PDA

View Full Version : Peyzaj : Bahçe, su, kaya, tasarım, uygulama

Sayfalar : 1 2 3 [4] 5 6

Eser İlhan
04-01-2011, 12:59
Muhteşem renkler, lavantinlerin grisi ile arkadaki mor çalılar (berberis??) çok uyumlu. Çok güzel, çok doğal, huzur verici....
Monet tablosu sanki ;) ;) ;)

Nuri Murvet
04-01-2011, 13:38
Sayın Eser İlhan hoş geldiniz.

Peyzaj içersindeki bu renk uyumuna çok dikkat ederim, asla gelişi güzel ekim yapılmaz, en ufak otsu ve çalı, ağaçların dikimleri tek tek hesaplanarak dikimi yapılmıştır.

Bu uygulamalarımızın içine ister yapısal, ister bitki olarak monte edilen her şey ruhuna aykırı olduğu için sırıtarak fark edilecektir..!

Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama

187328

Nuri Murvet
04-01-2011, 13:44

187329

Nuri Murvet
04-01-2011, 14:18

187333

Sudaki izler..!

Nuri Murvet
04-01-2011, 14:36

187335

Sudaki izler..! Genel peyzaj görüntüsü..

Nuri Murvet
04-01-2011, 15:18

187338

Sudaki izler..! Peyzaj görüntüsü..

Ayşe Yıldız
04-01-2011, 15:30
Sayın Eser İlhan hoş geldiniz.

Peyzaj içersindeki bu renk uyumuna çok dikkat ederim, asla gelişi güzel ekim yapılmaz, en ufak otsu ve çalı, ağaçların dikimleri tek tek hesaplanarak dikimi yapılmıştır.

Bu uygulamalarımızın içine ister yapısal, ister bitki olarak monte edilen her şey ruhuna aykırı olduğu için sırıtarak fark edilecektir..!

187328

Bu Gülibrişim ağacı mı Sayın Mürvet?

Ayşe Yıldız
04-01-2011, 15:32
Yaz aylarında bu göletler suyun buharlaşmasıyla ilintili olarak su takviyesi mi yapılıyor. Yoksa suyu sabit bir seviyede kalmasını sağlayan bir düzenek var mı?

Nuri Murvet
04-01-2011, 16:11
Sayın ayse_afyonlu

Merak ettiğiniz ağaç evet, Gülibrişim (Albizia julibrissin) dir.

Biz her yaptığımız gölette, su sabitleyici sistemi kurarız, bu bahçede kurmadık gölet su seviyesi düşünce hortum çekilerek su dolduruluyor.

Nuri Murvet
04-01-2011, 16:30

187340

Nuri Murvet
04-01-2011, 16:48

187341

Nuri Murvet
04-01-2011, 17:14

187345

Nuri Murvet
04-01-2011, 17:23

187350

Nuri Murvet
04-01-2011, 17:58

187359

aygün
04-01-2011, 18:11
Bu fotolar gerçekten birer tablo gibi. Muhteşem...

İş güzelse sonuç da böyle oluyor. Başarılarınız daim olsun.

Hhatice
04-01-2011, 18:26
Çok güzel seyretmeye doyamadım .

Nuri Murvet
04-01-2011, 20:45
Sayın aygün

Paylaşılınca güzel oluyor... Teşekkür ederim...

187396

Nuri Murvet
04-01-2011, 20:52
Sayın Hhatice merhaba

187397

Nuri Murvet
04-01-2011, 22:10

187413

Nuri Murvet
04-01-2011, 23:01

187421

Nuri Murvet
04-01-2011, 23:47

187423

Nuri Murvet
04-01-2011, 23:55

187424

snow-in-summer
05-01-2011, 12:56
Sayın Nuri Murvet,Bize izleme fırsatı verdiğiniz çalışmalar çok güzel ancak bunların uygulama alanları geniş olduğu gibi bütçeleri de zorlayacak şekilde görünüyor. Daha küçük alanlara uygulanabilecek çalışmalarla ile ilgili paylaşımlarda da bulunursanız sevinirim.Büyük çalışmaları hayal gücünüzü kullanarak küçük alanlara uyarlayabilirsiniz de diyebilirsiniz.Derseniz de çok haklı olursunuz ama hayalimize sığdırabildiklerimizin uygulanmış halini görmenin yapmak konusunda daha teşvik edici olacağını düşünüyorum..Saygı ve teşekkürlerimle.

Nuri Murvet
05-01-2011, 17:49
Sayın snow-in-summer merhaba

Küçük ölçekli bahçeler; Sizinde deyindiğiniz gibi bütçe, küçük ölçekli bahçelerde profosyonel tasarım ve uygulama çok sık istenmiyor, genelde bahçe sahibinin bilgisi, kültürü ve ihtiyacına göre kendisi planlıyor, uyguluyor...

Bu istekler genelde teras ve ofis peyzajı olarak isteniyor...

Küçük bahçe ihtiyaca görede değişiyor, 20m2 alanı olan bahçede 250 m2 alanı olan bahçede küçük bahçe ölçülerinde...!

Siz bahçe alanı ölçünüzü söyleyin, sizin bahçenize fikir verebilecek muhakkak uygulamasını yaptığımız ölçeklerde örneklerimiz vardır...

Nuri Murvet
05-01-2011, 18:11

187483

Sizlerle paylaştığım bu bahçe karşılık beklenmeden yapılan 3 yıllık emeğin ürünüdür...

Kolay kolay paylaşmakla bitmez... Bende sıkıldım, 1 yıldan beri aktif bak bak aynı kareler..

Hepsini şimdi paylaşırsam bu bahçeyi daha çok uzatırım, daha sonra paylaşmak üzere yeni bahçelerimize geçelim..

Size peyzaj, su, kaya, tasarım ve uygulamasını yaptığım rüya gibi bir bahçe hazırlıyorum...

Hhatice
05-01-2011, 18:53
Öğrencilik yıllarında böyle telefonlar internetler yokken kartpostal yollardık bayramlarda ,yılbaşlarında aynı o kartpostal resimleri gibi ,bu resimlerden çok güzel takvim olur.

Nuri Murvet
05-01-2011, 20:24
Sayın Hhatice merhaba

Bilgisayarıma yeni virüs programı yüklettim, en iyisi ve son versiyon dedi bilgisayarcım, bilgisayarımdaki bütün dosyalarımı bu programdan geçirdim, inanılır gibi değil bazı dosyalarımdaki fotoğraflar ve dosyalarda virus bulgusuna rastlandığı için resim ve dosyaları silmiş hepsini değil ama en önemlilerini...

Paylaşacağım bahçenin en güzel fotoğraflarını silmiş, kalan fotoğraflarla bahçemizi tanıyacağız..!

omar
06-01-2011, 09:55
İş stresim artınca hemen açıyorum "Peyzaj, Bahçe Düzenleme" bölümünü;
Su, kaya, tasarım uygulama sayfalarında sanki bahçemde dolaşıyormuşum gibi hissederek iç huzuruma ulaşıyorum...

Teşekkürler Sn.Nuri Murvet.

snow-in-summer
06-01-2011, 13:37
Sayın Nuri Murvet ,ilginize teşekkür ederim.Düzenlemeyi düşündüğüm alanı anlatmaya çalıştım ama ne yazık ki başaramadım.O yüzden sizin çalışmalarınızı izleyerek en uygun olanını yakalamaya çalışacağım.Tekrar teşekkür ederim.

Nuri Murvet
06-01-2011, 18:45
Sayın omar merhaba

Sizinle tanıştığıma çok memnun oldum, hoş geldiniz.

Su, kaya, tasarım, uygulama adı altında paylaştığım tüm bahçeler siz değerli dostlarımındır, gönlünüzce gezin konular hakkında bilgi isterseniz, ben buralardayım seslenmeniz yeterlidir...

Nuri Murvet
06-01-2011, 19:22
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Adı atında paylaşacağım bahçenin özellikleri...!

100 m2 peyzaj alanı vardır.

Alt yapı olarak yapılan uygulamalar:

Bahçe drenajı...

Otamatik sulama sistemi.

Bahçe aydınlatma ve gazebo elektrik sistemi

Yürüme yolları

İstinat taş duvar işçiliği

Şelale ve gölet

Tohumdan Çim ekimi

Bitki temini ve ekimi

Peyzaj tasarım uygulama

Alper1111
06-01-2011, 22:25
Yine şenlik var. Elinize sağlık.

snow-in-summer
07-01-2011, 08:59
sabırsızlıkla bekliyorum :)

Nuri Murvet
07-01-2011, 21:20
Merhaba sayın Alper

Merhaba sayın snow-in-summer hoş geldiniz.

187717

Bu bahçe bizim için çok özeldir...!

Hhatice
08-01-2011, 00:06
Özel olmasının sebebi nedir?

Nuri Murvet
10-01-2011, 18:50
Merhaba sayın ayse_afyonlu

Merhaba sayın Hhatice

188234

Nuri Murvet
10-01-2011, 20:14
Sayın ayse_afyonlu merhaba

Yeni bir virüs koruma proğramı sisteme ilave ettik, arşiv fotoğraflarımı yedeklemeden virüs taramasından geçirdim, çok emindim virus olmadığından arşiv fotoğraflarımın yeni çekimlerinin çoğunda, sistem virus bulgusu saptadığından sildi..!

Paylaşımlarımın aksaması bu sebebten, yeniden düzenlemelerini yapıyorum...

snow-in-summer
11-01-2011, 10:18
Sayın Nuri Murvet, bahçe kapısından eve giriş kapısına kadar olan yaklaşık 3 metre eninde ve 10 metre uzunluğunda bir yolun iki tarafını düzenlemek istiyorum.Aklımdan geçen; iki metre arayla şimşir dikip şimşirlerin aralarını taşlarla yarım ay şeklinde sınır yaparak yol ve taşların arasını gazanyalarla süslemek.Ancak bu yolun bir tarafında kesmeye kıyamayacağım bir nar bir de kayısı ağacı var.Bu alan yol ile komşu bahçe duvarı arasında ve yaklaşık 1.5 metre genişliğinde.Şimdi sormak istediğim yolun bir tarafını dediğim şekilde yapıp diğer tarafını nasıl yapabilirim?İki tarafta simetri olması halinde daha hoş bir görüntü mü olur?Gazanya ve şimşir kullanımı doğru bir seçim mi? Başka mayıs - ekim belki kasım arası çiçekli kalabilecek ılıman iklime uygun hangi kalıcı ve bodur çiçekleri kullanabilirim?Fikir verirseniz çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler..

Nuri Murvet
11-01-2011, 17:29
Merhaba sayın snow-in-summer

3 metre eninde, 10 metre uzunluğunda yolumuz var.

Sol tarafında komşu bahçe duvarı, duvar ile yol paralel olarak devam ediyor, eni 1,5 metre genişliğinde, bu bantta iki adet meyve ağacı var ...

Bu anlatıma göre, yolun sağ tarafının ölçüleride aynı mı :?

Bu yol gün ışığını nasıl alıyor.?

Rüzgar yönü..?

Bu yola araç girişi var mı.?

Komşu bahçe duvarının yüksekliği ne kadar.?

Bu bilgileride alayım sonra size sağlıklı bir öneride bulunabilirim.

aygün
11-01-2011, 17:35
Şık bir bahçe olmuş. Yeni bir görsel şölen....

Nuri Murvet
11-01-2011, 18:33
Sayın aygün merhaba

İşleriniz yoğun herhalde biraz uzak kaldınız sizin varlığınıza alışmışız merak ettik hoş geldiniz...!

aygün
11-01-2011, 18:59
Evet Nuri Bey, bazen üst üste geliyor her şey. Oğlumun da rahatsızlığı eklenince uzak kaldım biraz. Teşekkür ederim.

snow-in-summer
12-01-2011, 11:31
Merhaba Sayın Nuri Murvet,bunca işiniz arasında yardımlarınızı esirgemediğiniz için çok çok teşekkürler.Anlatımımda sizin için gerekli pek çok eksik kalmış.İzin verirseniz eğer anlatmaya çalıştığım alanın fotoğrafını gönderebilirim.Şu anda farklı bir şehirde olmam nedeniyle ölçü veremiyorum.Tecrübelerinizle fotoğraflardan siz belirleyebilirsiniz belki.Sabah gün doğumundan akşam üzeri saat 5 e kadar güneş alan bir yer ama rüzgar yönünden emin değilim.Saygılar..

