Bağlan

View Full Version : Kaolin (Kaolen) Kili




Sayfalar : 1 2 3 [4] 5 6

soilless
05-02-2012, 00:11
Sn deniz akvaryumu önceliklle teşekkür ederim. Çünkü galip ve de mağlup ya da işte bu link de var hadi bakalım yaklaşımınızdan gerçek katkı sağlayacak alıştığımız sorularınıza döndünüz. Bu başlık adına teşekkür ederim. Tabi ki yanıtlayacağım. Ancak siz bu başlıkta hiç de böyle bir soruyu sormamıştınız? Acaba yine mağlup ya da galip belirlemek mi amacınız? Daha önce böyle bir sorunuz varsa lütfen uyarın ben özür dileyeceğim.




soilless
05-02-2012, 00:16
Öncelikle yukardaki iki mesajıma yorularınızı beklerim. Sonra tabii ki Sn meyvelitepenin daha teknik içerikli mesajına yanıt vereceğim. Ancak takdir edin ki hafta yorgunluğu ve de saat beni yarına zorluyor.

Saygılarılma

denizakvaryumu
05-02-2012, 00:16
Sn.Soilless
sizin de bildiğiniz gibi ağaçlar.net sadece ve sadece doğrulardan yanadır...

Sn.MeyveliTepe bir deneyi tüm açıklığı ile ortaya koydu ve aksi ispatlanamadı :)

Lilium
05-02-2012, 02:20
Sn.Soilless normlara uygun yerli üretim markası sizce hangisi?


Yok ki, olması da sizce mümkünmü? :)

Çamtepe
05-02-2012, 11:51
Merhabalar,

Bahçeme giderken sürekli Kale Madencilik'in Kaolin (onlar Kaolen şeklinde yazıyorlar) tesislerinin önünden geçiyorum. Merak ettim, araştırdım. Şöyle bir ürün broşürü hazırlamışlar:

http://www.kalemaden.com.tr/kaolen.pdf

Gördüğüm kadarı ile üretim amaçları seramik sektöründe kendi ihtiyaç duydukları kaolini üretmek, dolayısı ile çok tarımsal kullanıma uygun mu onu bilemiyorum. En azından broşürlerinde kalsıne olmaktan bahsetmemekle birlikte "100 mikron altında öğütüldüğü" ve deneyler için işletme fırınlarında "pişirildiği" anlatılmış.

Bir de genel olarak Türkiye'deki kaolin yatakları, kaliteleri, tüketim alanları ile ilgili aşağıdaki kaynağa rastladım.
KAOLEN - DOAL KAYNAKLAR - Marbleport - Trkiye'nin Doal Yap Talar Maden ve Mermer Portal (http://www.marbleport.com/dogal-kaynaklar/44/kaolen)

Tabi bu konuyu niye bu kadar tartışıyoruz halen, ben şahsen anlayabilmiş değilim. Ürünler var, iyisi olabilir, kötüsü olabilir, tarımsal olarak iş göreni olabilir, görmeyeni olabilir. Biz burada ürün seçim komisyonu görevi görmediğimize göre, maddi bir çıkarımız da olmadığına göre, kırıcı tartışmalar içine girmeye hiç de hacet yok diye düşünüyorum..

Not: Çok fazla kulağım çınlamış bu tartışmada, ben de açıkça söyleyeyim, herhangi bir olguyu "onayladığım" izlenimi içinde olmanıza hiç gerek yok. Sadece burada okuduklarımı internette bir kere de ben araştırıp sorguluyorum, ilginç bulduğum bulguları siz forum üyeleri ile paylaşıyorum. Ne zaman ki "arkadaşlar, ben şu özelliklere sahip ürünü, şu kadar sene uyguladım, şu tutarlı sonuçları elde ettim" dersem, lütfen o zaman bir fikir bildirimi olarak algılamanızı tercih ederim. Onun dışında paylaştığım kaynaklardaki içeriğin doğruluğundan içeriği sağlayan kişi ya da kurumların sorumlu olduğunu bilgilerinize sunarım :)

Herkese bol kaolinli bir sezon dilerim (ama tartışmaların çok olmasına gerek yok).

Saygılar, sevgiler :)

MeyveliTepe
05-02-2012, 20:02
Hay Allah, yerlisi yok muymuş? O zaman üzerinde Türk Malı logosuyla, bir görünüp bir kaybolan speklerle satılan neydi ki? Üstelik de içindeki iki kere değişti ama logo değişmedi nedense. Neyse, onlar da yerli olmasa da biri yakın komşunun diğeri de uzak komşunun malıydı, neticede aynı gezegen :)

S.Çamtepe, verdiğiniz linklerden Marbleport'un dökümanı oldukça kapsamlı, güzel bir özet. İşin hemen her boyutunu yazmışlar. Konuyla ilgilenenlerin en azından bu kadarını bilmesi gerekir.

Verdiğiniz diğer link, kalemaden'in ürün katalogunu da inceledim. Gördüğüm kadarıyla kendi ihtiyaçlarının büyük kısmını karşılamak üzere muhtelif kalite ve özelliklerde üretim yapıyorlar.

Hammadde kaliteleri ülkedeki bir çok madende olduğu gibi vasat. Al2O3 oranı düşük. Serbest Silika oranı çok yüksek. Yazdıklarına göre kuru öğütme ile kırık ve öğütülmüş malzeme üretiyorlar. Tamamen seramik sektörüne, çokça da seramik dolguya yönelik. Kalsine üretimleri yok. Katalogda verdikleri ısı değerleri, seramik ve porselen imalatı sırasında fırınlama prosesindeki ısı değerlerindeki hammadde davranış standartlarını belirlemek için.

Öğütme işleminde 100 mikron seviyesine geliyorlar. Kuru öğütme olduğu için serbest silika (kuvarts - kum) oranı neredeyse yarıya yakın.

Ürünlerinin 1 litresi 1700 gr civarında.

Sadece bir ürünlerini yıkıyorlar. Kaoline 151 kodlu ürünlerinin yıkanmış olduğu belli. Katalogda Zenginleştirme Tesisi tabelalı bir yapı görünüyor. Muhtemen 151 kodlu ürünlerini burada yıkıyorlar. Buna rağmen serbest silikanın ancak %1,70'e inebildiğini görüyoruz. Kendi seramik imalatları için uygundur herhalde fakat hala oldukça yüksek bir oran. Bu ürünü de 100mikron seviyesinde öğütebiliyorlar. SO4 oranı da bir hayli yüksek.

Herhangi bir manyetik seperasyon prosesleri bulunmuyor.

Sabry
06-02-2012, 09:55
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi soilless
Dünkü mesajlarımdan da net anlaşılmıştır ki ben yerli üretimin yanındayım. Neden?

1- Teknolojinin ve bilgi paylaşımının bu kadar hızlı geliştiği çalışma hayatımın 22 yılı içerisinde şunun farkına vardım. Dün ulaşılamayan gibi görünen bugün çok rahat ulaşılabiliyor
2-katma değeri yüksek herhangi bir ürünün üretilebilmesi ve geliştirilebilmesi artık hallince kolay
3-Ülkemin insanı madenden çıkarıp, maden tesislerinde işleyip, katma değeri yüksek bir ürün pazarlama şansı var. Teknolojik yatırım olarak kendi ülkemin mühendislerinin ve uzmanlarının 20 yıl önce neler yapamadığını ve 10 - 5 yıl önce neler yapabildiğine örnekler verebilirim.
4- Hiç bir ülke sadece başka ülke yapsın ben satın alayım deme lüksüne sahip değil. Neden benim ülkem katma değerden yararlanmasın ki? İster yerli ham hammaddeyi alır işler satar , ister yabancı ülkeden hammadeyi alır işler satar. Önemli olan katma değeri üretebilmek. Kim katma değeri üretmek istemez?
5- İthal de olabilir rekabetçi ise ama neden yerli de olmasın ki rekbaetçi ise
6- Hangi ürün ilk çıktığından itibaren gelişmemiş ki? Neden AR-GE var ki o zaman
7- Münazara bence hep gelişmenin katalizörüdür. History of civilization dersini nereden, nereye, nasıl gelmişiz diye okuduk. Münazara da olacak, muhalefette olacak ki gelişim devam etsin.

8- hiç kimse hele ki teknnolojinin, sermayenin, bilgi paylaşımının bu kadar iç içe geçtiği bir dünyada bence hiç kimse kesin nokta koyamaz, silemez, çıkaramaz,
9- Bu noktada BENCE Sn Meyvelitepe de Sn Acemi Çaylak da Sn Ensar da bize katkılarına devam etmeli, edeceklerine de inanıyorum.

bu mesajıma sn doğasever de hemen bir sonraki mesaj ile altına imza attı. doğrumu dur?

O zaman önce şu kafa karışıklığını çözelim önce yerli üretimden kasıt

1) ülkemiz madenlerinden çıkarılıp işlenip satılmasını,
2) ithal hammaddeyi alıp ülkemiz tesislerinde işleyip katma değer yaratıp satmayı,

anlamalıyız. Benim yukarıdaki mesajımda her 2 şık için de üretim ve katma değer biz de kalsın demişim.

yalışım var mı?

Sn. Soilless

Belki bilmiyorsunuz ama benim bu konu ile ilgili olmamın tek sebebi KAOLİN ithalatçısı olmam ve ithal ettiğim ürünlerden birinin tarımsal kullanıma uygun olmasıdır. Ayrıca Türkiye'deki ilk rafine kaolin firmasının -ki sadece 2 firma tarafından üretilmiştir- ortaklarındandım. Bugün Türkiye de tarım sektöründe istenilen özelliklerde rafine ve kalsine kaolin üreten tesis yoktur.

Sebebi teknoloji, bilgi eksikliği falan filan değil. Sadece ve sadece bilinenin aksine yurdumuzda bu özelliklerde kaolin olmamasındandır. Yurdumuzdaki kaolinler alunitli kaolinlerdir. Alüminyum değerleri düşük ve serbest silis, demir, kükürt değerleri yüksektir. Bu konuyu daha önce de açıklamıştım ama sanırım benim görüşlerim taraflı görüldüğü için dikkate alınmıyor.

12 yıllık kaolin ithalatçısı olarak uygun özelliklerde kaolini üreten bir yerli firma var ise tüm ürününü yurt içi ve yurt dışı pazarlamaya hazırım.

Katma değer katmaktan bahsettiğiniz KALSİNE KAOLİNİ ithal eden bir firmadan satın alıp AMBALAJINI değiştirmek ise buna katılmam mümkün değil. Bu işlemde katılan katma değer bu işlemi yapanın cebine kalır. Hiç olmazsa doğrudan ithal edip bizim yaptığımız gibi fiyatını uygun seviyelerde tutalım.

Biz geçen sene numune dağıtarak başladığımız tarımda kullanılabilen kalsine kaolini gelen talepler üzerine üretici firmamızda geliştirdik ve Nisan ayında yurtiçi satışına yeni markamız ile başlayacağız. Baştan açıkça söyleyelim.. Yerli değil İTHAL bir üründür.

Saygılar

Zeytinlibahçe
06-02-2012, 13:06
Biz geçen sene numune dağıtarak başladığımız tarımda kullanılabilen kalsine kaolini gelen talepler üzerine üretici firmamızda geliştirdik ve Nisan ayında yurtiçi satışına yeni markamız ile başlayacağız. Baştan açıkça söyleyelim.. Yerli değil İTHAL bir üründür.
Saygılar

Sn Sabry, şimdiden hayırlı uğurlu olsun.

Geçen yıl eylül ayında sizden alıp iyi kaplayabildiğimiz numune kaolinler ağaçlarımızın bazılarında hala duruyor. Son derece memnun kaldım. Teşekkürler

Bu yıl bazı diğer markaların da piyasaya gireceği haberleri geliyor. Yeni ürünler, rekabet iyidir. :) Sizin ciddi bir fiyat avantajınız olacağını düşünüyorum.

soilless
06-02-2012, 22:34
Sn Meyvelitepe

Bu aşağıdaki mesajınızda yeralan yazıyı ben de okudum ve halen 10-20 USD/ton bedelle ihraç ediliyorsa ilginçtir. Ancak Bu verdiğiniz örnek Sn zeytinlibahçenin sanırım 16 no.lu mesajı idi ona çok benziyor.

Çok alakalı olmasa da ülkemiz kaynaklarının durumu ve ithal edilen malzeme hakkında fikir verebilmek için hasbelkader bu konuda da ilgili kurumların yayınladıkları bilgilerden söz etmişiz (http://www.agaclar.net/forum/828768-post264.htm).

Kalite sebebiyle 10-20 USD/ton fiyatıyla ihracat yapıp, 1200 USD/ton fiyatına kadar çıkabilen bedellerle ithalat yapıyormuşuz............

Sn Zeytinlibahçenin mesajı BU idi.


[QUOTE=Zeytinlibahçe;662180]Arkadaşlar selamlar

Aliaga da yaptığımız uygulamalar bir çok kişinin ilgisini çekmekteydi, bizde kendilerine elimizden geldiğince doğal yetiştiricilik konusunda yardımcı olmaya çalışıyorduk. Kazandığımız bir kişi bile bizi çok memnun ediyordu, bu çalışmalar yerel basınında dikkatini çekmiş olacak ki kaolin hakkında arkadaşlarımızla ve eşimle yapılan röpörtaj aslında misyonumuzu iletmek açısından doğrusu bizim için bir fırsat oldu.

Bir kaç basın organınca yapılan röportaj ve uygulama çekimlerinden ilki yerel bir basında yayınlanıp, bazı zeytin yetiştiriciligi portallarıncada paylaşıldı.Bizde bu haberi sizlerle paylaşmak istedik.



'Çevreci kaolin' zeytincinin umudu Haziran ayında sanki zeytinlere kar yağdı.



Yetiştirdikleri her üründe zararlı haşerelere karşı kaolin kili kullanan Aliağalı çitçilerden Selma Dükel, Hüseyin Var ve Halil Önen, hem daha kaliteli ürün elde ettiklerini, hem de çevreye sıfır zarar verdiklerini söylüyorlar.
Aliağalı çiftçiler, hammaddesi ülkemizden çıkarılıp ABD'de işlenen kaolin kilinin ülkemizde işlenip, yaygın bir şekilde üreticilerin kullanımına sunulmasını istiyorlar.

Aliağa EKSPRES
Çanakkale, Balıkesir, Kütahya illerinde zengin ve kaliteli olarak rezervi bulunan ve yaygın olarak porselen yapımında, diş hekimliğinde kullanılan kaolin kili, bu kez organik tarım yapanların vazgeçilmezi haline geliyor.
Kaolin kilini iki yıldır başta zeytin sineğine karşı mücadele olmak üzere bir çok tarım ürününde kullandıklarını ve büyük başarılı olduklarını belirten Aliağalı çiftçiler Selma Dükel, Hüseyin Var ve Halil Önen, hammaddesi tamamen ülkemizde çıkarılan bu maddenin, imalatında ülkemizde yapılarak üreticilerin tüketimine sunulmasını istiyorlar. .................................

KAOLİN NASIL ELDE EDİLİYOR.
Selma Dükel, madde hakkında da şu bilgileri verdi;
“Kaolin kili, Türkiye'de doğal olarak bulunan bir madde. Bu ABD'ye gidiyor, burada yüzde 95 saflıkta, 2 mikrona kadar küçültülerek tekrar Türkiye'ye geliyor. Bu ülkemizde işlenebilseydi çiftçiye bir torbası üçte bir daha ucuza gelirdi. Ama ABD'de işlenip gelmesi çiftçiye üç kat daha pahalıya mal oluyor. Organik tarımın (doğal yetiştiricilik) temel taşlarından olan kaolinin Türkiye'de kurulacak tesislerde üretilerek, çiftçinin kullanımına sunulması, hem çevrecilik açısından hem de ekonomi açısından son derece faydalı olacaktır” diyerek, söz konusu maddenin yaygınlaşmamasının büyük ilaç firmalarının engellemesi olduğunu da ima etti.
Selma Dükel, son olarak “Bu yıl kaolinle beraber ilk defa ağaçlarımıza mikro zeolit (klinoptilolit) uygulamamızda olacak umarız elde edeceğimiz başarıyla, bunu da Türk tarımına kazandırırız” dedi.

Kanyak: Aliağa Ekspres Gazetesi (http://www.aliagaekspres.com.tr/detay.asp?id=4427)

soilless
06-02-2012, 22:42
Sn Sabry, şimdiden hayırlı uğurlu olsun.

Geçen yıl eylül ayında sizden alıp iyi kaplayabildiğimiz numune kaolinler ağaçlarımızın bazılarında hala duruyor. Son derece memnun kaldım. Teşekkürler

Bu yıl bazı diğer markaların da piyasaya gireceği haberleri geliyor. Yeni ürünler, rekabet iyidir. :) Sizin ciddi bir fiyat avantajınız olacağını düşünüyorum.

Sn Zeytinlibahçe,

16 no.lu mesajınızdan bu mesajınıza geldiniz. Demek ki zaman, mekan, değerlendirme, araştırma, inceleme, münazara değişimin olmazsa olmazıdır anlamını taşıyan düşünceme hayli uygun. Tabi ki takdir sizin. Kimse de itiraz edemez.

soilless
06-02-2012, 22:45
Zaman hayli ilerledi. Gerçekten yoğun iş ve paylaşımlar nedeniyle yorgunum. Umarım ilk fırsatta Sn Deniz akvaryumunun eleştirdiğim mesajına benzer bir mesajla konuyu biraz daha derinleştireceğim. Şimdilik biraz daha incelemem lazım.

MeyveliTepe
06-02-2012, 22:59
Sn Meyvelitepe

Bu aşağıdaki mesajınızda yeralan yazıyı ben de okudum ve halen 10-20 USD/ton bedelle ihraç ediliyorsa ilginçtir. Ancak Bu verdiğiniz örnek Sn zeytinlibahçenin sanırım 16 no.lu mesajı idi ona çok benziyor.

[QUOTE=MeyveliTepe;907121]Çok alakalı olmasa da ülkemiz kaynaklarının durumu ve ithal edilen malzeme hakkında fikir verebilmek için hasbelkader bu konuda da ilgili kurumların yayınladıkları bilgilerden söz etmişiz (http://www.agaclar.net/forum/828768-post264.htm).

Kalite sebebiyle 10-20 USD/ton fiyatıyla ihracat yapıp, 1200 USD/ton fiyatına kadar çıkabilen bedellerle ithalat yapıyormuşuz............

Sn Zeytinlibahçenin mesajı BU idi.

Neresi benziyor? Benim mesajım "Kibited" Kil Bilimi Dergisinde yayınlanan bir makaleden bir alıntı idi (http://kilgrubu.com/yay%C4%B1nlara%20eri%C5%9Fim%20alt%20dosyalar/cilt1say%C4%B12/0106%20Bozdogan/0106%20Bozdogan%20R%20_73-80_.pdf).

Zeytinlibahçe'nin oldukça eski tarihli mesajında ise ülkemizden çıkarılan kaolinin yurt dışında işlenip geri geldiği şeklinde bir ibare var ki, alıntı yaptığım makalede öyle bir şeyden söz edilmiyor. O tarihlerde hepimiz ülkemizde bol miktarda kaliteli kaolin bulunduğunu zannediyorduk.

MeyveliTepe
06-02-2012, 23:07
Zaman hayli ilerledi. Gerçekten yoğun iş ve paylaşımlar nedeniyle yorgunum. Umarım ilk fırsatta Sn Deniz akvaryumunun eleştirdiğim mesajına benzer bir mesajla konuyu biraz daha derinleştireceğim. Şimdilik biraz daha incelemem lazım.

Bazı iddialarda bulundunuz. #720 ve #739 nolu mesajlarımda bunlara yanıt verdim. Takiben iddialarınızın arkasında durmadınız. Konuyu derinleştirecekseniz öncelikle iddialarınızı derinleştirin isterseniz.

soilless
06-02-2012, 23:41
[QUOTE=soilless;908597]Sn Meyvelitepe

Bu aşağıdaki mesajınızda yeralan yazıyı ben de okudum ve halen 10-20 USD/ton bedelle ihraç ediliyorsa ilginçtir. Ancak Bu verdiğiniz örnek Sn zeytinlibahçenin sanırım 16 no.lu mesajı idi ona çok benziyor.



Neresi benziyor? Benim mesajım "Kibited" Kil Bilimi Dergisinde yayınlanan bir makaleden bir alıntı idi (http://kilgrubu.com/yay%C4%B1nlara%20eri%C5%9Fim%20alt%20dosyalar/cilt1say%C4%B12/0106%20Bozdogan/0106%20Bozdogan%20R%20_73-80_.pdf).

Zeytinlibahçe'nin oldukça eski tarihli mesajında ise ülkemizden çıkarılan kaolinin yurt dışında işlenip geri geldiği şeklinde bir ibare var ki, alıntı yaptığım makalede öyle bir şeyden söz edilmiyor. O tarihlerde hepimiz ülkemizde bol miktarda kaliteli kaolin bulunduğunu zannediyorduk.


Bence Hayli benziyor, Sn Çamtepenin verdiği kalemaden linkindeki üretimin kuru kırım raw material yani 10-20 USD / Ton olduğunu mu halen düşünüyorsunuz?

İsterseniz Kibited ve Aliağa expres haberlerine bir kez daha bakın.

soilless
06-02-2012, 23:48
Sn. Soilless

Belki bilmiyorsunuz ama benim bu konu ile ilgili olmamın tek sebebi KAOLİN ithalatçısı olmam ve ithal ettiğim ürünlerden birinin tarımsal kullanıma uygun olmasıdır. Ayrıca Türkiye'deki ilk rafine kaolin firmasının -ki sadece 2 firma tarafından üretilmiştir- ortaklarındandım. Bugün Türkiye de tarım sektöründe istenilen özelliklerde rafine ve kalsine kaolin üreten tesis yoktur.

Sebebi teknoloji, bilgi eksikliği falan filan değil. Sadece ve sadece bilinenin aksine yurdumuzda bu özelliklerde kaolin olmamasındandır. Yurdumuzdaki kaolinler alunitli kaolinlerdir. Alüminyum değerleri düşük ve serbest silis, demir, kükürt değerleri yüksektir. Bu konuyu daha önce de açıklamıştım ama sanırım benim görüşlerim taraflı görüldüğü için dikkate alınmıyor.

12 yıllık kaolin ithalatçısı olarak uygun özelliklerde kaolini üreten bir yerli firma var ise tüm ürününü yurt içi ve yurt dışı pazarlamaya hazırım.

Katma değer katmaktan bahsettiğiniz KALSİNE KAOLİNİ ithal eden bir firmadan satın alıp AMBALAJINI değiştirmek ise buna katılmam mümkün değil. Bu işlemde katılan katma değer bu işlemi yapanın cebine kalır. Hiç olmazsa doğrudan ithal edip bizim yaptığımız gibi fiyatını uygun seviyelerde tutalım.

Biz geçen sene numune dağıtarak başladığımız tarımda kullanılabilen kalsine kaolini gelen talepler üzerine üretici firmamızda geliştirdik ve Nisan ayında yurtiçi satışına yeni markamız ile başlayacağız. Baştan açıkça söyleyelim.. Yerli değil İTHAL bir üründür.

Saygılar

Sn Sabry

size söyleyeciğim hiç bir şey yok. Tabii ki satacağınız ürünüzün takdir edilmesini ve de daha çok satılmasını isteyeceksiniz. Kimse buna itiraz edemez.

Ancak benim demek istediğim cebe kalmak olayı değil yani KALSİNE KAOLİNİN İTHAL EDİLİP ambalaj değişikliği ile satılması değil. (ki bu da yapılabilir buna da itirazım yok) Ham maddenin ithal edilip işlemden (rafine ve de kalsine Yapılıp ) yurtiçinde satılması da yerli üretim kadar ülkemize katma değer sağlacağı hususudur.

soilless
06-02-2012, 23:51
Kaldı ki siz bu mesajı da yazmışsınız yani kalınlaştıralım

Sn Soilless,

Türkiye de rafine kaolin veya kalsine kaolin üretebilecek teknoloji var. 1989-2003 yılları arasında rafine kaolin üretimi içinde bizzat bulundum. Bu zamana kadar sadece 2 firma yerli rafine kaolin üretimine geçti fakat bugün itibarı ile ikisi de yok artık.

Bunun 2 sebebi var.
İlki yurdumuzdaki kaolinlerin önemli bir kısmının , rafine kaolinin en fazla kullanıldığı kağıt, boya ve benzeri sektörlere uygun olmaması. Uygun olsa bile iç talep yeterli değil. İhracat yapmak zorundasınız. Ülkemiz koşullarında ne kadar rekabetçi olunur şüpheli.

Diğer sebebi ise dar pazara rağmen üretim maliyetlerinin yüksekliği. Bunda ham kaolinin yeterince uygun olmaması önemli etken.

Bana ayda 5.000 ton kaolin alacağınız garantisini verin hemen kuralım tesisi:)
Bu biraz da hesap kitap meselesi.

Saygılar

soilless
06-02-2012, 23:52
Bugün itibari ile rafine kaolin üretim de yok demişsiniz doğrumu dur?

soilless
06-02-2012, 23:59
Bazı iddialarda bulundunuz. #720 ve #739 nolu mesajlarımda bunlara yanıt verdim. Takiben iddialarınızın arkasında durmadınız. Konuyu derinleştirecekseniz öncelikle iddialarınızı derinleştirin isterseniz.

Sn Meyvelitepe dedim ya biraz daha inceleyeyim diye?

Yalnız burda biraz merak ettiğim bir husus var ben Sn ve sizin nick isminizi kullanırken (Bildiğim gerçek isminizi de kullabilirim.) Siz neden Sn dan vazgeçtim neden nick ismimi (gerçek ismimi de biliyorsunuz) kullanmıyorsunuz

ihtiyaç duymuyormusunuz? Ben şahsen ihtiyaç duyarım her koşulda. Tabi ki takdir sizin. Bundan dolayı da mesajlarımı noktalamam.

MeyveliTepe
07-02-2012, 09:16
Bence Hayli benziyor, Sn Çamtepenin verdiği kalemaden linkindeki üretimin kuru kırım raw material yani 10-20 USD / Ton olduğunu mu halen düşünüyorsunuz?

İsterseniz Kibited ve Aliağa expres haberlerine bir kez daha bakın.

Benziyorlar evet, ikisi de Türkçe, ikisi de kaolinden bahsediyor, ikisi de Türkiye'de kaolin madeni bulunduğunu söylüyor.

Farklılıkları ise, biri ülkemizdeki kaolinin çok kaliteli olduğunu söylerken, diğeri düşük kaliteli olduğunu söylüyor. Aliağa Ekspres'de yayınlanan haberin (http://www.aliagaekspres.com.tr/?p=3836) sonundaki "kaolin nasıl elde ediliyor" bölümünde Türkiye'den çıkan kaolinin ABD'ye gittiği ve orada öğütülüp tekrar geldiği yazılı iken, Kibited'deki makalede Türkiye kaolinlerinin seramik ve beyaz çimento için $10-20/ton fiyatla ihraç edildiği yazılı. Türkiyeden gidip de geri helen bir malzemeden söz edilmiyor.

Nitekim, #264 nolu, kibited'deki makale ve MTA verilerinden bahsettiğim mesajda,
Sevgili Halil Önen'in kulakları çınlasın. Nereden duydu bilmiyorum. Kaliteli kaolinin Amerikaya gidip, öğütülüp geri gelmesi gibi bir durum yok.

Türkiye, kaliteli kaolin ihtiyacını karşılamak için ithalat yapmaktadır. MTA'nın 2010 yılı maden dış ticaret verilerine göre, ithal edilen madenler arasında kaolin ve kaolinli killer 424 bin ton ve 47,5 milyon $ tutarla altıncı sıradadır.[2] Şeklinde de bir yorumda bulunmuşum (galiba Aliağa Ekspres'deki yazıyı forumda Halil bey duyurduğu için)

Bu arada Aliağa Ekspres'te yayınlanan haberin ana fikri, Kaolinin ülkemiz tarımında zehirli bileşiklerin kullanımının yok edilmesi ya da azaltılmasında önemli bir araç olduğunun duyurulması ve vurgulanması. Bu bakımdan çok değerli. Bu anafikirdeki yazıdan başka şeyler çıkartmaya çalışmak da doğru değil.

... Sn Çamtepenin verdiği kalemaden linkindeki üretimin kuru kırım raw material yani 10-20 USD / Ton olduğunu mu halen düşünüyorsunuz? Bilmiyorum, merak da etmiyorum. Karo seramik imalatıyla ilgili olsaydım belki açıp sorardım.

.... Ham maddenin ithal edilip işlemden (rafine ve de kalsine Yapılıp ) yurtiçinde satılması da yerli üretim kadar ülkemize katma değer sağlacağı hususudur.

Güzel fikir. Soru şu ki, kim yapacak? Burası bir madencilik forumu olsaydı belki bu da tartışılırdı, ama değil. Neticede spekler belli. Bizler için kim, nasıl yaparsa yapsın, speklerden asla taviz vermeden ve iyi fiyatla elde edilebilirlik önemli.

Sabry
07-02-2012, 10:27
Bugün itibari ile rafine kaolin üretim de yok demişsiniz doğrumu dur?

Ticari satışı yapılan rafine kaolin üretimi yoktur..

Ayrıca bir önceki mesajınızda kalınlaştırdığınız cümlenin altındakini de ben kalınlaştırmak isterim.

Biraz da hesap kitap meselesi.

Yurt içinde kalsine kaolin üretecek tesisi kuracağız ve hammaddeyi dışarıdan getirerek ithal ettiğimiz kaolinin aynısını üreteceğiz. Yurdumuzdaki pahalı enerji ve işçilik maliyetlerini de dikkate alarak ithal ettiğimiz 1,5 TL lik kaolini yerli üretim olarak siz 3,0 TL ye alacak mısınız? Taşıma su ile değirmen dönmez. Hammade alımında yaşanacak aksaklıklar batırır adamı. Bunlar biraz hamasi söylemler, uygulamak mümkün değil.

Ama daha önceki ithal ürünlerin fiyatına yakın 3,0 TL / KG dan 5.000 ton /ay pazar garantisi verirseniz gene de riske girilebilir. Tabii bizim piyasaya yarı fiyatına kaolin satmamız da engellenmeli.

Sarp99
07-02-2012, 15:37
3,0 TL / KG dan 5.000 ton /ay pazar garantisi verirseniz gene de riske girilebilir.

Üstad hesap kitapta biraz yanlış var gibi.

3*1000=3000 Tl/ton
3000*5000= 15,000,000 Tl aylık ciro
15,000,000*12= 180,000,000 Tl yani 100,000,000 USD'den fazla yıllık ciro.

Önceki mesajlardan okuduğumuz 424,000 ton kaolini 47.5 MM USD'ye ithal ediyoruz. Hesap yapınca ton başına 112 USD yani 200 lira maliyet var.

İşçilik, enerji ve amortisman bir malın maliyetini hammadde maliyetinin 15 katına çıkarabilir mi? Hiç sanmam.

Bence hesabı kitabı bir daha yapın.

Not: Bu ciro ile tarımsal kaolin üreten bir fabrika Türkiye'de ilk 250'ye girer.

Zeytinlibahçe
07-02-2012, 16:39
Sn Zeytinlibahçe,
16 no.lu mesajınızdan bu mesajınıza geldiniz. Demek ki zaman, mekan, değerlendirme, araştırma, inceleme, münazara değişimin olmazsa olmazıdır anlamını taşıyan düşünceme hayli uygun. Tabi ki takdir sizin. Kimse de itiraz edemez.

Sn Soilless, alıntıladığınız mesajım kaolinle tanıştığımız ilk yıla ait. Aslında çok uzun ve etkili bir roportajdı. Halen google da kaolin yazdığınızda çıkan bir yazıdır. Bu sayede tanımadığımız, ülkemizin bir çok yerinden o kadar çok telefon aldık ki, halende telefonlarımız çalmakta.

Muhtemelen Halil beyi ben yanıltmışımdır. Sonraları onlarca mesajda doğrusunu yazmamıza rağmen sanırım sizi yanıltmaya halen devam ediyor. Neticede biz kullanıcısıyız, bizim için spektler önemli. Ticaretini yapacak olsaydım emin olun çok iyi araştırır öyle girerdim :)

Sn Meyvelitepe durumu çok iyi özetlemiş. Teşekkür ederim.

Nereden, nereye gelmişiz? O zaman da ithal kaolin kullanıyorduk, şimdi de. İşimiz uygulamak, mücadele. Bilgisayar başında ülkeyi kurtarmıyoruz :)

Sabry
07-02-2012, 16:48
Bence hesabı kitabı bir daha yapın.

Not: Bu ciro ile tarımsal kaolin üreten bir fabrika Türkiye'de ilk 250'ye girer.

Sayın Sarp,

Hesaplar tabi ki ironik. Çünkü aylık 5000 ton gibi bir pazar yok ortada. Bu rakkamın ciddiye alınabileceğini düşünmemiştim açıkçası.

Benim anlatmaya çalıştığım yerli kaolin üretimi yapmak için hammaddeyi buldunuz kabul edelim, yeterli pazarı da bulmanız lazım. Bir kaolin tesisi en az 2000 ton ay kapasite ile ekonomik kazanç sağlar. Bunun içinde USD 100-120 / ton a satılan ürün de olacaktır, USD 750-800 / ton satılan ürün de.

Benim konuya dahil olup anlatmak istediğim olay şudur;

1- İstenilen özelliklerde yerli hammadde mevcut değil.
2- En yakın özelliklerdeki yerli hammaddeyi istenilen özelliklere getirmek ithal etmekten daha maliyetli.
3- Tüm burada tartışılan konunun ticari boyutu tahmin edeceğinizden çok daha az. Yani hammadde ve teknik şartlar uygun olsa dahi pazar belirsiz ve henüz çok yetersiz.

Konuya geçen sene tesadüfen rastlayarak katılmamızın sebebi bizde istenilen özellikte kaolin olması ve bunu kullanıcıya çok daha ekonomik sunmaktı. Ticari olarak önemli bir kar beklentimiz de yoktu. Bu sene de aynı şekilde davranıyoruz. Üretici firmamız ürünü talebimiz üzerine geliştirdi. Bu sene de maliyetlerimize yakın bir fiyatla pazara sunacağız. Önemli olan kaolin satan bir firma olarak portföyümüzde bulunuyor demektir.

soilless
07-02-2012, 20:48
Sn Soilless, alıntıladığınız mesajım kaolinle tanıştığımız ilk yıla ait. Aslında çok uzun ve etkili bir roportajdı. Halen google da kaolin yazdığınızda çıkan bir yazıdır. Bu sayede tanımadığımız, ülkemizin bir çok yerinden o kadar çok telefon aldık ki, halende telefonlarımız çalmakta.

