PDA

View Full Version : Satı Uğurtan / Bahçe

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9

Satı Uğurtan
12-06-2011, 23:49
Sakız sardunya ve ceylanım.

Satı Uğurtan
13-06-2011, 10:33
Hanımeli kokusuyla bahçeyi sardı, sarmaşık güller her taraftan çatıya doğru sarılıyor.

Satı Uğurtan
13-06-2011, 10:42
Çocukluğumda bahçemizde meyve ve sebze dışında süs bitkisi olarak bir tek gül vardı, ben süs bitkisi olarak ilk gülleri tanıdım ve gülleri sevdim:)

cemo
13-06-2011, 10:43
Canım bir yılda bu ne değişim. Sarılara bayıldım. Ğüller almış başını gidiyor, isyandalar mı ne:))
İlk sarıdan bende de var. Gölgede olduğundan mı hala açmadı. Şeytan diyor, git dere boyuna dik:))

Satı Uğurtan
13-06-2011, 10:45
Bahçemin diğer güzelleri.

Periş
13-06-2011, 10:59
Sevgili satı hanımcım sarı çiçeklerin görünüşü harika güllere bayıldım...

Satı Uğurtan
13-06-2011, 11:14
Canım bir yılda bu ne değişim. Sarılara bayıldım. Ğüller almış başını gidiyor, isyandalar mı ne:))
İlk sarıdan bende de var. Gölgede olduğundan mı hala açmadı. Şeytan diyor, git dere boyuna dik:))
Cemocuğum canım, sakın gölgeden alma benimki güneşteydi açmıyordu, gölgeye alınca çıldırdı.
Cemo bahçe sana hazırlanıyor en kısa zamanda gel olurmu?

cemo
13-06-2011, 11:22
Canım, Pınar la konuşayım, sen gitmeden bir çay içmeye getirsin beni.
Bu gidişle görüşemeyeceğiz. Sana uyan bana uymuyor, bana uyan da sana:))

nurcanaybay
13-06-2011, 13:26
Sarı,mor ,mavi en çok dikatimizi çeken renkler oluyor.
Ben de ilk üç sarıya ve son fotoğraftaki mor çiçeğe bayıldım.İstekleri aynı ise birbirlerine
yakın olsalar göz kamaştırırlar :))

Ellerinize sağlık ,çok güzeller.

günebakan
13-06-2011, 18:05
Harika görüntüler Satı'cığım bence de sarılar ve güller çok güzel görünüyor 2. sarıdan bana da getirmiştin çok güzel büyüyor. Çok teşekkür ederim canım:)

fatma sunay
13-06-2011, 19:05
Satı hanım tohum için şimdiden teşekkür ederim. Yeni eklenen çiçekler harikalar hele sarılara bayıldım saksıdan sarkan sarı çiçek nedir çok alımlı gorünüyor..

Satı Uğurtan
13-06-2011, 20:14
Tamam cemocuğum en kısa zamanda gelin bekliyorum, bu yıl çocukların, mülakatlar, sınavlar, armut(köpüşüm) onlara koşturmaktan ben çıkamadım bir yere.

Periş, çok teşekkür ederim sevgiler.

Sevgili nurcan, bu gün cemoda aynı sarıları diyordu, aslında mor son üç sarıyla olabilir diğer baştaki ikisi sarkıcı olduğu için mora uymaz, morun boyu çok uzun.

Günebakancığım çok teşekkürler, sağlıkla büyüt.

Bahar
13-06-2011, 20:26
bahçeniz çiçekleriniz gerçekten güzel ellerinize emeğinize sağlık.
Saksıda bir çiçeğiniz var dikkatimi çekti adı nedir şu sarı olan.

Satı Uğurtan
13-06-2011, 20:37
Satı hanım tohum için şimdiden teşekkür ederim. Yeni eklenen çiçekler harikalar hele sarılara bayıldım saksıdan sarkan sarı çiçek nedir çok alımlı gorünüyor..

Sevgili fatma hanım, ben teşekkür ederim, sarı sarkan çiçeğin adı, Lysimachia Procumbens(Golden globes) sevgiler saygılar.

Sevgili Bahar, çok teşekkürler sarılarda birinci çiçek fatma hanıma yazdığım ikinci çiçek sarı kız.

Orhan Özbilgiç
13-06-2011, 20:45
Geldim, geldim. Nihayet gelebildim..
Tüm çiçeklerin nefis. birçoğunu tanımıyorum. Hatta biri bendede var. demin bahçeme koydum. Adını bilmiyorum. Şimdi sendede gördüm. 1815 no' lu mesajdaki dördüncü fotoğraf. Yaprakları nane gibi kokuyor. Sen biliyor musun adını?

Valla iklim olarak bizden en az 15 gün öndesiniz. Senin ve sevgili Elek' in gönderdiniz Gül hatmi tohumlarından çıkan bitkiler daha 10 cm falan. Seninkiler çiçeklenmiş bile.
Ya ben ne diyeyim? Siz bu işi biliyorsunuz arkadaş. Bravo valla.
Sevgi ve selamlar..

Satı Uğurtan
13-06-2011, 21:10
Geldim, geldim. Nihayet gelebildim..
Tüm çiçeklerin nefis. birçoğunu tanımıyorum. Hatta biri bendede var. demin bahçeme koydum. Adını bilmiyorum. Şimdi sendede gördüm. 1815 no' lu mesajdaki dördüncü fotoğraf. Yaprakları nane gibi kokuyor. Sen biliyor musun adını?

Valla iklim olarak bizden en az 15 gün öndesiniz. Senin ve sevgili Elek' in gönderdiniz Gül hatmi tohumlarından çıkan bitkiler daha 10 cm falan. Seninkiler çiçeklenmiş bile.
Ya ben ne diyeyim? Siz bu işi biliyorsunuz arkadaş. Bravo valla.
Sevgi ve selamlar..
Sevgili Orhan bey, çok teşekkürler, naneye benzeyen bitkinin ismini bende bilmiyorum bence onu biz Güngöre soralım:)
Benim hatmiler en az iki metre, çiçek açalı en az 10 gün oldu.
Sevgiler saygılar.

Orhan Özbilgiç
13-06-2011, 21:14
Sevgili Orhan bey, çok teşekkürler, naneye benzeyen bitkinin ismini bende bilmiyorum bence onu biz Güngöre soralım:)
Benim hatmiler en az iki metre, çiçek açalı en az 10 gün oldu.
Sevgiler saygılar.

Evet valla. Bilse bilse o bilir. Sen bi soruver hele.;)
Demekki, bu gidişle, bizim hatmiler temmuzda ancak açacak.:p

Orhan Özbilgiç
13-06-2011, 21:22

Öğrendim, öğrendim.
Sevgili Zeki Yağlı bahçeme gelmiş, o adını yazmış. Salvia microphylla. ''Yıllar önce Saray Nanesi dendiğini duymuştum.''Diyor.

Satı Uğurtan
13-06-2011, 21:24

Sevgili Orhan bey, Zeki bey sağolsun nane yapraklı bitkinin adını yazarak ikimizide sıkıntıdan kurtardı, sanıyorum ancak açar, bence canınız sağolsun ne zaman isterlerse o zaman açsınlar sevgiler.

ciceksever70
13-06-2011, 21:55
Sati hanim gül hatmiyi tohumdan mi yetistirdiniz? Beni de bu yil sevgili Fikreteren heveslendirdi paketteki tüm tohumlari ektim. Hemen hepsi de cimlendi simdi ne yapacagimi bilemiyorum. Biraz gelisince topraga mi aktarayim yoksa kisi korumali mi gecirteyim?

Satı Uğurtan
14-06-2011, 23:17
Sevgili çiçeksever70, benim çiçek hatmilerim iki kök, bir kök nasıl oldu bilmiyorum kesin bir yerden bir şeyle toprak veya gübreyle tohum geldi, diğeride az kullanılan bir yolun ortasında çıkmıştı, birazda ezilmişti ben onu söküp bahçeye diktim ve tuttu üç yıldır bahçemi süslüyorlar.
Kışın kök ve biraz yaprak kalıyor, yaza büyüyüp kocaman oluyorlar kıştan soğuktan hiç korumuyorum, bana kalsa yarısını bahçeye yarısını korunaklı bir yerde saksıda tutarım her ihtimale karşı sevgiler.

çetin.
15-06-2011, 00:17
Satı ablacığım çiçeklerin hepside harika zaten buradan baktığım zamanda sarmaşık gülünü net şekilde görüyorum geçen sene hiç ortada yokken bu sene maşallah çok güzel gelişti,girişi çok güzel kapattı,ayrıca çiçekleri çok güzel görüntülemişsin ellerine sağlık paylaşımın için teşekkürler bayağıdır kahveni içemiyorum artık yarın içeriz heralde bu güzel çiçeklerin içinde.

ciceksever70
15-06-2011, 06:52
Sevgili çiçeksever70, benim çiçek hatmilerim iki kök, bir kök nasıl oldu bilmiyorum kesin bir yerden bir şeyle toprak veya gübreyle tohum geldi, diğeride az kullanılan bir yolun ortasında çıkmıştı, birazda ezilmişti ben onu söküp bahçeye diktim ve tuttu üç yıldır bahçemi süslüyorlar.
Kışın kök ve biraz yaprak kalıyor, yaza büyüyüp kocaman oluyorlar kıştan soğuktan hiç korumuyorum, bana kalsa yarısını bahçeye yarısını korunaklı bir yerde saksıda tutarım her ihtimale karşı sevgiler.

Sati hanim ben tüm paketi atinca saksilara neredeyse elli civarinda kücük filizim oldu simdi ikinci yapraklari da cikardilar mutlu mesut büyüyorlar. Pakette Eylül-Ekim gibi topraga aktarin diyor. Sizinkiler iki kökten bu kadar dev bir sekil aldiysa hepsini bahceye almamak zaten daha mantikli olur. Tümü kisi gecirir mi bilmem ama fazla gelisen olursa komsulara dagitayim bari. Alistilar artik elimde saksi cicek dagitmama:p.

Satı Uğurtan
15-06-2011, 22:14
Sati hanim ben tüm paketi atinca saksilara neredeyse elli civarinda kücük filizim oldu simdi ikinci yapraklari da cikardilar mutlu mesut büyüyorlar. Pakette Eylül-Ekim gibi topraga aktarin diyor. Sizinkiler iki kökten bu kadar dev bir sekil aldiysa hepsini bahceye almamak zaten daha mantikli olur. Tümü kisi gecirir mi bilmem ama fazla gelisen olursa komsulara dagitayim bari. Alistilar artik elimde saksi cicek dagitmama:p.
Sevgili çiçeksever70, evet benim o dev hatmiler birer kök evet iyi fikir dağıt, kendine dört, beş kök ayırıp kalanı dağıt, bende fazlalık oldumu elimde komşuları geziyorum, ekime kadar beklet biraz büyüsün toprağa al hiç bir şey olmaz sevgiler.

Satı Uğurtan
15-06-2011, 22:18
Sevgili Çetin, çok teşekkürler senin güllerin yanında benimkilerin lafı bile olmaz:)
İstediğin zaman çaya kahveye beklerim sevgiler iyi akşamlar.

Vildan Sönmez
19-06-2011, 23:33
Satı'cım toplantıda aldığım çiçek sende bambaşka bir güzellikte büyümüş, benimki tuttu, tomurcuk, çiçek derken birden bozuldu.

Gece mumların inşallah Özbey'in bahçesindeki gibi olur. (yoluna girmiş zaten)
Sarılar başka güzel, güller başka. Emeklerinin karşılığını almak ne güzel değil mi ?

Satı Uğurtan
19-06-2011, 23:43
Sevgili Vildan hanım, çok çok teşekkürler, kurursa üzülme bende orman gibi,gece mumları o kadar arttıki çok güzel oldu, sanıyorum bir kaç yıl sonra sevgili ozbeyinkine yetişecek:)
Emeklerimin karşılığını fazlasıyla alıyorum, doğa çok bonkör bol bol veriyor karşılığını sevgiler.

Satı Uğurtan
21-06-2011, 00:09
Zambaklar ve pembe zıpçıktı.

Satı Uğurtan
21-06-2011, 00:16
Pasiflora tomurcuktan görünmüyor, clematisim sürekli açıyor,sarı çiçekli bitkim harika bir görüntüsü var adını bilmiyorum, balkonumdan genel görüntü.

Cumhur Tonba
21-06-2011, 01:41
Çiçekleriniz gittikçe güzelleşiyor. Harikalar. Nasılsınız?

