View Full Version : Zafer İnandıklı / Bahçe
Zafer İnandıklı
23-06-2010, 22:39
Zafer Bey hediyelerim geldi. Çok teşekkür ederim. Hiç biri de bende yoktu. Saksı değişimi için ne önerirsiniz, biraz bekliyeyim mi, yoksa hemen biraz büyük saksıya alayım mı ?
Fazla büyük olmayan saksılara almanız yararlı olur. Kolay gelsin.
Bahçenizi siz yokken şöyle bir gezdim tarifi olmıyan bir keyif aldım, ellerinize emeklerinize sağlık, söyleyecek hiçbir şeyim yok, zeka emek ve hepsinden önemlisi sevgi olunca küçük bir bahçede tüm güzellikleri yaratmışsınız.
Bahçenizde sağlıklı mutlu bir ömür sürmenizi dilerim. Sevgilerimle..
Yücel Canpolat
24-06-2010, 23:22
Sayın Zafer bey emeklerinize sağlık asıl bizim gözümüz çifte bayram yapıyor zatıalilerinin sayesinde.Sizdeki renklere ulaşmak için çok çalışmam lazım çoook.:)
Yücel Canpolat
26-06-2010, 11:05
Sayın Zafer Bey varsın bahçemiz sınırlı olsun gönül bahçeleri sınırsız olsun.
Zafer İnandıklı
07-07-2010, 23:04
Böyle idi.
Zafer İnandıklı
07-07-2010, 23:05
Böyle oldu.
Zafer İnandıklı
07-07-2010, 23:09
Tekli askıları bire, bir olmasa da, sayın kasap 94 ün duvarından kopya çektim.
Zafer İnandıklı
07-07-2010, 23:10
Phlox.
Zafer İnandıklı
07-07-2010, 23:12
Liatrisler.
Zafer İnandıklı
07-07-2010, 23:14
Boyuna bakmadan iki çiçek...
Zafer İnandıklı
07-07-2010, 23:17
Melisalar, akşamlara renk katıyorlar.
Zafer İnandıklı
07-07-2010, 23:19
Yaz orkidesi, sadece güzelliğiyle değil, kokusuyla da büyülüyor.
Zafer İnandıklı
07-07-2010, 23:20
Mavişlerimiz.
Zafer İnandıklı
07-07-2010, 23:30
As solist ler sahneye en son çıkarlar. Bu gecenin süprizi.
Zafer İnandıklı
07-07-2010, 23:32
Sırada...
Selim-i Ahir
08-07-2010, 01:16
Çok güzl Zafer Bey; başka kelime bulamıyorum.
Elinize, emeğinize, gönlünüze sağlık.
Vildan Sönmez
08-07-2010, 08:08
Zafer Bey, duvarda yaptığınız düzenleme çok güzel olmuş. Elinize sağlık. Son açan sukulent bana gönderdiğiniz dalla aynı sanırım. Çiçeği çok güzel, formu da farklı.
günebakan
08-07-2010, 11:00
Zafer bey çok güzel olmuş bu haliyle bitkilerinize zaten söylenecek söz yok:)
Zafer bey teşekkür ediyorum paylaşımlarınız için, nezaketiniz için:)
Yılmaz Yalçın
08-07-2010, 14:15
Zafer Bey,
Sayenizde gözlerimiz bayram etti:)Benim de küçüklüğümden gelen sukulent ve kaktüs aşkım yeniden alevlendi:)
Sevgili zafer bey, çok güzel ellerine sağlık bahçenin her köşesi senin zevkini yansıtmış.
nurcanaybay
08-07-2010, 20:16
Zafer bey ;
öncesi ve sonrasını gösteren fotoğraflar çok hoşuma gider ,sizin bölüm de de fark hemen anlaşılıyor.Sedum dikilmiş küp'ü çok beğendim.
Geçen yıl yaz orkidelerinin çiçeğini görememiştim , bu yıl heyecanla beklediklerimin arasında.Kaçıncı yaprakta çiçek sapı çıkardığını öğrenebilirmiyim ?
Zafer İnandıklı
08-07-2010, 20:52
Zafer bey teşekkür ediyorum paylaşımlarınız için, nezaketiniz için:)
Sağ olun, sayın öğretmenim. Teveccühünüz.
Sevgili Yılmaz Yalçın, sevgili sevim4 teşekkürler.
Sayın nurcanaybay, teşekkür ederim. Yaz orkidesi çiçek sapını tam orta dan çıkarıyor. Bir dalda beş çiçeği gördüm.
dağ çiği
08-07-2010, 21:35
Zafer bey köşe harika olmuş ellerinize sağlık biraz hayal gücünün yapamıcağı hiç bir şey yok.Çiçekler her zamanki gibi çok güzeller.
Zafer İnandıklı
08-07-2010, 22:53
Dün gece'nin, sabah'ı
Zafer İnandıklı
08-07-2010, 22:54
Bu günün, gece'si
Çok güzel ellerinize sağlık.
Orhan Özbilgiç
11-07-2010, 16:43
Sevgili Zafer Bey;
Maharetli ellerinizle yine güzellikler yaratmaya devam ediyorsunuz.
Ayrıca enteresan bitkileriniz ilgi çekiyor. Benim ilgimi çekenler: Liatris ve Yaz orkidesi.
Güle güle büyütün. Sevgi ve selamlar.:)
Ne güzel açmış:) Benim çeliğim ne kadar sürede çiçek açar. Arkada kaktüs saksıları görüyorum ne güzel kaktüsleri de seviyorsunuz yani:)
Zafer İnandıklı
11-07-2010, 21:01
Sevgili orhan bey, liatris ve yaz orkideleri ile bu sene tanıştım. Hele yaz orkidesinin bu kadar nefis koktuğunu bilse idim, carrefordaki bütün yaz orkide paketlerini alırdım. Kokusu aynı epiphyllum'un kokusu gibi.
Sayın öğretmenim, sizdeki güzel köklenmiş, bir ihtimal seneye açabilir. Kış'ın sıcak yerde tutmayın dinlensin. Kaktüslerim bir, iki çeşitti sizlere bakarak ben de çoğalttım.
Sevgili Zafer İnandıklı, geçen yıldan bu yana bahçenizin dizaynı çok değişti. Sizin gibi maharetli arkadaşlarımızın yaratıcılı da başka oluyor.
Yaz orkidelerinize ben de bayıldım doğrusu. Hele ki mis kokulu bitkiler adına bahsi geçiyorsa orada kalırım. O miniş gülünüz ve mavişler ayrı bir güzellikte...
Ellerinize sağlık.
Zafer Bey ne güzelmiş bahçeniz. Daha önce farketmediğime üzüldüm.
Gece karanlığında ne güzel geldi gezinti. Bir gecelik gelin resimleri için takibinizdeyim.
İzninizle ara ara kaçamak yapacağım.
Zafer İnandıklı
22-07-2010, 21:33
Gündüz.
Zafer İnandıklı
22-07-2010, 21:34
Gece.
Oo çok güzel:) Biz de misafirliği attık artık. Büyüyüp böyle kocaman olalım diyoruz;)
Satı Uğurtan
03-08-2010, 23:18
Gece.
Sevgili Zafer bey, çok güzel hayran kaldım sevgiler.
Vildan Sönmez
05-08-2010, 22:18
344 nolu mesajdaki fotoğrafı gördüğüme çok sevindim. Demekki bir süre sonra benim de böyle güzel açan bir çiçeğim olacak. Gönderdiğiniz tüm fideler gibi bu da son derece sağlıklı, sağolun Zafer Bey...
Gündüz.
Sevgili Zafer İnandıklı, sefanız daim olsun, bu güzelliği bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim.
Burada eylül ayında açtığını söylediler, bekliyorum:(
Merhaba Zafer Bey,
Bahçeniz daha bir güzelleşmiş. Görsel bir şölen yaşadım gerçekten. Gazanyaların yeri ne güzel öyle, bayıldım. Bu arada doğal saksıları (kütük parçaları) nasıl değerlendirdiniz, merak ettim.
Yücel Canpolat
07-08-2010, 13:35
Böyle oldu.
kanatlanıp kuş olsam aha buraya konsam.
Zafer İnandıklı
07-08-2010, 22:35
Sayın aygün, teşekkür ederim. Bu sıralar bahçemiz de pek neşe yok, pamuklu bit ve beyaz sineklerle boğuşuyorum. Doğal saksılara henüz bir şey yapmadım, ilham bekliyorum.
Sayın Yücel Canpolat, buyrun beklerim.
nurcanaybay
08-08-2010, 15:06
Zafer bey ;
ben de de aynı dert var.Dün onlarca canna'yı dipten budadım ,hepsine unlu bit bulaşmış
ilk kez karşılaştım.O bölge de bulunan leylak ,turunç da aynı durumdaydı.Bunun dışın da beyaz sinek ,armut kaplanı ,yeşil sinek ,tırtıl ,çekirge ne ararsanız var :))
Clemantis,Liliumlar,Zıpçıktı,Liatrisler,Phlox.heps i çok çok güzel ellerinize emeğinize sağlık
Yücel Canpolat
09-08-2010, 00:34
Merhaba Arkadaşlar sıcaklarla beraber böceklenme çok 15 günde bir ilaçlıyorum bahçeyi dikkatli olmak lazım.