Muhtemelen Halil beyi ben yanıltmışımdır. Sonraları onlarca mesajda doğrusunu yazmamıza rağmen sanırım sizi yanıltmaya halen devam ediyor. Neticede biz kullanıcısıyız, bizim için spektler önemli. Ticaretini yapacak olsaydım emin olun çok iyi araştırır öyle girerdim :)

Sn Meyvelitepe durumu çok iyi özetlemiş. Teşekkür ederim.

Nereden, nereye gelmişiz? O zaman da ithal kaolin kullanıyorduk, şimdi de. İşimiz uygulamak, mücadele. Bilgisayar başında ülkeyi kurtarmıyoruz :)

Sn Kaptan
Burada Sn Halil beyin ismi neden geçtiğini de anlamadım. Haberde ki giden kaolin fiyatı ile gelen işlenmiş kaolin fiyatına ilişkin beyanatı Halil bey vermedi ki? bu habere göre yanlış yönlendirme yaptıysanız Halil beyi yanlış yönlendirmediniz ki. İsterseniz Son paragrafı bir kez daha okuyun.

Buradan da şu anlaşılıyor hala google da arandığında çıkan bir yazı ama sizin ifadeniz ile yanıltıcı bir yazı. Bilgisayar başında ülkeyi kurtarmaya çalışmıssınız hem de çok milli duygularla. Şimdi de ithal malzeme kullanmakla övünüyorsunuz. Bu ne yaman çelişki Sn Kaptan.

Aslında o kadar da eski bir yazı değil yaklaşık 1.5 yıl öncesine ait.

Haziran-Temmuz 2011 arası yazışmalardaki mesajlarınıza ve de düşüncelerinize de baktığımızda yaklaşık 1 yıllık geçmişi olan bir yazı.

1 yılda neler neler değişiyor. 1 yıl sonra neler neler değişebilir değil mi ?

Bu noktada şu mesajımın şu bölümünü tekrar hatırlatayım;

Orijinal Mesaj Sahibi soilless
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi soilless

………….

7- Münazara bence hep gelişmenin katalizörüdür. History of civilization dersini nereden, nereye, nasıl gelmişiz diye okuduk. Münazara da olacak, muhalefette olacak ki gelişim devam etsin.

8- hiç kimse hele ki teknnolojinin, sermayenin, bilgi paylaşımının bu kadar iç içe geçtiği bir dünyada bence hiç kimse kesin nokta koyamaz, silemez, çıkaramaz,
9- Bu noktada BENCE Sn Meyvelitepe de Sn Acemi Çaylak da Sn Ensar da bize katkılarına devam etmeli, edeceklerine de inanıyorum.

Aslında bilgisayar iyi bir şey. Çok büyük heyecanla ve milli duygularla bizden hammaddeyi alıp işleyip 3 katı fiyatla bize satıyorlar ifadesinin (ki o hesap da nasıl yapılmış bilemedim. ) vurgulandığı ve de gurur duyarak ülkeye katkı olmasını düşünerek verdiğiniz (sizin tabirinizle ülkeyi kurtarma diyelim) o haberi bilgisayarla verdiniz.

Farkında mısınız ?

Her ne gerek vardı bilemedim ama mesajımı da sizin yaptığınız gibi kapatayım :))

soilless
07-02-2012, 21:53
[QUOTE=Sabry;908348]Sn. Soilless

Belki bilmiyorsunuz ama benim bu konu ile ilgili olmamın tek sebebi KAOLİN ithalatçısı olmam .......

Sn Sabry siz beni unutmuşsunuz işlerinizin yoğunluğundan sanırım. Lütfen Haziran - Ağustos 2011 mesajlarına bakarsanız sizinle bir çok kere mesajlaştığımı göreceksiniz

soilless
07-02-2012, 21:54
Diğer Taraftan Sn Sabry

hem de bilirkişi yani bu işle yıllardır iştigal ettiğinizi söyleyeceksiniz hem bir şeyleri ispat etmek bir takım rakamlar vereceksiniz sonra da Sn Sarp99’un en kibar ifade ile yaptığı tespite rakamlar ironi diyeceksiniz. Bence olmadı. Sizce oldu mu?

artık bir şeylerin adını koyun lütfen

soilless
07-02-2012, 21:59
Sn Sabry,

Tekrar söylüyorum sizin ticari olarak yaptığınız işe, gayret ve çabalarınıza kesinlikle bir yorumum yok. Olması gerekeni yapıyorsunuz. Kimse de ben dahil ürününüzü savunmanızdan gocunamaz. Burada doğru olanı yapıyorsunuz ve de içtenlikle temenni ederim ticari olarak daha da başarılı olursunuz çünkü ticaret herkesin alamayacağı risklerle dolu bir yaşam tarzıdır. Size samimiyetle başarı dilerim.

soilless
07-02-2012, 22:17
Ancak lütfen bazı şeyleri de beraber belirleyelim ne dersiniz?

Kaolin kili ithalatında ithalat vergisi kaçtır? %0? (Türkiyede işçilik ve enerji maliyetlerini söylediğiniz için soruyorum)

Ham kaolin veya işlenmiş kaolin fiyatında ithalat vergisi ayrı ayrı % de kaçtır?

Sizin yukarıdaki mesajlarınızda ironi dediğiniz 3 tl /kg ile alınmayacağını veya diğer ifade ile üretilmeyeceğini söyleyip, sonra da ironi demenize rağmen sizin yarı fiyatına ve de maliyetine sattığını söylediğiniz ürünüz 1.5 Tl / kg mıdır?

1.5 TL / kg fiyatınız (kaldı ki bu rakam sizin ironi dediğiniz mesajınızda ifade ettiğiniz fiyat çünkü web sitenizde bir rakam fiyat yazmamaktadır.) ton değeri yaklaşık 850 usd/ton mu eder? Doğrumu dur?

Ben yanılyor olabilirim lütfen yanıldığım noktayı lütfen söyleyin

soilless
07-02-2012, 22:22
Sn Sabry,

Piyasayı hepimizden daha iyi bildiğinizi söylersiniz doğrudur.

Şu an da Türkiye de aşama aşama kurulan bir tesisin yatırımın çinden sonra (elçiye zeval olmaz) tek bir alanda 2. en büyük entegre tesis olduğunu da duymuşsunuzdur. Bu yatırımı inşallah nihai projeye göre tamamlarlar. Çünkü nihai projeye tamamlandığında çok çokyüz binler ton civarında (elçiye zeval olmaz ama projede bizzatihi bulunanlardan aktarımdır) hammeddeye ihtiyaç olacak.

soilless
07-02-2012, 22:27
doğru mudur?

Zeytinlibahçe
07-02-2012, 22:34
Sn Kaptan
Burada Sn Halil beyin ismi neden geçtiğini de anlamadım. Haberde ki giden kaolin fiyatı ile gelen işlenmiş kaolin fiyatına ilişkin beyanatı Halil bey vermedi ki? bu habere göre yanlış yönlendirme yaptıysanız Halil beyi yanlış yönlendirmediniz ki. İsterseniz Son paragrafı bir kez daha okuyun.




Roportaj benim olmadığım bir dönemde tüm arkadaşlar tarafından ortak verilmişti. Bizce hangimizin verdiği de önemli değil zaten. Bilgi hepimizin bildiği ortak bir bilgiydi. Detayını ben biliyorum..

Bilgi konusunda hiçbir kompleksim yok. Halen öğreniyoruz. Zaman izafidir. Kaolin konusunda gelinen noktada bir yıl oldukça uzun bir zaman.

Şimdi de ithal malzeme kullanmakla övünüyorsunuz. Bu ne yaman çelişki Sn Kaptan.



Hayır övünmüyorum. Yerlisi var mı?

7-8 ve 9 nolu maddelere vereceğim cevaplar şu an aramızda olmayan kimselere cevap hakkı doğuracak. İsterseniz sizde zorlamayın.

Eyleme dökülmemiş bilgisayar çalışmasının işe yaradığını gördünüz mü?

soilless
07-02-2012, 22:44
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe

Neresi benziyor? Benim mesajım "Kibited" Kil Bilimi Dergisinde yayınlanan bir makaleden bir alıntı idi.

Zeytinlibahçe'nin oldukça eski tarihli mesajında ise ülkemizden çıkarılan kaolinin yurt dışında işlenip geri geldiği şeklinde bir ibare var ki, alıntı yaptığım makalede öyle bir şeyden söz edilmiyor. O tarihlerde hepimiz ülkemizde bol miktarda kaliteli kaolin bulunduğunu zannediyorduk.


[QUOTE=MeyveliTepe;908676]Benziyorlar evet, ikisi de Türkçe, ikisi de kaolinden bahsediyor, ikisi de Türkiye'de kaolin madeni bulunduğunu söylüyor.

Sn Meyvelitepe siz de karar verin benziyor mu benzemiyor mu?

MeyveliTepe
07-02-2012, 22:47
Bence nesinin benzeyip nesinin benzemediğini yazdım. Kafi değil mi? Anlaşılmıyor mu?

soilless
07-02-2012, 22:55
Benziyorlar evet, ikisi de Türkçe, ikisi de kaolinden bahsediyor, ikisi de Türkiye'de kaolin madeni bulunduğunu söylüyor.

Farklılıkları ise, biri ülkemizdeki kaolinin çok kaliteli olduğunu söylerken, diğeri düşük kaliteli olduğunu söylüyor. Aliağa Ekspres'de yayınlanan haberin (http://www.aliagaekspres.com.tr/?p=3836) sonundaki "kaolin nasıl elde ediliyor" bölümünde Türkiye'den çıkan kaolinin ABD'ye gittiği ve orada öğütülüp tekrar geldiği yazılı iken, Kibited'deki makalede Türkiye kaolinlerinin seramik ve beyaz çimento için $10-20/ton fiyatla ihraç edildiği yazılı. Türkiyeden gidip de geri helen bir malzemeden söz edilmiyor.

Nitekim, #264 nolu, kibited'deki makale ve MTA verilerinden bahsettiğim mesajda,
Şeklinde de bir yorumda bulunmuşum (galiba Aliağa Ekspres'deki yazıyı forumda Halil bey duyurduğu için)

Bu arada Aliağa Ekspres'te yayınlanan haberin ana fikri, Kaolinin ülkemiz tarımında zehirli bileşiklerin kullanımının yok edilmesi ya da azaltılmasında önemli bir araç olduğunun duyurulması ve vurgulanması. Bu bakımdan çok değerli. Bu anafikirdeki yazıdan başka şeyler çıkartmaya çalışmak da doğru değil.

Bilmiyorum, merak da etmiyorum. Karo seramik imalatıyla ilgili olsaydım belki açıp sorardım.

Güzel fikir. Soru şu ki, kim yapacak? Burası bir madencilik forumu olsaydı belki bu da tartışılırdı, ama değil. Neticede spekler belli. Bizler için kim, nasıl yaparsa yapsın, speklerden asla taviz vermeden ve iyi fiyatla elde edilebilirlik önemli.

Sn Meyvelitepe madem merak etmiyorsunuz madem burası madencilik forumu değil neden bu raporu (ki sanırım 2006 yılına ait) yayınlıyorsunuz ve de 10-20 usd/ton ihraç bedelini rapordan hariç siz kendi ifadelerinizle özellikle vurguluyorsunuz?

soilless
07-02-2012, 22:58
Tabi ki karar da sizin yorum da sizin

soilless
07-02-2012, 23:02
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe

Zeytinlibahçe'nin oldukça eski tarihli mesajında ise ülkemizden çıkarılan kaolinin yurt dışında işlenip geri geldiği şeklinde bir ibare var ki, alıntı yaptığım makalede öyle bir şeyden söz edilmiyor. O tarihlerde hepimiz ülkemizde bol miktarda kaliteli kaolin bulunduğunu zannediyorduk.


Aslında eski değil Sn zeytinlibahçeye yazdığım mesajda oldukça eski olmadığını göreceksiniz

soilless
07-02-2012, 23:15
Roportaj benim olmadığım bir dönemde tüm arkadaşlar tarafından ortak verilmişti. Bizce hangimizin verdiği de önemli değil zaten. Bilgi hepimizin bildiği ortak bir bilgiydi. Detayını ben biliyorum..

Bilgi konusunda hiçbir kompleksim yok. Halen öğreniyoruz. Zaman izafidir. Kaolin konusunda gelinen noktada bir yıl oldukça uzun bir zaman.

demek ki önümüzde ki 1 yılda da hayli değişiklikler olabilir

Hayır övünmüyorum. Yerlisi var mı?

7-8 ve 9 nolu maddelere vereceğim cevaplar şu an aramızda olmayan kimselere cevap hakkı doğuracak. İsterseniz sizde zorlamayın.

Eyleme dökülmemiş bilgisayar çalışmasının işe yaradığını gördünüz mü?

Pardon anlamadım kalınlaşanı ???

soilless
07-02-2012, 23:18
Benim düşüncelerimin eyleme dökülemeyeceğini ve dökmediğimi veya Sn Meyvelitepenin ifadesi ile elini tutan var mı demek istediniz?

soilless
07-02-2012, 23:31
Yanıtlamadınız ???

Yoksa sizin yanıltdığınız aliağa expres haberindeki gibi eyleme dökülEmeyeni mi özeleştiri olarak verdiniz?

Neyse Sorularım özellikle Sn Sabry ye onun yanıtlarını beklerim. Bence önemli olan Sn Sabry nin yanıtları öncelikle

soilless
07-02-2012, 23:32
Yine hayli geç oldu paylaşımlar için teşekkürler

MeyveliTepe
07-02-2012, 23:42
Sn Meyvelitepe madem merak etmiyorsunuz madem burası madencilik forumu değil neden bu raporu (ki sanırım 2006 yılına ait) yayınlıyorsunuz ve de 10-20 usd/ton ihraç bedelini rapordan hariç siz kendi ifadelerinizle özellikle vurguluyorsunuz?

267965

Sn.Soilless, Alay mı ediyorsunuz, başka bir terslik mi var? Sanırım size herhangi bir şey yazmanın, hatta şurada söyle bir şey yazıyor demenin bir faydası olmayacak.

MTA'nın linkini vermiştim. O sitede ihracat bilgileri de var (2010 yılına ait). İhracat bedelini miktara bölerseniz ortalama seviyeyi de devlet kaynaklarından görmüş olurdunuz ama sanırım bunu söylemenin de bir anlamı yok. Bir çok şey yazdınız, ama hiç bir şey söylemediniz. Kendi adıma enerjimi ve zamanımı içi dolu bir şey ile harcamak isterim.

Zeytinlibahçe
08-02-2012, 08:07
Uygulama ve düşünceyi eyleme dökmenin önemini vurguluyorum.

Bahsettiğiniz 7-8 ve 9. maddeleri, konuyu bilmeden, genel olarak baktığımızda elbette itirazım olamaz, hatta aynı düşüncede olduğumuzu dahi söyleyebilirim. 9. maddeye ''doğru bilgilendirme'' ve ''şeffaflık'' ilave ederdim.

Bahsedilen yazı Aliağa ekspress de çıktığı için bizi hiçbir madenci ya da yatırım yapacak kimse bizi aramadı. Fakat uygulamak isteyen, yardım isteyen çok kimse aradı. Demek neyi görmek istersek, onu görüyoruz.

Yalnızca kaolin değil, daha bir çok konuda arkadaşlarla beraber güzel çalışmalar yapıyoruz. Yaparken de kim ne der, yanlış mı anlaşılırız diye hiçbir kaygımız yok. Doğru bildiğimiz yolda ilerliyoruz. Bilgisayarda bitki resmi yapıp üstüne, bu da kaolini olsun deyip beyaz tozlar serpmiyoruz. Uyguluyoruz.

Dolayısıyla isteyen eksikliğimizi veya eleştireceği bir şeyleri her zaman bulur. Madem konumuz kaolin, sn soilless siz neler yapıyorsunuz? bu konuda sizi takdir edeceğimiz bir çalışmanız var mı?

Kaolini bahçelerimizde uygulayıp, tavsiye ediyoruz. ''Doğal üretim'' yaptığımız için de grur duyuyoruz.

Sabry
08-02-2012, 09:20
Sn. Soilless,

Neyi tartışıyoruz anlamadım, kusura bakmayın.

Ben yerli rafine kaolin ve kalsine kaolin üretimi yapan ve ticari olarak satan bir firma bilmiyorum. Kurulmakta olan tesisi de duymadım, bilgilendirirseniz gerçekten memnun olurum. Belki kendilerine yüzbinlerce ton hammadde satarız.
Yüzbinlerce ton hammaddeden üretilecek onbinlerce ton mamul hangi pazara satılacak merak ettim doğrusu. Hayırlı olsun. Uygun kalitede üretim yaparlar ise ben de ithal edeceğime kendilerinden alırım.

3 TL/ KG fiyat ile geçen sene bazı ithal ürünler satılıyordu. Diğer bir ifade ile üretilemeyeceğini söylemedim. Biz bu fiyata ithal ürünü satabiliyor isek tabi ki üretim maliyeti çok daha düşüktür. Umarım yeni kurulduğunu söylediğiniz tesis bu kalitede ürünü çok daha ekonomik üretip daha uygun şartlarda piyasaya sunar.

Satış fiyatımızı sormuşsunuz sanırım. Gizli saklı değildir. Satış fiyatımız USD 750 / ton + KDV dir. Ancak hala kura bağlı fiyatımızı değiştirmediğimiz için tarım sektörüne bugünkü kur ile USD 685 / ton + KDV ile veriyoruz. Ama yeni ürün geldiğinde USD 750 / ton olacak tekrar.

Gümrük oranlarını sormuşsunuz. Evet mineral maddelerde gümrük 0 dır.

Lilium
08-02-2012, 14:44
ben size leonardit satnaya çalışmadım siz benden almaya çalıştınız. Hatta aldığınız taktir de nasıl reklamımı yapacağınızı söyleyerek benimle fiyat pazarlığı yaptınız.

Başlıkları gezerken eski bir mesaj gözüme ilişti, okuduklarıma inanasım gelmedi.

Açaba diyorum şimdi de yeni bir reklam mı izliyoruz demekten kendimi alamadım. :)

İki liralık kaolin kilinde fırtınalar koparken milyarların harcandığı (götürüldüğü) kurbağaların yüzdüğü muratlı deresi başlığına iki üç mesaj yazmakla yetinilirken açaba toplumun aldatılmasına kandırılmasına gönülleri razı olmayan kişilerin gözleri burada neden kapandı da, iki liralık kaolin kilinde bu gözler açılıp fırtınalar kopuyor, orada da hiç değilse bir rüzgar essede her şeye aynı mesafeden baksak.
Yoksa oradaki sorun halloldu mu? (inşallah hallolmuştur) kurbağaların yüzdüğü derenin dibi pırılpırıldır umarım, sazan balıkları da büyümüştür oltamızı alıp gidebilirmiyiz açaba.

Hey kolin kili, sen nelere kadirmişsin nelere değermişsin de haberimiz yokmuş, sen ne cevhermişsin de biz görememişiz, bu kadar ilim bilim adamı şimdiye kadar görememiş, bir ağaçlar nete düştün altın oldun mübârek, kavgalar yarattın, kalpler kırdın, siteden arkadaşlar attırdın, kimisi de küserek gitti, ne var sende ey kaolin, gümüş desem gümüş değilsin, altın desem altın değilsin, bokunda boncuk varda biz mi göremiyoruz. Meğersem iki liralık değerin milyarlardan daha değerliymişte biz fark edemedik ay Allah :(

Çok bir şey yazmaya gerekte yok aslında çocukluğumuz da yaşadıklarımdan bir örnek yazayım.

Köyümüzde bir ispiyoncu ahmet vardı, bu ispiyoncu ahmet oyun esnasında yaptığımız yanlışları, hataları, ya da suçları bir şekilde öğrenir bilirdi, herhangi bir durum karşısında da bizlerle pazarlık yapardı bizlerden bir şey koparırsa açığımızı vermezdi, bazende sert kayaya çarpar bir şey koparamazdı, koparamayınca bizi ispiyon ederdi.

MeyveliTepe
08-02-2012, 15:03
Orijinal Mesaj Sahibi remzi sarıoğlu
ben size leonardit satnaya çalışmadım siz benden almaya çalıştınız. Hatta aldığınız taktir de nasıl reklamımı yapacağınızı söyleyerek benimle fiyat pazarlığı yaptınız.

Başlıkları gezerken eski bir mesaj gözüme ilişti, okuduklarıma inanasım gelmedi.

Açaba diyorum şimdi de yeni bir reklam mı izliyoruz demekten kendimi alamadım. :)

İki liralık kaolin kilinde fırtınalar koparken milyarların harcandığı (götürüldüğü) kurbağaların yüzdüğü muratlı deresi başlığına iki üç mesaj yazmakla yetinilirken açaba toplumun aldatılmasına kandırılmasına gönülleri razı olmayan kişilerin gözleri burada neden kapandı da, iki liralık kaolin kilinde bu gözler açılıp fırtınalar kopuyor, orada da hiç değilse bir rüzgar essede her şeye aynı mesafeden baksak.
Yoksa oradaki sorun halloldu mu? (inşallah hallolmuştur) kurbağaların yüzdüğü derenin dibi pırılpırıldır umarım, sazan balıkları da büyümüştür oltamızı alıp gidebilirmiyiz açaba.

Hey kolin kili, sen nelere kadirmişsin nelere değermişsin de haberimiz yokmuş, sen ne cevhermişsin de biz görememişiz, bu kadar ilim bilim adamı şimdiye kadar görememiş, bir ağaçlar nete düştün altın oldun mübârek, kavgalar yarattın, kalpler kırdın, siteden arkadaşlar attırdın, kimisi de küserek gitti, ne var sende ey kaolin, gümüş desem gümüş değilsin, altın desem altın değilsin, bokunda boncuk varda biz mi göremiyoruz. Meğersem iki liralık değerin milyarlardan daha değerliymişte biz fark edemedik ay Allah :(

Çok bir şey yazmaya gerekte yok aslında çocukluğumuz da yaşadıklarımdan bir örnek yazayım.

Köyümüzde bir ispiyoncu ahmet vardı, bu ispiyoncu ahmet oyun esnasında yaptığımız yanlışları, hataları, ya da suçları bir şekilde öğrenir bilirdi, herhangi bir durum karşısında da bizlerle pazarlık yapardı bizlerden bir şey koparırsa açığımızı vermezdi, bazende sert kayaya çarpar bir şey koparamazdı, koparamayınca bizi ispiyon ederdi.
.........................

Harun Parlak
08-02-2012, 15:52
Çok bir şey yazmaya gerekte yok aslında çocukluğumuz da yaşadıklarımdan bir örnek yazayım.

Köyümüzde bir ispiyoncu ahmet vardı, bu ispiyoncu ahmet oyun esnasında yaptığımız yanlışları, hataları, ya da suçları bir şekilde öğrenir bilirdi, herhangi bir durum karşısında da bizlerle pazarlık yapardı bizlerden bir şey koparırsa açığımızı vermezdi, bazende sert kayaya çarpar bir şey koparamazdı, koparamayınca bizi ispiyon ederdi.

Bizler oyunlarımızda yalnışlar suçlar yapmazsak, herhangi bir ispiyoncunun da şantajları işe yaramaz.

Lilium
08-02-2012, 16:26
Sizinle aynı düşüncedeyim de, insanız bazen hata yapabiliyoruz işte.

Sert kayalar bazen işi bozuyor ve bir şeylerin ortaya çıkmasına neden oluyor.

Hata yaptıysan ver kurtul be kardeşim, kendini ispiyoncu ahmetin diline düşürme dimi ya. :)

malina
08-02-2012, 16:58
Köyümüzde bir ispiyoncu ahmet vardı, bu ispiyoncu ahmet oyun esnasında yaptığımız yanlışları, hataları, ya da suçları bir şekilde öğrenir bilirdi, herhangi bir durum karşısında da bizlerle pazarlık yapardı bizlerden bir şey koparırsa açığımızı vermezdi, bazende sert kayaya çarpar bir şey koparamazdı, koparamayınca bizi ispiyon ederdi.

Sizinle aynı düşüncedeyim de, insanız bazen hata yapabiliyoruz işte.

Sert kayalar bazen işi bozuyor ve bir şeylerin ortaya çıkmasına neden oluyor.

Hata yaptıysan ver kurtul be kardeşim, kendini ispiyoncu ahmetin diline düşürme dimi ya. :)

Şunları açıkça yazar mısın? Lafı uzatmadan, sadece sorulara cevap vererek... Ağzında yuvarlama söyleyeceğini...


İspiyoncu kim?
Yaptığınız yanlışlar, hatalar, suçlar nelerdi?
Bunların yanlış, hata ya da suç olduğunu ne zaman farkettiniz?
Bunlar gizli mi kalmalıydı?
Bu yanlışlar, hatalar ve suçlar kime karşı işlenmişti, hiç uyarılmadılar mı?
Bunları itiraf edip, telafi yoluna gittiniz mi?
Seni biliyoruz da, siz kimsiniz, kimlerden söz ediyorsun?
Öğrenen ispiyoncu, herkesin gözü önünde olanları mı öğrenmiş, gizlice mi?
Sert kaya diye ifade ettiğin kişi/olay ne?
İspiyoncunun pazarlık yapıp, koparmaya çalıştığı şey ne idi?
Daha önce kopardıkları neler?

Lilium
08-02-2012, 19:08
Köyümüzde bir ispiyoncu ahmet vardı, bu ispiyoncu ahmet oyun esnasında yaptığımız yanlışları, hataları, ya da suçları bir şekilde öğrenir bilirdi, herhangi bir durum karşısında da bizlerle pazarlık yapardı bizlerden bir şey koparırsa açığımızı vermezdi, bazende sert kayaya çarpar bir şey koparamazdı, koparamayınca bizi ispiyon ederdi.

Şunları açıkça yazar mısın? Lafı uzatmadan, sadece sorulara cevap vererek... Ağzında yuvarlama söyleyeceğini...
Sayın malina,

Bu kadar soru çıkaçağını hiç düşünememiştim. Bu kadar büyütülecek bir şey yok,
Mesajım kimseye değil, kimse zan altında kalmasın, çocuklukta yaşadıklarımı öylesine yazmış bulundum. (Bir hayatın içinden gibi. )

Başlığa uygun değilse silebilirsiniz.

xenkebikec
08-02-2012, 19:50
Bence konu abuk bir hal almaya başladı, hoş görünmüyor.

sındırgılı
09-02-2012, 07:03
Haklisin, konu cok dagildi.... Mesajimi sildim.

malina
09-02-2012, 11:44
Sayın malina,

Bu kadar soru çıkaçağını hiç düşünememiştim. Bu kadar büyütülecek bir şey yok,
Mesajım kimseye değil, kimse zan altında kalmasın, çocuklukta yaşadıklarımı öylesine yazmış bulundum. (Bir hayatın içinden gibi. )

Başlığa uygun değilse silebilirsiniz.

Nasıl öylesine yazdın?
Kendin söylemişsin: "Çok bir şey yazmaya gerekte yok aslında çocukluğumuzda yaşadıklarımdan bir örnek yazayım." diye...
Çok laftan anlamayanlara kıssadan hisse vermeye kalkmışsın.

Sorulunca birden masum çocukluk anısına mı dönüştü?



Hey kolin kili, sen nelere kadirmişsin nelere değermişsin de haberimiz yokmuş, sen ne cevhermişsin de biz görememişiz, bu kadar ilim bilim adamı şimdiye kadar görememiş, bir ağaçlar nete düştün altın oldun mübârek, kavgalar yarattın, kalpler kırdın, siteden arkadaşlar attırdın, kimisi de küserek gitti, ne var sende ey kaolin, gümüş desem gümüş değilsin, altın desem altın değilsin, bokunda boncuk varda biz mi göremiyoruz. Meğersem iki liralık değerin milyarlardan daha değerliymişte biz fark edemedik ay Allah :(

Çok bir şey yazmaya gerekte yok aslında çocukluğumuz da yaşadıklarımdan bir örnek yazayım.

Köyümüzde bir ispiyoncu ahmet vardı, bu ispiyoncu ahmet oyun esnasında yaptığımız yanlışları, hataları, ya da suçları bir şekilde öğrenir bilirdi, herhangi bir durum karşısında da bizlerle pazarlık yapardı bizlerden bir şey koparırsa açığımızı vermezdi, bazende sert kayaya çarpar bir şey koparamazdı, koparamayınca bizi ispiyon ederdi.

Bu konuya gelince, kaolin başlığı altında ne işi var?
İlgili konuya neden yazmadın?

İki liralık kaolin kilinde fırtınalar koparken milyarların harcandığı (götürüldüğü) kurbağaların yüzdüğü muratlı deresi başlığına iki üç mesaj yazmakla yetinilirken açaba toplumun aldatılmasına kandırılmasına gönülleri razı olmayan kişilerin gözleri burada neden kapandı da, iki liralık kaolin kilinde bu gözler açılıp fırtınalar kopuyor, orada da hiç değilse bir rüzgar essede her şeye aynı mesafeden baksak.
Yoksa oradaki sorun halloldu mu? (inşallah hallolmuştur) kurbağaların yüzdüğü derenin dibi pırılpırıldır umarım, sazan balıkları da büyümüştür oltamızı alıp gidebilirmiyiz açaba.

Zeytinlibahçe
09-02-2012, 21:17
Yerli üretim....keşke olsa.
Normlara uygun yerli üretim var mı?
Sn.Soilless normlara uygun yerli üretim markası sizce hangisi?

Yok ki, olması da sizce mümkünmü? :)

Ne o olmadığını yeni mi öğrendiniz?

zamanında niye bu konuda sessiz kalıp, nereden geldiğini sormadınız?

Zeytinlibahçe
09-02-2012, 21:40
Sn Catikol,
Bir hekim olarak size şunu da sormak isterim.;
Meyve sebze üzerinde kaolin kalıntısı var ise etkisi ne olabilir? Tavsiyeniz nedir?

Merhaba Sn. Soilless,

Bulabildiğim kadarıyla saf ve kirlenmemiş (bunu birazdan açıklayacağım) kaolin kilinin yüzey kaplayıcı olarak kullanılmasının neticesinde yiyeceklerle sindirim sistemine girişi, hem miktar olarak hem de kilin kendi yapısı gereği çok fazla bir sağlık zararına yol açacak gibi görünmüyor. Sorularınız gelirse bu konuyu daha açabilirim.

Ancak saf olmayan veya kirlenmiş kaolin kili için bilinmezler var. Ayrıştırılamamış yan maddelerin ne olduğunu bilmek lazım.

Kirlenmiş kaolin deyimini kullandım çünkü Avrupa'da - özellikle Almanya'da - hayvan yemlerinde sınır değerlerin üzerinde bulunan DİOKSİN'in nereden geldiği araştırılırken kirlenmiş kaolinden şüphe ediliyor. Dioksin'i adsorban özelliği yüksek olan kaolin mi taşıdı şüphesi var.



Soruyu sorduğunuz değerli doktor arkadaşımız bu cevabı vermiş. Malum ürünü geçen yıl sizde kullandınız. Neden sorgulamadınız? veya ne cevap aldınız?

MeyveliTepe
10-02-2012, 00:20
Riyakârlığın sonu yok.

Kimsenin kişiliğine, özel yaşamına, değerlerine vb. dokunmamaya, bu açılardan rencide edici olmamaya dikkat ederim, böyle bir mumeleye maruz kaldığımda bile bundan kaçınmaya çalışırım.

Üç sene önce bir satıcı vasıfsız malını ucuza bile yutturup satamamış, ikide bir kimden aldın, kaça aldın, pahalı aldın diye sorar durur. Zılgıtı yiyince hezayanlarını yazmış. Tarih 2009 Haziran. Ondan fiyat ve spek sorduğum tarih 2009 Ocak. O zamana kadar ondan almayıp kimden ve kaça aldığımı öğrenememiş.

Hazret, önünü ardını atlayıp bundan medet ummuş. Bunun ustası da yine fi tarihinde bir dökümanı para ile sahibinden satın aldığımı yazdığımdan dem vurarak, aslında böyle söyleyerek yalan söylemiş olduğumu ima edip bundan medet umuyordu.

İyi de, bunlardan ne diye medet umulur? Neyin mededi umulur? Ne elde edilmek istenir? Maksat nedir? Nedir o çirkef karınlardan çıkarılmak istenen? Kuru bir aferin yetmez herhalde.

Daha üç ay önce 10 ton leonardit aldım. Hangi speklerde olduğunu çok kişi biliyor ama nereden aldığımı kim biliyor? Hoş, yazabilirdim, ama aynı speklerde birden fazla marka var.

Muratlı deresinde bu kadar çok yazmamışım, dertlenmiş. Yazdım aslında, o yazışmaların bir kısmı forumun başka bir bölümünde.

Aynı kumpanya o zaman da başka bir seviyesiz yardakçısını üzerime salarak, diğerleri bir ürünü satan şirkete saldırırken bu da bana kişisel olarak saldırıp savunmada bırakmaya çalışıyordu.

Bir kaç ay önce bir vesile ile o firmaya sordum, yahu şu Muratlı meselesinde kaç para "götürdünüz", neydi şartnameniz, sonra ne oldu diye. Anlattılar. "Götürülen" para da yalan olmasın tam rakamı hatırlamıyorum, iki bin liranın altındaydı. Bakıyorum milyar(lara) çıkmış. Eh, bu duruma göre o firma Yunanistana sponsor da olabilir, iflastan kurtulur belki komşu.

Neyse, Muratlı deresi kokuyor, hem de fena halde! Uzak bahçeler filan demişiz ya, zehirsiz doğal tarımla gıda ürünleri üretilsin, herkes yakın çevresiyle bu ürünleri paylaşsın, tüketenle üreten doğrudan temas ederek aracı olmadan sağlıklı gıdaya ulaşsın.

