View Full Version : Bu ağacın adı nedir? (öğrendiklerini yazmayanların bitkileri)
Sorular ve cevapların daha işlevsel olması için bazı kurallara uyulması iyi olacak diye düşündük. Böylece, sadece bilgilerinizi tazelemek için bakarken ya da bitkinizi bulmaya çalışırken, fotoğraf ile isimleri aynı mesaj içinde göreceksiniz. Hangi mesajda, hangi soruya cevap verilmiş bulmaya uğraşmayacaksınız.
Sorularına cevap alanlar, mesajlarında tekrar bir düzenleme yapmak zorunda kalacaklar ama bunu bir angarya olarak göreceklerini sanmıyoruz.
Teşekkür ederiz.
Soru sorarken dikkat etmeniz gerekenler:
1. Her mesaj alanında, sadece bir ağaç adı sorunuz.
2. Bitki ile ilgili başka hiçbir şeyi, bu konu altında yazışmayınız.
3. Zorunlu haller dışında aynı bitkiye ait birden çok fotoğraf yüklemeyiniz.
4. Fotoğrafları mutlaka foruma yüklemeniz gerektiğini unutmayınız.
Çok önemli:
5. Ağacınızın adını öğrenince, düzelt butonunu kullanarak, kendi mesajınıza ekleyiniz.
Ağaç adının kolay bulunması için mesajın en üstüne ve aşağıdaki formatta yazınız. Öğrendiğiniz kişinin adını eklemeyi unutmayınız.
Örnek:
Güvey kandili
Koelreuteria paniculata
Herbaryum
(Yazıların boyutu 4, kırmızı, kalın
Söyleyenin boyutu 2, siyah, kalın)
(Adın net olmadığı, farklı isimlerin söylendiği durumlarda da, adları ve söyleyenleri kendi mesajınıza ekleyiniz.
Konu netliğe kavuşunca, diğerlerini silebilirsiniz.
6. Teşekkür mesajlarını buraya yazmayınız, istiyorsanız özel mesajla iletebilirsiniz.
Cevaplarken dikkat etmeniz gerekenler:
1. Sadece emin olduğunuz durumlarda cevap yazınız. Yanlış cevaplar verdiğinizi farkettiğiniz zaman, bu bölümü sadece izlemekle yetininiz.
2. Cevap verirken mutlaka alıntı yapınız ama tüm fazlalıkları siliniz. (Alıntıda yer alan oka tıklandığı zaman, hangi mesaja cevap verildiği kolayca anlaşılır)
Örnek: Bu ağacın ismi nedir.
Önemli:
1. Bu kurallara uymayanların yazıları silinir, ısrarla uymayanların üyelikleri engellenebilir.
2. Bitki fotoğrafları, (sonradan eklenmiş isimleriyle birlikte) dışındaki mesajlar, daha sonra silinecek ve arananların takibi kolaylaştırılacaktır.
3. Soru takıları ayrı yazılır. Bu nedenle "Bu bitkinin adını öğrenebilir miyim?" yazarken dikkat edin. Hiç olmazsa burada, öğrendiğiniz bilginin karşılığını böyle ödemiş olursunuz :)
4. Eski konu adresi:Bu Ağacın Adı/Türü nedir? (2005-2009) (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1684)
sayın orijin, herbaryum ve selahattin yılmaz'a teşekkürlerimle,
dişbudak olacağı aklıma gelmemişti. f. americana'yı araştırdım, çok benziyor, ama ben f. pennsylvanica'ya daha çok benzettim. emin olamadımi ama ikisinden biri sanıyorum. çok teşekkürler.
Bu bitki'inin adı nedir. (mahalli olarak yemişen deniyor, internet te yemişen diye aranınca alıç çıkıyor) Acaba kuş kirazı olabilir mi? Onuda tanımıyorum ama böyle isimde var. Ama fotoğrafını görmedim.
120137
Samsunlu55
01-01-2010, 01:27
Benim öğrenmek istediğim bir ağaç var ama fotoğrak yok. Anlatabileceğim şunlar, Karadeniz ormanlarında doğal olarak yetişiyor ve meyvesini yaprağının üzerinden yapıyor. Meyvesi kırmızı renkte, süs biberi şeklinde sivri ve 1 cm uzunluğunda. Umarım bu orman ağacını bilen vardır. Saygılarımla...
herbaryum
01-01-2010, 10:23
Benim öğrenmek istediğim bir ağaç var ama fotoğrak yok. Anlatabileceğim şunlar, Karadeniz ormanlarında doğal olarak yetişiyor ve meyvesini yaprağının üzerinden yapıyor. Meyvesi kırmızı renkte, süs biberi şeklinde sivri ve 1 cm uzunluğunda. Umarım bu orman ağacını bilen vardır. Saygılarımla...
Ruscus türlerinden biri olabilir.
Bu bitki'inin adı nedir. (mahalli olarak yemişen deniyor, internet te yemişen diye aranınca alıç çıkıyor) Acaba kuş kirazı olabilir mi? Onuda tanımıyorum ama böyle isimde var. Ama fotoğrafını görmedim.
120137
Mesajı okuyan yok mu? Meyvelerini fotoğraflamaya unutmuşum. Küre şeklinde sarıdan kırmızı ve siyaha kadar koyulaşan rengi var tane büyüklüğü 0,5 mm den küçük oluyor. içinde ki çekirdeği oldukça sert ve büyük sayılır.
Samsunlu55
01-01-2010, 20:35
Ruscus türlerinden biri olabilir.
Teşekkür ederim ama ruscus türlerinden değil, ağaç çalı gibi değil daha gelişmiş oluyor. Başka hangi türler mesajımda yazdığım özellikleri taşıyor:confused: En belirgin özelliği kırmızı meyvelerinin yaprağının üzerinde olması, dikkat çeken bir ağaç.
herbaryum
01-01-2010, 20:54
Son günlerde benzer bir anlatımla sizin sorduğunuz bitkiye benzer bir soru ile karşılaştım. Hatta kırmızı meyveleri mayhoş ve yeniyormuş diye anlattılar. Ancak bildiğim kadarı ile yaprağının üzerinde (aslında yaprağa benzer gövde farklılaşmasıdır) meyve taşıyan başka bir tür duymamıştım. Eğer fotoğrafını ekleyebilirseniz çok memnun olurum. İyi günler diliyorum.
herbaryum
01-01-2010, 20:55
120137
Yakın çekim çiçek, yaprak ve meyve detayları varsa iyi olacak. Resimden birşey söylemek zor benim için.
Harun Parlak
01-01-2010, 21:29
Anlatdğınız ağaç kayıngillerden Gürgen. Fagus orientalis Doğu ladini Dediğinizgibi doğu karadeniz ormanlarında bolca bulunur. Ama onlar meyve değil yapraklarda oluşan bir şekil. Yapraklar ilk baharda yeni çıktığında oluşur daha sonraları düşer. İçide tamamen boştur.
Çünkü meyveler daha sonra Yaprak sapı dibinde kapsül biçiminde dış kozalaklı meyveleri olur.
http://pharm1.pharmazie.uni-greifswald.de/systematik/7_bilder/liebermn/lb-00141.jpg
Netden fotoraf aradım ama malisef o şekli gösteren fotoraf bulamadım. Eğer daha sonraları sonbahara doğru meyvelerini gördü iseniz linkdeki resme benzediğini görmüşsünüzdür sanıyorum.
Samsunlu55
01-01-2010, 22:04
Anlatdğınız ağaç kayıngillerden Gürgen. Fagus orientalis Doğu ladini Dediğinizgibi doğu karadeniz ormanlarında bolca bulunur. Ama onlar meyve değil yapraklarda oluşan bir şekil. Yapraklar ilk baharda yeni çıktığında oluşur daha sonraları düşer. İçide tamamen boştur.
Çünkü meyveler daha sonra Yaprak sapı dibinde kapsül biçiminde dış kozalaklı meyveleri olur.
http://pharm1.pharmazie.uni-greifswald.de/systematik/7_bilder/liebermn/lb-00141.jpg
Netden fotoraf aradım ama malisef o şekli gösteren fotoraf bulamadım. Eğer daha sonraları sonbahara doğru meyvelerini gördü iseniz linkdeki resme benzediğini görmüşsünüzdür sanıyorum.
Malesef gürgende değil burda gürgenden bol birşey bulunmuyor. Bahsettiğim meyveleri yazın başında görmüştüm ağaçta. Sn. herbaryum, ağacın meyvesinin yenilip yenilmediğinide bilmiyorum. Yakınımda bu ağaçtan yok bana çok uzak birkaç yerde gördüm birdahada görmedim o yüzden resim yok. Ben birkezde Karadeniz Florasına göz gezdirim belki orda bulurum.
herbaryum
01-01-2010, 22:32
Bu resim nasıl?
120299
Ben Yabani Erik türlerine benzettim, Prunus sp. diyorum.
Erik değil, meyvesi çok küçük, yayılıcı dağ muşmulası meyvesi kadar.
