. Daha once sorulmus sorularda da bulamadim. Bu agacin adini bilen birisi olursa cok mutlu olacagim.
(Klavyem ingilizce oldugu icin turkce karakter kullanamiyorum.)
Herkese selamlar.
Dallarını hafifçe ezdiğinizde hoş bir limon kokusu veriyorsa Limon Servi (Cupressus Macrocarpa) olabilir.
Saygılar.
Baku`de yasiyorum. Bu agaci bu aksam bir cicekcide gorup aldim. Daha once sorulmus sorularda da bulamadim. Bu agacin adini bilen birisi olursa cok mutlu olacagim.
(Klavyem ingilizce oldugu icin turkce karakter kullanamiyorum.)
Herkese selamlar.
Cryptomeria Japonica olabilir.
Bu siyah küçük meyveleri olan ağacın adı nedir?
Ligustrum (Kurtbağrı )
Bu ağacın adı nedir?
Hint Yağı Bitkisi (Ricinus Communis)
Arkadaslar, fotograftaki agacin adi nedir?
Servi olabilir...
herbaryum
01-03-2013, 19:46
Arkadaslar, fotograftaki agacin adi nedir?
Muhtemelen Chamaecyparis lawsoniana
herbaryum
01-03-2013, 19:47
Arkadaslar, birde bu agacin adini ogrenebilirmiyim?
Buxus sempervirens Şimşir
gokselcetin
06-03-2013, 18:19
Arkadaslar, bu Agacin adi nedir?Sayın Tohumcu Nılgun;
Bu ağaç büyük olasılıkla Picea Abies Pendula (Sarkık Batı - Avrupa Ladini)
Dün fotoğrafladığım, komşu apartmanın bahçesindeki bu ağacın adı nedir?
376338
376339
376340
Orkide Ağacı (Bauhinia variegata)
Bu ağacın adı nedir?
Bu bir ağaçtan aldığınız çiçek mi? Eğer varsa ağacın bir fotoğrafını veya çiçeğin daha net bir fotoğrafını (foruma) yükleme şansınız var mı?
unalkaplan
13-03-2013, 23:20
Evet bu bir ağacın dalı. Ağacın üzerinde bu çiçeklerden var. Ağacın fotoğrafını çekebilirmiyim tam olarak emin değilim ama çiçeklerin net resimlerini daha sonra ekleyebilirim. Bende internette araştırma yapacağım eğer bir bilgi bulursam kaynağını da ekleyebilirim.
ipektuğçe
13-03-2013, 23:26
Yaprak döken manolya olabilir mi?
almanyalı
13-03-2013, 23:34
merhaba,
Sevgili Unalkaplan, evet bu bir yaprak döken manolya ağacının çiçeği, magnolia liliiflora 'Nigra ' olmalı tam emin değilim alt türünden.
sevgilerimle
Arkadaslar, fotografin solundaki uzun olan Agacin adi nedir?
Porsuk ağacı (Taxus baccata)
Bu ağacın adı hakkında yardım eder misiniz?
Kamelya. Büyük beyaz kokulu çiçekleri olur yaz aylarında.
alimallah
20-03-2013, 11:26
Kamelya. Büyük beyaz kokulu çiçekleri olur yaz aylarında.
İlginize çok teşekkürler Sn. Feyzon.
Bahçeme mutlaka dikeceğim.
Çok güzel bir ağaç.
Selamlar
Bir iş yerinde gördüm bu bitkiyi ne olduğunu sordum onlarda bilmiyor ağaçmış bu ama adını bilen var mı?
380113
Pandora Kauçuğu (Ficus Lyrata)
gokselcetin
21-03-2013, 18:48
Arkadaslar, bu Agacin adi nedir?
Yayılıcı Porsuk / Taxus baccata Repandens
Saygılar.
Melezçam (Larix Decidua)
Bir de iç çekiyorum bakarken tabi ki :)
Arkadaslar, bu Agacin turu, adi nedir?
Mavi ladin (Picea pungens)
gokselcetin
25-03-2013, 19:01
Ayasofya Müzesi'nin arkasındaki o ünlü sokakta, Ayasofya duvarına bitişik çiçeklikte ekili çok iri ve nefis çiçekleri olan 3 metre kadar gelişmiş, farklı renkte çiçekleri olan aynı türden olduğunu sandığım 2 ağaççık var..Bunları daha önceki Sultanahmet gezilerimizde de tam açmış halde görmüş ve hayran kalmıştık..Bu bitkiye İstanbul'da bir başka yer haricinde pek rastlamadım..Oldukça kıymetli bir tür olmalı..Adı nedir acaba? Alıp ta fiyatını bilen var mı?
