View Full Version : Satı Uğurtan / Bahçe
Sayfalar :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
9
Clematis'lerin 2 tanesi bunlar.
Sayın Güngör Salman,
541 Numaralı mesajdaki en üstteki clematis'in cinsini biliyormusunuz aynısından bende de var bu yıl henüz çiçeklenmedi yapraklanma aşamasında ismini bilmiyorum.
Hakkı Şen
28-04-2010, 14:31
Sevgili Satı Hn. size bahsettiğim minik anne çiçeği paçayı sıyırdı sanırım :)
Satı Uğurtan
28-04-2010, 15:06
Herşey muhteşem Satı hanım ellerinize sağlık, böyle bir bahçem olması için neler vermezdim.
Sevgili Dudi canım benim iltifat ediyorsunuz,bahçem çok güzel değil üstelik çok minik bir bahçe, inşallah daha güzeli senin olur sevgiler.
Satı Uğurtan
28-04-2010, 15:13
Sevgili tturt,temenni ve dualarınıza teşekkür ederim,allah sizinde o güzel evinizde eşiniz ve güzel bebişinizle sağlıklı oturmayı nasip etsin sevgiler.
Satı Uğurtan
28-04-2010, 15:15
Sevgili Satı Hn. size bahsettiğim minik anne çiçeği paçayı sıyırdı sanırım :)
Sayın Hakkı bey,kurtarmışta coşmuş bile, sağlıkla büyütün.
S. Satı Hanım, gönderdiğiniz goji 50 cm. sürgün verdi, dipten de yeni sürgünler çıkıyor. Ne zaman çiçek açar?
Satı Uğurtan
28-04-2010, 18:16
Sayın nariçi,zaten oldukça hızlı gelişen ve çoğalan bir çalı, sanıyorum haziran sonu, temmuz başı gibi sevgiler.
Satı Uğurtan
09-05-2010, 22:56
Grevillea rosmarinifola(çalı gravilya) ve katır tırnağı.
Satı Uğurtan
09-05-2010, 23:00
Saksıdaki arajman,Calla ve yer minesi.
Satı Uğurtan
09-05-2010, 23:08
Sarmaşık gülüm,tam açmadan sabredemeyip yüklediğim clematisim ve pembe gülüm.
Satı Uğurtan
09-05-2010, 23:14
Yaseminim yeni açmaya başladı ve haseki küpem.
Satı Uğurtan
09-05-2010, 23:20
Bahçemdeki sebze bölümü, ekilen domates ve biber fideleri, İlk çileğim.
Zühre Demir
09-05-2010, 23:25
Ben oraya gelirsem bir daha da beni geri gönderemezsin söyleyeyim.
Satı Uğurtan
09-05-2010, 23:31
Çok güzeller, ilk fırsatta gelip yakından görmem lazım bu güzelleri.
Bak gelip geçiyor güzeller ona göre:)
Aynen katılıyorum .Zühreciğim baskın yapalım Satıcığıma :)Hoş sen daha Beşiktaş'a gelemedin ama :))
Satı Uğurtan
09-05-2010, 23:34
Sevgili Zühre,zaten gelip kalasın diye yüklüyorum güzellerimi:)
Güzel kardeşim, can simidim hemen kaydediyorum ismini.
Hayranım bilgisine ,gerçekten tebrik ederim Güngör hanım .
Satı Uğurtan
09-05-2010, 23:41
Sevgili Hhatice,her zaman evim ve bahçem herkese açık mutlaka beklerim sevgiler.
Kimin kardeşi:)
Güngör Salman
09-05-2010, 23:46
Hayranım bilgisine ,gerçekten tebrik ederim Güngör hanım .
Canım, teşekkür ederim.
Çok teşekkür ederim Satı'cığım ,güler yüzlü arkadaşım benim :)Ben de sizleri bekliyorum 29 Mayıs Tekirdağ toplantısına
Satı Uğurtan
10-05-2010, 00:23
Çok teşekkür ederim Satı'cığım ,güler yüzlü arkadaşım benim :)Ben de sizleri bekliyorum 29 Mayıs Tekirdağ toplantısına
Sevgili Hhatice,bende size teşekkür ederim, aslında gelmeyi çok istiyordum ama kızımın sınav öncesi olduğu için çoğu gezilerimi erteliyorum sevgiler.
asumandilek
10-05-2010, 00:25
Hepsi çok güzel olmuş abla. Ellerine sağlık. Bu arada 576 nolu mesajın ana konusu çalı gravilya olsa dahi arkadaki kocamannn kaktüs dolu saksıyı görmedim sanma sakın. :)) Ehehe gözüme battı hani dikenlii ya ondan. :))
Satı Uğurtan
10-05-2010, 00:31
Sevgili Asumancığım canım kardeşim,çok teşekkür ederim,sen gelmeden ben o kaktüsün dikenlerini yolarım:)
Vildan Sönmez
10-05-2010, 00:32
Satı Hanım hepsi çok çok güzel ama 588 deki katır tırnağına bayıldım doğrusu rengi de farklı. Çiçekli kalma süresi ne kadar acaba ?
Satı Uğurtan
10-05-2010, 00:42
Satı Hanım hepsi çok çok güzel ama 588 deki katır tırnağına bayıldım doğrusu rengi de farklı. Çiçekli kalma süresi ne kadar acaba ?
Vildan hanım,çok teşekkürler,katır tırnağı bana, sevgili Yücel Canpolatın hediyesi,bende ilk defa açtı 10 gün kadar oldu daha bir süre kalacak gibi sevgiler.
asumandilek
10-05-2010, 00:47
Sevgili Asumancığım canım kardeşim,çok teşekkür ederim,sen gelmeden ben o kaktüsün dikenlerini yolarım:)
Aman ha.. :)) Ben onların dikenlerine kurban olurum. :))
Satı Uğurtan
10-05-2010, 00:52
Aman ha.. :)) Ben onların dikenlerine kurban olurum. :))
Canım, sen onlara kurban olma, onlarda sana batmasın:)
günebakan
10-05-2010, 10:34
Satı'cığım çiçeklerinin hepsi de çok güzel şenlenmiş bahçen hep böyle şen kalsın İnşallah:)
Yücel Canpolat
10-05-2010, 12:03
muhteşem satı abla hele o katır tırnağına bayıldım,bende pembesini istiyorum;)
gunay001
10-05-2010, 16:22
bir bahce bu kadarmi güzel olurmus harikalar arajman bende isterim gelirken getir banada))))) .haseki küpenin rengide cok güzel ben burada dagbayir haseki küpelerini ariyorum renkleri genelde koyu lila ve pembe bende oldum sizden sonunda yani.disari cikttimi sürekli gözüm bahcelerde.)))) a.selam yücel ben gec gördüm selaminizi tesekürler ama zeytin öyle hepsi sie olmaz bizde istiyoruz biraz salamura.)))))o bahcede bir güzel türkkahvesi icmek var hani.kocaman öptüm canimcimm.
Satıcım ellerine emeklerine sağlık. Ne güzel olmuş bahçen:) Galiba "sen asıl şimdi gör beni" diyor;)
Satı Uğurtan
10-05-2010, 18:37
Satı'cığım çiçeklerinin hepsi de çok güzel şenlenmiş bahçen hep böyle şen kalsın İnşallah:)
Sevgili arkadaşım, çok teşekkür ederim, seninki daha güzel olur inşallah.
Satı Uğurtan
10-05-2010, 18:41
muhteşem satı abla hele o katır tırnağına bayıldım,bende pembesini istiyorum;)
Sevgili Yücel bey,kendi malın gibi alabilirsin sevgiler::)
Satı Uğurtan
10-05-2010, 18:58
Günayım güzel kardeşim,arajmanın en güzeli sana olur,haseki küpesini sen hangi renk olursa al, lila daha güzel.
Zeytinin bu seneki mahsulünü, ağaçlar net.üyeleriyle bölüşeceğiz:)
Çayda içeceğiz, Türk kahveside, sen yeterki gel.
Satı Uğurtan
10-05-2010, 19:01
Sevgili Sevim.K,zaten kışın geldiniz ve bir şey anlamadınız bu yaz mutlaka bekliyorum.
Zühre Demir
10-05-2010, 23:03
Bir gelicez pir gelicez. Hem Satı ablama, hem de Beşiktaş'a. :rolleyes:
Satı Uğurtan
10-05-2010, 23:31
Bir gelicez pir gelicez. Hem Satı ablama, hem de Beşiktaş'a. :rolleyes:
Güzel kardeşim benim,sabırsızlıkla bekliyorum her zaman:)
Orhan Özbilgiç
11-05-2010, 03:00
Gündüz, bahçede fazlaca yorulduğumdan, uykum kaçtı. Bahçenizi uzun zamandır görmemiştim. Baharla birlikte enfes olmuş.
Bende, Haseki Küpelerinizin ve Katır Tırnağı' nın rengine, Gravilla Çalısı' na bayıldım. Sanırım keramet bitkilerde değil! Sizde.;) Neyi, nereye dikeceğinizi ve nasıl çiçek açtıracağınızı biliyorsunuz.
Elinize sağlık. Hakikaten çok enfes bir bahçe yaratmışsınız.
