View Full Version : Peyzaj : Bahçe, su, kaya, tasarım, uygulama
Nuri Murvet
27-11-2010, 21:35
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama
Arka bahçede detaylarda geziyoruz.
182013
Nuri Murvet
29-11-2010, 18:22
Merhaba, arka bahçede detaylarda geziyoruz.
182133
O kadar güzel ki ,dediğiniz gibi önce sağlık sonra da dünyada cenneti yaşamak :)
Yeşille baktıkça içim huzur doluyor .Herkesi böyle etkiler mi bilmiyorum ama bana doğa çok iyi geliyor.
Nuri Murvet
29-11-2010, 18:39
Sayın Hhatice
Doğa terapi merkezi etkisi bırakıyor üzerimizde, hele birde sizin gibi doğa sevdalısı bu cennetin içinde ise denecek kelime yoktur.
Sayın Nuri Mürvet, yine hayran kaldım bahçeye, ille de arka bahçeye,
Ferah, renkli, huzurlu, doğal...
Nuri Murvet
29-11-2010, 19:17
Sayın livadi merhaba
Bizim tasarım ve uygulamalarımızdaki en önemli vurgulamaları (Ferah, renkli, huzurlu, doğal...) siz dile getirmişsiniz.
Sizlerde bu etkiyi bırakması benim için mutluluk verici ..! Çok teşekkür ederim...
Ayşe Yıldız
29-11-2010, 19:38
Merhaba, arka bahçede detaylarda geziyoruz.
182133
Burda bulunan evin bahçesi mi burası? Eğer arka bahçe ise evden yüksek olmuş bahçe.
Nuri Murvet
29-11-2010, 20:13
Merhaba sayın ayse_afyonlu
Evlerin bulunduğu alan kot farkından dolayı, kademeli olarak planlanmış, ön kapı girişine dikkat edin, üst bölümde bulunan evlerin bahçeleride bizim bahçemizden yüksek..!
Plan olarak bizim arka bahçemizde, alt bölümde bulunan bahçeden yüksek oluyor.
Ayşe Yıldız
29-11-2010, 20:16
Ben böyle seviyorum. Hani ortalara gelişi güzel yerleştirilmiş şekilde değilde bütün şıklığı kenarlarda toplamışsınız. Kırmızı ve yeşilin uyumuda tartışılmaz güzellik.Ellerinize sağlık. Hem ŞIK hem de sade.
Nuri Murvet
29-11-2010, 20:19
182164
Nuri Murvet
29-11-2010, 20:51
182167
Eser İlhan
29-11-2010, 21:41
Merhaba Nuri Bey, şimdiye kadar sesimi çıkarmasam da uygulamalarınızı aksatmadan izliyorum. Çok güzel işler yapıyorsunuz.
Sormak istedğim; bu son yüklediğiniz resimlerdeki kırmızı ve pembe çiçekli bitkiler nedir? Begonya olmak için sanki biraz fazla boylular. Açelya mı diye düşündüm ama emin olamadım..
Nuri Murvet
29-11-2010, 22:14
Sayın Eser İlhan merhaba
Tanıştığımıza memnun oldum..!
Bahsettiğiniz çiçekler begonyadır, Ekim sonu Kasım ayı başlarında fotoğraf çekimini yaptım.
Begonya bitkisinin bahçelerdeki en gelişmiş hali bu aylarda oluyor, yerden 35-40 cm kadar yükselebilir, 25-30 cm çap yapabilir.
Havalar soğumaya başladığı zamanlar bitki gerilemeye ve gece donları başladığında ise bitki ölür.
Nuri Murvet
30-11-2010, 21:20
182495
mesutcan
02-12-2010, 21:20
Müthiş güzel görünüyor. Ellerinize sağlık
Nuri Murvet
05-12-2010, 17:17
Merhaba sayın mesutcan hoş geldiniz.
Sizin bahçenizin gelişim sürecini merakla izliyorum.
183234
(Cupressus macrocarpa 'goldcrest) Limoni Servi sınır çiti
Nuri Bey çalışmalarınızı ve forumu bir süredir takip ediyordum. Takdirlerimi belirtmek için yeni üye oldum. Yaptığınız çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum. Devamını bekliyorum. Takipteyim. Selamlar.
182495
Adını şimdi anımsayamadığım dalları sarkık ağaç..............Nasıl da yakışmış.
mesutcan
09-12-2010, 16:17
Nuri Bey;
Sizin ve usta ekibinizin ellerine sağlık. Çok büyük el emeği harcamışsınız. Her bahçe ayrı ayrı sanat eseri gibi.
Ben de aşağıda linki olan başlık altında hasbelkader kendi bahçe peyzajımla ilgili amatör bir şeyler paylaşıyordum. Merlict arkadaşım sizin bu başlığınızı tavsiye etti. Gerçekten müthiş işler.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=22707
Ellerinize sağlık, gözlerim bayram etti.
Nuri Bey;
Sizin ve usta ekibinizin ellerine sağlık. Çok büyük el emeği harcamışsınız. Her bahçe ayrı ayrı sanat eseri gibi.
Ben de aşağıda linki olan başlık altında hasbelkader kendi bahçe peyzajımla ilgili amatör bir şeyler paylaşıyordum. Merlict arkadaşım sizin bu başlığınızı tavsiye etti. Gerçekten müthiş işler.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=22707
Ellerinize sağlık, gözlerim bayram etti.
Mesut'cum Nuri hocamdan daha öğreneceğimiz çok şey var.
Mehmet
Nuri Murvet
11-12-2010, 12:38
Nuri Bey çalışmalarınızı ve forumu bir süredir takip ediyordum. Takdirlerimi belirtmek için yeni üye oldum. Yaptığınız çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum. Devamını bekliyorum. Takipteyim. Selamlar.
Sayın novazet merhaba
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama adı altında paylaştığım bölümün sizi, Ağaçlar net üyesi yapabilmesi ne güzel..! Hoş geldiniz..!
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama yeni bahçelerimizi paylaşmak için hazırlık yapıyorum, devam edeceğiz, merak etmeyin uzun yılların birikimi var bizim bahçelerimiz paylaşmakla kolay kolay bitmez, her geçen gün üzerlerine yenileri ekleniyor. Saygılarımla...
Nuri Murvet
11-12-2010, 12:44
Sayın aygün merhaba
Adını anımsıyamadığınız ağacın adı Morus nigra Pendula (Ters dut) dır.
Yeni bahçemize hazırlık yapıyorum, devam edeceğiz.
Nuri Murvet
11-12-2010, 13:01
Sayın mesutcan merhaba
Sizin bahçenizi ve yapılış aşamalarını dikkatle takip ediyorum.
Güzel işler çıkartıyorsunuz, gölet ve şelale kısmınıda takipteyim, sizin el emeğiniz ve tasarımınız karışmak istemiyorum; biz karışırsak sizin yapamak istediklerinizi ve tasarladıklarınızı yapamazsınız.
Tasarım ve uygulama, size özgü olsun, teknik konularda yardım istemekten çekinmeyin, elimizden geldiği kadarı ile yardımcı olmaya hazırız..!
Sayın merlict de ayrıca teşekkür ederim.
Nuri Murvet
11-12-2010, 13:30
Sayın merlict merhaba
Yeni bir bahçeyi tanımaya başlayacağız hazırlık yapıyorum, devam edeceğiz.
Nuri Murvet
11-12-2010, 18:29
Adı altında paylaşacağım bu bahçeden, basit fakat güzel bir küçük gölet örneğini sizinle paylaşacağım..!
Bahçemiz biraz büyükçe 17000 m2dir.
Bu yapmış olduğumuz mini göleti, bu çiftlikte çalışan bekçi-bahçıvan ardaşımızın, su bitkilerine ve balıklara olan merakını ve özlemini bildiğimizden, kendisinden ücret alınmadan hediye edilmiştir.
Gölet için kullanılan malzemeler:
Doğal taş
Sera naylonu
Kum, çimento, çakıl,
Bitki ve bitki peyzajı
Dekor için ağaç kütüğü
Yapım aşamaları:
Zemin istenilen ölçülerde kazıldı
Kazıldıktan sonra, zemine sera naylonuna zarar vermesin diye, çuval ve bez parçaları serildi.
Sera naylonu serildi, su dolduruldu ve doğal kaya uygulamalarına başlandı.
Bu yapılan çalışmalardan sonraki uygulama ve çalışmalarımızı, fotoğraf ve bilgilendirme ile paylaşmaya başlayalım..!
Göletimizin yukarıda anlattığım işlemleri yaptıktan sonraki hali, şimdi peyzaj ve uygulama aşamalarına başlıyoruz.
183866
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Göletin kaba olarak ilk hali..!
Ayşe Yıldız
11-12-2010, 18:32
Güzel bir şeyler ortaya çıkacağı şimdiden anlaşılıyor Sayın Mürvet.
Nuri Murvet
11-12-2010, 18:54
Merhaba sayın ayse_afyonlu
Sizin gözlemleriniz dikkatli ve ayrıntılara önem veriyorsunuz.
Sizin ve takip edenlerin yorumlarını bekliyorum..!
183878
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama doğal kaya uygulamalarının, ayrıntılarında geziniyoruz.
Taşlar tam oturmalık olmuş Nuri bey. kendimi nilüferleri balıkları seyre dalmışken düşündüm de bir an. Nasıl da dinlendirir insanı...
Ayşe Yıldız
11-12-2010, 19:09
Bu göletin etrafında yeşillik olmayacak mı? ( çok mu aceleci sorular soruyoruz acaba) :))))
Nuri Murvet
11-12-2010, 19:35
Sayın aygün
Dediğiniz özelliklerin hepsi göletin peyzajı bittikten sonra, ayrıntıları ile öne çıkacak..! İnanıyorum ki mini gölet sizin hayal ettiğiniz ölçülerde olacaktır.
183888
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama doğal kaya uygulamalarının, ayrıntılarında geziniyoruz.
Sayın merlict merhaba
Yeni bir bahçeyi tanımaya başlayacağız hazırlık yapıyorum, devam edeceğiz.
hocam siz devam edin ben takipteyim.
