PDA

View Full Version : Bu ağacın adı nedir? (öğrendiklerini yazmayanların bitkileri)

Sayfalar : 1 2 3 4 [5]

Taşlıbahçe
24-03-2014, 08:28
Resimdeki agacın adını bilenler lütfen yardım etsinler.1700 metre kayalık zirvede gördüm araştırdım bambu yapraklı meşe ağacına benzettim ama inanın hiç te emin değilim.Elimde sadece bu iki fotograf var.Araştırdım adını bilen hiç kimse yok en son buraya yüklemeyi sormayı uygun buldum saygılar.

Sevgili Erolex ve Münevver48. Bir dişbudak ağacı (Fraxinus sp.). Gövde dokusu, sürgün özellikleri, tomurcuk yapısı, yaprak şekilleri ve dizilişi tutuyor. Bu ağaç her ne kadar Türkiye'de daha çok Karadeniz bölgesinde görülse de uygun, nemli dere boyları ve vadi içlerinde çok farklı bölgelerde de yaşayabiliyor. Bu durumda da "kayalık zirve" bir soru işareti. Muhtemelen yeterli nem var; belki bulutları karşılayan ve nemin yoğunlaştığı bir noktadadır(?).

Taşlıbahçe
24-03-2014, 15:48
Alıntı: Adem Keskin Fazla boylanmayan yaklaşık 1 metre civarında genelde. Çoklu gövde yapan bir tür. Bahar aylarında çok küçük çiçekler açıyor. Yaş hali ile de , kurumuş hali ile de kolay tutuştuğundan köylüler ateş tutuşturmada kullanıyorlar. Yöresel ( Zonguldak / Ereğli ) olarak yulgun deniyor, Trabzon taraflarında cukuda deniliyormuş

Sevgili Adem Keskin; fotoğrafınızda görünen çalı "ağaç fundası" (Erica arborea). Funda türlerinin en boylusudur. Uygun yerlerde 3 m kadar boylanabilirler.

kelebek çalısı
24-03-2014, 16:59
Resimdeki agacın adını bilenler lütfen yardım etsinler.1700 metre kayalık zirvede gördüm araştırdım bambu yapraklı meşe ağacına benzettim ama inanın hiç te emin değilim.Elimde sadece bu iki fotograf var.Araştırdım adını bilen hiç kimse yok en son buraya yüklemeyi sormayı uygun buldum saygılar.

Quercus infectoria alt türü 'boissieri' olabilir.

mustafaakin
27-03-2014, 01:53
bu fidenin adı nedir fotografta 2 adet var
http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/541/v2kk.jpg (https://imageshack.com/i/f1v2kkj)

hira
10-04-2014, 19:16
Otobüsü kaçırma korkusuyla çok net fotoğraflayamadım fakat bilen arkadaşlar bilir sanırım bu görüntülerden. çok merak ettim, harika gözüken bir ağaçtı

Orhan Özbilgiç
10-04-2014, 20:16
Otobüsü kaçırma korkusuyla çok net fotoğraflayamadım fakat bilen arkadaşlar bilir sanırım bu görüntülerden. çok merak ettim, harika gözüken bir ağaçtı

Ilgın Ağacı (Tamarix)

Buyukcelebi
12-04-2014, 21:33
Merhaba,

Basliktan cok istifade ediyorum, hepinize tesekkur ederim :)

Bugun asagidaki agacla karsilastik, kokusu hanimeli kokusuna cok benziyor, bu hangi agac biliyor musunuz?

http://i.imgur.com/1xbukg7.jpg

Güngör Salman
13-04-2014, 00:49
Merhaba,

Basliktan cok istifade ediyorum, hepinize tesekkur ederim :)

Bugun asagidaki agacla karsilastik, kokusu hanimeli kokusuna cok benziyor, bu hangi agac biliyor musunuz?

http://i.imgur.com/1xbukg7.jpg

Pittosporum tobira.

http://www.agaclar.net/forum/calilar/18780.htm

Buyukcelebi
14-04-2014, 14:38
Pittosporum tobira.

http://www.agaclar.net/forum/calilar/18780.htm

Tesekkur ederim, sagolun :)

Buyukcelebi
14-04-2014, 23:25
Tekrar merhaba :)

Resimlerdeki agaci nar fidani diye satiyorlar, ancak yaprak acinca biz pek benzetemedik.

Bu ne agacidir, yardimci olur musunuz?

http://i.imgur.com/xJxehXD.jpg

http://i.imgur.com/yV8QzJC.jpg

Tohumcu Nılgun
14-04-2014, 23:47

Resimlerdeki agaci nar fidani diye satiyorlar, ancak yaprak acinca biz pek benzetemedik.

Sayin Buyukcelebi, fidaniniz bùyùk ihtimalle Ihlamur.

Sakaki
15-04-2014, 00:23

Merhaba Sn Buyukcelebi,

Forum kurallarımız gereği (ki bu kurallar tüm üyelerin forumdan en verimli ve en sorunsuz şekilde faydalanabilmeleri içindir) fotoğrafları doğrudan foruma yüklemeniz gerekiyor.

Harici linkini verdiğiniz fotoğrafların bulunduğu sunucular zamanla bu hizmeti vermeyi veya ilgili fotoğrafı yayımlamayı kesebiliyor, böyle hallerde sizin bu mesajınızdan ve size verilen cevaplardan doğal olarak diğer üyelerimiz ileride faydalanamayacak.

Mesajınızdaki düzenle düğmesine basarak fotoğrafı doğrudan foruma yükleyebilirsiniz. Yapamazsanız haber edin, ben size yardımcı olayım :)

Teşekkürler

Buyukcelebi
15-04-2014, 08:16
Merhaba Sn Buyukcelebi,

Forum kurallarımız gereği (ki bu kurallar tüm üyelerin forumdan en verimli ve en sorunsuz şekilde faydalanabilmeleri içindir) fotoğrafları doğrudan foruma yüklemeniz gerekiyor.

Harici linkini verdiğiniz fotoğrafların bulunduğu sunucular zamanla bu hizmeti vermeyi veya ilgili fotoğrafı yayımlamayı kesebiliyor, böyle hallerde sizin bu mesajınızdan ve size verilen cevaplardan doğal olarak diğer üyelerimiz ileride faydalanamayacak.

Mesajınızdaki düzenle düğmesine basarak fotoğrafı doğrudan foruma yükleyebilirsiniz. Yapamazsanız haber edin, ben size yardımcı olayım :)

Teşekkürler

Sn. Sakaki;

Nazik uyarınız için teşekkürler. Aslında farklı bir yerden link vermek durumunda kalıyorum, çünkü telefonla yazıyorum ve telefon (iphone) üzerinden foruma fotoğraf yüklenemiyor maalesef.

Yine de dikkat etmeye çalışacağım.

Taşlıbahçe
15-04-2014, 19:37
Orijinal Mesaj Sahibi Buyukcelebi
Tekrar merhaba

Sayın Büyükçelebi; ıhlamur fidanınız hayırlı olsun :)

483418

dianthus
17-04-2014, 07:05
Merhabalar,
Resimdeki ilginç ağaç (?)ın ne olduğunu merak ediyorum. Çiçekleri tıpkı yasemin, kokusu da öyle. Yaprakları da ful yasemine benziyor sanki. Yalnız fotoğraf eski. Umarım tanıyan çıkar.

