View Full Version : Zafer İnandıklı / Bahçe
Zafer İnandıklı
22-11-2009, 21:57
Bahçenin bulunduğu şehir : İstanbul, Üsküdar.
Bahçenin büyüklüğü: 40 m²
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları: Yaz güneşini tamamen, kış güneşi kısmen alıyor. Çok sert hava akımlarına kapalı.
Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri: 9b
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb): Konut.
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? Emekli olmadan önce fazla vakit ayıramadığımız için bakımsızdı.
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? 8 Yıldır.
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? Hayır tasarım yapmadım. Yardım almadım.
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz. Hayır yok.
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) Kişisel.
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? Portatif seralar.
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? Bu bahçe için yok. Daha büyük bir bahçe için çok…
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) Manolya; Mürdüm eriği, Leylak, Melisa, Epiphyllum, Pasiflora, Selluka, Clematis, Japon şemsiyesi, Bambu, Solanum, Kumkuat, Kamelya, Gardenya, Fırça çalısı, Abutilon, Böğürtlen, Lilium çeşitleri, Gala, Canna, Mor salkım, Hanımeli, Gojiberii, Kiwano, Lâle, Amaryllis, Kaktüs çeşitleri, Sardunya çeşitleri, Sukulent çeşitleri, Yaz Orkidesi, Küpe çeşitleri vb.
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? Epiphyllum Oxpetalum, Melisa.
Varsa çok özel bir bitkinizin adı? Epiphyllum Oxpetalum.
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? Çelik ve tohumla yapıyorum.
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? Şebeke ve yağmur suyu kullanılıyor.
Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? Yamur suyu depolama.
Toprak özellikleri : Elenmiş iyileştirilmiş verimli toprak. Parmakla kazılabilir.
Kompost yapıyor musunuz? Deneme aşamasındayım.
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? Oldu, olmaya da devam ediyor.
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler?Emekli olup bahçeyi düzenlemek.
Çiçeklerim. Kasım ayının soğuk yüzüne rağmen gülümsüyorlar
Zafer İnandıklı
22-11-2009, 22:35
passiflora son meyveler
Zafer İnandıklı
22-11-2009, 22:40
Begonvil, kaynana dili,epiphyllum
Zafer İnandıklı
22-11-2009, 22:45
Duvarı şenlendirdik
fikreteren
22-11-2009, 23:06
Evet duvarı güzel kapatmışsınız.
Zafer İnandıklı
22-11-2009, 23:18
Sardunyalar
Zafer İnandıklı
22-11-2009, 23:22
Tek saksılık serada edulisler yanında pepinolar
Zafer İnandıklı
22-11-2009, 23:25
Kudret narı
Zafer İnandıklı
22-11-2009, 23:36
Pepinolar
Zafer İnandıklı
22-11-2009, 23:40
Limonum
Zafer İnandıklı
22-11-2009, 23:44
Edulis'in tahtı
Zafer İnandıklı
22-11-2009, 23:53
Güllerim
Zafer İnandıklı
23-11-2009, 00:03
Abutillon, isimsiz, epiphyllum.
Zafer İnandıklı
23-11-2009, 00:12
Melisa, kasımpatı ve bir başka köşe
Zafer İnandıklı
23-11-2009, 00:23
Saksılardaki çiçekler hanıma.Bahçedekiler bana zimmetli, Hepinize bol çiçekli yemyeşil günler,Saygılar, Sevgiler.
fikreteren
23-11-2009, 04:24
Yalnız plastik bidonlar hiç hoş durmuyor.Çiçeklerin önünü kapamış bence.Herhalde sulama için kullanıyorsunuz.
Orhan Özbilgiç
23-11-2009, 06:02
Limon' u tanımlayan böyle bir tekerleme vardı!
''Küçücük fıçıcık, içi dolu turşucuk!''
Sizin bahçenizde aynen öyle..
Demekki, insanda ağaç ve çiçek sevgisi var sa, her koşulda onlara yer bulabiliyor.
Sayın zaferindikli;
Ellerinize sağlık. Sağlık içinde keyfini sürün.
Elerinize salik çok hoş bahçeniz geliştikce bizlerde zevkle gezeceyiz.
Zafer İnandıklı
23-11-2009, 20:32
Yalnız plastik bidonlar hiç hoş durmuyor.Çiçeklerin önünü kapamış bence.Herhalde sulama için kullanıyorsunuz.Sayın fikreteren. Pet şişeler tek saksılık seradır. 5 lt, 10 lt pet şişelerin dibini kesip soğuktan etkilenen çiçeklerimin üzerine geçiriyorum. altına'da kalınca bir strafor konursa daha koruyucu oluyor. Sevgiler.
doğalbahçe
23-11-2009, 21:20
Sn. Zafer ağabey,
Çok güzel ellerinize sağlık, sıcacık bahçenizde soluklanma imkanı buldum...
Sayın Zafer İnandıklı,
adım, adım ve keyifle bahçenizi dolaştım, hepsi ayrı bir güzellikte,eşinizin ve sizin ellerinize, emeklerinize sağlık.
Vildan Sönmez
25-11-2009, 20:33
Her şey güzel Zafer Bey, ama ben duvarlarınızdaki şenliğe bayıldım. Yeri az olan arkadaşlara ne güzel bir örnek oluyorsunuz.
Bahçeniz sahiplerinin tam bir bitki meraklısı olduğunu gösteriyor. :rolleyes:
Çok da küçük olmayan bahçeniz her bir köşesinde sürprizler saklıyor.
Bahçenizde manolya ağacı olması ne güzel. Yapraklarını ve çiçeklerini çok beğenirim.
Duvarınızı ben de beğendim. Yalnız askıdaki saksıları sulamak kolay değildir herhalde. :rolleyes:
Fotoğraflardan anladığım hem bitki çeşidiniz çok, hem de aynı çeşitten çok sayıda var. Küçük bahçelerde aynı tür bitkileri gruplamak ve ortada biraz alan bırakmak görsel açıdan daha iyi etki bırakıyor. Örneğin sizin bahçede sarı kasımpatılar -yanlış görmediysem- hep bir arada olabilirdi.
Limonun ve ağaç/çalı gibi olan diğer bitkilerinizin gelişeceklerini hesaba katmışsınızdır umarım.
Sizin yan bahçeyi görünce yararlı olabilecek biriki fotoğraf hatırladım ama şimdilik bunu bulabildim.
Burası da dar bir alanmış ama göz yanılsaması ile geniş gibi algılanıyor.
115867
sevgili zafer abicim yeşil olsun,çiçek olsunda hepsi çok güzel bence emeğinize sağlık
Bidonlardan seralarda çok mantıklı fikir bence ,görünce balkonumdaki çiçeklerime hemen uyguladım
Sevgili Zafer İnandıklı, bende çoğu bitki çeliklerime ve narin bitkilerimi korumak amacıyla 10 kğ, luk plastik su şişelerini kullanıyorum. Eşinize ve size selam ve sevgilerimi yolluyorum.
kalambaklı
27-12-2009, 18:33
Sevgili Zafer İnandıklı, Boş su bidonlarından yapmış olduğun tek saksılık seraların çok güzel bir düşünce, ayrıca masrafı da yok.
Saygılar,
Zafer İnandıklı
28-12-2009, 20:58
Sevgili arkadaşlar, tek saksılık sera benim buluşum değil. Zengarden bana gönderdiği kitapcık'da örnek uygulamalar diye birkaç resim koymuş, Bende çiçeklerime uyguladım. Sevgiler.
Zafer Bey,
O güzel sardunya duvarınız ve diğer resimlerinizden sonra bahçenizden yeni resimleri beklemedeyiz.
Zafer İnandıklı
14-01-2010, 19:26
Sayın turko-g
Bu sıralar bahçemin neşesi yok. Sardunyalar, küpeler örtü altında somurtuyorlar. Tek gülümseyenler kış güzelleri açelyalar, sıklamenler.
Zafer İnandıklı
14-01-2010, 19:30
Bahçemizin müdavimleri
Zafer İnandıklı
14-01-2010, 19:40
Kamkat
Evvelki hafta semt pazarından aldım. Gördüğümde üzeri meyve doluydu ben geri dönüp satın alana kadar çoğunu koparmışlar.
Satı Uğurtan
14-01-2010, 20:52
Sevgili Zafer İnandıklı,bahçenizin müdavimleri bahçenizin güzelliğine güzellik katmış.