Sayın pria;
Benim de hayran olduğum türlerden biri. Yaprak Döken Manolya. Magnolia Denudata 'Forests Pink' varyetesi olabilir.
Teşekkürler sayın gokselcetin..
Arayıp bulmak, edinmek gerek bundan..
Biraz pahalı olmalı..
alimallah
27-03-2013, 07:09
Ayasofya Müzesi'nin arkasındaki o ünlü sokakta, Ayasofya duvarına bitişik çiçeklikte ekili çok iri ve nefis çiçekleri olan 3 metre kadar gelişmiş, farklı renkte çiçekleri olan aynı türden olduğunu sandığım 2 ağaççık var..Bunları daha önceki Sultanahmet gezilerimizde de tam açmış halde görmüş ve hayran kalmıştık..Bu bitkiye İstanbul'da bir başka yer haricinde pek rastlamadım..Oldukça kıymetli bir tür olmalı..Adı nedir acaba? Alıp ta fiyatını bilen var mı?
Nebahat Gökyiğit Parkında da var bunlardan.
Gerçekten çok güzeller.
gokselcetin
27-03-2013, 19:17
Pulsu Ardıç Juniperus Squamata olması gerek fakat hangi varyetesi anlayamadım.
Juniperus Squamata 'Blue Star' ya da Juniperus Squamata 'Blue Carpet'
gokselcetin
27-03-2013, 19:20
Mavi Atlas Sediri Cedrus Atlantica 'Glauca'
Avrupa ladini (Picea abies)
Teşekkürler sayın gokselcetin..
Arayıp bulmak, edinmek gerek bundan..
Biraz pahalı olmalı..
Kartal-Pendik arası sahil yolundaki çiçeklik-fidanlıkta oldukça büyük boyluları satılıyor. Fiyatını bilmiyorum ancak şu an çiçek açmış halleri ile görmek mümkün.
Çok çok çeşitli ağaçlar gördüm, bilirim ve tanırım..Ama aşağıdaki gibi yapraklardan önce hemen hemen yarım metre uzunluğunda salkımlar şeklinde çok güzel çiçek açan 10 metreden fazla boylanan bir ağaç var yolumun üzerinde..Kocaman kocaman da yaprakları oluyor..İstanbul'da dahi çok yeri gezdiğim halde bu ağaca hiçbir yerde rastlamadım..
Nedir acaba adı?
Eğer değerli ve aranabilen bir süs ağacı ise, gelecek yıl ''tohum etkinliği'' yapılırsa bunun tohumlarından toplamak istiyorum..
Pavlonya (Paulownia)
Tohumcu Nılgun
01-04-2013, 21:49
Akadaslar, bu Agacin adi nedir?
Tohumcu Nılgun
01-04-2013, 21:52
Servi (Cupressus)
(Alt türünden tam olarak emin değilim)
Sonraki mesajlarınızdaki ağaçların da kozalaklarını görebilsek aslında daha iyi anlaşılabilirdi.
gokselcetin
01-04-2013, 23:01
Yalancı Servi Chamaecyparis lawsoniana olabilir.
2. sorunuz içinde aynı şeyi düşünüyorum.
Sarı alacalı su sediri (Calocedrus decurrens aureovariegata)
Büyük ihtimal "Adi Huş Ağacı" (Betula pendula - European Birch)
Arkadaslar, asagidaki fotograftakiler Agac mi, Cali turu mu, Adi nedir?
Adi ardıç (juniperus communis var. depressa)
Örn.: http://www.keiriosity.com/gallery/main.php/v/plants/Cupressaceae/Juniperus_communis_var_depressa/Juniperus_communis_var_depressa01.jpg.html
Arkadaslar, asagidaki fotograftaki Agaci Atlas Sedirine cok benzettim fakat bu Agacin yapraklari daha kisa ve cok sik yaprakli, kozalaklarida Atlas sediri kozalagina cok benzesede boyut olarak daha kucuk.
Bu Agacin adi nedir?
