PDA

View Full Version : Zafer İnandıklı / Bahçe

Sayfalar : 1 2 3 [4] 5

Zafer İnandıklı
08-12-2011, 21:09
Zafer bey, 747 deki seranız çok güzel olmuş, ellerinize sağlık.
Acaba rüzgardan etkilenmez mi diye düşündüm, yere iyi sabitlemiş olmalısınız.

Ben sardunyalarımı her yıl salona almak zorunda kalıyorum, bana da böyle bir sera lazım ama kışın çok sert rüzgardan uçup gidebilir diye cesaret edemedim.
Geçen yıl teras duvarında kocaman uzun saksıyı aşağı atmış rüzgar, en az 10 kg. gelir, bu yüzden salonda geçiriyorlar kışı.

Teşekkür ederim Adalet hanım. Orası gün boyu güneş alan ve sert rüzgârlara kapalı bölge.
Ayrıca tabana ve duvara sabitlenmiş durumda. Tek korkum İstanbul depremi.
Saygılar, selâmlar...

sakdag
09-12-2011, 10:37
Bravo doğrusu Zafer Abi, hem çok yaratıcısınız, hem de çok marifetli ve usta. Daha ne diyebilirim ki. Çok güzel olmuş. Çiçekleriniz güzel güzel büyüsünler soğuklardan etkilenmeden...

Hhatice
10-12-2011, 12:35
Uzun zamandır tasarladığımı nihayet yapabildim.
Bahçemiz küçük korunacak bitki çok. Atölyemin çatısı boş duracağına bir işe yaradı. Çıkıp inmek biraz zahmetli oluyor ama bitkilerimiz için değer.
Oluk yağmur suyu toplamak için, 400 ve 300 lt. Bidonlara bağlanacak.
Ölçüler: 2.10x1.90x2.50 mt. Kaplama malzemesi 4 mm. Polikarbon levha.

Çok güzel olmuş Zafer Bey ellerinize sağlık . Çiçekleriniz bu kışı sağlıklı bir şekilde atlatacaklar . Çok yaratıcısınız ,tebrik ediyorum .

aburcuburs
14-12-2011, 07:25
Zafer Bey, İnanın bahçenize o kadar imrendim ki tarifi yok. Maşaallah, Barekallah...

Sizi sıkmak istemem ama bahçenizde dolaştıkça bazı sorular oluştu zihnimde;
1-missmenas arkadaşım bana bir gecelik gelin çiçeğinden bir yaprak yollamıştı. şu an ısı kaynağının çalışmadığı aydınlık bir oda da bulunuyor. ilk geldiğinde biraz nemlendirdim sonra bir şey yapmadım. doğru mu yaptım?

2-Sizin yolladığınız akşam sefası melisa da aynı ortamda duruyor ve filizler vermeye başladı. Tekrar çok teşekkür ederim :)

3-474 nolu mesajınızda ki gecenin rengi başlığında ki çiçek nasıl bir şey nedir? çok harika gözüküyor.

4-Sizde bulunan Bilbergia nutans, kış tatlısı, Deniz lavantası, Gelin tacı,''Meleklerin Boruları'' ve pembe Epiphyllum çiçeklerini çok sevdim ))) Zafer Bey, bu çiçeklerin tohumları var ise benimle paylaşabilirmisiniz?
Ayrıca bana verdiğiniz selluka yaprak dökmeyi bıraktı, haftada bir suluyorum acaba çok mu gelir.
Sağlık ve Sıhhatle kalın. Bu arada eşinizin de ellerine sağlık.

ahmeter
14-12-2011, 08:46
Bahçenizi çok beğendim iyi günler

alcen
14-12-2011, 08:58
Kış bahçesi süper olmuş,çiçekleriniz güle güle otursun ellerinize sağlık.

Zafer İnandıklı
14-12-2011, 19:52
Zafer Bey, İnanın bahçenize o kadar imrendim ki tarifi yok. Maşaallah, Barekallah...

Sizi sıkmak istemem ama bahçenizde dolaştıkça bazı sorular oluştu zihnimde;
1-missmenas arkadaşım bana bir gecelik gelin çiçeğinden bir yaprak yollamıştı. şu an ısı kaynağının çalışmadığı aydınlık bir oda da bulunuyor. ilk geldiğinde biraz nemlendirdim sonra bir şey yapmadım. doğru mu yaptım?

2-Sizin yolladığınız akşam sefası melisa da aynı ortamda duruyor ve filizler vermeye başladı. Tekrar çok teşekkür ederim :)

3-474 nolu mesajınızda ki gecenin rengi başlığında ki çiçek nasıl bir şey nedir? çok harika gözüküyor.

4-Sizde bulunan Bilbergia nutans, kış tatlısı, Deniz lavantası, Gelin tacı,''Meleklerin Boruları'' ve pembe Epiphyllum çiçeklerini çok sevdim ))) Zafer Bey, bu çiçeklerin tohumları var ise benimle paylaşabilirmisiniz?
Ayrıca bana verdiğiniz selluka yaprak dökmeyi bıraktı, haftada bir suluyorum acaba çok mu gelir.
Sağlık ve Sıhhatle kalın. Bu arada eşinizin de ellerine sağlık.

Sayın aburcuburs, teşekkür ederim.

1= bulunduğu mekân doğru. Köklenene kadar toprağını nemli tutunuz.

2= Rica ederim. Çiçeklerini de görürsünüz inşaallah.

3= 474 nlu mesajdaki fotoğrafta belirgin bir bitki yok. Sadece bahçenin gece görünümü...

4= Kış tatlısı ağaçtır. Bahçeye uygundur. Deniz lavantaları artık bahçemizde değiller.
Pembe Epiphyllum gelişme döneminde henüz çiçeğini görmedim. Gelin tacı, Meleklerin borazanı çelikleri köklenme aşamasındalar, bilbergialar ile birlikte 8. Yıl toplantımızda dağıtıma hazır olacaklar.

Sellukaları kontrol edin, suyu ihtiyaç duyduklarında verin.
Selâmlar...

fatma sunay
14-12-2011, 20:51
Azmin elinden hiçbir şey kurtulmuyor sizi tebrik ediyorum negüzel düşünmüş yapmşsınız elinize sağlık. Gerçekten şu çiçeklerimize verdiğimiz emeği çiçeklerde solmadan kurumadan bizi sevindirseler negüzel olacak.
İnip çıkarken de lütfen dikkatli olun selamlar..

münevver
19-12-2011, 13:27
Zafer Bey
Elinize sağlık. Çok güzel bir bahçe olmuş.Özellikle duvarınıza ve karagözlü sardunyalarınıza bayıldım doğrusu.Güle güle büyütün hepsini..

fatma sunay
20-12-2011, 20:30
Sayın Zafer bey elinizle yetiştirip fuarda bana kısmet olan çiçek için tekrar teşekkür ederim.

yener.T
21-12-2011, 08:07
Zafer bey hayırlı günler.Yeni yapmış olduğunuz polikarbon seranız çok güzel olmuş ellerinize sağlık,epeydir düşünce aşamasında olan bu projenizi tamamlamanızla bitkileriniz de biraz daha rahat bir mekana sahip olmuşlar.

Ayrıca bana fuarda getirmiş olduğunuz bir gecelik gelin için o koşuşturmada teşekkür imkanı bulamadığımdan dolayı özür dilerim.Size ve ailenize sağlıklı ve huzur dolu günler dilerim.

gülperi
21-12-2011, 12:10
Zafer bey ellerinize saglık hepsi bir birinden güzeller.

bıcırık
21-12-2011, 13:50
epeydir siteye giremiyordum serayı kaçırmışım...:)) harikasınız süper olmuş...Bitki delileri sıralamasında yağmur suyu toplama ve sera projenizle ilk 10 na girmeyi hakettiniz bence... kocaman yüreğiniz ve bitki sevdanızın engel tanımaz olduğunu belgelediniz...Rabbim her şeyi gönlünüze göre versin...Sevgili eşininizede yürekten selamlar...ailemizden ailenize en içten sevgilerimizle...

berrinb
30-12-2011, 20:59
Sevgili Zafer inandıklı..Yeni yılınız kutlu olsun..2012 de mutlu, sağlıklı ve bol çiçekli bahçeler dileği ile sevgiler ve selamlar:)

Periş
30-12-2011, 22:47
Sayın Zafer bey yeni yılınızı kutlarım..2012 de sağlıklı, mutlu ve bol çiçekli günler dileği ile ...Selam ve sevgiler efendim.. ;)

sevim4
31-12-2011, 11:05
Mutlu yıllar zafer bey,

Fatoş
31-12-2011, 14:06
Yeni yılınızı kutlar,sağlık ve mutluluklar dilerim.

fatma sunay
31-12-2011, 14:11
Yeni yılınızı kutlar ailenizle birlikte sağlıklı, huzurlu, mutlu bir yıl geçirmenizi dilerim..

ciceksever70
31-12-2011, 20:33
Zafer bey, size ve ailenize mutlu bir yil dilerim.

serkan_istanbul
01-01-2012, 09:37
Zafer abi yeniyılda sağlık ve mutluluk senin ve ailenin olsun sevgiler.