Çiçek sevgisinin alan mekan tanımadığı durumlardan biri.Bahçeniz ve bikileriniz çok hoş.Özellikle duvarları saksıyla kaplama fikriniz çok isabetli olmuş.Sıklamenlerinize diyecek söz yok hepsi coşmuş.
''Kumruların geldiği bahçeye bereket gelir '' derdi annem.Maşallah o bereket fotoğraf karelerine yansımış şimdiden..
Size ve eşinize sonsuz selamlar.Yeşili bol günler..
Sayın Zafer İnandıklı; maşallah sizin bahçeye nerdeyse kış hiç uğramamış. Açelyalarınıza bayıldım. Hepside çok sağlıklı ve çiçekli. Kumrular da harikalar.
fikreteren
15-01-2010, 05:43
çiçeği seven belli oluyor.Her yer çiçekle doluyor.Ellerinize sağlık
kısıtlı mekanlarda bitkilerle ilgilenmek zorluklar oluyor ama eşiniz anlayışlı oldumu sorun az oluyor bende daire içinde (yatak odasında )bahçe kurdum fotoğraflarını paylaşmak istiyorum birkaç gün içinde olur inşallah
Sayın turko-g
Bu sıralar bahçemin neşesi yok. Sardunyalar, küpeler örtü altında somurtuyorlar. Tek gülümseyenler kış güzelleri açelyalar, sıklamenler.
Sayın Zafer İnandıklı, her mevsimin güzeli ayrı, açelyalar ve sıklamenleriniz öyle hoş görünüyorlarki '' açma sırası bizde '' der gibiler. Gözümüz şenlendi, elinize sağlık. Sevgi ve selamlar.
Sn. Zafer İnandıklı, "Bahçe Dünyanız" çok güzel, sevginizin ilginizin büyüklüğü hemen belli oluyor. "Bahçe Dünyanız" dedim, gerçekten sınırları belli, rengi ve havası başka, emeğinize sağlık.
Zafer İnandıklı
17-01-2010, 19:44
(yatak odasında )bahçe kurdum
Yatak odası bahçe kurmak için doğru bir yer' mi sizce?
Zafer İnandıklı;565572]Yatak odası bahçe kurmak için doğru bir yer' mi sizce?
güneş açosından en uygun oda bahar gelince güneydeki balkona taşınırız
bahar gelince mecbur çıkarız bizi barındırmazlar sonbaharada balkonu sadece cam lı pvc ile kapattıkmı tamam.
Sayın Zafer İnandıklı,
Keyifle bahçenizi dolaştım, hepsi ayrı bir güzellikte,eşinizin ve sizin ellerinize, emeklerinize sağlık.Duvarınıza hayran kaldım sardunyalar ne kadar güzeller şubat __mart 2 ay kaldı iki ay sonra tüm bitkiler neşelenecekler bahçenizin tadına doyum olmayacak :)
Daha önce Ev havasını temizleyen bitkiler (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=4476) başlığında yatak odasında bitki bulundurma konusuna değinilmişti.
Orada dediğim:
Yatak odasında bitki bulundurma konusunda genel olarak denen odur ki;
bitkilerin gündüz sağladığı oksijenin yanında, gece aldıklarının lafı olmaz, olsa da sizin kullandığınızın yanında kıymeti yoktur. :rolleyes:
Biz de yatak odasında bitki bulunduyoruz. Onlar için yapılan nemlendirme, rahatlatıcı etkileri vb. nedenlerle yatak odasında daha sağlıklı ortam sağladıklarını düşünüyorum.
Yalnız yoğun kokulu, alerjik olabilecek ya da yaprakları büyük ve toz tutabilecek bitkileri yatak odasına almıyoruz.
Zafer Bey,
Açelyalar ve Tavşankulağı (cyclamenler) size kışın kasvetini bir nebze unutturur. İlkbahar da ise sardunyaların canlanması yine güzel bir duvarla size merhaba diyecektir.
Bahçenizde kuş eviniz varmıydı? Küçük yeni müdavimlere ev gerekli değil mi?:)
Zafer İnandıklı
27-01-2010, 20:15
Sayın turko-g, çok haklısınız don olayı başlayınca onlarda örtü altına girdi. Kanatlı dostlarımızıda sağa,sola koşuşturmaktan ihmal ettik. En kısa zamanda bu sorunuda hâlledeceğim inşaallah.
Sevgi ve sağlıkla kalın.
günebakan
17-02-2010, 22:34
Maşallah sn. Zafer bey bahar sizin bahçeye çoktan gelmiş.Sanırım fotoğrafın birini ters eklemişsiniz ama yine de çok güze:)
Oh şöyle gözümüz bayram etti akşamın bu saatinde.Gerçekten muhteşem görüntüler.Bizler resmiyle bu kadar huzur bulurken siz o ruya bahçenın içindesiniz..Emeğinize gönlünüze sağlık....
Zafer Bey sondan ikinci resimde ki sarı çiçekli sarkıcı formdaki bitkinin adı nedir .Çok merak ettim..
Zafer İnandıklı
17-02-2010, 22:40
Sayın günebakan, sayın umıt79, sizler mesajlarınızı yazarken ben hatamı düzeltmeye çalışıyordum. Acemi olduğum için beceremedim hepsi silindi kusuruma bakmayın lütfen.
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Sevgi ve sağlıkla kalın.
Zafer İnandıklı
17-02-2010, 22:54
Bu kış mevsiminin ayazında pek garip kaldı bahçemiz. Yaz' geri getireyimde biraz neşelensin.
Zafer İnandıklı
17-02-2010, 23:03
Bu güzel soğuktan az etkilendi.
Zafer İnandıklı
17-02-2010, 23:08
Bu güzel soğuktan etkilendi
ezgili dünyam
19-02-2010, 08:49
Emeğinize sağlık, ne güzel çiçekler. İçim açıldı görünce.
Ay misgibi içim açıldı hepiside çok güzel emeyinize salık.
Sayın zafer bey.
Eklenen Resimler P13-06-09_11.27[01].jpg (64.9 KB, 18 views)
Bunun tohumu varmı acebag.
Vildan Sönmez
19-02-2010, 10:04
Zafer Bey 66 nolu mesajdaki çiçeklerle, bahçenizi cennete çevirmişsiniz.
ne diyeceğimi şaşırdım...
Zafer İnandıklı
19-02-2010, 22:43
Sayın ezgili dünyam, sayın sevim4, sayın Vildan Sönmez, teşekkür ederim. Bu fotoğraflar başka bir hafıza kartında kalmış, yeni elime geçti sizlerle paylaşmak istedim.
sayın sevim4 maalesef o güzelin tohumu yok, soğuktan çok etkilendi inşaallah kurtulur.
Sayın Vildan Sönmez, yeni datça fotoğrafları bekliyorum. Sevgi ve sağlıkla kalın.
kasap.94
19-02-2010, 23:01
O dar alanda bu güzellik sizi tebrik ederim.
Sayın Zafer İnandıklı, istanbulun kar ve soğuk havalarına rağmen , sizin bahçenizdeki görüntüler sıcacık geldi bana. Ellerinize ve emeklerinize sağlık, eşinize de çok selamlar.
Vildan Sönmez
20-02-2010, 00:29
Zafer Bey, Kasım'dan kalma iki Datça Fotoğrafı ile selamlıyorum sizi...
Sayın Vildan Sönmez, yeni datça fotoğrafları bekliyorum. Sevgi ve sağlıkla kalın.
Gıpta ve hayranlıkla izliyorum deminden beri. Ne diyebilirim, hayallerimdeki yaşam tarzı sizinkisi. Umarım böyle bir yaşama kavuşurum ben de çok geçmeden. Çünkü balkon bir yere kadar. Size ve eşinize güzel bitkileriniz ve kanatlı dostlarınızla birlikte huzurlu bir yaşam diliyorum. Emeklerinize sağlık, çok etkilendim.
günebakan
20-02-2010, 21:42
Sn.Zafer bey bahçenizdeki sarkan saksılardaki sarı ile kırmızı çiçekli çiçeklerin adı nedir acaba.
Güngör Salman
20-02-2010, 22:05
Sn Zafer İnandıklı, Emeğinize sağlık herşey çok güzel. Yanlız birşey ilgimi çekti bahçenizde bolca soğanlı bitki var, onların çiçeklerinide görmek isteriz sevgiler.