Yılmaz Yalçın
09-08-2010, 08:57
Sevgili Zafer Bey,
Malesef Ağustos ayı çok sıcak geçiyor ve bu durum zararlılara davetiye çıkartıyor:(Ben de bitlerden kurtulamadığım gibi güllerimin yarısını kara leke hastalığından kaybettim..Üstelik fungusit uygulamama rağmen etkisini göremedim..Zaten fungusit hastalık başlamadan uygulanmalıymış,hastalık başladıktan sonra bir etkisi olmuyormuş.Elimizde kalanlara şükredelim:)
Kayıplar için çok üzüldüm Zafer bey. İnşallah daha fazla kayıp vermeden tüm haşerelerden, hastalık ve zararlılardan kurtarırsınız bitkilerinizi. Yeniden eski sağlıklı günlerine dönerler
Benim balkonumda sadece sedumlarımdan birinde pamuklu bit vardı. Kurtuldum gibi. Her gün tüm bitkileri kontrol ediyorum artık.:(
Geçmiş olsun Zafer Bey. Bu sıcaklardandır, biz zor dayanıyoruz.
Sevgili Zafer bey, kayıplarınız için lütfen üzülmeyin, bizlerde olanlardan telafi ederiz. Sizin gibi sevgili bir dostumun üzülmesini istemem, bana iletmeniz yeterli.
Hayırlı ramazanlar.
Zafer Bey geçmiş olsun, bu sene çoğumuzda benzer durumlar var. Seneye, bahçenizin güzelliği bu seneyi unuttursun.
Orhan Özbilgiç
18-08-2010, 12:24
Zafer bey;
Nurcan Hanımın saydığı bilumum haşerat ve sizlerin saydığınız hastalıklarla mücadele buralarda da aynı. Tarımsal ilaçlama ile doğanın dengesini bozduk velhasıl.:(
Bir zararlıyı yokedelim derken, onun yerini bir başkası alıyor.
Ama ben en çok kara leke ve mildiyö den yakınıyorum. Neyse, mücadele ile geçecek ömrümüz. Öyle anlaşılıyor.;)
Sağlıcakla kalın.:)
Yılmaz Yalçın
18-08-2010, 22:34
Sevgili arkadaşlar, hepinize çok teşekkür ederim. Bu yaz hepimiz için neredeyse bir kâbus'a döndü. Tabii ki üzüldüklerimizin yanında sevindiklerimiz de var onlarla avunuyoruz.
Hepimize sağlılı bol çiçekli günler olsun. En derin sevgilerimle...
Eksikliğini de hissediyoruz ve çiçeklerinin yeni fotoğraflarını bekliyoruz abi..Özellikle passifloranın son halini çok merak ediyorum.
Zafer bey kayıplarınıza üzüldüm .Bu yaz neredeyse insanlar ölecekti bitkiler nasıl dayansın :(Sakın üzülmeyin elbirliği ile eksikleri tamamlarız.Benim balkonum sabah güneşi aldığı için şanslıydım saat birden sonra güneş gelmedi .Kavrulmadılar .Sardunyalar neşesiz ama diğer çiçeklerin durumu iyi İstanbula gelirken size sardunyalardan getiririm .Sizlere birşey olmasın yeter ki ,sevgili eşinize sevgiler.
bahçeniz çok güzel.sardunya konusunda kendinizi aşmışsınız.çok güzel açmışlar.duvarda yaptığınız dizayn çok akıllıca.hem yer tasarrufu hemde farklı bir duruş olmuş.bahçenizi seyretmek keyifli.
Zafer İnandıklı
06-10-2010, 23:31
Bahçemizin Prenses'i, bu gece son çiçeğini açarak dinlenmeye geçiyor.
Bu kadar güzellikten sonra dinlensin, hakkıdır artık :)
Çok güzel:) Sardunyalarınızın toparlanıyor olmasına sevindim. Ama sanırım bu kış soğuklara dikkat etmemiz gerekecek.
Sevgili zafer bey,bizde ona teşekkür edyoruz bize güzel çiçeklerini sunduğu için.
sevgili zafer inandıklı dört gözle çiçeğimin gelmesini bekliyorum.bu arada evde ona uygun bir yer bakıyorum ama birtürlü nereye koyacağıma karar veremiyorum.amacım ona çok iyi bakıp biran önce büyümesini sağlamak.zahmetiniz için tekrar teşekkürler.
uyarınız için teşekkürler.kapalı balkonum var.baş köşeyi alacağından emin olabilirsiniz.teşekkürler.
sevgili Zafer Bey bahçenizde inanılmaz güzellikler oluşturmuşsunuz...Yüreğinizin güzelliğini damla damla dağıtmışsınız bahçenize...Sözün bittiği yerdeyim...Ellerinize ve yüreginize sağlık...sevgilerimle...
günebakan
17-10-2010, 17:30
Bu güzel bahçeyi gezmek Zafer bey ve eşi ile tanışmak nasip oldu her ikisine de bizi misafir ettikleri için çok teşekkürler gerçekten harika bir bahçe oluşturmuşlar.Size bir sır vereyimmi aslında Zafer beyin eşin çiçeklere Zafer beyden daha meraklı çiçeklerin bir çoğunu o almış :)
zafer bey bahceniz muhteşem her şey yeşil cok güzel yaz orkidesi cok ğüzel acmış ben bu kadar hoş koku beklemiyordum forumdaki bazı arkadaşlar az koktugunu yazmışlardı .
kralice geldiginden bu güne yaprak formunu koruyor canlı ve saglıklı bu köklendigi anlamına gelirmi onu cok seviyorum cok teşekkür derim . istedginiz bir şey bende olursa lütfen cekinmeden yazın bende sizi mutlu etmek isterim her şey gönlünüzce olsun
Boyuna bakmadan iki çiçek...
Ne güzel çiçekler bunlar gül mü ?Zafer Bey ,seyretmeye doyamadım maşallah çiçekleriniz ne kadar güzel açmış.
En güzel bahçelerden biri sizin bahçeniz emeğinize sağlık .
Vildan Sönmez
17-10-2010, 19:51
Zafer Bey ben de gelinimi dlk arkadaşımıza dediğiniz gibi kapalı balkona alayım. Gönderdiğiniz gece yasemini de oldukça boylandı. Kışa girerken ne önerirsiniz. Saksısı küçük geliyor değiştireyim mi, tepe budaması gerekir mi ?
günebakan
20-10-2010, 20:32
Sevgili Zafer bey internette gezinirken bizim efe püskülün latince adının Bilbergia nutans olduğunu öğrendin yanılmıyorsam aynı çiçek. Beni bu güzel çiçekle tanıştırdığın için çok teşekkürler:)
176212
Zafer İnandıklı
20-10-2010, 20:59
Sevgili günebakan, güle güle büyütün. Bilbergia nutans olduğunu olduğunu, sayın Güngör Salman, sayesinde öğrenmiştim. Size söylemeyi unuttum sanırım. 6. Sayfa 161 no lu mesaj.
Sevgi ve sağlıkla kalın.
Zafer Bey benim efe püskülümde açmadı ama 2 tane oldu yavru verdi yandan ,yavrusu bile kocaman oldu .
sevgili zafer inandıklı,bir gecelik gelin çiçeğim evimin başköşesinde yerini aldı.gönderdiğiniz kaktüs çelikleri bugün toprakla buluştu.şimdilik tohumları ekmedim.gönderdiğiniz bitkileri tanımıyorum.forumdan araştırıp yertiştirme şartlarına bakıp ona göre hareket etmeyi düşünüyorum.
emeğiniz ve çabanız için tekrar tekrar teşekkür ederim.bunu hiçbir zaman unutmam mümkün değil.beni gerçekten çok mutlu ettiniz.herşey gönlünüzce olsun.
Ayşe Yıldız
21-10-2010, 07:42
Sevgili Zafer bey internette gezinirken bizim efe püskülün latince adının Bilbergia nutans olduğunu öğrendin yanılmıyorsam aynı çiçek. Beni bu güzel çiçekle tanıştırdığın için çok teşekkürler:)
176212
Bu çiçeği ilk defa görüyorum ve ilk görüşte bir çocuk pastel boyayla restgele boyamış gibi geldi. Bu çiçeğin gerçek hali böylemi gerçekten. Eğer böyle ise ve elinizde bulunuyorsa paylaşmak istediğinizde ilk sırada olmak isterim sevgili Zafer Bey, Çok ilginç ve farklı göründü gözüme. Rica etsem benimlede paylaşabilir misiniz?
ilk ektiğim kaktüslerde yumrular oluşmaya başlamış.pek sevindim.sanırım bunlar bana kökleriyle verilenler.giderek çoğalıyorlar.çok mutluyum.
fikreteren
24-11-2010, 00:11
Zafer bey hazırladığıınz köşe çok güzel olmuş.Ellerinize sağlık.
