View Full Version : Bu ağacın adı nedir? (öğrendiklerini yazmayanların bitkileri)
jacaranda
24-05-2013, 02:17
Daha once burada bu agaca benzer bir agac ismi sormustum ve Sayin gokselcetin, Ardic cevabini vermisti.
Bu da bir Ardic agaci sanirim. Lutfen kontrol edermisiniz Sayin jacaranda?
Juniperus communis Adi Ardıç sanırım.
emrullah mutlu
29-05-2013, 18:25
Bu bitkinin adını bilen var mı acaba? ceviz değil sadece onu biliyorum.
vallah yanıltmak istemem ama yaprakları cevize benziyor ceviz ağacı olabilir.....
Japon Kurtbağrı (Ligustrum Japonicum) gibi.
kelebek çalısı
29-05-2013, 23:45
Bana da Phytolacca dioica gibi geldi.
Angels Sour
30-05-2013, 18:36
Bu ağacın ne olduğunu öğrenebilir miyim? Teşekkürler...
Cotinus Coggyria
Duman Ağacı
Bu ağacın adını öğrenebilir miyim. Dallarının kabuğu da yeşil. Yaprak yapısı benzese de akasya değil.
Sofora (Sophora japonica) olabilir.
kopshtar
20-06-2013, 08:32
Lonicera fragrantissima.
Hatun parmağı veya kış hanımeli olarak da bilinir.
sarmansarman
20-06-2013, 21:39
Sigara Ağacı (Katalpa) şehir içlerinde peyzaj için güzel bir ağaçtır hava kirliliğine dayanıklıdır
http://www.agaclar.net/forum/1170754-post550.htm
Bu agacın adını rica ediyorum...
Sayın fcı,
Punica granatum varyetesi (Süs narının bir türü).
Bu ağacın adı nedir?
Ailanthus altissima (Kokar ağaç)
eylülbelde
02-07-2013, 23:19
Seratblyz' e cevabım; Dişbudak'a benzettim ben.
kelebek çalısı
04-07-2013, 00:20
Merhabalar bu ağaç hakkında bir bilgisi olan varmı acaba ?
Arbutus andrachne, Sandal ağacı.
Bu ağacın adı nedir? Meyvesiz, kalınca yapraklı gelişmişlerinin gövdesinde diken var.
Kayısı (Prunus armeniaca)
Orhan Özbilgiç
06-07-2013, 22:26
Merhaba, bir tanıdığımızın verdiği kurutulmuş meyvelerin çekirdeklerinden yetişen bu ağaç nedir acaba?
Diospyros kaki-Trabzon Hurması
Arkadaşlar saksıya çekirdek atmayı severim yediğim meyvelerin çekirdeklerini saksılara eker yetişmesini beklerim :)
Saksımdan böyle bir ağaç çıktı ve ne ağacı olduğunu bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler...
Fotoğraf 1:
424154
Fotoğraf 2:
423881
Fotoğraf 3:
423880
Fotoğraf 4:
423882
Fotoğraf 5:
423884
böyle bir konu daha önce zaten açılmış.özel mesajlarınıza bir göz atarmısınız.
loveforlife
07-07-2013, 15:05
424103
Sorduğunuz ağaç Paulownia (Pavlonya) (http://www.agaclar.net/forum/genis-yaprakli-agaclar/203.htm) ancak sorunuzu yanlış yerde soruyorsunuz. Bu tür soruları bu (http://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/18617.htm) başlıkta sormanız gerekir.
Saygılarımla...
seratblyz
07-07-2013, 18:52
Kayısı (Prunus armeniaca)
Sevgili xamid, kayısıyı biliyorum bunu pek kayısıya benzetemedim. Yaprakları kayısıdan daha küçük ve daha kalın. Hatta kayısı yaprağından biraz daha pütürlü ve tabiri caizse kaba. Odunu da daha yumuşak. Gelişmişlerinde dahi meyve görmedim. Sanki erik ağacıymış izlenimi uyandırıyor ama daha yabani ve anaç.
Sevgili xamid, kayısıyı biliyorum bunu pek kayısıya benzetemedim. Yaprakları kayısıdan daha küçük ve daha kalın. Hatta kayısı yaprağından biraz daha pütürlü ve tabiri caizse kaba. Odunu da daha yumuşak. Gelişmişlerinde dahi meyve görmedim. Sanki erik ağacıymış izlenimi uyandırıyor ama daha yabani ve anaç.
Onun kayısı olduğu konusunda ısrarlıyım, kayısı değilse kedidir kedi :)
http://www.fitorganic.net/dosyalar/galeri_tek/KAYISI_FIDESI.jpg
Mustafa Abdal
07-07-2013, 21:16
Genelde gördüğünüz kayısılar aşılanmış ve butür çekirdekten yetişen yabani fidanlardan farklı gövde ve yaprak yapısına sahip olmaları doğaldır.
Bu ağacın adı nedir? Meyvesiz, kalınca yapraklı gelişmişlerinin gövdesinde diken var.
Bence de kayısıdır.
seratblyz
07-07-2013, 23:21
Kendi çimlendirdiğim kayısılara da benzemediği için merak etmiştim, bu kadar destekten sonra kabul ediyorum. Bekleyip göreceğiz..=)
ozanturna
11-07-2013, 18:37
Bu Ağaç ın ismi nedir arkadaşlar bilen varmı ?
dregoist
11-07-2013, 22:00
425254
dregoist
11-07-2013, 22:02
ikinci ağacımız bu aynı yerde ismi meçhul henüz şimdiden ***
Sn ozanturna ve dregoist,
Ağaçları tanımlamayı sağlayan en önemli ayrıntı yaprakları olduğundan, varsa veya çekebilirseniz yapraklasını daha yakından fotoğraflamanız iyi olur.
Saygılar
Orhan Özbilgiç
12-07-2013, 21:41
Arkadaslar, Bursa Botanik Parkta gorup, fotografini cektigim bu ilginc govdeli guzel Agacin adi nedir?
Sophora Japonica Pendula.
Tohumcu Nılgun
14-07-2013, 17:25
Arkadaslar, bu Agacin adi nedir?
Arkadaslar,
daha once bu Agacin ismini sormus ve tahminde bulunan bir Arkadasimiz cikmamisti.
Ben de sabirla Agacin filizlenip, cicek acmasini bekledim ve sonuc beni cok sasirtti.
Meger bu gizemli Agac bildigimiz ihlamur Agaciymis. :)
425254
Ağacınız 146. mesajda belirtilen "Sophora Japonica" ağacına benziyor...
Nilgün hanım 146. mesajdaki ağacın ıhlamur ağacı olması mümkün değil. Acaba başka bir ağaçtan mı bahsediyorsunuz. Arkadaşlarımızın söylediği gibi Ters Aşılı Sofora (Sophora Japonica Pendula) olduğunu düşünüyorum. http://www.agaclar.net/forum/genis-yaprakli-agaclar/18128.htm
Tohumcu Nılgun
17-07-2013, 23:47
Nilgün hanım 146. mesajdaki ağacın ıhlamur ağacı olması mümkün değil. Acaba başka bir ağaçtan mı bahsediyorsunuz. Arkadaşlarımızın söylediği gibi Ters Aşılı Sofora (Sophora Japonica Pendula) olduğunu düşünüyorum. http://www.agaclar.net/forum/genis-yaprakli-agaclar/18128.htm
Sayin Muda,
evet 146. mesajda sordugum Agacin isminin Sizin de belirttiginiz gibi (Sophora Japonica Pendula) oldugunu ilk olarak Sayin Orhan Ozbilgic'ten ogrendim.
Benim Ihlamur Agaciymis diye bahsettigim ise 1. sayfada bulunan 4. mesajdaki Agacti. :)
Saygilar...
Selamlar!
Bu ağaç saksılarımın birinde bir karış boyunda bir çelikten üç yıl içinde büyüdü, 90 santime ulaştı. Hakkında hiç bir şey bilmiyorum. Birkaç yıl önce hoş kokulu çiçekleri olan bir ağaçtan küçük bir dal kırdığımı ve getirip bir saksıya diktiğimi hatırlar gibiyim. Ama bu o mudur, emin değilim. Arap fulu olabilir mi ...
Nil
Olabilir...
http://www.agaclar.net/forum/calilar/9156-2.htm
Tohumcu Nılgun
19-07-2013, 18:34
Selamlar!
Bana kim söyleyebilir bu ağacın ismini?
Hem yaprakların hem gövdenin iyice görülebilmesi için biri tepeden diğeri karşıdan iki resmini yükledim aşağıya:
Şimdiden teşekkürler,
Nil
Yapraklari Leylakla Ortanca yapragina cok benziyor.
Arkadaşlar ilginize teşekkürler. Ama yaprakları leylak yaprağına da ortanca yaprağına da hiç benzemiyor çünkü tüylü bu yapraklar. Ful de olmadığı belli çünkü arap fulu aldım yakın zamanda, ve gördüm ki arap fulunun yapraklarının kenarları bariz bir şekilde tırtıklı ve daha geniş, enli yapraklara sahip ful. Fakat Arap fulu dışında bir ful cinsi ise o başka tabii..
Arap fulüne benzerliğine bakarak nette clerodendrum cinslerini araştırdım da; Clerodendrum chinense olabilir, quadriloculare olabilir diye düşünüyorum. Sanırım chinense...
Arkadaslar, bu iri yaprakli Agacin adi nedir?
Paulownia (Pavlonya)
Orhan Özbilgiç
22-07-2013, 16:50
Selamlar!
Bu ağaç saksılarımın birinde bir karış boyunda bir çelikten üç yıl içinde büyüdü, 90 santime ulaştı. Hakkında hiç bir şey bilmiyorum. Birkaç yıl önce hoş kokulu çiçekleri olan bir ağaçtan küçük bir dal kırdığımı ve getirip bir saksıya diktiğimi hatırlar gibiyim. Ama bu o mudur, emin değilim. Arap fulu olabilir mi dedim ama onun yapraklarının rengi, şekli ve kenar yapısı daha farklı. Benzer yanları ise her ikisinin de hafif tüylü, kadife gibi yumuşak yapraklara sahip olmaları. Gerçi bunun yaprakları daha etli. Yapraklar kış gelince dökülüyor, dallar çıplak kalıyor.
Bana kim söyleyebilir bu ağacın ismini?
Hem yaprakların hem gövdenin iyice görülebilmesi için biri tepeden diğeri karşıdan iki resmini yükledim aşağıya:
Şimdiden teşekkürler,
Nil
Catalpa bignonioides -Sigara ağacı (Çiçekleri çok güzel kokuludur.)