Satı Uğurtan
11-05-2010, 22:03
Sayın Orhan Özbilgiç,o güzel sözlerinizle beni çok mutlu ettiniz, çok teşekkür ederim,haseki küpesi yaza tohum verdiğinde, bolca tohumlarımız olacak ve seneye sizin bahçenizi süsleyecek saygılar.
dağ çiği
11-05-2010, 22:16
Ahh ah şimdide haseki aramaya düşeceğim yollara sizinkileri gördükten sonra.Ellerinize sağlık Satı hanım bahçenizin her köşesi bütün çiçekleriniz çok güzel.
Satı Uğurtan
11-05-2010, 22:26
Ahh ah şimdide haseki aramaya düşeceğim yollara sizinkileri gördükten sonra.Ellerinize sağlık Satı hanım bahçenizin her köşesi bütün çiçekleriniz çok güzel.
Sevgili Dağ çiği,bahçeme hoş geldiniz,haseki küpesi tohum verdiğinde gönderebilirim, güzel yorum ve beğenileriniz için teşekkürler.
Orhan Özbilgiç
11-05-2010, 22:32
Sayın Orhan Özbilgiç,o güzel sözlerinizle beni çok mutlu ettiniz, çok teşekkür ederim,haseki küpesi yaza tohum verdiğinde, bolca tohumlarımız olacak ve seneye sizin bahçenizi süsleyecek saygılar.
Satı Hanım;
İnanın çok memnun olurum.:) Bu kış ve baharda, İstanbul' da gittiğimiz tüm yapı marketlerde, gözüm Haseki Küpesi tohumu aradı. Ama hiç rastlayamadım. Hoş rastladıkta, ne oldu? Benim Pembe Aster tohumlarım vardı. ''Karışık renkli Aster'' diye görünce aldım. Her ikisini, bir ağacın dibindeki yuvarlağa, yarım-yarım diktim. Benim pembe Asterler istisnasız çimlendiler. Ya ötekiler?:mad: İlaç için bir tane bile çimlenmedi!
Ayni şeyi, Floks ta ve yer açelyası' nda yaşadım. Markalar dandiktendi zaten.
Özetle; belli markalar dışında, her tohuma güven olmuyor!
En güvenilir olanları yine bizim kendi aldıklarımız.
İyi niyetinize tekrar teşekkürederim.
Satı Uğurtan
11-05-2010, 22:38
Sevgili Orhan Özbilgiç, istediğiniz tohum olsun,bahçemdeki hoşunuza giden her bitkiden liste yapın sonbaharda tohumundan göndereyim saygılar.
Yücel Canpolat
12-05-2010, 12:51
Harika işte bu, renk cümbüşü dedikleri,kardeş bahçeyle gurur duydum,sadece üzüntüm son günlerde zeytin ağacının makro çekim resimlerini görememek eminim arkadaşlarımda bana katılıyorlar.Sevgilyle kalınız.:)
Satı Uğurtan
12-05-2010, 16:23
Harika işte bu, renk cümbüşü dedikleri,kardeş bahçeyle gurur duydum,sadece üzüntüm son günlerde zeytin ağacının makro çekim resimlerini görememek eminim arkadaşlarımda bana katılıyorlar.Sevgilyle kalınız.:)
Sevgili Yücel bey,kardeş bahçeden teşekkürler, sizin sayenizde oluştu bu çeşitlilik ve güzellik.
Zeytin ağacı artık devlet tarafından korumaya alındığı için, resimde çektirmiyorlar üzgünüm:)
nurcanaybay
12-05-2010, 18:05
Katır tırnağ,ı kokusunu en çok beğendiğim bitkilerin başın da gelir.Sarı-turuncu rengini
ilk Güler hanım da görmüştüm şimdi de sizde.Yücel bey de pembesin den bahsediyor.
Şaka mı yapıyor gerçekten pembesi de var mı :)
Güngör Salman
12-05-2010, 18:51
Katır tırnağ,ı kokusunu en çok beğendiğim bitkilerin başın da gelir.Sarı-turuncu rengini
ilk Güler hanım da görmüştüm şimdi de sizde.Yücel bey de pembesin den bahsediyor.
Pembesi bu.
Güngör Salman
12-05-2010, 18:56
Beyazı da bu.
nurcanaybay
12-05-2010, 19:38
Offff hepsi çok güzelmiş ,bir de yaz boyu açabilse ..fotoğraflar için teşekkürler.
Hepiside harika bayıldım iki renginede çok güzel tohum zamanını beklemeklezım.
Satı Uğurtan
12-05-2010, 21:32
Offff hepsi çok güzelmiş ,bir de yaz boyu açabilse ..fotoğraflar için teşekkürler.
Sevgili nurcanaybay,sorunun cevabını Güngör vermiş:)
Bende sarısıda var ama o açmadı nedense,yanlız pembesi ve beyazıda çok güzelmiş bayıldım sevgiler.
Satı Uğurtan
12-05-2010, 21:34
Hepiside harika bayıldım iki renginede çok güzel tohum zamanını beklemeklezım.
Sevgili sevim4,tohum zamanı elbette neden olmasın sevgiler.
Adalet Yağcı
13-05-2010, 17:50
Sevgili Satı hanım, katır tırnağı çok güzelmiş, pembe ve beyazını da bulmak lazım.
Tüm çiçekler coşmuş ama ben en çok katır tırnağına vuruldum :)
Satı Uğurtan
13-05-2010, 20:11
Sevgili Adalet hanım,Çok teşekkür ederim,evet bende katır tırnağına bayıldım,renkler çok güzel, yaprak bile yok her tarafı çiçek:)
Satı hanım
Bahceniz harika, bitkiler, çiçekler müthiş ellerinize sağlık. Katır tırnağının sarısı vardı benim emekli olmadan çalıştığım yerde focada, inanılmaz bir kokusu, güzelliği ve görüntüsü olurdu, toplayıp eve getirdiğimimde on onbeş gün evin içinden çıkmazdı kokusu.
Satı Uğurtan
16-05-2010, 16:33
Sayın Birol bey,çok teşekkür ederim çok sağolun, bende katır tırnağının,
kokusundan çok görüntüsünü beğeniyorum, kökten en uçtaki filize kadar çiçek, aynen gelin tacı gibi.
Adalet Yağcı
16-05-2010, 18:37
Sevgili Satı hanım, Nurcanaybay, bu gün Bayrampaşa Bauhaus a gittim, katır tırnakları 9.90 dı, beyazını pembesini ve sarısını aldım, döndüğümde size fotoğraflarını sunarım.
Şimdi kafamı meşgul eden tek şey, bahçede en iyi nerede olabilir düşüncesi.
nurcanaybay
16-05-2010, 19:09
Adalet hanım ;
çok sevindim, gelişimlerini sizin bahçeniz den de takip edebileceğiz.Buralar da sarı katır tırnakları ,tepelik yerler de kendiliğin den yayılıp gelişiyor.Birol bey de dediği gibi ,evin için de mis gibi kokar.
Bol güneşli ,suyu çok görmiyecek bir yer onun için ideal olacaktır.
Satı Uğurtan
16-05-2010, 19:26
Sevgili Adalet hanım,çok sevindim sağlıkla büyüt senin bahçeye çok yakışacak.
Kırmızı ve turuncusuda bende var, tohumlar kurusun gönderiyorum, yer konusunda benimki aceleye geldi, orta yere diktim hava çok yağışlıydı çok kalamadım yağmurun altında.Gözüme kestirdiğim yere diktim, daha sonra değiştirebilirim.
Sevgili Nurcan hanım,benimkilerde bol güneş ve bol su, suyu biraz azaltayım o zaman :)
Bizim evin yanındaki ormandada var sarısından.
Adalet Yağcı
16-05-2010, 19:40
Nurcan hanım, bilgi için teşekkürler, şimdi kafamda netleştirdim dikeceğim yeri.
Satı hanım, ben de tohum almaya çalışırım, pembenin üzerinde bir kaç çiçek kalmış ama diğerlerinin üzerlerini traşlamışlar, onlar da seneye artık.
Ne güzel bahçelerimizde rengarenk katır tırnakları olacak.
Satı Uğurtan
16-05-2010, 19:45
Sevgili Adalet hanım, sağlıkla büyüt çok güzel bir görüntüsü var, bence, galiba pembe en güzeli sevgiler.
Satı Uğurtan
17-05-2010, 11:11
Clematislerim açtı çok güzeller.
Satı Uğurtan
17-05-2010, 11:29
Tradescantia,asma gülüm, ada çayı ve gelinciklerin ahengi,ve geçen yıldan beri tanımadığım ama çok güzel bir şekilde bahçemi süsleyen bir bitki.
Satı Uğurtan
17-05-2010, 11:56
Açmak üzere olan ortanca,çok güzel kokan karanfil, bitmek üzere olan şebboy ve hanımeli.
Satı Uğurtan
17-05-2010, 12:10
Çok minik haliyle açan fil bahri,yasemin ve kamelyam,sarı çiçekli ( sedum mexicanum), çileklerim, ve bahçemden bir manzara.
Satı Uğurtan
17-05-2010, 12:20
Çilekler şahane :)
Bitmeden gel:)
günebakan
17-05-2010, 14:33
Görüntüler şahane Satı'cığım :)
Satı Uğurtan
17-05-2010, 14:45
Görüntüler şahane Satı'cığım :)
Canım arkadaşım, çok teşekkür ederim, terasta oturup karşı dağı izlemek korkunç zevk veriyor insana.