Sn Tohumcu Nilgun,
Bence sizin de dediğiniz gibi bu ağaç Atlas Sediri (Cedrus atlantica)
Tohumcu Nılgun
03-04-2013, 14:41
Arkadaslar, coook uzun boylu bu Cam Agaclarinin turu nedir?
Ilgın Ağacı (Tamarix) olabilir mi?
Geçen yıl kızımla sabah yürüyüşünden dönerken bize sürpriz yapan ılgın ağacı...
Renginden dolayı favorisi oldu...
Tohumcu Nılgun
04-04-2013, 15:13
Orhan Özbilgiç
04-04-2013, 16:05
Arkadaslar, fotograftaki bir Agac mi, Cali mi, adi nedir?
Çoban püskülü (Ilex cornuta) -Çalı-
Arkadaslar, fotograftaki kucuk bir Agaccik mi, Cali mi, anlayamadim? Adi nedir acaba?
İlk bakışta taflan gibi görünüyor ama sanırım Alacalı Kurtbağrı (Ligustrum sinense 'variegatum')
Örn.: 木犀科 165 Hualien Ligustrum sinense cv. Variegatum Chinese Privet | Flickr - Photo Sharing! (http://www.flickr.com/photos/jezevec/3223267062/)
gokselcetin
04-04-2013, 18:20
Arkadaslar, asagidaki fotograftakininde Agac mi, Cali mi oldugunu bilmiyorum. Adi nedir acaba?
Çalı türü bir bitki olan SARI BOYA ÇALISI - MAHONİA AQUİFOLİUM
erturktrk
07-04-2013, 17:26
Türü Ful (Arap Yasemini)
386782
386783
386784
Tohumcu Nılgun
07-04-2013, 21:31
Tohumcu Nılgun
07-04-2013, 22:21
gokselcetin
08-04-2013, 09:25
Dev Sekoya / Sequoiadendron giganteum olabilir.
gokselcetin
08-04-2013, 09:33
Boylu Mazı / Thuja Plicata olma ihtimali var. Fakat emin değilim. Bir de siz inceleyiniz.
gokselcetin
08-04-2013, 09:40
Sayın Tohumcu Nılgun bu ağaç Ters (Sarkık) Himalaya Sediri / Cedrus Deodora Pendula olması gerek.
Merhaba arkadaşlar, erik gibi bir şey olduğunu tahmin ettiğim bol pembe çiçekli bu ağacın ne olduğunu merak ediyorum.
Erik değil de sanırım bir elma ve eğer aşılı bir elma değilse Yaban Elması (Malus sylvestris) olabilir.
Dilerseniz örneğe bir bakın aynı mı: Crab Apple, Malus sylvestris (http://healthyhomegardening.com/Plant.php?pid=2176)
Boylu Mazı / Thuja Plicata olma ihtimali var. Fakat emin değilim. Bir de siz inceleyiniz.
Güzel tahmin sn gokselcetin, tebrik ederim.
Ben Thuja Plicata ile Thuja Orientalis arasında tereddütte kaldım ve bende Orientalis fikri daha ağır basıyor, sebebi ise daha çok kozalak yapısı. Kozalağa baktığımda (yapraklarda da biraz farklılık var) bana daha çok orientalis gibi geldi.
387164
Kaynak: Thuja orientalis, ORIENTAL ARBORVITAE (http://trees.stanford.edu/ENCYC/THUor.htm)
Sn Tohumcu Nilgun, yaprakları ve kozalakları yakınen gören kişi olarak aşağıdaki linkteki karşılaştırmaya da bakarsanız sanırım net fikir sahibi oluruz:
Thuja orientalis 'Morgan'. - Conifers Forum - GardenWeb (http://forums.gardenweb.com/forums/load/conif/msg1009505119872.html)
Kozalağa göre neredeyse eminim ama iğne sayısı da 5 ise: Veymut Çamı (Pinus Strobus L.)
Arkadaslar, kozalak uzunlugu 2 ile 2 bucuk cm. civari olan bu Agacin adi nedir?
3 ihtimalimiz var: Tsuga canadensis (Kanada, Doğu tsugası) - Tsuga heterophylla (Pasifik, Batı tsugası) ve Tsuga mertensiana (Dağ tsugası)
Ancak kozalakların yapısı ve belirttiğiniz boyuta göre: Tsuga Heterophylla (Pasifik Tsugası) olması gerek.
