Bağlan

View Full Version : Japon gülü (Hibiscus rosa-chinensis)

Sayfalar : 1 [2] 3 4 5

arionemre
15-06-2008, 23:01
bu japon gülümüzün geçen seneki haliydi. bu seneki halini kendi resimini görse kendi bile ağlar. annem her balkona çıktığında ağlıyor onu o şekilde görünce. inşallah dediklerinizi yapacağız ve tekrardan eski haline getireceğiz...

http://img254.imageshack.us/my.php?image=pict0299uc8.jpg

caretta
16-06-2008, 09:20
Bu da benim kızım..Havalar soğuyunca içeri alınıyor.Cam kenarında köşesine konuyor..Ve açmaya devam ediyor bütün kış.Baharla birlikte yeniden balkona,güneşin altına..Haftada bir gübre veriyorum.Her akşam güneşin kaybolması ile birlikte tomurcukları da dahil olmak üzere her tarafına su sıkıyorum.. Islanmayı çok sevdiğini farkettim..Boy atmıyor.Şemsiye şeklinde demişti benim aldığım çiçekçi..
Yeri gelmişken hepimizin çiçeklerine maaşallah..;)

Sn.Gardenya, rengi ve şekli çok hoş..

Günüm
17-06-2008, 17:01
Çok teşekkür ederim sevgili caretta..
Gerçekten de kendisinden beklenmeyecek kadar büyük ve ağır çiçek açıyor.Bir de boyunu görseniz..:p

Passion
27-06-2008, 23:10
Tohumdan zor ürüyordur herhalde ama çelikten tuttuğunu biliyorum..Budama zamanı hatırlatın arzu ederseniz her iki renginden yollarım :)
Aslında fazla büyümesi istenmiyor nedense bu ağaçların..Genelde boydan buduyorlar, ben balkonun tam yanında olduğundan biraz boyunu uzun tutuyorum ki Akdeniz güneşi bizi yakmasın..

Teklifiniz için çok teşekkür ederim Sevgili Caretta. Cevabınızı ,uzun süredir internetten uzak kaldığım için, yeni gördüm. Teklifinizi sevinerek kabul ediyorum. Budama zamanı, sanırım sonbahardır, size hatırlatırım. Sevgilerimle..

Ela
01-07-2008, 09:51
Japon gülümün üzeri tomurcuk dolu.Tomurcuk tam açmaya başlarken kendiliğinden düşüyor.15 günden beri düşen 3 tomurcuk oldu.Daha önce böyle birşey olmamıştı.2 senedir aynı yerde duruyor.Herşeyiyle güzel görünüyor. Bu sabah açmasını beklediğim tomurcuğun düştüğünü görüce çok üzüldüm. Herhangi bir eksiklik mi var acaba?Yardımcı olursanız çok sevinirim.Düzenli olarak suyunu veriyorum.15 günde bir avuç yanmış gübre veriyorum. Yaprakları da güzel görünüyor.Tomurcuklarına dokunmadık bile.Neden düşüyor ne yapmam gerekirse hemen yapayım.

Nihal
01-07-2008, 15:16
Benim japongülümde de tomurcuklar ve tomurcukların etrafında bit gibi birşeyler var ama ne olduğunu anlayamadım.

Nihal
23-07-2008, 15:38
O kadar dökülmeye rağmen sonunda japongülüm açtı.Ama önceden bir kaç gün açık kalan çiçeği bir günden sonra soldu.

ciceksever70
23-07-2008, 19:56
Burada hibisku olarak satilan ve bahcelerde yaz kis cok dayanikli olan cicegimizin resmini ekliyorum. Hic bir özel bakim olmadan yaz kis, donlara dayanikli bir cicek.

ciceksever70
23-07-2008, 19:57
Pardon hibiskus olacakti.

Nariel
24-07-2008, 00:46
Sayın ciceksever70, gösterdiğiniz bitki Japon Gülü değil, Ağaç Hatmi.

ciceksever70
24-07-2008, 11:37
Bilgi icin tesekkür ederim. Avusturyada Gartenhibiscus olarak satiliyor. Hemen hemen tüm bahcelerde renk renk ciceklileri var.

Nariel
25-07-2008, 12:48
Köklendirmeye çalıştığım japongülüm:

43707

oyaağacı
13-08-2008, 22:34
Tomurcuk dökülmesi sorunu ben de de var. Neden acaba ?

berduray
13-08-2008, 22:41
Benim de sorunum aynı , ben de sıvı gübre veriyorum, hala tomurcuklar patır patır dökülüyor.

Sıcaklardan mı acaba?

berduray
18-08-2008, 23:43
Ben çiçek göremeyecek miyim?

Tüm tomurcuklar sapır sapır dökülüyor...

Konu hakkında bilgisi, tecrübesi olan paylaşabilir mi lütfen?

Günüm
19-08-2008, 08:18
İnternette japon gülü ile ilgili farklı sitelerden yaptığım alıntıları toparlayıp, türkçeye çevirdim. Dilerim yardımcı olur.

Japon güllerinin tomurcukları çok hassastır. Sulamanın ve gübrelemenin fazla ya da yetersiz oluşu, sıcaklığın 35 derecenin üzerine çıkması ve zararlı böcekler tomurcukların açmadan düşmesine sebep olur. Özellikle katmerli türleri tomurcuk düşürmeye çok yatkındır.
Çiçeği ıslak/kuru döngüsüne sokmadan, düzenli bir sulama sistemi ile sulamak çiçeği strese sokmamak açısından çok önemlidir. Çiçeklerine dikkat ederek, sabah ve akşamüstü saatlerinde yapacağınız fısfıslama çiçeğinize çok iyi gelecektir. (Güneşin çiçeğe doğrudan geldiği zamanlardan kaçının.)

Kullanılan gübrenin, yüksek potasyumlu olanından seçilmesi gerekir.
(NPK üçlüsünde son harf “K” potasyumu temsil eder). Potasyumun yanı sıra, iz elementlerin de (Demir ( Iron-Fe), Bakır (Copper-Cu) ve Mangan ya da Manganez (Manganese-Mn)) mutlaka bulunması gerekir. Bitkileri coşturup, çiçeklenmeyi arttıran, yüksek fosfor içeren (NPK üçlüsündeki ortadaki harf “P” fosforu temsil eder) gübrelerin sadece çiçeğin yapraklarına sıkmak için kullanması, yeterlidir. Toprağına verilmesi, çiçeğin topraktan diğer elementleri almasına engel olacaktır. Bu da Japon gülünü yine strese sokacak ve tomurcuklarını düşürecektir. Gübreleme, toprak nemli iken yapılmalı, asla kuru toprağa gübreli su verilmemelidir.

Ela
19-08-2008, 09:01
İnternette japon gülü ile ilgili farklı sitelerden yaptığım alıntıları toparlayıp, türkçeye çevirdim. Dilerim yardımcı olur.

Japon güllerinin tomurcukları çok hassastır. Sulamanın ve gübrelemenin fazla ya da yetersiz oluşu, sıcaklığın 35 derecenin üzerine çıkması ve zararlı böcekler tomurcukların açmadan düşmesine sebep olur. Özellikle katmerli türleri tomurcuk düşürmeye çok yatkındır.
Çiçeği ıslak/kuru döngüsüne sokmadan, düzenli bir sulama sistemi ile sulamak çiçeği strese sokmamak açısından çok önemlidir. Çiçeklerine dikkat ederek, sabah ve akşamüstü saatlerinde yapacağınız fısfıslama çiçeğinize çok iyi gelecektir. (Güneşin çiçeğe doğrudan geldiği zamanlardan kaçının.)

Kullanılan gübrenin, yüksek potasyumlu olanından seçilmesi gerekir.
(NPK üçlüsünde son harf “K” potasyumu temsil eder). Potasyumun yanı sıra, iz elementlerin de (Demir ( Iron-Fe), Bakır (Copper-Cu) ve Mangan ya da Manganez (Manganese-Mn)) mutlaka bulunması gerekir. Bitkileri coşturup, çiçeklenmeyi arttıran, yüksek fosfor içeren (NPK üçlüsündeki ortadaki harf “P” fosforu temsil eder) gübrelerin sadece çiçeğin yapraklarına sıkmak için kullanması, yeterlidir. Toprağına verilmesi, çiçeğin topraktan diğer elementleri almasına engel olacaktır. Bu da Japon gülünü yine strese sokacak ve tomurcuklarını düşürecektir. Gübreleme, toprak nemli iken yapılmalı, asla kuru toprağa gübreli su verilmemelidir.

Çok teşekkürler, çok değerli bilgileriniz için. Ben kuru toprağa gübreli su veriyordum, demek ki yanlış yapıyormuşum.

berduray
19-08-2008, 10:17
Ben sulamayı, gübrelemeyi düzenli yapıyorum ama güneşte 50, gölgede 40 derecelik sıcağa yapabilecek bir şeyim yok maalesef, çok sıcak çook...

Sevgili Günüm'e teşekkürler.

Günüm
19-08-2008, 21:02
Yine internette bulduğum bir bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim. Her ne kadar japon gülü üzerinde anlatılmış olsa da aynı kaderi paylaşan diğer bitkilere de uygulanabilir diye bir not da düşülmüştü. Onların kullandığı sprey hazır olarak satılıyor. Buralarda bulmak olası değil. Hiçbirşey yapmamaktansa evdeki giberellik asiti uygun oranda su ile karıştırıp, hazırladığım karışımı kullanmaya başladım.
Kış aylarında dışarıda kalan ve yeni yaprak oluşturamayıp, kuru dallar halinde kalan bitkinizi 6 hafta boyunca, haftada 2-3 sefer giberellik asit eklenmiş su karışımı ile fısfıslıyorsunuz.
Soğuktan etkilenmiş, dalları kurumuş japon gülü.

Günüm
19-08-2008, 21:06
6 haftalık uygulama sonunda (sanırım şansın da etkisi var) dalların üzerinde resimde görüldüğü gibi sürgünler belirlemeye başlayacaktır.

Günüm
19-08-2008, 21:12
Çıkan ilk iki yaprak resimde görülen boya geldiği andan itibaren o bölüme fısfıs yapmayı bırakıyorsunuz. Bitkinin sürgün vermeyen diğer dallarına fısfıslamaya devam ediyorsunuz..(Hangi süre devam etmemiz gerektiği ile ilgili bir bilgiye rastlayamadım. Ama denemeye değer diye düşündüm.)
Kışın kuruyan begonvilimin dalları üzerinde denemeye başladım. Kaybedecek birşey yok nasıl olsa..

Günüm
19-08-2008, 21:18
Ben sulamayı, gübrelemeyi düzenli yapıyorum ama güneşte 50, gölgede 40 derecelik sıcağa yapabilecek bir şeyim yok maalesef, çok sıcak çook...

Sevgili Günüm'e teşekkürler.

Sevgili Berduray,

Eğer çiçeğiniz saksıda ise gölge bir yere almanız sorunuzu çözer belki. Yazları çok sıcak oluyorsa, yakıcı güneş yerine gölgeye konulması japon gülünü daha mutlu ediyormuş. Aşırı sıcaktan tomurcukların kaybedilmesine özellikle katmerli cinslerinde daha sık rastlanıyormuş..

berduray
20-08-2008, 15:58
Benimki de katmerli, en nazlısından hem de.

Ama gölge yok saksıyı ordan oraya taşımak ta bitkiyi strese sokuyor.

Sabahtan evin arka cephesi güneş alıyor, öğleden sonradan gün batımına dek de ön cephe.

Bu durumda saksıyı sabah ön balkona, akşam da arka bahçeye almam gerekiyor, ama en ufak saksı kıpırdamasında tomurcuklar yerde.

Buzdolabında mı saklasam napsam, yanıyoruz resmen, tüm gün klima çalışıyor.

Güneşten korumak ta fayda etmiyor arada çöl rüzgarı gibi yakıcı bir rüzgar estimi yapraklar sapsarı elinde un ufak oluyor, sonbahar gazeli gibi.

Günüm
20-08-2008, 16:06
İstanbul tutuştu..Bodrum'u tahmin etmek zor değil..Sizin japon gülünüz ancak kış geldiğinde istediği ortama kavuşacak sanırım..

Nihal
20-08-2008, 19:04
Geçtiğimiz haftalarda japongülümü çok beğenen biri sanırım dalından kırıp almaya çalışmış.Kırmayı becermiş ama almaya zamanı olmamış diye düşünüyorum.Bizde kırılan dalı annem suya koymuştuk.Şimdi üzerinde beyaz beyaz kök gibi birşeyler var acaba kök müdür?Toprağa diksek biter mi?

Kiraz
20-08-2008, 21:12
Sevgili Nihal, haziran ayında 10 gün suda bekletip dikmiştim, geçen hafta çiçek açtı ve sorunsuz gelişti. Bu hafta da katmerli bir dalı suya koydum, zaman uygunsa onun da tutacağını sanıyorum.
Gördüğün beyaz şeyler kök olacaklar.

Nihal
21-08-2008, 09:06
Teşekkürler sevgili Nurbahar.O zaman şimdi toprağa dikmem de bir sakınca yok.;)

karinca70
05-09-2008, 13:06
Tohumdan çimlendirme hakkında bilgisi olan var mı?

Singapur'da inanılmaz güzel çiçekli bitkiler var. 5 tohumu 80$ civarı fiyatları ancak açık arttırma ile çok daha ucuza alabilirim diye düşünüyorum. Aşağıya rastgele birkaçının resmini ekleyeceğim (dudak uçuklamaya karşı ilaç kullanmanızı tavsiye ediyorum :) )

karinca70
05-09-2008, 13:07
Birkaç gün içinde ilk açık arttırmaya girerek fiyatlara bakacağım

Arjin
05-09-2008, 13:54
Gokkusagi gibi ya, hakkaten ilac bulundurmak lazim sayin karinca:)

Passion
05-09-2008, 16:58
Bunlar gerçek mi ? :) Muhteşemler.