Samsunlu55
01-01-2010, 23:30
Çiçekleri şeftali çiçeği gibi, yapraklı halinin resimleri varmı?
herbaryum
10-01-2010, 17:23
Bu Ne Çalısı Acaba İsmini Bilen Varmı
yaprağının ortasında meyvesi var. birde meyvesi yeniyormu.
Ruscus (Tavşan Memesi) Yendiğini duymadım, emin değilim.
gurbik67
10-01-2010, 22:57
evet yeniliyor
athena -asena
10-01-2010, 23:54
teşekkürler sayın herbaryum
athena -asena
10-01-2010, 23:56
evet yeniliyor
sayın gurbik67 sizede teşekkürler bilgilendirdiğniz için .
Selamlar, fotolardaki ağaç saksılarımdan birinde kendiliğinden çıktı, bu ağaç ne ağacı acaba?
bir de bu ağaç koca yemiş mi bunu da tohumdan yetiştirdim de
fotolar yeteri kadar anlaşılır değil mi acaba; yoksa bilindik bir şey değilmi?
Orhan Özbilgiç
22-01-2010, 08:55
fotolar yeteri kadar anlaşılır değil mi acaba; yoksa bilindik bir şey değilmi?
Sayın emre82;
Tohumdan yetiştirdiğinizi söylediğiniz bitki, Defne(Laurus Nobilis) ye daha çok benziyor.
Alt yapraklardan birinin ucundan kırpın, iki parmağınızın arasında ezin. Zaten defne ise,yapraktan yayılan hoş kokuyu hemen hissedeceksiniz. :)
Farkedilen bir kokusu yoksa; Kocayemiş(Arbutus Unedo) dur.
sayın orijin çok teşekkür edrim. koca yemiş tohumlarını attığım bölgede çıktığı için koca yemiş olabilir demiştim henüz boyu 15 cm kadar. eve gidince yaprağa dediğinizi yaparım.
bu arada ilk mesajımdaki ağacın çeşidi ne dir onu da çok merak ediyorum.
shapsough
22-01-2010, 19:05
122871
Merhaba, üst tarafta bulunan resimde ki ağaçların isimlerini merak ediyorum, mümkünse. Tohum resimleri üst tarafta bulunan ağaca aittir. O tohumların çimlendirileceği düşünülünce hangi tohum tercih edilmelidir ! .. Sevgi ile.
Sayın emre82;
Tohumdan yetiştirdiğinizi söylediğiniz bitki, Defne(Laurus Nobilis) ye daha çok benziyor.
Alt yapraklardan birinin ucundan kırpın, iki parmağınızın arasında ezin. Zaten defne ise,yapraktan yayılan hoş kokuyu hemen hissedeceksiniz. :)
Farkedilen bir kokusu yoksa; Kocayemiş(Arbutus Unedo) dur.
sayın orijin haklı çıktınız yaprakta defne kokusu vardı. defne ağacıymış.
bu arada ilk mesajımdaki ağacın türünü de biliyor musunz? onu da merak ediyorum
Bu Ne Çamı Tam Olarak Bulamadım bunun gibi boy yapan çam ağaçları nelerdir kızılçam,sarıçam hariç olarak.
http://img59.imageshack.us/img59/2139/slayt33.jpg (http://img59.imageshack.us/i/slayt33.jpg/)
Orhan Özbilgiç
01-02-2010, 19:51
[QUOTE=Katsuz;572390]Bu Ne Çamı Tam Olarak Bulamadım bunun gibi boy yapan çam ağaçları nelerdir kızılçam,sarıçam hariç olarak.
Pinus Nigra(Karaçam) olabilir.
Ozaman o karaçamsa bu ne
10 senedir aynı boyda bunada karaçam diyorlar o zaman hangisi karaçam :(
Orhan Özbilgiç
02-02-2010, 17:59
Ozaman o karaçamsa bu ne
--------------------------------------------------------------------------
O zaman okuyun. Ne olduğuna kendiniz karar verin!:(
--------------------------------------------------------------------------
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=382
üstteki karaçam ormanı diğer fotorafta ayırt etmek için yeterli değil. gövdesi, sürgünleri, kozalağı gözükmüyor net bir fotoraf değil.
Ozaman o karaçamsa bu ne
agaclar.net Forum Kuralları (http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=140)
Önemli: Dikkat: Fotoğrafları foruma yükleyin (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=6257)
124260
124261
124262Arkadaşlar resimdeki bitkinin adını öğrenebilir miyim?
k_donmez
13-02-2010, 19:47
Birini avatarımda da kullandığım bu ağaçlar gerçek midir? Gerçekse cinsi nedir? Ne kadar zamanda bu hale gelir? Japonya da restoran olduklarını öğrendim. 100. mesajımı bu konuya ayırmak istedim.
k_donmez
13-02-2010, 19:55
Sayın Memet hocam, kanaat mi, kesin bilgi mi?
Her iki fotoğraftaki ağaçta aynı. Birisi yapraklı, diğeri yapraksız ve bina renkleri değişik. Çevredeki binalarda aynı. Bunlar gerçek olanlar. Ağacın gerçek olup, olmadığına gelince... Neden olmasın? Malum Japonya ve uzakdoğu ülkelerinde anıt ağaçlar konusu daha hassas olarak değerlendiriliyor.
berduray
16-02-2010, 10:08
Onoyama şehrinde (http://images.google.com/images?hl=en&um=1&ei=_F96S-2DI8qe_gaWw7WMCg&sa=X&oi=spell&resnum=1&ct=result&cd=1&q=Onoyama+Park&spell=1&start=0)bir park içinde imiş.
Betondan yapılmış, ağaç görünümü verilmiş, asansörle üst kata çıkılıp, yemek yenilebiliyormuş.
Başka bir kaynakta ise Gajumaru yani banyan ağacı olduğu yazıyor.
İnternetin yalancısıyım:)
copur 09
16-02-2010, 19:58
Arkadaşlar bu ağacın adı nedir. Sadece Bartın tarafından Nazilli'ye gönderildiğini öğrenebildim.
serefefe
21-02-2010, 14:51
Bir arkadaşımdan aldığım bu ağacı başka bir yerde bulamadığım için ne olduğunu öğrenemedim. Nasıl bakılacağından emin değilim. Ağacı mümkün olursa çoğaltmak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Fotoğrafları boyut limitine sığdırmak için iyice küçültmek zorunda kaldığımdan birden çok fotoğraf yüklemeyi gerekli gördüm.
maktas61
22-02-2010, 15:23
Sayın serefefe,
Tesbih ağacı olabilir mi?
serefefe
22-02-2010, 17:38
Sayın serefefe,
Tesbih ağacı olabilir mi?
Sanırım değil. Bizimkinin yaprakları, nasıl desem, biraz maydonozu andırıyor. (Teşbihte hata olmaz!:rolleyes:)
Sebahattin Sargın
25-02-2010, 17:58
Bu ağacın adını bilen var mı?
Kurtbağrı (Ligustrum sp.)...
Sevgiler ;)
bu ağacın adı nedir?
http://i43.tinypic.com/24c6zro.jpg
mustafaazizoglu
16-03-2010, 00:35
Istanbul Tesvikiye'deki bahcemizde mart basinda ciceklenen ve cicekleri bal gibi kokan ve bana cocuklugumu hatirlatan bu agacin ne agaci oldugunu bana soyleyebilecek kimse var mi? Cocukken bizim bahcede (Ankara) kiraz kayısı erik agaclari vardi bunlardan biri mi acaba? Ya da butun agaclarin cicekleri ayni mi kokar acaba?
Orhan Özbilgiç
16-03-2010, 05:15
Istanbul Tesvikiye'deki bahcemizde mart basinda ciceklenen ve cicekleri bal gibi kokan ve bana cocuklugumu hatirlatan bu agacin ne agaci oldugunu bana soyleyebilecek kimse var mi? Cocukken bizim bahcede (Ankara) kiraz kayısı erik agaclari vardi bunlardan biri mi acaba? Ya da butun agaclarin cicekleri ayni mi kokar acaba?
Sayın mustafaazizoğlu;
Resimdeki ağaç; erik.
twilight
22-03-2010, 16:24
merhaba, ben bu ağacı ters himalaya sediri diye aldım ama başka bir fidancı ters atlantik sediri olduğunu iddia etti, doğrusu nedir öğrenmek istiyorum, resimler altta:
http://b.imagehost.org/t/0802/IMG_0153.jpg (http://b.imagehost.org/view/0802/IMG_0153)
http://b.imagehost.org/t/0484/IMG_0158.jpg (http://b.imagehost.org/view/0484/IMG_0158)
http://b.imagehost.org/t/0511/IMG_0159.jpg (http://b.imagehost.org/view/0511/IMG_0159)
Ay Kozalağı
22-03-2010, 17:55
Bu ağacın adı ne?
Neslihan11
24-03-2010, 12:42
bu ağacın adı nedir? ağacın üzerindeki çiçeklerde bu şekilde resimde görünen ağacın dibinden patlayan piçleridir.harika görüntüsü var.
Neslihan11
24-03-2010, 12:45
twilight resimleriniz çok küçük ama mavi sediri andırıyor yanılmıyorsam.