KAPTANzst
01-01-2012, 09:42
Mutlu ve sağlıklı yıllar

sakdag
01-01-2012, 11:16
İnandıklı ailesinin yeni yılını kutlar, mutlu bir yıl dilerim.
Saygılarımla...

serkan_istanbul
02-02-2012, 10:52
bayadır sayfanıza girmemişsiniz benim teras karlar altında sizin bahçe nasıl inşallah fazla kayıplarımız olmaz sevgiyle kalın zafer abi ailenize selamlar.

Zafer İnandıklı
02-02-2012, 21:56
Sevgili serkan_istanbul;
Bizim bahçe de karlar altında. Temennimiz bu badireyi en az kayıpla atlatmak.
Sevgiler.

Zafer İnandıklı
02-02-2012, 21:57
Sardunyalar, örtü altında.

Zafer İnandıklı
02-02-2012, 22:10
Geofit sıklamenler. Soğuk havayı seviyorlar.

kartal124
02-02-2012, 22:22
Zafer bey merhaba,
Bahçeniz ve bitkileriniz çok güzel.Bir şey dikkatimi çekti,796 numaralı mesajınızdaki fotoğraflarda yer alan saksılardaki taşlar pomza mı?Pomza ise İstanbulda nereden temin ediyorsunuz?
Selamlarımla.

Zafer İnandıklı
03-02-2012, 19:16
Sayın kartal124, teşhisiniz doğru, görünenler pomza.

02164126041 Pomza için bu numarayı arayabilirsiniz.
Selâmlar...

KAPTANzst
04-02-2012, 09:16
Selam sayın İnandık
Pomzayı ne amaçlı kullanıyorsunuz.
Yetiştirme ortamı olarak mı ?
Yoksa toprak üstünü örterek yabancı ot bitmesini engellemek için mi ?
Saygılarımla

Zafer İnandıklı
04-02-2012, 22:13
Sayın KAPTANzst, merhaba.
Pomzayı hem toprak iyileştirici hem de kapak olarak kullanıyorum.
Selâmlar...

esk nisagül
16-02-2012, 09:37
Sayın zafer inandıklı çiçekleriniz çok güzeller emeğinize ellerinize sağlık mümkünse banada tohum gönderirmisiniz yeni bahce kuracağım buralarda istediğimi bulamıyorum ancak forumdaki arkadaşlardan sizin gibi gönlü güzel şahsiyetlerden belki tohum gelirse benim bahcemde güzelleşecek saygılar sunuyorum

sevim.K
16-02-2012, 10:49
Zafer bey merhaba; ağır bir kış geçiriyoruz. Sizin bitkileriniz koruma altında ne güzel.

Tekrar sayfalarca geriye giderek bahçenizi dolaştım. Müthiş bir keyif alıyorum behçenizde gezinmekten emeklerinize sağlık.

Sardunyalarınız çok güzel. Özellikle ceylan ve sakızlar. Ben çok seviyorum. Sarıkızınız, mavişler, brugmansialar. Ben melisa yetiştirmekte başarılı olamadım. Gülsen öğretmenim fide yollamıştı köklü. Kısmet değilmiş olmadı. Birde sizin passifloranızı yetiştiremedim. Sağlık olsun.

Renk ve çeşit zenginliğine sahip bu küçük ama bir o kadar güzel bahçenizi seviyorum. Emeklerinize sağlık. Eşinize ve size selam ve sevgilerimle:)

Zafer İnandıklı
16-02-2012, 17:40
Sayın Öğretmenim, teşekkür ederim.
isterseniz size saksılı küçük bir melisa fidanı gönderebilirim.
Saygılar...

sevim.K
16-02-2012, 17:50
Zafer bey teşekkür ediyorum. Ne kadar duyarlı ve hassas bir insansınız:) Teklifiniz için teşekkürler. Görüyorsunuz havalar çok soğuk seyrediyor. Bu havalarda değil bahçe, balkona bile çıkmamıyorum. Hasas bir bünyem var hemen etkileniyorum soğuk havadan.

Bahar gelsin Zafer bey. Güneşi görebilelim, sıcağı hissedelim. Aklımda gönlümde çeşit çeşit bitkilerde o güzelliklerde ama artık sadece kaktüs ve sukulentlerle ilgileneceğim diyorum. Eğer bakabileceğime kanaat getirirsem almak istediğim bazı bitkiler var. O zaman sizdende melisa isteyebilirim belki. Sevgiler

KAPTANzst
17-02-2012, 08:46
Günaydın sayın Zafer bey.
Melisa fidanı donmadımı.
Benimki 1 m idi ve bu soguklarda serada dondu.
Acaba yeniden filizlenirmi. 30 cm ye kadar kestim ama sanki çürük bir yeşillik fark ettim.Bir umut bekliyorum inşallah filizlenir.

Zafer İnandıklı
17-02-2012, 19:26
Sayın Kaptanzst, merhaba.
Küçük fidanlar polikarbon serada korunuyor. Polikarbon çift cam etkisi yaptığı için, bitkiler sera naylonuna nazaran daha iyi korunuyor.
Bahçede yaklaşık 2.5 mt boyunda iki anaç melisa var, onların yapraklarında bozulmalar oldu fakat gövdeleri sağlıklı görünüyor.
Melisanızda bir gelişme olmazsa küçük fidan gönderebilirim.
Selâmlar...

KAPTANzst
17-02-2012, 20:33
Teşekkür ederim.
Benim %70 inancım var yeşerecek gibi görünüyor. Kesilen kısımlarda sanki yeşil gövdesi var gibi

serkan_istanbul
18-03-2012, 18:30
Hayırlı akşamlar nasılsınız. Umarım o kadar karların altından sağ salim çıktı ben bir kaç bitkimi kaybettim kalan sağlar benimle.

KAPTANzst
19-03-2012, 08:34
Selam
Bir ay oldu Zafer beyden selam yok.
İnşallah bir terslik yoktur.
Bende bi,rçok bitkimi kaybettim soğuklarda. Bunlardan biride melisaydı. Ama İzmirden yine temin ettim çeliklerini.
Meleklerin boruları çürüme şekline geldiler ama bazıları toprak altından filiz çıkardılar.
Bir başka tam kaybım pepinolardı
Ucuz atlatılmış ve tecrube kazanılmış bir kış oldu benim için.

Zafer İnandıklı
19-03-2012, 21:02
Sevgili serkan istanbul, sayın KAPTANzst, ilginize teşekkür ederim.
Ufak tefek sıkıntılar dışında, önemli bir şey yok hamdolsun.
Zorlu bir kış'ı az kayıpla atlattık çok şükür. Bahçedeki iki anaç melisadan biri kurtuldu gibi ama sürgün vermeden emin olamıyorum. Açıkta oldukları hâlde Abutillon, Japon şemsiyesi, Fırça çalısı hırpalandılar fakat soğuğa kahramanca direndiler. polikarbon serada korunanlardan da flower şow'dan aldığım bitkilerden bazılarını kaybettim.
Tabii ki bu kış dersimi aldım. önümüzdeki kış tedbirler daha sert olacak...
Saygılar, sevgiler...

serkan_istanbul
21-04-2012, 21:35
Zafer abi nerelerdesin. Arada sayfana uğra merakta bırakma bizi. Kimbilir neler yapmışsındır. Bahçende. sevgiler.

Zafer İnandıklı
22-04-2012, 21:25
Sevgili serkan kardeşim;
Bahçe'de bazı değişiklikler yaptım şimdilik her şey gayet güzel. Bu sıralar başka işlerle de uğraştığım için, bir müddet daha sessiz kalmak zorundayım.
Sevgiler...

Orhan Özbilgiç
24-07-2012, 19:45
Babaaa! Biz geldik. Torunlarınla birlikte elini öpmeye.;)

320980

320981

Zafer İnandıklı
24-07-2012, 20:44
Çok yaşayın evlatlarım.

Teşekkür ederim sevgili ağabeyim. En derin selâm ve sevgilerimle...

günebakan
26-08-2012, 20:58
Zafer bey işler bitmedi galiba hala aramıza dönmediniz:) Eşinize çok çok selamlar.

ilksenozturk
27-08-2012, 08:32
bana gönderdiğiniz birgecelikgelin açtı açacak, 4 gözle bekletiyor bizi.
bir uzantısından da çelik yaptım aynı saksıya, o da uyandı, size selam eder.

çok teşekkürler tekrar...

Zafer İnandıklı
27-08-2012, 21:15
Zafer bey işler bitmedi galiba hala aramıza dönmediniz:) Eşinize çok çok selamlar.

