PDA

View Full Version : Peyzaj : Bahçe, su, kaya, tasarım, uygulama

Sayfalar : 1 [2] 3 4 5 6

Nuri Murvet
26-10-2010, 12:39
Merhaba

Evet arkadaşlar devam ediyoruz.

Şunu demeden geçemeyeceğim..!

Benim burada ki paylaşımım uygulaması yapılmış, hayali değil gerçek uygulamalardır.

Kimseden alıntı yapmıyorum, tamamen benim ve emeği geçen arkadaşlarımın tasarım ve uygulamalıdır.

Tekrar etmekte yarar var.

Bu paylaşımlarda mükemmellik yoktur. Yapılan uygulamaları da, herkes beğeneyecek diye de bir iddamız yok..!

Biz her proje ve uygulamamızı zaten içimizde eleştiriyoruz.

Eleştiri yapılsın ama yalnız eleştiri yapılsın diye değil..!

Bu bahçeler zaten müşteri memnuniyeti kazanılmış bahçeler, sizinle paylaşımımın nedeni bahçe yaptıracak arkadaşlara örnek teşkil etsin diyedir..!

Başkada bir amacım yoktur.

Yanlış anlaşılmaktan korkuyorum.

Nuri Murvet
26-10-2010, 13:08
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama

Devam ediyoruz.

Bu yapılar dediğim gibi el emeği ile inşa edilmiştir.

Dokuz yıl evvel bu pagoda yapısındaki vurguları bulmak çok zordu, şimdi büyük yapı marketlerde granitten örnekleri mevcut.

Bu fotoğraf orta kısımda bulunan mabet evi diye düşünülmüş bir yapıdır.

Yapımı bize özel yorumlamadır.

Damdaki kiremitler ve çatı formu tek tek elle montajı yapılmıştır.

Peyzajında idare eder, her halde..!

177125

Nuri Murvet
26-10-2010, 14:16

Bu uygulamada pagoda mabet içersinden akan, üst kattan traverten hizasından, yola doğru çatıdan çağlayarak akan su detayı vardır.

Çatıdan alt balkona, balkondan çağlayan sular yola cephe dere oluşturur.

Bu dereler, sağ ve sol yönde akaklar oluşturur.

Bu oluşan akaklar (dereler) bataklık kısmına ulaşır.

Bataklık kısmından süzülerek gölete karışır.

Göletten flitre olan sular, üç adet pagado (mabet) evin içinden çıkan sular, travertenlerden aşağıya doğru çağlayarak gölete dökülürler.

limon
26-10-2010, 14:51
Sn.Nuri Murvet, değerli çalışmalarınızı ve paylaşımlarınızı büyük bir keyifle takip ediyorum, ders vermek ne haddime, sizler gibi ustalardan öğrenecek çok şey var. Emeğinize sağlık.

Ayşe Yıldız
26-10-2010, 15:07
Bahçeli bir evim olursa ilerde, kopya çekeceğim ilk sayfa burası olurdu.

Nuri Murvet
26-10-2010, 15:46
Merhaba sayın limon

Merhaba sayın ayse_afyonlu

Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama adı altındaki paylaşımlarımda, beni ve bu işle uğraşan tüm meslektaşlarımı inanıyorum ki, en çok zorlayan konu : Kapı girişleri, simetri olan yol üstü peyzaj tasarımlarıdır.

Nedeni :Alan açıktır, yapacağınız her uygulama ilk göze çarpandır. Buralarda yoğunlaşırken, üç boyut çok önemlidir.

Nuri Murvet
26-10-2010, 16:27
Devam ediyoruz.

Kapı girişleri, simetri olan yol üstü peyzaj tasarımlarım ve uygulamaları ;

Mesaj 231, Resim 116

Simetri yapılmış bir yol, arka fon yemyeşil koruluk, renk yok, birde kot farkı düşük, bizim uygulamamızı çıkaralım, peyzaj alanı en az 1000 m2 bir boşluk..!

Bu tasarım ve uygulama kendi örnekleri arasında sıradışı dır.

Daha evvel öyküsünün bir bölümünü anlattım.

Bu tasarım ve uygulama kapı girişinin sol tarafı, aynı şekilde sağ tarafınında peyzaj uygulaması sıradışı dır.

Ve bu gölete bağlı üzerinden otomobil geçecek kadar büyük, traverslerden yapılma bir tek çivi bile kullanılmadan inşa edilmiş köprü, köprünün altında bir gölet ve ilk resimlerde paylaştığım çağlayanın sularıda bu köprünün altına akar..!

Toplam peyzaj alanı 10000 m2 dir.

Yol üstü Padoga mabet evlerinin tam ortasında bulunan iki oya ağacının altındaki, peyzaj ve taş işçiliğinin fotoğrafları

177158

177159

aygün
26-10-2010, 17:21
Şu doğal taşların özgünlüğüne bakın. İlle de doğallık....

Aralarından fışkıran bitkiler de çok yakışmış...

Nuri Murvet
26-10-2010, 17:48
Merhaba sayın aygün

Bitkilerin adı Erica (Calluna Vulgaris), dır .

O bölüm de bir de tijli oya ağacı kullanılmıştır.

Kullanım amacı: Gelişimi son derece yavaş olması çiçeklenme mevsiminin haziran sonu olması, gövde yapısı, sonbahar budamalarının form açısından ideal görüntü vermesi dir.

Doğal kaya işçilikleri, mümkün olduğu kadar simetri den kaçınılmıştır.

Bu tür uygulamaları böyle açıklayarak anlatmamın sebebi, şundardır.

Tasarım, proje, uygulama işçiliği, detaylardaki taş seçimleri tek tek bunların içindeyim, her ayrıntısında suyun akma debilerine kadar.

Bu ruhla yapılmış uygulamalarda insan ister istemez, sahiplenme ve koruma iç güdüsü ortaya çıkıyor elde değil..!

Bu uygulamalara dışarıdan mudahale edildiği zaman yapılan uygulamalar ister istemez sırıtıyor.

Bu müdahalelerde beni çok üzüyor doğal olarak.

aygün
26-10-2010, 18:48
Şiire ilişkin ifadelerde hep çekinmişimdir. Bu, düşüncelerimi ifadede yetersizlikten veya benzer bir nedenden değil, konuyu bıçak sırtı gibi algıladığımdan kaynaklı bir tavır. Böyle yazmamalıydın, ben şöyle yazardım anlamı taşıyan bir yaklaşım anlamsız olduğu kadar gereksizdir de.

Sen o değilsin ki onun gibi yazasın. O da sen değil ki senin içinden geçeni yazsın.

Kişiye ait eserler yaratıcısının izlerini taşır ki, özgünlük bunu gerektirir.

Teknik eleştiriler olabilir hatta olmalıdır. Eleştiri gelişimin dinamiğidir çünkü.

Fakat "yerinde olsaydım" türünden değerlendirmelerin gerçek bir eleştiri değeri ya da anlamı taşımadığını düşünürm ben.

Bir eseri incelerken (alanım dışındakileri özellikle) sahibinin bakış izlerini arar ya da hangi ruh haliyle böyle bir şeye karar vermiş olabileceğini düşünürüm veya nasıl baktığını anlamaya çalışırım.

Ortaya konan bir eser kişiye aittir. Kendimizin değil de onun gözlerinden bakmayı denemeli en azından, beğenip beğenmediğimize karar vermeden önce..

Ve her emek bir sahiplenmeyi beraberinde getirir ki bu gayet doğaldır.

Nuri Murvet
26-10-2010, 19:41

Orta bölümdeki pagoda' nın önden görünüşü, sağ ve soldaki bodur ladin ağaçları, öykümüzdeki dağ yamacındaki ibrelileri temsil ediyor..

177199

Nuri Murvet
26-10-2010, 22:06

Kapı girişinden son pagoda'nın yol tafından peyzaj içindeki görüntüsü..!

177218

asbilgiç
26-10-2010, 22:44
Sayın Nuri Murvet çalışmalarınızı ve paylaşımlarınızı zevkle izliyorum.Seneye bahçeme gölet ve kaya bahçesi uygulamayı düşünüyordum.Çok güzel fikirler veriyorsunuz.Çok teşekkürler...

Nuri Murvet
27-10-2010, 18:14
Merhaba sayın asbilgiç

Paylaşımınız için teşekkür ederim.

Bu sayfanın amacına hizmet etmesi beni son derece mutlu ediyor.

Gölet ve kaya bahçelerinizi yaparken, haber ediniz elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım.

Nuri Murvet
27-10-2010, 19:07

Merhaba

Gölet yapımları görsel açının ve peyzajın dışında bir yaşam sistemidir.

Gölet kurulumu yapılınca, ekolojik sistemi de otomatik olarak ortama monte edilmiş olunuyor.

Orta bölümde bulunan pagoda (mabet) evinin yol kenarından peyzaj içersindeki görüntüsü..!

177319

aygün
27-10-2010, 19:11
Nuri Bey 258. mesajda taşlar doğal değil mi, yanılıyor muyum?

Nuri Murvet
27-10-2010, 19:20
Sayın aygün

Doğal dere taşlarıdır, resimde ışık üzerlerine biraz fazla vurmuş, her taşın renk tonlaması ayrı ayrı gelmesine özen gösterilir, monotonluk olmasın diye..!

Nuri Murvet
27-10-2010, 20:44

Detaylarda gezmeye devam ediyoruz.

Kapı girişi ilk pagoda (mabet) evinin yol kenarından peyzaj içersindeki görüntüsü..!

177334

Nuri Murvet
28-10-2010, 07:14

Kapı girişi ilk pagoda (mabet) evinin yol kenarından peyzaj içersindeki görüntüsü..!

177345

Ayşe Yıldız
28-10-2010, 07:48
Yaptığınız çalışmaları beyenmedik bunu değiştirin diyenler oluyor mu Sayın Mürvet?

Nuri Murvet
28-10-2010, 10:05

Bu soru çok güzel, tam öz eleştiri yapılacak bir soru, teşekkür ederim.

Bizimle çalışmak isteyen müşterilerimiz, genelde yapmış olduğumuz uygulamaları görüp beğenmiş, çalışma tarzımızı bilen referanslarımızı almış olduklarından bu yönde gelen müşterilerimizde sorun yaşamıyoruz.

Bunun haricinde, müşterilerimize bizi tanıması için, yaptığımız işin örneklerini ve tarzımızdan söz ederiz.

Müşterimizin bizden neler beklediğini, isteklerini, tarzını, ayrıntılarını, bahçe için ayırdığı bütçeyi, uygulabilir altarnatifleri beraberce konuşup ortak bir fikir birliğine varıldıktan sonra, elemeler yapılır uygulanabilir kısımları alınır.

Tasarım ve ön taslaklarımızı detaylarını sunarız bir defa daha değerlendirilir, aşağı yukarı sonuç ortaya çıkar.

