View Full Version : Satı Uğurtan / Bahçe
Sayfalar :
1
2
3
4
5
[
6]
7
8
9
Satı Uğurtan
11-09-2010, 23:16
Canım, teşekkürler bu ara biliyorsun ziyaretçilerimiz çok, yakalaya bildiklerimizi çekiyoruz yakalayamadıklarımız kaçıyor:)
Köpek, fare, yılan, kedi, kertenkeleler zaten cirit atıyor:)
Satı Uğurtan
11-09-2010, 23:18
Sevgili Hhatice, her zaman beklerim, çok sevinirim beni çok mutlu edersin sevgiler.
Vildan Sönmez
13-09-2010, 11:18
Sevgili Satı, zevkle takip ettiğim uzak bahçelerin en yakını olan bahçeni görmek inşallah kısmet olur. Fasulye sarmaşığı, zıpçıktı, ağaç menekşesi hepsi de harika. Bunlardan bende de var ama saksıda gelişmeleri çok kısıtlı. Eline sağlık canım.
Adalet Yağcı
13-09-2010, 11:46
Satı hanımcığım, Son baharda da sizi mutlu edecek güzelliklerinizin olması çok hoş.
Ağaç menekşe (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=169788&d=1283978246)niz yerde sanırım, dondan zarar görmüyor mu, nasıl koruyorsunuz?
Satı hanımcım, sabah sefaları ve beyaz zıpçıktınıza bayıldım misafirinizde çok hoşmuş
Satı Uğurtan
17-09-2010, 19:03
Sevgili Satı, zevkle takip ettiğim uzak bahçelerin en yakını olan bahçeni görmek inşallah kısmet olur. Fasulye sarmaşığı, zıpçıktı, ağaç menekşesi hepsi de harika. Bunlardan bende de var ama saksıda gelişmeleri çok kısıtlı. Eline sağlık canım.
Sevgili Vildan hanım, en yakın zamanda sizi evimde ve bahçemde görmek isterim beni çok mutlu edersiniz sevgiler.
Satı Uğurtan
17-09-2010, 19:06
Sevgili Adalet hanım, çok teşekkür ederim ağaç menekşe bahçede geçen yıl dikmiştim geçen yılki kışı dışarıda geçirdi kurumadı sanıyorum daha kurumaz, kurumaması içinde bir önlem almadım aldığımız çiçekçi kışa dayanıklı demişti.
Satı Uğurtan
17-09-2010, 19:07
Sevgili Nazlı06, çok teşekkür ederim, evet misafiri bizde çok sevdik ama biraz sonra gitti misafirliği kısa sürdü yani.
Sevgi Durul
17-09-2010, 19:36
Sevgili Satı hoşgeldin, seni göremeyince merak etmiştim.
Bahçemdeki açmaya, beni mutlu etmeye devam eden güzellikler.
Bu mesajda ki sarı çiçekli bitki nedir? Çiçeği güzel kokuyor mu?
Satı Uğurtan
17-09-2010, 21:10
Sevgili SDurul, hoşbulduk Ankaradaydım Hazalın yurt işi ve hazırlık sınıfı sınavı vardı, beş gün kalıp onları hallettik, bu gün döndük, aranmak çok güzel teşekkürler.
Satı Uğurtan
17-09-2010, 21:13
Sevgili nariçi, orda sarı çiçekli sinameki ağacı ve birde süs ay çekirdeği var ikiside kokmuyor eğer hoşunuza gittiyse tohum gönderebilirim sevgiler.
Bende sarı çiçekli çok güzel kokan bir tür vardı yaprakları da benziyor acaba ondan mı diye düşündüm. Teşekkür ederim.
Satı Uğurtan
17-09-2010, 21:42
Bende sarı çiçekli çok güzel kokan bir tür vardı yaprakları da benziyor acaba ondan mı diye düşündüm. Teşekkür ederim.
Sevgili nariçi, çok hafif bir kokusu var fakat çok yoğun değil, tohum oluşup kuruduktan sonra gönderirim sevgiler.
Sevgili satı hanım, resim bekliyoruz.
Cemo nerede haberin varmı?
Satı Uğurtan
17-09-2010, 22:38
Sevgili sevim4, beş gündür bende yoktum bu gün geldim, cemodan haberim yok haber alırsam sana bildiririm, resme gelince hemen yarın çekip yüklerim sevgiler.
Satı Uğurtan
19-09-2010, 00:36
Bahçemdeki bu gün çektiğim bir kaç resmi sizlerle paylaşayım.
günebakan
19-09-2010, 11:49
Satıcığım bunlar harika görünüyorlar güle güle büyüt ilk resimdeki çiçeğin adını merak ettim. Acaba adını biliyormusun:)
Orhan Özbilgiç
19-09-2010, 11:53
Bahçemdeki bu gün çektiğim bir kaç resmi sizlerle paylaşayım.
Paylaş paylaş!
İlginç ve bir o kadarda güzel bitkilerini iyice görelim.
Selamlar.:)
Satı Uğurtan
19-09-2010, 12:22
Sevgili Orhan bey, değerli abim çok teşekkürler o senin güzel yüreğin öyle görüyor sevgiler saygılar.
Satı Uğurtan
20-09-2010, 22:21
Satıcığım bunlar harika görünüyorlar güle güle büyüt ilk resimdeki çiçeğin adını merak ettim. Acaba adını biliyormusun:)
Sevgili günebakan, ilk resimdeki çiçeğin adı Achimenes.
Satı Uğurtan
20-09-2010, 22:25
Sevgili arkadaşlar, bu akşam daturam bir açmış resmen şemsiye gibi muhteşem dayanamadım ve hemen resimledim.
Satı Uğurtan
20-09-2010, 22:29
Bunlarda yeni güzellikler.
günebakan
20-09-2010, 22:30
Satıcığım harika görünüyorar Güle güle büyüt canım:)
Sevgili satı hanım,tadura çok güzel açmış ama sabaha soluyor malesef.
Diyerleride harika.
Satı Uğurtan
20-09-2010, 22:42
Sevgili günebakan, çok teşekkürler çok sağol.
Sevgili sevim4,solacağını bildiğim için açmış görünce biraz önce solmadan resimledim:)
Yılmaz Yalçın
20-09-2010, 22:52
Sevgili Satı Hanım,
Daturanız çok güzel açmış:)Darısı benim başıma:)Ama benimki yerini sevmedi sanırım çünkü gelişip kuruyor sonra tekrar yaprak çıkarıyor hiç çiçeğini göremedim:)
Satı Uğurtan
20-09-2010, 23:03
Sevgili Yılmaz, çok teşekkür ederim, benim başka bir kök daturam daha vardı sanıyorum o farklıydı, çok küçük açmıştı, bu kocaman açtı yarı güneş alan bir yerde, umarım sizde görürsünüz.
Satı Uğurtan
21-09-2010, 09:01
Sevgili Yücel, manolyam çok iyi durumda, en kısa zamanda koyarım gübreyi dibine:)
Satı Uğurtan
22-09-2010, 22:33
Japon gülüm açmış resimledim, bahçeme yüklemesem uyuyamam, onu yüklerken bir kaç resim daha yükleyeyim.
Güngör Salman
22-09-2010, 22:47
Çok güzeller.
Satı Uğurtan
22-09-2010, 23:25
Çok güzeller.
Can çok teşekkürler:)
Satı Uğurtan
22-09-2010, 23:44
Sevgili Yücel, iyiki varsın beni motive ediyorsun çok teşekkürler çok sağol sevgiler.
günebakan
23-09-2010, 12:15
Çok güzeller Satıcığım güle güle büyüt:)
Satı Uğurtan
23-09-2010, 18:49
Sevgili günebakancığım, çok sağol, arkadaşım benim teşekkürler.
Orhan Özbilgiç
23-09-2010, 19:41
Çok güzeller. Nerede bir nadide çiçek var? Onları sizin bahçenizde bulmak mümkün. Botanik bahçesi gibi.
Bazıları solarken, diğerleri çiçekleniyordur.:)
Zafer İnandıklı
23-09-2010, 20:19
Sevgili Satı Uğurtan, inşaallah İzmite geldiğim bir gün, bu güzellikleri Yakından görme fırsatı bulurum.
Satı Uğurtan
23-09-2010, 21:59
Sevgili Orhan bey, çok teşekkür ederim çok sağolun benim olan her çiçek dostlarımın sayılır, istediğinizden gönderebilirim veya gelip bir çayımı içip siz alabilirsiniz sevgiler.
Satı Uğurtan
23-09-2010, 22:00
Sevgili Satı Uğurtan, inşaallah İzmite geldiğim bir gün, bu güzellikleri Yakından görme fırsatı bulurum.