Yılmaz Yalçın
17-05-2010, 15:27
Sevgili Satı Hanım,
Çok güzel bahçeniz var cennet gibi:)Manzaraya karşı çay içilir keyifle:)Çilekler de lezzetlidir epey.Pervane yasemin de açmış maşallah..Benimki henüz tomurcuk 15 gün sonra ancak açacak.
Açmak üzere olan ortanca,çok güzel kokan orkidem,bitmek üzere olan şebboy ve hanımeli.
Güzel kokan orkide mi?
Sevgili arkadaşım hızınıza yetişmek mümkün değil:) Her gün yeni bir çeşit öğreniyorum .sanırım toptan bırakacağım ben bitki deliliğini ,istifa edeceğim olmuyor ki bahçelerde balkonlarda görüyorum ,Liste devamlı büyüyor ,buna ne can dayanır ne mal :))
Güngör Salman
17-05-2010, 16:38
[QUOTE=Satı Uğurtan;640041] çok güzel kokan orkidem,
Bana karanfil gibi geldi.
Satı Uğurtan
17-05-2010, 17:35
Güzel kokan orkide mi?
Sevgili arkadaşım hızınıza yetişmek mümkün değil:) Her gün yeni bir çeşit öğreniyorum .sanırım toptan bırakacağım ben bitki deliliğini ,istifa edeceğim olmuyor ki bahçelerde balkonlarda görüyorum ,Liste devamlı büyüyor ,buna ne can dayanır ne mal :))
Sevgili Hhatice, pardon çok özür dilerim karanfil , orkide yazdığımın farkında bile değilim:)
canım,istediğin çiçek olsun,üzme kendini:)
Satı Uğurtan
17-05-2010, 17:38
[QUOTE=Satı Uğurtan;640041] çok güzel kokan orkidem,
Bana karanfil gibi geldi.
Canım benim, sevgili Hhaticeyle, çok dikkatlisiniz,yanlış yazmışım ve farkında bile değilim, karanfile orkide derken:)
Satı Uğurtan
17-05-2010, 17:41
Sevgili Satı Hanım,
Çok güzel bahçeniz var cennet gibi:)Manzaraya karşı çay içilir keyifle:)Çilekler de lezzetlidir epey.Pervane yasemin de açmış maşallah..Benimki henüz tomurcuk 15 gün sonra ancak açacak.
Sevgili Yılmaz çok teşekkür ederim, buyrun beraber içelim, gerçekten çok zevkli:)
çiçekler çok hoş, manzara da öyle görünüyor,
hanımelini karanfilinizi koklayın yerime,
gönderdiğiniz kasımpatılardan bir tanesi bordo açıyor, tekrar teşekkürler..
Satı Uğurtan
17-05-2010, 19:23
Sevgili Hüzün,çok teşekkür ederim,herşeyi yerine koklarım,yolunuz bu taraflara düşerse sizide beklerim,canım benim kasımpatıları sağlıkla büyüt bahçeden başka istediğin birşeyler varsa seve seve gönderirim sevgiler.
Arzu Kasapoğlu
17-05-2010, 19:50
Satıcım, çiçeklerin her zamanki gibi şahane. Bana gönderdiğin telgraflarda açmak üzere. Sarıkızda çok güzel büyüdü. Yakın bir zamanda balkonuma kattığın güzellikleri resimleyeceğim.
Yücel Canpolat
17-05-2010, 20:28
Satı Hanım ben şuna karar verdim artık sizinle yarışa devam etmem mümkün değil zira yetişebilme şanşım yok gururla söylüyorum renk armonisi yaratan emeğinize ellerinize sağlık,
athena -asena
17-05-2010, 20:55
sayın satı hanım bahçeniz muhteşem görünüyor. dağ çileğinin üstündeki sarı çiçeğin adı nedir acaba.
Sevgi Durul
17-05-2010, 21:14
Sevgili Satı hanım hep aynı şeyleri tekrar etmek gibi oluyor ama çiçekleriniz, özellikle mor clematisiniz çok güzel. Bir de kırmızı sarmaşık gül çok hoş.
Sarı çiçek açan sedumunuzdan ben de begonvilin saksısına diktim. Aynı saksıda sarı açan, süs yoncası kendiliğinden çıktı. Bunların üçü aynı saksıda geçinirler mi? Yoksa ayırayım mı?
dağ çiği
17-05-2010, 21:40
Sevgili Satı hanım çiçekleriniz arasında ayrım yapmak çok zor, hepsi birbirinden güzel manzaranızda öyle.Bu güzelliklere baktıkça yorgunluğumu unutuyorum.
Yücel Canpolat
17-05-2010, 21:45
UYARI bulgariyadan giren çekirge sürüleri önüe gelen zeytin ağaçlarını yiyerek yollarına devam ediyorlar şu an istanbuldan geçip izmit semalarına doğru yol alıyorlar zeytin ağacı olanların dikkatine:D
Güngör Salman
17-05-2010, 21:47
UYARI bulgariyadan giren çekirge sürüleri önüe gelen zeytin ağaçlarını yiyerek yollarına devam ediyorlar şu an istanbuldan geçip izmit semalarına doğru yol alıyorlar zeytin ağacı olanların dikkatine:D
Ablam bu mesajı görmesin:p:D
Satı Uğurtan
17-05-2010, 22:13
Satıcım, çiçeklerin her zamanki gibi şahane. Bana gönderdiğin telgraflarda açmak üzere. Sarıkızda çok güzel büyüdü. Yakın bir zamanda balkonuma kattığın güzellikleri resimleyeceğim.
Canım güzel kardeşim,çok teşekkür ederim,enkısa zamanda resim bekliyorum, sevgiler çok öptüm.
Yılmaz Yalçın
17-05-2010, 22:22
Sevgili Satı Hanım,
Pembe clematisinize hayran kaldım türü nedir acaba?Ben de madam le colture türünden aldım acaba aynımı sizinki ile?
Satı Uğurtan
17-05-2010, 22:28
Sevgili SDurul,güzel yorumlarınız için çok teşekkürler.
Sarı sedumu bende bir sürü çiçekle aynı saksıya diktim, birşey olmadı ama o sarı açan yonca için bitkilerin gücünü alıyor diyorlar ben bilmiyorum, kurumasına sebep olabilir tam emin değilim sevgiler.
Satı Uğurtan
17-05-2010, 22:30
Sevgili Satı hanım çiçekleriniz arasında ayrım yapmak çok zor, hepsi birbirinden güzel manzaranızda öyle.Bu güzelliklere baktıkça yorgunluğumu unutuyorum.
Sevgili dağ çiği,çok teşekkür ederim, ne mutlu bana benim bahçemde yorgunluğunuz geçiyorsa:)
Ayrıca bu bahçede ağaçlar net üyeleri olarak bir çay düzenleyebiliriz.
Satı Uğurtan
17-05-2010, 22:35
sayın satı hanım bahçeniz muhteşem görünüyor. dağ çileğinin üstündeki sarı çiçeğin adı nedir acaba.
Sevgili athena-asena,çok sağolun,çiçeğin adı( sedum mexicanum)
Satı Uğurtan
17-05-2010, 22:47
Sevgili Yılmaz,çok teşekkür ederim,bana clematisleri Güngör almıştı,benim bitki isimlerini aklımda tutma gibi bir maharetim yok, bunu Güngör çok iyi yapıyor ama üzgünüm bu sefer oda bilmiyor sevgiler.
Sevgili Yücel bey,bahçemi gezmeniz ve beğenmeniz benim için onurdur.
Zeytin ağacına gelince merak etmeyin devlet korumasında olduğu için her tehlikeden korunuyor:)
Satı Uğurtan
17-05-2010, 22:48
Ablam bu mesajı görmesin:p:D
Can, gördüm merak etme:)
dağ çiği
17-05-2010, 23:00
Çok incesiniz Satı hanım gerçekten güzel olurdu o güzel bahçede çay içmek.Sizin gibi değerli insanları tanımak.
Satı Uğurtan
17-05-2010, 23:16
Çok incesiniz Satı hanım gerçekten güzel olurdu o güzel bahçede çay içmek.Sizin gibi değerli insanları tanımak.
Sevgili dağ çiği,ayarlanabilirse isteyen herkesi seve seve kabul ederim ve ağırlarım sevgiler.
Cumhur Tonba
17-05-2010, 23:29
Karanfiler, sarı çiçekli sedular, Clematisler, asma güller, çilekler. Her şey harika. On, On, On,
Daha da güzel olacağına eminim.
Satı Uğurtan
17-05-2010, 23:37
Karanfiler, sarı çiçekli sedular, Clematisler, asma güller, çilekler. Her şey harika. On, On, On,
Daha da güzel olacağına eminim.
Sevgili Cumhur bey, çok, çok, çok teşekkürler.
Daha güzel olacağından emin olabilirsiniz.
Sayın Satı Uğurtan,
Her şey çok güzel, sağlık içinde keyfini sürmenizi temenni ederim.
Satı Uğurtan
18-05-2010, 10:49
Sayın Satı Uğurtan,
Her şey çok güzel, sağlık içinde keyfini sürmenizi temenni ederim.