483712
483713

Taşlıbahçe
17-04-2014, 08:37
Kısmet ağacı (Clerodendron trichotomum), fotoğraf yaz sonu gibi çekilmiş olmalı; çiçek zamanındalar, güzel kokarlar gerçekten; asıl ilginç halleri ise meyvelerinin görüntüsü.

meetoo
17-04-2014, 14:50
bu ağacın türünü bilen var mı sayın arkadaşlarım ...
483809
483810
483813

kelebek çalısı
17-04-2014, 14:58
Laburnum anagyroides

Arkadaslar, bu sari cicekli agacin adi nedir?

brasis
21-04-2014, 12:37
Merhaba Arkadaslar, bu çam agacinın adi nedir acaba?

avtonoz
21-04-2014, 13:18
Merhaba Arkadaslar, bu çam agacinın adi nedir acaba?

foto detay veremeyecek kadar uzaktan çekilmiş ama cüce albertina akladini olabilir. "Picea glauca albertiana"

turunckokusu
28-04-2014, 16:50
bu ağacın adı nedir?cevap verirseniz çok sevinirim.
teşekkürler.

Tohumcu Nılgun
28-04-2014, 17:24
teşekkürler.

Sayin turunckokusu, eklediginiz fotografa bakarak agacin ismini soyleyebilmek icin Muneccim olmak gerek.
Elinizde daha yakindan cekilmis yaprak, dal fotografi var mi?

turunckokusu
29-04-2014, 14:51
hımm hiç düşünemedim.
daha yakından çekip paylaşacağım en kısa zamanda.
çok teşekkürler :)

meetoo
02-05-2014, 08:31
Güvey Kandili - Koelreuteria paniculata

arkadaşlar bu ağacın adı nedir ... ilginiz için teşekkürler .... (tohumları siyah boncuk gibi ..ters üçgen bir kesenin içinden çıkıyor)
488506

kelebek çalısı
02-05-2014, 09:49
arkadaşlar bu ağacın adı nedir ... ilginiz için teşekkürler .... (tohumları siyah boncuk gibi ..ters üçgen bir kesenin içinden çıkıyor)

meetoo
02-05-2014, 12:21

ilginiz için çok çok teşekkürler ... herşey gönlünüzce olsun ....

Teknoral
02-05-2014, 21:13
Ekte fotografini yolladigim bitkiyi Kirim'da orman gezisi sirasinda gordum.
Ismini bilen arkadaslarimiz yardimci olursa cok memnun olurum.

Orhan Özbilgiç
04-05-2014, 13:10
Ekte fotografini yolladigim bitkiyi Kirim'da orman gezisi sirasinda gordum.
Ismini bilen arkadaslarimiz yardimci olursa cok memnun olurum.

Sayın Teknoral;
Bitkiniz: lonicera Fragrantissima (Kış Hanımelisi-Hanım Parmağı) tohum kesesi. Aynı bitki bahçemde var. Bu günlerde, aynı şekilde tohum keseleri oluşturmuş.

Teknoral
11-05-2014, 14:11
Sayin Orhan Ozbilgic
Verdiginiz bilgi icin cok cok tesekkurler. Sagolunuz. iyi calismalar.

emrullah mutlu
11-05-2014, 16:20
teşekkürler.

turunckokusu uzaktan bir çekim yapmışsınız ama yanlış değilsem bu bir ficus indita (israil kavçuğu) akdeniz bölgesinde yaygın ve gölge amaçlı kullanılmaktadır.

gozel
12-05-2014, 22:06
Yine Anamur'da bir bahçede gördüğüm bu ağacın adını söyleyebilirseniz sevinirim. Meyveleri oldukça hassas, kabuğu çok ince, tadı hafif tatlımsı, güzel kokulu.

Sakaki
12-05-2014, 22:26
Yine Anamur'da bir bahçede gördüğüm bu ağacın adını söyleyebilirseniz sevinirim. Meyveleri oldukça hassas, kabuğu çok ince, tadı hafif tatlımsı, güzel kokulu.

Guava

e-mutlu
14-05-2014, 23:13
Merhabalar arkadaşlar bahçemdeki bu agaçın adı nedir şimdiden teşekkürler

Taşlıbahçe
15-05-2014, 07:29
Bir tür dişbudak. (Fraxinus sp)

e-mutlu
15-05-2014, 11:29
Taşlıbahce
Bir tür dişbudak. (Fraxinus sp)

teşekkür ederim bilginiz için

kelebek çalısı
19-05-2014, 14:11
Arkadaşlar, bu ağacın adı nedir ?

Fotoğrafı uygun formatta yükler misiniz lütfen?

Lütfen arkadaşlar, bu formata uymayan mesajları düzelttiğiniz takdirde yanıt beklemelisiniz.

süreyya
21-05-2014, 11:31
Kelebek çalısı, çoktandır yazmıyordum, unutmuşum. Hatırlatma için teşekkür ederim.
Fotoğrafı küçültmeyi beceremedim, kırpıp yükledim. sanırım bu kez oldu.

kelebek çalısı
21-05-2014, 18:42
Arkadaşlar, bu ağacın adı nedir ?
494548

Viburnum lucidum , Kartopu

turunckokusu
22-05-2014, 10:12
detaylı fotoğraf yükledim.bu ağacın adı nedir? çok merak ediyorum. :rolleyes:

turunckokusu
22-05-2014, 10:15
teşekkürler şimdiden :)

Taşlıbahçe
23-05-2014, 09:58
Sayın turunçkokusu, çiçek, meyve, gövde gibi fotoğraflar varsa tanım kolaylaşır. Fotoğrafı Adana'da çektiyseniz tropiklerden bir tür olması muhtemel.

turunckokusu
23-05-2014, 10:15
bunlar yeterli olurmu acaba?

Taşlıbahçe
23-05-2014, 10:32
Eldeki verilere göre büyük olasılık Ficus retusa; bir tür tropik incir.

emrullah mutlu
23-05-2014, 21:01
bunlar yeterli olurmu acaba?

israil kavçuğu bu bir bakarsan karşılaştır daha öncede söylemiştim ama yanıldım mı yoksa!!!

Taşlıbahçe
23-05-2014, 22:26
israil kavçuğu bu bir bakarsan karşılaştır daha öncede söylemiştim ama yanıldım mı yoksa!!!

"İsrail kavçuğu" dediğiniz incir türünün bilimsel ismi Ficus retusa var. nitida'dır. Yani yukarıda yazmış olduğum türün(Ficus retusa) bir varyetesidir. Kimi yayınlarda kısaca Ficus nitida olarak geçse de pek çok bilimsel makalede ayrı bir tür olarak değil, F. retusa'nın bir varyetesi olarak anılır ve böyle kabul görür.

emrullah mutlu
24-05-2014, 23:54
"İsrail kavçuğu" dediğiniz incir türünün bilimsel ismi Ficus retusa var. nitida'dır. Yani yukarıda yazmış olduğum türün(Ficus retusa) bir varyetesidir. Kimi yayınlarda kısaca Ficus nitida olarak geçse de pek çok bilimsel makalede ayrı bir tür olarak değil, F. retusa'nın bir varyetesi olarak anılır ve böyle kabul görür.

Sonuçta benim de değinmek istediğim o ki bu bir ficus cinsi arkadaş daha öncede resmini eklemişti ve uzaktandı bende cevaben Ficus nidita diye yazmıştım ben onu kasdettim bilmediğimden değil. bilakis ficus ailesi çok geniş bir ailedir bu elastica da olabilir niditada retusada çokta uzak değil. dediğiniz gibi makalede yer almış F.retusa deniliyor olabilir. bu kadarına mufaffak değilim
saygılarımla....

eylülbelde
27-05-2014, 01:04
Ihlamur sanırım.

Taşlıbahçe
27-05-2014, 06:37
Katılıyorum; Gümüşi ıhlamur (Tilia argentea = T. alba = T. tomentosa)

Taşlıbahçe
27-05-2014, 15:12
İstanbul' da Haydarpaşa Numune' ye giden yolda 3 tane vardı. Sanki peruk takmış bir kafa görüntüsündeki bu ağacın adı nedir?

"Japon soforası"nın (Sophora japonica) sarkık dallı formu gibi görünüyor. Bu formda pek çok ağaç varsa da yaprak dokusu soforaya benziyor; detay eklerseniz kesinleşir. Bu arada dallarının sarkık oluşu yanlış hatırlamıyorsam ters aşıyla ilgili bir durum. Doğal bir form değil.