çetin.
21-06-2011, 06:17
satı abla çiçeklerin hepside çok güzeller.ellerine ve emeğine sağlık tabi ki bu kadar uğraşmanın sonucunda bu güzel çiçeklerin rengarenk açmasını hak ediyoruz bunlar belli bir uğraşmanın emeğin bakımın sonucu oluyor. en sonun dada keyfini sürmek kalıyor bizlere.
satı abla clematis çok hoşuma gitti tabi ki komşuda pişer bize'de düşer selamlar.

Periş
21-06-2011, 07:28
Sevgili Satı zambaklar clematis çok güzel görünüyor sarı çiçeğe bayıldım ellerinize saglık sevgiler...

Satı Uğurtan
21-06-2011, 12:48
Çiçekleriniz gittikçe güzelleşiyor. Harikalar. Nasılsınız?
Sevgili Cumhur bey, çok teşekkürler çok sağolun iyiyim sevgiler saygılar.

Satı Uğurtan
21-06-2011, 12:53
Sevgili Çetin, şu siteye taşınalı üç yıl oldu bahçelere verdiğimiz emeği bir sen birde ben bilirim, Hasanla Suna duymasın:)
Sevgili kardeşim, ben senin ablanım bahçe senin gel gece gündüz farketmez bahçeyi götür, bu yıl size mutlaka ya köklendirme veya tohumdan clematis yetiştireceğiz.

ayhan219
21-06-2011, 14:35
satı hanım çiçekleriniz de bahçeniz de çok hoş emekleriniz boşa gitmiyor ne güzel

Satı Uğurtan
21-06-2011, 23:44
Sevgili Periş, çok sağol çok teşekkürler.

Çok sağolun Sayın Ayhan bey, daha güzelleri sizin olur inşallah sevgiler saygılar.

asumandilek
22-06-2011, 01:31
Beni de ekkkk o zıpçıktıların yanına... Vallahi ben de açarım bak. Hemi de en güzelinden. :))

Satı Uğurtan
22-06-2011, 12:20
Beni de ekkkk o zıpçıktıların yanına... Vallahi ben de açarım bak. Hemi de en güzelinden. :))
Canım benim, seni gözümün gönlümün en güzel yerine ekerim, sen zaten açmış bir orkide gibisin:)

athena -asena
22-06-2011, 18:13
Satı hanım merhaba ,

Geçen sene yollamış olduğunuz goji çelikleri aldı başlarını göğe doğru gidiyor boyları 2mt yi geçti geçen sene bunlarda diken yoktu bu sene dikenliler anlayamadım.

fatma sunay
22-06-2011, 21:34
Satı hanım pasiflora ne güzel açmış ben Mayıs da tohum diktim ama çıkmadılar acaba geçmi kaldm..

ciceksever70
22-06-2011, 22:07
Satı hanım pasiflora ne güzel açmış ben Mayıs da tohum diktim ama çıkmadılar acaba geçmi kaldm..

Ben ekeli üc yil oldu halâ cicegini göremedim. Bu kadar uzun sürmesi normal mi yoksa benimkinde mi problem var anlamiyorum. Yapraklari piril piril hic hastaligi yok.

Satı Uğurtan
22-06-2011, 23:09
Satı hanım merhaba ,

Geçen sene yollamış olduğunuz goji çelikleri aldı başlarını göğe doğru gidiyor boyları 2mt yi geçti geçen sene bunlarda diken yoktu bu sene dikenliler anlayamadım.
Sevgili athena- asena, sağlıkla büyütün benimkide dikenli, çok nazik yerlerinden gönderdiysem, gelişim döneminde diken olmaya bilir tam eminde değilim ama.

athena -asena
22-06-2011, 23:14
Sevgili athena- asena, sağlıkla büyütün benimkide dikenli, çok nazik yerlerinden gönderdiysem, gelişim döneminde diken olmaya bilir tam eminde değilim ama.

Satı hanım bilgiler için teşekkürler.

Satı Uğurtan
22-06-2011, 23:16
Sevgili Fatma hanım, ben pasifloraları bir kökü hediye geldi bir kökünüde kardeşim(Güngör) yetiştirmişti üç yılda ormana döndü üstü çiçekten görünmüyor, bence diplerinde kendiliğinden o kadar çok çıkıyorki, tohumla uğraşmaya gerek yok son baharda size gönderebilirim.
Sevgili Çiçeksever70, benimki ilk yıl açmadı ikinci yıl açtı bu yıl üçüncü yıl ve üstü çiçek dolu.

Satı Uğurtan
22-06-2011, 23:17
Satı hanım bilgiler için teşekkürler.
Rica ederim sevgiler saygılar.

berrinb
23-06-2011, 00:08
Sevgili Satı Uğurtan,bahçeniz gelen yazla ,çok güzelleşmiş .çarkıfelek çok güzel görünüyor,benimkilerin bazı çiçekleri açmadan dökülüyor.Çoban yıldızları ve clematisler harika açmışlar.Goji ağaç mı çalı gibi oluyor.kışın durumu ne oluyor.Beni bilgilendirirmisiniz bu konuda lütfen.Küçük bir fide aldım meraktan,güneş mi sever ,ne sever bilemediğim için daha toprafa alamadım.Güzel bahçenizde güzel mevsimler dilerim.Sevgiler selamlar...

Satı Uğurtan
23-06-2011, 00:30
Sevgili berrinb, iltifatlarınız için yürekten teşekkürler, benim bahçemin daha üçüncü yılı, sizin bahçenin yanında lafı bile olmaz.
Çarkıfelek, benimkilerdede arada açmadan düşüyor ben yoğun tomurcuktan olabilir diyorum yinede uzmanlar bilir ama.
Goji berri, bir çalı türü oldukça güçlü sıcaktan ve soğuktan etkilenmiyor, çok çabuk yerine adapte oluyor çabuk tutuyor, yarı güneşli yerleri daha çok seviyor benim gözlemime göre, sevgiler saygılar.

fatma sunay
26-06-2011, 13:54
Sevgili Fatma hanım, ben pasifloraları bir kökü hediye geldi bir kökünüde kardeşim(Güngör) yetiştirmişti üç yılda ormana döndü üstü çiçekten görünmüyor, bence diplerinde kendiliğinden o kadar çok çıkıyorki, tohumla uğraşmaya gerek yok son baharda size gönderebilirim.
Sevgili Çiçeksever70, benimki ilk yıl açmadı ikinci yıl açtı bu yıl üçüncü yıl ve üstü çiçek dolu.

Satıcığım teşekkür ederim senin bahçeni iyice tırtıkladım benim bunları almam için İzmit e gelmem gerek belki gözümden kaçan başka şeylerde vardır ne desin.. Sevgilerimle...

Satı Uğurtan
26-06-2011, 21:26
Satıcığım teşekkür ederim senin bahçeni iyice tırtıkladım benim bunları almam için İzmit e gelmem gerek belki gözümden kaçan başka şeylerde vardır ne desin.. Sevgilerimle...
Sevgili Fatma hanım, kesin gelmen lazım, istediğin zaman beklerim gözünden kaçanlarıda görürsün sevgiler:)

Yücel Canpolat
27-06-2011, 11:12
Sevgili Fatma hanım, kesin gelmen lazım, istediğin zaman beklerim gözünden kaçanlarıda görürsün sevgiler:)

ben ce de pamuk prensesin gelmesi lazım:)

Satı Uğurtan
27-06-2011, 11:27
Sevgili Yücel, haklısın elbette gelmesi lazım, öyle bir tek pasiflora olmaz, başka güzellerde var görmesi gereken:)

Satı Uğurtan
27-06-2011, 11:30
Bahçemden son güzeller.

Satı Uğurtan
27-06-2011, 11:37
Bahçem.

sevim4
27-06-2011, 11:58
Sevgili satı hanım,hepiside çok güzel ilk resimdeki çiçeğin ismi nedir çok güzel.

Satı Uğurtan
27-06-2011, 12:09
Sevgili satı hanım,hepiside çok güzel ilk resimdeki çiçeğin ismi nedir çok güzel.
Çok teşekkürler sevim hanım, yaseminin bir türü çok güzel kokuyor.

sevim4
27-06-2011, 19:47
Çok teşekkür ederim satı hanım çok güzel.

Sevgi Durul
27-06-2011, 21:50
Sevgili satı, ortancalar, liliumlar, yasemin çok güzel açmışlar.

Benim aldığım yaseminler henüz açmadı. Bahçedeki kışın yok olup geçen Temmuzda uyanan yasemin de uyanmadı. Halbuki yerini değiştirmiş, güneş gören bir yere almıştım. Yaseminlerden şansım yok herhalde. Ortancalarım da şimdilik çok minikler. Ama sizinkileri görünce içim açıldı.

Bu güzel bahçede, güzel bir yaz diliyorum. Sevgiler...

Satı Uğurtan
27-06-2011, 23:17
Sevim hanım, bende size teşekkür ederim sevgiler.

Sevgili SDurul, kışın yok oluyor dediğiniz yaseminler, kışın donuyordur sanıyorum, toprağın altında kalan kısmı donmayıp tekrar filiz veriyordur, bu konuda hiç bir fikrim yok,güneşe almış bile olsan belki toprak altında kalan kısmıda kurumuş olabilir.
Benim ortancaların üçüncü yılı geçen yıl zamanını kaçırıp budamamıştım, ondan sanıyorum çok uzadılar, çok çok teşekkürler sevgiler iyi akşamlar.

Periş
28-06-2011, 06:52
Sevgili Satı yaseminler ortancalar çok güzel ellerinize saglık

jineop
28-06-2011, 09:23
Satı Ablam,
bahçenizi en baştan tekrar gezdim. Bu kadar kısa sürede geçirdiği evrimi bahçe devrimi olarak adlandırmak istiyorum. İçinizdeki sevginin hiç bitmeyeceğine adım gibi eminim. O yüzden size bol enerji ve sağlık diliyorum. Ve gelmenizi bekliyorum. Çok öptüm.

Satı Uğurtan
28-06-2011, 16:18
Sevgili Satı yaseminler ortancalar çok güzel ellerinize saglık
Sevgili Periş, çok teşekkür ederim sevgiler.

Satı Uğurtan
28-06-2011, 16:23
Sevgili kardeşim canım iltifatlarına çok teşekkür ederim, bu bahçenin ilk halini sende biliyorsun, aslında çok küçük fakat küçük olduğu halde çok emek verdim.
Bu bahçe tüm sevdiklerimin, o bahçede hepinizin hakkı ve emeği var, gönderdiğiniz güzel bitkiler ve sevgiyle güzelleşti, en kısa zamanda senin ve ya benim bahçede buluşmak dileğiyle sevgiler çok öptüm.

jineop
28-06-2011, 16:27
Sapanca gezisi ?

Satı Uğurtan
28-06-2011, 16:56
Sapanca gezisi ?
Almanyadan Günaylar geldi, Bodrumda olma ihtimali var gitmezsem mutlaka orda olacağım, kesin geleceksen haberim olsun sevgiler.

musbet
30-06-2011, 11:57
Satı ablacım çiçeklerinin hepsi birbirinden güzel, emeğine yüreğine sağlık.Bende izmitteyim umarın bir gün tanışmak nasip olur.
Sevgiler.

fatma sunay
30-06-2011, 20:51
Satıcığım gene çok güzel kareler koymuşsun. Ortancadan sonra sarı çiçekli bitkinin adını öğrenebilirmiyim.

Satı Uğurtan
01-07-2011, 00:19
Sevgili musbet, çok teşekkür ederim, umarım görüşürüz sevgiler.

Sevgili fatma hanım, çok teşekkürler sarı çiçekli bitkinin adını bende bilmiyorum, öğrenince yazarım sevgiler.

jineop
01-07-2011, 11:43
Almanyadan Günaylar geldi, Bodrumda olma ihtimali var gitmezsem mutlaka orda olacağım, kesin geleceksen haberim olsun sevgiler.

Ben gidiyorum, uygun olursa uğrayıp seni alayım.

mrmusti
01-07-2011, 12:19
Sayın Satı Uğurtan, ellerinize kollarınıza sağlık. Herşey çok güzel ve teşekkürler...

Satı Uğurtan
01-07-2011, 12:50
Ben gidiyorum, uygun olursa uğrayıp seni alayım.
Sevgili lir, çok teşekkürler çok memnun olurum, bana uğra bir kahvemi içersin sonra beraber çıkarız, yalnız beni Hasan ve ya Derya götürecek sevgiler.

Satı Uğurtan
01-07-2011, 12:52
Sevgili mrmusti, bahçeme hoş geldiniz, ben teşekkür ederim sevgiler saygılar.

Satı Uğurtan
01-07-2011, 13:09
Sevgili Zeki beyin, Ağaçlar.net altıncı yıl toplantısında verdiği bitkilerden biri.