Sevgili Zafer İnandıklı, bana gönderdiğiniz bir gecelik gelin çiçeğine gözüm gibi bakıyorum. Bir terslik olmasın diye hergün mutlaka yakından bakıyorum. Bayramda üzerinde kırmızı tomurcuk gibi birşey oluştuğunu gördüm. Nedir anlayamadım.Çiçekleri beyaz diye biliyorum. Hem çiçek mevsimi değil hem de çiçek açmak için küçük sanırım. Fotoğrafını becerip yükleyemedim. Sizce ne olabilir.
bettyycim
24-11-2010, 14:33
Zafer Bey öncelikle çiçkler için çok teşekkürler, gelin çiçeğim salona geçti baş köşede oturuyor ama gelirken başı zedelenmişti, bende kesip onuda ektim umarım tutmuştur, sevgiler :p
Zafer İnandıklı
24-11-2010, 19:27
Sevgili Zafer İnandıklı, bana gönderdiğiniz bir gecelik gelin çiçeğine gözüm gibi bakıyorum. Bir terslik olmasın diye hergün mutlaka yakından bakıyorum. Bayramda üzerinde kırmızı tomurcuk gibi birşey oluştuğunu gördüm. Nedir anlayamadım.Çiçekleri beyaz diye biliyorum. Hem çiçek mevsimi değil hem de çiçek açmak için küçük sanırım. Fotoğrafını becerip yükleyemedim. Sizce ne olabilir.
Sevgili dlk, o tomurcuk muhtemelen yaprak ya da gövde uzantısıdır. Çiçek olacağını sanmıyorum.
Çiçek de küçük bir nokta halinde oluşmaya başlayıp, bir aylık bir sürede olgunluğa erişiyor.
Sevgiler.
Zafer İnandıklı
24-11-2010, 19:34
Sayın bettyycim, muhtemelen o da köklenecektir. Yazın çiçek vermesini istiyorsanız kışın sıcak ortamda bırakmayın.
Sevgiler.
bettyycim
24-11-2010, 21:23
OOooooo çok teşekkürler bu tiyo için, hemen balkona çıkarıyorum daha soğuklarda dış kapının önüne alırım olurmu acaba ?
Zafer İnandıklı
25-11-2010, 11:33
Kastettiğim kapalı balkon ya da ısı kaynağı olmayan bol ışıklı bir oda. Soğuk havalarda açıkta kalırsa kaybedersiniz.
Sevgiler.
Zafer İnandıklı
25-11-2010, 19:19
Bitkileri kışın soğuktan koruma yolları (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=23116)
Deyimlerime bu başlıktan bakabilirsiniz...
Zafer İnandıklı
26-11-2010, 19:42
Japon şemsiyesi 2.5 mt
Zafer İnandıklı
26-11-2010, 19:45
Pssiflora= caurela, edülis, molissima.
Zafer İnandıklı
26-11-2010, 19:47
Begonviler açmaya çalışıyor.
Sayın Zafer İnandıklı bahçenizin gelişimi heyecan verici. Tüm mesajlarınızı bir bir inceledim. Harikalar yaratıyorsunuz. Japon şemsiyeniz gördüğüm benzerleri arasında en uzunu. Maşallah. Bir gecelik gelininizin hayranıyım. Ayrıca bekarım :p Umarım bir gün benimde gelinim olacak. Pet şişe seralarınızı bu sene bende örnek alacağım. Anlatım için teşekkürler. Ayrıca polikarbon seralarda çok hoşuma gitti. Verdiğiniz linki kısa zamanda inceleyeceğim. Belki bende teras için benzer çalışmalara girişebilirim. Verdiğiniz ilham için teşekkürler.
Saygılarımla...
bettyycim
09-12-2010, 19:58
İlahi Sayın Sarıefe akşam akşam beni güldürdünüz, kız isteme tekniğiniz de bir harika ama bakın ben ne buldum Sayın Zafer Bey, bugün tesadüf eseri bir yıldan beri arabamı yıkattığım yıkamacıda arabamı unutmam nedeniyle :dilli: geç saatte koşarak gittim ve adamcağız her yeri toparlamış içeri girmiş ve gittiğimi fark etmedi ben girdim içeri birde ne göreyim kocaman bir Epiphyllum, :D bende ki çığlığı görecektiniz, adamcağız şaşırdı hemen bu bir gecelik gelin değilmi dedim :o ve rengini sordum veeeeeeeeee PEMBE dedi :eek: mutluyum ve gururluyum, saksılar olmuşmu Zafer Bey bakarmısınız, tutarsa biri sizin bilginize :p
Orhan Özbilgiç
09-12-2010, 21:13
Zafer bey;
Valla müthişsiniz! Polikarbon seralar, pet seralar.. Bu ne kıvrak zeka böyle? Tabii ki sizin bitkileriniz hormonlu gibi büyür. Baksanıza Japon Şemsiyesi'ne.;)
Ne diyebilirim?
Allah nazardan saklasın...
bettyycim
09-12-2010, 22:12
Varmış, google'dan arattım sarı ve somon rengide var :p
Eyvah. Beyazını zor bulmuştuk. Yaprak çıkarmaya başladığı için beni ve evimi sevdiğini düşündüm. Belki bu yaz sürpriz yapar ve açar.
Sevgili bettyycim aslında benimki bir istek değil dilekti :D Daha önce hiç kız isteme fırsatım olmadığı için teknikten anlamam ama Zafer Bey beni anlamış ;) Çok bonkör bir insan. Sizin gelininiz de hayırlı olsun. İnş. büyür, çoğalır ve çiçeklenir. Pembe deyince fotoğraf arşivime baktım pembe nasıl diye ama çeşit çok. Acaba sizin ki aşağıdakilerden hangisi?
183594
183595
183596
183597
183598
Fotoğraflar alıntıdır.
bettyycim
09-12-2010, 22:53
İnan Sarıefe bende bilmiyorum nasıl pembe, bekleyip göreceğiz :p sadece çiçeği veren 2 elini birleştirip hafif çukurlaştırarak bu kadar büyüklükte diye tarif etti çiçek büyüklüğünü, bende yarın göndereceğim paketini, bir fide daha alırsam onuda sana göndereceğim söz ;)
Hadi hayırlısı bettyycim. Sevgiler...
Sayın sarı efe işallah gelininizde olur evinizin kraliceside :p
zafer bey iki bucuk metre japon şemsiyesi insanı resmen aşık ediyor hic bu kadar büyüyeni görmedim
Sayın sarı efe işallah gelininizde olur evinizin kraliceside :p
Amin :D Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim Sayın iris41.
Saygılar...
N.Cebeci
10-12-2010, 17:32
Sayın bettyycim,, sarıefe sizi, sizde beni güldürdünüz Allahta sizi güldürsün. Demekki aracınızı yıkamacıda unuttunuz :))) Zafer beyin bitkilerine, becerisine ve seralarına bayıldım. Baharın bende deneceğim İnşallah. Emeklerinize sağlık.
Zafer İnandıklı
10-12-2010, 18:41
İlahi Sayın Sarıefe akşam akşam beni güldürdünüz, kız isteme tekniğiniz de bir harika ama bakın ben ne buldum Sayın Zafer Bey, bugün tesadüf eseri bir yıldan beri arabamı yıkattığım yıkamacıda arabamı unutmam nedeniyle :dilli: geç saatte koşarak gittim ve adamcağız her yeri toparlamış içeri girmiş ve gittiğimi fark etmedi ben girdim içeri birde ne göreyim kocaman bir Epiphyllum, :D bende ki çığlığı görecektiniz, adamcağız şaşırdı hemen bu bir gecelik gelin değilmi dedim :o ve rengini sordum veeeeeeeeee PEMBE dedi :eek: mutluyum ve gururluyum, saksılar olmuşmu Zafer Bey bakarmısınız, tutarsa biri sizin bilginize :p
Sayın bettyycim, bu çok güzel bir haber teşekkür ederim. Yapraklar çok sağlıklı görünüyorlar. Saksı boyutları iyi, toprak çok ıslak olmasın.
Birkaç yaprak daha alabilmeniz için küçük bir yetişkin gönderebilirim takas edersiniz. Alabilirseniz mümkün olduğu kadar kart yaprakları seçin.
Sevgiler.
Seralar çok güzel belli bu kış kayıpsız geçecek. Ben bettyycim ve sizi epiphylumda takibediyorum. Pembeler aman güzel büyüsünler :p Olur ya beyazdan sonra pembe de büyütürüz. Aman iyi bakın
bettyycim
10-12-2010, 19:04
Merak etmeyin Zafer Bey, bugün yarın tekrar uğrayacağım. Allahtan evime 300 metre bir yerde ;) Umarım dondurmadan tuttururum, hatta yarın İstanbula geleceğim ;) adresiniz Ofiste kaldı özelden adres verirseniz size bırakabilirim, en azından tutma şansı artar.. hatta yarın yola çıkmadan tekrar istekte bulunurum :D
Bu arada Sayın t turabi, ne mutlu sizi güldürdüysek, komiğim evet arkadaşlarımda çok güldü benim arabam nerede diye ortalıkta dönenince, işler ne yaparsınız ;) Sarıefe'nin bana cevabına bende çok güldüm, laf aramızda :D
Yılmaz Yalçın
10-12-2010, 20:32
Sevgili Zafer Abi,
Bahçen korunaklı sanırım.Umarım soğuklar çiçeklerine dokunmaz.