Tohumcu Nılgun
25-07-2013, 21:05
Arkadaslar,
bu Agacin adi nedir?
Kestane ağacı olduğunu düşünüyorum. Yaprak ve çiçek yapısı olarak kestane. Ancak görsel olarak değiştirilmiş yaprak rengi.
Sevgili Orhan Özbilgiç, cevabınıza teşekkürler.
Ve evet, hiç kuşkum yok bu bitki o bitki, Catalpa bignonioides! Çünkü birkaç sene önce alt komşumun balkonundan bana uzanan bir sarmaşığın fasulye biçimindeki meyvesinin tohumlarından birini bir saksıya diktiğimi hatırlıyorum. Ancak sonradan bu çıkan şeyi ona benzetemeyip, galiba bu benim diktiğim bir çelikti diyerek fikir yürütmüştüm. Gerçekten de, o bitki bir sarmaşıktı ve komşum daha diker dikmez o sene çiçek açmıştı, oysa bu hiç bir yere sarılıp uzamıyor ve çiçek verdiği de yok:) Belki çiçeğin gelişim sürecinde bir de böyle bir evre var? Neyse... Cevabınıza tekrar teşekkürler.
Sevgiler,
Nil
Bu ve bir sonraki mesajda bulunan ağaçlar Yıldız Parkı'nın aşağı bölümünde beraber duruyor ve muhtemelen parkın en yüksek ağaçları. Bu fotoğrafları galeriye yükleyecektim. Ağaçların altında bulunan ibre ve kozalaklar Akdeniz Servisi'ne benziyor, ama gövde deseni bana farklı gözüktü. Daha kırmızı ve çok tüylü, Sekoya gibi.
Cevabınız için teşekkürler.
Bütün kozalak bulamadım. İnternetten edindiğim bilgiye göre bu ahşap gül şeklinde oluşumlar kozalakların son kalan tepe kısmıymış. Çok tatlılar. Ağaçlar önceki mesajda sorduğum servi ağaçlarıyla aynı yükseklikte. Ayrıca yeri değil biliyorum ama, bu ağaçlar sizce kaç metredir? Ağaç kültürüm zayıf olduğundan apartman katlarına bölerek hesaplıyorum: yaklaşık otuz metre?
Cevabınız için teşekkürler.
Tohumcu Nılgun
30-07-2013, 01:01
Arkadaslar, uzerinde hic meyve goremedigim, cok guzel govdeli bu Agacin adi nedir?
Arkadaslar, bugun fotografinini cektigim bu Agacin adi nedir?
İlk mesajdaki
Sorbus aucuparia
Kuş Üvezi
Arkadaslar, uzerinde hic meyve goremedigim, cok guzel govdeli bu Agacin adi nedir?
İkincisi de bir tür kiraz ağacı, muhtemelen
Prunus serrulata var.
Japon Kirazı
(Paperback Cherry)
Bir benzeri, bu da çok güzel
Prunus rufa
ümitibrahim
30-07-2013, 11:25
http://r1307.hizliresim.com/1c/y/qy5l0.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Abies/göknar türlerinden biri olduğu ortada ama alttür konusunda emin olamadım.
Bu arada alıntı yapınca resimler görünmüyor,eskiden bu sorun yoktu.
Yukarıda daha bir sürü varmış, görmedim.
Bu ağaç
Liquidambar Orientalis var.
Anadolu Sığla Ağacı
Kultivarı muhtemelen 'SLENDER SILHOUETTE'.
Acer pseudoplatanus var.
Dağ Akçaağacı
Kultivarı 'Leopoldii' olabilir.
Sormamın mahsuru yoksa, bu resimler nereden?
Arkadaslar, bu Agacin adi ve turu nedir?
Meşe, palamut meşesi
Düzeltme: Bu mesajı dikkate almayın. Aşağıda Sayın ali ekber'in belirttiği üzere Tüylü Meşe olması daha muhtemel, üzerinde resmen tüy var.
Öncelikle Dünya'da üç yüz kadar meşe türü var ve bu herhangi birisinin kultivarı da olabilir.
Ama değilse bence
Quercus macranthera
İspir Meşesi
ali ekber
30-07-2013, 23:24
Dik Ardıç(Andız) Bildiğim kadarıyla doğal ortamda, ormanda ve kırda çoğalması ve yeşermesi için ardıç kuşu denilen bir kuş tarafından tohumlarının yenilmesi ve tohumların ardıç kuşu tarafından sindirilmesi sonucunda kuşun dışkısı ile birlikte tohum doğal olarak ekilmiş oluyor ve bir sonraki bahar ayı ile birlikte yeşermesi ve çoğalması sağlanmış oluyor. Çok uzun ömürlü ve herdem yeşil kalabilen bir ağaç türüdür. Aşırı sıcaklara ve kuraklığa dayanıklı olmakla birlikte bulunduğu ortamda zorlu şartlara(aşırı soğuklara, aşırı sıcaklara, ani artı eksi ısı değişimlerine, kuraklığa) dayanıklı olduğundan bulunduğu ortamları en son terk eden ağaç türü olarak biliniyor. Bu nedenle ormanların bilinçsizce tahribatından geriye ancak bu tür ağaçlar kalabiliyor. Ağacın gelişiminde her türlü toprak ve iklim şartlarına uyum sağladığından kaprisli bir ağaç türü olmayıp fazla bir isteği bulunmamaktadır.
ali ekber
30-07-2013, 23:36
Fotoğrafını gördüğüm ağaç türü MEŞE ağacı olup, meşe türlerinden mazı meşesi ve tüylü meşe olarak bilinir. Anadolunun ormanlarında ve köylerinde, kırlarda oldukça yaygın olarak bulunur. Anadoluya en uygun ağaç türlerinin başında gelir. Bilindiği gibi tarihte Anadolumuza meşe denizi denilmesi bu ağaç türünden kaynaklanır. Çoğalması tohumu olan palamutların sonbaharda olgunlaşarak ağaçtan dökülmesi ve ilkbaharla birlikte yeşermesi ile sağlanır birde kök sürgünleri ile de çoğalabilir. Sonbaharda yapraklarını döker. Diğer meşe türlerine göre daha yavaş büyür ve diğer meşe türlerine göre sıcaklık değişikliklerine ve kuraklığa daha dayanıklıdır.
eylülbelde
31-07-2013, 22:33
Tohumcu Nilgün'e cevabım;
Sanırım Katalpa bu..
Alıntı da yapamadık iyi mi.. :)
Taxodium ascendens (Pond Crypress) - Gölet Servisi
Mazı Meşesi (Quercus infectoria)
Makedonya meşesi (Quercus trojana)
Katalpa (Catalpa erubescens purpurea)
Bataklık Servisi (Taxodium distichum)
Arkadaslar,
bu Agacin adi nedir?
Alacalı Kestane (Castanea Sativa Variegata)
Arkadaslar, bu meyveli Agacin adi nedir?
Alacalı Kızılcık (Cornus controversa 'Variegata')
Arkadaslar,
ismini bilmedigim bu ilginc meyveli Agaci evime yakin bir sokakta surekli goruyorum. O sokaktaki yol kenarlarina 3 er, 5 er metre arayla bu Agactan dikilmis.
Kis mevsimine dogru meyveleri kirmizi bir renk aliyor.
Bu Agacin adi nedir acaba?
Manolya (Magnolia kobus var. stellata)
Kanada/Doğu tsugası (Tsuga canadensis)
Yıldız Kardaş
07-08-2013, 23:59
Hastane bahçesinde sadece 1 adet bu ağaçtan var. Küçük elmacık gibi yeşil meyvaları ve akasya yapraklarının çok daha irisi yaprakları var.Fotografı ektedir.
Bu ağacı tanıyan var mı?
Tohumcu Nılgun
09-08-2013, 13:21
Bu Agaci ilk defa buradaki bir Botanik Parkta gordum.
Dallarinda ara ara 1cm veya daha uzunca dikenler mevcut.
Turuncu renkli sulu meyvelerinden tohumlarini cikartirken, Yeni Dunya meyvesi gibi koktugunu hissettim.
Kucuk boncuklar gibi olan meyveleri kiyaslamaniz icin, fotografa su sisesi kapaginida dahil ettim.
Taş porsuğu - Podocarpus falcatus (Syn. Podocarpus gracilior, Afrocarpus gracilior) olabilir.
Bu Agaci ilk defa buradaki bir Botanik Parkta gordum.
Dallarinda ara ara 1cm veya daha uzunca dikenler mevcut.
Turuncu renkli sulu meyvelerinden tohumlarini cikartirken, Yeni Dunya meyvesi gibi koktugunu hissettim.
Kucuk boncuklar gibi olan meyveleri kiyaslamaniz icin, fotografa su sisesi kapaginida dahil ettim.
Hippophae Rhamnoides (Yabani İğde, Yalancı iğde)
http://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/8593.htm
Çok faydalı bir meyvesi varmış, tohumlarını bulabilirsem ekmeyi düşündüğüm ağaç.
Fotograflarini ekledigim bu Agacin govde yapisi bana cok ilginc geldi.
Sanki kabuklari soyulmusda Agac ciplak kalmis gibi.
Birde dokunup test ettim: Zimpara ile temizlenip parlatilmis gibi kaygan.
Bu durum Agacin turune has bir ozelligi olsa gerek.
Ayni Agacin birde pembe ciceklisi var.
Oya ağacı (Lagerstroemia indica)
Tohumcu Nılgun
11-08-2013, 19:01
Herkese Merhaba bu ağaç bize hediye olarak gelmiştide adı nedir acaba? limon falan dediler ama sanırım yaprak şeklinden dolayı benzettiler ben öyle düşünmüyorum yani sizce nedir? hiç çiçek falan da açmadı
Sayin Sinaan, daha yakindan cekilmis bir fotograf ekleyebilirmisiniz?
Herkese Merhaba bu ağaç bize hediye olarak gelmiştide adı nedir acaba? limon falan dediler ama sanırım yaprak şeklinden dolayı benzettiler ben öyle düşünmüyorum yani sizce nedir? hiç çiçek falan da açmadı
Büyük ihtimal ficus benjamin gibi.
Yaprakların daha yakından fotoğrafını çekip ekleme şansınız varsa iyi olur. Yoksa da internetten fcus benjamin resimleri ile karşılaştırın bir.
