View Full Version : Satı Uğurtan / Bahçe
Sayfalar :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
Satı Uğurtan
14-08-2010, 22:31
Sevgili günebakancığım, evet görüntülerde ziyarette çok çok güzeldi.
Satı Uğurtan
14-08-2010, 22:50
Sevgili cemo,nazlı06, çillinin resmi.
Cumhur Tonba
14-08-2010, 23:56
Vayyy rezil çilli. Ne de çabuk unuttun burayı. Ayaklara dikkat edin. Kovalıyor garibim tavuğu.
Cumhur Tonba
14-08-2010, 23:58
Nazlıcan,
Satı ablanla çok da mesutsunuz. Allah muhabbetinizi arttırsın.
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=683489&postcount=1060
Satı Uğurtan
15-08-2010, 01:08
Çillim kimseye göz açtırmaz, ne tavuk ne horoz:)
Nazlıcanla kim mesut olmazki.
Çilli de tam Çilliymiş yakında olsaydı bizde yumurtalarından faydalansaydık bize de lazım böyle bir çilli.
Satı Uğurtan
15-08-2010, 13:59
Sevgili nazlı06, çilli horoz yalnız:)
Cumhur Tonba
15-08-2010, 19:25
Nazlı Şaka yapıyor Satı Hanım.
Satıcığım, gezi fotoğraflarını çok güzel, en çok da Ayçiçeğinin görüntüsünü sevdim. Bu sene sıcaklar bize bile of dedirttirdi inan. Senelerdir böyle bir yaz yaşamadık.
Üçüz çiçeğin çok hoş duruyor, Sevgili Kiraz' ın gönderdiği tohumlardan ben de yetiştirdim, fakat seninki gibi yaprağının kenarı beyaz bordürlü olmadı.
Ellerine sağlık. Sevgiler.
Satı Uğurtan
16-08-2010, 00:35
Sevgili Cumhur bey, bence nazlı06, çillinin horoz olduğunu bilmiyordu:)
Cumhur Tonba
16-08-2010, 00:39
Bilir, bilir, inadına tavuk diyor.
Satı Uğurtan
16-08-2010, 00:40
Sevgili ozbey, evet ayçiçeği çok güzeldi yol boyunca sarı sarı tarlalar çok hoştu, bu güzelliği herkesle paylaşmak istedim.
Üçüz çiçeği tohum versin göndereyim, başkada istediğin bir şey varsa bana yaz seve seve gönderirim. Sıcaklarla hepimiz dertliyiz, buralarda resmen sıcaktan yanıyor.
Cumhur Tonba
16-08-2010, 00:43
Merak etme, yananı Allah görür.
Satı Uğurtan
16-08-2010, 00:54
Sevgili Cumhur bey, vallahi sıcaklardan yandık havalar serinlese artık çok iyi olacak:)
Cumhur Tonba
16-08-2010, 01:29
Biraz dişinizi sıkın. Bir hafta sonra geceleri hırka giymeye başlayacaksınız. Ararsınız bu sıcak günleri.
Cumhur Tonba
16-08-2010, 02:20
Biraz sonra çilli seni uyandırır. Ötmesine az kaldı.
Sevgili Cumhur bey, bence nazlı06, çillinin horoz olduğunu bilmiyordu:)
Satı hanımcım, ben Çilli'nin horoz olduğunu biliyorum onun himayesindeki tavukların yumurtalarını kastedmiştim. Tavukları kuluçkaya yatıracağımız zaman horozuna göre komşulardan yumurta topluyorum ama şimdiye kadar Çilli gibi horoza rastlamadım.
Satı Uğurtan
16-08-2010, 11:24
Sevgili nazlı06, şimdi anlaştık çok pardon yalnış anlamışım:)
Sevgili Cumhur bey, çillinin uyarmasına gerek yok, sıcaklar uyutmuyor zaten:)
Yücel Canpolat
16-08-2010, 12:50
Çok haklısın Satı Abla sıcaklar da uğraşıyorum.
Adalet Yağcı
16-08-2010, 13:23
Sevgili Satı hanım, Trakya gezisi çok güzel geçmiş anlaşılan.
Üzmler, ay çiçekleri, çeltik tarlası, ille de sevgili Nazlıcan ile sarmaş dolaş fotoğrafınız, hepsi harika.
Tüm bunlara ilâveten, dünyanın en güzel insanlarından biri olan Cumhur bey ile tanışmışsınız.
İnşallah bir toplantıya katılma şansı yakalarım da ben de sizlerle yüz yüze tanışma fırsatı bulurum.
Satı Uğurtan
16-08-2010, 14:58
Çok haklısın Satı Abla sıcaklar da uğraşıyorum.
Sevgili Yücel, Yinede çok şanslısın, senin bahçe çok serin:)
Satı Uğurtan
16-08-2010, 15:03
Sevgili Adalet hanım, Trakya gezisi, nazlıcanla tanışmam,Cumhur beyle tanışmam, her şey hepsi çok çok güzeldi.
İstanbula gelirsen, İzmite mutlaka beklerim sevgiler.
Yılmaz Yalçın
16-08-2010, 15:13
Sevgili Satı hanım, Trakya gezisi çok güzel geçmiş anlaşılan.
Üzmler, ay çiçekleri, çeltik tarlası, ille de sevgili Nazlıcan ile sarmaş dolaş fotoğrafınız, hepsi harika.
Tüm bunlara ilâveten, dünyanın en güzel insanlarından biri olan Cumhur bey ile tanışmışsınız.
İnşallah bir toplantıya katılma şansı yakalarım da ben de sizlerle yüz yüze tanışma fırsatı bulurum.
Çilli'de cabası oldu gezinin:)
Satı Uğurtan
16-08-2010, 20:08
Sevgili Yılmaz, Çilli gerçekten harikaydı fakat sevgili Nazlıcanın arkadaşını getirmek olmazdı:)
Cumhur Tonba
17-08-2010, 02:00
Olmazdı dedin fakat sen gittin çilli de yok oldu. Bir de bahçende onun la çektiğin fotoğrafları yüklemişsinh. Hain çilli, Ne de mesut. Al Yılmaz, senin olsun.
Sevgili ozbey, evet ayçiçeği çok güzeldi yol boyunca sarı sarı tarlalar çok hoştu, bu güzelliği herkesle paylaşmak istedim.
Üçüz çiçeği tohum versin göndereyim, başkada istediğin bir şey varsa bana yaz seve seve gönderirim. Sıcaklarla hepimiz dertliyiz, buralarda resmen sıcaktan yanıyor.
Sevgili Satı, senin gönlünün ne kadar zengin olduğunu biliyorum canım, teşekkür ederim.
Bende üçüz çiçeği var, sadece yaprak kenarları beyaz bordürlü olmadı, üzeri minik beyaz çiçeklerle dolu.
Her şey gönlünce olsun, sevgiler.
Satı Uğurtan
17-08-2010, 14:42
Sevgili Ozbey, çok teşekkür ederim, o senin gönlünün zenginliği, ne zaman bahçemden ne istersen seve seve gönderirim sevgiler.
Satı Uğurtan
18-08-2010, 15:33
Kartepeden çektiğim resimler, Atropa bella-donna, Telekia speciose(kalp yapraklı öküz gözü) en sondakinin adı Phytolacca Americana.
Satı Uğurtan
18-08-2010, 15:40
Bahçemden güzellikler.
Satı Uğurtan
18-08-2010, 15:46
Bahçeden güzeliklere devam.
Yok yok böyle uzaktan bakmakla olamayacak. Bir ziyaret görünüyor bana galiba:p
Yılmaz Yalçın
18-08-2010, 16:15
Sevgili Satı Hanım,
Sabah sefaları çok güzel açmış:)Kırmızı olan bende de var zaten tek açan sabah sefam:)Yalnız açmış halini görmek zor oluyor sabah çok erken açıyor ve 9 da kapanıyor:)
Satıcım,
Ooy oy ben gideli ne güzellikler olmuş..
Bahçelerin güzelliklerini gezmem epey sürecek anlaşılan..
Tohumlar sizden mi bu sene:)
Satı Uğurtan
18-08-2010, 22:57
Sevgili Sevimk, tüm dostlarımı her zaman beklerim sevgiler.
Satı Uğurtan
18-08-2010, 23:00
Sevgili Yılmaz,çok teşekkürler,evet geçen yıl işe giderken erken kalktığım için çekiyordum, bu yıl işe gitmeyince yakalamak çok zor, dün çok erken kalkıp bahçede bekledim, çekip tekrar yattım.
Satı Uğurtan
18-08-2010, 23:02
Sevgili MİRBE,hoş geldin, çok teşekkürler istediğin tohum olsun, bahçe senin, adresini özelden yaz sevgiler.
