Bağlan

View Full Version : Peyzaj : Bahçe, su, kaya, tasarım, uygulama

Sayfalar : 1 2 3 4 [5] 6

merlict
19-09-2011, 22:04
Sayın merlict

Deme öyle...

Gönülden çok isteyince bütün kapılar açılır, bir bakmışsın biz ordayız, Allah sağlık verirse şelalenin üç katlısını, göletin en büyüğünü yaparız, sana yapmayacağızda kime yapacağız.

Hocam ağzından yine bal damlıyor.Allah seni başımızdan eksik etmesin.
Çok defa dedim, sihirbazlık bulaşıcı diye, anlamadılar.:D:D:D

Mehmet

Nuri Murvet
20-09-2011, 19:09
Merhabalar Nuri bey
Konunun her sayfasini her resmi tektek büyük zevk ve hayranlikla izledim tek kelimeyle harikasiniz.
Ne varsa bizim güzel yurdumuzda var cümlesini bir kez daha söylemeden gecemedim tebrik ederim ellerinize saglik.
Keske benimde sizelre ulasabilme firsatim olsa 70 merte kare bir bahcem var 3 yildir tam anlamiyla virane halinde bundan 13 sene önce Bahce düzenleme ustalari tarafindan yapilmis fakat suan hic begenmiyorum ve beceremiyorum nereye ne ekecegimi nasil ciceklerle dekore edecegimi bilmiyorum malum iklimizde soguk ve yagis sürekli Almanyadayim vel hasil kelam icinden cikamiyorum böyle bahceleri görüncede iyice soguyorum bahcemden :(((

Merhaba sayın zencefil cicegi hoş geldiniz.

Bizim tasarım ve uygulamasını üstlendiğimiz bahçeleri, bu sayfadan siz değerli dostlarımızı özendirmek, heveslendirmek ve teşvik etmek için paylaşımda bulunuyorum.

Yakın değiliz ki atlayıp gelelim beraberce sizin düşlediğiniz bahçeyi kuralım, lütfen bahçenize küsmeyin; Peyzaj bölümüne sayfa açabilir bahçenizin fotoğrafını, ölçülerini ve hakim rüzgar yönünü belirtin bilgimiz dahilinde yardımcı olmaya çalışalım...

Nuri Murvet
20-09-2011, 19:29
Hocam ağzından yine bal damlıyor.Allah seni başımızdan eksik etmesin.
Çok defa dedim, sihirbazlık bulaşıcı diye, anlamadılar.:D:D:D

Mehmet

Sayın merlict

Sihirli kelimeleri kullanmayı senden öğrendim, çokta mutluyum...

Dikkat ediyorsan bu kelimeleri yalnız sana kullanıyorum, yoksa hipnotize yeteneğindemi var..?:p

Nuri Murvet
20-09-2011, 19:31
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama

Simetri tarzda doğal taşlarla yaptığımız gölet ve şelale uygulama örnekleri ...

246708

zencefil cicegi
20-09-2011, 20:55
Merhaba sayın zencefil cicegi hoş geldiniz.

Bizim tasarım ve uygulamasını üstlendiğimiz bahçeleri, bu sayfadan siz değerli dostlarımızı özendirmek, heveslendirmek ve teşvik etmek için paylaşımda bulunuyorum.

Yakın değiliz ki atlayıp gelelim beraberce sizin düşlediğiniz bahçeyi kuralım, lütfen bahçenize küsmeyin; Peyzaj bölümüne sayfa açabilir bahçenizin fotoğrafını, ölçülerini ve hakim rüzgar yönünü belirtin bilgimiz dahilinde yardımcı olmaya çalışalım...

Hosbulduk Nuri bey
Bende tam böyle bir teklif bekliyordum ne yalan söyliyeyim beni nasil sevindirdiniz anlatamam aslinda daha öncede bir kac resim paylasiminda bulundum Buyrun (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/21555-5.htm)

sagolsun arkadaslar ilgilendiler
inanin 1 haftadir forumu takip ettikce cicekcilerden cikamiyorum bugün bir dünya alisveris yaptim bile
ama nasil ve nereye ekecegime karar veremiyorum kücükken ekiyorsunuz sonra bir bakiyorsunuz berbat hale gelmis düzen bulabilene ask olsun
3 yildir elime geceni ektim ama sonra inanilmaz kötü bir görüntü oldu bu sefer hepsini söktüm yaptigim masrafta cabasi iste böyle
bu mesajdaki resimler yetersiz yarin erkenden ilk isim genis acilardan bahcenin fotograflarini eklemek olacak cooook tesekkürler:)

merlict
20-09-2011, 21:32
Sayın merlict

Sihirli kelimeleri kullanmayı senden öğrendim, çokta mutluyum...

Dikkat ediyorsan bu kelimeleri yalnız sana kullanıyorum, yoksa hipnotize yeteneğindemi var..?:p

Bende yok yok.Boşuna demiyorum beni işe al, karın tokluğuna çalışırım diye. Bu durumda her ikimizde kazanırız, kazan kazan taktiği yani. :D:D:D

Mehmet

Nuri Murvet
22-09-2011, 19:19
Merhaba sayın zencefil cicegi

Açmış olduğunuz sayfayı gördüm, bahçenize uğrayıp fikirlerimi paylaşacağım görüşmek üzere...

Nuri Murvet
22-09-2011, 19:23
Bende yok yok.Boşuna demiyorum beni işe al, karın tokluğuna çalışırım diye. Bu durumda her ikimizde kazanırız, kazan kazan taktiği yani. :D:D:D

Mehmet

Merhaba sayın merlict

Bu durumda her ikimizde kazanırız, kazan kazan taktiği yani. :D:D:D

Bu taktiği çok tuttum fakat kazan, kazan kısmını bir türlü beceremiyorum...

Nuri Murvet
22-09-2011, 19:26

Simetri tarzda doğal taşlarla yaptığımız gölet ve şelale uygulama örnekleri ...

247150

zencefil cicegi
22-09-2011, 21:14
Merhaba sayın zencefil cicegi

Açmış olduğunuz sayfayı gördüm, bahçenize uğrayıp fikirlerimi paylaşacağım görüşmek üzere...

Tesekkür ederim.

redroseee
23-09-2011, 21:44
Cok guzel olmus ellerınıze saglık ,bende bahce tasarım calısmalarına baslıyacagım inşallah banada yardımcı olursunuz fıkırlerınızle :))

Nuri Murvet
25-09-2011, 18:48
Cok guzel olmus ellerınıze saglık ,bende bahce tasarım calısmalarına baslıyacagım inşallah banada yardımcı olursunuz fıkırlerınızle :))

Merhaba sayın redroseee

Yardımcı olabilmek için paylaşıyorum, bilgimiz dahilindeki konularda seve seve yardımcı olurum.

mesutcan
26-09-2011, 08:56
Merhabalar Sayın Nuri Mürvet;

Bir önceki sayfada bazı konularda size soru yöneltmiştim ancak başka arkadaşlardan fena fırça yedim. :) Yine de duramıyor ve soruyorum. :)

Ellerinize sağlık, çalışmalarınız her zamanki gibi çok güzel. Daha önce havuzuma göz atmıştınız ancak hatırlatmak için linkini vereyim yine:

http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/22707-5.htm

Havuz şiltesiyle yaptığım çalışmada en büyük sorunum şiltenin siyah çirkin görünümü. Düzeltmek için seçeneklerden biri ve en mantıklısı şilteden vazgeçip beton kaplama olacak. Ancak daha kolay ve zahmetsiz bir çözüm yapılabilir mi sizce? Sokak hayvanlarından balıklarımı korumak için ister istemez su yüzeyini havuz kenarından 20 cm kadar aşağıda tutmam gerekiyor. Eğer suyu sıfıra sıfır doldurursam çok güzel görünecek ancak bu da balıklarım için çok iyi olmayacak. Ne olur ne olmaz, belki bir şeyden korkup havuz dışına da zıplayabilirler. Ne tavsiye edersiniz? En kolay nasıl bir çözüm bulabilirim o 20 cm'lik şilteyi kamufle etmek için?

Nuri Murvet
26-09-2011, 19:58
Merhabalar Sayın Nuri Mürvet;

Bir önceki sayfada bazı konularda size soru yöneltmiştim ancak başka arkadaşlardan fena fırça yedim. :) Yine de duramıyor ve soruyorum. :)

Ellerinize sağlık, çalışmalarınız her zamanki gibi çok güzel. Daha önce havuzuma göz atmıştınız ancak hatırlatmak için linkini vereyim yine:

http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/22707-5.htm

Havuz şiltesiyle yaptığım çalışmada en büyük sorunum şiltenin siyah çirkin görünümü. Düzeltmek için seçeneklerden biri ve en mantıklısı şilteden vazgeçip beton kaplama olacak. Ancak daha kolay ve zahmetsiz bir çözüm yapılabilir mi sizce? Sokak hayvanlarından balıklarımı korumak için ister istemez su yüzeyini havuz kenarından 20 cm kadar aşağıda tutmam gerekiyor. Eğer suyu sıfıra sıfır doldurursam çok güzel görünecek ancak bu da balıklarım için çok iyi olmayacak. Ne olur ne olmaz, belki bir şeyden korkup havuz dışına da zıplayabilirler. Ne tavsiye edersiniz? En kolay nasıl bir çözüm bulabilirim o 20 cm'lik şilteyi kamufle etmek için?

Merhaba sayın mesutcan

İşlerimin yoğunluğu ile açtığım sayfalara biraz ara vermek durumunda kaldım, arkadaşlarımız belli olmayan zamana kadar paylaşımlarıma cevap veremiyeceğimin uyarısını yapmışlar, bu konu ile alakalı sizin alınganlığınız herhalde ? Bence yanlış bir kanıya varmışsınız.

Sulama sistemi + Çim ekimi + Şelaleli Süs Havuzu başlığınızı takip ettiğimi söylemiştim.

Şelaleli Süs Havuzu sizin tasarımınız, uygulamanız hatta uygulama işlemine başlamıştınız ve paylaşımda bulunuyordunuz.

Benim bu projeye müdahale etme olasılığım olsa idi, yeni baştan tekrardan yapma ihtiyacı hissedecektiniz, uygulama aşamalarınızı son mesajınıza kadar takip ettim.

Sizin sorununuzun 3 uygulama şekli ile çözümü vardır.

1- Havuzunuzun hacmi küçülecektir fakat iyi bir çözümdür. Havuz tabanından başlamak sureti ile tabandan büyük taşlarla başlayıp üst noktaya doğru taş ebatlarını küçülterek sonlandırmak, fazla harç kullanmadan seramik yapıştırıcılarıda kullanabilirsiniz.

2-Havuz üst noktasına kaplama olarak kullandınız harpuşta taşlarının ebatlarını büyüterek T Harfi gibi taşırarak kaplamanız bu olumsuz görüntünün çoğunu kapatacaktır, bu şekilde su seviyesinide yükseltebilirsiniz.

3- Havuz brandasını izalasyon maddesi olarak düşünün, mevcut olan havuzunuza ince bir sıva yapın bu sıvanın üzerine kümes teli, telin üzerine iki kat daha sıva yaparak, son kat renkli olabilir, havuz taşma noktasına fazla abartmamak kaydı ile doğal dere taşları ile dekorunu yaparak sonlandırısınız.

Göletinizde bulunan Koi balıkları için su kotunun 20 cm düşük olması kedi hırsızlığına iyi bir çözümdür.

Koi balığı için kış ayları için özel önlemler almanız gereksizdir, su yüzeyi donduğu zaman kırmanız veya 5 litrelik pet su şişesini yarıya kadar su doldurun gölletinize bırakın kışın su yüzeyinin buz tutmasını önler başka bir şey yapmanıza gerek yoktur, yalnızca beslenmesine dikkat edin yeterlidir.

Nilüfer çiçeği ve sucul bitkiler üretim tesisimiz var, konu ile ilgili başlıkta açtım beğendiğinizi seçin gönderelim.

bıcırık
26-09-2011, 20:37
Hepsi birbirinden güzel harikalar diyarı gibi...Düşünen ve üreten yüreginize sağlık...

mesutcan
26-09-2011, 21:26
Nilüferler çok güzel Nuri Bey. Ellerinize sağlık. Nilüfer başlığınıza da yazdım. Gerçekten çok güzeller.

Bahara dediğiniz gibi içini ya şilteli ya da şiltesiz olarak sıvamak çok mantıklı olacak. Hem de evladiyelik olacak böylelikle.

Kışın balıklar uykudayken havuz filitresini çalıştırmayacağız değil mi? Bu bir yandan da havuzun ciddi şekilde kirlenmesine sebep olacak diye çekiniyorum. Bahara kadar kim bilir ne kadar kirlenir diye çekincem var. Yoksa arada filitreyi çalıştırmalı mıyım?

İyi çalışmalar dileklerimle.