Nuri Murvet
13-01-2011, 18:22

Bahçenizin yol kenarlarına uygulamak istediğiniz bitki düzenlemesini iki ayrı formda yapabilirsiniz.

Simetri ölçülerde yapılan düzenlemelerde ciddiyet, monotonluk ve uyum ön plana çıkar, uygulama güzel olursa harika görünür.

Bu tarz düzenlemelerde uygulama yapılacak alanın orta noktası merkez alınarak, düzenlemeye başlanır.

Asimetri serbest çalışma bu uygulama şeklide yine merkezden bitiş noktalarına bitkilerin form ve renk uyumlarına göre bilginiz ve zevkinize göre dikimini yaparsınız.

Komşu duvarı kötü bir fon oluşturuyorsa duvara 20 cm paralel bir sıra Ligustrum veya sarmaşık olarak hedera duvar sarmaşığını olabilir.

Fikir vermesi acısından bir taslak çizimde yapılabilir.

Alan çok fazla güneş gördüğü için şimşiri tavsiye etmem, bunun yerine pitosprom veya taflan (Euonymus)türlerini daha iyi olur.

Gazanya iyi bir seçim, bodur berberis, lavanta , biberiye, bahçe begonyası, bodur gül, soğanlılardan yıldız çiçekleri, yayılıcılardan kekik türleri, alisyum, (Portulaca Grandıflora) kedi tırnağı , buz çiçeği gibi...

Çalı formlu çiçekli bitkilerden hatmi, gül (Baston), oya ağacı, keria (Kanarya gülü), Leylak, Spartium (Katırtırnağı), Viburnum (Kartopu), Cistus (Laden-Tavşanak), Deutzia (Havlu püskülü), Hypcricum (Koyunkıran) gibi...

snow-in-summer
14-01-2011, 11:33
Merhaba sayın Nuri Murvet,verdiğiniz fikir için teşekkür ediyorum.Dikkate alarak bir çalışma yapacağım ancak bu ancak haziran ayında olabilecek.Sizin güzel bahçelerinizden çalışmaları yine görmeyi diliyorum.Saygılar..

Nuri Murvet
14-01-2011, 18:59

188781

Ayşe Yıldız
14-01-2011, 19:03
Sanırım yine büyük bir bahçede gezineceğiz.

Eser İlhan
14-01-2011, 19:42
Sanırım yine büyük bir bahçede gezineceğiz.

Bu bahçe 100 m2 olan bahçe değil mi?

Ayşe Yıldız
14-01-2011, 19:49
Bu bahçe 100 m2 olan bahçe değil mi?

Evet dikkat etmemişim Sayın Mürvet açıklamasını yapmış siz yazınca farkettim.

Nuri Murvet
15-01-2011, 17:44
Merhaba sayın ayse_afyonlu

Tanıtımını yaptığım bahçeye iki kere peyzaj uygulaması yapıldı

Paylaştığım fotoğraf ikinci peyzaj alt yapı çalışmaları..!

188882

Nuri Murvet
16-01-2011, 13:19

Bahçe sahibi, arazinin kot farkından yararlanmak istedi..!

Bahçe kazısı yapılarak, kazılan alana 3 araçlık otopark,1 oda, tuvalet, banyo yapıldı..!

Otopark alanını üst kısmına fotoğraflarını paylaştığım peyzaj uygulaması yapılmıştır...

188962

Nuri Murvet
16-01-2011, 14:07
Merhaba sayın Eser İlhan

Kusuruma bakmayın mesajınızı atlamışım hoş geldiniz.

Bahçe altına kapalı otopark yapımı..!

188978

aygün
16-01-2011, 14:26
Zor işler...Ama bu zorluğun arkasından gelen başarı da ekip ruhu ile birlikte işine saygı ve disiplinli çalışmanın ürünü olsa gerek.

Ne derler, gerçek vatansever işini en iyi yapandır.

Başarılarınız daim olsun.

Nuri Murvet
16-01-2011, 16:06
Sayın aygün

Paylaşımınız için çok teşekkür ederim.

Farklı konular farklı bakış açıları, ayrıntılar bahçe sahiplerine umarım fikir vermek açısından yardımcı oluyordur...

Arazinin kot farkından yararlanarak, bahçe altına kapalı otopark yapımı..!

188988

limon
16-01-2011, 17:30
Farklı konular farklı bakış açıları, ayrıntılar bahçe sahiplerine umarım fikir vermek açısından yardımcı oluyordur...

Olmaz olur mu? Bu işlerden çok zevk alan birisi olarak her fotoğraf karesinden çıkardığım dersler oluyor. Paylaşımlar için çok teşekkür ederim.

Nuri Bey, toplantı süresinin kısalığından sohbet etme imkanımız olamadı ancak sizinle ve zarif eşinizle tanıştığıma çok memnun oldum. Selamlar, saygılar.

Nuri Murvet
16-01-2011, 17:57
Merhaba sayın limon

Sayfamızın amacına uygun fikirler vermesi beni mutlu ediyor, takip edip paylaşımda bulunduğunuz için ben teşekkür ederim.

Toplantı zamanı 3 saatten fazla sürdü, paylaşılacak o kadar çok şey varmış ki inanın zamanın nasıl geçtiğini anlayamadım, sizinle tanıştığıma bende çok memnun oldum.. Selamlar, saygılar...

Nuri Murvet
16-01-2011, 19:13

Bahçeye kazandırılan kapalı otopark kapısının bitmiş hali ..!

189005

hozat
16-01-2011, 20:55
Nuri Bey,

Çalışmalarınızdan çıkan sonuçları gördükçe, bahçemde değişiklik yapma isteğim çoşuyor.

Meğer neler neler yapılabilirmiş.
Verdiğiniz fikirler için teşekkürler.

Nuri Murvet
16-01-2011, 23:43
Merhaba sayın hozat

Bahçenin drenaj, sulama tesisatı ve peyzajının bitmiş hali..!

187717

Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama [/QUOTE]

Mine Pakkaner
17-01-2011, 00:22
Elinize sağlık, çok güzel iş. Mevsimliklerin vurgulayıcılığı etkileyici olmuş.

Nuri Murvet
17-01-2011, 20:05
Merhaba sayın Mine Pakkaner hoş geldiniz.

Mesleğimizin erbablarından olumlu izlenimler almak beni çok mutlu etti..!

Paylaşımınız için çok teşekkür ederim.

Nuri Murvet
19-01-2011, 20:17

189449

sibel774
20-01-2011, 11:44
merhaba nuri bey
biz evimizi yeni bitirdik ve bahçe çalışmasını yapamadık. Sizin yaptıklarınızı görünce sizden fikir almak istedim. Acaba ben bahçenin resmini çekip göndersem bana fikirlerinizi sunabilirmisiniz. Bende fikirleriniz dahilinde uyguladıklarımı siteye koyarım. Böylelikle sıfırdan beraberce bir bahçe düzenlemiş olup bunu herkezle paylaşmış oluruz. teşekkür ederim

snow-in-summer
20-01-2011, 12:04
"kot farkından yararlanarak, bahçe altına kapalı otopark " çok işlevsel bir çalışma olmuş elinize sağlık.

Nuri Murvet
20-01-2011, 22:12
merhaba nuri bey
biz evimizi yeni bitirdik ve bahçe çalışmasını yapamadık. Sizin yaptıklarınızı görünce sizden fikir almak istedim. Acaba ben bahçenin resmini çekip göndersem bana fikirlerinizi sunabilirmisiniz. Bende fikirleriniz dahilinde uyguladıklarımı siteye koyarım. Böylelikle sıfırdan beraberce bir bahçe düzenlemiş olup bunu herkezle paylaşmış oluruz. teşekkür ederim

Merhaba sayın sibel774

Bir ilki deneyelim...

Hadi bakalım, hayırlı olsun..!

hozat
20-01-2011, 22:23
jopon şemsiyesinin kökleri gördüğm kadarı ile suyun içinde duruyor.

Bahçeme gidinçe onu daha çok su bulacağı ortama kavuştursam iyi olcak galiba.

Nuri Murvet
20-01-2011, 22:29
Sayın hozat merhaba

Japon şemşiyesi su içersindede olur fakat bataklık su kenarı bitkilerindendir, bu nedenle yalnız su içersinde olursa gelişimi kısa olur saplar kısa kalır, toprağa su kenarına ekilirse, bir de yarı gölge ortam olursa gelişimi çok gür olur şemşiye sapları 3 metreye kadar çıkabilir.

Nuri Murvet
20-01-2011, 22:46
Sayın snow-in-summer

Farklı, işlevsel ve mekana alan ve değer kazandırdı, garaj içi fotoğraflarınında çekimini yaparım paylaşırım...

sibel774
21-01-2011, 09:52
nuri bey ilginize teşekkür ederim.

haftasonu resimeri çekip gönderirim. Yanlız baştan uyarmadı demeyin yapılacak çoooook iş var :)
bu arada bahçe duvarlarının çirkin görüntüsünü kapatması için acem halsıs bitkisi siparişini vermeyi düşünüyorum. uzun saksılar içinde bahçe tellerine takıp aşağıya doğru insinler diye düşündüm. sizce bu bitki duvar için uygunmudur yoksa sarmaşık türlerindenmi almak lazım. biraz erken bir soru ama bir önce işlere başlamak istiyorum
iyi günler

sibel774
21-01-2011, 22:40
Tekrar merhaba resimleri çektim gönderiyorum dediğim gibi çok iş var

sibel774
21-01-2011, 22:46
Girişteki toprak havalandırılıp yeni toprak elenerek serildi.
1-çim değilde başka bir(yonca gibi) tohum eksek **** hazır çim kullansak nasıl olur.
2-bahçe duvarlarını örtmek için hangi bitki kullanılmalı?
3-yürüyüş yolu olaraka neyi tavsiye edersiniz?
Fikirlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.

Suna
21-01-2011, 23:28
Girişteki toprak havalandırılıp yeni toprak elenerek serildi.
1-çim değilde başka bir(yonca gibi) tohum eksek **** hazır çim kullansak nasıl olur.
2-bahçe duvarlarını örtmek için hangi bitki kullanılmalı?
3-yürüyüş yolu olaraka neyi tavsiye edersiniz?
Fikirlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.
Eviniz çok şirinmiş güle güle oturun.
Nuri bey eşinize çok selamlar.

sibel774
21-01-2011, 23:46
Teşekkürler sayın suna

Eser İlhan
22-01-2011, 06:23
Sayın sibel774 eviniz gerçekten de çok şirin, güle güle oturun ;) Karışmak saymazsanız merak ettim, birşey sormak istiyorum: bahçe duvarları hakkında ne gibi planlarınız var? böyle beton olarak mı kalacak? Bitkilerin arasından bile olsa beton görünüşü iyi olmaz ve sanki tamamlanmamış görüntüsü verir gibi geliyor bana.
Selamlar ve kolay gelsin ;)

sibel774
22-01-2011, 09:19
sn ilhan
bahçe duvarları benimde canımı sıkıyor. sıva yaptırıp boyasam kışın hemen sıvalar dökülmeye başlayacak şimdikinden daha kötü bir durum ortaya çıkacak. maddi olarak uygun birşeyde aklıma gelmiyor. ben şimdilik çiçeklerle kamufüle etmeyi düşünüyorum. sizlerin fikirlerinede açığım. zaten resimleri buraya yüklememin sebebi bu. herkezin özelliklede nuri beyin fikrini alıp ona göre hareket etmek.
ayrıca evin bodrum katı aynı durumdan oralara taş döşeticem fakat maddi durum nedeniyle bu yıl yaptıramıcam.

Nuri Murvet
22-01-2011, 23:59
Merhaba sayın sibel774

Eviniz şirin, çok güzelmiş isterseniz şöyle yapalım, ister bu paylaşımlarımızı peyzaj bölümünde veya üyelerin bahçesi bölümünde yeni bir sayfa açın bu uygulama bilgilerini orada paylaşalım size özel bizim fikir desteğimizle olsun ne dersiniz.?

Konu başlığını size bırakıyorum, size özel olsun..!

Sizin bahçenizi oluştururken, siz bahçede yapılmasını istediğiniz talepleri söyleyeceksiz, bende size neler yapılması gerektiği konusunda fikirlerimi sunacağım ortak noktalarda buluşup uygulamanın aşamalarını size anlatıp sonuca gideceğiz...

