Bağlan

View Full Version : Zafer İnandıklı / Bahçe

Sayfalar : 1 2 [3] 4 5

Zafer İnandıklı
14-05-2011, 22:05
Zeki beyden.

Zafer İnandıklı
14-05-2011, 22:06
Yıldız çadırı.

ciceksever70
14-05-2011, 23:21
Zafer bey ne kadar düzenli her sey. Imrendim dogrusu. Ben ev, cocuklar , bahce, heryere yetiseyim derken isim bitince alet edevati kilere firlativeriyorum bir de arkadan inip orayi toplama isi cikiyor basima. Cocuklar büyüyünce belki isimiz azalir daha düzenli calisiriz.

Periş
15-05-2011, 07:29
Zafer bey ne güzel eşinizde çiçekleri çok seviyor bahçeniz çiçekleriniz çok güzel bahçe düzeninize hayran kaldım tohumdan çimlendirdiginiz çiçeklerde çok hoş inşallah büyümelerinide görebiliriz elinize yüreginize saglık sevgiler..

Zafer İnandıklı
15-05-2011, 21:21
Zafer bey ne kadar düzenli her sey. Imrendim dogrusu. Ben ev, cocuklar , bahce, heryere yetiseyim derken isim bitince alet edevati kilere firlativeriyorum bir de arkadan inip orayi toplama isi cikiyor basima. Cocuklar büyüyünce belki isimiz azalir daha düzenli calisiriz.

Siz bakmayın öyle göründüğüne, aslında dağınık biriyimdir. Bazen ortalığı savaş alanına çeviririm, hele atölyede bir aleti dakikalarca aradığım olur.
Sevgiler...

Zafer İnandıklı
15-05-2011, 21:23
Zafer bey ne güzel eşinizde çiçekleri çok seviyor bahçeniz çiçekleriniz çok güzel bahçe düzeninize hayran kaldım tohumdan çimlendirdiginiz çiçeklerde çok hoş inşallah büyümelerinide görebiliriz elinize yüreginize saglık sevgiler..

İnşaallah hiç kayıpsız yetişirler de paylaşıma hazır olurlar.
Sevgiler...

ozbey
18-05-2011, 20:32
Zafer bey, Nilgün hanımın küpe çiçeği ne kadar güzel ve yerine çok yakışmış, ayrıca fotoğraf çekimi de harika olmuş. Gelin tacı çiçeğiniz bu sene yeni galiba, çiçekleri çok hoş. Sizin hızınıza yetişmek mümkün değil.
Bütün aile fertlerinize sevgi ve selamlarımı yolluyorum.

Zafer İnandıklı
18-05-2011, 20:56
Zafer bey, Nilgün hanımın küpe çiçeği ne kadar güzel ve yerine çok yakışmış, ayrıca fotoğraf çekimi de harika olmuş. Gelin tacı çiçeğiniz bu sene yeni galiba, çiçekleri çok hoş. Sizin hızınıza yetişmek mümkün değil.
Bütün aile fertlerinize sevgi ve selamlarımı yolluyorum.

Teşekkürler, Küpe yeni fakat Gelin tacı geçen bahardan, iki cins bir de yaprakları yeşil beyaz olan var o saksıda.
Fotoğraftakini sonbaharda şimdiki yerine diktim, bulunduğu yer sadece sabah güneşi alıyor.
Yerinden çok hoşlandı çiçekleri şimdi daha da yoğun.
Bizden de kucak dolusu sevgiler, selâmlar...

Zafer İnandıklı
27-05-2011, 22:22
Küçüklerden başlayalım.

Zafer İnandıklı
27-05-2011, 22:25
Yüksük otu, çok sevdiklerimden.

Zafer İnandıklı
27-05-2011, 22:34
Abutilon.

Zafer İnandıklı
27-05-2011, 22:38
Haseki küpeleri.

Zafer İnandıklı
27-05-2011, 22:39
Lupinler.

Zafer İnandıklı
27-05-2011, 22:41
Bir başka güzel.

Zafer İnandıklı
27-05-2011, 22:42
Genel görüntü

Zafer İnandıklı
27-05-2011, 22:46
Başka bir sevdiğim.

zenfree
27-05-2011, 22:48
Zafer Bey, bahçeniz yine harika görünüyor. Yüksük ve Rebutia çok güzel diyeceğim ama diğerlerine hakısızlık olacak. :)

Zafer İnandıklı
27-05-2011, 22:56
Zafer Bey, bahçeniz yine harika görünüyor. Yüksük ve Rebutia çok güzel diyeceğim ama diğerlerine hakısızlık olacak. :)

Teşekkür ederim.
Sayenizde kaktüslerimden birinin adını öğrendim.

Periş
28-05-2011, 09:37
Sevgili Zafer bey kaktüsler hasekiler çok güzel bahçenin genel görümüne hayran kaldım maşallah harikasınız ellerinize saglık sevgiler..

sibel774
28-05-2011, 11:09
merhaba zafer abi, ilk önce gönderdikleriniz için tekrar teşekkür ederim. Tohumları bahçeye ektim. Bugünde çeliği saksıya ekmeyi düşünüyorum, biraz kendini toparlasın daha sonra bahçeye dikerim. 519 nolu mesajınızdaki sukulentden bende de vardı hemde kocaman bir saksı. Herhalde fazla sudan geçen yıl çürüdü. Küçük bir saksıya minik bir parçasından dikmiştim şimdi o büyüyor fakat ben bu sukulentin açtığını görmemiştim, sizinki açmış ne güzel.

nurcanaybay
28-05-2011, 14:18
Zafer bey ;
bahçeniz de yok yok maşallah ,üstelik hepsi çok sağlıklı ...dolu dolu :))
Elinize sağlık ,güzel bir sezon diliyorum.

bıcırık
28-05-2011, 14:38
Bahçeniz her zaman ki gibi harika olmuş...Ellerinize ve yüreğinize sağlık...

limon
28-05-2011, 19:18
Yüksük Otları, Lupinler, Hasekiler nasıl da dolu dolu, arkada çiçeklenmeyi bekleyen Zambaklar ve daha onlarcası... Şahaneler, ellerinize sağlık.

Dansel
29-05-2011, 01:56
Zafer bey,bahçenizi büyük bir zevkle gezdim.Semt pazarından aldığınız küpeliye bayıldım.Ben de üsküdardayım.Hangi semt pazarı orası,görmek isterim

Zafer İnandıklı
29-05-2011, 20:55
Sayın Periş; sayın bıcırık, sayın nurcanaybay, sayın limon teşekkür ederim.
Yapmak isteğim çok şey var fakat zemin müsait değil.
Sevgiler...

Zafer İnandıklı
29-05-2011, 21:00
merhaba zafer abi, ilk önce gönderdikleriniz için tekrar teşekkür ederim. Tohumları bahçeye ektim. Bugünde çeliği saksıya ekmeyi düşünüyorum, biraz kendini toparlasın daha sonra bahçeye dikerim. 519 nolu mesajınızdaki sukulentden bende de vardı hemde kocaman bir saksı. Herhalde fazla sudan geçen yıl çürüdü. Küçük bir saksıya minik bir parçasından dikmiştim şimdi o büyüyor fakat ben bu sukulentin açtığını görmemiştim, sizinki açmış ne güzel.

Rica ederim güle güle sağlıkla büyütün. Temmuzda taze tohum da gönderirim.
O sukulent kış aylarında da açmaya teşebbüs etti fakat çiçek tam oluşmadı.
Sevgiler...

Zafer İnandıklı
29-05-2011, 21:03
Zafer bey,bahçenizi büyük bir zevkle gezdim.Semt pazarından aldığınız küpeliye bayıldım.Ben de üsküdardayım.Hangi semt pazarı orası,görmek isterim

Pazartesi Bağlarbaşı, perşembe Nuhkuyusu. Çiçekçi genç bir arkadaş, güzel değişik bitkiler getiriyor.

Zafer İnandıklı
30-05-2011, 21:29
Duvardan görüntüler. Bu bölgede benim sözüm geçmiyor.

Zafer İnandıklı
30-05-2011, 21:31
Sardunyalar.

Zafer İnandıklı
30-05-2011, 21:33
Devam.

Zafer İnandıklı
30-05-2011, 21:38
Sardunyalara devam.

Zafer İnandıklı
30-05-2011, 21:45
Halâ Sardunyalardayız.

berrinb
30-05-2011, 21:46
Sayın Zafer İnandıklı,çiçekleriniz,harikalar,saksılar da ona keza,marifetli ellerinize sağlık kardeşim.O gördüğüm herhalde kaynana dili denilen kaktüs mü ? Nasıl o kadar büyütebildiniz,bir kazaya uğramadan,maşallah diyorum.Yüksük otu dediğiniz çiçek tohumdan mı üretildi,görüntüsü çok dekoratif bir çiçekmiş ,ilk defa gördüm.Sakızlarınız,küpeliler iyice coşmuşlar.Duvarlarınızda çok hoş görüntülerle dolu,tabii işin içine bayların eli değince belli oluyor.O çivileri oralara bizler çakalım derken çok kereler ellerimizi paralarız.Bahçenizi çok seviyorum arkadaş,nostaljilerle dolu geliyor bana .sulama ibriğinizde gözümden kaçmadı.Ellerinize sağlık ,renkli sıhhatli mevsimler dilerim.Selamlar sevgiler.

berrinb
30-05-2011, 21:48
Canaryalarınızı şimdi gördüm . Harikalar ,koyu bordo ebruli benim resmimi yapın diyor sanki..

Zafer İnandıklı
30-05-2011, 21:49
Daha bitmedi.

günebakan
30-05-2011, 21:49
Zafer bey bahçeniz ayrı güzel sardunyalar ayrı güzel 534.mesajdaki son sardunyayanın rengine bayıldım:) Bu bahçeden bakalım daha ne güzellikler göreceğiz.

fatma sunay
30-05-2011, 21:55
Yüksük otu ve sardunyalar çok güzeller. Yaptığınız seramik saksılar bir başka güzel. Ellerinize sağlık.

Zafer İnandıklı
30-05-2011, 21:58
Geçen yıl bu kadar coşku vermemişlerdi, bu yıl acısını çıkarıyorlar.

Zafer İnandıklı
30-05-2011, 22:01
Petunyalar.

Zafer İnandıklı
30-05-2011, 22:03
Calibrocha.

serkan_istanbul
30-05-2011, 22:04
Allah nazardan korusun ne kadar güzeller. kırkbirkere maşallah. Ellerinize sağlık.

Zafer İnandıklı
30-05-2011, 22:05
Boyuna bakmayın, kokusu nefis.

Zafer İnandıklı
30-05-2011, 22:07
Sarı kızımız. Sarılara bürünüyor.

Zafer İnandıklı
30-05-2011, 22:08
Hanımeli bu yıl çok verimli

günebakan
30-05-2011, 22:25
Yakında bir çan biber fidesi de bu güzel bahçe de yerini bulacak:)

Zafer İnandıklı
30-05-2011, 22:47
Sayın Zafer İnandıklı,çiçekleriniz,harikalar,saksılar da ona keza,marifetli ellerinize sağlık kardeşim.O gördüğüm herhalde kaynana dili denilen kaktüs mü ? Nasıl o kadar büyütebildiniz,bir kazaya uğramadan,maşallah diyorum.Yüksük otu dediğiniz çiçek tohumdan mı üretildi,görüntüsü çok dekoratif bir çiçekmiş ,ilk defa gördüm.Sakızlarınız,küpeliler iyice coşmuşlar.Duvarlarınızda çok hoş görüntülerle dolu,tabii işin içine bayların eli değince belli oluyor.O çivileri oralara bizler çakalım derken çok kereler ellerimizi paralarız.Bahçenizi çok seviyorum arkadaş,nostaljilerle dolu geliyor bana .sulama ibriğinizde gözümden kaçmadı.Ellerinize sağlık ,renkli sıhhatli mevsimler dilerim.Selamlar sevgiler.