Mehmet
Nuri Murvet
11-12-2010, 20:45
Sayın ayse_afyonlu
Kaya ayrıntıları bitsin, yürüme alanı düzenlemesinden sonra, bitki peyzajına geçeceğiz..!
183894
Nuri Murvet
11-12-2010, 20:50
Sayın merlict merhaba
Tamam o zaman, devam ediyoruz
183896
Nuri Murvet
11-12-2010, 20:57
183897
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama yürüme yolu ayrıntı peyzaj uygulamaları
Nuri Murvet
11-12-2010, 21:03
183898
Nuri Murvet
11-12-2010, 21:15
183900
Sera naylonu zamanla çürüyüp yırtılınca değiştirmek için taşları tekrar mı sökeceksiniz?
Ayşe Yıldız
11-12-2010, 22:09
Yürüme yolları ağaç kütüğümü yoksa bana mı öyle geldi.
Alper1111
11-12-2010, 22:23
Yine çok güzel. Sanırım havuz için aradığım görüntü buydu. Artık havuzumun etrafını kayalarla nasıl kaplayacağımı kafamda canlandırabiliyorum. Teşekkürler. Yürüyüş yolu ve merdiven için ise cevabınızı bekliyorum.
Nuri Murvet
11-12-2010, 22:46
Merhaba sayın A.Şahin
Sera noylonu 3 yıllık dış sartlara dayanıklı olandan, naylonun en önemli düşmanı güneş ışığıdır ve ısı yükselip, alçalmasıdır.
Toprak altında bu olumsuz gelişmelerden etkilenmez.
Bu göletin ömrü darbe ile delinmediği sürece en az 10 yıldır.
Bir aksilik oldu delindi varsayalım, yapacağınız en doğru hareket, havuz boşaltılır, naylon bitim yerinden kesilerek çıkartılır.
Taşlara zarar vermeden..!
Çıkartılan naylon yerine ince bir harç sıvanır 2-3 cm, sonradan kümes teli veya rabis teli döşenir, bunun üzerine en az 4-6 cm kalınlığında çimentolu harç sıvanır, yalıtım için beyaz çimento ile ince kum karıştırılır, fırça ile kalınca sürülür.
Bu yapım şekli artık ömürlüktür.
Nuri Murvet
11-12-2010, 22:54
Sayın ayse_afyonlu
Yürüyüş yolları, adım taşları, kütükten 15-20 cm kalınlığında dilimler halinde ahşap koruyucu ile işlem yapıldıktan sonra montajı yapıldı, bitmiş halinin görüntülerini peyzaj uygulamaları bittikten sonra bütün halinde fotoğraflarını paylaşacağım..!
Nuri Murvet
11-12-2010, 23:03
183903
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Kaya ve bitki peyzajı uygulaması
Nuri Murvet
11-12-2010, 23:17
Sayın Alper
Havuzunuzun doğal kaya peyzajını yaparken seçeceğiniz taşlar çok önemli, taşların birbirine aşırı uyumlu olması görüntü olarak sıradan olur, bunu kırmak için simetriden uzaklaşın ve tek renk taş kullanmayın..!
Sizin bahçenizin fotoğraflarını inceledim, bahçeniz dikdörtgen biçimde, hatlarda keskin düzenlemenizde buna göre olmalı, alanınız dar ve uzun olduğu için bu paralellikte köşeli ve simetri seklinde uygulamalar göze daha hoş gelir.
Benzer bahçeler var paylaştıkça fikirleriniz gelişecektir, acele etmeyin..!
Nuri Murvet
11-12-2010, 23:20
183905
Ayşe Yıldız
11-12-2010, 23:23
183903
Bu ev sanki tenha biryerlerde. Resimden bakılırsa arkası bir yamaç gibi. Evin rengide yeşillerle çok uyumlu olacak bence.
Ayşe Yıldız
11-12-2010, 23:24
Hmmm! bitkiler teker teker dikiliyor :D:D Ve çok seri bir şekilde hemde.
Nuri Murvet
11-12-2010, 23:42
Sayın ayse_afyonlu
Bahçemiz kocaman 17.000 m2 tepenin sırtında, manzara süper 50-60 km görüş alanınız var.
Marmara denizi arkada masmavi kocaman bir fon, arazi 4 adet kademeden oluşuyor, aşağı yukarı her kademe 4000 m2 kış bakımları 15- 20 gün sürüyor 4 kişilik ekiple..!
Kocaman bir bahçeye mini bir gölet, fakat aşağı kısımda kocaman bir göletimiz daha var, onuda paylaşacağım..!
Ayşe Yıldız
11-12-2010, 23:46
İyice merak etmeye başladım doğrusu. Keşke yaptığınız yerlerin yukarıdan tüm alanı alacak resimleride olabilse :))
Hani kuşbakışı tarzından.
Nuri Murvet
11-12-2010, 23:53
Sayın ayse_afyonlu
Bahçenin manzara resimleri var, hatta sizden önce inceledim paylaşacaktım fakat yaptığımız göletin görüntülerini içine alıyor, paylaşımın sırasını bozduğu için paylaşmadım, final fotoğraflarını bu görüntülerle bitiririz diye düşündüm..!
Nuri Murvet
12-12-2010, 00:07
183906
Nuri Murvet
12-12-2010, 00:16
183908
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Göletin içine nilüferlerimizide yerleştirdik, balıkları işlerimiz bittikten sonra gölete salacağız..!
Ayşe Yıldız
12-12-2010, 00:30
Suyun dibinde gördüğümüz sera naylonu mu? Yoksa onun üzerinde birşey daha var mı? Ya da naylonun altında ne var da böyle açık renkli görünüyor?
Nuri Murvet
12-12-2010, 01:18
Sayın ayse_afyonlu
Dikkatinizi çeken sera naylonun altına serilen beyaz renkli çuvallardır, toprakla temasını kesmek için kullanıldı..!
Nuri bey aklıma takılan, bu suyun nasıl yenileneceği. Havuz küçük tabi ne de olsa ama yine de suyun değiştirilmesi gerekmez mi?
Nuri Murvet
12-12-2010, 01:56
Sayın aygün
Güzel bir soru, biz bu göleti bitki ağırlıklı düşündük, gölet küçük olduğundan nilüferler suyun yüzeyinin tamamını kapatıyor, su kolay kolay bozulmuyor.
Küçük bir motorumuz var, arasıra suyu devir daim ederek havalandırıyor.
Arazinin yapısından dolayı göletin içine hortum bırakılıyor, diğer ucu kot farkı düşük olduğu için boşaltmak sorun olmuyor.
Bu tür brandalı ve benzer malzemelerle yapılan göletlerin ortak sorunu budur.
Nuri Murvet
12-12-2010, 02:01
183914
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama kaba olarak şekillenmiş gölet ve bitki peyzajı...
Nuri Murvet
12-12-2010, 12:41
183938
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama kaya ve bitki peyzajı...
Nuri Murvet
12-12-2010, 13:05
183941
Nuri Murvet
12-12-2010, 14:27
183954
İlk başlarda hemen aralardaki bitkilerin eksikliği sırıttı gözüme ama tuttum dilimi. Acele etme, bekle ve gör dedim kendime:)
Nuri Murvet
12-12-2010, 17:20
Sayın aygün merhaba
Final fotoğrafları bence çok güzel, biraz daha sabır az kaldı..!
183972
Ayşe Yıldız
12-12-2010, 17:27
Bu bahçede yapılanlar sadece gölet ve havuzdan ibaret değildir sanıyorum.
Nuri Murvet
12-12-2010, 18:07
Sayın ayse_afyonlu
Bahçemiz bahsettiğimiz gibi kocaman, 10 yıllıkta emeğimiz var bu bahçeye, benim anlatım tarzımla bahçenin tanıtımına başlasam bir kaç yıl sürer her halde..!
Bahçe bitkileri bu zaman içersinde geliştiler, botanik bahçe tadında bir bahçedir.
183977
Ayşe Yıldız
12-12-2010, 18:12
[QUOTE=Nuri Murvet;725447]Sayın ayse_afyonlu
10 yıllıkta emeğimiz var bu bahçeye,
Şu cümleden anlaşıldığı üzere öyle bahçeleri düzenleyip hemen yok olmuyorsunuz. Bu hoşuma gitti ve tekrar tebrk ediyorum sizi.( bu arada bize cevap vermekten resimleri paylaşamıyorsunuz:D:D:o )
Nuri Murvet
12-12-2010, 18:50
Sayın ayse_afyonlu
Tasarım, poroje ve ugulamasını yaptığımız bahçelerin, bakım işlerinide talep olursa yapıyoruz.
Soru ve cevap güzel oluyor, anlam kazanıyor..!
183989
Nuri Murvet
12-12-2010, 20:43
183998
Nuri Murvet
12-12-2010, 21:42
184001
Nuri Murvet
12-12-2010, 22:34
184024
Nuri Murvet
12-12-2010, 22:39
184026
Nuri Murvet
13-12-2010, 20:05
184107
Nuri Murvet
13-12-2010, 20:37
184112
Ayşe Yıldız
13-12-2010, 20:39
Herşey yerli yerince oturmaya başlamış. Güzellikler ön plana çıkmaya başlamış ellerinize sağlık.
Nuri Murvet
13-12-2010, 21:26
Sayın ayse_afyonlu merhaba
Bahçe uğraşmak sabır ve gönül işidir, bu çalışmalar zaman içinde doğal doku içersinde yerini alırken hiç bir olumsuz bir görüntü oluşturmayacak aksine varlığı ve yaşam kaynağı ile hep ilgileri üzerine çekecektir..!
184117
Ayşe Yıldız
13-12-2010, 21:30
Göletin üzerinde yağmurun oluşturduğu hareketlilik çok güzel görünüyor. Şimdi orada oturup ıslanmak vardı.
dindi ortalık
çekildi el ayak
sessizlik.........
hepsi
her biri
geldikleri yerlere daldılar.......
taşlar
çalılar
dostlarını
dünü andılar......
ve
hoş geldiniz dedi sema
yıkandılar..........