Bu uygulamanın gerçek maliyetleri çıkar, artılar, eksiler değellendirilir.

Proje ve uygulama safhasına geçilir.

Buraya kadar gelişmede iki tarafta bir birini anlamıştır, ufak tefek uygulamada değişiklikler doğaldır olur.

Asıl önemli konu müşteri memnunuyeti olduğu için bu tarz değişiklikleri hiç sorun yaratmadan yaparız.

Müşterimize de bu yapılan değişiklikler hakkında olumlu ve olumsuz taraflarını bilgilendirmesi muhakkak yapılır.

Bizi en çok zorlayan müşteri profili kararsız, hep acaba da kalan, bazı fikirleri var ama başkasının etkisinde kalan, gönülsüz, az bütçe ile imkansız şeyler isteyen veya bütçesi olupta bahçelerinin bakım zorluklarını bilmemek, bakım yapacak elemanı olmayan ve bu gibi giderlere hep gereksiz masraf diye bakan buna rağmen süper bakımlı bahçeler isteyen bahçe sahibi adayları bizi kilitleyen kişiliklerdir.

Müşterilerimizle, bu diyologları yaşadıktan sonra bizim uygulamalarımızda sorun yaşamadık, uygulama yapılırken proje harici değişiklikler muhakkak oluyor.

Bunları da uygulamada sorun yoksa yaparız.

Beğenmedik konusunu yaşamadık, biz yaptığımız uygulamalarda hep daha iyisini nasıl yapabiliriz, diye kendimizi geliştirmeye çalışırız.

Müşterimizin yaşam alanı içersinde, beğenmediği uygulamayı makül ölçülerde olursa, tereddütsüz söker yeniden yaparız.

Nuri Murvet
28-10-2010, 10:35

Kapı girişi ilk pagoda (mabet) evinin gölet tarafından peyzaj içersindeki görüntüsü..!

177359

Nuri Murvet
28-10-2010, 11:06

Kapı girişi son pagoda (mabet) evinin gölet tarafından peyzaj içersindeki görüntüsü..!

177363

Ayşe Yıldız
28-10-2010, 11:13
Cevabınız için teşekkür ederim. Mesela benim, şuana kadar resmettiklerinizden beğenmediğim bir görüntü olmadı.Bu bakımdan merakımı gidermek için sordum soruyu.
Acaba dedim kendi kendime bu yapılanları beyenmeyen olmuş mudur? :))))

Nuri Murvet
28-10-2010, 11:32
Sayın ayse_afyonlu

Dün geceden beri yağan yağmur bizi bilgisayar başına bağladı. Paylaşımlarda hızlı oluyor.

Biz müşterinin istediği tarzda ve beğenide hizmet veriyoruz.

Ortak nokta yapılan işin kaliteli olması, yorumlamalarımız uygulayıcı olarak bize has oluyor.

İnanın paylaşmadığım fotoğraflarda da bu sorun yoktur.

Biz yapamayacağımız veya katkıda bulunamayacağımız projelere girmeyiz.

Her işe atılmayız.

İnanıyorsak yaparız.

Bizim için bu daha hayırlı oluyor.

Yavaş gelişiyoruz ama arkamızdan bizi bağlayan olumsuz uygulamalara imza atmamaya özen gösteriyoruz.

Nuri Murvet
28-10-2010, 12:14

Yukarıdan pagoda (mabet) evin çatı detay görüntüsü..!

177374

yusufcuk
28-10-2010, 12:35
Sn Nuri Murvet, merak ettim travertenlerin kenarlarının mavi olmasının bir nedeni var mı?

Nuri Murvet
28-10-2010, 13:13
Merhaba sayın yusufcuk

Hayır hiç bir nedeni yok, havuzun içindeki doğal taşların üzerlerini boyarken, can sıkıntısından ne yapalım demişler travertenlerin içini de boyayalım demişlerdir.

Doğal yosunlanmış rengi, pis göründü herhalde..!

İşte bu gibi uygulamalara üzülüyorum.

Bu yaptığımız uygulamanın eksiklerini görüp iyileştirmek varken, (böyle davranılsa alkışlarım) o ruhu bilmeyince böyle sırıtıyor işte..!

Nuri Murvet
28-10-2010, 14:12

Gölet etrafındaki doğal yaşam, bakım eksikliği var fakat, bitki dikimlerini biz yaptığımız için paylaşıyorum

177376

177377

Nuri Murvet
28-10-2010, 14:22

Gölet etrafındaki doğal yaşam

177378

177379

Nuri Murvet
28-10-2010, 14:28

177380

177381

aygün
28-10-2010, 14:31
Gölettekiler sanırım nilüfer yaprakları. Böyle uzamaları bakım eksikliğinden kaynaklı bir durum mu?

Nuri Murvet
28-10-2010, 14:50
Sayın aygün

282 nolu mesaj 133 nolu fotoğraftan bahsediyorsak, onlar nilüfer yaprağı değil..!

Su kenarı bataklık bitkilerinden şu an ismini hatırlamadım, sonradan ilave ederim.

Kıyıköy hatırasıdır, midye deresinin, su kenarından alıp bu gölete monte etmiştim.

Gölet etrafındaki 12 cins sucul bitki, Kıyıköy hatırasıdır.

aygün
28-10-2010, 14:53
Nuri Bey, özür dilerim belirtmemişim. Sözünü ettiğim bitkiler, 281. mesajdaki ilk resimdekilerdi.

Nuri Murvet
28-10-2010, 14:54
Sayın aygün nilüferler bu fotoğraftan sonra geliyor..!

177382

Nuri Murvet
28-10-2010, 15:02
Sayın aygün

281. mesajdaki fotoğraf nilüfer çiçeği değil su kenerı bitkilerinden Caltha honeydew dir.

Yaprak formları benzer, sizi yanıltan herhalde yaprak formları, sarı rozet formlu küçük çiçekleri vardır, hoş narin bir bitkidir.

aygün
28-10-2010, 15:10
Tamam, şimdi anımsadım......!

Geçen sene saksıda yetiştirmiştim. Tekrar yeşermesi lazım; tabi eski topraklarla atmadıysam:(

Nuri Murvet
28-10-2010, 15:19

Bölümünü takip eden tüm arkadaşlarımızı gölet içinde yürüyüşe, nilüfer seyrine davet ediyorum..!

Çiçekleri koparmayalım..!

Nuri Murvet
28-10-2010, 16:00

Bölümünü takip eden tüm arkadaşlarımızı gölet içinde yürüyüşe, nilüfer seyrine davet ediyorum..!

Çiçekleri koparmayalım..!

Evet unutuyordum dikkatli olalım suya düşmeyelim ..!

177387

Nuri Murvet
28-10-2010, 17:23

Gölet içinde yürüyüş ve nilüfer seyri..!

177389

nurcanaybay
28-10-2010, 17:35
Nuri bey ;
290. mesajda ki bunca nilüfer saksı içinde mi merak ettim.Çok güzeller.

Nuri Murvet
28-10-2010, 18:41
Sayın nurcanaybay

Evet, bunca nilüfer saksı içindedir, toplam 300 saksı vardır.

Havuz üç kademe birinci kısımın derinliği 90 cm, ikinci kademenin derinliği 50cm, bataklık kısmı 10-20 cm dir.

Birinci kısımda bulunan türler derin suyu sevenlerdir. Orta kısım..

İkinci kısımdakiler derin su sevmeyen türler ve cüce türler içindir. Yürüme taşlarının olduğu bölüm

Bahçe sahibinin nilüferlere karşı özel bir merakı vardır.

Bahçede bizim yaptığımız 5 adet gölet vardır.

Bizim yapmadığımız fakat ıslah ettiğimiz 1adet

Bir de kanatlı hayvanlar için yapılmış büyükçe bir gölet daha vardır.

nurcanaybay
28-10-2010, 18:47
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Nuri Murvet
28-10-2010, 19:01

177403

Nuri Murvet
28-10-2010, 20:44

177433

Nuri Murvet
29-10-2010, 08:25

177484

177485

Nuri Murvet
29-10-2010, 10:59

Gölet içi nilüfer seyrimiz, benim için bitmez.

Dışarı çıkalım bahçemizi tanımaya devam edelim.

Nuri Murvet
29-10-2010, 13:30

Merhaba

Göletin çıkış yürüme taşlarınına sırtımızı döndük, travers ve çakıllarla yapılmış türüyüş yolu, traversle yapılmış köprü ile birleşiyor.

Köprünün altında bir gölet bulunuyor, sağ tarafta ilk resimlerde paylaştığım şelale suyu ilk gölete dökülür, bu göletten taşıpta akan akan sular, küçük bir dere oluşturduktan sonra bu köprünün altına sular çağlar.

Filtre odasına ulaşan su filtre olup, çağlayana ulaşarak oradan tekrar dökülür, bu döngü sürer gider.

177504

Alper1111
29-10-2010, 16:02
Elinize sağlık. Doğal gölet çalışmalarınız çok hoşuma gidiyor. Ancak merak ettim, modern çalışmalarınız da var mı, ya da ışıklı, yanar-döner :D şeyler? Yalnız şu parklardaki 1 karış su içindeki borudan başka bir şey gözükmeyen fıskiyelilerden bahsetmiyorum.

Nuri Murvet
29-10-2010, 16:53
Sayın Alper merhaba

Sizin dediğiniz tarzda bir çalışmamız yoktur. Fakat yapamıyacağımız anlamınada gelmesin..!

Su, kaya, tasarım, uygulama: Farklı, az bilinen, her kesin ilgisini çeken ne yazık ki uygulaması az olan yapılanmalar.

Moda gibi, bir bakıyorsunuz her yerde göletler şelaleler anlamsız ve hiç de şık olmayan yapılar üretiliyor.

Buradaki önemli olan konu istekler evet bu konu çok önemli..!

İstek olunca mesala ben, o konu üzerinde yoğunlaşıyorum.

Nasıl yapılır, hangi malzemelerden yapılır, maliyetleri nelerdir sonra hep ayrıntılar katmaya ve bunları uygulama aşamasında nasıl yaparım.

Kısaca, en iyisi nasıl yapılır, gerçek anlamda düşünürüz.

İstek olmadan böyle şeyler düşünmüyoruz değil fakat bu uygulamalara bütçe ayıramıyoruz.

Nuri Murvet
29-10-2010, 21:16

Devam ediyoruz.

177535

aygün
29-10-2010, 21:54
Yürüme yollarında ahşap, olmazsa olmazlardan. Bahçelere çok yakışıyor.

Nuri Murvet
30-10-2010, 08:54
Sayın aygün
Ahşap doğal malzeme, dokusu, renk tonlaması ile bahçelere dediğiniz gibi çok yakışıyor.

Nuri Murvet
30-10-2010, 09:04
Bu uygulamamız, bahçe sahibi bizden gülistanlık yapmamızı istedi seçilen yerde, daha evvelden dikilmiş 10 yaş üzeri altuni bir mazı vardı.

