Bağlan

View Full Version : Peyzaj : Bahçe, su, kaya, tasarım, uygulama

Sayfalar : [1] 2 3 4 5 6

Nuri Murvet
30-09-2010, 19:44
Merhaba

Bu bölümde sizler ile paylaşmak istediğim ; Peyzaj, su, kaya, tasarım adı altında uygulamalarını yaptığımız bahçelerin yapılış aşamalarını, bahçe sahiplerinin adı verilmeden, sizler ile paylaşmak istiyorum.

Umarım bu sayfa; Bahçe sahiplerine, tasarım ve uygulama konusunda sizlere yardımcı olur

Bizim tasarımlarımız da suyun ayrı bir yeri var, sonra kayalar ve peyzaj uygulaması geliyor, bütün amacımız doğallığı yakalamak..!

Su hayattır, yaşam kaynağıdır bu fotoğraf başlangıç olsun..!
173371

Su hayat, yaşam kaynağıdır.

Nuri Murvet
30-09-2010, 20:10
Bu yıl yaptığımız, gölet ve şelâlelerden bir tanesi ile başlıyoruz.

Tasarım ve projelendirme tamamlandı, arazide zemin üzerine projenin iz düşümünü, şablon uygulaması yapılıp ilk kazma vuruldu.

173376

Şablon uygulaması yapılıp ilk kazma vuruldu

173377

Şablon uygulaması yapılıp ilk kazma vuruldu

nurcanaybay
30-09-2010, 20:12
Özellikle ilgi duyduğum bir konu ,bu başlığın sıkı takipçisi olacağım.
Teşekkürler.

Nuri Murvet
30-09-2010, 21:41
Merhaba nurcanaybay

Peyzaj, su, kaya, tasarım tüm üyelerin ve misafirlerin, ilgi duyacağı bir konu başladık bakalım hayırlısı..!

Nuri Murvet
01-10-2010, 21:14
Merhaba, kazı ve tespit işlemlerindeyiz.

Esası ; Bu tür projelerde, müşterimizle konuşurken hayâllerini, isteklerini, ayrıntıları konuşuruz.

Tasarım aşmasında bir mizansen kurgularım, bizim işimiz ayrıntılar bazen fazla takılırız ama müşterimle paylaşırım, paylaşımda detaylar bir kez daha gözden geçirilir.

Mutabık kalındıktan sonra, beynimizde zaten uygulamanın her aşamasını bitirmişizdir.

Her uygulamamızın muhakkak bir öyküsü vardır.

Genellikle müşterilerimiz bizi refaransla tercih ettiklerinden, bir kaç ayrıntı dışında uygulamayı tamamen bizim tecrubelerimize bırakır. Bu zamana kadar da hiç mahçup olmadık. Şükürler olsun...

Pojenin bitmiş hali:

173473

Nuri Murvet
01-10-2010, 22:19
Nerede kalmıştık, proje uygulama ve kazı işlemleri, başlıyalım.

173479

Proje uygulama ve kazı işlemleri

173480

Nuri Murvet
02-10-2010, 14:43
İşin en zor kısımlarından, hafriyat almak ve formları oturtabilmek.

173515

173516

Nuri Murvet
02-10-2010, 21:22
Kazı işlemlerimiz ayrıntılarda kaldı, ana göletin kalıp öncesi hasır demirle döşenmesi ve pergole için alt tablanın, zemin betonunun dökülmesi..!

173551

Pergole için alt tablanın, zemin betonunun dökülmesi

Alper1111
02-10-2010, 23:27
Devamını bekliyorum. Çok faydalı olacak.

Nuri Murvet
03-10-2010, 12:47
Merhaba sayın Alper bu uygulama profesyonelce uygulanan bir proje, bence de meraklılarına faydalı olacağına inanıyorum.

Göletin hasır betonları döşendi, filtre odası kazıldı.

Evet, unuttum doğal kayalarımızda geldi.

Ling'de problem var her halde fotoğraf yükleyemedim sonradan ilave edeceğim

Nuri Murvet
04-10-2010, 18:07
Merhaba

Evet doğal taşlarımızda geldi, bundan sonrası işin en zevk aldığım kısmına sıra geldi...

173729

173728

Nuri Murvet
04-10-2010, 18:21
, devam ediyoruz dün fotoğraf yükleyemedim bugün biraz hızlı gidiyoruz.

173731

Pergole tablası hazır kayaları düzenliyoruz.

Nuri Murvet
04-10-2010, 18:37
, devam ediyoruz

173732

Pergole tablası hazır, değişik bir açıdan...

Nuri Murvet
04-10-2010, 19:17
Beton kalıbı hazırlandıktan sonra şelale ve derelere başlıyoruz

173749

şelale ve derelere başlıyoruz

Nuri Murvet
04-10-2010, 19:35
evet başlıyoruz.

173761

Doğal taş döşeme işlemine başlıyoruz.

Nuri Murvet
04-10-2010, 21:09
Takip eden arkadaşlarımız inşaat ve şantiye halini hiç sevmediler her halde..?

173769

Pergole alanı, doğal gölet ve peyzaj uygulaması

Nuri Murvet
04-10-2010, 21:39
Bu bahçe 17000 m2 gerçek bir botanik bahçe olmaya aday, baharda kaya bahçeleri, genel peyzaj çalışmaları yapacağız.

Belki de, ............. Botanik bahçesi diye tanıtımını yaparım. bakarsınız bunu başarırız..?

Devam ediyoruz...

173771

Gölet ve peyzaj

Nuri Murvet
04-10-2010, 21:49
Bu uygulaması yapılan gölet ve şelalelerin yapım süresi 14 günde bitirilmiştir.

173772

Kaya ve suyun doğal uyumu

merlict
04-10-2010, 22:17
Merhaba Nuri bey.
Süper bi iş çıkartıyorsunuz doğrusu.Bende bir süre öncesinde babamların evi önüne büyükçe bir paladarium yapmaya başlamıştım.Küçük botanik bahçesi-büyük paladarium.Örnek aldığım bir alman vardı, evinin nerdeyse 3/2'sini yıktırıp böyle bir işe kalkışmıştı.(linkini bulunca buraya eklerim)O kişiyi takip edip basit ama güzel (kendimce) bir paladarium yapmıştım.O zamanlar sizi tanısaydım en büyük idolüm olurdunuz.

Yaptığınız işin kazancı o kadar fazla ki hem para kazanıp hemde zevk almanız... süper bişey.Yapım aşamalarında merak ettiğim ve geçmişte benimde çok takıldığım filtre odası var.Nedense o kısma gelince hızlı geçiverdiniz :p Eğer sizce sakıncası yoksa filtreleme işlemini kısaca anlatırmısınız ? Pompa, debi, filtre vs.Şimdiden teşekkürler

Mehmet

Nuri Murvet
04-10-2010, 22:24
Bu uygulama daha bebek hava şartlarının, güneş, yağmur, rüzğar, soğukların etkisi ile bahar başında muhteşem olur.

Kaya bahçelerini bir de yürüme yollarını beraber kaynaştırdık mı..? O zaman bahçe turuna hazırlanın arkadaşlar..!

173773

Dere ağızlarından suyun gölete dökülmesi

Nuri Murvet
04-10-2010, 22:47
Merhaba sayın merlict hoş geldiniz.

Yaptığınız işin kazancı o kadar fazla ki hem para kazanıp hemde zevk almanız... süper bişey.Yapım aşamalarında merak ettiğim ve geçmişte benimde çok takıldığım filtre odası var.Nedense o kısma gelince hızlı geçiverdiniz :p Eğer sizce sakıncası yoksa filtreleme işlemini kısaca anlatırmısınız ? Pompa, debi, filtre vs.Şimdiden teşekkürler

Mehmet

Biz işimize gönül vermişiz ve onun peşindeyiz, beni tanıyan iyi bilir, para bizim için, geçinecek kadar olsun yeter.

Filtre işine gelirsek, biz yaptığımız gölet ve şelalelerde bunu hizmetin içinde sunuyoruz.

Kendimizi devamlı geliştiriyoruz, bu yıl bütün filtre sistemimizi değiştirdik.

Bu kurduğumuz sistem biraz teferruatlı ama sonuç süper, ticari sırlarımızdan dır.

Sistem, göletin su hacmine göre ve içindeki yaşama göre değişiyor.

Bu konu bir başlık olur, eski filtre sistemlerinden bu son uygulamalarımıza kullandığımız sisteme kadar anlatmak lazım..

Nuri Murvet
04-10-2010, 23:20
Sayın Ağaçlar net üyeleri ile paylaşmak istedim.

Sayın malina'ya (E- Posta) olarak bahsetmiştim.

Yeni bir süreç, temmuz ayında başladığımız, sucul bitkiler üretim tesisi ve havuz balığı üretim tesisi nin kurulumuna başladık.

Burada ki üretimlerimizden, hatta sucul bitkiler üretim tesisi diye bir bölüm açayım ve buradaki gelişmeleri sizler ile paylaşıyım ne dersiniz..?

Başlangıç resimlerini sizler ile paylaşıyorum, hedef 62 adet sucul bitki ve balık göleti hayırlı olur inşallah..!

173774

sucul bitkiler üretim tesisi ve havuz balığı üretim tesisi

173775

173776

173777

nurcanaybay
05-10-2010, 12:44
'' Sucul bitkiler üretim tesisi ''adlı bir başlıkta bilmediğimiz pek çok detayı öğreneceğimiz den eminim.Zira bu konu hakkın da detaylı bilgilere ulaşamadım (internette ).Çok teşekkür ederim.

Nuri Murvet
05-10-2010, 18:59
Merhaba sayın, nurcanaybay

Sucul bitkiler üretim tesisi, ilginç bir konu kendi ihtiyaçlarımız nisbetinde üretiyorduk, nedeni bu türleri hemen ha deyince bulamıyorsunuz.

Bundan sonra olacak inşallah..!

Bizden hep sucul bitkiler ve havuz balıklarını talep ediyorlardı, bu işe ilk başlıyanlardan olmak güzel, gelen talepler bizleri yönlendirecektir.

Tabii ki kolleksiyon bitkilerimiz de olacaktır.

nurcanaybay
05-10-2010, 19:37
Umarım burada da bir satış başlığı açarsınız ,İzmir de bu tür bitkilere ulaşamıyoruz.

merlict
05-10-2010, 19:40
Yeni bir süreç, temmuz ayında başladığımız, sucul bitkiler üretim tesisi ve havuz balığı üretim tesisi nin kurulumuna başladık.

... allah derim.Sucul bitkiler, havuz balığı çiftliği, sürü sürü koi'ler, inanılmaz. Kendi adıma sabırsızlıkla bekliyorum.

Uzun zaman uğraştığım akvaryumlarım ve balıklarımla birçok istediğim olmuştu ama bir türlü isteklerime cevap alamamıştım.Bitki bulmak için İzmirin altını üstüne getirdiğimde bana afedersiniz "bön bön" bakan akvaryumcuları sizle tanıştırmak isterdim.Aradığımda java moss'tu.

Dün dediğimi yine tekrarlıyorum, sizi o zamanlar tanısaydım kesin idolüm olurdunuz.Sizle ücret almadan bile çalışırdım, karın tokluğuna :D

Nuri Murvet
05-10-2010, 20:12
Merhaba sayın nurcanaybay, merlict anlaşıldığına göre başlığı açmamız lazım her halde.!

İllerleyen zaman içersinde konuştuklarımızın hepsini yaparız, biraz daha zaman var sucul bitkilerimiz şu an üretim havuzlarına dikimini yaptık, nisan ve mayıs aylarında üretime başlanacak, acilen sera yapmamız lazım, tropikâl sucul bitkilerimiz var.