Sesim çıkmasa da, ben hep buralardayım.
Selâmlar...

Zafer İnandıklı
27-08-2012, 21:20
bana gönderdiğiniz birgecelikgelin açtı açacak, 4 gözle bekletiyor bizi.
bir uzantısından da çelik yaptım aynı saksıya, o da uyandı, size selam eder.

çok teşekkürler tekrar...

Bu bitkiyi gönderdiklerim arasında, ilk çiçek müjdesi veren sizsiniz.
Tebrik ve teşekkür ederim.
Bol çiçekler görmeniz dileğiyle, selâmlar...

günebakan
27-08-2012, 21:55
Güzel bahçeden bir iki görüntü olsaydı iyi olurdu:)))

farpali
01-11-2012, 15:11
Bakın,bana gönderdiğiniz bir gecelik gelin ,nihayet minicik bir sürgün veriyor:D.
Tekrar teşekkür ederim:)

Papağan
22-11-2012, 21:34
Ellerinize sağlık, ne kadar güzel ilgilenmişsiniz bahçenizle, taş yürüyüş yolları, renk renk sağlıklı çiçekler, yeni yeni başlarını kaldıran fideler.. Hepsi çok güzel.. Bahçenizin karlarla kaplı görüntüsü bana fakülte günlerimi anımsattı, her ne kadar kar yağdığında "yaşasın tatil" moduna girsek de, hiç bi anını evde geçirmemişizdir..

Ben çok beğendim, huzur dolu, elinize emeğinize sağlık..

sevim.K
22-11-2012, 21:45
Orhan beydeki torunlar çok güzei. Renkleri de.

Zafer bey nasılsınız?

milaca2010
22-11-2012, 23:03
Sn. Zafer İnandıklı; (Bir Gecelik Gelin...:))) için çok teşekkürler...
Sağlıkla kalın, esenlikler dilerim...

gülsu
06-12-2012, 07:38
Sn. Zafer İnandıklı harika bir bahçeniz var. Ellerinize ve emeğinize sağlık. Sayfalara baktıkça saksılar dikkatimi çekti. Sonra anladımki hepsini siz yapıyormuşsunuz. Bana büyük ilham kaynağı oldunuz. Bundan sonra kendi saksılarımı kendin yapacağım. Piyasada istediğim gibi saksı bulamıyorum. Bulsamda istediklerim çok pahalı. Sizin yönteminiz çok güzel. Herkese örnek bir durum.
Yalnız ne zamandır bahçenizi göremiyoruz. Hasret kaldık. Çiçeklerinizle ve sevdiklerinizle mutlu olun İnşallah. Saygılarımla.....

serkan_istanbul
06-12-2012, 10:41
zafer abi buralardadır fakat pek uğramıyo sayfasına sevgi ve saygılarımı iletiyorum abi sana ve eşin hanımefendiye. görüşmek ümidiyle. bahçesini ve kendisini yakından tanıma fırsatı buldum. bir insanın yüreği güzelse yaptıkları da güzel oluyor. sevilerimle.

hberbul
16-01-2013, 13:29
Bahçenizi şöyle bir gezdim,anladım ki yeni üye olduğum sıralar gezdiğim ilk bahçelerdenmiş ,eliniz çok bereketli bitkileriniz çok canlı ve bakımlı.
Burgmansia saksıda yetişir mi diye hep merak ediyordum.Sizde saksıda hem de çiçekli görünce sevindim.
Kolaylıklar diliyorum.

Müjgan Yılmaz
16-01-2013, 16:16
362081

362082

362083

Sayın Zafer İnandıklı;

Sanırım beyaz katmerli(fotosu çok iyi değil)sizde yok,inanılmaz muhteşem güzellikte ve kokuda size ondan hazırlıyayım mı?
Sarı ve pembe sizde de var.
Baharda bana hazırlayacğınızla takas yaparız:p
Sevgili eşinize selamlar.

Zafer İnandıklı
16-01-2013, 17:20
Teşekkür ederim Müjgan hanım, çok memnun olurum.
Bizden de selâmlar, sevgiler...

ıldır
16-01-2013, 23:21
Bana gönderdiğiniz bir gecelik gelin henüz sürgün vermesede ölmedi ve gayet keyifli penceremin önünü süslüyor..Dikimini ilk kez denediğim için kaybederim diye cok korkmustum.. Umarım birgün size çiçek müjdeside verebilirim.. Tekrar tesekkur ederim...

Müjgan Yılmaz
23-01-2013, 16:55
363769

363770

363771

Sayın Zafer İnandıklı;
Burgmansialarımın yaklaşık bir saat önce fotolarını çektim;
Bu durum da çelik alınır mı,alınırsa ,tutar mı ve bitkiye zarar verir mi?
Çiçeklerinin geçmesini beklemelimiyim?
Beni bilgilendirirseniz,çok sevinirim:)
Sevgili eşinize de selamlar.

Zafer İnandıklı
23-01-2013, 19:40
Sayın Müjgan Yılmaz;
Bence Brumansia'dan her dönem çelik alınabilir. Çiçeksiz dallardan çelik alabilirsiniz bitkiye zararı olmaz.
Ben bahçede olanları koruma amaçlı çok derin buduyorum, temmuz'da hiç budanmamış gibi oluyorlar.
Köklendirmede ince pomza ya da kum karıştırılmış torf'un daha uygun olacağına eminim.
Eşiminde size selâmı var.
Saygılar...

elifbilge
31-01-2013, 15:07
Merhabalar;

Bende bahçenizi gezme keyfini yaşadım ve çok güzel.Küçük olmasına rağmen bu kadar bitkinin düzenli ve capcanlı olması ne hoş.Duvarınız süper ve çok iyi bir fikir.Bir gecelik gelinlere bayıldım.Umarım bende çiçeğini görebilirim.Gönerdiğiniz çiçeklerin fotoğraflarını yaynlamış arkadaşlar çok kıskandım benimkilerde açsınlar bende seve seve yayınlayacağım burada.Size buradan da tekrardan teşekkür ediyorum.
Sağlıkla kalın.

ciroz
07-02-2013, 23:43
Sevgili Zafer İnandıklı Abi,

Harika bahçenizi ve evinizi görme şansını verdiğiniz için teşekkürler,

O kadar küçük alanda o kadar fazla ve o kadar değerli şey var ki,
Görmeye günler, emeği ve detayları anlamaya yıllar yetmez.

Baharın göz kırptığı bugünlerde bile bahçenin gümbür gümbür titremesini hissediyorsunuz. O küçücük bahçede yaptıklarınız/yapacaklarınız inanılmaz gerçekten.

Eşinizin harika lezzetleri için kendisine ayrıca teşekkürler.

Harika bir gündü benim için
tekrar tekrar teşekkürler.

serkan_istanbul
08-02-2013, 13:22
tanıyıpta asla pişman olmayacağınız bir yüreğe sahip zafer bey ve eşi. Allah ağızlarının tadını hiç bozmasın. sevgiler.

Zafer İnandıklı
09-02-2013, 22:55
Sevgili ciroz ve serkan istanbul övgüleriniz için teşekkür ederim, o sizin güzelliğiniz.
Dostlarımıza her zaman kapımız açıktır.
Sevgiler...

tekomusti
10-02-2013, 08:18
sn zafer hocam merhaba yolladığınız çelik hızla büyüyor sonsuz teşekkürler
esen kalın

betito
15-02-2013, 22:17
Zafer Beyin hediye ettiği gelin çiçeği, son hali bu :)

http://i50.tinypic.com/5d30wk.jpg

http://tinypic.com/r/5d30wk/6

edelvays58
20-02-2013, 20:53
Zafer bey,bahçenize bayıldım. Ben de kendimi çiçek tutkunu sanırdım. rica etsem . Haseki küpelerinin tohumlarından gönderebilirmisiniz acaba.

Müjgan Yılmaz
01-04-2013, 22:22
Sevgili Zafer İnandıklı,
Burgmansia nız hazır,toplantıya getireceğim:)))

neslihan0602
02-04-2013, 14:43
Zafer bey, muhteşem bir bahçe;bu kadar küçük alanda mucizeler yaratmışsınız,tebrik ederim .Olağanüstü çiçekler sevgiyle büyümüşler belli ki:)

cörekotu
02-04-2013, 17:45
Insan isteyince neler olmuyorki, bahcenizin her karisini degerlendirmissiniz ve harika bir bahce cikmis ortaya, sizi kutluyorum saygilar...

Zafer İnandıklı
02-04-2013, 19:43
Sevgili Zafer İnandıklı,
Burgmansia nız hazır,toplantıya getireceğim:)))

Sayın Müjgan Yılmaz, teşekkür ederim.
Sizin pembe Burgmansia da hazır, toplantıya gelecek.
Saygılar...

