PDA

View Full Version : Zeki Yağlı / Bahçem

Sayfalar : 1 2 3 [4]

Yaylacı
15-05-2012, 18:42
Sayın Zeki bey, bahçe konusunda derin bir görüş ve uygulamaya sahipsiniz. Bu işi iyi bildiğiniz belli, tüm bahçenizi gezdim fakat bir de gerçek anlamda gezerek oranın kokusunu ve huzurunu da almak isterdim. Verdiğiniz bilgiler ve görsel şölen mükemmel ellerinize emeğinize sağlık. Kolay gelsin, saygılar efendim...

katsura
18-05-2012, 18:45
çok güzellll

elifnaz
19-05-2012, 16:59
Ne büyük bir aşk, ne büyük bir emek ve ne kadar bol çeşit. Dün geceden beri bahçenizdeyim hangisine bakayım hangisini aklımda tutayım hangisi saksı için uygun (Maalesef bahçem yok teras için düşünüyorum) aklımda tutayım derken hepsi birbirine karıştı. Bir dahaki sefere not alarak gezicem bahçenizi. Zeki bey söylenicek çok şey var bahçenizle alakalı ama ben doğru kelimeleri bulmakta zorlanıyorum. Allah size sağlık sıhhat versin sizde bizimle bu güzellikleri paylaşmaya devam edin lütfen.

yenibahçe
01-06-2012, 12:34
Sayın Zeki Bey, üye olmadan önce gezmeye başlamıştım bahçenizi. Tohum çimlendirme konusunda da bilgileriniz yol gösterici oldu, bu paylaşımlar için teşekkür ederim. Ne kadar doğal ve ne kadar güzel bir bahçe bu.
Saygılar...

Zeki Yağlı
10-06-2012, 20:44
Herkese merhaba,

Mayıs ayından görüntüleri aksattım bari Hazirandan görüntüler sunayım.

Bu sene bahçemde bayağı değişiklikler yaptım.
Esas olarak boy ve harmonisini geliştirmeye çalıştım.
Mevcut bitkilerime daha uygun, kendilerini daha iyi gösterebilecekleri yerlere koymaya çalıştım.
Tabii yeni bitkiler ekledim.
İşte sonuçlarından örrnekler:

307058

307059

307060

307061

307062

Zeki Yağlı
10-06-2012, 20:52
Birkaç başka görüntü daha:

307065

307066

307067

307068

307071

Zeki Yağlı
10-06-2012, 21:02
Papaver commutatum 'Ladybird' - Gelincik

Bu gelinciğin siyah benekleri belirgin ve muntazam. Aynı uğur böceğinin olduğu gibi.

Tohumdan yetiştirmek oldukça kolay.

Bahçenin değişik yerlerine serpiştirildiğinde çok hoş görüntüler veriyor.

Yeşil, özellikle gri yapraklar yanında, birçok renk çiçekle uyumlu tablolar oluştrumak mümkün.

Ben bu sene yapmadım ama okuduğum bir kitap ikişer üçer hafta ara ile çimlendirmeye başlatıp erken bahardan yaz oratsında kadar bu güzellikten yararlanılabileceğini yazıyor.

Ben kısmet olursa seneye öyle deneyeceğim:

307075

307076

307077

Zeki Yağlı
10-06-2012, 21:13
Rehmannia eleta - Çin dijitalisi

Bu bitki bahçeme 7-8 sene önce girdi.

35-40 boyunda, 20-25 cm eninde.

Mayıs ayında başlıyor açmaya taaa yaz sonuna kadar.

Üstelik kendi dibine düşen tohumlar çimleniyor. Siz de ister aynı yerde bırakıyorsunuz daha geniş bir öbek olsun diye, ister alıp başka yere dikip orayı şenlendiriyorsunuz.

Şaka değil. Bir deneyin.

307080

jineop
10-06-2012, 21:18
Birkaç başka görüntü daha:

307065

307066

307067

307068

307071

Sevgili Zeki Bey
2. Karedekini (http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/307066-bahce-8-haziran-2012-012.jpg)tanıyamadım. Bilgilendirebilirseniz sevinirim. Hepsi birbirinden güzel, ellerinize sağlık...

Zeki Yağlı
10-06-2012, 21:19
Penstemon 'Hidcote Pink' AGM

Penstemonları çok seviyorum.

Bu sene birkaç yeni çeşit edindim. Eskileri ile beraber farklı bir şekilde yerleştirdim.

Yenilerden bir tanesi 'Hidcote Pink'.

Gerçekten çok güzel.

307084

Bu de eskilerden Pentemon 'Maurice Gibbs'

307085

Diğerlerini kısmet olursa açtıkça göstereceğim.

Zeki Yağlı
10-06-2012, 21:26
Sevgili Zeki Bey
2. Karedekini (http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/307066-bahce-8-haziran-2012-012.jpg)tanıyamadım. Bilgilendirebilirseniz sevinirim. Hepsi birbirinden güzel, ellerinize sağlık...

Sevgili jineop,

Bu resimdekileri soruyorsunuz sanıyorum:

307090

Altta yayılanlar Artemisia 'Powis Castle', ortadan çıkanlar ise Verbena bonariensis .

Ama fotorafı çektiğimde yeterince ışık yoktu, gerçek güzellği ortaya çıkmadı.

Kısmet olursa ileride tekrar sunarım.

jineop
10-06-2012, 21:34
Çok teşekkür ederim.