Yok, öyle değilmiş. Kumpanya toplanmış bir rakı sofrasında. Biz gıdayı filan boşverip bu dalgadan yararlanıp çiftçinin kullanacağı ürün satalım diye. "Ee, ne satacağız? Kaolin (duydular ya), tamam, uydururuz bir şeyler ama yetmez. Şu EM iyi bir ürün ama bir distibütörü var zaten. Olsun, biz varız ya, bir şekilde ele geçiririz, fırsat yaratıp saldıralım o şirkete, zaten sipariş verildiğinde de doğru düzgün gönderemiyorlar. ne olur ne olmaz, hazırlık olsun diye internet alan adını da alalım, haydi kardeşler, vurun gözüne gözüne".

Ha, bu arada kantarın topuzunu kaçıranlar da oldu. Maksat ürünü ele geçirmekti ama endazeyi ayarlayıp ayrımı iyi yapamayanlar ürüne de saldırdı. Bindikleri dalı da kesmeye çalıştılar.

Sonuçta derenin dibi bulanık, hem de kokuyor. Ama en kötüsü ne biliyormusunuz? İnsanları, iyi niyetleri, forumu, yazıları okuyanları kullanmaya çalışmak. En zavallılar da yardakçılar. Kumpanya ağabeylerince pek seviliyorlar, sevildikçe de delikanlılık sanıyorlar bunu, zevzeklik yaptıkça da daha çok sevileceklerini sanıyorlar.

Kumpanya kaoline de el attı ya (keşke doğru dürüst el atsalardı), tıynet arızalı olunca sonuç da ona göre oluyor. Bir marka, bir ürün çıktı ortaya. İyi, çıksın, ama arızalı çıkmış. ürünün spekleri uyar uymaz ikinci derecede. Birinci derecede olan ise bir şey gösterip başka şey satma çabası. Bunu yaparken yine alet etme girişimi.

Bu nedir demişiz, bir spek görüntüye gelmiş, özel mesajla parlak özellikler, tumturaklı laflarla gönderilmiş. Ne güzel, parasıylan gönderin şundan biraz demişiz, yok. O esnada da bir manevra ile forumu alet etme çabası var, zaman kazanmaya çalışmışlar. Bir şekilde satın alıp bakmışız, arızalı, söylendiği gibi değil. Kimilerine göre göz yummalıymışız, yutmalıymışız, işpiyonlamamalıymışız. Şak şak etmeliymişiz ki, delikanlı olalım.

Ha, bu yardakçılar arızayı bilirmiş zaten. Kullanmaya kalkıştığında yakın dostlarını gizliden uyaracaklarmıştı arıza hakkında, bir yamuk olmasın diye. Kendi kendilerine, yahu bu kumpanyanın başı bizi kandırdımıydı yoksa diye de söylenirlermiş. Ama haaaşa, delikanlılık var, sevilmeye devam.

Aslında bu da iyi bir şey, hiç olmazsa dostlarını uyaracakmıştı. Demek ki en azından bu forumu okuyanlar dostu değilmiş, onlara itelenebilirmiş.

Bu mubarek kaolin kili de neymiş, kalpler kırılmış değer miymiş, ne olmuş yani, alt tarafı iki liralık (!) bir şeyin bokunda boncuk (http://www.agaclar.net/forum/542788-post234.htm) mu varmış.

Bana göre evet. Hâla bokunda boncuk var. Tek başına ülkedeki zehir kullanımını önemli ölçüde azaltacak potansiyele sahip tek malzeme. Hatırlayan hatırlar, sulandırmaya, sabote etmeye, fırsatçılıklara, zehir lobisi yararına güven kırmaya yönelik çabalar olacağını üç yıl önce de söyledim.

Bundan sonra da olacak böyle çabalar. İyi olan şey ise, bilinirliği arttı. Sonuç alıp zehirlere göre değerlendirebilenler var. Duydular ya, hala her toz olur diyenler olsa da, speklerin ne olması gerektiği insanların kafasında belirgin hale gelmeye başladı. Speklere uygun faklı markalardaki malzemelerin elde edilebilirliği arttı. Öylesine bir tozu torbaya doldurup iteleme olasılığı azaldı. Uygun alternatifler farklı maliyetlerle ortaya çıkıyor. Kumpanya bile gizliden imana gelip torbaya yamuk malzeme değil de kabul edilebilir malzeme koydu, (ama söylemeye çekiniyor). Tıynet bozuk olunca onu bile doğru yapamıyorlar. Resmi yayınlarında aylarca (ekim 2011 - şubat 2012) mallarının omri olduğunu ilan ettiler (5 ay sonra şimdi değiştirmişler). Torbadakinin esas analizini değil de bir üst şey gösteriyorlar. Müdürün ayakkabıları da hala orada ama kovadaki hiç sevmedikleri bir şey.

Halbuki başkasının sattığı bir mal söz konusu olduğunda kaplan olup,

"Bu yüzden almış ve kullanmış olduğunuz her üründe ürünün içeriğini sorgulamak her tüketicinin en doğal hakkıdır.
...
Hangi ağır metaller var ve bunların ppm cinsinden değeri nedir? Açıkçası bunları size söylemeyen üreticilerden uzak durunuz. Amerika'da her derde deva diye satış yapanlara verilen güzel bir isim var: "Snake-oil" salesmen. (Snake-oil aslında yılan yağı anlamına geliyor. Çinlilerin bu türden ürünleri var. Ancak argoda bu deyim "hileli satıcılar" veya "umut taciri" anlamında kullanılıyor.)"

Diye tumturaklı laflar ediyorlardı. İş kendilerine gelince, değil başkalarından istedikleri bilgileri vermek, sorana, alıp da arızalı olduğunu görene, yardıkçılarına "belgen var mı abijim", "mahkemeye git, bir şey söylemeye hakkın yok" dedirtiyorlar.

Ha, belge mi? Belge kolay. İstedim ki, ilgili herkes, başta yardakçılar üretsin belgeyi, basit yolunu gösterdim. Belki içlerinde bir nebze bir şeyler kalmıştır da ortaya çıkmasına vesile olur diye. Yoksa elimde Tübitak analiz raporu da var (hoş o da muteber değildir herhalde :). Hadi, çok geriye gitmeyelim, kimin ne kullandığı belli. Başlık da kaolin. Herkes son bir takvim yılı içinde kullandığı kaolinlerin faturasını yayınlasın burada.

Zeytinlibahçe
10-02-2012, 07:37
Herkes son bir takvim yılı içinde kullandığı kaolinlerin faturasını yayınlasın burada.

-Sunguard (Bir önceki yıldan yüklü miktarda)
-Sun shader (öncesi/sonrası) Deneme
-AT 80

denizakvaryumu
10-02-2012, 08:58
ORFE Teknik (http://www.orfeteknik.com.tr/surround.htm)

Sun-Guard, Kaolin Kili,Kaolin | SunShader İle Bitkilerinizi Güneşten Koruyun (http://www.sun-shader.com/sun-guard/)

Piyasada aynı markadan iki ürün var bu nasıl oluyor?

Zeytinlibahçe
10-02-2012, 10:26
ORFE Teknik (http://www.orfeteknik.com.tr/surround.htm)

Sun-Guard, Kaolin Kili,Kaolin | SunShader İle Bitkilerinizi Güneşten Koruyun (http://www.sun-shader.com/sun-guard/)

Piyasada aynı markadan iki ürün var bu nasıl oluyor?

Sn. denizakvaryumu güzel soru, muhtemelen cevabınıda biliyorsunuzdur. Teşekkürler.

-Sunguard Orfe tekniğin ABD den ithal ettiği, literatürde geçen çalışmalarda kabul görmüş spektlere oldukça yakın bir ürün.

-Sun-Guard Literatürde ve OMRİ listesinde adı geçen ürün.

Sun-Shader yetkilileri mail yoluyla ürünü ithal ettiklerini duyurdular. Doğru bir ürün. Alırım, uygularım, tavsiye ederim. Umarım fiyatıda uygun olur.

490 ve 500 nou mesajların okunmasında fayda var.


Sun-guardın ülkemize kazandırılmasını canı gönülden destekliyorum. Sun shaderin sonuçlarını aldıktan sonra buna karar versek daha iyi olmaz mı? belkide gerek kalmayacak.:)

Şaka bir kenara Surround, sun-guard ı kim ithal ederse, üstelik uygun fiyata ellerine sağlık, alkışlarım.

Bu vesileyle Hayırlı, uğurlu olsun deyip, alkışlıyorum.

soilless
10-02-2012, 23:30
ooo hayli yüklü mesajlar gelmiş ne güzel.

soilless
10-02-2012, 23:31
Riyakârlığın sonu yok.

Kimsenin kişiliğine, özel yaşamına, değerlerine vb. dokunmamaya, bu açılardan rencide edici olmamaya dikkat ederim, böyle bir mumeleye maruz kaldığımda bile bundan kaçınmaya çalışırım.

Üç sene önce bir satıcı vasıfsız malını ucuza bile yutturup satamamış, ikide bir kimden aldın, kaça aldın, pahalı aldın diye sorar durur. Zılgıtı yiyince hezayanlarını yazmış. Tarih 2009 Haziran. Ondan fiyat ve spek sorduğum tarih 2009 Ocak. O zamana kadar ondan almayıp kimden ve kaça aldığımı öğrenememiş.

Hazret, önünü ardını atlayıp bundan medet ummuş. Bunun ustası da yine fi tarihinde bir dökümanı para ile sahibinden satın aldığımı yazdığımdan dem vurarak, aslında böyle söyleyerek yalan söylemiş olduğumu ima edip bundan medet umuyordu.

İyi de, bunlardan ne diye medet umulur? Neyin mededi umulur? Ne elde edilmek istenir? Maksat nedir? Nedir o çirkef karınlardan çıkarılmak istenen? Kuru bir aferin yetmez herhalde.

Daha üç ay önce 10 ton leonardit aldım. Hangi speklerde olduğunu çok kişi biliyor ama nereden aldığımı kim biliyor? Hoş, yazabilirdim, ama aynı speklerde birden fazla marka var.

Muratlı deresinde bu kadar çok yazmamışım, dertlenmiş. Yazdım aslında, o yazışmaların bir kısmı forumun başka bir bölümünde.

Aynı kumpanya o zaman da başka bir seviyesiz yardakçısını üzerime salarak, diğerleri bir ürünü satan şirkete saldırırken bu da bana kişisel olarak saldırıp savunmada bırakmaya çalışıyordu.

Bir kaç ay önce bir vesile ile o firmaya sordum, yahu şu Muratlı meselesinde kaç para "götürdünüz", neydi şartnameniz, sonra ne oldu diye. Anlattılar. "Götürülen" para da yalan olmasın tam rakamı hatırlamıyorum, iki bin liranın altındaydı. Bakıyorum milyar(lara) çıkmış. Eh, bu duruma göre o firma Yunanistana sponsor da olabilir, iflastan kurtulur belki komşu.

Neyse, Muratlı deresi kokuyor, hem de fena halde! Uzak bahçeler filan demişiz ya, zehirsiz doğal tarımla gıda ürünleri üretilsin, herkes yakın çevresiyle bu ürünleri paylaşsın, tüketenle üreten doğrudan temas ederek aracı olmadan sağlıklı gıdaya ulaşsın.

Yok, öyle değilmiş. Kumpanya toplanmış bir rakı sofrasında. Biz gıdayı filan boşverip bu dalgadan yararlanıp çiftçinin kullanacağı ürün satalım diye. "Ee, ne satacağız? Kaolin (duydular ya), tamam, uydururuz bir şeyler ama yetmez. Şu EM iyi bir ürün ama bir distibütörü var zaten. Olsun, biz varız ya, bir şekilde ele geçiririz, fırsat yaratıp saldıralım o şirkete, zaten sipariş verildiğinde de doğru düzgün gönderemiyorlar. ne olur ne olmaz, hazırlık olsun diye internet alan adını da alalım, haydi kardeşler, vurun gözüne gözüne".

Ha, bu arada kantarın topuzunu kaçıranlar da oldu. Maksat ürünü ele geçirmekti ama endazeyi ayarlayıp ayrımı iyi yapamayanlar ürüne de saldırdı. Bindikleri dalı da kesmeye çalıştılar.

Sonuçta derenin dibi bulanık, hem de kokuyor. Ama en kötüsü ne biliyormusunuz? İnsanları, iyi niyetleri, forumu, yazıları okuyanları kullanmaya çalışmak. En zavallılar da yardakçılar. Kumpanya ağabeylerince pek seviliyorlar, sevildikçe de delikanlılık sanıyorlar bunu, zevzeklik yaptıkça da daha çok sevileceklerini sanıyorlar.

Kumpanya kaoline de el attı ya (keşke doğru dürüst el atsalardı), tıynet arızalı olunca sonuç da ona göre oluyor. Bir marka, bir ürün çıktı ortaya. İyi, çıksın, ama arızalı çıkmış. ürünün spekleri uyar uymaz ikinci derecede. Birinci derecede olan ise bir şey gösterip başka şey satma çabası. Bunu yaparken yine alet etme girişimi.

Bu nedir demişiz, bir spek görüntüye gelmiş, özel mesajla parlak özellikler, tumturaklı laflarla gönderilmiş. Ne güzel, parasıylan gönderin şundan biraz demişiz, yok. O esnada da bir manevra ile forumu alet etme çabası var, zaman kazanmaya çalışmışlar. Bir şekilde satın alıp bakmışız, arızalı, söylendiği gibi değil. Kimilerine göre göz yummalıymışız, yutmalıymışız, işpiyonlamamalıymışız. Şak şak etmeliymişiz ki, delikanlı olalım.

Ha, bu yardakçılar arızayı bilirmiş zaten. Kullanmaya kalkıştığında yakın dostlarını gizliden uyaracaklarmıştı arıza hakkında, bir yamuk olmasın diye. Kendi kendilerine, yahu bu kumpanyanın başı bizi kandırdımıydı yoksa diye de söylenirlermiş. Ama haaaşa, delikanlılık var, sevilmeye devam.

Aslında bu da iyi bir şey, hiç olmazsa dostlarını uyaracakmıştı. Demek ki en azından bu forumu okuyanlar dostu değilmiş, onlara itelenebilirmiş.

Bu mubarek kaolin kili de neymiş, kalpler kırılmış değer miymiş, ne olmuş yani, alt tarafı iki liralık (!) bir şeyin bokunda boncuk (http://www.agaclar.net/forum/542788-post234.htm) mu varmış.

Bana göre evet. Hâla bokunda boncuk var. Tek başına ülkedeki zehir kullanımını önemli ölçüde azaltacak potansiyele sahip tek malzeme. Hatırlayan hatırlar, sulandırmaya, sabote etmeye, fırsatçılıklara, zehir lobisi yararına güven kırmaya yönelik çabalar olacağını üç yıl önce de söyledim.

Bundan sonra da olacak böyle çabalar. İyi olan şey ise, bilinirliği arttı. Sonuç alıp zehirlere göre değerlendirebilenler var. Duydular ya, hala her toz olur diyenler olsa da, speklerin ne olması gerektiği insanların kafasında belirgin hale gelmeye başladı. Speklere uygun faklı markalardaki malzemelerin elde edilebilirliği arttı. Öylesine bir tozu torbaya doldurup iteleme olasılığı azaldı. Uygun alternatifler farklı maliyetlerle ortaya çıkıyor. Kumpanya bile gizliden imana gelip torbaya yamuk malzeme değil de kabul edilebilir malzeme koydu, (ama söylemeye çekiniyor). Tıynet bozuk olunca onu bile doğru yapamıyorlar. Resmi yayınlarında aylarca (ekim 2011 - şubat 2012) mallarının omri olduğunu ilan ettiler (5 ay sonra şimdi değiştirmişler). Torbadakinin esas analizini değil de bir üst şey gösteriyorlar. Müdürün ayakkabıları da hala orada ama kovadaki hiç sevmedikleri bir şey.

Halbuki başkasının sattığı bir mal söz konusu olduğunda kaplan olup,

"Bu yüzden almış ve kullanmış olduğunuz her üründe ürünün içeriğini sorgulamak her tüketicinin en doğal hakkıdır.
...
Hangi ağır metaller var ve bunların ppm cinsinden değeri nedir? Açıkçası bunları size söylemeyen üreticilerden uzak durunuz. Amerika'da her derde deva diye satış yapanlara verilen güzel bir isim var: "Snake-oil" salesmen. (Snake-oil aslında yılan yağı anlamına geliyor. Çinlilerin bu türden ürünleri var. Ancak argoda bu deyim "hileli satıcılar" veya "umut taciri" anlamında kullanılıyor.)"

Diye tumturaklı laflar ediyorlardı. İş kendilerine gelince, değil başkalarından istedikleri bilgileri vermek, sorana, alıp da arızalı olduğunu görene, yardıkçılarına "belgen var mı abijim", "mahkemeye git, bir şey söylemeye hakkın yok" dedirtiyorlar.

Ha, belge mi? Belge kolay. İstedim ki, ilgili herkes, başta yardakçılar üretsin belgeyi, basit yolunu gösterdim. Belki içlerinde bir nebze bir şeyler kalmıştır da ortaya çıkmasına vesile olur diye. Yoksa elimde Tübitak analiz raporu da var (hoş o da muteber değildir herhalde :). Hadi, çok geriye gitmeyelim, kimin ne kullandığı belli. Başlık da kaolin. Herkes son bir takvim yılı içinde kullandığı kaolinlerin faturasını yayınlasın burada.

Sn Meyvelitepe

çok dolmuşsunuz anlaşılan ben bile okurken koptum. Geçiniz bir kalem Bence

soilless
10-02-2012, 23:41
Sn. denizakvaryumu güzel soru, muhtemelen cevabınıda biliyorsunuzdur. Teşekkürler.

-Sunguard Orfe tekniğin ABD den ithal ettiği, literatürde geçen çalışmalarda kabul görmüş spektlere oldukça yakın bir ürün.

-Sun-Guard Literatürde ve OMRİ listesinde adı geçen ürün.

Sun-Shader yetkilileri mail yoluyla ürünü ithal ettiklerini duyurdular. Doğru bir ürün. Alırım, uygularım, tavsiye ederim. Umarım fiyatıda uygun olur.

490 ve 500 nou mesajların okunmasında fayda var.



Bu vesileyle Hayırlı, uğurlu olsun deyip, alkışlıyorum.

Sn Zeytinlibahçe,

bence güzel bir mesaj yayınlamışsınız.

Firmaların, kişilerin gayret ve çabaları illa ki kar amaçlı olacaktır ama bence literatüre, topluma, tarıma katkıları bunların ötesinde olacaktır.

soilless
10-02-2012, 23:46
Sn Zeytinlibahçe,

bu aralar hayli mesajlaşmalrım ve düşünce yorum paylaşımlarımız oldu. Ben ayrıca şunu merak ederim (Yanlış hatırlamıyorsam Halil bey mesajlarında idi) sizin zeytinlerde sunguard, sun_guard omri ve omri listesi harici ve sunshader marka kaolinler kullandınız. Ve yine yanlış hatırlamıryorsam bunun sonuçlarının yayınlanacağı belirtilmişti.

Ben atladıydaysam lütfen yönlendirin, sonuçlar nedir? nasıl bir zarar, yarar tespiti oldu?

teşekkürler

soilless
10-02-2012, 23:50
Bu aralar Sn Meyvelitepeye verdiğim sözü tutuyorum kaolin kili yaz ve kış uygulamalarına ilişkin detaylı bir teknik araştırma yapmaktayım ama zamanım inan ki çok kısıtlı olduğu için incelemem zaman alıyor.

Halil Önen
11-02-2012, 02:34
Bu aralar Sn Meyvelitepeye verdiğim sözü tutuyorum kaolin kili yaz ve kış uygulamalarına ilişkin detaylı bir teknik araştırma yapmaktayım ama zamanım inan ki çok kısıtlı olduğu için incelemem zaman alıyor.

Buna seviniriz Sn. soilless, gerçekten kaynaklar üzerinden ama daha çok bağımsız kaynaklar_makaleler_ üzerinden gitmek çok doğru bir yaklaşım.

Benim kaygım, güvenilir ve bağımsız kaynaklar tercüme edilirken_ki yorumlanabilir içerik taşıyabiliyor_ özünden bir az da olsa kayma göstermesidir.

Basitçe söylersem; Sadece bir paragraf yabancı kaynağın, değerli üç arkadaşımız tarafından farklı anlamlar taşıdığını gördük. Bu dostlarımız yabancı dili çok iyi biliyorlardı_ ki bunu tartışmak bile konudan uzaklaşmaya neden olabiliyordu.

Siz ODTÜ de okumuşsunuz. Yani Sn. Meyvelitepe, Sn. Doğasever ve Sn. Acemi Çaylak kadar yabancı dile sahipsiniz. Kaptan da az değil. Ayrıca bu konuda Sn. Dr. catikol dostumuzun da yardımlarının olacağını düşünüyorum.

Önce verilecek kaynağın _ kaynakların _ çevirileri üzerinde görüş birliğinin oluşması, bizlerin daha iyi anlayacağı ve gereksiz tartışmaların önünü tıkayacağını düşüncesindeyim.

Keşke yabancı kaynağın örjinalini beraber bakabilme, değerlendirebilme şansı olsaydı.

Bilgi paylaşımı entellektüel seviyede olsun isteriz elbette ama ''okuduk pek bir şey de anlamadık'' olmasın isteriz.:)

Ben kaolini bir marka olarak görüyorum, ondan çıkanları ürün. Ürün iyi ya da kötü olabilir.

Ama tarımda bir çok kimyasalın yerini _ şimdi değil belki_ alacağını düşündüğüm kaolinin zarar görmesini istemem, bu beni benim gibi düşünenleri üzer.

Siz _kaolin değil ama_ ihracat konusunda da oldukça deneyimlisiniz. Dediğiniz gibi yarın yurt dışından gelen kaoline vergi konduğunda ve ülkemizde yeterli sanayi oluştuğunda belki topraklarımızda çıkan kaolinde tarıma sunulacak. Şimdi vergisiz olduğu için bu yola gidiliyor olabilir. Belki işlenmemiş kaolini de getirmek, burada işlemek ve iç ve dış piyasaya sunmak daha ekonomik olacak biz tarımda kullananlar için; dediğiniz gibi ülkemiz madenler konusunda pek zengin değil.

Ama şu unutulmamalı _sizlerin sayesinde_kaolin hakkında daha çok bilgiye sahip oldukça geçmişte yaptığımız hataları da görüyoruz. Bu bize hatalarımızı düzeltme şansı veriyor.

Ben sizin ve diğer birçok arkadaşın gibi bilginin tamamının paylaşımını seviyorum.

Saygılar

MeyveliTepe
11-02-2012, 07:26
Bu aralar Sn Meyvelitepeye verdiğim sözü tutuyorum kaolin kili yaz ve kış uygulamalarına ilişkin detaylı bir teknik araştırma yapmaktayım ama zamanım inan ki çok kısıtlı olduğu için incelemem zaman alıyor.

10-20 USD / ton nerede yazıyormuş, görebildiniz mi?

Zeytinlibahçe
11-02-2012, 08:18
Sn Zeytinlibahçe,
zeytinlerde sunguard, sun_guard omri ve omri listesi harici ve sunshader marka kaolinler kullandınız. Ve yine yanlış hatırlamıryorsam bunun sonuçlarının yayınlanacağı belirtilmişti.
Ben atladıydaysam lütfen yönlendirin, sonuçlar nedir? nasıl bir zarar, yarar tespiti oldu?

teşekkürler

Sn. soilless, teşekkürler. Doğru hatırlıyorsunuz. Niyetimiz böyleydi. İlk uygulamayı yaptıktan sonra ürünün spektleri değişti dolayısıyla ortada denenecek bir şey kalmadı :)

Bu aralar Sn Meyvelitepeye verdiğim sözü tutuyorum kaolin kili yaz ve kış uygulamalarına ilişkin detaylı bir teknik araştırma yapmaktayım ama zamanım inan ki çok kısıtlı olduğu için incelemem zaman alıyor.

Sizde araştırıyorsunuz, neticede yazdıklarınız düşüncelerinizi yansıtıyor, böyle düşünüyorsunuz diye fazla söylenecek bir şey yok. Gün gelir ortak bir noktada buluşabiliriz. En azından sizin kaolin kullanımın yaygınlaşması ve zehirsiz bir üretimden yana olduğunuzdan kuşkum yok.

Fakat ortalığın karışmasından meded uman, fırsatı yakalamışken içindeki kronikleşmiş kinini dolaylı olarak belirtmek isteyen, bir şey yazıp ne söylediği belli olmayıp, ne demek istedin diye sorulduğunda bir şey demedim diyenlere karşı söyleyeceklerim var.

'' Ne demek istediğini açık açık yaz da kinini herkes bilsin. Kus da kurtul be kardeşim''

soilless
11-02-2012, 22:50
Buna seviniriz Sn. soilless, gerçekten kaynaklar üzerinden ama daha çok bağımsız kaynaklar_makaleler_ üzerinden gitmek çok doğru bir yaklaşım.

Benim kaygım, güvenilir ve bağımsız kaynaklar tercüme edilirken_ki yorumlanabilir içerik taşıyabiliyor_ özünden bir az da olsa kayma göstermesidir.

Basitçe söylersem; Sadece bir paragraf yabancı kaynağın, değerli üç arkadaşımız tarafından farklı anlamlar taşıdığını gördük. Bu dostlarımız yabancı dili çok iyi biliyorlardı_ ki bunu tartışmak bile konudan uzaklaşmaya neden olabiliyordu.

Siz ODTÜ de okumuşsunuz. Yani Sn. Meyvelitepe, Sn. Doğasever ve Sn. Acemi Çaylak kadar yabancı dile sahipsiniz. Kaptan da az değil. Ayrıca bu konuda Sn. Dr. catikol dostumuzun da yardımlarının olacağını düşünüyorum.

Önce verilecek kaynağın _ kaynakların _ çevirileri üzerinde görüş birliğinin oluşması, bizlerin daha iyi anlayacağı ve gereksiz tartışmaların önünü tıkayacağını düşüncesindeyim.

Keşke yabancı kaynağın örjinalini beraber bakabilme, değerlendirebilme şansı olsaydı.

Bilgi paylaşımı entellektüel seviyede olsun isteriz elbette ama ''okuduk pek bir şey de anlamadık'' olmasın isteriz.:)

Ben kaolini bir marka olarak görüyorum, ondan çıkanları ürün. Ürün iyi ya da kötü olabilir.

Ama tarımda bir çok kimyasalın yerini _ şimdi değil belki_ alacağını düşündüğüm kaolinin zarar görmesini istemem, bu beni benim gibi düşünenleri üzer.

Siz _kaolin değil ama_ ihracat konusunda da oldukça deneyimlisiniz. Dediğiniz gibi yarın yurt dışından gelen kaoline vergi konduğunda ve ülkemizde yeterli sanayi oluştuğunda belki topraklarımızda çıkan kaolinde tarıma sunulacak. Şimdi vergisiz olduğu için bu yola gidiliyor olabilir. Belki işlenmemiş kaolini de getirmek, burada işlemek ve iç ve dış piyasaya sunmak daha ekonomik olacak biz tarımda kullananlar için; dediğiniz gibi ülkemiz madenler konusunda pek zengin değil.

Ama şu unutulmamalı _sizlerin sayesinde_kaolin hakkında daha çok bilgiye sahip oldukça geçmişte yaptığımız hataları da görüyoruz. Bu bize hatalarımızı düzeltme şansı veriyor.

Ben sizin ve diğer birçok arkadaşın gibi bilginin tamamının paylaşımını seviyorum.

Saygılar

Ben sizin ve diğer birçok arkadaşın gibi bilginin tamamının paylaşımını seviyorum.
Saygılar[/QUOTE]

Sn Halil bey,

kalınlaştırdığım (izninizle) düşünceniz aynen benim düşüncem. Ben bin çiçek bin fikir görüşündeyim. Ve sanırım sn Sındırgılının bu anlamda bir mesajı da vardı silmediyse, farklılıklarımız bizim zenginliğimizdir.

Evet bilgi paylaşımı özellikle yabancı literatürdeki paylaşımın bazan sıkıntı yarattığının ben de farkındayım. çok güzel bir tespitiniz var bu konuda.

Bir konuda düzeltme yapmak isterim ihracattan ziyade özellikle ithalat konusunda ve de özellikle hammadde ithalatı konusunda hayli iyiyim.

kaolinin bir çok zehirin yerini alacağı düşünceniz ve de özellikle marka olması düşünceniz bence en doğrusu ve de hiç ama hiç kimse buna günlük anlık yorumlarla zarar vermemeli.

Bir yazının bir yorumun bir değerlendirme yazısının külliyen yanlış olması sözkonusu değil sizin de dediğiniz gibi yanlışın veya eksiğin diyelim konuşarak düzeltilmesi. Bizlere de düşen bu olmalı.

Gülleci bulamacı gibi kaolinle de kullanılan bir doğal önleyiciyi bu sitede literatüre katan bir paylaşımcı ve de uygulayıcıyı olarak sizi de bu başlıkta görmemiz lazımdı. Hoşgeldiniz. O güzel nükteli muhabbetinizi özlemiştik bence

Saygı ve sevgilerimle

soilless
11-02-2012, 23:02
Sn. soilless, teşekkürler. Doğru hatırlıyorsunuz. Niyetimiz böyleydi. İlk uygulamayı yaptıktan sonra ürünün spektleri değişti dolayısıyla ortada denenecek bir şey kalmadı :)



Sizde araştırıyorsunuz, neticede yazdıklarınız düşüncelerinizi yansıtıyor, böyle düşünüyorsunuz diye fazla söylenecek bir şey yok. Gün gelir ortak bir noktada buluşabiliriz. En azından sizin kaolin kullanımın yaygınlaşması ve zehirsiz bir üretimden yana olduğunuzdan kuşkum yok.

Fakat ortalığın karışmasından meded uman, fırsatı yakalamışken içindeki kronikleşmiş kinini dolaylı olarak belirtmek isteyen, bir şey yazıp ne söylediği belli olmayıp, ne demek istedin diye sorulduğunda bir şey demedim diyenlere karşı söyleyeceklerim var.

'' Ne demek istediğini açık açık yaz da kinini herkes bilsin. Kus da kurtul be kardeşim''

Sn zeytinlibahçe,

En azından sizin kaolin kullanımın yaygınlaşması ve zehirsiz bir üretimden yana olduğunuzdan kuşkum yok.

Tespitiniz doğru teşekkür ederim. Amaca giden yolda farklılıkların olmaması aslında yadırganmalı.

Tabi ki bu farklılıklar olacaktır. Zaten olmalı ki anlatılmak ya da paylaşılmak istenilen net anlaşılabilsin ve de düzeltme şansı olabilsin.

Aslında şöyle bir özeleştiri de yapmak isterim. Ortalığı karıştırmaktan ziyade insanlar düşündüklerini savunmaya meyillidir. Olması gereken de bu aslında. Hani bilirsiniz ne ka ekmek o ka köfte yorumunu. İnsanlar düşündüklerini savunmada zaman zaman zafiyete, alınganlığa, hırsa bürünebilir. Önemli olan bizlerin bunu ne kadar tölere edebileceğimiz.

Bence zaman zaman eksisi ve artısyla da olsa yaşam paylaştıkça güzelleşir, anlam ve değer kazanır.

soilless
11-02-2012, 23:08
yadırganmalı aslında yadırganmamalı olmalı idi. pardon

soilless
11-02-2012, 23:56
Sn. Soilless,

Neyi tartışıyoruz anlamadım, kusura bakmayın.

Ben yerli rafine kaolin ve kalsine kaolin üretimi yapan ve ticari olarak satan bir firma bilmiyorum. Kurulmakta olan tesisi de duymadım, bilgilendirirseniz gerçekten memnun olurum. Belki kendilerine yüzbinlerce ton hammadde satarız.
Yüzbinlerce ton hammaddeden üretilecek onbinlerce ton mamul hangi pazara satılacak merak ettim doğrusu. Hayırlı olsun. Uygun kalitede üretim yaparlar ise ben de ithal edeceğime kendilerinden alırım.

3 TL/ KG fiyat ile geçen sene bazı ithal ürünler satılıyordu. Diğer bir ifade ile üretilemeyeceğini söylemedim. Biz bu fiyata ithal ürünü satabiliyor isek tabi ki üretim maliyeti çok daha düşüktür. Umarım yeni kurulduğunu söylediğiniz tesis bu kalitede ürünü çok daha ekonomik üretip daha uygun şartlarda piyasaya sunar.

Satış fiyatımızı sormuşsunuz sanırım. Gizli saklı değildir. Satış fiyatımız USD 750 / ton + KDV dir. Ancak hala kura bağlı fiyatımızı değiştirmediğimiz için tarım sektörüne bugünkü kur ile USD 685 / ton + KDV ile veriyoruz. Ama yeni ürün geldiğinde USD 750 / ton olacak tekrar.

Gümrük oranlarını sormuşsunuz. Evet mineral maddelerde gümrük 0 dır.

Sn Sabry,

Şu an sizin de doğruladığınız gibi hem hammade olarak hem işlenmiş olarak kaolinde ithal vergisi sıfır. Teşvik konularını siz de iyi bilirsiniz.

Yarın ülkemiz bu konuda da katma değeri kazansın, katma değer farkı ülkemizde kalsın diye;

- kaolin hammaddesindeki ithal vergisi 0 olarak kalsın
- ama yerli YARI mamul sanayiyi (zenginleştirme tesisi) ve de dolaylı olarak yerli nihai mamul üreticisini de destekleyelim (teşvik) diye

işlenmiş kaolin ithal vergisini artırılabileceğini siz de sanırım takdir edersiniz.

Bunun ülkemizde başka sanayi dallarındaki üretimlerde yapıldığını bilirsiniz sanırım. Ve bu sanayi dallarındaki üretimler yani ham ve de yarı mamulu ithal ederek yapılan nihai üretimler ile ihracat tavan yapmıştır. Japonyada hammadde mi vardır? Demek istediğim budur.

Yeni kurulmakta olan tesis ile ilgili bilgi doğrudur. Aşama aşama gerçekleştirilecektir. Bu tesis ile ilgili bilgi paylaşımı istemişsiniz ancak Sn Meyvelitepenin öngördüğü üzere bu site ve bu başlık bence uygun değildir. Gerekirse farklı bir ortamda paylaşılabilir.

zafersu
12-02-2012, 11:02
yadırganmalı aslında yadırganmamalı olmalı idi. pardon

Sayın Soilless, ''pardon'' a gerek yok, aslında önceki kelime doğru....
Kolay gelsin.

malina
12-02-2012, 13:35
İlk cümle:
Amaca giden yolda farklılıkların olmaması aslında yadırganmalı.