Ağaç formuna girmiş ve gölge alan çok yapıyordu.

Kesmeye kıyamadık, budama tekniği ile form küçültüp şekil verildi.

Son hali 2007 yılı...!

177594

Budama tekniği

Nuri Murvet
30-10-2010, 15:11

Bitki peyzajı ve düzenlemesi ilk yapıldığı zaman daha farklı idi..!

Sonuçta bizim elimizden çıkmıştır paylaşıyorum..!

177644

Nuri Murvet
30-10-2010, 16:16

Fotoğrafın sağ tarafında, çim taşının olduğu yerde Tavus kuşlarının kümesleri var.

Zemin döşemesi tavus kuşunun kuyruğundan esinlenilmiştir.

Dokuz yıl evvel renkler daha canlı idi, zaman içinde renk tonları biraz açılmış...!

Bankların olduğu yerde yarım daire antik tiyotro gibi bir düzen yapılacaktı.

Karşı fon kümeslerin üstü, beyaz fon duvar.

Sinema kamerası ile, burada yazlık açık havada, sinema izlenecekti..!

Proje böyle idi..!

Nuri Murvet
30-10-2010, 18:44

Gölet arkası fotoğraf çekimi

177702

Nuri Murvet
31-10-2010, 08:18

Aynı yerin değişik açı fotoğrafları

177780

Alper1111
31-10-2010, 11:48
Ortadaki kısım bir zamanlar çim veya başka bir yer örtücüyle mi kaplıydı?
Bir de havuz hazır olarak satılan plastiklerden mi, filtre sistemi var mı?

Nuri Murvet
31-10-2010, 15:07
Merhaba sayın Alper

Bu bahçede bu bölüm, fıstık ve sahil çamlarının yoğun gölgesi ve ibrelerinin döküntüsünden altında bir şey yetişmiyordu, aşırı gölge idi..!

Ağaçlara form budamaları yapıldı, yanılmıyorsam gelişimi iyi olmayan iki adette ağaç söküldü..!

Burayı antik tiyatro gibi platform oluşumu yapılacak ve gece misafirlere birlikte bahçe sineması izlenecekti..!

Orta bölüme gündüz seyir zenginliği olsun diye, bu proje beğenildi..!

İlk yapıldığı zaman gerçek seyir zenginliği vardı.

Ortada şelaleli gölet, arkada her renk tavus kuşları o bölüme giren seyir zevkini yaşardı..!

Gölet ve bitki peyzajı da fena değildi..!

Göletlerin alt kısımları plastik, filitre sistemi havuz motorundaki filitre sistemi, yeterli geliyordu güneş az aldığı için..!

Nuri Murvet
31-10-2010, 15:22

Aynı yerin değişik açı fotoğrafları

177820

asbilgiç
31-10-2010, 18:19
Merhaba sayın asbilgiç

Paylaşımınız için teşekkür ederim.

Bu sayfanın amacına hizmet etmesi beni son derece mutlu ediyor.

Gölet ve kaya bahçelerinizi yaparken, haber ediniz elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım.

Nuri Bey ilgi ve alakanıza çok teşekkür ederim.Gölet yapmayı düşündüğüm yerin fotoğraflarını gönderip yardımcı olursanız çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

Nuri Murvet
31-10-2010, 18:36
Sayın asbilgiç

Biz her zaman hazırız siz karar verin, malzeme hazırlığı yapın, uygulama işini beraberce yaparız.

Nuri Murvet
31-10-2010, 18:39

Kaya bahçelerinde gezelim daha sonra farklı bahçeye geçeceğiz.

177874

Nuri Murvet
31-10-2010, 18:41

Kaya bahçelerinde gezelim daha sonra farklı bahçeye geçeceğiz.

177875

Nuri Murvet
31-10-2010, 21:57

Kaya bahçeleri

177933

Nuri Murvet
31-10-2010, 22:08

Kaya bahçeleri

177935

Nuri Murvet
31-10-2010, 22:12

Kaya bahçeleri

177936

aygün
31-10-2010, 22:46

Kaya bahçeleri

177935

Güzel, hem de çok....

Ama benim olmayınca...:confused:

Alper1111
01-11-2010, 06:49
Son resimde kayanın üstündeki bitkinin adı ne biliyormusunuz? Çatıda buldum, bir bardağa ektim, deli gibi büyüyor havalar serinlediğinden beri.

Nuri Murvet
01-11-2010, 11:38
Sayın Alper

Çatıda bulduğunuz bitkinin adı dam koruğu (Sedum) dur.

ziraatteknikeri
01-11-2010, 11:50
Güzel uygulamalar bunlar

Güler
01-11-2010, 12:30
Başlığın 4. sayfasına kadar bakabilme imkânım olmuştu ve o zaman da yazdığım mesajda doğal taşların kullanımını beğendiğimi ve bahçede daima su sesi aradığımı bildiren mesajımı yazmıştım.
Bugün baktım ki sayfa adedi onbire kadar gelmiş. Yine suları ve mini havuzları zevkle seyrettim. Ama bu arada benim de gözüme çarpan ve hoşuma gitmeyen şeyler var. Müsadenizle belirteyim.
99 numaralı mesajınızda doğal taşlardan yapılan dekoratif çeşmeyi beğenmedim. Hindi boynu gibi geldi bana, ille de çeşme isteniliyorsa bir ağaç kütüğü bile daha hoş durabilirdi.
Yine 199 numaralı mesajda sınır yapılan parlak aliminyum boru çok sırıtıyor, bu da bence hoş durmamış.
Tabii bunlar benim düşüncelerim, arkadaşlar katılır veya katılmaz.
Bütün bunların yanında usul usul akan sular, dereler hoşuma gidiyor.

Nuri Murvet
01-11-2010, 18:12
Merhaba sayın Güler hanım

İlk başta değerli fikirlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.

Çeşmenin yapım aşaması bittikten sonra, not olarak yapılan çeşme ile ilgili öz eleştirimi sonra yapacağım diye belirtmiştim.

İsabet olmuş şimdi nasipmiş..!

Tamamen dediğiniz gibi benimde hoşuma gitmeyen tarafları çok oldu..!

İlk başta benim hayal ettiğim form yapısını oturtamadım, bence alt kısımdan üst bölüme çıkarken hata yok fakat el yıkama ve musluk çıkış yerinin arkasını bir türlü form olarak veremedik.

Büro koltuğu gibi oldu, ve kendimi bayağı eleştirdim..!

Bu tarz çalışmamız ilk defa olmuştu, taş işçiliklerinde bu tarz yapılar göze pek hoş gelmiyor.

Dediğiniz gibi basit çeşme uygulamaları sade ve daha şık duruyor.

Çalışma arkadaşlarıma ve bahçe sahibinden istediğimi yansıtamadım diye hepsinden özür dilemiştim..!

Beğenen arkadaşlarımızda oldu hatta uygulamasını kendi bahçelerine bile isteyen oldu, tasarım olarak eksikliklerini ön plana çıkartıp zor vaz geçirttim.

İşçilikte hatamız en az düzeyde, form da istenileni veremedik, günahı ve sevabı ile sonuçta bizim elimizden çıkmıştır.

Biz her uygulamamızda kendimizi çok eleştiririz. Her uygulamamızda bizim için basamaktır.

Bu basamakta, yapılması ve yapılmaması adına çok şey öğrenmişizdir..!

Botanik serasının içindeki aliminyum boru, seranın yerden ısıtma sistemi seyyardır.

Havaların ısınması ile birlikte toparlanıp ardiyedeki yeri alır.

Nuri Murvet
01-11-2010, 18:24
Merhaba sayın aygün, sayın ziraatteknikeri, sayın Alper

Kaya bahçeleri

Devam ediyoruz.

178140

Alper1111
01-11-2010, 21:23
Zor olmazsa mesaj sonuna bitki ismini de ekleseniz faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Benim gibi pek birşey bilmeyenler için araştırmaya kolay bir başlangıç olur.

(Konuyla alakasız)Bir de inşaat sırasında yapılmış, alt bahçeye inen yoldan evin girişine inen görsel açıdan felaket bir merdiven var. Bu yaz havuzla uğraştım. Seneye havuza gelecek kayrak taşını biraz fazla tutup bahsettiğim yolda adım taşı olarak kullanmak istiyorum. Aynı şekilde merdivende basamakları üçer-dörder birleştirerek toprak cepleri oluşturmak, arasından da s şekilli bir yol geçirmeyi düşünüyorum. Tabi yaş küçük olunca herşey fikirleri aileye kabul ettirmeye dayanıyor. Tabi tasarım ve uygulama sürecinde fikirlerinizi bekliyorum.

Nuri Murvet
01-11-2010, 21:57
Merhaba sayın Alper

326 nolu mesajdaki bitkinin ismi Sempervivum dur.

Senin anlatmak istediğin yerle ilgili, ben fikir yürütecek kadar konuyu anlayamadım.

Fotoğraflarını paylaşırsan yardımcı olurum.

Bitki konusunda sana arşiv niteliğinde yardımı olacak, bilgi ve fotoğraf içeren Geziler, Türkiye'de önemli doğa alanları'ında İ.Ü Botanik bahçesi adı altında paylaşımlarım oluyor.

Takip edersen sana yardımcı olacağına inanıyorum..!

Nuri Murvet
02-11-2010, 17:05

Kaya bahçeleri

Devam ediyoruz.

178307

Alper1111
02-11-2010, 18:57
Tamam yoğun bir sınav dönemimiz var. En yakın zamanda başınızı ağrıtacağım. :D

Nuri Murvet
02-11-2010, 19:55

Kaya bahçeleri

Devam ediyoruz.

178352

Ayşe Yıldız
02-11-2010, 20:01
İşte bunlara bayılıyorum adınıda yazabilir misiniz? Bende mevcut olup isim konusunda tereddütler yaşadığım Echeveria ......

Nuri Murvet
02-11-2010, 20:29

Adı Echeveria secunda var. "Glauca" dır.

Sizin avatarınız, harika bir sukulent, problemsiz aşırı su vermeyin ve donlardan koruyun..!

Nuri Murvet
02-11-2010, 20:42

Kaya bahçeleri

Devam ediyoruz.

178357

Ayşe Yıldız
02-11-2010, 20:43
Evet isim doğru fakat bendeki Echeveria .. yaprakları aynı sizin resmettiğiniz gibi idi şimdi yapraklar aşağıya doğru döndü. Böyle yukarıya doğru duruşu yeşil gül gibi fakat ben bakmayı beceremedim herhalde.

Nuri Murvet
02-11-2010, 21:09
Sayın ayse_afyonlu

Echeveria secunda var. "Glauca" türleri hepsi birbirine çok benzerler.

Echeveria Derenbergii Yaprakları biraz daha etlice dir. Sizinki bu tür olmasın, bu türler dediğiniz gibi sık yaprak döker dediğiniz formu alır.