Sevgi Durul
01-07-2011, 13:12
Rudbeckia galiba, çok güzelmiş, Satı'cım. Ben rudbeckiaları çimlendiremedim bu yıl. Çiçekçide görürsem yine alacağım. Çok sevdiğim görselliği olan bir çiçek.

Satı Uğurtan
01-07-2011, 13:13
Saksı çiçeklerimden sardunya, maviş, begonya, karides çiçeği.

Satı Uğurtan
01-07-2011, 13:16
Gece mumları açmaya devam ediyor, clematisin üstü hala çiçek dolu.

Satı Uğurtan
01-07-2011, 13:18
Bahçemden genel görüntüler.

Satı Uğurtan
01-07-2011, 13:27
Bahçeden karışık güzeller.

Periş
01-07-2011, 17:00
Sevgili Satı bahçenin genel görümüne bayıldım harika ellerine saglık

Satı Uğurtan
01-07-2011, 22:33
Rudbeckia galiba, çok güzelmiş, Satı'cım. Ben rudbeckiaları çimlendiremedim bu yıl. Çiçekçide görürsem yine alacağım. Çok sevdiğim görselliği olan bir çiçek.
Sevgili SDurul, evet bitkim rudbeckia, çok güzel bir görüntüsü var eğer, tohum olursa toplarım sana sevgiler.

Sevgi Durul
04-07-2011, 00:14
Sevgili Satı hanım, mor bir güzelle bahçene geldik. Solanum rantonetti açtı. Benim solanum sandığım bitkide değil, başka bir bitki sandığımda açarak sürpriz yaptı. Çok karışık bir cümle oldu. Çekim pek iyi değil ama, sana ve Güngör hanım'a teşekkürlerimle... Sevgiler...

230851

Rudbeckia tohumlarım var ama çimlendiremedim.

sevim4
04-07-2011, 07:22
Çok güzel açmış.

gülsu
04-07-2011, 15:15
Sn Satı abla evinizin terası çok güzel olmuş güzel günler geçirmeniz dileğiyle. 1887 nolu mesajdaki pembe çiçek nedir. Bilgi verebilirmisin. Teşekkür ederim. saygılar.

Satı Uğurtan
05-07-2011, 13:50
Sevgili Satı hanım, mor bir güzelle bahçene geldik. Solanum rantonetti açtı. Benim solanum sandığım bitkide değil, başka bir bitki sandığımda açarak sürpriz yaptı. Çok karışık bir cümle oldu. Çekim pek iyi değil ama, sana ve Güngör hanım'a teşekkürlerimle... Sevgiler...

230851

Rudbeckia tohumlarım var ama çimlendiremedim.

Sevgili SDurul, hoş geldin merak etme ben anladım:)
sana tohum gönderirim bu yıl, canım teşekküre gerek yok sen mutlu ol yeter sağlıkla büyüt.

Sevgili Periş, çok teşekkürler.

Sevim hanım, çok sağolun.

Çok teşekkürler gülsu, inan bende bilmiyorum çiçeğin adını.

Yücel Canpolat
05-07-2011, 14:05
Sayın Güngör Salman'a müracaat edelim doğru bilgiyi bize verir.(umarım:))

Satı Uğurtan
05-07-2011, 17:04
Sayın Güngör Salman'a müracaat edelim doğru bilgiyi bize verir.(umarım:))
Bu cevabı görürse kesin bilgilendirir yazar:):p

hüzün
05-07-2011, 19:24
bahçenizdeki her şey çok güzel , ortancalar büyük güzel, hercailer minik güzeller...

Güngör Salman
05-07-2011, 22:07
Sn Satı abla evinizin terası çok güzel olmuş güzel günler geçirmeniz dileğiyle. 1887 nolu mesajdaki pembe çiçek nedir. Bilgi verebilirmisin. Teşekkür ederim. saygılar.

Phlox paniculata.

gülsu
06-07-2011, 11:10
Sn Güngör Salman size zahmet ettik ama çiçeğin ismi için teşekkür ederim.

Cumhur Tonba
06-07-2011, 11:14
Bu cevabı görürse kesin bilgilendirir yazar:):p

Yukarıda ki cümleye katılmıyorum. Bu cevabı görmese, sadece soruyu da görse cevap verirdi.

Yücel Canpolat
06-07-2011, 12:39
Phlox paniculata.

Sayın Güngör Salman bizi bilgilendireceğinizden kuşkumuz yoktu çok teşekkür ediyorum.

günebakan
06-07-2011, 13:16
Satı'cığım güzel görüntüler süslemiş gene sayfanı rudbericalara ve phloxlara bayıldım eğer oluşturursa ben de tohumlarından isterim):
Bunlarda bendekiler çok fazla çiçeklenmedi daha bunların tohumlarıda Zeki beyden gelmişti:)

231513

fatma sunay
12-07-2011, 20:51
Satıcığım phlox paniculata dan bende de beyazı var çok güzel kokuyor. Fakat bulunduğu yeri sarıyormuş benimki şimdilik saksıda münasip yer bakıyorum. Bahçen gene formunda benim listeye zahmet olacak ama gece mumu tohumunuda ekleyelim çok güzel görünüşü var. Gerçi ben liste tutuyorum gelince padişah fermanı gibi okuyacağım. Selamlar.

Orhan Özbilgiç
14-07-2011, 05:04
Şöyle bir son üç-dört sayfaya baktım. Maşallah ''Noel Abla!'' gibisin. Herkese o kadar çok çelik ve tohum dağıtmışsınki...Bu hemencik anlaşılıyor. Benim payıma düşenlerden Hatmiler gördüğüm her yerde neredeyse tohuma dönecek. Bendekiler henüz 50-60 cm olabildi. Malum bizim buralarda bu yıl güneşi görebilene aşkolsun.:p

Sevgili kardeşim;
Bahçen de o kadar çeşit var ki; sanki artık sığmıyor eve girmeye çalışıyorlar. Ama o verandanın önü çok renkli. Oradakilerin bile, biri çiçeklerini dökse, bir diğeri açar. güle güle sefasını sür.

Her yerde, her zaman yazıyorum. Sana söz verdim, geleceğim diye.:( Ama iki senedir arabayla geçmediğimiz için bunu gerçekleştiremedik. İnan çok mahcubum. Ama elbet bir gün senin konuğun olacağız.

Selam ve sevgilerimizle.

Satı Uğurtan
16-07-2011, 00:18
Sevgili Hüzün, seni görmek çok güzel çok teşekkürler.
Sevgili Güngör verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler:)
Sevgili Cumhur bey, eminim gözünden kaçmadığı sürece kesin cevap verir:)
Sevgili günebakan, zeki beye çok çok teşekkürler, çok güzel bir bitki tohum oluşursa neden olmasın.
Güngör olmasa, sevgili Yücelle ben bu bitki isimleri yüzünden ne yaparız bilmem:)

Satı Uğurtan
16-07-2011, 00:49
Sevgili gülsu, bitki isimleriyle başım dertte hiç aklımda tutamıyorum:)

Fatma hanım, istediğin bitki olsun tohum olsun, fakat sanıyorum gece mumu çelikten çoğaltılıyor geçen yıl tohum görmedim bu yılda tohum olmazsa ben çelikten çoğaltırım, yinede tohumu listeye ekliyorum,geldiğinde istediğin kadar çelik tohum ve bitki alabilirsin.

Sevgili Orhan abim, çok teşekkür ederim iltifat ediyorsun, o senin güzelliğin.
Evet bitkiler artık taşıyor bahçeye sığmıyor, zor sabrediyorum bu hafta bodrumda duramayıp yine aldım, her zaman evim ve kapım sizlere açıktır her zaman beklerim sevgiler saygılar.

Satı Uğurtan
28-07-2011, 23:22
Arkadaşlar uzun zamandır güzellikleri sergileyememiştim zamansızlıktan:)

Satı Uğurtan
28-07-2011, 23:27
İlk defa açan acem borum, tohumdan yetişen petunyam, pasiflora meyvesi, çörek otu.

Orhan Özbilgiç
29-07-2011, 02:27
Sevgili Satı;
Bahçende yaz sonu çiçeklenmeleri başlamış. Datura, bunun ilk işareti. Henüz benimkiler 25-30 cm. boyunda fideler.
Acem Borusu Grandflora cinsinden. O çok iyi. Hem fazla istilacı değil, hemde daha iri çiçekli. Güle güle büyüt.
Tohumdan yetiştirdiğin petunya çok güzel.
Sarı çiçek Dahlia mı, Güneş şapkası mı? O da çok güzel. Gelecek yıl biz, mevsimliklerde Dahlia' lara ağırlık vereceğiz. Çünkü; tohumlarla uğraşmak çok zor oluyor, hem onlar daha uzun süreli çiçekleniyorlar.

Birde ilk fotoğraf grubunda, üçüncü sırada ''Cleradendrum bungei (Rus Ortancası) gördüm. O bizim İstanbuldaki bahçemizdede var. Kontrol edilmezse, sürekli yayılıyor. Ama çiçek görüntüsü harika.

Senin gönderdiğin Hatmi tohumlarını viyollerde çimlendirip dikmiştim. Bu yaz yağan kuvvetli yağmurlarda dibinde sürekli su durunca, sağlıklı gelişemediler. Sanırım kök çürümesi nedeniyle yeni yeni büyüyorlar. Şimdilik sadece Beyaz çiçeklisi açtı. Anlayacağın açmakta çok geciktiler. Beyazı gelin gibi. Çok teşekkür ederim.:)
Selam ve sevgiyle...

237275

Yücel Canpolat
29-07-2011, 06:56
Sevgili Satı ablacığım uzun zamandır bahçenden haber alamadık güzel görüntülerle döndün hoş geldin,biraz bahçeden uzak kaldığını biliyorum ancak,son resimlerle beraber bahçe senin eksikliğini çok fazla hissetmemiş her taraf rengarenk ellerinize sağlık,bu aralar böcek kontrolünü sık yapmak gerekir aşırı sıcaklardan sonra böceklenme artar.Ben de son bir ay sürekli işe gitmek zorun da kaldım bu yüzden gece sürekli çalışmakla ancak bahçeyi sıkıntıya sokmadan ayakta tutabildim:)Ablacığım herkese selamlar.

Güler
29-07-2011, 07:53
Böyle güzel bahçeleri dolaşıp, yazılan mesajları okudukça inanın ömrüm artıyor.
Sessiz sedasız girip çıkıyorum. Birşeyler yazmak hep istiyorum ama hem bahçe adedimiz çok hem de benim vaktim çok kısıtlı.
Ne olur sevgili arkadaşlar kusuruma bakmayın.

Sevgili Satı Uğurtan, size Uğurtan yerine uğur dağıtan demeliylermiş. Verdiğiniz, gönderdiğiniz bitkiler arkadaşları ne kadar çok sevindiriyor, sağ olun.

Ortancalar da çok güzel. Ya fotoğraf çekilirken ışığın fazla gelmesinden veya başka bir sebepten bazı yapraklarını sarımsı gibi gördüm.
Bilirsiniz ortancanın en iyi gübresi saçıkıbrıstır. Ya sulandırarak veya diplerine birer çorba kaşığı ( silme) kadar koyarak bol bol sulayın. Suda , sulandırıp verecekseniz dikkat edin yapraklarına değmesin, karartır.
Daha iri ve yeşil yaprakları olacaktır.

Güzellikler içinde sağlıklı uzun ömürler dilerim.

ciceksever70
29-07-2011, 08:22
Sati hanim bahceniz yine senlenmis. Clematisler cok güzel. 1886 no. lu mesajdaki grimsi yaprakli bitki adacayi cesidi mi? Ben de tohumdan yetistirdim ancak halâ saksida, bahceye alip almamakta kararsizim. Sevgiler.

Satı Uğurtan
29-07-2011, 10:40
Sevgili Satı;
Bahçende yaz sonu çiçeklenmeleri başlamış. Datura, bunun ilk işareti. Henüz benimkiler 25-30 cm. boyunda fideler.
Acem Borusu Grandflora cinsinden. O çok iyi. Hem fazla istilacı değil, hemde daha iri çiçekli. Güle güle büyüt.
Tohumdan yetiştirdiğin petunya çok güzel.
Sarı çiçek Dahlia mı, Güneş şapkası mı? O da çok güzel. Gelecek yıl biz, mevsimliklerde Dahlia' lara ağırlık vereceğiz. Çünkü; tohumlarla uğraşmak çok zor oluyor, hem onlar daha uzun süreli çiçekleniyorlar.