Taşlıbahçe
27-05-2014, 15:17
Bu yapraklara sahip ağacın adı nedir?

Bu yaprak ta ıhlamur ağacına ait.

turunckokusu
29-05-2014, 14:32
Emrullah Mutlu ve Taşlıbahçe İlginize çok teşekkür ederim.
karşılaştırma yaptım Ficus Nitida'ymış.
bayılıyorum bu ağaca.

Orhan Özbilgiç
29-05-2014, 14:55
"Japon soforası"nın (Sophora japonica) sarkık dallı formu gibi görünüyor. Bu formda pek çok ağaç varsa da yaprak dokusu soforaya benziyor; detay eklerseniz kesinleşir. Bu arada dallarının sarkık oluşu yanlış hatırlamıyorsam ters aşıyla ilgili bir durum. Doğal bir form değil.

Sayın Taşlıbahçe;
Sophora japonica Pendula (Sarkık dallı) teşhisiniz doğru. Tebrik ederim.

Ancak, bir yanlış bilgilenmeyi düzeltmek istiyorum.
Sophoraların pendulaları (Sarkık dallıları) doğal bir tür. Benim bahçemde de var. Nitekim benim ağacım, tohumdan yetişti. Sitemizdeki değerli botanikçi arkadaşlarımız, ters aşı diye bir aşılama yöntemiyle, sarkıklık elde edilemeyeceğini vurgulamışlardı.
Saygılarımla.

Taşlıbahçe
29-05-2014, 18:57
Sayın Taşlıbahçe;
Sophora japonica Pendula (Sarkık dallı) teşhisiniz doğru. Tebrik ederim.

Ancak, bir yanlış bilgilenmeyi düzeltmek istiyorum.
Sophoraların pendulaları (Sarkık dallıları) doğal bir tür. Benim bahçemde de var. Nitekim benim ağacım, tohumdan yetişti. Sitemizdeki değerli botanikçi arkadaşlarımız, ters aşı diye bir aşılama yöntemiyle, sarkıklık elde edilemeyeceğini vurgulamışlardı.
Saygılarımla.

Teşekkürler sayın Orhan Özbilgiç, sayenizde soforaları inceledim tekrar ve emin olmadığım ters aşı yöntemiyle ilgili de bilgilendim. Konu açılmışken paylaşayım:

Anladığım kadarıyla, anaç olan ağaç üzerine o ağaca aşı tutan kendi türünün veya başka bir ağacın normal gelişme gösteren yani sarkık dallı bir ağaçtan olmayan çelikleri ters bir biçimde aşılandığında "geçici" bir sarkıklık sağlanıyor, ağaç sonraki süreçte dallarını yukarıya döndürme eğilimi gösteriyor. Bu durumda da sürekli bir budama işine girişmek gerekiyor. Bu yanlış olan yol.

Doğru olan, yani kalıcı olan ise aşı kalemlerinin sarkık dallı bir formdan alınması. Bu durumda sarkıklık kalıcı olabiliyor.

Bu durumda soforolara yapılan ters aşı yanlış bir yol iken, sarkık dallı bir soforanın düz dallı bir anaca aşılanarak sarkık dallı bir soforanın gelişmesini sağlamak kalıcı ve amaca uygun olarak doğru bir yol gibi görünüyor.

Tohumdan yetiştiğinde de sarkık dallı formun çıkması ise sizin tecrübenizle zaten sabit. (Bu arada bahsettiğiniz ağacın fotoğraflarını da gördüm forumda)Yalnız ben de taze bilgimle sizin yazdıklarınızda bir noktayı düzeltmek istiyorum :)

Sophora japonica 'pendula' doğal bir tür değil, daha doğrusu bir "tür" veya "alt tür" değil. Elimdeki İÜ Orman fakültesi hocalarının yazdığı bazı Türkçe kitaplarda onun bir "kültivar" olduğu yazıyor; yabancı kaynaklarda da aynı bilgiye "mutand" sözcüğüyle rastladım. İlk kez 1850'de farkediliyor ve tohumdan itibaren mi böyle olduğu yoksa sonradan mı mutasyon geçirdiği bilinmiyor. Muhtemelen doğal bir mutand. Böyle olmasına rağmen tohumdan soyunu devam ettirmesi ise çok az mutanda nasip olan bir özellik.

gozel
31-05-2014, 14:25
Herkese Merhaba,
Ankara Büyükşehir Belediyesi, bugün Çukurambar'da NİL PARKI'na, 4-5 metre boyunda iki tane yetişkin palmiye dikti.
Hava sıcaklığının, kışın "soğuk döneminde" -10 derecelere düştüğü (bir kaç yıl önce sabah arabamda -19 dereceyi bile gördüğümü hatırlıyorum) böyle bir bölgede yaşayabilecek bilinen bir palmiye türü var mıdır?
Saygılar,
Gökhan

kelebek çalısı
31-05-2014, 14:50
Herkese Merhaba,
Ankara Büyükşehir Belediyesi, bugün Çukurambar'da NİL PARKI'na, 4-5 metre boyunda iki tane yetişkin palmiye dikti.
Hava sıcaklığının, kışın "soğuk döneminde" -10 derecelere düştüğü (bir kaç yıl önce sabah arabamda -19 dereceyi bile gördüğümü hatırlıyorum) böyle bir bölgede yaşayabilecek bilinen bir palmiye türü var mıdır?
Saygılar,
Gökhan

Ankara Büyükşehir Belediyesini ve icraatlarını kendinize referans almayın derim. Vardır bir bildikleri zira. Palmiye başlığını ziyaret ederseniz daha detaylı yazışmaları okuyabilirsiniz.

eşekarısı
06-06-2014, 19:13

Ayrıntılar ektedir, saygılar..

eşekarısı
06-06-2014, 19:21
Kaliteden dolayı kusura bakmayın, 70 kb'a kadar indire indire kalite bozuldu. Bunu daha verimli bir şekilde halledebilen bana lütfen özel mesaj atsın.

Taşlıbahçe
06-06-2014, 21:37
263 nolu mesajınıza cevaben yazdığım gibi Sophora japonica "pendula"

Bir önceki sayfada Orhan Özbilgiç'le konuyla ilgili yaptığımız yazışmaları da inceleyebilirsiniz

Güngör Salman
07-06-2014, 23:36
Bu yapraklı küçük ağacın adı nedir?

Fatsia japonica

Taşlıbahçe
08-06-2014, 09:28
Bu ağacın adı nedir?

alt yüzü beyaz tüylüyse muhtemelen ak kavak(Populus alba).

Ağaçların tanımlanmasında tek bir uzvu genellikle yeterli olmaz. Gövde, yaprak, çiçek veya meyve gibi kısımlarını da eklerseniz "muhtemelen" yerine daha kolay "şudur, budur" diyebiliriz :)

Taşlıbahçe
08-06-2014, 09:29
Bu ağacın adı nedir?

Muhtemelen bir tür kurtbağrı (Ligustrum sp).

Taşlıbahçe
11-06-2014, 21:56
Muhtemelen Cassia acutifolia. Sivri yapraklı sinameki olarak çevrilebilir. İstanbul'da mı?
Ege ve Akdeniz'de rastladığım bir ağaççık.

eşekarısı
11-06-2014, 23:20
İstanbulda

Taşlıbahçe
12-06-2014, 07:29
İstanbulda

Rüzgara kapalı, kuytu bir yerde olmalı, aksi halde sağlam soğuklardan zarar görürdü diye düşünüyorum...

Taşlıbahçe
15-06-2014, 20:51
Evet kuytu bir yerde ve ağacın boyu 2 metreyi geçmiyor. Peki bu mezarlıktakı kocaman ağacın adı nedir?

sayın Eşekarısı, yukarıdaki tanımı fotoğrafa ekleyebilirsiniz, tanım doğru

Yeni fotoğraf ise Atlas sakızı = Atlantik fıstığı (Pistacia atlantica). İstanbul'un yerlilerindendir.