Zafer İnandıklı
02-04-2013, 19:46
Sayın neslihan0602, sayın cörekotu, teşekkür ederim.

milaca2010
10-04-2013, 21:00
Sn. Zafer İnandıklı; gönderdiğiniz Cereus, Epiphyllum oxpetalum (Night Blooming Cereus)-(Bir Gecelik Gelin) ilk filizini verdi sayfanızda paylaşmak istedim, tekrar teşekkürler.
Hürmet ve saygılarımla...

http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/388923d1365620243-62-arrrrr-956.jpg

http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/388924d1365620243-61-arrrrr-936.jpg

Zafer İnandıklı
11-04-2013, 20:17
Sürgün verdiğine göre nekahat dönemini atlatmış.
Toprağı fazla sulanmış gibi, ihtiyacından fazla su vermeyin.
Selâmlar...

milaca2010
11-04-2013, 23:30
Teşekkür ederim sn. Zafer İnandıklı; Önerinizi dikkate alacağım.
Esen kalınız...

günebakan
19-04-2013, 11:56
Sonunda efe püskülünün muhteşem çiçeğini gördüm:) tekrar teşekkürler

392142

mügem
30-04-2013, 08:55
Sayın Zafer İnandıklı,bahçenizin birazını gezebildim.Küçük bir alanda büyük güzellikler yaratmışsınız.Elinize sağlık.
21 nisan İzmir buluşmasına gönderdiğiniz -bir gecelik gelin- çeliğinden ben de nasiplendim.Filizlendiğinde paylaşacağım.İnşallah sayenizde bir gecelik gelin Kozak Yaylası'nda salınacak.Saygılar.

Zafer İnandıklı
03-06-2013, 22:50
Gece manzaralarıyla 2013 sezonu açalım.

ayfer1955
02-07-2013, 10:06
Zafer bey sizi iki sene önce ziyaret etmiştim. Bana 2 çiçek vermiştiniz çok özenle büyütüyorum. Çok teşekkür ediyorum. sayfanızı sık sık ziyaret ediyorum. Sevgiler, iyi çalışmalar.

Benol Hazaroğlu
09-07-2013, 12:56
Merhaba Zafer bey,
Kafkas gülünüz var mı? Arzu ederseniz havalar serinleyince bahçenize 1 adet göndermek isterim.
İyi günler.

serkan_istanbul
09-07-2013, 12:58
Zafer abi herşey güzel görünüyor ellerine sağlık eşinizede slmlarımı iletin sevgiyle kalın.

birtanecik
12-08-2013, 17:52
Merhaba Zafer bey,
Sizi tebrik ediyorum. Hocalardan ve takip etiklerim arasına girdiniz. Söz yeterli değil bahçenize. Bende Ümraniye'de oturoyorum kışları. Yazın Akçay'da . Yeni yeni ufak denemelerim oluyor. Melissa begonvil yasemin abutillion sardunya meyve ağaçlarım mine çiçeklerim hatmi ağaçlarım var. Hepsi bu yıllık. Çok yeniler daha. Sizden öğreneceğimiz çoooooooooooooook şeyler var.Sonbaharda ümraniye ye döndüğümde uğrayıp sizi eşinizi ve bitkilerinizi görmek isterim. Buyrun sizi de Akçay'a beklerim. Belki bir akıl verirsiniz bu tıfılı.

Zafer İnandıklı
13-08-2013, 20:06
Merhaba Zafer bey,
Kafkas gülünüz var mı? Arzu ederseniz havalar serinleyince bahçenize 1 adet göndermek isterim.
İyi günler.

Sayın Benol Hazaroğlu;
Teklifiniz için çok teşekkür ederim. Kafkas gülü bahçemde olmasını istediğim bitkidir ama aradan uzun zaman geçmiş şansımı kaybettim sanırım.
Saygılar...

Zafer İnandıklı
13-08-2013, 20:07
Zafer abi herşey güzel görünüyor ellerine sağlık eşinizede slmlarımı iletin sevgiyle kalın.

Teşekkür ederim serkan kardeşim. Yolun düşerse beklerim.

Zafer İnandıklı
13-08-2013, 20:11
Merhaba Zafer bey,
Sizi tebrik ediyorum. Hocalardan ve takip etiklerim arasına girdiniz. Söz yeterli değil bahçenize. Bende Ümraniye'de oturoyorum kışları. Yazın Akçay'da . Yeni yeni ufak denemelerim oluyor. Melissa begonvil yasemin abutillion sardunya meyve ağaçlarım mine çiçeklerim hatmi ağaçlarım var. Hepsi bu yıllık. Çok yeniler daha. Sizden öğreneceğimiz çoooooooooooooook şeyler var.Sonbaharda ümraniye ye döndüğümde uğrayıp sizi eşinizi ve bitkilerinizi görmek isterim. Buyrun sizi de Akçay'a beklerim. Belki bir akıl verirsiniz bu tıfılı.

Teşekkür ederim, sayın birtanecik;
Kıt bilgimizle bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Ne zaman isterseniz gelin, ben devamlı bahçedeyim.

birtanecik
13-08-2013, 21:44
Alçak gönlünüz ve estetik çalışmalrınız çok güzel. Bugün meleklerin boruları çiçeğini komşunun kaldırımında gördüm biraz tohum ve çelik aldım. Tohumları serptim çelikleri de köklendirmeden toprağa koydum bilmem tutar mı?

Zafer İnandıklı
13-08-2013, 22:00
Alçak gönlünüz ve estetik çalışmalrınız çok güzel. Bugün meleklerin boruları çiçeğini komşunun kaldırımında gördüm biraz tohum ve çelik aldım. Tohumları serptim çelikleri de köklendirmeden toprağa koydum bilmem tutar mı?

Tohumlar için bir şey diyemem. Çeliklerin toprağını kurutmazsanız, sorunsuz kökleneceklerdir.

birtanecik
13-08-2013, 22:06
eylül 10 a kadar buradayım. O zamana kadar tutar mı? Çünkü benden sonra kimse sulamaz. Ekimde burada yağmurlar başlar. Yani bir ayda köklenir mi?

Zafer İnandıklı
13-08-2013, 22:10
Tutar. Tutmazsa bendeki saksılı bitkilerden verebilirim.

Adalet Yağcı
13-08-2013, 22:21
Bu güzel bahçe bütün sezonu üç fotoğrafla mı bitirecek Zafer bey?
Nerede o güzel brugmansialar ve diğerleri?
Mevsim bitmeden görelim güzellikleri.

Orhan Özbilgiç
13-08-2013, 22:25
Benim, eli bol, gönlü bol ve mütevazı kardeşim. Senin bilgilerin hiç ''KIT'' olur mu? Yetiştirdiğin her bitki bir birikimin, bir donanımın eseri.
Ama sen hep böyle mütevazı kal!
Biz seni böyle seviyoruz.:)

birtanecik
13-08-2013, 23:20
Çok doğru... İnce hassas ve gönlü bol. Bitki ve doğa sever... Bol yeşillleriniz olsun.

Benol Hazaroğlu
14-08-2013, 20:13
Sayın Benol Hazaroğlu;
Teklifiniz için çok teşekkür ederim. Kafkas gülü bahçemde olmasını istediğim bitkidir ama aradan uzun zaman geçmiş şansımı kaybettim sanırım.
Saygılar...

Olur mu. Havaların serinlemesini bekliyorum size ve Orhan beye göndereceğim.

Cevabınızı bekliyordum.

Zafer İnandıklı
15-08-2013, 22:52
Bu güzel bahçe bütün sezonu üç fotoğrafla mı bitirecek Zafer bey?
Nerede o güzel brugmansialar ve diğerleri?
Mevsim bitmeden görelim güzellikleri.

Sayın Adalet Yağcı;
Bu yıl fotoğrafların çoğunu ilgili bölümlere yükledim. Bu nedenle bahçe geri planda kaldı seneye inşaallah...
Saygılar...

Zafer İnandıklı
15-08-2013, 22:54
Benim, eli bol, gönlü bol ve mütevazı kardeşim. Senin bilgilerin hiç ''KIT'' olur mu? Yetiştirdiğin her bitki bir birikimin, bir donanımın eseri.
Ama sen hep böyle mütevazı kal!
Biz seni böyle seviyoruz.:)

Sevgili ağabeyim, teşekkür ederim. Ben sizlerin öğrencisiyim.
Saygılar...

Zafer İnandıklı
15-08-2013, 22:57
Olur mu. Havaların serinlemesini bekliyorum size ve Orhan beye göndereceğim.

Cevabınızı bekliyordum.

Çok teşekkür ederim. İstediğniz zaman adres bilgilerimi yazarım.
Saygılar...

serkan_istanbul
05-09-2013, 09:21
selamlar abi paylaşımda bulunmuyorsun abi çok istiyorum gelmek ama annem ameliyat oldu gözden gunde 3 defa 7 değişik damla damlatıyorum. yatarkende merhem kendı suremıyor malum ev işleride bende. bu arada benim gelin baya büyüdü çiçek yok, efe püskülünü de terasa çıkardım oda büyüdü, meleklerin boruları harika. sevgiler abi ilk fırsatta geleceğim allah kısmet ederse kış gelmeden ama nasip abi selamlar ailenize.