Neslihan11
26-03-2010, 07:42
bu ağacın adı türü nedir
Orhan Özbilgiç
26-03-2010, 08:06
bu ağacın adı türü nedir
Sevgili Neslihan, bitkiniz;
Mahonia (Sarı Boya Çalısı)
twilight
26-03-2010, 22:34
twilight resimleriniz çok küçük ama mavi sediri andırıyor yanılmıyorsam.
resimlerin üzerine tıklanıyor, daha büyük halini görebilirsiniz.
mustafaazizoglu
27-03-2010, 11:45
Selam, bahcede kendiliginden çıkan bu çiçek bir nergis türü mü acaba? Hangi tür olduğunu bilen var mı?
sarmansarman
28-03-2010, 20:30
Bu çalı türünün ismini öğrenebilirmiyim,çok güzel bir kokuyor,zeytin bahçemin etrafında var güzel bir görüntü veriyor ;);)
http://img687.imageshack.us/img687/1880/img0086ale.jpg (http://img687.imageshack.us/i/img0086ale.jpg/)
Neslihan11
29-03-2010, 14:27
bu ağacın adı hakkında bilgisi olan....???
mustafaazizoglu
29-03-2010, 18:03
Selam bahcemizdeki bu tek dal gibi agac yeni yeni tomurcuklaniyor. Yapraklar biraz pütürlü gibi. Ne ağacı acaba?
Mine Pakkaner
29-03-2010, 22:09
bu ağacın adı nedir? ağacın üzerindeki çiçeklerde bu şekilde resimde görünen ağacın dibinden patlayan piçleridir.harika görüntüsü var.
Salix caprea, gümüşi söğüt veya keçi söğüdü.
bilgeonur
02-04-2010, 12:43
Manisa'da fabrika bahçesinde bulunan bu güzel ağacın ismini bilen var mı acaba? Bu ağacı nasıl üretebiliriz?
selim_50
02-04-2010, 12:53
merhaba;
bu güzel ağaç erguvan'dır
üretmesi çok basit, kimse görmeden söküp kendi bahçenize dikeceksiniz, üretmesi o kadar kolay
selim_50
02-04-2010, 13:09
şaka bir yana bahçe düzenlemesi için fidan satışı yapılan yerlerden fidanını temin edebilirsiniz
bilgeonur
02-04-2010, 14:13
Erguvan diyorsunuz ama benim bildiğim erguvana pek benzemiyor. Bu ağaçta rengi veren çiçek değil yapraklar. Emin misiniz?
selim_50
02-04-2010, 14:23
eğer o kırmızılık çiçek değilde yaprak ise yabani erik (süs eriği) olabilir, ama fotoğraf kesinlikle erguvan, erguvanın yaprakları ve gövde rengide fotoğraftaki ağaç renginde
herbaryum
02-04-2010, 14:55
Manisa'da fabrika bahçesinde bulunan bu güzel ağacın ismini bilen var mı acaba? Bu ağacı nasıl üretebiliriz?
Ben Japon Elmasına (Malus floribunda) benzettim.
Emre Albayrak
03-04-2010, 13:13
Size katılıyorum kendileri japon elması..
Nuri Murvet
06-04-2010, 16:58
Merhaba sayın Orhan Özbilgiç
Merak ettğiniz ibreli Chamaecyparis Lawsoniana - lavzon yalancı servisi
Nuri Murvet
06-04-2010, 17:06
Manisa'da fabrika bahçesinde bulunan bu güzel ağacın ismini bilen var mı acaba?
Merhaba sayın bilgeonur
Sayın herbaryum, Emre Albayrak'ın tespiti doğrudur. (Malus floribunda)Süs Elmasıdır.
Nuri Murvet
06-04-2010, 17:17
Orjinal Mesaj Sahibi Neslihan
Merhaba sayın Neslihan
Merak ettiniz ağaç Mine hanımın dediği gibi Salix Caprea (Keçi Söğüdü) dür.
Nuri Murvet
07-04-2010, 16:15
Selam, bahcede kendiliginden çıkan bu çiçek bir nergis türü mü acaba? Hangi tür olduğunu bilen var mı?
Sayın mustafaazizoglu
Bitkiniz yabani Nergis (Narcissus pseudonarcissus) dir.
Nuri Murvet
07-04-2010, 16:37
Sayın sarmansarman
Bitkinizi tanıyorum ama acaba da kaldım, göndermiş olduğunuz fotoğraf net değil fulû çıkmış net olan resmini çekerseniz kesin olarak söyleyebilirim.
Nuri Murvet
07-04-2010, 17:39
Mesaj sahibi:twilight
merhaba, ben bu ağacı ters himalaya sediri diye aldım ama başka bir fidancı ters atlantik sediri olduğunu iddia etti, doğrusu nedir öğrenmek istiyorum :
İbreli bitkiniz,, ibreleri mavi ve kısa ise büyüme yönü yere doğru ise;Bitkiniz Cedrus Atlantica "Pendula" dır
shapsough
10-04-2010, 02:12
135262
Yukarıda ki resimde bulunan kırmızımsı renkli ve top şeklinde olan ağaçların isimlerini merak ediyorum, mümkün ise.. Teşekkür ederim
Yaklaşık 3 metre yüksekliğinde bir ağaç / ya da çalı azmanı.
Çiçekleri yasemin kokuyor, yaprakları da benzediği için aynı aileden olduğunu düşündüm. Ancak herhangi bir kaynakta benzer bir bitki bulamadım.
Tam adını, ve nasıl çoğaltabileceğimi bilen varsa çok sevinirim.
http://i46.photobucket.com/albums/f119/An-su/flowers/2010_04_1410a.jpg
http://i46.photobucket.com/albums/f119/An-su/flowers/2010_04_1414a.jpg
S Güngör
15-04-2010, 21:06
75 numaralı mesajdaki ağaçlar muhtemelen yeni budanmış bir alev ağacıdır. Yakın resim olsaydı yaprak şeklini görebilirdik.
76 numaralı ağaç ise gerçekten hoş bir bitki ilk defa görüyorum.
Aşağıda resmi olan bu bitkinin adının ne olduğunu merak ediyorum
herbaryum
18-04-2010, 08:54
Bu ağaçları da eyüp bulvarından geçerken farkettim. Çam türü olduğu belli fakat hangi türü olduğunu kestiremedim. Nedir sizce?
Casuarina equisetifolia Demir Ağacı
herbaryum
30-04-2010, 19:48
Bu çalı veya ağacın adı nedir?
Fraxinus sp. Dişbudak
selçuk kurt
04-05-2010, 01:40
Dut ağacına benzettim.Ekşi kara dut olmalı.
Orhan Özbilgiç
09-05-2010, 07:26
sarılıcı olduğunu tahmin ettiğim bu bitkinin türünü merak ediyorum:confused:
Cercis Siliquastrum (Erguvan)
Merhabalar kurumaya yüz tutmuş bir fidan buldum bahçede türünü bilmiyorum. Önce türünü öğrenip sonra yapraklarındaki hastalıkla mücadele etmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim..
Ekşi Karadut
Selçuk Kurt
Ihlamura da benziyor.
dadamadam
11-05-2010, 14:18
Selamlar
Teşvikiye'de bir sokakta bulunan bu fotoğraftaki ağacın adını merak ediyorum.
Çevredekilere sormama rağmen tatmin edici ortak bir cevap alamadım.
Şimdiden teşekkürler
Sayın dadamadam, ağacınız akçaağaçtır.Latince adı da
Acer Negundo.
Bu orman çalısının ismi nedir.
Frenk üzümü
Yılmaz Yalçın
25-05-2010, 20:28
Arkadaşlar,
Bugün Sultanahmet'te gördüğüm ve mis gibi kokan ağacın ismi nedir?
acemifüsun
25-05-2010, 21:08
Arkadaşlar,
Bugün Sultanahmet'te gördüğüm ve mis gibi kokan ağacın ismi nedir?
Sevgili Yılmaz sorduğunuz ağaç Pittosporum Nanum, İzmirde caddelerde bu ağaçdan bolca var, gerçekten kokusu nefis
Yılmaz Yalçın
25-05-2010, 21:50
Sevgili Yılmaz sorduğunuz ağaç Pittosporum Nanum, İzmirde caddelerde bu ağaçdan bolca var, gerçekten kokusu nefis
Teşekkürler:)
sukrusehit
27-05-2010, 11:26
Arkadaşlar
bu ağacın adı nedir ? karanfil gibi çiçekleri var Fındıklı daki parkta 2-3 adet var.
S Güngör
27-05-2010, 19:36
Fotoğraf çok net değil ama ben neredeyse hergün o parkın önünden geçtiğim için biliyorum. O bir süs kirazı. :)
artemisia10
29-05-2010, 13:12
Bu ağacın **** bitkinin türü nedir?
145244
Geçen sene kocayemiş(arbutus unedo) tohumlarını çimlendirdiğim hazır torf toprağında bu bitkiler çimlendi.Henüz çok küçükler 2-3 santim ve çok yavaş gelişiyorlar ancak arbutus unedo resimlerini incelediğimde ben pek benzetemedim.Bilgisi olanlar kocayemiş olup olmadığını söyleyebilir belki?