Sevgili tturt,çok teşekkür ederim allah hepimize sağlıkla oturmayı nasip etsin.
Orhan Özbilgiç
20-05-2010, 20:39
Sevgili arkadaşım;
Katır Tırnağı konusundaki uyarınıza çok teşekkürederim. Demek çiçeklenme konusunda çok erkenci..
Ayrıca tohum konusundaki inceliğinize de teşekkürederim. :)
Satı Uğurtan
20-05-2010, 20:50
Sevgili arkadaşım;
Katır Tırnağı konusundaki uyarınıza çok teşekkürederim. Demek çiçeklenme konusunda çok erkenci..
Ayrıca tohum konusundaki inceliğinize de teşekkürederim. :)
Sevgili Orhan bey,ben size teşekkür ederim, katır tırnağı, şebboy ve haseki küpesi tohumlarınız oluştu, kurusun göndereceğim sevgiler.
İyi akşamlar, gönderdiğiniz goji fideleri sağlıklıydı ancak son günlerde yapraklarında beyazlaşma - küf gibi sanki kül vurgunu var. Neden olabilir acaba.?
Satı Uğurtan
20-05-2010, 21:12
İyi akşamlar, gönderdiğiniz goji fideleri sağlıklıydı ancak son günlerde yapraklarında beyazlaşma - küf gibi sanki kül vurgunu var. Neden olabilir acaba.?
Sevgili nariçi, iyi akşamlar, benim gojilerdede var, biliyorsunuz, goji bendede çok yok ve bakımıyla ilgili bilgimde yok, benimkide öyle olmazsa üreticilere soralım onlar bilir sanıyorum, ayrıca geçen yılda öyle beyazlamıştı yapraklar sonra kendiliğinden geçmişti sevgiler.
Orhan Özbilgiç
20-05-2010, 21:27
Sevgili Orhan bey,ben size teşekkür ederim, katır tırnağı, şebboy ve haseki küpesi tohumlarınız oluştu, kurusun göndereceğim sevgiler.
İçimi mi okuyorsunuz? Bu kış yapı marketlerde Haseki Küpesi tohum çok aradık. Ama bulamadık. o na çok memnun olurum.
Ancak, şebboyum var. Hemde iki boy. birisi yeni açıyor. Diğeri henüz fide. Yinede teşekkürederim.
Satı Uğurtan
20-05-2010, 21:41
İçimi mi okuyorsunuz? Bu kış yapı marketlerde Haseki Küpesi tohum çok aradık. Ama bulamadık. o na çok memnun olurum.
Ancak, şebboyum var. Hemde iki boy. birisi yeni açıyor. Diğeri henüz fide. Yinede teşekkürederim.
Sevgili Orhan bey, ama benim şebboylar sarı ve pembe:)
Ben kükürt atmayı düşünüyorum, o da bazan yapraklarda katran ( siyah leke kirleri)yapıyor.
Satı Uğurtan
20-05-2010, 22:01
Ben kükürt atmayı düşünüyorum, o da bazan yapraklarda katran ( siyah leke kirleri)yapıyor.
Sevgili nariçi, inanın bana çok üzgünüm ama, bir bilgim yok.
İyi geliyorsa bende yapayım.
bahtiyar02
21-05-2010, 09:29
Sevgili cemonun,hediyesi.
Sevgili Satı Uğurtan;
Bence Bir dosta verilebilecek en güzel hediye.
Bu kadar dikkat çeken ve bir o kadarda güzel bir çiçekmiş.Ayrıca Grevillea rosmarinifolia ve katır tırnağı' da ayrı bir güzellik katıyor.Grevillea rosmarinifolia'yı ilk kez sitemizin yanında bir arsaya değişk tür çam türleri yetiştiren komşumuzda görmüştüm.Sorduğumda bana çam türlerinden tek çiçek açan türüymüş.Sizde görünce dikkatimi çekti.Acaba çeliktenmi yoksa tohumdanmı çoğaltılabiliniyor?Güle güle tadını çıkarmanız dileğiyle.
Saygılar
Satı Uğurtan
21-05-2010, 11:21
Sevgili Bahtiyar02, katır tırnağının tohumları oluştu kurusun tohum hazır.
Grevillea rosmarinifolia, eğer köklendirilebiliyorsa ben size seve seve köklendiririm sevgiler.
Satı hanım,
Çok güzeller çoookkk maşallahhh...
Darısı benim bahçeme çiçeklerime güllerime inşallah:)
Full yasemin aldım saksıyla koydum bahçeye ekemedim kışın donar diye saksıda bıraktım..Donar mı?
Satı Uğurtan
21-05-2010, 13:53
Satı hanım,
Çok güzeller çoookkk maşallahhh...
Darısı benim bahçeme çiçeklerime güllerime inşallah:)
Full yasemin aldım saksıyla koydum bahçeye ekemedim kışın donar diye saksıda bıraktım..Donar mı?
Sevgili MİRBE,çok çok teşekkürler,bak göreceksin hiç farkına varmadan bahçe dolup taşıyor.
Bitkilerle ilgili fazla bilgim yok, ben yeni almıştım yasemini bahçeye diktim, komşularınki bahçedeydi bu yıl o soğuklarda donmadı.
acemifüsun
21-05-2010, 14:04
Sevgili Satı Hanım bahçeniz rengarenk, cıvıl cıvıl olmuş, ellerinize sağlık, hep sağlıkla keyfini yaşayın:) Arkadaşımın annesinin hediyesi Grevillea bende de var , nasıl çoğaltılıyor aceba?
bahtiyar02
21-05-2010, 14:08
Sevili Satı Uğurtan;
Size yormayacaksam. inanın çok sevinirim.Saygılar
Satı Uğurtan
21-05-2010, 16:21
Sevgili Satı Hanım bahçeniz rengarenk, cıvıl cıvıl olmuş, ellerinize sağlık, hep sağlıkla keyfini yaşayın:) Arkadaşımın annesinin hediyesi Grevillea bende de var , nasıl çoğaltılıyor aceba?
Sevgili acemifüsun, çok teşekkür ederim.
Sevgili füsun,grevillea nasıl yetiştirilir bende bilmiyorum, o bana sevgili Yücel beyin hediyesi, öğrenir köklendiririz:)
Satı Uğurtan
21-05-2010, 16:24
Sevili Satı Uğurtan;
Size yormayacaksam. inanın çok sevinirim.Saygılar
Sevgili bahtiyar02,ne yorması, becerip köklendirebilirsem, seve seve gönderirim sevgiler.
Vildan Sönmez
21-05-2010, 16:56
Satı'cım, bahçen, çiçeklerin ne güzel olmuş. Sanki bu yıl daha mı renkli, bana mı öyle geldi bilmem ki.
Satı Uğurtan
21-05-2010, 17:25
abutilonum
Satı Uğurtan
21-05-2010, 17:35
Satı'cım, bahçen, çiçeklerin ne güzel olmuş. Sanki bu yıl daha mı renkli, bana mı öyle geldi bilmem ki.
Sevgili Vildan hanım, çok teşekkürler galiba çiçekler ve ağaçlar bu yıl biraz daha büyüyüp geliştiler sevgiler.
Satı Uğurtan
21-05-2010, 18:00
Adını bilmediğim bir çiçek yabanide olabilir.
Satı Uğurtan
21-05-2010, 18:21
sakız sardunyam.
Satı Uğurtan
21-05-2010, 18:34
Sevgili ozbeye binlerce kez teşekkürler, beni bu güzellikle tanıştırdığı için.(Gece mumu)
Satı Uğurtan
21-05-2010, 22:14
ceylanım.
Satı Uğurtan
21-05-2010, 22:20
Yıldız çiçeğim(Dahlia)
Satı Uğurtan
21-05-2010, 22:38
Hanımeli,açmak üzere olan pasiflora,bu yıl ilk kez meyve veren şeftalim.
bahtiyar02
21-05-2010, 22:50
Maşallah.Meyvelerini yemek ve bu güzellikleri doya doya yaşamanız dileğiyle,ellerinize sağlık.Saygılar
Satı Uğurtan
21-05-2010, 23:02
Sevgili bahtiyar02, çok teşekkür ederim,allah hepimize sağlıklı yaşamayı ve tadını çıkarmayı nasip etsin sevgiler.
günebakan
21-05-2010, 23:10
Satı'cığım hepsi de çok güzel şetalileri afiyetle ye cananın rengi de çok güzelmiş:)
Satı Uğurtan
21-05-2010, 23:15
Satı'cığım hepsi de çok güzel şetalileri afiyetle ye cananın rengi de çok güzelmiş:)
Sevgili arkadaşım, çok teşekkürler,biliyorsun benim çok güzel canan ve sakızlarım vardı hepsi dondu, bunu dondan sonra arkadaşım aldı.
Satı Uğurtan
21-05-2010, 23:35
Sarmaşık gülüm coştu resmen, sedum sarmentosum, gelincik ve karanfilin uyumu.
Vildan Sönmez
21-05-2010, 23:43
Satı Hanım, sarı sedum ne güzel açmış, bana ektiğiniz dallar aynısı galiba. Benimki de form tuttu. Sıra çiçeklerde ;)
Güngör Salman
22-05-2010, 00:10
[QUOTE=Satı Uğurtan;643213] sarı açan sedumum, QUOTE]
Sedum Sarmentosum.