Yücel Canpolat
18-08-2010, 23:43
yine orta yerimden çatladım bu gece uykum kaçtı kiminle yarıştığımın farkında bile değilmişim şu renklere ve çiçeklere bakarmısın.:mad:
Satı Uğurtan
18-08-2010, 23:46
Sevgili Yücel, şimdi anladın değilmi?
Cumhur Tonba
19-08-2010, 00:07
yine orta yerimden çatladım bu gece uykum kaçtı kiminle yarıştığımın farkında bile değilmişim şu renklere ve çiçeklere bakarmısın.:mad:
Yücel Bey,
Bir link verin ki bakalım. Bizi de merakta bırakmayın.
Yücel Canpolat
19-08-2010, 00:17
anladım anladım bundan sonra büyük lokma yiyeceğim ama seninle yarışmayacağım.:mad:
Yücel Canpolat
19-08-2010, 00:20
Yücel Bey,
Bir link verin ki bakalım. Bizi de merakta bırakmayın.
Cumhur Baba yukarıyı çözemedim özür dilerim.:mad:
Satı Uğurtan
19-08-2010, 00:20
Sevgili Cumhur bey, benim bahçeme diyor Yücel bey.;)
Sevgili Yücel bey, ben size dedim benimle yarışılmaz diye:D
Cumhur Tonba
19-08-2010, 00:34
Bahçenin hepsine mi bakalım? Onu diyorum.
Satı Uğurtan
19-08-2010, 00:55
Sevgili Cumhur bey, bence hepsine bakın:)
Selim-i Ahir
19-08-2010, 00:55
Neler oluyor burada?
Şurayı birkaç hafta boş bıraktık neler olmuş böyle?
Yeniden uyum sağlamam zaman alacak anlaşılan.
Cumhur Tonba
19-08-2010, 00:57
Zaten bakıyorum da... Güzel, harika. Fakat Yücel Bey'de biraz mütevazi davranıyor gibime geldi. Tamam hepimiz centilmeniz.
Satı Uğurtan
19-08-2010, 01:00
Sevgili Selim-i Ahir, hoş geldiniz, nerelerdeydiniz?
Yok aslında çok şey olmadı, sevgili Yücel benim bahçemi kıskandı, Uzunköprüden gidip çilliyi aldık o kadar:)
Selim-i Ahir
19-08-2010, 01:08
Eyvallah ablacığım, hoş bulduk.
Uzun yıllar sonra şöyle gönlümce bir tatil yapayım dedim, ama tatilimin tam ortasında rahatsızlandım. Dönüşte bahçemi birazcık yağmalanmış buldum.
Neyse ki sıhhatime kavuşmak, eski enerjimi toplamak üzereyim. Yapılacak çok iş var ve Türkiye için yepyeni bir meyvenin denemesine başlıyorum. Oldukça heyecanlıyım. İsmi şimdilik saklı kalsın. İklim ve toprak isteği açısından bu bölgeye gayet uygun. Yetiştirmeyi başarabilirsem ismini de cismini, yani fidanlarını da dostlarla paylaşacağım.
Yücel Abi sizin bahçenizi kıskanmaz; gönlü de gözü de toktur. Şevkinizi kaybetmeyesiniz diye ajitasyon yapıyor. Bir çeşit negatif motive etme hadisesi söz konusu. Aleyana gelip Yücel Abi'yi haşlamayın.
Bu arada sahur vakti yaklaşırken şu Çilli de sindirim sistemimi harekete geçirdi.
Şaka bir yana her şey gönlünüzce olsun ablacığım.
Satı Uğurtan
19-08-2010, 01:15
Sevgili Selim-i Ahir, çok geçmiş olsun hem bahçe açısından hem sağlığınız açısından.
Yeni meyve üretimi içinde kolay gelsin umarım istediğiniz verimi alırsınız.
Bahçem zaten sevgili Yücelin bahçesine kardeş bahçe, insan kardeşini kıskanırmı elbette latife ediyor.
Çilliye gelince o koruma altında:)
Çok teşekkürler sevgiler.
bahtiyar02
19-08-2010, 13:50
Sevgili Selim-i Ahir, çok geçmiş olsun hem bahçe açısından hem sağlığınız açısından.
Yeni meyve üretimi içinde kolay gelsin umarım istediğiniz verimi alırsınız.
Bahçem zaten sevgili Yücelin bahçesine kardeş bahçe, insan kardeşini kıskanırmı elbette latife ediyor.
Çilliye gelince o koruma altında:)
Sevgili Satı Uğurtan;
Gerçekten kıskanılacak derecede bahçeniz var;)Ne yapıp etsemde annemi ikna edip bağodasının karşısına küçük bir ev ve hazır kayalar varken kaya bahçesi birde kayabahçesinin önüne havuz yaptırmayı kabulettirsem etrafınıda sizin bahçeyi örnek alıp düzenlesem diyorum.Yapıyım yapıyım.Emekliye 4-5 sene kaldı o zamana kadar tüm ağaçlarda yetişmiş olur.Bende sizin gibi dostları bahçemde ağırlamış olurum.:rolleyes:
Gönlünüzce Siz ve ailenizle birlikte daha güzellikler hşamanız dileğiyle.
Saygılar
Satı Uğurtan
19-08-2010, 16:41
Sevgili Bahtiyar02, bu kadar beğenilmesi siz sevgili kardeşlerimin bana sevgisinden olsa gerek yoksa o kadar güzel değil, yinede çok teşekkürler.
Örnek bahçeyi yerinde görmek isterseniz annenizi ikna etmek, yerinde daha kolay olacağına inanıyorum sevgiler.
Güngör Salman
19-08-2010, 22:06
Kartepeden çektiğim resimler, Atropa bella-donna, Telekia speciose(kalp yapraklı öküz gözü) en sondakinin adını bilmiyorum.
Phytolacca Americana
Satı Uğurtan
19-08-2010, 22:12
Phytolacca Americana
Teşekkürler Güngör Salman:)
Güngör Salman
19-08-2010, 22:17
Teşekkürler Güngör Salman:)
Rica ederim, Sn. Satı Uğurtan:D
Satı Uğurtan
19-08-2010, 22:26
Sevgili Yücel, evet sende bende Güngör olmasa yanmıştık:)
Vildan Sönmez
19-08-2010, 23:27
Sevgili Satı Hanım, bu aralar forumda çok şey kaçırdım galiba, Hayrola, emekli mi oldunuz?
Sevgili Yılmaz,çok teşekkürler,evet geçen yıl işe giderken erken kalktığım için çekiyordum, bu yıl işe gitmeyince yakalamak çok zor, dün çok erken kalkıp bahçede bekledim, çekip tekrar yattım.
Cumhur Tonba
20-08-2010, 00:24
Sayın Yücel Bey, Sayın Satı Hanım,
Ne kadar da naziksiniz. Ayaklı ansiklopedi Güngör Hanım her an imdadınıza yetişiyor. İnanın çok şanslısınız. fakat hep böyle kuru kuru teşekkürle atlatmayın artık.
Ben sizin yerinizde olsam, bir proğram yapar, önce Güngör hanmı güzel bir yemeğe, yemekten sonra güzel bir konsere ya da tiyatroya, oradan da bir boğaziçi turuna çıkarırdım. Bir düşünün hani teklifimi.
Satı Uğurtan
20-08-2010, 00:36
Sevgili Vildan hanım, evet 3 ay kadar oldu emekli oldum.
Siz askerimizle uğraştığınız için farkına varmadınız, askerimiz sağlıkla dönsün sorun değil sevgiler.
Satı Uğurtan
20-08-2010, 00:38
Sevgili Cumhur bey, haklısınız Güngörün yaptıklarının yanında, dediklerinizin hepsini yapsak bile az gelir:)
Vildan Sönmez
20-08-2010, 00:49
Hayırlı, sağlıklı emeklilik yaşamanızı dilerim arkadaşım. Dinlenin, gezin, tadını çıkarin.
Sevgili Vildan hanım, evet 3 ay kadar oldu emekli oldum.
Siz askerimizle uğraştığınız için farkına varmadınız, askerimiz sağlıkla dönsün sorun değil sevgiler.
Satı Uğurtan
20-08-2010, 00:58
Sevgili Vildan hanım, çok teşekkür ederim, umarım hepimiz sağlıklı emeklilikler geçiririz.
Bol bol geziyorum, kışa kadar gezeyim, kışın haftanın üç günü çocuk esirgeme kurumunda gönüllü annelik yapmak istiyorum, eğer duygularıma yenik düşmezsem, dayana bilirsem, sevgiler.
beyaz akasya
20-08-2010, 01:11
dalında dolmalık biber görmeyeli o kadar uzun zaman olmuştu ki teşekkür ederim :)
Satı Uğurtan
20-08-2010, 01:14
Sevgili beyaz akasya, seni mutlu etmek beni çok sevindirdi sevgiler:)
Cumhur Tonba
20-08-2010, 01:15
Sevgili Cumhur bey, haklısınız Güngörün yaptıklarının yanında, dediklerinizin hepsini yapsak bile az gelir:)
Siz benim dediklerimi yapın, şimdilik başlangıç olarak yeter.