Taşlıbahçe
16-06-2014, 19:27
En sağ taraftaki ağaç, bir diğer resimde görülen de gövde alt kısmından çıkan piçleri. Nedir acaba bu ağaç. Bu arada önceki cevapların için teşekkürler Taşlıbahçe..

Rica ederim, benim için zevktir...

Salkım çiçekleri beyaz ise Yalancı akasya (Robinia psoudoacacia)
Kırmızı ise Kırmızı çiçekli yalancı akasya (R.hispida veya R.viscosa)

Güngör Salman
17-06-2014, 14:28
Taşlıbahçe önceki ağacın salkım çiçekleri beyazdı o zaman beyaz akasya ama neden yalancı onu anlayamadım. Peki bu ağaç nedir acaba bilen var mı? Akçaağaca benzettim ama bilmiyorum. Ağacın boyu 3.5 m civarında.

Vitex agnus-castus ( Hayıt )

amanos
19-06-2014, 12:20
Yaprak itibariyle aklıma hemen 2-3 ağaç ismi geldi ama dal yapısından ötürü bana Tesbih ağacı (Melia azedarach) gibi geldi.

Aşağıdaki resimdeki gibi tohumları veya pembe çiçekleri var mıydı?

http://www.agaclar.net/forum/attachments/bu-bitkinin-adi-nedir/193638d1298240844-dscn0641.jpg

Bu ağaca tespih ağacı denildiğini ilk kez duyuyorum. Bu bitki güneyde hatay adana çevresinde yoğun şekilde var ve Zamzalak ağacı denir. Tespih ağacı daha çok çalı biçiminde, ineklerin yemeyi çok sevdiği, gerçekten mavi damarlı tespih taneleri yetişen bir ağaç

amanos
19-06-2014, 12:25
Bi düzeltme yapayım da kafa karışıklığı olmasın

Bahsettiğim tespih taneleri bu bitkide yetişiyor. Tespih çiçeği: latince Coix lacryma-jobi
http://www.sambalinasementes.com.br/arquivos/80f2b8e86e.jpg

Toros dağlarında Tespih ağacı denilen, ineklerin yemeyi sevdiği bitki latince Styrax officinalis
http://www.bitkiblog.com/wp-content/uploads/2013/02/ay%C4%B1+f%C4%B1nd%C4%B1...jpg

Zamzalak dediğimiz zehirli büyük ağaç ise latince melia azedarach. Muhtemelen tespih ağacı kelimesi ingilizcesinden dilimize tercümesi oluyor.
http://fc09.deviantart.net/fs71/i/2013/109/0/7/melia_azedarach___bead_tree___bloom_and_fruits_by_ montvalentstock-d51jx9y.jpg

amanos
19-06-2014, 12:32
Bu ağacın adı nedir? Boyu 3.5 m falan.

Kayısı galiba

gokselcetin
20-06-2014, 09:31
Bu enteresan çiçekli ağacın adı nedir? Boyu 2.5 metre.
Poinciana Gilliesii

Taşlıbahçe
20-06-2014, 10:06
Taşlıbahçe önceki ağacın salkım çiçekleri beyazdı o zaman beyaz akasya ama neden yalancı onu anlayamadım. Peki bu ağaç nedir acaba bilen var mı? Akçaağaca benzettim ama bilmiyorum. Ağacın boyu 3.5 m civarında.
Vites agnus castus
Hayıt
Güngör Salman

"pseudo" sözcüğü, aslında o olmayanı ifade eder. "Robinia"lar gerçek akasya ağaçlarına benzediği için zamanında ve halen yalnızca akasya olarak anılmışlar, anılıyorlar ancak bilimsel olarak incelendiğinde aynı familyadan başka bir ağaçtır.

O nedenle bilimsel isminde "pseudo" sözcüğü eklenerek "aslında akasya olmayan robinia" denilmek istenmiş. Daha iyi anlatmasına rağmen bir isimlendirme için uzun olması nedeniyle de "yalancı" sözcüğü seçilmiş.

Ben de her zaman "yalancı" sözcüğünün buradaki anlamı karşılamadığını ve uygunsuz olduğunu düşünüyorum ama Türkçe botanik literatürde böyle. Daha buna benzer onlarca "yalancı" ağaç var.

Taşlıbahçe
20-06-2014, 10:13
Bu enteresan çiçekli ağacın adı nedir? Boyu 2.5 metre.

Sayın gökselçetin'in tanımına katılıyorum. Eş ismi "Caesalpinia gilliesii" Türkçede "aslanbıyığı" "paşa bıyığı" ve "cennet kuşu" olarak geçiyor.

Taşlıbahçe
20-06-2014, 10:17
Bu ağaca tespih ağacı denildiğini ilk kez duyuyorum. Bu bitki güneyde hatay adana çevresinde yoğun şekilde var ve Zamzalak ağacı denir. Tespih ağacı daha çok çalı biçiminde, ineklerin yemeyi çok sevdiği, gerçekten mavi damarlı tespih taneleri yetişen bir ağaç

Tesbih ağacı "Melia azedarach" Böcek ilacı yapımında sahip olduğu etken maddelerle önemli ağaçlardan biri.

Pis kokulu meyve eti çıkarıldığında dilimli yapıya sahip tohumu ortasındaki yumuşak doku delinerek tespih tanesi olarak kullanılır.

kelebek çalısı
20-06-2014, 11:39
Bitkilerle ilgili bilgi paylaşımlarını ve soruları ilgili başlıklarda yaptığımızı göz önüne alarak, burada yalnızca ağaç adı oğrenmek ve yanıtlamak için açılan bu başlığı bu amaç haricinde kullanmamamız gerekmez mi?

Taşlıbahçe
20-06-2014, 12:36
Bitkilerle ilgili bilgi paylaşımlarını ve soruları ilgili başlıklarda yaptığımızı göz önüne alarak, burada yalnızca ağaç adı oğrenmek ve yanıtlamak için açılan bu başlığı bu amaç haricinde kullanmamamız gerekmez mi?

Gerekir, haklısınız.

Taşlıbahçe
20-06-2014, 21:12
Çoğu zaman çalı formunda bazen de ağaç formunda gördüğüm bitkinin adı nedir?

Abelia grandiflora

xamid
21-06-2014, 11:09
Bu ağacın adı nedir? Saygılar..

Ailanthus altissima (Kokarağaç, Cennet Ağacı) olabilir...

Taşlıbahçe
21-06-2014, 11:17
Ailanthus altissima (Kokarağaç, Cennet Ağacı) olabilir...

Aynı fikirdeyim

eşekarısı
03-07-2014, 19:13
Bu çam benzeri ağaç nedir? İbre yapraklı bu ağaç çamgillerden zannerdersem.

Güngör Salman
03-07-2014, 20:01
Bu çam benzeri ağaç nedir? İbre yapraklı bu ağaç çamgillerden zannerdersem.

Taxus ( Porsuk )

Sakaki
07-07-2014, 11:11
Bu ağacın adı nedir?

Hibiscus syriacus (Ağaç Hatmi)

jack1020
07-07-2014, 18:19
Merhaba arkadaşlar,
İğne yapraklı ağaçların birbirinden ayırt edilmesi diğerlerine göre daha zor sanırım...
Elimde bir fidan var,sekoya mı porsuk mu çözemedim...
Forumdaki benzer yazıları ve incelemeleri okudum ama kesin budur diyemiyorum...
Uzman görüşüne ihtiyacım var...Şimdiden teşekkürler...