Nuri Murvet
13-12-2010, 22:01
Sayın ayse_afyonlu
Yaz yağmurlarının yağdığı mevsimde dediğiniz, ıslanmak fikri gayet hoş olurdu..!
Nuri Murvet
13-12-2010, 22:05
Sayın aygün merhaba
Paylaşımınız için çok teşekkür ederim...
Nuri Murvet
13-12-2010, 22:07
184124
mesutcan
14-12-2010, 13:27
Nuri Bey ellerinize sağlık çok güzel olmuş. Kütükler çok orjinal bir fikir olmuş. Sanırım renkli emprenye nedeniyle yeşil görünüyorlar, değil mi? Bir de havuz çevresinin çakıllarla kaplanması çok hoş görünüyor. Ben de bu şekilde bir çevre mi yapsam diye düşündüm. İşlerinizden çok fikir çalacağım gibi görünüyor, şimdiden kusura bakmayın artık :)
İki sayfa önce bahçem için yaptığınız yorumlara çok teşekkür ederim. Sizin deneyimlerinize ve bilgilerinize çok ihtiyacım olacak.
Saygılar.
Ayşe Yıldız
14-12-2010, 17:33
Sayın mesutcan, sizin havuzunuzun yapımlarını takip ediyorum ve merak ettiğim birşey var yeriniz dar olduğu için mi yoksa gözünüze daha hoş görüneceğini düşündüğünüzdenmi kenara yapıyorsunuz? Birde çakıl taşları güzel olur havuzunuzun önünde yalnız bitkileride unutmayalım. Bu sayfa bizim gibi acemi ve meraklılar için biçilmiş kaftan. Kolay gelsin diyorum...
Nuri Bey; daha önce yazdığım gibi yaptığınız çalışmaları takip ediyorum. Çok güzel projeler ortaya çıkartıyorsunuz. Bizim gibi amatörlere yeni fikirler verdiğiniz için size teşekkür ederim.
Her ne kadar "Taş" kelimesinin bugüne kadar hayatımdaki anlam ve önemi farklı olsada, sizin sayfalarınızı takip etmeye başladığımdan ve Sayın Cemo'nun bahçesine yapmakta olduğu havuz çalışmasını gördükten sonra, gitiğim yerlerde gözüm hep taşlara bakar oldu. Oysa geçen yıl bahçemden topladığım bütün taşları bahçeme yaptığım kulübenin taban dolgusuna doldururken birgün tekrar taş toplamam gerekeceği hiç aklıma gelmedi . Baharda bahçeme yapmayı düşündüğüm havuz için şimdiden taş toplamaya başlasam iyi olacak. Selamlar.
mesutcan
15-12-2010, 07:20
Ayşe Hanım merhaba;
Aslında göze hoş görünsün diye kenara yapmıştım ama yerim de dar. Ortaya yapsam arka bahçeyi tamamen öldürmüş olacaktım. Bir de güzel olur dediğiniz şeye forum sansür uygulamış sanırım. Yıldız yıldız çıkıyor. Çakıllar benim de çok hoşuma gitti. Olabilir.
İyi dilekleriniz için teşekkürler, takip eden herkese çok teşekkürler. Umarım takip ettiğinize değecek işler yapabilirim. :)
Nuri Murvet
15-12-2010, 20:24
Sayın mesutcan merhaba
Kaya peyzajlarında ve dekoratif peyzaj düzenlemelerimizde, kütük ile ağaç köklerini sıkça kullanırız, farklı bir göz seyri oluyor, bizim işimiz detay birde uyum olursa o zaman farklı oluyorsunuz.
Kütüklerdeki ahşap koruyucu renk favori rengimdir, zaman içersinde doğal rengini alıyor.
Kopya serbest, bu sayfanın amacı bahçe sahiplerine ve peyzaja gönül vermiş arkadaşlarımıza fikir vermesidir.
Yardım isteyene, bilgimiz dahilinde yardımcı olmaya çalışırız..!
Nuri Murvet
15-12-2010, 20:41
Sayın ayse_afyonlu
Bakın bu sayfada kopya çekmek serbest..! Rahat olun..!
Dün bilgisayarıma virüs bulaşmış windows çöktü, yeni baştan kurulum yapıldı, tabiiki masa üstüne hazırladığım tüm konular silindi hatta yedeklemediğim yeni fotoğraf kayıtlarıda silindi, yeni baştan hazırlık yapıyorum.
Paylaşımda istemeden ara verdim, hemen devam edeceğiz..!
Nuri Murvet
15-12-2010, 22:53
Sayın novazet merhaba
Gölet ve şelalelerde küçük ebatlı taş kullanımı, belki görsel olarak güzel gözükebilir..!
Gölet boşken taşları seyretmek güzeldir, suyu içersine koydunuzmu..! işte sorunlar başlar...
Temizlik sorunu en önemli sorundur, o özenilerek yapılan kaplama, tam bir işkenceye döner..!
Küçük dere taşları dekoratif duvar kaplaması için uygundur gölete asla yapılmaz..!
Gölet için taş toplarken, taş , kaya seçiminiz çok önemlidir..!
Nuri Murvet
15-12-2010, 22:54
184450
Ayşe Yıldız
15-12-2010, 22:58
Karşıdaki bitkiler bahçe duvarını andırıyor. Aralarında boşlukta yok ve çok uzunlar.
Nuri Murvet
15-12-2010, 23:13
Sayın ayse_afyonlu
Bahçemiz kademe kademe size fikir vermesi açısından, alt kademeden bir görüntü, gölet yukarıdaki kademede, gördüğünüz duvar gibi karayemiş bitkisinin uç noktası çit gibi..!
184452
Nuri Murvet
16-12-2010, 22:41
184608
Nuri Murvet
17-12-2010, 10:33
Bu bahçemizin final fotoğrafı olsun...
184618
Nuri Murvet
17-12-2010, 11:24
Adı altında peyzaj ve bakımını yaptığımız yeni bir bahçe hazırlıyorum, takip eden arkadaşlarımızla birlikte beraberce gezelim..?
Emeğinize sağlık gerçekten cennet gibi ,
Yeni bahçemizi izlemeye hazırız.
Nuri Murvet
17-12-2010, 16:59
Merhaba sayın Hhatice
Yeni bahçemizi tanımaya başlamadan evvel bahçe hakkında biraz ön bilgi vereyim.
Bahçemize yapılan işler
Bozulmuş olan çim alanın tamir edilip, yenilenmesi.
Yüzme havuzunun güneşlenme alanlarının ( İroko) ahşap kaplanması ve peyzaj çalışmaları..!
Nuri Murvet
17-12-2010, 17:24
184661
Bahçemizin çimlerinin bozulmuş hali...
Nuri Murvet
17-12-2010, 18:10
184665
Bahçemizin çimlerinin ve genel bakımı yapılmış hali
Nuri Murvet
17-12-2010, 18:19
184666
Yüzme havuzunun güneşlenme alanlarının ( İroko) ahşap kaplanması
Nuri Murvet
17-12-2010, 18:28
184674
Nuri Murvet
17-12-2010, 18:45
184675
Çalışmlaarınız göz kamaştırıcı... Çok hoş görünüyorlar. Havuz kenarlarını tik ağacından yapıyorsunuz galibaa. Bildiğim kadarıyla ıslak zeminlere yakın yerlerde genelde tik ağacı kullanılıyor.
Nuri Murvet
17-12-2010, 19:09
Sayın aysahay merhaba
Havuz kenarına döşeme olarak yanlış tercih kullanılmış, ıslanınca kaygan zemin oluşuyor.
Birkaç defa düşme olayları yaşandı, tavsiye ettik onaylandı yapım aşamalarını sizinle paylaşıyorum.
İroko, teak (tik) ağacına göre biraz daha ucuz olduğunda onu tercih ettik, ahşap olarak özellikleri aynı özellikleri taşıyor.
Nuri Murvet
17-12-2010, 19:19
184681
Ayşe Yıldız
17-12-2010, 19:23
Böyle bir havuzun kenarında ve dış etkenlere açık bir yerde bu ahşabın ömrü ne kadardır acaba?
Nuri Murvet
17-12-2010, 20:59
( İroko) Ahşap kaplanmasının ömrü bakımı iyi yapılırsa en az 10-15 yıl dayanır.
Bildiğimiz bahçelerde bu süreyi tamamlamış ve hala güzelliğinden bir şey kaybetmemiş uygulamaları görmek mümkün..!
Nuri bey yeni takipçinizim.Nasıl olurda buraları forum da kaçırmışım diye okuya okuya konuyu bitirdim.Çalışmalarınız da başarılar dilerim.
Nuri Murvet
17-12-2010, 21:20
Sayın gtatas merhaba
Tanıştığımıza çok memnun oldum...
Yanılmıyorsam, eşinizde peyzaj mimarı idi.?
İşimizi severek yapan ve bunun mücadelesini veren kendi halinde, yaptığımız işlerimiz, yapacağımız işlere referans olarak ilerleyen kendi halinde sesiz ve sakin çalışan bir oluşumuz..
Sizi kazanmak güzel, temennilerinize çok teşekkür ederim.
Nuri Murvet
17-12-2010, 21:31
184759
Enteresan bir görüntü...Evin bir bölümü havuzun üzerinde:eek:
Nuri Murvet
17-12-2010, 21:46
Sayın aygün
Mimarisi sıradışı kullanışlı bir villa, yüzmeside keyifli havuzda monotonluk yok, üst balkon atlama yeri gibi gençler için bence süper..!
184760
Yüzme havuzunun güneşlenme alanlarının ( İroko) ahşap kaplanmasının ve bahçe bakımlarının bitmiş hali, ayrıntı fotoğrafları sıra ile gelecektir...
Nuri Murvet
17-12-2010, 22:13
184768
Yüzme havuzunun güneşlenme alanlarının ( İroko) ahşap kaplanmasının ve bahçe bakımlarının bitmiş hali, ayrıntı fotoğrafları sıra ile gelecektir...