Nuri Murvet
27-09-2011, 18:59
Merhaba sayın bıcırık

Sayfamızı takip edip memnuniyetinizi belirtiyorsunuz, bende size çok teşekkür ediyorum.

Nilüferler çok güzel Nuri Bey. Ellerinize sağlık. Nilüfer başlığınıza da yazdım. Gerçekten çok güzeller.

Bahara dediğiniz gibi içini ya şilteli ya da şiltesiz olarak sıvamak çok mantıklı olacak. Hem de evladiyelik olacak böylelikle.

Kışın balıklar uykudayken havuz filitresini çalıştırmayacağız değil mi? Bu bir yandan da havuzun ciddi şekilde kirlenmesine sebep olacak diye çekiniyorum. Bahara kadar kim bilir ne kadar kirlenir diye çekincem var. Yoksa arada filitreyi çalıştırmalı mıyım?

İyi çalışmalar dileklerimle.

Merhaba sayın mesutcan

Havuz için karar sizindir.

Koi balıklarınız kış uykusuna girmez, suyun soğuması ile birlikte doğal olarak hareketlerinde yavaşlama olacaktır balıklarınız kışında aktif olacaklardır, beslenmesi ve yağlanması için bu zamanlarda özel koi yemi ile besleyin kışa dirençli girsinler, kışında yemlemesini aynı saatlerde ve düzenli olarak yapmalısınız.

Göletinizde biyolojik filtre uygulaması yapmışsınız, Yoksa arada filtreyi çalıştırmalı mıyım? soru cümlesini kullanmışsınız.

Filtreniz zaten 24 saat çalışmalı, ara sıra çalıştırıyorsanız büyük hata yapıyorsunuz.

Size ve sayfamızı takip eden arkadaşlarımıza göletlerde filtre kullanımı hakkında bilgi vermek istiyorum.

Sizin yapmış olduğunuz düzenekteki filtreler biyolojik filtre sınıfına girer.

Nedir bu düzenek; Göletinizde bulunan doğal tortuları, yosun ve algleri motorunuz yardımı ile filtre odasına gönderiyorsunuz yapmış olduğunuz filtre düzeneğinde tutuyorsunuz buradan süzülüp temizlenen gölet suyunuzu devirdaim yaptırıyorsunuz, buraya kadar güzel..

Bundan sonrası; Filtre odasında biriken tortular, yosunlar ve algler biyolojik yaşam oluşumunu başlatıyorlar ve mikroorganizmaların oluşumu başlıyor bu oluşum 48 saat içinde gerçekleşmeye başlar.

Bu mikroorganizmalar gölet suyunuzun temizliğinde ve doğal denge için çok önemlidir, oluşan mikroorganizmaların yaşaması için oksijene ihtiyacı vardır, devir daim eden suyun hareketsiz kalmasına en fazla iki saat tahammül edebilirler, bu süre içersinde su devirdaim etmezse bu oluşan canlılar ölür, süreç tersine başlar ölen mikroorganizmalar bu sefer suyu zehirlemeye başlar, özellikle balıklar için çok tehlikelidir.

Size kısaca anlatmak isteğim bu süreçte arasıra çalıştırmak diye bir şey olmamalı, motorunuza zaman ayarlayıcı kontaktör ile her saat başı 10 dakika çalışacak şekilde ayarlarsanız filitre zararı sorununu çözersiniz.

Bahsettiğim göletlerde filtre kullanımını yapamayacaksınız, filitreye ihtiyacınız yoktur. Yalnızca suyu boş olarak devirdaim ettirmeniz yeterlidir.

mrduran
27-09-2011, 22:08
Merhaba Sayın Nuri Murvet;

Her mükemmellikte karşıma çıkıyorsunuz. Yazmadan edemedim. Bırakın başkaları da uğraşsın, bir şeyler döksünler ortaya.)) Başka diyecek halim de yok zaten. Faltaşı gözlerle, sanat eserlerine dönüşmüş emeklerinizi seyrettim biraz.

Sonsuz Saygılarımla Lütfen.

Nuri Murvet
29-09-2011, 19:04
Merhaba Sayın Nuri Murvet;

Her mükemmellikte karşıma çıkıyorsunuz. Yazmadan edemedim. Bırakın başkaları da uğraşsın, bir şeyler döksünler ortaya.)) .

Merhaba sayın mrduran

Peyzaj tasarım, proje ve uygulama aşamalarını paylaştığım tarzda, formatda bildiğim kadarı ile sunan yok, kendimce bunu birisi yapmalı düşüncesi ile siz değerli dostlarımızı yanıltmadan tamamen tasarım ve uygulamasını yaptığımız bahçeleri paylaşmak istedim...

Bu bir örnektir, bu işle uğraşan arkadaşlarımızın örneklerinide görmek beni son derece sevindirir değişik bakış açıları bizi ve arkadaşlarımızı geliştirir.

Bahçe tasarım, uygulama örnekleri Avrupa ve Dünya bahçelerinden bolca paylaşılıyor kendimce bu işi hakkı ile yapanlar vardır gibisinden yaptığımız bahçeleri siz değerli dostlara kapısını açıyorum, sofrada tuzumuz olsun istedim... Saygılarımı sunarım...

Nuri Murvet
30-09-2011, 18:05

Kapı girişi, peyzaj uygulama örnekleri

248908

Nuri Murvet
05-10-2011, 18:11

249678

fatma sunay
05-10-2011, 19:10
Herşey mükemmel ama duvardaki petonyalar daha güzel bayıldım...

hozat
05-10-2011, 19:42
İyi akşamlar Nuri Bey,

Hayal gücünüz ve emeğinizin sonucu olan tasrımlarınızı, hayranlıkla izliyorum.

devamını bekliyoruz.

osman barış
05-10-2011, 19:56
bahçenize hayran oldum. ben böyle bir bahçe yapmak için küçüğüm ama bitki ekmeyi bakmayı çok seviyorum. ilerde bahçenizi örnek alarak yapacağım saygılarımı sunarım.

mrduran
05-10-2011, 20:20
Merhabalar,

Sayın Nuri bey, bahara kadar görünmez sanırım.
Sayfa bizlere kaldı galiba.
Sayın Hozat; Birinci resimdeki ''sarı yoncanın'' taşı doğada mı, yoksa bahçenizde mi lütfen?
Şaşırtıcı bir şekilde, yan değil de, adeta aşağı doğru bakıyor gibi sanki. İlginç.

İncir içinse; duvarın son halini, sanırım sahibi görmek istemez)).

Özürler Sayın Nuri bey, meydanı boş bulduk.

Saygılarımla.

mrduran
05-10-2011, 22:42
Amentü billah.

Haklısınız efendim. Suali olanlara, çok güzel basitcenek bir örnek.

Gözümüzün önünden geçip te bizim göremediklerimiz neler var acaba?

Saygılarımla. Hocam gelir falan, neme lazım:))

Nuri Murvet
06-10-2011, 18:24
Merhaba sayın fatma sunay

Petunyaları vurgu olarak kullandık, sizi de etkilemesi uygulamanın doğru olduğunu gösterir, paylaşımınız için teşekkür ederim.

Nuri Murvet
06-10-2011, 18:45
İyi akşamlar Nuri Bey,

Hayal gücünüz ve emeğinizin sonucu olan tasrımlarınızı, hayranlıkla izliyorum.

Merhaba sayın hozat

Sizin bakış açınız benim için önemlidir, tasarım uygulama örneklerini beğendiğiniz için teşekkür ederim.

Nuri Murvet
06-10-2011, 19:00
bahçenize hayran oldum. ben böyle bir bahçe yapmak için küçüğüm ama bitki ekmeyi bakmayı çok seviyorum. ilerde bahçenizi örnek alarak yapacağım saygılarımı sunarım.

Sayın kardeşim osman barış hoş geldin

Senin gibi genç bir arkadaşımızın yapmış olduğumuz bahçe hakkındaki güzel, içten paylaşımı beni çok mutlu etti...

Örnek olarak aldığın bahçeden daha güzelini yapacağına yürekten inanıyorum... Saygı ve sevgilerimi gönderiyorum.

Nuri Murvet
06-10-2011, 19:33
Merhaba sayın mrduran

Ömürsünüz, içtenliğiniz için teşekkür ediyorum, var olun....

Nuri Murvet
06-10-2011, 19:36

249793

mrduran
06-10-2011, 21:00
Sayın Nuri Bey;

Bitmez enerjiniz ile, nerden, nasıl belirivereceğiniz konusunda, bir muammasınız.

Özürümüz çok, Af edin. Sınıf boş sanmış idim.))

Arada bir esmeniz de şenlendiriyor sayfaları.

Saygılarımla.

Nuri Murvet
07-10-2011, 20:38
Merhaba sayın mrduran

Sizin içten paylaşımlarınız sayfamızı şenlendiriyor, teşekkür ederim.

Nuri Murvet
09-10-2011, 15:44

250285

Nuri Murvet
11-10-2011, 11:09

250723

Eser İlhan
11-10-2011, 11:26
Çok güzel....Son ikisi; hayallerimdekine çok yakın ;)

mrduran
11-10-2011, 22:40
Sayın Nuri Murvet;

Çok güzel renkler. Haddinden fazla hemde. Tam benlik.
Hind ekolünün, Bavyera ve son dönem Alman ekolünün çarprazlanması gibi bir ekolü severim. Saf beyazdan kaçarım ben. Tabii ki herkesin zevki farklıdır ve saygı duyulur. Haddim değil beğenmemek. Ama şahsen saf beyaz sevmem, hafif kirliden başlıcak. Göze direk ışık gibi vurmıyacak, pus olacak azcık, mistik katacak, gizem kokacak. Puslu beyazdan, O siyah şelalenin rengine doğru giden tonlarda olacak. Ama o siyahta da pus olacak. Çizgiler konusunda peşin hükmüm yok efendim:)) Haddim olmadan fikrimi söyledim, özür lütfen.

Saygılarımla lütfen.

aygün
11-10-2011, 23:03

250285

Nefis uygulamalar Nuri Bey. Benim en bayldığım şekildir renklilik. Sade yeşil bile olsa dalgalanmalar, ton farkı olmalı. Tıpkı bu örnekteki gibi.

mrduran
14-10-2011, 20:09
Merhabalar Sayın Nuri Murvet;
Ve
Diğer saygın doğa severler;

Hocam yokluğunuzda 2. nci tur yaptım. Gözlerimize imiş ilk tur... anladığım.
İkinci tur da beyin fırtınaları geçiriyor insan. Ne, Nerden, Nasıl, hadi be, vay anasına, Yuf, annemmm, bu damı... vaz geçtim/bitmez:))

Şimdi ben desem ki; Hocam herşeyi öğrendim sayenizde, ne var ki? işte örnekleri de siz verdiniz uygulamaları ile diye. Hani benim diplomam ?
1- Kırk fırın daha mı...?
2- Usta 39 numara öğretir, 40 ncıyı kendine saklar(o pelvanlar alaylı, ben hem alaylı, hem okullu, hemde sanatsever,..burası da uzar gider..). Bende daha ne sihirler var sabret biraz.
3- Yav! sen hep böyle hopluyon (mesaj 153 teki beyaz önündeki bembeyaz 2 kolon), zaman içinde bembeyaz değil, düşündüğüm renge dönüştüler... (Burasını nazar değmesin diye Boncuk olarak değerlendirin lütfen.Maksat üzümcüyü dövmek:)))...)

Yapmayın hocam lütfen. Şimdi bana 80 tane daha şık önermeyin:))

Hodbin birisi olarak 3 tane ile sınırladım:))

Çok çok çok teşekkürler, bu güzel sayfanız için.

Saygılarımla lütfen.

Anlaşılmıştır.. bir tur daha yapayım ben.

Nuri Murvet
15-10-2011, 11:48
Sayın Eser İlhan

Bahçenizde düşündüğünüz kaya bahçesi düzenlemesine örnek oluşturmuş, bu çalışmayı geliştirmekte mümkündür...

Nuri Murvet
15-10-2011, 11:59
Sayın aygün

Sizin sevdiğiniz görüntüler doğal olanı yakalamak, monoton gürüntüler sizi sıkıyor renk ve ton farkları arasındaki dalgalanmalar merak, gizem, huzur hissini uyandırıyor. Sizin tarzınız doğallık bu sizi mutlu ediyor.

Nuri Murvet
15-10-2011, 12:49
Sayın mrduran

Sizi tanımak çok güzel, içtenliğinizden dolayı çok teşekkür ederim.

Diploma İçin: Peyzaj : Su, kaya, tasarım bölümünün takip eden dostlarımız için bu yıl hazırlıktır, bundan sonraki dönemlerde 4 yıl dersleri aksatmadan devam edenlere zalimce davranarak, bu süreçten sonra da master yüksek lisans programını devreye sokacağız.

Saygı ve hürmetlerimi sunarım...