Bu yıl kestane fidanı diye aldığım iki fidanın biri bu şekilde diğerine göre gelişimi yavaş.Acaba kestanenin başka bir türü mü? Değilse ne ağacı olabilir?
146960
Bu bir kestane fidanı. Sanırım satılmadan önce uzun süre çıplak kök olarak bekletildiğinden biraz zor tutmuş; bu yıl bol bol sulayın; bu yılı kurumadan atlatırsa seneye gürleşir.
Cahide Kartal
30-05-2010, 21:35
Teşekkür ederim. Yanlışlıkla peyzaj fidanı aldığımı sanmıştım.
Romantik
03-06-2010, 09:46
Geçen sene kocayemiş(arbutus unedo) tohumlarını çimlendirdiğim hazır torf toprağında bu bitkiler çimlendi.Henüz çok küçükler 2-3 santim ve çok yavaş gelişiyorlar ancak arbutus unedo resimlerini incelediğimde ben pek benzetemedim.Bilgisi olanlar kocayemiş olup olmadığını söyleyebilir belki?
Çimlenen fidanlar Kocayemiştir.
Emre Kuzu
07-06-2010, 20:06
Bu ağaçların türleri nelerdir acaba ?
teşekkürler.
Bu meyve bir ağaçtan alınmıştır. Gerekirse daha sonra ağaçla birlikte fotoğraf çekerim. Tüylü tuhaf bir ağaç. Meyveyi kesince kuvvetli tutkal özelliği olan bir süt çıktı. Sanırım meyve daha olgunlaşmamış. Tadı acı değil, ama güzel de değil. Yaprağını kedim de yedi, demek ki zararlı değil diye düşündüm. Adını öğrenebilirsem çok mutlu olurum. Ankara'da bir parkta kendiliğinden büyümüş bir ağaç.http://img.villagephotos.com/p/2010-6/1357293/meyveler.JPG
Sayın Orhan Özbilgiç, çok teşekkür ederim. Artık bu ağacın yanından geçerken adıyla selamlayabileceğim.
Plumbago
13-06-2010, 22:08
Bu ağaçların türleri nelerdir acaba ?
teşekkürler.
Orta resimdeki bitki için Dev Sekoya (Sequoiadendron giganteum), üst resimdeki için de fazlaca gelişmiş ve artık sağlığını kaybedip, yaprak dökmeye başlamış bir Ficus türü (Ficus nitida olabilir) diyebilirim. Ancak diğeri için bir şey söyleyemeyeceğim ;)
Ağacım güzel gelişiyordu.Balkona çıkardım yaprakları kuruyup dökülmeye başladı.Bende tekrar içeri aldım.Doğrumu yaptım ve tekrar canlanırmı acaba.
Çok güzel bir ağaç..
İlk sürgünleri bembeyaz yapraklar..
Yazın kar görüntüsü..
Bu ağacın ne olduğu konusunda bilgisini paylaşacak kişilere şimdiden binlerce teşekkürler.
Salix İntegra
Haruko Nishiki
Selim-i Ahir
09-07-2010, 16:09
Arkadaşlar merhaba;
Aşağıda bonsaisi görülen ağacın türünü bilen var mı?
Çimdiden teşekkürler.
159138
Selim hocam, sakız ağacına benziyor. Değilse çitlenbik.
(Hem de bonsai. Çok şanslısınız. Bende sakız bonsaisi yapmak istiyorum. Yandan bir fotoğrafını görebilir miyim?
Güle güle büyüsün.)
velveteen
12-08-2010, 22:19
Wax Flower
"Snow Flake"
Chamelaucium uncinatum
velveteen
Not: Meğer cevabı içinde gizliymiş. Bitkiyi kurtarma çalışmalarım sırasında saksısının içine kaçmış olan çiçek kartını buldum. Avustralya kökenli bir çalı türü imiş.
Merhaba,
Acele ile bu bitkinin adı türü nedir başlığı altında sorduğum sorumu bu forumu takip eden arkadaşlara da yöneltmek istiyorum. Beyaz çiçek açan bir çam türü. **** çam değil ancak ağaçlar konusundaki bilgim doğru bir teshiş koymaya elverişli değil. Yardımcı olursaniz çok sevinirim. Türünü öğrenerek bakım bilgilerine ulaşmaya çalışacağım.
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=683024&postcount=40
herbaryum
20-08-2010, 08:15
Bu ağacın adı nedir:confused:
166764
Fagus sp. Kayın
Güngör Salman
26-08-2010, 15:14
Merhaba,
Aşağıdaki ağacın tohumunu Marmaris'ten almıştım. Çok güzel salkım halinde kırmızı çiçekleri vardı ve tohumları fasulye gibiydi. İnanılmaz hızlı bir şekilde büyüdü ve 1,5 sene içinde boyu 2,5 metreyi geçti. Burada sanırım iç mekanda durmuş olması da etkili oldu. Bu ağacın ne olduğu konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
167908
Yapraklarının dibinde 2 taraftan tatlı bir sıvı çıkarıyor ve boncuk gibi üzerinde duruyor.
167909
Mercan ağacı (Erythrina crista galli)
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=16258&highlight=MERCAN+A%D0ACI
herbaryum
26-08-2010, 18:54
Baharda ektiğim onlarca tohum arasından çıkan bu bitkinin ne olduğunu merak ediyorum.
Koelreuteria paniculata'ya benziyor.
herbaryum
28-08-2010, 11:47
Bu ağacın adı nedir?
Ricinus communis Hintyağı
Güngör Salman
28-08-2010, 12:57
Bu ağacın adını öğrenebilirmiyim lütfen.:-)
Clerodendron Trichotomun ( Kısmet ağacı )
acemi ciftci
06-09-2010, 12:05
Bu ağacın adı nedir?
Emre Albayrak
13-09-2010, 16:50
Bu ağacın adı nedir?
Eğer yanılmıyorsam kendisi bir sakura efendim.
alperfect
13-09-2010, 23:25
sitede fotoğrafını gördüğüm ve cep telefonuyla çok iyi çekemeyeceğim diye fotoğrafını çekmediğim iki gündür siteyi karış karış arayıp da bulamadığım ağacı tarif etmek zorundayım
sarı borazana benzer çiçekleri var ve yamuk şekilli top gibi meyvemsi bir şey var aynı anda ağacın üzerindeler çiçekler de meyveler de tek tek ve seyrek yaprakları ince uzun 2-3 metrelik bir ağaçtı kızkalesinde kaldığımız pansiyondan denize giderken önünden geçiyordum ve bu ağaca bayıldım (kızkalesinde yaşayan varsa obin otel olmalı ismi hemen yanındadar bir yolun kıyısında)
Sanırım bu bitkinin adı üçüz çiçeği...
Güngör Salman
16-09-2010, 12:15
saksımdan çıkan bu ağacın ismi nedir acaba?
Eriobotrya japonica (Yenidünya - Malta Eriği)
Güngör Salman
19-09-2010, 15:07
Bu çam türü hangisi?
http://img705.imageshack.us/img705/7387/grnt0332.jpg
http://img823.imageshack.us/img823/4366/grnt0333.th.jpg (http://img823.imageshack.us/my.php?image=grnt0333.jpg)
Sedir.
http://www.agaclar.net/galeri/browseimages.php?c=124
Bu bir çınar türünün yaprağı mı yoksa sarmaşık cinsi mi? İkisi de değilse nedir?
Acer palmatum ağacının yaprağı
çavdaroğlu
08-10-2010, 13:46
Trabzon da eski bir evin bahçesinde gördüm.
herbaryum
08-10-2010, 13:51
Trabzon da eski bir evin bahçesinde gördüm.
Zizyphus sp. Hünnap
çavdaroğlu
08-10-2010, 14:17
Teşekkürler
Echeveria
Güngör Salman
Bu çiçeğin adı nedir?
Aeonium arboreum
Güngör Salman
Bu bitkinin adı nedir?
Güngör Salman
09-10-2010, 23:28
Bu çiçeğin adı nedir?
Echeveria
Güngör Salman
09-10-2010, 23:34
Bu bitkinin adı nedir?
Aeonium arboreum
edis2209
10-10-2010, 23:37
http://img440.imageshack.us/img440/6737/kenanapo10ekim20101.jpg
Meyvesi
http://img89.imageshack.us/img89/7872/kenanapo10ekim20102.jpg
Ağacı
http://img716.imageshack.us/img716/6485/kenanapo10ekim20104.jpg
Çekirdeği
10 Ekim 2010 Kemalpaşa-İZMİR Nif yamacında bir bahçe kenarında rastladığım ağaç, meyvesi ve çekirdeği... Tadına bakayım dedim, ısırınca hemen sert bir çekirdek ile karşılaştım... Acımsı ve ağız burucu bir tad aldım.. Derhal dilimi tat'tan temizleme ihtiyacı duydum..
Ne ağacı acaba ?
Saygılarımla, sevgiyle kalın...
artemisia10
10-10-2010, 23:37
Merhabalar,
Çalı görünümünde 1-1,5 m uzunluğunda bir bitki mavi yemişleri görünce yaban mersini diye düşünmüştüm ama tam emin olamadım. Meyveleri çekemedim artı kurumuşlar bu ağacın adı nedir?174743
174744
Güngör Salman
11-10-2010, 23:46
http://img407.imageshack.us/img407/8634/neagac.jpg
Kemalpaşa-İzmir Ferzent Bulum Lisesi önünde ilk kez gördüğüm bir ağaç nedir acaba ?