Bu fikirleri uygulanabilir olması içinde bütçemizi bilerek hareket etmemiz lazımdır.

Önümüzü görelim ona göre projeler üretelim...

drizz
25-01-2011, 15:32
Su hayatımızın olmazsa olmazı.
Helede bu kadar hızla yok olurken önemi gittikçe artıyor.
Göletler peyzaj uygulamalarında gün geçtikçe daha çok önem kazanıyor.
özellikler stresli yaşam koşullarımız düşüldüğünde suyun olumlu etkisi tartışılmaz bir gerçek.

Nuri Murvet
25-01-2011, 22:35
Merhaba sayın drizz

Siz konuyu kısaca özetlemişsiniz, paylaşımınız için teşekkür ederim.

190334

hozat
25-01-2011, 22:45
Sn. Nuri Bey,

Orta alan çim, kenarlarda çiçekler olunca, her gün sulanan çimden, ıslanan çiçeklerde ne gibi sorunlar olabilir?

Nuri Murvet
25-01-2011, 23:33
Sayın hozat

Alıntı:
(Orta alan çim, kenarlarda çiçekler olunca, her gün sulanan çimden, ıslanan çiçeklerde ne gibi sorunlar olabilir?)

Otamatik sulama sistemlerini biz kuruyoruz, sulama zamanı çok önemli birde sistemi kurarken bütün bitkilerin suya direncine göre fiskiyeleri ayarlıyoruz.

Nuri Murvet
25-01-2011, 23:34

190339

Nuri Murvet
26-01-2011, 11:10

190350

xenkebikec
26-01-2011, 13:26
Şu ana kadar görmediğim bir konuydu, hepsini birden izlemek şok etkisi yaratıyor sayfanın başlığına uyarı konulmalı bence. :eek:

Elinize fikrinize sağlık hepsi çok güzeller ve bizimle paylaştığınız için teşekkürler.

Nuri Murvet
26-01-2011, 14:50
Merhaba sayın xenkebikec hoş geldiniz.

Sayın malina'ya bildirelim bu konuyu, başlığa uyarı ibaresi koyduralım..!

Paylaşımınız için teşekkür ederim

Nuri Murvet
26-01-2011, 15:42

190372

Nuri Murvet
30-01-2011, 17:20

190906

hozat
30-01-2011, 17:47
İyi akşaamlar Nuri Bey,

Bakın derse geç kalmadım, en ön sıraya oturdum.

Anladım ki, ben bahçemi yeniden düzenleyeceğim.
çalışmalar çok güzel, çok yol gösreci,
teşekkürler..

Nuri Murvet
30-01-2011, 18:05
Merhaba, iyi akşamlar sayın hozat

Harikasınız, varlığınızı bilmek çok güzel teşekkür ederim..!

190911

ligustrum
30-01-2011, 21:59
Sayın hocam:
Gölet peyzajlarında olmazsa olmazlarımız nelerdir?
Mesela; göletteki su derinliği, devirdaim şart mı? Temizlik- bakım uygulaması!...
Göleti gösteren bitkilerimiz, hiç olmayacaklar?
Balık, sutospağsı ve kurbağa, sinek-sivrisinek durumları...
Sırası geldikçe izleyeceğim.

Nuri Murvet
31-01-2011, 18:33
:
Gölet peyzajlarında olmazsa olmazlarımız nelerdir?
Mesela; göletteki su derinliği, devirdaim şart mı? Temizlik- bakım uygulaması!...
Göleti gösteren bitkilerimiz, hiç olmayacaklar?
Balık, sutospağsı ve kurbağa, sinek-sivrisinek durumları...
Sırası geldikçe izleyeceğim.

Merhaba sayın ligustrum

Gölet peyzajında, ekosistemi inşa ediyorsunuz, büyüklüğü ve küçüklüğü ne olursa olsun, olmazsa olmazlarımızdan doğallığı yakalayabilmektir.

Gölet derinliği, amacına göre değişir, devirdaim şarttır.

Temizliği ve bakımı işte en büyük sorun burda başlıyor.

Ekosistem kurulduğunu söylemiştim, bu ortam su yaşamına bağımlı olan tüm canlıları çekecektir.

Nuri Murvet
07-02-2011, 20:41

191740

Nuri Murvet
09-02-2011, 18:00

191938

Nuri Murvet
10-02-2011, 19:30

192069

ligustrum
10-02-2011, 19:57
sayın Nuri Mürvet hocam
848 Nolu mesajdaki "kırmızı gözde çalı" nedir? ne zaman açar?

Nuri Murvet
10-02-2011, 21:58
Merhaba sayın ligustrum

"kırmızı gözde çalı" Camellia (Kamelya)dır.

Erken baharda , nisan ayında açar, nadiren mayıs ayına kadar çiçeklenmesi sürer.

Çiçekleri kokusuzdur.

Yaprak dökmez, yarı gölge ortamda yetiştirilmesi gerekir.

192180

"kırmızı gözde çalı" Camellia (Kamelya)

ligustrum
11-02-2011, 21:42
Sayın Nuri Murvet hocam;

Camellia (kamelya)

"Güzelliği ile göze girdi, bir daha hiç çıkmaz!"

Nuri Murvet
12-02-2011, 20:02
Merhaba sayın ligustrum

"Güzelliği ile göze girdi, bir daha hiç çıkmaz!"

Bitkimiz kamelyaya yakışır bir anlatım tarzı..!

Paylaşım için teşekkür ederim.

192366

Nuri Murvet
15-02-2011, 19:17

192820

bıcırık
15-02-2011, 20:00
Sayın Nuri Mürvet havuz içindeki balıkların cinsi nedir ve nerede bulabiliriz...başarılarınızın devamını diliyorum....

merlict
15-02-2011, 20:38
Sayın "bıcırık" sanırım hocamın balıkları "koi" balığı.Her yerde bulamayabilirsin, yakınındaki peyzaj işi yapanlara veya toptancı akvaryumculara sor.

Mehmet

Nuri Murvet
15-02-2011, 21:27
Merhaba sayın bıcırık hoş geldiniz.

Sayın merlict sağolsun cevabı vermiş, iyi de etmiş...!

Küresel köle, kutsal görevler, sayın merlict işlerden başınızı kaldıramıyorsunuz galiba..!

Uzun zaman oldu, hoş geldiniz...

merlict
15-02-2011, 21:41
Merhaba sayın bıcırık hoş geldiniz.

Sayın merlict sağolsun cevabı vermiş, iyi de etmiş...!

Küresel köle, kutsal görevler, sayın merlict işlerden başınızı kaldıramıyorsunuz galiba..!

Uzun zaman oldu, hoş geldiniz...

ilahi hocam gece gece güldürdünüz ya beni, allahta sizi güldürsün.
Küresel köleliğin verdiği eziklik, kutsal görevlerin verdiği hazlar ve inatçı keçi gribinden tutunda büyüklerin köklü rahatsızlıklarına kadar tüm sağlık sorunlarından dolayı pek derslere katılamıyordum hocam ama inanın pencereden takip ettim durdum.Hiç kredi eksiğim yok desem olur.

Burası psikiyatri dal merkezi gibi, rahatsızlıklara iyi geliyor.

Mehmet

Nuri Murvet
15-02-2011, 21:59
Sayın merlict

Amiiiin...

Senin bahsettiğin sorunları inanın aşağı yukarı aynılarını yaşıyoruz...

Daha evvel söylemiştim, seni yoklamada torpil geçip hep var yazıyorum...

Her şey gönlünce olsun...Selamlar.

Nuri Murvet
15-02-2011, 22:14

192839

bıcırık
16-02-2011, 08:39
Ben de her nekadar yorum yapmasamda sayfanın sürekli takipçilerindenim..Çalışmalarınızı izlemek hem çok zevkli hem de çok öğretici....Genellikle sessiz bir dinleyici iyi bir öğrenci olmuşumdur....Bu alışkanlığım burada da devam ediyor...Uygulamalardan kendi adıma çok yararlanıyorum...her şey için teşekkürler...sevgilerimle...

bıcırık
16-02-2011, 08:41
Sayın merlict cevabınız için teşekkürler....

merlict
17-02-2011, 17:07
Sayın merlict cevabınız için teşekkürler....

Rica ederim ne demek.Hocamın dersine katkıda bulunmak kadar büyük zevk varmı ?

Mehmet

emin48
20-02-2011, 19:37
Nuri Bey, Bahsetmiş olduğunuz bu işin maliyeti nedir fikir vermesi açısından?
tebrik ediyorum güzel eserleriniz için..
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=742795&postcount=810

Bahçe kazısı yapılarak, kazılan alana 3 araçlık otopark,1 oda, tuvalet, banyo yapıldı
Bahçeye kazandırılan kapalı otopark kapısının bitmiş hali ..!

189005

Nuri Murvet
20-02-2011, 20:49
Ben de her nekadar yorum yapmasamda sayfanın sürekli takipçilerindenim..Çalışmalarınızı izlemek hem çok zevkli hem de çok öğretici....Genellikle sessiz bir dinleyici iyi bir öğrenci olmuşumdur....Bu alışkanlığım burada da devam ediyor...Uygulamalardan kendi adıma çok yararlanıyorum...her şey için teşekkürler...sevgilerimle...

Merhaba sayın bıcırık

Sayfamızı takip edip, paylaşımda bulunduğunuz için size çok teşekkür ederim. Saygılarımla...

193594

hozat
20-02-2011, 20:57
Elinize sağlık Nuri Bey,

Botanik Bahçesine yeniden uğramak kaçınılmaz oldu.

Baharı bekliyorum dört gözle.

Nuri Murvet
20-02-2011, 21:01
Merhaba sayınemin48

Teşekkür ederim.

Bu paylaşımlarım, yalnızca izleyen arkadaşlarımıza görsel açıdan fikir vermesi içindir.

Maliyet kısmına girersek konumuzdan uzaklaşırız.

Ayşe Yıldız
21-02-2011, 07:14
Bence maliyetleri kişiler kendileri belirler. Bahçenizde neyi ne kadarlık fiyatla istiyorsunuz gibi. Belki yanılıyor olabilirim. Ama fikrimi söylemek istedim.

emin48
21-02-2011, 07:18
Anladım...ücretsizmiş.:))
Bahçe konusuda derin fikirlerinizden yararlanmak isterim özellikle süs havuzu yapımında.teşekkürler.

Nuri Murvet
22-02-2011, 19:03
Merhaba sayın hozat

Bahara az kaldı mart 15'den sonra botanik bahçedeyiz, ziyaretçiler için hazırlık yapacağız.

hozat
22-02-2011, 21:45
Bahar gelince bahçlere ağırlık verip, sayfanızı ihmal etmezsiniz sanırım.

Siteye girince, ilk açtığım sayfa sizinki oluyor, göremeyince eksikliğini duyuyorum.

En kısa zamANDa görüşmek dileği ile..

Nuri Murvet
23-02-2011, 11:18
Merhaba sayın Ayşe Yıldız Bahçedeki bu yapım aşamaları ruhsata tabidir. Bulunduğu ilçenin belediyesi fen işleri bölümünden proje tastiki yapıldıktan sonra inşasına başlanmıştır.

Maliyet konusu ucu açık bir konudur, İstenilen ve verilen hizmete göre değişkendir.

Merhaba sayın emin48 Bu yıl üç adet gölet siparişimiz var, yapım aşamalarını sizlerle paylaşacağım.

Merhaba sayın hozat Sayfamızı ihmal etmem merak etmeyin, ilginize çok teşekkür ederim.

Görüşmek dileği ile...

193890

Arka bahçe

emin48
23-02-2011, 15:41
Nuri bey, keyifle okuyacağım gölet yapım aşamalarını..
Bu hafta sonu itibariyle bir manimiz olmazsa bahçemi meyve ağaçları ile donatıyoruz.
Sıra bahçemizin süs, kamelya, güvercinlik, yürüme yolu vs. işlere girişeceğiz..
naılsa bedava fikir alrıyoruz, teşekkür ederim.:)

Merhaba sayın Ayşe Yıldız Bahçedeki bu yapım aşamaları ruhsata tabidir. Bulunduğu ilçenin belediyesi fen işleri bölümünden proje tastiki yapıldıktan sonra inşasına başlanmıştır.