Eser İlhan
15-10-2011, 12:56
Sayın Eser İlhan

Bahçenizde düşündüğünüz kaya bahçesi düzenlemesine örnek oluşturmuş, bu çalışmayı geliştirmekte mümkündür...

Evet Nuri Bey, (siz hemen anladınız beni :p ) ben de zaten onu düşünmüştüm ;)
Böyle birbirine geçmiş, doğal gözüken bitki düzenlemelerini çok seviyorum. Zaten koca bir dosya kaya bahçesi örnekleri ve uygun bitki isimleri topladım. Bu resimleri de unutmamak için şimdi hemen oraya atıyorum. Günü gelince hepsini bir bir ortaya dökerim :o

mrduran
16-10-2011, 22:11
Evet yani, bu cevabı hak ettim ben Saygıdeğer Hocam.

Armut piş yok sizin meslekte. Her şey terden mamûl.

Saygılarımla lütfen.

Nuri Murvet
17-10-2011, 15:31
Merhaba sayın Eser İlhan, mrduran

Peyzaj uygulama örnekleri

251599

Nuri Murvet
17-10-2011, 18:33

251627

Nuri Murvet
19-10-2011, 21:08
Merhaba

Tasarım ve uygulamasını yaptığımız, yeni bahçemizin yapım aşamasından son bitmiş haline kadar olan aşamaları sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bahçemizin alt yapı olarak yapılan işlemler :Bahçe drenajı, otomatik sulama ve damlama tesisatı, bahçe aydınlatma tesisatı, çatı yağmur oluklarının su tahliye tesisatı kurulmuştur.

Bahçe yapım maliyetlerini abartmadan sade, kullanışlı müşteri isteğini dikkate alarak tasarım ve uygulaması yapılarak teslim edilmiştir.

Bahçemizin arsası 1000 m2, net peyzaj alanı 600 m2'dir.

Alt yapı uygulamaları bitirilmiş, bahçe tesviye aşamalarından itibaren paylaşıma başlıyorum

251783

Bahçe toprak tesviyesi başlangıç aşaması

251784

Bahçe toprak tesviyesi başlangıç aşaması

mrduran
19-10-2011, 21:36
Ya ALLAH, Bismillah

Ellerimi oğuşturmaya başladım efendim. Sırtımı da arkaya yasladım, kaykıldım.

Sağ olun Sayın Nüri Murvet.

Kolay gelsin, Saygılarımla.

Nuri Murvet
20-10-2011, 19:05
Sayın mrduran hoşgeldiniz.

Evet, Ya ALLAH, Bismillah devam ediyoruz.

251836

Şanslı Pekin ördeklerine hususi gölet yapıldı.

251837

Ördek göletinin konumu

mrduran
20-10-2011, 19:33
Açılış görkemli efendim. Sağ olun inşallah.

Saygılarımla lütfen.

Nuri Murvet
20-10-2011, 19:45
Sayın mrduran

Var olun inşallah... Saygılar...

251841

Tasarımı bize özgü, farklı bir çeşme uygulama örneği...

251842

Tasarımı bize özgü, farklı bir çeşme uygulama örneğinin bahçedeki konumu.

mrduran
21-10-2011, 16:18
Efendim,

Travers mi, yoksa Traverten mi Onlar?

Özür ve saygılarımla lütfen.

Nuri Murvet
21-10-2011, 17:58
Sayın mrduran

Kullanılan malzeme Travers'dir.

251942

Çim içinde travers'den yürüme yolu

251943

Çim içinde travers'den yürüme yolu

fatma sunay
21-10-2011, 22:02
Çok güzel bir bahçe olacak merakla bekliyorum. Bu arada gerçekten ördekler çok şanslılar..

Nuri Murvet
24-10-2011, 19:03
Merhaba sayın fatma sunay

252427

Çim içinde travers'den merdiven

252428

Çim içinde travers'den çeşme örneği

mrduran
24-10-2011, 22:25
Hocam, bu acı günümüzde içimize su serpen güzel eylemleriniz için sağolun.

İnanın TV seyretmeye katlanamaz olduk. ALLAH başka acı vermesin yurdumuza inşallah.

Çok teşekkür ve saygılarımla lütfen.

Nuri Murvet
27-10-2011, 20:11
Merhaba sayın mrduran

Dediğiniz gibi; TV seyretmeye katlanamaz olduk. ALLAH başka acı vermesin yurdumuza inşallah

Allah'tandır, insan oğlunun aciz olduğunun göstergesidir, Allah yardımcıları olsun, güç kuvvet versin zor bir imtahan, her halimize şükür etmek gerekir... ...

Nuri Murvet
27-10-2011, 20:18

Bu örnek uygulamamızda, meyve ve sebze için ayrılan bölümler ile peyzaj alanı arasında sınır belirlemek için uyguladığımız bir detay, ayrıntıdır.

252841

Sınır uygulama detayı

252842

Sınır uygulama detayı

Nuri Murvet
27-10-2011, 21:58

Bu örnek uygulamamızda, meyve ve sebze için ayrılan bölümler ile peyzaj alanı arasında sınır belirlemek için uyguladığımız ayrıntının genel görüntüsü

252858

Sınır uygulama detayı

mrduran
28-10-2011, 23:04
Merhabalar Sayın Nuri Murvet ve Fatma Sunay;

600 m2 'nin ince işlemelerine çok var daha.
Yukardakileri görmek bile, onlar hakkında tahayyül ötesi, düşsel gösteri öncüleri âdeta.

Arsa sahibini de kutlarım, eskizler şahane. Acaba sürprizlere de hazırlıklı mı? :))

Öyle derler, ressamlar için. İmzasını atmadan önce, ya da sonra, illaki bir fırça değdirmeden içleri rahat etmezmiş.

Kolay gelsin efendim.

Cümleten saygılarımla lütfen.

Nuri Murvet
29-10-2011, 18:39
Sayın mrduran

Bahçemizin toprağının kaba tesviyesi bitti, çim ekimine hazırlanıyoruz.

253222

Nuri Murvet
01-11-2011, 17:55

253814

Küptaş uygulama detayları

253815

Küptaş uygulama detayları

mrduran
01-11-2011, 19:24
Merhabalar efendim,

Çok güzel renkler, tatlı bir geçiş yapmışlar, bağırmıyorlar, kol kola gibiler sanki, 2 dost gibi.

Sayın Nuri Murvet;

Sizin, ailenizin, dostlarınızın, sayfa konuklarınızın, çalışanlarınızın Mübarek Bayramını kutlarım, niceleri için hepinize sağlıklı uzun ömürler dilerim inşallah.

Saygılarımla lütfen.

Nuri Murvet
01-11-2011, 20:30
Merhaba sayın mrduran

Sizin, ailenizin ve tüm dostlarımın Kurban Bayramını kutlarım, sağlık içersinde geçmesini temenni ederim.

Nuri Murvet
01-11-2011, 20:32

253846

Nuri Murvet
02-11-2011, 19:03

Ekim ayındayız çim ekme zamanını kaçırmak istemiyoruz, çimi ekelim baharda kaya bahçesi düzenlerimizi yapacağız, yaptık paylaşacağım...

Tohumdan çim ekimi ya Bismillah...

254042

fatma sunay
02-11-2011, 19:38
Sayın Nuri bey aşamalı olarak verdiğiiz bigiler çok güzel.
1061 deki taş silindir bizim burda da var biz onu eskiden evlerin üstündeki damlar rıhtımdır ve o rıhtımları kışın akmaması için devamlı silindir taşı ( bizim burda loğ denilir) çekilirdi. Siz toprak düzeltmek içinmi kullanıyorsunuz.

Kolay gelsin selamlar....

Nuri Murvet
03-11-2011, 19:24
Sayın fatma sunay

Toprak sıkıştırmak için kullandığımız bu alete silindir diyoruz, sizin yörede loğ deniyor.

Kullanım amacı tesviyesi yapılmış toprağı sıkıştırıp düzeltmek, çim ekimi öncesi ve sonrası kullanılması gerekli bir alettir.

Selehattin 67
04-11-2011, 10:51
Yine harikalar yapmışsınız nuri bey gözlerimiz bayram etti

Nuri Murvet
05-11-2011, 17:24
Merhaba sayın Selehattin 67 hoşgeldiniz.

Karışım oranlarını yaptığımız, çim tohumunu kullandık.

Lolium perenne. Festuca rubra rubra. Festuca arundinacea. Poa pratense.

M2'ye 60-80 gr arası çim kullandık.

Çim tohumunu alana homojen şekilde eşit miktarda serpme işlemi yapıldı.

254476

Alana çim tohumu serpmesi

Nuri Murvet
05-11-2011, 17:29
Ağaçlar net ailesinin, Mübarek Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlarım.

Nuri Murvet
08-11-2011, 16:20

Çim tohumunu alana homojen şekilde eşit miktarda serpme işlemi yapıldı.

Serpilen çim tohumu üzerini kapatacak kalınlıkta 1 cm kalınlığında üst kapak toprağı ile örtüldü ve silindirle sıkıştırıldı....

254641

Çim tohumunun kapak toprağı ile örtülmesi işlemi...

Nuri Murvet
10-11-2011, 19:56

Serpilen çim tohumu üzerini kapatacak kalınlıkta 1 cm kalınlığında üst kapak toprağı ile örtüldü ve silindirle sıkıştırıldı....

Sulama sistemini çalıştırdık, bu ilk sulama çok önemli toprağın suya doyması gereklidir.

254980

Sulama sisteminin çalışması

254981

Sulama sisteminin çalışması

Nuri Murvet
11-11-2011, 17:58

Sulama sistemini çalıştırdık, bu ilk sulama çok önemli toprağın suya doyması gereklidir.

8-10 gün sonra öncü çimler (Lolium perenne. Festuca rubra rubra.) çıkmaya başladılar.

255034

Öncü ilk çimlerin çıkışı (Lolium perenne. Festuca rubra rubra.)

Nuri Murvet
13-11-2011, 20:14

8-10 gün sonra öncü çimler (Lolium perenne. Festuca rubra rubra.) çıkmaya başladılar.

255466

mrduran
13-11-2011, 23:32
Merhabalar Sayın Nuri Murvet;

Artık hem görsel, hem de ağır işçilik birlikte yürüyecek. Terleyince soluklanmak için çimlerde hazır.

Bitti demeyin sakın hocam, lütfen.

Eski çalışmalarınızda, bir kaç atraksiyon aynı anda yürürdü.

Sürpriziniz vardır muhakkak:))

Saygılarımla lütfen.

Nuri Murvet
15-11-2011, 21:49
Merhaba sayın mrduran

Daha yeni başladık, atraksiyon olarak bitki peyzajı ve kaya bahçelerine başlayacağız.

Rekid
16-11-2011, 21:11
havuz şiltesini nereden bulabilirim yardımcı olurmusunuz Eskişehir de bulamadım!

Rekid
16-11-2011, 21:11
ayrıca paylaşımlarınız için tşklr

Rekid
16-11-2011, 21:15
havuz çok şahane acaba tabanda havuz şiltesi kullanıldımı yoksa beton mu?

Nuri Murvet
17-11-2011, 14:34
Merhaba sayın REKİD

Öncelikle ağaçlar net ailesine hoş geldiniz.

Havuz şiltesi hakkında açtığınız başlığa altarnatif seçenek olarak paylaşımda bulundum.

Yaptığımız göletlerin ebatları çok büyük değilse genelde betonu tercih ediyoruz.

Filtre, kaya formlarını ve peyzaj düzenlemelerini daha iyi uygulayabiliyoruz..

mrduran
17-11-2011, 19:37
Merhaba Sayın Nuri Murvet ve misafirleri;
Sabırsızlığımızın sonucu densizliğimizi hoş görün lütfen. Ne yapalım efendim, genler millet olarak var. Sizler sayesinde, böyle gelmiş böyle gider, dememeyi öğreneceğiz. Sabırlı olacağız inşallah.

Saygılarımla lütfen.

Nuri Murvet
17-11-2011, 21:14
Sayın mrduran

Estağfurullah, beni mahçup ediyorsunuz. Sizin heyecanınız ve açık yürekliliğiniz paylaştığım sayfalara renk getiriyor. Varlığınızdan hoşnutuz, iyi ki varsınız, size çok teşekkür ederim.

Nuri Murvet
17-11-2011, 22:00

255936

Nuri Murvet
28-11-2011, 17:23

257352

Gokkurt
04-12-2011, 13:47
Dolu dolu bir başlık olmuş elinize ve emeğinize sağlık...

pajero
08-12-2011, 13:12

257352

Selamlar Nuri bey,
Örnekteki peysaj işlemi yaklaşık olarak kaç TL ye mal oluyor?

Nuri Murvet
16-12-2011, 21:33
Merhaba sayın Gokkurt, pajero

Sayın pajero

Merak ettiğiniz peyzaj uygulama maliyetini sizinle paylaşırsam, bu sayfanın paylaşım amacına ters düşerim...