Oğuzhan
05-09-2008, 17:05
Amanınnnnnnn .Bu ne güzellik şeker gibiler.Ben aşık oldum.:)
Sevgili Kerim bir el atsan ... :)

karinca70
06-09-2008, 03:51
Tohumları bir tarafı yuvarlak, bir tarafı ise içe doğru kavisliymiş. Yuvarlak olan kısmından maket bıçağı ile bir kesikle iç beyaz kısma ulaşmak ve tohumun yarı derinliğine, kesik atılan kısım altta olacak şekilde ekilmesi gerekiyormuş. Böyle yapılınca çimlenme oranı hem yükseliyor, hem de çimlenme süresi 3-4 haftadan 10 güne düşüyormuş.

karinca70
06-09-2008, 06:45
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=282067#post282067 adresinde bu türün tohumları için ortak sipariş konusu açtım. Türlerin resimlerine ulaşabilirsiniz.

ehlibeyt
07-09-2008, 13:08
*** arkadaşlar mc doğan kardeşim bençeliği direk suya koydum bir hafta kadar suda kaldı ama daha köklenmeden taşınmam gerektiği için saksıya dikmek zorunda kaldım iki ay geçmesine rağmen kurumadı ama büyümedi de belki kökleri gelişiyordur.bide becerebilirsem çok güzel birresim var elimde onu göndericem.http://japon-gülü

ehlibeyt
07-09-2008, 13:25
az önce resim gönderemebim ***. şimdi olur

plantis
07-09-2008, 22:47
muhteşem resimler bunlar....

Mermaid
08-09-2008, 21:47
gerçekten çok harikalar bu da benim kızımın resmi;

Kiraz
09-09-2008, 07:04
Sevgili Mermaid, kızın çok güzel.

yuzbasisancar
14-09-2008, 00:24
25 senedir baktığımız japon gülü uzun zamandır sulanmadığı için kurudu. kurtarma şansımız varmıdır?tesekkurler

Mermaid
14-09-2008, 13:57
Merhaba Yuzbasisancar,
Dalları tamamen kurudumu bunu bilmek lazım. Uzunca bir süre derken ne kadar uzunca o da önemli.
Uç dalları muhtemelen kurumuştur. gövdesine yakın bir yerden bir dalını kırın içi yeşil ise kurumamıştır. sıvı besinlerden verin ve bolca su takviyesi yapın. kurumuş dallarını bir güzel temizleyin. Yeni filizler verecektir.
Tabi tamamen kurumadıysa
Uzaktan görmeden söyleyebileceklerim bukadar benim.
Ama diğer arkadaşlarımızda sizlerle fikirlerini paylaşacaktır.

Dilerim kurumamıştır, kurtarma şansınız vardır. Kolay gelsin

Mermaid
14-09-2008, 13:58
Sevgili Mermaid, kızın çok güzel.

Teşekkürederim Sevgili Nurbahar.

mono_blaine
18-09-2008, 10:31
Merhaba,

Benim de evde saksıda yetiştirdiğim biri sarı biri kırmızı olmak üzere iki adet japon gülüm var. Gayet sağlıklı görünüyorlar ve böyle kalmaları için sanırım budama yapmam gerekiyor, ancak budama zamanı ve yöntemi konusunda fazla bilgim yok. Yardımcı olursanız sevinirim.

Kiraz
18-09-2008, 11:16
Zamanı için bir şey diyemeyeceğim ama, kestiğiniz dalları 10-15 gün suda tutup, toprağa dikebilirsiniz. Yazın denediğim iki dal tuttu.

MaYrA
20-09-2008, 22:57
Bu prensesimin geçen yılki hali. Bu sene epey dallandı serpildi. Sabırsızlıkla yeni çiçeklerini bekliyorum..;)

snoopy
30-10-2008, 15:58
Yeni aldığım japon gülüm ilk çiçeğini açtı. Forumda hep fotoğrafları görür imrenirdim, gerçekten muhteşemmiş :D

fellez
02-11-2008, 08:20
Bunlar da benim güzellerim. Beyazım da var ama henüz açmadı. Açınca onu da yükleyeceğim:;)

MSaygin
24-11-2008, 19:12
Bu yaz sonuna doğru çeliklerden ürettiğim Japon gülleri, henüz 10cm boydayken, mini serada çiçeklendiler :)

53723

burrcu
25-11-2008, 23:11
Harikalar gerçekten Msaygın en sevdiğim çiçeklerden birisidir japon gülü sevgiyle büyüsün inşallah hepsi.

L-EYLA
26-11-2008, 23:52
Benim japon gülüm kırmızı.Geçen yaz aldım 4-5 çiçek açtı daha sonra durdu.sıvı bitki besini verdim yazın ama artık bıraktım vermiyorum.fakat çok güzel büyümesi var.yalnız ne zaman tekrar çiçek açacak bilmiyorum. sizce doğru yoldamıyım?ayrıca ben onu salona koydum evimiz sobalı hata mı yapıyorum?bu konuda benden daha tecrübelisiniz. YRDIM İSTİYORUM.

TuruncuHis
24-12-2008, 00:53
Merhaba,
Tembellik yapmayıp, tüm mesajları okudum ama yine de sorularımın yanıtını bulamadım sanırım ya da aşırı telaşlandım çiçeğim için.
Haziran ayında aldığım Japon gülüm aşırı güneş ve sıcağa rağmen sağlıklı gelişti, bol bol çiçek açtı. Kışa dayanıksız olduğunu okuduğum için salona aldım 5 gün önce fakat yaprakları alttan başlamak üzere, yaşlı genç farketmeden hızla sararmaya başladı. Onları koparıyorum ama çiçeğim çıplak kalacak gibi görünüyor. Çiçeğimi pencere ve balkon kapısı birleşimindeki köşeye koydum. Yani 90 dereceden aydınlanıyor ama güneş görmüyor. Salonum da aşırı sıcak değil.
İçeri almadan 2 gün önce Trampo adlı bir insektisit uygulaması yapmıştım. Bu nedenle zarar gördüğünü sanmıyorum ama çiçeğim ölürse çok üzüleceğim.
Havalar Kasım'da sıcak gidince bir sürü tomurcuk ve gövdede minik yapraklar oluşmuştu, onlar açmasa da olur ama çiçeğim ölmesin.
Yapraklardaki bu hızlı sararıp, dökülme durumu normal midir?

MSaygin
24-12-2008, 09:19
Japon gülü çok sıcak olmasa bile çok ışık isteyen bir bitki.Ayrıca dış mekanda çok ışıklı bir ortamdan iç mekana, daha karanlık bir ortama geçen bitkinin yaprak dökmesi normal.Mümkün olduğu kadar ışıklı bir ortama almaya çalışın.

Bir de japon güllerinde çok su, yaprak sararması ve dökülmesi yapar.Gereğinden fazla suladığınızda ertesi gün dökülecek bir çok sarı yaprakla karşılaşırsınız.

MSaygin
24-12-2008, 09:24
Artık bitkiyi tanıdım diyorsunuz, huyunu suyunu anladım, yine sürpriz yapıyorlar.
Tomurcuk yapıp yapıp açamadan döken bir japon gülüm vardı, artık Kasım-Aralık oldu, havalar soğudu ondan açamıyor diye düşünmüştüm.Derken buyrun, gecelerin 0 dereceye indiği şu günlerde aynı bitkinin yaptığına bakın, iki gün üst üste 2 çiçek açtı :)

57038

cemo
24-12-2008, 09:41
Mehmet bey, kıskanmadım desem yalan olur. Benim japon gülümdeki tomurcuk, bir haftadır açabilmek için savaş veriyor:(

MSaygin
24-12-2008, 10:16
cemo, bu bitki 2 aydır tomurcuk döke döke benim sabrımı deniyordu :)
Umarım sizinki de en kısa zamanda açar.

İlkbahar ve sobaharda en güzel çiçeklenme dönemlerini geçirdiler, Adana'nın yaz sıcağında çiçeklenme azalmıştı.

cemo
24-12-2008, 10:30
Mehmet bey, öneriniz üzere salonun en aydınlık köşesine götürdüm gülümü. İnşallah açar diyerek bekliyorum.
Bu baş köşede de açmazsa, kendi bilir:)
Bende sabrımın sonundayım çünkü:)

L-EYLA
24-12-2008, 12:49
bende de aynı sorun vardı.Ama yeri gayet aydınlık. Yinede yaprak döküyor.Bende dayanamadım bugün toprağını değiştirip torfa diktim.bide budadım bakalım ne olacak.Çıkan çeliklerinde yarısını torfa yarısını suya koydum.çok mu yanlış yaptım.

MSaygin
24-12-2008, 15:05
Japon gülü çelikleri, özellikle yaz başında çok kolay tutuyor torf içerisinde, inşallah sizinkiler de tutar.
Ben olsam asıl bitkiyi tek torfa dikmezdim ama sizin bitkinizin durumunu bilemiyorum tabi.
Umarım daha iyi olur.

TuruncuHis
24-12-2008, 15:43
Japon gülü çok sıcak olmasa bile çok ışık isteyen bir bitki.Ayrıca dış mekanda çok ışıklı bir ortamdan iç mekana, daha karanlık bir ortama geçen bitkinin yaprak dökmesi normal.Mümkün olduğu kadar ışıklı bir ortama almaya çalışın.

Bir de japon güllerinde çok su, yaprak sararması ve dökülmesi yapar.Gereğinden fazla suladığınızda ertesi gün dökülecek bir çok sarı yaprakla karşılaşırsınız.
Teşekkür ederim ilginize Mehmet Bey ama yapacak bir şey yok anlaşılan. Evim zaten kışın güneş görmüyor, yapabileceğimin en iyisini yapıp, çiçeklerime muteber bir köşe ayırdım.
Sanırım bekleyip göreceğim.
Ben güneşsizsem onlar da öyle yaşamayı öğrenmeli :(
Şımartılan çiçekten hayır gelmiyor; gözünün içine bakıyorum olmuyor. Arkadaşlarım evin bir köşesinde unutuyorlar, ağaç gibi oluyor çiçekler. Çiçekler beni sevmese de ben onları seviyorum; kendileri bilir :)
Sizin Japon'unuz da nefismiş...

Günüm
24-12-2008, 19:11
Kışın içeri alınan japon güllerinde yaprak dökülmesi görülüyor arkadaşlar. Ama baharda dışarı çıkarır çıkarmaz, çıplak dallardan hemen yeşermeye başlıyor. Tecrübe ile edinilmiş bir bilgi olduğu için paylaşmak istedim.

TuruncuHis
24-12-2008, 22:41
Kışın içeri alınan japon güllerinde yaprak dökülmesi görülüyor arkadaşlar. Ama baharda dışarı çıkarır çıkarmaz, çıplak dallardan hemen yeşermeye başlıyor. Tecrübe ile edinilmiş bir bilgi olduğu için paylaşmak istedim.
Teşekkür ederim Günüm, bu bilgi biraz içimi ferahlattı.
Her çiçeğim öldüğü için, 10 yıl boyunca çiçekten vazgeçmiş idim. Yine öyle olursa diye idi benim kaygım.
Umarım sadece kış uykusundadır Japon'um...

Günüm
25-12-2008, 15:21
Korkmayın sevgili TuruncuHis. Benim evimde kalorifer yok. Öyle güneş alan bir yerde de değiller. Ama sevgili Mutlu Kutlu'da söylemişti uykuya yatacaklarını. Baharda dinlenmiş olarak uyanacaklar.

züleyha
29-12-2008, 15:32
Benim de evimde artık agaç formunda, hatta aynı saksıda katmerli pembe ve yavruagzı japon gülüm var. 6 yılda her sene her kokten bir tane acan japon gulum bu sene balıkesire tasınınca çıldırdı. bu gune kadar uzerinde surekli min 5 tane çiçeği vardı. bugun itibariyle son çiçeğini de doktu. Sanırım bu çiçek nemi sıcagı ve suyu cok seviyor. yanlız bir problemim var ozellikle tomurcukların uzerinde siyah siyah bite benzeyen bocekler olustu. ozellikle surgunlerinde ve ciceklerinde cok oldu. hatta bazı tomurcukları tamamen kapladı. bu bocek için nasıl bişey kullanmalıyım?

MSaygin
31-12-2008, 12:28
züleyha, bahsettiğiniz siyah böcekler yaprak bitleri muhtemelen, japon gülü çiçeklerini ve tomurcuklarını çok seviyorlar.
Şu başlıkta (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3062) önerileri okuyabilirsiniz.

MSaygin
31-12-2008, 12:32
Normalde katmersiz japon güllerimin çiçekleri açtıklarının ertesi günü kuruyp dökülüyorlar.Katmerli çiçekler ise 3 gün kalıyor bitki üzerinde, sonra kuruyup dökülüyor.
Bu başlığın 303 no'lu maddesinde (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=334817&postcount=303)fotoğrafını koyduğum, yaprakları diğerlerine göre daha yuvarlak formda olan japon gülümün çiçekleri rekor kırmaktalar.
5-6 gün açık kalıyorlar, 6. gün kurumaya başlıyorlar.Şu an 8.gün ve yarı kurumuş halde halen bitki üzerinde çiçekler.
Tomurcukları da çok uzun sürede oluşmuştu zaten, geç açıp geç kapanıyor demek ki, bu çiçekler.

züleyha
11-01-2009, 22:33
Japon güllerim tekrar tomurcuklandı. Bir sürü tomurcuğu var sanırım dışarıyı sevdiği kadar içeriyi de sevdi :) Eeee peki ne zaman dinlenecek bu çiçek, ilk defa böyle oluyor.

Mutlu Kutlu
11-01-2009, 23:06
Japon güllerim tekrar tomurcuklandı. Bir sürü tomurcuğu var sanırım dışarıyı sevdiği kadar içeriyi de sevdi :) Eeee peki ne zaman dinlenecek bu çiçek, ilk defa böyle oluyor.