Zeki Yağlı
10-06-2012, 21:39
Salvia scalarea 'Turkistanica' - Türkistan adaçayı

Bu adaçayı beyaz ve ikinci yıl açıyor.

150 cm varan boyu, geniş yaprakları ile bayağı cüsseli.

Bu adaçayını yıllar önce tohumdan yetiştirdim. Sonra pek beğenmedim, bir daha yetiştirmedim.

Bu sene bir daha deneyeyim dedim.

Bakalım mevsim sonunda ne karar vereceğim.

Siz yine de tanışın onunla:

307100

307099

Zeki Yağlı
10-06-2012, 21:53
Diascia interimma - Dianthus deltoides 'Arctic Fire'

Sunumumu bahçemde bugün iyi ki varsınız dediğim iki güzel çok yıllık bitki ile bitireyim.

Diascia interimma

Çok sıcağı sevmiyor. Onun için Temmuz ve Ağustos sıcağını dikkate alarak serin bir yere koymak gerekiyor.

Yoksa Nisan ortasında kış soğuklarına kadar pek çoşkulu ve sevimli açıyorlar:

307106

Ve Dianthus deltoides 'Arctic Fire'

Tamam bu mevsimde yalnız onbeş gün açıyor. Ama hiç bir özen istemeden her sene aynı hoşluğu yineliyor:

307104

307105

Satı Uğurtan
10-06-2012, 23:15
Sayın Zeki Yağlı, resmen görsel şölen sundunuz, sizin bahçeyi gezerken inanın kendimi kaybediyorum, muhteşem, muhteşem, muhteşem, bize bu güzellikleri yaşattığınız için size yüzlerce kez teşekkürler saygılar.

Adalet Yağcı
11-06-2012, 07:27
Sayın Zeki bey, bahçenizin eski hali de çok güzeldi.
Yeni düzenlemelerle daha da güzelleşmiş.
Ben böyle bahçeleri seviyorum işte, toprak görünmesin, formları, renkleri uygunlar yan yana gelsin.
Bir de böyle güzel sunulsun.

Ellerinize sağlık, kısa bir süre sonra daha da gelişip güzelleşecekler.

sevim4
11-06-2012, 07:35
Zeki abim ellerine sağlık çok çok güzel olmuş sabah sabah içim açıldı.

smnunal
11-06-2012, 09:12
Sayın Zeki bey,
Bahçeniz ve bitkileriniz çok güzel sevdiklerinizle beraber sefasını sürünüz.
Çin dijitalisi ve penstemon tohumu olsada denesek siz ne dersiniz.
Muğladan selamlarımla.

Kiraz
11-06-2012, 11:34
307058

307060

Zeki Bey, yeni düzenlemeler, özellikle de bu mevsimde kendini çok güzel göstermiş, emeğinize sağlık. İlk fotoğraftaki mavi çiçekli bitkiyi merak ettim, diğer fotoğraftaki göbek ise favorim oldu. Göbekteki bitkilerin isimlerini yazabilir misiniz?

Tohumlarını gönderdiğiniz Rehmannia eleta çiçeklendi, Salvia scalarea Turkistanica çiçek sapını uzatıyor. Merak ettiğim bunlar iki senelik mi (geçenlerde bir yerde okumuştum) yoksa çok yıllık mı? Türkistan adaçayınıza bakınca yerimin sıkışık olacağını anladım :) Yalnız benimkinin yaprakları daha farklı, belki farklı renklidir.

'Arctic Fire' ise bir başka güzel.

Zeki Yağlı
11-06-2012, 12:51
Sayın Zeki Yağlı, resmen görsel şölen sundunuz, sizin bahçeyi gezerken inanın kendimi kaybediyorum, muhteşem, muhteşem, muhteşem, bize bu güzellikleri yaşattığınız için size yüzlerce kez teşekkürler saygılar.
Teşekkür ederim Satı hanım,
Herkesin bahçesinde çok güzel şeyler var.
Ben herkesten biraz daha önce başladığım için çeşidim fazla.

Zeki Yağlı
11-06-2012, 12:54
Sayın Zeki bey, bahçenizin eski hali de çok güzeldi.
Yeni düzenlemelerle daha da güzelleşmiş.
Ben böyle bahçeleri seviyorum işte, toprak görünmesin, formları, renkleri uygunlar yan yana gelsin.
Bir de böyle güzel sunulsun.

Ellerinize sağlık, kısa bir süre sonra daha da gelişip güzelleşecekler.

Sevgili Adalet hanım,

Çok teşekkür ederim.

Keşke koyduğum resimlerin kalitesi de bitkilerim kadar güzel olsaydı:(

Ama galiba sebebini anladım: resimleri çekerken yüksek çözünürlüklü çekiyorum. Sitenin sınırı 70KB civarına küçültünce netlşk bozuluyor.

Bundan sonra bir de öyle deneyeceğim.

Zeki Yağlı
11-06-2012, 12:55
Zeki abim ellerine sağlık çok çok güzel olmuş sabah sabah içim açıldı.

Sevim hanımcığım çok teşekkür ederim.

Zeki Yağlı
11-06-2012, 13:13
Sayın Zeki bey,
Bahçeniz ve bitkileriniz çok güzel sevdiklerinizle beraber sefasını sürünüz.
Çin dijitalisi ve penstemon tohumu olsada denesek siz ne dersiniz.
Muğladan selamlarımla.