Zafer İnandıklı
11-12-2010, 19:01
Bu gün sayın bettyycim sayesinde pembe epiphyllum sahibi olduk. Sağolsun bizzat gelerek elden teslim etti.
Kendisine bir kez de buradan eşim ve kendi adıma teşekkür eder, yüz yüze tanışmaktan onur ve mutluluk duyduğumuzu bilhassa belirtirim.
bettyycim
11-12-2010, 20:57
Zafer Beyciğim ne demek, ben çok memnun oldum. Her zaman, bir isteğiniz olursa seve seve getiririm ;) asıl ben memnun oldum, sizinle tanıştığıma. Gönlüm çok rahat bu çiçeğin kıymetini bilen ve sıcacık kalbinizle onlarca çiçek severi mutlu edecek birinde olduğunu biliyorum. Sevgi ve saygılar
Ayşe Yıldız
13-12-2010, 12:00
Zafer Bey, göndermiş olduğunuz Bilbergia nutans. Ben yanlış birşeyler yaptım galiba sizce ne yapmalıyım şu durumdan sonra? Kök çürümesi olabilir mi ya da böyle dış yapraklarında olağan bir durum mu bu?
184069
Zafer İnandıklı
13-12-2010, 16:16
Genelde dış yapraklarda böyle durum oluyor. Fazla sudan da olabilir. Daha olmazsa bir müddet saksıdan çıkarın kökler kendine gelsin. 1-2 gün sonra fazla ıslak olmayan torf perlit karışımına dikersiniz. Mümkün olduğu kadar yağmur suyunu tercih edin.
Kolay gelsin.
Doğayla Barış
13-12-2010, 17:08
Zafer bey bahçeniz harika,eşinizin ve sizin ellerinize sağlık. Gezmeye doyamıyorum çiçekler muhteşem,tasarım ve düzenlemeler fevkalade. Bahçenizi başucu bahçem yapabilirmiyim :-)
Zafer Bey bana verdiğiniz Bilbergia nutans tomurcukta açacak :)
Çiçeğini hemen koyacağım az kaldı birkaç güne açar .Tekrar teşekkür ederim .
Zafer İnandıklı
13-12-2010, 19:01
Bu mevsimde. Hayret edilecek bir şey. Tebrikler.
Polikarbon seralarımız.
Sevgili Zafer bey, pratik zekanız ve yaratıcılığınızla yine herkesin yararlanabileceği, çok güzel uygulamalar ortaya koymuşsunuz. Seralar çok güzel olmuş, çiçekleriniz artık zarar görmez. Ellerinize sağlık.
186106
Çok güzel açtı .Tekrar teşekkür ederim Zafer Bey
Aaa ne güzel:) Ben ilk defa görüyorum bu bitkiyi. Güle güle büyüt sevgili Hatice
Orhan Özbilgiç
28-12-2010, 12:45
Sevgili Zafer Bey;
Eli de, gönlü de bol bir arkadaşımız. İnsanları mutlu etmeyi seviyor. Bu nedenlede seviliyor tabii.
Zafer Bey,
İnsanı kışkırtıyorsun ama!..Omaz ki..
Bir gecelik gelinden sonra, gönlüm, "efe püskülüne düştü. Ne olack şimdi?
off...offf bu güzelliğe yürek dayanmaz sevgili Hatice hanım...maşallah diyelim arkadaşlar...Gerçekten çok çok güzel çiçek yapısı var....Zafer beyin ellerine ve yüregine sağlık...tabii sizinde hatice hanım sevgiyle büyüttüğünüz belli...sevgilerimle...
Zafer İnandıklı
28-12-2010, 21:48
off...offf bu güzelliğe yürek dayanmaz sevgili Hatice hanım...maşallah diyelim arkadaşlar...Gerçekten çok çok güzel çiçek yapısı var....Zafer beyin ellerine ve yüregine sağlık...tabii sizinde hatice hanım sevgiyle büyüttüğünüz belli...sevgilerimle...
Sayın bıcırık;
Sıra sizde. Bahara görürüz inşaallah.
Zafer Bey,
Su içinde yüzen bahçemin çiçeklerinden bir demet.
Bunlar sanin değil, güzel eşine selam ve sevgilerimle..
186720
Zafer İnandıklı
01-01-2011, 17:31
Bu güzelliği gergef üzerinde kumaşa işleyebilseydik, muhteşem olurdu.
Eşim adına, çok teşekkürler Hozat hocam.
Sayın bıcırık;
Sıra sizde. Bahara görürüz inşaallah.
inşaallah Zafer Bey...gözüm gibi bakıyorum...
Bu güzelliği gergef üzerinde kumaşa işleyebilseydik, muhteşem olurdu.
Eşim adına, çok teşekkürler Hozat hocam.
Sayın Zafer İnandıklı; Bu güzelliği bir kırlentte görmek mümkün. Şimdi kurdela nakışı yapıyorlar. Çiçekler gerçeği gibi görkemli oluyor. Boyutlu olduğundan sayın hozatın o zevkli kompozisyonunu her zaman yaşatmak mümkün.
Adını bilmiyorum, çok hoş bir kokusu var.
Heliotropium Marine ismi....Ebegümecigiller ailesindemiş...Bende ektim tohumlarını bu yıl...Başarabilirim inşaallah...her yıl yeniden mi ekmek gerekiyor...
Zafer İnandıklı
19-04-2011, 22:07
Heliotropium Marine ismi....Ebegümecigiller ailesindemiş...Bende ektim tohumlarını bu yıl...Başarabilirim inşaallah...her yıl yeniden mi ekmek gerekiyor...
Maalesef bu kış onu yaşatamadım. Adını bilmediğim için araştıramadım.
Semt pazarından almıştık, sanırım bu aylarda yine gelir.
Sayenizde adını öğrenmiş oldum, teşekkür ederim.
Çimlendirebilirsem yollarım sizede...selam ve sevgilerimle...
Nuri Murvet
20-04-2011, 20:28
Merhaba sayın Zafer İnandıklı
Zafer İnandıklı / Bahçe : İnsani vasıfları ve gönlü güzel bir dostumun bahçesinde misafir olduk. Size ve Eşinize misafir perverliğiniz için çok teşekkür eder, saygılarımı sunarım..
Gönlünün güzelliği bahçesine yansımış, ziyaretimde çektiğim fotoğrafları paylaşmak istiyorum..
204733
Zafer İnandıklı / Bahçe
204734
Zafer İnandıklı / Bahçe
204735
Zafer İnandıklı / Bahçe
Nuri Murvet
20-04-2011, 20:32
204741
Zafer İnandıklı / Bahçe
204742
Zafer İnandıklı / Bahçe
204743
Zafer İnandıklı / Bahçe
204744
Zafer İnandıklı / Bahçe
Yılmaz Yalçın
20-04-2011, 20:46
Zafer Abi'nin ve eşinin yüreği uçsuz bucaksız okyanus gibi..Ben de geçen hafta konuk oldum ve yeniden çok teşekkür ederim misafirperverliğinize..O güzel bahçenizi görme şansına eriştiğim için çok mutluyum.
serkan_istanbul
20-04-2011, 20:56
İyi akşamlar zafer bey çiçekleriniz harika hele o efe püskülüne bayıldım. Açelya ben bakamıyorum. Bu arada tek gecelik gelin henüz filiz vermedi öylece duruyo. Haseki küpeleri o kadar tohumdan ancak 5-6 kadarı çıktı. Selluka tohumlarımdan 2 tanesi büyüyolar bakalım. SEVGİLERİMLE.
yedikaranfil
21-04-2011, 07:57
Sayın Zafer Bey; Bahçeniz çok güzel olmuş özellikle duvar saksıları ile görselliği daha da zenginleştirmişsiniz. Eşinizin ve sizin emeğinize yüreğinize sağlık. Saygılar.
(Bu arada gönderdiğiniz melisam da epey büyüdü ve boy attı)
serkan_istanbul
21-04-2011, 20:33
Zıpçıktılar.
bu zıpçıktılar beni öldürecek maşallah bir bende yok galiba
serkan_istanbul
21-04-2011, 20:46
204741
Zafer İnandıklı / Bahçe
204742
Zafer İnandıklı / Bahçe
204743
Zafer İnandıklı / Bahçe
204744
Zafer İnandıklı / Bahçe
bu bitkide çok güzel maşallah (efepüskülü)
Zafer İnandıklı
21-04-2011, 21:17
Çimlendirebilirsem yollarım sizede...selam ve sevgilerimle...
Teşekkür ederim. rast gelirsem bir tane de sizin için alırım.
Selâmlar sevgiler...
Zafer İnandıklı
21-04-2011, 21:24
[QUOTE=Nuri Murvet;789443]Merhaba sayın Zafer İnandıklı
Zafer İnandıklı / Bahçe : İnsani vasıfları ve gönlü güzel bir dostumun bahçesinde misafir olduk. Size ve Eşinize misafir perverliğiniz için çok teşekkür eder, saygılarımı sunarım..