Merhaba arkadaşlar bu ağacı tanıyanınız var mıdır...
ben bayağı araştırdım sekoya ya da porsuk olabilir diyordum ama şimdi mabet ardıcı daha ağır bastı..sizce nedir bu...abanttan gelmiş bir fidandır bu arada...

kelebek çalısı
07-07-2014, 20:03
ben bayağı araştırdım sekoya ya da porsuk olabilir diyordum ama şimdi mabet ardıcı daha ağır bastı..sizce nedir bu...abanttan gelmiş bir fidandır bu arada...

Tsuga çeşitlerinden biri olabilir. Emin değilim ama genel fikrim o yönde.

çiçeksever
08-07-2014, 14:57
Komşumun bahçesinde bir bitki var.Dikenli bir bitki ve çok değişik ve güzel çiçekleri var.İsmini bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Suder Sirin
08-07-2014, 15:05
Agacigla beraber gormemiz mumkunmu?

Sakaki
08-07-2014, 15:34

Bence de büyük ihtimalle Tsuga Canadensis

kelebek çalısı
08-07-2014, 16:06
Komşumun bahçesinde bir bitki var.Dikenli bir bitki ve çok değişik ve güzel çiçekleri var.İsmini bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Kapari

eşekarısı
12-07-2014, 14:12
Bu ağaçtan İstanbulda çokça var. Çiçeklari fondoten fırçasını andırıyor. Çok kıllı bir yapıya sahip. Kokmaz diye düşünmüştüm fakat kokladığımda çok hafif bir yasemin kokusu aldım. Resim için kusura bakmayın. Resmimi daha kaliteli olarak 70 kb a nasıl indirebilirim. Lütfen özel mesaj atın.

kelebek çalısı
12-07-2014, 14:15
Bu ağaçtan İstanbulda çokça var. Çiçeklari fondoten fırçasını andırıyor. Çok kıllı bir yapıya sahip. Kokmaz diye düşünmüştüm fakat kokladığımda çok hafif bir yasemin kokusu aldım. Resim için kusura bakmayın. Resmimi daha kaliteli olarak 70 kb a nasıl indirebilirim. Lütfen özel mesaj atın.

Gülibrişim

mustafaakin
15-08-2014, 04:14
http://i.hizliresim.com/mq2mm0.jpg (http://hizliresim.com/mq2mm0)

meyveleri altın çilekteki gibi bir zarın içinde siyah renkte olup tüfek saçması büyüklüğündedir

Taşlıbahçe
15-08-2014, 10:22
Güvey kandili (Koelreuteria paniculata)

Orhan Özbilgiç
24-08-2014, 18:12
Bu yaz Kuşadasın da bir yazlık evin bahçesinde gördüğüm ağaç çok hoşuma gitti oradaki fidancıdan fidanını aldım. Fidancının söylediği adda (Buruni) bir bilgi bulamadım,her sürgünden çiçek sürgünü çıkmakta uca doğru devamlı açmakta, solan çiçeklerin döküldüğünde sadece çiçekleri tutan 10 cm saplar kalmakta bu kalanları ben kesmiştim.
Adı nedir.

Duranta erecta.

eşekarısı
12-09-2014, 22:25
Bu incecik yapraklı ağaç nedir?

Sakaki
26-09-2014, 10:42
Adana ve Mersinde sıkça rastladığım, bazısı küp, bazısı silindir şeklinde kesilmiş bu ağacın adı nedir? Bazı parklarda çok büyük boyutlara ulaşmışları da var. Gölge için bulunmaz bir ağaç.(fotoğrafı internetten buldum)

Ficus Nitida

Sakaki
26-09-2014, 10:42
Bu ağacın adını merak ediyorum...
518763
518764

Dişbudak Yapraklı Akçaağaç (Acer Negundo)

Sakaki
26-09-2014, 10:44

Sekoya

Taşlıbahçe
11-10-2014, 10:18
519549 519550 Bu bir karaçam mı? Cevaplar için teşekkürler.

Pinus pinea - Fıstık çamı

Taşlıbahçe
11-10-2014, 10:21

Muhtemelen bir tür akasya; gece yaprakçıklar kapandığı için görüntü yanıltıcı.

gokhan0zturk
11-10-2014, 15:22
Selamlar,

Evimizin balkonundaki büyükçe bir saksıya ektiğimiz Iğdır kayısısı çekirdeğinden böyle bir ağaç çıktı. Bunu bir bahçeye ektik ama internetten yaptığım araştırmalarda o ağacın yapraklarının böyle olmadığını gördüm. Bu konulardan da fazla anlamıyorum, acaba bu ne ağacı olabilir? (Hatta ağaç da olmayabilir, toprakta kalan bir tohumun filizlenmesiyle de oluşmuş olabilir belki ;) )

Not: Saksıdan çıkarılıp bahçeye ekilene kadar birkaç saat öyle kaldı, o yüzden yaprakları biraz soldu. Rüzgar da var ekildiği yerde, kendini toparlar mı bilemiyorum.

Cevriye
12-10-2014, 00:09
Bu ağacın adı nedir?

Orhan Özbilgiç
18-10-2014, 16:52
Merhaba

Dalından kopardıktan sonra süt bırakan, yapışkan meyvelerini ovuştuturunca
kara biber tanesine benzeyen ve kara biber gibi kokan, dallar hangi ağaca
aittir, bu ağacın adı nedir? Teşekkürler.

Sayın akçabardak;
Ağacınız;
Schinus Molle (Yalancı Karabiber Ağacı-Peru biberi)

ican23
19-10-2014, 20:05
Ficus Nitida
Sakaki

Adana ve Mersinde sıkça rastladığım, bazısı küp, bazısı silindir şeklinde kesilmiş bu ağacın adı nedir? Bazı parklarda çok büyük boyutlara ulaşmışları da var. Gölge için bulunmaz bir ağaç.(fotoğrafı internetten buldum)

İsrail Kauçuğu olarak biliyorum.

Sakaki
23-10-2014, 10:42
Merhabalar,

Resimdeki bitkinin adını söyleyebilir misiniz rica etsem?

Meleklerin Boruları (Brugmansia sp.)

Sakaki
03-11-2014, 11:10
Bugün yürürken öyle bir ağaç gördüm ki nutkum tutuldu. Hemen çelik aldım ve ilk defa çelik köklendireceğim. Ağacın ismini ve çeliği köklendirmek için yapmam gerekenleri söyleyebilir misiniz? Buyrun fotoğrafı:
524657

Bu ağacı ilk gördüğümde hibiscus türlerinden biri olabilir diye düşündüm. Lütfen sorularımı yanıtlar mısınız ;)

Chorisia speciosa
(İpek ağacı, floş ağacı, maymun çıkmaz ağacı gibi birçok isimle adlandırılıyor)

Not: Diğer sorunuz/sorularınız için ilgili/uygun başlığı kullanmanız gerekiyor:
http://www.agaclar.net/forum/genis-yaprakli-agaclar/8836.htm

Sakaki
04-11-2014, 08:52
525052

Boyutlarıyla oynayınca biraz bulanık görünüyor. Acaba bu ağacın ismi nedir? Yaprakları zeytini andırıyor ama buralarda zeytin olması imkansız gibi geliyor.

Bana da zeytin gibi geldi ama bu fotoğraftan anlamak gerçekten çok zor.
Mümkünse biraz daha net bir fotoğraf çekmeye çalışın.

gozel
05-11-2014, 09:52
Orijinal Mesaj Sahibi tarku Mesajı Göster
Eklenti 525052

Boyutlarıyla oynayınca biraz bulanık görünüyor. Acaba bu ağacın ismi nedir? Yaprakları zeytini andırıyor ama buralarda zeytin olması imkansız gibi geliyor.

Büyük olasılıkla Ahlat olmalı diye düşünüyorum...

dusunenadam
20-11-2014, 00:23
Sophora

Taşlıbahçe
20-11-2014, 23:51
Disk şeklinde tohumları var. Hangi ağaç bu?