Orhan Özbilgiç
07-09-2013, 19:45
Zafer Kardeşim;
Bana verdiklerinden Kırmızı çiçekli Brugmansia çiçekleri nihayet görünür hale geldi. Çevresine Glayöl dikmiştim. O nedenle ilk açan çiçeklerini görüntüleyememiştim. Glayöller misyonunu tamamladılar ve söktüm.

Şimdiki çiçekleri görünüyor. Üstelik sarısından daha farklı güzellikte bir kokusu da var!

Sağolasın, veren ellerin dert görmesin.
Selam ve sevgilerimizle...

439419

sonkez
09-09-2013, 12:37
Bahçenizi büyük hayranlık içinde doya doya gezdim..Adeta kendimi kaybettim.Bu ne muhteşemlik...Bu ne güzellik...Tekrar tekrar gezdim...Bayıldım..İmrendim...Bu kadar küçük bir yerde harikalar yaratmışsınız...Paylaşmayıda çok seviyorsunuz ...Eliniz,gönlünüz bol çok çiceksever birisiniz...Sizi kutluyorum...Bütün çicekleriniz muhteşem....Hele meleklerin borazanlarını imrenerek seyrettim....Sağlık ve sıhhatli bir şekilde sevdiklerinizle birlikte size uzun ömürler dilerim...Saygılar...

Zafer İnandıklı
09-09-2013, 13:18
selamlar abi paylaşımda bulunmuyorsun abi çok istiyorum gelmek ama annem ameliyat oldu gözden gunde 3 defa 7 değişik damla damlatıyorum. yatarkende merhem kendı suremıyor malum ev işleride bende. bu arada benim gelin baya büyüdü çiçek yok, efe püskülünü de terasa çıkardım oda büyüdü, meleklerin boruları harika. sevgiler abi ilk fırsatta geleceğim allah kısmet ederse kış gelmeden ama nasip abi selamlar ailenize.

Sevgili kardeşim bu aralar biraz sıkıntılı günler geçiriyoruz. O yüzden sesimiz çıkmıyor. Ay sonundan itibaren ne zaman istersen gel. Annene geçmiş olsun dileklerimizi ilet. Allah yardımcın olsun.
Sevgiler...

Zafer İnandıklı
09-09-2013, 13:54
Sevgili ağabeyim, mükemmel yetiştirmişsiniz ellerinize sağlık.
Saygılar, sevgiler...

Zafer İnandıklı
09-09-2013, 13:55
Bahçenizi büyük hayranlık içinde doya doya gezdim..Adeta kendimi kaybettim.Bu ne muhteşemlik...Bu ne güzellik...Tekrar tekrar gezdim...Bayıldım..İmrendim...Bu kadar küçük bir yerde harikalar yaratmışsınız...Paylaşmayıda çok seviyorsunuz ...Eliniz,gönlünüz bol çok çiceksever birisiniz...Sizi kutluyorum...Bütün çicekleriniz muhteşem....Hele meleklerin borazanlarını imrenerek seyrettim....Sağlık ve sıhhatli bir şekilde sevdiklerinizle birlikte size uzun ömürler dilerim...Saygılar...

Teşekkür ederim, sayın sonkez.
Aynı dilekler bizden, size...

Lale50
09-09-2013, 19:23
Bahceniz cok hosumuza gitti, ellerinize saglik.

günebakan
06-11-2013, 18:51
Zafer abi uzun zamandır sesin soluğun çıkmıyor umarım kötü birşeyler yoktur. Nilgün hanıma çok çok selamlar:)

sındırgılı
06-11-2013, 20:10
Zafer kardesim, Gunebakan dogru soyluyor..Saglikli bir ses ver..

Benol Hazaroğlu
08-11-2013, 20:59
Zafer bey bir merhaba deseniz de rahatlasak biz de.

Zafer İnandıklı
08-11-2013, 21:32
Sevgili arkadaşlar;
Hepinize çok teşekkür ederim.
Bahçedeki bitkilerin çoğunu ilgili sayfalarda sergilediğim için burası boş kaldı.
Bahçe ve bizler gayet iyiyiz, yeni sezona hazırlanıyoruz..
Hepinize sevgiler, saygılar...

cemo
08-11-2013, 22:20
Ev sahibi geldi şükürrr:)

günebakan
08-11-2013, 23:08
Hoş geldi teşekkürler Zafer abi:)

Benol Hazaroğlu
09-11-2013, 10:52
Hoş geldiniz bahçenize.

betito
28-12-2013, 12:25
Bu ayda yeni sürgün verdi :) Ama hala çiçek açtıramadım.

Zafer İnandıklı
28-12-2013, 21:10
Sevgili betito, sabret. Hiç ummadığın bir zamanda seni sevindirir.

Zafer İnandıklı
29-12-2013, 18:39
Kafkas gülü;
Bahçemizde olmasını çok arzu ettiğimiz bitki idi.
Sayın Benol Hazaroğlunun hediyesi.
Açma moduna giriyor.

Zafer İnandıklı
29-12-2013, 18:46
Bilbergia nutans. (Efe püskülü)
Bir bölümünü bahçeye diktim. Kış'ı atlatırsa bahçe bitkisi olarak kalacak.

Zafer İnandıklı
29-12-2013, 18:48
Sarı Burgmansia;
Açmaya devam.

Zafer İnandıklı
29-12-2013, 18:58
Natal erik.
İki yıl önce vehbi kardeşim hediye etmişti.
Bir çok kez çiçeklenmesine rağmen meyva vermedi.
Bu sene bekliyoruz.

serkan_istanbul
30-12-2013, 19:44
Maşallah abi paylaşımların güzel efe püskülü inşallah atlatır bendekiler süper şimdilerde tekrara teşekkür ederim kalanşolar içinde ne güzel bir türmüş o kalanşo mangini ler. Sevgiler eşinize selamlar saolsun yoldu yoldu verdi bana.

Zafer İnandıklı
01-01-2014, 22:37
Sardunyalar korumaya alındı.

Zafer İnandıklı
01-01-2014, 22:41
Begonviller serada, halâ çiçekliler.

Zafer İnandıklı
01-01-2014, 22:42
Portakal, tek tek veriyor.

Zafer İnandıklı
01-01-2014, 22:51
Diğerleri.

Zafer İnandıklı
01-01-2014, 22:55
Abutilonlar.

Zafer İnandıklı
01-01-2014, 22:57
Artık dinlenmeye geçiyor.

KAPTANzst
02-01-2014, 07:15
Artık dinlenmeye geçiyor.

Seneye daha çok çalışmalı, iyi dinlensin :D

serkan_istanbul
14-03-2014, 19:39
abutilonlar.

hayırlı akşamlar abi çok güzel bir kırmızı maşallah. Inşallah kocaman olur çelikleri üretirsin abi sevgiler

06dilek
23-03-2014, 18:24
Selam Sayın Zafer İnandıklı, küçücük ama sıcacık bir bahçeniz var hepsi birbirinden güzel çeşit, çeşit bitkileriniz var insan bir an orda olup şöyle çiçeklere karşı akşam kahvesi içmek istiyor

Zafer İnandıklı
17-04-2014, 22:17
Biraz geç kaldık ama olsun. Lâlerle başlayalım.

Zafer İnandıklı
17-04-2014, 22:20
Lâlere devam.

Zafer İnandıklı
17-04-2014, 22:22
Çuhalar doğadan.

sakdag
18-04-2014, 12:53
Zafer Abi, yurtdışından temin ettiğiniz atlas türlerini yetiştirip, çiçek açtırdığınız oldu mu acaba?

Zafer İnandıklı
18-04-2014, 19:55
Henüz bir hareket yok. bekliyorum.

nagehank
18-04-2014, 20:56
Tohumlar, çimlendiler.

tohumları bu kadar sık ektiğinizde bi sorun oluşturuyor mu büyüdüklerinde yerlerine nasıl dikiyorsunuz ince ve küçük tohumlarım var fakat sık olursa diye ekemiyorum bir türlü

Yaylacı
19-04-2014, 21:31
Merhaba Zafer Bey, 10. yıl toplantısındaki cabanız, koşuşturmanız ve bıkmadan usanmadan sorulara cevap vermenizin nedeni şimdi belli oluyor. Tüm bahçenizi gezdim, yüzlerce fikir doğdu zihnimde. Her şey çok güzel, minik bahçede kocaman bir dünya oluşturdunuz, tebrikler. Bir gün bahçenizi ziyaret etmek isterim, o güzel bitkiler arasında olmak bir ayrıcalık olmalı. Saygılarımla efendim...