Zafer İnandıklı
20-02-2010, 22:28
Sayın günebakan, sarıkız mış hanım öyle dedi (saksılar onun)
k_donmez
20-02-2010, 22:37
Sayın Zafer İnandıklı,
Bahçeniz çok güzel, renkli, zengin ve bereketli. Sevgi kokusu hakim. Sabır ve ilgi hakim. Ailece ellerinize sağlık. Kış diye bahçenizi küçümseyip, yaz resimleri vermeyin. Bir kış farkınız var ise onu bize gösterin öğrenelim.
Zafer İnandıklı
20-02-2010, 22:39
Sayın Güngör Salman, amaryllis'leri kast ediyorsunuz galiba. Onları saksıya almıştım henüz bir hareket yok, ben de merakla bekliyorum.
k_donmez
20-02-2010, 22:40
Bu resimdeki sarkan sarı çiçekli bitki sizin bahçeden. Acaba türü nedir? Kışın durumu nasıl oluyor?
Zafer İnandıklı
20-02-2010, 22:45
Sayın k donmez, küçümseme değil, hüzün olmasın istedim. Sarı çiçeğin türü hakkında sarkan cins dışında bir bilgim yok. Kışın örtü altında olursa fazla etkilenmiyor.
Güngör Salman
20-02-2010, 22:51
Sayın Güngör Salman, amaryllis'leri kast ediyorsunuz galiba. Onları saksıya almıştım henüz bir hareket yok, ben de merakla bekliyorum.
İlk kez açacaklar yani.
k_donmez
20-02-2010, 22:51
Sayın Zafer İnandıklı, hüzün olmamalı, işte bu soğuklarda laleler, sümbüller, nergisler, çiğdemler en soğuk yerlerde çiçek açıyorlar. Bazı bitkilerimiz hiç solmuyor. Yemyeşiller. Biraz matlaşsalar da yaşama sevincimizi sürdürmeye yardım ediyorlar. Benim kastım, mesela kışı dışarıda geçiren mum çiçekleriniz var ise bunları adlarıyla paylaşmak olabilir. Tabi dışarıda yaşamayı başaramayanları da.
günebakan
20-02-2010, 22:59
Teşekkür ederim Zafer bey çok güzelmiş birde kahverengi boruların önünde görünen kırmızı çiçekli olanların ismi nedir acaba?
Zafer İnandıklı
21-02-2010, 19:37
Sayın günebakan, kırmızı çiçekliler sakız sardunya.
günebakan
21-02-2010, 19:43
Zafer bey anlatamadım bir türlü kusura bakmayın 67 nolu mesajdaki çiçeği sordmuştum ben:)
Zafer İnandıklı
21-02-2010, 20:05
Sayın Zafer İnandıklı, hüzün olmamalı, işte bu soğuklarda laleler, sümbüller, nergisler, çiğdemler en soğuk yerlerde çiçek açıyorlar. Bazı bitkilerimiz hiç solmuyor. Yemyeşiller. Biraz matlaşsalar da yaşama sevincimizi sürdürmeye yardım ediyorlar. Benim kastım, mesela kışı dışarıda geçiren mum çiçekleriniz var ise bunları adlarıyla paylaşmak olabilir. Tabi dışarıda yaşamayı başaramayanları da.
Evet çok haklısınız, alttaki görüntüler bahcemin bu günkü durumu. Yapılacak çok iş var yeni düzenlemeler, belleme, torf, perlit karıştırıp harmanlama, bazılarının yerini değiştirme gibi.
Yarından itibaren sabah ezanı kalkıp bu işleri bitirmem lazım.
Zafer İnandıklı
21-02-2010, 20:20
Bunlar da diğer köşeler.
Zafer İnandıklı
21-02-2010, 20:25
Zafer bey anlatamadım bir türlü kusura bakmayın 67 nolu mesajdaki çiçeği sordmuştum ben:)
Maalesef bilmiyorum araştırıyorum.
günebakan
21-02-2010, 20:48
Anladım yine de teşekkürler:)
Nuri Murvet
21-02-2010, 20:52
Merhaba Zafer İnandıklı
Bu gün bahçenize misafir oldum, bahçenizin durumu bizim şu an ki halimizin aynısı, bu aylarda bahçelerin genel durumu böyle kolay gelsin, yardıma ihtiyacınız olduğunda herzamanki yerimizdeyiz, seslenin hemen yanınızdayız. Selamlar...
Az daha unutuyordum araştırdığınız bitki yanılmıyorsam Dipladenia sundaville, Mandevilla Saygılarımla...
günebakan
21-02-2010, 20:55
Saınırım haklısınız Nuri bey.
Zafer çiçeğin ismini öğrenmiş olduk güle güle büyütün:)
Zafer İnandıklı
21-02-2010, 21:27
Dün bir arkadaşımın şile yolu üzerinde orman kenarında açtığı tesisde idim. tabi ki hazırlık lı gittim, bağajda çuvallar,mala, kürekle. Orman içinde yaprak çürükleriyle bezenmiş ipeksi tabakayı çuvallara doldurdum.
Kadelenler, ileride yapılacak eklemelere kurban gidebilirdi,köklerini bozmadan aldım.
Zafer İnandıklı
21-02-2010, 21:35
Bu bitkiyi de bir ağaç dibinde buldum. Bana çok ilginç geldi yaprak, üstünde yaprak iki yaprak arasında tomurcuk.
Dayanamadım onu da aldım.
Nuri Murvet
21-02-2010, 21:47
Merhaba
Bugün sizin bahçeye demir attım, sizi takip ediyorum aldığınız orman altı toprağından çok ilginç bitkiler çıkacağına emin olun, aldığınız yaprak çürüntülerinde bahçenize mantari (fungus) hastalıkları bulaştırabilirsiniz dikkatli olmakta fayda var.
Dayanamayıpta aldığınız bitki Ruscus aculeatus (tavşan memesi) çalısıdır. Saygılarımla
Vildan Sönmez
21-02-2010, 22:04
Zafer Bey 101 nolu mesajdaki tavşan memesi, orman yürüyüşlerinde hep kırmızı tohumlu halini gördüğüm bitki. Sayenizdse ilk defa çiçekli halini de görmüş oldum. Çiçekleri geçince bu fotoğraftaki gibi olacak.
Zafer İnandıklı
21-02-2010, 22:32
Merhaba
Bugün sizin bahçeye demir attım, sizi takip ediyorum aldığınız orman altı toprağından çok ilginç bitkiler çıkacağına emin olun, aldığınız yaprak çürüntülerinde bahçenize mantari (fungus) hastalıkları bulaştırabilirsiniz dikkatli olmakta fayda var.
Dayanamayıpta aldığınız bitki Ruscus aculeatus (tavşan memesi) çalısıdır. Saygılarımla
Sayın nurimurvet, çok teşekkür ederim. Bu konuda bana neler tavsiye edersiniz.
Saygılar, sevgiler.
Nuri Murvet
21-02-2010, 23:10
Merhaba
Orman altı üst toprak veya bitki artığı, yaprak çürüğü gibi malzemeler çürüme oluşumunu daha tamamlayamamış olması nedeni ile asitiktir, doğal ortamında bulunan çimlenmemiş tohum, spor, böcek yumurtaları, nematot, mantari hastalıklar kısaca oradaki biyolojik ortamı alıp kendi bahçenize getirdiniz.
Kullanacağınız ortamda belki de hiç bir şey olmayacak ama ya buradaki olumsuzlukları bahçenize taşıdıysanız o zaman size hem maddi hemde manevi bir sürü sorunla karşılaşırsınız, aldığınız toprağın hacmini bilmiyorum açık alanda bir yere serin üzerini örtecek naylon örtü, Ziraii ilaç bayisinden toprak fumigantı alıp kullanım kurallarına uyularak toprağınızı steril hale getirdikten sonra gönül rahatlığı ile bahçenizde kullanabilirsiniz.Sagılarımla...
k_donmez
21-02-2010, 23:14
Bu bitkiyi de bir ağaç dibinde buldum. Bana çok ilginç geldi yaprak, üstünde yaprak iki yaprak arasında tomurcuk.
Dayanamadım onu da aldım.