Nuri Murvet
17-12-2010, 22:39
184782
Ayşe Yıldız
17-12-2010, 22:39
Bu bahçenin yarısı havuz gibi görünüyor. Ahşap uygulaması sizin öneriniz miydi? Bahçe sahibinin tercihi mi?
Nuri Murvet
17-12-2010, 22:52
Sayın ayse_afyonlu
Havuz kenarının yer döşemelerini yanlış malzeme kullanımı nedeni ile zemin ıslakken kaygan oluyordu ..!
Zemindeki bulununan malzeme sökülüp yeniden yapılacaktı, ahşabı teklif ettim, maliyetinin daha ucuza, doğal olacağına, bahçeye estetik açıdan renk katacağına ve kayma problemini ortadan kalkacağını söyledim , ikna olundu, uyguladık..!
Bahçe alanı 1000 m2 dir. Bahçe peyzaj alanın toplamı 380 m2dir.
184681
hocam biz boş bahçeyi size versek eviyle beraber yapıyonuz dimi :o
Mehmet
Nuri Murvet
18-12-2010, 19:58
Sayın merlict merhaba
Sen bizi mütahitte yapacaksın..
Yerini göstermen yeterli ...
Senin içinse seve seve yaparız..
Nuri Murvet
18-12-2010, 20:01
184834
Yüzme havuzunun güneşlenme alanlarının ( İroko) ahşap kaplanması ve bahçe bakımlarının bitmiş hali ..!
Nuri Murvet
18-12-2010, 21:07
184835
Yüzme havuzunun güneşlenme alanlarının ( İroko) ahşap kaplanması ve bahçe bakımlarının bitmiş hali ..!
Nuri Murvet
19-12-2010, 17:57
184911
Nuri Murvet
19-12-2010, 21:01
184949
Sayın merlict merhaba
Sen bizi mütahitte yapacaksın..
Yerini göstermen yeterli ...
Senin içinse seve seve yaparız..
Sihirli kelimeler mi duyuyorum ne ????
Mehmet
Nuri Murvet
19-12-2010, 21:17
Sayın merlict
Çoktan beri İzmir' e gelmedim vesile olur. Arsayı hazırla...!
Sayın merlict
Çoktan beri İzmir' e gelmedim vesile olur. Arsayı hazırla...!
Hocam hemen sabah arsa aramaya başlarım, yeterki senin İzmire gelmene vesile olayım:dilli:
Ev bahane hocam ama yaptıklarınız şahane...
Mehmet
Nuri Murvet
19-12-2010, 21:29
Sayın merlict
Paylaşım olunca güzel oluyor, bende sana teşekkür ederim..!
mesutcan
20-12-2010, 18:11
Ellerinize sağlık Nuri Bey. Çok profesyonel işler çıkınca insan yazacak yorum da bulamıyor. :)
Nuri Murvet
20-12-2010, 21:56
Sayın mesutcan merhaba
Paylaşım için teşekkür ederim...
185067
Ayşe Yıldız
20-12-2010, 21:58
Hmm! Plan, proje yapılmış biz yokken kolay gelsin :)))
Hocam hemen sabah arsa aramaya başlarım, yeterki senin İzmire gelmene vesile olayım
Mehmet
Nuri Murvet
20-12-2010, 22:07
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama uygulama adı altında yaptığımız yeni bir bahçe paylaşımı hazırlıyorum.
Alper1111
21-12-2010, 18:26
Nuri bey, yüzme havuzu projeleriniz de var mı? Varsa paylaşımınız olacak mı? Eğer cevap olumlu ile filtrasyon sistemleriyle ilgili merakım var. Bilgi dağarcığımızda bulunması, süs havuzları için fikir vermesi adına soruyorum. Bu filtre olayına fena taktım da. :D
Nuri Murvet
21-12-2010, 21:32
Sayın Alper merhaba
Yüzme havuzu yapımı bizim bünyemizde yok, çevremizde bu işi yapan güvenilir, profosyenel arkadaşlarımız var, talep olursa yardımcı oluyoruz.
Filtre konusu; havuz filtre sistemleri doğal göletlerin filtre sistemlerine pek uymuyor..!
Bu sistemi deneyen arkadaşlar var, pek başarılı oldukları söylenemez.
Göletinde filtre sistemimi kurmak istiyorsun..?
Kuracağın sistem biyolojik arıtmalı sistem olacağından, sistemin sorunsuz çalışması için havuz moturunun her saat başı en az 10 dakika çalışır durumda olması lazımdır.
Elektrik düzeneğini buna göre kuracaksın..!
Bu zaman aralıklarında çalışmasının amacı kuracağın filtre sisteminde oluşacak bakterilerin oksijensiz kalıp ölmemesi, eğer bakteriler oksijensiz kalıp ölürlerse oluşan kalıntılar bozulup suyunu bozacaktır.
Bu durum gölet içirisindeki dengeyi bozacaktır.
Hmm! Plan, proje yapılmış biz yokken kolay gelsin :)))
Hocam hemen sabah arsa aramaya başlarım, yeterki senin İzmire gelmene vesile olayım
Mehmet
Ayşe hanım lütfen, rica ediyorum, hocamı yakalamışken.. cık cık cık sizde...
İki dakka çıktık arsa bakmaya yolumuza taş koymuşsunuz, olmuyor ama böyle. Bugün bana yarın size (hocam nasılsa bende tecrübe edecek ya arkası gelir)
:D:D:D
Mehmet
Nuri bey, yüzme havuzu projeleriniz de var mı? Varsa paylaşımınız olacak mı? Eğer cevap olumlu ile filtrasyon sistemleriyle ilgili merakım var. Bilgi dağarcığımızda bulunması, süs havuzları için fikir vermesi adına soruyorum. Bu filtre olayına fena taktım da. :D
Merhaba Alper bey.
Nuri hocam kısaca açıklama yapmış ama eklemek istedim.Geçmiş yıllarda benzeri sistem üzerinde denemelerim oldu.Tavsiyem bilgi birikimi veya yapmak amacıyla da olsa konuyu iyice araştırmanız.En etkin yöntem akvaryum sistemleridir.Sumplu, dış filtreli akvaryum sistemlerinden inceleyerek bazı detaylar öğrenebilirsiniz.Zaten yapacağınız her ne kadar yüzme havuzu da olsa süs havuzu da olsa aynı sıvı içindeki sudur ve bir süre sonra bozulmak ister:o Engel olmak veya bozulmayı geciktirmek amaç olmalı.Bazen bir sünger parçası bazende sudaki bambu ağacı, bazen biotoplar bazende ısıtıcı, bazen suyun periyodik devirdaimi bazende pH kontrolü vs. uzayıp gider.Eğer bulabilirsem hoş güzel bir paladarium çalışması vardı, yaptığı filtre sistemi size fikir verebilir.Benzerini bende denedim ama maliyetler yakamı bırakmadı:(
(zaten hocam söz verdi sucul bitkiler bölümünü açtığında konuyu detaylı inceleyeceğiz)
Buldum linkleri
http://www.plantedtank.net/forums/tank-journals-photo-album/35477-700-gal-indoor-sunken-garden-project.html
veya
http://www.akvaryum.com/Forum/700_gallonluk_bahce_paludaryum_(bol_fotografli)_k2 75171.asp?PN=1
Mehmet
mesutcan
22-12-2010, 14:23
O nasıl muhteşem bir paladyum olmuş öyle. Bayıldım Mehmet kardeşim. Adamlar ne yapmış yahu. Işıklandırma da müthiş. Teşekkürler.
Alper1111
22-12-2010, 18:44
Teşekkürler Nuri Bey. Evet, geçtiğimiz yaz kartuş filtrelerle idare ettim. Önümüzdeki sezon için çevre düzenlemesi ile birlikte filtre konusuna da el atacağım, küçük havuzcuğumun.
Teşekkürler Mehmet Bey. Bunu daha önce de görmüştüm. Ancak hatırlatmanız çok iyi oldu. Zira bu gözle incelememiştim. Rahat bir zamanda detaylıca inceleyeceğim. Bir de yabancı dil sorun olmasa, çok güzel örnekler çıkıyor, olsun, resimlerine bakmak bile fikir veriyor.
Geçtiğimiz bayram tatilinde başladığım paludaryumum.
http://img90.imageshack.us/img90/6697/1001581.jpg
http://img694.imageshack.us/i/1001576y.jpg/
Kim bilir nereden kopya. :P Şimdilik ışık problemim var, bitkilerin keyfi yerinde değil. Bardaktan kurtarılan bir betta var. Ortasından su kısmına doğru ufak bir şelalesi var, çalıştırabildiğim zaman yosun tarzı birşey ekleyip üzerinde biraz daha çalışacağım. Strafor çok güzel bir malzeme, kaya dokusunu kolay veriliyor ama fotoğraflarda belli olmamış, düz plaka gibi çıkmış. Kusura bakmayın konuyu saptırdım biraz.
Nuri Murvet
22-12-2010, 19:32
Sayın merlict merhaba
Paylaşımın için çok teşekkür ederim.
Paladarium, değilde bu yapılana benzer bir çalışmamız oldu, gölet kısmı sıfır kot, toprak hizasında yapılmıştı.
Ben ve ekibim bu yapılan çalışmayı dahada geliştirerek uygulama yeteneğine sahibiz..!
Maliyetleri yüksek, bu işe meraklı ve maddi sorunu olmayan arkadaşlar, hayal etsin, hayal edelim alâsını yapalım..!
Filtre sistemine gelince; İç mekanda örnek olarak sunduğun sistem, sorunsuz çalışabilir, dış mekanda bu sistem sorun yaşar..!
Aynı düzenekleri biz dış mekanlarda çok denedik ve ısrarla denedik neler yapmadık ki sistemi çalıştırabilmek için..!
Bu sistemin dış mekanda en büyük sorunu, su yüzeyinde yüzen yaprak vs. ve dip tortuları filitre elemanlarını çabuk tıkaması sıcak günlerde 15 gün sürmez sistemin tıkanması, temizlemesi ayrı bir dert sistemin büyüklüğüne göre en az yarım gününüzü alır, bir süre sonra pes ediyorsunuz sistem devre dışı..!