Sulama dediğim gibi çok önemli, bitkinizi sulama yaparken yapraklarını ıslatmayın ev ortamı olduğu için su fazla uzun süre yaprak arasında kalıyordur ve gövde yaprak arası Fungus (Mantar) hastalığına yakalanma ihtimali çoğalıyor. Bu da yaprak dökmesine önemli sebeblerindendir.

Yeterli ışığı alamadığı zamanda yaprak dökmesi yapabilir.

Nuri Murvet
03-11-2010, 16:47

Kaya bahçeleri

Devam ediyoruz.

178474

Ayşe Yıldız
03-11-2010, 16:54
Çok güzel!..

Nuri Murvet
03-11-2010, 17:43

Devam ediyoruz.

178483

aygün
03-11-2010, 18:19
Bu kuş yuvasını kuşların kabullenip kabullenmediği konusunda bilginiz var mı Nuri Bey?

Bizim okulun ağaçlarındakilere göz ucuyla bile bakmadılar da.

Hhatice
03-11-2010, 18:33
Bende köyde denedim ama için girmiyorlar.Görüntüsü harika kaya bahçelerini çok seviyorum .Çok değişik fikirler vermişsiniz Nuri Bey .İleride böyle bir girişimimiz olursa bizlere de yardıma koşarsınız değil mi?:)

Nuri Murvet
03-11-2010, 18:42
Merhaba sayın aygün hoş geldiniz.

Yabani türlerin bu yuvaları kabullenmesi, yuva olarak benimsemesi çok zor.

Yalnız orman içlerine, ormancıların astıkları kuşlukları, seyir ederken içlerine girip çıkan bazı küçük kuş türlerini gördüm, fakat yuva olarak kullanıyorlarmı bilemem..!

Biz bu kümesleri, bir çoğunu sera içersinde serbest halde dolaşan Hint bülbülleri için astık, onlar bile yadırgamışlardı..

Uzun süre sonra alıştıktan sonra, üzerlerine konabilmişlerdi..

Yalnız alıştırabilmek adına, bu kümeslerin önüne veya yakınına kuşların sevdiği yemler, yemliklere asılıp yemi yeme esnasında belki alışabilirler kanaatindeyim..

Denemedim ama, dış kaynaklı belgesellerde bu tip yemlikler ve kuş evleri her bahçede olmassa olmazlarından..!

Oradaki kuşlar alışmışlar herhalde, benimsemişler ve yuva olarak kullanıyorlar.

İlgilenmek lazım, istedikten sonra neden olmasın..!

Nuri Murvet
03-11-2010, 18:46
Sayın Hhatice merhaba

Elimden geldiği kadarı ile yardımcı olmaya her zaman hazırım..!

Nuri Murvet
03-11-2010, 19:49

Bu bahçe hayvanları ile de ilgi çekicidir.

Yavru Bambi Geyik,

178492

Yavru Bambi Geyik,

Alper1111
03-11-2010, 20:15
2-3 yıl önce bir hevesle yaptım tahtadan 2 tane, tabi bunun gibi değildi. Birinin önden görünüşü üçgen, ufak birşeydi. Diğeri kocamandı. Küçük olan sonraki yıl bir serçe tarafından sahiplenildi. Büyük olana ise yem koyduğum halde giren çıkan olmadı. Sonradan küçük olanı incelediğimde içine koyduğum plastik yuvaya değil onun kenarına yapmış yuvasını. Yani ne kadar küçük olursa sahiplenme ihtimali artıyor. Heralde kolay ısınabilmek için. Bir de insandan uzak olmalı. Sesinizi duysun hemen uçuveriyor yuvadan. :D

Nuri Murvet
03-11-2010, 20:52
Sayın Alper merhaba

Dikkatli ve meraklı bir kişiliğiniz, birde uygulama isteğiniz var.

Bu özellikleriniz harika..!

Gözlemleriniz çok doğru, ne kadar küçük ve gözden ırak olursa hayvanların sahiplenme olasılığı çoğalıyor. Biraz da sabır gerekiyor.

Fakat hiç ummadığınız bir yapının içine de yuva yapabilen kuşlarda olabiliyor.

Benim gözlemlediğim, uygulamasını yaptığımız kaya bahçesine, su testisi kullanmıştık, onun içine yuva yapan kuşu hayranlıkla izlemiştim, yanlış hatırlamıyorsam kuyruk sallayan cinsi bir kuştu..!

Nuri Murvet
03-11-2010, 20:56

Dişi ve erkek Geyik

178496

Dişi ve erkek Geyik

Ayşe Yıldız
03-11-2010, 22:17
Güzel poz vermiş.

bıcırık
03-11-2010, 22:30
oyy oyy oyy canlarım benim ne kadar da güzeller...

livadi
04-11-2010, 07:55
Çok güzeller...
Bizim de ceylanlarımız var türkülere konu olan :)

aygün
04-11-2010, 16:28
Hakikaten güzel hayvanlar...

Nuri Murvet
04-11-2010, 18:19

Geyik ailesi

İlk geldiklerinde insandan çok ürküyorlardı, ahırlarından günlerce çıkmadıkları oluyordu.

Şimdi insanlara alışmışlar, elimden armut ve elma yemeye bayılıyorlar..!

178625

Geyik ailesi

Nuri Murvet
04-11-2010, 19:48

Plastik tabanlı, şelaleli, birbirine taşırmalı göletler..!

178635

Alper1111
04-11-2010, 20:18
Derinlik ne kadar? Nilüfer için en az ve en fazla derinlikler ne? Benim ufak havuz 1 metre derinliğe sahip, kışın birkaç gün 2 cm civarı buz yapıyor.

Nuri Murvet
04-11-2010, 21:04
Sayın Alper merhaba

Nilüfer cinsleri 120- 90 cm deri su sevenler ve 50-30 cm sığ su sevenler diyebiliriz.

Fakat derin su sevenler 90- 60 cm suda daha iyi çiçeklenme yapar, ideali bu derinliktir.

Cüce cinsleri için 30 cm su ideal derinliktir.

Tropikal olmayan türler suyun yüzeyinin buz tutmasından etkilenmez.

Senin göletinin suyu biraz derin, nilüferin varsa altına taş veya tuğla ile nilüfer saksılarını 60 cm ye kadar yükselt çiçeklenmesi daha iyi olur.

Kışın tedbir amaçlı saksıların altındaki taş veya tuğlaları alıp su kodunun yüselmesini sağlıyarak bitkinin kışı daha rahat geçmesini sağlaya bilirsin..!

Alper1111
04-11-2010, 22:40
Teşekkürler. Yok ama ilkbaharda bakımdan sonra edinmek istiyorum.

Nuri Murvet
05-11-2010, 19:40

bahçemizi tanımaya, devam ediyoruz

178768

Nuri Murvet
06-11-2010, 19:56

Yeni bir bahçe hazırlıyorum.

Birazdan paylaşacağım..!

Hhatice
06-11-2010, 20:05
Bambi yavrunun önünden kalkamadım .Ne kadar tatlı maşallah.Böyle bir işte çalışmak isterdim .Hayvanları sevmekten iş yapmaya sıra gelmez kovulurdum :))

Nuri Murvet
06-11-2010, 20:17
Sayın Hhatice Sedef Miran

Bu bahçe tam çocuklarla gezilecek bahçe özelliğinde, kuş türleri ve maymun bile var.

Ayşe Yıldız
06-11-2010, 20:24
Ben bu bahçede karşıda görünen siyah tekerlekli şeyi merak ettim.

Nuri Murvet
06-11-2010, 20:38
Sayın ayse_afyonlu

Dikkatinizi çeken, inanılmaz güzellikte ve orjinallikte gerçek İngiliz fayton türü at arabası..!

Meraklıları, başından ayrılamaz..!

Fotoğrafları vardı , arıyorum bulamıyorum..!

Ayşe Yıldız
06-11-2010, 20:40
Böyle antika gibi görünen şeyleri seviyorum bahçelerde; at arabaları, kağnılar, eski aletler, vs... bende öyle birşey olduğunu düşünerek sordum ve ilgimide çekti doğrusu.

aygün
06-11-2010, 20:44
Sayın Hhatice Sedef Miran

Bu bahçe tam çocuklarla gezilecek bahçe özelliğinde, kuş türleri ve maymun bile var.

Aslında biz önce burayı mı gezsek....Bambilere deli olacaklar...:)

Nuri Murvet
06-11-2010, 20:51
Sayın aygün

Bahçe sahibi izin verir herhalde, ikiyıldan beri uğramıyoruz ama..!

İnanıyorum ki, ziyaret için haber versek sevicektir..!

Nuri Murvet
06-11-2010, 20:56
Sayın ayse_afyonlu

Bahçe tam size göre o zaman, klasik eşya kolleksiyonu da var.

aygün
06-11-2010, 21:00
Sayın aygün

Bahçe sahibi izin verir herhalde, ikiyıldan beri uğramıyoruz ama..!

İnanıyorum ki, ziyaret için haber versek sevicektir..!

Hazır havalar da henüz bozmamışken ve kalabalık bir minikler ziyaretçi grubundan da rahatsızlık duyulmayacaksa biz daha da sevineceğiz.

Zahmet olmazsa , sizden haber bekleyeceğim.

Nuri Murvet
06-11-2010, 21:11
Sayın aygün

Zamanı bayram öncesimi veya sonrasımı..?

Konuşurum, siz zamanı söyleyin..!

Nuri Murvet
06-11-2010, 21:15

Yeni bahçemizi hazırladım beraberce gezelim..!

Sade bir kapı girişi..!

Detaylara devam edeceğiz.

178953

aygün
06-11-2010, 21:19
Sayın Murvet idare ile görüşüp öyle döneyim size...de gönlüm bayram öncesinden yana . Yağmurlara kalmayalım isterim..Pazartesi bildiririm.

Teşekkür ederim...

Nuri Murvet
06-11-2010, 21:35

Ön kapı girişi detayları,

178959

aygün
08-11-2010, 18:33
sayın murvet merhaba...

Bugün idare ile görüştüm. Bazı prosedürler gereği bu geziyi ancak bayramdan sonra yapabileceğiz, mümkün olabilirse.

Nuri Murvet
08-11-2010, 18:47
Sayın aygün merhaba

Bahçe sahibi ile yarın konuşurum bahçenizi ziyaret etmek istiyoruz diye..!

Cevabını yarın sizinle paylaşırım..

aygün
08-11-2010, 18:54
Sağolun...

Olmazsa da hani herhangi bir haftasonu da olabilir belki...Gayri resmi hani...Bu da bir olasılık.Bu anlamda bahçe sahibi için bir mahsuru olmaz ise...

Tekrar teşekkürler...

Nuri Murvet
08-11-2010, 19:40

Ön kapı girişi detayları, sade bir tasarım abartı yok..!