ArroWCoLT
11-08-2013, 21:44
Arkadaslar, yeni cicek acmis, biraz irice yaprakli olan bu Agacin adi nedir?
Ihlamur (Tilia) olsa gerek
Tohumcu Nılgun
12-08-2013, 15:00
Arkadaslar, fotografin sag tarafindaki Agacin adi nedir?
(Son fotograf Agacin meyve ve cekirdekleri, kisin fotografini cekmistim.)
Arkadaslar, yukarida alinti yaptigim mesajimdaki Agacin adini cok arastirmis, ama bir sonuc elde edememistim.
Bu gun baska bir Agaci arastirirken tesadufen fotografini gordum.
Agacin adi: Mendil Agaci (Davidia involucrata)
Tohumcu Nılgun
12-08-2013, 16:48
Yol kenarlarında bolca görülen, çalı ya da küçük ağaççık formunda, meyveleri çitlembik gibi görünen bu çalının adı nedir ?
Menengic olabilir.
Arkadaslar, yaklasik nohut iriliginde meyveleri olan, bu kucuk Agaccigin adi nedir?
Aronia melanocarpa olabilir.
Tohumcu Nılgun
13-08-2013, 16:22
Physocarpus opulifolius 'Diabolo'
Sn Tohumcu Nilgun,
Yıllar önce uzak doğuda bu ağaca çok benzer bir ağaç görmüştüm; fasülyeye benzer meyvesi olgunlaştığında mavimsi bir renk alıyor.
Sizin resimdeki meyveler henüz olgunlaşmamış olduğundan yeşil olabilir, emin değilim ama eğer o ağaç ise ismi: Decaisnea fargesii (Ölü Adamın Parmakları)
NOT: Soğuğa dayanıklı olduğunu biliyorum ama sizin iklime uygun bir ağaç olup olmadığından emin değilim!
Forumumuzda başlığı da var:
http://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/17917.htm
Sizin resimdeki meyveler henüz olgunlaşmamış olduğundan yeşil olabilir, emin değilim ama eğer o ağaç ise ismi: Decaisnea fargesii (Ölü Adamın Parmakları)
Buraya (http://en.wikipedia.org/wiki/Decaisnea) göre ağacın meyveleri Himalaya dolaylarında bulunanlarda sarı-yeşil, Çin'de bulunanlarda mavi oluyormuş. Bazı uzmanlar ikisini de tek alttür olarak değerlendirmeye başlamışsa da şu an için Yeşil meyveliler Decaisnea insignis olarak ayrı alttür sayılıyor.
Gülibrişim (Albizia julibrissin) olabilir.
Su Ladini/Su Melezi (Metasequoia Glyptostroboide)
Görünüm olarak Taxodium'a çok benzer ama kendine has gövde yapılarıyla farklılaşır. Nesli tükenmeye yüz tutmuş bir tür.
Kağıt kabuklu akçaağaç (Acer griseum)
Tohumcu Nılgun
15-08-2013, 13:42
Su Ladini/Su Melezi (Metasequoia Glyptostroboide)
Görünüm olarak Taxodium'a çok benzer ama kendine has gövde yapılarıyla farklılaşır. Nesli tükenmeye yüz tutmuş bir tür.
Sayin Sakaki, bu mesajinizda bahsettiginiz Taxodium Agac turunu inceledim ve daha once ismini sordugum bir Agaci Taxodium Distichum'a cok benzettim ama yinede tam emindegilim.
Bahsettigim o mesajima bir goz atarsaniz cok sevinirim. ( 3. sayfa 84. mesaj )
Sayin Sakaki, bu mesajinizda bahsettiginiz Taxodium Agac turunu inceledim ve daha once ismini sordugum bir Agaci Taxodium Distichum'a cok benzettim ama yinede tam emindegilim.
Bahsettigim o mesajima bir goz atarsaniz cok sevinirim. ( 3. sayfa 84. mesaj )
Taxodium ailesinden olduğu kesin ama ben o ağaçta tam emin olamadığım ve T. mucronatum ile T. distichum arasında kararsız kaldığım için bir şey demek istemedim. Okuduğum taksonomide şöyle yazıyor:
TAXONOMY :
The currently accepted scientific name for Montezuma baldcypress is Taxodium mucronatum Ten. (family Taxodiaceae). There are no accepted infrataxa. Montezuma baldcypress differs from its congener baldcypress (Taxodium distichum) primarily by the presence of a needlelike point (a mucro) on the megasporophylls (female cone scales). Also Taxodium mucronatum is much less cold hardy than the other more northern species.
Yani yaprak uçları iğnemsi şekilde sivri olan Taxodium mucronatum, sivri olmayan ise Taxodium distichum. Aynı zamanda mucranatum, diğer Taxodium türlerine göre soğuğa dayanıklılığı daha az ve bu yüzden kuzeyde pek bulunmuyor (başka bir yerde, Meksika da sık yetişen bir ağaç olduğunu okumuştum).
Bu bilgiye göre ve eğer yaprak uçları iğne gibi sivri değilse T. distichum olma olasılığı yüksek!
Ama 222 numaralı mesajınızdaki ağacın Metasequoia Glyptostroboide olduğuna eminim.
Tohumcu Nılgun
15-08-2013, 15:27
Taxodium ailesinden olduğu kesin ama ben o ağaçta tam emin olamadığım ve T. mucronatum ile T. distichum arasında kararsız kaldığım için bir şey demek istemedim. Okuduğum taksonomide şöyle yazıyor:
TAXONOMY :
The currently accepted scientific name for Montezuma baldcypress is Taxodium mucronatum Ten. (family Taxodiaceae). There are no accepted infrataxa. Montezuma baldcypress differs from its congener baldcypress (Taxodium distichum) primarily by the presence of a needlelike point (a mucro) on the megasporophylls (female cone scales). Also Taxodium mucronatum is much less cold hardy than the other more northern species.
Yani yaprak uçları iğnemsi şekilde sivri olan Taxodium mucronatum, sivri olmayan ise Taxodium distichum. Aynı zamanda mucranatum, diğer Taxodium türlerine göre soğuğa dayanıklılığı daha az ve bu yüzden kuzeyde pek bulunmuyor (başka bir yerde, Meksika da sık yetişen bir ağaç olduğunu okumuştum).
Bu bilgiye göre ve eğer yaprak uçları iğne gibi sivri değilse T. distichum olma olasılığı yüksek!
Ama 222 numaralı mesajınızdaki ağacın Metasequoia Glyptostroboide olduğuna eminim.
Tesekkur ederim Sayin Sakaki, Agacin yaprak uclarini tekrar inlemeyi dusunuyorum. :)
seratblyz
15-08-2013, 21:45
Merhabalar Sinan, iç mekan bitkilerinden "Benjamin" diye tahmin ediyorum. İstersen bir teyit et benjaminin fotoğraflarından.
ümitibrahim
15-08-2013, 22:32
Gulibrisim (Albizia julibrissin)
Sakaki
Farklı ağaç türlerinin yapraklarını toplayıp kalıplarını alıyorum,seramik yapraklar yapmak için.Çoktandır aklımdaydı Gülibrişim,çünkü hem yapraklarını hem de çiçeklerini son derece estetik buluyorum.Geçen hafta evimin 100 metre ötesinde bildiğim bir gülibrişim ağacından biraz yaprak kestim,eve döndüğümdeyse yaprakların içlerine kapandığını görerek hayret ettim.Ne yaptıysam olmadı,açamadım yaprakları bir türlü.Önceki gün tekrar gittim ama bu sefer hazrlıklıydım;kestiğim yaprakları doğrudan getirdiğim bir kitabın arasına koydum.Tabi meraklı insanlar hemen birikti,kolay gelsin diye.Çok ilginç orada oturanlar bile ağacın türünü bilmiyorlardı,hayatlarında hiç merak etmemişlerdi.Çok hoş bir sohbet oldu,latince Julibrissin kelimesinin aslında Türkçedeki Gülibrişimden geldiğinden bahsettim,normalde hep latinceden Türkçeye geçer ya.İnsanlar aslında ilgililer ama bir motivasyon gerekiyor onlara,doğayı insana sevdirmek için eğitim gerek,bir şekilde müdahele gerek,devletin yönlendirmesi gerek.
Arkadaslar, bu buyuk yaprakli Agaccigin adi nedir?
Hint Yağı Bitkisi (Ricinus communis) sanırım
Arkadaslar, bu yapragi Parkta bir bankin uzerinde buldum.
Sanirim biri, bir Agactan koparmis, incelemis ve bankin ustune birakip gitmis.
Benim de dikkatimi cekti, daha once bu sekilde bir Agac yapragi gormemistim.
Yapragi biraz inceledikten sonra etraftaki Agaclara goz gezdirmeye basladim ama nafile.
O civardaki Agaclarin yapraklari buldugum bu yapraga hic benzemiyordu.
Sanirim yaprak daha uzaktaki bir Agactan koparilmis.
Arkadaslar, tek delilimiz olan bu yaprak hangi Agaca ait olabilir, O Agacin adi nedir?
Acer saccharinum - Silver Maple (Şeker Akçaağacı) olma ihtimali yüksek, özellikle yaprağın arka kısmı griye çalan bir tonda ise.
http://chalk.richmond.edu/biology/trees/images/Acer_saccharinum_leaf.jpg
Tohumcu Nılgun
19-08-2013, 14:27
Arkadaslar, bu yapragi Parkta bir bankin uzerinde buldum.
Sanirim biri, bir Agactan koparmis, incelemis ve bankin ustune birakip gitmis.
Benim de dikkatimi cekti, daha once bu sekilde bir Agac yapragi gormemistim.
Yapragi biraz inceledikten sonra etraftaki Agaclara goz gezdirmeye basladim ama nafile.
O civardaki Agaclarin yapraklari buldugum bu yapraga hic benzemiyordu.
Sanirim yaprak daha uzaktaki bir Agactan koparilmis.
Arkadaslar, tek delilimiz olan bu yaprak hangi Agaca ait olabilir, O Agacin adi nedir?
Arkadaslar, yaprak Acer Campestre turune aitmis.
Fotograflari burada. (www.flickriver.com/photos/tags/hedgemaple/interesting/)
Arkadaşlar yaklaşık 30 metre boyunda olan bu ağacın adı nedir ?
Paulownia (Pavlonya)
Arkadaslar, findik iriliginde meyveleri olan bu Agacin adi nedir?