Sayın berrinb, teşekkür ederim. Kaktüs sanırım hint incirinin bir türü, o benim yaşlı dostum. Yüksük otunu geçen yıl tohumdan yetiştirdim. Sardunyalar bu yıl gerçekten çoştular.

Alet işler el övünür demişler, bahçede küçük bir atölyem var, her türlü alet edevat mevcut alet bol olunca da işler daha kolay oluyor.

Asıl tutkum ahşaptır benim. Dekopaj oyma (kıl testeresi ile oyma) Çalışırım.
Selâmlar, saygılar...

Zafer İnandıklı
30-05-2011, 22:51
Zafer bey bahçeniz ayrı güzel sardunyalar ayrı güzel 534.mesajdaki son sardunyayanın rengine bayıldım:) Bu bahçeden bakalım daha ne güzellikler göreceğiz.

Adresi bilyorsunuz havalarda ısındı, buyrun yerinde canlı görün.
Selâmlar ,sevgiler...

Zafer İnandıklı
30-05-2011, 22:55
Sayın fatma sunay, teşekkür ederim. Sevgili serkan istanbul, teşekkür ederim.

günebakan
30-05-2011, 22:55
İnşallah Zafer bey bir fırsatını bulunca ziyarete gelmek istiyorum zaten:)

mandalinci
31-05-2011, 07:12
Sn. Zafer İnandıklı,

Ahşap çalışmalarınızı da bir mahsuru yoksa görmek isteriz.

Hanımeli çok güzel gelişmiş,karanfille birlikte ne güzel kokarlar, sizde çayınızı keyifle içersiniz:)

serpil özdemir
31-05-2011, 07:50
Günaydın Zafer by , hiç yazmamıştım sayfanıza ama bir gecelik gelininizin ve bahçenizin sessiz takipçisiyim . Bu sabahta hanımelinizi farkettim ve sormak istedim , benimde bir hanımelim var annemden fide almıştım .Geçen sene çok güzel gelişirken birden yaprakları haşlanmış gibi sararıp iki gün içinde döküldü. Ümidi kesip dipden budadım , süpriz yaptı bu sene daha güzel gelişti . Ama hiç çiçek belirtisi yok açması için özel bir şey yapmam gerekiyormu . Cevaplarsanız çok sevinirim .

Periş
31-05-2011, 09:37
Sevgili Zafer bey sardunyalar rengarenk cennet gibi bahçeniz cıvıl cıvıl sarı kızınıza bayıldım harika ellerinize saglık

Zafer İnandıklı
31-05-2011, 21:57
Günaydın Zafer by , hiç yazmamıştım sayfanıza ama bir gecelik gelininizin ve bahçenizin sessiz takipçisiyim . Bu sabahta hanımelinizi farkettim ve sormak istedim , benimde bir hanımelim var annemden fide almıştım .Geçen sene çok güzel gelişirken birden yaprakları haşlanmış gibi sararıp iki gün içinde döküldü. Ümidi kesip dipden budadım , süpriz yaptı bu sene daha güzel gelişti . Ama hiç çiçek belirtisi yok açması için özel bir şey yapmam gerekiyormu . Cevaplarsanız çok sevinirim .

yanlış budama yaptığınız için çiçek açmamış olabilir. bizim bahçede bütün toprak iyileştiriciler mevcut Torf, Pomza, Klinoptilolit vs. Mart ayında hazır kompost gübre kullandım. Kısacası hepsi gerekli gıdayı almış durumdalar.
Bu yıl gekeren şekilde beslerseniz,hanımeliniz seneye daha güzel durumda olacaktır.
Kolay gelsin. Selâmlar.

Zafer İnandıklı
31-05-2011, 22:00
Sevgili Zafer bey sardunyalar rengarenk cennet gibi bahçeniz cıvıl cıvıl sarı kızınıza bayıldım harika ellerinize saglık

Teşekkür ederim, sayın Periş, sağolunuz.

mandalinci
31-05-2011, 22:39
Teşekkür ederim.
Ahşap çalışmalarımı derleyebilirsem sanat bölümünde sayfa açmak arzusundayım inşaallah.
Daha sonra silmek üzere sizin için iki örnek yükleyeyim.

1= Ayna.
2= Köşelik.

Lütfen hemen bir bölüm açın, muhteşemler!

Ayşe Yıldız
01-06-2011, 08:19
İnsanın marangoz olası gelir şimdi. Böyle güzel birşeyler yapmak için. Yetenek Allah vergisi olunca böyle güzel şeyler yapmakta kaçınılmaz oluyor sanırım. Bahçenize kattığınız güzellikler, ahşapların şekillenmesi, saksılarınız, bitkileri soğuktan koruma çabalarınız,... Taktire şayan doğrusu. Ellerinize sağlık.

nurcanaybay
01-06-2011, 12:52
Küp'e bayıldım ,sarıkız da üzerinde ne kadar güzel durmuş.:))
Zafer bey ,ahşapın her halini çok severim .İnanın yakın olsaydık ,bir şeyler öğrenbilmek için
gönüllü çırağınız olurdum :)
Ellerinize sağlık.

Zafer İnandıklı
02-06-2011, 20:16
Teşekkür ederim, sağolunuz.
Benimkisi sadece amatörce bir uğraşı.

bıcırık
02-06-2011, 21:31
Ahşap çalışmalarınız da çok çok güzelmiş...Ellerinize sağlık...

Satı Uğurtan
02-06-2011, 22:37
Başka bir sevdiğim.
Sayın Zafer bey, çok güzel, bundan bendede var fakat çiçekli halini ilk defa görüyorum harika bir çiçeği varmış saygılar.

serkan_istanbul
04-06-2011, 21:37
Teşekkür ederim.
Ahşap çalışmalarımı derleyebilirsem sanat bölümünde sayfa açmak arzusundayım inşaallah.
Daha sonra silmek üzere sizin için iki örnek yükleyeyim.

1= Ayna.
2= Köşelik.

Ellerine sağlık abicim ne kadar güzeller.

sevim.K
04-06-2011, 22:14
Ne kadar güzel. Bahar bütün güzelliğini göstermiş bahçenizde Zafer bey:)
Bahçenin genel görünümü çok güzel. Kalançhoe mangini ne güzel büyümüş. Tradescantia sillamontana çiçek çiçek. Hele sardunyalarınız:)

Ama ahşaplarınız kesinlikle sergilenmeli Zafer bey çok güzel:)

Zafer İnandıklı
04-06-2011, 22:39
Sayın Zafer bey, çok güzel, bundan bendede var fakat çiçekli halini ilk defa görüyorum harika bir çiçeği varmış saygılar.

Bu ikinci çiçek verişi kış'ın örtü altındayken bir teşebbüsü daha oldu.

Zafer İnandıklı
04-06-2011, 22:40
Ellerine sağlık abicim ne kadar güzeller.

Sağ ol kardeşim, teşekkür ederim.

Zafer İnandıklı
04-06-2011, 22:45
Ne kadar güzel. Bahar bütün güzelliğini göstermiş bahçenizde Zafer bey:)
Bahçenin genel görünümü çok güzel. Kalançhoe mangini ne güzel büyümüş. Tradescantia sillamontana çiçek çiçek. Hele sardunyalarınız:)

Ama ahşaplarınız kesinlikle sergilenmeli Zafer bey çok güzel:)

Teşekkür ederim, sayın Öğretmenim. Ahşapların çoğu eşe dosta yaptıklarım.
Toparlayabilirsem, sergileyeceğim.
Saygılar...

Zafer İnandıklı
07-06-2011, 21:55
Ayı pençesi, çiçek vermediği yılların acısını çıkarıyor.

Zafer İnandıklı
07-06-2011, 21:57
Ailemize yeni katıldı.

Zafer İnandıklı
07-06-2011, 21:58
Pasiflora çoştu.

Zafer İnandıklı
07-06-2011, 21:59
Sevgili Güler ablamın hediyesi.

Zafer İnandıklı
07-06-2011, 22:03
Devam.

Zafer İnandıklı
07-06-2011, 22:05
Clematis Bagatelle, Manolyanın alt dallarına ulaştı.
Fotoğrafını çekmek için merdiven kullandım.

Yılmaz Yalçın
07-06-2011, 22:08
Sevgili Zafer Abi,
Ayı pençesini sonunda görebildim:)Maşallah ne kadar ihtişamlı bir çiçeği olmuş.Passiflora resmen kudurmuş meyveleriyle market açsan yeridir:)Sardunyanın rengi çok hoş.Selluka saksıda mı yoksa bahçeye aktardın mı?Gelişimi nasıl?Eline,emeğine sağlık..

Zafer İnandıklı
07-06-2011, 22:25
Sevgili Zafer Abi,
Ayı pençesini sonunda görebildim:)Maşallah ne kadar ihtişamlı bir çiçeği olmuş.Passiflora resmen kudurmuş meyveleriyle market açsan yeridir:)Sardunyanın rengi çok hoş.Selluka saksıda mı yoksa bahçeye aktardın mı?Gelişimi nasıl?Eline,emeğine sağlık..

Ayı Pençesi iki yıl inletti beni şimdi özür diliyor. Temmuzda gel meyva ye.
Sellukaların üç tanesini bahçeye diktim geri kalanlar saksıda, gelişimleri güzel. Seninkiler ne oldu? Bozulan varsa bana haber ver.
Bu tarafa geçersen de bana uğramadan dönme.
Sevgiler...

Periş
08-06-2011, 10:12
Sevgili Zafer bey ceylanın rengi çok güzel clematis harika sarı açan çiçegin ismi nedir acaba çok hoş bir görüntüsü var ellerinize yüreginize saglık Mersinden selamlar...

serkan_istanbul
08-06-2011, 11:07
Abicim bu gün geldi kargo. o kadar mutlu oldum ki.. sarıkız ilkez sizde görmüştüm. efepüskülü inanın onu çok istiyordum. ve diğer sukulent bende yoktu. çok teşekkür ederim. Eşiniz hanımefendiyede selamlarımı iletin. sevgiyle kalın abicim. Benim terasımdan istediğiniz birşey olursa ellerimle getircem. Allah razı olsun.

Zafer İnandıklı
08-06-2011, 21:34
Sevgili Zafer bey ceylanın rengi çok güzel clematis harika sarı açan çiçegin ismi nedir acaba çok hoş bir görüntüsü var ellerinize yüreginize saglık Mersinden selamlar...

Teşekkür ederim, sayın periş. Sarı çiçekli bitki, Lysimachia nummularia (Sarıkız)
Selâmlar...

Zafer İnandıklı
08-06-2011, 21:39
Abicim bu gün geldi kargo. o kadar mutlu olduım. sarıkız ilkez sizde görmüştüm. efepüskülü inanın onu çok istiyordum. ve diğer sukulent bende yoktu. çok teşekkür ederim. Eşiniz hanımefendiyede selamlarımı iletin. sevgiyle kalın abicim. Benim terasımdan istediğiniz birşey olursa ellerimle getircem. Allah razı olsun.