Victoria amozinaca ve Lotus (Nelumbo ) göletlerini de yapacağız.Yapılacak çok iş var.

Nuri Murvet
05-10-2010, 20:27
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama, devam ediyoruz.

Sayın merlict sizi gönüllüler bölümüne kayıt ettim, sihirli kelimeler kullanıyorsunuz. (ücret almadan bile çalışırdım, karın tokluğuna ). Saygılarımla...

173858

Peyzaj, dere yatakları ve köprüler

merlict
05-10-2010, 20:33
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama, devam ediyoruz.

Sayın merlict sizi gönüllüler bölümüne kayıt ettim, sihirli kelimeler kullanıyorsunuz. (ücret almadan bile çalışırdım, karın tokluğuna ). Saygılarımla...

173858

Peyzaj, dere yatakları ve köprüler

Ne demek abi her zaman hazırım, senin bir telefonun yeter...Ben zaten sihirbazım :D

(ne çektimse hep dilimden çektim yıllarca :dilli:)

Nuri Murvet
05-10-2010, 20:45
Sayın merlict İzmir Büyük şehir belediyesi kelebekler vadisi diye bir proje üretmişler davet edildim. Proje gerçekleşirse geldiğim zaman tanışırız inşallah...

Nuri Murvet
05-10-2010, 20:49
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama, devam ediyoruz

173870

Pergole tablasının doğal peyzaja uyumu için yapılan çalışma

merlict
05-10-2010, 21:42
Sayın merlict İzmir Büyük şehir belediyesi kelebekler vadisi diye bir proje üretmişler davet edildim. Proje gerçekleşirse geldiğim zaman tanışırız inşallah...

Abi inşallah gerçekleşir de görüşür tanışırız.

(söylemesi ayıptır, biz İzmirin göbeğinde, Göztepede oturuyoruz birşeyden haberimiz yok, ama siz taa memleketin bi ucunda herşeyden haberiniz var, helal olsun)

Mehmet

Nuri Murvet
06-10-2010, 19:20
Merhaba devam ediyoruz. Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama

174009

Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama

174010

Nuri Murvet
06-10-2010, 21:23
, devam ediyoruz. Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama

174024

174025

Alper1111
06-10-2010, 21:46
Süper, keşke bu işe kalkışmadan görme fırsatım olsaydı. Neyse, önümüzdeki baharda yapılacak tadilata yardımı olacak. Filtre odasındanda biraz bahsederseniz sevinirim. Yeni fotoğrafları bekliyorum.

Nuri Murvet
06-10-2010, 21:57
Merhaba sayın Alper görüntüler umarım yardımcı olur.

Flitre konusu; Bu tür doğal göletlerde flitre sistemi çok önemli biz, kendi tasarımımız olan biyolojik flitre sistemini kullanıyoruz.

Bu sistemimizi daha da geliştirdik, sonuç daha verimli...

Siz baharda göletinize bir başlayın bakalım, yardımcı oluruz.

Nuri Murvet
06-10-2010, 22:41

174036

174037

Nuri Murvet
06-10-2010, 23:13

174048

174049

Nuri Murvet
07-10-2010, 15:15

174125

174126

Alper1111
07-10-2010, 18:17
Teşekkürler. Bizimkisi göletten çok havuzcuk! :D Ama şu haliyle doğallıktan çok uzak. Görüntüler güzel fikirler veriyor.

Resimlerden birinde görülen (şelalenin sanırım ilk katı oluyor) tel kafesin amacı nedir?

Nuri Murvet
07-10-2010, 20:00
Merhaba sayın Alper

Bu başlığı açmamdaki en büyük sebeblerden biri sizin dediğiniz konu, doğallıktan çok uzak bunu yakalamak önemli, gölet yapacak veye yaptıracak meraklı arkadaşlarımıza fikir vermesini istedim.

Gölet ve şelalerde en büyük eksiklik flitre sisteminin olmaması veya yeterli gelmemesi hatta önemsenmemesi, sonradan bu bakım zahmeti, aman gölet mi ?

Tövbeler olsun, bir daha yaptırmam, yaptırmak isteyene de aman yaptırma bakımı şöyle zor, böyle zor anlata anlata bitiremez.

Gölet yaptıracak meraklıyı da soğutur.

Bir de her önüne gelen biz gölet ve şelale yapıyoruz diyor.

Gölet değil yalak diyorum ben onlara,

İstisnalar var tabii iyice araştırılıp öyle karar verilmelidir.

Doğal göletlerde flitre sistemi, biyolojik sistem olmalıdır.

Gölet yılda bir kere veya ihtiyaç hissedilmez ise temizlik zamanı uzayabilir.

Gölet içindeki yaşamda çok önemlidir, suyun kalitesi sık sık kontrol edilmelidir

Temizlik flitre odasında olmalıdır, hava sıcaklığı önemli faktördür, bahar ve yaz ayları 45 günde bir sonbahar ve kış aylarında alg oluşumu olmadığı için temizlik bahara kadar kalabilir.

Yeni kurduğumuz flitre sisteminde, temizleme zamanını daha da uzattık.

Sayın Alper merak ettiğiniz kafesli tel, balıkların geçişini, atlamasını önlemek içindir.

nurcanaybay
07-10-2010, 20:43
Gölet çok güzel olmuş ,elinize sağlık. Bu gölet'te bitki yetiştirilecek mi merak ettim .

Nuri Murvet
07-10-2010, 21:33
Sayın nurcanaybay, gölet içinde nilüfer cinslerinden 4 tür büyük saksılar içerisinde yerleştirdik.

Başka sucul bitki kullanmadık baharda inşallah elimizde bulunan türlerin dikimlerini yaparız.

Nuri Murvet
07-10-2010, 21:36

174183

174184[B]

174185

Alper1111
07-10-2010, 22:24
Biraz da maliyetlerden bahsedebilir misiniz? Gerçi soru çok geniş oldu ama neyse.

Nuri Murvet
07-10-2010, 23:14
Sayın Alper

Gölet maliyetlerinin standartı yok, size forum ortamı içersinde verdiğim cevap beni bağlar, belki de yanlış anlamalara sebeb verebilirim, onun için bizden nasıl bir çalışma isteniliyor arazi yapısıda fiyatları etkileyen en önemli faktörlerden biri bunları öğrendikten sonra gerçek fiyatını belirleriz.

Biz gölet işini standartını çıkardık maliyeti : Doğal kayalar, çimentosu, demiri, çakılı, flitre odası ve aksamları, motorları, su tesisatı malzemeleri, standart bitki listesi, bitki peyzajı, kaya bahçesi, kaya bahçesi peyzajı, gölet etrafı yürüme yolları, nakliye, işçilik dahil 1m2- den 20m2 ye kadar fiyatı ........TL dir 20m2 üzeri ..... TL dir. + kdv dir.

İstenirse Liner (Havuz brandalı) sistemlerde kuruyoruz.

Nuri Murvet
07-10-2010, 23:19

174200

174201

174202

Ayşe Yıldız
08-10-2010, 08:09
Çok güzel bir çalışma ve muhteşem bir görüntüsü var. Tebrik ediyorum...

Nuri Murvet
08-10-2010, 08:26
Merhaba sayın ayse_afyonlu takip ettiğiniz için teşekkür ederim.

Nuri Murvet
08-10-2010, 08:44
Merhaba, bugün bölgemizde yoğun bir yağmur yağışı var.

Bizim işlerimiz açık mekânda olduğu için böyle günlerde otomatik olarak izinli oluyoruz.

Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama adı altında...

Sizler ile paylaştığım bahçenin, arşivimde detay fotoğrafları çok fazla izleyenler sıkılmasın diye başka peyzaj uygulamalarını yaptığımız bahçelere geçelim ne dersiniz.?

Bahçelerin peyzaj uygulama aşmalarını hazırlamıştım tekrar gözden geçireyim sizler ile paylaşacağım.

Emre Albayrak
08-10-2010, 09:31
Efendim görüntüler çok güzel. Başarılı bir uygulama olmu. Haddim değil aa bir konuda eleştirmek istiyorum, kanal geçişlerinizi kavisli köprü yerine düz geçseydiniz olmaz mıydı? Alanın ölçeğine göre çok iri kaçmışlar sanırım. Bir de köprülerde kısa mesafede yüksek kullanım çok şık durmuyor. Ancak çok zahmetli bir işiçok güzel bir şekilde gerçekleştirdiğinizi söylememek olmaz tabi. Ellerinize sağlık.

Nuri Murvet
08-10-2010, 10:29
Merhaba sayın Emre Albayrak

Paylaşımınız için teşekkür ederim.

Fotoğraf çekimleri yakın çekim, ayrıntılarda yoğunlaştığı için sizin bakış açınıza göre abartılı gelmiş olabilir.

Köprüler biraz da vurgu objeleridir.

Konumuz görsel şov, köprü ebatları küçülürse, vurgu ayrıntıları komik olur. Sonuç da işlevi olan bir yapı...

Köprülerdeki kavis işimizin ayrıntısı, AutoCAD 3D çizim ayrıntısında düz köprünün basit ve görsel açıdan konuya hiç bir şey katmadığını fark edersiniz.

Eleştirinizi 47 nolu mesajdaki fotoğraf ölçüsünde yapmanızı isterim.

Emre Albayrak
08-10-2010, 10:33
Anlıyorum efebdim. Belki de fotoğraflardandır. Alanı çıplak gözle görmek ****** çok daha başka bir görüş açısı sağlar. Tekrar elinize sağlık..

Nuri Murvet
08-10-2010, 10:57
Merhaba,

Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama adı altında paylaşımlarda büyük ölçekli yapıları sizler ile paylaştım...

Bahçemiz küçük bizim de göletimiz, şelalemiz olsun veya terası olan hatta bolkonunda dahi o hazzı ve duyguyu bende yaşamak istiyorum diyen, arkadaşlarımıza fikir olsun diye bazı örnekler sunacağım.

Nuri Murvet
08-10-2010, 11:31
Yeni bir konu, yeni bir bahçe , yeni bir tad...başlıyoruz.

Kıyas olsun diye bahçemizin şantiye hali ile başlıyorum.

174214

Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Şantiye hali

Nuri Murvet
08-10-2010, 11:50

,devam ediyoruz.

174215

Nuri Murvet
08-10-2010, 12:40

,devam ediyoruz.

174227

Nuri Murvet
08-10-2010, 13:35

Bu peyzaj uygulaması bana göre sıra dışı dır.

Farklı bir ön kapı girişi uygulamasıdır.

Öyküsü : Su olmazsa olmazlarımızdan, suyun şıkırtısı gelen misafirlere hoş geldiniz melodisi çalıyor, sonra çim, çakıl, travers (Ahşap),vurgu için şeçilmiş kayalar, sade bir bitki (Acer palmatum) ayrıntısı.... Başka bir söz gerekmez bence..!

174231

Nuri Murvet
08-10-2010, 13:53

Öykünün; Renk uyumu içerisinde en önemli baş rol oyuncusunu unutmuşum Picea glauca globosa. (Bodur mavi ladin) arka fon Photinia x fraseri 'Little Red Robin' (Alev ağaçlar)ı...

174235

Nuri Murvet
08-10-2010, 15:35

174246

Güler
08-10-2010, 15:39
Başlığı sonuna kadar okudum. Fotoğraflar da güzelliği çok güzel aksettirmiş. Ellerinize sağlık.
Su sesi bana daima dinlendirici gelir, bahçelerdeki bu mini göletler, akan su sesleri hep hoşuma gitmiştir.