Teşekkür ederim sayın smnunal,

Rehmannia tohumu gönderirim.
Penstemonlar tohumdan melez geliyorlar.
Onlardan elimde olanlardan bitki olarak gönderirim.
Her ikisi de sizin oralarda güneş/yarı güneş ama serin yerlerde daha iyi çiçek verir.

Zülfinaz
11-06-2012, 13:45
Zeki Bey paylaşımlarınızı görünce çok mutlu oldum ..)

Bahçenizin son halini çok merak ediyordum. Resimler muhteşem hele gelincikler çok güzeller.

Geçenler de çalıştığım köylerden birine giderken gelincikler gördüm yetiştirsem nasıl olur diye düşünürkrn sizin resimlerinizi gördüm .

Çok güzel bir tesadüf oldu.

Ellerinize sağlık

Zeki Yağlı
11-06-2012, 14:06
Zeki Bey, yeni düzenlemeler, özellikle de bu mevsimde kendini çok güzel göstermiş, emeğinize sağlık. İlk fotoğraftaki mavi çiçekli bitkiyi merak ettim, diğer fotoğraftaki göbek ise favorim oldu. Göbekteki bitkilerin isimlerini yazabilir misiniz?

Tohumlarını gönderdiğiniz Rehmannia eleta çiçeklendi, Salvia scalarea Turkistanica çiçek sapını uzatıyor. Merak ettiğim bunlar iki senelik mi (geçenlerde bir yerde okumuştum) yoksa çok yıllık mı? Türkistan adaçayınıza bakınca yerimin sıkışık olacağını anladım :) Yalnız benimkinin yaprakları daha farklı, belki farklı renklidir.

'Arctic Fire' ise bir başka güzel.

Sevgili kiraz teşekkür edrim.

İlk fotoğraftaki bitki Convulvulus sabatius çok yıllık:

307404

307405

Diğer resimdekiler ise Salvia nemerosa 'Caradonna'. Onun önündeki sarılar ise Coreopsis Early Sunrise

Her ikisi de çok yıllık.

Salvia neredeyse tüm salvialarda olduğu gibi baharda dip sürgünlerinden, Coreopsis ise bölünerek çok kolay üretilebiliyor.
Ayrıca her mevsim çelik de yapabilirsiniz.

Demem o ki bunlar bahçeme birer adet geldiler. Ben çoğlattım.

Tabii genişçe bir öbek halinde dikilirse daha güzel duruyor.

Yine demem o ki, bu işler yalnız çiçekçiden veya bir arkadaştan bir tane almakla olmuyor, elini bulaştırıp üretmek lazım.

Hani sen sıyırmaya çalışıyordun ya, vazgeç:)

307408

Kiraz
11-06-2012, 16:05
Zeki Bey, çok güzeller. Çelikten, kökten çoğaltama işinden hiç vazgeçemiyorum, çok zevk alıyorum, açıkçası benim de bir çok çiçeğim tek dal gelip, çoğalanlardan. Sıyırmaya çalıştığım ise tek yıllıklar ve tohum işi ama ne kadar sızlansam da ondan da vazgeçemiyorum :)

Salvia nemerosa 'Caradonna' çok etkileyici, çiçeklenmesi yazın da devam ediyor mu?

Zeki Yağlı
11-06-2012, 16:21
Salvia nemerosa 'Caradonna' çok etkileyici, çiçeklenmesi yazın da devam ediyor mu?

Eğer geçmiş çiçek saplarını muntazam olarak alırsanız bir alt yaprak çifti üstünden hemen yeni çiçek sürgünleri geliyor ve çiçek uzun süre devam ediyor.
Eğer geçen çiçekleri almazsanız çabuk keyfi kaçıyor.

Neredeyse tüm bitkiler de öyle değil mi zaten:)

Orhan Özbilgiç
11-06-2012, 18:51
Zeki Bey;
Fotoğraflarını sunduğunuz birçok, çok yıllık bitkiyi görünce birkaçının, bendede olduğunu farkediyor ve sizi anıyorum. Zira benim, hem çok yıllık, hemde kışa dayanıklı bitkilere ihtiyacım vardı. Bu açığın bir kısmını siz kapattınız. Sağolun.

Fotoğraflarda gördüğüm düzen, tabiiki yılların birikimi. İnşallah bahçemde o armoniyi oluşturacak beçeriyi fazla uzatmadan kazanırım. Zira, sizlerinkini gördükçe sabırsızlanıyorum.:)

Güle güle keyfini sür kardeşim. Sevgi ve selamlar.

Zeki Yağlı
12-06-2012, 14:32
Zeki Bey paylaşımlarınızı görünce çok mutlu oldum ..)

Bahçenizin son halini çok merak ediyordum. Resimler muhteşem hele gelincikler çok güzeller.

Geçenler de çalıştığım köylerden birine giderken gelincikler gördüm yetiştirsem nasıl olur diye düşünürkrn sizin resimlerinizi gördüm .

Çok güzel bir tesadüf oldu.

Ellerinize sağlık

Güzel bir gelincik cinsi ise bitkiler arasına serpiştirilince hele gri yapraklı fon önünde pek güzel duruyor.

Zeki Yağlı
12-06-2012, 14:36
Zeki Bey;
Fotoğraflarını sunduğunuz birçok, çok yıllık bitkiyi görünce birkaçının, bendede olduğunu farkediyor ve sizi anıyorum. Zira benim, hem çok yıllık, hemde kışa dayanıklı bitkilere ihtiyacım vardı. Bu açığın bir kısmını siz kapattınız. Sağolun.