Sevgili Serkan, o bebekleri sevgi ve ihtimamla büyüteceğinden eminim.
İstediğim bir şey olursa yazarım, teşekkür ederim.
Sevgiler...

kaktüssevdası
09-06-2011, 01:21
aman yarabbi!!! cennetten bi parca koparıp zafer beyin bahcesinemi serptin??? zafer bey helal olsun gıpta ettim vallahi. hepsi birbirinden güzel ama lupinlerle haseki çiçekleri bi başka geldi gözüme ilk kez sizde gördüm belkide ondandır. tohumlarını nerden nasıl temin edebiliriz denizli havasında balkonda olurlarmı acaba???
tekrardan eşinize ve size tebrikler

cetasule
09-06-2011, 07:58
Hepsi birbirinden güzel ama özellikle duvar görüntüleri çok hoş :)
Kolay gelsin
Elinize sağlık

sevim.K
09-06-2011, 10:25
Kıskandım ama Güler hanımın hediyesini. Sizde çiçek açmış ne güzel. Sizin ellerinizde de o büyüden var galiba Zafer bey:). Güler hanımın truncu çiçekli atlası aslında güzel büyüdü ama henüz çiçek belirtisi yok. Eve gidince bilgisayarın önüne koyup sizdeki kardeşinin çiçeğini göstereyim. Kimbilir belki kıskanır oda çiçek açar;)

Zafer İnandıklı
09-06-2011, 23:10
aman yarabbi!!! cennetten bi parca koparıp zafer beyin bahcesinemi serptin??? zafer bey helal olsun gıpta ettim vallahi. hepsi birbirinden güzel ama lupinlerle haseki çiçekleri bi başka geldi gözüme ilk kez sizde gördüm belkide ondandır. tohumlarını nerden nasıl temin edebiliriz denizli havasında balkonda olurlarmı acaba???
tekrardan eşinize ve size tebrikler

Sayın kaktüs sevdası, teşekkür ederim. Lupinler gelecek yıla çiçek verirler. Haseki küpeleri artık tohuma döndüler, adres bilgileriniziyazarsanız, topladığımda haseki tohumu gönderebilirim. Her ikiside soğuğa dayanıklı bitkidir.
Selâmlar...

Zafer İnandıklı
09-06-2011, 23:12
Hepsi birbirinden güzel ama özellikle duvar görüntüleri çok hoş :)
Kolay gelsin
Elinize sağlık
Teşekkür ederim. Size de kolay gelsin.

Zafer İnandıklı
09-06-2011, 23:17
Kıskandım ama Güler hanımın hediyesini. Sizde çiçek açmış ne güzel. Sizin ellerinizde de o büyüden var galiba Zafer bey:). Güler hanımın truncu çiçekli atlası aslında güzel büyüdü ama henüz çiçek belirtisi yok. Eve gidince bilgisayarın önüne koyup sizdeki kardeşinin çiçeğini göstereyim. Kimbilir belki kıskanır oda çiçek açar;)

Sayın öğretmenim, Güler ablam uzun bir çelik vermişti ben onu dörde böldüm,
ikisi açıyor diğer ikisi sürgün veriyor. Keramet bende değil bitkide.
Saygılar...

sibel774
10-06-2011, 13:23
ahhh o pasifloralar geçen hafta rüyama bile girdi. Gönderdiklerinizden sadece bir tanesi canlı durumda. Onuda bahçeye diktim şu anlık fena sayılmaz. Onun için güzel planlarım var (tabi yaşatabilirsem). Meyvelerini bakalım nezaman görücem. Sizinkiler maşallah, pazara satmaya gidebilirsiniz :D. Sevim.K 'nın söylediği gibi sizin ve eşinizin elinde tılsım yüreklerinizde de sevgi var.

Zafer İnandıklı
10-06-2011, 22:15
ahhh o pasifloralar geçen hafta rüyama bile girdi. Gönderdiklerinizden sadece bir tanesi canlı durumda. Onuda bahçeye diktim şu anlık fena sayılmaz. Onun için güzel planlarım var (tabi yaşatabilirsem). Meyvelerini bakalım nezaman görücem. Sizinkiler maşallah, pazara satmaya gidebilirsiniz :D. Sevim.K 'nın söylediği gibi sizin ve eşinizin elinde tılsım yüreklerinizde de sevgi var.

Üzülmeyin, köklenmeye aldıklarımdan yine gönderirim.
Sevgiler...

Zafer İnandıklı
10-06-2011, 22:17
Manolya, güzelliğini sergilemeye başladı.

Zafer İnandıklı
10-06-2011, 22:19
liliumlar açmaya başladılar.

Periş
11-06-2011, 07:36
Zafer bey allahım korusun maşallah manolya ne kadar tatlı liliumun kokusu bir harikadır ellerinize saglık....

iris41
11-06-2011, 18:52
Zafer bey merhaba iki bitki hakında bilgi rica edicem mümkünse .
gerbera kışı gercirdi yazmışınız bakımı hakında ufak tiyolar istesem .
bir karış Manolyam senede dört bilemedin 5 yaprak veriyor seradan almıştım öyle ufaktıki :p bu normalmi cokmu yavaş büyüyor

Vildan Sönmez
11-06-2011, 21:50
Zafer Bey, pasiflora ve hepsi de güzel, ama illaki sarıkız.
Bana yolladığınız minik dal tuttu ama çok ağır gelişiyor. Sonra fuardan aldım, bitki güzel, ama çiçek açmıyor. Son olarak Kıyıköy doğa yürüyüşünde Kasatura ormanının içinde küçük bir sulak alanda bir baktım her yer sarıkız. Bir kaç dal aldım ama tutacak gibi görünmüyor. Yani kısaca bu sarıkızlar beni pek sevmedi.:(:(

Zafer İnandıklı
11-06-2011, 23:02
Teşekkür ederim, sayın periş.

Sayın iris41, Gerberaların bakımı için özel bir şey yapmıyorum. Fazla güneşten hoşlanmıyorlar. Kış'ı sorunsuz atlatmaları korunaklı bölgede olmaları bir de bahçenin soğuk hava akımlarına kapalı olmasından dolayı.

Manolya genelde yavaş büyüyor.
Bizim manolya yaklaşık 27 yaşında. Aldığımda 75 cm boyunda fidandı 6-7 yıl çiçek açmadı.
İki yıl öncesinden toprağını torf, pomza, klinoptilolit ile destekledim. hazır kompost gübre ve hümik asit kullandım çiçeklenmesinde ve sürgünlerinde güzel gelişmeler oldu. arada bir de tepeden aşağıya ıslatırım. Benim bildiğim, yaptıklarım bunlar.
Kolay gelsin sevgiler...

Zafer İnandıklı
11-06-2011, 23:09
Zafer Bey, pasiflora ve hepsi de güzel, ama illaki sarıkız.
Bana yolladığınız minik dal tuttu ama çok ağır gelişiyor. Sonra fuardan aldım, bitki güzel, ama çiçek açmıyor. Son olarak Kıyıköy doğa yürüyüşünde Kasatura ormanının içinde küçük bir sulak alanda bir baktım her yer sarıkız. Bir kaç dal aldım ama tutacak gibi görünmüyor. Yani kısaca bu sarıkızlar beni pek sevmedi.:(:(

Vildan hanım, hiç sorunsuz bitkilerimizden bir tanesi de sarıkız güneşi ve suyu seviyor. şimdi tam gelişme zamanı.
Selâmlar...

Dudi
14-06-2011, 16:05
Bugün ben Zafer bey ve Nilgün ablanın bahçesine ziyarete gittim :D Birkaç fotoğrafladığım kareyi eklemek isterim Zafer bey'in müsadesiyle :)

Bahar
14-06-2011, 17:22
Sn zafer çiçekleriniz ne kadar bakımlı maşallah nazar değmesin.
Hepsi çok güzel yalnız bir tanesine gözüm takıldı ortası kırmızı çiçekli.
sanki fırça gibi çok değişik ilk defa gördüm adını biliyormusunuz?

Zafer İnandıklı
14-06-2011, 18:51
Teşekkür ederiz, Dudi kardeşimiz .
Ziyaretiniz bizi mutlu etti, yine gelin.
Sevgiler...

Zafer İnandıklı
14-06-2011, 18:53
Sn zafer çiçekleriniz ne kadar bakımlı maşallah nazar değmesin.
Hepsi çok güzel yalnız bir tanesine gözüm takıldı ortası kırmızı çiçekli.
sanki fırça gibi çok değişik ilk defa gördüm adını biliyormusunuz?

Teşekkür ederim, sayın Bahar.
Bahsettiğiniz bitkinin adı Fırça çalısı.

Dudi
14-06-2011, 20:01
Teşekkür ederiz, Dudi kardeşimiz .
Ziyaretiniz bizi mutlu etti, yine gelin.
Sevgiler...

Asıl ben teşekkür ederim, misafirperverliğiniz, gülen yüzleriniz ve Nilgün ablanın nefis çayı eşliğinde nefis mamaları için :D Yine geleceğim :D Sizi tanıdğım için çok mutlu oldum :)

bettyycim
18-07-2011, 19:53
Zafer bey, bana hediye etmiş olduğunuz Melisa kocaman oldu ve salkım salkım çiçeklendi kokusunuz merakla belkiyorum çok teşekkür ederim bu güzellik için ;)

Zafer İnandıklı
21-07-2011, 19:42
Zafer bey, bana hediye etmiş olduğunuz Melisa kocaman oldu ve salkım salkım çiçeklendi kokusunuz merakla belkiyorum çok teşekkür ederim bu güzellik için ;)

Rica ederim , çok sevindim. Sadece balkonunuzda değil, yakın çevrede de bu enfes koku duyulacak.

Zafer İnandıklı
21-07-2011, 19:45
Kış'ı sorunsuz atlatan iki anaç Melisamız, çevreyi güzel kokuya boğuyorlar.

Zafer İnandıklı
21-07-2011, 19:48
Pasiflora, meyvalar olgunlaştı.

Zafer İnandıklı
21-07-2011, 19:50
Mavişler.

Zafer İnandıklı
21-07-2011, 19:51
Crocosmia.

Zafer İnandıklı
21-07-2011, 19:52
Yumrulu Begonya. 7. Yıl toplantısından.

Zafer İnandıklı
21-07-2011, 19:53
Canna

Zafer İnandıklı
21-07-2011, 19:54
Mandavilla.

Zafer İnandıklı
21-07-2011, 19:57
Phlox

Zafer İnandıklı
21-07-2011, 20:00
Yaprak güzelleri, tohumları sayın Zeki Yağlı'dan. Yanındakiler katmerli Balon çiçeği.

Zafer İnandıklı
21-07-2011, 20:09
Kaktüsler.

Zafer İnandıklı
21-07-2011, 20:12
Zamanında yükleyemediklerimiz.
liliumlar.

Zafer İnandıklı
21-07-2011, 20:14
Lilium'a devam.

Zafer İnandıklı
21-07-2011, 20:16
Amaryllis

Zafer İnandıklı
21-07-2011, 20:19
Galla

Zafer İnandıklı
21-07-2011, 20:21
Gün güzeli.

günebakan
21-07-2011, 20:24
Yaprak güzelleri mi tohumdan Zafer bey hepsi de harika görünüyorlar:)

Zafer İnandıklı
21-07-2011, 20:25
Rehmannia, Zeki Beyin hediyesi.

Zafer İnandıklı
21-07-2011, 20:28
Ana Kraliçe, geçen yıl fazlaca çelik aldığımız için bize dargın galiba.
Bu yıl bol yaprak verip, tek çiçekle yetindi.

Zafer İnandıklı
21-07-2011, 20:32
Yaprak güzelleri mi tohumdan Zafer bey hepsi de harika görünüyorlar:)

Evet Yaprak güzelleri tohumdan yetişme. Tohumları Zeki Yağlı beyin hediyesi.

Dudi
21-07-2011, 20:36
Pasiflora meyveleri yeniyormu Zafer bey? Ana gelin darılmasın canım yavrularından bendeki çok sağlıklı maşallah, annesine selam söylüyor :D

Zafer İnandıklı
21-07-2011, 21:07
Pasiflora meyveleri yeniyormu Zafer bey? Ana gelin darılmasın canım yavrularından bendeki çok sağlıklı maşallah, annesine selam söylüyor :D

Evet Dudi kardeşimiz yeniyor. Günde 2-3 adet yiyerek bacaklarımdaki huzursuzluktan kurtuluyorum.