Sevgiyle kalın.
Paulownia Tomentosa : Pavloniya Ağacı
Emre Albayrak
12-10-2010, 11:14
Trabzon hurması - Diospyros kaki
batuhan34
16-10-2010, 12:31
bu ağacın türkçe veya latince ismini bilen varmı ?
http://img716.imageshack.us/img716/4751/3498500492e349b6c3d6z.jpg (http://img716.imageshack.us/i/3498500492e349b6c3d6z.jpg/)
teşekkürler
batuhan
herbaryum
16-10-2010, 18:38
bu ağacın türkçe veya latince ismini bilen varmı ?
teşekkürler
batuhan
Ulmus sp. Karaağaç sanırım.
herbaryum
16-10-2010, 18:41
Ne ağacı acaba ?
Styrax officinalis
herbaryum
16-10-2010, 18:44
Merhabalar,
Çalı görünümünde 1-1,5 m uzunluğunda bir bitki mavi yemişleri görünce yaban mersini diye düşünmüştüm ama tam emin olamadım. Meyveleri çekemedim artı kurumuşlar bu ağacın adı nedir?
Yabani bir Erik türü olmalı (Prunus sp.)
batuhan34
16-10-2010, 19:09
Ulmus sp. Karaağaç sanırım.
çok teşekkürler
Güngör Salman
20-10-2010, 17:52
Bu ilginç ağacın adı ne?
Maclura pomifera (Maklora - Yalancı Portakal ağacı)
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3966
Güngör Salman
20-10-2010, 18:04
Bu agacın adını bilen varmı
kimse bilmiyormu arkadaslar
Albizia Julibrissin (Gülibrişim)
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5869&highlight=g%FCl+ibri%FEim
copur 09
01-11-2010, 20:05
Ökse otu bitkisinin meyvelerine benziyor. Ağaçlarda asalak olarak yaşar.
Emre Kuzu
01-11-2010, 20:18
Ha evet garipti! ağaçların dallarında topak şeklindeydi. Teşekkürler.
herbaryum
01-11-2010, 20:36
50cm yükseklikte çalıda bulunan, tadı çok çok ekşi olan, görenlerin ilk ayva dediği bu çok sert meyvenin adı nedir sizce?
Chaenomeles sp. Japon ayvası, Bahar Dalı
herbaryum
01-11-2010, 20:38
Tadı ekşi olan, alıça benzeyen, çevredeki insanların geyik elmasına benzetiği çalı formundaki bu meyvenin adı nedir.
Malus floribunda olabilir.
bettyycim
01-11-2010, 20:46
50cm yükseklikte çalıda bulunan, tadı çok çok ekşi olan, görenlerin ilk ayva dediği bu çok sert meyvenin adı nedir sizce?
Japon Ayvası
Selim-i Ahir
02-11-2010, 17:36
Arkdaşlar merhaba;
Geçenlerde bir gezinti sırasında rastladığım bir bitki var. Adı ve türü hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim:
178316
Bu dalı ve meyvesi...
178317
Bu meyvesinin içten görünşü ve tohumları...
Şimdiden teşekkürler.
bettyycim
02-11-2010, 18:19
arkdaşlar merhaba;
geçenlerde bir gezinti sırasında rastladığım bir bitki var. Adı ve türü hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim:
178316
bu dalı ve meyvesi...
178317
bu meyvesinin içten görünşü ve tohumları...
şimdiden teşekkürler.
ağaç bamyası
Bu ağacın adı nedir?
Meyveyi görseydim emin olurdum.
Sanki; Dişbudak yapraklı Akçaağaç (Acer Negundo)
Saygılar
merhabalar;
resimdeki çalı gibi dursada buyuk bir ağactan çıkan çürümüş kalın gövde üzerinde serpilmiş dallar var.yaprakları çok canlı kök gövdeyi tuttum elimde kaldı,fakat bir yığın saçak kökü vardı bende tekrar bahçeye diktim,bence yaşayacak.fakat cinsi nedir bilemiyorum kendini toparladıktan sonra saksıya almayı düşünüyorum.bu konularda fikirlerinizi alabilir miyim lütfen.
saygılar...
179214
179215
merhabalar;
resimdeki çalı gibi dursada buyuk bir ağactan çıkan çürümüş kalın gövde üzerinde serpilmiş dallar var.yaprakları çok canlı kök gövdeyi tuttum elimde kaldı,fakat bir yığın saçak kökü vardı bende tekrar bahçeye diktim,bence yaşayacak.fakat cinsi nedir bilemiyorum kendini toparladıktan sonra saksıya almayı düşünüyorum.bu konularda fikirlerinizi alabilir miyim lütfen.
saygılar...
179214
179215
merhabalar ;
benim fotoğrafım cevaplanmamış daha.(cevaplananlar buraya taşındı)
saygılar.
Güngör Salman
10-11-2010, 22:50
Arkdaşlar merhaba;
Geçenlerde bir gezinti sırasında rastladığım bir bitki var. Adı ve türü hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim:
178316
Bu dalı ve meyvesi...
178317
Bu meyvesinin içten görünşü ve tohumları...
Şimdiden teşekkürler.
Araujia sericifera ( Ağaç bamyası)
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=8366
doga-dostu
11-11-2010, 11:41
bu bitkinin adı nedir?
alperfect
13-11-2010, 20:44
http://img440.imageshack.us/img440/6737/kenanapo10ekim20101.jpg
Meyvesi
http://img89.imageshack.us/img89/7872/kenanapo10ekim20102.jpg
Ağacı
http://img716.imageshack.us/img716/6485/kenanapo10ekim20104.jpg
Çekirdeği
10 Ekim 2010 Kemalpaşa-İZMİR Nif yamacında bir bahçe kenarında rastladığım ağaç, meyvesi ve çekirdeği... Tadına bakayım dedim, ısırınca hemen sert bir çekirdek ile karşılaştım... Acımsı ve ağız burucu bir tad aldım.. Derhal dilimi tat'tan temizleme ihtiyacı duydum..
Ne ağacı acaba ?
Anamur'da tesbi ağacı dediğimiz bir çalıya benzettim ama tabi başka ismini latincesini v.s. bilmiyorum
meyvelerini ezip ya da kırıp suyla yıkayın aynı ağaçsa köpürmesi gerekiyor
herbaryum
13-11-2010, 21:58
Anamur'da tesbi ağacı dediğimiz bir çalıya benzettim
Styrax officinalis
Selahattin Yılmaz
18-11-2010, 18:07
Bu ağacın adı nedir?
Paulownia (Pavlonya) (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=203)
Güngör Salman
26-11-2010, 23:07
Merhaba, bu bitki nedir acaba resmini rasgele netten buldum bizim bahçedede var ama adını bulamadım
Phytolacca americana
furkan yıldız
26-11-2010, 23:27
Teşekkür ederim Sayın Güngör Salman
copur 09
30-11-2010, 18:49
Arbutus andrachne (Sandal ağacı)
Herbaryum
Meyvesi görülen bu ağacın adı nedir? Meyveleri kocayemiş meyvesine benziyor. Ama tadı iyi değil. Yaprakları da armut yaprağına benziyor. Gövde dış kabuğu yok. Karşıdan gövdesine bakınca okaliptus gövdesi gibi görünüyor.
herbaryum
30-11-2010, 19:24
Meyvesi görülen bu ağacın adı nedir? Meyveleri kocayemiş meyvesine benziyor. Ama tadı iyi değil. Yaprakları da armut yaprağına benziyor. Gövde dış kabuğu yok. Karşıdan gövdesine bakınca okaliptus gövdesi gibi görünüyor.
Arbutus andrachne
arkadaşlar limon diye almıştım ama farklı bişi oldu :D bu nedir bilen varmı_?
http://i52.tinypic.com/34hdls3.jpg
Güngör Salman
01-12-2010, 23:32
arkadaşlar limon diye almıştım ama farklı bişi oldu :D bu nedir bilen varmı_?
http://i52.tinypic.com/34hdls3.jpg
Kamkat, Kumkuat (Citrus fortunella 'margarita')
bettyycim
01-12-2010, 23:32
Güngör Salman
01-12-2010, 23:33
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2151&highlight=kamkat
;)
bilgi için teşekkür ederim hepinize saolun..:)
Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin bahesinde gördüğüm bu ağacı başka hiç bir yerde görmedim. Tanıyan varmı acaba? Bodur bir ağaç, turuncu gibi gözüken dallar püskülümsü ve sanırım tohumları.
Tanıyan varmı acaba? Bodur bir ağaç, turuncu gibi gözüken dallar püskülümsü ve sanırım tohumları.