Fotoğraflarda gördüğüm düzen, tabiiki yılların birikimi. İnşallah bahçemde o armoniyi oluşturacak beçeriyi fazla uzatmadan kazanırım. Zira, sizlerinkini gördükçe sabırsızlanıyorum.:)

Güle güle keyfini sür kardeşim. Sevgi ve selamlar.

Orhan Beyciğim,
Sen bahçeyi bir İstanbula taşısan neler olur biliyor musun!

Çok yıllık bitkilerin gerçekten çok çeşidi var ve bir kere edindiniz mi her sene aynı mevsimde yine geliyor. Kolayca çoğaltabiliyorsunuz.

İyi bir yatırım yani:)

Selamlar

peyyide
14-06-2012, 13:27
Zeki Bey, daha önce geranium maderense ilgili paylaşımınız olmuş. Bu çiçeğin yetişme ortamı, suyu sevip sevmediğiyle ilgili bilgi verirseniz sevinirim:)

Zeki Yağlı
14-06-2012, 21:35
Zeki Bey, daha önce geranium maderense ilgili paylaşımınız olmuş. Bu çiçeğin yetişme ortamı, suyu sevip sevmediğiyle ilgili bilgi verirseniz sevinirim:)

Geranium maderense, iki yıllık bir bitki. Çimlendirildiğinin ertesi sene açıyor.
Sonra ölüyor.
Sıfırın altına düşen bölgelerde kışın içeri almak gerekir.
Güneşli, yarı gölge yerleri seviyor.
Normal miktarda su istiyor.

Yeriniz uygunsa gelecek sene açacak bitki gönderebilirim.

Selamlar

syuksek
26-06-2012, 16:29
Zeki Bey,
Bilgi, tecrübe ve emekle harika bir bahçe yaratmışsınız. Bahçenizi gezmekten çok mutlu oldum. Kır çiçeklerini de bahçenizde yer vermenize çok hoşuma gitti. Sekoya ve Himalaya sediriniz bir harika...
Saygılar,

LavantaSE
26-06-2012, 16:59
Çok güzel bir bahçe. Tebrik ederim. Öyle böyle değil, insanın ömrü uzar. Fotolardan gözümü alamadım.
Sağlıcakla...

Benol Hazaroğlu
27-06-2012, 12:21
Sayın Zeki bey,

En eski ve görkemli Clematisler sizde var. Bu konuda bizden çok daha fazla tecrübelisiniz. 22 taneye ulaşabildiğim Clematislerimin 2 tanesini bu mevsimde budamak zorunda kaldım. Hem de dipten. Ve çok üzüldüm.

Sorun yapraklar kararmaya başladı. Bit sardı. Bazı sürgün birleşimlerinde beyaz pamukçuk gördüm ve içim acıyarak budadım.

Sizin böyle sorunlarınız oldu mu? Geçen sene çok sağlıklı ve bol çiçekliydiler. Jakmanim 8 metreyi bulmuştu.

İlaç tavsiyeniz olabilirmi? Yaprak görünümünü Clematis sayfasına ekledim
O sayfaya uğramadığınızı düşünerek burayı işgal ettim kusura bakmayın.

İyi günler dilerim.

Zeki Yağlı
27-06-2012, 16:11
Sayın Zeki bey,

En eski ve görkemli Clematisler sizde var. Bu konuda bizden çok daha fazla tecrübelisiniz. 22 taneye ulaşabildiğim Clematislerimin 2 tanesini bu mevsimde budamak zorunda kaldım. Hem de dipten. Ve çok üzüldüm.

Sorun yapraklar kararmaya başladı. Bit sardı. Bazı sürgün birleşimlerinde beyaz pamukçuk gördüm ve içim acıyarak budadım.

Sizin böyle sorunlarınız oldu mu? Geçen sene çok sağlıklı ve bol çiçekliydiler. Jakmanim 8 metreyi bulmuştu.

İlaç tavsiyeniz olabilirmi? Yaprak görünümünü Clematis sayfasına ekledim
O sayfaya uğramadığınızı düşünerek burayı işgal ettim kusura bakmayın.

İyi günler dilerim.

Benol hanım,

Sorunuzu Clematis başlığında cevap (http://www.agaclar.net/forum/990639-post3519.htm)ladım.

Umarım yararlı olur.

Selamlar

Zeki Yağlı
27-06-2012, 16:12
Zeki Bey,
Bilgi, tecrübe ve emekle harika bir bahçe yaratmışsınız. Bahçenizi gezmekten çok mutlu oldum. Kır çiçeklerini de bahçenizde yer vermenize çok hoşuma gitti. Sekoya ve Himalaya sediriniz bir harika...
Saygılar,

Teşekkürler syuksek,

Arada sırada uğrayın, hoşunuza gidecek birşeyler bulursunuz.

Selamlar

Zeki Yağlı
27-06-2012, 16:13
Çok güzel bir bahçe. Tebrik ederim. Öyle böyle değil, insanın ömrü uzar. Fotolardan gözümü alamadım.
Sağlıcakla...

Teşekkürler LavantaSE,

Ömür uzatmasını ben de diliyorum:)

Selamlar

peyyide
12-07-2012, 00:09
Geranium maderense, iki yıllık bir bitki. Çimlendirildiğinin ertesi sene açıyor.
Sonra ölüyor.
Sıfırın altına düşen bölgelerde kışın içeri almak gerekir.
Güneşli, yarı gölge yerleri seviyor.
Normal miktarda su istiyor.