Sayın Zafer İnandıklı, bu çiçekli bitkiyi, yaprağı veya adı her neyse onu bende merak ediyorum. Zira bunu çiçekçiler buket hazırlarken kullanıyorlar, çiçeklerin olduğu yerlerde kırmızı meyvalar oluşuyor. Ateş dikeninin meyvaları gibi. Adını öğrenebilirsek ben de mutlu olacağım. Bunun yanısıra bir bahçeyi güleryüzlü hale getirmenin ve onun korumanın ne kadar zor olduğunu sizin mesajlarınıza eklenen son resimlerden çok iyi öğrendik. Aman hüzün olmasın. Bu güzelliklere kavuşmanın tatlı heyecanını yaşıyoruz ve o günlere çok kalmadı. Yakında yeniden her yanımızı donatacaklar.
Bütün bunları yazdıktan sonra Sayın Nuri Murvet'in yazısını okudum. Muradıma erdim. Bitkinin adı Ruscus aculeatus imiş öğrendim. Hani söylemiştim ya, sizden öğrenelim diye, işte öğrendim.
Bu mesajı daha çok düzeltirim. Vildan hanımda meyveli resmini eklemiş. Pişti oldu.
Bir de toprak sterilizasyon yöntemi öğrendim. Kısa günde daha ne istenir.
Sayın Zafer İnandıklı neden daha önce görmedim diye bütün bahçenizi dolaştım. Emeklerinize sağlık:) Sardunyaların sarıkızın olduğu duvarınıza demirlemiş durumdayım. Bahardaki canlanmış hallerini yeniden izlemek için:)
Çok beğendim Sayın Zafer İnandıklı,
koskoca bahçeye naylonla sera yapmışsınız çok başarılı buldum, bir an ben de yapmayı düşündüm ama malesef burası fırtına bakımından çok bereketli olduğu için naylon falan dayanmaz.size koly gelsin ellerinize emeklerinize sağlık.
Adalet Yağcı
26-02-2010, 20:09
Sayın Zafer İnandıklı, evi bir sardunya cennetine döndürmüşsünüz, harika görünüyorlar.
İnşallah hepsi de kışı atlatmıştır, bu kış bir çok arkadaş sardunyalarımızı kaybettik, bari sizde seyredelim güzelliklerini.
ezgili dünyam
27-02-2010, 13:04
Zafer Bey 101 nolu mesajdaki tavşan memesi, orman yürüyüşlerinde hep kırmızı tohumlu halini gördüğüm bitki. Sayenizdse ilk defa çiçekli halini de görmüş oldum. Çiçekleri geçince bu fotoğraftaki gibi olacak.
Biz çocukken, yaka iğnesi çiçeği derdik. Yakalarımıza takardık.:p
Sayın sevim.K, teşekkür ederim. Yaz'a doğru yine aynı duruma gelecekler inşaallah.
tabi ki gelecekler sizin ilginiz sevginizle eskisinden çok daha güzel olacaklar
ben yine keyifle bir tur attım bahçenizde gerçekten emekle neler olacağını gördüm
Satı Uğurtan
14-04-2010, 23:13
Sevgili Zafer bey,çiçekleriniz ve fayans saksılarınız çok güzeller,sağlıkla tadını çıkarın.
Zafer Bey,sizi 6.yıl toplantısında tanıdım. içten,,duru, yalın,sanatçı ruhununuzun esitileri bahçenize yansımış.
Duvardaki saksılarınız, tek saklılık seralarınız ve boruların üzerindeki çiçek resimleri bana yol gösterdi üçünü de uygulayacağım.
Bir gecelik gelin ne kadar büyüyormuş, Bodrum'da saksısıyla atılan bu güzelliği daha önce tanımış olsaydım derhal alır eve getirirdim.
Çiçeklerin yanındaki ahşap kafesli paravanı siz mi yaptınız? Ahşabı sevdiğinizi biliyorum.
Bahçenizin çiçeği çok, bereketi bol olsun.
Orhan Özbilgiç
15-04-2010, 06:40
Zafer Bey,
Son toplantıda, sizinle bir türlü yüzyüze görüşme şansı yakalayamadım. Oysa siz, bahçenizden izlediğim kadarıyla, yaratıcı zekanız, becerileriniz ve üretkenliğiniz nedeniyle tanımak ve kutlamak isteyeceğim biriydiniz. Neyse.. İnşaallah bir başka toplantıya.:)
Sanırım bahçenizi epeyce hale-yola koymuşsunuzdur. Mayıstan itibaren, tüm arkadaşların bahçelerinden olduğu gibi, sizinde bahçenizden enfes görüntüler ulaşacaktır mutlaka.
Bugünlerde güneyde ve batıdaki bahçelerden gül fotoğrafları gelmeye başlar. Bizlerde yaza iyiden yaklaştığımızı anlarız.
Sizede; yeni sezonda, sağlık ve mutluluk içinde, keyifli çalışmalar diliyorum.
Zafer İnandıklı
15-04-2010, 21:49
Sayın Satı Uğurtan, Sayın hozat çok teşekkür ederim. Sayın hozat size verdiğim sözü bu sıralar yerine getirebilirim.
Ahşap paravanın kafes kısmı hazır satılıyor. Çerçevesini ben yaptım.
Sevgi ve sağlıkla kalın.
Sn. İnandıklı,
Çok sevinirim,ona kafayı takmış durumdayım. Yakında Bodrum'a gidip döneceğim.bahçemden istediğiniz bir çiçek olursa bildirin getirmeye çalışırım.
Bu aylarda: Gazanyalar, ceylan sardunyalar, bodrum papatyaları,gelincikve sakız sardunyalar coştukça coşuyor.
Benim bahçeye bir göz atın bu yazdıklarımdan çelik getirebilirim(gelincik hariç)
Sağlıkla kalın. Eşinizin de ellerine sağlık, selamlarımı iletin lütfen.
Zafer İnandıklı
16-04-2010, 21:56
Kış mevsiminde bu halde idi bahçemiz.
Zafer İnandıklı
16-04-2010, 22:01
Bunlar bizimkiler, manolya ağacına tüneyip bu deli ne yapıyor diye beni izlediler.
Zafer İnandıklı
16-04-2010, 22:04
Ara yollar, bölmeler yaptım.
Zafer İnandıklı
16-04-2010, 22:11
Her bir karış toprağı; torf, pomza, klinoptilolit ile harmanladım
Zafer İnandıklı
16-04-2010, 22:14
Ancak bu kadar becerebildim.
Zafer İnandıklı
16-04-2010, 22:17
Düzenleme nedeniyle kaplara ekmiştim.
Zafer İnandıklı
16-04-2010, 22:19
Begonviller, semt pazarından.
Zafer İnandıklı
16-04-2010, 22:20
Clivia.
Zafer İnandıklı
16-04-2010, 22:23
Hypocyrta sp.
Zafer İnandıklı
16-04-2010, 22:26
Aeschynanthus.
Zafer İnandıklı
16-04-2010, 22:28
Liliumlar fayans saksılar da.
Zafer İnandıklı
16-04-2010, 22:29
Kamelyalar.
Zafer İnandıklı
16-04-2010, 22:31
Kaktüs ailemiz genişledi.
Zafer İnandıklı
16-04-2010, 22:32
Ayı pençesi.
Zafer İnandıklı
16-04-2010, 22:36
bodrum papatyalarım.
Zafer İnandıklı
16-04-2010, 22:38
Gerberalar.
Zafer İnandıklı
16-04-2010, 22:42
Mor salkım ve hanımeli, pasifloranın arasında mutsuzdular. Ben de onları ağaca sardım.
Zafer İnandıklı
16-04-2010, 22:44
Gala ve japon şemsiyesi.
çok büyük emek vermişsiniz insan emek vermeyince birşeyler ortaya çıkmıyor ama en cok ilgimi çeken passifloreler oldu 2 yıldır tohumdan çimlendirmeye uğraşıyorum hala ulaşamadım bahçeniz bu haliyle cok güzel yazın nasıl olur tahmin edemiyorum umarım resimlerinizi takip etme fırsatı bulabiliriz
Nuri Murvet
16-04-2010, 22:46
Merhaba Sayın Zafer İnandıklı
Bahçenize misafir oldum, elinize sağlık toparlamışsınız ve çok güzel olmuş, ara yollar, bölmeler de çok şık olmuş bitki türlerinizde kıskanılacak gibi bahçenizde zor olan kısımlar bitmiş bundan sonra işin en keyifli yanı kalmış, tekrar ellerinize sağlık. Saygılarımla...
günebakan
16-04-2010, 22:47
Yeni düzenleme de oldukça güzel olmuş Zafer bey elinize sağlık:)
Zafer İnandıklı
16-04-2010, 22:47
Bu güzelleri çöp attıkları köşeye bırakmışlar. Eşim görmüş, alıp getirdi.