Vildan Sönmez
20-08-2010, 01:17
Trakya gezinizi gördüm, oh dedim Satı Hanım'ın maşallahı var. Uzun izni varmış diye düşündüm, emeklilik hiç aklıma gelmedi.
Gönüllü anneliği başaracağına eminim, sana da çok yakışır, güler yüzün ve canlılığınla çok mutlu edersin çocukları..
Sevgili Vildan hanım, çok teşekkür ederim, umarım hepimiz sağlıklı emeklilikler geçiririz.
Bol bol geziyorum, kışa kadar gezeyim, kışın haftanın üç günü çocuk esirgeme kurumunda gönüllü annelik yapmak istiyorum, eğer duygularıma yenik düşmezsem, dayana bilirsem, sevgiler.
Satı Uğurtan
20-08-2010, 01:37
Sevgili Vildan hanım, Trakya gezisinde Enez, levhasını görünce seni andık Güngörle, Bu yıl aslında çok tatil olmadı bana, Bodrumda ablamın yazlık tadilatı, sarosta da kardeşimin yazlığın içini yaptırmak için gittim, seneye artık tatil için giderim.
Gönüllü annelik konusundaki teşfikleriniz için çok teşekkür ederim, bu konuda çok istekliyim ama bir o kadarda ya yapamazsam diyede çok korkuyorum sevgiler.
Adalet Yağcı
20-08-2010, 08:16
...kışın haftanın üç günü çocuk esirgeme kurumunda gönüllü annelik yapmak istiyorum, eğer duygularıma yenik düşmezsem, dayana bilirsem, sevgiler.
Sevgili Satı hanım, emekliliğiniz hayırlı olsun.
Çok kutsal bir göreve talip olmuşsunuz, sevgi, özveri ve cesaret isteyen bir konu, gönüllü annelik.
Sizi kutluyorum, başaracağınızdan eminim, kim bilir kaç yürek yarasına derman olacaksınız.
Sevgiyle.
Satı Uğurtan
20-08-2010, 11:29
Sevgili Adalet hanım, çok teşekkür ederim evet aynen dediğiniz gibi sevgi özveri ve cesaret istiyor bende sevgi ve özveri var ama biraz korkuyorum ya dayanamazsam içim elvermezse diye yinede sabırla deneyeceğim.
Şu kızımın kayıt işlemlerini halledip yerleştirelim başlayacağım sevgiler.
Satı Uğurtan
20-08-2010, 11:30
Sevgili Yücel, seninde ne kadar yufka yürekli olduğunu biliyoruz.
Bende sizleri seviyorum sevgiler.
Satı Uğurtan
20-08-2010, 21:48
Bahçemden güzellikler.Ampul domates, mine çalısı, duranta erecta(ağaç menekşe) sunda villa.
bahtiyar02
20-08-2010, 22:28
Sevgili kardeşim;Kıskandırmaya devam;)Ellerinize sağlık.Ampül domateslerin sarı türü bende de var.Bir ara kırmızı renkliside vardı ama ne yaptım bilemiyorum.Tüm bitkilerin kendilerine has güzelliklerini ve kokusunu hissetmek her babayiğitin harcı değil.Kimi zaman onların çiçek açışlarını görünce içimiz bir hoş olur.Kimi zamanda boyunlarını büküp sonuçta kuruyup yok olduğunda üzülürüz.Bu sevgi farklı görülebilir ama bana göre dünyanın en güzel hisleri.
Elleriniz dert görmesin.
Saygılar
Satı Uğurtan
20-08-2010, 22:41
Sevgili Bahtiyar02, siz sevgili dostlarımı kıskandırırmıyım bahçe sizin, bunu yürekten söylüyorum inanın bana bahçeden istediğiniz ne varsa çekinmeden isteyin.
Bu gün aynı duyguları yaşadım, bahçede bir çalı minem vardı kurumuş çok üzüldüm, biraz sonra kaktüsümün kocaman tomurcuğunu görünce dünyalar benim oldu.
Ampul domatesleri bana sevgili Murat Taşdelen göndermişti, çok güzeller.
bahtiyar02
20-08-2010, 22:57
Sevgili Satı Uğurtan kardeşim;
İşte bizlerin tabiyat sevgisi içimize işlenmişin diğer bir göstergesi güzellikleri paylaşabilecek kadar gönlümüzün zengin ve fedakar oluşumuz.Düşünmeniz bile yeter.
Saygılar sevgiler.
Satı Uğurtan
20-08-2010, 23:05
Sevgili Bahtiyar02, her zaman çekinmeden her tohumu, her bitkiyi isteyebileceğin, bir ablanın bahçesi olduğunu unutma sevgiler.
bahtiyar02
20-08-2010, 23:15
Sevgili Bahtiyar02, her zaman çekinmeden her tohumu, her bitkiyi isteyebileceğin, bir ablanın bahçesi olduğunu unutma sevgiler.
Bundan kesinlikle eminim ablacığım.Sende kardeşinden bir isteğin olursa başımla gözüm üstüne.Şu günlerde balkonumda yer kalmadığı için son baharı bekliyorum ki balkonda bulunu biraz boşaltırsam çiçeklere ayırım diğiyorum.Ne yazık tam balkon boşaldı diğiyorum bir kaç gün sonunda nasıl oluyorsa ya kargolar veya senin gibi ablalarım ve dostlarım yine doldurmuş;)Allah bana emekliyi nasip ederse şimdiden kurduğum tatlı hayelleri gerçekleştirmeye çalışacağım.Ne balkonlarım,ne tarlada oluşturduğum bahçem nede sitemizin bahçesi gözümü doyurmadı:DNe zaman güzel bir bitki veya ağaç görsem hemen alıyorum.Kamkatlar,mayer limonlar,rize mandalinası, portakalı,limonu, çin turuncu daha bir çok ağacı balkona sığdırmaya çalışıyorum.İnşallah balkon yıkılmaz;)
Saygılar sevgiler
Satı Uğurtan
20-08-2010, 23:25
Sevgili Bahtiyar02, çok teşekkür ederim, şu an bir isteğim yok olursa elbette söylerim.
Benimde aynı etraf doldu taşıyor, kışın kapalı yerim yoktu en az 50 saksı bitkim dondu.
Daha olmayacak kışa dayanıksız bitki dikmeyeceğim dedim yine gördükçe dayanamayıp aldım, bu yıl balkonun birini çiçeklerim için kapatıyorum, çözümü öyle buldum sevgiler.
Satıcım. Nereye baksak başka bir güzellik. Emeklerine sağlık
Satı Uğurtan
21-08-2010, 00:35
Sevgili Sevim hanım, çok çok teşekkürler, o güzellikler beni çok mutlu ediyor sevgiler.
Güngör Salman
21-08-2010, 14:39
Bahçemden güzellikler.
Mavi çiçekli olan Duranta erecta ( Ağaç menekşe )
Satı Uğurtan
21-08-2010, 17:35
Mavi çiçekli olan Duranta erecta ( Ağaç menekşe )
Teşekkürler canım yazdım.
Ağaç menekşene bayıldım. Çalı cinsi mi bu, artık kolaya kaçıp çalı yetiştireceğim de:)))
8 dakikada cevap geldi:D:D:D
Satı Uğurtan
21-08-2010, 19:59
Sevgili cemom,ben daha cevap yazmadan, lafın kime gittiği belli oldu.
Satı Uğurtan
22-08-2010, 11:38
Sevgili Yücel, böyle güzel bir hayal olamaz.
İnan bana gerçekmiş gibi düşündüm, ayrıca neden olmasın, gerçekte olur yeterki benim güzel arkadaşım istesin.
Satı Ablacığım şöyle bir görüntüyü hayal et Cemo kardeşimizin bahçesinde bodur alacalı himalaya sediri bodur mavi ladinler 2. terasın köşesinde boşluğa kanat açarcasına uzamış bir sabin ardıç,altın da dans edercesine duran gravilla ve gauralar bu dansı kıyıda kıskançlıkla seyreden çoban püskülü ve veronika,hayal nasıl ama.:p
Görüntüyü hayal etmeye çalışıyorum da, nerede bulacağım bu saydığınız türleri.
Bir kamyonetle İstanbul a gelmek farz oldu bize:)
Bu arada, saksı falan kalmadı ortalıkta:D:D:D
Doğru yolu sayenizde bulduk. Latifeler ayrı tabii:))
Saksılar hemen hemen boşaldı sayılır. Açelya ve gardenyaları da bahceye indirdik mi işlem tamam:)
Önce, şu bakımı kolay bitkileri alalım yerleştirelim. Daha sonra açelyaları serpiştiririz inşallah.
Bahsettiğiniz bu bitkileri, hangi mevsimde almam gerekir.