179161

aygün
09-11-2010, 19:12
Bitkilerin genel dokusuna uygun bir sarmaşık, sütunun yalnızlığını giderirdi belki;)

Nuri Murvet
09-11-2010, 19:22
Merhaba sayın aygün

Sizin fikrinizde yabana atılacak gibi değil..!

Kapı girişi peyzaj alanı dar ve bina mimari sitiline uygun sade bir düzenleme, abartı olmadan, bitki seçimleride tamamen bunu yansıtıyor.

Bundan sonraki kapı girişi fotoğrafında, saksı için seçilen bitkide sıradışıdır.

Nuri Murvet
09-11-2010, 19:31

179319

aygün
09-11-2010, 19:32
Tasarım konusuna kendimi bildim bileli hep yakın oldum. Özgün olanı ortaya çıkarmak bana ait olanı. Ama her konuda...

Bazen, aklıma gelenleri paylaşma ihtiyacı benimkisi.

Tabii sizin uzmanlık alanınız ve fikirleriniz karşısında bizimkilerin boynu kıldan ince....:)

Nuri Murvet
09-11-2010, 20:01
Sayın aygün

Sizlerin fikirlerinizi ve duygularınızı içtenlikle verdiğinize eminim ve bundan son derece mutlu oluyorum..!

Paylaşım amacımda zaten budur, fizin fikirleriniz inanın beni geliştiriyor. Beni zinde ve dinamik tutuyor.

Tasarım, geniş açılımı olan bir konu, buradaki uygulamalarımızın tasarım ve gelişimi müsterimizin ve bizim aramızdaki diyoloğun ürünüdür.

Sizin bahçenizin tasarım ve uygulaması tamamen sizin istediklerinizi bizim uygulama usulumuzce yapılmasından ibaret olacaktır.

Zaten doğrusuda budur..!

Biz, sizin isteklerinizi yaşam alanınıza yansıtıyoruz.

Bunun haricinde bize özel şablon tasarımlarımızdan örnekleri beğenisine sunup uyguluyoruz.

Asıl ruh bahçe sahibinin olmalıdır, yaşam alanı bahçesi bizce bahçe sahibinin ruhunu ve zevkini yansıtır, özelidir.

Lütfen içinizden geldiği gibi fikirlerinizi benimle paylaşın, ben bu fikirler ile besleniyorum.

Fikirlerinizi paylaştığınız içinde ayrıca çok teşekkür ediyorum..!

Nuri Murvet
09-11-2010, 20:06

179332

livadi
09-11-2010, 20:10
Offf saksılar harikaa...

aygün
09-11-2010, 20:36
Sağolun....

Amaryllis' in böylesi çoşkun halini ilk kez görüyorum. Yerini severse çok cömert ve mütevazidir. Turuncusu var bende.

Ve girişi zenginleştirmiş.

Nuri Murvet
09-11-2010, 20:56
Sayın aygün

Kapı girişi saksı detayları ve bitki seçimi bahçe sahibi hanımefendinin sadeliğini ve zevkini yansıtıyor.

Ayşe Yıldız
09-11-2010, 23:21
Sade olan şeyleri hep şık ve gösterişli bulmuşumdur.Görüntü kalabalıklarına meydan vermeden şıklığın gösterisidir bence bu giriş.

Nuri Murvet
10-11-2010, 19:20
Sayın ayse_afyonlu merhaba

Yeni bir bahçe, kapı girişi detaylarını paylaşacağım..!

Fotoğraflarını hazırlıyorum..!

Nuri Murvet
10-11-2010, 21:22

179457

Ayşe Yıldız
10-11-2010, 21:48
Bitkiler konusunu merak ediyorum. Bu ağaç şimdi bu boyda getirtilip öyle mi dikildi yoksa var mıydı? Ya da diktiğiniz fidanlar tutmadı diye sorunlar yaşadınız mı hiç?

Nuri Murvet
10-11-2010, 22:19
Sayın ayse_afyonlu

Bu tür bitkileri (Taxus Baccata) vurgu amaçlı kullanıyoruz.

Bu bitkinin yaprak dökmeyen özelliği, yavaş gelişmesi, budamaya uygun olması, formu için seçilmiştir.

Dikimi bu boyda yapılmıştır, kuruma sorunu çok nadir yaşadık, fidan seçimi yapılırken usulüne göre sökümü yapılmış ve en az bir yıl saksı içersinde kök gelişimini yapmış fidanları seçeriz, ve nadir olarak sorun yaşarız.

Biz fidan seçimi ve dikimi yapılırken hangi fidanların sorun çıkartacağını biliriz.

Muşterilerimize gerekli uyarıları yaparız, ısrar olursa sorumluluk almayız.

dlk
11-11-2010, 01:13
Böyle bir bahçem olsun .

Nuri Murvet
11-11-2010, 20:39
Sayın dlk merhaba

Böyle bir bahçeniz tüm yüreğimle söylüyorum, İnşallah olsun..!

Ayşe Yıldız
11-11-2010, 20:43
Ders başlamış! Yoklama yapılıyor :)))
- ayşe afyonlu
- Burdaaaaa!

Nuri Murvet
11-11-2010, 20:44

Ön kapı girişi detayları, bu uygulamada cesaretli ve sıradışıdır.

İbreli bitki ağırlıklı kaya bahçesi örneği

179640

Nuri Murvet
11-11-2010, 20:51
Sayın ayse_afyonlu hoş geldiniz.

Ömürsünüz, neşeniz hep daim olsun..!

Sizin enerjiniz, pus pus oturuyordum bana da geçti sağ olun..!

Bu yeni bahçe de farklı ve güzeldir.

Sizinde böyle bir bahçeniz olur İnşallah..!

Ayşe Yıldız
11-11-2010, 20:52
İnşallah!..

Nuri Murvet
11-11-2010, 21:08

179642

aygün
11-11-2010, 21:15
Ders başlamış! Yoklama yapılıyor :)))
- ayşe afyonlu
- Burdaaaaa!

-aygün de burda....! (Geç kağıdı cebinde):o

Nuri Murvet
11-11-2010, 21:31
Sayın aygün hoş geldiniz.

Hocam utandırıyorsunuz, ders ne haddimize..!

Bu gün hayırlı bir gün, size de aynı temennilerde bulunayım inşallah gerçekleşir,

aygün
11-11-2010, 21:43

Hocam utandırıyorsunuz, ders ne haddimize..!

Bu gün hayırlı bir gün, size de aynı temennilerde bulunayım inşallah gerçekleşir,

Amiiiinnn........!
Biliyor musunuz, beni bilen yakınlarım da hep böyle dua eder dururlar bana , tıkış tıkış balkonlarımı görüp:

'Allah sana bahçeli bir ev versin'
Yat, kat, para, pul......İsteyene versin. Bana da bahçe...!

Nuri Murvet
11-11-2010, 21:58
Sayın aygün

Yeni büyük bir bahçenin tasarım uygulama aşamalarını, eski hali ve yeni hali diye kıyas ederek bahçemizi tanıyacağız.

Hazırlık yapıyorum birazdan paylaşacağım..!

Hhatice
11-11-2010, 21:59

179642

Hayallerimden bir köşe

Nuri Murvet
11-11-2010, 22:25
Sayın Hhatice hoş geldiniz.

Yeni bir bahçeyi eski şantiye hali ve yeni uygulaması yapılmış hali diye tanımaya çalışacağız başlıyoruz..!

Bahçemizin Şatiye hali..!

179658

Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Şantiye hali

merlict
12-11-2010, 10:02
-aygün de burda....! (Geç kağıdı cebinde):o

Hocam bende arka sırada oturuyom, sessiz sessiz dersi dinliyom, sözlü falan olursa hemen cevap verebilirim.:o:o:o

Ayşe Yıldız
12-11-2010, 10:09
Yoklama işe yaramış görünüyor Sayın Mürvet,:D:D:D Sessiz öğrenciler görünüyor.;);)

merlict
12-11-2010, 10:26
Yoklama işe yaramış görünüyor Sayın Mürvet,:D Sessiz öğrenciler görünüyor.;);)

Dersi kaynattık, şimdi hoca gürültü yapanları atacak sınıftan :D:D İşte ne var sanki ses çıkaracak, kuzu kuzu oturuyodum ben arka sırada, iş aldım başıma

Bu arada hocam detaylar hakkında teşekkür ederim.Sucul bitkiler konusu ne zaman işlenecek merak ediyorum.Ben o dersi kaçırdım da :rolleyes:

Mehmet

Hhatice
12-11-2010, 20:08
Şişşşşt sessiz olun arkadaşlar. Köşeden hoca göründü .Herkes sınıfa yerine oturmayanı tahtaya yazarım :)

aygün
12-11-2010, 20:10
Şişşşşt sessiz olun arkadaşlar. Köşeden hoca göründü .Herkes sınıfa yerine oturmayanı tahtaya yazarım :)

İlahi Hhatice hanım:)))))))))

Nuri Murvet
12-11-2010, 20:12
Sayın merlict merhaba

Bu kimliği hak ederek kazanmış, değerli öğretmenlerimiz varken, bana bu sıfatı taşımak yakışmaz.

Hiçte öyle kuzu kuzu oturduğunuzu göremiyoruz, hatta devamlı yoklamalarda yok yazılıyorsunuz.

Bakıyorum kimsecikler yok, devamsızlık oldu mu.? Sucul bitkiler konusu hep kaynıyor.

Nuri Murvet
12-11-2010, 20:20
Sayın Hhatice

Hakikatten ömürsünüz..

Ne yapacağımı nasıl yazı yazacağımı bilemiyorum, kilitlendim, gülmekten klevyeyi kullanamıyorum..!

aygün
12-11-2010, 20:21
Sayın merlict merhaba

Bu kimliği hak ederek kazanmış, değerli öğretmenlerimiz varken, bana bu sıfatı taşımak yakışmaz.

Hiçte öyle kuzu kuzu oturduğunuzu göremiyoruz, hatta devamlı yoklamalarda yok yazılıyorsunuz.

Bakıyorum kimsecikler yok, devamsızlık oldu mu.? Sucul bitkiler konusu hep kaynıyor.

Yapmakta olduğunuz şey de çok farklı değil sayın Murvet. Kendinize fazla haksızlık etmeyin bence.

İlgili bölümlerde öğrenim gören nice öğrenciye bir kaynak sağlıyorsunuz aslında.

Nuri Murvet
12-11-2010, 20:38
Sayın aygün

Ben birimkimlerimi paylaşıyorum, ve bu paylaşımda bir şeyler verebiliyorsam ve örnek teşkil ediyorsa, söylenecek bir şey yoktur. Ben de bundan onur duyarım..!

Bahçemizin peyzaj uygulaması bitmiş hali..!

179754

Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Bahçemizin peyzaj uygulaması bitmiş hali..!

aygün
12-11-2010, 20:41
Aaaa dedim birden. Aradaki fark.........Müthiş etkilendim.