Sevgili zafer inandıklı, ellerine emeyine sağlık her şey çok güzel olmuş dahada güzel olur işalah.
Zafer İnandıklı
16-04-2010, 22:54
Eşantiyon bir küpümüz oldu.
Yaratıcılığınız hayranlık uyandırıyor Zafer Bey. Fayans saksının metal askısı da sizin elinizden çıktıysa hiç şaşmam.
Zafer İnandıklı
16-04-2010, 22:56
Sarraceniacea.
Zafer İnandıklı
16-04-2010, 22:59
Tohumlar, çimlendiler.
Zafer İnandıklı
16-04-2010, 23:09
Çimlenmeyi bekleyen tohumlar.
Zafer İnandıklı
16-04-2010, 23:19
İki yıl önce, bahçemin her bir karış toprağını eleği sehpalar üzerine koyup, topaklanmış toprakların ziyan olmaması için avuçlarımla eze, eze, eledim. 50 çuvala yakın taş ayıkladım.
Şimdi o taşların yerinde; torf, pomza, perlit, klinoptilolit var.
Lilinin bahcesi
17-04-2010, 10:40
Kaktьs ailemiz geniюledi.
Sayin Zafer Inandikli, kaktuslerinizi el yapimi fayans saksilarin icerisinde cok guzel resimlemissiniz, tebrik ederim.
k_donmez
17-04-2010, 20:31
Sayın Zafer İnandıklı
Mevsimin gelmesiyle beraber bahçe şenlenmiş, hak ettiği ilgi ve sevgiyi görmüş, gülümsemeye başlamış, bu kadar yüz verirseniz yakında çok şımarır. Ellerinize sağlık.
Bu güzelleri çöp attıkları köşeye bırakmışlar. Eşim görmüş, alıp getirdi.
Sayın Zafer İnandıklı, yaratıcılığınıza hayranım, saksılarınız çok hoş olmuş, elinize sağlık. Merakımı mazur görün lütfen, fayansları birbirine yapıştırmak için ne kullanmıştınız acaba? Selamlar.
Zafer İnandıklı
18-04-2010, 20:23
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=19329
Sayın ozbey, teşekkür ederim. Fayans saksıların yapım aşaması ve ayrıntılarları burada bulabilirsiniz.
Sevgi ve sağlıkla kalın.
dağ çiği
19-04-2010, 20:55
Sayın Zafer İnandıklı bahçe düzenlemeniz çok güzel olmuş.Çiçeklerinizin güzelliğini hiç söylemiyorum zaten.Eminim bu yaz çok güzel bir bahçeniz olucak.Bizlerde keyifle izlicez ellerinize sağlık.
Adalet Yağcı
19-04-2010, 22:39
Sayın Zafer İnandıklı, bahçeyi yeniden düzenlemişsiniz, çok güzel olmuş, yürüme yolları, çiçek adaları hepsi de büyük emek gerektiren çalışmalar.
Eminim çok yorulmuşsunuzdur ama bu yaz keyifle seyrederken tüm yorgunluklarınız uçar gider.
Sardunyalı duvarınızın hayranıyım, bu yaz o duvarı daha sık görmek isterim, en çok da bu (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=121788&d=1263493558) fotoğrafınızı beğeniyorum, buradaki çiçekleriniz rüyalarıma girdi :)
Bitki çeşidiniz de çok güzel, ilk defa gördüğüm çeşitlere sahipsiniz, kısaca her şey çok güzel ve geçen seneden çok çok daha güzel olacak, belli oluyor.
Ellerinize emeğinize sağlık, kolay gelsin.
başta zafer bey olmak üzere bütün mesaj yazanlara sevgi ve saygılarımı sunarım....
yazılanları zevkle okudum ve cok beğendim....
Zafer İnandıklı
25-04-2010, 21:50
Mor salkım, ağacı sevdi.
Zafer İnandıklı
25-04-2010, 21:52
Adını bilmiyorum, çok hoş bir kokusu var.
Zafer İnandıklı
25-04-2010, 21:57
Satıcı, adına efe püskülü demişti. Araştırdım efe püskülü başka bir çiçek.
Bence, efe püskülü adı ona yakışıyor.
Zafer İnandıklı
25-04-2010, 22:01
Doğal saksılar, parçalayıp,yakacaklardı bırakırmıyım! ellerinden aldım hemen.
Satı Uğurtan
25-04-2010, 22:03
Sevgili Zafer bey,yeni çiçeklerin ve doğal saksıların çok güzel.
Zafer İnandıklı
25-04-2010, 22:04
Haseki küpem, geçen yıl tohumdan yetiştirdim.
Zafer İnandıklı
25-04-2010, 22:06
Gerberalar, büyük çiçekte, küçükler tomurcukta.
Zafer İnandıklı
25-04-2010, 22:16
Naneler, sapanca da dere kenarında, kendiliğinden yetişmiş. Şimdi bizim bahçedeler.
Sevgili Zafer Bey ne kadar güzel olmuş bahçeniz .Ellerinize emeğinize sağlık çok uğraştırmış sizi ama değmiş .Dediğiniz gibi kahvenizi içerken mutluluğu tüm yorgunlukları unutturur. Ben de her sabah kahvemi alıp çiçeklerimin başına gidiyorum .Nasıl mutlu ediyor beni anlatamam .
Kaktüsleriniz çok güzel olmuş .yeni saksılarıyla ortalığı yakıyorlar .Benim efe püskülüm henüz açmadı ama çok sağlıklı Haseki küpesi çok yıllık mı? Bu yıl tohum alırsanız bana da gönderirmisiniz?
günebakan
25-04-2010, 22:43
Bence de doğal saksıları kesilmeye bırakmamakla iyi yapmışsınız Zafer bey orjinal 2 tane saksınız olmuş ne güzel ayrıca çiçeklerinizin hepsi çok güzel ama efe püskülüne bayıldım ayrı bir güzel . Güle güle büyütün:)
Zafer İnandıklı
25-04-2010, 22:43
Sevgili Hhatice, teşekkür ederim. Evet bahçe ile epeyce uğraştım ama değdi doğrusu. Efe püskülü, ucu kızarmaya başladı ise, açması yakındır. Fotoğraftaki hasekinin tohumlarını, geçen yıl bauhaustan alıp ekmiştim bu iri çiçekli. Küçük çiçekli hasekiler üç yıldır açıyorlar.
Tohum alırsam elbette gönderirim. Eşinize de çok selamlar, sevgi ve sağlıkla kalın.
Doğal saksılar, parçalayıp,yakacaklardı bırakırmıyım! ellerinden aldım hemen.
Ne iyi etmişsiniz, yazık olurmuş sahiden de. Müthiş güzel duracaktır çiçekler bunlarda.
Zafer İnandıklı
25-04-2010, 22:51
Sayın günebakan, efe püskülü çiçekleri geçtikten sonra, yavrulamaya geçiyor. Size bir yavru ayırırım.
Sevgi Durul
25-04-2010, 22:56
Sayın Zafer İnandıklı, bahçeniz çiçekleriniz çok güzeller, emeklerinize sağlık.
Haseki küpesi soğuktan etkileniyor mu? Her yıl tohumdan yetiştirmek mi gerekiyor?
günebakan
25-04-2010, 23:06
Çok sevinirim Zafer bey çok teşekkürler:)
Zafer İnandıklı
25-04-2010, 23:11
Sayın SDurul, teşekkür ederim. Hasekiler kışın kaybolur baharda tekrar çıkarlar, Çok yıllıktır.
Her yıl tohum dan yetiştirmek gerekmez. Soğuktan da pek fazla etkilenmez.
Zafer bey ben ruj çiçeğinizi çok beğendim bana bir dal köklendirmeyi denermisiniz?
fikreteren
26-04-2010, 13:03
Zafer o kütüklerle ışıklandırma da yapabilirisiniz.