Birde ilk fotoğraf grubunda, üçüncü sırada ''Cleradendrum bungei (Rus Ortancası) gördüm. O bizim İstanbuldaki bahçemizdede var. Kontrol edilmezse, sürekli yayılıyor. Ama çiçek görüntüsü harika.

Senin gönderdiğin Hatmi tohumlarını viyollerde çimlendirip dikmiştim. Bu yaz yağan kuvvetli yağmurlarda dibinde sürekli su durunca, sağlıklı gelişemediler. Sanırım kök çürümesi nedeniyle yeni yeni büyüyorlar. Şimdilik sadece Beyaz çiçeklisi açtı. Anlayacağın açmakta çok geciktiler. Beyazı gelin gibi. Çok teşekkür ederim.:)
Selam ve sevgiyle...

237275
Sevgili Orhan abim, datura çiçeklenmesi ben tatildeyken başlamış ben sonlarına yetişe bildim, çok güzel cennet gibi benim ruhumu dinlendiriyor katsız ve tek beyazı var bende.
Acem borusuna bayıldım istilacı olmaması çok güzel, rus ortancasını biliyorum çok artıyor bende söküp başka yerlere bahçe dışına dikiyorum çiçeği ve yaprak rengi çok güzelde kokusu çok çirkin:)
Hatmiler çiçeklenmeden sonra kuruyor seneye tekrar aynı kökler yeşeriyor sağlıkla tadını çıkarın sevgiler saygılar.

Satı Uğurtan
29-07-2011, 10:45
Sevgili Yücel, biliyorsun Günaylar Türkiyedeydi onlarla tatile gittik onlarla dolaştık dün uğurladık, kalabalık olunca bahçeye sıra gelmiyor, sağolsun Hasan sulamayı yaptıda en azından susuz kalmadılar, bizdende sizlere sevgiler selamlar.

Satı Uğurtan
29-07-2011, 10:55
Böyle güzel bahçeleri dolaşıp, yazılan mesajları okudukça inanın ömrüm artıyor.
Sessiz sedasız girip çıkıyorum. Birşeyler yazmak hep istiyorum ama hem bahçe adedimiz çok hem de benim vaktim çok kısıtlı.
Ne olur sevgili arkadaşlar kusuruma bakmayın.

Sevgili Satı Uğurtan, size Uğurtan yerine uğur dağıtan demeliylermiş. Verdiğiniz, gönderdiğiniz bitkiler arkadaşları ne kadar çok sevindiriyor, sağ olun.

Ortancalar da çok güzel. Ya fotoğraf çekilirken ışığın fazla gelmesinden veya başka bir sebepten bazı yapraklarını sarımsı gibi gördüm.
Bilirsiniz ortancanın en iyi gübresi saçıkıbrıstır. Ya sulandırarak veya diplerine birer çorba kaşığı ( silme) kadar koyarak bol bol sulayın. Suda , sulandırıp verecekseniz dikkat edin yapraklarına değmesin, karartır.
Daha iri ve yeşil yaprakları olacaktır.

Güzellikler içinde sağlıklı uzun ömürler dilerim.
Sevgili Güler hanım, sizi bahçemde görmek çok güzel hoş geldiniz safalar getirdiniz.
Güler hanım, kusurumu olur biz sizin ne kadar güzel bir insan olup, hepimizin bahçesiyle ve bizlerle tek tek ilgilendiğinizi biliyoruz, bitki ve tohum dağıtımı konusunda iltifat ediyorsunuz sizin dağıtımınız yanında benimkinin sözümü olur.
Ortancalarda genelde direk güneş alan yöndeki ortancaların yaprakları sarı, ayrıca diğer gölgedekine görede yaprakları küçük, verdiğiniz bilgiyi hemen uygulayacağım çok teşekkürler sevgiler saygılar.

Satı Uğurtan
29-07-2011, 11:00
Sevgili Çiçeksever70, çok teşekkürler dediğiniz bitki ada çayı değil fakat ada çayıda var ve üç yıldır bahçede ormana döndü, kıştan etkilenmiyor bahçeye dikebilirsin sevgiler.

günebakan
29-07-2011, 11:09
Pasiflora meyvasından yedin mi Satı'cığım tadı nasıl acaba çok merak ettim birde bacak ağrılarına iyi geliyormuş sende de öyle mi?

ciceksever70
29-07-2011, 13:08
Sevgili Çiçeksever70, çok teşekkürler dediğiniz bitki ada çayı değil fakat ada çayıda var ve üç yıldır bahçede ormana döndü, kıştan etkilenmiyor bahçeye dikebilirsin sevgiler.

O hangi bitki acaba Sati hanim? Yapraklarinin rengi cok güzel görünüyor.

birol baser
30-07-2011, 12:30
hepsi birbirinden harika ilk sayfadaki ikinci resimdeki çiçekten bizimde var odamda 2 yıldır aynı büyüklükte duruyor ne uzuyor ne kısalıyor:)) acaba onun için özel bir bakım yolumu var durdugu yer nasıl olmalı su ihtiyacı nasıl karsılanmalı sizinki gelişmiş çok güzel ellerinize saglık

Satı Uğurtan
30-07-2011, 12:52
Sevgili günebakan, meyvesinin yenilen tür olup olmadığını bilmediğim için yiyemedim, bilen olurda cevap yazarsa yiyebilirim, istersen tohumundan göndereyim.

Satı Uğurtan
30-07-2011, 13:02
hepsi birbirinden harika ilk sayfadaki ikinci resimdeki çiçekten bizimde var odamda 2 yıldır aynı büyüklükte duruyor ne uzuyor ne kısalıyor:)) acaba onun için özel bir bakım yolumu var durdugu yer nasıl olmalı su ihtiyacı nasıl karsılanmalı sizinki gelişmiş çok güzel ellerinize saglık

Sevgili birol06busra, bahçeme hoş geldiniz o bitkinin bendekide sonradan çok bozuldu, kurumadı fakat çok iyi durumda değil, bakımınıda çok iyi bilmiyorum sevgiler.

Satı Uğurtan
01-08-2011, 22:28
O hangi bitki acaba Sati hanim? Yapraklarinin rengi cok güzel görünüyor.
Sevgili çiçeksever70, günlerdir cevap yazmadım belki adını öğrenebilirim diye fakat bulamadım, fotoğrafını yüklüyorum umarım biri ismini bilir, Almanyadan getirmiştim, Türkiyede sokaklarda yabanisi dolu.

Satı Uğurtan
11-08-2011, 22:45
Bahçemden ve saksılardaki güzeller.

musbet
11-08-2011, 22:49
satı ablacım
gecenin bu saatinde gözlerim şenlendi.
nasıl güzel çiçekler bunlar böyle, sana gelmem artık farz oldu:)
ramazan bitsin soluğu bahçende alıcam.

Satı Uğurtan
11-08-2011, 22:50
Devam.

Satı Uğurtan
11-08-2011, 22:52
satı ablacım
gecenin bu saatinde gözlerim şenlendi.
nasıl güzel çiçekler bunlar böyle, sana gelmem artık farz oldu:)
ramazan bitsin soluğu bahçende alıcam.
Sevgili musbet, çok teşekkür ederim, her zaman beklerim sevgiler.

Güngör Salman
11-08-2011, 23:09
Yeni bitkiler almışsın, çok güzeller.

günebakan
11-08-2011, 23:11
Yeni çiçeklerin harikalar adları ne acaba Satı'cığım. Güle güle büyüt:)

Sevgi Durul
11-08-2011, 23:15
Sevgili Satı, bahçen ve bitkilerin her zamanki gibi çok güzeller. Bu (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=239861&stc=1&d=1313095501) ve bu (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=239872&stc=1&d=1313095844) bitkinin adlarını öğrenebilir miyim? Hepsi çok güzeller.

Hint yağı bitkisinden ben de ekmiştim. fazla sulayınca tohumlar çürüdü. Eskişehir'de bir parktan aldığım tek kozalaktan üç tohum çıkmıştı zaten. Bir daha gördüğümde, her ihtimale karşı daha çok kozalak almalıyım diye düşünüyorum. Sizlerde seyretmek de güzel. Sevgi ve selamlarımla...

FES
11-08-2011, 23:17
Ellerinize sağlık

Güngör Salman
11-08-2011, 23:31
1922. Msj.
1 - Torenia fournieri.
2 - Achimenes.
5 - İresine herbstii.

günebakan
11-08-2011, 23:58
İsimler için teşekkürler Güngör'cüğüm:)İresine herbstii. rengi muhteşem kağıt çiçeği ile Torenia fournieri ayrı bir güzeller:)

Satı Uğurtan
12-08-2011, 01:16
Yeni bitkiler almışsın, çok güzeller.
Çok teşekkürler aslında yeni bir şey almadım, Torenia fournieri, sevgili Çetinler Altınoluktan getirdiler, saksıdaki sarmaşıklar senin aldıkların öyle büyüdü, Kağıt çiçeği ve İresine herbstii, Ayla teyze( Vildanın annesi) köklendirip göndermiş, bitki isimleri için çok teşekkürler sende olmasan yanmışım:):o

Satı Uğurtan
12-08-2011, 01:41
Sevgili FES, bahçeme ve siteye hoş geldiniz, çok teşekkürler sevgiler.

Sevgili SDurul, çok teşekkürler, hintyağı tohumlarından merak etme kurudumu gönderirim benimkinin üstünde çok, bitkilerin ismine gelince sorduğun ilki Torenia fournieri, ikincisi Abelya çalısı.

günebakancığım, çok teşekkürler, bitki isimlerini hem sorup hemde Güngörle, ben gelmeden halletmişsiniz sevgiler:)

İremsıla
12-08-2011, 03:14
Satı abla saksıdaki güzeller çok hoş ellerine sağlık,bahçendeki çiçeklerinde ayrı güzel bu kadar çeşiti her sabah görmek ayrı mutluluk veriyordur insana bahçeli evin en güzel yanı bu olsa gerek.sevgiler...

Orhan Özbilgiç
12-08-2011, 07:48
...datura çiçeklenmesi ben tatildeyken başlamış ben sonlarına yetişe bildim, çok güzel cennet gibi benim ruhumu dinlendiriyor katsız ve tek beyazı var bende...

Bahçende yine güzel çiçekler açmış. Çeşit çeşit rengarenk. İçinde huzurla yaşa.

Daturalarımın çiçekleneceği garantileşti. Üzerlerinde tomurcuklar oluştu. O nedenle, önceden pas geçtiğim, yukarıda özünü kopyaladığım mesajına, şimdi güvenerek, ''Mor ve Beyaz Katmerli tohumlarını bu kış benden iste.'' Diyebiliyorum.
Selam ve sevgilerimizle.

Periş
12-08-2011, 09:54
Sevgili Satı Torenia fournieri harika çok güzel görünüyor phlox, sundavilla harika rengarenk cıvıl cıvıl maşallah ellerinize emeklerinize sağlık...

Yücel Canpolat
12-08-2011, 11:35
Bu bahçeyi ziyaret şart oldu artık:)

fatma sunay
17-08-2011, 15:54
Haklısın Yücel bey aynı fikirdeyim. Uzaktan seyretmekle olmayacak yakından dalmamız lazım..

Satı Uğurtan
23-08-2011, 10:30
Sevgili İremsıla, çok teşekkürler inanın her sabah kalktığımda ilk işim bahçeye bakmak oluyor, eğer açan bitki varsa en önemliside ilk defa açıyorsa korkunç mutlu oluyorum:)

Sevgili Orhan bey, çok özür dilerim cevap yazmakta geciktiğim için tatildeydim yeni geldim, tohum için çok teşekkürler çok mutlu oldum sevgiler saygılar.

Sevgili Periş çok teşekkürler sevgiler.

Davette biraz geciktim galiba? bahçeme misafir geliyor:)
Yücel bey, sevgili Fatma hanım her zaman beklerim ne zaman isterseniz çok sevinirim sevgiler saygılar.

jineop
23-08-2011, 10:47
Sevgili çiçeksever70, günlerdir cevap yazmadım belki adını öğrenebilirim diye fakat bulamadım, fotoğrafını yüklüyorum umarım biri ismini bilir, Almanyadan getirmiştim, Türkiyede sokaklarda yabanisi dolu.

Stachys byzantina Ablam. Bahçeye bir sürü yeni güzellik katılmış. Demek ki bir sürü kişiye yeni güzellik zamanla eklenecek. Ellerine sağlık. Çok öptüm.

Satı Uğurtan
23-08-2011, 17:57
Stachys byzantina Ablam. Bahçeye bir sürü yeni güzellik katılmış. Demek ki bir sürü kişiye yeni güzellik zamanla eklenecek. Ellerine sağlık. Çok öptüm.

Sevgili lir, çok teşekkürler, bitki ismi ve iltifatın için sevgiler bende öptüm.