Bana yakıştırdığı vasıflara sahip olan değerli dostumuz.
Evimizi ve bahçemizi şereflendirdiğiniz için, asıl biz size teşekkür ederiz.
Selâmlar sevgiler...
Zafer İnandıklı
21-04-2011, 21:27
Zafer Abi'nin ve eşinin yüreği uçsuz bucaksız okyanus gibi..Ben de geçen hafta konuk oldum ve yeniden çok teşekkür ederim misafirperverliğinize..O güzel bahçenizi görme şansına eriştiğim için çok mutluyum.
Sevgili Yılmaz, güzel güneşli bir gün de eşinle birlikte yine gel.
Bahçe keyfi o zaman çıkar.
Sevgiler...
Zafer İnandıklı
21-04-2011, 21:42
İyi akşamlar zafer bey çiçekleriniz harika hele o efe püskülüne bayıldım. Açelya ben bakamıyorum. Bu arada tek gecelik gelin henüz filiz vermedi öylece duruyo. Haseki küpeleri o kadar tohumdan ancak 5-6 kadarı çıktı. Selluka tohumlarımdan 2 tanesi büyüyolar bakalım. SEVGİLERİMLE.
Sevgili Serkan_istanbul, teşekkür ederim.
Efe püskülünün sürgünlerinden size ayırırım. Haseki küpeleri gelişsin kök ayırması ile çoğaltırsınız. Bir gecelik gelinin de saksı ve toprağını değiştirin. Zıpçıktılar henüz çiçeklenmedi.
Sevgiler.
Zafer İnandıklı
21-04-2011, 21:46
Sayın Zafer Bey; Bahçeniz çok güzel olmuş özellikle duvar saksıları ile görselliği daha da zenginleştirmişsiniz. Eşinizin ve sizin emeğinize yüreğinize sağlık. Saygılar.
(Bu arada gönderdiğiniz melisam da epey büyüdü ve boy attı)
Sayın yedikaranfil, teşekkür ederim. duvar her sene değişikliğe uğruyor.
Melisanın sksı ve toprağını değiştirin.
Sevgiler.
Zafer İnandıklı
21-04-2011, 21:55
Sevgili Nuri Murvet hocam başlattı ben devam edeyim.
Kamelyalar kestane kütükleri içindekiler gardenyalar.
Zafer İnandıklı
21-04-2011, 22:00
Soğanlı bitkiler bölümü.
Zafer İnandıklı
21-04-2011, 22:02
Kamkat.
Zafer İnandıklı
21-04-2011, 22:05
Clematis Bagatelle.
Zafer İnandıklı
21-04-2011, 22:07
Duvardan. Adın bilirdim unuttum.
Zafer İnandıklı
21-04-2011, 22:09
Calibrocha
ciceksever70
21-04-2011, 22:20
Cok güzel tüm bitkiler... Bahar bahcelere balkonlara hizli bir giris yapti. Saglikli bir bahce sezonu dilerim.
Zafer İnandıklı
21-04-2011, 22:33
Cok güzel tüm bitkiler... Bahar bahcelere balkonlara hizli bir giris yapti. Saglikli bir bahce sezonu dilerim.
Buyıl biraz geç geldi, ama olsun geldi ya.
Aynı dilekler bizden size.
Sevgiler...
limon_sever
21-04-2011, 22:33
Bahçenizin düzeni, bitkileriniz, çiçekleriniz her şey çok güzel. Bir gün bende böyle yapabilirim bahçemi inşallah. Örnek alınacak bir bahçeniz var. Sizin göndermiş olduğunuz pasifloraların bir kısmını çimlendirdim. Bahçeye diktim. Bir kısmınıda çit boyu ekeceğim yağmurların dinmesini bekliyorum. Susakların bir kısmını bugün torfa ektim. Bir kısmını da bahçe toprağına direkt ekmeyi düşünüyorum. Emeklerinizi karşılığını alıyorsunuz. Ellerinize sağlık. Her şey gönlünüzce olsun. Sağlıcakla kalın.
Şart oldu, bir daha gelinecek.
Nilgün'ün güler yüzü, senin içten karşılaman, bahçedeki güzellikler ve ahşabın sıcaklığı bana Üsküdar'ı işaret ediyor.
Sevgilerimle
günebakan
22-04-2011, 09:33
Bahçenizin ben de ziyaret etmişitm gerçekten çok cana yakın çok güleryüzlü ev sahiplerisiniz. Sizlere yakın olabilmeyi çok isterdim:) Nilgün hanıma çok çok selamlar acaba verdiğim çan biberi fidesinin durumu nedir merak ettim? Adını unuttuğunuz bitki kalanchoe mangiini bana verdiğinizin kırmızı çiçeklisi sanırım.
yedikaranfil
22-04-2011, 09:49
Sayın yedikaranfil, teşekkür ederim. duvar her sene değişikliğe uğruyor.
Melisanın sksı ve toprağını değiştirin.
Sevgiler.
Sevgili Zafer Bey; Melisanın saksını değiştirdim çok güzel serpildi ve boy attı. Tek gecelik gelin'de yandan sürgün verdi oda epey büyüdü. onu ayırıp ayırmama konusunda kararsızım. Sizce ne yapmam gerekiyor. Saygılar.
günebakan
22-04-2011, 10:34
Benim melisamın yapraklarında sararmalar var neden acaba saksısı küçük geliyor olabilirmi?
serkan_istanbul
22-04-2011, 14:04
Çok teşekkür ederim.
Zafer İnandıklı
22-04-2011, 21:53
Bahçenizin düzeni, bitkileriniz, çiçekleriniz her şey çok güzel. Bir gün bende böyle yapabilirim bahçemi inşallah. Örnek alınacak bir bahçeniz var. Sizin göndermiş olduğunuz pasifloraların bir kısmını çimlendirdim. Bahçeye diktim. Bir kısmınıda çit boyu ekeceğim yağmurların dinmesini bekliyorum. Susakların bir kısmını bugün torfa ektim. Bir kısmını da bahçe toprağına direkt ekmeyi düşünüyorum. Emeklerinizi karşılığını alıyorsunuz. Ellerinize sağlık. Her şey gönlünüzce olsun. Sağlıcakla kalın.
Teşekkür ederim.
Aslında bahçede pek bir düzen tutturamadım. Bahçenin küçük oluşu, bizim doyumsuzluğumuz düzensizliğe yol açıyor.
Bahçeniz zaman ve sevgiyle istediniz kıvama gelecektir
Pasiflorayı çit dışında bir yere ekmenizi önermem, kısa zamanda hem kolları hem kökleri her tarafa yayılıyor sonra baş edemiyebilirsiniz.
Kolaylıklar diliyorum, sevgiler.
Zafer İnandıklı
22-04-2011, 21:58
Şart oldu, bir daha gelinecek.
Nilgün'ün güler yüzü, senin içten karşılaman, bahçedeki güzellikler ve ahşabın sıcaklığı bana Üsküdar'ı işaret ediyor.
Sevgilerimle
Sevgili Hocam, güzel güneşli günler başladı, en kısa zamanda bekliyoruz.
Saygılar...
Zafer İnandıklı
22-04-2011, 22:09
Bahçenizin ben de ziyaret etmişitm gerçekten çok cana yakın çok güleryüzlü ev sahiplerisiniz. Sizlere yakın olabilmeyi çok isterdim:) Nilgün hanıma çok çok selamlar acaba verdiğim çan biberi fidesinin durumu nedir merak ettim? Adını unuttuğunuz bitki kalanchoe mangiini bana verdiğinizin kırmızı çiçeklisi sanırım.
Benim melisamın yapraklarında sararmalar var neden acaba saksısı küçük geliyor olabilirmi?
Teşekkürler, ne zaman isterseniz yine gelin.
Çan biberi kayıp bir yerde düştü galiba, isim için teşekkürler.
Melisa hâlâ aynı saksıda duruyorsa değiştirin, fazla sulamadan ya da besin eksikliğinden de sararma olabilir.
Sevgiler..
Zafer İnandıklı
22-04-2011, 22:13
Sevgili Zafer Bey; Melisanın saksını değiştirdim çok güzel serpildi ve boy attı. Tek gecelik gelin'de yandan sürgün verdi oda epey büyüdü. onu ayırıp ayırmama konusunda kararsızım. Sizce ne yapmam gerekiyor. Saygılar.
Hiç dokunmayın, bırakın özgürce büyüsün. İki yıl sonra iyice geliştiğinde istediğiniz ayırmayı yaparsınız.
Sevgiler...
Zafer İnandıklı
22-04-2011, 22:16
Ayı pençesi, üç yıllık bir bekleyiş sonunda nihayet çiçeğini gösterecek.
Zafer İnandıklı
22-04-2011, 22:20
Arslanağzı, kış'ı rahat atlattı.
Zafer İnandıklı
22-04-2011, 22:24
Muskariler.
Zafer İnandıklı
22-04-2011, 22:26
Lâleler, açmaya hazırlanıyorlar.