Uygulamasını yaptığımız bahçelerin, bahçe yaptıracak olan arkadaşlarımıza, konu ile ilgili fikir vermek amacıyla paylaştığım bahçelerdir.

İlginize çok teşekkür ederim....

hozat
16-12-2011, 22:07
Nuri Bey,
Tasarımları gördükçe, bahçemi bozup yeniden düzenlemek için sonsuz bir istek duymaktayım.
Neticede böyle bir şeyin olacağı ufukta gözüküyor.

Kemal Beyi ikna çalışmalarına başlamalıyım.
Muhalefeti sever ama, zor insan değildir hanımlara da sonsuz nezaketi vardır.
saygılar..

Nuri Murvet
21-12-2011, 15:23
Nuri Bey,
Tasarımları gördükçe, bahçemi bozup yeniden düzenlemek için sonsuz bir istek duymaktayım.
Neticede böyle bir şeyin olacağı ufukta gözüküyor.

Kemal Beyi ikna çalışmalarına başlamalıyım.
Muhalefeti sever ama, zor insan değildir hanımlara da sonsuz nezaketi vardır.
saygılar..

Sayın hozat

Bence...

Bahçenizin vaziyet planını hemen çıkartalım, şimdiden projeler üretmeye başlanmalı...

Bahara ne kaldı ki...

Saygı ve selamlarımı sunuyorum...

arminaevleri
16-01-2012, 11:18
Nuri bey bu resimdeki rankei taş fenerden bende bahçemde görmek istiyorum nasıl temin edebiliriz

Nuri Murvet
17-01-2012, 18:21
Merhaba sayın arminaevleri hoşgeldiniz.

Büyük yapı marketlerin bahçe bölümünü takip edin bulunduruyorlar veya özel yapıda, formda doğal taş satan firmalar (Kemerburgaz)da bulabilirsiniz.

barba1981
22-01-2012, 15:47
Nuri Bey Bursada yaptığınız işler var mı?

Nuri Murvet
22-01-2012, 20:35
Nuri Bey Bursada yaptığınız işler var mı?

Merhaba sayın barba1981 hoşgeldiniz.

Bursa ve Yalova'ya fidan almaya ve gezmeye sıkça gelirim...

Firma ismimiz Nilüfer Peyzaj olduğundan internet üzerinden bahçe düzenleme talepleri geliyor fakat biz İstanbul'dayız cevabını alınca, haklı olarak kendi bölgesindeki peyzaj firmalarını tercih ediyorlar.

Bir gün, Yeşil Bursa'mızda bahçe ve bahçeler yapmak nasip olur İnşallah....

Saygılarımla...

Nuri Murvet
02-02-2012, 16:31

Site ve apartman girişine, tasarım ve uygulamasını bodur çalı ve ibrelilerle yaptığımız, farklı bir dar alan çalışma örneği....

267176

merlict
02-02-2012, 22:11
Merhaba sayın barba1981 hoşgeldiniz.

Bursa ve Yalova'ya fidan almaya ve gezmeye sıkça gelirim...

Firma ismimiz Nilüfer Peyzaj olduğundan internet üzerinden bahçe düzenleme talepleri geliyor fakat biz İstanbul'dayız cevabını alınca, haklı olarak kendi bölgesindeki peyzaj firmalarını tercih ediyorlar.

Bir gün, Yeşil Bursa'mızda bahçe ve bahçeler yapmak nasip olur İnşallah....

Saygılarımla...

Hocam o zaman ben çağırsam İzmir'ede uzak diye gelmezsiniz şimdi :confused:

Nuri Murvet
02-02-2012, 22:30
Merhaba sayın merlict hoşgeldiniz.

Uzun zaman oldu merhabanızı duymayalı, varlığınıza alışığız merak ediliyorsunuz.

Güzel İzmir'imize ben gelemesemde, vekilim (Eşim) geliyor. Yılbaşı ertesi uzun süre göremediği akrabalarını ziyarete geldi, yağmur mevsimine denk geldi ama doyasıya gezmişler...

Bakarsın ansızın kapını çalabilirim..!

merlict
02-02-2012, 22:34
Bakarsın ansızın kapını çalabilirim..!

Öyle mutlu olurum ki...

Nuri Murvet
02-02-2012, 22:38
Sayın merlict

Gönüller bir, karşılaşıp tanışırız, İnşallah...

Nuri Murvet
02-02-2012, 22:42

Site ve apartman girişine, tasarım ve uygulamasını bodur çalı ve ibrelilerle yaptığımız, farklı bir dar alan çalışma örneği....

267285

hozat
03-02-2012, 00:14
çok güzel bir tasarım olmuş elinize sağlık Nuri Hocam.

Nuri Murvet
04-02-2012, 11:49
Merhaba sayın hozat

Sizlerle paylaştığım fotoğraflarda sonbaharın hüzünlü renkleri hakim, baharda yıllık çiçeklerin ekimleri ile renk cünbüşüne dönüşüyor.

Baharda, bu renk armonisinin karşısına sandalye masayı koyup, hele birde çay eşliğinde olursa, saatlarce karşısından kalkamıyor insan...

Nuri Murvet
04-02-2012, 17:39

267543

Nuri Murvet
08-02-2012, 18:48

268269

k_donmez
09-02-2012, 10:57
Sayın Nuri Murvet,
Uygulama çok şık olmuş. Ellerinize sağlık. Arkadaki beyaz çitlerin ana malzemesi nedir ?

scuba06
09-02-2012, 14:19
Sayın Nuri bey;),
Uygulamalarınızı ilgiye takip etmekteyim, bu denli işini severek ve benimseyerek yaptığınız tamamlamış olduğunuz eserlerden belli, bundan dolayı tebrikler. Benimde kendimce ankara da henüz inşaat halinde bir müstakilim var, çevre peyzajını eylül peyzaj adlı firma yapmıştı, lakin hoşumada gitmedi, sizinle iş yapmak isterim açıkcası Ankarada bu tarz çalışmalarınız oldumu acaba?

Nuri Murvet
09-02-2012, 16:35
Sayın Nuri Murvet,
Uygulama çok şık olmuş. Ellerinize sağlık. Arkadaki beyaz çitlerin ana malzemesi nedir ?

Merhaba sayın k_donmez hoşgeldiniz.

Bağlantı direkleri metal, çitler döküm formlu plastik malzemedir.

Nuri Murvet
09-02-2012, 17:17
Sayın Nuri bey;),
Uygulamalarınızı ilgiye takip etmekteyim, bu denli işini severek ve benimseyerek yaptığınız tamamlamış olduğunuz eserlerden belli, bundan dolayı tebrikler. Benimde kendimce ankara da henüz inşaat halinde bir müstakilim var, çevre peyzajını eylül peyzaj adlı firma yapmıştı, lakin hoşumada gitmedi, sizinle iş yapmak isterim açıkcası Ankarada bu tarz çalışmalarınız oldumu acaba?

Merhaba sayın scuba06 hoşgeldiniz.

İlgi ile takip ettiğiniz ve paylaşımda bulunduğunuz için çok teşekkür ederim.

Bizimle iş yapma istediğiniz, bizi gururlandırdı...

Ankara'dan peyzaj uygulama teklifleri geldi fakat çalışma imkânımız olmadı, genelde büyük ölçekli projelere sıcak bakmıyorum, bahçe ve konut ölçeğindeki işleri yapmak bizi mutlu ediyor.

Ekibimde bu ölçeklerdeki uygulamalarda başaralı, inandığımız ve kendimizi geliştirebileceğimiz işleri yapabilmek en büyük dileğimizdir.

Nasip, bir gün başkent Ankara'mızda uygulamasını yaptığımız bahçe örneklerini bu sayfadan paylaşmak ne güzel olurdu...

Saygı ve selamlarımla...

Nuri Murvet
10-02-2012, 18:11

268614

Nuri Murvet
01-03-2012, 15:12

271660

Nuri Murvet
14-03-2012, 21:11

274076

avhity
29-03-2012, 09:57
Nuri Hoca'nın bu başlık altındaki derslerini, duvara bardak dayayarak gizlice dinledim... Sanırım artık merhaba demek zamanı.

Keyifli bir konu. Zihin açıcı anlatım ve görsellere yer verilmiş...
Eserlerinizi bütün içtenliğinizle paylaşmanız da, ayrı bir hayranlık ve takdir konusu...

Ufak ufak takılırım diye üye olduğum forumda, bu konu sayesinde neredeyse abone oldum gibi... Haydi hayırlısı ...

Teşekkürler... :)

Nuri Murvet
01-04-2012, 22:08
Nuri Hoca'nın bu başlık altındaki derslerini, duvara bardak dayayarak gizlice dinledim... Sanırım artık merhaba demek zamanı.

Keyifli bir konu. Zihin açıcı anlatım ve görsellere yer verilmiş...
Eserlerinizi bütün içtenliğinizle paylaşmanız da, ayrı bir hayranlık ve takdir konusu...

Ufak ufak takılırım diye üye olduğum forumda, bu konu sayesinde neredeyse abone oldum gibi... Haydi hayırlısı ...

Teşekkürler... :)

Merhaba sayın avhity hoşgeldiniz.

Paylaşımınız için öncelikle çok teşekkür ederim.

Paylaşım, içten, bizden, olduğu gibi...

Paylaşımı takip eden dostlarımızda, içten, gönülden, teşvik edici, yönlendirici, ilgili...

Saygı ve selamlarımı gönderiyorum...

Nuri Murvet
09-04-2012, 20:17

281419

Nuri Murvet
10-04-2012, 18:54

281853

Nuri Murvet
14-04-2012, 15:42

282910

Kapı girişi bitkilendirme örneği...

Nuri Murvet
14-04-2012, 20:12

282992

282993

Nuri Murvet
23-04-2012, 20:45

286041

Dar alanlarda bitki seçimi örnekleri...

Nuri Murvet
25-04-2012, 20:25

286959

Nuri Murvet
25-04-2012, 20:48

286973

k_donmez
25-04-2012, 23:54

286973

Sayın Nuri Murvet,

Bu fotoğrafınızda yerdeki yayılıcı gibi duran bitkinin adını öğrenebilr miyim? Son iki yıldır benzer bir bitki bahçemin çimsiz alanlarında kendiliğinden gelişiyor.

gilan
26-04-2012, 01:20
Benim bahçemde de vardı. Sarı sarı da çok güzel çiçekleri oluyor. Biçmeye basmaya da bana mısın demiyor. Aslında yer örtücü olarak kullanılabilir sanki. Hiç deneyen var mı acaba?

aygün
27-04-2012, 19:52
Merhabalar Sn Nuri Murvet.

Çalışmalarınızın güzel örneklerini görmek yeniden güzel. Dar alanlara özel uygulamalar müthiş ve oldukça şık duruyor. Çok güzel gerçekten. Genişletmiş alanı sanki.
Başarılarınız daim olsun.
Saygı ve selamlar...

Nuri Murvet
30-04-2012, 21:04
Merhaba sayın k_donmez hoşgeldiniz.

Merak ettiğiniz bitkinin adı Yabani çilek otudur.

Arsız bir yayılıcıdır. Çim gibi, çime altanatif bir zemin bitkisidir. Kaya bahçelerinde, dekoratif çiçek parterlerinde tam bir baş belasıdır, çok hızlı yayılır.

Merhaba sayın gilan hoşgeldiniz.

Çim gibi yer örtücü olarak kullanılabilir. Üzerine basılmaya orta derecede dayanıklıdır. Güzel bir zemin dokusu oluşturur.

Merhaba sayın aygün hoşgeldiniz.

Sizin sınıfın öğrencileri, sizi biraz yoruyor gibi...

Hepsini tanıma fırsatım oldu, afacan, zeki, cin gibiler maşallah...

Varlığınıza alışığız, uzak kaldığınızda merak ediliyorsunuz.

Selam ve saygılarımla...

mesutcan
03-05-2012, 17:02
Sayın Nuri_Murvet merhabalar.

Çalışmalarınızı keyifle izlemeye devam ediyorum. Ellerinize sağlık.

Bildiğiniz gibi havuzumda değişiklik yapma zamanım geldi. Filitre ve diğer konulardaki tavsiyelerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.

Çok teşekkürler, saygılarımla.

Nuri Murvet
03-05-2012, 22:00
Sayın Nuri_Murvet merhabalar.

Çalışmalarınızı keyifle izlemeye devam ediyorum. Ellerinize sağlık.

Bildiğiniz gibi havuzumda değişiklik yapma zamanım geldi. Filitre ve diğer konulardaki tavsiyelerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.

Çok teşekkürler, saygılarımla.

Merhaba sayın mesutcan

Öncelikle ilginize teşekkür etmek istiyorum...