Bitkiler hava sıcaklığının 0 dereceye doğru düşmesiyle birlikte kışın geldiğini hissediyorlar, güneş ışığı ve ısı azaldığı için gelişimleride yavaşlar ve durur.

Soğuklama ihtiyacı hisseden bitkilerin olduğu gibi, tropikal iklimden adepte edilen türlerin gerekli ısı ve ışık olduğu müddetce canlı kalmalarında, tomurcuklanıp çiçeklenmelerinde bir mahsur yok. Japon gülünüz uyumasada olur:)

züleyha
11-01-2009, 23:15
Buna sevindim işte. Umarım çiöeklerini dökmeden açar da ,daha çok sevinirim.Çünkü içerde yazın olduğu gibi çok sulayamıyorum.

TuruncuHis
11-01-2009, 23:18
Mine Hanım,
"Her bebeğin kendine has bakım isteği vardır, bitkiler de öyle" demişti bir mesajında. Benim Japon'un tüm yaprakları döküldü ama uçlarda tomurcuklar hala duruyor. Yeni minicik yapraklar oluşmaya yelteniyor ama onlar da pek kalacak gibi durmuyor yerinde.
Birebir uymasını beklemeyin standartlara. Sonuçta bilgiler de bu arkadaşları izleyerek elde ediliyor. Çoğunluğun tepkisi de bilimsel kabule değer olarak seçiliyor.
Demek ki anarşist bir bitkiniz var, ne güzel:)

Mutlu Kutlu
11-01-2009, 23:37
Sn.TuruncuHis,

Sizin bitkinizin durumu biraz şüpheli geldi bana. Öncelikle bitkinizin saksısının altına suyu tutması için tabak, tepsi vb. bir şeyler koymak suretiyle hava deliklerini su ile kapamış olmayasınız. veya saksınızdaki delikler bir şekilde kapanmış olmasın.

Japonlar nazik görünsede aşırı horlanmaya karşı dirençliler. kökünü tamamen yıkayıp yeniden başka bir toprağa diksenizde yinede 1hafta 10 gün sonra yeniden canlanıyorlar.

Sizin japon kızınız ölmemek için direniyor gibi geldi bana. İnşallah kış uykusuna hazırlık yapıyordur.

TuruncuHis
11-01-2009, 23:51
Sayın Mutlu Kutlu,
Yüreğime indirmeyin şimdi. Taze sürgünler canlı duruyor. Tomurcuklar Ekim-Kasım'da havalar 25 derece civarında gittiğinde oluşmuştu. Hızla soğuyunca içeri aldım; yapraklar döküldü ama tomurcuklar dokunursam dökülüyor.
Sulama konusunda kendimi disipline ettim; bence de inşallah kış uykusudur. Ki evim uyku getirecek cinsten, ideal bir karanlıkta :)

züleyha
12-01-2009, 00:11
Sayın Turuncuhis,
Ufak bir tavsiyede bulunmak isterim size. Umarım hemen duzelir çiçeğiniz, ya da umarım kış uykusudur ama yine de bir çelik alıp köklendirirseniz, en azından elinizde yine japon gülünüz olur. Eğer çiçek kış uykusundaysa da arkadaşlarınıza hediye edecek fazladan bir japon gülünüz olur. Ben genelde çok sevdiğim çiçekleri mutlaka yedeklerim de :)

TuruncuHis
12-01-2009, 00:23
Sevgili Züleyha,
Çok yanlış biliyorum ama budamaya bir türlü cesaret edemiyorum hiçbir bitkiyi. Araştırmama rağmen emin olamadım nereden çelik alacağıma.
Gençleştirme yararı olmasına rağmen bana bitkiye zarar verecekmiş gibi geliyor. Bir bilen bulsam uygulamalı öğreneceğim ve dağıtacağım ama, bir bilen bulmak gerek önce.
Çelik isteyen ve çelik almayı bilene evim açık. Buyursun, budasın ve alsın çeliğini:)

züleyha
12-01-2009, 00:33
Bu konuda yardımcı olmayı cok isterdim ama yanlış bişey söyleyip de bitkinize zarar vermek istemem. Ama burda bu konuda yardımcı olacak eminim bilgili arkadaşlar vardır. Ama eğer allah korusun çiçekle ilgili bir sorun olursa ben size her zaman kendi çiçeğimden çelik verebilirim... :) Ama tabi önce bir çiçeklenmesinin durması lazım sanırım.

MSaygin
19-01-2009, 14:09
Hep güzel çiçek fotoğrafları eklemek olmuyor tabi, bu da soğuktan korumak için mini seraya alınmış, ama sıcak bir günde açılıp havalandırması yapılmadığı için, içeride kalan rutubetin, gece soğuğunda öldürücü darbeyi vurmasıyla can vermiş katmerli pembe japon gülümün fotoğrafı :(

59385

züleyha
19-01-2009, 14:29
Sayın MSaygin,
Geçmiş olsun, gerçekten üzücü bir görüntü. Tam da ben çiçek açmak üzere olan japongülümün fotoğraflarını koymak için mesaj yazacaktım, sizin mesajı görünce vazgeçtim. Nispet yapar gibi olmasın şimdi :(

MSaygin
19-01-2009, 14:39
Olur mu öyle şey, merakla bekliyoruz fotoğrafınızı, diğer tüm japon güllerim bu soğukta halen çiçekleriyle hava yapmaktalar terasta merak etmeyin siz :)

züleyha
19-01-2009, 15:08
Bu da benim japon gülüm :)

Harun Parlak
19-01-2009, 15:13
Hep güzel çiçek fotoğrafları eklemek olmuyor tabi, bu da soğuktan korumak için mini seraya alınmış, ama sıcak bir günde açılıp havalandırması yapılmadığı için, içeride kalan rutubetin, gece soğuğunda öldürücü darbeyi vurmasıyla can vermiş katmerli pembe japon gülümün fotoğrafı :(

59385
Kökden yeniden sürgün verecektir. Üzülmeyin Sayın Mehmet bey. Yanmış yaprakları temizlerseniz sıcakları görür görmez yeni tomurcuklar verecektir.

MSaygin
19-01-2009, 15:38
Ben de dipten sürgün vereceğini sanıyorum Tekin Bey.Üstteki tüm dallar ve gövde yere bir kaç cm. kalana kadar yanmış, kurumuş ama en dip kısmı biraz kazıyınca alttan yeşil doku çıkıyor.

bluejean1
30-01-2009, 10:16
Merhaba arkadaşlar.Ortalama 1.5-2 ay önce elime bir japon gülü geçti.Tanıdığımız biri dikerek verdi.O zamandan beri japon gülüm nasıl geldiyse öyle duruyor.Büyüme falan hiçbir şey yok.Ama hiç bir bozulmada yok.Henüz çok küçük...Dışarda gezerken bir yerde 2 ayrı saksılarda japon gülü gördüm onlar büyümektedirler.Görenler japon gülümün tuttuğunu söylüyorlar.Ama büyümüyor.Duyduğum kadarıyla japon gülü şu anda kış uykusunda olabilirmiş.Ne kadar doğruluğu var bilemiyorum ama sizce japon gülüm büyüyecek mi ? Şimdiden sağolun arkadaşlar...

TuruncuHis
30-01-2009, 12:01
Köklendiğine emin misiniz anlayamadım ama siz yine de kışın içeride tutun çiçeğinizi. Özellikle oradaki sert rüzgarlar Japon gülünün sevmeyeceği bir ortamdır. Kışın durağan hale hatta neredeyse uyku durumuna geçer, tüm yapraklarını dökebilir.
Baharda dışarı alırsanız hızla geliştiğini göreceksiniz.
Ben hala öğrenemedim ama size sabrı öğrenmenizi ve heyecanınızı kontrol edip, bekleyip görmenizi öneriyorum :)

bluejean1
30-01-2009, 12:51
Anladım cevabınız için teşekkürler.Yoook bilmiyorum ki köklendimi falan bana dikip verdiler.Ama tuttuğunu düşünüyorum.Zaten hiç dışarı çıkarmadım içerde bahara doğru çıkarırım öyleyse dışarı :) Ya inşallah büyür yaa artık 2 ay oldu hala büyümedi ya telaşlanıyorum :D

züleyha
05-02-2009, 12:51
Çiçek açan japon gülüm. aynı saksıda iki farklı renk :)

züleyha
05-02-2009, 13:09
Bunlarda tek tek çiçeklerin fotoğrafı :)

TuruncuHis
05-02-2009, 14:38
Züleyha Hanım,

Şu anda mı çiçekliler? Benim, içeri alınca kel kalan Japon'um, tomurcuklarını dökmemişti. Belki 30'dan fazla tomurcuğu var üzerinde. Dallarda da minicik yapraklar fışkırmaya başladı.
Peki bu çiçek neresinden fotosentez yaptı da bu çiçeği açtırdı bugün?
61660

Arzu Kasapoğlu
05-02-2009, 14:42
Çiçek açan japon gülüm. aynı saksıda iki farklı renk :)

Japaon gülleriniz çok güzel Züleyha Hanım.

Her ikisi de aynı saksıda çok güzel gelişmiş. Saksının boyutunu merak ettim.

Uzaktan resimleyebilir misiniz?

züleyha
05-02-2009, 15:25
Sayın Turuncuhis, evet bugün çekilmiş fotoğraflar. Yaklaşık 3 haftadır çiçekliler ama bugün kısmet oldu fotoğraflarını çekmek. Sayın Arzu Kasapoğlu, çok büyük bir saksıda değiller. Fotoğrafı ekledim. Bu görüntü çiçeğin biraz budanmış ve yapraklarını dökmüş hali. Dışarda iken bunun iki katı büyüklüğündeydi.

TuruncuHis
05-02-2009, 15:41
Renkleri çok hoş Züleyha Hanım, keyfiniz eksik olmasın...
Yapraklarını dökmemiş sizinki kışın, özel birşey yaptınız mı? Benimki fotoğrafta gördüğünüz gibi eskileri attı, ölü taklidi yaptı şimdi yenileri çıkarıyor :) Bu uyanış aşamasına hayran oluyorum...

züleyha
05-02-2009, 15:49
Sayın Turuncuhis,
Aslında ilk içeri aldığımda gölge bir yere koymuştum, o zaman çok yaprak döktü. Sonra yerini değiştirip daha aydınlık , ışık alan bir yere koydum. Tabi bir de çiçek sıcak ortamı çok seviyor, evim kaloriferli olduğu için çok ısı değişimi olmadı.

Arzu Kasapoğlu
05-02-2009, 19:12
Çiçeğiniz kocaman ağaç olmuş çok güzel. Ben de bir başka rengi pembe katmerliyle aynı saksıya dikebilirim.

Teşekkür ederim.

züleyha
05-02-2009, 19:14
Eğer bu renklerden elinizde yoksa, isterseniz gönderebilirim çeliklerinden Arzu Hanım.

Arzu Kasapoğlu
05-02-2009, 21:33
Pembe katmerlinin aynısından bende de var.Yavru ağzı rengi japon gülünüz çok çok güzel :)

Yaza doğru Trabzon'a japon gülü çeşitleri geliyor, eğer bulamazsam sizden rica ederim.

Çok teşekkür ederim Züleyha Hanım.

fizikçi
01-03-2009, 23:44
Japon Gülü bölümüne epeydir mesaj gelmemiş minik bir katkım olsun.

Bu da sevgili babacığımın apartman bahçemizde yetiştirdiği muhteşem japonlarından biri. Çiçeklendiğinde yepyeni fotoğraflarını ekleyeceğim.

kaktüs
03-03-2009, 09:37
Kışın kapalı balkonda duran, katmerli pembe, katmerli sarı, beyaz ve yeni çelikleyerek bu sene gelişmesini umduğum kırmızı yalın kat bir japon güllerim var.

Katmerli pembe'yi de bundan 11 sene evvel Antalya'da bir yerden rastgele çelik alarak edinmiş ve böylece başlamıştım Japon Gülü sevdasına. Geçen yaz yalın kat kırmızı ve yalın kat turuncu çelikledim ama yalın kat turuncuyu tutturamadım, kırmızı ise direniyor sanırım. Baharda göreceğiz bakalım canlanacak mı yoksa kendini bırakacak mı?

En eski Japon Gülü'mün (katmerli pembe) bir sorunu var ama. Bitki bitleri tarafından istilaya uğramış vaziyette. Kışın bir miktar yaprak dökmesi yaşıyordu zaten, şimdi sanırım hem böcek hem kış sebebiyle iyice kelleşti. Böceklerle mücadeleye başladım. Bu arada bir de budama yapmam sizce bitkinin işini kolaylaştırır mı yoksa daha mı kötü yapar dersiniz?

bluejean1
23-03-2009, 17:03
Merhaba arkadaşlar japon gülüm tutucakmı diye daha önce bir mesaj yollamıştım :) Japon gülüm tutmuştu ve büyümeye başlamıştı.Çok yavaşta olsa büyüyordu.Saksısı çok küçüktü malesef.Hafta sonu büyük yeni bir saksı aldım.Toprağı gübre ile karıştırarak harmanladım ve saksıya doldurdum.Sonra japon gülünü hemen eskı saksısını kesıp toprağını oraya oturtacaktık ama toprak dağıldı.Japon gülümün kökleri çıktı baya uzundu :) Onu öyle diktik.Üstünede çam gübresi koyduk.2 gün önce falan yaptık bu işlemi.Yapraklarını biraz saldı sanki.Kötü birşey yok ama şu anda hiç büyümüyor.Acaba tam tuttu derken japon gülümü bozdum mu :( Yardımlarınız için ****** arkadaşlar...

kaktüs
24-03-2009, 08:39
Keşke iyice tuttuğuna emin olmadan hiç ellemeseydiniz. Tercih olarak saksı diplerinden kök çıktığında saksı değiştiriliyor. Yapraklar su kaybından salmış olabilir. Japon gülü suyu çok seviyor benim gözlemlediğim. Susuz kalınca hemen yapraklarını salıyor.