Sevgili Zafer bey, sizi evimde görmek beni çok mutlu eder, çok sevinirim her zaman beklerim sevgiler.
Zafer İnandıklı
23-09-2010, 22:05
Çok teşekkür ederim.
Satı Uğurtan
23-09-2010, 22:07
Çok teşekkür ederim.
Sevgili Zafer bey, bende teşekkür ederim saygılar.
Orhan Özbilgiç
26-09-2010, 10:12
Sevgili Orhan bey, çok teşekkür ederim çok sağolun benim olan her çiçek dostlarımın sayılır, istediğinizden gönderebilirim veya gelip bir çayımı içip siz alabilirsiniz sevgiler.
Gönlü ve eli bol kardeşim;
Birgün mutlaka çayınız içmek için uğrayacağız. Çiçek önemli değil.
Selam ve sevgiler.:)
Satıcım nasılsınız, uğrayamadım ne zamandır bahçenize. Şöyle bir dolaşayım güzellikleri yeniden:)
Satı Uğurtan
27-09-2010, 22:59
Sevgili Orhan bey, her zaman beklerim çok teşekkür ederim saygılar.
Sevgili sevim hanım, çok iyiyim teşekkürler sevgiler.
Satı Uğurtan
29-09-2010, 21:48
Clematis tekrar açtı, ayçekirdeği sandığım çiçek çok güzel açtı,paşa bıyığı hala açıyor,başka bir güzellik, ayrıca şaşkına döndüm bu gün, bahçemdeki elma ağacı çiçek açmış.
Güngör Salman
29-09-2010, 22:01
Bahçene bahar gelmiş;)
Vildan Sönmez
29-09-2010, 22:19
Satı Hanım, bahçeniz sonbahar güzellikleri sergiliyor. Özbey arkadaşımızın elma ağacı yeniden çiçeklenmiş, hadi Datça iklimi dedik, ama Kocaeli'nde de oluyormuş demek.
İnşallah meyve de tutar.
Satı'cım harikalar,elmanın çiçek açmasına çok şaşırdım .Meyvada yaparsa artık şaşırmam :)Achimenes çok değişikmiş güle güle büyüt.1361 deki 2. resimdeki çiçeği merak ettim .Clemantis her zamanki gibi çiçeklerin şahı seninkide çok güzelmiş .
Güngör Salman
29-09-2010, 23:07
Satı'cım harikalar,elmanın çiçek açmasına çok şaşırdım .Meyvada yaparsa artık şaşırmam :)Achimenes çok değişikmiş güle güle büyüt.1361 deki 2. resimdeki çiçeği merak ettim .Clemantis her zamanki gibi çiçeklerin şahı seninkide çok güzelmiş .
Küstüm otu (Mimosa pudica)
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3297&highlight=k%FCst%FCm+%E7i%E7e%F0i
Teşekkür ederim Güngör'cüm.Ben küstüm çiçeğini biliyordum aslında ama çiçek açtığını bilmiyordum .
Sevgi Durul
29-09-2010, 23:30
Sevgili Satı, hepsi birbirinden güzeller, emeklerine sağlık. Ayçiçeğine benziyor dediğin rudbeckia (Güneş Şapkası) olabilir mi?
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=36651&catid=member&imageuser=52368
Satı Uğurtan
29-09-2010, 23:35
Sevgili Hhatice, çok teşekkürler gördünmü ben daha görmeden Güngör hızır gibi yetişti:)
Güngörüm sağol.
Sevgili Vildan hanım, çok teşekkürler, bu gün bahçede elmanın üstündeki çiçekleri görünce şok oldum, meyve verirmi bilmem ama bu mevsimde çiçek açması çok ilginç.
Sevgili SDurul, çok benziyor olabilir çok teşekkürler sevgiler.
Satı Uğurtan
30-09-2010, 01:01
Sevgili Yücel, Hasan havuz yapmaya başladı bu gün, tam kaya bahçesinin önüne, çok güzel olacak asıl o zaman gör birinciliği;)
Evet gerçekten bahar gelmiş:)
Sevgili satı hanım çok güzeller maşallah senin baçe ilkbahar havasında.
Orhan Özbilgiç
30-09-2010, 15:23
Yücel Bey' in kıskanacağı kadar var. Sonbaharı en renkli yaşayanlardansın vallla Satı Hanım. Birde havuz bittiyse! Değmesinler keyfinize.
4. fotoğraftaki de, pembe çiçekli Kısmet ağacı(Sonbahar Ortancası) Diğeri gibi kök sürgünleri ile bahçenin her tarafından çıkabiliyor.
Sağlık içinde keyfini sürün.:)
Satı Uğurtan
30-09-2010, 18:59
Sevgili sevim4, çok sağ olun evet resmen bahar gelimiş:)
Sevgili Orhan bey,havuzun ancak yerini açmaya çalışıyoruz içini neyle kaplayacağız daha karar veremedik,kısmet ağacı dediğiniz bir köktü, dediğiniz gibi bahçenin farklı köşesinde iki kök daha çıkmış.Yücel kardeş kıskanmasın bahçede ne varsa hepsi onun:)
bahçeniz çok güzel.allah nazardan saklasın.
Cumhur Tonba
30-09-2010, 22:45
BAHÇEYE BAHAR GELMİŞ DİYORLAR
agaclar.net üyesi bahçesi nede olsa.
BİR CİVAN GÖTÜRDÜ BENİ BAHÇEYE
Bir civan götürdü beni bahçeye,
Gördüm o bahçenin yolları sarhoş.
Yağmurlar yağar da rüzgârlar eser,
Eğilmiş selvinin dalları sarhoş.
Gül yârim oturmuş zerbap üstüne,
Hiç bakmıyor yaranına, dostuna.
Yaz gelende çayır, çimen üstüne,
Yâr bade doldurur, elleri sarhoş.
Yavrum çıkmış, yücesine yuvalar,
İnmiş düz ovaya, şahan kovalar.
Değmeyin sunama beyler, ağalar,
Humar humar bakar, gözleri sarhoş.
Yavrumun gittiği Bulgar Dağı'dır,
Beni işittikçe zülfün dağıtır.
Öpülecek, koçulacak çağıdır,
Yâr türkü söylüyor, dilleri sarhoş.
Karac'oğlan, erdik bahara, yaza,
Öyle bir yavrum var, tazeden taze.
Bir elinde bade, birinde meze,
Nasıl koparayım, gülleri sarhoş.
Satı Uğurtan
01-10-2010, 00:17
Sevgili dlk, çok teşekkürler bahçeme hoş geldiniz sevgili meslektaşım sevgiler.
Satı Uğurtan
01-10-2010, 00:19
Arkadaşlar paylaşmanın ne buyuk bir değer olduğunu bizlere güzel yüreğiyle ifade eden Satı Ablamızı çok sevdiğimizi söylemek istiyorum.
Bende sizleri çok çok seviyorum iyiki varsınız sevgili Yücel, Cumhur bey, sevgiler saygılar teşekkürler.
mormenekşe
01-10-2010, 09:13
Sevgili Satı hanım, bahçeniz çiçekleriniz harikalar. Şaşırdım ne kadar değişik çiçek çeşitleriniz var. Benim bu sene bahçem sıcaklardan nasibini aldı, hiç keyfi yoktu dolayısıyla sonbaharı da keyifsiz geçiriyoruz.
İyi ki sizin gibi dostlarımızın bahçeleri var da, gezip dolaşırken birz olsun teselli buluyorum.
Satı Uğurtan
01-10-2010, 18:14
Sevgili mormenekşe, çok teşekkür ederim bu yaz aslında benim bahçede geçen yılın tadı yoktu, havalar serinleyince bahçenin keyfi yerine geldi, bahçemdeki bütün bitkiler sevgili dostların ve benim, istediğiniz bir şey varsa gönderebilirim sevgiler.
Oooo Yücel bey vallahi hepsi sizin olsun ama zeytine dokunmayın. Bahçenin bütün esprisi gider:D
mormenekşe
03-10-2010, 11:06
Sevgili Satı hanım, teşekkür ederim. Hele siz o güzellerin tohumlarını bi toplayın, eğer paylaşıma açtıklarınız olursa seve seve talip olurum. Sevgiyle kalın
Satı Uğurtan
03-10-2010, 20:01
Bakın Yücel bey, sevim hanım, neyi istemeyeceğinizi nasıl biliyor;)
Sevgili mormenekşe, arkadaşların istekleri olduğunda gönderiyorum, bence istek listeleri geliyor geç kalmayın:);)
acemifüsun
03-10-2010, 21:46
Sevgili Satı hanımcığım bahçeniz, çiçekleriniz ömre bedel, ellerinize sağlık:) Bol, bol keyfini yaşayın:) Kızınıza da güzelliklerle kavuşun,,sevgiler:)
Satı Uğurtan
03-10-2010, 21:56
Sevgili Satı hanımcığım bahçeniz, çiçekleriniz ömre bedel, ellerinize sağlık:) Bol, bol keyfini yaşayın:) Kızınıza da güzelliklerle kavuşun,,sevgiler:)
Sevgili acemifüsun, güzel temenni ve dilekleriniz için çok çok teşekkür ederim sevgiler.