Ana Kraliçe şimdilik tek çiçekle yetinecek gibi görünüyor. İnşaallah beni yanıltır.

Dudi
21-07-2011, 21:11
Ohh afiyet bal şeker olsun, ben de seneye denerim meyvelerinizden :) Bu sene deneyemiyorum malum :) Nilgün ablama çok selam öpüyorum onu :)

Zafer İnandıklı
21-07-2011, 21:13
Ohh afiyet bal şeker olsun, ben de seneye denerim meyvelerinizden :) Bu sene deneyemiyorum malum :) Nilgün ablama çok selam öpüyorum onu :)

İkinci bahara bırakabilirim yazacaktım fakat aklıma geldiği için yazmadım.
Bizden de selâmlar...

günebakan
21-07-2011, 21:25
Bu meyvalar huzursuz bacaklara iyi geliyorsan benim kesin denemem lazım. Sıcaklar da daha fazla rahatsızlık vermeye başladı. Bu pasifloranın cinsi nedir acaba Zafer bey?

Zafer İnandıklı
21-07-2011, 21:29
Bu meyvalar huzursuz bacaklara iyi geliyorsan benim kesin denemem lazım. Sıcaklar da daha fazla rahatsızlık vermeye başladı. Bu pasifloranın cinsi nedir acaba Zafer bey?

Caurela.

günebakan
21-07-2011, 21:55
Teşekkürler:)

nazlı hilal
21-07-2011, 22:12
Zafer bey bütün çiçekleriniz o kadar güzel açmışlarki hangisine yorum yapacağımı şaşırdım inanın topluca maşallah diyorum:)

Yılmaz Yalçın
22-07-2011, 07:01
Zafer Abi,
Bahçenin güzel olacağının sinyallerini 2. ziyaretimde farketmiştim.Gerçekten harika eline emeğine sağlık.Bu arada passiflora ziyafetine müsait birgünde gelebilirim:)

vehbi
22-07-2011, 08:04
Zafer bey bahçeniz tek kelimeyle harika, göndermiş olduğunuz ana kreliçenin yavrusu gayet sağlıklı büyüyor teşekkürler.

Vildan Sönmez
22-07-2011, 08:29
Zafer Bey benim kraliçemin de keyfi yerinde, pırıl pırıl dal budaklar verdi, sıra çiçekte.
Melissam da önce cılız bir dal olArak uzadı. Tepeden budamaya da kıyamadım, şimdi yan dallar verdi ve gelişti, dört gözle takip ediyorum tomurcuk versin diye.

(Ama sarıkızım hala nazlı büyümemekte inat ediyor)

Periş
22-07-2011, 09:19
Sevgili Zafer bey liliumlar güzellikleriyle baş döndürüyor maşallah Phlox çiçeği tohum oluşturuyormu ? Crocosmia çiçeği kokulumu aynı frezya çiçegine benziyor sanki hepsi okadar güzelki kelimeler yetmiyor anlatmaya bahçeniz mükemmel sevgili Yücel beyin dediği gibi kuş olup uçsam bu bahçeye konsam bu güzel bahçeden hiç ayrılmazdım sanırım bu arada asma kattaki kiracılar ne durumda ellerinize emeklerinize sağlık Sevgiler selamlar...

Orhan Özbilgiç
22-07-2011, 11:13
Zafer Bey' ciğim;
Bitkilerinin hepsi seçme, hepsi bakımlı maşallah.
Pasiflora meyveden yıkılıyor. Mavişler sarktıkça uzamışlar. Crocosmia hoş bir renk ve çiçek yapısına sahip. Sevgili Periş iyi benzetmiş. Frezyayı andırıyor.
Yumrulu Begonya, Canna, Mandavilla, Pembe Phlox, Yaprak güzelleri.. Hepside gözalıcı.

Kaktüsler hep açmış. Benim onlara meylim pek yok ama haklarını yemiyeyim. Güzele güzel demek gerek.:p Ben, asıl o son fotoğraftaki ''Kaplumbağa Kılıklı'' kaktüsü daha ilginç buldum.

liliumların bu kadar çeşidini bir arada senin bahçende gördüm desem! Amarilyisler, renkli Galalar, Güngüzeli..Hepsi nefis. Valla hanıefendi ve sen harikalar yaratmışsınız.

Ana Kraliçe, onca sezaryenle doğuma rağmen, hala doğurganlığını yitirmemiş. Helal olsun valla. Taaa buralara kadar geldi yavrunun biri.;)

Zafer Bey'ciğim;
Gördüğüm fotoğraflar, sizlerin yaptığınız işe ne denli saygılı ve mükemmeliyetçi
olduğunuzu gösteriyor. Sizleri kutluyor, bu anlayışınızın önünde şapka çıkartıyorum.
Sağlık ve mutluluk içinde, daha iyilere, daha güzellere, kavuşmayı hakettiğinizi düşünüyorum.
Selam ve sevgilerimizle.:)

Zafer İnandıklı
22-07-2011, 21:01
Zafer bey bütün çiçekleriniz o kadar güzel açmışlarki hangisine yorum yapacağımı şaşırdım inanın topluca maşallah diyorum:)
Teşekkür ederim. Daha güzelleri sizlerin olsun.
Sevgiler...

Zafer İnandıklı
22-07-2011, 21:04
Zafer Abi,
Bahçenin güzel olacağının sinyallerini 2. ziyaretimde farketmiştim.Gerçekten harika eline emeğine sağlık.Bu arada passiflora ziyafetine müsait birgünde gelebilirim:)

Ne zaman istersen gel. Sıcaklardan ara sıra içeriye kaçsam da, çoğunlukla bahçedeyim.

Zafer İnandıklı
22-07-2011, 21:06
Zafer bey bahçeniz tek kelimeyle harika, göndermiş olduğunuz ana kreliçenin yavrusu gayet sağlıklı büyüyor teşekkürler.

Teşekkür ederim Vehbi bey. Çiçeklerini de görürsünüz inşaallah.

Zafer İnandıklı
22-07-2011, 21:18
Zafer Bey benim kraliçemin de keyfi yerinde, pırıl pırıl dal budaklar verdi, sıra çiçekte.
Melissam da önce cılız bir dal olArak uzadı. Tepeden budamaya da kıyamadım, şimdi yan dallar verdi ve gelişti, dört gözle takip ediyorum tomurcuk versin diye.

(Ama sarıkızım hala nazlı büyümemekte inat ediyor)

Çok sevindim Vildan hanım. Bu yıl belki çiçek olmayabilir fakat seneye verecektir sanırım, seneye tam yetişkin olacak.

Melisa tam gün güneşten ve seyrek sulamadan hoşlanıyor. Bendeki iki anaçtan biri tam gün diğeri yarım gün güneşi görüyor. Tam gün güneş görenin çiçekleri daha yoğun.

Sarıkız'ın nazını bende anlayamadım.
Selâmlar...

Zafer İnandıklı
22-07-2011, 21:27
Sevgili Zafer bey liliumlar güzellikleriyle baş döndürüyor maşallah Phlox çiçeği tohum oluşturuyormu ? Crocosmia çiçeği kokulumu aynı frezya çiçegine benziyor sanki hepsi okadar güzelki kelimeler yetmiyor anlatmaya bahçeniz mükemmel sevgili Yücel beyin dediği gibi kuş olup uçsam bu bahçeye konsam bu güzel bahçeden hiç ayrılmazdım sanırım bu arada asma kattaki kiracılar ne durumda ellerinize emeklerinize sağlık Sevgiler selamlar...

Sayın Periş, Phlox' tohum oluşturmadı sanırım, oluştursaydı dikkatimi çekerdi. Takip edeceğim.
Crocomia kokusuz
Kumrular birinci postada iki yavru büyüttüler. Şimdi ikinci posta kuluçkada.

Selamlar...

Zafer İnandıklı
22-07-2011, 21:44
Zafer Bey' ciğim;
Bitkilerinin hepsi seçme, hepsi bakımlı maşallah.
Pasiflora meyveden yıkılıyor. Mavişler sarktıkça uzamışlar. Crocosmia hoş bir renk ve çiçek yapısına sahip. Sevgili Periş iyi benzetmiş. Frezyayı andırıyor.
Yumrulu Begonya, Canna, Mandavilla, Pembe Phlox, Yaprak güzelleri.. Hepside gözalıcı.

Kaktüsler hep açmış. Benim onlara meylim pek yok ama haklarını yemiyeyim. Güzele güzel demek gerek.:p Ben, asıl o son fotoğraftaki ''Kaplumbağa Kılıklı'' kaktüsü daha ilginç buldum.

liliumların bu kadar çeşidini bir arada senin bahçende gördüm desem! Amarilyisler, renkli Galalar, Güngüzeli..Hepsi nefis. Valla hanıefendi ve sen harikalar yaratmışsınız.

Ana Kraliçe, onca sezaryenle doğuma rağmen, hala doğurganlığını yitirmemiş. Helal olsun valla. Taaa buralara kadar geldi yavrunun biri.;)

Zafer Bey'ciğim;
Gördüğüm fotoğraflar, sizlerin yaptığınız işe ne denli saygılı ve mükemmeliyetçi
olduğunuzu gösteriyor. Sizleri kutluyor, bu anlayışınızın önünde şapka çıkartıyorum.
Sağlık ve mutluluk içinde, daha iyilere, daha güzellere, kavuşmayı hakettiğinizi düşünüyorum.
Selam ve sevgilerimizle.:)

Sevgili Orhan Ağabeyim, sizin övgülerinize mazhar olmak bizim için büyük bir onur. Teşekkür ederim.
Bu yıl biraz daha tecrübe kazandık, bilinçli yapılan işler güzel sonuçlar veriyor.
Lilumlar hepsi bir arada olunca çok güzel bir renk ve koku cümbüşü oluşuyor.
Gözümüz sizlerdeki güzellikleri gördükçe, gönlümüz bizde de olmasını istiyor.
İyiki ağaçlar.net var, iyiki sizler varsınız. Teşekkür ederim.

Saygılar, sevgiler...

fatma sunay
23-07-2011, 17:17
Zafer bey sizi tebrik ediyorum.Bu kadar güzel bakımlı ve bol çiçek çeşidi yetiştirmek çok emekli bir iş. Sizin emeklerinizin karşılığını çiçeklerinizde en güzel şekilde açarak veriyor. Hepsi birbirinden güzeller maşallah. Bizim burda çiçek çok çabuk nazara gelir derler. Sizinkine kırkbirbuçuk kere maşallah diyelim. Selamlar...

mavikartal5
23-07-2011, 19:43
1-2 gün önce bu bahçeyi gezdiğimi sanıyordum ama gezmemişim. son zamanlarda sıcaklardan bahçeleri gezmeye başladım. sıra sizin bahçeye geldi sayın zafer inandıklı.
bahçenizi bir güzel gezdim elinize sağlık, çiçekleriniz ve bahçeniz gerçekten çok güzel.
gezerken de epeyce bir yorulmuşum, bir ağacın altında oturdum, yanımda taşıdığım ekmeği de çıkardım, sağa sola bakındım ama yiyecek bir şey bulamadım. bahçenizde aç kaldım sayın zafer inandıklı.
saygılar

günebakan
23-07-2011, 20:05
Sayın Mavikartal5 keşke ekmeğiniz yanında domates biber peynir de taşısaydınız katık olurdu ne güzel:D:D:D

Zafer İnandıklı
23-07-2011, 21:14
Zafer bey sizi tebrik ediyorum.Bu kadar güzel bakımlı ve bol çiçek çeşidi yetiştirmek çok emekli bir iş. Sizin emeklerinizin karşılığını çiçeklerinizde en güzel şekilde açarak veriyor. Hepsi birbirinden güzeller maşallah. Bizim burda çiçek çok çabuk nazara gelir derler. Sizinkine kırkbirbuçuk kere maşallah diyelim. Selamlar...