Tohumcu Nılgun
08-04-2013, 22:51
Sayin gokselcetin, Sayin Sakaki, Agacin yapraklarinin fotografini biraz buyuterek tekrar ekliyorum.
Agac turleri birbirine cok benzedigi icin ben de kararsiz kaldim.
InsaAllah bu fotograflar Size bir fikir verir. Saygilar...
Sayin gokselcetin, Sayin Sakaki, Agacin yapraklarinin fotografini biraz buyuterek tekrar ekliyorum.
Agac turleri birbirine cok benzedigi icin ben de kararsiz kaldim.
InsaAllah bu fotograflar Size bir fikir verir. Saygilar...
Sn Tohumcu Nilgun,
Merakımı yine yenemeyip az önce kaynaklara tekrar bir göz gezdirdim :)
"Orientalis çok fazla boylanmayıp maksimum birkaç metre boy yaparken, plicata ve occidentalis'in ise sırasıyla 10-20 metre ve 50-60 metre boy atabildiği" yazıyor.
Buna göre de orientalis devre dışı kalırken, plicata'nın yanı sıra occidentalis de olasılıklar arasına giriyor.
En iyisi imkanınız varsa siz bir de kozalakları (varsa açılmamışlarını da) yandan fotoğrafların müsait olduğunuz bir zaman :)
gokselcetin
09-04-2013, 06:56
Kozalağa göre neredeyse eminim ama iğne sayısı da 5 ise: Veymut Çamı (Pinus Strobus L.)
Sayın Sakaki, sorulara sizinle karşılıklı araştırmaya girişip yanıt bulmaya çalışmak gerçekten zevkli bir hal aldı. Teşekkür ediyor ve ben de sizi tebrik ediyorum. Pinus Strobus tahmini de güzel bir tahmin. Bununla birlikte yine 5 iğneli olan Pinus Griffithii (Ağlayan Çam) olabilme ihtimalini de değerlendirelim diye düşünüyorum. Sayın Tohumcu Nılgun kozalak fotoğrafları mevcut olmasına rağmen boyut hakkında da bilgi verirseniz sanırım bulabiliriz. Kaynaklarda ağlayan çamın kozalağı için boy 15-25 cm, çap 3-4 cm olarak belirtiliyor.
Saygılarımla.
Tohumcu Nılgun
09-04-2013, 14:01
3 ihtimalimiz var: Tsuga canadensis (Kanada, Doğu tsugası) - Tsuga heterophylla (Pasifik, Batı tsugası) ve Tsuga mertensiana (Dağ tsugası)
Ancak kozalakların yapısı ve belirttiğiniz boyuta göre: Tsuga Heterophylla (Pasifik Tsugası) olması gerek.
Sayin Sakaki, Agacin daha detayli kozalak fotografini ekliyorum.
Saygilar...
Tohumcu Nılgun
09-04-2013, 14:13
Sayın Sakaki, sorulara sizinle karşılıklı araştırmaya girişip yanıt bulmaya çalışmak gerçekten zevkli bir hal aldı. Teşekkür ediyor ve ben de sizi tebrik ediyorum. Pinus Strobus tahmini de güzel bir tahmin. Bununla birlikte yine 5 iğneli olan Pinus Griffithii (Ağlayan Çam) olabilme ihtimalini de değerlendirelim diye düşünüyorum. Sayın Tohumcu Nılgun kozalak fotoğrafları mevcut olmasına rağmen boyut hakkında da bilgi verirseniz sanırım bulabiliriz. Kaynaklarda ağlayan çamın kozalağı için boy 15-25 cm, çap 3-4 cm olarak belirtiliyor.
Saygılarımla.
Sayin gokselcetin, bahsettiginiz Agacin kozalak uzunlugunu olcmedim ama tahminime gore 20 cm. civarindaydi.
Bir kac gun sonra Agaci tekrar ziyaret edebilirsem, kozalak ve igne yaprak sayisi hakkinda daha detayli bilgi verebilirim.
Saygilar...
loveforlife
11-04-2013, 08:20
Bu ağacın adı nedir?
389035
Bu çiçek ayva ağacı (cydonia oblonga) na ait.
loveforlife
11-04-2013, 08:23
Bu ağacın adı nedir? Kocayemiş olabilir mi?