Düzelttiğiniz biçimi:
Amaca giden yolda farklılıkların olmaması aslında yadırganmamalı.

İki olumsuz var, bu durumda ikisini de olumluya çevirirsek anlam değişmez değil mi?
Amaca giden yolda farklılıkların olması aslında yadırganmalı.
Bu biçimi, yazının devamıyla çelişiyor:
Tabi ki bu farklılıklar olacaktır. Zaten olmalı ki anlatılmak ya da paylaşılmak istenilen ...
Yani Zafersu'nun dediği gibi ilk yazdığınız hali doğru... :)

riton
13-02-2012, 22:02
Sevindirici gelişmeler.
Çiftçiler tarafından kaolin kullanımı giderek artıyor.
NEVEHR TARIM L MDRL HABERLER (http://www.nevsehirtarim.gov.tr/main/kaolin-uygulamasi/kaolin-kullanimi.htm)

Halil Önen
13-02-2012, 23:13
Sevindirici gelişmeler.
Çiftçiler tarafından kaolin kullanımı giderek artıyor.
NEVEHR TARIM L MDRL HABERLER (http://www.nevsehirtarim.gov.tr/main/kaolin-uygulamasi/kaolin-kullanimi.htm)

Sevgili riton,
kil minerali ile ilgili verdiğiniz habere çok sevindim. İlce Tarımın üreticiye ön ayak olaması ve kil mineralinin kullanımının yaygınlaşması çabasını taktirle karşıladım.

Teşekkür ederim.

Deveci Armudu
14-02-2012, 02:43
Sayın Meyveli Tepe
Cömretce bizlere sunduğunuz bilgiler ve açıklamalarınız için sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Bilgileriniz doğrultusunda ben de bu yıl armut bahçemde uygulama yapmak istiyorum. Kaolin uygulamasında oran hakkında da bilgi verirseniz çok makbule geçecek. Bir ton suya ne kadar
AT-80 koyalım? Saygılarımla...

MeyveliTepe
14-02-2012, 07:37
1 Ton su için 50 kg kullanabilirsiniz. Uygulamayı ne ile yapıyorsunuz? Pulverizatör mü atomizer mi?

Bir terslik olmaz ise Nisan Mayıs gibi ayrıca bir katkıya erişebilmenizi sağlamaya çalışacağım. Bununla uygulamalar arası süre uzayıp tek bir defadaki kullanım miktarınız da azalabilecek.

Safranlı
14-02-2012, 08:44
kaolindeki benim ihtiyacım
ceviz bahçesi için bahara dogru organizasyonu yapmaya çalısıyorum
bakalım hayırlısı............

soilless
18-02-2012, 16:39
Sayın Soilless, ''pardon'' a gerek yok, aslında önceki kelime doğru....
Kolay gelsin.

:)) Haklısınız. Belli bir saatte hızlı bir kontrol, olumsuzu olumluya çevirmenin göz yanılması sonuç olumsuzu pekiştirme oluyor o saatte :)

Ama güzel olan yorumun yanlışlığı üzerine değil kelime hatası üzerine (yani yorumun doğrulanması) d,kkat edilmesi.

soilless
18-02-2012, 16:45
Bu aralar Sn Meyvelitepeye verdiğim sözü tutuyorum kaolin kili yaz ve kış uygulamalarına ilişkin detaylı bir teknik araştırma yapmaktayım ama zamanım inan ki çok kısıtlı olduğu için incelemem zaman alıyor.

Hem zaman hem sağlık yönünden son 1 hafta on gündür sıkıntılıydım. Ama verdiğim sözü de tutuyorum.

Konu yaz kış kaolin uygulamaları ile başlamıştı. Verdiğim sözü tutmak adına oradan devam edelim.

Doğanın ve Toprağın Dostu (http://www.sessizbahce.org/) burada kolay anlaşılır bir şekilde anlatılmış.

Sonuç kısmı bence hayli net;

"Sonuç olarak; kışın ve erken ilkbaharda bitkilerin donmasını önlemek için, inert tozlar hidrofobik hale getirilerek, bitki yüzeyine uygulandıklarında bitkinin donması geciktirilmiş oluyor."

MeyveliTepe
18-02-2012, 19:51
Verdiğiniz sözü tutmazdan önce a) 7 Temmuz 2011'de size hitaben yazmış olduğum bir mesajdaki "Başka bir koşulda, PAR ışınlarının yansıtılması, fotosentezin azaltılması isteniyor olabilir. Bu durumda kalsine edilmemiş kaolin ya da kalsiyum karbonatın işe yaradığını biliyoruz. Böyle bir koşul da var gerçekten. Tuhaflıklardan fırsat bulursam yazacağım." ibaresini okuyup okumadığınızı, b)10-20 USD ton ibaresinin nerede yazılı olduğunu görüp görmediğinizi belirtmenizi beklerdim, ki yazılanlar bir sağırlar diyaloğu olmayıp bir bütünlük teşkil etsin.

Verdiğiniz linke gelince her hangi bir söz tutmuş olmuyorsunuz. Keşke ciddi bir kaynaktan, doğru bir bilgi aktarmış olsaydınız.

Verdiğiniz linkin yazarı aklınca pek aşağıladığı mister(!) Glenn'e yine muhtaç kalmış anlaşılan ama yine sulandırmış. Oysa sulandırmaması gerekiyordu. Konuya özel kaynak Sn.Çamtepe'nin linkini vermiş olduğu makale. Ayrıca bu dökümanın (http://blog.meyvelitepe.org/images/Book_Chapter_Particle_Film_Technolgy.pdf) 34.sayfasının sonu ve 35.sayfasında bahsediliyor.

Sulandırılmaması gerekiyordu diyorum, çünkü orijinal bilimsel deneylerde kullanılan hidrofobik kaolin M96-18 formülasyonudur. Parçacıklara suyu itmesi için silikon kaplanmıştır ve suyla karıştırılarak değil, toz olarak uygulanır. Gerek verdiğiniz linkte kısmen yazılıyormuş gibi yapılan, gerek Sn.Çamtepe'nin verdiği linklerde anılan etki mekanizmasından bu mesajda (http://www.agaclar.net/forum/907121-post739.htm) söz etmiştim.

Muhtemelen okunmayacaktır ama yine de tekrarlayayım. Hidrofobik M96-18 kaolinin uygulaması otsu bitkilerde yüzey nemini uzaklaştırarak yaprak yüzeyinin (dışsal) buz kristalleri oluşmadan supercool seviyelerine inebildiği anlatılır. Burada sorun, silikon kaplamalı malzeme bulunması ve sulandırılmadan uygulanmasındaki güçlüktür. Uygulandığında kış kartları sebebiyle uzun süre kalıcı olması da çok güçtür.

Çok daha önceden uygulanması şartıyla sulu uygulanmış bir kaplamanın hidrofobik hale getirilmesi de mümkün (yağ ile değil). Teorik olarak otsu bitkilerin yüzey buzlanmasını azaltacağını düşünebiliriz. Ancak bununla ilgili bilimsel çalışma mevcut değil. Bizim yeni formülasyon kaplamayı kuşkuya yer bırakmayacak şekilde ve çok uzun bir süre için tamamen hidrofobik yapıyor ama buna rağmen yüzey buzlanmasını adı geçen makalelerdeki ölçüm değerlerinde koruyor diyemem çünkü ölçmedim.

Don zararının büyük kısmı dışsal değil içseldir. Fotosentezin geciktirilerek önlenmesi söz konusudur. O da yine bu mesajda (http://www.agaclar.net/forum/907121-post739.htm) kısaca yazılı.

Bordo bulamacı gibi uygulamalar, uygulamadan itibaren belirli bir süre fotosentezi yavaşlatacağı için içsel don zararına karşı faydalıdır. Fakat dışsal buzlanma için aynı şeyi söylemek güç çünkü yapısındaki kireç doğal olarak nemi tutar.

MeyveliTepe
18-02-2012, 20:10
Bu resimleri geçen hafta bahçedeki zeytin ağacından rastgele aldığım bir yapraktan çektim.

En son kaolin uygulaması Eylül 2011 başında zeytin sineği saldırısını savuşturmak için yapılmıştı. Üzerinden 5 ay ve çok çetin kış koşulları geçti. Bahçe bir ayı aşkın bir süredir kar altında.

269793
Yaprağın üstü. Yaprak üzerindeki çıkıntılı dokuda parçacıklar tutunmuş. Aralarda hala kaolin parçacıkları var fakat azalmış.

269794

Yaprağın altı. Kaplama olduğu gibi duruyor. Tüm stomalar açık ve sağlıklı.

soilless
19-02-2012, 16:58
Verdiğiniz sözü tutmazdan önce .......[/I]" ibaresini okuyup okumadığınızı, b)10-20 USD ton ibaresinin nerede yazılı olduğunu görüp görmediğinizi belirtmenizi beklerdim,........... bir bütünlük teşkil etsin.

Sn Meyvelitepe çeşitli mesajlarımda uygun bir ifadelerle belirmeye çalışmama rağmen hala bu noktadamısınız. Pekala Görüp göreceğimizi aşağıda belirtelim daha açıkca

2006 yılında yayınlanmış (ki muhtemelen daha önceki yılların bilgilerine dayanıyordur) bir makaledeki yerli üretimin 10/20 USD bedelle satıldığını makale haricinde özellikle vurgalamamanız gerektiğini uygun bir ifade ile belirtmeye çalıştım ancak halen ısrar ediyorsunuz bu konuda.

783 no.lu aşağıdaki mesajımda uygun bir ifade ile
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
--------- Kibited'deki makalede Türkiye kaolinlerinin seramik ve beyaz çimento için $10-20/ton fiyatla ihraç edildiği yazılı.

Sn Meyvelitepe madem merak etmiyorsunuz madem burası madencilik forumu değil neden bu raporu (ki sanırım 2006 yılına ait) yayınlıyorsunuz ve de 10-20 usd/ton ihraç bedelini rapordan hariç siz kendi ifadelerinizle özellikle vurguluyorsunuz?


814 no.lu mesajınızda da aşağıdaki gibi de yazmışsınız;

[QUOTE=MeyveliTepe;910463]10-20 USD / ton nerede yazıyormuş, görebildiniz mi?

790 no.lu aşağıdaki mesajınızda da ; Alay ettiğimi sanıp, enerji ve zamanınızı içi dolu bir şey ile harcamak istediğinizi yazmıssınız,
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi soilless
Sn Meyvelitepe madem merak etmiyorsunuz madem burası madencilik forumu değil neden bu raporu (ki sanırım 2006 yılına ait) yayınlıyorsunuz ve de 10-20 usd/ton ihraç bedelini rapordan hariç siz kendi ifadelerinizle özellikle vurguluyorsunuz?
kibited.jpg

Sn.Soilless, Alay mı ediyorsunuz, başka bir terslik mi var? Sanırım size herhangi bir şey yazmanın, hatta şurada söyle bir şey yazıyor demenin bir faydası olmayacak.

MTA'nın linkini vermiştim. O sitede ihracat bilgileri de var (2010 yılına ait). İhracat bedelini miktara bölerseniz ortalama seviyeyi de devlet kaynaklarından görmüş olurdunuz ama sanırım bunu söylemenin de bir anlamı yok. Bir çok şey yazdınız, ama hiç bir şey söylemediniz. Kendi adıma enerjimi ve zamanımı içi dolu bir şey ile harcamak isterim.

Sn Meyvelitepe tekrar ifade edeyim, uygun bir dille 2006 yılına ait makaledeki verileri özellikle ayrıca vurgulamayın dedim yani uygun bir ifade ile bunu yapmayın dedim, siz alay ettiğimi sanarak, son mesajınızda dahi 10/20 usd ton bedelle ihracat yapıldığını belirmeye halen devam ediyorsunuz,

Pekala o zaman madem bu kadar ısrar ettiniz ve de sizin ifadenizle zamanınızı içi dolu şeylerle harcamanız için size ihracat bedellerine ilişkin resmi bir adres vereyim.

TÜİK yani Türkiye istatistik kurumu ihracat ithalat raporu. Raporu içi dolu olsun diye;
1- Dilerseniz hem ihracat hem ithalatı aynı anda veya ayrı ayrı,
2- hem seçtiğiniz yılda hem de dilerseniz ay ve çeyrek bazında (Tavsiye ederim 2006 ve 2010 yılını özellikle sorgulayın
3- Ayrıca da FASIL bazında değil(yani bir malzeme ve benzerlerini örneğin TOPRAK VE TOPRAK ÜRÜNLERİ gibi yani, kum, çakıl, kaoilin hepsini birden kapsar), direk kaolinin ham veya işlenmiş veya kağıtta kullanılmış ürün halini ayrı ayrı GTİP no larına göre yani elma ile armudu karıştırmadan sorgulayabilirsiniz.
4- HS ise Harmonize sistem demektir. Yani tüm dünyada o numarayı verirseniz aynı malzemenin o ürün çeşidinden bahsedersiniz.
5- Tavsiye ederim ve birazdan da örneklendireceğim, BU GTİP no.lu 25.07.00.80.0012.000 KAOLİN - ÖĞÜTÜLMÜŞ KAOLİNLİ Kaolin ile ilgili ihracat rakamlarına bakın. Çünkü bu işlenmiş kaolinin ihrac rakamlarını verecektir. İLGİNÇ bulacağınıza kesinlikle eminim.

soilless
19-02-2012, 17:00
http://www.tuik.gov.tr/disticaretapp/disticaret.zul?param1=25&param2=0&sitcrev=0&isicrev=0&sayac=5802

adres budur.

MeyveliTepe
19-02-2012, 17:20
..ve de 10-20 usd/ton ihraç bedelini rapordan hariç siz kendi ifadelerinizle özellikle vurguluyorsunuz?

Bunu siz yazdınız değil mi? Burada diyorsunuz ki, "raporda aslında böyle bir şey yazmıyordu, siz eklemişsiniz". Yanlış mı anlıyorum? Neyse ki gördünüz sanırım benim eklemediğimi fakat "siz eklememişsiniz, raporda öyle yazarmış" da diyemediniz, onun yerine rapor 5 sene öncesine ait diye bir şeyler söylüyorsunuz. Oysa size MTA'nın verilerinden 2010 değerlerini görebileceğiniz yeri de söylemiştim.

Burada sorun bu malzemenin tonunun kaça ihraç edildiği değil. Yazılanı, söyleneni nasıl algıladığınız. Şayet gerçekten okurken kaçırmıyorsanız samimi bulmadığımı belirtmeliyim.

soilless
19-02-2012, 17:53
Kısaca ben özetleyeyim;

2006 yılında
- İşlenmiş Kaolin İhraç Fiyatı 120 USD/TON
- ham kaolin ihrac rakamı 27 USD/ton

2011 Yılında

- İşlenmiş Kaolin İhraç Fiyatı 392 USD/TON
- ham kaolin ihrac rakamı 32 USD/ton

soilless
19-02-2012, 18:21
:)) Peki Sn Meyvelitepe,

Ben kaçırıyorum siz yakalıyorsunuz.

Siz gene de Kaolin ihraç ton fiyatının 10-12 USD/ton olmadığını fiilen İhraç belgelerinin değerlendirilerek GTİP (Yani Gümrük Tarife İstatitik Pozisyonu) den alınarak devlet kurumu TÜİK tarafından hazırlanan yukardaki rakamlara bir kez daha bakın.

Aslında daha da önemlisi 392 USD/Ton gibi bir fiyatla işlenmiş kaolinin de ihraç edildiği çok ilginçtir. Değil mi?

MeyveliTepe
19-02-2012, 18:22
İlginç bir şey yok. 28 Haziran 2011 tarihinde yazdığım #264 (http://www.agaclar.net/forum/828768-post264.htm) nolu mesajda vermiş olduğum MTA linkinde verilen ihracat ve ithalat değerleriyle kuruşu kuruşuna aynı (MTA sayfasındaki dış ticaret linkine tıklanacak). Çoktandır malumumuz yani.

138.067 tonluk ihracatın içinde 392 tonunun nisbeten yüksek fiyatlı olması bir şey kurtarmamış, ki re-export olması da muhtemel. Hepsinin tutarı $4,8 milyon. Buna karşılık $47,5 milyon bedelle 424.216 ton ithalat yapmışız.

soilless
19-02-2012, 18:23
Üstelik 392/USD ton işlenmiş kaolinin tümünün fiyatı da değil ortlama fiyatı ???

soilless
19-02-2012, 18:37
İlginç bir şey yok. 28 Haziran 2011 tarihinde yazdığım #264 (http://www.agaclar.net/forum/828768-post264.htm) nolu mesajda vermiş olduğum MTA linkinde verilen ihracat ve ithalat değerleriyle kuruşu kuruşuna aynı (MTA sayfasındaki dış ticaret linkine tıklanacak). Çoktandır malumumuz yani.

138.067 tonluk ihracatın içinde 392 tonunun nisbeten yüksek fiyatlı olması bir şey kurtarmamış, ki re-export olması da muhtemel. Hepsinin tutarı $4,8 milyon. Buna karşılık $47,5 milyon bedelle 424.216 ton ithalat yapmışız.

İyi ne güzel ithalat yapmışsanız ithalat yapmaya devam edin. Bence mahsuru yok.

Kaolin ihrac fiyatının makale dışında özellikle vurgulamanızdan yana sıkıntım da yok, isterseniz BÜYÜK Bold puntolar dahi kullanabilirsiniz sadece uygun ifadelerle yanlış olduğunu vurguladım. Yukarıdaki TÜİK linkleri ve rakamları ile de vurgulanan doğrulanmıştır.

MeyveliTepe
19-02-2012, 18:40
Kısaca ben özetleyeyim;

2006 yılında
- İşlenmiş Kaolin İhraç Fiyatı 120 USD/TON
- ham kaolin ihrac rakamı 27 USD/ton

2011 Yılında

- İşlenmiş Kaolin İhraç Fiyatı 392 USD/TON
- ham kaolin ihrac rakamı 32 USD/ton

Bu arada,

250700800012 - Öğütülmüş kaolinli killer GTIP'sindeki ihracat miktarı $89bin tutarla 227 ton (toplam kaolin ihracatı 83.202 ton - 2010'a göre ciddi bir gerileme). Buna karşın kaolin ithalatı $10 milyon artışla $57 milyona çıkmış. İhracaat da $4,8 milyondan $2,9'a gerilemiş.

Öğütülmüş kaolin ihracat miktarı da 2010'da 245 ton iken 2011'de gerileyip 227 tona düşmüş.

Durum pek parlak değil yani.

MeyveliTepe
19-02-2012, 18:46
İyi ne güzel ithalat yapmışsanız ithalat yapmaya devam edin. Bence mahsuru yok.

Kaolin ihrac fiyatının makale dışında özellikle vurgulamanızdan yana sıkıntım da yok, isterseniz BÜYÜK Bold puntolar dahi kullanabilirsiniz sadece uygun ifadelerle yanlış olduğunu vurguladım. Yukarıdaki TÜİK linkleri ve rakamları ile de vurgulanan doğrulanmıştır.

Sizin yaptığınız rapordaki değeri eleştirmek değil, raporda olmayan bir şeyi sanki ben ilave etmişim gibi ifadede bulunmanız. Raporda yazılanı eleştiriyor olsaydınız başka bir şeyler yazmanız gerekirdi. Yoksa raporda yazılanlar yazarına aittir.

soilless
19-02-2012, 18:48
Sonraki mesajlarımda da particle size micron seviyelerine biraz giriş yapacağım. İlginç bulduğumu ifade edeyim.

MeyveliTepe
19-02-2012, 18:52
İyi ne güzel ithalat yapmışsanız ithalat yapmaya devam edin. Bence mahsuru yok.

Kaolin ihrac fiyatının makale dışında özellikle vurgulamanızdan yana sıkıntım da yok, isterseniz BÜYÜK Bold puntolar dahi kullanabilirsiniz sadece uygun ifadelerle yanlış olduğunu vurguladım. Yukarıdaki TÜİK linkleri ve rakamları ile de vurgulanan doğrulanmıştır.

Ben ithalat yapmıyorum. İlgilenmiyorum da. 8 Ay önce yazdığım mesaja bakın, para pul ifade eden şeylerin hepsi bolt (şayet sizi rahatsız eden bolt yazılmasıysa).

soilless
19-02-2012, 19:00
Sevindirici gelişmeler.
Çiftçiler tarafından kaolin kullanımı giderek artıyor.
NEVEHR TARIM L MDRL HABERLER (http://www.nevsehirtarim.gov.tr/main/kaolin-uygulamasi/kaolin-kullanimi.htm)

Bu arada Sn Ritonun bildirdiği haber bence çok güzel.

Sn Riton,

Tarım müdürlüğü kullanım sonuçları hakkında üreticiyi bilgilendirdi mi? Konu hakkında bilginiz varmı ? Hangi özelliklerde bir kaolin kullanmışlar? Bilginiz veya elde etme şansınız var ise çok yararlı olacaktır.

soilless
19-02-2012, 19:07
Sizin yaptığınız rapordaki değeri eleştirmek değil, raporda olmayan bir şeyi sanki ben ilave etmişim gibi ifadede bulunmanız. Raporda yazılanı eleştiriyor olsaydınız başka bir şeyler yazmanız gerekirdi. Yoksa raporda yazılanlar yazarına aittir.

Sn Meyvelitepe,

Lütfen yani.

Gerçekten çok alınganlık gösteriyorsunuz. Hangi mesajımda raporda olmayan bir ifadeyi rapora sizin ilave ettiğinizi söyledim.

Bu tür akıl yürütmeler ile bizzatihi size ait yorumlarla paylaşım olmaz ki. !!!

soilless
19-02-2012, 19:11
Ben ithalat yapmıyorum. İlgilenmiyorum da. 8 Ay önce yazdığım mesaja bakın, para pul ifade eden şeylerin hepsi bolt (şayet sizi rahatsız eden bolt yazılmasıysa).

Gerçekten çok alınganlık gösteriyorsunuz. Ben sizin ithalat yaptığınızı söylemedim ki. Aşağıdaki mesajınızda ki Tüm Türkiyenin (424.216 ton) ithalatını sizin yaptığınızı mı söyledim yani :))

İlginç bir şey yok. 28 Haziran 2011 tarihinde yazdığım #264 (http://www.agaclar.net/forum/828768-post264.htm) nolu mesajda vermiş olduğum MTA linkinde verilen ihracat ve ithalat değerleriyle kuruşu kuruşuna aynı (MTA sayfasındaki dış ticaret linkine tıklanacak). Çoktandır malumumuz yani.

138.067 tonluk ihracatın içinde 392 tonunun nisbeten yüksek fiyatlı olması bir şey kurtarmamış, ki re-export olması da muhtemel. Hepsinin tutarı $4,8 milyon. Buna karşılık $47,5 milyon bedelle 424.216 ton ithalat yapmışız.

Remzi Sarıoğlu
20-02-2012, 06:58
804 numaralı yazıya cevap hakkı doğduğu için cevaptır. Meyveli tepe benim olmadığım bir sitede; (Üç sene önce bir satıcı vasıfsız malını ucuza bile yutturup satamamış, ikide bir kimden aldın, kaça aldın, pahalı aldın diye sorar durur. Zılgıtı yiyince hezayanlarını yazmış. Tarih 2009 Haziran. Ondan fiyat ve spek sorduğum tarih 2009 Ocak. O zamana kadar ondan almayıp kimden ve kaça aldığımı öğrenememiş.) böyle bir yazı yazdığınızı bu gün öğrendim. Sen kimsin ki bana zılgıt atacaksınız. Leonarditi orfe teknikten aldığını bana siz söylediniz. Orfe teknik leonarditin yirmi beş kilosunu 48 liraya satıyor. Siz parasal kazığı yediğin için açıklayamadınız. Bana o malı 25 kilosunu 12 liradan teklif ettiler ilgilenmedim. Benim vasıfsız malim, sizin aldığın maldan daha kaliteli. Buda çok açıkça analiz raporlarında gözüküyor. Siz çok terbiyesiz bir kişisiniz. Benden avanta mal almak için çeşitli yollara başvurdunuz. Alamayınca pislik atatınız. Belli bir süredir bu siteye girmemeye özen gösteriyorum. Bir üyenin o günkü yazışmaları gündeme getirmesiyle kendinizi aklamak amacıyla, pislik atmaya devam ettiğinizi bu gün sabah öğrendim. Gündeme gelen yazıyı anında cevaplamak istediğiniz ama ne yazacağınızı bilmediğiniz için yalnız yazılan yazının aslını gönderdiğiniz gözüküyor(794 numaralı yazı). Çünkü gerçekler karşısında ne cevap yazacağınız şaşırdınız. Bu iş bu kadar ucuz değil. Tanıdığım Sayın Malina'nın da sizin bu yalanlarınıza izin vereceğini zannetmiyorum. Bu yazınızda benim kişilik haklarıma bu yazınızla hem müdahale ettiniz, hem de beni rencide ettiniz. Yakında yeni gelişmelerle size cevabımı daha net vereceğim. Lütfen sayın üyeleri ve siteyi kullanmaktan vazgeçin. Forum yüneticilerine ve tüm üyelere saygılarımla, Remzi Sarıoğlu

mrduran
20-02-2012, 09:16
804 numaralı yazıya cevap hakkı doğduğu için cevaptır. Meyveli tepe benim olmadığım bir sitede; (Üç sene önce bir satıcı vasıfsız malını ucuza bile yutturup satamamış, ikide bir kimden aldın, kaça aldın, pahalı aldın diye sorar durur. Zılgıtı yiyince hezayanlarını yazmış. Tarih 2009 Haziran. Ondan fiyat ve spek sorduğum tarih 2009 Ocak. O zamana kadar ondan almayıp kimden ve kaça aldığımı öğrenememiş.) böyle bir yazı yazdığınızı bu gün öğrendim. Sen kimsin ki bana zılgıt atacaksınız. Leonarditi orfe teknikten aldığını bana siz söylediniz. Orfe teknik leonarditin yirmi beş kilosunu 48 liraya satıyor. Siz parasal kazığı yediğin için açıklayamadınız. Bana o malı 25 kilosunu 12 liradan teklif ettiler ilgilenmedim. Benim vasıfsız malim, sizin aldığın maldan daha kaliteli. Buda çok açıkça analiz raporlarında gözüküyor. Siz çok terbiyesiz bir kişisiniz. Benden avanta mal almak için çeşitli yollara başvurdunuz. Alamayınca pislik atatınız. Belli bir süredir bu siteye girmemeye özen gösteriyorum. Bir üyenin o günkü yazışmaları gündeme getirmesiyle kendinizi aklamak amacıyla, pislik atmaya devam ettiğinizi bu gün sabah öğrendim. Gündeme gelen yazıyı anında cevaplamak istediğiniz ama ne yazacağınızı bilmediğiniz için yalnız yazılan yazının aslını gönderdiğiniz gözüküyor(794 numaralı yazı). Çünkü gerçekler karşısında ne cevap yazacağınız şaşırdınız. Bu iş bu kadar ucuz değil. Tanıdığım Sayın Malina'nın da sizin bu yalanlarınıza izin vereceğini zannetmiyorum. Bu yazınızda benim kişilik haklarıma bu yazınızla hem müdahale ettiniz, hem de beni rencide ettiniz. Yakında yeni gelişmelerle size cevabımı daha net vereceğim. Lütfen sayın üyeleri ve siteyi kullanmaktan vazgeçin. Forum yüneticilerine ve tüm üyelere saygılarımla, Remzi Sarıoğlu

Bana kalırsa bu yazı yeniden yazılmalı.

Konu ve doğan her ne hakkı varsa, savunmasını gene yapsın, ama ağaçlar.net adâb ve uslûbu ile.

Aynı cümlelerini daha nazik, iş adamlığı seviyesinde kursun. Dangadak söylemek farklı, onun söylemesi çok daha farklı. Biraz daha ileri gitse idi biz böylelerine ''Hödük'' derdik eskiden. Şu anda denemez tabii, ama gidişatı seviyesiz.

Onun gibi konuşmak kimsenin haddi değil bence. Haklı olabilir, peki bu cümlelerinden sonra ben ona nasıl hak vereceğim?

Özür ve saygılarımla lütfen.

MeyveliTepe
20-02-2012, 10:40
804 numaralı yazıya cevap hakkı doğduğu için cevaptır. Meyveli tepe benim olmadığım bir sitede; (Üç sene önce bir satıcı vasıfsız malını ucuza bile yutturup satamamış, ikide bir kimden aldın, kaça aldın, pahalı aldın diye sorar durur. Zılgıtı yiyince hezayanlarını yazmış. Tarih 2009 Haziran. Ondan fiyat ve spek sorduğum tarih 2009 Ocak. O zamana kadar ondan almayıp kimden ve kaça aldığımı öğrenememiş.) böyle bir yazı yazdığınızı bu gün öğrendim. Sen kimsin ki bana zılgıt atacaksınız. Leonarditi orfe teknikten aldığını bana siz söylediniz. Orfe teknik leonarditin yirmi beş kilosunu 48 liraya satıyor. Siz parasal kazığı yediğin için açıklayamadınız. Bana o malı 25 kilosunu 12 liradan teklif ettiler ilgilenmedim. Benim vasıfsız malim, sizin aldığın maldan daha kaliteli. Buda çok açıkça analiz raporlarında gözüküyor. Siz çok terbiyesiz bir kişisiniz. Benden avanta mal almak için çeşitli yollara başvurdunuz. Alamayınca pislik atatınız. Belli bir süredir bu siteye girmemeye özen gösteriyorum. Bir üyenin o günkü yazışmaları gündeme getirmesiyle kendinizi aklamak amacıyla, pislik atmaya devam ettiğinizi bu gün sabah öğrendim. Gündeme gelen yazıyı anında cevaplamak istediğiniz ama ne yazacağınızı bilmediğiniz için yalnız yazılan yazının aslını gönderdiğiniz gözüküyor(794 numaralı yazı). Çünkü gerçekler karşısında ne cevap yazacağınız şaşırdınız. Bu iş bu kadar ucuz değil. Tanıdığım Sayın Malina'nın da sizin bu yalanlarınıza izin vereceğini zannetmiyorum. Bu yazınızda benim kişilik haklarıma bu yazınızla hem müdahale ettiniz, hem de beni rencide ettiniz. Yakında yeni gelişmelerle size cevabımı daha net vereceğim. Lütfen sayın üyeleri ve siteyi kullanmaktan vazgeçin. Forum yüneticilerine ve tüm üyelere saygılarımla, Remzi Sarıoğlu

Sizin bir kullanıcı adınız vardı zaten, babakale de nereden çıktı?

Her şeyden önce, tesciliniz kadar konuşun. Belki de başkasına ait bir numuneye özel rapor alıp benim malım bu demek ucuzculuğundan vaz geçin.

Madem malınız iyi idi neden tesciliniz düşük? Bir malı resmi tescil edilmiş değerlerde değil de denetim dışı elde edilmiş türlü raporlarla satmaya çalışmak şüphe uyandırmasının yanısıra dürüst olmadığı gibi ticaret hukuku açısından da nasıl değerlendirilir bilmem.

Zaten üç yıl önce de bu yüzden almamıştım malınızı. Çünkü hiç bir şekilde güven veremediniz. Verdiğiniz, verecek olduğunuz fiyat indiriminin hiç bir kıymet-i harbiyesi yoktu. Vereceğim paranın, yapacağım hammallığın boşa gitmesi, bir sürü zaman kaybetme riskini de alamazdım.

Siz bunları sorgulamayanlara satmaya devam edin.

Üç sene önce yazılanlara bakarsak;
#127 (http://www.agaclar.net/forum/392300-post127.htm)
#128 (http://www.agaclar.net/forum/392346-post128.htm)
#144 (http://www.agaclar.net/forum/396839-post144.htm)
#145 (http://www.agaclar.net/forum/396853-post145.htm)
#146 (http://www.agaclar.net/forum/396857-post146.htm)
#147 (http://www.agaclar.net/forum/396860-post147.htm)
#148 (http://www.agaclar.net/forum/396870-post148.htm)
#149 (http://www.agaclar.net/forum/396878-post149.htm)
#151 (http://www.agaclar.net/forum/396890-post151.htm)
#152 (http://www.agaclar.net/forum/396903-post152.htm)
Bu sonuncusunda da kendi ağzınızla yazmışsınız zaten, sattığınız mal tescil değerlerinin altında çıkarsa Tarım Bakanlığı toplatır diye. Bu yüzden de malınızın tescili doğru ama insanları etkilemek için başka yüksek değerli rapor gösteriyorsunuz.

O zaman yüksek değerlerle tescil alabilenlerin suçu ne? Demek ki mallarına güveniyorlar ve olabilecek asgari değerlerine göre tescillerini almışlar.

Başka başlıkta devam etmiş;
#13 (http://www.agaclar.net/forum/444129-post13.htm)
#14 (http://www.agaclar.net/forum/444158-post14.htm)
#15 (http://www.agaclar.net/forum/444192-post15.htm)
#16 (http://www.agaclar.net/forum/444272-post16.htm)
#17 (http://www.agaclar.net/forum/444666-post18.htm)
Mesajdaki zılgıt;
İkide bir ve olur olmaz başlıkta leonarditi kaça aldığım, çok pahalı aldığım vb. gibi şeyler yazmanız, "yanlış üzerine yanlış yapmaya" devam ettiğimi ifade eden şeyler yazmanız tuhaflık ötesi bir şey. Size sordum mu ki, doğru mu yapıyorum diye? Benim hocam mısınız? Arkadaşım mısınız? Belki de sizi bozuk bir algılamaya iten unsur, sizin leonarditi çelişkili ifadelerinizden dolayı güvenilir bulmayıp almamış olmamdır. buydu.

Üstünden 3 sene geçmiş ama görünen o ki bir şey değişmemiş.

Siz çok terbiyesiz bir kişisiniz. Benden avanta mal almak için çeşitli yollara başvurdunuz. Alamayınca pislik atatınız.
Bu sözünüz de size ait. Durumunuzu çok güzel göstermiş. Sizinkini bırakıp, sizin deyiminizle gidip pahalı mal satın aldıysam, malınızın benim için bir değerinin olmadığını gösterir, değil mi? Değil avanta (!) bedava verseniz, üstüne de para verseniz yine kıymeti yok. Çünkü hammalığını yapacak benim, bekleyip bundan medet umacak benim, sizin umurunuzda mı?