Satı Uğurtan
30-08-2011, 22:44
Epeydir bahçemden güzellikler sunamadım, galiba biraz ihmal ettim:)
Bir kaç güzellik sunayım, Solanum dulcamara meyveleri, solanum rantonetti ilk çiçeği, ağaç menekşe ve gülüm hala açmaya devam ediyor.

Satı Uğurtan
30-08-2011, 22:50
Beyaz maviş, yer minesi, mercan çiçeği, sinemaki, akşam sefası,

jineop
31-08-2011, 07:23
Beyaz campanula çok güzel açmış ablam, ellerinize sağlık.

Sevgi Durul
31-08-2011, 07:44
Sevgili Satı, hepsi birbirinden güzelller, ellerine emeklerine sağlık.

Solanum dulcamara, bende açmadı henüz. Rantonettii bol bol açıyor. Ama daha bahçeye alamadım, her ikisi de saksıdalar. Biraz daha hava serinleyince bahçeye alsam sorun olmaz sanırım.

İyi bayramlar... Sevgiler...

Periş
31-08-2011, 15:52
Sevgili Satı beyaz maviş ,mercan sinemaki çok güzel görünüyor maşallah ellerinize sağlık
İyi bayramlar sevgiler...

fatma sunay
31-08-2011, 20:15
Sevgili Satıcığım çiçeklerin gene göz kamaştırıyor. Sinameki çiçeği çok güzel İstanbul'dan geldiğim zaman seraya gitmiştim sinameki alacaktım ablam bırakmadı donarsa yazık olur emeğimize diye. Ben çok şeyden mahrum kalıyorum kışın burda olmadığım için riksli bitkilerden yetiştiremiyorum.

İyi bayramlar diliyorum.........

Satı Uğurtan
31-08-2011, 21:47
Sevgili lir, çok teşekkürler sevgiler.

Sevgili SDurul, solanum dulcamara daha çabuk açan bir bitki, açar hiç merak etme çok sarılıcı, bildiğim kadarıyla rantonetti daha nazik daha geç açan bir bitki, kışa ikiside dayanıklı merak etme al bahçeye hiç sorun olmaz.

Sevgili periş çok çok teşekkürler sevgiler.

Fatma hanım, çok teşekkürler iltifatların için, sinameki dona dayanıklı bir ağaç, sinamekin bende hazır diğer bitkilerinde hazırlansın en kısa zamanda adresine postalanacaktır. herkese iyi bayramlar sevgiler.

Adalet Yağcı
01-09-2011, 18:45
Sevgili Satı hanım;
Harika güzellikler paylaşmışsınız, mevsime rağmen hepsi de canlı ve cıvıl cıvıl.

Ağaç menekşesi hakkında sormak isterdim, benimki saksıda, yaylada tabi, her yıl donuyor gibi ama sonra kökten sürüyor, bu nedenle çiçeklenmesi de gecikiyor doğal olarak.

Siz kışın kışın korumaya alıyor musunuz ağaç menekşesini?
En sevdiğim bitkilerimden biridir kendisi ama bende böyle hep nazlanıyor işte.
Sevgiler.

Satı Uğurtan
01-09-2011, 22:49
Sevgili Adalet hanım, tüm iltifatlarınız için çok teşekkürler, benim ağaç menekşesi iki yıldır bahçede,geçen kış değil fakat ondan önceki kış don yapmıştı ve kurumadı.
Korumaya almadım çünkü aldığım çiçekçi kışa dayanıklı hiç korkma demişti.

Adalet Yağcı
02-09-2011, 16:43
Demek ki yayla bir hayli soğuk oluyor, İzmit nisbeten daha ılımandır.
Bu sene havalı naylonla saracağım yine, ya da gözümü karartıp toprağa indireceğim, belki daha iyi korunur.

arzuakyurek
02-09-2011, 22:49
Savgili Satı abla; iki güngür bahçenizi geziyorum, fevkaladeden öte. Hele o güzel dostluklar, yeşile yeşil, çiçekler coşku katmışlar. Biz yeni üyeler ayrık otu gibi muhabbetinizi bölmeden keyf ile okuyoruz ve o muhteşem güzellikteki bitkilerinizi izliyoruz. Sizleri tanımadan çok sevdim, öyleki bütün günüm Ağaçlar.net sitesinde geçiyor, bugüne kadar sosyal paylaşım sitelerinde oyun oynayarak vakit geçirirdim. Şimdi arkadaşlarım bana internetten ulaşamayınca arıyorlar neredesin diyorlar, bende adresimi veriyorum:) iyiki sizleri tanıdım. Çok ama çok teşekkürler

Satı Uğurtan
02-09-2011, 23:29
Demek ki yayla bir hayli soğuk oluyor, İzmit nisbeten daha ılımandır.
Bu sene havalı naylonla saracağım yine, ya da gözümü karartıp toprağa indireceğim, belki daha iyi korunur.
Sevgili Adalet hanım, kesin yayla izmite oranla daha soğuktur, ben saksılardaki bitkilerimi geçen yıl bir balkonumu naylonla kapatıp orda korudum bu yılda galiba öyle yapacağım, fakat ağaç menekşeme hiç bir koruma uygulamadım ve kurumadı umarım bundan sonrada donmaz sevgiler.

Satı Uğurtan
02-09-2011, 23:31
Sevgili arzuakyürek, siteye ve bahçeme hoş geldiniz, güzel iltifat ve sevgi dolu sözlerinize yürekten teşekkürler sevgiler.

Yücel Canpolat
03-09-2011, 07:26
Merhaba arkadaşlar herkese günaydın,merhaba Satı ablam,yine sabahın seher vaktinde yarım kalan işlere koyuldum her gün yarım kalan işleri bitirmek için çalışıyoruz fakat bir sonraki güne kalan işler yine bütünün yarısı, doğa dostlarındaki sevda, galiba işi yarım bırakmamak için verilen zevkli yorucu bir o kadar da mutluluk verici uğraşlar olsa gerek.
Forumda ki arkadaşlarımızın tamamı aynı şevk ve heyecanla tabiata kurda,kuşa fayda sağlamanın gayreti içindeler,elbette takdire şayan, ancak,yaptığımız çalışmaların paylaşımları neticesinde övgü dolu sözler alıyoruz,gelen övgü dolu sözler yürekten süzülerek bahçelere akıyorsa anlam kazanıyor.Bunu ben çok iyi bilirim,neden mi?

Forum da bahçe mi paylaştığımız ilk andan itibaren takip eden ve sevgi dolu sözcüklerle yüreğin den süzerek yazan ve yazdıklarıyla beni motive eden,bir gün ansızın, bahçe ni ziyaret etmek istiyoruz diyen,ve ilk defa ziyaretçi olarak bahçe me gelen ve dönüş sonrası bir ben değil tüm dostların yüreğini kazanan,yüreğinin güzelliği yüzüne yansımış,sırça kadeh kadar narin kalbi ile Sevgili SATI ablamı tanımıştım.(o kadar çok sevinmiştim ki getirdiği tatlıyı ikram etmeyi unutacak kadar:)

Daha sonra kendilerinin bahçesini ziyarete gittim,evet arkadaşlar içtenlikle bahçedeki çalışmalarını anlatırken ki heyecenı görülmeye değerdi,bir de geliyorum diye zavallım sabahın beşine kadar hazırladığı ve heyecanla ikram ettiği yöresel yemeklerde görülmeye değerdi:)

Sevgili Satı abla eli yeşil Satı abla Siz palaşımlarınızla doğaya kan can veriyorsunuz ben de doğa nın bir parçası olarak can buluyorum:)

Sevgili Satı abla eli yeşil satı abla,bir ben değil cümle alem sırrı hakikate ulaşmış yüreğinizi ve sizi çok seviyoruz:)

En kısa zamanda görüşmek dileğiyle herkese selamlar yolluyorum hem de yürekten:)

jineop
03-09-2011, 10:41
Sevgili Yücel Bey,
o gözüyle gönülden güler, yüreğiyle ağlar. Ben de odayı dolduran güzelliğinden sonra onu çok seviyorum.

Yücel Canpolat
03-09-2011, 11:10
''o gözüyle gönülden güler, yüreğiyle ağlar''

O'nu ifade edebilecek bu kadar güzel bir cümle, zatıalinizin yüreğine tercüman olmuş parmaklarınızla klavye ye ne güzel aktarılmış Sayın lir:)

arzuakyurek
03-09-2011, 11:13
Merhaba arkadaşlar herkese günaydın,merhaba Satı ablam,yine sabahın seher vaktinde yarım kalan işlere koyuldum her gün yarım kalan işleri bitirmek için çalışıyoruz fakat bir sonraki güne kalan işler yine bütünün yarısı, doğa dostlarındaki sevda, galiba işi yarım bırakmamak için verilen zevkli yorucu bir o kadar da mutluluk verici uğraşlar olsa gerek.
Forumda ki arkadaşlarımızın tamamı aynı şevk ve heyecanla tabiata kurda,kuşa fayda sağlamanın gayreti içindeler,elbette takdire şayan, ancak,yaptığımız çalışmaların paylaşımları neticesinde övgü dolu sözler alıyoruz,gelen övgü dolu sözler yürekten süzülerek bahçelere akıyorsa anlam kazanıyor.Bunu ben çok iyi bilirim,neden mi?

Forum da bahçe mi paylaştığımız ilk andan itibaren takip eden ve sevgi dolu sözcüklerle yüreğin den süzerek yazan ve yazdıklarıyla beni motive eden,bir gün ansızın, bahçe ni ziyaret etmek istiyoruz diyen,ve ilk defa ziyaretçi olarak bahçe me gelen ve dönüş sonrası bir ben değil tüm dostların yüreğini kazanan,yüreğinin güzelliği yüzüne yansımış,sırça kadeh kadar narin kalbi ile Sevgili SATI ablamı tanımıştım.(o kadar çok sevinmiştim ki getirdiği tatlıyı ikram etmeyi unutacak kadar:)

Daha sonra kendilerinin bahçesini ziyarete gittim,evet arkadaşlar içtenlikle bahçedeki çalışmalarını anlatırken ki heyecenı görülmeye değerdi,bir de geliyorum diye zavallım sabahın beşine kadar hazırladığı ve heyecanla ikram ettiği yöresel yemeklerde görülmeye değerdi:)

Sevgili Satı abla eli yeşil Satı abla Siz palaşımlarınızla doğaya kan can veriyorsunuz ben de doğa nın bir parçası olarak can buluyorum:)

Sevgili Satı abla eli yeşil satı abla,bir ben değil cümle alem sırrı hakikate ulaşmış yüreğinizi ve sizi çok seviyoruz:)

En kısa zamanda görüşmek dileğiyle herkese selamlar yolluyorum hem de yürekten:)

Yücel Bey; ne kadar güzel ifade etmişsiniz, o kadar güzelsiniz ki bütün vaktimi sizlerle geçiriyorum. Ağaçlar.net' in tiryakisi oldum:p

Benimde bir bahçem var ama hala konu açamıyorum, yakında becerebilirsem sizleri bahçemde misafir etmekten gurur duyarım.
Saygılarımla....,

Yücel Canpolat
03-09-2011, 11:36
''Benimde bir bahçem var ama hala konu açamıyorum, yakında becerebilirsem sizleri bahçemde misafir etmekten gurur duyarım.
Saygılarımla....,''

Bizlere de, yüreği doğa sevgisiyle dolu AKYÜREK li dostlarımızın bahçelerini ziyaret etmek büyük keyif vereceltir,

Satı ablam'a gelince cümleler O'nu ifade de kifayetsiz kalır,ancak anlatabilirler:)

fatma sunay
03-09-2011, 19:30
Gözü gönlü tok arkadaşım beni çok mahcup ediyorsun. İstanbul dönüşünde mutlaka ziyaretine geleceğim. Seninle daha çok vakit geçirip bilgi alışverişi yapmak isterim. Belki Yücel beyle sana beraber süpriz yaparız..

Satı Uğurtan
03-09-2011, 22:14

Bu gün bu saatte ancak girebildim siteye,birde ne göreyim bahçem ziyaretçi dolup taşmış, yazılarını okudukça iki yıl önceki, hiç bir şeyi unutmadan tek tek yazan sevgili kardeşim Yücel ne diyeceğimi ne yazacağımı bilemedim, bilirsin dilim laf yapmaz inan bana yazından sonra gözlerim doldu sevgili kardeşim ben ve ailem seni çok çok seviyoruz sevgiler her zaman bekliyorum.