Satı Uğurtan
22-05-2010, 00:50
Satı Hanım, sarı sedum ne güzel açmış, bana ektiğiniz dallar aynısı galiba. Benimki de form tuttu. Sıra çiçeklerde ;)
Sevgili Vildan hanım,çok teşekkürler evet size ektiklerimden:)
Satı Uğurtan
22-05-2010, 00:53
[QUOTE=Satı Uğurtan;643213] sarı açan sedumum, QUOTE]
Sedum Sarmentosum.
Çok teşekkürler düzelttim:)
finduk52
22-05-2010, 10:12
Ama nasıl yaa:( Türkiye de bütün güller hanımelleri yıldız çiçekleri büyümüş gelişmiş de tomurcuklanıp çiçek açmışlar bile.
Öncelikle maşallah nazar değmesin hepsi muhteşem.Benim güllerim hep tomurcuklu hergün takipteyim ama henüz bir tane açan yok.Hanımelimde tomurcuk dahi yok henüz. Yıldız çiçeklerim ise henüz 15 cm anca var ..
İklim farkının sonuçları bunlar. Ama bende sabırsızlanıyorum çok bir an ünce açsalar . O mis kokularını içime çeksem saatlerde onların karşısına geçip izlesem .....
Satı Uğurtan
22-05-2010, 12:13
Sevgili finduk52,çok teşekkür ederim,arkadaşım sanıyorum Hollanda İzmite göre daha soğuk, ayrıca yıldızlarda benimde daha açmayan çok, bunu tomurları oluşmuş bir şekilde almıştım. Sevgili finduk52, evet karşısına geçip izlemek ve kokusunu almak müthiş zevk veriyor sevgiler.
Sevgili Satı, maşallah bütün çiçekler ne güzel coşmuşlar, sarmaşık gülünün rengi çok güzel, ellerine sağlık.
Satı ablacım sarmaşık gülün kokuyor mu?
Satı Uğurtan
25-05-2010, 11:38
Sevgili Satı, maşallah bütün çiçekler ne güzel coşmuşlar, sarmaşık gülünün rengi çok güzel, ellerine sağlık.
Sevgili ozbey,çok teşekkür ederim çok sağol.
Ozbeyciğim,senin sayende bahçem gece mumuylada tanıştı resimlerini yükledim umarım gördün:)
Satı Uğurtan
25-05-2010, 11:40
Satı ablacım sarmaşık gülün kokuyor mu?
Sevgili Dudi, çok yoğun olmasada kokuyor.
Satı Uğurtan
25-05-2010, 14:56
Arkadaşlar Gül hatmim ve zambağım çok güzel açtılar.
Sevgili satı hanım, iki sininde renkleri çok güzel emeyine sağlık.
Bu gül hatmi çocukken anneannemin bahçesinde çok olurdu. Yapraklarından burnuma yapıştırır horoz olurdum :D
Satı Uğurtan
25-05-2010, 15:12
Bahçemi süsleyen mavi çiçeğim(campanula medium)
Satı Uğurtan
25-05-2010, 15:14
Sevgili Sevim4, çok teşekkür ederim çok sağolun.
Satı Uğurtan
25-05-2010, 15:16
Bu gül hatmi çocukken anneannemin bahçesinde çok olurdu. Yapraklarından burnuma yapıştırır horoz olurdum :D
Sevgili Dudi, bizdede çok olurdu ve biz çiçeklerinden taç yapardık:)
Çiçeğinin yaprakların dibinden ikiye ayırınca yapışkanlı bir bölümü var oradan yapışırdı burnuma :D Ne delice yahu :D
Güngör Salman
25-05-2010, 15:22
Çiçeğinin yaprakların dibinden ikiye ayırınca yapışkanlı bir bölümü var oradan yapışırdı burnuma :D Ne delice yahu :D
Çok tatlısın;)
Satıcım bu ne güzellik:) Her baktığımda bir başka güzel olmuş görüyorum. Sefasını sür bahçenin doya doya. Emeklerine sağlık, çok güzel:)
Satı Uğurtan
25-05-2010, 15:28
Sevgili Dudi,şimdi aklıma geldi ayrıca çiçekten sonra tohum oluşacak düğmeye benzer, biz o tohumları yerdik çiçeğin düğmesi diye:)
Ayrıca bizim sağlık meslekte okurken, hocamız ilkel yöntemle kullanılan ilaçları anlatırken anlatırdı, eskiden kalın kökü ezilip yaraların üstüne konulurmuş ve yaraları iyileştirme özelliği olduğu düşünülürmüş.
Satı Uğurtan
25-05-2010, 15:32
Çok tatlısın;)
Canım benim, Dudi ve sen ikinizde çok tatlısınız:)
Teşekkür ederim :D
Çok tatlısın;)
Demekki faydalı birşeymiş. Allahtan zehirli falan değilmiş :D
Sevgili Dudi,şimdi aklıma geldi ayrıca çiçekten sonra tohum oluşacak düğmeye benzer, biz o tohumları yerdik çiçeğin düğmesi diye:)
Ayrıca bizim sağlık meslekte okurken, hocamız ilkel yöntemle kullanılan ilaçları anlatırken anlatırdı, eskiden kalın kökü ezilip yaraların üstüne konulurmuş ve yaraları iyileştirme özelliği olduğu düşünülürmüş.
Satı Uğurtan
25-05-2010, 15:44
Sevgili SevimK,Çok teşekkür ederim,sevgili sevim hanım bana gönderdiğiniz 5 nokta çiçeği tek kök çıkmış ve yaprak yapısınıda bilmediğim için anlamamıştım,çiçek açıpta çiçekteki 5 noktayı görünce tanıdım çok güzel hayran kaldım,çok sağolun, koruyup tohumunu almam lazım:)
Güzelmiş gerçekten.:) Satıcım çiçekler seni seviyor. Senin elerinde canlanıyorlar:) Öpüyorum seni. Ellerine sağlık, sevgiler:)
Satı Uğurtan
25-05-2010, 15:54
Güzelmiş gerçekten.:) Satıcım çiçekler seni seviyor. Senin elerinde canlanıyorlar:) Öpüyorum seni. Ellerine sağlık, sevgiler:)
Sevgili sevim hanım, çok teşekkürler bende sizi öpüyorum.
Satı Uğurtan
25-05-2010, 22:03
Geçen yıl Almanyadan çok beğenip fidelerini getirdiğim 3 cm lik, Taxus baccata(adi porsuk)çamlarım bu yıl 5 cm yi geçti. Kışın o soğuğu hasarsız atlattılar.
Satı Uğurtan
27-05-2010, 18:17
Dün Güngörüm bendeydi güzelleriyle Orkide, çan sarmaşığı ve lysimachia procumbens(golden globes)
Satı Uğurtan
27-05-2010, 18:40
bahçemden 5 nokta çiçeği,amaryllis, hosta,
Satı Uğurtan
27-05-2010, 18:43
Yer minesi, adını bilmediğim yer örtücüm.
günebakan
27-05-2010, 21:03
Satı'cığım güzeller yine görünmüşler çok güzeller:)
bahtiyar02
27-05-2010, 21:11
Sevgili Satı Uğurtan;
Güzellikleri yine sergilemişsiniz.Hepside bir birinden güzeller.Emeğinize sağlık.
Saygılar
Satı Uğurtan
27-05-2010, 21:21
Satı'cığım güzeller yine görünmüşler çok güzeller:)
Sevgili günebakan,çok teşekkürler:)
Satı Uğurtan
27-05-2010, 21:22
Sevgili bahtiyar02,çok teşekkür ederim sevgiler.
Güngör Salman
27-05-2010, 22:00
Dün Güngörüm bendeydi güzelleriyle Orkide, çan sarmaşığı ve lysimachia procumbens(golden globes)
Cicilerini hemen sergilemişsin, güle güle büyüt;)
Satı Uğurtan
27-05-2010, 22:04
Cicilerini hemen sergilemişsin, güle güle büyüt;)
Canım benim teşekkürler:)
Sevgi Durul
27-05-2010, 22:12
Sevgili Satı hanım, gördüğüm kadarıyla amaryllisiniz saksıda değil, toprakta. Ve çok güzel açmış. Benim iki saksı amaryllisim var, bende dördüncü yılları. Daha hiç açmadı, renklerini bile bilmiyorum. Şimdi ben bunları saksıdan çıkarıp, bahçeye diksem çiçek açarlar mı? Çiçekten geçtim, bu bahar ikişer yaprakla kaldılar. Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
Satı Uğurtan
27-05-2010, 22:25
Sevgili Satı hanım, gördüğüm kadarıyla amaryllisiniz saksıda değil, toprakta. Ve çok güzel açmış. Benim iki saksı amaryllisim var, bende dördüncü yılları. Daha hiç açmadı, renklerini bile bilmiyorum. Şimdi ben bunları saksıdan çıkarıp, bahçeye diksem çiçek açarlar mı? Çiçekten geçtim, bu bahar ikişer yaprakla kaldılar. Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
Sevgili SDurul, çok teşekkür ederim, evet benimkiler bahçede, yanlız benimde çok fazlaydı ama kışın kardan dondu ve ancak iki kök açtı.