Sanırım Rhus Typhina -Tiger Eye - Sumak Ağacı
Teşekkür ederim Limon. Çok güzel bir ağaç, daha doğrusu ağaççık. Uzun zamandan beri ismini merak ediyordum. Sumak olarak tüketilen kısmı püsküllerde yer alan, tüylü tohumları mı acaba?
istcallst
22-12-2010, 21:50
Bu olabilir mi: Delonix regia
Buraya bakin:
http://www.britannica.com/EBchecked/topic/511550/royal-poinciana
Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin bahesinde gördüğüm bu ağacı başka hiç bir yerde görmedim. Tanıyan varmı acaba? Bodur bir ağaç, turuncu gibi gözüken dallar püskülümsü ve sanırım tohumları.
İki yıldır bahcemde büyük ce bir saksıda bu çiçeği bakıyorum. Kök sürgünleri ile sürekli çoğalıyor. Adını bilen arkadaşlar dan öğrenmek istiyorum. Teşekkürler.
Saponaria officinalis (Sabun otu - Sabun çiçeği) olabilir.
Sayın İstcallst, ben Rhus Typhina'ya (sumak ağacı) benzettim. Aşağıdaki linkte yer alan ağaçların yaprak yapısı çok benziyor. Ağacın fotoğrafını çekeli çok olmuştu. Turuncu renk olan dallarıymış. Püsküller ayrıca çıkıyor ve bordo renkli. Fotoğrafları görünce hatırladım. (sonbahar fotoğrafı :)
http://www.peyzajcenter.com/tr/plants_detail.asp?plant=40
http://www.realgardeners.co.uk/seasonsofcolour/octtodecyorkshirenhumber.htm
Emre Kuzu
04-01-2011, 12:24
Bu 2 ağacın adı nedir?
bettyycim
04-01-2011, 13:30
Şeytan Ağacı yani Baobab Ağacı :D diye düşünüyorum
Emre Kuzu
04-01-2011, 13:46
Cevap için teşekkürler ama boabab değiller. İkiside ibreli ağaçlardan.
Emre Albayrak
04-01-2011, 13:50
Üstteki katran ardıcı alttaki ise mamut ağacı olabilir.. Daha yakından bi foto çok işe yarardı.
Emre Kuzu
04-01-2011, 13:53
Ah olsa eklerdimde malesef yok. Sağol cevap için.
Emre Albayrak
04-01-2011, 14:26
Koca katran, kara katran gibi aratırsanız benzer sonuçları siz de görebilirsiniz..
Sekoya diye ararsanız alt resime bezer sonuçları göreceksiniz. Ama tam emin değilim tabi. Yaprak görebilsek çok şahane olurdu..
bilemediniz ikisi de Ardıç bunların.dallanmaya dikkat ederseniz ne sekonyaya benziyor nede sedire.
başka bir yarışmada kendinizi denersiniz artık :D :D
KOCA KATRAN ( böyle bir tür yok sadece bir ağaca verilmiş isim.)
Cocakdere vadisinde bulunan Koca Katran Anıt ağacına ulaşmak için, Aslanköy de ki Kuyucak orman deposunun içinden yola devam edilerek, Tırtar köyünden batıya dönülür. Yaklaşık 7 km. kadar sedir ormanlarından tırmanarak 2000 metre rakımın üzerinde bulunan Dümbelek Düzü düzlüğüne çıkılır. Alabildiğine bir düzlük ki, ağaç yok ama çok çeşitli otsu bitkilerle çiçekleri izleyerek 14 km. kadar bu düzlükten doğuya doğru ilerleyerek Cocakdere Vadisi’nin göründüğü Demir kapılı geçit noktasına doğru gelinir.
Vadiyi korumak amacıyla bu demir kapıdan geçiş izne tabidir. Sarp, yalçın kayalıklarla dolu yemyeşil sedir ormanlarıyla kaplı Cocakdere vadisinin seyrine doyulmaz. Kapıdan sonra yaklaşık 20 km. kadar Cocakdere vadisinde ilerlenir. Etrafta yaşlı genç sedir ormanlarıyla doludur. Yaban keçilerini göremezsiniz ama sizi gözetlediklerini hissedersiniz. Sonunda Tekedağ yangın gözetleme kulesini geçerek Koca Katran anıt ağacına ulaşılır. Dik bir yamaç üzerinde heybetli, muhteşem bir sedir ağacı görülür. Ağacı incelediğinizde ve yanındaki levhayı okuduğunuzda Koca Katran 625 yaşında olduğunu göreceksiniz. Çevresi 7,5 metre çapı ise 2,45 metre olan, ağaç 40 metre boyundadır. Seyredip, böyle dev bir ağacı ve yaşadığı tarihleri, yaşanan olayları hayal edebilirsiniz.
ikincisi California junipers türü sizin için gittim gördüm oraları. karışından birde fotoraf çektim.
http://www.tulipsinthewoods.com/page/2/
Bu Ağacın Adı Nedir? 2011 de görüşmek üzere.. yeni konu açalım modertörlerimiz.
Emre Albayrak
04-01-2011, 22:35
Evet evet haklısınız... Başka bir yarışma olsun da hemen kendimi deneyeyim ben..
Bu resim nasıl?
120299
Sayın nariçi,
Manuka - Çayağacı (Leptospermum scoparium) benzemiyor mu?
187422
Emre Kuzu
05-01-2011, 12:27
bilemediniz ikisi de Ardıç bunların.dallanmaya dikkat ederseniz ne sekonyaya benziyor nede sedire.
başka bir yarışmada kendinizi denersiniz artık :D :D
KOCA KATRAN ( böyle bir tür yok sadece bir ağaca verilmiş isim.)
Cocakdere vadisinde bulunan Koca Katran Anıt ağacına ulaşmak için, Aslanköy de ki Kuyucak orman deposunun içinden yola devam edilerek, Tırtar köyünden batıya dönülür. Yaklaşık 7 km. kadar sedir ormanlarından tırmanarak 2000 metre rakımın üzerinde bulunan Dümbelek Düzü düzlüğüne çıkılır. Alabildiğine bir düzlük ki, ağaç yok ama çok çeşitli otsu bitkilerle çiçekleri izleyerek 14 km. kadar bu düzlükten doğuya doğru ilerleyerek Cocakdere Vadisi’nin göründüğü Demir kapılı geçit noktasına doğru gelinir.
Vadiyi korumak amacıyla bu demir kapıdan geçiş izne tabidir. Sarp, yalçın kayalıklarla dolu yemyeşil sedir ormanlarıyla kaplı Cocakdere vadisinin seyrine doyulmaz. Kapıdan sonra yaklaşık 20 km. kadar Cocakdere vadisinde ilerlenir. Etrafta yaşlı genç sedir ormanlarıyla doludur. Yaban keçilerini göremezsiniz ama sizi gözetlediklerini hissedersiniz. Sonunda Tekedağ yangın gözetleme kulesini geçerek Koca Katran anıt ağacına ulaşılır. Dik bir yamaç üzerinde heybetli, muhteşem bir sedir ağacı görülür. Ağacı incelediğinizde ve yanındaki levhayı okuduğunuzda Koca Katran 625 yaşında olduğunu göreceksiniz. Çevresi 7,5 metre çapı ise 2,45 metre olan, ağaç 40 metre boyundadır. Seyredip, böyle dev bir ağacı ve yaşadığı tarihleri, yaşanan olayları hayal edebilirsiniz.
ikincisi California junipers türü sizin için gittim gördüm oraları. karışından birde fotoraf çektim.
http://www.tulipsinthewoods.com/page/2/
Bu Ağacın Adı Nedir? 2011 de görüşmek üzere.. yeni konu açalım modertörlerimiz.
Tamam ikiside ardıç anlamadım. Ama hangi ardıç cinsi? Calıfornia juniperus'mu?
Sayın nariçi,
Manuka - Çayağacı (Leptospermum scoparium) benzemiyor mu?
187422
Benim mesajdaki eklentiye bu yörede yabani kiraz diyorlar ben yemişen olarak çocukluğumdan biliyorum doğru veya yanlış.
Sizin eklediğiniz fotoğraf bir birine benzemez. Benim eklediğim kurak ortam çalısı. ve yaprakları benzemiyor, çiçekler de farklı.
Buradaki yemişen çalı olarak forum gösterir.
Orhan Özbilgiç
08-01-2011, 07:33
Ağacımın adı nedir? Teşekkürler.
187711
187712
Cedrus Deodora ( Himalaya Sediri )
Baki Berk Kayalar
10-01-2011, 19:55
Bu zeytinin türü nedir? Yabani zeytin olabilir mi? Fotoğrafları çekerken bir tanesini tattım. Çok acı değildi. Dalından yenebilecek bir zeytin gibi görünüyor. Fakat çekirdeği çok büyük ve etli kısmı çok ince. Daha önceden bu tür bir zeytinle hiç karşılaşmadım.
http://www.agaclar.net/galeri/displayimage.php?imageid=37669
Acaba eklediğim fotoğraftaki ağaç kızılağaç mı, sekoya mı? Ya da başka bir ağazç mı? Galeriye eklemek istiyorum, doğru adıyla eklemek istediğimden soruyorum. Fotoğrafı nereden bulduğumu da hatırlamıyorum açıkçası. :)
Bu zeytini nerede çektiğinizi öğrenebilir miyim?