Açmış olduğunuz başlığa Sulama sistemi + Çim ekimi + Şelaleli Süs Havuzu Nacizane fikrimi paylaştım kolay gelsin...Burada (http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/22707-6.htm#post958953)

mesutcan
07-05-2012, 10:07
Tecrübelerinizi ve bilgilerinizi bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim Nuri Bey.

İyi çalışmalar.

Nuri Murvet
09-05-2012, 21:03

293259

Nuri Murvet
26-05-2012, 20:24

300911

Nuri Murvet
28-05-2012, 20:53

301826

Antiocos
29-05-2012, 15:39
Sayın Murvet
Yıllarca özlemini kurduğum bahçe hayalim sanırım gerçekleşiyor. 4500 metrekerelik arazinin 1000 metrekaresinde ruhumuzu rehabilite edebileceğimiz bir rengarenk bir cennet köşesi yaratmak istiyoruz. Bu amaçla bir taraftan bahçenin alt yapısını hazırlamaya çalışırken diğer yandan da bu alanda neler yapabiliriz diye çeşitli kaynaklardan bilgi toplamaya çalışıyorduk.

. Bu siteye bugün yeni üye oldum ve forumlarda dolaşırken bu konuya ulaştım. Sanırım artık en doğru yerdeyiz Şöyle bir göz atayım derken konunun tamamını bir çırpıda okuyuverdim. Okurken konunun sonunun gelmesini hiç istemediğimi fark ettim.

Bu işi meslek olarak yapan bir profesyonel olmanıza rağmen, işinize bu kadar amatörce bağlı olmanız, forumdakileri bilgilendirme çabanız, insanları başarı konusunda yüreklendirmeniz, onların başarılarından mutlu olmanız takdire şayan bir paylaşım duygusunun eseridir. . İnanın bundan çok etkilendim..

Paylaşımlarınızdan çok fazla şeyler öğrenmeye başladım.Çok ama çok teşekkür eder, saygılarımı sunarım. Dr. Tamer Atay

Nuri Murvet
31-05-2012, 20:09
Sayın Murvet
Yıllarca özlemini kurduğum bahçe hayalim sanırım gerçekleşiyor. 4500 metrekerelik arazinin 1000 metrekaresinde ruhumuzu rehabilite edebileceğimiz bir rengarenk bir cennet köşesi yaratmak istiyoruz. Bu amaçla bir taraftan bahçenin alt yapısını hazırlamaya çalışırken diğer yandan da bu alanda neler yapabiliriz diye çeşitli kaynaklardan bilgi toplamaya çalışıyorduk.

. Bu siteye bugün yeni üye oldum ve forumlarda dolaşırken bu konuya ulaştım. Sanırım artık en doğru yerdeyiz Şöyle bir göz atayım derken konunun tamamını bir çırpıda okuyuverdim. Okurken konunun sonunun gelmesini hiç istemediğimi fark ettim.

Bu işi meslek olarak yapan bir profesyonel olmanıza rağmen, işinize bu kadar amatörce bağlı olmanız, forumdakileri bilgilendirme çabanız, insanları başarı konusunda yüreklendirmeniz, onların başarılarından mutlu olmanız takdire şayan bir paylaşım duygusunun eseridir. . İnanın bundan çok etkilendim..

Paylaşımlarınızdan çok fazla şeyler öğrenmeye başladım.Çok ama çok teşekkür eder, saygılarımı sunarım. Dr. Tamer Atay

Merhaba sayın Antiocos hoş geldiniz.

Hayalinizin gerçekleşmesi ne kadar güzel....

Yaşamınızda her şeyin gönlünüzce olmasını dilerim.

Beni onurlandırdınız, çok teşekkür ederim.

Saygılarımı sunarım.

Nuri Murvet
31-05-2012, 20:13

302901

Peyzajda, ayrıntılar kuşhaneler.

Nuri Murvet
02-06-2012, 21:35

303806

Peyzajda, ayrıntılar kuşhane veya fener.

Nuri Murvet
08-06-2012, 22:29

306500

Peyzajda; El yapımı saksı ayrıntıları

Nuri Murvet
10-06-2012, 20:50

307070

Dar alanlarda ve kaya bahçelerinde bitki seçimi örnekleri...

Nuri Murvet
10-06-2012, 20:53

307073

Nuri Murvet
16-06-2012, 18:56

309553

309554

Nuri Murvet
18-06-2012, 21:18

310181

310182

310183

Nuri Murvet
22-06-2012, 21:36

311304

311305

311306

Nuri Murvet
02-07-2012, 19:47

314777

314778

Nuri Murvet
09-07-2012, 18:24

316888

Nuri Murvet
11-07-2012, 17:42

317395

Eser İlhan
12-07-2012, 16:11
Festucalar çok güzel durmuşlar.. Ne kadar estetik bitkiler. Benim olmazsa olmazlarımdan :))

Nuri Murvet
16-07-2012, 22:18
Merhaba sayın Eser İlhan

Dediğiniz gibi... Mavi yumaklar çok estetik, vurgu olarak son derece etkili bir bitki sizdede var. Harika bir seçim...

318711

erolemre
17-07-2012, 01:13
s.a Nuri abi bu ara girmiyordum foruma bugünlerde şelale yapmayı düşünüyordum ki açtınız bu konudan bu fotolardan bu doğallıktan sonra bir kez daha düşünüp sizinde tavsiyenizi edinip yapmak istedim öncelikle yaşım 19 doğal bir havuz yapmak istedım ve babamı zor olsada ikna etttim çünkü ne havuzu sen ne anlarsın ben ne bilirim demesi çokta mantıklıydı ama vazgecmedım k.ettirdim yaptıkça bişilere oldu tabi malıyeti işciliğ babamı yordu birde çevredekilerin anlamsız bakışları bunlarda napıyor öle demeleri babamı hergün caydırsada ben vazgecmedım havuzu branda ile yaptık çok araştırdım genelde tek başıma yapcam için en kolay malzeme buydu
havuzu yapmaktaki düşüncemi tetikleyen şey balıktı evet aşırı doğayı seven biriyim devamlı balıktayım evden balığa balıktan eve olmuştum bi ara :D babam kurus harcamıyor artık balıklarıda kendım getırttim şelale için sadece kayrak taşım var bu malzemeden yapcam şelaleyı foto burda 1 bucuk ay olmustur fotoya Hosting[/url]

nuri abi şole bir düşüncem var havuz yeşillenıyor bunun için filtre yaptım balıklar saglıklı kalmalı
1 bidonun içine en alta yumruk kadar taşlar, üstüne filtre süngeri, sonra mıcır taş, elyaf, ince kum sıralama bu şekılde bıobal da alcam senın onerdın yanlış olan birşey varmı su alttan giriyo ve üstten temızlenıp akıyo aktı zmanda şelaleye gitcek ki şelaleye gidemiyo malesef :D sizden isteğim birazdaha değişik bi şelale olsun üsteki taştan alttakine ondan bi altına akıp havuza curp düşmesın once hafifce bi gollensin diyorum ben ve nereye yapcam babam çam ağacının altı diye tutturdu baska yer olmaz dıyor sizden tavsiyeler beklıyorum nasıl bir şelale yapsam dogallık on plana çıkar yardım ederseniz çok sevinirm

erolemre
17-07-2012, 01:18
bide arpa sapı yosunu engellşyormus forumda okudum herkezın işine yarayabilir denemedim ben henüz deneyenler işe yaradını solemiş fazlası ise oksıjenı azaltıyormus bilginize

Nuri Murvet
17-07-2012, 21:03
Merhaba sayın erolemre hoşgeldiniz.

Sizin yazdığınız mesajı doğru olarak anlayabilmek için defalarca okumak gerekiyor.

Seni mi.? Babanızı mı.? tebrik etmek gerekiyor bilemiyorum...

Güzel bir çalışma olmuş...

Bu tarz çalışmalarda temizlik ve suyun çabuk bozulması en büyük sorundur.

Benim tavsiyem filtreden önce göletinizi bitkilendirin hemde bolca... Filtre yerine göletinizin suyunu, yapacağınız şelalede düzenli olarak devir-daim yaptırarak suyun oksijenlemesi sağlayın bu yeterlidir. Bu şekilde gölet suyunuz kolay kolay bozulmaz.

Yapacağınız şelale bahçenin hareketli teması olacağı için görsel olarak bahçenize en uygun yerinde olması gerekir.

Şelaleyi uzaklara götürmeyin, hemen göletinizin uygun bir köşesine monte ediniz. Kayalarla sehpa yapın ön taraf şelale arka tarafı kaya peyzajı olarak tasarlayın ve bitkilendirerek doğal bir görüntü kazandırın....

Suyun hemen akıp gitmemesi için arka kısımda suyu tutabileceğiniz hazneler oluşturun, şelale olarak seçtiniz kayrak taşını ön kısma koyarak bu sorunu aşarsınız.

Tasarım sizin olacak, acele etmeyin, şelalede ve kayaların düzenlemesinde ayrıntılar çok önemli...

Kolay gelsin..

erolemre
20-07-2012, 11:43
Evet gece konuyu okudum yorgunlukla karışık olmus anlatım biraz.Nilüfer filan dıksem balıklar gözukmez fazla.Dışardan gölgeliycek bi ağaç filan düşünmeye başladım.Bu ay içinde filtre bidonunu saklayacak yükseklikte bişeyler yaparım artık.Suyuda çimleri sularsam değiştirmiş olurum diye planlamıştım şimdilik suda fena değil. ilginiz için teşekkürler

Nuri Murvet
20-07-2012, 19:32
Sayın erolemre

Doğru ve güzel bir uygulama düşünmüşsünüz.

Göletinizin tabanından düzenli olarak haftada bir gün gölet suyunun 3/1'i oranında çekiniz, suyu çim ve bitkilerinizde kullanırsanız. Bu uygulamayı yaptıktan sonra suyunuz kirlenmeyecektir. Filtre düzeneği kuracağım diye enerjinizi boşa harcamazsınız.

Sucul bitkiler arasından doğal ortamı gibi balıkları izlemek büyük keyif olurdu...

Bitki olarak nilüferin yanında uygun su derinliğine göre saksılarda...

Caltha palustris - Bataklık Kadife Çiçeği

Cyperus alternofolius - Japon Şemşiyesi

Equisetum hyemale - At kuyruğu

İris pseudoacorus - Sarı Bataklık İrisi

Juncus acutus - Hasırotu

Pontederia cordata - Pontaderya

Sagittaria latifolia - Su Oku

Typha - Hasır Kamışı vs, vs gibi sucul türler düşünülebilir...

Kolay gelsin...

erolemre
21-07-2012, 12:49
Aslında sucul bitki yetiştirmedim hiç.Bazı göletlerde ve sizin yaptınız göletlerde aşırı bi su bitkisi çıkmış her taraf su bitkisi.Bunları bakarak balıkların fazla gözükmiyceni düşündüm.Hemde havuz saksı görevini üstlenmiş gibi bi görüntü çıkıyor, su bile gözükmüyor bazı havuzlarda.Kişinin zevkİ öle demek.Şelale olayı bittinde havuz tam anlamıyla bitmiş olur.
550 w dalgıç faturaya + 30 tl yansıttı temizde kaldı havuz.Boşaltıp doldurcam için havuz temiz kalcak ve dalgış daha az çalışcak daha az fatura gelcektir.

Bitkilerde çeşitli birkaç tane düşünmeye başladım;japon şemsiyesi,Typha,Juncus acutus.
bitkileri havuz oturmadan ekmek istemiyorum temizlerken tek tek saksılardan çıkartmak zahmetli olur. tavsiyeleriniz için tekrar teşekkür ederim.

Nuri abi birde elinde başka bir konunda bitkilerin altında sanırım 40 cm civarı koilerim var, sonra fotolar atarım gibi birşey demiştin benim aklımda kalmışda :D

Nuri Murvet
23-07-2012, 18:02
Sayın erolemre

Demek ki konuştuklarımıza dikkat etmek ve söylenenleri yerine getirmek gerekli..!

Unutmadım ama, hatırlatman iyi oldu...

Bu ay sonu büyük göleti boşaltacağız koilerin fotoğraflarını (Sucul Bitkiler ve Havuz Balığı (Koi) Üretim Tesisi ) başlığında paylaşırım.

Nuri Murvet
24-07-2012, 18:31
Sayın erolemre

Sizin hatırlatmanızdan sonra kafama takıldı, balıkları yemlerken ardiyeden kepçeyi kaptığım gibi, şansınıza gölete kepçeyi daldırdım burada (http://www.agaclar.net/forum/1001859-post105.htm) Koilerin fotoğraflarını (Sucul Bitkiler ve Havuz Balığı (Koi) Üretim Tesisi ) başlığında paylaştım...

kartal124
24-07-2012, 21:11
Nuri bey maaşallah diyeyim, çok güzellermiş.

erolemre
25-07-2012, 23:53
oldukça zarif bir koi maşallah sağlıklı balıklar..