Burada bulma imkanım cok kısıtlı zaten. Dün gidip baktım, zakkum alabildim sadece:))
Satı Uğurtan
22-08-2010, 16:20
Sevgili Yücel, sevgili cemo, bahçeme hoş geldiniz.
cemo can gel İzmitte buluruz, yücel listeyi versin İzmitte çeşit çok.
İşte budur, Satı çareyi buldu.:)
Canım, yolculuğa cıkacak duruma gelir gelmez ordayım. Şu kolay bitkileri seçelim bakalım biz de:)) Liste en kısa zamanda hazır olur değil mi, sevgili Yücel:))
Sevgi Durul
22-08-2010, 16:57
İzmitte çeşit çok.
Çeşidin çok olması ne güzel Satı hanım. Burada, baharda gelen çiçekçiden başka seçenek yok.
Satı Uğurtan
22-08-2010, 19:07
Cemo can, iyileş bekliyorum, Yücelden alırız listeyi, zaten vermek zorunda bahçeyi darma duman ettirdi, eli mahkum:D
Satı Uğurtan
22-08-2010, 19:10
Sevgili SDurul, gelin Sapancadan bir başlarız, Maşukiye, derbent, Yuvacık, İzmit çiçekçi çok, çeşit çok herşeyi buluruz sevgiler.
Sevgi Durul
22-08-2010, 21:48
Ne güzel olurdu, ama burada işler çok, bırakamıyoruz. Sevgiler...
Satı Uğurtan
22-08-2010, 21:53
Sevgili SDurul, biz kış, yaz hep burdayız her zaman bekleriz:)
Sevgi Durul
22-08-2010, 22:11
Sevgili Satı hanım, gelmiş kadar memnun oldum. İnşallah bir gün, bir yerlerde tanışıp görüşmek dileğiyle...
Satı Uğurtan
22-08-2010, 22:14
liste hazır arkadaşlar yeterki siz hazır olun.
Sevgili Yücel, cemonun beli düzelsin biz hazırız, olmazsa Güngörüde alalım o dayanamaz sera gezmelerine, yalnız Güngörle olursak, inceleme yüzünden tek serada takılıp kalırız:D
Satı Uğurtan
22-08-2010, 22:15
Sevgili SDurul, çok teşekkürler çok memnun olurum, inşallah sevgiler.
Sevgili MİRBE,hoş geldin, çok teşekkürler istediğin tohum olsun, bahçe senin, adresini özelden yaz sevgiler.
Canımm,
Gönlü geniş Satıcığım mor sabah sefası ve mavişinden varsa gönderebilirsen çok sevinirim..
Benim ağaç menekşemin yaprakları böceklerden hep delik deşik oldu ama hala çiçekli budasam mı ilaçlasam mı ne yapsam bilemedim?
Satı Uğurtan
22-08-2010, 22:27
Sevgili MİRBE,çok teşekkür ederim canım, listeye yazıyorum ikisindende gelecek.
Ağaç menekşe konusundada bize sevgili Yücel yardımcı olsa çok seviniriz.
Benim ağaç menekşem kışın soğuktan dondu sonra bir baktım tekrar filiz vermiş, daha yeni açtı, yapraklarıda çok sağlıklı.
Benim bitki bakımı konusunda çok bilgim yok, okuyarak, sorarak, içgüdüsel bakıyorum işte:)
Satıcım sağol..
Yücel bey arap sabunu karşımımı yoksa belli bir marka ilaç var mı? Teşekkür ediyorum..
Satı Uğurtan
22-08-2010, 22:31
Sevgili Yücel kardeşim, hızır gibi yetişti bak, teşekkürler sevgiler.
Çok teşekkür ederim Yücel bey..
Satıcım inan o kadar acemiyim ki site arkadaşları da olmasa çok kaybım olacak ama siteden çok şey öğrendim halada öğrenmeye devam..
Cumhur Tonba
22-08-2010, 22:54
(Bahçemden güzellikler.Ampul domates, mine çalısı, duranta erecta(ağaç menekşe) sunda villa. Satı Uğurtan)
İnsanın hocası bir başka olunca, fark ediliyor.
Satı Uğurtan
22-08-2010, 23:16
Çok teşekkür ederim Yücel bey..
Satıcım inan o kadar acemiyim ki site arkadaşları da olmasa çok kaybım olacak ama siteden çok şey öğrendim halada öğrenmeye devam..
Sevgili MİRBE, inan bana bende acemiyim, yılarca balkonumda bir kaç çiçek oldu o kadar ama hep apartmanlarda oturmaktan hiç bahçe bilmedik bahçem daha iki yılık, bende yeniyim anlayacağın.
Eğer ağaçlar. nete üye olmasaydım hiç bir şey anlamıyordum ne öğrendiysem burda öğrendim.
Çok teşekkürler Ağaçlar. net, çok teşekkürler sevgili Malina, çok teşekkürler sevgili üye arkadaşlar:)
Satı Uğurtan
22-08-2010, 23:19
Sevgili Cumhur bey, ben zaten hava bedava, su bedava, ekmek bedava yaşayıp gidiyorum anlayacağın:D
nurcanaybay
23-08-2010, 11:49
Sevgili Yücel, süs havuzum hazır, Hazal çok istiyordu o Ankaraya gitmeden havuzu görsün diye ben yaptım.
Fakat çevresine ve içine neler dikilir, bana bilgi verirseniz çok memnun olurum sevgiler:)
Satı hanım ;
havuzunuzun fotoğraflarını görebilirmiyim ,ben de yapmaya çalışıyorum
aynı araştırmalar içindeyim.
Teşekkürler
Satı Uğurtan
23-08-2010, 12:07
Sevgili nurcanaybay, tek resim çekmiştim dikdörtken bir leğen alıp yaptım rengi galiba biraz uyumsuz ama içi dolup kenarlarınıda taş ve çiçeklerle kapatırsak belli olmayacak.
Kızım çok istediği için yaptım, leğen fikrini sevgili Yücel verdi, umarım beğenirsiniz, eleştiriye açık.
Satı Uğurtan
23-08-2010, 12:43
Süs havuzu, çevresi taş ve çiçeklerle süslenecek, içine nilüferler dikilecek, çiçek ve taşlardan sonrası çim olacak.
nurcanaybay
23-08-2010, 13:16
Satı hanım ,
düzenleme den sonra gayet güzel olacağın dan eminim .Leğeni toprağa gömmedniz sanırım
eğer öyle ise gömmenizi öneririm böylece taştan da tasarruf edersiniz bir de derinliği beni düşündürdü ...nilüfer için uygun mu ?
Ben günlerdir bu konuyla ilgili google'dan görsellere bakıp fikir edinmeye çalışıyorum.
Google'a POND yazıp görsellere girerseniz havuz içi ve çevresi için yetiştirebileceğimiz bitkiler ile ilgili fikir sahibi olabilirsiniz.
Ben çukur kazdım fakat içine döşeyeceğim malzeme bulamadığım için beklemedeyim.
İkimiz de zevkli bir uğraşa girdik :)) İlk havuzlarımız da tecrübe kazanmış olacağız ,paylaştığınız için teşekkür ederim .
nurcanaybay
23-08-2010, 14:10
Yücel bey ;
benim çukurun dibi kayalık o yüzden altına battaniye gibi bir malzeme koyacağım ,üstüne de liner bulamazsam dediğiniz gibi kalın bir naylon kullanacağım .
Süsleme aşamasın da fikirlerinizden yararlanmak isteriz :)
Satı Uğurtan
23-08-2010, 16:48
Sevgili nurcan hanım,çok teşekkürler benim süs havuzunun derinliği 40 santim kadar, toprağa gömmeye gelince gömdüm ama tam oturmamış ayrıcada kenarlardan toprak girmesin diye biraz yükseğe koydum,derinede koyabilirim.
Kenar bitkilere gelince sanıyorum Yücel bey yardımcı olacak:)
Sevgili nurcan hanım ben ancak bu kadar bir yer ayırabilirim, benim bahçe çok küçük olduğundan yerim kısıtlı.
nurcanaybay
23-08-2010, 18:35
Satı hanım ,
40 cm iyiymiş beni fotoğraflar yanılttı .Benim ki de küçük ,biz de her şeyin minyatürünü yapıp gönlümüzü eğliyeceğiz :)
Satı Uğurtan
23-08-2010, 20:35
Sevgili nurcanaybay, olsun biz mutlu oluyormuyuz büyüklüğü küçüklüğü çok önemli değil, tabi birde göze hoş görünsün yeter:)
Cumhur Tonba
24-08-2010, 00:51
Sevgili nurcanaybay, tek resim çekmiştim dikdörtken bir leğen alıp yaptım rengi galiba biraz uyumsuz ama içi dolup kenarlarınıda taş ve çiçeklerle kapatırsak belli olmayacak.