Satı Uğurtan
03-09-2011, 22:17
Sevgili Yücel Bey,
o gözüyle gönülden güler, yüreğiyle ağlar. Ben de odayı dolduran güzelliğinden sonra onu çok seviyorum.
Canım ya beni çok duygulandırdınız, seni çok seviyorum, sen benim için özelsin biliyorsun sevgiler.

Satı Uğurtan
03-09-2011, 22:20
Sevgili arzu, burası bir sevgi yumağı gelen bir daha kopamıyor:)
Bahçe açmaya gelince bana sevgili lir yardım etmişti bilen arkadaşlar yardımcı olacaklardır ben çok iyi anlamıyorum sevgiler.

Satı Uğurtan
03-09-2011, 22:24
Sevgili Fatma hanım, mahçup olmak ne demek, ben zevkle yaparım yeterki sen iste, bana en kısa zamanda liste gönder bitkilerin gelsin,bende seninle görüşüp sohpet etmek isterim, bak iyi düşündün Yücel kardeşin getirsin:)
Sevgiler saygılar.

arzuakyurek
03-09-2011, 23:37
Sevgili arzu, burası bir sevgi yumağı gelen bir daha kopamıyor:)
Bahçe açmaya gelince bana sevgili lir yardım etmişti bilen arkadaşlar yardımcı olacaklardır ben çok iyi anlamıyorum sevgiler.

Hakikaten öyle kopamıyorum ablacığım. Eşim diyorki sıkılmıyormusun herşeyi bıraktın otları seyrediyorsun, bakmayın ot dediğine o da çok sever bitkleri. O kadar mutluyum ki siteyi bulduğuma, sizin gibi koca yürekli insanlarla tanışıyorum.
Bahçe konusunda yönetime mesaj yazdım bekliyorum, olmadı sevgili Lir' in kapısını çalarım :p

Satı Uğurtan
05-09-2011, 00:15
Hakikaten öyle kopamıyorum ablacığım. Eşim diyorki sıkılmıyormusun herşeyi bıraktın otları seyrediyorsun, bakmayın ot dediğine o da çok sever bitkleri. O kadar mutluyum ki siteyi bulduğuma, sizin gibi koca yürekli insanlarla tanışıyorum.
Bahçe konusunda yönetime mesaj yazdım bekliyorum, olmadı sevgili Lir' in kapısını çalarım :p
Sevgili arzu, ben siteye ilk kaydolduğum aylarda aynı bitkiyi saatlerce izlediğimi bilirim:)
Bahçe konusunu açmayı inan bilmiyorum bilsem seve seve hallederdim, yönetim halleder merak etme, bahçemde hoşuna giden bitkiler olursa çekinmeden söyle gönderebilirim sevgiler.

Cumhur Tonba
05-09-2011, 02:31
Sayın Arzu,
Size gönderdiğim son mesaja bakın. Orada yeni konu aç'yazısını göreceksiniz.

Satı Uğurtan
06-09-2011, 01:28
Sayın Arzu,
Size gönderdiğim son mesaja bakın. Orada yeni konu aç'yazısını göreceksiniz.
Sevgili arzu, bak işte anında imdadına yetişen bir gönüllü:)

Satı Uğurtan
08-09-2011, 23:10
Bahçeden bir kaç güzellik, Kedi tırnağı, melisa çalısı bahçeyi koku sardı, mavi yasemin, goji berri.

Satı Uğurtan
08-09-2011, 23:19
Birkaç resim daha, mevsimlik sarmaşık ağaç hatmi ve adını bilmediğim bir çiçeğim.

arzuakyurek
08-09-2011, 23:42
Ablacığım bahçemin konusunu açmanın heyecanı ile size teşekkür etmeyi unutmuşum. Özür dilerim. Çiçekleriniz harika. Büyük olasılıkla yarın benimde goji tohumum olacak, Yakup bey postaya verdi :)

Satı Uğurtan
09-09-2011, 12:13
Ablacığım bahçemin konusunu açmanın heyecanı ile size teşekkür etmeyi unutmuşum. Özür dilerim. Çiçekleriniz harika. Büyük olasılıkla yarın benimde goji tohumum olacak, Yakup bey postaya verdi :)
Arzucuğum sorun değil, önemli olan senin bahçenin açılmasıydı, çokta güzel oldu, goji beri tohumu oluşunca bende gönderebilirim sevgiler.

arzuakyurek
09-09-2011, 13:27
Teşekkür ederim ablacım :)

fatma sunay
09-09-2011, 20:29
Melisa çalısının kokusu buraya kadar geldi nekadar güzel açmış. Tabi senin gibi bir çiçeğin yanında ancak bukadar güzel açar.....

Adalet Yağcı
09-09-2011, 22:06
Sevgili Satı hanım, size yazılmış övgü dolu sözleri okudum, gerçekten de bunları fazlası ile hak ediyorsunuz, zengin yüreğinizden sevgi hiç eksilmesin.

Gojileri kıskandım :) ne çok çiçek açmışlar, benimki kıl kuyruk, üç senedir bir tek meyvesini yemedim, bir kaç gün önce üzerinde bir kaç cılız çiçek gördüm.
Bu sene yerini değiştireceğim, biraz gölgede kaldığı içindir belki gelişemedi.

Haziran ortalarında sevgili Müjgan Yılmaz'ı ziyaret etmiştim, gojileri dalından toplayıp yemiştik, bizimkiler geç kaldı gibime geliyor ne dersiniz?

Satı Uğurtan
10-09-2011, 00:16
Sevgili arzu, ne demek istediğin tohum olsun.

Fatma hanım, çok teşekkürler çok duygulandım inan bana bu kadar güzel sözler karşısında ağlarım bak.

Sevgili Adalet hanım, umarım bu güzel iltifatları hakediyordurum, umarım kimsenin gönlünü kırmamışımdır.
Benim gojilerde çok çiçek açmadı aslında, dört yıldır toplasan bir tabak meyve vermemiştir, benimkide güneş alan bir yerde bende belki güneşi sevmiyordur diye düşünüyordum hep, yerini değiştir bakalım gelişmeleri takip edelim sevgiler.

Adalet Yağcı
10-09-2011, 08:32
...umarım bu güzel iltifatları hakediyordurum, umarım kimsenin gönlünü kırmamışımdır...

Elbette hak ediyorsunuz Satı hanım, hem de fazlası ile.

Benim gojim tohumdan yetiştirme, dalları incecik hâlâ, yarı güneş alan bir yerde, biraz daha ferah bir yere taşırsam aramız düzelir belki :)
Gojiye budama yapıyor musunuz?

Satı Uğurtan
10-09-2011, 15:20
Elbette hak ediyorsunuz Satı hanım, hem de fazlası ile.

Benim gojim tohumdan yetiştirme, dalları incecik hâlâ, yarı güneş alan bir yerde, biraz daha ferah bir yere taşırsam aramız düzelir belki :)
Gojiye budama yapıyor musunuz?
Sevgili Adalet hanım, çok çok teşekkürler.
Benim gojim yol kenarında çiçeğini çok beğenip aldığım ve dört yıl önce bahçemde buda olsun dediğim ve goji olduğunu sonradan öğrendiğim bir çalı, evet budama yapıyorum ne kadar doğru fakat meyvesi toplandıktan sonra bayağı derin bir şekilde buduyorum sevgiler.

Adalet Yağcı
10-09-2011, 20:41
Teşekkürler Satı hanım, yarın gojimin yeni yerini hazırlayacağım.
Yayla soğumaya başladı, en fazla bu ayın sonuna kadar kalabilirim sanırım.
Dönmeden önce bu konuyu halletmem gerek.

Satı Uğurtan
10-09-2011, 21:09
Sevgili Adalet hanım, ben teşekkür ederim donacağından korkma soğuk ve dona dayanıklı sevgiler saygılar.

Satı Uğurtan
27-09-2011, 23:28
Bahçeden bir kaç güzellik, soğanlı bitkilerden biri açınca şok oldum bu bitkinin bu mevsimde açtığını bilmiyordum.
Ayrıca geçen yıl bahçemde çok güzel çiçekleri olan bitkinin, bu yıl sevgili tturtun bahçede yer elması olduğunu öğrendiğimdeki şaşkınlığımı unutamam:D

Satı Uğurtan
27-09-2011, 23:40
Ağaç menekşem hala çiçekleriyle beni mutlu ediyor, yabani olduğunu düşündüğüm bir bitki çok güzel çiçek açtı, paşa bıyığı bu yıl çok keyifli açmadı, ve çiçekleriyle göz dolduran güzellik.

Sevgi Durul
27-09-2011, 23:46
Sevgili Satı, ilk fotoğraftaki güz çiğdemi galiba. Aynı renkten ben de de açtı. Gördüğümde hem şaşırdım, hem sevindim. Ağaç menekşenin çiçekleri de çok güzel. Sağlıkla sefasını sürmen dileklerimle... Sevgiler...

Periş
28-09-2011, 10:36
Sevgili Satı sarı çiğdem harika ağaç menekşesi çok güzel görünüyor duruşuyla mavi kelebek çiçeğine benziyor sanki her biri birbirinden güzel maşallah ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler...

jineop
28-09-2011, 21:27
Ablam, adı üstünde güz çiğdemi:D Ağaç menekşesi çok güzel, yerini de sahibini de çok sevmiş. Selamlar , sevgiler...

fatma sunay
28-09-2011, 21:30
Sevgili Satı hanım soğanlı bitki güz çiğdemi benim bahçedekileride açmaya başladılar. Ben onları dağlardan söküp getirmiştim. Ağaç menekşesi devamlı açıyormu çok güzel görüntüsü var. Yer elması bende de var çiçeklerini çok seviyorum.Çıkarıp yediklerimizin kabuklarını aynı yere ekiyoruz bir sonraki sene daha çok oluyor.

Sağlıcakla kal...

Lunlun
28-09-2011, 22:27
Her mevsim ayrı güzel bir bahçeniz var. Sizi ziyaret etmek İzmit'e gelince yapılacaklar listesinde hızla yükseliyor, haberiniz olsun. :) Kolaylıklar dilerim. Saygılar selamlar

Satı Uğurtan
28-09-2011, 23:47
Sevgili SDurul,çok teşekkür ederim, adınıda bilmiyorum ne zaman almışım nerden gelmiş onuda hatırlamıyorum fakat açtığını görünce nasıl sevindim anlatamam sevgiler.

Sevgili Periş, çok sağol umarım daha güzelleri senin olur sevgiler.

Satı Uğurtan
29-09-2011, 00:01
Sevgili lir, çok çok teşekkürler canım, güz çiğdeminin ne adını biliyorum nede görmüşüm bahçeme ne zaman diktiğimi bile hatırlamıyorum:)
açınca çok sevindim, ağaç menekşem çok güzel bende çok seviyorum çiçekli halide uzun kalıyor sevgiler.

Sevgili Fatma hanım, ağaç menekşesi yılda bir defa açıyor fakat çiçekleri bir aydan fazla kalıyor, çok güzel bir görüntüsü var, çiçekleri salkım gibi. Yer elmasının çiçekleri harika, geçen yıl nerden geldiyse bir kök çıktı bahçede bu yıl aynı yerden bir sürü çıktı. tturtun bahçeye gidene kadar ben onu çiçek açan bir bitki sanıyordum, yer elması olduğunu orda öğrendim, çok hoştu resmen şok oldum:)

Sevgili Lunlun, iltifat ediyorsunuz çok teşekkürler evim ve kapım her zaman açıktır her zaman beklerim sevgiler saygılar.

kelebekçalısı
29-09-2011, 00:12
Sevgili Satı hanım bahçenizi zaman zaman takip ediyorum bu aralar kendi bahçeme zaman ayıramadım yarın köye dönüyorum sonbahar resimlerimi yüklerim, görüşmek dileğiyle selam ve sevgilerimi gönderiyorum.

Satı Uğurtan
29-09-2011, 00:27
Sevgili Satı hanım bahçenizi zaman zaman takip ediyorum bu aralar kendi bahçeme zaman ayıramadım yarın köye dönüyorum sonbahar resimlerimi yüklerim, görüşmek dileğiyle selam ve sevgilerimi gönderiyorum.
Sevgili kelebekçalısı, çok teşekkür ederim bende sizin bahçeyi sık sık geziyorum, oldukça dinlendirici gözü yormayan insana huzur veren bir görüntüsü var bahçenizin sevgiler saygılar.

Cumhur Tonba
29-09-2011, 01:07
1981. Gözlerim bayram yaptı. Harika.
Merhaba Satı Hanım. Selamlar.