Havalar iyice ısınıp güneş gördüklerinde coşuyorlar. Hala bozulmamış olabilir.

bluejean1
24-03-2009, 13:46
Cevabınız için çok teşekkürler.Yook japon gülüm diğer saksısında tutumuş büyüyordu.Ama saksısı oldukça küçüktü.Hala yaprakları biraz salık gibi ama öyle iyice değil.Yani yine yerinde gözüküyor.İnşallah aksi bir durum olmaz.Suyunuda yeterince verdim alttan ve üstten hatta altta hala su duruyor almıyor :)

fikreteren
24-03-2009, 15:51
15 gün evvel tepe kısmından çelik alıp çaybardağına koydum.buğün baktım çillenmiş.Bende pembe katmerli kırlı sarı ve beyaz var. yalnız tohumları kaşgünde çilleniyor acaba dikim için bir özelliği varm ?

Güngör Salman
31-03-2009, 22:59
Merhaba bu da benim japon gülüm bir hafta önce bana hediye geldi kırmızı açıyor dediler bakalım.

suzan7
25-04-2009, 17:06
Selamlar,
15 gün önce aldığım japon gülümün eve gelince yaprakları sararmaya başladı.
çiçegide bir günde döküld.
Sorunu ne olabilir cevaplarsanız sevinirim.

SEZER.A
26-04-2009, 07:44
Selamlar,
15 gün önce aldığım japon gülümün eve gelince yaprakları sararmaya başladı.
çiçegide bir günde döküld.
Sorunu ne olabilir cevaplarsanız sevinirim.

Sayın suzan7; japon gülünde çiçek ömrü zaten bir gündür.Bir gün yaşar ve hemen soluverir.

kaktüs
28-04-2009, 10:02
Yapraklarında bir sararma görmedim ben.

züleyha
28-04-2009, 10:06
Sayın Suzan7 japongülünün yaprak sararması ve dökülmesinin en büyük nedeni ışık isteğinin çok yüksek olması ve bunun yeterli oranda karşılanamamasıdır. Mutlaka güneş alan bir yere koyun ve sulamasına da dikkat edin.

suzan7
28-04-2009, 21:57
Teşekürler züleyha,
Japonum, camlı terasımda camın yanında duruyor ,sabah güneşini saat 1 e kadar alıyor.
Sulamayıda 1 2 günde bir az az yapıyorum.Yorumunu bakliyorum.

lalecan
11-05-2009, 11:35
menhabalar , japon gülleriniz bir harika bende sizden imrenerek bir tane aldım. yavru ağzı katmerli olsun dedim bakalım nasıl açacak. Sizlere sorum, pencere önüne ikindi güneşi alan bir yere mi koyayım yoksa aydınlık güneş almayan biyere mi?cevaplarınızı bekliyorum.

cybl
11-05-2009, 18:07
Merhaba arkadaşlar.
Bu da benim japon gülüm. Bana 2008 yılı nisan ayında bol pembe çiçekleri ile hediye gelmişti. geldikten bir kaç gün sonra çiçeklerini döktü. Sonra yapraklarında sararmalar başladı ve onlarında çoğu döküldü. Ben de belki gelişimi hızlanır diye budadım. Bütün bir kış hiç gelişim göstermeden öylece kaldı. Meğer ben onu güneş almayan bir yerde tutuyormuşum. Bunun yalnış olduğunu da buradan öğrendim tabi. Sonra cam önüne koyunca havalar da ısınınca bizimki uyandı. Şimdi yeni bir çok yaprak çıkardı. Toprağa yakın kısmındaki odunsu dalından da bir sürgün daha verdi. Sanki yerinden memnun gibi. Ama yeni çıkan yaprakları niye yeşil değilde kahverengi birde onu anlayabilsem.
Sulamasını toprağı kurudukça yapıyorum birde yazın 10 günde bir çiçekçimden aldığım kendisinin hazırladığı toz bir gübre kullanıyorum.(ama içeriği konusunda bir fikrim yok) Hafta sonu sıvı yaprak gübresi aldım onunla yapraklarını spreyledim.
Bu konuda bir fikri olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim.Aşağıya fotoğrafını ekliyorum.
Teşekkürler sevgiler...

77781
77782

cybl
11-05-2009, 18:33
Arkadaşlar bir sorum daha olacak. Ellimde sayın karınca70'ten aldığım çok yıllık japon gülü tohumları var. Forumlarda tohumların nasıl ekilmesiyle ilgili bir bilgi bulamadım. İki üç çeşidinden elimde az sayıda tohum olduğu için de ekmeye de cesaret edemedim açıkçası. Acaba aranızda daha önce tohumdan çimlendirmeyi deneyen oldumu tecrübelerini benimle paylaşırmı?
Teşekkürler...

Sibel11
11-05-2009, 21:09
Ben de sayın karınca70'ten japon gülü tohumu aldım. Tohumları ekerken bilinçli olarak yapmadım; ama plastik bardaklada torfa ekip, bir kere suladım üzerini streç film ile örttüm, hergün havalandırıp fısfısla nemlendirdim. 8 tohum ekmiştim bu günlerde 3 ü çimlendi, diğerlerinden de umutluyum. Umarım bir faydası olur, kolay gelsin :)

Günüm
11-05-2009, 21:16
[QUOTE=cybl;419028]Merhaba arkadaşlar.
Bu da benim japon gülüm. Bana 2008 yılı nisan ayında bol pembe çiçekleri ile hediye gelmişti. geldikten bir kaç gün sonra çiçeklerini döktü. Sonra yapraklarında sararmalar başladı ve onlarında çoğu döküldü. Ben de belki gelişimi hızlanır diye budadım. Bütün bir kış hiç gelişim göstermeden öylece kaldı. Meğer ben onu güneş almayan bir yerde tutuyormuşum. Bunun yalnış olduğunu da buradan öğrendim tabi. Sonra cam önüne koyunca havalar da ısınınca bizimki uyandı. Şimdi yeni bir çok yaprak çıkardı. Toprağa yakın kısmındaki odunsu dalından da bir sürgün daha verdi. Sanki yerinden memnun gibi. Ama yeni çıkan yaprakları niye yeşil değilde kahverengi birde onu anlayabilsem.
Sulamasını toprağı kurudukça yapıyorum birde yazın 10 günde bir çiçekçimden aldığım kendisinin hazırladığı toz bir gübre kullanıyorum.(ama içeriği konusunda bir fikrim yok) Hafta sonu sıvı yaprak gübresi aldım onunla yapraklarını spreyledim.
Bu konuda bir fikri olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim.Aşağıya fotoğrafını ekliyorum.
Teşekkürler sevgiler...

Bu Japon gülü değil, kamelya.

Güngör Salman
11-05-2009, 21:28
Sevgili günüm bende japon gülüne benzetemedim.

cybl
12-05-2009, 07:58
Gerçektenmi :( e hediye eden arkadaşım bana japon gülü bu demişti ama. Ben de etrafta japon gülüm var diye dolaşıyorum, forumlarını okuyorum :D

teşekkürler arkadaşlar artık kamelya forumlarını okuyalım biz de ozaman.

Volare
17-05-2009, 16:05
Sevgili Gunum ,
Kuruyan Hibiskus Canlandirma Harekatinizi hayranlikla okudum .
Elimde 1 tablet Giberelik asit var . Nasil sulandirdiniz ?Sulandiktan sonra etkinligi ne kadar sure devam ediyor ?Hibiskusunuzun renki harika !Benimki de kirmizi katmerli.
Canlandirmayi Abutilon adindaki bitkime yapmak istiyorum .
Tesekkurler .

bluejean1
17-05-2009, 16:30
Merhaba arkadaşlar.Geçenlerde baya gelişmiş bir japon gülü aldım.Yani 1 m **** 1 m biraz daha az.Fide olarak japoın gülüm vardı.Büyük saksıya dikmiştim.O oldukça küçük.Küçük saksıda gelişiyordu ama büyük saksıya geçince durdu.Çok canlı sorunu yok gibi zamanla oda büyümeye başlar diye düşünüyorum.Fakat yeni aldığım japon gülüm.Tüm çiçek açacak olan yerlerini döktü.Nerdeyse 1 gün daha açıcak dursa açıcak olan yerı vardı orayıda doktu.Sadece bir yerde açıcak olan yer kaldı inşallah onu açar :) Yapraklarında bir sorun yok gayet sağlıklı.Yer değişikliğinden oldu sanırım...
Sorum şu japon gülüm bol ışık alan yerde duruyor.Evimin bir köşesinde.Onu terasa sürekli güneş alan bi yere mi koyayım yoksa yerinde kalması daha mı iyi olur.Cecaplarınızı bekliyorum..Japon gülüm en gözde çiçeğim :)
Teşekkürler

Günüm
17-05-2009, 16:54
Ben mesajınızdan hiçbirşey anlamadım bluejean1.
Biraz daha anlaşılır yazarsanız ve sorularınızı sorarken konudan konuya geçmezseniz bir cevap verebiliriz sanırım.

Günüm
17-05-2009, 16:58
Sevgili Gunum ,
Kuruyan Hibiskus Canlandirma Harekatinizi hayranlikla okudum .
Elimde 1 tablet Giberelik asit var . Nasil sulandirdiniz ?Sulandiktan sonra etkinligi ne kadar sure devam ediyor ?Hibiskusunuzun renki harika !Benimki de kirmizi katmerli.
Canlandirmayi Abutilon adindaki bitkime yapmak istiyorum .
Tesekkurler .

Sevgili Volare o benim japon gülüm değil. İnternetten resimleri alıntı yapıp, metni türkçeye çevirip yerleştirdim. Ben kışı dışarıda geçirip kuruyan begonvile uygulamıştım. Yapraklar çıkarmaya başlamıştı. Bu benden mi kaynaklandı yoksa doğasında mı var bilemedim. Bu sene kışı içeride geçirdi. Henüz çıkardım dışarıya. Bir daha riske atmak istemedim.
Bendeki gibberillic asit sıvı halde. 1 litre suya 2 cc uyguladığımı not almışım. Hergün yenisini hazırlamadım. Bitene kadar kullanıp, sonra yeni karışım yapmıştım.

Volare
17-05-2009, 17:41
Sevgili Gunum hizli cevap icin tesekkurler .

bluejean1
17-05-2009, 19:49
Cevabınız için teşekkürler..Peki mesajımı yeniliyorum.
Japon gülüm şu anda bol ışıklı bir yerde fakat aldığım bilgilere göre güneşli bir yer daha sağlıklı olabilirmiş.Ben de onu terasımda(açık hava içeride değil) bolca güneş alan bir yere mi koysam daha iyi olur yoksa yerinde kalsada olur mu?

züleyha
17-05-2009, 19:56
Sayın Bluejean1,
Benim japongülüm bol güneş alan, güney cephedeki balkonumda duruyor. Yaklaşık 3 hafta önce çıkardım balkona. İlk çıkardığımda yapraklarının bir bölümü güneşten yandı ama şu an için halinden çok memnun sanırım çünkü tomurcuklar görünmeye başladı. Japon güllerinin Akdeniz'de bahçelerde, yol kenarlarında dikili olduğunu düşünürsek sanırım dışarıyı sever ama yine de tercih sizin :)

Volare
17-05-2009, 22:17
Sevgili zuleyha hakli ,
Kibrista acik arazide , yol kenarlarinda , heryerde var .

bluejean1
18-05-2009, 11:46
Hadi ya ne güzelmiş :) Keşke buralarda da öyle bir şey olsa ama nerdee anında sökerler ..
Yerini değiştirmiyeyim diyorum sürekli yer değiştirilmesinden de küsebilir diye düşünüyorum.Biraz kalsın bakalım yerinde nasıl gelişme göstericek güzel gelişirse değiştirmem.Ama aksaklık yaşarsak değiştirmeyi düşünüyorum..
Teşekkürler

Günüm
20-05-2009, 14:30
Sevgili Gunum hizli cevap icin tesekkurler .

Rica ederim sevgili Volare.;)

Günüm
20-05-2009, 14:36
Cevabınız için teşekkürler..Peki mesajımı yeniliyorum.
Japon gülüm şu anda bol ışıklı bir yerde fakat aldığım bilgilere göre güneşli bir yer daha sağlıklı olabilirmiş.Ben de onu terasımda(açık hava içeride değil) bolca güneş alan bir yere mi koysam daha iyi olur yoksa yerinde kalsada olur mu?

Sevgili bluejean1, temmuz ve ağustos aylarında doğrudan üzerine gelen öğle güneşinden korumanız gerekir. Özellikle katmerli türleri çok sıcak havalarda strese girip, tomurcuklarını döküyor. Çiçeğinize hergün düzenli olarak su verin. Yapraklarının düşmesini beklemeyin. Maalesef bu da japon güllerini strese sokup tomurcuklarını atmasına sebep oluyor.
Gübre olarak da 20-20-20 NPK olanını kullanıyorum. Çok faydasını gördüm.