Maliyet konusu ucu açık bir konudur, İstenilen ve verilen hizmete göre değişkendir.

Merhaba sayın emin48 Bu yıl üç adet gölet siparişimiz var, yapım aşamalarını sizlerle paylaşacağım.

Merhaba sayın hozat Sayfamızı ihmal etmem merak etmeyin, ilginize çok teşekkür ederim.

Görüşmek dileği ile...

193890

Arka bahçe

ardacan2000
23-02-2011, 17:13
Çok güzel çalışmalar, elinize sağlık, konunun sıkı takipçileri arasına katılacağım.

ardacan2000
23-02-2011, 17:14
Sayın merlict

Arsayı hazırla..!

Beğenirsen senin bahçenede uygularız...

Karşılık beklenmeden yapılan bir bahçe örneği..!

Gölet yapımı kaba olarak bittikten sonra bu gölete bağlanacak su kaynağı, dereler ve şelalelerin yapım aşamasına geçildi..!

185996

Arazinin ilk hali gölet, su kaynağı, dereler ve şelalerin yapım aşaması...

Bu çalışma yapılan alanın büyüklüğü ne kadardı?

Nuri Murvet
24-02-2011, 10:12
Nuri bey, keyifle okuyacağım gölet yapım aşamalarını..
Bu hafta sonu itibariyle bir manimiz olmazsa bahçemi meyve ağaçları ile donatıyoruz.
Sıra bahçemizin süs, kamelya, güvercinlik, yürüme yolu vs. işlere girişeceğiz..
naılsa bedava fikir alrıyoruz, teşekkür ederim.:)

Sayın emin48

Nasılsa bedava fikir veriyoruz, bu alış veriş Ağaçlar nete özeldir, faydalanın..!

194014

Arka bahçe

Nuri Murvet
24-02-2011, 10:16
Merhaba sayın ardacan2000 hoş geldiniz.

Bu çalışma yapılan alanın büyüklüğü ne kadardı?

Bu arazi 5000 m2 dir.

4000 m2 peyzaj alanı vardır.

Ayşe Yıldız
24-02-2011, 10:22
Sayın Hocam, işleriniz baharda çoğalıyordur muhtemelen. Nasıl yetişiyorsunuz bu kadar bahçe düzenlemelerine? Mesela bir bahçe için kaç kişi çalışıyorsunuz? Örneğin son bahçeyi baz alırsak kaç kişiyle bu kadar gösterişli, görkemli hale getiriyorsunuz?

ardacan2000
24-02-2011, 10:55
Merhaba sayın ardacan2000 hoş geldiniz.

Bu arazi 5000 m2 dir.

4000 m2 peyzaj alanı vardır.

Teşekkürler.

Nuri Murvet
24-02-2011, 11:03
Merhaba sayın Ayşe Yıldız

Sayın Hocam, işleriniz baharda çoğalıyordur muhtemelen. Nasıl yetişiyorsunuz bu kadar bahçe düzenlemelerine? Mesela bir bahçe için kaç kişi çalışıyorsunuz? Örneğin son bahçeyi baz alırsak kaç kişiyle bu kadar gösterişli, görkemli hale getiriyorsunuz?

Bahçelerde peyzaj uygulama ve yapısal aşamaları bahar (Mart 15- Mayıs 15) ve sonbahar (Eylül 5- Kasım 5) arası yoğun geçer.

Haziran sonu ve ağustos bakım ağırlıklı geçer.

Bahsi geçen bahçenin uygulamasına temmuz ayında başlanmıştır, göletler ve şelelaleler ana tema olduğu için proje ve uygulamaya bu noktadan başlanmıştır.

Çok fazla elemanla çalışmak, işin çabuk yapılacağı anlamına gelmez.

Biz bu göletler ve şelelaleler ile çevresinin peyzajını kaba olarak 45 günde 5 kişilik bir ekiple bitirdik.

Uzun vadeli olarak düşünülen peyzaj uygulamalarına dönemsel olarak yapımına devam edildi..

Nuri Murvet
24-02-2011, 19:17

194066

Arka bahçe

Nuri Murvet
26-02-2011, 22:15

194396

Gölet ve şelale peyzajında bitki ve renk uyumu

Nuri Murvet
27-02-2011, 13:57

194524

Su kaynağı

Nuri Murvet
28-02-2011, 16:11

194688

Su kaynağı, ve bitkiler

Nuri Murvet
01-03-2011, 16:52

194944

Su kaynağı, ve bitkiler

ligustrum
02-03-2011, 01:23
Sayın hocam;
Güzellik, koku hanımelinden mi?
Berberis, hanımelinin az arkasında ki mi?

Nuri Murvet
03-03-2011, 18:10
Güzellik, koku hanımelinden mi?
Berberis, hanımelinin az arkasında ki mi?

Merhaba sayın ligustrum

Güzellik ve koku Abelyadan geliyor, Abelyanın kokusuda çok güzeldir.

Berberis, Abelyanın arkasındakidir, arka fon Bambu dur.

Nuri Murvet
04-03-2011, 19:56

195319

Su kaynağı, gölet ve bitkiler

ardacan2000
04-03-2011, 21:03
Çok güzel, teşekkürler.

Balıkların beslenmesi nasıl?

Su kirlenmiyormu?

Nuri Murvet
07-03-2011, 20:47
Balıkların beslenmesi nasıl?

Su kirlenmiyormu?

Merhaba sayın ardacan2000

Balıkların beslenmesi, granül balık yemi ve tavuk yemi ile besleniyorlar.

Gölette filtre sistemi 24 saat çalışır durumdadır, ayrıca göletten sulama yapılabilen dağıtım sistemi kurulu, her sulamada su tazeleniyor.

ardacan2000
07-03-2011, 21:35
Teşekkürler.

Filtre sisteminizin resimlerini paylaştınızmı, benmi göremedim. Merak Ettim.

Nuri Murvet
09-03-2011, 12:06

Filtre sisteminin resimlerini paylaşmadım bu konu ticari, gizemi ayrıntılarda gizli olduğu için paylaşmadım...

Nuri Murvet
09-03-2011, 12:13

Mevcut olan istinat duvarını yıkarak duvar içi gizli merdiven yapımı...

Bu merdivenin yapılma amacı set üstünde bodur meyve ve sebze ekilebilen bahçe kazandırmak için yapıldı.

195868

İstinat duvarı içine, gizli merdiven yapımı.

Nuri Murvet
09-03-2011, 16:45

Mevcut olan istinat duvarını yıkarak duvar içi gizli merdiven yapımı...

Bu merdivenin yapılma amacı set üstünde bodur meyve ve sebze ekilebilen bahçe kazandırmak için yapıldı.

195929

İstinat duvarı içine, gizli merdiven yapımı.

Eser İlhan
09-03-2011, 17:03
Sayın Nuri Mürvet, 885 no.lu mesajdaki göletin boyutları yaklaşık olarak nedir?

Nuri Murvet
09-03-2011, 17:14
Sayın Nuri Mürvet, 885 no.lu mesajdaki göletin boyutları yaklaşık olarak nedir?

Boyutları 3.50 x 1,50 ebatlarındadır, peyzaj alanı hariç...

Gölet simetri olmadığında en geniş yeri ve uzunluğunun ölçüsüdür.

Nuri Murvet
09-03-2011, 21:00

Sayın Eser İlhan

Sizin bahçenize yakışacak ve bahçenizin peyzajınla bütünlük sağlıyacak doğal taşlardan şelale mini gölet ve su kaynağı örnek fotoğraflarını veriyorum, seçenek çok beğenin...

195955

Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Arşiv kaynak fotoğraf

195956

195957

195958

Eser İlhan
10-03-2011, 09:51
Nuri Bey, hepsi birbirinden güzel. Bu hafta bahçeye gidince tam ortaya bir sandalye atıp bahçeye karşı oturacağım ve bol bol hayal kuracağım ;)

Nuri Murvet
10-03-2011, 15:49
Nuri Bey, hepsi birbirinden güzel. Bu hafta bahçeye gidince tam ortaya bir sandalye atıp bahçeye karşı oturacağım ve bol bol hayal kuracağım ;)

Sayın Eser İlhan

Hayal ederken kapı girişi, varendadan seyir, bahçe içinden bakış açılarını gözlemleyerek not tutun...!

Açılar çok önemli tek yönden bakış açısı ile kurgulamayın, her açıdan görsel seyir olsun, bitki peyzajında ölü noktalara yüksek, seyir alanı güzel açılara alçak ve çiçekli bitkileri düşünün harika olacaktır.

Nuri Murvet
13-03-2011, 19:04

196664

snow-in-summer
17-03-2011, 09:05
Bu düzenlemeler öyle muhteşem ki kendi bahçemizde hayalini kurmak bile zor ,çünkü bunun için ,bitkileri çok iyi tanıma, malzemelere nasıl ulaşabileceğini bilme ve en önemlisi büyük bir estetik anlayışa sahip olmak gerekiyor. Yanılıyor muyum ? :)

Eser İlhan
17-03-2011, 15:20
Sayın snow-in-summer,her gerçek gerçek olmadan önce hayaldir. Bu yüzden hayal kurmak bana çok zor gelmiyor doğrusu. Hele tam da bahçem için benzer bir oluşum düşünürken. Bunun için bir süredir malzeme topluyorum, bulduğum hoşuma giden resimleri kaydediyorum, hangisinin / hangilerinin bahçeme daha fazla uyum sağlayabileceğini düşünüyorum. Çok zevkli ve yaratıcı bir süreç. Hayal etmeye başlayınca o hayali adeta görüyorum ben :))
Bahçesine başarıyla havuz kurmuş,üstelik bunu kendi gerçekleştirmiş birçok üye var sitede. Ben (belki de biraz tembel olduğumdan) profesyonel yardıma her zaman daha meyilli oldum. Bu nedenle havuz yapmaya tam karar verip istediğim su düzeneğini kafamda oluşturduktan sonra malzeme temini de uygulamayı yapacak profesyonellere bırakmayı daha doğru buluyorum.

ardacan2000
17-03-2011, 16:26
Sayın snow-in-summer,her gerçek gerçek olmadan önce hayaldir. Bu yüzden hayal kurmak bana çok zor gelmiyor doğrusu. Hele tam da bahçem için benzer bir oluşum düşünürken. Bunun için bir süredir malzeme topluyorum, bulduğum hoşuma giden resimleri kaydediyorum, hangisinin / hangilerinin bahçeme daha fazla uyum sağlayabileceğini düşünüyorum. Çok zevkli ve yaratıcı bir süreç. Hayal etmeye başlayınca o hayali adeta görüyorum ben :))
Bahçesine başarıyla havuz kurmuş,üstelik bunu kendi gerçekleştirmiş birçok üye var sitede. Ben (belki de biraz tembel olduğumdan) profesyonel yardıma her zaman daha meyilli oldum. Bu nedenle havuz yapmaya tam karar verip istediğim su düzeneğini kafamda oluşturduktan sonra malzeme temini de uygulamayı yapacak profesyonellere bırakmayı daha doğru buluyorum.

Bende aynısını yapıyorum.

Planlarım oluşsun, Sn. Nuri Mervet'ten yardım isteyeceğim.

Nuri Murvet
17-03-2011, 20:47
Bu düzenlemeler öyle muhteşem ki kendi bahçemizde hayalini kurmak bile zor ,çünkü bunun için ,bitkileri çok iyi tanıma, malzemelere nasıl ulaşabileceğini bilme ve en önemlisi büyük bir estetik anlayışa sahip olmak gerekiyor. Yanılıyor muyum ? :)

Yanılmıyorsunuz, profosyoneller bunun için var.

Bahçeler bahçe sahibinin özel yaşam alanlarıdır.

Tasarım, proje ve uygulama yapılırken bu nokta çok önemlidir.

Bahçe sahibi hayal eder, istekelerini ve taleplerini belirtir profosyenelin bu safhadan sonraki katkıları, bahçeyi sorunsuz gerçek bir yaşam alanı yapar.

Kararsız, etki altında kalan, fikri olmayan, imkansızı isteyen bahçe sahibi adayları profosyeneli en çok yoran kişilerdir.