Yabani elma (Malus sylvestris) sanırım
Merhaba, bu yaz Anamur'da, bildiğim çam türlerine benzemeyen farklı bir çam türü dikkatimi çekti. Kozalaklarının ve kendisinin fotolarını eklediğim bu ağacın cinsi konusunda bilgi verebilirseniz sevinirim.
Demir ağacı (Casuarina equisetifoli)
Arkadaslar, yaprak Acer Campestre turune aitmis.
Fotograflari burada. (http://www.flickriver.com/photos/tags/hedgemaple/interesting/)
Ben pek emin değilim Nilgun hanım.
Demir ağacı (Casuarina equisetifoli)
Yanıt için çok teşekkürler...
Hayırlı yayınlar Hataydan yazıyorum.Doğayı çok severim.Dağda dolaşırken bu ağaca rastgeldim ve fotğrafını çektim.Ağacı araştırdım ama ne ağacı olduğunu bilmiyorum.1800-2000 metre rakımda seyrek olarak yetişiyor.Bu ağacın adını bilenler lütfen yardım etsin.
Alıç ağacının bir türü olabilir: Crataegus pentagyna
Ali H. ALI
24-08-2013, 15:43
Hint Yağı Bitkisi (Ricinus communis) sanırım
Tohumcu Nilgun'un sordugu genis yaprakli bitkiye, Sakaki "Hint yagi bitkisi" oldugunu dusnmus.. Her ne kadar da yapraklarinda bir benzerlik olsa da, fotograftaki bitki "Fatcia japonica" dir Turkce adini bilmiyorum! Fatcia'nin, eski Jopncada anlami 8 demekmis bu bitkinin yapraklari da 8 dilimli oldugundan oyle soylenmis.
bu ağaç sığla mı akçaağaç mı araştırdım dünden beri tam ne ağacı olduğuna dair bir bilgi yok.lütfen ne olduğunu bilenler yazsın.
kelebek çalısı
24-08-2013, 23:33
bu ağaç sığla mı akçaağaç mı araştırdım dünden beri tam ne ağacı olduğuna dair bir bilgi yok.lütfen ne olduğunu bilenler yazsın.
Sn. erolex, sorduğunuz ağaç ile ilgili olarak Sn. xamid yorumda bulunmuş zaten, sanırım gözden kaçırdınız.
Açıkçası ben de Sn. xamid gibi bir tür alıç ağacı olduğunu düşünüyorum.
Ali H. ALI
25-08-2013, 03:42
Sn. erolex, sorduğunuz ağaç ile ilgili olarak Sn. xamid yorumda bulunmuş zaten, sanırım gözden kaçırdınız.
Açıkçası ben de Sn. xamid gibi bir tür alıç ağacı olduğunu düşünüyorum.
Xamid ve sizin dusuncenize ben de katiliyorum. Ne oldugu ogrenilmek istenen agac ALIC agacidir. Altaki eklentiden ayrintilari gorebilirsiniz
Google (http://www.google.com.au/#fp=1&q=crataegus+pentagyna)
ilksenozturk
26-08-2013, 07:09
lale ağacı diye geçen ağaca benzettim
Tohumcu Nılgun
26-08-2013, 16:51
Hayırlı yayınlar Hataydan yazıyorum.Doğayı çok severim.Dağda dolaşırken bu ağaca rastgeldim ve fotğrafını çektim.Ağacı araştırdım ama ne ağacı olduğunu bilmiyorum.1800-2000 metre rakımda seyrek olarak yetişiyor.Bu ağacın adını bilenler lütfen yardım etsin.
Akcaagac yaprakli Uvez (Sorbus torminalis)
******* Lale ağacı (Liriedendron tulipifera)
Thuja Occidentalis / Batı Mazısı gibi!
Hovenia dulcis
Japon Kuru Üzüm Ağacı
Tohumcu Nılgun
29-08-2013, 14:08
Hovenia dulcis
Japon Kuru Üzüm Ağacı
Sayin fcI,
Japon Kuru Uzum Agacini inceledim fakat benzetemedim.
Bu Agacin meyveleri mor renkli olup, olgunlasan meyveler yere dokulmus.
Meyvelerin seffaf ve kirmizimsi saplari dalda sabit kalmis.
Adini sordugum bu Agacin yapraklari Kizilcik Agacinin yapraklarina cok benziyor.
Sayin fcI,
Japon Kuru Uzum Agacini inceledim fakat benzetemedim.
Bu Agacin meyveleri mor renkli olup, olgunlasan meyveler yere dokulmus.
Meyvelerin seffaf ve kirmizimsi saplari dalda sabit kalmis.
Adini sordugum bu Agacin yapraklari Kizilcik Agacinin yapraklarina cok benziyor.
Haklısınız!
Bana "Cornus sanguinea" gibi geliyor.
Tohumcu Nılgun
29-08-2013, 14:42
Thuja Occidentalis / Batı Mazısı gibi!
Sayin Sakaki,
Bati Mazisina goz attim ve bazi farkliliklar oldugunu gordum.
Ismini sordugum Agacin yapraklari daha uzun ve tohumlarinin acilacak olan agiz taraflari asagiya dogru sarkik.
Bati Mazisinin yaprak uzunlugu daha kisa sanki, tohumlarin acilacak olan uclarida yukariya dogru bakiyor.
Sordugum bu Agacin yapraklarini sanki Alacali Su Sedirine benzettim ama bu Agac sade yesil renkliydi.
Haklısınız!
Bana "Cornus sanguinea" gibi geliyor.
İncelediğim bir tür olduğundan aklıma ilk gelen Hovenia oldu ama doğru Cornus'a benziyor.
Japon ayvası CHAENOMELES* JAPONİCA (Süs Ayvası)
127 nolu sorunun cevabıdır...
Arkadaslar,
Boyu 1 metreden kisa olan bu tur Cali mi, yoksa bir Agac mi anlayamadim?
Uzerinde hemen, hemen ceviz buyuklugunde meyveler var.
Bu meyveler onceleri yesil renkteyken, simdilerde sari renge donusmeye basladi.
Ne oldugunu bilmedigim kucuk meyvelerin ayva kokusunu andiran cok hos bir kokusu var.
Sizce bu cali, ya da agacin adi nedir?
kelebek çalısı
02-09-2013, 13:56
Arkadaslar,
Kirmizi meyveleri olan bu Agacin adi nedir?
Emin değilim ama Euonymus europaeus olabilir mi?
Bu ağaçtan okulumuzda bir kaç tane var tohumları da ...nasıl bir ağaçtır...
ali ekber
03-09-2013, 22:30
Nilgün Hanım fotoğraftaki ağaç (Goldrıder)- Servi ağacı olduğunu tahmin ediyorum. Hızlı boylanır. Her mevsim yeşil kalır, yapraklarını dökmez.
kelebek çalısı
06-09-2013, 00:31
Merhaba arkadaşlar, mahallemizde gördüğüm bu ağacın ne olduğuna emin olamadım. Menengiç olabilir mi?
(Bu arada dikey fotoğrafları otomatik olarak yatırıldı, çeviremedim kusura bakmayın)
Sophora japonica gibi geldi.
kelebek çalısı
06-09-2013, 00:36
Arkadaşlar bu ağacın adı nedir?
Zannederim bu da, Robinia pseudoacacia 'Umbraculifera'.
kelebek çalısı
07-09-2013, 23:55
Arkadaslar,
Sanirim bu bir Akasya Agaci ama turu hakkinda hic bir bilgim yok.
Yapraklarinin oyle goz alici bir rengi var ki, onca Agacin arasinda ilk goze batan bu Agac oluyor.
Hayatimda ilk defa boyle guzel bir yesil tonunu bu Agacta gordum ve bayildim dogrusu.
Sizce bu Agacin adi, turu nedir?
Sn. Tohumcu Nılgun,
Robinia sp. olduğunu düşünüyorum ama alt türü konusunda bir fikrim yok. ;)
inspektor61
10-09-2013, 09:46
Resmini koyduğunuz bitki Hovenia dulcis (Japon Kuru üzüm ağacı) na benziyor.
İnceleyip karşılaştırın.
Tohumcu Nılgun
10-09-2013, 14:13
Arkadaslar, yeni cicek acmis, biraz irice yaprakli olan bu Agacin adi nedir?
Arkadaslar, bir Agac turunu arastirirken,
daha once ismini sordugum ve cevap alamadigim bu Agacin adini tesadufen ogrendim.
Agacin adi: Alangium.
Tohumcu Nılgun
10-09-2013, 14:34
Arkadaslar,
bu fotograftaki Agac mi, yoksa bir cali turu mu anlayamadim, adi nedir acaba?
Yine tesadufen ismini ogrendigim Agacin adi: Sinocalycanthus chinensis.
Tohumcu Nılgun
10-09-2013, 16:19
Arkadaslar, bu Agacin adini da araya, araya sonunda buldum :)
Agacin adi: Su Sediri (Celocedrus decurrens)
Tohumcu Nılgun
14-09-2013, 17:49
Arkadaslar, meyveleri findik iriliginde olan bu Agacin adi nedir?
Arkadaslar, cok arastirdigim bu turun adi da: Stewartia sp.
Orhan Özbilgiç
14-09-2013, 20:07
131 no'lu mesajınızdaki ağaç!
Broussonetia papyrifera (Japon Kağıt Dutu)
Tohumcu Nılgun
17-09-2013, 14:07
Arkadaslar,
Cali mi, yoksa bir agac turumu anlayamadim?
Ilk bakista yapraklarindan dolayi Taxus Baccata'nin yayilici bir turu olabilir mi diye dusunmustum?
Ama yaprak, cicek ve tohumlarini inceledikten sonra daha farkli bir tur oldugunu dusunuyorum.
Sizce bu cali ya da agacin adi nedir?
Arkadaslar,
arastira arastira bi kaldigim, bu bitkinin adini da cok sukur ogrendim. :)
Buldugum bu cevap daha onceleri aklimin ucundan bile gecmemisti,
cok sasirdim...!
Bitkinin adi: Berberis x stenophylla.
Arkadaşlar çalıştığım yerin bahçesinde bu bitkiden bir adet var. Etrafında ve dibinde 15 civarı yavrusu çıkmış. Onlardan alıp getirdim eve.
Sizden bu bitkinin adını öğrenmek istiyorum. Öğreneyim ki güneşli mi yoksa gölgelik bir yere mi dikeyim diye araştırama yapabileyim.
Şimdiden teşekkür ediyorum.