Cumhur Tonba
03-10-2010, 23:06
Ben ne tohum isterim, ne çiçek. Ne kaktüs isterim ne de sulukent. Bahçede bir tahta sandelye ve bir metrekare yer yeter bana.
Satı Uğurtan
03-10-2010, 23:17
Sevgili Cumhur bey, istediğiniz sandelye ve bir metrekare yer olsun sizin canınız sağolsun, siz gelin yeter sevgiler saygılar.
kelebekçalısı
04-10-2010, 22:22
Sayın Satı Hanım bahcenizi ilk defa ziyaret ettim. renkler karşısında kendimden gectım.Elinize emeginize sağlık.
Satı Uğurtan
04-10-2010, 23:34
Sevgili kelebekçalısı,çok teşekkür ederim, siteye ve bahçeme hoş geldiniz sevgiler.
Satı Uğurtan
24-10-2010, 00:01
Arkadaşlar bahçemi galiba son zamanlarda işlerimin yoğunluğundan biraz ihmal ettim galiba, bir kaç resim yükleyeyim bahçemin güzellerinden.Süs lahanası,
Kasımpatılar yine coştu ve Dahlia(Yıldız çiçeği) çok güzel açtı.
Sevgi Durul
24-10-2010, 00:18
Sevgili Satı hanım kasımpatılar ne kadar yoğun açmış, üçüncü fotoğraftaki genel görüntü de çok hoş. Süs lahanası ayrı güzel. Paylaştığın için teşekkürler.
Gönderdiğin bitkilerden echeveria, aloe vera sandığım bitki ve yaprağı kalanchoeye benzeyen bitkiyi gelinim aynı saksıya dikmiş. Diğerlerinin hepsini, uzun saksıda toplamış. Bunların kışı böyle geçirmesi uygun mu? Bir de bu bitkilerin neler olduğunu yazar mısın? İçlerinde sadece solanum olduğunu biliyorum, diğerleri hakkında bilgim yok.
Hepsi için, bir kez de buradan teşekkür ediyorum, canım arkadaşım. Sevgiler...
Ayrıca Güngör hanım'a da çok teşekkür ediyorum.
Sevgili Satı'cım kadar güzel açmış papatyalar ,yıldız çiçeği bahçen çok güzel olmuş .Sonbaharın hüznü çökmemiş.Ben de o kadar çok yıldız soğanı ektim ama malesef yaz ortasında bir tanesi açtı .Diğerleri yeşerdi kaldı .hala yeşil ama tomurcuk yapmadı .
Satı Uğurtan
24-10-2010, 20:54
Sevgili SDurul, çok teşekkürler gönderdiğim bitkiler yaza kadar saksıda durmaları çok iyi açtıkça neler olduğunu anlayacaksın senin yazdığın bitkilerden sanıyorum gece mumu ve gaura dışında hepsinden gönderdim şu an neler geldi hatırlamam mümkün değil iki tür solanum var, bir güngörün gönderdiği birde benim gönderdiğim solanum dulcamara var, gaura ve gece mumu ikişer kök çoğaltmaya çalışıyorum çoğalınca onlardanda göndereceğim hepsini sağlıkla büyüt sevgiler.
Satı Uğurtan
24-10-2010, 20:58
Sevgili Yücel Canpolat, bende sizleri çok seviyorum çok teşekkürler sevgiler.
Sevgili Hhatice, canım benim o güzel iltifatlarına çok teşekkür ederim, bende yıldız çok ekmiştim fakat bir tane ancak çıktı belki seneye çıkarlar diye sökmedim sevgiler.
Orhan Özbilgiç
24-10-2010, 21:10
Ne kadar güzel renkler bunlar!
Kasımpatılar, yıldızlar hepsinin renkleri harika. Ayrıca bahçenin fotoğrafıda tam kartpostallık.
Hoşgeldin arkadaş. Yokluğunda en çok arananların başında olduğuna inan. Sebebi belli.. Sen bir dost canlısısın.
Üstelik insanın içini açan renklerle geldin. Sağol.:)
Güngör Salman
24-10-2010, 23:12
Kasımpatı'lar çok güzel.
Güngör Salman
24-10-2010, 23:15
Sevgili Satı hanım kasımpatılar ne kadar yoğun açmış, üçüncü fotoğraftaki genel görüntü de çok hoş. Süs lahanası ayrı güzel. Paylaştığın için teşekkürler.
Gönderdiğin bitkilerden echeveria, aloe vera sandığım bitki ve yaprağı kalanchoeye benzeyen bitkiyi gelinim aynı saksıya dikmiş. Diğerlerinin hepsini, uzun saksıda toplamış. Bunların kışı böyle geçirmesi uygun mu? Bir de bu bitkilerin neler olduğunu yazar mısın? İçlerinde sadece solanum olduğunu biliyorum, diğerleri hakkında bilgim yok.
Hepsi için, bir kez de buradan teşekkür ediyorum, canım arkadaşım. Sevgiler...
Ayrıca Güngör hanım'a da çok teşekkür ediyorum.
Güle güle büyütün.
Vildan Sönmez
24-10-2010, 23:25
Satı Hanım'cım bahçende sonbahar da güzel. Çiçek açan elma ağacın ne durumda ?
Sevgili Satı kayboldu diye ilan mı versek diyordum kendi kendime. Kasımpatılar çok güzel. Bahçenin genel görünümü yeni çekilmiş bir fotoysa bahçen çok güzel olmuş. Sevgiler:)
Sevgili Satı, bahçenin görünümü çok güzel hele kasımpatları çok hoş. Ellerinize sağlık.
Satı Uğurtan
25-10-2010, 19:04
Sevgili dostlarım güzel arkadaşlarım, övgü dolu sözlerinize çok teşekkür ederim, Orhan abi, Sevim hanım, Vildan hanım, Fatoş hanım ve Güngör,elma ağacım çiçeklerini döktü bakalım meyve olacakmı, bu arada erikte bir tane çiçek açmış, sağ olun bir yere kaybolmadım burdayım, evet bahçenin genel görünümü son hali,bahçe şu an sanki sonbahar değil ilkbahar gibi rengarenk ve çok parlak sevgiler saygılar.
günebakan
25-10-2010, 23:03
Satı'cığım kasımpatılar muhteşem görünüyor:)
Satı Uğurtan
27-10-2010, 19:32
Sevgili Günebakan, sevgili dlk, çok çok teşekkürler sevgiler.
Minarislim
28-10-2010, 09:30
Satı hanım; Bahçeniz çok güzel görünüyor. İnsanın Bal arısı olası geliyor :).O çiçeklerde nefis tatlar tatmak için.Bahçeye bir arı kovanı koymayı düşünmüyormusunuz?Enişteyi'de kursa gönderin.Bakımı için tabii'ki.
Satı Uğurtan
28-10-2010, 22:18
Sevgili Minarislim, çok teşekkürler bahçemde zaten bir sürü bal arısı dolaşıyor.
Kovan koyma fikrini hiç düşünmemiştim olabilir:)
Satı Uğurtan
03-11-2010, 17:41
Sonbaharı renklerle karşılayan Kasımpatılar.
athena -asena
03-11-2010, 17:43
satı hanım ; kasımpatılar muhteşem görünüyorlar.
Renkle muhteşem satı hanım.
Sevgili Satı'cığım çok güzel kasımpatını bende seviyorum .Sonbaharda bahçeleri, evleri şenlendiriyor.
Vildan Sönmez
03-11-2010, 20:22
Satı Hanım bu ne güzel sonbahar, bahçen şenlenmiş, çiçekler sevgiyi hissediyor ve cömertçe karşılık veriyor sanki...
sevgili Satı hanım kasımpatılarınız muhteşem olmuş...ellerinize sağlık...sevgilerimle...
Satı Uğurtan
04-11-2010, 00:52
Sevgili arkadaşlar, athena- asena, sevim4, Hhatice, Vildan hanım, bıcırık ve sevgili Yücel güzel iltifatlarınıza, güzel sözlerinize, çok çok teşekkür ederim sevgiler saygılar.
Sevgi Durul
04-11-2010, 00:55
Sevgili Satı, kasımpatılar çıldırmış olmalı, çok güzeller.