Nuri Murvet
17-03-2011, 20:55
Merhaba sayın Eser İlhan

Bu sayfaların amacı yardımcı olabilmek, bilgimiz dahilindeyse yardım etmekten mutlu olurum.

yavuzkoylu
17-03-2011, 23:31
çalışman çok güzel olmuş ellerine sağlık...

snow-in-summer
18-03-2011, 15:47
Sayın Eser İlhan , Hayal kurabilenlere, kurduğu hayalleri gerçekleştirebilenlere selamlarla, darısı başıma diyorum :)

Nuri Murvet
18-03-2011, 18:26
Merhaba sayın yavuzkoylu, snow-in-summer

197317

Nuri Murvet
19-03-2011, 14:15

197387

Nuri Murvet
20-03-2011, 18:51

197709

Nuri Murvet
21-03-2011, 15:35

Yeni bir bahçemizi tanıyıp, gezelim...

197872

nurguldk
22-03-2011, 13:07

Sayın Eser İlhan

Sizin bahçenize yakışacak ve bahçenizin peyzajınla bütünlük sağlıyacak doğal taşlardan şelale mini gölet ve su kaynağı örnek fotoğraflarını veriyorum, seçenek çok beğenin...

195955

195956

195957

195958

Nuri Bey Merhaba,

Çalışmalarınızı keyifle takip ediyorum. Çoğu zaman benim hayallerimin çok ötesinde işler yapıyorsunuz. Bu bahar bir şelaleli havuz ve çevresini kaya bahçesi yapmayı çok istiyoruz. Bu eklediğiniz resimleri çok beğendim :)

Biz ve havuz yapımında yardımını isteyeceğimiz ustalar bu konuda teknik bilgiye çok fazla sahip değiliz. İşin aslı, siteden ve internetten edindiğimiz bilgilerle bu işe kalkışacağız. Bu nedenle sizin fikirleriniz benim için çok değerli :)

Şelaleli havuz yapmayı planladığımız alanın resmini aşağıda ekliyorum. Yamaç olduğu için sanırım biraz zorlanacağız ve teknik bilgiye ihtiyacımız olacak.
Şimdiden değerli fikirleriniz için çok teşekkür ederim :)

197995

Nuri Murvet
22-03-2011, 14:25
Nuri Bey Merhaba,

Çalışmalarınızı keyifle takip ediyorum. Çoğu zaman benim hayallerimin çok ötesinde işler yapıyorsunuz. Bu bahar bir şelaleli havuz ve çevresini kaya bahçesi yapmayı çok istiyoruz. Bu eklediğiniz resimleri çok beğendim :)

Biz ve havuz yapımında yardımını isteyeceğimiz ustalar bu konuda teknik bilgiye çok fazla sahip değiliz. İşin aslı, siteden ve internetten edindiğimiz bilgilerle bu işe kalkışacağız. Bu nedenle sizin fikirleriniz benim için çok değerli :)

Şelaleli havuz yapmayı planladığımız alanın resmini aşağıda ekliyorum. Yamaç olduğu için sanırım biraz zorlanacağız ve teknik bilgiye ihtiyacımız olacak.
Şimdiden değerli fikirleriniz için çok teşekkür ederim :)

197995

Merhaba sayın nurguldk

Örnek olarak paylaştığım fotoğraflar küçük ölçekli bahçeler için uygun tasarımlardır.

Sizin paylaştığınız fotoğraftaki yamaç bizim uygulama yapmak istediğimiz fakat arayıpta bulamadığımız arazi yapısı var.

Neler yapılır, neler yapılır düşünemiyorum...

Bu tip kotlu arazilerde hayal gücü geniş ve tasarımı uygulayacak ustalar çok önemli, genelde uygulamacılar taş ustaları oldukları için duvar yapar gibi taşlar sıralanıyor rezalet bir görüntü oluşuyor.

Maliyeti yüksek olduğu içinde kıyılıp yıkılamıyor, hilkat garibesi gibi o çirkin manzara seyrediliyor.

Bu tarz arazide doğal taşlarla yapılacak şelale ve göleti yapacak ustanın veya firmanın daha evvel yapmış olduğu uygulamaların referansına bakın hemen karar vermeyin..!

Siz yapacaksanız eyvah, ne kadar eliniz yatkın bilemiyorum.

Ne kadar bütçe ayırabilirsiniz, bu da çok önemli hayalin sınırı yok çok yükseklerden uçmayalım...

Siz yapacaksanız elimden gelen yardımı yaparım merak etmeyin, yakın değiliz ki hemen gelip yapalım.

Arazinin kar olmayan fotoğrafını yükleyin alıcı gözle bir bakalım, size en az bütçeli, normal bütçeli ve vay be adamlar ne yapmış gibi uçuk bütçeli fikirler vereyim

nurguldk
22-03-2011, 15:28
Harikasınız, bayıldım yorumlarınıza:D

Maalesef bir peyzaj firmasına veremeyeceğiz :(

Dediğim gibi aslında tamamen teknik ve tasarım anlamında kendimiz düşünüp, ustalara da (dediğiniz gibi taş ustası:( ) yol göstereceğiz. Yani diğer bir deyişle biz tasarlayıp youlmak kısmını ustalara bırakacağız :) Bu nedenle sizin fikirlerinize çok ihtiyacım var.

Yakınlarda olup da canlı canlı fikir vermenizi inanın çok isterdim :)) Farklı açılardan resimleri size en kısa zamanda ekleyeceğim.

Elimizden gelenler şunlar;
Kepçe gelecek
Kaya bahçesi,havuz kenarı, şelale vs için taş duvarlardan sökülen taşlar kullanılacak. Ama gerekirse tamamı olmasa da bir miktar kayrak temin edebilirim. Betonlama gereken yerleri de sizden öğreneceğim artık :)
Havuz için kolay uygulama açısından havuz şiltesi düşündük.Ama kolay başka bir öneriniz varsa ona da açığım.

Adım adım yapılacaklar konusu da tabii biz de hala muallak :(

Başlayabileceğimiz tarih de sanırım en geç 1 ay..

nurguldk
22-03-2011, 15:30
Bu arada '' vay be adamlar ne yapmış'' olsun ama normal bütçeli olsun..
Yani Nuri Bey, kurbağa olsun zıplamasın :D

Çok çok teşekkür ederim..

Nuri Murvet
22-03-2011, 19:43
Maalesef bir peyzaj firmasına veremeyeceğiz :(

Dediğim gibi aslında tamamen teknik ve tasarım anlamında kendimiz düşünüp, ustalara da (dediğiniz gibi taş ustası:( ) yol göstereceğiz. Yani diğer bir deyişle biz tasarlayıp youlmak kısmını ustalara bırakacağız :) Bu nedenle sizin fikirlerinize çok ihtiyacım var.

Elimizden gelenler şunlar;
Kepçe gelecek
Kaya bahçesi,havuz kenarı, şelale vs için taş duvarlardan sökülen taşlar kullanılacak. Ama gerekirse tamamı olmasa da bir miktar kayrak temin edebilirim. Betonlama gereken yerleri de sizden öğreneceğim artık :)
Havuz için kolay uygulama açısından havuz şiltesi düşündük.Ama kolay başka bir öneriniz varsa ona da açığım.

Adım adım yapılacaklar konusu da tabii biz de hala muallak :(

Başlayabileceğimiz tarih de sanırım en geç 1 ay.

Bu arada '' vay be adamlar ne yapmış'' olsun ama normal bütçeli olsun..
Yani Nuri Bey, kurbağa olsun zıplamasın

Sayın nurguldk

Şelale ve gölet konusunda uzmanlaşmış firmalar, peyzaj firmaları değil şimdi herkes gölet ve şelale yapıyor.

Dünyanın en zor işine başlıyorsunuz, nedeni: Sizin hayal edip tasarladığınız bir projeyi ustalara anlatıp hayal ettiğinizi yapmasını istemeniz, ben başaramadım...

Peki nasıl oluyor diye soracak olursanız tasarlıyorum, prejelendiriyorum, kendim yapıyorum yanımızda çalışan elemanlar yardım ederlerken benim hayal ettiklerimi öğreniyorlar sonra onlarda usta oluyor.

Elinizden gelenler kısmında:

Kendinizi kandırmayın, malzeme olarak elinizde hiç bir şeyiniz yok...

Sökülen duvar artıklarından şelale ve gölet olmaz.

Sizin için yapılacak en uygun şelale ve gölet şekli (Pond Liner) gölet brandası, şiltesi ile yapacağınız sistemlerdir.

Ben size bunu tavsiye ederim, yap boz yapabilirsiniz hatalarınızı düzeltebilme şansınız vardır.

Betonla yapacağınız sistemlerin geriye dönüşü yoktur.

Bu arada, zıplamayan kurbağa görmedim fakat yükseğe zıplamayan kurbağa gördüm.

Siz karar verin biz kurbağayı hedeflenen yüksekliğe çıkarırız, merak etmeyin.

sındırgılı
22-03-2011, 20:29
Nuri Bey,
Bahcedeki portatif sus havuzunu kaldirip tabana silte yayip, yeni bir duzenleme yapmak istiyorum. Alanim 1 m2, derinlik ise (en derin yeri 40 cm) 25- 30 cm. Sormak istedigim; Maksimum 3 m2 silteyi nereden temin edebilirim ?
Hayal etmek, bitirmenin yarisidir :

nurguldk
22-03-2011, 21:04
Sayın nurguldk

Şelale ve gölet konusunda uzmanlaşmış firmalar, peyzaj firmaları değil şimdi herkes gölet ve şelale yapıyor.

Dünyanın en zor işine başlıyorsunuz, nedeni: Sizin hayal edip tasarladığınız bir projeyi ustalara anlatıp hayal ettiğinizi yapmasını istemeniz, ben başaramadım...

Peki nasıl oluyor diye soracak olursanız tasarlıyorum, prejelendiriyorum, kendim yapıyorum yanımızda çalışan elemanlar yardım ederlerken benim hayal ettiklerimi öğreniyorlar sonra onlarda usta oluyor.

Elinizden gelenler kısmında:

Kendinizi kandırmayın, malzeme olarak elinizde hiç bir şeyiniz yok...

Sökülen duvar artıklarından şelale ve gölet olmaz.

Sizin için yapılacak en uygun şelale ve gölet şekli (Pond Liner) gölet brandası, şiltesi ile yapacağınız sistemlerdir.

Ben size bunu tavsiye ederim, yap boz yapabilirsiniz hatalarınızı düzeltebilme şansınız vardır.

Betonla yapacağınız sistemlerin geriye dönüşü yoktur.

Bu arada, zıplamayan kurbağa görmedim fakat yükseğe zıplamayan kurbağa gördüm.

Siz karar verin biz kurbağayı hedeflenen yüksekliğe çıkarırız, merak etmeyin.

Tam da söylediğiniz gibi.. Söylemek istediğim herşeyi siz bir çırpıda anlatmışsınız :) Ustalara çok zor olacak dediğiniz gibi. Ben de karışırım zaten elimi oraya buraya sürmeden olmaz.

Şilte konusunda onaylamanıza sevindim. Evet elimizdekiler bunlar. Taşlar konusunda da haklısınız. Keşke o güzel taşlardan temin edebilseydim. Ancak bu sene bahçenin masrafı bizi çok aştı. Ama bu havuzu da bu sene yapmayı çok istiyoruz. Belki seneye bıraksaydık daha kolay olurdu ama bu bahçe aşıkları hep böyle aceleci sanırım :) Sökülen taşlar en azından kaya bahçesi ve çevredeki alan için fena görünmüyor. Onların da resmini ekleyeyim sizin fikrinizi alırım.

Bu şartlar altında sizin de teknik desteğinizle en azından kurbağanın aynı türde arkadaşları arasında. en yükseğe zıplatabilir miyiz dersiniz :))

Sevgi ve Teşekkürlerimle..

Nurgül

Nuri Murvet
22-03-2011, 21:14
Nuri Bey,
Bahcedeki portatif sus havuzunu kaldirip tabana silte yayip, yeni bir duzenleme yapmak istiyorum. Alanim 1 m2, derinlik ise (en derin yeri 40 cm) 25- 30 cm. Sormak istedigim; Maksimum 3 m2 silteyi nereden temin edebilirim ?
Hayal etmek, bitirmenin yarisidir :

(Pond Liner) gölet brandası büyük yapı matketlede bulunuyor.