Aslında bahçe veya saksıda olması açmasına engel olduğunu sanmıyorum.
Rica ederim sevgiler.
Satı Uğurtan
28-05-2010, 00:40
Echeveria açmak üzere.
Satı Uğurtan
28-05-2010, 00:52
Tohumdan yeşerttiğim hanım terliği,clematis,campanula medium ve aslan ağzı.
Yücel Canpolat
28-05-2010, 10:21
Satı Hanım sizin bahçe bayramlıklarını giyinmiş gibi ellerinize sağlık,anlaşıldı sizin yanınıza staja gelmem gerekiyor.
günebakan
28-05-2010, 10:59
Herşey harika görünüyor.Maşallah,maşallah:)
Sayın Satı Uğurtan,
Emeğinize sağlık çok güzel görünüyorlar. Allah sağlık içinde keyfin sürmeyi nasip etsin.
Yılmaz Yalçın
28-05-2010, 11:57
Sevgili Satı Hanım,
Gerçekten bahçeniz çok güzel olmuş..Bitki çeşidi ve renk uyumu mükemmel..Çay yudumlamak keyifli olur bahçenizde.
Yılmaz Yalçın
28-05-2010, 11:58
Clematisinizin türü nedir?
Satı Uğurtan
28-05-2010, 12:03
Satı Hanım sizin bahçe bayramlıklarını giyinmiş gibi ellerinize sağlık,anlaşıldı sizin yanınıza staja gelmem gerekiyor.
Sevgili Yücel bey,şu an staj için uygun bir zaman:)
Tam uygulamalı kurs verilebilir :p
Satı Uğurtan
28-05-2010, 12:06
Sayın Satı Uğurtan,
Emeğinize sağlık çok güzel görünüyorlar. Allah sağlık içinde keyfin sürmeyi nasip etsin.
Sevgili tturt,amin hepimize, ayrıca çok yakınız bebişle olmak şartıyla çaya beklerim:)
Satı Uğurtan
28-05-2010, 12:07
Sevgili günebakan, canım benim iyi dileklerin için çok teşekkürler:)
Satı Uğurtan
28-05-2010, 12:10
Clematisinizin türü nedir?
Sevgili Yılmaz, inan bana türünü bilmiyorum, bulamadımda,sen asıl clematis sayfasına bak,çaya her zaman beklerim sevgiler.
nurcanaybay
28-05-2010, 12:50
Campatula çok güzelmiş Satı hanım ,rengi harika.Elinize sağlık.
Adalet Yağcı
28-05-2010, 14:21
Sevgili Satı hanım, ben de defalarca baktığım halde clematislerin ve bazan da diğerlerinin adını unutuyorum, sonuçta hepsi de çiçek işte :)
Campanula çok güzel olmuş, bu başka bir tür her halde, yaprak yapısı yuvarlak değil.
Clematisler de güzel açmışlar, seneye daha bol çiçekleneceklerdir.
Satı Uğurtan
28-05-2010, 17:51
Campatula çok güzelmiş Satı hanım ,rengi harika.Elinize sağlık.
Sevgili nurcanaybay,çok teşekkür ederim, evet çok güzel,aslında resim çok net olsa daha güzelde, ben resim konusunda çok tecrübeli değilim sevgiler.
Satı Uğurtan
28-05-2010, 18:00
Sevgili Satı hanım, ben de defalarca baktığım halde clematislerin ve bazan da diğerlerinin adını unutuyorum, sonuçta hepsi de çiçek işte :)
Campanula çok güzel olmuş, bu başka bir tür her halde, yaprak yapısı yuvarlak değil.
Clematisler de güzel açmışlar, seneye daha bol çiçekleneceklerdir.
Sevgili Adalet hanım,çiçeklerin adını asla aklımda tutamıyorum yazıyorum olmuyor ne yaparsam yapayım unutuyorum.
Evet yuvarlak değil, bilmiyorum bu bir arkadaşa İtalyadan gelmiş oda bana vermişti çok oldu, çiçek rengide daha koyu.
Sevgili Adalet hanım,Clematisi Güngör geçen yıl almıştı bahçeye bu yıl aldım, umarım seneye dediğiniz gibi daha çok açar.
Maşallah hepsi de birbirinden güzeller ellerine sağlık Satı hanımcım..
5 nokta, clematis tohumlarınızdan artarsa talibim..
Satıcığım
Bu bahcedeki çiçekler çok şımarmış, kıskanıyorum bakkkkk:)))
Bu arada, anemon pembe açtı, sana selamı var:)
Tohumdan yeşerttiğim hanım terliği,clematis,campatula medium ve aslan ağzı.
Ellerine emeğine sağlık Satı'cığım :)Ben de tohumdan yetiştirmeyi çok seviyorum. Yavaş yavaş topraktan çıkmalarını seyretmek, büyütmek çok hoş oluyor :)
Satı Uğurtan
28-05-2010, 22:23
Maşallah hepsi de birbirinden güzeller ellerine sağlık Satı hanımcım..
5 nokta, clematis tohumlarınızdan artarsa talibim..
Sevgili MİRBE, çok teşekkür ederim,tohumları olursa elbette gönderirim.
Satı Uğurtan
28-05-2010, 22:27
Satıcığım
Bu bahcedeki çiçekler çok şımarmış, kıskanıyorum bakkkkk:)))
Bu arada, anemon pembe açtı, sana selamı var:)
Cemom, benim bahçeme gelmiş,aleykümselam canım benim sağlıkla büyüt:)
Canım kıskanma hepsi senin, sevgiler öptüm.
Satı Uğurtan
28-05-2010, 22:30
Ellerine emeğine sağlık Satı'cığım :)Ben de tohumdan yetiştirmeyi çok seviyorum. Yavaş yavaş topraktan çıkmalarını seyretmek, büyütmek çok hoş oluyor :)
Sevgili Hhatice, teşekkür ederim,ben aslında tohumdan çok, çelikten yetiştirme konusunda daha iyiyim sevgiler.
Sevgili satı hanım bahçenizi siz yokken şöyle bir gezdim hırsızlık yaptım, neler mi çaldım, Uhuuu neler çalmadım ki tohum fide ne bulursam eybeye attım, şimdi gidip bir bahçe kuracağım. :) Tabi ki şaka
Bahçeniz çok güzel, çok emekler harcadığınız belli keyfini de sürmeyi hak ediyorsunuz, Hepsi de bir birinden güzeller. Emeğinize sağlık.
Saygılar
Satı Uğurtan
30-05-2010, 01:22
Sevgili satı hanım bahçenizi siz yokken şöyle bir gezdim hırsızlık yaptım, neler mi çaldım, Uhuuu neler çalmadım ki tohum fide ne bulursam eybeye attım, şimdi gidip bir bahçe kuracağım. :) Tabi ki şaka
Bahçeniz çok güzel, çok emekler harcadığınız belli keyfini de sürmeyi hak ediyorsunuz, Hepsi de bir birinden güzeller. Emeğinize sağlık.
Saygılar
Sevgili Lilium,çilliyi çal, Dudinin limonatayı çal, benim bahçemdeki çiçekleri çal,bakın varya birgün çok kötü yakalanacaksınız:p
Sevgili Lilium, şaka şaka bahçeme hoş geldiniz, herşey dostlar için yetiştirildi, bahçem sizin, istediğinizi alabilirsiniz sevgiler:)
Sevgili Lilium,çilliyi çal, Dudinin limonatayı çal, benim bahçemdeki çiçekleri çal,bakın varya birgün çok kötü yakalanacaksınız:p
Ne yapayım satı hanım hınzırlık muzurluk ruhumuza işlemiş nere de bir muzurluk yaparım diye düşünüyorum, şükür ki arkadaşlarımız hınzırlık olduğunu anlıyorlar.
Bir gün kütü yakalanacağım, cumhura yakalanmasak bari, bir yakalarsa yandık inanki.:p
Satı Uğurtan
30-05-2010, 02:10
Ne yapayım satı hanım hınzırlık muzurluk ruhumuza işlemiş nere de bir muzurluk yaparım diye düşünüyorum, şükür ki arkadaşlarımız hınzırlık olduğunu anlıyorlar.
Bir gün kütü yakalanacağım, cumhura yakalanmasak bari, bir yakalarsa yandık inanki.:p
Sevgili Lilium, benmi, Dudimi yoksa Cumhur beymi hangimiz yakalarız, cezanız ne olur bilemiyorum:p
Satı Uğurtan
01-06-2010, 00:45
Sevgili cemodan gayret çiçeği, sevgili Arzudan sarı süsen, sayın zeki beyden, gelincik.
Satı Uğurtan
01-06-2010, 00:49
Gül hatmi, sarı kız ve diğer güzellikler.
Satı Uğurtan
01-06-2010, 22:11
Bu gün pasifloram açıp beni mutlu etti, Abitilon kışı çok zor atlattı ama şimdi keyfi yerinde, sarı gülüm açmak üzere, Anemonum hala açıyor.
Sevgili cemodan gayret çiçeği, sevgili Arzudan sarı süsen, sayın zeki beyden, gelincik.