Satı Uğurtan
04-11-2010, 23:25
Sevgili SDurul, Gerçekten bahçe kasımpatı çiçekleriye resmen coştu.
Sevgili Satı,
Bahçen her mevsim ayrı güzellik sergiliyor.
Her zaman içinde olup onları izlerken ne kadar mutlu olduğunu tahmin ediyorum.
Satı Uğurtan
04-11-2010, 23:51
Sevgili Ablacığım, çok teşekkür ederim, evet çok mutlu ediyor, resmen ruhumu rahatlatıyor dinlendiriyor beni, saygılar sevgiler.
Kırmızılar çok güzeeell;)
Satı Uğurtan
13-11-2010, 00:20
Kırmızılar çok güzeeell;)
Çok teşekkürler sevim hanım.
Satı Uğurtan
13-11-2010, 00:26
Son kalan kasımpatılar, kadife çiçeği, yeni açan süs yoncası(oxalis)
Güngör Salman
13-11-2010, 00:41
Kasımpatılar çok güzel, bu yıl farklı renklerde var sanırım.
Selim-i Ahir
13-11-2010, 00:47
Bu bahçeyi de özlemişim; Satı Abla'yı da.
Ablacığım, gönlünüzün aynası güzel bahçeniz hiç solmasın.
Satı Uğurtan
13-11-2010, 00:48
Canım , çok teşekkürler, evet farklı renkler var fakat renk değiştirip farklı renk açanlarda var.
Satı Uğurtan
13-11-2010, 00:52
Bu bahçeyi de özlemişim; Satı Abla'yı da.
Ablacığım, gönlünüzün aynası güzel bahçeniz hiç solmasın.
Sevgili Selim-i Ahir,çok teşekürler çok sağolun sevgiler.
Orhan Özbilgiç
13-11-2010, 04:19
Sonbaharın son demlerini yaşadığımız bu günlerde, gözlerim hep, bahçelere yeni eklenen yazıları arıyor. İllaki, yeni bir veya birkaç renk görüyoruz ya!;)
Baktım ki, Sevgili Satı kardeşimizin bahçesi hareketlenmiş. Eeeee, girmesek olmaz!
Sizdede, özellikle kasımpatılar rengarek maşaallah. Bazen hevesleniyorum. Sonra vazgeçiyorum. Birde onların bakımı araya girmesin! Diye... Zira buraya geleli bugün nerdeyse iki hafta oldu, hala yapılacak işler var. Özellikle fındıklık bölümündeki işler çok yoğun. Bu gün büyük bölümüyle bitiriyorum.
Dün akşamdan bu yana, bahçeleri geziyorum. Yani tatil moduna girdim gibi.:p
Rengarenk bitkileri görmek insanı bir nebzede olsa dinlendiriyor.
Ellerine sağlık kardeşim.
Ay hepiside ayrı güzel başallah.
Satı Uğurtan
13-11-2010, 19:32
Sevgili Orhan abim, bahçeme hoş geldiniz, o güzel iltifatlarınızla beni çok mutlu ediyorsunuz, çok teşekkür ederim saygılar sevgiler.
Sevgili sevim4, çok teşekkür ederim sevgiler.
Satı Uğurtan
20-11-2010, 23:57
Goji berri ve meyvesi.
Satı Uğurtan
21-11-2010, 00:02
Kamkatım ve hala açmaya devam eden çan sarmaşığım, ablamın Malatyadan kurutup getirdiği reçellik güller.
Güngör Salman
21-11-2010, 00:12
Goji çok hoş görünüyor, gül reçelinide çok severim;)
Orhan Özbilgiç
21-11-2010, 04:34
Bu bahçede ''yok'' yok, herhalde. Goji' lere bak! Bayağı da meyve oluşturmuş.;)
Kurutulmuş gül dende reçel oluyor demek? Afiyet olsun..
Çan sarmaşıklarımız, bakalım gelecek yıla kalabilecek mi?
Goji berri ve meyvesi.
Göndermiş olduğunuz gojinin meyveleri oldu, Biraz küçükler, herhalde toprağının iyi olmadığı için olabilir. Tadları acı değil.
türkansultan
21-11-2010, 19:03
Sevgili satı sarı kasımpatılar çok güzel.Bahçenin başından beri müptelasıyım saten, sonbaharda ayrı bir güzel.Bende kurutulmuş gülden reçel olduğunu bilmezdim,bunuda öğrenmiş oldum afiyetle yiyin sevgiler.
Satı Uğurtan
21-11-2010, 20:08
Goji çok hoş görünüyor, gül reçelinide çok severim;)
Gojiden senin bahçeninkide hazır, gül reçeli yemeye beklerim:)
Bu kadar bitki çeşidi olduğuna göre bahçeniz oldukça geniş olmalı. Güle güle oturun.
Satı Uğurtan
21-11-2010, 20:25
Sevgili Orhan abim, gojinin meyvesini iki yıldır alıyoruz, bizde gülleri toplayıp kuruturlar ve kışın yaparlar reçeli, çan sarmaşığımı kapalı yere alacağım umarım kurutmayız sevgiler.
Satı Uğurtan
21-11-2010, 20:31
Sayın nariçi, gojilerin meyveleri ikinci yıl daha büyükler, benimkilerininde bu yıl tadı güzel geçen yıl biraz buruktu.
Bahçeme gelince çeşit çok fakat bahçe 100 m2 kadar birşey çok büyük değil, çok teşekkürler saygılar.
Satı Uğurtan
21-11-2010, 20:51
Sevgili türkansultan, çok teşekkür ederim, bizde hep kurutup yaparlar gül reçelini, daha kıyır kıyır olur ağızda çok severim buyrun beraber yiyelim sevgiler.
Sapanca toplantısında, o gül recellerinin tadına bakarız inşallah:))
Satı Uğurtan
21-11-2010, 23:28
Sevgili cemo, sensiz yermiyim:)
Satı Uğurtan
21-11-2010, 23:29
Merhaba, şu an yücel beyin bahçesinde geziyoruz.
Mesut Çiftçi, Çiğdem çiftçi, yücel bey, veeee ben, güngör salman öpüyoruz seni.;):D
Canlarım, bende sizleri öpüyorum sevgiler.
fikreteren
22-11-2010, 17:44
Ah şu toplantılara bende katılabilsem.Satı hanım çicekler çok güzel. 100 m2 ye neler sığmaz ki.Bende aynı dertteyim.
Satı Uğurtan
22-11-2010, 18:56
Sevgili fikreteren, sizi özlemiştik hoş geldiniz, toplantılara gelin tabi çok güzel oluyor, bir sürü güzel insanla tanışıyorsun, ben çok memnun kaldım saygılar.
Güngör Salman
01-12-2010, 16:39
Ağustosta izmite gitmiştim, ablamın kalanchoe çiçeğini, Cuscuta campestris (Asalak)
bitkinin tamamen kaplamış olduğunu gördüm ve temizlemeye başladım, ablam sakın ha yapma bitki öyle geldi bana demezmi, hala aklıma geldikçe gülüyorum:p:D
Satı Uğurtan
01-12-2010, 17:03
Ağustosta izmite gitmiştim, ablamın kalanchoe çiçeğini, Cuscuta campestris (Asalak)
bitkinin tamamen kaplamış olduğunu gördüm ve temizlemeye başladım, ablam sakın ha yapma bitki öyle geldi bana demezmi, hala aklıma geldikçe gülüyorum:p:D
Evet ya:o
Ben o asalağı bitkinin bir parçası sanmıştım, ayrıca onu bana cemo vermişti, oda daha sonra arayıp satı bitkilerin üstündeki sarkıntılar asalakmış, hemen temizle demezmi, onada annesi söylemiş, tabi benimkileri Güngör temizlemişti cemo söylediğinde:D
Satı Uğurtan
01-12-2010, 17:59
Sevgili Yücel,o asalaklı bitkileri arabaya sen doldurdun unuttun galiba, bende buna gülüyorum:D:D
Satı Uğurtan
24-12-2010, 12:04
Arkadaşlar evimizin ve bahçemizin yeni üyesi armut:)
Sevgi Durul
24-12-2010, 12:13
Satıcığım, güle güle büyütün, çok şeker.
nurcanaybay
24-12-2010, 12:20
Offf çok tatlı ,Satı hanım şimdi orda olmak vardı ...kucağım dan kimse alamazdı :)
Mutlu ve sağlıklı bir ömrü olsun .
Satı Uğurtan
24-12-2010, 12:36
Sevgili SDurul, çok teşekkürler çok sağolun sevgiler.