1 m2 gibi küçük göletlerde kademe yapmayın, gölet içinde fazla ayrıntılardan kaçının, basit olması çabuk temizleneceği anlamına gelir.

Derinliğini 50-60 cm düşünün ideal derinlik budur.

Detayları havuzun kenar kısmına ve peyzaj düzenlemesinde yapın.

Göleti kuracağınız yerde kot farkları varmı ?

Nuri Murvet
22-03-2011, 21:33
Tam da söylediğiniz gibi.. Söylemek istediğim herşeyi siz bir çırpıda anlatmışsınız :) Ustalara çok zor olacak dediğiniz gibi. Ben de karışırım zaten elimi oraya buraya sürmeden olmaz.

Şilte konusunda onaylamanıza sevindim. Evet elimizdekiler bunlar. Taşlar konusunda da haklısınız. Keşke o güzel taşlardan temin edebilseydim. Ancak bu sene bahçenin masrafı bizi çok aştı. Ama bu havuzu da bu sene yapmayı çok istiyoruz. Belki seneye bıraksaydık daha kolay olurdu ama bu bahçe aşıkları hep böyle aceleci sanırım :) Sökülen taşlar en azından kaya bahçesi ve çevredeki alan için fena görünmüyor. Onların da resmini ekleyeyim sizin fikrinizi alırım.

Bu şartlar altında sizin de teknik desteğinizle en azından kurbağanın aynı türde arkadaşları arasında. en yükseğe zıplatabilir miyiz dersiniz :))

Sevgi ve Teşekkürlerimle..

Nurgül

Sayın nurguldk

Maliyet çıkartın, istanbulda dere taşının tonu 250 TLdir, size 3 ton dere taşı yeter, (Pond Liner) büyüklüğüne siz karar vereceksiniz gölet brandasınında fiyatını çıkartın hortum ve havuz motoru maliyeti, işçilik...

Dere taşı sizin orada daha ucuz olması gerekir.

Merak etmeyin kurbağayı sınıfının en yükseğine sıçratırız, evvel Allah...

Nuri Murvet
22-03-2011, 21:37

Yeni bir bahçemizi tanıyıp, ayrıntılarda gezelim...

198054

sındırgılı
22-03-2011, 22:06
Kot farki yok. 3 sene once erik agacimin biraz disina portatif havuzun oturacagi bir cukur kazarak sus havuzumun montajini yapmistim.Yarin, bahcivanlik kursu cikisi (asi macunu aldiktan sonra) Bauhause yapi markete ugramali.

Nuri Murvet
22-03-2011, 22:22
Kot farki yok. 3 sene once erik agacimin biraz disina portatif havuzun oturacagi bir cukur kazarak sus havuzumun montajini yapmistim.Yarin, bahcivanlik kursu cikisi (asi macunu aldiktan sonra) Bauhause yapi markete ugramali.

Sayın sındırgılı

Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Adı altında paylaştığım bu başlıkta 18. sayfa 526 mesajdaki gölet örneğime bir bakın sizin istediğiniz ölçülere yakın fikir vermesi açısından iyi bir örnektir.

Bu örneğin izolasyon malzemesi 3 yıllık sera naylonudur, darbe ile delinmezse en az 5-6 yıl sorun çıkarmaz.

Nuri Murvet
23-03-2011, 20:55

198177

Nuri Murvet
25-03-2011, 21:44

198602

Nuri Murvet
26-03-2011, 22:37

198833

Yiğit Efe
28-03-2011, 19:08
Sayın Nuri Bey
Öncelikle merhabalar.Uzun zamandır vermiş oldugunuz bilğilerin açmış olduğunuz konuların sessiz takipçilerindenim ve size çok teşekkür ederim.
Bir konu hakkında sizin fikirlerinizden yararlanmak isterim.Bahçeme kendi imkanlarım dahilinde şelaleli süshavuzu yapmayı planlıyorum hatta uzun bir uğraştan sonra çukurunuda hazırladım havuz konusunda pek bir sıkıntım yok şilteylen yapacağım için sanırım becerebilirim.Sıkıntım şelale konusu resimlerde de ğörüldüğü gibi şelalenin boyu yaklaşık 2 metre ve oldukça dik olacak yüksek olması görüntü ve suyun akıntısı konusunda lehime yalnız buraya nasıl bir proje ve malzeme kullanmalıyımki ilerde sıkıntı yaratmamalı.Şimdiden vermiş olduğunuz fikirler için size çok teşekkür ederim.
SAYGILAR.

Nuri Murvet
28-03-2011, 20:35
Sayın Nuri Bey
Öncelikle merhabalar.Uzun zamandır vermiş oldugunuz bilğilerin açmış olduğunuz konuların sessiz takipçilerindenim ve size çok teşekkür ederim.
Bir konu hakkında sizin fikirlerinizden yararlanmak isterim.Bahçeme kendi imkanlarım dahilinde şelaleli süshavuzu yapmayı planlıyorum hatta uzun bir uğraştan sonra çukurunuda hazırladım havuz konusunda pek bir sıkıntım yok şilteylen yapacağım için sanırım becerebilirim.Sıkıntım şelale konusu resimlerde de ğörüldüğü gibi şelalenin boyu yaklaşık 2 metre ve oldukça dik olacak yüksek olması görüntü ve suyun akıntısı konusunda lehime yalnız buraya nasıl bir proje ve malzeme kullanmalıyımki ilerde sıkıntı yaratmamalı.Şimdiden vermiş olduğunuz fikirler için size çok teşekkür ederim.
SAYGILAR.

Merhaba sayın Yiğit Efe

Gölet kısmını sizin yaptığınız gibi kademeli yaparsanız kademeleri kapatmanız için çok fazla taş kullanmanız gerekir, temizlemeside ayrı bir sorundur, her temizlemede yeniden düzenlemesini yapmanız gerekli.

Göletinizin iç duvarını dik olarak kazmanızı, kademe yapmamanızı tavsiye ederim.

Derinliği 50-60 cm ideal olanıdır.

Örnek uygulamalarımızdan fotoğrafları veriyorum, size faydası olacağına inanıyorum.

199136

199137

Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama ,

Sonrada size uygun şelale örnekleri fotoğraflarını paylaşırım.

Nuri Murvet
28-03-2011, 21:21
Sayın Yiğit Efe

Şelale örnek fotoğrafları arşiv fotoğraflarımdan seçtim, örnekler çok fazla kafanız karışmasın diye 8 adette sınırladım fikir vermesi açısından yeterli sanırım.

199147

199148

Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Arazide şelale kademeleri yapım örneğidir

199149

199150

199151

Nuri Murvet
28-03-2011, 21:32
199160

199161

199162

Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Su kaynağı, şelalelerin sağa doğru kaydırılması ile genişlik kazandırılması örneği..

Yiğit Efe
29-03-2011, 18:06
Sayın Nuri Bey
Vermiş oldugunuz fikirler için çok ama çok teşekkür ederim
Öncelikle ilk işim kademeyi kaldırmak olacak.
Şelaleyide sanırım ilk resimdeki gibi büyük kayalardan oval olarak yapabilirim.
Taş konusunda pek sıkıntı çekmem yalnız devir daim için kaçlık dinama ve boru kullanmalıyımki suyun resimlerdeki gibi akmasını saglayabilirim

SAYGILAR.

Nuri Murvet
29-03-2011, 21:18
Sayın Nuri Bey
Vermiş oldugunuz fikirler için çok ama çok teşekkür ederim
Öncelikle ilk işim kademeyi kaldırmak olacak.
Şelaleyide sanırım ilk resimdeki gibi büyük kayalardan oval olarak yapabilirim.
Taş konusunda pek sıkıntı çekmem yalnız devir daim için kaçlık dinama ve boru kullanmalıyımki suyun resimlerdeki gibi akmasını saglayabilirim

SAYGILAR.

Sayın Yiğit Efe

Gölet ve şelalenizde kullanacağınız temiz su drenaj pompası saatte (5000-7000) litre su debisi olan dalgıç pompa yeterlidir.

nurguldk
30-03-2011, 10:26
Nuri Bey aklıma takılan bazı şeyler var.
Elimizde bir miktar kayrak var. Büyük kayrakları sizin verdiğiniz resimlerin referansıyla şelale kısmında kullanmak istiyorum. Bu durumda Havuz brandası serilirken şelale yapacağımız üst kısımdan itibaren mi seriliyor?
Bu brandanın altına serilecek (ağaç kökleri ve kesici taşlardan korumak amacıyla) bir malzemeden daha bahsediyorlar. Bu konuda maliyet açısından uygun tavsiye edeceğiniz birşey var mı?

Bir de filtre konusunda önerileriniz var mı?

Teşekkürler..

Nuri Murvet
30-03-2011, 20:33
Nuri Bey aklıma takılan bazı şeyler var.
Elimizde bir miktar kayrak var. Büyük kayrakları sizin verdiğiniz resimlerin referansıyla şelale kısmında kullanmak istiyorum. Bu durumda Havuz brandası serilirken şelale yapacağımız üst kısımdan itibaren mi seriliyor?
Bu brandanın altına serilecek (ağaç kökleri ve kesici taşlardan korumak amacıyla) bir malzemeden daha bahsediyorlar. Bu konuda maliyet açısından uygun tavsiye edeceğiniz birşey var mı?

Bir de filtre konusunda önerileriniz var mı?

Teşekkürler..

Merhaba sayın nurguldk

Şelale yapımına en üst noktadan başlayarak son gölet veya su haznesine doğru planlayın, teraslamaları suyun akış yönlerini istediğiniz biçimde arazide kazı işlemlerini yapınız.

Sonra gölet veya su haznesini kazın, sereceğiniz gölet örtüsünden önce yapı marketlerde satılan Geoteks şilte denilen keçeyi veya eski halı fleks, kullanılmış çuval, bez ne varsa alta serilir gölet brandası ile toprak ve taş kısımlara temasını önledikten sonra, brandanızı gölet kısmından başlayarak şelaleye doğru yapımına başlayın...

Şelalede kayrak kullanılması suyun akış hacmini büyüttüğü için daha estetik durur, üst üste bir kaç tane kayrak taşlarını kullanmanız görüntüyü daha da zenginleştirecektir.

Bence, arazinin fiziki hali gölet yapmanızı gerektirmiyor, seyir yeri alt kısımda olacağından yalnız suyun akışı göreceksiniz.

Planı yaparken su haznesini biraz büyükçe düşünün, denge havuzu gibi su pompasını buraya koyun hortum bu noktadan şelaleye çıksın şelaleden akıp gelen su haznesine geri gelecek, su haznesinin üzerini demirciye sık gözlü mazgal yaptırın taşları bu mazgalın üzerine dizin , mazgalın altı su haznesi, su güneşi daha az göreceğinden kirlenme daha az olur, ayrıca mazgalın üzerine sereceğiniz çakılda filitre görevi yapar.

Nuri Murvet
31-03-2011, 19:32

199771

Nuri Murvet
01-04-2011, 08:33

199868

Nuri Murvet
02-04-2011, 07:43

200059

Nuri Murvet
04-04-2011, 17:07

200908

Nuri Murvet
07-04-2011, 21:01

Peyzaj uygulaması içersinde doğal taşlardan yürüme yolları örnekleri

201581

Doğal taşlardan yürüme yolları

Nuri Murvet
08-04-2011, 17:51

201771

Nuri Murvet
10-04-2011, 21:08

202393

Nuri Murvet
11-04-2011, 20:03

202636

fatma sunay
11-04-2011, 22:17
Nuri bey tasarım ve uygulamalar çok güzel .

Nuri Murvet
14-04-2011, 13:47
Merhaba sayın fatma sunay

203255

ayazkentli
14-04-2011, 14:38
Murvet hocam, özellikle son fotoğrafta'ki doğal dere taşlarına bayılıyorum. Ne kadar güzel bir yol olmuş.

İlkokul ve ortaokul'a gittiğim yıllar'da arkadaşlar ile top oynamak yerine, benim en sevdiğim oyun bu tür taşlardan yaptığım çeşitli geometrik şekil'ler, özellikle'de takım yıldızların şekilleri idi (büyük ayı, ülker, orion, akrep takım yıldızları gibi..). Taşları dizdik'ten sonra, yüksek bir yere çıkar ve yukarıdan kuş bakışı izlerdim.