Zafer İnandıklı
19-04-2014, 21:40
Sevgili yaylacı teşekkür ederim.
Ne zaman istersen gel. Seni bahçemde ağırlamaktan onur duyarım.
Cep numaramı özelden gönderiyorum.
Sevgiler.

Zafer İnandıklı
19-04-2014, 21:47
tohumları bu kadar sık ektiğinizde bi sorun oluşturuyor mu büyüdüklerinde yerlerine nasıl dikiyorsunuz ince ve küçük tohumlarım var fakat sık olursa diye ekemiyorum bir türlü

kökleri nazik ve dikkatli bir şekilde ayırırsınız. Elbette bazılarında bozulmalar olacaktır.
Kolay gelsin.

Zafer İnandıklı
19-04-2014, 21:50
Son açan.

Zafer İnandıklı
19-04-2014, 21:54
Saksıdakiler bitirdi, bahçedekiler başladı.

Zafer İnandıklı
19-04-2014, 22:06
Salvia microphylla 'Hot Lips' (ateşli dudaklar) Sayın Zeki Yağl'dan
Dicetra stabilis.
Yabani glayöl.

Zafer İnandıklı
19-04-2014, 22:09
Bu koca adama kar, kış, kıyamet vız gelir artık.

Zafer İnandıklı
19-04-2014, 22:25
Hostalar, güzel gelişiyorlar.
Toprak üstündeki yeşil örtü gizleme ağı. Kedilerin toprağı eşelemelerine, nem kaybına ve yabani ot'a karşı önlem.
Tel kafesler. bitkilerin dik ve düzgün durması, yaprakların yayılıp toprağa değerek mantar oluşturmaması ve yaprak altlarında salyangoz, sümüklü böcek vs zararlıların yuvalanmamaları için.

Zafer İnandıklı
19-04-2014, 22:27
Clematis, ilk çiçek.
Bu fotoğrafı çekebilmek için merdivene çıkmam gerekti.

Vildan Sönmez
20-04-2014, 02:10
Zafer Bey Datça kırlarında bu günlerde bolca rastladım, yabani frezya diye düşünmüştüm ama sizin dediğiniz gibi yabani glayöl daha doğru sanırım.

KAPTANzst
20-04-2014, 06:24
Hostalar, güzel gelişiyorlar.
Toprak üstündeki yeşil örtü gizleme ağı. Kedilerin toprağı eşelemelerine, nem kaybına ve yabani ot'a karşı önlem.
Tel kafesler. bitkilerin dik ve düzgün durması, yaprakların yayılıp toprağa değerek mantar oluşturmaması ve yaprak altlarında salyangoz, sümüklü böcek vs zararlıların yuvalanmamaları için.

Selam Zafer bey.
Ben de aynı şeyi düşünüyordum.
Bitkilerin dik durması için yeşil kaplamalı tel kafesi kesip rulo halinde saksı ve lastiklere geçirmeyi. Tavuk kedi ve Torundan :D korumanın ve bitkilerin dik kalmasını sağlamanın en iyi yolu bu. Ama bendeki tel biraz sık aralıklı. Daha geniş olsa da olur, araştırıyorum. Özellikle dahliyam bu sene fazla onlarda glayorler de çok işe yarayacak.

Zafer İnandıklı
20-04-2014, 20:16
Zafer Bey Datça kırlarında bu günlerde bolca rastladım, yabani frezya diye düşünmüştüm ama sizin dediğiniz gibi yabani glayöl daha doğru sanırım.

Teşekkürler Vildan hanım, Datça'ya gitmiş kadar oldum.

Zafer İnandıklı
20-04-2014, 20:24
Selam Zafer bey.
Ben de aynı şeyi düşünüyordum.
Bitkilerin dik durması için yeşil kaplamalı tel kafesi kesip rulo halinde saksı ve lastiklere geçirmeyi. Tavuk kedi ve Torundan :D korumanın ve bitkilerin dik kalmasını sağlamanın en iyi yolu bu. Ama bendeki tel biraz sık aralıklı. Daha geniş olsa da olur, araştırıyorum. Özellikle dahliyam bu sene fazla onlarda glayorler de çok işe yarayacak.

Ben de mecburiyetten 1 cm² aralıklı olanı almıştım şimdi 2.5 cm² olanını buldum telleri daha kalın. İncelerle dğiştiriyorum.

Zafer İnandıklı
20-04-2014, 22:24
Gerenium sanguineum max frei (Kanlı Turnagagası)
Sayın Zeki Yağlı'dan.

serkan_istanbul
21-04-2014, 08:58
Maşallah abi herşey çok güzel ellerine sağlık. Sevgiler

sonkez
21-04-2014, 09:02
Her zamanki gibi mükemmel...

safako
21-04-2014, 09:21
gerçekten mükemmel görünüyor eline emeğine sağlık

Zafer İnandıklı
09-05-2014, 21:35
Bahçe'den görüntüler.

Zafer İnandıklı
09-05-2014, 21:39
Devam.

pink panther
09-05-2014, 21:44
maşallah :)

milaca2010
09-05-2014, 22:03
Hocam beyaz küpelilerin maşallahı var, silme çiçek yüklenmişler clematisler ve diğer bitkilrinizin hepsine maşallah emeklerinize sağlık.
Bahçenizde bahar şenliği başlamış, bitkilerin çevresine sardığınız kafes tel uygulamalarınızı çok beğendim, bende dağınık formdaki bitkilerime uygulayacağım.
Esenlikler dilerim, saygılarımla...

Zafer İnandıklı
21-05-2014, 22:23
Pasiflora edulıs.

Zafer İnandıklı
21-05-2014, 22:25
pembebeyaz

Zafer İnandıklı
21-05-2014, 22:29
Rehmania elata (Çin yüksükotu)

Zafer İnandıklı
21-05-2014, 22:32
İkinci katın balkonuna ulaştı.

Zafer İnandıklı
21-05-2014, 22:33
Begonviller atölyemin çatısındalar.

Zafer İnandıklı
21-05-2014, 22:35
Kuş bakışı.

cörekotu
21-05-2014, 22:41
Hepsi birbirinden harika Zafer bey, hele beyaz kupe ciceginize bayildim...

Zafer İnandıklı
22-05-2014, 22:33
Teşekkür ederim. Küpe hanımın merakı iri cins.

Zafer İnandıklı
22-05-2014, 22:35
Güzelliği de kokusu da bir başka.

Zafer İnandıklı
22-05-2014, 22:36
Portakal. Çiçekler meyveye döndü.

Orhan Özbilgiç
23-05-2014, 07:00
Zafer Bey'ciğim;
Bu ne düzenlilik, bu ne sağlık? Maşallah. Bakınca insanın gözlerini yormayan bir intizam var bahçende.
Bir de, tüm bitkilerinden sağlık fışkırıyor. Bende sana özenip, senin gibi olmaya çalışıyorum. Zaten bahçemdeki birçok bitkimin ''Babası'' sensin. Bununla hep övünüyorum. Diyorum ki görüp beğenenlere; ''Bunları hep Zafer İnandıklı gönderdi (veya verdi). Bizim işte böyle bir dostumuz var! Gönül zenginliği budur.''
Brugmansialarım, Efe püskülüm, Elvudim, Kalanşo Mancinim, Ayı pençesi... Bunlar hemen aklıma geliverenler. Bir o kadarda hemen hatırlayamadıklarım vardır kesin.
Sağolasın, varolasın.

Begonvillerini, beyaz çiçekli küpelini, mor çiçekli saksı bitkisini, yüksük çiçeğini, brugmansialarını...Hepsini çok beğendim. Portakallarını afiyetle ye kardeşim.

Selam ve sevgilerimizle.

Zafer İnandıklı
24-05-2014, 22:24
Teşekkür ederim, sevgili ağabeyim.
İlham kaynağım sizlersiniz.

birtanecik
25-05-2014, 22:27
Merhaba Zafer Bey,
Her şey çok güzel ellerinize sağlık. 10.yıl toplantısında verdiğiniz meleklerin borularını saksıya diktim. Her şey yolunda. Akçay yoluna çıkacak yakında. Yanlardan dal bile attı birkaç tane. Saksıdan da domates çıktı. İkinci kata değil birinci kat da kalsa yeter. Özel bir şey yapmam gerekiyor mu? Biraz tiyo alsam....

Zafer İnandıklı
29-05-2014, 22:21
Sık sık sulayın, arada bir vitamin verin, çok güneş'li rüzgâr'lı bir yerde olmasın yeter.

Zafer İnandıklı
29-05-2014, 22:23
Güler Atlas.

Zafer İnandıklı
29-05-2014, 22:25
Kış'ı bahçede açıkta geçirdiler. Keyifleri yerinde

Zafer İnandıklı
29-05-2014, 22:28
Alstromeria (Peru zambağı)

Zafer İnandıklı
29-05-2014, 22:29
Gece mumu.