Demir ağacına benziyor. Boyu 8-10 metre civarında. Dal ve yaprak yakın çekimi fotoğraftaki gibidir.
izzeterisen
02-02-2011, 07:19
Bu bitki 2 m.kadar boylanan, tüm bitkilerin aksine kışın yapraklanıp yazın yaprak döken bir bitki. Bu zamana kadar çok kişiye sordum ama adını öğrenemedin. Bir baklagil bitkisi. Sarı çiçekleri ve oluşan baklaları var. Yaprakları pis kokuyor. Ormanlarda yetişiyor.
191198
herbaryum
02-02-2011, 09:12
Bu bitki 2 m.kadar boylanan, tüm bitkilerin aksine kışın yapraklanıp yazın yaprak döken bir bitki.
Anagyris foetida Zivircik
herbaryum
02-02-2011, 09:15
Demir ağacına benziyor. Boyu 8-10 metre civarında. Dal ve yaprak yakın çekimi fotoğraftaki gibidir.
Casuarina equisetifolia Demir ağacı doğru.
karsiyakaliyim
04-02-2011, 17:10
Bu ağaç Celtis australis olabilir mi?
http://img51.imageshack.us/i/meyveler.jpg/
http://img204.imageshack.us/i/yprsaklar.jpg/
http://img832.imageshack.us/i/govde.jpg/
Güngör Salman
04-02-2011, 17:54
Bu ağaç Celtis australis olabilir mi?
http://img51.imageshack.us/i/meyveler.jpg/
http://img204.imageshack.us/i/yprsaklar.jpg/
http://img832.imageshack.us/i/govde.jpg/
Pistacia lentiscus ( Sakız ağacı )
Bunlar hangi ağaçtan bilen var mı?
Bana kalırsa sedir. toros sediri olabilir.
Ay Kozalağı
13-02-2011, 17:19
Bu ağacın adı nedir?
AgacSevdalisi
18-02-2011, 18:54
Merhabalar.Bu ağacın adı nedir?Teşekkürler.
Emre Kuzu
20-02-2011, 14:30
Bu 2 ağaç ardıç ama tam türlerini öğrenmek istiyorum.
Renkleri kışın gri açık mavi tonda oluyor..
Sebahattin Sargın
21-02-2011, 10:59
Sn; Ykolko;
İkinci fotoğraftaki tesbih ağacı (Melia azedarach).
Sevgiler ;)
Sn; Ykolko;
İkinci fotoğraftaki tesbih ağacı (Melia azedarach).
Sevgiler ;)
İlginize teşekkürler sayın Sebahattin Sargın.
Saygılarımla
Emre Kuzu
21-02-2011, 13:49
Sayın sebahattin sargın benim fotoğraflarada rica etsem bir göz atarmısın özellikle cevap verilmemiş hissine kapıldım.
Sebahattin Sargın
21-02-2011, 16:01
Yardımcı olabilmeyi çok isterdim ama ibreliler hakkında pek bilgi sahibi değilim ne yazık ki :(
Emre Kuzu
21-02-2011, 20:56
Tamam bu cevap bana yeterli teşekkürler.
daffodil
05-03-2011, 01:18
kasım ayında Adana'da tabanından cok dal vermiş(1.5 mt boyun da), çicekleri kısmen japon gulunu andıran ama sarı renkte ve yere dogru ters biçimde duran(ters lale gibi) bir ağaç gordum,sahibi mum ağacı olduğunu söyledi fakat mum ağacı olarak arattığım'da internette bulamıyorum.Bitkinin ismini bilen varsa yardımcı olursa sevinirim..
Güngör Salman
05-03-2011, 14:42
Arkadaşlar, Özgürlük parkında gördüğüm, iki ağacın resimlerinden, ne ağacı olduğunu öğrenebilirmiyim.
1: 193637
Bu ağacın salkım şeklinde kırmızı meyveleri ve kırmızı çiçeği var.
2: 193638
Sebahattin Sargın : İkinci fotoğraftaki tesbih ağacı (Melia azedarach).
Bu ağacın salkımlar halinde meyveleri var, meyvelerin içindeki tohum, fındık içi kadar,kabuğu iğde gibi,tohumu krem rengi,sert ve biraz Latin çiçeğine benziyor, ama daha büyük.
1 - Malus Floribunda ( Süs Elması )
Bu hangi ağaç? Teşekkürler..
Kızılcık (Cornus mas)
Bu ağacın adı ne? Kozalakları minicik. ;) Kozalak gibi de değil gördüğünüz üzere, küçük bilyeler gibi. :p Teşekkür ederim şimdiden.
Juniperus Sabina
sabin ardıcına benzettim.
copur 09
29-03-2011, 17:22
Sayın Ay Kozalağı, Sandal ağacı.
copur 09
29-03-2011, 17:27
Taflan'a benzeyen, meyveleri veya çiçekleri (üzerinde çiçek görmedim) değişik bu ağacın adı nedir?
Güngör Salman
30-03-2011, 21:08
Merhabalar,
Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nın ortasından Yakut Çarşısının arkasına doğru giden yürüyüş yolunun kenarında böyle bir ağaç gördüm. ismi nedir acaba, bilen var mı ?
Erythrina lysistemon
Bu ağacı deniz kenarında gördüm.Birkaç tanesinde kurumuş fasulye birkisine benzer tohum keseleri vardı acaba ismin bilen var mı
203462
Bahar dalı - japon ayvası olabilir. süs ayvası olarak da geçebilir.
Ay Kozalağı
18-04-2011, 19:01
Bu ağacın adı nedir? Teşekkürler..
copur 09
18-04-2011, 21:04
Portakal/mandalina aşısının anacı olarak kullanılmış olan bu ağacın adı nedir?
Yaprakları tam belli değil ama üç yaprak olabilir.
Güngör Salman
25-04-2011, 22:39
Kırmızı yapraklı bu ağacın adı nedir?
Mart sonunda pembe çiçekler açan ağaç üzerinde şu anda kuşburnu boyutunda, hafif ekşi meyveler var. Erikimsi bir tat diyebilirim. Ayrıca fotoğrafta görülen biraz daha uzun kurumuş meyveler de var ağacın üzerinde.
Prunus Cerasifera sp. ( Süs eriği )
Güngör Salman
25-04-2011, 22:46
Bu ağacın adı nedir? Rize ahalisi buna orsit diyor.Ben gürgen olduğunu sanıyordum ama gürgen daha farklı.
Carpinus betulus ( Adi gürgen )
Hocam o Carpinus betulus ise bu ne olabilir?
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=35819&catid=member&imageuser=48060
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=35818&c=member&imageuser=48060
arkadaşlar,
bu konu altında eski formatta 567 ve 579 no.lu mesajlarda sorulan ağacın cinsi nihayet tespit edilebildi.
buna göre bu harika çiçekli ağaç, cretaegus laevigata scarlet imiş.
inatla konunun peşine düşüp nihayet son çare olarak yanında fotoğraflar ve bir parça koparılmış dal ile Yalovadaki Atatürk arboretumuna gidip uzmanlardan doğru cevap ve bir adet fidanla dönen çiçek dostu Ferah kardeşime teşekkürler.
hatırlatma amacıyla fotoğrafları yayınlıyorum.
nevinvatans
02-05-2011, 11:39
Bu gülün türü nedir?
208018
208019
Bu ağacın adı nedir? Rize ahalisi buna orsit diyor.Ben gürgen olduğunu sanıyordum ama gürgen daha farklı.
Adi gürgen (Carpinus betulus) olduguna inanmaktayım çiçekli bir resimini koymanız teşhis etmemize yarar sağlıyacaktır.
Yücel Canpolat
08-05-2011, 10:00
Adi gürgen.
edis2209
13-05-2011, 11:35
http://img151.imageshack.us/img151/9127/dscf7239.jpg
http://img862.imageshack.us/img862/1175/dscf7235.jpg
İzmir- Kemalpaşa tarihi Kızkulesi yanında bulunan bu ağacın adı nedir acaba ?
Saygılarımla, sevgiyle kalın.
Bu ağacın adı nedir?
http://www.flickr.com/photos/62806175@N03/5718546138/sizes/l/in/photostream/
http://www.flickr.com/photos/62806175@N03/5717983629/sizes/l/in/photostream/
http://www.flickr.com/photos/62806175@N03/5718544836/sizes/l/in/photostream/
http://www.flickr.com/photos/62806175@N03/5717982495/sizes/l/in/photostream/
herbaryum
14-05-2011, 20:44
Bu ağacın adı nedir?
Fagus sp. Kayın olabilir.
herbaryum
22-05-2011, 19:09
Bu ağacın adı nedir? Teşekkürler..
Acer pseudoplatanus
Ricinus communis
HERBARYUM (teşekkürler)
merhaba
Sanıyorum bu bir ağaç olacak. Ama ne ağacı olduğunu anlayamadım. Yardım rica ediyorum...
herbaryum
03-06-2011, 20:26
merhaba
Sanıyorum bu bir ağaç olacak. Ama ne ağacı olduğunu anlayamadım. Yardım rica ediyorum...
Ricinus communis olabilir.