Ç İ Ğ D E M
27-07-2012, 23:26
Merhaba sayın Nuri Murvet
Bahçe uygulamalarınıza hayranlıkla bakıyorum. Aylardır forumları okumama rağmen üye olmak bugüne kısmetmiş. Yaklaşık 2 ay önce ben de evimin bahçesine küçük (hatta küçücük) bir havuz yaptım. Hedefim koi ve nilüfer yetiştirebileceğim büyüklükte bir havuzdu. Fakat filtre fiyatları ve balık için yeterli derinlikte bir havuzun hacim ve boyutu beni bu fikirden uzaklaştırdı. Şimdi 120 litrelik havuzu ve şelalesi ve hiç olmasa da bahçeye su sesi katan bir huzur köşem var. Hacim ufak olduğu için su kirlendikçe bahçemin eğimini de kullanarak hortum yardımıyla boşaltıp (bu suyla da ağaçlarımı suluyorum) yeniliyorum. Yaklaşık 1200 mesajı tek tek okuyamadım cevabı varsa yine de sormak istiyorum. Filtre olmadan suyun temiz kalması mümkün değil mi? Koi olmasa da gönlüm hala nilüfer yetiştirmek istiyor. Suyu devamlı değiştirmek sanırım nilüferlerin pek te sevmediği bir şey olsa gerek.

nurcanaybay
28-07-2012, 11:05
Çiğdem hanım ,

kişisel tecrübemi paylaşmak istiyorum.Filtre olmadan su temiz kalabiliyor .Gerekli olan bolca

su bitkisi .Su değiştirilmeden ,buharlaşmanın verdiği azalma takviye edilerek ( ben 1-2 gün

beklettiğim musluk suyu ile yapıyorum ) bitkiler sayesinde havuz kendi dengesini sağlıyor.

İçine balıkta koyabilirsiniz.

Ben havuzu sadece baharda temizliyorum ( küçük bir mutfak süzgeci ile suyu boşaltmadan ).Yosunlaşmada ilk baharda ,nilüferin yaprak çıkartmadığı ,sümbüllerin uyanmadığı dönemde oluyor.Hava ısındığında bitkiler gelişip işlevlerini yapmaya başlıyorlar ,

balıklarda yosun ile besleniyorlar.

Aşağıda ki fotoğrafı bugün çektim ,suya dikkat ederseniz pırıl pırıl.Eksiğim ya da yanlışım varsa Nuri bey düzeltecektir.

Ç İ Ğ D E M
29-07-2012, 00:31
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama; tam da başlığa uygun olarak hazırladığım havuzum işte bu. Sayın nurcanaybay
nilüfer için havuzumun yüzeyi küçük gelecek gibi...

Ç İ Ğ D E M
29-07-2012, 01:14
Bunlar da başka açılardan resimler...

nurcanaybay
29-07-2012, 15:58
Çiğdem hanım çok güzel olmuş ,elinize sağlık.

Bence yüzey de küçük değil ama fıskıyeyi kaldırmanız gerekebilir .Pek çok yer de nilüferin durgun suyu sevdiği yazıyor.Havuza bir miktar toprakta atın ,bir kaç su bitkisi ile nilüfer
saksısınıda oturtunuz mu tamamdır .Suyu değiştirmeyip ilave edin .

İyi seyirler :)

Nuri Murvet
30-07-2012, 20:51
Merhaba sayın Nuri Murvet
Bahçe uygulamalarınıza hayranlıkla bakıyorum. Aylardır forumları okumama rağmen üye olmak bugüne kısmetmiş. Yaklaşık 2 ay önce ben de evimin bahçesine küçük (hatta küçücük) bir havuz yaptım. Hedefim koi ve nilüfer yetiştirebileceğim büyüklükte bir havuzdu. Fakat filtre fiyatları ve balık için yeterli derinlikte bir havuzun hacim ve boyutu beni bu fikirden uzaklaştırdı. Şimdi 120 litrelik havuzu ve şelalesi ve hiç olmasa da bahçeye su sesi katan bir huzur köşem var. Hacim ufak olduğu için su kirlendikçe bahçemin eğimini de kullanarak hortum yardımıyla boşaltıp (bu suyla da ağaçlarımı suluyorum) yeniliyorum. Yaklaşık 1200 mesajı tek tek okuyamadım cevabı varsa yine de sormak istiyorum. Filtre olmadan suyun temiz kalması mümkün değil mi? Koi olmasa da gönlüm hala nilüfer yetiştirmek istiyor. Suyu devamlı değiştirmek sanırım nilüferlerin pek te sevmediği bir şey olsa gerek.

Merhaba sayın Ç İ Ğ D E M hoş geldiniz.

Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Bu başlığa yakışan bir uygulama olmuş...

Bence, her bahçede olması gerekeni gönlünüzce yapmışsınız, çokta güzel olmuş tebrik ederim...

Fitre kurulumu zaman içinde yeterli ilgi ve özen gösterilmediği için sorunlar yaşanıyor...

Bu sorunlar nedeni ile bahçe sahipleri gölet ve şelalelerden uzak duruyor.

Çözüm gayet basit; Sucul bitkiler ve yalnız bahar ile yaz aylarında 15 günde bir göletinizin 3/1'ini bahçede bulunan bitkilerin sulamasında kullanarak suyun kirlenme, bozulma sorununu gideriyoruz.

Göletinizde kırmızı japon balıklarını kullanabilirsiniz.

Nilüfer için şelaleden akan suyun zararı yoktur fakat göletinizin içinde bulunan fıskiyeyi kaldırmanız gerekir.

Cüce nilüfer cinslerini göletinizde kullanabilirsiniz.

Söylemeden geçemeyeceğim arka fondaki Limoni Servilerin durumu iyi değil, ağacınızı inceleyin sararmış ibrelerini silkeleyin ve insektisit ilaçla düşük dozda bolca ilaçlayın...

Kolay gelsin...

Sayın nurcanaybay'ın tespit ve tecrubeleri doğrudur. Bahçesini ve zevkli kişiliğini takip ediyorum, bu vesile ile kendisine selamlarımı gönderiyorum...

Ç İ Ğ D E M
01-08-2012, 15:15
Sayın Nuri Murvet
Limoni serviler gözden kaçacak gibi değil zaten. Bu bahar dikildiler. Henüz onların da acemisiyim. Acaba kuru dalları silkelemeli miyim yoksa budamalı mıyım diye düşünüyordum ki öneriniz geldi; teşekkürler. Çimlerden yana da dertliyim. Havuz dışında diğer konulara ilgili oldukları sayfalarda bakıyorum zaten.

flagellum
06-08-2012, 13:31
Başta Sn. Nuri Murvet olmak üzere paylaşım yapan herkese çok teşekkürler....Çok büyük bir zevkle okudum 39 sayfayı....300 litrelik küçük bir havuzumuz var bahçemizde, bu hafta sonu temzileyip bir filtre kurdum...sizlerin paylaşımlarından sonra burada paylaşmaya cesaret edemem onu ama mutlak ayrı bir başlıkta eleştirilerinize sunarım...

Nuri Murvet
14-08-2012, 19:48
Merhaba sayın flagellum hoşgeldiniz.

Küçük bir havuz hikayesi Açmış olduğunuz sayfanızı dikkatlice okudum, yorum ve ilk merhaba mesajımı sayfanıza yazmak isterim...

Selamlar...

Nuri Murvet
21-08-2012, 14:56

326433

Dar alanlarda, kaya bahçelerinde bitki seçimi ve peyzaj uygulama örnekleri...

Nuri Murvet
04-09-2012, 22:24

329635

Eski; Türk bahçelerinde avlularda bulunan klasik süs havuzu uygulaması....

Nuri Murvet
07-09-2012, 21:10

Nostalji, eskitme; Farklı, sıra dışı bir çalışma...

330302

Nostalji, eskitme; Kaynak suyu çeşme çalışması...

330303

330304

330305

handanhanım
08-09-2012, 18:11
Ellerinize sağlık güzel görünüyor, ancak çok dar alanlara biraz fazla bitki sıkışmış gibi geldi bana, zaman içinde onlar büyüyüp hem birbirlerini, hem de alanı tamamen kapatmazlar mı?

Ön kapı girişi detayları, bu uygulamada cesaretli ve sıradışıdır.

İbreli bitki ağırlıklı kaya bahçesi örneği

179640

mrduran
08-09-2012, 18:36
Merhaba Sayın Nuri Murvet
ve
Değerli dostları,

Hocam, ne güzel çeşmeler bunlar.

Düşünene, yapana, uygulayana sağlık.

Teşekkürler efendim.

Saygılarımla lütfen.

Nuri Murvet
10-09-2012, 17:58
Ellerinize sağlık güzel görünüyor, ancak çok dar alanlara biraz fazla bitki sıkışmış gibi geldi bana, zaman içinde onlar büyüyüp hem birbirlerini, hem de alanı tamamen kapatmazlar mı?

Merhaba sayın handanhanım hoşgeldiniz.

Öncelikle ilgi ve alâkanıza teşekkür ederim.

Düzenleme yapılan alanımızın ebatları 8 x 1,5 metredir.

Seçilen zemin bitkileri bodur ardıç, bodur çam ve bodur mavi ladin türleri, yol kenarı şimşir ile çerçeve yapılmıştır.

Peyzaj düzenleme alanına seçilen ibreli bitkiler, 10 yıl zaman dilimi içersinde alanı tamamen kapatacaktır.

Düzenli budama ve bakım periyodunda bu zaman dilimini 15-20 yıla uzatılabilir, ve bu düzende sabip bırakılabilir.

Nuri Murvet
10-09-2012, 18:04
Merhaba sayın mrduran hoş geldiniz.

Benim vefalı dostum, arkadaşım, ağabeyim...

Paylaşımlarım sizinle ve değerli dostlarımızla renkleniyor, güzelleşiyor, tatlanıyor.

Var olun İnşallah...

Saygı ve hürmetlerimi gönderiyorum...

Nuri Murvet
10-09-2012, 18:40
Merhaba Arkadaşlar...

Facebook'da paylaşım nedense bana hiç cazip gelmemişti.

Ailemde ve çevremizde benden başka, herkesin bir paylaşım sayfası var.

Nacizane, bir sayfada ben açayım dedim...

Facebook'da Nilüfer Peyzaj veya Nilüfer Peyzaj-Fidancılık olarak iki adet sayfa açtım...

Bu sayfayı ( Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama) bağlantı olarak ekledim.

Görüş ve yorumlarınızı beklerim...

Sizlerin görüş ve yorumları bize yeni fikirlerin yolunu açacaktır.

Selam ve saygılarımla...

Eser İlhan
10-09-2012, 19:21
Çok hoş olmuş Nuri Bey,
Devam derim :))
Facebook'a ben de uzun süre direndim yaklaşık bir yıldır kullanıyorum. Pek de fena değilmiş diyorum şimdi :))

İkinci sayfayı; Nilüfer Peyzaj - Fidancılık sayfasını bulamadım yalnız.....

Nuri Murvet
14-09-2012, 19:39
Merhaba sayın Eser İlhan

Uzun bir süre oldu görüşmeyeli, içten paylaşımız beni çok mutlu etti. Teşekkür ederim.

Facebook sayfamızı zaman içersinde geliştirmek istiyorum. Bakalım ne kadar başarılı olacağız.

İkinci sayfada içerik olarak aynı, yalnız fotoğraflar farklı...

Kontrol ettim sayfa görünüyor, yeni bir sayfa görüntüye düşmemiş olabilir.

Beğeniler artıkça öne çıkacağına inanıyorum.

Nuri Murvet
14-09-2012, 19:58

331498

Yapay; Kaynak suyu çıkışı uygulaması...

331499

331500

331501

Ayşe Yıldız
14-09-2012, 21:37
Akan suyun sesini duyar gibiyim.

mrduran
14-09-2012, 23:26

331498

331499

331500

331501

Değerli Nuri Murvet Hocam ve sayın misafirleri,

Dördüncü/son resim; hayalimdekinin resmedilmiş hali, sayenizde efendim.

Arazim, yamaca bitişik, yamacın dip çatalı ve bu çatalda yağmur sularını toplayan minyatür bir ''baraj-gölet-havuz-depo''. Son makyajlar aynen sunumunuzdaki gibi olmalı. Belkide tahta bir iskele/veranda su üstü(yüzen değil-sabit:)))...) Dellendirdiniz beni hocam, hop kalktım hop oturamadım, sağ olun inşallah.

Saygılarımla lütfen, cümleten.

Nuri Murvet
15-09-2012, 20:20
Merhaba sayın Ayşe Yıldız, mrduran

Sayın mrduran sizin işiniz zor gibi görünüyor.

Bu yapıdaki göletten su dökülümü, şelale uygulamalarımızın örnekleri oldukça fazla...

Bir örnek daha sunayım...