Nuri Murvet
11-10-2010, 18:04
Merhaba Güler hanım, size geç cevap verebildim, Web sitemizdeki oluşan arızadan herhalde en çok etkilenenlerdenim, bugünü de sayarsak dört gündür siteye giriş yapıyorum ama cevap veremiyordum..!

Tekrar merhaba, sizin gibi bilinçli bahçe sahipleri tarafında izlenmek ve övgülerinizi almak gurur verici, paylaşımınız için bende size teşekkür ederim.

Sizin güzel bahçenizdeki tek eksik de su sesi galiba, yanlış hatırlamıyorsam..!

Nuri Murvet
11-10-2010, 18:18
Kaldığımız yerden

devam ediyoruz

174603

Nuri Murvet
11-10-2010, 18:28
devam ediyoruz

174606

Nuri Murvet
11-10-2010, 19:02
devam ediyoruz

174610

Nuri Murvet
11-10-2010, 19:29
devam ediyoruz

174613

Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Kış bahçesi

174614

Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama kapı, merdiven çıkışı sade bitki peyzajı

Zafer İnandıklı
11-10-2010, 20:04
Sayfayı yeni fark ettim. Sayın Nuri Murvet, sayenizde peyzaj mimarı olacağız galiba.
Teşekkürler, sevgiler, saygılar.

Ayşe Yıldız
11-10-2010, 20:14
Bahçeli evi olanlar için(malesef bu ben değilim) çok güzel fikirler var. sayfanızda görüntüleri izlemekten çok memnunum.

Nuri Murvet
11-10-2010, 20:17
Merhaba sayın Zafer İnandıklı
Sizde kendi bahçenizin mimarısınız ve örnek alınacak güzel işler çıkartıyorsunuz. Saygılarımla...

Nuri Murvet
11-10-2010, 20:34
Merhaba sayın ayse_afyonlu

Bahçeniz olmaması hiç sorun değil,

Meselâ; sehpanızın üstü, masanızın üstü, pencere kenarlarınız, gün ışığı alan bölümlerde saksı içindeki bitkileriniz, balkonunuzda, bahçe lezzetinde neler yapabilirsiniz bir düşünün, yapacak çok şey var.

Bahçe özleminiz varsa, evinizde bahçe tadında abartıya kaçmadan çok şık ve güzel uygulamalar yapabilirsiniz.

Umarım bu sayfalar size fikir vermekte yardımcı olur. Saygılarımla...

Ayşe Yıldız
11-10-2010, 20:42
Eveettt!.. Bu sayfalar benim için; çok şey öğreniyorum, çok şey görüyorum daha önce görmediğim, çok şey biliyorum sayesinde... teşekkr ederim. camlarımın önleri dolu zaten :)))

Nuri Murvet
11-10-2010, 20:56
Sayın ayse_afyonlu

İşte bu,

Harikasınız, şimdi burada en çok hata yapılan kısım her önünüze gelen bitkiyi bakmaya veya büyütmeye çalışmayınız.

Tarz seçiniz,

Hangi bitkileri seviyorsunuz veya hangi bitkileri yetiştirmek istiyorsunuz, bunu belirleyin, burada evin ışık alma durumuda çok önemli...!

Evinizin ışık alma durumunuzu iyice etüd edin, yetiştirmek istediğiniz bitkileri buna göre seçip tarzınızı belirleyin, sonra bu sayfayı takip edin...! Saygılarımla...

Ayşe Yıldız
11-10-2010, 21:25
Takipteyimm!....

Nuri Murvet
11-10-2010, 21:59
Merhaba

Yeni bir bahçe, yeni bir konu, yeni bir öykü başlıyoruz.

Doğal taş uygulamalı dekoratif çeşme yapımı

Öyküsü : Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama sını yaptığımız bahçede çeşme istendi ama yapı marketlerdeki veya piyasadaki çeşme kalıplarında bir şey istenmiyor.

Doğal taşlardan çeşme çalışmalarımız var. Fakat sıra dışı bir şey isteniyor, kararsızlıkta var.

Bir sürü altarnatif proje üretiliyor sonuç yok, çok zor bir durum...

Sonunda topu bana attılar, Nuri bey biz sana inanıyoruz, sen den güzel bir çeşme tasarısı ve uygulaması bekliyoruz deyip son sözü söylediler, öyle baka kaldım...

Bize inanılıp zevkimize güvenilmesi güzel de, onun benim üzerimde ki sorumluluğu ve sıkıntısı yeter.

Aniden karar verdim, başlıyoruz dedim.

Kullanılacak malzemeleri listeledim, tedarik ettik ve başladık.

Hazırlık yapıyorum birazdan başlıyacağız.

Ayşe Yıldız
11-10-2010, 22:03
:))) ben takipteyim siz buyrun başlayın.

dlk
11-10-2010, 22:12
çalışmalarınız çok başarılı.tebrik ederim.siteye değişik bir hava katmış.

aygün
11-10-2010, 22:16
Ben de takipteyim:)

Nuri Murvet
11-10-2010, 22:27
Merhaba sayın ayse_afyonlu, dlk, aygün hoş geldiniz.

Bahçe sahibine yaptığımız çeşmeyi beğendirdik.

Asıl sınavı burada veriyorum.

Dizlerimin bağı çözülüyor.

Yoksa vazmı geçsem..?

Nuri Murvet
11-10-2010, 22:50
Merhaba

Başladık bir kere geri dönüş yok.

Doğal taş uygulamalı dekoratif çeşme yapımı için seçilmiş alan, fotoğraftaki bir kasa mevsimlik çiçek bulununan yer.

174656

Doğal taş uygulamalı dekoratif çeşme yapımı seçilmiş alan

Nuri Murvet
12-10-2010, 11:13
Merhaba

Doğal taş uygulamalı dekoratif çeşme yapımı aşamalarına devam ediyoruz.

174735
Doğal taş uygulamalı dekoratif çeşmenin yapılacak alanın, profilden görüntüsü

Doğal taş malzemeli, dekoratif çeşmenin uygulaması tamamen doğaçlama, çeşmenin estetik olmasının dışında kullanım amacına da hizmet vermesi lazım...

Bu aşamalara gelmeden; Su ana hattından çeşmemizin su tesisatını, uygulama yapılacak alana kadar getirdik.

Pis su giderini logara bağladık.

Üzerine inşa edeceğimiz çeşmenin alt tablasının betonunu döktük.

İlk başta çeşmemizin, iskelet bölümünün yapılması, çeşmenin kabaca şekillendirilmesi ve tesistlarının montajı..!

174736

nurcanaybay
12-10-2010, 14:47
Merhaba ;
64.mesaj da ki küçük havuz da zeminde betonmu kullandınız merak ettim bir de filtre
yapıldımı ?

livadi
12-10-2010, 15:14
Çeşmeyi takipteyiz, bizi çok merakta bırakmayın lütfen...:)

Nuri Murvet
12-10-2010, 15:57
Merhaba sayın nurcanaybay

64.mesaj da ki küçük havuz, zemini beton değil, yapı marketlerdeki hazır malzemelerden, bu malzemelerin kullanımı avantaj, dez avantajları şelaleli sistemlerde su kaçağı fazla olur, dikkat ister.

Flitre sistemi, havuz pompasındaki standart flitre, bu ölçekteki havuzlara yeterli
bizim kullandığımız flitre sistemleri, göletin en az 2 m2 olması gerekir.

İçindeki yaşam: 1-adet Nymphaea (Cüce Nilüfer) 3 adet koi balığı, balıklar aile bireylerini temsil ediyor.

nurcanaybay
12-10-2010, 16:01
Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.
Çeşme yaptığınız yerin arka kısmın da da küçük bir havuz görüyorum ,yanılıyormuyum ?

Ben benim havuzcuğa siyah molly cinsi balıklar dan koymak istemiştim ( yosun temizliği için ) ,
akvaryumcu bu balıkların dışar da yaşayamayacağını söylemişti .Bu konu da bir bilginiz var mı ?

Nuri Murvet
12-10-2010, 16:09
Sayın nurcanaybay

Görmüş olduğunuz gölet, örnek çalışmalarımızdan, doğal taş uygulamalı dekoratif çeşme yapılış aşamalarından sonra göleti, bitki peyzajını ve kaya peyzajını sizlerle paylaşacağım....

Yosun temizliği için siyah molly balığı etkili olmaz, molly' nin etkisi suyunuzda oluşacak sivrisinek larvaları ve böcek oluşumunu önlemede etkilidir.

Tropikal balıklarındandır. +16 derece altında yaşamaz.

Yosunu önlemek için göletinizin yüzeyini kapatacak bitki seçimleri yapmanız lazım.

En etkili yöntem budur.

Balık seçiminizi tek kuyruk japon balıklarından yapınız.

Sorun yaşamazsınız alg ve yosunu severek yerler.

Nuri Murvet
12-10-2010, 16:13
Merhaba sayın livadi

Bölgemizde yağmur yağışı var, doğal olarak çalışamıyoruz.

Otomatik olarak izinliyiz.

Bilgisayarın başına geçtim, sizi fazla merakta bırakmayacağım

Hazırlık yapıyorum başlıyoruz.

Nuri Murvet
12-10-2010, 16:20
Evet başlıyoruz

174815

Nuri Murvet
12-10-2010, 16:46

Çeşmenin yapılış aşamalarının en önemli noktası, hazırlanan kalıbın boton harç ile iskeletin birbirine iyi teması, kavramasına dikkat edilmeli, ağırlığı taşıyacak kısımlara biraz daha özen göstermeli..

Bu yapılarda geriye dönüş olmadığından, malzemelerinizin kaliteli olmasına ve tesisat malzemelerinin montajına azami dikkat edilmesi gerekir, kırılıp tamir edilme şansınız yoktur.

Özel bir harç karışımı yok, birazcık fazladan çimento daha ilave edebilirsiniz. Ustaların terimi ile biraz yağlı olsun derler..!

Sonra kalıbımızı sıvamaya başlıyoruz.

Tamamen ellerimizle yapıyoruz, el aleti kullanmıyoruz.

Elimize ilk başta bulaşık eldiveni, elimize betonun suyu temas etmesin diye, onun üzerine ucuz iş eldiveni giyiyoruz.

Fotoğrafta görüldüğü gibi...!

174835

Nuri Murvet
12-10-2010, 17:01

Bundan sonraki aşamalar; Beğenilerek şeçilmiş kaya ve dekoratif taşların uyumlu bir sekilde montajı başlıyor.

Tamamen doğaçlama, içinizden geldiği gibi simetriye biraz dikkat ederek taş döşeme işlemini yapıyoruz.

174850

ide
12-10-2010, 17:26
Sizi zevkle takip ediyoruz. Bahçeli bir eve yeni kavuştum ve neyi nasıl yapacağımı bilemiyorum. Sayenizde aydınlanacağız inşallah;)

aygün
12-10-2010, 17:30
Hmm... Çok zarif bir şey olacağını kestirmek hiç de zor değil.

aygün
12-10-2010, 17:38
Sizi zevkle takip ediyoruz. Bahçeli bir eve yeni kavuştum ve neyi nasıl yapacağımı bilemiyorum. Sayenizde aydınlanacağız inşallah;)

Sevgili ide, heyecanınzı, mutluluğunuzu yürekten paylaşıyor ve anlıyorum. Çünkü bu benim için bir müddet daha hayal kalmaya devam edecek sanırım. Eğer gerçekleşseydi herhalde ben de Nuri Bey' i takip eder ve uygulamaya çalışırdım. Sağolsun, çalışmaları ve uygulamalarıyla bizlere özel bir şans sunuyor.

Alper1111
12-10-2010, 18:22
Çeşme de çok ilgimi çekti. Sanırım konuyu hep takipte kalacağım. Devamını bekliyorum.