Gerek okul'a, gerek'se ev'e, dere kenarlarından toplayıp getirdiğim taşlardan, ev'de (bahçe'de) ya'da okul'un kum havuzun'da hep bu taşlar ile oynardım. Annem ve okul hadememiz'den az fırça yemezdim, niye bu taşları toplayıp toplayıp getiriyorsun, diye.

Günümüz'de hala (artık oyun oynamasam'da) dekor için yine toplayıp duruyorum. Şimdi'de eşim şikayet etmeye başladı. :(

Oysa ne güzel şeyler yapılır bu taşlar ile. Fotoğraflar'da görüldüğü üzere.

Nuri Murvet
14-04-2011, 19:48
Merhaba sayın ayazkentli

Meraklı ve afacan bir çocukluk dönemi geçirmişsiniz, benimde çocukluk dönemim sizinkine benzer aşırı hiperaktif ve meraklı bir çocukluk dönemi, eyvah nuri murvet geliyor ilgimi çekecek elektronik ve mekanik her türlü alet ve makinaları ortadan kaldırın dedirtirmişim.

203300

Nuri Murvet
15-04-2011, 17:12

203429

Poseidon
15-04-2011, 18:41

Sayın Eser İlhan

195956

harika fotoğraflar özellikle bu çok hoşuma gitti :eek:

limon
15-04-2011, 19:17
Nuri Bey, doğal taşları en ekonomik nereden alabiliriz? Denizli'de bir yer buldum. 2 günde gönderiyorlarmış, nakliye sadece 150-200 TL tutarmış.

İstediğim taş şu;
203442
Teras ve balkon için 1,2 mm. 29 TL, bahçe için 3 cmlik yine aynı fiyatı veriyorlar. İstanbul'da bu fiyatlara bulabileceğim yerler var mıdır?
(Yapı markette benzer taşın fiyatı 80 TL. idi.)

Nuri Murvet
16-04-2011, 18:27
Merhaba sayın limon

Traverten Eskitme Karo M2'si 45 TL, uygulama işçiliği M2'si 20TL size toplam maliyeti M2'si 65 TL mal olur, bu doğal taşın piyasa uygulama fiyatıdır.

Nuri Murvet
16-04-2011, 20:40

Peyzaj uygulaması içersinde doğal taşlardan yürüme yolları ve merdiven örnekleri

203700

Doğal taşlardan yürüme yolları ve merdivenler

Selehattin 67
16-04-2011, 20:57
Nuri murvet yine harikalar yaratmışsınız çok güzel çalışmalar ve fotoğraflar olmuş ellerinize sağlık [bu arada ufak tefek tiyolar alıyoruz teşekkürler ]

limon
17-04-2011, 08:59
Teşekkür ederim.

Nuri Murvet
17-04-2011, 20:28
Merhaba sayın Selehattin 67 hoş geldiniz.

Peyzaj uygulaması içersinde doğal taşlardan yürüme yolları ve merdiven örnekleri

203923

Doğal taşlardan yürüme yolları ve merdivenler

hozat
17-04-2011, 23:05
Nuri Bey,
Diğer başlıklarınız gibi bu konuyu da zevkle izleyip, bahçem için yen i fikirler geliştiriyorum.

Bu fotğraf Borum'daki komşumun el emeği. Deniz kenarından topladığı taşlarla yaptı.
saygılar

203949

Nuri Murvet
18-04-2011, 12:25
Merhaba sayın hozat hoş geldiniz.

Arkadaşınız çokta maharetliymiş, güzel bir uygulama ellerine sağlık...

Peyzaj uygulaması içersinde doğal taşlardan yürüme yolları ve merdiven örnekleri, simetri yontma taş duvar örneği

204062

Doğal taşlardan yürüme yolları ve merdivenler, simetri yontma taş duvar örneği

sapinuva
18-04-2011, 13:17
Nuri bey çalışmalarınızı epeydir takip ediyorum.Harika işler çıkartmışsınız.Devamını sabırla bekliyoruz..

Nuri Murvet
18-04-2011, 18:05
Merhaba sayın sapinuva hoş geldiniz.

Peyzaj uygulaması içersinde doğal taşlardan yürüme yolları, merdiven örnekleri, simetri yontma taş duvar örneği

204153

Doğal taşlardan yürüme yolları, merdivenler, simetri yontma taş duvar örneği

Nuri Murvet
19-04-2011, 22:41

Peyzaj uygulaması içersinde doğal taşlardan yürüme yolları, merdiven örnekleri, simetri yontma taş duvar örneği

204400

Doğal taşlardan yürüme yolları, merdivenler, simetri yontma taş duvar örneği

Eser İlhan
20-04-2011, 06:51
Çok güzel bir iniş. Merdiven, duvarlar, kapı çok uyumlu. Aydınlatması bile özenle genel atmosfere uyumlu seçilmiş.
Merak etim, bu duvar istinad duvarı mıdır ve kapı nereye açılıyor? Ardiye, garaj, veya benim düşünemediğim başka birşey ?? Burası herhalde üst bahçenin altı oluyor diye düşünüyorum...

Nuri Murvet
20-04-2011, 19:39
Çok güzel bir iniş. Merdiven, duvarlar, kapı çok uyumlu. Aydınlatması bile özenle genel atmosfere uyumlu seçilmiş.
Merak etim, bu duvar istinad duvarı mıdır ve kapı nereye açılıyor? Ardiye, garaj, veya benim düşünemediğim başka birşey ?? Burası herhalde üst bahçenin altı oluyor diye düşünüyorum...

Merhaba sayın Eser İlhan

Bu kapı fotoğrafını paylaştığım yüzme havuzunun filtre ve sirkülasyon motorlarının bulunduğu odadır.

Peyzaj uygulaması içersinde Yüzme havuzu

204746

Genel peyzaj görüntüsü

trida
22-04-2011, 20:19
Sn.Nuri Murvet,
uzun bir aradan sonra döndüğüm sitemizdeki paylaşımlarınızı tek tek okudum, inceledim. Gerçekten çok güzel ve değerli olan çalışmalarınızı , fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkürler.

Bir konuda fikrinizi rica edeceğim. Aşağıdaki bağlantıda yer alan bahçemiz Kastamonu'da ve bu yaz başı taş döşemesini yaptırmayı planlıyoruz. Bir kaç araştırma sonrası şu anda küp taş ağırlıklı gözüküyor. Bahçe girişinden garaja kadar devam etmesi ve tabi ki kapı girişine de uzanması istiyoruz. 3.fotoğraftaki otların hizasından itibaren toprak yığının olduğu kısımda görünen balkon altı sütununun iç duvarı genişliğinde olması gerekiyor ki araba dönüşü için manevra yeri kalsın. Aşağıda göstermeye çalıştım. Uzun giriş kısmı sadece lastiklerin geçeceği arası çim-çiçek için boşluk bırakılsa, uygulama sonrası sıkıntı yaşarmıyız kestiremiyorum açıkçası.:confused:

Sizin bakış açınızı ve görüşlerinizi öğrenebilmeyi çok isterim. Öncelikle taş seçimi ve uygulama şekli ile ilgili. Çok taş taş olsun istemiyorum etraf. Ancak bol yağış alan bir bölge olduğundan zemin ile ilgili sıkıntılara göre seçim ve uygulama yapmak gerekiyor.

Şimdiden teşekkürler.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=504642#post504642

Nuri Murvet
24-04-2011, 18:35
Merhaba sayın trida

Sizin bahçenize yol taşı olarak kullanmak istediğiniz granit küp taşı örneği...

205638

205639

trida
24-04-2011, 19:13
Nuri bey, örnekler için teşekkürler.
Ancak, benim ricam; siz bu bahçe için ne tür bir yol tercih eder veya önerirdiniz? Bahçe sayfamı ziyaret eder, önerilerde bulunursunuz diye ümit etmiştim :(

pekant
26-04-2011, 19:51
Bahçe süsü düşünenler için http://www.pekant.com/

Nuri Murvet
26-04-2011, 19:57
Merhaba sayın trida

Küp granit taşı tercihi iyi bir seçim, giriş yönünde sol tarafta istinat duvarına paralel bahçe bordürü ile 50-60 cm toprak alan bırakılarak çerceveye alınır, sağ tarafta yine bahçe bordürü ile çerçeveye alındıktan sonra küp taş döşemesi yapılır.

Tekerlek izi haricinde yeşil alan uygulamasını kullanılacak küp taş renk dokusuna uygun renk tonunda çim taşı kullanabilirsiniz. Çim taşının gözlerine isterseniz çim ekebilirsiniz veya yer örtücü çiçek açan bitkilerde kullanabilirsiniz bu uygulamaların haricinde çim taşı gözlerine renkli çakıllarda kullanabilirsiniz.

Nuri Murvet
27-04-2011, 18:46

Peyzaj uygulaması içersinde doğal taşlardan, yol uygulama örnekleri...

206633

Nuri Murvet
27-04-2011, 18:58

206646

trida
27-04-2011, 21:54
Merhaba sayın trida

Küp granit taşı tercihi iyi bir seçim, giriş yönünde sol tarafta istinat duvarına paralel bahçe bordürü ile 50-60 cm toprak alan bırakılarak çerceveye alınır, sağ tarafta yine bahçe bordürü ile çerçeveye alındıktan sonra küp taş döşemesi yapılır.

Tekerlek izi haricinde yeşil alan uygulamasını kullanılacak küp taş renk dokusuna uygun renk tonunda çim taşı kullanabilirsiniz. Çim taşının gözlerine isterseniz çim ekebilirsiniz veya yer örtücü çiçek açan bitkilerde kullanabilirsiniz bu uygulamaların haricinde çim taşı gözlerine renkli çakıllarda kullanabilirsiniz.

Teşekkürler Nuri bey, uygulama sonrası fotoğrafları paylaşacağım inşallah.

Son eklediğiniz fotoğraflardaki boşluklarda çiçek ve/veya çim için mi?

375-378 numaralı mesajlarda paylaştığınız girişi de çok beğeniyorum, ama bizim alan için uygun olur mu bilmiyorum.

Bahçemiz Kastamonu'da olduğundan nakliye de büyük sorun, siz bu büyüklük ve uzaklıktaki bahçelerle de ilgileniyor musunuz?

En azından Ağaçlar.net kullanıcılarına özel projelendirme hizmetlerinizden faydalanabilir miyiz?:o

Asıl belirlenmesi gereken bahçe girişinden itibaren garaja ve evin girişine giden yolda taşların seçimi, tasarımı ve döşemesi ile yürüme yollarının belirlenmesi. Tabi bahçe ve ev girişi ile yolun yanları da önemli. Çok keskin hatlar olsun istemiyorum. Bunu güzel bir taslak haline getirebilsek.

Tabi ne tür bir çim kullanılabileceği, yonca-rulo çim gibi ve bitkilerin yerleşimi de projelendirilebilir ve hatta uygulanabilir. Ama bütçe-maliyet ve konum olarak bakımı zor olmayan seçenekleri düşünmek gerekli.

Ne dersiniz, çok mu soru sordum?:o

Nuri Murvet
28-04-2011, 21:59
Teşekkürler Nuri bey, uygulama sonrası fotoğrafları paylaşacağım inşallah.

Son eklediğiniz fotoğraflardaki boşluklarda çiçek ve/veya çim için mi?

375-378 numaralı mesajlarda paylaştığınız girişi de çok beğeniyorum, ama bizim alan için uygun olur mu bilmiyorum.

Bahçemiz Kastamonu'da olduğundan nakliye de büyük sorun, siz bu büyüklük ve uzaklıktaki bahçelerle de ilgileniyor musunuz?

En azından Ağaçlar.net kullanıcılarına özel projelendirme hizmetlerinizden faydalanabilir miyiz?:o

Asıl belirlenmesi gereken bahçe girişinden itibaren garaja ve evin girişine giden yolda taşların seçimi, tasarımı ve döşemesi ile yürüme yollarının belirlenmesi. Tabi bahçe ve ev girişi ile yolun yanları da önemli. Çok keskin hatlar olsun istemiyorum. Bunu güzel bir taslak haline getirebilsek.

Tabi ne tür bir çim kullanılabileceği, yonca-rulo çim gibi ve bitkilerin yerleşimi de projelendirilebilir ve hatta uygulanabilir. Ama bütçe-maliyet ve konum olarak bakımı zor olmayan seçenekleri düşünmek gerekli.