Kızım çok istediği için yaptım, leğen fikrini sevgili Yücel verdi, umarım beğenirsiniz, eleştiriye açık.
Eleştiri olarak kabul etmeyin, sadece fikrimi belirtmek istedim. Eski bir bonyo küvet'i de olabilirdi. Ya da birazcık kazıp ne olacak bir torba çimento ile doğal bir havuz yapılamazmıy dı?
Satı Uğurtan
24-08-2010, 00:58
Sevgili Cumhur, etrafı ve içi nilüfer ve diğer bitkilerle dolsun buda çok doğal olacak.
Eleştiride olabilir ben her fikre her öneriye açığım teşekkürler.
Satı Uğurtan
26-08-2010, 23:43
Havuzun son hali, tabi resmi çektikten sonra tam iftar vakti eşimin büyük bağırmasıyla bahçeye çıktımki ne göreyim, inanın havuz büyüklüğünde bir köpek, havuza girmiş yüzmeye çalışıyor, gülemisin ağlayamısın şaşırıp kaldık:D
Güngör Salman
26-08-2010, 23:49
Köpeği yüzmeye çalışırken gözümde canlandırıyorum'da gülmekten yerlerdeyim şu an:D:D
Satı Uğurtan
26-08-2010, 23:52
Can aynen bizde, Hazalın halini görmeliydin, baba neden bağırıp kaçırdın köpeği görseydim demezmi:)
Satı Uğurtan
27-08-2010, 00:18
Üzülmesin yine gelir:p:D
Gelmezmi bence gecede gelir, yalnız bahçemi dağıtmasa:D:p
Vildan Sönmez
27-08-2010, 09:13
Satı'cım bahçen dolu dizgin gidiyor, kim tutar seni ?
Satı Uğurtan
27-08-2010, 10:34
Sevgili Yücel, evet ya saatlerce güldük, havuzda havuz olsa, yanı başımızda yüzme havuzu var oraya girseydi ya:D
Satı Uğurtan
27-08-2010, 10:36
Satı'cım bahçen dolu dizgin gidiyor, kim tutar seni ?
Sevgili Vildan hanım, çok çok teşekkür ederim.
Vildan Sönmez
27-08-2010, 10:39
Havuzun da güzel olacak taşların arasına çim tohumu serpiştirmeyi düşünmez misin ?
Satı Uğurtan
27-08-2010, 10:42
Sevgili Vildan hanım, hemen şimdi serpiştiriyorum sevgiler:)
Adalet Yağcı
27-08-2010, 11:49
Havuzun son hali, tabi resmi çektikten sonra tam iftar vakti eşimin büyük bağırmasıyla bahçeye çıktımki ne göreyim, inanın havuz büyüklüğünde bir köpek, havuza girmiş yüzmeye çalışıyor, gülemisin ağlayamısın şaşırıp kaldık:D
Valla ben de heveslendim, bahçede havuz en sevdiğim görüntülerden, yer yok diye hep vaz geçiyorum.
Sizin havuz ölçüleri nasıl, pek büyük görünmüyor, minyatür bir havuzum olabilir belki, köpekler değilse de kediler duş alabilir, ama ben en çok kuşların yıkanmasına bayılıyorum.
Satı Uğurtan
27-08-2010, 12:44
Sevgili Adalet hanım,inan bana havuzu görseniz, o köpek nasıl gördü nasıl girdi inanamazsınız bizde şaşırdık.
Benimde kızım istedi, küçük bir leğen gibi bir şeyle yaptım hoşta durdu bahçede, sizde yapabilirsiniz.
Vildan Sönmez
27-08-2010, 14:29
Kuşlar o havuza mutlaka gelecekler, hani kuş evi düşünmeseniz bile, havuzun bir köşesine, ahşap, ayaklı bir yemlik diyorum ;););)
Biz Enez' e her gidişimizde bahçede görebileceğimiz bir yere, bir yem tabağı, bir de su kabı koyuyoruz. Seyrine doyum olmuyor....
Eşim terasta da baca çıkıntısında aynı şeyi yapıyor,kumrular hep bizde bu güne kadar hiç bir çiçeğime de zarar vermediler. Sadece yem tabağı ya da su kabı boşalınca yere atıyorlar..
ama ben en çok kuşların yıkanmasına bayılıyorum.
nurcanaybay
27-08-2010, 15:35
Keşke fotoğrafını çekebilseydiniz , o haliyle görmeyi çok isterdim :))
Vardır belki de ..eğer yok ise .bahçe kapısına bir tas su koyuverin hatırım için :)
Satı Uğurtan
27-08-2010, 19:06
Sevgili nurcan, kızlar çıldırdı baba niye bağırdın resmini çekerdik diye, ama artık geçti inan bana fotoğraf makinasını ayakabılığa koydu kızlar bir daha gelirse resmini çekelim diye, merak etme bir değil benim kapımda hep iki kap su var, kuşlara köpeklere:)
Satı Uğurtan
27-08-2010, 19:13
Sevgili Vildan hanım, bizim bahçede ve bahçe duvarlarında yem kabıda su kabıda var.
Eşim sular sıcak olursa kuşlar içmez diye, birde soğuk su dolduruyor sürekli, evet kuşlar benim bahçeyede zarar vermiyorlar.
Bizim yem ve su kabıda tam mutfak penceresinin karşısındaki duvarın üstünde:)
Sevgili Yücel, cemonun beli düzelsin biz hazırız, olmazsa Güngörüde alalım o dayanamaz sera gezmelerine, yalnız Güngörle olursak, inceleme yüzünden tek serada takılıp kalırız:D
Bana da haber verin .Ben de gelirim :)
Satıcım minyatür havuza bayıldım .Ben geçen hafta bauhause ta gördüm .Çeşitli büyüklüklerde şekilli mini havuzlar vardı.Fiyatları çok yüksekti.Hep nasıl birşey yapsam diye düşünüyordum .Senin havuz tam benlik :)
Satı Uğurtan
27-08-2010, 22:43
Sevgili Hhatice bana bu fikri sevgili,Yücel verdi sanıyorum küçük bahçeler için uygun bir boy, plastikçilerde çok var bunlardan eğer bulamazsan ben alırım olurmu.
Sevgili Haticeciğim buluşursak neden olmasın.
Satı Uğurtan
27-08-2010, 22:47
Sevgili Yücel, bilmezmiyim hayvanlar konusunda ne kadar hassas olduğunu:)
Cumhur Tonba
27-08-2010, 23:05
Sevgili Yücel, bilmezmiyim hayvanlar konusunda ne kadar hassas olduğunu:)
Trakya, Uzunköprrü, altınyazı köyü, Altınyazı Barajı. Yücel Canpolat ve güzel bir köpek yavrusu. O eller öpülmeye layık değilmi Satı Hanım?
Satı Uğurtan
27-08-2010, 23:10
Sevgili Cumhur bey, aslında köpeğe ikinizin su içirişi vardı, fakat o resmi galiba yalnışlıkla silmişim bulamadım.
Sevgili Satı, keşke insanlar sizin kadar hayvanlara duyarlı olsa. Bu sıcak havalarda bizde bir çok yere su dolu kap, duvar üzerine ekmek ıslayıp koyuyorum.
Sizi tebrik ederim arkadaşım.
Satı Uğurtan
28-08-2010, 00:13
Canım, bende seni tebrik ederim aslında duyarlı insan oldukça arttı, insanlar birbirinden göre göre onlarda aynı şeyleri uygulamaya başladı.
Adalet Yağcı
28-08-2010, 13:19
Kuşlar o havuza mutlaka gelecekler, hani kuş evi düşünmeseniz bile, havuzun bir köşesine, ahşap, ayaklı bir yemlik diyorum
Aklıma yattı Vildan hanım, bir bebek küveti alıp bu işe başlamalıyım, etrafına taşlar dizip, aralıklara çim ekip, kuşların yemini suyunu da koyarsam tamamdır.
Düşünmesi bile çok hoş :)
Satı Uğurtan
28-08-2010, 14:49
Sevgili Adalet hanım, Vildan hanım hatırlatınca bende çim tohumu ektim havuzun kenarına ve benim havuzun büyüklüğüde, bebek küvetinden biraz büyük.
Cumhur Tonba
28-08-2010, 15:32
Şişme havuzlar var. Hiç olmazsa 1,5 çapında, 25-30 cm derinliğinde bir havuz alsanız. Üst tarafı kirmitle falan kamufle edersiniz. Tabana çakıl taşları ve küçük kayalar. Aklıma geldi yazdım.
Sevgili Adalet
Cocuk küveti derinliği herhalde 30 cm dir. Peki, bu derinlikteki bi havuzda ne yetiştireceksin?
Satı Uğurtan
28-08-2010, 18:08
Sevgili cemo sanıyorum nilüfer yetişiyor, bizde tek nilüfer yetiştiririz, bakalım belki fikrim değişir daha büyük bir şey bulabilirim:)
40 cm de nilüfer zor değil mi. Benim küvet 60 cm iken, nilüferler hiç verimli değildi.