Güngör Salman
26-04-2010, 17:54
Satıcı, adına efe püskülü demişti. Araştırdım efe püskülü başka bir çiçek.
Bence, efe püskülü adı ona yakışıyor.
Billbergia nutans.
Derinlikleri fazla değilmiş gibi görünüyor. Eğer öyleyse otsu bitkiler uygun olur sanırım. maviş, belki yer minesi ya da acem halısı ( yüksekçe bir yere koymak gerek o zaman. Bilirsiniz, sarkan bir tür.) Kolay gelsin.
Adalet Yağcı
26-04-2010, 22:42
Zafer bey, bu (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=138943&d=1272225108) ne kadar hoş bir çiçekmiş, tohumdan mı yetiştirdiniz hazır mı aldınız, muhteşem bir şeymiş.
Bir de çok yıllık olup olmadığını merak ettim.
Zafer bey yeni düzenlemelerle birlikte bahçeniz çok güzel. Mesajların arasında Sapanca yazısını okudum. bahçeniz Sapancada mı?
Zafer İnandıklı
27-04-2010, 22:06
Zafer bey, ne kadar hoş bir çiçekmiş, tohumdan mı yetiştirdiniz hazır mı aldınız, muhteşem bir şeymiş.
Bir de çok yıllık olup olmadığını merak ettim.
Sayın Adalet yağcı, Eşim bu çiçeği geçen hafta semt pazarından aldı. Etrafa yaydığı hafif, hoş bir kokusu var. Satıcı çok yıllık olduğunu söylemiş.
Zafer İnandıklı
27-04-2010, 22:12
Zafer bey yeni düzenlemelerle birlikte bahçeniz çok güzel. Mesajların arasında Sapanca yazısını okudum. bahçeniz Sapancada mı?
Sayın sevim.K, teşekkür ederim. Bahçemiz üsküdar da eşimin anne tarafı sapanca yanıkköylü olduğu için, kısa aralıklarla sapancaya geliriz.
Zafer İnandıklı
20-05-2010, 22:32
Pasifloramız bu sene çok verimli
Zafer İnandıklı
20-05-2010, 22:34
İris ve frezya.
Zafer İnandıklı
20-05-2010, 22:36
Güllerimiz.
Zafer İnandıklı
20-05-2010, 22:41
Güller.
Satı Uğurtan
20-05-2010, 22:42
Sevgili Zafer bey, pasifloralar çok güzel bayıldım, harikalar benimkide tomurcuk dolu, benimkilerin bu yıl üçüncü yılı Güngör tohumdan köklendirmişti sizinkileri açmış görünce çok heyecanlandım benimkilerde açacak o zaman.
Zafer İnandıklı
20-05-2010, 22:45
Clematis, manolya ile anlaşır inşaallah.
Zafer İnandıklı
20-05-2010, 22:47
Abutilon ve galalar.
Zafer İnandıklı
20-05-2010, 22:50
Sayın Zeki Yağlının hediyeleri.
Zafer İnandıklı
20-05-2010, 22:52
Pasiflora molissimalar, büyümeye başladılar.
Zafer İnandıklı
20-05-2010, 22:54
Pasiflora edülüs, iki taneydi maalesef birini kaybettim.
Zafer İnandıklı
20-05-2010, 22:56
Sayın Hhaticenin, tohum olarak gönderdiği kış tatlısı.
Zafer İnandıklı
20-05-2010, 22:58
Melisalar.
Zafer İnandıklı
20-05-2010, 23:05
Haseki küpeleri, artık tohuma dönüyorlar.
Zafer İnandıklı
20-05-2010, 23:09
Sayın Ensar'ın, hediyesi lavantalar. Güllerin arasında ekili.
Zafer İnandıklı
20-05-2010, 23:11
Epiphyllum' lar, toparlanıyorlar.
Zafer İnandıklı
20-05-2010, 23:14
bir gövde de iki renk.
Zafer İnandıklı
20-05-2010, 23:52
Gazanyalar.
Zafer İnandıklı
20-05-2010, 23:55
Duvarımız, eski neşesine kavuşuyor.
Satı Uğurtan
21-05-2010, 00:01
Duvarımız, eski neşesine kavuşuyor.
Sevgili Zafer bey, inanın bana söyleyecek söz bulamıyorum, muhteşem,yaratıcılığınıza hayran kaldım.
Vildan Sönmez
21-05-2010, 00:01
Zafer Bey sadece duvar değil tüm bahçeniz şenlenmiş. Pasifloranız özellikle kutlanmayı hakediyor.
Hatice Hanım bana da kış tatlısı tohumu göndermişti. Benimkiler yeşermedi, kutlarım sizi.
Zafer İnandıklı
21-05-2010, 00:03
Duvara devam.
Zafer İnandıklı
21-05-2010, 00:05
Başka açıdan.
Zafer İnandıklı
21-05-2010, 00:07
Schizathus.
Zafer İnandıklı
21-05-2010, 00:10
Diğer güzellikler.
Sevgili Zafer İnandıklı, bahçenize bakmaya doyamadım, maşallah bu sene daha bir neşeliler.
Seramik saksılara çiçekler nasıl da güzel yakışmış. Pasiflora molissimalar ne güzel çimlenmişler.
Bendeki tohumların tarifiniz üzere çimlendirmeye almıştım, biraz güneş alsın diye dışarıya koydum.
Sanırım araba veya motosiklet' in çarpmış olduğu yavru köpek sürünerek bizim bahçeye sığınmıştı. Çaresiz, yürüyemeyen bu yavruyu, barınak kabul etmedi, sahiplenen olmayınca da bizde bakımını üstlendik.
İyileşmeye başlayıp, azıcık ayaklanınca ilk işi çimlendirme petlerini oyun diye parçalamış, hepsi dağılmıştı, manzara karşısında beynimden vurulmuşa döndüm.
Kendi köpeğimiz de böyle şeyler görmeyince, bu yavrunun da oyun diye yaklaşacağını tahmin bile etmedim.
Eşime: bahçede yabancı bir bitki çıktığını görürsen sakın çekme, dedim, benim ki boş bir beklenti belki ama umut dünyası...
Kalan ikişer tohumları çimlenmeye aldım, bugün P. molisima' nın bir tanesi ucunu gösterdi , P.moliformis' te daha kıpıdanma yok.
Sizin karınca misali çalışkanlığınıza hayranım, ellerinize sağlık.
günebakan
21-05-2010, 10:07
Bahçeniz çok güzel görünüyor Zafer bey küçücük bahçeyi cennete çevirmek için istemek yeterliymiş demek ki:)
Sevgi Durul
21-05-2010, 10:57
Sayın zaferinandıklı, çiçekleriniz, bahçeniz, kendi yaptığınız saksılarınız hepsi çok güzeller. Bahçenin beyaza boyanması; hem temiz, aydınlık bir görüntü, hem de çiçeklerle uyum sağlamış. Emeklerinize sağlık.
Zafer bey bahçeniz çok güzel :) pasifloranız muhteşem :) nazar değmesin.
nurcanaybay
21-05-2010, 12:16
Azminize hayran kaldım :)
O saksıları yapmak bile günler alır ,onca saksıyı sulamak ( ben 5-10 saksıyı hangi gün sulamıştım diye düşünüyorum ,geçen yıl not alıyordum ) ayrı bir emek...tebrik ediyorum.
Çarkıfelek tüm tomurcuklarını açtığın da ,tekrar fotoğrafını çekin lütfen..
Bu yıl ben de bir tane çimlendirmeyi başardım ya hakkın da her şeyi öğrenmek istiyorum :)
Çiçekler yaz boyu açıyor mu ,bir çiçeğin ömrü ne kadar öğrenebilirmiyim ?
Meyvelerini tatlıların üzerin de kullandıklarını görmüştüm .
Zafer İnandıklı
21-05-2010, 22:40
Sevgili arkadaşlar, övgüleriniz için çok teşekkür ederim. Alet işler, el övünür demişler. 152 nolu mesajda görünen kulübe benim atölyem, içinde her türlü ekipman mevcut. Bir emekli de, boş zaman dan bol ne olabilir?
Bu imkanlara sahip olan herkez bunları yapabilir.
Sayın ozbey, sağlık olsun üzülmeyin. Ben de ikisini birden ekmiştim maliformisler de halâ kıpırtı yok.