Teşekkür ederim, sayın fatma sunay. Gönül hepsinden olmasını istiyor biz de elimizden geleni yapıyoruz.
Selâmlar...

Zafer İnandıklı
23-07-2011, 21:25
1-2 gün önce bu bahçeyi gezdiğimi sanıyordum ama gezmemişim. son zamanlarda sıcaklardan bahçeleri gezmeye başladım. sıra sizin bahçeye geldi sayın zafer inandıklı.
bahçenizi bir güzel gezdim elinize sağlık, çiçekleriniz ve bahçeniz gerçekten çok güzel.
gezerken de epeyce bir yorulmuşum, bir ağacın altında oturdum, yanımda taşıdığım ekmeği de çıkardım, sağa sola bakındım ama yiyecek bir şey bulamadım. bahçenizde aç kaldım sayın zafer inandıklı.
saygılar

Haklısınız, sayın mavikartal5.
Kusurumuza bakmayın lütfen, ağırlık çiçekli bitkilerde olduğu için bahçemizde ekilli karın doyuracak pek bir şey yok.
Ziyeretinizden haberimiz olsaydı, güzel bir çay yanında yiyecek bir şeyler ikram ederdik.
Sevgiler, selâmlar...

Zafer İnandıklı
23-07-2011, 22:02
Bahçemizin Kraliçesi, bu gece ilk çiçeğini açtı.

selis
23-07-2011, 22:06
Tek tomurcuk vardı diye hatırlıyorum.. Yenileri de oluştu mu?

Zafer İnandıklı
23-07-2011, 22:18
Tek tomurcuk vardı diye hatırlıyorum.. Yenileri de oluştu mu?

Açan gördüğünüz tek tomurcuk, şimdilik yeni tomurcuk yok. Ümidimi kesmedim yeni tomurcuklar oluşabilir.

Tomurcuğun olgunlaşma dönemi uzun sürdüğü için, bu günler de verse çiçeği ancak Ağustos sonunda görebiliriz.

Periş
24-07-2011, 11:49
Sevgili Zafer bey ana kraliçenin çiçeği muhteşem...

mavikartal5
25-07-2011, 10:44
... ağırlık çiçekli bitkilerde olduğu için bahçemizde ekilli karın doyuracak pek bir şey yok.
Ziyeretinizden haberimiz olsaydı, güzel bir çay yanında yiyecek bir şeyler ikram ederdik.
Sevgiler, selâmlar...

bazan başımı alıp giderim, bahçeleri gezerim. bilirsiniz egeliler otçudur. bahçenize tekrar ziyarete geleceğim yine elimde ekmeğimle. fazla birşeyler istemiyorum, domates, biber, salatalık bana yeter. unutmayın, elimleki ekmeğimle birlikte yiyecek birşeyler...
saygılar

ozbey
27-07-2011, 07:11
Zafer bey, yaz bütün coşkusuyla sizin bahçeye yerleşmiş. liliumlar muhteşem görünüyor. Çevresi çiçekli kaktüsünüze bayıldım. Sizin gönderdiğiniz bir gecelik gelin bu sene bol çiçek açtı. İlk çiçeklerinin açışını nöbetçi olduğum güne denk gelince görememiştim ama ikinci parti çiçeklerini görmek nasip oldu, muteşemdi.
Keyifli bir yaz geçirmeniz dileğiyle.

cetasule
27-07-2011, 08:01
Bahçenizdeki süs bitkilerin hepsi birbirinden güzel.Bu güzellikleri paylaştığınız için teşekkürler.
Selamlar

Periş
01-08-2011, 07:37
Sevgili Zafer bey hayırlı ramazanlar geçirmenizi dilerim sevgiler...

ozbey
01-08-2011, 23:54
Sevgili zafer bey, yaz orkideleri ne zaman çiçek açıyorlar. Gönderdikleriniz çok güzel büyüdü ama henüz çiçek açmadılar. Sulama istekleri nasıldır? Çok merak ediyorum.

Orhan Özbilgiç
02-08-2011, 21:40
Zafer Bey'ciğim;
Bahçene yakında çocuklarından biri ile geleceğim! Büyük olasılıkla, ''Meleklerin Boruları'' ile. ;)
Diğerleride, bu sene olmazsa gelecek yaza mutlaka eski bahçelerindeki anne ve babalarını ziyarete geleceklerdir elbette.:)
Selam ve sevgilerimle.

Zafer İnandıklı
02-08-2011, 22:51
Sevgili Zafer bey ana kraliçenin çiçeği muhteşem...

Evet sayın Periş, gerçekten muhteşemdir. güzelliği ve kokusuyla insanı büyüler.

Zafer İnandıklı
02-08-2011, 22:54
bazan başımı alıp giderim, bahçeleri gezerim. bilirsiniz egeliler otçudur. bahçenize tekrar ziyarete geleceğim yine elimde ekmeğimle. fazla birşeyler istemiyorum, domates, biber, salatalık bana yeter. unutmayın, elimleki ekmeğimle birlikte yiyecek birşeyler...
saygılar

Bahçemizin küçük oluşu bizi sadece çiçekli bitki yetiştirmeye yöneltiyor size börek çörek ikram edebilirim.
Sevgiler...

Zafer İnandıklı
02-08-2011, 22:59
Zafer bey, yaz bütün coşkusuyla sizin bahçeye yerleşmiş. liliumlar muhteşem görünüyor. Çevresi çiçekli kaktüsünüze bayıldım. Sizin gönderdiğiniz bir gecelik gelin bu sene bol çiçek açtı. İlk çiçeklerinin açışını nöbetçi olduğum güne denk gelince görememiştim ama ikinci parti çiçeklerini görmek nasip oldu, muteşemdi.
Keyifli bir yaz geçirmeniz dileğiyle
Sevgili zafer bey, yaz orkideleri ne zaman çiçek açıyorlar. Gönderdikleriniz çok güzel büyüdü ama henüz çiçek açmadılar. Sulama istekleri nasıldır? Çok merak ediyorum. .

Teşekkür ederim, sevgili ozbey. Yaz orkideleri Ağustos, Eylül arası açıyor henüz bizimkilerde de bir hareket yok. fazla suyu sevmez, gerektikçe sulayın.
Sevgiler...

Zafer İnandıklı
02-08-2011, 23:01
Bahçenizdeki süs bitkilerin hepsi birbirinden güzel.Bu güzellikleri paylaştığınız için teşekkürler.
Selamlar

Teşekkür ederim, sayın cetasule.
Sevgiler...

Zafer İnandıklı
02-08-2011, 23:08
Zafer Bey'ciğim;
Bahçene yakında çocuklarından biri ile geleceğim! Büyük olasılıkla, ''Meleklerin Boruları'' ile. ;)
Diğerleride, bu sene olmazsa gelecek yaza mutlaka eski bahçelerindeki anne ve babalarını ziyarete geleceklerdir elbette.:)
Selam ve sevgilerimle.

Sevgili Orhan Ağabeyim, doğru anladıysam bu mesajınız meleklerin borusunun yakında açaçağını ifade ediyor.
Çok sevindim Ağabey, sizi tebrik ederim. benim anaçlarda henüz bir hareket yok. Merak ve sabırsızlıkla bekliyorum.
Saygılar, sevgiler...

Orhan Özbilgiç
10-08-2011, 11:46
Zafer Bey;
Bana gönderdiğin ve bizzat verdiğin sayısız bitki içinde, en değerlilerinden biri bugün açtı.
Doğaldırki, ilk fotoğrafları ''Baba Ocağı'' nın bahçesine yakışır. Binlerce teşekkürle birlikte...:)

İşte ''Meleklerin Boruları''
Not: Fotoğraflarda görülmemekle birlikte, açmak için sıra bekleyen epeyce kapsül var.

239513

239514

239515

Orhan Özbilgiç
10-08-2011, 17:15
Zafer' ciğim;
Acemilik işte! Daha tam açmamış halini görüntülemişim.:p Şu saatlerde tam açtılar ve gerçekten nefis bir koku yaymaya başladılar.
Selam ve sevgilerimle...

239550

239551

günebakan
10-08-2011, 17:32
Orhan abiciğim çok şanslısın benimkiler tama büyümeye başlamışlardı hastalanmaya başladılar hala çiçek gördüğümüz de yok . Çok güzelmiş:)

Zafer İnandıklı
10-08-2011, 20:26
[QUOTE=Orhan Özbilgiç;845692]Zafer Bey;
Bana gönderdiğin ve bizzat verdiğin sayısız bitki içinde, en değerlilerinden biri bugün açtı.
Doğaldırki, ilk fotoğrafları ''Baba Ocağı'' nın bahçesine yakışır. Binlerce teşekkürle birlikte...:)

İşte ''Meleklerin Boruları''
Not: Fotoğraflarda görülmemekle birlikte, açmak için sıra bekleyen epeyce kapsül var.

Zafer' ciğim;
Acemilik işte! Daha tam açmamış halini görüntülemişim. Şu saatlerde tam açtılar ve gerçekten nefis bir koku yaymaya başladılar.
Selam ve sevgilerimle...

Sizin adınıza çok sevindim Orhan ağabeyim. Bitki sihirli ellere geçince hakkını da veriyor.
Beyazın durumu nasıl? Köklenmediyse dip sürgünlerinden bir tane ayırabilirim.
Sağlık ve mutlulukla keyfini çıkarın ağabeyim.
Saygılar, sevgiler...

Orhan Özbilgiç
10-08-2011, 22:58
Sevgili Günebakan; Senin adına üzüldüm. Kendimin, bu konuda şanslı olduğumu görüyorum.

Zafer Kardeşim;
Malum siz, gelince, büyük bir saksıya almamı önermiştiniz. Öyle yapıp, 15 gün kadar, rüzgar sevmiyor diye, sadece öğleye kadar güneş alan bir duvar dibine koymuştum.
Sonrasında, güneşi seviyor diye, rüzgar korkusunna rağmen açığa aldım. İki güne bir suladım. yaklaşık üç haftada bir %21 azot verdim. Yaklaşık 8-10 gün önce tomurcuklandı. Bugünde açtı.
Beyazı çürüttüm.:(
Gelecek yıla da onu tekrar düşünürüz. Çok teşekkür ederim.
Herşey gönlünce olsun.

İremsıla
11-08-2011, 18:09
Zafer bey ellerinize sağlık bahçenizde yok yok nerdeyse eşinizle ortak zevkiniz sanırım.gazanyalar,ceylanlar,sakız sardunyalar çok güzel özellikle begonya,kaktüs ve mavişlere bayıldım ellerinize emeklerinize sağlık.bu arada sarıkız çiçeğinizin namı almış başını gidiyor,eşinize selam ve sevgiler.

İremsıla
11-08-2011, 18:26
Deniz lavantası, geçen yıl tohumdan yetiştrdim.

Bana bu çiçek tohumu baharda almanyadan gelmişti,türkçe ismini epey aramıştım tesadüfen sizin bahçede gördüm.şimdi çeşitli renkleriyle bahçemi süslüyor...

Vildan Sönmez
28-08-2011, 23:42
Zafer Bey nerelerdesiniz, bakın bizlere kazandırdığınız çiçeklerden size selamlar var. Benim melissam da açıyor. Bayramda Datça'da olacağım için susuzluğa hiç dayanamayan bu güzel, annemin balkonuna misafir gidecek.

Zafer İnandıklı
31-08-2011, 22:38
Zafer bey ellerinize sağlık bahçenizde yok yok nerdeyse eşinizle ortak zevkiniz sanırım.gazanyalar,ceylanlar,sakız sardunyalar çok güzel özellikle begonya,kaktüs ve mavişlere bayıldım ellerinize emeklerinize sağlık.bu arada sarıkız çiçeğinizin namı almış başını gidiyor,eşinize selam ve sevgiler.