Nuri Murvet
12-10-2010, 19:12
Merhaba sayın ide Hoşgeldiniz

İlk başta yeni bahçeli eviniz hayırlı olsun, bahçenizin yapılanmasında, katkımız olursa ne mutlu bana başlığımızın amaca uygun olması da sevincimi ikiye katladı. Saygılarımla...

Nuri Murvet
12-10-2010, 19:31
Sayın aygün,

Benim bu ailede olmamın sebebi; Paylaşım, biraz olsun birşeyler bildiğimi söylüyorlar, bu bilgi ve tecrubelerimizi, imkânlarımız ölçüsünde sizlerle paylaşıyorum, yardımcı olabilmektir tüm ümidim, ben de sizler ile birlikte paylaşımın o eşsiz lezzetini tadıyorum, bana bu lezzeti tatdırdığınız için bende sizlere teşekkür ederim.

Ben, sizler ile tanıştıktan sonra hiç bir şey bilmediğimi farkına vardım, bende sizlerden çok şey öğreniyorum .Saygılarımla...

aygün
12-10-2010, 19:48
Sayın Nuri Murvet,
Biraz olsun bir şeyler bilmek mi..........: )Ama haklısınız. Socrates miydi
"tek bildiğim şey hiç bir şey bilmediğimdir" diyen. Bir de atasözümüz vardır; "boş başak dik durur " diye....
Her şeyi bildiğimiz duygusuna odaklandığımızda gelişimimizi baltalamış olmaz mıyız zaten.
Bütün bu birikime rağmen yine de mütevazi duruşunuzu ise tebessümle karşılıyorum.Paylaşmak ise başlı başına bir tad, varoluşun dinamiği belki. Ya da bilgiye değer katabilecek en güzel eylem. Başarılarınızın devamını dilerim.

Nuri Murvet
12-10-2010, 19:54
Sayın Alper hoş geldiniz.

Doğal taş uygulamalı dekoratif çeşme yapımı devam ediyoruz

Kabaca sıvama işlemi bittikten sonra, alt kısımdan yukarıya doğru doğal taşlarımızı döşemeye başlıyoruz.

Taş uygulaması yaparken, doğal taşları hep aynı istikamette kullanmayın, monotonluk göze çarpar, itici olur.

Kayaları,irili, ufaklı, düz, eğri, yatık, dik kullanım uygulamalarda gözü yormaz, merak uyandırır.

Meraklı bir göz, o yaptığınız ayrıntıları inceler, işin sırrı buradadır.

174881

Zafer İnandıklı
12-10-2010, 20:20
Gözümü kırpmadan izliyorum. Sevgiler.

Nuri Murvet
12-10-2010, 20:20
Sayın aygün temenniniz için teşekkür ederim.

Doğal taş uygulamalı dekoratif çeşme yapımı, bahsettiğimiz gibi alt kısımdan başladık, en üst noktaya kadar taşlarımızı yaptığımız iskelete montajını yapıyoruz.

Taşlarımızı monte ederken, çeşmenin yapısını genişletmeyelim, ne kadar ince çalışırsak, o kadar narin, işçilik öne çıkar.

Doğal taş uygulamalı dekoratif çeşme uygulamasının son hali..!

Bu, Doğal taş uygulamalı dekoratif çeşme ile öz eleştirimi daha sonra paylaşacağım.

174887

Nuri Murvet
12-10-2010, 20:27
Sayın Zafer İnandıklı, hoş geldiniz, size inanıyorum. Sevgi ile kalın... Saygılarımla.

Bitmiş halinin yakından görüntüsü

174888

Nuri Murvet
12-10-2010, 20:30

Uygulanan taş işçiliğinin yakından görüntüsü

174889

Uygulanan taş işçiliğinin yakından görüntüsü

Nuri Murvet
12-10-2010, 20:49

Çeşmenin, bahçedeki peyzaj görüntüsü içersindeki hali..!

174898

Çeşmenin, bahçedeki peyzaj görüntüsü içersindeki hali..!

Ayşe Yıldız
12-10-2010, 21:47
Artık su içebilir miyiz bu çeşmeden? :)

Nuri Murvet
12-10-2010, 21:53
Merhaba ayse_afyonlu

Buyrun ilk açılışı siz yapın afiyet olsun

Bundan sonra çeşme Ağaçlar net üyelerinin ve misafirlerinin, afiyet olsun.

Nuri Murvet
12-10-2010, 21:59
Ağaçlar net sebili deyip çeşmenin gürül, gürül su akarken görüntüsünü fotoğraflayıp paylaşmak lazım ...!

Nuri Murvet
12-10-2010, 22:13
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama adı altında paylaşımını yaptığım bahçenin Doğal taş uygulamalı dekoratif çeşme yapımı aşamalarını bitirdik.

Aynı bahçede, uygulamasını yaptığımız, gölet, şelale, bitki ve kaya peyzajı hakkında fotoğraflarla bahçe turuna devam edelim mi..?

livadi
13-10-2010, 07:38
Kesinlikle ve ivedilikle evett :)

Nuri Murvet
13-10-2010, 10:11
Merhaba sayın livadi

Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama adı altındaki paylaşım 12 gün oluyor.

İzlenme 1253 kişi, ortalama günde 100 ziyaretçi, dünkü performans 250 ziyaretçiden fazla, şuraya gelmek istiyorum.

Bu bölümü izleyen herkese gönülden teşekkür etmek istiyorum.

Paylaşımımdan bahçe sahiplerine ve izleyenlere fikir verme açısından olumlu bir yaklaşım verdiğimi hissediyorum.

Zaten amacım da buydu..!

Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama adı altında sunduğum yeni konuları ve bahçelerin tanıtımını daha titiz sunmaya gayret edeceğim

Sayın livadi başlıyoruz .

Nuri Murvet
13-10-2010, 10:32
Merhaba

Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama adı altında bahçenin tanıtımına devam ediyoruz.

Bu fotoğraf bence çok özel, kayanın formu, yapısı, bitkilerin uyumu (Yayılıcı ardıç, yayılıcı alacalı taflan, arka fonda altuni taflan, verbena mor çiçekli) suyla kayaların buluşma noktası... devam ediyoruz.

Ayrıntıları bilhassa vurguluyorum, bu tarz çalışma yapacak arkadaşlara örnek olması için, bu uyum çok önemli..!

174944

Nuri Murvet
13-10-2010, 10:55
Devam ediyoruz,

174946

Nuri Murvet
13-10-2010, 11:59
Devam ediyoruz.

Bu da ilginç bir ayrıntı, çim alan üzerine sonradan görüntüyü zenginleştirelim diye doğal dere taşlarından guruplar ve bitkilendirme yapıldı.

Uygulama işlemi bitti, ertesi günü bir problem olduğu ortaya çıktı.

Otomatik sulama tesisatının sulama çıkısı nuzulu (Fiskiye) sinin üzerine doğal taşları bırakmışız..

İki çözümü var yapılan uygulama ya iptal veya nuzula (Fiskiye)sine kule yapmak, biz kuleyi tercih ettik ama ortaya garip bir anlamsız bir uzantı çıktı.

Doğal ortama renk katacak bir fikrimizi uyguladık...

Farklı, ilginçte ve birazda ürkütücü oldu..!

174954

174955

livadi
13-10-2010, 12:11
Asıl biz size teşekkür ederiz, bu güzellikleri, deneyimleri bizimle paylaştığınız için :)

livadi
13-10-2010, 12:16
Bu arada ilk fotoğraftaki kayanın formuna, alacalı taflanın kaya üzerindeki ilerleyişine bayıldım.
Herşey çoook güzel çook...

Nuri Murvet
13-10-2010, 13:12
Sayın livadi devam ediyoruz.

Su kaynağı kaya bahçesi bitkileri,

174963

ziraatteknikeri
13-10-2010, 13:22
yaratıcı, mükemmel şeyler bunlar...

livadi
13-10-2010, 13:48
Artık doğada gördüğüm kaya ve bitki kombinasyonlarına başka gözlerle bakıyorum.
Tabi su da eklenirse ne ala ama burada üçüne birden rastlamak çok zor.

Nuri Murvet
13-10-2010, 19:04
Sayın ziraatteknikeri ve livadi bahçelerimizi tanımaya devam edeceğiz.

Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama adı altında bu bahçemizin de, tanıtımını bitirdik.

174992

Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama kaya bahçesi bitkileri

174991

Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Bahçenin genel görüntüsü

aygün
13-10-2010, 19:30
Merhaba

Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama adı altında bahçenin tanıtımına devam ediyoruz.

Bu fotoğraf bence çok özel, kayanın formu, yapısı, bitkilerin uyumu (Yayılıcı ardıç, yayılıcı alacalı taflan, arka fonda altuni taflan, verbena mor çiçekli) suyla kayaların buluşma noktası... devam ediyoruz.

Ayrıntıları bilhassa vurguluyorum, bu tarz çalışma yapacak arkadaşlara örnek olması için, bu uyum çok önemli..!

174944

Evet doğallığı yakalamak ...Bazen evlerin pencerelerinde yapma çiçeklerin bulunduğu saksılara rastlıyorum. Anlamak çok zor ve görüntü öyle rahatsız ediyorki beni...

Nuri Murvet
13-10-2010, 23:12
Sayın aygün

Evet doğallığı yakalamak..!

Bu sorunu en çok yaşayan meslek gurubundayız.

Bunun örneklerini sıkça yaşıyoruz. Bu konu yaşamlarımızdan gelen bir boş vermişlik, toplum olarak bunu yaşıyoruz.

Doğayı sevmek, onu korumak bu yaşamı evlerimize taşımak, masamızın üstü, pencere kenarı, balkon, teras, şanslı olanlar bahçelerinde bu sevgiyi yaşatmak için çaba gösteriyorlar.

Saksıdaki çiçeğin bakımını üstlenmek, bir sorumluluk gerektirir. Bu bakım karşılıklı bir sevgidir, saksıdaki çiçekler bu sevgiye en içten gelen çiçekleri ile size karşılık verir.

Bu bakım işlerinin, sorumluluğundan ne yazık ki insanlarımız çabuk sıkılıyor.

Az emekle çok fazla beklentilere giriliyor. Bu sorumluluktan kaçmanın en pratik yolu balkon saksılarının içine plastik yapıdaki ruhsuz cisimler koyarak yapmak...!

Bahçelerde bile yaşıyoruz bu durumları..!

Bu konu: Öyle bir açılımı olan konu ki, yaşamlarımıza, yaşadığımız çevreye ve yaşadığımız dünyanın çevre sorunlarına kadar gider.

Her şeyi çabuk tüketiyoruz.

ide
14-10-2010, 00:35
Kesinlikle çok haklısınız... Ancak yine de umutsuz olmak istemiyorum, yarınlar dünlerden daha güzel olacak-olmalı;)

livadi
14-10-2010, 08:17
Bir de sanki bir canlı değilmiş de sadece bir süsmüş gibi, bir hevesle alınıp konulan, sonra kaderine terkedilen, bakımsız, perişan ya da kurumuş bitkiler var ya, onlara çok üzülüyorum.

Nuri Murvet
14-10-2010, 10:12
Sayın ide

Sizin iyi dileklerinize katılmamak mümkün değil,

Sitemizin güzel bir sloganı var, bu slogan insanın suratına tokat gibi patlıyor, tabii ki anlayana..!

Siz onu umursamazsanız, Doğa sizi hiç umursamaz..!

Nuri Murvet
14-10-2010, 10:37
Sayın livadi

Sizin bahsettiğiniz sorunlar, ne yazık ki moda kavramı içersinde algılanmalı, şu anda ne popüler, hangi konular ön planda doğa ve çevre;

Bakım ve sorumluluk bilincinde olunmadınmı, sizin dediğiniz sonuçlara çıkıyor.