Sayın nurcanaybay, çarkıfelek bütün tomurcukları bir anda açmıyor. Çiçekler, iki gün açık kalıp daha sonra meyvaya dönüşüyor. Tek ve devamlı ziyaretçileri bal arıları, ekim ayı sonuna kadar, çiçek ve meyva oluşumu devam ediyor.
Hepiniz sevgi ve sağlıkla kalın.
k_donmez
21-05-2010, 22:57
Sayın Zafer İnandıklı,
Çok yüz vermişsiniz. Çok şımarmışlar çok.:D Görüntülere bayıldım. Ellerinize sağlık.
Yılmaz Yalçın
21-05-2010, 23:42
Sevgili Zafer Bey,
Bahçeniz şaheser..Sıradışı ve çok az insanda olan tropik bitkilerle donatmışsınız:)Passifloraya maşallah diyelim öncelikle..Çiçekleri kokuyor mu?Meyveleri yemeye kuşlar geliyor mu ve hangi kuşları çekiyor?
acemifüsun
22-05-2010, 00:33
Sn. Zafer İnandıklı elleriniz dert görmesin, bahçeniz, saksılarınız, duvarınız ve tabiiki çiçekleriniz harika:) Tekrar ellerinize sağlık, eşinizle birlikte sağlıkla hepsinin keyfini yaşayın:)
Zafer Bey bahçenize bakınca önce emeğinizi görüyorum, ellerinize sağlık. Bitkileriniz emin ellerde çok keyifliler. Pasifloranız çok güzel olacak, açınca fotoğrafını bekleriz. Schizathus çiçeğini daha önce bilmiyordum, çok güzelmiş.
Orhan Özbilgiç
22-05-2010, 09:12
Zafer Bey Kardeşim!
Ne diyebilirim?
Yaratıcılığınıza hayran olmamak elde değil.;)
Adalet Yağcı
22-05-2010, 15:55
Bahçenin duvarı geçen yıldan çok daha güzel olmuş, fayans saksılar ayrı bir hava katmış, içindekiler de şımartıldıklarını biliyor olmalılar ki, coştukça coşmuşlar maşallah.
Gazanyalarınız da çok güzel, ben bir türlü pembesini bulamadım.
Ellerinize sağlık sayın İnandıklı, güle güle oturun keyif köşenizde.
Zafer İnandıklı
23-05-2010, 21:50
Sayın k donmez; sayın Yılmaz Yalçın, sayın acemifüsun, sayın Kiraz, sayın Orhan Özbilgiç, sayın Adalet Yağcı, teşekkür ederim. Ben elimden geleni yapıyorum çiçeklerim de karşılık veriyorlar.
Kiraz hanım, schizanthus, çiçeklere yakından bakınca küçük birer orkideye benziyorlar. Maalesef tek yıllık.
Yılmaz bey, Pasiflora, çiçekleri kokuyor. Acı bademi andıran hoş bir kokusu var. Kuşlar, yerlerse, kafayı bulacaklarını biliyorlar herhalde, meyvalara dokunmuyorlar. Tek ziyaretçiler arılar, özellikle bal arıları, onlar da tozlamayı yaparak meyva oluşumuna katkı sağlıyorlar.
Adalet hanım, pembe gazanya, gördüğüm an sizin için alacağım. Rast gelmezsem çoğalan köklerden size ayırırım.
Hepiniz sevgi ve sağlıkla kalın.
Zafer İnandıklı
31-05-2010, 22:18
Manolya, güzelliğini sergilemeye başladı.
Zafer İnandıklı
31-05-2010, 22:20
İlk açan sarı lilium, diğerleri sırada.
Zafer İnandıklı
31-05-2010, 22:22
Frezyalar, geç ekmiştim.
Zafer İnandıklı
31-05-2010, 22:23
Hanımeli, ağacı sevdi.
Zafer İnandıklı
31-05-2010, 22:25
Deniz lavantası, geçen yıl tohumdan yetiştrdim.
Zafer İnandıklı
31-05-2010, 22:26
Yarısı galatasaraylı.
Zafer İnandıklı
31-05-2010, 22:28
Bu kış beni korkuttu, toparlandı çok şükür.
Zafer İnandıklı
31-05-2010, 22:33
Sanırım ötekiler daha sonra açacaklar.
Zafer İnandıklı
31-05-2010, 22:36
Pasiflora, ilk meyveler.
günebakan
31-05-2010, 22:36
Zafer bey bahçeniz harika görünüyor hepsinde birbirinden güzel:)
Yılmaz Yalçın
31-05-2010, 22:50
Sevgili Zafer Bey,
Maşallah diyelim elinize sağlık..Bahçenizde demli bir çay güzel gider:)Bizim yerimize de için lütfen..
Bu bahçe Üsküdar'ın neresinde acaba ;)
Sayın Hhaticenin, tohum olarak gönderdiği kış tatlısı.
Bravo Zafer bey hepsi çıkmış .Kutlarım sizi Büyüsünler kışın güzel çiçekleriyle sizi mutlu etsinler :)
Bağlarbaşında.
Müsait zamanda gelebilirmiyim acaba ;)
melikesarı
02-06-2010, 15:43
Sayın Zafer İnandıklı bahçenizin doğallığına samimiyetine bayıldım doğrusu. Eşime sizin fayans saksılardan yapması için sipriş vermiştim yapmış sayenizde benimde bi eşi benzeri olmayan bi saksım oldu teşekkürler. Bu güzel resimleri paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
Birşey sormak istiyorum tek saksılık seraları kışın sardunyaları dondan korumak için kullanabilirmiyiz. Burası -20leri görüyor buna göre değerlendirme yapabilirmisniz? Bahçeye dikmiş olduğum sardunyaları dondan korumak için bişey önerebilirmisiniz.
Tekrar teşekküler tüm güzel resimleriniz için.. Ellerinize emeğinize sağlık..
Sevgili Zafer Bey, maşallah nazar değmesin, pasiflora, kaktüs meyveye durmuş bile.
Manolya'nın çiçeği de Gardenya kadar kokuyor mu?
Benim pasiflora uzanabildiği yerlere kol attı, çok büyüdü, ama şimdiye kadar tek bir çiçek açtı. Bahçenizdeki bütün çiçekler, sizi mutlu etmek için yemin etmiş gibiler.
Ellerinize sağlık.
Sevgili Zafer Bey , yine bahar geldi gözümüze gönlümüze hayat veren güzellikleriniz ortaya çıkmış. Sizin bahçenizde emeği daha fazla hissediyorum. Pratik zeka ,emek ve sevgiyle siz dünyada ki cenneti kendiniz yaratıyorsunuz.Sevgiler sunuyorum .
Zafer İnandıklı
03-06-2010, 01:24
Sayın melikesarı, teşekkür ederim. Saksınızı güle, güle kullanın. Eminim bir tane ile yetinmiyecek, değişik desenlerde bir çok fayans saksılarınız olacaktır.
Tek saksılık seralar İstanbul da son dört yılın en soğuk kış'ı olmasına rağmen işe yaradı. Tabii ki biz -20 leri görmedik. Bahçe de ekili olan sardunyalar için, baloncuklu naylon ve çıta kullanarak, mini seralar yapabilirsiniz. Bilgim kadar sizi aydındatmaya çalıştım.
Kolay gelsin, sevgi ve sağlıkla kalın.
Zafer İnandıklı
03-06-2010, 01:38
Sevgili ozbey teşekkür ederim. Pasiflora güney yönünde olursa ve toprağı devamlı nemli olursa daha çabuk gelişiyor. Kasım ayı na kadar daha, çok çiçekler verir.
Monolya: Kokusu mukayese kabul etmeyen bir şahaser. Bulunduğu yeri gece, gündüz kokuya boğan bir muhteşem.
Sevgi ve sağlıkla kalın.
Sevgili ozbey teşekkür ederim. Pasiflora güney yönünde olursa ve toprağı devamlı nemli olursa daha çabuk gelişiyor. Kasım ayı na kadar daha, çok çiçekler verir.
Monolya: Kokusu mukayese kabul etmeyen bir şahaser. Bulunduğu yeri gece, gündüz kokuya boğan bir muhteşem.
Sevgi ve sağlıkla kalın.