Satı Uğurtan
29-08-2010, 01:57
Cemo can, sen küveti bana gönder o zaman:)
Yer küçük, Hazal havuz istiyor ne yapabilirim?
Küvetten daha derin bir cukur kazıp, muşambadan yaparsan daha sağlıklı olur derim.
Biz de küveti sökeceğiz, yeniden daha derin bir havuz yapmamız lazım. İstersen küveti yollarım:)
Satı Uğurtan
29-08-2010, 12:16
Cemom, havuz konusunda güzel planlarım var, bakalım zamanla paylaşacağız:)
Adalet Yağcı
29-08-2010, 15:16
Çok yaşayan değil, çok ağaçlar net okuyan bilirmiş :)
Şimdi çok güzel zihni sinir proceleri geçiyor kafamdan, inşallah pişman olmam.
Günahı Cemo'nun boynuna :D
Adaletciğim
Satı, arkakadaşımın yaptığı nilüfer havuzunu gördü. Maliyeti, sadece muşamba parası, ama nilüferlerin her bir yaprağı kafa kadardı:))
Bir ara fotoğraflarım senin için:)
İşte, bu işin erbabı konuştu. Ben söyledim dinletemedim, sevgili Yücel:)
Kışın boş durur, yazın su sümbülü koyarım dersen olur ama. Planları bekliyorum canım:)
nurcanaybay
29-08-2010, 21:49
[QUOTE=cemo;689578]
. Maliyeti, sadece muşamba parası, ama nilüferlerin her bir yaprağı kafa kadardı:))
QUOTE]
Satı hanım ;
cemo'nun dediği gibi sadece muşamba parasıyla gerçekleşiyor.Ben bugün bitirdim ve gerçekten çok kolay .Muşamba sorun çıkarmazsa maliyeti 60 tl'ye
geldi.
Satı Uğurtan
29-08-2010, 23:52
Şişme havuzlar var. Hiç olmazsa 1,5 çapında, 25-30 cm derinliğinde bir havuz alsanız. Üst tarafı kirmitle falan kamufle edersiniz. Tabana çakıl taşları ve küçük kayalar. Aklıma geldi yazdım.
Sevgili Cumhur bey, iyi ettiniz şişme havuzda değil, galiba Hasan bana normal betondan küçük ve derin bir havuz yapacak.
Satı Uğurtan
29-08-2010, 23:54
Sevgili Adalet hanım, bir kaç gün Ankarada olacağım kızımın okul kaydı için, döndükten sonra galiba beton bir havuz yapacağız.
Satı Uğurtan
30-08-2010, 00:00
Sevgili Yücel,kafaya taktım bu havuz ya olacak ya olacak:)
cemo can bir sürü plan var, bir muşambayla, birde normal betondan, ayrıca bu gün plastikten süs havuzu gördüm, bir alışveriş merkezinde bayıldım çok güzeldi, fakat havuzu tek satmıyorlar, aparatlı satıyorlar öylede kocaman yer tutuyor ve maliyeti fazla.
Satı Uğurtan
30-08-2010, 00:02
Sevgili nurcanaybay,sağlıkla kullan umarım sorun çıkarmaz, maliyet 60 tl çok iyi, bir ara resmini çekinde görelim olurmu:)
Adalet Yağcı
30-08-2010, 09:38
Satı hanım, öyle anlaşılıyor ki, bu sene havuz furyası var :)
Beton havuz, sızdırmazsa çok daha iyi olabilir aslında, içini seramikle kaplarsanız temizliği de daha kolay olur, sızdırmaz da.
Eşim benim havuz düşündüğüm yerdeki üzümleri sökmek istemiyor, şimdilik bizim havuz işi hayal oldu yani.
Haydi kolay gelsin.
Satı Uğurtan
30-08-2010, 13:24
Sevgili Adalet hanım, kızlar havuzu çok isteyince, bahçede küçük bir yer var oraya yapacak eşim.
Bana kalsa muşambayla eşime sorarsan sizin dediğiniz gibi beton ve içi fayans yapacak bakalım en son ne olacak:)
KAPTANzst
02-09-2010, 10:28
Selam Satı hanım.
Ben goji berry sayfasında bir arkadaşa gönderdiğiniz fidanları gördüm. Bu cins çok değişik geldi bana. Bizimkilerin yaprakları ince uzun , sizin gönderdikleriniz daha küt oval gibi. Ben başka fotoğraflarınıda görmek için 42 sayfayı tek tek gezdim ama rastlayamadım. Acaba o goji tohumlarından bulmam mümkünmü. Yardımcı olursanız memnun olurum.
Satı Uğurtan
02-09-2010, 12:35
Sevgili kaptanzst, elbette yardımcı olurum yalnız ekim kasım gibi galiba meyveler tam oluşuyor, bana özelden adres bilgilerinizi yazın gönderebilirim sevgiler.
Satı Uğurtan
02-09-2010, 16:57
Ankaraya gitmişken gençlik parkı gezilmeden gelinmez diye bizde gezdik ailece:)
Satı Uğurtan
02-09-2010, 16:59
Bahçemden güzellikler, süs ayçiçeği, kedi tırnağı.
Adalet Yağcı
02-09-2010, 17:04
Satı hanımcığım, süs ay çiçeğini iki yıl önce ben de ekmiştim.
Çiçekleri kocaman ve göz alıcı oluyor, sizinki de çok güzel olmuş.
Gençlik parkı fotoğrafı mükemmel...
Satı Uğurtan
02-09-2010, 17:14
Sevgili Adalet hanım, süs ayçiçeği aslında farklı renkti sarı çıktı, oluştuğunda isterseniz gönderebilirim.
Ankarayı ilk defa iki gün durmaksızın gezdik, kızım kalacağı için, o aradada gençlik parkını resimledim hep beraber görelim diye, beğeninize teşekkür ederim.
Satı Uğurtan
02-09-2010, 17:49
Bahçe artık kışa hazırlanıyor çiçekliler yavaş yavaş azalıyor.
1- Karides Çiçeği (Beloperone Guttata)
2- Sinameki
3- Kohleria
4- Karanfil
5- Duranta erecta ( Ağaç Menekşe )
Satı Uğurtan
02-09-2010, 17:55
Devamı.
1-
2-beyaz zıpçıktı (Zephyranthes candida)
3-
4- Üçüz çiçeği- Alacalı sütleğen / Euphorbia marginata
Orhan Özbilgiç
02-09-2010, 19:15
Bahçe artık kışa hazırlanıyor çiçekliler yavaş yavaş azalıyor.
Evet evet! Çiçekliler bayağı azalmış canım.:rolleyes: Topu topu 9 değişik çiçekli bitki kalmış. Sardunya, cam güzeli, küpeli ve begonyalar, tektük açan güller, mavi çan çiçeği yoktur sizde. Olsaydı onlarda onlarıda fotoğraflardınız.:rolleyes:
Sevgili Satı; ola ki, son saydıklarım olmasa bile, fotoğrafladığınız 9 çiçekli bitki, bir bahçeyi renklendirmeye yeter. Hemde en seçkinlerinden.
Belliki bahçeniz, hala renkli. Birde havuz yapıldıysa daha bir güzel olacak.
Şaka bir yana, inşaallah bir gün eşimle birlikte gelip o bahçede bir çayınızı içeceğim.
Selam ve sevgilerimle.
Satı Uğurtan
02-09-2010, 19:35
Güngörüm canım, çok teşekkürler çok öptüm seni.
Satı Uğurtan
02-09-2010, 20:19
Sevgili Orhan bey, değerli abim övgüleriniz için çok teşekkürler,
O bahçede ve evde, eşinizi ve sizi ağırlamak benim için onurdur her zaman beklerim.
Çan sarmaşığı (Cobaea ) Begonya ve sardunya sevgili abiciğim sizi kırarmıyım:)
bahtiyar02
02-09-2010, 20:42
sevgili Satı Uğurtan;
Bu güzelliklerle tüm ailenizle tadını çıkarmanızı dilerim.Resimlerdeki çiçekler hepsi bir birinden güzel.Ancak bu çiçek çok dikkatimi çekti.Gerçektende güzel.
Ellerinize yüreğinize sağlık.
Saygılar
Satı Uğurtan
03-09-2010, 00:35
Sevgili Bahtiyar02, çok teşekkürler çok sağolun o sizin gönlünüzün güzelliği sevgiler.
Cumhur Tonba
03-09-2010, 00:40
Ben olsam doğal bir şekilde yaparım havuzu. Sanki kendiliğinden oluşmuş gibi.
Satı Uğurtan
03-09-2010, 01:00
Sevgili Cumhur bey, ben artık Hasana devrettim o yapacak bakalım nasıl bir şey olacak, bekleyip göreceğiz.