Mayıs ayında morlu beyazlı salkım şeklinde müthiş kokulu çiçek açan bu ağacın bir akasya türü olduğunu sanıyordum. Bugün internette o kadar bakmama rağmen akasya başlığı altında bu ağacı göremeyince gerçek adını merak ettim.
Sebahattin Sargın
05-06-2011, 11:25
Mayıs ayında morlu beyazlı salkım şeklinde müthiş kokulu çiçek açan bu ağacın bir akasya türü olduğunu sanıyordum. Bugün internette o kadar bakmama rağmen akasya başlığı altında bu ağacı göremeyince gerçek adını merak ettim.
Tespih ağacı (Melia azedarach)
Sevgiler ;)
Teşekkür ederim Sabahattin Bey, ismini öğrenmek mutlu etti beni. Doğru ya meyveleri tespih tanelerini andırıyo :rolleyes:
Akhisarlı
06-06-2011, 22:24
Bu ağaç nedir?
Sofora
Sophora Japonica
Herbaryum
221232
Akhisarlı
06-06-2011, 22:25
Bu ağaç/çalı nedir.
Sarı boya ağacı
Mahonia
Berberidaceae
Herbaryum
221245
Akhisarlı
06-06-2011, 22:51
Bu ağaç nedir?
Dağ akçaağacı
Acer pseudoplatanus
Herbaryum
221260
herbaryum
07-06-2011, 08:48
Bu ağaç nedir
Sophora sp.
herbaryum
07-06-2011, 08:48
Bu ağaç/çalı nedir.
Mahonia sp.
herbaryum
07-06-2011, 08:49
Bu ağaç nedir?
Acer pseudoplatanus
Güngör Salman
07-06-2011, 14:09
Bu ağacın adı nedir?(1)
Tamarix parviflora ( Ilgın )
kartal124
07-06-2011, 23:07
Arkadaşlar,
İstanbulda çokça görmeye başladığım, bazen kanallar çevresinde de bulunan bu ağacın adı nedir?
Selamlarımla.
Güngör Salman
07-06-2011, 23:18
Arkadaşlar,
İstanbulda çokça görmeye başladığım, bazen kanallar çevresinde de bulunan bu ağacın adı nedir?
Selamlarımla.
Ailanthus altissima ( Kokar ağaç )
Güngör Salman
07-06-2011, 23:31
Bu ağacın adı nedir?(2)
Colutea Sp. (Yabani sinameki)
merhaba
Bu ülkemizde yetişen akçaağaç türlerinden birine aşılanmış (Acer palmatum) özel bir tür. Park bahçelerde hoş bir renk katar.
Arkadaşlar,
Selamlarımla.
Bu ağaç bolca tohum veren, tohumları ise kanat şeklinde olması nedeniyle kilometrelerce dağılan Kokarağaçtır. Afedersiniz kötü kokusundan ötürü osuruk ağacı, cennet ağacı, kokarağaç gibi isimlerle anılır.(Ailanthus altissimus )
Kırmızı yapraklı bu ağacın adı nedir?
Mart sonunda pembe çiçekler açan ağaç üzerinde şu anda kuşburnu boyutunda, hafif ekşi meyveler var. Erikimsi bir tat diyebilirim. Ayrıca fotoğrafta görülen biraz daha uzun kurumuş meyveler de var ağacın üzerinde.
Prunus Cerasifera sp. ( Süs eriği )
Güngör Salman
Bu eriğin peyzaj maksatlı aşılanmış kırmızı yapraklısıdır. son dönemlerde Ağaçlandırma Genel Müdürlüğü yol boyu ağaçlandırmalarında kullanıyor. Korkmayın yiyebilirsiniz meyvelerini, çağla canınız çektiğinde eşinize götürebilirsiniz!
Bitkilerde zehirli türler çok azdır. Zaten vücuda zararlı tür ya çok acıdır, ya da kötü kokar. Bilmediğimiz şeyleri yeme alışkanlığımız yok ama tatmak mümkün. Mantarlarda biraz tehlike var sadece...
Merhabalar.Bu ağacın adı nedir?Teşekkürler.
Bu ağaç kurtbağrı dediğimiz çoğunlukla çalı formunda bazend buradaki gibi büyüyen bir türdür. Peyzajda epey türü var. Ligustrum...
Bu 2 ağaç ardıç ama tam türlerini öğrenmek istiyorum.
Renkleri kışın gri açık mavi tonda oluyor..
Bu fidanlar kara ardıç türüne benziyor. Böyle kolayca çimlendiremezsiniz. çünkü tohumlarının çimlenme engeli var. Tohum ve yapraklarından uçucu yağ ve su elde ediliyor. Oldukça fazla hastalığa iyi geliyor.
Formu çok hoşuma gitti.satıcı top çam dedi ama ben emin değilim.Cinsi nedir. Saygılar.
Emre Kuzu
10-06-2011, 18:34
Bu fidanlar kara ardıç türüne benziyor. Böyle kolayca çimlendiremezsiniz. çünkü tohumlarının çimlenme engeli var. Tohum ve yapraklarından uçucu yağ ve su elde ediliyor. Oldukça fazla hastalığa iyi geliyor.
Cevap için teşekkürler. Bunlar tohumdan değil. Ardıçların tohumdan çimlenme zorluğunun farkındayım. Bu yüzden bu konuda hiç bir girişimde bulunmadım.
Kara ardıç demişsiniz farklı bir adı var mı bu ardıcın kara ardıç şeklinde araştırma yaptım ama herhangi bir bilgi bulamadım.
Emre Kuzu
10-06-2011, 18:38
Tamam buldum diğer bir adıda sabin ardıcıymış bir bakayım.
Aslında literatür olarak kara ardıçla sabin ardıcı arasında büyük fark var. Sabin ardıcı yerde sürünen, boy yapmayan bir peyzaj türü. Kara ardıç yaklaşık 1500 rakımlarda dolaşan boy olarak 30-40 m uzayan bir türümüz. Toroslarda özellikle Göksun çevresinde bolca bulunuyor.
merhaba
Bu bitkinin alındığı yer neresidir acaba? Deniz kıyısı olan bir yer mi, yüksek rakımda mı?
Emre Kuzu
14-06-2011, 11:47
Bu takson sabin ardıcından değişik gözüküyor dediğinize göre banada değişik geldi. Latince adı var mı? Ona göre isimlendirmek istiyorum çünkü kara ardıç yazıldığında bir sabin ardıcı çıktı birde vikipedia'da juniperus indica isimli kara ardıç çıktı anlayacağınız durum karışık.
herbaryum
14-06-2011, 12:11
Bu takson sabin ardıcından değişik gözüküyor dediğinize göre banada değişik geldi. Latince adı var mı? Ona göre isimlendirmek istiyorum çünkü kara ardıç yazıldığında bir sabin ardıcı çıktı birde vikipedia'da juniperus indica isimli kara ardıç çıktı anlayacağınız durum karışık.
Fotoğraflarınızdaki bitki oldukça genç bir birey. Ancak muhtemelen Juniperus communis türlerine benziyor. Yaprakları J.sabina'dan farklı. Batıcı yaprakları olan 4 ardıç türümüz var. J.drupacea, J.communis, J.oxycedrus, J.oblonga.
Emre Kuzu
14-06-2011, 12:25
Genç yaşlardaki iğne yapraklar ilerki yaşlarında pul yaprağa dönüşmesi mümkünmü boz ardıç'ta okuduğum böyle bir bilgi hatırlıyorum.
Formu çok hoşuma gitti.satıcı top çam dedi ama ben emin değilim.Cinsi nedir. Saygılar.
Bitkiniz çok emin olmasamda Kriptomerya olması kuvvetle muhtemeldir. Çiçekçiler çok değişik türleri topçam diye satarlar. Bunlardan biri Chamasyparis tüleri, bodur ladinler, cryptomeria, bazı ardıç tülerini hep formdan ötürü topçam derler. Sizinki Cryptomeria japonica olsa gerek. Yalnız pek güneş görmemiş sanki...
gökhan07
25-06-2011, 00:03
Herkese merhaba,
Fotoğraflarını attığım ladinin, hangi batı ladini türü olduğunu öğrenmek istiyorum. Yardım ederseniz çok sevinirim. Teşekkürler.
Taflan'a benzeyen, meyveleri veya çiçekleri (üzerinde çiçek görmedim) değişik bu ağacın adı nedir?
Bu ağaç israil ya da iskenderun kauçuğu, kauçuk bir tür incir olduğu için çiçek açmaz direkt küçük incirler verirler. Dal kırıldığında az miktarda süt çıkar. Sahil boylarında büyük ağaçları vardır. Yaprakları hercai (sarı-yeşil)olan türleri mevcut Antalyada...
herbaryum
07-07-2011, 19:51
Bu bitkiyi Gülibrişime benzettim ama bunun dalları dikenli.. Ne olabilir?
Gleditschia
günebakan
21-07-2011, 18:45
Sn. Xenkebikec çalınız Fırça Çalısı Callistemon sp.
ismail seyrek
24-07-2011, 12:32
Bu, saksıda çekirdekten çıktı. Yaprak altı açıkrenk ve tüylü gibi. Üveze benziyor. Acaba ne ağacı?
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.