Teşekkür ederim, sayın İremsıla. (Biraz geç oldu özür dilerim.)
Deniz lavataları kuru olarak vazonuzu süsler.
Selamlar...

Zafer İnandıklı
31-08-2011, 22:41
Zafer Bey nerelerdesiniz, bakın bizlere kazandırdığınız çiçeklerden size selamlar var. Benim melissam da açıyor. Bayramda Datça'da olacağım için susuzluğa hiç dayanamayan bu güzel, annemin balkonuna misafir gidecek.

Yetiştirdiğim bitkilerin sizlerin elinde geliştiğini görmek bana mutluluk veriyor.

Teşekkürler Vildan hanım.

Zafer İnandıklı
31-08-2011, 22:44
Yaz akşamlarının vazgeçilmezi Melisa.

Zafer İnandıklı
31-08-2011, 22:49
Bahçemizin Kraliçesi.

Zafer İnandıklı
31-08-2011, 22:54
Meleklerin boruları, sarı ve beyaz. Açmaya hazırlanıyorlar.

MİRBE
31-08-2011, 23:07
Zafer bey,
Hepsinede maşallah diyorum ellerinize sağlık.

Melek boruları tohum yapınca banada düşermi?

berrinb
31-08-2011, 23:35
Sayın Zafer İnandıklı,bayramınızı kutlar güzel bahçenizde mutlu ,sıhhatli günler geçirmenizi dilerim...selamlar sevgiler...

Periş
01-09-2011, 12:33
Sevgili Zafer bey melisanın kokusu buralara kadar geldi ana kraliçe mükemmel ellerinize emeklerinize sağlık. Masal tadında bir bayram geçirmenizi dilerim sevgiler...

sevim4
01-09-2011, 19:05
Sevgili zafer bey,bayramınızı kutlar tüm ailenizle beraber sağlıklı nice bayramlar dilerim.

Zafer İnandıklı
01-09-2011, 20:42
Zafer bey,
Hepsinede maşallah diyorum ellerinize sağlık.

Melek boruları tohum yapınca banada düşermi?

Elbette sayın MİRBE, tohum da olabilir köklendirilmiş çelik de.

Zafer İnandıklı
01-09-2011, 20:45
Sayın berrinb, sayın Periş, sayın sevim4;
Teşekkür ederim. Aynı dilekler bizden size.

gulşen
01-09-2011, 20:52
zafer bey bahçeniz gerçekten harika her kareden dakıkalarca kendımı alamadım, bu arada

bayramınız kutlu olsun ailenizle mutlu sağlıklı bol çiçekli günler sizlerle olsun :)

Zafer İnandıklı
03-09-2011, 23:18
Teşekkür ederim, sayın gulşen. Tüm güzellikler sizlerin olsun.

Zafer İnandıklı
03-09-2011, 23:21
Gecenin güzelleri.

zenfree
03-09-2011, 23:25
Çok güzeller.:)

Yılmaz Yalçın
03-09-2011, 23:28
Zafer Abi,
Bunlar gecenin değil tüm yazın güzelleri.Eline emeğine sağlık..Ayrıca sellukayı tanıyamadım maşallah..Bahçeni ziyarete geldiğimde çelimsiz çocuk gibi zayiftı.Şimdi resmen bahçenin en gösterişli çiçeği ben olacağım diye inat etmiş:)

arzuakyurek
03-09-2011, 23:30
Zafer bey bahçeniz harikulade; çekinerek soruyorum, melek borusu tohumuna bende talip olabilirmiyim?

Zafer İnandıklı
03-09-2011, 23:34
Çok güzeller.:)

Bahçemizin en kıymetlileri.

Zafer İnandıklı
03-09-2011, 23:38
Zafer Abi,
Bunlar gecenin değil tüm yazın güzelleri.Eline emeğine sağlık..Ayrıca sellukayı tanıyamadım maşallah..Bahçeni ziyarete geldiğimde çelimsiz çocuk gibi zayiftı.Şimdi resmen bahçenin en gösterişli çiçeği ben olacağım diye inat etmiş:)

Sağol Yılmaz kardeşim. Sellukalar kısa zamanda çok güzel geliştiler, çiçekler gün geçtikçe daha belirginleşiyorlar.
Kokularını duyacağımız günü bekliyoruz.
Sevgiler.

Zafer İnandıklı
03-09-2011, 23:43
Zafer bey bahçeniz harikulade; çekinerek soruyorum, melek borusu tohumuna bende talip olabilirmiyim?

Teşekkür ederim. Elbette talip olabilirsiniz, inşaallah bol tohum verir de paylaşırız.

arzuakyurek
03-09-2011, 23:46
Benden kocaman bir İnşallah :)

Periş
04-09-2011, 13:12
Sevgili Zafer bey ana Kraliçe her zamanki güzelliğiyle açmış maşallah ellerinize sağlık sevgiler...

Zafer İnandıklı
08-09-2011, 21:56
Bu gece müthiş bir gece.
Üç muhteşem bitkinin (Melisa, Brugmansia, Epiphyllum) kokusunu bir arada duyunca insan defalarca; Ya RABBİM sen nelere kaadirsin, demekten kendini alamıyor.

feriha
08-09-2011, 22:05
Üç koku birbirine benziyor mu Zafer Bey?

Ben şu anda Melisanın mükemmel kokusunu duymaktayım:)

Burgmansia ve Epiphyllum kokularını henüz tanımıyorum, merak ettim..

Zafer İnandıklı
08-09-2011, 22:31
Üç koku birbirine benziyor mu Zafer Bey?

Ben şu anda Melisanın mükemmel kokusunu duymaktayım:)

Burgmansia ve Epiphyllum kokularını henüz tanımıyorum, merak ettim..

Hayır sayın feriha, ayrı kokulara sahipler.

Orhan Özbilgiç
09-09-2011, 05:08
Zafer' ciğim;
Allah' ın yarattığı bu güzellikleri, bulup özenle yetiştirip güzelliklerini sunmalarına destek olmakta senin becerin. Üstelik bu güzellikleri, birçok kişi ile hiçbir çıkar gözetmeksizin paylaşman (Bunlardan biri benim!), senin bu güzellikleri yaşamanı, fazlasıyla hak ettiriyor.
Dilerim, yaşamın boyunca hep güzel şeyler yaşarsın.:)

sevim.K
09-09-2011, 05:40
Hayranlıkla izledim fotoğrafları, güzel bitkilerinizi Zafer bey ellerinize emeklerinize, yüreğinize sağlık. Bu kadar güzellik ancak sevgiyle olur. Epiphyllumların güzelliğine söylenecek söz yok bolca alkış var.:) Benim
epiphyllumumda güzel büyüdü ama bu yıl çiçeğini göremedik ancak seneye merakla bekleyeceğiz:)

Selamlar, sevgiler Zafer bey:)

Periş
09-09-2011, 09:03
Sevgili Zafer bey üçüde birbirinden güzel maşallah ellerinize emeklerinize sağlık Sevgili Orhan beye katılıyorum bu güzellikleri yaşamayı fazlasıyla hak ediyorsunuz o güzel yüreğinize sağlık sevgiler...

Zafer İnandıklı
09-09-2011, 22:06
Zafer' ciğim;
Allah' ın yarattığı bu güzellikleri, bulup özenle yetiştirip güzelliklerini sunmalarına destek olmakta senin becerin. Üstelik bu güzellikleri, birçok kişi ile hiçbir çıkar gözetmeksizin paylaşman (Bunlardan biri benim!), senin bu güzellikleri yaşamanı, fazlasıyla hak ettiriyor.
Dilerim, yaşamın boyunca hep güzel şeyler yaşarsın.:)

Sevgili Orhan Ağabeyim;

Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Hasbelkader bizde onları yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz.
Paylaşım konusunda ben de sizlerden gördüklerimi yapıyorum. Kısacası bu güzellikleri hepimiz hak ediyoruz.
Saygılar, sevgiler...

Zafer İnandıklı
09-09-2011, 22:13
Hayranlıkla izledim fotoğrafları, güzel bitkilerinizi Zafer bey ellerinize emeklerinize, yüreğinize sağlık. Bu kadar güzellik ancak sevgiyle olur. Epiphyllumların güzelliğine söylenecek söz yok bolca alkış var.:) Benim
epiphyllumumda güzel büyüdü ama bu yıl çiçeğini göremedik ancak seneye merakla bekleyeceğiz:)

Selamlar, sevgiler Zafer bey:)

Sayın Öğretmenim teşekkür ederim. İnşaallah seye çiçeklerini görürsünüz, biraz bekletiyor ama çiçeğini görüp, kokusunu duymak beklemeye değiyor.
Saygılar, sevgiler...

Zafer İnandıklı
09-09-2011, 22:16
Sevgili Zafer bey üçüde birbirinden güzel maşallah ellerinize emeklerinize sağlık Sevgili Orhan beye katılıyorum bu güzellikleri yaşamayı fazlasıyla hak ediyorsunuz o güzel yüreğinize sağlık sevgiler...

Teşekkür ederim sayın Periş. sağolun varolun.
Selâmlar...

Zafer İnandıklı
09-09-2011, 22:17
Ana Kraliçe ve Prenses. Bu gece.

Zafer İnandıklı
09-09-2011, 22:18
Selluka renklenmeye başladı.

smnunal
15-09-2011, 16:09
Sayın Zafer Bey bahçenizi zevkle dolaştım çok güzel bitkileriniz var.Sevdiklerinizle beraber sağlık ve mutluluk içinde sefasını sürünüz. Çekinerek yazıyorum paylaşma lütfunda bulunacağınız bitkilerinizden hangisi olursa fark etmez bizleride sevindirmeniz dileğiyle muğla'dan sevgi ve selamlarmı yolluyorum.

gulşen
15-09-2011, 16:16
sayın zafer bey kargom dün geldi, fırsat bulup yazamadım emekleriniz ve paylaşımınız için çok teşekkür ederim.;)

bıcırık
15-09-2011, 19:28
Bu gece müthiş bir gece.
Üç muhteşem bitkinin (Melisa, Burgmansia, Epiphyllum) kokusunu bir arada duyunca insan defalarca; Ya RABBİM sen nelere kaadirsin, demekten kendini alamıyor.

Gerçekten muhteşem...Ellerinize ve yüreğinize sağlık...

Zafer İnandıklı
15-09-2011, 20:19
Sayın Zafer Bey bahçenizi zevkle dolaştım çok güzel bitkileriniz var.Sevdiklerinizle beraber sağlık ve mutluluk içinde sefasını sürünüz. Çekinerek yazıyorum paylaşma lütfunda bulunacağınız bitkilerinizden hangisi olursa fark etmez bizleride sevindirmeniz dileğiyle muğla'dan sevgi ve selamlarmı yolluyorum.

Teşekkür ederim. Bahçe ya da balkonunuzla ilgili bir sahife açarsanız, sizde olmayanları biz de olanlardan tamamlamaya çalışırız.

Zafer İnandıklı
15-09-2011, 20:20
sayın zafer bey kargom dün geldi, fırsat bulup yazamadım emekleriniz ve paylaşımınız için çok teşekkür ederim.;)

Rica ederim. Güle güle sağlıkla yetiştirin.
Selâmlar...

Zafer İnandıklı
15-09-2011, 20:23
Gerçekten muhteşem...Ellerinize ve yüreğinize sağlık...

Teşekkür ederim. Ailece selâmlar, sevgiler...

Orhan Özbilgiç
16-09-2011, 07:45
Zafer Bey;
Dün akşam seninle konuştuk ya! Bu sabah ilk işim Epiphyllum' un yanına gitmek oldu. Birde ne göreyim? Senin torun, galiba çiçeklenecek. Hemde iki tane.:confused:
İnşallah yanılmıyorumdur. Çünkü çokta çiçek sürgününe benzetemedim.
Doktorundan onay almak için fotoğrafı buraya yükledim.