Volare
24-05-2009, 10:49
Benim pazardan aldigim katmerli kirmizi gulum pek strese girmedi gibi , sabah gunesi alan balkonumda .
Kibrista gorduklerim hep tek katli gullerdi , belki o yuzden dayaniyor olabilirler gunese .
Belki de o acik arazi gibi gorunen yerler belediye veya 5* otellerin suladigi alanlardir?
Ben de o sicaklara dayaniyorsa Izmirde de olur demistim .
Sevgili gunum bilgiler icin tesekkurler .
Ne araliklarla gubre veriyorsunuz ?

tampest
25-05-2009, 14:55
Benim iki sene önce almış olduğum japon gülüm, kışı geçiemeyip ölmüştü. Bende bu sene tekrar aldım. Bu sefer iki tane aldım ki, yalnızlıktan canı sıkılmasın istedim. Belki böylelikle kışın birbirine sarılır, üşümezler.
Sevgiyle kalın

Kivi
26-05-2009, 10:23
Kıbrıs'ta bunlardan çok vardı. Hatta çiçekli bitkilerin üremesi dersinde göstermek için kullanıyorlardı.
Bizimde var. Bir açtı ertesi gün öldü neden derken bir yazıda gördüm ki biriki gün yaşıyormuş. Biz de üzüldük burayı mı sevmedi diye...

uzman16
16-06-2009, 16:49
Yeni aldığım japon gülünün üzerinde tomurcuklar vardı. Aldıktan 2 gün sonra açtı ama ben akşamüzeri çekebildim fotoğrafını. Tüm gün esen kuvvetli rüzgar çiçeği oldukça hırpalamış.

Merak etiğim konu yalın kat olan çiçeğin ucundan uzantı var ve o uzantının da ucunda tekrar çiçek var gibi. Oysa gördüğüm fotoğraflarda sadece bir uzantı var. Seradakilerin söylediğine göre bendeki bodur cinsmiş, fazla büyümezmiş. Oysa gövde ağaç gibi. :p Acaba bodur cins mi böyle açıyor? :confused:

87200

87201

Günüm
16-06-2009, 20:00
[QUOTE=uzman16;446435]Yeni aldığım japon gülünün üzerinde tomurcuklar vardı. Aldıktan 2 gün sonra açtı ama ben akşamüzeri çekebildim fotoğrafını. Tüm gün esen kuvvetli rüzgar çiçeği oldukça hırpalamış.

Merak etiğim konu yalın kat olan çiçeğin ucundan uzantı var ve o uzantının da ucunda tekrar çiçek var gibi. Oysa gördüğüm fotoğraflarda sadece bir uzantı var. Seradakilerin söylediğine göre bendeki bodur cinsmiş, fazla büyümezmiş. Oysa gövde ağaç gibi. :p Acaba bodur cins mi böyle açıyor? :confused:

Bu çok ender bulunan türlerden biri. Mutlu Kutlu Bey'in halihazırda sattığı, "çiçeği burnunda" ismiyle seslendiği tür. Sadece 5 tane üretebilmiş.
Güle güle büyütün.

Günüm
16-06-2009, 20:02
QUOTE=Volare;429083]Benim pazardan aldigim katmerli kirmizi gulum pek strese girmedi gibi , sabah gunesi alan balkonumda .
Kibrista gorduklerim hep tek katli gullerdi , belki o yuzden dayaniyor olabilirler gunese .
Belki de o acik arazi gibi gorunen yerler belediye veya 5* otellerin suladigi alanlardir?
Ben de o sicaklara dayaniyorsa Izmirde de olur demistim .
Sevgili gunum bilgiler icin tesekkurler .
Ne araliklarla gubre veriyorsunuz ?

Sevgili volare özür dilerim geç farkettim mesajınızı. Ben 3 haftada bir 20-20-20 gübre ile suluyorum. Bunu ana konusu hibiscus olan yabancı bir sitede "çok ve büyük çiçekli hibiscus için ipuçları" başlığı altında okumuştum. Ondan sonra gidip bu gübreyi aldım.

Volare
16-06-2009, 22:21
Sevgili gunum ,
Tesekkurler , yanit gelmeyince organik gubre verdim gecen hafta ,
keyfi yerinde 5'ci cicegini acmakta :)

uzman16
17-06-2009, 08:44
Bu çok ender bulunan türlerden biri. Mutlu Kutlu Bey'in halihazırda sattığı, "çiçeği burnunda" ismiyle seslendiği tür. Sadece 5 tane üretebilmiş.
Güle güle büyütün.

Çok teşekkür ederim. İlgili sayfaya bakıp buldum. Çiçeği burnunda bu sabah 2 tane açmıştı. Hoşuma gitti.

87356

Gübrelemeyi belirttiğiniz gibi yapayım. 20-20-20 3 haftada bir. Tekrar teşekkürler.

Günüm
17-06-2009, 15:42
Rica ederim sevgili Volare ve sevgili uzman16.
Bu güzellikleri paylaştığınız için asıl ben teşekkür ederim.
Güle güle büyütün.

TuruncuHis
17-06-2009, 15:50
Evde testere olsa kesip kesip odun yapacağım Japon'umu.
2 aydır bitten kurtulamadım bir türlü. Kapıdan geçemeyecek kadar da hızlı gelişmişti. Kaçıncı ilaçlama bilmiyorum artık. Bitler ölünce tomurcukları açmaya yelteniyor, hoooop içinden yeni bitler çıkıyor. Hangi ara sarıyorlar anlamıyorum :(
Az önce yine binlerce pamuk ipliği gibi heryerini sarmış beyazlıklar vardı. Onların bite dönüştüğündeki durumunu düşünemiyorum diyemeyeceğim çünkü bilfiil defalarca görmüşlüğüm var.

almira
17-06-2009, 19:19
bu dönem hertürlü bit ve haşerenin faal olduğu bir dönem.Benim yaz çeliği olarak aldığım japon güllerinin bazılarındada vardı.Ben çelikleri dikmeden önce iyice yıkadım kalmadılar birdahada oluşmadı.BİLMİYORUM SİZİNKİNİN YIKANMA İMKANI VARMI?

TuruncuHis
17-06-2009, 20:00
Sayın almira,

Tek çare bitkiyi yok etmek gibi. Yıkadım, arapsabunlu+sarmısaklı solüsyon yaptım, kimyasal kullandım. Diğer çiçeklerdekiler tek uygulamada yok oldu, ondakilerin bir türlü kökü kurumadı.
Az önce zehirle yıkadım resmen. Yeni sürgünler vermesiyle üzerini bit kaplaması bir oluyor. Bitkim çok iştahlı ama bir türlü sürgünleri gelişemiyor bunlardan.
Onun bulunduğu alanı Selluka için ayırmıştım; Selluka'm taşınamayacak kadar oldu ama bir türlü taşıyamıyorum bitler ona da bulaşacak diye asıl yerine :(
Çok sinirliyim çok...

Günüm
17-06-2009, 20:30
Aynı sorun bende de vardı. Neemazal 2 uygulamada kökünü kuruttu.
Güllerin üzerindeki gül bitlerini de aynı şekilde yok ettim. Sellukama da 15 günde bir önlem olarak sıkıyorum.

almira
19-07-2009, 21:41
Bu yıl Haziran ayında çeliklediğim kırmızı yalın kat japon gülüm ilk çiçeğini açmak üzere.

almira
20-07-2009, 20:08
Dün tomurcuk halini fotoğrafladığım Japon Gülüm bu gün açtı. Kopardığınız minicik bir dal parçasının bir ağaç olma yolunda ilerlediğini görmek ne müthiş birşey. Siz emek veriyorsunuz o da sizi hiç utandırmıyor. Ne şirin şey değilmi. Minicik boyuyla nede güzel açtı.:p

tturt
10-08-2009, 10:21
Seneye bende çelik alayım özendim.
Bendeki japon gülleri,

97253

97254

bahtiyar02
10-08-2009, 12:07
sabah erken saatlerde çiçek açmaları ortama değişik bir hava veriyor.Japon gülleri gerçektende çok güzel bitkile.saygılar

Sevgi Durul
18-08-2009, 01:12
Bendeki japon gülü bir yaşında. Eski bir komşum dikip eşimle göndermişti. Bu yaz epey çiçek açtı.(kırmızı) Sorunumuz çiçeğimizin tek dal halinde uzayıp gitmesi. Boyu neredeyse bir metreyi geçti. Dallanması için budamak gerektiğini biliyorum. Ama nezaman ve neresinden budayacağımı bilemiyorum. Bu konuda bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Arzu Kasapoğlu
18-08-2009, 10:02
Tohumdan yetiştirdiğim Hibiscus southern belle (http://images.google.com.tr/imgres?imgurl=http://summerhillseeds.com/bmz_cache/e/eecc08fb8adf3377f6b444a929513f8f.image.241x240.jpg&imgrefurl=http://summerhillseeds.com/hibiscus-southern-belle-mix-p-224.html%3Fcurrency%3DGBP&usg=__RlNMRzLLa8Y4pzivzZqXG1AMIJY=&h=240&w=241&sz=16&hl=tr&start=11&um=1&tbnid=5aN1XPV5Xew5aM:&tbnh=110&tbnw=110&prev=/images%3Fq%3Dhibiscus%2Bsouthern%2Bbelle%26hl%3Dtr %26sa%3DN%26um%3D1), yakında çiçek açacak. Çiçek çapının 22-30 cm arasında olduğu yazıyor. Bakalım benim ki küçücük saksıda o boyuta ulaşabilecek mi?

kaktüs
18-08-2009, 12:56
Seneye bende çelik alayım özendim.
Bendeki japon gülleri,

97253

97254

İlk fotoğraftaki japon gülü pembe mi? Bu tonunu hiç görmedim bugüne dek.

Arzu Kasapoğlu
20-08-2009, 10:57
Hibiscus southern belle çiçeğini açtı :) Çiçek çapı 20 santim civarında. Beklediğimden daha küçük.
Saksının küçüklüğünden veya gübreleme eksikliğinden olabilir diye düşünüyorum. Ama yinede küçücük bir gövdede kocaman harika bir çiçeği var.

almira
20-08-2009, 11:55
Hibiscus southern belle çiçeğini açtı :) Çiçek çapı 20 santim civarında. Beklediğimden daha küçük.
Saksının küçüklüğünden veya gübreleme eksikliğinden olabilir diye düşünüyorum. Ama yinede küçücük bir gövdede kocaman harika bir çiçeği var.

Arzu Hanım Japon gülünüz gerçekten harika tebrik ederim. Herhalde yeni fide olduğu için beklediğinizden küçük açmıştır. Seneye daha kocaman açar inşallah. Bu da benim bu yıl çeliklediklerimden yalın kat beyaz japon gülüm. Benimki de yeni fide olduğu için biraz küçük açtı. Yine de çok güzel. Sırada iki fidem daha var. Onlarda da küçücüm tomurcuklar var.

Arzu Kasapoğlu
20-08-2009, 12:13
Sizin japon gülünüz de çok güzel almira:) Aynısındanüç sene önce benim de vardı. Kışın bilmeden dışarıda bıraktığım için öldü.

Beyaz japon gülünün çiçekleri iki üç gün üzerinde kalabiliyor. Çiçek çapları da çok büyük.
Yerim müsait olsa, bulabildiğim her renk japon gülünden mutlaka edinmeye çalışırdım.

cybl
20-08-2009, 12:28
Arzu hanım japon gülünüz çok güzel açmış, güle güle büyütün. Mesajınızda tohumdan yetiştirdiğinizi söylemişsiniz. Benimde evde tohumdan yetişen japon gülü fidelerim var ama daha küçükler tabi. Size sormak istediğim acaba çiçeğinizin tohumunu nezaman ekmiştiniz nekadar zamanda çiçek açtı ve tecrübelerinizden bizimle paylaşabileceğiniz püf noktaları varmı ;).
Şimdiden teşekkürler.

almira
20-08-2009, 12:43
Sizin japon gülünüz de çok güzel almira:) Aynısındanüç sene önce benim de vardı. Kışın bilmeden dışarıda bıraktığım için öldü.

Beyaz japon gülünün çiçekleri iki üç gün üzerinde kalabiliyor. Çiçek çapları da çok büyük.
Yerim müsait olsa, bulabildiğim her renk japon gülünden mutlaka edinmeye çalışırdım.

Teşekkür ederim Arzu Hanım. Bu yıl 2 kırmızı yalın kat, 3 beyaz yalın kat, 2 pembe katmerli japon gülünü çeliklemeyi başardım. Benim de tek isteğim japon güllerinin her renk ve cinsinden edinmek. İnşallah diğer renlkeri de bulabilirsem onlardan da çeliklemek istiyorum.

Arzu Kasapoğlu
20-08-2009, 13:14
Sayın cybl, tohumları karınca70'den satın aldım. Mart ayında beş adet karışık renkli tohumdan sadece biri çimlendi. Çimlenme süresi yanılmıyorsam üç ya da dört gündü. Saksı küçük olduğu için boyut olarak fazla gelişme gösteremedi. Yaklaşık yirmibeş gün önce de tomurcuk vermeye başladı. Zahmetsiz bir bitki.
Kışa dayanıklı olduğu yazıyordu ama ben her ihtimale karşı içeri alacağım.

Siz tohumları nereden aldınız :)

cybl
20-08-2009, 13:44
Ben de tohumları karınca70 ten almıştım. Mayıs sonu gibiydi yalnış hatırlamıyorsam tohumları ektiğimde. Benim ektiğim tohumlardan çoğu çimlendi. Sanırım 1-2 tanesini çimlendikten sonra kaybettim. Benimkilerin boyları şimdi 20cm'e yaklaşmıştır. Anladığım kadarıyla siz açık havada yetiştiriyorsunuz bitkinizi. Benimkiler içeride sabah güneşi alan cam önünde duruyordu. Ama yapraklarda sararmalar ve kurumalar başlayınca şimdi ışıklı ama direk güneş almayan bir yere koydum daha iyiler gibi.

Arzu Kasapoğlu
20-08-2009, 15:42
Benimki dışarda duruyor. Japon gülü bol ışığı ve güneşi sever diye biliyorum. Siz tohumları benden sonra ekmenize rağmen oldukça iyi büyümüşler. Ben çimlendirmekte erken davrandım belki de bu yüzden çürüdüler.

Sevgi Durul
22-08-2009, 18:36
99175391 nolu mesajdaki japon gülüm. Budaması hakkında bilgi veren olursa sevinirim.

fellez
25-08-2009, 08:34
hibiscus southern belle çiçeğini açtı :) çiçek çapı 20 santim civarında. Beklediğimden daha küçük.