Gelincik ne güzelmiş .benimki çok zayıf bir fideydi .Son anda almıştım .Ama malesef öldü :( Satıcım çoğaltalım bu gelinciği
Satı Uğurtan
01-06-2010, 22:40
Gelincik ne güzelmiş .benimki çok zayıf bir fideydi .Son anda almıştım .Ama malesef öldü :( Satıcım çoğaltalım bu gelinciği
Sevgili Hhatice,çok teşekkür ederim, banada sevgili Müjgan hanım almıştı iki kök biri gelişmedi, biri tutu ve açtı, bende bayılırım buna, tamam çoğaltırız:)
Vildan Sönmez
01-06-2010, 22:57
Sevgili Satı sarı zambağın nasıl da güzel açmış. Acaba bataklık zambağı mı, biliyor musun?
Ben Enez'den iki yumru getirmiştim, büyüdüler ama çiçek açmadılar.
Satı Uğurtan
01-06-2010, 23:24
Sevgili Satı sarı zambağın nasıl da güzel açmış. Acaba bataklık zambağı mı, biliyor musun?
Ben Enez'den iki yumru getirmiştim, büyüdüler ama çiçek açmadılar.
Sevgili Vildan hanım, sarı zambakmı, süsenmi?
Ben onu süsen biliyorum, bana sevgili Arzu kasapoğlu göndermişti türünü bilmiyorum ve adınıda galiba yanlış biliyorum değilmi:)
Güngör Salman
01-06-2010, 23:33
Pasiflora çok güzel açmış, Sarı rengide gülde çok seviyorum ellerine sağlık.
Satı Uğurtan
02-06-2010, 13:42
Pasiflora çok güzel açmış, Sarı rengide gülde çok seviyorum ellerine sağlık.
Canım benim, teşekkürler:)
nurcanaybay
02-06-2010, 15:29
Sevgili Vildan hanım, sarı zambakmı, süsenmi?
Ben onu süsen biliyorum, bana sevgili Arzu kasapoğlu göndermişti türünü bilmiyorum ve adınıda galiba yanlış biliyorum değilmi:)
Satı hanım;
doğru biliyorsunuz sarı süsen ve Vildan hanımın dediği gibi bataklık yerler de
yetişir .Diğer süsen'ler den farkı suyu seviyor olması.Çiçeklenme süresini takip
edebilirmisiniz ?
Çarkıfeleğin kırmızısını da bulabilsek ne güzel olurdu :)
günebakan
02-06-2010, 16:14
Pasiflora ve ağaç küpelisi çok güzel sarılar pembeler maviler rengarenk olmuş bahçe Satı'cığım:)
Satı Uğurtan
02-06-2010, 21:28
Satı hanım;
doğru biliyorsunuz sarı süsen ve Vildan hanımın dediği gibi bataklık yerler de
yetişir .Diğer süsen'ler den farkı suyu seviyor olması.Çiçeklenme süresini takip
edebilirmisiniz ?
Çarkıfeleğin kırmızısını da bulabilsek ne güzel olurdu :)
Sevgili nurcanaybay,açıklamaların için teşekkürler sarı süseni ilk defa gördüm, açınca sevinçten çıldırdım, bundan sonra daha çok su vereyim, çiçeğin birini ben farkına varmadan kırdım, diğeride iki gün kaldı.
Kırmızı çarkı felek varmı? Varsa buluruz:)
Satı Uğurtan
02-06-2010, 21:31
Pasiflora ve ağaç küpelisi çok güzel sarılar pembeler maviler rengarenk olmuş bahçe Satı'cığım:)
Sevgili günebakan,elimden gelse hiç eve girmeyip bahçeyi izleyeceğim:)
dağ çiği
03-06-2010, 00:55
Satı hanım bahçeniz çiçekleriniz yine çok güzeller.Size katılıyorum bende eve girmek istemiyorum.Malum yaz temizlikleri başladı hiç işime gelmiyor aklım hep bahçede.
Vildan Sönmez
03-06-2010, 00:58
Satı hanım, Nurcan Hanım
alışkanlık herhalde süsen adını hiç kullanmıyorum, ben bu türlere hep zambak diyorum. Bataklıktan aldığım için deliksiz saksıya ektım hep ıslak tutuyorum ama benimki bu yıl açmadı. Gerçi Datça'dan aldığım, hatta Hocam100 den aldıklarım da açmadı., benim terası sevmiyor bu tür...
Sevgili nurcanaybay,açıklamaların için teşekkürler sarı süseni ilk defa gördüm, açınca sevinçten çıldırdım, bundan sonra daha çok su vereyim, çiçeğin birini ben farkına varmadan kırdım, diğeride iki gün kaldı.
Kırmızı çarkı felek varmı? Varsa buluruz:)
Hocam100 den aldığım Adıyaman Lalesi de iki yıldır çiçek açmadı. Çiğdemlerde, laleler de doğru dürüst açmadılar. Bu türleri bıraktım. Sadece benim üreteceğim. Siyah süsen çok iyi performans gösteriyor. kaç yıldır ayaklarımın altında kalanlar var ölmeyiz diyorlar.
Satı Uğurtan
03-06-2010, 01:11
Satı hanım bahçeniz çiçekleriniz yine çok güzeller.Size katılıyorum bende eve girmek istemiyorum.Malum yaz temizlikleri başladı hiç işime gelmiyor aklım hep bahçede.
Sevgili dağ çiği,çok teşekkür ederim, eskiden serin saatlerde ev temizlerdim, şimdi sıcak saatlerde temizlik yapıyorum, serin saatlerde bahçeye çıkabilmek için:)
Vildan Sönmez
03-06-2010, 01:14
Süsenleri aldığım yerin fotoğrafını yükleyemiyorum hata mesajı geliyor. İnşallah galeriden bu eski fotoğraf açılır.
http://www.agaclar.net/galeri/files/1116-enez07426_thumb.jpg (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=8344&c=member&imageuser=1116)
Satı Uğurtan
03-06-2010, 01:24
Satı hanım, Nurcan Hanım
alışkanlık herhalde süsen adını hiç kullanmıyorum, ben bu türlere hep zambak diyorum. Bataklıktan aldığım için deliksiz saksıya ektım hep ıslak tutuyorum ama benimki bu yıl açmadı. Gerçi Datça'dan aldığım, hatta Hocam100 den aldıklarım da açmadı., benim terası sevmiyor bu tür...
Sevgili Vildan hanım, benim bitki isimleriyle aram iyi olmadığı için yine yanlış yazdım sandım:)
Benim mor, sarı ve beyaz hepsi açtı,yanlız öyle batakta falan değil.
Satı Uğurtan
03-06-2010, 01:28
Süsenleri aldığım yerin fotoğrafını yükleyemiyorum hata mesajı geliyor. İnşallah galeriden bu eski fotoğraf açılır.
http://www.agaclar.net/galeri/files/1116-enez07426_thumb.jpg (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=8344&c=member&imageuser=1116)
Sevgili Vildan hanım, yüklenmiş çok güzel, o zaman bol bol sulamam lazım.
Satı Uğurtan
03-06-2010, 01:34
Hocam100 den aldığım Adıyaman Lalesi de iki yıldır çiçek açmadı. Çiğdemlerde, laleler de doğru dürüst açmadılar. Bu türleri bıraktım. Sadece benim üreteceğim. Siyah süsen çok iyi performans gösteriyor. kaç yıldır ayaklarımın altında kalanlar var ölmeyiz diyorlar.
Sevgili nariçi, benim soğanlı türlerin hepsi çok güzel açtı:)
nazlı hilal
03-06-2010, 02:17
Satı ablacım bahçenizi gezdim,bütün çiçekleriniz çok güzeller emeğinize sağlık...
Satı Uğurtan
03-06-2010, 02:43
Satı ablacım bahçenizi gezdim,bütün çiçekleriniz çok güzeller emeğinize sağlık...
Sevgili nazlı hilal, çok teşekkür ederim, sevgiler.
sibelbozo
03-06-2010, 10:46
Gül hatmi, sarı kız ve diğer güzellikler.
satı uğurtan hanım gül hatmilerinizi tohumdan kendinizmi ürettiniz ve ne zaman tohumu ektiniz direk toprağamı ektiniz bilgi verirseniz sevinirim. biz de martta tohumdan viyollere üretüm yaptık katmerli olanından ama çok küçük bu sene açamayacak gibi
bahçeniz çok güzel ellerenize sağlık
Satı Uğurtan
03-06-2010, 14:35
satı uğurtan hanım gül hatmilerinizi tohumdan kendinizmi ürettiniz ve ne zaman tohumu ektiniz direk toprağamı ektiniz bilgi verirseniz sevinirim. biz de martta tohumdan viyollere üretüm yaptık katmerli olanından ama çok küçük bu sene açamayacak gibi
bahçeniz çok güzel ellerenize sağlık
Sevgili sibelbozo,bordo olan, geçen yıl Ağustos gibi bahçemin kenarında, yolun ortasında taşların içinde çıkmıştı, ben kıyamadım alıp bahçeye diktim 30 santim kadardı ve tuttu, bu yılda açtı.
Pembe olansa geçen yıl bahçeye bolca tohum atmıştım ondan çıktığını sanıyorum ve üstleri tomurcuk dolu.