Satı Uğurtan
29-09-2011, 20:11
1981. Gözlerim bayram yaptı. Harika.
Merhaba Satı Hanım. Selamlar.
Sevgili Cumhur bey merhaba, nasılsınız çok çok teşekkürler sevgiler saygılar.

hüzün
02-10-2011, 18:45
ağaç menekşesini ilk kez sizin bahçenizde gördüm Satı Ablacığım, sağlıkla büyür inşaallah, kasımpatılarınıaz ne alemde acaba?

Satı Uğurtan
03-10-2011, 10:45
ağaç menekşesini ilk kez sizin bahçenizde gördüm Satı Ablacığım, sağlıkla büyür inşaallah, kasımpatılarınıaz ne alemde acaba?

Canım kardeşim seni bahçemde görmek çok güzel, çok teşekkürler kasımpatılar yeni yeni açmaya başladılar tam açsınlar fotoğraflarını yüklerim sevgiler.

nurguldk
06-10-2011, 10:24
Satı Hanım,
Ankara'nın şu soğuk günlerinde bahçenizi gezmek nasıl keyifliydi anlatamam. Maşallah sizde de yok yokmuş hani, ona rağmen bi çırpıda gezdim bahçeyi :)) Sarmaşık güller, ılgın :)) ve Hasekiler gerçekten çok güzel.

Bu arada Güngör Hanımın kardeşiniz olduğunu öğrendim. Ne kadar şanslısınız. Gerçi Güngör Hanım sitede herkesi bilgileriyle aydınlatıyor zaten. Biz de şanslıyız yani :))

Yalnız benim siyah ve pembe domatesten edinmeniz şart gibi göründü bana :) Bu konuda benden istekleriniz olursa seve seve.

ciceksever70
06-10-2011, 14:33
Yer elmasinin o bitki oldugunu okuyunca ben de sasirdim simdi. Komsum vereyim istersen demisti icimden kocaman oluyor ekecek yer bulamam diye gecirip istemedim. Cesit cesit cicek var sizde de bazen bahceyi sadelestireyim diyorum ama benim gibi bol cicekli bahceleri gezince yine vazgeciyorum. Insan rengarenk cicekleri görünce kendini cok mutlu hissediyor. Sevgiler.

Satı Uğurtan
06-10-2011, 19:20
Satı Hanım,
Ankara'nın şu soğuk günlerinde bahçenizi gezmek nasıl keyifliydi anlatamam. Maşallah sizde de yok yokmuş hani, ona rağmen bi çırpıda gezdim bahçeyi :)) Sarmaşık güller, ılgın :)) ve Hasekiler gerçekten çok güzel.

Bu arada Güngör Hanımın kardeşiniz olduğunu öğrendim. Ne kadar şanslısınız. Gerçi Güngör Hanım sitede herkesi bilgileriyle aydınlatıyor zaten. Biz de şanslıyız yani :))

Yalnız benim siyah ve pembe domatesten edinmeniz şart gibi göründü bana :) Bu konuda benden istekleriniz olursa seve seve.

Sevgili nurgül, çeşit çok olunca bakımıda zor oluyor bazan çeşidi azaltayım diyorum bahçeye bir giriyorum, hangi bitkileri birilerine verebilirim diyorum bakıyorum, bakıyorum, asla hiç bir türden vazgeçemiyorum:)
Evet kardeş konusunda çok şanslıyım, bitki bilgisi dışındada benim için çok özel:)
Ben bu yıl bolca her tür domates ve biber kabak fidesi diktim, çokta güzel oldu, yalnız armut(köpüşüm)koparıp koparıp yarısını yedi yarısını oynadı anlayacağınız bize yedirmedi, eşim geçen hafta bahçede bir bölümü telle kapadı armuttan kurtardık, seneye artık ektiğimiz sebzeleri biz yiyebiliriz, siyah ve pembe domateste zahmet olmazsa isterim tabi:)

Satı Uğurtan
06-10-2011, 19:28
Yer elmasinin o bitki oldugunu okuyunca ben de sasirdim simdi. Komsum vereyim istersen demisti icimden kocaman oluyor ekecek yer bulamam diye gecirip istemedim. Cesit cesit cicek var sizde de bazen bahceyi sadelestireyim diyorum ama benim gibi bol cicekli bahceleri gezince yine vazgeciyorum. Insan rengarenk cicekleri görünce kendini cok mutlu hissediyor. Sevgiler.
Sevgili çiçeksever70, gerçekten sevgili tturt bahçesinde gösterip birde adını söyleyince şok olmuştum, çiçekleri çok hoş süs bitkisi gibi,az dikersen yer çok tutmaz, ayrıca çeşit çokluğu çok zor fakat bir o kadarda güzel dediğiniz gibi benide mutlu ediyor, bebişi öpüyorum sevgiler.

Birol
08-10-2011, 18:20
Merhaba sevgili satı hanım
siteyi ziyaret edipde bahcenize uğramamak olurmu.:)
Yine çok güzel çiçekler yaratmışsınız bahcenizde çalışmalarınızda kolaylıklar dileri. Sağlıcaklakalın.

Satı Uğurtan
09-10-2011, 22:19
Merhaba sevgili satı hanım
siteyi ziyaret edipde bahcenize uğramamak olurmu.:)
Yine çok güzel çiçekler yaratmışsınız bahcenizde çalışmalarınızda kolaylıklar dileri. Sağlıcaklakalın.
Sevgili Birol bey, hoş geldiniz sizi görmek çok güzel, çok teşekkürler sevgiler saygılar.

Cumhur Tonba
10-10-2011, 01:23
Buradaki güzelikleri seyretmeye doyamıyorum.
Teşekkürler Satı Hanım. Bu güzelikleri bize sunduğunuz için.

Satı Uğurtan
11-10-2011, 00:20
Sevgili Cumhur bey, rica ederim, ben teşekkür ederim, ne mutlu bana bahçemde seyre değer güzellikler sunabiliyorsam.

alcen
11-10-2011, 09:51
Satı hanım bahcenize usulca girip gezip dolaşıp cıkıyorum.Bahçenizde sizin gibi sıcak ve çok tatlı sevgiler selamlar.

Satı Uğurtan
15-10-2011, 00:42
Satı hanım bahcenize usulca girip gezip dolaşıp cıkıyorum.Bahçenizde sizin gibi sıcak ve çok tatlı sevgiler selamlar.
Sevgili alcen, çok teşekkürler iltifat ediyorsunuz, bende en kısa zamanda sizin bahçeyi görmek ve gezmek istiyorum o güzel bahçeden ağaçlar.net ailesini mahrum etmeyin lütfen:)
Sevgiler selamlar.

berrinb
16-10-2011, 14:53
Sevgili Satı Uğurtan..Sarmaşıklarla kaplı ağaç varendanızın görüntüsüne bayıldım...Harika olmuş...Çiçekleriniz o kadar bol çeşitli ve ismini bilemediklerim dolu ki, tek tek ayırım yapamıyorum..Fakat bahçeniz çok güzel renklerle kaplanmış...Kokularını da tahmin edebiliyorum....Ağaç menekşesini ilk görüyorum...Toprakta mı saksıda mı yetişiyor ,birde çok yıllık bir bitki mi merak ettim....her şey fevkalade,güzeldi...Ellerinize sağlık arkadaşım...Güle güle keyfini çıkarınız...Selamlar..sevgiler...

Satı Uğurtan
17-10-2011, 00:19
Sevgili berrinb, çok teşekkürler, o verandada çay keyfide güzel çıkıyor beklerim:)
Sevgili berrinb, sizin bahçelerin yanında inan benimkinin lafı olmaz, benim bahçem çok küçük, çeşit konusunda evet çeşit çok azaltayım diyorum hiç birine kıyamıyorum.
Ağaç menekşe çok yıllık bir süs ağacı, benimki bahçede dikili sanıyorum saksıdada olur, sevgiler saygılar.

Satı Uğurtan
17-10-2011, 23:36
Bahçemden kasımpatılar.

Satı Uğurtan
17-10-2011, 23:43
Ağaç minesi, kağıt çiçeği(Achimes), petunyalar hala açmaya devam ediyorlar.

Satı Uğurtan
17-10-2011, 23:54
Süs kabağı, Güvey feneri,sanıyorum süs biberi tam emin değilim, ayrıca sayın Zeki beyin hediyesi çok güzel bir bitki adını bilmiyorum.

günebakan
18-10-2011, 08:04
Kış çiçekleri kasımpatılar harika kabağın şekli de çok ilginçmiş kağıt çiçeğini ne yazıkki tutturamadım. Ama bahçen de herşey çok güzel görünüyor gene arkaşım harikalar:)

Periş
18-10-2011, 08:08
Sevgili Satı, kasımpatılar coşmuş görünüşleri harika Ağaç minesi, kağıt çiçeği(Achimes), petunyalar mükemmel rengarenk cıvıl cıvıl. Süs kabağının şekline bayıldım Zeki beyin hediyesi çok güzelmiş bana gönderdiğin güzeller hemen hemen hepsi tuttu inşallah çiçeklerinide görmek nasip olur tekrar çok teşekkür ederim bu güzelleri paylaştıgın için iyiki varsınız ;) ellerinize emeklerinize sağlık Mersinden Selam ve Sevgiler...

furkan yıldız
18-10-2011, 09:12
Satı ablacım kasımpatılarına ve süs kabağına bayıldım. Ellerinden öpüyoruz.

Satı Uğurtan
18-10-2011, 11:31
Sevgili günebakan, çok teşekkürler kış çiçekleri coştu bu son yağmurlar çok iyi geldi bahçelere kasımpatıların bazısı erken açtı bazıları daha tomurcuk ve renkleri değişik çıktı geçen yıl çeşidim daha çoktu bu yıl çoğu beyaz, kağıt çiçeği ben en iyisi sana bu yıl ilkbaharda ayrı saksıda tuturayım, biraz zor tutuyor ben senelerdir ilk defa bu yıl bir kaç kök tuturabildim.

Satı Uğurtan
18-10-2011, 11:35
Sevgili Satı, kasımpatılar coşmuş görünüşleri harika Ağaç minesi, kağıt çiçeği(Achimes), petunyalar mükemmel rengarenk cıvıl cıvıl. Süs kabağının şekline bayıldım Zeki beyin hediyesi çok güzelmiş bana gönderdiğin güzeller hemen hemen hepsi tuttu inşallah çiçeklerinide görmek nasip olur tekrar çok teşekkür ederim bu güzelleri paylaştıgın için iyiki varsınız ;) ellerinize emeklerinize sağlık Mersinden Selam ve Sevgiler...

Sevgili Periş, çok sağolun iltifat ediyorsunuz, gönderdiklerimin tutmasına çok sevindim inşallah çiçeklerinide görürsün sağlıkla büyüt,İzmittende size sevgiler saygılar.

Satı Uğurtan
18-10-2011, 11:39
Furkancığım canım kardeşim, çok teşekkür ederim seni görmek çok güzel, bahçeme hoş geldin, Adaya ve sana kucak dolusu sevgiler bende sizi öpüyorum.

fatma sunay
24-10-2011, 19:43
Sevgili Satı kasımpatılar harika renkleri muhteşem. Ben gece mumunu saksıya diktim. Acaba yerde daha mı iyi olur. Şimdilik canlı görünüyorlar umarım kışı atlatırlar.

Selamlar...

Satı Uğurtan
24-10-2011, 23:31
Sevgili Satı kasımpatılar harika renkleri muhteşem. Ben gece mumunu saksıya diktim. Acaba yerde daha mı iyi olur. Şimdilik canlı görünüyorlar umarım kışı atlatırlar.

Selamlar...
Sevgili fatma hanım, çok teşekkürler gece mumu soğuk ve sıcağa çok dayanıklı ve her ortamda yetişiyor, sevgili ozbey, bana gönderdiğinde bende başta biraz gelişsin diye saksıya dikmiştim, şimdi bahçeye aldım hiç bir şey olmaz sağlıkla büyüt sevgiler selamlar.

Satı Uğurtan
30-10-2011, 01:08
Yeni güzellikler, yıldızlarımdan ilk çiçek açan, beyaz maviş açmaya devam ediyor, mavi yasemin hala çiçek açıyor ve süs narım.

Satı Uğurtan
30-10-2011, 01:13
Son kasımpatılarım ve meyvesi ve çiçeği aynı anda açan nadir meyvelerden biri goji berri.

hozat
30-10-2011, 01:25
Sevgili Satı,
Bahçen her geçen gün güzelleşiyor, emeğinin karşılığını aldığın heyecan ve coşku dolu mesajlarına yansıyor.

Sonbaharın renkleri bahçeni sarmış,eline sağlık.

Periş
30-10-2011, 10:16
Sevgili Satı,Sonbaharın renkleri bahçeni sarmış,kasımpatılar maviş mükemmel ,eline sağlık Sevgiler...