Bitkiler bunlar. Yapraklarının ucunda sert ve çok sivri bir dikene sahip. Bunlar küçük olduğu için çok belirgin değil uç ve yan dikenleri:
Bizim ülkemizde sarı sabır olarak bilinen aloe veranın bir çeşidi. Buradan bakabilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/sukulent/1650.htm
Arkadaslar,
Kirmizi meyveleri olan bu Agacin adi nedir?
Euonymus europaeus
kelebek calisi
Çok ilginç bir ağaç. Tesadüfen ben bu ağacın doğal halde Afyonkarahisar'da bulunduğunu gördüm. Adını sormayı düşünürken sayfalara bakınca buldum.
copur 09
17-09-2013, 23:22
Guava'ya çok benziyor.
emrullah mutlu
18-09-2013, 07:59
Guava'ya çok benziyor.
copur çok teşekkür ederim...
Tohumcu Nılgun
21-09-2013, 02:27
Arkadaslar, yapraklari asagiya dogru sarkik olan bu Agacin adi nedir?
Arkadaslar, daha once ismini sordugum bu Agacin adini da ogrendim.
Bonsaisi de yapilan bu Agacin adi: Zelkova sp.
Tohumcu Nılgun
21-09-2013, 21:33
eylülbelde
21-09-2013, 22:26
Formunu çok benzetemedim ama yapraklar Sığla ağacını andırdı..
Kayahann
21-09-2013, 23:03
bu ağacı gördüm çok merak ettim cinsini, yaprakları karabiber ağacına benziyo, keçiboynuzuna çok benzeyen tohum keseleri var ve tohumları da keçiboynuzunu andırıyo, yardımcı olacak birisi varsa sevinirim
yalancı keçiboynuzuymuş teşekkürler eylülbelde
eylülbelde
22-09-2013, 22:02
Benzetmenizde haklısınız KAYAHANN. Yalancı Keçiboynuzu bu.
Tohumcu Nılgun
22-09-2013, 22:25
Arkadaslar, buyuk yapraklari olan bu Agacin adi nedir?
Aldığımızda 60 cm boyundaydı bir yılda 2 metreyi geçti. Seradan mimoza diye aldık ama emin değilim. Yardımlarınız için teşekkürler
Mine Pakkaner
23-09-2013, 23:18
Ada mimozası.
Leucaena leucocephala
Tohumcu Nılgun
24-09-2013, 00:39
Arkadaslar, kalin yaprakli ve kucuk meyveli olan bu Agacin adi nedir?
Muşmula'ya (Mespilus germanica) benziyor
gokselcetin
25-09-2013, 03:52
Arkadaslar,
kalin iri yaprakli, meyveleri findiktan biraz kucukce olan
bu Agacin adi nedir?
Prunus laurocerasus / Laz Kirazı - Taflan olduğunu düşünüyorum.
gokselcetin
25-09-2013, 04:17
Muşmula'ya (Mespilus germanica) benziyor
Ben de yine aynı familyadan diyebileceğimiz Eriobotrya japonica / Malta Eriği - Yeni Dünya'ya benzettim.
Arkadaslar, fotograflarini bir kac gun once cektigim bu kucuk Agaccigin adi nedir?
Çivit ağacı (Indigofera heterantha) olması lazım
Pseudotsuga menziesii (Douglas Göknarı)
http://www.agaclar.net/forum/igne-yaprakli-agaclar/2660.htm
İlgili formu çok aradım ama bulamadım. Geçen gün yolda keçiboynuzu görünümünde ama çok daha büyük, içinde erguvan tohumuna benzer ama en az 3 katı büyüklüğünde tohumlar buldum . Bunları ektim, şimdi büyüyorlar ama hangi ağaca ait çok merak ediyorum.
İlgili formu çok aradım ama bulamadım. Geçen gün yolda keçiboynuzu görünümünde ama çok daha büyük, içinde erguvan tohumuna benzer ama en az 3 katı büyüklüğünde tohumlar buldum . Bunları ektim, şimdi büyüyorlar ama hangi ağaca ait çok merak ediyorum.
Gladiçya (Gleditschia Triacanthos) olabilir...
Gladiçya (Gleditschia Triacanthos) olabilir... Evet Gladiçya dediğiniz ağaca benim ufaklığa gerçekten çok benziyor. :)) Resmini buldum şimdi. Aynen böyleydi kocaman bir keçi boynuzu gibi. Tohumları büyük. Teşekkür ederim.
Orhan Özbilgiç
29-09-2013, 12:48
Arkadaslar, fotograflarini bir hafta once cektigim bu kucuk Agacin uzerinde hem cicek, hemde meyveleri vardi.
Agacin bir yandan meyvelerini buyutmeye calisiyor olmasi, bir yandan da cicek acmaya devam etmesi beni cok sasirtti.
Meyvelerinin buyuklugu; orta boy bir elmadan daha kucuk, yapraklari da biraz kalinca ve koyu yesil renkte.
Bu Agacin adi nedir?
Nılgun Hanım;
Chanomeles Japonica-Japon Ayvası-Bahar Dalı.
Orhan Özbilgiç
01-10-2013, 17:51
Arkadaslar, dun fotograflarini cektigim bu tur;
Agac mi, yoksa bir cali turu mu anlayamadim?
Boyu epeyce yuksek oldugu icin net bir fotograf cekemedim. :(
Etrafina cok nefis kokular yayan bu turun adi nedir?
Clerodendron trichotomum - Kısmet ağacı
Kokulu çiçekler açtığını ve malta eriği fidanı üzerine aşılandığını biliyorum ama adı nedir bilmiyorum fotosunu ekliyorum bilen lütfen yazsın. teşekkürler446176
Sayın Orhan Özbilgiç'in masajı ile yola çıkarak araştırdım
altta buldugum resim benim eklediğim bitkiye çok benziyor genç sürgünlerdeki kırmızı başlangıçta aynı tam emin olamadım ama (Magnolia grandiflora 'Victoria' ) galiba 446463
bu ağacın adı nedir?
teşekkürler.
Orhan Özbilgiç
05-10-2013, 21:59
bu ağacın adı nedir?
teşekkürler.
Katalpa(Catalpa) Sigara ağacı.
Orhan Özbilgiç
05-10-2013, 22:06
Tohumdan çoğalmıyor mu ?
Cedrus Atlantica 'Glauca'
Tohumdan üretilebilir, kanısındayım.
Orhan Özbilgiç
05-10-2013, 22:10
Kokulu çiçekler açtığını ve malta eriği fidanı üzerine aşılandığını biliyorum ama adı nedir bilmiyorum fotosunu ekliyorum bilen lütfen yazsın. teşekkürler446176
Magnolia (Manolya) grandflora - İri çiçekli manolya - olduğunu düşünüyorum.
Cedrus Atlantica 'Glauca'
Tohumdan üretilebilir, kanısındayım.
Küçük sarı kozalaklari(?) var.Içinden sarı toz cikiyor.tohum yok.
Orhan Özbilgiç
06-10-2013, 20:04
Bu ağacın adı nedir? Teşekkürler şimdiden.
Erguvan-Cercis sliquastrum.
Orhan Özbilgiç
06-10-2013, 20:05
Bu ağacın adı nedir? Teşekkürler.
Alacalı yapraklı akçaağaç-Acer Negundo flamingo
Orhan Özbilgiç
06-10-2013, 20:32
Bu ağacın adı nedir? Şimdiden teşekkürler.
Caesalpinia gilliesii.
Cennet kuşu çalısı, Cennet çiçeği, Tavus çiçeği, Aslan bıyığı, Bodur akasya, Paşa bıyığı, Yöresel adı: (Zampara bıyığı):)
gokselcetin
08-10-2013, 00:08
Nilgün hanım yanlış görmediysem Abies Concolor White Fir - Kolorado Göknarı olsa gerek.
Tohumcu Nılgun
09-10-2013, 12:05
adini bilen varsa cok sevinicegim
Yaprak doken Manolya turlerine cok benziyor.
Siyadare
10-10-2013, 20:12
Orhan Özbilgiç
10-10-2013, 20:21
Magnolia Grandflora (Büyük çiçekli manolya)
Bu ağacın adı nedir? Şimdiden teşekkürler.
Caesalpinia gilliesii / Cennet kuşu çalısı, Cennet çiçeği, Tavus çiçeği, Aslan bıyığı, Bodur akasya, Paşa bıyığı, Yöresel adı: (Zampara bıyığı)
Orhan Özbilgiç
Ben bu ağacı tohumdan yetiştirdim. Tohum isteyen varsa verebilirim.
http://http://www.agaclar.net/galeri/files/27787-image_thumb.jpg (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=43756&c=member&imageuser=27787)
Bu tohumu veren arkadaş kırmızı çiçek açan bir ağaç olduğunu söyledi.
Bu tohum mercan ağacına ait olabilir mi?
Teşekkürler
Cevaplanmış olanlar buraya taşınmaktadır:
Bu ağacın Adı budur (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=18627)
Size cevap verilmiş ama öğrendiğinizi yazmaya üşendiyseniz, soru ve cevaplar buradadır:
Bu ağacın adı nedir? (öğrendiklerini yazmayanların bitkileri) (http://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/23153.htm)
Sorular ve cevapların daha işlevsel olması için bazı kurallara uyulması iyi olacak diye düşündük. Böylece, sadece bilgilerinizi tazelemek için bakarken ya da bitkinizi bulmaya çalışırken, fotoğraf ile isimleri aynı mesaj içinde göreceksiniz. Hangi mesajda, hangi soruya cevap verilmiş bulmaya uğraşmayacaksınız.
Sorularına cevap alanlar, mesajlarında tekrar bir düzenleme yapmak zorunda kalacaklar ama bunu bir angarya olarak göreceklerini sanmıyoruz.
Teşekkür ederiz.
Soru sorarken dikkat etmeniz gerekenler:
1. Her mesaj alanında, sadece bir ağaç adı sorunuz.
2. Bitki ile ilgili başka hiçbir şeyi, bu konu altında yazışmayınız.
3. Zorunlu haller dışında aynı bitkiye ait birden çok fotoğraf yüklemeyiniz.
4. Fotoğrafları mutlaka foruma yüklemeniz gerektiğini unutmayınız.
Çok önemli:
5. Ağacınızın adını öğrenince, düzelt butonunu kullanarak, kendi mesajınıza ekleyiniz.
Ağaç adının kolay bulunması için mesajın en üstüne ve aşağıdaki formatta yazınız. Öğrendiğiniz kişinin adını eklemeyi unutmayınız.