Selam ve sevgiler.

245943

245944

vehbi
16-09-2011, 10:04
Dün Zafer abimi ziyarete gittim,vaktim azdı aman ALLAHIM bu ne güzel bahçe çok çeşitli çiçekler bitkiler, MAŞALLAH her şey harika, tek tek incelemem gerekiyordu çok ama çok bilgi almam gerekiyordu malesef fazla kalamadım,bahçede enfes çay keyfi, teşekkürler Nilgün hanım teşekkürler Zafer abim.

fatma sunay
16-09-2011, 19:50
Zafer bey gene muhteşem bir çiçek şöleni seyrettiriyorsunuz bize emeklerinize sağlık. Sizi çiçeklerin dilinden anlayan bir profösör olarak görüyorum. Melisa çiçeği dikkatimi çekti saksıdamı yerdemi bizim burda dışarda kalmıyor saksıyla içeri alınıyor. Kokusu gerçekten muhteşem. İnsan onun kokusuyla mest oluyor. Maşallah tebarekallah diyelim çiçeklerin verimi bol olsun. Selamlar....

bettyycim
16-09-2011, 19:54
Zafer Bey;
Dün akşam seninle konuştuk ya! Bu sabah ilk işim Epiphyllum' un yanına gitmek oldu. Birde ne göreyim? Senin torun, galiba çiçeklenecek. Hemde iki tane.:confused:

Selam ve sevgiler.

245943

245944

Orhan abicim gelinin sürgün veriyor ;)

berrinb
16-09-2011, 20:12
Sevgili Zafer bey,bahçenizi çoktandır gezemedim. Bayram ziyaretimde kısa sürdüğü için şimdi bir geziye çıktım...Cennetiniz fevkalade olmuş...Pasiflora nın keyfine hayran olmamak elde değil....Liliumlar, zambaklar, ayyy vallahi başım döndü, hangibirine bakacağımı şaşırdım inanınız..O melek borusu dediklerinizi datula ya benzettim ya kokusunu bilemem tabii...Melisa yı da ilk görüyorum...Benim melisa mor açıyor ve yaprakları değişik...Selluka da harika olmuş...Toprakta mı ,saksıda mı,çiçekleride bayağı iri maşaallah demekten başka bir şey diyemiyorum...Sizin elinizden ve gönlünüzden olmalı ,çiçeklerin bu sıhhatli görünüşleri....Her şey harikaydı...gözlerim bayram etti...Sevgiler selamlar Üsküdara ve size...

Zafer İnandıklı
16-09-2011, 20:53
[QUOTE=Orhan Özbilgiç;859824]Zafer Bey;

Selam ve sevgiler.

Sevgili Orhan Ağabeyim;

Bunlar bitkiyi yukarılara taşıyan sürgünler. Serbest kalırlarsa metrelerce uzayabilirler.
Yapraklar ve çiçekler yaprak boğumlarında oluşuyorlar. Yaprak boğumlarındaki oluşum fotoğraftaki gibi yuvarlak ok başı şeklinde ise çiçek, yassı ise yaprak oluyor.
Bu oluşumun çiçeğe dönmesi 20-25 gün sürüyor.
Maaşallah bitkiniz nisan ayından bu yana çok güzel gelişmiş fakat yapraklarındaki sarılık doğrudan güneş altında olduğunu gösteriyor.
Mümkünse onu sabah ile öğle arası ya da dolaylı güneş alan bir yere yerleştirin.
Sıcak olmayan saatlerde yapraklarına su püskürtülmesinden hoşlanıyor yaprakları daha bir canlı oluyor.

Çiçeklerini de görmeniz dileğiyle, saygılar, sevgiler...

Zafer İnandıklı
16-09-2011, 21:01
Dün Zafer abimi ziyarete gittim,vaktim azdı aman ALLAHIM bu ne güzel bahçe çok çeşitli çiçekler bitkiler, MAŞALLAH her şey harika, tek tek incelemem gerekiyordu çok ama çok bilgi almam gerekiyordu malesef fazla kalamadım,bahçede enfes çay keyfi, teşekkürler Nilgün hanım teşekkürler Zafer abim.

Sevgili vehbi kardeşim;
Ziyaretiniz ve sizi yakından tanımak bizleri çok mutlu etti, yine gelin.
Yetiştirip, büyütüp bize getirdiğiniz hediyeleriniz için tekrar teşekkür ederiz.
Selâmlar, sevgiler...

Zafer İnandıklı
16-09-2011, 21:24
Zafer bey gene muhteşem bir çiçek şöleni seyrettiriyorsunuz bize emeklerinize sağlık. Sizi çiçeklerin dilinden anlayan bir profösör olarak görüyorum. Melisa çiçeği dikkatimi çekti saksıdamı yerdemi bizim burda dışarda kalmıyor saksıyla içeri alınıyor. Kokusu gerçekten muhteşem. İnsan onun kokusuyla mest oluyor. Maşallah tebarekallah diyelim çiçeklerin verimi bol olsun. Selamlar....

Sayın fatma sunay, teşekkür ederim, teveccühünüz. Bana yakıştırdığını payeye ulaşmam için daha uzun yıllar, sizlerden ders almam gerekir.

Melisalar bahçede yerde, iki yıl önce tohumdan yetiştiler. Bahçemiz sert hava akımlarına kapalı olduğu için kış'ı sorunsuz atlatıyorlar.

Aynı dilekler bizden size. Selâmlar, sevgiler...

Zafer İnandıklı
16-09-2011, 21:39
Sevgili Zafer bey,bahçenizi çoktandır gezemedim. Bayram ziyaretimde kısa sürdüğü için şimdi bir geziye çıktım...Cennetiniz fevkalade olmuş...Pasiflora nın keyfine hayran olmamak elde değil....Liliumlar, zambaklar, ayyy vallahi başım döndü, hangibirine bakacağımı şaşırdım inanınız..O melek borusu dediklerinizi datula ya benzettim ya kokusunu bilemem tabii...Melisa yı da ilk görüyorum...Benim melisa mor açıyor ve yaprakları değişik...Selluka da harika olmuş...Toprakta mı ,saksıda mı,çiçekleride bayağı iri maşaallah demekten başka bir şey diyemiyorum...Sizin elinizden ve gönlünüzden olmalı ,çiçeklerin bu sıhhatli görünüşleri....Her şey harikaydı...gözlerim bayram etti...Sevgiler selamlar Üsküdara ve size...

Sayın berrinb, hoş geldiniz, teşekkür ederim;

Meleklerin borusu ve datura iki akraba zaten kokuları çok güzel.
Sellukalar evin güneye bakan duvarında üç kök toprakta. Bu yıl tohumdan yetiştiler.

Melisayı tatilden döndüğünüzde yakından göreceksiniz, Epiphyllumla birlikte size ayrılmıştı zaten.

Üsküdar'dan ve bizden, sevgiler, selâmlar...

OSMAN45
18-09-2011, 09:41
Bunlar bitkiyi yukarılara taşıyan sürgünler. Serbest kalırlarsa metrelerce uzayabilirler.

Sayın İnandıklı,

Sizden öğreneceğimiz çok şeyler var. Özellikle şu gelin. Serbest bırakmaktan kastınızı anlayamadım. Belirli büyüklüğe erişince budamakmı gerekiyor. Benim gelin ;) maaşallah yaklaşık 100 santimetre civarına yükseldikten sonra yapraklar vermeye başladı. İki herek ile ancak dik tutabiliyorum. Ne yapabilirim? Kendiside 2 litrelik bir saksı içinde.

Herşey gönlünce olsun.

serkan_istanbul
18-09-2011, 10:01
Hayırlı pazarlar zafer abi. Maşallahı var yine gelinlerin. benim gelinde baya bi gelişti. efepüskülüde öyle birde sarıkız çok güzel oldu. diğer sukulent biraz geç büyüyo ama hala hayata direniyo sevgiler....

Zafer İnandıklı
18-09-2011, 19:45
Sayın İnandıklı,

Sizden öğreneceğimiz çok şeyler var. Özellikle şu gelin. Serbest bırakmaktan kastınızı anlayamadım. Belirli büyüklüğe erişince budamakmı gerekiyor. Benim gelin ;) maaşallah yaklaşık 100 santimetre civarına yükseldikten sonra yapraklar vermeye başladı. İki herek ile ancak dik tutabiliyorum. Ne yapabilirim? Kendiside 2 litrelik bir saksı içinde.

Herşey gönlünce olsun.

Sayın osman 45, teşekkür ederim, hepimiz birbirimizden çok şeyler öğreniyoruz.
Epiphyllum tımanıcı bitkidir, uygun koşulları bulduğunda, (zemin, destek, iklim) metrelerce tırmanabilir. Güney illeri dışında kış'ın koruma alınması gerektiği için uzaması sorun oluyor.
Bitkiniz sadece bahsettiğiniz kısımdan ibaretse budamanız gerekmez, 15-20 litrelik bir saksıya alırsanız gövde desteksiz durabilecek kadar gelişecektir.
Daha sonra çıkabilecek sürgünlerden fazla olanları budayıp bitkinizi çoğaltabilirsiniz.
Bitkinizden çelik alırken mümkün olduğu kadar kart yapraklara dokunmayınız.
Çiçekleri veren kart yapraklardır taze yapraklar çiçek üretmez
Saygılar, selâmlar...

Zafer İnandıklı
18-09-2011, 19:51
Hayırlı pazarlar zafer abi. Maşallahı var yine gelinlerin. benim gelinde baya bi gelişti. efepüskülüde öyle birde sarıkız çok güzel oldu. diğer sukulent biraz geç büyüyo ama hala hayata direniyo sevgiler....
Hayırlı pazarlar, sevgili serkan kardeşim, senin elinde sihirli değnek var zaten terasında yetiştirdiklerini görüp hayran olmamak mümkün değil.
Bu yakaya geçersen bana uğramadan dönme.
Sevgiler, selâmlar...

Zafer İnandıklı
18-09-2011, 20:02
Çok üzüldüğüm bir konuyu burada yazmadan geçemeyeceğim.
Sayın Zeki Yağlı bey bahar başlangıcında miktarı ve çeşidi çok tohum yollamıştı.
Ben acemi; Çoğunu yetiştirmekte başarılı olamadım.
Gönderdiği nadide tohumların çoğunu heba ettiğim için.
Sayın Zeki Yağlı'dan özür diliyorum...

Zafer İnandıklı
01-10-2011, 19:02
[QUOTE=nılgun_dogan;
Zafer bey bunlarda sizin yollamış olduğunuz çiçeklerim selluka çok boyuna gitti bir türlü sürgün vermedi yapabileceğim bir şey varmı.[/QUOTE]

Epiphllum'un gelişimi güzel sağlıklı görünüyor.
Selluka'yı ilk defa bu yıl yetiştirdim bu bitkinin acemisiyim. Yanlış hatırlamıyorsam sayın memet dallanması için ucunun kesilmesini öneriyordu.
Kolay gelsin, selâmlar

Yorumunuzdan sonra silecem sorun olmaz sanırım
Hiç sorun değil.

esinruzgar
01-10-2011, 20:57
İstanbul'da ancak böyle bir bahçen olursa yaşanabilir:))
Zafer Bey çok şirin bir bahçeniz var hayat dolu.

serkan_istanbul
02-10-2011, 15:29
Hayırlı pazarlar, sevgili serkan kardeşim, senin elinde sihirli değnek var zaten terasında yetiştirdiklerini görüp hayran olmamak mümkün değil.
Bu yakaya geçersen bana uğramadan dönme.
Sevgiler, selâmlar...
Çok teşekkür ederim abi en kısa zamnda oraya geleceğim ama ben biras adres özürlüyümdür umarım bulurum sevgiler. sellukam müthiş büyüdü dallandı çiçeklendi martta dikmiştim tohumunu. tek gecelik gelin dipten filiz verdi efe püskülümde gelişti sarıkız harıka durumda birde sukullent oda iyi. saygılar. mutlaka kış gelmeden uğrayacağım bahcenıze... sevgiyle kalın

esinruzgar
02-10-2011, 21:19
Teşekkür ederim.
Bazen bahçe bile, İstanbul'dan kaçıp gitme isteğimi engelleyemiyor.