Yeriniz uygunsa gelecek sene açacak bitki gönderebilirim.

Selamlar

Zeki Bey, sorumun cevabını görmekte gecikmişim, kusura bakmayın. Hele öyle güzel bir teklifi atladığımdan ötürü ne haldeyim anlatamam.
Gönderirseniz çok sevinirim:)) Saygılarla.

Benol Hazaroğlu
31-07-2012, 13:11
Sayın Zeki bey,

Bu sene Clematislerimiz hastalandı. Yaz ortasında dipten budamak zorunda kaldık.
Sizin görkemli clematisleriniz sağlıklı mı? En eski clematis yetiştiricisi sizi gördüğümden sayfanızı işgal ediyorum kusura bakmayın.
İlaç öneriniz olabilir mi?

30 adede ulaşan clematislerime önlem almak istiyorum.
Lütfen clematis sayfasına uğrarmısınız.

Teşekkür ederim.

Sudenur
31-07-2012, 14:57
Sayın Zeki bey, bahçenizi bir kaç defa dolaşmama rağmen yorumlayacak söz bulamadığımdan yazmadan çıkmıştım o vakitler. :o Ne diyebilirim ki, sözün bittiği yerdeyim, bugün bir kez daha gezdim ve sabırla oluşturduğunuz güzelliklere yine yeni yeniden hayran oldum. Sağlıkla çıkarın efenim bu güzelliklerin keyfini, elinize emeğinize sağlık, yürekten kutlarım sizi.

milaca2010
24-12-2012, 09:53
Sn Zeki bey; bahçe dizaynı ve bitkileriniz olağanüstü güzellikte.
Bahçenizde yaptığım gezi çok keyfliydi.
Aileniz ve sevdiklerinizle huzur içinde tadını çıkarmanız dileğiyle.
Esen kalınız...

ırıshsetter
24-12-2012, 14:05
Harika bir bahçe,düzeni ve çeşitliliğiyle göz kamaştırıcı.Takipteyim...

Manifesto
27-12-2012, 11:16
Merhaba Zeki bey.
Bahçenizi keyifle ve haz alarak gezdim.Elinize emeğinize sağlık.Sıhhat ve afiyet içinde uzun ömürler diliyorum.

ertemid
02-01-2013, 09:45
Sevgili Zeki Bey,

2 gündür siteyi açıp açıp bahçenizin resimlerine bakıyorum, her baktıktan sonra da keyifle iç geçiriyorum. Ellerinize ve emeğinize sağlık, cennetten bir köşe yaratmışsınız. Bahçenizi görmek, bana da kendi bahçemizi güzelleştirmek için heves verdi. Hatta az öncemi annemi aradım, ona da bahçenizin güzelliğinden bahsettim inanın. Yani bizim ailede ünlü birisiniz artık :) Bahçeniz Zekeriyaköy civarında gibi görünüyor, yanlış mıyım? Eğer öyleyse, müsait bir zamanınızda bahçenizi görmeyi, bu güzelliğe dünya gözüyle bir bakmayı gerçekten çok isterim :)

sevgiler,

dalya35
02-01-2013, 10:32
Sayın Zeki Yağlı, bahçenize bayıldım desem hiç şaşırmayacağınızı biliyorum. Sayenizde yeşile doydum:) Bu ne güzel bir görsel şölen. Sizi tebrik ediyorum sevgilerimle

Eser İlhan
06-04-2013, 22:08
Sevgili Zeki Bey, bugünkü toplantıdaki kısa sohbetimizden sonra, eve gelir gelmez bahçe sayfanıza girdim ve yeniden baştan sona dolaştım bahçenizi. Bu birkaç saat içinde bile benim için yeni ve çok güzel bitkilerle tanıştım, birçok şey öğrendim, notlar aldım kendime.
Bazı düzenlemelerinizi eşimle birlikte inceledik, bahçemizde yeni bir düzenlemenin eşiğindeyken biz nasıl yapabilirizi tartıştık aramızda.. Çok yararlandık.
Bu güzellikleri, ayrıca bilgi ve tecrübenizi paylaştığınız için çok teşekkürler :)

Zeki Yağlı
07-04-2013, 08:22
Sevgili Zeki Bey, bugünkü toplantıdaki kısa sohbetimizden sonra, eve gelir gelmez bahçe sayfanıza girdim ve yeniden baştan sona dolaştım bahçenizi. Bu birkaç saat içinde bile benim için yeni ve çok güzel bitkilerle tanıştım, birçok şey öğrendim, notlar aldım kendime.
Bazı düzenlemelerinizi eşimle birlikte inceledik, bahçemizde yeni bir düzenlemenin eşiğindeyken biz nasıl yapabilirizi tartıştık aramızda.. Çok yararlandık.
Bu güzellikleri, ayrıca bilgi ve tecrübenizi paylaştığınız için çok teşekkürler :)

Eser Hanım merhaba,

Bahçemi ziyaret edip işe yarayabilecek fikirler çıkarmanıza sevindim.
Sohbetimizde bahçenizi yeniden düzenleme düşüncesinde olduğunuzdan bahsettiniz.
Eğer faydalı olacağını düşünürseniz eşinizle bahçemi görmeye davet ediyorum.
Bahçe değişik bitkilerle güzelleşiyor.
Benim bitkilerden beğendikleriniz varsa memnuniyetle hediye ederim: bebelerimin arkalarından endişe etmeyeceğimden, onlara iyi bakılacağından, eminim:)
Selamlar, sevgiler