Nuri Murvet
12-11-2010, 21:04
Sayın aygün

Tasarım ve uygulamasını, geçen yıl ekim 15 de teslim ettik.

Bahçenin 600 m2 peyzaj alanı bulunuyor.

Çimdeki boşluklar havaların soğuması neticesi çıkışları yavaş oldu, şu an çimler halı gibi..!

Bu alanın otomatik sulama, drenaj, bahçe aydınlatması, ahşap işçiliği, demir doğrama işçiliği ve peyzajı 26 günde teslim edilmiştir.

Bahçenin şantiye ve bitmiş hali fotoğrafları devam edecek...

aygün
12-11-2010, 21:21
Sayın aygün

Tasarım ve uygulamasını, geçen yıl ekim 15 de teslim ettik.

Bahçenin 600 m2 peyzaj alanı bulunuyor.

Çimdeki boşluklar havaların soğuması neticesi çıkışları yavaş oldu, şu an çimler halı gibi..!

Bu alanın otomatik sulama, drenaj, bahçe aydınlatması, ahşap işçiliği, demir doğrama işçiliği ve peyzajı 26 günde teslim edilmiştir.

Bahçenin şantiye ve bitmiş hali fotoğrafları devam edecek...

Onca işin böyle kısa sürede bitirilmesi profesyonellik sonucu.

Başarılarınız daim olsun.

Nuri Murvet
12-11-2010, 21:43

Bahçemizin Şatiye hali..!

179768

Alper1111
12-11-2010, 22:17
Ahşap yer kaplaması hakkında bilgi verebilir misiniz? (Malzeme, uygulama, bakım, dayanım)

merlict
13-11-2010, 10:47
Sayın merlict merhaba

Haksızlık etmeyin hocam Sayın Aygün'ün belirttiği üzere o kimliği fazlasıyla hakediyorsunuz.

Yoklamalarda yok yazılma konusunda hakkınız var ama malum hocam bizim yaştaki öğrencilerin, aileleri ve onlara ekmek getirme zorunluluğu var.Biz küresel köleler, evlatlarımızın gelecekte bizden daha ileride ve ufku açık yaşamaları adına şuan çalışmamız gerekiyor.Ben işe gidiyorum siz derse başlıyonuz, olmuyor ki hocam. Şey varmı hocam hımmm... hımmm... İkinci öğretim falan veya esnek ders saatleri hani öğrenci kapmak isteyen kurslar gibi.:rolleyes:

Mehmet

ykolko
13-11-2010, 11:22
Peyzajda kullanılabilecek ışıklı mermerler var bu sitede.
http://www.showlights.minor.com.tr/diger.htm

Nuri Murvet
13-11-2010, 20:41
Sayın Alper merhaba

Iroko deck yer döşemesi

Ağaç çeşitleri arasındaki en kıymetli ağaçlardan birisidir. Burma ve Endonezya kökenli bir ağaçtır.

Bünyesinde yağ bulundurduğu için hava koşullarından etkilenmeyen dayanıklı ve sert bir ağaçtır.

Temel özelliklerinden biri sudan etkilenmemesi ve uzun yıllar yapısını korumasıdır.

Bu ağaca kesinlikle vernik uygulanmaz. Zaten kendi bünyesi bu görevi görmektedir.

Yılda bir veya iki kere tik yağı uygulaması yapılmalıdır.

aygün
13-11-2010, 20:57
Ben de vernik benzeri bir maddeyle korunmuş olabileceğini düşünmüştüm. Gerçekten de özel bir ağaçmış.

Ahşap ev yapımında da kullanılıyordur o zaman. Yanılıyor muyum?

Nuri Murvet
13-11-2010, 20:59
Sayın merlict merhaba

Alıntı:
(Biz küresel köleler, evlatlarımızın gelecekte bizden daha ileride ve ufku açık yaşamaları adına şuan çalışmamız gerekiyor.)

Yine sihirli kelimeler kullanıyorsunuz.

Bu kelimeler karşısında, izin kağıdına da gerek yoktur.Gözlerim doldu, ağlamak istiyorum..!

Sayın merlict sucul bitkiler konusu, dış ortam olduğu için şu an görsel olarak doyurucu değil..!

Bence, bu konuyu baharda ele alsak daha iyi olur diyorum..!

Yok olmaz dersen, yukarıda ki, yazdığın mazeret yazısı yüzünden İkinci öğretim, esnek ders misali, İ.Ü Botanik bahçesinin sucul bitkiler bölümünü senin ve meraklıları için orada yazıya ve fotoğraflara dökelim olur mu..?

Nuri Murvet
13-11-2010, 21:18
Sayın aygün merhaba

Teak ve Iroko ağaçları genelde deniz araçlarının güverte kaplamasında ve dış mekan bahçe mobilyalarında kullanılıyor.

Malzeme olarak çok pahalı olduğundan, ahşap ev yapmak bir servete mâl olur, onun için tercih edilmiyor.

Nuri Murvet
13-11-2010, 21:48

Bahçemizin Şantiye hali..!

179852

179853

Alper1111
13-11-2010, 22:16
Ahşap ile ilgili bilgiler için teşekkürler.
Biraz farklı bir konu olacak ama kayrak taşının yapısı nasıl? Burda, evime birkaç kilometre uzaklıkta benzer katmanlı yapıda taşlar var. Ama sanki fazla dayanıksız. Kayrak taşı da böyle mi? Sorular pek net olmadı ama olsun.
Bir de yürüyüş yollarında uygulamayı doğal şekilli taşlar mı, yoksa düzgün şekilli(kare, dikdörtgen vb.) taşlarla mı yapılacağına karar verirken nelere dikkat ediyorsunuz?
Konuyu dağıttım biraz, kusura bakmayın. Bu öğrenciler başka! Aman ders kaynamasın, konularda geri kalıyoruz sonra.

Nuri Murvet
14-11-2010, 20:32
Sayın Alper merhaba

Doğal kaya ve taşlarla yürüyüş yolu yapabilmek için basma noktalarının mümkün olduğu kadar düz olmasına dikkat edilmesi gerekir.

Doğal taş kullanılmak istendiği zaman taşın renk ve dokusu önemlidir. İllaa kayrak olacak diye bir zorunluluk yoktur.

Yakınınızda doğal taşların olduğunu söylüyorsun, kalınlığı (3 cm- 5 cm) ve yüzeyi düz olanlarından seçin el becerinize göre yürüyüş yolunuza sıra ile dizin şekline karar verin, taşın altındaki toprağı alın güzelce sabitleyin hepsine aynı işlemi uygulayın, yürüyüş yolunuz tamamdır.

Doğal taş döşemelerinin formuna, şekline bahçenin peyzaj yapısı ve mimarisi şekil verir. Bahçe simetri ise döşeme taşlarıda buna uyumlu döşenir veya serbest çalışılmışsa döşeme taşlarının düzenlemeside buna uygun yapılır.

Nuri Murvet
14-11-2010, 20:44

179982

[/B]Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama[/B] Şantiye hali

Nuri Murvet
15-11-2010, 19:14

180089

Estergon80
15-11-2010, 19:22

179332

Çiçeklerin adı ne acaba?

Bu arada harika şeyler yapıyorsunuz ellerinize sağlık...

aygün
15-11-2010, 19:33
Amaryllis, sayın Estergon.

Hhatice
15-11-2010, 19:39
Sayın aygün

Ben birimkimlerimi paylaşıyorum, ve bu paylaşımda bir şeyler verebiliyorsam ve örnek teşkil ediyorsa, söylenecek bir şey yoktur. Ben de bundan onur duyarım..!

Bahçemizin peyzaj uygulaması bitmiş hali..!

179754

Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Bahçemizin peyzaj uygulaması bitmiş hali..!

Çok güzel gerçekten ,Ellerinize sağlık üstelik bu kadar işiniz arasında bizler için buraya da yüklüyorsunuz, uğraşıyor vakit ayırıyorsunuz.Size ne kadar teşekkür etsek azdır.

Nuri Murvet
15-11-2010, 19:50
Sayın Estergon80 hoş geldiniz.

Sayın aygün Doğru cevabı vermiş, (Amarilis) bilgi için teşekkür ederim.

Nuri Murvet
15-11-2010, 20:03
SayınHhatice

İnanın bundan büyük keyif alıyorum, bu birikimleri bir şekilde deşarj etmem lazım, sizlerden gelen yorumlardan, fikir olarak inanılmaz besleniyorum, asıl sizlere ben teşekkür ederim konuları izleyip takip ettiğiniz için..!

Nuri Murvet
15-11-2010, 20:06

Bahçemizin Şantiye hali..! Ağaçlarımız geldi bahçe alanına indiriyoruz.

180091

Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Ağaçlarımız geldi bahçe alanına indiriyoruz.

Estergon80
15-11-2010, 20:23
Teşekkür ederim.

Nuri Murvet
15-11-2010, 20:33

180095

Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Ağaçlarımız geldi bahçe alanına indiriyoruz.

Nuri Murvet
17-11-2010, 10:07
Merhaba

Kurban bayramınız mübarek olsun, sevdiklerinizle sağlıklı ve mutlu geçmesini temenni ederim.

Nuri Murvet
17-11-2010, 19:35

180238

Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Ağaçlarımız geldi bahçe alanına indirildi dikime başlıyoruz.

Nuri Murvet
19-11-2010, 18:41

Peyzaj alanı sınır kenarları balkon gibi, kot farkı 15 metre düşük, tehlikeli olduğu için demir doğrama ile korkulukların yapım aşaması daha sonra ahşap kaplama uygulanacak..!

180513

Hhatice
19-11-2010, 19:05
Bu bahçe İstanbulda değil mi ? Ağaçlarların isimlerini merak ettim .

Nuri Murvet
19-11-2010, 19:34
Sayın Hhatice merhaba

Bahçemiz, İstanbul, Sarıyer'dedir.

Bahçede kullanılan bitki listesi :

Türkçe.------------. Latince

Alev Ağacı..........Photinia Red Robin
Kartopu ...........Viburnum Lucidum
Kadın Tuzluğu......Berberis Atropurpureua
Taflan Altuni.......Euonymus Jap. Auera
Pitos.................Pitosprom Tobira Nana
Dağ Muşmulası....Cotoneaster Horizantalis
Dağ Muşmulası....Cotoneaster France Hetti
Fırça Çalısı.........Callistemon
Ortanca.............Hydrangea
Akuba................Acuba Japanicca
Defne ...............Laurus Nobilis
Zeytin...............Olea
Oya..................Lagerstromia İndica
Cennet Bambusu.Nandia Domestica
Huş Ağacı..........Betula Pendula
Safora...............Safora Pendula
Leylak...............Syringa Vulgaris
Sabin Ardıcı........Juniperus Sabina
Yayılıcı Ardıç.......Juniperus Horizantalis
Altuni Mazı.........Thuja Occidentalis
Mavi Servi (Aşılı)..Cupressus Arizonica
Karayemiş...........Prunus Laursasus
Duvar Sarmaşığı...Hedara Helix
Manolya.............Magnolia Grandiflora
Sarkık Sedir........Cedrus DeodoraPendula
Veronika.............Veronica
Panpas Sazı........Cotoderia Selleona
Lavanta.............Lavandula
Agapantus..........Agapanthus

Hhatice
19-11-2010, 19:46
Güzel bitkiler seçilmiş .Agapantus aşk çiçeği çok sevdiğim bir tür ,Fırça çalısı donmazsa iyi .Gerçi Beşiktaş'ta parkta var donmadı geçen senin soğuğuna dayandı.Manolya tercih edilmedi sanırım .Benim bahçemin baş köşesinde ekili Manolya ve Kamelya benim için olmazsa olmazlardan .