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
nurcanaybay
03-06-2010, 15:53
Satı hanım ;
sarı süsen'le ilgili yazışmalarımız dan sonra ( bilgisayarı kapattıktan sonra ) aklıma geldi ,
biliyorsunuz soğanlı süsen'lerin sarı rengi de var. Demek istediğim her sarı bataklık süseni demek değil.Eğer sizin ki soğanlı ise çok sulanmaz ,
Vildan hanımın ki rizomlu .Yattıktan sonra aklıma takıldı ,benim yüzüm den çiçeğiniz den
olursunuz diye huzursuz oldum :)
nurcanaybay
03-06-2010, 15:55
Site de tarih ve saatlerle ilgili bir sorun var sanırım.
Satı Uğurtan
03-06-2010, 16:55
Satı hanım ;
sarı süsen'le ilgili yazışmalarımız dan sonra ( bilgisayarı kapattıktan sonra ) aklıma geldi ,
biliyorsunuz soğanlı süsen'lerin sarı rengi de var. Demek istediğim her sarı bataklık süseni demek değil.Eğer sizin ki soğanlı ise çok sulanmaz ,
Vildan hanımın ki rizomlu .Yattıktan sonra aklıma takıldı ,benim yüzüm den çiçeğiniz den
olursunuz diye huzursuz oldum :)
Sevgili nurcanaybay, uyarınız için çok teşekkürler.
Benimki soğanlımı yoksa rizomlumu bilmiyorum hatırlayamadım dibinede bakamam ama sanıyorum soğanlı, ben en iyisi gönderene sorayım.
Sevgili Arzu kasapoğluna.
Evet dün saatlerde sorun vardı bu gün düzelmiş sevgiler.
Satı Uğurtan
04-06-2010, 11:08
Bir kaç minik açan çiçeklerimi sizlerle paylaşayım:)
Satı Uğurtan
04-06-2010, 11:16
Kendiliğinden çıkan çörek otu,çok minik haliyle hala açan filbahri,eceverianın açmış hali ve begonyalar.
Güngör Salman
04-06-2010, 16:44
Filbahri (Philadelphus) o kadarçık boyuylamı çiçek açmış?
Satı Uğurtan
04-06-2010, 17:03
Filbahri (Philadelphus) o kadarçık boyuylamı çiçek açmış?
Evet aynen öyle bir karış boyuyla çiçek açmış:)
Yücel Canpolat
04-06-2010, 17:29
orta yerimden çat diye çatladım aha şimdi, bir karış boyuyla çiçek açmış ne olacak benim halım.:o
Satı Uğurtan
04-06-2010, 18:40
orta yerimden çat diye çatladım aha şimdi, bir karış boyuyla çiçek açmış ne olacak benim halım.:o
Vallahi bende bilmiyorum Yücel bey,belki sizin olursa rahatlarsınız:)
ah Satıcım ne güzel kokar o şimdi :) Benim için de kokla .
Satı Uğurtan
04-06-2010, 18:53
ah Satıcım ne güzel kokar o şimdi :) Benim için de kokla .
Sevgili Hhatice, evet çok güzel kokuyor zevkle koklarım yerine:)
Yücel Canpolat
04-06-2010, 20:11
yeryüzünde açan bütün çiçekler Satı Ablanın yüreğinde açmış olan sevgi çiçeğinin yanında sönük kalır,kardeş bahçemizde açan her çiçek bizi bahtiyar eder.
Satı Uğurtan
04-06-2010, 20:39
yeryüzünde açan bütün çiçekler Satı Ablanın yüreğinde açmış olan sevgi çiçeğinin yanında sönük kalır,kardeş bahçemizde açan her çiçek bizi bahtiyar eder.
Sevgili Yücel bey, beni şımartıyorsunuz,çok duygulandım şimdi ağlarım bak.
Sevgili Satı Uğurtan,
bahçeniz iyice çoşmuş, maşallah o kadar çok çeşit var ki yakında botanikçiler peşinize düşecek. Bana yollamış olduğunuz bilinmeyen tohumlardan büyüyenler
Commelina communis , haseki küpesi, papaver somniferum şimdilik tekrar teşekkürler.. Hep böyle güzel kalın...
Satı Uğurtan
05-06-2010, 12:46
Sevgili Satı Uğurtan,
bahçeniz iyice çoşmuş, maşallah o kadar çok çeşit var ki yakında botanikçiler peşinize düşecek. Bana yollamış olduğunuz bilinmeyen tohumlardan büyüyenler
Commelina communis , haseki küpesi, papaver somniferum şimdilik tekrar teşekkürler.. Hep böyle güzel kalın...
Sevgili Lir,zaten botanikçinin biri peşimde gel ne olur bahçeleri değişelim diye:D
Sevgili lir, bitki bilgine hayranım,bendeki bilinmeyen tohumlarda yeşerdi ama ben tanımamıştım, canım benim çok çok teşekkürler.
Sizde sevgiler.
Satı Uğurtan
05-06-2010, 17:53
Yenilecek duruma gelen salatalıklarım, kocaman olan domateslerim ve böğürtlenim
Satı Uğurtan
05-06-2010, 17:59
Küçücük iki kök olan beyaz gauram bu sabah açtı, ortancam açtı,bahçemden genel bir görüntü,ve sabah beni sevindiren zambağım.
Çok güzel satı hanım, benim ortancam hala açmadı nedense.
Satı Uğurtan
05-06-2010, 20:08
Çok güzel satı hanım, benim ortancam hala açmadı nedense.
Sevgili sevim4,açtı ama galiba mavi, geçen yıl pembe açmıştı, bu yıl yanında mavi açan çiçekler var, galiba onlardan renk aldı ben pembeyi daha doğal ve güzel buluyorum üzüldüm.
Ben rengini bile bilmiyorum, fidancıdan kışın almıştım sadece ital olduğunu biliyorum.
Satı Uğurtan
05-06-2010, 20:36
Ben rengini bile bilmiyorum, fidancıdan kışın almıştım sadece ital olduğunu biliyorum.
Sevgili sevim4, ithal olanların rengi genelde, koyu pembe oluyor ve çok güzel oluyor.
Sevgili Satı,
Bahçen de senin gibi sıcacık gülümsüyor insana.
Açan her çiçek,büyüyen her ağacında duyguların dile geliyor.
Yüreğinde sevgi, bahçende bereket hiç eksik olmasın.
Sevgilerimle..
Satı Uğurtan
05-06-2010, 20:57
Sevgili Satı,
Bahçen de senin gibi sıcacık gülümsüyor insana.
Açan her çiçek,büyüyen her ağacında duyguların dile geliyor.
Yüreğinde sevgi, bahçende bereket hiç eksik olmasın.
Sevgilerimle..
Sevgili Ablacığım, bahçeme hoşgeldiniz.
Elinize dilinize yüreğinize sağlık.
Sanalda değil gerçektede beklerim, çok öpüyorum saygılar.
Adalet Yağcı
05-06-2010, 21:40
Amanın, Satı hanım, domatesler kızarmış neredeyse, salatalıklar olmuş, benimkiler tohumdan yeni çıkıyor daha, maşallah hepsine.
Ortancalarımızı mavileştirmek için ne yapacağımızı şaşırıyoruz, ne güzel kendiliğinden mavileşmiş, yanında pembelerle çok güzel durur merak etmeyin.
Gaura çalısı çok çabuk gelişiyor, Şubatta benim gauram 6-7 cm. lik bir çelikti.
Bahçenizin bereketi bol olsun, ellerinize sağlık.
Satı Uğurtan
05-06-2010, 21:51
Amanın, Satı hanım, domatesler kızarmış neredeyse, salatalıklar olmuş, benimkiler tohumdan yeni çıkıyor daha, maşallah hepsine.
Ortancalarımızı mavileştirmek için ne yapacağımızı şaşırıyoruz, ne güzel kendiliğinden mavileşmiş, yanında pembelerle çok güzel durur merak etmeyin.
Gaura çalısı çok çabuk gelişiyor, Şubatta benim gauram 6-7 cm. lik bir çelikti.
Bahçenizin bereketi bol olsun, ellerinize sağlık.
Sevgili Adalet hanım,çok teşekkür ederim, salatalık ve domatesler çok çabuk oldu, ortancaya gelince mavi ortanca bana hiç doğal gelmiyor.
Gaura çoğalsın zaten, onun bekleyeni çok:)
Güngör Salman
08-06-2010, 12:43
Sürekli yağmur yağıyor, bitkilerin ne durumda?
Satı Uğurtan
08-06-2010, 18:37
Sürekli yağmur yağıyor, bitkilerin ne durumda?
Canım benim, burda tam bitkilerin isteyeceği türde yavaş yavaş yağıyor:)
Bak şimdi yükleyeyim resimlerde gör keyiflerini:)
Hadi yükle ben de göreyim:p
Satı Uğurtan
08-06-2010, 18:47
Hadi yükle ben de göreyim:p
Sevgili Sevim, hanım sizimi kıracağım:)
Satı Uğurtan
08-06-2010, 18:51
Bahçemdeki güller.
Satı Uğurtan
08-06-2010, 18:54
Güllere devam.
Satı Uğurtan
08-06-2010, 19:02
Çok güzel büyümüşler:p
Çok teşekkür ederim sevim hanım, en kısa zamanda bu halinide görmeni beklerim.
Satı Uğurtan
08-06-2010, 19:06
Aslan ağzı, zambak ve diğer adını bilmediklerim.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.