Bir de şu yönden bakmak lazım bence, sizin vurguladığınız konular, kişiler üzerinde vicdan azabı uyandırıyor.

Bu olumsuz görüntüler insanın, farkındalığını kamçılıyor, böyle olmaması lazım, doğrusu bu diye bilinçler açılıyor.

Allahtan güzel örneklerde var.

İnsanlarımız bilinçleniyor ve önlerinde kıyas edebilecekleri olumlu yapılanmalarda oluyor.

Nuri Murvet
14-10-2010, 10:48
Merhaba

Bugün de yoğun yağmur devam ediyor.

Malûm durum böyle olunca, otomatik olarak izinli oluyoruz..

Böyle olunca paylaşımda hızlı oluyor, her halde takipte bir sıkıntı olmaz inşallah..!

Yeni bir bahçe hazırlıyorum, birazdan sizler ile paylaşacağım...

Nuri Murvet
14-10-2010, 16:36
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama adı altında paylaşacağım bu bahçede suyu kullanamadık.

Fakat kaya bahçeleri görülmeye değer, bir de peyzaj anlamında kapı giriş örneklerimiz var onlarda görülmeye değer.

Umarım izleyen arkadaşlarımıza bu örnekler faydalı olur.

Evet başlıyoruz.

175051

Dere taşları, yayılıcı ardıç, mavi ladin, yayılıcı dağ muşmullası kompozisyonu..!

livadi
14-10-2010, 19:27
Bayılırım kaya bahçelerine, çok güzel; takipteyiz...

Nuri Murvet
14-10-2010, 22:33
Merhaba sayın livadi, izleme ve merak etme özelliğinizi hiç bir zaman kaybetmeyiniz, harikasınız ..!

Devam ediyoruz.

175100

Selehattin 67
15-10-2010, 07:59
Sevgili ağaç dostu ben siyenin yeni üyelerinden biriyim benim naçizane 50 metrekare bir terasım var buraya küçük bir süs havuzu yapmak isyiyorum bana bu konuda nasıl yapabileceğim hakkında biraz teknik bilgi verebilirseniz beni çok mutlu edersiniz size ve diğer üyelere şimdiden çok teşekkür ederim

livadi
15-10-2010, 08:25
Doğallık ayrıntılarda gizli...

dlk
15-10-2010, 08:33
güzeeellll...

Nuri Murvet
15-10-2010, 16:32
Merhaba sayın SELEHATTİN 67 Ağaçlar net ailesine hoş geldiniz.

Bu vereceğim bilgiler ticari sır alanına giriyor, uygulama aşamaları tamamen sizin kabiliyetinize kalıyor başarılar.

Terasta süs göleti yapım aşamaları:

1- İlk başta terasınızın en az güneş gören yerinde göletinizi tasarlayın

2- Teras, balkon ve salonda uygulanacak göletlerin izalosyon işlemleri çok önemlidir. Biz bu alanlarda havuz brandası (lıner) kullanıyoruz. Siz bulamassanız en kalın cinsinden sera naylonu kullanabilirsiniz.

3- Yapacağınız göletin ebatlarını ve derinliğini belirleyin ve bu ölçülerde ahşaptan kasa veya biriket veya tuğlada kullanabilirsiniz.

4- Şelale düşünüyorsanız bahsettiğim konuları bitirdikten sonra planlarsınız, bu bölüm son aşama..!

5- Göletin, kasasını hazırladığınızı varsayıyorum..!

6- Göletin altına naylonu serin, onun üzerine yapı malzemeleri satılan yerlerde ince keçeyi serin, ahşap kasanızı bunun üzerine yerleştirin, onun üzerine havuz brandası veya sera naylonunu serin , hortumu çekin suyu doldurun.

7- Suyu doldurmamızın sebebi, ahşap kasanızla su bütünleşsin, sonra seçtiniz kayalar, kütük parçaları, saksı içinde bitkilerinizi zevkinize göre düzenleyin, burası biraz zordur.

8- Geldik şelale kısmına ahşaptan merdiven gibi biraz daha genişce sehpa hazırlayın, sehpanın kenarlarına suyun dışarı kaçmasını önlemek için sehpa kenarına 5cm kalınlığında ahşap kullanın, havuz brandası veya sera naylonunu yukardan aşağı yerleştirin, havuz pompasının hortumunu üst noktaya yerleştirin

9-Burada kullanacağınız taşları sabitlemek için polüratan köpük yapıştırıcıdan yararlanın, alt kısımdan üst kısıma doğru olmak kaydı ile zevkinize göre düzenleyin saksıda çiçekleri unutmayın, orman sarmaşığı da kullanabilirsiniz.

10 - Havuz motorunuzu doğal taşlarla gizleyin, suyu boşaltın temizliğini yapın, tekrar doldurun iki, üç gün devamlı motorunuz çalışsın, içine sucul bitkiler ve japon balığınızı atın,

Hayırlı olsun...!

Nuri Murvet
15-10-2010, 16:44
Merhaba sayın livadi, dlk kaldığımız yerden, devam ediyoruz.

Kaya bahçeleri

175216

Ayşe Yıldız
15-10-2010, 16:48
Evet merdivenleri çıkalım bakalım karşımıza nasıl bir çalışma çıkacak.

aygün
15-10-2010, 17:00
Dere taşlarının arasından gülümseyen yayılıcı mineleri düşündüm bir an. Fazla mı kalabalık olurdu:cool:

Nuri Murvet
15-10-2010, 17:18
Sayın ayse_afyonlu

Bu fotoğraftan sonra yukarı çıkalım, bu bölüm atıl, kör bir nokta idi.

Kaya bahçesi uygulamasından sonra ilgi çekici, merak uyandıran, gezilmek istenilen bir yer oldu.

Bizde bu vurguyu yapabilmek için tasarladık, uyguladık.

Bu kaya bahçeleri kapı girişine bağlanıyor.

Güzel bir peyzaj, kaya, tasarım, uygulaması oldu.

Bundan sonraki ikinci fotoğraf bence görülmeye değer..!

175218

Nuri Murvet
15-10-2010, 17:27
Sayın aygün harika olurdu.

Bir tek sorun bu ortam yarı gölge, bu bölgede ömrü kısa olur.

Kapı girişinden çıkalım arka bahçeye doğru gezerken, kaya bahçelerimiz devam ediyor.

Süper görüntüler var.

Mineleri ve yayılıcı verbenaları (yer minesi) ni oralardaki yerlerine dikelim..

Zaten sizde ha işte burası diyeceksiniz..!

dlk
15-10-2010, 18:07
beğendim...

asbilgiç
15-10-2010, 18:24
Nuri Bey merakla bekliyoruz.

Nuri Murvet
15-10-2010, 19:24
Sayın dlk, asbilgiç

Devam ediyoruz.

Merdivenlerden çıktık , öteki fotoğrafla birlikte kapı önüne varacağız.

175236

Nuri Murvet
15-10-2010, 19:38
Devam ediyoruz.

Geldik kapı girişine,

175237

aygün
15-10-2010, 19:44
Hepsi de çok güzel ........Giriş mesela , gözü yormayan dingin bir görsel şölen sunuyor.

Nuri Murvet
15-10-2010, 20:02
Devam ediyoruz.

bulunduğumuz noktadan şimdi, tam tersine dönüyoruz.

175239

Nuri Murvet
15-10-2010, 20:31
Devam ediyoruz.

Biraz evvel arabanın arkasında bulunuyorduk, şu an önünde ve arka bahçeye geçiyoruz.

Şimdi aklıma geldi, eskiden resimli fotoromanlar vardı.

Bu bahçeleri tanıtımlarımız ona benzemeye başladı.

175240

Alper1111
15-10-2010, 21:00
Aydınlatma nasıl? Son fotoğrafta yerde bir şey görüyorum mesela. Gece çekilmişler var mı? Bir de kaya bahçelerinin yapım aşamalrına dair fotoğraflar var mı elinizde? Çok güzel bir paylaşımda bulunuyorsunuz. Artık gündüzleri okulda yağmur yağıyor mu diye bakıyorum. :P

livadi
15-10-2010, 21:20
İlk resiimdeki yarı gölge ortam, tam bana göre...
Herşey çok güzel....

Nuri Murvet
15-10-2010, 21:55
Merhaba sayın alper

Bahçe aydınlatma sistemleri kuruyoruz. Kurduktan sonra da test ediyoruz.

Fotoğraflamayı unutuyoruz. Önemli bir eksiğimizi dile getirdiniz.

Arşivimde var ama bizim uygulama yaptığımız bahçelerin değil, bunları paylaşmak istemiyorum.

Bu eksiğimizi en kısa sürede kapatacağım..!

Kaya bahçesinin yapım aşamaları var. Yapım aşmaları sıkıcı olur diye paylaşmıyorum.

Paylaşımlarımı takip edip ilgilendiğin içinde, teşekkür ederim.

Nuri Murvet
15-10-2010, 22:05
Sayın livadi, merhaba

Güneşli alanlara geçtik, bu çalışmalarımızda örnek olacak güzellikte, bu bölümleri de seveceğinizde eminim...

Şimdi sola dönüyoruz, kaya bahçelerine ben bir şey söylemiyorum, bu ortama dikkatli bakıp incelemek lazım..

175258

Nuri Murvet
15-10-2010, 22:18
devam ediyoruz.

175260

Nuri Murvet
15-10-2010, 22:55
devam ediyoruz.

175267

Nuri Murvet
15-10-2010, 23:47
devam ediyoruz.

Bu uygulaması yapılan peyzaj ve kaya bahçeleri 3 yıl evvel yapıldı.

Bu bahçenin bakım işlerini biz yapmıyoruz.

Kaya bahçesindeki bitki formları, budama eksikliğinden dolayı biraz büyük, bu doğal görüntüleri de çok hoş..!

175270

livadi
16-10-2010, 06:21
Ben de bitkiler nekadar güzel , gelişmiş, hiç yeni kurulan bahçeye benzemiyo diyecektim.
Bence de budanmaması daha iyi, doğal görünüm yakalanmış...

Nuri Murvet
19-10-2010, 18:13
Merhaba sayın livadi

Bilgisayarımdaki arıza nedeni ile, size cevap veremedim..!

Evet doğal bir görüntü yakalanmış, bu sonbahar çalıları biraz form budaması yapılırsa, kullanılan kayalarında o doğal güzellikteki yerini alsınlar.

Kaldığımız yerden devam edelim, herhalde kapı girişlerinden bahsediyorduk.

Başlıyoruz..!

176008

livadi
19-10-2010, 18:18
Bekliyoruz :)

Nuri Murvet
19-10-2010, 19:10
Merhaba sayın atax

İlk başta yapmış olduğunuz şelale hayırlı olsun.

Kullanım amacınız çok önemli ;

Günün 24 saati çalışacak mı.?

Şelalenizde suyun akma hızın (debi) sine karar vermeniz lazım..!

Böyle ufak şelalelerde genelde gölet içi havuz pompaları kullanılır.

Elektrik sarfiyatları son derece düşük olur

Biz böyle yapılarda havuz pompasına zaman ayarlayıcı monte ediyoruz günün belli saatlerinde çalışıyor, elektrik tüketiminde son derece etkilidir.

Nuri Murvet
19-10-2010, 19:15
Sayın livadi, yorum ve katılımınız için, size teşekkür ediyorum.

Devam ediyoruz.

176024

Nuri Murvet
19-10-2010, 19:29
Devam ediyoruz.