Satıcının müşteriye saldırdığı da ülkemize ait bir şey herhalde. Defolu satıcılar ve yardakçıları el biriliği ile soran müşteriyi susturmaya çalışırlar.

malina
20-02-2012, 12:18
Remzi Sarıoğlu,

babakale üyeliğini Remzi Sarıoğlu (http://www.agaclar.net/forum/members/38269-remzi-sarioglu.htm) üyeliği ile birleştirdim.
İki ayrı üyeliğe gerek yok.

http://www.agaclar.net/forum/dis-mekan-bitkilerinde-hastalik-ve-zararlilar/16890.htm

Buradaki yazışmalarınız nedeniyle üyeliğinizi kapatmıştık. Buyurun biraz daha devam edin diyeceğim ama sonucunun ne olacağı yine size bağlı...

MeyveliTepe
20-02-2012, 12:34
Şimşirlerde görülen hastalıklar başlığını okumamışım.


...
Tam aksi, işim sizin gibi kendi ürünlerini her soruna, hastalık zararlıya bile önerip, bunu açıklayın bu konudaki bilgi ve belgeleri dökün dediğimizde saldırıp karalama politikası uygulayanlarla. Hakan Bey'in de sizin satışını yaptığınız ürünün sahibi olduğunu biliyoruz. Leonarditçiler ürününüzün nasıl ilaç etkisi oldu diye sorunca galiba çok üzüldüler.

Sizinle, bırakın sizi, hiç tanımadığım üstelik de mesleki olarak yetkinliğini bile bilmediğim biriyle daha fazla polemiğe girmiyorum. Üstelik veciz atasözlerinden dahiyane nokta noktalı örneklerle, edep sınırlarını zorlayan yazışmaları hiç tasvip etmiyorum. Çamur at izi kalsın şeklinde davranışlara da asla müsamaha etmeyeceğimi de size bildireyim.

Maalesef ülkemizde üreticimiz bu şekilde hep satıcılara ve tavsiyelerine rağbet ederse, olacağı budur. Ne laboratuvarlardan, ne üniversiteden ne de yetkinliği olan mühendislerden faydalanırlar, internet sayfalarından tercüme edilen bilgiler tavsiye gibi verilir. Canları isterse bilime rağbet edip canları istemezse de bilimi ve bilim adamlarını eleştirirler,yok sayarlar, meydan boş kalır, herkes atar tutar...

Mine hanımın son mesajını okuyunca koptum. 2,5 seneden fazla geçmiş, hiç ilerleme olmamış.

Remzi Sarıoğlu
20-02-2012, 18:13
Sayın Malina size çok teşekkür ederim. Uzun zamandır siteye girmemeye özen gösteriyordum. 804 numaralı yazı, hayali zılgıt lafı ve bana edilen hakaretleri okuyunca dayanamadım.

Sayın mrduran 804 numaralı yazı yazıldığında ağaçlar.net adâb ve uslûbu ile diye tepki neden vermediniz. Yoksa çok mu uygun buldunuz. Bunu çok merak ediyorum.

Diğer yazılara cevap vermeye tenezzül etmeyeceğim. Herkes kendini biliyor.
Çünkü ağaçlar netin değerli üyelerini üzmeye kimsenin hakkı olmadığını biliyor ve saygıyla selamlıyorum.

MeyveliTepe
20-02-2012, 20:16
Sn.Remzi Sarıoğlu,

3 sene önce de yazdığım gibi ne dostum ne de düşmanımsınız. Size iki tavsiyede bulunayım.

1. Kimsenin aleti olup onun bunun lafıyla kendinizi kullandırmayın. Bunun size bir faydası olmaz. Bunu yapanlar da sizi düşünerek yapmıyorlar, bundan emin olabilirsiniz.

2. Yukarıda yayınladığınız 2008 tarihli, 1 kilo numune gönderilerek alınmış raporu sadece bu forumda kaç yerde yayınladınız sayamadım. Sonunda kaolin başlığına da kısmetmiş.

Rapor tarihinin üstünden dört sene geçmiş. Yani dört seneyi harcadınız. Oysa, ikide bir forumlarda, şurda burda bu raporu yayınlayacağınıza, olması gereken yere, tescil kurumuna gönderip iddia ettiğiniz değerlere göre aslanlar gibi tescil alabilirdiniz. Nasılsa ürününüze güveniyorsunuz, değil mi? Belki biri gözünü karartır aldığı malı analiz ettirir de başımız derde girer diye düşünmüyorsanız neden bu kadar zamanı harcadınız? Hem bakın burada hazırlanmış (http://www.agaclar.net/forum/567463-post376.htm) listeye bile girememişsiniz. Belki girerdiniz.

Daha yeni 10.000 kg leonardit satın aldım. Tescilinde %55 (h+f) değerinde. Fiyatı da KDV ve Nakliye dahil sizinkinden daha hesaplıydı. Nereden aldığımı da açıklamadım. Sonbahar gelip sonuçlarından memnun kalırsam açıklarım belki. Belki de açıklamam. Bana kalmış bir şey.

Remzi Sarıoğlu
20-02-2012, 21:17
Aldığınız leonardit hayırlı olsun. Sonuçları da inşallah çok iyi olur. Benim listeye girmem hiç önemli değil. Ben türkiye'nin en iyi leonarditini ve en uygun fiyatla kullanıcıların hizmetine sunduğumu ben biliyor ve iddia ediyorum.
Yakında büyük bir ihtimalle Türkiye'nin en büyük firmalarından biri ile piyasada olacağım. Sizin nereden aldığınız benim için hiç önemli değil. İnşallah çok daha iyi bir ürün almışsınız olursunuz ve çok daha iyi bir netice alırsınız. Bende sizi tebrik eder ve karşınızda saygı ile eğilirim. Anında sizden de özür dilerim. Ama bana göre bu mümkün de gözükmüyor. Sizde benden özür dilemeye hazırmısınız ? İstiyorsanız uygulama sonucunun neticelerini hep beraber resimlerle tüm üyelerle paylaşalım.
Ben her kolşulda belge ve resimlerle açıklamaya hazırım. Ama siz memnun kalırsam açıklarım, kalmazsam açıklamam gibi söylem içerindeyim diyorsanız. Size ve yalakalarınıza bol güneşli günler diliyorum.

MeyveliTepe
20-02-2012, 21:23
Hayırlı uğurlu olsun. En büyük firma her kimse umarım o da güvenilmez duruma düşmez.

soilless
21-02-2012, 20:35
Tescil edilen edilmeyen , listeye giren girmeyen bir ürün ile ilgili hayli mesajlaşmalar olmuş geçmişte ve şimdi burda.

soilless
21-02-2012, 20:36
Şimdi anladığım kadarıyla bir noktaya gelinerek nokta konulduğundan konumuz kaoline dönebiliriz sanırım.

soilless
21-02-2012, 20:37
Verdiğiniz sözü tutmazdan önce a) 7 Temmuz 2011'de size hitaben yazmış olduğum bir mesajdaki "Başka bir koşulda, PAR ışınlarının yansıtılması, fotosentezin azaltılması isteniyor olabilir. Bu durumda kalsine edilmemiş kaolin ya da kalsiyum karbonatın işe yaradığını biliyoruz. Böyle bir koşul da var gerçekten. Tuhaflıklardan fırsat bulursam yazacağım." ibaresini okuyup okumadığınızı, b)10-20 USD ton ibaresinin nerede yazılı olduğunu görüp görmediğinizi belirtmenizi beklerdim, ki yazılanlar bir sağırlar diyaloğu olmayıp bir bütünlük teşkil etsin.

Verdiğiniz linke gelince her hangi bir söz tutmuş olmuyorsunuz. Keşke ciddi bir kaynaktan, doğru bir bilgi aktarmış olsaydınız.

Verdiğiniz linkin yazarı aklınca pek aşağıladığı mister(!) Glenn'e yine muhtaç kalmış anlaşılan ama yine sulandırmış. Oysa sulandırmaması gerekiyordu. Konuya özel kaynak Sn.Çamtepe'nin linkini vermiş olduğu makale. Ayrıca bu dökümanın (http://blog.meyvelitepe.org/images/Book_Chapter_Particle_Film_Technolgy.pdf) 34.sayfasının sonu ve 35.sayfasında bahsediliyor.

Sulandırılmaması gerekiyordu diyorum, çünkü orijinal bilimsel deneylerde kullanılan hidrofobik kaolin M96-18 formülasyonudur. Parçacıklara suyu itmesi için silikon kaplanmıştır ve suyla karıştırılarak değil, toz olarak uygulanır. Gerek verdiğiniz linkte kısmen yazılıyormuş gibi yapılan, gerek Sn.Çamtepe'nin verdiği linklerde anılan etki mekanizmasından bu mesajda (http://www.agaclar.net/forum/907121-post739.htm) söz etmiştim.

Muhtemelen okunmayacaktır ama yine de tekrarlayayım. Hidrofobik M96-18 kaolinin uygulaması otsu bitkilerde yüzey nemini uzaklaştırarak yaprak yüzeyinin (dışsal) buz kristalleri oluşmadan supercool seviyelerine inebildiği anlatılır. Burada sorun, silikon kaplamalı malzeme bulunması ve sulandırılmadan uygulanmasındaki güçlüktür. Uygulandığında kış kartları sebebiyle uzun süre kalıcı olması da çok güçtür.

Çok daha önceden uygulanması şartıyla sulu uygulanmış bir kaplamanın hidrofobik hale getirilmesi de mümkün (yağ ile değil). Teorik olarak otsu bitkilerin yüzey buzlanmasını azaltacağını düşünebiliriz. Ancak bununla ilgili bilimsel çalışma mevcut değil. Bizim yeni formülasyon kaplamayı kuşkuya yer bırakmayacak şekilde ve çok uzun bir süre için tamamen hidrofobik yapıyor ama buna rağmen yüzey buzlanmasını adı geçen makalelerdeki ölçüm değerlerinde koruyor diyemem çünkü ölçmedim.

Don zararının büyük kısmı dışsal değil içseldir. Fotosentezin geciktirilerek önlenmesi söz konusudur. O da yine bu mesajda (http://www.agaclar.net/forum/907121-post739.htm) kısaca yazılı.

Bordo bulamacı gibi uygulamalar, uygulamadan itibaren belirli bir süre fotosentezi yavaşlatacağı için içsel don zararına karşı faydalıdır. Fakat dışsal buzlanma için aynı şeyi söylemek güç çünkü yapısındaki kireç doğal olarak nemi tutar.

Sn Meyvelitepe,

Sizin alıntıladığım yukardaki mesajınızdaki 10-12 USD/ton kaolin fiyatı konusunda sanırım anlaştık. Sizin 2006 yılına ait KİBİTED yani kil grubunun makalesindeki sözkonusu 10-12 usd/ton fiyat ile benim verdiğim Türkiye istatistik kurumu değerleri olan 2006 yılı
- İşlenmiş Kaolin İhraç Fiyatı 120 USD/TON
- ham kaolin ihrac rakamı 27 USD/ton

değerlerinin birbirinden hayli farklı olduğu sanırım net.

Size verdiğim sözü tutmadığımı vurguladığınız yukardaki mesajınızın diğer kısımlarına geçebiliriz sanırım.

soilless
21-02-2012, 20:53
.....Verdiğiniz linke gelince her hangi bir söz tutmuş olmuyorsunuz. Keşke ciddi bir kaynaktan, doğru bir bilgi aktarmış olsaydınız.
--------
Demişssiniz,


2-3 mesaj önceki Bakale veya Remzi Sarıoğluna verdiğiniz aşağıdaki mesajınızda ise

Sn.Remzi Sarıoğlu,

------
Hem bakın burada hazırlanmış (http://www.agaclar.net/forum/567463-post376.htm) listeye bile girememişsiniz. Belki girerdiniz.

Demişsiniz

Şimdi ilk mesajınızda ciddi bulmadığınız sitenin ve makalenin yazarı Sn Acemi Çaylak. Doğrumu dur?

İkinci alıntıladığım mesajınızdaki listeyi hazırlayan ve yayınlayan da Sn acemi Çaylak

Doğrumudur?

Birini ciddi bir kaynak olarak alıyorsunuz yine aynı acemi çaylağın bir başka yazısını ciddi bir kaynak olarak almıyorsunuz?

sebebi nedir?

ciddiyet değerlendirmedeki yorum farkınız zaman mı yoksa başka bir neden mi?

Cidden merak ettim. Lütfen bilgilendiriniz.

soilless
21-02-2012, 20:55
Sizin yanıtınız sonrası ciddi bulmadığınız Acemi çaylağın BU makalesindeki Doğanın ve Toprağın Dostu (http://www.sessizbahce.org/) bilgilerin yabancı kaynaklarını da vereceğim.

MeyveliTepe
21-02-2012, 21:19
.....Verdiğiniz linke gelince her hangi bir söz tutmuş olmuyorsunuz. Keşke ciddi bir kaynaktan, doğru bir bilgi aktarmış olsaydınız.
--------
Demişssiniz,


2-3 mesaj önceki Bakale veya Remzi Sarıoğluna verdiğiniz aşağıdaki mesajınızda ise

Sn.Remzi Sarıoğlu,

------
Hem bakın burada hazırlanmış (http://www.agaclar.net/forum/567463-post376.htm) listeye bile girememişsiniz. Belki girerdiniz.

Demişsiniz

Şimdi ilk mesajınızda ciddi bulmadığınız sitenin ve makalenin yazarı Sn Acemi Çaylak. Doğrumu dur?

İkinci alıntıladığım mesajınızdaki listeyi hazırlayan ve yayınlayan da Sn acemi Çaylak

Doğrumudur?

Birini ciddi bir kaynak olarak alıyorsunuz yine aynı acemi çaylağın bir başka yazısını ciddi bir kaynak olarak almıyorsunuz?

sebebi nedir?

ciddiyet değerlendirmedeki yorum farkınız zaman mı yoksa başka bir neden mi?

Cidden merak ettim. Lütfen bilgilendiriniz.[/QUOTE][/QUOTE]

Buna dahil mi olmak istiyorsunuz? Emin misiniz? Neresindesiniz?

Bakın ne denmiş verdiğim link ile ilgili Size ve yalakalarınıza bol güneşli günler diliyorum.

MeyveliTepe
21-02-2012, 21:28
Sizin yanıtınız sonrası ciddi bulmadığınız Acemi çaylağın BU makalesindeki bilgilerin yabancı kaynaklarını da vereceğim.

Yabancı kaynağını yazmış zaten. Bu mesajdaki mister (!) Glenn'in (http://www.agaclar.net/forum/876748-post691.htm) makaleleri.

Önce iyice okursanız daha iyi, kulaktan kulağa oynamamış oluruz.

Deveci Armudu
22-02-2012, 00:09
Sayın Ensar Bey,
Kaolin kili ürününüzü Armut meyvesine çiçek döneminde atabilir miyiz? Çiçek döneminde atılırsa don tehlikesine karşı faydası olur mu? Bu konuda deneme yapan arkadaş var mı?
Sizden ürünü nasıl temin edebiliriz?
Cevap verirseniz çok sevinirim. Saygılarımla...

mrduran
22-02-2012, 10:23
...Sayın mrduran 804 numaralı yazı yazıldığında ağaçlar.net adâb ve uslûbu ile diye tepki neden vermediniz. Yoksa çok mu uygun buldunuz. Bunu çok merak ediyorum.....



Beyefendi,

Sizden ricam, koltuğunuza oturun, laptopunuzu dizlerinize koyduğunuz köpük bir levhaya koyun, elinizde çay, kahve.

Siz siz olmayın, karşınızdaki olun, karşınızdaki de siz olsun. Sanırım empati diyorlar. Baştan itibaren okuyun....lütfen.

Nereden nereye gelmişiz, kimler paraşütle tartışmaya dalmış. Karşınızdakinin yerinde olan sizde nihayette bir insansınız, sıfır hatalı olmak ne mümkün.

Fikirlere karşı çıkan herkesi alkışlarım, kişiliklere saldıranlara dikkat edin lütfen.

Karşınızdakinin yerine koyduğum sizin tavrınızı merak ediyorum.

Kalpler değil, fikirler darmadağınık olsa ne olur? Niçin daha ötesini isteriz hep. İnsanlığımız gereği ama niçin bizde daha çok. Daha çok mu insanlığımız? Bu yaşımızda kaynayan kanımızla gençlere nasıl örnek olup onları dengeleyeceğiz, bizleri mi örnek göstereceğiz?

Bol sağlıklar, kolay gelsin. Karşınızdakinin hüviyeti ve sabrı ile düşünmeniz dileklerimle efendim.

Saygılarımla lütfen.

Remzi Sarıoğlu
22-02-2012, 11:22
Sayın Beyefendi

Önerileriniz için teşekkür ederim. Bu güne kadar aynı davranışlarda bulunan insanlara eşit mesafede olmaya özen gösterdim. Birine farklı, diğerine daha farklı davranmadım. Sizden de bunu beklediğim için o soruyu sordum.

İçinde bulunduğum bir çok saygın kuruluşta saygı ve sevgi gördüm. Zaten sayılmadığım ve sevilmediğim yerde olamak istemem.

Acağa 2,5 yıldır bu kişi neden susmuş diye hiç düşündünüz mü? Haksız olduğu için mi zannediyorsunuz. Bu kavgayı sevmediğimden kaynaklanıyor. Haksızlığa, hakarete ve yalana tahammül edemiyorum. Doğal olarak karşımdaki kişilerden de aynı davranışı beklerim.

Her şey gönlünüzce istediğiniz gibi olsun.

Saygılarımla,

mrduran
23-02-2012, 10:00
Sayın beyefendi;

Demek ben ifadeden aciz biriyim ki anlatamadım.

Şüphesiz sizin idealleriniz vardı ve yurduma yararlı bir insan konumundasınız şu an, ALLAH daha da ziyade etsin.

Yanlış anlamayın lütfen. Karşınızdaki kişileri de tanımaya çalışın. İlgili kişilerin yazılarını okuyarak intiba edinin.

Bir tarafta sunulan hizmetler para karşılığı. Daha da artsın işlerimiz, yurdum faydalanacak çünkü, doğal bu.

Diğer tarafta para beklentisi olmadan, severek paylaşımda bulunan birisi ve de mesleği gereği araştırmalarını pratik denemelerine aktaran. Hiç bir beklentisi olmayan.
Ben çok yararlandim şahsen ondan. Bilâbedel hemde. Beni aşan bilimsel yönlendirmeleri dışında, bir çok kaynağa ulaştım o ve benzer kişiler sayesinde, gene ücret ödemeden.

Acaba koltuğunuz rahatsız mı idi ki; onun yerine koyamadınız kendinizi.

İlgili kişi/kişileri zerre kadar tanımayan, her hangi bir telefon görüşmesi dahi yapmamış, sadece faydalı ve ücretsiz bilgi paylaşımlarından faydalanmış ve de bundan böyle sadece bu konuda sizle alakalı yazı yazmama hususunda kararlı biri olarak(başka sayfalarda ki güzel yazılarınız ve uygulamalarınız, paralı/parasız paylaşımlarınız hariç olmak üzere)....

Sayın kelimesi yazmaksızın yazdığıma cevabınızdaki ''sayın'' kelimesi yazmanızdaki inceliği tartışmalarda da göstermeniz dileklerimle.

Saygılarımla lütfen.

Remzi Sarıoğlu
23-02-2012, 19:02
Sayın beyefendi

Kimseden duymak istemediğim şeyleri söylediniz.

Yani size (Ben çok yararlandim şahsen ondan. Bilâbedel hemde.) yardım eden kişi istediğini yazabilir.

Tanımadığınız kişi yarısını dahi yazamaz.

Teşekkür ederim. Bu konuda sataşma olmadığı müddetçe son yazım. Saygıdeğer üyeleri kaolin konusundan daha fazla ayırmayalım.

Saygılarımla,

soilless
23-02-2012, 19:12
[/QUOTE]

Buna dahil mi olmak istiyorsunuz? Emin misiniz? Neresindesiniz?

Bakın ne denmiş verdiğim link ile ilgili[/QUOTE]

Alıntı:
Size ve yalakalarınıza bol güneşli günler diliyorum.

Sn Meyvelitepe?

Dahil olmak hariç olmak, emin olmak, neredeyim, yalakalık nedir bunlar allahaşkına?

Lütfen açık açık yazın çünkü sizi anlamakta zorlanmaya başladım? Yardımcı olun lütfen? Buradayım yanıtınızı bekliyorum?

soilless
23-02-2012, 20:19
Sayın Ensar Bey,
Kaolin kili ürününüzü Armut meyvesine çiçek döneminde atabilir miyiz? Çiçek döneminde atılırsa don tehlikesine karşı faydası olur mu? Bu konuda deneme yapan arkadaş var mı?
Sizden ürünü nasıl temin edebiliriz?
Cevap verirseniz çok sevinirim. Saygılarımla...

Sn Deveciarmudu,

Sn Ensar foruma uzun bir süredir girmiyor. http://www.sun-shader.com/ buradaki adresdeki iletişim bilgileri ile kendisine ulaşabilirsiniz sanırım.

Ayrıca hem benim hem forum üyelerini bilgilendirme amacıyla daha önce kaolin kili kullandınız mı? Kullandı iseniz;
- Sadece deveci armudu için mi kullandınız,
- ne kadarlık bir alan için,
- hangi özelliklerde kaolin,- mevsim olarak ne zaman,
- uygulama sayısı,
- VE en önemlisi nasıl bir sonuç gözlemlediniz?Aslında bu sorular yanıtları su gibi okunacak hep merak edilen sorulardır.

ServetAydoğan
24-02-2012, 12:56
Sn. soilless

Rafine olmayan kaolin kilinin kullanılmasının sonuçlarını sorduğunuz sorularla bulmanızın biraz zor olduğunu düşünüyorum. Çünkü rafine edilmediyse içinde bulunan maddelerin çevreye ve insan sağlığına olan etkilerini ciddi şekilde araştırmak gerekir. Hatta bu kullanılan kaoline göre değişkenlik gösterir diye düşünüyorum.

bence sonuçlar ancak parçacık boyutu ve kalsinasyon konularında fikir verebilir.

soilless
25-02-2012, 00:02
Sn. soilless

Rafine olmayan kaolin kilinin kullanılmasının sonuçlarını sorduğunuz sorularla bulmanızın biraz zor olduğunu düşünüyorum. Çünkü rafine edilmediyse içinde bulunan maddelerin çevreye ve insan sağlığına olan etkilerini ciddi şekilde araştırmak gerekir. Hatta bu kullanılan kaoline göre değişkenlik gösterir diye düşünüyorum.

bence sonuçlar ancak parçacık boyutu ve kalsinasyon konularında fikir verebilir.

Sn Servet Aydoğan,

723 no.lu mesajınızda

Sayın MeyveliTepe,
Araştırmalarınızı ve deneyimlerinizi paylaşmanızı ilgiyle izliyorum ve çok faydalandığımı belirtmek istiyorum.
Teşekkürlerimle.

Demişssiniz sanırım o zamanki mesaj trafiği içinde destek ve iyiniyet mesajı iletmişsiniz ve de özellikle araştırma ve deneyimleri ilgiyle takip ettiğinizi söylemişsiniz ne güzel bence mahsuru yok. Hatta bu konu başlığına ilgi ve alakanızın daim olmasını dilerim ancak ,

bence pek ilgi ve alaka göstermememişsiniz ya da çok hızlı bir değerlendirme yapmışsınız çünkü benim Rafine olmayan kaolin kullanımına ilişkin bir yorumum ve iddiam olmadı. İsterseniz 709 no.lu mesajımdan itibaren benim mesajlarımı tekrar okuyun.

Ben de zaman zaman hızlı anlık değerlendirme hatalarına düşebiliyorum ancak fikir bazında değil kelime bazında oluyor.

soilless
25-02-2012, 01:19
Buna dahil mi olmak istiyorsunuz? Emin misiniz? Neresindesiniz?

Bakın ne denmiş verdiğim link ile ilgili[/QUOTE]

Alıntı:
Size ve yalakalarınıza bol güneşli günler diliyorum.

Sn Meyvelitepe?

Dahil olmak hariç olmak, emin olmak, neredeyim, yalakalık nedir bunlar allahaşkına?

Lütfen açık açık yazın çünkü sizi anlamakta zorlanmaya başladım? Yardımcı olun lütfen? Buradayım yanıtınızı bekliyorum?[/QUOTE]

Yanıtınızı bekliyorum dedim ancak şu ana kadar yanıtınızı alamadım.

Hiç bu kadar ara vermemiştiniz. Umarım ve dilerim ki bir sağlık problemi yoktur. Yoğun olduğunuzu düşünüyorum.

soilless
25-02-2012, 01:20
Bu durumda ben kendi kendime yanıtlayayım çünkü yaklaşık 3. günün sabahı oluyor.

soilless
25-02-2012, 01:25
Sn Meyvelitepe,

Eğer, benim bir yerlere dahil olmam veya bir yerlerde saf tutmam veya bir konudaki tartışmalara dahil olmaya çalışmam şeklinde bir gayret ve çaba içinde olduğumu düşünüyorsanız, bu şekilde bir yorumunuz varsa size şunu söyleyeyim,

ya çok alıngansınız, ya yanlış değerlendiriyorsunuz, ya da paylaşımımız için yorumlarınız bilerek ve isteyerek farklı bir yönü öngörüyor.


Eğer isteseydim firavunlardan, galip mağluplardan bahseden köyden kasabadan bahsedip, önceki köyleri sayıp halen şu an 10. Köyde olduğunu altı çizgili vurgulayan (ki farkındamı bilmiyorum kendi yorumu olan 10. Köydeyiz. Yani hep beraber 10. Köydeyiz:) Sn Denizakvaryumunun 806 no.lu mesajındaki

ORFE Teknik

Sun-Guard, Kaolin Kili,Kaolin | SunShader İle Bitkilerinizi Güneşten Koruyun

Piyasada aynı markadan iki ürün var bu nasıl oluyor?

Şeklindeki sorusunu değerlendirip, bu konuya girerdim.

Sn Deniz akvaryumu bu mesajı neden yayınladı???? bu konudaki tartışmaların tekrar açılmasını mı istedi bilemiyorum. Bence konuyu iyi takip etmediği için piyasada neden 2 tane sun-guard sundguard marka kaolin var diye sordu.

Ancak fırsat kollayarak bir takım konulara girmek istesem leonardit konusundaki hiçbir şekilde bir kelime dahi yorumum olmayan bilmediğim Sn remzi bey ile sizin aranızdaki leonardit, tescili, listesi yorumları yerine Sn Denizakvaryumunun o mesajı ile tekrar gündeme getirdiği omri listesinde yer alan SUN-GUARD ve o listede olmadığı iddia edilen SUNGUARD, marka kaolin tartışmalarına girerdim.

İsterseniz o konuya girelim.

Bu konu başlığını takip eden üyelerimiz ve takipçilerimiz için kısa bir hatırlatma bilgisi;

Omri listesi USDA Natural Organic Program Rule ‘a göre organik üretimde kullanılabilen ürünlerin sertifikalı onaylı listesidir.

MeyveliTepe
25-02-2012, 12:19
Sn.Soilless, siz 26 Ocakta sorduğum çok basit ve çok somut bir soruya yanıt vermemişken üç gün beklemekten şikayet etmişsiniz. Üstelik de sorduğunuzu söylediğiniz, aslında soru olmayan şeyler daha önce tekrar tekrar yazılmışken. Sorduğunuzu söylediğiniz şeylere istinaden #804 nolu mesajı bu sefer okuyunuz. Türlü yöntemlerle benim üzerimden yapılan, yapılmaya çalışılan gayretlerin bunları yapanlar dahil kimseye bir yararı yok.

Ben markalarla değil, içerikler, spekler, bunlarla ilgili yapılmış bilimsel saha deneyleri ve bunlara ait makaleler, bahçemde yaptığım pratik doğrulama uygulamaları ile ilgiliyim.

2009 yılında kişisel ihtiyacımdan kaynaklanan bulgu ve uygulamalarım, konunun dünyada da taze olması sebebiyle yeni bulgular ve arkasındaki bilgi başka şeyleri de beraberinde getirmeye devam ediyor. Ancak, daha önce de yazdığım üzere bunları daha fazla paylaşmak, en azından public paylaşmak konusunda da bir isteğim kalmadı.

Kaolinin tarımda kullanım etkinliğinin arttırılması, verimli kullanımı, özellikle de zehirli bileşik kullanımının azaltılması yönünden ülkede anahtar bir rol oynuyor. Bunu üç yıl önce (http://www.agaclar.net/forum/542697-post232.htm) de tahmin edebilmiştim. Şimdilerde hala Tagem IPM talimatlarına girememişse de bazı İl ve İlçe tarım teşkilatlarının, ziraat odalarının ilgili göstermeye başladıklarını görüyoruz. O tarihlerde ne siz ne de yılan yağı satıcılarının konudan haberi bile yoktu.

Bu konuda tek endişem, kimi bilinçli veya yönlendirilmiş, kimi kısa vadeli kâr hırslarıyla zehir lobisinin yararına bu malzemeye güvenin kırılmasıdır. Bundan ülke zarar görür.

Son bir buçuk ayda yazılanlara bir bakalım. Konuya pozitif katkıda bulunacak çok az şey yazılmış.

Siz ne yazmıştınız diye baktığımda da, yerli bir kaolin işleme tesisinin kaliteli ithal hammadde kullanarak speklere uygun (umarım) üretim yapma hazırlığı içinde olduğu gibi bir şey yazmışsınız.

Bunun devamını getirmek dışında, kişisel uygulamalarınız, ölçümleriniz, daha önce haberimiz olmayan bilimsel yayınlar, saha deneyleri ve bunlara ait metrikler, verimli uygulama şekilleri, konuya katkıda bulunacak diğer kendinize ait bulgunuz, bilginiz, destekli yorumunuz vb.vb. varsa buyurun.

soilless
25-02-2012, 23:39
Sn.Soilless, siz 26 Ocakta sorduğum çok basit ve çok somut bir soruya yanıt vermemişken üç gün beklemekten şikayet etmişsiniz. Üstelik de sorduğunuzu söylediğiniz, aslında soru olmayan şeyler daha önce tekrar tekrar yazılmışken. Sorduğunuzu söylediğiniz şeylere istinaden #804 nolu mesajı bu sefer okuyunuz. Türlü yöntemlerle benim üzerimden yapılan, yapılmaya çalışılan gayretlerin bunları yapanlar dahil kimseye bir yararı yok.

Ben markalarla değil, içerikler, spekler, bunlarla ilgili yapılmış bilimsel saha deneyleri ve bunlara ait makaleler, bahçemde yaptığım pratik doğrulama uygulamaları ile ilgiliyim.

2009 yılında kişisel ihtiyacımdan kaynaklanan bulgu ve uygulamalarım, konunun dünyada da taze olması sebebiyle yeni bulgular ve arkasındaki bilgi başka şeyleri de beraberinde getirmeye devam ediyor. Ancak, daha önce de yazdığım üzere bunları daha fazla paylaşmak, en azından public paylaşmak konusunda da bir isteğim kalmadı.

Kaolinin tarımda kullanım etkinliğinin arttırılması, verimli kullanımı, özellikle de zehirli bileşik kullanımının azaltılması yönünden ülkede anahtar bir rol oynuyor. Bunu üç yıl önce (http://www.agaclar.net/forum/542697-post232.htm) de tahmin edebilmiştim. Şimdilerde hala Tagem IPM talimatlarına girememişse de bazı İl ve İlçe tarım teşkilatlarının, ziraat odalarının ilgili göstermeye başladıklarını görüyoruz. O tarihlerde ne siz ne de yılan yağı satıcılarının konudan haberi bile yoktu.

Bu konuda tek endişem, kimi bilinçli veya yönlendirilmiş, kimi kısa vadeli kâr hırslarıyla zehir lobisinin yararına bu malzemeye güvenin kırılmasıdır. Bundan ülke zarar görür.

Son bir buçuk ayda yazılanlara bir bakalım. Konuya pozitif katkıda bulunacak çok az şey yazılmış.

Siz ne yazmıştınız diye baktığımda da, yerli bir kaolin işleme tesisinin kaliteli ithal hammadde kullanarak speklere uygun (umarım) üretim yapma hazırlığı içinde olduğu gibi bir şey yazmışsınız.

Bunun devamını getirmek dışında, kişisel uygulamalarınız, ölçümleriniz, daha önce haberimiz olmayan bilimsel yayınlar, saha deneyleri ve bunlara ait metrikler, verimli uygulama şekilleri, konuya katkıda bulunacak diğer kendinize ait bulgunuz, bilginiz, destekli yorumunuz vb.vb. varsa buyurun.

Sn Meyvelitepe şimdi ne güzel yazıyorsunuz,

- Sn soilless diye başlamışsınız teşekkürler,
- Demişsiniz

hiç böyle bir niyetim yoktu kim yapmaya çalıştı bunu da bilemem

- [B]Ben markalarla değil, içerikler, spekler, bunlarla ilgili yapılmış bilimsel saha deneyleri ve bunlara ait makaleler, bahçemde yaptığım pratik doğrulama uygulamaları ile ilgiliyim.[B]

demişsiniz[B]

ama hiç bir tölerans göstermeden yeni bir ürün ve/veya ürünleri su dolu 5 bardaklık deney ile işe yaramayacağını söyleyip çimento fabrikasına gönderdiniz.

o deneyin öyle olmaması gerektiğini çok önem verdiğiniz ve hiç katkı sağlamadığımı düşündüğünüz yabancı literatürde o deneyin nasıl yapılması gerektiğini açıklamamı istermisiniz? kaynak ve cümle örneklemesi yapmamı istermisiniz?

- 2009 yılında kişisel ihtiyacımdan kaynaklanan bulgu ve uygulamalarım, konunun dünyada da taze olması sebebiyle yeni bulgular ve arkasındaki bilgi başka şeyleri de beraberinde getirmeye devam ediyor.

[B]demişsiniz[B]

taze değil aslında patentler ve öncesindeki uygulamalar 2001 ve çok öncesine dayanıyor. Bunu siz de biliyorsunuz

- -O tarihlerde ne siz ne de yılan yağı satıcılarının konudan haberi bile yoktu.