Nuri Murvet
19-11-2010, 20:53
Sayın Hhatice sizinde bitki tercihleriniz çok güzel..!

Fırça Çalısı, kuzey yönü rüzgar koridorunda kalmadığı sürece kolay kolay donmaz, rüzgarla beraber gece donları çok etkilidir.

Nuri Murvet
19-11-2010, 21:05

Peyzaj alanı sınır kenarları balkon gibi, kot farkı 15 metre düşük, tehlikeli olduğu için demir doğrama ile korkulukların yapım aşaması daha sonra ahşap kaplama uygulanacak..!

180520

Nuri Murvet
20-11-2010, 18:45

Ahşap kaplama uygulaması

180673

Ahşap kaplama uygulaması

merlict
21-11-2010, 10:45
Sayın merlict merhaba

Alıntı:
(Biz küresel köleler, evlatlarımızın gelecekte bizden daha ileride ve ufku açık yaşamaları adına şuan çalışmamız gerekiyor.)

Yine sihirli kelimeler kullanıyorsunuz.

Bu kelimeler karşısında, izin kağıdına da gerek yoktur.Gözlerim doldu, ağlamak istiyorum..!

Sayın merlict sucul bitkiler konusu, dış ortam olduğu için şu an görsel olarak doyurucu değil..!

Bence, bu konuyu baharda ele alsak daha iyi olur diyorum..!

Yok olmaz dersen, yukarıda ki, yazdığın mazeret yazısı yüzünden İkinci öğretim, esnek ders misali, İ.Ü Botanik bahçesinin sucul bitkiler bölümünü senin ve meraklıları için orada yazıya ve fotoğraflara dökelim olur mu..?

Hocam ağzınızdan bal damlıyor.Sayenizde sihirbazda oldum artık, hep sihirli kelimeler konuşuyom, millet mest oluyor :dilli:

Bizler öğrenmeye adanmış neferler varken yeterki siz ağlamayın.Benim güzel ve yanlız ülkemin sizin gibi saygıdeğer ve değerli hocalara ihtiyacı var her daim. Size yakışmasa zaten bizlerde vermezdik.Siz hakettiniz.

Zaman konusunda tercihi size bırakıyorum.Zaten sucul bitkiler konusuna burdan girsek konu parçalanacak ve her iki konuda yarım kalacak.Bu konu ilerlerken diğer konuya geçmeyelim derim.Siz uygun olduğunuz zaman sucul konusuna girerseniz daha etkin olur.Benim size karşı, yok olmaz deme gibi bir lüksüm olamaz ! hiç bir zaman.Bende sizi ne dertlere sokuyorum, çok özür...

(Çok özür dileyerek başlamam lazımdı ama geç kalma kağıdı hazırladım.Bu mesaja yazdığınız gün cevap vermiştim ama mesaj gitmemiş, bende forumda sorun var diyerek millet nasıl mesaj yazıyor diyordum ama sorun benim pc.de imiş.Bugün sorunu çözdüm.Geç kalmanın verdiği üzüntüyle tekrar özür dilerim, geçmiş bayramlarınızı en içten dileklerimle kutlarım)

Mehmet

Nuri Murvet
21-11-2010, 18:37
Sayın merlict merhaba

Baharda konuya başlarız.

Senin pc. sorununu ben modem olarak yaşadım kötü bir duygu, geçmiş olsun..!

Benim güzel ve yanlız ülkemin, sihirli kelimeler kullanan kardeşimin geçmiş bayramını kutlarım..!

Nuri Murvet
21-11-2010, 18:55

180957

Yürüme yolu yapım aşamaları ve bitki dikimi..!

Nuri Murvet
22-11-2010, 18:43

Yürüme yollarında kullanılan malzeme, kesim yapılmış kayrak taşıdır.

Ayşe Yıldız
22-11-2010, 18:53
Kayrak taşlarının bu kadar düzgün durduğunu görmemiştim.

aygün
22-11-2010, 19:04
Ne güzel bir yol olmuş. Merdivenler devam ediyormuş gibi...

Nuri Murvet
22-11-2010, 19:41
Satın ayse_afyonlu

Sayın aygün merhaba

Kayrak taşları, merdiven ve bahçe peyzajına uyumlu olsun diye dikdörtgen kesim yapıldı, yoldaki es dönüşü yürüyüş yoluna hareket kazandırsın diye uygulandı..!

181082

Alper1111
22-11-2010, 21:01
Dönüş nasıl da değiştirmiş bütün yolu, daha önce de bahsetmiştiniz. Benim planlar yine değişti o zaman. Yok böyle olmayacak, kesin yardım lazım.

Nuri Murvet
22-11-2010, 21:15
Sayın Alper merhaba

Bahçede ayrıntılar çok önemlidir.

Ayrıntılar ve vurgular bahçenize çok farklı bir ruh katar.

Yardım istemekten çekinmeyin..!

Nuri Murvet
23-11-2010, 19:53

181185

Ayşe Yıldız
23-11-2010, 20:13
Bahçeler yapılırken çocuklarıda düşünmek gerektiğine inanıyorum. Artık çocuklarımızın koşup oynayacağı güvenli sokaklar yok ne yazıkki. Bu bahçede çimlerin üzerinde oynaşan çocukları hayal ettim. Kalabalık olmayan, sade ve çok gösterişli bir seçim olmuş ellerinize sağlık Sayın Mürvet....

Hhatice
23-11-2010, 20:18
Bahçeler yapılırken çocuklarıda düşünmek gerektiğine inanıyorum. Artık çocuklarımızın koşup oynayacağı güvenli sokaklar yok ne yazıkki. Bu bahçede çimlerin üzerinde oynaşan çocukları hayal ettim. Kalabalık olmayan, sade ve çok gösterişli bir seçim olmuş ellerinize sağlık Sayın Mürvet....

Gerçekten haklısın bende bir an cıvıl cıvıl oynayan çocuklar hayal ettim .

Nuri Murvet
23-11-2010, 20:46
Sayın ayse_afyonlu

Sayın Hhatice

Bahçe sahibinin ikiz kız çocukları var.

Bir görseniz mıncıklamamak için kendinizi zor tutarsınız.

Beni nerede görseler Nuri bey, Nuri bey diye sesleniyorlar, benimde içim gidiyor.

Bu kızlara basit bir oyun bahçesi yaptık. Malzeme fiyatını aldık işçiliğimiz bedelimizi kızlar için hediye ettik.

181195

Ayşe Yıldız
23-11-2010, 20:51
Evet çok güzel! İçimizdeki çocuğu salıversekmi bu bahçeye:D:D;)

Nuri Murvet
23-11-2010, 21:17
Sayın ayse_afyonlu

Çocukların, bebeklik halleri ve okula başlayana kadar ki halleri bence en güzel yaşları..! insan doyamıyor..!

Ruh her zaman çocuk ben bahçedeyim..!

181206

Ayşe Yıldız
23-11-2010, 21:37
:))))) madem hayal gücünü konuşturuyoruz. Dikkat edin Sayın Mürvet hızlı sallanıyorsunuz :)))

Nuri Murvet
23-11-2010, 21:57
Sayın ayse_afyonlu

Salıncakta sallanırken hep en yükseklere çıkmak ister gönül tehlikenin farkına varılmaz..! Uyarınız için teşekkür ederim.

Sizde tedbirlisiniz çok yavaş sallanıyorsunuz..!

Bu bahçemizi tanıdık kanaatindeyim, iki fotoğraf paylaşımından sonra başka bir bahçemizi tanıyalım isterseniz..!

181213

Ayşe Yıldız
23-11-2010, 23:59
Sayın Mürvet, son birşey daha bu bahçenin kayma riski bulun muyor mu? Sanki uçurumda duruyor.

Nuri Murvet
24-11-2010, 19:39
Sayın ayse_afyonlu

Evet dediğiniz gibi uçurum kenarı, bizim yaptığımız korkuluktan aşağısı abartmıyorum en az 25 metre vardır.

Bu bölge alt yapı olarak kayalık bir alan, vadi arası kayma rizikosu bulunmuyor.

Nuri Murvet
24-11-2010, 20:11

Tanıtımını yaptığımız bahçeden son fotoğraf, başka bahçeye hazırlık yapıyorum..!

181469

Nuri Murvet
24-11-2010, 21:02
Merhaba

Yeni bahçemizi tanımaya başlıyoruz, bahçemiz küçük bir bahçe toplam 70 m2

Bahçe içindeki çalışmalarımız :Otamatik sulama tesisatımız, bahçe drenajı, ahşap işçiliği, bahçe elektirik tesisatı aydınlatma, bitki peyzajı ve çim ekimi olmuştur.

Nuri Murvet
25-11-2010, 19:23

Bahçemizin ön kapı girişi,

181611

Ayşe Yıldız
25-11-2010, 19:25
Of of offf!...Muhteşem!... Harika!...

Alper1111
25-11-2010, 19:37
Şekilli budanmış ağaçlar nasıl bir özel bakım istiyor? Mesela ne sıklıkla budanmalı bu formu koruyabilmesi için?

aygün
25-11-2010, 19:55
Of of offf!...Muhteşem!... Harika!...

Kesinlikle.........!

Nuri Murvet
25-11-2010, 20:01
Sayın ayse_afyonlu merhaba

Sayın Alper merhaba

Şekilli budanmış ağaçlar form bozukluğu yaşamamak için ağacın gelişim süresince budanmalıdır.

Budama için şu zamanda yapılacak diye bir şey yok yeni sürgünler çıktıkça budanmalıdır.

Bu sık budama yapılan yerlerde keçeleşme (Aşırı sık yapraklanma) olur baharda ve yaz sonu iç alma yapılır ve bu bölümlerde budama artıkları birikmesin diye sık sık silkeleme yolu ile temizlenir.

Bu sık doku zaralı böcek oluşumu için idealdir.

Sık sık kontrol edilip ilaçlaması yapılmalıdır.

merlict
25-11-2010, 20:10
Hocam döktürüyorsunuz yine...