Yerine göre Karaçalı veya çaltı derler (paliurus spina-christi)

Kimi zaman boylansa da ağaç değil, bir çalı

dusunenadam
21-11-2014, 09:33
Sophora

Başka bir arkadaşın sorusuna cevap vermiştim. "Sophora" yorumunun üstündeki bitki karaçalı. Yanlış anlaşılmasın.

Sakaki
21-11-2014, 10:33
Başka bir arkadaşın sorusuna cevap vermiştim. "Sophora" yorumunun üstündeki bitki karaçalı. Yanlış anlaşılmasın.

Sn dusunenadam

Böyle durumlarda, cevap verdiğiniz mesajı alıntı yaparak yanıtlarsanız karışıklık yaşanmaz :)

Orhan Özbilgiç
04-12-2014, 16:22
Resimdeki ağacı tanıyan var mı? Limon çamı-leylandi-ardıç karışımı gibi birşey.

528573

Sayın TCM; Ağacınız: Chamaecyparis pisifera 'Boulevard'

laislabonita
27-12-2014, 21:16
Yılbaşında hediye olarak bu ufak çam ağacı geldi. türü hakkında bilgisi olan varmı ? birde yaprakları fazla kuru ve koyu yeşil flash yüzünden belli olmuyor.

530774

Gatay
04-01-2015, 22:30
Şu anda oldukça küçük ancak bir ağaç fidesi mi yoksa çalı formunda bir bitki mi ? bilgi alabilirsem sevinirim. saygılarımla

YeniGine
04-01-2015, 23:28
Yılbaşında hediye olarak bu ufak çam ağacı geldi. türü hakkında bilgisi olan varmı ? birde yaprakları fazla kuru ve koyu yeşil flash yüzünden belli olmuyor.

530774

Elwodi çamı.

lenavita
08-01-2015, 15:39
selam arkadaşlar bu çiçek bir agcın ve bu agacın adı nedir çok önemli akdenizde genellikler adanada çok yetişir ve güzel kokar ve tohumu minik toplar şeklindedir

A_NOMAD
08-01-2015, 16:11
selam arkadaşlar bu çiçek bir agcın ve bu agacın adı nedir çok önemli akdenizde genellikler adanada çok yetişir ve güzel kokar ve tohumu minik toplar şeklindedir

Tespih ağacı (Melia azedarach) (http://tr.wikipedia.org/wiki/Tespih_a%C4%9Fac%C4%B1), ege ve marmarada da yaygındır...

dianthus
10-01-2015, 00:29
Merhabalar, bu ağacın ya da çalının adını bilen var mı, Türkiye' de yetişiyor mu?

Emre İlhan
06-03-2015, 15:04
Bu ağacın adı nedir? (Yanıt alamazsam, ağaç gürleyince fotoğrafı güncellemeyi deneyeceğim...)

539558

Sakaki
11-03-2015, 21:24
Merhaba bu mazının türü nedir?

Servi, ardıç türü ağaçları tanımlamanın en kolay ve güvenilir yöntemi kozalaklarıdır. İmkânınız varsa bir kozalağını fotoğraflamaya çalışın.

Orhan Özbilgiç
12-03-2015, 07:05
Merhaba bu mazının türü nedir?

Sayın lost_raven; Fotoğrafladığınız ağaç mazı değil. Mazılar yaygın dallanmaz. Piramidal olarak gelişir ve büyürler.

Sizin ağacınız: Leylandi ,Melez Servi, ( Cupressocyparis leylandii)

Orhan Özbilgiç
18-03-2015, 19:08
Merhaba,

Bu ağacın türü nedir? Budama vesaire yapacağım ama yanlış müdahale etmek istemiyorum.

Bu bir salon ağacı. Çok büyük olasılıkla;

Dracena Marginata Tree

Sakaki
20-03-2015, 14:02
Merhaba,

Bu ağacın türü nedir? Budama vesaire yapacağım ama yanlış müdahale etmek istemiyorum.

Edit: Orhan bey araştırdım fakat hiç benzemiyor tabi bonsai olduğundan gövde biçimi değişmiş bu da sizi yaniltmis olabilir.yaprakları 3 4 cm civarında ekledigim bitkinin.

Arastirdigim kadarıyla porsuk olabileceğini düşünüyorum ama emin olmak icin buradaki arkadaşların bilgisine danışmak istedim.

Podocarpus (Taş Porsuğu)

Suveyda
22-03-2015, 20:34
Bu fidan'ın adı nedir ?

dostca
23-03-2015, 07:42
Biberiye sanırım..

Suveyda
23-03-2015, 13:54
Biberiye sanırım..

Sanırım yanılıyorsunuz. Çamgillerden bi ağaç fidanı bu.
Toros sediri olabilir mi ?

kibrit
23-03-2015, 21:08
Selamlar,
kokusuyla kendisini gittiğim kursda farkettiğim bu ağaç diyebileceğim bitkinin adı sanı nedir?

kibrit
25-03-2015, 18:43
Ağacın adını öğrenebilirsem alıp bahçeme dikmek istiyorum,kimse tanıyamadımı bu güzel kokulu ağacı?

Taşlıbahçe
25-03-2015, 19:18
Ağacın adını öğrenebilirsem alıp bahçeme dikmek istiyorum,kimse tanıyamadımı bu güzel kokulu ağacı?

Eleagnus pungens aurea olabilir, çalımsı bir tür iğde.

Lady_silk_
26-03-2015, 08:53
Bu ağacın adı nedir acaba???

torkulu
29-03-2015, 09:56
arkadaşlar bu turunçgilin ne olduğunu bilen var mı acaba? bergamot dendi ama bergamot gibi kokmuyor, tadı mandalina ile limon arası bişi, çok ekşi ve çok tatlı değil, birazda acımsı tadı var

akçabardak
29-03-2015, 11:20
Bu meyva gibi bizim semt pazarımızda görmüştüm, merakımdan sorduğumda verilen cevap greyfurt ağacına portakal ya da mandalin aşılamasıyla ortaya böyle bir meyva çıktığını söylemişti ve bizzat kendisi yaptığını söylemişti satan kişi.

eşekarısı
01-04-2015, 21:53
Sekoya

Sekoya demişsiniz ama, o ağacın mimoza olduğunu öğrendim (kesin bilgi). Aynı familyadan mı, öyleyse dediğiniz de doğrudur..

eşekarısı
01-04-2015, 22:27

530774
ufak çam dediniz ama iğne yapraklı diye öyle zannettiniz, bu aslında genellikle böyle sanılan bir yanlış. O ufak ağaç çam değil alakası bile yok hatta tamamen başka bir familya olan servi.

eşekarısı
01-04-2015, 22:31
Bu ağacın adı nedir? (Yanıt alamazsam, ağaç gürleyince fotoğrafı güncellemeyi deneyeceğim...)

539558
Burdan bakınca sadece kavak ağacına benziyor. Yazin yapraklarini ve meyvelerini de koyun ki kavaktan başka bir yorum yapalım..

eşekarısı
01-04-2015, 22:36
Ağacın fotosunu bugün çektim. Yer İstanbul Kadıköy. Çiçekleri biraz bulanık görünse de aslında sakala benziyor ve sarkık, sarkık..

@ydınlı
02-04-2015, 16:32
MERHABA BU FİDANLARI ORMAN DAİRESİ VERDİ NE FİDANI DİYE SORMAYA VAKTİM OLMADI YAPRAKSIZ OLAN ÇALIMSI GİBİ OLAN FİDAN DİKENLİ BİŞEY KÜÇÜK KÜÇÜK DİKENLERİ VAR BUNLAR AĞAÇMIDIR ACABA ? FORUMDA DOLANDIM DA BENZER TÜRDE PEK YOK **** BEN BULAMADIM. TEŞEKKÜRLER ŞİMDİDEN KONU BURAYA AÇILACAK SANIRIM YANLIŞIM YOKTUR UMARIM GÖRÜNTÜ KALİTELİ DEĞİL MALESEF TELEFONLA ANCA BU :rolleyes:

544473 DİKENLİ 1

544474 DİKENLİ 1

544475 YAPRAKLI 1

544476 YAPRAKLI 1

544477 YAPRAKLI 2

@ydınlı
02-04-2015, 16:43
1 ve 3 iğde gibi sanki benzettim

kelebek çalısı
02-04-2015, 23:01
Bu ağacın adı nedir acaba???