Doğal göletlerde, en az sorunla çalışan iki sistem var.
Birisi biyolojik sistemli ters yıkama ile temizlenen, bir de filtre temizlik işlemini bünyesinde tutan sistemdir.
Biz genelde ikinci sistemi tercih ediyoruz maliyeti için..!
Nuri Murvet
22-12-2010, 19:44
Sayın Alper merhaba
Yapmış olduğun yapı Paladarium değilde, şelaleli gölete benzemiş ama cesaret edip denemen güzel, hatalarını görmüşsün geliştirmek senin elinde..!
Bitkilerinin keyifsiz olması bitki seçimlerinin yanlış olmasından ortama adapte olamıyorlar.
Sana göletinin, filtre sisteminin kuruluşu için yardımda bulunacağım, hele bir yapımına niyetlen bakarız bir çaresine..!
Sayın gtatas merhaba
Tanıştığımıza çok memnun oldum...
Yanılmıyorsam, eşinizde peyzaj mimarı idi.?
İşimizi severek yapan ve bunun mücadelesini veren kendi halinde, yaptığımız işlerimiz, yapacağımız işlere referans olarak ilerleyen kendi halinde sesiz ve sakin çalışan bir oluşumuz..
Sizi kazanmak güzel, temennilerinize çok teşekkür ederim.
Görüyorum ki mesleki bilginiz kadar hafızanız da çok iyi.Ben ve eşim de sizin deneyimlerinizden ve uygulamalarınızdan faydalanıcaz.
Mesut'cum sen havuza başla daha güzelini yaparız.
Alper bey o kadarda küçümsemeyin kendinizi, Nuri hocamında desteğini aldıktan sonra daha süperlerini inşa edebilirsiniz ki mevcut olan hiçte fena olmamış.Benim akvaryumların arka fonları da aynı malzemeden, işlemesi kolay, istediğin efekti verebiliryorsun.
Nuri hocam, size sonuna kadar katılıyorum.Paladariumdaki filtre sistemi küçük ve iç mekanlar için denendi ve olumlu sonuç alındı.(yakın bir arkadaşım denedi ve tecrübe etti, uzun süre çalıştı sorunsuz, şimdiler ise şehir değiştirdiğinden dolayı harabe gibi duruyor-du ne oldu yakında görmedim)Benim kafamda daha aktif ve detaylı filtre sistemi var.Hatta çalıştığım iş yerinde arıtma tesisi var ve kafamdaki bazı denemeleri tesisin ilk toplanma tankında ufak ufak yapıyorum, süzdürme, dalgıç pompa ve koruması, çökeltme tankı vs. ama dediğim gibi detaylı ve düzgün değil ama atık su ile gelen tüm pislikleri sisteme karıştırmadan ayıklıyorum.Hem iş gücü azalıyor hem benim kafamdakiler gelişiyor. Günlük arıttığım su miktarı yaklaşık 50 ila 75 ton arası.Eskiden 1,5 - 2 ayda pompa yanardı (arasına pislik dolanması, tortu birikimi, çamur vs.) şimdilerde 1 yıldır pompa sorunsuz çalışıyor.Amatör bu kadar oluyor.Hayallerim çok geniş ama cüzdanım çok küçük:dilli:
Benim gibi çalışan her işletmeye lazım :D:D:D
Mehmet
mesutcan
23-12-2010, 15:57
Bir el yapımı filitre videosu buldum. Belki paylaşılmıştır. Süper bir şeymiş.
http://www.youtube.com/watch?v=pzAW6EY2sJQ
Selamlar, saygılar.
Alper1111
23-12-2010, 19:26
Teşekkürler. Bahsettiğim gibi havalar ısınırken çalışmaya başlayacağım filtre sistemi üzerinde aynı zamanda okul da hafiflemiş oluyor. Havuz bahçenin dar bir bölümünde(yanlış yer seçimi). Hemen setle ayrılan daha alçak bir bölgeye komşu. İşte burda bir denge tankı düşünüyorum. Pompa burada olacak, taşarak gelen su malzemelerden geçerek tanka ulaşacak. Aynı sump sistemi gibi.
Nuri Murvet
23-12-2010, 20:56
Sayın gtatas merhaba
Bu sayfanın amacına uygun olarak hizmet vermesi beni çok mutlu eder.
Nuri Murvet
23-12-2010, 21:08
Sayın merlict merhaba
Alıntı;
Günlük arıttığım su miktarı yaklaşık 50 ila 75 ton arası.Eskiden 1,5 - 2 ayda pompa yanardı (arasına pislik dolanması, tortu birikimi, çamur vs.) şimdilerde 1 yıldır pompa sorunsuz çalışıyor.
Göletinmi var .? Bu kadar suyu filtre ediyorsun..
Bahsettiğin filtre sistemi çok detaylı ve büyük alan ister.
Bizim göletlerimizde kullandığımız sistem, kaba pislik ön toplaması daha sonra biyolojik arıtma..!
Bizim kullandığımız sistem temel olarak senin anlattığınla aynı..! Fakat uygulama biçimlerimiz bize özgü basit ve iyi sonuç alıyoruz, bu konu zaman içersinde gelişti...
Nuri Murvet
23-12-2010, 21:26
Sayın mesutcan merhaba
Paylaşımın için teşekkür ederim.
Bu sistem etkili bir filtre sistemidir.
Dediğim gibi iç mekanda iyi sonuçlar alınır.
Dış mekanda çabuk tıkanma sorunu yaşar.
Bu filtrede malzeme olarak doğru seçim yapılmış, yanlış uygulama yapılmış, plastik küre olarak son ikinci kademeye konulan kaba pislik parçalıyıcıdır.
Bu malzeme ilk filtre odası bölümünde serbest olarak hareket ederek ortamdaki kaba pislikleri parçalar, kullanım amacı budur..!
Örnekteki kullanım amacı ya hacim kazanılsın diye veya seramik granül yerine mikro organizmalarına yaşam alanı oluşturmak için yapılmıştır, bu düşünce ile yapılmış ise doğal malzeme olmadığından yanlış seçim, düşünülen oluşum olmaz.
Nuri Murvet
23-12-2010, 21:28
Sayın Alper
Uygulamaya başlamadan önce haberim olsun..!
Alper1111
23-12-2010, 21:41
Teşekkürler, çok teşekkürler Nuri bey. Başlamadan bir süre önce iletişime geçerim. Tabi o zamana kadar buradan pek kopabileceğimi sanmıyorum ya. :D
mesutcan
24-12-2010, 09:27
Nuri Bey teşekkürler. Bahara filitre işine başlayınca yönlendirmelerine ihtiyacımız olacak.
İyi çalışmalar.
Bir el yapımı filitre videosu buldum. Belki paylaşılmıştır. Süper bir şeymiş.
Selamlar, saygılar.
Merhaba Mesut'cum
Sayın Koi-Keeper'in filtresi hiçte fena olmamış ama Nuri hocamın dile getirdiği üzere ve benim tecrübelerimin sonucu bişey merak ediyorum.Eğer imkanımız olsaydı ve bu filtrenin 6 ay çalışmasından sonra tüm yaşadıklarını kayıt etmelerini ve göstermelerini istesek, inan bizi döverlerdi :)) Yaşanabilecek birkaç sıkıntı;
Acayip derecede yosunlaşma, filtre süzme tankının kısa sürede tıkanması ve temizliğinin zor olması, her temizlikte bakteri ölmesi-sonucu balık ölümleri-nedeninin bilinmemesi, dalgıç pmpanın balıkları içine çekip parçalaması:(, suyun bozulmaya başlaması, herhangi bir sıvı karışan, ışık gören su her zaman bozulur, bu doğanın kanunu (benim işim bu:)) Fizyolojik süzme tamamda mikrobiyolojik nerde, olsa bile o bio-ballar çok iyi korunmalı vs.vs devam ediyor.Duran su veya devirdaim olsa bile aynı suyu kullnıyorsan mutlaka değişime katlanmak zorundasın.Sistemin kendi kendine yürümesi demek suyun berrak olması, temiz olması demek değildir.Ya büyük TL.ler harcayacaksın, aqua system kuracaksın suyun mükemmel olacak, ya da küçük YKR.lar harcayacaksın pazardan aldığın turşu bidonundan çakma filtren olacak, birazda sen çalışacaksın.Ne demişler "tilkinin dönüp dolaşıp geleceği yer kürkçü dükkanıdır" misali Nuri hocamın dediği yere geldik.Bu işin ucu yok anlayacağın.Sen havuzun kaba inşaatını bitir, filtreleme işine geldiğinde ben yıllık iznimi alayım, geleyim, iki elden yapalım, olur mu kardeşim.Bilemediğimiz olursa Nuri hocamı ararız.
Mehmet
Sayın merlict merhaba
Alıntı;
Günlük arıttığım su miktarı yaklaşık 50 ila 75 ton arası.Eskiden 1,5 - 2 ayda pompa yanardı (arasına pislik dolanması, tortu birikimi, çamur vs.) şimdilerde 1 yıldır pompa sorunsuz çalışıyor.
Göletinmi var .? Bu kadar suyu filtre ediyorsun...