Satı Uğurtan
03-09-2010, 01:38
Bunuda galiba Güngör dikmişti çıktı ama ben dikmedim, çok güzel bir biber.
Güngör Salman
03-09-2010, 13:37
Yaaa bende arayıp duruyorum bu çan biberi nerde diye, birilerinden bu biberin tohumunu istesem diye düşünüyordum.
Cumhur Tonba
03-09-2010, 15:39
Hani ben doğal olsun derken, yüzme havuzu gibi, fayansla kaplı, düzgün geometrik şekilde olmasın demek istedim. Gerçi siz bu havuzu gördünüz. Bunun daha ufağı olabilir diye düşünmüştüm.
168984
günebakan
03-09-2010, 15:48
Bu biberin aynısından bende de var görüntüsü çok güzel tadı da sona doğru hafif acı. Güle güle büyüt Satıcığım:)
Satı Uğurtan
04-09-2010, 00:45
Yaaa bende arayıp duruyorum bu çan biberi nerde diye, birilerinden bu biberin tohumunu istesem diye düşünüyordum.
Can demekki bana gelmiş, yemeyip hepsini tohuma ayıralım:)
Satı Uğurtan
04-09-2010, 00:48
Sevgili günebakan, canım çok teşekkür ederim sevgiler.
Sevgili Cumhur bey, o havuza hayranım fakat benim bahçenin tamamı o havuz kadar:)
Cumhur Tonba
04-09-2010, 00:52
Ben de onun minyatürünü yaptırın diyorum. 1-2 metrekarede olsa benzeri olabilir.
Satı Uğurtan
04-09-2010, 01:28
Sevgili Cumhur bey, bakalım belki 1 metre bir şey olabilir:)
Yücel Canpolat
04-09-2010, 07:42
Kaya bahçenizin önüne fasülye tipi yapılacak olan bir süs göleti ve kaya bahçesinden küçük bir şelale ile suyu düşürmek harika bir görüntü olacaktır.
Evet işte bu:)) Benim hep aklımda ama balkonda uygun yer bulamadım;)
Yücel Canpolat
04-09-2010, 09:31
Balkon kısa kenarla uzun kenar birleşim noktasına mini bir gölet (h=20cm)iki kenarlar birleşiminden yukarıya doğru taşlarla örülü mini şelale nasıl ama?(isteğe göre aydınlatma)))
Vallahi aynı şeyi tekrar tekrar ölçüp biçtim balkon için ama henüz ona sıra gelmedi. Bir gün taşı toprağı yığıp deneyebilirim kim bilir;)
Yücel Canpolat
04-09-2010, 10:19
göletin önü ponza taşı ve içerisin de kaktüsler.)))
nurcanaybay
04-09-2010, 10:40
Yücel bey'e tamamen katılıyorum.Kaya bahçesi ile birleşse nasıl olur diye düşünmüş
fakat bahçenin konumunu bilmediğim için yazmamıştım.Oranın taşları ile de çok uyumlu olur.Heyecanlandım şimdi ...haydi Satı hanım kolları sıvayın :))
Gercekten kaya bahcesinin devamı gibi olur ve cok şık durur
Oy birliği ile göletin yeri belirlendi Satıcığım. Haydi sana kolay gelsin:))
Satı Uğurtan
04-09-2010, 10:49
Sevgili Yücel, kardeş bahçe sizi bekliyor havuz yapımı için, havalar soğumadan ve yağmurlar başlamadan:)
Satı Uğurtan
04-09-2010, 10:50
Tamam cemo can, ben bu işi tek beceremiyorum, fikir verenler gelirse neden olmasın:)
Satı Uğurtan
04-09-2010, 10:52
Sevgili Nurcan, çok güzel olur yerde uygun, ama ben bu konuda beceri sahibi değilim.
Eğer sevgili Yücel gelip yaparsa neden olmasın:)
Satı Uğurtan
04-09-2010, 10:56
Sevgili Sevim hanım, ben beceremedim, kaya bahçesindede sevgili Tekin gelmese hayatta olmazdı.
Havuzuda beceremiyorum, günlerdir sürekli yapıp bozmaktan helak oldum.
Yücel Canpolat
04-09-2010, 10:59
Satı Ablacığım günaydın saygılar.))
Adalet Yağcı
04-09-2010, 11:01
Deli deliye baka baka azarmış :)
Ben de istiyorum, minik bir havuzum olsun, ama eşim ısrarla yok olmaz diyor :(
Havuz istediğim bölümde üzüm kütükleri var ama üzüm vermiyor.
Cemo'nun tavsiyesini uygulamaya az kaldı da, kezzapı nereden bulayım şimdi :)
Satı hanımcığım, sora sora doğru yolu bulacağız, ille de havuz istiyorsak bir çaresine bakacağız.
Merakla bekliyorum ben de, her aşamayı fotoğraflayın ki, fikrimiz olsun.
Kolay gelsin.
Satı Uğurtan
04-09-2010, 11:07
Sevgili Adalet hanım, çok teşekkür ederim, yapım aşamasında kesin fotoğraflarız.
Havuz bahçede çok hoş duruyor, bence sizde yapın o güzelliğe güzellik katacaktır.
Yücel Canpolat
04-09-2010, 11:12
Sevgili Adalet hanım, çok teşekkür ederim, yapım aşamasında kesin fotoğraflarız.
Havuz bahçede çok hoş duruyor, bence sizde yapın o güzelliğe güzellik katacaktır.
Satı Abla'ma katılıyorum.))
Sevgili Sevim hanım, ben beceremedim, kaya bahçesindede sevgili Tekin gelmese hayatta olmazdı.
Havuzuda beceremiyorum, günlerdir sürekli yapıp bozmaktan helak oldum.
Ne yapmalı acaba:eek: Bayramdan sonra da mini gölet toplantısı mı yapmalı;)
Satı Uğurtan
04-09-2010, 11:18
Sevgili Sevim hanım, olabilir neden olmasın çok sevinirim:)
Vallahi elinden iş gelmeyen biri olarak toplantıyı ben yönetebilirim. Siz gölet yapmak için çalışacaksınız ya;):D
El işi derslerini unutmadık ki hocam zatı alileriniz biz talebelerinize öğretirsiniz.))
Hiç hatırlatmayın Yücel bey şu "el işi" derslerini;)
Satı Uğurtan
04-09-2010, 15:10
Sevgili Yücel, Senin bahçe ve ya benim bahçe farketmez,toplantıyı istediğiniz yerde yapabiliriz.
Cumhur Tonba
04-09-2010, 15:19
Ah Yücel Bey, ah.
Saksılar yetmedi, bir de delilerin aklına allandıra pullandıra, Ponza taşlı, nülüferli havuz sevdasını soktunuz ya! Bundan sonra onların hali duman.
günebakan
04-09-2010, 15:30
Satıcığım toplantı için beni unutmayısn sakın nasıl olsa artık İstanbuldayım:)
Sadece havuz mu, çalısıydı, ağacıydı, yandık biz Cumhur kardeş:(
Satı Uğurtan
04-09-2010, 15:59
Sevgili Cumhur bu deliler bir ışık bekliyorki hareket etsin,Yücel kardeş ışığı gösterdi bizler koşuyoruz:)
Sevgili günebakan, sensiz olurmu unuturmuyuz:)
Cemonun dediği gibi bir sürü ek masraf çıkıyor:D
Satıcığım toplantı için beni unutmayısn sakın nasıl olsa artık İstanbuldayım:)
Beni de beni de :))
Vallahi ben de bir şey yapmadım;) Sadece balkona gölet istemiştim malum bahçem yok;)
Toplantı için benide sakın unutmayın olur mu? Artık işsizim, evdeyim... :D
Sevgi Durul
04-09-2010, 22:14
:(Oh oh ne güzel, toplanın toplanın. Ne de olsa, biz uzaktakiler gelemiyoruz ya!
Satı Uğurtan
05-09-2010, 00:01
Sevgili Hhatice, sevgili Dudi, sizsiz olurmu hiç:)
Sevgili SDurul, sizi ağırlamaktan zevk duyarım, gelin beraber gideriz.
Sevgi Durul
05-09-2010, 00:07
Sevgili Satı hanım, ne iyi olurdu, ama burada işler çok, bırakıp bir yere gidemiyoruz. Yine de teşekkür ederim, sizlerin toplanmasını bu sayfalardan izlerim. Gönüller bir olsun. Şaka yapmadan duramadım.;)
Satı Uğurtan
05-09-2010, 00:17
Sevgili SDurul, ne zaman isterseniz sizi ağırlamaktan zevk duyarım, sevgiler.
Sevgi Durul
05-09-2010, 00:24
Çok sağolun, sevgili Satı hanım. Sevgiler...
Satı Uğurtan
05-09-2010, 00:43
Sevgili SDurul, sizde sağolun bana özelden adresinizi yazarsanız sevinirim sevgiler.