Demişsiniz

hep yapageldiğiniz üzere yılan yağı satıcıları gibi bir absürd yaklaşım veya ilişkilendirme yapmak zorundamısınız?

-Bu konuda tek endişem, kimi bilinçli veya yönlendirilmiş, kimi kısa vadeli kâr hırslarıyla zehir lobisinin yararına bu malzemeye güvenin kırılmasıdır. Bundan ülke zarar görür.

hiç endişelenmeyin çok çok güzel ürün gelişimleri oluyor.

-Siz ne yazmıştınız diye baktığımda da, yerli bir kaolin işleme tesisinin kaliteli ithal hammadde kullanarak speklere uygun (umarım) üretim yapma hazırlığı içinde olduğu gibi bir şey yazmışsınız.



:))) Yine yanlış anlamışsınız, çünkü yazılanları ciddiye almama gibi bir önyargılı tavrınız var. İşleme tesisi değil nihai mamul tesisi asıl olan. Siz şimdi daha iyi yorumlarsınız.

- Bunun devamını getirmek dışında, kişisel uygulamalarınız, ölçümleriniz, daha önce haberimiz olmayan bilimsel yayınlar, saha deneyleri ve bunlara ait metrikler, verimli uygulama şekilleri, konuya katkıda bulunacak diğer kendinize ait bulgunuz, bilginiz, destekli yorumunuz vb.vb. varsa buyurun.[/QUOTE]

işte bu da son nokta!!! bunu bir sonraki mesajımda yanıtlayacağım. İlgimi çeken ve de yanıtlanmasını istediğim bir husus var bu görüşünüze göre;

buraya bu konu başlığına her gelen, takip eden, ilgi duyan üye ve takipçilerin

1- ingilizce bilme zorunluluğu mu var?
2- herkesin yeterince detaylı araştırma zamanı olmak zorunda mı?
3- Her üye veya takipçi yepyeni keşfedilmemiş bir araştırma, bir deney, bulmak ve ibraz etmek zorunda mı? Bu deney ve araştırmalar sabahtan akşama, ay ay yapılan şeyler mi ki sıkı takiple yakalanıp ortaya konsun?

Lütfen yani

soilless
25-02-2012, 23:58
Sn.Soilless,

-------Bunun devamını getirmek dışında, kişisel uygulamalarınız, ölçümleriniz, daha önce haberimiz olmayan bilimsel yayınlar, saha deneyleri ve bunlara ait metrikler, verimli uygulama şekilleri, konuya katkıda bulunacak diğer kendinize ait bulgunuz, bilginiz, destekli yorumunuz vb.vb. varsa buyurun.

Beğenmiyorsunuz ki? ciddi bulmuyorsunuz ki?

Sn Çamtepenin verdiği link ingilizce bir döküman Doğru mudur? Kaç üyemizin iyi derecede ingilizcesi var da o linkteki makaleyi anladı ve ve uygulamaları için örnek bir döküman olarak addedti?

Benim verdiğim Doğanın ve Toprağın Dostu (http://www.sessizbahce.org/) acemi çaylağın bu adresindeki makalesi Sn Çamtepenin verdiği ingişizce dökümanın anlaşılır bir türkçesi değil mi?

Hangi link bu konu başlığına katkı sağlar? İngilizce mi türkçe mi?

Benim verdiğim bu adrese baştan ciddi olmadığını söylerseniz bunu nasıl yorumlarız.

Hatta çok iyi bilirsiniz ki Sn Acemi çaylak sadece bu makalaesi ile değil bir çok konu başlığında sizin de alkışladığınız bir çok konu, çeviri, yorum yapmıştır. Buna rağmen makalenin sahibinin ismini bile anmadan yazarı diye ciddiye almadığınız bir makale olarak yorumladınız.

Siz veya Sn çamtepe mi ingilizce döküman ile katkı sağlıyor yoksa türkçesi olan bu makaleyi yayımlayarak ben mi katkı sağlıyorum.

soilless
26-02-2012, 00:04
Eğer çok arzu ederseniz okuduğum birden çok yabancı yayını yayımlayabilirim, kimini okumuşsunuzdur, kimini belki de okumamışsınızdır. katkı sağlamam konusundaki endişelerinizi gidermek için isterseniz alt alta yayımlayayım.

soilless
26-02-2012, 00:06
Sn Meyvelitepe,

Eğer, benim bir yerlere dahil olmam veya bir yerlerde saf tutmam veya bir konudaki tartışmalara dahil olmaya çalışmam şeklinde bir gayret ve çaba içinde olduğumu düşünüyorsanız, bu şekilde bir yorumunuz varsa size şunu söyleyeyim,

ya çok alıngansınız, ya yanlış değerlendiriyorsunuz, ya da paylaşımımız için yorumlarınız bilerek ve isteyerek farklı bir yönü öngörüyor.


Eğer isteseydim firavunlardan, galip mağluplardan bahseden köyden kasabadan bahsedip, önceki köyleri sayıp halen şu an 10. Köyde olduğunu altı çizgili vurgulayan (ki farkındamı bilmiyorum kendi yorumu olan 10. Köydeyiz. Yani hep beraber 10. Köydeyiz:) Sn Denizakvaryumunun 806 no.lu mesajındaki

ORFE Teknik

Sun-Guard, Kaolin Kili,Kaolin | SunShader İle Bitkilerinizi Güneşten Koruyun

Piyasada aynı markadan iki ürün var bu nasıl oluyor?

Şeklindeki sorusunu değerlendirip, bu konuya girerdim.

Sn Deniz akvaryumu bu mesajı neden yayınladı???? bu konudaki tartışmaların tekrar açılmasını mı istedi bilemiyorum. Bence konuyu iyi takip etmediği için piyasada neden 2 tane sun-guard sundguard marka kaolin var diye sordu.

Ancak fırsat kollayarak bir takım konulara girmek istesem leonardit konusundaki hiçbir şekilde bir kelime dahi yorumum olmayan bilmediğim Sn remzi bey ile sizin aranızdaki leonardit, tescili, listesi yorumları yerine Sn Denizakvaryumunun o mesajı ile tekrar gündeme getirdiği omri listesinde yer alan SUN-GUARD ve o listede olmadığı iddia edilen SUNGUARD, marka kaolin tartışmalarına girerdim.

İsterseniz o konuya girelim.

Bu konu başlığını takip eden üyelerimiz ve takipçilerimiz için kısa bir hatırlatma bilgisi;

Omri listesi USDA Natural Organic Program Rule ‘a göre organik üretimde kullanılabilen ürünlerin sertifikalı onaylı listesidir.

Bu mesajıma hiç değinmediniz? neden?

siz davet ettiniz (hiç alakam olmayan bir konuya) dahil olmak mı istiyorsunuz, neresindesiniz diye

MeyveliTepe
26-02-2012, 00:17
Eğer çok arzu ederseniz okuduğum birden çok yabancı yayını yayımlayabilirim, kimini okumuşsunuzdur, kimini belki de okumamışsınızdır. katkı sağlamam konusundaki endişelerinizi gidermek için isterseniz yayımlayayım.
Yeni bilimsel yayınlar görmekten herkes gibi ben de memnun olurum. Araştırmalarınızdan yararlanmış oluruz.

Benim verdiğim bu adrese baştan ciddi olmadığını söylerseniz bunu nasıl yorumlarız.

#829 (http://www.agaclar.net/forum/913672-post829.htm)
Verdiğiniz linkin yazarı aklınca pek aşağıladığı mister(!) Glenn'e yine muhtaç kalmış anlaşılan ama yine sulandırmış. Oysa sulandırmaması gerekiyordu. Konuya özel kaynak Sn.Çamtepe'nin linkini vermiş olduğu makale. Ayrıca bu dökümanın (http://blog.meyvelitepe.org/images/Book_Chapter_Particle_Film_Technolgy.pdf) 34.sayfasının sonu ve 35.sayfasında bahsediliyor.

Sulandırılmaması gerekiyordu diyorum, çünkü orijinal bilimsel deneylerde kullanılan hidrofobik kaolin M96-18 formülasyonudur. Parçacıklara suyu itmesi için silikon kaplanmıştır ve suyla karıştırılarak değil, toz olarak uygulanır. Gerek verdiğiniz linkte kısmen yazılıyormuş gibi yapılan, gerek Sn.Çamtepe'nin verdiği linklerde anılan etki mekanizmasından bu mesajda (http://www.agaclar.net/forum/907121-post739.htm) söz etmiştim.

Muhtemelen okunmayacaktır ama yine de tekrarlayayım. Hidrofobik M96-18 kaolinin uygulaması otsu bitkilerde yüzey nemini uzaklaştırarak yaprak yüzeyinin (dışsal) buz kristalleri oluşmadan supercool seviyelerine inebildiği anlatılır. Burada sorun, silikon kaplamalı malzeme bulunması ve sulandırılmadan uygulanmasındaki güçlüktür. Uygulandığında kış kartları sebebiyle uzun süre kalıcı olması da çok güçtür.

Çok daha önceden uygulanması şartıyla sulu uygulanmış bir kaplamanın hidrofobik hale getirilmesi de mümkün (yağ ile değil). Teorik olarak otsu bitkilerin yüzey buzlanmasını azaltacağını düşünebiliriz. Ancak bununla ilgili bilimsel çalışma mevcut değil. Bizim yeni formülasyon kaplamayı kuşkuya yer bırakmayacak şekilde ve çok uzun bir süre için tamamen hidrofobik yapıyor ama buna rağmen yüzey buzlanmasını adı geçen makalelerdeki ölçüm değerlerinde koruyor diyemem çünkü ölçmedim.

Don zararının büyük kısmı dışsal değil içseldir. Fotosentezin geciktirilerek önlenmesi söz konusudur. O da yine bu mesajda kısaca yazılı.

Bordo bulamacı gibi uygulamalar, uygulamadan itibaren belirli bir süre fotosentezi yavaşlatacağı için içsel don zararına karşı faydalıdır. Fakat dışsal buzlanma için aynı şeyi söylemek güç çünkü yapısındaki kireç doğal olarak nemi tutar.
Bunun için link verdiğiniz yazıya kaynak olan makaleleri okuyup öyle yorumlayın demiştim. Yabancı kaynaktan bilgi yayınlayacağınıza göre dil sorununuz yoktur diye düşünüyorum.

Zeytinlibahçe
26-02-2012, 05:08
Sn. Soilless, anlaşılan sizin kaoline yapacağınız katkı Sunhader ve geçmişte kalan tartışmaların tekrardan başlatılmasından öteye geçemeyecek.

İsterseniz tartışmaların nasıl doğduğuna bir bakalım.



SEVGİLİ alpervuralin,

Bu nasıl bir tanımlama, profilinizle pek örtüşmedi. Bu sitede ürünlerinizi tanıtırken başka yerlerde olmadığınız kadar titiz olmanızı öneririm.

Bu sitede özellikle ürün tanıtanları sürekli sorgulayan ve de ekonomik doğru ürün peşinde olan ben dahil en az onbeş üye var.

Naçizane tavsiyem lütfen, zamanında eksiksiz ve yalın cevaplarla sorulan soruları cevaplayın ve de ondan sonra satış yapmayı düşünün.

Bu sitede yenisiniz eski ürün tanıtımları ile ilgili yazıları ivedilikle bir gözden geçirin.



Ensar beyin üyeliği açık.

Uzun süre ürünün rafine ve kalsine olup, olmadığını öğrenememiştik. Bu konudaki düşüncenizi öğrenebilir miyim?

Zamanında yalın ve eksiksiz cevaplar alındı mı?

denizakvaryumu
26-02-2012, 21:24
Ya da Sn.MeyveliTepenin şu meşhur deneyi tekrar yapılsa ...

Bunca yazılanlara rağmen acaba değişen bir şey oldu mu... :)

soilless
26-02-2012, 21:40
Yeni bilimsel yayınlar görmekten herkes gibi ben de memnun olurum. Araştırmalarınızdan yararlanmış oluruz.



#829 (http://www.agaclar.net/forum/913672-post829.htm)

Bunun için link verdiğiniz yazıya kaynak olan makaleleri okuyup öyle yorumlayın demiştim. Yabancı kaynaktan bilgi yayınlayacağınıza göre dil sorununuz yoktur diye düşünüyorum.

Evet Sn meyvelitepe dil sorunum yok hem türkçe hem de ingilizcede sorunum yok. Bu herşeye çözümse sorun yok kesinliklikle ama şöyle bir sorun var dediğim gibi alt alta Sn çamtepe ve sizin yaptığınız gibi ingilizce dökümanları en azından 4-5 dökümanı burda yayımlarım. Biz türkiyede yaşıyoruz ve de takipçilerimiz ingilizceden öte türkçe yani anladığımız dilde yorum bekliyor. Ben anladığımız dilde yayın ve link veriyorum ama siz ciddiye almıyorsunuz. SORUN burda. Çünkü verdiğim adresteki türkçe yayına ciddiye almıyorum diye baştan ön yargılı davranıyorsunuz

bunu da geçtim, bir önceki mesajımda bir çok yorumunuza yanıt verdim bunu bile değerlendirmiyorsunuz neden? çok iyi biliyorum ki isterseniz 10-15 mesajı alt alta alıntılayarak yanıt verebiliyorsunuz

soilless
26-02-2012, 21:41
Sn Meyvelitepe şimdi ne güzel yazıyorsunuz,

- Sn soilless diye başlamışsınız teşekkürler,
- [B]Demişsiniz

hiç böyle bir niyetim yoktu kim yapmaya çalıştı bunu da bilemem

- [B]Ben markalarla değil, içerikler, spekler, bunlarla ilgili yapılmış bilimsel saha deneyleri ve bunlara ait makaleler, bahçemde yaptığım pratik doğrulama uygulamaları ile ilgiliyim.

demişsiniz

ama hiç bir tölerans göstermeden yeni bir ürün ve/veya ürünleri su dolu 5 bardaklık deney ile işe yaramayacağını söyleyip çimento fabrikasına gönderdiniz.

o deneyin öyle olmaması gerektiğini çok önem verdiğiniz ve hiç katkı sağlamadığımı düşündüğünüz yabancı literatürde o deneyin nasıl yapılması gerektiğini açıklamamı istermisiniz? kaynak ve cümle örneklemesi yapmamı istermisiniz?

- 2009 yılında kişisel ihtiyacımdan kaynaklanan bulgu ve uygulamalarım, konunun dünyada da taze olması sebebiyle yeni bulgular ve arkasındaki bilgi başka şeyleri de beraberinde getirmeye devam ediyor.

[B][B]demişsiniz

taze değil aslında patentler ve öncesindeki uygulamalar 2001 ve çok öncesine dayanıyor. Bunu siz de biliyorsunuz

- -O tarihlerde ne siz ne de yılan yağı satıcılarının konudan haberi bile yoktu.

Demişsiniz

hep yapageldiğiniz üzere yılan yağı satıcıları gibi bir absürd yaklaşım veya ilişkilendirme yapmak zorundamısınız?

-Bu konuda tek endişem, kimi bilinçli veya yönlendirilmiş, kimi kısa vadeli kâr hırslarıyla zehir lobisinin yararına bu malzemeye güvenin kırılmasıdır. Bundan ülke zarar görür.

hiç endişelenmeyin çok çok güzel ürün gelişimleri oluyor.

-[B]Siz ne yazmıştınız diye baktığımda da, yerli bir kaolin işleme tesisinin kaliteli ithal hammadde kullanarak speklere uygun (umarım) üretim yapma hazırlığı içinde olduğu gibi bir şey yazmışsınız.



:))) Yine yanlış anlamışsınız, çünkü yazılanları ciddiye almama gibi bir önyargılı tavrınız var. İşleme tesisi değil nihai mamul tesisi asıl olan. Siz şimdi daha iyi yorumlarsınız.

- Bunun devamını getirmek dışında, kişisel uygulamalarınız, ölçümleriniz, daha önce haberimiz olmayan bilimsel yayınlar, saha deneyleri ve bunlara ait metrikler, verimli uygulama şekilleri, konuya katkıda bulunacak diğer kendinize ait bulgunuz, bilginiz, destekli yorumunuz vb.vb. varsa buyurun.

işte bu da son nokta!!! bunu bir sonraki mesajımda yanıtlayacağım. İlgimi çeken ve de yanıtlanmasını istediğim bir husus var bu görüşünüze göre;

buraya bu konu başlığına her gelen, takip eden, ilgi duyan üye ve takipçilerin

1- ingilizce bilme zorunluluğu mu var?
2- herkesin yeterince detaylı araştırma zamanı olmak zorunda mı?
3- Her üye veya takipçi yepyeni keşfedilmemiş bir araştırma, bir deney, bulmak ve ibraz etmek zorunda mı? Bu deney ve araştırmalar sabahtan akşama, ay ay yapılan şeyler mi ki sıkı takiple yakalanıp ortaya konsun?

Lütfen yani[/QUOTE]

bu mesajımda bir çok konuya değindim neden bunlara yanıt vermediniz?

soilless
26-02-2012, 21:59
Sn. Soilless, anlaşılan sizin kaoline yapacağınız katkı Sunhader ve geçmişte kalan tartışmaların tekrardan başlatılmasından öteye geçemeyecek.

İsterseniz tartışmaların nasıl doğduğuna bir bakalım.



Ensar beyin üyeliği açık.

Uzun süre ürünün rafine ve kalsine olup, olmadığını öğrenememiştik. Bu konudaki düşüncenizi öğrenebilir miyim?

Zamanında yalın ve eksiksiz cevaplar alındı mı?

Sn kaptan,

öncelikle hoşgeldiniz. bu mesajınızı iyi düşündünüz mü yayınlamadan önce?

isterseniz bir kez daha düşünün ve sonra bu mesajım doğrudur diyerek net bir şekilde düşüncenizi açıklayın.

bekliyorum

soilless
26-02-2012, 22:04
Ya da Sn.MeyveliTepenin şu meşhur deneyi tekrar yapılsa ...

Bunca yazılanlara rağmen acaba değişen bir şey oldu mu... :)

Ben ne olursa olsun Sn denizakvaryumunun düşüncelerine kesinlikle katılıyorum. Dediği gibi 10. köydeyiz yani doğruların söylendiği yerdeyiz iyi ki burdayız.

Sn denizakvaryumuna katılıyorum bu deney 5 bardakla yapılması doğru olmasa da değişen bir şeyler var mı görmek lazım.

MeyveliTepe
26-02-2012, 22:05
O makaleler ile ilgili iki kere yazdım ya. Görmüyor musunuz? Sonuncusunu #829'da alıntılamışım. Bir daha mı alıntılayayım? Var mı onlarla ilgili söylemek istediğiniz bir şey? İkide bir linkini verdiğiniz yazı ile ilgili, anlamıyor musunuz? Onun için orijinal makaleleri okuyun diyorum. Nasıl da hepsi biribirine girmiş, ne zemini, ne koşulu belli, ne de ne yapılacağı. Yarattığı algılama da tamamen yanlış. görmüyor musunuz?

Daha evvelce yazılmış söylenmiş şeyleri neden tekrarlatmaya çalışıyorsunuz? Zaten yazılı ya burada? Bir daha yazınca ne değişecek? Nasılsa okumuyorsunuz.

MeyveliTepe
26-02-2012, 22:13
Ben ne olursa olsun Sn denizakvaryumunun düşüncelerine kesinlikle katılıyorum. Dediği gibi 10. köydeyiz yani doğruların söylendiği yerdeyiz iyi ki burdayız.

Sn denizakvaryumuna katılıyorum bu deney 5 bardakla yapılması doğru olmasa da değişen bir şeyler var mı görmek lazım.

O deneyin anlatıldığı yazıları bir daha okuyun isterseniz. Çok basit bir şeyi çok net ortaya koymuştu, değil mi? Sonuçları bir daha yazayım isterseniz, nasılsa okumazsınız.

1. Sahibinin yazılı olarak 1 litresi 290 gr dediği, resmi satış sitesinde 315gr denen bir malzemenin 500gr'ın epey üstünde olduğu. Yani başka bir malzemeye ait bir spekle başka malzemenin satılmaya çalışıldığı.
2. Malzemenin ağır olmasının kullanım miktarı açısından, dolayısıyla da satın alanlar açısından yanıltıcı olduğu. Aynı kuru hacimde bardağa konan farklı malzemelerden ağır olanda hafif olana göre daha fazla malzeme ve parçacık sayısının olmadığı. Bu durumda da kilo ile satılması durumunda relatif fiyatının iki misli pahalı olduğu.

Terazi ve bardak deneyi bunları ortaya koyuyor muydu, koymuyor muydu?

soilless
26-02-2012, 22:14
1- Teknolojinin ve bilgi paylaşımının bu kadar hızlı geliştiği çalışma hayatımın 22 yılı içerisinde şunun farkına vardım. Dün ulaşılamayan gibi görünen bugün çok rahat ulaşılabiliyor
2-katma değeri yüksek herhangi bir ürünün üretilebilmesi ve geliştirilebilmesi artık hallince kolay ----

6- Hangi ürün ilk çıktığından itibaren gelişmemiş ki? Neden AR-GE var ki o zaman
7- Münazara bence hep gelişmenin katalizörüdür. History of civilization dersini nereden, nereye, nasıl gelmişiz diye okuduk. Münazara da olacak, muhalefette olacak ki gelişim devam etsin.

8- hiç kimse hele ki teknnolojinin, sermayenin, bilgi paylaşımının bu kadar iç içe geçtiği bir dünyada bence hiç kimse kesin nokta koyamaz, silemez, çıkaramaz,
9- Bu noktada BENCE Sn Meyvelitepe de Sn Acemi Çaylak da Sn Ensar da bize katkılarına devam etmeli, edeceklerine de inanıyorum.

Saygılarımla

Bu mesajımı tekrar hatırlatmak isterim.

MeyveliTepe
26-02-2012, 22:57
Siz ne yazmıştınız diye baktığımda da, yerli bir kaolin işleme tesisinin kaliteli ithal hammadde kullanarak speklere uygun (umarım) üretim yapma hazırlığı içinde olduğu gibi bir şey yazmışsınız.

Bunun devamını getirmek dışında, kişisel uygulamalarınız, ölçümleriniz, daha önce haberimiz olmayan bilimsel yayınlar, saha deneyleri ve bunlara ait metrikler, verimli uygulama şekilleri, konuya katkıda bulunacak diğer kendinize ait bulgunuz, bilginiz, destekli yorumunuz vb.vb. varsa buyurun.

buraya bu konu başlığına her gelen, takip eden, ilgi duyan üye ve takipçilerin

1- ingilizce bilme zorunluluğu mu var?
2- herkesin yeterince detaylı araştırma zamanı olmak zorunda mı?
3- Her üye veya takipçi yepyeni keşfedilmemiş bir araştırma, bir deney, bulmak ve ibraz etmek zorunda mı? Bu deney ve araştırmalar sabahtan akşama, ay ay yapılan şeyler mi ki sıkı takiple yakalanıp ortaya konsun?

1. İngilizce bilmek zorunluluğu yok.
2-3. Herkes araştırma yapmak zorunda değil.

Bunun dışında yazdığım gibi, uygulama yapmışsanız sonuçlarınız, ölçümleriniz, uygulamayı nasıl yaptığınız, nasıl olsa daha iyi olurdu gibi deneyimleriniz, ya da bunlara ait sorularınız olabilirdi. Olmaması gereken ise zaten yazılmış, çoğunlukla da konuya doğrudan ilave değer sağlamayacak şeyler, kişiselleştirilmiş şeyler, kişiselleştirilmiş şeyleri kullanarak bir şeyleri provoke etme çabası vs.vs.

Bu mesajımı tekrar hatırlatmak isterim.

3-4-5'den vaz mı geçtiniz?

İlk sekiz madde ile ilgili #739 (http://www.agaclar.net/forum/907121-post739.htm)'da yazmışım zaten.

Bakın, sizinle hemen hemen tam bir yıl önce e-posta ile bir dizi mesaj alış verişinde bulunmuşuz. O zaman da bir üretici ile doğru speklerde malzeme üretiminin peşinde olduğunuzu yazmışsınız. Ülke kaolinlerindeki mevcut kalite problemlerini de anlatmışsınız uzun uzun. 5-6 yazışmadan sonra size verdiğim son yanıt şöyleymiş;

Tarih 3 Mart 2011
xxxxxx bey kolay gelsin,

İyi bir ürünün ucuz bir fiyatla piyasaya çıkmasına sebep olursanız bundan mutluluk duyarım. İki senedir kaolin lafı ediyoruz diye şimdiden fırsatçılar her türlü beyaz tozu satmaya başladılar. Endişem bunlar yüzünden güvensizlik olur da zehircilerin hegomonyasını kıramazsak diye. Kaliteli ürün ucuza piyasaya gelirse bu bakımdan çok iyi olur. Bizim geçen seneki uygulama bu yıl epey yayıldı. Gelecek yıl çok daha fazla büyüyecek. İnsanlar çevrelerinden kendi gözleriyle görünce inanıp zehiri bırakıyorlar. Öte yandan bu piyasa o kadar büyük ve ilaç sektörü o kadar çok para kazanıyor ki, basit bir kil yüzünden kazançlarından olmamak için her şeyi yapacaklardır.

Saygılar, sevgiler

Siz ne durumdasınız bilemem. Ben hala aynı şeyi söylüyorum.

9.maddeye gelince kendi adıma bilgi paylaşmaktan da nefret etmek üzere olduğum. Diğer adı geçenlerden kendinizce faydalandığınıza göre bir sorun olmamalı.

Zeytinlibahçe
27-02-2012, 07:20
Sn kaptan,

öncelikle hoşgeldiniz. bu mesajınızı iyi düşündünüz mü yayınlamadan önce?

isterseniz bir kez daha düşünün ve sonra bu mesajım doğrudur diyerek net bir şekilde düşüncenizi açıklayın.

bekliyorum

Bize söylemediğiniz gizliden bir çalışmanız varsa, ki umarım vardır, hiç tereddüt etmeden teşekkür ederim.

Sorumun cevabını vermediniz.

Bekliyorum....

ServetAydoğan
27-02-2012, 09:45
Sn Servet Aydoğan,

723 no.lu mesajınızda

Sayın MeyveliTepe,
Araştırmalarınızı ve deneyimlerinizi paylaşmanızı ilgiyle izliyorum ve çok faydalandığımı belirtmek istiyorum.
Teşekkürlerimle.

Demişssiniz sanırım o zamanki mesaj trafiği içinde destek ve iyiniyet mesajı iletmişsiniz ve de özellikle araştırma ve deneyimleri ilgiyle takip ettiğinizi söylemişsiniz ne güzel bence mahsuru yok. Hatta bu konu başlığına ilgi ve alakanızın daim olmasını dilerim ancak ,

bence pek ilgi ve alaka göstermememişsiniz ya da çok hızlı bir değerlendirme yapmışsınız çünkü benim Rafine olmayan kaolin kullanımına ilişkin bir yorumum ve iddiam olmadı. İsterseniz 709 no.lu mesajımdan itibaren benim mesajlarımı tekrar okuyun.

Ben de zaman zaman hızlı anlık değerlendirme hatalarına düşebiliyorum ancak fikir bazında değil kelime bazında oluyor.

Sn. Soilless,

Demişsiniz ki ;

Sn Deveciarmudu,

Sn Ensar foruma uzun bir süredir girmiyor. SunShader|Sun-Guard Kaolin Kili|Omri|Biochar|Biohumus (http://www.sun-shader.com/) buradaki adresdeki iletişim bilgileri ile kendisine ulaşabilirsiniz sanırım.

Ayrıca hem benim hem forum üyelerini bilgilendirme amacıyla daha önce kaolin kili kullandınız mı? Kullandı iseniz;
- Sadece deveci armudu için mi kullandınız,
- ne kadarlık bir alan için,
- hangi özelliklerde kaolin,- mevsim olarak ne zaman,
- uygulama sayısı,
- VE en önemlisi nasıl bir sonuç gözlemlediniz?Aslında bu sorular yanıtları su gibi okunacak hep merak edilen sorulardır.

Şimdi varsayalım ki Sn. Deveciarmudu rafine olmayan (Sn. Ensar'ın ürünü başlangıçta rafine değildi yanlış hatırlamıyorsam, son durumu bilmiyorum) bir kaolin kili kullandı ve ürünlerinde iyi bir sonuç aldı . Bu durumda herkese

- Bak rafine olmayan kaolin de işe yarıyormuş işte

deme hakkımız olmadığını belirtmek istemiştim sadece.

salihm35
27-02-2012, 13:22
Kaolin Kili Ağaçlar.net'te en sevdiğim konulardan biri haline gelmişti. Özelikle de yapışma kabiliyeti arttırılmış ve daha etkili yeni "Kaolin Formülünü" merak ettiğim için... Daha önce açıkça "rant" ekseninde tartışmalar olmuştu ancak son sayfalarda konuya dahil olup, tartışmanın merkezine oturan sayın Soiless başlığa olan sempatimi aldı götürdü( ki sadece okurken. Cevap veren olsaydım...).

Sayın Soiless, rica etsem kendinize "konuya" katkım ne oldu? İnsanlarla neler paylaştım? sorularını sorar mısınız?

Öte yandan Artık cevap vermekten yorulmuş ve sıkılmış olan üyelerin bu soruları yanıtlaması gerekmiyor zira cevapları hayli uzun ve "içi dolu" olur!

Son olarak soruları sorarken "konu" yerine "kendim" öznesini kullanmanız da sonuçta bir değişim yaratmaz! Zira kimse sadece okudukları ile ikna olmaz, iletişim süreci böyle işlemez!

Rica ediyorum, artık "gerçek" öğrenme isteği içermeyen sorular ve "dayanağı" olmayan idaaları bir kenara bırakalım. Ben başından beri konuyu takip ediyorum ve verilen linklerin çoğunu okudum. Ancak henüz uygulama yapamadım ve teknik bir bilgi birikimim yok. Ayrıca benim gözümde eksik kalmış bir husuh da olmadığı için ne soru sordum ne de bilgi paylaştım. Yani sessiz çoğunluğun üyelerinden idim...

Saygılarımla,

malina
27-02-2012, 13:37
soilless,

Yazdıklarınızın anlaşılması için burayı okumalınız:

http://www.agaclar.net/forum/forum-kullanma-kilavuzu-bazi-sorularinizin-cevaplarini-burada-bulabilirsiniz/9893.htm

Yaptığınız alıntıların hangi cümleler olduğu bile anlaşılmıyor.

üzüm
27-02-2012, 13:44
Bir grup 'benim bitkim iyi gelişsin, bol ürün versin, çok çiçek açsın' derken diğer grup 'benim bitkim iyi gelişsin, bol ürün versin ama ürünüm insan sağlığına zararı olmasın; gönül rahatlığıyla tüketeyim, tüketilsin' diyor. Bu iki farklı görüşü başka başlıklarda da görmek mümkün.

Tarımın her türlüsünde insan sağlığı birincil etmen olması gerekirken maalesef organik yetiştiricilikle ilgili ürünlerde bile literatür yerine 'deneyin görün', 'geliştirilme aşamasında' gibi söylemlerle göz ardı ediliyor.

Umarım 'görüş farkı' algılanıp kişileştirilmeden konu devam eder.

salihm35
28-02-2012, 12:45
Bir malzemenin farklı versiyonunu kullanmak üzere çalışma yapıyorum. Daha doğrusu yeni malzemenin doz ayarını yapacağım, dışarıda çalışabilecek yeterli gün sayısı gerekiyor. Henüz vaktimiz var, Nisan sonuna kadar beklemeniz gerekecek. Yeni mevsimde isteyen herkesin yeni formülü kullanmasını sağlamaya çalışacağım.


Sn. MeyveliTepe,

Malzememizi aldık:) Merakla bekliyoruz...

Saygılar

zafersu
28-02-2012, 13:42
Sn Meyvelitepe şimdi ne güzel yazıyorsunuz,

........
..
.
ama hiç bir tölerans göstermeden yeni bir ürün ve/veya ürünleri su dolu 5 bardaklık deney ile işe yaramayacağını söyleyip çimento fabrikasına gönderdiniz.

o deneyin öyle olmaması gerektiğini çok önem verdiğiniz ve hiç katkı sağlamadığımı düşündüğünüz yabancı literatürde o deneyin nasıl yapılması gerektiğini açıklamamı istermisiniz? kaynak ve cümle örneklemesi yapmamı istermisiniz?
.
.....
.......

Lütfen yani

Sayın soilles, 875 nolu mesajınızdaki, yukarıda koyu renkli yazılan, deneyde eksik gördüğünüz hususları açıklarmısınız? Gerçi hitabınız Sayın Meyvelitepe'ye ama burada izleyenlerde var. Teşekkürler. Kolay gelsin.

denizakvaryumu
28-02-2012, 15:57
Sn.MeyveliTepe nin bardak-terazi deneyini;

çok konuşup çok yazıp ortaya hiçbir somut veri koymayıp sadece laf kalabalığı yapan arkadaşlar aynı malzemelerle tekrarlasınlar da...

Biz de ne demek istediklerini açık-net olarak anlayalım.

Bence bu gereksiz yazı çizilerle mesaj kirliliği yaratılıp kaolin konusundaki önemli bilgiler gizlenmek isteniyor.

Bu nedenle yönetimce konu ikiye ayrılmalı;

Kaolin

Kaolin hakkında yapılan tartışmalar...

İnsanlar gereksiz yere birilerinin ortaya attığı içi boş tartışmalarla vakit kaybetmemeli.

Sn.MeyveliTepe
bence bazı kişilerin her yazdığı ve ortaya attığı mesajlara cevap vermek gereksiz.

Bu sizin gibilerin bilgi -tecrübe ve deneylerini diğer kişilerle paylaşmasını engellemek için yapılan, kendilerince akıllı bir yöntem.

Bu oyuna gelmemek lazım... :D

soilless
28-02-2012, 23:17
ooo bu arada hayli mesaj birikmiş. Bunlara tek tek yanıt vermek için zamana ihtiyacım var. Saınırım bu toleransınız vardır. Çünkü hem yoğun bir çalışma ortamım var hem burada bilgi paylaşımı ve yanıtlara yanıt verme gibi talepleri karşılamak inan her daim kolay değil.

soilless
28-02-2012, 23:21
Ancak hemen hakkını teslim edeceğim bir yorum var,

Sn Malina haklısınız alıntı yapma konusunda eksikliğim var. Detayını araştıracak zamanım olmadı. Ben de hiç hoşnut değilim çünkü asıl belirtmek istediğim soru ve yanıtları alıntılarla toplamada sıkıntı ve eksiklik hissediyorum. Verdiğiniz linki inceleyeyim bir de bu kadar yoğun talebe yanıt vermek için zaman talep edeyim Sn üyelerimizden.

soilless
28-02-2012, 23:29
Sn.MeyveliTepe nin bardak-terazi deneyini;

çok konuşup çok yazıp ortaya hiçbir somut veri koymayıp sadece laf kalabalığı yapan arkadaşlar aynı malzemelerle tekrarlasınlar da...