Tırtılların yapraklarının bir kısmını afiyetle yediği bir Koca yemiş (Arbutus unedo);)
ağaçperver
11-04-2013, 09:27
Tırtılların yapraklarının bir kısmını afiyetle yediği bir Koca yemiş (Arbutus unedo);)
Teşekkür ederim Loverforlife, yeni aldım ama emin olamadım. Belediyenin diktiği başka (adını bilmediğim) bir ağaca benzetmiştim... İçim rahat etmedi bakıyorum sokaktaki ağaca çok benziyor, e belediyenin de sokağa hiç kocayemiş fidanı diktiğini de görmedim... İnternetten fotoğraflara baktım, hep açmış çiçek resimleri var, tomurcuk resimleri yok... ben de sorayım dedim :)
Hmm demek ki tırtıl sorunumuz var? :(
Orhan Özbilgiç
11-04-2013, 09:53
ağaçperver;
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------
Sevgili loverforlife;
Yaprakları benziyor ama Arbutus Unedo değil.
Çiçekleri, bana Alev Ağacı (Photinia) dedirtiyor.
Bu ağacın adı nedir?
389037
Elma (Malus)
loveforlife
11-04-2013, 11:04
ağaçperver;
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------
Sevgili loverforlife;
Yaprakları benziyor ama Arbutus Unedo değil.
Çiçekleri, bana Alev Ağacı (Photinia) dedirtiyor.
Üstadımız ne derse doğrudur Orhan Ağabeyciğim... Benimki acemi cesareti;)
ağaçperver
11-04-2013, 14:01
Kıymetli üstad Orhan Özbilgiç'e ve sevgili loverforlife'a yorumları için teşekkür ederim...
(Alev Ağacı, Photinia)
Alev ağacı.
Bu aralar alev ağacı üzerine ihtisas yaptım desem yalan olmaz sanırım. Bahçemin çevresini alev çalısı (ağacı) ile çevrelemeye niyetlendik. Sonunda da karar verdik. Alev çalısı ilkbahar aylarında tam güneş görürse kırmızı renk alıyor.
Arkadaşlar bu çalı gibi bitkiyi menengiçe benzettim. Ancak menengiç çiçeğini bulamadığım için buraya çiçek gibi görünen kısmını yüklüyorum. Pazar günü akşama doğru olduğu için ancak makro ile bu kadar çekebildim. Normalde aşağıya doğru değil. Ancak bu resim daha güzel çıktığı için yüklüyorum. Eğer bu bitki menengiç ise üzerine antep fıstığı aşılanabilirse ürün verebilir mi. Çalı formundaki ağaçlar sadece dağın güney yamaç taraflarında var.
390397
jacaranda
15-04-2013, 02:09
Hedera helix
Muda
Hedera helix'lerin arasında duruyordu, tutunmaktan ziyade sarkıyordu. Acaba nedir?
390480
Orhan Özbilgiç
15-04-2013, 06:58
Bu ağacın adı nedir?
390475
Ayva-Cydonia Vulgaris
Hedera helix'lerin arasında duruyordu, tutunmaktan ziyade sarkıyordu. Acaba nedir?
390480
Hedera helix'in kendi meyvaları.
Benim gördüğüm kızılcık ağacı gibi. Kızılcık çekirdeklerini bir yere atarsanız onlardan da kızılcık çıkıyor.
Bu ne ağacı olabilir? Geçen sene bahçede çıktığını gördüm, bu sene 1 metre civarında oldu. Yapraklar çok tanıdık ama bulamadım.
391104
Evet bence de Kızılcık (Cornus Sanguinea)
Orhan Özbilgiç
16-04-2013, 13:35
Sayın thalassa öncelikle ağaçlar.net ailesine hoşgeldiniz. Kendinizi bu sayfada (http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/2595.htm) tanıtırsanız herkes sizi tanımaktan mutluluk duyar. Ayrıca fotoğraf yükleme ile ilgili forum kurallarını incelemeniz faydalı olabilir.
Sorunuza gelince Chamaecyparis lawsoniana 'Elwoodi' olduğunu düşünmekteyim.
Saygılarımla.
Sayın gokselcetin;
Elwoodii, kışın iç kuruma yapmıyor.