Sevgili nurcanaybay, çok teşekkürler gerçekten çok tatlı, eşimin ve benim kucağımdan inmiyor zaten, hanımefendi sürekli oyun istediği için, bizde spor yapmış oluyoruz ve kilo vereceğiz sanıyorum.
nurcanaybay
24-12-2010, 12:49
Evet ,bir de böyle bir faydaları var ...arkalarını toplayacağız derken ister istemez formda kalıyoruz :))
Satı Uğurtan
25-12-2010, 00:03
Evet ,bir de böyle bir faydaları var ...arkalarını toplayacağız derken ister istemez formda kalıyoruz :))
Sevgili nurcanaybay, iki gün önce armutla uğraşmaktan bir baktım saat üç olmuş farkına bile varmamışım ve daha kahvaltı bile yapmamışım:)
Güngör Salman
25-12-2010, 00:13
Çok şirin ilk fotoğrafta armut nerde diye epey aradım. :))
bettyycim
25-12-2010, 00:20
Oy ben armutu yerim, onun neresi armut resmen lokum ayol :p
Satı Uğurtan
25-12-2010, 00:30
Evet Güngör teyzesi dediğin gibi çok küçük olduğundan ben bile bazan bahçede farkedemiyorum:)
Sevgili bettyycim,aynen öyle lokum gibi ya:)
bettyycim
25-12-2010, 00:37
Evinizin yeni ferdi ile mutluluklar Satı ablacım, artık yeni bir çocuğunuz var, onunla biraz daha içli dışlı yaşamaya başlayınca anlayacaksınız ne demek istediğimi, sağlıklı mutlu günler sizin olsun :p
Satı Uğurtan
25-12-2010, 00:46
Evinizin yeni ferdi ile mutluluklar Satı ablacım, artık yeni bir çocuğunuz var, onunla biraz daha içli dışlı yaşamaya başlayınca anlayacaksınız ne demek istediğimi, sağlıklı mutlu günler sizin olsun :p
Sevgili bettyycim, çok teşekkürler kızların ikiside gidince bu yıl, armut bana ilaç gibi geldi, bütün günüm onunla geçiyor zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum:)
bettyycim
25-12-2010, 00:50
Ne güzel işte, tam emeklilik bebeği :D
acemifüsun
25-12-2010, 01:04
Off tam yemelik bu armut:)) Şimdi bahcene uçasım geldi sevgili Satı:) Hadi beni ışınla arkadaşım:) Güle güle, sağlıkla büyütün:)
Satı Uğurtan
25-12-2010, 01:11
Evet bettyycim, aynen öyle:)
Sevgili acemifüsun, çok sağolun evet aynen öyle resmen yemelik, tamam hemen ışınlıyorum sevgiler:)
fikreteren
25-12-2010, 07:14
Ne güzel armut o.çok nefis.
Orhan Özbilgiç
25-12-2010, 09:06
Arkadaşlar evimizin ve bahçemizin yeni üyesi armut:)
Bahçenin en tatlı meyvesi.
Artık, onunda gelişim evrelerinin fotoğraflarını bekleriz.:)
nurcanaybay
25-12-2010, 19:15
Satı hanım ;
Armut'la ilgili size küçük bir önerim olacak ...onu diğer hayvanlarla dan ve insanlar dan
uzak tutmayın ,mümkün olduğunca sosyalleşmesini sağlayın.Büyüdüğün de çok rahat edersiniz.Hatta küçük bir kedi yavrusuyla birlikte büyümesini sağlayabilseniz çok iyi olurdu.Ben bu konu da çok zorluk çekiyorum ,bu yüzden özellikle paylaşmak istedim.
Sevgili nurcan a katılıyorum. Sakın birşeyden esirgeme onu. Bırak kediyse kedi köpekse köpek, herşeyi yaşasın. Bak biz neler cekiyoruz:(
sındırgılı
25-12-2010, 20:40
Sevgili Sati Kardesim, Armutu benim icin gozlerinden op;o ne guzel sey oyle ;
Benimkilere (kedilerime) fotografini gosterdim;miyav miyav dediler de ben dillerinden pek bi sey anlamadim.Bizimkiler de kopeklerle iyi anlasirlar.( Zeytin haric :) )
Sevgili satı hanım,nasılda yakışmış bahçeye.
Ayşe Yıldız
25-12-2010, 21:08
Tam Armut yani sevimli şey. Köpekleri hep sevmişimdir ama bir okadarda korkarım.
athena -asena
25-12-2010, 21:44
sayın satı hanım ;armut çok şirin bende de vardı aynı cins armuttan arkadaşa verdim.
Çok tatlı. Hayatımda gördüğüm en güzel armut.
Ay Satı'cım nasıl şeker bişey bu yerim ben onu :) Cinsi ne ? Çok sevimli bir kız. Ben zaten seviyorum hayvanları ama imkan olsa şu anda sana uçardım onu sevmek için :)
sındırgılı
25-12-2010, 21:57
Pakizem (pakize Suda' dan alıntıdır) balkondan Bağdat Caddesine bakıyor:
Tabii; vizir vizir giden otolar gozukmuyor, cunki en azindan 10 metre geride ve de emniyetteyiz :)
Onun derdi kelebekler :)
Satı Uğurtan
26-12-2010, 00:34
Sevgili fikreteren, çok teşekkür ederim.
Sevgili Orhan Özbilgiç, gelişim evrelerini hep birlikte yaşayacağız:)
Satı Uğurtan
26-12-2010, 00:44
Armut ki ne armut,bizim yörenin en küçük armudu hem de şakok armudu:))
Sevgili Yücel, şakok armudu ilk kez duyuyorum kesin çok güzeldir:)
Sevgili nurcanaybay kıyabilsem sanki diğer kedilere köpeklere yaklaştırırsam ona zarar verirler diye korkuyorum ben çocuklarımdada aynı duyguları yaşadım.
cemocuğum canım, biliyorumda armuda zarar verirler diye korkuyorum, yinede önerilerinize uymaya çalışacağım.
Satı Uğurtan
26-12-2010, 00:57
Sevgili Sati Kardesim, Armutu benim icin gozlerinden op;o ne guzel sey oyle ;
Benimkilere (kedilerime) fotografini gosterdim;miyav miyav dediler de ben dillerinden pek bi sey anlamadim.Bizimkiler de kopeklerle iyi anlasirlar.( Zeytin haric :) )
Sevgili sındırgılı, çok teşekkür ederim, armudun gözlerinden öptüm yerinize:)
kedilerde armudun çok şirin olduğunu anlatmaya çalışmışlardır:)
Bende hep sizin kedileri takip ederim kucağınızda uyku keyiflerini falan:)
Sevgili sevim4, çok teşekkürler.
Sevgili ayse_afyonlu,bende eskiden hiç elimi süremezdim armut bize geleli onu saatlerce okşayabiliyorum:)
Satı Uğurtan
26-12-2010, 01:04
Sevgili athena-asena,teşekkürler evet aynı cins ben asla kıyamam herhalde.
Sevgili dlk, inan çok tatlı çok çılgın:)
Hhatice canım çok teşekkürler, evet çok tatlı, biliyorum çok sevdiğini cinsi sibirya kurdu ve kangal karışımı bir baba ve teriyer bir anneden kırma bir armut:)
Armut çok hoş. Kendisi daha da hoş.:p Satıcım çok güzel, çok şirin. Mutlu olun birlikte, sevgiyle
Satı Uğurtan
29-12-2010, 00:37
Armut çok hoş. Kendisi daha da hoş.:p Satıcım çok güzel, çok şirin. Mutlu olun birlikte, sevgiyle
Sevgili Sevim hanım, çok teşekkürler çok sağolun sevgiler.
bettyycim
29-12-2010, 09:50
Satı ablacım, armut'un dan bir ısırık alabilirmiyim :D
Cumhur Tonba
29-12-2010, 10:41
Sadece Armut dan bir ısırık mı? Mesala, şöyle yanında sü... Neyse. Boşverin.
Satı hanım, Hoşgeldin. İstanbul'un tadını çıkardınız mı bari? Bahçeyi çok boş bırakmayın.
Armut bahçede mi kalıyor?
furkan yıldız
29-12-2010, 11:19
Alçıdan ördekler oluyor hani bahçede aynı onlar gibi duruyor biblo mübarek :)
Çok oyuncu duruyor ayrıca :)
günebakan
29-12-2010, 12:53
Satıc'cığım kızlara dedim ki sizi armut sevmeye götüreyim önce bir şaşırdılar sonra resmini görünce bayıla bayıla kabul ettiler :))) Akşam babalarına annem bizi armut sevmeye götürecek deyince oda ne demek istediklerini anlamadı ona da anlatınca hepbirlikte gülmeye başladılar :) Kısaca bize bir ara İzmit yolu görünüyor.