Bizler uzaktayız gelemeyiz siz bizlere gelmezmisiniz?
Satı hanım, havuzunuz için cebimden bir avuç çakıl taşı gönderiyorum size lütfen kabul edin çorba da benimde tuzum bulunsun.
Satı Uğurtan
05-09-2010, 17:17
Sevgili nazlı06, çakıl taşları için çok duygulandım çok teşekkür ederim seve seve kabul ettim sevgiler.
Güngör Salman
05-09-2010, 22:35
Cemo ve senin, bahçeniz için yeni gelen soğanlar.
Satı Uğurtan
05-09-2010, 22:40
Güngörüm, bunlar çok güzel teşekkürler çok öptüm.
Güngör, nutkum tutuldu:))) Sağolasın canım
günebakan
05-09-2010, 22:47
Adları ne acaba Güngörcüğüm bu güzellerin:)
Güngör Salman
05-09-2010, 22:52
Adları ne acaba Güngörcüğüm bu güzellerin:)
Allium oreophilum, Puschkinia libanotica.
günebakan
05-09-2010, 23:41
Teşekkür ederim Güngör'cüğüm Puschkinia libanotica çok güzel görünüyor:)
Cumhur Tonba
07-09-2010, 23:04
Sevgili Cumhur bu deliler bir ışık bekliyorki hareket etsin,Yücel kardeş ışığı gösterdi bizler koşuyoruz:)
Sevgili günebakan, sensiz olurmu unuturmuyuz:)
Cemonun dediği gibi bir sürü ek masraf çıkıyor:D
Satı Hanım,
Biliyorsunuz ki pervane de ışığın etrafında dönüp dönüp helak oluyor. Zaten sizler de maşallah az uğraşıyorsunuz, bir de ışık tuttular mı ne olacak bakalım. Sonra Yücel bey yine beylerinizin eline tutturacak korkarım ki budama makasını.
Onlara da şöyle anlatır. Bunları dipten budarsanız seneye daha gür ve kuvvetli çıkar.
Satı Uğurtan
07-09-2010, 23:11
Sevgili Cumhur bey, ışığı gördükmü artık kimse tutamaz bizi.
Vallahi Hasan, bahçeye çok yaklaşamıyor, yabani ot diye bitkilerimi yoluyordu, bitkilere, bahçeye çok fazla kayklaşmama kararı aldık:D
Yücel Canpolat
07-09-2010, 23:17
Yazlıklar köke yakın budanırsa kökler kışın donmaz seneye daha gür ve bol çiçekli açar bileğinize kuvvet Hasan Bey ve Atilla Bey.:D
Satı Uğurtan
07-09-2010, 23:21
Sevgili Yücel, bak şansınızı zorluyorsunuz kardeş bahçeye sizde giremeyeceksiniz bu gidişle:D
Cumhur Tonba
08-09-2010, 00:30
Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlarmış.
Satı Uğurtan
08-09-2010, 01:36
Sevgili Cumhur bey, sevgili Yücele kalsa bahçede mevsimlik çiçek kalmayacak:)
Güngör Salman
08-09-2010, 17:41
Bir de bu;)
Satı Uğurtan
08-09-2010, 17:48
Bir de bu;)
Can bu bayram hediyesi gibi bu ne güzel böyle teşekkürler.
Sevgili Satı Uğurtan Bu bayram arifesinde bahçemi dolaşarak beni onure etttiniz, görünüşteki meyvalarımın güzelliği doğal gübreleme ve kimyasallardan uzak bir bitki koruma ve beslemenin göstergeleri olmaktadır.
Sizin de bildiğiniz gibi benim geliboludaki hobi çalışmalarımın temelini kompost ve solucan gübresi ağarlıklı olarak sürdürmemin temel sebebleri arasında toprak yapısının organik özelliklerinin artırılmasıyla yetiştireceğimiz her türlü bitkilerin daha sağlıklı ve doğal güzelliklerinin kazanılması ilede çevremizdeki insanlara örnek temsil etmesi bakımından çalışmalarımızın sonuçlarını ortaya koymaktadır.
Bahçenize yaptığım iyedeyi ziyaretimin bir anlamıda yarın başlıyacak Ramazan Bayramınızı kutlar, daha nice bayramları Sevdiklerinizle birlikte doyasıya yaşamınızı dilerim.
Satı Uğurtan
08-09-2010, 21:03
Sevgili epsody, hoş geldiniz sizinde ziyaretiniz beni sevindirdi, kompost çalışmalarınızın her anını zevkle takip edip izliyorum, ve evdede uygulamaya çalışıyorum.
Bende sizin bayramınızı en iyi dileklerimle kutluyorum sevgiler.
Satı Uğurtan
08-09-2010, 22:38
Bahçemdeki açmaya, beni mutlu etmeye devam eden güzellikler.
Satı Uğurtan
08-09-2010, 22:40
Devamı.
Sevgi Durul
08-09-2010, 23:21
Sevgili Satı, süs bezelyen açmaya devam ediyor mu? Benimkiler çoktan geçti. Saksıdaydılar, seneye bahçeye ekmeyi düşünüyorum. Saksıda, seninkiler kadar yoğun açmadılar.
Diğerleri de çok güzeller. Ellerine ve yüreğine sağlık. Sevgiler...
Satı Uğurtan
08-09-2010, 23:52
Sevgili SDurul, ben onun adını lab lab biliyordum diğer adıda süs bezelyesiymiş öğrenmiş oldum.
Üstü çiçek dolu galiba bu yıl tohum çok olacak, benimkiler bahçede bahçe kenarındaki demirlere sardırıyorum çok güzel bir görüntü oluyor.
Tüm güzel dileklerin için çok teşekkürler sevgiler.
Güngör Salman
08-09-2010, 23:58
Beyaz zıpçıktı (Zephyranthes candida)
çok güzel açmış daha yakından bir fotoğrafı yokmu?
Satı Uğurtan
09-09-2010, 00:01
Beyaz zıpçıktı, çok güzel açmış daha yakından bir fotoğrafı yokmu?
Yoktu tek resim çekmişim yarın tekrar çekerim:)
Güngör Salman
09-09-2010, 00:03
Yoktu tek resim çekmişim yarın tekrar çekerim:)
Teşekkür ederim;)
Satı Uğurtan
09-09-2010, 11:42
Can, zıpçıktı artık tohuma gidiyor, çiçekleri o yoğunluğunu kaybetti, net ve büyük çekmeye çalıştım ama ancak bu kadar olabildi.
günebakan
10-09-2010, 21:32
Satı'cığım çiçeklerinin hepsi çok güzel ama rengarenk sabah sefaları harika görünüyor canım:)
Can, zıpçıktı artık tohuma gidiyor, çiçekleri o yoğunluğunu kaybetti, net ve büyük çekmeye çalıştım ama ancak bu kadar olabildi.
Satıcım beyaz zıpçıktın çok güzel çiçeklenmiş.:) Ben bu yıl çiçeğini göremedim bana gönderdiğin soğanın. Dilerim seneye bol çiçekleri olur:) Öpüyorum sizleri, iyi bayramlar:)
Yücel Canpolat
11-09-2010, 11:13
Satı Ablacığım yüreğin kadar güzel bahçen de ailen le beraber şeker tadın da bir bayram geçirmeniz dileğiyle,yüreklerimiz hep sizinle.
fikreteren
11-09-2010, 11:23
Satı hanım çok güzel çicekleriniz var.Ellerinize sağlık..
Satı Uğurtan
11-09-2010, 22:48
Sevgili günebakan, çok teşekkür ederim sabah sefaları çiçek yönünden çıldırmış gibi açıyor, bu yıl çoğu ekilmeden geçen yıldan dökülen tohumlardan çıkıp coştular.
Satı Uğurtan
11-09-2010, 22:50
Sevgili Sevimk, çok teşekkür ederim aslında çiçekleri geçmek üzere, ben son bir kez daha görelim diye yükledim, aslında tek soğan bile açıyor, size gelen nasıl açmadı şaşırdım.
Satı Uğurtan
11-09-2010, 22:53
Sevgili fikreteren, çok teşekkür ederim daha güzelleri sizin olur umarım sevgiler.
Satı Uğurtan
11-09-2010, 23:00
Satı Ablacığım yüreğin kadar güzel bahçen de ailen le beraber şeker tadın da bir bayram geçirmeniz dileğiyle,yüreklerimiz hep sizinle.
Sevgili Yücel, tüm güzel duygular güzellikler sizinle olsun sevgiler:)
Satı Uğurtan
11-09-2010, 23:09
Her sabah kalktığımda ilk işim bahçemi gezmek oluyor, bu sabah yine aynı şeyi yaparken, bu güzellikle karşılaştım ve sizlerle paylaşmak istedim:)
Güngör Salman
11-09-2010, 23:12
Çok güzel;)
Ah o bahçede ben de olsaydım :)Satı'cığımla çay içseydim :))
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.