:D sayılır hocam.Asıl ben işimden bahsetmediğim için oldu.(konuda dağıldı valla) Su fabrikasında çalışıyorum, günlük yıkama ve dolum fazlası suları işletme dışına çıkartmıyoruz (şirketin çevre politikası ve bulunduğumuz alanın şehrin içme suyu havzası olması nedenlerinden)Yaklaşık 30-40 ton arası atık su (sadece bir miktar fosfat - deterjan var içinde, durulama suyu) ve 20-30 ton arası saf kaynak suyu, dolum esnasında taşan veya kontrol edilirken tahliye edilen su.Kaynaktan çıktığı gibi doğaya tekrar geri dönüyor.Arıtma sistemi sonrası tüm arıtılmış suyu vidanjörler aracılığıyla şehrin dönüşüm merkezine gönderiyoruz.Yaklaşık 10 tonluk ararözlerle 5-8 tur yapıyorlar.Sistem içinde ilk yeraltı 1 tonluk giriş tankı, sırasıyla 2 tonluk 1. kim.karışım, ardından 2. kim. karışım tankları, Sonra 2 tonluk bekleme tankı, Son olarak 20 tonluk çözelti tankı ve çamur süzdürme havuzları ve yine yeraltına yapılmış 30 tonluk son atık su tankı.Vidanjör bu alana gelen tüm suyu çekip götürüyor, sistemim sürekli aktif halde.Atık çamurları kurutup yine şehrin kuru atık dönüşüm merkezine naklediyoruz.Vidanjör çekmezse sistem geriye doğru tüm çalışmayı durduracak otomasyona sahip, bir tek suyun yerden çıkmasını engelleyemiyoruz :p
Mehmet
Nuri Murvet
24-12-2010, 21:30
Sayın merlict merhaba
Sistemin içindeymişin, hiç söylemiyorsun..!
Sizin filtre sisteminiz içme niteliğindeki suyu, insan sağlığına zararlı tüm oluşumlardan arındırıp adeta steril bir su elde ediyorsunuz, ve bunu pazarlıyorsunuz, son derece profosyonel bir sistem..!
Göletlerimizde kullandığımız filtre sistemi, iki aşamadan geçerek filtre olan sudur.
Birinci kısım seyyar, su yüzeyinde oluşan kaba artıkların toplandığı ön filtre bu kısım çok önemli esas temizlik burada başlıyor..!
Başta demiştim seyyar diye..! toplanan artıklar filtre elemanlarına gitmeden burada tutuluyor, ortamın atık faliyetine göre 10-15 günde bir bu bölüm basit bir hareketle tüm toplanan atıklar dışarı alınıyor..!
Kaba atık ve tortudur sistemi tıkayan, bu sorunu ilk başta önlediğimiz için filtre sistemi uzun süre genel temizlik istemiyor.
Bu filtre sisteminin çıkışına, dağıtıcı vana sistemi ile bahçe sulama suyu olarak kullanımda sunuyoruz..!
Bitkiler için son derece yaralı bir su oluyor ve kullanılan su tekrar yenilendiği için sistemdeki su devamlı tazeleniyor...!
Nuri Murvet
24-12-2010, 22:23
Adı altında yaptığımız bahçelerin paylaşımı için arşivimde gezerken, paylaşmayı düşünmediğim bir bahçeyi, kendi kendime neden paylaşmıyorsun dedim..!
...ve paylaşmaya karar verdim..!
Bu bahçeyi Ağaçlar net ortamına taşıyıp tanıtan ve Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama sını yaptığım bir proje..!
Buranında bizim açımızdan bir öyküsü vardı..!
Hazırlık yapıyorum başlayacağım..!
Nuri Murvet
25-12-2010, 18:01
Bu bahçe, bahçe sahibinin kafasındaki proje için, bitki tür çeşidinde ve dikiminde bizden yardım istemesi tanışıldı, ve bahçesi görülmeye gidildi kendi bilgisi ve tecrubesi ile ağaç ve çalıların dikimini yapmıştı..!
Neler yapılması gerektiğini kendisine anlattım, tasarım yapıldı, proje yapılmadı içimizden geldiği gibi doğaçlama arazinin yapısına uygun projeyi tasarladım bahçe sahibini bilgilendirdikten sonra ilk adım olarak taşların temini için yakındaki taş ocağından, taş seçimleri yapıldı araziye getirildi..!
Muvcut dikilen yol boyu sınır ağaçları ve meyve ağaçları hariç dikimi yapılan tüm ağaç ve çalılar tasarladığım uygulama için yer değiştirildi..!
Yeni tür ve çeşitteki seçilmiş ağaç ve çalılarda yeni uygulamamız için yerlerine dikildi..!
Taş ocağından seçtiğimiz kayalar geldikten sonra araziye tasarladığım uygulama için yerlerine tespitini yaptıktan sonra göletimize başladık..!
185783
Arazinin ilk hali, kayaları tasarladığım uygulama için montaj aşamaları...
Nuri Murvet
25-12-2010, 18:14
185788
Nuri Murvet
25-12-2010, 18:28
185790
Nuri Murvet
25-12-2010, 18:43
185792
Nuri Murvet
25-12-2010, 19:34
185800
Nuri Murvet
25-12-2010, 20:13
185810
Nuri Murvet
25-12-2010, 20:17
185811
Arazinin ilk hali, kayaların uygulama için montaj aşamaları ve göletin kazı çalışmaları...
Nuri Murvet
25-12-2010, 20:32
185816
Arazinin ilk hali, kayaların uygulama için montaj aşamaları ve göletin kazı çalışmaları...
Nuri Murvet
25-12-2010, 20:50
185817
Arazinin ilk hali, kayaların uygulama için montaj aşamaları ve göletin yapım aşamaları...
Nuri Murvet
25-12-2010, 21:23
185831
Arazinin ilk hali, kayaların uygulama için montaj aşamaları ve göletin yapım aşamaları...
Resimlerdeki tarihler dikkatimi çekti. İki yıl gibi bir ara mı verdiniz?
Nuri Murvet
25-12-2010, 22:05
Sayın aygün
Fotoğraf makinesinin tarih modu açık kalmış farkına geç vardım tarihler yanlıştır 2007 temmuz ayıdır.
Düzenlemesini yaptığım bu bahçeyi heyecan ile ilk bu sitede paylaştım ve tanıtımını yaptım..!
Sizle yapım aşamalarını paylaşmamıştım, daha halen aktif sayfası var bahçe sahibinin ismi bizi ilgilendirmiyor, bizim elimizden çıkmıştır ve çok emeğimiz vardır, yalnız benim değil inanan fidanlık sahibi arkadaşlarımında katkısı vardır.
Lütfen bahçenin isminden bahsetmeyelim..!
Ben yaptığım ve katkıda bulunduğum işlerden bahsetmeye, sizlere bilgi vermeye hakkım var, gerisi beni ilgilendirmez.
185837
Tahmin etmiştim sayın Murvet
Ben yaptığım ve katkıda bulunduğum işlerden bahsetmeye, sizlere bilgi vermeye hakkım var, gerisi beni ilgilendirmez
Tamamen katılıyorum ve saygı duyduğumu belirtmek isterim.
Nuri Murvet
25-12-2010, 22:22
Sayın aygün
Anlayışınıza, çok teşekkür ederim.
185843
Adı altında yaptığımız bahçelerin paylaşımı için arşivimde gezerken, paylaşmayı düşünmediğim bir bahçeyi, kendi kendime neden paylaşmıyorsun dedim..!
...ve paylaşmaya karar verdim..!
Bu bahçeyi Ağaçlar net ortamına taşıyıp tanıtan ve Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama sını yaptığım bir proje..!
Buranında bizim açımızdan bir öyküsü vardı..!
Hazırlık yapıyorum başlayacağım..!
Sanırım ben bu bahçeyi gezdim .Çok güzel her köşe zevkle, emekle çok uğraşılarak yapılmış .Bunu vermemeniz çok yanlış olurdu .Paylaşmak en doğal hakkınız diye düşünüyorum .Çünkü söz konusu olan emekse herkes susar emek konuşur diye düşünüyorum .
Ayşe Yıldız
25-12-2010, 22:51
Bu bahçeyi bende çok gezdim ve muhteşem birşey olmuş. Bence de oluşum aşamalarının gösterilmesi herkese kopya çekmek açısından kolaylık olur.
Nuri Murvet
25-12-2010, 22:52
Sayın Hhatice
2007 Temmuz- 2010 Mayıs arası kendi bahçemiz gibi verilmiş emeğimiz vardır.
Anlayışınıza çok teşekkür ederim..!
185851
Arazinin ilk hali ve göletin yapım aşamaları...
Nuri Murvet
25-12-2010, 22:56
Sayın ayse_afyonlu
Hazırlayın kopya kağıtlarını, hatta defteri masanın üzerine koyarak kopya çekebilirsiniz , kopya çekmek serbest..!
Ayşe Yıldız
25-12-2010, 22:58
Zaten bahçem olursa çok kopya hazırladım. Haberiniz olsun.
Alper1111
25-12-2010, 23:21
Hiç aklıma gelmemişti kaya kaplamak. Peki uygun kayaları bulamayacağımızı, bulsak bile kısıltlı su hacminden çok çalacağını düşünürsek başka bir öneriniz var mı?
Bir de gölet zeminine mıcır serebilir miyiz? Su değerleri açısından nasıl olur? Eğer bir problem olmazsa bir kaç kayayla birlikte beton görmekten daha iyi olacaktır. Tabi tortu birikip balçıklaşmasını sorun saymıyorum, hem nilüferler için de uygun olmaz mı?
Nuri Murvet
25-12-2010, 23:36
Sayın ayse_afyonlu
Bizde kopya verecek bahçe örnekleri çok, siz bence defteri 12 ortalı alın ansiklopedi gibi olacaktır inanın..!
Nuri Murvet
25-12-2010, 23:45
Kocaeli Üniversitesinde okuyan, bizim yanımızda staj yapan, şansına havuz yapımına denk gelen öğrenci arkadaşımız.
185858
Nuri Murvet
26-12-2010, 00:14
Sayın Alper
Gölet ebatları küçük olduğu zaman kaya kaplama işlemi gereksizdir fakat farklı bir uygulama tekniği ile doğal taşları yığma işlemi yapar gibi yalnız taş döşemesi yaparak ve simetri ölçülerden kaçarak doğal yapıya uygun yapılar yapmak mümkün, dediğim gibi küçük ölçekli göletler içindir ve harikada olur..!
Havuz tabanına çakıl koymak tamamen isteğe bağlı bir şey..!
Kullandığın mıcırlar su içersinde çözülmeyecek, suyun yapısını bozmayacak yapıda mıcırları kullanabilirsin..!
Doğal göletlerde su yapısı bulanık olur, içersine konulan çakıl ve kayaları görmek zordur.
Nilüferler saksı içersinde yaşamını sürdüreceği için, taban tortusunun bitkiye yararı yoktur, suyun yapısını bozmaktan başka bir işe yaramaz.