Satı Uğurtan
30-10-2011, 10:41
Sevgili Satı,
Bahçen her geçen gün güzelleşiyor, emeğinin karşılığını aldığın heyecan ve coşku dolu mesajlarına yansıyor.

Sonbaharın renkleri bahçeni sarmış,eline sağlık.

Sevgili ablacığım, sizi burda görmek çok güzel beni onurlandırdınız, çok çok teşekkür ediyorum sevgiler saygılar.

fatma sunay
30-10-2011, 19:55
Sevgili Satı kasımpatıların renkleri çok güzel goji beriyi kızılcığa benzetiyorum aynı büyüklükte. Benim beyaz mavişte seninki gibi çoşkulu açmaya başladı. Hepsi birbirinden güzel emeğine sağlık. Selamlar....

Satı Uğurtan
31-10-2011, 16:08
Sevgili Periş çok çok teşekkürler çok sağolun.

Sevgili Fatma hanım, çok teşekkürler Goji beri meyvesi şekil olarak evet çok benziyor fakat büyüklükleri goji beri meyvesi çok küçük, evet ya beyaz maviş coşmuş durumda sevgiler saygılar.

Fatoş
01-11-2011, 13:14
Satı'cığım beyaz maviş çok güzel açmış, süs narım yapraklarını döktü kışın bu yaprakların döker miydi bilemedim ama seninkinin maşallahı var. Bayramını kutlar, sana ve ailene sevgiler.

nurcanaybay
01-11-2011, 16:49
Satı hanım ,
küçüğü fotoğraflar da hiç göremedim .Keyfi yerinde mi ?

Satı Uğurtan
02-11-2011, 00:21
Satı'cığım beyaz maviş çok güzel açmış, süs narım yapraklarını döktü kışın bu yaprakların döker miydi bilemedim ama seninkinin maşallahı var. Bayramını kutlar, sana ve ailene sevgiler.

Sevgili Fatoş hanım, çok teşekkür ederim evet süs narı kışın yapraklarını döker, benimkide yakındır sanıyorum dökmeye:)
Bende sizin bayramınızı kutluyorum sevgiler saygılar.

Satı Uğurtan
02-11-2011, 00:30
Satı hanım ,
küçüğü fotoğraflar da hiç göremedim .Keyfi yerinde mi ?
Sevgili nurcan, çok teşekkürler kızımın keyfi yerinde 29 ekimde birinci yaşını kutladık, son hali bu sevgiler.

nurcanaybay
02-11-2011, 12:32
Artık çocukluktan çıkıp genç bir hanım olmuş .İkinci fotoğraf çok hoş ,sıcacık :)
Nice sağlıklı ve mutlu yıllar diliyorum ( ailecek ).

Selehattin 67
02-11-2011, 13:00
çok sevimli bir köpecik

ilksenozturk
02-11-2011, 15:12
armut hanımın doğum günü kutlu olsun :)
bahçeniz çok renkli bıcır bıcır , ne ararsan var cinsinden. güle güle, güzelliklerle sefasını sürersiniz inşallah.

Satı Uğurtan
02-11-2011, 15:39
Sevgili nurcan, çok teşekkür ederim genç kız ama çılgın bir genç kız çok yaramaz çok şımarık babaya aşırı düşkün resmen aşık, diğer iki ablanın resmen papucu dama atıldı:)

Sayın Selehattin67,çok teşekkürler saygılar.

Sevgili İlksenozturk, güzel iltifatlarınız için çok teşekkür ederim sevgiler.

fatma sunay
02-11-2011, 19:56
Hayvan bile olsa sevildiğini anlayıp nasılda masum bir şekilde sahibine sarılıyor. Çok güzel baba bu kadar severse tabi şımarır....

Satı Uğurtan
03-11-2011, 00:46
Sevgili fatma hanım, eşim deniz ast subayı yıllarca gemilerde çalıştığı için çocukların büyümesinde hiç evde olamadı, dolayısıylada çocuk sevgisine doyamadı, bu sevgiyi şimdi armutta çıkarıyor, resmen ölüyor armuda elini yüzünü yalıyor armudun, armutta onun:)

sevim.K
03-11-2011, 05:45
Satıcım bahçen çok güzel herzamanki gibi. Emek ve sevgi fışkırıyor her yandan. Armut çok güzel bir köpek, sevildiğini biliyor ve çok mutlu babacığın kucağında, aslında babada çok mutlu görünüyor:p

İyi bayramlar diliyorum hepinize, sevgiyle:)

Periş
03-11-2011, 07:45
Armut çok güzel bir köpek, maşallah pekde sevimli çok mutlu babasının kucağında harika...
İyi bayramlar diliyorum hepinize, sevgiler;)

Satı Uğurtan
05-11-2011, 01:00
Sevgili sevim.K, sevgi dolu yorumlarınıza çok teşekkür ederim, bizde sizin bayramınızı kutluyoruz saygılar.
Sevgili Periş, çok teşekkür ederim evet babaya aşık, deli oluyor babaya, sizlerede iyi bayramlar saygılar.

cemo
19-11-2011, 00:09
Sevgili Armut ne cabuk büyüdü, serpildi de genç bayan oldu. Babasının kucağındaki bakışlara bakarmısın offf. Babada mest olmuş belli. Satıcan, kap gel Armutu bize, oynasınlar Paşa ile doya doya.

Seni ve bahceni özlemişim:))

Satı Uğurtan
19-11-2011, 12:52
Sevgili Armut ne cabuk büyüdü, serpildi de genç bayan oldu. Babasının kucağındaki bakışlara bakarmısın offf. Babada mest olmuş belli. Satıcan, kap gel Armutu bize, oynasınlar Paşa ile doya doya.

Seni ve bahceni özlemişim:))
Canım benim, bizde seni çok özledik bizde seni çok görmek istiyoruz, armut büyüdü birinci yaşını kutladı baba yakında armut diye kafayı yiyip dağlara çıkacak inan bana:)
Armut kız olunca oğlu olanlara gitmiyorduk:o
Kızımın kısırlık ameliyatı olunca artık her yere gezmelere gidiyoruz en kısa zamanda ya siz gelin ya biz geliriz:)

alcen
22-11-2011, 01:55
Satıcığım iki gündür cemoyla beraberim inan beni çok rahatlattı, güldürdü bile baş ağrılarım azaldı durup durup ağlamalarım azaldı.elimde değil arkadaşım ben bu yaşımda annemin kucağında yatardım, beni en çok üzen onu şimdiden çok özledim nasıl dayanacağım bilemiyorum.Allahım bana güç versin diye yalvarıyorum annelerin asla yaşı olmuyor kaybedeceğim hiç aklıma gelmedi.Satıcığım toplantıya gelmek gerçekten bana çok iyi gelirdi, 26 sında annemin kırkı var inşallah başka zaman hayatım.Bir gün atlar geliriz seni çok öpüyorum sen gerçekten zarif bir kızsın hoşca kal arkadaşım.

Satı Uğurtan
22-11-2011, 16:28
Satıcığım iki gündür cemoyla beraberim inan beni çok rahatlattı, güldürdü bile baş ağrılarım azaldı durup durup ağlamalarım azaldı.elimde değil arkadaşım ben bu yaşımda annemin kucağında yatardım, beni en çok üzen onu şimdiden çok özledim nasıl dayanacağım bilemiyorum.Allahım bana güç versin diye yalvarıyorum annelerin asla yaşı olmuyor kaybedeceğim hiç aklıma gelmedi.Satıcığım toplantıya gelmek gerçekten bana çok iyi gelirdi, 26 sında annemin kırkı var inşallah başka zaman hayatım.Bir gün atlar geliriz seni çok öpüyorum sen gerçekten zarif bir kızsın hoşca kal arkadaşım.
Alcen, canım inan duygularını içini hislerini neler düşündüğünü çok iyi anlıyorum, unutmak çok zor zaten unutman mümkün değil, ben annemi kaybedeli on yıl oldu, daha bu gün gibi inan bana annenin yaşı olmuyor, bende 72 yaşında kaybettim, bana göre çok erkendi inan.
Canım gün geçtikçe bu yürekteki sızı azalıyor fakat özlem aynı kalıyor allahım sana güç küvvet versin, ne mutlu sana cemo gibi bir dost var yanında, İstanbula gelmeni çok isterdim iyi gelirdi sana, istediğin zaman cemoyla atlayıp gelin, iltifatların için çok çok teşekkürler bende seni çok öpüyorum.

alcen
27-11-2011, 23:33
Satıcığım bahçeni gezerken mavi yasemin gördüm, bende vardı kışın bahçede dondu.Seninki bahçede ekilimi canım öpüyorum.

Satı Uğurtan
30-11-2011, 00:04
Sevgili alcen, evet bahçede geçen yılki kışı geçirdi fakat kış ılıman geçti çok soğuk olduğunda dayanırmı bilmem, bende seni öpüyorum sevgiler.

alcen
25-12-2011, 23:12
Satıcım, dün akşam hem yeğenimin düğünü, hemde başka bir arkadaşımın düğünü vardı. İkiside aynı tesisteydi beş dakika öbür düğüne kaçtım orada gördüm canım.Sen nasılsın canım, ben istanbul dönüşü hiç oturmadım desem yeri var neyse hepsini işlerin hallettik.
aldığım çiçeklerin bile fırsat bulup hepsini ekemedim hayatım çok, çok, çok öpüyorum.

Satı Uğurtan
26-12-2011, 23:18
Sevgili alcen, düğünü olan çiftlere hayırlı uğurlu olsun mutluluklar dilerim, sanada ilginden dolayı teşekkürler bende seni öptüm sevgiler.

berrinb
30-12-2011, 20:55
Sevgili Satı Uğurtan yeni yılınız kutlu olsun..2012 de mutlu sağlıklı ve bol çiçekli günler dileği ile ...Selam ve sevgiler...:)

Manolya_
30-12-2011, 22:45
Sevgili Satı Hanım (canım hemşehrim)
YENİ YIL tüm ailenize uğur, sağlık, sevinç ve mutluluklar getirmesini diliyorum.
Selam ve sevgilerimle
Asu

Periş
30-12-2011, 22:50
Sevgili Satı hanımcım yeni yılınızı kutlarım..2012 de sağlıklı, mutlu ve bol çiçekli günler dileği ile ...Selam ve sevgiler ;)

sevim4
31-12-2011, 11:02
Sevgili satı hanım yeni yılınız kutlu olsun.

hk50
31-12-2011, 11:12
Yeni yılınız kutlu olsun

alcen
31-12-2011, 12:59
Yeni yılını en içten dileklerimle kutlar,sağlık ve bol kazançlı yıllar dilerim.
Ailenle birlikte.

günebakan
31-12-2011, 13:22
Satı'cığım yeni yılınızı kutlar mutluluk,huzur ve sağlık dilerim:)

Fatoş
31-12-2011, 13:42
Sevgili Satı, yeni yılını kutlar, ailenle birlikte sağlıklı , mutlu yıllar dilerim.

fatma sunay
31-12-2011, 14:29
Yeni yılını en içten dileklerimle kutlar sağlıklı , huzurlu , mutlu bir yıl dilerim..

gulbirsen
31-12-2011, 18:51
Satı Hanım mutlu yıllar

ciceksever70
31-12-2011, 20:35
Sati hanim, size ve ailenize mutlu bir yil dilerim.

Satı Uğurtan
01-01-2012, 02:40
Sevgili berrinb, Manolya, Periş, sevim4, hk50, alcen, günebakan, Fatoş, Fatma Sunay, gulbirsen, ciceksever70, hepinize ayrı ayrı çok çok teşekkürler sizlerinde yeni yılı kutlu olsun, sevgiler saygılar.

alcen
15-01-2012, 23:35
Merhaba.
Satı armut nasıl oldu, tamamen iyileştimi merak ettim.

Satı Uğurtan
15-01-2012, 23:57
Merhaba.
Satı armut nasıl oldu, tamamen iyileştimi merak ettim.

Sevgili alcen, çok teşekkürler iki gündür iyi sayılır, bir hafta önce kusmaya başladı yerinden kalkmıyor yemiyor içmiyor ve sürekli kusuyordu, doktora götürünce film çekildi, kan tahlileri yapıldı ve filmde bağırsağında yediği kemikten dolayı iki yerde büyük tahriş görüldü beş günlük serum ve ilaç tedavisiyle (hala devam ediyor) ancak düzelebildi, lütfen köpek bakanlar asla tavuğu kemikli vermeyin, bizimki hem sokakta bulduğu kemikleri hemde seviyor diye bazan ızgara yaparken bizde verebiliyorduk, bundan sonra asla az daha kızımı öldürüyorduk, çok korktuk çok şükür düzeldi sevgiler.