176025

aygün
19-10-2010, 20:19
Girişteki bitki dokusunun daha ciddi bir havası var. Gerçi bina cephesinin stili de düşündüldüğünde, evet bir uyumun varlığı söz konusu.

Nuri Murvet
19-10-2010, 21:38
Sayın aygün

Evet doğru söylüyorsunuz, bu kapı önü modellerinin tasarımı ve uygulaması zor bir konumu ve açısı var.

Vurgular sert, renk tonlamaları ile bu sertliği yumşatmak istedik.

Hatların düz ve simetri olmasını, sadelik ve ferah olmasını, görüş açısınında geniş olmasını istedik.

Binanın yapısı da bu uygulamaya elverişliydi.

176029

Nuri Murvet
19-10-2010, 22:48
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama adı altında bu bahçemizide bitirdik yeni bir bahçe paylaşımı için hazırlanalım.

livadi
20-10-2010, 07:46
Arka planda duvarlarda mevcut sarılıcı hedera mı?

Selehattin 67
20-10-2010, 08:31
O küçük şelaleli havuzu mutlaka yapacağım verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim fotoğraflarını siz ustaların beğenisine sunacağım

yusufcuk
20-10-2010, 08:33
Sayın Nuri Murvet,tasarımlarınız harika. Su ve kaya (taş) bileşimi bahçeler huzuru temsil ediyor bence. Merak ediyorum, fotoğrafları da kendiniz mi çekiyorsunuz. Çünkü bazı resimler o kadar güzel çekilmiş ki suyun sesini duyar gibi oldum. Yeni çalışmalarınızı merakla bekliyoruz.

Nuri Murvet
20-10-2010, 17:37
Merhaba sayın livadi

Duvar sarılmak isteyen evet Hedera helix dır.

Yeni bahçe hazırlıyorum size takip edermisiniz demiyeceğim..!

Bence cevabınız tabii ki evet olacaktır. Saygılarımla...

Nuri Murvet
20-10-2010, 17:50
Merhaba sayın SELEHATTİN 67

Terasınıza o küçük şeleleli, göleti mutlaka yapın..!

Küçük şeleleli, göleti yapmadan önce, bir başlık açın yapım aşamalarını beraberce yapalım ne dersiniz..?

Adını da Terasta, küçük şeleleli, gölet yapımı deyin isterseniz.

Nuri Murvet
20-10-2010, 18:00
Merhaba sayın yusufcuk

Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama ve fotoğraf diye ilave ettim, paylaşımınız için teşekkür ederim. Saygılarımla...

Nuri Murvet
20-10-2010, 19:27
Merhaba

Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama adı altındaki hazırladığım bahçeyi hazırladım.

Birazdan paylaşıyorum.

Nuri Murvet
20-10-2010, 20:26

Yeni tanımaya başlıyacağımız bu bahçe, bilinen, gezilen ve tanınan bir bahçe..!

Başlıyoruz.

176210

aygün
20-10-2010, 20:40
Bu fotoğrafa saatlerce bakabilirim. Yağlı boya resim gibi.

Alper1111
20-10-2010, 21:04
Süper, daha fazla fotoğraf istiyoruz. :D

livadi
20-10-2010, 21:16
Bu fotoğrafa saatlerce bakabilirim. Yağlı boya resim gibi.
Katılıyorum.

Taşlarda oluşan kaygan görüntü nekadar doğal, tıpkı memleketimdeki gibi...

Nuri Murvet
20-10-2010, 21:26
Merhaba sayın aygün,

Merhaba sayın alper

Dediğim gibi bu bahçe kendince çok meşhur, gezilen bir bahçe hatta çiftlik diyelim.

Toplam 30,000 m2, kısaca 30 dönüm, 10 dönüm peyzaj ve yaşam alanı, 5 dönüm meyve bahçesi, 15 dönümede hububat ekimi yapılıyor.

Çiftlik içersindeki hayvanlarda, hayvanat bahçesini aratmayacak kadar çeşit ve türe sahipti.

Bir yıldan fazla oldu her halde ziyaret etmediğim, en son bahçe sahibinin rahatsızlığı dolayısıyla geçmiş olsuna gitmiştim...

aygün
20-10-2010, 21:32
Darıca?
Ama onun sadeca hayvanat bahçesi olduğunu biliyorum. Değildir...

Nuri Murvet
20-10-2010, 21:49
Merhaba sayın livadi

Bu bahçede de çok emeğimiz vardır.

Peyzaj olarak örnek olabilecek bahçe özelliğinde idi.?

Neden böyle konuşuyorum, peyzaj uygulamalarımızdan sonra bakım kısmına girmiyoruz.

Yılda bir veya iki kere genel bakım için gidiliyordu...

Ziyaret haricinde bakım için uzun bir süre oldu gidilmedi..

Bizim kurduğumuz bahçelerde, güzel uygulamalar çıkartıyoruz. Sonradan bakım eksikliği yüzünden malesef, bahçeler hep geriye gidiyor.

Bunun sebepleri hep bilinen, şeyler kaliteli eleman eksikliği...!

176216

Nuri Murvet
20-10-2010, 22:00
Sayın aygün

Bahsettiğiniz yer burası değil, bu bahçe İstanbul - Silivri'de köklü ve saygın bir ailenin özel bahçesi, çiftliği bahçe gezisi için randevu alınarak ziyaret edilebiliyor.

Gezilmesi gereken bahçe özelliğindedir.

Bahçede bitki tür açısından o kadar zengin değil, fakat peyzaj uygulamaları ve bahçede bulunan hayvanlar harikadır.

Evet konuyu anlatırken atladığım bir konuda botanik serasıdır.

Buranın kurulumuda bize nasip olmuştu...!

Nuri Murvet
20-10-2010, 22:57
Darıca hayvanat bahçesi dediniz yüreğim cız etti.

Bu bahçede de büyük sorunlar var.

Sorunları ile de, inadına güzel bir bahçe ben çok seviyorum.

Yılda en az bir kere ziyaret etmeye çalışıyorum.

Yönetimler, ne yazık ki olmadık şeylere korkunç paralar harcarlar, bu cennet köşede parasızlık ve imkansızlıklar yüzünden olmadık insanların eline bakar, yazık çok yazık...!

nurcanaybay
21-10-2010, 10:48
Su'yun bulunduğu yer bir başka güzel oluyor , paylaşmaya devam edin lütfen.

Nuri Murvet
21-10-2010, 15:27
Merhaba sayın nurcanaybay

Takipteyim diyorsunuz, arayı fazla açıyorsunuz.

Devamlı arkama bakıyorum, merak ediyoruz.

Evet, hazırlık yapıyorum birazdan paylaşımlar devam edecek .

Nuri Murvet
21-10-2010, 16:42

Paylaştığım şelale örnek olacak kadar doğal bir uygulamadır.

devam ediyoruz.

176310

aygün
21-10-2010, 16:52
Darıca hayvanat bahçesi dediniz yüreğim cız etti.

Bu bahçede de büyük sorunlar var.

Sorunları ile de, inadına güzel bir bahçe ben çok seviyorum.

Yılda en az bir kere ziyaret etmeye çalışıyorum.

Yönetimler, ne yazık ki olmadık şeylere korkunç paralar harcarlar, bu cennet köşede parasızlık ve imkansızlıklar yüzünden olmadık insanların eline bakar, yazık çok yazık...!

Maalesef sayın murvet.........:(

Zihniyet ve tabii ki öncelikler sırası değişmedikçe korkarım ki içimiz, daha çok ciz edeceğe benzer.

aygün
21-10-2010, 16:56

Paylaştığım şelale örnek olacak kadar doğal bir uygulamadır.

devam ediyoruz.

176310

Şelale ve kayaların görüntüsü borazan çiçeğiyle bu kadar mı yakışır birbirine. Bayıdım ben buraya.

Nuri Murvet
21-10-2010, 17:06
Sayın aygün

Paylaştığım bahçe sahibinin rahatsızlığı yüzünde biraz ilgisiz kaldı..

Bakımlı olduğu zamanlar, misafirlerin içeriden çıkası gelmiyordu, inanın..!

Bahçe sahibini arayalım, müsait olduğu zaman içersinde ziyaret etmek farz oldu galiba..!

Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Fotoğraflarla bahçe tanıtımına hazırlık yapıyorum devam edeceğiz.

aygün
21-10-2010, 17:13
Sayın Murvet
Aslında, neden olmasın...

Nuri Murvet
21-10-2010, 17:47
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama devam ediyoruz.

Botanik seradan görüntüler ile devam ediyoruz.

Fotoğraftaki görmüş oldunuz, Tarzan bizim yanımızda staj gören Kocaeli Üniversitesinde öğrenim gören stajyer arkadaşımız.

Seranın içine girdiği zaman ki şaşkınlığını unutamam..!

176314

Nuri Murvet
21-10-2010, 19:15

Tasarım ve uygulamasını yaptığımız tropikal seradan görüntüler ile devam ediyoruz.

176319

livadi
21-10-2010, 19:37
"Ahhh ahh" diyorum; başka da bişey demiyorum...:)

Nuri Murvet
21-10-2010, 19:56
Sayın livadi

Bende size hoş geldiniz diyorum.

Tasarım ve uygulamasını yaptığımız tropikal seradan görüntüler ile devam ediyoruz.

176335

davut09
21-10-2010, 20:06
Merhaba Sayın Nuri Murvet,
Konu başlığınızı bugün gördüm. Tek kelime ile muhteşem. Bugünden itibaren çalışmalarınızı zevkle takip edeceğim.

aygün
21-10-2010, 20:10
Açtığınız iki konu da bağımlılık yaratıyor sayın Murvet, haberiniz olsun.

Ayşe Yıldız
21-10-2010, 20:10
Kütük çok yanlış yerde duruyor. Topçu çiçeklerimin üzerinde durmamalıydı :((

Nuri Murvet
21-10-2010, 20:16
Merhaba sayın davut09 hoş geldiniz.

Tanıştığımıza çok sevindim, paylaşımınız içinde teşekkür ederim.

İ.Ü Botanik bahçesini de takipe alın bence çok güzel paylaşımlarda bulunuyoruz. Saygılarımla...

Nuri Murvet
21-10-2010, 20:21
Sayın aygün

Paylaşımdaki dostlarımızı yürekleri çok güzel, sizler takip ettiğiniz sürece bende devam edeceğim.

Bir başka konu daha açmak istiyordum.

Sucul bitkiler ve koi balığı diye.. !

Nuri Murvet
21-10-2010, 20:25
Sayın ayse_afyonlu merhaba

Kütüğü hemen kaldırıyorum. Merak etmeyin, topçu çiçekleri (Pilea cadierei)benimde favorim.

Nuri Murvet
21-10-2010, 20:28

176355

176356

aygün
21-10-2010, 20:30
Sayın Murvet, paylaşanın da yüreği güzel olmalı ki bu sonucu doğuruyor.

Yeni başlık...Ne güzel olur... Konuyu uzmanından takip etmek daha doyurucu. İnanın iki balkonum da isyan edecek bir gün. Ama ne yapabilirim, başka bir aşk bu. Eski boş bir akvaryumum var bir köşede ve onu Nimphea için düşünüyorum. Bakalım ne zaman el atabileceğim.

Nuri Murvet
21-10-2010, 20:41
Sayın aygün

Acele etmeyin, baharda üretim göletlerinden, sucul bitkilerin çoğaltılmasını yapacağız.

Siz sadece rengini seçin..!

Özel saksılarında, cüce olan cinslerinden meraklılarına satışa çıkartacağız..!

aygün
21-10-2010, 20:46
A, çok iyi. Acelem yok beklerim. Akvaryum uygun mudur sizce? Etrafını Kaplarım bir şeyle, değerlenmiş olur böylece. Çünkü saksı bir süre sonra yetmeyebilir mi?