Örnek:
Güvey kandili
Koelreuteria paniculata
Herbaryum
(Yazıların boyutu 4, kırmızı, kalın
Söyleyenin boyutu 2, siyah, kalın)
(Adın net olmadığı, farklı isimlerin söylendiği durumlarda da, adları ve söyleyenleri kendi mesajınıza ekleyiniz.
Konu netliğe kavuşunca, diğerlerini silebilirsiniz.
6. Teşekkür mesajlarını buraya yazmayınız, istiyorsanız özel mesajla iletebilirsiniz.
Cevaplarken dikkat etmeniz gerekenler:
1. Sadece emin olduğunuz durumlarda cevap yazınız. Yanlış cevaplar verdiğinizi farkettiğiniz zaman, bu bölümü sadece izlemekle yetininiz.
2. Cevap verirken mutlaka alıntı yapınız ama tüm fazlalıkları siliniz. (Alıntıda yer alan oka tıklandığı zaman, hangi mesaja cevap verildiği kolayca anlaşılır)
Örnek:
Önemli:
1. Bu kurallara uymayanların yazıları silinir, ısrarla uymayanların üyelikleri engellenebilir.
2. Bitki fotoğrafları, (sonradan eklenmiş isimleriyle birlikte) dışındaki mesajlar, daha sonra silinecek ve arananların takibi kolaylaştırılacaktır.
3. Soru takıları ayrı yazılır. Bu nedenle "Bu bitkinin adını öğrenebilir miyim?" yazarken dikkat edin. Hiç olmazsa burada, öğrendiğiniz bilginin karşılığını böyle ödemiş olursunuz :)
4. Eski konu adresi:Bu Ağacın Adı/Türü nedir? (2005-2009) (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1684)
Tohumcu Nılgun
14-10-2013, 15:39
Arkadaslar, turunu bilmedigim bu Porsuk agacinin meyveleri diger Porsuk turlerinin meyvelerine gore daha yuvarlak ve hemen hemen tohumlarin yarisi meyvenin disina tasmis sekilde.
Ayrica diger turlerin tohumlari kahverengi tonlarindayken, bu turun tohum rengi daha koyu ve bordo tonlari hakim.
Diger turlerin meyveleri biraz daha uzunca ve tohumlari genellikle meyvenin ic tarafinda kaliyor.
Bu Porsuk turunu meyve formuna bakarak internette arastirdim ve bazi turlere benzetsem de, aynisi oldugundan emin degilim.
Son fotograf baska bir ture ait meyve, ilk fotograflardaki meyveler ile kiyaslama yapmaniz icin ekledim.
Arkadaslar Sizce bu Porsuk agacin turu nedir?
Arkadaslar, turunu bilmedigim bu Porsuk agacinin meyveleri diger Porsuk turlerinin meyvelerine gore daha yuvarlak ve hemen hemen tohumlarin yarisi meyvenin disina tasmis sekilde.
Ayrica diger turlerin tohumlari kahverengi tonlarindayken, bu turun tohum rengi daha koyu ve bordo tonlari hakim.
Diger turlerin meyveleri biraz daha uzunca ve tohumlari genellikle meyvenin ic tarafinda kaliyor.
Bu Porsuk turunu meyve formuna bakarak internette arastirdim ve bazi turlere benzetsem de, aynisi oldugundan emin degilim.
Son fotograf baska bir ture ait meyve, ilk fotograflardaki meyveler ile kiyaslama yapmaniz icin ekledim.
Arkadaslar Sizce bu Porsuk agacin turu nedir?
taxus sumatrana
gokselcetin
18-10-2013, 20:52
Arkadaslar, 9. mesajimda ismini sordugum Agaca ait 2 fotograf daha ekliyorum.
Igne yapraklarini saydim, en fazla 5 adet.
Sayın Tohumcu Nılgun,
Bu mesajınızı, üzerinden 6 ay geçtikten sonra şu an farketmiş bulunmaktayım :)
Eklediğiniz fotoğrafları inceledim ve kıyasladım. Benim görüşüm, kozalak ve tohum büyüklükleri de bunu ele veriyor ki Pinus Wallichiana (Ağlayan Çam) olduğundan yana.
Eş anlamlıları
Pinus Griffithii
Pinus Excelsa
istcallst
21-10-2013, 18:01
Cok buyuk ve guzel bir agacin yaparkalari ve kabugu cektim. Henuz yapraklarda hic bir sararma yok, belki de herdem yesil? 'Agaclar' (Tugrul Mataraci) kitabinda yok ve baska hic bir yerde gormedim. Hangi tur bilen var mi? Son resimdeki gibi az sayida cicekleri var, uzun beyaz.
istcallst
21-10-2013, 18:04
Arkadaslar, fotograflarini dun cektigim, bu Mese turunun adi nedir?
Tohumcu Nilgun,
pirnal mesesi, quercus ilex herhalde.
Ay Kozalağı
22-10-2013, 19:13
Bu ağacın adı nedir? Teşekkürler şimdiden.
Orhan Özbilgiç
24-10-2013, 22:05
Arkadaşlar bu ağacın adı nedir? yaprakları alev ağacına benziyor ama dalları çok uzun ilk defa görüyorum.
Dallarının uzun olması nedeniyle, Jakaranda Mimosifolia diyorum. (Yoksa Mimoza diyecektim.)
emrullah mutlu
26-10-2013, 21:26
449781
Thuja (mazı) olması gerek bir kaç foto daha olsaydı net görebilirdim saygılarımla...
Tohumcu Nılgun
27-10-2013, 16:44
Arkadaslar, diger turlere gore daha iri ve uzun meyveleri olan
bu Porsuk agacinin turu nedir?
Meyve boyu: Ortalama 1 bucuk cm.
Meyve eni : Ortalama 1cm.
Arkadaslar, bu meyveli agacin adi nedir?
Hünnap olabilir...
gaye_oguz
28-10-2013, 14:35
bu videodaki ağaçların isimlerini söyleyebilir misiniz?
20131026_181647.mp4 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=u4N4QdG_2SE)
1.si? Abies nordmanniana olabilir mi?
2.si? sarı çam mı?
3.sü? thuja plicata sanırım
4.sü? ilkiyle aynı heralde?
5.si ? ikinciyle aynı bu da sanırım
sonuncusu da macrocarpa mı?
yardımcı olursanız sevinirim
ismaildilbaz
13-11-2013, 08:29
Arkadaşlar konuyu yanlış yere açtıysam şimdiden özür dilerim.Sorunum şu elimde iki adet şeftali çekirdeği vardı.Bunları toprağa diktikten 15-20 gün sonar filizlenmeye başladı tabi bende sevindim şeftali çıkıyor diye.Ama bitkim büyüyüp yapraklandıktan sonra yapraklarının hiç şeftaliye benzemediğini gördüm.Açıkçası ne olduğunu anlamadığım ve serçelerin yapraklarını bu kadar sevdiği bu bitkiyi tanıyan varmı.Not: daha önce Ceviz dikmişdim ama bir-birbuçuk ayçıkmayınca toprağı karıştırıp akibetini merak ettiğimde Cevizin çürüdüğünü gördüm.Olabilirmi sizce.
ametarasu
13-11-2013, 09:58
"Yabani bir ot söküp atabilirsin" diyen birisi çıkarsa hevesin kırılmasın dostum, forumda çok gördüm bu tip şeyleri o yüzden diyorum. Ama inşallah cevizdir =)
ismaildilbaz
13-11-2013, 10:55
Yani açıkçası bende otdiye düşünüyorum ama belki diyorum..Çünkü aynı saksıda daha önce elma büyütmüşdüm ama bir hafta 10 gün kadar hastalanmıştım susuz kalınca kurudu. Sonrada erik büyütmüştüm oda kurudu şimdi böyle bir şey çıkınca ve bu kadar boya gelince umutlanmıştım.Ot isede yılmayacağım tabi bir şeyler büyütene kadar devam D:
limon_sever
13-11-2013, 11:10
Yabani bir ot söküp atabilirsin...
ametarasu
13-11-2013, 11:34
Yabani bir ot söküp atabilirsin...
Ve kaçınılmaz son :(
Kesinlikle ceviz değil , bizim oralarda eşek otu derler buna , bir çiçek açıp tohum yapınca daha önünü alamazsınız , bence de kurtulun ondan :(
ismaildilbaz
13-11-2013, 12:18
Cevaplarınız için teşekkür ederim.Hevesim kırılmadı. Bu sitedeki önerileri de dikkate alarak başarana kadar devam.
Tohumcu Nılgun
14-11-2013, 03:30
Bu ağacın adı nedir?
Ates Dikeni Calisi.
mandalinci
16-11-2013, 08:29
Sevgili dostlar,
İzmir-Narlıdere'de, görüp beğendiğim ve bahçeme dikmek istediğim bu ağacın adı nedir acaba?
Yardımlarınız için, şimdiden teşekkür ederim.
İpeksi Meşe (Silky Oak – Grevillea robusta)
Tohumcu Nilgün
Yazıları renkli yapmayı başaramıyorum, özür dilerim.
Tohumcu Nılgun
16-11-2013, 12:18
Bunu bilen var mi? Cali/kucuk agac ustunde cok sayida gul gibi cicek var bazilari beyaz, bazilari pembe. Bir tane dun kopardim suya koydum, bugun pembe olmus rengi! Kasimdayiz agac cicek dolu.
Hibiscus mutabilis.
istcallst
16-11-2013, 13:35
Hibiscus mutabilis.
Cok tessekur ederim!
Tohumcu Nılgun
16-11-2013, 20:22
Sevgili dostlar,
İzmir-Narlıdere'de, görüp beğendiğim ve bahçeme dikmek istediğim bu ağacın adı nedir acaba?
Yardımlarınız için, şimdiden teşekkür ederim.
ipeksi Mese (Silky oak - Grevillea robusta)
Ateş dikeni Çalısı
Pyracantha coccinea
"Cotoneaster Franchetti" olma ihtimali de var.
yeşilbahçecik
18-11-2013, 18:14
Arkadaşlar, internette gördüğüm bu ağaacın ismini bilen var mı?
454981
Bunu bilen var mi? Cali/kucuk agac ustunde cok sayida gul gibi cicek var bazilari beyaz, bazilari pembe. Bir tane dun kopardim suya koydum, bugun pembe olmus rengi! Kasimdayiz agac cicek dolu.