Zafer İnandıklı
01-06-2014, 20:36
Bahçeden...

tarla kuşu
11-06-2014, 09:04
Sayın Zafer İnandıklı, bahçenize ve çiçeklerinize bayıldım. Sevgi ve azmin zaferi bu olsa gerek. Maşallah bütün çeşitleriniz çok güzel. Ellerinize ve yüreğinize sağlık. Sağlıkla kalın.....

Tubay
11-06-2014, 12:16
Bu kadar küçük bir alanda istenilince neler yapılabileceğini gördüm. Kuş bakışı resimler kanıtı :))

sulebotanika
14-06-2014, 20:13
bahçeniz çok güzel maşallah

pembebeyaz

maşallah bu meleklere bayıldım bayıldım keşke benimde meleklerim olsa dolu dolu çiçekler açşa :( ne kadar süre de bu boy oluyorlar acaba

lusoari
17-06-2014, 21:56
Çok değerli, sevgili Zafer bey; Sizin bahçe sayfanız olduğunu yeni gördüm affedin beni.
Küçücük bahçeye, koskocaman bir dünya sığdırmışsınız ve en önemlisi hepsi çok güzel.
İnşallah bir gün sizinle tanışma zevkini ben de yaşarım, size ve o çok güzel bahçenize bir kaç değişik, ender bitkide ben de hediye etmek isterim. Sizin gibi ustalardan öğrenecek çok şey var.
Saygılarımla....

abk
24-06-2014, 17:48
Bahçeniz gerçekten çok güzel, çok emek harcanmış.
902 numaralı mesajda askılı saksıdaki çiçek nedir?

Milla
12-07-2014, 10:09
Sayın zaferinandikli,
Bu güne kadar sizin sayfalarınızı gezmemiş olmam benim ayıbım ve benim kayıbım:))
İsim olarak sizi çok iyi biliyorum ama nedense sayfalarınızı ziyaret etmek nasip olmamış. Bu gün sabahtan beri 31 sayfa falan gezdim bölümünüzde.
Öncelikle sizi içten tebrik etmek istiyorum. Çiçeklerinize gösterdiğiniz çaba ve sevgi çok belli oluyor. İnanılmaz güzellikte ve çeşitte çiçekleriniz var. İçimi çeke çeke baktım resimlere :)) Maşallah demeyi de unutmadım. Gerçekten elinize emeğinize sağlık.
Sanıyorum Üsküdar'da bu bahçe. Siz kendinize bu dünyada cennetten bir köşe yaratmışsınız. Tebrik ederim. Bundan sonra sayfalarınızın bir numaralı müdavimi olacağım.

serkan_istanbul
22-07-2014, 21:33
Zafer abi hayırlı ramazanlar nasılsınız inşallah herşey yolundadır. Sevgilerimle.

Zafer İnandıklı
22-07-2014, 23:17
Sağ ol serkan kardeşim, yaramaz bir durum yak. Ramazanın rehavetindeyiz.
Bahçemizi gezip övgülerini yazan arkadaşlara teşekkür ederim.

Zafer İnandıklı
22-07-2014, 23:20
Mavi Balon.

Zafer İnandıklı
22-07-2014, 23:22
Campanula Takesimana.

Zafer İnandıklı
22-07-2014, 23:24
Ecicinea.

Zafer İnandıklı
22-07-2014, 23:26
Ecinopsis.

Zafer İnandıklı
22-07-2014, 23:28
Ecicinea beyaz.

Zafer İnandıklı
22-07-2014, 23:37
Lilium'lar.

Zafer İnandıklı
22-07-2014, 23:42
Lilium devam.

Zafer İnandıklı
22-07-2014, 23:48
Fener çiçeği.

Zafer İnandıklı
22-07-2014, 23:52
phlox.

Zafer İnandıklı
22-07-2014, 23:57
Gloriosa.

Zafer İnandıklı
22-07-2014, 23:59
Devam

serkan_istanbul
26-07-2014, 23:37
Her zamanki gibi hepsi süper ellerine sağlık abi.

serkan_istanbul
26-07-2014, 23:39
campanula takemasina.

buna bayıldım abi maşallah. çok güzel

Benol Hazaroğlu
27-07-2014, 00:57
Zafer bey tatemasina diye arayınca çıkmıyor Punctata olabilir mi? Ben ebaydan çok beğenip tohum almıştım.
Daha çok minik belki seneye büyür. Çiçek yok haliyle.

Benol Hazaroğlu
27-07-2014, 01:02
Campanula punctata (Cherry bels) Diye geçiyor nette.

Zafer İnandıklı
28-07-2014, 17:10
Zafer bey tatemasina diye arayınca çıkmıyor Punctata olabilir mi? Ben ebaydan çok beğenip tohum almıştım.
Daha çok minik belki seneye büyür. Çiçek yok haliyle.

Bu bitki bana sayın Zeki Yağlı'nın hediyesi.
Ben yanlış yazmışım. (Campanula Takesimana) Olacaktı.

Benol Hazaroğlu
28-07-2014, 22:08
Evet şimdiki isimle arayınca ayni bitki çıktı. Bazı yerlerdede punçtat geçiyor görsellerden bakabilirsiniz.
İnşallah tohum yapar bu çiçeğiniz. Çok arsız toprak altında ilerleyip her yerden çıkabilen bir türmüş.
Kiraz bells de deniyor.

Yaylacı
01-08-2014, 18:30
Sevgili Zafer kardeşim, bahçeni ziyarete gelmeden önce şöyle bir bakayım ne var ne yok diye düşündüm. Söz verdim ama bir türlü gelemedim mahcubum bu konuda, şimdiden bahçede ne var ne yok bileyim ona göre hazırlıklı geleyim diye düşündüm :D
Şaka bir yana herşey çok güzel, bitki çeşitliliği ve görsellik mükemmel insanın o bahçeden çıkası gelmiyor, saygılar selamlar efendim...

günebakan
27-08-2014, 21:46
Zafer abiciğim bahçe muhteşem gerçekten tabi herkes gibi bende Campanula Takesimana bayıldım çok güzel:)

sonkez
28-08-2014, 08:55
Herşey çok güzel..Ellerinize,emeklerinize sağlık...

fatitoo
28-08-2014, 09:21
Zafer abiciğim ben bu bahçeye sabah erken bir dalarım, akşama zor çıkarım:)Çok güzel, maşallah...

Dilek Sarıkaya
08-09-2014, 06:51
Merhaba Zafer Bey, bana 2 sene önce bir gecelik gelinin yaprağını göndermiştiniz.Yerini sevdi ve çok güzel gelişti.Ben daha ufak diye hiç çiçek aramamıştım. Meğer çiçek yapmış ve yapraklarının arasında kalmış ben görememişim.Cumartesi tatilden döndük, dün çıkıp çiçeklerime bakayım dedim bir de ne göreyim çiçek açmış ve kapanmış. O kadar üzüldüm ki anlatamam. Kısmet değilmiş demek ki. Bir iki yaprağında gelişme var fakat çiçek mi yoksa yaprak mı karar veremedim. Resimlerini yükleyeceğim.İnşallah çiçektir de açıldığını görebileyim.Çok teşekkür ederim beni bu güzellikten mahrum bırakmadığınız için.

Dilek Sarıkaya
08-09-2014, 15:34
516685

Bu da çiçeğimin kapanmış hali ve çiçeğimin büyümüş hali Zafer Bey

Zafer İnandıklı
14-01-2015, 18:31
Sert hava akımınakapalı, dış ortamdan 3-4 derece daha sıcak olmasına rağmen bizim bahçedeki durum...
Sardunyalar tamamen dondu.

Zafer İnandıklı
14-01-2015, 18:33
Burmansiaların yaprakları soğuk haşlama oldu.

Zafer İnandıklı
14-01-2015, 18:35
En acısı da Epiphyllum (bir gecelik gelin) lerin yaprakları morardı. Yaşayacakları şüpheli, korkarım sıfırdan başlamamız gerekecek.

Zafer İnandıklı
14-01-2015, 18:38
Hibiscus.
Begonvil.
Kış'ın hışmına uğrayan tüm arkadaşlara geçmiş olsun.

Laleci_03
14-01-2015, 18:56
Ahh Zafer ağabeyim sana da çok geçmiş olsun, gördükçe benim içim acıdı vallahi, çok yazık olmuş :( İnşallah bahara toparlanırsın... :(

Benol Hazaroğlu
14-01-2015, 19:01
Ben de çok üzüldüm Zafer bey, Bir gecelik gelinim sizden gelmişti. Henüz çiçek görmedim ama yedeğiniz yoksa hemen gönderebilirim.

samur
14-01-2015, 19:17
Zafer bey gecmis olsun uzulmeyin baharda senleniriz yine.Siz bize gonderirsiniz de biz size gondermeyiz mi hic😏

Adalet Yağcı
14-01-2015, 19:51
Zafer bey, çok geçmiş olsun, bu kış hepimiz aynı akıbete uğradık.
Sağlık olsun, ne diyelim, yeni sezonda yüzümüzü güldürecek başka güzellikler görmek dileği ile.