Biz de ne demek istediklerini açık-net olarak anlayalım.

Bence bu gereksiz yazı çizilerle mesaj kirliliği yaratılıp kaolin konusundaki önemli bilgiler gizlenmek isteniyor.

Bu nedenle yönetimce konu ikiye ayrılmalı;

Kaolin

Kaolin hakkında yapılan tartışmalar...

İnsanlar gereksiz yere birilerinin ortaya attığı içi boş tartışmalarla vakit kaybetmemeli.

Sn.MeyveliTepe
bence bazı kişilerin her yazdığı ve ortaya attığı mesajlara cevap vermek gereksiz.

Bu sizin gibilerin bilgi -tecrübe ve deneylerini diğer kişilerle paylaşmasını engellemek için yapılan, kendilerince akıllı bir yöntem.

Bu oyuna gelmemek lazım... :D

Bir ikinci hakkını teslim edeceğim yorum daha var.

Sn Denizakvaryumu, çok yanlış bir eleştiriniz var. Bu kadar ağır bie eleştirinin kaynağını bana gösterin. Bence siz ortamı karıştıyor, yeni ve eski tartışmaları gündeme getiriyor, ve de hiç ama hiç bir yorum, literatür katkısı yapmıyor veya taahüt etmiyorsunuz. Sadece köyden ve kasadan basedip, köylerin sayısını sayıp bardak deneyinin başkalarınca yapılmasını arzu edecek kadar konuya uzak yorumlar yapıyorsunuz.

soilless
28-02-2012, 23:29
Aşağıdaki alıntılarıma bakalım, siz mi ortalığı karıştırıyorsunuz yoksa başkaları mı?

soilless
28-02-2012, 23:39
ORFE Teknik (http://www.orfeteknik.com.tr/surround.htm)

Sun-Guard, Kaolin Kili,Kaolin | SunShader İle Bitkilerinizi Güneşten Koruyun (http://www.sun-shader.com/sun-guard/)

Piyasada aynı markadan iki ürün var bu nasıl oluyor?

Bu mudur sizin konuya katkınız yoksa
-bu konuda tek kelam etmeme rağmen bu mudur sizin bu konu başlığındaki bilginiz?
-Yoka bu mudur konun paylaşılmasını engellemek için geçmişi gündeme getirmek
Bu mesajından önce HİÇBİR ŞEKİLDE bu konuyu açmadım Yalanlayın lütfen özür dileyeceğim.

soilless
28-02-2012, 23:42
Bu cümleye gerçekten üzüldüğümü belirteyim.

Galip gelenler hep yanlışları savunanlar mı olacak?!

Bu mu katkınız literatüre?

soilless
28-02-2012, 23:48
Sn.MeyveliTepe
bazen "firavunun filleri" hikayesindeki gibi arkanıza dönüp "gelen var mı" diye baktığınızı anlıyabiliyorum. :)

Merak etmeyin sandığınızdan çok daha fazla takipçiniz var.

Yola devam.....Aksi halde siz de biz de kaybedeceğiz.

Kaolin vs. hikaye...Monsanto gümbür gümbür geliyor :)

Bu başlıkta Kaolin Neymiş vs hikaye Ne geliyormuş bu başlıkta MOnsanto. :))) Kaolin hikaye arkadaşlar Monsanto yu takip edin hem yazın kullanırsınız hem kışın.

Sn denizakvaryumu lütfen yazdıklarınız iki kere düşünüp öyle yazın. ben size göre yanlışsam en azından kaolini HİKAYE Monsanto ÖNEMLİ diye yazmıyorum. Bu noktadan itibaren diğer yorumlar için zaman ayırmam lazım. bu nedenle KAOLİNE HİKAYE diyen ve Köy kasaba muhabbeti yapan size bundan sonra yanıtım olmayacaktır.

Kusura bakmayın. saygılarımla

soilless
28-02-2012, 23:54
Sn. Soilless, anlaşılan sizin kaoline yapacağınız katkı Sunhader ve geçmişte kalan tartışmaların tekrardan başlatılmasından öteye geçemeyecek.

İsterseniz tartışmaların nasıl doğduğuna bir bakalım.



Ensar beyin üyeliği açık.

Uzun süre ürünün rafine ve kalsine olup, olmadığını öğrenememiştik. Bu konudaki düşüncenizi öğrenebilir miyim?

Zamanında yalın ve eksiksiz cevaplar alındı mı?

Üçüncü ve hızlı bir şekilde yanıt verilecek mesaj Sn Zeytinlibahçeninki,

soilless
29-02-2012, 00:04
Yukardaki mesajlarımı iyi okunuz mu veya ocak 2012 den sonraki mesajlarımı iyi okunuzmu? Ne zaman bir ürünü ismen BU diye sovundum. örnek bir mesajımı gösterebilirmisiniz? Hangi geçmiş konuyu ben alıntılayarak tekrar gündeme getirdim örnekleyerebilirmisiniz? yoksa Sn Denizakvaryumunun alıntıladığım mesajlarını benim mi yazdığımı zannediyorsunuz*

Veya şöyle özetleyeyim. Benim burda düşüncem;
- hiçbir ürün en baştan hiç bir bilimsel deneye dayanmadan yok sayılamaz, çimento fabrikasına gönderilemez,

- Her ürün gelişmeye ve iyileştirmeye açıktır,

Örnek vermemei istermisiniz?

MeyveliTepe
29-02-2012, 00:11
Yukardaki mesajlarımı iyi okunuz mu veya ocak 2012 den sonraki mesajlarımı iyi okunuzmu? Ne zaman bir ürünü ismen BU diye sovundum. örnek bir mesajımı gösterebilirmisiniz? Hangi geçmiş konuyu ben alıntılayarak tekrar gündeme getirdim örnekleyerebilirmisiniz? yoksa Sn Denizakvaryumunun alıntıladığım mesajlarını benim mi yazdığımı zannediyorsunuz*

Veya şöyle özetleyeyim. Benim burda düşüncem;
- hiçbir ürün en baştan hiç bir bilimsel deneye dayanmadan yok sayılamaz, çimento fabrikasına gönderilemez,

- Her ürün gelişmeye ve iyileştirmeye açıktır,

Örnek vermemei istermisiniz?

Evet lütfen örnek verin. Mümkünse başka bir malzemeye ait speklerle ağaçlar.net üyelerine satılmaya çalışan ve ilan edilen speklerde olmayan bir malzeme olsun. Üstelik de satıcısı daha önce böyle malzeme satanlara demedik laf bırakmamış olsun. Bunu kişisel olarak nasıl karşıladığınızı da yazın lütfen.

soilless
29-02-2012, 00:11
Sn Sabry, şimdiden hayırlı uğurlu olsun.

Geçen yıl eylül ayında sizden alıp iyi kaplayabildiğimiz numune kaolinler ağaçlarımızın bazılarında hala duruyor. Son derece memnun kaldım. Teşekkürler

Bu yıl bazı diğer markaların da piyasaya gireceği haberleri geliyor. Yeni ürünler, rekabet iyidir. :) Sizin ciddi bir fiyat avantajınız olacağını düşünüyorum.

Ne olmuş Sn Zeytinlibahçe neyi alkışlamışsınz, ürün gelişimini? Niye alkışladınız? yanıt sizde.

soilless
29-02-2012, 00:12
neyi alkışlamışsınız ona bakalım,

Odeh
29-02-2012, 00:16
Bu konuda geçen tartışmalar amacını o kadar aştı ki bir bilgi tanesi için 1 yıl geriye dönmek gerekebiliyor.

Konunun bölünmesi önerisi çok yerinde. Perdeleme şüphesi olmamalı.

soilless
29-02-2012, 00:24
Sn. Soillless

--------Biz geçen sene numune dağıtarak başladığımız tarımda kullanılabilen kalsine kaolini gelen talepler üzerine üretici firmamızda geliştirdik ve Nisan ayında yurtiçi satışına yeni markamız ile başlayacağız. Baştan açıkça söyleyelim.. Yerli değil İTHAL bir üründür.

Saygılar

Ne olmuş gelen talepler üzerine ürün geliştirlmiş,

ne zaman piyasaya sunulacakmış önümüzdeki nisan ayında,

Demekki ürün geliştirme ihtiyacı her zaman varmış sizin alkışladığınız üzere.
Zaten iddam da budur.

ürün ve katkı olmayacaksa neden arge varki,

1990 da başladığım çalışma hayatımda o zamanki yöneticilerimizin şu yorumunu hiç unutmam ve hep çalışma felsefem olmuştur. Lüfen iyi okuyun. Sadece 1 madde;


1- ( Satış sahadaki talebi üretime bildirir ve üretim buna göre şekillenir satılabilmek için.)

MeyveliTepe
29-02-2012, 00:27
Ne olmuş gelen talepler üzerine ürün geliştirlmiş,

ne zaman piyasaya sunulacakmış önümüzdeki nisan ayında,

Demekki ürün geliştirme ihtiyacı her zaman varmış sizin alkışladığınız üzere.
Zaten iddam da budur.

ürün ve katkı olmayacaksa neden arge varki,

1990 da başladığım çalışma hayatımda o zamanki yöneticilerimizin şu yorumunu hiç unutmam ve hep çalışma felsefem olmuştur. Lüfen iyi okuyun. Sadece 1 madde;


1- ( Satış sahadaki talebi üretime bildirir ve üretim buna göre şekillenir satılabilmek için.)

Siz veya çalışma hayatınızdaki firma her kimse henüz hiç üretmediğiniz speklerdeki bir malı üretmişsiniz gibi satmaya çalıştınız mı? Birileri böyle yaparsa bunun adı AR-GE mi oluyor?

soilless
29-02-2012, 00:28
Evet lütfen örnek verin. Mümkünse başka bir malzemeye ait speklerle ağaçlar.net üyelerine satılmaya çalışan ve ilan edilen speklerde olmayan bir malzeme olsun. Üstelik de satıcısı daha önce böyle malzeme satanlara demedik laf bırakmamış olsun. Bunu kişisel olarak nasıl karşıladığınızı da yazın lütfen.

Sn Meyvelitepe, bir önceki mesajıma bakarsanız sizin sınırladığınız şekilde değil ama çok net ürün gelişimi tarifledim.

soilless
29-02-2012, 00:30
Siz veya çalışma hayatınızdaki firma her kimse henüz hiç üretmediğiniz speklerdeki bir malı üretmişsiniz gibi satmaya çalıştınız mı? Birileri böyle yaparsa bunun adı AR-GE mi oluyor?

Kim onu yapan?

MeyveliTepe
29-02-2012, 00:31
AR-GE'nin ne olduğunu çok kişi bilir. Size sorum alıntıladığınız mesajımda tarifli durumun adının AR-GE olup olmadığı.

Zeytinlibahçe
29-02-2012, 00:40
Ne olmuş Sn Zeytinlibahçe neyi alkışlamışsınz, ürün gelişimini? Niye alkışladınız? yanıt sizde.

Doğru spektlerde ve uygun fiyata olan bir ürünü. Ayrıca doğru spektlerde olan başka bir ürünüde alkışladığımı hatırlarsınız.

soilless
29-02-2012, 00:52
AR-GE'nin ne olduğunu çok kişi bilir. Size sorum alıntıladığınız mesajımda tarifli durumun adının AR-GE olup olmadığı.

Anlıyamadım lütfen mazur görün insanlık hali!!!

soilless
29-02-2012, 00:53
Doğru spektlerde ve uygun fiyata olan bir ürünü. Ayrıca doğru spektlerde olan başka bir ürünüde alkışladığımı hatırlarsınız.

Bence önemli olan bu Sn Kaptan Lütfen örneklendirin ki bir önceki mesajımdaki ürün gelişimine ilişkin örneklendirmem yanlış anlaşılmasın

MeyveliTepe
29-02-2012, 00:55
Anlaşılmayacak bir şey yok. Aynen yazdığım gibi. #913 numaralı mesajınıza istinaden. Vereceğiniz örneği de merak ettim.

Zeytinlibahçe
29-02-2012, 01:00
Uzun süre ürünün rafine ve kalsine olup, olmadığını öğrenememiştik. Bu konudaki düşüncenizi öğrenebilir miyim?
Zamanında yalın ve eksiksiz cevaplar alındı mı?

Doğrusu üzerinde bu kadar düşüneceğinizi sanmamıştım.

soilless
29-02-2012, 01:03
Bu konuda geçen tartışmalar amacını o kadar aştı ki bir bilgi tanesi için 1 yıl geriye dönmek gerekebiliyor.

Konunun bölünmesi önerisi çok yerinde. Perdeleme şüphesi olmamalı.

Sn Odeh görüşünüze saygım sonsuz. Hiç kimse hiç bir şeyi perdeleyemez tüm iddiam şudur ki;

bu dünyada bu teknoloji varken hele ki hepimizin bildiği üzere bilimin, araştırmanın sonucunda elde edilen bulguların bir sonraki araştırmalara katalizör etkisiyle öncekine göre çok daha kısa sürede ve katlanarak etki ve sonuç elde edilebileceğini ve bu sonucun olasılığı literatürü takip eden herkes tarafından bilinmektedir.

Bu anlamda dediğiniz doğrudur 1 yıl önceye dönmeye gerek yok.

soilless
29-02-2012, 01:06
Ama 1 yıl önceye dönen ben değilim, ancak bu mesajıma geriye dönmekle itham edildim. Aslında geriye dönenlere yanıt vermek zorunda kaldım.

Odeh
29-02-2012, 01:09
Tamam da sayın soilless;

Veri yok, bilgi yok, muamma ve tevatür ganî. (tüm taraflar için)

Bu tartışmadan kimsenin tek bir cümle dahi anlamadığını iddia ediyorum. Başka sayfada devam edilmesi daha hayırlıdır.

İsteyen dilediği sayfayı okur nihayetinde.

soilless
29-02-2012, 01:10
Bence önemli olan bu Sn Kaptan Lütfen örneklendirin ki bir önceki mesajımdaki ürün gelişimine ilişkin örneklendirmem yanlış anlaşılmasın

Hangisini alkışlamıştınız?

soilless
29-02-2012, 01:13
Tamam da sayın soilless;

Veri yok, bilgi yok, muamma ve tevatür ganî.

Bu tartışmadan kimsenin tek bir cümle dahi anlamadığını iddia ediyorum. Başka sayfada devam edilmesi daha hayırlıdır.

İsteyen dilediği sayfayı okur nihayetinde.

Sn Odeh,

beni eleştiren mesajlarda bilgi, veri olduğunu mu idia ediyorsunuz.

İsterseniz bir kontrol edin.

Zeytinlibahçe
29-02-2012, 01:15
Sanırım mesajları baştan okumak zorunda kalacaksınız. Cevabı var.

Sorumun cevabını bekliyorum.

MeyveliTepe
29-02-2012, 01:16
Sn Odeh,

beni eleştiren mesajlarda bilgi, veri olduğunu mu idia ediyorsunuz.

İsterseniz bir kontrol edin.
En az bir tane var.

Odeh
29-02-2012, 01:16
Mesajıma ekleme yapmıştım. Şahsınıza değil... Konu bölünmelidir, kısır döngüye giriyor.

Odeh
29-02-2012, 01:22
Bilimsel olarak ölçülebilir ve denenebilir bilgiden tarafım, kişiden değil. Katılmamın amacı kaoline inanmamdır. Hangisi meselesi değil. Hangisi konusu farklı konudur. Bu ayrı tartışılmalıdır. İlke tamam, ama yöntem ve ölçü farklıdır. Bunu ayrı görmelidir benim gibi insanlar.

MeyveliTepe
29-02-2012, 01:32
Ama 1 yıl önceye dönen ben değilim, ancak bu mesajıma geriye dönmekle itham edildim. Aslında geriye dönenlere yanıt vermek zorunda kaldım.

Evet, #858 ve sonrası

Safranlı
29-02-2012, 08:16
gecenın bu geç vakıtlerıne kadar devam eden tartışmaları görünce üzülüyorum

soilless
02-03-2012, 22:47
Evet, biraz uzaktan bakma ihtiyacı biraz da buna vesile olan iş yoğunluğum nedniyle hayli net tarafsız mesaj inceleme şansın oldu.

Evet Sn Safranlı ve Sn Odeh'e katılıyorum;

Çünkü sorular yanıtları, yanıtlar yeni soruları, her ikisi geçmiş örneklemeleri ve doğru ve/veya yanlışları gündeme getirdi. Zaman zaman provoke mesaj da aldık ancak uzaktan bir kaç gün bakınca birkaç provoke mesaj da alsak, sorular yanıtları ve yanıtlar doğal savunmaları ve doğal savunma içgüdüsü yeni önceki mesajları ve/veya yeni iddiaları gündeme getirse de tartışma uslubu hallince iyi idi. :))

soilless
02-03-2012, 22:49
Şunun bilinmesinde fayda olduğunu iddiam hiç değişmez, farklılılar renktir, değişimdir, faydadır, yetreki farklılık olsun kimse münazara seviyeli ise zarar görmez

soilless
02-03-2012, 23:18
çok yakında yabancı ot ile mücadelede kaolin kili uygulması ve deneyimine ilişkin detay deney aktaracağım,

MeyveliTepe
02-03-2012, 23:22
Weed Control with Hydrophobic and Hydrous Kaolin Clay Particle Mulches
Fumiomi Takeda, D. Michael Glenn ve Thomas Tworkoski

(U.S. Department ofAgriculture, Agricultural Research Service, Appalachian
Fruit Research Station, 2217 Wiltshire Road, Kearnevsville, WV 25430)

Güzel başlangıç.

soilless
03-03-2012, 00:00
Bu arada Sn Meyvelitepenin şu aşagıdaki mesajına yanıt vermek sorumluluk olarak düşünüyorum;

[QUOTE=MeyveliTepe;917184]1. İngilizce bilmek zorunluluğu yok.----


----

Bakın, sizinle hemen hemen tam bir yıl önce e-posta ile bir dizi mesaj alış verişinde bulunmuşuz. O zaman da bir üretici ile doğru speklerde malzeme üretiminin peşinde olduğunuzu yazmışsınız. ---

Evet Sn Meyvelitepe bu mesajlaşmamızın ne kakar süre önce olduğunu bu saate değilse blie daha sonra süresini doğrularım. Ancak mesajım yani şu an tüm açıklığıyla paylaştığınız size özel mesajımın YANLIŞ anlaşılmaması İÇİN;

detay açıklama ihtiyacı doğdu;

ÇÜNKÜ 27 yıllık üniversite ve yurt odası arkadaşımın başladığı işteki patronu 10.000 dönüm üzeri meyve bahçesi potansiyeli ve öyle böyle değil hallince iyi sermaye yapısı ve de üstüne üstlük çok çok net maden işleme potansiyeli var idi. O zaman ki amacım Hem bu 10.000 dönüm bahçe üzerinde kullanma, hem potansiyel maden tecrübesini hayata geçirme amacıyla sizden görüş ve işleme tesisi teknoojisi bilgisi talep etmiştim. Ben bu tecrübenizi talep ederken;

- bu şirkettte çalışma amacım olamazdı çünkü ben heavy industry equipment satınalma yapan bir uzmanım,
- sadece ve sadece kaolin kilini hem üretim potansiyeli olan bir ş,rkete hem de 10000 dönüm lük bir arazide bunu uygulama potansiyeli olan bir şirkete bunu nasıl izah ederiz ve nasıl bir teknolijik yatırıma ikna ederiz diye siz ile paylaştığım samimi bir bilgi paylaşımı idi

Verdiğiniz yanıt da ben bu teknolojiyi bilmiyorum idi.

Sonrası ise arkadaşım yurtdışına başka bir yatırım şirketine üst düzey yönetici olarak geçti. Ve de bu nedenle benim iyiniyetli bu düşüncem ortada kaldı.

soilless
03-03-2012, 00:01
Weed Control with Hydrophobic and Hydrous Kaolin Clay Particle Mulches
Fumiomi Takeda, D. Michael Glenn ve Thomas Tworkoski

(U.S. Department ofAgriculture, Agricultural Research Service, Appalachian
Fruit Research Station, 2217 Wiltshire Road, Kearnevsville, WV 25430)

Güzel başlangıç.

woovv takdirinize hayranım en azından yeni ve samimi bir başlangıç olacak gibi:))

bahcedenn
03-03-2012, 00:05
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zeytinlibahçe
..
Çözüm olarak, gelecek sene anlaşacağımız bir firmadan toptan alıp, lojistik bir üs gibi kendimiz dağıtmayı düşünüyoruz. Sn GümeTepe adayımız

İyi çözüm...

Bizde buna da gerek yok, kooperatifimiz var. Yeter ki niyet olsun, getirip stoklamak, dağıtmak kolay :)



Sn. MeyveliTepe, sizi burada ve bloğunuzda severek keyifle takip etmekteyim. Benim için pek kıymetli rehber olan deneyim ve tecrübelerinizi paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Eminim ki bu düşüncelerim bir çok kişi için de geçerlidir.

Bu yaz Kırklareli'de içerisinde muşmula, armut, elma, ceviz, kiraz, vişne, erik, nar, ayva, kayısı ve asma olan 2 dönümlük meyve bahçesi içerisinde kaolin kili kullanmak istiyorum. Yukarıda da paylaştığınız gibi böyle bir organizasyon içerisine girilecek mi acaba? 10. aydan bu yana acaba paylaşım olur mu diye bekliyorum ama konunun seyri başka yerlere gidip dağıldığı için sormak zorunda kaldım.

825 numaralı mesajınızda da '' Bir terslik olmaz ise Nisan Mayıs gibi ayrıca bir katkıya erişebilmenizi sağlamaya çalışacağım. Bununla uygulamalar arası süre uzayıp tek bir defadaki kullanım miktarınız da azalabilecek. '' diye bir paylaşımda bulunmuştunuz. Zeytin için normal olabilir belki ama meyve ağaçları için geç kalmış olmaz mıyım acaba?

Eğer geç kalacaksam da Sn. Halil Abi'nin ''Kaoline delfin, madex ve ya gülleci bulamacı '' tarifini mi kullanayım? Ve ne zaman kullanayım?

Emin olun sizin yolunuzdan yürümeye çalışacak arkadaşlarımız olacaktır. Ayrıca Ağaçlar Net'i de sizin sayenizde öğrenmiş olduğum için teşekkür ederim. Saygılarımla...

MeyveliTepe
03-03-2012, 00:40
Sn.Bahcedenn, ben teşekkür ederim. Saydığınız meyvelerde kaolin kullanmaya başlamak için en güvenli zaman meyve tutumundan sonra. Dolayısıyla henüz vaktimiz var. Bahis konusu formülasyon oldukça farklı ve solusyonun yapısını değiştiriyor. Açıkçası herkesin malzemeleri kendi kendine temin ederek yapması pek ekonomik değil ve oldukça hassas ölçümler gerektiriyor. Bunu çözmek üzere çare arıyorum, bir kaç alternatif var. Biraz izninizi rica ediyorum.

Delfin ve Madex gibi katkılar ağaçlarınızdaki ilgili tür zararlıların varlığına ve ihtiyaca göre gerektiği zaman her durumda kaolin ile birlikte kullanılabilir.

MeyveliTepe
03-03-2012, 01:50
Sn.Soilless, yalnız bir noktaya açıklık getirelim;
... Çünkü verdiğim adresteki türkçe yayına ciddiye almıyorum diye baştan ön yargılı davranıyorsunuz


Demişsiniz. Muhtemelen önyargılı olmak için çok sebebim olduğunu bildiğiniz için, ön yargılı davranarak böyle dediniz. Yoksa daha alttaki iki paragrafı okuyup önyargı olmadığını farkederdiniz.

Evet, haklısınız ön yargılı olmak için çok sebebim var. Bunların sayısıda azalmıyor, artıyor. Sonuncusu Çarşamba günü saat 10:00 sularıydı. Verdiğiniz adresteki yazıyı yazan şahıs telefonla aradı. Arayan telefonu ve sarfedilen cümleleri moderasyon alanında paylaştım. Sadece şu kadarını söylemeliyim ki, etraflarına, o da yetmedi uzaklardaki birilerine telefonla azgınlıklarını ifade etmekten kendilerini alamayanlar öncelikle valide hanımefendilerine hürmet göstermeliler. Allah kimseyi böyle satıcı yapmasın, gerçek yüzler yırtılıp görünüyor, ne diyeyim.

Her neyse,
... bu adresindeki makalesi Sn Çamtepenin verdiği ingişizce dökümanın anlaşılır bir türkçesi değil mi?
demiştiniz.

Gelin isterseniz kaolin ile yabani ot kontrolünden önce "Use of a Hydrophobic Particle Film as a Barrier to Extrinsic Ice Nucleation in Tomato Plants" isimli bilimsel yayından başlayalım, ki açık kalmasın. Madem ki iyi bir çeviri olduğunu da teyid ettiniz, yayını da iyice okuyup anlamışsınızdır. Böylece peşpeşe iki bilimsel yayın hakkında okuyanları bilgilendirmiş olursunuz. Ben iki-üç cümle ile yazdım ama bilimsel yayın biraz daha fazlasını hakkediyor.

Sayenizde, hangi bitkilerde, hangi koşullarda, ne tür buzlanmayı önlemek için, hangi malzemeler kullanılarak, hangi farklı yöntemlerle ne gibi deneyler yapılmış, bunlarda hangi sonuçlar alınmış biraz daha detaylı öğrenelim. Verdiğiniz adreste görünen yaprak resimleriyle bilimsel yayını ilişkilendirirseniz ayrıca makbule geçer. İhtiyaç duyarsanız elimden gelen yardımı da yaparım.

soilless
03-03-2012, 23:36
[QUOTE=MeyveliTepe;919748]Sn.Soilless, yalnız bir noktaya açıklık getirelim;


Demişsiniz. Muhtemelen önyargılı olmak için çok sebebim olduğunu bildiğiniz için, ön yargılı davranarak böyle dediniz. Yoksa daha alttaki iki paragrafı okuyup önyargı olmadığını farkederdiniz.

Evet, haklısınız ön yargılı olmak için çok sebebim var. Bunların sayısıda azalmıyor, artıyor. Sonuncusu Çarşamba günü saat 10:00 sularıydı. Verdiğiniz adresteki yazıyı yazan şahıs telefonla aradı. Arayan telefonu ve sarfedilen cümleleri moderasyon alanında paylaştım. Sadece şu kadarını söylemeliyim ki, etraflarına, o da yetmedi uzaklardaki birilerine telefonla azgınlıklarını ifade etmekten kendilerini alamayanlar öncelikle valide hanımefendilerine hürmet göstermeliler. Allah kimseyi böyle satıcı yapmasın, gerçek yüzler yırtılıp görünüyor, ne diyeyim.

Sn meyvelitepe, çok net ve paylaşımcı mesajınız için öncelikle teşkkür ederim. olması gereken de bence bu. sizin buraya bu konu başlığına katkınızı ben dahil kimse yatsıyamaz. takdir edilecek katkınızı çok vesile ile söyledim. Bu konu başlığınına katkıları için ayrıca Sn Acemi çaylağa teşşekkür etmem lazım.

sizin paylaşımlarınızı hep takdir ettik sadece tek bir eleştirim var ki bu tartışmalarımızın vesilesi oldu;

BU demeniz tartışma başlangıcımız oldu. bunu geçelim mi!!!!

bu tartışma nedenini geçelim mi ne dersiniz? inanıyorum ki hep beraber paylaşacağımız çok güzel şeyler var

MeyveliTepe
04-03-2012, 00:35
BU demeniz tartışma başlangıcımız oldu. bunu geçelim mi!!!!

Kusura bakmayın, sanırım bu da bir önyargınız idi. "BU" ile verdiğim adreste görünen sadece net olarak belirtilmiş bir spek idi. Onun için henüz bir bilimsel makale büyük ihtimal bulamazsınız ama kaolinin odunsu bitkilerde içsel donmayı önleme etkisi için şimdiye kadar gördüklerimin arasında rastlayabildiğim en iyi spek odur.

malina
04-03-2012, 10:55
Yeni bir üye olsam ve bunca tartışma arasında kaolini nasıl kullanacağıma dair bilgi arasam eminim kafam çok karışırdı ve bir ihtimal vazgeçerdim :)

Tartışma faslı için burası kullanmaya devam edilebilir ama kaolinle ilgili toparlanmış ve kabul görmüş bilgilerin ayrı bir başlıkta yazılması (buradaki bazı mesajların kopyalanıp yapıştırılması) iyi olacak diye düşünüyorum.

Ne dersiniz?

mrduran
04-03-2012, 12:55
ALLAH razı olsun şimdiden efendim.

Saygılarımla lütfen.

skanatlar
22-03-2012, 12:24
harika olur

soilless
25-03-2012, 00:56
harika olur


Sn Ajanse yanıtınız 20 gün sonra gelmiş. anlaşılan o dur ki konuyu pek gün be gün takip etmemektesiniz. Zaten 20 gündür de bir tartışma veya konu veya uygulama paylaşımı olmamıştı.

Bence, 2 alternatif var,

1) kaolinle uzak yakın alakası olmayan galip malup, uzak yakın köy, 1-10 arası köy, monsante veya benzeri bir kelime içeren mesajların ve bunlara verilmek zorunda kalınan mesajların bunu yazan üyelerimizce silinmesi halinde hayli sade ve konu ve bilgi içeren hatta yeni üyelerimizce roman okur gibi heyecan dozu düşmeden takip edebilecekleri bir konu başlığı olur,

2) teklif ettiğiniz üzere konu başlığının ayrılması. Ki bunu ikinci alternatif olarak düşünmek lazım. çünkü konu ayrıldığında kaolin tartışma konuları ya da kaolin üzerine yorumlar başlığında paylaşılan veya yorumlanan bir belge veya bir fikrin öncesi ve sonrası için sade kaolin başlığına atıfda bulunulması yeni üyeleri daha fazla zorlayacaktır.

soilless
25-03-2012, 00:57
Bence 1. madde ve ilaveten arzulanan mesajların silinmesi daha uygun olur.

soilless
25-03-2012, 00:59
Bu noktada dikkatimi çok cezbeden husus;

tartışma içeren mesajlar olsa bile üslup, seviye, ve yanıtlar hiç bir şekilde ve hiç bir zaman yeni bir üyeyi rahatsız edecek noktaya gelmemiştir. En azından benim mesajlarım hiç bu şekilde bir algı yaratmayacak kadar sakin, seviyeli ve mümkün olduğunca paylaşımcı ve nihayetinde el uzatan uzlaşmacı olmuştur.

Ayrıca bu karşılıklı mesajlar bir irdeleme, sorma, ilave bir bilgi içeren web adres, özellikle yeni başlayan üyeler için bazı bilgilerin yenilenmesini, yeni bir uygulama örneğne yönelik bir web adres içermiştir.

Bunlar SN mrduran'ın 4 martta gönderdiği mesaj içeriğindeki gibi çok derin bir duygu ikrarı içeren allah razı olsun denecek kadar hangi üyeyi ne kadar rahatsız etmiştir?

soilless
25-03-2012, 01:01
Bence 1. madde ve ilaveten arzulanan mesajların silinmesi daha uygun olur diye düşünüyorum. Çünkü paylaşılacak daha çoook şey var.

salihm35
26-03-2012, 00:04
Bunlar SN mrduran'ın 4 martta gönderdiği mesaj içeriğindeki gibi çok derin bir duygu ikrarı içeren allah razı olsun denecek kadar hangi üyeyi ne kadar rahatsız etmiştir?[/QUOTE]

Sayın Soiless,

Örneğin beni etmiştir. Zira olmasa da olur deyip silinebilecek onlarca mesaj var. Benim dileğim forumda uzmanlık alanı dahilinde olan, araştırma ve ya deneme sonucu elde edilen bilgilerin paylaşımı, varsa soruların daha tecrübeli ve ya bilgi sahibi insanlara sorulması yönündedir. Zaten forumların var oluş amacı budur! Yoksa ticari kaygı, kişisel tatmin vs. maksatlı mesajlar çoğunlukça kolayca seçilebilmekte, niyetler anlaşılabilmektedir.

Benim ricam, kişisel tecrübe, deney ve ya bir araştırmaya dayanmadan, salt tartışma maksatlı diyalogların olmaması.

"Kullanmadım, kullanmayacağım, ilgi alanım değil, ihtiyacım yok" temalı mesajların bile bulunduğu bir başlıkta rahatsızlıkların bulunması da doğaldır.

Saygılarımla:)

malina
26-03-2012, 13:05
Bence, 2 alternatif var,

1) kaolinle uzak yakın alakası olmayan galip malup, uzak yakın köy, 1-10 arası köy, monsante veya benzeri bir kelime içeren mesajların ve bunlara verilmek zorunda kalınan mesajların bunu yazan üyelerimizce silinmesi halinde hayli sade ve konu ve bilgi içeren hatta yeni üyelerimizce roman okur gibi heyecan dozu düşmeden takip edebilecekleri bir konu başlığı olur,

2) teklif ettiğiniz üzere konu başlığının ayrılması. Ki bunu ikinci alternatif olarak düşünmek lazım. çünkü konu ayrıldığında kaolin tartışma konuları ya da kaolin üzerine yorumlar başlığında paylaşılan veya yorumlanan bir belge veya bir fikrin öncesi ve sonrası için sade kaolin başlığına atıfda bulunulması yeni üyeleri daha fazla zorlayacaktır.


Bir mesaj alanı içinde sadece "silinmeyi gerektirecek yazı olsa, iş kolay olurdu. Oysa ikisi iç içe bir durumda...

Gereksiz mesajları silmek ile, mesajlarda düzenleme yapmak farklı şeyler...

Hangisi kaolindir, hangisi değildir tartışmaları burada yapılmaya devam edilebilir, hala üzerinde tartıştığınıza bakılırsa etmelidir de... :)

Özetle bu başlık silmekle adam edilemez.

4 martta yazılmış mesaja, 25 martta cevap verip, başka birine de " yanıtınız 20 gün sonra gelmiş" diye eleştiride bulunmak ne kadar tutarlı?