Eser İlhan
07-04-2013, 20:20
Eser Hanım merhaba,

Bahçemi ziyaret edip işe yarayabilecek fikirler çıkarmanıza sevindim.
Sohbetimizde bahçenizi yeniden düzenleme düşüncesinde olduğunuzdan bahsettiniz.
Eğer faydalı olacağını düşünürseniz eşinizle bahçemi görmeye davet ediyorum.
Bahçe değişik bitkilerle güzelleşiyor.
Benim bitkilerden beğendikleriniz varsa memnuniyetle hediye ederim: bebelerimin arkalarından endişe etmeyeceğimden, onlara iyi bakılacağından, eminim:)
Selamlar, sevgiler

Nazik davetiniz için çok teşekkürler. Bahçeniz adeta bir botanik bahçesi, bir okul gibi. Görmekten mutluluk duyarız.
Selam ve sevgilerimizle

Güler
02-06-2013, 23:16
Fotoğraflarını zevkle izlediğim, çok da güzel bilgiler edindiğim bu botanik bahçesini dün görme fırsatını elde ettiğim için çok mutluyum.

Sayın Zeki Yağlı Bey ve zarif eşine bize bu güzel günü yaşattıkları için çok teşekkür ederim.
Onlarca güzel bitki ile eve dönmenin keyfi de bambaşka bir güzellikti.
Tekrar, tekrar teşekkür ederim.

Zeki Yağlı
03-06-2013, 16:07
Fotoğraflarını zevkle izlediğim, çok da güzel bilgiler edindiğim bu botanik bahçesini dün görme fırsatını elde ettiğim için çok mutluyum.

Sayın Zeki Yağlı Bey ve zarif eşine bize bu güzel günü yaşattıkları için çok teşekkür ederim.
Onlarca güzel bitki ile eve dönmenin keyfi de bambaşka bir güzellikti.
Tekrar, tekrar teşekkür ederim.

Güler hanım,

Sizleri bahçemde görmek büyük zevkti.
Şeref verdiniz.

Her zaman beklerim.

Selamlar, sevgiler

Güler
03-06-2013, 19:02
Sayın Zeki Yağlı, bahçenizde dolaşırken size de bahsetmiştim, bu güzellikler içine bir de Heuchera citronella koymalısınız. Zahmetsiz bir bitki kışa da dayanıklı.

Kendi bahçemde olanı sizin için fotoğrafladım. Bitki rengi aynen limon sarısı, iri iri yaprakları ve zarif mini salkım çiçeği.

413432

413433

413434

Zeki Yağlı
05-06-2013, 12:28
Sayın Zeki Yağlı, bahçenizde dolaşırken size de bahsetmiştim, bu güzellikler içine bir de Heuchera citronella koymalısınız. Zahmetsiz bir bitki kışa da dayanıklı.

Kendi bahçemde olanı sizin için fotoğrafladım. Bitki rengi aynen limon sarısı, iri iri yaprakları ve zarif mini salkım çiçeği.

413432

413433

413434

Güler hanım,
Gerçekten güzelmiş.
İlk fırsatta koyacağım.
Selamlar, sevgiler

Zeki Yağlı
13-07-2013, 11:06
Sevgili dostlar,

Uzun süredir yazamıyorum ama hayat devam ediyor.

Bu sabah biraz fotoğraf çekeyim dedim. Hoşuma gitti.

Merak eden dostların da hoşuna gider ve anlık da olsa yaşam keyfi verir diye paylaşmak istedim.
Ancak bu sefer toplu gösterime daha uygun diye Google'a yükledim.

13 Temmuz 2013 bahçe fotoğrafları (https://plus.google.com/photos/103253459813557787090/albums/5899958177677073265)

Sağlıklı ve huzurlu günler dilerim

Sudenur
13-07-2013, 13:48
Hoşgeldiniz Zeki bey, bahçenizi gezinmek büyük keyif verdi.. Nadide bitkileriniz ve yansıttığınız güzelliklere bak bak doyulmuyor. Ekinezyalarınıza, özellikle ilk sizin bahçe de gördüğüm sarı ve kırmızı renklilere ve adını bilmediğim ender bitkilerinze hayran kaldım.. :eek: Paylaştığınız için teşekkür ederim.. Bir kaç sorum olacak müsade ederseniz?

Şu fotoğrafta Bahçe Külünün önünde görünen kırmızı bitki, bir tür telgraf türü mü? Adını öğrenmem mümkün mü? :o
425990

Ve alt karede ki mor güzelliği ve bir alt fotoğrafta ki sedum türlerine benzettiğim gümüşi rengi bitkileri de öğrenmek isterim? :o
425991

425992

Not: Kopyala yapıştır yöntemiyle eklediğim için kusuruma bakmayınız, link vermem mümkün olmadı google'dan.. yanıtınızdan sonra derhal silebilirim.. teşekkür ederim.. saygılar, selamlar.. :o

birtanecik
13-07-2013, 15:04
Şapka çıkarıyorum. Saygılar

Eser İlhan
13-07-2013, 19:22
Zeki Bey, bu güzellikleri görmekten ne kadar mutlu oldum bilemezsiniz. Gerçekten de her mevsim bir başka güzel oluyor bahçeniz. Harika, muhteşem.. Kokularını bile duydum desem yeridir..

Bütün fotoğrafları bir arada görmek çok güzel ama ben sizin sıcak üslubunuzun ve açıklamalarınızın yokluğunu hissettim aralarında doğrusu:)
Sorabilir miyim, 47. karedeki mavi çiçekli güzellik nedir ?
Selam ve sevgilerimle..