Polygala myrtifolia

dostca
03-04-2015, 08:34
yapraklı1 Ful bitlisine benziyor ama emin değilim. Çekim acısından anlaşılamıyor.

guleramed
03-04-2015, 15:06
Merhaba, ağacın adını öğrenebilir miyim? Teşekkür ederim.

@ydınlı
06-04-2015, 12:05
Sanırım bir bilen yok fidanların ne olduğunu

feriha
22-04-2015, 21:20
548323

Arkadaşlar bu ağacın adı nedir?

jack1020
26-04-2015, 11:35
Merhaba arkadaşlar
Resimlerde görünen fidanın adı nedir acaba..Şimdiden teşekkürler...

Güngör Salman
27-04-2015, 01:33
Merhaba arkadaşlar
Resimlerde görünen fidanın adı nedir acaba..Şimdiden teşekkürler...

Pinus pinea ( Fıstık çamı )

Güngör Salman
27-04-2015, 01:40
548323

Arkadaşlar bu ağacın adı nedir?

Picea rubens sanırım.

http://www.agaclar.net/forum/igne-yaprakli-agaclar/2749.htm

Güngör Salman
27-04-2015, 01:43
Merhaba Anakara'da Seymenler Parkı'nda gördüğüm bu ağacıni ismini bilen var mı acaba?

Malus floribunda ( Süs elması )

Otbk969
27-04-2015, 09:26
Malus floribunda ( Süs elması )

Çok teşekkür ederim.

jack1020
27-04-2015, 10:28
Pinus pinea ( Fıstık çamı )

teşekkürler...
internetten dünden beri araştırıyorum...
sanki pinus rigida,fıstık çamı değil...pinus rigida nın görselleri ile tam uyum gösteriyor...
bu pinus rigida ile ilgili türkçe kaynak bulamadım..ama çıra çamı diye geçiyor...ingilizcesi pitch pine mış..
sizin fikriniz nedir...

jack1020
27-04-2015, 11:38
Merhaba arkadaşlar
Ekteki fidanların hangi tür olduğunu söyleyebilirmisiniz..özelliklede soldaki fidana yoğunlaşın lütfen...sanırım hepsi aynı tür ve sanırım uludağ göknarı ama emin olamadım..yer bolu...çıra için yaşlı ağacı yontmuşlar hayvanlar...

kartal124
28-04-2015, 23:27
Merhaba,
Bu ağacın adı nedir?
Teşekkürlerimle.

kalanya007
01-05-2015, 16:23
aslında türkiyede ekonomik degeri oldugu bilinsede halen üretici eksikliği mevcut oldugunu duymuştum.hem doğaya hem ekonomiye buyuk katkı saglayabilecek bir tür.

Plumbago
02-05-2015, 11:32
Merhaba,
Bu ağacın adı nedir?
Teşekkürlerimle.

Acer negundo (Dişbudak Yapraklı Akçaağaç) gibi görünüyor yaprakları. Bu iki yaprak bileşik bir dalcık üzerinde miydi?

maktas61
04-05-2015, 12:29
Sayın feriha ağacınız kırmızı ladinden (Güngör Salman bey beni bağışlasın) daha çok yaprak döken melez çam Larix e benziyor. Kolay gelsin

Otbk969
08-05-2015, 09:15
Arkadaslar yukarida sordugum soruya acil cevap almam mumkun mu?
Bu agac kucuk bahcemde cok yer kapliyor ama ben ne oldugunu bilmiyorum.
Cok uzadi.Budama mi yapayim keseyim mi karar veremiyorum.
Cnsine gore ve buyume kapasitesine gore karar verecegim.

simdiden tesekkurler

gozel
09-05-2015, 10:43
Sn OTBK969 ben de ağacınızın kayının bir türü olabileceği kanısındayım. Ama kesme konusuna gelince aşağıdaki iki noktaya dikkatinizi çekmek isterim;
- Yaş ağaca balta vuran el onmaz.
- Kayın Eski Türk mitolojisinde kutsal sayılan bir ağaçtır.

Siz iyisi mi onu dikkatli bir şekilde söküp, rahat bir şekilde büyüyebileceği bir yere taşıyın :))

jack1020
11-05-2015, 11:51
Merhaba Arkadaşlar,
Bu ağacın cinsini söyleyebilecek var mı acaba?
Bende bu ağacın Avrupa kayını olduğu ile ilgili bir bilgi var.
Doğru mu acaba?
Teşekkürler

Ağacınızın adı
FAGUS syl.atropurpurea

kesmeyin bence

Otbk969
11-05-2015, 20:23
Zaten kesmek en istemediğim ve son çözümümdü.

Biraz budayıp güzelleştirmeye
çalışacağım.

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

ngzs
13-05-2015, 20:54
benim yukarıda verdiğim ağacımın türü nedir ?

zeytin32
16-05-2015, 00:20
Bu ağacın adı nedir? mor çiçek açıyormuş

gozel
17-05-2015, 09:45
Bu ağacın adı nedir? mor çiçek açıyormuş

Ben dut fidanına çok benzettim...

osmn.ozcn
17-05-2015, 12:34
Bu agacin adi nedir ben erik agacina benzettim

zeytin32
18-05-2015, 22:46
Ben dut fidanına çok benzettim...

Dut mor çiçek açmaz ama, hem boyuna göre daha kalın gövde olması gerekmez mi ?

Ozlem A
18-05-2015, 23:58
arkadaşlar bu turunçgilin ne olduğunu bilen var mı acaba? bergamot dendi ama bergamot gibi kokmuyor, tadı mandalina ile limon arası bişi, çok ekşi ve çok tatlı değil, birazda acımsı tadı var

Boyutu eğer bir ceviz kadar ise, bu bir calamondin meyvesine benziyor.

osmn.ozcn
22-05-2015, 23:30
Bilen yokmu ne ağacı olduğunu

bcakmak28
27-05-2015, 21:11
Merhaba, aşağıdaki ağaç '' Dracena '' olabilir mi?
Mis gibi, zambak gibi kokusu var..
555529

A_NOMAD
01-06-2015, 14:51
Merhabalar,
Şubatta diktim, Hazirana kadar büyüdü.
Ancak ne olduğunu bilmiyorum.

Kokar ağaç (Ailanthus altissima) :D

A_NOMAD
01-06-2015, 16:03
Bu agacin adi nedir ben erik agacina benzettim

Ben de erik olduğunu düşünüyorum...

ibrahimErden
01-06-2015, 22:27
Teşekkür ederim, hüiç kokar ağaç diye birşey duymamıştım, :) siteden bakayım, neymiş :)

A_NOMAD
02-06-2015, 00:46
Teşekkür ederim...

Teşekküre lüzum yok:

...Çok önemli:

5. Ağacınızın adını öğrenince, düzelt butonunu kullanarak, kendi mesajınıza ekleyiniz.
Ağaç adının kolay bulunması için mesajın en üstüne ve aşağıdaki formatta yazınız. Öğrendiğiniz kişinin adını eklemeyi unutmayınız.

Örnek:
Güvey kandili
Koelreuteria paniculata
Herbaryum

(Yazıların boyutu 4, kırmızı, kalın
Söyleyenin boyutu 2, siyah, kalın)

(Adın net olmadığı, farklı isimlerin söylendiği durumlarda da, adları ve söyleyenleri kendi mesajınıza ekleyiniz.
Konu netliğe kavuşunca, diğerlerini silebilirsiniz.

6. Teşekkür mesajlarını buraya yazmayınız, istiyorsanız özel mesajla iletebilirsiniz...

hakanersoz
20-06-2015, 11:15
Bu yabani ağacın adı nedir?