Nuri Murvet
26-12-2010, 00:36
Göletin kaba olarak bitirilmiş hali ve ilk su dolumu..!
185865
Nuri Murvet
26-12-2010, 08:25
Gölet yapımını tasarlarken, bu kadar büyük düşünülmemişti..!
Biraz, biraz daha derken bu boyuta geldi..!
Sonradan araziye hareket kazandırsın diye su kaynağı, iki dere yatağı çağlayan derlere bağlı göletler diye tasarladım, bahçe sahibine anlattım iyi olacağına kanaat getirdi, uygulamaya başladık..!
Bu bahçeyi tasarlayıp yaparken, bahçe sahibinin katkısı, detay kısımları hariç tasarım ve uygulama aşamalarını bize bırakmıştır, bizim için uygulama açısından rahat bir çalışma olmuştur..!
185871
Arazinin ilk hali ve göletin yapım aşamaları su kaynağı dereler ve göletlerin yapım aşaması
Nuri Murvet
26-12-2010, 09:24
Gölet yapımı kaba olarak bittikten sonra bu gölete bağlanacak su kaynağı, dereler ve göletlerin yapım aşamasına geçildi..!
185874
Arazinin ilk hali ve göletin yapım aşamaları su kaynağı dereler ve göletlerin yapım aşaması
Nuri Murvet
26-12-2010, 09:53
Kazılar yapılırken, çıkan toprağı kaya bahçelerinin yapımı için, kapı girişinden dolgularının yapımına başlandı..!
Gelen kayalardan tasarladığım ve uyguladığım kapı yönünden bahçe girişinin kayalarını ve toprağın dolgusuna başlandı..!
Kaya bahçelerinin, bahçeye giriş kapısından başlayarak, tasarlanıp uygulanması..!
185880
Kazı işleminden çıkan hafriyatın kaya bahçeleri yapımında kullanılması..!
Nuri Murvet
26-12-2010, 10:01
Kaya bahçelerinin, bahçeye giriş kapısından başlayarak, tasarlanıp uygulanması..!
Bu uygulamaya göre bitki peyzajına başlanması, rastgele dikilen fidanların yeni düzene göre sabit yerlerine dikimine başlandı..!
185882
Nuri Murvet
26-12-2010, 10:24
Bu uygulamaya göre bitki peyzajına başlanması, rastgele dikilen fidanların yeni düzene göre sabit yerlerine dikimine başlandı..!
185883
Nuri Murvet
26-12-2010, 10:54
Kapı girişi, peyzaj uygulamasına başlanmamış hali..!
Gelen kayaların kaya bahçelerine nakli ve bahçe sahibi tarafından dikilen ağaçların genel hali..!
185887
Peyzaja başlamadan evvelki bahçenin genel durumu..!
Nuri Murvet
26-12-2010, 11:07
Tasarladığım projede araziye yerleştirilen kayaların anlamsız hali..!
Yavaş yavaş bu kayaların uygulama içersindeki yerlerini göreceksiniz..!
Bu uygulama projelendirilmedi, benim hayalimdeki kompozisyona göre dizilmiş kaya guruplarıdır, bu kayalar yerlerine yerleştirilirken arazinin bitmiş halini görebiliyorum..!
Bu düzlemeye göre yolların, kaya bahçelerinin ve bitkilerin yerleri belirlenmiş oldu.
Bitki sökümlerine başlanılacak ve yeni düzenlemeye göre sabit yerlerine dikilecek..!
185889
Kayaların peyzaj uygulama düzenindeki yerleri..!
Nuri Murvet
26-12-2010, 11:54
185891
Sayın merlict merhaba
Sistemin içindeymişin, hiç söylemiyorsun..!
Sizin filtre sisteminiz içme niteliğindeki suyu, insan sağlığına zararlı tüm oluşumlardan arındırıp adeta steril bir su elde ediyorsunuz, ve bunu pazarlıyorsunuz, son derece profosyonel bir sistem..!
Yok hocam sanırım yanlış anlaşılma var.Biz doğal kaynak suyu işletmesiyiz, Firma ismi ve marka vermek istemiyorum, malüm reklam konuları.Dünya gıda devi desem anlaşılır.:D Doğal, yerden çıkan çok iyi derecede içimi olan suyu hiçbir işlemden geçirmeden şişeleme yapıyoruz ve satışa sunuyoruz.Ama malüm geri dönüşüm sistemlerinde yıkama suyu ve deterjan-dezenfektan suyu çıkıyor.(Damacana şişeleri geri dönüşümlü olunca her gelişinde belirli bir yıkama işleminden geçiyorlar.)Yıkama işleminde de yine doğal kaynak suyunu kullanıyoruz (işletmeye bağlı şehir şebekesi yok)ve bu atık suların deterjanlı olması sebebiyle kanalizasyona değil kendi yaptığımız arıtma tesisimize gönderiyoruz.Arıtma işlemleri sonrası temizlenen suyu da yine vidanjörlerle şehrin dönüşüm merkezine gönderiyoruz.Yani arıtılan suyu içme seviyesine getirmek değil, sadece kimyasalını ayırıp, diğer işlemler için dönüşüm merkezine gönderme.(sanırım bahçe sulamasında kullanıyorlar ama tam emin değilim) Benim denemelerim bu sistem üzerinde.
Sizin değindiğiniz arıtma işlemini daha önce çalıştığım başka içecek firmasında detaylı olarak incelemiştim, hatta kurulumunda bende çalıştım.Bir nevi ters ozmos işlemi.Resmen yerin altında gelen simsiyah çamurlu suyu belirli bir sistemden geçirdikten sonra berrak ve içimi yumuşak bir seviyeye getiriyordu.Tüöm işletmede bu su kullanılıyordu, onlarında şehir şebekesine bağlantısı yoktu.(Gördünüzmü biz İzmirde ne kadar çevre dostuyuz)Velhasıl onların filtre sistemleri ise süper ötesi bişeydi.Hani sizin cüzdanınız ne kadar genişse mevzuusu yani.
Neyse konu dağıldı, açıklık getirelim derken.
Mehmet
Nuri Murvet
26-12-2010, 13:23
Sayın merlict
Filtre konusu üstü kapalı geçilince , böyle yanlış yorumlamalar oluyor.
Tekrar ediyorum sistemin içindeymişin, bilmiyormuş gibi davranıyorsun, bahsettiğin sistem hakikatten müthişmiş..!
Çevre dostu firmalarımızın çoğalması dileğimdir.
Atıklarını hiçbir işlemden geçirmeden doğaya bırakan örnekleride görüyoruz...
Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim...
Nuri Murvet
26-12-2010, 13:30
185899
Nuri Murvet
26-12-2010, 16:05
185915
Nuri Murvet
26-12-2010, 16:33
185919
Nuri Murvet
26-12-2010, 18:05
Göletlerin derelerin yapım aşamalarına bu fotoğraftan sonra geçiyoruz.
185933
Nuri Murvet
26-12-2010, 19:49
Gölet yapımı kaba olarak bittikten sonra bu gölete bağlanacak su kaynağı, dereler ve şelalelerin yapım aşamasına geçildi..!
185964
Arazinin ilk hali gölet, su kaynağı, dereler ve şelalerin yapım aşaması...
Nuri Murvet
26-12-2010, 21:24
Gölet yapımı kaba olarak bittikten sonra bu gölete bağlanacak su kaynağı, dereler ve şelalelerin yapım aşamasına geçildi..!
185984
Nuri Murvet
26-12-2010, 21:59
185994
Hocam süper bişey olacak gibi... merak etmeye başladım.
Mehmet
Evet gerçekten süper birşey yaratılmış.O kadar güzeldi ki kısa bir ziyaret yetmedi bana .
Bu tarladan bir cennet yaratılmış.
Nuri Murvet
26-12-2010, 22:24
Sayın merlict
Arsayı hazırla..!
Beğenirsen senin bahçenede uygularız...
Karşılık beklenmeden yapılan bir bahçe örneği..!
185996
Sayın merlict
Arsayı hazırla..!
Beğenirsen senin bahçenede uygularız...
Karşılık beklenmeden yapılan bir bahçe örneği..!
Hocam ağzından bal damlıyor ...
Mehmet
Nuri Murvet
26-12-2010, 23:03
Sayın merlict
Beğenmediğin yerler var ise şimdiden söyle, uygulamadan sonra yapılması zor oluyor..!
Kadir kıymet bilen birisi için yeniden yaparız merak etme..!
186001
Nuri Murvet
27-12-2010, 11:24
186017
Nuri Murvet
27-12-2010, 12:19
186021
Hocam yanlış gördüğüm değilde (ne haddime) merak ettiğim konu var.Sulama işlemlerini nasıl yapıyorsunuz, merkezi bir sistem varmı ? damlama sistemi gibi bi düzenek veya havuzun suyunu bir süre sonra sulama suyu olarak tahliye edip sonra temiz su ile dolmasını sağlayan bişey ?? kısaca nasıl bi sistem var merak ettim...
Kadir kıymet bilmenin değeri hiçbir şeyle ölçülmez, bilirim...
Mehmet
Nuri Murvet
27-12-2010, 14:41
186043
Nuri Murvet
27-12-2010, 14:50
Sayın merlict
Bu bahçeye otamatik sulama sistemi kurmaya zamanımız yetmedi..! Tasarladım kuramadım..!
Uygulamasını yaptığımız gölet, su kaynağı dereler ve şelalerin çalışma prensibini anlatayım..!
Sonra otamatik sulama sisteminin ve damlama sisteminin kuruluş ve çalışma sistemlerini anlatayım..! Ne dersin..?
Çok güzel olur derim hocam.Eğer konu dağılacak derseniz başka zamana planlayabiliriz.Ben not düşüyorum kenarıya, ilerde dersler bittiğinde tüm soruları sıralarım nasılsa.:D
Benim hayatımda planlama çok derindir, o sebeple bi işe başlamadan çok plan yaparım, başladığımda pek sorunla karşılaşmam.Şimdiden tüm detayları öğrenmeliyim, ileride bahçe aldığımda hayallerimi gerçeğe dönüştürüken hazır olsun diye...:D Ama sizden öğreneceğim çok şey var orası kesin.