çok güzeeeelll...

limon
25-08-2009, 13:35
"Japon Gülü" nün tohumu nasıl alınabilir? Çiçek ömrü bitince kendini atıveriyor :) Geriye sadece sapı kalıyor, tohum orada oluşamaz. Acaba düşen çiçeği mi kurutmak gerekir?

Diye düşünürken, Japon Güllerimin dibinde bir yeşerme gördüm. 2-3 hafta geçince anladım ki bebek Japon Gülü geliyor. :) Kendiliğinden saksıya düşen çiçeklerden birisi tohum bırakmış olabilir mi acaba? Aldığımda toprağında vardı desem, 2 kök uzun boylu japon gülü almıştım, küçücük naylon tüptelerdi, ben ikisini birden oldukça büyük saksıya geçirip, bir çuval yeni toprak doldurup diktim. Yani, aldığım bitkinin dibinde eskiden kalma tohum olduğuna hiç ihtimal vermiyorum.

Bitkileri bahçe için aldığımdan boylarının uzunluğu hoşuma gitti ancak kışın içeriye aldığımda, yana dallanması teşvik amacıyla, tepeden budasam mı?

Arzu Kasapoğlu
25-08-2009, 14:01
çok güzeeeelll...

Çok teşekkürler sevgili fellez :)

OliverTwist
26-08-2009, 01:56
Merhaba
Yeni üyeyim.
Epeydir siteyi dışarıdan okuyordum . Pek hoş bir birliktelik ve doğa arkadaşlığı var .
Sonunda üye oldum.
Benim Bodrumda evim var . Bahçemde yaklaşık 4-5 metrelik 2 kırmızı ve 1 tane 2 metrelik beyaz japon gülüm ve bir yığın bitkim , ağacım var .Gidip geldikçe ilgileniyorum ve onları çok seviyorum.
Birkaç gün önce İstanbula döndüm. Gelirken begonvil ve jasmin getirdim .
Çeliklemeniz için verebilirim , yarı yetişkinler . kendi bahçemindir . Ancak bir parça hormona ihtiyacım var. Bu arada 50 liralık kocaman paket değilde azıcık bir hormon nereden bulabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Saygılarımla

Sebahattin Sargın
26-08-2009, 15:01
Sitemize hoşgeldiniz Oliver Twist;

Bahçenizin fotoğraflarını ve çalışmalarınızı Üyelerin Bahçeleri (http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=354) bölümünde başlık açarak bizimle paylaşırsanız mutlu oluruz...

Bitki ve çelik paylaşımlarınız için "Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan Paylaşımı ve Takas" (http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=128) başlığımızda konu başlığı açılarak paylaşımlarda bulunabilirsiniz...

Hormon satışı içinde Sn. Selahattin Yılmaz'ın IBA - NAA Toz köklendirici hormon satışı (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=11140) başlığını incelemenizi tavsiye ederim...

Bu başlık altında sadece Japon gülü hakkında ki bilgilerimizi paylaşabiliriz..

Gözünüz ve gönlünüz yeşilden hiç ayrılmasın...
Sevgiler ;)

fellez
27-08-2009, 00:11
bunlar da benim güzellerim...

fellez
27-08-2009, 00:15
devamı..

tturt
30-08-2009, 13:38
İlk fotoğraftaki japon gülü pembe mi? Bu tonunu hiç görmedim bugüne dek.
Mesajınızı yeni gördüm renk pembe değil açık kırmızı resimde farklı çıkmış olabilir.

tturt
30-08-2009, 14:04
Sayın Fellez çok güzeller iyi günlerde büyütün.
Uzun zamandır tohumdan filizlendirdiğim ve de ne olduğu anlamadığım çiçeğin önce japon gülü olduğunu çiçek yapısından bu sabah çiçek açınca da Sayın Karınca70'den hediye olarak gelen Hibiscus Luna Pink Swirl olduğunu büyük bir sevinçle gördüm çapını ölçüm 18 cm resimlerini sizlerle paylaşıyorum.

100396

100397

100401

fellez
30-08-2009, 15:23
Sayın Fellez çok güzeller iyi günlerde büyütün.
Uzun zamandır tohumdan filizlendirdiğim ve de ne olduğu anlamadığım çiçeğin önce japon gülü olduğunu çiçek yapısından bu sabah çiçek açınca da Sayın Karınca70'den hediye olarak gelen Hibiscus Luna Pink Swirl olduğunu büyük bir sevinçle gördüm çapını ölçüm 18 cm resimlerini sizlerle paylaşıyorum.

100396

100397

100401

çok çok güzel ya tutuldum resmen...

sevim4
01-09-2009, 22:51
Sevgili fellez japon güllerin çok harika çeliyin den bizede düşmezmi.

Sevgili arkadaşlar hepinizin emeyine salık salıklı büyütürsünüz işallah.

Güngör Salman
01-09-2009, 23:07
Sevgili Sevim4 Ben kırmızı çiçekli'den 2 adet köklendirmiştim 1 tanesini size gönderirim adresinizi yazarmısınız sevgiyle kalın.

fellez
02-09-2009, 22:29
sevgili fellez japon güllerin çok harika çeliyin den bizede düşmezmi.

Sevgili arkadaşlar hepinizin emeyine salık salıklı büyütürsünüz işallah.

düşer tabii ki neden düşmesin..

sevim4
03-09-2009, 09:29
Arkadaşlar çok teşekkür ederim.
Sevgili güngör ve sevgili felez sevgi nekadar güzel bir şey kalpten sevmek .
Çiçek sevgisi aracı oluyor siz güzel dostlarla tanışmayı paylaşmayı.
İşallah hep devam eder tekrar teşekkür ederim.
Sevgiyle kalın.

Ülker
03-09-2009, 09:39
Ben bu gülü yetiştirmeyi çok sevdim, hiç çiçeksiz kalmayıp, balkonumu şenlendiriyorlar.
Mütevazı ve neşeli bir çiçek.
İzmir'in çoğu yerinde büyük ağaçlar şeklinde sorunsuz yaşıyorlar.

fellez
04-09-2009, 19:23
Arkadaşlar çok teşekkür ederim.
Sevgili güngör ve sevgili felez sevgi nekadar güzel bir şey kalpten sevmek .
Çiçek sevgisi aracı oluyor siz güzel dostlarla tanışmayı paylaşmayı.
İşallah hep devam eder tekrar teşekkür ederim.
Sevgiyle kalın.

çiçek sevmek insan sevmektir, sabırdır ,aşktır..ben de teşekkür ederim iyi dilekleriniz için .köklenirdiğimde sizi arayacağm..

Sevgi Durul
05-09-2009, 22:52
devamı..

Sayın Fellez japon gülleriniz harikalar. Benimkide güzel ama tek bir dal üzerinde uzayıp gidiyor ve bu arada yine açtı. Daha önce sormuştum, budaması hakkında bilginiz varsa, nezaman ve neresinden budamalıyım?101361

fellez
06-09-2009, 10:55
sayın fellez japon gülleriniz harikalar. Benimkide güzel ama tek bir dal üzerinde uzayıp gidiyor ve bu arada yine açtı. Daha önce sormuştum, budaması hakkında bilginiz varsa, nezaman ve neresinden budamalıyım?101361

diğer bütün bitkilerde olduğu gibi eğer yana gidip dallanmasını istiyorsanız tepesinden almanız gerekir.şubat ayı gibi budanabilir ya da içeride ve soğuk olmayan bir ortamda ise çiçeklenmesi geçtikten sonra ekim- kasım gibi de budanabilir.

Sevgi Durul
06-09-2009, 11:29
Teşekkür ederim sayın fellez, içerde olduğuna göre önümüzdeki aylarda budayabilirim. Bitkimin boyu bir metre civarında, bunun nekadarını budamam uygun olur?

fellez
06-09-2009, 20:08
Teşekkür ederim sayın fellez, içerde olduğuna göre önümüzdeki aylarda budayabilirim. Bitkimin boyu bir metre civarında, bunun nekadarını budamam uygun olur?

üzerinden iki çelik alabilirsiniz budadıklarınızı da köklendirebilirsiniz.

sevim4
08-09-2009, 19:14
Merhaba sevgili güngör hanım.
Bugün bir paket geldi açtim birde negöreyim.
Japon gülü nekadar mutlu oldum ama tepesinden gırılmış hemen diktim.
Size çok teşekkürle emeyinize salık.
Salıcakla kalın.

Güngör Salman
08-09-2009, 21:53
Sevgili Sevim4 güle güle büyütün sevgiyle kalın.

lalecan
09-09-2009, 11:39
merhabalar, nisan ayında bir tane japon gülü almıştım. ağustos ayında beyaz küçük sinekler oldu moralim çok bozuldu yapraklarının arkasına baktığımda küçük yumurtuları vardı en son sinek ilacı sıktım geçmedi, arkasından sabunlu suyla yıkadım. yine geçmedi bende bütün yapraklarını koparttım. geçmeyecek gibi ne yapmalıyım. bütün çiçeklerimde aynı hastalık oldu şimdiden teşekkürler.

almira
13-09-2009, 15:21
Sonunda Haziran ayında çeliklediğim katmerli japon gülüm de açtı. Bunun birde diğer renklerini bulsam ne güzel olacaklar.

Nesrin Sarı
13-09-2009, 15:57
Arkadaşlar çelik **** tohumu olan paylaşmak isteyen varsa özel mesaj atabilirmi acaba?

hüsnüyusuf
13-09-2009, 18:48
Sonunda Haziran ayında çeliklediğim katmerli japon gülüm de açtı. Bunun birde diğer renklerini bulsam ne güzel olacaklar.

Maşallah diyelim. Hazirandan beri bu boya gelmiş üstüne bir de çiçek açmış.
Evdeki japon gülüne bu fotoğrafları göstersem iyi olacak:)Geçen seneden beri açmıyor bir türlü.:(

sevim4
13-09-2009, 19:31
Çok güzel sevgili almira.
Payımıza düşermi inşallah.

almira
13-09-2009, 23:48
Teşekür ederim arkadaşlar. Daha önce de tomurcuklanmıştı ama çiçekler açılmadan döküldü. Bu seferde döker diye bayağı korkmuştum. Darısı sizinkilerin başına. Çelik konusunda hiçbir sıkıntı yok arkadaşlar. Sağolsun bizim belediyeler bütün parkları kırmızı japon gülü,fırça çalısı,oya ağacı,pavlonya,tesbih ağacı,orkide ağacı,zakkum ,defne yapraklı kartopu,manolya,begonvil şu anda adı aklıma gelmeyen bir sürü ağaçla donatıyor. İnşallah ben başarısız ilk denemeden sonra çelik gönderme işini de öğrenirim de baharda size bir sürü çelik gönderirim.

Nesrin Sarı
14-09-2009, 02:01
Teşekür ederim arkadaşlar. Daha önce de tomurcuklanmıştı ama çiçekler açılmadan döküldü. Bu seferde döker diye bayağı korkmuştum. Darısı sizinkilerin başına. Çelik konusunda hiçbir sıkıntı yok arkadaşlar. Sağolsun bizim belediyeler bütün parkları kırmızı japon gülü,fırça çalısı,oya ağacı,pavlonya,tesbih ağacı,orkide ağacı,zakkum ,defne yapraklı kartopu,manolya,begonvil şu anda adı aklıma gelmeyen bir sürü ağaçla donatıyor. İnşallah ben başarısız ilk denemeden sonra çelik gönderme işini de öğrenirim de baharda size bir sürü çelik gönderirim.

Sayın almira çelik için baharda sizi ilk ben rahatsız edeceğim :)

eticin
14-09-2009, 09:14
daha önce hiç bir yerde görmemiştim japon gülünü. her bir rengi ayrı güzel. arkadaşlar gülleriniz muhteşem, bol çiçek vermeleri dileğiyle

Sergüzen
16-09-2009, 21:09
Muğla/Yatağan arasında çiçekçide kırmızı, sarı ve beyaz türleri ufaklar 3TL/ad. büyükler 5TL/ad.

almira
29-09-2009, 19:02
Birr iki resim de sarı katmerli japon gülünden.

gulshenisa
03-10-2009, 13:45
Sevgili almira sıcak memlekette olmanın güzelliği,bizim binbir zahmetle kısıtlı mekanlarda yetiştirmeye çalıştığımız bitkiler oralarda cadde ve sokaklarda.. Şu çelik işide beni çok mutlu etti.Eğer imkan varsa bu dönemdede köklendirme yapabiliriz.Çeliği bir pet şişeyi ortadan kesip içine dikerek üzerini tekrar bantlayıp hava almayacak şekilde nemli olarak gönderebilirsiniz.Japon gülü en güzel bu şekilde köklenir.Eğer imkan varsa alıcı ödemeli kargo ile ben kırmızı,bordo,beyaz ve sarı katmerli japon gülü bulmak istiyorum.

Nejla K.
14-11-2009, 20:30
Bu gün japon gülü aldım. Katmerli olduğunu söylediler tomurcukları üzerinde... Rengi bilmiyorum, süpriz olacak. Fotoğrafları açtığında çekip sizlerle paylaşmak isterim.

Oğuzhan
27-11-2009, 20:58
Kardeşimin hediyesi olan japon gülüm.REng tonları çok güzel.
115508
115509

güler64
28-11-2009, 20:32
benim japon gülüm kırmızı, sarısını hiç görmemiştim maaşallah çok güzel

Nejla K.
02-12-2009, 20:56
Japon gülüm nihayet açtı. Pek çok tomurcuk var ama ben ilk çiçekte eklemek istedim.Yorumlarınızı ve önerilerinizi benden esirgemeyin ne olur...

almira
02-12-2009, 22:24
Çok güzel görünüyor sayın Nejla K. Güle güle büyütün. Rengi kırmızı mı? Fotoğrafta mı öyle görünüyor?