Orhan Özbilgiç
14-01-2015, 21:55
Zafer Bey'ciğim;
Bahçenin dondan bu kadar etkilenebileceğini, aklımın ucundan bile geçirmezdim. Son derece ürkütücü ve bir o kadar da üzücü.:( Ama umuyorum, ana gövdeler ve kökler donmamıştır. Senin o mahir ellerinde, bir yıllık gecikme ile de olsa, yine muhteşem güzelliklerini sergileyeceklerdir.

Geçmiş olsun kardeşim.

sındırgılı
14-01-2015, 22:15
Aynı durum Büyükada da bende de oldu. 1987 senesinden beri -8 ilk defa görüldü.Bütün çiçeklerim pert oldu..
Geçmiş olsun arkadaşım, kalan sağlar bizimdir..

Muda
14-01-2015, 22:17
Zafer bey;
Çok geçmiş olsun. Nerede ise soğuklardan hasar görmemiş kimse yok. O güzel bahçenin bu hale gelebileceğini hiç düşünmemiştim bile. Geçen sene sizden aldığım burmansiaların ikisi de sarı çıkmıştı. Onlardan birini ve sizden aldığım bir gecelik gelin ile birlikte bende olan ve yaşayan çeşitlerden bir aksilik olmaz ise 11. yıldönümünde getirebilirim. Umarım yüzeysel don olmuştur. Baharla birlikte hepsi yeniden canlanırlar.

Hepimize geçmiş olsun.

OSMAN45
15-01-2015, 05:46
Geçmiş olsun Zafer kardeşim.

günebakan
15-01-2015, 07:30
Çok geçmiş olsun Zafer abi sağlık olsun elimde ne kaldıysa baharda paylaşmaya hazırım

hozat
15-01-2015, 08:13
Zafer Bey,

Çok üzüldüm, o bahçeye verilen emeklerin yakın şahidiyim.

Bana da, Bodrum,dan üzücü haber geldi. En büyük zararı Japon Gülleri görmüş.

Yeniden başlayacağız bu gidişle ,sağlık olsun.

Aysel Yavuz
15-01-2015, 08:19
Çok büyük geçmiş olsun. Bu kış hepimizi üzdü.. Ama sağlık olsun demekten başka elimizden bir şey gelmiyor. Baharda el ele verip toparlanırız inşallah

Milla
15-01-2015, 08:37
Çok geçmiş olsun. İçim acıdı resmen.

serkan_istanbul
15-01-2015, 09:00
abi geçmişolsun sıkma canını bnmde durum aynı kalanlardan paylaşırız.sevgiler

vehbi
15-01-2015, 10:37
Zafer abi büyük geçmiş olsun.

aydindeniz
15-01-2015, 12:46
Zafer bey çok geçmiş olsun. sizden aldığım pembe melekler ile bende bulunan beyaz katmerli ve sarı meleklerimden, eğer kötü olursa tek gecelik gelinden ve başka türlerden çelik gönderebilirim. ama ****** bu soğuklar geçip hava tekrar ısınınca...

sonkez
15-01-2015, 20:38
Geçmiş olsun,çok üzüldüm..İnşallah bahara tekrar toparlanırsınız...

yigit666
16-01-2015, 14:01
zafer bey .çok üzüldüm geçmiş olsun ,bende balkonda birçok bitkimi kaybettim , bir gecelik gelin ev ortamında idi onu diğer atlas türleri ile birlikte korudum .

Zafer İnandıklı
16-01-2015, 14:25
Sevgili dostlar;
Hepinize çok teşekkür ederim.
Her ne kadar görüntü kötü olsa da gerçek durum baharda belli olacak.
Seneye daha etkili tedbirler almak üzere, yılmak yok, yola devam.
Sevgiler.

Güler
16-01-2015, 18:41
Sevgili Zafer İnandıklı, sana da geçmiş olsun. Dediğin gibi bahara sıfırdan başlayacağız gibi. Ne yapalım birbirimize destek olacağız. Sağlık olsun.

aleydi
04-02-2015, 09:43
Geçmiş olsun. Bende fırsat buldukça o güzel çiçeklerinizi hayranlıkla izleyenlerdenim . Ne yazık ki karasal iklimde her bitkiyi yetiştirmemiz mümkün olmuyor .Yetiştire bildiklerimizi de her bahar yenilemek zorunda kalıyoruz .Bizim seralarımızda bile olmayan çeşitliliğe sahipsiniz.
Ne kadar çok tohum ve çelik paylaşmışsınız ,ne güzel bir yüreğiniz var . Çalışkanlığınız ,üretkenliğiniz ve sizi sevenlerin desteğiyle ,umarım baharda her şey gönlünüzce olur .

uyap
04-02-2015, 10:21
Geçmiş olsun Zafer bey. Görüntü öyle olmasa da inşallah soğuk sadece yapraklarını yakmıştır, baharla birlikte tekrar dal verip canlanırlar umarım.

cörekotu
08-02-2015, 11:59
Zafer bey cok gecmis olsun, ne diyelim saglik olsun insallah daha iyilerini yaparsiniz...

birgaripyolcu
14-02-2015, 22:12
Zafer bey,bahçe resimlerinize bakarken,krizantemlerin sarı ve mor olanları yan yana gördüm .Renklerinde bozulma olmuyor mu.Bende birbirlerinin rengini bozup tozlaşıyorlar

günebakan
05-03-2015, 18:29
Zafer abi melisanın tamamını budasam tekrar yeşerir mi acaba?

539429

fikreteren
27-03-2015, 12:38
Zafer bey geçmiş olsun. Bahar geliyor inşallah hepsi canlanacak.

Yaylacı
30-03-2015, 22:28
Zafer, kardeşim ağır kış şartlarından dolayı o güzelim bahçendeki güzelliklerin zarar görmesine gerçekten üzüldüm. Ziyarete geldiğimde o mükemmel bahçedeki bitkilerin soğuklara esir olması üzücü ama inanıyorum ki sen ölen bitkilerini tekrar eski haline getirebilirsin. Geçmiş olsun dileğinde bulunarak benim yapabileceğim bir şeyler olup olmadığını öğrenmek isterim. Bildiğim birşey var sen bıkmadan usanmadan o bahçeyi eskisinden daha güzel hale getirirsin.
Yardıma ihtiyacın varsa çekinmeden söyleyebilirsin. Saygılar, selamlar....

Orhan Özbilgiç
23-06-2015, 11:06
Sevgili Zafer;
Baba toprağını ziyarete geldik. ;)
İlk çiçeklerimiz ve teşekkürlerimizle....:eek:

561106

561107

Orhan Özbilgiç
30-08-2015, 21:51
Canım arkadaşım;
Bunu 4 yıl önce vermiştin. Ancak açtırabildim. Bütün güzelliğini, senin yüreğinden almış. Tekrar teşekkürler...

573245

573246

Güler
30-08-2015, 22:10
Çok güzel değil mi, kokusunu alabildiniz mi?
Benim gelinler de iki gündür faaliyetteler, sıra ile gelinliklerini giyiyorlar.

Orhan Özbilgiç
31-08-2015, 09:29
Evet çok güzel gerçekten Güler Hanım. Kokusu tarifsiz ve benzersiz. Ağır değil. Tam bir geline yaraşır parfüm kokusu.
Siz, her zamanki gibi,çiçeklere bir çoğumuzdan daha çok ilgi gösteriyorsunuz. Onlar da sizi, daha çok çiçeklenerek ödüllendiriyorlar. :)

Güler
31-08-2015, 14:02
Sevgili Orhan Özbilgiç, sizlerden fazla yaptığım tek şey onlara ilan-ı aşkım olabilir, hep kulaklarına aşk dolu sözler fısıldıyorum. ;)

KAPTANzst
01-09-2015, 11:16
7.5 aydır ses seda vermeyen Zafer beyden haberi olan var mı.
Yılmak yok yola devam demiş bizim yüreğimize su serpmişti.

Zafer İnandıklı
25-05-2017, 18:19
Salvia microphylla 'Hot Lips'
Sevgili Zeki Yağlı ağabeyimin hediyesi.

Zafer İnandıklı
25-05-2017, 18:21
Bahçemizin meleği.

Zafer İnandıklı
25-05-2017, 18:25
Sevgili Güler ablamdan.

Zafer İnandıklı
27-07-2017, 20:52
Soğuk hava akımlarına sert rüzgâr'lara kapalı bahçe.
Bu günkü afet sonrası.

Zafer İnandıklı
27-07-2017, 20:53
Devam.

A_NOMAD
27-07-2017, 21:09
Abi çok geçmiş olsun :(

Zafer İnandıklı
27-07-2017, 22:14
Teşekkür ederim.

bahtiyar02
28-07-2017, 00:07