Mehmet
Nuri Murvet
27-12-2010, 16:15
Sayın merlict
Hiç not falan düşme, anlatıyorum sen not düş vebal bırakma üstümde..!
Sen derin planlamalarını yap uygulamayı bize bırak..!
Anlatıyorum konu dağılmıyor peyzaj, uygulama konusunun içinde bu konu var.
Otamatik sulama sistemi : Bahçenin arazi yapısınında önemli olduğu ve bahçenin büyüklüğüne görede sistem kurulması gerektiğini diyerek başlıyoruz...
1- İlk başta su kaynağı ( Kuyu, Artezyen (Derin kuyu), Şebeke suyu) lazım..!
2- Bu kaynağa, sulama sistemini beslemesi için yeterli depo..!
3- Bu depoya bağlı, basınçlı su elde edilmesi için sisteme yeterli güçte hidrofor su pompası..!
4- Sulama sistemini kurmak için ana hat olarak kangal hortum, sistemi besleyecek çapta bunun hesabı var.
5- Ana hattan, sistemi kontrol etmek için elektirikli vanalar..!
6- Bu vanalara sulama işlemini yapacak ara borular , sprey veya rotörlü fıskiyeler bağlanacak..!
7- Sistemi kontrol edecek kumanda panosuna, elektirikli vanalardan gelen kabloların bağlantısı yapılacak..!
8- Bu pano yardımı ile günlük, haftalık, yıllık programlar yapılabilir, sistem içine ilavelerde yapılabilir, yağmur sensörü gibi veya istasyon sayısı arttırılabilir.
Güle güle kullan uyguluma bedeli almayalım işçilik ve malzeme fiyatı tutarı .... tl dır.
Hocam sen ajandanda 2011 sonbahar aylarına yer ayır.Diğer işlemlerde pazarlık payı olacak sanırım :D:D
Mehmet
Nuri Murvet
27-12-2010, 17:28
Sayın merlict
Ajandama not ettim, 2011 sonbahar sen şimdiden birikim yapmaya başla..!
Kaba olarak göletlerin, şelalelerin bitmiş hali..!
Esas işlerimiz şimdi başlıyor, bundan sonraki uygulamalar ve ayrıntılar çok zor..!
186079
Nuri Murvet
27-12-2010, 18:47
Peyzaj bölümüne geçeceğiz..!
186090
Nuri Murvet
27-12-2010, 20:24
Peyzaj bölümüne geçeceğiz..!
186097
Nuri Murvet
27-12-2010, 21:51
Kaba olarak ana gölet , su kaynağı, 8 adet ara gölet, şelaleler ve derelerin yapımı bitirildikten sonra kapı girişinden, bahçe girişinin kaya bahçelerini ve traversten yürüme yollarının yapımına başlandı.
186114
Kaya bahçeleri ve yürüme yollarının yapımı
Nuri Murvet
27-12-2010, 23:23
Kaba olarak ana gölet , su kaynağı, 8 adet ara gölet, şelaleler ve derelerin yapımı bitirildikten sonra kapı girişinden, bahçe girişinin kaya bahçelerini ve traversten yürüme yollarının yapımına başlandı.
186173
Nuri Murvet
28-12-2010, 07:43
Bahçe girişinin kaya bahçelerini ve traversten yürüme yollarının yapımına başlandı.
Tasarım ve uygulamasını yaptığım plana göre bahçede bulunan ağaç ve çalıların sökümüne ve sabit yerlerine dikimine başlandı.
186204
Kaya bahçeleri ve yürüme yollarının yapımı çalı ve ağaçların sökümü
Nuri Murvet
28-12-2010, 09:11
Bahçe girişinin kaya bahçelerini ve traversten yürüme yollarının yapımına başlandı.
Tasarım ve uygulamasını yaptığım plana göre bahçede bulunan ağaç ve çalıların sökümüne ve sabit yerlerine dikimine başlandı.
186215
Kaya bahçeleri ve yürüme yollarının yapımı çalı ve ağaçların sökümü
Nuri Murvet
28-12-2010, 11:21
186227
Nuri Murvet
28-12-2010, 16:52
Bahçede bulunan ağaç ve çalıların sökümüne ve sabit yerlerine dikimine devam ediliyor.
186252
Nuri Murvet
28-12-2010, 21:26
Adı altında yaptığımız bahçenin 2008 nisan ayından sonraki çalışmalarımız ; Ana tema gölet ve şelaleler merkezde, peyzajın merkezi burası..!
Bütün yapacağımız düzenleme ve uygulamalar buna göre olacak bu bahçeyi tasarlarken bütün peyzaj ayrıntıları bu bölgede toplanacak bahçenin bütün yolları buraya gelecek ve buradan dağılacak..!
Bahçeye bitkileri kendi fidanlığımızdan ve buranın kuruluş amacına hizmet etmesi amacı ile fidancı arkadaşlar yardımlarını esirgemedi..!
Bu tasarıma göre eski dikilen fidanlar söküldü, yeni uygulamaya göre yerlerine dikimleri yapıldı..!
Yapılan peyzaj uygulamasının ayrıntıları..!
186299
Yeni gelen ağaçların, çalıların peyzaj planına göre dikimi ve bağlantı yollarının yapımı..!
Nuri Murvet
28-12-2010, 21:42
186305
Yeni gelen ağaçların, çalıların peyzaj planına göre dikimi ve bağlantı yollarının yapımı..!
Nuri Murvet
28-12-2010, 22:04
186309
Nuri Murvet
28-12-2010, 22:08
186310
Nuri Murvet
28-12-2010, 22:48
186311
Nuri Murvet
28-12-2010, 23:04
186316
Nuri Murvet
29-12-2010, 14:05
186404
Nuri Murvet
29-12-2010, 14:26
186405
Nuri Murvet
29-12-2010, 14:45
186407
Nuri Murvet
29-12-2010, 15:25
186408
Nuri Murvet
29-12-2010, 17:19
186452
Nuri Murvet
29-12-2010, 20:55
186472
Nuri Murvet
30-12-2010, 20:32
2010 Mayıs bahçenin son hali...
3 cü yıl peyzaj uygulamalarının, son bıraktığımız hali..!
Ayrıntılarda gezmeye devam edeceğiz...
186567
Nuri Murvet
30-12-2010, 23:07
186598
Nuri Murvet
31-12-2010, 00:05
Bu bahçede ahşap pergole ve köprüleri biz yapmadık, bahçe sahibinin ustası yapmıştır...Yalnız renk seçimlerini yönlendirdik..
186612
Nuri Murvet
31-12-2010, 09:03
2010 bahçenin son hali...
186641
Nuri Murvet
31-12-2010, 09:05
186642
Nuri Murvet
31-12-2010, 17:21
Merhaba
Ağaçlar net ailesinin tüm üyelerinin yeni yılını sağlıkla, mutlulukla ve sevdiklerinizle beraber geçmesini temenni ederim. Saygılarımla...
Nuri Murvet
01-01-2011, 10:39
186782
186783
186784
Nuri Murvet
01-01-2011, 11:39
186795
Özel olarak getirdiğim ponza taşı ve dere taşları ile yol ve kaya peyzajı örnekleri...
Nuri Murvet
01-01-2011, 13:04
186805
Özel olarak bahçeye getirdiğim ponza taşı ve dere taşları ile yol ve kaya peyzajı örnekleri...
Nuri Murvet
01-01-2011, 13:19
186806
Özel olarak bahçeye getirdiğim ponza taşı ve dere taşları ile yol ve kaya peyzajı örnekleri...
Nuri Murvet
01-01-2011, 14:04
186809
Gölet , çevresinin yürüme yollarının yapım aşamaları ve kaya peyzajı örnekleri...
Nuri Murvet
01-01-2011, 16:52
186854
Gölet , çevresinin yürüme yollarının yapım aşamaları ve kaya peyzajı örnekleri...
Nuri Murvet
01-01-2011, 17:20
186871
Nuri Murvet
01-01-2011, 17:44
186881
Nuri Murvet
01-01-2011, 17:50
186885
Nuri Murvet
01-01-2011, 18:37
186890
nurguldk
03-01-2011, 11:15
Mükemmel olmuş ellerinize sağlık.. Umarım bir gün bizim de olur :)
Nuri Murvet
03-01-2011, 16:25
Sayın nurguldk merhaba
Bu bahçe kurulurken söylenen sihirli sözü söylemeniz lazım..! O zaman Olur...!
Nuri Murvet
04-01-2011, 10:03
187291
Şelale ve derelerden ayrıntılar
Nuri Murvet
04-01-2011, 11:15
187310
Ayşe Yıldız
04-01-2011, 11:16
Bahçe ne kadarda değişti. Önce nasıldı şimdi nasıl. Ellerinize emeklerinize sağlık. Bahçeye elinizin ve fikirlerinizin deydiği çok belli oluyor.
Nuri Murvet
04-01-2011, 11:27
Sayın ayse_afyonlu
3 Yıllık karşılıksız emek, farkına varılması güzel... Teşekkür ederim..
187311
snow-in-summer
04-01-2011, 11:29
Bu bölümü dün farkettim ve bir solukta tüm yazılanları okuyup fotoğrafları inceledim.Bilgi birikiminin emekle birleştiği noktada çok güzel çalışmalar ortaya çıkmış.Sınıf listesine beni de ekler misiniz :)
Nuri Murvet
04-01-2011, 11:41
Sayın snow-in-summer hoş geldiniz.
Forumdaki arkadaşlarımızın konuları takip ederken yakıştırdıkları bir söylem..!
Memnun oluruz, buyrun aramıza katılın, yalnız yoklama yapıyoruz, devamsızlık olursa ihtar veriyoruz..! Saygılarımla...
Nuri Murvet
04-01-2011, 12:02
187314
Nuri Murvet
04-01-2011, 12:18
187316
Nuri Murvet
04-01-2011, 12:33
187321
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.