Her yazana laf yetiştirmeniz gerekmiyor değil mi?

soilless
26-03-2012, 22:44
Bir mesaj alanı içinde sadece "silinmeyi gerektirecek yazı olsa, iş kolay olurdu. Oysa ikisi iç içe bir durumda...

Gereksiz mesajları silmek ile, mesajlarda düzenleme yapmak farklı şeyler...

Hangisi kaolindir, hangisi değildir tartışmaları burada yapılmaya devam edilebilir, hala üzerinde tartıştığınıza bakılırsa etmelidir de... :)

Özetle bu başlık silmekle adam edilemez.

4 martta yazılmış mesaja, 25 martta cevap verip, başka birine de " yanıtınız 20 gün sonra gelmiş" diye eleştiride bulunmak ne kadar tutarlı?

Her yazana laf yetiştirmeniz gerekmiyor değil mi?


:))
Zaten sıkıntı da orda. Laf yetiştirmek mi dersiniz veya yanıt hakkı doğuran mesajlara yanıt vermek mi dersiniz isterseniz ikisini de diyelim.

Sadece laf yetiştirme diyelim. Diyelim de bence bir fikir tartışlılırken cevap hakkı doğuran soru, irdeleme, yargı ve ayrıca ve de en önemlisi yukarıda örneğini verdiğim kaolin ile uzak yakın alakası ve akrabalığı olmayan mesaj yazarlarına belli bir sabır sonrası da ister istemez laf yetiştirmek zorunda kalıyor insan, insan doğası itibariyle.

Bu nedenle de Kaolin kili M96, -18, m97, PATENT dökümanları gibi çok daha detaylı asıl orijininden gelen yabancı dökümanların içeriğini paylaşmaya zaman kalmıyor.

Bu paylaşımları başlatabilmek için de bir kaç mesaj öncesi, yabancı ot ile mücadelede kaolin kili kullanımı gibi daha önce hiç paylaşılmamış bir yabancı dökümanı paylaşmak istedim, hatta tartışmaların başlangıç sebebinin BU vurgusu olduğunu samimiyetle Sn Meyvelitepeye belirterek bu kısmı es geçelim diye uzlaşma eli uzattım.

Tekrar ifade ihtiyacı duyuyorum, bir fikir, düşünce, yorum anlamlı ise konuşulur tartışılır, sorular yanıtları, yanıtlar yeni soru ve irdelemeleri ve yeni yanıtları döngüsel olarak getirir. Bu insana özgü bir işleyiştir.

Kaolin kili, m96, -18, m97, patent dökümanı bilgileri, deneysel kullanımları, görüşler vs üzerine bir çok yabancı belge okudum ve okumaya da devam ediyorum. Bu da insana özgü bir işleyiştir.

Paylaşmak güzeldir. iyidir. :)

malina
27-03-2012, 13:29
Tekrar ifade ihtiyacı duyuyorum, bir fikir, düşünce, yorum anlamlı ise konuşulur tartışılır, sorular yanıtları, yanıtlar yeni soru ve irdelemeleri ve yeni yanıtları döngüsel olarak getirir.

Ben ne diyorum? :)

ALLAH razı olsun şimdiden efendim.
Saygılarımla lütfen.

mesajına cevap vermek, mesaj kirliliği oluşturmuyor mu?

soilless
27-03-2012, 22:38
Ben ne diyorum? :)



mesajına cevap vermek, mesaj kirliliği oluşturmuyor mu?

yani ben de aynı şeyi diyorum. :)) yukardaki öneri mesajımda da örnek mesajları verdim ya.

Mr duran'ın bu kadar içten, bir Allah razı olsun mesajının içeriğinin nedenini anlamlı bulduğum için merak ettim. Bu başlıkta ne görmüş de bu kadar derin bir Allah razı olsun dileğini dile getirmiş. Ve [B]Anlamlı [B] bulduğum için merak ettim sordum, siz merak etmediniz mi? Aslında sadece Allah razı olsun demeden önce sebebini biraz sıralasaydı benim mesaj kirliliğine de gerek kalmayacaktı. :)) Açıklama da yapmıyor. Kendisi bilir tabi ki.

zafersu
29-03-2012, 21:19
Tartışmalar doğruyu ama sadece doğruyu bulmak için yapılırsa, anlam kazanır, fayda sağlar, bıktırmaz, sürükler ve hafızada kalıcı yer edinir. Bu sebeple usulunce yapılmalı, sadece gerçek doğru aranmalıdır.
Ama bu başlıkta olduğu gibi ''Ben haklıyım, hata yapmam, benim sezgilerim, bilgilerim kuvvetlidir, ben bilirim, ben bilirim vs vs......'' şeklinde devam edip, millete gına getirilince iş yönetime düşer. Yönetimce ''bu tartışmaları bıraktıralım mı?'' sorusuna; Bu kişisel, faydasız tartışmadan bıkıp, faydalı bilgi, araştırma, deney vs. isteyenler, işte o zaman taaa derinlerden gelen bir ''Allah Razı Olsun'' derler.
Sayın Mrduran'ın sözünden benim anladığım bu.
Herkese kolay gelsin.

skanatlar
30-03-2012, 16:56
Sn. Soilless,

Benim "harika olur" görüşümde size cevap hakkı doğuracak bir şey soz konusu değil. Benim konuyu ne sıklıkla takip ettiğimi bilmeniz de mümkün değil sizi ilgilendiren bir konu da değil.

Alıntı Sn.Meyvelitepe nin yazdıklarından

1. İleri derecede rafine edilip tüm safsızlıklardan ve ağır metallerden arındırılmış,
2. Literatüründe "Fully Calcined" denilen seviyede (bunun ara seviyeleri de var) zaman kontrollü ve kademe kademe ısı ile işlenerek formülasyonu, dolayısıyla da hem fiziksel yapısı hem de optik özellikleri değiştirilmiş,
3. En az %90'ı 2 mikrondan küçük taneciklere sahip kaolin,

Yukarıdaki yazılanların ne anlama geldiğini biliyorum ve önemsiyorum. Bu benim için yeterli

soilless
30-03-2012, 21:14
Tartışmalar doğruyu ama sadece doğruyu bulmak için yapılırsa, anlam kazanır, fayda sağlar, bıktırmaz, sürükler ve hafızada kalıcı yer edinir. Bu sebeple usulunce yapılmalı, sadece gerçek doğru aranmalıdır.
Ama bu başlıkta olduğu gibi ''Ben haklıyım, hata yapmam, benim sezgilerim, bilgilerim kuvvetlidir, ben bilirim, ben bilirim vs vs......'' şeklinde devam edip, millete gına getirilince iş yönetime düşer. Yönetimce ''bu tartışmaları bıraktıralım mı?'' sorusuna; Bu kişisel, faydasız tartışmadan bıkıp, faydalı bilgi, araştırma, deney vs. isteyenler, işte o zaman taaa derinlerden gelen bir ''Allah Razı Olsun'' derler.
Sayın Mrduran'ın sözünden benim anladığım bu.
Herkese kolay gelsin.

peki

soilless
30-03-2012, 21:14
Sn. Soilless,

Benim "harika olur" görüşümde size cevap hakkı doğuracak bir şey soz konusu değil. Benim konuyu ne sıklıkla takip ettiğimi bilmeniz de mümkün değil sizi ilgilendiren bir konu da değil.

Alıntı Sn.Meyvelitepe nin yazdıklarından

1. İleri derecede rafine edilip tüm safsızlıklardan ve ağır metallerden arındırılmış,
2. Literatüründe "Fully Calcined" denilen seviyede (bunun ara seviyeleri de var) zaman kontrollü ve kademe kademe ısı ile işlenerek formülasyonu, dolayısıyla da hem fiziksel yapısı hem de optik özellikleri değiştirilmiş,
3. En az %90'ı 2 mikrondan küçük taneciklere sahip kaolin,

Yukarıdaki yazılanların ne anlama geldiğini biliyorum ve önemsiyorum. Bu benim için yeterli

Siz de haklısınız. doğrudur.

soilless
30-03-2012, 21:26
Şu ana kadar göründüğü kadarı ile garip garip kaolin ile hiç alakası olmayan, en ufak bilgi kırıntısı sunmayan mesajlar eleştirilmiyor ise sözün bittiği yerdir.

Yalnız bir şeyi çok net ifade etmek isterim ki bu kadar farklı, sabır zorlayıcı mesaj almasaydım, çok daha net ve şaşırtıcı teknik konulara çok daha önce girebilirdim.

Bundan sonra zaman zaman işimden fırsat buldukça okuduğum literatürdeki farklı, ilginç ve/veya geleceğe dönük deney, uygulama, patent ve yorumları, sadece sizlerin görüş ve yorumlarına sunacağım. Ben hiç bir şekilde tartışmalara girmeyeceğim. Sn Halil Önenin dediği gibi teee optimum bir noktaya ulaşıncaya kadar.

Paylaşım güzeldir. iyidir. Bilgi paylaştıkça konuştıkça yorumlandıkça değer kazanır ve ilerler.

metalurjist
01-04-2012, 01:26
Kaolen yapısı itibarıyla Alüminyum Silikat ve nötür yapıda volkanik tüf olup tektosilikat gurubu bir mineraldir. Fakat su emme/hapsetme özelliği pek fazla değildir. Bunları bitkilere uygulamadan evvel hafif alkalik yapmak mühimdir. alkaliteyi ise bitkinin CO2 solunumu ve hafif asidik yağmurlar nötürleştirecektir. Tüm hastalıklar ve tüm böcekler asidik ortamda ürer yahut yumurtlarlar çünki canlıların hayat sebebi asiditedir. Kaolenin bitkiye tutunmasını sağlamak amacıyla reçine, kükürt vs. tarzı film oluşturacak uygulamalar bitkiyi rahatsız eder çünki bitki yeterince nefes alamaz (O2 ve CO2 alış verişi).

metalurjist
02-04-2012, 21:09
Kaolen'in bitkiye tutunması tek başına güçtür. Çünkü yağan yağmurlarla hemen akacaktır. tutunmayı sağlamak maksadıyla çeşitli usuller tatbik edilir ve fakat asidik ilavelerle olmaz, çünkü ortamın biraz aside kayması böcek ve benzeri haşarat ve hastalıkları bitkiye çekecektir. tabaka yapması ve tutunma konusunda çözüm bizdedir. Yardımcı olabiliriz...

yalıçapkını
03-04-2012, 12:15
Kaolen'in bitkiye tutunması tek başına güçtür. Çünkü yağan yağmurlarla hemen akacaktır. tutunmayı sağlamak maksadıyla çeşitli usuller tatbik edilir ve fakat asidik ilavelerle olmaz, çünkü ortamın biraz aside kayması böcek ve benzeri haşarat ve hastalıkları bitkiye çekecektir. tabaka yapması ve tutunma konusunda çözüm bizdedir. Yardımcı olabiliriz...

Haziran ayına kadar yardımlarınızı ve tecrübelerinizi bekliyoruz sayın matalurjist,
ben kesme şeker kullanıyorum kaolini yapıştırmak için.

Ozi'nin Bahçesi
03-04-2012, 12:30
Sn. metalurjist ,
Çözümünüzü merakla bekliyoruz. Umarım paylaşırsınız.
Kolay gelsin.

pria
05-04-2012, 00:01
Bilemiyorum daha önce aşağıda linkini verdiğim firma ile irtibar kurup görüşen, yazışan olmuş mudur..
Ben firma yetkilisine telefon açtım danışmak için..''Parakende satışları olup olmadığını ve sattıkları kalsine kaolinin tarımsal kullanıma uygun olup olmadığını'' sordum..

''Biz bir inceleyip, size döneriz'' dediler ama aradan 5 gün geçmesine rağmen bana geri dönüş olmadı..Ya, parakende ile uğraşmak istemiyorlar..ya da sattıkları kalsine kaolinin tarımsal amaca uygun olup olmadığına karar verecek durumda değiller..

Oysa, benim bu başlıkta edindiğim bilgilere göre sattıkları kaolin uygun gibi duruyor; kil oranı % 95, beyazlık % 87, partikül büyüklüğü 1.3 mikron

http://www.kaolin.com.tr/imagess/bc88a985-985b-426e-adf9-df9a602ab0c3.pdf


KAOLIN (http://www.kaolin.com.tr/UrunKatDevam.aspx?S=54)

Ne dersiniz?

metalurjist
09-04-2012, 00:37
Kaolenin renkli **** renksiz olması önemli değildir. Sadece pHsına yani asiditesine bakmak kafidir. Yakında kaolen uygulamaları için güzel bir emsal teşkil edecek numuneler hazırlayıp isteyen tüm arkadaşlar göndereceğim.

Zeytinlibahçe
09-04-2012, 10:11
Kaolenin renkli **** renksiz olması önemli değildir. Sadece pHsına yani asiditesine bakmak kafidir. Yakında kaolen uygulamaları için güzel bir emsal teşkil edecek numuneler hazırlayıp isteyen tüm arkadaşlar göndereceğim.

Renkli kaolinin güneş yanıklığına ve bitkide fotosentezi nasıl etkilediğine dair herhangi bir bilimsel çalışma var mı?

metalurjist
09-04-2012, 22:03
bilimsel çalışma olup olmadığını araştırmadım ama yaprak üzerinde bırakın kaoleni toz bile olsa fotosentez şiddeti düşer fotosentez ışık şiddetiyle alakalıdır.

Halil Önen
09-04-2012, 22:34
bilimsel çalışma olup olmadığını araştırmadım ama yaprak üzerinde bırakın kaoleni toz bile olsa fotosentez şiddeti düşer fotosentez ışık şiddetiyle alakalıdır.

Sn. metalurjist,

siz ''kaolinin renkli ya da renksiz ( renksiz ne demek anlamadım beyaz demek istediniz her halde)) fark etmez demiştiniz.

Yani mavi, yeşil ya da kırmızı renkte kaolin görmeye başlarsak yaprak üzerindeki etkilerini _ solunum v.b gibi) öğrenmek ve bilimsel verilerini görmek isteriz.

Yoksa beyaz renk ışığı iyi yansıtır mı diyeceğiz.


Saygılar

Zeytinlibahçe
10-04-2012, 04:06
Zamanında aynı marka farklı renklerdeki arabaların içinde derece koyup yazın öğle saatlerinde kaç derece olacaklarını test etmişlerdi.

Siyah araba 80 derece olurken, beyaz araba 50 derece ile en az ısınan olmuştu.

Renk önemli. Beyaz

soilless
11-04-2012, 23:22
Bilemiyorum daha önce aşağıda linkini verdiğim firma ile irtibar kurup görüşen, yazışan olmuş mudur..
Ben firma yetkilisine telefon açtım danışmak için..''Parakende satışları olup olmadığını ve sattıkları kalsine kaolinin tarımsal kullanıma uygun olup olmadığını'' sordum..

''Biz bir inceleyip, size döneriz'' dediler ama aradan 5 gün geçmesine rağmen bana geri dönüş olmadı..Ya, parakende ile uğraşmak istemiyorlar..ya da sattıkları kalsine kaolinin tarımsal amaca uygun olup olmadığına karar verecek durumda değiller..

Oysa, benim bu başlıkta edindiğim bilgilere göre sattıkları kaolin uygun gibi duruyor; kil oranı % 95, beyazlık % 87, partikül büyüklüğü 1.3 mikron

http://www.kaolin.com.tr/imagess/bc88a985-985b-426e-adf9-df9a602ab0c3.pdf


KAOLIN (http://www.kaolin.com.tr/UrunKatDevam.aspx?S=54)

Ne dersiniz?

Güzel linkler bence;

Sn Pria verdiğiniz linklerdeki beyazlık elrepho standardı nedir sizce?

soilless
11-04-2012, 23:23
bilimsel çalışma olup olmadığını araştırmadım ama yaprak üzerinde bırakın kaoleni toz bile olsa fotosentez şiddeti düşer fotosentez ışık şiddetiyle alakalıdır.

Fotosentez etkisi tamam Sn metalujist ancak renklisini anlayamadım??

savagegarden
12-04-2012, 20:40
kaolin kili yerine klinoptilolitın toz formu kullanılabilirmi?deneyen fikri olan varmı acaba?

Halil Önen
12-04-2012, 21:31
kaolin kili yerine klinoptilolitın toz formu kullanılabilirmi?deneyen fikri olan varmı acaba?

Kullanılamaz, dipte çökme yapıyor ve pompayı tıkıyor.

savagegarden
12-04-2012, 21:39
bugun rota madencilik sırf yaprak uygulamı için bu urunu oluşturduk dıyorlardı,hatta nasıl yapılacağı hakkında broşür basmışlar.umdemin mineral adında.siz bu ürünümü denediniz?

Zeytinlibahçe
12-04-2012, 22:19
Fotosentez etkisi tamam Sn metalujist ancak renklisini anlayamadım??

Sn Soilless, ilk renkli kaolini bayiiliğini almak üzere araştırma yapan bir arkadaşın fuarda rastladığı ürünü sorgulamamı rica etmesi üzerine üreticisiyle görüştüğümde duymuştum. Üreticisi Kaolinle beraber yaprak gübresinin bir arada kullanılması sonucu renklenmesi olarak açıklamıştı.

Karışımdan dolayı spektlerin nasıl değiştiğini, fotosentezin nasıl etkileneceğini sorduğumda tatminkar cevaplar alamamıştım. Söz verdikleri numune de hiçbir zaman gelmedi.

Halil Önen
13-04-2012, 00:22
bugun rota madencilik sırf yaprak uygulamı için bu urunu oluşturduk dıyorlardı,hatta nasıl yapılacağı hakkında broşür basmışlar.umdemin mineral adında.siz bu ürünümü denediniz?

Evet...

metalurjist
13-04-2012, 01:23
Renksiz olamaz tabii ki orada bir hata yaptım. Kaolen çoğu zaman beyaz renkte pek rastlanmaz kirli beyaz renktedir. Kaolen; madencilik ve metalurji dilinde sıfır elek altı tabir edilen yapıda olmalı ki pülverizatörü tıkamasın. Ancak burada yoğunluk da önemlidir. Tabii bunlarla beraber kaolenin bitki yüzeyine tutunması ve kalıcı olması gerekir ki uygulama başarıya ulaşsın. Bunu bitki yüzeyine problemsiz bir şekilde uygulasanız bile yapışma ve kalıcı olma problemleri karşınıza çıkar.

soilless
22-04-2012, 22:26
Sn Soilless, ilk renkli kaolini bayiiliğini almak üzere araştırma yapan bir arkadaşın fuarda rastladığı ürünü sorgulamamı rica etmesi üzerine üreticisiyle görüştüğümde duymuştum. Üreticisi Kaolinle beraber yaprak gübresinin bir arada kullanılması sonucu renklenmesi olarak açıklamıştı.

Karışımdan dolayı spektlerin nasıl değiştiğini, fotosentezin nasıl etkileneceğini sorduğumda tatminkar cevaplar alamamıştım. Söz verdikleri numune de hiçbir zaman gelmedi.

Renkli kaolini ilk defa duyuyorum. Aslında satışını yapanların ya da iddası olanların bunu paylaşması lazım. DETAYI ve İÇERİĞİNİ anlatabilmesi lazım. Her şey çok hızlı gelişiyor.

soilless
22-04-2012, 22:29
Güzel linkler bence;

Sn Pria verdiğiniz linklerdeki beyazlık elrepho standardı nedir sizce?

Sn Pria linkler güzel. Ancak elrepho standadını sormuştum? nedir Elrepho standardı?

bahcedenn
25-04-2012, 15:25
Merhabalar Sayın MeyveliTepe,

825 numaralı mesajınızda '' Bir terslik olmaz ise Nisan Mayıs gibi ayrıca bir katkıya erişebilmenizi sağlamaya çalışacağım. Bununla uygulamalar arası süre uzayıp tek bir defadaki kullanım miktarınız da azalabilecek. '' diyerek ilerleyen tarihte de;

Bahis konusu formülasyon oldukça farklı ve solusyonun yapısını değiştiriyor. Açıkçası herkesin malzemeleri kendi kendine temin ederek yapması pek ekonomik değil ve oldukça hassas ölçümler gerektiriyor. Bunu çözmek üzere çare arıyorum, bir kaç alternatif var. Biraz izninizi rica ediyorum.


böyle bir paylaşımda bulunmuştunuz.

Ürünle ilgili bir gelişme var mı diye merak içerisindeyim. Veya sitede reklamı yapılmaya başlanan ürün bahsettiğiniz ürün mü? Sezon boyunca lazım olacak olan ürünleri bir bir tedarik etme çabası içerisindeyim. Paylaşımlarınız için teşekkürler...

soilless
27-04-2012, 21:54
Merhabalar Sayın MeyveliTepe,

825 numaralı mesajınızda '' Bir terslik olmaz ise Nisan Mayıs gibi ayrıca bir katkıya erişebilmenizi sağlamaya çalışacağım. Bununla uygulamalar arası süre uzayıp tek bir defadaki kullanım miktarınız da azalabilecek. '' diyerek ilerleyen tarihte de;



böyle bir paylaşımda bulunmuştunuz.

Ürünle ilgili bir gelişme var mı diye merak içerisindeyim. Veya sitede reklamı yapılmaya başlanan ürün bahsettiğiniz ürün mü? Sezon boyunca lazım olacak olan ürünleri bir bir tedarik etme çabası içerisindeyim. Paylaşımlarınız için teşekkürler...

Sn Bahcedenn,

konuya ilginiz bilgili olduğunuzu gösteriyor. özetle "ben uygulamak istiyorum " diyorsunuz. Bence en önemlisi de bu. Yani uygulama ihtiyacı hissetmeniz. Bu ihtiyaç da araştırdığınız ve uygun gördüğünüz anlamına gelir. maalesef bir çok hatta çok çok üretici ortalama bir üretici dahi olamıyor.

BENCE ortalama bir üretici,;

biraz ilgi, biraz istek, biraz merak, biraz farklılık elde etmek, ve de en önemlisi ürününü nasıl daha verimli yapabilirim, daha verimli yaparak nasıl daha fazla sağlıklı ve ticari değeri yüksek bir ürün elde ederim diye sorgulama mantığı ve yaklaşımı olan bir üreticidir.

Yoksa literatürel düzeyde, elphro? ASTM, DIN, micron, whiteness, gr/cm2, density, LAP değeri etc. vs bilgileri alması, hatmetmesi, özümsemesi, takip edip kontrol uygulamaları ile farklılıklığın farkına varmasını beklemek hayli, hatta iç güveysinden hallince iyi bir beklenti olur. (Şu an için)

soilless
27-04-2012, 21:57
İsim belirtmemişsiniz. Ancak anladığım kadarıyla Reklamı yapılan ürün dediğiniz; trademark Kaokil. ? doğrumudur?

pria
29-04-2012, 21:26
Bilemiyorum daha önce aşağıda linkini verdiğim firma ile irtibar kurup görüşen, yazışan olmuş mudur..
Ben firma yetkilisine telefon açtım danışmak için..''Parakende satışları olup olmadığını ve sattıkları kalsine kaolinin tarımsal kullanıma uygun olup olmadığını'' sordum..

''Biz bir inceleyip, size döneriz'' dediler ama aradan 5 gün geçmesine rağmen bana geri dönüş olmadı..Ya, parakende ile uğraşmak istemiyorlar..ya da sattıkları kalsine kaolinin tarımsal amaca uygun olup olmadığına karar verecek durumda değiller..

Oysa, benim bu başlıkta edindiğim bilgilere göre sattıkları kaolin uygun gibi duruyor; kil oranı % 95, beyazlık % 87, partikül büyüklüğü 1.3 mikron

http://www.kaolin.com.tr/imagess/bc88a985-985b-426e-adf9-df9a602ab0c3.pdf


KAOLIN (http://www.kaolin.com.tr/UrunKatDevam.aspx?S=54)

Ne dersiniz?

Alıntıladığım yazımda adı geçen firma İstanbul /Ataşehir'de..
KAOLIN (http://www.kaolin.com.tr/BizeUlasin.aspx)


Bugün agaclar.net'te reklamını gördüğüm kaokil.com'un iletişim adresleri de İstanbul/Ataşehir'de:
Kaokil ® Tarımsal Kaplama Kaolini (http://www.kaokil.com/contact_us.html)

İlgimi çekti..

yalıçapkını
30-04-2012, 13:12
sayın pria
bize uygun olan ürün at 80 adlı üründü şu anda kaokil olmuş.Ben bu ürüne meyvelitepenin bir yazısında link vermesiyle ulaştım ve uygun fiyata aldım.Kargo ile gönderiyorlar.
Geçen sezon tüm sebze ve meyvelerimde uyguladım ve başarılı oldum.
kolay gelsin.

Sabry
30-04-2012, 13:24
sayın pria
bize uygun olan ürün at 80 adlı üründü şu anda kaokil olmuş.Ben bu ürüne meyvelitepenin bir yazısında link vermesiyle ulaştım ve uygun fiyata aldım.Kargo ile gönderiyorlar.
Geçen sezon tüm sebze ve meyvelerimde uyguladım ve başarılı oldum.
kolay gelsin.

Sayın Yalıçapkını,

Doğrudur. Geçen sene tarım sektöründe tüm deneme ve testlerden başarı ile geçen ürünümüz AT-80, talebimiz üzerine üretici firma tarafından geliştirildi ve tarım sektörüne uygun yeni marka (KAOKİL) ve ambalajı ile piyasaya sunuldu. Yapılan iyileştirme neticesi uygun film kaplamasını sağlaması için ortlama tane dağılımı 0.6 mikron civarında özel olarak üretilmektedir. Ürün organik tarıma da uygundur. Tescili ve belgelendirmesi süreci başlamıştır.

Saygılar,

pria
30-04-2012, 16:38
sayın pria
bize uygun olan ürün at 80 adlı üründü şu anda kaokil olmuş.Ben bu ürüne meyvelitepenin bir yazısında link vermesiyle ulaştım ve uygun fiyata aldım.Kargo ile gönderiyorlar.
Geçen sezon tüm sebze ve meyvelerimde uyguladım ve başarılı oldum.
kolay gelsin.

Kilosunu kaç liraya aldınız sayın yalıçapkını..yazabilir misiniz?
Bende bir deneyeyim diyorum bu yıl zeytinlerimde..

Müjgan Yılmaz
30-04-2012, 17:54
Sayın
Acemi Çaylak,Ensar kaolin kili üretim ve uygulamalarını detaylı bir şekilde yapıyorlardı,neredeler ,bilgi birikimlerinden deneylerinden faydalanalım..

bahcedenn
30-04-2012, 22:47
Sn Bahcedenn,

konuya ilginiz bilgili olduğunuzu gösteriyor. özetle "ben uygulamak istiyorum " diyorsunuz. Bence en önemlisi de bu. Yani uygulama ihtiyacı hissetmeniz. Bu ihtiyaç da araştırdığınız ve uygun gördüğünüz anlamına gelir. maalesef bir çok hatta çok çok üretici ortalama bir üretici dahi olamıyor.

BENCE ortalama bir üretici,;

biraz ilgi, biraz istek, biraz merak, biraz farklılık elde etmek, ve de en önemlisi ürününü nasıl daha verimli yapabilirim, daha verimli yaparak nasıl daha fazla sağlıklı ve ticari değeri yüksek bir ürün elde ederim diye sorgulama mantığı ve yaklaşımı olan bir üreticidir.

Yoksa literatürel düzeyde, elphro? ASTM, DIN, micron, whiteness, gr/cm2, density, LAP değeri etc. vs bilgileri alması, hatmetmesi, özümsemesi, takip edip kontrol uygulamaları ile farklılıklığın farkına varmasını beklemek hayli, hatta iç güveysinden hallince iyi bir beklenti olur. (Şu an için)

Sn. Soilless, konuyu takibiniz ve mesajınız için teşekkür ederim. Açıkçası konu ile tanışmam bu yaz Sn. Meyvelitepe sayesinde gerçekleşti. Akabinde de konu ile ilgili paylaşımları takip ederek kendime yeticek kadar bilgi sahibi edindiğime inanıyorum.

Ürünü tabii ki uygulamak istiyorum. Bu haftasonu bahçedeydim. Çiçekler yavaş yavaş mini mini meyveye dönüşmeye başlamışlar. Herhalde bir sonra ki gidişimde ürünü kullanmam gerekicektir. Saygılarımla...

soilless
01-05-2012, 00:04
Sn. Soilless, konuyu takibiniz ve mesajınız için teşekkür ederim. Açıkçası konu ile tanışmam bu yaz Sn. Meyvelitepe sayesinde gerçekleşti. Akabinde de konu ile ilgili paylaşımları takip ederek kendime yeticek kadar bilgi sahibi edindiğime inanıyorum.

Ürünü tabii ki uygulamak istiyorum. Bu haftasonu bahçedeydim. Çiçekler yavaş yavaş mini mini meyveye dönüşmeye başlamışlar. Herhalde bir sonra ki gidişimde ürünü kullanmam gerekicektir. Saygılarımla...

Size başarı ve bol yeşil ve kırmızı (kırmızı dedim genel anlamda ürününüz nedir? ben mii kaçırdım?) bir sezon dilerim. meyve tutumu başladıysa dediğiniz gibi hiç gecikmeden kaoilini kullanın.

soilless
01-05-2012, 00:05
Sayın Yalıçapkını,

Doğrudur. Geçen sene tarım sektöründe tüm deneme ve testlerden başarı ile geçen ürünümüz AT-80, talebimiz üzerine üretici firma tarafından geliştirildi ve tarım sektörüne uygun yeni marka (KAOKİL) ve ambalajı ile piyasaya sunuldu. Yapılan iyileştirme neticesi uygun film kaplamasını sağlaması için ortlama tane dağılımı 0.6 mikron civarında özel olarak üretilmektedir. Ürün organik tarıma da uygundur. Tescili ve belgelendirmesi süreci başlamıştır.

Saygılar,

Sn Sabry, ticari olarak başarılı olmanızı dilerim. Her emeğin karşılığı başarı beklentisidir.

soilless
01-05-2012, 00:14
Sn Sabry, Bu noktada şu dikkatimi çekti.

Tescili ve belgelendirmesi süreci başlamıştır. demişsiniz.

Tescil ve belgelendirme olmadan ürünü satışa mı sundunuz?

omer.tuncer
01-05-2012, 00:29
Sayın
Acemi Çaylak,Ensar kaolin kili üretim ve uygulamalarını detaylı bir şekilde yapıyorlardı,neredeler ,bilgi birikimlerinden deneylerinden faydalanalım..
sevgili moderatörlerimizin gayreti ile sitede atıldılar Müjgan hanım ama acemiçaylağı sessiz bahçe isimli blog dan takip edebilirsiniz.

bahcedenn
01-05-2012, 01:08
Sn Sabry, Bu noktada şu dikkatimi çekti.

Tescili ve belgelendirmesi süreci başlamıştır. demişsiniz.

Tescil ve belgelendirme olmadan ürünü satışa mı sundunuz?

Sn. Soilless, Sn. Sabry ürün organik tarıma da uygundur diye paylaşmıştı. Tescil ve belgelendirme süreci başlamıştır derken herhalde organik tarım için tescil ve belgelendirme süreci başlamıştır demek istiyordu. Saygılarımla...

Halil Önen
01-05-2012, 03:53
sevgili moderatörlerimizin gayreti ile sitede atıldılar Müjgan hanım ama acemiçaylağı sessiz bahçe isimli blog dan takip edebilirsiniz.

Bu tartışma sürecinin içinde sen de bende vardım Ömer hoca, özel odada görüşmüştük. Böyle bir şeyin olmadığını sizde çok iyi biliyorsunuz.

Ayrıca siz emekli öğretmensiniz Ömer Hoca, size soru soran bir öğrencinize ısrarla başka bir öğrenci cevap veriyorsa, siz ne düşünürsünüz?

Zeytinlibahçe
01-05-2012, 09:01
Yine tartışma mı başlayacak? Sn Ensar' ın üyeliği açık.

Sabry
01-05-2012, 12:57
Sn Sabry, Bu noktada şu dikkatimi çekti.

Tescili ve belgelendirmesi süreci başlamıştır. demişsiniz.

Tescil ve belgelendirme olmadan ürünü satışa mı sundunuz?

Sn. Soilless,

Gerçi Sn. bahcedenn kastedileni anlayıp izah etmiş ama sanırım ben doğru anlatamadım. Yurdumuzda OMRI benzeri bir liste yok. Genellikle mahsullerin organik olup olmadığı ile ilgili setifika veren kuruluşlar var. Ancak bu organik mahsüllerin üretiminde kullanılan KAOKIL benzeri malzemelere uygunluk sertifikası vermiyorlar. Doğrusu da bu sertifikanın üretim esnasında denetlenerek alınması.
Bu nedenle üretici firmamız bu konuda çalışmalarını sürdürüyor.

Ürünün kimyasal ve ağır metal içermediğine ait raporlar doğal olarak mevcut. Sadece tane dağılımı farklı olan aynı yapıda bir kaolin ürünümüz yıllardır kozmetik sektöründe kullanılmaktadır. Sanırım bu bile organik tarıma uygunluk için yeterli kıstastır.

Saygılar,

denizakvaryumu
01-05-2012, 15:48
Kaokil ® Tarımsal Kaplama Kaolini (http://www.kaokil.com/index.html)

linkte kaç kg lık paketler halinde olduğu belirtilmemiş...umarım hobi bahçesi olanlar için 1-2 kg paketler de vardır.

malina
01-05-2012, 17:05
sevgili moderatörlerimizin gayreti ile siteden atıldılar Müjgan hanım

omer.tuncer ve Müjgan Yılmaz özel görüşme odasına alınmış, bilgilendirilmektedir. Öğrenmek isteyen başka arkadaş varsa özel mesajla isteğini iletebilir...

Sabry
01-05-2012, 18:11
Kaokil ® Tarımsal Kaplama Kaolini (http://www.kaokil.com/index.html)

linkte kaç kg lık paketler halinde olduğu belirtilmemiş...umarım hobi bahçesi olanlar için 1-2 kg paketler de vardır.

Sn. denizakvaryumu

Maalesef 1-2 KG paketler ticari olarak uygun değil. Ürün 25 KG ambalajlıdır.
1-2 KG ihtiyacı olan ağaçlar.net üyelerine taleplerini iletmeleri durumunda hazırlayıp gönderebiliriz.

Saygılar