Satı Uğurtan
29-12-2010, 14:29
Sevgili bettyycim, istediğin zaman armuttan bir ısırık alabilirsin:)
Sevgili Cumhur bey, İstanbula gezmeye değil büyükleri ziyarete gittim,evet armut bahçede kalıyor, tam kapının önünde kulübesi,bahçeyi hiç boş bırakırmıyım:)
Satı Uğurtan
29-12-2010, 14:32
Sevgili furkan yıldız, gerçekten tam bir star biblo gibi:)
Sevgili günebakan, istediğiniz her zaman evim sizlere açıktır sevgiler.
domatesadam
29-12-2010, 15:28
merhaba arkadaşlar..
3 gündür sitenizi inceliyorum..bir araştırma yaparken gördüm..gerçekten çok hoş ve samimi bir site..
iyi günler dilerim
Satı Uğurtan
29-12-2010, 23:04
merhaba arkadaşlar..
3 gündür sitenizi inceliyorum..bir araştırma yaparken gördüm..gerçekten çok hoş ve samimi bir site..
iyi günler dilerim
Sevgili domatesadam, bahçeme ve siteye hoş geldiniz çok teşekkürler sevgiler.
domatesadam
31-12-2010, 09:18
Sevgili Satı Uğurtan..hoşbulduk..
buradan sizin ve sitedeki tüm arkadaşların yeni yılını kutlarım..umutlarınız,kalbiniz,yüreğiniz,sağlığını z,sevginiz,doğanın tüm renkleri gibi..huzurlu ve neşeli olsun..
sevgiyle kalın
Satı Uğurtan
31-12-2010, 23:23
Sevgili Satı Uğurtan..hoşbulduk..
buradan sizin ve sitedeki tüm arkadaşların yeni yılını kutlarım..umutlarınız,kalbiniz,yüreğiniz,sağlığını z,sevginiz,doğanın tüm renkleri gibi..huzurlu ve neşeli olsun..
sevgiyle kalın
Sevgili domatesadam, tüm güzel dilekleriniz için çok teşekkür eder bende sizlerin yeni yılını kutlarım sevgiler.
Satı Uğurtan
31-12-2010, 23:35
Sevgilerimle..
186734
Çok teşekkürler ablacığım sizede mutlu yıllar sevgiler.
Bu bahcenin sahibi nerelerde, gören var mı.
Bir armutumuz oldu, kaybolduk yani:)
furkan yıldız
05-01-2011, 22:48
Cemo abla, Armut deyip geçme adı Armut ama ananas tadında :) ne oyunlar yapıyordur şimdi bizim torunlar 5 i birden annesine kök söktürüyorlar vallahi
Benim torun hayalleri suya düştü:( Kabul görmedi ev reisi tarafından:)
furkan yıldız
05-01-2011, 23:02
:) Cemo abla benim torunların videoları izlettirsek emin ol kabul eder :) Bu yaşta dede oldum hehe :)
Satı Uğurtan
05-01-2011, 23:04
cemo can, kaybolmadım şu aralar bütün vaktimi evin küçük ferdi alıyor, onun tuvalet yemek uyku eğitimi bizi biraz yoruyor, yoksa sizleri unuturmuyum, armut birşeylere alışsın yine sizlerle olacağım:)
Bilirim seni ben, başından ayırlmıyorsundur. Çişi mi geldi, acıktı mı, gezmek mi istiyor...
Canım, cocuk bakar gibi bakıyorsundur . Her ağlamasında başına koşuyorsundur eminim.:))
Satı Uğurtan
05-01-2011, 23:15
Sevgili Furkan yıldız, evet ne oyunlar yapıyor bize, size armutla bir günümüzü anlatayım.
Sabah saat 07 bir saat gezi ve yemek, öğlen bir saat gezi ve yemek, saat 17 bir saat gezi ve yemek, gece 23 bir saat gezi ve yemek ve bu arada sürekli oyun:)
Satı Uğurtan
05-01-2011, 23:16
Bilirim seni ben, başından ayırlmıyorsundur. Çişi mi geldi, acıktı mı, gezmek mi istiyor...
Canım, cocuk bakar gibi bakıyorsundur . Her ağlamasında başına koşuyorsundur eminim.:)) cemo can, komşular şokta sen kızlarını nasıl büyüttün diyorlar:)
furkan yıldız
05-01-2011, 23:17
:) Ben şanslıyım Satı ablacım
Benim kızım yavrularıyla kendisi ilgileniyor oyunu o oynuyor yemeği o yediriyor. Ama biri var ki beni annesi sanıyor peşimden ayrılmıyor. Yarın yine torunlarımın yanına kaçamak yapayım bari :)
Satı Uğurtan
05-01-2011, 23:24
Sevgili Furkan, senin yavrular şanslıymış, benimkini anneden iki ayı bitmeden ayırdık, onbeş gündür bizde bizede alıştı ama çok yoruyor.
Sevgili Satı, armut çok tatlı, yumak yumak, içimden sıkıp ,ısırmak geldi. Güle güle büyütün yeni bebeğinizi.
Satı Uğurtan
05-01-2011, 23:33
Sevgili Fatoş, çok teşekkürler, çok sağolun bende onu incitmemek için, severken dişlerimi sıkmaktan inan dişlerim ağrıyor:)
Satı Uğurtan
05-01-2011, 23:35
Bunlarda armudumun son hali:)
bettyycim
05-01-2011, 23:36
Selamlar Satı abla, bir gelemedim sizin tarafa doğru ilk fırsatta gelip armut'la oynaşmak istiyorum, çok bebiş ya ;)
Sayın Satı Uğurtan; Bebişiniz hayırlı, uğurlu gelsin. Hep sağlıklı ve uzun ömürlü olsun. Sessizce takip ediyordum. Son resimdeki asaletini de görünce dayanamadım. Bir merhaba diyeyim dedim. Çok güzel maaşallah. Kızıma Armut'un resmini gösterdiğimde , " Aaa ne güzel köbed diyor." 2,5 yaşında, çok konuşkan, ama biraz şamak konuşuyor.
Sağlıcakla Kalın.
nurcanaybay
06-01-2011, 12:58
Sevgili Furkan yıldız, evet ne oyunlar yapıyor bize, size armutla bir günümüzü anlatayım.
Sabah saat 07 bir saat gezi ve yemek, öğlen bir saat gezi ve yemek, saat 17 bir saat gezi ve yemek, gece 23 bir saat gezi ve yemek ve bu arada sürekli oyun:)
Satı hanım ;
çok hoşsunuz :))
Minnacık şey ,gün de 4 saat nasıl dolaşıyor....siz ne hale geliyorsunuz
kimbilir :))
Büyüdüğün de de aynı şeyi isteyecek ,her zaman kendiniz de o gücü
bulamıyabilirsiniz .Bırakın bahçe de enerjisini harcasın :)
Güngör Salman
06-01-2011, 16:40
Ablam hergün bir telaşla arıyor beni, armuta yatak diktim, yağmurluk diktim v.s v.s :p
Armut kendini nasıl hissediyor acaba?
nurcanaybay
06-01-2011, 17:19
:))) '' Cennet'e düştüm '' diyordur.
Orhan Özbilgiç
06-01-2011, 17:36
Bunlarda armudumun son hali:)
Yok böyle bir güzellik..!
günebakan
06-01-2011, 18:44
Satı'cığım çok büyütme armutu daha bizim kızlarla sevmeye gelicez gerçi ben evden dışarı çıkmam ama kızlar sevsinler bari:)
Cumhur Tonba
06-01-2011, 20:28
Vallahi Hasan abimle bu kadar gezmemiştir. (Helal sana Armut.)
Ablam hergün bir telaşla arıyor beni, armuta yatak diktim, yağmurluk diktim v.s v.s :p
Armut kendini nasıl hissediyor acaba?
Ne şanslı Armut lar var:))
Satı Uğurtan
07-01-2011, 00:29
Satı hanım ;
çok hoşsunuz :))
Minnacık şey ,gün de 4 saat nasıl dolaşıyor....siz ne hale geliyorsunuz
kimbilir :))
Büyüdüğün de de aynı şeyi isteyecek ,her zaman kendiniz de o gücü
bulamıyabilirsiniz .Bırakın bahçe de enerjisini harcasın :)
Sevgili nurcanaybay, inanın abartı değil saatleri az bile yazdım bazan dahada uzun kalıyoruz.
Sevgili nurcan inan benden çok koşuyor, bıraksam saatlerce koşacak, benim bahçe çok küçük, ona yetmiyor bazan oynuyor ama genelde dışarı götürüyoruz.
Güngörün dediği gibi sürekli ona birşeyler dikiyorum, telefonda bütün ailenin ilk sorduğu armut artık, hep onu konuşuyoruz:)
Satı Uğurtan
07-01-2011, 00:35
Selam sevgili bettyycim,her zaman beklerim sevgiler.