Zeki Yağlı
13-07-2013, 19:53
Hoşgeldiniz Zeki bey, bahçenizi gezinmek büyük keyif verdi.. Nadide bitkileriniz ve yansıttığınız güzelliklere bak bak doyulmuyor. Ekinezyalarınıza, özellikle ilk sizin bahçe de gördüğüm sarı ve kırmızı renklilere ve adını bilmediğim ender bitkilerinze hayran kaldım.. :eek: Paylaştığınız için teşekkür ederim.. Bir kaç sorum olacak müsade ederseniz?

Şu fotoğrafta Bahçe Külünün önünde görünen kırmızı bitki, bir tür telgraf türü mü? Adını öğrenmem mümkün mü? :o
425990

Ve alt karede ki mor güzelliği ve bir alt fotoğrafta ki sedum türlerine benzettiğim gümüşi rengi bitkileri de öğrenmek isterim? :o
425991

425992

Not: Kopyala yapıştır yöntemiyle eklediğim için kusuruma bakmayınız, link vermem mümkün olmadı google'dan.. yanıtınızdan sonra derhal silebilirim.. teşekkür ederim.. saygılar, selamlar.. :o

Sevgili Sudenur,

İlk resimdeki kırmızı bitki = Alternanthera dentata
İkincisindeki mor bitki = Phlox paniculta 'Princess Strudza'
Üçüncü resimdeki gümüş yapraklı bitki = Baptisia australis.

Sarı ekinzaya olarak tarif ettiklerinizden,
göbeği yeşil olan = Rudbeckia 'Prarie Sun'
siyah göbekli olan =Rudbeckia 'Goldsturm'

Selamlar, sevgiler

Zeki Yağlı
13-07-2013, 20:16
Zeki Bey, bu güzellikleri görmekten ne kadar mutlu oldum bilemezsiniz. Gerçekten de her mevsim bir başka güzel oluyor bahçeniz. Harika, muhteşem.. Kokularını bile duydum desem yeridir..

Bütün fotoğrafları bir arada görmek çok güzel ama ben sizin sıcak üslubunuzun ve açıklamalarınızın yokluğunu hissettim aralarında doğrusu:)
Sorabilir miyim, 47. karedeki mavi çiçekli güzellik nedir ?
Selam ve sevgilerimle..

Eser hanım merhaba,

Bahsettiğiniz bitki Heliotrope marine. Yıılık. Güzel de kokusu var.

426037

Bu sene ilk sefer yetiştirdim.
Gelecek sene de devam edeceğim.

Resimleri anlatımsız göstermemin eksikliğinin farkındayım.
Ancak bahçe tahmin edebileceğiniz gibi çok zamanımı alıyor. Çalışmaya da devam ediyorum. Pazar günleri tüm gün bahçede yorulduktan sonra akşam resimleri teker teker Ağaçlar Net formatında yükleyip, hepsine de ayrı ayrı açıklamalar yapacak gücüm kalmıyor.

Baktım vakit geçiyor ve birşeyler kaçıyor bu sefer de böyle bir kısa yol deneyeyim dedim.

Bu kısa yol içinde de sorulara cevap vermeye çalışacağım.

Bir yolunu buluncaya kadar biraz da böyle deneyelim.

Selamlar, sevgiler

Adalet Yağcı
13-07-2013, 23:15
Sayın Zeki Yağlı;
Bir birindende güzel 48 fotoğraf izledim.
Ne diyeyim, tek kelime ile muhteşem.

Sayenizde Heliotrope marine isimli harika bir bitki ile de tanışmış oldum.
Tek yıllık olduğunu yazmışsınız, ama her yıl bu güzelliği görmek için tüm eziyetlere değer.

Bahçedeki renk uyumu ayrıca dikkat çekiyor, bitkileri öyle güzel yerleştirmişsiniz ki, çok renkli ama sakin ve dinlendiren bir görüntü oluşmuş.
Sizi gönülden kutluyorum, ellerinize yüreğinize sağlık.

Rudbeckia bahçemde geçtiğimiz kışı atlattı, tohumlarından çoğalttım, bir çok yerde güzelliklerini sergiliyorlar.

426127

Bu sarı güzelin adını hatırlayamadım :(

426128

Zeki Yağlı
14-07-2013, 09:45
Adalet Hanım merhaba,

Nazik düşünceleriniz için çok teşekkür ederim.

Bahçem bu sene biraz daha fark etti:)

Sizin Rudbeckia kışı geçirdiğine göre yaylada hava bayağı yumuşak.

Adını sorduğunuz bitki Solidago = Altınbaşak.

Selamlar sevgiler

hozat
14-07-2013, 12:00
Sayın Zeki Bey,

Emek, sabır ve bilginin ortak paydasında birleşen güzellikleri görmeyi çok arzu ederdim.Bir gün mutlaka çıplak gözle bu görsel şöleni izleme fırsatı yararatacağım kendime.

Bol renkli,bir o kadar da ahenkli bahçenizden, mutluluk çiçekleri hiç eksik olmasın.Saygılarımla..

h_dogan
14-07-2013, 14:40
Tek kelime ile "muhteşem". Ellerinize ve yüreğinize sağlık.

Zeki Yağlı
14-07-2013, 20:21
Sayın Zeki Bey,

Emek, sabır ve bilginin ortak paydasında birleşen güzellikleri görmeyi çok arzu ederdim.Bir gün mutlaka çıplak gözle bu görsel şöleni izleme fırsatı yararatacağım kendime.