331657

Yapay; Göletten su dökülümü, şelale uygulamalarımız ...

ayazkentli
15-09-2012, 22:28
Merhaba Arkadaşlar...

Facebook'da paylaşım nedense bana hiç cazip gelmemişti.

Ailemde ve çevremizde benden başka, herkesin bir paylaşım sayfası var.

Nacizane, bir sayfada ben açayım dedim...

Facebook'da Nilüfer Peyzaj veya Nilüfer Peyzaj-Fidancılık olarak iki adet sayfa açtım...

Bu sayfayı ( Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama) bağlantı olarak ekledim.

Görüş ve yorumlarınızı beklerim...

Sizlerin görüş ve yorumları bize yeni fikirlerin yolunu açacaktır.

Selam ve saygılarımla...

Sayın hocam, bence geç bile kaldınız. Artık insanlar sosyal medya üzerine kilitlenmiş durumda. Sosyal medya gazete ve tv.lerin hegomanyasını bitirecek.

Twiter pek uygun değil ama Facebook böyle sayfalar açmak için ideal. Çok güzel olmuş.

Bulamayan arkadaşlar için, her 2 link burada:

https://www.facebook.com/#!/pages/Nilufer-Peyzaj-Fidanc%C4%B1l%C4%B1k/242606552496764

https://www.facebook.com/#!/pages/Nil%C3%BCfer-peyzaj/348926511862698

Nuri Murvet
06-10-2012, 18:30
Merhaba sayın ayazkentli

Facebook sayfası ilgili tespitinizde çok haklısınız, biraz geç kaldık. Umarım sayfamızı günel tutarak arayı kapatabilirim.

Paylaşımınız için çok teşekkür ederim.

Nuri Murvet
18-10-2012, 18:42

Bahçe kapısı girişi için, vurgu amaçlı kullandığımız Thuja Orientalis Aurea - Altuni Mazı uygulaması...

339547

Thuja Orientalis Aurea - Altuni Mazı

Nuri Murvet
18-10-2012, 19:21

Bahçe kapısı girişi için, vurgu amaçlı kullandığımız Pittosporum tobira uygulaması...

Bu örnekler 10-15 yıllık formunun zirvesindeki bitkilerdir.

339560

Pittosporum tobira

ayazkentli
18-10-2012, 19:24
Ortalık yerde duran köşe bölümler ne güzel kamufle edilmiş.

Çok iyi fikir.

Eser İlhan
18-10-2012, 20:01
Pittosporum muhteşem olmuş. Adını yazmasanız ilk bakışta pervane çiçekli yasemin zannettim. Arkadan, kapı tarafından görünüşü merak ettim. Bitki ordan bakıldığında da görselliğini koruyor mu?

Nuri Murvet
23-10-2012, 19:38
Merhaba sayın ayazkentli, Eser İlhan hoşgeldiniz.

Biliyorsunuzdur. Pittosporum tobira yarı gölge hatta gölge alanlarda bile gelişimi sağlıklı bir şekilde sürdülebilen ender, çalı formlu bir bitkidir.

Fotoğrafı var mıdır diye arşivimden baktım ama, bulamadım...

Arka tarafındanda görselliğini korumaktadır.

Nuri Murvet
23-10-2012, 19:47

Yucca filamentosa (Avize çiçeği)

Bu zamanlarda ikinci çiçeklenmesini yapan, bahçelerde bilhassa büyük bahçelere muhteşem bir görsel zenginlik katan sıra dışı bir bitkidir.

341041

Yucca filamentosa (Avize çiçeği)

hozat
23-10-2012, 21:02
HARİKA GÖRSELLİKLER İZLEDİM NURİ hOCAM, TEŞEKKÜELER,,

Nuri Murvet
24-10-2012, 18:33
Merhaba sayın hozat

Hoşgeldiniz.

Bahçe duvarının Hedera helix (Duvar sarmaşığı) ile kaplama uygulaması...

341265

Hedera helix (Duvar sarmaşığı)

kartal124
24-10-2012, 20:29
Merhaba sayın hozat

Hoşgeldiniz.

Bahçe duvarının Hedera helix (Duvar sarmaşığı) ile kaplama uygulaması...

341265

Hedera helix (Duvar sarmaşığı)

Sayın Nuri Murvet,
Bu uygulama için kaç kök hedera kullanılmış?Tek kök değildir herhalde değil mi?
Bir de hederaların duvara zararı olurmu?Örneğin duvarı nemli tutup içten içe çürütmesi gibi.

Ayrıca yukarıda fotoğrafını koyduğunuz yucca(avize çiçeği) ile saksılarda satılan odunsu bir kökten 2 ya da 3 dal olarak çıkan yucca'lar aynı mı?
Selamlarımla.

Nuri Murvet
28-10-2012, 15:12
Sayın Nuri Murvet,
Bu uygulama için kaç kök hedera kullanılmış?Tek kök değildir herhalde değil mi?
Bir de hederaların duvara zararı olurmu?Örneğin duvarı nemli tutup içten içe çürütmesi gibi.

Ayrıca yukarıda fotoğrafını koyduğunuz yucca(avize çiçeği) ile saksılarda satılan odunsu bir kökten 2 ya da 3 dal olarak çıkan yucca'lar aynı mı?
Selamlarımla.

Merhaba sayın kartal124

Hedera ile duvar kaplamak için, dikim aralıkları 80-100 cm aralıklarla dikilmesi en ideâl olanıdır.

Hederaların duvara zararlı olduğunu söylemek doğru değildir.

Çok hızlı geliştiklerinden kontrolu zordur.

Yoğun ve sık olduğundan her türlü canlı için korunma ve barınma olanağı sağlar.

Düzenli bakım ve budaması yapılması gereklidir.

Yucca bitkisinin 50ye yakın cinsi ve 25-30 yakın alt türü vardır.

Çöl ve kumsal alan bitkisidir.

Salon bitkileri için genelde kullanılan Yucca elephantipes türüdür.

Eser İlhan
28-10-2012, 16:54
...........hederaların duvara zararı olurmu?Örneğin duvarı nemli tutup içten içe çürütmesi gibi.

Hederayı ben de çok seviyorum. Yalnız doğru yerde kullanmak ve kullanmadan önce de iyice düşünmek gerekiyor kanımca.
Bahçemin ilk kuruluşunda ben de birkaç yerde kullanmıştım. Ama zaman içinde orda uygun olmadıklarını düşününce söktüm.
Ayaklarıyla duvara çok kuvvetle yapıştıkları için alttan çıkan duvar (zarar görmemiş olsa da) çok çirkin oluyor ve iyice kazıyıp boyamak gerekiyor. Bizim duvar bu işlemler yapılmasına rağmen hala tutunma izlerini gösteriyor..
Ayrıca karıncalar hederadaki bitleri çok sevip, bakıp besliyorlar. Bu da sıkıntı yaratmıştı bizim bahçede...
Ama istinad duvarı gibi evle doğrudan ilşkisi olmayacak konumda yeşil örtü olarak çok ama çok güzeller..

Nuri Murvet
29-10-2012, 16:37
Merhaba sayın Eser İlhan

Hedera ve acem borusu sülükleri ile duvara yapıştıkları için dediğiniz gibi salgıladığı kimyasallar çok kuvvetli dış cephe boyalarını bozuyor.

341972

341973

Hedera gelişip büyüdükçe, (alt kısmı) gövde kalınlaşıp ağaç gövdesi gibi çıplak kalabiliyor.

Bu görüntüyü sevende oluyor, sevmiyende...

Nuri Murvet
29-10-2012, 16:52

Bahçelerde Prunus laurocerasus (Kara Yemiş) çiti muhteşem olur....

Güzel bir örnektir, paylaşmak istiyorum...

341982

Prunus laurocerasus Çit formlu budanma şekli...

Nuri Murvet
03-11-2012, 18:20

Sonbaharda gölet kenarında gezinti harika olur...

14 yıl evvel ki bir uygulamamız, fotoğrafların çekimi geçen sene bu zamanlarda yapıldı.

Bu bahar nasip olursa göleti ve çevresini yeniden farklı bir peyzaj düzenlemesi yapacağız...

343301

Su kaynağı...

343302

Köprü girişi ; Gölet ve bitki peyzajı seyri......

Eser İlhan
03-11-2012, 21:26
Pampaslar harika :) Ayrıca köprünün ferforjesi de çok zarif...

Nuri Murvet
07-11-2012, 19:18
Merhaba sayın Eser İlhan hoşgeldiniz.

Sonbaharda gölet kenarında gezinti harika olur...

344503

Peyzaj içersinde gezinti...

344502

Köprü girişi ; Gölet ve bitki peyzajı seyri......

ilksenozturk
08-11-2012, 09:40
çoğumuzun hayallerini resmediyorsunuz...

Nuri Murvet
10-11-2012, 09:37

Gölet kenarında gezintiler harika olur...

345062

Doğal, farklı, sıra dışı bir uygulamamızdır.

Nuri Murvet
10-11-2012, 16:58

Gölet kenarında dinlenmek, sohbet etmek harika olur...

345174

Şelale, dere ve gölet uygulamalarımız.

Eser İlhan
10-11-2012, 17:27
Merhaba Nuri Bey, 1201 deki göletin ölçüleri nedir? Tam da hayalimdeki gölet olmuş. Setten aşağı akan şelaleciği bile var. :p Sanırım beton...

Nuri Murvet
12-11-2012, 16:54
Merhaba Nuri Bey, 1201 deki göletin ölçüleri nedir? Tam da hayalimdeki gölet olmuş. Setten aşağı akan şelaleciği bile var. :p Sanırım beton...

Merhaba sayın Eser İlhan

Göletin ölçüleri 1.5 -2 metre arasında, informal bir yapıda... Şelalenin yüksekliği ve suyun debisi isteğe bağlı, bahçe sahibine özel oluyor.

Dediğiniz gibi, beton malzeme kullanıldı..

Selehattin 67
12-11-2012, 18:13
neden ben bu sayfayı dolaşmaktan bıkmıyorum

Nuri Murvet
14-11-2012, 17:18
Merhaba sayın Selehattin 67 hoşgeldiniz.

Gölet kenarında gezmek, muhabbet etmek harika olur...

346145

Ben fakir
14-11-2012, 18:15
Sevgili Nuri Bey,

Bu siteye yeni üye oldum. İlk dikkatimi de sizin sayfanız çekti.

Nedeni, bu yaz bahçeme iki göletli ve kaskatlı bağlantı deresi olan bir kombinasyon yapmış olmam. Kendim tasarlayıp kendim inşa ettim. Gerekli eskimiş taşları bulma şansım yoktu. Burası bir ada, ve malzeme getirmek neredeyse imkansız, ya da inanılmaz bir maliyet!..

Ben de bu durumda kesme granit kullandım. Kendimce (sessiz) bir devir daim mekanizması da kurdum.

Fotoğrafları sitedeki kişisel bahçe sayfamda var.

Sizden öğrenmek istediğim, nilüfer nereden bulabilirim?

Peşin teşekkürlerimle...

Nuri Murvet
14-11-2012, 19:15
Sevgili Nuri Bey,

Bu siteye yeni üye oldum. İlk dikkatimi de sizin sayfanız çekti.

Nedeni, bu yaz bahçeme iki göletli ve kaskatlı bağlantı deresi olan bir kombinasyon yapmış olmam. Kendim tasarlayıp kendim inşa ettim. Gerekli eskimiş taşları bulma şansım yoktu. Burası bir ada, ve malzeme getirmek neredeyse imkansız, ya da inanılmaz bir maliyet!..

Ben de bu durumda kesme granit kullandım. Kendimce (sessiz) bir devir daim mekanizması da kurdum.

Fotoğrafları sitedeki kişisel bahçe sayfamda var.

Sizden öğrenmek istediğim, nilüfer nereden bulabilirim?

Peşin teşekkürlerimle...

Merhaba sayın Ben fakir hoş geldiniz.

Dün sizin bahçe sayfanızı gezdim merhaba diyecektim fakat bir işim çıktı bilsiyarın başından kalktım geri dönemedim..

Tanıştığımıza memnun oldum...

Bahçe sayfanız hayırlı olsun. Bahçe sayfanızı sık, sık ziyaret ederim artık...

Bende eski Avşa adalıyımdır.

Esasında adada taş bol aceleci davranmışsınız gibi gedi bana...

Yapmış olduğunuz gölet ve derenin fotoğraflarına baktım, güzel olmuş ellerinize sağlık...

İstediğiniz nilüfer olsun...

Göletinizin deriliği ne kadar dır.?

Biz bu su güzelini (Nilüfer) profesyonel üretiyoruz. Firma ismimiz Nilüfer Peyzaj olarak faaliyet gösteriyoruz.

Selam ve saygılarımla...

Ben fakir
14-11-2012, 19:50
Sevgili Nuri Bey,

Çabuk cevabınıza teşekkür ederim. Bu, sizin titizliğinize en iyi göstergedir.