Taşlıbahçe
20-06-2015, 21:30
Bu yabani ağacın adı nedir?

Tesbih çalısı (Sytrax officinalis)

boguz
21-06-2015, 19:19
Merhaba
Bu bitki ağaç mı çalı mı? Ben ardıç ağacı diye satın aldım, doğrudur umarım :o
(nette blue star juniper a benziyor)

http://i.hizliresim.com/zAojJB.jpg

armad4
29-06-2015, 10:26
Dükkanımızın önündeki bu ağacı ve kozalağın ismini bulamadık yardımcı olursanız sevinirim.

http://i.hizliresim.com/3Ddlj5.jpg

arno66
29-06-2015, 11:59
çınar ağacı

Mücevher Çalısı
29-06-2015, 12:45
Antalya serik boğazkent te gördüğüm bu ağacın adı nedir?

Orkide Ağacı (Bauhinia variegata) (http://www.agaclar.net/forum/genis-yaprakli-agaclar/729.htm)

Taşlıbahçe
29-06-2015, 22:46
Dükkanımızın önündeki bu ağacı ve kozalağın ismini bulamadık yardımcı olursanız sevinirim.

Sığla ağacı (Liquidambar sp.)

Mücevher Çalısı
30-06-2015, 11:10
Bu ağaç fidesinin adı nedir?
563038

Sevgili Sûz-i Dilârâ ağaç fideniz; Jakaranda (Jacaranda mimosifolia) (http://www.agaclar.net/forum/genis-yaprakli-agaclar/2738.htm)

Taşlıbahçe
07-07-2015, 20:09
Saksımdan çıkan bu ağacın adı nedir? Kuşburnuya benzettim ama emin olamadım.

Dişbudak (Fraxinus sp.)

uyap
07-07-2015, 23:05
bu güzel ağacın adı nedir acaba?

Oya ağacı

bin453
14-07-2015, 18:32
Diğer konularda ''yalnızca okunur'' yazdığı için buraya yazıyorum cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.Malum Ramazan ayındayız acaba dedim hurma çekirdeği attım saksının dibine de o mu çıktı hurmaya benzettim ben.Tek kalem gibi çıkmış olan bitki hurma mı?

Mücevher Çalısı
14-07-2015, 19:59
Tek kalem gibi çıkmış olan bitki hurma mı?

Hurmanın çimlenmiş haline çok benziyor. Tohumunu da ektiğinize göre hurmadır :)

Ozlem A
14-07-2015, 21:08
Diğer konularda ''yalnızca okunur'' yazdığı için buraya yazıyorum cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.Malum Ramazan ayındayız acaba dedim hurma çekirdeği attım saksının dibine de o mu çıktı hurmaya benzettim ben.Tek kalem gibi çıkmış olan bitki hurma mı?

Bizde de oğlum saksılara sakladıkça çıkar, bu hurma. Çekirdekten hurma yetiştirme ile ilgili bölümde gerek duyacağınız bilgileri bulabilirsiniz.

a_fan_of_barca
14-07-2015, 22:24

Evet, 100% hurma filizi bu bitki. Bu arada, böyle soruları "bu tohum ne tohumu, bu çimlenenler hangi bitki (http://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/1186.htm)" başlığında sorabilirsiniz.

ToprakÇiçek
17-07-2015, 18:56
Merhaba arkadaşlar, bahçemde bulunan bir ağacın türünü bilememekteyiz. Farklı tanımlayanlar oldu. Aşağıda ağaç hakkında bilgi veriyorum.

Kışın yaprağını dökmekte.
Yuvarlak tohumları var, ceviz gibi.
Çam kokusu kokmaktadır.

Teşekkür ederim.

Arda2020
20-07-2015, 11:57
http://s29.postimg.org/70dbgc4on/20150714_104058.jpg Bu ağacın adı nedir?

a_fan_of_barca
20-07-2015, 13:30
Merhaba arkadaşlar, bahçemde bulunan bir ağacın türünü bilememekteyiz. Farklı tanımlayanlar oldu. Aşağıda ağaç hakkında bilgi veriyorum.

Çam kokusu kokmaktadır.

Teşekkür ederim.

Yaprak yapısı, kışın yapraklarını dökmesi, çam kokulu olması ve çam kozalaklarına sahip olmasından dolayı, bu bitkinin Taxodium Distichum(Amerikan Bataklık Servisi) olabileceğini düşünüyorum. Ama en doğrusunu siz bilirsiniz, çünkü ağaç sizin yanınızda ve siz daha yakından inceleye bilirsiniz. İnternette bu adla bir araştırın, aynı bitki olup olmadığını kontrol edin. Çok benziyor, ama gövdesi resimlerde farklı gibi gözüküyor. Belki de yaşlanınca kendine has bir görkem alıyor. Bir de, bu bitki bataklıklarda oluyor. O yüzden emin değilim. Ama belki de bataklık olmayan yerlerde de yetişe biliyordur. En iyisi, siz internetten resimlerine bakıp karar verin

Taşlıbahçe
20-07-2015, 21:24

Çam kokusu kokmaktadır.

Teşekkür ederim.

Muhtemelen Metasequoia glyptostroboides. Bataklık selvisiyle karıştırılması normal. Çok benzerler. "Muhtemelen" sözünü kaldırmam için detaylı kozalak fotoğrafları göndermelisiniz.

Mücevher Çalısı
20-07-2015, 21:52

Çam kokusu kokmaktadır.

Teşekkür ederim.

Ben 'Metasequoia glyptostroboides' ile 'Taxodium distichum' arasında kaldım.

Kozalak yapısı 'Taxodium distichum', yaprak yapısı 'Metasequoia glyptostroboides'.

Ya ikisinden birinin alt türü ya da benim hiç bilmediğim ikisinin özelliğine sahip bir tür.

tanergülleri
23-07-2015, 18:45
567751

Muda
23-07-2015, 23:48
567751

http://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/1965.htm

Mücevher Çalısı
29-07-2015, 17:58
...

Ak Kavak (Populus alba)

erkarabulutr
30-07-2015, 09:53
Ak Kavak (Populus alba)
İlginiz icin Teşekkür ederim.

sardunya18
31-07-2015, 17:18
Saksı da çekirdekten yetişti.İlk önce limon sanmıştım ama değil.Nedir acaba?

Mücevher Çalısı
31-07-2015, 19:13
Merhaba, antalyada tatildeyken otelde gördüğüm bir ağaç. Bana manolya gibi geldi ama biraz daha sık ve gür bir ağaç manolyaya göre. Türünü bilen varsa yardımcı olabilirmi
Teşekkürler.

Kauçuk Ağacı (Ficus elastica)

Mücevher Çalısı
01-08-2015, 20:20
Saksı da çekirdekten yetişti.İlk önce limon sanmıştım ama değil.Nedir acaba?

Şeftali (Prunus persica) olabilir.

bilalong
12-08-2015, 13:45
fotoğraftaki ağaçtan edinmek istiyorum peyzaj için ama adı sanı nedir bilmiyorum.

Emre Albayrak
18-08-2015, 15:55
fotoğraftaki ağaçtan edinmek istiyorum peyzaj için ama adı sanı nedir bilmiyorum.

Koelreuteria paniculata - Fener Ağacı - Güvey Kandili

sabah
18-08-2015, 16:31
Bu ağacın adı nedir?
İlgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Duman Ağacı, Peruka Çalısı, Boyacı Sumağı (Cotinus Coggygria)

Mücevher Çalısı
24-08-2015, 14:05
Antalya Kale içinde gördüğüm bu ağacın adı nedir ?

Plumeria (http://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/5352.htm) - Frangipani Ağacı

A_NOMAD
25-08-2015, 21:29
Merhaba bu ağacın adı nedir acaba

Tespih ağacı (Melia azedarach)