Sevgili Uzaylı, hoş geldiniz çok teşekkürler, bundan sonra armudun bütün gelişimini resimleyeceğim hep beraber takip ederiz.
Sevgili kızınızı öpüyorum sevgiler
Sevgili Orhan abim, çok teşekkürler.
Sevgili günebakan, her zaman beklerim.
Cumhur abi, Hasanı görmedimki gezeyim adam ev yüzü görmedi, denizast subayı olduğu için yıllarca gemilerde çalıştı bende iş, ev, çocuk, nerde Hasanla gezmek:)
Satı Uğurtan
07-01-2011, 00:36
Ne şanslı Armut lar var:))
Armuda kalsa daha çok istiyorda, bende o kadar enerji yok:)
fikreteren
07-01-2011, 01:35
sevgili Satı hanım gecenin bu saatinde uyku tutmadı.İlk sizin bahçeye uğradım.Mesajları sondan okuyunca bu ne armut imiş bir bakayım dedim.Tahmin ettiğim armut yerine şirin m şirin bir güzel gördüm.Bu kadar övgüyü hak ediyor doğrusu.
nurcanaybay
07-01-2011, 08:44
Satı hanım ;
sokağımız da küçük cins bir köpekcik var .Havalar soğuğunca akşamları giydirmek için giysi arayışına girmiştim.İnternette araştırdığım da çok basit bir uygulama gördüm ,denedim çok güzel oldu.Hiç dikiş istemiyor .
Hasan bey'in eski swittsort'larının kollarını kesiyoruz :))
Dikiş kısmı alt ortaya gelecek şekil de yerleştirip ,dikişin her iki kısmına ön bacaklar için delik açıyoruz.Kol lastiği olduğu gibi kalıyor ,eğer lastik çok sıkı ise birer çentik açılıp gevşetilebilir ( boynunu sıkmasın diye ).
Bu mesajı eşinize okutmayın ,şimşekleri üzerime çekmiyeyim :)
Satı Uğurtan
07-01-2011, 13:55
Sevgili fikreteren, çok teşekkürler ben eşim ve çocuklar hayvanları çok seviyoruz, fakat öldüklerinde çok üzüldüğümüz için almaya yanaşmıyordum, kızlar beni delirtti mecburen aldık ama, aldığım gün ölecek korkusu başlıyor, ben ve eşimde o korkuyu atabilsek çok güzel olacakta.
Sevgi Durul
07-01-2011, 14:02
Armut, sağlıkla büyüsün, Satı'cığım. Çocuklar isteyince akan sular duruyor.
Yücel Canpolat
o şakok hepimizi öldürür:D
furkan yıldız
Satı ablacım ayrılmak çok zor oluyor hem de öyle böyle değil. Üniversitedeyken 2 haftalık pitbull yavrusu verdiler beni biliyorlar bakabilirim diye. Annesi ölmüş, gözleri açılmamış fare kadar daha. Tabii adı pitbull olunca herkes çekiniyor. Fakat öyle bir yetiştirdim ki hiç kimseye havlamadı bile. Okul bittiğinde 2 haftalık otoparka emanet etmek zorunda kaldım ve çalındı. Annem köpekleri sevmezdi ama çalındıktan sonra annem bile 2 hafta ağladı. Beni hiç katmıyorum bile hesaba.. :(
Cumhur Tonba
07-01-2011, 14:53
Sevgili Orhan abim, çok teşekkürler.
Sevgili günebakan, her zaman beklerim.
Cumhur abi, Hasanı görmedimki gezeyim adam ev yüzü görmedi, denizast subayı olduğu için yıllarca gemilerde çalıştı bende iş, ev, çocuk, nerde Hasanla gezmek:)
Sen de haklısın. Vakit hiç bir zaman geç değildir.
Satı Uğurtan
07-01-2011, 22:51
Sevgili nurcan senin sivitşort örneğini ben armutta denedim ve çokta iyi oldu, yalnız sokak köpeklerinde denemek çokta sağlıklı olmadığını düşünürüm hep, nedeniyse onların üstünde ıslanıp değiştirilmeyeceği için daha çok hasta olmasına ve üşümesine sebep olacaktır.
Satı Uğurtan
07-01-2011, 22:54
Sevgili SDurul, çok teşekkürler gerçekten öyle kızlar isteyince aldık fakat kızlar yok eşimle ben bakıyoruz:)
Yücel amcası çok sağol, inşallah çok yaşar.
Satı Uğurtan
07-01-2011, 22:58
Sevgili Furkan, inan bana on yıldır direniyordum almamak için, tek sebebi öldüğünde dayanamazsam korkusundan, çünkü biz bir ara yavrulamış sokak köpeğine ve yavrularına baktık, çocuklarında bizimde dengemiz bozuldu evimiz yol üstündeydi arabalar ezdi çocuklar çaldı anneside bizde delirmiştik.
Satı Uğurtan
07-01-2011, 23:00
Sen de haklısın. Vakit hiç bir zaman geç değildir.
Teşekkürler Cumhur bey evet vakit hiç bir zaman geç değildi.
nurcanaybay
08-01-2011, 10:35
Sevgili nurcan senin sivitşort örneğini ben armutta denedim ve çokta iyi oldu, yalnız sokak köpeklerinde denemek çokta sağlıklı olmadığını düşünürüm hep, nedeniyse onların üstünde ıslanıp değiştirilmeyeceği için daha çok hasta olmasına ve üşümesine sebep olacaktır.
Haklısınız ,ama bu köpek kapımın önünde .Yağmurlu havalar da giydirmiyorum zaten çok soğuk ya da yağmurlu ise dayanamayıp eve alıyorum.
Satı Uğurtan
08-01-2011, 14:19
Haklısınız ,ama bu köpek kapımın önünde .Yağmurlu havalar da giydirmiyorum zaten çok soğuk ya da yağmurlu ise dayanamayıp eve alıyorum.
Kıyamam çok hoşsunuz, gönlünüze yüreğinize sağlık:)
günebakan
20-01-2011, 17:29
Bu armut seni çok oyalıyor herhalde Satı'cığım ortalarda yoksun pek:)
Satı Uğurtan
20-01-2011, 18:57
Bu armut seni çok oyalıyor herhalde Satı'cığım ortalarda yoksun pek:)
Sevgili günebakan, evet oldukça çok oyalıyor, kızlar olsa onlarda gezdirir ama onlar olmayınca bana kalıyor, günde dört defa en az her çıkarmada bir saat, gezip oynuyoruz, yoksa sinirli oluyor, kızım biraz büyüsün daha çok görünürüm, sevgiler:)
Satı Uğurtan
01-02-2011, 22:33
Mevsimin ilk meyve resmi, Kamkat.
Çok güzel sevgili satı hanım.
fikreteren
02-02-2011, 11:14
Satı hanım çok güzeller.Bundan da niyetlenmiştim.Kendimi artık frenledim.Bakalım nereye kadar fren tutacak.
Satı Uğurtan
02-02-2011, 22:42
Sevgili sevim4, çok teşekkürler.
Teşekkürler fikreteren, iki yıl önce almıştım geçen yıl meyveler çok canlı değildi bu yıl daha güzel, almanızı tavsiye ederim görüntüsü çok güzel.
Sayın Satı Uğurtan; Kamkatınızı güle güle büyütün, meyverini de afiyetle yiyin inşallah. Kamkat benim de çok istediğim bir ağaçcık. Hatta 2 tane birden alsam fena olmaz.;) Ama kışın içeri mi almak, lazım onu bilmiyorum.
Cumhur Tonba
03-02-2011, 13:39
Satı Hanım,
Kamkat'ınız hakkında biraz bilgi verebilir misiniz?
Meyveleri nasıl, ne büyüklükte, fotoğraftaki kamkat kaç yaşında, nasıl edindiniz v.s.
Satı Uğurtan
03-02-2011, 22:17
Sevgili uzaylı, çok teşekkürler, evet kışın içeri alıyorum yazın bahçede tutuyorum, yalnız siz İzmirde olduğunuz için sanıyorum dışarıda tutabilirsiniz.
Cumhur bey, elbette bilgi veririm, tat olarak portakal mandalina karışımı bir tadı var, büyüklüğü iri bir zeytin kadar, ben iki yıl önce İstanbulda bir seradan almıştım, yaşıyla ilgili bilgim yok, yeme şekli dalından koparıp soymadan çekirdeğini çıkarmadan bütünüyle yeniyor.
Vildan Sönmez
08-02-2011, 22:06
Satı Hanım geçen yıl bu zamanlar bahçende doğal orkideler filizlenmişti. Bu yıl ne durumdalar ? Benim saksıdakiler yeşerdi ama biraz zorlanıyorlar.