Nejla K.
03-12-2009, 09:54
Teşekkürler almira, fotoğraftakinden bir ton daha açık bir kırmızı rengi... Birkaç açmak üzere olan tomurcuk var açınca onları da eklerim.

siniroluyorum
03-12-2009, 17:10
Tohum olarak nasıl yetiştirebilir miyim internette beyaz renkli japon gülü tohumu buldum da?

kopshtar
26-01-2010, 20:14
Japon gülü kışın yapraklarını dökermi? Yoksa kapalı balkonda duran Japon gülümü kaybediyormuyum sizce?

Mutlu Kutlu
26-01-2010, 20:30
Japon gülü kışın yaprak döker, 0 derecenin altında bir yerde uyutursanız ölür.

umıt79
26-01-2010, 21:34
Benim Japon gülüm sanırım uyumadı .Hala yeşil yapraklar var ve büyümeye devam ediyor..

MSaygin
27-01-2010, 13:06
Bu yıl havalar güzel gidince benim japon güllerim aynı şekilde çalışmaya devam ettiler.
Hava gündüz 8-9 derece, bayağı bir soğuk var dışarıda ama her sabah 8-10 yeni çiçek buluyorum balkonda.Şu anda katmerli beyazdan, pembeye, sarıya her renk çiçek var üzerlerinde.
Tek sıkıntı rüzgar, soğuk havada rüzgarda kalan bitkiler çok yıpranıyor.

Bir de bu yıla dek japon güllerini hep güney , en azından güney-doğu cephesinde tutmuştum evin.Bu yıl kuzey cephesinde hem de üstü kapalı balkonda denedik ve tüm yaz yine aynı coşkuyla çiçek açtılar.Hatta aşırı sıcaklarda susuz kalma dertleri olmadı ve bitkilerin yaprakları güney cephesindekilerden daha sağlıklı oldu.

Şimdiye kadar bildiklerimin, düşündüklerimin tersi gerçekleşti bu yıl.

halil33
27-01-2010, 13:13
Japon gülümü koruma altina almali miyim?Gecen geceki soguk yapraklarini vurdu.Bu normal mi?Yani kis uykusuna hazirlik mi yapiyor?...

Mine Pakkaner
27-01-2010, 14:09
Hemen önce çuval sonra naylonla sarınız. Dün gece Çeşme' de ve Gümüldür' de japon güllerini don vurdu.

Don vuran japon güllerini yeniden sürgün verinceye kadar asla budamayınız.

halil33
28-01-2010, 10:22
Cok sagolun bunu söylediginiz icin,bugün budayip koruma altina almak istiyordum.Iyiki daha yapmamisim...

TuruncuHis
28-01-2010, 21:55
Geçen yıl hızla azmanlaşan Japon Gülü'mü salona almıştım ve bir haftada tüm yapraklarını döküp, ardından deli gibi sürgün ve kel haliyle tomurcuk dolmuştu. Sanki hiç dinlenip, uyuyamadı.
Artık ağaççık formunda ve İzmir'de bahçelerde kocaman ağaç olmuş akrabalarına atfen içeri alamadım. Don yapan iki gecede yapraklarını soldurup, indirdi ama umarım normal periyoddur ve yaza uyanır. Bence uyanır; çünkü beni seven ender çiçeklerimden kendisi. Balkonun da reisi gibi duruyor; iktidar hırsı onu yaşatacaktır :D

kopshtar
29-01-2010, 14:25
Benim japon gülünü kapalı balkondan içeri , cam kenarına aldım. Bugün hemen kendini toparlamış. Yaprakları da canlanmış.
Demekki kapalı balkon dahi 0 dereceyi gördü bu yıl.

akrepkızı
31-01-2010, 19:40
Çeşme'deki evde kırmızı, sarı, beyaz ve kırmızı-sarıdan boyu 3-4m kadar olmuş bol miktarda japon gülümüz var. Fotograflarını aradım ama bulamadaım. Çekince gönderirim. İsteyene de çelikler gönderebilirim, zira her yıl testere ile kesmek sureti ile ( dallar bilek kalınlığında) buduyorum. Yazın mangaldaki odun ihtiyacını böyle gideriyorum.

Sevgili excellium böylebi teklifiniz beni çok mutlu etti vallaha ben canı gönülden talibim bu rengarnek japon güllerinin çeliklerine.Bende yazın altınova.da oluyorum.Çeliklerimi oraya isterim.sevgiler.

kopshtar
28-02-2010, 22:09
Benim japon gülünü kapalı balkondan içeri , cam kenarına aldım. Bugün hemen kendini toparlamış. Yaprakları da canlanmış.
Demekki kapalı balkon dahi 0 dereceyi gördü bu yıl.

Kaloriferin yakınına aldığım ve tüm yapraklarını döken japon gülüm daha doğru düzgün yaprak çıkarmadan açmaya niyetlenerek beni çok sevindirdi. Umarım açmadan tomurcuklar dökülmez :dilli:

agozce
01-03-2010, 00:10
(Filipinler sağlık bakanlığı tarafından onaylalan 10 tıbbı bitkiden bir tanesi japon gülü. Diğerleri de ilginç. Oya ağacı, hayıt, guava...)

Yerel adı Gumamela

http://www.philippineherbalmedicine.org

Gumamela Hakkında
Gumamela bu 4 metre kadar yüksek bir metreden büyüyen Shrub. Gumamela olarak da bilinir: Hibiscus, Çin Rose ve Shoeflower. Filipinler'de, gumamela bir süs bitkisi olarak yetiştirilen bir. Gumamela çiçek çok renkli geliyor:, turuncu, beyaz, mor, pembe sarı ve kırmızı renk kombinasyonları.

Gumamela, genellikle Kuşburnu ile harmanlanmış uzun Orta Doğu ve Okinawa bitkisel çay olarak kullanıldı bırakır. Bugün, gumamela çay kullanımı dünya çapında popülerlik - Asya dahil kazanıyor. Gumamela (Hibiscus) uzun ömür ile ilişkilidir.

Gumamela Bitkisel ilaç
Bitkisel ilaç olarak, gumamela çiçek, yaprak ve kökler kullanılır. Gumamela aşağıdaki tıbbi özellikleri:,,, yumuşatıcı balgam söktürücü idrar söktürücü, anti-enfeksiyon, anti sahiptir, ateş düşürücü, ağrı kesici ve iltihap soğutucu.

Hazırlık Kullanım Gumamela sayısı:Orada bitkisel ilaç olarak gumamela yararlanmak için iki yol vardır. Bir ve diğer taze kurutulur. Kurutulmuş gumamela için, çiçek, yaprak ve / veya kök toplamak. Yıkamak, sonra küçük parçalar ve güneş kuru oyulmuş. Kaynatma olarak kurutulmuş gumamela parçalar kaynatın kullanmak için (1 / 4 fincan su 1 bardak) gumamela kurutulmuş

Gumamela taze, Wash gumamela çiçek ve / veya yaprakları, küçük parçalar halinde kesilmiş bir kaynatma yapmak ve su 1 bardak (1 / 3 fincan kaynatın), serin ve içecek sağlar.

Kullanım Gumamela lapa olarak:
Lapa veya kurutulmuş ot ki, püre olduğunu ezilmiş veya pounded - çoğu ısıtmalı taze (suda haşlanmış kullanımı ya da yumuşatmak ve ot ısı) ve doğrudan cilde uygulanır. Temiz bir bez veya gazlı bez yerine lapa kalmak için kullanılabilir.

Gumamela tedavisinde kullanılır:

• Bronşit - bir balgam söktürücü olarak
• Öksürük, boğaz ağrısı
• Fever - soğutucu içecek olarak
• Besin dizanteri
• İdrar yolu enfeksiyonu, mesane enfeksiyonları
• Yüksek tansiyon
• Önleme kabızlık
• Baş Ağrıları
• kaynar, & abse, kabakulak şişlik

Uygulama & Gumamela kullanımı:

• kaynatma tedavisinde kullanılır: Bronşit, öksürük, ateş, dizanteri ve mesane enfeksiyonları, yüksek kan basıncı ve idrar kabızlık.
• lapa dıştan tutulmuş alan üzerine uygulanır. Bu tedavi etmek için kullanılır: baş ağrısı alın () tarihinde, çıban, apse ve kabakulak şişlik.
• Alınan gumamela üzerinden (tek başına ya da papaya veya papaya tohumları ile karışık) büyük miktarlarda özel bir abortifacient olabilir.

ALİ YUSUF ÜZÜM
03-03-2010, 14:38
Arkadaşlar selam ben j.gülümün çeliklerini 20 gün önce diktim yapraklandılar. Ancak saksının üstünü örtmüştüm bazıları çürüyor. Saksıların üstünü açayım mı. Bana acil yardım edin imdatt.

TuruncuHis
17-05-2010, 05:26
İki yıldır Hibiscus'un bitinden kurtulamadım. Sürgün ve tomurcukların içi bit dolu. Sanki çiçeğin kendi bünyesinde var bu bitler ve tomurcukla birlikte dışarı çıkıyor. Geçen yıl başa çıkamayınca mevsimsiz budamıştım ama şimdi gövdedeki her göz bitle birlikte uyanıyor. Ne yapsam başa çıkamadım:(

Günüm
20-05-2010, 19:20
Eminönü'ne gidebilirseniz, limon sarısı katmerli ve kahverengi-pembe katmerli japon gülleri gelmiş. İlk defa karşılaştım bu hibrit türlerle Eminönü'nde. Ben kahverengi-pembe olanından aldım. Fiyatı 7,5 lira.

Oğuzhan
20-05-2010, 19:24
(Filipinler sağlık bakanlığı tarafından onaylalan 10 tıbbı bitkiden bir tanesi japon gülü. Diğerleri de ilginç. Oya ağacı, hayıt, guava...)

Yerel adı Gumamela

http://www.philippineherbalmedicine.org

Gumamela Hakkında
Gumamela bu 4 metre kadar yüksek bir metreden büyüyen Shrub. Gumamela olarak da bilinir: Hibiscus, Çin Rose ve Shoeflower. Filipinler'de, gumamela bir süs bitkisi olarak yetiştirilen bir. Gumamela çiçek çok renkli geliyor:, turuncu, beyaz, mor, pembe sarı ve kırmızı renk kombinasyonları.

Gumamela, genellikle Kuşburnu ile harmanlanmış uzun Orta Doğu ve Okinawa bitkisel çay olarak kullanıldı bırakır. Bugün, gumamela çay kullanımı dünya çapında popülerlik - Asya dahil kazanıyor. Gumamela (Hibiscus) uzun ömür ile ilişkilidir.

Gumamela Bitkisel ilaç
Bitkisel ilaç olarak, gumamela çiçek, yaprak ve kökler kullanılır. Gumamela aşağıdaki tıbbi özellikleri:,,, yumuşatıcı balgam söktürücü idrar söktürücü, anti-enfeksiyon, anti sahiptir, ateş düşürücü, ağrı kesici ve iltihap soğutucu.

Hazırlık Kullanım Gumamela sayısı:Orada bitkisel ilaç olarak gumamela yararlanmak için iki yol vardır. Bir ve diğer taze kurutulur. Kurutulmuş gumamela için, çiçek, yaprak ve / veya kök toplamak. Yıkamak, sonra küçük parçalar ve güneş kuru oyulmuş. Kaynatma olarak kurutulmuş gumamela parçalar kaynatın kullanmak için (1 / 4 fincan su 1 bardak) gumamela kurutulmuş

Gumamela taze, Wash gumamela çiçek ve / veya yaprakları, küçük parçalar halinde kesilmiş bir kaynatma yapmak ve su 1 bardak (1 / 3 fincan kaynatın), serin ve içecek sağlar.

Kullanım Gumamela lapa olarak:
Lapa veya kurutulmuş ot ki, püre olduğunu ezilmiş veya pounded - çoğu ısıtmalı taze (suda haşlanmış kullanımı ya da yumuşatmak ve ot ısı) ve doğrudan cilde uygulanır. Temiz bir bez veya gazlı bez yerine lapa kalmak için kullanılabilir.

Gumamela tedavisinde kullanılır:

• Bronşit - bir balgam söktürücü olarak
• Öksürük, boğaz ağrısı
• Fever - soğutucu içecek olarak
• Besin dizanteri
• İdrar yolu enfeksiyonu, mesane enfeksiyonları
• Yüksek tansiyon
• Önleme kabızlık
• Baş Ağrıları
• kaynar, & abse, kabakulak şişlik

Uygulama & Gumamela kullanımı:

• kaynatma tedavisinde kullanılır: Bronşit, öksürük, ateş, dizanteri ve mesane enfeksiyonları, yüksek kan basıncı ve idrar kabızlık.
• lapa dıştan tutulmuş alan üzerine uygulanır. Bu tedavi etmek için kullanılır: baş ağrısı alın () tarihinde, çıban, apse ve kabakulak şişlik.
• Alınan gumamela üzerinden (tek başına ya da papaya veya papaya tohumları ile karışık) büyük miktarlarda özel bir abortifacient olabilir.

İlk kez duyuyorum.Teşekkürler.

Jezebel
20-05-2010, 20:33
Benim iki adet var (kırmızı ve kavuniçi katlı )ama açma niyetleri pek yok gibi ,
belki İzmir pek ısınmadı o yüzden ;)
Veya onları bahçenin en güneş alan yerine almalıyım ...

köknar
20-05-2010, 20:50
Benim japon gülüm yaklaşk 1 ay önce açmaya başladı. Akşam saatlerinde çektim, kapanmak üzereydi çiçeği.

145673

emrezgi
20-05-2010, 23:10
yaklaşık bir ay önce aldığım japonum rengi harika çıktı :D

Jezebel
30-05-2010, 20:21
Bu gün 3' er liradan iki adet katlı Japon gülü aldım . Sarı ve " yavruazı " olarak bilinen renkten .
Çok sevimliler . Daha sonra resimleri sunacağım ;)

ardabora
10-06-2010, 00:33
geçen yıl sanırım mayıs ayında, hüsnüyusuf arkadaşım bana bir japongülü yavrusu yollamıştı,boyu yaklaşık 20 cm. kadardı. açıkçası japonglüne karşı bir ilgim yoktu ama hediyedir diye ilgimizi sevgimizi eksik etmedik.;) sağolsun o da bana karşılık verdi.