Bu benim bahçemdede olan yine bir yalancı selvi türü; Chamaecyparis pisifera boulevard. Her yaz sonunda bir çok dalcığı kuruyor, mayısta yeni dalcıklar veriyor.
Saygılarımla.
Kış Sonrası Chamaecyparis Pisifera Boulevard' Da ölenler-kalanlar - Galeri - agaclar.net (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=34150&c=196)
Arkadaşlar bu çalı gibi bitkiyi menengiçe benzettim. Ancak menengiç çiçeğini bulamadığım için buraya çiçek gibi görünen kısmını yüklüyorum. Pazar günü akşama doğru olduğu için ancak makro ile bu kadar çekebildim. Normalde aşağıya doğru değil. Ancak bu resim daha güzel çıktığı için yüklüyorum. Eğer bu bitki menengiç ise üzerine antep fıstığı aşılanabilirse ürün verebilir mi. Çalı formundaki ağaçlar sadece dağın güney yamaç taraflarında var.
390397
Menengiçe antep fıstığı aşılanabilir, bu da(ağacınız) menengiçe benziyor.
http://www.bekerecikoyu.com/wp-content/gallery/site/menengic.jpg
almanyalı
18-04-2013, 21:16
merhaba,
Sevgili Tohumcu Nilgun, bu bir manolya ağacı ama alt türünü bilmiyorum.
gokselcetin
18-04-2013, 21:59
Magnolia Stellata
kelebek çalısı
18-04-2013, 22:59
Arkadaslar, dallari sarkik, semsiye seklinde olan bu Agacin adi nedir?
Yanılmıyorsam bu bir Prunus subhirtella var. pendula.
kelebek çalısı
20-04-2013, 16:56
Bu bir Ginkgo biloba.
doctorkaraca
20-04-2013, 17:02
Kesinlikle! Çok teşekkürler
ağaçperver
21-04-2013, 07:32
Bu meyve ağacı tohumdan yetişti. 2 yaşını doldurdu, 3. yılın başında. Erik mi(erikse hangi tür) kayısı mı, kiraz mı?
ağaçperver
21-04-2013, 07:34
Bu filiz de bu yıl yeşerdi. Hangi tohumdan bilmiyorum. Acaba kaysı olabilir mi yoksa başka meyve mi?
ağaçperver
21-04-2013, 07:37
Tohumdan yetişen bir başka fidan daha... Bu fidan da 2 yaşını doldurdu, 3. yılına girdi. Hangi meyvedir acaba? Erik olabilir mi, erikse hangi tür?
jacaranda
23-04-2013, 01:16
Bu ağacın adı nedir?
394099
jacaranda
23-04-2013, 01:17
Bu ağacın adı nedir?
394100
Mustafa Abdal
24-04-2013, 20:09
Bu ağacın adı nedir?
394093
ıhlamur
bu ağacı tanıyan var mı?:(
395210
bu ağacı tanıyan var mı?:(
395210
Yaprak itibariyle aklıma hemen 2-3 ağaç ismi geldi ama dal yapısından ötürü bana Tesbih ağacı (Melia azedarach) gibi geldi.
Aşağıdaki resimdeki gibi tohumları veya pembe çiçekleri var mıydı?
http://www.agaclar.net/forum/attachments/bu-bitkinin-adi-nedir/193638d1298240844-dscn0641.jpg
Tohumcu Nılgun
25-04-2013, 15:06
Yaprak itibariyle aklıma hemen 2-3 ağaç ismi geldi ama dal yapısından ötürü bana Tesbih ağacı (Melia azedarach) gibi geldi.
Aşağıdaki resimdeki gibi tohumları veya pembe çiçekleri var mıydı?
http://www.agaclar.net/forum/attachments/bu-bitkinin-adi-nedir/193638d1298240844-dscn0641.jpg
ben de başka bir forumda karşılaştım;
aesculus cinsine benzettim. melia olduğunu zannetmiyorum.
burada yakından görebilirsiniz sanıyorum. :o
Bu ağacın adı nedir acaba? (http://aricilik.gen.tr/index.php?topic=9201.msg154027;topicseen#msg154027 )
Tohumcu Nılgun
25-04-2013, 15:11
ben de başka bir forumda karşılaştım;
aesculus cinsine benzettim. melia olduğunu zannetmiyorum.
burada yakından görebilirsiniz sanıyorum. :o
Bu ağacın adı nedir acaba? (http://aricilik.gen.tr/index.php?topic=9201.msg154027;topicseen#msg154027 )
Dişbudak olma ihtimali de yüksek
Tohumcu Nılgun
25-04-2013, 15:20
Tohumcu Nılgun
25-04-2013, 15:22
Arkadaslar, bu bir Agac mi, Cali mi adi nedir?