Herhangi bir kaynaktan alıntılamadan, pratikte görüp aklımda kalanlarla yaptığım amatör işi bir gölet benimki...

Derinliği, herhalde 50 - 60 santim kadar vardır. Dizaltıma geliyor dolu iken su...

Devirdaim için 1000lt. kapasiteli bir sintine pompası kullanıyorum. Dakikada yaklaşık 15 lt. debi oluyor.

Filtrasyon, sadece fiziksel amaçlı, tel süzgeç aşçı kepçesiyle yaptım.

Taşa gelince, sizin de bildiğiniz gibi, burası granit yatağı; ne var ki, eskimiş dere taşı yok, hepsi kübik kesimli. Bu kullandıklarımı bile köşeleri eskimese bile, dış görünümleri eskimiş olsun diye, kör bir kuyudan çıkarttım.

Yuvarlak izlenimini deredeki çakıllarla vermeye çalıştım.

Bu ay sonu herhalde şehre döneceğiz artık. Marta kadar kışlıkta olacağız her halde.

Dolayısı ile nilüferler ve ötesi için dört ay öğrenme vaktim olacak.

Görüşmek umuduyla, hoşça kalın...

NOT: Yalıtım iyidir. kaçak yok!

Nuri Murvet
17-11-2012, 22:01

Gölet kenarında dinlenmek, sohbet etmek harika olur...

346788

Nuri Murvet
17-11-2012, 22:17

346794

Nuri Murvet
22-11-2012, 17:11

348119

Nuri Murvet
28-11-2012, 19:54

349857

Cumhur Tonba
28-11-2012, 19:58
Fotoğrafları görünce içim açıldı. Elinize sağlık Sayın Nuri Mürvet. Çok harikalar.
Cidden orada oturup dinlenmek, sohbet etmek harika olur.

Cumhur Tonba
28-11-2012, 20:00
Biraz daha dolaştım. Salıncak kanepe bile var.

Nuri Murvet
29-11-2012, 18:07
Biraz daha dolaştım. Salıncak kanepe bile var.

Merhaba sayın Cumhur Tonba

Ne de iyi yaptınız... Hoşgeldiniz.

Dostlara kapımız her zaman açık, buyrun bekleriz.

Nuri Murvet
29-11-2012, 18:16

350110

Nuri Murvet
30-11-2012, 19:13

350360

Nuri Murvet
02-12-2012, 13:21

350756

Nuri Murvet
04-12-2012, 13:30

351406

Ben fakir
04-12-2012, 13:45
Sevgili Nuri Bey,

Kışlağa dönmekle birlikte önümüzdeki sezon için bilgi ve fikir derlemeye başladık.

Nilüferleri sizden temin edebileceğimizi belirtmiştiniz. Sağ olun, bu işimi kolaylaştırdı.

Şimdi nilüfer ile ilgili eğitime geldi sıra...

Umarım forumda vardır.

Tekrar görüşmek umuduyla,

Selam ve sevgilerimle...

Nuri Murvet
04-12-2012, 15:05
Sayın Ben fakir,

Sucul bitkiler başlığında burada (http://www.agaclar.net/forum/sucul-bitkiler/25684.htm) nilüfer bitkisi hakkında bilgiler bulunmaktadır.

Görüşmek umudu ile..

Selam ve saygılarımla...

Nuri Murvet
05-12-2012, 20:46

On yıl veya on iki yıl mı oldu..? Tam olarak hatırlayamıyorum.

Hazır plastik gölet leğenlerinden (300Lt.) su kaynağı ve birbiri üzerine taşırmalı şelaleli göletlerden oluşan bir tasarım...

O zamanki şartlarda ve uygulama kabiliyetimizdeki mini gölet ve şelale uygulamalarımızdan...

Olumlu ve güzel izlenimler almıştık...

Şimdiki hali biraz viran gibi olsada, paylaşmaya değer olduğu kanaatindeyim...

351730

351731

Eser İlhan
06-12-2012, 13:53
İşte bu !!! harika olmuş, bayıldımm.... Özellikle taşma alanındaki taş dizilişi çok hoş.. Elinize, emeğinize sağlık..

Nuri Murvet
09-12-2012, 10:42
İşte bu !!! harika olmuş, bayıldımm.... Özellikle taşma alanındaki taş dizilişi çok hoş.. Elinize, emeğinize sağlık..

Merhaba sayın Eser İlhan

Beğendiğinize sevindim...

Hazır olarak satılan plastik süs havuzu kaplarından çok farklı ve birbirinden çok daha özgün kombinasyonlar üretmek mümkün, hemde çok zevkli...

Uygulaması bilinçli yapılırsa, beton olan göletlerde doğallık ve estetik daha farklı ve güzel oluyor.

Selam ve saygılarımla...

Ben fakir
09-12-2012, 10:51
Günaydın sevgili Nuri Bey...

Nilüferler ile ilgili sayfaları okudum. Çoğunlukla türlerinden söz edilmiş. Bakımı ile ilgili pek birşey bulamadım. Gözümden keçmış olabilir mi acaba?..

Ayrıca, iki sorum daha var izninizle,

1- ekim, dikim sezonu var mıdır?

2- Kışın döndüğümüzde nilüferlere ne yapmak gerekir korumak ve kışı geçirmek için?

Son bir not daha; Ziyarete ve yapıp ettiklerininizi görmeye, nilüfer ile ilgili görgümü oluşturmaya gelebilir miyim? tesisiniz, seranız vb... nedededir?

Sevgi ve selamlar...

Nuri Murvet
09-12-2012, 12:27
Merhaba sayın Ben fakir, gününüz aydın olsun...

Başlığa aldığım nilüfer türleri hakkındaki genel bilgiler, kaynak olması amacı ile açılmış sayfalardır.

Haklısınız, nilüfer bitkisinin türlerine göre yaşam alanı isteklerini, toprak, gübre istekleri, bakımı ve hastalıkları hakkında bilgileride paylaşmak, bu bitkiye gönül vermiş veya verecek olan arkadaşlarımıza çok yardımcı olacaktır.

Zaman en büyük sorun, bu sayfaları biraz yanlız bıraktım hatırlatmanız yerinde oldu...

Bu bilgileri en kısa sürede paylaşmaya devam edeceğim...

1- ekim, dikim sezonu var mıdır?

Nilüfer bitkisi şu anda uyku, dinlenme döneminde... Bölgemizde mart ayı sonu havaların ve suyun ısınması ile uyku döneminden çıkış başlangıcıdır.

Bu süre Nisan sonuna kadar sürer.

Mart sonu Mayıs ayının 15'ine kadar ekim, dikim sezonudur.

2- Kışın döndüğümüzde nilüferlere ne yapmak gerekir korumak ve kışı geçirmek için?

Süs havuzunuza seçeceğiniz Nilüfer bitkisi soğuk iklim kuşağında yetişen türler olacağından ayrıca korumak ve bakımı ile ilgili bir işlem yapmanıza gerek yoktur. Yukarıda değindiğimiz gibi, bakımla ilgili zamanı nisan ayı içersinde yapmak gerekir. Kış sezonu, süs havuzunuzdaki su derinliği askari 50-60 cm olmalıdır.

Yerimiz İstanbul- Silivri'de...

Ortak olarak çalıştığımız fidanlığımızdan (E-5 üzerindeki), ticari olarak ayrıldık.

Sucul bitkiler üretim tesisimize taşındık. Sucul bitkiler üretimi, göletleri, şantiye Silivri-Ortaköy'dedir.

Gölet ve şelale uygulamalarımız farklı, farklı bölgelerde yakın olanları ziyaret edebiliriz.

Buyrun bekleriz.

Selam ve saygılarımla...

Nuri Murvet
09-12-2012, 12:38

352662

Ben fakir
09-12-2012, 12:58
Sevgili Nuri Bey, aydınlatıcı bilgileriniz için teşekkürler ederim.

İyi günler dilerim.

Nuri Murvet
09-12-2012, 14:01

352678

Nuri Murvet
09-12-2012, 16:38

Arşiv fotoğraflarımı gezerken faydalı bilgi, uygulama olabileceğini düşündüğüm bir fotoğraf...

352724

Sonbahar yaprak dökümünde, göletlerde temizlik işi olarak karşımıza çıkan en büyük sorun, yaprakların yüzeyde dolaşması ve dibe çöktükten sonraki sudaki kirliliği...

Ayrıca balıkların kuşlardan (balıkçıl, martı, karga,) kedi gibi hayvanlardanda korunmasını sağlıyor.

Bu sorunlardan kurtulmak için, güzel bir uygulama...

Nuri Murvet
12-12-2012, 19:13

353825

Cüce evi ve yaşam alanı...

353826

Cüce evi ve yaşam alanı...

Nuri Murvet
18-12-2012, 20:20

355716

Nuri Murvet
29-12-2012, 10:38

357964

Nuri Murvet
01-01-2013, 13:06

358610

Nuri Murvet
06-01-2013, 20:24

Kar yağmasının gölet peyzajında etkisi...

359999

Nuri Murvet
07-01-2013, 19:28

360214

Nuri Murvet
15-01-2013, 19:38

361981

Nuri Murvet
25-01-2013, 20:47

364292

ardacan2000
26-01-2013, 14:53
Facebook sayfanız varmı?

Nuri Murvet
26-01-2013, 18:21
Merhaba sayın ardacan2000

Nilüfer Peyzaj Burada (http://www.facebook.com/pages/Nil%C3%BCfer-peyzaj/348926511862698?ref=stream)

Nilüfer Peyzaj - Fidancılık Burada (http://www.facebook.com/pages/Nil%C3%BCfer-Peyzaj-Fidanc%C4%B1l%C4%B1k/242606552496764)

ardacan2000
26-01-2013, 22:35
Teşekkürler.

Nuri Murvet
31-01-2013, 20:11

366111

Nuri Murvet
10-02-2013, 20:52

Hedera helix'le duvar kaplanması

368819

uzgoren26
16-02-2013, 23:21
Selam...sessiz takipcilerinizdenim. .öncelikle bu enfes resimleri ve zor bulunacak bilgileri paylaştığınız için cok tesekkürler. ..ben de terasimda biseyler yapmaya çalışıyorum. ..cardak yaptım, tahtalardan saksı lar yaptim...resimlerini ekleyecegim inşallah yakında. ..gunes alan ve rüzgarlı oldugundan yaseminkerim, hanimellerim, sarmasik gullerim, mazilarim...vb ya gelismiyor ya da cansizlasiyor. ..ne tavsiye ederseniz...tecrubelerinizden faydalanmak isterim. (Imla ve yazim icin kusura bakmayin lutfen telefonun ayarlarını cok bilmiyorum)

Nuri Murvet
17-02-2013, 18:20
Merhaba sayın uzgoren26, hoşgeldiniz.

Terasınızın hakim rüzğar yönünü belirterek, bitkilerinizinde fotoğraflarını paylaşırsanız size daha iyi yardımcı olabilirim...

Selamlar..

dilek aydemir
18-02-2013, 15:31
Sayın Nuri Mürvet; sizi yorarmıyım bilmiyorum ama, benim oğlumun bulunduğu okul yeni yapıldı ve bahçesi kötü durumda, bazı velilerin yardımı ile biraz birşeyler dikmeye ve düzenlemeye çalıştık. okulda herhangi bir statüm yok, sadece veliyim, benim gibi birkaç veli olarak bir düzenleme yapmak istedik, insanın sizin gibi fikir verecek arkadaşları olunca ondan yardım almak ihtiyacı duyuyor, şayet ben okul bahçesinin fotoğraflarını çekipte buraya **** okul bahçeleri konusunun altına bir sayfa açıp oraya koyarsam bana peyzajı konusunda yardımcı olabilirmisiniz?

Nuri Murvet
20-02-2013, 22:07
Merhaba sayın dilek aydemir

Başlığı açın, başlığı açtığınızı haberdar edin...

Yardımcı olmaktan büyük mutluluk duyarım...

Nuri Murvet
01-03-2013, 18:49
Peyzaj : Bahçe, su, kaya, tasarım, uygulama

374111

Leylandi servisinden, yüksek duvar çiti...

374112

Nuri Murvet
10-03-2013, 22:45

377199

377200

denizberk34
14-03-2013, 16:46
Merhaba çalışmalarınızı ilgi ile takip ediyorum. Bu örnekte çiçeklerle sınır olarak kullandığınız yeşil setler ahşap mı ? Ve nerden ne fiyatlara satın alabiliriz ? Teşekkurler.

goknarcı4
14-03-2013, 17:04
, devam ediyoruz. Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama

174036

174037

cok güzel olmus hayırlı nolsun

Nuri Murvet
16-03-2013, 18:44

378856

Leylandi servisinden budama ile şekil verilmiş kapı, yol girişi...

378857

378858