Yılmaz Yalçın
22-04-2011, 22:29
Zafer Abi,
Bahçene artık iyice bahar geldi.Ayı pençesinin açmış halini çok merak ediyorum.Açtığında fotoğraflarsan seviniriz.Ayrıca aslan ağzı iyice coşmuş.Kışa dayanıklı ve çok yıllık oldugunu bilmiyordum.Seneye bol bol ekmek lazım.Laleler hangi renk acaba?
Zafer İnandıklı
22-04-2011, 22:31
Adıyaman lâlemiz, dört soğandan biri çiçek verdi.
Zafer İnandıklı
22-04-2011, 22:35
Zafer Abi,
Bahçene artık iyice bahar geldi.Ayı pençesinin açmış halini çok merak ediyorum.Açtığında fotoğraflarsan seviniriz.Ayrıca aslan ağzı iyice coşmuş.Kışa dayanıklı ve çok yıllık oldugunu bilmiyordum.Seneye bol bol ekmek lazım.Laleler hangi renk acaba?
Sevgili yılmaz, ayı pençesinin çiçeğini ben de ilk defa yakından göreceğim.
Arslan ağızları geçen bahar tohumdan yetişme. Lâleler siyah.
Zafer İnandıklı
22-04-2011, 22:46
Epiphyllum, ana kraliçe ve prensesler. Her zamanki yerlerini aldılar.
Ayı pençesinin yaprağı çiçeğinden daha güzel, açınça beni anarsınız.
Zafer İnandıklı
22-04-2011, 22:48
Araya bir portre koyalım.
Zafer İnandıklı
22-04-2011, 22:51
Sardunyalar.
Zafer İnandıklı
22-04-2011, 22:53
Ayı pençesinin yaprağı çiçeğinden daha güzel, açınça beni anarsınız.
Sevgili Hocam, her zaman gönlümüzdesiniz.
Zafer İnandıklı
22-04-2011, 22:56
Karagözler.
Zafer İnandıklı
22-04-2011, 22:57
Hypoctra sp.
Zafer İnandıklı
22-04-2011, 23:00
Gala.
Zafer İnandıklı
22-04-2011, 23:01
Baş köşe.
Zafer İnandıklı
22-04-2011, 23:07
Japon jemsiyesi, sihirli fasülyeye benzedi. Yetişmek için merdiven gerek...
Zafer İnandıklı
22-04-2011, 23:11
Datça Papatyası, sevgili ozbey'den.
Bahar gelmil Zafer bey, bahçenize ziyaret için geleceğim inşallah havalar biraz daha ısınıp bahçede çay içilebilir konuma geldiğinde :D
Zafer bey bahçeniz çok güzel şennenmiş her yer.
Örnek alınacak tedbirlerle kışı zarar ziyansız atlattınız ne güzel. Baharı bahçenizde takibedeceğiz:)
Adalet Yağcı
23-04-2011, 17:03
Gallalar bile açtığına göre sezonu açtınız demektir Zafer bey.
Adıyaman laleniz güzel çiçeklenmiş, sardunyaları kurtarmışsınız, ben geçen yıl ceylanlardan sadece birini kurtarabilimiştim.
Şu ayı pençesi nasıl açacak merak ettim, ihtişamlı yaprakları kadar güzeldir çiçekleri de her halde.
Zafer İnandıklı
23-04-2011, 21:00
Zafer bey bahçeniz çok güzel şennenmiş her yer.
Geçen yıla nazaran bu yıl ısı düşük, çoğu bu yüzden daha gelişemediler. Isı yükseldikçe sanırım daha güzel gelişmeler olacaktır.
Zafer İnandıklı
23-04-2011, 21:03
Örnek alınacak tedbirlerle kışı zarar ziyansız atlattınız ne güzel. Baharı bahçenizde takibedeceğiz:)
Sayın Öğretmenim, bu yıl sadece ruj çiçeğimizi kaybettik, başka kaybımız olmadı çok şükür.
sındırgılı
23-04-2011, 21:18
Ne guzel senlenmis bahceniz.
Yaz, kis oturmanin avantajlari kendini gosteriyor.Elinize, yureginize saglik.
(Kurstaki bir arkadas, her gun gala kucaklayip dagitiyor. Bahcesinin her tarafini sarmis.Bana da vermek istedi. Ben, pek almak icin istekli olmadim.Fakat bu goruntuden sonra, 3-5 kok isteyecegim.)
Zafer İnandıklı
23-04-2011, 21:24
Gallalar bile açtığına göre sezonu açtınız demektir Zafer bey.
Adıyaman laleniz güzel çiçeklenmiş, sardunyaları kurtarmışsınız, ben geçen yıl ceylanlardan sadece birini kurtarabilimiştim.
Şu ayı pençesi nasıl açacak merak ettim, ihtişamlı yaprakları kadar güzeldir çiçekleri de her halde.
Bahçemizin güney doğuya bakıyor olması ve hava akımlarına maruz kalmaması bize büyük avantaj sağlıyor.
Bu yüzden de alınan tedbirlerin etkisi iki katına çıkıyor. Tabii ki bu yıl İstanbul'da don olayının olmaması büyük şansımız.
Nasıl clematis ve datura'yı ilk sizin bahçenizde görüp tanıdıysam, Yücel bey'in bahçesin'de görene kadar da ayı pençesine sahip olduğumu bilmiyordum.
Bence muhteşem bir çiçeği var.
Saygılar...
Zafer İnandıklı
23-04-2011, 21:34
Ne guzel senlenmis bahceniz.
Yaz, kis oturmanin avantajlari kendini gosteriyor.Elinize, yureginize saglik.
(Kurstaki bir arkadas, her gun gala kucaklayip dagitiyor. Bahcesinin her tarafini sarmis.Bana da vermek istedi. Ben, pek almak icin istekli olmadim.Fakat bu goruntuden sonra, 3-5 kok isteyecegim.)
Hoş geldiniz sayın sındırgılı, teşekkür ederim.
Gala bahçede çok hoş görünen, çabuk çoğalan ne kadar hırpalanırsa hırpalansın küsmeyen bir bitki.
Sevgiler saygılar...
Zafer İnandıklı
23-04-2011, 21:40
Katmerli balon, geçen bahar tohumdan yetiştirmiştim. Bir yıl boyunca yumru yaptılar şimdi geişiyorlar.
Zafer İnandıklı
23-04-2011, 21:44
Botanik bahçe gezimiz hatırası, California At Kestanesi.
Zafer İnandıklı
23-04-2011, 21:54
Tohumunu sayın Hhatice'nin gönderdiği kış tatlısı, bir yıllık durgunluktan sonra atağa kalktı.
Zafer İnandıklı
23-04-2011, 22:07
Bahar gelmil Zafer bey, bahçenize ziyaret için geleceğim inşallah havalar biraz daha ısınıp bahçede çay içilebilir konuma geldiğinde :D
Ne zaman isterseniz buyrun gelin bekleriz.
Zafer İnandıklı
23-04-2011, 22:12
Sayın bıcık'ın hediyesi, Ağaç Şakayık kokulu beyaz.
Zafer İnandıklı
23-04-2011, 22:14
Gerberalar kış'ı sorunsuz atlattılar.
Zafer İnandıklı
23-04-2011, 22:18
Frezya, açmaya başladılar.
Zafer İnandıklı
23-04-2011, 22:21
Fırça çalısı.
Toprak üstünde görünenler kedilere karşı önlem.
Zafer İnandıklı
23-04-2011, 22:24
Pasiflora, tomurcuklar başladı.
Ruj çiçeğine üzüldüm, ama yine de tek kaybınızın olması sevindirici
Ben pasiflorayı tohumdan yetiştiremedim. Tohumdan zor yetişen bitki mi?
Zafer İnandıklı
23-04-2011, 23:33
Ruj çiçeğine üzüldüm, ama yine de tek kaybınızın olması sevindirici
Ben pasiflorayı tohumdan yetiştiremedim. Tohumdan zor yetişen bitki mi?
Caurela cok kolay çimlenir, isterseniz tohum göndereyim.
Maşallah bahçeniz yine çoşmuş Zafer Bey...Emeğinizde ve yüreğinize sağlık....ağaç şakayığı daha büyük bir saksıya alırsanız daha çabuk gelişir...selam ve sevgilerimle...
Caurela cok kolay çimlenir, isterseniz tohum göndereyim.
Caurela için çok çabuk yayılan bir bitki demişlerdi yanlış hatırlamıyorsam. Benim küçük bir balkonum var uygun olurmu balkonum için. Birde meyveli mi, ya da meyvesi yenilebilen tür mü?
Zafer İnandıklı
24-04-2011, 20:01
Maşallah bahçeniz yine çoşmuş Zafer Bey...Emeğinizde ve yüreğinize sağlık....ağaç şakayığı daha büyük bir saksıya alırsanız daha çabuk gelişir...selam ve sevgilerimle...
Teşekkür ederim. En kısa zamanda daha uygun bir saksıya alacağım.
Zafer İnandıklı
24-04-2011, 20:20
Caurela için çok çabuk yayılan bir bitki demişlerdi yanlış hatırlamıyorsam. Benim küçük bir balkonum var uygun olurmu balkonum için. Birde meyveli mi, ya da meyvesi yenilebilen tür mü?