Galiba İstanbul biraz fazla doldu, hatta taşıyor, sınırlarını aştı ondan böyle hisler. Ama en azından siz böyle muhteşem, rengarenk, güzel enerjilerle dolu bir bahçeye sahip şanslılardansınız. Zaten doğaya bu kadar düşkün olmasanız zaman zaman İstanbul'dan kaçıp gitme isteği de duymazdınız herhalde;)

mrduran
03-10-2011, 12:02
Sayın Zafer bey;
Başta değerli Nuri Murvet bey olmak üzere, çok kişide gördüğüm sihirli parmaklar, sizde de varmış.
Alt tarafı 40 m2, ne olabilir ki?, nerdeyse salonum kadar. Ama siz gönlünüz kadar zenginleştirip, deryalar kadar genişletmişsiniz.
Saygı; size ve ailenize.
Sevgi; yavrularınıza, güzellerinize, gelinlerinize, kumrularınıza(Onların hayır duası olduğuna inanıyorum ki, bahçeniz bamkaşka bir şey). Maşallah.

Teşekkürler; saksı imalat, bahçedeki düzeniniz, minnacık yerdeki çiçek çeşitliliğiniz ile bize örnek olmanıza.

Gezdiğim bahçelerden idi. Ama bu sefer, kendimi alamadım yazmaktan.

ALLAH' a emanet olun cümleten. Saygılarımla lütfen.

sakdag
05-10-2011, 13:26
merhaba zafer bey, bahçenizi gezdim biraz önce. harika.
düzenlemeleriniz çok ustaca ve yaratıcı. çiçek sayınız ne kadar çok.. ve nadide .
tebrik ediyorum.
saygılar.

nuray topcu
05-10-2011, 20:18
Zafer bey,bahçenize hayran kaldım.ne çok çeşit,o sertamik karolardan yaprığınız saksılar,bayıldım.Benim de çok çiçeğim var sanıyordum.Ben de Çengelköyde oturuyorum.Gözüm hep balkonlarda,bahçelerdedir.nasıl görmemişim sizin bahçenizi.maşaallah.

esinruzgar
05-10-2011, 20:39
Üsküdar'da doğup büyümüş, çocukluğu bahçesi olan evlerde geçmiş, İstanbul'un en az kırk beş yıl öncesini hatırlayan biri olarak, artık buralarda yaşamanın zor hale geldiğini düşünüyorum.
Bir fırsat olsa, ormanla denizin birleştiği bir yere kaçıp gitmekte hiç tereddüt etmem.
Selâmlar...

Zafer Bey o zaman en uygun zamanda, gönlünüzün istediği gibi bir yere kaçabilmenizi diliyorum.
Ben İstanbul'da sizin kadar uzun yaşamadım ama yine de İstanbul'dan kaçmak güzel oluyor:p

İremsıla
06-10-2011, 09:29
Zafer abi 3 güzel birarada çok hoş.tek gecelik gelin sizin klasiğiniz olmuş vaziyette maşallah ne kadar güzel.bütün çiçeklerinizin ayrı bir havası var,işin sırrı paylaşımlarınız bundan eminiz memleketin 4 bir yanında sayenizde,tek gecelik gelin,efe püskülü,sarıkız vs güzellikler sardı.heryerde gözünüz kulağınız var.kendinizle ne kadar gurur duysanız azdır ellerinize,yüreğinize sağlık saygılar...

sakdag
28-10-2011, 09:21
Merhaba Zafer Abi, epeydir bahçenizden fotoğraflar göremiyoruz. Merak ediyoruz doğrusu kışa nasıl hazırlanıyor.

KAPTANzst
31-10-2011, 10:11
iNANMAK ÇOK ZOR .
40 M karede bir dünya var.
Detaylara bakınca özenle işlenmiş bir alan.
Sadece tebrik etmek gerekir.
Söylenecek başka kelimem bile olamaz. Tebrik ederim.

serkan_istanbul
03-11-2011, 17:39
zafer abi çoktandır yoksun nerelerdesin.

Periş
06-11-2011, 05:54
Sevgili Zafer Bey
Kurban Bayramınız kutlu, her şey gönlünüzce olsun!Sevgiler...

sevim.K
07-11-2011, 21:34
Bu minik ama sıcak, samimi ve güzel bahçenin bir o kadar dost, o kadar paylaşımcı ve güzel insanı;

Sevgili Zafer İnandıklı sizin ve ailenizin bayramını kutlarım sevgi ve selamlarımla:)

Zafer İnandıklı
07-11-2011, 22:08
Bu minik ama sıcak, samimi ve güzel bahçenin bir o kadar dost, o kadar paylaşımcı ve güzel insanı;

Sevgili Zafer İnandıklı sizin ve ailenizin bayramını kutlarım sevgi ve selamlarımla:)

Teşekkür ederim, sayın Öğretmenim.
Biz de sizin ve ailenizin bayramını kutlar, sağlıklı, mutlu nice bayramlar görmenizi dileriz.
Saygılar, selâmlar...

yener.T
16-11-2011, 17:44
Sayın Zafer bey bu güzelim bahçenizi yeniden gezmek ve görmek nasip oldu.Bu kadar güzel çiçek ve bitkilerin bir arada bulunması çok heyecan verici.Ayrıca yaptığınız policarbon ve seramik saksılar ile güzel fikirlerinizle bu bahçeden çok güzel izlenimlerle sanal da olsa gezmek,görmek ve öğrenmek imkanına sahip olduğum ve sizinle tanışmak imkanı bulduğum için kendimi şanslı addetmekteyim.Size ve ailenize Sağlıklı ve huzurlu günler
dilerim.Görüşmek üzere selamlar.

Zafer İnandıklı
07-12-2011, 21:53
Sayın Zafer bey bu güzelim bahçenizi yeniden gezmek ve görmek nasip oldu.Bu kadar güzel çiçek ve bitkilerin bir arada bulunması çok heyecan verici.Ayrıca yaptığınız policarbon ve seramik saksılar ile güzel fikirlerinizle bu bahçeden çok güzel izlenimlerle sanal da olsa gezmek,görmek ve öğrenmek imkanına sahip olduğum ve sizinle tanışmak imkanı bulduğum için kendimi şanslı addetmekteyim.Size ve ailenize Sağlıklı ve huzurlu günler
dilerim.Görüşmek üzere selamlar.

Sayın Yener bey, mesajınıza geç cevap verdiğim için özür diler, övgülerinize teşekkür ederim.
Sizi yakından tanımak benim için büyük bir onurdur. İnşaalah toplantılar dışında da sizinle sık sık görüşeceğiz.
Saygılar, selâmlar...

Zafer İnandıklı
07-12-2011, 22:02
Uzun zamandır tasarladığımı nihayet yapabildim.
Bahçemiz küçük korunacak bitki çok. Atölyemin çatısı boş duracağına bir işe yaradı. Çıkıp inmek biraz zahmetli oluyor ama bitkilerimiz için değer.
Oluk yağmur suyu toplamak için, 400 ve 300 lt. Bidonlara bağlanacak.
Ölçüler: 2.10x1.90x2.50 mt. Kaplama malzemesi 4 mm. Polikarbon levha.

Zafer İnandıklı
07-12-2011, 22:06
iç kısımdan görüntüler.

Zafer İnandıklı
07-12-2011, 22:10
devam

vehbi
08-12-2011, 09:44
Zafer abi harika olmuş,tebrikler biraz kopya çekmem lazım,sağlıklı sıhhatli ve bol çiçekli iyi günler, geçirmenizi dilerim.

sevim4
08-12-2011, 10:04
Zafer bey çok güzel olmuş ellerine sağlık.

Dudi
08-12-2011, 10:52
Süper olmuş Zafer bey, ellerinize sağlık...

günebakan
08-12-2011, 16:56
Bu kaçak katı içi daha bir harikaymış:) Zafer bey birşey soracaktım bir gecelik gelinimin yaprakların da yer yer kurumalar olmuş sevgili Jezebell kök çürümesi olmuş olabilir demişti. Ölür korkusu ile köklerine bakmadım sizce de kökleri ile ilgili bir sorun olabilirmi yoksa başka birşey mi acaba?

Orhan Özbilgiç
08-12-2011, 17:36
Zafer Bey' ciğim;
Valla ne diyeyim? On parmağınızda on marifet. Üstelik el attığınız her işi mükemmel yapıyorsunuz.
Ellerine ve beynine sağlık.

Zafer İnandıklı
08-12-2011, 18:58
Zafer abi harika olmuş,tebrikler biraz kopya çekmem lazım,sağlıklı sıhhatli ve bol çiçekli iyi günler, geçirmenizi dilerim.

Sağol kardeşim, kopyaya gerek yok. Sen malzeyi al beraber daha büyüğünü kurarız karaburun'a.

Zafer İnandıklı
08-12-2011, 19:12
Bu kaçak katı içi daha bir harikaymış:) Zafer bey birşey soracaktım bir gecelik gelinimin yaprakların da yer yer kurumalar olmuş sevgili Jezebell kök çürümesi olmuş olabilir demişti. Ölür korkusu ile köklerine bakmadım sizce de kökleri ile ilgili bir sorun olabilirmi yoksa başka birşey mi acaba?

Teşekkür ederim. Sayın Jebell'in teşhisi doğru olabilir. Çıkarıp köklerine bir bakın,
toprağını değiştirin, birşey olmaz. Olursa da sorumluluk benim tazmin ederim.
Selâmlar...

hozat
08-12-2011, 19:27
Zafer kardeşim,

Sendeki bu yaratıcılığın sonu nereye varacak bilemiyorum.
Ahşabın sıcaklığını hayata geçiren eller hünerli olur.

Gönlün kadar zengin olan marifetlerini izlemekten gurur duydum.
sevgiler..

Adalet Yağcı
08-12-2011, 19:41
Zafer bey, 747 deki seranız çok güzel olmuş, ellerinize sağlık.
Acaba rüzgardan etkilenmez mi diye düşündüm, yere iyi sabitlemiş olmalısınız.

Ben sardunyalarımı her yıl salona almak zorunda kalıyorum, bana da böyle bir sera lazım ama kışın çok sert rüzgardan uçup gidebilir diye cesaret edemedim.
Geçen yıl teras duvarında kocaman uzun saksıyı aşağı atmış rüzgar, en az 10 kg. gelir, bu yüzden salonda geçiriyorlar kışı.

günebakan
08-12-2011, 19:44
Teşekkür ederim. Sayın Jebell'in teşhisi doğru olabilir. Çıkarıp köklerine bir bakın,
toprağını değiştirin, birşey olmaz. Olursa da sorumluluk benim tazmin ederim.
Selâmlar...

Tamam yarın ilk işim köklerine bakmak olacak.

serkan_istanbul
08-12-2011, 19:54
İyi akşamlar zafer abi ellerine sağlık çok güzel olmuş. Bitkilerde memnundur bu durumdan *** senden gelen bitkilerim çok iyi durumda serın odaya aldım gelinimi birde efepüskülümü. sevgiler abi.

Satı Uğurtan
08-12-2011, 21:06
Zafer bey, ellerinize sağlık harika bir sera olmuş, bitkilerde oldukça canlı ve sağlıklı görünüyor sevgiler saygılar.