şu an boyu 70-80 cm. kadar oldu. geçen sene ilk çiçeğini açtığında hayran kaldım ama çiçekleri hep zayi oluyor, öyle çabuk kırılıyor ki çiçek dipleri,ellemeye korkar oldum. kuytuda köşede bir yere koyuyorum,hatta son yağmurda sarmaşıkların dibine soktum resmen. bu seneki ilk 4 tomurcuğu rüzgardan kırıldı,sabırsızlıkla açmasını bekliyorum.

hüsnüyusuf
10-06-2010, 12:11
Muhteşem açmış gerçekten. Aynı saksıda iki kök vardı bizde. Onları ayıralım, saksılarını değiştirelim derken ikisi de öldü malesef. İki küçük çelik büyümeye çalışıyor şimdi.

shark2072
03-07-2010, 23:44
tohumlarından varsa benimlede paylaşabilirmisiniz....kargo ücretini karşılarım teşekkürler

emmi
08-07-2010, 10:30
Sayın Lalecan aynı beyaz sinek sorunu benim çiçeklerimde ve özellikle japon gülümde de var.Birkaç zararlılarla ilgili ağaçlar formuna yazdım yardım istedim ama cevap bulamadım! sorunumuza bir çözüm bulursak birbirimize haber edelim. saygılar.

ardabora
25-07-2010, 01:33
Japon gülüm güzelliğini sergilemeye başladı. Bugünkü çiçeklerimiz...

hozat
25-07-2010, 01:44
Sevgili ardabora,

Japon gülün gerçekten çok güzel.
Katmerli olanlar çok çabuk döküyor çiçeini,yalın katlar daha dayanıklı oluyor.
Sevgiyle büyüt.

freesiaN
06-08-2010, 10:54
Benim de bir yalınkat kırmızı japon gülüm var onu taaa balıkesirden getirdim ve maşallah çok bol çiçekleniyor.Ben daha ziyade yalınkatları seviyorum ama katmerli sıklamen de bir harikaymış.
Size sormak istediğim kışın budamam gerekiyor mu?
Bu arada çok harika renkli japon gülleriniz var arkadaşlar maşallah güle güle büyütün.
Bu da benim kızım:)
164586

erhan78
21-08-2010, 15:41
benimde çok güzel bi japon gülüm var kırmızı renkli bakımı için özel bişey yapmadım sadece suladım ve çok büyüdü gerçekten güzel bir çiçek onu seviyorum

Jezebel
07-09-2010, 15:48
Hava sıcaklığı 30 C 'nın altına düşünce açmaya başladılar .

169641

;)

169642

;)

169643

Sarı olanı hala açmadı , artık sıra onda ...

Emel Yılmaz
11-10-2010, 11:04
Sevgili arkadaşlar *** hepinize çoktandır giremiyordum. Benim sorunum japon gülünden kırılan dalları nasıl yeşerticem. Kediler dallarının üstüne saksı düşürmüşler

Emel Yılmaz
11-10-2010, 11:08
Bana köklendirme hakkında bilgiler verirseniz çok sevinirim. Ayrıca mevsim yönünden kaybedermiyim o güzelim dalları :( lütfen bana yardımcı olun. kaybetmeyi istemiyorum güzelim dallarını. hepinize şimdiden teşekkür ederim

Jezebel
12-10-2010, 16:08
Yaz boyu sıcaklardan hiç rahat yüzü görmediler .
Şimdi coştular ;)

174812

,

174814

;)

Jezebel
16-10-2010, 21:01
Nihayet açtı , artık tek katlı alacağım , katlılar pek kaprisli ;)

175422

;)

acemifüsun
16-10-2010, 22:00
Çok güzel açmışlar Jezebelciğim, ellerine sağlık:)

Jezebel
17-10-2010, 09:22
;)
bu sabah daha farklı

175447

Bu bitkyi 3 T.L .' e alırken sevgili Acemifüsun da vardı , o günden bu güne onlarca tomurcuk açmadan döküldü , demek bu sarının favori sıcaklığı 22 dereceymiş ...

taxus79
17-10-2010, 09:30
MERHABA, anneannemde bir japon gülü var koca bir ağaç resmen, yemyeşil yapraklar,
dallar o derece.... amma velakin yıllardır çiçek actığını görmedim. salonda çok az güneş alan bir yerde duruyor. sebebi nedir bilen var mı ?

Jezebel
17-10-2010, 10:34
Cevabı sorunun içinde gizli .
Bu zavallı bitkinin ihtiyacı olan G Ü N E Ş .
Onu ışığa kavuşturun . O bir bitki ve fotosentez yaparak yaşar , bunun için fotonlara ,
yani ışık zerreciklerine ihtiyacı var .
Bir suç mu işledi , neden onu karanlıkla cezalandırıyor ananeniz ?

taxus79
17-10-2010, 18:24
:D bilemiyorum aralarında ne geçti de onu salona attı artık...
tamam kendilerine iletirim, teşekkürler
yaa aklıma gelmişken ben bu çüçekten nasıl çoğaltabilrim, bilginiz var mı ?
kendime de bir tane dikeyim. çiçekleri çok güzelmiş.

klubnika
10-11-2010, 22:51
Arkadaşlar merhaba gruba katılmaktan mutluluk duyuyorum bu da şimdilik benim Japon gülüm (açık olan):D

Hhatice
10-11-2010, 22:59
:D bilemiyorum aralarında ne geçti de onu salona attı artık...
tamam kendilerine iletirim, teşekkürler
yaa aklıma gelmişken ben bu çüçekten nasıl çoğaltabilrim, bilginiz var mı ?
kendime de bir tane dikeyim. çiçekleri çok güzelmiş.

Hemen bir budak al suya koy geçte olsa mutlaka kökleniyor .Varsa suya biraz bitki besini damlat .yoksa çok az tozşeker serp .
Budak çok kalın odun olmasın ama çok incede olmasın orta kalınlıkta seç

dlk
10-11-2010, 23:43
Benim japon gülüm yok. Ben sizinkileri görmeye geldim ve çok beğendim. Listeme japon gülünüde ekliyorum.

Jezebel
11-11-2010, 18:30
Açmaya devam ediyor , hepsi coştu ...

179623

sarısı durmuyor , hergün bir çiçek , yazın açmadan dökülenlerin acısı çıkıyor .

179624

:)

almira
11-11-2010, 22:34
Maşallah Sevgili Jezebel; gerçekten coşmuş. Güle güle büyüt.

Japon gülü çeliklemede en uygun zaman Şubat ayında odunsu, Haziran ayında yarı odunsu dallardan oluyor. Haziranda alınan çeliklerde sera uygulaması ve yapraklara uygulayacağınız su püskürtmeyi ihmal etmeyin.

Estergon80
11-11-2010, 22:44
Bodrumda katmerlisi yok bunların aslında burada her bahçede japon gülü görmek mümkün balkon kenarlarına ekmeyi düşünüyorum bir kaç renk ektiğimde resmini çekip ekleyeceğim.

Jezebel
11-11-2010, 23:58
Burada baharda pazarda çok ucuz oluyor -3-6 T.L.civarında fiyatları , çelikle uğraşmaya değmez .

taxus79
18-11-2010, 09:32
japon gülünü çoğaltılmasında başka bir yöntem öğrendim. deniyorum bakalım nasıl olacak.sizlerinde fikrini merak etmiyor değilim.
yöntem şu ; küçük bir dalını saksıya diktikten sonra üzerine kapak kısmı kesilmiş bir su veya kola şişesi geçiriliyor.yani direkt havayla teması kesilmiş oluyor. sık sık da su veriliyor.
2 hafta oldu hala yeşil duruyor, henüz ölmedi :D

klubnika
18-01-2011, 18:23
Çelik almak çok basit, en üstten olan odunsu olmayan dallardan çelik kesin, yaprak çıkan yerden 2-3 cm altında olsun, alttan ilk 2 sıra yaprakları kopartın ve fidan yetiştirmede kullanılan sıkıştırmış tabletleri hazırladıktan sonra onlara ekin, tabletlerin içinde gerekli köklendirme hormonu vs maddeler var zaten. Sonra şeffaf plastik bardağa koyun ve bu bardakları seraya koyun, ardından beklemek kalıyor :)
Ara sıra sulamayı ve havalandırmayı unutmayın.
Tabii ki bu yöntem bütün Japon güller için uygun olmayabilir, mesela çok değişik ve dekoratif olan Florida hibrid Japon gülleri sadece aşılama yöntemiyle çoğaltabilirsiniz :)

klubnika
18-01-2011, 18:33
Bitki yetiştirme tabletleri Jeffy-7 / Jeffie -7
Çok uygun pH 5,5-6,0 aralığı ve ilave gübre, kök geliştirme ve filizlenme hormonları olan, genç bitkilerin ihtiyaç duyduğu oranda besini olan sıkıştırılmış toprak karışımı.
Hazırlamak için, 1 tablet için bir çay bardağı kaynatılmış ve soğutulmuş suyu kullanıyorum, suyu döktükten 5-7 dakika sonra tabletler şişerek gerçek boyutta ulaşır ve kullanmaya hazır hale gelir.
Hazırlanmış olduğu tabletleri çeliklere irahatlıkla kullanabilirsiniz :D

Oğuzhan
19-01-2011, 10:24
Arkadaşlar merhaba gruba katılmaktan mutluluk duyuyorum bu da şimdilik benim Japon gülüm (açık olan):D

Rengi çok güzelmiş.

hk50
19-01-2011, 17:50
Japon gülü seven arkadaşlar
Çiçekçiden aldığım japon gülünün üstünde 10 tane tomurcuk vardı.Bahçeye getirip erik ağaçının altına koydum.Ertesi gün vardıgımda tomurcuklardan iki tanesi eksilmiş.Daha ertesi gün üçü.Nedir bu neden oluyor derken? Karga kuşunun etrafında dolaştığını gördüm.Uzaktan beklediğimde tomurcukları yediğini görünce hayrete düştüm.Zira orada diğer çiçekler olmasına rağmen onları yemiyordu.
Böyle bir olay başına gelen arkadaş varmı?Yaz geliyor yine bahçeye çıkaraçağım çiçekleri.Bari bu yıl japon çiçeğinin gülünü görüyüm.

nurcanaybay
19-01-2011, 19:45
Sn.hk50 ;
neden japon gülünü tercih ettiğini bilmiyorum ama erik ağacına bir ekmek asarsanız
( şu günler de yiyecek bbulmakta zorlanıyorlar ) çiçeğinizi rahat bırakacağını düşünüyorum.

hk50
20-01-2011, 16:32
Sn.hk50 ;
neden japon gülünü tercih ettiğini bilmiyorum ama erik ağacına bir ekmek asarsanız
( şu günler de yiyecek bbulmakta zorlanıyorlar ) çiçeğinizi rahat bırakacağını düşünüyorum.

Sn nurcanaybay.Japon gülünü sevdiğim için aldım.4000 m2 bahçenin içinde oluyor.kiraz vişne sevdiği meyveler olduğu halde.Saygılar

klubnika
26-01-2011, 11:17
Karga kuşunun etrafında dolaştığını gördüm.Uzaktan beklediğimde tomurcukları yediğini görünce hayrete düştüm...

Aslında Japon gülü bir ilaç niyetine de kullanabilir sanırım, çünkü ''karkade'' çayı Japon gülün çiçeklerden elde ediyorlar ve şifalı özelliklerini taşıdığını biliyorum :)

nurcanaybay
26-01-2011, 13:14
Sn nurcanaybay.Japon gülünü sevdiğim için aldım.4000 m2 bahçenin içinde oluyor.kiraz vişne sevdiği meyveler olduğu halde.Saygılar

Yanlış anladınız , karganın neden japon gülünü tercih ettiğini bilmediğimi
yazmıştım.

Siz, elbette sevdiğiniz için almışsınızdır :)

VeyselÖZKAN
11-02-2011, 23:39
bende japon gülü hastalarından birisiyim :) aslında çocukluğumdan beri bizim evde ağaç şeklin de yer alıp da pek fazla çiçek açmayan bir bitki idi. organik tarım okumaya başladıktan sonra, kendi çeliğim ile büyütmeye başladım. Şu an tomurcuk açmış bir dalım var çiçekte ki son dalım aslında ama yaza doğru yeni dalların çıkacağını biliyorum. Bu sene çok uğraştım japon gülü üzerinde budama, besleme, saksı derken daha bir sevmeye başladım bu japon güllerini. İsteyen olursa kayseri içinde elden tomurcuklu bir parça verebilirimkoyu pembe katmerlidir çiçekler açar bakım yapmayı seviyorsanız çiçek eksik olmuyor bende halen tomurcuklar var ama sanırım kış sebebi ile çok geç açıyorlar. Zaten japon gülü uzun süreli tomurcuk bir iki günlük çiçek keyfi ama çok güzeller.

klubnika
13-02-2011, 22:49
Sayın Veysel Özkan, Ben İstanbul'da oturuyorum, şimdilik hava uygun değil ama hava geceleri 10C altında düşmediği takdirde, çeliğin ucu nemli bir pamuğa veya nemli kâğıt havluya sararak ve poşete koyup, ağzı bağladıktan sonra, kalın karton kutudan kargo yoluyla bana gönderirsiniz çok ama çok mutlu olurum. Bende olanlar ise sarı ve kırmızı katmerli size gönderebilirim, istersiniz :) Adresi yazın benim MSN belli :)

klubnika
22-02-2011, 12:45
Benim yeni açan değişik japon gülü :D

FOÇENİS
22-02-2011, 13:59
Buda benim sarı gülhatmim.