Sayın Öğretmenim, yetişkin hale geldikten sonra çok çabuk yayılan bitkidir. Fotoğraflarda görülen alanı geçen ağustos ayında, pamuklu bit yüzünden tek bir sürgün dahi bırakmadan budadım, yedi ayda bu hale geldi.
Balkonda saksıda olacağı için kökler problem olmaz, dallar çok yayılırsa budarsınız.
Turuncu meyvalı meyvası yenilebilir, olgunluğa eriştiğinde her gün üç dört tane yerim.
Müsaitse okulun bahçesine de ekebilirsiniz. Sadece meyvası ve çayı değil, yetiştiği ortamda bulunmak da insanı sakinleştiriyor.
Böylece yaramaz çocuklar sakinlik kazanır.
Sevgiler, saygılar...
Sevgi Durul
24-04-2011, 20:34
Sayın Zafer İnandıklı, bahçeniz ve içindeki tüm bitkiler çok sağlıklı ve güzel görünüyorlar.
En çok fırça çalınıza imrendim. Yaprakları yemyeşil. Kışın da bahçede mi duruyor? Ben kışın kapalı mekana aldığım halde tüm yaprakları kurumuş gibi görünüyor. Mercanım da öyle. Bugün bütün dallarını budadım, şimdi sürgün vermesini bekleyeceğim.
Zafer İnandıklı
24-04-2011, 20:48
Sayın Zafer İnandıklı, bahçeniz ve içindeki tüm bitkiler çok sağlıklı ve güzel görünüyorlar.
En çok fırça çalınıza imrendim. Yaprakları yemyeşil. Kışın da bahçede mi duruyor? Ben kışın kapalı mekana aldığım halde tüm yaprakları kurumuş gibi görünüyor. Mercanım da öyle. Bugün bütün dallarını budadım, şimdi sürgün vermesini bekleyeceğim.
Geçen yıl'a kadar saksıda idi, hiçbir gelişme olmayınca sonbaharda bahçeye diktim, kış'ı bahçede geçirdi.
Bahçede olmak ona iyi geldi şimdilik gelişimi mükemmel.
Nefin Nur
24-04-2011, 21:02
bahçeniz harika,çiçekleriniz muhteşem...herşey şahane...Maşallahtan başka söylenecek söz bulamıyorum
Sevgili zafer bey ellerinize saglık bahçeniz şenlenmiş harika...
Zafer bey elinize emeğinize sağlık çok güzel bitkiler harika çözümler.
Müsaitse okulun bahçesine de ekebilirsiniz. Sadece meyvası ve çayı değil, yetiştiği ortamda bulunmak da insanı sakinleştiriyor.
Böylece yaramaz çocuklar sakinlik kazanır.
Sevgiler, saygılar...
Bakın bu çok ikna ediciydi Zafer bey;) Adresimi yazayım vakit geçirmeden:)
Orhan Özbilgiç
25-04-2011, 19:13
Zafer Bey' ciğim;
Geçtiğimiz günlerde eşimle bir gün size, ertesi günüde İzmit'e Satı Uğurtan' a gitmeyi düşündüğümüz günlerin öncesi, alelacele Samsun' a gelmek zorunda kaldık. Bu nedenle size verdiğim sözü tutamadım. Üzgünüm.
Ayrıca toplantıda sizin hediye ettiğiniz Efe Püskülü' nü yanımıza el bagajı olarak almayı akıl edebildik ama Bir Gecelik Gelin' i ve Sevgili Dudi' nin hediyesi olan Safran' ı büyük oldukları için alamadık. Artık bir ara İstanbul' a kısa süreli bir ziyaret gerekecek.:p
Bahçen, öyle anlaşılıyorki çok yakında renklenecek. Fırça çalısının bile tomurcuğu benimkilerden daha irileşmiş. Güle güle keyfini sür canım kardeşim.
Sevgi ve selamlarımla..
Zafer İnandıklı
25-04-2011, 22:57
Sayın Nefin Nur, sayın burak alkan, sayın vehbi teşekkür ederim.
Zafer İnandıklı
25-04-2011, 22:58
Bakın bu çok ikna ediciydi Zafer bey;) Adresimi yazayım vakit geçirmeden:)
Sayın Öğretmenim, En kısa zamanda gönderirim
Zafer İnandıklı
25-04-2011, 23:11
Zafer Bey' ciğim;
Geçtiğimiz günlerde eşimle bir gün size, ertesi günüde İzmit'e Satı Uğurtan' a gitmeyi düşündüğümüz günlerin öncesi, alelacele Samsun' a gelmek zorunda kaldık. Bu nedenle size verdiğim sözü tutamadım. Üzgünüm.
Ayrıca toplantıda sizin hediye ettiğiniz Efe Püskülü' nü yanımıza el bagajı olarak almayı akıl edebildik ama Bir Gecelik Gelin' i ve Sevgili Dudi' nin hediyesi olan Safran' ı büyük oldukları için alamadık. Artık bir ara İstanbul' a kısa süreli bir ziyaret gerekecek.:p
Bahçen, öyle anlaşılıyorki çok yakında renklenecek. Fırça çalısının bile tomurcuğu benimkilerden daha irileşmiş. Güle güle keyfini sür canım kardeşim.
Sevgi ve selamlarımla..
Sevgili Orhan ağabeyim, teşekkür ederim, üzülmeyiniz gönüller bir olsun.
Ne zaman fırsat bulursanız sizi ağırlamaktan onur duyarız.
Bu ay havaların serin gitmesinden etkilendiler, sardunyaların çoğu daha açmadı, küpelerde hareket yok, gelişmeler çok yavaş gidiyor.
sellukalar haricinde tohumların hiç birini ekmedim, sıcaklığın yükselmesini bekliyorum.
Size de kolaylıklar diliyorum. Sevgiler, saygılar...
Datça Papatyası, sevgili ozbey'den.
Sevgili Zafer bey, Papatya arada kaçak yolcu olarak gitmiş ve size sevgilerimizle selamlarımızı getirmiş.
Telefonda bahsettiğiniz bitkiyi çok merak ettim.Fotoğrafını yükleyecek misiniz?
serkan_istanbul
12-05-2011, 18:33
Zafer bey bayadır yoksunuz. sevgilerimle
Zafer İnandıklı
12-05-2011, 22:04
Zafer bey bayadır yoksunuz. sevgilerimle
Sevgili serkan_istanbul, işlerin yoğunluğundan fırsat bulamadım.
Sevgiler...
Zafer İnandıklı
12-05-2011, 22:08
Asma katı kiraya verdik.
Sardunların içine yuva yapmaya çalışıyorlardı, büyük bir saksı altlığına saman doldurup asma kata koydum.
Hem onlar mutlu oldu hem sardunyalar kurtuldu...
Zafer İnandıklı
12-05-2011, 22:11
Bilbergia Nutans.
Zafer İnandıklı
12-05-2011, 22:14
Datça'lı Lâtin. Ozbey'in hediyesi.
Zafer İnandıklı
12-05-2011, 22:16
Kalanchoe Mangini.
İkisi aynı görünebilir fakat tonları farklı.
günebakan
12-05-2011, 22:17
Bu latin ne kadar edepsiz boyuna posuna bakmadan çiçek açmış bide şaka şaka çok güzel görünüyor:) Benim bilbergia da çiçek falan yok ama bir kaçtane yavru oldu bakalım ne zaman çiçek veriri.
Zafer İnandıklı
12-05-2011, 22:18
Ayı pençesi, Çiçek oluşumunu sürdürüyor.
Zafer İnandıklı
12-05-2011, 22:20
Haski küpeleri, açıyorlar.
Zafer İnandıklı
12-05-2011, 22:22
Lâleler.
Zafer İnandıklı
12-05-2011, 22:23
Clivia
Zafer İnandıklı
12-05-2011, 22:25
Frezyalar hepsi açtı.
Zafer İnandıklı
12-05-2011, 22:27
Sellukalar yavaş gelişiyorlar.
Zafer İnandıklı
12-05-2011, 22:28
Pulmeria Courtade Pink.
Zafer İnandıklı
12-05-2011, 22:30
Duvarımız.
Zafer İnandıklı
12-05-2011, 22:32
Midi seradan görüntü.
Zafer İnandıklı
12-05-2011, 22:34
Açmaya hazırlananlar.
Orhan Özbilgiç
12-05-2011, 22:40
Yine ilginç ve bir o kadarda değerli bitkiler. Senin sevgi ve emeğine karşılık, çiçekleniyorlar.
Bana verdiğin Bilbergia Nutans' ı getirebildim. Ama Bir gecelik gelin henüz İstanbul' da. Bir ara gelip getireceğim.
Güle güle sefasını sür Zafer Bey' ciğim. Çok sağlıklı ve güzel görünüyorlar.
Zafer İnandıklı
12-05-2011, 22:41
Adını bilmediklerimden.
Zafer İnandıklı
12-05-2011, 22:42
Gecenin rengi.
Zafer İnandıklı
12-05-2011, 22:52
Bu latin ne kadar edepsiz boyuna posuna bakmadan çiçek açmış bide şaka şaka çok güzel görünüyor:) Benim bilbergia da çiçek falan yok ama bir kaçtane yavru oldu bakalım ne zaman çiçek veriri.