Ayşe Yıldız
25-11-2010, 20:11
Size küçük bir bilgiszliğimi anlatayım; ben bunları (adı selvi sanırım yanlışda olabilirim) bu şekilde gördüğümde ilk etapta şaşırmıştım. Aaa! dedim kendimce bunların gövdelerini nasıl böyle kıvırmışlar dedim içimden:))) İyiki de içimden demişim yakından görüpte budandığını farkedincesaflığıma epeyce gülmüştüm :))
Öğrenmenin yaşı yokmuş meğerse.

Nuri Murvet
25-11-2010, 20:15
Sayın aygün hoş geldiniz

Bahçemizin ön kapı girişi, ahşap kasa içi bitki düzenleme kesiti..!

181622

Nuri Murvet
25-11-2010, 20:26
Sayın merlict merhaba

Bu uygulamalarımızı paylaştıkça mutlu oluyorum, sizlerinde beğenisini kazanıyorsak, bundan sonra daha iyi uygulamalar nasıl yapabiliriz diye daha çok çalışıp, gelişmemiz lazım..!

Nuri Murvet
25-11-2010, 20:36
Sayın ayse_afyonlu

Budama sanatı (Topiary Art) Her bitki budanarak sekil verilebilir.

Buradaki önemli olan konu, budama yapılacak bitkiyi çok iyi tanıyıp nasıl bir tepki vereceğini bilmek lazımdır..!

Aklınıza gelebilecek tüm bitkiler, budamaya tahammül ettiği ölçülerde form verilebilir.

Nuri Murvet
25-11-2010, 21:07

Bahçemizin ön kapı girişi, sağ tarafın bitki uygulama çalışması..!

181633

aygün
25-11-2010, 21:09
Ahşap saksılar.........Çok hoş.

Nuri Murvet
25-11-2010, 21:36
Sayın aygün

Ön bahçe farklı bir açı..!

Bahçemizin ön kapı girişi, farklı bir açı..!

181642

Nuri Murvet
25-11-2010, 21:45
Ön bahçe farklı bir açı..!

Bahçemizin ön kapı girişi, farklı bir açı..!

181644

merlict
25-11-2010, 22:24
Hocam siz nasıl geliştiririz'i araştırırken bizde mevcut yapılanları inceleyerek takipte kalalım.

Peki hocam burada bir şey sorsam.Sayın Aygün'ün dile getirdiği ahşap saksılar. bunların suya-neme karşı koruması nasıl.Yani ne kadar vernik, boya veya koruma atılsa da ahşap içine işleyecek herhangi bir sıvı çürümeye ve deformasyona sebep olmuyor mu ? Ne de olsa dış ortamdalar. (Evdeki mini yapı, ahşap saksı denemelerim için gerekli hocam yanlış anlamayın)

Mehmet

Nuri Murvet
26-11-2010, 18:29
Sayın merlict merhaba

Dış mekenda kullandığımız yürüme yolları, saksı ve ahşap dekorasyon malzemelerini reçineli ağaçlardan seçiyoruz.

Çam, Ladin, Sedir ve bulabilirsek Larix ağacının malzemesini kullanıyoruz.

Emprenye uygulanmış ürünleri kullanmaya çalışıyoruz.

Bulamazsak, ahşap koruyucu malzemelerden, verniksiz olanları tercih ediyoruz.

Dikkat ettiğimiz en önemli nokta kullandığımız koruyucu, ahşap malzemeye bir kerede iyice nüfuz ettirmekten ibarettir...!

Bu şekilde yapılan ahşap malzemeler çok uzun süre (en az 10 yıl) dayanır.

Nuri Murvet
26-11-2010, 19:09

Bahçemizin ön kapı girişinin sol tarafından, arka bahçeye geçiyoruz.

181746

Nuri Murvet
26-11-2010, 20:18

Arka bahçeye geçiş koridoru..!

181794

Alper1111
26-11-2010, 20:40
Taş fiyatları nasıl? Örneğin bu çalışmadaki? Biraz da sulama sistemlerinden bahsedebilir misiniz?

Nuri Murvet
26-11-2010, 21:00
Sayın Alper merhaba

Bu bahçede yürüme yollarını kast ediyorsanız, yürüme yolları ahşap malzemeden yapılmıştır.

Bahçede küçük ölçekli kaya bahçelerinde dere taşı kullanıldı.

Dere taşının ton fiyatı cinslerine göre değişmekle birlikte ortalama 250-300 tl dir.

Sulama tesisatı, hidrofor sisteminden alınan basınçlı su, kangal boru sistemine göre dağılımı yapılır.

Elektirikli vanalara bağlanır, bu bağlantılar kontrol paneli ile kumanda edilir.

Nuri Murvet
27-11-2010, 11:04

Arka bahçeye geçiş koridoru ; Arka bahçeden kapı girişine doğru olan açıdan kesit..!

181852

merlict
27-11-2010, 11:22
Sayın merlict merhaba

Dış mekenda kullandığımız yürüme yolları, saksı ve ahşap dekorasyon malzemelerini reçineli ağaçlardan seçiyoruz.

Çam, Ladin, Sedir ve bulabilirsek Larix ağacının malzemesini kullanıyoruz.

Emprenye uygulanmış ürünleri kullanmaya çalışıyoruz.

Bulamazsak, ahşap koruyucu malzemelerden, verniksiz olanları tercih ediyoruz.

Dikkat ettiğimiz en önemli nokta kullandığımız koruyucu, ahşap malzemeye bir kerede iyice nüfuz ettirmekten ibarettir...!

Bu şekilde yapılan ahşap malzemeler çok uzun süre (en az 10 yıl) dayanır.

hımmm...
Ağaç bulma konusunda sıkıntım olmasa da emprenye uygulama konusu benim için sıkıntı.Hocam bu işleri yapmak için düzeneğiniz var mı? yoksa hazır emprenye yapılmış malzeme mi satın alıyorsunuz ? (ammada sordum, altı üstü birkaç metrekare malzeme için tc.no harici herşeyi sordum :rolleyes:)

Mehmet

Nuri Murvet
27-11-2010, 11:42
Sayın merlict merhaba

Senin yerin başka, merak ettiğin konuları dilediğince sorabilirsin..!

Emprenye uygulaması çok detaylı bir sanayi, biz hazır malzeme kullanıyoruz.

Emprenye uygulaması yapılmamış malzemeye dediğim gibi, ahşap koruyucu malzemelerin verniksiz olanından bir kerede bolca ahşapın dokusuna iyice emdiriyoruz.

Kuruduktan sonra uygulanacak nesneyi yapıyoruz.

Saksı yapılacak ise toprak ile ahşap arasına yalıtım olarak memran veya benzeri malzemeler kullanırsan yapmış olduğun saksıların ömrünü daha da uzatırsın..!

Su tahliyesini unutmayalım..!

merlict
27-11-2010, 11:58
Sayın merlict merhaba

Senin yerin başka, merak ettiğin konuları dilediğince sorabilirsin..!

Emprenye uygulaması çok detaylı bir sanayi, biz hazır malzeme kullanıyoruz.

Emprenye uygulaması yapılmamış malzemeye dediğim gibi, ahşap koruyucu malzemelerin verniksiz olanından bir kerede bolca ahşapın dokusuna iyice emdiriyoruz.

Kuruduktan sonra uygulanacak nesneyi yapıyoruz.

Saksı yapılacak ise toprak ile ahşap arasına yalıtım olarak memran veya benzeri malzemeler kullanırsan yapmış olduğun saksıların ömrünü daha da uzatırsın..!

Su tahliyesini unutmayalım..!

Hocam bak sizde sihirli kelimeler kullanmaya başladınız
"Senin yerin başka, merak ettiğin konuları dilediğince sorabilirsin..!"
Sizde böyle bir yer edinmek benim için onurdur, saygılarımla...

Geri kalan konular teferruattır mutlaka ileriki dönemlerde dikkate alınacaktır hocam.

Mehmet

Nuri Murvet
27-11-2010, 12:11
Sayın merlict

Bu sihirli kelimeler bulaşıcı galiba.?

Senden geçti bende bundan dolayı gayet memnunum..! Saygılar...

Nuri Murvet
27-11-2010, 12:18

Arka bahçeye geçiş koridoru ; Arka bahçe girişi farklı açıdan kesit..!

181897

Hhatice
27-11-2010, 13:33

Bahçemizin ön kapı girişi,

181611

Harika olmuş .Seyretmesi bile keyifli ,ellerinize sağlık çok zevkli bir bahçe çıkarmışsınız Çocuklara bile gösterdim .Çok çalışmanız lazım çook dedim :))

Nuri Murvet
27-11-2010, 17:21
Sayın Hhatice merhaba

İlginize teşekkkür ederim.

Merakımı mazur görün, çocuklarınıza dediğiniz (Çok çalışmanız lazım çook dedim) Çocuklarınız peyzaj bölümünümü okuyorlar..? cümleyi nasıl yorumlayacağımı bilemedim..!

Nuri Murvet
27-11-2010, 17:29

,ve arka bahçedeyiz sade, ferah fakat bir o kadar da göz doyurucu bir tasarım ve uygulama örneği ..!

181971

aygün
27-11-2010, 19:34
Bu boş alana bir kamelya nasıl olurdu acaba, diye düşündüm.

Şirin bir arka bahçe olmuş.

Nuri Murvet
27-11-2010, 20:09
Sayın aygün

Arka bahçemiz çok güzel..!

Sizin kamelya dediğiniz yerde kocaman bir açelya var.

Bundan sonraki 3. fotoğrafta bitkimiz var .

Arka bahçemiz ufak fakat detaylar çok fazla paylaştıkça hak vereceksiniz..!

Arka bahçede detaylarda geziyoruz.

182002

aygün
27-11-2010, 20:16
Güzel olduğu kesin sayın Murvet. Ellerinize sağlık.
İzliyorum.

Nuri Murvet
27-11-2010, 20:26

Arka bahçede detaylarda geziyoruz.

Salıncağın solundaki Açelya, bahardaki renk tonlaması sıklemen renkli çiçek topuna dönüşüyor.

182003

aygün
27-11-2010, 20:30
Kamelyadan vazgeçtim.;)

Hhatice
27-11-2010, 20:32
Sayın Hhatice merhaba

İlginize teşekkkür ederim.

Merakımı mazur görün, çocuklarınıza dediğiniz (Çok çalışmanız lazım çook dedim) Çocuklarınız peyzaj bölümünümü okuyorlar..? cümleyi nasıl yorumlayacağımı bilemedim..!

Oğlum avukat kızım bu sene ekonemetriyi bitiriyor.
Böyle güzel evlerde oturabilmeniz için çok çalışmanız lazım dedim :))

Nuri Murvet
27-11-2010, 20:41
Sayın Hhatice

Allah bağışlasın, aklımada geldi fakat acabada kaldım..!

İlk başı sağlık ve huzur..!

Çocuklara damardan girmişsiniz, inanıyorumki daha iyisini başaracaklardır.