Hibiscus mutabilis
Tohumcu Nilgun
Merhabalar. Sn.istcallst ile ayni agacdan bahsediyoruz sanırım. Üstünde bir hafta önce renkli gül gibi çiçekleri olan bu agaç ne agacıdır acaba.Ben bir iki dal aldım uc kısmından beli çelikle tutturabilirim mi. Teşekkürler:)
458673
458674
drhegeli
03-12-2013, 17:03
Arkadaşlar, internette gördüğüm bu ağaacın ismini bilen var mı?
454981
Manolya (yaprak döken) olabilir. Çiçek yapısını görebilseydik...
Orhan Özbilgiç
03-12-2013, 21:14
Arkadaslar, 2 gùn once gordùgùm bu kùcùk agacin adi nedir?
Nilgün Hanım;
Büyük olasılıkla,
Euonymus europaeus-Adi Papaz Külahı-İğ ağacı.
Tohumcu Nılgun
13-12-2013, 01:28
Arkadaslar,
Eylul ayinda yenice ciceklenen ve hos kokmayan bu ciceklere arilarin akin ettigi bu Agacin adi nedir?
Arkadaslar, daha once sordugum bu agacin adini, uzun arayislarimin sonucunda nihayet ogrendim.
Agacin ismi: Bee bee tree (Ari agaci)
Bilinen diger isimleri: Tetradium daniellii, Euodia danielli, Evodia danielli, Korean evodia.
Agacin ciceklenme donemi Agustos - Eylùl aylari.
Polenin az bulundugu bu aylarda polen yonùnden cok zengin olan bu agac,
ari ve aricilar icin mùkemmel bir kaynak.
Arkadaşlar bu fidenin hangi ağaca ait olabilceği hakkında fikri olan bir arkadaşımız var mı?=
Mustafa Abdal
16-12-2013, 22:09
Arkadaslar, cicekleri cok cok gùzel kokan bu agacin adi nedir?
Fotograflari bugùn Brùksel Botanik Parkda cektim.
Chimonanthus praecox - Kış Tatlısı
Mustafa Abdal
16-12-2013, 22:10
Arkadaşlar bu fidenin hangi ağaca ait olabilceği hakkında fikri olan bir arkadaşımız var mı?=
Dut ?
Tohumcu Nılgun
17-12-2013, 11:19
Sayin meh12, bence bu bir agac degil.
Bùyùk ihtimalle; Plectranthus sp. (Parlak Mustafa bitkisi)
Bir saksıya defalarca tohum ekersen böyle olur :) .Sonunda fidenin Banyan Ağacı fidesi olduğunu buldum arkadaşlar
Tohumcu Nılgun
20-12-2013, 15:24
Arkadaslar,
Beyaz meyveleri olan bu Agacin adi nedir?
Arkadaslar, daha once sordugum bu agacin adini ogrendim.
Agacin adi: Azara 'serrata'.
Anavatani: Sili.
Ciceklenme donemini gorememistim ama internetteki kaynaklarda
ponpon seklindeki sari ciceklerinin vanilya gibi kokdugu yaziyor.
kelebek çalısı
24-12-2013, 23:21
Cok buyuk ve guzel bir agacin yaparkalari ve kabugu cektim. Henuz yapraklarda hic bir sararma yok, belki de herdem yesil? 'Agaclar' (Tugrul Mataraci) kitabinda yok ve baska hic bir yerde gormedim. Hangi tur bilen var mi? Son resimdeki gibi az sayida cicekleri var, uzun beyaz.
Phytolacca dioica
Tohumcu Nılgun
26-12-2013, 21:02
Arkadaslar,
bu gun fotograflarini cektigim,
yenice ciceklenmis olan bu Agacin adi nedir?
Arkadaslar, daha evvel sordugum sorunun cevabi:
Latince adi: Heptacodium miconioides.
Bilinen diger isimleri: Autumn Lilac, Seven Son Flower - Yedi ogul cicek.
(Cicek kùmelerinin cogunu 7 cicek iceren gercegini ifade eder)
Yaprak doken bùyùk cali veya agaccik (-25°)
Ciceklenme: Agustos - Eylùl - Ekim aylari.
Yùkseklik: 3-4 m. Eni: 3 m.
Anavatani: Cin.
Tohumcu Nılgun
26-12-2013, 21:18
Arkadaslar, yaklasik 3-4 m. boylarinda,
igne yapraklari daha cok dikeni andiran,
bu Agacin adi nedir?
Arkadaslar, daha once agac zannettigim de, bùyùk bir cali tùrùymùs.
Latince adi: Ulex europaeus.
Bilinen diger isimleri: Furze, Gorse ( Karacali - Dikenli katirtirnagi).
Yaprak dokmeyen bùyùk cali, (-17°)
Ciceklenme: Aralik- Ocak.
Yùkseklik: 2-3 m.
Anavatani: Bati Avrupa, kuzey bati Afrika.
(Yanginlara karsi cok dayanikliymis)
Nazlı N92
27-12-2013, 09:02
arkadaşlar merhaba size sormak istediğim ve hep merak ettiğim bir soru sormak istiyorum.
Gaziantep de genel olarak orta refujların da bir çam türü kullanmış her türlü şekli verebiliyorlar herdem yeşil bir bitki bunun adı ne olabilir buna benzer bitkiler hangleridir acaba, isim verirseniz daha detaylı bilgi almam gerek gerekli araştırmalarımı isimlerini öğrenince yapacağım .
arkadaşlar merhaba size sormak istediğim ve hep merak ettiğim bir soru sormak istiyorum.
Gaziantep de genel olarak orta refujların da bir çam türü kullanmış her türlü şekli verebiliyorlar herdem yeşil bir bitki bunun adı ne olabilir buna benzer bitkiler hangleridir acaba, isim verirseniz daha detaylı bilgi almam gerek gerekli araştırmalarımı isimlerini öğrenince yapacağım .
Gaziantep'e sadece bir kere gelebildim. Tabi orta refüjlerde ne olduğunu bilemiyorum. Ancak tarifinizden anlayabildiğim kadarı ile mazı olduğunu düşünüyorum. Mazılar da çok çeşitli olabiliyor. Genellikle çit için dikilenleri olduğu gibi kendi görüntüsü için dikilenler de var. Benim en çok beğendiğim her tarafı tamamen yapraklarla kaplı olan hiç boşluk bulunmayanlar.Onları da nedense bulmak zor. Bir kısmını da budayarak istenilen şekiller verilmekte. Sitede baktığım zaman çok resim bulunmamakta. Ancak görsellerden aratabilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/igne-yaprakli-agaclar/647.htm
Şimşir de görüntüsü güzel ve şekil verilebilen çalılar arasında. Biraz geç büyüse de görüntüsü çok güzel oluyor.
http://www.agaclar.net/forum/calilar/2793.htm
Orhan Özbilgiç
29-12-2013, 22:29
Nilgün Hanım;
Cotoneaster (Dağ Muşmulası).
Tohumcu Nılgun
07-01-2014, 13:26
Arkadaslar, bu bir Agac mi, Cali mi adi nedir?
Arkadaslar, yukaridaki mesajda sordugum sorunun cevabini da buldum.
Meyveleri yenilebilen bu cali ya da agaccigin adi : Emelanchier sp. (Tas Armudu)
Tohumcu Nılgun
11-01-2014, 16:13
Arkadaslar, bu cam tùrùnùn adi nedir?
münevver48
11-01-2014, 19:37
Arkadaslar, bu cam tùrùnùn adi nedir?
sy tohumcu nilgün yanılmıyorsam kızıl çam bizim çevre dağlarımızda bulunmaktadır.
Tohumcu Nılgun
11-01-2014, 23:47
sy tohumcu nilgün yanılmıyorsam kızıl çam bizim çevre dağlarımızda bulunmaktadır.
Mùnevver Hanim, Kizilcamlarda kozalak uzunlugu 6-11cm. oluyormus.
Adini sordugum cam tùrùnùn kozalak uzunlugu: 3-4 cm. en fazla 4,5 cm.
Kozalaklar cogunlukla gri rente olup, asagiya dogru sarkik. Tohum rengi de gri.
Daha once internette arastirdigimda Pinus sylvestris (Saricam)
tùrùne cok benzetsem de, bu konuda fazla bilgim olmadigi icin emin olamadim.
münevver48
12-01-2014, 15:54
Mùnevver Hanim, Kizilcamlarda kozalak uzunlugu 6-11cm. oluyormus.
Adini sordugum cam tùrùnùn kozalak uzunlugu: 3-4 cm. en fazla 4,5 cm.
Kozalaklar cogunlukla gri rente olup, asagiya dogru sarkik. Tohum rengi de gri.
Daha once internette arastirdigimda Pinus sylvestris (Saricam)
tùrùne cok benzetsem de, bu konuda fazla bilgim olmadigi icin emin olamadim.
nılgün hanım sarı çam olabilir. kızıl çam ılımam akdeniz ikliminde daha çok yetişiyor fakat ağacın formuna bakacak olursak ben kızıl çama bezettim. sarı çam daha düzgün forma sahip uzuyor belkide uygun bir yerde yetişmediğinden beni yanıltmıştır.kozalaklar benimde dikkatimi çekti. bibbirlerine benziyor olabilir
silverain13
16-01-2014, 18:50
Arkadaşlar bu ağaç fidesinin adı nedir?
Fıstık çamı olabilir.
silverain13
18-01-2014, 10:48
Emin misiniz acaba?Eğer öyleyse mesajımı düzenleyeceğimde.
Tohumcu Nılgun
20-01-2014, 00:06
Arkadaslar, bu agacin adi nedir?
seratblyz
20-01-2014, 12:04
Kuşburnu:confused:
Çalı olmayışı ve yaprakları nedeniyle emin olamamıştım. En iyisi birkaç meyvesini alıp demleyeyim, anlaşılır.
Orhan Özbilgiç
20-01-2014, 13:17
Arkadaslar, bu agacin adi nedir?
Nilgün Hanım; Ağacınız:
Lawsoniana Sp. ( Büyük olasılıkla Chamaecyparis Lawsoniana Columnaris. )
Merhabalar arkadaşlar, bu ağacın adını merak ediyorum. Teşekkürler.
Kuşburnu:confused:
Çalı olmayışı ve yaprakları nedeniyle emin olamamıştım. En iyisi birkaç meyvesini alıp demleyeyim, anlaşılır.
Bana göre kuşburnu olması mümkün değil. Yaprak yapısına baktığımız zaman tek yaprak ve bütün görünüyor. Ağaç dalına baktığınız zaman ise hiç diken bulunmamakta. Yaprak yapısı ve minik meyva sanki süs elması gibi. Tadına bakarsanız, meyvayı ortadan kestiğiniz zaman ne olduğu belli olur.