Lâtin, çiçeği ikiledi bile. Bilbergianın yanına elma koyun, çiçeklenmeyi hızlandırırmış. Bu bigi Nuri Murvet hocam'dan...
Orhan Özbilgiç
12-05-2011, 22:57
Bilbergianın yanına elma koyun, çiçeklenmeyi hızlandırırmış. Bu bigi Nuri Murvet hocam'dan...
Yarından tezi yok, koyarım valla.:D Kivileri olgunlaştırmak için torbasına elma koyuyoruz ama, bunu yeni duyuyorum.
Sayın Zafer İnandıklı, bahçenizi keyifle dolaştım. Duvarınıza ait harika görüntüye, Latin çiçeğinize, Bilbergia nutans'a bayıldım. Latin çiçeğinin turuncu rengi ve yeşil yapraklarla uyumu hep gözüme çok hoş gelmiştir. Ellerinize sağlık.
Bilbergia'nın çiçeklenmesi ile ilgili paylaştığınız notu ben de Tillandsialar ile ilgili bir kitapta okumuştum. Ananasgillerin çiçeklenmesi için bitkinin yakınına kesilmiş bir dilim elma bırakılmasının sonucunda çiçeklenme görüleceği yazıyordu. Faydalı bir ipucunu bana tekrar hatırlattınız. Teşekkürler.
Sevgili Zafer bey bahçenizi zevkle dolaştım kalanchoe mangini laleler frezyalar çok güzel ellerinize saglık asma kat kiracılarına bayıldım harikalar
sibel774
13-05-2011, 12:21
zafer bey, duvarların arasında ne güzel bir bahçe, ellerinize ve gönlünüze sağlık. Küçük bir alanda neler neler yetiştirmişsiniz. Eğer mümkünse pasifloradan tohum **** çelik gönderebilirmisiniz;)
Adını bilmediklerimden.
Zafer Bey, heuchera'ya benzettim, bir de siz bakın isterseniz.
Ellerinize, emeğinize sağlık birbirinden güzel çiçekler..
günebakan
13-05-2011, 12:41
Lâtin, çiçeği ikiledi bile. Bilbergianın yanına elma koyun, çiçeklenmeyi hızlandırırmış. Bu bigi Nuri Murvet hocam'dan...
O süpermiş hemen elma koyayım:)
serkan_istanbul
13-05-2011, 15:10
Bilbergia Nutans.
bunu çalmak istiyorum maşallah çok güzel.
tam bir doğa dostunusunuz kutlarım..kolay gelsin ..
Zafer İnandıklı
13-05-2011, 20:49
Yine ilginç ve bir o kadarda değerli bitkiler. Senin sevgi ve emeğine karşılık, çiçekleniyorlar.
Bana verdiğin Bilbergia Nutans' ı getirebildim. Ama Bir gecelik gelin henüz İstanbul' da. Bir ara gelip getireceğim.
Güle güle sefasını sür Zafer Bey' ciğim. Çok sağlıklı ve güzel görünüyorlar.
Sevgili Orhan ağabeyim, teşekkür ederim.
İstanbul'a geldiğinizde fırsat bulursanız bana uğrayınız lütfen.
Sevgiler, saygılar...
Sayın Zafer İnandıklı, tabiri caizse burnumun dibinde Üsküdarlı bir arkadaşın bahçesini bu gün görüyorum,bende Beylerbeyin de ikamet etmekteyim, acemilğime veriyorum.Bahçenizi ilk sahifeden itibaren gezdim,çok beğendim,çiçekleriniz harikalar. tanrı aşkına o duvarı cennet duvarına benzetmişsiniz .Saksılarınız fevkalade orjinal olmuşlar,tahminim fayanslardan oluşturdunuz,ama neyle yapıştırdığınızı öğrenirsem mutlu olacağım,benim de yazlıkta sakladığım fayanslarım var ama ben onların kırıklarını kullanmayı düşünerek saklamıştım.Bu sizinkiler bana çok değişik geldi.Arkadaş bahçen çiçeklerin ,fikirleriniz harikaydı.Gözlerim bayram etti. ellerinize sağlık. renkli ,mutlu baharlar efendim..
Zafer İnandıklı
13-05-2011, 21:31
Sayın selenn, sayın Periş, sayın sibel774 teşekkür ederim.
Sayın sibel 774 adres bilgilerinzi yazın, elimde az miktarda tohum kalmıştı onları göndereyim.
Zafer İnandıklı
13-05-2011, 21:41
Zafer Bey, heuchera'ya benzettim, bir de siz bakın isterseniz.
Teşekkür ederim Kiraz hanım. Haklısınız Heuchera Chatterbox cinsi geçen bahar sevgili Hozat hocam hediye etmişti. Bahçede daha büyük daha güzel görünüyor.
Selâmlar...
Zafer İnandıklı
13-05-2011, 21:51
Ellerinize, emeğinize sağlık birbirinden güzel çiçekler..
Sayın CEBECİ, teşekkür ederim.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
serkan_istanbul
Bilbergia Nutans.
bunu çalmak istiyorum maşallah çok güzel.
Sevgili serkan istanbul, bu yıl vereceği sürgünlerden birini size ayırırım yaz sonuna doğru bana hatırlatın.
Sevgiler...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
26esk tam bir doğa dostunusunuz kutlarım..kolay gelsin ..
Teşekkür ederim.
Zafer İnandıklı
13-05-2011, 21:58
Sayın Zafer İnandıklı, tabiri caizse burnumun dibinde Üsküdarlı bir arkadaşın bahçesini bu gün görüyorum,bende Beylerbeyin de ikamet etmekteyim, acemilğime veriyorum.Bahçenizi ilk sahifeden itibaren gezdim,çok beğendim,çiçekleriniz harikalar. tanrı aşkına o duvarı cennet duvarına benzetmişsiniz .Saksılarınız fevkalade orjinal olmuşlar,tahminim fayanslardan oluşturdunuz,ama neyle yapıştırdığınızı öğrenirsem mutlu olacağım,benim de yazlıkta sakladığım fayanslarım var ama ben onların kırıklarını kullanmayı düşünerek saklamıştım.Bu sizinkiler bana çok değişik geldi.Arkadaş bahçen çiçeklerin ,fikirleriniz harikaydı.Gözlerim bayram etti. ellerinize sağlık. renkli ,mutlu baharlar efendim..
Teşekkür ederim. Fayans saksı yapım bilgilerini aşagıdaki linkte bulabilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=19329
Yılmaz Yalçın
13-05-2011, 22:15
Sevgili Zafer Abi,
Uzun zamandır sitede yoksun valla çok özledik.Özellikle ayı pençesini merak ediyordum.Çiçek sapı ne kadar büyümüş adeta dev çiçeği olacak:)Frezyalar maşallah açmış şimdi mis mis kokuyorlardır.Bizim için de kokla..Havalar daha henüz ısınmadı biraz ısınsın sellukalar hızla gelişecek:)
serkan_istanbul
13-05-2011, 22:52
çok teşekkür ederimn zafer bey saolun. sizinde benim terastan isteğiniz olursa seve seve sevgiyle kalın
Zafer İnandıklı
14-05-2011, 20:52
Sevgili Zafer Abi,
Uzun zamandır sitede yoksun valla çok özledik.Özellikle ayı pençesini merak ediyordum.Çiçek sapı ne kadar büyümüş adeta dev çiçeği olacak:)Frezyalar maşallah açmış şimdi mis mis kokuyorlardır.Bizim için de kokla..Havalar daha henüz ısınmadı biraz ısınsın sellukalar hızla gelişecek:)
Teşekkür ederim yılmaz kardeşim. Geçen gelişin yamurlu soğuk havaya denk geldi, artık sıcaklar başladı, bu yakaya geçersen bana uğramadan dönme.
Sevgiler...
Zafer İnandıklı
14-05-2011, 21:40
Bizi hanım pazara gider eli boş dönmez ki!
Perşembe günkü semt pazarından.
Zafer İnandıklı
14-05-2011, 21:42
Gazanyalar.
Zafer İnandıklı
14-05-2011, 21:46
Adını bilmediklerimden.
Saksıda sarkıyor, bahçede yayılıyor. Üzerine yağan kar onu etkilemedi.
Zafer İnandıklı
14-05-2011, 21:47
Minyatür Hercailer. ozbeyin hediyesi.
Zafer İnandıklı
14-05-2011, 21:49
Küpeler tek tük çiçeklenme başladı.
Zafer İnandıklı
14-05-2011, 21:51
Gelin tacı.
Zafer İnandıklı
14-05-2011, 21:54
Karagöz ve Kalanchoe'ler.
Zafer İnandıklı
14-05-2011, 21:59
Tohumlar çimlenme aşamasındalar.
Bu hazinenin yüzde doksanı sayın Zeki Yağlıdan geldi.
Zafer İnandıklı
14-05-2011, 22:01
Peru zambağı, Zeki beyden.
Zafer İnandıklı
14-05-2011, 22:03
Salvia Turkestanika, Zeki beyden.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.