Nuri Murvet
21-10-2010, 20:59
Sayın aygün

Saksı 40cm ağız genişliği, 30cm derinliği olan dekoratif bir küp diyeyim.

Akvaryumunuz gün ışığı alırsa yosunlanır.

Akvaryum içi bitki tasarımları yapalım, akvaryumunuzu böyle değerlendirelim..!

Fikir vermesi açısından, yosunlar, eğreltiler, kütük ve doğal kaya sıradışı bir tasarım ne dersiniz.

Nuri Murvet
21-10-2010, 21:02

176367

176368

Nuri Murvet
21-10-2010, 21:27

176376

aygün
21-10-2010, 21:42
Sayın aygün

Saksı 40cm ağız genişliği, 30cm derinliği olan dekoratif bir küp diyeyim.

Akvaryumunuz gün ışığı alırsa yosunlanır.

Akvaryum içi bitki tasarımları yapalım, akvaryumunuzu böyle değerlendirelim..!

Fikir vermesi açısından, yosunlar, eğreltiler, kütük ve doğal kaya sıradışı bir tasarım ne dersiniz.

sayın Murvet,
Haklısınız akvaryumu bu şekilde değerlendirmek en doğrusu. Bunu neden daha önce düşünmedimse...

Hoş bir şey olur derim. Eskiden kalma akvaryum taşlarım da var . Onları da eklerim. Güzel bir şey olur.

Nuri Murvet
21-10-2010, 21:59

176380

176381

livadi
22-10-2010, 10:39
Sabahtan beri giremedim siteye, neler neler gelmiş böyle, merak etmekte haksız değilmişim.
Akvaryum içi bitki tasarımı fikrine bayıldım.Terrariumara çok ilgi duyuyorum ama, cesaret edemiyorum.Denesek mi naapsak?
Tropikal sera da harika, zevkle ve merakla izliyoruz.

Ayşe Yıldız
22-10-2010, 10:47
Ben o serada iyiki yokum. Çıkamazdım herhalde birer örnek almadan :)))

dlk
22-10-2010, 11:06
çok güzel.

Nuri Murvet
22-10-2010, 17:11
Merhaba sayın livadi

Akvaryum içi mini peyzaj çalışmasını, bir kaç kez denedim.

Çok olumlu izlenimler aldım.

Meraklısı az, bu denemeler arasında, çöl peyzajı ve hatta gerçekçi olsun diye akvaryum içine semender bile bırakmıştım.

Benim çalışmalarım farklı, sucul bitkilerle çalışmadım.

aygün
22-10-2010, 17:41
Merhaba sayın livadi

Akvaryum içi mini peyzaj çalışmasını, bir kaç kez denedim.

Çok olumlu izlenimler aldım.

Meraklısı az, bu denemeler arasında, çöl peyzajı ve hatta gerçekçi olsun diye akvaryum içine semender bile bırakmıştım.

Benim çalışmalarım farklı, sucul bitkilerle çalışmadım.

Sayın Murvet
Bu durumda dördüncü konu başlığını da ben rica etsem...
"Akvaryum içi mini peyzaj"

Nuri Murvet
22-10-2010, 17:47
Merhaba sayın ayse_afyonlu, sayın dlk

Sayın ayse_afyonlu sizi defterimde tehlikeli sera ziyaretçileri bölümüne notumu aldım, gözüm üzerinizde..!

Nuri Murvet
22-10-2010, 17:56
Hoş geldiniz sayın aygün

Başlığı açalım, "Akvaryum içi mini peyzaj" fakat hazırlık yok.

Bilgi ve uygulama tecrubesi var, lakin görsellik yok.

Uygulama aşamaları ile fotoğraflayıp, paylaşmak lazım..!

Nuri Murvet
22-10-2010, 18:01

176486

176487

aygün
22-10-2010, 18:36
Anlıyorum sayın Murvet. Teşekkür ederim.
194. mesajdaki bitki nedir sayın Murvet? Hani yaprağı ön plandaki...

Onu arapça adıyla bilirim ben; 'guruze'..

Bahçemizde bolca yetişirdi ve kısıra sarıp yerdik. Güzel ekşimsi bir tadı var.

Nuri Murvet
22-10-2010, 18:42

176489

176490

aygün
22-10-2010, 19:28
Kamelya ve kuş yuvası ne güzel.....! Özgün bir uygulama gerçekten.

Ayşe Yıldız
22-10-2010, 23:17
Ne kadar tehlikeli olabilirizki, biz budama yaparız.:D:D Budama çok faydalıdır ;);)bazı bitkiler için. Budadıklarımızıda ziyan etmeyiz çanta getiririz onlar için. Aslında çok faldalı olurduk:D:D

Nuri Murvet
22-10-2010, 23:27
Merhaba sayın aygün

Merhaba sayın ayse_afyonlu

Sizi bir kere kara kaplıya aldık gözümüz üzerinizde, bu sorunu düzeltmek için, sizi budama mevsiminde davet ederiz, bu sorunu da halletmiş oluruz.

Bu iki fotoğraf paylaşımından sonra bahçe gezimize başlıyoruz.

176557

Cennet Kuşu Çiçeği (Strelitzia Reginae)

176558

Cennet Kuşu Çiçeği (Strelitzia Reginae)

Ayşe Yıldız
22-10-2010, 23:31
Budama mevsimi :( tamam uslu uslu bakacağım.

Nuri Murvet
22-10-2010, 23:44
Sayın ayse_afyonlu

Botanik serasından çıktık.

Tam karşımızda göletin içinde muhteşem bir manzara sizler ile paylaşıyorum.

Kuğular ve yavruları bize bakıyor

176561

Kuğular ve yavruları

176562

Kuğular ve yavruları

176563

Kuğular ve yavruları

Ayşe Yıldız
22-10-2010, 23:47
Çok güzell bir beyazlık.

Nuri Murvet
22-10-2010, 23:53
Sayın ayse_afyonlu

Seyretmesi en güzel ve zevkli hayvanlardan, bu göletin karşısında bahçe oturma grubu var, seyre dalınca zamanın nasıl geçtiği anlaşılmıyor.

176570

Kuğular ve yavruları

aygün
22-10-2010, 23:54
Kuğular .........Ne zarif varlıklar...

Nuri Murvet
23-10-2010, 17:16
Merhaba

Kapı girişinde, yol üzerinde çocuklara yönelik farklı bir çalışmamız.

176649

B]Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama [/B]

176648

Nuri Murvet
23-10-2010, 18:14

Bu bahçe benim için çok özel bir bahçedir.

Hayallerimin bir kısmını bu bahçeye yansıtmışımdır.

Bahçe sahibinin bize inanması, güvenmesi ile tasarım ve uygulama bölümlerinde
bize hiç müdahale etmemiştir.

Ben kendisine hayalimi, tasarımımı ve uygulama aşmalarını en ince ayrıntılarına kadar anlattım ve şöyle bir yüzüme baktı, sen manyaksın uygula dedi.

İsterseniz hayalimdeki öyküsünü de anlatabilirim.

Devam ediyoruz.

176652

aygün
23-10-2010, 19:14
Sayın Murvet merhaba....
Tuhaf gelebilir ama evle bitkiler arasında bir bağ oluşmuş sanki. Onlar evi , ev onları sahiplenmş, benimsemiş. Herşey kendiliğinden olmuş gibi. Sevdim bu kareyi.

Solda koşeye yerleştirilmiş minik bir gölet mi var bana mı öyle geldi?

Evet, lütfen anlatın öyküsünü.

Nuri Murvet
23-10-2010, 21:56
Sayın aygün

Bu fotoğraf karesi bahçe girişi, Safranbolu mimarisi ile yapılmış iki katlı bir yapı, tam onun önünden sürgülü demir kapı ile bahçeye giriş buradan başlıyor.

Sol taraf boşluktu sonrası yoğun bir ağaç oluşumu koru gibiydi..!

Benim ısrarım, o boşluğu su tasarımı ile doldurmak, japon bahçesi tadında bir yapılanma istedim, ve projeyi kabul ettirdim.

Büyük bir gölet düşünün, etrafı bataklık, bu doğal çevrenin içine bahçe meraklılarını suyun içinde gezdirmek istedim.

Nilüferler, sucul bitkilere, balıklara , kurbağa, gölet içersindeki yaşama dokunsunlar istedim.

İnsanları suyun üzerinde gezintiye çıkarmak, farklı bir yaklaşımdı..!

livadi
23-10-2010, 22:05
Devamı nezaman ?

aygün
23-10-2010, 22:12
Tabi ya, Safranbolu evleri...

Sözünü ettiğniz kısma ait bir fotoğraf var mı?

Nuri Murvet
23-10-2010, 22:34
Sayın livadi

Sayın aygün

Bahçe sahibinin şu sözünü hiç unutamam..!

Nuri iyi tamamda, sen japon bahçesi diyorsun, bunu kim biliyor.

Sen bunu söylüyorsun da insanlar, bu göletleri görünce nasıl anlayacaklar.

Sen merak etme dedim..!

Bu tasarıma özgü vuguları bulmak o kadar zor ki, hayal edin elinizde hiç bir malzeme yok, vurgular alıntı olmayacak ve size özgü olacak.

Siz kendiniz tasarlayıp yapacaksınız

İki gün uyumadım inanın..!

Nuri Murvet
23-10-2010, 23:00
İki gün sonra, Arşimet gibi buldum diye başladık çalışmalara hayal ettiğimi de projeye dökemiyorum.

Tamamen içgüdüsel başladık çalışmaya..!

O aşmaları fotoğraflamak aklıma gelmedi, işe konsantre olmaktan..!

aygün
24-10-2010, 00:40
Şimdi daha bir dikkatle incelemeye başladım resmi ve anlattıklarınızdan sonra farkına vardım; sadece köşe değil orta kısımda da gölet var . Etrafındaki taşlara basılarak geziliyor.

Belki fotoğraf yerine kısmet olur da gerçeğini görürüz.

Nuri Murvet
24-10-2010, 17:10
Merhaba sayın aygün ve ilgi ile izleyen arkadaşlarımız.

Hayalimdeki öykü şöyle : Dağlık bir bölge düşünün, çam ağaçları ile dolu üç adet dağ...

Bu üç dağın uç noktaların da, üç adet japon mimarisi ile yapılmış üç adet ev,

Ortadaki ev sanki mabet tarzında ve ötekilerinden biraz irice,

Hepsinin ortak özelliği sırtlarını dağa, ön kısımları akarsular ve muhteşem bir göl manzarasına bakıyor,

Evlerin ön kısımlarından sular akarken travertenden çağlaya, çağlaya gölete ulaşıyor.

Bu hayalimi anlatırken tabii ki ilk kazılar yapılmaya başlandı.

Nuri Murvet
24-10-2010, 17:50

Kazılar yapılırken, göletin şekli, kademeli yapısı, ve büyüklüğü dikkat çekiyordu.

Bu anlatımı bir adet fotoğrafla perçinleyelim ki izleyen arkadaşlarımıza da tasarımı ve uygulamayı daha rahat anlatayım.

176808

Ayrıntılı, yakın çekim fotoğraflarla devam ediyoruz

aygün
24-10-2010, 18:18
Fotoğraları görmeden de böyle bir yerde yaşamanın insanın ömrünü ikiye katlayacağını düşünmek hiç de zor değil....:)

Nuri Murvet
25-10-2010, 17:59
Merhaba sayın aygün

Bu bahçe peyzaj uygulamaları açısından örnek bahçelerdendir.

Göletler, üç kademeden oluşuyor.