Ne dersiniz, çok mu soru sordum?:o

Merhaba sayın trida

Son eklediğim fotoğrafta granit yol karolarının köşe noktalarındaki kare şeklindeki açıklığa siyah renkli doğal taş kesilerek konulacaktır.

Bahçe içinde araba yollarında düz hatlar kullanılması daha mantıklıdır, keskin hatları saksı, kaya, bitki düzenlemeleri yapılarak hareket ve zenginlik kazandırılır.

Bahçe zeminin çim olması güzel olur, tohumdan uygulamalar rulo çime göre maliyeti yarı yarıyadır.

Proje olarak katkımız fotoğraflardan değil, arazinizin vaziyet planı üzerinden yardımcı olabilirim.

Nuri Murvet
28-04-2011, 22:02

207040

Nuri Murvet
30-04-2011, 21:10

207569

Nuri Murvet
03-05-2011, 18:29

Peyzaj uygulaması içersinde doğal taşlardan, uygulama örnekleri...

208602

Destroyer
03-05-2011, 18:46
Çok güzel çalışmalar. Elinize sağlık.

Nuri Murvet
04-05-2011, 19:14
Merhaba sayın Destroyer hoş geldiniz.

Peyzaj uygulaması içersinde doğal taşlardan, uygulama örnekleri...

208957

ayazkentli
04-05-2011, 19:19
Sn. Murvet hocam,

küçük beyaz taşlar mermer parçaları'mı yoksa normal taş'mı?

Mermer gibi, çok beyaz ve pürüzsüz görünüyorlar.

Nuri Murvet
05-05-2011, 20:28
Merhaba sayın ayazkentli

Mermer ocaklarından ıskarta çıkan taşlar boylarına göre seçilerek tanbur makinelerinde birbirlerine sürtünerek aşınıyor ve yuvarlak, bembeyaz görünümlü olarak taşlar üretiliyor, dekoratif kaya bahçeleri uygulamaları için harika bir seçim fakat biraz fiyatı yüksek oluyor.

Nuri Murvet
10-05-2011, 19:12
Merhaba sayın arkadaşlar

Paylaşmak isteğim fotoğraflar ve bilgileri, biriktirip tekrar sizlerle paylaşmak dileği ile... Saygılarımı sunarım....

mesutcan
10-05-2011, 22:19
Nuri Bey merhabalar;

Uygulamalarınız ve paylaşımlarınızı merakla ve keyifle takip ediyorum.

En son sonbaharda sizinle de konuştuğumuz havuzumu hatırlarsınız:

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=722283

Hala aynı durumda ancak ben bir motor ve 10 x 6 metre boyunda havuz şiltesi aldım. Kenarlara ne yapacağımla ilgili de karar verdim sayılır. Havuzun dış ve üst kenarlarına kayrak taşı kaplayacağım. Sorun şu ki bu taşları bu şilteye nasıl tutturabilirim? Sonuçta çok esnek ve plastik bir materyal. Kalekim gibi bir yapıştırma harcı işimi görür mü?

Şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar.

mesutcan
17-05-2011, 08:58
Bahar geldi ama forumda bir hareketlilik yok nedense. Bahar yorgunluğu sanırım. :)

Eser İlhan
17-05-2011, 17:06
Sayın mesutcan,farkında değilsiniz sanırım ama Nuri Bey yukarda 975 no.lu mesajında da belirttiği gibi yazılarına ara verdi, başlıklarına devam etmiyor artık. :(

mesutcan
18-05-2011, 08:57
Sayın Eser İlhan, o mesajı görmüştüm. Daha önce de Nuri Bey arada böyle bilgilendirmeler yapar ama yine de yazardı. Yine yazacaktır. Keşke bu konu hakkında siz de bilgili olsaydınız da benimle değerli fikirlerinizi paylaşsaydınız.

tamerr
11-06-2011, 16:59
sn.Nuri Murvet hocam çalışmalarınızı çok beğendim,sizden çok şeyler öğreneceğiz.saygılar(bundan sora sıkı takipçinizim)

Ayşe Yıldız
11-06-2011, 18:29
sn.Nuri Murvet hocam çalışmalarınızı çok beğendim,sizden çok şeyler öğreneceğiz.saygılar(bundan sora sıkı takipçinizim)

Keşke gelse de öğrenmeye devam etsek. Ama sanırım küstürdük Sayın Mürvet Hocamı.

ligustrum
11-06-2011, 19:07
Beklemekte güzeldir.
Geleceğinden emin olununca.

Eser İlhan
11-06-2011, 19:16
Umarım gelir. Ama ben sizin kadar iyimser olamıyorum ne yazık ki. Sanırım çok fazla kırıldı Nuri Bey.

ligustrum
11-06-2011, 20:10
İnsan sevildiği yerden fazla uzaklaşamaz.
Talepte görüyorsa; seviliyorsa, bekleniyorsa
Mümkün değil kıramaz sevdiklerini.
Mutlaka gelir.
Gelmesi mümkün değilse:
sevdikleri bir yerde onu bulur, ve etrafında yeniden toplanırlar.
Bizede yakışan budur.

Eser İlhan
11-06-2011, 20:41
Gelmesi mümkün değilse:
sevdikleri bir yerde onu bulur, ve etrafında yeniden toplanırlar.
Bize de yakışan budur.

Evet, bu yazdıklarınıza katılıyorum, çok haklısınız ;)

tamerr
21-06-2011, 13:50
Keşke gelse de öğrenmeye devam etsek. Ama sanırım küstürdük Sayın Mürvet Hocamı.

Nerde,nasıl küstürdük.Kendisinden öğreneceğimiz çok şeyler vardı oysa.Beklemeye devam başka seçeneğimiz yok sanırım.

doğanın dünyası
25-06-2011, 14:57
MERHABA,

Bizim Çeşme'de 3 dönüme yakın bahçemiz var.bu sene biraz domates biber ektik.büyük bir hevesle büyüyüp olgunlaşamalarını bekliyoruz.esas danışmak istediğim şu, 3 m. çapında eski keson bir kuyumuz var.şu an üstü betonla örtülü.Bu kuyuyu yaptırmak istiyoruz ama biraz farklı fikirlere ihtiyacımız var.neler yapabiliriz bir de sizlere danışmak istedim

Nuri Murvet
28-08-2011, 21:55
Merhaba

Yoğun iş tempomuz nedeni ile değerli dostlarımızdan biraz ayrı kaldım, dört ay olmuş uzun bir süre, konular, bilgiler ve fotoğraflar bayağı birikmiş paylaşmak gerektiğine inanıyorum ...

Zamanımın elverdiği ölçülerde, bilgimiz dahilindeki konuları dostlarla paylaşmak beni mutlu edecektir, merak edip başlıklarımızda paylaşımlarda bulunan ve sessizce takip eden tüm dostlarımıza en içten saygı ve hürmetlerimi sunuyorum...

Nuri Murvet
30-08-2011, 12:29
Merhaba sayın mesutcan, Eser İlhan, tamerr, Ayşe Yıldız, ligustrum, doğanın dünyası, OSMAN45

Paylaştığınız, yardımcı olunması istenilen konuların, halen talep edildiğini bilmediğimden cevap için acabada kaldım....

Konular hakkında tekrar bilgi istenildiğinde yardımcı olmaya çalışağım, cevap için geç kalındığı için kusuruma bakmayın sevgiler, saygılar sunuyorum.

Kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Peyzaj uygulaması içersinde doğal taşlardan uygulama örnekleri...

243310

Nuri Murvet
02-09-2011, 22:19

Peyzaj uygulaması içersinde doğal taşlardan uygulama örnekleri...

243610

Nuri Murvet
08-09-2011, 21:09

Merhaba

Hatırlı ve hürmet ettiğimiz bir büyüğümüz bizden, kendisinin yeni açacağı iş yeri için şelale ve gölet yapmamızı istedi.

Yapmış olduğumuz şelale örneklerini sunduk, hayır ben bu tarz şelale istemiyorum, yapay kaya tarzında yapılanlardan istiyorum dedi.

Bizim tarzımız olmadığını anlatmaya çalıştım fakat dinlemedi, bana cevabı şu oldu.

Buraya bir şelale yapılacak senin yapmanı istiyorum..

Benim cevabım; Beğendiğiniz örnek bir çalışma varsa bakalım elimizden geldiği kadarı ile uygulamaya çalışalım oldu.

Beğendiği şelale örneğini yerine giderek gördük, iki adet kolan gibi bir kaya yapılmış bu iki kayanın ortasından birbirleri üzerine düşen üç adet su çağlayanı, etrafınada asimetri olarak yapılmış yapay kayalar önünde küçük bir gölet...

Kendi adıma sevindim, basit bir uygulama örneği idi...

İstenilen şelale örneğini biraz daha geliştirerek uygulamaya başladık, çok beğenildi hatta iki adet şipariş bile aldık.

Bitmiş halinin fotoğraflarını paylaşmak istiyorum.

244476

Yapay şelale çalışması

Nuri Murvet
10-09-2011, 18:59

245011

Yapay şelale çalışması

fatma sunay
10-09-2011, 20:32
Şelale çok güzel olmuş elinize sağlık. Yaptıranda güle güle kullansın.

Nuri Murvet
11-09-2011, 12:03
Merhaba sayın fatma sunay hoş geldiniz.

Bu yapıdaki şelaleler aslında yapmıyoruz ilk denememizdi fena olmadı bu çalışmayı yaptıktan sonra şimdi daha iyisini yabiliriz diyoruz, tebriğiniz için teşekkür ederim.

245123

Yapay şelale çalışması

Nuri Murvet
13-09-2011, 22:18

245561

Yapay şelale çalışması

redroseee
14-09-2011, 22:55
süper süper süper masallahınız var ne kadar güzel seyler yapmıssınız ,bende heveslendım planları yapmaya basladım kötü oldu bunları gormem :D

Nuri Murvet
17-09-2011, 22:25
süper süper süper masallahınız var ne kadar güzel seyler yapmıssınız ,bende heveslendım planları yapmaya basladım kötü oldu bunları gormem :D

Merhaba sayın redroseee hoş geldiniz.

Yapmış olduğumuz örnekler sizlere fikir verip, heveslendiriyorsa sayfa amacına ulaşıyor demektir, bende bundan son derece mutlu olurum...

Uygulama örnekleri...

246320

Nuri Murvet
19-09-2011, 20:05

Simetri tarzda doğal taşlarla yaptığımız gölet ve şelale uygulama örnekleri ...

246569

merlict
19-09-2011, 20:16
Bizde burdan izleyip izleyip ah çekelim...

Mehmet

Nuri Murvet
19-09-2011, 20:21
Merhaba sayın merlict

Arsayı hazırla, yatacak bir yer, üç öğünde yemek verdin mi ? Biz oradayız meraklanma ... Hafta sonları mangal isteriz...

merlict
19-09-2011, 20:41
Merhaba sayın merlict

Arsayı hazırla, yatacak bir yer, üç öğünde yemek verdin mi ? Biz oradayız meraklanma ... Hafta sonları mangal isteriz...

Mangal kömürüne kadar herşey hazırda ahh şu arsa varya orası ölüm işte.

Mehmet

Nuri Murvet
19-09-2011, 21:05
Sayın merlict

Deme öyle...

Gönülden çok isteyince bütün kapılar açılır, bir bakmışsın biz ordayız, Allah sağlık verirse şelalenin üç katlısını, göletin en büyüğünü yaparız, sana yapmayacağızda kime yapacağız.

zencefil cicegi
19-09-2011, 21:33
Merhabalar Nuri bey
Konunun her sayfasini her resmi tektek büyük zevk ve hayranlikla izledim tek kelimeyle harikasiniz.
Ne varsa bizim güzel yurdumuzda var cümlesini bir kez daha söylemeden gecemedim tebrik ederim ellerinize saglik.
Keske benimde sizelre ulasabilme firsatim olsa 70 merte kare bir bahcem var 3 yildir tam anlamiyla virane halinde bundan 13 sene önce Bahce düzenleme ustalari tarafindan yapilmis fakat suan hic begenmiyorum ve beceremiyorum nereye ne ekecegimi nasil ciceklerle dekore edecegimi bilmiyorum malum iklimizde soguk ve yagis sürekli Almanyadayim vel hasil kelam icinden cikamiyorum böyle bahceleri görüncede iyice soguyorum bahcemden :(((