Nazlı N92
21-01-2014, 13:45
3sü
Nazlı N92
21-01-2014, 13:47
4üncü
kelebek çalısı
21-01-2014, 14:05
...
Mahonia aquifolium
kelebek çalısı
21-01-2014, 14:09
...
Emin olmasamda, Grevillea rosmarinifolia gibi geldi.
...
Sarı çiçekli mahonya.
Mustafa Abdal
21-01-2014, 21:32
Ismini bilmediğim 4 farklı bitkinin birincisi;
Defne sp. ; Lauraceae sp.
seratblyz
24-01-2014, 18:56
Bu ağacın adı nedir? Teşekkürler..
Sayın Ay Kozalağı, son resimdekinin defne olduğunu tahmin ediyorum.
seratblyz
24-01-2014, 18:58
İkinci fotoğrafın gülibrişim olduğunu tahmin ediyorum.
Orhan Özbilgiç
24-01-2014, 20:17
Her ne kadar Gülibrişime benzesede, o bir Gladiçya.
seratblyz
24-01-2014, 22:19
Her ne kadar Gülibrişime benzesede, o bir Gladiçya.
İlginç, Gladiçya hakkında pek bilgi bulamadım Orhan bey. Malatya'da zehirli olduğundan dolayı sökülmüş diye bir haber okudum. Doğru mudur bu bilgi? Tam da konunun üzerine bahsetmek iyi olabilir.
eylülbelde
26-01-2014, 14:50
466884
Tespih ağacı mıdır bu? Eğer öyleyse merak ediyorum; meyveleri yumuşamıştı ve çekirdeği de tek bir çekirdek değildi. Tespih yapımında meyvesi mi kullanılıyor acaba?
seratblyz
28-01-2014, 20:33
466884
Tespih ağacı mıdır bu? Eğer öyleyse merak ediyorum; meyveleri yumuşamıştı ve çekirdeği de tek bir çekirdek değildi. Tespih yapımında meyvesi mi kullanılıyor acaba?
Sayın eylülbelde, tesbih ağacı olduğunu tahmin ediyorum. Meyveleri yumuşayabilir, ama çekirdeği çok sert olması gerekir. Tespih yapımında ne düzeyde kullanılıyor artık bilmiyorum (Genelde taş, tahta ve plastik gördüm). Ama meyveleri ve çekirdekleri sivrisinekleri, haşereleri ve bitki zararlılarını kaçırdığını biliyorum. Forumda ev yapımı ilaçlar başlığında bilgi bulabilirsiniz.
Güngör Salman
28-01-2014, 20:44
466884
Melia azedarach ( Tesbih ağacı )
Güngör Salman
28-01-2014, 20:50
Schinus Molle ( Yalancı karabiber ağacı )
seratblyz
12-02-2014, 10:48
Sayın silverain, ben ladine benzettim.
kelebek çalısı
25-02-2014, 13:30
472268472267
Merhabalar,ilçemizdeki bir okulun bahçesinden sokağa dalları sarkan ,dalların ucunda da bu çiçekleri olan ağaç nedir?Teşekkürler.
Laurus nobilis yani defne olmalı.
Laurus nobilis yani defne olmalı.
Siz yazınca,hemen yaprağını kırıp koktum.Defneymiş.Hiç bu kadar büyük bir ağaç olabileceğini bilmiyordum.
Sametsokur
26-02-2014, 13:00
Ağacımın türünün ne olduğu hakkında yardımcı olursanız sevinirim.
Bu ağacın adı nedir ?
Fotoğrafları İzmit'te çektim.
Ağacın tüm yaprakları dökülmüş ancak bir öbek yeşillik 4 mevsim ağacın üzerinde bulunuyor. Çevredeki aynı türden ağaçlarda 1-5 arası öbeğe rastladım. Dalları otsu olan bu öbekte yapraklar ve üzüme benzeyen yuvarlak beyaz tatsız meyveler var.
Forum sınırlamasından dolayı çözünürlükleri düşürmek zorunda kaldım, orijinal boyutlu fotoğraflar için: https://plus.google.com/106969579267594389615/posts/6ESpoM6wujX
kelebek çalısı
02-03-2014, 16:56
Bu ağacın adı nedir ?
Fotoğrafları İzmit'te çektim.
Ağacın tüm yaprakları dökülmüş ancak bir öbek yeşillik 4 mevsim ağacın üzerinde bulunuyor. Çevredeki aynı türden ağaçlarda 1-5 arası öbeğe rastladım. Dalları otsu olan bu öbekte yapraklar ve üzüme benzeyen yuvarlak beyaz tatsız meyveler var.
Forum sınırlamasından dolayı çözünürlükleri düşürmek zorunda kaldım, orijinal boyutlu fotoğraflar için: https://plus.google.com/106969579267594389615/posts/6ESpoM6wujX
Ağaç üzerinde yaşayan bitki ökse otudur. Viscum album olmalı. Ağacı tanıyamadım.
Sn. kelebek çalısı; hızlı cevabınız için teşekkürler. Ökse otunun ağaçla bütünleşik olduğunu düşünerek ağacın türünü sormuştum, asalak bir türmüş yeni öğreniyorum. Ağacın türüne de gerek kalmadı merakım giderildi. Teşekkürler.
Sayın tireme; Ökse otunun meyvalarını yemenizi tavsiye etmem. Zehirli olarak nitelendiriliyor. Ancak ilkbahar döneminde sanırım bu zehir kayboluyor. Ben kuşların ökse otu tohumlarını yediğini gördüm. Kuş meyvasını yerken yapışkan çekirdek ağaç gövdesi üzerinde kalarak ağaç gövdesine asalak olarak bağlanarak ağacın özsuyu ile büyümekte. Genellikle yaşlı armut ağaçları üzerinde olsalar da değişik ağaçlarda da olabiliyor.
http://img822.imageshack.us/img822/190/1joy.jpg (http://img822.imageshack.us/i/1joy.jpg/)
http://img545.imageshack.us/img545/9017/rhld6.jpg (http://img545.imageshack.us/i/rhld6.jpg/)
Resimdeki agacın adını bilenler lütfen yardım etsinler.1700 metre kayalık zirvede gördüm araştırdım bambu yapraklı meşe ağacına benzettim ama inanın hiç te emin değilim.Elimde sadece bu iki fotograf var.Araştırdım adını bilen hiç kimse yok en son buraya yüklemeyi sormayı uygun buldum saygılar.
Adem Keskin
03-03-2014, 18:41
Fazla boylanmayan yaklaşık 1 metre civarında genelde. Çoklu gövde yapan bir tür. Bahar aylarında çok küçük çiçekler açıyor. Yaş hali ile de , kurumuş hali ile de kolay tutuştuğundan köylüler ateş tutuşturmada kullanıyorlar. Yöresel ( Zonguldak / Ereğli ) olarak yulgun deniyor, Trabzon taraflarında cukuda deniliyormuş
arkadaslar bu ağacın adı hakkında hiç fikri olan yok mu ? :(
Bu sarı çiçekli ağacın adı nedir acaba çiçekleri çok güzel kokladim ama kokmuyor :) daha yapraklari cikmadan tomurcuklanip çiçek yapraklari yok ama ciceklerinden bilinir diye düşünüyorum
gokselcetin
11-03-2014, 17:21
Bu sarı çiçekli ağacın adı nedir acaba çiçekleri çok güzel kokladim ama kokmuyor :) daha yapraklari cikmadan tomurcuklanip çiçek yapraklari yok ama ciceklerinden bilinir diye düşünüyorum
Sayın habiş, bu bitki Forsythia (Altın Çanak)
Merhaba,
bu ağacın ismi nedir? Fotoğraf net değil. Bazı fide satan yerlere sordum bilemediler bazıları ise manolya dediler. Pek emin değillerdi sanki.
http://i.hizliresim.com/KZy9n0.jpg
kelebek çalısı
13-03-2014, 23:33
Merhaba,
bu ağacın ismi nedir? Fotoğraf net değil. Bazı fide satan yerlere sordum bilemediler bazıları ise manolya dediler. Pek emin değillerdi sanki.
Manolya.
gokselcetin
13-03-2014, 23:50
Varyetesi de liliiflora susan olabilir. (magnolia)
münevver48
14-03-2014, 07:38
[QUOTE=erolex;1255556][/URL]
[URL="http://img545.imageshack.us/i/rhld6.jpg/"] (http://img822.imageshack.us/i/1joy.jpg/)
Resimdeki agacın adını bilenler lütfen yardım etsinler.1700 metre kayalık zirvede gördüm araştırdım bambu yapraklı meşe ağacına benzettim ama inanın hiç te emin değilim.Elimde sadece bu iki fotograf var.Araştırdım adını bilen hiç kimse yok en son buraya yüklemeyi sormayı uygun buldum saygılar.[/Q
resim çok net değil menengeç ağacına benzettim.
Gunaydin ve iyi pazarlar tum agaclar.net ailesine.
Esim soyle bir agac gormus, biraz internetten resimler uzerinden arama yaparak bulmaya calistim ama imkansiz tabiiki, samanlikta igne aramak gibi birsey oldu.
mumkunse yardimizinizi rica edecegim. cok cok tesekkurler, saygilar
http://s11.postimg.org/592xwln5b/IMG_3670.jpg (http://postimg.org/image/592xwln5b/)
http://s27.postimg.org/50il587nj/IMG_3671.jpg (http://postimg.org/image/50il587nj/)
kelebek çalısı
23-03-2014, 09:54
Gunaydin ve iyi pazarlar tum agaclar.net ailesine.
Esim soyle bir agac gormus, biraz internetten resimler uzerinden arama yaparak bulmaya calistim ama imkansiz tabiiki, samanlikta igne aramak gibi birsey oldu.
mumkunse yardimizinizi rica edecegim. cok cok tesekkurler, saygilar
http://s11.postimg.org/592xwln5b/IMG_3670.jpg (http://postimg.org/image/592xwln5b/)
http://s27.postimg.org/50il587nj/IMG_3671.jpg (http://postimg.org/image/50il587nj/)
Fotoğraftaki bitki galiba bir kamelya.
Fotoğraftaki bitki galiba bir kamelya.
tesekkur ederim sayin kelebek calisi.. sanirim haklisiniz google'da resimlerine bakinca buldum bende, sagolun,, simdi nasil yetistirebilirim onu arastiriyorum,,
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.