Orta, merkez bölümün derinliği 90 cm, ikinci kademe 50 cm, üçüncü bataklık kısmı 20cm dir.

Nuri Murvet
25-10-2010, 18:51

Bahsettiğim göletin içten görüntüsü,

177028

Göletin içinde gezme duygusu ve içindeki yaşama dokunmak..!

Ayşe Yıldız
25-10-2010, 18:55
Su bitkileri hiç ilgimi çekmiyor fakat çok hoş bir görüntüleri olduğu kanısındayım.

aygün
25-10-2010, 19:00
Sazlıklar son ve en sığ kısımda olmalı...

Nuri Murvet
25-10-2010, 19:20
Sayın ayse_afyonlu

Sucul bitkiler sıra dışı bitkilerdir, kendilerine has bir görüntüleri ve yaşamları vardır.

Nuri Murvet
25-10-2010, 19:52
Sayın aygün

Evet, derinliği 20 cm özel toprakla dolgusu yapılmıştır

merlict
25-10-2010, 19:57

Bahsettiğim göletin içten görüntüsü,

177028

Göletin içinde gezme duygusu ve içindeki yaşama dokunmak..!

İşte budur hocam...
Hani "bu da kapak olsun" dercesine atıverdiniz ortaya
Her zaman sucul bitkilere ilgi duymuşumdur.Ellerinize sağlık

Mehmet

Nuri Murvet
25-10-2010, 21:12
Sayın merlict merhaba

Tam size göre bir bahçede geziyoruz.

Sizden ses seda yok. Hoş geldiniz.

Bundan sonraki fotoğraf paylaşımlarım yakın çekim detaylarda gezineceğiz.

Alper1111
25-10-2010, 21:26
Her şey çok güzel de doğal taş olsaydı daha hoş olmaz mıydı bu yeşil kırmızı şeylerin yerinde. Belki kayıp düşüp, suyla bütünleşme tehlikesi olurdu ama o da işin heyecanı. :P

Nuri Murvet
25-10-2010, 21:55
Sayın Alper Hoş geldiniz.

Dikkatiniz için teşekkür ederim.

Biz bu bahçenin peyzaj uygulamasını yanlış hatırlamıyorsam, sekiz yıl evvel yapmıştım.

Son ziyaretimde bir yıldan fazla oldu.

Sizin bahsettiğiniz atlama taşları, doğal taştır. Rengide kırmızıdır.

Özel kestirmiştim gözenekli suda yüzeyi kaymayan özel bir taştı, o özellikteki taşı bulabilmek için İstanbuldaki bütün taş mağazalarını dolaşmıştım..!

Bir tane çok bilen arkadaşlarımızdan biri bu renkleri tercih etmiş ve boyamış, bu bahçe benim için çok özel ama elden bir şey gelmiyor.

Bahçe her geçen gün batıyor elimizde bu resimler hatıra kalacak galiba..!

Biz yaptığımız işlerin her zaman arkasındayız.

Bakın işte kanayan yaralarımızdan bir tanesi de budur.

Birilerine bahçeler kurarız, hatta botanik bahçeleri kurarız.

Sonra benlik duyguları ön plana çıkar.

Bende içim kan ağlayarak bahçelerimin ölümünü gözlerim...!

O bahçeleri biz kurduk ruhumuzdan verdik biz çekilince ruhla beraber vucutta ölüyor.

Eserinin ölümünü seyretmek kadar zor olan bir duygu olamaz..!

Kusuruma bakmayın içimi boşalttım..::!

merlict
25-10-2010, 22:05
Sayın merlict merhaba

Tam size göre bir bahçede geziyoruz.

Sizden ses seda yok. Hoş geldiniz.

Bundan sonraki fotoğraf paylaşımlarım yakın çekim detaylarda gezineceğiz.

Ne demek ses seda yok, sizi takip ediyorum korkmayın.
Hani belki kullandığım sihirli kelimelerin etkisi olur da "karın tokluğuna bile çalışırım" "gel bak burası bu şekilde yapılıyor" dersiniz diye sessizce bekliyorum :rolleyes:

Mehmet

Alper1111
25-10-2010, 22:08
Evet üzücü olsa gerek. Taşlar ise çok ilginçmiş.

aygün
25-10-2010, 23:14
"Bir tane çok bilen arkadaşlarımızdan biri bu renkleri tercih etmiş ve boyamış, bu bahçe benim için çok özel ama elden bir şey gelmiyor."

Sayın Murvet, ne yazık ki şehirlerimizi planlamadan kurduğumuz gerçeği bir yana dokuyu korumak gibi bir kaygımız da yok. Bazen badanaya bulanmış, renk cümbüşü içinde kendi olmaktan çıkmış eski yapılara rastlıyorum. İçim burkuluyor.

Nuri Murvet
25-10-2010, 23:45
Sayın merlict

Ben sizi gönüllüler kısmının en üstüne notumu aldım, fakat arasıra arazi durumu var.

Bir bakıyorum, şantiyede kimse yok..! Öteki arkadaşlara kötü örnek oluyorsunuz.

Bu karın tokluğuna olmuyor galiba yövmiyeleri belirleyelim... Saygılarımla...

Nuri Murvet
25-10-2010, 23:59
Sayın Alper

Sayın aygün,

Çok farklı bir Su, kaya, tasarım, uygulama tekniği, dikkatli izlemek lazım..!

Ayrıntılar çok fazladır.

Kunulan her taşın peyzaj içersinde bir akıcılığı vardır .

Her detay düşünülerek yapılmıştır.

Kalıp kullanılmamıştır. tamamen el emeğidir.

177083

yusufcuk
26-10-2010, 08:33
Çok güzel. Nilüferler harika görünüyor.Mini pagodalar da var. Bayıldım ben bu bahçeye. Şimdiki hali çok mu kötü? Yazık. Emeğe saygı kalmamış.

limon
26-10-2010, 09:37
Birilerine bahçeler kurarız, hatta botanik bahçeleri kurarız.

Sonra benlik duyguları ön plana çıkar.

Bende içim kan ağlayarak bahçelerimin ölümünü gözlerim...!

O bahçeleri biz kurduk ruhumuzdan verdik biz çekilince ruhla beraber vucutta ölüyor.

Eserinin ölümünü seyretmek kadar zor olan bir duygu olamaz..!

Kusuruma bakmayın içimi boşalttım..::!

Sanırım canınızın sıkkın olduğu bir anda yazılmış bu cümleler. Sizin gibi yıllarını bahçeye vermiş birisi muhakkak çok dingin, çok sabırlıdır ve ılımlıdır.

Ben ev bahçelerinin peyzajcının değil de evin sahibinin ruhunu yansıtmasını tercih ederim. Yoksa belli bir stili olan peyzajcının hazırladığı her bahçe birbirine benzer olacaktır. Bence peyzajcı sadece temeli atmalı, içini doğru da olsa yanlış ta olsa bahçe sahibi hazırlamalı. Bir binayı inşa edip, içini oturacak kişinin zevkine uygun bırakmak gibi... O zaman kişnin ruhundan bir şeyler olan binbir çeşit özellikte, rengarenk ev bahçeleri olacağını düşünüyorum.

Ayrıca bahçe sahibinin ne gibi sorunlar yaşadığını bilemeyiz. Belki maddi belki manevi zorluklar yaşadığı için bahçesini ihmal ediyordur. Belki zamanla aynı tarzı görmekten sıkılmış, değişklik istemiştir. Belki sağlık sorunları yaşıyordur vb.. Hayat hep aynı gitmiyor maalesef...

Yukarıdaki hazırlamış olduğunuz su, kaya bahçesinde bence doğal görünmeyen bir şeyler var. Mesela su kenarına dizilmiş taşlar, aynı boyda, tek sıra halinde ve düz bir hat olarak yerleştirilmese bence daha doğal görünürdü. Suyun içindeki kare kesilmiş taşlarla ilgili yukarıdaki arkadaşımızın yorumuna katılıyorum. Kare taş yerine büyüklü küçüklü doğal kayaları tercih ederim. Ayrıca evin göründüğü genel bahçe fotoğrafında bahçeyi fazla karışık buldum. Çok fazla biblo olan ev gibi... O kadar kalabalık ki hiç birisini göremiyorsunuz. Oya ağaçlarının yerlerini de beğenmedim. Tek sıra halinde yanyana olmalarını tercih etmezdim.

Size mükemmel gelen bir düzenlemenin başkası tarafından eleştirilebileceğini göstermek açısından düşüncelerimi paylaşmak istedim. Selamlar, saygılar.

Nuri Murvet
26-10-2010, 10:21
Merhaba yusufcuk

Bugün yağmurla uyandık tabii ki otomatik olarak izinliyiz.

Konu biraz dağıldı galiba emeğe saygı, konunun bu yöne gitmesini istemiyorum, bunda benim anlatım hatamda var.

Hayır bahçe çok kötü değil, bahçe sahibinin tercihi, saygı duyuyorum.

Benim burada ki kastim, temellerini attığımız yapının bizim düşlediğimiz oluşumların dışına çıkmasıdır.

Uygulayıcı olarak, bu ruhla paylaştım..!

Kastim kimseyi eleştirmek değildir.

Biz işimizi yaptık çıktık, bundan sonraki hali bahçe sahibine kalmiştır.

Biz yaptığımız işte yoğunlaşalım...!

Nuri Murvet
26-10-2010, 11:34
Merhaba sayın limon

Paylaşımınız için teşekkür ediyorum.

Paylaşımınızdaki ikinci ve üçüncü parağraflardaki düşüncelerinize tüm yüreğimle katılıyorum.

Tamamen sizin dediğiniz gibi..!

Eleştirinizde atladığınız konular şunlar, biz bu bahçeyi tamamen müşterimizin istediği ve onun ruh haline göre tasarlanıp uygulaması yapılmıştır.

Bu bahçenin uygulamasını teslim edeli sekiz yıldan fazla oldu, hatta bu yılı sayarsak dokuz yıl, buradaki konu bina ve bina içindeki iç tasarım değil, aynı konudan bahsediyoruz.

Gölet içerisindeki yürüme taşları doğal taştır, simetri olmasının sebebi havuz suyunun derinliği, üzerinde gezilirken simetri dışındaki oluşumlar adım atma hissinizi olumsuz olarak etkiler güven uyandırmaz.

Gölet içi gezintilerini, göletin içinde bulumak hissini tadmak, balıkları elinizle besleyebilmek, nilüferlere ve sucul bitkilere dokuna bilmek, şelaleden sular akarken o armoninin içinde olmak için yapıldı.

Bu duyguyu tatmak isteyen misafirler, suyun derinliğinden etkilenmeden gezebilecek meraklı ziyaretçiler tadabilir.

Yürüme taşlarının dış cephe boyası ile renklere boyanması bizim ruh halimizi hiç yansıtmıyor, sizin sıra gibi dizilmiş dediğiniz taş dizilimini biz yapmadık.

Bizim uygulamasını yaptığımız hiç bir yapıda mükemmelik duygusunu yaşamadım, bizler birer doğa taklitçisiyiz ve ona yaklaşmaya çalışıyoruz.

Mükemmelliğide yakalıyacağız diye de bir iddaamız yoktur.

Birde sizin eleştirinizdeki su cümleleri anlamadım.

Alıntı Orjinal Mesaj Sahibi limon

Size mükemmel gelen bir düzenlemenin başkası tarafından eleştirilebileceğini göstermek açısından düşüncelerimi paylaşmak istedim. Selamlar, saygılar.

Buradan bir ders çıkarmam gerekiyorsa..!

Ben buradan gerekli dersi aldım, Eleştiri nasıl yapılırsa yapılsın ama yapılsın eleştiriniz için teşekkür ederim.