Sevgili Zafer İnandıklı, pasiflora çok gelişti, fakat çiçekleri pek yok. Yaprakları sararınca acaba çok mu su veriyorum diye düşünmüştüm, üstelik yanında ''Yer kirazım'' var. Çok su verince bu sefer de yer kirazı dallandı. Neredeyse bahçeyi kaplayacak, artık ortasını bulmaya çalışacağım.
Seneye bu ikiliyi ayırmam gerekecek '' ama nereye?'' :))
Eşinize ve size, sevgi ve selamlarımı gönderiyorum.
Zafer bey sizi gerçekten tebrik ediyorum.
Emeklerinize ellerinize sağlık karşılığını almışşınız.
Yılmaz Yalçın
04-06-2010, 09:43
Sevgili Zafer Bey,
Bahçenize ilgi her geçen gün artıyor..Üsküdar da Tropikal bahçe oluşturmuşsunuz:)Bahçenizi devlet koruma altına alıp sit alanı ilan edebilir:)En kısa zamanda çay içmeye gelme davetinizi değerlendirmeye çalışacağım..
Saygılarımla...
Zafer İnandıklı
04-06-2010, 23:09
Melisa, bu yıl erkenci.
Zafer İnandıklı
04-06-2010, 23:11
Diğer güzeller.
Zafer Bey,
Gene birçok güzellikler sunarak bizleri hayran bıraktınız.
Ben ayrıca duvar ve borulara yaptığınız resimleri çok beğeniyorum, çiçeklerin arasından gülümsüyor insana.
Toplantıda sizden aldığım "bir gecelik gelin" yan taraftan ince bir uzantı çıkardı,neredeyse 6 santım oldu bu uzantı.
Acaba yaprak mı çiçek mi?bekliyorum.
fotoğraf koyamadım çünkü yine yüklemeyle ilgili bir sorun yaşıyorum.
Selamlar
Zafer İnandıklı
06-06-2010, 23:00
Sevgili hozat hocam, hoşgeldiniz. Uzantı yassı ise yaprak, yuvarlak ve ucu sivri ise çiçektir.
Sevgiler.
Zafer Bey,
Çok heyecanlandım şimdi, uzanntı yuvarlak ve ucu sivri.
Ne bereketli eliniz var, henüz tek yaprak ve çiçek açacak.
Üstelik bir hafta susuz kalmış, oğluma sula dedim unutmuş,geldiğimde bu sürgünü gördüm.
Şimdi gözümün önünden ayırmayacağım,çiçeğini çok merak ediyorum.
SİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
Görüşmek üzere
Zafer İnandıklı
07-06-2010, 22:15
Epiphyllum, ilk goncasını verdi.
Sevgili hozat hocam, hoşgeldiniz. Uzantı yassı ise yaprak, yuvarlak ve ucu sivri ise çiçektir.
Sevgiler.
Zafer bey benimkinin ucu sivri ince uzun birşey çiçek mi açacak .Bu harika işte
Duvarınız şenlenmiş yine renk renk çok güzel.Zafer bey; bu arada saksılarınızın bahçeye çok yakıştığını söylemeliyim:)
Zafer İnandıklı
08-06-2010, 22:19
Zafer bey benimkinin ucu sivri ince uzun birşey çiçek mi açacak .Bu harika işte
Sayın Hhatice, 268 nolu mesajdaki fotoğrafta görülenin aynısı ise çiçektir. Fotoğraftaki goncanın, çiçeğe dönüşmesi en az 15 gün sürer.
Zafer bey yaratıcılığınıza hayranım ellerinize sağlık.
Zafer Bey,
Benimki yaprağa dönüştü, sizinkini görünce iyice ne olduğu anlaşıldı.
Ben bu çiçeği açtırmadan rahat etmeyeceğim, en kısa zmanda emanetimi almaya geliyorum.
Senin gelin açınca fotoğrafını mutlaka koy, merakla bekliyorum.
Hoşça kal..
Sayın Hhatice, 268 nolu mesajdaki fotoğrafta görülenin aynısı ise çiçektir. Fotoğraftaki goncanın, çiçeğe dönüşmesi en az 15 gün sürer.
Zafer bey sizinki yapraktan çıkmış benimki kökünden geliyor ince uzun bir şey ,yaprağa benzemiyor .Çünkü şiş gibi yaprak gibi enli değil
Zafer İnandıklı
09-06-2010, 20:28
Zafer bey sizinki yapraktan çıkmış benimki kökünden geliyor ince uzun bir şey ,yaprağa benzemiyor .Çünkü şiş gibi yaprak gibi enli değil
Uzamak için gövde veriyor. Çiçek, yaprak boğumlarında oluşur.
Orhan Özbilgiç
09-06-2010, 21:13
Zafer Bey;
Bahçesi olan arkadaşlar içinde öyle yetenekliler var ki, ( bunlardan biri de sizsiniz) onların bitkilerine baktığım kadar, o bitkileri sunumda kullandıkları objeler de, hemen dikkatimi çekiyor.
İşte öyle sunulmuş bitkiler, kendilerine baktırıyorlar.
Tebrik ediyor, sağlık içinde keyfini sürmenizi diliyorum.
Zafer İnandıklı
19-06-2010, 22:47
Bahçemizin kraliçesi, bu gece süpriz yaptı.
günebakan
19-06-2010, 23:44
Süpriz çok güzel Zafer bey:)
Gerçekten kraliçe,maşallah Zafer bey çok güzelmiş .Gerçekten 1 gece mi kalıyor çiçeği ?
Çok güzel zafer bey, benimkide açar işallah.
Zafer İnandıklı
20-06-2010, 20:59
Maalesef bir gecelik gelin, adına muhalefet etmiyor. Sabahın ilk ışıkları ile kapanıyor.
Japon gülü gibi :( Yinede bu güzelliği görmeğe değer ,benim ki sap vermiş .Sanırım o sap üzerinden yapraklanacak .
Minarislim
20-06-2010, 21:43
Çok güzel.Fakat bir gecelik olması üzücü.Galiba onu değerli kılanda bu özellik olmalı.Harika bir bahçeniz var.Duvarlar çok güzel olmuş.
Sevgili Zafer Bey,oğluma laptop çok gerekli olduğu için ona gönderdik, biz açıkta kaldık. On gündür internete giremiyordum, şimdi de işyerinde girip Epiphyllum' u görme şansını yakaladım, gerçekten çok güzelmiş.
Bu çiçekle tanıştırdığınız için teşekkür ederim.
Selim-i Ahir
21-06-2010, 22:33
Eskilerin tabiriyle, "efrâdını cami, ağyârını mani", harika bir bahçe olmuş. İnşallah daha yakından görmek de nasip olur.
Zafer İnandıklı
21-06-2010, 22:34
Zıpçıktılar.
Zafer İnandıklı
21-06-2010, 22:43
Climatis, ilk sayın Adalet Yağcı'nın, bahçesinde tanıdım. Yerini sevdi.
Zafer İnandıklı
21-06-2010, 22:47
Liliumlar, renk çümbüşü.
Zafer İnandıklı
21-06-2010, 22:48
Mis kokanlar.
Zafer İnandıklı
21-06-2010, 22:50
Yaşlı dostum.
Zafer İnandıklı
21-06-2010, 22:52
Biraz geç kaldı.
Zafer İnandıklı
21-06-2010, 22:55
Mini lavanta tarlamız.
Selim-i Ahir
21-06-2010, 23:08
Haksızlık bu; benim bahçem ne zaman buna benzer hale gelecek?
Şaka bir tarafa gerçekten harika. Elinize sağlık.
Zambak köşene bu da benim armağanım olsun.
154959
Yılmaz Yalçın
22-06-2010, 09:18
Sevgili Zafer Abi,
Bu güzellikleri sunduğunuz ve gözlerimizin bayram etmesini sağladığınız için teşekkür ediyorum:)Kaktüsleriniz maşallah çok sağlıklı..Aklıma hep çocukluk yıllarım geliyor 80'li yıllarda evimizin terasında yaşlı bir kaktüs vardı çok güzel çiçek açardı:)Bu arada hediyeniz olan passiflora 1,5 metre uzadı:)
Vildan Sönmez
23-06-2010, 21:35
Zafer Bey hediyelerim geldi. Çok teşekkür ederim. Hiç biri de bende yoktu. Saksı değişimi için ne önerirsiniz, biraz bekliyeyim mi, yoksa hemen biraz büyük saksıya alayım mı ?
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.