Bol renkli,bir o kadar da ahenkli bahçenizden, mutluluk çiçekleri hiç eksik olmasın.Saygılarımla..

Sevgili Hozat,

Nazik düşünceleriniz ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Merak edenler için bahçem ziyarete açık.
Cumartesileri genelde evde oluyorum.
Pazarları ise bahçede çalışma günü.

Uygun bir zamanınızda haberleşelim beklerim.

Selamlar, sevgiler

ykolko
16-07-2013, 14:34
Zeki bey sizin toplantıda hediye ettiğiniz Alstroemeria ( '' Alstroemeria dandy candy '' | ykolko ( Plants ) (http://pinterest.com/pin/144326363031175515/) ) tekrar teşekkürler, şimdiden alstroemeria 'nın farklı türlerinin tohumunu aramaya başladık bile :)

Zeki Yağlı
17-07-2013, 21:31
Zeki bey sizin toplantıda hediye ettiğiniz Alstroemeria ( '' Alstroemeria dandy candy '' | ykolko ( Plants ) (http://pinterest.com/pin/144326363031175515/) ) tekrar teşekkürler, şimdiden alstroemeria 'nın farklı türlerinin tohumunu aramaya başladık bile :)

Yurdaer Bey,
Alstroemeria, insana renk seçiciliğini bile unutturur:)
Balkon için bodur cinslerini araştırın.
Bende iki farlı rengi daha var.
Onlardan da hazırlayacağım sizin için.
Selamlar

ykolko
30-07-2013, 18:58
Evde olmadığım için mesajınıza geç cevap verdim kusura bakmayınız, haklısınız çok güzel bir bitki bodur ve normal her rengini araştırmaya başladım bile :) teklifinize de çok memnun oldum, sağ olun.
Selamlar ve tekrardan teşekkürler.

SUDEM
16-09-2013, 14:00
tohum anlatımınızı çok beğendim ordan bahçenize daldım ama çıkamadım.maşallah....

sonkez
16-09-2013, 14:13
Bahçeniz,çicekleriniz muhteşem...Beni kendilerine hayran bıraktılar...Emeklerinize sağlık...

Zülfinaz
30-10-2013, 12:43
Muhteşem resimler

nildasamlı
05-11-2013, 11:51
bahçeniz gerçekten çok güzel. bana ilham kaynağı oldu. henüz yeni başlıyorum bahçemi düzenlemeye. böyle dinlendirici düzenli ve dolu dolu bir bahçe için emeğinize sağlık.

Yaylacı
15-11-2013, 18:14
Sayın Zeki bey, ellerinize gönlünüze sağlık. İçinizdeki sevgiyi tümüyle bitkilerinize ve bahçenize verdiniz, bir de çok alçak gönüllü bir sunum gerçekleştirip herkesin faydalanması için elinizden gelen tüm bilgileri de yansıtmışsınız. Henüz bahçenizin tamamını gezemedim, tamamını gezmek hemen olmuyor çünkü tüm bilgileri de içime sindire sindire okuyorum. Bu bilgilerden çok faydalanacağız, beni ve eminim ki tüm üyeleri tam bir doğa aşığı haline çevireceksiniz. Bahçenizi gezmeye devam edecek, size hergün misafir olacağım. Teşekkürler, ellerinize emeğinize sağlık. Saygı ve selamlarımla üstadım...

serkan_istanbul
14-02-2014, 14:30
ellerinize sağlık bir sattir sizn bahçeyi doşaıyorum ellerinize sağlık.

Nilüferce
23-02-2014, 19:35
tek kelimeyle harika ...

Bahçe de dolaşırken çıkmak istemiyor insan

woltran25
24-02-2014, 11:24
Zeki bey bitkilerinize özellikle çiçeklere bordo bulamacı kullanıyormusunuz ? Ben Kafkas orman gülüne kasım sonunda kullandım galiba bahçemin kış güzelini kaybettim. Birde yavaş büyüyen bir bitki İnşallah tamamen ölmemiştir diye umuyorum

Satı Uğurtan
14-04-2014, 20:58
Arum italicum yaprak güzelliği için yetiştirilen bir bitki. Kışın Aralık-Nisan döneminde çok gösterişli yaprakları ile, dönem itibarı bahçelerde pek rekabet olmamasından yararlanıp gönülleri fethediyorlar.

marmorantum mermer görünümlü demek. Eskiler adıyla müsemma derlerdi.

30-40 cm yüksekliğinde, gölge, yarı gölge, serin yerlerde yetişiyor.

Çiçek ve daha sonra kırmızı meyveleri var ama yaprakları ayarında değil.

Tohumdan kolayca yetişiyor.

25 Aralık'tan:

189925

189926

23 Ocak 2011'den:

189927

189928

189929

Sayın Zeki bey, uzun süredir bu güzellikleri izleme fırsatı bulamamıştım, sizin hediyeniz olan bu bitkinin ismini ararken bahçenizide gezme şansım oldu,inanın mest oldum elinize yüreğinize sağlık sağlıkla tadını çıkarın.

Resulgur
15-05-2015, 02:36
Daha önce böyle bahçe görmemiştim. Emeğinize sağlık ..

nkutsay
15-05-2015, 10:43
2 yili askindir bu sitedeyim. Nasil olduysa ilk defa tikladim bu basligi. Bayildim. Elinize saglik.