Arkadaslar, bu Agacin adi nedir? :)
Larix Decidua (Melezçam)
Bu arada 48 ve 50.ci mesajlarınızdaki ağaçlar aynı tür gibi geldi bana!?
Adem Keskin
25-04-2013, 20:19
Yeni yaprak açan bu ağacın adı nedir acaba, sonbaharda yaprakları kırmızı oluyor. Çınar yapraklı akçaaağaç olabilir mi ?
Adem Keskin
25-04-2013, 20:22
Yeni yaprak açan bu ağacın adı nedir . Sonbaharda yaprakları kırmızı oluyor.
Yeni yaprak açan bu ağacın adı nedir . Sonbaharda yaprakları kırmızı oluyor.
İsfendan ağacı (Acer saccharum) olabilir Adem bey:
395536 395538
Yeni yaprak açan bu ağacın adı nedir acaba, sonbaharda yaprakları kırmızı oluyor. Çınar yapraklı akçaaağaç olabilir mi ?
Acer ginnala veya Aacer tataricum ginnala olabilir Adem bey.
İlk yaprakların biraz daha şekil almasını beklemekte fayda var :)
Bir prunus cinsi gibi Nilgun hn.
Emin olmamakla birlikte Yaban Kirazı (Prunus avium) olabilir belki diyorum.
Bu arada 48 ve 50.ci mesajlardaki ağaçlar aynı tür gibi!?
Süs Kirazı (Prunus serrulata)
kopshtar
26-04-2013, 11:27
Fotağraftaki narenciye çeşidini 4 yıl önce aldım. Satıcı da ne olduğunu bilmiyordu. Çiçeklerinin bol olması beni cezbetti. Fakat 4 yıldır meyve tutmadı. Yaprak yapısından hangi narenciye çeşidi olduğunu bilen var mı?
jacaranda
29-04-2013, 02:35
Bu çalının adı nedir?
396729
397445
Sn jacaranda,
Fotoğraflarını yüklediğiniz ağaçların, yapraklarının/tohumlarının/çiçeklerinin daha yakından çekilmiş fotoğraflarını yükleyebilirseniz, daha sağlıklı bilgi verme şansımız olacaktır.
Örneğin son yüklediğiniz ağaç bir ardıç ama bu fotoğraftan daha ayrıntılı bilgi vermek çok zor.
Fotağraftaki narenciye çeşidini 4 yıl önce aldım. Satıcı da ne olduğunu bilmiyordu. Çiçeklerinin bol olması beni cezbetti. Fakat 4 yıldır meyve tutmadı. Yaprak yapısından hangi narenciye çeşidi olduğunu bilen var mı?
Sayın kopshtar selamlar.
Yapraklardan alıp ezer ve kokusuna bakarsanız size fikir verebilir.
Bazı türler tozlanma için farklı çeşitlere ihtiyaç duyar. Buna göre tozlanma için başka bitki alabilirsiniz.
herbaryum
30-04-2013, 20:42
Yıllardır bakımını yaptırmadığım arsamı bu küçük ağaçlar kaplamış. Bir bağ evi yapmayı düşünüyorum. Bazılarını kesmem gerekiyor , fakat ne ağacı olduğunu bilemiyorum. Yaban olduğunu düşünüyor olsam da , bilmeden böyle bir işe el atmayayım dedim.Yardımcı olursanız sevinirim.
Cornus sanguinea
herbaryum
30-04-2013, 20:42
Bu ağacın adı nedir ?
Fraxinus sp. Dişbudak
jacaranda
01-05-2013, 03:31
Sn jacaranda,
Fotoğraflarını yüklediğiniz ağaçların, yapraklarının/tohumlarının/çiçeklerinin daha yakından çekilmiş fotoğraflarını yükleyebilirseniz, daha sağlıklı bilgi verme şansımız olacaktır.
Örneğin son yüklediğiniz ağaç bir ardıç ama bu fotoğraftan daha ayrıntılı bilgi vermek çok zor.