Yücel Canpolat
09-02-2011, 07:18
Satı Ablacığım zeytinlerime aşı yapacağım Sen'in zeytinden sekiz, on çelik alabilirmiyim?
Satı Ablacığım zeytinlerime aşı yapacağım Sen'in zeytinden sekiz, on çelik alabilirmiyim?
Zeytin o kadar büyüdü mü:eek::D
Satı Uğurtan
09-02-2011, 10:36
Sevgili Yücel, sekiz on çeliğin lafımı olur istediğin kadar alabilirsin:D
Sevim hanım zeytin bile aldık:D;)
Satıcım kaç kilo zeytin çıktı hasatta;)
Satı Uğurtan
09-02-2011, 22:39
Satıcım kaç kilo zeytin çıktı hasatta;)
Sevgili Sevim hanım, en az on kilo diyeyim:D
Satı Uğurtan
13-02-2011, 22:45
Sevgili Vildan hanım, doğal orkidelerimin son hali.
Satı Uğurtan
13-02-2011, 22:48
Bu mevsimde çiçek açan bir kaç güzellik.
Şu sondan ikinci fotoğraftaki kırmızı çiçekli bitki nedir Satı ablacım?
Vildan Sönmez
13-02-2011, 23:22
Satı Hanım'cım orkideleriniz benim saksıdakilere göre çok iyi durumda. Bana verdiğiniz kış ortancası henüz çiçek vermedi ama keyfi yerinde.
Sevgili satıhanım,çok güzel bende merak ettim kırmızı çiçekli olanın adı nedir?
KAPTANzst
14-02-2011, 09:22
Sanki biz merak etmedikmi :D
Satı Uğurtan
14-02-2011, 22:12
Sevgili Dudi, sevim4, kaptanzst, çok teşekkürler hemen merakınızı gidereyim, o çalının adı,Grevillea rosmarinifola(çalı gravilya)
Sevgili Vildan hanım, bende orkideler bu yıl açmayacak diye üzülüyordum, beni sevindirdiniz o zaman daha zamanı var, sizinkilerde aynı olduğuna göre.
Kış ortancası aklına estiği zaman açabiliyor, bu kış veya yaz olabilir merak etmeyin:)
Bu çiçek hepimizin dikkatini çekti sayın Uğurtan. Nazar deymesin gerçekten çok güzel. Çiçeklenmesi bu mevsimdemi oluyor? Zaten sizin bahçeniz yüksek zevkinizi çok güzel yansıtıyor. Güle güle büyütün.
Her şey gönlünüzce olsun.
ligustrum
14-02-2011, 23:36
Sayın Satı Uğurtan
"çalı gravilya" adını sizden öğendim. Apartman bahçesinde iki seneden beri duruyor.
Trakya soğuğuna alışamaz, donar gider gözü ile bakıyordum.
Yarın ona ismi ile hitap edeceğim. "gravilya"
Yücel Canpolat
15-02-2011, 10:22
kırmızı çiçekli gravilla harika hem de ibreli güle güle büyütün Sayın Satı Hanım,bahara girmeden şekil budaması yaparsanız bitki formu daha güzel olacaktır:)
ciceksever70
15-02-2011, 12:38
Ne güzel sizin bahcede bahar kipirtilari baslamis. Darisi basimiza.
Satı Uğurtan
15-02-2011, 22:14
Bu çiçek hepimizin dikkatini çekti sayın Uğurtan. Nazar deymesin gerçekten çok güzel. Çiçeklenmesi bu mevsimdemi oluyor? Zaten sizin bahçeniz yüksek zevkinizi çok güzel yansıtıyor. Güle güle büyütün.
Her şey gönlünüzce olsun.
Sayın Osman45, çok teşekkür ederim, güzel iltifatlarınız karşısında inanın ne diyeceğimi şaşırıyorum, evet bu mevsimde açıyor fakat çiçekleri uzun süre kalıyor.
Eşinize ve size sevgiler saygılar.
Satı Uğurtan
15-02-2011, 22:23
Sevgili ligustrum, İzmitte oldukça soğuk, korkmayın donmuyor ve görüntüsü çok güzel ismini bende, sevgili Güngör salmandan öğrendim.
Sevgili Yücel, ağaç, çiçek budama konusunda, korkağım hiç kıyamıyorum, eğer gelip budarsanız sesimi çıkarmam inanın:)
Ayrıca gravilya gibi güzel bir çalıyı bana hediye ettiğiniz için çok teşekkürler.
Satı Uğurtan
15-02-2011, 22:26
Ne güzel sizin bahcede bahar kipirtilari baslamis. Darisi basimiza.
Sevgili çiçeksever70, çok teşekkürler, biraz sabredin yakında sizede gelir bahar kıpırtıları sevgiler:)
çiğdem çiftçi
25-02-2011, 01:13
Müthiş çiçekler emeğinize sağlık tabiat dostu:)
Sevgili Yücel, ağaç, çiçek budama konusunda, korkağım hiç kıyamıyorum, eğer gelip budarsanız sesimi çıkarmam inanın:)
Ayrıca gravilya gibi güzel bir çalıyı bana hediye ettiğiniz için çok teşekkürler.
Satıcım Yücel bey budama yaparsa budadığı dalları ben istiyorum. Çalı çırpı çelik, tohum topluyorum okulumuzla ilgili bir projemiz var bahçeyi çiçeklendireceğiz, sebze bahçesi yapacağız.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=23456. Önümüzdeki hafta sebze tohumlarını ekeceğiz kaplara fide yetiştirmek için. Elimizdeki az miktarda çiçek tohumunu da.:)
Yücel Canpolat
25-02-2011, 10:21
Satıcım Yücel bey budama yaparsa budadığı dalları ben istiyorum. Çalı çırpı çelik, tohum topluyorum okulumuzla ilgili bir projemiz var bahçeyi çiçeklendireceğiz, sebze bahçesi yapacağız.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=23456. Önümüzdeki hafta sebze tohumlarını ekeceğiz kaplara fide yetiştirmek için. Elimizdeki az miktarda çiçek tohumunu da.:)
Çocuklarımızdan emenet aldığımız doğayı,emanete ihanet etmemek adına Sayın Hocam Sevim.K'nın çalıştığı okulumuza, çalı çırpı budanan dallar yerine daha gösterişli bitki gruplarından karınca kararınca katkıda bulunmayı isterim:)
Yücel bey beni utandırdınız.:) Ben çam sakızı çoban armağanı mukabilinden budama sonrası çelikler ziyan olmasın demiştim. Utandım şimdi:o
Satı Uğurtan
25-02-2011, 18:58
Müthiş çiçekler emeğinize sağlık tabiat dostu:)
Sevgili çiğdem çiftçi,çok teşekkürler, siteye ve bahçeme hoş geldiniz,her zaman beklerim.
Satı Uğurtan
25-02-2011, 19:02
Sevgili Sevim hanım, okul için bitki, çiçek ve tohum bahçe düzenleme projeni biliyorum ve takip ediyorum, sevgili Yücel beyin dediği gibi neden budanan dallar olsun sen yeterki iste bahçemden ne istersen göndereyim sevgiler.
Bana böyle güzel şeyleri fazla yazmayın oturur ağlarım şimdi:o Satıcım teşekkür ediyorum. Satıcım çiçek tohumu, çelik ne olursa kabulümüz yetiştirmeye çalışırız. Duvarlar için de3ğişik sarmaşıklar ne temin edebilirsek uğraşıyorum işte;)
Yücel Canpolat
25-02-2011, 20:34
Sevim Hocam peyzaj yapacağınız alan ne kadar?
İki ya da üç metre genişlikte on beş ile otuz metre arasında değişen uzunluklarda çitle ayrılmış bölmeler var bahçe çevresinde. Toplam alan iki yüz, iki yüz elli metrekare kadar. Ben açtığım sayfaya birkaç fotoğraf eklemiştim ölçüleri yazıp.
Yücel Canpolat
25-02-2011, 21:14
Sayın Sevim Hocam nisan ayı içerisinde hızır gibi yetişiriz:)Siz zemini hazırlayın katkımız olacak diğer arkadaşlarımızı da kampanya ya davet ediyorum:)
İnan mıyorum ya gülsem mi ağlasam mı şaşırdım. Yahu siz gelin okuluma yeterki biz elimizden geleni yapar sizi çaya davet ederiz:p
Satı Uğurtan
25-02-2011, 23:39
Yücel Canpolat bu, dedimi yapar çok teşekkürler, Sevgili Sevim hanım, nisanda bende varım, şimdiden fideleri tohumları biriktirmeye başlasam iyi olacak:)
Duvarlar için olursa bende pasiflora var.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.