Uyarınız için teşekkürler,
Tek fotoğraf yükleyin yazdığı için seçerek ekliyordum.Bundan sonra daha ayrıntılı fotoğraflar eklerim.
Bu bitkinin -muhtemelen ağaç türü- ne olduğunu bilen var mı? Çınarsa çok sevineceğim.
kelebek çalısı
02-05-2013, 19:27
Acer palmatum 'Atrolineare'
Arkadaslar, bu agacin adi nedir?
Japon Akçaağacı (Acer Palmatum 'Katsura')
fatoskaragoz
03-05-2013, 20:07
arkadaşlar bu fotoğraftaki ağaçların adlarını bilen var mı? sanırım üç çeşit var biri çam ama diğerleri nedir bilemedim. yardımcı olursanız çok sevinirim..
arkadaşlar bu fotoğraftaki ağaçların adlarını bilen var mı? sanırım üç çeşit var biri çam ama diğerleri nedir bilemedim. yardımcı olursanız çok sevinirim..
Sn fatoskaragoz
Her mesajda sadece tek bir ağacı sormamız gerekiyor ve mümkünse ağacın detayları görülecek şekilde yakından çekilmiş fotoğrafları daha hızlı ve daha doğru cevap almanızı sağlayacaktır.
Soru sorarken dikkat etmeniz gerekenler:
1. Her mesaj alanında, sadece bir ağaç adı sorunuz.
Tohumcu Nılgun
06-05-2013, 13:47
Tohumcu Nılgun
06-05-2013, 14:00
Tohumcu Nılgun
06-05-2013, 14:03
Tohumcu Nılgun
06-05-2013, 14:06
Tohumcu Nılgun
07-05-2013, 15:03
ahmetmacit
08-05-2013, 20:04
Trabzon Hurması
Teşekkür ederim ilk aklıma gelen hurmaydı. Daha geçen yıl ektiğim fidanın üstünde 10-15 tane meyve var.
Tohumcu Nılgun
09-05-2013, 20:42
Selçuk Boz
10-05-2013, 12:08
Sn. Tohumcu Nılgun,
82 ve 88 nci mesajlarınızdaki iki ağaç da akçaağaç (Acer sp.).
Birincisi Palmatum alt türevine, ikincisi de acer rubrum'a benziyor.
Tohumcu Nılgun
14-05-2013, 14:30
Arkadaslar, bu kucuk ve cicekli Agacin adi nedir?
Mustafa Abdal
19-05-2013, 13:10
bu ağacın adı nedir ?
Akçaağaç, Acer platanoides (http://web.ogm.gov.tr/birimler/bolgemudurlukleri/kahramanmaras/BiyolojikCesitlilik/Forms/DispForm.aspx?ID=6)
Tohumcu Nılgun
20-05-2013, 00:49
Arkadaslar, bu guzel yaprakli Agacin adi nedir?
Tohumcu Nılgun
20-05-2013, 01:07
Arkadaslar, yapraklari yukarida sordugum Agacin yapraklarina cok benzeyen bu Agacin adi nedir?
Arkadaslar, bu iri cicekli Agacin adi nedir?
Kızılcık (Cornus florida 'Rubra')
herbaryum
20-05-2013, 13:51
Arkadaslar, bu iri cicekli Agacin adi nedir?
Cornus sp.
Arkadaslar, 90 ve 95. mesajimdaki Agacla ayni tur oldugunu zannediyorum ama emin degillim.
Bu son fotograflarini ekledigim Agacin cicekleri daha minik, cicek rengi daha farkli ama yaprak yapilari diger iki Agacla hemen hemen ayni.
Bu Agacin adi nedir?
Cornus kousa
Mustafa Abdal
20-05-2013, 16:55
Arkadaslar, buyuk yaprakli bu Agacin adi nedir?
finduk, Corylus maxima "Purpurea'' - Kırmızı Yapraklı Lambert Fındığı (http://www.agaclar.net/forum/sert-kabuklu-meyveler/15553.htm)
Tohumcu Nılgun
23-05-2013, 14:25
Bu çalının adı nedir?
408495
408496
Daha once burada bu agaca benzer bir agac ismi sormustum ve Sayin gokselcetin, Ardic cevabini vermisti.
Bu da bir Ardic agaci sanirim. Lutfen kontrol edermisiniz Sayin jacaranda?
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.